Nova vest
Zimski sportovi

Četvrtak, 06.02.2014.

17:29

Podignuta srpska trobojka u Sočiju

Svečanom ceremonijom podizanja državne zastave u Olimpijskom selu u Sočiju domaćin 22. Zimskih Olimpijskih igara poželeo je danas dobrodošlicu Timu Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Pored naše zemlje, ceremoniju podizanja zastave imale su u isto vreme i Grčka, Andora, Portugalija i Liban, preneo je OKS.

Ovom prilikom šef Misije Olimpijskog tima Srbije u Sočiju Damir Štajner uručio je ispis ćiriličnog pisma u duborezu, kao poklon srpske delegacije gradonačelniku olimpijskog sela.

Svečanoj ceremoniji u Olimpijskom selu, uz olimpijce i rukovodstvo Misije, prisustvovali su i predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, ambasador Srbije u Rusiji Slavenko Terzić i predsednik i generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije (OKS), Vlade Divac i Đorđe Višacki.
Srbiju će u Sočiju predstavljati osmoro sportista u pet sportova: Nevena Ignjatović i Marko Vukićević (alpsko skijanje), Ivana Kovačević, Rejhan Šmrković i Milanko Petrović (nordijsko trčanje i bijatlon), Nina Micić (snoubord), Vuk Radjenović i Aleksandar Bundalo (bob).
Zimske Olimpijske igra na priogramu su od 7. do 23. februara.

Od osam predstavnika Srbije Milanko Petrović će prvi u borbu, a ostali kreću tek od sledećeg četvrtka.

B92 je za vas i ove godine pripremio specijal posvećen Zimskim olimpijskim igrama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

67 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu