Nova vest
Tenis

Subota, 03.06.2017.

11:31

Mari jedva preživeo taj-brejk za 3-0 protiv Del Potra

Endi Mari plasirao se u osminu finala Rolan Garosa znatno teže nego što to govori rezultat 3-0 protiv Huana Martina del Potra.

Izvor: AK

Autor: AK

Mari jedva preživeo taj-brejk za 3-0 protiv Del Potra
Foto: Getty images

Argentinac je stavio Britanca na velike muke, posebno u prvom setu koji je trajao sat i po, ali je Mari na kraju ipak slavio 7:6 (10:8), 7:5, 6:0.

Del Potro je propustio dve set lopte u prvom setu, na 5:3: i 5:4, a potom još dve u taj-brejku, napravivši dvostruku servis grešku pri 7:6.

Iako je Mari napravio brejk već u prvom gemu drugog seta, Del Potro je ostao u igri i uspeo da vrati servis za 5:5, ali Britanac mu odmah opet oduzima servis i potom stiže do 7:5 za 2-0 što je prelomilo meč.

Mari će u osmini finala igrati sa pobednikom duela između Džona Iznera i Karena Kačanova.

Prvi set doneo je spektakularan tenis na Filip Šatrijeu, a trajao je kao jedan fudbalski meč, i nešto manje od meča u kojem je Marin Čilić savladao Felisijana Lopesa.

Del Potro je sjajno počeo meč i napravio brejk u trećem gem koji je kapitalozovao u 3:1. Solidnim servisom je održavao prednost i stigao do dve set lopte, prva je bila brejk prilika na 5:3, a drugu je imao na svoj servis u narednom gemu, ali ne koristi ni jednu.

Izgledalo je da Mari preokreće ritam meča, ali se Argentinac ne predaje, izborio je taj-brejk u kojem je nastavljen žestok okršaj i sjajna borba za svaki poen.

Posle serije preokreta Mari stiže do dve brejk šanse sa 6:4, ali Del Potro uzvraća i preokreće na 7:6 posle sjajno uhvaćenog skraćenog voleja rivala.

Međutim, u najgorem trenutku pravi dvostruku servis grešku, onda još jednom stiže drop-šot rivala i stiže do druge set lopte, ali ni nju koristi.

Konačno, posle skoro sat i po igre Mari uspeva da slomi otpor Argentinca i dobije taj-brejk sa 10:8 za 7:6 i 1-0 u meču.

Delovalo je da će Britanac lako da reši drugi set i ekspresno prelomi meč, napravio je brejk već u prvom gemu i održavao tu prednost do 5:3.

Nakon što je smanjio na 5:4, Del Potro uspeva da vrati brejk i izjednači rezultat, ali Argentinac ne koristi momentum, Mari pravi novi brejk iz četvrte šanse, a potom ga pretvara u 7:5 za 2-0.

Mari i treći set otvara brejkom i definitivno slama svog rivala. Argentinac nije imao šansu na servis Britanca, paralelno je pao i nivo njegove igre, pa je prvi teniser sveta sa tri brejk dobio treći set bez izgubljenog gema, iako je u šestom Del Potro imao tri brejk šanse, za 6:0 za konačnih 3-0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve