Koliko vredi pobeda na Điru?

Holanđanin Tom Dumulan u nedelju je došao do svog prvog Gran tura u karijeri, pošto je osvojio Trku kroz Italiju.

PTIzvor: B92
Podeli
EPA/ALESSANDRO DI MEO
EPA/ALESSANDRO DI MEO

Biciklista Sanveb ekipe na Điro d’Italiju došao je se namerom da pobedi u generalnom plasmanu, međutim malo njih je verovalo u takav scenario.

Glavni kandidati poput Naira Kintane i Vinčenca Nibalija najviše su se spominjali kao mogući pobednici, ali sve ih je iznenadio veoma hrabrom vožnjom Dumulan.

Posle odlične vožnje na hronometru poslednje etape, Holanađanin je osvojio Điro, a postavlja se pitanje koliko će inkasirati dvadesetšestogodišnji biciklista.

Specijalizovani biciklistički sajt “Cycling weekly“ objavio je sumu koju će Dumulan zaraditi. Naime, za osvajanje roze majice na kraju Trke kroz Italiju Holanđanin će dobiti više od 200.000 evra.

Takođe, 9000 evra će dobiti za devet dana provedenih u roze majici, kao i 33.589 za rezultate na pojedinačnim etapama, plus će zaraditi još nekoliko hiljada evra zbog sakupljenih bodova na finišima etapa.

Ovaj novac se uglavnom daje na kraju sezone, a on će biti podeljen između biciklista i osoblja u timu. Uprkos odličnoj vožnji, Dumulan neće zadržati mnogo od ovog novca, ali će zato i te kako dosta dobiti kroz razna sponzorstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.