Nova vest
Košarka

Subota, 02.12.2023.

10:25

Prijatelji se takmiče jače VIDEO

Pravi centarski obračun smo gledali u duelu Denver Nagetsa i Finiks Sansa koji su aktuelni šampioni NBA lige rešili u svoju koristi sa 119:111.

Izvor: B92

Autor:B92

Prijatelji se takmiče jače VIDEO
Foto: Profimedia

Sve je prštalo u okršaju srpskog i bosanskog košarkaša Nikole Jokića i Jusufa Nurkića koji su pružili pravu zabavu navijačima oba tima.

Jokić je ovaj meč završio sa novim dabl-dablom (21p, 16as), dok je Nurkić utakmicu završio sa 31. poenom.

Nurkić je bio bivši saigrač Nikole Jokića, jer kada je Srbin stigao u Denver, Nurkić je vć bio tamo, da bi se zarad napretka srpskog centra, koji smo sami svedoci koje je uspehe napravio preselio prvo u Portland, a onda u Finiks.

"Prijatelji se takmiče jače", citirao je reči Kevina Durenta, Jusuf Nurkić aludirajući na njegov duel protiv Nikole Jokića na ovom meču.

Jedan od najbojih poteza smo videli u trećem periodu kada je Jokić preko Nurkića pogodio svoj prepoznatljivi "Sombor šafl".

Sve je prštalo u ovom okršaju, u kome su Nagetsi ponovo potvrdili svoj kvalitet i šampionski mentalitet, jer su slavili na ovom teškom gostovanju protiv ekipe sa jednim Kevinom Durentom u ekipi.

"Mislim da nikada nisam dobio novčanu kaznu kada sam komentarisao sudiju. Pokušaću da ostanem takav", rekao je Nurkić posle utakmice koju je završio pre kraja zbog šest ličnih greški.

Da je Jokić jedan od najboljih dodavača od svih centara u NBA ligi pokazao je i u ovom meču kada je preko Nurkića poslao sjajan pas ka Koldvel-Poupu, koji je potom imao lagan zadatak da ovo dodavanja lagano položi u koš za svoje nove poene. Jokić je ovaj meč završio sa pet asistencija.

"Samo treba igrati jaku odbranu, ja njega znam i pre nego što smo došli u NBA, nma više nikakvih tajni među nama dobro se poznajemo, na meni je samo da dam sve od sebe, da budem najbolji što mogu. Uvek je zabavno igrati protiv njega", rekao je posle meča Jusuf Nurkić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu