Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 30.10.2023.

10:24

Malik Monk kao Peđa Stojaković

Košarkaš Sakramenta Malik Monk bio je heroj Kingsa u pobedi nad Lejkersima posle produžetaka (132:127).

Izvor:

Autor:

Malik Monk kao Peđa Stojaković
Foto: Tanjug/Sara Nevis/The Sacramento Bee via AP

Polovinu svoja 22 poena Monk je protiv bivšeg tima ubacio u produžetku i tako rešio pitanje pobednika u derbiju Kalifornije.

Time je postao tek treći igrač od 2000. godine koji je u dresu Kingsa postigao najmanje 11 poena u pet dodatnih minuta. Pre njega su to uradili Peđa Stojaković i Dieron Foks.

Stojaković je u martu 2001. godine postigao 12 od 14 poena Sakramenta u produžetku i pobedni nad Njujork Niksima. Šutirao je bez greške u tom delu igre – 4/4.

Inače, taj duel je ostao upamćen po sjajnoj partiji Krisa Vebera koji je meč završio sa 39 poena, 15 skokova, pet asistencija i tri ukradene. Na toj utakmici je stigao do 10.000 poena u karijeri.

Ne treba trošiti previše reči kada je drugi igrač dotadašnjeg dvočlanog društva u pitanju. Dieron Foks je u aprilu ove godine dobio nagradu za najboljeg igrača u neizvesnim završnicama.

Nagradu pod nazivom "Džeri Vest" Foks je dobio pobedivši konkurente Džimija Batlera iz Majami Hita i Demara Derozena iz Čikago Bulsa. U trenutku kada je proglašen za pobednika, predvodio je ligu po broju popularnih "clutch" poena.

U momentima kada se lomio meč imao je procenat od 52,9 pogodaka iz igre, a prvi je bio i po broju pogodaka u poslednjim četvrtinama. Postigao je prošle sezone čak 194 odlučujućih poena, što je najviše još od Lebrona Džejmsa 2018. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu