Nova vest
Košarka

Utorak, 26.07.2022.

12:16

Sin Peđe Stojakovića dobio ponudu čuvenog univerziteta!

Andrej Stojaković, sin Predraga Stojakovića, dobio je ponudu prestižnog američkog koledža Djuk.

Izvor: LN

Autor: LN

Sin Peđe Stojakovića dobio ponudu čuvenog univerziteta!
Foto: Profimedia

Djuk je univerzitet iz Severne Karoline u kojem su stasale brojne NBA zvezde, kao što su Kajri Irving, Džejson Tejtum, Zajon Vilijamson, Grent Hil, Džej Vilijams...

Andrej Stojaković je nedavno napunio 18 godina, igra na poziciji krila kao i njegov otac, visok je 201 centimetar i mnogi mu prognoziraju obećavajuću karijeru.

"Svaki put kada igram moram da pokažem da mogu mnogo više. Dokazaću da mogu da uspem i budem Andrej, a ne Peđin sin", rekao je jednom prilikom Stojaković junior.

Andreja, baš kao i Peđu, krasi "meka ruka" koju ističu kao njegov najveći košarkaški kvalitet.

Mlađi Stojaković je trenutno pozicioniran na 63. mestu za NBA draft 2023. godine od strane sajta "Rivals", dok ga "ESPN" i "247sports" stavljaju na 103. poziciju.

"Sa 201 centimetrom visine, Stojaković ima telo krilnog centra, ali poseduje rad nogu, brzinu i umeće dinamičnog niskog krila", rekao je o Andreju američki novinar Sem Konon.

U srednjoj školi imao je prosek od 25,3 poena, 9,3 skoka i 1,4 ukradenih lopti po meču.

Šutirao je 49 odsto iz igre, od čega 40 odsto za tri, a 80 odsto sa linije za slobodna bacanja.

"Vidim se be više kao ol-araund igrača, ali, ako sam iskren, dosta moje igre potiče od njega (Peđe) i rada sa njim. Sve te sitne stvari za koje mi je rekao da su bitne rade posao tokom utakmica, tako da ću se držati toga"
, kazao je Andrej.

Njegov otac Peđa je NBA šampion sa Dalas Maveriksima, a najbolju godinu u karijeri je imao sezone 2003/04 sa Sakramentom, kada je prosečno beležio 24,2 poena, pet skokova, dve asistencije i 1,2 ukradene lopte po utakmici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve