Tenis 162

Utorak, 02.06.2015.

10:05

U sredu najveće GS četvrtfinale u istoriji

Od kada je izvučen žreb za Rolan Garos 22. maja ceo teniski svet priča o četvrtfinalu između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

U sredu najveæe GS èetvrtfinale u istoriji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

162 Komentari

Sortiraj po:

Igor

pre 8 godina

Prvi set 6:3 Nole,drugi 6:4 Nole,treci set 6:2 Nole.
Midlife da preterujem,ne gledajte i stavite neke pare na rezultat 3:0 Nole pobeda.;)

poison

pre 8 godina

Mislim da je malo nefer da eurosport tv u dva video klipa (reklama za trenutne i dolazece dogadjaje)prikazuje prvo Novaka kako se nervira a Rodger raduje (USO) i Noval lomi reket a Rafa dize pehar(RGR). Da li je to jos neko primetio?

Wolf

pre 8 godina

Kako to zamisljas da on sutra udje u grupu najvecih svih vremena?
Ako udje u polufinale RG onda je medju najboljima u istoriji?
Ili ako pobedi Nadala na RG?
Onda je Soderling najbolji svih vremena.
Nije Novak nikog pomerio, pomerili su se sami jer je Federer star a Nadal zbog povreda nije ni senka onog najboljeg Nadala.
Novak je samo iskoristio situaciju.
(Svete, 02. jun 2015 11:57)

Sveto, ajd vidi da li sam tamo. Nemam nameru da tvoju skromnu logiku podižem na viši nivo, a koliko mogu da vidim nisi baš dobar ni sa aritmetičkim operacijama. Kako si ti izračunao da je Federer bio star kada ga je prvo Nadal, a kasnije Novak skinuo sa 1. odnosno 2. mesta?
Možda da kupiš malo bolji procesor, ili da overklokuješ ovaj koji koristiš sa 200 na 300 MHz :)

Idemo sada na suštinu, Novače, samo strpljivo i tvoj je danas.

DUCE

pre 8 godina

Kako to zamisljas da on sutra udje u grupu najvecih svih vremena?
Ako udje u polufinale RG onda je medju najboljima u istoriji?
Ili ako pobedi Nadala na RG?
Onda je Soderling najbolji svih vremena.
Nije Novak nikog pomerio, pomerili su se sami jer je Federer star a Nadal zbog povreda nije ni senka onog najboljeg Nadala.
Novak je samo iskoristio situaciju.
(Svete, 02. jun 2015 11:57)


OVo je skolski primer nekog ko APSOLUTNO NE POZNAJE tenisku igru. Jeziva emitacija ne znanja.O drugim aspektima ovaj komentar ne bih da komentarisem.

Sto se danasnjeg meca tice, ja sigurno znam da cu da uzivam u onom sto cu da vidim. Iskreno se nadam da ce obojica biti na svom najvisem nivou kako bi uzitak pri gledanju takvog meca bio veci.

Obzirom da sam strastveni ljubitelj tenisa, obojici (Noletu i Rafi) zelim puno zdravlja i da jos dugo traju. Isto zelim i Federeru, Mareju, Nisikoriju, Fereru, Congi, Vavrinki..... Postovanje!

I naravno, coveku kojem se divim u svim segmentima njegove licnosti, mom favoritu, zelim da ove godine konacno podigne pehar Rolan Garosa. Sretno, Novace!

Ja sam optimista :)

Pozdrav svima koji istinski vole i prate tenis! Uzivajmo!

Teodosije

pre 8 godina

"Mislim da ljudi zaboravljaju da posle cetvrtfinala treba dobiti jos dva meca koja nece biti mnogo laksa od ovog. Vrlo lako se moze desiti da pobednik ovog meca ne osvoji RG, sto bi bila zesca ironija.
(Tupa, 02. jun 2015 12:51)"

Znači ovaj sad sa Rafom, najbolje da preda, da se ne bi kasnije smorio?!

jamesdin kurtović

pre 8 godina

Ma kakav Nadal. Problem je Marej. Kao da ne vidite ko je u kakvoj formi, nego ste podložni paljenju atmosfere kao hepo kockice. A daj bože u finalu, - Vavrinka, koji otkad je obukao čarobne gaće od kineske kuhinjske krpe, ne može da izgubi meč (osim namerno protiv RF).

Troublesome

pre 8 godina

Nije Novak nikog pomerio, pomerili su se sami jer je Federer star a Nadal zbog povreda nije ni senka onog najboljeg Nadala.
Novak je samo iskoristio situaciju.
(Svete, 2. jun 2015 11:57)

Nije Novak nikog pomerio, nisu se pomerili vec su ostali u mestu, jer je Novak bio previse mlad kada kada je Federer dominirao a zbog fizickih problema nije bio ni senka najboljeg Novaka.
Federer i Nadal su samo iskoristili situaciju.

Am I doing it right?

o ja di ti

pre 8 godina

Ovo ce biti za pamcenje kako ce ga ojaditi Nole. Toliko sam samouvern da ovo kazem kao nikad u zivotu. Pitanje je samo sa koliko poena razlike.

Aleks

pre 8 godina

"Za one koji zbog sutrasnjeg meca ne mogu da uce za ispit, uzimaju slobodan dan na poslu, kupuju gajbice piva i zovu tastu da cuva decu, i slicno, SABERITE SE! Sutrasnji mec zaista nema veze sa vasim zivotom, izuzev trenutnog uzbudjenja i zadovoljstva u navijanju. Ne igrate vi, vec dva milionera kojima je to posao. Ishod je neizvestan, jedino je apsolutno izvesno da ne mozete u sopstvenom zivotu uciniti nista poput ove dvojice ako nastavite sa ovako nezdravim projekcijama."
(biti normalan)

Upravo tako.
(biti normalan, 02. jun 2015 14:01)

bjern 2borg

pre 8 godina

Bez brige, Nadal je u značajnom padu forme i uopšte nije na svom ranijem dominantnom nivou na šljaci, da NEMA TEORETSKE ŠANSE da Novaku sutra uzme 3 seta. Tipujem da mu može uzeti samo 1, nekim čudom i uz neverovatnu sreću (recimo u TB) možda i 2 seta, ali 3 sutra da uzme Novaku tvrdim da NEMA ŠANSE.

Ne bi nikako valjalo da se meč produži na 2 dana zbog kiše ili mraka

ogromnasansa

pre 8 godina

Mislim da Novak ima do sada najvecu priliku da pobedi Nadala na RG i prilicno sam siguran da ce mu to ovaj put poci za rukom. Ono sto brine je opasnost da bi sutrasnji mec mogao da se oduzi i da dodje do velikog psihickog i fizickog praznjenja na cak dva meca od titule, sto bi moglo biti kobno, kako za Novaka tako i za Nadala. U slucaju da se tako nesto desi, i da pobednik turnira bude neko treci, voleo bih da to bude Ferer, jer covek je realno zasluzio jednu titulu na grand slamu, a najrealnije je da to bude na sljaci.
Ostaje nam da uzivamo u sutranjem spektaklu, jer kada igraju Novak i Nadal jedan protiv drugog na grand slamovima nista manje ne moze ni da se ocekuje.

Monden

pre 8 godina

Najveće rivalstvo u istoriji tenisa?! Tu je konkurencija žestoka i ne bih se baš složio. Ali jedno sigurno jeste - najdosadnije rivalstvo u istoriji tenisa...

Aleks

pre 8 godina

"zlatnog doba najboljeg Srbina koji se ikad rodio" @Lucky

Zato ja uvek insistiram na obrazovanju i školstvu, ma kako ono loše bilo bolje je nego nikakvo. Lucky je primer.

ljubitelj tenisa

pre 8 godina

Ето не дај боже и да Ноле изгуби иако су шансе стварно минималне, овај допинговани антитенисер од Надала опет неће имати велике шансе да освоји овај турнир јер би га чекала још два ужасно тешка и исцрпљујућа меча(Мареј, Вавринка, оба га скорије драла на шљаци),много је битно да он не освоји овај грен слем и на тај начин прецрта из тениског врxа, и онако је узео превише турнира !

Somi

pre 8 godina

samo treba obratiti paznju pre bilo kakve prognoze i analize da Nadal nije odigrao nijedan mec sa nosiocem na ovom RG tako da je tesko reci u kakvoj je formi... po meni realno je da ga NO1E bije laganije (ne verujem da ce biti 5 setova).. :) napred Nole

Mairon

pre 8 godina

Ne znam šta da kažem pred ovaj meč. Na trenutak pomislim da bi moglo da bude 3:0 za Djokovića (pratim i navijam za Rafu već godinama) a onda opet shvatim, ipak je ovo RG, ipak se Rafa neće tako lako dati.
U svakom slučaju, što se igre tiče, Đoković zna šta da radi i kakav je recept protiv Rafa, sa druge strane, mislim da Rafa mora nešto da promeni pred ovaj meč, siguran sam da mu neće proći forsiranje forhenda i to prekomerno optrčavanje oko bekhenda, jer tako ostavlja dosta terena a Đoković to najbolje ume da iskoristi.
Rafa bi trebalo da igra što više bekhend slajs, usporava poen, šalje mrtve lopte Đokoviću i tera ga da neprekidno ulaže mnogo snage da vraća te lopte. Sumnjam da može da nadjača Novaka, ali moguće da će krenuti izuzetno agresivno jer ako uspe da uzme prvi i drugi set, šanse mu drastično rastu. Sačekajmo, kako god bude, mislim da se malo preteruje, nije ovaj meč najveći u njihovim karijerama i obojica imaju još da igraju.

Pozdrav za B92

pre 8 godina

Joj, molim ti se Boze da Nole pobedi ovaj mec i osvoji turnir. Ne znam kako cu podneti ako Nole ovo izgubi, zivot ce mi izgubiti smisao. Strah me Rafe, ako zaigra kako ume a hoce, bice nemoguce za Noleta. Ne znam kako cu izdrzati to.

Mihajlo

pre 8 godina

Program na Filip Satrijeu sutra: u 14h igraju Serena Vilijams i Sara Erani, pa po zavrsetku tog meca igraju Novak Djokovic i Rafael Nadal, znaci oko 16h pod uslovom da Serena ne oduva Saru, u tom slucaju pocece pre.

mika

pre 8 godina

Mislim da se odavno nije desilo na RG da svi najbolji udju u 1/4finale!!! Joker Nole i Nadal,Rodjer Federer,Wawrinko,Nišikorej,Marej,Conga,Ferer David!!!

Rafael29

pre 8 godina

Evo bas cekam muska 1/4 ,pa sam pogledao kraj meca Ane Ivanovic..igra fantasticno..iznenadila me ,pogotovo forhandom koji je vrhunski ..
A i bas je lijepo vidjeti u Aninom boksu kako se vesele svi na celu sa Schweinsteigerom..bas mi je to nekako simpa ,a i sam Schweini mi se cini bas simpa ..
Ma eto ,sutra cu svim srcem navijati za svog nadala ,ali ako izgubi ,zelim vama susjedima Srbima da imate pobjednike i u muskoj i zenkoj konkurenciji ove godine ..vrlo moguce ..
Ana igra sjajno ,Serena nije u nekoj formi ..a o Novaku zaista nije potrebno previse trositi rijeci ..a sad muska cetvrtfinala..uzivancija ..pozz iz Hrvatske

biti normalan

pre 8 godina

Za one koji zbog sutrasnjeg meca ne mogu da uce za ispit, uzimaju slobodan dan na poslu, kupuju gajbice piva i zovu tastu da cuva decu, i slicno, SABERITE SE! Sutrasnji mec zaista nema veze sa vasim zivotom, izuzev trenutnog uzbudjenja i zadovoljstva u navijanju. Ne igrate vi, vec dva milionera kojima je to posao. Ishod je neizvestan, jedino je apsolutno izvesno da ne mozete u sopstvenom zivotu uciniti nista poput ove dvojice ako nastavite sa ovako nezdravim projekcijama.

aleksandar

pre 8 godina

Zasluzio je nole da ga dobije itekako, kako zbog prethodnih turnira, cele protekle sezone tako i zbog samih duela izmedju njih dvojice. Uz božju pomoc i noletovu najbolju partiju biće to pobeda. Idemo!!!

Boris

pre 8 godina

Nadal porazom sutra ne ispada iz Top10, tj. biće tačno 10-ti. Da bi bio 11-ti, pored sutrašnjeg poraza, mora i Conga da uđe u finale.

oklagija

pre 8 godina

Za one koji zbog sutrasnjeg meca ne mogu da uce za ispit, uzimaju slobodan dan na poslu, kupuju gajbice piva i zovu tastu da cuva decu, i slicno, SABERITE SE! Sutrasnji mec zaista nema veze sa vasim zivotom, izuzev trenutnog uzbudjenja i zadovoljstva u navijanju. (biti normalan, 2. jun 2015 14:01)

Zivot je satkan od trenutnih uzbudjenja i zadovoljstava. Moras nauciti da uzivas u zivotu. Kladim se da si ti jedan od onih modernih "robova" koji bez pogovora radi od 7 do 7 i ostaje prekovremeno ukoliko se nadredjenom prohte. E pa prijatelju, ti si u vecem kanalu od nas koji znamo da uzivamo pa makar i na ovaj nacin. Uzmi slobodan dan, kupi pivce, odgledaj najveci spektakl koji sport trenutno nudi i zaboravi na probleme.

realista

pre 8 godina

Verujte da je u ovom mecu sve moguce. Sa jedne strane je Djokovic, koji je pobedio sve i osvojio sve ove godine, pa samim tim sebi nabio veliki pritisak na ledja za ovaj turnir. Sa druge strane je Nadal koji je na RG tata-mata, i koji je ove godine dosta slabiji, ali na ovom turniru ima neverovatnu psihicku prednost. Nadamo se pobedi Djokovica.

Sasa

pre 8 godina

Strepim, ali nadam se da će srpski sin zadati konačni udarac, za sve nas koji ga volimo da bi i život dali za njega, drugi ljudi ne razumeju tu našu iracionalnu ljubav, ali nas to ne pokolebava da ga volimo još više, idemo srpski sine u besmrtne, volimo te dobri dečače, vreme je...

Mrmac

pre 8 godina

Pa evo ovako nekako izgleda moje razmisljanje.Svakako predstoji vrlo neizvestan i tezak,pogotovo psihicki,mec za obojicu.Mislim,bez obzira sto sam uz naseg Noleta,da su sanse negde 50:50,i da ce stvarno odlucivati sitne greske i nijanse.Nole igra dobro,pun je samopouzdanja,servis ga sluzi bolje nego ikad,narocito prvi,mada je u riternu malo popustio,koji procenat.Dakle ako zadrzi ovakav procenat prvog,pa i drugog servisa i pritom podigne ritern samo za 3-4% bice u prednosti.Takodje morao bi makar za malo s\da podigne stepen iskoriscenosti brejk lopti jer ih protiv Nadala nece imati toliko kao u prethodnim mecevima.Samo protiv Gaskea,cini mi se,preko 20.S' druge strane Nadalova prednost je sto ce opet,verovatno imati prednost publike,i sve tehnicke uslove(loptice,sirina i brzina sljake)i to sto je realno u usponu forme.Nemojte da nas zavara izgubljen set protiv Soka,jer prvo on nije uopste bezazlen igrac a drugo Nadal je vec video dobijen set i sigurno mu se po glavi vec vrtelo cetvrtfinale protiv Noleta.Realno i Djokovic je u trecem setu izgubio servis protiv Gaskea samo sto je to bilo sredinom seta pa je imao vremena da doda gas.Ono sto ja ne verujem to je da jedan drugog mogu da dobiju u tri seta a to opet ide na ruku Mareju,mada ja Ferera ne bih tako lako otpisao.Mozda se varam ali mislim da Marej nije dobio Spanca nikad na sljaci.Rodzer prolazi Vavrinku ali ce ga verovatno zaustaviti Nisikori,bar se nadam.Dakle idealno da prodje Nole,pa na Ferera i finale sa Japancem.

Sasa

pre 8 godina

Novak je spreman kao nikada pre, čekao je ovaj trenutak čitav svoj život, Nadal nema apsolutno nikakve šanse u ovom meču, ovo je trenutak kad se kod Novaka prožima sve u životu, siromaštvo, bombardovanje, žrtvovanje svojih roditelja, Jelena Genčić, roditeljski instinkt, sve što je u životu prošao sažima se u ovom meču, ajmo dobri dečače u besmrtne pa da te dočekamo u Beogradu sa titulom kao nikad nikog ranije, voleo bi da to bude događaj koji će obići svet pred pola miliona ljudi i ući u istoriju kao najveći doček ikada zabeležen u svetu, idemooo...

nadrealni realista

pre 8 godina

Ja mislim da ce novak da se uplasi samim tim zbog toga sto je izgubio zadnje tri godine od njega na tom terenu, i zato sto je mentalno mmogo mestabilniji nego sto je nekad bio.Nadam se da Novak moze da ga dobije, mada su sanse 60:40 za rafu.

oklagija

pre 8 godina

Uf jedva cekam, jes da ispiti krecu uskoro al sutra sam na "bolovanju". Ustajem u 9, przim 2kg krompira (studentska beda) i sedim zakovan u fotelji nadam se sto krace. Mozda i neko pivce mada nisam navikao tako rano da dernecim...videcemo. Operi ga Nole do 12, ne daj mi da se napijem moram da ucim xD

charotte sometimes

pre 8 godina

Kako to zamisljas da on sutra udje u grupu najvecih svih vremena?
Ako udje u polufinale RG onda je medju najboljima u istoriji?
Ili ako pobedi Nadala na RG?
Onda je Soderling najbolji svih vremena.
Nije Novak nikog pomerio, pomerili su se sami jer je Federer star a Nadal zbog povreda nije ni senka onog najboljeg Nadala.
Novak je samo iskoristio situaciju.
(Svete, 02. jun 2015 11:57)

O da. Nadal se je sam pomerio. Posle svoje najbolje sezone ikada 2010. godine, sledece godine je Novak ama bas sve sam zaradio. Nadal je tada imao 24 godine. Niti je bio povredjen, niti star. Niko na turu nije mogao da mu ''prismrdi'', niko sem jednog coveka. Sta je napisao o tom periodu, mozes da procitas u njegovoj autobiografiji. Za Feerera taj argument moze da stoji donekle. Ali Federer je toliko dobar teniser da je i sa 33 jaci, bolji i kvalitetniji i dan danas od bilo koga drugog. Dzabe prijatelju, izjeda te zavist. Videla sam hrpu tvojih komentara ovde, svi su isti. Novak izgubio ili pobedio sutra, nama je kad se podvuce crta i dalje super. Jer svakome ko se vodi pozitivnim emocijama ja u zivotu mnogo bolje. Navijamo za naseg coveka, razocarenje dodje par puta godisnje. A sudeci po tvojoj isfrustriranosti, tebi svaki drugi dan presedne. Ja ne volim Nadala i Federera, pa ne idem ni na jednu vest o njima da ostavim komentar. Bar ne isfrustrirani. Nije tebi lako.

Beobrad

pre 8 godina

Jos 2013. Novak je morao imati RG titulu, na 4:2 u petom setu "cuveni nec" itd. ceo svet je video da ga je Novak tada ispustio, da ima igru i zasluzuje RG!
I sada je trenutak da se verifikuje i ispravi 2013. pa i 2012. i "naplati" ukupan Novakov kvalitet, sazrelo je potpuno!
1)Prvim servisom sto vise lakih poena uz maksimalno miksovanje servisa.
2)Dobrim dubokim riternom sa sto vise napadanja oba Nadalovova servisa koji su njegov najslabiji segment igre.
3)Forsiranjem njegovog forhenda, narocito bekhend dijagonalama(patent iz Rima i Madrida 2011.)
4)Drop sotovima kako ne bi stajao u komfornoj zoni za njega i slao ubitacne forhende.
5)Povremeno servis-volej igra, jer ce biti dug i naporan mec.
6)Dubina svih udaraca se podrazumeva.
Ukoliko Novak odigra "svoj tenis", Nadal ce biti brutalno porazen, jer jos od 2011. zna se da svaki mec iskljucivo od Novaka zavisi!
Prespori Satrije mnogo vise pogoduje Nadalu, vineri se teze prave, tj. mnogo vise snage se mora uneti u udarac, a na duze(vise setova) Nadalu sanse rastu !
3:1 za Novaka je prava mera trenutnog stanja!
Slavlje moze da pocne, vec sada!

Tupa

pre 8 godina

Mislim da ljudi zaboravljaju da posle cetvrtfinala treba dobiti jos dva meca koja nece biti mnogo laksa od ovog. Vrlo lako se moze desiti da pobednik ovog meca ne osvoji RG, sto bi bila zesca ironija.

RF

pre 8 godina

Ja neznam zasto se ljudi ovoliko uzbudjuju zbog ovoga cetvrtfinale kao i svako drugo, samo podizu pritisak njima dvojici, ovde nece odluciti igracki kvalitet nego psihicka stabolnost, ko bude psihicki bolje podneo sve oko ovog meca. A i svejedno je ko ce ovde pobediti, kad ce na kraju Federer osvojiti RG, jer Rodzer jos nije pokazao svoj najbolji tenis, njega cuva za finale, a Federerova prednost je bas zbog ovoga njihovog cetvrfinala jer ce se obojica isprazniti i fizicki i psihicki, daj boze ko prodje da prodje i Mareja, a kamoli da pobedi Federera, njihova jedina sreca je da im Rodzer ispadne pre finala.

Dott

pre 8 godina

Ovo je zaista pocelo zestoko da me nervira, od GS do GS turnira ista prica, s pocetka turnira novinari salecu Federera, Nadala i Novaka sa pitanjima sta misle o potencijalnom medjusobnom mecu, dok oni im uporno govore "o tom potom, kad dodje vreme". Vreme dodje a novinari besni, kad to dodje oni ucute, iz inata valjda i tako mi ostanemo uskraceni za najzanimljivijim stivom koje bi mogli procitati. Ista prica i sad, novinar na terenu nije nista ni pitao Nadala o sudaru sa Novakom, morao je sam Nadal nesto reci i bez pitanja, dok je novinar na to bio potpuno bez reakcija, jednostavno ode? Zivo me zanima hoceli do samog meca uopste biti upitani ista u vezi najzanimljivijim mecom godine do sad. Novak je ponesto i rekao, ali zanimanje javnosti za ovim mecom je toliko da ne bi bilo previse pisati i iz sata u sat sta rade , kako se pripremaju i osecaju.
Ja mislim da ce se svako sloziti da je ovo dogadjaj koji izaziva najvecu paznju javnosti ove godine i da je po interesantnosti najblizi boks mecevima Mohamed Alija i ne znam jos cemu.

ajmo nole

pre 8 godina

najiskrenije bih voleo da nole sutra pobedi ali OPREZ ipak je to NADAL kakav god bio na RG cak ni kvota nije nesto velika na njega koliko se predstavlja da je novak favorit a oni retko grese bas bas

Ratko

pre 8 godina

Ako Novak uspe da prodje Nadala i kasnije osvoji GS ima da bude 100 hiljada ljudi na doceku u Beogradu! Ajde jos tri meca majstore, izadji i odigraj kako umes! Nadal je ovde nepobediv ali verujemo u tebe, sada si mnogo iskusniji i spreman si kao nikada do sada, dok je njemu samopouzdanje mnogo poljuljano. Vidim tebe i Davida Ferera u polufinalu a finale Nisikori ili Vavrinka.

monden

pre 8 godina

kada čitam komentare, rekao bih da ima zemalja gde Nole ima veću podršku nego u Srbiji. I onda neko ima nesto da zameri Moniki Seleš ili Jeleni Dokić. pa sta ce u zemlji gde se uspeh ne oprašta.
(nikad izvini, 02. jun 2015 11:09)

Ne znam šta je tu čudno.Tenis je, ionako, mondenski sport.Ne vidim kako može, kao takav, da se smesti u nacionalne okvire.Da se radi o hajdučkom višeboju koji jeste naše autentično kulturno nasleđe onda bi svakako bilo logično da cela nacija jednodušno navija za svog junaka, da se sa njim identifikuje i bodri ga.A tenis koji je sport engleske aristokratije ( iako nije izvorno njihov, ali jeste promosivan od njih), svakako nije taj sa kojim naš narod pronalazi tu kulturološku povezanost.I ja sam se radovao Novakovim uspesima, kada se probijao do samog vrha i lepo je sve to što on radi, ali to ne znači da nemam prava da imam više simpatija za tenis kakav igra Federer.Bez obzira što mi nije simpatičan kao pojava.Većina ljudi u Srbiji više voli da se povodi za euforijom i famom koja se stvara oko nekog fenomena, umesto da nauči da razgraniči neke stvari.Zato i izgledamo kao "guske u magli" i imamo ovakvo društvo.

Goran

pre 8 godina

Novak ce pobediti iz 4 razloga. Razlog broj 1: Nadal ove godine nije osvojio nijedan od tri mastersa na sljaci, dok je Novak osvojio 2. Razlog broj 2: Novak nije izgubio nijedan mec od 28. februara, nalazi se u velikoj seriji pobeda a Nadal je u najgoroj formi na sljaci od kada igra tenis. Razlog broj 3: Nadal i na Rolan Garosu igra losije i izgubio je jedan set u prethodnom mecu. Razlog broj 4: Novak je pobedio Nadala 5 puta u zadnjih 6 meceva.

borkes

pre 8 godina

@RN
Ajde nam ti reci, vidim da si siguran pa samim tim i 'potkovan', koje se to qf može proglasiti najjačim u istoriji? 'Samo dvaput igrao finale'!
Oprostite na izrazu ali više mi se gade komentari ovog tipa.
Idemo dalje.

RN

pre 8 godina

@Idi malo gledaj u sijalicu
Eto vidis, uopste nije to rekao.
Rekao je da je to njegovo najteze cetvrtfinale na Rolan Garosu!
Cak ne ni na svim GS vec samo na RG. I otkud je to najvece cetvrtfinale u istoriji!? Gluposti.

Sir Oliver

pre 8 godina

Novak jeste favorit,cak ne mislim da ce ovo ici u 5 setova.Ali iskreno,od Nadala je ostalo samo ime,nije to vise ni senka nekadasnjeg igraca.Sada on gubi od Fonjinija,Mareja (??),Almagra...ranije su svi bili srecni ako mu uzmu set na sljaci...No u svakom slucaju,srecno Novaku,navijam za njega,bez obzira na gore navedeno,mora odigrati svoj najbolji tenis

borkes

pre 8 godina

@RN
Ajde nam ti reci, vidim da si siguran pa samim tim i 'potkovan', koje se to qf može proglasiti najjačim u istoriji? 'Samo dvaput igrao finale'!
Oprostite na izrazu ali više mi se gade komentari ovog tipa.
Idemo dalje.

Idi malo gledaj u sijalicu

pre 8 godina

Najvece cetvrtfinale u GS istoriji? Po cemu!?
Teniser koji je 9 puta osvojio RG igra protiv tenisera koji nikada nije osvojio RG i igrao je samo 2 finala.
Nadal protiv Novaka vodi 6-0 na RG i izgubio je od njega samo 4 seta.
Ni po jednom osnovu ovo nije ni blizu najveceg GS cetvrtfinala.
(RN, 2. jun 2015 11:19)

Osim što je to rekao teniser koji je 9 puta osvajao RG kada je čuo da definitivno igra protiv tenisera koji ga nikad nije osvojio.

haos

pre 8 godina

ne postoji teniski duel koji bih poželeo pre da gledam neko nadal i novak na rolan garosu, ovaj turnir pratim svake godine kao nijedan drugi, verovatno zbog toga što ga nole još nije osvojio

prognozer

pre 8 godina

"Lepo je sanjati, zajebano je kad se probudiš!", reče Nole posle izgubljenog četvrtfinala.
"Pa, ko ti brani da sanjaš i dogodine?", uz zagonetni osmeh dobaci Rafa.

relja

pre 8 godina

Nole dobija rutinski , Ferer dobija Mareja , Nisikori i Tsonga - ludilo od tenisa , Roger vs Stanislav - svasta tu moze da bude (zavisi samo od Wawrinkine glave).

Иван

pre 8 godina

Спадам у оне који предвиђају антиклимакс, наравно у Ђоковићеву корист. Надал мора ризиковати од почетка, и мислим да Новаков штаб спрема одговор на то. Мој неки осећај је да Ноле није ни изблиза узбуђен због сутрашњег меча као Рафа. Шпанац баш много може да изгуби: са десетог места, у делу сезоне који није "његов", тешко ће се попети назад на врх. А то значи и непријатни ривали у ранијој фази, што он не воли; све у свему, страшно значајан меч за њега. Новак може да изгуби поене, али његови делови сезоне су они на бетону. Он нема чак ни онај императив да с победом осваја титулу као до сада, јер она је и у случају сутрашње победе још далеко. У односу снага какве су тренутно између ове двојице, Ђоковић једино на психу, и то страшно слабу психу, неки жешћи комплекс, евентуално губи.

Кратак осврт на остатак турнира: седморица од првих осам плус Цонга - очекивано. Мислим да још нисмо свесни колико су Ђоковић, Федерер и Надал добри тенисери: они једноставно не допуштају никоме новом да се појави. Можда је једна генерација слаба, или две, али толики су продефиловали за ових десетак година и нико да се наметне. Мари, Дел Потро кад је здрав и Вавринка кад је смирен, сви они су им, свако у различитом тренутку каријере запретили, али ништа више од тога. Нема више шансе да се појави неки специјалиста за шљаку и помрси рачуне икоме од најбољих. Брутална доминација.

jegood

pre 8 godina

Za Noleta moze da bude opterecenje sto svi pricaju-ako sada ne pobedi Nadala, kada ce? S druge strane Nadal je podigao formu, ne mogu da procenim koliko. Ako sve bude kao do ovog turnira, Nole je u prednosti, u boljoj je formi i i dalje je favorit.

EmanuelGinobili

pre 8 godina

Kao sto teniski sudija svaki put kaze ono "time"...e pa Nole-vrijeme je konacno!:)...Rafa se provukao prije dvije godine,ovaj put sigurno nece,sve se poklopilo i vrijeme je da Nole naplati sve one frustracije iz meceva sa Nadalom na RG zadnjih godina...realno,Rafa je ove godine najslabiji do sada na RG a Nole na vrhuncu,i stvarno ne vidim nacina kako Rafa moze da dobije Noleta sutra...ove godine je bas posebna situacija jer moze se desiti Noletu isto sto i Soderlingu,da dobije Rafu a ne osvoji RG,e to bi tek bila prava steta,tesko je zamisliti kako bi se covjek osjecao nakon pobjede nad Nadalom,mozda bi se bas ispraznio mentalno,a opet mozda bi dobio toliko samopouzdanja da bi u nastavku turnira pomeo sve pred sobom...to ne mozemo znati,ne zna ni Nole taj osjecaj :)malo se bojim tog pritiska koji je na Noletu-cinjenica je da je u duelim sa Nadalom na RG uvijek bio previse nervozan i nije igrao svoj najbolji tenis,ali se nadam da je to proslost i da je puno naucio iz tih poraza...naravno,nece se Rafa samo tako predati,ali...gledao sam danas malo kladionice-1,35 na pobjedu Noleta! :)..one nemaju dusu i ne navijaju kao mi,dakle...it's "time" :)...konacno!

Wolf

pre 8 godina

U šahu važe tri zlatna pravila: 1. pažljivo, 2. pažljivo i 3. pažljivo. Novak u meču sa Nadalom treba da ih primeni u promenjenoj formi: 1. strpljivo, 2. strpljivo i 3. stprljivo.
Želim ti Novače da sutra uđeš i formalno u grupu najboljih igrača svih vremena. Za mene si to odavno, jer si uspeo da dva "formalno najbolja" igrača (Fed i Nad) pomeriš sa pozicije 1 na pozicije 2, 3, 7 itd. A ako to ne bude sutra, dogodiće se sigurno u godinama koje slede.

RN

pre 8 godina

Najvece cetvrtfinale u GS istoriji? Po cemu!?
Teniser koji je 9 puta osvojio RG igra protiv tenisera koji nikada nije osvojio RG i igrao je samo 2 finala.
Nadal protiv Novaka vodi 6-0 na RG i izgubio je od njega samo 4 seta.
Ni po jednom osnovu ovo nije ni blizu najveceg GS cetvrtfinala.

napred Nole!

pre 8 godina

Voleo bih da pogresim ali Nadal je blizi pobedi. Nadalova karijere je RG a jos uvek je dovoljno dobar da osvoji jedan turnir godisnje.

Predo

pre 8 godina

Svi smo se pomalo bojali da se ta prognoza ne obistini i njih dvojica sastanu četvrtfinalu, a sada mislim da je to dobro i za NOvaka. Jedino je čudno to da ako pobedi Rafu neće dobiti nikakav trofej, tek treba da se bori za njega. Slično kao kad je Zvezda pobedila Partizan u košarci u ABA ligi.
Prvo, mislim da psihičko opterećenje neće biti toliko kao prethodnih godina u finalima. Drugo, Nadal, iako igra solidno, nije ostvario još ni jednu veliku pobedu i to se mora odraziti na njegovo samopouzdanje.
Ne mislim da je to gotova stvar i da NOvak dobija. To znaju svi, pa i NOvak i Rafa. Rafa se uzda u kombinaciju: Šatrije, sa svojih 13 metara prostora iza osnovne linije (uobičajeno je 6-9), odakle on može poslati spinovani balon na drugu stranu i vratiti se u početni položaj, Babolat loptice-skočice u kombinaciji sa njegovim Babolat reketom i žicama, posebno rađenim za njega i njegovu igru.
NOvak mora da se spremi za najboljeg Rafu, ne onoga koga je lako pobedio u Monte Karlu. Mislim da će Nadal početi vrlo snažno, ali i nervozno. Ništa. Uživajmo bez nervoze.

Zoran

pre 8 godina

Nole neće pobediti samo ako drastično podbaci. U svim ostalim slučajevima, pobediće više ili manje teško. Čak i ako mu ne bude dobro išlo, biće dovoljno da drži jak tempo, da ne žuri i da iscrpljuje protivnika: Rafa to, u ovom trenutku, ne može duže izdržati od njega.
Nole, srećno!

Zoran Ristić

pre 8 godina

U vesti se kaže "a eventualni poraz u sredu bi ga izbacio iz Top10". Ovo nije baš verovatno, zato što će Nadal u tom slučaju završiti na 10. mestu sa 2930 bodova. Jedini četvrfinalista ispod Nadala je Tsonga koji mora da uđe u finale da bi pretekao Nadala.

monden

pre 8 godina

kada čitam komentare, rekao bih da ima zemalja gde Nole ima veću podršku nego u Srbiji. I onda neko ima nesto da zameri Moniki Seleš ili Jeleni Dokić. pa sta ce u zemlji gde se uspeh ne oprašta.
(nikad izvini, 02. jun 2015 11:09)

Ne znam šta je tu čudno.Tenis je, ionako, mondenski sport.Ne vidim kako može, kao takav, da se smesti u nacionalne okvire.Da se radi o hajdučkom višeboju koji jeste naše autentično kulturno nasleđe onda bi svakako bilo logično da cela nacija jednodušno navija za svog junaka, da se sa njim identifikuje i bodri ga.A tenis koji je sport engleske aristokratije ( iako nije izvorno njihov, ali jeste promosivan od njih), svakako nije taj sa kojim naš narod pronalazi tu kulturološku povezanost.I ja sam se radovao Novakovim uspesima, kada se probijao do samog vrha i lepo je sve to što on radi, ali to ne znači da nemam prava da imam više simpatija za tenis kakav igra Federer.Bez obzira što mi nije simpatičan kao pojava.Većina ljudi u Srbiji više voli da se povodi za euforijom i famom koja se stvara oko nekog fenomena, umesto da nauči da razgraniči neke stvari.Zato i izgledamo kao "guske u magli" i imamo ovakvo društvo.

Milos

pre 8 godina

Zanimljivo je da je zreb za Roland Garros odrzan na Novakov rodjendan, a da ce se mec cetvrtfinala igrati na Nadalov rodjendan. Idemo Nole, posalji ga u penziju na 29. rodjendan!

Милорад - БОТ Ловац®

pre 8 godina

Новак неће освојити РГ ове године али постоје два веома различита сценарија. Ако га Надал опет избаци, развалиће му психу да се неће опоравити никад (за РГ). Ако Новак победи, истрошиће се и физички а још више емотивно а чекају га Мари, Нишкори, Федерер, Ферер...и то два меча. АЛИ, ако га Новак победи и види да га је ранио, следеће године ће да прође кроз РГ као тајфун (Новак). Све у свему, једва чекам среду. Новак је национално благо Србије.

Rafael29

pre 8 godina

Svi teniski sladokusci ,ukljucujuci i mene,vide da je Nole favorit i da Rafa nikad nije bio losiji na zemlji Roland Garrosa..
I zaista sve djeluje kao da ce Nole to dobiti ,ALI..
Sport uvijek pise cudne i nepredvidive scenarije ..
Ne mogu docekati sutra ..
Inace sam ogroman Rafin fan i jako mi je tesko biti objektivan i priznati da s igracke strane Noletova supremacija je preocita ..
Pa se samo nadam da ce doci do neke psiholoske blokade i da ce Rafa to izvuci u 5 setova..
Btw. Hrvat sam,nisam od onih nole-mrzaca,postujem ga,ali Rafu nosim u srcu od njegove 16-e god ..
Iako sam uvijek optimist ,mislim da osjecaje ovaj put treba staviti sa strane i reci da je Novak Djokovic ogroman favorit u ovom mecu jer igra za razinu bolji tenis od Rafe ..
Moja prognoza je pobjeda Prvog igraca svijeta..
I daj Boze da se varam..

Svete

pre 8 godina

@Wolf
Kako to zamisljas da on sutra udje u grupu najvecih svih vremena?
Ako udje u polufinale RG onda je medju najboljima u istoriji?
Ili ako pobedi Nadala na RG?
Onda je Soderling najbolji svih vremena.
Nije Novak nikog pomerio, pomerili su se sami jer je Federer star a Nadal zbog povreda nije ni senka onog najboljeg Nadala.
Novak je samo iskoristio situaciju.

nikad izvini

pre 8 godina

kada čitam komentare, rekao bih da ima zemalja gde Nole ima veću podršku nego u Srbiji. I onda neko ima nesto da zameri Moniki Seleš ili Jeleni Dokić. pa sta ce u zemlji gde se uspeh ne oprašta.

Nolefan

pre 8 godina

Ja ne znam za vas, za sutra sam uzeo slobodan dan u firmi, pozvao taštu da pomaže supruzi oko bebe i kupio gajbu piva. Još ujutru da odem do crkve i što se mene tiče možemo da krenemo. VAMOS NOLEEEE!!!!

Dott

pre 8 godina

Po zavrsetku meca sa Sokom, Nadal je dao intervju na terenu i posto je izneo utiske o odigranom mecu, rekao je novinaru „Sada možemo da razgovaramo o duelu sa Đokovićem“, pa dodao "to je najteže četvrtfinale u mojoj karijeri na Rolan Garosu, bez dileme“, sto nije naislo na nikakvu reakciju novinara koji ga je intervjuisao, samo se okrenuo i otisao? Nadal je mislim bio pomalo zbunjen, a bogami ostao sam i ja zatecen, dok je komentator prenosa rekao " Nadal je ovime sve rekao, nije bilo potrebe za dodatnim pitanjem". A ja u jos vecem cudu? Ko se ovde pravi lud?
Jedino sto mogu protumaciti je da su novinari gnevni na Nadalovo uporno odbijanje razgovora na tu temu dok ne dodje red na taj mec.
To je sasvim u redu i sasvim profesionalno, zasto bi se opterecivao necim, sto nije sigurno hoce li i doci do toga, samo bi mu oduzimalo paznju i energiju za onim sto je ispred njega, isto je i sa Novakom naravno. Jedan veliki minus za oficionalne novinare sa Roland Garosa za njihovu neprofesionalnost.

Joca 011

pre 8 godina

@ anonimus, ‘’Noleeee gazi’’

Ne treba se sada ponašati nesportski i ostrašćeno. Nadal je veliki sportista i treba ga tretirati kao ravnopravnog protivnika. Ponašajmo se sada kao Nole, koji veoma postuje protivnika i koristi izraze nadmasio, pobedio, savladao, nadigrao a nikako zgazio, odrao, pocistio, oduvao, pocepao, preslisao, pokidao, razbio, rasturio, samleo, i slicne koji se ovde srecu. Ovo su agresivni izrazi i odlika neiživljenih adolescenata a nikako sportista.
.

14-8

pre 8 godina

3-1 za Đokovića, daleko je Rafa od prave forme, točno se jučer vidjelo u 3. setu kako je psihički pao, to mu se nikad nije dešavalona zemlji.

DANILO DACA DUJOVIC

pre 8 godina

Nole kralju. Gazi indijanca jer ti nije dorastao junacino trenutno niti u cemu.
Ti si najveci najbolji najduhovitiji ............ covek na planeti zemaljskoj i samo gazi majstore Srbija je uz tebe.Do pobede i tri prsta visoko do neba.

evandro10

pre 8 godina

Inace sam Nadalov fan, ali mislim da Djokovic ovo lagano dobija, i zato se ne slazem sa naslovom. Nadal vec duze ne igra onako kako ume, i ne vidim da to moze da se promeni sutra.

Dva dana posle

pre 8 godina

Svaka čast Rafi za sve što je uradio na RG,ali mene više brine Endi.Naime ako dobije Ferera(nikad nije izgubio od Endija na šljaci)onda je to ustvari meč godine za Novaka.Jer mislim da će u tom slučaju finale biti samo formalnost.Naime Endi ove godine još uvek nema poraz na šljaci.Ali svi mi nešto brinemo i sekiramo se a Nole jednostavno zna šta mu je činiti.

boris

pre 8 godina

Srećan sam što ću gledati ovaj istorijski meč.Istorijski po ulogu i onome šta ovaj meč donosi,tj. šta će biti posle njega.Bićemo svedoci prvog poraza Nadala na Šatrijeu,prvog u 10godina i njegovog pada,pada koji označava kraj jedne dominacije,jer koliko god on bio sumnjiv po pitanju dopinga i povreda,obelezio je zadnjih 10godina tenisa.Ali svemu dođe kraj.Naravno pod uslovom da Novak odigra na očekivanom nivou.Očekujem Djokovicevu pobedu u 3,eventualno 4seta.A onda na Ferera koji ima vece sanse protiv Mareja.

igor zivkovic

pre 8 godina

Uvek sam navijao za Nadala i sada cu mada je Novak veliki favorit. Ako Rafa pobedi bice to jos jednom potvrda da je jedan od najboljih svih vremena. Ipak ma ko pobedio to ne znaci osvajanje turnira. Izuzetno tezak zreb za obojicu do finala.
Ako Rafa uzme jedan od prva dva seta ima sanse,ali bice tesko...

Djordje

pre 8 godina

Ma daj Novak je u zivotnoj formi, bice to jedan tezi trening za Novaka. Mislim da je Rafa odavno presao svoj zenit a Novak je najspremniji teniser danasnjice.

Dragan VG

pre 8 godina

Znaci, tu smo...
Od pocetka turnira, razmisljam o ovom mecu, i znam kokiko cu se nervirati u sredu...
Nzm ko ce pobediti, ali u jedno sam siguran- bice pakleno...

Djordje

pre 8 godina

Ma daj Novak je u zivotnoj formi, bice to jedan tezi trening za Novaka. Mislim da je Rafa odavno presao svoj zenit a Novak je najspremniji teniser danasnjice.

Dott

pre 8 godina

Po zavrsetku meca sa Sokom, Nadal je dao intervju na terenu i posto je izneo utiske o odigranom mecu, rekao je novinaru „Sada možemo da razgovaramo o duelu sa Đokovićem“, pa dodao "to je najteže četvrtfinale u mojoj karijeri na Rolan Garosu, bez dileme“, sto nije naislo na nikakvu reakciju novinara koji ga je intervjuisao, samo se okrenuo i otisao? Nadal je mislim bio pomalo zbunjen, a bogami ostao sam i ja zatecen, dok je komentator prenosa rekao " Nadal je ovime sve rekao, nije bilo potrebe za dodatnim pitanjem". A ja u jos vecem cudu? Ko se ovde pravi lud?
Jedino sto mogu protumaciti je da su novinari gnevni na Nadalovo uporno odbijanje razgovora na tu temu dok ne dodje red na taj mec.
To je sasvim u redu i sasvim profesionalno, zasto bi se opterecivao necim, sto nije sigurno hoce li i doci do toga, samo bi mu oduzimalo paznju i energiju za onim sto je ispred njega, isto je i sa Novakom naravno. Jedan veliki minus za oficionalne novinare sa Roland Garosa za njihovu neprofesionalnost.

Nolefan

pre 8 godina

Ja ne znam za vas, za sutra sam uzeo slobodan dan u firmi, pozvao taštu da pomaže supruzi oko bebe i kupio gajbu piva. Još ujutru da odem do crkve i što se mene tiče možemo da krenemo. VAMOS NOLEEEE!!!!

Wolf

pre 8 godina

U šahu važe tri zlatna pravila: 1. pažljivo, 2. pažljivo i 3. pažljivo. Novak u meču sa Nadalom treba da ih primeni u promenjenoj formi: 1. strpljivo, 2. strpljivo i 3. stprljivo.
Želim ti Novače da sutra uđeš i formalno u grupu najboljih igrača svih vremena. Za mene si to odavno, jer si uspeo da dva "formalno najbolja" igrača (Fed i Nad) pomeriš sa pozicije 1 na pozicije 2, 3, 7 itd. A ako to ne bude sutra, dogodiće se sigurno u godinama koje slede.

oklagija

pre 8 godina

Za one koji zbog sutrasnjeg meca ne mogu da uce za ispit, uzimaju slobodan dan na poslu, kupuju gajbice piva i zovu tastu da cuva decu, i slicno, SABERITE SE! Sutrasnji mec zaista nema veze sa vasim zivotom, izuzev trenutnog uzbudjenja i zadovoljstva u navijanju. (biti normalan, 2. jun 2015 14:01)

Zivot je satkan od trenutnih uzbudjenja i zadovoljstava. Moras nauciti da uzivas u zivotu. Kladim se da si ti jedan od onih modernih "robova" koji bez pogovora radi od 7 do 7 i ostaje prekovremeno ukoliko se nadredjenom prohte. E pa prijatelju, ti si u vecem kanalu od nas koji znamo da uzivamo pa makar i na ovaj nacin. Uzmi slobodan dan, kupi pivce, odgledaj najveci spektakl koji sport trenutno nudi i zaboravi na probleme.

Rafael29

pre 8 godina

Svi teniski sladokusci ,ukljucujuci i mene,vide da je Nole favorit i da Rafa nikad nije bio losiji na zemlji Roland Garrosa..
I zaista sve djeluje kao da ce Nole to dobiti ,ALI..
Sport uvijek pise cudne i nepredvidive scenarije ..
Ne mogu docekati sutra ..
Inace sam ogroman Rafin fan i jako mi je tesko biti objektivan i priznati da s igracke strane Noletova supremacija je preocita ..
Pa se samo nadam da ce doci do neke psiholoske blokade i da ce Rafa to izvuci u 5 setova..
Btw. Hrvat sam,nisam od onih nole-mrzaca,postujem ga,ali Rafu nosim u srcu od njegove 16-e god ..
Iako sam uvijek optimist ,mislim da osjecaje ovaj put treba staviti sa strane i reci da je Novak Djokovic ogroman favorit u ovom mecu jer igra za razinu bolji tenis od Rafe ..
Moja prognoza je pobjeda Prvog igraca svijeta..
I daj Boze da se varam..

nikad izvini

pre 8 godina

kada čitam komentare, rekao bih da ima zemalja gde Nole ima veću podršku nego u Srbiji. I onda neko ima nesto da zameri Moniki Seleš ili Jeleni Dokić. pa sta ce u zemlji gde se uspeh ne oprašta.

Idi malo gledaj u sijalicu

pre 8 godina

Najvece cetvrtfinale u GS istoriji? Po cemu!?
Teniser koji je 9 puta osvojio RG igra protiv tenisera koji nikada nije osvojio RG i igrao je samo 2 finala.
Nadal protiv Novaka vodi 6-0 na RG i izgubio je od njega samo 4 seta.
Ni po jednom osnovu ovo nije ni blizu najveceg GS cetvrtfinala.
(RN, 2. jun 2015 11:19)

Osim što je to rekao teniser koji je 9 puta osvajao RG kada je čuo da definitivno igra protiv tenisera koji ga nikad nije osvojio.

Dva dana posle

pre 8 godina

Svaka čast Rafi za sve što je uradio na RG,ali mene više brine Endi.Naime ako dobije Ferera(nikad nije izgubio od Endija na šljaci)onda je to ustvari meč godine za Novaka.Jer mislim da će u tom slučaju finale biti samo formalnost.Naime Endi ove godine još uvek nema poraz na šljaci.Ali svi mi nešto brinemo i sekiramo se a Nole jednostavno zna šta mu je činiti.

Dragan VG

pre 8 godina

Znaci, tu smo...
Od pocetka turnira, razmisljam o ovom mecu, i znam kokiko cu se nervirati u sredu...
Nzm ko ce pobediti, ali u jedno sam siguran- bice pakleno...

Goran

pre 8 godina

Novak ce pobediti iz 4 razloga. Razlog broj 1: Nadal ove godine nije osvojio nijedan od tri mastersa na sljaci, dok je Novak osvojio 2. Razlog broj 2: Novak nije izgubio nijedan mec od 28. februara, nalazi se u velikoj seriji pobeda a Nadal je u najgoroj formi na sljaci od kada igra tenis. Razlog broj 3: Nadal i na Rolan Garosu igra losije i izgubio je jedan set u prethodnom mecu. Razlog broj 4: Novak je pobedio Nadala 5 puta u zadnjih 6 meceva.

Иван

pre 8 godina

Спадам у оне који предвиђају антиклимакс, наравно у Ђоковићеву корист. Надал мора ризиковати од почетка, и мислим да Новаков штаб спрема одговор на то. Мој неки осећај је да Ноле није ни изблиза узбуђен због сутрашњег меча као Рафа. Шпанац баш много може да изгуби: са десетог места, у делу сезоне који није "његов", тешко ће се попети назад на врх. А то значи и непријатни ривали у ранијој фази, што он не воли; све у свему, страшно значајан меч за њега. Новак може да изгуби поене, али његови делови сезоне су они на бетону. Он нема чак ни онај императив да с победом осваја титулу као до сада, јер она је и у случају сутрашње победе још далеко. У односу снага какве су тренутно између ове двојице, Ђоковић једино на психу, и то страшно слабу психу, неки жешћи комплекс, евентуално губи.

Кратак осврт на остатак турнира: седморица од првих осам плус Цонга - очекивано. Мислим да још нисмо свесни колико су Ђоковић, Федерер и Надал добри тенисери: они једноставно не допуштају никоме новом да се појави. Можда је једна генерација слаба, или две, али толики су продефиловали за ових десетак година и нико да се наметне. Мари, Дел Потро кад је здрав и Вавринка кад је смирен, сви они су им, свако у различитом тренутку каријере запретили, али ништа више од тога. Нема више шансе да се појави неки специјалиста за шљаку и помрси рачуне икоме од најбољих. Брутална доминација.

14-8

pre 8 godina

3-1 za Đokovića, daleko je Rafa od prave forme, točno se jučer vidjelo u 3. setu kako je psihički pao, to mu se nikad nije dešavalona zemlji.

Joca 011

pre 8 godina

@ anonimus, ‘’Noleeee gazi’’

Ne treba se sada ponašati nesportski i ostrašćeno. Nadal je veliki sportista i treba ga tretirati kao ravnopravnog protivnika. Ponašajmo se sada kao Nole, koji veoma postuje protivnika i koristi izraze nadmasio, pobedio, savladao, nadigrao a nikako zgazio, odrao, pocistio, oduvao, pocepao, preslisao, pokidao, razbio, rasturio, samleo, i slicne koji se ovde srecu. Ovo su agresivni izrazi i odlika neiživljenih adolescenata a nikako sportista.
.

Rafael29

pre 8 godina

Evo bas cekam muska 1/4 ,pa sam pogledao kraj meca Ane Ivanovic..igra fantasticno..iznenadila me ,pogotovo forhandom koji je vrhunski ..
A i bas je lijepo vidjeti u Aninom boksu kako se vesele svi na celu sa Schweinsteigerom..bas mi je to nekako simpa ,a i sam Schweini mi se cini bas simpa ..
Ma eto ,sutra cu svim srcem navijati za svog nadala ,ali ako izgubi ,zelim vama susjedima Srbima da imate pobjednike i u muskoj i zenkoj konkurenciji ove godine ..vrlo moguce ..
Ana igra sjajno ,Serena nije u nekoj formi ..a o Novaku zaista nije potrebno previse trositi rijeci ..a sad muska cetvrtfinala..uzivancija ..pozz iz Hrvatske

charotte sometimes

pre 8 godina

Kako to zamisljas da on sutra udje u grupu najvecih svih vremena?
Ako udje u polufinale RG onda je medju najboljima u istoriji?
Ili ako pobedi Nadala na RG?
Onda je Soderling najbolji svih vremena.
Nije Novak nikog pomerio, pomerili su se sami jer je Federer star a Nadal zbog povreda nije ni senka onog najboljeg Nadala.
Novak je samo iskoristio situaciju.
(Svete, 02. jun 2015 11:57)

O da. Nadal se je sam pomerio. Posle svoje najbolje sezone ikada 2010. godine, sledece godine je Novak ama bas sve sam zaradio. Nadal je tada imao 24 godine. Niti je bio povredjen, niti star. Niko na turu nije mogao da mu ''prismrdi'', niko sem jednog coveka. Sta je napisao o tom periodu, mozes da procitas u njegovoj autobiografiji. Za Feerera taj argument moze da stoji donekle. Ali Federer je toliko dobar teniser da je i sa 33 jaci, bolji i kvalitetniji i dan danas od bilo koga drugog. Dzabe prijatelju, izjeda te zavist. Videla sam hrpu tvojih komentara ovde, svi su isti. Novak izgubio ili pobedio sutra, nama je kad se podvuce crta i dalje super. Jer svakome ko se vodi pozitivnim emocijama ja u zivotu mnogo bolje. Navijamo za naseg coveka, razocarenje dodje par puta godisnje. A sudeci po tvojoj isfrustriranosti, tebi svaki drugi dan presedne. Ja ne volim Nadala i Federera, pa ne idem ni na jednu vest o njima da ostavim komentar. Bar ne isfrustrirani. Nije tebi lako.

DANILO DACA DUJOVIC

pre 8 godina

Nole kralju. Gazi indijanca jer ti nije dorastao junacino trenutno niti u cemu.
Ti si najveci najbolji najduhovitiji ............ covek na planeti zemaljskoj i samo gazi majstore Srbija je uz tebe.Do pobede i tri prsta visoko do neba.

boris

pre 8 godina

Srećan sam što ću gledati ovaj istorijski meč.Istorijski po ulogu i onome šta ovaj meč donosi,tj. šta će biti posle njega.Bićemo svedoci prvog poraza Nadala na Šatrijeu,prvog u 10godina i njegovog pada,pada koji označava kraj jedne dominacije,jer koliko god on bio sumnjiv po pitanju dopinga i povreda,obelezio je zadnjih 10godina tenisa.Ali svemu dođe kraj.Naravno pod uslovom da Novak odigra na očekivanom nivou.Očekujem Djokovicevu pobedu u 3,eventualno 4seta.A onda na Ferera koji ima vece sanse protiv Mareja.

Somi

pre 8 godina

samo treba obratiti paznju pre bilo kakve prognoze i analize da Nadal nije odigrao nijedan mec sa nosiocem na ovom RG tako da je tesko reci u kakvoj je formi... po meni realno je da ga NO1E bije laganije (ne verujem da ce biti 5 setova).. :) napred Nole

relja

pre 8 godina

Nole dobija rutinski , Ferer dobija Mareja , Nisikori i Tsonga - ludilo od tenisa , Roger vs Stanislav - svasta tu moze da bude (zavisi samo od Wawrinkine glave).

Predo

pre 8 godina

Svi smo se pomalo bojali da se ta prognoza ne obistini i njih dvojica sastanu četvrtfinalu, a sada mislim da je to dobro i za NOvaka. Jedino je čudno to da ako pobedi Rafu neće dobiti nikakav trofej, tek treba da se bori za njega. Slično kao kad je Zvezda pobedila Partizan u košarci u ABA ligi.
Prvo, mislim da psihičko opterećenje neće biti toliko kao prethodnih godina u finalima. Drugo, Nadal, iako igra solidno, nije ostvario još ni jednu veliku pobedu i to se mora odraziti na njegovo samopouzdanje.
Ne mislim da je to gotova stvar i da NOvak dobija. To znaju svi, pa i NOvak i Rafa. Rafa se uzda u kombinaciju: Šatrije, sa svojih 13 metara prostora iza osnovne linije (uobičajeno je 6-9), odakle on može poslati spinovani balon na drugu stranu i vratiti se u početni položaj, Babolat loptice-skočice u kombinaciji sa njegovim Babolat reketom i žicama, posebno rađenim za njega i njegovu igru.
NOvak mora da se spremi za najboljeg Rafu, ne onoga koga je lako pobedio u Monte Karlu. Mislim da će Nadal početi vrlo snažno, ali i nervozno. Ništa. Uživajmo bez nervoze.

Milos

pre 8 godina

Zanimljivo je da je zreb za Roland Garros odrzan na Novakov rodjendan, a da ce se mec cetvrtfinala igrati na Nadalov rodjendan. Idemo Nole, posalji ga u penziju na 29. rodjendan!

EmanuelGinobili

pre 8 godina

Kao sto teniski sudija svaki put kaze ono "time"...e pa Nole-vrijeme je konacno!:)...Rafa se provukao prije dvije godine,ovaj put sigurno nece,sve se poklopilo i vrijeme je da Nole naplati sve one frustracije iz meceva sa Nadalom na RG zadnjih godina...realno,Rafa je ove godine najslabiji do sada na RG a Nole na vrhuncu,i stvarno ne vidim nacina kako Rafa moze da dobije Noleta sutra...ove godine je bas posebna situacija jer moze se desiti Noletu isto sto i Soderlingu,da dobije Rafu a ne osvoji RG,e to bi tek bila prava steta,tesko je zamisliti kako bi se covjek osjecao nakon pobjede nad Nadalom,mozda bi se bas ispraznio mentalno,a opet mozda bi dobio toliko samopouzdanja da bi u nastavku turnira pomeo sve pred sobom...to ne mozemo znati,ne zna ni Nole taj osjecaj :)malo se bojim tog pritiska koji je na Noletu-cinjenica je da je u duelim sa Nadalom na RG uvijek bio previse nervozan i nije igrao svoj najbolji tenis,ali se nadam da je to proslost i da je puno naucio iz tih poraza...naravno,nece se Rafa samo tako predati,ali...gledao sam danas malo kladionice-1,35 na pobjedu Noleta! :)..one nemaju dusu i ne navijaju kao mi,dakle...it's "time" :)...konacno!

Mairon

pre 8 godina

Ne znam šta da kažem pred ovaj meč. Na trenutak pomislim da bi moglo da bude 3:0 za Djokovića (pratim i navijam za Rafu već godinama) a onda opet shvatim, ipak je ovo RG, ipak se Rafa neće tako lako dati.
U svakom slučaju, što se igre tiče, Đoković zna šta da radi i kakav je recept protiv Rafa, sa druge strane, mislim da Rafa mora nešto da promeni pred ovaj meč, siguran sam da mu neće proći forsiranje forhenda i to prekomerno optrčavanje oko bekhenda, jer tako ostavlja dosta terena a Đoković to najbolje ume da iskoristi.
Rafa bi trebalo da igra što više bekhend slajs, usporava poen, šalje mrtve lopte Đokoviću i tera ga da neprekidno ulaže mnogo snage da vraća te lopte. Sumnjam da može da nadjača Novaka, ali moguće da će krenuti izuzetno agresivno jer ako uspe da uzme prvi i drugi set, šanse mu drastično rastu. Sačekajmo, kako god bude, mislim da se malo preteruje, nije ovaj meč najveći u njihovim karijerama i obojica imaju još da igraju.

Zoran

pre 8 godina

Nole neće pobediti samo ako drastično podbaci. U svim ostalim slučajevima, pobediće više ili manje teško. Čak i ako mu ne bude dobro išlo, biće dovoljno da drži jak tempo, da ne žuri i da iscrpljuje protivnika: Rafa to, u ovom trenutku, ne može duže izdržati od njega.
Nole, srećno!

jegood

pre 8 godina

Za Noleta moze da bude opterecenje sto svi pricaju-ako sada ne pobedi Nadala, kada ce? S druge strane Nadal je podigao formu, ne mogu da procenim koliko. Ako sve bude kao do ovog turnira, Nole je u prednosti, u boljoj je formi i i dalje je favorit.

Ratko

pre 8 godina

Ako Novak uspe da prodje Nadala i kasnije osvoji GS ima da bude 100 hiljada ljudi na doceku u Beogradu! Ajde jos tri meca majstore, izadji i odigraj kako umes! Nadal je ovde nepobediv ali verujemo u tebe, sada si mnogo iskusniji i spreman si kao nikada do sada, dok je njemu samopouzdanje mnogo poljuljano. Vidim tebe i Davida Ferera u polufinalu a finale Nisikori ili Vavrinka.

biti normalan

pre 8 godina

Za one koji zbog sutrasnjeg meca ne mogu da uce za ispit, uzimaju slobodan dan na poslu, kupuju gajbice piva i zovu tastu da cuva decu, i slicno, SABERITE SE! Sutrasnji mec zaista nema veze sa vasim zivotom, izuzev trenutnog uzbudjenja i zadovoljstva u navijanju. Ne igrate vi, vec dva milionera kojima je to posao. Ishod je neizvestan, jedino je apsolutno izvesno da ne mozete u sopstvenom zivotu uciniti nista poput ove dvojice ako nastavite sa ovako nezdravim projekcijama.

Mihajlo

pre 8 godina

Program na Filip Satrijeu sutra: u 14h igraju Serena Vilijams i Sara Erani, pa po zavrsetku tog meca igraju Novak Djokovic i Rafael Nadal, znaci oko 16h pod uslovom da Serena ne oduva Saru, u tom slucaju pocece pre.

Boris

pre 8 godina

Nadal porazom sutra ne ispada iz Top10, tj. biće tačno 10-ti. Da bi bio 11-ti, pored sutrašnjeg poraza, mora i Conga da uđe u finale.

evandro10

pre 8 godina

Inace sam Nadalov fan, ali mislim da Djokovic ovo lagano dobija, i zato se ne slazem sa naslovom. Nadal vec duze ne igra onako kako ume, i ne vidim da to moze da se promeni sutra.

Sasa

pre 8 godina

Novak je spreman kao nikada pre, čekao je ovaj trenutak čitav svoj život, Nadal nema apsolutno nikakve šanse u ovom meču, ovo je trenutak kad se kod Novaka prožima sve u životu, siromaštvo, bombardovanje, žrtvovanje svojih roditelja, Jelena Genčić, roditeljski instinkt, sve što je u životu prošao sažima se u ovom meču, ajmo dobri dečače u besmrtne pa da te dočekamo u Beogradu sa titulom kao nikad nikog ranije, voleo bi da to bude događaj koji će obići svet pred pola miliona ljudi i ući u istoriju kao najveći doček ikada zabeležen u svetu, idemooo...

oklagija

pre 8 godina

Uf jedva cekam, jes da ispiti krecu uskoro al sutra sam na "bolovanju". Ustajem u 9, przim 2kg krompira (studentska beda) i sedim zakovan u fotelji nadam se sto krace. Mozda i neko pivce mada nisam navikao tako rano da dernecim...videcemo. Operi ga Nole do 12, ne daj mi da se napijem moram da ucim xD

aleksandar

pre 8 godina

Zasluzio je nole da ga dobije itekako, kako zbog prethodnih turnira, cele protekle sezone tako i zbog samih duela izmedju njih dvojice. Uz božju pomoc i noletovu najbolju partiju biće to pobeda. Idemo!!!

Tupa

pre 8 godina

Mislim da ljudi zaboravljaju da posle cetvrtfinala treba dobiti jos dva meca koja nece biti mnogo laksa od ovog. Vrlo lako se moze desiti da pobednik ovog meca ne osvoji RG, sto bi bila zesca ironija.

Dott

pre 8 godina

Ovo je zaista pocelo zestoko da me nervira, od GS do GS turnira ista prica, s pocetka turnira novinari salecu Federera, Nadala i Novaka sa pitanjima sta misle o potencijalnom medjusobnom mecu, dok oni im uporno govore "o tom potom, kad dodje vreme". Vreme dodje a novinari besni, kad to dodje oni ucute, iz inata valjda i tako mi ostanemo uskraceni za najzanimljivijim stivom koje bi mogli procitati. Ista prica i sad, novinar na terenu nije nista ni pitao Nadala o sudaru sa Novakom, morao je sam Nadal nesto reci i bez pitanja, dok je novinar na to bio potpuno bez reakcija, jednostavno ode? Zivo me zanima hoceli do samog meca uopste biti upitani ista u vezi najzanimljivijim mecom godine do sad. Novak je ponesto i rekao, ali zanimanje javnosti za ovim mecom je toliko da ne bi bilo previse pisati i iz sata u sat sta rade , kako se pripremaju i osecaju.
Ja mislim da ce se svako sloziti da je ovo dogadjaj koji izaziva najvecu paznju javnosti ove godine i da je po interesantnosti najblizi boks mecevima Mohamed Alija i ne znam jos cemu.

mika

pre 8 godina

Mislim da se odavno nije desilo na RG da svi najbolji udju u 1/4finale!!! Joker Nole i Nadal,Rodjer Federer,Wawrinko,Nišikorej,Marej,Conga,Ferer David!!!

RN

pre 8 godina

Najvece cetvrtfinale u GS istoriji? Po cemu!?
Teniser koji je 9 puta osvojio RG igra protiv tenisera koji nikada nije osvojio RG i igrao je samo 2 finala.
Nadal protiv Novaka vodi 6-0 na RG i izgubio je od njega samo 4 seta.
Ni po jednom osnovu ovo nije ni blizu najveceg GS cetvrtfinala.

Beobrad

pre 8 godina

Jos 2013. Novak je morao imati RG titulu, na 4:2 u petom setu "cuveni nec" itd. ceo svet je video da ga je Novak tada ispustio, da ima igru i zasluzuje RG!
I sada je trenutak da se verifikuje i ispravi 2013. pa i 2012. i "naplati" ukupan Novakov kvalitet, sazrelo je potpuno!
1)Prvim servisom sto vise lakih poena uz maksimalno miksovanje servisa.
2)Dobrim dubokim riternom sa sto vise napadanja oba Nadalovova servisa koji su njegov najslabiji segment igre.
3)Forsiranjem njegovog forhenda, narocito bekhend dijagonalama(patent iz Rima i Madrida 2011.)
4)Drop sotovima kako ne bi stajao u komfornoj zoni za njega i slao ubitacne forhende.
5)Povremeno servis-volej igra, jer ce biti dug i naporan mec.
6)Dubina svih udaraca se podrazumeva.
Ukoliko Novak odigra "svoj tenis", Nadal ce biti brutalno porazen, jer jos od 2011. zna se da svaki mec iskljucivo od Novaka zavisi!
Prespori Satrije mnogo vise pogoduje Nadalu, vineri se teze prave, tj. mnogo vise snage se mora uneti u udarac, a na duze(vise setova) Nadalu sanse rastu !
3:1 za Novaka je prava mera trenutnog stanja!
Slavlje moze da pocne, vec sada!

igor zivkovic

pre 8 godina

Uvek sam navijao za Nadala i sada cu mada je Novak veliki favorit. Ako Rafa pobedi bice to jos jednom potvrda da je jedan od najboljih svih vremena. Ipak ma ko pobedio to ne znaci osvajanje turnira. Izuzetno tezak zreb za obojicu do finala.
Ako Rafa uzme jedan od prva dva seta ima sanse,ali bice tesko...

realista

pre 8 godina

Verujte da je u ovom mecu sve moguce. Sa jedne strane je Djokovic, koji je pobedio sve i osvojio sve ove godine, pa samim tim sebi nabio veliki pritisak na ledja za ovaj turnir. Sa druge strane je Nadal koji je na RG tata-mata, i koji je ove godine dosta slabiji, ali na ovom turniru ima neverovatnu psihicku prednost. Nadamo se pobedi Djokovica.

Mrmac

pre 8 godina

Pa evo ovako nekako izgleda moje razmisljanje.Svakako predstoji vrlo neizvestan i tezak,pogotovo psihicki,mec za obojicu.Mislim,bez obzira sto sam uz naseg Noleta,da su sanse negde 50:50,i da ce stvarno odlucivati sitne greske i nijanse.Nole igra dobro,pun je samopouzdanja,servis ga sluzi bolje nego ikad,narocito prvi,mada je u riternu malo popustio,koji procenat.Dakle ako zadrzi ovakav procenat prvog,pa i drugog servisa i pritom podigne ritern samo za 3-4% bice u prednosti.Takodje morao bi makar za malo s\da podigne stepen iskoriscenosti brejk lopti jer ih protiv Nadala nece imati toliko kao u prethodnim mecevima.Samo protiv Gaskea,cini mi se,preko 20.S' druge strane Nadalova prednost je sto ce opet,verovatno imati prednost publike,i sve tehnicke uslove(loptice,sirina i brzina sljake)i to sto je realno u usponu forme.Nemojte da nas zavara izgubljen set protiv Soka,jer prvo on nije uopste bezazlen igrac a drugo Nadal je vec video dobijen set i sigurno mu se po glavi vec vrtelo cetvrtfinale protiv Noleta.Realno i Djokovic je u trecem setu izgubio servis protiv Gaskea samo sto je to bilo sredinom seta pa je imao vremena da doda gas.Ono sto ja ne verujem to je da jedan drugog mogu da dobiju u tri seta a to opet ide na ruku Mareju,mada ja Ferera ne bih tako lako otpisao.Mozda se varam ali mislim da Marej nije dobio Spanca nikad na sljaci.Rodzer prolazi Vavrinku ali ce ga verovatno zaustaviti Nisikori,bar se nadam.Dakle idealno da prodje Nole,pa na Ferera i finale sa Japancem.

Sasa

pre 8 godina

Strepim, ali nadam se da će srpski sin zadati konačni udarac, za sve nas koji ga volimo da bi i život dali za njega, drugi ljudi ne razumeju tu našu iracionalnu ljubav, ali nas to ne pokolebava da ga volimo još više, idemo srpski sine u besmrtne, volimo te dobri dečače, vreme je...

monden

pre 8 godina

kada čitam komentare, rekao bih da ima zemalja gde Nole ima veću podršku nego u Srbiji. I onda neko ima nesto da zameri Moniki Seleš ili Jeleni Dokić. pa sta ce u zemlji gde se uspeh ne oprašta.
(nikad izvini, 02. jun 2015 11:09)

Ne znam šta je tu čudno.Tenis je, ionako, mondenski sport.Ne vidim kako može, kao takav, da se smesti u nacionalne okvire.Da se radi o hajdučkom višeboju koji jeste naše autentično kulturno nasleđe onda bi svakako bilo logično da cela nacija jednodušno navija za svog junaka, da se sa njim identifikuje i bodri ga.A tenis koji je sport engleske aristokratije ( iako nije izvorno njihov, ali jeste promosivan od njih), svakako nije taj sa kojim naš narod pronalazi tu kulturološku povezanost.I ja sam se radovao Novakovim uspesima, kada se probijao do samog vrha i lepo je sve to što on radi, ali to ne znači da nemam prava da imam više simpatija za tenis kakav igra Federer.Bez obzira što mi nije simpatičan kao pojava.Većina ljudi u Srbiji više voli da se povodi za euforijom i famom koja se stvara oko nekog fenomena, umesto da nauči da razgraniči neke stvari.Zato i izgledamo kao "guske u magli" i imamo ovakvo društvo.

Pozdrav za B92

pre 8 godina

Joj, molim ti se Boze da Nole pobedi ovaj mec i osvoji turnir. Ne znam kako cu podneti ako Nole ovo izgubi, zivot ce mi izgubiti smisao. Strah me Rafe, ako zaigra kako ume a hoce, bice nemoguce za Noleta. Ne znam kako cu izdrzati to.

Милорад - БОТ Ловац®

pre 8 godina

Новак неће освојити РГ ове године али постоје два веома различита сценарија. Ако га Надал опет избаци, развалиће му психу да се неће опоравити никад (за РГ). Ако Новак победи, истрошиће се и физички а још више емотивно а чекају га Мари, Нишкори, Федерер, Ферер...и то два меча. АЛИ, ако га Новак победи и види да га је ранио, следеће године ће да прође кроз РГ као тајфун (Новак). Све у свему, једва чекам среду. Новак је национално благо Србије.

haos

pre 8 godina

ne postoji teniski duel koji bih poželeo pre da gledam neko nadal i novak na rolan garosu, ovaj turnir pratim svake godine kao nijedan drugi, verovatno zbog toga što ga nole još nije osvojio

Zoran Ristić

pre 8 godina

U vesti se kaže "a eventualni poraz u sredu bi ga izbacio iz Top10". Ovo nije baš verovatno, zato što će Nadal u tom slučaju završiti na 10. mestu sa 2930 bodova. Jedini četvrfinalista ispod Nadala je Tsonga koji mora da uđe u finale da bi pretekao Nadala.

borkes

pre 8 godina

@RN
Ajde nam ti reci, vidim da si siguran pa samim tim i 'potkovan', koje se to qf može proglasiti najjačim u istoriji? 'Samo dvaput igrao finale'!
Oprostite na izrazu ali više mi se gade komentari ovog tipa.
Idemo dalje.

ajmo nole

pre 8 godina

najiskrenije bih voleo da nole sutra pobedi ali OPREZ ipak je to NADAL kakav god bio na RG cak ni kvota nije nesto velika na njega koliko se predstavlja da je novak favorit a oni retko grese bas bas

Sir Oliver

pre 8 godina

Novak jeste favorit,cak ne mislim da ce ovo ici u 5 setova.Ali iskreno,od Nadala je ostalo samo ime,nije to vise ni senka nekadasnjeg igraca.Sada on gubi od Fonjinija,Mareja (??),Almagra...ranije su svi bili srecni ako mu uzmu set na sljaci...No u svakom slucaju,srecno Novaku,navijam za njega,bez obzira na gore navedeno,mora odigrati svoj najbolji tenis

Svete

pre 8 godina

@Wolf
Kako to zamisljas da on sutra udje u grupu najvecih svih vremena?
Ako udje u polufinale RG onda je medju najboljima u istoriji?
Ili ako pobedi Nadala na RG?
Onda je Soderling najbolji svih vremena.
Nije Novak nikog pomerio, pomerili su se sami jer je Federer star a Nadal zbog povreda nije ni senka onog najboljeg Nadala.
Novak je samo iskoristio situaciju.

borkes

pre 8 godina

@RN
Ajde nam ti reci, vidim da si siguran pa samim tim i 'potkovan', koje se to qf može proglasiti najjačim u istoriji? 'Samo dvaput igrao finale'!
Oprostite na izrazu ali više mi se gade komentari ovog tipa.
Idemo dalje.

monden

pre 8 godina

kada čitam komentare, rekao bih da ima zemalja gde Nole ima veću podršku nego u Srbiji. I onda neko ima nesto da zameri Moniki Seleš ili Jeleni Dokić. pa sta ce u zemlji gde se uspeh ne oprašta.
(nikad izvini, 02. jun 2015 11:09)

Ne znam šta je tu čudno.Tenis je, ionako, mondenski sport.Ne vidim kako može, kao takav, da se smesti u nacionalne okvire.Da se radi o hajdučkom višeboju koji jeste naše autentično kulturno nasleđe onda bi svakako bilo logično da cela nacija jednodušno navija za svog junaka, da se sa njim identifikuje i bodri ga.A tenis koji je sport engleske aristokratije ( iako nije izvorno njihov, ali jeste promosivan od njih), svakako nije taj sa kojim naš narod pronalazi tu kulturološku povezanost.I ja sam se radovao Novakovim uspesima, kada se probijao do samog vrha i lepo je sve to što on radi, ali to ne znači da nemam prava da imam više simpatija za tenis kakav igra Federer.Bez obzira što mi nije simpatičan kao pojava.Većina ljudi u Srbiji više voli da se povodi za euforijom i famom koja se stvara oko nekog fenomena, umesto da nauči da razgraniči neke stvari.Zato i izgledamo kao "guske u magli" i imamo ovakvo društvo.

napred Nole!

pre 8 godina

Voleo bih da pogresim ali Nadal je blizi pobedi. Nadalova karijere je RG a jos uvek je dovoljno dobar da osvoji jedan turnir godisnje.

RF

pre 8 godina

Ja neznam zasto se ljudi ovoliko uzbudjuju zbog ovoga cetvrtfinale kao i svako drugo, samo podizu pritisak njima dvojici, ovde nece odluciti igracki kvalitet nego psihicka stabolnost, ko bude psihicki bolje podneo sve oko ovog meca. A i svejedno je ko ce ovde pobediti, kad ce na kraju Federer osvojiti RG, jer Rodzer jos nije pokazao svoj najbolji tenis, njega cuva za finale, a Federerova prednost je bas zbog ovoga njihovog cetvrfinala jer ce se obojica isprazniti i fizicki i psihicki, daj boze ko prodje da prodje i Mareja, a kamoli da pobedi Federera, njihova jedina sreca je da im Rodzer ispadne pre finala.

prognozer

pre 8 godina

"Lepo je sanjati, zajebano je kad se probudiš!", reče Nole posle izgubljenog četvrtfinala.
"Pa, ko ti brani da sanjaš i dogodine?", uz zagonetni osmeh dobaci Rafa.

nadrealni realista

pre 8 godina

Ja mislim da ce novak da se uplasi samim tim zbog toga sto je izgubio zadnje tri godine od njega na tom terenu, i zato sto je mentalno mmogo mestabilniji nego sto je nekad bio.Nadam se da Novak moze da ga dobije, mada su sanse 60:40 za rafu.

DUCE

pre 8 godina

Kako to zamisljas da on sutra udje u grupu najvecih svih vremena?
Ako udje u polufinale RG onda je medju najboljima u istoriji?
Ili ako pobedi Nadala na RG?
Onda je Soderling najbolji svih vremena.
Nije Novak nikog pomerio, pomerili su se sami jer je Federer star a Nadal zbog povreda nije ni senka onog najboljeg Nadala.
Novak je samo iskoristio situaciju.
(Svete, 02. jun 2015 11:57)


OVo je skolski primer nekog ko APSOLUTNO NE POZNAJE tenisku igru. Jeziva emitacija ne znanja.O drugim aspektima ovaj komentar ne bih da komentarisem.

Sto se danasnjeg meca tice, ja sigurno znam da cu da uzivam u onom sto cu da vidim. Iskreno se nadam da ce obojica biti na svom najvisem nivou kako bi uzitak pri gledanju takvog meca bio veci.

Obzirom da sam strastveni ljubitelj tenisa, obojici (Noletu i Rafi) zelim puno zdravlja i da jos dugo traju. Isto zelim i Federeru, Mareju, Nisikoriju, Fereru, Congi, Vavrinki..... Postovanje!

I naravno, coveku kojem se divim u svim segmentima njegove licnosti, mom favoritu, zelim da ove godine konacno podigne pehar Rolan Garosa. Sretno, Novace!

Ja sam optimista :)

Pozdrav svima koji istinski vole i prate tenis! Uzivajmo!

RN

pre 8 godina

@Idi malo gledaj u sijalicu
Eto vidis, uopste nije to rekao.
Rekao je da je to njegovo najteze cetvrtfinale na Rolan Garosu!
Cak ne ni na svim GS vec samo na RG. I otkud je to najvece cetvrtfinale u istoriji!? Gluposti.

Aleks

pre 8 godina

"zlatnog doba najboljeg Srbina koji se ikad rodio" @Lucky

Zato ja uvek insistiram na obrazovanju i školstvu, ma kako ono loše bilo bolje je nego nikakvo. Lucky je primer.

Aleks

pre 8 godina

"Za one koji zbog sutrasnjeg meca ne mogu da uce za ispit, uzimaju slobodan dan na poslu, kupuju gajbice piva i zovu tastu da cuva decu, i slicno, SABERITE SE! Sutrasnji mec zaista nema veze sa vasim zivotom, izuzev trenutnog uzbudjenja i zadovoljstva u navijanju. Ne igrate vi, vec dva milionera kojima je to posao. Ishod je neizvestan, jedino je apsolutno izvesno da ne mozete u sopstvenom zivotu uciniti nista poput ove dvojice ako nastavite sa ovako nezdravim projekcijama."
(biti normalan)

Upravo tako.
(biti normalan, 02. jun 2015 14:01)

ljubitelj tenisa

pre 8 godina

Ето не дај боже и да Ноле изгуби иако су шансе стварно минималне, овај допинговани антитенисер од Надала опет неће имати велике шансе да освоји овај турнир јер би га чекала још два ужасно тешка и исцрпљујућа меча(Мареј, Вавринка, оба га скорије драла на шљаци),много је битно да он не освоји овај грен слем и на тај начин прецрта из тениског врxа, и онако је узео превише турнира !

o ja di ti

pre 8 godina

Ovo ce biti za pamcenje kako ce ga ojaditi Nole. Toliko sam samouvern da ovo kazem kao nikad u zivotu. Pitanje je samo sa koliko poena razlike.

Troublesome

pre 8 godina

Nije Novak nikog pomerio, pomerili su se sami jer je Federer star a Nadal zbog povreda nije ni senka onog najboljeg Nadala.
Novak je samo iskoristio situaciju.
(Svete, 2. jun 2015 11:57)

Nije Novak nikog pomerio, nisu se pomerili vec su ostali u mestu, jer je Novak bio previse mlad kada kada je Federer dominirao a zbog fizickih problema nije bio ni senka najboljeg Novaka.
Federer i Nadal su samo iskoristili situaciju.

Am I doing it right?

ogromnasansa

pre 8 godina

Mislim da Novak ima do sada najvecu priliku da pobedi Nadala na RG i prilicno sam siguran da ce mu to ovaj put poci za rukom. Ono sto brine je opasnost da bi sutrasnji mec mogao da se oduzi i da dodje do velikog psihickog i fizickog praznjenja na cak dva meca od titule, sto bi moglo biti kobno, kako za Novaka tako i za Nadala. U slucaju da se tako nesto desi, i da pobednik turnira bude neko treci, voleo bih da to bude Ferer, jer covek je realno zasluzio jednu titulu na grand slamu, a najrealnije je da to bude na sljaci.
Ostaje nam da uzivamo u sutranjem spektaklu, jer kada igraju Novak i Nadal jedan protiv drugog na grand slamovima nista manje ne moze ni da se ocekuje.

bjern 2borg

pre 8 godina

Bez brige, Nadal je u značajnom padu forme i uopšte nije na svom ranijem dominantnom nivou na šljaci, da NEMA TEORETSKE ŠANSE da Novaku sutra uzme 3 seta. Tipujem da mu može uzeti samo 1, nekim čudom i uz neverovatnu sreću (recimo u TB) možda i 2 seta, ali 3 sutra da uzme Novaku tvrdim da NEMA ŠANSE.

Ne bi nikako valjalo da se meč produži na 2 dana zbog kiše ili mraka

jamesdin kurtović

pre 8 godina

Ma kakav Nadal. Problem je Marej. Kao da ne vidite ko je u kakvoj formi, nego ste podložni paljenju atmosfere kao hepo kockice. A daj bože u finalu, - Vavrinka, koji otkad je obukao čarobne gaće od kineske kuhinjske krpe, ne može da izgubi meč (osim namerno protiv RF).

Teodosije

pre 8 godina

"Mislim da ljudi zaboravljaju da posle cetvrtfinala treba dobiti jos dva meca koja nece biti mnogo laksa od ovog. Vrlo lako se moze desiti da pobednik ovog meca ne osvoji RG, sto bi bila zesca ironija.
(Tupa, 02. jun 2015 12:51)"

Znači ovaj sad sa Rafom, najbolje da preda, da se ne bi kasnije smorio?!

poison

pre 8 godina

Mislim da je malo nefer da eurosport tv u dva video klipa (reklama za trenutne i dolazece dogadjaje)prikazuje prvo Novaka kako se nervira a Rodger raduje (USO) i Noval lomi reket a Rafa dize pehar(RGR). Da li je to jos neko primetio?

Monden

pre 8 godina

Najveće rivalstvo u istoriji tenisa?! Tu je konkurencija žestoka i ne bih se baš složio. Ali jedno sigurno jeste - najdosadnije rivalstvo u istoriji tenisa...

Wolf

pre 8 godina

Kako to zamisljas da on sutra udje u grupu najvecih svih vremena?
Ako udje u polufinale RG onda je medju najboljima u istoriji?
Ili ako pobedi Nadala na RG?
Onda je Soderling najbolji svih vremena.
Nije Novak nikog pomerio, pomerili su se sami jer je Federer star a Nadal zbog povreda nije ni senka onog najboljeg Nadala.
Novak je samo iskoristio situaciju.
(Svete, 02. jun 2015 11:57)

Sveto, ajd vidi da li sam tamo. Nemam nameru da tvoju skromnu logiku podižem na viši nivo, a koliko mogu da vidim nisi baš dobar ni sa aritmetičkim operacijama. Kako si ti izračunao da je Federer bio star kada ga je prvo Nadal, a kasnije Novak skinuo sa 1. odnosno 2. mesta?
Možda da kupiš malo bolji procesor, ili da overklokuješ ovaj koji koristiš sa 200 na 300 MHz :)

Idemo sada na suštinu, Novače, samo strpljivo i tvoj je danas.

Igor

pre 8 godina

Prvi set 6:3 Nole,drugi 6:4 Nole,treci set 6:2 Nole.
Midlife da preterujem,ne gledajte i stavite neke pare na rezultat 3:0 Nole pobeda.;)

RN

pre 8 godina

Najvece cetvrtfinale u GS istoriji? Po cemu!?
Teniser koji je 9 puta osvojio RG igra protiv tenisera koji nikada nije osvojio RG i igrao je samo 2 finala.
Nadal protiv Novaka vodi 6-0 na RG i izgubio je od njega samo 4 seta.
Ni po jednom osnovu ovo nije ni blizu najveceg GS cetvrtfinala.

biti normalan

pre 8 godina

Za one koji zbog sutrasnjeg meca ne mogu da uce za ispit, uzimaju slobodan dan na poslu, kupuju gajbice piva i zovu tastu da cuva decu, i slicno, SABERITE SE! Sutrasnji mec zaista nema veze sa vasim zivotom, izuzev trenutnog uzbudjenja i zadovoljstva u navijanju. Ne igrate vi, vec dva milionera kojima je to posao. Ishod je neizvestan, jedino je apsolutno izvesno da ne mozete u sopstvenom zivotu uciniti nista poput ove dvojice ako nastavite sa ovako nezdravim projekcijama.

Svete

pre 8 godina

@Wolf
Kako to zamisljas da on sutra udje u grupu najvecih svih vremena?
Ako udje u polufinale RG onda je medju najboljima u istoriji?
Ili ako pobedi Nadala na RG?
Onda je Soderling najbolji svih vremena.
Nije Novak nikog pomerio, pomerili su se sami jer je Federer star a Nadal zbog povreda nije ni senka onog najboljeg Nadala.
Novak je samo iskoristio situaciju.

DANILO DACA DUJOVIC

pre 8 godina

Nole kralju. Gazi indijanca jer ti nije dorastao junacino trenutno niti u cemu.
Ti si najveci najbolji najduhovitiji ............ covek na planeti zemaljskoj i samo gazi majstore Srbija je uz tebe.Do pobede i tri prsta visoko do neba.

igor zivkovic

pre 8 godina

Uvek sam navijao za Nadala i sada cu mada je Novak veliki favorit. Ako Rafa pobedi bice to jos jednom potvrda da je jedan od najboljih svih vremena. Ipak ma ko pobedio to ne znaci osvajanje turnira. Izuzetno tezak zreb za obojicu do finala.
Ako Rafa uzme jedan od prva dva seta ima sanse,ali bice tesko...

monden

pre 8 godina

kada čitam komentare, rekao bih da ima zemalja gde Nole ima veću podršku nego u Srbiji. I onda neko ima nesto da zameri Moniki Seleš ili Jeleni Dokić. pa sta ce u zemlji gde se uspeh ne oprašta.
(nikad izvini, 02. jun 2015 11:09)

Ne znam šta je tu čudno.Tenis je, ionako, mondenski sport.Ne vidim kako može, kao takav, da se smesti u nacionalne okvire.Da se radi o hajdučkom višeboju koji jeste naše autentično kulturno nasleđe onda bi svakako bilo logično da cela nacija jednodušno navija za svog junaka, da se sa njim identifikuje i bodri ga.A tenis koji je sport engleske aristokratije ( iako nije izvorno njihov, ali jeste promosivan od njih), svakako nije taj sa kojim naš narod pronalazi tu kulturološku povezanost.I ja sam se radovao Novakovim uspesima, kada se probijao do samog vrha i lepo je sve to što on radi, ali to ne znači da nemam prava da imam više simpatija za tenis kakav igra Federer.Bez obzira što mi nije simpatičan kao pojava.Većina ljudi u Srbiji više voli da se povodi za euforijom i famom koja se stvara oko nekog fenomena, umesto da nauči da razgraniči neke stvari.Zato i izgledamo kao "guske u magli" i imamo ovakvo društvo.

RF

pre 8 godina

Ja neznam zasto se ljudi ovoliko uzbudjuju zbog ovoga cetvrtfinale kao i svako drugo, samo podizu pritisak njima dvojici, ovde nece odluciti igracki kvalitet nego psihicka stabolnost, ko bude psihicki bolje podneo sve oko ovog meca. A i svejedno je ko ce ovde pobediti, kad ce na kraju Federer osvojiti RG, jer Rodzer jos nije pokazao svoj najbolji tenis, njega cuva za finale, a Federerova prednost je bas zbog ovoga njihovog cetvrfinala jer ce se obojica isprazniti i fizicki i psihicki, daj boze ko prodje da prodje i Mareja, a kamoli da pobedi Federera, njihova jedina sreca je da im Rodzer ispadne pre finala.

Pozdrav za B92

pre 8 godina

Joj, molim ti se Boze da Nole pobedi ovaj mec i osvoji turnir. Ne znam kako cu podneti ako Nole ovo izgubi, zivot ce mi izgubiti smisao. Strah me Rafe, ako zaigra kako ume a hoce, bice nemoguce za Noleta. Ne znam kako cu izdrzati to.

Djordje

pre 8 godina

Ma daj Novak je u zivotnoj formi, bice to jedan tezi trening za Novaka. Mislim da je Rafa odavno presao svoj zenit a Novak je najspremniji teniser danasnjice.

prognozer

pre 8 godina

"Lepo je sanjati, zajebano je kad se probudiš!", reče Nole posle izgubljenog četvrtfinala.
"Pa, ko ti brani da sanjaš i dogodine?", uz zagonetni osmeh dobaci Rafa.

napred Nole!

pre 8 godina

Voleo bih da pogresim ali Nadal je blizi pobedi. Nadalova karijere je RG a jos uvek je dovoljno dobar da osvoji jedan turnir godisnje.

nadrealni realista

pre 8 godina

Ja mislim da ce novak da se uplasi samim tim zbog toga sto je izgubio zadnje tri godine od njega na tom terenu, i zato sto je mentalno mmogo mestabilniji nego sto je nekad bio.Nadam se da Novak moze da ga dobije, mada su sanse 60:40 za rafu.

monden

pre 8 godina

kada čitam komentare, rekao bih da ima zemalja gde Nole ima veću podršku nego u Srbiji. I onda neko ima nesto da zameri Moniki Seleš ili Jeleni Dokić. pa sta ce u zemlji gde se uspeh ne oprašta.
(nikad izvini, 02. jun 2015 11:09)

Ne znam šta je tu čudno.Tenis je, ionako, mondenski sport.Ne vidim kako može, kao takav, da se smesti u nacionalne okvire.Da se radi o hajdučkom višeboju koji jeste naše autentično kulturno nasleđe onda bi svakako bilo logično da cela nacija jednodušno navija za svog junaka, da se sa njim identifikuje i bodri ga.A tenis koji je sport engleske aristokratije ( iako nije izvorno njihov, ali jeste promosivan od njih), svakako nije taj sa kojim naš narod pronalazi tu kulturološku povezanost.I ja sam se radovao Novakovim uspesima, kada se probijao do samog vrha i lepo je sve to što on radi, ali to ne znači da nemam prava da imam više simpatija za tenis kakav igra Federer.Bez obzira što mi nije simpatičan kao pojava.Većina ljudi u Srbiji više voli da se povodi za euforijom i famom koja se stvara oko nekog fenomena, umesto da nauči da razgraniči neke stvari.Zato i izgledamo kao "guske u magli" i imamo ovakvo društvo.

Милорад - БОТ Ловац®

pre 8 godina

Новак неће освојити РГ ове године али постоје два веома различита сценарија. Ако га Надал опет избаци, развалиће му психу да се неће опоравити никад (за РГ). Ако Новак победи, истрошиће се и физички а још више емотивно а чекају га Мари, Нишкори, Федерер, Ферер...и то два меча. АЛИ, ако га Новак победи и види да га је ранио, следеће године ће да прође кроз РГ као тајфун (Новак). Све у свему, једва чекам среду. Новак је национално благо Србије.

Nolefan

pre 8 godina

Ja ne znam za vas, za sutra sam uzeo slobodan dan u firmi, pozvao taštu da pomaže supruzi oko bebe i kupio gajbu piva. Još ujutru da odem do crkve i što se mene tiče možemo da krenemo. VAMOS NOLEEEE!!!!

nikad izvini

pre 8 godina

kada čitam komentare, rekao bih da ima zemalja gde Nole ima veću podršku nego u Srbiji. I onda neko ima nesto da zameri Moniki Seleš ili Jeleni Dokić. pa sta ce u zemlji gde se uspeh ne oprašta.

Goran

pre 8 godina

Novak ce pobediti iz 4 razloga. Razlog broj 1: Nadal ove godine nije osvojio nijedan od tri mastersa na sljaci, dok je Novak osvojio 2. Razlog broj 2: Novak nije izgubio nijedan mec od 28. februara, nalazi se u velikoj seriji pobeda a Nadal je u najgoroj formi na sljaci od kada igra tenis. Razlog broj 3: Nadal i na Rolan Garosu igra losije i izgubio je jedan set u prethodnom mecu. Razlog broj 4: Novak je pobedio Nadala 5 puta u zadnjih 6 meceva.

oklagija

pre 8 godina

Za one koji zbog sutrasnjeg meca ne mogu da uce za ispit, uzimaju slobodan dan na poslu, kupuju gajbice piva i zovu tastu da cuva decu, i slicno, SABERITE SE! Sutrasnji mec zaista nema veze sa vasim zivotom, izuzev trenutnog uzbudjenja i zadovoljstva u navijanju. (biti normalan, 2. jun 2015 14:01)

Zivot je satkan od trenutnih uzbudjenja i zadovoljstava. Moras nauciti da uzivas u zivotu. Kladim se da si ti jedan od onih modernih "robova" koji bez pogovora radi od 7 do 7 i ostaje prekovremeno ukoliko se nadredjenom prohte. E pa prijatelju, ti si u vecem kanalu od nas koji znamo da uzivamo pa makar i na ovaj nacin. Uzmi slobodan dan, kupi pivce, odgledaj najveci spektakl koji sport trenutno nudi i zaboravi na probleme.

Rafael29

pre 8 godina

Svi teniski sladokusci ,ukljucujuci i mene,vide da je Nole favorit i da Rafa nikad nije bio losiji na zemlji Roland Garrosa..
I zaista sve djeluje kao da ce Nole to dobiti ,ALI..
Sport uvijek pise cudne i nepredvidive scenarije ..
Ne mogu docekati sutra ..
Inace sam ogroman Rafin fan i jako mi je tesko biti objektivan i priznati da s igracke strane Noletova supremacija je preocita ..
Pa se samo nadam da ce doci do neke psiholoske blokade i da ce Rafa to izvuci u 5 setova..
Btw. Hrvat sam,nisam od onih nole-mrzaca,postujem ga,ali Rafu nosim u srcu od njegove 16-e god ..
Iako sam uvijek optimist ,mislim da osjecaje ovaj put treba staviti sa strane i reci da je Novak Djokovic ogroman favorit u ovom mecu jer igra za razinu bolji tenis od Rafe ..
Moja prognoza je pobjeda Prvog igraca svijeta..
I daj Boze da se varam..

evandro10

pre 8 godina

Inace sam Nadalov fan, ali mislim da Djokovic ovo lagano dobija, i zato se ne slazem sa naslovom. Nadal vec duze ne igra onako kako ume, i ne vidim da to moze da se promeni sutra.

Wolf

pre 8 godina

U šahu važe tri zlatna pravila: 1. pažljivo, 2. pažljivo i 3. pažljivo. Novak u meču sa Nadalom treba da ih primeni u promenjenoj formi: 1. strpljivo, 2. strpljivo i 3. stprljivo.
Želim ti Novače da sutra uđeš i formalno u grupu najboljih igrača svih vremena. Za mene si to odavno, jer si uspeo da dva "formalno najbolja" igrača (Fed i Nad) pomeriš sa pozicije 1 na pozicije 2, 3, 7 itd. A ako to ne bude sutra, dogodiće se sigurno u godinama koje slede.

Milos

pre 8 godina

Zanimljivo je da je zreb za Roland Garros odrzan na Novakov rodjendan, a da ce se mec cetvrtfinala igrati na Nadalov rodjendan. Idemo Nole, posalji ga u penziju na 29. rodjendan!

Sasa

pre 8 godina

Novak je spreman kao nikada pre, čekao je ovaj trenutak čitav svoj život, Nadal nema apsolutno nikakve šanse u ovom meču, ovo je trenutak kad se kod Novaka prožima sve u životu, siromaštvo, bombardovanje, žrtvovanje svojih roditelja, Jelena Genčić, roditeljski instinkt, sve što je u životu prošao sažima se u ovom meču, ajmo dobri dečače u besmrtne pa da te dočekamo u Beogradu sa titulom kao nikad nikog ranije, voleo bi da to bude događaj koji će obići svet pred pola miliona ljudi i ući u istoriju kao najveći doček ikada zabeležen u svetu, idemooo...

Idi malo gledaj u sijalicu

pre 8 godina

Najvece cetvrtfinale u GS istoriji? Po cemu!?
Teniser koji je 9 puta osvojio RG igra protiv tenisera koji nikada nije osvojio RG i igrao je samo 2 finala.
Nadal protiv Novaka vodi 6-0 na RG i izgubio je od njega samo 4 seta.
Ni po jednom osnovu ovo nije ni blizu najveceg GS cetvrtfinala.
(RN, 2. jun 2015 11:19)

Osim što je to rekao teniser koji je 9 puta osvajao RG kada je čuo da definitivno igra protiv tenisera koji ga nikad nije osvojio.

oklagija

pre 8 godina

Uf jedva cekam, jes da ispiti krecu uskoro al sutra sam na "bolovanju". Ustajem u 9, przim 2kg krompira (studentska beda) i sedim zakovan u fotelji nadam se sto krace. Mozda i neko pivce mada nisam navikao tako rano da dernecim...videcemo. Operi ga Nole do 12, ne daj mi da se napijem moram da ucim xD

boris

pre 8 godina

Srećan sam što ću gledati ovaj istorijski meč.Istorijski po ulogu i onome šta ovaj meč donosi,tj. šta će biti posle njega.Bićemo svedoci prvog poraza Nadala na Šatrijeu,prvog u 10godina i njegovog pada,pada koji označava kraj jedne dominacije,jer koliko god on bio sumnjiv po pitanju dopinga i povreda,obelezio je zadnjih 10godina tenisa.Ali svemu dođe kraj.Naravno pod uslovom da Novak odigra na očekivanom nivou.Očekujem Djokovicevu pobedu u 3,eventualno 4seta.A onda na Ferera koji ima vece sanse protiv Mareja.

borkes

pre 8 godina

@RN
Ajde nam ti reci, vidim da si siguran pa samim tim i 'potkovan', koje se to qf može proglasiti najjačim u istoriji? 'Samo dvaput igrao finale'!
Oprostite na izrazu ali više mi se gade komentari ovog tipa.
Idemo dalje.

RN

pre 8 godina

@Idi malo gledaj u sijalicu
Eto vidis, uopste nije to rekao.
Rekao je da je to njegovo najteze cetvrtfinale na Rolan Garosu!
Cak ne ni na svim GS vec samo na RG. I otkud je to najvece cetvrtfinale u istoriji!? Gluposti.

Mrmac

pre 8 godina

Pa evo ovako nekako izgleda moje razmisljanje.Svakako predstoji vrlo neizvestan i tezak,pogotovo psihicki,mec za obojicu.Mislim,bez obzira sto sam uz naseg Noleta,da su sanse negde 50:50,i da ce stvarno odlucivati sitne greske i nijanse.Nole igra dobro,pun je samopouzdanja,servis ga sluzi bolje nego ikad,narocito prvi,mada je u riternu malo popustio,koji procenat.Dakle ako zadrzi ovakav procenat prvog,pa i drugog servisa i pritom podigne ritern samo za 3-4% bice u prednosti.Takodje morao bi makar za malo s\da podigne stepen iskoriscenosti brejk lopti jer ih protiv Nadala nece imati toliko kao u prethodnim mecevima.Samo protiv Gaskea,cini mi se,preko 20.S' druge strane Nadalova prednost je sto ce opet,verovatno imati prednost publike,i sve tehnicke uslove(loptice,sirina i brzina sljake)i to sto je realno u usponu forme.Nemojte da nas zavara izgubljen set protiv Soka,jer prvo on nije uopste bezazlen igrac a drugo Nadal je vec video dobijen set i sigurno mu se po glavi vec vrtelo cetvrtfinale protiv Noleta.Realno i Djokovic je u trecem setu izgubio servis protiv Gaskea samo sto je to bilo sredinom seta pa je imao vremena da doda gas.Ono sto ja ne verujem to je da jedan drugog mogu da dobiju u tri seta a to opet ide na ruku Mareju,mada ja Ferera ne bih tako lako otpisao.Mozda se varam ali mislim da Marej nije dobio Spanca nikad na sljaci.Rodzer prolazi Vavrinku ali ce ga verovatno zaustaviti Nisikori,bar se nadam.Dakle idealno da prodje Nole,pa na Ferera i finale sa Japancem.

Dva dana posle

pre 8 godina

Svaka čast Rafi za sve što je uradio na RG,ali mene više brine Endi.Naime ako dobije Ferera(nikad nije izgubio od Endija na šljaci)onda je to ustvari meč godine za Novaka.Jer mislim da će u tom slučaju finale biti samo formalnost.Naime Endi ove godine još uvek nema poraz na šljaci.Ali svi mi nešto brinemo i sekiramo se a Nole jednostavno zna šta mu je činiti.

Beobrad

pre 8 godina

Jos 2013. Novak je morao imati RG titulu, na 4:2 u petom setu "cuveni nec" itd. ceo svet je video da ga je Novak tada ispustio, da ima igru i zasluzuje RG!
I sada je trenutak da se verifikuje i ispravi 2013. pa i 2012. i "naplati" ukupan Novakov kvalitet, sazrelo je potpuno!
1)Prvim servisom sto vise lakih poena uz maksimalno miksovanje servisa.
2)Dobrim dubokim riternom sa sto vise napadanja oba Nadalovova servisa koji su njegov najslabiji segment igre.
3)Forsiranjem njegovog forhenda, narocito bekhend dijagonalama(patent iz Rima i Madrida 2011.)
4)Drop sotovima kako ne bi stajao u komfornoj zoni za njega i slao ubitacne forhende.
5)Povremeno servis-volej igra, jer ce biti dug i naporan mec.
6)Dubina svih udaraca se podrazumeva.
Ukoliko Novak odigra "svoj tenis", Nadal ce biti brutalno porazen, jer jos od 2011. zna se da svaki mec iskljucivo od Novaka zavisi!
Prespori Satrije mnogo vise pogoduje Nadalu, vineri se teze prave, tj. mnogo vise snage se mora uneti u udarac, a na duze(vise setova) Nadalu sanse rastu !
3:1 za Novaka je prava mera trenutnog stanja!
Slavlje moze da pocne, vec sada!

Somi

pre 8 godina

samo treba obratiti paznju pre bilo kakve prognoze i analize da Nadal nije odigrao nijedan mec sa nosiocem na ovom RG tako da je tesko reci u kakvoj je formi... po meni realno je da ga NO1E bije laganije (ne verujem da ce biti 5 setova).. :) napred Nole

borkes

pre 8 godina

@RN
Ajde nam ti reci, vidim da si siguran pa samim tim i 'potkovan', koje se to qf može proglasiti najjačim u istoriji? 'Samo dvaput igrao finale'!
Oprostite na izrazu ali više mi se gade komentari ovog tipa.
Idemo dalje.

relja

pre 8 godina

Nole dobija rutinski , Ferer dobija Mareja , Nisikori i Tsonga - ludilo od tenisa , Roger vs Stanislav - svasta tu moze da bude (zavisi samo od Wawrinkine glave).

Sir Oliver

pre 8 godina

Novak jeste favorit,cak ne mislim da ce ovo ici u 5 setova.Ali iskreno,od Nadala je ostalo samo ime,nije to vise ni senka nekadasnjeg igraca.Sada on gubi od Fonjinija,Mareja (??),Almagra...ranije su svi bili srecni ako mu uzmu set na sljaci...No u svakom slucaju,srecno Novaku,navijam za njega,bez obzira na gore navedeno,mora odigrati svoj najbolji tenis

Sasa

pre 8 godina

Strepim, ali nadam se da će srpski sin zadati konačni udarac, za sve nas koji ga volimo da bi i život dali za njega, drugi ljudi ne razumeju tu našu iracionalnu ljubav, ali nas to ne pokolebava da ga volimo još više, idemo srpski sine u besmrtne, volimo te dobri dečače, vreme je...

charotte sometimes

pre 8 godina

Kako to zamisljas da on sutra udje u grupu najvecih svih vremena?
Ako udje u polufinale RG onda je medju najboljima u istoriji?
Ili ako pobedi Nadala na RG?
Onda je Soderling najbolji svih vremena.
Nije Novak nikog pomerio, pomerili su se sami jer je Federer star a Nadal zbog povreda nije ni senka onog najboljeg Nadala.
Novak je samo iskoristio situaciju.
(Svete, 02. jun 2015 11:57)

O da. Nadal se je sam pomerio. Posle svoje najbolje sezone ikada 2010. godine, sledece godine je Novak ama bas sve sam zaradio. Nadal je tada imao 24 godine. Niti je bio povredjen, niti star. Niko na turu nije mogao da mu ''prismrdi'', niko sem jednog coveka. Sta je napisao o tom periodu, mozes da procitas u njegovoj autobiografiji. Za Feerera taj argument moze da stoji donekle. Ali Federer je toliko dobar teniser da je i sa 33 jaci, bolji i kvalitetniji i dan danas od bilo koga drugog. Dzabe prijatelju, izjeda te zavist. Videla sam hrpu tvojih komentara ovde, svi su isti. Novak izgubio ili pobedio sutra, nama je kad se podvuce crta i dalje super. Jer svakome ko se vodi pozitivnim emocijama ja u zivotu mnogo bolje. Navijamo za naseg coveka, razocarenje dodje par puta godisnje. A sudeci po tvojoj isfrustriranosti, tebi svaki drugi dan presedne. Ja ne volim Nadala i Federera, pa ne idem ni na jednu vest o njima da ostavim komentar. Bar ne isfrustrirani. Nije tebi lako.

Mairon

pre 8 godina

Ne znam šta da kažem pred ovaj meč. Na trenutak pomislim da bi moglo da bude 3:0 za Djokovića (pratim i navijam za Rafu već godinama) a onda opet shvatim, ipak je ovo RG, ipak se Rafa neće tako lako dati.
U svakom slučaju, što se igre tiče, Đoković zna šta da radi i kakav je recept protiv Rafa, sa druge strane, mislim da Rafa mora nešto da promeni pred ovaj meč, siguran sam da mu neće proći forsiranje forhenda i to prekomerno optrčavanje oko bekhenda, jer tako ostavlja dosta terena a Đoković to najbolje ume da iskoristi.
Rafa bi trebalo da igra što više bekhend slajs, usporava poen, šalje mrtve lopte Đokoviću i tera ga da neprekidno ulaže mnogo snage da vraća te lopte. Sumnjam da može da nadjača Novaka, ali moguće da će krenuti izuzetno agresivno jer ako uspe da uzme prvi i drugi set, šanse mu drastično rastu. Sačekajmo, kako god bude, mislim da se malo preteruje, nije ovaj meč najveći u njihovim karijerama i obojica imaju još da igraju.

Ratko

pre 8 godina

Ako Novak uspe da prodje Nadala i kasnije osvoji GS ima da bude 100 hiljada ljudi na doceku u Beogradu! Ajde jos tri meca majstore, izadji i odigraj kako umes! Nadal je ovde nepobediv ali verujemo u tebe, sada si mnogo iskusniji i spreman si kao nikada do sada, dok je njemu samopouzdanje mnogo poljuljano. Vidim tebe i Davida Ferera u polufinalu a finale Nisikori ili Vavrinka.

Dott

pre 8 godina

Po zavrsetku meca sa Sokom, Nadal je dao intervju na terenu i posto je izneo utiske o odigranom mecu, rekao je novinaru „Sada možemo da razgovaramo o duelu sa Đokovićem“, pa dodao "to je najteže četvrtfinale u mojoj karijeri na Rolan Garosu, bez dileme“, sto nije naislo na nikakvu reakciju novinara koji ga je intervjuisao, samo se okrenuo i otisao? Nadal je mislim bio pomalo zbunjen, a bogami ostao sam i ja zatecen, dok je komentator prenosa rekao " Nadal je ovime sve rekao, nije bilo potrebe za dodatnim pitanjem". A ja u jos vecem cudu? Ko se ovde pravi lud?
Jedino sto mogu protumaciti je da su novinari gnevni na Nadalovo uporno odbijanje razgovora na tu temu dok ne dodje red na taj mec.
To je sasvim u redu i sasvim profesionalno, zasto bi se opterecivao necim, sto nije sigurno hoce li i doci do toga, samo bi mu oduzimalo paznju i energiju za onim sto je ispred njega, isto je i sa Novakom naravno. Jedan veliki minus za oficionalne novinare sa Roland Garosa za njihovu neprofesionalnost.

Joca 011

pre 8 godina

@ anonimus, ‘’Noleeee gazi’’

Ne treba se sada ponašati nesportski i ostrašćeno. Nadal je veliki sportista i treba ga tretirati kao ravnopravnog protivnika. Ponašajmo se sada kao Nole, koji veoma postuje protivnika i koristi izraze nadmasio, pobedio, savladao, nadigrao a nikako zgazio, odrao, pocistio, oduvao, pocepao, preslisao, pokidao, razbio, rasturio, samleo, i slicne koji se ovde srecu. Ovo su agresivni izrazi i odlika neiživljenih adolescenata a nikako sportista.
.

Predo

pre 8 godina

Svi smo se pomalo bojali da se ta prognoza ne obistini i njih dvojica sastanu četvrtfinalu, a sada mislim da je to dobro i za NOvaka. Jedino je čudno to da ako pobedi Rafu neće dobiti nikakav trofej, tek treba da se bori za njega. Slično kao kad je Zvezda pobedila Partizan u košarci u ABA ligi.
Prvo, mislim da psihičko opterećenje neće biti toliko kao prethodnih godina u finalima. Drugo, Nadal, iako igra solidno, nije ostvario još ni jednu veliku pobedu i to se mora odraziti na njegovo samopouzdanje.
Ne mislim da je to gotova stvar i da NOvak dobija. To znaju svi, pa i NOvak i Rafa. Rafa se uzda u kombinaciju: Šatrije, sa svojih 13 metara prostora iza osnovne linije (uobičajeno je 6-9), odakle on može poslati spinovani balon na drugu stranu i vratiti se u početni položaj, Babolat loptice-skočice u kombinaciji sa njegovim Babolat reketom i žicama, posebno rađenim za njega i njegovu igru.
NOvak mora da se spremi za najboljeg Rafu, ne onoga koga je lako pobedio u Monte Karlu. Mislim da će Nadal početi vrlo snažno, ali i nervozno. Ništa. Uživajmo bez nervoze.

EmanuelGinobili

pre 8 godina

Kao sto teniski sudija svaki put kaze ono "time"...e pa Nole-vrijeme je konacno!:)...Rafa se provukao prije dvije godine,ovaj put sigurno nece,sve se poklopilo i vrijeme je da Nole naplati sve one frustracije iz meceva sa Nadalom na RG zadnjih godina...realno,Rafa je ove godine najslabiji do sada na RG a Nole na vrhuncu,i stvarno ne vidim nacina kako Rafa moze da dobije Noleta sutra...ove godine je bas posebna situacija jer moze se desiti Noletu isto sto i Soderlingu,da dobije Rafu a ne osvoji RG,e to bi tek bila prava steta,tesko je zamisliti kako bi se covjek osjecao nakon pobjede nad Nadalom,mozda bi se bas ispraznio mentalno,a opet mozda bi dobio toliko samopouzdanja da bi u nastavku turnira pomeo sve pred sobom...to ne mozemo znati,ne zna ni Nole taj osjecaj :)malo se bojim tog pritiska koji je na Noletu-cinjenica je da je u duelim sa Nadalom na RG uvijek bio previse nervozan i nije igrao svoj najbolji tenis,ali se nadam da je to proslost i da je puno naucio iz tih poraza...naravno,nece se Rafa samo tako predati,ali...gledao sam danas malo kladionice-1,35 na pobjedu Noleta! :)..one nemaju dusu i ne navijaju kao mi,dakle...it's "time" :)...konacno!

Dragan VG

pre 8 godina

Znaci, tu smo...
Od pocetka turnira, razmisljam o ovom mecu, i znam kokiko cu se nervirati u sredu...
Nzm ko ce pobediti, ali u jedno sam siguran- bice pakleno...

14-8

pre 8 godina

3-1 za Đokovića, daleko je Rafa od prave forme, točno se jučer vidjelo u 3. setu kako je psihički pao, to mu se nikad nije dešavalona zemlji.

aleksandar

pre 8 godina

Zasluzio je nole da ga dobije itekako, kako zbog prethodnih turnira, cele protekle sezone tako i zbog samih duela izmedju njih dvojice. Uz božju pomoc i noletovu najbolju partiju biće to pobeda. Idemo!!!

Иван

pre 8 godina

Спадам у оне који предвиђају антиклимакс, наравно у Ђоковићеву корист. Надал мора ризиковати од почетка, и мислим да Новаков штаб спрема одговор на то. Мој неки осећај је да Ноле није ни изблиза узбуђен због сутрашњег меча као Рафа. Шпанац баш много може да изгуби: са десетог места, у делу сезоне који није "његов", тешко ће се попети назад на врх. А то значи и непријатни ривали у ранијој фази, што он не воли; све у свему, страшно значајан меч за њега. Новак може да изгуби поене, али његови делови сезоне су они на бетону. Он нема чак ни онај императив да с победом осваја титулу као до сада, јер она је и у случају сутрашње победе још далеко. У односу снага какве су тренутно између ове двојице, Ђоковић једино на психу, и то страшно слабу психу, неки жешћи комплекс, евентуално губи.

Кратак осврт на остатак турнира: седморица од првих осам плус Цонга - очекивано. Мислим да још нисмо свесни колико су Ђоковић, Федерер и Надал добри тенисери: они једноставно не допуштају никоме новом да се појави. Можда је једна генерација слаба, или две, али толики су продефиловали за ових десетак година и нико да се наметне. Мари, Дел Потро кад је здрав и Вавринка кад је смирен, сви они су им, свако у различитом тренутку каријере запретили, али ништа више од тога. Нема више шансе да се појави неки специјалиста за шљаку и помрси рачуне икоме од најбољих. Брутална доминација.

Dott

pre 8 godina

Ovo je zaista pocelo zestoko da me nervira, od GS do GS turnira ista prica, s pocetka turnira novinari salecu Federera, Nadala i Novaka sa pitanjima sta misle o potencijalnom medjusobnom mecu, dok oni im uporno govore "o tom potom, kad dodje vreme". Vreme dodje a novinari besni, kad to dodje oni ucute, iz inata valjda i tako mi ostanemo uskraceni za najzanimljivijim stivom koje bi mogli procitati. Ista prica i sad, novinar na terenu nije nista ni pitao Nadala o sudaru sa Novakom, morao je sam Nadal nesto reci i bez pitanja, dok je novinar na to bio potpuno bez reakcija, jednostavno ode? Zivo me zanima hoceli do samog meca uopste biti upitani ista u vezi najzanimljivijim mecom godine do sad. Novak je ponesto i rekao, ali zanimanje javnosti za ovim mecom je toliko da ne bi bilo previse pisati i iz sata u sat sta rade , kako se pripremaju i osecaju.
Ja mislim da ce se svako sloziti da je ovo dogadjaj koji izaziva najvecu paznju javnosti ove godine i da je po interesantnosti najblizi boks mecevima Mohamed Alija i ne znam jos cemu.

Rafael29

pre 8 godina

Evo bas cekam muska 1/4 ,pa sam pogledao kraj meca Ane Ivanovic..igra fantasticno..iznenadila me ,pogotovo forhandom koji je vrhunski ..
A i bas je lijepo vidjeti u Aninom boksu kako se vesele svi na celu sa Schweinsteigerom..bas mi je to nekako simpa ,a i sam Schweini mi se cini bas simpa ..
Ma eto ,sutra cu svim srcem navijati za svog nadala ,ali ako izgubi ,zelim vama susjedima Srbima da imate pobjednike i u muskoj i zenkoj konkurenciji ove godine ..vrlo moguce ..
Ana igra sjajno ,Serena nije u nekoj formi ..a o Novaku zaista nije potrebno previse trositi rijeci ..a sad muska cetvrtfinala..uzivancija ..pozz iz Hrvatske

Zoran

pre 8 godina

Nole neće pobediti samo ako drastično podbaci. U svim ostalim slučajevima, pobediće više ili manje teško. Čak i ako mu ne bude dobro išlo, biće dovoljno da drži jak tempo, da ne žuri i da iscrpljuje protivnika: Rafa to, u ovom trenutku, ne može duže izdržati od njega.
Nole, srećno!

mika

pre 8 godina

Mislim da se odavno nije desilo na RG da svi najbolji udju u 1/4finale!!! Joker Nole i Nadal,Rodjer Federer,Wawrinko,Nišikorej,Marej,Conga,Ferer David!!!

Monden

pre 8 godina

Najveće rivalstvo u istoriji tenisa?! Tu je konkurencija žestoka i ne bih se baš složio. Ali jedno sigurno jeste - najdosadnije rivalstvo u istoriji tenisa...

jegood

pre 8 godina

Za Noleta moze da bude opterecenje sto svi pricaju-ako sada ne pobedi Nadala, kada ce? S druge strane Nadal je podigao formu, ne mogu da procenim koliko. Ako sve bude kao do ovog turnira, Nole je u prednosti, u boljoj je formi i i dalje je favorit.

Boris

pre 8 godina

Nadal porazom sutra ne ispada iz Top10, tj. biće tačno 10-ti. Da bi bio 11-ti, pored sutrašnjeg poraza, mora i Conga da uđe u finale.

Zoran Ristić

pre 8 godina

U vesti se kaže "a eventualni poraz u sredu bi ga izbacio iz Top10". Ovo nije baš verovatno, zato što će Nadal u tom slučaju završiti na 10. mestu sa 2930 bodova. Jedini četvrfinalista ispod Nadala je Tsonga koji mora da uđe u finale da bi pretekao Nadala.

haos

pre 8 godina

ne postoji teniski duel koji bih poželeo pre da gledam neko nadal i novak na rolan garosu, ovaj turnir pratim svake godine kao nijedan drugi, verovatno zbog toga što ga nole još nije osvojio

Tupa

pre 8 godina

Mislim da ljudi zaboravljaju da posle cetvrtfinala treba dobiti jos dva meca koja nece biti mnogo laksa od ovog. Vrlo lako se moze desiti da pobednik ovog meca ne osvoji RG, sto bi bila zesca ironija.

realista

pre 8 godina

Verujte da je u ovom mecu sve moguce. Sa jedne strane je Djokovic, koji je pobedio sve i osvojio sve ove godine, pa samim tim sebi nabio veliki pritisak na ledja za ovaj turnir. Sa druge strane je Nadal koji je na RG tata-mata, i koji je ove godine dosta slabiji, ali na ovom turniru ima neverovatnu psihicku prednost. Nadamo se pobedi Djokovica.

Mihajlo

pre 8 godina

Program na Filip Satrijeu sutra: u 14h igraju Serena Vilijams i Sara Erani, pa po zavrsetku tog meca igraju Novak Djokovic i Rafael Nadal, znaci oko 16h pod uslovom da Serena ne oduva Saru, u tom slucaju pocece pre.

Aleks

pre 8 godina

"Za one koji zbog sutrasnjeg meca ne mogu da uce za ispit, uzimaju slobodan dan na poslu, kupuju gajbice piva i zovu tastu da cuva decu, i slicno, SABERITE SE! Sutrasnji mec zaista nema veze sa vasim zivotom, izuzev trenutnog uzbudjenja i zadovoljstva u navijanju. Ne igrate vi, vec dva milionera kojima je to posao. Ishod je neizvestan, jedino je apsolutno izvesno da ne mozete u sopstvenom zivotu uciniti nista poput ove dvojice ako nastavite sa ovako nezdravim projekcijama."
(biti normalan)

Upravo tako.
(biti normalan, 02. jun 2015 14:01)

Troublesome

pre 8 godina

Nije Novak nikog pomerio, pomerili su se sami jer je Federer star a Nadal zbog povreda nije ni senka onog najboljeg Nadala.
Novak je samo iskoristio situaciju.
(Svete, 2. jun 2015 11:57)

Nije Novak nikog pomerio, nisu se pomerili vec su ostali u mestu, jer je Novak bio previse mlad kada kada je Federer dominirao a zbog fizickih problema nije bio ni senka najboljeg Novaka.
Federer i Nadal su samo iskoristili situaciju.

Am I doing it right?

Teodosije

pre 8 godina

"Mislim da ljudi zaboravljaju da posle cetvrtfinala treba dobiti jos dva meca koja nece biti mnogo laksa od ovog. Vrlo lako se moze desiti da pobednik ovog meca ne osvoji RG, sto bi bila zesca ironija.
(Tupa, 02. jun 2015 12:51)"

Znači ovaj sad sa Rafom, najbolje da preda, da se ne bi kasnije smorio?!

DUCE

pre 8 godina

Kako to zamisljas da on sutra udje u grupu najvecih svih vremena?
Ako udje u polufinale RG onda je medju najboljima u istoriji?
Ili ako pobedi Nadala na RG?
Onda je Soderling najbolji svih vremena.
Nije Novak nikog pomerio, pomerili su se sami jer je Federer star a Nadal zbog povreda nije ni senka onog najboljeg Nadala.
Novak je samo iskoristio situaciju.
(Svete, 02. jun 2015 11:57)


OVo je skolski primer nekog ko APSOLUTNO NE POZNAJE tenisku igru. Jeziva emitacija ne znanja.O drugim aspektima ovaj komentar ne bih da komentarisem.

Sto se danasnjeg meca tice, ja sigurno znam da cu da uzivam u onom sto cu da vidim. Iskreno se nadam da ce obojica biti na svom najvisem nivou kako bi uzitak pri gledanju takvog meca bio veci.

Obzirom da sam strastveni ljubitelj tenisa, obojici (Noletu i Rafi) zelim puno zdravlja i da jos dugo traju. Isto zelim i Federeru, Mareju, Nisikoriju, Fereru, Congi, Vavrinki..... Postovanje!

I naravno, coveku kojem se divim u svim segmentima njegove licnosti, mom favoritu, zelim da ove godine konacno podigne pehar Rolan Garosa. Sretno, Novace!

Ja sam optimista :)

Pozdrav svima koji istinski vole i prate tenis! Uzivajmo!

ajmo nole

pre 8 godina

najiskrenije bih voleo da nole sutra pobedi ali OPREZ ipak je to NADAL kakav god bio na RG cak ni kvota nije nesto velika na njega koliko se predstavlja da je novak favorit a oni retko grese bas bas

o ja di ti

pre 8 godina

Ovo ce biti za pamcenje kako ce ga ojaditi Nole. Toliko sam samouvern da ovo kazem kao nikad u zivotu. Pitanje je samo sa koliko poena razlike.

bjern 2borg

pre 8 godina

Bez brige, Nadal je u značajnom padu forme i uopšte nije na svom ranijem dominantnom nivou na šljaci, da NEMA TEORETSKE ŠANSE da Novaku sutra uzme 3 seta. Tipujem da mu može uzeti samo 1, nekim čudom i uz neverovatnu sreću (recimo u TB) možda i 2 seta, ali 3 sutra da uzme Novaku tvrdim da NEMA ŠANSE.

Ne bi nikako valjalo da se meč produži na 2 dana zbog kiše ili mraka

jamesdin kurtović

pre 8 godina

Ma kakav Nadal. Problem je Marej. Kao da ne vidite ko je u kakvoj formi, nego ste podložni paljenju atmosfere kao hepo kockice. A daj bože u finalu, - Vavrinka, koji otkad je obukao čarobne gaće od kineske kuhinjske krpe, ne može da izgubi meč (osim namerno protiv RF).

ljubitelj tenisa

pre 8 godina

Ето не дај боже и да Ноле изгуби иако су шансе стварно минималне, овај допинговани антитенисер од Надала опет неће имати велике шансе да освоји овај турнир јер би га чекала још два ужасно тешка и исцрпљујућа меча(Мареј, Вавринка, оба га скорије драла на шљаци),много је битно да он не освоји овај грен слем и на тај начин прецрта из тениског врxа, и онако је узео превише турнира !

poison

pre 8 godina

Mislim da je malo nefer da eurosport tv u dva video klipa (reklama za trenutne i dolazece dogadjaje)prikazuje prvo Novaka kako se nervira a Rodger raduje (USO) i Noval lomi reket a Rafa dize pehar(RGR). Da li je to jos neko primetio?

ogromnasansa

pre 8 godina

Mislim da Novak ima do sada najvecu priliku da pobedi Nadala na RG i prilicno sam siguran da ce mu to ovaj put poci za rukom. Ono sto brine je opasnost da bi sutrasnji mec mogao da se oduzi i da dodje do velikog psihickog i fizickog praznjenja na cak dva meca od titule, sto bi moglo biti kobno, kako za Novaka tako i za Nadala. U slucaju da se tako nesto desi, i da pobednik turnira bude neko treci, voleo bih da to bude Ferer, jer covek je realno zasluzio jednu titulu na grand slamu, a najrealnije je da to bude na sljaci.
Ostaje nam da uzivamo u sutranjem spektaklu, jer kada igraju Novak i Nadal jedan protiv drugog na grand slamovima nista manje ne moze ni da se ocekuje.

Aleks

pre 8 godina

"zlatnog doba najboljeg Srbina koji se ikad rodio" @Lucky

Zato ja uvek insistiram na obrazovanju i školstvu, ma kako ono loše bilo bolje je nego nikakvo. Lucky je primer.

Wolf

pre 8 godina

Kako to zamisljas da on sutra udje u grupu najvecih svih vremena?
Ako udje u polufinale RG onda je medju najboljima u istoriji?
Ili ako pobedi Nadala na RG?
Onda je Soderling najbolji svih vremena.
Nije Novak nikog pomerio, pomerili su se sami jer je Federer star a Nadal zbog povreda nije ni senka onog najboljeg Nadala.
Novak je samo iskoristio situaciju.
(Svete, 02. jun 2015 11:57)

Sveto, ajd vidi da li sam tamo. Nemam nameru da tvoju skromnu logiku podižem na viši nivo, a koliko mogu da vidim nisi baš dobar ni sa aritmetičkim operacijama. Kako si ti izračunao da je Federer bio star kada ga je prvo Nadal, a kasnije Novak skinuo sa 1. odnosno 2. mesta?
Možda da kupiš malo bolji procesor, ili da overklokuješ ovaj koji koristiš sa 200 na 300 MHz :)

Idemo sada na suštinu, Novače, samo strpljivo i tvoj je danas.

Igor

pre 8 godina

Prvi set 6:3 Nole,drugi 6:4 Nole,treci set 6:2 Nole.
Midlife da preterujem,ne gledajte i stavite neke pare na rezultat 3:0 Nole pobeda.;)