Košarka 66

Sreda, 27.05.2015.

12:47

Čović Liscu: Grube manipulacije i neistine

Košarkaški klub Crvena zvezda poslao je zvanični dopis ABA ligi u cilju regulisanja svih spornih pitanja oko promene vlasničkih i upravljačkih prava.

Èoviæ Liscu: Grube manipulacije i neistine IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

66 Komentari

Sortiraj po:

Danubewalker

pre 8 godina

Ono kada napravis sa Liscem ligu,uvuces sve srpske klubove u nju,ultimatumom i Partizan a onda te gistro nesto svrbi.Nekad bi to zvali licemerjem a u danasnjoj Srbiji,gde je Mimi Oro poznatija od Jovica ili Milutinova,borbom za Srbstvo.

Marko

pre 8 godina

Овде се Партизан од свих наших клубова продао за мале паре,пре или касније сазнаћемо шта су добили од Лисца .

Tastatura grobarska fiskultura

pre 8 godina

Zamisli da izbace zvezdu iz EL i puste neki drugi klub da se takmici (kao sto su czv radili zadnje 2 godine), pa mislim da bi navijaci digli dreku, kuku i motiku :D
(123, 27. maj 2015 12:54)

Evo ja zamišljam...a taj drugi klub 200% neće biti KK Partizan koji duguje i Bogu i narodu, počevši od Srbije na ime poreza, preko bivših igrača pa nadalje. Što ne konkurišete za Vajd kard? Ah, da zbog tamo nekog finansijskog fer pleja.

Borky

pre 8 godina

Cek grobari jel mozete ostaviti bar jedan komentar vezan za temu? Kakvi botovi koji stalno ostavljaju iste komentare koje imaju snimljene u racunaru.

sns pink zvezda informer

pre 8 godina

Izbaciti ih iz aba lige,i nastaviti takmicenje sa ostalima,metalcem,megom,partizanom...........Pa nek pisu sta zele!!Dosta ih je vise sa saopstenjima i pokusajima da zavladaju svuda ne bi li otimali sve sto mogu!DOSTA!

Dr.Lazarevic

pre 8 godina

(opala, 27. maj 2015 13:00) Ne vredi brate,na njihovom sajtu objavljen intervju sa Vesicem koji kaze da su obezbedili 20mil.eura za 4 godine,i oni opet udaraju minuse! Istina boli! Ej bre,20mil za 4 godine! Toliko o tome ko je bio mezimac i posle 2000-te! I opet,to kaze vas Gorance,a ne Dule!!!!

vostani serbie

pre 8 godina

@Ivanub
sine pravis veliku gresku u startu...NISMO SVI SRBI...OVI CRNO BELI POGOTOVO...TO JE JUGOSLAVIJA U MALOM I NJIMA OVA PRICA ODGOVARA, TJ 20% DA UZIMA NEKO PRIVATNO LICE...

stefan navijac partizana

pre 8 godina

Iako se slazem da su potrebne promene pogotovo sto se tice vlasnicke strukture to svakako ne znaci da covic treba da bude na celu lige sto je njegov predlog. Vecina klubova nije prihvatila da on kao predstavnik proslogodisnjeg sampiona bude na celu lige,tako da zvezdi ostaje da prihvati predlog ili da bude izbacena iz abe.

Šta je partizan dobio pa ćuti?

pre 8 godina

Umesto da se srpski klubovi pridruže ovome kako bi dobili što bolje uslove i igrali po pravilima koje traže i ULEB i FIBA (da liga bude 100% u vlasništvu klubova) oni ćute i puštaju Zvezdu da se sama bori. Tipičan srpski mentalitet koji nas uvek i vodi u propast. Da stvar bude još gora grobari još pljuju Zvezdu koja se bori za to a podržavaju svoj koji je potpisao da ništa ne treba da se menja?! A posle će da spinuju zajedno sa samozvanim novinarom da je neko drugi kriv kad se opet ispostavi da nas neće ni ULEB ni FIBA. Ne bi me čudilo i da partizan to namerno radi jer neće ići u Evroligu još ko zna koliko godina a dokazali su milion puta da je njima važnije da Zvezdi bude loše nego partizanu dobro. Nije mi uopšte jasno kako neko može da navija i podržava takav klub. A evo grobarski licemeri sad iz sve snage navijaju za Lisca koga su do juče pljuvali. Isto kao i sa Čovićem dok nije preuzeo Zvezdu. Samo još jedan dokaz ovoga što sam rekao.

Franko

pre 8 godina

Ja mogu da razumem mrznju Partizanovaca prema Covicu ali ne mogu razumeti da su protiv a da on trazi za sve klubove pa i njihov 20% vlasnistva (citaj novca) vise. Pa valjda je u interesu i Partizana veca zarada od ABA lige ili je mrznja prema Covicu tolika da ce se odreci svega samo da mu kontriraju.

krcun osnivac

pre 8 godina

Bravo, posebno mi se svidja ovo oko placanja 150.000e. Mi smo bre nba za ostatak regiona, moraju da nas postuju!
(Deki, 27. maj 2015 13:42)
Bravo za vas pantere iz stjepana supanca 15a zeleznik

KRIGER

pre 8 godina

Znaci, napadaju nas oni koje FIBA i Euroliga vise ne priznaju, tako da mislim da je to onda okay, ali mene tu sad vise interesuje to kako ce dulo obrazloziti svoj stav, suprotan od onog koga imaju Covke i ljudi iz Zvezde.

Borky

pre 8 godina

Nema se sta dodati niti oduzeti.Licno me jedino zanima kako je ovim klubovima bolje 6.66% od 8.3% pa su potpisali? I ne cudi sto su u problemima kad se ovako bore za interese svojih klubova,bitno je da su se oni namirili.

Ivan Ub

pre 8 godina

Srbi, braco moja nije bitno za koga navijamo hajde da budemo slozni. Zasto da nam neki tamo Slovenci vode ligu, budimo slozni i preuzmimo tron! Da se mi pitamo bre!

Fifi gledaj pravo

pre 8 godina

Druze Covicu,nemate politicku podrsku izvan Zeleznika.
Druze Covicu,ostali ste bez procenta i ako ste jedan od osnivaca ove lige.

danilo@king of nonsense

pre 8 godina

čitajući ovaj članak gledano s kurtuloroške strane stiče se nedvosmislen utisak da je gosp.Čović daleko ispred ostalih članova rukovodstva klubova iz regionalne lige. Njegove nedvosmisleno istinite i hiruški precizne opservacije definitivno niko nemože minorizovati i osporiti. Ma koliko se trudili pojedini rukovodioci drugih klubova da nipodaštavaju,demantuju i devalorizuju njegove stavove i izjave to im neće poći za rukom. Neće, iz prostog razloga što njegove intelektuakne vizionarske i nadasve vanvremenske stavove je prosto nemoguće devalvirati. Pogotovo iz opskurnih ,klubaških i neadekvatnih razloga kojim to pokušavaju da učine raznorazni minorni činioci sa ovih prostora....
hehe....aj danilo repliciraj.....

LeBranko

pre 8 godina

Tako bre, samo cvrsto. Evroliga je rekla svoje. Ako bilo koji klub nas hoce da igra Evroligu ABA mora biti u 100% vlasnistvu klubova. Drago mi je sto se Metalac i Mega slazu sa nama, za razliku od onih sa druge strane brda kojima nije interes srpska kosarka i koji samo gledaju koji su njihovi igraci na spisku za reprezentaciju. Posebno mi se svidja deo gde se zahteva da nas 4 klub ne placa 150.000e jer bi to bila sramota. Najjaci smo u regionu i nema razloga za tim. Drago mi je da se sa tim slaze i prof. dr. Djukanovic, koji je rekao da nece igrati ABA ukoliko nas tim placa, nebitno da l' to bili oni ili Mega.

roto kos

pre 8 godina

Gospodine Covicu sve ste u pravu,samo niste u pravu kada kazete Zvazda a mislite na FMP. Konacno pocnite da zovete stvari pravim imenom.
Vi ste nas jedni od prvih uvukli u ovu ligu,sada je na redu da popravite situaciju.

Реално

pre 8 godina

Сасвим исправан став. Надамо се да се бар око овога могу сложити СВИ српски клубови. Улеб тражи лигу у коју ће 100 одсто држати клубови, то исто би ваљда тражио и сваки нормалан и добро организован клуб, који транспарентно послује.

lisac i hijena

pre 8 godina

Ne tvrdi samo Lisac sve to, nego i svi klubovi potpisnici (9 od 12)!
A, koliko znam i preostala dva srpska kluba su se saglasila naknadno.
Provaljen si Nebojsa!
Ostao si sam sa svojim privatnim klubom da "branis interese srpske kosarke" gledajuci kako da zagrabis sto vise za sebe.

stefan navijac partizana

pre 8 godina

Jasno je da covic zeli da upravlja ligom zato je i predlozio da na celu lige bude predstavnik proslogodisnjeg sampiona samo na njegovu zalost niko osim zvezde ne zeli da igra takvu ligu.

TEGI STRIPTIZETA !!!

pre 8 godina

ajde crni sad pljujte po coveku a pola od vas nece ni da procita tekst do kraja, a sve je tacno sto je ovde receno,ne vidim nesto da ovi mangupi lisac i kompanija pricaju o tom sastanku u Beotradu sto znaci da su sve promenili,ali partizan igra prljavo i na sve nacine gleda da napakosti Crvenoj Zvezdi jer su nemocni i nesposobni!

GM

pre 8 godina

Zbog cega bi Lisac i njegov d.o.o. imao bilo kakav udeo u nekoj ligi i imao prava 20%...

U cemu je razlika izmedju njega i bilo koga drugog na svetu...

Cime je to zaduzio kosarku, a pre svega srpske klubove, posto u tom privatnom preduzecu nema ni jednog Srbina.

dovla

pre 8 godina

Moze li da prodje bar jedan dan a da Covic ne izda poneko saopstenje...
Zasto Covic nije prisustvovao sastanku u Ljubljani, ovo isto je mogao tamo da iznese, licem u lice, a ne da se sada prepucavaju raznim saopstenjima.
Zasto pisete da je Nebojsa Covic predsednik KK Crvena Zvezda Telekom kada on to nije ?! Predsednik je Milos Ninkovic.

Stiven Džerard

pre 8 godina

Ajde mani ove Slovence opasni su oni tipovi ali konkretno u Srbiji imaš nazovi novinare koji pljuju i miniraju ovo što CZV(Čović) priča i opravdavaju postupak jednog od 2 najveća naša kluba koji nema nikakav drugi sem sopstveni interes a na štetu naše košarke to vam je ono da komšiji crkne krava ili kad već nisam ja što da budeš ti???

ns

pre 8 godina

Zvezdas sam ali imam informaciju sa Čovic hoce da bude na čelu Aba lige. I trazi svaku mrlju u aba ligi počevsi od 150.000 kotizacije kako bi privolio i druge klubove za sada mu ide idealno Metalac-Djukanovic je rekao da nece igrati aba ligu ako četvrti bude placa bez obzira ako to nije njegov tim jer zasigurno je Metalac treci. Tako da Djukanovici motivi nisu pare. Videcemo sta ce biti. Ali da je Covic sposoban to se vidi preuzeo zvezdu sada zeli i aba ligu. Koja sposobnost.. Da je ima svako od nas ne bi razmisljali o materijalnim stvarima.

Kipo

pre 8 godina

Bez obzira ko je ovde u pravu stvarno ne kapiram ovo prenošenje "zvaničnih dopisa", "saopštenja" i sl. formi kojima se prepucavaju političari koji su se nažalost infiltrirali u sport. Time im samo pravite platformu na kojoj imaju i publiku za svoja prepucavanja a čim imaju publiku nastaviće sa prepucavanjem do iznemoglosti...

bobo

pre 8 godina

moram da pitam
jel Čović ovo piše iz bolničke postelje pošto se nije pojavio na saslušanju u slučaju Anđus zbog "zdravstvenih problema"

Sumadin

pre 8 godina

Intersuje me sta bi bilo kada bi nasi klubovi izasli iz lige i osnovali svoju regionalnu ligu, pozvali klubove iz okruzenja? Da li bi se klubovi iz BiH, CG, MCDonije, pa i hrvatske odazvali i pristupili "nasoj" regionalnoj ligi ili bi igrali sa slovencima?

Dr.Lazarevic

pre 8 godina

Covic je predsednik KK CZ Mali Kalemegdan koja se ne takmici!!! Njegov zet Ninkovic je predsednik KKCZ Telekom! U kojem svojstvu se ovaj oglasava,kada je i sam izjavio da nema nikakvu funkciju u KKCZ Telekom,i da je zbog toga smenjem Predrag Bojic jer ga je kaznio a ovaj nije imao nikakvu funkciju u tom klubu! I vi da pricate o manipulacijama?????

opala

pre 8 godina

"Neko iz vlasti je pokusavao da urusi Crvenu zvezdu"

Vesic u intervjuu: "Uprava koja je vodila klub obezbedila je neverovatne prihode od sponzora kada je košarka u pitanju. U periodu od 2004 – 2008. godine samo od sponzora obezbedili smo 15.861.940 evra, a prvih godinu i po dana još oko 4 miliona što iznosi skoro 20 miliona evra. Šta je trebalo još kao uprava da uradimo? Treneri su bili Zmago Sagadin, Dragan Šakota, Aleksandar Trifunović i Stevan Karadžić. Dovođeni su Igor Rakočević, Skuni Pen, Obina Ekezie, Milan Gurović, Omar Kuk, Lorens Roberts, Pero Antić, Petar Popović – sve sami igrači evropskog kvaliteta koji su napravili sjajne karijere. Da li je uprava trebalo da daje koševe? Zvezda je u Pioniru tukla Real Madrid, a u Tel Avivu Makabi. A i prvi smo od svih srpskih klubova dobili Cibonu u Zagrebu."

Izvor: http://www.redstarbelgrade.info/fudbal-srb-2/vesti/722-intervju-goran-vesic.html

I pored toga zaduzivanje od 16-18 miliona evra. Rezultat? Jedan kup u domacem takmicenju.

Da ne pocinjem da pricam o fudbalskom klubu i dobijanje Gasprom sponzorstva od SPS kadrova. I pored toga ugovor od 20 miliona pocev od 2009. pocinje zaduzivanje od jos 20 miliona evra... Znaci 40 miliona evra utroseno u periodu od 2009-2013... Na sta... Na 2 kupa. A onda dolazi Labello i njegovi abolirani ljudi i gubici sa 7-8 miliona evra u proseku godisnje od 2006/07 se spustaju na 1 milion evra godisnje od 2013-e (kada je dosao na vlast).

Vlada

pre 8 godina

Iako sam Zvezdaš, ne svidja mi se forsiranje priče da klubovi postanu 100 posto vlasnici lige, jer su ipak čelnici ABA lige stvorili ovu ligu, i zaslužili su najmanje 20 posto.To što Čović forsira je po meni klasična otimačina.Drugo remete se odnosi klubova i čelnika Aba lige, stvara se loša atmosfera.

123

pre 8 godina

Zamisli da izbace zvezdu iz EL i puste neki drugi klub da se takmici (kao sto su czv radili zadnje 2 godine), pa mislim da bi navijaci digli dreku, kuku i motiku :D

bobo

pre 8 godina

moram da pitam
jel Čović ovo piše iz bolničke postelje pošto se nije pojavio na saslušanju u slučaju Anđus zbog "zdravstvenih problema"

TEGI STRIPTIZETA !!!

pre 8 godina

ajde crni sad pljujte po coveku a pola od vas nece ni da procita tekst do kraja, a sve je tacno sto je ovde receno,ne vidim nesto da ovi mangupi lisac i kompanija pricaju o tom sastanku u Beotradu sto znaci da su sve promenili,ali partizan igra prljavo i na sve nacine gleda da napakosti Crvenoj Zvezdi jer su nemocni i nesposobni!

dovla

pre 8 godina

Moze li da prodje bar jedan dan a da Covic ne izda poneko saopstenje...
Zasto Covic nije prisustvovao sastanku u Ljubljani, ovo isto je mogao tamo da iznese, licem u lice, a ne da se sada prepucavaju raznim saopstenjima.
Zasto pisete da je Nebojsa Covic predsednik KK Crvena Zvezda Telekom kada on to nije ?! Predsednik je Milos Ninkovic.

opala

pre 8 godina

"Neko iz vlasti je pokusavao da urusi Crvenu zvezdu"

Vesic u intervjuu: "Uprava koja je vodila klub obezbedila je neverovatne prihode od sponzora kada je košarka u pitanju. U periodu od 2004 – 2008. godine samo od sponzora obezbedili smo 15.861.940 evra, a prvih godinu i po dana još oko 4 miliona što iznosi skoro 20 miliona evra. Šta je trebalo još kao uprava da uradimo? Treneri su bili Zmago Sagadin, Dragan Šakota, Aleksandar Trifunović i Stevan Karadžić. Dovođeni su Igor Rakočević, Skuni Pen, Obina Ekezie, Milan Gurović, Omar Kuk, Lorens Roberts, Pero Antić, Petar Popović – sve sami igrači evropskog kvaliteta koji su napravili sjajne karijere. Da li je uprava trebalo da daje koševe? Zvezda je u Pioniru tukla Real Madrid, a u Tel Avivu Makabi. A i prvi smo od svih srpskih klubova dobili Cibonu u Zagrebu."

Izvor: http://www.redstarbelgrade.info/fudbal-srb-2/vesti/722-intervju-goran-vesic.html

I pored toga zaduzivanje od 16-18 miliona evra. Rezultat? Jedan kup u domacem takmicenju.

Da ne pocinjem da pricam o fudbalskom klubu i dobijanje Gasprom sponzorstva od SPS kadrova. I pored toga ugovor od 20 miliona pocev od 2009. pocinje zaduzivanje od jos 20 miliona evra... Znaci 40 miliona evra utroseno u periodu od 2009-2013... Na sta... Na 2 kupa. A onda dolazi Labello i njegovi abolirani ljudi i gubici sa 7-8 miliona evra u proseku godisnje od 2006/07 se spustaju na 1 milion evra godisnje od 2013-e (kada je dosao na vlast).

Šta je partizan dobio pa ćuti?

pre 8 godina

Umesto da se srpski klubovi pridruže ovome kako bi dobili što bolje uslove i igrali po pravilima koje traže i ULEB i FIBA (da liga bude 100% u vlasništvu klubova) oni ćute i puštaju Zvezdu da se sama bori. Tipičan srpski mentalitet koji nas uvek i vodi u propast. Da stvar bude još gora grobari još pljuju Zvezdu koja se bori za to a podržavaju svoj koji je potpisao da ništa ne treba da se menja?! A posle će da spinuju zajedno sa samozvanim novinarom da je neko drugi kriv kad se opet ispostavi da nas neće ni ULEB ni FIBA. Ne bi me čudilo i da partizan to namerno radi jer neće ići u Evroligu još ko zna koliko godina a dokazali su milion puta da je njima važnije da Zvezdi bude loše nego partizanu dobro. Nije mi uopšte jasno kako neko može da navija i podržava takav klub. A evo grobarski licemeri sad iz sve snage navijaju za Lisca koga su do juče pljuvali. Isto kao i sa Čovićem dok nije preuzeo Zvezdu. Samo još jedan dokaz ovoga što sam rekao.

Dr.Lazarevic

pre 8 godina

(opala, 27. maj 2015 13:00) Ne vredi brate,na njihovom sajtu objavljen intervju sa Vesicem koji kaze da su obezbedili 20mil.eura za 4 godine,i oni opet udaraju minuse! Istina boli! Ej bre,20mil za 4 godine! Toliko o tome ko je bio mezimac i posle 2000-te! I opet,to kaze vas Gorance,a ne Dule!!!!

Tastatura grobarska fiskultura

pre 8 godina

Zamisli da izbace zvezdu iz EL i puste neki drugi klub da se takmici (kao sto su czv radili zadnje 2 godine), pa mislim da bi navijaci digli dreku, kuku i motiku :D
(123, 27. maj 2015 12:54)

Evo ja zamišljam...a taj drugi klub 200% neće biti KK Partizan koji duguje i Bogu i narodu, počevši od Srbije na ime poreza, preko bivših igrača pa nadalje. Što ne konkurišete za Vajd kard? Ah, da zbog tamo nekog finansijskog fer pleja.

Marko

pre 8 godina

Овде се Партизан од свих наших клубова продао за мале паре,пре или касније сазнаћемо шта су добили од Лисца .

sns pink zvezda informer

pre 8 godina

Izbaciti ih iz aba lige,i nastaviti takmicenje sa ostalima,metalcem,megom,partizanom...........Pa nek pisu sta zele!!Dosta ih je vise sa saopstenjima i pokusajima da zavladaju svuda ne bi li otimali sve sto mogu!DOSTA!

Borky

pre 8 godina

Cek grobari jel mozete ostaviti bar jedan komentar vezan za temu? Kakvi botovi koji stalno ostavljaju iste komentare koje imaju snimljene u racunaru.

Danubewalker

pre 8 godina

Ono kada napravis sa Liscem ligu,uvuces sve srpske klubove u nju,ultimatumom i Partizan a onda te gistro nesto svrbi.Nekad bi to zvali licemerjem a u danasnjoj Srbiji,gde je Mimi Oro poznatija od Jovica ili Milutinova,borbom za Srbstvo.

Dr.Lazarevic

pre 8 godina

Covic je predsednik KK CZ Mali Kalemegdan koja se ne takmici!!! Njegov zet Ninkovic je predsednik KKCZ Telekom! U kojem svojstvu se ovaj oglasava,kada je i sam izjavio da nema nikakvu funkciju u KKCZ Telekom,i da je zbog toga smenjem Predrag Bojic jer ga je kaznio a ovaj nije imao nikakvu funkciju u tom klubu! I vi da pricate o manipulacijama?????

Franko

pre 8 godina

Ja mogu da razumem mrznju Partizanovaca prema Covicu ali ne mogu razumeti da su protiv a da on trazi za sve klubove pa i njihov 20% vlasnistva (citaj novca) vise. Pa valjda je u interesu i Partizana veca zarada od ABA lige ili je mrznja prema Covicu tolika da ce se odreci svega samo da mu kontriraju.

vostani serbie

pre 8 godina

@Ivanub
sine pravis veliku gresku u startu...NISMO SVI SRBI...OVI CRNO BELI POGOTOVO...TO JE JUGOSLAVIJA U MALOM I NJIMA OVA PRICA ODGOVARA, TJ 20% DA UZIMA NEKO PRIVATNO LICE...

roto kos

pre 8 godina

Gospodine Covicu sve ste u pravu,samo niste u pravu kada kazete Zvazda a mislite na FMP. Konacno pocnite da zovete stvari pravim imenom.
Vi ste nas jedni od prvih uvukli u ovu ligu,sada je na redu da popravite situaciju.

lisac i hijena

pre 8 godina

Ne tvrdi samo Lisac sve to, nego i svi klubovi potpisnici (9 od 12)!
A, koliko znam i preostala dva srpska kluba su se saglasila naknadno.
Provaljen si Nebojsa!
Ostao si sam sa svojim privatnim klubom da "branis interese srpske kosarke" gledajuci kako da zagrabis sto vise za sebe.

danilo@king of nonsense

pre 8 godina

čitajući ovaj članak gledano s kurtuloroške strane stiče se nedvosmislen utisak da je gosp.Čović daleko ispred ostalih članova rukovodstva klubova iz regionalne lige. Njegove nedvosmisleno istinite i hiruški precizne opservacije definitivno niko nemože minorizovati i osporiti. Ma koliko se trudili pojedini rukovodioci drugih klubova da nipodaštavaju,demantuju i devalorizuju njegove stavove i izjave to im neće poći za rukom. Neće, iz prostog razloga što njegove intelektuakne vizionarske i nadasve vanvremenske stavove je prosto nemoguće devalvirati. Pogotovo iz opskurnih ,klubaških i neadekvatnih razloga kojim to pokušavaju da učine raznorazni minorni činioci sa ovih prostora....
hehe....aj danilo repliciraj.....

krcun osnivac

pre 8 godina

Bravo, posebno mi se svidja ovo oko placanja 150.000e. Mi smo bre nba za ostatak regiona, moraju da nas postuju!
(Deki, 27. maj 2015 13:42)
Bravo za vas pantere iz stjepana supanca 15a zeleznik

Fifi gledaj pravo

pre 8 godina

Druze Covicu,nemate politicku podrsku izvan Zeleznika.
Druze Covicu,ostali ste bez procenta i ako ste jedan od osnivaca ove lige.

stefan navijac partizana

pre 8 godina

Jasno je da covic zeli da upravlja ligom zato je i predlozio da na celu lige bude predstavnik proslogodisnjeg sampiona samo na njegovu zalost niko osim zvezde ne zeli da igra takvu ligu.

stefan navijac partizana

pre 8 godina

Iako se slazem da su potrebne promene pogotovo sto se tice vlasnicke strukture to svakako ne znaci da covic treba da bude na celu lige sto je njegov predlog. Vecina klubova nije prihvatila da on kao predstavnik proslogodisnjeg sampiona bude na celu lige,tako da zvezdi ostaje da prihvati predlog ili da bude izbacena iz abe.

LeBranko

pre 8 godina

Tako bre, samo cvrsto. Evroliga je rekla svoje. Ako bilo koji klub nas hoce da igra Evroligu ABA mora biti u 100% vlasnistvu klubova. Drago mi je sto se Metalac i Mega slazu sa nama, za razliku od onih sa druge strane brda kojima nije interes srpska kosarka i koji samo gledaju koji su njihovi igraci na spisku za reprezentaciju. Posebno mi se svidja deo gde se zahteva da nas 4 klub ne placa 150.000e jer bi to bila sramota. Najjaci smo u regionu i nema razloga za tim. Drago mi je da se sa tim slaze i prof. dr. Djukanovic, koji je rekao da nece igrati ABA ukoliko nas tim placa, nebitno da l' to bili oni ili Mega.

123

pre 8 godina

Zamisli da izbace zvezdu iz EL i puste neki drugi klub da se takmici (kao sto su czv radili zadnje 2 godine), pa mislim da bi navijaci digli dreku, kuku i motiku :D

Borky

pre 8 godina

Nema se sta dodati niti oduzeti.Licno me jedino zanima kako je ovim klubovima bolje 6.66% od 8.3% pa su potpisali? I ne cudi sto su u problemima kad se ovako bore za interese svojih klubova,bitno je da su se oni namirili.

Ivan Ub

pre 8 godina

Srbi, braco moja nije bitno za koga navijamo hajde da budemo slozni. Zasto da nam neki tamo Slovenci vode ligu, budimo slozni i preuzmimo tron! Da se mi pitamo bre!

Реално

pre 8 godina

Сасвим исправан став. Надамо се да се бар око овога могу сложити СВИ српски клубови. Улеб тражи лигу у коју ће 100 одсто држати клубови, то исто би ваљда тражио и сваки нормалан и добро организован клуб, који транспарентно послује.

GM

pre 8 godina

Zbog cega bi Lisac i njegov d.o.o. imao bilo kakav udeo u nekoj ligi i imao prava 20%...

U cemu je razlika izmedju njega i bilo koga drugog na svetu...

Cime je to zaduzio kosarku, a pre svega srpske klubove, posto u tom privatnom preduzecu nema ni jednog Srbina.

KRIGER

pre 8 godina

Znaci, napadaju nas oni koje FIBA i Euroliga vise ne priznaju, tako da mislim da je to onda okay, ali mene tu sad vise interesuje to kako ce dulo obrazloziti svoj stav, suprotan od onog koga imaju Covke i ljudi iz Zvezde.

Stiven Džerard

pre 8 godina

Ajde mani ove Slovence opasni su oni tipovi ali konkretno u Srbiji imaš nazovi novinare koji pljuju i miniraju ovo što CZV(Čović) priča i opravdavaju postupak jednog od 2 najveća naša kluba koji nema nikakav drugi sem sopstveni interes a na štetu naše košarke to vam je ono da komšiji crkne krava ili kad već nisam ja što da budeš ti???

ns

pre 8 godina

Zvezdas sam ali imam informaciju sa Čovic hoce da bude na čelu Aba lige. I trazi svaku mrlju u aba ligi počevsi od 150.000 kotizacije kako bi privolio i druge klubove za sada mu ide idealno Metalac-Djukanovic je rekao da nece igrati aba ligu ako četvrti bude placa bez obzira ako to nije njegov tim jer zasigurno je Metalac treci. Tako da Djukanovici motivi nisu pare. Videcemo sta ce biti. Ali da je Covic sposoban to se vidi preuzeo zvezdu sada zeli i aba ligu. Koja sposobnost.. Da je ima svako od nas ne bi razmisljali o materijalnim stvarima.

Vlada

pre 8 godina

Iako sam Zvezdaš, ne svidja mi se forsiranje priče da klubovi postanu 100 posto vlasnici lige, jer su ipak čelnici ABA lige stvorili ovu ligu, i zaslužili su najmanje 20 posto.To što Čović forsira je po meni klasična otimačina.Drugo remete se odnosi klubova i čelnika Aba lige, stvara se loša atmosfera.

Sumadin

pre 8 godina

Intersuje me sta bi bilo kada bi nasi klubovi izasli iz lige i osnovali svoju regionalnu ligu, pozvali klubove iz okruzenja? Da li bi se klubovi iz BiH, CG, MCDonije, pa i hrvatske odazvali i pristupili "nasoj" regionalnoj ligi ili bi igrali sa slovencima?

Kipo

pre 8 godina

Bez obzira ko je ovde u pravu stvarno ne kapiram ovo prenošenje "zvaničnih dopisa", "saopštenja" i sl. formi kojima se prepucavaju političari koji su se nažalost infiltrirali u sport. Time im samo pravite platformu na kojoj imaju i publiku za svoja prepucavanja a čim imaju publiku nastaviće sa prepucavanjem do iznemoglosti...

TEGI STRIPTIZETA !!!

pre 8 godina

ajde crni sad pljujte po coveku a pola od vas nece ni da procita tekst do kraja, a sve je tacno sto je ovde receno,ne vidim nesto da ovi mangupi lisac i kompanija pricaju o tom sastanku u Beotradu sto znaci da su sve promenili,ali partizan igra prljavo i na sve nacine gleda da napakosti Crvenoj Zvezdi jer su nemocni i nesposobni!

Marko

pre 8 godina

Овде се Партизан од свих наших клубова продао за мале паре,пре или касније сазнаћемо шта су добили од Лисца .

sns pink zvezda informer

pre 8 godina

Izbaciti ih iz aba lige,i nastaviti takmicenje sa ostalima,metalcem,megom,partizanom...........Pa nek pisu sta zele!!Dosta ih je vise sa saopstenjima i pokusajima da zavladaju svuda ne bi li otimali sve sto mogu!DOSTA!

dovla

pre 8 godina

Moze li da prodje bar jedan dan a da Covic ne izda poneko saopstenje...
Zasto Covic nije prisustvovao sastanku u Ljubljani, ovo isto je mogao tamo da iznese, licem u lice, a ne da se sada prepucavaju raznim saopstenjima.
Zasto pisete da je Nebojsa Covic predsednik KK Crvena Zvezda Telekom kada on to nije ?! Predsednik je Milos Ninkovic.

vostani serbie

pre 8 godina

@Ivanub
sine pravis veliku gresku u startu...NISMO SVI SRBI...OVI CRNO BELI POGOTOVO...TO JE JUGOSLAVIJA U MALOM I NJIMA OVA PRICA ODGOVARA, TJ 20% DA UZIMA NEKO PRIVATNO LICE...

Šta je partizan dobio pa ćuti?

pre 8 godina

Umesto da se srpski klubovi pridruže ovome kako bi dobili što bolje uslove i igrali po pravilima koje traže i ULEB i FIBA (da liga bude 100% u vlasništvu klubova) oni ćute i puštaju Zvezdu da se sama bori. Tipičan srpski mentalitet koji nas uvek i vodi u propast. Da stvar bude još gora grobari još pljuju Zvezdu koja se bori za to a podržavaju svoj koji je potpisao da ništa ne treba da se menja?! A posle će da spinuju zajedno sa samozvanim novinarom da je neko drugi kriv kad se opet ispostavi da nas neće ni ULEB ni FIBA. Ne bi me čudilo i da partizan to namerno radi jer neće ići u Evroligu još ko zna koliko godina a dokazali su milion puta da je njima važnije da Zvezdi bude loše nego partizanu dobro. Nije mi uopšte jasno kako neko može da navija i podržava takav klub. A evo grobarski licemeri sad iz sve snage navijaju za Lisca koga su do juče pljuvali. Isto kao i sa Čovićem dok nije preuzeo Zvezdu. Samo još jedan dokaz ovoga što sam rekao.

opala

pre 8 godina

"Neko iz vlasti je pokusavao da urusi Crvenu zvezdu"

Vesic u intervjuu: "Uprava koja je vodila klub obezbedila je neverovatne prihode od sponzora kada je košarka u pitanju. U periodu od 2004 – 2008. godine samo od sponzora obezbedili smo 15.861.940 evra, a prvih godinu i po dana još oko 4 miliona što iznosi skoro 20 miliona evra. Šta je trebalo još kao uprava da uradimo? Treneri su bili Zmago Sagadin, Dragan Šakota, Aleksandar Trifunović i Stevan Karadžić. Dovođeni su Igor Rakočević, Skuni Pen, Obina Ekezie, Milan Gurović, Omar Kuk, Lorens Roberts, Pero Antić, Petar Popović – sve sami igrači evropskog kvaliteta koji su napravili sjajne karijere. Da li je uprava trebalo da daje koševe? Zvezda je u Pioniru tukla Real Madrid, a u Tel Avivu Makabi. A i prvi smo od svih srpskih klubova dobili Cibonu u Zagrebu."

Izvor: http://www.redstarbelgrade.info/fudbal-srb-2/vesti/722-intervju-goran-vesic.html

I pored toga zaduzivanje od 16-18 miliona evra. Rezultat? Jedan kup u domacem takmicenju.

Da ne pocinjem da pricam o fudbalskom klubu i dobijanje Gasprom sponzorstva od SPS kadrova. I pored toga ugovor od 20 miliona pocev od 2009. pocinje zaduzivanje od jos 20 miliona evra... Znaci 40 miliona evra utroseno u periodu od 2009-2013... Na sta... Na 2 kupa. A onda dolazi Labello i njegovi abolirani ljudi i gubici sa 7-8 miliona evra u proseku godisnje od 2006/07 se spustaju na 1 milion evra godisnje od 2013-e (kada je dosao na vlast).

Borky

pre 8 godina

Cek grobari jel mozete ostaviti bar jedan komentar vezan za temu? Kakvi botovi koji stalno ostavljaju iste komentare koje imaju snimljene u racunaru.

Tastatura grobarska fiskultura

pre 8 godina

Zamisli da izbace zvezdu iz EL i puste neki drugi klub da se takmici (kao sto su czv radili zadnje 2 godine), pa mislim da bi navijaci digli dreku, kuku i motiku :D
(123, 27. maj 2015 12:54)

Evo ja zamišljam...a taj drugi klub 200% neće biti KK Partizan koji duguje i Bogu i narodu, počevši od Srbije na ime poreza, preko bivših igrača pa nadalje. Što ne konkurišete za Vajd kard? Ah, da zbog tamo nekog finansijskog fer pleja.

bobo

pre 8 godina

moram da pitam
jel Čović ovo piše iz bolničke postelje pošto se nije pojavio na saslušanju u slučaju Anđus zbog "zdravstvenih problema"

ns

pre 8 godina

Zvezdas sam ali imam informaciju sa Čovic hoce da bude na čelu Aba lige. I trazi svaku mrlju u aba ligi počevsi od 150.000 kotizacije kako bi privolio i druge klubove za sada mu ide idealno Metalac-Djukanovic je rekao da nece igrati aba ligu ako četvrti bude placa bez obzira ako to nije njegov tim jer zasigurno je Metalac treci. Tako da Djukanovici motivi nisu pare. Videcemo sta ce biti. Ali da je Covic sposoban to se vidi preuzeo zvezdu sada zeli i aba ligu. Koja sposobnost.. Da je ima svako od nas ne bi razmisljali o materijalnim stvarima.

123

pre 8 godina

Zamisli da izbace zvezdu iz EL i puste neki drugi klub da se takmici (kao sto su czv radili zadnje 2 godine), pa mislim da bi navijaci digli dreku, kuku i motiku :D

lisac i hijena

pre 8 godina

Ne tvrdi samo Lisac sve to, nego i svi klubovi potpisnici (9 od 12)!
A, koliko znam i preostala dva srpska kluba su se saglasila naknadno.
Provaljen si Nebojsa!
Ostao si sam sa svojim privatnim klubom da "branis interese srpske kosarke" gledajuci kako da zagrabis sto vise za sebe.

krcun osnivac

pre 8 godina

Bravo, posebno mi se svidja ovo oko placanja 150.000e. Mi smo bre nba za ostatak regiona, moraju da nas postuju!
(Deki, 27. maj 2015 13:42)
Bravo za vas pantere iz stjepana supanca 15a zeleznik

Franko

pre 8 godina

Ja mogu da razumem mrznju Partizanovaca prema Covicu ali ne mogu razumeti da su protiv a da on trazi za sve klubove pa i njihov 20% vlasnistva (citaj novca) vise. Pa valjda je u interesu i Partizana veca zarada od ABA lige ili je mrznja prema Covicu tolika da ce se odreci svega samo da mu kontriraju.

danilo@king of nonsense

pre 8 godina

čitajući ovaj članak gledano s kurtuloroške strane stiče se nedvosmislen utisak da je gosp.Čović daleko ispred ostalih članova rukovodstva klubova iz regionalne lige. Njegove nedvosmisleno istinite i hiruški precizne opservacije definitivno niko nemože minorizovati i osporiti. Ma koliko se trudili pojedini rukovodioci drugih klubova da nipodaštavaju,demantuju i devalorizuju njegove stavove i izjave to im neće poći za rukom. Neće, iz prostog razloga što njegove intelektuakne vizionarske i nadasve vanvremenske stavove je prosto nemoguće devalvirati. Pogotovo iz opskurnih ,klubaških i neadekvatnih razloga kojim to pokušavaju da učine raznorazni minorni činioci sa ovih prostora....
hehe....aj danilo repliciraj.....

Dr.Lazarevic

pre 8 godina

(opala, 27. maj 2015 13:00) Ne vredi brate,na njihovom sajtu objavljen intervju sa Vesicem koji kaze da su obezbedili 20mil.eura za 4 godine,i oni opet udaraju minuse! Istina boli! Ej bre,20mil za 4 godine! Toliko o tome ko je bio mezimac i posle 2000-te! I opet,to kaze vas Gorance,a ne Dule!!!!

roto kos

pre 8 godina

Gospodine Covicu sve ste u pravu,samo niste u pravu kada kazete Zvazda a mislite na FMP. Konacno pocnite da zovete stvari pravim imenom.
Vi ste nas jedni od prvih uvukli u ovu ligu,sada je na redu da popravite situaciju.

Vlada

pre 8 godina

Iako sam Zvezdaš, ne svidja mi se forsiranje priče da klubovi postanu 100 posto vlasnici lige, jer su ipak čelnici ABA lige stvorili ovu ligu, i zaslužili su najmanje 20 posto.To što Čović forsira je po meni klasična otimačina.Drugo remete se odnosi klubova i čelnika Aba lige, stvara se loša atmosfera.

Fifi gledaj pravo

pre 8 godina

Druze Covicu,nemate politicku podrsku izvan Zeleznika.
Druze Covicu,ostali ste bez procenta i ako ste jedan od osnivaca ove lige.

Dr.Lazarevic

pre 8 godina

Covic je predsednik KK CZ Mali Kalemegdan koja se ne takmici!!! Njegov zet Ninkovic je predsednik KKCZ Telekom! U kojem svojstvu se ovaj oglasava,kada je i sam izjavio da nema nikakvu funkciju u KKCZ Telekom,i da je zbog toga smenjem Predrag Bojic jer ga je kaznio a ovaj nije imao nikakvu funkciju u tom klubu! I vi da pricate o manipulacijama?????

stefan navijac partizana

pre 8 godina

Iako se slazem da su potrebne promene pogotovo sto se tice vlasnicke strukture to svakako ne znaci da covic treba da bude na celu lige sto je njegov predlog. Vecina klubova nije prihvatila da on kao predstavnik proslogodisnjeg sampiona bude na celu lige,tako da zvezdi ostaje da prihvati predlog ili da bude izbacena iz abe.

stefan navijac partizana

pre 8 godina

Jasno je da covic zeli da upravlja ligom zato je i predlozio da na celu lige bude predstavnik proslogodisnjeg sampiona samo na njegovu zalost niko osim zvezde ne zeli da igra takvu ligu.

LeBranko

pre 8 godina

Tako bre, samo cvrsto. Evroliga je rekla svoje. Ako bilo koji klub nas hoce da igra Evroligu ABA mora biti u 100% vlasnistvu klubova. Drago mi je sto se Metalac i Mega slazu sa nama, za razliku od onih sa druge strane brda kojima nije interes srpska kosarka i koji samo gledaju koji su njihovi igraci na spisku za reprezentaciju. Posebno mi se svidja deo gde se zahteva da nas 4 klub ne placa 150.000e jer bi to bila sramota. Najjaci smo u regionu i nema razloga za tim. Drago mi je da se sa tim slaze i prof. dr. Djukanovic, koji je rekao da nece igrati ABA ukoliko nas tim placa, nebitno da l' to bili oni ili Mega.

Danubewalker

pre 8 godina

Ono kada napravis sa Liscem ligu,uvuces sve srpske klubove u nju,ultimatumom i Partizan a onda te gistro nesto svrbi.Nekad bi to zvali licemerjem a u danasnjoj Srbiji,gde je Mimi Oro poznatija od Jovica ili Milutinova,borbom za Srbstvo.

Реално

pre 8 godina

Сасвим исправан став. Надамо се да се бар око овога могу сложити СВИ српски клубови. Улеб тражи лигу у коју ће 100 одсто држати клубови, то исто би ваљда тражио и сваки нормалан и добро организован клуб, који транспарентно послује.

KRIGER

pre 8 godina

Znaci, napadaju nas oni koje FIBA i Euroliga vise ne priznaju, tako da mislim da je to onda okay, ali mene tu sad vise interesuje to kako ce dulo obrazloziti svoj stav, suprotan od onog koga imaju Covke i ljudi iz Zvezde.

Borky

pre 8 godina

Nema se sta dodati niti oduzeti.Licno me jedino zanima kako je ovim klubovima bolje 6.66% od 8.3% pa su potpisali? I ne cudi sto su u problemima kad se ovako bore za interese svojih klubova,bitno je da su se oni namirili.

Stiven Džerard

pre 8 godina

Ajde mani ove Slovence opasni su oni tipovi ali konkretno u Srbiji imaš nazovi novinare koji pljuju i miniraju ovo što CZV(Čović) priča i opravdavaju postupak jednog od 2 najveća naša kluba koji nema nikakav drugi sem sopstveni interes a na štetu naše košarke to vam je ono da komšiji crkne krava ili kad već nisam ja što da budeš ti???

GM

pre 8 godina

Zbog cega bi Lisac i njegov d.o.o. imao bilo kakav udeo u nekoj ligi i imao prava 20%...

U cemu je razlika izmedju njega i bilo koga drugog na svetu...

Cime je to zaduzio kosarku, a pre svega srpske klubove, posto u tom privatnom preduzecu nema ni jednog Srbina.

Ivan Ub

pre 8 godina

Srbi, braco moja nije bitno za koga navijamo hajde da budemo slozni. Zasto da nam neki tamo Slovenci vode ligu, budimo slozni i preuzmimo tron! Da se mi pitamo bre!

Kipo

pre 8 godina

Bez obzira ko je ovde u pravu stvarno ne kapiram ovo prenošenje "zvaničnih dopisa", "saopštenja" i sl. formi kojima se prepucavaju političari koji su se nažalost infiltrirali u sport. Time im samo pravite platformu na kojoj imaju i publiku za svoja prepucavanja a čim imaju publiku nastaviće sa prepucavanjem do iznemoglosti...

Sumadin

pre 8 godina

Intersuje me sta bi bilo kada bi nasi klubovi izasli iz lige i osnovali svoju regionalnu ligu, pozvali klubove iz okruzenja? Da li bi se klubovi iz BiH, CG, MCDonije, pa i hrvatske odazvali i pristupili "nasoj" regionalnoj ligi ili bi igrali sa slovencima?