Tenis 54

Sreda, 27.05.2015.

16:00

Novak: Izuzeće sudije? Nije pošteno prema njima

Rafael Nadal potvrdio je informaciju da je tražio izuzeće sudije Karlosa Bernardesa sa svojih mečeva, a to je izazvalo buru u teniskom svetu.

Novak: Izuzeæe sudije? Nije pošteno prema njima IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

54 Komentari

Sortiraj po:

Radovan

pre 8 godina

Kad bi Srbija imala u politici coveka kao sto je Nole, tada bi Balkan bio oaza mira.Filigranski precizno odmerena izjava a sacuvan pravican stav .Svaka cast Nole ,sam Bog te je poslao ovom nasem satanizovanom narodu.

tenis tenis

pre 8 godina

@pls Normalno je da Nadal uvek igra na glavnom terenu u Parizu, ne zato sto mu odgovara, nego zato sto je covek u 10 ucesca 9 puta osvojio trofej. O cemu bre vi ljudi pisete? Uzivajte malo u tenisu, ostavite se zavera. Nadal je svoje ima upisao u istoriju tenisa i ovog turnira, normalno je da igra na centralnom terenu. To sto je Marej dobio prednost u odnosu na Novaka je zbog balansa, sledece meceve Marej ce sigurno igrati na drugom terenu, a Nole do kraja na centralnom. Nadal ce verovatno jedan mec odigrati na drugom terenu, tako je svake godine.

hawkeye

pre 8 godina

Nije ga dovoljno ispostovao jer je naopako obukao gace.Alo bre. A da je jadan izasao bez gaca.
(glasnik, 27. maj 2015 18:44)bez njih će da ostane u 1/4 a do tamo dogura....

Neutron

pre 8 godina

Ja stvarno postujem Nadala. Navijam za Novaka, uvek i bez obzira na to, nikada se necu spustiti na niske grane, bezrazloznog pljuvanja po Nadalu, Federeru ili bilo kog drugog. U bilo kom sportu i zivotu uopste. Ali ovo sto Rafa radi je na nivou spanske institucijonalizovane korupcije, u svim sferama. On ga odstranjuje jer ga ovaj, potpuno legitimno, upozorava za prekoracenje vremena izmedju poena. Jedini je koji to ima m..a da uradi. A covek samo prati pravila. I to sto mu debelo odtrpi dok ga ne opomene. To je taj sindrom velicine, nazalost, kada mislis da si iznad svega. Nije fer prema svim drugim "manjim" igracima u svetu. To za pocetak. Niko nije savrsen. Ajmo Nole!!!!

psl

pre 8 godina

Gledam raspored za sutra i primetim Novak igra na Susan Leglen a Nadal i Marej na Satrijeru, pa sam se zapitala koje prvi na svetu. A onda shvatim to je zbog Nadala i terena koji njemu odgovara. Bas me interesuje da li ce Novak sve meceve igrati na tom terenu pa eventualno cetrvrtfinale protiv Nadala na Satrijeru. Ocigledno je da je velika razlika izmedju ta dva terena barem tako komentarisu svi igraci.

svako dobro

pre 8 godina

.. drago mi je čuti ovo o Vilasu, izgleda je konačno došlo vreme..

Neko od naših je to pitanje davno, pre 4-5god pokrenuo i popojašnjavao na EuroSport tenis fotumu.. pogrešnu poziciju Vilasa u istoriji tenisa i ogromnu nepravdu koja će morati kad tad da se promeni.
Vilas je 1977/8 u jednom periodu imao 3 osvojena Slema u godini, sa najdužim nizom pobeda (47) koje, izuzimajući 1 poraz od Nastasea (sa 'špagetima' zabranjenim dan kasnije) praktično imao niz od neponovljivih 72-75 pobeda!!!..
Sve to a da NIJE BIO MINUTA WORLD No.1!

Connors, u isto vreme, osvajajući 'sitne' titule po SAD i izgubivši od Vilasa čini mi se dva Slam finala, bez osvojenog GS te godine (Borg osvojio četvrti) bio prvi sve vreme, 52 nedelje i završio godinu na prvom mestu!

Izvinjavam se ako sam pogrešio u nekom detalju, pričam po sećanju i bez provere.. naime, u pitanju je bila pristrasnost ATP i jasna vladavina interesa USA tenisa, pa i 'diskriminacija trećeg sveta'. Interesantna je veza jer je Vilas tada u svetu tenisa predstavljao ono što je Djoković bio 2007-8-9. A kako to izgleda i koliki je, svemogući otpor bio mjegovom pojavljivanju na No1 poziciji (odakle na kraju i sva ova i sl.pitanja) ..znamo

nejasno

pre 8 godina

Godinama se dodvora publici ,organizatorima turnira ,kolegama sa Tura,gradovima u kojima se igraju turniri ,a sada i tesikim sudijama.Kako ga nazvati...

show some respect

pre 8 godina

Stvarno nije korektno. Treba uvesti na njegovim mecevima posebno "Rafa time", da moze covek na miru 7 minuta da cacka d.pe pa da isti taj prst 78 puta provuce kroz kosu i 142 puta preskoci liniju. I naravno, da se obrise sa 14 peskira posto se oznojio od cackanja d.peta i preskakanja linija. Pustite coveka da uziva u svojim fetisima i tikovima.

Teodosije

pre 8 godina

"Nije posteno ni kada ti vices na decu na terenu, pa Nadal nije to komentarisao.
(Dijaspora, "
A kakve to veze ima sa Nadalovim zahtevom o izuzecu sudije? Znaci, ako viknes na decu koja se deru i smetaju ti (sto nemaju pravo), onda nemas pravo da kazes da ti nikada ne bi trazio izuzece sudije (birao sudiju koji ti se vise svidja), i to tada nema onda nikakvu tezinu, po tebi?
Na cemu si ti, prijatelju? Daj i nama malo!

veljko

pre 8 godina

ne razumem ove sto ne razumeju, kad kaze: "kao ovde na sljaci", ali da prevedem - na sljaci se vidi trag lopte, ali ne i na drugim podlogama.

drugo, nadal ne pravi pauze da bi mnogo jace servirao, vec akumulira energiju za ono suludo trcanje 5m iza linije i radi boljeg fokusa.

naravno da ga treba kaznjavati, ali je bolje da u odbranu pravila ustanu malo losiji igraci, a ne novak, njegov najveci rival. bolje da ne ulazi u to novinarsko navlacanje u "prljave igre". on je sjajan momak, kojem je potreban mir i koncentracija na igru, ne na nebuloze.

atp i itf bi morali da ostrije reaguju kod nadala, bez da tursunov, sudije i ostali igraci, koje novinari provociraju ovakvim pitanjima, biju nepotrebne bitke.

Beobrad

pre 8 godina

I nakon predugih opsesivno-kompulzivnih radnji, "mister 35-40 sec" odservira slabije od Petre Kvitove!
Pa makar da ta priprema donosi neki kvalitet u servisu "odserviraj dok smo jos mladi" opali "projektil" od 186 km/h u prvom servisu!
Jos ako taj "svetlosno brzi" servis ode u mrezu ili aut, shvatis da ti je u medjuvremenu porasla brada, iako si izasao obrijan na mec!
Dopada mi se sto Novak ima reakciju na ovo, time pokazuje da je resen da ga pobedi, ne dozvoljava mu da vrsi pritisak na sudije i ne plasi se ni njega(odavno) ni njegovog SPOROG, kao za njega pravljenog Satrijea! !

Jo1e

pre 8 godina

Ovaj Nadal kad ispadne sa RG, a ispasce jer jednostavno ne zasluzuje da osvoji tu desetu titulu, ima totalno da prsne i dozivece nenormalan pad, ovo sto je bilo dosad nije nista. Isto tako ce verovatno da se posle vrati, al to nece biti to. Primer spanska reprezentacija u fudbalu. Jednostavno navikli su da igraju prljavo i konstantno vode blagu psolihicku borbu zbog toga a i mentalitet im je takav, uvek su drugi krivi.

antiDebil

pre 8 godina

Nije posteno ni kada ti vices na decu na terenu, pa Nadal nije to komentarisao.
(Dijaspora, 27. maj 2015 16:26)

A kada je on vikao na decu ??

RobinHood

pre 8 godina

Onaj Nadal se u poslednje vreme ponasa kao neko razmazeno deriste.Svi,i sve mu smeta !?
Trebalo bi da se pokrije usima,i ugleda se na naseg NoletaSOKOLA iz Srbije !
P.s Ziveo Nole N'1 !!!

Bg

pre 8 godina

Biće zanimljivo treće kolo, jer Novak igra ili protiv Tomića ili protiv Kokinakisa, koji je u toj mlađoj generaciji tenisera koji su pokazali najviše.
Nadal sutra sa Almagrom, pa onda treće kolo neki tantusi, ali zato 4 kolo, ako mali Borna prođe Robreda, pa Soka ili Bustu, ide na Španca, a zadnji duel Nadal je izgubio od Borne koliko se sećam.
Ako ništa, mali će ga izmoriti pošteno pre duela sa Novakom.
S' druge strane, Federera teško ko će zaustaviti do finala, mada svi pričaju za Monfilsa, koji za sad gubi, ali i ako dođe do Feda na 3 seta, ne znam baš, mada to će biti Federeru i jedini pravi test na RG, i eventualno finale.

Kako god, 1/4 finale je finale pre finala, Novak vs Nadal, najbitniji meč za Novaka u 2015-toj, jer bio bi pola koraka od titule, i tek drugi teniser koji je pobedio Nadalal na RG za deset godina!
Nisam siguran ni da li ću imati živaca da gledam taj meč, možda najbolje da pročitam naslov na B92 - UH! :)

miki7878

pre 8 godina

http://i.gyazo.com/84f50c63546b604bf421188d05681d83.gif

Posle ovakve reakcije sudije, koji se bez ikakvog respekta smeje jednom od igraca, ATP je trebao sam da ga suspenduje da ne sudi neko vreme. Apsolutno pravo je Nadal imao da trazi to izuzece.

Milan Nis

pre 8 godina

Jasno i glasno.Svi imaju nesto da kazu kad je Novak u pitanju,a vecina njih koji ga kritikuju nisu ni u top 10 nikada bili,a kamoli prvi na svetu.I za Nadala bi trebalo da vaze ista pravila kao i za sve ostale igrace.

tenis

pre 8 godina

A zasto Nadal nije trazio "izuzece" Pascala Marie,nakon one sramne odluke iz finala RG prosle godine,kada je kardinalno,u presudnom delu meca,ostetio Novaka?
Nole rec nije rekao....
Pascala je zato ATP,odgledavsi snimak, stavila na "led" pa ga dugo nisam video u sudijskoj stolici...
Danas "vaskrsao",sudio mec Roki-Granoljers...Posle skoro godinu dana pauze,radeci kao linijski sudija...
Da ga mozda Rafa "ne sprema" za cetvrtfinale sa Noletom?
Serena je pukla milion USD i 500 ATP bodova zato sto je rekla linijskom sudiji,kada joj je sudjeno gazenje servis linije - otkinucu ti glavu!
Nalbandijan,korektan i fer igrac,secate se,iznerviran u jednom mecu nekim svojim losim potezom,sutne nogom reklamu ispred linijskog sudije,ona odskoci,udari sudiju u nogu i raskrvari mu potkolenicu!
Glavni sudija istog trenutka prekine mec i naredi Nalbandijanu da napusti teren u pratnji Policije!Rezultat je potvrdio ATP,3-0 za protivnika!
A Bernandez,inace izvanredan sudija,verovatno nije "podastro" crveni tepih pod noge Njegovog Velicanstva Nadala,pa Rafa trazi izuzece!
Ja,koliko pratim tenis,ovo sto je trazio Rafa nikada nisam cuo...Da vidimo sta ce reci ATP...

DC

pre 8 godina

Najnovija vest, Rafael Nadal traži izuzeće Novaka Djokovica sa svojih mečeva. Zahtevu se pridruzuju Murrey i Federer, Wawrinka jos nije doneo odluku.

Dott

pre 8 godina

Sad, ostalo je malo nejasno zna li Novak o kome se radi kao i o okolnostima koje su uzrokovale Nadalovu odluku za takvi zahtevom. Sve jedno, od Novaka nism ocekivao ovoliko rigidan stav, tacnije ocekivao sam i neku rec podrske Nadalu. Nisam siguran da bi bio toliko izricit da zna da se radi o Nadalu, iako licno mislim da Nadal nije u pravu, jer teniseri na prvom mestu treba jedni druge da stite. Verujem da bi Novak to i ucinio, ali bi svakako rekao isto, da izuzece ne treba traziti, ali da ukoliko se Nadal tako oseca po pitanju bernandesa, ne treba ni to zanemariti i da paza od bar dva-tri turnira ne bi pravila znacajne probleme nikome.

Borna Dzumhur

pre 8 godina

Potrebna im je pažnja i koncentracija, naročito na podlogama gde nema traga loptice kao što je to slučaj ovde na šljaci.

A gde ima onda trag, na betonu?

zapanjen

pre 8 godina

Razumem Nadalovu želju da iskoristi pravo za izuzeće sudije.
To nema veze sa suđenjem, več sa kliberenjem sudije u stolici u trenutku kada je Nadal ušao na teren u Riu sa naopako obučenim šorcem.
Jeste bilo smešno ali sudija se živ iskidao i to nije pokušao ni da prikrije. Ultra neprijatna situacija po Nadala, koji se potrudio da i sudiji to presedne.

Crnimrak

pre 8 godina

Ovaj Čovek pre svega, svojim komentarima pokazuje da je zaista vredan poštovanja i da bi komotno mogao da se pita o mnogim stvarima u ovoj našoj posrnuloj državici i da doprinese mnogo više od 90% isfoliranih mediokriteta koji su se pitali poslednjih 25god.

Dorćolac

pre 8 godina

Novak je toliko lepo sazreo u svim aspektima, da je prosto milina slušati njegovu konverzaciju sa novinarima. Prošarano sa malo humora, na svim jezicima domaćina, mada mi nije jasna sledeća rečenica ili se potkrala neka greška- meni ili tekstu:"Potrebna im je pažnja i koncentracija, naročito na podlogama gde nema traga loptice kao što je to slučaj ovde na šljaci".

Pete S

pre 8 godina

Imate na internrtu GIF gdje se sudija Bernardes ruga Rafi i jako neprimjereno i podrugljivo ponasa na mecu u Riju u februaru.To je glavni razlog.Baratajte faktima prije nego sto krenete da napadate Nadala.Znamo da to nije zbog sudije vec zbog Novaka.Tuzno

anica

pre 8 godina

Jeste tako, ali Nole Nole poremetio si im planove svima, opasno, pucaju po svim savovima, treba da se pomire da si ti najbolji, nije lako...a uzgred ne mogu ti nista.
Mislim da Nadal ne treba da prica gluposti jer prvi on krsi pravila neverovatno, i samim tim nek pusti i sudije i Novaka, i igra ono sto najbolje zna, ako moze, ako ne, Boze moj, dosta je postigao kao sportista sad da batali boli ga uvo, takodje ovo vazi i za Rodju koji se sepuri kao paun, roze sorts je tragikomican, ne lici mi na Federera, uvek je bio elegantan i najbolje obucen od svih, mislim da je presao i Vavrinku i Monfisa po tom pitanju.

Graffin

pre 8 godina

Imam utisak da je ova Nadalova izjava tempirana. Time vrsi pritisak i na sudije koje ce suditi njegove naredne meceve, a ti mecevi za njega mogu imati sudbinski znacaj. Drugi utisak je da iz njega progovara stric Toni koji ocigledno smatra da sada neke bitke treba dobiti i van terena, pa makar se one vodile i protiv sudija.
Po meni, Federer je imamo mnogo vise razloga da negoduje zbog bezbednosih propusta organizatora RG, pa ipak to nije uradio tako ostro i bezobzirno kao Nadal. U svakom slucaju nervoza raste, ocekujem jos ovakvih vesti kako turnir bude odmicao.

DC

pre 8 godina

Najnovija vest, Rafael Nadal traži izuzeće Novaka Djokovica sa svojih mečeva. Zahtevu se pridruzuju Murrey i Federer, Wawrinka jos nije doneo odluku.

Crnimrak

pre 8 godina

Ovaj Čovek pre svega, svojim komentarima pokazuje da je zaista vredan poštovanja i da bi komotno mogao da se pita o mnogim stvarima u ovoj našoj posrnuloj državici i da doprinese mnogo više od 90% isfoliranih mediokriteta koji su se pitali poslednjih 25god.

tenis

pre 8 godina

A zasto Nadal nije trazio "izuzece" Pascala Marie,nakon one sramne odluke iz finala RG prosle godine,kada je kardinalno,u presudnom delu meca,ostetio Novaka?
Nole rec nije rekao....
Pascala je zato ATP,odgledavsi snimak, stavila na "led" pa ga dugo nisam video u sudijskoj stolici...
Danas "vaskrsao",sudio mec Roki-Granoljers...Posle skoro godinu dana pauze,radeci kao linijski sudija...
Da ga mozda Rafa "ne sprema" za cetvrtfinale sa Noletom?
Serena je pukla milion USD i 500 ATP bodova zato sto je rekla linijskom sudiji,kada joj je sudjeno gazenje servis linije - otkinucu ti glavu!
Nalbandijan,korektan i fer igrac,secate se,iznerviran u jednom mecu nekim svojim losim potezom,sutne nogom reklamu ispred linijskog sudije,ona odskoci,udari sudiju u nogu i raskrvari mu potkolenicu!
Glavni sudija istog trenutka prekine mec i naredi Nalbandijanu da napusti teren u pratnji Policije!Rezultat je potvrdio ATP,3-0 za protivnika!
A Bernandez,inace izvanredan sudija,verovatno nije "podastro" crveni tepih pod noge Njegovog Velicanstva Nadala,pa Rafa trazi izuzece!
Ja,koliko pratim tenis,ovo sto je trazio Rafa nikada nisam cuo...Da vidimo sta ce reci ATP...

Dorćolac

pre 8 godina

Novak je toliko lepo sazreo u svim aspektima, da je prosto milina slušati njegovu konverzaciju sa novinarima. Prošarano sa malo humora, na svim jezicima domaćina, mada mi nije jasna sledeća rečenica ili se potkrala neka greška- meni ili tekstu:"Potrebna im je pažnja i koncentracija, naročito na podlogama gde nema traga loptice kao što je to slučaj ovde na šljaci".

Graffin

pre 8 godina

Imam utisak da je ova Nadalova izjava tempirana. Time vrsi pritisak i na sudije koje ce suditi njegove naredne meceve, a ti mecevi za njega mogu imati sudbinski znacaj. Drugi utisak je da iz njega progovara stric Toni koji ocigledno smatra da sada neke bitke treba dobiti i van terena, pa makar se one vodile i protiv sudija.
Po meni, Federer je imamo mnogo vise razloga da negoduje zbog bezbednosih propusta organizatora RG, pa ipak to nije uradio tako ostro i bezobzirno kao Nadal. U svakom slucaju nervoza raste, ocekujem jos ovakvih vesti kako turnir bude odmicao.

antiDebil

pre 8 godina

Nije posteno ni kada ti vices na decu na terenu, pa Nadal nije to komentarisao.
(Dijaspora, 27. maj 2015 16:26)

A kada je on vikao na decu ??

anica

pre 8 godina

Jeste tako, ali Nole Nole poremetio si im planove svima, opasno, pucaju po svim savovima, treba da se pomire da si ti najbolji, nije lako...a uzgred ne mogu ti nista.
Mislim da Nadal ne treba da prica gluposti jer prvi on krsi pravila neverovatno, i samim tim nek pusti i sudije i Novaka, i igra ono sto najbolje zna, ako moze, ako ne, Boze moj, dosta je postigao kao sportista sad da batali boli ga uvo, takodje ovo vazi i za Rodju koji se sepuri kao paun, roze sorts je tragikomican, ne lici mi na Federera, uvek je bio elegantan i najbolje obucen od svih, mislim da je presao i Vavrinku i Monfisa po tom pitanju.

Milan Nis

pre 8 godina

Jasno i glasno.Svi imaju nesto da kazu kad je Novak u pitanju,a vecina njih koji ga kritikuju nisu ni u top 10 nikada bili,a kamoli prvi na svetu.I za Nadala bi trebalo da vaze ista pravila kao i za sve ostale igrace.

Beobrad

pre 8 godina

I nakon predugih opsesivno-kompulzivnih radnji, "mister 35-40 sec" odservira slabije od Petre Kvitove!
Pa makar da ta priprema donosi neki kvalitet u servisu "odserviraj dok smo jos mladi" opali "projektil" od 186 km/h u prvom servisu!
Jos ako taj "svetlosno brzi" servis ode u mrezu ili aut, shvatis da ti je u medjuvremenu porasla brada, iako si izasao obrijan na mec!
Dopada mi se sto Novak ima reakciju na ovo, time pokazuje da je resen da ga pobedi, ne dozvoljava mu da vrsi pritisak na sudije i ne plasi se ni njega(odavno) ni njegovog SPOROG, kao za njega pravljenog Satrijea! !

show some respect

pre 8 godina

Stvarno nije korektno. Treba uvesti na njegovim mecevima posebno "Rafa time", da moze covek na miru 7 minuta da cacka d.pe pa da isti taj prst 78 puta provuce kroz kosu i 142 puta preskoci liniju. I naravno, da se obrise sa 14 peskira posto se oznojio od cackanja d.peta i preskakanja linija. Pustite coveka da uziva u svojim fetisima i tikovima.

Teodosije

pre 8 godina

"Nije posteno ni kada ti vices na decu na terenu, pa Nadal nije to komentarisao.
(Dijaspora, "
A kakve to veze ima sa Nadalovim zahtevom o izuzecu sudije? Znaci, ako viknes na decu koja se deru i smetaju ti (sto nemaju pravo), onda nemas pravo da kazes da ti nikada ne bi trazio izuzece sudije (birao sudiju koji ti se vise svidja), i to tada nema onda nikakvu tezinu, po tebi?
Na cemu si ti, prijatelju? Daj i nama malo!

RobinHood

pre 8 godina

Onaj Nadal se u poslednje vreme ponasa kao neko razmazeno deriste.Svi,i sve mu smeta !?
Trebalo bi da se pokrije usima,i ugleda se na naseg NoletaSOKOLA iz Srbije !
P.s Ziveo Nole N'1 !!!

zapanjen

pre 8 godina

Razumem Nadalovu želju da iskoristi pravo za izuzeće sudije.
To nema veze sa suđenjem, več sa kliberenjem sudije u stolici u trenutku kada je Nadal ušao na teren u Riu sa naopako obučenim šorcem.
Jeste bilo smešno ali sudija se živ iskidao i to nije pokušao ni da prikrije. Ultra neprijatna situacija po Nadala, koji se potrudio da i sudiji to presedne.

Bg

pre 8 godina

Biće zanimljivo treće kolo, jer Novak igra ili protiv Tomića ili protiv Kokinakisa, koji je u toj mlađoj generaciji tenisera koji su pokazali najviše.
Nadal sutra sa Almagrom, pa onda treće kolo neki tantusi, ali zato 4 kolo, ako mali Borna prođe Robreda, pa Soka ili Bustu, ide na Španca, a zadnji duel Nadal je izgubio od Borne koliko se sećam.
Ako ništa, mali će ga izmoriti pošteno pre duela sa Novakom.
S' druge strane, Federera teško ko će zaustaviti do finala, mada svi pričaju za Monfilsa, koji za sad gubi, ali i ako dođe do Feda na 3 seta, ne znam baš, mada to će biti Federeru i jedini pravi test na RG, i eventualno finale.

Kako god, 1/4 finale je finale pre finala, Novak vs Nadal, najbitniji meč za Novaka u 2015-toj, jer bio bi pola koraka od titule, i tek drugi teniser koji je pobedio Nadalal na RG za deset godina!
Nisam siguran ni da li ću imati živaca da gledam taj meč, možda najbolje da pročitam naslov na B92 - UH! :)

Jo1e

pre 8 godina

Ovaj Nadal kad ispadne sa RG, a ispasce jer jednostavno ne zasluzuje da osvoji tu desetu titulu, ima totalno da prsne i dozivece nenormalan pad, ovo sto je bilo dosad nije nista. Isto tako ce verovatno da se posle vrati, al to nece biti to. Primer spanska reprezentacija u fudbalu. Jednostavno navikli su da igraju prljavo i konstantno vode blagu psolihicku borbu zbog toga a i mentalitet im je takav, uvek su drugi krivi.

veljko

pre 8 godina

ne razumem ove sto ne razumeju, kad kaze: "kao ovde na sljaci", ali da prevedem - na sljaci se vidi trag lopte, ali ne i na drugim podlogama.

drugo, nadal ne pravi pauze da bi mnogo jace servirao, vec akumulira energiju za ono suludo trcanje 5m iza linije i radi boljeg fokusa.

naravno da ga treba kaznjavati, ali je bolje da u odbranu pravila ustanu malo losiji igraci, a ne novak, njegov najveci rival. bolje da ne ulazi u to novinarsko navlacanje u "prljave igre". on je sjajan momak, kojem je potreban mir i koncentracija na igru, ne na nebuloze.

atp i itf bi morali da ostrije reaguju kod nadala, bez da tursunov, sudije i ostali igraci, koje novinari provociraju ovakvim pitanjima, biju nepotrebne bitke.

svako dobro

pre 8 godina

.. drago mi je čuti ovo o Vilasu, izgleda je konačno došlo vreme..

Neko od naših je to pitanje davno, pre 4-5god pokrenuo i popojašnjavao na EuroSport tenis fotumu.. pogrešnu poziciju Vilasa u istoriji tenisa i ogromnu nepravdu koja će morati kad tad da se promeni.
Vilas je 1977/8 u jednom periodu imao 3 osvojena Slema u godini, sa najdužim nizom pobeda (47) koje, izuzimajući 1 poraz od Nastasea (sa 'špagetima' zabranjenim dan kasnije) praktično imao niz od neponovljivih 72-75 pobeda!!!..
Sve to a da NIJE BIO MINUTA WORLD No.1!

Connors, u isto vreme, osvajajući 'sitne' titule po SAD i izgubivši od Vilasa čini mi se dva Slam finala, bez osvojenog GS te godine (Borg osvojio četvrti) bio prvi sve vreme, 52 nedelje i završio godinu na prvom mestu!

Izvinjavam se ako sam pogrešio u nekom detalju, pričam po sećanju i bez provere.. naime, u pitanju je bila pristrasnost ATP i jasna vladavina interesa USA tenisa, pa i 'diskriminacija trećeg sveta'. Interesantna je veza jer je Vilas tada u svetu tenisa predstavljao ono što je Djoković bio 2007-8-9. A kako to izgleda i koliki je, svemogući otpor bio mjegovom pojavljivanju na No1 poziciji (odakle na kraju i sva ova i sl.pitanja) ..znamo

Neutron

pre 8 godina

Ja stvarno postujem Nadala. Navijam za Novaka, uvek i bez obzira na to, nikada se necu spustiti na niske grane, bezrazloznog pljuvanja po Nadalu, Federeru ili bilo kog drugog. U bilo kom sportu i zivotu uopste. Ali ovo sto Rafa radi je na nivou spanske institucijonalizovane korupcije, u svim sferama. On ga odstranjuje jer ga ovaj, potpuno legitimno, upozorava za prekoracenje vremena izmedju poena. Jedini je koji to ima m..a da uradi. A covek samo prati pravila. I to sto mu debelo odtrpi dok ga ne opomene. To je taj sindrom velicine, nazalost, kada mislis da si iznad svega. Nije fer prema svim drugim "manjim" igracima u svetu. To za pocetak. Niko nije savrsen. Ajmo Nole!!!!

psl

pre 8 godina

Gledam raspored za sutra i primetim Novak igra na Susan Leglen a Nadal i Marej na Satrijeru, pa sam se zapitala koje prvi na svetu. A onda shvatim to je zbog Nadala i terena koji njemu odgovara. Bas me interesuje da li ce Novak sve meceve igrati na tom terenu pa eventualno cetrvrtfinale protiv Nadala na Satrijeru. Ocigledno je da je velika razlika izmedju ta dva terena barem tako komentarisu svi igraci.

Pete S

pre 8 godina

Imate na internrtu GIF gdje se sudija Bernardes ruga Rafi i jako neprimjereno i podrugljivo ponasa na mecu u Riju u februaru.To je glavni razlog.Baratajte faktima prije nego sto krenete da napadate Nadala.Znamo da to nije zbog sudije vec zbog Novaka.Tuzno

Borna Dzumhur

pre 8 godina

Potrebna im je pažnja i koncentracija, naročito na podlogama gde nema traga loptice kao što je to slučaj ovde na šljaci.

A gde ima onda trag, na betonu?

hawkeye

pre 8 godina

Nije ga dovoljno ispostovao jer je naopako obukao gace.Alo bre. A da je jadan izasao bez gaca.
(glasnik, 27. maj 2015 18:44)bez njih će da ostane u 1/4 a do tamo dogura....

miki7878

pre 8 godina

http://i.gyazo.com/84f50c63546b604bf421188d05681d83.gif

Posle ovakve reakcije sudije, koji se bez ikakvog respekta smeje jednom od igraca, ATP je trebao sam da ga suspenduje da ne sudi neko vreme. Apsolutno pravo je Nadal imao da trazi to izuzece.

Dott

pre 8 godina

Sad, ostalo je malo nejasno zna li Novak o kome se radi kao i o okolnostima koje su uzrokovale Nadalovu odluku za takvi zahtevom. Sve jedno, od Novaka nism ocekivao ovoliko rigidan stav, tacnije ocekivao sam i neku rec podrske Nadalu. Nisam siguran da bi bio toliko izricit da zna da se radi o Nadalu, iako licno mislim da Nadal nije u pravu, jer teniseri na prvom mestu treba jedni druge da stite. Verujem da bi Novak to i ucinio, ali bi svakako rekao isto, da izuzece ne treba traziti, ali da ukoliko se Nadal tako oseca po pitanju bernandesa, ne treba ni to zanemariti i da paza od bar dva-tri turnira ne bi pravila znacajne probleme nikome.

nejasno

pre 8 godina

Godinama se dodvora publici ,organizatorima turnira ,kolegama sa Tura,gradovima u kojima se igraju turniri ,a sada i tesikim sudijama.Kako ga nazvati...

Radovan

pre 8 godina

Kad bi Srbija imala u politici coveka kao sto je Nole, tada bi Balkan bio oaza mira.Filigranski precizno odmerena izjava a sacuvan pravican stav .Svaka cast Nole ,sam Bog te je poslao ovom nasem satanizovanom narodu.

tenis tenis

pre 8 godina

@pls Normalno je da Nadal uvek igra na glavnom terenu u Parizu, ne zato sto mu odgovara, nego zato sto je covek u 10 ucesca 9 puta osvojio trofej. O cemu bre vi ljudi pisete? Uzivajte malo u tenisu, ostavite se zavera. Nadal je svoje ima upisao u istoriju tenisa i ovog turnira, normalno je da igra na centralnom terenu. To sto je Marej dobio prednost u odnosu na Novaka je zbog balansa, sledece meceve Marej ce sigurno igrati na drugom terenu, a Nole do kraja na centralnom. Nadal ce verovatno jedan mec odigrati na drugom terenu, tako je svake godine.

Pete S

pre 8 godina

Imate na internrtu GIF gdje se sudija Bernardes ruga Rafi i jako neprimjereno i podrugljivo ponasa na mecu u Riju u februaru.To je glavni razlog.Baratajte faktima prije nego sto krenete da napadate Nadala.Znamo da to nije zbog sudije vec zbog Novaka.Tuzno

Borna Dzumhur

pre 8 godina

Potrebna im je pažnja i koncentracija, naročito na podlogama gde nema traga loptice kao što je to slučaj ovde na šljaci.

A gde ima onda trag, na betonu?

Dott

pre 8 godina

Sad, ostalo je malo nejasno zna li Novak o kome se radi kao i o okolnostima koje su uzrokovale Nadalovu odluku za takvi zahtevom. Sve jedno, od Novaka nism ocekivao ovoliko rigidan stav, tacnije ocekivao sam i neku rec podrske Nadalu. Nisam siguran da bi bio toliko izricit da zna da se radi o Nadalu, iako licno mislim da Nadal nije u pravu, jer teniseri na prvom mestu treba jedni druge da stite. Verujem da bi Novak to i ucinio, ali bi svakako rekao isto, da izuzece ne treba traziti, ali da ukoliko se Nadal tako oseca po pitanju bernandesa, ne treba ni to zanemariti i da paza od bar dva-tri turnira ne bi pravila znacajne probleme nikome.

miki7878

pre 8 godina

http://i.gyazo.com/84f50c63546b604bf421188d05681d83.gif

Posle ovakve reakcije sudije, koji se bez ikakvog respekta smeje jednom od igraca, ATP je trebao sam da ga suspenduje da ne sudi neko vreme. Apsolutno pravo je Nadal imao da trazi to izuzece.

nejasno

pre 8 godina

Godinama se dodvora publici ,organizatorima turnira ,kolegama sa Tura,gradovima u kojima se igraju turniri ,a sada i tesikim sudijama.Kako ga nazvati...

antiDebil

pre 8 godina

Nije posteno ni kada ti vices na decu na terenu, pa Nadal nije to komentarisao.
(Dijaspora, 27. maj 2015 16:26)

A kada je on vikao na decu ??

DC

pre 8 godina

Najnovija vest, Rafael Nadal traži izuzeće Novaka Djokovica sa svojih mečeva. Zahtevu se pridruzuju Murrey i Federer, Wawrinka jos nije doneo odluku.

Teodosije

pre 8 godina

"Nije posteno ni kada ti vices na decu na terenu, pa Nadal nije to komentarisao.
(Dijaspora, "
A kakve to veze ima sa Nadalovim zahtevom o izuzecu sudije? Znaci, ako viknes na decu koja se deru i smetaju ti (sto nemaju pravo), onda nemas pravo da kazes da ti nikada ne bi trazio izuzece sudije (birao sudiju koji ti se vise svidja), i to tada nema onda nikakvu tezinu, po tebi?
Na cemu si ti, prijatelju? Daj i nama malo!

zapanjen

pre 8 godina

Razumem Nadalovu želju da iskoristi pravo za izuzeće sudije.
To nema veze sa suđenjem, več sa kliberenjem sudije u stolici u trenutku kada je Nadal ušao na teren u Riu sa naopako obučenim šorcem.
Jeste bilo smešno ali sudija se živ iskidao i to nije pokušao ni da prikrije. Ultra neprijatna situacija po Nadala, koji se potrudio da i sudiji to presedne.

Crnimrak

pre 8 godina

Ovaj Čovek pre svega, svojim komentarima pokazuje da je zaista vredan poštovanja i da bi komotno mogao da se pita o mnogim stvarima u ovoj našoj posrnuloj državici i da doprinese mnogo više od 90% isfoliranih mediokriteta koji su se pitali poslednjih 25god.

Beobrad

pre 8 godina

I nakon predugih opsesivno-kompulzivnih radnji, "mister 35-40 sec" odservira slabije od Petre Kvitove!
Pa makar da ta priprema donosi neki kvalitet u servisu "odserviraj dok smo jos mladi" opali "projektil" od 186 km/h u prvom servisu!
Jos ako taj "svetlosno brzi" servis ode u mrezu ili aut, shvatis da ti je u medjuvremenu porasla brada, iako si izasao obrijan na mec!
Dopada mi se sto Novak ima reakciju na ovo, time pokazuje da je resen da ga pobedi, ne dozvoljava mu da vrsi pritisak na sudije i ne plasi se ni njega(odavno) ni njegovog SPOROG, kao za njega pravljenog Satrijea! !

tenis

pre 8 godina

A zasto Nadal nije trazio "izuzece" Pascala Marie,nakon one sramne odluke iz finala RG prosle godine,kada je kardinalno,u presudnom delu meca,ostetio Novaka?
Nole rec nije rekao....
Pascala je zato ATP,odgledavsi snimak, stavila na "led" pa ga dugo nisam video u sudijskoj stolici...
Danas "vaskrsao",sudio mec Roki-Granoljers...Posle skoro godinu dana pauze,radeci kao linijski sudija...
Da ga mozda Rafa "ne sprema" za cetvrtfinale sa Noletom?
Serena je pukla milion USD i 500 ATP bodova zato sto je rekla linijskom sudiji,kada joj je sudjeno gazenje servis linije - otkinucu ti glavu!
Nalbandijan,korektan i fer igrac,secate se,iznerviran u jednom mecu nekim svojim losim potezom,sutne nogom reklamu ispred linijskog sudije,ona odskoci,udari sudiju u nogu i raskrvari mu potkolenicu!
Glavni sudija istog trenutka prekine mec i naredi Nalbandijanu da napusti teren u pratnji Policije!Rezultat je potvrdio ATP,3-0 za protivnika!
A Bernandez,inace izvanredan sudija,verovatno nije "podastro" crveni tepih pod noge Njegovog Velicanstva Nadala,pa Rafa trazi izuzece!
Ja,koliko pratim tenis,ovo sto je trazio Rafa nikada nisam cuo...Da vidimo sta ce reci ATP...

anica

pre 8 godina

Jeste tako, ali Nole Nole poremetio si im planove svima, opasno, pucaju po svim savovima, treba da se pomire da si ti najbolji, nije lako...a uzgred ne mogu ti nista.
Mislim da Nadal ne treba da prica gluposti jer prvi on krsi pravila neverovatno, i samim tim nek pusti i sudije i Novaka, i igra ono sto najbolje zna, ako moze, ako ne, Boze moj, dosta je postigao kao sportista sad da batali boli ga uvo, takodje ovo vazi i za Rodju koji se sepuri kao paun, roze sorts je tragikomican, ne lici mi na Federera, uvek je bio elegantan i najbolje obucen od svih, mislim da je presao i Vavrinku i Monfisa po tom pitanju.

RobinHood

pre 8 godina

Onaj Nadal se u poslednje vreme ponasa kao neko razmazeno deriste.Svi,i sve mu smeta !?
Trebalo bi da se pokrije usima,i ugleda se na naseg NoletaSOKOLA iz Srbije !
P.s Ziveo Nole N'1 !!!

Dorćolac

pre 8 godina

Novak je toliko lepo sazreo u svim aspektima, da je prosto milina slušati njegovu konverzaciju sa novinarima. Prošarano sa malo humora, na svim jezicima domaćina, mada mi nije jasna sledeća rečenica ili se potkrala neka greška- meni ili tekstu:"Potrebna im je pažnja i koncentracija, naročito na podlogama gde nema traga loptice kao što je to slučaj ovde na šljaci".

Jo1e

pre 8 godina

Ovaj Nadal kad ispadne sa RG, a ispasce jer jednostavno ne zasluzuje da osvoji tu desetu titulu, ima totalno da prsne i dozivece nenormalan pad, ovo sto je bilo dosad nije nista. Isto tako ce verovatno da se posle vrati, al to nece biti to. Primer spanska reprezentacija u fudbalu. Jednostavno navikli su da igraju prljavo i konstantno vode blagu psolihicku borbu zbog toga a i mentalitet im je takav, uvek su drugi krivi.

show some respect

pre 8 godina

Stvarno nije korektno. Treba uvesti na njegovim mecevima posebno "Rafa time", da moze covek na miru 7 minuta da cacka d.pe pa da isti taj prst 78 puta provuce kroz kosu i 142 puta preskoci liniju. I naravno, da se obrise sa 14 peskira posto se oznojio od cackanja d.peta i preskakanja linija. Pustite coveka da uziva u svojim fetisima i tikovima.

psl

pre 8 godina

Gledam raspored za sutra i primetim Novak igra na Susan Leglen a Nadal i Marej na Satrijeru, pa sam se zapitala koje prvi na svetu. A onda shvatim to je zbog Nadala i terena koji njemu odgovara. Bas me interesuje da li ce Novak sve meceve igrati na tom terenu pa eventualno cetrvrtfinale protiv Nadala na Satrijeru. Ocigledno je da je velika razlika izmedju ta dva terena barem tako komentarisu svi igraci.

Milan Nis

pre 8 godina

Jasno i glasno.Svi imaju nesto da kazu kad je Novak u pitanju,a vecina njih koji ga kritikuju nisu ni u top 10 nikada bili,a kamoli prvi na svetu.I za Nadala bi trebalo da vaze ista pravila kao i za sve ostale igrace.

Graffin

pre 8 godina

Imam utisak da je ova Nadalova izjava tempirana. Time vrsi pritisak i na sudije koje ce suditi njegove naredne meceve, a ti mecevi za njega mogu imati sudbinski znacaj. Drugi utisak je da iz njega progovara stric Toni koji ocigledno smatra da sada neke bitke treba dobiti i van terena, pa makar se one vodile i protiv sudija.
Po meni, Federer je imamo mnogo vise razloga da negoduje zbog bezbednosih propusta organizatora RG, pa ipak to nije uradio tako ostro i bezobzirno kao Nadal. U svakom slucaju nervoza raste, ocekujem jos ovakvih vesti kako turnir bude odmicao.

hawkeye

pre 8 godina

Nije ga dovoljno ispostovao jer je naopako obukao gace.Alo bre. A da je jadan izasao bez gaca.
(glasnik, 27. maj 2015 18:44)bez njih će da ostane u 1/4 a do tamo dogura....

Neutron

pre 8 godina

Ja stvarno postujem Nadala. Navijam za Novaka, uvek i bez obzira na to, nikada se necu spustiti na niske grane, bezrazloznog pljuvanja po Nadalu, Federeru ili bilo kog drugog. U bilo kom sportu i zivotu uopste. Ali ovo sto Rafa radi je na nivou spanske institucijonalizovane korupcije, u svim sferama. On ga odstranjuje jer ga ovaj, potpuno legitimno, upozorava za prekoracenje vremena izmedju poena. Jedini je koji to ima m..a da uradi. A covek samo prati pravila. I to sto mu debelo odtrpi dok ga ne opomene. To je taj sindrom velicine, nazalost, kada mislis da si iznad svega. Nije fer prema svim drugim "manjim" igracima u svetu. To za pocetak. Niko nije savrsen. Ajmo Nole!!!!

Bg

pre 8 godina

Biće zanimljivo treće kolo, jer Novak igra ili protiv Tomića ili protiv Kokinakisa, koji je u toj mlađoj generaciji tenisera koji su pokazali najviše.
Nadal sutra sa Almagrom, pa onda treće kolo neki tantusi, ali zato 4 kolo, ako mali Borna prođe Robreda, pa Soka ili Bustu, ide na Španca, a zadnji duel Nadal je izgubio od Borne koliko se sećam.
Ako ništa, mali će ga izmoriti pošteno pre duela sa Novakom.
S' druge strane, Federera teško ko će zaustaviti do finala, mada svi pričaju za Monfilsa, koji za sad gubi, ali i ako dođe do Feda na 3 seta, ne znam baš, mada to će biti Federeru i jedini pravi test na RG, i eventualno finale.

Kako god, 1/4 finale je finale pre finala, Novak vs Nadal, najbitniji meč za Novaka u 2015-toj, jer bio bi pola koraka od titule, i tek drugi teniser koji je pobedio Nadalal na RG za deset godina!
Nisam siguran ni da li ću imati živaca da gledam taj meč, možda najbolje da pročitam naslov na B92 - UH! :)

veljko

pre 8 godina

ne razumem ove sto ne razumeju, kad kaze: "kao ovde na sljaci", ali da prevedem - na sljaci se vidi trag lopte, ali ne i na drugim podlogama.

drugo, nadal ne pravi pauze da bi mnogo jace servirao, vec akumulira energiju za ono suludo trcanje 5m iza linije i radi boljeg fokusa.

naravno da ga treba kaznjavati, ali je bolje da u odbranu pravila ustanu malo losiji igraci, a ne novak, njegov najveci rival. bolje da ne ulazi u to novinarsko navlacanje u "prljave igre". on je sjajan momak, kojem je potreban mir i koncentracija na igru, ne na nebuloze.

atp i itf bi morali da ostrije reaguju kod nadala, bez da tursunov, sudije i ostali igraci, koje novinari provociraju ovakvim pitanjima, biju nepotrebne bitke.

svako dobro

pre 8 godina

.. drago mi je čuti ovo o Vilasu, izgleda je konačno došlo vreme..

Neko od naših je to pitanje davno, pre 4-5god pokrenuo i popojašnjavao na EuroSport tenis fotumu.. pogrešnu poziciju Vilasa u istoriji tenisa i ogromnu nepravdu koja će morati kad tad da se promeni.
Vilas je 1977/8 u jednom periodu imao 3 osvojena Slema u godini, sa najdužim nizom pobeda (47) koje, izuzimajući 1 poraz od Nastasea (sa 'špagetima' zabranjenim dan kasnije) praktično imao niz od neponovljivih 72-75 pobeda!!!..
Sve to a da NIJE BIO MINUTA WORLD No.1!

Connors, u isto vreme, osvajajući 'sitne' titule po SAD i izgubivši od Vilasa čini mi se dva Slam finala, bez osvojenog GS te godine (Borg osvojio četvrti) bio prvi sve vreme, 52 nedelje i završio godinu na prvom mestu!

Izvinjavam se ako sam pogrešio u nekom detalju, pričam po sećanju i bez provere.. naime, u pitanju je bila pristrasnost ATP i jasna vladavina interesa USA tenisa, pa i 'diskriminacija trećeg sveta'. Interesantna je veza jer je Vilas tada u svetu tenisa predstavljao ono što je Djoković bio 2007-8-9. A kako to izgleda i koliki je, svemogući otpor bio mjegovom pojavljivanju na No1 poziciji (odakle na kraju i sva ova i sl.pitanja) ..znamo

Radovan

pre 8 godina

Kad bi Srbija imala u politici coveka kao sto je Nole, tada bi Balkan bio oaza mira.Filigranski precizno odmerena izjava a sacuvan pravican stav .Svaka cast Nole ,sam Bog te je poslao ovom nasem satanizovanom narodu.

tenis tenis

pre 8 godina

@pls Normalno je da Nadal uvek igra na glavnom terenu u Parizu, ne zato sto mu odgovara, nego zato sto je covek u 10 ucesca 9 puta osvojio trofej. O cemu bre vi ljudi pisete? Uzivajte malo u tenisu, ostavite se zavera. Nadal je svoje ima upisao u istoriju tenisa i ovog turnira, normalno je da igra na centralnom terenu. To sto je Marej dobio prednost u odnosu na Novaka je zbog balansa, sledece meceve Marej ce sigurno igrati na drugom terenu, a Nole do kraja na centralnom. Nadal ce verovatno jedan mec odigrati na drugom terenu, tako je svake godine.