Tenis 42

Petak, 22.05.2015.

20:15

Đoković na RG: Ovde sam sa razlogom

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da je spreman da se bori za titulu na Rolan Garosu, ali da ne može ništa da obećava.

Ðokoviæ na RG: Ovde sam sa razlogom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

42 Komentari

Sortiraj po:

Dr. House

pre 8 godina

Novak je pokazao da ce biti paklen igrac kad je u Montrealu/Torontu pobedio 3. 2. i 1. igraca sveta u top formi U 3 DANA !!! Padali su Rodik, Nadal i Federer jedana za drugim za 48 sati !!!

SADA TREBA DA na isti nacin DOKAZE DA JE VELIKI SAMPION I TO JE TO. Mada ne mora da znaci da ce igrati i protiv Nadala, Mareja i Federera. Na nekom GS ne secam se tacno Federer, Marej i Nadal su bili u istoj strani zreba ( mislim Wimbldon prosle godine), a Nole na drugoj strani sam, i ni jedan nije igrao protiv nekog od druga dva !!! Jesenas na US openu nikog od ove trojce pa ispao u 1/2 finala.

I jos nesto. MNOGE REKORDE SU DRUGI OSTVARIVALI, NOVAKA PREKIDALI U NEKIM SERIJAMA, VREME JE ZA NAPLATU. I za 1/2 RG 2011. i 2013. za finala Wimbldona 2013. i US opena 2012. i 2013. Zakon velikih brojeva.

I NA KRAJU KAD JE NADAL BIO U NAJVECEM NALETU 2013. Novak je bio najblizi pobedi na RG, imao je u dzepu, bas u POLUFINALU. TAKO DA OVE GODINE, eventualni Nadal u 1/4 je samo jedan mec od 7 koje treba dobiti i NISTA VISE. ON JE TAJ KOJI JE GLAVNI SAD.

milos

pre 8 godina

ajde Nole uzmi vise (zasluzeno) taj RG. svi znamo da je Novak najveci protivnik Novaka, kao i da ce kad tad osvojiti ovaj turnir. samo smireno i stalozeno, do potpune kolekcije GS.

Sumadinac

pre 8 godina

Ovakav zreb je mnogo bolja varijanta za Novaka nego da je na Nadala isao tek u eventualnom finalu.

Mec ce se igrati tek posle 16 h,dakle kada prodje najvisa temperatura koja ne odgovara nikako Novaku.Setitete se proslogodisnjeg finala,pocelo u 14 h,Nole posle prvog seta nije znao gde se nalazi.

Pritisak ce biti znatno manji na Novaku jer je Rafa u velikom problemu ako ovo ne osvoji,pad na listi,tezak zreb na Vimb.i Usa openu.

alejandro

pre 8 godina

Prvo kolo i ni manje ni više nego Jarko Nieminen! A u projektovanom četvrtfinalu Rafael Nadal! Da li je moglo teže??!! Nikad gori žreb po Novaka na RG unazad nekoliko sezona! A Rođa Feđa: šetnja do 5. kola!! Neverovatno! I kako se ne oteti utisku da se žreb "šteluje" Na Feđinu vodenicu! No prođe li Rafu u četvrtfinalu u meču koji se igra na 3 dobijena seta na šljaci ja ne vidim ko to Novaka može zaustaviti da konačno uzme RG! Srećno Nole i srećan rođendan!

Jorgebarabahosa

pre 8 godina

Jedno je ovde sigurno jasno - sigurno je da ce jedan finalista biti Nisikori iz Japana. Najiskrenije se nadam da ce iz druge polovine zreba Nas Nole stici do finala. Nisam najsigurniji da li je Nadal zaista u losoj formi ili se folirao da bi zamazao oci protivnicima. Videcemo. Srecno i napred Nole.

VUK

pre 8 godina

žreb je dokaz da je RG privatan turnir porodice Nadal.Nadala su stavili za sedmog nosioca pre nego što se turnir u Rimu završio. Toni Nadal želi da se meč sa Novakom odigra što pre.. dok Nadal ima svežine.. verovatno će to biti između 15-18h kada je najveća sparina.. da će zalivati šljaku do maksimuma kako Novak ne bi mogao da kontroliše proklizavanje.. setite se Wimbldona..od koga je krenula hajka da se Novaku skinu patike sa "kramponima "?.Toni je je postavio snimak na YouTube.. zna sve ovo Nole.. to ga čini jačim.. neka se udara u prsa,neka urla,neka diže pesnicu, neka lomi rakete,cepa majice, neka ih psuje.. samo ih sve pobedi!

Neno

pre 8 godina

Nole ce u jednom trenutku prevazici i Federera, a ljudi ce komentarisati da se to dogodilo slucajno, kao do sada. Nema veze, jbs nas, samo ti Nole gazi napred. Federer je lepo rekao, narod ne postuje pobede prve cetvorke. Ocekuje da se one moraju desiti.

kombajn

pre 8 godina

prvo treba da dodje do nadala a nadal mora da pobjedi ove iz svog zrijeba. i onda napokon osvane taj dan. oboje spremni izlaze na teren. psihicki i fizicki. pocinje mec. prvi set uzima novak 6-2. rafa prosto samljeven u njemu. ide na klupu onako natmuren kao i vazda. vracaju se na teren. rafa servira , novak odmah brejk. drugi set opet novak dobija 6-2. idu ka klupi. rafa mumla nesto ka svojoj klupi.nervozan je. citav stadion to vidi. pocinje treci set. vec je 4-1 za novaka rafa pogledom trazi strica. raduje se na glas svakom dobijenom poenu. pokusava da se digne. jaca samopouzdanje. vitla rukom. vice vamos nekoliko puta nakon osvojenog brejka. 4-3 je za novaka. novak na klupi miran, stalozen .pocinje jedna misao da mu igra u mozak...."dobijam ga, dobicu ga. jeli ovo moguce?" "ne ne ovo su gubitnicke misli, fokus, fokus to je rafa. jos ga nisam dobio". izlazi na liniju. servira...uzima gem 5-3 a onda brejkuje nadala za 6-3 i 3-0. u polufinalu ga ceka marej uhhhh

bice bolje

pre 8 godina

Jos ovo i ne mora vise, mada realno ko moze da se suprostavi Novaku danas i da ima uspesan rezultat u pobedama, previse je dominantan i ostaje mu da odigra jos koju godinu na maksimumu, mladji igraci barem ovi koji su sada aktuelni ne pokazuju osobine super stara. Tako da ce morati da prodje neko vreme dok se ne pojavi neki veliki igrac, ako se uopste i pojavi.

Sale7

pre 8 godina

Koliko je loš/težak Novakov žreb, toliko možda i nije jer će ga ipak malo rasteretiti u pogledu očekivanja javnosti, a znamo da se on (pogotovu ranije) teško nosio sa tim. Mislim da će biti mnogo lakše protiv Nadala u četvrtfinalu nego u polufinalu ili finalu gde je ulog mnogo veći kao i Nadalova forma koju on zna da tempira.

Na kraju krajeva žreb nije ni bitan kada je Novak u dobroj formi i kada smo svi uz njega... idemo, brate moj!

sasa jokic

pre 8 godina

Pogledajte desnu ruku na slici....ko bi rekao, deluje Nole onako dzigljav, vretenast, ali to je ruka koja razbija protivnika, u bukvalnom smislu.
Ovo je godina Novaka Djokovica definitivno, odvalice ih sve, zivi bili pa uzivali!

Dott

pre 8 godina

Novinari su posao dobro obavili ako od onoga koga intervjuisu izvuko ono najgore ili ono najbolje, zavisno od toga za cim im je veci interes, ali prefiks "naj" je pod obavezno.
To Novak svakako i oseti, jer itekako vec ima iskustva s tim i tako novinari nezadovoljni dobijenim odgovorom na svoje favorit pitanje, kroz ostala pretrce i intervju citaocima ne donese bas nista novo. To se upravo desilo i u ovom slucaju i tako mi ostanemo uskraceni te mogucnosti da ustanovimo pravu emociju i kako zapravo stvari stoje zaista.
Ali zato smo mi komentatori tu da izvadimo to kestenje, jer zaista sublimacijom svih komentara ako ih procitamo, mozemo na kraju biti zadovoljni. Ako im je to i bio cilj, onda treba da znaju da su ga i ostvarili.
Prava Novakova recenica za nas je "imao sam ovakvu situaciju i ranije", vidim da mnogi tu cinjenicu prenebegavaju i daju kometare kao da se on po prvi put susrece sa ovakvom situacijom.
Novak oseca da igra najbolji tenis u zivotu, to na terenu ne mora da se vidu u svakom mecu, njegova igra je i stvar taktike i ustede energije, ali pravo njegovo stanje vidi se u finalu svakog turnira, gde su kalkulacije svedene na minimum ili cak potpuno iskljucene. Tokom turnira u Rimu delovao je krajnje neubedljivo, da bi zatim u finalu Rodzera pobedio ubedljivije nego Almagra u prvom kolu.

teča rasa

pre 8 godina

Novak će teško izaći na kraj sa pritiskom koji oseća, a mislim da su Nadal i Rodžer favoriti jer su u uzlaznoj formi.
Mats Wilander
(koVin, 22. maj 2015 22:10)

Већина ових што ти уделише минусе вероватно нису видели оно у потпису, Матс Виландер. Одличан коментар... шта би он друго могао да каже!

danix

pre 8 godina

Nole i njegov strucni tim su napravili dobar raspored nastupa na turnirima od pocetka godine,u Dubaiu nije bio jos dostigao formu,ali u Melburn dolazi u punoj formi i nakon uzimanja AO u velikom stilu uzima mali odmor,zatim u jednom dahu gazi preko IW,Miamija i MC,a zatim dolaze tri sedmice pravog odmora,nakon cega dolazi do laganog podizanja forme i pada Rima,cak ga ni guske,ovog puta,nisu mogle spasiti.
Dakle,Nole je sada dovoljno svjez i u dovoljno visokoj formi da uzme RG bez problema.
S druge strane,svaki turnir nosi i iznenadjenja,tako da mislim da Rafa,nakon tri kola i odigranoh 4-5 setova po mecu,odustaje zbog "povrede",kao Fedex lani u Londonu,da se ne bruka pred svijetom.
Fedex je umoran,on moze odigrati tri meca,a Marej nema zivaca za vise od tri seta.
Nikad nisam bio sigurniji u Novakov trijumf.
Srecno Nole.

teča rasa

pre 8 godina

Znači Nole u četvrtfinalu mora da pobedi Dimitrova, u polufinalu Ferera, a u finalu Monfisa i tako ugasi nade domaćina jer Monfis kao i Čilić ima ogroman kompleks od Noleta i gubio je od njega nebrojeno puta, iako protiv ostalih vrhunskih igrača igra odlično.Sve u svemu, nije tako loše, više su nego pobedivi Dimitrov, Ferer i Monfis, Noletove stare mušterije.
(Darko, 22. maj 2015 22:49)

Овај твој коментар ми више личи на "збијање шале". Да би Новак играо са овим противницима, зна се ко мора од њих изгубити... мислим да ћеш се наскупљати минуса од љубитеља истих. А и руку на срце, не делује ми реално ова твоја прогноза. Понеко изненађење увек је могуће, али ово би била гомила.

teča rasa

pre 8 godina

Novak će teško izaći na kraj sa pritiskom koji oseća, a mislim da su Nadal i Rodžer favoriti jer su u uzlaznoj formi.
Mats Wilander
(koVin, 22. maj 2015 22:10)

Већина ових што ти уделише минусе вероватно нису видели оно у потпису, Матс Виландер. Одличан коментар... шта би он друго могао да каже!

teniser

pre 8 godina

Zreb je kakav je,niko ga promeniti ne moze,jedino ako neko odustane,pa upadne neki lucky looser..Tesko...
Ocigledno,na prvi pogled,Roki ima laksi zreb..Mac sa 2 ostrice...Ako se secate Wimbldona,trebao je da igra sa "nekim" Stakhovskim za koga niko cuo nije i-izgubio...
Mislim da ima dosta igraca koji "vrebaju" neku priliku za sebe,da bar nekom od prve 10-e "skinu skalp"..
Sto se tice Neiminena,Nole je korektan..Odnos 4-1 za N01,oba puta ga pobedio na sljaci,2 puta na betonu..86-i na ATP listi,33 godine,mislim da je vec "u svlacionici" izgubio bar 2 seta samo kada pomisli protiv koga treba da igra..
Sledeci?Nepregledan je sajt RG,valjda ce ga sutra srediti..
A Nadal,Marej,Ferer-mora se igrati,pobediti,ako se hoce osvojiti titula..Ako je "istorija uciteljica zivota" Nole je favorit u odnosu na sve njih...
A onda,oni iz druge polovine neka "beru kozu na siljak"...
Igru da menja ne treba,i ova je dovoljna da "srusi" svakog,neka se drugi prlagodjavaju njemu,ako mogu i ako im bude dopusteno...
Nesto mi,od Rima, prirasla za srce ona ORIGINALNA,iz 1872-e,Himna Srbije "Boze Pravde"....A Vama?

veljko

pre 8 godina

nikad mi nije bolje izgledao. smiren, fokusiran, uziva u trenutku, ali se ne zanosi. mislim da mu je ovo vrhunac psihe, a i u igri moze da izvuce najbolje. bolje servira nego ikad i drzi konstantu jako dugo. i da ne osvoji, mislim da ga nece uzdrmati mnogo. rafa nije nasao taj mir, bar ne u toku ove godine, ma kako glumeo opustenost

Darko

pre 8 godina

Znači Nole u četvrtfinalu mora da pobedi Dimitrova, u polufinalu Ferera, a u finalu Monfisa i tako ugasi nade domaćina jer Monfis kao i Čilić ima ogroman kompleks od Noleta i gubio je od njega nebrojeno puta, iako protiv ostalih vrhunskih igrača igra odlično.Sve u svemu, nije tako loše, više su nego pobedivi Dimitrov, Ferer i Monfis, Noletove stare mušterije.

Pritisak

pre 8 godina

Kad su pitali Chip Kelly-a sadasnjeg trenera Eaglsa pred jednu utakmicu Oregona(koje je tada trenirao) da li oseca pritisak rekao je:
Pressure is What You Feel When You’re Not Prepared
Rezultat te utakmice 60:13 za Oregon.
Nole je spreman.

amare

pre 8 godina

@pido
Mislim da je ove godine apsolutno nebitna i temperatura i sve ostalo. Jako mi je drago, iskreno, da mu se žreb ovako namestio...da ne bude osporavanja na kraju već zvanično da bude najbolji među najboljima, konkretno na RG. Sigurna sam da su ove godine sve kockice posložene, posebno na psihičkom planu, koji je do sad bio najveći kamen spoticanja. Nadam se da ćemo uživati u lepom tenisu. Neka je sa srećom Nole pa da slavimo na kraju.
Sportski pozdrav :)

DJO

pre 8 godina

Samo opusteno ti si pametan decko znas sta radis, znaci sitacija je jasna od pocetka muski do kraja. A te prepreke ces lako proci od starta moras da si spreman a ti to i jesi. Nista nebrini samo jako i bez respekta.

Predo

pre 8 godina

Zamislite da je Novak dobio Rodžerov žreb! Pa svi bi govorili da je već gotovo, zlobnici bi govorili da je namešteno. Nešto od toga dođe i do Novaka i njegove svesti. Da se ne varamo, lakše je igrati protiv Berdiha i Nišikorija, nego protiv Nadala i Mareja, ali na ovaj način mora da spadne onaj neminovni pritisak favorita i niko normalan neće nazvati tragedijom, ako Novak ne pobedi Nadala, Mareja i Rodžera u nizu. Sad su narasle ambicije i Rodžera, i Nišikorija i verovatno mnogih drugih sa one druge, neosporno, mnogo slabije strane. Sa ove, nestvarno jake, strane svi znaju da se lista finalista završava sa Novakom, Nadalom, eventualno Marejem i čak Fererom, uz splet okolnosti.

Zoran

pre 8 godina

Sad kad znamo žreb, važi isto što i pre žreba: hajde sa sačekamo prva 3-4 meča. Da vidimo da li će biti iznenađenja, razočaranja, ... Postoji grupa igrača (osim onih iz top10) koja bi mogla da bljesne iako nije u dosadašnjem delu sezone: Dalgopolov, Monfis, ... Gotovo sam ubeđen da Federer neće iskoristiti dobar žreb.

Nole, srećno!

P. S. Došlo je neko čudno vreme: tenisere teraju da filozofiraju više od šahista.

batman

pre 8 godina

U eri najjace konkurencije u tenisu,osvojiti RG a ne pobediti Nadala ,titula nebi imala potrebnu tezinu kao sa pobedom i to Federer najbolje zna. Isto to vazi za Wimbledon i AO ,ne pobediti Federera tj Noleta nije ista "tezina" trofeja jer su oni vladari na tim turnirima. Zato i ne treba uopste gledati na zreb,nekad je "laksi" ,nekad "tezi" i mislim da je dobro za Noleta da se sastaje sa Rafom u ranijoj fazi,manji ce biti pritisak ,mada mislim da je Novak i mentalno i fizicki prejak za konkurenciju tako da ocekujem trofej u njegovim rukama. Napred Nole.

Paspalj

pre 8 godina

Upravo tako, korak po korak, borba do kraja, pa ce Novak imati sanse za trofej. Ako cak i ne uspe ove godine, bice jos prilika za njega u godinama koje slede.
Srecno zemljace.

NikolaR

pre 8 godina

Zreb je takav kakav je, Nadal moze da bude opasan i takodje da ne bude, ali mu se mora dati zasluzeni respekt, ja bih voleo vise nego ista da mu Novak konacno skine krunu, i da bas na pravi nacin stane tamo gde mu se odavno cuva mesto.

Idemo Nole, ja sam uz tebe kako god da bude, a znam da ces me kao i uvek obradovati. Pokazi mu respekt, ali i put u svlacionicu, mislim da je tako najbolje :D

Paspalj

pre 8 godina

Upravo tako, korak po korak, borba do kraja, pa ce Novak imati sanse za trofej. Ako cak i ne uspe ove godine, bice jos prilika za njega u godinama koje slede.
Srecno zemljace.

NikolaR

pre 8 godina

Zreb je takav kakav je, Nadal moze da bude opasan i takodje da ne bude, ali mu se mora dati zasluzeni respekt, ja bih voleo vise nego ista da mu Novak konacno skine krunu, i da bas na pravi nacin stane tamo gde mu se odavno cuva mesto.

Idemo Nole, ja sam uz tebe kako god da bude, a znam da ces me kao i uvek obradovati. Pokazi mu respekt, ali i put u svlacionicu, mislim da je tako najbolje :D

Pritisak

pre 8 godina

Kad su pitali Chip Kelly-a sadasnjeg trenera Eaglsa pred jednu utakmicu Oregona(koje je tada trenirao) da li oseca pritisak rekao je:
Pressure is What You Feel When You’re Not Prepared
Rezultat te utakmice 60:13 za Oregon.
Nole je spreman.

batman

pre 8 godina

U eri najjace konkurencije u tenisu,osvojiti RG a ne pobediti Nadala ,titula nebi imala potrebnu tezinu kao sa pobedom i to Federer najbolje zna. Isto to vazi za Wimbledon i AO ,ne pobediti Federera tj Noleta nije ista "tezina" trofeja jer su oni vladari na tim turnirima. Zato i ne treba uopste gledati na zreb,nekad je "laksi" ,nekad "tezi" i mislim da je dobro za Noleta da se sastaje sa Rafom u ranijoj fazi,manji ce biti pritisak ,mada mislim da je Novak i mentalno i fizicki prejak za konkurenciju tako da ocekujem trofej u njegovim rukama. Napred Nole.

Zoran

pre 8 godina

Sad kad znamo žreb, važi isto što i pre žreba: hajde sa sačekamo prva 3-4 meča. Da vidimo da li će biti iznenađenja, razočaranja, ... Postoji grupa igrača (osim onih iz top10) koja bi mogla da bljesne iako nije u dosadašnjem delu sezone: Dalgopolov, Monfis, ... Gotovo sam ubeđen da Federer neće iskoristiti dobar žreb.

Nole, srećno!

P. S. Došlo je neko čudno vreme: tenisere teraju da filozofiraju više od šahista.

veljko

pre 8 godina

nikad mi nije bolje izgledao. smiren, fokusiran, uziva u trenutku, ali se ne zanosi. mislim da mu je ovo vrhunac psihe, a i u igri moze da izvuce najbolje. bolje servira nego ikad i drzi konstantu jako dugo. i da ne osvoji, mislim da ga nece uzdrmati mnogo. rafa nije nasao taj mir, bar ne u toku ove godine, ma kako glumeo opustenost

danix

pre 8 godina

Nole i njegov strucni tim su napravili dobar raspored nastupa na turnirima od pocetka godine,u Dubaiu nije bio jos dostigao formu,ali u Melburn dolazi u punoj formi i nakon uzimanja AO u velikom stilu uzima mali odmor,zatim u jednom dahu gazi preko IW,Miamija i MC,a zatim dolaze tri sedmice pravog odmora,nakon cega dolazi do laganog podizanja forme i pada Rima,cak ga ni guske,ovog puta,nisu mogle spasiti.
Dakle,Nole je sada dovoljno svjez i u dovoljno visokoj formi da uzme RG bez problema.
S druge strane,svaki turnir nosi i iznenadjenja,tako da mislim da Rafa,nakon tri kola i odigranoh 4-5 setova po mecu,odustaje zbog "povrede",kao Fedex lani u Londonu,da se ne bruka pred svijetom.
Fedex je umoran,on moze odigrati tri meca,a Marej nema zivaca za vise od tri seta.
Nikad nisam bio sigurniji u Novakov trijumf.
Srecno Nole.

Predo

pre 8 godina

Zamislite da je Novak dobio Rodžerov žreb! Pa svi bi govorili da je već gotovo, zlobnici bi govorili da je namešteno. Nešto od toga dođe i do Novaka i njegove svesti. Da se ne varamo, lakše je igrati protiv Berdiha i Nišikorija, nego protiv Nadala i Mareja, ali na ovaj način mora da spadne onaj neminovni pritisak favorita i niko normalan neće nazvati tragedijom, ako Novak ne pobedi Nadala, Mareja i Rodžera u nizu. Sad su narasle ambicije i Rodžera, i Nišikorija i verovatno mnogih drugih sa one druge, neosporno, mnogo slabije strane. Sa ove, nestvarno jake, strane svi znaju da se lista finalista završava sa Novakom, Nadalom, eventualno Marejem i čak Fererom, uz splet okolnosti.

amare

pre 8 godina

@pido
Mislim da je ove godine apsolutno nebitna i temperatura i sve ostalo. Jako mi je drago, iskreno, da mu se žreb ovako namestio...da ne bude osporavanja na kraju već zvanično da bude najbolji među najboljima, konkretno na RG. Sigurna sam da su ove godine sve kockice posložene, posebno na psihičkom planu, koji je do sad bio najveći kamen spoticanja. Nadam se da ćemo uživati u lepom tenisu. Neka je sa srećom Nole pa da slavimo na kraju.
Sportski pozdrav :)

teča rasa

pre 8 godina

Novak će teško izaći na kraj sa pritiskom koji oseća, a mislim da su Nadal i Rodžer favoriti jer su u uzlaznoj formi.
Mats Wilander
(koVin, 22. maj 2015 22:10)

Већина ових што ти уделише минусе вероватно нису видели оно у потпису, Матс Виландер. Одличан коментар... шта би он друго могао да каже!

teniser

pre 8 godina

Zreb je kakav je,niko ga promeniti ne moze,jedino ako neko odustane,pa upadne neki lucky looser..Tesko...
Ocigledno,na prvi pogled,Roki ima laksi zreb..Mac sa 2 ostrice...Ako se secate Wimbldona,trebao je da igra sa "nekim" Stakhovskim za koga niko cuo nije i-izgubio...
Mislim da ima dosta igraca koji "vrebaju" neku priliku za sebe,da bar nekom od prve 10-e "skinu skalp"..
Sto se tice Neiminena,Nole je korektan..Odnos 4-1 za N01,oba puta ga pobedio na sljaci,2 puta na betonu..86-i na ATP listi,33 godine,mislim da je vec "u svlacionici" izgubio bar 2 seta samo kada pomisli protiv koga treba da igra..
Sledeci?Nepregledan je sajt RG,valjda ce ga sutra srediti..
A Nadal,Marej,Ferer-mora se igrati,pobediti,ako se hoce osvojiti titula..Ako je "istorija uciteljica zivota" Nole je favorit u odnosu na sve njih...
A onda,oni iz druge polovine neka "beru kozu na siljak"...
Igru da menja ne treba,i ova je dovoljna da "srusi" svakog,neka se drugi prlagodjavaju njemu,ako mogu i ako im bude dopusteno...
Nesto mi,od Rima, prirasla za srce ona ORIGINALNA,iz 1872-e,Himna Srbije "Boze Pravde"....A Vama?

DJO

pre 8 godina

Samo opusteno ti si pametan decko znas sta radis, znaci sitacija je jasna od pocetka muski do kraja. A te prepreke ces lako proci od starta moras da si spreman a ti to i jesi. Nista nebrini samo jako i bez respekta.

Darko

pre 8 godina

Znači Nole u četvrtfinalu mora da pobedi Dimitrova, u polufinalu Ferera, a u finalu Monfisa i tako ugasi nade domaćina jer Monfis kao i Čilić ima ogroman kompleks od Noleta i gubio je od njega nebrojeno puta, iako protiv ostalih vrhunskih igrača igra odlično.Sve u svemu, nije tako loše, više su nego pobedivi Dimitrov, Ferer i Monfis, Noletove stare mušterije.

VUK

pre 8 godina

žreb je dokaz da je RG privatan turnir porodice Nadal.Nadala su stavili za sedmog nosioca pre nego što se turnir u Rimu završio. Toni Nadal želi da se meč sa Novakom odigra što pre.. dok Nadal ima svežine.. verovatno će to biti između 15-18h kada je najveća sparina.. da će zalivati šljaku do maksimuma kako Novak ne bi mogao da kontroliše proklizavanje.. setite se Wimbldona..od koga je krenula hajka da se Novaku skinu patike sa "kramponima "?.Toni je je postavio snimak na YouTube.. zna sve ovo Nole.. to ga čini jačim.. neka se udara u prsa,neka urla,neka diže pesnicu, neka lomi rakete,cepa majice, neka ih psuje.. samo ih sve pobedi!

teča rasa

pre 8 godina

Znači Nole u četvrtfinalu mora da pobedi Dimitrova, u polufinalu Ferera, a u finalu Monfisa i tako ugasi nade domaćina jer Monfis kao i Čilić ima ogroman kompleks od Noleta i gubio je od njega nebrojeno puta, iako protiv ostalih vrhunskih igrača igra odlično.Sve u svemu, nije tako loše, više su nego pobedivi Dimitrov, Ferer i Monfis, Noletove stare mušterije.
(Darko, 22. maj 2015 22:49)

Овај твој коментар ми више личи на "збијање шале". Да би Новак играо са овим противницима, зна се ко мора од њих изгубити... мислим да ћеш се наскупљати минуса од љубитеља истих. А и руку на срце, не делује ми реално ова твоја прогноза. Понеко изненађење увек је могуће, али ово би била гомила.

alejandro

pre 8 godina

Prvo kolo i ni manje ni više nego Jarko Nieminen! A u projektovanom četvrtfinalu Rafael Nadal! Da li je moglo teže??!! Nikad gori žreb po Novaka na RG unazad nekoliko sezona! A Rođa Feđa: šetnja do 5. kola!! Neverovatno! I kako se ne oteti utisku da se žreb "šteluje" Na Feđinu vodenicu! No prođe li Rafu u četvrtfinalu u meču koji se igra na 3 dobijena seta na šljaci ja ne vidim ko to Novaka može zaustaviti da konačno uzme RG! Srećno Nole i srećan rođendan!

teča rasa

pre 8 godina

Novak će teško izaći na kraj sa pritiskom koji oseća, a mislim da su Nadal i Rodžer favoriti jer su u uzlaznoj formi.
Mats Wilander
(koVin, 22. maj 2015 22:10)

Већина ових што ти уделише минусе вероватно нису видели оно у потпису, Матс Виландер. Одличан коментар... шта би он друго могао да каже!

Dott

pre 8 godina

Novinari su posao dobro obavili ako od onoga koga intervjuisu izvuko ono najgore ili ono najbolje, zavisno od toga za cim im je veci interes, ali prefiks "naj" je pod obavezno.
To Novak svakako i oseti, jer itekako vec ima iskustva s tim i tako novinari nezadovoljni dobijenim odgovorom na svoje favorit pitanje, kroz ostala pretrce i intervju citaocima ne donese bas nista novo. To se upravo desilo i u ovom slucaju i tako mi ostanemo uskraceni te mogucnosti da ustanovimo pravu emociju i kako zapravo stvari stoje zaista.
Ali zato smo mi komentatori tu da izvadimo to kestenje, jer zaista sublimacijom svih komentara ako ih procitamo, mozemo na kraju biti zadovoljni. Ako im je to i bio cilj, onda treba da znaju da su ga i ostvarili.
Prava Novakova recenica za nas je "imao sam ovakvu situaciju i ranije", vidim da mnogi tu cinjenicu prenebegavaju i daju kometare kao da se on po prvi put susrece sa ovakvom situacijom.
Novak oseca da igra najbolji tenis u zivotu, to na terenu ne mora da se vidu u svakom mecu, njegova igra je i stvar taktike i ustede energije, ali pravo njegovo stanje vidi se u finalu svakog turnira, gde su kalkulacije svedene na minimum ili cak potpuno iskljucene. Tokom turnira u Rimu delovao je krajnje neubedljivo, da bi zatim u finalu Rodzera pobedio ubedljivije nego Almagra u prvom kolu.

Sale7

pre 8 godina

Koliko je loš/težak Novakov žreb, toliko možda i nije jer će ga ipak malo rasteretiti u pogledu očekivanja javnosti, a znamo da se on (pogotovu ranije) teško nosio sa tim. Mislim da će biti mnogo lakše protiv Nadala u četvrtfinalu nego u polufinalu ili finalu gde je ulog mnogo veći kao i Nadalova forma koju on zna da tempira.

Na kraju krajeva žreb nije ni bitan kada je Novak u dobroj formi i kada smo svi uz njega... idemo, brate moj!

kombajn

pre 8 godina

prvo treba da dodje do nadala a nadal mora da pobjedi ove iz svog zrijeba. i onda napokon osvane taj dan. oboje spremni izlaze na teren. psihicki i fizicki. pocinje mec. prvi set uzima novak 6-2. rafa prosto samljeven u njemu. ide na klupu onako natmuren kao i vazda. vracaju se na teren. rafa servira , novak odmah brejk. drugi set opet novak dobija 6-2. idu ka klupi. rafa mumla nesto ka svojoj klupi.nervozan je. citav stadion to vidi. pocinje treci set. vec je 4-1 za novaka rafa pogledom trazi strica. raduje se na glas svakom dobijenom poenu. pokusava da se digne. jaca samopouzdanje. vitla rukom. vice vamos nekoliko puta nakon osvojenog brejka. 4-3 je za novaka. novak na klupi miran, stalozen .pocinje jedna misao da mu igra u mozak...."dobijam ga, dobicu ga. jeli ovo moguce?" "ne ne ovo su gubitnicke misli, fokus, fokus to je rafa. jos ga nisam dobio". izlazi na liniju. servira...uzima gem 5-3 a onda brejkuje nadala za 6-3 i 3-0. u polufinalu ga ceka marej uhhhh

Neno

pre 8 godina

Nole ce u jednom trenutku prevazici i Federera, a ljudi ce komentarisati da se to dogodilo slucajno, kao do sada. Nema veze, jbs nas, samo ti Nole gazi napred. Federer je lepo rekao, narod ne postuje pobede prve cetvorke. Ocekuje da se one moraju desiti.

sasa jokic

pre 8 godina

Pogledajte desnu ruku na slici....ko bi rekao, deluje Nole onako dzigljav, vretenast, ali to je ruka koja razbija protivnika, u bukvalnom smislu.
Ovo je godina Novaka Djokovica definitivno, odvalice ih sve, zivi bili pa uzivali!

Jorgebarabahosa

pre 8 godina

Jedno je ovde sigurno jasno - sigurno je da ce jedan finalista biti Nisikori iz Japana. Najiskrenije se nadam da ce iz druge polovine zreba Nas Nole stici do finala. Nisam najsigurniji da li je Nadal zaista u losoj formi ili se folirao da bi zamazao oci protivnicima. Videcemo. Srecno i napred Nole.

Dr. House

pre 8 godina

Novak je pokazao da ce biti paklen igrac kad je u Montrealu/Torontu pobedio 3. 2. i 1. igraca sveta u top formi U 3 DANA !!! Padali su Rodik, Nadal i Federer jedana za drugim za 48 sati !!!

SADA TREBA DA na isti nacin DOKAZE DA JE VELIKI SAMPION I TO JE TO. Mada ne mora da znaci da ce igrati i protiv Nadala, Mareja i Federera. Na nekom GS ne secam se tacno Federer, Marej i Nadal su bili u istoj strani zreba ( mislim Wimbldon prosle godine), a Nole na drugoj strani sam, i ni jedan nije igrao protiv nekog od druga dva !!! Jesenas na US openu nikog od ove trojce pa ispao u 1/2 finala.

I jos nesto. MNOGE REKORDE SU DRUGI OSTVARIVALI, NOVAKA PREKIDALI U NEKIM SERIJAMA, VREME JE ZA NAPLATU. I za 1/2 RG 2011. i 2013. za finala Wimbldona 2013. i US opena 2012. i 2013. Zakon velikih brojeva.

I NA KRAJU KAD JE NADAL BIO U NAJVECEM NALETU 2013. Novak je bio najblizi pobedi na RG, imao je u dzepu, bas u POLUFINALU. TAKO DA OVE GODINE, eventualni Nadal u 1/4 je samo jedan mec od 7 koje treba dobiti i NISTA VISE. ON JE TAJ KOJI JE GLAVNI SAD.

milos

pre 8 godina

ajde Nole uzmi vise (zasluzeno) taj RG. svi znamo da je Novak najveci protivnik Novaka, kao i da ce kad tad osvojiti ovaj turnir. samo smireno i stalozeno, do potpune kolekcije GS.

bice bolje

pre 8 godina

Jos ovo i ne mora vise, mada realno ko moze da se suprostavi Novaku danas i da ima uspesan rezultat u pobedama, previse je dominantan i ostaje mu da odigra jos koju godinu na maksimumu, mladji igraci barem ovi koji su sada aktuelni ne pokazuju osobine super stara. Tako da ce morati da prodje neko vreme dok se ne pojavi neki veliki igrac, ako se uopste i pojavi.

Sumadinac

pre 8 godina

Ovakav zreb je mnogo bolja varijanta za Novaka nego da je na Nadala isao tek u eventualnom finalu.

Mec ce se igrati tek posle 16 h,dakle kada prodje najvisa temperatura koja ne odgovara nikako Novaku.Setitete se proslogodisnjeg finala,pocelo u 14 h,Nole posle prvog seta nije znao gde se nalazi.

Pritisak ce biti znatno manji na Novaku jer je Rafa u velikom problemu ako ovo ne osvoji,pad na listi,tezak zreb na Vimb.i Usa openu.

teča rasa

pre 8 godina

Znači Nole u četvrtfinalu mora da pobedi Dimitrova, u polufinalu Ferera, a u finalu Monfisa i tako ugasi nade domaćina jer Monfis kao i Čilić ima ogroman kompleks od Noleta i gubio je od njega nebrojeno puta, iako protiv ostalih vrhunskih igrača igra odlično.Sve u svemu, nije tako loše, više su nego pobedivi Dimitrov, Ferer i Monfis, Noletove stare mušterije.
(Darko, 22. maj 2015 22:49)

Овај твој коментар ми више личи на "збијање шале". Да би Новак играо са овим противницима, зна се ко мора од њих изгубити... мислим да ћеш се наскупљати минуса од љубитеља истих. А и руку на срце, не делује ми реално ова твоја прогноза. Понеко изненађење увек је могуће, али ово би била гомила.

danix

pre 8 godina

Nole i njegov strucni tim su napravili dobar raspored nastupa na turnirima od pocetka godine,u Dubaiu nije bio jos dostigao formu,ali u Melburn dolazi u punoj formi i nakon uzimanja AO u velikom stilu uzima mali odmor,zatim u jednom dahu gazi preko IW,Miamija i MC,a zatim dolaze tri sedmice pravog odmora,nakon cega dolazi do laganog podizanja forme i pada Rima,cak ga ni guske,ovog puta,nisu mogle spasiti.
Dakle,Nole je sada dovoljno svjez i u dovoljno visokoj formi da uzme RG bez problema.
S druge strane,svaki turnir nosi i iznenadjenja,tako da mislim da Rafa,nakon tri kola i odigranoh 4-5 setova po mecu,odustaje zbog "povrede",kao Fedex lani u Londonu,da se ne bruka pred svijetom.
Fedex je umoran,on moze odigrati tri meca,a Marej nema zivaca za vise od tri seta.
Nikad nisam bio sigurniji u Novakov trijumf.
Srecno Nole.

Darko

pre 8 godina

Znači Nole u četvrtfinalu mora da pobedi Dimitrova, u polufinalu Ferera, a u finalu Monfisa i tako ugasi nade domaćina jer Monfis kao i Čilić ima ogroman kompleks od Noleta i gubio je od njega nebrojeno puta, iako protiv ostalih vrhunskih igrača igra odlično.Sve u svemu, nije tako loše, više su nego pobedivi Dimitrov, Ferer i Monfis, Noletove stare mušterije.

NikolaR

pre 8 godina

Zreb je takav kakav je, Nadal moze da bude opasan i takodje da ne bude, ali mu se mora dati zasluzeni respekt, ja bih voleo vise nego ista da mu Novak konacno skine krunu, i da bas na pravi nacin stane tamo gde mu se odavno cuva mesto.

Idemo Nole, ja sam uz tebe kako god da bude, a znam da ces me kao i uvek obradovati. Pokazi mu respekt, ali i put u svlacionicu, mislim da je tako najbolje :D

batman

pre 8 godina

U eri najjace konkurencije u tenisu,osvojiti RG a ne pobediti Nadala ,titula nebi imala potrebnu tezinu kao sa pobedom i to Federer najbolje zna. Isto to vazi za Wimbledon i AO ,ne pobediti Federera tj Noleta nije ista "tezina" trofeja jer su oni vladari na tim turnirima. Zato i ne treba uopste gledati na zreb,nekad je "laksi" ,nekad "tezi" i mislim da je dobro za Noleta da se sastaje sa Rafom u ranijoj fazi,manji ce biti pritisak ,mada mislim da je Novak i mentalno i fizicki prejak za konkurenciju tako da ocekujem trofej u njegovim rukama. Napred Nole.

Paspalj

pre 8 godina

Upravo tako, korak po korak, borba do kraja, pa ce Novak imati sanse za trofej. Ako cak i ne uspe ove godine, bice jos prilika za njega u godinama koje slede.
Srecno zemljace.

Pritisak

pre 8 godina

Kad su pitali Chip Kelly-a sadasnjeg trenera Eaglsa pred jednu utakmicu Oregona(koje je tada trenirao) da li oseca pritisak rekao je:
Pressure is What You Feel When You’re Not Prepared
Rezultat te utakmice 60:13 za Oregon.
Nole je spreman.

veljko

pre 8 godina

nikad mi nije bolje izgledao. smiren, fokusiran, uziva u trenutku, ali se ne zanosi. mislim da mu je ovo vrhunac psihe, a i u igri moze da izvuce najbolje. bolje servira nego ikad i drzi konstantu jako dugo. i da ne osvoji, mislim da ga nece uzdrmati mnogo. rafa nije nasao taj mir, bar ne u toku ove godine, ma kako glumeo opustenost

Predo

pre 8 godina

Zamislite da je Novak dobio Rodžerov žreb! Pa svi bi govorili da je već gotovo, zlobnici bi govorili da je namešteno. Nešto od toga dođe i do Novaka i njegove svesti. Da se ne varamo, lakše je igrati protiv Berdiha i Nišikorija, nego protiv Nadala i Mareja, ali na ovaj način mora da spadne onaj neminovni pritisak favorita i niko normalan neće nazvati tragedijom, ako Novak ne pobedi Nadala, Mareja i Rodžera u nizu. Sad su narasle ambicije i Rodžera, i Nišikorija i verovatno mnogih drugih sa one druge, neosporno, mnogo slabije strane. Sa ove, nestvarno jake, strane svi znaju da se lista finalista završava sa Novakom, Nadalom, eventualno Marejem i čak Fererom, uz splet okolnosti.

teniser

pre 8 godina

Zreb je kakav je,niko ga promeniti ne moze,jedino ako neko odustane,pa upadne neki lucky looser..Tesko...
Ocigledno,na prvi pogled,Roki ima laksi zreb..Mac sa 2 ostrice...Ako se secate Wimbldona,trebao je da igra sa "nekim" Stakhovskim za koga niko cuo nije i-izgubio...
Mislim da ima dosta igraca koji "vrebaju" neku priliku za sebe,da bar nekom od prve 10-e "skinu skalp"..
Sto se tice Neiminena,Nole je korektan..Odnos 4-1 za N01,oba puta ga pobedio na sljaci,2 puta na betonu..86-i na ATP listi,33 godine,mislim da je vec "u svlacionici" izgubio bar 2 seta samo kada pomisli protiv koga treba da igra..
Sledeci?Nepregledan je sajt RG,valjda ce ga sutra srediti..
A Nadal,Marej,Ferer-mora se igrati,pobediti,ako se hoce osvojiti titula..Ako je "istorija uciteljica zivota" Nole je favorit u odnosu na sve njih...
A onda,oni iz druge polovine neka "beru kozu na siljak"...
Igru da menja ne treba,i ova je dovoljna da "srusi" svakog,neka se drugi prlagodjavaju njemu,ako mogu i ako im bude dopusteno...
Nesto mi,od Rima, prirasla za srce ona ORIGINALNA,iz 1872-e,Himna Srbije "Boze Pravde"....A Vama?

amare

pre 8 godina

@pido
Mislim da je ove godine apsolutno nebitna i temperatura i sve ostalo. Jako mi je drago, iskreno, da mu se žreb ovako namestio...da ne bude osporavanja na kraju već zvanično da bude najbolji među najboljima, konkretno na RG. Sigurna sam da su ove godine sve kockice posložene, posebno na psihičkom planu, koji je do sad bio najveći kamen spoticanja. Nadam se da ćemo uživati u lepom tenisu. Neka je sa srećom Nole pa da slavimo na kraju.
Sportski pozdrav :)

kombajn

pre 8 godina

prvo treba da dodje do nadala a nadal mora da pobjedi ove iz svog zrijeba. i onda napokon osvane taj dan. oboje spremni izlaze na teren. psihicki i fizicki. pocinje mec. prvi set uzima novak 6-2. rafa prosto samljeven u njemu. ide na klupu onako natmuren kao i vazda. vracaju se na teren. rafa servira , novak odmah brejk. drugi set opet novak dobija 6-2. idu ka klupi. rafa mumla nesto ka svojoj klupi.nervozan je. citav stadion to vidi. pocinje treci set. vec je 4-1 za novaka rafa pogledom trazi strica. raduje se na glas svakom dobijenom poenu. pokusava da se digne. jaca samopouzdanje. vitla rukom. vice vamos nekoliko puta nakon osvojenog brejka. 4-3 je za novaka. novak na klupi miran, stalozen .pocinje jedna misao da mu igra u mozak...."dobijam ga, dobicu ga. jeli ovo moguce?" "ne ne ovo su gubitnicke misli, fokus, fokus to je rafa. jos ga nisam dobio". izlazi na liniju. servira...uzima gem 5-3 a onda brejkuje nadala za 6-3 i 3-0. u polufinalu ga ceka marej uhhhh

VUK

pre 8 godina

žreb je dokaz da je RG privatan turnir porodice Nadal.Nadala su stavili za sedmog nosioca pre nego što se turnir u Rimu završio. Toni Nadal želi da se meč sa Novakom odigra što pre.. dok Nadal ima svežine.. verovatno će to biti između 15-18h kada je najveća sparina.. da će zalivati šljaku do maksimuma kako Novak ne bi mogao da kontroliše proklizavanje.. setite se Wimbldona..od koga je krenula hajka da se Novaku skinu patike sa "kramponima "?.Toni je je postavio snimak na YouTube.. zna sve ovo Nole.. to ga čini jačim.. neka se udara u prsa,neka urla,neka diže pesnicu, neka lomi rakete,cepa majice, neka ih psuje.. samo ih sve pobedi!

DJO

pre 8 godina

Samo opusteno ti si pametan decko znas sta radis, znaci sitacija je jasna od pocetka muski do kraja. A te prepreke ces lako proci od starta moras da si spreman a ti to i jesi. Nista nebrini samo jako i bez respekta.

Zoran

pre 8 godina

Sad kad znamo žreb, važi isto što i pre žreba: hajde sa sačekamo prva 3-4 meča. Da vidimo da li će biti iznenađenja, razočaranja, ... Postoji grupa igrača (osim onih iz top10) koja bi mogla da bljesne iako nije u dosadašnjem delu sezone: Dalgopolov, Monfis, ... Gotovo sam ubeđen da Federer neće iskoristiti dobar žreb.

Nole, srećno!

P. S. Došlo je neko čudno vreme: tenisere teraju da filozofiraju više od šahista.

teča rasa

pre 8 godina

Novak će teško izaći na kraj sa pritiskom koji oseća, a mislim da su Nadal i Rodžer favoriti jer su u uzlaznoj formi.
Mats Wilander
(koVin, 22. maj 2015 22:10)

Већина ових што ти уделише минусе вероватно нису видели оно у потпису, Матс Виландер. Одличан коментар... шта би он друго могао да каже!

alejandro

pre 8 godina

Prvo kolo i ni manje ni više nego Jarko Nieminen! A u projektovanom četvrtfinalu Rafael Nadal! Da li je moglo teže??!! Nikad gori žreb po Novaka na RG unazad nekoliko sezona! A Rođa Feđa: šetnja do 5. kola!! Neverovatno! I kako se ne oteti utisku da se žreb "šteluje" Na Feđinu vodenicu! No prođe li Rafu u četvrtfinalu u meču koji se igra na 3 dobijena seta na šljaci ja ne vidim ko to Novaka može zaustaviti da konačno uzme RG! Srećno Nole i srećan rođendan!

Sale7

pre 8 godina

Koliko je loš/težak Novakov žreb, toliko možda i nije jer će ga ipak malo rasteretiti u pogledu očekivanja javnosti, a znamo da se on (pogotovu ranije) teško nosio sa tim. Mislim da će biti mnogo lakše protiv Nadala u četvrtfinalu nego u polufinalu ili finalu gde je ulog mnogo veći kao i Nadalova forma koju on zna da tempira.

Na kraju krajeva žreb nije ni bitan kada je Novak u dobroj formi i kada smo svi uz njega... idemo, brate moj!

bice bolje

pre 8 godina

Jos ovo i ne mora vise, mada realno ko moze da se suprostavi Novaku danas i da ima uspesan rezultat u pobedama, previse je dominantan i ostaje mu da odigra jos koju godinu na maksimumu, mladji igraci barem ovi koji su sada aktuelni ne pokazuju osobine super stara. Tako da ce morati da prodje neko vreme dok se ne pojavi neki veliki igrac, ako se uopste i pojavi.

Neno

pre 8 godina

Nole ce u jednom trenutku prevazici i Federera, a ljudi ce komentarisati da se to dogodilo slucajno, kao do sada. Nema veze, jbs nas, samo ti Nole gazi napred. Federer je lepo rekao, narod ne postuje pobede prve cetvorke. Ocekuje da se one moraju desiti.

Jorgebarabahosa

pre 8 godina

Jedno je ovde sigurno jasno - sigurno je da ce jedan finalista biti Nisikori iz Japana. Najiskrenije se nadam da ce iz druge polovine zreba Nas Nole stici do finala. Nisam najsigurniji da li je Nadal zaista u losoj formi ili se folirao da bi zamazao oci protivnicima. Videcemo. Srecno i napred Nole.

Sumadinac

pre 8 godina

Ovakav zreb je mnogo bolja varijanta za Novaka nego da je na Nadala isao tek u eventualnom finalu.

Mec ce se igrati tek posle 16 h,dakle kada prodje najvisa temperatura koja ne odgovara nikako Novaku.Setitete se proslogodisnjeg finala,pocelo u 14 h,Nole posle prvog seta nije znao gde se nalazi.

Pritisak ce biti znatno manji na Novaku jer je Rafa u velikom problemu ako ovo ne osvoji,pad na listi,tezak zreb na Vimb.i Usa openu.

Dott

pre 8 godina

Novinari su posao dobro obavili ako od onoga koga intervjuisu izvuko ono najgore ili ono najbolje, zavisno od toga za cim im je veci interes, ali prefiks "naj" je pod obavezno.
To Novak svakako i oseti, jer itekako vec ima iskustva s tim i tako novinari nezadovoljni dobijenim odgovorom na svoje favorit pitanje, kroz ostala pretrce i intervju citaocima ne donese bas nista novo. To se upravo desilo i u ovom slucaju i tako mi ostanemo uskraceni te mogucnosti da ustanovimo pravu emociju i kako zapravo stvari stoje zaista.
Ali zato smo mi komentatori tu da izvadimo to kestenje, jer zaista sublimacijom svih komentara ako ih procitamo, mozemo na kraju biti zadovoljni. Ako im je to i bio cilj, onda treba da znaju da su ga i ostvarili.
Prava Novakova recenica za nas je "imao sam ovakvu situaciju i ranije", vidim da mnogi tu cinjenicu prenebegavaju i daju kometare kao da se on po prvi put susrece sa ovakvom situacijom.
Novak oseca da igra najbolji tenis u zivotu, to na terenu ne mora da se vidu u svakom mecu, njegova igra je i stvar taktike i ustede energije, ali pravo njegovo stanje vidi se u finalu svakog turnira, gde su kalkulacije svedene na minimum ili cak potpuno iskljucene. Tokom turnira u Rimu delovao je krajnje neubedljivo, da bi zatim u finalu Rodzera pobedio ubedljivije nego Almagra u prvom kolu.

sasa jokic

pre 8 godina

Pogledajte desnu ruku na slici....ko bi rekao, deluje Nole onako dzigljav, vretenast, ali to je ruka koja razbija protivnika, u bukvalnom smislu.
Ovo je godina Novaka Djokovica definitivno, odvalice ih sve, zivi bili pa uzivali!

teča rasa

pre 8 godina

Novak će teško izaći na kraj sa pritiskom koji oseća, a mislim da su Nadal i Rodžer favoriti jer su u uzlaznoj formi.
Mats Wilander
(koVin, 22. maj 2015 22:10)

Већина ових што ти уделише минусе вероватно нису видели оно у потпису, Матс Виландер. Одличан коментар... шта би он друго могао да каже!

Dr. House

pre 8 godina

Novak je pokazao da ce biti paklen igrac kad je u Montrealu/Torontu pobedio 3. 2. i 1. igraca sveta u top formi U 3 DANA !!! Padali su Rodik, Nadal i Federer jedana za drugim za 48 sati !!!

SADA TREBA DA na isti nacin DOKAZE DA JE VELIKI SAMPION I TO JE TO. Mada ne mora da znaci da ce igrati i protiv Nadala, Mareja i Federera. Na nekom GS ne secam se tacno Federer, Marej i Nadal su bili u istoj strani zreba ( mislim Wimbldon prosle godine), a Nole na drugoj strani sam, i ni jedan nije igrao protiv nekog od druga dva !!! Jesenas na US openu nikog od ove trojce pa ispao u 1/2 finala.

I jos nesto. MNOGE REKORDE SU DRUGI OSTVARIVALI, NOVAKA PREKIDALI U NEKIM SERIJAMA, VREME JE ZA NAPLATU. I za 1/2 RG 2011. i 2013. za finala Wimbldona 2013. i US opena 2012. i 2013. Zakon velikih brojeva.

I NA KRAJU KAD JE NADAL BIO U NAJVECEM NALETU 2013. Novak je bio najblizi pobedi na RG, imao je u dzepu, bas u POLUFINALU. TAKO DA OVE GODINE, eventualni Nadal u 1/4 je samo jedan mec od 7 koje treba dobiti i NISTA VISE. ON JE TAJ KOJI JE GLAVNI SAD.

milos

pre 8 godina

ajde Nole uzmi vise (zasluzeno) taj RG. svi znamo da je Novak najveci protivnik Novaka, kao i da ce kad tad osvojiti ovaj turnir. samo smireno i stalozeno, do potpune kolekcije GS.