Tenis 29

Petak, 22.05.2015.

12:11

Težak žreb za Anu, Jelena bolje prošla

Ana Ivanović igraće sa Jaroslavom Švedovom u prvoj rundi Rolan Garosa, dok će Jelena Janković čekati svoju rivalku iz kvalifikacija.

Težak žreb za Anu, Jelena bolje prošla IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

29 Komentari

Sortiraj po:

MilojePI

pre 8 godina

(Dara Nijagara, 22. maj 2015 21:42)
Nisam siguran da umes da protumacis sta sam napisao.
Jos pre nego da krene rasprava sa njim, ja sam pisao da je moguce da je predala namerno, jer to igracice iz top 20-30 stalno rade i da se nadam da nema povrede vec da je to uradila.
A ono oko cega smo se raspravljali to je jer je on reako da je Jelena predala iz nemoci, za sta teoretske sanse nema, jer kao sto sam juce napisao, gledao sam samo nekoliko gema, bile su potpuno ravnopravne, a vec je Jelena pobedjivala Sloun na tvrdoj podlozi koja Sloun vise odgovara nego sljaka, tako da neko pisanje da je predala iz nemoci nema smisla, e to sam pisao.

Znaci, postoji razlika izmedju glumi povredu, da bi odmorna stigla na GS, ili da se pa ne desi da se stvarno povredi (sto rade sve bolje igracice kad odluce da igraju turnir u nedelji pre GS-a) i glumi povredu jer ce sigurno da izgubi. Ogromna razlika. A ti probaj da citas komentare a onda se pravi pametan.

Zorana

pre 8 godina

Jelena igra protiv Karatanceve ,koja je nedavno pobedila Svedovu.Procitala sam na Aninom zvanicnom sajtu da je za deset godina koliko igra u Parizu izgubila samo jedan mec na terenu Filip Satrije i to u finalu og Enan a dobila 14.Na Suzan Leglenu je dobila cetri meca od odigranih deset,a pet od sest poslednjih poraza i ispadanja je dozivela bas na tom terenu.To znaci da njen uspeh moze zavisiti i od organizatora pod uslovom da ih interesuju te cinjenice

Dara Nijagara

pre 8 godina

@Miloje
"Nadam se da povrede nema..." Pa juče si vređao čoveka koji je napisao da je glumila povredu, vikao si, da se iz Pirota dovde čulo, kako je vrlo povredila stopalo, a sad se nadaš da povrede nema. Kako ovo da nazovemo?

MilojePI

pre 8 godina

Jelenin zreb je po meni laksi, nadam se da povrede nema ili da bar nije strasna, pa da dogura sto dalje, Anu I dalje "proganja" Garsija, ali sad cini mi se prvi put na sljaci ove godine, bice interesantno.
Aleks protiv Putinceve, imaju slican stil igre, sa dosta trčanja, skakanja itd. bice zanimljivo I valjda ce Aleks prekinuti uzasan ritam ove sezone. Bojanu ceka Curenko koja od IW-a ima probleme sa povredama pa cemo videti sta ce biti.
Srecno svim nasim teniserkama!

Vesna

pre 8 godina

Dopao mi se tekst koji je stigao iz Bulonjske šume, ali krenuli su minusi, niko tu ništa nije razumeo. U tekstu vam lepo piše da je Garsija, kojom se vi bavite, za Anu manje važna od nove teniske "odevne" kolekcije, u fudbalskom stilu, koja će milione klinki, što udaraju lopticu, naterati da pazare kod Adidasa a ne kod Najka. Bože, što su nam deca toliko neuka pri čitanju? Zbog Garsije?

Jao

pre 8 godina

Ana moze biti zadovoljna zrebom,jedini je problem ta Garsija,ako ona ispadne ranije,ili Ana nju eventualno pobedi,dalje je cekaju Makarova koja je u uzasnoj formi,Simona Halep,koja je skoro sve meceve protiv top 10 igracica izgubila ove godine,tako da opet veliki deo zavisi od same Ane.Sretno svima nasima na RG!

GO MASA

pre 8 godina

@Nadalina
Nasa Jeca nece ni stici do treceg kola tako da ne moras da se brines oko njenog ovogodisnjeg ucesca na RG i, eventualnog,susreta sa Voznijacki.

Pismo iz Bulonjske šume

pre 8 godina

@Zorana
Realna si, ne znam kako se to tako lako zaključuje da Jelena ima lakši žreb od Ane. Pa nisu dva prva kola bitna, važnije je treće kolo ide na Voznijaki, koja se posle krize vratila u formu i igra ove godine vrlo jako. Švedova odavno nije više relevantna, a i kad je bila jača najbolji joj je plasman 29. mesto, 21. jun 2010, osvojila je u karijeri samo jedan turnir treće kategorije pre osam godina, 2007. godine, a izgubila je ove godine u finalu Bogote od Telijane Pereiro. Eto. Nisam napisao da će Ana dobiti meč, dugo se već "ponaša", ne trenira ali i ne pati od samoće, a nemačke novine bruje ovih dana o "mladencima": Ziddojče zajtng (Suedddeutsche Zeitung), ugledan list, ima naslov - "Švajni, trči za loptom, a ne za Anom"... traži se njegova smena sa mesta kapitena reprezentacije jer duže vreme igra slabo i u Bajernu i u nacioanlnom timu. Nemci besne na Švajnija, mi na Anu. Međutim, dok se mnogi ovde bave Garsijom, Adidas je za Anu napravio opremu u fudbalskom stilu, više nego originalno (nadam se da će je B92 ovde uslikati) i biće dobre prodaje haljina, dresova, "kopački", s jasnim ciljem da se Najk pobedi. Toliko o našim brigama i žrebu, Švedovoj i Garsiji.

Melenci

pre 8 godina

tezak zreb?Ako ne mogu da doguraju bar do treceg kola,o cemu pricamo?Pomirimo se sa cinjenicom da one nisu mladje nego starije pogotovo Jelena.Volela bih da bar jedna od njih zablista,ali ako se to ne desi to mu dodje kao normalno.Samo mi je i zao i krivo sto gube od zaista losijih teniserkitj,svojom krivicom.Jelenu ubise silne rasprave i bes,Anu nesigurnost,pogotovu pri servisu.No kako god one su nase sjajne teniserke.Kamo srece da imamo bar na putu nesto slicno.Bojana i Jovana toliko kaskaju da ce ih vreme pregaziti,Aleksandra je sve pokazala.

Igor

pre 8 godina

U svakom slučaju, ne može biti gore nego na ovogodišnjem Australijan openu kada su sve četiri ispale u prvom kolu. :)

Nepredvidljiv žreb, ali i njihov domet. Ana je jedinu pobedu u četiri meča sa Garsijom ostvarila upravo na Rolan Garosu prošle godine i to vrlo ubedljivu 6-1 6-3, Karolina se ne nosi dobro sa pritiskom domaćeg terena, baš kao ni velika Ameli Morezmo svojevremno, najgori slem joj je bio u Parizu. Švedova je ekstremno opasna protivnica, ta dva četvrtfinala na Garosu 2007. i 2010. dovoljno govore, bez obzira na to što je u lošoj formi, Ana mora biti jako oprezna. Ako nju prođe, mislim da su realne šanse da igra treće ili četvrto kolo, a za dalje ne vredi sada govoriti, otom potom, ako se desi. Jelena, ako je povređena ponovo, svaki meč će biti težak i kada je neko povređen bespredmetno je prognozirati bilo šta. Ima mnogo opasnih kvalifikantkinja koje su već odigrale tri meča i "osetile" teren, dok Jelena izgleda da i ne trenira ovih dana. Putinceva je dobroj formi i mislim da će biti 50-50 protiv Krunićeve. Bojana bi mogla da iznenadi i ponovo eliminiše Garsiju, tipujem da su vrlo pristojne šanse za duel Ana-Bojana u trećem kolu.

Nadalina

pre 8 godina

Ana ima težak žreb jer u prvom kolu igra sa 65. na listi Švedovom koja je nedavno, 2007. godine, igrala četvrtfinale RG, a naša Jeca ima lak žreb jer u trećem kolu ide na Karolinu, koja je peta na listi.

Zorana

pre 8 godina

Nisam bas sigurna da je laksi zreb za Jelenu.U prvom kolu ce igrati protiv kvalifikantkinje i medju njima ima nekoliko protivnica koje su jako nezgodne kao sto je npr Kirstea . Problem je i povreda butnog misica leve (to sam procitala na jednom od" njenih" fejsbuk profila)ma koje tezine bila jer ce protivnice pokusati da to iskoriste kao svoju veliku sansu.U drugom kolu bi igrala protiv Falkoni koju je pre neki dan(pre najnovije povrede) tesko dobila.Trece kolo Woznjaki koja je u uzlaznoj formi ili jedna od dve sa ubitacnim servisima Wandevege ili Gergez. Dalje sledi Erani koja joj je prosle godine dva puta unistila snove u Rimu i Parizu a da ne pricamo tako daleko o Sereni,Azarenki...Sto se tice Ane , Svedova je daleko od nekadasnje forme ali bi mogla da bude teska prepreka ako je posluzi servis.Garsija je enigma. Mozda ce biti pod pritiskom domaceg terena i ako krene lose bice joj u glavi proslogodisnji tezak poraz od Ane upravo na RG,a mozda je ovogodisnjim pobedama stekla samopouzdanje,sve u svemu u tom mecu pobedjuje psihicki jaca teniserka. Halep joj odgovara,a Saraova ima jako tezak zreb do polufinala

Krimhilda

pre 8 godina

@Brunhilda
Pitaš da li neko zna nešto više o povredi naše Jece. Odgovorio sam ti ali nisu teli da objave. A na koju povredu muisliš: na leđa ili na stopalo?

mghc

pre 8 godina

Nista od meca Ana-Garsija, Bojana ce izbaciti Francuskinju a Ana ce se namuciti protiv Svedove. Mislim da Kruniceva gubi od Putinceve jer je potpuno van forme, a Jelena je totalna enigma - ako nije povredjena, moze i do cetvrtfinala.

PSL

pre 8 godina

99,99 sam bila sigurna da će eventualno četvrtfinale biti Novak - Nadal. ALi sve je u Novakovim rukama drugi nek misle kud baš na njega a on nek igra svoju igru. Što se devojaka tiče tu je sve moguće pa je teško reći ko je bolje prošao u prvom kolu. naše devojke i kad su favoriti znaju izgubiti ali isto tako znaju da iznenada. U svakom slučaju svima želim sreću i uskoro će mo videti šta će biti

Nazalost

pre 8 godina

Za Anu bi ovo bio jako dobar zreb da je ona u formi od prosle godine. Ovako, posto ne moze da se sastavi sa reketom jako tezak zreb.

dobri samarićanin

pre 8 godina

Žreb u ženskom tenisu ništa ne znači jer 3/4 nosioca ispadne u prva dva kola. samo je bitno ko vam je protivnica u prva 2 kola. kasnije sve zavisi samo od vas.

Zoki

pre 8 godina

Ana opet na Garsiju u trecem kolu... Ne bih rekao da joj ne odgovara, jednostavno povreda I losa forma Ane tokom ove sezone je isla na ruku Garsije. Vrijeme je da se to promijeni. Azarenka-Serena trece kolo... Nazalost, previse rano ovakav duel...

Pardon,teniserki

pre 8 godina

Molim WTA da prestane vise sa ovom Garsijom.
Gde god Ana igra,uvek joj podmetnu tu Karolinu.
Nije posteno,prema nasoj najboljoj manekenki!

Zoki

pre 8 godina

Ana opet na Garsiju u trecem kolu... Ne bih rekao da joj ne odgovara, jednostavno povreda I losa forma Ane tokom ove sezone je isla na ruku Garsije. Vrijeme je da se to promijeni. Azarenka-Serena trece kolo... Nazalost, previse rano ovakav duel...

Pardon,teniserki

pre 8 godina

Molim WTA da prestane vise sa ovom Garsijom.
Gde god Ana igra,uvek joj podmetnu tu Karolinu.
Nije posteno,prema nasoj najboljoj manekenki!

Nazalost

pre 8 godina

Za Anu bi ovo bio jako dobar zreb da je ona u formi od prosle godine. Ovako, posto ne moze da se sastavi sa reketom jako tezak zreb.

Nadalina

pre 8 godina

Ana ima težak žreb jer u prvom kolu igra sa 65. na listi Švedovom koja je nedavno, 2007. godine, igrala četvrtfinale RG, a naša Jeca ima lak žreb jer u trećem kolu ide na Karolinu, koja je peta na listi.

dobri samarićanin

pre 8 godina

Žreb u ženskom tenisu ništa ne znači jer 3/4 nosioca ispadne u prva dva kola. samo je bitno ko vam je protivnica u prva 2 kola. kasnije sve zavisi samo od vas.

Melenci

pre 8 godina

tezak zreb?Ako ne mogu da doguraju bar do treceg kola,o cemu pricamo?Pomirimo se sa cinjenicom da one nisu mladje nego starije pogotovo Jelena.Volela bih da bar jedna od njih zablista,ali ako se to ne desi to mu dodje kao normalno.Samo mi je i zao i krivo sto gube od zaista losijih teniserkitj,svojom krivicom.Jelenu ubise silne rasprave i bes,Anu nesigurnost,pogotovu pri servisu.No kako god one su nase sjajne teniserke.Kamo srece da imamo bar na putu nesto slicno.Bojana i Jovana toliko kaskaju da ce ih vreme pregaziti,Aleksandra je sve pokazala.

mghc

pre 8 godina

Nista od meca Ana-Garsija, Bojana ce izbaciti Francuskinju a Ana ce se namuciti protiv Svedove. Mislim da Kruniceva gubi od Putinceve jer je potpuno van forme, a Jelena je totalna enigma - ako nije povredjena, moze i do cetvrtfinala.

Jao

pre 8 godina

Ana moze biti zadovoljna zrebom,jedini je problem ta Garsija,ako ona ispadne ranije,ili Ana nju eventualno pobedi,dalje je cekaju Makarova koja je u uzasnoj formi,Simona Halep,koja je skoro sve meceve protiv top 10 igracica izgubila ove godine,tako da opet veliki deo zavisi od same Ane.Sretno svima nasima na RG!

Igor

pre 8 godina

U svakom slučaju, ne može biti gore nego na ovogodišnjem Australijan openu kada su sve četiri ispale u prvom kolu. :)

Nepredvidljiv žreb, ali i njihov domet. Ana je jedinu pobedu u četiri meča sa Garsijom ostvarila upravo na Rolan Garosu prošle godine i to vrlo ubedljivu 6-1 6-3, Karolina se ne nosi dobro sa pritiskom domaćeg terena, baš kao ni velika Ameli Morezmo svojevremno, najgori slem joj je bio u Parizu. Švedova je ekstremno opasna protivnica, ta dva četvrtfinala na Garosu 2007. i 2010. dovoljno govore, bez obzira na to što je u lošoj formi, Ana mora biti jako oprezna. Ako nju prođe, mislim da su realne šanse da igra treće ili četvrto kolo, a za dalje ne vredi sada govoriti, otom potom, ako se desi. Jelena, ako je povređena ponovo, svaki meč će biti težak i kada je neko povređen bespredmetno je prognozirati bilo šta. Ima mnogo opasnih kvalifikantkinja koje su već odigrale tri meča i "osetile" teren, dok Jelena izgleda da i ne trenira ovih dana. Putinceva je dobroj formi i mislim da će biti 50-50 protiv Krunićeve. Bojana bi mogla da iznenadi i ponovo eliminiše Garsiju, tipujem da su vrlo pristojne šanse za duel Ana-Bojana u trećem kolu.

GO MASA

pre 8 godina

@Nadalina
Nasa Jeca nece ni stici do treceg kola tako da ne moras da se brines oko njenog ovogodisnjeg ucesca na RG i, eventualnog,susreta sa Voznijacki.

Pismo iz Bulonjske šume

pre 8 godina

@Zorana
Realna si, ne znam kako se to tako lako zaključuje da Jelena ima lakši žreb od Ane. Pa nisu dva prva kola bitna, važnije je treće kolo ide na Voznijaki, koja se posle krize vratila u formu i igra ove godine vrlo jako. Švedova odavno nije više relevantna, a i kad je bila jača najbolji joj je plasman 29. mesto, 21. jun 2010, osvojila je u karijeri samo jedan turnir treće kategorije pre osam godina, 2007. godine, a izgubila je ove godine u finalu Bogote od Telijane Pereiro. Eto. Nisam napisao da će Ana dobiti meč, dugo se već "ponaša", ne trenira ali i ne pati od samoće, a nemačke novine bruje ovih dana o "mladencima": Ziddojče zajtng (Suedddeutsche Zeitung), ugledan list, ima naslov - "Švajni, trči za loptom, a ne za Anom"... traži se njegova smena sa mesta kapitena reprezentacije jer duže vreme igra slabo i u Bajernu i u nacioanlnom timu. Nemci besne na Švajnija, mi na Anu. Međutim, dok se mnogi ovde bave Garsijom, Adidas je za Anu napravio opremu u fudbalskom stilu, više nego originalno (nadam se da će je B92 ovde uslikati) i biće dobre prodaje haljina, dresova, "kopački", s jasnim ciljem da se Najk pobedi. Toliko o našim brigama i žrebu, Švedovoj i Garsiji.

PSL

pre 8 godina

99,99 sam bila sigurna da će eventualno četvrtfinale biti Novak - Nadal. ALi sve je u Novakovim rukama drugi nek misle kud baš na njega a on nek igra svoju igru. Što se devojaka tiče tu je sve moguće pa je teško reći ko je bolje prošao u prvom kolu. naše devojke i kad su favoriti znaju izgubiti ali isto tako znaju da iznenada. U svakom slučaju svima želim sreću i uskoro će mo videti šta će biti

Zorana

pre 8 godina

Nisam bas sigurna da je laksi zreb za Jelenu.U prvom kolu ce igrati protiv kvalifikantkinje i medju njima ima nekoliko protivnica koje su jako nezgodne kao sto je npr Kirstea . Problem je i povreda butnog misica leve (to sam procitala na jednom od" njenih" fejsbuk profila)ma koje tezine bila jer ce protivnice pokusati da to iskoriste kao svoju veliku sansu.U drugom kolu bi igrala protiv Falkoni koju je pre neki dan(pre najnovije povrede) tesko dobila.Trece kolo Woznjaki koja je u uzlaznoj formi ili jedna od dve sa ubitacnim servisima Wandevege ili Gergez. Dalje sledi Erani koja joj je prosle godine dva puta unistila snove u Rimu i Parizu a da ne pricamo tako daleko o Sereni,Azarenki...Sto se tice Ane , Svedova je daleko od nekadasnje forme ali bi mogla da bude teska prepreka ako je posluzi servis.Garsija je enigma. Mozda ce biti pod pritiskom domaceg terena i ako krene lose bice joj u glavi proslogodisnji tezak poraz od Ane upravo na RG,a mozda je ovogodisnjim pobedama stekla samopouzdanje,sve u svemu u tom mecu pobedjuje psihicki jaca teniserka. Halep joj odgovara,a Saraova ima jako tezak zreb do polufinala

MilojePI

pre 8 godina

Jelenin zreb je po meni laksi, nadam se da povrede nema ili da bar nije strasna, pa da dogura sto dalje, Anu I dalje "proganja" Garsija, ali sad cini mi se prvi put na sljaci ove godine, bice interesantno.
Aleks protiv Putinceve, imaju slican stil igre, sa dosta trčanja, skakanja itd. bice zanimljivo I valjda ce Aleks prekinuti uzasan ritam ove sezone. Bojanu ceka Curenko koja od IW-a ima probleme sa povredama pa cemo videti sta ce biti.
Srecno svim nasim teniserkama!

Vesna

pre 8 godina

Dopao mi se tekst koji je stigao iz Bulonjske šume, ali krenuli su minusi, niko tu ništa nije razumeo. U tekstu vam lepo piše da je Garsija, kojom se vi bavite, za Anu manje važna od nove teniske "odevne" kolekcije, u fudbalskom stilu, koja će milione klinki, što udaraju lopticu, naterati da pazare kod Adidasa a ne kod Najka. Bože, što su nam deca toliko neuka pri čitanju? Zbog Garsije?

Krimhilda

pre 8 godina

@Brunhilda
Pitaš da li neko zna nešto više o povredi naše Jece. Odgovorio sam ti ali nisu teli da objave. A na koju povredu muisliš: na leđa ili na stopalo?

Zorana

pre 8 godina

Jelena igra protiv Karatanceve ,koja je nedavno pobedila Svedovu.Procitala sam na Aninom zvanicnom sajtu da je za deset godina koliko igra u Parizu izgubila samo jedan mec na terenu Filip Satrije i to u finalu og Enan a dobila 14.Na Suzan Leglenu je dobila cetri meca od odigranih deset,a pet od sest poslednjih poraza i ispadanja je dozivela bas na tom terenu.To znaci da njen uspeh moze zavisiti i od organizatora pod uslovom da ih interesuju te cinjenice

Dara Nijagara

pre 8 godina

@Miloje
"Nadam se da povrede nema..." Pa juče si vređao čoveka koji je napisao da je glumila povredu, vikao si, da se iz Pirota dovde čulo, kako je vrlo povredila stopalo, a sad se nadaš da povrede nema. Kako ovo da nazovemo?

MilojePI

pre 8 godina

(Dara Nijagara, 22. maj 2015 21:42)
Nisam siguran da umes da protumacis sta sam napisao.
Jos pre nego da krene rasprava sa njim, ja sam pisao da je moguce da je predala namerno, jer to igracice iz top 20-30 stalno rade i da se nadam da nema povrede vec da je to uradila.
A ono oko cega smo se raspravljali to je jer je on reako da je Jelena predala iz nemoci, za sta teoretske sanse nema, jer kao sto sam juce napisao, gledao sam samo nekoliko gema, bile su potpuno ravnopravne, a vec je Jelena pobedjivala Sloun na tvrdoj podlozi koja Sloun vise odgovara nego sljaka, tako da neko pisanje da je predala iz nemoci nema smisla, e to sam pisao.

Znaci, postoji razlika izmedju glumi povredu, da bi odmorna stigla na GS, ili da se pa ne desi da se stvarno povredi (sto rade sve bolje igracice kad odluce da igraju turnir u nedelji pre GS-a) i glumi povredu jer ce sigurno da izgubi. Ogromna razlika. A ti probaj da citas komentare a onda se pravi pametan.

Pardon,teniserki

pre 8 godina

Molim WTA da prestane vise sa ovom Garsijom.
Gde god Ana igra,uvek joj podmetnu tu Karolinu.
Nije posteno,prema nasoj najboljoj manekenki!

GO MASA

pre 8 godina

@Nadalina
Nasa Jeca nece ni stici do treceg kola tako da ne moras da se brines oko njenog ovogodisnjeg ucesca na RG i, eventualnog,susreta sa Voznijacki.

Vesna

pre 8 godina

Dopao mi se tekst koji je stigao iz Bulonjske šume, ali krenuli su minusi, niko tu ništa nije razumeo. U tekstu vam lepo piše da je Garsija, kojom se vi bavite, za Anu manje važna od nove teniske "odevne" kolekcije, u fudbalskom stilu, koja će milione klinki, što udaraju lopticu, naterati da pazare kod Adidasa a ne kod Najka. Bože, što su nam deca toliko neuka pri čitanju? Zbog Garsije?

PSL

pre 8 godina

99,99 sam bila sigurna da će eventualno četvrtfinale biti Novak - Nadal. ALi sve je u Novakovim rukama drugi nek misle kud baš na njega a on nek igra svoju igru. Što se devojaka tiče tu je sve moguće pa je teško reći ko je bolje prošao u prvom kolu. naše devojke i kad su favoriti znaju izgubiti ali isto tako znaju da iznenada. U svakom slučaju svima želim sreću i uskoro će mo videti šta će biti

mghc

pre 8 godina

Nista od meca Ana-Garsija, Bojana ce izbaciti Francuskinju a Ana ce se namuciti protiv Svedove. Mislim da Kruniceva gubi od Putinceve jer je potpuno van forme, a Jelena je totalna enigma - ako nije povredjena, moze i do cetvrtfinala.

Nadalina

pre 8 godina

Ana ima težak žreb jer u prvom kolu igra sa 65. na listi Švedovom koja je nedavno, 2007. godine, igrala četvrtfinale RG, a naša Jeca ima lak žreb jer u trećem kolu ide na Karolinu, koja je peta na listi.

Nazalost

pre 8 godina

Za Anu bi ovo bio jako dobar zreb da je ona u formi od prosle godine. Ovako, posto ne moze da se sastavi sa reketom jako tezak zreb.

Pismo iz Bulonjske šume

pre 8 godina

@Zorana
Realna si, ne znam kako se to tako lako zaključuje da Jelena ima lakši žreb od Ane. Pa nisu dva prva kola bitna, važnije je treće kolo ide na Voznijaki, koja se posle krize vratila u formu i igra ove godine vrlo jako. Švedova odavno nije više relevantna, a i kad je bila jača najbolji joj je plasman 29. mesto, 21. jun 2010, osvojila je u karijeri samo jedan turnir treće kategorije pre osam godina, 2007. godine, a izgubila je ove godine u finalu Bogote od Telijane Pereiro. Eto. Nisam napisao da će Ana dobiti meč, dugo se već "ponaša", ne trenira ali i ne pati od samoće, a nemačke novine bruje ovih dana o "mladencima": Ziddojče zajtng (Suedddeutsche Zeitung), ugledan list, ima naslov - "Švajni, trči za loptom, a ne za Anom"... traži se njegova smena sa mesta kapitena reprezentacije jer duže vreme igra slabo i u Bajernu i u nacioanlnom timu. Nemci besne na Švajnija, mi na Anu. Međutim, dok se mnogi ovde bave Garsijom, Adidas je za Anu napravio opremu u fudbalskom stilu, više nego originalno (nadam se da će je B92 ovde uslikati) i biće dobre prodaje haljina, dresova, "kopački", s jasnim ciljem da se Najk pobedi. Toliko o našim brigama i žrebu, Švedovoj i Garsiji.

Dara Nijagara

pre 8 godina

@Miloje
"Nadam se da povrede nema..." Pa juče si vređao čoveka koji je napisao da je glumila povredu, vikao si, da se iz Pirota dovde čulo, kako je vrlo povredila stopalo, a sad se nadaš da povrede nema. Kako ovo da nazovemo?

Zoki

pre 8 godina

Ana opet na Garsiju u trecem kolu... Ne bih rekao da joj ne odgovara, jednostavno povreda I losa forma Ane tokom ove sezone je isla na ruku Garsije. Vrijeme je da se to promijeni. Azarenka-Serena trece kolo... Nazalost, previse rano ovakav duel...

dobri samarićanin

pre 8 godina

Žreb u ženskom tenisu ništa ne znači jer 3/4 nosioca ispadne u prva dva kola. samo je bitno ko vam je protivnica u prva 2 kola. kasnije sve zavisi samo od vas.

Krimhilda

pre 8 godina

@Brunhilda
Pitaš da li neko zna nešto više o povredi naše Jece. Odgovorio sam ti ali nisu teli da objave. A na koju povredu muisliš: na leđa ili na stopalo?

Jao

pre 8 godina

Ana moze biti zadovoljna zrebom,jedini je problem ta Garsija,ako ona ispadne ranije,ili Ana nju eventualno pobedi,dalje je cekaju Makarova koja je u uzasnoj formi,Simona Halep,koja je skoro sve meceve protiv top 10 igracica izgubila ove godine,tako da opet veliki deo zavisi od same Ane.Sretno svima nasima na RG!

Zorana

pre 8 godina

Jelena igra protiv Karatanceve ,koja je nedavno pobedila Svedovu.Procitala sam na Aninom zvanicnom sajtu da je za deset godina koliko igra u Parizu izgubila samo jedan mec na terenu Filip Satrije i to u finalu og Enan a dobila 14.Na Suzan Leglenu je dobila cetri meca od odigranih deset,a pet od sest poslednjih poraza i ispadanja je dozivela bas na tom terenu.To znaci da njen uspeh moze zavisiti i od organizatora pod uslovom da ih interesuju te cinjenice

Melenci

pre 8 godina

tezak zreb?Ako ne mogu da doguraju bar do treceg kola,o cemu pricamo?Pomirimo se sa cinjenicom da one nisu mladje nego starije pogotovo Jelena.Volela bih da bar jedna od njih zablista,ali ako se to ne desi to mu dodje kao normalno.Samo mi je i zao i krivo sto gube od zaista losijih teniserkitj,svojom krivicom.Jelenu ubise silne rasprave i bes,Anu nesigurnost,pogotovu pri servisu.No kako god one su nase sjajne teniserke.Kamo srece da imamo bar na putu nesto slicno.Bojana i Jovana toliko kaskaju da ce ih vreme pregaziti,Aleksandra je sve pokazala.

Igor

pre 8 godina

U svakom slučaju, ne može biti gore nego na ovogodišnjem Australijan openu kada su sve četiri ispale u prvom kolu. :)

Nepredvidljiv žreb, ali i njihov domet. Ana je jedinu pobedu u četiri meča sa Garsijom ostvarila upravo na Rolan Garosu prošle godine i to vrlo ubedljivu 6-1 6-3, Karolina se ne nosi dobro sa pritiskom domaćeg terena, baš kao ni velika Ameli Morezmo svojevremno, najgori slem joj je bio u Parizu. Švedova je ekstremno opasna protivnica, ta dva četvrtfinala na Garosu 2007. i 2010. dovoljno govore, bez obzira na to što je u lošoj formi, Ana mora biti jako oprezna. Ako nju prođe, mislim da su realne šanse da igra treće ili četvrto kolo, a za dalje ne vredi sada govoriti, otom potom, ako se desi. Jelena, ako je povređena ponovo, svaki meč će biti težak i kada je neko povređen bespredmetno je prognozirati bilo šta. Ima mnogo opasnih kvalifikantkinja koje su već odigrale tri meča i "osetile" teren, dok Jelena izgleda da i ne trenira ovih dana. Putinceva je dobroj formi i mislim da će biti 50-50 protiv Krunićeve. Bojana bi mogla da iznenadi i ponovo eliminiše Garsiju, tipujem da su vrlo pristojne šanse za duel Ana-Bojana u trećem kolu.

MilojePI

pre 8 godina

Jelenin zreb je po meni laksi, nadam se da povrede nema ili da bar nije strasna, pa da dogura sto dalje, Anu I dalje "proganja" Garsija, ali sad cini mi se prvi put na sljaci ove godine, bice interesantno.
Aleks protiv Putinceve, imaju slican stil igre, sa dosta trčanja, skakanja itd. bice zanimljivo I valjda ce Aleks prekinuti uzasan ritam ove sezone. Bojanu ceka Curenko koja od IW-a ima probleme sa povredama pa cemo videti sta ce biti.
Srecno svim nasim teniserkama!

Zorana

pre 8 godina

Nisam bas sigurna da je laksi zreb za Jelenu.U prvom kolu ce igrati protiv kvalifikantkinje i medju njima ima nekoliko protivnica koje su jako nezgodne kao sto je npr Kirstea . Problem je i povreda butnog misica leve (to sam procitala na jednom od" njenih" fejsbuk profila)ma koje tezine bila jer ce protivnice pokusati da to iskoriste kao svoju veliku sansu.U drugom kolu bi igrala protiv Falkoni koju je pre neki dan(pre najnovije povrede) tesko dobila.Trece kolo Woznjaki koja je u uzlaznoj formi ili jedna od dve sa ubitacnim servisima Wandevege ili Gergez. Dalje sledi Erani koja joj je prosle godine dva puta unistila snove u Rimu i Parizu a da ne pricamo tako daleko o Sereni,Azarenki...Sto se tice Ane , Svedova je daleko od nekadasnje forme ali bi mogla da bude teska prepreka ako je posluzi servis.Garsija je enigma. Mozda ce biti pod pritiskom domaceg terena i ako krene lose bice joj u glavi proslogodisnji tezak poraz od Ane upravo na RG,a mozda je ovogodisnjim pobedama stekla samopouzdanje,sve u svemu u tom mecu pobedjuje psihicki jaca teniserka. Halep joj odgovara,a Saraova ima jako tezak zreb do polufinala

MilojePI

pre 8 godina

(Dara Nijagara, 22. maj 2015 21:42)
Nisam siguran da umes da protumacis sta sam napisao.
Jos pre nego da krene rasprava sa njim, ja sam pisao da je moguce da je predala namerno, jer to igracice iz top 20-30 stalno rade i da se nadam da nema povrede vec da je to uradila.
A ono oko cega smo se raspravljali to je jer je on reako da je Jelena predala iz nemoci, za sta teoretske sanse nema, jer kao sto sam juce napisao, gledao sam samo nekoliko gema, bile su potpuno ravnopravne, a vec je Jelena pobedjivala Sloun na tvrdoj podlozi koja Sloun vise odgovara nego sljaka, tako da neko pisanje da je predala iz nemoci nema smisla, e to sam pisao.

Znaci, postoji razlika izmedju glumi povredu, da bi odmorna stigla na GS, ili da se pa ne desi da se stvarno povredi (sto rade sve bolje igracice kad odluce da igraju turnir u nedelji pre GS-a) i glumi povredu jer ce sigurno da izgubi. Ogromna razlika. A ti probaj da citas komentare a onda se pravi pametan.