Košarka 103

Nedelja, 03.05.2015.

07:45

NBA: Kris Pol izbacio šampiona!

Košarkaši Los Anđeles Klipersa plasirali su se u polufinale zapadne konferencije pobedivši u sedmoj utakmici šampiona San Antonio sa 111:109.

NBA: Kris Pol izbacio šampiona! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

103 Komentari

Sortiraj po:

bus plus kontrolor

pre 8 godina

Ovaj Greg Popovic nema pojma.Djinobili i Dankan su matorci i krecu se kao dede.Jedino Toni Parker i Tijago Spliter nesto vrede.E da i Irving.Na mesto trenera dovesti onog sto je nedavno napustio Oklahomu posle 8 godina.I na leto trejdovati Mark Gasola,Cendlera i Hardena.Ili bar jednog od njih.
Ako se ne budemo pojacavali raspascemo se kao Sakramento Kingsi.

Dr.J

pre 8 godina

San Antonio je ekipa koja mora u svakom mecu da ima raspolozenog rezervistu koji ce ubaciti 20p kad se protivnicka prva postava odmara.Tu oni prave razliku.Poput Spanaca kad su Rodrigez i Fernandez ulazili sa klupe i unosili energiju i na taj nacin nisu dozvoljavali protivnicima da se na tren opuste.Njima je zadnjih godina klupa donosila prsten Ne Dankan,Lenard vec iskljucivo klupa.D.Green je bio prosle i predprosle godine najvazniji igrac Spursa.Ove godine ga nije bilo,kao ni Splitera i eto kraha SAS.Svi imaju svoje uloge koje moraju odigrati,a Green,Spliter,Ginobili su pobdacili.
Sa druge strane Clippersi su sveukupno gledano igrali katastrofalnu odbranu u ovoj seriji.Oni su SAS dobili trcanjem i napadom koji je bio odlican, iako je Rivers imao tanku klupu, mnoge ogranicene kosarkase ipak je uspeo da pobedi bolju ekipu.
Odavno cekam da neko u NBA pocne igrati jaku odbranu, ali imam jos dugo da se nacekam.Bilo bi zanimljivo videti Spurse protiv neke snazne defanzivne ekipe.Kako bi tad taj brzi protok lopte izgledao.Da su Clippersi igrali odbranu ovo bi bilo davno gotovo.
Protiv Houstona bice problema.Najveca dva problema zvace se Harden i C.Brewer.Bice zanimljiv duel pod kosem Jordana i Howarda.Slicni po mentalitetima,znanju,snazi,drvenim rukama.Howard iako spretniji nece biti neka prevaga Houstonu.

Bojan

pre 8 godina

(Miki27, 3. maj 2015 09:48)
pa SAS i dominira ligom godinama bez obzira sto nikada nije odbranila titulu. Svi ce se sloziti da je Boston dominirao 80ih a isto nikada nije odbranio titulu, jednostavno, nekad se ne sloze sve kockice. 2003-07 su godine koje su apsolutno obelezili spursi i vrlo lako se moglo desiti da su mogli otici kuci sa svih 5 titula, ali su otisli sa 3, sto je i dalje izuzetan ucinak, jer ne racunajuci Raselove Seltikse nijedna ekipa nije uspela da u 5 godina uzme vise od 3 titule.
Da li je lakse ili teze odbraniti ili uzeti titulu, nije uvek lako odgovoriti i nije nuzno tako kako se igraci osecaju sa time. Da bi odbranio titulu potrebno je da nakon sto ti se jednom sve poklopilo da prodjes celu sezonu i plejof bez povreda, bez svadja saigraca, razmirica, da se to desi jos jednom. Buduci da je zahtev veci, verovatnoca jeste manja i samim tim je kao teze. Medjutim ako se to desi, da ne niknu nikakvi novi problemi u ekipi, nema razloga zasto bi bilo teze odbraniti titulu. Cak, Bulsi 92. i Lejkersi 2001. su lakse odbranili titulu nego sto su do nje dosli prvi put.
Spursi su prosli tri sezone bez vecih problema sa povredama i ove sezone su neke stvari legle u negativnu stranu, stoga nije cudan losiji rezultat.
Msm, ja sam navijao za Spurse i zeleo sam da ih vidim opetu velikom finalu protiv Lebrona, ali sta je tu je. Klipersi su ipak zasluzili da prodju, ali SAS nije za omalovazavanje

Bojan

pre 8 godina

(paspalj chandler, 3. maj 2015 13:25)
Green je sve vreme bio pored Paula, ne vidim gde ga je prosao, a prostor za sut je Paul stvorio odgurujuci ga laktom. Ja za Paula smatram da je sjajan igrac, ali neke tako prljavosti ne volim. I nije mu to prvo odgurivanje koje mu nije svirano u finishu, niti je samo njemu gledano kroz prste za takve stvari. Logika je, nece mi svirati ovako nesto u ovom trenutku, i tacno, verovatno i ja da sam sudija ne bih svirao, ali svejedno nije fer prema suparnickoj ekipi.

dalje, zao mi je sto su Spursi ispali i sve mislim da im je najveci propust poraz u poslednjem kolu od Pelikana u ligaskom delu, da su to dobili poceli bi plejof sa druge pozicije, ovako su u prvom kolu dobili ekipu koja im najmanje odgovara i to u gostima. Mogu reci samo steta sto su ispali, ali dobro, sta je tu je. Kliperse ne volim i nadam se da ce ih hjuston dobiti a u finalu da ce biti CLE-GSW.

egil vangen

pre 8 godina

Svi ovi što prozivaju Popoviča zbog hack a Jordan taktike, podmuklosti i slično neka se sete 6. utakmice finala protiv Majamija pre 2 sezone kada nije pravljen faul na 5 sekundi do kraja pri vodjstvu SA 3 razlike i vodjstvu u seriji 3:2... Inače, Djinobili je zreo za penziju, odigrao je loše čitavu seriju posebno u odbrani gde je delovao potpuno dekocentrisano i sporo a Dankan može opušteno još 2 sezone da odigra sa manjom minutažom. Nadam se da će ga zameniti Oldridž kako se već priča. A umesto Djinobilija voleo bih da vidim Džimija Batlera. Njih dvojica bi se sjajno uklopili u ekipu.

Extream

pre 8 godina

Svaka cast Clippersima na prolazu. Imali su mnogo toga da dokazu u PO (pre svega Paul), ali su uspeli... Ovu seriju je SA izgubio zbog lose forme Parkera a posebno Manua... Ginobili neprepoznatljiv u celoj seriji, sto je i glavni razlog zasto su ispali. Sa druge strane odlicni Griffin i posebno Redick, uz maestralnog Paula. Bice zanimljivo sada HOU-LAC...
I ono sto mi nije jasno ovde cemu toliko pljuvanje SAS? Ruzna, dekadenta kosarka i tome slicno su pridevi koji su korisceni da se opise njihova igra... Pa da li vi gledate kosarku ili vam je vrhunac ove igre takmicenje u zakucavanjima? Ako jeste imate All Star jednom godisnje pa uzivajte u tome sto volite, ali reci za igru jednog SAS da je dekadentna je stvarno diletantno. Ko prati kosarku duze od ove sezone setice se proslogodisnje serije protiv MIA, gde su tom "dekadentnom" kosarkom brzog protoka lopte unistili atletsku ekipu koja je sve mlela na konto tih fizikalija. Verovatno je za njih i najbolji igrac u istoriji LBJ, covek koji osim fantasticne atletike ne poseduje kosarkaski smek... Onaj isti koji je proslavio Jordana, Magica, Wilta i ostale velikane ove igre. Da ne bude da sam hater, nisam fan LBJ, ali cenim koliko sebe daje na utakmicama i ne sumnjam da ce biti jedan od najboljih koji je ikada igrao ovu igru, ali ce za mene uvek biti igrac koji nije imao taj kosarkaski smek...
P.S. Za sve mladje koje prate kosarku od skoro imate na YouTubu najbolje poteze Magica, pa vidite sta je taj smek o kome pricam... :)

Andrija

pre 8 godina

Pre svega ocu da kazem da navijam za hjuston i cikago,a drugo vi izvestaceni navijaci sas sad mozete samo da se***e o Kavsima da ce da pukno,samk zato sto tamo igra LBJ!Niko ama bas niko nije navijao za sas ou periodu od 2000 pa do 2013 od vas sto se kunete od tad pa do danas u njih.Nastali ste iz mrznje prema uspehu jednog sportiste iz vama licnih razloga!Dakle iako ga nesto ne gotivim lbj je najbolji kosarkas na planeti i naravno uspeh bode u oci ljudima sto je ovde evidentno kod likova kao sto su memphis,pretaczv i pogotovo fox koji je tipicna neznalica i iskompleksirana osoba koja nije u stanju da prati ovakvu prelepu igru ispod obruceva.I da Jeremija ,iako malo preteruje ponekad je totalno objektivan komentator i ne razumem kritike(tolike) na njegov racun.
P.S.Omiljeni igraci su mi Harden i Rouz,i kao simaptizer bulsa i Rouza smatram da klivlend dobija bulse u 6 tekmi.Pozdrav svim ljubiteljima NBA-a!

!!!!!

pre 8 godina

pljujete SAS da oni unistavaju NBA,oni ljudi ulepsavaju igru,prosle sezone im niko nije mogao prici,ni jedan atletski dominantan tim nije ih mogao dobiti,oni su legende i malo postovanja,ovo je verovatno poslednja sezona dankana i ginobilija,i zao mi je sto se ovako zavrsila :(

paspalj chandler

pre 8 godina

Neverovatno mi je da zadnji napad Green cuva Paula,Paul bez jedne noge ga prolazi bez imalo muke,jeste srecan sut ali je zasluzio,ukoliko se oporavi moze voditi Clipperse do finala zapada.Spursi su jednom nesrecno izgubili titulu,mozete da pricate o nekim krizama koliko hocete ali povrede su sastavni deo igre,ukoliko GSW osvoji titulu da li cete pricati da je to zbog povrede Duranta ili cete skinuti kapu?5 titula se ne osvaja slucajno.Nadam se da ce Timmy odigrati jos sezonu,Manu lagano u penziju.

riverdale

pre 8 godina

klipersi pokazali jutros kao i kroz celu seriju da su daleko kvalitetniji tim od ljigavih mamuza i zasluzeno idu u polufinale,parker i dankan i diao odigrali maestralno,gde nestade vas mvp kavai,obican prosek i igrac zadatka...ajde realno recite kako mozete da navijate za san antonio,ekipu koja je srecno prolazila sve ove godine,ekipu koja je titule osvajala koristivsi povrede igraca drugih ekipai i dva puta u najvecoj krizi nba,svaka cast dankanu,ali ja vise ne mogu da gledam njegov pogubljen i vecito zacudjen pogled

ravik

pre 8 godina

Polovicu Krise,Negotin ti klice!!!Dzordan malo podbacio sinoc,ostali odigrali sampionski,igrac odluke veliki Met Barns,sad se na miru moze gledati pravi Nba.

vlada

pre 8 godina

LAC je zasluženo pobedio, mada sam stvarno očekivao da će matorci proći dalje jer su realno ozbiljnija okipa od ovog LAC koji će ipak biti topovsko meso za Rockitse.

Sudjenje je pred kraj bilo krajnje diskutabilno u najmanju ruku, ali neumanjuje pobedu i ludu sreću koju je paul imao da pogodi ovaj zadnji šut. Manje više ceo meč je Paul igrao sa povredom što se jasno i videlo, čak i u mehanici šuta, ali ga je da prostite s**lo samo tako!
SAS se celu utakmicu mučioo za svaki svoj koš, dok je sa druge strane LAC mnogo lakše dolazio do koševa i generalno pozicije za šut, jedino što LAC nije pogadjao neke otvorene šuteve i pred kraj dozvolio SAS mnogo ofanzivnih skokovo. Izvukao ih je Redick sa dve trojke i on je bio čovek koji je prelomio utakmicu!

petarlfc

pre 8 godina

E bas mi je drago sto su ispale mamuze! I sledeci put odigrajte mlako u poslednjoj utakmici regularnog dela pa pokvarite Oklahomi playoff i spadnite sa drugog na sesto mesto! Umesto lepo da su zapeli i protiv pelikana pa da idu na dalas i prodju lagano! Inace sam navijac Oklahome i zato mi je drago!

Aki

pre 8 godina

Čitam komentare i jasno se vidi dva profila ljudi oni koji navijaju za Spurse medju kojima sam i ja i oni koji navijaju za Lebrona bez obzira u kojem timu igrao a rezervna varijanta su im Klipersi,mi smo navijaci Spursa izvisili sada je red na vas nema nista od Klivlenda ove sezone gotovo sada je jasno da Warriorsi ako ne budu imali povreda uzimaju prsten.

laki

pre 8 godina

@Bulls nation
Kad kazes: navijas za coveka kome su potrebne superzvezde da bi bio konkurentan za prsten- mislis na Dzordana koji je igrao sa Pipenom i Rodmanom? A trenirao ga Fil Dzekson? A tu su bili Kukoc,Horas Grant,Ron Harper,Stiv Ker,Pakston?

nba fan

pre 8 godina

Izjava trenera klipersa Riversa na kraju : "Prilazi mi dankan tri minuta pre kraja i kaze : "Ovo je prva runda, je l tako?!" :)"
Kakve su to velicine, sale se i bodre jedni druge cak i na kraju gde je ulog toliko veliki.
Takodje izjava Riversa koji je rekao da je postao bolji covek nakon ove serije, i izneo interesantno zapazanje da tokom cele serije koja je bila neverovatno neizvesna i borbena, nije dosudjena nijedna namerna ili nesportska licna greska (sto je cudo pogotovo za ekipu klipersa).

Ozbiljni dzentlmeni i sportisti u obe ekipe, i dokazuju da Nba nije samo skakanje i kucanje talentovanih atleta vec i mesto gde je sportsko ponasanje iznad svega...

RASID

pre 8 godina

Navijao sam u ovoj seriji za SAS ali zasluzena pobeda Klipersa nakon sedam utakmica ne moze biti drugcije nego zasluzeno,sinoc je i Parker igrao dobro u napadu ali opet kazem da spoljni igraci SAS su odigrali losu odbranu tokom cele serije jednostavno ih Pol razbijo fizicki je jednostavno spremniji od svojih cuvara isto kao i Grifin od Diawa radio je sto je hteo,videcemo dali ce Duncan ostati da igra ili je ovo kraj SAS kakvih znamo.

CJ

pre 8 godina

Verovatno znate ali podatak za one koji ne znaju...ovogodišnje finale će biti prvo posle 1998 a da u njemu ne igra trojka San Antonio, LA Lejkersi,Majami.

Novosadjanin.

pre 8 godina

Potez Djinobilija na kraju...No comment. To je fora sa njim, prljavi argentinac, nikada nisam mogao da ga svarim, i bio sam u pravu. Uvek je delovao pokvareno. Ne razumem zasto mu je trebalo ovo u 45. god zivota.

bastion

pre 8 godina

Gde su sada Memfis,Fox i petraczv i ostali? Jeste li rekli videcemo u plejofu kad SAS pocne da gazi, jeste li prozivali druge da su smesni, a predstavili sebe kao velike poznavaoce kosarke, nazivali LAC cirkus ekipom?
Aj se sad zavucite u misju rupu i navijajte samo da ne osvoji Lebron, nista vam drugo ne preostaje,a mi da odmorimo od prepotentnih i smornih navijaca SAS kvazi-poznavaoca kosarke

joe

pre 8 godina

Do 15 do 5 je trajalo, ali je vredelo. Kris Pol odigrao utakmicu ravnu Jordan-u i Magic-u svojevremeno, 29 poena pod povredom od koje je bio dosta ogranicen i u kretanju copao po terenu na momente i propustio pola prvog poluvremena opet uspeo da postigne 29 i vodi ekipu u napadu i odbrani i naravno kos u zadnjoj sekundi za pobedu. Iako mi je zao zbog San Antonia bila bi jos vece steta da su posle ovakve partije i pozrtvovanja Pola klipersi ispali, Dankan vec ima pet sampionskih prstena sa san antoniom, red je da igracina kao Pol dodje do jednog. A ova serija je po meni bila kao finale.

oranje expert

pre 8 godina

petarczv, 03. maj 2015 11:20)
cuj ovog dankan najbolji igrac lige? 10 njih cu da nabrojim pre dankana. mvp finala je dobio zato sto je bio najbolji pojedinac u pobednickoj ekipi. i tad se znalo koje bio najbolji igrac na terenu. jeremija ti objasnio ja da sam na tvom mestu nebih se javljao .

Bulls nation

pre 8 godina

@umotvorine
pa sinovce, ne znam kako ti pada na pamet da poredis Bulls-e sa vestackom tvorevinom od Klivlenda...navijaj za frnsizu, ne za jednog coveka kome je potrebno oko sebe jos dve super-zvezde da bi bio konkurentan za prsten!
Go Bulls

petarczv

pre 8 godina

@ jeremija zato sto je do sada uvek imao etiketu najboljeg playa ali i velikog gubitnika prvo u hornetsima sa kojima je igrao finale i izgubio i onda u klipersima u kojima je uvek stizao do playoffa ali ispadao uglavnom u prvoj rundi ili u polufinalu...

pakman

pre 8 godina

@petarczv
Covece, cele godine pricas kako ce SAS da razbija u plejofu, ne znam kako imas obraza da se javljas, ispali su u prvoj rundi, vidim jedino ti ostaje da prognoziras da Klivlend nece igrati finale, a videli smo kakav si prognozer

nik

pre 8 godina

Da se razumemo, postujem ja Kris Pola ali veceras ga je toliko s*alo da je to nesto neverovatno. I svako ko se razume u kosarku ce se sloziti sa mnom.

petarczv

pre 8 godina

@ jeremija...sto se tice leonarda on je imao dabl dabl ucinak u ovakvoj jednoj utakmici,momak vec ima sampionski prsten sa svoje 22 godine,mvp je proslogodisnjeg finala,ove godine najbolji defanzivac a u sinocnoj utakmici su dominirali dankan,parker i green. To je EKIPA i nemoze on da uzme 39 suteva kao westbrook iki 30 kao lbj. Tek ce on preuzeti violinu u sparsima,naravno da ce dankan da vodi ekipu zato sto je najbolji igrac u ligi a o iskustvu da ne govorimo...clipersi iako simpaticni nemaju sanse za titulu tako da ce cp3 opravdati svoj nadimak...

realno

pre 8 godina

Kliperske povadio Redik sa one dve trojke na kraju 4.cetvrtine i bolesna partija Barnsa koji je bio definicija pravog X faktora. Iskreno ne verujem da ce proci Hjuston, istrosili su se.

YoGy

pre 8 godina

@ Kent

Sta pricas bre, ljudi svrstavaju Parkera u "penzionera", da vas podsetim da covek ima 32. godine. Kako jos jednu sezonu da odigra, lupate gluposti. Covek moze bar jos 5-6 sezona. Nikad nije bila matora trojka, Parker je mnogo mladji od Dankana i Djinobilija.

Novosadjanin.

pre 8 godina

petarczv,

"90% ljudi nije videlo faul koji nije postojao 8 sec pre kraja"..Sta ti pises msm da nije jasno ni tebi. Pa kako da vidim faul ako nije postojao???

badluck

pre 8 godina

Sva čast LAC-u. LAC sa Doc Riversom je puno ozbiljnija ekipa. Mislim da će biti jako interesantna serija između Rocketsa i Clippersa. Spursi od iduće sezone namjeravaju da angažuju Marc Gasola. Dolazak mlađeg Gasola u San Antonio zavisiće dosta od toga kako Memphis odigra Playoff. U slučaju da ispadnu od GSW-a, ne bi me iznenadilo da Gasol zaigra za Spurse od iduće sezone.

Demius

pre 8 godina

@umotvorine
"Pretpostavljam da ce veliki stručnjaci i navijaci Sas-a sad preci u tabor Bulsa jer ipak je najbitnije da samo LeBron izgubi. Njegovi porazi im hrane dusu !!!"
Xa, xa, xa...Sjajano zapažanje i kometrar za poster.Uzeo si mi reči iz usta.Go Cavs u inat dušmanima!

Mike

pre 8 godina

Da li je neko primetio KRIMINALAN faul Đinobilija ispod koša u trenutku kada Pol daje koš? A posle toga mrtav hladan izlazi sa terena, dok mu kolega (sa kojim isti hleb jede) leži na terenu posle teškog pada i neznano teške povrede. U jednom od sledećih kadrova Dankana kako s čuđenjem gleda igrača Klipersa na zemlji bez da mu na blagu pamet pada da mu pomogne.
Jesu bili možda najbolji na terenu ali veliki sportisti nisu (čast Parkeru). Zbog toga nisu nikada ni imali veliku bazu poštovalaca. I da ste još toliko puta bili šampioni - FUJ! FUJ! FUJ! FUJ!

JeRemija

pre 8 godina

@petarczv Ne razumem kako je Kris Polu ovo poslednja šansa da osvoji prsten kada čovek za 3 dana puni 30 godina?! Jedan Majkl Džordan je osvojio prvi prsten tek sa 28 godina tako da za Pola uopšte nije kasno. Pa igraće još minimum 6-7 godina...Šta bi sa Lenardom? On je najviše podbacio u ekipi SAS i sramota je da ih 39-godišnji Dankan vadi kroz celu seriju. Osim mene, samo je još jedan komentar pomenuo da je Lenard potpuno podbacio, to se izgleda prećutkuje. Kavai je u samo 3 meča prebacio 20 poena a najbolje je odigrao onaj meč kada su razbili Kliperse 30 razlike, znači kada je već bilo sve odlučeno.
Inače,nešto sam kontao da se lako mogu naći još 2 petorke koje nisu igrale u Španiji a koje bi se prošetale do zlata na svetskom prvenstvu.
tim I- Pol, Batler, Lebron, Grifin, Hauard
tim II- Vestbruk, Lenard, Durent, Oldridž, Džordan
Toliko su Ameri jaki da to nije humano.
Večeras na SK u 21.30h napokon prenos Golden Stejt-Memfis!

NastyB

pre 8 godina

(ironični che, 3. maj 2015 09:52)
Ne znam zašto odgovaram na klinačka prozivanja, ali ajd da pokušam da razjasnim onima kojima je to potrebno...
NIJEDNOM nisam napisao da je Popovič glup, još manje retrogradan (znaš li uopšte šta znači ta reč?), niti doveo u pitanje njegovo trenersko znanje, osim u ovoj utakmici kada je postavio jedno vreme Tiaga Splitera da čuva Krisa Pola. Staviti centra da čuva pleja je nejasno svakom ko makar i površno gleda košarku, a kamoli nekome ko se razume u to. Ako je hteo da iznenadi tim potezom nekoga, zaista je uspeo u tome. Mogu da zamislim kako je iznenađen bio Spliter kad mu je ovaj rekao da čuva Pola...
NIJEDNOM nisam omalovažio igrače San Antonia, pogotovo ne velikog Tima Dankana niti bilo kog drugog igrača. Niti sam IJEDNOM napisao da San Antonio treba da se „ribilduje“.
JEDINA, APSOLUTNO JEDINA stver koju sam kritikovao je, po meni, podmukao način fauliranja igrača bez lopte, samo zato što slabo izvodi slobodna bacanja. To je, opet po meni, kranje nesportski, nefer, prljavo i trebalo bi biti kažnjivo. A Popovič je jedini koji se služi tom taktikom.
Jer ako to ne bude nekažnjivo, krenuće i svi drugi isto da rade, pa će neke utakmice biti mučno gledati. Zamisli sad Hjuston i Klipersi, bude napeto pred kraj i onda kako Hjuston krene u napad, tako neko lupi Hauarda, a već u sledećem napadu Klipersa, Rakete skaču na Džordana i sve tako u krug...
Na šta bi to ličilo??

petarczv

pre 8 godina

Kakva utakmica!!! Serija ravna finalu,kakva igra kris pola,grifina,dankana,parkera,greena...31 put se menjalo vodstvo na utakmici!!!!

Vredelo je biti budan celu noc...green je imao 5 blokada 3 ukradene lopte ali sve to nije bilo dovoljno...jedina mrlja na celu seriju se desila 8 sec do kraja kada je pola promasio sut za vodstvo a sudija svirao dankanu faul koji apsolutno nije postojao i tako je pol dobio dva bacanja koja su odlucila pobednika...komentatori medju kojima je bio i cris veber su posle odgledanog snimka rekli da nije bilo gpvora o faulu...Steta za SAS bas me zanima dokle suogli da odu opet su bili magicni i skupo su prodali svoju "sanpionsku" kozu...Al opet bi bilo steta da i pol opet ne dobije sansu da proba da osvoji prsten jel ovo mu je poslednja sansa...

Danilo

pre 8 godina

,Rondo,Rasel,Rouz,Kari ,Deron ,Irving ,Vol sve su to vrhunski igrqci ali Pol je ispred njih .Ima sjajan dribling odlican sut i za dva i za tri ,pregled igre ,sjajan u odbrani ,to je i razlog zasto je i 2008 a i 2012 bio prvi izbor Krizevskog za Americku ekipu.Igrao je zadnje tri cetiri godine u Klipwrsima koji su smatrani neozbiljnom ekipom i samo zato je malo u zaborav pored ovih mladjih igraca .

petarczv

pre 8 godina

Ko je gledao samo ovaj snimak a to je predpostavljam 90% ljudi nije videlo faul dankana nad polom 8 sec do kraja koji apsplutno nije postojao...to su rekla oba komentatora od kojih je jedan bio cris veber a posle utakmice su i shek i barkli rekli isto...steta zbog tog spornog detalja

Kent

pre 8 godina

Manu je gotov, a i dao je košarci dovoljno. Timi i Parker mozda jos jedna sezona, ali mozda, sa doziranim minutama. Na kraju krajeva, svemu mora jednom doci kraj a njih trojica vec imaju mesto u zlatnoj istoriji Spursa

Prljavo kazaliste

pre 8 godina

A odlucujuci momenat fail za Dankana nije na snimku...

Klipersi imaju jak tim, okupili su dosad nevidjenu ekipu nesimpaticnih prznica, siledzija... Fali jos da dovedu Birdmena i onog debelog sto je sad u Klivlendu a pre bio u Bostonu. Onajnsto udje da provocira i lupi samar nekome. Ima tu atraktivnih poteza ali kad vidim onog Barnsa, meni muka pripadne. Kris Pol ubacuje sve zivo, a kad nema sanse dzidne frljoku pa i o a udje kao ova na kraju i ona trica na kraju treceg dela.

brajanskalabrini

pre 8 godina

браво за клиперсе.нисам навијо за њих а још мање очекиво ово...пол ми запушио усста клч шутем.поз за сву браћу и сестре ако их има

Pilipenda

pre 8 godina

Kako je samo majstorski u dvokoraku ušao u telo Grina, odgurnuo ga i bacio se malo u desnu stranu da iskoristi taj prostor i prebaci Dankana, zver.

Jole

pre 8 godina

Navijac sam San Antonia dugo ali prestanite pominjati sudije, ruku na srce ako je koja ekipa u NBA bila zasticena zadnjih 10 godina od sudija onda su to Spursi. Zao mi je Dankana pokazao je da jos uvek moze, ali ovo je kraj i za njega i Djinobilija ( on vise ne moze ). Parker povredjen a Lenard podbacio. Ali treba pohvaliti Kliperse toliko kritikovani Pol pokazao da je najbolji cisti plej, i da moze rjesiti kad je bitno, a Grifin je ove sezone unapredio sut, niski post, kretnju bez lopte nije vise drvo poput D.Dzordana ( a i on bar zna da hvata skokove ) , Redik sjajan citavu seriju. Navijam za Memfis da Karter uzme prsten, ali sam sada skoro siguran da Kari i drustvo osvajaju titulu.

JeRemija

pre 8 godina

Sjajna utakmica, uostalom kao i čitava serija. Kroz ceo meč je bila rezultatska klackalica, ekipe su gotovo skroz izjednačene tako da ne bi bilo nezasluženo ni da su Sparsi prošli. Evo noćas se probudio i Toni Parker ali ni to nije bilo dovoljno za prolaz. Ne znam šta više reći o Kris Polu, čovek je najbolji plej sveta već jedno duže vreme, ali mnogi to ovde na forumu nipodaštavaju. Nadam se da će ljudi promeniti mišljenje o njemu, kao i Grifinu koji je nazivan cirkus igračem u cirkus ekipi?! Blejk je kroz celu ovu seriju na granici tripl dabla a uspeo je da ga ostvari u 2 meča. Biće odlični dueli sa Hjustonom, pogotovo će da pršti na liniji Hauard-Džordan. Blaga prednost ipak Klipersima.
Juče sam napisao da je granica 20.5 na Lenarda poklon kvota i da treba igrati minus, nadam se da neki u inat meni nisu odigrali suprotno:) Ponoviću još jednom da je on ekstra igrač, ali u odbrani. Sigurno bi ga svaka ekipa poželela u timu. U napadu je limitiran, što se potvrdilo i noćas. U zadnjoj četvrtini je bacio 2-3 cigle sa distance, i iz aviona se videlo da će promašiti. Da Deandre ume da izvede sl.bacanja meč bi verovatno bio ranije rešen jer su u 4.četvrtini košarkaši SAS imali 10 ofanzivnih skokova! i valjda 12 poena iz druge šanse, najviše zahvaljujući Džordanu koji je za to vreme zbog hack-a-DJ opasnosti sedeo na klupi. Dankan je možda i najbolja 4 ikad, verujem da on može još jedn sezonu da odigra.
@www Blago tebi ako te tuđi poraz čini srećnim...

ironični che

pre 8 godina

@NastyB

Ja ne vidim drugu mogućnost da se SA "ribilduje", osim da ti zameniš glupog i podmuklog Popoviča, jer ti, čoveče, sve znaš i sve si već video i negde napisao.
Vrati SA na staze stare slave i uzmi prsten ponovo! Go NastyB, majstore, dole sa retrogradnim Popovičem!

rossonero u srcu

pre 8 godina

drago mi je za Kliperse kao sto neko rece zbog one taktike fauliranja Jordana,dosta jadan potez, ipak postujem SAS i njihove igrace pogotovo veliku trojku ...sad Klipersi na Houston idu i voleo bih da ih Dwight oduva a posle u finalu zapada GSW ili Houston moje 2 omiljene ekipe pa nek pobedi bolji ,mozda ipak budem vise navijao za GSW zbog Stefa:)

umotvorine

pre 8 godina

Bravo Klipersi, bravo Kris Pol, bravo Blejk Grifin !!!!!!
Kakva je ovo serija bila, za pamćenje !!! Velike čestitke i Sas-u jer su najkonstantniji tim u ovom veku !!!

Pretpostavljam da ce veliki stručnjaci i navijaci Sas-a sad preci u tabor Bulsa jer ipak je najbitnije da samo LeBron izgubi. Njegovi porazi im hrane dusu !!!

Miki27

pre 8 godina

Pa kako da SA ispadne? To je jedna bogovska ekipa koja dominira NBA ligom godinama a nikad nije odbranila titulu... Od hiljada sportista sam se naslusao i nacitao da je mnogo lakse osvojiti nego odbraniti titulu u bilo kom sportu! Sto se tice serije, Klipersi su zasluzeno prosli i nadam se da povreda Pola nije ozbiljnije prorode... SA mora u potpuni remont ekipe tako da ocekujem da se Dankan i Manu penzionisu a da napadnu Gasola i Oldridza... Bice fenomenalni mecevi polufinala istoka i ocekujem prolaz Bullsa, Wasingtona, GS i Hjustona! Nesto mi Atl deluje kao da je posistala ali ne mora da znaci, bice svaka serija paklena

Nikola

pre 8 godina

@(ДаркоМ, 3. maj 2015 08:22)

Lupas epske gluposti. Poslednje poene za Spurse je dao Dankan s penala posle izrazito misterioznog faula. Imale su sudije svoje greske, ali kriterijum je bio vise nego ujednacen.

Klipersi su bili bolji rival u ovoj seriji. Spursi su do 7. utakmice stigli zahvaljujuci iskustvu i pobednickom karakteru (da su ih Klipersi imali, dobili bi bar drugu ili petu utakmicu serije). Vise se nije moglo. Najsmesniji je komentar lika koji se potpisuje sa "NBA u 21. veku" ili nesto slicno, kako Spursi igraju dekadentnu kosarku. To je najgluplji komentar koji sam u zivotu procitao i apsolutno dolazi od nekog ko je poslednji put NBA gledao 2003.

Pavel

pre 8 godina

Malo je falilo da sudije proguraju San Antonio po obicaju ali maestralni kapetan Pol se potrudio da posalje budjavi San Antonio tamo gde mu je i mesto u penziju.
Kakva rampa Barnsa nad Dankanom,ali sudije nisu dozvolile da neki lik poput Barnsa koji je inace stavio najboljeg defanzivca i proslogodisnjeg MVP finala u dzep, posterizuje buduceg clana kuce slavnih.
Drago mi je sto su Clippersi prosli dalje zasluzili su(cak sam pre pocetka pley-offa rekao kako bi oni mogli biti iznenadjenje i stici do finala zapada), dok sa druge strane nije mi zao sto je ispao jedan onakav tim namunjenih njuska kakvi su Spursi cime su po ko zna koji put pokazali da nisu oni toliko veliki tim koliko ih dizu u nebesa recimo klinci iz Srbije, jer kakav je to sampion koji svake druge godine ispada u prvom krugu pley-offa?

zoran

pre 8 godina

bravo za kliperse sasvim zasluzeno idu dalje ....opasno ce biti zanimljivo do kraja plejofa....mislim da klivlend ima najvece sanse za trijumf ...ipak ima tu mnogo dobrih ekipa

UltraMs

pre 8 godina

Obozavam SAS ali budimo realni nisu to oni sparsi od prosle godine.Jednostavno godine cine svoje i potrebne su promene u timu.Imali su sparsi i srece da ova serija nije ranije okoncana.Mislim da ce preko leta da se uradi rekonstrukcija tima.

Djole

pre 8 godina

Kako da ne bude zao coveku Sparsa i ovakvih legendi, na celu sa jednim od najvecih ikad...:(((( Ali Klipesi konstantniji celu ludu seriju i zasluzuju ovo, ne mislim da ce i stati ovde cak. Ipak, vise mesta u komentaru treba ostaviti ovim legendama koje mozda vise necemo ni gledati, ali mnogo sam tuzan da bih nesto pametno rekao. Uzivajte ko dalje moze u najuzbudljivijem takmicenju na svetu!

palop

pre 8 godina

Kad su vrc Klipersi prosli, nadam se da Pol nije teze povredjen i da ce moci da igra protiv Hjustona. Bice mnogo bolja serija ako on igra...

Jovan Djurovic iz Niksica

pre 8 godina

Da cujem sta je Jovan govorio!!! Da cujem,breee!!! Da ce ici u 7 tekmi i da ce klipersi da prodju... Go home stari fosili,sad cu makar najmanje 4 utakmice jos da gleda atraktivnu kosarku,a ne dosadnu pas igru!!!

Helen

pre 8 godina

Zasluzeni prolazak klipersa.Sparsi su dugo harali nba ligom, vreme je da prepuste tron svezoj krvi zeljnoj dokazivanja.Drago mi je sto su ispali pre svega zbog upornog fauliranja deandrea dzordana, to mi je strahovito islo na zivce. Finala konferencija po meni: gsw-lac, chi-atl. Sportski pozdrav

ДаркоМ

pre 8 godina

Sudije su bile kriminalne zadnjih par minuta. Sudije su dozvolile da klipersi igraju grublju odbranu a sa druge strane mali kontakt faul. Parker hvata loptu i neko je izbacuje iz ruke i onda lopta dolazi do grifina ista stvar i faul. U playoff onakav faul svirati na 30 sekundi do kraja je strasno. Na kraju kao slag na tortu sekunda do kraja igraci prave dogovoreni napad a vrjeme istice prije nego sto lopta ulazi na teren. Akcija koju su napravili i kretanja igraca morali su ponovo da izvode i klipersi lakse citaju napad. Sparsi nisi igrali kao prosle sezone i da su prosli ne vjerujem da bi uzeli titulu jer godine cine svoje. Clipersi bi mogli svasta da urade i mislim ako kris poul bude zdrav da ce lagano da prodju rockets sa 4-1 mozda 4-2.

arpabaro

pre 8 godina

Velika steta sto jedan od ova tima ispada ovako rano,super basket i za nijansu su bili bolji Klipersi.Voleo bih da finale zapada bude GSW-LAC!

zagor

pre 8 godina

dobar san antinio, klipersi za nijansu bolji. neverovatna serija. toliko utakmica odluceno na jedan posed. kris pol apsolutni heroj prve runde. medjutim cp3 je cp3, a mene je vise iznenadio redik. od njega nisam ocekivao da igra tako dobru sezonu i plejof posebno. nisam verovao ni da klipersi mogu da prodju sa tako kratkom klupom. izgledalo je tokom cele serije da zele prolaz mnogo vise nego sas, sto je i sasvim logicno.
sad idu polufinala konferencija i svi parovi su odlicni i zanimljivi. ma svaki par je savrseni "matchup" za gledaoce.
p.s. cenim da ce manu da se povuce. ne moze vise. vidi se.

Lebron GOAT zbog timske kosarke

pre 8 godina

@milosh-nish
Cak i da jeste tako, samo se vratilo za one silne kradje za SA u prethodnim utakmicama.
Hocu reci, cisto da vidis kako zvuci kada je neko nerealan poput tebe.

NBA konačno u 21 veku

pre 8 godina

Prisustvolali smo kraju ere jednog velikog tima, San Antonia i njihove dekadentene košarke koja datira iz 90-tih godina.Tim, Manu, Greg, srećna vam penzija!A S.A želim da krenu ponovo od nule kao L.A. i naprave novu, mladu , a pre svega ekipu koja igra modernu košarku.

Petar

pre 8 godina

Spursi su svima zgadili celu seriju sa onim besomučnim fauliranjem, pa mi u tom smislu nije ni posebno žao što su ispali. I onako su se povređeni i stari mučili, nije to bilo ni blizu prošlogodišnje igre. Pre ili kasnije bi ih neko skinuo. A Klipersima puno sreće u nastavku, biće opet 7 utakmica protiv Houstona. Howard i Griffin igraju blizu svojih maksimuma, Jordan i Smith takođe, biće jako zanimljiva udarnička borba pod košem. Zbog raznolikosti spolja, blaga prednost Houstonu.

NastyB

pre 8 godina

Ipak ima Božje pravde i u NBA. Samo zbog one podmukle Popovičeve „Hack-A-DJ“ taktike u prethodnim utakmicama neopisivo mi je drago što su Klipersi prošli. A Grifin i, pogotovo, Stiv Balmer su mi dva najiritantnija lika u NBA.
Mada, koliko vidim po statistici, Džordan je šutirao samo 9 slobodnih bacanja, što znači da nije bilo „hakadidžejisanja“ iako sam očekivao da će Pop to eksploatisati toliko da će biti mučno za gledanje. Zaigrao je „fer igru“ i izgubio, te ostaje žal ako ovo bude poslednja utakmica maestralnog Dankana.
Naravno, u ovome ima i dosta Popovičeve krivice, jer je u jednom delu utakmice Tiago Spliter čuvao Pola. Šta je sa tim zaista glupim potezom hteo da postigne nije mi jasno. Možda zato što San Antonio nije ona ekipa iz prošle sezone. Da mi je sad da nađem svoj komentar pred plejof kada sam napisao da niz pobeda San Antonija na kraju sezone nisu rezultat nekog ogromnog „podizanja forme“ u pravom trenutku, već zato što je većina timova „spustila gas“ pred plejof. I dobio sam more minusa na to. A ispalo je da sam bio u pravu.
Takođe mislim da će Hjuston lagano da prođe Kliperse, baš kao što bi prošli i San Antonio. Svi će veličati sinoćnu Polovu partiju, ali Grifinovih 24 poena, 13 skokova i čak 10 asistencija (više od Pola) niko ne pominje. Klipersi su bili dominantniji u reketu (svaka čast Dankanu, ali ne može sam) i to je donelo prevagu, ali Hjuston sa Hauardom, Džonsom i Smitom je druga priča.
Uglavnom, sad počinje pravi, zanimljivi plejof...

anbeast

pre 8 godina

@ (NBA konačno u 21 veku, 03. maj 2015 08:18): Šta je, po tebi, dekadentno u igri San Antonia?! Manje alejupova? :-) Pobedio je u ovom trenutku bolji tim (da li zbog veće "gladi", da li zbog "mladosti" - nije ni bitno). Bilo je sjajno gledati Sparse ovih godina, ali vreme niko ne može pobediti. Videćemo kako će se San Antonio) "ribildovati".

Neznalica

pre 8 godina

Naslušao sam se ove godine negativnih komentara o Kris Polu. Dovoljno je pogledati ovu utakmicu i shvatiti o kako se velikom igraču radi. Nije on ovde pogodio samo jedan ključni koš, već je doprinosio timu ključnim poenima tokom cele utakmice. Pritom je čovek imao problema sa zadnjom ložom još od prvog poluvremena.

Biće vrlo zanimljiva serija Klipers-Hjuston. Ako Kris Pol zaleči povredu, očekujem prolazak Klipersa.

Grgaren

pre 8 godina

Veliki sam navijač San Antonia, ali Klipersi su zasluženo prošli. Pol je igrao povređen, držao se za nogu pola utakmice. I takav pogodio sjajan šut. Ne volim Kliperse, ali vrhunska serija. Ovoj pobedi se najviše raduju Rakete jer protiv Sparsa bi imali mnogo teži posao. Govorim to u slučaju da je Pol povređen ozbiljnije.
Nadam se da će GSW uzeti Zapad, a Bulsi Istok.

Grgaren

pre 8 godina

Veliki sam navijač San Antonia, ali Klipersi su zasluženo prošli. Pol je igrao povređen, držao se za nogu pola utakmice. I takav pogodio sjajan šut. Ne volim Kliperse, ali vrhunska serija. Ovoj pobedi se najviše raduju Rakete jer protiv Sparsa bi imali mnogo teži posao. Govorim to u slučaju da je Pol povređen ozbiljnije.
Nadam se da će GSW uzeti Zapad, a Bulsi Istok.

Neznalica

pre 8 godina

Naslušao sam se ove godine negativnih komentara o Kris Polu. Dovoljno je pogledati ovu utakmicu i shvatiti o kako se velikom igraču radi. Nije on ovde pogodio samo jedan ključni koš, već je doprinosio timu ključnim poenima tokom cele utakmice. Pritom je čovek imao problema sa zadnjom ložom još od prvog poluvremena.

Biće vrlo zanimljiva serija Klipers-Hjuston. Ako Kris Pol zaleči povredu, očekujem prolazak Klipersa.

Djole

pre 8 godina

Kako da ne bude zao coveku Sparsa i ovakvih legendi, na celu sa jednim od najvecih ikad...:(((( Ali Klipesi konstantniji celu ludu seriju i zasluzuju ovo, ne mislim da ce i stati ovde cak. Ipak, vise mesta u komentaru treba ostaviti ovim legendama koje mozda vise necemo ni gledati, ali mnogo sam tuzan da bih nesto pametno rekao. Uzivajte ko dalje moze u najuzbudljivijem takmicenju na svetu!

zagor

pre 8 godina

dobar san antinio, klipersi za nijansu bolji. neverovatna serija. toliko utakmica odluceno na jedan posed. kris pol apsolutni heroj prve runde. medjutim cp3 je cp3, a mene je vise iznenadio redik. od njega nisam ocekivao da igra tako dobru sezonu i plejof posebno. nisam verovao ni da klipersi mogu da prodju sa tako kratkom klupom. izgledalo je tokom cele serije da zele prolaz mnogo vise nego sas, sto je i sasvim logicno.
sad idu polufinala konferencija i svi parovi su odlicni i zanimljivi. ma svaki par je savrseni "matchup" za gledaoce.
p.s. cenim da ce manu da se povuce. ne moze vise. vidi se.

Kent

pre 8 godina

Manu je gotov, a i dao je košarci dovoljno. Timi i Parker mozda jos jedna sezona, ali mozda, sa doziranim minutama. Na kraju krajeva, svemu mora jednom doci kraj a njih trojica vec imaju mesto u zlatnoj istoriji Spursa

Nikola

pre 8 godina

@(ДаркоМ, 3. maj 2015 08:22)

Lupas epske gluposti. Poslednje poene za Spurse je dao Dankan s penala posle izrazito misterioznog faula. Imale su sudije svoje greske, ali kriterijum je bio vise nego ujednacen.

Klipersi su bili bolji rival u ovoj seriji. Spursi su do 7. utakmice stigli zahvaljujuci iskustvu i pobednickom karakteru (da su ih Klipersi imali, dobili bi bar drugu ili petu utakmicu serije). Vise se nije moglo. Najsmesniji je komentar lika koji se potpisuje sa "NBA u 21. veku" ili nesto slicno, kako Spursi igraju dekadentnu kosarku. To je najgluplji komentar koji sam u zivotu procitao i apsolutno dolazi od nekog ko je poslednji put NBA gledao 2003.

nba fan

pre 8 godina

Izjava trenera klipersa Riversa na kraju : "Prilazi mi dankan tri minuta pre kraja i kaze : "Ovo je prva runda, je l tako?!" :)"
Kakve su to velicine, sale se i bodre jedni druge cak i na kraju gde je ulog toliko veliki.
Takodje izjava Riversa koji je rekao da je postao bolji covek nakon ove serije, i izneo interesantno zapazanje da tokom cele serije koja je bila neverovatno neizvesna i borbena, nije dosudjena nijedna namerna ili nesportska licna greska (sto je cudo pogotovo za ekipu klipersa).

Ozbiljni dzentlmeni i sportisti u obe ekipe, i dokazuju da Nba nije samo skakanje i kucanje talentovanih atleta vec i mesto gde je sportsko ponasanje iznad svega...

JeRemija

pre 8 godina

Sjajna utakmica, uostalom kao i čitava serija. Kroz ceo meč je bila rezultatska klackalica, ekipe su gotovo skroz izjednačene tako da ne bi bilo nezasluženo ni da su Sparsi prošli. Evo noćas se probudio i Toni Parker ali ni to nije bilo dovoljno za prolaz. Ne znam šta više reći o Kris Polu, čovek je najbolji plej sveta već jedno duže vreme, ali mnogi to ovde na forumu nipodaštavaju. Nadam se da će ljudi promeniti mišljenje o njemu, kao i Grifinu koji je nazivan cirkus igračem u cirkus ekipi?! Blejk je kroz celu ovu seriju na granici tripl dabla a uspeo je da ga ostvari u 2 meča. Biće odlični dueli sa Hjustonom, pogotovo će da pršti na liniji Hauard-Džordan. Blaga prednost ipak Klipersima.
Juče sam napisao da je granica 20.5 na Lenarda poklon kvota i da treba igrati minus, nadam se da neki u inat meni nisu odigrali suprotno:) Ponoviću još jednom da je on ekstra igrač, ali u odbrani. Sigurno bi ga svaka ekipa poželela u timu. U napadu je limitiran, što se potvrdilo i noćas. U zadnjoj četvrtini je bacio 2-3 cigle sa distance, i iz aviona se videlo da će promašiti. Da Deandre ume da izvede sl.bacanja meč bi verovatno bio ranije rešen jer su u 4.četvrtini košarkaši SAS imali 10 ofanzivnih skokova! i valjda 12 poena iz druge šanse, najviše zahvaljujući Džordanu koji je za to vreme zbog hack-a-DJ opasnosti sedeo na klupi. Dankan je možda i najbolja 4 ikad, verujem da on može još jedn sezonu da odigra.
@www Blago tebi ako te tuđi poraz čini srećnim...

anbeast

pre 8 godina

@ (NBA konačno u 21 veku, 03. maj 2015 08:18): Šta je, po tebi, dekadentno u igri San Antonia?! Manje alejupova? :-) Pobedio je u ovom trenutku bolji tim (da li zbog veće "gladi", da li zbog "mladosti" - nije ni bitno). Bilo je sjajno gledati Sparse ovih godina, ali vreme niko ne može pobediti. Videćemo kako će se San Antonio) "ribildovati".

YoGy

pre 8 godina

@ Kent

Sta pricas bre, ljudi svrstavaju Parkera u "penzionera", da vas podsetim da covek ima 32. godine. Kako jos jednu sezonu da odigra, lupate gluposti. Covek moze bar jos 5-6 sezona. Nikad nije bila matora trojka, Parker je mnogo mladji od Dankana i Djinobilija.

!!!!!

pre 8 godina

pljujete SAS da oni unistavaju NBA,oni ljudi ulepsavaju igru,prosle sezone im niko nije mogao prici,ni jedan atletski dominantan tim nije ih mogao dobiti,oni su legende i malo postovanja,ovo je verovatno poslednja sezona dankana i ginobilija,i zao mi je sto se ovako zavrsila :(

UltraMs

pre 8 godina

Obozavam SAS ali budimo realni nisu to oni sparsi od prosle godine.Jednostavno godine cine svoje i potrebne su promene u timu.Imali su sparsi i srece da ova serija nije ranije okoncana.Mislim da ce preko leta da se uradi rekonstrukcija tima.

CJ

pre 8 godina

Verovatno znate ali podatak za one koji ne znaju...ovogodišnje finale će biti prvo posle 1998 a da u njemu ne igra trojka San Antonio, LA Lejkersi,Majami.

Jole

pre 8 godina

Navijac sam San Antonia dugo ali prestanite pominjati sudije, ruku na srce ako je koja ekipa u NBA bila zasticena zadnjih 10 godina od sudija onda su to Spursi. Zao mi je Dankana pokazao je da jos uvek moze, ali ovo je kraj i za njega i Djinobilija ( on vise ne moze ). Parker povredjen a Lenard podbacio. Ali treba pohvaliti Kliperse toliko kritikovani Pol pokazao da je najbolji cisti plej, i da moze rjesiti kad je bitno, a Grifin je ove sezone unapredio sut, niski post, kretnju bez lopte nije vise drvo poput D.Dzordana ( a i on bar zna da hvata skokove ) , Redik sjajan citavu seriju. Navijam za Memfis da Karter uzme prsten, ali sam sada skoro siguran da Kari i drustvo osvajaju titulu.

Pilipenda

pre 8 godina

Kako je samo majstorski u dvokoraku ušao u telo Grina, odgurnuo ga i bacio se malo u desnu stranu da iskoristi taj prostor i prebaci Dankana, zver.

palop

pre 8 godina

Kad su vrc Klipersi prosli, nadam se da Pol nije teze povredjen i da ce moci da igra protiv Hjustona. Bice mnogo bolja serija ako on igra...

joe

pre 8 godina

Do 15 do 5 je trajalo, ali je vredelo. Kris Pol odigrao utakmicu ravnu Jordan-u i Magic-u svojevremeno, 29 poena pod povredom od koje je bio dosta ogranicen i u kretanju copao po terenu na momente i propustio pola prvog poluvremena opet uspeo da postigne 29 i vodi ekipu u napadu i odbrani i naravno kos u zadnjoj sekundi za pobedu. Iako mi je zao zbog San Antonia bila bi jos vece steta da su posle ovakve partije i pozrtvovanja Pola klipersi ispali, Dankan vec ima pet sampionskih prstena sa san antoniom, red je da igracina kao Pol dodje do jednog. A ova serija je po meni bila kao finale.

umotvorine

pre 8 godina

Bravo Klipersi, bravo Kris Pol, bravo Blejk Grifin !!!!!!
Kakva je ovo serija bila, za pamćenje !!! Velike čestitke i Sas-u jer su najkonstantniji tim u ovom veku !!!

Pretpostavljam da ce veliki stručnjaci i navijaci Sas-a sad preci u tabor Bulsa jer ipak je najbitnije da samo LeBron izgubi. Njegovi porazi im hrane dusu !!!

nik

pre 8 godina

Da se razumemo, postujem ja Kris Pola ali veceras ga je toliko s*alo da je to nesto neverovatno. I svako ko se razume u kosarku ce se sloziti sa mnom.

JeRemija

pre 8 godina

@petarczv Ne razumem kako je Kris Polu ovo poslednja šansa da osvoji prsten kada čovek za 3 dana puni 30 godina?! Jedan Majkl Džordan je osvojio prvi prsten tek sa 28 godina tako da za Pola uopšte nije kasno. Pa igraće još minimum 6-7 godina...Šta bi sa Lenardom? On je najviše podbacio u ekipi SAS i sramota je da ih 39-godišnji Dankan vadi kroz celu seriju. Osim mene, samo je još jedan komentar pomenuo da je Lenard potpuno podbacio, to se izgleda prećutkuje. Kavai je u samo 3 meča prebacio 20 poena a najbolje je odigrao onaj meč kada su razbili Kliperse 30 razlike, znači kada je već bilo sve odlučeno.
Inače,nešto sam kontao da se lako mogu naći još 2 petorke koje nisu igrale u Španiji a koje bi se prošetale do zlata na svetskom prvenstvu.
tim I- Pol, Batler, Lebron, Grifin, Hauard
tim II- Vestbruk, Lenard, Durent, Oldridž, Džordan
Toliko su Ameri jaki da to nije humano.
Večeras na SK u 21.30h napokon prenos Golden Stejt-Memfis!

brajanskalabrini

pre 8 godina

браво за клиперсе.нисам навијо за њих а још мање очекиво ово...пол ми запушио усста клч шутем.поз за сву браћу и сестре ако их има

petarczv

pre 8 godina

@ jeremija...sto se tice leonarda on je imao dabl dabl ucinak u ovakvoj jednoj utakmici,momak vec ima sampionski prsten sa svoje 22 godine,mvp je proslogodisnjeg finala,ove godine najbolji defanzivac a u sinocnoj utakmici su dominirali dankan,parker i green. To je EKIPA i nemoze on da uzme 39 suteva kao westbrook iki 30 kao lbj. Tek ce on preuzeti violinu u sparsima,naravno da ce dankan da vodi ekipu zato sto je najbolji igrac u ligi a o iskustvu da ne govorimo...clipersi iako simpaticni nemaju sanse za titulu tako da ce cp3 opravdati svoj nadimak...

Bojan

pre 8 godina

(Miki27, 3. maj 2015 09:48)
pa SAS i dominira ligom godinama bez obzira sto nikada nije odbranila titulu. Svi ce se sloziti da je Boston dominirao 80ih a isto nikada nije odbranio titulu, jednostavno, nekad se ne sloze sve kockice. 2003-07 su godine koje su apsolutno obelezili spursi i vrlo lako se moglo desiti da su mogli otici kuci sa svih 5 titula, ali su otisli sa 3, sto je i dalje izuzetan ucinak, jer ne racunajuci Raselove Seltikse nijedna ekipa nije uspela da u 5 godina uzme vise od 3 titule.
Da li je lakse ili teze odbraniti ili uzeti titulu, nije uvek lako odgovoriti i nije nuzno tako kako se igraci osecaju sa time. Da bi odbranio titulu potrebno je da nakon sto ti se jednom sve poklopilo da prodjes celu sezonu i plejof bez povreda, bez svadja saigraca, razmirica, da se to desi jos jednom. Buduci da je zahtev veci, verovatnoca jeste manja i samim tim je kao teze. Medjutim ako se to desi, da ne niknu nikakvi novi problemi u ekipi, nema razloga zasto bi bilo teze odbraniti titulu. Cak, Bulsi 92. i Lejkersi 2001. su lakse odbranili titulu nego sto su do nje dosli prvi put.
Spursi su prosli tri sezone bez vecih problema sa povredama i ove sezone su neke stvari legle u negativnu stranu, stoga nije cudan losiji rezultat.
Msm, ja sam navijao za Spurse i zeleo sam da ih vidim opetu velikom finalu protiv Lebrona, ali sta je tu je. Klipersi su ipak zasluzili da prodju, ali SAS nije za omalovazavanje

laki

pre 8 godina

@Bulls nation
Kad kazes: navijas za coveka kome su potrebne superzvezde da bi bio konkurentan za prsten- mislis na Dzordana koji je igrao sa Pipenom i Rodmanom? A trenirao ga Fil Dzekson? A tu su bili Kukoc,Horas Grant,Ron Harper,Stiv Ker,Pakston?

paspalj chandler

pre 8 godina

Neverovatno mi je da zadnji napad Green cuva Paula,Paul bez jedne noge ga prolazi bez imalo muke,jeste srecan sut ali je zasluzio,ukoliko se oporavi moze voditi Clipperse do finala zapada.Spursi su jednom nesrecno izgubili titulu,mozete da pricate o nekim krizama koliko hocete ali povrede su sastavni deo igre,ukoliko GSW osvoji titulu da li cete pricati da je to zbog povrede Duranta ili cete skinuti kapu?5 titula se ne osvaja slucajno.Nadam se da ce Timmy odigrati jos sezonu,Manu lagano u penziju.

pakman

pre 8 godina

@petarczv
Covece, cele godine pricas kako ce SAS da razbija u plejofu, ne znam kako imas obraza da se javljas, ispali su u prvoj rundi, vidim jedino ti ostaje da prognoziras da Klivlend nece igrati finale, a videli smo kakav si prognozer

realno

pre 8 godina

Kliperske povadio Redik sa one dve trojke na kraju 4.cetvrtine i bolesna partija Barnsa koji je bio definicija pravog X faktora. Iskreno ne verujem da ce proci Hjuston, istrosili su se.

ironični che

pre 8 godina

@NastyB

Ja ne vidim drugu mogućnost da se SA "ribilduje", osim da ti zameniš glupog i podmuklog Popoviča, jer ti, čoveče, sve znaš i sve si već video i negde napisao.
Vrati SA na staze stare slave i uzmi prsten ponovo! Go NastyB, majstore, dole sa retrogradnim Popovičem!

arpabaro

pre 8 godina

Velika steta sto jedan od ova tima ispada ovako rano,super basket i za nijansu su bili bolji Klipersi.Voleo bih da finale zapada bude GSW-LAC!

egil vangen

pre 8 godina

Svi ovi što prozivaju Popoviča zbog hack a Jordan taktike, podmuklosti i slično neka se sete 6. utakmice finala protiv Majamija pre 2 sezone kada nije pravljen faul na 5 sekundi do kraja pri vodjstvu SA 3 razlike i vodjstvu u seriji 3:2... Inače, Djinobili je zreo za penziju, odigrao je loše čitavu seriju posebno u odbrani gde je delovao potpuno dekocentrisano i sporo a Dankan može opušteno još 2 sezone da odigra sa manjom minutažom. Nadam se da će ga zameniti Oldridž kako se već priča. A umesto Djinobilija voleo bih da vidim Džimija Batlera. Njih dvojica bi se sjajno uklopili u ekipu.

ДаркоМ

pre 8 godina

Sudije su bile kriminalne zadnjih par minuta. Sudije su dozvolile da klipersi igraju grublju odbranu a sa druge strane mali kontakt faul. Parker hvata loptu i neko je izbacuje iz ruke i onda lopta dolazi do grifina ista stvar i faul. U playoff onakav faul svirati na 30 sekundi do kraja je strasno. Na kraju kao slag na tortu sekunda do kraja igraci prave dogovoreni napad a vrjeme istice prije nego sto lopta ulazi na teren. Akcija koju su napravili i kretanja igraca morali su ponovo da izvode i klipersi lakse citaju napad. Sparsi nisi igrali kao prosle sezone i da su prosli ne vjerujem da bi uzeli titulu jer godine cine svoje. Clipersi bi mogli svasta da urade i mislim ako kris poul bude zdrav da ce lagano da prodju rockets sa 4-1 mozda 4-2.

Novosadjanin.

pre 8 godina

petarczv,

"90% ljudi nije videlo faul koji nije postojao 8 sec pre kraja"..Sta ti pises msm da nije jasno ni tebi. Pa kako da vidim faul ako nije postojao???

RASID

pre 8 godina

Navijao sam u ovoj seriji za SAS ali zasluzena pobeda Klipersa nakon sedam utakmica ne moze biti drugcije nego zasluzeno,sinoc je i Parker igrao dobro u napadu ali opet kazem da spoljni igraci SAS su odigrali losu odbranu tokom cele serije jednostavno ih Pol razbijo fizicki je jednostavno spremniji od svojih cuvara isto kao i Grifin od Diawa radio je sto je hteo,videcemo dali ce Duncan ostati da igra ili je ovo kraj SAS kakvih znamo.

NastyB

pre 8 godina

Ipak ima Božje pravde i u NBA. Samo zbog one podmukle Popovičeve „Hack-A-DJ“ taktike u prethodnim utakmicama neopisivo mi je drago što su Klipersi prošli. A Grifin i, pogotovo, Stiv Balmer su mi dva najiritantnija lika u NBA.
Mada, koliko vidim po statistici, Džordan je šutirao samo 9 slobodnih bacanja, što znači da nije bilo „hakadidžejisanja“ iako sam očekivao da će Pop to eksploatisati toliko da će biti mučno za gledanje. Zaigrao je „fer igru“ i izgubio, te ostaje žal ako ovo bude poslednja utakmica maestralnog Dankana.
Naravno, u ovome ima i dosta Popovičeve krivice, jer je u jednom delu utakmice Tiago Spliter čuvao Pola. Šta je sa tim zaista glupim potezom hteo da postigne nije mi jasno. Možda zato što San Antonio nije ona ekipa iz prošle sezone. Da mi je sad da nađem svoj komentar pred plejof kada sam napisao da niz pobeda San Antonija na kraju sezone nisu rezultat nekog ogromnog „podizanja forme“ u pravom trenutku, već zato što je većina timova „spustila gas“ pred plejof. I dobio sam more minusa na to. A ispalo je da sam bio u pravu.
Takođe mislim da će Hjuston lagano da prođe Kliperse, baš kao što bi prošli i San Antonio. Svi će veličati sinoćnu Polovu partiju, ali Grifinovih 24 poena, 13 skokova i čak 10 asistencija (više od Pola) niko ne pominje. Klipersi su bili dominantniji u reketu (svaka čast Dankanu, ali ne može sam) i to je donelo prevagu, ali Hjuston sa Hauardom, Džonsom i Smitom je druga priča.
Uglavnom, sad počinje pravi, zanimljivi plejof...

petarczv

pre 8 godina

Ko je gledao samo ovaj snimak a to je predpostavljam 90% ljudi nije videlo faul dankana nad polom 8 sec do kraja koji apsplutno nije postojao...to su rekla oba komentatora od kojih je jedan bio cris veber a posle utakmice su i shek i barkli rekli isto...steta zbog tog spornog detalja

Novosadjanin.

pre 8 godina

Potez Djinobilija na kraju...No comment. To je fora sa njim, prljavi argentinac, nikada nisam mogao da ga svarim, i bio sam u pravu. Uvek je delovao pokvareno. Ne razumem zasto mu je trebalo ovo u 45. god zivota.

Aki

pre 8 godina

Čitam komentare i jasno se vidi dva profila ljudi oni koji navijaju za Spurse medju kojima sam i ja i oni koji navijaju za Lebrona bez obzira u kojem timu igrao a rezervna varijanta su im Klipersi,mi smo navijaci Spursa izvisili sada je red na vas nema nista od Klivlenda ove sezone gotovo sada je jasno da Warriorsi ako ne budu imali povreda uzimaju prsten.

petarczv

pre 8 godina

Kakva utakmica!!! Serija ravna finalu,kakva igra kris pola,grifina,dankana,parkera,greena...31 put se menjalo vodstvo na utakmici!!!!

Vredelo je biti budan celu noc...green je imao 5 blokada 3 ukradene lopte ali sve to nije bilo dovoljno...jedina mrlja na celu seriju se desila 8 sec do kraja kada je pola promasio sut za vodstvo a sudija svirao dankanu faul koji apsolutno nije postojao i tako je pol dobio dva bacanja koja su odlucila pobednika...komentatori medju kojima je bio i cris veber su posle odgledanog snimka rekli da nije bilo gpvora o faulu...Steta za SAS bas me zanima dokle suogli da odu opet su bili magicni i skupo su prodali svoju "sanpionsku" kozu...Al opet bi bilo steta da i pol opet ne dobije sansu da proba da osvoji prsten jel ovo mu je poslednja sansa...

bastion

pre 8 godina

Gde su sada Memfis,Fox i petraczv i ostali? Jeste li rekli videcemo u plejofu kad SAS pocne da gazi, jeste li prozivali druge da su smesni, a predstavili sebe kao velike poznavaoce kosarke, nazivali LAC cirkus ekipom?
Aj se sad zavucite u misju rupu i navijajte samo da ne osvoji Lebron, nista vam drugo ne preostaje,a mi da odmorimo od prepotentnih i smornih navijaca SAS kvazi-poznavaoca kosarke

badluck

pre 8 godina

Sva čast LAC-u. LAC sa Doc Riversom je puno ozbiljnija ekipa. Mislim da će biti jako interesantna serija između Rocketsa i Clippersa. Spursi od iduće sezone namjeravaju da angažuju Marc Gasola. Dolazak mlađeg Gasola u San Antonio zavisiće dosta od toga kako Memphis odigra Playoff. U slučaju da ispadnu od GSW-a, ne bi me iznenadilo da Gasol zaigra za Spurse od iduće sezone.

NastyB

pre 8 godina

(ironični che, 3. maj 2015 09:52)
Ne znam zašto odgovaram na klinačka prozivanja, ali ajd da pokušam da razjasnim onima kojima je to potrebno...
NIJEDNOM nisam napisao da je Popovič glup, još manje retrogradan (znaš li uopšte šta znači ta reč?), niti doveo u pitanje njegovo trenersko znanje, osim u ovoj utakmici kada je postavio jedno vreme Tiaga Splitera da čuva Krisa Pola. Staviti centra da čuva pleja je nejasno svakom ko makar i površno gleda košarku, a kamoli nekome ko se razume u to. Ako je hteo da iznenadi tim potezom nekoga, zaista je uspeo u tome. Mogu da zamislim kako je iznenađen bio Spliter kad mu je ovaj rekao da čuva Pola...
NIJEDNOM nisam omalovažio igrače San Antonia, pogotovo ne velikog Tima Dankana niti bilo kog drugog igrača. Niti sam IJEDNOM napisao da San Antonio treba da se „ribilduje“.
JEDINA, APSOLUTNO JEDINA stver koju sam kritikovao je, po meni, podmukao način fauliranja igrača bez lopte, samo zato što slabo izvodi slobodna bacanja. To je, opet po meni, kranje nesportski, nefer, prljavo i trebalo bi biti kažnjivo. A Popovič je jedini koji se služi tom taktikom.
Jer ako to ne bude nekažnjivo, krenuće i svi drugi isto da rade, pa će neke utakmice biti mučno gledati. Zamisli sad Hjuston i Klipersi, bude napeto pred kraj i onda kako Hjuston krene u napad, tako neko lupi Hauarda, a već u sledećem napadu Klipersa, Rakete skaču na Džordana i sve tako u krug...
Na šta bi to ličilo??

Mike

pre 8 godina

Da li je neko primetio KRIMINALAN faul Đinobilija ispod koša u trenutku kada Pol daje koš? A posle toga mrtav hladan izlazi sa terena, dok mu kolega (sa kojim isti hleb jede) leži na terenu posle teškog pada i neznano teške povrede. U jednom od sledećih kadrova Dankana kako s čuđenjem gleda igrača Klipersa na zemlji bez da mu na blagu pamet pada da mu pomogne.
Jesu bili možda najbolji na terenu ali veliki sportisti nisu (čast Parkeru). Zbog toga nisu nikada ni imali veliku bazu poštovalaca. I da ste još toliko puta bili šampioni - FUJ! FUJ! FUJ! FUJ!

Danilo

pre 8 godina

,Rondo,Rasel,Rouz,Kari ,Deron ,Irving ,Vol sve su to vrhunski igrqci ali Pol je ispred njih .Ima sjajan dribling odlican sut i za dva i za tri ,pregled igre ,sjajan u odbrani ,to je i razlog zasto je i 2008 a i 2012 bio prvi izbor Krizevskog za Americku ekipu.Igrao je zadnje tri cetiri godine u Klipwrsima koji su smatrani neozbiljnom ekipom i samo zato je malo u zaborav pored ovih mladjih igraca .

oranje expert

pre 8 godina

petarczv, 03. maj 2015 11:20)
cuj ovog dankan najbolji igrac lige? 10 njih cu da nabrojim pre dankana. mvp finala je dobio zato sto je bio najbolji pojedinac u pobednickoj ekipi. i tad se znalo koje bio najbolji igrac na terenu. jeremija ti objasnio ja da sam na tvom mestu nebih se javljao .

Prljavo kazaliste

pre 8 godina

A odlucujuci momenat fail za Dankana nije na snimku...

Klipersi imaju jak tim, okupili su dosad nevidjenu ekipu nesimpaticnih prznica, siledzija... Fali jos da dovedu Birdmena i onog debelog sto je sad u Klivlendu a pre bio u Bostonu. Onajnsto udje da provocira i lupi samar nekome. Ima tu atraktivnih poteza ali kad vidim onog Barnsa, meni muka pripadne. Kris Pol ubacuje sve zivo, a kad nema sanse dzidne frljoku pa i o a udje kao ova na kraju i ona trica na kraju treceg dela.

Extream

pre 8 godina

Svaka cast Clippersima na prolazu. Imali su mnogo toga da dokazu u PO (pre svega Paul), ali su uspeli... Ovu seriju je SA izgubio zbog lose forme Parkera a posebno Manua... Ginobili neprepoznatljiv u celoj seriji, sto je i glavni razlog zasto su ispali. Sa druge strane odlicni Griffin i posebno Redick, uz maestralnog Paula. Bice zanimljivo sada HOU-LAC...
I ono sto mi nije jasno ovde cemu toliko pljuvanje SAS? Ruzna, dekadenta kosarka i tome slicno su pridevi koji su korisceni da se opise njihova igra... Pa da li vi gledate kosarku ili vam je vrhunac ove igre takmicenje u zakucavanjima? Ako jeste imate All Star jednom godisnje pa uzivajte u tome sto volite, ali reci za igru jednog SAS da je dekadentna je stvarno diletantno. Ko prati kosarku duze od ove sezone setice se proslogodisnje serije protiv MIA, gde su tom "dekadentnom" kosarkom brzog protoka lopte unistili atletsku ekipu koja je sve mlela na konto tih fizikalija. Verovatno je za njih i najbolji igrac u istoriji LBJ, covek koji osim fantasticne atletike ne poseduje kosarkaski smek... Onaj isti koji je proslavio Jordana, Magica, Wilta i ostale velikane ove igre. Da ne bude da sam hater, nisam fan LBJ, ali cenim koliko sebe daje na utakmicama i ne sumnjam da ce biti jedan od najboljih koji je ikada igrao ovu igru, ali ce za mene uvek biti igrac koji nije imao taj kosarkaski smek...
P.S. Za sve mladje koje prate kosarku od skoro imate na YouTubu najbolje poteze Magica, pa vidite sta je taj smek o kome pricam... :)

Demius

pre 8 godina

@umotvorine
"Pretpostavljam da ce veliki stručnjaci i navijaci Sas-a sad preci u tabor Bulsa jer ipak je najbitnije da samo LeBron izgubi. Njegovi porazi im hrane dusu !!!"
Xa, xa, xa...Sjajano zapažanje i kometrar za poster.Uzeo si mi reči iz usta.Go Cavs u inat dušmanima!

Miki27

pre 8 godina

Pa kako da SA ispadne? To je jedna bogovska ekipa koja dominira NBA ligom godinama a nikad nije odbranila titulu... Od hiljada sportista sam se naslusao i nacitao da je mnogo lakse osvojiti nego odbraniti titulu u bilo kom sportu! Sto se tice serije, Klipersi su zasluzeno prosli i nadam se da povreda Pola nije ozbiljnije prorode... SA mora u potpuni remont ekipe tako da ocekujem da se Dankan i Manu penzionisu a da napadnu Gasola i Oldridza... Bice fenomenalni mecevi polufinala istoka i ocekujem prolaz Bullsa, Wasingtona, GS i Hjustona! Nesto mi Atl deluje kao da je posistala ali ne mora da znaci, bice svaka serija paklena

Bulls nation

pre 8 godina

@umotvorine
pa sinovce, ne znam kako ti pada na pamet da poredis Bulls-e sa vestackom tvorevinom od Klivlenda...navijaj za frnsizu, ne za jednog coveka kome je potrebno oko sebe jos dve super-zvezde da bi bio konkurentan za prsten!
Go Bulls

NBA konačno u 21 veku

pre 8 godina

Prisustvolali smo kraju ere jednog velikog tima, San Antonia i njihove dekadentene košarke koja datira iz 90-tih godina.Tim, Manu, Greg, srećna vam penzija!A S.A želim da krenu ponovo od nule kao L.A. i naprave novu, mladu , a pre svega ekipu koja igra modernu košarku.

Lebron GOAT zbog timske kosarke

pre 8 godina

@milosh-nish
Cak i da jeste tako, samo se vratilo za one silne kradje za SA u prethodnim utakmicama.
Hocu reci, cisto da vidis kako zvuci kada je neko nerealan poput tebe.

Jovan Djurovic iz Niksica

pre 8 godina

Da cujem sta je Jovan govorio!!! Da cujem,breee!!! Da ce ici u 7 tekmi i da ce klipersi da prodju... Go home stari fosili,sad cu makar najmanje 4 utakmice jos da gleda atraktivnu kosarku,a ne dosadnu pas igru!!!

Pavel

pre 8 godina

Malo je falilo da sudije proguraju San Antonio po obicaju ali maestralni kapetan Pol se potrudio da posalje budjavi San Antonio tamo gde mu je i mesto u penziju.
Kakva rampa Barnsa nad Dankanom,ali sudije nisu dozvolile da neki lik poput Barnsa koji je inace stavio najboljeg defanzivca i proslogodisnjeg MVP finala u dzep, posterizuje buduceg clana kuce slavnih.
Drago mi je sto su Clippersi prosli dalje zasluzili su(cak sam pre pocetka pley-offa rekao kako bi oni mogli biti iznenadjenje i stici do finala zapada), dok sa druge strane nije mi zao sto je ispao jedan onakav tim namunjenih njuska kakvi su Spursi cime su po ko zna koji put pokazali da nisu oni toliko veliki tim koliko ih dizu u nebesa recimo klinci iz Srbije, jer kakav je to sampion koji svake druge godine ispada u prvom krugu pley-offa?

Petar

pre 8 godina

Spursi su svima zgadili celu seriju sa onim besomučnim fauliranjem, pa mi u tom smislu nije ni posebno žao što su ispali. I onako su se povređeni i stari mučili, nije to bilo ni blizu prošlogodišnje igre. Pre ili kasnije bi ih neko skinuo. A Klipersima puno sreće u nastavku, biće opet 7 utakmica protiv Houstona. Howard i Griffin igraju blizu svojih maksimuma, Jordan i Smith takođe, biće jako zanimljiva udarnička borba pod košem. Zbog raznolikosti spolja, blaga prednost Houstonu.

Dr.J

pre 8 godina

San Antonio je ekipa koja mora u svakom mecu da ima raspolozenog rezervistu koji ce ubaciti 20p kad se protivnicka prva postava odmara.Tu oni prave razliku.Poput Spanaca kad su Rodrigez i Fernandez ulazili sa klupe i unosili energiju i na taj nacin nisu dozvoljavali protivnicima da se na tren opuste.Njima je zadnjih godina klupa donosila prsten Ne Dankan,Lenard vec iskljucivo klupa.D.Green je bio prosle i predprosle godine najvazniji igrac Spursa.Ove godine ga nije bilo,kao ni Splitera i eto kraha SAS.Svi imaju svoje uloge koje moraju odigrati,a Green,Spliter,Ginobili su pobdacili.
Sa druge strane Clippersi su sveukupno gledano igrali katastrofalnu odbranu u ovoj seriji.Oni su SAS dobili trcanjem i napadom koji je bio odlican, iako je Rivers imao tanku klupu, mnoge ogranicene kosarkase ipak je uspeo da pobedi bolju ekipu.
Odavno cekam da neko u NBA pocne igrati jaku odbranu, ali imam jos dugo da se nacekam.Bilo bi zanimljivo videti Spurse protiv neke snazne defanzivne ekipe.Kako bi tad taj brzi protok lopte izgledao.Da su Clippersi igrali odbranu ovo bi bilo davno gotovo.
Protiv Houstona bice problema.Najveca dva problema zvace se Harden i C.Brewer.Bice zanimljiv duel pod kosem Jordana i Howarda.Slicni po mentalitetima,znanju,snazi,drvenim rukama.Howard iako spretniji nece biti neka prevaga Houstonu.

rossonero u srcu

pre 8 godina

drago mi je za Kliperse kao sto neko rece zbog one taktike fauliranja Jordana,dosta jadan potez, ipak postujem SAS i njihove igrace pogotovo veliku trojku ...sad Klipersi na Houston idu i voleo bih da ih Dwight oduva a posle u finalu zapada GSW ili Houston moje 2 omiljene ekipe pa nek pobedi bolji ,mozda ipak budem vise navijao za GSW zbog Stefa:)

zoran

pre 8 godina

bravo za kliperse sasvim zasluzeno idu dalje ....opasno ce biti zanimljivo do kraja plejofa....mislim da klivlend ima najvece sanse za trijumf ...ipak ima tu mnogo dobrih ekipa

petarczv

pre 8 godina

@ jeremija zato sto je do sada uvek imao etiketu najboljeg playa ali i velikog gubitnika prvo u hornetsima sa kojima je igrao finale i izgubio i onda u klipersima u kojima je uvek stizao do playoffa ali ispadao uglavnom u prvoj rundi ili u polufinalu...

petarlfc

pre 8 godina

E bas mi je drago sto su ispale mamuze! I sledeci put odigrajte mlako u poslednjoj utakmici regularnog dela pa pokvarite Oklahomi playoff i spadnite sa drugog na sesto mesto! Umesto lepo da su zapeli i protiv pelikana pa da idu na dalas i prodju lagano! Inace sam navijac Oklahome i zato mi je drago!

ravik

pre 8 godina

Polovicu Krise,Negotin ti klice!!!Dzordan malo podbacio sinoc,ostali odigrali sampionski,igrac odluke veliki Met Barns,sad se na miru moze gledati pravi Nba.

Andrija

pre 8 godina

Pre svega ocu da kazem da navijam za hjuston i cikago,a drugo vi izvestaceni navijaci sas sad mozete samo da se***e o Kavsima da ce da pukno,samk zato sto tamo igra LBJ!Niko ama bas niko nije navijao za sas ou periodu od 2000 pa do 2013 od vas sto se kunete od tad pa do danas u njih.Nastali ste iz mrznje prema uspehu jednog sportiste iz vama licnih razloga!Dakle iako ga nesto ne gotivim lbj je najbolji kosarkas na planeti i naravno uspeh bode u oci ljudima sto je ovde evidentno kod likova kao sto su memphis,pretaczv i pogotovo fox koji je tipicna neznalica i iskompleksirana osoba koja nije u stanju da prati ovakvu prelepu igru ispod obruceva.I da Jeremija ,iako malo preteruje ponekad je totalno objektivan komentator i ne razumem kritike(tolike) na njegov racun.
P.S.Omiljeni igraci su mi Harden i Rouz,i kao simaptizer bulsa i Rouza smatram da klivlend dobija bulse u 6 tekmi.Pozdrav svim ljubiteljima NBA-a!

Bojan

pre 8 godina

(paspalj chandler, 3. maj 2015 13:25)
Green je sve vreme bio pored Paula, ne vidim gde ga je prosao, a prostor za sut je Paul stvorio odgurujuci ga laktom. Ja za Paula smatram da je sjajan igrac, ali neke tako prljavosti ne volim. I nije mu to prvo odgurivanje koje mu nije svirano u finishu, niti je samo njemu gledano kroz prste za takve stvari. Logika je, nece mi svirati ovako nesto u ovom trenutku, i tacno, verovatno i ja da sam sudija ne bih svirao, ali svejedno nije fer prema suparnickoj ekipi.

dalje, zao mi je sto su Spursi ispali i sve mislim da im je najveci propust poraz u poslednjem kolu od Pelikana u ligaskom delu, da su to dobili poceli bi plejof sa druge pozicije, ovako su u prvom kolu dobili ekipu koja im najmanje odgovara i to u gostima. Mogu reci samo steta sto su ispali, ali dobro, sta je tu je. Kliperse ne volim i nadam se da ce ih hjuston dobiti a u finalu da ce biti CLE-GSW.

Helen

pre 8 godina

Zasluzeni prolazak klipersa.Sparsi su dugo harali nba ligom, vreme je da prepuste tron svezoj krvi zeljnoj dokazivanja.Drago mi je sto su ispali pre svega zbog upornog fauliranja deandrea dzordana, to mi je strahovito islo na zivce. Finala konferencija po meni: gsw-lac, chi-atl. Sportski pozdrav

vlada

pre 8 godina

LAC je zasluženo pobedio, mada sam stvarno očekivao da će matorci proći dalje jer su realno ozbiljnija okipa od ovog LAC koji će ipak biti topovsko meso za Rockitse.

Sudjenje je pred kraj bilo krajnje diskutabilno u najmanju ruku, ali neumanjuje pobedu i ludu sreću koju je paul imao da pogodi ovaj zadnji šut. Manje više ceo meč je Paul igrao sa povredom što se jasno i videlo, čak i u mehanici šuta, ali ga je da prostite s**lo samo tako!
SAS se celu utakmicu mučioo za svaki svoj koš, dok je sa druge strane LAC mnogo lakše dolazio do koševa i generalno pozicije za šut, jedino što LAC nije pogadjao neke otvorene šuteve i pred kraj dozvolio SAS mnogo ofanzivnih skokovo. Izvukao ih je Redick sa dve trojke i on je bio čovek koji je prelomio utakmicu!

riverdale

pre 8 godina

klipersi pokazali jutros kao i kroz celu seriju da su daleko kvalitetniji tim od ljigavih mamuza i zasluzeno idu u polufinale,parker i dankan i diao odigrali maestralno,gde nestade vas mvp kavai,obican prosek i igrac zadatka...ajde realno recite kako mozete da navijate za san antonio,ekipu koja je srecno prolazila sve ove godine,ekipu koja je titule osvajala koristivsi povrede igraca drugih ekipai i dva puta u najvecoj krizi nba,svaka cast dankanu,ali ja vise ne mogu da gledam njegov pogubljen i vecito zacudjen pogled

bus plus kontrolor

pre 8 godina

Ovaj Greg Popovic nema pojma.Djinobili i Dankan su matorci i krecu se kao dede.Jedino Toni Parker i Tijago Spliter nesto vrede.E da i Irving.Na mesto trenera dovesti onog sto je nedavno napustio Oklahomu posle 8 godina.I na leto trejdovati Mark Gasola,Cendlera i Hardena.Ili bar jednog od njih.
Ako se ne budemo pojacavali raspascemo se kao Sakramento Kingsi.

NBA konačno u 21 veku

pre 8 godina

Prisustvolali smo kraju ere jednog velikog tima, San Antonia i njihove dekadentene košarke koja datira iz 90-tih godina.Tim, Manu, Greg, srećna vam penzija!A S.A želim da krenu ponovo od nule kao L.A. i naprave novu, mladu , a pre svega ekipu koja igra modernu košarku.

Jovan Djurovic iz Niksica

pre 8 godina

Da cujem sta je Jovan govorio!!! Da cujem,breee!!! Da ce ici u 7 tekmi i da ce klipersi da prodju... Go home stari fosili,sad cu makar najmanje 4 utakmice jos da gleda atraktivnu kosarku,a ne dosadnu pas igru!!!

Mike

pre 8 godina

Da li je neko primetio KRIMINALAN faul Đinobilija ispod koša u trenutku kada Pol daje koš? A posle toga mrtav hladan izlazi sa terena, dok mu kolega (sa kojim isti hleb jede) leži na terenu posle teškog pada i neznano teške povrede. U jednom od sledećih kadrova Dankana kako s čuđenjem gleda igrača Klipersa na zemlji bez da mu na blagu pamet pada da mu pomogne.
Jesu bili možda najbolji na terenu ali veliki sportisti nisu (čast Parkeru). Zbog toga nisu nikada ni imali veliku bazu poštovalaca. I da ste još toliko puta bili šampioni - FUJ! FUJ! FUJ! FUJ!

riverdale

pre 8 godina

klipersi pokazali jutros kao i kroz celu seriju da su daleko kvalitetniji tim od ljigavih mamuza i zasluzeno idu u polufinale,parker i dankan i diao odigrali maestralno,gde nestade vas mvp kavai,obican prosek i igrac zadatka...ajde realno recite kako mozete da navijate za san antonio,ekipu koja je srecno prolazila sve ove godine,ekipu koja je titule osvajala koristivsi povrede igraca drugih ekipai i dva puta u najvecoj krizi nba,svaka cast dankanu,ali ja vise ne mogu da gledam njegov pogubljen i vecito zacudjen pogled

Pavel

pre 8 godina

Malo je falilo da sudije proguraju San Antonio po obicaju ali maestralni kapetan Pol se potrudio da posalje budjavi San Antonio tamo gde mu je i mesto u penziju.
Kakva rampa Barnsa nad Dankanom,ali sudije nisu dozvolile da neki lik poput Barnsa koji je inace stavio najboljeg defanzivca i proslogodisnjeg MVP finala u dzep, posterizuje buduceg clana kuce slavnih.
Drago mi je sto su Clippersi prosli dalje zasluzili su(cak sam pre pocetka pley-offa rekao kako bi oni mogli biti iznenadjenje i stici do finala zapada), dok sa druge strane nije mi zao sto je ispao jedan onakav tim namunjenih njuska kakvi su Spursi cime su po ko zna koji put pokazali da nisu oni toliko veliki tim koliko ih dizu u nebesa recimo klinci iz Srbije, jer kakav je to sampion koji svake druge godine ispada u prvom krugu pley-offa?

NastyB

pre 8 godina

Ipak ima Božje pravde i u NBA. Samo zbog one podmukle Popovičeve „Hack-A-DJ“ taktike u prethodnim utakmicama neopisivo mi je drago što su Klipersi prošli. A Grifin i, pogotovo, Stiv Balmer su mi dva najiritantnija lika u NBA.
Mada, koliko vidim po statistici, Džordan je šutirao samo 9 slobodnih bacanja, što znači da nije bilo „hakadidžejisanja“ iako sam očekivao da će Pop to eksploatisati toliko da će biti mučno za gledanje. Zaigrao je „fer igru“ i izgubio, te ostaje žal ako ovo bude poslednja utakmica maestralnog Dankana.
Naravno, u ovome ima i dosta Popovičeve krivice, jer je u jednom delu utakmice Tiago Spliter čuvao Pola. Šta je sa tim zaista glupim potezom hteo da postigne nije mi jasno. Možda zato što San Antonio nije ona ekipa iz prošle sezone. Da mi je sad da nađem svoj komentar pred plejof kada sam napisao da niz pobeda San Antonija na kraju sezone nisu rezultat nekog ogromnog „podizanja forme“ u pravom trenutku, već zato što je većina timova „spustila gas“ pred plejof. I dobio sam more minusa na to. A ispalo je da sam bio u pravu.
Takođe mislim da će Hjuston lagano da prođe Kliperse, baš kao što bi prošli i San Antonio. Svi će veličati sinoćnu Polovu partiju, ali Grifinovih 24 poena, 13 skokova i čak 10 asistencija (više od Pola) niko ne pominje. Klipersi su bili dominantniji u reketu (svaka čast Dankanu, ali ne može sam) i to je donelo prevagu, ali Hjuston sa Hauardom, Džonsom i Smitom je druga priča.
Uglavnom, sad počinje pravi, zanimljivi plejof...

ravik

pre 8 godina

Polovicu Krise,Negotin ti klice!!!Dzordan malo podbacio sinoc,ostali odigrali sampionski,igrac odluke veliki Met Barns,sad se na miru moze gledati pravi Nba.

ДаркоМ

pre 8 godina

Sudije su bile kriminalne zadnjih par minuta. Sudije su dozvolile da klipersi igraju grublju odbranu a sa druge strane mali kontakt faul. Parker hvata loptu i neko je izbacuje iz ruke i onda lopta dolazi do grifina ista stvar i faul. U playoff onakav faul svirati na 30 sekundi do kraja je strasno. Na kraju kao slag na tortu sekunda do kraja igraci prave dogovoreni napad a vrjeme istice prije nego sto lopta ulazi na teren. Akcija koju su napravili i kretanja igraca morali su ponovo da izvode i klipersi lakse citaju napad. Sparsi nisi igrali kao prosle sezone i da su prosli ne vjerujem da bi uzeli titulu jer godine cine svoje. Clipersi bi mogli svasta da urade i mislim ako kris poul bude zdrav da ce lagano da prodju rockets sa 4-1 mozda 4-2.

Petar

pre 8 godina

Spursi su svima zgadili celu seriju sa onim besomučnim fauliranjem, pa mi u tom smislu nije ni posebno žao što su ispali. I onako su se povređeni i stari mučili, nije to bilo ni blizu prošlogodišnje igre. Pre ili kasnije bi ih neko skinuo. A Klipersima puno sreće u nastavku, biće opet 7 utakmica protiv Houstona. Howard i Griffin igraju blizu svojih maksimuma, Jordan i Smith takođe, biće jako zanimljiva udarnička borba pod košem. Zbog raznolikosti spolja, blaga prednost Houstonu.

Bulls nation

pre 8 godina

@umotvorine
pa sinovce, ne znam kako ti pada na pamet da poredis Bulls-e sa vestackom tvorevinom od Klivlenda...navijaj za frnsizu, ne za jednog coveka kome je potrebno oko sebe jos dve super-zvezde da bi bio konkurentan za prsten!
Go Bulls

bus plus kontrolor

pre 8 godina

Ovaj Greg Popovic nema pojma.Djinobili i Dankan su matorci i krecu se kao dede.Jedino Toni Parker i Tijago Spliter nesto vrede.E da i Irving.Na mesto trenera dovesti onog sto je nedavno napustio Oklahomu posle 8 godina.I na leto trejdovati Mark Gasola,Cendlera i Hardena.Ili bar jednog od njih.
Ako se ne budemo pojacavali raspascemo se kao Sakramento Kingsi.

petarlfc

pre 8 godina

E bas mi je drago sto su ispale mamuze! I sledeci put odigrajte mlako u poslednjoj utakmici regularnog dela pa pokvarite Oklahomi playoff i spadnite sa drugog na sesto mesto! Umesto lepo da su zapeli i protiv pelikana pa da idu na dalas i prodju lagano! Inace sam navijac Oklahome i zato mi je drago!

Miki27

pre 8 godina

Pa kako da SA ispadne? To je jedna bogovska ekipa koja dominira NBA ligom godinama a nikad nije odbranila titulu... Od hiljada sportista sam se naslusao i nacitao da je mnogo lakse osvojiti nego odbraniti titulu u bilo kom sportu! Sto se tice serije, Klipersi su zasluzeno prosli i nadam se da povreda Pola nije ozbiljnije prorode... SA mora u potpuni remont ekipe tako da ocekujem da se Dankan i Manu penzionisu a da napadnu Gasola i Oldridza... Bice fenomenalni mecevi polufinala istoka i ocekujem prolaz Bullsa, Wasingtona, GS i Hjustona! Nesto mi Atl deluje kao da je posistala ali ne mora da znaci, bice svaka serija paklena

Novosadjanin.

pre 8 godina

Potez Djinobilija na kraju...No comment. To je fora sa njim, prljavi argentinac, nikada nisam mogao da ga svarim, i bio sam u pravu. Uvek je delovao pokvareno. Ne razumem zasto mu je trebalo ovo u 45. god zivota.

ironični che

pre 8 godina

@NastyB

Ja ne vidim drugu mogućnost da se SA "ribilduje", osim da ti zameniš glupog i podmuklog Popoviča, jer ti, čoveče, sve znaš i sve si već video i negde napisao.
Vrati SA na staze stare slave i uzmi prsten ponovo! Go NastyB, majstore, dole sa retrogradnim Popovičem!

NastyB

pre 8 godina

(ironični che, 3. maj 2015 09:52)
Ne znam zašto odgovaram na klinačka prozivanja, ali ajd da pokušam da razjasnim onima kojima je to potrebno...
NIJEDNOM nisam napisao da je Popovič glup, još manje retrogradan (znaš li uopšte šta znači ta reč?), niti doveo u pitanje njegovo trenersko znanje, osim u ovoj utakmici kada je postavio jedno vreme Tiaga Splitera da čuva Krisa Pola. Staviti centra da čuva pleja je nejasno svakom ko makar i površno gleda košarku, a kamoli nekome ko se razume u to. Ako je hteo da iznenadi tim potezom nekoga, zaista je uspeo u tome. Mogu da zamislim kako je iznenađen bio Spliter kad mu je ovaj rekao da čuva Pola...
NIJEDNOM nisam omalovažio igrače San Antonia, pogotovo ne velikog Tima Dankana niti bilo kog drugog igrača. Niti sam IJEDNOM napisao da San Antonio treba da se „ribilduje“.
JEDINA, APSOLUTNO JEDINA stver koju sam kritikovao je, po meni, podmukao način fauliranja igrača bez lopte, samo zato što slabo izvodi slobodna bacanja. To je, opet po meni, kranje nesportski, nefer, prljavo i trebalo bi biti kažnjivo. A Popovič je jedini koji se služi tom taktikom.
Jer ako to ne bude nekažnjivo, krenuće i svi drugi isto da rade, pa će neke utakmice biti mučno gledati. Zamisli sad Hjuston i Klipersi, bude napeto pred kraj i onda kako Hjuston krene u napad, tako neko lupi Hauarda, a već u sledećem napadu Klipersa, Rakete skaču na Džordana i sve tako u krug...
Na šta bi to ličilo??

oranje expert

pre 8 godina

petarczv, 03. maj 2015 11:20)
cuj ovog dankan najbolji igrac lige? 10 njih cu da nabrojim pre dankana. mvp finala je dobio zato sto je bio najbolji pojedinac u pobednickoj ekipi. i tad se znalo koje bio najbolji igrac na terenu. jeremija ti objasnio ja da sam na tvom mestu nebih se javljao .

Grgaren

pre 8 godina

Veliki sam navijač San Antonia, ali Klipersi su zasluženo prošli. Pol je igrao povređen, držao se za nogu pola utakmice. I takav pogodio sjajan šut. Ne volim Kliperse, ali vrhunska serija. Ovoj pobedi se najviše raduju Rakete jer protiv Sparsa bi imali mnogo teži posao. Govorim to u slučaju da je Pol povređen ozbiljnije.
Nadam se da će GSW uzeti Zapad, a Bulsi Istok.

vlada

pre 8 godina

LAC je zasluženo pobedio, mada sam stvarno očekivao da će matorci proći dalje jer su realno ozbiljnija okipa od ovog LAC koji će ipak biti topovsko meso za Rockitse.

Sudjenje je pred kraj bilo krajnje diskutabilno u najmanju ruku, ali neumanjuje pobedu i ludu sreću koju je paul imao da pogodi ovaj zadnji šut. Manje više ceo meč je Paul igrao sa povredom što se jasno i videlo, čak i u mehanici šuta, ali ga je da prostite s**lo samo tako!
SAS se celu utakmicu mučioo za svaki svoj koš, dok je sa druge strane LAC mnogo lakše dolazio do koševa i generalno pozicije za šut, jedino što LAC nije pogadjao neke otvorene šuteve i pred kraj dozvolio SAS mnogo ofanzivnih skokovo. Izvukao ih je Redick sa dve trojke i on je bio čovek koji je prelomio utakmicu!

nik

pre 8 godina

Da se razumemo, postujem ja Kris Pola ali veceras ga je toliko s*alo da je to nesto neverovatno. I svako ko se razume u kosarku ce se sloziti sa mnom.

Andrija

pre 8 godina

Pre svega ocu da kazem da navijam za hjuston i cikago,a drugo vi izvestaceni navijaci sas sad mozete samo da se***e o Kavsima da ce da pukno,samk zato sto tamo igra LBJ!Niko ama bas niko nije navijao za sas ou periodu od 2000 pa do 2013 od vas sto se kunete od tad pa do danas u njih.Nastali ste iz mrznje prema uspehu jednog sportiste iz vama licnih razloga!Dakle iako ga nesto ne gotivim lbj je najbolji kosarkas na planeti i naravno uspeh bode u oci ljudima sto je ovde evidentno kod likova kao sto su memphis,pretaczv i pogotovo fox koji je tipicna neznalica i iskompleksirana osoba koja nije u stanju da prati ovakvu prelepu igru ispod obruceva.I da Jeremija ,iako malo preteruje ponekad je totalno objektivan komentator i ne razumem kritike(tolike) na njegov racun.
P.S.Omiljeni igraci su mi Harden i Rouz,i kao simaptizer bulsa i Rouza smatram da klivlend dobija bulse u 6 tekmi.Pozdrav svim ljubiteljima NBA-a!

petarczv

pre 8 godina

Ko je gledao samo ovaj snimak a to je predpostavljam 90% ljudi nije videlo faul dankana nad polom 8 sec do kraja koji apsplutno nije postojao...to su rekla oba komentatora od kojih je jedan bio cris veber a posle utakmice su i shek i barkli rekli isto...steta zbog tog spornog detalja

Helen

pre 8 godina

Zasluzeni prolazak klipersa.Sparsi su dugo harali nba ligom, vreme je da prepuste tron svezoj krvi zeljnoj dokazivanja.Drago mi je sto su ispali pre svega zbog upornog fauliranja deandrea dzordana, to mi je strahovito islo na zivce. Finala konferencija po meni: gsw-lac, chi-atl. Sportski pozdrav

umotvorine

pre 8 godina

Bravo Klipersi, bravo Kris Pol, bravo Blejk Grifin !!!!!!
Kakva je ovo serija bila, za pamćenje !!! Velike čestitke i Sas-u jer su najkonstantniji tim u ovom veku !!!

Pretpostavljam da ce veliki stručnjaci i navijaci Sas-a sad preci u tabor Bulsa jer ipak je najbitnije da samo LeBron izgubi. Njegovi porazi im hrane dusu !!!

Prljavo kazaliste

pre 8 godina

A odlucujuci momenat fail za Dankana nije na snimku...

Klipersi imaju jak tim, okupili su dosad nevidjenu ekipu nesimpaticnih prznica, siledzija... Fali jos da dovedu Birdmena i onog debelog sto je sad u Klivlendu a pre bio u Bostonu. Onajnsto udje da provocira i lupi samar nekome. Ima tu atraktivnih poteza ali kad vidim onog Barnsa, meni muka pripadne. Kris Pol ubacuje sve zivo, a kad nema sanse dzidne frljoku pa i o a udje kao ova na kraju i ona trica na kraju treceg dela.

Bojan

pre 8 godina

(paspalj chandler, 3. maj 2015 13:25)
Green je sve vreme bio pored Paula, ne vidim gde ga je prosao, a prostor za sut je Paul stvorio odgurujuci ga laktom. Ja za Paula smatram da je sjajan igrac, ali neke tako prljavosti ne volim. I nije mu to prvo odgurivanje koje mu nije svirano u finishu, niti je samo njemu gledano kroz prste za takve stvari. Logika je, nece mi svirati ovako nesto u ovom trenutku, i tacno, verovatno i ja da sam sudija ne bih svirao, ali svejedno nije fer prema suparnickoj ekipi.

dalje, zao mi je sto su Spursi ispali i sve mislim da im je najveci propust poraz u poslednjem kolu od Pelikana u ligaskom delu, da su to dobili poceli bi plejof sa druge pozicije, ovako su u prvom kolu dobili ekipu koja im najmanje odgovara i to u gostima. Mogu reci samo steta sto su ispali, ali dobro, sta je tu je. Kliperse ne volim i nadam se da ce ih hjuston dobiti a u finalu da ce biti CLE-GSW.

JeRemija

pre 8 godina

Sjajna utakmica, uostalom kao i čitava serija. Kroz ceo meč je bila rezultatska klackalica, ekipe su gotovo skroz izjednačene tako da ne bi bilo nezasluženo ni da su Sparsi prošli. Evo noćas se probudio i Toni Parker ali ni to nije bilo dovoljno za prolaz. Ne znam šta više reći o Kris Polu, čovek je najbolji plej sveta već jedno duže vreme, ali mnogi to ovde na forumu nipodaštavaju. Nadam se da će ljudi promeniti mišljenje o njemu, kao i Grifinu koji je nazivan cirkus igračem u cirkus ekipi?! Blejk je kroz celu ovu seriju na granici tripl dabla a uspeo je da ga ostvari u 2 meča. Biće odlični dueli sa Hjustonom, pogotovo će da pršti na liniji Hauard-Džordan. Blaga prednost ipak Klipersima.
Juče sam napisao da je granica 20.5 na Lenarda poklon kvota i da treba igrati minus, nadam se da neki u inat meni nisu odigrali suprotno:) Ponoviću još jednom da je on ekstra igrač, ali u odbrani. Sigurno bi ga svaka ekipa poželela u timu. U napadu je limitiran, što se potvrdilo i noćas. U zadnjoj četvrtini je bacio 2-3 cigle sa distance, i iz aviona se videlo da će promašiti. Da Deandre ume da izvede sl.bacanja meč bi verovatno bio ranije rešen jer su u 4.četvrtini košarkaši SAS imali 10 ofanzivnih skokova! i valjda 12 poena iz druge šanse, najviše zahvaljujući Džordanu koji je za to vreme zbog hack-a-DJ opasnosti sedeo na klupi. Dankan je možda i najbolja 4 ikad, verujem da on može još jedn sezonu da odigra.
@www Blago tebi ako te tuđi poraz čini srećnim...

Demius

pre 8 godina

@umotvorine
"Pretpostavljam da ce veliki stručnjaci i navijaci Sas-a sad preci u tabor Bulsa jer ipak je najbitnije da samo LeBron izgubi. Njegovi porazi im hrane dusu !!!"
Xa, xa, xa...Sjajano zapažanje i kometrar za poster.Uzeo si mi reči iz usta.Go Cavs u inat dušmanima!

Aki

pre 8 godina

Čitam komentare i jasno se vidi dva profila ljudi oni koji navijaju za Spurse medju kojima sam i ja i oni koji navijaju za Lebrona bez obzira u kojem timu igrao a rezervna varijanta su im Klipersi,mi smo navijaci Spursa izvisili sada je red na vas nema nista od Klivlenda ove sezone gotovo sada je jasno da Warriorsi ako ne budu imali povreda uzimaju prsten.

Extream

pre 8 godina

Svaka cast Clippersima na prolazu. Imali su mnogo toga da dokazu u PO (pre svega Paul), ali su uspeli... Ovu seriju je SA izgubio zbog lose forme Parkera a posebno Manua... Ginobili neprepoznatljiv u celoj seriji, sto je i glavni razlog zasto su ispali. Sa druge strane odlicni Griffin i posebno Redick, uz maestralnog Paula. Bice zanimljivo sada HOU-LAC...
I ono sto mi nije jasno ovde cemu toliko pljuvanje SAS? Ruzna, dekadenta kosarka i tome slicno su pridevi koji su korisceni da se opise njihova igra... Pa da li vi gledate kosarku ili vam je vrhunac ove igre takmicenje u zakucavanjima? Ako jeste imate All Star jednom godisnje pa uzivajte u tome sto volite, ali reci za igru jednog SAS da je dekadentna je stvarno diletantno. Ko prati kosarku duze od ove sezone setice se proslogodisnje serije protiv MIA, gde su tom "dekadentnom" kosarkom brzog protoka lopte unistili atletsku ekipu koja je sve mlela na konto tih fizikalija. Verovatno je za njih i najbolji igrac u istoriji LBJ, covek koji osim fantasticne atletike ne poseduje kosarkaski smek... Onaj isti koji je proslavio Jordana, Magica, Wilta i ostale velikane ove igre. Da ne bude da sam hater, nisam fan LBJ, ali cenim koliko sebe daje na utakmicama i ne sumnjam da ce biti jedan od najboljih koji je ikada igrao ovu igru, ali ce za mene uvek biti igrac koji nije imao taj kosarkaski smek...
P.S. Za sve mladje koje prate kosarku od skoro imate na YouTubu najbolje poteze Magica, pa vidite sta je taj smek o kome pricam... :)

bastion

pre 8 godina

Gde su sada Memfis,Fox i petraczv i ostali? Jeste li rekli videcemo u plejofu kad SAS pocne da gazi, jeste li prozivali druge da su smesni, a predstavili sebe kao velike poznavaoce kosarke, nazivali LAC cirkus ekipom?
Aj se sad zavucite u misju rupu i navijajte samo da ne osvoji Lebron, nista vam drugo ne preostaje,a mi da odmorimo od prepotentnih i smornih navijaca SAS kvazi-poznavaoca kosarke

Djole

pre 8 godina

Kako da ne bude zao coveku Sparsa i ovakvih legendi, na celu sa jednim od najvecih ikad...:(((( Ali Klipesi konstantniji celu ludu seriju i zasluzuju ovo, ne mislim da ce i stati ovde cak. Ipak, vise mesta u komentaru treba ostaviti ovim legendama koje mozda vise necemo ni gledati, ali mnogo sam tuzan da bih nesto pametno rekao. Uzivajte ko dalje moze u najuzbudljivijem takmicenju na svetu!

Danilo

pre 8 godina

,Rondo,Rasel,Rouz,Kari ,Deron ,Irving ,Vol sve su to vrhunski igrqci ali Pol je ispred njih .Ima sjajan dribling odlican sut i za dva i za tri ,pregled igre ,sjajan u odbrani ,to je i razlog zasto je i 2008 a i 2012 bio prvi izbor Krizevskog za Americku ekipu.Igrao je zadnje tri cetiri godine u Klipwrsima koji su smatrani neozbiljnom ekipom i samo zato je malo u zaborav pored ovih mladjih igraca .

Lebron GOAT zbog timske kosarke

pre 8 godina

@milosh-nish
Cak i da jeste tako, samo se vratilo za one silne kradje za SA u prethodnim utakmicama.
Hocu reci, cisto da vidis kako zvuci kada je neko nerealan poput tebe.

rossonero u srcu

pre 8 godina

drago mi je za Kliperse kao sto neko rece zbog one taktike fauliranja Jordana,dosta jadan potez, ipak postujem SAS i njihove igrace pogotovo veliku trojku ...sad Klipersi na Houston idu i voleo bih da ih Dwight oduva a posle u finalu zapada GSW ili Houston moje 2 omiljene ekipe pa nek pobedi bolji ,mozda ipak budem vise navijao za GSW zbog Stefa:)

petarczv

pre 8 godina

Kakva utakmica!!! Serija ravna finalu,kakva igra kris pola,grifina,dankana,parkera,greena...31 put se menjalo vodstvo na utakmici!!!!

Vredelo je biti budan celu noc...green je imao 5 blokada 3 ukradene lopte ali sve to nije bilo dovoljno...jedina mrlja na celu seriju se desila 8 sec do kraja kada je pola promasio sut za vodstvo a sudija svirao dankanu faul koji apsolutno nije postojao i tako je pol dobio dva bacanja koja su odlucila pobednika...komentatori medju kojima je bio i cris veber su posle odgledanog snimka rekli da nije bilo gpvora o faulu...Steta za SAS bas me zanima dokle suogli da odu opet su bili magicni i skupo su prodali svoju "sanpionsku" kozu...Al opet bi bilo steta da i pol opet ne dobije sansu da proba da osvoji prsten jel ovo mu je poslednja sansa...

petarczv

pre 8 godina

@ jeremija...sto se tice leonarda on je imao dabl dabl ucinak u ovakvoj jednoj utakmici,momak vec ima sampionski prsten sa svoje 22 godine,mvp je proslogodisnjeg finala,ove godine najbolji defanzivac a u sinocnoj utakmici su dominirali dankan,parker i green. To je EKIPA i nemoze on da uzme 39 suteva kao westbrook iki 30 kao lbj. Tek ce on preuzeti violinu u sparsima,naravno da ce dankan da vodi ekipu zato sto je najbolji igrac u ligi a o iskustvu da ne govorimo...clipersi iako simpaticni nemaju sanse za titulu tako da ce cp3 opravdati svoj nadimak...

egil vangen

pre 8 godina

Svi ovi što prozivaju Popoviča zbog hack a Jordan taktike, podmuklosti i slično neka se sete 6. utakmice finala protiv Majamija pre 2 sezone kada nije pravljen faul na 5 sekundi do kraja pri vodjstvu SA 3 razlike i vodjstvu u seriji 3:2... Inače, Djinobili je zreo za penziju, odigrao je loše čitavu seriju posebno u odbrani gde je delovao potpuno dekocentrisano i sporo a Dankan može opušteno još 2 sezone da odigra sa manjom minutažom. Nadam se da će ga zameniti Oldridž kako se već priča. A umesto Djinobilija voleo bih da vidim Džimija Batlera. Njih dvojica bi se sjajno uklopili u ekipu.

Neznalica

pre 8 godina

Naslušao sam se ove godine negativnih komentara o Kris Polu. Dovoljno je pogledati ovu utakmicu i shvatiti o kako se velikom igraču radi. Nije on ovde pogodio samo jedan ključni koš, već je doprinosio timu ključnim poenima tokom cele utakmice. Pritom je čovek imao problema sa zadnjom ložom još od prvog poluvremena.

Biće vrlo zanimljiva serija Klipers-Hjuston. Ako Kris Pol zaleči povredu, očekujem prolazak Klipersa.

zoran

pre 8 godina

bravo za kliperse sasvim zasluzeno idu dalje ....opasno ce biti zanimljivo do kraja plejofa....mislim da klivlend ima najvece sanse za trijumf ...ipak ima tu mnogo dobrih ekipa

Jole

pre 8 godina

Navijac sam San Antonia dugo ali prestanite pominjati sudije, ruku na srce ako je koja ekipa u NBA bila zasticena zadnjih 10 godina od sudija onda su to Spursi. Zao mi je Dankana pokazao je da jos uvek moze, ali ovo je kraj i za njega i Djinobilija ( on vise ne moze ). Parker povredjen a Lenard podbacio. Ali treba pohvaliti Kliperse toliko kritikovani Pol pokazao da je najbolji cisti plej, i da moze rjesiti kad je bitno, a Grifin je ove sezone unapredio sut, niski post, kretnju bez lopte nije vise drvo poput D.Dzordana ( a i on bar zna da hvata skokove ) , Redik sjajan citavu seriju. Navijam za Memfis da Karter uzme prsten, ali sam sada skoro siguran da Kari i drustvo osvajaju titulu.

JeRemija

pre 8 godina

@petarczv Ne razumem kako je Kris Polu ovo poslednja šansa da osvoji prsten kada čovek za 3 dana puni 30 godina?! Jedan Majkl Džordan je osvojio prvi prsten tek sa 28 godina tako da za Pola uopšte nije kasno. Pa igraće još minimum 6-7 godina...Šta bi sa Lenardom? On je najviše podbacio u ekipi SAS i sramota je da ih 39-godišnji Dankan vadi kroz celu seriju. Osim mene, samo je još jedan komentar pomenuo da je Lenard potpuno podbacio, to se izgleda prećutkuje. Kavai je u samo 3 meča prebacio 20 poena a najbolje je odigrao onaj meč kada su razbili Kliperse 30 razlike, znači kada je već bilo sve odlučeno.
Inače,nešto sam kontao da se lako mogu naći još 2 petorke koje nisu igrale u Španiji a koje bi se prošetale do zlata na svetskom prvenstvu.
tim I- Pol, Batler, Lebron, Grifin, Hauard
tim II- Vestbruk, Lenard, Durent, Oldridž, Džordan
Toliko su Ameri jaki da to nije humano.
Večeras na SK u 21.30h napokon prenos Golden Stejt-Memfis!

petarczv

pre 8 godina

@ jeremija zato sto je do sada uvek imao etiketu najboljeg playa ali i velikog gubitnika prvo u hornetsima sa kojima je igrao finale i izgubio i onda u klipersima u kojima je uvek stizao do playoffa ali ispadao uglavnom u prvoj rundi ili u polufinalu...

!!!!!

pre 8 godina

pljujete SAS da oni unistavaju NBA,oni ljudi ulepsavaju igru,prosle sezone im niko nije mogao prici,ni jedan atletski dominantan tim nije ih mogao dobiti,oni su legende i malo postovanja,ovo je verovatno poslednja sezona dankana i ginobilija,i zao mi je sto se ovako zavrsila :(

Dr.J

pre 8 godina

San Antonio je ekipa koja mora u svakom mecu da ima raspolozenog rezervistu koji ce ubaciti 20p kad se protivnicka prva postava odmara.Tu oni prave razliku.Poput Spanaca kad su Rodrigez i Fernandez ulazili sa klupe i unosili energiju i na taj nacin nisu dozvoljavali protivnicima da se na tren opuste.Njima je zadnjih godina klupa donosila prsten Ne Dankan,Lenard vec iskljucivo klupa.D.Green je bio prosle i predprosle godine najvazniji igrac Spursa.Ove godine ga nije bilo,kao ni Splitera i eto kraha SAS.Svi imaju svoje uloge koje moraju odigrati,a Green,Spliter,Ginobili su pobdacili.
Sa druge strane Clippersi su sveukupno gledano igrali katastrofalnu odbranu u ovoj seriji.Oni su SAS dobili trcanjem i napadom koji je bio odlican, iako je Rivers imao tanku klupu, mnoge ogranicene kosarkase ipak je uspeo da pobedi bolju ekipu.
Odavno cekam da neko u NBA pocne igrati jaku odbranu, ali imam jos dugo da se nacekam.Bilo bi zanimljivo videti Spurse protiv neke snazne defanzivne ekipe.Kako bi tad taj brzi protok lopte izgledao.Da su Clippersi igrali odbranu ovo bi bilo davno gotovo.
Protiv Houstona bice problema.Najveca dva problema zvace se Harden i C.Brewer.Bice zanimljiv duel pod kosem Jordana i Howarda.Slicni po mentalitetima,znanju,snazi,drvenim rukama.Howard iako spretniji nece biti neka prevaga Houstonu.

realno

pre 8 godina

Kliperske povadio Redik sa one dve trojke na kraju 4.cetvrtine i bolesna partija Barnsa koji je bio definicija pravog X faktora. Iskreno ne verujem da ce proci Hjuston, istrosili su se.

laki

pre 8 godina

@Bulls nation
Kad kazes: navijas za coveka kome su potrebne superzvezde da bi bio konkurentan za prsten- mislis na Dzordana koji je igrao sa Pipenom i Rodmanom? A trenirao ga Fil Dzekson? A tu su bili Kukoc,Horas Grant,Ron Harper,Stiv Ker,Pakston?

paspalj chandler

pre 8 godina

Neverovatno mi je da zadnji napad Green cuva Paula,Paul bez jedne noge ga prolazi bez imalo muke,jeste srecan sut ali je zasluzio,ukoliko se oporavi moze voditi Clipperse do finala zapada.Spursi su jednom nesrecno izgubili titulu,mozete da pricate o nekim krizama koliko hocete ali povrede su sastavni deo igre,ukoliko GSW osvoji titulu da li cete pricati da je to zbog povrede Duranta ili cete skinuti kapu?5 titula se ne osvaja slucajno.Nadam se da ce Timmy odigrati jos sezonu,Manu lagano u penziju.

UltraMs

pre 8 godina

Obozavam SAS ali budimo realni nisu to oni sparsi od prosle godine.Jednostavno godine cine svoje i potrebne su promene u timu.Imali su sparsi i srece da ova serija nije ranije okoncana.Mislim da ce preko leta da se uradi rekonstrukcija tima.

Nikola

pre 8 godina

@(ДаркоМ, 3. maj 2015 08:22)

Lupas epske gluposti. Poslednje poene za Spurse je dao Dankan s penala posle izrazito misterioznog faula. Imale su sudije svoje greske, ali kriterijum je bio vise nego ujednacen.

Klipersi su bili bolji rival u ovoj seriji. Spursi su do 7. utakmice stigli zahvaljujuci iskustvu i pobednickom karakteru (da su ih Klipersi imali, dobili bi bar drugu ili petu utakmicu serije). Vise se nije moglo. Najsmesniji je komentar lika koji se potpisuje sa "NBA u 21. veku" ili nesto slicno, kako Spursi igraju dekadentnu kosarku. To je najgluplji komentar koji sam u zivotu procitao i apsolutno dolazi od nekog ko je poslednji put NBA gledao 2003.

Kent

pre 8 godina

Manu je gotov, a i dao je košarci dovoljno. Timi i Parker mozda jos jedna sezona, ali mozda, sa doziranim minutama. Na kraju krajeva, svemu mora jednom doci kraj a njih trojica vec imaju mesto u zlatnoj istoriji Spursa

pakman

pre 8 godina

@petarczv
Covece, cele godine pricas kako ce SAS da razbija u plejofu, ne znam kako imas obraza da se javljas, ispali su u prvoj rundi, vidim jedino ti ostaje da prognoziras da Klivlend nece igrati finale, a videli smo kakav si prognozer

Bojan

pre 8 godina

(Miki27, 3. maj 2015 09:48)
pa SAS i dominira ligom godinama bez obzira sto nikada nije odbranila titulu. Svi ce se sloziti da je Boston dominirao 80ih a isto nikada nije odbranio titulu, jednostavno, nekad se ne sloze sve kockice. 2003-07 su godine koje su apsolutno obelezili spursi i vrlo lako se moglo desiti da su mogli otici kuci sa svih 5 titula, ali su otisli sa 3, sto je i dalje izuzetan ucinak, jer ne racunajuci Raselove Seltikse nijedna ekipa nije uspela da u 5 godina uzme vise od 3 titule.
Da li je lakse ili teze odbraniti ili uzeti titulu, nije uvek lako odgovoriti i nije nuzno tako kako se igraci osecaju sa time. Da bi odbranio titulu potrebno je da nakon sto ti se jednom sve poklopilo da prodjes celu sezonu i plejof bez povreda, bez svadja saigraca, razmirica, da se to desi jos jednom. Buduci da je zahtev veci, verovatnoca jeste manja i samim tim je kao teze. Medjutim ako se to desi, da ne niknu nikakvi novi problemi u ekipi, nema razloga zasto bi bilo teze odbraniti titulu. Cak, Bulsi 92. i Lejkersi 2001. su lakse odbranili titulu nego sto su do nje dosli prvi put.
Spursi su prosli tri sezone bez vecih problema sa povredama i ove sezone su neke stvari legle u negativnu stranu, stoga nije cudan losiji rezultat.
Msm, ja sam navijao za Spurse i zeleo sam da ih vidim opetu velikom finalu protiv Lebrona, ali sta je tu je. Klipersi su ipak zasluzili da prodju, ali SAS nije za omalovazavanje

brajanskalabrini

pre 8 godina

браво за клиперсе.нисам навијо за њих а још мање очекиво ово...пол ми запушио усста клч шутем.поз за сву браћу и сестре ако их има

Novosadjanin.

pre 8 godina

petarczv,

"90% ljudi nije videlo faul koji nije postojao 8 sec pre kraja"..Sta ti pises msm da nije jasno ni tebi. Pa kako da vidim faul ako nije postojao???

anbeast

pre 8 godina

@ (NBA konačno u 21 veku, 03. maj 2015 08:18): Šta je, po tebi, dekadentno u igri San Antonia?! Manje alejupova? :-) Pobedio je u ovom trenutku bolji tim (da li zbog veće "gladi", da li zbog "mladosti" - nije ni bitno). Bilo je sjajno gledati Sparse ovih godina, ali vreme niko ne može pobediti. Videćemo kako će se San Antonio) "ribildovati".

CJ

pre 8 godina

Verovatno znate ali podatak za one koji ne znaju...ovogodišnje finale će biti prvo posle 1998 a da u njemu ne igra trojka San Antonio, LA Lejkersi,Majami.

zagor

pre 8 godina

dobar san antinio, klipersi za nijansu bolji. neverovatna serija. toliko utakmica odluceno na jedan posed. kris pol apsolutni heroj prve runde. medjutim cp3 je cp3, a mene je vise iznenadio redik. od njega nisam ocekivao da igra tako dobru sezonu i plejof posebno. nisam verovao ni da klipersi mogu da prodju sa tako kratkom klupom. izgledalo je tokom cele serije da zele prolaz mnogo vise nego sas, sto je i sasvim logicno.
sad idu polufinala konferencija i svi parovi su odlicni i zanimljivi. ma svaki par je savrseni "matchup" za gledaoce.
p.s. cenim da ce manu da se povuce. ne moze vise. vidi se.

arpabaro

pre 8 godina

Velika steta sto jedan od ova tima ispada ovako rano,super basket i za nijansu su bili bolji Klipersi.Voleo bih da finale zapada bude GSW-LAC!

RASID

pre 8 godina

Navijao sam u ovoj seriji za SAS ali zasluzena pobeda Klipersa nakon sedam utakmica ne moze biti drugcije nego zasluzeno,sinoc je i Parker igrao dobro u napadu ali opet kazem da spoljni igraci SAS su odigrali losu odbranu tokom cele serije jednostavno ih Pol razbijo fizicki je jednostavno spremniji od svojih cuvara isto kao i Grifin od Diawa radio je sto je hteo,videcemo dali ce Duncan ostati da igra ili je ovo kraj SAS kakvih znamo.

joe

pre 8 godina

Do 15 do 5 je trajalo, ali je vredelo. Kris Pol odigrao utakmicu ravnu Jordan-u i Magic-u svojevremeno, 29 poena pod povredom od koje je bio dosta ogranicen i u kretanju copao po terenu na momente i propustio pola prvog poluvremena opet uspeo da postigne 29 i vodi ekipu u napadu i odbrani i naravno kos u zadnjoj sekundi za pobedu. Iako mi je zao zbog San Antonia bila bi jos vece steta da su posle ovakve partije i pozrtvovanja Pola klipersi ispali, Dankan vec ima pet sampionskih prstena sa san antoniom, red je da igracina kao Pol dodje do jednog. A ova serija je po meni bila kao finale.

Pilipenda

pre 8 godina

Kako je samo majstorski u dvokoraku ušao u telo Grina, odgurnuo ga i bacio se malo u desnu stranu da iskoristi taj prostor i prebaci Dankana, zver.

palop

pre 8 godina

Kad su vrc Klipersi prosli, nadam se da Pol nije teze povredjen i da ce moci da igra protiv Hjustona. Bice mnogo bolja serija ako on igra...

badluck

pre 8 godina

Sva čast LAC-u. LAC sa Doc Riversom je puno ozbiljnija ekipa. Mislim da će biti jako interesantna serija između Rocketsa i Clippersa. Spursi od iduće sezone namjeravaju da angažuju Marc Gasola. Dolazak mlađeg Gasola u San Antonio zavisiće dosta od toga kako Memphis odigra Playoff. U slučaju da ispadnu od GSW-a, ne bi me iznenadilo da Gasol zaigra za Spurse od iduće sezone.

YoGy

pre 8 godina

@ Kent

Sta pricas bre, ljudi svrstavaju Parkera u "penzionera", da vas podsetim da covek ima 32. godine. Kako jos jednu sezonu da odigra, lupate gluposti. Covek moze bar jos 5-6 sezona. Nikad nije bila matora trojka, Parker je mnogo mladji od Dankana i Djinobilija.

nba fan

pre 8 godina

Izjava trenera klipersa Riversa na kraju : "Prilazi mi dankan tri minuta pre kraja i kaze : "Ovo je prva runda, je l tako?!" :)"
Kakve su to velicine, sale se i bodre jedni druge cak i na kraju gde je ulog toliko veliki.
Takodje izjava Riversa koji je rekao da je postao bolji covek nakon ove serije, i izneo interesantno zapazanje da tokom cele serije koja je bila neverovatno neizvesna i borbena, nije dosudjena nijedna namerna ili nesportska licna greska (sto je cudo pogotovo za ekipu klipersa).

Ozbiljni dzentlmeni i sportisti u obe ekipe, i dokazuju da Nba nije samo skakanje i kucanje talentovanih atleta vec i mesto gde je sportsko ponasanje iznad svega...