Tenis 130

Sreda, 29.04.2015.

20:53

Zvanično: Novak ne igra u Madridu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković neće učestvovati na Mutua Madrid Openu, objavljeno je na zvaničnom sajtu turnira.

Zvanièno: Novak ne igra u Madridu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

130 Komentari

Sortiraj po:

Spain

pre 9 godina

Tako je, neka si otkazao turnir. Kako se samo usudjuju da ti zvizde, a ti #1-smrc, smrc.... Zar neko moze biti toliko bezobrazan da ne voli tebe? Uzas, sramota!!! Ali zasto nisi postavio uslov da ces igrati, ali bez prisustva publike jer ti ne podnosis da ti publika zvizdi. Vjerovatno bi pristali celnici turnira i izasli ti u susret.
Navijam ja za tebe, ali ovim si samo pokazao da ne mozes podnijeti "poraze". Malo si previse poletio.... cuvaj se, pad moze biti previse bolan.

ljopi

pre 9 godina

pa ljudi moji citam komentare, svi se prave pametni igrao je svaki turnir do kraja,to su nadljudski napori nije isto ispasti u drugom ili trecem kolu, pa da covjek ima vremena da se odmori,mora se malo i odmarati pogotovu jer ovaj turnir mu nista neznaci bodovno i ko smo to mi da znamo sta je najbolje za novaka,napred nole ti znas kako je najbolje sa srecom u nasstavku sezone

glasnik

pre 9 godina

Ako Novak bude igrao samo turnire gdje ga publika voli onda ce igrati samo u Kini. Ove godine Cilic osvaja i Roland Garos i Wimbledon.(Goran, 29. april 2015 22:25)

Svaka ti je ko u Njegoša.
Posle Vimbldona ce te biti sramota sta si pisao.
A mislim da nijesi glup nego "zloćest".
PS danas RF pobedio nieminena mislim da je h2h kao I Novak sa mç

RobiSarma

pre 9 godina

Hoce da vrati Rafu barem na 4.mesto. Nikom ne odgovara da na bilo kojem budućem turniru ima Rafu,u kakvoj god da je formi,preko puta sebe još u četvrtfinalu.

Jedna i.p. jedan nick

pre 9 godina

Odlican potez No1e ! Sad bí bila fora da Nishikori ili Dmitrov uzmu titulu u Madridu ! A da Nadal ispadne u polufinalu sto nije iskljuceno!

Milan

pre 9 godina

Mi Srbi (dobar deo njih ovde) bi samo UDRI, OSVAJAJ, sto preskaces, igraj dok te ne iznesu sa nogama napred. Alo, ovo je sport za pametne, pa treba taj Djokovic da odmori, nije robot, a ne brani poene u Madridu. Gde je dogurao Nadal sa takvim stavom IGRAJ SVAKI TURNIR, jbt pola coveka ostalo od njega, dusa mu u zubima.

Vladimirko

pre 9 godina

Aposlutno niste upravu , prisate te nadljudski napori te zeli da igra jos 56 god...aj da se vratimo malo u istoriju , Federer je pola svoje karijere igrao turnire od 1000 i 500 na 3 dobijena seta , Agasi, Sampras , Bekek ...ceo svoj zivotni vek su igrali u 3 dobijena seta , i to nije sve tada nosioci nisu bilo oslobodjeni da ne igraju u prvom kolu ko sada ...pa eto svi oni su karijere zavrsavali posle 30 a Federer jos igra u svojoj 34 god ...Da je Nole igra u toj eri kada su se igrali mecevi u 3 dobijena seta on bi vec zavrsio karijeru sa ivakvom vizickom spremom kada je posle 5 turnira u godini umoran.

mali radojica

pre 9 godina

Ovo je žestok šamar Španskoj sportskoj javnosti. Sad im je Nole lepo vratio za ono nesportsko zviždanje a još veći blam će biti ako Nišikori i Čilić uzmu Madrid a njihov miljenik Rafa ispadne još na početku. Ovo je kraj Madrida kao jakog i dobrog turnira i promocija Rima. Sad Francuzi i Italijani likuju a to ćete videti uskoro.

yzx

pre 9 godina

Ako Novak bude igrao samo turnire gdje ga publika voli onda ce igrati samo u Kini. Ove godine Cilic osvaja i Roland Garos i Wimbledon.
(Goran, 29. april 2015 22:25)

Koji Goran?.... Ivanisevic?

Oskar

pre 9 godina

Kakvi nastupi domaćih tenisera da ti srce zaigra. Za bradonju i Troickicu prejak amaterski veteran a za Krainovića tinejdžer, Djokovic kukavicluk, Jelena povreda, Ana ne smije ni igrat.
Djokovic proglašen junakom od "pametne većine" jer je pobjegao sa turnira a da je zaigrao bio bi junak jer se odazvao.

Sejl Brejl

pre 9 godina

Samo da vas podsjetim da je i Federer preskocio ove godine jedan masters turnir. Zasto ne bi i Nole mogao tako. Nek se co'ek odmori i pripremi kako treba za RG...IDEMOOO NOLEEE ??

NS#1

pre 9 godina

Ne znam kojom mjerom bi se moglo izraziti moje navijanje za djokovica,malo je takvih zaludjenika ko sto sam ja,al zbog ovoga što ne igra sad bi svim srcem volio da ne osvoji roland garos...pa sad kad je uhvatio ritam preskace turnir,još treba nadalu da dozvoli da uhvati zalet osvajanjem titule...ne mogu da vjerujem
(Djuka, 29. april 2015 22:45)

Dragi Djuka, predlažem ti neku novu disciplinu; trolovanje ti ne ide.

Gradjanin Z

pre 9 godina

Strasno, kakva kukavica. Pa za njega nije reket kada nece da igra. Malo pocetnicke srece i odmah umislio da je najbolji. Ma danas niko ne zna da igra tenis. U moje vreme to su bile gladijatorske borbe, uzmes drveni reket natopljen znojem i krvlju i igras, igras... A danas, peskiri, znojnice, patike, osvezavajuca pica, suncobrani, doktori... Ma

glasnik

pre 9 godina

Ne znam kojom mjerom bi se moglo izraziti moje navijanje za djokovica,malo je takvih zaludjenika ko sto sam ja,al zbog ovoga što ne igra sad bi svim srcem volio da ne osvoji roland garos...pa sad kad je uhvatio ritam preskace turnir,još treba nadalu da dozvoli da uhvati zalet osvajanjem titule...ne mogu da vjerujem(Djuka, 29. april 2015 22:45)

Lakse malo sa ljubavlju. Tolko ga volis da sad ne bi "volio" da osvoji RG.
Dobro je sto ti "volio" ga ili ne "volio" ne utices ni na sta.

Branislav

pre 9 godina

Ne razumem komentare tipa da ne treba kalkulisati. Takodje, ne razumem nase komsije Hrvate koji se tako zeste i umanjuju uspehe Novaka Djokovica. Pa sustina takmicenja na ATP tour-u i jeste u strategiji, kalkulaciji, sta igrati a sta ne igrati tako da ostanes zdrav, sto odmorniji i da ostvaris sto vise pobeda. Jedan od Rodgerovih najvecih aduta i jeste to sto ispravno bira gde igra a gde ne igra. Koliko god mi iz Srbije volimo Novaka, jasno nam je da je on covek, kao i svi drugi, da se umara, da se iznervira, da ima dana kad mu sve ide ali ima dana kad mu je svega dosta. Mentalni zamor je bio ocigledan u Miami-u. Ljudi, pa nije lako uzeti 4 najjaca turnira u godini i ostati motivisan ! Novak nista ne radi emotivno i brzopleto, to je jedan izuzetno pametan i promisljen mlad covek. Verujem da je odluku doneo jer su, kao tim, zakljucili da je bolje da se odmori, da napuni baterije pred Rim i RG. U Madridu ne brani bodove i to je logican izbor. Rim ima slicnu podlogu i uslove kao Pariz i zato hoce da ga igra. Mislim da odustajanje nema nikakve veze sa publikom. Jedini razlog je da bude sto spremniji za Pariz.

Kabeza

pre 9 godina

Ova odluka nema veze sa publikom kako vecina tvrdi... Posle odmora, Novak ce odraditi vrhunske pripreme snage, koja ce mu svakako trebati u Parizu na RG. Jednostavno mora da bude spreman za 5 setova. U Rimu ce mu biti "teske" noge zbog tih priprema, ali zato na RG polece kao nikada do sad. Mislim da je takticki dobro smisljeno. Neigranjem u Madridu, rizik od povreda svodi na minimum.

novak123

pre 9 godina

Potez,koji sam i ocekivao,mada sam prijr mislio da ce preskociti Monte Carlo,ali ovako je bolje,odmor do Rima tamo svjez i polako da ulazi u ritam za RG,Nadl ce biti i dalje favorit broj 1 treba se spremiti za takav mec!

smb

pre 9 godina

@ Oskar, 29. april 2015 22:05

Znam da nije baš pametno hraniti trolove, ali moram da odgovorim na još jednu podmetačinu, poput one o plaćanju poreza zemlji u kojoj se ne zarađuje , a funkioniše po principu: laž koja se ponovi milion puta ....

Dragi komšija, nebitno je koliko je ko "igrao turnira", već koliko je igrao mečeva. Npr. kad tenisači ispadnu u 1. ili 2. kolu, oni su ukupno odigrali 5-10 smešnih mečeva ( svaki ), na 5 turnira ( od toga 1 GS ). A kad neki teniser osvoji svih tih 5 turnira ( i 1 GS ), ili dođe do finala, onda je on odigrao ukupno 30-ak mečeva, od toga 10-ak isrpljućih, kako fizički, tako i mentalno.

Pavle

pre 9 godina

Evo sanse za Čiliča da uzme Madrid.Navijam za njega!Žao mi je što Čilića trenira Ivanišević, jer je on limitiranih intelektualnih, ljudskih i stručnih kvaliteta.No to je Čilićev izbor, koji je dobar samo za Ivaniševića.Sa takvim trenerom se dalje ne napreduje.Teško će Čilić, iako Djoković ne igra, pobediti Nadala i ostale špance, na madridskoj šljaci.Ja mu to želim, a ubedjen sam da mu to i Nole želi, jer je bio uz njega kada mu je u karijeri bilo najteže.
Noleta neka Bog povede do uspeha na Rolan Garosu!!!Napred NOLE!!

gradinar

pre 9 godina

Ne treba biti alav, i očekivati od Novaka da ruši sve rekorde. On mora da se štedi, još puno turnira je pred njim. Igrao je Monte Karlo da bi mogao da preskoči neki drugi turnir (pravila su takva da od 9 mastersa može preskočiti jedan). Ja sam se pitao da li će to biti Madrid ili Toronto...
Verovatno je 10-tak dana odmarao, a sad ponovo počinje sa intenzivnim treninzima, sa ciljem da formu tempira za RG.
Turnir u Madridu bi za njega bio iznurivanje, pre svega u mentalnom i emotivnom smislu, a to mu nije potrebno.

Boban

pre 9 godina

@Oskar

Ne pratiš tenis očigledno, Novak je odigrao više mečeva od Nadala, Federera i Mareja. Razlog je jednostavan, sve velike turnire je osvojio i stizao do završnice. Dobar potez Novaka jer ne brani bodove dok sa strane pravila ATP organizacije nema prepreka da preskoči taj turnir. A realno pre svega zato što ga u Madridu ne poštuju i publika je nekulturna.

1234

pre 9 godina

Ljudi, Bugari su napravili onakvu atmosferu kada je igrao protiv Dimitrova. Ovde u Spaniji ima dosta Bugara i nisu bili spanci ti koji su napravili ono ludilo. Verujem da i sam Novak to zna!

Ipak, podrzavam ovaj potez! Neka dodje odmoran na RG! Rim i to je to.

Oskar

pre 9 godina

Koja kukavica nevjerovatno. Ovo će ga skupo koštat, jer će i na naredna dva turnira da ispadne. Ja već duže vrijeme govorim da on igra turnira manje nego iko i to je sramota. A govorit kako je ovo zbog umora je u najmanju ruku smiješno. Nego dobro, Srbija je zemlja gdje se čak od ovakvih djela pravi i junak. To ne može nigdje drugo.

vlajzi

pre 9 godina

Realno ako cemo zbog publike sto ga ne voli, treba da otkaze sve turnire do kraja karijere osim Pekinga i Sangaja.
(Jumko, 29. april 2015 21:15)

Pa gde si ti srce? Samo za Junka, pesma od mene: 'Nesretnik sam od malenaaa'.
Ljubim te :*

charlotte sometimes

pre 9 godina

Bravo Nole! Ala cemo lepo bez nervoze da ispratimo Madrid. Nole a i svi ljudi koji vole tenis i ne gledaju samo kada Nole igra. Taman cemo da gledamo konkurenciju iz fotelje, zivo me interesuje sta ce raditi Nadal, Rodja, Nisikori.....ko ce koga itd :))))

Maka@

pre 9 godina

Ma ne ,najbolje da igra svaki turnir i da se troši preg GS...Glupost. On i tim procenjuju mentalnu i fizičku spremnost i donose odluku u skladu sa prioritetima. A to je RG ove godine, tako da se meni kao laiku čini, da je to prava odluka.

Musaka

pre 9 godina

Volio bih i ja da Novak juri i obara rekorde na svakom turniru, ali mislim da je donio dobru odluku što je otkazao učešće u Madridu. Taman neka malo odmori, i fizički i psihički. Ovako ima prostora da uđe u ritam u Rimu, i da se odmoran i spreman pojavi u Parizu. Držim mu palčeve da konačno osvoji taj Rolan Garos, pa ostatak karijere neka ležerno odradi, bez ikakve pomame za rekordima. Mada i bez Rolan Garosa ima moju punu podršku.

dr

pre 9 godina

Pametan covek ovaj Nole,kao da je iz Srbije!
Federeru bezi 5460 poena..Ni Nole ni Roki ne brane nista u Madridu..Nula poena..Ne znam da li Roki ucestvuje?Sada igra u Istanbulu,ako pobedi uzece 250 poena!Te turnire nije igrao 10 godina,sto je sada tamo otisao,ne zna ni on sam..Lova je neka u pitanju,sigurno..
Nole ne treba nikada vise ni da ide u Madrid,jer je njihova publika za koridu,ne za tenis..
Rafa brani 1000 poena,pobednik iz 2014-e."Mecku ce da rodi",na ovako rovitog i dekoncentrisanog ce svi da navale,pa i ako odbrani titulu,Nole mu i dalje bezi "samo" 8455 poena!
Rim..2014-e finale Nole-Rafa..Nole pobedio..Cak i da ga Rafa pobedi,primaci ce mu se za "epohalnih" 400 bodova...
RG isto...Isto finale..Ako opet Rafa pobedi,bodovna razlika ostaje ista..
A za titulu na RG,u toj opciji,Nole ima jos prilika,nije kraj sveta...
Okreni-obrni,svi nesto MORAJU,Nole NE MORA nista..
A opusten i rasterecen,on je najopasniji...
Rodzer vreba li vreba..Nada se da ce se "dokopati" finala bar na jednom od ova 3 turnira,a na kladionicama su mu sanse kao moje komsinice Perse!
Nikada u zivotu nije imao "ponizavajucu" kvotu za RG - 21!
A kad prodju ova 3 turnira-trava(Wimbldon) pa beton!
Znam jednog koji na betonu zari i pali...Usput,prosle godine pobedio na Wimbldonu..
Gospodo sa ATP liste,bez obzira na kom mestu bili,uzmite u ruke rokovnike za 2016-u,pa "kalkulisite"..
Do kraja 2015-e Noleta niko pomeriti ne moze sa N01!

hahahaha

pre 9 godina

Ako Novak bude igrao samo turnire gdje ga publika voli onda ce igrati samo u Kini. Ove godine Cilic osvaja i Roland Garos i Wimbledon.
(Goran, 29. april 2015 22:25)
ahahahahahahahah

dobrila

pre 9 godina

pametna odluka, netreba da igra tamo de ga mrze do zla boga! ako nekom nije jasno zašto ga mrze ja ću mu objasniti...zato što je upropastio nadala i njegovu karijeru e zato su mu zviždeli u madridu tako jako su ga iz izviždali da sigurno nikada neće ići u španiju ni u prolazu...ne bih ni ja da sam na njgovom mestu...bravo nole

Duka

pre 9 godina

Bravo Nole,pametna odluka. Taman da se malo odmoris i napunis baterije da odbranis titulu u Rimu i da konacno osvojis RG. Sto se mene tice,ne moras vise ni da igras u Madridu do kraja karijere. Onakva stoka od publike ne zasluzuje da gleda najboljeg tenisera i najboljeg sportistu na svetu. Nadal ne moze ni Fonjinjija u Barseloni da pobedi,a kamoli Novaka. U poslednjem nedavnom okrsaju Nole je razvalio Nadala. Jedini koji moze Novaku kolko toliko da parira je Federer.

znaju svi da Nis je Radnicki

pre 9 godina

Samo jedna stvar covek je u zivotnoj formi ima 27 godina i konkurente u losoj formi,kada ce da uzima najvaznije turnire ako ne sada,kalkulacija u ovim godinama....ajde malo da budemo objektivni

dragan

pre 9 godina

Koja kukavica nevjerovatno. Ovo će ga skupo koštat, jer će i na naredna dva turnira da ispadne. Ja već duže vrijeme govorim da on igra turnira manje nego iko i to je sramota. A govorit kako je ovo zbog umora je u najmanju ruku smiješno. Nego dobro, Srbija je zemlja gdje se čak od ovakvih djela pravi i junak. To ne može nigdje drugo.
(Oskar, 29. april 2015 22:05)
Ja nikada, ali nikada nisam postavio komentar u hrvatskim novinama.

Nislija

pre 9 godina

Pametan potez, svi znamo kakav je odnos madridske publike prema njemu, ovo je neka vrsta bojkota a i psihicka priprema i odmor za Rim i RG...Samo napred kralju!

Pera

pre 9 godina

Svi pricaju o losem iskustvu iz Madrida, ali nevezano od toga, i Nole ima dusu, ne moze se igrati svaki veliki turnir iz nedelje u nedelju sa istim zarom, treba coveku odmor, fizicki, a jos vise psihicki. Igrao je ove godine Miami odmah posle Indian Wells-a, i uspeo da osvoji oba, ali ne znam kako vama, meni se radost zbog njegovih pobeda polako smanjivala.
Igrati sva cetiri najveca turnira na sljaci (Monte Karlo, Madrid, Rim, Pariz) bi bilo kontraproduktivno, logicno je da se jedan preskoci, da ostane vremena za druge stvari, porodicu, trening, punjenje baterija. Koji izbaciti - prvi ne dolazi u obzir, time bi samo sebi skratio sezonu na sljaci, poslednji naravno takodje ne. Dakle Rim ili Madrid. Da li zbog losih uspomena ili neceg drugog izbor je pao na Madrid, pozdravljam njegovu odluku. U Rim ce doci svez, tu ce (nadam se) uci u punu takmicarsku formu i pobediti, i tako pun samopouzdanja otici u Pariz da napravi i taj dugo ocekivani korak u svojoj karijeri. Srecno mu bilo!

Рајко Четник

pre 9 godina

Браво Царе Ноле, жао ми је организатора јер немају довољно новца да плате наступ овом Цару а нису у стању да обезбеде културну,нормалну и објективну публику.
Једноставно, нем ко да гледа уметност овог Цара у Мадриду.
Нека они само уживају у својим осредњим шпанским шљакађима.
Царе заобилази примитивце до даљњег као Царица Серена Мајами.

Djuka

pre 9 godina

Ne znam kojom mjerom bi se moglo izraziti moje navijanje za djokovica,malo je takvih zaludjenika ko sto sam ja,al zbog ovoga što ne igra sad bi svim srcem volio da ne osvoji roland garos...pa sad kad je uhvatio ritam preskace turnir,još treba nadalu da dozvoli da uhvati zalet osvajanjem titule...ne mogu da vjerujem

Igor

pre 9 godina

U Madridu ne igra ni Jelena Janković zbog vrlo ozbiljne povrede stopala s kojom je jako teško nositi se u 30. godini i pitanje je kako će njena karijera izgledati od sada nadalje, ali naravno, zašto bismo o tome pisali kad za Srbe tenis se igra samo ako igra Novak. Nema veze što su Ana i Jelena pre njega bile prve, ništa nema veze, sve se zaboravi, a isto čeka i Novaka jednog dana... Srbija.

Ne zvao se ja lorimer

pre 9 godina

Ne znam, plašim se tih njegovih kalkulacija, nadam se da mu se to neće obiti o glavu. Bez obzira na sve ne vidim razlog zašto ne bi igrao Madrid, osim ako nije povreda u pitanju.(trta, 29. april 2015 21:00)
Vrlo prosto, njegov cilj je da osvoji RG. Sa ne igranjem na ovaj turnir nece da oseti tabela, inonako brani 0 poena), vec samo njegov debeli novcanik, jel tako nece dobiti nagradu za igranje svih 1000 masters turnira.
Ovo je samo produzenje odmora, koji moze da ga kosta titulu u rimu, posto je veliki rizik da jos nije u formu.
Mi ipak verujemo u Djokovica.

Pavle

pre 9 godina

Simke...nisi ti veliki Novakov naavijac, kako tvrdis...jer da jesi bila bi ti jasna odluka da ne igra u Madridu.Ko ti garantuje da bi Novak osvojio taj turnir...sta mislis da se pretplatio na to da mora uvek stici do finala...pa i drugi vezbaju!

Monarhista

pre 9 godina

To Kralju...i kad osvojis RG sto se mene tiche tamo ne moras vise da igras...retko gde se publika sramotnije ponela prema Noletu kao u Madridu i Parizu...

Monarhista

pre 9 godina

To Kralju...i kad osvojis RG sto se mene tiche tamo ne moras vise da igras...retko gde se publika sramotnije ponela prema Noletu kao u Madridu i Parizu...

konto

pre 9 godina

Za one kojima nije jasna ova odluka:
Pa upravo iz razloga što Novak ne kalkuliše gde god da igra tj. osvaja sve što stigne, odlučio je da ovde ne igra. Treba osvojiti još par turnira pre RG, što bi to moralo biti u Madridu? Jesu zaslužili da gledaju najboljeg?

Bozidar

pre 9 godina

Jaoo bre Nole,navijam za tebe ali zasto ovako.
Pa koristi svaku priliku..sad si u naletu..niko ovako nebi propustio.
Kao da se plasi neverovatnog skora,iskreno iznerviralo me je ovo

totti

pre 9 godina

Pa da, plasi se madridske publike i velikog Rafe. Vamos Rafa!
(istina, 29. april 2015 21:00)

hHAHAHAHAHHAHH plasi se velikog Rafe kog je oduvao na poslednjem mecu s 50% snage :D

Kvazimodo Sorabius

pre 9 godina

Svaka cast, bravo!
Uvek Novak donosi pametne, prave, odluke, ova je jedna od takvih.
Kazniti bezobraznu publiku, ne puniti se negativnom energijom, igrati u Rimu gde je kao kod kuce i - poraziti publiku na RG, gde ga takodje ne vole i aplaudiraju protivniku. Vreme je.
PS.
Samo jednom je doneo pogresnu odluku: kad se proglasio povredjenim i nije igrao za reprezentaciju, kad smo u Bgd eliminisani, pa zbog grize savesti, onako "povredjen" isao u smetove da "spasava" zavejane u Feketicu...

milos

pre 9 godina

Mislim da je ovo greska iz samo jednog razloga a to je da nadal moze da osvoji turnir i mnogo dobije na samopouzdanju ako nadal ne osvoji onda je ovo skroz ispravan potez.

oxydant

pre 9 godina

Priželjkivao sam da Novak otkaže turnir u Madridu,plašeći se umora i zasiće-
nja,nakon naporne i uspešne prve trećine sezone.Baš sam se obradovao na ovu
vest! Budimo sigurni u ispravnost Novakove odluke...

papillon

pre 9 godina

Potpuno u redu i ocekivano. Rim ide odmah, vezano, nakon Madrida i ovo je sasvim logicna odluka. RG deli nedelja dana od Rima tako da ostavlja mogucnost za odmor.
Naravno da i "istorija" Madrida ima svoj udeo u ovoj odluci.

Dott

pre 9 godina

Raduje me Novakova odluka, jer to samo znaci da razmislja o nizu pobeda bez poraza. Suvise tezak i optimistick zadatak bi bio da je odlucio igrati tri velika turnira zaredom.
Inace ovo sam i predvideo u komentaru ostavljenom nakon osvajanja Monte karla, s tim da ne mislim da sam bog zna sta tesko predvideo, jer odluka mu je krajnje realna s obzirom da neigranjem nista ne gubi.

Nislija

pre 9 godina

Prvo, Novak je izjavio nedavno da zeli igrati jos bar 5,6 godina, ako bude igrao na svakom turniru nema sanse da izdrzi taj tempo, jer on bukvalno svaki turnir osvoji, previse je to napora tako da je to odlican potez, a zbog Novakove izjave da ce igrati jos 5,6 godina, se pojavila i frustracija i kompleks kod Federera pa je izjavio da je Nadal favorit za RG jer ga boli ta pomisao da moze Djokovic da osvoji vise Gren slemova, Novak je najpametniji teniser na svetu , zna tacno sta radi, i samo napred majstore!

Novosadjanin.

pre 9 godina

trta,

vidi ovako, nemoguce je da neko uzme prvih 5 mastersa i AO i da se pojavi na RR neistrosen...Nole sa ovakvim nivoom igre prakticno bi igrao finale u madridu i u rimu, zasto mu to treba??? Da dodje mentalno istrosen u Pariz sa saznanjem da je uzeo poslednjih 9 velikih turnira...Ovako ce uzeti Rim ( nije pod obavezno) i doci odmoran i naspanovan u Pariz, sa druge strane Nadal je igrao i Barselonu, Monako, Madrid, Rim...Sam donesi zakljucke.

Mare,NS

pre 9 godina

Svaka cast!
Budi dosledan kao Serena,koja je petnaestak godina bojkotovala turnir u Indijan Velsu,zbog vredjanja od strane navijaca na istom.
Nisu te zasluzili,kao ni nju tamo,a vec sada ce im biti jasno,sta propustaju?
Nece videti najboljeg svetskog igraca na delu,ostace uskraceni za eventualni klasik sa Nadalom,a cene karata ce ostati iste.
Znaci,za iste pare,mnogo manje vrhunskog tenisa i uzivanja.
Koliko si veliki,pokazao si time,sto ces se ipak pojaviti i igrati u Madridu,ali samo na egzibiciji,gde se skuplja novac u humanitarne svrhe.
Potpuno te podrzavam i opravadavam ovaj potez,jer tebi novac i novi eventualni rekordi,mnogo manje znace od gubitka samopostovanja i casti.
Ne daj,na sebe!
Ako si nekada morao da cutis i trpis,sada ne moras!
Ovim dokazujes da nisi samo veliki sampion na terenu ,nego i van njega.
Upravo si im odrzao lekciju,na ovom drugom!!!

neznani junak

pre 9 godina

Potez koji je najverovatnije dobar.Ako se uzme u obzir da prvo mesto nije ugrozeno i da je cilj RG. Ta prica sa publikom je glupost. To su bili Bugari koji su navijali za Dimitrova..I jos nesto .Pored Milana Novak se izjasnjavao da navija i za Real .Tako cisto sumnjam da Spanci imaju nesto vise protiv Novaka nego stl mi imamo protiv Nadala....

olja

pre 9 godina

Vjerovatno je dobro razmislio prije donosenja odluke. Bez obzira na publiku koja je prema njemu bila veoma nekorektna, imao je iza sebe, do skoro, velike iscrpljujuce turnire a cekaju ga isto tako veliki i iscrpljujuci. Sad ce imati dovoljno vremena i snage za Rim i RG. Uzgred, publika u Madridu nije ni zasluzila da ih udostoji svojom igrom i meni licno je drago sto tamo nece ici.

Struki

pre 9 godina

Delim misljenje vecine Novakovih navijaca da je opravdano "preskocio"Madrid...Ali nekako ne mogu da se "otmem"utisku da je preskakanjem Madrida otisla velika sansa za obaranje mnogih rekorda...Kako god,mi smo uz tebe,nadam se da ces do Rima "napuniti"baterije,a onda pokazati u Rimu i u Parizu ko je zaista u ovom trenutku najbolji teniser na planeti! Srecno!

NS BOY

pre 9 godina

Na odluci cestitam, jer je potrebno da svaki Srbin drzi do sebe i onaj gradjanin koji zivi u Republici Srbije a pripada nekoj drugoj kulturi ili naciji. Zivela Srbija!

trta

pre 9 godina

Ne znam, plašim se tih njegovih kalkulacija, nadam se da mu se to neće obiti o glavu. Bez obzira na sve ne vidim razlog zašto ne bi igrao Madrid, osim ako nije povreda u pitanju.

ivan

pre 9 godina

Svaka mu cast za potez. Da je pametan treba ovo da radi do kraja karijere. Zasto bi igrao negde gde se publika ponasa kao u Dejvis kupu protiv njega, nebitno da li je na drugoj strani spanac ili neko drugi. Najveci kompleksasi na svetu.

Nebojša

pre 9 godina

Pa da, plasi se madridske publike i velikog Rafe. Vamos Rafa!
(istina, 29. april 2015 21:00)

Istina je da si se ti sve do veceras plasio za Rafu i njegovu sudbinu jer da Novak nastupa istamburao bi ga opet kao i u monte carlu sada si odahnuo.

iskreno

pre 9 godina

Ovo sto kalkulise nikako nije dobro...Novak je sada u ponoj snazi,on treba da odustaje od velikih turnira kad dodje u Federerove godine,a ne sad kad ima 27 god...Ja ovu udluku nikako ne mogu da shvatim,posebno sto je bio u strahovitoj formi i osvojio sva 4 najvaznija turnira od pocetka godine,a sad je mogao da nastavi taj niz...Ovako ga je samo prekinuo!A evo imao je i 15 dana da se odmori za Madrid.

lazy houseboy

pre 9 godina

Koji je razlog? Ne sviđa mi se ovo. On je profesionalac tako da "gust raspored" ne bi trebalo da je razlog (zar Nadal nije igrao više puta sva tri mastersa na šljaci a potom i RG?). Iz istog razloga ne bi trebalo da je razlog ni publika (naravno da su tad Španco hteli da neko skloni Novaka pre susreta sa Nadalom a zapravo su najgori bili Bugari u publici kojih u Madridu ima poprilično. A nisam baš siguran da bismo se mi ponašali bolje.).
Nekom Novakovog kalibra obaranje rekorda, pobeđivanje najljućih rivala pogotovo u njihovoj kući bi trebalo da je izazov i dodatni motiv. Šteta, propuštena je šansa da bude prvi u istoriji sporta koji je osvojio prva četiri mastersa u sezoni (pa prvih pet... pa ako ćemo pustiti mašti na volju i svih devet).

rosonero

pre 9 godina

dobar potez iz više razloga , prvi i osnovni previše bi bilo da igra sve turnire do rg , mora neki izbaciti a koji ce drugi nego tamo gde ga najmanje prihvataju , blago rečeno, i treba na neki način kazniti tu publiku i ne igrati a opet neće izgubiti ni jedan bod , možda je jedino loše to što ce dozvoliti protivnicima da se razigraju , jer gde mačke nema...

VLADIMIR

pre 9 godina

Nemam nameru da se mesam u posao N.DJ. i njegovog tima - ali kao navijac - razmisljajuci nekom logikom, SMATRAM DA je POGRESIO, jer je logicnje da je preskocio Rim, da bi imao vise vremena za odmor i dobru pripremu pred R.G. Naravno konacnu ocenu valjanosti ovog poteza dace rezultati na RG - koji je navodno njegov prioritet-ili preciznije obeda na njemu. TREBAO JE IGRATI OBA TURNIRA.

Ranzo Taktičar

pre 9 godina

Ma bravo majstore! Imaš jedan od tri uslova koji onemogućavaju ATP da te kazni, zašto da trpiš iživljavanje publike koje te sasvim sigurno čeka... Odmori i napuni baterije, od svega treba odmoriti pa i od stalnih uspeha. Po meni - odličan potez. Bio sam siguran da će da preskoči jedan turnir, i posle napora u Majamiju tipovao sam na Monte Karlo, ali ispalo je fenomenalno.

biohemicar

pre 9 godina

Bravo Nole , pametna odluka. Treba ponekad prikociti i odmoriti...pa onda gas do daske naRG, i igradi gde ti prija, inspiracija je bitna a tamo su negativci.

biohemicar

pre 9 godina

Bravo Nole , pametna odluka. Treba ponekad prikociti i odmoriti...pa onda gas do daske naRG, i igradi gde ti prija, inspiracija je bitna a tamo su negativci.

fezequ

pre 9 godina

Moraju i neki poeni i sledece godine da se osvajaju, malo nek pusti Rodjera i Rafinju da se kolju za neku titulu.Mada vidim da se Rodjeru smesi titula na izuzetno jakom turniru u Istanbulu, mogo bi i Rafinja da se baci na te turnire iz 250 serije, ovi iz 500 su jaki, ipak tamo igraju Fognini,Verdasco i ostali krem svetskom tenisa.

simke

pre 9 godina

Mene je ova odluka da ne igra kao njegovog navijaca jako iznenadila,evo i zaSto...Bez obzira sto se koncentrise najvise na RG,i zeli da osvoji titulu,njmu je potrebno da odigra sto vise meceva na sljaci...Novak sa svojih 27 godina je u najvecoj snazi i na vrhuncu forme,pa kad ce igrati sve turnire ako nece bas sad...Mogao je da postavi neke rekorde koji se nikad nece srusiti,a to je da osvoji i Madrid i tako produzi svoju nepobjedivost na mastersima...A bilo je u velikom naletu,stata sto je se taj niz sada zaustavlja...Kao veliki Novakov navijac,JAKO MI JE ZAO STO JE ODUSTAO...

sasa jokic

pre 9 godina

Nema ovo veze sa publikom. Msdrid je na 800m nadmorske visine, uslovi totalno drugaciji od ostalih mastersa, loptica leti kao metak.
Neka se nakupi energije, lagano trenira u Monte Karlu, pa ranije do Rima, odbrana titule i onda RG krunisanje novog kralja i prva ali ne i poslednja titula.

Stefan

pre 9 godina

Vidim neki likovi se prave pametni ovde i pricaju kako Nole ne treba da kalkulise, kako se plasi Rafe pa zato ne igra u Madridu. Ako bar malo pratite tenis, trebalo bi da znate da je Nole i prosle godine propustio ovaj turnir i da ne brani nista, dok u Rimu brani 1000 poena. Zasto bi covek igrao Madrid, pa odma Rim, i nedelju dana kasnije da ode izmoren na RG(koji mu je trenutno prvi cilj) i da ispadne rano zbog umora. Nema cak ni potrebe da igra, bezi Federeru preko 5000 bodova, a ovaj turnir moze da sacuva za sledecu godinu ako zagusti. Vi mislite da se tek tako igra, da je njemu lako da putuje svake nedelje iz drzave u drzavu. Lako je da se sedi u fotelju i da se prica. Ajde pustite coveka na miru, on sam zna sta je najbolje za njega. Publiku u Madridu necu ni da komentarisem. A sto se tice toga da se plasi Rafe, videli smo u Monte Karlu kako ga je izuo.

masterkg

pre 9 godina

Ne znam, plašim se tih njegovih kalkulacija, nadam se da mu se to neće obiti o glavu. Bez obzira na sve ne vidim razlog zašto ne bi igrao Madrid, osim ako nije povreda u pitanju.
(trta, 29. april 2015 21:00)
Razumem šta te muči, ali zaslužio je Nole da mu verujemo u izboru rasporeda i kako će da vraća kojoj publici :-)

trta

pre 9 godina

Ne znam, plašim se tih njegovih kalkulacija, nadam se da mu se to neće obiti o glavu. Bez obzira na sve ne vidim razlog zašto ne bi igrao Madrid, osim ako nije povreda u pitanju.
(trta, 29. april 2015 21:00)
Razumem šta te muči, ali zaslužio je Nole da mu verujemo u izboru rasporeda i kako će da vraća kojoj publici :-)
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (masterkg, 29. april 2015 21:26)

Naravno brate, razumemo se!

ivan

pre 9 godina

Svaka mu cast za potez. Da je pametan treba ovo da radi do kraja karijere. Zasto bi igrao negde gde se publika ponasa kao u Dejvis kupu protiv njega, nebitno da li je na drugoj strani spanac ili neko drugi. Najveci kompleksasi na svetu.

Monarhista

pre 9 godina

To Kralju...i kad osvojis RG sto se mene tiche tamo ne moras vise da igras...retko gde se publika sramotnije ponela prema Noletu kao u Madridu i Parizu...

Nislija

pre 9 godina

Prvo, Novak je izjavio nedavno da zeli igrati jos bar 5,6 godina, ako bude igrao na svakom turniru nema sanse da izdrzi taj tempo, jer on bukvalno svaki turnir osvoji, previse je to napora tako da je to odlican potez, a zbog Novakove izjave da ce igrati jos 5,6 godina, se pojavila i frustracija i kompleks kod Federera pa je izjavio da je Nadal favorit za RG jer ga boli ta pomisao da moze Djokovic da osvoji vise Gren slemova, Novak je najpametniji teniser na svetu , zna tacno sta radi, i samo napred majstore!

Stefan

pre 9 godina

Vidim neki likovi se prave pametni ovde i pricaju kako Nole ne treba da kalkulise, kako se plasi Rafe pa zato ne igra u Madridu. Ako bar malo pratite tenis, trebalo bi da znate da je Nole i prosle godine propustio ovaj turnir i da ne brani nista, dok u Rimu brani 1000 poena. Zasto bi covek igrao Madrid, pa odma Rim, i nedelju dana kasnije da ode izmoren na RG(koji mu je trenutno prvi cilj) i da ispadne rano zbog umora. Nema cak ni potrebe da igra, bezi Federeru preko 5000 bodova, a ovaj turnir moze da sacuva za sledecu godinu ako zagusti. Vi mislite da se tek tako igra, da je njemu lako da putuje svake nedelje iz drzave u drzavu. Lako je da se sedi u fotelju i da se prica. Ajde pustite coveka na miru, on sam zna sta je najbolje za njega. Publiku u Madridu necu ni da komentarisem. A sto se tice toga da se plasi Rafe, videli smo u Monte Karlu kako ga je izuo.

Nebojša

pre 9 godina

Pa da, plasi se madridske publike i velikog Rafe. Vamos Rafa!
(istina, 29. april 2015 21:00)

Istina je da si se ti sve do veceras plasio za Rafu i njegovu sudbinu jer da Novak nastupa istamburao bi ga opet kao i u monte carlu sada si odahnuo.

yzx

pre 9 godina

Ako Novak bude igrao samo turnire gdje ga publika voli onda ce igrati samo u Kini. Ove godine Cilic osvaja i Roland Garos i Wimbledon.
(Goran, 29. april 2015 22:25)

Koji Goran?.... Ivanisevic?

Mare,NS

pre 9 godina

Svaka cast!
Budi dosledan kao Serena,koja je petnaestak godina bojkotovala turnir u Indijan Velsu,zbog vredjanja od strane navijaca na istom.
Nisu te zasluzili,kao ni nju tamo,a vec sada ce im biti jasno,sta propustaju?
Nece videti najboljeg svetskog igraca na delu,ostace uskraceni za eventualni klasik sa Nadalom,a cene karata ce ostati iste.
Znaci,za iste pare,mnogo manje vrhunskog tenisa i uzivanja.
Koliko si veliki,pokazao si time,sto ces se ipak pojaviti i igrati u Madridu,ali samo na egzibiciji,gde se skuplja novac u humanitarne svrhe.
Potpuno te podrzavam i opravadavam ovaj potez,jer tebi novac i novi eventualni rekordi,mnogo manje znace od gubitka samopostovanja i casti.
Ne daj,na sebe!
Ako si nekada morao da cutis i trpis,sada ne moras!
Ovim dokazujes da nisi samo veliki sampion na terenu ,nego i van njega.
Upravo si im odrzao lekciju,na ovom drugom!!!

mali radojica

pre 9 godina

Ovo je žestok šamar Španskoj sportskoj javnosti. Sad im je Nole lepo vratio za ono nesportsko zviždanje a još veći blam će biti ako Nišikori i Čilić uzmu Madrid a njihov miljenik Rafa ispadne još na početku. Ovo je kraj Madrida kao jakog i dobrog turnira i promocija Rima. Sad Francuzi i Italijani likuju a to ćete videti uskoro.

glasnik

pre 9 godina

Ne znam kojom mjerom bi se moglo izraziti moje navijanje za djokovica,malo je takvih zaludjenika ko sto sam ja,al zbog ovoga što ne igra sad bi svim srcem volio da ne osvoji roland garos...pa sad kad je uhvatio ritam preskace turnir,još treba nadalu da dozvoli da uhvati zalet osvajanjem titule...ne mogu da vjerujem(Djuka, 29. april 2015 22:45)

Lakse malo sa ljubavlju. Tolko ga volis da sad ne bi "volio" da osvoji RG.
Dobro je sto ti "volio" ga ili ne "volio" ne utices ni na sta.

Sejl Brejl

pre 9 godina

Samo da vas podsjetim da je i Federer preskocio ove godine jedan masters turnir. Zasto ne bi i Nole mogao tako. Nek se co'ek odmori i pripremi kako treba za RG...IDEMOOO NOLEEE ??

masterkg

pre 9 godina

Ne znam, plašim se tih njegovih kalkulacija, nadam se da mu se to neće obiti o glavu. Bez obzira na sve ne vidim razlog zašto ne bi igrao Madrid, osim ako nije povreda u pitanju.
(trta, 29. april 2015 21:00)
Razumem šta te muči, ali zaslužio je Nole da mu verujemo u izboru rasporeda i kako će da vraća kojoj publici :-)

Novosadjanin.

pre 9 godina

trta,

vidi ovako, nemoguce je da neko uzme prvih 5 mastersa i AO i da se pojavi na RR neistrosen...Nole sa ovakvim nivoom igre prakticno bi igrao finale u madridu i u rimu, zasto mu to treba??? Da dodje mentalno istrosen u Pariz sa saznanjem da je uzeo poslednjih 9 velikih turnira...Ovako ce uzeti Rim ( nije pod obavezno) i doci odmoran i naspanovan u Pariz, sa druge strane Nadal je igrao i Barselonu, Monako, Madrid, Rim...Sam donesi zakljucke.

gradinar

pre 9 godina

Ne treba biti alav, i očekivati od Novaka da ruši sve rekorde. On mora da se štedi, još puno turnira je pred njim. Igrao je Monte Karlo da bi mogao da preskoči neki drugi turnir (pravila su takva da od 9 mastersa može preskočiti jedan). Ja sam se pitao da li će to biti Madrid ili Toronto...
Verovatno je 10-tak dana odmarao, a sad ponovo počinje sa intenzivnim treninzima, sa ciljem da formu tempira za RG.
Turnir u Madridu bi za njega bio iznurivanje, pre svega u mentalnom i emotivnom smislu, a to mu nije potrebno.

totti

pre 9 godina

Pa da, plasi se madridske publike i velikog Rafe. Vamos Rafa!
(istina, 29. april 2015 21:00)

hHAHAHAHAHHAHH plasi se velikog Rafe kog je oduvao na poslednjem mecu s 50% snage :D

Branislav

pre 9 godina

Ne razumem komentare tipa da ne treba kalkulisati. Takodje, ne razumem nase komsije Hrvate koji se tako zeste i umanjuju uspehe Novaka Djokovica. Pa sustina takmicenja na ATP tour-u i jeste u strategiji, kalkulaciji, sta igrati a sta ne igrati tako da ostanes zdrav, sto odmorniji i da ostvaris sto vise pobeda. Jedan od Rodgerovih najvecih aduta i jeste to sto ispravno bira gde igra a gde ne igra. Koliko god mi iz Srbije volimo Novaka, jasno nam je da je on covek, kao i svi drugi, da se umara, da se iznervira, da ima dana kad mu sve ide ali ima dana kad mu je svega dosta. Mentalni zamor je bio ocigledan u Miami-u. Ljudi, pa nije lako uzeti 4 najjaca turnira u godini i ostati motivisan ! Novak nista ne radi emotivno i brzopleto, to je jedan izuzetno pametan i promisljen mlad covek. Verujem da je odluku doneo jer su, kao tim, zakljucili da je bolje da se odmori, da napuni baterije pred Rim i RG. U Madridu ne brani bodove i to je logican izbor. Rim ima slicnu podlogu i uslove kao Pariz i zato hoce da ga igra. Mislim da odustajanje nema nikakve veze sa publikom. Jedini razlog je da bude sto spremniji za Pariz.

smb

pre 9 godina

@ Oskar, 29. april 2015 22:05

Znam da nije baš pametno hraniti trolove, ali moram da odgovorim na još jednu podmetačinu, poput one o plaćanju poreza zemlji u kojoj se ne zarađuje , a funkioniše po principu: laž koja se ponovi milion puta ....

Dragi komšija, nebitno je koliko je ko "igrao turnira", već koliko je igrao mečeva. Npr. kad tenisači ispadnu u 1. ili 2. kolu, oni su ukupno odigrali 5-10 smešnih mečeva ( svaki ), na 5 turnira ( od toga 1 GS ). A kad neki teniser osvoji svih tih 5 turnira ( i 1 GS ), ili dođe do finala, onda je on odigrao ukupno 30-ak mečeva, od toga 10-ak isrpljućih, kako fizički, tako i mentalno.

Ranzo Taktičar

pre 9 godina

Ma bravo majstore! Imaš jedan od tri uslova koji onemogućavaju ATP da te kazni, zašto da trpiš iživljavanje publike koje te sasvim sigurno čeka... Odmori i napuni baterije, od svega treba odmoriti pa i od stalnih uspeha. Po meni - odličan potez. Bio sam siguran da će da preskoči jedan turnir, i posle napora u Majamiju tipovao sam na Monte Karlo, ali ispalo je fenomenalno.

NS#1

pre 9 godina

Ne znam kojom mjerom bi se moglo izraziti moje navijanje za djokovica,malo je takvih zaludjenika ko sto sam ja,al zbog ovoga što ne igra sad bi svim srcem volio da ne osvoji roland garos...pa sad kad je uhvatio ritam preskace turnir,još treba nadalu da dozvoli da uhvati zalet osvajanjem titule...ne mogu da vjerujem
(Djuka, 29. april 2015 22:45)

Dragi Djuka, predlažem ti neku novu disciplinu; trolovanje ti ne ide.

NS BOY

pre 9 godina

Na odluci cestitam, jer je potrebno da svaki Srbin drzi do sebe i onaj gradjanin koji zivi u Republici Srbije a pripada nekoj drugoj kulturi ili naciji. Zivela Srbija!

konto

pre 9 godina

Za one kojima nije jasna ova odluka:
Pa upravo iz razloga što Novak ne kalkuliše gde god da igra tj. osvaja sve što stigne, odlučio je da ovde ne igra. Treba osvojiti još par turnira pre RG, što bi to moralo biti u Madridu? Jesu zaslužili da gledaju najboljeg?

novak123

pre 9 godina

Potez,koji sam i ocekivao,mada sam prijr mislio da ce preskociti Monte Carlo,ali ovako je bolje,odmor do Rima tamo svjez i polako da ulazi u ritam za RG,Nadl ce biti i dalje favorit broj 1 treba se spremiti za takav mec!

Kabeza

pre 9 godina

Ova odluka nema veze sa publikom kako vecina tvrdi... Posle odmora, Novak ce odraditi vrhunske pripreme snage, koja ce mu svakako trebati u Parizu na RG. Jednostavno mora da bude spreman za 5 setova. U Rimu ce mu biti "teske" noge zbog tih priprema, ali zato na RG polece kao nikada do sad. Mislim da je takticki dobro smisljeno. Neigranjem u Madridu, rizik od povreda svodi na minimum.

Monarhista

pre 9 godina

To Kralju...i kad osvojis RG sto se mene tiche tamo ne moras vise da igras...retko gde se publika sramotnije ponela prema Noletu kao u Madridu i Parizu...

oxydant

pre 9 godina

Priželjkivao sam da Novak otkaže turnir u Madridu,plašeći se umora i zasiće-
nja,nakon naporne i uspešne prve trećine sezone.Baš sam se obradovao na ovu
vest! Budimo sigurni u ispravnost Novakove odluke...

Milan

pre 9 godina

Mi Srbi (dobar deo njih ovde) bi samo UDRI, OSVAJAJ, sto preskaces, igraj dok te ne iznesu sa nogama napred. Alo, ovo je sport za pametne, pa treba taj Djokovic da odmori, nije robot, a ne brani poene u Madridu. Gde je dogurao Nadal sa takvim stavom IGRAJ SVAKI TURNIR, jbt pola coveka ostalo od njega, dusa mu u zubima.

papillon

pre 9 godina

Potpuno u redu i ocekivano. Rim ide odmah, vezano, nakon Madrida i ovo je sasvim logicna odluka. RG deli nedelja dana od Rima tako da ostavlja mogucnost za odmor.
Naravno da i "istorija" Madrida ima svoj udeo u ovoj odluci.

Dott

pre 9 godina

Raduje me Novakova odluka, jer to samo znaci da razmislja o nizu pobeda bez poraza. Suvise tezak i optimistick zadatak bi bio da je odlucio igrati tri velika turnira zaredom.
Inace ovo sam i predvideo u komentaru ostavljenom nakon osvajanja Monte karla, s tim da ne mislim da sam bog zna sta tesko predvideo, jer odluka mu je krajnje realna s obzirom da neigranjem nista ne gubi.

Jedna i.p. jedan nick

pre 9 godina

Odlican potez No1e ! Sad bí bila fora da Nishikori ili Dmitrov uzmu titulu u Madridu ! A da Nadal ispadne u polufinalu sto nije iskljuceno!

ljopi

pre 9 godina

pa ljudi moji citam komentare, svi se prave pametni igrao je svaki turnir do kraja,to su nadljudski napori nije isto ispasti u drugom ili trecem kolu, pa da covjek ima vremena da se odmori,mora se malo i odmarati pogotovu jer ovaj turnir mu nista neznaci bodovno i ko smo to mi da znamo sta je najbolje za novaka,napred nole ti znas kako je najbolje sa srecom u nasstavku sezone

sasa jokic

pre 9 godina

Nema ovo veze sa publikom. Msdrid je na 800m nadmorske visine, uslovi totalno drugaciji od ostalih mastersa, loptica leti kao metak.
Neka se nakupi energije, lagano trenira u Monte Karlu, pa ranije do Rima, odbrana titule i onda RG krunisanje novog kralja i prva ali ne i poslednja titula.

Boban

pre 9 godina

@Oskar

Ne pratiš tenis očigledno, Novak je odigrao više mečeva od Nadala, Federera i Mareja. Razlog je jednostavan, sve velike turnire je osvojio i stizao do završnice. Dobar potez Novaka jer ne brani bodove dok sa strane pravila ATP organizacije nema prepreka da preskoči taj turnir. A realno pre svega zato što ga u Madridu ne poštuju i publika je nekulturna.

dragan

pre 9 godina

Koja kukavica nevjerovatno. Ovo će ga skupo koštat, jer će i na naredna dva turnira da ispadne. Ja već duže vrijeme govorim da on igra turnira manje nego iko i to je sramota. A govorit kako je ovo zbog umora je u najmanju ruku smiješno. Nego dobro, Srbija je zemlja gdje se čak od ovakvih djela pravi i junak. To ne može nigdje drugo.
(Oskar, 29. april 2015 22:05)
Ja nikada, ali nikada nisam postavio komentar u hrvatskim novinama.

vlajzi

pre 9 godina

Realno ako cemo zbog publike sto ga ne voli, treba da otkaze sve turnire do kraja karijere osim Pekinga i Sangaja.
(Jumko, 29. april 2015 21:15)

Pa gde si ti srce? Samo za Junka, pesma od mene: 'Nesretnik sam od malenaaa'.
Ljubim te :*

Pera

pre 9 godina

Svi pricaju o losem iskustvu iz Madrida, ali nevezano od toga, i Nole ima dusu, ne moze se igrati svaki veliki turnir iz nedelje u nedelju sa istim zarom, treba coveku odmor, fizicki, a jos vise psihicki. Igrao je ove godine Miami odmah posle Indian Wells-a, i uspeo da osvoji oba, ali ne znam kako vama, meni se radost zbog njegovih pobeda polako smanjivala.
Igrati sva cetiri najveca turnira na sljaci (Monte Karlo, Madrid, Rim, Pariz) bi bilo kontraproduktivno, logicno je da se jedan preskoci, da ostane vremena za druge stvari, porodicu, trening, punjenje baterija. Koji izbaciti - prvi ne dolazi u obzir, time bi samo sebi skratio sezonu na sljaci, poslednji naravno takodje ne. Dakle Rim ili Madrid. Da li zbog losih uspomena ili neceg drugog izbor je pao na Madrid, pozdravljam njegovu odluku. U Rim ce doci svez, tu ce (nadam se) uci u punu takmicarsku formu i pobediti, i tako pun samopouzdanja otici u Pariz da napravi i taj dugo ocekivani korak u svojoj karijeri. Srecno mu bilo!

fezequ

pre 9 godina

Moraju i neki poeni i sledece godine da se osvajaju, malo nek pusti Rodjera i Rafinju da se kolju za neku titulu.Mada vidim da se Rodjeru smesi titula na izuzetno jakom turniru u Istanbulu, mogo bi i Rafinja da se baci na te turnire iz 250 serije, ovi iz 500 su jaki, ipak tamo igraju Fognini,Verdasco i ostali krem svetskom tenisa.

hahahaha

pre 9 godina

Ako Novak bude igrao samo turnire gdje ga publika voli onda ce igrati samo u Kini. Ove godine Cilic osvaja i Roland Garos i Wimbledon.
(Goran, 29. april 2015 22:25)
ahahahahahahahah

glasnik

pre 9 godina

Ako Novak bude igrao samo turnire gdje ga publika voli onda ce igrati samo u Kini. Ove godine Cilic osvaja i Roland Garos i Wimbledon.(Goran, 29. april 2015 22:25)

Svaka ti je ko u Njegoša.
Posle Vimbldona ce te biti sramota sta si pisao.
A mislim da nijesi glup nego "zloćest".
PS danas RF pobedio nieminena mislim da je h2h kao I Novak sa mç

dobrila

pre 9 godina

pametna odluka, netreba da igra tamo de ga mrze do zla boga! ako nekom nije jasno zašto ga mrze ja ću mu objasniti...zato što je upropastio nadala i njegovu karijeru e zato su mu zviždeli u madridu tako jako su ga iz izviždali da sigurno nikada neće ići u španiju ni u prolazu...ne bih ni ja da sam na njgovom mestu...bravo nole

rosonero

pre 9 godina

dobar potez iz više razloga , prvi i osnovni previše bi bilo da igra sve turnire do rg , mora neki izbaciti a koji ce drugi nego tamo gde ga najmanje prihvataju , blago rečeno, i treba na neki način kazniti tu publiku i ne igrati a opet neće izgubiti ni jedan bod , možda je jedino loše to što ce dozvoliti protivnicima da se razigraju , jer gde mačke nema...

Nislija

pre 9 godina

Pametan potez, svi znamo kakav je odnos madridske publike prema njemu, ovo je neka vrsta bojkota a i psihicka priprema i odmor za Rim i RG...Samo napred kralju!

dr

pre 9 godina

Pametan covek ovaj Nole,kao da je iz Srbije!
Federeru bezi 5460 poena..Ni Nole ni Roki ne brane nista u Madridu..Nula poena..Ne znam da li Roki ucestvuje?Sada igra u Istanbulu,ako pobedi uzece 250 poena!Te turnire nije igrao 10 godina,sto je sada tamo otisao,ne zna ni on sam..Lova je neka u pitanju,sigurno..
Nole ne treba nikada vise ni da ide u Madrid,jer je njihova publika za koridu,ne za tenis..
Rafa brani 1000 poena,pobednik iz 2014-e."Mecku ce da rodi",na ovako rovitog i dekoncentrisanog ce svi da navale,pa i ako odbrani titulu,Nole mu i dalje bezi "samo" 8455 poena!
Rim..2014-e finale Nole-Rafa..Nole pobedio..Cak i da ga Rafa pobedi,primaci ce mu se za "epohalnih" 400 bodova...
RG isto...Isto finale..Ako opet Rafa pobedi,bodovna razlika ostaje ista..
A za titulu na RG,u toj opciji,Nole ima jos prilika,nije kraj sveta...
Okreni-obrni,svi nesto MORAJU,Nole NE MORA nista..
A opusten i rasterecen,on je najopasniji...
Rodzer vreba li vreba..Nada se da ce se "dokopati" finala bar na jednom od ova 3 turnira,a na kladionicama su mu sanse kao moje komsinice Perse!
Nikada u zivotu nije imao "ponizavajucu" kvotu za RG - 21!
A kad prodju ova 3 turnira-trava(Wimbldon) pa beton!
Znam jednog koji na betonu zari i pali...Usput,prosle godine pobedio na Wimbldonu..
Gospodo sa ATP liste,bez obzira na kom mestu bili,uzmite u ruke rokovnike za 2016-u,pa "kalkulisite"..
Do kraja 2015-e Noleta niko pomeriti ne moze sa N01!

Pavle

pre 9 godina

Evo sanse za Čiliča da uzme Madrid.Navijam za njega!Žao mi je što Čilića trenira Ivanišević, jer je on limitiranih intelektualnih, ljudskih i stručnih kvaliteta.No to je Čilićev izbor, koji je dobar samo za Ivaniševića.Sa takvim trenerom se dalje ne napreduje.Teško će Čilić, iako Djoković ne igra, pobediti Nadala i ostale špance, na madridskoj šljaci.Ja mu to želim, a ubedjen sam da mu to i Nole želi, jer je bio uz njega kada mu je u karijeri bilo najteže.
Noleta neka Bog povede do uspeha na Rolan Garosu!!!Napred NOLE!!

1234

pre 9 godina

Ljudi, Bugari su napravili onakvu atmosferu kada je igrao protiv Dimitrova. Ovde u Spaniji ima dosta Bugara i nisu bili spanci ti koji su napravili ono ludilo. Verujem da i sam Novak to zna!

Ipak, podrzavam ovaj potez! Neka dodje odmoran na RG! Rim i to je to.

Maka@

pre 9 godina

Ma ne ,najbolje da igra svaki turnir i da se troši preg GS...Glupost. On i tim procenjuju mentalnu i fizičku spremnost i donose odluku u skladu sa prioritetima. A to je RG ove godine, tako da se meni kao laiku čini, da je to prava odluka.

olja

pre 9 godina

Vjerovatno je dobro razmislio prije donosenja odluke. Bez obzira na publiku koja je prema njemu bila veoma nekorektna, imao je iza sebe, do skoro, velike iscrpljujuce turnire a cekaju ga isto tako veliki i iscrpljujuci. Sad ce imati dovoljno vremena i snage za Rim i RG. Uzgred, publika u Madridu nije ni zasluzila da ih udostoji svojom igrom i meni licno je drago sto tamo nece ici.

Musaka

pre 9 godina

Volio bih i ja da Novak juri i obara rekorde na svakom turniru, ali mislim da je donio dobru odluku što je otkazao učešće u Madridu. Taman neka malo odmori, i fizički i psihički. Ovako ima prostora da uđe u ritam u Rimu, i da se odmoran i spreman pojavi u Parizu. Držim mu palčeve da konačno osvoji taj Rolan Garos, pa ostatak karijere neka ležerno odradi, bez ikakve pomame za rekordima. Mada i bez Rolan Garosa ima moju punu podršku.

trta

pre 9 godina

Ne znam, plašim se tih njegovih kalkulacija, nadam se da mu se to neće obiti o glavu. Bez obzira na sve ne vidim razlog zašto ne bi igrao Madrid, osim ako nije povreda u pitanju.

charlotte sometimes

pre 9 godina

Bravo Nole! Ala cemo lepo bez nervoze da ispratimo Madrid. Nole a i svi ljudi koji vole tenis i ne gledaju samo kada Nole igra. Taman cemo da gledamo konkurenciju iz fotelje, zivo me interesuje sta ce raditi Nadal, Rodja, Nisikori.....ko ce koga itd :))))

neznani junak

pre 9 godina

Potez koji je najverovatnije dobar.Ako se uzme u obzir da prvo mesto nije ugrozeno i da je cilj RG. Ta prica sa publikom je glupost. To su bili Bugari koji su navijali za Dimitrova..I jos nesto .Pored Milana Novak se izjasnjavao da navija i za Real .Tako cisto sumnjam da Spanci imaju nesto vise protiv Novaka nego stl mi imamo protiv Nadala....

biohemicar

pre 9 godina

Bravo Nole , pametna odluka. Treba ponekad prikociti i odmoriti...pa onda gas do daske naRG, i igradi gde ti prija, inspiracija je bitna a tamo su negativci.

Struki

pre 9 godina

Delim misljenje vecine Novakovih navijaca da je opravdano "preskocio"Madrid...Ali nekako ne mogu da se "otmem"utisku da je preskakanjem Madrida otisla velika sansa za obaranje mnogih rekorda...Kako god,mi smo uz tebe,nadam se da ces do Rima "napuniti"baterije,a onda pokazati u Rimu i u Parizu ko je zaista u ovom trenutku najbolji teniser na planeti! Srecno!

Duka

pre 9 godina

Bravo Nole,pametna odluka. Taman da se malo odmoris i napunis baterije da odbranis titulu u Rimu i da konacno osvojis RG. Sto se mene tice,ne moras vise ni da igras u Madridu do kraja karijere. Onakva stoka od publike ne zasluzuje da gleda najboljeg tenisera i najboljeg sportistu na svetu. Nadal ne moze ni Fonjinjija u Barseloni da pobedi,a kamoli Novaka. U poslednjem nedavnom okrsaju Nole je razvalio Nadala. Jedini koji moze Novaku kolko toliko da parira je Federer.

Рајко Четник

pre 9 godina

Браво Царе Ноле, жао ми је организатора јер немају довољно новца да плате наступ овом Цару а нису у стању да обезбеде културну,нормалну и објективну публику.
Једноставно, нем ко да гледа уметност овог Цара у Мадриду.
Нека они само уживају у својим осредњим шпанским шљакађима.
Царе заобилази примитивце до даљњег као Царица Серена Мајами.

biohemicar

pre 9 godina

Bravo Nole , pametna odluka. Treba ponekad prikociti i odmoriti...pa onda gas do daske naRG, i igradi gde ti prija, inspiracija je bitna a tamo su negativci.

simke

pre 9 godina

Mene je ova odluka da ne igra kao njegovog navijaca jako iznenadila,evo i zaSto...Bez obzira sto se koncentrise najvise na RG,i zeli da osvoji titulu,njmu je potrebno da odigra sto vise meceva na sljaci...Novak sa svojih 27 godina je u najvecoj snazi i na vrhuncu forme,pa kad ce igrati sve turnire ako nece bas sad...Mogao je da postavi neke rekorde koji se nikad nece srusiti,a to je da osvoji i Madrid i tako produzi svoju nepobjedivost na mastersima...A bilo je u velikom naletu,stata sto je se taj niz sada zaustavlja...Kao veliki Novakov navijac,JAKO MI JE ZAO STO JE ODUSTAO...

Pavle

pre 9 godina

Simke...nisi ti veliki Novakov naavijac, kako tvrdis...jer da jesi bila bi ti jasna odluka da ne igra u Madridu.Ko ti garantuje da bi Novak osvojio taj turnir...sta mislis da se pretplatio na to da mora uvek stici do finala...pa i drugi vezbaju!

RobiSarma

pre 9 godina

Hoce da vrati Rafu barem na 4.mesto. Nikom ne odgovara da na bilo kojem budućem turniru ima Rafu,u kakvoj god da je formi,preko puta sebe još u četvrtfinalu.

Gradjanin Z

pre 9 godina

Strasno, kakva kukavica. Pa za njega nije reket kada nece da igra. Malo pocetnicke srece i odmah umislio da je najbolji. Ma danas niko ne zna da igra tenis. U moje vreme to su bile gladijatorske borbe, uzmes drveni reket natopljen znojem i krvlju i igras, igras... A danas, peskiri, znojnice, patike, osvezavajuca pica, suncobrani, doktori... Ma

Kvazimodo Sorabius

pre 9 godina

Svaka cast, bravo!
Uvek Novak donosi pametne, prave, odluke, ova je jedna od takvih.
Kazniti bezobraznu publiku, ne puniti se negativnom energijom, igrati u Rimu gde je kao kod kuce i - poraziti publiku na RG, gde ga takodje ne vole i aplaudiraju protivniku. Vreme je.
PS.
Samo jednom je doneo pogresnu odluku: kad se proglasio povredjenim i nije igrao za reprezentaciju, kad smo u Bgd eliminisani, pa zbog grize savesti, onako "povredjen" isao u smetove da "spasava" zavejane u Feketicu...

Ne zvao se ja lorimer

pre 9 godina

Ne znam, plašim se tih njegovih kalkulacija, nadam se da mu se to neće obiti o glavu. Bez obzira na sve ne vidim razlog zašto ne bi igrao Madrid, osim ako nije povreda u pitanju.(trta, 29. april 2015 21:00)
Vrlo prosto, njegov cilj je da osvoji RG. Sa ne igranjem na ovaj turnir nece da oseti tabela, inonako brani 0 poena), vec samo njegov debeli novcanik, jel tako nece dobiti nagradu za igranje svih 1000 masters turnira.
Ovo je samo produzenje odmora, koji moze da ga kosta titulu u rimu, posto je veliki rizik da jos nije u formu.
Mi ipak verujemo u Djokovica.

Vladimirko

pre 9 godina

Aposlutno niste upravu , prisate te nadljudski napori te zeli da igra jos 56 god...aj da se vratimo malo u istoriju , Federer je pola svoje karijere igrao turnire od 1000 i 500 na 3 dobijena seta , Agasi, Sampras , Bekek ...ceo svoj zivotni vek su igrali u 3 dobijena seta , i to nije sve tada nosioci nisu bilo oslobodjeni da ne igraju u prvom kolu ko sada ...pa eto svi oni su karijere zavrsavali posle 30 a Federer jos igra u svojoj 34 god ...Da je Nole igra u toj eri kada su se igrali mecevi u 3 dobijena seta on bi vec zavrsio karijeru sa ivakvom vizickom spremom kada je posle 5 turnira u godini umoran.

Bozidar

pre 9 godina

Jaoo bre Nole,navijam za tebe ali zasto ovako.
Pa koristi svaku priliku..sad si u naletu..niko ovako nebi propustio.
Kao da se plasi neverovatnog skora,iskreno iznerviralo me je ovo

iskreno

pre 9 godina

Ovo sto kalkulise nikako nije dobro...Novak je sada u ponoj snazi,on treba da odustaje od velikih turnira kad dodje u Federerove godine,a ne sad kad ima 27 god...Ja ovu udluku nikako ne mogu da shvatim,posebno sto je bio u strahovitoj formi i osvojio sva 4 najvaznija turnira od pocetka godine,a sad je mogao da nastavi taj niz...Ovako ga je samo prekinuo!A evo imao je i 15 dana da se odmori za Madrid.

Oskar

pre 9 godina

Koja kukavica nevjerovatno. Ovo će ga skupo koštat, jer će i na naredna dva turnira da ispadne. Ja već duže vrijeme govorim da on igra turnira manje nego iko i to je sramota. A govorit kako je ovo zbog umora je u najmanju ruku smiješno. Nego dobro, Srbija je zemlja gdje se čak od ovakvih djela pravi i junak. To ne može nigdje drugo.

Igor

pre 9 godina

U Madridu ne igra ni Jelena Janković zbog vrlo ozbiljne povrede stopala s kojom je jako teško nositi se u 30. godini i pitanje je kako će njena karijera izgledati od sada nadalje, ali naravno, zašto bismo o tome pisali kad za Srbe tenis se igra samo ako igra Novak. Nema veze što su Ana i Jelena pre njega bile prve, ništa nema veze, sve se zaboravi, a isto čeka i Novaka jednog dana... Srbija.

Oskar

pre 9 godina

Kakvi nastupi domaćih tenisera da ti srce zaigra. Za bradonju i Troickicu prejak amaterski veteran a za Krainovića tinejdžer, Djokovic kukavicluk, Jelena povreda, Ana ne smije ni igrat.
Djokovic proglašen junakom od "pametne većine" jer je pobjegao sa turnira a da je zaigrao bio bi junak jer se odazvao.

trta

pre 9 godina

Ne znam, plašim se tih njegovih kalkulacija, nadam se da mu se to neće obiti o glavu. Bez obzira na sve ne vidim razlog zašto ne bi igrao Madrid, osim ako nije povreda u pitanju.
(trta, 29. april 2015 21:00)
Razumem šta te muči, ali zaslužio je Nole da mu verujemo u izboru rasporeda i kako će da vraća kojoj publici :-)
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (masterkg, 29. april 2015 21:26)

Naravno brate, razumemo se!

znaju svi da Nis je Radnicki

pre 9 godina

Samo jedna stvar covek je u zivotnoj formi ima 27 godina i konkurente u losoj formi,kada ce da uzima najvaznije turnire ako ne sada,kalkulacija u ovim godinama....ajde malo da budemo objektivni

milos

pre 9 godina

Mislim da je ovo greska iz samo jednog razloga a to je da nadal moze da osvoji turnir i mnogo dobije na samopouzdanju ako nadal ne osvoji onda je ovo skroz ispravan potez.

lazy houseboy

pre 9 godina

Koji je razlog? Ne sviđa mi se ovo. On je profesionalac tako da "gust raspored" ne bi trebalo da je razlog (zar Nadal nije igrao više puta sva tri mastersa na šljaci a potom i RG?). Iz istog razloga ne bi trebalo da je razlog ni publika (naravno da su tad Španco hteli da neko skloni Novaka pre susreta sa Nadalom a zapravo su najgori bili Bugari u publici kojih u Madridu ima poprilično. A nisam baš siguran da bismo se mi ponašali bolje.).
Nekom Novakovog kalibra obaranje rekorda, pobeđivanje najljućih rivala pogotovo u njihovoj kući bi trebalo da je izazov i dodatni motiv. Šteta, propuštena je šansa da bude prvi u istoriji sporta koji je osvojio prva četiri mastersa u sezoni (pa prvih pet... pa ako ćemo pustiti mašti na volju i svih devet).

VLADIMIR

pre 9 godina

Nemam nameru da se mesam u posao N.DJ. i njegovog tima - ali kao navijac - razmisljajuci nekom logikom, SMATRAM DA je POGRESIO, jer je logicnje da je preskocio Rim, da bi imao vise vremena za odmor i dobru pripremu pred R.G. Naravno konacnu ocenu valjanosti ovog poteza dace rezultati na RG - koji je navodno njegov prioritet-ili preciznije obeda na njemu. TREBAO JE IGRATI OBA TURNIRA.

Djuka

pre 9 godina

Ne znam kojom mjerom bi se moglo izraziti moje navijanje za djokovica,malo je takvih zaludjenika ko sto sam ja,al zbog ovoga što ne igra sad bi svim srcem volio da ne osvoji roland garos...pa sad kad je uhvatio ritam preskace turnir,još treba nadalu da dozvoli da uhvati zalet osvajanjem titule...ne mogu da vjerujem

Spain

pre 9 godina

Tako je, neka si otkazao turnir. Kako se samo usudjuju da ti zvizde, a ti #1-smrc, smrc.... Zar neko moze biti toliko bezobrazan da ne voli tebe? Uzas, sramota!!! Ali zasto nisi postavio uslov da ces igrati, ali bez prisustva publike jer ti ne podnosis da ti publika zvizdi. Vjerovatno bi pristali celnici turnira i izasli ti u susret.
Navijam ja za tebe, ali ovim si samo pokazao da ne mozes podnijeti "poraze". Malo si previse poletio.... cuvaj se, pad moze biti previse bolan.

Gradjanin Z

pre 9 godina

Strasno, kakva kukavica. Pa za njega nije reket kada nece da igra. Malo pocetnicke srece i odmah umislio da je najbolji. Ma danas niko ne zna da igra tenis. U moje vreme to su bile gladijatorske borbe, uzmes drveni reket natopljen znojem i krvlju i igras, igras... A danas, peskiri, znojnice, patike, osvezavajuca pica, suncobrani, doktori... Ma

Oskar

pre 9 godina

Koja kukavica nevjerovatno. Ovo će ga skupo koštat, jer će i na naredna dva turnira da ispadne. Ja već duže vrijeme govorim da on igra turnira manje nego iko i to je sramota. A govorit kako je ovo zbog umora je u najmanju ruku smiješno. Nego dobro, Srbija je zemlja gdje se čak od ovakvih djela pravi i junak. To ne može nigdje drugo.

trta

pre 9 godina

Ne znam, plašim se tih njegovih kalkulacija, nadam se da mu se to neće obiti o glavu. Bez obzira na sve ne vidim razlog zašto ne bi igrao Madrid, osim ako nije povreda u pitanju.

Oskar

pre 9 godina

Kakvi nastupi domaćih tenisera da ti srce zaigra. Za bradonju i Troickicu prejak amaterski veteran a za Krainovića tinejdžer, Djokovic kukavicluk, Jelena povreda, Ana ne smije ni igrat.
Djokovic proglašen junakom od "pametne većine" jer je pobjegao sa turnira a da je zaigrao bio bi junak jer se odazvao.

Vladimirko

pre 9 godina

Aposlutno niste upravu , prisate te nadljudski napori te zeli da igra jos 56 god...aj da se vratimo malo u istoriju , Federer je pola svoje karijere igrao turnire od 1000 i 500 na 3 dobijena seta , Agasi, Sampras , Bekek ...ceo svoj zivotni vek su igrali u 3 dobijena seta , i to nije sve tada nosioci nisu bilo oslobodjeni da ne igraju u prvom kolu ko sada ...pa eto svi oni su karijere zavrsavali posle 30 a Federer jos igra u svojoj 34 god ...Da je Nole igra u toj eri kada su se igrali mecevi u 3 dobijena seta on bi vec zavrsio karijeru sa ivakvom vizickom spremom kada je posle 5 turnira u godini umoran.

simke

pre 9 godina

Mene je ova odluka da ne igra kao njegovog navijaca jako iznenadila,evo i zaSto...Bez obzira sto se koncentrise najvise na RG,i zeli da osvoji titulu,njmu je potrebno da odigra sto vise meceva na sljaci...Novak sa svojih 27 godina je u najvecoj snazi i na vrhuncu forme,pa kad ce igrati sve turnire ako nece bas sad...Mogao je da postavi neke rekorde koji se nikad nece srusiti,a to je da osvoji i Madrid i tako produzi svoju nepobjedivost na mastersima...A bilo je u velikom naletu,stata sto je se taj niz sada zaustavlja...Kao veliki Novakov navijac,JAKO MI JE ZAO STO JE ODUSTAO...

Bozidar

pre 9 godina

Jaoo bre Nole,navijam za tebe ali zasto ovako.
Pa koristi svaku priliku..sad si u naletu..niko ovako nebi propustio.
Kao da se plasi neverovatnog skora,iskreno iznerviralo me je ovo

iskreno

pre 9 godina

Ovo sto kalkulise nikako nije dobro...Novak je sada u ponoj snazi,on treba da odustaje od velikih turnira kad dodje u Federerove godine,a ne sad kad ima 27 god...Ja ovu udluku nikako ne mogu da shvatim,posebno sto je bio u strahovitoj formi i osvojio sva 4 najvaznija turnira od pocetka godine,a sad je mogao da nastavi taj niz...Ovako ga je samo prekinuo!A evo imao je i 15 dana da se odmori za Madrid.

Kvazimodo Sorabius

pre 9 godina

Svaka cast, bravo!
Uvek Novak donosi pametne, prave, odluke, ova je jedna od takvih.
Kazniti bezobraznu publiku, ne puniti se negativnom energijom, igrati u Rimu gde je kao kod kuce i - poraziti publiku na RG, gde ga takodje ne vole i aplaudiraju protivniku. Vreme je.
PS.
Samo jednom je doneo pogresnu odluku: kad se proglasio povredjenim i nije igrao za reprezentaciju, kad smo u Bgd eliminisani, pa zbog grize savesti, onako "povredjen" isao u smetove da "spasava" zavejane u Feketicu...

Djuka

pre 9 godina

Ne znam kojom mjerom bi se moglo izraziti moje navijanje za djokovica,malo je takvih zaludjenika ko sto sam ja,al zbog ovoga što ne igra sad bi svim srcem volio da ne osvoji roland garos...pa sad kad je uhvatio ritam preskace turnir,još treba nadalu da dozvoli da uhvati zalet osvajanjem titule...ne mogu da vjerujem

milos

pre 9 godina

Mislim da je ovo greska iz samo jednog razloga a to je da nadal moze da osvoji turnir i mnogo dobije na samopouzdanju ako nadal ne osvoji onda je ovo skroz ispravan potez.

VLADIMIR

pre 9 godina

Nemam nameru da se mesam u posao N.DJ. i njegovog tima - ali kao navijac - razmisljajuci nekom logikom, SMATRAM DA je POGRESIO, jer je logicnje da je preskocio Rim, da bi imao vise vremena za odmor i dobru pripremu pred R.G. Naravno konacnu ocenu valjanosti ovog poteza dace rezultati na RG - koji je navodno njegov prioritet-ili preciznije obeda na njemu. TREBAO JE IGRATI OBA TURNIRA.

znaju svi da Nis je Radnicki

pre 9 godina

Samo jedna stvar covek je u zivotnoj formi ima 27 godina i konkurente u losoj formi,kada ce da uzima najvaznije turnire ako ne sada,kalkulacija u ovim godinama....ajde malo da budemo objektivni

yzx

pre 9 godina

Ako Novak bude igrao samo turnire gdje ga publika voli onda ce igrati samo u Kini. Ove godine Cilic osvaja i Roland Garos i Wimbledon.
(Goran, 29. april 2015 22:25)

Koji Goran?.... Ivanisevic?

Igor

pre 9 godina

U Madridu ne igra ni Jelena Janković zbog vrlo ozbiljne povrede stopala s kojom je jako teško nositi se u 30. godini i pitanje je kako će njena karijera izgledati od sada nadalje, ali naravno, zašto bismo o tome pisali kad za Srbe tenis se igra samo ako igra Novak. Nema veze što su Ana i Jelena pre njega bile prve, ništa nema veze, sve se zaboravi, a isto čeka i Novaka jednog dana... Srbija.

lazy houseboy

pre 9 godina

Koji je razlog? Ne sviđa mi se ovo. On je profesionalac tako da "gust raspored" ne bi trebalo da je razlog (zar Nadal nije igrao više puta sva tri mastersa na šljaci a potom i RG?). Iz istog razloga ne bi trebalo da je razlog ni publika (naravno da su tad Španco hteli da neko skloni Novaka pre susreta sa Nadalom a zapravo su najgori bili Bugari u publici kojih u Madridu ima poprilično. A nisam baš siguran da bismo se mi ponašali bolje.).
Nekom Novakovog kalibra obaranje rekorda, pobeđivanje najljućih rivala pogotovo u njihovoj kući bi trebalo da je izazov i dodatni motiv. Šteta, propuštena je šansa da bude prvi u istoriji sporta koji je osvojio prva četiri mastersa u sezoni (pa prvih pet... pa ako ćemo pustiti mašti na volju i svih devet).

Spain

pre 9 godina

Tako je, neka si otkazao turnir. Kako se samo usudjuju da ti zvizde, a ti #1-smrc, smrc.... Zar neko moze biti toliko bezobrazan da ne voli tebe? Uzas, sramota!!! Ali zasto nisi postavio uslov da ces igrati, ali bez prisustva publike jer ti ne podnosis da ti publika zvizdi. Vjerovatno bi pristali celnici turnira i izasli ti u susret.
Navijam ja za tebe, ali ovim si samo pokazao da ne mozes podnijeti "poraze". Malo si previse poletio.... cuvaj se, pad moze biti previse bolan.

ivan

pre 9 godina

Svaka mu cast za potez. Da je pametan treba ovo da radi do kraja karijere. Zasto bi igrao negde gde se publika ponasa kao u Dejvis kupu protiv njega, nebitno da li je na drugoj strani spanac ili neko drugi. Najveci kompleksasi na svetu.

Nislija

pre 9 godina

Prvo, Novak je izjavio nedavno da zeli igrati jos bar 5,6 godina, ako bude igrao na svakom turniru nema sanse da izdrzi taj tempo, jer on bukvalno svaki turnir osvoji, previse je to napora tako da je to odlican potez, a zbog Novakove izjave da ce igrati jos 5,6 godina, se pojavila i frustracija i kompleks kod Federera pa je izjavio da je Nadal favorit za RG jer ga boli ta pomisao da moze Djokovic da osvoji vise Gren slemova, Novak je najpametniji teniser na svetu , zna tacno sta radi, i samo napred majstore!

dragan

pre 9 godina

Koja kukavica nevjerovatno. Ovo će ga skupo koštat, jer će i na naredna dva turnira da ispadne. Ja već duže vrijeme govorim da on igra turnira manje nego iko i to je sramota. A govorit kako je ovo zbog umora je u najmanju ruku smiješno. Nego dobro, Srbija je zemlja gdje se čak od ovakvih djela pravi i junak. To ne može nigdje drugo.
(Oskar, 29. april 2015 22:05)
Ja nikada, ali nikada nisam postavio komentar u hrvatskim novinama.

Monarhista

pre 9 godina

To Kralju...i kad osvojis RG sto se mene tiche tamo ne moras vise da igras...retko gde se publika sramotnije ponela prema Noletu kao u Madridu i Parizu...

RobiSarma

pre 9 godina

Hoce da vrati Rafu barem na 4.mesto. Nikom ne odgovara da na bilo kojem budućem turniru ima Rafu,u kakvoj god da je formi,preko puta sebe još u četvrtfinalu.

mali radojica

pre 9 godina

Ovo je žestok šamar Španskoj sportskoj javnosti. Sad im je Nole lepo vratio za ono nesportsko zviždanje a još veći blam će biti ako Nišikori i Čilić uzmu Madrid a njihov miljenik Rafa ispadne još na početku. Ovo je kraj Madrida kao jakog i dobrog turnira i promocija Rima. Sad Francuzi i Italijani likuju a to ćete videti uskoro.

hahahaha

pre 9 godina

Ako Novak bude igrao samo turnire gdje ga publika voli onda ce igrati samo u Kini. Ove godine Cilic osvaja i Roland Garos i Wimbledon.
(Goran, 29. april 2015 22:25)
ahahahahahahahah

glasnik

pre 9 godina

Ne znam kojom mjerom bi se moglo izraziti moje navijanje za djokovica,malo je takvih zaludjenika ko sto sam ja,al zbog ovoga što ne igra sad bi svim srcem volio da ne osvoji roland garos...pa sad kad je uhvatio ritam preskace turnir,još treba nadalu da dozvoli da uhvati zalet osvajanjem titule...ne mogu da vjerujem(Djuka, 29. april 2015 22:45)

Lakse malo sa ljubavlju. Tolko ga volis da sad ne bi "volio" da osvoji RG.
Dobro je sto ti "volio" ga ili ne "volio" ne utices ni na sta.

NS#1

pre 9 godina

Ne znam kojom mjerom bi se moglo izraziti moje navijanje za djokovica,malo je takvih zaludjenika ko sto sam ja,al zbog ovoga što ne igra sad bi svim srcem volio da ne osvoji roland garos...pa sad kad je uhvatio ritam preskace turnir,još treba nadalu da dozvoli da uhvati zalet osvajanjem titule...ne mogu da vjerujem
(Djuka, 29. april 2015 22:45)

Dragi Djuka, predlažem ti neku novu disciplinu; trolovanje ti ne ide.

Sejl Brejl

pre 9 godina

Samo da vas podsjetim da je i Federer preskocio ove godine jedan masters turnir. Zasto ne bi i Nole mogao tako. Nek se co'ek odmori i pripremi kako treba za RG...IDEMOOO NOLEEE ??

NS BOY

pre 9 godina

Na odluci cestitam, jer je potrebno da svaki Srbin drzi do sebe i onaj gradjanin koji zivi u Republici Srbije a pripada nekoj drugoj kulturi ili naciji. Zivela Srbija!

masterkg

pre 9 godina

Ne znam, plašim se tih njegovih kalkulacija, nadam se da mu se to neće obiti o glavu. Bez obzira na sve ne vidim razlog zašto ne bi igrao Madrid, osim ako nije povreda u pitanju.
(trta, 29. april 2015 21:00)
Razumem šta te muči, ali zaslužio je Nole da mu verujemo u izboru rasporeda i kako će da vraća kojoj publici :-)

Nebojša

pre 9 godina

Pa da, plasi se madridske publike i velikog Rafe. Vamos Rafa!
(istina, 29. april 2015 21:00)

Istina je da si se ti sve do veceras plasio za Rafu i njegovu sudbinu jer da Novak nastupa istamburao bi ga opet kao i u monte carlu sada si odahnuo.

Stefan

pre 9 godina

Vidim neki likovi se prave pametni ovde i pricaju kako Nole ne treba da kalkulise, kako se plasi Rafe pa zato ne igra u Madridu. Ako bar malo pratite tenis, trebalo bi da znate da je Nole i prosle godine propustio ovaj turnir i da ne brani nista, dok u Rimu brani 1000 poena. Zasto bi covek igrao Madrid, pa odma Rim, i nedelju dana kasnije da ode izmoren na RG(koji mu je trenutno prvi cilj) i da ispadne rano zbog umora. Nema cak ni potrebe da igra, bezi Federeru preko 5000 bodova, a ovaj turnir moze da sacuva za sledecu godinu ako zagusti. Vi mislite da se tek tako igra, da je njemu lako da putuje svake nedelje iz drzave u drzavu. Lako je da se sedi u fotelju i da se prica. Ajde pustite coveka na miru, on sam zna sta je najbolje za njega. Publiku u Madridu necu ni da komentarisem. A sto se tice toga da se plasi Rafe, videli smo u Monte Karlu kako ga je izuo.

Pavle

pre 9 godina

Evo sanse za Čiliča da uzme Madrid.Navijam za njega!Žao mi je što Čilića trenira Ivanišević, jer je on limitiranih intelektualnih, ljudskih i stručnih kvaliteta.No to je Čilićev izbor, koji je dobar samo za Ivaniševića.Sa takvim trenerom se dalje ne napreduje.Teško će Čilić, iako Djoković ne igra, pobediti Nadala i ostale špance, na madridskoj šljaci.Ja mu to želim, a ubedjen sam da mu to i Nole želi, jer je bio uz njega kada mu je u karijeri bilo najteže.
Noleta neka Bog povede do uspeha na Rolan Garosu!!!Napred NOLE!!

totti

pre 9 godina

Pa da, plasi se madridske publike i velikog Rafe. Vamos Rafa!
(istina, 29. april 2015 21:00)

hHAHAHAHAHHAHH plasi se velikog Rafe kog je oduvao na poslednjem mecu s 50% snage :D

Monarhista

pre 9 godina

To Kralju...i kad osvojis RG sto se mene tiche tamo ne moras vise da igras...retko gde se publika sramotnije ponela prema Noletu kao u Madridu i Parizu...

konto

pre 9 godina

Za one kojima nije jasna ova odluka:
Pa upravo iz razloga što Novak ne kalkuliše gde god da igra tj. osvaja sve što stigne, odlučio je da ovde ne igra. Treba osvojiti još par turnira pre RG, što bi to moralo biti u Madridu? Jesu zaslužili da gledaju najboljeg?

dobrila

pre 9 godina

pametna odluka, netreba da igra tamo de ga mrze do zla boga! ako nekom nije jasno zašto ga mrze ja ću mu objasniti...zato što je upropastio nadala i njegovu karijeru e zato su mu zviždeli u madridu tako jako su ga iz izviždali da sigurno nikada neće ići u španiju ni u prolazu...ne bih ni ja da sam na njgovom mestu...bravo nole

Kabeza

pre 9 godina

Ova odluka nema veze sa publikom kako vecina tvrdi... Posle odmora, Novak ce odraditi vrhunske pripreme snage, koja ce mu svakako trebati u Parizu na RG. Jednostavno mora da bude spreman za 5 setova. U Rimu ce mu biti "teske" noge zbog tih priprema, ali zato na RG polece kao nikada do sad. Mislim da je takticki dobro smisljeno. Neigranjem u Madridu, rizik od povreda svodi na minimum.

gradinar

pre 9 godina

Ne treba biti alav, i očekivati od Novaka da ruši sve rekorde. On mora da se štedi, još puno turnira je pred njim. Igrao je Monte Karlo da bi mogao da preskoči neki drugi turnir (pravila su takva da od 9 mastersa može preskočiti jedan). Ja sam se pitao da li će to biti Madrid ili Toronto...
Verovatno je 10-tak dana odmarao, a sad ponovo počinje sa intenzivnim treninzima, sa ciljem da formu tempira za RG.
Turnir u Madridu bi za njega bio iznurivanje, pre svega u mentalnom i emotivnom smislu, a to mu nije potrebno.

Jedna i.p. jedan nick

pre 9 godina

Odlican potez No1e ! Sad bí bila fora da Nishikori ili Dmitrov uzmu titulu u Madridu ! A da Nadal ispadne u polufinalu sto nije iskljuceno!

Ranzo Taktičar

pre 9 godina

Ma bravo majstore! Imaš jedan od tri uslova koji onemogućavaju ATP da te kazni, zašto da trpiš iživljavanje publike koje te sasvim sigurno čeka... Odmori i napuni baterije, od svega treba odmoriti pa i od stalnih uspeha. Po meni - odličan potez. Bio sam siguran da će da preskoči jedan turnir, i posle napora u Majamiju tipovao sam na Monte Karlo, ali ispalo je fenomenalno.

fezequ

pre 9 godina

Moraju i neki poeni i sledece godine da se osvajaju, malo nek pusti Rodjera i Rafinju da se kolju za neku titulu.Mada vidim da se Rodjeru smesi titula na izuzetno jakom turniru u Istanbulu, mogo bi i Rafinja da se baci na te turnire iz 250 serije, ovi iz 500 su jaki, ipak tamo igraju Fognini,Verdasco i ostali krem svetskom tenisa.

glasnik

pre 9 godina

Ako Novak bude igrao samo turnire gdje ga publika voli onda ce igrati samo u Kini. Ove godine Cilic osvaja i Roland Garos i Wimbledon.(Goran, 29. april 2015 22:25)

Svaka ti je ko u Njegoša.
Posle Vimbldona ce te biti sramota sta si pisao.
A mislim da nijesi glup nego "zloćest".
PS danas RF pobedio nieminena mislim da je h2h kao I Novak sa mç

oxydant

pre 9 godina

Priželjkivao sam da Novak otkaže turnir u Madridu,plašeći se umora i zasiće-
nja,nakon naporne i uspešne prve trećine sezone.Baš sam se obradovao na ovu
vest! Budimo sigurni u ispravnost Novakove odluke...

novak123

pre 9 godina

Potez,koji sam i ocekivao,mada sam prijr mislio da ce preskociti Monte Carlo,ali ovako je bolje,odmor do Rima tamo svjez i polako da ulazi u ritam za RG,Nadl ce biti i dalje favorit broj 1 treba se spremiti za takav mec!

Dott

pre 9 godina

Raduje me Novakova odluka, jer to samo znaci da razmislja o nizu pobeda bez poraza. Suvise tezak i optimistick zadatak bi bio da je odlucio igrati tri velika turnira zaredom.
Inace ovo sam i predvideo u komentaru ostavljenom nakon osvajanja Monte karla, s tim da ne mislim da sam bog zna sta tesko predvideo, jer odluka mu je krajnje realna s obzirom da neigranjem nista ne gubi.

Novosadjanin.

pre 9 godina

trta,

vidi ovako, nemoguce je da neko uzme prvih 5 mastersa i AO i da se pojavi na RR neistrosen...Nole sa ovakvim nivoom igre prakticno bi igrao finale u madridu i u rimu, zasto mu to treba??? Da dodje mentalno istrosen u Pariz sa saznanjem da je uzeo poslednjih 9 velikih turnira...Ovako ce uzeti Rim ( nije pod obavezno) i doci odmoran i naspanovan u Pariz, sa druge strane Nadal je igrao i Barselonu, Monako, Madrid, Rim...Sam donesi zakljucke.

dr

pre 9 godina

Pametan covek ovaj Nole,kao da je iz Srbije!
Federeru bezi 5460 poena..Ni Nole ni Roki ne brane nista u Madridu..Nula poena..Ne znam da li Roki ucestvuje?Sada igra u Istanbulu,ako pobedi uzece 250 poena!Te turnire nije igrao 10 godina,sto je sada tamo otisao,ne zna ni on sam..Lova je neka u pitanju,sigurno..
Nole ne treba nikada vise ni da ide u Madrid,jer je njihova publika za koridu,ne za tenis..
Rafa brani 1000 poena,pobednik iz 2014-e."Mecku ce da rodi",na ovako rovitog i dekoncentrisanog ce svi da navale,pa i ako odbrani titulu,Nole mu i dalje bezi "samo" 8455 poena!
Rim..2014-e finale Nole-Rafa..Nole pobedio..Cak i da ga Rafa pobedi,primaci ce mu se za "epohalnih" 400 bodova...
RG isto...Isto finale..Ako opet Rafa pobedi,bodovna razlika ostaje ista..
A za titulu na RG,u toj opciji,Nole ima jos prilika,nije kraj sveta...
Okreni-obrni,svi nesto MORAJU,Nole NE MORA nista..
A opusten i rasterecen,on je najopasniji...
Rodzer vreba li vreba..Nada se da ce se "dokopati" finala bar na jednom od ova 3 turnira,a na kladionicama su mu sanse kao moje komsinice Perse!
Nikada u zivotu nije imao "ponizavajucu" kvotu za RG - 21!
A kad prodju ova 3 turnira-trava(Wimbldon) pa beton!
Znam jednog koji na betonu zari i pali...Usput,prosle godine pobedio na Wimbldonu..
Gospodo sa ATP liste,bez obzira na kom mestu bili,uzmite u ruke rokovnike za 2016-u,pa "kalkulisite"..
Do kraja 2015-e Noleta niko pomeriti ne moze sa N01!

Milan

pre 9 godina

Mi Srbi (dobar deo njih ovde) bi samo UDRI, OSVAJAJ, sto preskaces, igraj dok te ne iznesu sa nogama napred. Alo, ovo je sport za pametne, pa treba taj Djokovic da odmori, nije robot, a ne brani poene u Madridu. Gde je dogurao Nadal sa takvim stavom IGRAJ SVAKI TURNIR, jbt pola coveka ostalo od njega, dusa mu u zubima.

Branislav

pre 9 godina

Ne razumem komentare tipa da ne treba kalkulisati. Takodje, ne razumem nase komsije Hrvate koji se tako zeste i umanjuju uspehe Novaka Djokovica. Pa sustina takmicenja na ATP tour-u i jeste u strategiji, kalkulaciji, sta igrati a sta ne igrati tako da ostanes zdrav, sto odmorniji i da ostvaris sto vise pobeda. Jedan od Rodgerovih najvecih aduta i jeste to sto ispravno bira gde igra a gde ne igra. Koliko god mi iz Srbije volimo Novaka, jasno nam je da je on covek, kao i svi drugi, da se umara, da se iznervira, da ima dana kad mu sve ide ali ima dana kad mu je svega dosta. Mentalni zamor je bio ocigledan u Miami-u. Ljudi, pa nije lako uzeti 4 najjaca turnira u godini i ostati motivisan ! Novak nista ne radi emotivno i brzopleto, to je jedan izuzetno pametan i promisljen mlad covek. Verujem da je odluku doneo jer su, kao tim, zakljucili da je bolje da se odmori, da napuni baterije pred Rim i RG. U Madridu ne brani bodove i to je logican izbor. Rim ima slicnu podlogu i uslove kao Pariz i zato hoce da ga igra. Mislim da odustajanje nema nikakve veze sa publikom. Jedini razlog je da bude sto spremniji za Pariz.

Mare,NS

pre 9 godina

Svaka cast!
Budi dosledan kao Serena,koja je petnaestak godina bojkotovala turnir u Indijan Velsu,zbog vredjanja od strane navijaca na istom.
Nisu te zasluzili,kao ni nju tamo,a vec sada ce im biti jasno,sta propustaju?
Nece videti najboljeg svetskog igraca na delu,ostace uskraceni za eventualni klasik sa Nadalom,a cene karata ce ostati iste.
Znaci,za iste pare,mnogo manje vrhunskog tenisa i uzivanja.
Koliko si veliki,pokazao si time,sto ces se ipak pojaviti i igrati u Madridu,ali samo na egzibiciji,gde se skuplja novac u humanitarne svrhe.
Potpuno te podrzavam i opravadavam ovaj potez,jer tebi novac i novi eventualni rekordi,mnogo manje znace od gubitka samopostovanja i casti.
Ne daj,na sebe!
Ako si nekada morao da cutis i trpis,sada ne moras!
Ovim dokazujes da nisi samo veliki sampion na terenu ,nego i van njega.
Upravo si im odrzao lekciju,na ovom drugom!!!

Boban

pre 9 godina

@Oskar

Ne pratiš tenis očigledno, Novak je odigrao više mečeva od Nadala, Federera i Mareja. Razlog je jednostavan, sve velike turnire je osvojio i stizao do završnice. Dobar potez Novaka jer ne brani bodove dok sa strane pravila ATP organizacije nema prepreka da preskoči taj turnir. A realno pre svega zato što ga u Madridu ne poštuju i publika je nekulturna.

ljopi

pre 9 godina

pa ljudi moji citam komentare, svi se prave pametni igrao je svaki turnir do kraja,to su nadljudski napori nije isto ispasti u drugom ili trecem kolu, pa da covjek ima vremena da se odmori,mora se malo i odmarati pogotovu jer ovaj turnir mu nista neznaci bodovno i ko smo to mi da znamo sta je najbolje za novaka,napred nole ti znas kako je najbolje sa srecom u nasstavku sezone

smb

pre 9 godina

@ Oskar, 29. april 2015 22:05

Znam da nije baš pametno hraniti trolove, ali moram da odgovorim na još jednu podmetačinu, poput one o plaćanju poreza zemlji u kojoj se ne zarađuje , a funkioniše po principu: laž koja se ponovi milion puta ....

Dragi komšija, nebitno je koliko je ko "igrao turnira", već koliko je igrao mečeva. Npr. kad tenisači ispadnu u 1. ili 2. kolu, oni su ukupno odigrali 5-10 smešnih mečeva ( svaki ), na 5 turnira ( od toga 1 GS ). A kad neki teniser osvoji svih tih 5 turnira ( i 1 GS ), ili dođe do finala, onda je on odigrao ukupno 30-ak mečeva, od toga 10-ak isrpljućih, kako fizički, tako i mentalno.

rosonero

pre 9 godina

dobar potez iz više razloga , prvi i osnovni previše bi bilo da igra sve turnire do rg , mora neki izbaciti a koji ce drugi nego tamo gde ga najmanje prihvataju , blago rečeno, i treba na neki način kazniti tu publiku i ne igrati a opet neće izgubiti ni jedan bod , možda je jedino loše to što ce dozvoliti protivnicima da se razigraju , jer gde mačke nema...

Рајко Четник

pre 9 godina

Браво Царе Ноле, жао ми је организатора јер немају довољно новца да плате наступ овом Цару а нису у стању да обезбеде културну,нормалну и објективну публику.
Једноставно, нем ко да гледа уметност овог Цара у Мадриду.
Нека они само уживају у својим осредњим шпанским шљакађима.
Царе заобилази примитивце до даљњег као Царица Серена Мајами.

vlajzi

pre 9 godina

Realno ako cemo zbog publike sto ga ne voli, treba da otkaze sve turnire do kraja karijere osim Pekinga i Sangaja.
(Jumko, 29. april 2015 21:15)

Pa gde si ti srce? Samo za Junka, pesma od mene: 'Nesretnik sam od malenaaa'.
Ljubim te :*

sasa jokic

pre 9 godina

Nema ovo veze sa publikom. Msdrid je na 800m nadmorske visine, uslovi totalno drugaciji od ostalih mastersa, loptica leti kao metak.
Neka se nakupi energije, lagano trenira u Monte Karlu, pa ranije do Rima, odbrana titule i onda RG krunisanje novog kralja i prva ali ne i poslednja titula.

Ne zvao se ja lorimer

pre 9 godina

Ne znam, plašim se tih njegovih kalkulacija, nadam se da mu se to neće obiti o glavu. Bez obzira na sve ne vidim razlog zašto ne bi igrao Madrid, osim ako nije povreda u pitanju.(trta, 29. april 2015 21:00)
Vrlo prosto, njegov cilj je da osvoji RG. Sa ne igranjem na ovaj turnir nece da oseti tabela, inonako brani 0 poena), vec samo njegov debeli novcanik, jel tako nece dobiti nagradu za igranje svih 1000 masters turnira.
Ovo je samo produzenje odmora, koji moze da ga kosta titulu u rimu, posto je veliki rizik da jos nije u formu.
Mi ipak verujemo u Djokovica.

charlotte sometimes

pre 9 godina

Bravo Nole! Ala cemo lepo bez nervoze da ispratimo Madrid. Nole a i svi ljudi koji vole tenis i ne gledaju samo kada Nole igra. Taman cemo da gledamo konkurenciju iz fotelje, zivo me interesuje sta ce raditi Nadal, Rodja, Nisikori.....ko ce koga itd :))))

Nislija

pre 9 godina

Pametan potez, svi znamo kakav je odnos madridske publike prema njemu, ovo je neka vrsta bojkota a i psihicka priprema i odmor za Rim i RG...Samo napred kralju!

Maka@

pre 9 godina

Ma ne ,najbolje da igra svaki turnir i da se troši preg GS...Glupost. On i tim procenjuju mentalnu i fizičku spremnost i donose odluku u skladu sa prioritetima. A to je RG ove godine, tako da se meni kao laiku čini, da je to prava odluka.

biohemicar

pre 9 godina

Bravo Nole , pametna odluka. Treba ponekad prikociti i odmoriti...pa onda gas do daske naRG, i igradi gde ti prija, inspiracija je bitna a tamo su negativci.

Struki

pre 9 godina

Delim misljenje vecine Novakovih navijaca da je opravdano "preskocio"Madrid...Ali nekako ne mogu da se "otmem"utisku da je preskakanjem Madrida otisla velika sansa za obaranje mnogih rekorda...Kako god,mi smo uz tebe,nadam se da ces do Rima "napuniti"baterije,a onda pokazati u Rimu i u Parizu ko je zaista u ovom trenutku najbolji teniser na planeti! Srecno!

biohemicar

pre 9 godina

Bravo Nole , pametna odluka. Treba ponekad prikociti i odmoriti...pa onda gas do daske naRG, i igradi gde ti prija, inspiracija je bitna a tamo su negativci.

papillon

pre 9 godina

Potpuno u redu i ocekivano. Rim ide odmah, vezano, nakon Madrida i ovo je sasvim logicna odluka. RG deli nedelja dana od Rima tako da ostavlja mogucnost za odmor.
Naravno da i "istorija" Madrida ima svoj udeo u ovoj odluci.

Musaka

pre 9 godina

Volio bih i ja da Novak juri i obara rekorde na svakom turniru, ali mislim da je donio dobru odluku što je otkazao učešće u Madridu. Taman neka malo odmori, i fizički i psihički. Ovako ima prostora da uđe u ritam u Rimu, i da se odmoran i spreman pojavi u Parizu. Držim mu palčeve da konačno osvoji taj Rolan Garos, pa ostatak karijere neka ležerno odradi, bez ikakve pomame za rekordima. Mada i bez Rolan Garosa ima moju punu podršku.

1234

pre 9 godina

Ljudi, Bugari su napravili onakvu atmosferu kada je igrao protiv Dimitrova. Ovde u Spaniji ima dosta Bugara i nisu bili spanci ti koji su napravili ono ludilo. Verujem da i sam Novak to zna!

Ipak, podrzavam ovaj potez! Neka dodje odmoran na RG! Rim i to je to.

Pera

pre 9 godina

Svi pricaju o losem iskustvu iz Madrida, ali nevezano od toga, i Nole ima dusu, ne moze se igrati svaki veliki turnir iz nedelje u nedelju sa istim zarom, treba coveku odmor, fizicki, a jos vise psihicki. Igrao je ove godine Miami odmah posle Indian Wells-a, i uspeo da osvoji oba, ali ne znam kako vama, meni se radost zbog njegovih pobeda polako smanjivala.
Igrati sva cetiri najveca turnira na sljaci (Monte Karlo, Madrid, Rim, Pariz) bi bilo kontraproduktivno, logicno je da se jedan preskoci, da ostane vremena za druge stvari, porodicu, trening, punjenje baterija. Koji izbaciti - prvi ne dolazi u obzir, time bi samo sebi skratio sezonu na sljaci, poslednji naravno takodje ne. Dakle Rim ili Madrid. Da li zbog losih uspomena ili neceg drugog izbor je pao na Madrid, pozdravljam njegovu odluku. U Rim ce doci svez, tu ce (nadam se) uci u punu takmicarsku formu i pobediti, i tako pun samopouzdanja otici u Pariz da napravi i taj dugo ocekivani korak u svojoj karijeri. Srecno mu bilo!

Pavle

pre 9 godina

Simke...nisi ti veliki Novakov naavijac, kako tvrdis...jer da jesi bila bi ti jasna odluka da ne igra u Madridu.Ko ti garantuje da bi Novak osvojio taj turnir...sta mislis da se pretplatio na to da mora uvek stici do finala...pa i drugi vezbaju!

neznani junak

pre 9 godina

Potez koji je najverovatnije dobar.Ako se uzme u obzir da prvo mesto nije ugrozeno i da je cilj RG. Ta prica sa publikom je glupost. To su bili Bugari koji su navijali za Dimitrova..I jos nesto .Pored Milana Novak se izjasnjavao da navija i za Real .Tako cisto sumnjam da Spanci imaju nesto vise protiv Novaka nego stl mi imamo protiv Nadala....

olja

pre 9 godina

Vjerovatno je dobro razmislio prije donosenja odluke. Bez obzira na publiku koja je prema njemu bila veoma nekorektna, imao je iza sebe, do skoro, velike iscrpljujuce turnire a cekaju ga isto tako veliki i iscrpljujuci. Sad ce imati dovoljno vremena i snage za Rim i RG. Uzgred, publika u Madridu nije ni zasluzila da ih udostoji svojom igrom i meni licno je drago sto tamo nece ici.

trta

pre 9 godina

Ne znam, plašim se tih njegovih kalkulacija, nadam se da mu se to neće obiti o glavu. Bez obzira na sve ne vidim razlog zašto ne bi igrao Madrid, osim ako nije povreda u pitanju.
(trta, 29. april 2015 21:00)
Razumem šta te muči, ali zaslužio je Nole da mu verujemo u izboru rasporeda i kako će da vraća kojoj publici :-)
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (masterkg, 29. april 2015 21:26)

Naravno brate, razumemo se!

Duka

pre 9 godina

Bravo Nole,pametna odluka. Taman da se malo odmoris i napunis baterije da odbranis titulu u Rimu i da konacno osvojis RG. Sto se mene tice,ne moras vise ni da igras u Madridu do kraja karijere. Onakva stoka od publike ne zasluzuje da gleda najboljeg tenisera i najboljeg sportistu na svetu. Nadal ne moze ni Fonjinjija u Barseloni da pobedi,a kamoli Novaka. U poslednjem nedavnom okrsaju Nole je razvalio Nadala. Jedini koji moze Novaku kolko toliko da parira je Federer.