Košarka 127

Utorak, 28.04.2015.

19:09

B92: Četiri srpska uslova za FIBA

Sastanak predstavnika FIBA, srpskih klubova i KSS oko formiranja nove regionalne lige, očekivano je protekao u burnom tonu.

B92: Èetiri srpska uslova za FIBA IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

127 Komentari

Sortiraj po:

vsh

pre 9 godina

heja heja u potpunosti se slazem. ne dajte da vas opet gazi srpska cizma ( tj patika u ovom slucaju) vec smo vas dovoljno izgazili od osnivanja ABA lige. vise nije ni smesno. zasto ne bi igrali vi sa solnokom i pristinom pa da opet budete velesila kao nekad.

heja heja

pre 9 godina

nie bitno kolko.mi mozemo skupit po tekmi bitno je da nedamo da nam beograd sefuje prosli smo kroz to vec nece da moze opet. ako se to desi svi nasi istupit pa igrajte s levskim cackom i slicnima

neko iz gomile

pre 9 godina

@ Voleobi da ovakvi komentara vidim posle 5-t ili 6-t godina , ali tada ce biti onih komentara IZDAJA ...
(BARCA! BARCA! BAAAARCA!, 28. april 2015 23:05)

Aaaahahahaha joooj kakav sastav

boohoo

pre 9 godina

opravdani zahtevi, ali nekad treba biti parlamentaran i izaci u susret drugim akterima sa kojima gradimo tu ligu. smatram da bi bilo ok staviti institucije lige u split, koji je 3 puta bio prvak evrope. a na celo lige postaviti mladu i ambicioznu licnost koja je ostavila trag u kosarci i koja ce se jos dugo baviti sportom koji svi mi u ex yu volimo. npr milan gurovic bi bio idealan za tu poziciju.

djeje

pre 9 godina

@heja heja
Jeste ako Zagreb ima milion Beograd ima tri miliona.
Realno je Beograd centar pogotovo kosarkaski,pa vi na tekmi ne mozete da skupite 250 ljudi.

Neutron

pre 9 godina

(KB Prishtina, 29. april 2015 10:56)

Citajuci vas komentar sticem utisak da je dole kod vas sve med i mleko. Sve cvate. Sve sam progres i emancipacija.

Zoran

pre 9 godina

Slazem se sa svim zahtevima osim sa 3. koji je nadobudan, bahat, drzak i vrlo nepotreban. Zbog ceka sve uvek mora da bude u Beogradu ? Kakve veze ima ova liga sa SFRJ ? Nema vise SFRJ a zajednicka liga NEZAVISNIH republika jeste u interesu kosarke, ali ne znaci vracanje u Jugoslaviju. Prema tome, nema razoga da sediste lige bude u BG i da to bude ZVANICAN zahtev !

Stjepana Supanca 15a, vaša je adresa!

pre 9 godina

cuj pametnog zagreb je selo u odnosu na bg?! si ozbiljan ti? zagreb je jedan od najuredenijih i najciscih gradova u europi a to sta bg ima 2 mil stan a zg 1 mil nema nikakve veze jer zagreb za beograd je ljepotica. u bg nemas sta vidit osim malo onog kalemengdana i jos 2 3 stvari ostalo je boze sacuvajbda se ne izrazim ruznije uostalom bivsi vam izbornik advocat je lijepo opissao bg
(heja heja, 29. april 2015 10:00)

Da, da, zato je Beograd pun hrvata i slovenaca non-stop, da ne pričamo o novogodišnjim praznicima kad u centru "nemreš čut" srpski jezik. I to da li je Zagreb "ljepotica" u odnosu na Beograd nije baš neki argument, postoje u Srbiji "ljepša i čistija" sela čak i od "čiste ljepotice" zagrebačke, pa se stanovnici istih ne tripuju da žive u velegradu što Beograd u usporedbi sa Zagrebom svakako jeste, kužiš?

Bojke

pre 9 godina

Evo po drugi put cu napisati, posto prvi komentar nije prosao. U cilju kvalitetne rasprave, molim urednistvo ubuduce da ispod fotografija koje prate vijest postave i pojasnjenje koje ce pratiti te iste fotografije. Ovdje recimo, uz ovaj tekst, postavljena je fotografija snimljena na pocetku, cini mi se, sezone, prilikom potpisivanja sponzorskog ugovora Acibadema, turske kompanije, koja pruza zdravstvene usluge sirom planete, kroz svoje privatne bolnice i klinike, sa vjecitim rivalima. Sve bi to, pa i ovaj komentar, bilo irelevantno, da bar desetak posjetilaca, ako ne i vise,nije ispod ove vijesti pokusalo poentirati, komentarisuci ovu fotografiju povezujuci je sa sastankom o kome se radi u tekstu?!?!?!?!? Dakle, kako bi neke stvari sveli na minimum, pokusajte usvojiti moju sugestiju.

Pera Magic Mitic

pre 9 godina

Bravo, dobra odluka, a i lepa slika sa Saletom i Covicem: izgleda da ima nade za nas.
Ja, licno, nemam neka specijalna osecanja prema Kosovu, ne moramo da se postujemo ni da se druzimo, ali treba da budemo civilizovani i pametni i da gledamo da se ti odnosi nekako uvedu u mirne vode...ali to je politika.
Ali da saljemo Bobija, Kalinu, Luku i ostale da igraju u Pristini?! Aaaaa, jok, bre. Mozda jednog dana, mozda njihova deca budu igrala dole, ovu nasu ne damo. To bi bilo sve sem kosarke.

Pedja

pre 9 godina

Ne treba nikome zabranjivati da igra pa ni Kosovu. Nisu sportisti krivi za politicka desavanja. Ako Kosovo smatramo svojim onda ga ne trebamo sputavati i blokirati gde god stignemo samo da bi im naneli stetu a mi od toga nemamo koristi. Pa nasa vlast priznaje Kosovo i ako nama servira bajke. Ja im ne bi dao zagarantovano mesto u toj ligi nego da se sami izbore kroz neke kvalifikacije ili tako nesto.

heja heja

pre 9 godina

cuj pametnog zagreb je selo u odnosu na bg?! si ozbiljan ti? zagreb je jedan od najuredenijih i najciscih gradova u europi a to sta bg ima 2 mil stan a zg 1 mil nema nikakve veze jer zagreb za beograd je ljepotica. u bg nemas sta vidit osim malo onog kalemengdana i jos 2 3 stvari ostalo je boze sacuvajbda se ne izrazim ruznije uostalom bivsi vam izbornik advocat je lijepo opisao bg

KB Prishtina

pre 9 godina

Citam neki komentar koi pise da klubovi sa Kosova nemaju finansije.To mi je mnogo smesno.Komsije Prishtina ima vece finansije od Vasih najacih klubova kao sto su Zvezda i Partizan.Glavni sponzor Prishtine je SIGAL UNICA GROUP AUSTRIA,jedan od naj jacih u regionu,prema tome nemoj da brinite.Sto se tice kvaliteta ima i to dovolno je da gledate utakmice u BBL,a u novu ligu(ako se formira)sa malo pojacanje imace glavnu rec u tu ligu.Sto se tice publike ima najbolju publiku,jedi sto nedostaje je DVORANA sa vecim kapacitetom(200000)jer ova postojeca je mala.Pozdrav iz Pristine.

Sunce Slobode

pre 9 godina

cuj pametnog zagreb je selo u odnosu na bg?! si ozbiljan ti? zagreb je jedan od najuredenijih i najciscih gradova u europi a to sta bg ima 2 mil stan a zg 1 mil nema nikakve veze jer zagreb za beograd je ljepotica. u bg nemas sta vidit osim malo onog kalemengdana i jos 2 3 stvari ostalo je boze sacuvajbda se ne izrazim ruznije uostalom bivsi vam izbornik advocat je lijepo opisao bg
(heja heja, 29. april 2015 10:00)

Nego kako, bas zato je i svakog vikenda pun Beograd Hrvata (uglavnom Hrvatica) a ne znam da je tolika pomama u kontra smeru, sta vise ne znam nikoga da je otisao da izadje u Zagrebu. Dolaze vam devojke jer nemaju sta da vide?

my way

pre 9 godina

(elizab, 29. april 2015 00:15)
Naprotiv, konacno smo naucili (bar se na ovom primeru tako cini) da se za svoje legitimne interese moramo boriti, jer ce nam svi drugi u suprotnom uzeti sve sto budu mogli, ne birajuci sredstva. Nikoga mi ovde ne teramo na bilo sta, niti glumimo silu. Da bi ucestvovali to su nasi uslovi, ako ne odgovara u redu, dovidjenja, ta odluka je na drugima. Nas nikad niko tako posteno nije tretirao.

Corleone

pre 9 godina

Definitivno je pobedio ovaj lik, sto pise, "5-t ili 6-t godina". Evo bas pijem jutarnju kafu, kad sam procitao, za malo se nisam ispolivao od smeha. Kralj.

ne zagadjuj

pre 9 godina

@al sam pametan, srboljub, Artifex,

Promovisite vi tu vasu mafijasko-sovinisticku "drzavu kosova" negde drugde a kosarku ostavite na miru. Dovoljno srozavanje kosarke je bilo kada ste primljeni u FIBA.

Sunce Slobode

pre 9 godina

Cim vidis da susjedi (i jedni i drugi i treci) ovako skacu na nase zahteve znas da je u pitanju nesto dobro za srpsku kosarku. Dobro ste se setili da ostavite sa strane klubastvo i istupite sa jedinstvenim zahtevima, jednom da i mi nesto iz istorije naucimo.

Huan Pablo Don Fernando

pre 9 godina

slušaj ti samo ove hrvate što su poludeli,pa kao država koja daje najbolje klubove za tu ligu,kao država čiji su klubovi najviše puta osvajali jadransku ligu,kao država čiji su klubovi ubedljivo najgledaniji u aba ligi od njenog osnivanja,pa slovenačke i hrvatske klubove više ni rodbina igraca ne gleda uživo, i na kraju kao zemlja košarke itekako imamo prava da postavljamo uslove,jer igranje srpskih klubova u istoj ligi sa vašim može samo dobro da vam donese,a što se tiče ovde komentara kosovskih albanaca,vaše neigranje u ovoj budućoj ligi,znaci da ste vi još daleko od prave nezavisne i suverene države. ..

vsh

pre 9 godina

sediste lige treba da bude u budvu, na pjenu od mora. resenje za klubove sa kosova je jednostavno, najbolja 2 iz njihove lige ulaze u srpsku ligu pa ako se na kraju godine kvalifikuju za tu premijer ligu sto da ne, neka igraju. samo fair play.

athens

pre 9 godina

Ovim uslovima je samo na fin rečeno FIBA da nas interesuje jer nijedan uslov FIBA ne može ispuniti zbog loših odnosa sa ULEB i pride im je skresano u lice prihvatanje Kosova u svoje okvire

Sunce Slobode

pre 9 godina

Moralna beda srpskih klubova na delu. Ko god da je smislio podlost da se klubovima sa Kosova zabrani pristup takmičenju je običan morlani gmizavac i ljudska nula.
(Artifex, 28. april 2015 19:45)

Nemoj se srditi, nije dobro za zdravlje. Vise srece sledeci put tebi i tvojim prijateljima sa Kosova.

spusti se na zemlju

pre 9 godina

@al sam pametan

"koosvski klub ce izbaciti neki srpski klub iz kvalifikacija za evroligu"? Na cemu si ti dete? Koliko neko treba da je "pametan" i da izjavi takvo nesto?

*567

pre 9 godina

@srboljub

Kako te nije sramota da lazes. Nikome mi nismo zabranjivali da igra, nama su zabranjivali da igramo. Zar si zaboravio sportske sankcije od 1992-1995, prvi put u istoriji civilizacija su nam zabranili da se takmicimo u sportu! Bili smo zatvoreni kao u getu.

translucent

pre 9 godina

Naravno da FIBA ovo neće prihvatiti. Pre svega zbog Kosova*, a mislim da će i ovi naši morati da menjaju taj stav ukoliko žele u tu FIBA YU ligu. Valjda prema briselskom sporazumu Srbija ne sme kočiti ulazak Kosova* u evropske organizacije (isti je slučaj bio i sa MOK-om). Mada možda mi i ne želimo da uđemo u EU pa nam ovi uslovi dođu ko kec na desetku, ali već imamo iskustva kako smo prolazili kada smo postavljali uslove Evropi.
Ne razumem zbog čega je sedište lige toliko važno. Da li su u pitanju troškovi putovanja na tih nekoliko sednica u toku godine, ili je možda važan uticaj iz sedišta na funkcionisanje lige? Pretpostavljam da će svaki klub će imati svog udela u odlučivanju, pa je i mesto sedišta iz tog razloga nebitno.
Prohodnost Fibine lige ka Ulebovim takmičenjima je u domenu naučne fantastike.

Koje takmičenje ćemo igrati ako ostanemo pri ovim stavovima?

Stjepana Supanca 15a, vaša je adresa!

pre 9 godina

Sjedište lige može i mora biti jedino u Zagrebu koji je glavni grad zemlje čiji klubovi imaju pet naslova prvaka Europe,naspram Srbije koja ima samo jedan.Amen!!
(Krtica, 28. april 2015 20:57)

Zagreb je selo u odnosu na Beograd i vi to vrlo dobro znate.
Selo ili grad, pitanje je sad...

Stjepana Supanca 15a, vaša je adresa!

pre 9 godina

Dosadni ste sa Kosovom, ozbiljno! Dokle ce da patimo zbog tog Kosova i to u svim sferama zivota? Sta mi kao onda necemo da igramo tu ligu? Necemo na evropska i svetska prvenstva, olimpijadu? Mnogo smo glup narod.
(darko, 28. april 2015 19:26)

Ovaj bi sve prodao za pomfrit u Meku...
(VardaPFK, 28. april 2015 19:39)

Eventualno za čiz na akciji...

zar nije tako?

pre 9 godina

Srbija jeste dominantna u košarci, i zaista volim gledati dobru košarku i jos uvijek je imamo zahvaljujući predanosti srpskih stručnjaka svom poslu. Ali ne mogu da se ne zapitam, kad se ovako pojedinci bahato ponašaju zbog dominacije u jednom, samo jednom sportu, šta bi bilo da je Srbija vojno, ekonomski i politički dominantna u regionu?

Ja sa sela,a vi kako 'te?

pre 9 godina

ako bude sjediste u bg pozdravimo se sa regularnom ligom! nezavisno od kvaliteta jedan klub iz srbihe ce biti prvi ili drugi.
(ivan cg, 28. april 2015 22:53)

Ne znam sto se ti brines,imate kvalitetnu ekipu negde???

Dusan Sesum

pre 9 godina

Услов 1 и 4 ће проћи, можда и 3 али услов број 2... Дај боже. Мишљења сам да ФИБА то неће прихватити, с обзиром да је такозвана Реп. Косово ушла у њен састав као пуноправни члан. Просто је то немогућа мисија постоје клубови који су основани пре три и више деценија па ће то бити доста дискутабилно...

Majk Pg

pre 9 godina

@Pfc .
Molim te kazi mi ko je to zbog isticanja trobojke platio kaznu u Crnoj Gori.
Ali molim te...
Nevjerovatno kako povjerujete svakavim glupostima koje cujete.

samo neke teze, tenzije i neistine u drzavi Srbiji, pogledajte se u oci (u ogledalu)

pre 9 godina

Slika govori vise od reci,bez obzira sto sam Zvezdas.Ja obozavam Zvezdu i ludo je volim,ali,mrzim Covica,koji hoces da uzme Zvezdu pod svoje.Vremenom ce te videti,a sad me pljujte koliko zelite
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (DOBRO ZNAJ!!!!!!!!!!, 28. april 2015 21:53)

Koliko znam i cujem, cilj svih klubova, drzave, navijaca je privatizacija klubova. Kome smeta da privatnik (Covic) kupi klub KK Crvena zvezda? Koliko vidim klub nije u nikakvim problemima od kako je on preuzeo klub.

Vladimir

pre 9 godina

Kakve su ovo gluposti? Postoji dobro organizovana ABA liga, koja daje prohodnost u Evroligu. Dok je tako, ne treba ići u Fibine eksperimente.

Onako, sa strane gledano...

pre 9 godina

1. Kosovo je dio Srbije
2. Ekipe sa Kosova ne smiju da igraju
3. Sta je sljedece: ekipe iz Vojvodine ne smiju igrati, ekipe iz Sumadije ne smiju igrati, ekipe iz istocne Srbije ne smiju igrati...?

Da nije zalosno mozda bi bilo i onako mlako duhovito...

nego sta

pre 9 godina

A imate li jos i muzicku ;) ? Sjediste lige mora biti u Zagrebu, bas zato sto je nekad bilo u Beogradu..
(Hrvat,Bunjevac, 28. april 2015 19:51)
Imamo. Oj vojvodo Sinđeliću!

heja heja

pre 9 godina

pazi oni bi sjediste u bg e ocete morgen zna se ciji klubovi su bili 5 put prvaci europe a ciji jednom a ovo je klupska kosarka. ako sjediste bude u bg odma istupit hrv klubovi pa nek igraju super srpsku ligu

grobar..s..juga..

pre 9 godina

@ ma
druze da nije partizana i zvezde u poslednjih par sezona najjacu utakmicu sto bi gledali bila bi cibona vs levski. ne lupaj svega ti, uostalom srpski klubovi imaju najvise trofeja pa ti vidi ko kome vise treba...pozz

Sloga

pre 9 godina

Ako Zvezda i Partizan imaju isti stav po ovom pitanju ne znači da su se svi našu klubovi složili sa tim.A koliko vidim KSL i KSS vode računa samo o dva Beogradska kluba.Zbog takvog odnosa prema košarci smo dotakli dno.Jedina razlika u odnosu na prethodnu deceniju je što sada ne rade(KSS i KSL)samo u interesu jednog kluba(Partizana).Jedini interes ova dva kluba je igranje u Euroligi.Nekada su iz regona 3 kluba išla u Euroligu,a ako se nastavi ovim tempom za par godina regionalana liga će imati samo jednog.Zato plasman za Evropska takmičenja treba vratiti domaćim ligama.Regionalnu ligu bi trebalo da sačinjava maximalno 10 klubova i da se igra paralelno sa domaćom ligom,kao što je bilo nekada.U kranjem slučaju srpski klubovi treba da napuste ABA ligu,bez obzira što bi verovatno nakon toga u sledećih 5 godina bili bez Evropskih takmičenja.Mislim da bi Slovenija prva pristala na to.ABA liga je lošeg kvaliteta,što se vidi po rezultatima klubova u Evropi,nema komercijalni značaj,a hale su poluprazne.Znači nema nekakvih razloga za igarnje u takvoj ligi,osim što obezbeđuje plasman u Euroligu.Domaće prvenstvo je još slabijeg kvaliteta,ali bar se razvijaju naši klubovi.

juznjak

pre 9 godina

cedevitu gleda uza,a cibonu sira rodbina.
buducnost napuni halu samo kad dodje partizan.
o onim bugarima i madjarima da ne pricam..
bez nas bi to bila tuga liga,to svi znaju,da se ne lazemo.

a oni salju bugarina da pregovara?!

samo ne popustajte i kraj!!

KRIGER

pre 9 godina

A imate li jos i muzicku ;) ? Sjediste lige mora biti u Zagrebu, bas zato sto je nekad bilo u Beogradu..

@(Hrvat,Bunjevac, 28. april 2015 19:51)


Na osnovu kojih kriterijuma bi sediste lige trebalo da bude u zagrabu, da li po osnovu toga sto u poslednjih 20 godina niste osvojili ni jednu medalju na nekom od velikih takmicenja sa reprezentacijom ili po osnovu toga sto su vam svi kubovi zajedno uzeli isto onoliko titula prvaka ABA lige koliko i sam FMP iz Zeleznik ili mozda zbog toga sto u sportskim halama za vreme utakmica uvek imate visak slobodnih mesta u publici i na kraju odluci se sta si ti, da l' si hrvat il' si Bunjevac.

elizab

pre 9 godina

Mi baš ne učimo iz istorije. 1930. smo jednostrano premestili centar JNS-a (jugoslavenskog nogometnog saveza) iz Zagreba u Beograd, prateći logiku da smo glavni (tada su Hrvati imali skoro tri puta više klubova). To je tada izazvalo veliko ogorčenje kod susjeda i dohranilo priču o "velikosrpstvu". To što su Srbi bili treći u Urugvaju je lepo svakako. No, čemu insistiranje da centar bude u Beogradu? Takođe, priča s Kosovom je smešna - sad kad smo im dali da uđu u MOK i sve saveze (Neko je na to pristao u Briselu), teramo Kosovce da igraju sa Albanijom, a ovo je jedna od prilika da se povezujemo.

BARCA! BARCA! BAAAARCA!

pre 9 godina

Kosovo je Srbija!!!a Srbija vec ima 4 predstavnika!!!
(milan, 28. april 2015 21:13)

Voleobi da ovakvi komentara vidim posle 5-t ili 6-t godina , ali tada ce biti onih komentara IZDAJA ...

my way

pre 9 godina

Браво, браво, браво! 4 услова која погађају тачно у центар, коначно да Срби нешто науче и заједно стану иза својих легитимних интереса. Посебно су ме одушевили услови да не буде екипа са Косова и да се омогући несметан развој домаће лиге без обзира на учешће у регионалној. Са 12 екипа и правом организацијом све може. ВТБ и Балтичка лига и првенства свих земаља чији клубови у њима учествују функционишу сасвим добро и коначно да смо се опаметили и схватили да је то прави пут. Драго ми је да смо у ситуацији у којој смо могли да извучемо много тога доброг, или се тотално укопамо изабрали оно прво.

ma

pre 9 godina

Ma kako da ne. Ajte vi svojim putem, a liga ce postojati i bez vas. Cibona, Buducnost, Olimpija, Cedevita, Zadar.... bez problema mogu osnovati svoju ligu, a vi posto postavljate uslove idite i igrajte derbije sa Metalcem i slicnim velikanima.
Ko vas sisa ionako samo unistavate renome lige ponasanjem na tribinama. Sve ove uslove treba odbiti i izbaciti srpske klubove iz lige. Pa da vidimo kako cete onda finansijski da prodjete.

eki

pre 9 godina

sve sve ali ta bolesna priča da sedište mora da bude u Beogradu je toliko bolesna da je to neverovatno! Zanimljivo kako niko ne postavi pitanje o čudnim likovima u našoj košarci? Po meni Podgorica ne ali takodje i Beograd ne jer centar regionalne lige mora biti na neutralnom terenu ili još bolje da bude svake godine u drugom gradu i da svi budu izpostovani ...

Ноле

pre 9 godina

Коначно да се и наши клубови сложе у нечему ! Потпуно подржавам све ставове ! Без проласка у евролигу и еврокуп та лига нама ништа не значи.Мада је питања да ли је са Фибом и требало улазити у преговоре због њиховог срамног пријема Космета у ту организацију ! Али пази послали су Бугара ! А,они никад нити клуба а камоли репрезентације.

dule

pre 9 godina

Zašto ne Kosovo?

Zato što za tako nešto nema ni sportskih ni finansijskih motiva.

Sportskih, zato što su klubovi sa Kosova smejurija i za njih je Levski Evroligaš a Solnok ko da je iz NBA.

Finansijskih, zato što su klubovi sa Kosova u bednom finansijskom stanju a Kosovo jedna od najnerazvijenijuh i najsiromašnijih sredina u Evropi.

I šta nam onda ostaje - politički razlozi. I to nije sporno: ako neko želi da plaća igrače da bi sprovodio određene političke projekte tu nema problema, ali srpski klubovi nemaju takvih interesa i odmah su u startu rekli da nemaju nameru da učestvuju u takvoj raboti.

Pošteno od njih, a kome se ne sviđa iskrenost njegov problem.

Bley

pre 9 godina

Sjedište lige može i mora biti jedino u Zagrebu koji je glavni grad zemlje čiji klubovi imaju pet naslova prvaka Europe,naspram Srbije koja ima samo jedan.Amen!!
(Krtica, 28. april 2015 20:57)

ne lupaj, imamo jedan ali smo zato kosarkaska najjaca sila u evropi po medaljama, po uspesima i nasih igraca i trenera, uostalom sve si video proslo leto, mora biti Beograd i tacka

rejnald

pre 9 godina

Sta god bilo,gdje god odlucite da igrate,ABA,ULEB ili FIBA od ovih uslova ne odstupajte!Mi bez njih mozemo,ali oni bez nas su pukli ko zvecka!Inace mi je jako drago zbog ovog zajednickog nastupa!

Običan

pre 9 godina

Da Podgorica bude centar?????????A što ne bude recimo Ulcinj!Čudi me...kakvi predlozi brate,strašno,REŠILI SU DA NAM UNIŠTE KOŠARKU!Ma daj bre mi iz ovoga treba da istupimo,napravimo ligu i ćao!

konfucije

pre 9 godina

Susjedi ili ti ga komsije nije vam ovo Juga da donosite zakone kako vam pase .Da nece poslje amerikanci da budu krivi kad vas izbace .Opet ce biti "Tko nas to bre zavadi ".Pamet u glavu i malo skromnosti .

DOBRO ZNAJ!!!!!!!!!!

pre 9 godina

Slika govori vise od reci,bez obzira sto sam Zvezdas.Ja obozavam Zvezdu i ludo je volim,ali,mrzim Covica,koji hoces da uzme Zvezdu pod svoje.Vremenom ce te videti,a sad me pljujte koliko zelite

Batko

pre 9 godina

saslusao je primedbe posebno od kkcz??? prvi put su se posteno plasirali u EL i sada se oni za sve pitaju. sramota
(Partizanovac, 28. april 2015 19:45)

Pa kada tvoj klub još mese-dva i "kaput" .....

DedaMiloje

pre 9 godina

Jednom i mi da se složimo, podržavam uslove, samo ne vidim šta će nam FIBA ako prihvati ove uslove. Koliko vidim ostale lige su ih odkačile na keca. Izgleda da smo na nama mogu da se istresaju. Treba tražiti još više. Za ove što se čude zašto uslov da ne igra Kosovo, stremi se ka ozbiljnoj profesionalnoj ligi, oni nemaju od sporta ništa kamoli košarke. Ko će bilo kakvu bezbednost da garantuje na takvim utakmicama? Zamislite da se skupe kao što umeju, a pare kolko oćeš dok je droge i kupe dobre igrače kojima ni jedan klub ovde ne može da parira, pa još jedan po koeficijentu? Verujte da su sposobni za to, šta ćemo onda? I na kraju mi ne priznajemo Kosovo i nikada ga nećemo priznati.

fantazija

pre 9 godina

au! neverovatno kako konkretno mogu da razmišljaju kad imaju isti interes! nema spinovanja, saopštenja, prepucavanja. Hvala Bogu i to da se desi!

Krtica

pre 9 godina

Sjedište lige može i mora biti jedino u Zagrebu koji je glavni grad zemlje čiji klubovi imaju pet naslova prvaka Europe,naspram Srbije koja ima samo jedan.Amen!!

zoran

pre 9 godina

jasno mi je da se uleb i fiba u svadji... nije mi jasno sta nudi fiba nama a sta nudi uleb ...sta je za srpsku kosarku bolje sada,dalje kakva je to nova regionalna premijer liga ...sta je sa starom jadranskom koja nudi sada klubovima vlasnistvo nad njom...kroz koju ligu nasi klubovi ce imati prohod u evro ligu i evrokup ...zna li neko uopste sta je za nas najbolje ....drago mi je da nasi klubovi slosno iznose zahteve ....

dare slovenac

pre 9 godina

tako i treba, klubovi nam možda nisu najbogatiji ali zato proizvode najjači roster u evropi.. ipak smo neka sila u evropskoj košarci a i lobij nam je jak

Neznalac

pre 9 godina

Slazem se sa uslovima. Je l' zna neko sta je bilo sa onim da se napravi i druga liga?
Realno, to bilo odlicno, pa da i u drugoj ligi imamo 4 ekipe, sto je ukupno 8. Srbija nije dovoljno veliko trziste za vise od 8 kvalitetnijih ekipa, za sada.

insajder

pre 9 godina

Bili Srbin,Hrvat,Slovenac i Crnogorac ne znam kako ide dalje vic ali Srbina ispreskacu kao copav tikvu...Ajde jednom u zivotu pa makar se samo radilo o basketu da mi gledamo samo nase interese,mozemo li?

al sam pametan

pre 9 godina

nek igra kosovo, što da ne igra..a mi treba da poradimo na tome da od tih klubova sa kosova ne gubimo, a ne da nam bude kriva fiba kad nas kosovski klub izbaci iz trke za evroligu..

Sale

pre 9 godina

Danilović doneo poklon dres u ramu, kulturiška varijanta, a ovaj kao sa haube na buvljaku. Jel mu je i kesu doneo da čovek zapakuje? Takođe se i po izrazu lica i osmehu, i pravcu u kojem gleda, čoveku više dopao dres institucije, a ne nekog kluba od juče.

albanofil

pre 9 godina

@srboljub

Srbija ima pravo da bira drustvo i sa kim zeli da igra a sa kim ne. Srbija je vise doprinela kosarci za godinu dana nego sto ce "kosova" i Albanci to ikada uraditi.

mare

pre 9 godina

Da da da....ovaj Bugarin i Fiba če nama u novoj Fibini regionalni ligi izboriti mesto UEBOVI evroligi :))))). A mi se kao palimo na ove neozbiljne i smiješne priče.

Marko

pre 9 godina

Pa kakvi su ovo uslovi, bolje da su rekli ljudima ne interesuje nas to, sto je ocigledno. Meni je samo zao da neko moze da podrzava privatne lige i privatne interese u odnosu na sportske interese, nevezano direktno za ovaj slucaj, nego uopste.

Komša

pre 9 godina

Pogledajte izjavu profesora Nikolića posle Partizanovog osvajanja KEŠ.Čovek na pitanje kuda ide evropska košarka govori o evropskoj varijanti NBA - dve konferencije itd. itd.
ULEB je blizu toga-koliko god nama teško padalo da neki Prokom dobija A licencu iako su naši klubovi u nekom sporskom smislu svetlosnu godinu ispred moramo priznati da je basket biznis i da će taj koncept pobediti.
Trenutna kočnica je samo neravnomeran razvoj u Evropi,da toga nema već bi imali istočnu i zapadnu konferenciju i sve ostalo kao u NBA.
FIBA gubi od ULEBA.

Artifex

pre 9 godina

Moralna beda srpskih klubova na delu. Ko god da je smislio podlost da se klubovima sa Kosova zabrani pristup takmičenju je običan morlani gmizavac i ljudska nula.

Ice Orangutin

pre 9 godina

Odusevljen sam cinjenicom da su se srpski klubovi usaglasili po pitanju zahteva i da su u tome jedinstveni. Naravno da od istih nece da odstupe i ne treba, jer bez nasih klubova od te lige nema nista. Ionako nasi klubovi vise cine uslugu ex-Ju drzavama koje ne mogu samostalno da organizuju pristojan nacionalni sampionat.

vsh

pre 9 godina

sve mi se cini da cemo zaliti za liscevom privatnom ligom. ne bih da omalovazavam nikog ali kad o kosarci pregovaramo sa bugarima nece na dobro izaci. isto kad bi se mi petljali u rugby npr.

srboljub

pre 9 godina

Zašto ucenjivati !!! Dokle ćemo zabranjivati drugima da igraju. To smo devdesetih godina radili i ostalim republikama, čak i Crnogorcima. Sad opet....

Mile

pre 9 godina

Bodiroga i Djilas su svojevremeno samo pricali o domacoj nasoj ligi!? A sad odjednom neka druga regionalna!? Treba ih lepo smeniti. Principijalno, posto oni to nisu.

Kaisedo

pre 9 godina

Podrzavam ovakav stav. Bravo! Zna se ko donosi najveci kvalitet I najvecu gledanost ovoj ligi. Bez nasih klubova bi bili na nivou Finske lige.

misel platini

pre 9 godina

Znaci ako ABA ubaci klub sa Kosova, nasi klubovi ce napustiti ligu. Idealan scenario za ostale klubove u ABA ligi da uklone Srbe i dobiju dva mesta u EL.

One night in May

pre 9 godina

Dakle, prvo da razjasnimo za one koji ne citaju ili (iz nekog razloga) ne kapiraju - ovo je bio sastanak FIBA i klubova!! KSS i reprezentacija nece ni na koji nacin trpeti posledice, jer je KSS vec prihvatio sve uslove FIBA.

Dalje, apsolutna podrska uslovima - pre svega ovom za prohodnost u Evroligu i Evrokup. Koji ce mi djavo FIBA, ako ne mogu da igram Evroligu?!?

Ovo za sediste je prilicno svejedno, a Kosovo i ovako i onako ne bi moglo da udje u tih 12 (inace bi neko morao da zrtvuje svoj klub, a to niko nece da uradi).

darko

pre 9 godina

Dosadni ste sa Kosovom, ozbiljno! Dokle ce da patimo zbog tog Kosova i to u svim sferama zivota? Sta mi kao onda necemo da igramo tu ligu? Necemo na evropska i svetska prvenstva, olimpijadu? Mnogo smo glup narod.

Maša

pre 9 godina

Niste vi za tu ligu, cim postavljate nebulozne uslove. Kako da sprecite kosovske klubove ako ih je FIBA priznala, zasto sediste mora biti u Beogradu ? Zivite u proslisti , kao i 90 % ljudi u ovoj zemlji. Lako ce FIBA s vama, ne brinite.

VardaPFK

pre 9 godina

Dosadni ste sa Kosovom, ozbiljno! Dokle ce da patimo zbog tog Kosova i to u svim sferama zivota? Sta mi kao onda necemo da igramo tu ligu? Necemo na evropska i svetska prvenstva, olimpijadu? Mnogo smo glup narod.
(darko, 28. april 2015 19:26)

Ovaj bi sve prodao za pomfrit u Meku...

VardaPFK

pre 9 godina

Dosadni ste sa Kosovom, ozbiljno! Dokle ce da patimo zbog tog Kosova i to u svim sferama zivota? Sta mi kao onda necemo da igramo tu ligu? Necemo na evropska i svetska prvenstva, olimpijadu? Mnogo smo glup narod.
(darko, 28. april 2015 19:26)

Ovaj bi sve prodao za pomfrit u Meku...

Kaisedo

pre 9 godina

Podrzavam ovakav stav. Bravo! Zna se ko donosi najveci kvalitet I najvecu gledanost ovoj ligi. Bez nasih klubova bi bili na nivou Finske lige.

vsh

pre 9 godina

sve mi se cini da cemo zaliti za liscevom privatnom ligom. ne bih da omalovazavam nikog ali kad o kosarci pregovaramo sa bugarima nece na dobro izaci. isto kad bi se mi petljali u rugby npr.

Bley

pre 9 godina

Sjedište lige može i mora biti jedino u Zagrebu koji je glavni grad zemlje čiji klubovi imaju pet naslova prvaka Europe,naspram Srbije koja ima samo jedan.Amen!!
(Krtica, 28. april 2015 20:57)

ne lupaj, imamo jedan ali smo zato kosarkaska najjaca sila u evropi po medaljama, po uspesima i nasih igraca i trenera, uostalom sve si video proslo leto, mora biti Beograd i tacka

dule

pre 9 godina

Zašto ne Kosovo?

Zato što za tako nešto nema ni sportskih ni finansijskih motiva.

Sportskih, zato što su klubovi sa Kosova smejurija i za njih je Levski Evroligaš a Solnok ko da je iz NBA.

Finansijskih, zato što su klubovi sa Kosova u bednom finansijskom stanju a Kosovo jedna od najnerazvijenijuh i najsiromašnijih sredina u Evropi.

I šta nam onda ostaje - politički razlozi. I to nije sporno: ako neko želi da plaća igrače da bi sprovodio određene političke projekte tu nema problema, ali srpski klubovi nemaju takvih interesa i odmah su u startu rekli da nemaju nameru da učestvuju u takvoj raboti.

Pošteno od njih, a kome se ne sviđa iskrenost njegov problem.

One night in May

pre 9 godina

Dakle, prvo da razjasnimo za one koji ne citaju ili (iz nekog razloga) ne kapiraju - ovo je bio sastanak FIBA i klubova!! KSS i reprezentacija nece ni na koji nacin trpeti posledice, jer je KSS vec prihvatio sve uslove FIBA.

Dalje, apsolutna podrska uslovima - pre svega ovom za prohodnost u Evroligu i Evrokup. Koji ce mi djavo FIBA, ako ne mogu da igram Evroligu?!?

Ovo za sediste je prilicno svejedno, a Kosovo i ovako i onako ne bi moglo da udje u tih 12 (inace bi neko morao da zrtvuje svoj klub, a to niko nece da uradi).

Komša

pre 9 godina

Pogledajte izjavu profesora Nikolića posle Partizanovog osvajanja KEŠ.Čovek na pitanje kuda ide evropska košarka govori o evropskoj varijanti NBA - dve konferencije itd. itd.
ULEB je blizu toga-koliko god nama teško padalo da neki Prokom dobija A licencu iako su naši klubovi u nekom sporskom smislu svetlosnu godinu ispred moramo priznati da je basket biznis i da će taj koncept pobediti.
Trenutna kočnica je samo neravnomeran razvoj u Evropi,da toga nema već bi imali istočnu i zapadnu konferenciju i sve ostalo kao u NBA.
FIBA gubi od ULEBA.

Ice Orangutin

pre 9 godina

Odusevljen sam cinjenicom da su se srpski klubovi usaglasili po pitanju zahteva i da su u tome jedinstveni. Naravno da od istih nece da odstupe i ne treba, jer bez nasih klubova od te lige nema nista. Ionako nasi klubovi vise cine uslugu ex-Ju drzavama koje ne mogu samostalno da organizuju pristojan nacionalni sampionat.

albanofil

pre 9 godina

@srboljub

Srbija ima pravo da bira drustvo i sa kim zeli da igra a sa kim ne. Srbija je vise doprinela kosarci za godinu dana nego sto ce "kosova" i Albanci to ikada uraditi.

my way

pre 9 godina

Браво, браво, браво! 4 услова која погађају тачно у центар, коначно да Срби нешто науче и заједно стану иза својих легитимних интереса. Посебно су ме одушевили услови да не буде екипа са Косова и да се омогући несметан развој домаће лиге без обзира на учешће у регионалној. Са 12 екипа и правом организацијом све може. ВТБ и Балтичка лига и првенства свих земаља чији клубови у њима учествују функционишу сасвим добро и коначно да смо се опаметили и схватили да је то прави пут. Драго ми је да смо у ситуацији у којој смо могли да извучемо много тога доброг, или се тотално укопамо изабрали оно прво.

Ноле

pre 9 godina

Коначно да се и наши клубови сложе у нечему ! Потпуно подржавам све ставове ! Без проласка у евролигу и еврокуп та лига нама ништа не значи.Мада је питања да ли је са Фибом и требало улазити у преговоре због њиховог срамног пријема Космета у ту организацију ! Али пази послали су Бугара ! А,они никад нити клуба а камоли репрезентације.

rejnald

pre 9 godina

Sta god bilo,gdje god odlucite da igrate,ABA,ULEB ili FIBA od ovih uslova ne odstupajte!Mi bez njih mozemo,ali oni bez nas su pukli ko zvecka!Inace mi je jako drago zbog ovog zajednickog nastupa!

Običan

pre 9 godina

Da Podgorica bude centar?????????A što ne bude recimo Ulcinj!Čudi me...kakvi predlozi brate,strašno,REŠILI SU DA NAM UNIŠTE KOŠARKU!Ma daj bre mi iz ovoga treba da istupimo,napravimo ligu i ćao!

dare slovenac

pre 9 godina

tako i treba, klubovi nam možda nisu najbogatiji ali zato proizvode najjači roster u evropi.. ipak smo neka sila u evropskoj košarci a i lobij nam je jak

DedaMiloje

pre 9 godina

Jednom i mi da se složimo, podržavam uslove, samo ne vidim šta će nam FIBA ako prihvati ove uslove. Koliko vidim ostale lige su ih odkačile na keca. Izgleda da smo na nama mogu da se istresaju. Treba tražiti još više. Za ove što se čude zašto uslov da ne igra Kosovo, stremi se ka ozbiljnoj profesionalnoj ligi, oni nemaju od sporta ništa kamoli košarke. Ko će bilo kakvu bezbednost da garantuje na takvim utakmicama? Zamislite da se skupe kao što umeju, a pare kolko oćeš dok je droge i kupe dobre igrače kojima ni jedan klub ovde ne može da parira, pa još jedan po koeficijentu? Verujte da su sposobni za to, šta ćemo onda? I na kraju mi ne priznajemo Kosovo i nikada ga nećemo priznati.

darko

pre 9 godina

Dosadni ste sa Kosovom, ozbiljno! Dokle ce da patimo zbog tog Kosova i to u svim sferama zivota? Sta mi kao onda necemo da igramo tu ligu? Necemo na evropska i svetska prvenstva, olimpijadu? Mnogo smo glup narod.

DOBRO ZNAJ!!!!!!!!!!

pre 9 godina

Slika govori vise od reci,bez obzira sto sam Zvezdas.Ja obozavam Zvezdu i ludo je volim,ali,mrzim Covica,koji hoces da uzme Zvezdu pod svoje.Vremenom ce te videti,a sad me pljujte koliko zelite

Batko

pre 9 godina

saslusao je primedbe posebno od kkcz??? prvi put su se posteno plasirali u EL i sada se oni za sve pitaju. sramota
(Partizanovac, 28. april 2015 19:45)

Pa kada tvoj klub još mese-dva i "kaput" .....

fantazija

pre 9 godina

au! neverovatno kako konkretno mogu da razmišljaju kad imaju isti interes! nema spinovanja, saopštenja, prepucavanja. Hvala Bogu i to da se desi!

insajder

pre 9 godina

Bili Srbin,Hrvat,Slovenac i Crnogorac ne znam kako ide dalje vic ali Srbina ispreskacu kao copav tikvu...Ajde jednom u zivotu pa makar se samo radilo o basketu da mi gledamo samo nase interese,mozemo li?

zoran

pre 9 godina

jasno mi je da se uleb i fiba u svadji... nije mi jasno sta nudi fiba nama a sta nudi uleb ...sta je za srpsku kosarku bolje sada,dalje kakva je to nova regionalna premijer liga ...sta je sa starom jadranskom koja nudi sada klubovima vlasnistvo nad njom...kroz koju ligu nasi klubovi ce imati prohod u evro ligu i evrokup ...zna li neko uopste sta je za nas najbolje ....drago mi je da nasi klubovi slosno iznose zahteve ....

Neznalac

pre 9 godina

Slazem se sa uslovima. Je l' zna neko sta je bilo sa onim da se napravi i druga liga?
Realno, to bilo odlicno, pa da i u drugoj ligi imamo 4 ekipe, sto je ukupno 8. Srbija nije dovoljno veliko trziste za vise od 8 kvalitetnijih ekipa, za sada.

mare

pre 9 godina

Da da da....ovaj Bugarin i Fiba če nama u novoj Fibini regionalni ligi izboriti mesto UEBOVI evroligi :))))). A mi se kao palimo na ove neozbiljne i smiješne priče.

misel platini

pre 9 godina

Znaci ako ABA ubaci klub sa Kosova, nasi klubovi ce napustiti ligu. Idealan scenario za ostale klubove u ABA ligi da uklone Srbe i dobiju dva mesta u EL.

Artifex

pre 9 godina

Moralna beda srpskih klubova na delu. Ko god da je smislio podlost da se klubovima sa Kosova zabrani pristup takmičenju je običan morlani gmizavac i ljudska nula.

Sale

pre 9 godina

Danilović doneo poklon dres u ramu, kulturiška varijanta, a ovaj kao sa haube na buvljaku. Jel mu je i kesu doneo da čovek zapakuje? Takođe se i po izrazu lica i osmehu, i pravcu u kojem gleda, čoveku više dopao dres institucije, a ne nekog kluba od juče.

srboljub

pre 9 godina

Zašto ucenjivati !!! Dokle ćemo zabranjivati drugima da igraju. To smo devdesetih godina radili i ostalim republikama, čak i Crnogorcima. Sad opet....

Maša

pre 9 godina

Niste vi za tu ligu, cim postavljate nebulozne uslove. Kako da sprecite kosovske klubove ako ih je FIBA priznala, zasto sediste mora biti u Beogradu ? Zivite u proslisti , kao i 90 % ljudi u ovoj zemlji. Lako ce FIBA s vama, ne brinite.

ma

pre 9 godina

Ma kako da ne. Ajte vi svojim putem, a liga ce postojati i bez vas. Cibona, Buducnost, Olimpija, Cedevita, Zadar.... bez problema mogu osnovati svoju ligu, a vi posto postavljate uslove idite i igrajte derbije sa Metalcem i slicnim velikanima.
Ko vas sisa ionako samo unistavate renome lige ponasanjem na tribinama. Sve ove uslove treba odbiti i izbaciti srpske klubove iz lige. Pa da vidimo kako cete onda finansijski da prodjete.

Mile

pre 9 godina

Bodiroga i Djilas su svojevremeno samo pricali o domacoj nasoj ligi!? A sad odjednom neka druga regionalna!? Treba ih lepo smeniti. Principijalno, posto oni to nisu.

Krtica

pre 9 godina

Sjedište lige može i mora biti jedino u Zagrebu koji je glavni grad zemlje čiji klubovi imaju pet naslova prvaka Europe,naspram Srbije koja ima samo jedan.Amen!!

Huan Pablo Don Fernando

pre 9 godina

slušaj ti samo ove hrvate što su poludeli,pa kao država koja daje najbolje klubove za tu ligu,kao država čiji su klubovi najviše puta osvajali jadransku ligu,kao država čiji su klubovi ubedljivo najgledaniji u aba ligi od njenog osnivanja,pa slovenačke i hrvatske klubove više ni rodbina igraca ne gleda uživo, i na kraju kao zemlja košarke itekako imamo prava da postavljamo uslove,jer igranje srpskih klubova u istoj ligi sa vašim može samo dobro da vam donese,a što se tiče ovde komentara kosovskih albanaca,vaše neigranje u ovoj budućoj ligi,znaci da ste vi još daleko od prave nezavisne i suverene države. ..

eki

pre 9 godina

sve sve ali ta bolesna priča da sedište mora da bude u Beogradu je toliko bolesna da je to neverovatno! Zanimljivo kako niko ne postavi pitanje o čudnim likovima u našoj košarci? Po meni Podgorica ne ali takodje i Beograd ne jer centar regionalne lige mora biti na neutralnom terenu ili još bolje da bude svake godine u drugom gradu i da svi budu izpostovani ...

konfucije

pre 9 godina

Susjedi ili ti ga komsije nije vam ovo Juga da donosite zakone kako vam pase .Da nece poslje amerikanci da budu krivi kad vas izbace .Opet ce biti "Tko nas to bre zavadi ".Pamet u glavu i malo skromnosti .

ne zagadjuj

pre 9 godina

@al sam pametan, srboljub, Artifex,

Promovisite vi tu vasu mafijasko-sovinisticku "drzavu kosova" negde drugde a kosarku ostavite na miru. Dovoljno srozavanje kosarke je bilo kada ste primljeni u FIBA.

Corleone

pre 9 godina

Definitivno je pobedio ovaj lik, sto pise, "5-t ili 6-t godina". Evo bas pijem jutarnju kafu, kad sam procitao, za malo se nisam ispolivao od smeha. Kralj.

vsh

pre 9 godina

sediste lige treba da bude u budvu, na pjenu od mora. resenje za klubove sa kosova je jednostavno, najbolja 2 iz njihove lige ulaze u srpsku ligu pa ako se na kraju godine kvalifikuju za tu premijer ligu sto da ne, neka igraju. samo fair play.

nego sta

pre 9 godina

A imate li jos i muzicku ;) ? Sjediste lige mora biti u Zagrebu, bas zato sto je nekad bilo u Beogradu..
(Hrvat,Bunjevac, 28. april 2015 19:51)
Imamo. Oj vojvodo Sinđeliću!

*567

pre 9 godina

@srboljub

Kako te nije sramota da lazes. Nikome mi nismo zabranjivali da igra, nama su zabranjivali da igramo. Zar si zaboravio sportske sankcije od 1992-1995, prvi put u istoriji civilizacija su nam zabranili da se takmicimo u sportu! Bili smo zatvoreni kao u getu.

al sam pametan

pre 9 godina

nek igra kosovo, što da ne igra..a mi treba da poradimo na tome da od tih klubova sa kosova ne gubimo, a ne da nam bude kriva fiba kad nas kosovski klub izbaci iz trke za evroligu..

Stjepana Supanca 15a, vaša je adresa!

pre 9 godina

Sjedište lige može i mora biti jedino u Zagrebu koji je glavni grad zemlje čiji klubovi imaju pet naslova prvaka Europe,naspram Srbije koja ima samo jedan.Amen!!
(Krtica, 28. april 2015 20:57)

Zagreb je selo u odnosu na Beograd i vi to vrlo dobro znate.
Selo ili grad, pitanje je sad...

Stjepana Supanca 15a, vaša je adresa!

pre 9 godina

Dosadni ste sa Kosovom, ozbiljno! Dokle ce da patimo zbog tog Kosova i to u svim sferama zivota? Sta mi kao onda necemo da igramo tu ligu? Necemo na evropska i svetska prvenstva, olimpijadu? Mnogo smo glup narod.
(darko, 28. april 2015 19:26)

Ovaj bi sve prodao za pomfrit u Meku...
(VardaPFK, 28. april 2015 19:39)

Eventualno za čiz na akciji...

KRIGER

pre 9 godina

A imate li jos i muzicku ;) ? Sjediste lige mora biti u Zagrebu, bas zato sto je nekad bilo u Beogradu..

@(Hrvat,Bunjevac, 28. april 2015 19:51)


Na osnovu kojih kriterijuma bi sediste lige trebalo da bude u zagrabu, da li po osnovu toga sto u poslednjih 20 godina niste osvojili ni jednu medalju na nekom od velikih takmicenja sa reprezentacijom ili po osnovu toga sto su vam svi kubovi zajedno uzeli isto onoliko titula prvaka ABA lige koliko i sam FMP iz Zeleznik ili mozda zbog toga sto u sportskim halama za vreme utakmica uvek imate visak slobodnih mesta u publici i na kraju odluci se sta si ti, da l' si hrvat il' si Bunjevac.

Sunce Slobode

pre 9 godina

cuj pametnog zagreb je selo u odnosu na bg?! si ozbiljan ti? zagreb je jedan od najuredenijih i najciscih gradova u europi a to sta bg ima 2 mil stan a zg 1 mil nema nikakve veze jer zagreb za beograd je ljepotica. u bg nemas sta vidit osim malo onog kalemengdana i jos 2 3 stvari ostalo je boze sacuvajbda se ne izrazim ruznije uostalom bivsi vam izbornik advocat je lijepo opisao bg
(heja heja, 29. april 2015 10:00)

Nego kako, bas zato je i svakog vikenda pun Beograd Hrvata (uglavnom Hrvatica) a ne znam da je tolika pomama u kontra smeru, sta vise ne znam nikoga da je otisao da izadje u Zagrebu. Dolaze vam devojke jer nemaju sta da vide?

juznjak

pre 9 godina

cedevitu gleda uza,a cibonu sira rodbina.
buducnost napuni halu samo kad dodje partizan.
o onim bugarima i madjarima da ne pricam..
bez nas bi to bila tuga liga,to svi znaju,da se ne lazemo.

a oni salju bugarina da pregovara?!

samo ne popustajte i kraj!!

djeje

pre 9 godina

@heja heja
Jeste ako Zagreb ima milion Beograd ima tri miliona.
Realno je Beograd centar pogotovo kosarkaski,pa vi na tekmi ne mozete da skupite 250 ljudi.

Sunce Slobode

pre 9 godina

Moralna beda srpskih klubova na delu. Ko god da je smislio podlost da se klubovima sa Kosova zabrani pristup takmičenju je običan morlani gmizavac i ljudska nula.
(Artifex, 28. april 2015 19:45)

Nemoj se srditi, nije dobro za zdravlje. Vise srece sledeci put tebi i tvojim prijateljima sa Kosova.

grobar..s..juga..

pre 9 godina

@ ma
druze da nije partizana i zvezde u poslednjih par sezona najjacu utakmicu sto bi gledali bila bi cibona vs levski. ne lupaj svega ti, uostalom srpski klubovi imaju najvise trofeja pa ti vidi ko kome vise treba...pozz

spusti se na zemlju

pre 9 godina

@al sam pametan

"koosvski klub ce izbaciti neki srpski klub iz kvalifikacija za evroligu"? Na cemu si ti dete? Koliko neko treba da je "pametan" i da izjavi takvo nesto?

Pera Magic Mitic

pre 9 godina

Bravo, dobra odluka, a i lepa slika sa Saletom i Covicem: izgleda da ima nade za nas.
Ja, licno, nemam neka specijalna osecanja prema Kosovu, ne moramo da se postujemo ni da se druzimo, ali treba da budemo civilizovani i pametni i da gledamo da se ti odnosi nekako uvedu u mirne vode...ali to je politika.
Ali da saljemo Bobija, Kalinu, Luku i ostale da igraju u Pristini?! Aaaaa, jok, bre. Mozda jednog dana, mozda njihova deca budu igrala dole, ovu nasu ne damo. To bi bilo sve sem kosarke.

athens

pre 9 godina

Ovim uslovima je samo na fin rečeno FIBA da nas interesuje jer nijedan uslov FIBA ne može ispuniti zbog loših odnosa sa ULEB i pride im je skresano u lice prihvatanje Kosova u svoje okvire

my way

pre 9 godina

(elizab, 29. april 2015 00:15)
Naprotiv, konacno smo naucili (bar se na ovom primeru tako cini) da se za svoje legitimne interese moramo boriti, jer ce nam svi drugi u suprotnom uzeti sve sto budu mogli, ne birajuci sredstva. Nikoga mi ovde ne teramo na bilo sta, niti glumimo silu. Da bi ucestvovali to su nasi uslovi, ako ne odgovara u redu, dovidjenja, ta odluka je na drugima. Nas nikad niko tako posteno nije tretirao.

Sunce Slobode

pre 9 godina

Cim vidis da susjedi (i jedni i drugi i treci) ovako skacu na nase zahteve znas da je u pitanju nesto dobro za srpsku kosarku. Dobro ste se setili da ostavite sa strane klubastvo i istupite sa jedinstvenim zahtevima, jednom da i mi nesto iz istorije naucimo.

Stjepana Supanca 15a, vaša je adresa!

pre 9 godina

cuj pametnog zagreb je selo u odnosu na bg?! si ozbiljan ti? zagreb je jedan od najuredenijih i najciscih gradova u europi a to sta bg ima 2 mil stan a zg 1 mil nema nikakve veze jer zagreb za beograd je ljepotica. u bg nemas sta vidit osim malo onog kalemengdana i jos 2 3 stvari ostalo je boze sacuvajbda se ne izrazim ruznije uostalom bivsi vam izbornik advocat je lijepo opissao bg
(heja heja, 29. april 2015 10:00)

Da, da, zato je Beograd pun hrvata i slovenaca non-stop, da ne pričamo o novogodišnjim praznicima kad u centru "nemreš čut" srpski jezik. I to da li je Zagreb "ljepotica" u odnosu na Beograd nije baš neki argument, postoje u Srbiji "ljepša i čistija" sela čak i od "čiste ljepotice" zagrebačke, pa se stanovnici istih ne tripuju da žive u velegradu što Beograd u usporedbi sa Zagrebom svakako jeste, kužiš?

Neutron

pre 9 godina

(KB Prishtina, 29. april 2015 10:56)

Citajuci vas komentar sticem utisak da je dole kod vas sve med i mleko. Sve cvate. Sve sam progres i emancipacija.

BARCA! BARCA! BAAAARCA!

pre 9 godina

Kosovo je Srbija!!!a Srbija vec ima 4 predstavnika!!!
(milan, 28. april 2015 21:13)

Voleobi da ovakvi komentara vidim posle 5-t ili 6-t godina , ali tada ce biti onih komentara IZDAJA ...

Marko

pre 9 godina

Pa kakvi su ovo uslovi, bolje da su rekli ljudima ne interesuje nas to, sto je ocigledno. Meni je samo zao da neko moze da podrzava privatne lige i privatne interese u odnosu na sportske interese, nevezano direktno za ovaj slucaj, nego uopste.

Bojke

pre 9 godina

Evo po drugi put cu napisati, posto prvi komentar nije prosao. U cilju kvalitetne rasprave, molim urednistvo ubuduce da ispod fotografija koje prate vijest postave i pojasnjenje koje ce pratiti te iste fotografije. Ovdje recimo, uz ovaj tekst, postavljena je fotografija snimljena na pocetku, cini mi se, sezone, prilikom potpisivanja sponzorskog ugovora Acibadema, turske kompanije, koja pruza zdravstvene usluge sirom planete, kroz svoje privatne bolnice i klinike, sa vjecitim rivalima. Sve bi to, pa i ovaj komentar, bilo irelevantno, da bar desetak posjetilaca, ako ne i vise,nije ispod ove vijesti pokusalo poentirati, komentarisuci ovu fotografiju povezujuci je sa sastankom o kome se radi u tekstu?!?!?!?!? Dakle, kako bi neke stvari sveli na minimum, pokusajte usvojiti moju sugestiju.

Ja sa sela,a vi kako 'te?

pre 9 godina

ako bude sjediste u bg pozdravimo se sa regularnom ligom! nezavisno od kvaliteta jedan klub iz srbihe ce biti prvi ili drugi.
(ivan cg, 28. april 2015 22:53)

Ne znam sto se ti brines,imate kvalitetnu ekipu negde???

vsh

pre 9 godina

heja heja u potpunosti se slazem. ne dajte da vas opet gazi srpska cizma ( tj patika u ovom slucaju) vec smo vas dovoljno izgazili od osnivanja ABA lige. vise nije ni smesno. zasto ne bi igrali vi sa solnokom i pristinom pa da opet budete velesila kao nekad.

KB Prishtina

pre 9 godina

Citam neki komentar koi pise da klubovi sa Kosova nemaju finansije.To mi je mnogo smesno.Komsije Prishtina ima vece finansije od Vasih najacih klubova kao sto su Zvezda i Partizan.Glavni sponzor Prishtine je SIGAL UNICA GROUP AUSTRIA,jedan od naj jacih u regionu,prema tome nemoj da brinite.Sto se tice kvaliteta ima i to dovolno je da gledate utakmice u BBL,a u novu ligu(ako se formira)sa malo pojacanje imace glavnu rec u tu ligu.Sto se tice publike ima najbolju publiku,jedi sto nedostaje je DVORANA sa vecim kapacitetom(200000)jer ova postojeca je mala.Pozdrav iz Pristine.

Vladimir

pre 9 godina

Kakve su ovo gluposti? Postoji dobro organizovana ABA liga, koja daje prohodnost u Evroligu. Dok je tako, ne treba ići u Fibine eksperimente.

samo neke teze, tenzije i neistine u drzavi Srbiji, pogledajte se u oci (u ogledalu)

pre 9 godina

Slika govori vise od reci,bez obzira sto sam Zvezdas.Ja obozavam Zvezdu i ludo je volim,ali,mrzim Covica,koji hoces da uzme Zvezdu pod svoje.Vremenom ce te videti,a sad me pljujte koliko zelite
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (DOBRO ZNAJ!!!!!!!!!!, 28. april 2015 21:53)

Koliko znam i cujem, cilj svih klubova, drzave, navijaca je privatizacija klubova. Kome smeta da privatnik (Covic) kupi klub KK Crvena zvezda? Koliko vidim klub nije u nikakvim problemima od kako je on preuzeo klub.

Zoran

pre 9 godina

Slazem se sa svim zahtevima osim sa 3. koji je nadobudan, bahat, drzak i vrlo nepotreban. Zbog ceka sve uvek mora da bude u Beogradu ? Kakve veze ima ova liga sa SFRJ ? Nema vise SFRJ a zajednicka liga NEZAVISNIH republika jeste u interesu kosarke, ali ne znaci vracanje u Jugoslaviju. Prema tome, nema razoga da sediste lige bude u BG i da to bude ZVANICAN zahtev !

zar nije tako?

pre 9 godina

Srbija jeste dominantna u košarci, i zaista volim gledati dobru košarku i jos uvijek je imamo zahvaljujući predanosti srpskih stručnjaka svom poslu. Ali ne mogu da se ne zapitam, kad se ovako pojedinci bahato ponašaju zbog dominacije u jednom, samo jednom sportu, šta bi bilo da je Srbija vojno, ekonomski i politički dominantna u regionu?

Onako, sa strane gledano...

pre 9 godina

1. Kosovo je dio Srbije
2. Ekipe sa Kosova ne smiju da igraju
3. Sta je sljedece: ekipe iz Vojvodine ne smiju igrati, ekipe iz Sumadije ne smiju igrati, ekipe iz istocne Srbije ne smiju igrati...?

Da nije zalosno mozda bi bilo i onako mlako duhovito...

translucent

pre 9 godina

Naravno da FIBA ovo neće prihvatiti. Pre svega zbog Kosova*, a mislim da će i ovi naši morati da menjaju taj stav ukoliko žele u tu FIBA YU ligu. Valjda prema briselskom sporazumu Srbija ne sme kočiti ulazak Kosova* u evropske organizacije (isti je slučaj bio i sa MOK-om). Mada možda mi i ne želimo da uđemo u EU pa nam ovi uslovi dođu ko kec na desetku, ali već imamo iskustva kako smo prolazili kada smo postavljali uslove Evropi.
Ne razumem zbog čega je sedište lige toliko važno. Da li su u pitanju troškovi putovanja na tih nekoliko sednica u toku godine, ili je možda važan uticaj iz sedišta na funkcionisanje lige? Pretpostavljam da će svaki klub će imati svog udela u odlučivanju, pa je i mesto sedišta iz tog razloga nebitno.
Prohodnost Fibine lige ka Ulebovim takmičenjima je u domenu naučne fantastike.

Koje takmičenje ćemo igrati ako ostanemo pri ovim stavovima?

Pedja

pre 9 godina

Ne treba nikome zabranjivati da igra pa ni Kosovu. Nisu sportisti krivi za politicka desavanja. Ako Kosovo smatramo svojim onda ga ne trebamo sputavati i blokirati gde god stignemo samo da bi im naneli stetu a mi od toga nemamo koristi. Pa nasa vlast priznaje Kosovo i ako nama servira bajke. Ja im ne bi dao zagarantovano mesto u toj ligi nego da se sami izbore kroz neke kvalifikacije ili tako nesto.

heja heja

pre 9 godina

cuj pametnog zagreb je selo u odnosu na bg?! si ozbiljan ti? zagreb je jedan od najuredenijih i najciscih gradova u europi a to sta bg ima 2 mil stan a zg 1 mil nema nikakve veze jer zagreb za beograd je ljepotica. u bg nemas sta vidit osim malo onog kalemengdana i jos 2 3 stvari ostalo je boze sacuvajbda se ne izrazim ruznije uostalom bivsi vam izbornik advocat je lijepo opisao bg

Sloga

pre 9 godina

Ako Zvezda i Partizan imaju isti stav po ovom pitanju ne znači da su se svi našu klubovi složili sa tim.A koliko vidim KSL i KSS vode računa samo o dva Beogradska kluba.Zbog takvog odnosa prema košarci smo dotakli dno.Jedina razlika u odnosu na prethodnu deceniju je što sada ne rade(KSS i KSL)samo u interesu jednog kluba(Partizana).Jedini interes ova dva kluba je igranje u Euroligi.Nekada su iz regona 3 kluba išla u Euroligu,a ako se nastavi ovim tempom za par godina regionalana liga će imati samo jednog.Zato plasman za Evropska takmičenja treba vratiti domaćim ligama.Regionalnu ligu bi trebalo da sačinjava maximalno 10 klubova i da se igra paralelno sa domaćom ligom,kao što je bilo nekada.U kranjem slučaju srpski klubovi treba da napuste ABA ligu,bez obzira što bi verovatno nakon toga u sledećih 5 godina bili bez Evropskih takmičenja.Mislim da bi Slovenija prva pristala na to.ABA liga je lošeg kvaliteta,što se vidi po rezultatima klubova u Evropi,nema komercijalni značaj,a hale su poluprazne.Znači nema nekakvih razloga za igarnje u takvoj ligi,osim što obezbeđuje plasman u Euroligu.Domaće prvenstvo je još slabijeg kvaliteta,ali bar se razvijaju naši klubovi.

Majk Pg

pre 9 godina

@Pfc .
Molim te kazi mi ko je to zbog isticanja trobojke platio kaznu u Crnoj Gori.
Ali molim te...
Nevjerovatno kako povjerujete svakavim glupostima koje cujete.

boohoo

pre 9 godina

opravdani zahtevi, ali nekad treba biti parlamentaran i izaci u susret drugim akterima sa kojima gradimo tu ligu. smatram da bi bilo ok staviti institucije lige u split, koji je 3 puta bio prvak evrope. a na celo lige postaviti mladu i ambicioznu licnost koja je ostavila trag u kosarci i koja ce se jos dugo baviti sportom koji svi mi u ex yu volimo. npr milan gurovic bi bio idealan za tu poziciju.

heja heja

pre 9 godina

nie bitno kolko.mi mozemo skupit po tekmi bitno je da nedamo da nam beograd sefuje prosli smo kroz to vec nece da moze opet. ako se to desi svi nasi istupit pa igrajte s levskim cackom i slicnima

heja heja

pre 9 godina

pazi oni bi sjediste u bg e ocete morgen zna se ciji klubovi su bili 5 put prvaci europe a ciji jednom a ovo je klupska kosarka. ako sjediste bude u bg odma istupit hrv klubovi pa nek igraju super srpsku ligu

elizab

pre 9 godina

Mi baš ne učimo iz istorije. 1930. smo jednostrano premestili centar JNS-a (jugoslavenskog nogometnog saveza) iz Zagreba u Beograd, prateći logiku da smo glavni (tada su Hrvati imali skoro tri puta više klubova). To je tada izazvalo veliko ogorčenje kod susjeda i dohranilo priču o "velikosrpstvu". To što su Srbi bili treći u Urugvaju je lepo svakako. No, čemu insistiranje da centar bude u Beogradu? Takođe, priča s Kosovom je smešna - sad kad smo im dali da uđu u MOK i sve saveze (Neko je na to pristao u Briselu), teramo Kosovce da igraju sa Albanijom, a ovo je jedna od prilika da se povezujemo.

Dusan Sesum

pre 9 godina

Услов 1 и 4 ће проћи, можда и 3 али услов број 2... Дај боже. Мишљења сам да ФИБА то неће прихватити, с обзиром да је такозвана Реп. Косово ушла у њен састав као пуноправни члан. Просто је то немогућа мисија постоје клубови који су основани пре три и више деценија па ће то бити доста дискутабилно...

neko iz gomile

pre 9 godina

@ Voleobi da ovakvi komentara vidim posle 5-t ili 6-t godina , ali tada ce biti onih komentara IZDAJA ...
(BARCA! BARCA! BAAAARCA!, 28. april 2015 23:05)

Aaaahahahaha joooj kakav sastav

darko

pre 9 godina

Dosadni ste sa Kosovom, ozbiljno! Dokle ce da patimo zbog tog Kosova i to u svim sferama zivota? Sta mi kao onda necemo da igramo tu ligu? Necemo na evropska i svetska prvenstva, olimpijadu? Mnogo smo glup narod.

Artifex

pre 9 godina

Moralna beda srpskih klubova na delu. Ko god da je smislio podlost da se klubovima sa Kosova zabrani pristup takmičenju je običan morlani gmizavac i ljudska nula.

Maša

pre 9 godina

Niste vi za tu ligu, cim postavljate nebulozne uslove. Kako da sprecite kosovske klubove ako ih je FIBA priznala, zasto sediste mora biti u Beogradu ? Zivite u proslisti , kao i 90 % ljudi u ovoj zemlji. Lako ce FIBA s vama, ne brinite.

srboljub

pre 9 godina

Zašto ucenjivati !!! Dokle ćemo zabranjivati drugima da igraju. To smo devdesetih godina radili i ostalim republikama, čak i Crnogorcima. Sad opet....

Krtica

pre 9 godina

Sjedište lige može i mora biti jedino u Zagrebu koji je glavni grad zemlje čiji klubovi imaju pet naslova prvaka Europe,naspram Srbije koja ima samo jedan.Amen!!

ma

pre 9 godina

Ma kako da ne. Ajte vi svojim putem, a liga ce postojati i bez vas. Cibona, Buducnost, Olimpija, Cedevita, Zadar.... bez problema mogu osnovati svoju ligu, a vi posto postavljate uslove idite i igrajte derbije sa Metalcem i slicnim velikanima.
Ko vas sisa ionako samo unistavate renome lige ponasanjem na tribinama. Sve ove uslove treba odbiti i izbaciti srpske klubove iz lige. Pa da vidimo kako cete onda finansijski da prodjete.

konfucije

pre 9 godina

Susjedi ili ti ga komsije nije vam ovo Juga da donosite zakone kako vam pase .Da nece poslje amerikanci da budu krivi kad vas izbace .Opet ce biti "Tko nas to bre zavadi ".Pamet u glavu i malo skromnosti .

al sam pametan

pre 9 godina

nek igra kosovo, što da ne igra..a mi treba da poradimo na tome da od tih klubova sa kosova ne gubimo, a ne da nam bude kriva fiba kad nas kosovski klub izbaci iz trke za evroligu..

eki

pre 9 godina

sve sve ali ta bolesna priča da sedište mora da bude u Beogradu je toliko bolesna da je to neverovatno! Zanimljivo kako niko ne postavi pitanje o čudnim likovima u našoj košarci? Po meni Podgorica ne ali takodje i Beograd ne jer centar regionalne lige mora biti na neutralnom terenu ili još bolje da bude svake godine u drugom gradu i da svi budu izpostovani ...

BARCA! BARCA! BAAAARCA!

pre 9 godina

Kosovo je Srbija!!!a Srbija vec ima 4 predstavnika!!!
(milan, 28. april 2015 21:13)

Voleobi da ovakvi komentara vidim posle 5-t ili 6-t godina , ali tada ce biti onih komentara IZDAJA ...

misel platini

pre 9 godina

Znaci ako ABA ubaci klub sa Kosova, nasi klubovi ce napustiti ligu. Idealan scenario za ostale klubove u ABA ligi da uklone Srbe i dobiju dva mesta u EL.

VardaPFK

pre 9 godina

Dosadni ste sa Kosovom, ozbiljno! Dokle ce da patimo zbog tog Kosova i to u svim sferama zivota? Sta mi kao onda necemo da igramo tu ligu? Necemo na evropska i svetska prvenstva, olimpijadu? Mnogo smo glup narod.
(darko, 28. april 2015 19:26)

Ovaj bi sve prodao za pomfrit u Meku...

DOBRO ZNAJ!!!!!!!!!!

pre 9 godina

Slika govori vise od reci,bez obzira sto sam Zvezdas.Ja obozavam Zvezdu i ludo je volim,ali,mrzim Covica,koji hoces da uzme Zvezdu pod svoje.Vremenom ce te videti,a sad me pljujte koliko zelite

Mile

pre 9 godina

Bodiroga i Djilas su svojevremeno samo pricali o domacoj nasoj ligi!? A sad odjednom neka druga regionalna!? Treba ih lepo smeniti. Principijalno, posto oni to nisu.

Sale

pre 9 godina

Danilović doneo poklon dres u ramu, kulturiška varijanta, a ovaj kao sa haube na buvljaku. Jel mu je i kesu doneo da čovek zapakuje? Takođe se i po izrazu lica i osmehu, i pravcu u kojem gleda, čoveku više dopao dres institucije, a ne nekog kluba od juče.

Marko

pre 9 godina

Pa kakvi su ovo uslovi, bolje da su rekli ljudima ne interesuje nas to, sto je ocigledno. Meni je samo zao da neko moze da podrzava privatne lige i privatne interese u odnosu na sportske interese, nevezano direktno za ovaj slucaj, nego uopste.

Batko

pre 9 godina

saslusao je primedbe posebno od kkcz??? prvi put su se posteno plasirali u EL i sada se oni za sve pitaju. sramota
(Partizanovac, 28. april 2015 19:45)

Pa kada tvoj klub još mese-dva i "kaput" .....

KB Prishtina

pre 9 godina

Citam neki komentar koi pise da klubovi sa Kosova nemaju finansije.To mi je mnogo smesno.Komsije Prishtina ima vece finansije od Vasih najacih klubova kao sto su Zvezda i Partizan.Glavni sponzor Prishtine je SIGAL UNICA GROUP AUSTRIA,jedan od naj jacih u regionu,prema tome nemoj da brinite.Sto se tice kvaliteta ima i to dovolno je da gledate utakmice u BBL,a u novu ligu(ako se formira)sa malo pojacanje imace glavnu rec u tu ligu.Sto se tice publike ima najbolju publiku,jedi sto nedostaje je DVORANA sa vecim kapacitetom(200000)jer ova postojeca je mala.Pozdrav iz Pristine.

zar nije tako?

pre 9 godina

Srbija jeste dominantna u košarci, i zaista volim gledati dobru košarku i jos uvijek je imamo zahvaljujući predanosti srpskih stručnjaka svom poslu. Ali ne mogu da se ne zapitam, kad se ovako pojedinci bahato ponašaju zbog dominacije u jednom, samo jednom sportu, šta bi bilo da je Srbija vojno, ekonomski i politički dominantna u regionu?

Bley

pre 9 godina

Sjedište lige može i mora biti jedino u Zagrebu koji je glavni grad zemlje čiji klubovi imaju pet naslova prvaka Europe,naspram Srbije koja ima samo jedan.Amen!!
(Krtica, 28. april 2015 20:57)

ne lupaj, imamo jedan ali smo zato kosarkaska najjaca sila u evropi po medaljama, po uspesima i nasih igraca i trenera, uostalom sve si video proslo leto, mora biti Beograd i tacka

elizab

pre 9 godina

Mi baš ne učimo iz istorije. 1930. smo jednostrano premestili centar JNS-a (jugoslavenskog nogometnog saveza) iz Zagreba u Beograd, prateći logiku da smo glavni (tada su Hrvati imali skoro tri puta više klubova). To je tada izazvalo veliko ogorčenje kod susjeda i dohranilo priču o "velikosrpstvu". To što su Srbi bili treći u Urugvaju je lepo svakako. No, čemu insistiranje da centar bude u Beogradu? Takođe, priča s Kosovom je smešna - sad kad smo im dali da uđu u MOK i sve saveze (Neko je na to pristao u Briselu), teramo Kosovce da igraju sa Albanijom, a ovo je jedna od prilika da se povezujemo.

heja heja

pre 9 godina

pazi oni bi sjediste u bg e ocete morgen zna se ciji klubovi su bili 5 put prvaci europe a ciji jednom a ovo je klupska kosarka. ako sjediste bude u bg odma istupit hrv klubovi pa nek igraju super srpsku ligu

heja heja

pre 9 godina

cuj pametnog zagreb je selo u odnosu na bg?! si ozbiljan ti? zagreb je jedan od najuredenijih i najciscih gradova u europi a to sta bg ima 2 mil stan a zg 1 mil nema nikakve veze jer zagreb za beograd je ljepotica. u bg nemas sta vidit osim malo onog kalemengdana i jos 2 3 stvari ostalo je boze sacuvajbda se ne izrazim ruznije uostalom bivsi vam izbornik advocat je lijepo opisao bg

Običan

pre 9 godina

Da Podgorica bude centar?????????A što ne bude recimo Ulcinj!Čudi me...kakvi predlozi brate,strašno,REŠILI SU DA NAM UNIŠTE KOŠARKU!Ma daj bre mi iz ovoga treba da istupimo,napravimo ligu i ćao!

Onako, sa strane gledano...

pre 9 godina

1. Kosovo je dio Srbije
2. Ekipe sa Kosova ne smiju da igraju
3. Sta je sljedece: ekipe iz Vojvodine ne smiju igrati, ekipe iz Sumadije ne smiju igrati, ekipe iz istocne Srbije ne smiju igrati...?

Da nije zalosno mozda bi bilo i onako mlako duhovito...

Kaisedo

pre 9 godina

Podrzavam ovakav stav. Bravo! Zna se ko donosi najveci kvalitet I najvecu gledanost ovoj ligi. Bez nasih klubova bi bili na nivou Finske lige.

albanofil

pre 9 godina

@srboljub

Srbija ima pravo da bira drustvo i sa kim zeli da igra a sa kim ne. Srbija je vise doprinela kosarci za godinu dana nego sto ce "kosova" i Albanci to ikada uraditi.

my way

pre 9 godina

Браво, браво, браво! 4 услова која погађају тачно у центар, коначно да Срби нешто науче и заједно стану иза својих легитимних интереса. Посебно су ме одушевили услови да не буде екипа са Косова и да се омогући несметан развој домаће лиге без обзира на учешће у регионалној. Са 12 екипа и правом организацијом све може. ВТБ и Балтичка лига и првенства свих земаља чији клубови у њима учествују функционишу сасвим добро и коначно да смо се опаметили и схватили да је то прави пут. Драго ми је да смо у ситуацији у којој смо могли да извучемо много тога доброг, или се тотално укопамо изабрали оно прво.

Zoran

pre 9 godina

Slazem se sa svim zahtevima osim sa 3. koji je nadobudan, bahat, drzak i vrlo nepotreban. Zbog ceka sve uvek mora da bude u Beogradu ? Kakve veze ima ova liga sa SFRJ ? Nema vise SFRJ a zajednicka liga NEZAVISNIH republika jeste u interesu kosarke, ali ne znaci vracanje u Jugoslaviju. Prema tome, nema razoga da sediste lige bude u BG i da to bude ZVANICAN zahtev !

Ice Orangutin

pre 9 godina

Odusevljen sam cinjenicom da su se srpski klubovi usaglasili po pitanju zahteva i da su u tome jedinstveni. Naravno da od istih nece da odstupe i ne treba, jer bez nasih klubova od te lige nema nista. Ionako nasi klubovi vise cine uslugu ex-Ju drzavama koje ne mogu samostalno da organizuju pristojan nacionalni sampionat.

Pedja

pre 9 godina

Ne treba nikome zabranjivati da igra pa ni Kosovu. Nisu sportisti krivi za politicka desavanja. Ako Kosovo smatramo svojim onda ga ne trebamo sputavati i blokirati gde god stignemo samo da bi im naneli stetu a mi od toga nemamo koristi. Pa nasa vlast priznaje Kosovo i ako nama servira bajke. Ja im ne bi dao zagarantovano mesto u toj ligi nego da se sami izbore kroz neke kvalifikacije ili tako nesto.

boohoo

pre 9 godina

opravdani zahtevi, ali nekad treba biti parlamentaran i izaci u susret drugim akterima sa kojima gradimo tu ligu. smatram da bi bilo ok staviti institucije lige u split, koji je 3 puta bio prvak evrope. a na celo lige postaviti mladu i ambicioznu licnost koja je ostavila trag u kosarci i koja ce se jos dugo baviti sportom koji svi mi u ex yu volimo. npr milan gurovic bi bio idealan za tu poziciju.

insajder

pre 9 godina

Bili Srbin,Hrvat,Slovenac i Crnogorac ne znam kako ide dalje vic ali Srbina ispreskacu kao copav tikvu...Ajde jednom u zivotu pa makar se samo radilo o basketu da mi gledamo samo nase interese,mozemo li?

rejnald

pre 9 godina

Sta god bilo,gdje god odlucite da igrate,ABA,ULEB ili FIBA od ovih uslova ne odstupajte!Mi bez njih mozemo,ali oni bez nas su pukli ko zvecka!Inace mi je jako drago zbog ovog zajednickog nastupa!

vsh

pre 9 godina

sve mi se cini da cemo zaliti za liscevom privatnom ligom. ne bih da omalovazavam nikog ali kad o kosarci pregovaramo sa bugarima nece na dobro izaci. isto kad bi se mi petljali u rugby npr.

dule

pre 9 godina

Zašto ne Kosovo?

Zato što za tako nešto nema ni sportskih ni finansijskih motiva.

Sportskih, zato što su klubovi sa Kosova smejurija i za njih je Levski Evroligaš a Solnok ko da je iz NBA.

Finansijskih, zato što su klubovi sa Kosova u bednom finansijskom stanju a Kosovo jedna od najnerazvijenijuh i najsiromašnijih sredina u Evropi.

I šta nam onda ostaje - politički razlozi. I to nije sporno: ako neko želi da plaća igrače da bi sprovodio određene političke projekte tu nema problema, ali srpski klubovi nemaju takvih interesa i odmah su u startu rekli da nemaju nameru da učestvuju u takvoj raboti.

Pošteno od njih, a kome se ne sviđa iskrenost njegov problem.

DedaMiloje

pre 9 godina

Jednom i mi da se složimo, podržavam uslove, samo ne vidim šta će nam FIBA ako prihvati ove uslove. Koliko vidim ostale lige su ih odkačile na keca. Izgleda da smo na nama mogu da se istresaju. Treba tražiti još više. Za ove što se čude zašto uslov da ne igra Kosovo, stremi se ka ozbiljnoj profesionalnoj ligi, oni nemaju od sporta ništa kamoli košarke. Ko će bilo kakvu bezbednost da garantuje na takvim utakmicama? Zamislite da se skupe kao što umeju, a pare kolko oćeš dok je droge i kupe dobre igrače kojima ni jedan klub ovde ne može da parira, pa još jedan po koeficijentu? Verujte da su sposobni za to, šta ćemo onda? I na kraju mi ne priznajemo Kosovo i nikada ga nećemo priznati.

heja heja

pre 9 godina

nie bitno kolko.mi mozemo skupit po tekmi bitno je da nedamo da nam beograd sefuje prosli smo kroz to vec nece da moze opet. ako se to desi svi nasi istupit pa igrajte s levskim cackom i slicnima

translucent

pre 9 godina

Naravno da FIBA ovo neće prihvatiti. Pre svega zbog Kosova*, a mislim da će i ovi naši morati da menjaju taj stav ukoliko žele u tu FIBA YU ligu. Valjda prema briselskom sporazumu Srbija ne sme kočiti ulazak Kosova* u evropske organizacije (isti je slučaj bio i sa MOK-om). Mada možda mi i ne želimo da uđemo u EU pa nam ovi uslovi dođu ko kec na desetku, ali već imamo iskustva kako smo prolazili kada smo postavljali uslove Evropi.
Ne razumem zbog čega je sedište lige toliko važno. Da li su u pitanju troškovi putovanja na tih nekoliko sednica u toku godine, ili je možda važan uticaj iz sedišta na funkcionisanje lige? Pretpostavljam da će svaki klub će imati svog udela u odlučivanju, pa je i mesto sedišta iz tog razloga nebitno.
Prohodnost Fibine lige ka Ulebovim takmičenjima je u domenu naučne fantastike.

Koje takmičenje ćemo igrati ako ostanemo pri ovim stavovima?

Komša

pre 9 godina

Pogledajte izjavu profesora Nikolića posle Partizanovog osvajanja KEŠ.Čovek na pitanje kuda ide evropska košarka govori o evropskoj varijanti NBA - dve konferencije itd. itd.
ULEB je blizu toga-koliko god nama teško padalo da neki Prokom dobija A licencu iako su naši klubovi u nekom sporskom smislu svetlosnu godinu ispred moramo priznati da je basket biznis i da će taj koncept pobediti.
Trenutna kočnica je samo neravnomeran razvoj u Evropi,da toga nema već bi imali istočnu i zapadnu konferenciju i sve ostalo kao u NBA.
FIBA gubi od ULEBA.

Stjepana Supanca 15a, vaša je adresa!

pre 9 godina

Sjedište lige može i mora biti jedino u Zagrebu koji je glavni grad zemlje čiji klubovi imaju pet naslova prvaka Europe,naspram Srbije koja ima samo jedan.Amen!!
(Krtica, 28. april 2015 20:57)

Zagreb je selo u odnosu na Beograd i vi to vrlo dobro znate.
Selo ili grad, pitanje je sad...

One night in May

pre 9 godina

Dakle, prvo da razjasnimo za one koji ne citaju ili (iz nekog razloga) ne kapiraju - ovo je bio sastanak FIBA i klubova!! KSS i reprezentacija nece ni na koji nacin trpeti posledice, jer je KSS vec prihvatio sve uslove FIBA.

Dalje, apsolutna podrska uslovima - pre svega ovom za prohodnost u Evroligu i Evrokup. Koji ce mi djavo FIBA, ako ne mogu da igram Evroligu?!?

Ovo za sediste je prilicno svejedno, a Kosovo i ovako i onako ne bi moglo da udje u tih 12 (inace bi neko morao da zrtvuje svoj klub, a to niko nece da uradi).

Sloga

pre 9 godina

Ako Zvezda i Partizan imaju isti stav po ovom pitanju ne znači da su se svi našu klubovi složili sa tim.A koliko vidim KSL i KSS vode računa samo o dva Beogradska kluba.Zbog takvog odnosa prema košarci smo dotakli dno.Jedina razlika u odnosu na prethodnu deceniju je što sada ne rade(KSS i KSL)samo u interesu jednog kluba(Partizana).Jedini interes ova dva kluba je igranje u Euroligi.Nekada su iz regona 3 kluba išla u Euroligu,a ako se nastavi ovim tempom za par godina regionalana liga će imati samo jednog.Zato plasman za Evropska takmičenja treba vratiti domaćim ligama.Regionalnu ligu bi trebalo da sačinjava maximalno 10 klubova i da se igra paralelno sa domaćom ligom,kao što je bilo nekada.U kranjem slučaju srpski klubovi treba da napuste ABA ligu,bez obzira što bi verovatno nakon toga u sledećih 5 godina bili bez Evropskih takmičenja.Mislim da bi Slovenija prva pristala na to.ABA liga je lošeg kvaliteta,što se vidi po rezultatima klubova u Evropi,nema komercijalni značaj,a hale su poluprazne.Znači nema nekakvih razloga za igarnje u takvoj ligi,osim što obezbeđuje plasman u Euroligu.Domaće prvenstvo je još slabijeg kvaliteta,ali bar se razvijaju naši klubovi.

Stjepana Supanca 15a, vaša je adresa!

pre 9 godina

cuj pametnog zagreb je selo u odnosu na bg?! si ozbiljan ti? zagreb je jedan od najuredenijih i najciscih gradova u europi a to sta bg ima 2 mil stan a zg 1 mil nema nikakve veze jer zagreb za beograd je ljepotica. u bg nemas sta vidit osim malo onog kalemengdana i jos 2 3 stvari ostalo je boze sacuvajbda se ne izrazim ruznije uostalom bivsi vam izbornik advocat je lijepo opissao bg
(heja heja, 29. april 2015 10:00)

Da, da, zato je Beograd pun hrvata i slovenaca non-stop, da ne pričamo o novogodišnjim praznicima kad u centru "nemreš čut" srpski jezik. I to da li je Zagreb "ljepotica" u odnosu na Beograd nije baš neki argument, postoje u Srbiji "ljepša i čistija" sela čak i od "čiste ljepotice" zagrebačke, pa se stanovnici istih ne tripuju da žive u velegradu što Beograd u usporedbi sa Zagrebom svakako jeste, kužiš?

fantazija

pre 9 godina

au! neverovatno kako konkretno mogu da razmišljaju kad imaju isti interes! nema spinovanja, saopštenja, prepucavanja. Hvala Bogu i to da se desi!

Neznalac

pre 9 godina

Slazem se sa uslovima. Je l' zna neko sta je bilo sa onim da se napravi i druga liga?
Realno, to bilo odlicno, pa da i u drugoj ligi imamo 4 ekipe, sto je ukupno 8. Srbija nije dovoljno veliko trziste za vise od 8 kvalitetnijih ekipa, za sada.

Huan Pablo Don Fernando

pre 9 godina

slušaj ti samo ove hrvate što su poludeli,pa kao država koja daje najbolje klubove za tu ligu,kao država čiji su klubovi najviše puta osvajali jadransku ligu,kao država čiji su klubovi ubedljivo najgledaniji u aba ligi od njenog osnivanja,pa slovenačke i hrvatske klubove više ni rodbina igraca ne gleda uživo, i na kraju kao zemlja košarke itekako imamo prava da postavljamo uslove,jer igranje srpskih klubova u istoj ligi sa vašim može samo dobro da vam donese,a što se tiče ovde komentara kosovskih albanaca,vaše neigranje u ovoj budućoj ligi,znaci da ste vi još daleko od prave nezavisne i suverene države. ..

Sunce Slobode

pre 9 godina

cuj pametnog zagreb je selo u odnosu na bg?! si ozbiljan ti? zagreb je jedan od najuredenijih i najciscih gradova u europi a to sta bg ima 2 mil stan a zg 1 mil nema nikakve veze jer zagreb za beograd je ljepotica. u bg nemas sta vidit osim malo onog kalemengdana i jos 2 3 stvari ostalo je boze sacuvajbda se ne izrazim ruznije uostalom bivsi vam izbornik advocat je lijepo opisao bg
(heja heja, 29. april 2015 10:00)

Nego kako, bas zato je i svakog vikenda pun Beograd Hrvata (uglavnom Hrvatica) a ne znam da je tolika pomama u kontra smeru, sta vise ne znam nikoga da je otisao da izadje u Zagrebu. Dolaze vam devojke jer nemaju sta da vide?

djeje

pre 9 godina

@heja heja
Jeste ako Zagreb ima milion Beograd ima tri miliona.
Realno je Beograd centar pogotovo kosarkaski,pa vi na tekmi ne mozete da skupite 250 ljudi.

Neutron

pre 9 godina

(KB Prishtina, 29. april 2015 10:56)

Citajuci vas komentar sticem utisak da je dole kod vas sve med i mleko. Sve cvate. Sve sam progres i emancipacija.

samo neke teze, tenzije i neistine u drzavi Srbiji, pogledajte se u oci (u ogledalu)

pre 9 godina

Slika govori vise od reci,bez obzira sto sam Zvezdas.Ja obozavam Zvezdu i ludo je volim,ali,mrzim Covica,koji hoces da uzme Zvezdu pod svoje.Vremenom ce te videti,a sad me pljujte koliko zelite
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (DOBRO ZNAJ!!!!!!!!!!, 28. april 2015 21:53)

Koliko znam i cujem, cilj svih klubova, drzave, navijaca je privatizacija klubova. Kome smeta da privatnik (Covic) kupi klub KK Crvena zvezda? Koliko vidim klub nije u nikakvim problemima od kako je on preuzeo klub.

dare slovenac

pre 9 godina

tako i treba, klubovi nam možda nisu najbogatiji ali zato proizvode najjači roster u evropi.. ipak smo neka sila u evropskoj košarci a i lobij nam je jak

Ноле

pre 9 godina

Коначно да се и наши клубови сложе у нечему ! Потпуно подржавам све ставове ! Без проласка у евролигу и еврокуп та лига нама ништа не значи.Мада је питања да ли је са Фибом и требало улазити у преговоре због њиховог срамног пријема Космета у ту организацију ! Али пази послали су Бугара ! А,они никад нити клуба а камоли репрезентације.

KRIGER

pre 9 godina

A imate li jos i muzicku ;) ? Sjediste lige mora biti u Zagrebu, bas zato sto je nekad bilo u Beogradu..

@(Hrvat,Bunjevac, 28. april 2015 19:51)


Na osnovu kojih kriterijuma bi sediste lige trebalo da bude u zagrabu, da li po osnovu toga sto u poslednjih 20 godina niste osvojili ni jednu medalju na nekom od velikih takmicenja sa reprezentacijom ili po osnovu toga sto su vam svi kubovi zajedno uzeli isto onoliko titula prvaka ABA lige koliko i sam FMP iz Zeleznik ili mozda zbog toga sto u sportskim halama za vreme utakmica uvek imate visak slobodnih mesta u publici i na kraju odluci se sta si ti, da l' si hrvat il' si Bunjevac.

Sunce Slobode

pre 9 godina

Moralna beda srpskih klubova na delu. Ko god da je smislio podlost da se klubovima sa Kosova zabrani pristup takmičenju je običan morlani gmizavac i ljudska nula.
(Artifex, 28. april 2015 19:45)

Nemoj se srditi, nije dobro za zdravlje. Vise srece sledeci put tebi i tvojim prijateljima sa Kosova.

mare

pre 9 godina

Da da da....ovaj Bugarin i Fiba če nama u novoj Fibini regionalni ligi izboriti mesto UEBOVI evroligi :))))). A mi se kao palimo na ove neozbiljne i smiješne priče.

*567

pre 9 godina

@srboljub

Kako te nije sramota da lazes. Nikome mi nismo zabranjivali da igra, nama su zabranjivali da igramo. Zar si zaboravio sportske sankcije od 1992-1995, prvi put u istoriji civilizacija su nam zabranili da se takmicimo u sportu! Bili smo zatvoreni kao u getu.

vsh

pre 9 godina

sediste lige treba da bude u budvu, na pjenu od mora. resenje za klubove sa kosova je jednostavno, najbolja 2 iz njihove lige ulaze u srpsku ligu pa ako se na kraju godine kvalifikuju za tu premijer ligu sto da ne, neka igraju. samo fair play.

Sunce Slobode

pre 9 godina

Cim vidis da susjedi (i jedni i drugi i treci) ovako skacu na nase zahteve znas da je u pitanju nesto dobro za srpsku kosarku. Dobro ste se setili da ostavite sa strane klubastvo i istupite sa jedinstvenim zahtevima, jednom da i mi nesto iz istorije naucimo.

zoran

pre 9 godina

jasno mi je da se uleb i fiba u svadji... nije mi jasno sta nudi fiba nama a sta nudi uleb ...sta je za srpsku kosarku bolje sada,dalje kakva je to nova regionalna premijer liga ...sta je sa starom jadranskom koja nudi sada klubovima vlasnistvo nad njom...kroz koju ligu nasi klubovi ce imati prohod u evro ligu i evrokup ...zna li neko uopste sta je za nas najbolje ....drago mi je da nasi klubovi slosno iznose zahteve ....

juznjak

pre 9 godina

cedevitu gleda uza,a cibonu sira rodbina.
buducnost napuni halu samo kad dodje partizan.
o onim bugarima i madjarima da ne pricam..
bez nas bi to bila tuga liga,to svi znaju,da se ne lazemo.

a oni salju bugarina da pregovara?!

samo ne popustajte i kraj!!

nego sta

pre 9 godina

A imate li jos i muzicku ;) ? Sjediste lige mora biti u Zagrebu, bas zato sto je nekad bilo u Beogradu..
(Hrvat,Bunjevac, 28. april 2015 19:51)
Imamo. Oj vojvodo Sinđeliću!

grobar..s..juga..

pre 9 godina

@ ma
druze da nije partizana i zvezde u poslednjih par sezona najjacu utakmicu sto bi gledali bila bi cibona vs levski. ne lupaj svega ti, uostalom srpski klubovi imaju najvise trofeja pa ti vidi ko kome vise treba...pozz

Majk Pg

pre 9 godina

@Pfc .
Molim te kazi mi ko je to zbog isticanja trobojke platio kaznu u Crnoj Gori.
Ali molim te...
Nevjerovatno kako povjerujete svakavim glupostima koje cujete.

Ja sa sela,a vi kako 'te?

pre 9 godina

ako bude sjediste u bg pozdravimo se sa regularnom ligom! nezavisno od kvaliteta jedan klub iz srbihe ce biti prvi ili drugi.
(ivan cg, 28. april 2015 22:53)

Ne znam sto se ti brines,imate kvalitetnu ekipu negde???

Dusan Sesum

pre 9 godina

Услов 1 и 4 ће проћи, можда и 3 али услов број 2... Дај боже. Мишљења сам да ФИБА то неће прихватити, с обзиром да је такозвана Реп. Косово ушла у њен састав као пуноправни члан. Просто је то немогућа мисија постоје клубови који су основани пре три и више деценија па ће то бити доста дискутабилно...

spusti se na zemlju

pre 9 godina

@al sam pametan

"koosvski klub ce izbaciti neki srpski klub iz kvalifikacija za evroligu"? Na cemu si ti dete? Koliko neko treba da je "pametan" i da izjavi takvo nesto?

ne zagadjuj

pre 9 godina

@al sam pametan, srboljub, Artifex,

Promovisite vi tu vasu mafijasko-sovinisticku "drzavu kosova" negde drugde a kosarku ostavite na miru. Dovoljno srozavanje kosarke je bilo kada ste primljeni u FIBA.

my way

pre 9 godina

(elizab, 29. april 2015 00:15)
Naprotiv, konacno smo naucili (bar se na ovom primeru tako cini) da se za svoje legitimne interese moramo boriti, jer ce nam svi drugi u suprotnom uzeti sve sto budu mogli, ne birajuci sredstva. Nikoga mi ovde ne teramo na bilo sta, niti glumimo silu. Da bi ucestvovali to su nasi uslovi, ako ne odgovara u redu, dovidjenja, ta odluka je na drugima. Nas nikad niko tako posteno nije tretirao.

Pera Magic Mitic

pre 9 godina

Bravo, dobra odluka, a i lepa slika sa Saletom i Covicem: izgleda da ima nade za nas.
Ja, licno, nemam neka specijalna osecanja prema Kosovu, ne moramo da se postujemo ni da se druzimo, ali treba da budemo civilizovani i pametni i da gledamo da se ti odnosi nekako uvedu u mirne vode...ali to je politika.
Ali da saljemo Bobija, Kalinu, Luku i ostale da igraju u Pristini?! Aaaaa, jok, bre. Mozda jednog dana, mozda njihova deca budu igrala dole, ovu nasu ne damo. To bi bilo sve sem kosarke.

athens

pre 9 godina

Ovim uslovima je samo na fin rečeno FIBA da nas interesuje jer nijedan uslov FIBA ne može ispuniti zbog loših odnosa sa ULEB i pride im je skresano u lice prihvatanje Kosova u svoje okvire

Stjepana Supanca 15a, vaša je adresa!

pre 9 godina

Dosadni ste sa Kosovom, ozbiljno! Dokle ce da patimo zbog tog Kosova i to u svim sferama zivota? Sta mi kao onda necemo da igramo tu ligu? Necemo na evropska i svetska prvenstva, olimpijadu? Mnogo smo glup narod.
(darko, 28. april 2015 19:26)

Ovaj bi sve prodao za pomfrit u Meku...
(VardaPFK, 28. april 2015 19:39)

Eventualno za čiz na akciji...

Bojke

pre 9 godina

Evo po drugi put cu napisati, posto prvi komentar nije prosao. U cilju kvalitetne rasprave, molim urednistvo ubuduce da ispod fotografija koje prate vijest postave i pojasnjenje koje ce pratiti te iste fotografije. Ovdje recimo, uz ovaj tekst, postavljena je fotografija snimljena na pocetku, cini mi se, sezone, prilikom potpisivanja sponzorskog ugovora Acibadema, turske kompanije, koja pruza zdravstvene usluge sirom planete, kroz svoje privatne bolnice i klinike, sa vjecitim rivalima. Sve bi to, pa i ovaj komentar, bilo irelevantno, da bar desetak posjetilaca, ako ne i vise,nije ispod ove vijesti pokusalo poentirati, komentarisuci ovu fotografiju povezujuci je sa sastankom o kome se radi u tekstu?!?!?!?!? Dakle, kako bi neke stvari sveli na minimum, pokusajte usvojiti moju sugestiju.

vsh

pre 9 godina

heja heja u potpunosti se slazem. ne dajte da vas opet gazi srpska cizma ( tj patika u ovom slucaju) vec smo vas dovoljno izgazili od osnivanja ABA lige. vise nije ni smesno. zasto ne bi igrali vi sa solnokom i pristinom pa da opet budete velesila kao nekad.

Vladimir

pre 9 godina

Kakve su ovo gluposti? Postoji dobro organizovana ABA liga, koja daje prohodnost u Evroligu. Dok je tako, ne treba ići u Fibine eksperimente.

Corleone

pre 9 godina

Definitivno je pobedio ovaj lik, sto pise, "5-t ili 6-t godina". Evo bas pijem jutarnju kafu, kad sam procitao, za malo se nisam ispolivao od smeha. Kralj.

neko iz gomile

pre 9 godina

@ Voleobi da ovakvi komentara vidim posle 5-t ili 6-t godina , ali tada ce biti onih komentara IZDAJA ...
(BARCA! BARCA! BAAAARCA!, 28. april 2015 23:05)

Aaaahahahaha joooj kakav sastav