Tenis 125

Četvrtak, 23.04.2015.

09:36

Rafa: Prihvatite, Novak je najbolji

Španski teniser Rafael Nadal istakao je da svi igrači treba da prihvate da je Novak Đoković trenutno bez premca u svetu tenisa.

Rafa: Prihvatite, Novak je najbolji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

125 Komentari

Sortiraj po:

Pero peric

pre 9 godina

Jasno je da neki ljudi raniju sazriju, a neki kasnije. Kada je Nadal sa 18 god 1. put osvojio RG, Novak je fizički bio još uvijek dijete, tinejdzer, dok je Nadal izgledao po fizičkoj konstituciji kao 24-godišnjak. Sada Novak izgleda kao zdrav, mlad i jak mladi čovjek svojih godina, dok Nadal izgleda kao da ima najmanje 5 godina više i tako mu se I tijelo ponaša.
Ako Novak uzme RG ove godine, mislim da se Nadal nikad više neće vratiti, niti osvojiti neki GS.

iiooo

pre 9 godina

(Bg, 23. april 2015 11:50)
Ne slažem se da je Rafa bio u težoj situaciji 2011. nego sada. 2011. je sve pobeđivao osim Novaka i imao je i igru i samopouzdanja. Jedini problem mu je bio Novak. Sada on glupo gubi od igrača nižeg ranga koje je razbijao 2011. On generalno nema samopuzdanja sada.

rory

pre 9 godina

Jedva čekam Garos! Ako dođe do meča kojeg ceo svet očekuje, ja ću biti skroz opušten. Rafa je tamo neprikosnoven, na svom najomiljenijem terenu, i nije nikakvo poniženje izgubiti tu od njega. Niti je Novaku život ili smrt pobediti ga baš sada, niti mu je to poslednja šansa, niti je situacija sad ili nikad. Pariz, proleće, pun Šatrije, neka Novak izađe opušten, čista uma, sa verom u pobedu na teren, i neka igra svoj omiljeni tenis, ono što voli i u čemu uživa. Šta ćete više od života od toga? Meni je takav mindset, ubeđem sam i njemu. Ponavljam, opušteno ću gledati taj meč, kako god se odvijao.

peRFect

pre 9 godina

Na snazi je vreme TOTALNE DOMINACIJE! Imati 5500 bodova vise od RF i oko 8500 vise od Rafe, to je "ludo"! Tu nema reci. Na svakom turniru padne po neki njihov rekord. Uskoro Nole napada Rafu i po broju Mastersa, dok je Rogera stigao. Idemo, sampione, po RG i Sinsinati, a onda je samo nebo granica!!!

Ris

pre 9 godina

Nole je najbolji trenutno a ti ćeš biti mali,iskompleksirani navijač još manjeg partizana..zauvek
(a ha, 23. april 2015 11:23)

Djokovic, Tipsarevic, Zimonjic, Lajovic, Bozoljac, Ivanovic... svi clanovi TK Partizan. Zasto bi bilo koji navijac Partizana bio iskompleksiran? I kakve to veze ima sa temom?

Hoću 158 pluseva botova

pre 9 godina

Nije najbolji! Najbolji je jedan klinac iz Hercegovine, Čilić mu je prezime, ali on je još uvek tinejdžer, tako da nije još zasijao punim sjajem ...

dr

pre 9 godina

Hvala Bogu da Nole ne cita ove komentare,vec bi batalio tenis odavno!
Jedan pita ko ce da kaze za Novaka da je najbolji teniser Sveta u istoriji?Pa covece,on je jos aktivan igrac,ima 27 godina,7 godina je mladji od trenutno najboljeg!
Ako bude igrao do 34-e kao Roki,2 GS godisnje i Mastersa koliko nakupi,prestici ce Rokija po svim kriterijumima!
Pa ni za Borga,kada je 5 puta zaredom osvajao Wimbledon,niko to nije rekao,jer je bio aktivan igrac!Ni za Samprasa,ni za Rokija pre 7 godina!
Ovo sto Rafa i Toni rade,postaje vec paranoja..Svaki dan komentari tipa"Novak je najbolji,niko ne moze da ga pobedi,favorit itd"...
Pa zar stvarno toliko mozga nemaju da smo ih i mi,laici za ATP tenis,provalili sta zele,a ne Nole i njegov tim?
Pa kakav to "pritisak" da svale na njega?Svoj,jer svi ocekuju da Rafa osvoji RG..
Ne sumnjam da i Nole to zeli,ali ako ga i ne osvoji,nije smak sveta..Bice prilike"ceracemo se mi jos"!
Kao da je ovo zadnji RG(za Rafu,potpuno istrosenog,s povredjenim kolenima,mozda jeste,mozda jeste i za Rokija),ali za Noleta nije!
I ponasaju se kao da na RG igraju samo Rafa i Novak!Pa ima bar 10 kvalitetnih igraca koji sanjaju,neki svoj prvi GS,da osvoje RG,da osete kako je to.Spremaju se,vredno treniraju,i cekaju svoju sansu..
Pre MK niko nije spominjao Berdiha ni kao opciju da dodje do cetvrtfinala,a on "pomete" Rokija kao da je igrao protiv mene!
I na RG ce biti neko veliko iznenadjenje,videcete..

Daleki, mnogo daleki istok

pre 9 godina

niko i ne dovodi u pitanje da je trenutno Novak No1, samo je cinjenica da je konkurencija u vrhu najlosija u istoriji tenisa, ne time sto je Novak superioran, nego sto su No2 i No3 jedan na zalasku karijere, a drugi sa povredama najbolji drug vec 3-4 godine
(@bliski_istok, 23. april 2015 14:45)

Ali No3 je 7 dana stariji od Novaka ?
Sto se tice No2, on je na zalasku karijere vec 7 godina cini mi se, ali se za taj zalazak saznalo tek nedavno, npr 2011 niko nije pominjao njegov zalazak karijere cak i nakon Wimbledona !?
Ti si verovatno mislio na No4, ali No4 je stariji od Novaka 11 meseci i on je njegova konkurencija i njegova generacija a ne generacija No2. Generacija No2 su Safin, Hewitt, Roddick, Nalbandian i ostali tako da si ti ozbiljno pomesalo neke stvari, a pogotovu sa tim pricama o povredama, i te povrede izmisljene zbog takvih kao ti koji imaju buraniju u glavi umesto mozga a takvih je mnogo, nazalost !

@@@

pre 9 godina

Kako ga je lepo ovde isprozivao Nadal, ali gomila se utrkuje da ga hvali zbog njegove korektnosti.
Kaze kao je novak igrao dobro i 2011,2012,2013,2014 ali eto opet nije osvojio RG...

+41

pre 9 godina

Nekom' je zivot majka, a nekome maceha. Kada ja vadim gace iz pedu, kazu mi da sam seljak, a kada to radi Rafa, onda je macan. E zivote lutalico...

Jovandeka

pre 9 godina

Rafa hoce reci protivnicima, nemojte da jurite moj skalp, nego jurite Novaka. Nisam ja najbolji, on je, na njemu se trebate dokazati. Mene pustite da prodjem sta dalje pa cemo onda videti.

+41

pre 9 godina

Nekom' je zivot majka, a nekome maceha. Kada ja vadim gace iz pedu, kazu mi da sam seljak, a kada to radi Rafa, onda je macan. E zivote lutalico...

cisco kid

pre 9 godina

I šta će te onda.Svaki dan jedan isti članak:najbolji,fenomen,jedini.Pa zar vi plaćenici ne vidite da ste svakom normalnom dosadili.Pa se onda pitate što ga pola Srbije mrzi.

Zzzz

pre 9 godina

A ko to nece da prihvati da je Novak najbolji? Ili ti sanjas da za tobom sve cure luduju? Nema tu sta da se prihvaca, cinjenica je da je br. 1 i to daleko po poenima od svih vas, a pogotovu od tebe Rafo.

Mimica

pre 9 godina

On je psiholoski pao i sada pokusava, na sve nacine, da se uzdigne. Meni ga je zao, jer su od njega godinama pravili 'gomilu misica',tj. forsirali fizicku, a zanemarili razvijanje i jacanje psiholoske i mentalne snage.

@bliski_istok

pre 9 godina

niko i ne dovodi u pitanje da je trenutno Novak No1, samo je cinjenica da je konkurencija u vrhu najlosija u istoriji tenisa, ne time sto je Novak superioran, nego sto su No2 i No3 jedan na zalasku karijere, a drugi sa povredama najbolji drug vec 3-4 godine

činjenica

pre 9 godina

@ Dux
Ni jedan jedini teniser,a ni čovek(osim iz Srbije) ne misli da je Novak najbolji u istoriji jer to jednostavno nije tačno. Ti koje si nabrojao tvrde da je Federer najbolji, Rafa drugi...Činjenica je da su Federer, Nadal, Sampras, Borg i drugi za sada mnogo bolji. Šta će da bude za 5 godina , niko ne zna, ali je nepobitna činjenica da su Federer i Nadal za sada mnogo bolji teniseri. Ako Nole osvoji 14-15 grend slemova, onda može ići s njima u istu rečenicu. Za sada tu nije i to je činjenica bez obzira šta vi mislite.

nik

pre 9 godina

Ova Rafina izjava je osvrt na Federerov skorasnji intervju kako Novakova titula na Garosu nije sigurna nego da ce se umesati i on i Nadal i da imaju mozda i vece sanse.
Bas zbog toga ja cenim Nadala jer zna i svestan je svog mesta, koliki god da je Federer gospodin ipak se sada vidi da je pun kompleksa kada nije na prvom mestu.

charlotte sometimes

pre 9 godina

Ja znam da Rafi postavljaju novinari ova pitanja, ali daleko od toga da njemu to smeta. Covek koristi priliku, pa ako upali, upalilo je, ali sve je to legalno zar ne? Kao sto se skoro svi slazemo da je Endijev problem sto dozvoljava da bude ometen zbog navodnih Novakovih grceva i simuliranja na AO, tako je i Noletov zadatak da se ne peca na istu foru godinama. Da li ce Nadal da povrati sjajnu formu, ne znamo. Ali da li ce da grize do kraja? Nema sumnje. I posto svi to znamo, a i Novak zna, ja verujem u njega da i on mnogo vise radi na sebi i svojoj igri nego sto cita novine. Nadal realno govori istinu, ali nekada i sama istina i pohvala ima za cilj da uljuljka. Zato u se i u svoje kljuse. Pozz

Običan

pre 9 godina

Ma korak po korak,melji samo Nole opušteno.I ne nabijaj tenziju za RG.Pa da me neko pita dal bi pre odbranio Vimbldon i uzeo Ameriku ove godine ili RG izabrao bih ovo prvo.Uzećeš RG,bez nervoze.I naravno skupljaj masterse!Bitni su!

Agasi

pre 9 godina

Molim vas da mi javite kada neko van granica Srbije, Kine i Tajvana kaze da je Djokovic najbolji teniser u istoriji! Ajde Mate Delic je velicina pa cemo to racunati kao dva glasa. p.s. na Bolitijerija se ne palite, znate i sami da ga sada pitate ne bi rekao Djokovic. Pogresno preneta vest.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 23. april 2015 11:37)

Pit Sampras, John McEnroe i Mats Vilander (po tajno), su samo od nekih!
(Dux, 23. april 2015 11:57)

# Link komentara
O boze dragi Mats Vilander ne moze smisliti Noleta najdrazi mu je Federer i uvijek kaze da je najbolji svih vremena, Mcenroe je je jednom prilikom rekao Nadal je specijalista za sljaku,Sampras za travu a tenis je Roger Federer, a Sampras pa taj lik imas jedno 1000 komentara na to kako on tvrdi da nikad niko nece biti kao sto je Federer toliko,a i ne trebaju mi potvrede nekih igraca imam oci da vidim ko je najtrofejniji a i bez toga vidim kad Roger igra to je nesto velicanstveno sto Bog jednom stvori i nikad vise ostalo su prolaznici u tenisu.

Vladimir

pre 9 godina

Glb, prihvatite da je broj 1 broj 1, prihvatite da je dan dan, a noć noć, prihvatite da je trava zelena, a da kokoška nosi jaja.... Novak je od 2011 najbolji teniser na svetu i u tom periodu je ubedljivo najviše trofeja osvojio!

miki7878

pre 9 godina

A sto vas onda i dalje iritira Rafa da mi je znati? Pitaju ga,pa mora covek nesto da odgovori. Nista vam ne valja kad kaze;pitam se sta jos Novak treba da uradi da bi njegovi navijaci konacno postali ravnodusni na Rafu, a da....Da izbrise zadnjih 10godina teniske istorije i naravno osvoji RG.Ovo drugo je vrlo realno,ali prvo nemoguce! Tako da nije vam lako, razumem...
(ana, 23. april 2015 11:29)
E svaka ti je na mestu! Rafu pitaju novinari i on mi odgovara. Vi kao da mislite da je on sam zvao konf za stampu da bi pricao o Novaku. A to sto Rafa tolko smeta vama, sve govori. Da je ovaj momak (Rafa), samo 2 godine imao period u karijeri da igra bez Rodzera i Novaka, imao bi 20 GS titula. Federer je bio jako dugo sam. Novak pored sebe nije imao Rafu od zadnje 4 godine, pa vise od 10 meseci. Rafa je osvojio najvise titula kad su otprilike sva trojica bili na nekom vrhuncu. Rodzer pre i Novak posle (i za vreme povrede) osvojili najvise titula. nam da to smeta, al ispada da je tako. Samo da je imao period u karijeri kao i ova dvojica, vec 20 GS bi pisalo pored njega. Toliko!

Svete

pre 9 godina

A ko to ne prihvata da je Novak najbolji ?

I koji su to problemi sa povredama ?
S obzirom da Nadal evo vec 11. sezonu zaredom ne propusta sljakaste turnire, malo me bune te ,,povrede'' ?

brufen_od_400

pre 9 godina

Ovo je bruka koliko ga loži,sve nešto on najbolji bla bla,samo da prebaci sav pritisak na njega,a onda da leši kao prošle godine.

Сам исеби најгори непријатељи

pre 9 godina

Џаба Рафо причаш Србима, добронамерни то знају, а по оним брљивима би требало да сви наши гастрабајтери плаћају порез у Србији да би они били срећни, мада ни тад не би били јер би нашли неку нову замерку.

Покушавам да замислим да неко навија у Шпанији против антипатичног робота Надала као код нас против Ђоковића што има таквих талената.

Не могу да замислим то. Једноставно смо луд самодеструктиван народ.

Bole

pre 9 godina

Gledam ostale kometare i pitam se kada ce mali srbin da bude zadovoljan. Pa bre ljudi, ovo je fer potez i to se ceni. To sto ste svi selektori pa znate ko je najbolji batalite. Novak je najbolji pa je najbolji ali ovakva priznalja znace vise od bilo kakve liste ili vaseg subjektivnog misljenja. Ovaj covek stoji preko puta njega na terenu. Ovaj covek je bio No1 i samim tim njegovo priznanje je veoma vazno i lepo. To je sportsko priznanje i prestanite da letite u nego i glumite male bogove

bobo

pre 9 godina

Svi, al bas svi vrhunski teniseri imaju manje vise korektne medjusobne odnose, rekao bih. A to kako mi ovde lepo izvlacimo stvari iz konteksta i zakljucujemo da je neko dobar ili los covek na osnovu izjave danasnjim sportskim medijima zeljnim senzacije sa nikada manje sportskih novinara je tesko za svariti.

Reket

pre 9 godina

Ja ne razumem ovu izjavu. Ko pogleda zvanicnu listu videce da je Novak na njoj prvi (i jos 5000 bodova jaci od drugog)I? Meni je ovo kao kad neko u pola noci izjavi da on prihvatiti da je noc. A ako ne prihvata bice dan? Ako Nadal ili Federer ili svi ostali ne prihvataju da je Novak najbolji ponistice mu rezultate i promeniti listu? Smesno.

milan

pre 9 godina

Volim Rafu, ali ga pretera sa tim providnim "blefiranjem".Ne sumnjam da realno poštuje Novakove rezultate, ali Rafa, kao i svaki drugi veliki šampion, nikada, u dubini duše,neće priznati da je neko bolji od njega.Na isti način razmišljaju i Đokica i Feđica.

Realista

pre 9 godina

Garos će biti pravo merilo. Tek u Parizu će se videti da li je momak iz Monte Karla trenutno toliko dominantniji u odnosu na druge igrače.
(Ljubitelj tenisa, 23. april 2015 09:43)

Nole je najbolji trenutno a ti ćeš biti mali,iskompleksirani navijač još manjeg partizana..zauvek
(a ha, 23. april 2015 11:23)

Eto , ja nisam navijac Partizana....tenis je individualan sport i tu navijas za osobu...Ne priznajem ja tu vrstu patriotizma....Federerov tenis je najlepsi za gledanje, Novakov najefikasniji, ali je Rafino igranje tenisa uvek ostavljalo bez daha....Zato sam njegov veliki navijac.

a ha

pre 9 godina

Garos će biti pravo merilo. Tek u Parizu će se videti da li je momak iz Monte Karla trenutno toliko dominantniji u odnosu na druge igrače.
(Ljubitelj tenisa, 23. april 2015 09:43)

Nole je najbolji trenutno a ti ćeš biti mali,iskompleksirani navijač još manjeg partizana..zauvek

Jumko

pre 9 godina

Molim vas da mi javite kada neko van granica Srbije, Kine i Tajvana kaze da je Djokovic najbolji teniser u istoriji! Ajde Mate Delic je velicina pa cemo to racunati kao dva glasa. p.s. na Bolitijerija se ne palite, znate i sami da ga sada pitate ne bi rekao Djokovic. Pogresno preneta vest.

Kis

pre 9 godina

Iskreno, Nadalov i Federerov tenis je vizuelno najatraktivniji, ali na kraju se racunaju samo pobede, tako da mozete svi Novaku samo da pljunete pod prozor.

gg

pre 9 godina

Gospodski, nema šta, ali nije mi jasno zašto bi bilo ko mislio da Novak nije najbolji ili da tu činjenicu ne prihvata? Više bodova na listi od 2. i 3. zajedno... pa šta više o tome pričati, a ispada da nekima nije jasno pa Rafa mora prosto da ih moli da shvate. Svašta.
(Simon, 23. april 2015 10:38)

Pa to je nacin da pokaze koliko je on dobar i pravedan. Rafina posla.

dragan markovic

pre 9 godina

Moram da podelim sa vama NAJNOVIJU VEST,FEDEREROVA IZJAVA-Videćemo u narednom periodu ko će biti prvi. Vratite se devet meseci unazad i prisetite se šta sam tada rekao. Mari je imao operaciju, Nadal je bio van forme, a ja sam imao probleme sa leđima. Sačekajte da se svi oporavimo i uđemo u formu, pa ćemo videti ko će biti prvi. Tu su još Raonić, Nišikori i Berdih, ali nas četvorica smo ipak ispred njih.
Ovo vam sve govori kakvu opasnost covek oseca i kako je prosumeo,pozdrav svima

ana

pre 9 godina

A sto vas onda i dalje iritira Rafa da mi je znati? Pitaju ga,pa mora covek nesto da odgovori. Nista vam ne valja kad kaze;pitam se sta jos Novak treba da uradi da bi njegovi navijaci konacno postali ravnodusni na Rafu, a da....Da izbrise zadnjih 10godina teniske istorije i naravno osvoji RG.Ovo drugo je vrlo realno,ali prvo nemoguce! Tako da nije vam lako, razumem...

14 gs rafa a nole 6

pre 9 godina

E 'fala što si mi rekao..ja nisam znao.. (dule, 23. april 2015 09:45)
Ajoooj kakvih komentara. Umjesto da se zahvalite rafaelu vi tako. dobro dobro... biće vam zao kad osvoji jubilarni 10ti Rolando Garosioooo Vamos Rafaaaaaaaa

I pad je let!

pre 9 godina

novak legenda! najbolji teniser u istoriji, vladace dugo jos, nijesmo svjesni kakvog sportistu imamo.
(Drasko, 23. april 2015 09:56)
Pa kao i u seksu i svakom drugom pijanstvu,osnov za radost je pasti u nesvesno što dublje!

Bitno je da su tu komšije da nas probude i da nam jave šta se dešava i otrezne nas!Čim ih vidiš,odma im po unezverenom licu razaznaš da nama ide odlično,a potom opušten,kad shvatiš da je sve kako i treba i da je Poredak u Ravnoteži,osmotriš naše blažene face vidiš da svesni nismo darova svojih...ma skoro ničeg svesni nismo...klinički smo mrt...blaženi!!!

Sad ovo može da se shvati kao podsmevanje sebi i svom mentalitetu...no dokle god taj mentalitet nas gura i u strašne okomite padove sa velikih visina i opet nas bez panike i straha vraća gore,dokle god nam se zarad tog mentaliteta ime u besmrtnosti utvrđuje...neka bude podsmevanje!

Tužno je ako čovek ne zna,ili ne daj bože nema se za čega sebi podsmevati...bar tako kažu mudri ljudi:
Vrhunska duhovitost i odraz zdravog DUHA je onda kada znaš na svoj račun šale zbijati!

Ali ruku na srce,lako se šaliti na bilo kakav i čiji račun kada sa vrha gledaš sve dole,jer je onaj posle tebe udaljen od vrha više nego je ikad iko pre toga bio!

Šta misli cenjeni komšiluk,je li nama Srbima lako...gledati vas sa visine?

Jednoruki Krstivoje

pre 9 godina

Rafa ozbiljno uvredio Junka. Sad ce Junko da izmisli neki super duhovit komentar tipa Kinezi, Japanci, Mate Delic isl, ima da padnemo na dupe koliko ce to da bude duhovito. buaaaaahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah

ana

pre 9 godina

A sto vas onda i dalje iritira Rafa da mi je znati? Pitaju ga,pa mora covek nesto da odgovori. Nista vam ne valja kad kaze;pitam se sta jos Novak treba da uradi da bi njegovi navijaci konacno postali ravnodusni na Rafu, a da....Da izbrise zadnjih 10godina teniske istorije i naravno osvoji RG.Ovo drugo je vrlo realno,ali prvo nemoguce! Tako da nije vam lako, razumem...

VUK

pre 9 godina

jumko opet popio pogrešne lekove.. duboko diši.. polako ustani..prošetaj do prozora.. i probaj da uradiš nešto korisno za čovečanstvo.

Sesilije

pre 9 godina

Ne znam za vas, ali ja se sav unezverim kada se Jumko ne oglasi o'ma po objavljivanju komentara. Ziv nisam sta bi mogao da bude razlog njegovom odsustvu:
- popio pravu dozu lekica pa progledao (doktore, ma sjani ste)
- naterala ga keva da ode u skolicu (ah te mame, sta bi mi bez njih)
- riknula mu tastatura (hvala ti boze, znaci, ima te)
- provajder interneta ga skinuo sa mreze (hail za povajdera)
- riknula mu struja (bravo za elektrodistibuciju)

bomber

pre 9 godina

A ništa o mom Čiliću? A Borna? Ok je Novak ali videćete vi Marina...hrvatski tenis se budi
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Jumko, 23. april 2015 09:57)


jumko počeo z........i i hrvate, al zašto ovako nisko iz prve

etotako

pre 9 godina

Neka mi neko ko da minus Novaku teniseru,Novaku coveku kaze zasto?bar neki razlog, a da nije zloba,pakost,zavist i ono najgore u coveku sto moze biti.
Pa covek nije 58.-mi na ATP listi pa da mu nesto zameramo nego 10 godina sam svetski vrh i vrh. Svaka zapravo cast svakom u bilom kom sportu koji je medju 10 najbolji, bilo iz koje drzave da dolazi. Ko smo pa mi,verovatno vecina neiskazana u svom poslu da bi nekome drzali pridike.

Dux

pre 9 godina

Molim vas da mi javite kada neko van granica Srbije, Kine i Tajvana kaze da je Djokovic najbolji teniser u istoriji! Ajde Mate Delic je velicina pa cemo to racunati kao dva glasa. p.s. na Bolitijerija se ne palite, znate i sami da ga sada pitate ne bi rekao Djokovic. Pogresno preneta vest.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 23. april 2015 11:37)

Pit Sampras, John McEnroe i Mats Vilander (po tajno), su samo od nekih!

Dux

pre 9 godina

„Novak je bio dobar i 2011, 2012. i 2013. godine, pa čak i prošle sezone. Ponekad osvojite više, ponekad manje. Teško je osvajati sve stalno. Đoković je bio sjajan te 2011. godine, a i sada je. Imao je neverovatnu godinu tada, a ima je i sada, i ja moram da mu čestitam na tome“, naglasio je Nadal.

ČESTITKE RAFI NA OVOJ ISKRENOJ IZJAVI!!

Dux

pre 9 godina

A ništa o mom Čiliću? A Borna? Ok je Novak ali videćete vi Marina...hrvatski tenis se budi
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 23. april 2015 09:57)

Mislim da je Marin uradio svoje-to je to što se tiče GS!! Borna?? Ima šanse jer je mlad-vreme će pokazati!

Bg

pre 9 godina

Novinari uvek izvlače iz konteksta ovakve izjave.
Nije Nadal sazvao konferenciju za štampu, pa izašao ispred novinara, i izjavio'' Prihvatite, Novak je najbolji''.
Bilo je milion pitanja, pa između ostalog i o Novakovoj igri, gde je on rekao očiglednu stvar.
A to filozofiranje oko prebacivanja pritiska je još smešnije.
Nadal igra u Barseloni, njemu je cilj da popravi formu i osvoji taj turnir, a ne da skida sa sebe teret, tj da nabija komplekse Novaku kako je najbolji da bi se ovaj opustio u Madridu, Rimu i na RG.
Nisu oni deca od 10 god.
Kada vas novinari pitaju o Novaku, a bavite se tenisom, svaka druga konstatacija sem - najbolji je- bila bi smešna.
Druga stvar, Rafa je bio u mnogoj težoj situaciji od ove, 2011 i početkom 2012 Novak je imao sedam UZASTOPNIH pobeda nad njim, i na šljaci i na betonu. I tada je govorio sećam se, on je najbolji, tako stoje stvari, moramo to da prihvatimo, i moram da radim još više ako mislim da promenim nešto. Ne vidim ništa sporno u svemu, sem što mediji, posebno naši, žele da izgleda kako je Nadal preopterećen Novakom.
Ne, nije, on je preoptereć svojom formom i igrom i narednim protivnicima, kao i Novak.

Пабло

pre 9 godina

Hvala na pojašnjenju,brate. Gledajući na ATP ranking listu i činjenica da Novak ima veću bodovnu razliku u odnosu na drugog, nego što ti ukupno imaš, uopšte ne pokazuje da je Novak najbolji. Zato je tvoje pojašnjenje dragoceno!
Igor

Уопште није бесмислено ово што је Надал изјавио, напротив, врло је добронамерно. Борис Бекер је нешто слично рекао пре пар месеци. Упркос надмоћним резултатима светски (западни) медији Ђоковића не третирају на исти начин као што су то радили или раде са Надалом и Федерером. Зашто је то тако, можемо да претпоставимо.

sonja g

pre 9 godina

@jumko
da li si svestan koliko si dosadan sa istim komentarima svakodnevno. Kako te ne mrzi da pises svaki dan jedno isto. Svi koji smo na forumima znamo i za,kineze i za japance i za Matu Delica, rekao si nam milion puta.

vlajzi

pre 9 godina

Molim vas da mi javite kada neko van granica Srbije, Kine i Tajvana kaze da je Djokovic najbolji teniser u istoriji! Ajde Mate Delic je velicina pa cemo to racunati kao dva glasa. p.s. na Bolitijerija se ne palite, znate i sami da ga sada pitate ne bi rekao Djokovic. Pogresno preneta vest.
(Jumko, 23. april 2015 11:37)

Opet kmecis.. zasto be srce?!
Moras malo jace da se trudis, vidis da te niko ne sljivi ni 2%.

Beobrad

pre 9 godina

Naravno da je Novak najbolji, Nadal je konstatovao da je sneg beo!
Ta izjava je deo taktike da se Novak uljuljka u ulozi favorita i to je jasno!
Time i hrabri sebe, i sportski to je ok, ali suvise izjava stize od Nadala i strica mu Tonija na temu Novaka!
Psiho ratovi su prerano poceli, ima do RG jos dosta vremena!

danilo

pre 9 godina

O Rafi kao igraču i ličnosti nema šta više da se kaže, sem da se čeka 18. GS titula?
Ali ovaj način razmišljanja pokazuje zašto su neki ljudi uspešni a neki ne.
Naime, uoči se problem (Nole je sada bolji) pa se onda traže sva moguća rešenja ( više trčim pa se više umaram,on nema neku slabiju tačku) i na kraju , ako se nadje nešto, radi se do besvesti dok se nešto ne uspe.
Imam utisak da će na Rolan Garosu visina odskoka loptice na Noletovu bekend stranu biti nezapamćena u istoriji tenisa.
Otuda možda i promena reketa i više spina?
Nole ga je tukao 7 puta zaredom, pa je Rafa našao svetlo u tunelu a bio je u goroj situaciji nego sada.
S druge strane, kao Noletov veliki fan, nadam se da i Nole ne drema na tronu, nego da svaki dan postaje bolji bar deseti deo jednog promila.
Jer to bi bilo dovoljno da ovu godinu napravi senzacionalnom...

Milan

pre 9 godina

Providan je mnogo sa ovim konstatacijama, a i iritira prilicno. Samo prebacuje pritisak na Novaka i nista drugo osim toga. Otkrio toplu vodu.

NS#1

pre 9 godina

„Novak je bio dobar i 2011, 2012. i 2013. godine, pa čak i prošle sezone..." Ja se iskreno nadam da je pogrešan prevod i da je rafa rekao da je nole najbolji bio svih tih godina. Ču' dobar...

Boston

pre 9 godina

Nadal je uvek bio pravi sportista i gospodin. I ne znam zasto je nekima cudno sto su navijaci vecinom protiv njega. Pa zamislite da tako osvajaju svaki jaci turnir Nadal ili Federer i vi bi navijali protiv njih. Navijacima je dosadilo da on sve zivo osvaja. Mukice, bas mi je zao hahaha, a to da je Novak najbolji nece da prihvate samo hrvati i bosanci a ima i ljubomornih crnogoraca naravno nadje se neki iskompleksirani srbin koji mu zamera porez sto ne placa. Cuj zameraju mu porez sto ne placa a zivi u Monaku hahaha jao zivotee.

Adam

pre 9 godina

Nole sine, brate, legendo,

Ako slucajno citas ove Nadalove izjave, ne nasedaj.
Rafa i stric su "kvarni" kao i svi Spanci. Trpaju pritisak na tebe, stvaraju alibi za slucaj, poraza, a na terenu (dace bog da bude finale RG) bice stiskanje pesnice i vamosiranje u lice kada ti zapucas u mrezu, bice sepurenja onim sitnim koracima kada zavali forhend viner po paraleli, i naravno bice orkestrirane euforije po medijima (narocito americkim i engleskim)ako izgubis. Trenutno ce mediji zaboraviti sve tvoje ovogodisnje uspehe (a nisu se nesto ni pretrgli da ih havale) i odmah ce da krenu naslovi o Rafi Feniksu, o kralju sljake i sl.
Ti ne hvali nikog, cak ni radi kurtoazije, nego cuti i vozi onaj bajs po planincinama oko Monaka, da nakupis dovoljno snage, tako da Rafi ne samo Suzan Leglen stadion bude mali, nego da mu i Bulonjska suma bude tesna. :)))))
I najvaznije da ne zaboravim. Ako moze, izpeglaj ga u manje od 5 setova, bez drame, ladno, doktorski precizno, oduci ga od tenisa, izvamostamosiraj ga, poludi ga, pojacaj mu svrab tamo gde ga svrbi....

athens

pre 9 godina

Novak ima kvalitet da pobedi Nadala na RG, ali RG kao da budi zver u Nadalu. Nadam se dase ta zver neće probuditi, a na Novaku je da dobije sve prepreke pre i posle Nadala (ukoliko ih žreb sastavi pre finala). Ako ništa drugo, nadam se da će se Nadal ovog puta sažaliti uz određenu kompenzaciju u budućnosti :)

sasa

pre 9 godina

Bojim se da Nole neće nikad osvojiti Rolangaros. Znate, to je ono prokletstvo koje postoji kod najboljih, sve su osvojili, samo im fali ono — jedno. Nadam se da nisam u pravu, ali videćemo. U svako slučaju, Noletu svaka čast na učinjenom dosad.

Simon

pre 9 godina

Gospodski, nema šta, ali nije mi jasno zašto bi bilo ko mislio da Novak nije najbolji ili da tu činjenicu ne prihvata? Više bodova na listi od 2. i 3. zajedno... pa šta više o tome pričati, a ispada da nekima nije jasno pa Rafa mora prosto da ih moli da shvate. Svašta.

realno

pre 9 godina

Novak je najbolji zato sto ne mora ni sa kim da se slozi igra covek sam...jer poznato je ono "ne daj Boze da se srbi sloze a ako se sloze pomozi nam Boze"...u Kosarci imamo uspeha jer samo 5 srba treba da se sloze, a u fudbalu cak JEDANAEST!! I zato u fudbalu nema uspeha jer je to nemoguce izvesti....osim ako nije neki rat....
Cisto da skapirate koliko bi dominantni bili u svim ostalim sportovima na svetskom naivou da nas ne ubija ljubomora i nesloga....

Messi

pre 9 godina

Novak ce biti prvi na rang listi sto se tice Masters turnira. Ali za Gren slem turnire nisam siguran. Realno, Rodzer ima 9 titula vise od Novaka. To je gotovo nedostizno. Moramo biti svesni da i Novaka ocekuje pad u igri, kad-tad.

Srdjan Novi Sad

pre 9 godina

Hm."u ovom tenutku najbolji".Rekao bih i dalje govori sa pocenjivanjem.Nadal i Federer kada su govorili jedan o drugom nikada nisu upotrebili "u ovom trenutku".Time pocenjuju Novaka i hoće da kažu kako je to samo privremeno.Po meni Novak više ne bi trebao da im udeljuje bilo kakav kompliment.Nisu to zaslužili jer i dalje na njega gledaju sa visine i jasno kažu da je Novakovo prvo mesto samo privremeno.Maltene splet srećnih okolnosti.

kale

pre 9 godina

Pre neki dan reče kako ne razmišlja o njemu, a sad priča kako mora da se spremi što bolje da bi ga izazvao! Nikako on i striko da se dogovore šta da izjavljuju...heh

dragan markovic

pre 9 godina

Lepo je to od tebe,ali nama ne treba ni tvoja kao ni Federerova(koje doduse nikad nije ni bilo) da bi ceo svet shvatio kako sada stvari stoje!Nadam se da ces tako reci i sledece i one tamo ali to je realnost i tako ce dugo,dugo biti!
Novak do kraja,do obaranja svih rekorda na ATP turu,posebno Federerovih i Nadalovih,zivi bili pa videli!

Slušaj sine, obriši sline

pre 9 godina

@Ljubitelj tenisa
No1e je iz Monte Karla taman toliko, koliko si i ti pametan...
Što se Nadalove izjave tiče:"Sve je rek'o, ništa rek'o nije!"
Svi su otkrili toplu vodu...Od samog Noce sve zavisi, nadam se da je ovo konačno godina u kojoj će da osvoji sve najvažnije turnire. Jedino sam sebe može da pobedi, a nadam se za početak, čuj za početak, za nastavak, da osvaja Madrid, Rim i RG.

Ljubitelj tenisa

pre 9 godina

Garos će biti pravo merilo. Tek u Parizu će se videti da li je momak iz Monte Karla trenutno toliko dominantniji u odnosu na druge igrače.

Igor

pre 9 godina

Hvala na pojašnjenju,brate. Gledajući na ATP ranking listu i činjenica da Novak ima veću bodovnu razliku u odnosu na drugog, nego što ti ukupno imaš, uopšte ne pokazuje da je Novak najbolji. Zato je tvoje pojašnjenje dragoceno!

Igor

pre 9 godina

Hvala na pojašnjenju,brate. Gledajući na ATP ranking listu i činjenica da Novak ima veću bodovnu razliku u odnosu na drugog, nego što ti ukupno imaš, uopšte ne pokazuje da je Novak najbolji. Zato je tvoje pojašnjenje dragoceno!

dragan markovic

pre 9 godina

Lepo je to od tebe,ali nama ne treba ni tvoja kao ni Federerova(koje doduse nikad nije ni bilo) da bi ceo svet shvatio kako sada stvari stoje!Nadam se da ces tako reci i sledece i one tamo ali to je realnost i tako ce dugo,dugo biti!
Novak do kraja,do obaranja svih rekorda na ATP turu,posebno Federerovih i Nadalovih,zivi bili pa videli!

kale

pre 9 godina

Pre neki dan reče kako ne razmišlja o njemu, a sad priča kako mora da se spremi što bolje da bi ga izazvao! Nikako on i striko da se dogovore šta da izjavljuju...heh

Adam

pre 9 godina

Nole sine, brate, legendo,

Ako slucajno citas ove Nadalove izjave, ne nasedaj.
Rafa i stric su "kvarni" kao i svi Spanci. Trpaju pritisak na tebe, stvaraju alibi za slucaj, poraza, a na terenu (dace bog da bude finale RG) bice stiskanje pesnice i vamosiranje u lice kada ti zapucas u mrezu, bice sepurenja onim sitnim koracima kada zavali forhend viner po paraleli, i naravno bice orkestrirane euforije po medijima (narocito americkim i engleskim)ako izgubis. Trenutno ce mediji zaboraviti sve tvoje ovogodisnje uspehe (a nisu se nesto ni pretrgli da ih havale) i odmah ce da krenu naslovi o Rafi Feniksu, o kralju sljake i sl.
Ti ne hvali nikog, cak ni radi kurtoazije, nego cuti i vozi onaj bajs po planincinama oko Monaka, da nakupis dovoljno snage, tako da Rafi ne samo Suzan Leglen stadion bude mali, nego da mu i Bulonjska suma bude tesna. :)))))
I najvaznije da ne zaboravim. Ako moze, izpeglaj ga u manje od 5 setova, bez drame, ladno, doktorski precizno, oduci ga od tenisa, izvamostamosiraj ga, poludi ga, pojacaj mu svrab tamo gde ga svrbi....

milan

pre 9 godina

Volim Rafu, ali ga pretera sa tim providnim "blefiranjem".Ne sumnjam da realno poštuje Novakove rezultate, ali Rafa, kao i svaki drugi veliki šampion, nikada, u dubini duše,neće priznati da je neko bolji od njega.Na isti način razmišljaju i Đokica i Feđica.

Ljubitelj tenisa

pre 9 godina

Garos će biti pravo merilo. Tek u Parizu će se videti da li je momak iz Monte Karla trenutno toliko dominantniji u odnosu na druge igrače.

danilo

pre 9 godina

O Rafi kao igraču i ličnosti nema šta više da se kaže, sem da se čeka 18. GS titula?
Ali ovaj način razmišljanja pokazuje zašto su neki ljudi uspešni a neki ne.
Naime, uoči se problem (Nole je sada bolji) pa se onda traže sva moguća rešenja ( više trčim pa se više umaram,on nema neku slabiju tačku) i na kraju , ako se nadje nešto, radi se do besvesti dok se nešto ne uspe.
Imam utisak da će na Rolan Garosu visina odskoka loptice na Noletovu bekend stranu biti nezapamćena u istoriji tenisa.
Otuda možda i promena reketa i više spina?
Nole ga je tukao 7 puta zaredom, pa je Rafa našao svetlo u tunelu a bio je u goroj situaciji nego sada.
S druge strane, kao Noletov veliki fan, nadam se da i Nole ne drema na tronu, nego da svaki dan postaje bolji bar deseti deo jednog promila.
Jer to bi bilo dovoljno da ovu godinu napravi senzacionalnom...

Svete

pre 9 godina

A ko to ne prihvata da je Novak najbolji ?

I koji su to problemi sa povredama ?
S obzirom da Nadal evo vec 11. sezonu zaredom ne propusta sljakaste turnire, malo me bune te ,,povrede'' ?

Vladimir

pre 9 godina

Glb, prihvatite da je broj 1 broj 1, prihvatite da je dan dan, a noć noć, prihvatite da je trava zelena, a da kokoška nosi jaja.... Novak je od 2011 najbolji teniser na svetu i u tom periodu je ubedljivo najviše trofeja osvojio!

+41

pre 9 godina

Nekom' je zivot majka, a nekome maceha. Kada ja vadim gace iz pedu, kazu mi da sam seljak, a kada to radi Rafa, onda je macan. E zivote lutalico...

Simon

pre 9 godina

Gospodski, nema šta, ali nije mi jasno zašto bi bilo ko mislio da Novak nije najbolji ili da tu činjenicu ne prihvata? Više bodova na listi od 2. i 3. zajedno... pa šta više o tome pričati, a ispada da nekima nije jasno pa Rafa mora prosto da ih moli da shvate. Svašta.

Dux

pre 9 godina

„Novak je bio dobar i 2011, 2012. i 2013. godine, pa čak i prošle sezone. Ponekad osvojite više, ponekad manje. Teško je osvajati sve stalno. Đoković je bio sjajan te 2011. godine, a i sada je. Imao je neverovatnu godinu tada, a ima je i sada, i ja moram da mu čestitam na tome“, naglasio je Nadal.

ČESTITKE RAFI NA OVOJ ISKRENOJ IZJAVI!!

Slušaj sine, obriši sline

pre 9 godina

@Ljubitelj tenisa
No1e je iz Monte Karla taman toliko, koliko si i ti pametan...
Što se Nadalove izjave tiče:"Sve je rek'o, ništa rek'o nije!"
Svi su otkrili toplu vodu...Od samog Noce sve zavisi, nadam se da je ovo konačno godina u kojoj će da osvoji sve najvažnije turnire. Jedino sam sebe može da pobedi, a nadam se za početak, čuj za početak, za nastavak, da osvaja Madrid, Rim i RG.

Sesilije

pre 9 godina

Ne znam za vas, ali ja se sav unezverim kada se Jumko ne oglasi o'ma po objavljivanju komentara. Ziv nisam sta bi mogao da bude razlog njegovom odsustvu:
- popio pravu dozu lekica pa progledao (doktore, ma sjani ste)
- naterala ga keva da ode u skolicu (ah te mame, sta bi mi bez njih)
- riknula mu tastatura (hvala ti boze, znaci, ima te)
- provajder interneta ga skinuo sa mreze (hail za povajdera)
- riknula mu struja (bravo za elektrodistibuciju)

NS#1

pre 9 godina

„Novak je bio dobar i 2011, 2012. i 2013. godine, pa čak i prošle sezone..." Ja se iskreno nadam da je pogrešan prevod i da je rafa rekao da je nole najbolji bio svih tih godina. Ču' dobar...

Messi

pre 9 godina

Novak ce biti prvi na rang listi sto se tice Masters turnira. Ali za Gren slem turnire nisam siguran. Realno, Rodzer ima 9 titula vise od Novaka. To je gotovo nedostizno. Moramo biti svesni da i Novaka ocekuje pad u igri, kad-tad.

realno

pre 9 godina

Novak je najbolji zato sto ne mora ni sa kim da se slozi igra covek sam...jer poznato je ono "ne daj Boze da se srbi sloze a ako se sloze pomozi nam Boze"...u Kosarci imamo uspeha jer samo 5 srba treba da se sloze, a u fudbalu cak JEDANAEST!! I zato u fudbalu nema uspeha jer je to nemoguce izvesti....osim ako nije neki rat....
Cisto da skapirate koliko bi dominantni bili u svim ostalim sportovima na svetskom naivou da nas ne ubija ljubomora i nesloga....

Сам исеби најгори непријатељи

pre 9 godina

Џаба Рафо причаш Србима, добронамерни то знају, а по оним брљивима би требало да сви наши гастрабајтери плаћају порез у Србији да би они били срећни, мада ни тад не би били јер би нашли неку нову замерку.

Покушавам да замислим да неко навија у Шпанији против антипатичног робота Надала као код нас против Ђоковића што има таквих талената.

Не могу да замислим то. Једноставно смо луд самодеструктиван народ.

Daleki, mnogo daleki istok

pre 9 godina

niko i ne dovodi u pitanje da je trenutno Novak No1, samo je cinjenica da je konkurencija u vrhu najlosija u istoriji tenisa, ne time sto je Novak superioran, nego sto su No2 i No3 jedan na zalasku karijere, a drugi sa povredama najbolji drug vec 3-4 godine
(@bliski_istok, 23. april 2015 14:45)

Ali No3 je 7 dana stariji od Novaka ?
Sto se tice No2, on je na zalasku karijere vec 7 godina cini mi se, ali se za taj zalazak saznalo tek nedavno, npr 2011 niko nije pominjao njegov zalazak karijere cak i nakon Wimbledona !?
Ti si verovatno mislio na No4, ali No4 je stariji od Novaka 11 meseci i on je njegova konkurencija i njegova generacija a ne generacija No2. Generacija No2 su Safin, Hewitt, Roddick, Nalbandian i ostali tako da si ti ozbiljno pomesalo neke stvari, a pogotovu sa tim pricama o povredama, i te povrede izmisljene zbog takvih kao ti koji imaju buraniju u glavi umesto mozga a takvih je mnogo, nazalost !

a ha

pre 9 godina

Garos će biti pravo merilo. Tek u Parizu će se videti da li je momak iz Monte Karla trenutno toliko dominantniji u odnosu na druge igrače.
(Ljubitelj tenisa, 23. april 2015 09:43)

Nole je najbolji trenutno a ti ćeš biti mali,iskompleksirani navijač još manjeg partizana..zauvek

etotako

pre 9 godina

Neka mi neko ko da minus Novaku teniseru,Novaku coveku kaze zasto?bar neki razlog, a da nije zloba,pakost,zavist i ono najgore u coveku sto moze biti.
Pa covek nije 58.-mi na ATP listi pa da mu nesto zameramo nego 10 godina sam svetski vrh i vrh. Svaka zapravo cast svakom u bilom kom sportu koji je medju 10 najbolji, bilo iz koje drzave da dolazi. Ko smo pa mi,verovatno vecina neiskazana u svom poslu da bi nekome drzali pridike.

Reket

pre 9 godina

Ja ne razumem ovu izjavu. Ko pogleda zvanicnu listu videce da je Novak na njoj prvi (i jos 5000 bodova jaci od drugog)I? Meni je ovo kao kad neko u pola noci izjavi da on prihvatiti da je noc. A ako ne prihvata bice dan? Ako Nadal ili Federer ili svi ostali ne prihvataju da je Novak najbolji ponistice mu rezultate i promeniti listu? Smesno.

+41

pre 9 godina

Nekom' je zivot majka, a nekome maceha. Kada ja vadim gace iz pedu, kazu mi da sam seljak, a kada to radi Rafa, onda je macan. E zivote lutalico...

peRFect

pre 9 godina

Na snazi je vreme TOTALNE DOMINACIJE! Imati 5500 bodova vise od RF i oko 8500 vise od Rafe, to je "ludo"! Tu nema reci. Na svakom turniru padne po neki njihov rekord. Uskoro Nole napada Rafu i po broju Mastersa, dok je Rogera stigao. Idemo, sampione, po RG i Sinsinati, a onda je samo nebo granica!!!

Srdjan Novi Sad

pre 9 godina

Hm."u ovom tenutku najbolji".Rekao bih i dalje govori sa pocenjivanjem.Nadal i Federer kada su govorili jedan o drugom nikada nisu upotrebili "u ovom trenutku".Time pocenjuju Novaka i hoće da kažu kako je to samo privremeno.Po meni Novak više ne bi trebao da im udeljuje bilo kakav kompliment.Nisu to zaslužili jer i dalje na njega gledaju sa visine i jasno kažu da je Novakovo prvo mesto samo privremeno.Maltene splet srećnih okolnosti.

Bg

pre 9 godina

Novinari uvek izvlače iz konteksta ovakve izjave.
Nije Nadal sazvao konferenciju za štampu, pa izašao ispred novinara, i izjavio'' Prihvatite, Novak je najbolji''.
Bilo je milion pitanja, pa između ostalog i o Novakovoj igri, gde je on rekao očiglednu stvar.
A to filozofiranje oko prebacivanja pritiska je još smešnije.
Nadal igra u Barseloni, njemu je cilj da popravi formu i osvoji taj turnir, a ne da skida sa sebe teret, tj da nabija komplekse Novaku kako je najbolji da bi se ovaj opustio u Madridu, Rimu i na RG.
Nisu oni deca od 10 god.
Kada vas novinari pitaju o Novaku, a bavite se tenisom, svaka druga konstatacija sem - najbolji je- bila bi smešna.
Druga stvar, Rafa je bio u mnogoj težoj situaciji od ove, 2011 i početkom 2012 Novak je imao sedam UZASTOPNIH pobeda nad njim, i na šljaci i na betonu. I tada je govorio sećam se, on je najbolji, tako stoje stvari, moramo to da prihvatimo, i moram da radim još više ako mislim da promenim nešto. Ne vidim ništa sporno u svemu, sem što mediji, posebno naši, žele da izgleda kako je Nadal preopterećen Novakom.
Ne, nije, on je preoptereć svojom formom i igrom i narednim protivnicima, kao i Novak.

Milan

pre 9 godina

Providan je mnogo sa ovim konstatacijama, a i iritira prilicno. Samo prebacuje pritisak na Novaka i nista drugo osim toga. Otkrio toplu vodu.

vlajzi

pre 9 godina

Molim vas da mi javite kada neko van granica Srbije, Kine i Tajvana kaze da je Djokovic najbolji teniser u istoriji! Ajde Mate Delic je velicina pa cemo to racunati kao dva glasa. p.s. na Bolitijerija se ne palite, znate i sami da ga sada pitate ne bi rekao Djokovic. Pogresno preneta vest.
(Jumko, 23. april 2015 11:37)

Opet kmecis.. zasto be srce?!
Moras malo jace da se trudis, vidis da te niko ne sljivi ni 2%.

dr

pre 9 godina

Hvala Bogu da Nole ne cita ove komentare,vec bi batalio tenis odavno!
Jedan pita ko ce da kaze za Novaka da je najbolji teniser Sveta u istoriji?Pa covece,on je jos aktivan igrac,ima 27 godina,7 godina je mladji od trenutno najboljeg!
Ako bude igrao do 34-e kao Roki,2 GS godisnje i Mastersa koliko nakupi,prestici ce Rokija po svim kriterijumima!
Pa ni za Borga,kada je 5 puta zaredom osvajao Wimbledon,niko to nije rekao,jer je bio aktivan igrac!Ni za Samprasa,ni za Rokija pre 7 godina!
Ovo sto Rafa i Toni rade,postaje vec paranoja..Svaki dan komentari tipa"Novak je najbolji,niko ne moze da ga pobedi,favorit itd"...
Pa zar stvarno toliko mozga nemaju da smo ih i mi,laici za ATP tenis,provalili sta zele,a ne Nole i njegov tim?
Pa kakav to "pritisak" da svale na njega?Svoj,jer svi ocekuju da Rafa osvoji RG..
Ne sumnjam da i Nole to zeli,ali ako ga i ne osvoji,nije smak sveta..Bice prilike"ceracemo se mi jos"!
Kao da je ovo zadnji RG(za Rafu,potpuno istrosenog,s povredjenim kolenima,mozda jeste,mozda jeste i za Rokija),ali za Noleta nije!
I ponasaju se kao da na RG igraju samo Rafa i Novak!Pa ima bar 10 kvalitetnih igraca koji sanjaju,neki svoj prvi GS,da osvoje RG,da osete kako je to.Spremaju se,vredno treniraju,i cekaju svoju sansu..
Pre MK niko nije spominjao Berdiha ni kao opciju da dodje do cetvrtfinala,a on "pomete" Rokija kao da je igrao protiv mene!
I na RG ce biti neko veliko iznenadjenje,videcete..

Boston

pre 9 godina

Nadal je uvek bio pravi sportista i gospodin. I ne znam zasto je nekima cudno sto su navijaci vecinom protiv njega. Pa zamislite da tako osvajaju svaki jaci turnir Nadal ili Federer i vi bi navijali protiv njih. Navijacima je dosadilo da on sve zivo osvaja. Mukice, bas mi je zao hahaha, a to da je Novak najbolji nece da prihvate samo hrvati i bosanci a ima i ljubomornih crnogoraca naravno nadje se neki iskompleksirani srbin koji mu zamera porez sto ne placa. Cuj zameraju mu porez sto ne placa a zivi u Monaku hahaha jao zivotee.

Jednoruki Krstivoje

pre 9 godina

Rafa ozbiljno uvredio Junka. Sad ce Junko da izmisli neki super duhovit komentar tipa Kinezi, Japanci, Mate Delic isl, ima da padnemo na dupe koliko ce to da bude duhovito. buaaaaahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah

Jovandeka

pre 9 godina

Rafa hoce reci protivnicima, nemojte da jurite moj skalp, nego jurite Novaka. Nisam ja najbolji, on je, na njemu se trebate dokazati. Mene pustite da prodjem sta dalje pa cemo onda videti.

sonja g

pre 9 godina

@jumko
da li si svestan koliko si dosadan sa istim komentarima svakodnevno. Kako te ne mrzi da pises svaki dan jedno isto. Svi koji smo na forumima znamo i za,kineze i za japance i za Matu Delica, rekao si nam milion puta.

Bole

pre 9 godina

Gledam ostale kometare i pitam se kada ce mali srbin da bude zadovoljan. Pa bre ljudi, ovo je fer potez i to se ceni. To sto ste svi selektori pa znate ko je najbolji batalite. Novak je najbolji pa je najbolji ali ovakva priznalja znace vise od bilo kakve liste ili vaseg subjektivnog misljenja. Ovaj covek stoji preko puta njega na terenu. Ovaj covek je bio No1 i samim tim njegovo priznanje je veoma vazno i lepo. To je sportsko priznanje i prestanite da letite u nego i glumite male bogove

VUK

pre 9 godina

jumko opet popio pogrešne lekove.. duboko diši.. polako ustani..prošetaj do prozora.. i probaj da uradiš nešto korisno za čovečanstvo.

činjenica

pre 9 godina

@ Dux
Ni jedan jedini teniser,a ni čovek(osim iz Srbije) ne misli da je Novak najbolji u istoriji jer to jednostavno nije tačno. Ti koje si nabrojao tvrde da je Federer najbolji, Rafa drugi...Činjenica je da su Federer, Nadal, Sampras, Borg i drugi za sada mnogo bolji. Šta će da bude za 5 godina , niko ne zna, ali je nepobitna činjenica da su Federer i Nadal za sada mnogo bolji teniseri. Ako Nole osvoji 14-15 grend slemova, onda može ići s njima u istu rečenicu. Za sada tu nije i to je činjenica bez obzira šta vi mislite.

rory

pre 9 godina

Jedva čekam Garos! Ako dođe do meča kojeg ceo svet očekuje, ja ću biti skroz opušten. Rafa je tamo neprikosnoven, na svom najomiljenijem terenu, i nije nikakvo poniženje izgubiti tu od njega. Niti je Novaku život ili smrt pobediti ga baš sada, niti mu je to poslednja šansa, niti je situacija sad ili nikad. Pariz, proleće, pun Šatrije, neka Novak izađe opušten, čista uma, sa verom u pobedu na teren, i neka igra svoj omiljeni tenis, ono što voli i u čemu uživa. Šta ćete više od života od toga? Meni je takav mindset, ubeđem sam i njemu. Ponavljam, opušteno ću gledati taj meč, kako god se odvijao.

brufen_od_400

pre 9 godina

Ovo je bruka koliko ga loži,sve nešto on najbolji bla bla,samo da prebaci sav pritisak na njega,a onda da leši kao prošle godine.

bobo

pre 9 godina

Svi, al bas svi vrhunski teniseri imaju manje vise korektne medjusobne odnose, rekao bih. A to kako mi ovde lepo izvlacimo stvari iz konteksta i zakljucujemo da je neko dobar ili los covek na osnovu izjave danasnjim sportskim medijima zeljnim senzacije sa nikada manje sportskih novinara je tesko za svariti.

Ris

pre 9 godina

Nole je najbolji trenutno a ti ćeš biti mali,iskompleksirani navijač još manjeg partizana..zauvek
(a ha, 23. april 2015 11:23)

Djokovic, Tipsarevic, Zimonjic, Lajovic, Bozoljac, Ivanovic... svi clanovi TK Partizan. Zasto bi bilo koji navijac Partizana bio iskompleksiran? I kakve to veze ima sa temom?

athens

pre 9 godina

Novak ima kvalitet da pobedi Nadala na RG, ali RG kao da budi zver u Nadalu. Nadam se dase ta zver neće probuditi, a na Novaku je da dobije sve prepreke pre i posle Nadala (ukoliko ih žreb sastavi pre finala). Ako ništa drugo, nadam se da će se Nadal ovog puta sažaliti uz određenu kompenzaciju u budućnosti :)

iiooo

pre 9 godina

(Bg, 23. april 2015 11:50)
Ne slažem se da je Rafa bio u težoj situaciji 2011. nego sada. 2011. je sve pobeđivao osim Novaka i imao je i igru i samopouzdanja. Jedini problem mu je bio Novak. Sada on glupo gubi od igrača nižeg ranga koje je razbijao 2011. On generalno nema samopuzdanja sada.

I pad je let!

pre 9 godina

novak legenda! najbolji teniser u istoriji, vladace dugo jos, nijesmo svjesni kakvog sportistu imamo.
(Drasko, 23. april 2015 09:56)
Pa kao i u seksu i svakom drugom pijanstvu,osnov za radost je pasti u nesvesno što dublje!

Bitno je da su tu komšije da nas probude i da nam jave šta se dešava i otrezne nas!Čim ih vidiš,odma im po unezverenom licu razaznaš da nama ide odlično,a potom opušten,kad shvatiš da je sve kako i treba i da je Poredak u Ravnoteži,osmotriš naše blažene face vidiš da svesni nismo darova svojih...ma skoro ničeg svesni nismo...klinički smo mrt...blaženi!!!

Sad ovo može da se shvati kao podsmevanje sebi i svom mentalitetu...no dokle god taj mentalitet nas gura i u strašne okomite padove sa velikih visina i opet nas bez panike i straha vraća gore,dokle god nam se zarad tog mentaliteta ime u besmrtnosti utvrđuje...neka bude podsmevanje!

Tužno je ako čovek ne zna,ili ne daj bože nema se za čega sebi podsmevati...bar tako kažu mudri ljudi:
Vrhunska duhovitost i odraz zdravog DUHA je onda kada znaš na svoj račun šale zbijati!

Ali ruku na srce,lako se šaliti na bilo kakav i čiji račun kada sa vrha gledaš sve dole,jer je onaj posle tebe udaljen od vrha više nego je ikad iko pre toga bio!

Šta misli cenjeni komšiluk,je li nama Srbima lako...gledati vas sa visine?

nik

pre 9 godina

Ova Rafina izjava je osvrt na Federerov skorasnji intervju kako Novakova titula na Garosu nije sigurna nego da ce se umesati i on i Nadal i da imaju mozda i vece sanse.
Bas zbog toga ja cenim Nadala jer zna i svestan je svog mesta, koliki god da je Federer gospodin ipak se sada vidi da je pun kompleksa kada nije na prvom mestu.

charlotte sometimes

pre 9 godina

Ja znam da Rafi postavljaju novinari ova pitanja, ali daleko od toga da njemu to smeta. Covek koristi priliku, pa ako upali, upalilo je, ali sve je to legalno zar ne? Kao sto se skoro svi slazemo da je Endijev problem sto dozvoljava da bude ometen zbog navodnih Novakovih grceva i simuliranja na AO, tako je i Noletov zadatak da se ne peca na istu foru godinama. Da li ce Nadal da povrati sjajnu formu, ne znamo. Ali da li ce da grize do kraja? Nema sumnje. I posto svi to znamo, a i Novak zna, ja verujem u njega da i on mnogo vise radi na sebi i svojoj igri nego sto cita novine. Nadal realno govori istinu, ali nekada i sama istina i pohvala ima za cilj da uljuljka. Zato u se i u svoje kljuse. Pozz

Kis

pre 9 godina

Iskreno, Nadalov i Federerov tenis je vizuelno najatraktivniji, ali na kraju se racunaju samo pobede, tako da mozete svi Novaku samo da pljunete pod prozor.

Zzzz

pre 9 godina

A ko to nece da prihvati da je Novak najbolji? Ili ti sanjas da za tobom sve cure luduju? Nema tu sta da se prihvaca, cinjenica je da je br. 1 i to daleko po poenima od svih vas, a pogotovu od tebe Rafo.

Običan

pre 9 godina

Ma korak po korak,melji samo Nole opušteno.I ne nabijaj tenziju za RG.Pa da me neko pita dal bi pre odbranio Vimbldon i uzeo Ameriku ove godine ili RG izabrao bih ovo prvo.Uzećeš RG,bez nervoze.I naravno skupljaj masterse!Bitni su!

Пабло

pre 9 godina

Hvala na pojašnjenju,brate. Gledajući na ATP ranking listu i činjenica da Novak ima veću bodovnu razliku u odnosu na drugog, nego što ti ukupno imaš, uopšte ne pokazuje da je Novak najbolji. Zato je tvoje pojašnjenje dragoceno!
Igor

Уопште није бесмислено ово што је Надал изјавио, напротив, врло је добронамерно. Борис Бекер је нешто слично рекао пре пар месеци. Упркос надмоћним резултатима светски (западни) медији Ђоковића не третирају на исти начин као што су то радили или раде са Надалом и Федерером. Зашто је то тако, можемо да претпоставимо.

bomber

pre 9 godina

A ništa o mom Čiliću? A Borna? Ok je Novak ali videćete vi Marina...hrvatski tenis se budi
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Jumko, 23. april 2015 09:57)


jumko počeo z........i i hrvate, al zašto ovako nisko iz prve

Mimica

pre 9 godina

On je psiholoski pao i sada pokusava, na sve nacine, da se uzdigne. Meni ga je zao, jer su od njega godinama pravili 'gomilu misica',tj. forsirali fizicku, a zanemarili razvijanje i jacanje psiholoske i mentalne snage.

ana

pre 9 godina

A sto vas onda i dalje iritira Rafa da mi je znati? Pitaju ga,pa mora covek nesto da odgovori. Nista vam ne valja kad kaze;pitam se sta jos Novak treba da uradi da bi njegovi navijaci konacno postali ravnodusni na Rafu, a da....Da izbrise zadnjih 10godina teniske istorije i naravno osvoji RG.Ovo drugo je vrlo realno,ali prvo nemoguce! Tako da nije vam lako, razumem...

Dux

pre 9 godina

Molim vas da mi javite kada neko van granica Srbije, Kine i Tajvana kaze da je Djokovic najbolji teniser u istoriji! Ajde Mate Delic je velicina pa cemo to racunati kao dva glasa. p.s. na Bolitijerija se ne palite, znate i sami da ga sada pitate ne bi rekao Djokovic. Pogresno preneta vest.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 23. april 2015 11:37)

Pit Sampras, John McEnroe i Mats Vilander (po tajno), su samo od nekih!

gg

pre 9 godina

Gospodski, nema šta, ali nije mi jasno zašto bi bilo ko mislio da Novak nije najbolji ili da tu činjenicu ne prihvata? Više bodova na listi od 2. i 3. zajedno... pa šta više o tome pričati, a ispada da nekima nije jasno pa Rafa mora prosto da ih moli da shvate. Svašta.
(Simon, 23. april 2015 10:38)

Pa to je nacin da pokaze koliko je on dobar i pravedan. Rafina posla.

dragan markovic

pre 9 godina

Moram da podelim sa vama NAJNOVIJU VEST,FEDEREROVA IZJAVA-Videćemo u narednom periodu ko će biti prvi. Vratite se devet meseci unazad i prisetite se šta sam tada rekao. Mari je imao operaciju, Nadal je bio van forme, a ja sam imao probleme sa leđima. Sačekajte da se svi oporavimo i uđemo u formu, pa ćemo videti ko će biti prvi. Tu su još Raonić, Nišikori i Berdih, ali nas četvorica smo ipak ispred njih.
Ovo vam sve govori kakvu opasnost covek oseca i kako je prosumeo,pozdrav svima

@@@

pre 9 godina

Kako ga je lepo ovde isprozivao Nadal, ali gomila se utrkuje da ga hvali zbog njegove korektnosti.
Kaze kao je novak igrao dobro i 2011,2012,2013,2014 ali eto opet nije osvojio RG...

ana

pre 9 godina

A sto vas onda i dalje iritira Rafa da mi je znati? Pitaju ga,pa mora covek nesto da odgovori. Nista vam ne valja kad kaze;pitam se sta jos Novak treba da uradi da bi njegovi navijaci konacno postali ravnodusni na Rafu, a da....Da izbrise zadnjih 10godina teniske istorije i naravno osvoji RG.Ovo drugo je vrlo realno,ali prvo nemoguce! Tako da nije vam lako, razumem...

Beobrad

pre 9 godina

Naravno da je Novak najbolji, Nadal je konstatovao da je sneg beo!
Ta izjava je deo taktike da se Novak uljuljka u ulozi favorita i to je jasno!
Time i hrabri sebe, i sportski to je ok, ali suvise izjava stize od Nadala i strica mu Tonija na temu Novaka!
Psiho ratovi su prerano poceli, ima do RG jos dosta vremena!

Hoću 158 pluseva botova

pre 9 godina

Nije najbolji! Najbolji je jedan klinac iz Hercegovine, Čilić mu je prezime, ali on je još uvek tinejdžer, tako da nije još zasijao punim sjajem ...

Jumko

pre 9 godina

Molim vas da mi javite kada neko van granica Srbije, Kine i Tajvana kaze da je Djokovic najbolji teniser u istoriji! Ajde Mate Delic je velicina pa cemo to racunati kao dva glasa. p.s. na Bolitijerija se ne palite, znate i sami da ga sada pitate ne bi rekao Djokovic. Pogresno preneta vest.

Realista

pre 9 godina

Garos će biti pravo merilo. Tek u Parizu će se videti da li je momak iz Monte Karla trenutno toliko dominantniji u odnosu na druge igrače.
(Ljubitelj tenisa, 23. april 2015 09:43)

Nole je najbolji trenutno a ti ćeš biti mali,iskompleksirani navijač još manjeg partizana..zauvek
(a ha, 23. april 2015 11:23)

Eto , ja nisam navijac Partizana....tenis je individualan sport i tu navijas za osobu...Ne priznajem ja tu vrstu patriotizma....Federerov tenis je najlepsi za gledanje, Novakov najefikasniji, ali je Rafino igranje tenisa uvek ostavljalo bez daha....Zato sam njegov veliki navijac.

Dux

pre 9 godina

A ništa o mom Čiliću? A Borna? Ok je Novak ali videćete vi Marina...hrvatski tenis se budi
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 23. april 2015 09:57)

Mislim da je Marin uradio svoje-to je to što se tiče GS!! Borna?? Ima šanse jer je mlad-vreme će pokazati!

sasa

pre 9 godina

Bojim se da Nole neće nikad osvojiti Rolangaros. Znate, to je ono prokletstvo koje postoji kod najboljih, sve su osvojili, samo im fali ono — jedno. Nadam se da nisam u pravu, ali videćemo. U svako slučaju, Noletu svaka čast na učinjenom dosad.

miki7878

pre 9 godina

A sto vas onda i dalje iritira Rafa da mi je znati? Pitaju ga,pa mora covek nesto da odgovori. Nista vam ne valja kad kaze;pitam se sta jos Novak treba da uradi da bi njegovi navijaci konacno postali ravnodusni na Rafu, a da....Da izbrise zadnjih 10godina teniske istorije i naravno osvoji RG.Ovo drugo je vrlo realno,ali prvo nemoguce! Tako da nije vam lako, razumem...
(ana, 23. april 2015 11:29)
E svaka ti je na mestu! Rafu pitaju novinari i on mi odgovara. Vi kao da mislite da je on sam zvao konf za stampu da bi pricao o Novaku. A to sto Rafa tolko smeta vama, sve govori. Da je ovaj momak (Rafa), samo 2 godine imao period u karijeri da igra bez Rodzera i Novaka, imao bi 20 GS titula. Federer je bio jako dugo sam. Novak pored sebe nije imao Rafu od zadnje 4 godine, pa vise od 10 meseci. Rafa je osvojio najvise titula kad su otprilike sva trojica bili na nekom vrhuncu. Rodzer pre i Novak posle (i za vreme povrede) osvojili najvise titula. nam da to smeta, al ispada da je tako. Samo da je imao period u karijeri kao i ova dvojica, vec 20 GS bi pisalo pored njega. Toliko!

14 gs rafa a nole 6

pre 9 godina

E 'fala što si mi rekao..ja nisam znao.. (dule, 23. april 2015 09:45)
Ajoooj kakvih komentara. Umjesto da se zahvalite rafaelu vi tako. dobro dobro... biće vam zao kad osvoji jubilarni 10ti Rolando Garosioooo Vamos Rafaaaaaaaa

Agasi

pre 9 godina

Molim vas da mi javite kada neko van granica Srbije, Kine i Tajvana kaze da je Djokovic najbolji teniser u istoriji! Ajde Mate Delic je velicina pa cemo to racunati kao dva glasa. p.s. na Bolitijerija se ne palite, znate i sami da ga sada pitate ne bi rekao Djokovic. Pogresno preneta vest.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 23. april 2015 11:37)

Pit Sampras, John McEnroe i Mats Vilander (po tajno), su samo od nekih!
(Dux, 23. april 2015 11:57)

# Link komentara
O boze dragi Mats Vilander ne moze smisliti Noleta najdrazi mu je Federer i uvijek kaze da je najbolji svih vremena, Mcenroe je je jednom prilikom rekao Nadal je specijalista za sljaku,Sampras za travu a tenis je Roger Federer, a Sampras pa taj lik imas jedno 1000 komentara na to kako on tvrdi da nikad niko nece biti kao sto je Federer toliko,a i ne trebaju mi potvrede nekih igraca imam oci da vidim ko je najtrofejniji a i bez toga vidim kad Roger igra to je nesto velicanstveno sto Bog jednom stvori i nikad vise ostalo su prolaznici u tenisu.

cisco kid

pre 9 godina

I šta će te onda.Svaki dan jedan isti članak:najbolji,fenomen,jedini.Pa zar vi plaćenici ne vidite da ste svakom normalnom dosadili.Pa se onda pitate što ga pola Srbije mrzi.

Pero peric

pre 9 godina

Jasno je da neki ljudi raniju sazriju, a neki kasnije. Kada je Nadal sa 18 god 1. put osvojio RG, Novak je fizički bio još uvijek dijete, tinejdzer, dok je Nadal izgledao po fizičkoj konstituciji kao 24-godišnjak. Sada Novak izgleda kao zdrav, mlad i jak mladi čovjek svojih godina, dok Nadal izgleda kao da ima najmanje 5 godina više i tako mu se I tijelo ponaša.
Ako Novak uzme RG ove godine, mislim da se Nadal nikad više neće vratiti, niti osvojiti neki GS.

@bliski_istok

pre 9 godina

niko i ne dovodi u pitanje da je trenutno Novak No1, samo je cinjenica da je konkurencija u vrhu najlosija u istoriji tenisa, ne time sto je Novak superioran, nego sto su No2 i No3 jedan na zalasku karijere, a drugi sa povredama najbolji drug vec 3-4 godine

Ljubitelj tenisa

pre 9 godina

Garos će biti pravo merilo. Tek u Parizu će se videti da li je momak iz Monte Karla trenutno toliko dominantniji u odnosu na druge igrače.

Jumko

pre 9 godina

Molim vas da mi javite kada neko van granica Srbije, Kine i Tajvana kaze da je Djokovic najbolji teniser u istoriji! Ajde Mate Delic je velicina pa cemo to racunati kao dva glasa. p.s. na Bolitijerija se ne palite, znate i sami da ga sada pitate ne bi rekao Djokovic. Pogresno preneta vest.

Igor

pre 9 godina

Hvala na pojašnjenju,brate. Gledajući na ATP ranking listu i činjenica da Novak ima veću bodovnu razliku u odnosu na drugog, nego što ti ukupno imaš, uopšte ne pokazuje da je Novak najbolji. Zato je tvoje pojašnjenje dragoceno!

dragan markovic

pre 9 godina

Lepo je to od tebe,ali nama ne treba ni tvoja kao ni Federerova(koje doduse nikad nije ni bilo) da bi ceo svet shvatio kako sada stvari stoje!Nadam se da ces tako reci i sledece i one tamo ali to je realnost i tako ce dugo,dugo biti!
Novak do kraja,do obaranja svih rekorda na ATP turu,posebno Federerovih i Nadalovih,zivi bili pa videli!

@bliski_istok

pre 9 godina

niko i ne dovodi u pitanje da je trenutno Novak No1, samo je cinjenica da je konkurencija u vrhu najlosija u istoriji tenisa, ne time sto je Novak superioran, nego sto su No2 i No3 jedan na zalasku karijere, a drugi sa povredama najbolji drug vec 3-4 godine

Realista

pre 9 godina

Garos će biti pravo merilo. Tek u Parizu će se videti da li je momak iz Monte Karla trenutno toliko dominantniji u odnosu na druge igrače.
(Ljubitelj tenisa, 23. april 2015 09:43)

Nole je najbolji trenutno a ti ćeš biti mali,iskompleksirani navijač još manjeg partizana..zauvek
(a ha, 23. april 2015 11:23)

Eto , ja nisam navijac Partizana....tenis je individualan sport i tu navijas za osobu...Ne priznajem ja tu vrstu patriotizma....Federerov tenis je najlepsi za gledanje, Novakov najefikasniji, ali je Rafino igranje tenisa uvek ostavljalo bez daha....Zato sam njegov veliki navijac.

14 gs rafa a nole 6

pre 9 godina

E 'fala što si mi rekao..ja nisam znao.. (dule, 23. april 2015 09:45)
Ajoooj kakvih komentara. Umjesto da se zahvalite rafaelu vi tako. dobro dobro... biće vam zao kad osvoji jubilarni 10ti Rolando Garosioooo Vamos Rafaaaaaaaa

cisco kid

pre 9 godina

I šta će te onda.Svaki dan jedan isti članak:najbolji,fenomen,jedini.Pa zar vi plaćenici ne vidite da ste svakom normalnom dosadili.Pa se onda pitate što ga pola Srbije mrzi.

Kis

pre 9 godina

Iskreno, Nadalov i Federerov tenis je vizuelno najatraktivniji, ali na kraju se racunaju samo pobede, tako da mozete svi Novaku samo da pljunete pod prozor.

kale

pre 9 godina

Pre neki dan reče kako ne razmišlja o njemu, a sad priča kako mora da se spremi što bolje da bi ga izazvao! Nikako on i striko da se dogovore šta da izjavljuju...heh

Agasi

pre 9 godina

Molim vas da mi javite kada neko van granica Srbije, Kine i Tajvana kaze da je Djokovic najbolji teniser u istoriji! Ajde Mate Delic je velicina pa cemo to racunati kao dva glasa. p.s. na Bolitijerija se ne palite, znate i sami da ga sada pitate ne bi rekao Djokovic. Pogresno preneta vest.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 23. april 2015 11:37)

Pit Sampras, John McEnroe i Mats Vilander (po tajno), su samo od nekih!
(Dux, 23. april 2015 11:57)

# Link komentara
O boze dragi Mats Vilander ne moze smisliti Noleta najdrazi mu je Federer i uvijek kaze da je najbolji svih vremena, Mcenroe je je jednom prilikom rekao Nadal je specijalista za sljaku,Sampras za travu a tenis je Roger Federer, a Sampras pa taj lik imas jedno 1000 komentara na to kako on tvrdi da nikad niko nece biti kao sto je Federer toliko,a i ne trebaju mi potvrede nekih igraca imam oci da vidim ko je najtrofejniji a i bez toga vidim kad Roger igra to je nesto velicanstveno sto Bog jednom stvori i nikad vise ostalo su prolaznici u tenisu.

ana

pre 9 godina

A sto vas onda i dalje iritira Rafa da mi je znati? Pitaju ga,pa mora covek nesto da odgovori. Nista vam ne valja kad kaze;pitam se sta jos Novak treba da uradi da bi njegovi navijaci konacno postali ravnodusni na Rafu, a da....Da izbrise zadnjih 10godina teniske istorije i naravno osvoji RG.Ovo drugo je vrlo realno,ali prvo nemoguce! Tako da nije vam lako, razumem...

sasa

pre 9 godina

Bojim se da Nole neće nikad osvojiti Rolangaros. Znate, to je ono prokletstvo koje postoji kod najboljih, sve su osvojili, samo im fali ono — jedno. Nadam se da nisam u pravu, ali videćemo. U svako slučaju, Noletu svaka čast na učinjenom dosad.

ana

pre 9 godina

A sto vas onda i dalje iritira Rafa da mi je znati? Pitaju ga,pa mora covek nesto da odgovori. Nista vam ne valja kad kaze;pitam se sta jos Novak treba da uradi da bi njegovi navijaci konacno postali ravnodusni na Rafu, a da....Da izbrise zadnjih 10godina teniske istorije i naravno osvoji RG.Ovo drugo je vrlo realno,ali prvo nemoguce! Tako da nije vam lako, razumem...

činjenica

pre 9 godina

@ Dux
Ni jedan jedini teniser,a ni čovek(osim iz Srbije) ne misli da je Novak najbolji u istoriji jer to jednostavno nije tačno. Ti koje si nabrojao tvrde da je Federer najbolji, Rafa drugi...Činjenica je da su Federer, Nadal, Sampras, Borg i drugi za sada mnogo bolji. Šta će da bude za 5 godina , niko ne zna, ali je nepobitna činjenica da su Federer i Nadal za sada mnogo bolji teniseri. Ako Nole osvoji 14-15 grend slemova, onda može ići s njima u istu rečenicu. Za sada tu nije i to je činjenica bez obzira šta vi mislite.

miki7878

pre 9 godina

A sto vas onda i dalje iritira Rafa da mi je znati? Pitaju ga,pa mora covek nesto da odgovori. Nista vam ne valja kad kaze;pitam se sta jos Novak treba da uradi da bi njegovi navijaci konacno postali ravnodusni na Rafu, a da....Da izbrise zadnjih 10godina teniske istorije i naravno osvoji RG.Ovo drugo je vrlo realno,ali prvo nemoguce! Tako da nije vam lako, razumem...
(ana, 23. april 2015 11:29)
E svaka ti je na mestu! Rafu pitaju novinari i on mi odgovara. Vi kao da mislite da je on sam zvao konf za stampu da bi pricao o Novaku. A to sto Rafa tolko smeta vama, sve govori. Da je ovaj momak (Rafa), samo 2 godine imao period u karijeri da igra bez Rodzera i Novaka, imao bi 20 GS titula. Federer je bio jako dugo sam. Novak pored sebe nije imao Rafu od zadnje 4 godine, pa vise od 10 meseci. Rafa je osvojio najvise titula kad su otprilike sva trojica bili na nekom vrhuncu. Rodzer pre i Novak posle (i za vreme povrede) osvojili najvise titula. nam da to smeta, al ispada da je tako. Samo da je imao period u karijeri kao i ova dvojica, vec 20 GS bi pisalo pored njega. Toliko!

Messi

pre 9 godina

Novak ce biti prvi na rang listi sto se tice Masters turnira. Ali za Gren slem turnire nisam siguran. Realno, Rodzer ima 9 titula vise od Novaka. To je gotovo nedostizno. Moramo biti svesni da i Novaka ocekuje pad u igri, kad-tad.

Hoću 158 pluseva botova

pre 9 godina

Nije najbolji! Najbolji je jedan klinac iz Hercegovine, Čilić mu je prezime, ali on je još uvek tinejdžer, tako da nije još zasijao punim sjajem ...

Srdjan Novi Sad

pre 9 godina

Hm."u ovom tenutku najbolji".Rekao bih i dalje govori sa pocenjivanjem.Nadal i Federer kada su govorili jedan o drugom nikada nisu upotrebili "u ovom trenutku".Time pocenjuju Novaka i hoće da kažu kako je to samo privremeno.Po meni Novak više ne bi trebao da im udeljuje bilo kakav kompliment.Nisu to zaslužili jer i dalje na njega gledaju sa visine i jasno kažu da je Novakovo prvo mesto samo privremeno.Maltene splet srećnih okolnosti.

a ha

pre 9 godina

Garos će biti pravo merilo. Tek u Parizu će se videti da li je momak iz Monte Karla trenutno toliko dominantniji u odnosu na druge igrače.
(Ljubitelj tenisa, 23. april 2015 09:43)

Nole je najbolji trenutno a ti ćeš biti mali,iskompleksirani navijač još manjeg partizana..zauvek

@@@

pre 9 godina

Kako ga je lepo ovde isprozivao Nadal, ali gomila se utrkuje da ga hvali zbog njegove korektnosti.
Kaze kao je novak igrao dobro i 2011,2012,2013,2014 ali eto opet nije osvojio RG...

Adam

pre 9 godina

Nole sine, brate, legendo,

Ako slucajno citas ove Nadalove izjave, ne nasedaj.
Rafa i stric su "kvarni" kao i svi Spanci. Trpaju pritisak na tebe, stvaraju alibi za slucaj, poraza, a na terenu (dace bog da bude finale RG) bice stiskanje pesnice i vamosiranje u lice kada ti zapucas u mrezu, bice sepurenja onim sitnim koracima kada zavali forhend viner po paraleli, i naravno bice orkestrirane euforije po medijima (narocito americkim i engleskim)ako izgubis. Trenutno ce mediji zaboraviti sve tvoje ovogodisnje uspehe (a nisu se nesto ni pretrgli da ih havale) i odmah ce da krenu naslovi o Rafi Feniksu, o kralju sljake i sl.
Ti ne hvali nikog, cak ni radi kurtoazije, nego cuti i vozi onaj bajs po planincinama oko Monaka, da nakupis dovoljno snage, tako da Rafi ne samo Suzan Leglen stadion bude mali, nego da mu i Bulonjska suma bude tesna. :)))))
I najvaznije da ne zaboravim. Ako moze, izpeglaj ga u manje od 5 setova, bez drame, ladno, doktorski precizno, oduci ga od tenisa, izvamostamosiraj ga, poludi ga, pojacaj mu svrab tamo gde ga svrbi....

Zzzz

pre 9 godina

A ko to nece da prihvati da je Novak najbolji? Ili ti sanjas da za tobom sve cure luduju? Nema tu sta da se prihvaca, cinjenica je da je br. 1 i to daleko po poenima od svih vas, a pogotovu od tebe Rafo.

NS#1

pre 9 godina

„Novak je bio dobar i 2011, 2012. i 2013. godine, pa čak i prošle sezone..." Ja se iskreno nadam da je pogrešan prevod i da je rafa rekao da je nole najbolji bio svih tih godina. Ču' dobar...

Svete

pre 9 godina

A ko to ne prihvata da je Novak najbolji ?

I koji su to problemi sa povredama ?
S obzirom da Nadal evo vec 11. sezonu zaredom ne propusta sljakaste turnire, malo me bune te ,,povrede'' ?

Ris

pre 9 godina

Nole je najbolji trenutno a ti ćeš biti mali,iskompleksirani navijač još manjeg partizana..zauvek
(a ha, 23. april 2015 11:23)

Djokovic, Tipsarevic, Zimonjic, Lajovic, Bozoljac, Ivanovic... svi clanovi TK Partizan. Zasto bi bilo koji navijac Partizana bio iskompleksiran? I kakve to veze ima sa temom?

Reket

pre 9 godina

Ja ne razumem ovu izjavu. Ko pogleda zvanicnu listu videce da je Novak na njoj prvi (i jos 5000 bodova jaci od drugog)I? Meni je ovo kao kad neko u pola noci izjavi da on prihvatiti da je noc. A ako ne prihvata bice dan? Ako Nadal ili Federer ili svi ostali ne prihvataju da je Novak najbolji ponistice mu rezultate i promeniti listu? Smesno.

Сам исеби најгори непријатељи

pre 9 godina

Џаба Рафо причаш Србима, добронамерни то знају, а по оним брљивима би требало да сви наши гастрабајтери плаћају порез у Србији да би они били срећни, мада ни тад не би били јер би нашли неку нову замерку.

Покушавам да замислим да неко навија у Шпанији против антипатичног робота Надала као код нас против Ђоковића што има таквих талената.

Не могу да замислим то. Једноставно смо луд самодеструктиван народ.

Milan

pre 9 godina

Providan je mnogo sa ovim konstatacijama, a i iritira prilicno. Samo prebacuje pritisak na Novaka i nista drugo osim toga. Otkrio toplu vodu.

Sesilije

pre 9 godina

Ne znam za vas, ali ja se sav unezverim kada se Jumko ne oglasi o'ma po objavljivanju komentara. Ziv nisam sta bi mogao da bude razlog njegovom odsustvu:
- popio pravu dozu lekica pa progledao (doktore, ma sjani ste)
- naterala ga keva da ode u skolicu (ah te mame, sta bi mi bez njih)
- riknula mu tastatura (hvala ti boze, znaci, ima te)
- provajder interneta ga skinuo sa mreze (hail za povajdera)
- riknula mu struja (bravo za elektrodistibuciju)

Dux

pre 9 godina

Molim vas da mi javite kada neko van granica Srbije, Kine i Tajvana kaze da je Djokovic najbolji teniser u istoriji! Ajde Mate Delic je velicina pa cemo to racunati kao dva glasa. p.s. na Bolitijerija se ne palite, znate i sami da ga sada pitate ne bi rekao Djokovic. Pogresno preneta vest.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 23. april 2015 11:37)

Pit Sampras, John McEnroe i Mats Vilander (po tajno), su samo od nekih!

milan

pre 9 godina

Volim Rafu, ali ga pretera sa tim providnim "blefiranjem".Ne sumnjam da realno poštuje Novakove rezultate, ali Rafa, kao i svaki drugi veliki šampion, nikada, u dubini duše,neće priznati da je neko bolji od njega.Na isti način razmišljaju i Đokica i Feđica.

Slušaj sine, obriši sline

pre 9 godina

@Ljubitelj tenisa
No1e je iz Monte Karla taman toliko, koliko si i ti pametan...
Što se Nadalove izjave tiče:"Sve je rek'o, ništa rek'o nije!"
Svi su otkrili toplu vodu...Od samog Noce sve zavisi, nadam se da je ovo konačno godina u kojoj će da osvoji sve najvažnije turnire. Jedino sam sebe može da pobedi, a nadam se za početak, čuj za početak, za nastavak, da osvaja Madrid, Rim i RG.

Dux

pre 9 godina

„Novak je bio dobar i 2011, 2012. i 2013. godine, pa čak i prošle sezone. Ponekad osvojite više, ponekad manje. Teško je osvajati sve stalno. Đoković je bio sjajan te 2011. godine, a i sada je. Imao je neverovatnu godinu tada, a ima je i sada, i ja moram da mu čestitam na tome“, naglasio je Nadal.

ČESTITKE RAFI NA OVOJ ISKRENOJ IZJAVI!!

brufen_od_400

pre 9 godina

Ovo je bruka koliko ga loži,sve nešto on najbolji bla bla,samo da prebaci sav pritisak na njega,a onda da leši kao prošle godine.

Vladimir

pre 9 godina

Glb, prihvatite da je broj 1 broj 1, prihvatite da je dan dan, a noć noć, prihvatite da je trava zelena, a da kokoška nosi jaja.... Novak je od 2011 najbolji teniser na svetu i u tom periodu je ubedljivo najviše trofeja osvojio!

Mimica

pre 9 godina

On je psiholoski pao i sada pokusava, na sve nacine, da se uzdigne. Meni ga je zao, jer su od njega godinama pravili 'gomilu misica',tj. forsirali fizicku, a zanemarili razvijanje i jacanje psiholoske i mentalne snage.

Boston

pre 9 godina

Nadal je uvek bio pravi sportista i gospodin. I ne znam zasto je nekima cudno sto su navijaci vecinom protiv njega. Pa zamislite da tako osvajaju svaki jaci turnir Nadal ili Federer i vi bi navijali protiv njih. Navijacima je dosadilo da on sve zivo osvaja. Mukice, bas mi je zao hahaha, a to da je Novak najbolji nece da prihvate samo hrvati i bosanci a ima i ljubomornih crnogoraca naravno nadje se neki iskompleksirani srbin koji mu zamera porez sto ne placa. Cuj zameraju mu porez sto ne placa a zivi u Monaku hahaha jao zivotee.

athens

pre 9 godina

Novak ima kvalitet da pobedi Nadala na RG, ali RG kao da budi zver u Nadalu. Nadam se dase ta zver neće probuditi, a na Novaku je da dobije sve prepreke pre i posle Nadala (ukoliko ih žreb sastavi pre finala). Ako ništa drugo, nadam se da će se Nadal ovog puta sažaliti uz određenu kompenzaciju u budućnosti :)

Bole

pre 9 godina

Gledam ostale kometare i pitam se kada ce mali srbin da bude zadovoljan. Pa bre ljudi, ovo je fer potez i to se ceni. To sto ste svi selektori pa znate ko je najbolji batalite. Novak je najbolji pa je najbolji ali ovakva priznalja znace vise od bilo kakve liste ili vaseg subjektivnog misljenja. Ovaj covek stoji preko puta njega na terenu. Ovaj covek je bio No1 i samim tim njegovo priznanje je veoma vazno i lepo. To je sportsko priznanje i prestanite da letite u nego i glumite male bogove

Običan

pre 9 godina

Ma korak po korak,melji samo Nole opušteno.I ne nabijaj tenziju za RG.Pa da me neko pita dal bi pre odbranio Vimbldon i uzeo Ameriku ove godine ili RG izabrao bih ovo prvo.Uzećeš RG,bez nervoze.I naravno skupljaj masterse!Bitni su!

realno

pre 9 godina

Novak je najbolji zato sto ne mora ni sa kim da se slozi igra covek sam...jer poznato je ono "ne daj Boze da se srbi sloze a ako se sloze pomozi nam Boze"...u Kosarci imamo uspeha jer samo 5 srba treba da se sloze, a u fudbalu cak JEDANAEST!! I zato u fudbalu nema uspeha jer je to nemoguce izvesti....osim ako nije neki rat....
Cisto da skapirate koliko bi dominantni bili u svim ostalim sportovima na svetskom naivou da nas ne ubija ljubomora i nesloga....

Beobrad

pre 9 godina

Naravno da je Novak najbolji, Nadal je konstatovao da je sneg beo!
Ta izjava je deo taktike da se Novak uljuljka u ulozi favorita i to je jasno!
Time i hrabri sebe, i sportski to je ok, ali suvise izjava stize od Nadala i strica mu Tonija na temu Novaka!
Psiho ratovi su prerano poceli, ima do RG jos dosta vremena!

sonja g

pre 9 godina

@jumko
da li si svestan koliko si dosadan sa istim komentarima svakodnevno. Kako te ne mrzi da pises svaki dan jedno isto. Svi koji smo na forumima znamo i za,kineze i za japance i za Matu Delica, rekao si nam milion puta.

dr

pre 9 godina

Hvala Bogu da Nole ne cita ove komentare,vec bi batalio tenis odavno!
Jedan pita ko ce da kaze za Novaka da je najbolji teniser Sveta u istoriji?Pa covece,on je jos aktivan igrac,ima 27 godina,7 godina je mladji od trenutno najboljeg!
Ako bude igrao do 34-e kao Roki,2 GS godisnje i Mastersa koliko nakupi,prestici ce Rokija po svim kriterijumima!
Pa ni za Borga,kada je 5 puta zaredom osvajao Wimbledon,niko to nije rekao,jer je bio aktivan igrac!Ni za Samprasa,ni za Rokija pre 7 godina!
Ovo sto Rafa i Toni rade,postaje vec paranoja..Svaki dan komentari tipa"Novak je najbolji,niko ne moze da ga pobedi,favorit itd"...
Pa zar stvarno toliko mozga nemaju da smo ih i mi,laici za ATP tenis,provalili sta zele,a ne Nole i njegov tim?
Pa kakav to "pritisak" da svale na njega?Svoj,jer svi ocekuju da Rafa osvoji RG..
Ne sumnjam da i Nole to zeli,ali ako ga i ne osvoji,nije smak sveta..Bice prilike"ceracemo se mi jos"!
Kao da je ovo zadnji RG(za Rafu,potpuno istrosenog,s povredjenim kolenima,mozda jeste,mozda jeste i za Rokija),ali za Noleta nije!
I ponasaju se kao da na RG igraju samo Rafa i Novak!Pa ima bar 10 kvalitetnih igraca koji sanjaju,neki svoj prvi GS,da osvoje RG,da osete kako je to.Spremaju se,vredno treniraju,i cekaju svoju sansu..
Pre MK niko nije spominjao Berdiha ni kao opciju da dodje do cetvrtfinala,a on "pomete" Rokija kao da je igrao protiv mene!
I na RG ce biti neko veliko iznenadjenje,videcete..

+41

pre 9 godina

Nekom' je zivot majka, a nekome maceha. Kada ja vadim gace iz pedu, kazu mi da sam seljak, a kada to radi Rafa, onda je macan. E zivote lutalico...

Daleki, mnogo daleki istok

pre 9 godina

niko i ne dovodi u pitanje da je trenutno Novak No1, samo je cinjenica da je konkurencija u vrhu najlosija u istoriji tenisa, ne time sto je Novak superioran, nego sto su No2 i No3 jedan na zalasku karijere, a drugi sa povredama najbolji drug vec 3-4 godine
(@bliski_istok, 23. april 2015 14:45)

Ali No3 je 7 dana stariji od Novaka ?
Sto se tice No2, on je na zalasku karijere vec 7 godina cini mi se, ali se za taj zalazak saznalo tek nedavno, npr 2011 niko nije pominjao njegov zalazak karijere cak i nakon Wimbledona !?
Ti si verovatno mislio na No4, ali No4 je stariji od Novaka 11 meseci i on je njegova konkurencija i njegova generacija a ne generacija No2. Generacija No2 su Safin, Hewitt, Roddick, Nalbandian i ostali tako da si ti ozbiljno pomesalo neke stvari, a pogotovu sa tim pricama o povredama, i te povrede izmisljene zbog takvih kao ti koji imaju buraniju u glavi umesto mozga a takvih je mnogo, nazalost !

etotako

pre 9 godina

Neka mi neko ko da minus Novaku teniseru,Novaku coveku kaze zasto?bar neki razlog, a da nije zloba,pakost,zavist i ono najgore u coveku sto moze biti.
Pa covek nije 58.-mi na ATP listi pa da mu nesto zameramo nego 10 godina sam svetski vrh i vrh. Svaka zapravo cast svakom u bilom kom sportu koji je medju 10 najbolji, bilo iz koje drzave da dolazi. Ko smo pa mi,verovatno vecina neiskazana u svom poslu da bi nekome drzali pridike.

vlajzi

pre 9 godina

Molim vas da mi javite kada neko van granica Srbije, Kine i Tajvana kaze da je Djokovic najbolji teniser u istoriji! Ajde Mate Delic je velicina pa cemo to racunati kao dva glasa. p.s. na Bolitijerija se ne palite, znate i sami da ga sada pitate ne bi rekao Djokovic. Pogresno preneta vest.
(Jumko, 23. april 2015 11:37)

Opet kmecis.. zasto be srce?!
Moras malo jace da se trudis, vidis da te niko ne sljivi ni 2%.

Jednoruki Krstivoje

pre 9 godina

Rafa ozbiljno uvredio Junka. Sad ce Junko da izmisli neki super duhovit komentar tipa Kinezi, Japanci, Mate Delic isl, ima da padnemo na dupe koliko ce to da bude duhovito. buaaaaahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah

bobo

pre 9 godina

Svi, al bas svi vrhunski teniseri imaju manje vise korektne medjusobne odnose, rekao bih. A to kako mi ovde lepo izvlacimo stvari iz konteksta i zakljucujemo da je neko dobar ili los covek na osnovu izjave danasnjim sportskim medijima zeljnim senzacije sa nikada manje sportskih novinara je tesko za svariti.

Jovandeka

pre 9 godina

Rafa hoce reci protivnicima, nemojte da jurite moj skalp, nego jurite Novaka. Nisam ja najbolji, on je, na njemu se trebate dokazati. Mene pustite da prodjem sta dalje pa cemo onda videti.

Пабло

pre 9 godina

Hvala na pojašnjenju,brate. Gledajući na ATP ranking listu i činjenica da Novak ima veću bodovnu razliku u odnosu na drugog, nego što ti ukupno imaš, uopšte ne pokazuje da je Novak najbolji. Zato je tvoje pojašnjenje dragoceno!
Igor

Уопште није бесмислено ово што је Надал изјавио, напротив, врло је добронамерно. Борис Бекер је нешто слично рекао пре пар месеци. Упркос надмоћним резултатима светски (западни) медији Ђоковића не третирају на исти начин као што су то радили или раде са Надалом и Федерером. Зашто је то тако, можемо да претпоставимо.

Dux

pre 9 godina

A ništa o mom Čiliću? A Borna? Ok je Novak ali videćete vi Marina...hrvatski tenis se budi
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 23. april 2015 09:57)

Mislim da je Marin uradio svoje-to je to što se tiče GS!! Borna?? Ima šanse jer je mlad-vreme će pokazati!

I pad je let!

pre 9 godina

novak legenda! najbolji teniser u istoriji, vladace dugo jos, nijesmo svjesni kakvog sportistu imamo.
(Drasko, 23. april 2015 09:56)
Pa kao i u seksu i svakom drugom pijanstvu,osnov za radost je pasti u nesvesno što dublje!

Bitno je da su tu komšije da nas probude i da nam jave šta se dešava i otrezne nas!Čim ih vidiš,odma im po unezverenom licu razaznaš da nama ide odlično,a potom opušten,kad shvatiš da je sve kako i treba i da je Poredak u Ravnoteži,osmotriš naše blažene face vidiš da svesni nismo darova svojih...ma skoro ničeg svesni nismo...klinički smo mrt...blaženi!!!

Sad ovo može da se shvati kao podsmevanje sebi i svom mentalitetu...no dokle god taj mentalitet nas gura i u strašne okomite padove sa velikih visina i opet nas bez panike i straha vraća gore,dokle god nam se zarad tog mentaliteta ime u besmrtnosti utvrđuje...neka bude podsmevanje!

Tužno je ako čovek ne zna,ili ne daj bože nema se za čega sebi podsmevati...bar tako kažu mudri ljudi:
Vrhunska duhovitost i odraz zdravog DUHA je onda kada znaš na svoj račun šale zbijati!

Ali ruku na srce,lako se šaliti na bilo kakav i čiji račun kada sa vrha gledaš sve dole,jer je onaj posle tebe udaljen od vrha više nego je ikad iko pre toga bio!

Šta misli cenjeni komšiluk,je li nama Srbima lako...gledati vas sa visine?

gg

pre 9 godina

Gospodski, nema šta, ali nije mi jasno zašto bi bilo ko mislio da Novak nije najbolji ili da tu činjenicu ne prihvata? Više bodova na listi od 2. i 3. zajedno... pa šta više o tome pričati, a ispada da nekima nije jasno pa Rafa mora prosto da ih moli da shvate. Svašta.
(Simon, 23. april 2015 10:38)

Pa to je nacin da pokaze koliko je on dobar i pravedan. Rafina posla.

nik

pre 9 godina

Ova Rafina izjava je osvrt na Federerov skorasnji intervju kako Novakova titula na Garosu nije sigurna nego da ce se umesati i on i Nadal i da imaju mozda i vece sanse.
Bas zbog toga ja cenim Nadala jer zna i svestan je svog mesta, koliki god da je Federer gospodin ipak se sada vidi da je pun kompleksa kada nije na prvom mestu.

charlotte sometimes

pre 9 godina

Ja znam da Rafi postavljaju novinari ova pitanja, ali daleko od toga da njemu to smeta. Covek koristi priliku, pa ako upali, upalilo je, ali sve je to legalno zar ne? Kao sto se skoro svi slazemo da je Endijev problem sto dozvoljava da bude ometen zbog navodnih Novakovih grceva i simuliranja na AO, tako je i Noletov zadatak da se ne peca na istu foru godinama. Da li ce Nadal da povrati sjajnu formu, ne znamo. Ali da li ce da grize do kraja? Nema sumnje. I posto svi to znamo, a i Novak zna, ja verujem u njega da i on mnogo vise radi na sebi i svojoj igri nego sto cita novine. Nadal realno govori istinu, ali nekada i sama istina i pohvala ima za cilj da uljuljka. Zato u se i u svoje kljuse. Pozz

rory

pre 9 godina

Jedva čekam Garos! Ako dođe do meča kojeg ceo svet očekuje, ja ću biti skroz opušten. Rafa je tamo neprikosnoven, na svom najomiljenijem terenu, i nije nikakvo poniženje izgubiti tu od njega. Niti je Novaku život ili smrt pobediti ga baš sada, niti mu je to poslednja šansa, niti je situacija sad ili nikad. Pariz, proleće, pun Šatrije, neka Novak izađe opušten, čista uma, sa verom u pobedu na teren, i neka igra svoj omiljeni tenis, ono što voli i u čemu uživa. Šta ćete više od života od toga? Meni je takav mindset, ubeđem sam i njemu. Ponavljam, opušteno ću gledati taj meč, kako god se odvijao.

Simon

pre 9 godina

Gospodski, nema šta, ali nije mi jasno zašto bi bilo ko mislio da Novak nije najbolji ili da tu činjenicu ne prihvata? Više bodova na listi od 2. i 3. zajedno... pa šta više o tome pričati, a ispada da nekima nije jasno pa Rafa mora prosto da ih moli da shvate. Svašta.

dragan markovic

pre 9 godina

Moram da podelim sa vama NAJNOVIJU VEST,FEDEREROVA IZJAVA-Videćemo u narednom periodu ko će biti prvi. Vratite se devet meseci unazad i prisetite se šta sam tada rekao. Mari je imao operaciju, Nadal je bio van forme, a ja sam imao probleme sa leđima. Sačekajte da se svi oporavimo i uđemo u formu, pa ćemo videti ko će biti prvi. Tu su još Raonić, Nišikori i Berdih, ali nas četvorica smo ipak ispred njih.
Ovo vam sve govori kakvu opasnost covek oseca i kako je prosumeo,pozdrav svima

bomber

pre 9 godina

A ništa o mom Čiliću? A Borna? Ok je Novak ali videćete vi Marina...hrvatski tenis se budi
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Jumko, 23. april 2015 09:57)


jumko počeo z........i i hrvate, al zašto ovako nisko iz prve

Bg

pre 9 godina

Novinari uvek izvlače iz konteksta ovakve izjave.
Nije Nadal sazvao konferenciju za štampu, pa izašao ispred novinara, i izjavio'' Prihvatite, Novak je najbolji''.
Bilo je milion pitanja, pa između ostalog i o Novakovoj igri, gde je on rekao očiglednu stvar.
A to filozofiranje oko prebacivanja pritiska je još smešnije.
Nadal igra u Barseloni, njemu je cilj da popravi formu i osvoji taj turnir, a ne da skida sa sebe teret, tj da nabija komplekse Novaku kako je najbolji da bi se ovaj opustio u Madridu, Rimu i na RG.
Nisu oni deca od 10 god.
Kada vas novinari pitaju o Novaku, a bavite se tenisom, svaka druga konstatacija sem - najbolji je- bila bi smešna.
Druga stvar, Rafa je bio u mnogoj težoj situaciji od ove, 2011 i početkom 2012 Novak je imao sedam UZASTOPNIH pobeda nad njim, i na šljaci i na betonu. I tada je govorio sećam se, on je najbolji, tako stoje stvari, moramo to da prihvatimo, i moram da radim još više ako mislim da promenim nešto. Ne vidim ništa sporno u svemu, sem što mediji, posebno naši, žele da izgleda kako je Nadal preopterećen Novakom.
Ne, nije, on je preoptereć svojom formom i igrom i narednim protivnicima, kao i Novak.

VUK

pre 9 godina

jumko opet popio pogrešne lekove.. duboko diši.. polako ustani..prošetaj do prozora.. i probaj da uradiš nešto korisno za čovečanstvo.

+41

pre 9 godina

Nekom' je zivot majka, a nekome maceha. Kada ja vadim gace iz pedu, kazu mi da sam seljak, a kada to radi Rafa, onda je macan. E zivote lutalico...

peRFect

pre 9 godina

Na snazi je vreme TOTALNE DOMINACIJE! Imati 5500 bodova vise od RF i oko 8500 vise od Rafe, to je "ludo"! Tu nema reci. Na svakom turniru padne po neki njihov rekord. Uskoro Nole napada Rafu i po broju Mastersa, dok je Rogera stigao. Idemo, sampione, po RG i Sinsinati, a onda je samo nebo granica!!!

Pero peric

pre 9 godina

Jasno je da neki ljudi raniju sazriju, a neki kasnije. Kada je Nadal sa 18 god 1. put osvojio RG, Novak je fizički bio još uvijek dijete, tinejdzer, dok je Nadal izgledao po fizičkoj konstituciji kao 24-godišnjak. Sada Novak izgleda kao zdrav, mlad i jak mladi čovjek svojih godina, dok Nadal izgleda kao da ima najmanje 5 godina više i tako mu se I tijelo ponaša.
Ako Novak uzme RG ove godine, mislim da se Nadal nikad više neće vratiti, niti osvojiti neki GS.

danilo

pre 9 godina

O Rafi kao igraču i ličnosti nema šta više da se kaže, sem da se čeka 18. GS titula?
Ali ovaj način razmišljanja pokazuje zašto su neki ljudi uspešni a neki ne.
Naime, uoči se problem (Nole je sada bolji) pa se onda traže sva moguća rešenja ( više trčim pa se više umaram,on nema neku slabiju tačku) i na kraju , ako se nadje nešto, radi se do besvesti dok se nešto ne uspe.
Imam utisak da će na Rolan Garosu visina odskoka loptice na Noletovu bekend stranu biti nezapamćena u istoriji tenisa.
Otuda možda i promena reketa i više spina?
Nole ga je tukao 7 puta zaredom, pa je Rafa našao svetlo u tunelu a bio je u goroj situaciji nego sada.
S druge strane, kao Noletov veliki fan, nadam se da i Nole ne drema na tronu, nego da svaki dan postaje bolji bar deseti deo jednog promila.
Jer to bi bilo dovoljno da ovu godinu napravi senzacionalnom...

iiooo

pre 9 godina

(Bg, 23. april 2015 11:50)
Ne slažem se da je Rafa bio u težoj situaciji 2011. nego sada. 2011. je sve pobeđivao osim Novaka i imao je i igru i samopouzdanja. Jedini problem mu je bio Novak. Sada on glupo gubi od igrača nižeg ranga koje je razbijao 2011. On generalno nema samopuzdanja sada.