Tenis 83

Sreda, 22.04.2015.

09:33

"Novak je mašina, stići će Rodžera"

Proslavljeni britanski teniser Tin Henman rekao je za Novaka Đokovića da je ’mašina’ i da će srpski teniser biti upisan među najbolje svih vremena.

"Novak je mašina, stiæi æe Rodžera" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

83 Komentari

Sortiraj po:

RF17

pre 9 godina

(charlotte sometimes, 22.april 2015 17:27) Novak Djokovic:"Da,razmisljao sam 2010.godine da napustim tenis kada sam gubio od Nadala i Federera.Pitao sam se da li mogu da ih nadmasim.Te 2010. godine sam pomislio da napustim tenis,jer sam pored njih dvojice mnogo puta pao.Dosao sam do te faze da ste toliko puta psihicki pali da dovodite u pitanje svoje sposobnosti,kvalitet...".Da stvarno evo i Novak kaze da je zbog zdravstvenog stanja hteo da napusti tenis.

realno

pre 9 godina

Tim je sasvim u pravu.
Mada ipak je zaboravio jednu vaznu cinjenicu, a to je da Novak uskoro puni 28. godina i da se nece previse dugo baviti ovim sportom.
Mozda jos maksimum 2 godine i posle toga ce se povuci.
Svako aktivno bavljenje profesionalnim spotom posle tridesete godine ozbiljno ugrozava zravlje te osobe i to Novak sebi sigurno nece dozvoliti.
Ovo sto Federer trenutno radi je ravno samoubistvu, ali to je njegov problem. Samo nemojte se zacuditi ako cujete za desetak godina da se Federer ozbiljno razboleo.

Dakle Novakova jedina granica je vreme, jer je pred njim otprilike jos 2 godine teniske karijere i videcemo sta ce za te 2 godine uraditi.
Verujem da moze osvojiti jos petnaestak titula, od cega bar 2-3 GS, sa cime ce svakako biti rame uz rame sa Federerom.

So se Nadala tice, ja njega nikada nisam smatrao boljim teniserom od Novaka, cak ni u onom periodu 2008-2010 kada je bio ispred Novaka na listi.
Covek je ipak samo jedan specijalista za sljaku, ali na ostalim podlogama je uvek bo za tri klase losiji od Novaka.

charlotte sometimes

pre 9 godina

(estiar, 22. april 2015 13:18) Nadal je igrao 2004-2008 i osvojio 5 GS,to sto Novak nije i sto mu je trebalo 25 godina da sazre to je njegov problem.A da zlatna era pocinje od 2011,Federer prosao svoj zenit a Nadal vise povredjen nego sto igra.Dok su harali tenisom i bili na maksimumu preslisavali su Novaka toliko da je hteo da napusti tenis 2010!
(RF17, 22. april 2015 14:47)

Sreca tvoja pa se ne placa porez na glupost. Novak nije ranije sazreo, ne zato sto je bio los, jer i tada kao decak od 19 je igrao fenomenalno, a prvi slem sa 20. Rodzer je to ucinio mnogo kasnije. Novak je imao nedovoljno dobro zdravlje za konstantnost na tom nivou. Tenis je mozda hteo da ostavi, to su njegove reci, ali zbog zdravstvenih problema zbog kojih je mislio da nikada nece da ostvari svoj puni potencijal, a ne zato sto su ga kako ti kazes preslisavali. Sam Federer je skoro izjavio, imas clanak na tennis.com da je posmatrao i bio svedok Novakovog napretka, da je bilo interesantno posmatrati ga kao izgradjuje svoju igru i citiram '' watch him figure out his game'', i da se ponekad pita, da li je iko drugi voljan da napravi tolike promene radi napretka. Novak nije odustao, verovao je i na kraju se sve isplatilo. Koliko je Novak kao klinac bio dobar pokazuje isto jedna Federerova izjava gde je posle pobede u tri seta rekao da Novaku nikako nije smeo da dozvoli da osvoji jedan set i da okusi uspeh, jer ce mu to dati samopouzdanja. A da, Federer je 2012. bio prvi teniser sveta jedno vreme, tako da tek od tada moze da se prica o nekom padu. A Nadal bi razbijao kao 2010. i u 2011. da Novak nije eksplodirao.

foly

pre 9 godina

To se nece nikad dogoditi !
Jedan je Rodzer Federer i KRAJ
Mozda bude po mastersima bolji od njega ali po GS i broju nedelja na listi nikako.
Tako da se uzaludno nadate.
(Bane, 22. april 2015 14:20)

Ovo kao da očajnički se upravo ti uzaludno nadaš i drhtiš da ga neće Novak stići. Dokaz tome je tvoje "možda bude po mastersima bolji..."!?! "MOŽDA"!?! Jesi li ti prespavao poslednjih nekoliko godina? Aloo, pa već je izjednačen! A mlađi je 6 godina! Šta Federer će po tebi sledećih godina da uzima isto mastersa ili više od Novaka?

lala

pre 9 godina

da vas pitam....ko je Džordanu, kada je imao 34 godine, smeo da kaže da je mator? i dalje je bio i igrački i fizički dominantan. tako da Rodžer verovatno spada u tu kategoriju...

Jovan

pre 9 godina

@teniser
" Dobra mu je analiza,samo mislim da Noletu nije cilj ove godine osvojiti 4 GS,sve i da moze..Jer sledece godine bi samo to branio"
Neverovatno da teniser ima takvu logiku. Pa koji igrac ne bi osvojio turnir samo zbog toga da ne brani bodove sledece godine? Ako ne dobijes mec ne dobijas ni bodove, ako dobijes mec dobijas bodove koji ti traju 365 dana. Znaci to ti je samo plus, je l' bolje da imas neke bodove 365 dana pa da ih izgubis ako ne odbranis eventualno, ili da imas 0 bodova tih 365 dana? Jedina logika je kalkulacija da se cuva snaga i izbegnu povrede, ali to mozda na mastersima, na GS nema kalkulacija narocito kod kod top4 igraca. Istorija se pise GS titulama najvise !

Zika

pre 9 godina

(RF17, 22. april 2015 14:47)
Niti je 2011. Federer prošao svoj zenit, niti je te sezone Nadal bio povređen. Sledeče godine Federer se vratio na no1 i osvojio Vimbldon, a Nadal 2011. je samo od Novaka gubio. Te godine da Nije bilo Novaka, Nadal bi imao najjaču sezonu u istoriji tenisa, i to po tebi " povređen".

ojzom

pre 9 godina

Interesantno da neki omalovažavaju trenutni tenis Federera tvrdnjom da je polupenzioner, ne bi li time omalovažili i Noletovu dominaciju. Ko bi bio komotno vladajući No1 danas da Nema Novaka? Samo pitam.

Pozdrav komšije, iskreno!

pre 9 godina

Novak je ušao u fazu karijere kad mu titule ne zavise od forme. On je sa svojom bazičnom igrom, čak daleko od svog maksimuma, u stanju da osvaja i slemove (npr AO). Uzima titule sa svojiom regularnom, standardnom igrom. To je ozbiljan znak dominacije. Žao mi je što komšije Federerovci/Nadalovci to ne vide ili se samo prave da ne vide. Ako to ne vide, nemaju pojima o tenisu. Ja verujem da vide, ali neće to ovde da priznaju zbog po njima dela ostrašćenih Novakovih navijača, pa pišu na isti način kao i oni i nimalo se ne razlikuju od onih koje kritikuju. Ista priča. Meni satisfakcija i dovoljno saznanje da oni dobro znaju ko je, koliko je dobar, i gde je Novak, bez obzira šta ovde pisali.

VUK

pre 9 godina

uvek u ovakvim raspravama treba sebi postaviti pitanje.. da li bi bio pre Bekam ili npr.Bekenbauer?Agasi ili Sampras ? da li vredi više desetak titula i život punim gasom, nego 17 titula i smaranje sa Mirkom, koja ga trenira,gleda svaki meč,čeka kući..i to je sve!!!e vala Nole tvoj jedan GS ko smaračevih 4..živiš punim plućima i opet ih dereš..samo napred.. udri!

Đape

pre 9 godina

Kad sam na početku njegove karijere govorio ortaku da će postati br.1 on mi se smejao, a inače je poznavaoc sporta. E sad kažem da će nadmašiti Nadala i Rodžera.

Beobrad

pre 9 godina

Da nije neka finala cudno gubio, tj. da ima kao sto je trebao i morao sad imati najmanje 10 GS titula, onda bi pricali o 18 GS titula do kraja!
I ovako je moguce, ali teze!
Izmedju prvog GS 2008. i narednog proslo je tri godine, i tu je u izgubio vreme za konacnu brojku osvojenih GS, ali mozda je bas takav put Novakov put za titulu najboljeg svih vremena!
A to ne mora biti 18 GS, vec mozda 15 i 35-40 mastersa, uz 8 zavrsnih turnira, 3 Davis kupa sa 250-300 nedelja na 1. mestu!

Novak jedan od najboljih, najbolji nije

pre 9 godina

@Estiar
Taj Federer je nedavno dva puta dobio Novaka iako je od njega šest godina stariji, ali ne tako da Fed ima 26 a Novak 20 godina, nego R ima 34 punih! Najvažnije su titule, naravno, ali za istoriju i pamćenje ostaje i igra. Novak u 35. godini neće postojati kao teniser, neće imati više nedelja na prvom mestu a ni više GS titula.

RF17

pre 9 godina

(estiar, 22. april 2015 13:18) Nadal je igrao 2004-2008 i osvojio 5 GS,to sto Novak nije i sto mu je trebalo 25 godina da sazre to je njegov problem.A da zlatna era pocinje od 2011,Federer prosao svoj zenit a Nadal vise povredjen nego sto igra.Dok su harali tenisom i bili na maksimumu preslisavali su Novaka toliko da je hteo da napusti tenis 2010!

charlotte sometimes

pre 9 godina

Pa i Federera su nazivali masinom. Secam se meceva koje sam gledala 2005, 2006 i otprilike je islo ovako ''game Federer, game Federer, game Federer'' da mi se cinilo da je to jedino sto glavni sudija izgovara sa stolice. Posto neko rece kako su Novak i Nadal masine, a Federer nije tj da je on vise poezija ili sta vec. Pa ipak, jedina prava masina je Nadal po mom misljenju. On bas deluje kao da je programiran.

Bane

pre 9 godina

To se nece nikad dogoditi !
Jedan je Rodzer Federer i KRAJ
Mozda bude po mastersima bolji od njega ali po GS i broju nedelja na listi nikako.
Tako da se uzaludno nadate.

estiar

pre 9 godina

Bio je jedan Majkl Dzordan, jedan Pele, jedan Ajrton Sena...i samo jedan jedini RODZER FEDERER!!! Shvatite jednom da nikada niko, a posebno folirant sa odbrambenom igrom Novak Djokovic to nece i ne moze postati???
(Septicar, 22. april 2015 10:41)

Da su Novak ili Nadal igrali u periodu 2004-2008 umesto "jednog i jednog" Rogera, i oni bi osvojili brdo GS trofeja. U tom periodu nije bilo teskih rivala, vec je jedna generacija odlazila i cekala se "zlatna era" tenisa sa 3 prvoklasna igraca. E a ako pogledamo trofeje u zlatnoj eri, na kom mestu je Novak?

NebojšaČović

pre 9 godina

Rodzer je najveći svih vremena, i tako će sigurno ostati, nemojmo biti nerealni. Nole će ga gotovo sigurno prestići po broju masters titula, već sad su izjednačeni i moguće po broju GS titula na betonu (sad je odnos 9-6). A što se tiče ostalih brojnih rekorda tu čak ni ja ne verujem da će ga stići. Noletov cilj treba da bude da na 3 od 4 GS ima više titula od Rafe (AO,WB,US) i da bude tu negde po broju GS. Ja bi voleo na 4 večitom mestu, za to mu treba 13 GS, jer je Roj Emerson sada četvrti sa 12. Videćemo, sledi zanimljivo proleće.

NikolaKG80

pre 9 godina

@Coa, Open Era je počela 1968. godine, a Rod Laver je osvojio sva četiri Grand Slama u sezoni 1969. godine (i 1962.), tako da Novak ne bi bio prvi koji bi to postigao

gruna

pre 9 godina

izracunah ... pa to je 3 godine da bude prvi ... problem je sto nece biti 3 godine prvi vec vjerovatno mnogo vise ... ako se ne pivrijedi ovaj rekord ga svakako ceka ...

zapažanja

pre 9 godina

Novakovi rezltati su za svaki respekt,ali zaboravljate da je Federer tri godine i to dvije uzastopne osvojio po 3 GS,odnosno da je u dvije usastopne godine osvojio po 10 titula ,među kojima su GS ,mastersi i turniri 500,što Novaku do sada još nije pošlo za rukom.Zaboravlja se takođe da je i on i Rafa takođe nazivani mašinom,što znači da mašina nije za sva vremena,a zato treba biti bazriv prema svim bombastičnim naslovima ,izjavama i komentarima.

Zoran

pre 9 godina

Generalno, Nole bi mogao malo više da se štedi, ne mora da bude prvi sa tolikom razlikom.
Naročito mi se ne sviđaju ovi jednonedeljni mastersi gde 4 dana mora da igra zaredom da bi ga osvojio, pa još ako su dva takva zaredom, pa još ako je GS turnir odmah zatim... Zato i nema Sinsinati.
Ono što mi se JAKO dopada je činjenica da niko još nije otkrio pouzdano u čemu je tajna njegovog uspeha, niti je pronašao taktiku za njegovu igru. Tako je bilo i sa Federerom: nekoliko godina dominacije, pa su ga neki igrači "pročitali". Noleta, još uvek, nisu! Npr, nikom još nije jasno kako se dešava onolika njegova dominacija posle izgubljenog seta.
Naravno, za počasno mesto u istoriji bilo bi lepo da pobedi na olimpijadi. Nadam se da će sledeće godine formu natempirati za Rio.
Nole, srećno! Daj Bože da i mi od tebe nešto naučimo!

zapažanja

pre 9 godina

Novakovi rezltati su za svaki respekt,ali zaboravljate da je Federer tri godine i to dvije uzastopne osvojio po 3 GS,odnosno da je u dvije usastopne godine osvojio po 10 titula ,među kojima su GS ,mastersi i turniri 500,što Novaku do sada još nije pošlo za rukom.Zaboravlja se takođe da je i on i Rafa takođe nazivani mašinom,što znači da mašina nije za sva vremena,a zato treba biti bazriv prema svim bombastičnim naslovima ,izjavama i komentarima.

Maka@

pre 9 godina

Ove godine je akcenat na prvom delu sezone i kao kruna se očekuje RG .Sve preko je čudo i ne treba da se opterećuje time. Ako se odmori možda i američka turneja bude uspešna. Ili ako se sva preostala snaga upotrebi na Wimb...To je stvar njegovih prioriteta i mogućnosti. Kao navijaču malo mi je krivo što se uvek isprazni do USO a kao neko koga zovu kralj betona mora imati više trofeja na tom turniru. RG više eto da ima sve GS ali mislim da u ostatku karijere može slobodno da odmara u tom periodu.

Dott

pre 9 godina

Ocekivano, izjave ovakvog tipa bice sve vise, pa iako cemo u mnogim nalaziti i negativnih konotacija u svakom slucaju prijaju, jer su jedan vid priznanja nasem ponosu Novaku Djokovicu.
Da Tim Henman nije sasvim iskren i da mu razvoj dogadjaja ne prija jasno mi je, jer u njegovom izlaganju nalzim i kontradikcije. Prvo kaze da je Novak superioran i kao masina, da bi na kraju izneo neverovanje s Roland Garosom u vezi kad je u pitanju osvajanje sva cetri GS turnira u jednoj godini. Da bi stogao Rodzera i ne mora osvojiti sva cetri u jednoj godini, dovoljno je da u naredne 4 godine osvoji devet, sto je u proseku manje od tri po godini, dovoljno je da u jednoj osvoji tri a u preostle tri godine po dva, sto gledano iz ove perspektive i ne izgleda kao neostvarivo, meni to cak izgleda i kao jedan njegov minimum koji ce se zasigurno i dogodinti ukoliko ostane zdrav, daj boze.
Na kraju ja vise verujem da ce Novak osvojiti Rolad Garos i to ne jednom u svojoj karijeri, nego da ce osvojiti sva 4 GS u jednoj godini, jer to je zaista tesko, u razlicitim su periodima i razni teniseri mogu u raznim periodima dati od sebe najvise, kao i to da su svi jako inspirisani kad igraju protiv njega. Pobediti Novaka za tenisere danas nema veceg izazova, to je cinjenica. Novakove granice i mogucnosti tesko je predvideti, ali sigurno je da pored ove godine najmanje jos dve moze biti apsolutno dominantan.

fortissimo

pre 9 godina

Krenuo je stopama 2011. a da li ce tako nastaviti ne znam. Mislim da je tada igrao bolje, sve je pocistio sa terena, strasnom igrom. Ove sezone igra iskusnije. Vadi se na kvalitet, iskustvo, znanje i mentalnu snagu u mecevima gde mu ne ide. I opet za sada mu ne mogu nista. Mislim da ima velike sanse na RG da moze da podigne svoj nivo igre i da smanji barem oscilacije u igri. Pojedini padovi u igri posebno u drugom setu i iznenadjen sam servisom u MK, mada losi vremenski uslovi i mec sa Rafom mogu da budu razlog. Ipak mentalna snaga kojom Novak slomi i razbije protivnika uvek u odlucujucim setovima je nesto sto stvara veliku razliku i plus u Novakovoj igri u odnosu na protivnike. Mislim da u ovom trenutku tu NIKO ne moze da mu parira. Zato razbija Endija 2 puta u poslednjim setovima i Berdihta na slican nacin. Mislim da moze da dobije Rafu u ovom trenutku ma koliko da Rafa podigne formu u sta sumnjam. Sa Rafom je igrao egal i kada je on bio u boljoj formi a na tu formu tesko moze da se vrati. Ne otpisujem ga samo kazem da je sada u boljem polozaju nego ranije. To su neke prognoze koje su uvek nezahvalne, ostaje da sacekamo i vidimo rasplet. Licno mu zelim sve najbolje jer nas covek ispisuje istorijske stranice savremenog tenisa i obara mnoge rekorde.

milan

pre 9 godina

Rodžer je po tennici i stilu igre najbolji, bez premca.Međutim,Novak ima realne šanse da postane najtrojfeniji po broju GS, kao i masters titula.Jednostavno,poseduje neverovatnu unutrašnju snagu da, čak i kad igra realno loše, izađe iz meča kao pobednik.Ove i sledeće godine i može da uzme sva 4 GS-a i tako se pridruži Rodu Lejveru.Podvlačim da nisam Novakov strastveni navijač, već samo iznosim neko svoje zapažanje.

NS#1

pre 9 godina

Bio je jedan Majkl Dzordan, jedan Pele, jedan Ajrton Sena...i samo jedan jedini RODZER FEDERER!!! Shvatite jednom da nikada niko, a posebno folirant sa odbrambenom igrom Novak Djokovic to nece i ne moze postati???
(Septicar, 22. april 2015 10:41)

Nije nam jasno, šta to nikad neće postati? Rodžer Federer?! :D Pa upravu si, neće. Takođe, nole neće postati ni Nadal, ni Šumaher, možemo tako u nedogled... Kakvih sve umova ima ovde. Svašta čovek može pročitati...

sasa jokic

pre 9 godina

Stvarno je tesko poverovati da neko moze u tako relativmo dugom periodu igrati bez greske, svskome se desi los dan, a izbeci ga vise puta je skoro pa nemoguce.
Ono sto uliva nadu, da je to ipak moguce je Novakova posvecenost, nacin zivota, treninga, ishrane, gde je odmakao konkurentima, a odatle ovaj nivo na kome igra.
Upravo zbog toga, Novak uspeva da "izvuce" pobedu i kada mu ne ide, a kada igra na jivou, dobije Rafu na sljaci 6:3, 6:3, a Mareja i Wavrinku sa krompirom na betonu.
Tako da je u Noletovom slucaju sve moguce, bez obzira sto je uzasno tesko.
Bojim ee da se sada dvoumi da li da igra sve masterse i poveca rekord, ali mislim da ce ga to fizicki dosta opteretiti. Mislim da bi trebao da preskoci Madrid, gde je nadmorska visina 800 m, loptice lete kao strele, a publika ga nevoli. Bolje je da napuni baterije, trenira u MC, ode ranije u Rim i uhvati ritam za RG.
Videlo se u finalu MC da je mentalno iscrpljen

DDD

pre 9 godina

Postaće najbolji masers igrač u istoriji,još samo Sinsi fali da ih kompletira.Teško će osvojiti sva 4 ove godine,morale bi sve kockice da se poklope.

murajsam

pre 9 godina

Novak je trenutno u super formi a svi ostali više manje van forme. Od toga koliko dugo će ovo trajati zavisi i šta će sve Nole da osvoji ove godine.

Boban

pre 9 godina

Novak, po kvalitetu, realno može da osvoji još 4 ili 5 grend slemova do kraja karijere, a svakako bi bilo lepo da među njima bude Rolan Garos.

Bruguera

pre 9 godina

Ma on je za Federera i Nadala apsolutni sampion! Osvajajce GS titule i narednih godina jer je tako u mogucnosti! uopste nije bitno hoce li ih stici po broju, on je zavladao tenisom i pocistio njihovo rivalstvo u najvecem zenitu! prva dva najveca rivalstva u istoriji on drzi plus, nema slabih tacaka ni na jednoj podlozi!

drmr

pre 9 godina

naravno da je tesko jer ce nadal raditi samo na tome da bude u top formi za rolan garos i svi naredni turniri ce mu sluziti kao neki trening,dizanje forme....itd do pariza,e sada koliko ce Nole uspeti da zadrzi svoju formu to je veliko pitanje tako da je sve moguce,tako da ce Nadal biti najveci favorit i bojim se da ce proci kroz pariz ko cunami

Advokat svih Srba

pre 9 godina

A da za pocetak pustimo coveka malo na miru,meni licno su postali naportni ovi bivsi igraci,koji Novaku nabijaju na ledja teret.Mada ne sumnjam u Novakovo iskustvo i da ovakve izjave i intervjui do njege ni ne dolaze.

NOLKICA

pre 9 godina

Nole sada pocinje da igra svoj ikada najbolji tenis , zaista me ne bi inenadilo da pretekne i Fedrera, vremena se menjaju Nole je dugo stagnirao na 3 mestu , sad vec suvereno vlada tenisom, i ubedjena sam da ove godine uzima RG!

Dragon

pre 9 godina

@fedex1

A ti pokusaj svoju ostrascenost Federerom da kanalises na neki drugi nacin, a ne omalovazavanjem nekoga ko je dobrano zagazio u skoro sve rekorde i statisticke parametre ovog sporta! Niko ne spori Rodzerovu karijeru, ali...priznaj sebi neke stvari, nemoj da lazes samog sebe! Pozdrav

timmy

pre 9 godina

želim novaku puno uspeha u ovoj sezoni. ali slažem se da će biti jako teško (ako ne i nemoguće) da osvoji sva četiri grand slam turnira. prvo roland garros, na kojem je nadal uvek favorit. novak ga je sada prilično ubedljivo dobio, ali koliko smo puta videli nadala da baš u parizu igra najbolje što ume, i ubeđen sam da će to i ovaj put tako biti, bez obzira na nadalovu slabu formu poslednjih 7-8 meseci. ako novak ipak osvoji pariz (po meni su šanse 50:50) koliko će mu ostati energije za nastavak sezone? ipak wimbledon počinje samo par nedelja posle rg-a. a doći će i do pada forme, niko nije imun na to, pa ni nole, i videćemo kako će to nadal i društvo iskoristiti.
biće jako teško, no videćemo.

rosonero

pre 9 godina

osvojiti 4 gs zvuči malo neverovatno , ali ako novak osvoji RG to ce biti veliki vetar u ledja i mislim da ce tada biti vrlo moguće , a ako to uradi onda ce definitivno biti medju najvećima u istoriji ali to je sve jedno veliko ako , prvo i najbitnije je da ostane zdrav.

Milos

pre 9 godina

Od 2011. nadalje, Novak i Rafa su se sastali okruglo 20 puta. Novak vodi sa 13:7 ( na hard-u je 7:2, na travi 1:0, dok je na sljaci 5:5). Medjutim, Rafa je 3 od tih 5 pobeda na sljaci upisao bas u svojoj tvrdjavi - Roland Garrosu. Novak ove godine zaista deluje mocno, ali verujem da ce se ponovo voditi velika bitka na RG. Nadam se konacno sa drugacijim ishodom :)

dule

pre 9 godina

Svaka čast njemu al kao gledalac njegov tenis je živa dosada a tek nadalova igra da ne pričam.Ovo njihovo zadnje polufinale,ljudi moji koje je ono smaranje od igre. Federerov stil igre je nešto najlepše u tenisu..

JuroDiva

pre 9 godina

(Stanislav Lekter, 22. april 2015 09:42)
RF i RN su osvojili sva 4 slema, ali ne u istoj sezoni. U ovoj sezoni šansu za to ima samo Nole, pošto je trijumfovao na AO.

Djenka

pre 9 godina

@fedex1
Bravo majstore, skupices najvise negativnih u istoriji ovog sajta:) Skoro niko ne kapira da si istrolovao za medalju i to namerno. Federer nekada bio najbolji teniser na svetu ali je njegovo (odavno) proslo. Za razliku od njega Nole se nije peo na drvo posle poraza i odbijao da sidje. To ga cini vecim pobednikom, posle poraza se u njemu radja bes, a ne tuga, i to ga gura napred. Ima to veze i sa nasim prokletim mentalitetom, inatom do samounistenja. Samo mi se cini da je on taj inat uspeo da kanalise za razliku od njegove ostale "serbske" sabrace. Nije masina, samo je covek fokusiran, svesno, na uspeh i ciljeve. Radi ono sto voli, tamo je gde zeli da bude. Jedini Novakom protivnik ovog trenutka je on sam. Kad bude prestao da voli tenis prestace i rezultati.

teniser

pre 9 godina

Dobra mu je analiza,samo mislim da Noletu nije cilj ove godine osvojiti 4 GS,sve i da moze..
Jer sledece godine bi samo to branio,na ivici snage i psihicke stabilnosti..Ja mislim da on "gadja" 2,max 3 GS po sezoni,i sa takvom taktikom,igrajuci jos 5-6 godina ce po svim kriterijumima prestici Fedexa.
Ako mu je to uopste cilj...
Jedan napisa ovde da je Roki "rodjen za tenis",svi ostali su "prebacivaci loptica"!
Prvo,uvreda za sve tenisere na ATP-u,drugo glupost..
Nikakvi talenti,predispozicije ne znace nista bez krvavog rada..Mozda nekome pomognu,uz taj krvavi rad,da potrose manje vremena da se plasiraju medju 10 najboljih,nista vise..
A doci do N01,pa tu biti preko 140 nedelja,e tu talenat ne znaci apsolutno nista!Evo,npr,Vavrinka,do juce bio 3-i,danas 10-i!Treci mu sada bezi 2500 bodova!Mislite da ce se ikada vise vratiti na mesto 3?Ja mislim da nece...
Mislim da Novak ne podleze tim patoloskim pritiscima o broju osvojenih GS,Mastersa,to dolazi samo po sebi,ili ne dolazi nikada,ako niste u vrhunskoj formi..
On sada ostaje N01 do kraja 2015-e,niko nema ni teorjske sanse da ga pomeri odatle.Sledece godiine,sa 2 GS i Mastersima 1000,i dalje ostaje N01!
Kako Roki,ili Rafa,kojima bezi 5000,odnosno 8000 poena,misle da ga stignu?Biciklom?Mozda im Nole pokloni po "neki"...
Znate kada je Roki plakao kada je izgubio od Rafe RG?Zato sto nije OSVOJIO jos jedan GS!Nole je plakao jer je IZGUBIO!
Ko ne razume razliku,ne vredi mu pricati..

Jagodinac 70

pre 9 godina

Roger,Rafa i Agasi imaju karijerni GS,od Lejvera niko nije uspeo da osvoji kalendarski,da u istoj kalendarskoj godini osvoji sva 4 GS!Danas je to skoro nemoguće postići.Novak ima tu šansu,samim tim što je osvojio AO i što se nalazi u ovakvoj formi.Situacija mu je takva da mu ide na ruku i forma najvećih rivala i godine Rogera,ali biće oni na vrhuncu na "svojim" GS,Rafa na RG a Roger na Wimbledonu.Tako da će biti izuzetno teško to ostvariti i sa igračkog i sa psihičkog i sa fizičkog aspekta.

sasa sparovic

pre 9 godina

Da osvoji 20 GS nece biti bolji od Rogera. Ne samo on, nego niko nikada. Roger je rodjen za tenis, ostalo su prebacivaci loptice.
(fedex1, 22. april 2015 09:38)
prijatelje, nije tebe lako....

Djordje_Sl

pre 9 godina

Novak nije masina, ali ga inteligencija izdvaja od ostalih. Bez pritiska samo, turnir po turnir, brojke ce doci na svoje mesto, a on ce ostati besmrtna teniska legenda.

fedex

pre 9 godina

ove godine ce osvojiti sva 4 Gs,sve masterse i sve turnire 500 i 250 na kojima bude ucestvovao,davis cup,zavrsni turnir,cak i onaj turnir u indiji iptl(cini mi se),ma sve ce on da osvoji,a onda ce sljedece godine to sve da odbrani...

hahah al kako namjerno stavljaju vijesti da bi se mi krvili..mrzim kad mi ne objave vijest pa moram sve ponovo,alooo ljudi rekao sam da je izlazak na mrezu svakako agresivniji od igre sa osnovne linije,pa kad izadjes na mrezu zavrsavas poen momentalno,zasto se kaze da se je servis volej igra najagresivnija,ja ne kazem da to treba stalno da se igra,treba dozirati,kao sto to radi roger,ko god se sa ovim ne slaze,nema pojma..

a ti fedexovac sto si napisao da nas ja sramotim,normalno da cu napisati kad tamo neki izjavi da federer ne bi imao 2 GS da su i novak i nadal i on u najboljim godinama,i dobije likeova ko u prici,jel to realno,hajd reci..da su sva trojica u zenitu karijere ista bi stvar bila,roger,nadal pa novak i to mora da je jasno svima

Septicar

pre 9 godina

Bio je jedan Majkl Dzordan, jedan Pele, jedan Ajrton Sena...i samo jedan jedini RODZER FEDERER!!! Shvatite jednom da nikada niko, a posebno folirant sa odbrambenom igrom Novak Djokovic to nece i ne moze postati???

Milica

pre 9 godina

Teško da može da stigne Rodžera,a i Nadala. Nek osvoji Rolan Garos i Sinsinati,i neku medalju u Riju i ja ću biti zadovoljna,a može i neki slem preko toga :)

talicni tom

pre 9 godina

Novak je vec sada legenda.Prvo je pokazao da je veliki covek,pa onda i veliki sportista.Sta god da uradi u narednim godinama,njegovo ime je vec sada zlatnim slovima upisano u istoriji tenisa.

VOJKAN

pre 9 godina

Da Novak ne igra ovako dobro ne bi se pisale i govorile ovako megalomanske prognoze. ako Novak igra u mogucem finalu protiv Nadala kao to je igrao protiv Berdiha u finalu Monte Carla nece biti na visini zadatka za osvajanje Roland Garrosa. Ovo pisem kao teniski laik i Noletov navijac

Grof

pre 9 godina

Najbitnija stvar je RG. Ako to uzme sledi Wiml. Tu ce Britanci da se potrude da mu otezaju put maksimalno. Posto ga jednostavno ne vole. A ako nekim cudom uzme ova dva GS Amerikanci koji su bogovi soua ce mu napraviti takav zreb da ce do polufinala lagano doci ako ne i osvojiti titulu. A oni naplatiti istoriju debelo. Sve u svemu ja nesto tako vidim ovu godinu. RG i najteza stvar ce biti WIML.....

milos

pre 9 godina

9 gren slemova do kraja karijere nema šanse da osvoji.On će 28 godina za mesec dana.Federer (33) je 2009,kad je osvojio 15 gren slem na Vimbldonu ,imao 27 godina.Đoković u istim godinama (27) ima 8 gren slemova.15-8=7

Jasno proizilazi da je Federer sa 27 godina duplo bolji teniser od Đokovića sa 27,jer ima skoro duplo više gren slemova.

shame boner

pre 9 godina

Da,bice vraski tesko uzeti sva 4 u nizu ove godine. Kada bi uzeo RG (a cvrsto vjerujem) da hoce,na njega bi se stvorio takav pritisak medija i javnosti da uzme taj brutalni niz do kraja,slican onom kada je trebao oboriti Viljasov rekord u duzini nepobjedivosti. Taj mec protiv Federera u polufinalu RG je odigrao tako stegnuto,defanzivno,dok je RF odigrao djecacki opusteno,a u isto vrijeme napaljeno. Mislim da mu je bilo vise stalo da zaustavi Novaka nego da ode u finale. Znaci,Vimbldon bi mu mogao biti kritican jer bi svi krenuli na lov na njegov skalp,maksimalno opusteni i nabruseni. Loptice brze,nezgodne. Za Njujork sam vec poprilicno siguran da ce ga osvojiti. Ima on tamo dosta nerasciscenih racuna. znaci 3/4. ali me tjesi sto sam los prognozer...

Bozidar

pre 9 godina

Videcemo...sve je moguce.
Ako je to ostvarljivo,sva cetiri gren slema...pa ko bi to mogao ako ne teniska gromada u vidu Novaka Djokovica.
Novak je u neverovatnoj formi i veoma dobro oseca lopticu...napred Novace,ti si nas ponos.

Slušaj sine, obriši sline

pre 9 godina

Eh šta je sve Nadal postigao i u Monte Karlu pa ga je No1e pobedio 2 puta u poslednje tri godine, tako da ta njegova (Nadalova) biografija u RG ne znači previše...Mislim da je svima jasno da je No1e na svim GS ove godine glavni favort za osvajanje, ne samo prvi nosilac već zaista glavni favorti za osvajanje.

Stanislav Lekter

pre 9 godina

"... mnogi smatraju da bi Novak mogao da postane prvi teniser koji je osvojio sva četiri Gren slema u jednoj godini i bude prvi kojem je to pošlo za rukom od Roda Lejvera 1969."
Šta ovo znači, zanima me... Koliko je ljudi tokom uspelo? Hoće li Novak biti prvi ili drugi? Ako Nadal i Federer nemaju ovaj rekord onda će Novak konačno da ućutka i najveće kritičare.

sasa sparovic

pre 9 godina

Da osvoji 20 GS nece biti bolji od Rogera. Ne samo on, nego niko nikada. Roger je rodjen za tenis, ostalo su prebacivaci loptice.
(fedex1, 22. april 2015 09:38)
prijatelje, nije tebe lako....

Stanislav Lekter

pre 9 godina

"... mnogi smatraju da bi Novak mogao da postane prvi teniser koji je osvojio sva četiri Gren slema u jednoj godini i bude prvi kojem je to pošlo za rukom od Roda Lejvera 1969."
Šta ovo znači, zanima me... Koliko je ljudi tokom uspelo? Hoće li Novak biti prvi ili drugi? Ako Nadal i Federer nemaju ovaj rekord onda će Novak konačno da ućutka i najveće kritičare.

teniser

pre 9 godina

Dobra mu je analiza,samo mislim da Noletu nije cilj ove godine osvojiti 4 GS,sve i da moze..
Jer sledece godine bi samo to branio,na ivici snage i psihicke stabilnosti..Ja mislim da on "gadja" 2,max 3 GS po sezoni,i sa takvom taktikom,igrajuci jos 5-6 godina ce po svim kriterijumima prestici Fedexa.
Ako mu je to uopste cilj...
Jedan napisa ovde da je Roki "rodjen za tenis",svi ostali su "prebacivaci loptica"!
Prvo,uvreda za sve tenisere na ATP-u,drugo glupost..
Nikakvi talenti,predispozicije ne znace nista bez krvavog rada..Mozda nekome pomognu,uz taj krvavi rad,da potrose manje vremena da se plasiraju medju 10 najboljih,nista vise..
A doci do N01,pa tu biti preko 140 nedelja,e tu talenat ne znaci apsolutno nista!Evo,npr,Vavrinka,do juce bio 3-i,danas 10-i!Treci mu sada bezi 2500 bodova!Mislite da ce se ikada vise vratiti na mesto 3?Ja mislim da nece...
Mislim da Novak ne podleze tim patoloskim pritiscima o broju osvojenih GS,Mastersa,to dolazi samo po sebi,ili ne dolazi nikada,ako niste u vrhunskoj formi..
On sada ostaje N01 do kraja 2015-e,niko nema ni teorjske sanse da ga pomeri odatle.Sledece godiine,sa 2 GS i Mastersima 1000,i dalje ostaje N01!
Kako Roki,ili Rafa,kojima bezi 5000,odnosno 8000 poena,misle da ga stignu?Biciklom?Mozda im Nole pokloni po "neki"...
Znate kada je Roki plakao kada je izgubio od Rafe RG?Zato sto nije OSVOJIO jos jedan GS!Nole je plakao jer je IZGUBIO!
Ko ne razume razliku,ne vredi mu pricati..

Milos

pre 9 godina

Od 2011. nadalje, Novak i Rafa su se sastali okruglo 20 puta. Novak vodi sa 13:7 ( na hard-u je 7:2, na travi 1:0, dok je na sljaci 5:5). Medjutim, Rafa je 3 od tih 5 pobeda na sljaci upisao bas u svojoj tvrdjavi - Roland Garrosu. Novak ove godine zaista deluje mocno, ali verujem da ce se ponovo voditi velika bitka na RG. Nadam se konacno sa drugacijim ishodom :)

talicni tom

pre 9 godina

Novak je vec sada legenda.Prvo je pokazao da je veliki covek,pa onda i veliki sportista.Sta god da uradi u narednim godinama,njegovo ime je vec sada zlatnim slovima upisano u istoriji tenisa.

JuroDiva

pre 9 godina

(Stanislav Lekter, 22. april 2015 09:42)
RF i RN su osvojili sva 4 slema, ali ne u istoj sezoni. U ovoj sezoni šansu za to ima samo Nole, pošto je trijumfovao na AO.

Bruguera

pre 9 godina

Ma on je za Federera i Nadala apsolutni sampion! Osvajajce GS titule i narednih godina jer je tako u mogucnosti! uopste nije bitno hoce li ih stici po broju, on je zavladao tenisom i pocistio njihovo rivalstvo u najvecem zenitu! prva dva najveca rivalstva u istoriji on drzi plus, nema slabih tacaka ni na jednoj podlozi!

Grof

pre 9 godina

Najbitnija stvar je RG. Ako to uzme sledi Wiml. Tu ce Britanci da se potrude da mu otezaju put maksimalno. Posto ga jednostavno ne vole. A ako nekim cudom uzme ova dva GS Amerikanci koji su bogovi soua ce mu napraviti takav zreb da ce do polufinala lagano doci ako ne i osvojiti titulu. A oni naplatiti istoriju debelo. Sve u svemu ja nesto tako vidim ovu godinu. RG i najteza stvar ce biti WIML.....

Djordje_Sl

pre 9 godina

Novak nije masina, ali ga inteligencija izdvaja od ostalih. Bez pritiska samo, turnir po turnir, brojke ce doci na svoje mesto, a on ce ostati besmrtna teniska legenda.

sasa jokic

pre 9 godina

Stvarno je tesko poverovati da neko moze u tako relativmo dugom periodu igrati bez greske, svskome se desi los dan, a izbeci ga vise puta je skoro pa nemoguce.
Ono sto uliva nadu, da je to ipak moguce je Novakova posvecenost, nacin zivota, treninga, ishrane, gde je odmakao konkurentima, a odatle ovaj nivo na kome igra.
Upravo zbog toga, Novak uspeva da "izvuce" pobedu i kada mu ne ide, a kada igra na jivou, dobije Rafu na sljaci 6:3, 6:3, a Mareja i Wavrinku sa krompirom na betonu.
Tako da je u Noletovom slucaju sve moguce, bez obzira sto je uzasno tesko.
Bojim ee da se sada dvoumi da li da igra sve masterse i poveca rekord, ali mislim da ce ga to fizicki dosta opteretiti. Mislim da bi trebao da preskoci Madrid, gde je nadmorska visina 800 m, loptice lete kao strele, a publika ga nevoli. Bolje je da napuni baterije, trenira u MC, ode ranije u Rim i uhvati ritam za RG.
Videlo se u finalu MC da je mentalno iscrpljen

rosonero

pre 9 godina

osvojiti 4 gs zvuči malo neverovatno , ali ako novak osvoji RG to ce biti veliki vetar u ledja i mislim da ce tada biti vrlo moguće , a ako to uradi onda ce definitivno biti medju najvećima u istoriji ali to je sve jedno veliko ako , prvo i najbitnije je da ostane zdrav.

Jagodinac 70

pre 9 godina

Roger,Rafa i Agasi imaju karijerni GS,od Lejvera niko nije uspeo da osvoji kalendarski,da u istoj kalendarskoj godini osvoji sva 4 GS!Danas je to skoro nemoguće postići.Novak ima tu šansu,samim tim što je osvojio AO i što se nalazi u ovakvoj formi.Situacija mu je takva da mu ide na ruku i forma najvećih rivala i godine Rogera,ali biće oni na vrhuncu na "svojim" GS,Rafa na RG a Roger na Wimbledonu.Tako da će biti izuzetno teško to ostvariti i sa igračkog i sa psihičkog i sa fizičkog aspekta.

Bozidar

pre 9 godina

Videcemo...sve je moguce.
Ako je to ostvarljivo,sva cetiri gren slema...pa ko bi to mogao ako ne teniska gromada u vidu Novaka Djokovica.
Novak je u neverovatnoj formi i veoma dobro oseca lopticu...napred Novace,ti si nas ponos.

Slušaj sine, obriši sline

pre 9 godina

Eh šta je sve Nadal postigao i u Monte Karlu pa ga je No1e pobedio 2 puta u poslednje tri godine, tako da ta njegova (Nadalova) biografija u RG ne znači previše...Mislim da je svima jasno da je No1e na svim GS ove godine glavni favort za osvajanje, ne samo prvi nosilac već zaista glavni favorti za osvajanje.

Djenka

pre 9 godina

@fedex1
Bravo majstore, skupices najvise negativnih u istoriji ovog sajta:) Skoro niko ne kapira da si istrolovao za medalju i to namerno. Federer nekada bio najbolji teniser na svetu ali je njegovo (odavno) proslo. Za razliku od njega Nole se nije peo na drvo posle poraza i odbijao da sidje. To ga cini vecim pobednikom, posle poraza se u njemu radja bes, a ne tuga, i to ga gura napred. Ima to veze i sa nasim prokletim mentalitetom, inatom do samounistenja. Samo mi se cini da je on taj inat uspeo da kanalise za razliku od njegove ostale "serbske" sabrace. Nije masina, samo je covek fokusiran, svesno, na uspeh i ciljeve. Radi ono sto voli, tamo je gde zeli da bude. Jedini Novakom protivnik ovog trenutka je on sam. Kad bude prestao da voli tenis prestace i rezultati.

Dragon

pre 9 godina

@fedex1

A ti pokusaj svoju ostrascenost Federerom da kanalises na neki drugi nacin, a ne omalovazavanjem nekoga ko je dobrano zagazio u skoro sve rekorde i statisticke parametre ovog sporta! Niko ne spori Rodzerovu karijeru, ali...priznaj sebi neke stvari, nemoj da lazes samog sebe! Pozdrav

Boban

pre 9 godina

Novak, po kvalitetu, realno može da osvoji još 4 ili 5 grend slemova do kraja karijere, a svakako bi bilo lepo da među njima bude Rolan Garos.

shame boner

pre 9 godina

Da,bice vraski tesko uzeti sva 4 u nizu ove godine. Kada bi uzeo RG (a cvrsto vjerujem) da hoce,na njega bi se stvorio takav pritisak medija i javnosti da uzme taj brutalni niz do kraja,slican onom kada je trebao oboriti Viljasov rekord u duzini nepobjedivosti. Taj mec protiv Federera u polufinalu RG je odigrao tako stegnuto,defanzivno,dok je RF odigrao djecacki opusteno,a u isto vrijeme napaljeno. Mislim da mu je bilo vise stalo da zaustavi Novaka nego da ode u finale. Znaci,Vimbldon bi mu mogao biti kritican jer bi svi krenuli na lov na njegov skalp,maksimalno opusteni i nabruseni. Loptice brze,nezgodne. Za Njujork sam vec poprilicno siguran da ce ga osvojiti. Ima on tamo dosta nerasciscenih racuna. znaci 3/4. ali me tjesi sto sam los prognozer...

Advokat svih Srba

pre 9 godina

A da za pocetak pustimo coveka malo na miru,meni licno su postali naportni ovi bivsi igraci,koji Novaku nabijaju na ledja teret.Mada ne sumnjam u Novakovo iskustvo i da ovakve izjave i intervjui do njege ni ne dolaze.

timmy

pre 9 godina

želim novaku puno uspeha u ovoj sezoni. ali slažem se da će biti jako teško (ako ne i nemoguće) da osvoji sva četiri grand slam turnira. prvo roland garros, na kojem je nadal uvek favorit. novak ga je sada prilično ubedljivo dobio, ali koliko smo puta videli nadala da baš u parizu igra najbolje što ume, i ubeđen sam da će to i ovaj put tako biti, bez obzira na nadalovu slabu formu poslednjih 7-8 meseci. ako novak ipak osvoji pariz (po meni su šanse 50:50) koliko će mu ostati energije za nastavak sezone? ipak wimbledon počinje samo par nedelja posle rg-a. a doći će i do pada forme, niko nije imun na to, pa ni nole, i videćemo kako će to nadal i društvo iskoristiti.
biće jako teško, no videćemo.

Milica

pre 9 godina

Teško da može da stigne Rodžera,a i Nadala. Nek osvoji Rolan Garos i Sinsinati,i neku medalju u Riju i ja ću biti zadovoljna,a može i neki slem preko toga :)

DDD

pre 9 godina

Postaće najbolji masers igrač u istoriji,još samo Sinsi fali da ih kompletira.Teško će osvojiti sva 4 ove godine,morale bi sve kockice da se poklope.

estiar

pre 9 godina

Bio je jedan Majkl Dzordan, jedan Pele, jedan Ajrton Sena...i samo jedan jedini RODZER FEDERER!!! Shvatite jednom da nikada niko, a posebno folirant sa odbrambenom igrom Novak Djokovic to nece i ne moze postati???
(Septicar, 22. april 2015 10:41)

Da su Novak ili Nadal igrali u periodu 2004-2008 umesto "jednog i jednog" Rogera, i oni bi osvojili brdo GS trofeja. U tom periodu nije bilo teskih rivala, vec je jedna generacija odlazila i cekala se "zlatna era" tenisa sa 3 prvoklasna igraca. E a ako pogledamo trofeje u zlatnoj eri, na kom mestu je Novak?

Beobrad

pre 9 godina

Da nije neka finala cudno gubio, tj. da ima kao sto je trebao i morao sad imati najmanje 10 GS titula, onda bi pricali o 18 GS titula do kraja!
I ovako je moguce, ali teze!
Izmedju prvog GS 2008. i narednog proslo je tri godine, i tu je u izgubio vreme za konacnu brojku osvojenih GS, ali mozda je bas takav put Novakov put za titulu najboljeg svih vremena!
A to ne mora biti 18 GS, vec mozda 15 i 35-40 mastersa, uz 8 zavrsnih turnira, 3 Davis kupa sa 250-300 nedelja na 1. mestu!

NOLKICA

pre 9 godina

Nole sada pocinje da igra svoj ikada najbolji tenis , zaista me ne bi inenadilo da pretekne i Fedrera, vremena se menjaju Nole je dugo stagnirao na 3 mestu , sad vec suvereno vlada tenisom, i ubedjena sam da ove godine uzima RG!

NS#1

pre 9 godina

Bio je jedan Majkl Dzordan, jedan Pele, jedan Ajrton Sena...i samo jedan jedini RODZER FEDERER!!! Shvatite jednom da nikada niko, a posebno folirant sa odbrambenom igrom Novak Djokovic to nece i ne moze postati???
(Septicar, 22. april 2015 10:41)

Nije nam jasno, šta to nikad neće postati? Rodžer Federer?! :D Pa upravu si, neće. Takođe, nole neće postati ni Nadal, ni Šumaher, možemo tako u nedogled... Kakvih sve umova ima ovde. Svašta čovek može pročitati...

fortissimo

pre 9 godina

Krenuo je stopama 2011. a da li ce tako nastaviti ne znam. Mislim da je tada igrao bolje, sve je pocistio sa terena, strasnom igrom. Ove sezone igra iskusnije. Vadi se na kvalitet, iskustvo, znanje i mentalnu snagu u mecevima gde mu ne ide. I opet za sada mu ne mogu nista. Mislim da ima velike sanse na RG da moze da podigne svoj nivo igre i da smanji barem oscilacije u igri. Pojedini padovi u igri posebno u drugom setu i iznenadjen sam servisom u MK, mada losi vremenski uslovi i mec sa Rafom mogu da budu razlog. Ipak mentalna snaga kojom Novak slomi i razbije protivnika uvek u odlucujucim setovima je nesto sto stvara veliku razliku i plus u Novakovoj igri u odnosu na protivnike. Mislim da u ovom trenutku tu NIKO ne moze da mu parira. Zato razbija Endija 2 puta u poslednjim setovima i Berdihta na slican nacin. Mislim da moze da dobije Rafu u ovom trenutku ma koliko da Rafa podigne formu u sta sumnjam. Sa Rafom je igrao egal i kada je on bio u boljoj formi a na tu formu tesko moze da se vrati. Ne otpisujem ga samo kazem da je sada u boljem polozaju nego ranije. To su neke prognoze koje su uvek nezahvalne, ostaje da sacekamo i vidimo rasplet. Licno mu zelim sve najbolje jer nas covek ispisuje istorijske stranice savremenog tenisa i obara mnoge rekorde.

gruna

pre 9 godina

izracunah ... pa to je 3 godine da bude prvi ... problem je sto nece biti 3 godine prvi vec vjerovatno mnogo vise ... ako se ne pivrijedi ovaj rekord ga svakako ceka ...

milan

pre 9 godina

Rodžer je po tennici i stilu igre najbolji, bez premca.Međutim,Novak ima realne šanse da postane najtrojfeniji po broju GS, kao i masters titula.Jednostavno,poseduje neverovatnu unutrašnju snagu da, čak i kad igra realno loše, izađe iz meča kao pobednik.Ove i sledeće godine i može da uzme sva 4 GS-a i tako se pridruži Rodu Lejveru.Podvlačim da nisam Novakov strastveni navijač, već samo iznosim neko svoje zapažanje.

Pozdrav komšije, iskreno!

pre 9 godina

Novak je ušao u fazu karijere kad mu titule ne zavise od forme. On je sa svojom bazičnom igrom, čak daleko od svog maksimuma, u stanju da osvaja i slemove (npr AO). Uzima titule sa svojiom regularnom, standardnom igrom. To je ozbiljan znak dominacije. Žao mi je što komšije Federerovci/Nadalovci to ne vide ili se samo prave da ne vide. Ako to ne vide, nemaju pojima o tenisu. Ja verujem da vide, ali neće to ovde da priznaju zbog po njima dela ostrašćenih Novakovih navijača, pa pišu na isti način kao i oni i nimalo se ne razlikuju od onih koje kritikuju. Ista priča. Meni satisfakcija i dovoljno saznanje da oni dobro znaju ko je, koliko je dobar, i gde je Novak, bez obzira šta ovde pisali.

Đape

pre 9 godina

Kad sam na početku njegove karijere govorio ortaku da će postati br.1 on mi se smejao, a inače je poznavaoc sporta. E sad kažem da će nadmašiti Nadala i Rodžera.

Zika

pre 9 godina

(RF17, 22. april 2015 14:47)
Niti je 2011. Federer prošao svoj zenit, niti je te sezone Nadal bio povređen. Sledeče godine Federer se vratio na no1 i osvojio Vimbldon, a Nadal 2011. je samo od Novaka gubio. Te godine da Nije bilo Novaka, Nadal bi imao najjaču sezonu u istoriji tenisa, i to po tebi " povređen".

VOJKAN

pre 9 godina

Da Novak ne igra ovako dobro ne bi se pisale i govorile ovako megalomanske prognoze. ako Novak igra u mogucem finalu protiv Nadala kao to je igrao protiv Berdiha u finalu Monte Carla nece biti na visini zadatka za osvajanje Roland Garrosa. Ovo pisem kao teniski laik i Noletov navijac

murajsam

pre 9 godina

Novak je trenutno u super formi a svi ostali više manje van forme. Od toga koliko dugo će ovo trajati zavisi i šta će sve Nole da osvoji ove godine.

Zoran

pre 9 godina

Generalno, Nole bi mogao malo više da se štedi, ne mora da bude prvi sa tolikom razlikom.
Naročito mi se ne sviđaju ovi jednonedeljni mastersi gde 4 dana mora da igra zaredom da bi ga osvojio, pa još ako su dva takva zaredom, pa još ako je GS turnir odmah zatim... Zato i nema Sinsinati.
Ono što mi se JAKO dopada je činjenica da niko još nije otkrio pouzdano u čemu je tajna njegovog uspeha, niti je pronašao taktiku za njegovu igru. Tako je bilo i sa Federerom: nekoliko godina dominacije, pa su ga neki igrači "pročitali". Noleta, još uvek, nisu! Npr, nikom još nije jasno kako se dešava onolika njegova dominacija posle izgubljenog seta.
Naravno, za počasno mesto u istoriji bilo bi lepo da pobedi na olimpijadi. Nadam se da će sledeće godine formu natempirati za Rio.
Nole, srećno! Daj Bože da i mi od tebe nešto naučimo!

Dott

pre 9 godina

Ocekivano, izjave ovakvog tipa bice sve vise, pa iako cemo u mnogim nalaziti i negativnih konotacija u svakom slucaju prijaju, jer su jedan vid priznanja nasem ponosu Novaku Djokovicu.
Da Tim Henman nije sasvim iskren i da mu razvoj dogadjaja ne prija jasno mi je, jer u njegovom izlaganju nalzim i kontradikcije. Prvo kaze da je Novak superioran i kao masina, da bi na kraju izneo neverovanje s Roland Garosom u vezi kad je u pitanju osvajanje sva cetri GS turnira u jednoj godini. Da bi stogao Rodzera i ne mora osvojiti sva cetri u jednoj godini, dovoljno je da u naredne 4 godine osvoji devet, sto je u proseku manje od tri po godini, dovoljno je da u jednoj osvoji tri a u preostle tri godine po dva, sto gledano iz ove perspektive i ne izgleda kao neostvarivo, meni to cak izgleda i kao jedan njegov minimum koji ce se zasigurno i dogodinti ukoliko ostane zdrav, daj boze.
Na kraju ja vise verujem da ce Novak osvojiti Rolad Garos i to ne jednom u svojoj karijeri, nego da ce osvojiti sva 4 GS u jednoj godini, jer to je zaista tesko, u razlicitim su periodima i razni teniseri mogu u raznim periodima dati od sebe najvise, kao i to da su svi jako inspirisani kad igraju protiv njega. Pobediti Novaka za tenisere danas nema veceg izazova, to je cinjenica. Novakove granice i mogucnosti tesko je predvideti, ali sigurno je da pored ove godine najmanje jos dve moze biti apsolutno dominantan.

charlotte sometimes

pre 9 godina

(estiar, 22. april 2015 13:18) Nadal je igrao 2004-2008 i osvojio 5 GS,to sto Novak nije i sto mu je trebalo 25 godina da sazre to je njegov problem.A da zlatna era pocinje od 2011,Federer prosao svoj zenit a Nadal vise povredjen nego sto igra.Dok su harali tenisom i bili na maksimumu preslisavali su Novaka toliko da je hteo da napusti tenis 2010!
(RF17, 22. april 2015 14:47)

Sreca tvoja pa se ne placa porez na glupost. Novak nije ranije sazreo, ne zato sto je bio los, jer i tada kao decak od 19 je igrao fenomenalno, a prvi slem sa 20. Rodzer je to ucinio mnogo kasnije. Novak je imao nedovoljno dobro zdravlje za konstantnost na tom nivou. Tenis je mozda hteo da ostavi, to su njegove reci, ali zbog zdravstvenih problema zbog kojih je mislio da nikada nece da ostvari svoj puni potencijal, a ne zato sto su ga kako ti kazes preslisavali. Sam Federer je skoro izjavio, imas clanak na tennis.com da je posmatrao i bio svedok Novakovog napretka, da je bilo interesantno posmatrati ga kao izgradjuje svoju igru i citiram '' watch him figure out his game'', i da se ponekad pita, da li je iko drugi voljan da napravi tolike promene radi napretka. Novak nije odustao, verovao je i na kraju se sve isplatilo. Koliko je Novak kao klinac bio dobar pokazuje isto jedna Federerova izjava gde je posle pobede u tri seta rekao da Novaku nikako nije smeo da dozvoli da osvoji jedan set i da okusi uspeh, jer ce mu to dati samopouzdanja. A da, Federer je 2012. bio prvi teniser sveta jedno vreme, tako da tek od tada moze da se prica o nekom padu. A Nadal bi razbijao kao 2010. i u 2011. da Novak nije eksplodirao.

Septicar

pre 9 godina

Bio je jedan Majkl Dzordan, jedan Pele, jedan Ajrton Sena...i samo jedan jedini RODZER FEDERER!!! Shvatite jednom da nikada niko, a posebno folirant sa odbrambenom igrom Novak Djokovic to nece i ne moze postati???

VUK

pre 9 godina

uvek u ovakvim raspravama treba sebi postaviti pitanje.. da li bi bio pre Bekam ili npr.Bekenbauer?Agasi ili Sampras ? da li vredi više desetak titula i život punim gasom, nego 17 titula i smaranje sa Mirkom, koja ga trenira,gleda svaki meč,čeka kući..i to je sve!!!e vala Nole tvoj jedan GS ko smaračevih 4..živiš punim plućima i opet ih dereš..samo napred.. udri!

NebojšaČović

pre 9 godina

Rodzer je najveći svih vremena, i tako će sigurno ostati, nemojmo biti nerealni. Nole će ga gotovo sigurno prestići po broju masters titula, već sad su izjednačeni i moguće po broju GS titula na betonu (sad je odnos 9-6). A što se tiče ostalih brojnih rekorda tu čak ni ja ne verujem da će ga stići. Noletov cilj treba da bude da na 3 od 4 GS ima više titula od Rafe (AO,WB,US) i da bude tu negde po broju GS. Ja bi voleo na 4 večitom mestu, za to mu treba 13 GS, jer je Roj Emerson sada četvrti sa 12. Videćemo, sledi zanimljivo proleće.

foly

pre 9 godina

To se nece nikad dogoditi !
Jedan je Rodzer Federer i KRAJ
Mozda bude po mastersima bolji od njega ali po GS i broju nedelja na listi nikako.
Tako da se uzaludno nadate.
(Bane, 22. april 2015 14:20)

Ovo kao da očajnički se upravo ti uzaludno nadaš i drhtiš da ga neće Novak stići. Dokaz tome je tvoje "možda bude po mastersima bolji..."!?! "MOŽDA"!?! Jesi li ti prespavao poslednjih nekoliko godina? Aloo, pa već je izjednačen! A mlađi je 6 godina! Šta Federer će po tebi sledećih godina da uzima isto mastersa ili više od Novaka?

dule

pre 9 godina

Svaka čast njemu al kao gledalac njegov tenis je živa dosada a tek nadalova igra da ne pričam.Ovo njihovo zadnje polufinale,ljudi moji koje je ono smaranje od igre. Federerov stil igre je nešto najlepše u tenisu..

ojzom

pre 9 godina

Interesantno da neki omalovažavaju trenutni tenis Federera tvrdnjom da je polupenzioner, ne bi li time omalovažili i Noletovu dominaciju. Ko bi bio komotno vladajući No1 danas da Nema Novaka? Samo pitam.

Jovan

pre 9 godina

@teniser
" Dobra mu je analiza,samo mislim da Noletu nije cilj ove godine osvojiti 4 GS,sve i da moze..Jer sledece godine bi samo to branio"
Neverovatno da teniser ima takvu logiku. Pa koji igrac ne bi osvojio turnir samo zbog toga da ne brani bodove sledece godine? Ako ne dobijes mec ne dobijas ni bodove, ako dobijes mec dobijas bodove koji ti traju 365 dana. Znaci to ti je samo plus, je l' bolje da imas neke bodove 365 dana pa da ih izgubis ako ne odbranis eventualno, ili da imas 0 bodova tih 365 dana? Jedina logika je kalkulacija da se cuva snaga i izbegnu povrede, ali to mozda na mastersima, na GS nema kalkulacija narocito kod kod top4 igraca. Istorija se pise GS titulama najvise !

Maka@

pre 9 godina

Ove godine je akcenat na prvom delu sezone i kao kruna se očekuje RG .Sve preko je čudo i ne treba da se opterećuje time. Ako se odmori možda i američka turneja bude uspešna. Ili ako se sva preostala snaga upotrebi na Wimb...To je stvar njegovih prioriteta i mogućnosti. Kao navijaču malo mi je krivo što se uvek isprazni do USO a kao neko koga zovu kralj betona mora imati više trofeja na tom turniru. RG više eto da ima sve GS ali mislim da u ostatku karijere može slobodno da odmara u tom periodu.

milos

pre 9 godina

9 gren slemova do kraja karijere nema šanse da osvoji.On će 28 godina za mesec dana.Federer (33) je 2009,kad je osvojio 15 gren slem na Vimbldonu ,imao 27 godina.Đoković u istim godinama (27) ima 8 gren slemova.15-8=7

Jasno proizilazi da je Federer sa 27 godina duplo bolji teniser od Đokovića sa 27,jer ima skoro duplo više gren slemova.

fedex

pre 9 godina

ove godine ce osvojiti sva 4 Gs,sve masterse i sve turnire 500 i 250 na kojima bude ucestvovao,davis cup,zavrsni turnir,cak i onaj turnir u indiji iptl(cini mi se),ma sve ce on da osvoji,a onda ce sljedece godine to sve da odbrani...

hahah al kako namjerno stavljaju vijesti da bi se mi krvili..mrzim kad mi ne objave vijest pa moram sve ponovo,alooo ljudi rekao sam da je izlazak na mrezu svakako agresivniji od igre sa osnovne linije,pa kad izadjes na mrezu zavrsavas poen momentalno,zasto se kaze da se je servis volej igra najagresivnija,ja ne kazem da to treba stalno da se igra,treba dozirati,kao sto to radi roger,ko god se sa ovim ne slaze,nema pojma..

a ti fedexovac sto si napisao da nas ja sramotim,normalno da cu napisati kad tamo neki izjavi da federer ne bi imao 2 GS da su i novak i nadal i on u najboljim godinama,i dobije likeova ko u prici,jel to realno,hajd reci..da su sva trojica u zenitu karijere ista bi stvar bila,roger,nadal pa novak i to mora da je jasno svima

zapažanja

pre 9 godina

Novakovi rezltati su za svaki respekt,ali zaboravljate da je Federer tri godine i to dvije uzastopne osvojio po 3 GS,odnosno da je u dvije usastopne godine osvojio po 10 titula ,među kojima su GS ,mastersi i turniri 500,što Novaku do sada još nije pošlo za rukom.Zaboravlja se takođe da je i on i Rafa takođe nazivani mašinom,što znači da mašina nije za sva vremena,a zato treba biti bazriv prema svim bombastičnim naslovima ,izjavama i komentarima.

charlotte sometimes

pre 9 godina

Pa i Federera su nazivali masinom. Secam se meceva koje sam gledala 2005, 2006 i otprilike je islo ovako ''game Federer, game Federer, game Federer'' da mi se cinilo da je to jedino sto glavni sudija izgovara sa stolice. Posto neko rece kako su Novak i Nadal masine, a Federer nije tj da je on vise poezija ili sta vec. Pa ipak, jedina prava masina je Nadal po mom misljenju. On bas deluje kao da je programiran.

drmr

pre 9 godina

naravno da je tesko jer ce nadal raditi samo na tome da bude u top formi za rolan garos i svi naredni turniri ce mu sluziti kao neki trening,dizanje forme....itd do pariza,e sada koliko ce Nole uspeti da zadrzi svoju formu to je veliko pitanje tako da je sve moguce,tako da ce Nadal biti najveci favorit i bojim se da ce proci kroz pariz ko cunami

lala

pre 9 godina

da vas pitam....ko je Džordanu, kada je imao 34 godine, smeo da kaže da je mator? i dalje je bio i igrački i fizički dominantan. tako da Rodžer verovatno spada u tu kategoriju...

zapažanja

pre 9 godina

Novakovi rezltati su za svaki respekt,ali zaboravljate da je Federer tri godine i to dvije uzastopne osvojio po 3 GS,odnosno da je u dvije usastopne godine osvojio po 10 titula ,među kojima su GS ,mastersi i turniri 500,što Novaku do sada još nije pošlo za rukom.Zaboravlja se takođe da je i on i Rafa takođe nazivani mašinom,što znači da mašina nije za sva vremena,a zato treba biti bazriv prema svim bombastičnim naslovima ,izjavama i komentarima.

Bane

pre 9 godina

To se nece nikad dogoditi !
Jedan je Rodzer Federer i KRAJ
Mozda bude po mastersima bolji od njega ali po GS i broju nedelja na listi nikako.
Tako da se uzaludno nadate.

NikolaKG80

pre 9 godina

@Coa, Open Era je počela 1968. godine, a Rod Laver je osvojio sva četiri Grand Slama u sezoni 1969. godine (i 1962.), tako da Novak ne bi bio prvi koji bi to postigao

Novak jedan od najboljih, najbolji nije

pre 9 godina

@Estiar
Taj Federer je nedavno dva puta dobio Novaka iako je od njega šest godina stariji, ali ne tako da Fed ima 26 a Novak 20 godina, nego R ima 34 punih! Najvažnije su titule, naravno, ali za istoriju i pamćenje ostaje i igra. Novak u 35. godini neće postojati kao teniser, neće imati više nedelja na prvom mestu a ni više GS titula.

realno

pre 9 godina

Tim je sasvim u pravu.
Mada ipak je zaboravio jednu vaznu cinjenicu, a to je da Novak uskoro puni 28. godina i da se nece previse dugo baviti ovim sportom.
Mozda jos maksimum 2 godine i posle toga ce se povuci.
Svako aktivno bavljenje profesionalnim spotom posle tridesete godine ozbiljno ugrozava zravlje te osobe i to Novak sebi sigurno nece dozvoliti.
Ovo sto Federer trenutno radi je ravno samoubistvu, ali to je njegov problem. Samo nemojte se zacuditi ako cujete za desetak godina da se Federer ozbiljno razboleo.

Dakle Novakova jedina granica je vreme, jer je pred njim otprilike jos 2 godine teniske karijere i videcemo sta ce za te 2 godine uraditi.
Verujem da moze osvojiti jos petnaestak titula, od cega bar 2-3 GS, sa cime ce svakako biti rame uz rame sa Federerom.

So se Nadala tice, ja njega nikada nisam smatrao boljim teniserom od Novaka, cak ni u onom periodu 2008-2010 kada je bio ispred Novaka na listi.
Covek je ipak samo jedan specijalista za sljaku, ali na ostalim podlogama je uvek bo za tri klase losiji od Novaka.

RF17

pre 9 godina

(estiar, 22. april 2015 13:18) Nadal je igrao 2004-2008 i osvojio 5 GS,to sto Novak nije i sto mu je trebalo 25 godina da sazre to je njegov problem.A da zlatna era pocinje od 2011,Federer prosao svoj zenit a Nadal vise povredjen nego sto igra.Dok su harali tenisom i bili na maksimumu preslisavali su Novaka toliko da je hteo da napusti tenis 2010!

RF17

pre 9 godina

(charlotte sometimes, 22.april 2015 17:27) Novak Djokovic:"Da,razmisljao sam 2010.godine da napustim tenis kada sam gubio od Nadala i Federera.Pitao sam se da li mogu da ih nadmasim.Te 2010. godine sam pomislio da napustim tenis,jer sam pored njih dvojice mnogo puta pao.Dosao sam do te faze da ste toliko puta psihicki pali da dovodite u pitanje svoje sposobnosti,kvalitet...".Da stvarno evo i Novak kaze da je zbog zdravstvenog stanja hteo da napusti tenis.

Septicar

pre 9 godina

Bio je jedan Majkl Dzordan, jedan Pele, jedan Ajrton Sena...i samo jedan jedini RODZER FEDERER!!! Shvatite jednom da nikada niko, a posebno folirant sa odbrambenom igrom Novak Djokovic to nece i ne moze postati???

dule

pre 9 godina

Svaka čast njemu al kao gledalac njegov tenis je živa dosada a tek nadalova igra da ne pričam.Ovo njihovo zadnje polufinale,ljudi moji koje je ono smaranje od igre. Federerov stil igre je nešto najlepše u tenisu..

milos

pre 9 godina

9 gren slemova do kraja karijere nema šanse da osvoji.On će 28 godina za mesec dana.Federer (33) je 2009,kad je osvojio 15 gren slem na Vimbldonu ,imao 27 godina.Đoković u istim godinama (27) ima 8 gren slemova.15-8=7

Jasno proizilazi da je Federer sa 27 godina duplo bolji teniser od Đokovića sa 27,jer ima skoro duplo više gren slemova.

fedex

pre 9 godina

ove godine ce osvojiti sva 4 Gs,sve masterse i sve turnire 500 i 250 na kojima bude ucestvovao,davis cup,zavrsni turnir,cak i onaj turnir u indiji iptl(cini mi se),ma sve ce on da osvoji,a onda ce sljedece godine to sve da odbrani...

hahah al kako namjerno stavljaju vijesti da bi se mi krvili..mrzim kad mi ne objave vijest pa moram sve ponovo,alooo ljudi rekao sam da je izlazak na mrezu svakako agresivniji od igre sa osnovne linije,pa kad izadjes na mrezu zavrsavas poen momentalno,zasto se kaze da se je servis volej igra najagresivnija,ja ne kazem da to treba stalno da se igra,treba dozirati,kao sto to radi roger,ko god se sa ovim ne slaze,nema pojma..

a ti fedexovac sto si napisao da nas ja sramotim,normalno da cu napisati kad tamo neki izjavi da federer ne bi imao 2 GS da su i novak i nadal i on u najboljim godinama,i dobije likeova ko u prici,jel to realno,hajd reci..da su sva trojica u zenitu karijere ista bi stvar bila,roger,nadal pa novak i to mora da je jasno svima

Bane

pre 9 godina

To se nece nikad dogoditi !
Jedan je Rodzer Federer i KRAJ
Mozda bude po mastersima bolji od njega ali po GS i broju nedelja na listi nikako.
Tako da se uzaludno nadate.

sasa sparovic

pre 9 godina

Da osvoji 20 GS nece biti bolji od Rogera. Ne samo on, nego niko nikada. Roger je rodjen za tenis, ostalo su prebacivaci loptice.
(fedex1, 22. april 2015 09:38)
prijatelje, nije tebe lako....

Novak jedan od najboljih, najbolji nije

pre 9 godina

@Estiar
Taj Federer je nedavno dva puta dobio Novaka iako je od njega šest godina stariji, ali ne tako da Fed ima 26 a Novak 20 godina, nego R ima 34 punih! Najvažnije su titule, naravno, ali za istoriju i pamćenje ostaje i igra. Novak u 35. godini neće postojati kao teniser, neće imati više nedelja na prvom mestu a ni više GS titula.

RF17

pre 9 godina

(estiar, 22. april 2015 13:18) Nadal je igrao 2004-2008 i osvojio 5 GS,to sto Novak nije i sto mu je trebalo 25 godina da sazre to je njegov problem.A da zlatna era pocinje od 2011,Federer prosao svoj zenit a Nadal vise povredjen nego sto igra.Dok su harali tenisom i bili na maksimumu preslisavali su Novaka toliko da je hteo da napusti tenis 2010!

teniser

pre 9 godina

Dobra mu je analiza,samo mislim da Noletu nije cilj ove godine osvojiti 4 GS,sve i da moze..
Jer sledece godine bi samo to branio,na ivici snage i psihicke stabilnosti..Ja mislim da on "gadja" 2,max 3 GS po sezoni,i sa takvom taktikom,igrajuci jos 5-6 godina ce po svim kriterijumima prestici Fedexa.
Ako mu je to uopste cilj...
Jedan napisa ovde da je Roki "rodjen za tenis",svi ostali su "prebacivaci loptica"!
Prvo,uvreda za sve tenisere na ATP-u,drugo glupost..
Nikakvi talenti,predispozicije ne znace nista bez krvavog rada..Mozda nekome pomognu,uz taj krvavi rad,da potrose manje vremena da se plasiraju medju 10 najboljih,nista vise..
A doci do N01,pa tu biti preko 140 nedelja,e tu talenat ne znaci apsolutno nista!Evo,npr,Vavrinka,do juce bio 3-i,danas 10-i!Treci mu sada bezi 2500 bodova!Mislite da ce se ikada vise vratiti na mesto 3?Ja mislim da nece...
Mislim da Novak ne podleze tim patoloskim pritiscima o broju osvojenih GS,Mastersa,to dolazi samo po sebi,ili ne dolazi nikada,ako niste u vrhunskoj formi..
On sada ostaje N01 do kraja 2015-e,niko nema ni teorjske sanse da ga pomeri odatle.Sledece godiine,sa 2 GS i Mastersima 1000,i dalje ostaje N01!
Kako Roki,ili Rafa,kojima bezi 5000,odnosno 8000 poena,misle da ga stignu?Biciklom?Mozda im Nole pokloni po "neki"...
Znate kada je Roki plakao kada je izgubio od Rafe RG?Zato sto nije OSVOJIO jos jedan GS!Nole je plakao jer je IZGUBIO!
Ko ne razume razliku,ne vredi mu pricati..

drmr

pre 9 godina

naravno da je tesko jer ce nadal raditi samo na tome da bude u top formi za rolan garos i svi naredni turniri ce mu sluziti kao neki trening,dizanje forme....itd do pariza,e sada koliko ce Nole uspeti da zadrzi svoju formu to je veliko pitanje tako da je sve moguce,tako da ce Nadal biti najveci favorit i bojim se da ce proci kroz pariz ko cunami

Stanislav Lekter

pre 9 godina

"... mnogi smatraju da bi Novak mogao da postane prvi teniser koji je osvojio sva četiri Gren slema u jednoj godini i bude prvi kojem je to pošlo za rukom od Roda Lejvera 1969."
Šta ovo znači, zanima me... Koliko je ljudi tokom uspelo? Hoće li Novak biti prvi ili drugi? Ako Nadal i Federer nemaju ovaj rekord onda će Novak konačno da ućutka i najveće kritičare.

NebojšaČović

pre 9 godina

Rodzer je najveći svih vremena, i tako će sigurno ostati, nemojmo biti nerealni. Nole će ga gotovo sigurno prestići po broju masters titula, već sad su izjednačeni i moguće po broju GS titula na betonu (sad je odnos 9-6). A što se tiče ostalih brojnih rekorda tu čak ni ja ne verujem da će ga stići. Noletov cilj treba da bude da na 3 od 4 GS ima više titula od Rafe (AO,WB,US) i da bude tu negde po broju GS. Ja bi voleo na 4 večitom mestu, za to mu treba 13 GS, jer je Roj Emerson sada četvrti sa 12. Videćemo, sledi zanimljivo proleće.

zapažanja

pre 9 godina

Novakovi rezltati su za svaki respekt,ali zaboravljate da je Federer tri godine i to dvije uzastopne osvojio po 3 GS,odnosno da je u dvije usastopne godine osvojio po 10 titula ,među kojima su GS ,mastersi i turniri 500,što Novaku do sada još nije pošlo za rukom.Zaboravlja se takođe da je i on i Rafa takođe nazivani mašinom,što znači da mašina nije za sva vremena,a zato treba biti bazriv prema svim bombastičnim naslovima ,izjavama i komentarima.

zapažanja

pre 9 godina

Novakovi rezltati su za svaki respekt,ali zaboravljate da je Federer tri godine i to dvije uzastopne osvojio po 3 GS,odnosno da je u dvije usastopne godine osvojio po 10 titula ,među kojima su GS ,mastersi i turniri 500,što Novaku do sada još nije pošlo za rukom.Zaboravlja se takođe da je i on i Rafa takođe nazivani mašinom,što znači da mašina nije za sva vremena,a zato treba biti bazriv prema svim bombastičnim naslovima ,izjavama i komentarima.

NikolaKG80

pre 9 godina

@Coa, Open Era je počela 1968. godine, a Rod Laver je osvojio sva četiri Grand Slama u sezoni 1969. godine (i 1962.), tako da Novak ne bi bio prvi koji bi to postigao

milan

pre 9 godina

Rodžer je po tennici i stilu igre najbolji, bez premca.Međutim,Novak ima realne šanse da postane najtrojfeniji po broju GS, kao i masters titula.Jednostavno,poseduje neverovatnu unutrašnju snagu da, čak i kad igra realno loše, izađe iz meča kao pobednik.Ove i sledeće godine i može da uzme sva 4 GS-a i tako se pridruži Rodu Lejveru.Podvlačim da nisam Novakov strastveni navijač, već samo iznosim neko svoje zapažanje.

estiar

pre 9 godina

Bio je jedan Majkl Dzordan, jedan Pele, jedan Ajrton Sena...i samo jedan jedini RODZER FEDERER!!! Shvatite jednom da nikada niko, a posebno folirant sa odbrambenom igrom Novak Djokovic to nece i ne moze postati???
(Septicar, 22. april 2015 10:41)

Da su Novak ili Nadal igrali u periodu 2004-2008 umesto "jednog i jednog" Rogera, i oni bi osvojili brdo GS trofeja. U tom periodu nije bilo teskih rivala, vec je jedna generacija odlazila i cekala se "zlatna era" tenisa sa 3 prvoklasna igraca. E a ako pogledamo trofeje u zlatnoj eri, na kom mestu je Novak?

Boban

pre 9 godina

Novak, po kvalitetu, realno može da osvoji još 4 ili 5 grend slemova do kraja karijere, a svakako bi bilo lepo da među njima bude Rolan Garos.

Bruguera

pre 9 godina

Ma on je za Federera i Nadala apsolutni sampion! Osvajajce GS titule i narednih godina jer je tako u mogucnosti! uopste nije bitno hoce li ih stici po broju, on je zavladao tenisom i pocistio njihovo rivalstvo u najvecem zenitu! prva dva najveca rivalstva u istoriji on drzi plus, nema slabih tacaka ni na jednoj podlozi!

sasa jokic

pre 9 godina

Stvarno je tesko poverovati da neko moze u tako relativmo dugom periodu igrati bez greske, svskome se desi los dan, a izbeci ga vise puta je skoro pa nemoguce.
Ono sto uliva nadu, da je to ipak moguce je Novakova posvecenost, nacin zivota, treninga, ishrane, gde je odmakao konkurentima, a odatle ovaj nivo na kome igra.
Upravo zbog toga, Novak uspeva da "izvuce" pobedu i kada mu ne ide, a kada igra na jivou, dobije Rafu na sljaci 6:3, 6:3, a Mareja i Wavrinku sa krompirom na betonu.
Tako da je u Noletovom slucaju sve moguce, bez obzira sto je uzasno tesko.
Bojim ee da se sada dvoumi da li da igra sve masterse i poveca rekord, ali mislim da ce ga to fizicki dosta opteretiti. Mislim da bi trebao da preskoci Madrid, gde je nadmorska visina 800 m, loptice lete kao strele, a publika ga nevoli. Bolje je da napuni baterije, trenira u MC, ode ranije u Rim i uhvati ritam za RG.
Videlo se u finalu MC da je mentalno iscrpljen

RF17

pre 9 godina

(charlotte sometimes, 22.april 2015 17:27) Novak Djokovic:"Da,razmisljao sam 2010.godine da napustim tenis kada sam gubio od Nadala i Federera.Pitao sam se da li mogu da ih nadmasim.Te 2010. godine sam pomislio da napustim tenis,jer sam pored njih dvojice mnogo puta pao.Dosao sam do te faze da ste toliko puta psihicki pali da dovodite u pitanje svoje sposobnosti,kvalitet...".Da stvarno evo i Novak kaze da je zbog zdravstvenog stanja hteo da napusti tenis.

Grof

pre 9 godina

Najbitnija stvar je RG. Ako to uzme sledi Wiml. Tu ce Britanci da se potrude da mu otezaju put maksimalno. Posto ga jednostavno ne vole. A ako nekim cudom uzme ova dva GS Amerikanci koji su bogovi soua ce mu napraviti takav zreb da ce do polufinala lagano doci ako ne i osvojiti titulu. A oni naplatiti istoriju debelo. Sve u svemu ja nesto tako vidim ovu godinu. RG i najteza stvar ce biti WIML.....

VUK

pre 9 godina

uvek u ovakvim raspravama treba sebi postaviti pitanje.. da li bi bio pre Bekam ili npr.Bekenbauer?Agasi ili Sampras ? da li vredi više desetak titula i život punim gasom, nego 17 titula i smaranje sa Mirkom, koja ga trenira,gleda svaki meč,čeka kući..i to je sve!!!e vala Nole tvoj jedan GS ko smaračevih 4..živiš punim plućima i opet ih dereš..samo napred.. udri!

Djenka

pre 9 godina

@fedex1
Bravo majstore, skupices najvise negativnih u istoriji ovog sajta:) Skoro niko ne kapira da si istrolovao za medalju i to namerno. Federer nekada bio najbolji teniser na svetu ali je njegovo (odavno) proslo. Za razliku od njega Nole se nije peo na drvo posle poraza i odbijao da sidje. To ga cini vecim pobednikom, posle poraza se u njemu radja bes, a ne tuga, i to ga gura napred. Ima to veze i sa nasim prokletim mentalitetom, inatom do samounistenja. Samo mi se cini da je on taj inat uspeo da kanalise za razliku od njegove ostale "serbske" sabrace. Nije masina, samo je covek fokusiran, svesno, na uspeh i ciljeve. Radi ono sto voli, tamo je gde zeli da bude. Jedini Novakom protivnik ovog trenutka je on sam. Kad bude prestao da voli tenis prestace i rezultati.

realno

pre 9 godina

Tim je sasvim u pravu.
Mada ipak je zaboravio jednu vaznu cinjenicu, a to je da Novak uskoro puni 28. godina i da se nece previse dugo baviti ovim sportom.
Mozda jos maksimum 2 godine i posle toga ce se povuci.
Svako aktivno bavljenje profesionalnim spotom posle tridesete godine ozbiljno ugrozava zravlje te osobe i to Novak sebi sigurno nece dozvoliti.
Ovo sto Federer trenutno radi je ravno samoubistvu, ali to je njegov problem. Samo nemojte se zacuditi ako cujete za desetak godina da se Federer ozbiljno razboleo.

Dakle Novakova jedina granica je vreme, jer je pred njim otprilike jos 2 godine teniske karijere i videcemo sta ce za te 2 godine uraditi.
Verujem da moze osvojiti jos petnaestak titula, od cega bar 2-3 GS, sa cime ce svakako biti rame uz rame sa Federerom.

So se Nadala tice, ja njega nikada nisam smatrao boljim teniserom od Novaka, cak ni u onom periodu 2008-2010 kada je bio ispred Novaka na listi.
Covek je ipak samo jedan specijalista za sljaku, ali na ostalim podlogama je uvek bo za tri klase losiji od Novaka.

Dragon

pre 9 godina

@fedex1

A ti pokusaj svoju ostrascenost Federerom da kanalises na neki drugi nacin, a ne omalovazavanjem nekoga ko je dobrano zagazio u skoro sve rekorde i statisticke parametre ovog sporta! Niko ne spori Rodzerovu karijeru, ali...priznaj sebi neke stvari, nemoj da lazes samog sebe! Pozdrav

Milica

pre 9 godina

Teško da može da stigne Rodžera,a i Nadala. Nek osvoji Rolan Garos i Sinsinati,i neku medalju u Riju i ja ću biti zadovoljna,a može i neki slem preko toga :)

NOLKICA

pre 9 godina

Nole sada pocinje da igra svoj ikada najbolji tenis , zaista me ne bi inenadilo da pretekne i Fedrera, vremena se menjaju Nole je dugo stagnirao na 3 mestu , sad vec suvereno vlada tenisom, i ubedjena sam da ove godine uzima RG!

Djordje_Sl

pre 9 godina

Novak nije masina, ali ga inteligencija izdvaja od ostalih. Bez pritiska samo, turnir po turnir, brojke ce doci na svoje mesto, a on ce ostati besmrtna teniska legenda.

JuroDiva

pre 9 godina

(Stanislav Lekter, 22. april 2015 09:42)
RF i RN su osvojili sva 4 slema, ali ne u istoj sezoni. U ovoj sezoni šansu za to ima samo Nole, pošto je trijumfovao na AO.

DDD

pre 9 godina

Postaće najbolji masers igrač u istoriji,još samo Sinsi fali da ih kompletira.Teško će osvojiti sva 4 ove godine,morale bi sve kockice da se poklope.

lala

pre 9 godina

da vas pitam....ko je Džordanu, kada je imao 34 godine, smeo da kaže da je mator? i dalje je bio i igrački i fizički dominantan. tako da Rodžer verovatno spada u tu kategoriju...

Slušaj sine, obriši sline

pre 9 godina

Eh šta je sve Nadal postigao i u Monte Karlu pa ga je No1e pobedio 2 puta u poslednje tri godine, tako da ta njegova (Nadalova) biografija u RG ne znači previše...Mislim da je svima jasno da je No1e na svim GS ove godine glavni favort za osvajanje, ne samo prvi nosilac već zaista glavni favorti za osvajanje.

shame boner

pre 9 godina

Da,bice vraski tesko uzeti sva 4 u nizu ove godine. Kada bi uzeo RG (a cvrsto vjerujem) da hoce,na njega bi se stvorio takav pritisak medija i javnosti da uzme taj brutalni niz do kraja,slican onom kada je trebao oboriti Viljasov rekord u duzini nepobjedivosti. Taj mec protiv Federera u polufinalu RG je odigrao tako stegnuto,defanzivno,dok je RF odigrao djecacki opusteno,a u isto vrijeme napaljeno. Mislim da mu je bilo vise stalo da zaustavi Novaka nego da ode u finale. Znaci,Vimbldon bi mu mogao biti kritican jer bi svi krenuli na lov na njegov skalp,maksimalno opusteni i nabruseni. Loptice brze,nezgodne. Za Njujork sam vec poprilicno siguran da ce ga osvojiti. Ima on tamo dosta nerasciscenih racuna. znaci 3/4. ali me tjesi sto sam los prognozer...

gruna

pre 9 godina

izracunah ... pa to je 3 godine da bude prvi ... problem je sto nece biti 3 godine prvi vec vjerovatno mnogo vise ... ako se ne pivrijedi ovaj rekord ga svakako ceka ...

rosonero

pre 9 godina

osvojiti 4 gs zvuči malo neverovatno , ali ako novak osvoji RG to ce biti veliki vetar u ledja i mislim da ce tada biti vrlo moguće , a ako to uradi onda ce definitivno biti medju najvećima u istoriji ali to je sve jedno veliko ako , prvo i najbitnije je da ostane zdrav.

talicni tom

pre 9 godina

Novak je vec sada legenda.Prvo je pokazao da je veliki covek,pa onda i veliki sportista.Sta god da uradi u narednim godinama,njegovo ime je vec sada zlatnim slovima upisano u istoriji tenisa.

Zoran

pre 9 godina

Generalno, Nole bi mogao malo više da se štedi, ne mora da bude prvi sa tolikom razlikom.
Naročito mi se ne sviđaju ovi jednonedeljni mastersi gde 4 dana mora da igra zaredom da bi ga osvojio, pa još ako su dva takva zaredom, pa još ako je GS turnir odmah zatim... Zato i nema Sinsinati.
Ono što mi se JAKO dopada je činjenica da niko još nije otkrio pouzdano u čemu je tajna njegovog uspeha, niti je pronašao taktiku za njegovu igru. Tako je bilo i sa Federerom: nekoliko godina dominacije, pa su ga neki igrači "pročitali". Noleta, još uvek, nisu! Npr, nikom još nije jasno kako se dešava onolika njegova dominacija posle izgubljenog seta.
Naravno, za počasno mesto u istoriji bilo bi lepo da pobedi na olimpijadi. Nadam se da će sledeće godine formu natempirati za Rio.
Nole, srećno! Daj Bože da i mi od tebe nešto naučimo!

NS#1

pre 9 godina

Bio je jedan Majkl Dzordan, jedan Pele, jedan Ajrton Sena...i samo jedan jedini RODZER FEDERER!!! Shvatite jednom da nikada niko, a posebno folirant sa odbrambenom igrom Novak Djokovic to nece i ne moze postati???
(Septicar, 22. april 2015 10:41)

Nije nam jasno, šta to nikad neće postati? Rodžer Federer?! :D Pa upravu si, neće. Takođe, nole neće postati ni Nadal, ni Šumaher, možemo tako u nedogled... Kakvih sve umova ima ovde. Svašta čovek može pročitati...

Zika

pre 9 godina

(RF17, 22. april 2015 14:47)
Niti je 2011. Federer prošao svoj zenit, niti je te sezone Nadal bio povređen. Sledeče godine Federer se vratio na no1 i osvojio Vimbldon, a Nadal 2011. je samo od Novaka gubio. Te godine da Nije bilo Novaka, Nadal bi imao najjaču sezonu u istoriji tenisa, i to po tebi " povređen".

VOJKAN

pre 9 godina

Da Novak ne igra ovako dobro ne bi se pisale i govorile ovako megalomanske prognoze. ako Novak igra u mogucem finalu protiv Nadala kao to je igrao protiv Berdiha u finalu Monte Carla nece biti na visini zadatka za osvajanje Roland Garrosa. Ovo pisem kao teniski laik i Noletov navijac

Beobrad

pre 9 godina

Da nije neka finala cudno gubio, tj. da ima kao sto je trebao i morao sad imati najmanje 10 GS titula, onda bi pricali o 18 GS titula do kraja!
I ovako je moguce, ali teze!
Izmedju prvog GS 2008. i narednog proslo je tri godine, i tu je u izgubio vreme za konacnu brojku osvojenih GS, ali mozda je bas takav put Novakov put za titulu najboljeg svih vremena!
A to ne mora biti 18 GS, vec mozda 15 i 35-40 mastersa, uz 8 zavrsnih turnira, 3 Davis kupa sa 250-300 nedelja na 1. mestu!

Đape

pre 9 godina

Kad sam na početku njegove karijere govorio ortaku da će postati br.1 on mi se smejao, a inače je poznavaoc sporta. E sad kažem da će nadmašiti Nadala i Rodžera.

Pozdrav komšije, iskreno!

pre 9 godina

Novak je ušao u fazu karijere kad mu titule ne zavise od forme. On je sa svojom bazičnom igrom, čak daleko od svog maksimuma, u stanju da osvaja i slemove (npr AO). Uzima titule sa svojiom regularnom, standardnom igrom. To je ozbiljan znak dominacije. Žao mi je što komšije Federerovci/Nadalovci to ne vide ili se samo prave da ne vide. Ako to ne vide, nemaju pojima o tenisu. Ja verujem da vide, ali neće to ovde da priznaju zbog po njima dela ostrašćenih Novakovih navijača, pa pišu na isti način kao i oni i nimalo se ne razlikuju od onih koje kritikuju. Ista priča. Meni satisfakcija i dovoljno saznanje da oni dobro znaju ko je, koliko je dobar, i gde je Novak, bez obzira šta ovde pisali.

Bozidar

pre 9 godina

Videcemo...sve je moguce.
Ako je to ostvarljivo,sva cetiri gren slema...pa ko bi to mogao ako ne teniska gromada u vidu Novaka Djokovica.
Novak je u neverovatnoj formi i veoma dobro oseca lopticu...napred Novace,ti si nas ponos.

Dott

pre 9 godina

Ocekivano, izjave ovakvog tipa bice sve vise, pa iako cemo u mnogim nalaziti i negativnih konotacija u svakom slucaju prijaju, jer su jedan vid priznanja nasem ponosu Novaku Djokovicu.
Da Tim Henman nije sasvim iskren i da mu razvoj dogadjaja ne prija jasno mi je, jer u njegovom izlaganju nalzim i kontradikcije. Prvo kaze da je Novak superioran i kao masina, da bi na kraju izneo neverovanje s Roland Garosom u vezi kad je u pitanju osvajanje sva cetri GS turnira u jednoj godini. Da bi stogao Rodzera i ne mora osvojiti sva cetri u jednoj godini, dovoljno je da u naredne 4 godine osvoji devet, sto je u proseku manje od tri po godini, dovoljno je da u jednoj osvoji tri a u preostle tri godine po dva, sto gledano iz ove perspektive i ne izgleda kao neostvarivo, meni to cak izgleda i kao jedan njegov minimum koji ce se zasigurno i dogodinti ukoliko ostane zdrav, daj boze.
Na kraju ja vise verujem da ce Novak osvojiti Rolad Garos i to ne jednom u svojoj karijeri, nego da ce osvojiti sva 4 GS u jednoj godini, jer to je zaista tesko, u razlicitim su periodima i razni teniseri mogu u raznim periodima dati od sebe najvise, kao i to da su svi jako inspirisani kad igraju protiv njega. Pobediti Novaka za tenisere danas nema veceg izazova, to je cinjenica. Novakove granice i mogucnosti tesko je predvideti, ali sigurno je da pored ove godine najmanje jos dve moze biti apsolutno dominantan.

charlotte sometimes

pre 9 godina

Pa i Federera su nazivali masinom. Secam se meceva koje sam gledala 2005, 2006 i otprilike je islo ovako ''game Federer, game Federer, game Federer'' da mi se cinilo da je to jedino sto glavni sudija izgovara sa stolice. Posto neko rece kako su Novak i Nadal masine, a Federer nije tj da je on vise poezija ili sta vec. Pa ipak, jedina prava masina je Nadal po mom misljenju. On bas deluje kao da je programiran.

Advokat svih Srba

pre 9 godina

A da za pocetak pustimo coveka malo na miru,meni licno su postali naportni ovi bivsi igraci,koji Novaku nabijaju na ledja teret.Mada ne sumnjam u Novakovo iskustvo i da ovakve izjave i intervjui do njege ni ne dolaze.

Maka@

pre 9 godina

Ove godine je akcenat na prvom delu sezone i kao kruna se očekuje RG .Sve preko je čudo i ne treba da se opterećuje time. Ako se odmori možda i američka turneja bude uspešna. Ili ako se sva preostala snaga upotrebi na Wimb...To je stvar njegovih prioriteta i mogućnosti. Kao navijaču malo mi je krivo što se uvek isprazni do USO a kao neko koga zovu kralj betona mora imati više trofeja na tom turniru. RG više eto da ima sve GS ali mislim da u ostatku karijere može slobodno da odmara u tom periodu.

murajsam

pre 9 godina

Novak je trenutno u super formi a svi ostali više manje van forme. Od toga koliko dugo će ovo trajati zavisi i šta će sve Nole da osvoji ove godine.

fortissimo

pre 9 godina

Krenuo je stopama 2011. a da li ce tako nastaviti ne znam. Mislim da je tada igrao bolje, sve je pocistio sa terena, strasnom igrom. Ove sezone igra iskusnije. Vadi se na kvalitet, iskustvo, znanje i mentalnu snagu u mecevima gde mu ne ide. I opet za sada mu ne mogu nista. Mislim da ima velike sanse na RG da moze da podigne svoj nivo igre i da smanji barem oscilacije u igri. Pojedini padovi u igri posebno u drugom setu i iznenadjen sam servisom u MK, mada losi vremenski uslovi i mec sa Rafom mogu da budu razlog. Ipak mentalna snaga kojom Novak slomi i razbije protivnika uvek u odlucujucim setovima je nesto sto stvara veliku razliku i plus u Novakovoj igri u odnosu na protivnike. Mislim da u ovom trenutku tu NIKO ne moze da mu parira. Zato razbija Endija 2 puta u poslednjim setovima i Berdihta na slican nacin. Mislim da moze da dobije Rafu u ovom trenutku ma koliko da Rafa podigne formu u sta sumnjam. Sa Rafom je igrao egal i kada je on bio u boljoj formi a na tu formu tesko moze da se vrati. Ne otpisujem ga samo kazem da je sada u boljem polozaju nego ranije. To su neke prognoze koje su uvek nezahvalne, ostaje da sacekamo i vidimo rasplet. Licno mu zelim sve najbolje jer nas covek ispisuje istorijske stranice savremenog tenisa i obara mnoge rekorde.

foly

pre 9 godina

To se nece nikad dogoditi !
Jedan je Rodzer Federer i KRAJ
Mozda bude po mastersima bolji od njega ali po GS i broju nedelja na listi nikako.
Tako da se uzaludno nadate.
(Bane, 22. april 2015 14:20)

Ovo kao da očajnički se upravo ti uzaludno nadaš i drhtiš da ga neće Novak stići. Dokaz tome je tvoje "možda bude po mastersima bolji..."!?! "MOŽDA"!?! Jesi li ti prespavao poslednjih nekoliko godina? Aloo, pa već je izjednačen! A mlađi je 6 godina! Šta Federer će po tebi sledećih godina da uzima isto mastersa ili više od Novaka?

Milos

pre 9 godina

Od 2011. nadalje, Novak i Rafa su se sastali okruglo 20 puta. Novak vodi sa 13:7 ( na hard-u je 7:2, na travi 1:0, dok je na sljaci 5:5). Medjutim, Rafa je 3 od tih 5 pobeda na sljaci upisao bas u svojoj tvrdjavi - Roland Garrosu. Novak ove godine zaista deluje mocno, ali verujem da ce se ponovo voditi velika bitka na RG. Nadam se konacno sa drugacijim ishodom :)

timmy

pre 9 godina

želim novaku puno uspeha u ovoj sezoni. ali slažem se da će biti jako teško (ako ne i nemoguće) da osvoji sva četiri grand slam turnira. prvo roland garros, na kojem je nadal uvek favorit. novak ga je sada prilično ubedljivo dobio, ali koliko smo puta videli nadala da baš u parizu igra najbolje što ume, i ubeđen sam da će to i ovaj put tako biti, bez obzira na nadalovu slabu formu poslednjih 7-8 meseci. ako novak ipak osvoji pariz (po meni su šanse 50:50) koliko će mu ostati energije za nastavak sezone? ipak wimbledon počinje samo par nedelja posle rg-a. a doći će i do pada forme, niko nije imun na to, pa ni nole, i videćemo kako će to nadal i društvo iskoristiti.
biće jako teško, no videćemo.

charlotte sometimes

pre 9 godina

(estiar, 22. april 2015 13:18) Nadal je igrao 2004-2008 i osvojio 5 GS,to sto Novak nije i sto mu je trebalo 25 godina da sazre to je njegov problem.A da zlatna era pocinje od 2011,Federer prosao svoj zenit a Nadal vise povredjen nego sto igra.Dok su harali tenisom i bili na maksimumu preslisavali su Novaka toliko da je hteo da napusti tenis 2010!
(RF17, 22. april 2015 14:47)

Sreca tvoja pa se ne placa porez na glupost. Novak nije ranije sazreo, ne zato sto je bio los, jer i tada kao decak od 19 je igrao fenomenalno, a prvi slem sa 20. Rodzer je to ucinio mnogo kasnije. Novak je imao nedovoljno dobro zdravlje za konstantnost na tom nivou. Tenis je mozda hteo da ostavi, to su njegove reci, ali zbog zdravstvenih problema zbog kojih je mislio da nikada nece da ostvari svoj puni potencijal, a ne zato sto su ga kako ti kazes preslisavali. Sam Federer je skoro izjavio, imas clanak na tennis.com da je posmatrao i bio svedok Novakovog napretka, da je bilo interesantno posmatrati ga kao izgradjuje svoju igru i citiram '' watch him figure out his game'', i da se ponekad pita, da li je iko drugi voljan da napravi tolike promene radi napretka. Novak nije odustao, verovao je i na kraju se sve isplatilo. Koliko je Novak kao klinac bio dobar pokazuje isto jedna Federerova izjava gde je posle pobede u tri seta rekao da Novaku nikako nije smeo da dozvoli da osvoji jedan set i da okusi uspeh, jer ce mu to dati samopouzdanja. A da, Federer je 2012. bio prvi teniser sveta jedno vreme, tako da tek od tada moze da se prica o nekom padu. A Nadal bi razbijao kao 2010. i u 2011. da Novak nije eksplodirao.

Jovan

pre 9 godina

@teniser
" Dobra mu je analiza,samo mislim da Noletu nije cilj ove godine osvojiti 4 GS,sve i da moze..Jer sledece godine bi samo to branio"
Neverovatno da teniser ima takvu logiku. Pa koji igrac ne bi osvojio turnir samo zbog toga da ne brani bodove sledece godine? Ako ne dobijes mec ne dobijas ni bodove, ako dobijes mec dobijas bodove koji ti traju 365 dana. Znaci to ti je samo plus, je l' bolje da imas neke bodove 365 dana pa da ih izgubis ako ne odbranis eventualno, ili da imas 0 bodova tih 365 dana? Jedina logika je kalkulacija da se cuva snaga i izbegnu povrede, ali to mozda na mastersima, na GS nema kalkulacija narocito kod kod top4 igraca. Istorija se pise GS titulama najvise !

Jagodinac 70

pre 9 godina

Roger,Rafa i Agasi imaju karijerni GS,od Lejvera niko nije uspeo da osvoji kalendarski,da u istoj kalendarskoj godini osvoji sva 4 GS!Danas je to skoro nemoguće postići.Novak ima tu šansu,samim tim što je osvojio AO i što se nalazi u ovakvoj formi.Situacija mu je takva da mu ide na ruku i forma najvećih rivala i godine Rogera,ali biće oni na vrhuncu na "svojim" GS,Rafa na RG a Roger na Wimbledonu.Tako da će biti izuzetno teško to ostvariti i sa igračkog i sa psihičkog i sa fizičkog aspekta.

ojzom

pre 9 godina

Interesantno da neki omalovažavaju trenutni tenis Federera tvrdnjom da je polupenzioner, ne bi li time omalovažili i Noletovu dominaciju. Ko bi bio komotno vladajući No1 danas da Nema Novaka? Samo pitam.