Tenis 39

Utorak, 21.04.2015.

20:18

Ana i dalje bez leka za Garsiju

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović završila je takmičenje već na startu WTA turnira u Štutgartu, porazom od Karolin Garsije iz Francuske.

Ana i dalje bez leka za Garsiju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

39 Komentari

Sortiraj po:

Neko

pre 9 godina

Ana je dokaz da se bez rada i dobrog trenera nista ne moze bez obzira na talenat.Ona cak ne zna ni da baci lopticu u vis kad servira.

Nije tenis što i polje preći

pre 9 godina

Želim da pohvalim novinara koji je napisao "zahvaljujući svojim glupostima Ana je propustila tri meč lope." O tome je reč, o neozbiljnosti teniserke i o životnom principu "lako ćemo dok je adidasa i drugih", a ne o tome da ona ne može protiv Garsije. Ovaj njen trener ima izgleda istu životnu filozofiju, našli su se i zato ih niko ne može razdvojiti, ali hoće rang-lista uskoro.

this is the end

pre 9 godina

Veliki talenat Ane Ivanović, po svoj prilici, ako nešto hitno ne preduzme i ne promeni tim biće potrošen za ništa u sledećim godinama, zbog problema koje godinama ne može da reši. Samo sa pravim stručnim timom može prebroditi krizu u kojoj je od Brizbejna, i sve njene probleme koji je sputavaju da pokaže svu raskoš talenta.

Možda D. Petrović nije jedini krivac za Aninu lošu igru, možda postoje dublji razlozi. Ne bih da komentarišem njen privatni život, ali je očigledno da kod Ane nešto ne štima, a to se odražava na igru. Možda su u pitanju povrede ili nešto drugo, što ne skida odgovornost sa njenog tima za loše rezultate. Ne sme se tako olako ispustiti ritam igre i pobeda iz prošle godine, a za to je najodgovorniji tim. Videlo se protiv Garsije Anino loše kretanje, udarci mlaki i spori, neperecizni. I pored tako loše igre izgubila je već viđen dobijen prvi set neshvatljivim greškama. Garsija je igarala na svom maksimumu, a Ana najlošije od kako pratim njenu igru.
Ove godine Ana igra nepreppoznatljivo, nemotivisano, dekoncentrisano, nekonzistentno,neodlučno...čini mi se da je pomalo umorna od tenisa.
Stručni tim ništa nije preduzeo, niti popravio u njenoj igri na bolje. Sve što je zarađeno sa Kontićem proćerdano je sa ovim timom. Po meni je nedopustivo da ima trenera koji ne ume da je motiviše, smiri i podigne nivo samopouzdanja, nedopustivo je da se sa njom ne radi na usavršavanju igre i taktike!
Pozdrav svima, uz nadu da će Ana sve ovo prevazići i biti još bolja.

Emil ili o vaspitanju

pre 9 godina

@Zorana
Cenim sve što si rekla ali gubiti mnoge odlučne gemove na svoj servis, nebitno je ono bacanje loptice za koje se ovi hvataju, dokaz je da nema igru. Ni sigurnost osobe koja nije više devojčica. Na terenu deluje kao da je zalutala i dosta je toga da se u 28. godini ponaša kao "ničije dete", izgubljeno i utučeno, kao devojčica iz sela koja se izgubila u gužvi velegrada. Zato je njoj potreban trener koji ume da rešava i nesigurnost teniserke, a to ne mogu momci malo stariji od nje. Kako Dejan od AO do danas nije našao neki odgovor? Ili ga ne sluša? Nema tih para na koje trener sme da pristane a da teniserka na njemu ispoljava svoje emotivne verterovske jade brecanjem i onako da ne kažem kako. To smo juče primetili.
Ovaj sport postaje sve suroviji, igra se za ogromne pare, svi kidišu jer je ljubav prema novcu najjača (evre, volim te najviše na svetu), niko tu nikog ne brenuje, pa ako možeš u ring možeš ako ne možeš beži iz ringa, uzmi povoljan kredit na 24 rate pa u šoping. Pozdrav Zorani i Miloju, mom drugu sa sajta, koji je juče pozdravio mene.

Zorana

pre 9 godina

Ana je vise puta izjavila da ima odlican tim i da u njemu vlada odlicna atmosfera.Kontic joj je pomogao da vrati samopouzdanje,a Dejan je nastavio da radi na tome i plus na taktickom planu.Od Brizbejna ima manje vise problema sa upalom lakta,a onda je povredila i nozni prst.Pre neki dan je rekla da je u punom trenaznom procesu tek dve nedelje,da je i dalje pomalo muci lakat i da ce se konsultovati sa fizijatrom oko igranja meca u nedelju u Novom Sadu . Rekla je i da je promenila plan prioriteta za ovu godinu,da ce joj ova tri turnira na sljaci posluziti da se sto bolje pripremi za RG i da joj rezultati na njima nisu toliko bitni.Prosle godine je prikupila bodove i titule na manjim turnirima,dok je na GS i turnirima prve kategorije imala rezultate koji nisu u skladu sa njenim rejtingom. Cini mi se da je igrala samo u finalu Sinsinatija.Ne moze da igra bolje ako nije potpuno fizicki spremna,a to opet povlaci i postepeni gubitak samopouzdanja.Ima mnogo dobrih teniserki na turu i vecina od njih koje imaju dosta samopouzdanja i ne boje se Aninog riterna i forhenda mogu da je pobede.

zelena trava

pre 9 godina

Na zalost, Ana je divna devojka, ali vrlo, vrlo krhka. Posebno za nekog ko se bavi individualnim sportom. Izgleda kao vrlo (preterano?) emotivna osoba koja ne ume emocije da kanalise na pozitivan nacin niti da nesto nauci iz sopstvenog iskustva. Bar, recimo, iz proslogodisnje sezone?

Odlično zapažanje jednog eksperta

pre 9 godina

@Veljko
Tako je, Anina se karijera bliži kraju jer ima već 27 godina ali zato je na pomolu karijera naše Jece.

Posle Urugvaja stižu ozbiljne ekipe

pre 9 godina

@Bokiša
Pročitao sam tvoj komentar, uložio si dosta truda, ne uzalud. Ovaj sajt je, pre nekoliko godina, imao uglavnom ovakve tekstove, danas su to preuzeli botovi i trolovi i sve vrvi od antagonizma prema jednoj ili drugoj, mada ovi što pišu protiv Ane nemaju granicu. "Daće Bog da ne osvojiš više nijednu titulu." Ko ovo pušta? Duže vreme kritikovao sam njen odnos prema sebi kao teniserki, mislim da ona uopšte nije već nekoliko meseci spremna za turnire jer niti trenira niti ima trenera niti ima ozbiljan tim oko sebe. To je njena lična stvar, ali ona igra za Srbiju, ostaje i u nedelju u NS iako je čeka Štutgart, onda ne igra ona svoj meč nego neiskusna Ivana, zašto, Anu zabolela tetiva. Kakva je naivna i smotana rekla je što su joj reki da kaže. Zašto niko od novinara nije pitao Ječmenicu, može i danas, da li je Ana rekla da ne može da igra ili je to neko drugi odlučio? Pišem sve ovo zbog ovoga: čitamo ovde da je pobegla iz NS, ostavila ekipu. Došla je da igra, igrala, nisu joj dali da napravi 3:0 a onda je dobila i od "navijača" da je "Krunićka" naša heroina jer je dobila dva a Ana samo jedan meč. Šta je Ana bogu zgrešila da se na njoj ovi iz TSS iživljavaju? Naravno da mora da promeni trenera i da formira ozbiljan tim, ako neće neka nastavi ovako u poraze, moje je da samo ukažem na jednu podmuklost selektorke. Posle pobede naša Jeca bila je glavna u proslavljanju i davanju izjava, kao savetnik "male Krunićke". Kako će ovo ići dalje? Slutim nikako.

Bokisha

pre 9 godina

Upravo sam pogledao snimak meča izmedju Ane i Martine Hingis, finale Montreala 2006.godine, koje je Ana glatko dobila. Protiv Martine Hingis, koja u to vreme ima 25 godina, i igra u veoma dobroj formi, da ne govorimo o tome da je još kao mladja već bila legenda! A Ana se kao tnejdžerka tek dokazivala i pravila proboj na listi. Šta se sa tom devojkom samo 2 godine kasnije dogodilo, mislim da to samo ona najbolje zna. Ne možemo da pričamo o neiskorišćenom potencijalu, ostvarila je ona rezultate ne samo vredne pažnje, nego i pamćenja, ne dolazi svako na prvo mesto na svetu u svojoj profesiji, ona je i to uspela, svojim radom. Ostaje samo žal što to možda nije bilo dužeg trajanja i što je mnogo toga bacila, iz samo njoj znanih razloga. Neko lepo pomenu, očito ništa ne uči iz svojih poraza. Ne bi nikako smela sebi da dozvoli, da s obzirom na svoju reputaciju i kavlitet, nekoliko puta u nizu gubi od igračica tipa Pliškova, Garsija i sličnih. To bi detaljno morala da proanalizira sa svojim stručnim štabom, a bome i da razmotri mogućnost promena u timu. Jer dalji rad u istom ritmu neće izaći na dobro. Pošto svi kažu kako je konkurencija u ženskom tenisu nikad slabija, pitam se da li bi recimo Belinda Benčić, kao najkvalitetnija u svojoj generaciji, mogla da ponovi Anin uspeh u istom uzrastu, da u finalu Montreala dobije možda Venus Vilijams, u njenim godinama i posle pauze? Verujem da bi mogla samo da sanja. To je još jedan dokaz više Aninog kvaliteta, koji se uzalud baca.

plavi plavi

pre 9 godina

Vec 3.put za redom singliram Garciu na kvotu koja je skoro 3. Ana igra los tenis.
Nesigurna je. A to preko kladionice i treba naplatiti.
pozdrav

papaja

pre 9 godina

Bilo je i ranije lepih teniserki koje su se koncentrisale na van teniske aktivnosti...kako god, Ana igra jako loš tenis. Meni je kao nekome ko se amaterski bavi tenisom neshvatljivo da još uvek ima problema sa izbacajem loptice.

Veljko Marinkovic

pre 9 godina

Можемо да се лажемо колико хоћемо,али њена каријера се ближи крају.Рано је почела профи играње и стиже умор.Друго,промрни тренера који је вратио колико толико у светски врх и са којим је освојила највише титула у једној сезони.Треће,њено кретање,њен бекхенд и бацање лоптице код серве јој не дозвољавају да победи неку добру тенисерку.Када је"изда"и форхенд не може ни просечну.

Jammie et

pre 9 godina

Kako ce se samo menjati top 10 do kraja godine hjao pa drasticno. Pocevsi od Ane koja igra kao da je otprilike 45. na svetu, Woznjacki isto leti iz top 10, Radwanska takodje katastrofa. Uzas. Halep Serena i Sarapova to je to. Ostali uzas.

jaki

pre 9 godina

Da li sam ja video isto što i drugi, ili me vara oko da se Ana ugojila malo.
Noge su svakako punije. ako je to tačno onda je ono kretanje od prošle godine koje joj je pomagalo otišlo, pa kako joj samopouzdanje nije jača strana, ne piše joj se baš dobro ove godine. Daj bože da se varam

jos jedan pad

pre 9 godina

Bolje da nisam gledala mec! Uzas!!!! Ova igra mi lici na onu kad je bila oko 30-og mjesta na WTA listi.
Volim Anu i navijam za nju, ali ako nije skontala jos prosle godine da sa ovim trenerom samo tone, ne znam kad ce skontati. Mozda kad bude prekasno. Bolje je biti bez trenera (to je moje misljenje), nego imati ga samo pro forme.

Miki...

pre 9 godina

Ana kako je krenulo pocecu da navijam da prodjes samo prvo kolo na nekom turniru...Kako te nije sramota da ti dete radai sta hoce....Navijam za tebe i tvoj sam veliki fan i stvarno bih voleo da podignes formu...ali shvati da tako ne moze!
Menjaj trenera radi sta znas,ako ovako nastavis do US opena neces biti ni nosilac na tom turniru!
Ajdeeeeeeeeeeeeeeeee breeee viseeeee!

Nenad

pre 9 godina

Ana ove godine ima 10-7, a od toga samo dve pobede nad top 50( Curenko 34, Lisicki 28). Jos malo kad pocnu potazi i van top 50 sezoma ima da bude van top 50 a i verovatno kraj karijere. Lose odluke posle 2008 i ko zna sta jos i ostace neiskoriscena rezultatski karijera. Darko Milicic zenskog tenisa.

Ognjen

pre 9 godina

Nije tu uopšte stvar u Garsiji. Anina igra je jako loša i bilo koja teniserka iz prvih 30 je može pobediti. Ana se jako loše kreće i ne stiže loptice. Njeni udarci nemaju ni dubinu ni snagu. Ni nalik pršloj godini. Jednostavno, ona ne može da se nosi sa vrhunskim igračicama. Ona može da traži gomilu izgovora i zavarava sebe, ali karijera joj je u krizi.

printerMB

pre 9 godina

jesi nasa,jesi lepa,jesi medju 10 najboljih,ali sestro slatka iskida mi zivce danas.e bre i ti i taj servis.prekini par meseci nastupe i nauci vise da serviras.
sretno u buduce

D

pre 9 godina

Kad se setim da je prosle godine, u ovo vreme, imala dve titule i igrala finale Stutgarta...Katastrofalna sezona, katastrofalna. Ako na GS ne popravi ucinak u odnosu na proslu godinu, samo ce padati na listi. Ajde bre!

Milena

pre 9 godina

A da. U nedelju je bila povredjena nije mogla da igra protiv 200-te na svetu u Fed Kupu a vec danas igrala na drugom turniru.
Nije ni docekala da Srbija dobije Paragvaj nego je vec posle 2-1 zbrisala kod decka u Nemcaku. Timski duh na nivou.

Kakva neozbiljnost i nezrelost

pre 9 godina

Nema ovo veze sa Garsijom nego sa trenerom! Zar nije vodila u tajbreku sa 6:3 i izgubila set sa 8:6? Koiliko je svojih servis-gemova i danas proćerdala? Da li je moguće da ona ne vidi koliko je sati? Ako hitno ne nađe trenera čeka je katastrofa! Koje je ovo ispadanje od AO u prvom kolu? Čudi me da čovek sam ne ode, valjda i on vidi da ne ide, misim stvarno...

Dule

pre 9 godina

Sve je sporo sto ona radi za jednu teniserku koja je tako visoko rangirana kao ona. Nakon svega sto pogresno radi, ne slusa ni trenera, koji pokusava da ukaze na greske.
Po meni bi Ana trebala da krene opet u tenisku skolu za pocetnike.

branko

pre 9 godina

Ако се не''уразуми'' окрутни жреб, ова Гарсија ће потпуно уништити Анину каријеру. Невероватно ! Уз све до сада важеће разлоге Аниних пораза против ове девојке, сада се придодаје још један који може бити погубнији од свих а зове се КОМПЛЕКС. Женски тенис је у сваком случају једна тешко схватљива, рекао бих скоро мистериозна работа.

igor

pre 9 godina

Ova Garcija je igrala dva teska meca u Ceskoj u Fed Cupu i izgubila i opet dodje dobije odmornu nasu Anu.Budimo realni Ana je 6 mesto ali za nju je mnogo i 5O mesto.Da nije zalosno bilo bi smesno igra tenis 23 godine od svoje 5 a nezna servis.Nema u nas vise zenskog tenisa.

srećno dalje:)

pre 9 godina

Ne da je igrala loše,nego je cela plašljiva i u grču.6:3,3 set lopte a ona zicera dva promaši,i to ceo teren.Stegnuta,malodušna...ako ne ide neka da tom Petroviću otkaz.Već neko vreme ne ide.Osvojila je Tokio s njim ali to je bilo odmah nakon raskida saradnje s Kontićem,tako da tu titulu prepisujem njegovom radu.S Petrovićem apsolutno ništa.Ili plati ženo pravi tim,pravog trenera i psihologa...ili će do kraja karijere biti toplo-hladno.Na tebi je odluka Ana.

ggg

pre 9 godina

anin sam fan al je igra kriminalna, promena trenera ili van top 30, posto nijednu takvu ne moze da pobedi,
konstantno stoji uspravljena a iz takvog stava reakcije su lose, kretanje i borbenost 0, bez obzira na spasavanje set lopti u oba seta, sve u svemu nikad pasivnije ne igra, svima koji je brane nisu u pravu, sramota je da bivsa broj 1, 3 puta u mesec dana izgubi od 5 puta gore rangirane teniserke

branko

pre 9 godina

Ако се не''уразуми'' окрутни жреб, ова Гарсија ће потпуно уништити Анину каријеру. Невероватно ! Уз све до сада важеће разлоге Аниних пораза против ове девојке, сада се придодаје још један који може бити погубнији од свих а зове се КОМПЛЕКС. Женски тенис је у сваком случају једна тешко схватљива, рекао бих скоро мистериозна работа.

D

pre 9 godina

Kad se setim da je prosle godine, u ovo vreme, imala dve titule i igrala finale Stutgarta...Katastrofalna sezona, katastrofalna. Ako na GS ne popravi ucinak u odnosu na proslu godinu, samo ce padati na listi. Ajde bre!

Kakva neozbiljnost i nezrelost

pre 9 godina

Nema ovo veze sa Garsijom nego sa trenerom! Zar nije vodila u tajbreku sa 6:3 i izgubila set sa 8:6? Koiliko je svojih servis-gemova i danas proćerdala? Da li je moguće da ona ne vidi koliko je sati? Ako hitno ne nađe trenera čeka je katastrofa! Koje je ovo ispadanje od AO u prvom kolu? Čudi me da čovek sam ne ode, valjda i on vidi da ne ide, misim stvarno...

srećno dalje:)

pre 9 godina

Ne da je igrala loše,nego je cela plašljiva i u grču.6:3,3 set lopte a ona zicera dva promaši,i to ceo teren.Stegnuta,malodušna...ako ne ide neka da tom Petroviću otkaz.Već neko vreme ne ide.Osvojila je Tokio s njim ali to je bilo odmah nakon raskida saradnje s Kontićem,tako da tu titulu prepisujem njegovom radu.S Petrovićem apsolutno ništa.Ili plati ženo pravi tim,pravog trenera i psihologa...ili će do kraja karijere biti toplo-hladno.Na tebi je odluka Ana.

ggg

pre 9 godina

anin sam fan al je igra kriminalna, promena trenera ili van top 30, posto nijednu takvu ne moze da pobedi,
konstantno stoji uspravljena a iz takvog stava reakcije su lose, kretanje i borbenost 0, bez obzira na spasavanje set lopti u oba seta, sve u svemu nikad pasivnije ne igra, svima koji je brane nisu u pravu, sramota je da bivsa broj 1, 3 puta u mesec dana izgubi od 5 puta gore rangirane teniserke

Ognjen

pre 9 godina

Nije tu uopšte stvar u Garsiji. Anina igra je jako loša i bilo koja teniserka iz prvih 30 je može pobediti. Ana se jako loše kreće i ne stiže loptice. Njeni udarci nemaju ni dubinu ni snagu. Ni nalik pršloj godini. Jednostavno, ona ne može da se nosi sa vrhunskim igračicama. Ona može da traži gomilu izgovora i zavarava sebe, ali karijera joj je u krizi.

jaki

pre 9 godina

Da li sam ja video isto što i drugi, ili me vara oko da se Ana ugojila malo.
Noge su svakako punije. ako je to tačno onda je ono kretanje od prošle godine koje joj je pomagalo otišlo, pa kako joj samopouzdanje nije jača strana, ne piše joj se baš dobro ove godine. Daj bože da se varam

Veljko Marinkovic

pre 9 godina

Можемо да се лажемо колико хоћемо,али њена каријера се ближи крају.Рано је почела профи играње и стиже умор.Друго,промрни тренера који је вратио колико толико у светски врх и са којим је освојила највише титула у једној сезони.Треће,њено кретање,њен бекхенд и бацање лоптице код серве јој не дозвољавају да победи неку добру тенисерку.Када је"изда"и форхенд не може ни просечну.

Jammie et

pre 9 godina

Kako ce se samo menjati top 10 do kraja godine hjao pa drasticno. Pocevsi od Ane koja igra kao da je otprilike 45. na svetu, Woznjacki isto leti iz top 10, Radwanska takodje katastrofa. Uzas. Halep Serena i Sarapova to je to. Ostali uzas.

printerMB

pre 9 godina

jesi nasa,jesi lepa,jesi medju 10 najboljih,ali sestro slatka iskida mi zivce danas.e bre i ti i taj servis.prekini par meseci nastupe i nauci vise da serviras.
sretno u buduce

Nenad

pre 9 godina

Ana ove godine ima 10-7, a od toga samo dve pobede nad top 50( Curenko 34, Lisicki 28). Jos malo kad pocnu potazi i van top 50 sezoma ima da bude van top 50 a i verovatno kraj karijere. Lose odluke posle 2008 i ko zna sta jos i ostace neiskoriscena rezultatski karijera. Darko Milicic zenskog tenisa.

jos jedan pad

pre 9 godina

Bolje da nisam gledala mec! Uzas!!!! Ova igra mi lici na onu kad je bila oko 30-og mjesta na WTA listi.
Volim Anu i navijam za nju, ali ako nije skontala jos prosle godine da sa ovim trenerom samo tone, ne znam kad ce skontati. Mozda kad bude prekasno. Bolje je biti bez trenera (to je moje misljenje), nego imati ga samo pro forme.

igor

pre 9 godina

Ova Garcija je igrala dva teska meca u Ceskoj u Fed Cupu i izgubila i opet dodje dobije odmornu nasu Anu.Budimo realni Ana je 6 mesto ali za nju je mnogo i 5O mesto.Da nije zalosno bilo bi smesno igra tenis 23 godine od svoje 5 a nezna servis.Nema u nas vise zenskog tenisa.

Milena

pre 9 godina

A da. U nedelju je bila povredjena nije mogla da igra protiv 200-te na svetu u Fed Kupu a vec danas igrala na drugom turniru.
Nije ni docekala da Srbija dobije Paragvaj nego je vec posle 2-1 zbrisala kod decka u Nemcaku. Timski duh na nivou.

Miki...

pre 9 godina

Ana kako je krenulo pocecu da navijam da prodjes samo prvo kolo na nekom turniru...Kako te nije sramota da ti dete radai sta hoce....Navijam za tebe i tvoj sam veliki fan i stvarno bih voleo da podignes formu...ali shvati da tako ne moze!
Menjaj trenera radi sta znas,ako ovako nastavis do US opena neces biti ni nosilac na tom turniru!
Ajdeeeeeeeeeeeeeeeee breeee viseeeee!

Dule

pre 9 godina

Sve je sporo sto ona radi za jednu teniserku koja je tako visoko rangirana kao ona. Nakon svega sto pogresno radi, ne slusa ni trenera, koji pokusava da ukaze na greske.
Po meni bi Ana trebala da krene opet u tenisku skolu za pocetnike.

Bokisha

pre 9 godina

Upravo sam pogledao snimak meča izmedju Ane i Martine Hingis, finale Montreala 2006.godine, koje je Ana glatko dobila. Protiv Martine Hingis, koja u to vreme ima 25 godina, i igra u veoma dobroj formi, da ne govorimo o tome da je još kao mladja već bila legenda! A Ana se kao tnejdžerka tek dokazivala i pravila proboj na listi. Šta se sa tom devojkom samo 2 godine kasnije dogodilo, mislim da to samo ona najbolje zna. Ne možemo da pričamo o neiskorišćenom potencijalu, ostvarila je ona rezultate ne samo vredne pažnje, nego i pamćenja, ne dolazi svako na prvo mesto na svetu u svojoj profesiji, ona je i to uspela, svojim radom. Ostaje samo žal što to možda nije bilo dužeg trajanja i što je mnogo toga bacila, iz samo njoj znanih razloga. Neko lepo pomenu, očito ništa ne uči iz svojih poraza. Ne bi nikako smela sebi da dozvoli, da s obzirom na svoju reputaciju i kavlitet, nekoliko puta u nizu gubi od igračica tipa Pliškova, Garsija i sličnih. To bi detaljno morala da proanalizira sa svojim stručnim štabom, a bome i da razmotri mogućnost promena u timu. Jer dalji rad u istom ritmu neće izaći na dobro. Pošto svi kažu kako je konkurencija u ženskom tenisu nikad slabija, pitam se da li bi recimo Belinda Benčić, kao najkvalitetnija u svojoj generaciji, mogla da ponovi Anin uspeh u istom uzrastu, da u finalu Montreala dobije možda Venus Vilijams, u njenim godinama i posle pauze? Verujem da bi mogla samo da sanja. To je još jedan dokaz više Aninog kvaliteta, koji se uzalud baca.

papaja

pre 9 godina

Bilo je i ranije lepih teniserki koje su se koncentrisale na van teniske aktivnosti...kako god, Ana igra jako loš tenis. Meni je kao nekome ko se amaterski bavi tenisom neshvatljivo da još uvek ima problema sa izbacajem loptice.

Posle Urugvaja stižu ozbiljne ekipe

pre 9 godina

@Bokiša
Pročitao sam tvoj komentar, uložio si dosta truda, ne uzalud. Ovaj sajt je, pre nekoliko godina, imao uglavnom ovakve tekstove, danas su to preuzeli botovi i trolovi i sve vrvi od antagonizma prema jednoj ili drugoj, mada ovi što pišu protiv Ane nemaju granicu. "Daće Bog da ne osvojiš više nijednu titulu." Ko ovo pušta? Duže vreme kritikovao sam njen odnos prema sebi kao teniserki, mislim da ona uopšte nije već nekoliko meseci spremna za turnire jer niti trenira niti ima trenera niti ima ozbiljan tim oko sebe. To je njena lična stvar, ali ona igra za Srbiju, ostaje i u nedelju u NS iako je čeka Štutgart, onda ne igra ona svoj meč nego neiskusna Ivana, zašto, Anu zabolela tetiva. Kakva je naivna i smotana rekla je što su joj reki da kaže. Zašto niko od novinara nije pitao Ječmenicu, može i danas, da li je Ana rekla da ne može da igra ili je to neko drugi odlučio? Pišem sve ovo zbog ovoga: čitamo ovde da je pobegla iz NS, ostavila ekipu. Došla je da igra, igrala, nisu joj dali da napravi 3:0 a onda je dobila i od "navijača" da je "Krunićka" naša heroina jer je dobila dva a Ana samo jedan meč. Šta je Ana bogu zgrešila da se na njoj ovi iz TSS iživljavaju? Naravno da mora da promeni trenera i da formira ozbiljan tim, ako neće neka nastavi ovako u poraze, moje je da samo ukažem na jednu podmuklost selektorke. Posle pobede naša Jeca bila je glavna u proslavljanju i davanju izjava, kao savetnik "male Krunićke". Kako će ovo ići dalje? Slutim nikako.

zelena trava

pre 9 godina

Na zalost, Ana je divna devojka, ali vrlo, vrlo krhka. Posebno za nekog ko se bavi individualnim sportom. Izgleda kao vrlo (preterano?) emotivna osoba koja ne ume emocije da kanalise na pozitivan nacin niti da nesto nauci iz sopstvenog iskustva. Bar, recimo, iz proslogodisnje sezone?

this is the end

pre 9 godina

Veliki talenat Ane Ivanović, po svoj prilici, ako nešto hitno ne preduzme i ne promeni tim biće potrošen za ništa u sledećim godinama, zbog problema koje godinama ne može da reši. Samo sa pravim stručnim timom može prebroditi krizu u kojoj je od Brizbejna, i sve njene probleme koji je sputavaju da pokaže svu raskoš talenta.

Možda D. Petrović nije jedini krivac za Aninu lošu igru, možda postoje dublji razlozi. Ne bih da komentarišem njen privatni život, ali je očigledno da kod Ane nešto ne štima, a to se odražava na igru. Možda su u pitanju povrede ili nešto drugo, što ne skida odgovornost sa njenog tima za loše rezultate. Ne sme se tako olako ispustiti ritam igre i pobeda iz prošle godine, a za to je najodgovorniji tim. Videlo se protiv Garsije Anino loše kretanje, udarci mlaki i spori, neperecizni. I pored tako loše igre izgubila je već viđen dobijen prvi set neshvatljivim greškama. Garsija je igarala na svom maksimumu, a Ana najlošije od kako pratim njenu igru.
Ove godine Ana igra nepreppoznatljivo, nemotivisano, dekoncentrisano, nekonzistentno,neodlučno...čini mi se da je pomalo umorna od tenisa.
Stručni tim ništa nije preduzeo, niti popravio u njenoj igri na bolje. Sve što je zarađeno sa Kontićem proćerdano je sa ovim timom. Po meni je nedopustivo da ima trenera koji ne ume da je motiviše, smiri i podigne nivo samopouzdanja, nedopustivo je da se sa njom ne radi na usavršavanju igre i taktike!
Pozdrav svima, uz nadu da će Ana sve ovo prevazići i biti još bolja.

plavi plavi

pre 9 godina

Vec 3.put za redom singliram Garciu na kvotu koja je skoro 3. Ana igra los tenis.
Nesigurna je. A to preko kladionice i treba naplatiti.
pozdrav

Zorana

pre 9 godina

Ana je vise puta izjavila da ima odlican tim i da u njemu vlada odlicna atmosfera.Kontic joj je pomogao da vrati samopouzdanje,a Dejan je nastavio da radi na tome i plus na taktickom planu.Od Brizbejna ima manje vise problema sa upalom lakta,a onda je povredila i nozni prst.Pre neki dan je rekla da je u punom trenaznom procesu tek dve nedelje,da je i dalje pomalo muci lakat i da ce se konsultovati sa fizijatrom oko igranja meca u nedelju u Novom Sadu . Rekla je i da je promenila plan prioriteta za ovu godinu,da ce joj ova tri turnira na sljaci posluziti da se sto bolje pripremi za RG i da joj rezultati na njima nisu toliko bitni.Prosle godine je prikupila bodove i titule na manjim turnirima,dok je na GS i turnirima prve kategorije imala rezultate koji nisu u skladu sa njenim rejtingom. Cini mi se da je igrala samo u finalu Sinsinatija.Ne moze da igra bolje ako nije potpuno fizicki spremna,a to opet povlaci i postepeni gubitak samopouzdanja.Ima mnogo dobrih teniserki na turu i vecina od njih koje imaju dosta samopouzdanja i ne boje se Aninog riterna i forhenda mogu da je pobede.

Odlično zapažanje jednog eksperta

pre 9 godina

@Veljko
Tako je, Anina se karijera bliži kraju jer ima već 27 godina ali zato je na pomolu karijera naše Jece.

Nije tenis što i polje preći

pre 9 godina

Želim da pohvalim novinara koji je napisao "zahvaljujući svojim glupostima Ana je propustila tri meč lope." O tome je reč, o neozbiljnosti teniserke i o životnom principu "lako ćemo dok je adidasa i drugih", a ne o tome da ona ne može protiv Garsije. Ovaj njen trener ima izgleda istu životnu filozofiju, našli su se i zato ih niko ne može razdvojiti, ali hoće rang-lista uskoro.

Emil ili o vaspitanju

pre 9 godina

@Zorana
Cenim sve što si rekla ali gubiti mnoge odlučne gemove na svoj servis, nebitno je ono bacanje loptice za koje se ovi hvataju, dokaz je da nema igru. Ni sigurnost osobe koja nije više devojčica. Na terenu deluje kao da je zalutala i dosta je toga da se u 28. godini ponaša kao "ničije dete", izgubljeno i utučeno, kao devojčica iz sela koja se izgubila u gužvi velegrada. Zato je njoj potreban trener koji ume da rešava i nesigurnost teniserke, a to ne mogu momci malo stariji od nje. Kako Dejan od AO do danas nije našao neki odgovor? Ili ga ne sluša? Nema tih para na koje trener sme da pristane a da teniserka na njemu ispoljava svoje emotivne verterovske jade brecanjem i onako da ne kažem kako. To smo juče primetili.
Ovaj sport postaje sve suroviji, igra se za ogromne pare, svi kidišu jer je ljubav prema novcu najjača (evre, volim te najviše na svetu), niko tu nikog ne brenuje, pa ako možeš u ring možeš ako ne možeš beži iz ringa, uzmi povoljan kredit na 24 rate pa u šoping. Pozdrav Zorani i Miloju, mom drugu sa sajta, koji je juče pozdravio mene.

Neko

pre 9 godina

Ana je dokaz da se bez rada i dobrog trenera nista ne moze bez obzira na talenat.Ona cak ne zna ni da baci lopticu u vis kad servira.

Milena

pre 9 godina

A da. U nedelju je bila povredjena nije mogla da igra protiv 200-te na svetu u Fed Kupu a vec danas igrala na drugom turniru.
Nije ni docekala da Srbija dobije Paragvaj nego je vec posle 2-1 zbrisala kod decka u Nemcaku. Timski duh na nivou.

igor

pre 9 godina

Ova Garcija je igrala dva teska meca u Ceskoj u Fed Cupu i izgubila i opet dodje dobije odmornu nasu Anu.Budimo realni Ana je 6 mesto ali za nju je mnogo i 5O mesto.Da nije zalosno bilo bi smesno igra tenis 23 godine od svoje 5 a nezna servis.Nema u nas vise zenskog tenisa.

Odlično zapažanje jednog eksperta

pre 9 godina

@Veljko
Tako je, Anina se karijera bliži kraju jer ima već 27 godina ali zato je na pomolu karijera naše Jece.

Nenad

pre 9 godina

Ana ove godine ima 10-7, a od toga samo dve pobede nad top 50( Curenko 34, Lisicki 28). Jos malo kad pocnu potazi i van top 50 sezoma ima da bude van top 50 a i verovatno kraj karijere. Lose odluke posle 2008 i ko zna sta jos i ostace neiskoriscena rezultatski karijera. Darko Milicic zenskog tenisa.

Dule

pre 9 godina

Sve je sporo sto ona radi za jednu teniserku koja je tako visoko rangirana kao ona. Nakon svega sto pogresno radi, ne slusa ni trenera, koji pokusava da ukaze na greske.
Po meni bi Ana trebala da krene opet u tenisku skolu za pocetnike.

Posle Urugvaja stižu ozbiljne ekipe

pre 9 godina

@Bokiša
Pročitao sam tvoj komentar, uložio si dosta truda, ne uzalud. Ovaj sajt je, pre nekoliko godina, imao uglavnom ovakve tekstove, danas su to preuzeli botovi i trolovi i sve vrvi od antagonizma prema jednoj ili drugoj, mada ovi što pišu protiv Ane nemaju granicu. "Daće Bog da ne osvojiš više nijednu titulu." Ko ovo pušta? Duže vreme kritikovao sam njen odnos prema sebi kao teniserki, mislim da ona uopšte nije već nekoliko meseci spremna za turnire jer niti trenira niti ima trenera niti ima ozbiljan tim oko sebe. To je njena lična stvar, ali ona igra za Srbiju, ostaje i u nedelju u NS iako je čeka Štutgart, onda ne igra ona svoj meč nego neiskusna Ivana, zašto, Anu zabolela tetiva. Kakva je naivna i smotana rekla je što su joj reki da kaže. Zašto niko od novinara nije pitao Ječmenicu, može i danas, da li je Ana rekla da ne može da igra ili je to neko drugi odlučio? Pišem sve ovo zbog ovoga: čitamo ovde da je pobegla iz NS, ostavila ekipu. Došla je da igra, igrala, nisu joj dali da napravi 3:0 a onda je dobila i od "navijača" da je "Krunićka" naša heroina jer je dobila dva a Ana samo jedan meč. Šta je Ana bogu zgrešila da se na njoj ovi iz TSS iživljavaju? Naravno da mora da promeni trenera i da formira ozbiljan tim, ako neće neka nastavi ovako u poraze, moje je da samo ukažem na jednu podmuklost selektorke. Posle pobede naša Jeca bila je glavna u proslavljanju i davanju izjava, kao savetnik "male Krunićke". Kako će ovo ići dalje? Slutim nikako.

Miki...

pre 9 godina

Ana kako je krenulo pocecu da navijam da prodjes samo prvo kolo na nekom turniru...Kako te nije sramota da ti dete radai sta hoce....Navijam za tebe i tvoj sam veliki fan i stvarno bih voleo da podignes formu...ali shvati da tako ne moze!
Menjaj trenera radi sta znas,ako ovako nastavis do US opena neces biti ni nosilac na tom turniru!
Ajdeeeeeeeeeeeeeeeee breeee viseeeee!

Ognjen

pre 9 godina

Nije tu uopšte stvar u Garsiji. Anina igra je jako loša i bilo koja teniserka iz prvih 30 je može pobediti. Ana se jako loše kreće i ne stiže loptice. Njeni udarci nemaju ni dubinu ni snagu. Ni nalik pršloj godini. Jednostavno, ona ne može da se nosi sa vrhunskim igračicama. Ona može da traži gomilu izgovora i zavarava sebe, ali karijera joj je u krizi.

Jammie et

pre 9 godina

Kako ce se samo menjati top 10 do kraja godine hjao pa drasticno. Pocevsi od Ane koja igra kao da je otprilike 45. na svetu, Woznjacki isto leti iz top 10, Radwanska takodje katastrofa. Uzas. Halep Serena i Sarapova to je to. Ostali uzas.

Kakva neozbiljnost i nezrelost

pre 9 godina

Nema ovo veze sa Garsijom nego sa trenerom! Zar nije vodila u tajbreku sa 6:3 i izgubila set sa 8:6? Koiliko je svojih servis-gemova i danas proćerdala? Da li je moguće da ona ne vidi koliko je sati? Ako hitno ne nađe trenera čeka je katastrofa! Koje je ovo ispadanje od AO u prvom kolu? Čudi me da čovek sam ne ode, valjda i on vidi da ne ide, misim stvarno...

jaki

pre 9 godina

Da li sam ja video isto što i drugi, ili me vara oko da se Ana ugojila malo.
Noge su svakako punije. ako je to tačno onda je ono kretanje od prošle godine koje joj je pomagalo otišlo, pa kako joj samopouzdanje nije jača strana, ne piše joj se baš dobro ove godine. Daj bože da se varam

Veljko Marinkovic

pre 9 godina

Можемо да се лажемо колико хоћемо,али њена каријера се ближи крају.Рано је почела профи играње и стиже умор.Друго,промрни тренера који је вратио колико толико у светски врх и са којим је освојила највише титула у једној сезони.Треће,њено кретање,њен бекхенд и бацање лоптице код серве јој не дозвољавају да победи неку добру тенисерку.Када је"изда"и форхенд не може ни просечну.

plavi plavi

pre 9 godina

Vec 3.put za redom singliram Garciu na kvotu koja je skoro 3. Ana igra los tenis.
Nesigurna je. A to preko kladionice i treba naplatiti.
pozdrav

branko

pre 9 godina

Ако се не''уразуми'' окрутни жреб, ова Гарсија ће потпуно уништити Анину каријеру. Невероватно ! Уз све до сада важеће разлоге Аниних пораза против ове девојке, сада се придодаје још један који може бити погубнији од свих а зове се КОМПЛЕКС. Женски тенис је у сваком случају једна тешко схватљива, рекао бих скоро мистериозна работа.

papaja

pre 9 godina

Bilo je i ranije lepih teniserki koje su se koncentrisale na van teniske aktivnosti...kako god, Ana igra jako loš tenis. Meni je kao nekome ko se amaterski bavi tenisom neshvatljivo da još uvek ima problema sa izbacajem loptice.

jos jedan pad

pre 9 godina

Bolje da nisam gledala mec! Uzas!!!! Ova igra mi lici na onu kad je bila oko 30-og mjesta na WTA listi.
Volim Anu i navijam za nju, ali ako nije skontala jos prosle godine da sa ovim trenerom samo tone, ne znam kad ce skontati. Mozda kad bude prekasno. Bolje je biti bez trenera (to je moje misljenje), nego imati ga samo pro forme.

printerMB

pre 9 godina

jesi nasa,jesi lepa,jesi medju 10 najboljih,ali sestro slatka iskida mi zivce danas.e bre i ti i taj servis.prekini par meseci nastupe i nauci vise da serviras.
sretno u buduce

Nije tenis što i polje preći

pre 9 godina

Želim da pohvalim novinara koji je napisao "zahvaljujući svojim glupostima Ana je propustila tri meč lope." O tome je reč, o neozbiljnosti teniserke i o životnom principu "lako ćemo dok je adidasa i drugih", a ne o tome da ona ne može protiv Garsije. Ovaj njen trener ima izgleda istu životnu filozofiju, našli su se i zato ih niko ne može razdvojiti, ali hoće rang-lista uskoro.

srećno dalje:)

pre 9 godina

Ne da je igrala loše,nego je cela plašljiva i u grču.6:3,3 set lopte a ona zicera dva promaši,i to ceo teren.Stegnuta,malodušna...ako ne ide neka da tom Petroviću otkaz.Već neko vreme ne ide.Osvojila je Tokio s njim ali to je bilo odmah nakon raskida saradnje s Kontićem,tako da tu titulu prepisujem njegovom radu.S Petrovićem apsolutno ništa.Ili plati ženo pravi tim,pravog trenera i psihologa...ili će do kraja karijere biti toplo-hladno.Na tebi je odluka Ana.

D

pre 9 godina

Kad se setim da je prosle godine, u ovo vreme, imala dve titule i igrala finale Stutgarta...Katastrofalna sezona, katastrofalna. Ako na GS ne popravi ucinak u odnosu na proslu godinu, samo ce padati na listi. Ajde bre!

Zorana

pre 9 godina

Ana je vise puta izjavila da ima odlican tim i da u njemu vlada odlicna atmosfera.Kontic joj je pomogao da vrati samopouzdanje,a Dejan je nastavio da radi na tome i plus na taktickom planu.Od Brizbejna ima manje vise problema sa upalom lakta,a onda je povredila i nozni prst.Pre neki dan je rekla da je u punom trenaznom procesu tek dve nedelje,da je i dalje pomalo muci lakat i da ce se konsultovati sa fizijatrom oko igranja meca u nedelju u Novom Sadu . Rekla je i da je promenila plan prioriteta za ovu godinu,da ce joj ova tri turnira na sljaci posluziti da se sto bolje pripremi za RG i da joj rezultati na njima nisu toliko bitni.Prosle godine je prikupila bodove i titule na manjim turnirima,dok je na GS i turnirima prve kategorije imala rezultate koji nisu u skladu sa njenim rejtingom. Cini mi se da je igrala samo u finalu Sinsinatija.Ne moze da igra bolje ako nije potpuno fizicki spremna,a to opet povlaci i postepeni gubitak samopouzdanja.Ima mnogo dobrih teniserki na turu i vecina od njih koje imaju dosta samopouzdanja i ne boje se Aninog riterna i forhenda mogu da je pobede.

ggg

pre 9 godina

anin sam fan al je igra kriminalna, promena trenera ili van top 30, posto nijednu takvu ne moze da pobedi,
konstantno stoji uspravljena a iz takvog stava reakcije su lose, kretanje i borbenost 0, bez obzira na spasavanje set lopti u oba seta, sve u svemu nikad pasivnije ne igra, svima koji je brane nisu u pravu, sramota je da bivsa broj 1, 3 puta u mesec dana izgubi od 5 puta gore rangirane teniserke

Bokisha

pre 9 godina

Upravo sam pogledao snimak meča izmedju Ane i Martine Hingis, finale Montreala 2006.godine, koje je Ana glatko dobila. Protiv Martine Hingis, koja u to vreme ima 25 godina, i igra u veoma dobroj formi, da ne govorimo o tome da je još kao mladja već bila legenda! A Ana se kao tnejdžerka tek dokazivala i pravila proboj na listi. Šta se sa tom devojkom samo 2 godine kasnije dogodilo, mislim da to samo ona najbolje zna. Ne možemo da pričamo o neiskorišćenom potencijalu, ostvarila je ona rezultate ne samo vredne pažnje, nego i pamćenja, ne dolazi svako na prvo mesto na svetu u svojoj profesiji, ona je i to uspela, svojim radom. Ostaje samo žal što to možda nije bilo dužeg trajanja i što je mnogo toga bacila, iz samo njoj znanih razloga. Neko lepo pomenu, očito ništa ne uči iz svojih poraza. Ne bi nikako smela sebi da dozvoli, da s obzirom na svoju reputaciju i kavlitet, nekoliko puta u nizu gubi od igračica tipa Pliškova, Garsija i sličnih. To bi detaljno morala da proanalizira sa svojim stručnim štabom, a bome i da razmotri mogućnost promena u timu. Jer dalji rad u istom ritmu neće izaći na dobro. Pošto svi kažu kako je konkurencija u ženskom tenisu nikad slabija, pitam se da li bi recimo Belinda Benčić, kao najkvalitetnija u svojoj generaciji, mogla da ponovi Anin uspeh u istom uzrastu, da u finalu Montreala dobije možda Venus Vilijams, u njenim godinama i posle pauze? Verujem da bi mogla samo da sanja. To je još jedan dokaz više Aninog kvaliteta, koji se uzalud baca.

zelena trava

pre 9 godina

Na zalost, Ana je divna devojka, ali vrlo, vrlo krhka. Posebno za nekog ko se bavi individualnim sportom. Izgleda kao vrlo (preterano?) emotivna osoba koja ne ume emocije da kanalise na pozitivan nacin niti da nesto nauci iz sopstvenog iskustva. Bar, recimo, iz proslogodisnje sezone?

Neko

pre 9 godina

Ana je dokaz da se bez rada i dobrog trenera nista ne moze bez obzira na talenat.Ona cak ne zna ni da baci lopticu u vis kad servira.

Emil ili o vaspitanju

pre 9 godina

@Zorana
Cenim sve što si rekla ali gubiti mnoge odlučne gemove na svoj servis, nebitno je ono bacanje loptice za koje se ovi hvataju, dokaz je da nema igru. Ni sigurnost osobe koja nije više devojčica. Na terenu deluje kao da je zalutala i dosta je toga da se u 28. godini ponaša kao "ničije dete", izgubljeno i utučeno, kao devojčica iz sela koja se izgubila u gužvi velegrada. Zato je njoj potreban trener koji ume da rešava i nesigurnost teniserke, a to ne mogu momci malo stariji od nje. Kako Dejan od AO do danas nije našao neki odgovor? Ili ga ne sluša? Nema tih para na koje trener sme da pristane a da teniserka na njemu ispoljava svoje emotivne verterovske jade brecanjem i onako da ne kažem kako. To smo juče primetili.
Ovaj sport postaje sve suroviji, igra se za ogromne pare, svi kidišu jer je ljubav prema novcu najjača (evre, volim te najviše na svetu), niko tu nikog ne brenuje, pa ako možeš u ring možeš ako ne možeš beži iz ringa, uzmi povoljan kredit na 24 rate pa u šoping. Pozdrav Zorani i Miloju, mom drugu sa sajta, koji je juče pozdravio mene.

this is the end

pre 9 godina

Veliki talenat Ane Ivanović, po svoj prilici, ako nešto hitno ne preduzme i ne promeni tim biće potrošen za ništa u sledećim godinama, zbog problema koje godinama ne može da reši. Samo sa pravim stručnim timom može prebroditi krizu u kojoj je od Brizbejna, i sve njene probleme koji je sputavaju da pokaže svu raskoš talenta.

Možda D. Petrović nije jedini krivac za Aninu lošu igru, možda postoje dublji razlozi. Ne bih da komentarišem njen privatni život, ali je očigledno da kod Ane nešto ne štima, a to se odražava na igru. Možda su u pitanju povrede ili nešto drugo, što ne skida odgovornost sa njenog tima za loše rezultate. Ne sme se tako olako ispustiti ritam igre i pobeda iz prošle godine, a za to je najodgovorniji tim. Videlo se protiv Garsije Anino loše kretanje, udarci mlaki i spori, neperecizni. I pored tako loše igre izgubila je već viđen dobijen prvi set neshvatljivim greškama. Garsija je igarala na svom maksimumu, a Ana najlošije od kako pratim njenu igru.
Ove godine Ana igra nepreppoznatljivo, nemotivisano, dekoncentrisano, nekonzistentno,neodlučno...čini mi se da je pomalo umorna od tenisa.
Stručni tim ništa nije preduzeo, niti popravio u njenoj igri na bolje. Sve što je zarađeno sa Kontićem proćerdano je sa ovim timom. Po meni je nedopustivo da ima trenera koji ne ume da je motiviše, smiri i podigne nivo samopouzdanja, nedopustivo je da se sa njom ne radi na usavršavanju igre i taktike!
Pozdrav svima, uz nadu da će Ana sve ovo prevazići i biti još bolja.