Tenis 68

Petak, 17.04.2015.

17:29

Ferer mučio Nadala pred 43. Rafole

Španski teniser Rafael Nadal zakazao je na Mastersu u Monte Karlu 43. derbi sa najboljim igračem planete Novakom Đokovićem.

Ferer muèio Nadala pred 43. Rafole IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

68 Komentari

Sortiraj po:

nije ja , ja je.

pre 9 godina

(oliver nedeljkovic, 17. april 2015 21:18)
Tvoja lepa statistika ide više u prilog komentara Camparia.
Nadal je tu i stao već godinu dana. Nisu ni imali priliku za revanš.
Zamisli da NOvak i Fed igraju samo od WTF do MC.
Međusobna statistika je lažna i nikad ne pokazuje pravu sliku.

oliver nedeljkovic

pre 9 godina

"oni su tokom godina igrali čitave sezone i na većini turnira dolazili do finala i pobeđivali sve redom, a onda se Nadal spremi samo za sezoni šljake i tako odmoran ih dočeka i dobije.
Njegov skor sa njima se može kačiti mački o rep, objektivno nije bolji igrač ni od jednog.
Što će sutra demonstrirati Novak, očekujem pobedu u dva seta, tri eventualno ako malo spusti gas.
Campari, 17. april 2015 17:41

Nadal je protiv Djokovica i Federera zabelezio 46 pobeda
Od te brojke, na sljaci je 28 i 18 na ostalim podlogama
18 pobeda na betonu i travi
Ako izuzmemo sljaku, Djokovica je pobedio na:
Indian Wells-finale
Wimbledon-1/2
WTF -grupa
Queens-finale
US Open - finale x 2
Montreal - 1/2
Federera je pobedio:
Aus open - finale,1/2
Wimbledom - finale
Miami - R32, 1/2
Dubai - finale
Indian Wells - 1/2
Cincinati - 1/4
WTF-1/2
Pobedio je Novaka 2 x na US open a Federera na Wim i Aus open u finalima
4GS im je uzeo na njihovim podlogama.
Doticni dvojac(Nole-Fed), nisu uspeli da ga pobede na RG.
skor je 11:0(6+5) a broj setova 32:9(fali jedan set jer je Novak predao mec)
Ali sve to nije bitno, jer ti kazes da on igra samo sljaku i da ce ako ga Nole pobeedi sutra,dokazati da je bolji...

Nadal je 2010, sa 24 godine, osvojio sva 4GS a odigrao je za to vreme samo 26 GS.
Federer je to uradio sa 28 godina i 42 odigrana GS
Agasi je isto to postigao sa 29 godina i 36 GS
Novak Djokovic ima 28 godina, odigrao je 41 GS i jos nije osvojio sva 4

О шонеси

pre 9 godina

(Blue_skin, 17. april 2015 18:44)
тако је, краљу, а чак је смишљен и назив Федал, пази, то ме тако изиритира кад чујем

seven

pre 9 godina

Ne znam sta ste videli zadivljujuce u ovom mecu.Udaracki,nasilni tenis kakav samo Nadal forsira,znoj curi kao iz cesme..Nole igra za klasu lepsi ,smireniji i bolji tenis.To nije za poredjenje,odrace sutra Nadala.

Coa

pre 9 godina

@sefolosha @blue_skin hahaha bas htedoh da pitam ko je smislio ovu, ovu ne znam kako da se izrazim da mi ne cenzurisu komentar! Pa ja jos uvek ne mogu da verujem sta sam procitao - Rafole ej...

Neznalica

pre 9 godina

Teško mi je da vidim kako će iscrpljeni Nadal da se suprotstavi Novaku. Očigledno je da nije više toliko dominantan na šljaci kao ranije. U njegovim najboljim danima nije bilo šanse da izgubi set na način kako ga je od Ferera danas izgubio.

Inače u ovom meču, Nadal me je oduševio fer-plej potezem nakon izmene udaraca na mreži kada je završni lob Ferera odsuđen od strane linijskog sudije kao aut. Nadal prilazi mestu gde je loptica pala i on zove glavnog sudiju da proveri. Sudija dosuđuje poen za Ferera koji ni u jednom trenutku nije uložio čelendž. Retko se takav fer potez viđa viđa ne samo u tenisu već u sportu uopšte.

Bez obzira na ishod sutrašnjeg meča, radujem se još jednom sudaru Novaka i Rafe. Po mom mišljenju to su najlepši i najuzbudljiviji mečevi. Pa neka pobedi bolji. Znači, Novak.

darkela

pre 9 godina

ovde neki žive kroz uspehe đokovića, ali ono bolesno, alo ljudi šta vam je đole ni ne zna da postojite, uživajte u tenisu i manje mržnje prema bilo kome ..

nikolina

pre 9 godina

Nadal sutra treba da peva ako i njemu Nole ne bude podario jedan krompir sa nulom !! Nole igra kao terminator a Nadal jos pokusava da se vrati vrhunskoj igri tako da ce sve sem Pobede Noleta biti cudo ! A ko ne veruje neka stavi lovu na Nadala u kladionici , bice kvota odlicna !

niggor

pre 9 godina

Čemu sve te opomene Nadalu za komunikaciju sa strikom kada on i dalje komunicira? Koliko opomena treba da dobije da bi se izjednačili kriterijumi za oba igrača? Kako je prestup prilikom servisa ili pecanje na mreži drugačiji od komunikacije sa trenerom koja nije dozvoljena?

Ivan M

pre 9 godina

Oladite malo sa krompirima. Nadal može da ne dobije više nijedan meč na šljaci u životu i biće najbolji šljakaš svih vremena. Čovek je ovaj turnir dobio osam puta. Dobio je najviše Mastersa u istoriji tenisa. Može da bude indisponiran koliko hoćeš, ali njega tući na njegovoj podlozi je trijumf. Neka bude 7-6 6-7 7-6 i biće to velika pobeda.

djwhite

pre 9 godina

Sutrašnji meč je daleko opasniji za Noleta jer kad se uzme u obzir trenutna situacija Nadal je taj koji sutra nema šta da izgubi za razliku od Noleta. Samim tim će Nadal biti rasterećeniji jer može sutra samo da dobije.Ako izgubi reći će da je na pravom putu jer je izgubio od trenutno daleko najboljeg a ako ne daj Bože dobije to će mu biti takav vjetar u leđa da će do kraja sezone na šljaci biti veoma teško pobijediti ga.

mm

pre 9 godina

volim sto se rafa vraca,mada bih vise voleo da je to krenulo posle RG-a,pa posle nek digne formu na maksimum pa da se prisetimo pravog tenisa izmedju ove dvojice po meni najvecih rivala u bilo kom sportu,u bilo kom vremenu do dana danasnjeg!!!

Dott

pre 9 godina

Nije mu bilo lako, jer pobediti Ferera znaci izaci Novaku na crtu. Mec je bio bas onakav kakav smo i ocekivali, obojica su opravdala svoje statuse i pruzili nam zaista uzivanje ovom partijom. Nadal je ostao jedan od retkih koji veruju da moze dobiti Novaka, ali samo kad igra na svom maksimumu, medjutim znam da nije nacicto moze li to kad i Novak igra na svom maksimumu.
Na kom je nivou svog tenisa odgovor ce znati nakon nastupajuceg okrsaja sa Novakom. Ali znam da mu se ne mili, i ranije je izjavljivao to kad je bio u konstantnoj formi, mogu misliti kakva mu je sad frka u glavi. Ne boji se on toliko poraza od Novaka, vec mogucnosti da se u tom mecu ne obruka, verujte da je tako. A sta onda misliti o Novaku ako je vec zaista tako?
Ziv i zdrav ti nama bio Novace jos sto godina!

Melenci

pre 9 godina

pobedio je Nadal mada su govorili da nije favorit,da ga je bas briga koliko ce da odmakne na turniru....Ferer je zasluzio vise pohvala,jer igrati sa onolikim puknutim zuljem je neverovatno.Kakve je bolove trpeo ne mogu ni da zamislim.Rafa ce sutra dati svoj maksimum mada je i danas bio na najvisem nivou.Ne mislite da ce sutra biti lako Noletu,jer nece.Verujem u pobedu Noleta,ali necu nista da baksuziram,da pricam o krompirima,polako ljudi.Idemo Nole!

Zoran

pre 9 godina

Moje mislenje- Na proslom MK mastersu Vavrinka zbrisao Cilica 6:0 i 6:1(ili 2) a potom Cilic sve redom zbriso na USO. A Ferer pobedio Nadala a posle Nadal lako osvojio RG. Nadal je itekako spreman za RG.

Nikola

pre 9 godina

Novak - Nadal
Biće vatrena borba sutra,
Vaše mišljenje. Ko će trijumfovati sutra, glasajte da vidim koliko vas je za Novak + a Nadal -
Pozdrav

No1e - The King of Clay

pre 9 godina

Super. Sad ce Nole da ga dotuce. Nolac igra glavom, a telo mu je cista egzikucija. Nece se on stipkati i setkati sa Nadalom. To su laserski proracuni, bre.

ja

pre 9 godina

Naravno da navijam za Novaka.
Da se igra na betonu ne bih uopste sumnjo u Novakovu pobedu, cak ne bih iskljucio mogucnost da ga Novak provoza na biciklu.

Ipak na sljaci se sa Rafom nikad ne zna.
I da izgubi prvi set sa nulom, Nadal je na sljaci u stanju da preokrene i da naredna dva dobije pa makar i u dva tai-brejka.

Gledam na kladionicama i vidim da je Novak blagi favorit, kvota na Nadala 2,8 a na Novaka 1,4.
Mislim da je ovo prvi njihov susret na sljaci u kojem su kvote na strani Novaka.

Bez obzira na sve ne usudjujem se da prognoziram pobednika i to samo zbog podloge.
Da igraju na betonu, kucu bih ulozio na Novaka, ali ovako na sljaci ne bih se usudio da stavim ni 100 dinara.

Novak je najbojli na svetu

pre 9 godina

Kad napišete "najbolji igrač planete" vama to izgleda jače nego najbolji igrač sveta? Tenis igraju ljudi, koji čine svet, na planetama se tenis ne igra, samo na ovom našem svetu.

max

pre 9 godina

Ovo je dokaz zašto je Ferrer samo uporan i fizički solidan,ali i prosečan igrač,imao je TRI PUTA prednost 0-30 na Nadalovu servu i nijednu nije mogao da realizuje.Neosprno je da je Nadal podigao nivo ali je ipak izgubio jedan set.Novak,Federer i Nadal su svetlosne godine od njega pa i Endi Marej !

Blue_skin

pre 9 godina

43. "Rafole"? Taj duel ima i nadimak k to ni manje ni vise nego "Rafole"? Taj ko je to smislio pod hitno djevojku da nadje. Ako je vec ima ili je ozenjen - da raskine/razvede se pa sve iznova. Mada sumnjam da ima djevojku kad ima toliko mnogo vremena da smislja nadimke za duele dvojice tenisera...

Gajetano

pre 9 godina

Fantastican mec! A ovo je bila tek uvertira za sutrasnji duel Titana. Da vas podsetim, Rafa i Novak su od 2010. naovamo osvojili 13 od ukupno 15 Mastersa na sljaci: Rafa 9, Novak 4, Federer 1 (madridska plava prasina 2012) i Wawrinka 1.

Pozdrav,

boki

pre 9 godina

Duel dva najveca...drago mi je sto je Rafa prosao jer zelim da vidim kako Nole igra protiv svog najveceg rivala...nema sta da izgubi jer i poraz ce znaciti da mora jos jace i vise ako misli da osvojio RG..Licno sam optimista a ono sto sigurno znam jeste da ce obojica igrati vrhunski...nijedan drugi igrac nemoza da natera Noleta da igra jos bolje nego Nadal i obrnuto

Stefan

pre 9 godina

Bio je dobar mec pre svega. Nadal je odigrao vrlo dobro, a Ferer je odigrao solidno na trenutke, i svaku mu cast kako se vratio u drugom setu. Nadal servis ceka pet metara iza linije, samo mu se glava vidi u kadru, i vraca plitke lopte. To Nole mora sutra da iskoristi i nema problema.

Svete

pre 9 godina

Bravo bravo, odlican mec!!
Eto morali smo da sacekamo 10 meseci da Novak zaigra na sljaci da bismo ponovo gledali mec Novak-Nadal i to ce biti 3. uzastopni turnir koji Djo1e igra na toj podlozi a da se na njemu sastaje sa Nadalom...Videcemo, bice dobar mec ocekujemo naravno Novakovu pobedu !!

Sta je ovde zanimljivo, ovo je Nadalovo prvo polufinale na velikom turniru posle 10 meseci, prva pobeda protiv top10 igraca posle 10 meseci, prvi mec sa Novakom posle 10 meseci i to se sve poklapa sa, sa, sa,.... i tako vec puna decenija, nekada izrazenije, nekada manje ali slicna prica !!?!?

Nego nesto me opasno buni, ne znaci li dobitak trece opomenene gubitak poena ? Doduse retko sam vidjao da ih neko toliko dobije, ali da ih je sudija izrekao i 15 ne bi nimalo pogresio... Nije problem to sto neko prekoraci tih 25 sekundi, nego sto je Nadalov prosek skoro 30, a to znaci da je on danas prekoracio bar 50 puta !

Boban

pre 9 godina

Najveći folirant na ATP turu je Rafa Nadal. Celu prošlu nedelu je utrošio zajedno sa svojim stricem Tonijem u spinovanju po medijima kako on nije favorit i kako nema šanse protiv ostalih. Danas je odigrao fantastično protiv Ferera, leteo po terenu skoro 3 sata, a govori kako je nespreman! Ja ljudi većeg foliranta od Nadala nisam video, voleo bih da mu sutra Nole zabiberi jednu nulu pa da vidim šta će da izjavi.

Campari

pre 9 godina

"Novak i Rafa sastaće se prvi put od finala Rolan Garosa prošle godine" - eto razloga zbog kojeg Nadal ima pozitivan rezultat sa Đokovićem i Federerom, oni su tokom godina igrali čitave sezone i na većini turnira dolazili do finala i pobeđivali sve redom, a onda se Nadal spremi samo za sezoni šljake i tako odmoran ih dočeka i dobije.
Njegov skor sa njima se može kačiti mački o rep, objektivno nije bolji igrač ni od jednog.
Što će sutra demonstrirati Novak, očekujem pobedu u dva seta, tri eventualno ako malo spusti gas.

princ Albert

pre 9 godina

Nadal je danas odlično igrao sa Ferrerom,ali nisam siguran da nešto može protiv ovakvog Novaka.Trenutno je veći derbi Federer-Djokovic.Nadam se kvalitetnom i zanimljivom duelu , i da Novak pobedi.

Struki

pre 9 godina

Kakav spektakl u najavi! Rafa "naostren"do bola,Novak sigurno najbolji teniser planete u ovom trenutku,sve mirise na sudar "titana"kako neko napisa u prethodnim komentarima! Ipak Novak mnogo odmorniji i po meni favorit sasvim sigurno u sutrasnjem spektaklu! Uzivajmo sutra svi zajedno,i nadam se kao i vecina na ovom sajtu da ce Novak slaviti!

dr.mr.

pre 9 godina

ferer legenda,odlican igrac,stvarno ne znam sta mu jos fali za GS... odlican sa obe strane,odlicno kretanje...
jedva cekam da gledam sutra rafu i no1eta,nole je favorit po prikazanom do sad,al oni uvek izvlace najbolje jedan iz drugog... finale pre finala!

Mairon

pre 9 godina

Jedan od boljih mečeva u poslednje vreme. Rafa je uglavnom bio na nivou ali svaka čast Fereru jer se borio do kraja i nije ništa poklanjao. Na kraju drugog seta igrao je fantastično.

Rafa je dobio dva teška meča, protiv dvojice igrača koji su u dobroj formi. Šta god da bude sutra, ovo je dobar turnir za Rafu i polako vraća samopouzdanje.

carević

pre 9 godina

Sutra 23:20 ce biti... Ako je neko ljubazan da mi objasni, zasto se ne racuna u zvanicnu statistiku kad neko ne izadje na teren? Ne razumem to. Znaci vodi se da je protivnik pobedio, ali se ne zavodi da je onaj koji nije izasao izgubio? Novak-Federer pise da je 18:20, a ovaj nije izasao u Londonu i Nole je to OSVOJIO, zar ne treba da bude onda 19:20? Sta sad, hipoteticki, da Federer ne izlazi Novaku do kraja karijere na megdan kad bi trbali da se sastanu, to bi kao znacilo da on ima pozitivan skor u duelima sa Novakom, kakva je to glupost?)
Hvala unapred!

dr

pre 9 godina

Nadal...
Nebrojeno puta je prekoracio vreme za servis,dobio samo 3 opomene!
Toni ne prestaje da blebece,pa je i njega sudija opomenuo,ali,on je opet nastavio!
Preskakanje linija,patolosko redjanje flasica,ono sramotno cupkanje sortsa iz b..lje,pa "mirisanje" prstiju,pa jedno i drugo rame,nos,usi...
Da li ste primetili da nikada u publiku nije bacio ono maramce oko glave(kao sto Federer uvek radi),ponekada baci znojnice?Da ga ne urekne neko!
Frik!
Takav lik,koji atipicno odudara od svih tenisera,vitkih,skladno gradjenih,vise lici na dizaca tegova!Zbog cega?Sta pije,jede,cime se kljuka?
Videli ste njegovu paniku u drugom setu kada je David krenuo na kraju da ga "dere"!Malo je reci panika...
Moj Nadale,sta li te sutra ceka?Ni ne sanjas...
Taj ti izraz sa lica nece ni silaziti...
Neces znati sta te snaslo...

sladjan

pre 9 godina

Bogami Nadal se vratio , niko nije ni sumnjao u to ,jednostavno veliki je to igrac i sampion i naravno sljaka je njegova podloga,gde se on najbolje snalazi i gde njegovi ubitacni forhend spinovi najvise dolaze do izrazaja , mec sa Fererom je bio veoma kvalitetan, da je Ferer imao vise snage (videlo se da je vise istroseniji od Nadala) videli bi neizvesniji mec ,ovako Nadal je brutalno iskoristio svoju kondicionu nadmoc u trecem setu i pitanje pobednika se od pocetka treceg seta nije postavljalo nijednog trenutka , Nadal je spreman i naostren a sudeci po igri koju je prikazao protiv Ferera nece Noletu biti nimalo lako da ga dobije ukoliko ne bude igrao punom snagom , sve do polufinala Nole je igrao sa pola snage ali protiv ovakvog Rafe koji je evidentno u punoj formi morace da igra najbolje sto zna i ume da bi ga pobedio ,danas je Nadal svojom defanzivom podsetio sve na ona njegova stara vremena ,vracao je danas Fereru neke nemoguce i neverovatne udarce na koje bi svaki drugi teniser bio bez odgovora ,sutra ce mnogo stvari zavisiti od Novakovog bekenda ukoliko bude na visokom nivou onda se mozemo i nadati pobedi i novoj tituli ,jer ko god bude prosao u finale uzima trofej jer ni Berdih ni Monfils nisu taj kalibar da mogu da se suprostave Rafi ili Novaku ...sve u svemu ocekujemo tezak i neizvestan mec jer je Nadal ovim svojim danasnjim mecom pokazao da se u potpunosti vratio u formu !!!

Nikola

pre 9 godina

Novak - Nadal
Biće vatrena borba sutra,
Vaše mišljenje. Ko će trijumfovati sutra, glasajte da vidim koliko vas je za Novak + a Nadal -
Pozdrav

Gajetano

pre 9 godina

Fantastican mec! A ovo je bila tek uvertira za sutrasnji duel Titana. Da vas podsetim, Rafa i Novak su od 2010. naovamo osvojili 13 od ukupno 15 Mastersa na sljaci: Rafa 9, Novak 4, Federer 1 (madridska plava prasina 2012) i Wawrinka 1.

Pozdrav,

dr

pre 9 godina

Nadal...
Nebrojeno puta je prekoracio vreme za servis,dobio samo 3 opomene!
Toni ne prestaje da blebece,pa je i njega sudija opomenuo,ali,on je opet nastavio!
Preskakanje linija,patolosko redjanje flasica,ono sramotno cupkanje sortsa iz b..lje,pa "mirisanje" prstiju,pa jedno i drugo rame,nos,usi...
Da li ste primetili da nikada u publiku nije bacio ono maramce oko glave(kao sto Federer uvek radi),ponekada baci znojnice?Da ga ne urekne neko!
Frik!
Takav lik,koji atipicno odudara od svih tenisera,vitkih,skladno gradjenih,vise lici na dizaca tegova!Zbog cega?Sta pije,jede,cime se kljuka?
Videli ste njegovu paniku u drugom setu kada je David krenuo na kraju da ga "dere"!Malo je reci panika...
Moj Nadale,sta li te sutra ceka?Ni ne sanjas...
Taj ti izraz sa lica nece ni silaziti...
Neces znati sta te snaslo...

Struki

pre 9 godina

Kakav spektakl u najavi! Rafa "naostren"do bola,Novak sigurno najbolji teniser planete u ovom trenutku,sve mirise na sudar "titana"kako neko napisa u prethodnim komentarima! Ipak Novak mnogo odmorniji i po meni favorit sasvim sigurno u sutrasnjem spektaklu! Uzivajmo sutra svi zajedno,i nadam se kao i vecina na ovom sajtu da ce Novak slaviti!

Boban

pre 9 godina

Najveći folirant na ATP turu je Rafa Nadal. Celu prošlu nedelu je utrošio zajedno sa svojim stricem Tonijem u spinovanju po medijima kako on nije favorit i kako nema šanse protiv ostalih. Danas je odigrao fantastično protiv Ferera, leteo po terenu skoro 3 sata, a govori kako je nespreman! Ja ljudi većeg foliranta od Nadala nisam video, voleo bih da mu sutra Nole zabiberi jednu nulu pa da vidim šta će da izjavi.

Dott

pre 9 godina

Nije mu bilo lako, jer pobediti Ferera znaci izaci Novaku na crtu. Mec je bio bas onakav kakav smo i ocekivali, obojica su opravdala svoje statuse i pruzili nam zaista uzivanje ovom partijom. Nadal je ostao jedan od retkih koji veruju da moze dobiti Novaka, ali samo kad igra na svom maksimumu, medjutim znam da nije nacicto moze li to kad i Novak igra na svom maksimumu.
Na kom je nivou svog tenisa odgovor ce znati nakon nastupajuceg okrsaja sa Novakom. Ali znam da mu se ne mili, i ranije je izjavljivao to kad je bio u konstantnoj formi, mogu misliti kakva mu je sad frka u glavi. Ne boji se on toliko poraza od Novaka, vec mogucnosti da se u tom mecu ne obruka, verujte da je tako. A sta onda misliti o Novaku ako je vec zaista tako?
Ziv i zdrav ti nama bio Novace jos sto godina!

carević

pre 9 godina

Sutra 23:20 ce biti... Ako je neko ljubazan da mi objasni, zasto se ne racuna u zvanicnu statistiku kad neko ne izadje na teren? Ne razumem to. Znaci vodi se da je protivnik pobedio, ali se ne zavodi da je onaj koji nije izasao izgubio? Novak-Federer pise da je 18:20, a ovaj nije izasao u Londonu i Nole je to OSVOJIO, zar ne treba da bude onda 19:20? Sta sad, hipoteticki, da Federer ne izlazi Novaku do kraja karijere na megdan kad bi trbali da se sastanu, to bi kao znacilo da on ima pozitivan skor u duelima sa Novakom, kakva je to glupost?)
Hvala unapred!

Mairon

pre 9 godina

Jedan od boljih mečeva u poslednje vreme. Rafa je uglavnom bio na nivou ali svaka čast Fereru jer se borio do kraja i nije ništa poklanjao. Na kraju drugog seta igrao je fantastično.

Rafa je dobio dva teška meča, protiv dvojice igrača koji su u dobroj formi. Šta god da bude sutra, ovo je dobar turnir za Rafu i polako vraća samopouzdanje.

Campari

pre 9 godina

"Novak i Rafa sastaće se prvi put od finala Rolan Garosa prošle godine" - eto razloga zbog kojeg Nadal ima pozitivan rezultat sa Đokovićem i Federerom, oni su tokom godina igrali čitave sezone i na većini turnira dolazili do finala i pobeđivali sve redom, a onda se Nadal spremi samo za sezoni šljake i tako odmoran ih dočeka i dobije.
Njegov skor sa njima se može kačiti mački o rep, objektivno nije bolji igrač ni od jednog.
Što će sutra demonstrirati Novak, očekujem pobedu u dva seta, tri eventualno ako malo spusti gas.

boki

pre 9 godina

Duel dva najveca...drago mi je sto je Rafa prosao jer zelim da vidim kako Nole igra protiv svog najveceg rivala...nema sta da izgubi jer i poraz ce znaciti da mora jos jace i vise ako misli da osvojio RG..Licno sam optimista a ono sto sigurno znam jeste da ce obojica igrati vrhunski...nijedan drugi igrac nemoza da natera Noleta da igra jos bolje nego Nadal i obrnuto

sladjan

pre 9 godina

Bogami Nadal se vratio , niko nije ni sumnjao u to ,jednostavno veliki je to igrac i sampion i naravno sljaka je njegova podloga,gde se on najbolje snalazi i gde njegovi ubitacni forhend spinovi najvise dolaze do izrazaja , mec sa Fererom je bio veoma kvalitetan, da je Ferer imao vise snage (videlo se da je vise istroseniji od Nadala) videli bi neizvesniji mec ,ovako Nadal je brutalno iskoristio svoju kondicionu nadmoc u trecem setu i pitanje pobednika se od pocetka treceg seta nije postavljalo nijednog trenutka , Nadal je spreman i naostren a sudeci po igri koju je prikazao protiv Ferera nece Noletu biti nimalo lako da ga dobije ukoliko ne bude igrao punom snagom , sve do polufinala Nole je igrao sa pola snage ali protiv ovakvog Rafe koji je evidentno u punoj formi morace da igra najbolje sto zna i ume da bi ga pobedio ,danas je Nadal svojom defanzivom podsetio sve na ona njegova stara vremena ,vracao je danas Fereru neke nemoguce i neverovatne udarce na koje bi svaki drugi teniser bio bez odgovora ,sutra ce mnogo stvari zavisiti od Novakovog bekenda ukoliko bude na visokom nivou onda se mozemo i nadati pobedi i novoj tituli ,jer ko god bude prosao u finale uzima trofej jer ni Berdih ni Monfils nisu taj kalibar da mogu da se suprostave Rafi ili Novaku ...sve u svemu ocekujemo tezak i neizvestan mec jer je Nadal ovim svojim danasnjim mecom pokazao da se u potpunosti vratio u formu !!!

Ivan M

pre 9 godina

Oladite malo sa krompirima. Nadal može da ne dobije više nijedan meč na šljaci u životu i biće najbolji šljakaš svih vremena. Čovek je ovaj turnir dobio osam puta. Dobio je najviše Mastersa u istoriji tenisa. Može da bude indisponiran koliko hoćeš, ali njega tući na njegovoj podlozi je trijumf. Neka bude 7-6 6-7 7-6 i biće to velika pobeda.

Svete

pre 9 godina

Bravo bravo, odlican mec!!
Eto morali smo da sacekamo 10 meseci da Novak zaigra na sljaci da bismo ponovo gledali mec Novak-Nadal i to ce biti 3. uzastopni turnir koji Djo1e igra na toj podlozi a da se na njemu sastaje sa Nadalom...Videcemo, bice dobar mec ocekujemo naravno Novakovu pobedu !!

Sta je ovde zanimljivo, ovo je Nadalovo prvo polufinale na velikom turniru posle 10 meseci, prva pobeda protiv top10 igraca posle 10 meseci, prvi mec sa Novakom posle 10 meseci i to se sve poklapa sa, sa, sa,.... i tako vec puna decenija, nekada izrazenije, nekada manje ali slicna prica !!?!?

Nego nesto me opasno buni, ne znaci li dobitak trece opomenene gubitak poena ? Doduse retko sam vidjao da ih neko toliko dobije, ali da ih je sudija izrekao i 15 ne bi nimalo pogresio... Nije problem to sto neko prekoraci tih 25 sekundi, nego sto je Nadalov prosek skoro 30, a to znaci da je on danas prekoracio bar 50 puta !

princ Albert

pre 9 godina

Nadal je danas odlično igrao sa Ferrerom,ali nisam siguran da nešto može protiv ovakvog Novaka.Trenutno je veći derbi Federer-Djokovic.Nadam se kvalitetnom i zanimljivom duelu , i da Novak pobedi.

dr.mr.

pre 9 godina

ferer legenda,odlican igrac,stvarno ne znam sta mu jos fali za GS... odlican sa obe strane,odlicno kretanje...
jedva cekam da gledam sutra rafu i no1eta,nole je favorit po prikazanom do sad,al oni uvek izvlace najbolje jedan iz drugog... finale pre finala!

Stefan

pre 9 godina

Bio je dobar mec pre svega. Nadal je odigrao vrlo dobro, a Ferer je odigrao solidno na trenutke, i svaku mu cast kako se vratio u drugom setu. Nadal servis ceka pet metara iza linije, samo mu se glava vidi u kadru, i vraca plitke lopte. To Nole mora sutra da iskoristi i nema problema.

darkela

pre 9 godina

ovde neki žive kroz uspehe đokovića, ali ono bolesno, alo ljudi šta vam je đole ni ne zna da postojite, uživajte u tenisu i manje mržnje prema bilo kome ..

djwhite

pre 9 godina

Sutrašnji meč je daleko opasniji za Noleta jer kad se uzme u obzir trenutna situacija Nadal je taj koji sutra nema šta da izgubi za razliku od Noleta. Samim tim će Nadal biti rasterećeniji jer može sutra samo da dobije.Ako izgubi reći će da je na pravom putu jer je izgubio od trenutno daleko najboljeg a ako ne daj Bože dobije to će mu biti takav vjetar u leđa da će do kraja sezone na šljaci biti veoma teško pobijediti ga.

Neznalica

pre 9 godina

Teško mi je da vidim kako će iscrpljeni Nadal da se suprotstavi Novaku. Očigledno je da nije više toliko dominantan na šljaci kao ranije. U njegovim najboljim danima nije bilo šanse da izgubi set na način kako ga je od Ferera danas izgubio.

Inače u ovom meču, Nadal me je oduševio fer-plej potezem nakon izmene udaraca na mreži kada je završni lob Ferera odsuđen od strane linijskog sudije kao aut. Nadal prilazi mestu gde je loptica pala i on zove glavnog sudiju da proveri. Sudija dosuđuje poen za Ferera koji ni u jednom trenutku nije uložio čelendž. Retko se takav fer potez viđa viđa ne samo u tenisu već u sportu uopšte.

Bez obzira na ishod sutrašnjeg meča, radujem se još jednom sudaru Novaka i Rafe. Po mom mišljenju to su najlepši i najuzbudljiviji mečevi. Pa neka pobedi bolji. Znači, Novak.

Zoran

pre 9 godina

Moje mislenje- Na proslom MK mastersu Vavrinka zbrisao Cilica 6:0 i 6:1(ili 2) a potom Cilic sve redom zbriso na USO. A Ferer pobedio Nadala a posle Nadal lako osvojio RG. Nadal je itekako spreman za RG.

mm

pre 9 godina

volim sto se rafa vraca,mada bih vise voleo da je to krenulo posle RG-a,pa posle nek digne formu na maksimum pa da se prisetimo pravog tenisa izmedju ove dvojice po meni najvecih rivala u bilo kom sportu,u bilo kom vremenu do dana danasnjeg!!!

Blue_skin

pre 9 godina

43. "Rafole"? Taj duel ima i nadimak k to ni manje ni vise nego "Rafole"? Taj ko je to smislio pod hitno djevojku da nadje. Ako je vec ima ili je ozenjen - da raskine/razvede se pa sve iznova. Mada sumnjam da ima djevojku kad ima toliko mnogo vremena da smislja nadimke za duele dvojice tenisera...

Melenci

pre 9 godina

pobedio je Nadal mada su govorili da nije favorit,da ga je bas briga koliko ce da odmakne na turniru....Ferer je zasluzio vise pohvala,jer igrati sa onolikim puknutim zuljem je neverovatno.Kakve je bolove trpeo ne mogu ni da zamislim.Rafa ce sutra dati svoj maksimum mada je i danas bio na najvisem nivou.Ne mislite da ce sutra biti lako Noletu,jer nece.Verujem u pobedu Noleta,ali necu nista da baksuziram,da pricam o krompirima,polako ljudi.Idemo Nole!

ja

pre 9 godina

Naravno da navijam za Novaka.
Da se igra na betonu ne bih uopste sumnjo u Novakovu pobedu, cak ne bih iskljucio mogucnost da ga Novak provoza na biciklu.

Ipak na sljaci se sa Rafom nikad ne zna.
I da izgubi prvi set sa nulom, Nadal je na sljaci u stanju da preokrene i da naredna dva dobije pa makar i u dva tai-brejka.

Gledam na kladionicama i vidim da je Novak blagi favorit, kvota na Nadala 2,8 a na Novaka 1,4.
Mislim da je ovo prvi njihov susret na sljaci u kojem su kvote na strani Novaka.

Bez obzira na sve ne usudjujem se da prognoziram pobednika i to samo zbog podloge.
Da igraju na betonu, kucu bih ulozio na Novaka, ali ovako na sljaci ne bih se usudio da stavim ni 100 dinara.

Novak je najbojli na svetu

pre 9 godina

Kad napišete "najbolji igrač planete" vama to izgleda jače nego najbolji igrač sveta? Tenis igraju ljudi, koji čine svet, na planetama se tenis ne igra, samo na ovom našem svetu.

niggor

pre 9 godina

Čemu sve te opomene Nadalu za komunikaciju sa strikom kada on i dalje komunicira? Koliko opomena treba da dobije da bi se izjednačili kriterijumi za oba igrača? Kako je prestup prilikom servisa ili pecanje na mreži drugačiji od komunikacije sa trenerom koja nije dozvoljena?

No1e - The King of Clay

pre 9 godina

Super. Sad ce Nole da ga dotuce. Nolac igra glavom, a telo mu je cista egzikucija. Nece se on stipkati i setkati sa Nadalom. To su laserski proracuni, bre.

seven

pre 9 godina

Ne znam sta ste videli zadivljujuce u ovom mecu.Udaracki,nasilni tenis kakav samo Nadal forsira,znoj curi kao iz cesme..Nole igra za klasu lepsi ,smireniji i bolji tenis.To nije za poredjenje,odrace sutra Nadala.

oliver nedeljkovic

pre 9 godina

"oni su tokom godina igrali čitave sezone i na većini turnira dolazili do finala i pobeđivali sve redom, a onda se Nadal spremi samo za sezoni šljake i tako odmoran ih dočeka i dobije.
Njegov skor sa njima se može kačiti mački o rep, objektivno nije bolji igrač ni od jednog.
Što će sutra demonstrirati Novak, očekujem pobedu u dva seta, tri eventualno ako malo spusti gas.
Campari, 17. april 2015 17:41

Nadal je protiv Djokovica i Federera zabelezio 46 pobeda
Od te brojke, na sljaci je 28 i 18 na ostalim podlogama
18 pobeda na betonu i travi
Ako izuzmemo sljaku, Djokovica je pobedio na:
Indian Wells-finale
Wimbledon-1/2
WTF -grupa
Queens-finale
US Open - finale x 2
Montreal - 1/2
Federera je pobedio:
Aus open - finale,1/2
Wimbledom - finale
Miami - R32, 1/2
Dubai - finale
Indian Wells - 1/2
Cincinati - 1/4
WTF-1/2
Pobedio je Novaka 2 x na US open a Federera na Wim i Aus open u finalima
4GS im je uzeo na njihovim podlogama.
Doticni dvojac(Nole-Fed), nisu uspeli da ga pobede na RG.
skor je 11:0(6+5) a broj setova 32:9(fali jedan set jer je Novak predao mec)
Ali sve to nije bitno, jer ti kazes da on igra samo sljaku i da ce ako ga Nole pobeedi sutra,dokazati da je bolji...

Nadal je 2010, sa 24 godine, osvojio sva 4GS a odigrao je za to vreme samo 26 GS.
Federer je to uradio sa 28 godina i 42 odigrana GS
Agasi je isto to postigao sa 29 godina i 36 GS
Novak Djokovic ima 28 godina, odigrao je 41 GS i jos nije osvojio sva 4

Coa

pre 9 godina

@sefolosha @blue_skin hahaha bas htedoh da pitam ko je smislio ovu, ovu ne znam kako da se izrazim da mi ne cenzurisu komentar! Pa ja jos uvek ne mogu da verujem sta sam procitao - Rafole ej...

max

pre 9 godina

Ovo je dokaz zašto je Ferrer samo uporan i fizički solidan,ali i prosečan igrač,imao je TRI PUTA prednost 0-30 na Nadalovu servu i nijednu nije mogao da realizuje.Neosprno je da je Nadal podigao nivo ali je ipak izgubio jedan set.Novak,Federer i Nadal su svetlosne godine od njega pa i Endi Marej !

nikolina

pre 9 godina

Nadal sutra treba da peva ako i njemu Nole ne bude podario jedan krompir sa nulom !! Nole igra kao terminator a Nadal jos pokusava da se vrati vrhunskoj igri tako da ce sve sem Pobede Noleta biti cudo ! A ko ne veruje neka stavi lovu na Nadala u kladionici , bice kvota odlicna !

О шонеси

pre 9 godina

(Blue_skin, 17. april 2015 18:44)
тако је, краљу, а чак је смишљен и назив Федал, пази, то ме тако изиритира кад чујем

nije ja , ja je.

pre 9 godina

(oliver nedeljkovic, 17. april 2015 21:18)
Tvoja lepa statistika ide više u prilog komentara Camparia.
Nadal je tu i stao već godinu dana. Nisu ni imali priliku za revanš.
Zamisli da NOvak i Fed igraju samo od WTF do MC.
Međusobna statistika je lažna i nikad ne pokazuje pravu sliku.

dr

pre 9 godina

Nadal...
Nebrojeno puta je prekoracio vreme za servis,dobio samo 3 opomene!
Toni ne prestaje da blebece,pa je i njega sudija opomenuo,ali,on je opet nastavio!
Preskakanje linija,patolosko redjanje flasica,ono sramotno cupkanje sortsa iz b..lje,pa "mirisanje" prstiju,pa jedno i drugo rame,nos,usi...
Da li ste primetili da nikada u publiku nije bacio ono maramce oko glave(kao sto Federer uvek radi),ponekada baci znojnice?Da ga ne urekne neko!
Frik!
Takav lik,koji atipicno odudara od svih tenisera,vitkih,skladno gradjenih,vise lici na dizaca tegova!Zbog cega?Sta pije,jede,cime se kljuka?
Videli ste njegovu paniku u drugom setu kada je David krenuo na kraju da ga "dere"!Malo je reci panika...
Moj Nadale,sta li te sutra ceka?Ni ne sanjas...
Taj ti izraz sa lica nece ni silaziti...
Neces znati sta te snaslo...

Nikola

pre 9 godina

Novak - Nadal
Biće vatrena borba sutra,
Vaše mišljenje. Ko će trijumfovati sutra, glasajte da vidim koliko vas je za Novak + a Nadal -
Pozdrav

Boban

pre 9 godina

Najveći folirant na ATP turu je Rafa Nadal. Celu prošlu nedelu je utrošio zajedno sa svojim stricem Tonijem u spinovanju po medijima kako on nije favorit i kako nema šanse protiv ostalih. Danas je odigrao fantastično protiv Ferera, leteo po terenu skoro 3 sata, a govori kako je nespreman! Ja ljudi većeg foliranta od Nadala nisam video, voleo bih da mu sutra Nole zabiberi jednu nulu pa da vidim šta će da izjavi.

carević

pre 9 godina

Sutra 23:20 ce biti... Ako je neko ljubazan da mi objasni, zasto se ne racuna u zvanicnu statistiku kad neko ne izadje na teren? Ne razumem to. Znaci vodi se da je protivnik pobedio, ali se ne zavodi da je onaj koji nije izasao izgubio? Novak-Federer pise da je 18:20, a ovaj nije izasao u Londonu i Nole je to OSVOJIO, zar ne treba da bude onda 19:20? Sta sad, hipoteticki, da Federer ne izlazi Novaku do kraja karijere na megdan kad bi trbali da se sastanu, to bi kao znacilo da on ima pozitivan skor u duelima sa Novakom, kakva je to glupost?)
Hvala unapred!

Campari

pre 9 godina

"Novak i Rafa sastaće se prvi put od finala Rolan Garosa prošle godine" - eto razloga zbog kojeg Nadal ima pozitivan rezultat sa Đokovićem i Federerom, oni su tokom godina igrali čitave sezone i na većini turnira dolazili do finala i pobeđivali sve redom, a onda se Nadal spremi samo za sezoni šljake i tako odmoran ih dočeka i dobije.
Njegov skor sa njima se može kačiti mački o rep, objektivno nije bolji igrač ni od jednog.
Što će sutra demonstrirati Novak, očekujem pobedu u dva seta, tri eventualno ako malo spusti gas.

Dott

pre 9 godina

Nije mu bilo lako, jer pobediti Ferera znaci izaci Novaku na crtu. Mec je bio bas onakav kakav smo i ocekivali, obojica su opravdala svoje statuse i pruzili nam zaista uzivanje ovom partijom. Nadal je ostao jedan od retkih koji veruju da moze dobiti Novaka, ali samo kad igra na svom maksimumu, medjutim znam da nije nacicto moze li to kad i Novak igra na svom maksimumu.
Na kom je nivou svog tenisa odgovor ce znati nakon nastupajuceg okrsaja sa Novakom. Ali znam da mu se ne mili, i ranije je izjavljivao to kad je bio u konstantnoj formi, mogu misliti kakva mu je sad frka u glavi. Ne boji se on toliko poraza od Novaka, vec mogucnosti da se u tom mecu ne obruka, verujte da je tako. A sta onda misliti o Novaku ako je vec zaista tako?
Ziv i zdrav ti nama bio Novace jos sto godina!

Blue_skin

pre 9 godina

43. "Rafole"? Taj duel ima i nadimak k to ni manje ni vise nego "Rafole"? Taj ko je to smislio pod hitno djevojku da nadje. Ako je vec ima ili je ozenjen - da raskine/razvede se pa sve iznova. Mada sumnjam da ima djevojku kad ima toliko mnogo vremena da smislja nadimke za duele dvojice tenisera...

darkela

pre 9 godina

ovde neki žive kroz uspehe đokovića, ali ono bolesno, alo ljudi šta vam je đole ni ne zna da postojite, uživajte u tenisu i manje mržnje prema bilo kome ..

Novak je najbojli na svetu

pre 9 godina

Kad napišete "najbolji igrač planete" vama to izgleda jače nego najbolji igrač sveta? Tenis igraju ljudi, koji čine svet, na planetama se tenis ne igra, samo na ovom našem svetu.

seven

pre 9 godina

Ne znam sta ste videli zadivljujuce u ovom mecu.Udaracki,nasilni tenis kakav samo Nadal forsira,znoj curi kao iz cesme..Nole igra za klasu lepsi ,smireniji i bolji tenis.To nije za poredjenje,odrace sutra Nadala.

princ Albert

pre 9 godina

Nadal je danas odlično igrao sa Ferrerom,ali nisam siguran da nešto može protiv ovakvog Novaka.Trenutno je veći derbi Federer-Djokovic.Nadam se kvalitetnom i zanimljivom duelu , i da Novak pobedi.

oliver nedeljkovic

pre 9 godina

"oni su tokom godina igrali čitave sezone i na većini turnira dolazili do finala i pobeđivali sve redom, a onda se Nadal spremi samo za sezoni šljake i tako odmoran ih dočeka i dobije.
Njegov skor sa njima se može kačiti mački o rep, objektivno nije bolji igrač ni od jednog.
Što će sutra demonstrirati Novak, očekujem pobedu u dva seta, tri eventualno ako malo spusti gas.
Campari, 17. april 2015 17:41

Nadal je protiv Djokovica i Federera zabelezio 46 pobeda
Od te brojke, na sljaci je 28 i 18 na ostalim podlogama
18 pobeda na betonu i travi
Ako izuzmemo sljaku, Djokovica je pobedio na:
Indian Wells-finale
Wimbledon-1/2
WTF -grupa
Queens-finale
US Open - finale x 2
Montreal - 1/2
Federera je pobedio:
Aus open - finale,1/2
Wimbledom - finale
Miami - R32, 1/2
Dubai - finale
Indian Wells - 1/2
Cincinati - 1/4
WTF-1/2
Pobedio je Novaka 2 x na US open a Federera na Wim i Aus open u finalima
4GS im je uzeo na njihovim podlogama.
Doticni dvojac(Nole-Fed), nisu uspeli da ga pobede na RG.
skor je 11:0(6+5) a broj setova 32:9(fali jedan set jer je Novak predao mec)
Ali sve to nije bitno, jer ti kazes da on igra samo sljaku i da ce ako ga Nole pobeedi sutra,dokazati da je bolji...

Nadal je 2010, sa 24 godine, osvojio sva 4GS a odigrao je za to vreme samo 26 GS.
Federer je to uradio sa 28 godina i 42 odigrana GS
Agasi je isto to postigao sa 29 godina i 36 GS
Novak Djokovic ima 28 godina, odigrao je 41 GS i jos nije osvojio sva 4

Svete

pre 9 godina

Bravo bravo, odlican mec!!
Eto morali smo da sacekamo 10 meseci da Novak zaigra na sljaci da bismo ponovo gledali mec Novak-Nadal i to ce biti 3. uzastopni turnir koji Djo1e igra na toj podlozi a da se na njemu sastaje sa Nadalom...Videcemo, bice dobar mec ocekujemo naravno Novakovu pobedu !!

Sta je ovde zanimljivo, ovo je Nadalovo prvo polufinale na velikom turniru posle 10 meseci, prva pobeda protiv top10 igraca posle 10 meseci, prvi mec sa Novakom posle 10 meseci i to se sve poklapa sa, sa, sa,.... i tako vec puna decenija, nekada izrazenije, nekada manje ali slicna prica !!?!?

Nego nesto me opasno buni, ne znaci li dobitak trece opomenene gubitak poena ? Doduse retko sam vidjao da ih neko toliko dobije, ali da ih je sudija izrekao i 15 ne bi nimalo pogresio... Nije problem to sto neko prekoraci tih 25 sekundi, nego sto je Nadalov prosek skoro 30, a to znaci da je on danas prekoracio bar 50 puta !

Struki

pre 9 godina

Kakav spektakl u najavi! Rafa "naostren"do bola,Novak sigurno najbolji teniser planete u ovom trenutku,sve mirise na sudar "titana"kako neko napisa u prethodnim komentarima! Ipak Novak mnogo odmorniji i po meni favorit sasvim sigurno u sutrasnjem spektaklu! Uzivajmo sutra svi zajedno,i nadam se kao i vecina na ovom sajtu da ce Novak slaviti!

max

pre 9 godina

Ovo je dokaz zašto je Ferrer samo uporan i fizički solidan,ali i prosečan igrač,imao je TRI PUTA prednost 0-30 na Nadalovu servu i nijednu nije mogao da realizuje.Neosprno je da je Nadal podigao nivo ali je ipak izgubio jedan set.Novak,Federer i Nadal su svetlosne godine od njega pa i Endi Marej !

nikolina

pre 9 godina

Nadal sutra treba da peva ako i njemu Nole ne bude podario jedan krompir sa nulom !! Nole igra kao terminator a Nadal jos pokusava da se vrati vrhunskoj igri tako da ce sve sem Pobede Noleta biti cudo ! A ko ne veruje neka stavi lovu na Nadala u kladionici , bice kvota odlicna !

No1e - The King of Clay

pre 9 godina

Super. Sad ce Nole da ga dotuce. Nolac igra glavom, a telo mu je cista egzikucija. Nece se on stipkati i setkati sa Nadalom. To su laserski proracuni, bre.

ja

pre 9 godina

Naravno da navijam za Novaka.
Da se igra na betonu ne bih uopste sumnjo u Novakovu pobedu, cak ne bih iskljucio mogucnost da ga Novak provoza na biciklu.

Ipak na sljaci se sa Rafom nikad ne zna.
I da izgubi prvi set sa nulom, Nadal je na sljaci u stanju da preokrene i da naredna dva dobije pa makar i u dva tai-brejka.

Gledam na kladionicama i vidim da je Novak blagi favorit, kvota na Nadala 2,8 a na Novaka 1,4.
Mislim da je ovo prvi njihov susret na sljaci u kojem su kvote na strani Novaka.

Bez obzira na sve ne usudjujem se da prognoziram pobednika i to samo zbog podloge.
Da igraju na betonu, kucu bih ulozio na Novaka, ali ovako na sljaci ne bih se usudio da stavim ni 100 dinara.

mm

pre 9 godina

volim sto se rafa vraca,mada bih vise voleo da je to krenulo posle RG-a,pa posle nek digne formu na maksimum pa da se prisetimo pravog tenisa izmedju ove dvojice po meni najvecih rivala u bilo kom sportu,u bilo kom vremenu do dana danasnjeg!!!

Neznalica

pre 9 godina

Teško mi je da vidim kako će iscrpljeni Nadal da se suprotstavi Novaku. Očigledno je da nije više toliko dominantan na šljaci kao ranije. U njegovim najboljim danima nije bilo šanse da izgubi set na način kako ga je od Ferera danas izgubio.

Inače u ovom meču, Nadal me je oduševio fer-plej potezem nakon izmene udaraca na mreži kada je završni lob Ferera odsuđen od strane linijskog sudije kao aut. Nadal prilazi mestu gde je loptica pala i on zove glavnog sudiju da proveri. Sudija dosuđuje poen za Ferera koji ni u jednom trenutku nije uložio čelendž. Retko se takav fer potez viđa viđa ne samo u tenisu već u sportu uopšte.

Bez obzira na ishod sutrašnjeg meča, radujem se još jednom sudaru Novaka i Rafe. Po mom mišljenju to su najlepši i najuzbudljiviji mečevi. Pa neka pobedi bolji. Znači, Novak.

Gajetano

pre 9 godina

Fantastican mec! A ovo je bila tek uvertira za sutrasnji duel Titana. Da vas podsetim, Rafa i Novak su od 2010. naovamo osvojili 13 od ukupno 15 Mastersa na sljaci: Rafa 9, Novak 4, Federer 1 (madridska plava prasina 2012) i Wawrinka 1.

Pozdrav,

sladjan

pre 9 godina

Bogami Nadal se vratio , niko nije ni sumnjao u to ,jednostavno veliki je to igrac i sampion i naravno sljaka je njegova podloga,gde se on najbolje snalazi i gde njegovi ubitacni forhend spinovi najvise dolaze do izrazaja , mec sa Fererom je bio veoma kvalitetan, da je Ferer imao vise snage (videlo se da je vise istroseniji od Nadala) videli bi neizvesniji mec ,ovako Nadal je brutalno iskoristio svoju kondicionu nadmoc u trecem setu i pitanje pobednika se od pocetka treceg seta nije postavljalo nijednog trenutka , Nadal je spreman i naostren a sudeci po igri koju je prikazao protiv Ferera nece Noletu biti nimalo lako da ga dobije ukoliko ne bude igrao punom snagom , sve do polufinala Nole je igrao sa pola snage ali protiv ovakvog Rafe koji je evidentno u punoj formi morace da igra najbolje sto zna i ume da bi ga pobedio ,danas je Nadal svojom defanzivom podsetio sve na ona njegova stara vremena ,vracao je danas Fereru neke nemoguce i neverovatne udarce na koje bi svaki drugi teniser bio bez odgovora ,sutra ce mnogo stvari zavisiti od Novakovog bekenda ukoliko bude na visokom nivou onda se mozemo i nadati pobedi i novoj tituli ,jer ko god bude prosao u finale uzima trofej jer ni Berdih ni Monfils nisu taj kalibar da mogu da se suprostave Rafi ili Novaku ...sve u svemu ocekujemo tezak i neizvestan mec jer je Nadal ovim svojim danasnjim mecom pokazao da se u potpunosti vratio u formu !!!

Coa

pre 9 godina

@sefolosha @blue_skin hahaha bas htedoh da pitam ko je smislio ovu, ovu ne znam kako da se izrazim da mi ne cenzurisu komentar! Pa ja jos uvek ne mogu da verujem sta sam procitao - Rafole ej...

niggor

pre 9 godina

Čemu sve te opomene Nadalu za komunikaciju sa strikom kada on i dalje komunicira? Koliko opomena treba da dobije da bi se izjednačili kriterijumi za oba igrača? Kako je prestup prilikom servisa ili pecanje na mreži drugačiji od komunikacije sa trenerom koja nije dozvoljena?

Mairon

pre 9 godina

Jedan od boljih mečeva u poslednje vreme. Rafa je uglavnom bio na nivou ali svaka čast Fereru jer se borio do kraja i nije ništa poklanjao. Na kraju drugog seta igrao je fantastično.

Rafa je dobio dva teška meča, protiv dvojice igrača koji su u dobroj formi. Šta god da bude sutra, ovo je dobar turnir za Rafu i polako vraća samopouzdanje.

boki

pre 9 godina

Duel dva najveca...drago mi je sto je Rafa prosao jer zelim da vidim kako Nole igra protiv svog najveceg rivala...nema sta da izgubi jer i poraz ce znaciti da mora jos jace i vise ako misli da osvojio RG..Licno sam optimista a ono sto sigurno znam jeste da ce obojica igrati vrhunski...nijedan drugi igrac nemoza da natera Noleta da igra jos bolje nego Nadal i obrnuto

djwhite

pre 9 godina

Sutrašnji meč je daleko opasniji za Noleta jer kad se uzme u obzir trenutna situacija Nadal je taj koji sutra nema šta da izgubi za razliku od Noleta. Samim tim će Nadal biti rasterećeniji jer može sutra samo da dobije.Ako izgubi reći će da je na pravom putu jer je izgubio od trenutno daleko najboljeg a ako ne daj Bože dobije to će mu biti takav vjetar u leđa da će do kraja sezone na šljaci biti veoma teško pobijediti ga.

Ivan M

pre 9 godina

Oladite malo sa krompirima. Nadal može da ne dobije više nijedan meč na šljaci u životu i biće najbolji šljakaš svih vremena. Čovek je ovaj turnir dobio osam puta. Dobio je najviše Mastersa u istoriji tenisa. Može da bude indisponiran koliko hoćeš, ali njega tući na njegovoj podlozi je trijumf. Neka bude 7-6 6-7 7-6 i biće to velika pobeda.

Stefan

pre 9 godina

Bio je dobar mec pre svega. Nadal je odigrao vrlo dobro, a Ferer je odigrao solidno na trenutke, i svaku mu cast kako se vratio u drugom setu. Nadal servis ceka pet metara iza linije, samo mu se glava vidi u kadru, i vraca plitke lopte. To Nole mora sutra da iskoristi i nema problema.

О шонеси

pre 9 godina

(Blue_skin, 17. april 2015 18:44)
тако је, краљу, а чак је смишљен и назив Федал, пази, то ме тако изиритира кад чујем

Zoran

pre 9 godina

Moje mislenje- Na proslom MK mastersu Vavrinka zbrisao Cilica 6:0 i 6:1(ili 2) a potom Cilic sve redom zbriso na USO. A Ferer pobedio Nadala a posle Nadal lako osvojio RG. Nadal je itekako spreman za RG.

nije ja , ja je.

pre 9 godina

(oliver nedeljkovic, 17. april 2015 21:18)
Tvoja lepa statistika ide više u prilog komentara Camparia.
Nadal je tu i stao već godinu dana. Nisu ni imali priliku za revanš.
Zamisli da NOvak i Fed igraju samo od WTF do MC.
Međusobna statistika je lažna i nikad ne pokazuje pravu sliku.

dr.mr.

pre 9 godina

ferer legenda,odlican igrac,stvarno ne znam sta mu jos fali za GS... odlican sa obe strane,odlicno kretanje...
jedva cekam da gledam sutra rafu i no1eta,nole je favorit po prikazanom do sad,al oni uvek izvlace najbolje jedan iz drugog... finale pre finala!

Melenci

pre 9 godina

pobedio je Nadal mada su govorili da nije favorit,da ga je bas briga koliko ce da odmakne na turniru....Ferer je zasluzio vise pohvala,jer igrati sa onolikim puknutim zuljem je neverovatno.Kakve je bolove trpeo ne mogu ni da zamislim.Rafa ce sutra dati svoj maksimum mada je i danas bio na najvisem nivou.Ne mislite da ce sutra biti lako Noletu,jer nece.Verujem u pobedu Noleta,ali necu nista da baksuziram,da pricam o krompirima,polako ljudi.Idemo Nole!