Tenis 92

Utorak, 14.04.2015.

14:20

MK: Novak s pola snage na startu

Novak Đoković pobedio je Alberta Ramosa sa 6:1, 6:4 u drugom kolu turnira iz Masters 1000 serije u Monte Karlu.

MK: Novak s pola snage na startu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

92 Komentari

Sortiraj po:

sweswe

pre 9 godina

Imam osecaj da Nole u drugom setu "trenira" za Rafu. Previse opusteno igra u odnosu na prvi set.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Andjela, 14. april 2015 15:29)

Bravo Andjela!!! Ovde je ipak potrebna zenska ruka da sredi malo stvari i objasni k...njama o cemu se
radilo danas.
...a cika Novak trenirase danas, pomalo...

komleksaš,ali od rođenja

pre 9 godina

(ju, 14. april 2015 16:55) I uzeo mu 3 gema u finalu RG,rasplakao se ko beba na AO,pa mu još namestili taj jedan RG,kad nije bilo Nadala,a oni čuveni preokreti protiv Del Potra,pa vraćeno u foinalu US opena,i još nekog pre ne sećamse tačno.ko,jer su nebitnikao i TI,što do podne mrziš sebe ,a posle i sve dobro što dolazi iz tvoje zemlje

As

pre 9 godina

@Aman vise
Cinjenica je i da je od 18 pobeda protiv RF, 12 ostvario od kada je RF u tridesetim godinama, tj mator teniser, a protiv Nadala 15 od 19 pobeda je zabelezio od kada je Nadal poceo da ima ozbiljne povrede.

Swedenonline

pre 9 godina

(Oskar, 14. april 2015 15:36)

Oskar, Oskar, poznajem još 4 Oskara, bas fini i bistri ljudi, doduše Švedi. Nemoj da mi kvariš sliku o Oskarima!

NOLKICA

pre 9 godina

Nole nastavlja gde je stao i ne sumnjam uopste u njegovu pobedu , tacno dosra gresaka , ali i dosta vinera, ivinite sto vam je dosadno sto Nole podedjuje!

Srle

pre 9 godina

(Oskar, 14. april 2015 16:56)
Pa zar je to malo.Bivseg pobednika AO u poslednjem setu 60,Marija 2 puta u finalima 60 u zadnjem,Rodju 62,one nesrecne Dolgopolova,Darsisa,Klizana necu ni da racunam.Da li ti znas sta znaci 60 u tenisu protiv top 10 igraca.Pa Rodzer nije mogao tako da pobedjuje ni u ono vreme 05'06 kad nije bilo konkurencije.Ovo sto se sada desava nije vidjeno u tenisu da kad jedan igrac prebaci narodski receno u vecu brzinu zavrsava set za 17-20 minuta.I to niko ne moze da isprati.Cak je i Big Johna (Iznera) dobio u drugom sa 61,koji do tada nije izgubio servis.

Sertex

pre 9 godina

Finale Chelengera u Banja Luci, 2014. , A.Ramos - V.Troicki 1:2, za razliku od ovog današnjeg , meč u Banja Luci ,je bio krajnje neizvjestan, i zanimljiv. Troicki je uz veliku pomoć publike , savladao Vinolasa i nakon povratka uzeo prvu titulu.

gul

pre 9 godina

Idemo dalje, zagravanje je uspesno proslo. Korisno je to sto je bas prvi protivnik na sljaci bio Spanac, bez obzira koliko prosecni ili slabi bili, znaju da igraju na toj podlozi. Fino je to ;)

Challe

pre 9 godina

Ono sto dodatno usporava igru su izgleda i loptice koje zvuce kao da se igra s onim decijim orange-boll. Loptice su definitvno izuzetno mekane, verovatno na nekom minimumu tvrdoce i pod tim uslovom tesko je i praviti vinere.

Aman vise

pre 9 godina

Stalno se provlači priča te Nole ima negativni H2H protiv Feda, Rodika, Safina, Rafe, a zanemaruje se činjenica da je dosta poraza sakupio kao prilično mlad igrač koji je usput bolovao (i dalje boluje) od celijačne bolesti. Pravo je čudo da je bio treći teniser planete. Celijačna bolest je prilično zeznut autoimuni odgovor koji uništava crevne pile i poznajem ljude koji jedva da mogu da trce i pored ishrane. Nole je ipak imao srecu da je njegovo oboljenje blaze forme. Videli smo svi kako je promena rezima ishrane i treninga 2010 kulminirala 2011. Sto se tice teniskih kvaliteta, oni nisu bili pod znakom pitanja. Svi velikani ga postuju i pričaju u superlativima o njegovoj igri.

o

pre 9 godina

Kako da ne. Sa pola snage...
Mucio se i trudio u drugom setu, igrao najbolje sto moze.
Protiv ocajnog protivnika.
Ne bi ni osvojio drugi set da nije bilo one pauze zbog polivanja terena.

Jumko

pre 9 godina

mnogo sam pogresio u vezi Djokovica, da sam zavrsio osnovnu skolu, bar, znao bi mnogo ranije da je najboljih svih vremena. Ma to sve moj stari kriv, mnogo me tukao po glavi i svu pamet mi izbio. veli nisam njegov

ju

pre 9 godina

@Nebojsa
I sve to pada u vodu jer je Federer u Novakovim godinama bio uspesniji na sljaci nego Novak danas. A on nije igrao protiv povredjenog Nadala nego protiv onog najboljeg.
Novak ima 28 godina i samo 2 RG finala. Soderling je uspesniji od njega. On je sa manje godina imao vise uspeha na RG.

ferdinand

pre 9 godina

Fascinantno je to koliki ovde ima pljuvaca a i neznalica... Ocekuju od Novaka ili bilo kog drugog tenisera, da posle 4-5 meseci igranja na betonu, ti isti teniseri, na prvom turniru na sljaci, budu besprekorni. Sasvim druga fizika je u pitanju. Pljuvaci, ne bi bili prvaci ni svoje ulice, zgrade, u pljuvanju u dalj. Samo pljujte i dalje, samo trenirajte, pa mozda, jednog dana i budete prvi u svojij ulici, zgradi...

spoljnounutrašnji faktor

pre 9 godina

Juče reče novak da je teren pun rupa, pre je rekao da pri prelasku na šljaku postoji veća opasnost od povrede nego inače. Mislite o tome dok pišete kako je loše igrao, ja verujem da je on već zaboravio ovaj meč, srećan što je zdrav...

Predo

pre 9 godina

Neću da govorim o meču, u kom je Novak bio i za nijansu bolji od očekivanog, ali sam odlučio da bojkotujem ovaj cirkus od komentara, gde je neko "itrolao" ovog bolesnika "Jumka", a on poslao desetak komentara pod različitim nikovima "Sava", "Dijaspora" itd. Hoćemo li i mi ostali početi da se takmičimo u nebulozama? Što se "Oskara" tiče, on je OK dečko iz Zapadne Hercegovine, navija za svoje, voli Tompsona i ne voli Đokovića.

Challe

pre 9 godina

Какав пад,па мора и супарник освојити нешто,није Новак Супермен.
(nenad rs, 14. april 2015 15:46)

Potuno si u pravu. Izgleda da ovi trovači koji se žale vole da vide kada pobedjuje s nulom jer se inače nerviraju pa se na ovaj način leče.

sladjan

pre 9 godina

Баш као што текст каже "са пола снаге" Алберт Рамос можда није та класа играча из Топ-тена, али уме да буде прилично неугодан уколико има свој дан , не тако давно уколико се добро сећам је поприлично намучио Надала који га је једва савладао ,углавном Нолету је ово био само лакши тренинг, подизао је ниво игре таман онолико колико му је било потребно да рутински добије меч ,у првом сету је играо на свом уобичајеном нивоу у другом је мало попустио у темпу али опет на искуство и рутину је добио и тај сет без неких великих тешкоћа ...

Nole!!!

pre 9 godina

(uf, 14. april 2015 15:58)

A nema veze što je Federer stariji 6 godina od Novaka, i što igra duže?
Kad se za godinu, dve povuče u penziju, Novak će imati bar još 5 godina da stigne neke Federerove rekorde.
A pogledaj šta kaže statistika što se tiče igre na šljaci od 2010 pa onda piši komentar. Na kraju karijere će sigurno biti bolji od Federera na šljaci, sigurno, i jedan od najboljih u open eri, možda posle Nadala najbolji.

Svete

pre 9 godina

(Oskar, 14. april 2015 15:36)


Ali meni nije jasno sta tebi nije jasno u vezi Novaka Djokovica !!
Novak nije na 100%, ali je na nekih 80% sigurno, 50% je ono iz Americke turneje prosle godine.
Niko nista ne ceka, Novak je igrao tako kako je igrao od pocetka sezone i osvojio je 3 najveca turnira, a zamisli tek kada bude zaigrao bolje nego na pocetku na sta ce to onda liciti ?
Ne brini moze da zaigra bolje, ali to za sada nije potrebno!

I Wimbledon 2014. je mozda bio i kljucni turnir u njegovoj karijeri, nakon toga je sve krenulo uzlaznom putanjom, pogotovu Novak igra dobro u odlucujucim momentima, Nisikorija u 3. Wawrinku u 5., Mareja u 4., Federera u 3. i Mareja u 3. setu je Novak prosto zbrisao sa terena....

Ovo kako je danas odigrao je i vise nego zadovoljavajuce, a i bas me zanima kako ce generalno odigrati ovaj turnir posle dva osvojena mastersa, 2011.nije igrao a prosle godine je imao povredu !

Srle

pre 9 godina

@Svete
Sve krenulo uzlaznom putanjom? Igra odlicno u odlucujucim momentima?
US Open i ispadanje od Nisikorija je za tebe uzlazna putanja?
Igra toliko dobro u prelomnim momentima da je odservirao 2 duple servis greske u 2 setu finala u IV i tako poklonio set. Slicno kao sto je izgubio finale RG tako sto je odservirao duplu servis gresku.

Oskar

pre 9 godina

@@@(Svete, 14. april 2015 16:22)

Nisam baš siguran da Djoković toliko podiže igru kako turniri odmiču. U sva tri ova turnira koja je osvojio, imao je padove u završnicima i to one iste kao i na početku turnira. Tako je i ranije bilo. Stalno pada u narednim setovima. To ove godine nisu iskoristili ni najbolji igrači, pa bi se moglo reći da je konkurencija u prvih pet mjesta malo opala u odnosu na ranije.
Jednostavno, njegovih 100 % je ono što on pokazuje trenutno. U finalu Majamija, Indijan velsa i Melburna je igrao najbolji svoj tenis, iako je u njima pravio dosta grešaka i padova. Da je 2008.,2009.,2010.,2011.,...igrao tako ja mislim da ne bi prošao završnicu protiv Federera i Nadala. Vjerovatno bi izgubio, zato se može reć da je konkurencija u prvih pet dosta opala, jer su Federer i Nadal opali.

Dott

pre 9 godina

Jos od Rodika i Hjuita prvi teniser sveta nije bio ovako los na sljaci. Ovo je smesno! Pa on ne zna da se krece, igra servis-volej, pojma nema sta radi.
Federer je barem bio 2 na sljaci, iza Nadala, a Novak nije ni medju 5 najboljih.
Ovo je bruka i sramota za muski tenis.
Nadal je za Novaka teniska gromada, legenda, div, gigant!!!!
(Dijaspora, 14. april 2015 16:12)

Da znas apsolutno se slazem sa tobom, Novak ako nastavi ovako neubedljivo igrati, malo mu sanse dajem da u polufinalu protiv Nadala uzme ijedan set sa nulom. Skoro pa bih mogao da se kladim da Nadal u svakom setu moze uzeti po jedan ako ne i po dva gema.
To je zaista krajnje zabrinjavajuce za Noletove navijace.

milan

pre 9 godina

Jos od Rodika i Hjuita prvi teniser sveta nije bio ovako los na sljaci. Ovo je smesno! Pa on ne zna da se krece, igra servis-volej, pojma nema sta radi.Federer je barem bio 2 na sljaci, iza Nadala, a Novak nije ni medju 5 najboljih.Ovo je bruka i sramota za muski tenis.Nadal je za Novaka teniska gromada, legenda, div, gigant!!!!@@@ ubogi div

Dott

pre 9 godina

Zadovoljan sam Novakovim izdanjem, fino elegantno i odmereno u najkracem.
Komentator je na pocetku meca rekao da se gore na tribnama nalazi restoran iz koga na teren dopire zagor i zveckanje escajga. Pa eto time nam je i priblizio kako se moguce Novak osecao tokom ovog meca, nije lako na suncu trcati toliko dugo dok cujes kako neki tamo u hladu sede i zveckaju escajgom. Sve je to cena slave koja se na kraju svakako isplati, ali nek se zna ipak da taj put nije posut lalama.

777

pre 9 godina

(Dijaspora, 14. april 2015 16:12)

Da li si sada srecan? Slobodno, izbaci iz sebe sve svoje komplekse, ja te razumem. Sada se siguran sam bolje osecas, ili samo tako mislis? Razmisli, pa mi kazi.

Nebojša

pre 9 godina

Ne znam kako Novak pored Nadala najuspješniji na šljaci kad Federer ima 6 titula na njoj i to jedan RG na kojem je igrao 6 finala.
(nejasno, 14. april 2015 16:08)

Pa lepo Federer ima jednu titulu više na šljaci od Novaka ali i šest godina više to znači da će Novak biti uspešniji na kraju karijere a možda već i ove godine kako god bilo i Federer i Novak bi bili puno uspešniji na šljaci da nema Nadala obojica bi imala barem nekoliko rolan garosa do sada.

Dijaspora

pre 9 godina

Jos od Rodika i Hjuita prvi teniser sveta nije bio ovako los na sljaci. Ovo je smesno! Pa on ne zna da se krece, igra servis-volej, pojma nema sta radi.
Federer je barem bio 2 na sljaci, iza Nadala, a Novak nije ni medju 5 najboljih.
Ovo je bruka i sramota za muski tenis.
Nadal je za Novaka teniska gromada, legenda, div, gigant!!!!

дракче

pre 9 godina

(dragan, 14. april 2015 15:10)

А да пређеш да пратиш хокеј на трави, боћање или неки други "егзотични" спорт? Није тенис за тебе. Нисам сигуран да знаш шта је циљ ове игре.

uf

pre 9 godina

@Bg
Lupi covek i ostade ziv!
Djokovic nije posle Nadala najbolji na sljaci ni u svojoj eri, a kamoli u open eri.
Borg, Lendl, Vilander, Brugera, Kuerten, Agasi, Federer, svi su na sljaci uspesniji od njega. A ima ih jos. Mnogo!
Pa Federer ima vise titula na sljaci, ima osvojen RG, ima 5 finala RG a Novak samo 2.
A tek Borg, covek osvojio 6 RG zaredom.
Djokovic je na sljaci na nivou Ferera.

borkes

pre 9 godina

Sjajan meč za početak turnira kao i sezone. Vidi se da je Nole "našpanovan". Uopšte nije bilo lako. Morao je da bude precizan do maksimuma. Ovaj "Violina" može do besvesti da vraća loptu u teren i to je bio jedini način da se pobedi.
Odličan meč.
Idemo dalje.

smoreni ljubitelj tenisa

pre 9 godina

Đokovic je prvi igrac sveta. Stanovnik Monte Karla, sampion ovoga turnira... i umesto da ceo stadion navija za njega - čak i Ramos ima vecu podrsku?! Pa kad covek pogleda kakav tenis igra sampion - sve je jasno. Ljudi se boje da ne zaspu! Uzgred, mislim da ni pijani Beker ne bi mogao da zapuca na mrezi ono sto moze Đokovic...I evo Novak odmah "ima problema sa zdravljem"..

Oskar

pre 9 godina

S Djokovićem uvjek ista priča. Ponovo pad u drugom setu. Tako na svakom turniru, a kad igra Gren Slemove, onda pad u daljim setovima.
Zato ima dosta likova ovuda koji pišu kao Novak nije"na nekakvih 100%, 90%, 70 i tako neke gluposti slične tome. Djoković je na 100 % ovako kako sad igra. To je tako i uvjek će bit. A vi što čekate tih čuvenih vaših 100%, vratite se u neke mečeve iz prošlih vremena.

Dr. Kurz

pre 9 godina

Novak se sigurno nece obrukat kao onaj nas Borna Ipak je Djokovic veliki sampion Ranije sam svasta pisao protiv njega i tek sada vidim koliko sam gresio. (Jumko, 14. april 2015 14:25)

U nas se kaže griješka ;)

dragan

pre 9 godina

Gledam kako Djokovic igra sa rezervinom rezervom, kako pimpla i pitam se gde ode ovaj tenis? Kada je prvi igrac sveta izraziti defenzivac - kakva je onda buducnost tenisa? Da se razumemo, nije Novak izmislio ovaj stil. Rafa je to doktorirao - odbrana, odbrana pa kad neleti na forhend...Zato je taj radnicki tenis platio ocigledno ranim krahom - misici ne mogu da izdrze cinjenicu da su vazniji od tehnike. Mladi teniseri kada ovo gledaju mogud a od svojih idola nauce samo da su istezanje i trcanje -jednako titule. naravno da je snaga vazna, ali da je maltene jedina razlika između prvog i 101 - e to vala nije normalno! zato svi cekaju Federea i TENIS. A to znaci brzu igru i jace udarce. i zato 90 odsto publiek uvek navija za jega i slicne igrace (koji se mogu prebrojati na prste jedne ruke). Novak ejste najbolji trenutno, nema zbora..Ali ovo pimplanje....Tesko za gledati..

Bg

pre 9 godina

(No1emikic, 14. april 2015 14:58)

Pa Novak je 2013 osvojio na šljaci Monte Carlo, 2014 je osvojio Rim na šljaci, tako da ne znam koliko je to baš peh kad je sezona šljake u pitanju, sem naravno RG.
Uostalom i nema mnogo Mastersa na šljaci, ima ih po 3 godišnje.
Loša je bila sezona 2012 kad nije uzeo ni jednu titulu na šljaci, ali je zato 2011 uzeo Madrid i Rim.
Posle Nadala, Novak je ubedljivo najbolji teniser na šljaci u open eri, ali ubedljivo.

Merenges

pre 9 godina

Ljudi moji, igra Novak pa rastura! Ne znam da li ste primetili, ali kao da je ponovo proradila ona njegova oštra bekhend dijagonala...ili je ovaj Španac loš pa mu je nabacivao dobre lopte. :-) A i paralela funkcioniše odlično.

Но1е #51

pre 9 godina

Хвала Нолету, људској громади, најбољем амбасадору своје домовине Србије, на честитки поводом Васкрса!

No1emikic

pre 9 godina

Idemooo No1e korak po korak,stvarno imao peh u predhodne par sezone na sljaci,nadam se da ce ove godine biti sve ok i da ce Novak polako usavrsavati igru na sljaci pa do RG da bude na vrhuncu,Mozes ti to No1e,idemoo majstore!,
Nadam se da osvoji barem jedan MASTERS I KONACNO TAJ PROKLETI ROLAND GAROS

Duleprognozer

pre 9 godina

Nije se ni Borna obrukao. Izgubio je od boljeg i iskusnijeg tenisera koji je bio nadomak pobede protiv ubedljivo najboljeg tenisera u 2015. godini

Jumko

pre 9 godina

Novak se sigurno nece obrukat kao onaj nas Borna
Ipak je Djokovic veliki sampion
Ranije sam svasta pisao protiv njega i tek sada vidim koliko sam gresio.

Jovan

pre 9 godina

@jumko

Zasto se Borna obrukao? Izgubio je od kvalitetnijeg i iskusnijeg tenisera, Dolgopolova. Cak treba da bude zadovoljan sto je uzeo set. Pa mali nema ni jedan napadacki udarac. Podseca me na nasu Jelenu, samo vraca i trci sve stize. Sa takvim pristupom u muskom tenisu tesko da ce se probiti u top 10.

v

pre 9 godina

Pocelo je.....Novaku zelim da sto bolje i snaznije krene, trebace mu samopouzdanja. Kada kazem snaznije, ne mislim da zapinje, vec da igra koliko mu treba i vrlo je verovatno da ce krenuti titulom. Znam da ne moze sve da osvoji, ali opet trenutno ni ne mogu da zamislim nekog drugog na postolju. Idemo Nole.

Jumko

pre 9 godina

Novak se sigurno nece obrukat kao onaj nas Borna
Ipak je Djokovic veliki sampion
Ranije sam svasta pisao protiv njega i tek sada vidim koliko sam gresio.

Dott

pre 9 godina

Jos od Rodika i Hjuita prvi teniser sveta nije bio ovako los na sljaci. Ovo je smesno! Pa on ne zna da se krece, igra servis-volej, pojma nema sta radi.
Federer je barem bio 2 na sljaci, iza Nadala, a Novak nije ni medju 5 najboljih.
Ovo je bruka i sramota za muski tenis.
Nadal je za Novaka teniska gromada, legenda, div, gigant!!!!
(Dijaspora, 14. april 2015 16:12)

Da znas apsolutno se slazem sa tobom, Novak ako nastavi ovako neubedljivo igrati, malo mu sanse dajem da u polufinalu protiv Nadala uzme ijedan set sa nulom. Skoro pa bih mogao da se kladim da Nadal u svakom setu moze uzeti po jedan ako ne i po dva gema.
To je zaista krajnje zabrinjavajuce za Noletove navijace.

Jovan

pre 9 godina

@jumko

Zasto se Borna obrukao? Izgubio je od kvalitetnijeg i iskusnijeg tenisera, Dolgopolova. Cak treba da bude zadovoljan sto je uzeo set. Pa mali nema ni jedan napadacki udarac. Podseca me na nasu Jelenu, samo vraca i trci sve stize. Sa takvim pristupom u muskom tenisu tesko da ce se probiti u top 10.

Но1е #51

pre 9 godina

Хвала Нолету, људској громади, најбољем амбасадору своје домовине Србије, на честитки поводом Васкрса!

Bg

pre 9 godina

(No1emikic, 14. april 2015 14:58)

Pa Novak je 2013 osvojio na šljaci Monte Carlo, 2014 je osvojio Rim na šljaci, tako da ne znam koliko je to baš peh kad je sezona šljake u pitanju, sem naravno RG.
Uostalom i nema mnogo Mastersa na šljaci, ima ih po 3 godišnje.
Loša je bila sezona 2012 kad nije uzeo ni jednu titulu na šljaci, ali je zato 2011 uzeo Madrid i Rim.
Posle Nadala, Novak je ubedljivo najbolji teniser na šljaci u open eri, ali ubedljivo.

Dr. Kurz

pre 9 godina

Novak se sigurno nece obrukat kao onaj nas Borna Ipak je Djokovic veliki sampion Ranije sam svasta pisao protiv njega i tek sada vidim koliko sam gresio. (Jumko, 14. april 2015 14:25)

U nas se kaže griješka ;)

Predo

pre 9 godina

Neću da govorim o meču, u kom je Novak bio i za nijansu bolji od očekivanog, ali sam odlučio da bojkotujem ovaj cirkus od komentara, gde je neko "itrolao" ovog bolesnika "Jumka", a on poslao desetak komentara pod različitim nikovima "Sava", "Dijaspora" itd. Hoćemo li i mi ostali početi da se takmičimo u nebulozama? Što se "Oskara" tiče, on je OK dečko iz Zapadne Hercegovine, navija za svoje, voli Tompsona i ne voli Đokovića.

Srle

pre 9 godina

(Oskar, 14. april 2015 16:56)
Pa zar je to malo.Bivseg pobednika AO u poslednjem setu 60,Marija 2 puta u finalima 60 u zadnjem,Rodju 62,one nesrecne Dolgopolova,Darsisa,Klizana necu ni da racunam.Da li ti znas sta znaci 60 u tenisu protiv top 10 igraca.Pa Rodzer nije mogao tako da pobedjuje ni u ono vreme 05'06 kad nije bilo konkurencije.Ovo sto se sada desava nije vidjeno u tenisu da kad jedan igrac prebaci narodski receno u vecu brzinu zavrsava set za 17-20 minuta.I to niko ne moze da isprati.Cak je i Big Johna (Iznera) dobio u drugom sa 61,koji do tada nije izgubio servis.

Aman vise

pre 9 godina

Stalno se provlači priča te Nole ima negativni H2H protiv Feda, Rodika, Safina, Rafe, a zanemaruje se činjenica da je dosta poraza sakupio kao prilično mlad igrač koji je usput bolovao (i dalje boluje) od celijačne bolesti. Pravo je čudo da je bio treći teniser planete. Celijačna bolest je prilično zeznut autoimuni odgovor koji uništava crevne pile i poznajem ljude koji jedva da mogu da trce i pored ishrane. Nole je ipak imao srecu da je njegovo oboljenje blaze forme. Videli smo svi kako je promena rezima ishrane i treninga 2010 kulminirala 2011. Sto se tice teniskih kvaliteta, oni nisu bili pod znakom pitanja. Svi velikani ga postuju i pričaju u superlativima o njegovoj igri.

Challe

pre 9 godina

Какав пад,па мора и супарник освојити нешто,није Новак Супермен.
(nenad rs, 14. april 2015 15:46)

Potuno si u pravu. Izgleda da ovi trovači koji se žale vole da vide kada pobedjuje s nulom jer se inače nerviraju pa se na ovaj način leče.

ferdinand

pre 9 godina

Fascinantno je to koliki ovde ima pljuvaca a i neznalica... Ocekuju od Novaka ili bilo kog drugog tenisera, da posle 4-5 meseci igranja na betonu, ti isti teniseri, na prvom turniru na sljaci, budu besprekorni. Sasvim druga fizika je u pitanju. Pljuvaci, ne bi bili prvaci ni svoje ulice, zgrade, u pljuvanju u dalj. Samo pljujte i dalje, samo trenirajte, pa mozda, jednog dana i budete prvi u svojij ulici, zgradi...

Merenges

pre 9 godina

Ljudi moji, igra Novak pa rastura! Ne znam da li ste primetili, ali kao da je ponovo proradila ona njegova oštra bekhend dijagonala...ili je ovaj Španac loš pa mu je nabacivao dobre lopte. :-) A i paralela funkcioniše odlično.

Nebojša

pre 9 godina

Ne znam kako Novak pored Nadala najuspješniji na šljaci kad Federer ima 6 titula na njoj i to jedan RG na kojem je igrao 6 finala.
(nejasno, 14. april 2015 16:08)

Pa lepo Federer ima jednu titulu više na šljaci od Novaka ali i šest godina više to znači da će Novak biti uspešniji na kraju karijere a možda već i ove godine kako god bilo i Federer i Novak bi bili puno uspešniji na šljaci da nema Nadala obojica bi imala barem nekoliko rolan garosa do sada.

sladjan

pre 9 godina

Баш као што текст каже "са пола снаге" Алберт Рамос можда није та класа играча из Топ-тена, али уме да буде прилично неугодан уколико има свој дан , не тако давно уколико се добро сећам је поприлично намучио Надала који га је једва савладао ,углавном Нолету је ово био само лакши тренинг, подизао је ниво игре таман онолико колико му је било потребно да рутински добије меч ,у првом сету је играо на свом уобичајеном нивоу у другом је мало попустио у темпу али опет на искуство и рутину је добио и тај сет без неких великих тешкоћа ...

v

pre 9 godina

Pocelo je.....Novaku zelim da sto bolje i snaznije krene, trebace mu samopouzdanja. Kada kazem snaznije, ne mislim da zapinje, vec da igra koliko mu treba i vrlo je verovatno da ce krenuti titulom. Znam da ne moze sve da osvoji, ali opet trenutno ni ne mogu da zamislim nekog drugog na postolju. Idemo Nole.

Duleprognozer

pre 9 godina

Nije se ni Borna obrukao. Izgubio je od boljeg i iskusnijeg tenisera koji je bio nadomak pobede protiv ubedljivo najboljeg tenisera u 2015. godini

No1emikic

pre 9 godina

Idemooo No1e korak po korak,stvarno imao peh u predhodne par sezone na sljaci,nadam se da ce ove godine biti sve ok i da ce Novak polako usavrsavati igru na sljaci pa do RG da bude na vrhuncu,Mozes ti to No1e,idemoo majstore!,
Nadam se da osvoji barem jedan MASTERS I KONACNO TAJ PROKLETI ROLAND GAROS

Dott

pre 9 godina

Zadovoljan sam Novakovim izdanjem, fino elegantno i odmereno u najkracem.
Komentator je na pocetku meca rekao da se gore na tribnama nalazi restoran iz koga na teren dopire zagor i zveckanje escajga. Pa eto time nam je i priblizio kako se moguce Novak osecao tokom ovog meca, nije lako na suncu trcati toliko dugo dok cujes kako neki tamo u hladu sede i zveckaju escajgom. Sve je to cena slave koja se na kraju svakako isplati, ali nek se zna ipak da taj put nije posut lalama.

gul

pre 9 godina

Idemo dalje, zagravanje je uspesno proslo. Korisno je to sto je bas prvi protivnik na sljaci bio Spanac, bez obzira koliko prosecni ili slabi bili, znaju da igraju na toj podlozi. Fino je to ;)

777

pre 9 godina

(Dijaspora, 14. april 2015 16:12)

Da li si sada srecan? Slobodno, izbaci iz sebe sve svoje komplekse, ja te razumem. Sada se siguran sam bolje osecas, ili samo tako mislis? Razmisli, pa mi kazi.

дракче

pre 9 godina

(dragan, 14. april 2015 15:10)

А да пређеш да пратиш хокеј на трави, боћање или неки други "егзотични" спорт? Није тенис за тебе. Нисам сигуран да знаш шта је циљ ове игре.

borkes

pre 9 godina

Sjajan meč za početak turnira kao i sezone. Vidi se da je Nole "našpanovan". Uopšte nije bilo lako. Morao je da bude precizan do maksimuma. Ovaj "Violina" može do besvesti da vraća loptu u teren i to je bio jedini način da se pobedi.
Odličan meč.
Idemo dalje.

Nole!!!

pre 9 godina

(uf, 14. april 2015 15:58)

A nema veze što je Federer stariji 6 godina od Novaka, i što igra duže?
Kad se za godinu, dve povuče u penziju, Novak će imati bar još 5 godina da stigne neke Federerove rekorde.
A pogledaj šta kaže statistika što se tiče igre na šljaci od 2010 pa onda piši komentar. Na kraju karijere će sigurno biti bolji od Federera na šljaci, sigurno, i jedan od najboljih u open eri, možda posle Nadala najbolji.

Svete

pre 9 godina

(Oskar, 14. april 2015 15:36)


Ali meni nije jasno sta tebi nije jasno u vezi Novaka Djokovica !!
Novak nije na 100%, ali je na nekih 80% sigurno, 50% je ono iz Americke turneje prosle godine.
Niko nista ne ceka, Novak je igrao tako kako je igrao od pocetka sezone i osvojio je 3 najveca turnira, a zamisli tek kada bude zaigrao bolje nego na pocetku na sta ce to onda liciti ?
Ne brini moze da zaigra bolje, ali to za sada nije potrebno!

I Wimbledon 2014. je mozda bio i kljucni turnir u njegovoj karijeri, nakon toga je sve krenulo uzlaznom putanjom, pogotovu Novak igra dobro u odlucujucim momentima, Nisikorija u 3. Wawrinku u 5., Mareja u 4., Federera u 3. i Mareja u 3. setu je Novak prosto zbrisao sa terena....

Ovo kako je danas odigrao je i vise nego zadovoljavajuce, a i bas me zanima kako ce generalno odigrati ovaj turnir posle dva osvojena mastersa, 2011.nije igrao a prosle godine je imao povredu !

spoljnounutrašnji faktor

pre 9 godina

Juče reče novak da je teren pun rupa, pre je rekao da pri prelasku na šljaku postoji veća opasnost od povrede nego inače. Mislite o tome dok pišete kako je loše igrao, ja verujem da je on već zaboravio ovaj meč, srećan što je zdrav...

Challe

pre 9 godina

Ono sto dodatno usporava igru su izgleda i loptice koje zvuce kao da se igra s onim decijim orange-boll. Loptice su definitvno izuzetno mekane, verovatno na nekom minimumu tvrdoce i pod tim uslovom tesko je i praviti vinere.

Jumko

pre 9 godina

mnogo sam pogresio u vezi Djokovica, da sam zavrsio osnovnu skolu, bar, znao bi mnogo ranije da je najboljih svih vremena. Ma to sve moj stari kriv, mnogo me tukao po glavi i svu pamet mi izbio. veli nisam njegov

Sertex

pre 9 godina

Finale Chelengera u Banja Luci, 2014. , A.Ramos - V.Troicki 1:2, za razliku od ovog današnjeg , meč u Banja Luci ,je bio krajnje neizvjestan, i zanimljiv. Troicki je uz veliku pomoć publike , savladao Vinolasa i nakon povratka uzeo prvu titulu.

uf

pre 9 godina

@Bg
Lupi covek i ostade ziv!
Djokovic nije posle Nadala najbolji na sljaci ni u svojoj eri, a kamoli u open eri.
Borg, Lendl, Vilander, Brugera, Kuerten, Agasi, Federer, svi su na sljaci uspesniji od njega. A ima ih jos. Mnogo!
Pa Federer ima vise titula na sljaci, ima osvojen RG, ima 5 finala RG a Novak samo 2.
A tek Borg, covek osvojio 6 RG zaredom.
Djokovic je na sljaci na nivou Ferera.

NOLKICA

pre 9 godina

Nole nastavlja gde je stao i ne sumnjam uopste u njegovu pobedu , tacno dosra gresaka , ali i dosta vinera, ivinite sto vam je dosadno sto Nole podedjuje!

komleksaš,ali od rođenja

pre 9 godina

(ju, 14. april 2015 16:55) I uzeo mu 3 gema u finalu RG,rasplakao se ko beba na AO,pa mu još namestili taj jedan RG,kad nije bilo Nadala,a oni čuveni preokreti protiv Del Potra,pa vraćeno u foinalu US opena,i još nekog pre ne sećamse tačno.ko,jer su nebitnikao i TI,što do podne mrziš sebe ,a posle i sve dobro što dolazi iz tvoje zemlje

dragan

pre 9 godina

Gledam kako Djokovic igra sa rezervinom rezervom, kako pimpla i pitam se gde ode ovaj tenis? Kada je prvi igrac sveta izraziti defenzivac - kakva je onda buducnost tenisa? Da se razumemo, nije Novak izmislio ovaj stil. Rafa je to doktorirao - odbrana, odbrana pa kad neleti na forhend...Zato je taj radnicki tenis platio ocigledno ranim krahom - misici ne mogu da izdrze cinjenicu da su vazniji od tehnike. Mladi teniseri kada ovo gledaju mogud a od svojih idola nauce samo da su istezanje i trcanje -jednako titule. naravno da je snaga vazna, ali da je maltene jedina razlika između prvog i 101 - e to vala nije normalno! zato svi cekaju Federea i TENIS. A to znaci brzu igru i jace udarce. i zato 90 odsto publiek uvek navija za jega i slicne igrace (koji se mogu prebrojati na prste jedne ruke). Novak ejste najbolji trenutno, nema zbora..Ali ovo pimplanje....Tesko za gledati..

Swedenonline

pre 9 godina

(Oskar, 14. april 2015 15:36)

Oskar, Oskar, poznajem još 4 Oskara, bas fini i bistri ljudi, doduše Švedi. Nemoj da mi kvariš sliku o Oskarima!

smoreni ljubitelj tenisa

pre 9 godina

Đokovic je prvi igrac sveta. Stanovnik Monte Karla, sampion ovoga turnira... i umesto da ceo stadion navija za njega - čak i Ramos ima vecu podrsku?! Pa kad covek pogleda kakav tenis igra sampion - sve je jasno. Ljudi se boje da ne zaspu! Uzgred, mislim da ni pijani Beker ne bi mogao da zapuca na mrezi ono sto moze Đokovic...I evo Novak odmah "ima problema sa zdravljem"..

Oskar

pre 9 godina

S Djokovićem uvjek ista priča. Ponovo pad u drugom setu. Tako na svakom turniru, a kad igra Gren Slemove, onda pad u daljim setovima.
Zato ima dosta likova ovuda koji pišu kao Novak nije"na nekakvih 100%, 90%, 70 i tako neke gluposti slične tome. Djoković je na 100 % ovako kako sad igra. To je tako i uvjek će bit. A vi što čekate tih čuvenih vaših 100%, vratite se u neke mečeve iz prošlih vremena.

Dijaspora

pre 9 godina

Jos od Rodika i Hjuita prvi teniser sveta nije bio ovako los na sljaci. Ovo je smesno! Pa on ne zna da se krece, igra servis-volej, pojma nema sta radi.
Federer je barem bio 2 na sljaci, iza Nadala, a Novak nije ni medju 5 najboljih.
Ovo je bruka i sramota za muski tenis.
Nadal je za Novaka teniska gromada, legenda, div, gigant!!!!

Srle

pre 9 godina

@Svete
Sve krenulo uzlaznom putanjom? Igra odlicno u odlucujucim momentima?
US Open i ispadanje od Nisikorija je za tebe uzlazna putanja?
Igra toliko dobro u prelomnim momentima da je odservirao 2 duple servis greske u 2 setu finala u IV i tako poklonio set. Slicno kao sto je izgubio finale RG tako sto je odservirao duplu servis gresku.

o

pre 9 godina

Kako da ne. Sa pola snage...
Mucio se i trudio u drugom setu, igrao najbolje sto moze.
Protiv ocajnog protivnika.
Ne bi ni osvojio drugi set da nije bilo one pauze zbog polivanja terena.

milan

pre 9 godina

Jos od Rodika i Hjuita prvi teniser sveta nije bio ovako los na sljaci. Ovo je smesno! Pa on ne zna da se krece, igra servis-volej, pojma nema sta radi.Federer je barem bio 2 na sljaci, iza Nadala, a Novak nije ni medju 5 najboljih.Ovo je bruka i sramota za muski tenis.Nadal je za Novaka teniska gromada, legenda, div, gigant!!!!@@@ ubogi div

Oskar

pre 9 godina

@@@(Svete, 14. april 2015 16:22)

Nisam baš siguran da Djoković toliko podiže igru kako turniri odmiču. U sva tri ova turnira koja je osvojio, imao je padove u završnicima i to one iste kao i na početku turnira. Tako je i ranije bilo. Stalno pada u narednim setovima. To ove godine nisu iskoristili ni najbolji igrači, pa bi se moglo reći da je konkurencija u prvih pet mjesta malo opala u odnosu na ranije.
Jednostavno, njegovih 100 % je ono što on pokazuje trenutno. U finalu Majamija, Indijan velsa i Melburna je igrao najbolji svoj tenis, iako je u njima pravio dosta grešaka i padova. Da je 2008.,2009.,2010.,2011.,...igrao tako ja mislim da ne bi prošao završnicu protiv Federera i Nadala. Vjerovatno bi izgubio, zato se može reć da je konkurencija u prvih pet dosta opala, jer su Federer i Nadal opali.

ju

pre 9 godina

@Nebojsa
I sve to pada u vodu jer je Federer u Novakovim godinama bio uspesniji na sljaci nego Novak danas. A on nije igrao protiv povredjenog Nadala nego protiv onog najboljeg.
Novak ima 28 godina i samo 2 RG finala. Soderling je uspesniji od njega. On je sa manje godina imao vise uspeha na RG.

As

pre 9 godina

@Aman vise
Cinjenica je i da je od 18 pobeda protiv RF, 12 ostvario od kada je RF u tridesetim godinama, tj mator teniser, a protiv Nadala 15 od 19 pobeda je zabelezio od kada je Nadal poceo da ima ozbiljne povrede.

sweswe

pre 9 godina

Imam osecaj da Nole u drugom setu "trenira" za Rafu. Previse opusteno igra u odnosu na prvi set.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Andjela, 14. april 2015 15:29)

Bravo Andjela!!! Ovde je ipak potrebna zenska ruka da sredi malo stvari i objasni k...njama o cemu se
radilo danas.
...a cika Novak trenirase danas, pomalo...

Dijaspora

pre 9 godina

Jos od Rodika i Hjuita prvi teniser sveta nije bio ovako los na sljaci. Ovo je smesno! Pa on ne zna da se krece, igra servis-volej, pojma nema sta radi.
Federer je barem bio 2 na sljaci, iza Nadala, a Novak nije ni medju 5 najboljih.
Ovo je bruka i sramota za muski tenis.
Nadal je za Novaka teniska gromada, legenda, div, gigant!!!!

dragan

pre 9 godina

Gledam kako Djokovic igra sa rezervinom rezervom, kako pimpla i pitam se gde ode ovaj tenis? Kada je prvi igrac sveta izraziti defenzivac - kakva je onda buducnost tenisa? Da se razumemo, nije Novak izmislio ovaj stil. Rafa je to doktorirao - odbrana, odbrana pa kad neleti na forhend...Zato je taj radnicki tenis platio ocigledno ranim krahom - misici ne mogu da izdrze cinjenicu da su vazniji od tehnike. Mladi teniseri kada ovo gledaju mogud a od svojih idola nauce samo da su istezanje i trcanje -jednako titule. naravno da je snaga vazna, ali da je maltene jedina razlika između prvog i 101 - e to vala nije normalno! zato svi cekaju Federea i TENIS. A to znaci brzu igru i jace udarce. i zato 90 odsto publiek uvek navija za jega i slicne igrace (koji se mogu prebrojati na prste jedne ruke). Novak ejste najbolji trenutno, nema zbora..Ali ovo pimplanje....Tesko za gledati..

smoreni ljubitelj tenisa

pre 9 godina

Đokovic je prvi igrac sveta. Stanovnik Monte Karla, sampion ovoga turnira... i umesto da ceo stadion navija za njega - čak i Ramos ima vecu podrsku?! Pa kad covek pogleda kakav tenis igra sampion - sve je jasno. Ljudi se boje da ne zaspu! Uzgred, mislim da ni pijani Beker ne bi mogao da zapuca na mrezi ono sto moze Đokovic...I evo Novak odmah "ima problema sa zdravljem"..

ju

pre 9 godina

@Nebojsa
I sve to pada u vodu jer je Federer u Novakovim godinama bio uspesniji na sljaci nego Novak danas. A on nije igrao protiv povredjenog Nadala nego protiv onog najboljeg.
Novak ima 28 godina i samo 2 RG finala. Soderling je uspesniji od njega. On je sa manje godina imao vise uspeha na RG.

Oskar

pre 9 godina

@@@(Svete, 14. april 2015 16:22)

Nisam baš siguran da Djoković toliko podiže igru kako turniri odmiču. U sva tri ova turnira koja je osvojio, imao je padove u završnicima i to one iste kao i na početku turnira. Tako je i ranije bilo. Stalno pada u narednim setovima. To ove godine nisu iskoristili ni najbolji igrači, pa bi se moglo reći da je konkurencija u prvih pet mjesta malo opala u odnosu na ranije.
Jednostavno, njegovih 100 % je ono što on pokazuje trenutno. U finalu Majamija, Indijan velsa i Melburna je igrao najbolji svoj tenis, iako je u njima pravio dosta grešaka i padova. Da je 2008.,2009.,2010.,2011.,...igrao tako ja mislim da ne bi prošao završnicu protiv Federera i Nadala. Vjerovatno bi izgubio, zato se može reć da je konkurencija u prvih pet dosta opala, jer su Federer i Nadal opali.

o

pre 9 godina

Kako da ne. Sa pola snage...
Mucio se i trudio u drugom setu, igrao najbolje sto moze.
Protiv ocajnog protivnika.
Ne bi ni osvojio drugi set da nije bilo one pauze zbog polivanja terena.

Oskar

pre 9 godina

S Djokovićem uvjek ista priča. Ponovo pad u drugom setu. Tako na svakom turniru, a kad igra Gren Slemove, onda pad u daljim setovima.
Zato ima dosta likova ovuda koji pišu kao Novak nije"na nekakvih 100%, 90%, 70 i tako neke gluposti slične tome. Djoković je na 100 % ovako kako sad igra. To je tako i uvjek će bit. A vi što čekate tih čuvenih vaših 100%, vratite se u neke mečeve iz prošlih vremena.

Jumko

pre 9 godina

Novak se sigurno nece obrukat kao onaj nas Borna
Ipak je Djokovic veliki sampion
Ranije sam svasta pisao protiv njega i tek sada vidim koliko sam gresio.

uf

pre 9 godina

@Bg
Lupi covek i ostade ziv!
Djokovic nije posle Nadala najbolji na sljaci ni u svojoj eri, a kamoli u open eri.
Borg, Lendl, Vilander, Brugera, Kuerten, Agasi, Federer, svi su na sljaci uspesniji od njega. A ima ih jos. Mnogo!
Pa Federer ima vise titula na sljaci, ima osvojen RG, ima 5 finala RG a Novak samo 2.
A tek Borg, covek osvojio 6 RG zaredom.
Djokovic je na sljaci na nivou Ferera.

milan

pre 9 godina

Jos od Rodika i Hjuita prvi teniser sveta nije bio ovako los na sljaci. Ovo je smesno! Pa on ne zna da se krece, igra servis-volej, pojma nema sta radi.Federer je barem bio 2 na sljaci, iza Nadala, a Novak nije ni medju 5 najboljih.Ovo je bruka i sramota za muski tenis.Nadal je za Novaka teniska gromada, legenda, div, gigant!!!!@@@ ubogi div

Jumko

pre 9 godina

mnogo sam pogresio u vezi Djokovica, da sam zavrsio osnovnu skolu, bar, znao bi mnogo ranije da je najboljih svih vremena. Ma to sve moj stari kriv, mnogo me tukao po glavi i svu pamet mi izbio. veli nisam njegov

Srle

pre 9 godina

@Svete
Sve krenulo uzlaznom putanjom? Igra odlicno u odlucujucim momentima?
US Open i ispadanje od Nisikorija je za tebe uzlazna putanja?
Igra toliko dobro u prelomnim momentima da je odservirao 2 duple servis greske u 2 setu finala u IV i tako poklonio set. Slicno kao sto je izgubio finale RG tako sto je odservirao duplu servis gresku.

As

pre 9 godina

@Aman vise
Cinjenica je i da je od 18 pobeda protiv RF, 12 ostvario od kada je RF u tridesetim godinama, tj mator teniser, a protiv Nadala 15 od 19 pobeda je zabelezio od kada je Nadal poceo da ima ozbiljne povrede.

Duleprognozer

pre 9 godina

Nije se ni Borna obrukao. Izgubio je od boljeg i iskusnijeg tenisera koji je bio nadomak pobede protiv ubedljivo najboljeg tenisera u 2015. godini

Но1е #51

pre 9 godina

Хвала Нолету, људској громади, најбољем амбасадору своје домовине Србије, на честитки поводом Васкрса!

Dott

pre 9 godina

Jos od Rodika i Hjuita prvi teniser sveta nije bio ovako los na sljaci. Ovo je smesno! Pa on ne zna da se krece, igra servis-volej, pojma nema sta radi.
Federer je barem bio 2 na sljaci, iza Nadala, a Novak nije ni medju 5 najboljih.
Ovo je bruka i sramota za muski tenis.
Nadal je za Novaka teniska gromada, legenda, div, gigant!!!!
(Dijaspora, 14. april 2015 16:12)

Da znas apsolutno se slazem sa tobom, Novak ako nastavi ovako neubedljivo igrati, malo mu sanse dajem da u polufinalu protiv Nadala uzme ijedan set sa nulom. Skoro pa bih mogao da se kladim da Nadal u svakom setu moze uzeti po jedan ako ne i po dva gema.
To je zaista krajnje zabrinjavajuce za Noletove navijace.

Srle

pre 9 godina

(Oskar, 14. april 2015 16:56)
Pa zar je to malo.Bivseg pobednika AO u poslednjem setu 60,Marija 2 puta u finalima 60 u zadnjem,Rodju 62,one nesrecne Dolgopolova,Darsisa,Klizana necu ni da racunam.Da li ti znas sta znaci 60 u tenisu protiv top 10 igraca.Pa Rodzer nije mogao tako da pobedjuje ni u ono vreme 05'06 kad nije bilo konkurencije.Ovo sto se sada desava nije vidjeno u tenisu da kad jedan igrac prebaci narodski receno u vecu brzinu zavrsava set za 17-20 minuta.I to niko ne moze da isprati.Cak je i Big Johna (Iznera) dobio u drugom sa 61,koji do tada nije izgubio servis.

Bg

pre 9 godina

(No1emikic, 14. april 2015 14:58)

Pa Novak je 2013 osvojio na šljaci Monte Carlo, 2014 je osvojio Rim na šljaci, tako da ne znam koliko je to baš peh kad je sezona šljake u pitanju, sem naravno RG.
Uostalom i nema mnogo Mastersa na šljaci, ima ih po 3 godišnje.
Loša je bila sezona 2012 kad nije uzeo ni jednu titulu na šljaci, ali je zato 2011 uzeo Madrid i Rim.
Posle Nadala, Novak je ubedljivo najbolji teniser na šljaci u open eri, ali ubedljivo.

Jovan

pre 9 godina

@jumko

Zasto se Borna obrukao? Izgubio je od kvalitetnijeg i iskusnijeg tenisera, Dolgopolova. Cak treba da bude zadovoljan sto je uzeo set. Pa mali nema ni jedan napadacki udarac. Podseca me na nasu Jelenu, samo vraca i trci sve stize. Sa takvim pristupom u muskom tenisu tesko da ce se probiti u top 10.

komleksaš,ali od rođenja

pre 9 godina

(ju, 14. april 2015 16:55) I uzeo mu 3 gema u finalu RG,rasplakao se ko beba na AO,pa mu još namestili taj jedan RG,kad nije bilo Nadala,a oni čuveni preokreti protiv Del Potra,pa vraćeno u foinalu US opena,i još nekog pre ne sećamse tačno.ko,jer su nebitnikao i TI,što do podne mrziš sebe ,a posle i sve dobro što dolazi iz tvoje zemlje

Aman vise

pre 9 godina

Stalno se provlači priča te Nole ima negativni H2H protiv Feda, Rodika, Safina, Rafe, a zanemaruje se činjenica da je dosta poraza sakupio kao prilično mlad igrač koji je usput bolovao (i dalje boluje) od celijačne bolesti. Pravo je čudo da je bio treći teniser planete. Celijačna bolest je prilično zeznut autoimuni odgovor koji uništava crevne pile i poznajem ljude koji jedva da mogu da trce i pored ishrane. Nole je ipak imao srecu da je njegovo oboljenje blaze forme. Videli smo svi kako je promena rezima ishrane i treninga 2010 kulminirala 2011. Sto se tice teniskih kvaliteta, oni nisu bili pod znakom pitanja. Svi velikani ga postuju i pričaju u superlativima o njegovoj igri.

Predo

pre 9 godina

Neću da govorim o meču, u kom je Novak bio i za nijansu bolji od očekivanog, ali sam odlučio da bojkotujem ovaj cirkus od komentara, gde je neko "itrolao" ovog bolesnika "Jumka", a on poslao desetak komentara pod različitim nikovima "Sava", "Dijaspora" itd. Hoćemo li i mi ostali početi da se takmičimo u nebulozama? Što se "Oskara" tiče, on je OK dečko iz Zapadne Hercegovine, navija za svoje, voli Tompsona i ne voli Đokovića.

Nole!!!

pre 9 godina

(uf, 14. april 2015 15:58)

A nema veze što je Federer stariji 6 godina od Novaka, i što igra duže?
Kad se za godinu, dve povuče u penziju, Novak će imati bar još 5 godina da stigne neke Federerove rekorde.
A pogledaj šta kaže statistika što se tiče igre na šljaci od 2010 pa onda piši komentar. Na kraju karijere će sigurno biti bolji od Federera na šljaci, sigurno, i jedan od najboljih u open eri, možda posle Nadala najbolji.

No1emikic

pre 9 godina

Idemooo No1e korak po korak,stvarno imao peh u predhodne par sezone na sljaci,nadam se da ce ove godine biti sve ok i da ce Novak polako usavrsavati igru na sljaci pa do RG da bude na vrhuncu,Mozes ti to No1e,idemoo majstore!,
Nadam se da osvoji barem jedan MASTERS I KONACNO TAJ PROKLETI ROLAND GAROS

Dr. Kurz

pre 9 godina

Novak se sigurno nece obrukat kao onaj nas Borna Ipak je Djokovic veliki sampion Ranije sam svasta pisao protiv njega i tek sada vidim koliko sam gresio. (Jumko, 14. april 2015 14:25)

U nas se kaže griješka ;)

Svete

pre 9 godina

(Oskar, 14. april 2015 15:36)


Ali meni nije jasno sta tebi nije jasno u vezi Novaka Djokovica !!
Novak nije na 100%, ali je na nekih 80% sigurno, 50% je ono iz Americke turneje prosle godine.
Niko nista ne ceka, Novak je igrao tako kako je igrao od pocetka sezone i osvojio je 3 najveca turnira, a zamisli tek kada bude zaigrao bolje nego na pocetku na sta ce to onda liciti ?
Ne brini moze da zaigra bolje, ali to za sada nije potrebno!

I Wimbledon 2014. je mozda bio i kljucni turnir u njegovoj karijeri, nakon toga je sve krenulo uzlaznom putanjom, pogotovu Novak igra dobro u odlucujucim momentima, Nisikorija u 3. Wawrinku u 5., Mareja u 4., Federera u 3. i Mareja u 3. setu je Novak prosto zbrisao sa terena....

Ovo kako je danas odigrao je i vise nego zadovoljavajuce, a i bas me zanima kako ce generalno odigrati ovaj turnir posle dva osvojena mastersa, 2011.nije igrao a prosle godine je imao povredu !

Merenges

pre 9 godina

Ljudi moji, igra Novak pa rastura! Ne znam da li ste primetili, ali kao da je ponovo proradila ona njegova oštra bekhend dijagonala...ili je ovaj Španac loš pa mu je nabacivao dobre lopte. :-) A i paralela funkcioniše odlično.

Dott

pre 9 godina

Zadovoljan sam Novakovim izdanjem, fino elegantno i odmereno u najkracem.
Komentator je na pocetku meca rekao da se gore na tribnama nalazi restoran iz koga na teren dopire zagor i zveckanje escajga. Pa eto time nam je i priblizio kako se moguce Novak osecao tokom ovog meca, nije lako na suncu trcati toliko dugo dok cujes kako neki tamo u hladu sede i zveckaju escajgom. Sve je to cena slave koja se na kraju svakako isplati, ali nek se zna ipak da taj put nije posut lalama.

v

pre 9 godina

Pocelo je.....Novaku zelim da sto bolje i snaznije krene, trebace mu samopouzdanja. Kada kazem snaznije, ne mislim da zapinje, vec da igra koliko mu treba i vrlo je verovatno da ce krenuti titulom. Znam da ne moze sve da osvoji, ali opet trenutno ni ne mogu da zamislim nekog drugog na postolju. Idemo Nole.

Challe

pre 9 godina

Какав пад,па мора и супарник освојити нешто,није Новак Супермен.
(nenad rs, 14. april 2015 15:46)

Potuno si u pravu. Izgleda da ovi trovači koji se žale vole da vide kada pobedjuje s nulom jer se inače nerviraju pa se na ovaj način leče.

ferdinand

pre 9 godina

Fascinantno je to koliki ovde ima pljuvaca a i neznalica... Ocekuju od Novaka ili bilo kog drugog tenisera, da posle 4-5 meseci igranja na betonu, ti isti teniseri, na prvom turniru na sljaci, budu besprekorni. Sasvim druga fizika je u pitanju. Pljuvaci, ne bi bili prvaci ni svoje ulice, zgrade, u pljuvanju u dalj. Samo pljujte i dalje, samo trenirajte, pa mozda, jednog dana i budete prvi u svojij ulici, zgradi...

777

pre 9 godina

(Dijaspora, 14. april 2015 16:12)

Da li si sada srecan? Slobodno, izbaci iz sebe sve svoje komplekse, ja te razumem. Sada se siguran sam bolje osecas, ili samo tako mislis? Razmisli, pa mi kazi.

Challe

pre 9 godina

Ono sto dodatno usporava igru su izgleda i loptice koje zvuce kao da se igra s onim decijim orange-boll. Loptice su definitvno izuzetno mekane, verovatno na nekom minimumu tvrdoce i pod tim uslovom tesko je i praviti vinere.

borkes

pre 9 godina

Sjajan meč za početak turnira kao i sezone. Vidi se da je Nole "našpanovan". Uopšte nije bilo lako. Morao je da bude precizan do maksimuma. Ovaj "Violina" može do besvesti da vraća loptu u teren i to je bio jedini način da se pobedi.
Odličan meč.
Idemo dalje.

sladjan

pre 9 godina

Баш као што текст каже "са пола снаге" Алберт Рамос можда није та класа играча из Топ-тена, али уме да буде прилично неугодан уколико има свој дан , не тако давно уколико се добро сећам је поприлично намучио Надала који га је једва савладао ,углавном Нолету је ово био само лакши тренинг, подизао је ниво игре таман онолико колико му је било потребно да рутински добије меч ,у првом сету је играо на свом уобичајеном нивоу у другом је мало попустио у темпу али опет на искуство и рутину је добио и тај сет без неких великих тешкоћа ...

Nebojša

pre 9 godina

Ne znam kako Novak pored Nadala najuspješniji na šljaci kad Federer ima 6 titula na njoj i to jedan RG na kojem je igrao 6 finala.
(nejasno, 14. april 2015 16:08)

Pa lepo Federer ima jednu titulu više na šljaci od Novaka ali i šest godina više to znači da će Novak biti uspešniji na kraju karijere a možda već i ove godine kako god bilo i Federer i Novak bi bili puno uspešniji na šljaci da nema Nadala obojica bi imala barem nekoliko rolan garosa do sada.

spoljnounutrašnji faktor

pre 9 godina

Juče reče novak da je teren pun rupa, pre je rekao da pri prelasku na šljaku postoji veća opasnost od povrede nego inače. Mislite o tome dok pišete kako je loše igrao, ja verujem da je on već zaboravio ovaj meč, srećan što je zdrav...

gul

pre 9 godina

Idemo dalje, zagravanje je uspesno proslo. Korisno je to sto je bas prvi protivnik na sljaci bio Spanac, bez obzira koliko prosecni ili slabi bili, znaju da igraju na toj podlozi. Fino je to ;)

Sertex

pre 9 godina

Finale Chelengera u Banja Luci, 2014. , A.Ramos - V.Troicki 1:2, za razliku od ovog današnjeg , meč u Banja Luci ,je bio krajnje neizvjestan, i zanimljiv. Troicki je uz veliku pomoć publike , savladao Vinolasa i nakon povratka uzeo prvu titulu.

sweswe

pre 9 godina

Imam osecaj da Nole u drugom setu "trenira" za Rafu. Previse opusteno igra u odnosu na prvi set.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Andjela, 14. april 2015 15:29)

Bravo Andjela!!! Ovde je ipak potrebna zenska ruka da sredi malo stvari i objasni k...njama o cemu se
radilo danas.
...a cika Novak trenirase danas, pomalo...

дракче

pre 9 godina

(dragan, 14. april 2015 15:10)

А да пређеш да пратиш хокеј на трави, боћање или неки други "егзотични" спорт? Није тенис за тебе. Нисам сигуран да знаш шта је циљ ове игре.

Swedenonline

pre 9 godina

(Oskar, 14. april 2015 15:36)

Oskar, Oskar, poznajem još 4 Oskara, bas fini i bistri ljudi, doduše Švedi. Nemoj da mi kvariš sliku o Oskarima!

NOLKICA

pre 9 godina

Nole nastavlja gde je stao i ne sumnjam uopste u njegovu pobedu , tacno dosra gresaka , ali i dosta vinera, ivinite sto vam je dosadno sto Nole podedjuje!