Tenis 172

Nedelja, 12.04.2015.

09:28

Ivanišević: Federer bolji od Nadala

Bivši hrvatski teniser Goran Ivanišević izjavio je da je Rodžer Federer bolji igrač od svog najvećeg rivala Rafaela Nadala.

Ivaniševiæ: Federer bolji od Nadala IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

172 Komentari

Sortiraj po:

.

pre 9 godina

@Cool
Pa i Nadal je vecinu svojih titula osvojio kad je RF bio star. Do 2010 je Nadal imao samo 6 GS. A 2010 je RF bio stariji nego sto je Nadal sada. Tako da ta prica o godinama ne pije vodu.
Broje se titule i prvo mesto a tu je Nadal daleko iza Federera.

bg

pre 9 godina

@SLEPILO
Smesan si jer ne znas osnovne cinjenice.
Federer je 13 GS osvojio u periodu u kojem je Nadal bio 2 ili prvi teniser sveta. Znaci, kako komentarises a ne znas osnovne cinjenice?
Ta "slaba" konkurencija bila je sasvim dovoljna da Nadala izbacuje pre finala na AO i USO, dok je na RG i WB ipak bez vecih problema dolazio do finala ( na RG do titula). Tu slabu konkurenciju cinili su teniseri koji su Samprasa ubijali u pojam dok je bio na vrhuncu (Rodik, Safin, Hjuit). Sadasnja konkurencija je toliko jadna da je jedan penzioner Federer drugi teniser sveta. Potires sam sebe pametnjakovicu, prvo kazes da je "Pedex" osvajao titule zbog slabe konkurencije a onda kazes kako Gnjole igra u najjacoj konkurenciji jer su tu Pedex i Nadal.
A to nije tacno. Federer je mator i to nije onaj Federer iz 2006, 2007 ili npr 2009. On je samo senka nekadasnjeg Federera, a i ta senka se poigrava sa Gnjoletovom "najjacom" konkurencijom i prepusta im po 2 gema na Zavrsnom Mastersu.
Nadal je takodje mnogo slabiji nego nekada. Povrede su ucinile svoje.
Ovo jeste najgora konkurencija u istoriji tenisa, ma sta ti pisao.

bg

pre 9 godina

@duduk
Duduce, ako ikada Novak osvoji 20 GS za mene ce biti najbolji u istoriji. Za Ivanisevica ne znam, ali za mene hoce.
Ali, problem je u tome sto ne postoji ama bas nikakva sansa da Novak, koji osvaja 1 GS po sezoni ikada dodje do 20 GS. Jednostavno, malo je 1 GS po sezoni.

hulk

pre 9 godina

@pa
To sto si nepristojan ne jaca tvoje argumente. Federer je 14 od 17 titula osvojiom pobedivsi solidne igrace u finalu, a Nadal 10 od 14 pobedivsi Federera ili Djokovica, a Novak 4 od 8 pobedivsi Nadala ili Federera. Decko, cinjenica je da su Djokovic i Nadal gro svojih titula osvojili u zlatnoj eri tenisa, a Federer pobedjujuci Rodika, Hjuita i sl, koji jesu klasa, ali nista veca od Mareja

Roger Federer forever

pre 9 godina

(SLEPILO, 12. april 2015 23:34)

Možeš ti da komentarišes, svako ima pravo na to, ali su ti komentari ne profesionalni! Federer nije imao konnurenciju, jer je bio mnogo najjači :) . Davidenko, Nalbandijan, Fernando gonzalez, južni, Blake,... su drali nadala kada su bili u top formi, a protiv federera nisu mogli da se sastave. Prema tome poštedi sebe i ostale te priče da fedex nije imao adekvatnu konkurenciju! Zna Goran Ivanišević šta priča!

Cool

pre 9 godina

Bolji, al' juce. Pogledajte njihov medjusobni skor. Federer je osvajao najveci broj titula kad su Novak i Rafa bili mnogo mladi, a on je za konkurenciju imao Rodika, Ferera itd.. Ne kazem da su oni losi igraci, ali opet nisu bili kao Federer. Federer trenutno igra najbolje u karijeri, ali je Novak kralj, dominira iako ima najjacu konkurenciju ikada u tenisu. Tako da, uzivajmo u Noletovoj dominaciji i kako vreme odmice on ce sve biti blize Rafi, pa i Rodzeru. Come on Novak!

duduk

pre 9 godina

(bg, 12. april 2015 22:47)
Kad Novak bude osvojio 20 GS, za Ivaniševića i tebe sigurno neće biti najbolji ni u ulici. I on i ti ne vidite dalje od nosa.

SLEPILO

pre 9 godina

Divno je videti kako niko i ne svrstava Novaka medju najbolje u istoriji. Cisto da njegovi navijaci shvate koliko su bezvredni njihovi komentari.
Covek je jednostavno malo bolji od proseka, tu je negde na nivou Bekera, Edberga i Vilandera ali nije velikan ka Federer i Nadal. Iskoristio je slabu konkurenciju da osvoji 8 GS inace nikada ne bi ni bio prvi na svetu.
(bg, 12. april 2015 22:47)

Dakle smesan si bg skroz. Klasicno slepilo. Pricas da je Novak iskoristio slabu konkurenciju a on je za konkurenciju imao Nadala I onog prepotentnog Pedexa. Covece pa ti sam sebe potires u startu, da li si svestan koliko si u zabludi.
I da se razumemo, RF ne moze biti bolji od RN I to ne zato sto Nadal ima bolji skor, vec zato sto je RF GS titule I nedelje na 1 mestu napravio u vakumu gde nije bilo iole kvalitetnijeg takmaca. Sada kada RF igra bolje nego ikad (sto I sam kaze) je definitivno jaca konkurencija od tog vremena.

RN I RF su otprilike tu negde, kao I Sampras koga cenim I koji je imao jaku konkurenciju.

Moje skromno misljenje je da je Borg ipak bio iznad svih ali je ranije prekinuo bavljenje tenisom.

I na kraju ostavio bih to za vece teniske znalce, ali ako vec Ivanisevic komentarise to onda mogu I ja!

pa

pre 9 godina

@hulk
Kako glupav komentar. Neverovatno.
Koliko puta je Djokovic porazen na GS od Federera pre finala? A od Nadala? Zato i nije mogao da dodje do finala GS, jer je ispadao ranije.
Nadal je Federera pobedjivao na RG, a na AO samo onda kada je RF vec bio u padu.
Djokovic protiv Nadala npr. ima samo 3 pobede u GS finalima. Federer 2.

Pronicljivi

pre 9 godina

Da, Rafa je levoruk, ali morate da izaberete Federera jer je on najbolji. Ahahahaha, umirem, kakvi argumenti, koja je intelektualna veličina ovaj Ivanišević. O čijoj izjavi vi ovde raspravljate...

bg

pre 9 godina

Divno je videti kako niko i ne svrstava Novaka medju najbolje u istoriji. Cisto da njegovi navijaci shvate koliko su bezvredni njihovi komentari.
Covek je jednostavno malo bolji od proseka, tu je negde na nivou Bekera, Edberga i Vilandera ali nije velikan ka Federer i Nadal. Iskoristio je slabu konkurenciju da osvoji 8 GS inace nikada ne bi ni bio prvi na svetu.

rsbl

pre 9 godina

Imajuci u vidu puno bolji medjusobni skor, cinjenicu da je mladji nekoliko godina a da ima
samo 3 gs manje, nadal je bolji. Mozda ne igra ljepsi tenis ali je bolji. Da nije imao toliko povreda vec sada bi o njemu pricali kao o gs rekorderu. Mislim da je nadal jedini teniser koji je nabio federeru komplekse redovno ga pobjedjujuci

Marko

pre 9 godina

Evo i ja da kazem koju. Vrlo je tesko reci ko je najbolji i mislim da se sve zasniva na licnom misljenju. Po meni, izmedju Federera i Nadala svakako bih izabrao Federera. Medjusobni skor nije nikakav srgument da se kaze da je Nadal bolji zbog toga sto svako ima nekog igraca koji mu ne lezi a federer je imao tu nesrecu da to bude veliki igrac o kome se govori u medijima. Da Federer ima ovakav skor sa nekim levim igracem verovatno ne bismo ni znali za to. Ako me pitate ko je najbolji igrac svih vremena onda bih isto rekao Federer, ne gledajuci titule, medjusobne skorove sa nekim itd. Jednostavno covek igra tenis koji je mesavina starinske elegancije i modernog stila. Djokovica stavljam odmah iza njega jer takodje ima lepu igru. Nadal je treci sto znaci da smo imali cast da propratimo izuzetnu eru u tenisu koja se polako raspada. Nadal vise nije isti, Federer je dobar ali godine ne prastaju nikome, Djokovi nikada nije bio bolji ali sta mu to vredi bez ove dvojice. Meni nije zadvoljstvo kad se nadigrava sa nekim Marejem, volim da ga gledam sa Nadalom I Federerom. Mada ne zaboravimo da smo prosle sezone imali situaciju da jednom pobedi Novak a drugi put Federer, ovaj drugi na zalasku karijre vec odavno a tako igra. U konkurenciji najboljih jedino vidim Novaka i Federera mada bi ovaj drugi ipak odneo pobedu, ne gledajuci rezultate i statistiku. Federerov uspeh je 80% talenat i 20% rad, Novakov uspeh je 40% talenat i 60% rad.

Sava

pre 9 godina

Gledajte djokicevci sliku!!!
Oni igraju finala a Novaka nigde nema. Odavno odleteo kuci. Dok su oni bili na vrhuncu on nista nije mogao. Morao jadnicak da ceka da RF omatori a Nadal da se povredi pa da i on nesto osvoji. I opet ga mlate Vavrinka i Cilic, uzimaju mu GS ispred nosa. Hahahahahahahahahahaha!

hulk

pre 9 godina

Federer u finalima Grand slama ima samo 3 pobede protiv Nadala ili Djokovica, a od 8 poraza u finalima GS, 7 je doziveo od Nadala i Djokovica. Reci da je takav igrac bolji od Nadala koji ga delje kao bukvu je smesno

duduk

pre 9 godina

(RN, 12. april 2015 18:44)
Ti duduk opet ko papagaj.
Pa naravno da RF i RN nisu ista klasa sa Novakom, otkrio si toplu vodu. Trenutna razlika je više od 4hiljada bodova. Proveri na ATP sajtu, to je bar lako. Ako ne znaš, javi, objasniću ti.

1970

pre 9 godina

Djokovci shvatite jednu stvar, Novak je trenutno najbolji teniser sveta jer igra u konkurenciji gde bi I Serena lagano bila u top 5. Ukoliko se ne pojavi neka nova mlada zvezda od 19-20 godina, Novak ce se tu zadrzati jos 3-4 godine lagano. Velika cetvorka se razbila I ostao je samo Novak. Zato trenutno I dominira. Vavrinka,Ferer, Nisikori, Raonic, Berdih, su ipak zonska liga za bivsu veliku cetvorku. Federer je sve osvojio u punoj snazi Hjuita, Safina, Rodika, Nadala, Mareja, Novaka. Nadal je sve osvojio u punoj snazi Federera, Novaka,Delpotra.,Mareja. Novak je poceo da osvaja tek kada se velika cetvorka pocela raspadati, Fedeter usao u 30, Nadal zbog povreda propustao po vise od pola sezone,Delpotro ne igra vec dve godine, a Marej I dalje nestabilan. Novak jeste odlican igrac, ali porediti njegove uspehe u ovoj konkurenciji sa uspesima Federera ili Nadala za vreme njihove je totalno nerealno. Mislim jasno je to I vama svima samo sto necete da priznate.

zaluđeni

pre 9 godina

Goran Ivanišević, TTP (timber tenis player) kakvi su i Čilić, Karlović, Raonić, Izner... Ako ide servis ide i igra. Ako za nijansu stane servis, gube od 116. na ATP listi. Takvi da komentarišu igru Đokovića, Nadala, Federera i neko da to shvati kao kompetentno mišljenje? Skrnavljenje zdravog razuma i ništa drugo!

Realno

pre 9 godina

Ladno se skoro svi slazu sa ovom izjavom. Trenutni skor je 23:10 u pobedama za Nadala,znaci moze se reci dominacija. Pa mi nesto bas nije jasno kako moze biti Federer bolji.

ju

pre 9 godina

Ahahahahahaha, jel vidite da niko ne ubraja Djokovica u prave rivale Rodzeru i Nadalu.
Kako i da ga ubrajaju u to drustvo kada je po broju titula blizi Mareju Vavrinki i Cilicu nego Federeru i Nadalu.

AntiBot

pre 9 godina

Najbolji je Nadal.
U svakom slucaju, obojica su za klasu bolji od Djokovica.
(RN, 12. april 2015 16:01)

2 stvari su kod komentara zanimljive:

1. Ivanisevic pominje Federera i Nadala a ovaj bot pominje njih i DJokovica, mogao je jednostavno da kaze obojica su za klasu bolji od Cilica ili recimo Ivanisevica ali ne....
2. sticem utisak da doticni ustvari navija za obojicu

Ali Djokovic je pobedio Nadala 19 puta a Federer 10 !

Niko tebi, ljepoto nasa, ne moze da zabrani da napises da je Nadal bio povrijedjen u svih 19 poraza, ali i takav sakati Nadal na jednoj nozi, bez slepog creva, sa jednom rukom, bez pola kolena, sa sve stomacnim virus na 24% svojih mogucnosti je pobedjivao Federera ubedljivije nego ikad !

RN

pre 9 godina

@AntiBot
U tekstu se govori o Federeru i Nadalu, ali se gomila botova ovde nasla uvredjena jer eto niko nije spomenuo Djokovica...
Pa rekoh da im napomenem da on nije u istom rangu sa njima. Ako im se ikada priblizi po broju titula, onda ce i njega porediti sa njima.
Koga briga koliko je puta Novak pobedio Nadala!? Izgubio je mnogo vise puta... Uz sve to, moze i 50 puta da ga dobije, dzaba mu sve, Nadal ima skoro duplo vise osvojenih GS od Djokovica. Nikakve tvoje analize tu cinjenicu ne mogu da promene.

dobrila

pre 9 godina

al je ovaj mudar mora da je iz lipe nihove čim je tako pametan, da nam ti nisi rekao mi nebi nikada znali da je fed najušpesniji po trofejima...za sada...jer će uskoro novak sve rekorde duplirari pa tako da neće fed biti nigde blizu novaka pošto je fed omatorio kao stari krastavac pa će da se penzioniše a nole nastavi da gomila GS titule...a jest' ga nole otreso u London kao zeleni slinac....bilo je perija po celom gradu...IDEMO

Dijaspora

pre 9 godina

Ivanisevic je bolji teniser od Djokovica. Covek samo nije imao srece da igra u ovako jadnoj konkurenciji kakva je od 2011 do danas.
Dok je on igrao Sampras, Agasi, Beker, Edberg itd su bili na vrhuncu.
U danasnjoj konkurenciji osvojio bi bar 10 GS.

ns

pre 9 godina

@monarhista
Komentar koji dokazuje da pojma nemas o tenisu.
Ali POJMA!!!
Mozgu, kako to da Nadal nije mogao da pobedi te "lose" tenisere koje je Federer pobedjivao u finalima GS? Zasto je Nadal od njih rutinski gubio? Pobedjivao ih na RG i na WB ali na betonu.... nesto mu nedostajalo. Sto uopste pises ovako bezvezne komentare kad se u tenis ama bas ne razumes.
Moras da naucis da su Federer i Nadal tokom cele karijere igrali protiv iste konkurencije. I Federer se u svakoj konkurenciji bolje snalazio. Cak i kao matorac.

dejan

pre 9 godina

Svako ima pravo na svoje misljenje pa tako i Ivanisevic. Nema sumnje da je Federer najuspesniji teniser u istoriji. Statistika to potvrdjuje. Broj osvojenih titula, vreme provedeno na prvom mestu i brojni drugi rekordi.
Medjutim, Federer i Nadal su generacijski bliski i imali smo priliku da gledamo brojne medjusobne okrsaje njih dvojice dok su jos bili u punoj snazi. Nadal kada je igrao svoj najbolji tenis je skoro uvek dobijao Federera na vrhuncu. Po meni je to pokazatelj da je Nadal bolji od njega iako na njegovu zalost zbog stila igre jednostavno nije toliko dugovecan i sklon je povredama.
Steta je sto Nole nije ranije dostigao svoj vrhunac zbog alergije i zdravstvenih problema, jer danas uopste i ne bi raspravljali ko je najbolji u istoriji tenisa, ali pred njim je jos dovoljno vremena da dostigne i prestigne obojicu trenutno najuspesnijih.

zoran

pre 9 godina

Ivanišević elaborira, kao i mnogi "stručnjaci" ovde, ko je bolji od dva AKTIVNA tenisera a od njih dvojice jedan trenutno treći a drugi šesti, sa nikakvim šansama da se opet vrate na prvo mesto. Može priča koji od njih dvojice je BIO bolji a trenutno je Đoković IPAK bolji od svi i tako će biti sve dok bude pri a to će, po svemu sudeći, da potraje...

bj

pre 9 godina

E ovog Nadala sa slike, zdravog i na fizickom vrhuncu Novak nije mogao da pobedi. Tj. uspeo je jedva 4 puta na nebitnim turnirima. Tek posle povrede uspeo je da ga zabelezi dosta pobeda nad Rafom.

max

pre 9 godina

Nadal ima svoju veličinu,međusobni skor jeste dosta u korist Nadala,ali ni 10 pobeda Federera na svim podlogama protiv Nadala sa 5 godina generacijskom razlikom nije loša stvar ....ipak Roger ima daleko bolje druge vežne paragrafe u tenisu,broj gren slemova, titula i sedmica kao broj 1, i mnoge druge rekorde,plus toga..Federer je prirodni fenomen i neviđeni talenat,žilav i dugovečan i pitanje je dal će Nadal uopšte igrati za 2-3 godine a kamoli u 34 godini života kao Federer.

ns

pre 9 godina

(О шонеси, 12. april 2015 14:57)
Pa sta, jedno je kad te ponizi Nadal na RG, a Novaka je ponizio Safin na Vimbldonu. Isto mu prepustio 5-6 gemova.

Običan

pre 9 godina

Ivaniševiću da je to komentarisao Konors,Lendl,Borg,Lejver,Sampras pa da mi to nešto i znači...ovako bolje komentariši jel bolji Kližan il Rosol,to je tvoj nivo

lzr

pre 9 godina

@Schone
A zasto se onda broje titule ako je vazan medjusobni skor?
Ozbiljno? Zasto se na listama najboljih nalaze oni koji imaju najvise titula a ne oni koji imaju najbolji skor protiv rivala.
Sampras ima negativan skor protiv Rodika i Hjuita, jel to po tvojoj logici znaci da su Rodik i Hjuit bolji teniseri od Samprasa? Rodik jos ima bolji skor i od Novaka, tako da je Rodik jedan od najboljih tenisera u istoriji tenisa.
I zasto onda uopste navijate za Nadala da osvoji RG? Sta ce mu jos jedan GS? Ima covek medjusobni skor protiv Federera i Novaka, sta ce mu titule?
Zasto navijamo da Novak osvaja GS kada ne moze biti najbolji u istoriji jer je negativan sa Nadalom, Federerom, Safinom, Rodikom...?
Bolje da se covek odmah povuce, titule mu ionako nista ne vrede.

ime

pre 9 godina

@Nislija
Moze Nadala da pobedi Federera jos 1000 puta, sve mu ne vredi nista jer Federer ima najvise titula. I to je to.
Igrali su u istoj konkurenciji, idi proveri kad se Nadal pojavio kao sampion GS i 2 na svetu. Ko je njemu kriv sto protiv tako lose konkurencije nije uspeo da osvoji toliko titula kao Federer.
Nadal je smesan lik, igra 100 godina a ima samo 19 titula van sljake. Smesan lik. Djokovic je bolji od njega, a sa Federerom Nadal ne moze ni da se poredi.

ime

pre 9 godina

@opala
Federer je pre Nadala osvojio samo 4 GS.
Od 2005 i Nadalovog prvog GS obojica su osvojili po 13.
Soderling je zavrsio Federeru isto kao sto je Djokovic zavrsio US Open Nadalu 2010 ili Berdih Vimbldon iste te 2010 kad je izbacio i Federera i Nadala.

ja

pre 9 godina

Nadal ima bolji samo medjusobni skor.
Federer je bolji u svim ostalim kategorijama.
Ima vise titula, vise GS, bolji je na 3 od 4 GS, duze je bio prvi na svetu, osvajao zavrsni masters, Nadal nije.... jednostavno, Federer je po svim parametrima ili najbolji ili medju 2-3 najbolja tenisera u istoriji.
Nadal nije.
A kada bi se medjusobni skor racunao, onda ne bi Novak sada bio najbolji nego npr. Karlovic.
Niti bi Nadal bio peti vec bi morao mesto da ustupi Kirgiosu npr.
Nemate argumente Nadalovci, medjusobni skor je jedna stavka, u svemu ostalom bolji je Federer. A skor okacite macku o rep, dzaba mu sve kad pored svih tih pobeda ima samo 19 titula van sljake.

Nislija

pre 9 godina

Moze Federer da ima i hiljadu gren slema, od Nadala nece biti bolji, jer ga Nadal gazi kad god stigne, to sto se Federer nafatirao trofeja kad nije imao konkurenciju i kad je igrao sa amaterima to je druga stvar, da je Nadal poceo kad i Federer za Federera se ne bi culo, Novaka ne pominjem jer on je posebna prica...

О шонеси

pre 9 godina

Тачно је да је лепше гледати Роџеров тенис од Рафиног, па и од Нолетовог, али на тврдњу да је Роџер бољи од Надала само се сетим финала РГ кад је Роџер узео чини ми се 6 гемова, а имао је и кромпир..

opala

pre 9 godina

Ono kad ne mozes ni ime da mu spomenes... inace Nadal ima vise pobjeda, i ima olimpijsko zlato, ima sve GS, ima i Rodzer ali mu je Soderling zavrsio posao. I da Rodzer je osvajo GS dok Rafe nije bilo, nije imao ozbiljne konkurencije.

Balkan prolupao skroz

pre 9 godina

Koliko iskompleksiranih dusa na jednom mestu.Covek nije spomenuo ni u jednom "kontekstu" Novaka a vi kao zapenuseni uskacete u zakljucke za sve.Nema sta jadno...

monarhista

pre 9 godina

Ja razumem da dolazi do dileme i rasprava ko je bolji u nekom sportu ako igrachi nisu igrali u isto vreme ili ako su u timskim sportovima ...ali ako su igrali skoro po pravilu jedan protiv drugog u vaznim mecevima i jedan bije onog drugog ki mati ludu kcerku nije mi jasno kako se moze postavljati pitanje boljeg...zaboravlja se da je Nadal vec kao SESNAESTOGODISNJAK poceo da se mesa u stvari za velikane...za mene je to i najveci dokaz ko je bolji....Rodzer je prestao sa dominacijom upravo kad je stigao jedan a potom i drugi mladi lav...za mene ce recimo IZGUBLJENI mec Nadala na Australian Openu protiv Noleta kad su "polegali" posle mecha da bude veci i znacajniji nego neki GS koje je Federer osvajao protiv igracha koji bi na nekom turnitu zablistali...odnos izmedju njih dvojice moze najbolje da opise Federerov plac u koji ga je Rafael naterao kao malu devojcicu...zamislite da su bokseri kako bi to izgledalo...

fedex

pre 9 godina

Ljudi sta je sa vama? Ko ovde omalovazava Djokovica? Covek ga nije ni spomenuo jer nije ni bio tema a sam clanak je mozda izvucen iz nekog sireg razgovora. Pa nece valjda svi da pocnu s klanjanjem Djokovicu, ko Mate Delic. S druge strane sasvim je izracunljivo, Djokovic i posle poslednje 4 godine u kojima dominira jos uvek kaska za Federerom i Nadalom ali ih polako pristize i samo ako nastavi ovakvim tempom bice na njihovom nivou mozda vec krajem 2016. Treba napomenuti i da Federer ima pet a Nadal dve godine vise provedene na turu od Djokovica tako da je svodjenje totalne uspesnosti jos uvek preuranjeno. I da, tacno je da Novak pomrsio racune Rafi i da bi Rafa da je Novak ostao na nivou pre 2011 danas imao sigurno vise GS-ova od Federera a bogami bio bi opasno preko 250 nedelja na prvom mestu i sve sto uz to ide. Svako ima pravo na svoj stav. Ivanisevic je svakako ostavio traga u tenisu a i danas je jako pristuan kao veteran i trener, otuda i dolazi prostor koji on dobija...
(Challe, 12. april 2015 12:37)

POTPIS,vidis kako se mi razumni lahko slozimo ;) al mi nije zasto kada neko napise da je Roger najbolji svih vremena dobije bruku unlikeova,a ti si dobio bruku likeova a slozio si se sa tim

hemingvej

pre 9 godina

Kao prvo Federer kad je pravio najbolje rezultate i nije imao neku konkurenciju dok se nisu pojavili Djokovic i Rafa!Mozda i osvoji Federer i neki gren slem mozda ali na tri dobijena seta ni Federer ni Nadal nemaju sanse tj snage protiv Djokovica! Mozda neko mladji ,ali ja se nadam da
djokovic jos osvaja 5 do 10 grenslemova!

danilo

pre 9 godina

Ne mogu se porediti igrači iz različitih vremena, jednostavno nije moguće, previše toga nedostaje za analizu.
Ne mogu se u sport ubacivati pojmovi iz umetnosti ili nauke pa pojmovi "lepota","genijalnost" "savršenost" više govore o manjku sportskih termina nego o pojavi.
Mogu se porediti činjenice.
Rafa je u medjusobnim duelima nedvosmisleno bolji igrač i svaka rasprava je tu blesava.
Uvodjenje Davidenka u tu priču nema veze sa mozgom jer svaki igrač ima nekog ko mu ne odgovara i od koga ponekad gubi.
Ali ne 8 od 10 finala na GS!!!
Fedex sa druge strane ima najviše GS titula i najviše nedelja na broju 1.
Tačka.
Nole ima šansu da sledećih 3-4 godine, uz malo sreće,preokrene mnoge činjenice u svoju korist. Videćemo šta će biti.Tačka.
Pozdrav pravim ljubiteljima igre a ne zaljubljenicima u lik igrača...

@

pre 9 godina

Lako je uporediti ko je bolji teniser.
GS titule: Federer 17- Nadal 14;
Nedelje na 1 mestu: Federer 302 - Nadal 141;
Zavrsni Masters: Federer 6 - Nadal 0;
Ukupan broj titula: Federer 85 - Nadal 64;
Vimbldon: Federer 7 - Nadal 2;
USO: Federer 5 - Nadal 2;
RG: Federer 1- Nadal 9;
AO: Federer 4 - Nadal 1;
Mastersi: Federer 23 - Nadal 29;
Znaci, Federer ima vise GS, vise osvojenih titul, duplo duze je bio prvi na svetu, na 3 od 4 GS je uspesniji od Nadala, uspesniji je od Nadala na svim podlogama osim na sljaci, osvajao je titule ravnomernije kada su podloge u pitanju.
Nadal ima prednost samo u medjusobnom skoru i mastersima. Da se vrednuje medjusobni skor, Davidenko bi bio bolji teniser od Nadala. i Kirgios.
U svim ostalim kategorijama, a ima ih mnogo, Federer je uspesniji i nalazi se medju najuspesnijim teniserima u istoriji.
Nadalovi navijaci potezu jedan jedini argument, medjusobni skor, jer druge argumente nemaju.
Ipak, kada se porede rezultati, ne postoji teniser koji je uspesniji od Federera.
Nadal je medju 3 najbolja, ali najbolji nikako ne moze biti covek koji je 90% titula osvojio na sljaci, na kojoj se igra 2 meseca godisnje.

miki7878

pre 9 godina

kao sto sam govorio i ranije, federer je imao period u karijeri kad je igrao bez i novaka i nadala. novaku to sada pocinje da se desava, ako mozda ne traje vec neko vreme. jedino nadal tako nesto nije imao. da je imao samo mali period toga da igra bez ove dvojice imao bi 20 GS. i treba napomenuti da zbog povreda rafe novak ima i jedno dve sezone sve zajedno odigrane bez njega. i zato je za mene rafa najbolji ikada. samo 2 ili 3 sezone da je bio sam na turu imao bi 20 GS.

Schone

pre 9 godina

Ako međusobni skor ne govori ko je bolji, onda bi volio da mi neko pojasni sta on predstavlja. Nemojte samo da se hvatate prica o podlogama, godisnjim dobima kada su igrali i slicnim glupostima. Ako je neko najbolji onda nema vađenja na okolnosti, terene u kojima se igra i ostale stvari. Jasno je da svako ima simpatije prema nekom igracu, ali u ovim slucajevima se gleda samo njihov međusobni odnos i nista vise.

fedex

pre 9 godina

da malo objasnim ovim sto spominju omjer,po vama je onda davidenko bolji od nadala,ljudi shvatite da svako ima nekoga ko mu ne odgovara,u ovom slucaju federeru je to nadal..goran je pod ovim boljim,mislio na uspjesniji,odnosno da fedex zauzima prvu poziciju na najboljih u historiji,nadal je ispod njega tj.2,a mislio je i po najvjerovatnije tehnici i udarcima,gdje je takodje roger puno puno bolji,osim mozda bekhenda i riterna
kada bi gledali medjusobni omjer,nijedan igrac ne bi mogao biti najbolji,jer uvijek ima neko ko je bolji u medjusobnom omjeru,to morate da shvatite

Chisho

pre 9 godina

Uvjek će biti rasprava ko je 2. ili 3......medjutim jedno je nesumnjivo.....No1e je sam na 1. mjestu i to u eri dva velika rivala kakva su Rafael i Roger.

Sasha

pre 9 godina

Rafa je streptomicin za Federera. Ali to je svejedno. Da mi ovaj razgovor odlozimo za 5 godina, pa da vidimo ko je bolji od Novaka? Bice to cisto gubljenje vremena. Jer zna se...

Challe

pre 9 godina

Ljudi sta je sa vama? Ko ovde omalovazava Djokovica? Covek ga nije ni spomenuo jer nije ni bio tema a sam clanak je mozda izvucen iz nekog sireg razgovora. Pa nece valjda svi da pocnu s klanjanjem Djokovicu, ko Mate Delic. S druge strane sasvim je izracunljivo, Djokovic i posle poslednje 4 godine u kojima dominira jos uvek kaska za Federerom i Nadalom ali ih polako pristize i samo ako nastavi ovakvim tempom bice na njihovom nivou mozda vec krajem 2016. Treba napomenuti i da Federer ima pet a Nadal dve godine vise provedene na turu od Djokovica tako da je svodjenje totalne uspesnosti jos uvek preuranjeno. I da, tacno je da Novak pomrsio racune Rafi i da bi Rafa da je Novak ostao na nivou pre 2011 danas imao sigurno vise GS-ova od Federera a bogami bio bi opasno preko 250 nedelja na prvom mestu i sve sto uz to ide. Svako ima pravo na svoj stav. Ivanisevic je svakako ostavio traga u tenisu a i danas je jako pristuan kao veteran i trener, otuda i dolazi prostor koji on dobija. Ja svim srcem navijam za Noleta ali covek mora da bude realan zato dajte malo vise tolerancije i malo vise konstruktivnijih komentara koji se pre svega ne zasnivaju na omalovazavanju i jos gore vredjanju drugih. I svi oni koji pukusavaju da dokazu kako je Novak najveci morali bi da pokazu vise respekta prema Federeru i Nadalu i njihovim uspesima jer samo, i samo tako, daju pravi doprinos Novaku i njegovim uspesima. Razmislite o tome.

Damir

pre 9 godina

Opet to potenciranje međusobnog skora...Nadal ima negativan skor sa Davidenkom. Pa da li to išta dokazuje? Da je Davidenko bolji od Nadala ili od Federera,koji ga je lakoćom pobjeđivao? Uzmimo Ferrera. Mislim da u životu nije dobio Federera,ni na jednoj podlozi,a ako pratite,znate da ima pobjeda nad Nadalom,čak i na zemlji,i da mu baš ne leži. Što opet ne umanjuje Nadala i ne uzdiže Federera. Ako se pogleda tih 23-10,razlika je napravljena na zemlji. ZAšto? Zato što je Federer dolazio do finala na zemlji,a Nadal nije na tvrdoj u tolikoj mjeri. Naravno,neću reći da nadal ne zna igrat na drugim podlogama,nego ističem dominaciju na zemlji. Nadam se da to niko ne dovodi u pitanje,kao što se dovodi je li Federer najveći. A i to je uglavnom od Đokovićevih navijača osporavano i izbacuje se skor sa Nadalom kao neki "dokaz",objektivni promatrači se moraju složit sa tim. Sreća,pa se ne može izbacit skor sa Đokovićem...

Murinjo

pre 9 godina

Ne moze Federer nikako da bude bolji kada je u medjusobnim duelima 23-10, a poslednji put je na gren slemu pobedio Nadala pre 8 godina. Suze posle poraza u Astraliji 2009. nisu bile slucajnejer je tada znao da ga vise nikad nece pobediti tako da uprkos svimtrofejima ne moze da bude bolji od Nadal po meni.

peRFect

pre 9 godina

Један је Роџер Федерер...може да прича ко шта хоће, али је Федекс убедљиво најбољи свих времена...Просто је непоновљив...

Dex

pre 9 godina

Federerovci imaju argument da je Federer bolji od Novaka jer ima više grenslemova iako mnogi stručnjaci i navijači misle da je Novakov najbolji tenis najbolji tenis ikad pa ako je Federer bolji zbog više grenslemova onda je i Nadal bolji od njega sa skorom 23-10 uništavao ga je godinama gde god je hteo čak i kada je bio klinac Federer mu ništa nije mogao kakav je onda to najbolji u istoriju kada ga je klinac deljao od tada do dana današnjeg federerovci treba sveću da upalite Novaku on je jedini razlog što Nadal i pored ovog skora nema već više grenslemova od Švajcaraca.

milos

pre 9 godina

Nadal je veštački stvoren proizvod najkija samo da bi se koliko toliko zaustavio Federer.Da nije Nadala,Federer bi odavno bio u penziji i imao bi 25 gren slemova.Da li bi vam tenis uopšte bio zanimljiv onda?Mislite o tome.

AntiBot

pre 9 godina

Ivanisevic smara, posto je rekao da je Rodja najbolji. Naravno, da je kojim slucajem spomenuo Djokovica, onda bi taj vid procene, bio i vise nego dobrodosao. Inace, cuo sam da prosvetari strajkuju, jer neki ljudi izbegavaju da plate porez svojoj zemlji.
(Gosn covek, 12. april 2015 10:42)

Koji su to neki koji izbegavaju da plate porez ?
Od danasnjih najboljih igraca mislim da je jedino Nadal imao nekih problema u vezi toga i cini mi se niko vise, da li si na njega mislio?
Ne mogu nijednog drugog igraca da se setim !
Mada ne znam da li prosvetari na Majorci strajkuju, ali buni me kako ti to znas, da li ti zivis na Majorci, ili si Spanac, ali onda kako tako tecno pises na srpskom jeziku ? Zbunjen sam !

hr

pre 9 godina

Čovjeka koji je osvajač Wibledona i četverostruki finalist, osvajač 2 brončane medalje na OI i desetljeće top 10 igrač pitaju za mišljenje da li je Federer (17 GS) ili Nadal (14 GS) najbolji tenisač u povijesti i to izazove toliko mržnje, omalovažavanja i pljuvanja da to zabrinjavajuće. Nitko nije pitao je li Novak najbolji trenutno (što nije sporno), niti je Goran rekao da je bolji od nekoga od njih (realno su Novak, Rafa i Roger za 2 klase bolji od njega) ali toliko mržnje je zastrašujuće

ALEKSANDRA

pre 9 godina

Mozda jeste najbolji u istoriji (za sada), ali od Nadala nije bolji, bar sto se tice medjusobnog skora. Mlatio ga je Nadal vec sa sedamnaest godina.

...

pre 9 godina

Bruno Oresar je bolji od Federera.
(subidubi, 12. april 2015 11:14)

Goran Prpic bez konkurencije a Borna će biti najbolji u univerzumu....koje ovi hrvati imaju komplekse niže vrednosti,stalno sami sebe uzdižu,svrstavaju se uz velikane ,svaki njihov igrač u bilo kom sportu je jako bitan a najgore je što naši prenose ove nebitne vesti

Dott

pre 9 godina

Ko, Rodja da osvoji jos jedan GS? Oce, oce, samo ce taj giftic malo priceka dok Nole zamemoca.
Salu na stranu, ja paredvidjam da ce na kraju karijera saldo GS turnir velike trojke izgledati ovako:

1. Rodzer Federer 19 GS titula
2. Rafael Nadal 19 GS titula
3. Novak Djokovic 19 GS titula

Zaista tesko verovatno, ali ne i nemoguce, verujem da bi se ovakav epilog mnogima dopadao, na taj nacin ostala bi vecita polemika o tome ko je naj svih vremena, neko bi rekao da je to onaj sa najvise mastersa, neko za onog ko je ukupno sa najvise turnira, tu su i salatare, olimpijske medalje itd. itd do mile volje...

objektivan

pre 9 godina

Federer je bez ikakve dileme najbolji teniser svih vremena, svidjalo se to nekom ili ne. Vrlo je jednostavno to utvrditi. Ne kažem da Novak i Rafa nisu velikani...medjutim uzmite objektivno sve parametre u obzir i zaključak će biti upravo taj....naravno ukoliko ih budete posmatrali bez onog naseg srBskog...ispada da je svako ko oznaci bilo koga drugog sem Novaka kao najboljeg, neznalica, da mrzi Srbiju i sl. Svaka čast Novaku, ali kad god je igrao meč za izjednačenje u međusobnom duelu sa Rodzerom - izgubio je.

Srdjan

pre 9 godina

Nije mi jasno zašto se ovoliko prostora daje Ivaniševiću,njegovim "stručnim" izjavama.Realno ovaj bivši teniser je niža liga od mnogih vrhunskih tenisera da bi njegovo mišljenje nekom bilo zanimljivo.Treba prenositi komentare bivših asova koji su bili kompletni teniseri ,a ne onih koji su imali samo jedan udarac i na tome gradili svoju karijeru.

manuginobili

pre 9 godina

Medjusobni score sa Nadalom je jedna velika mrlja u Rogerovoj karijeri,odnos u pobjedama 23:10 za Nadala je glavni razlog zasto ga ja ne dozivljavam kao najveceg svih vremena,da nije toga slozio bih se da je najveci cak i uz onaj podatak da je veliku vecinu trofeja osvojio u nikakvoj konkurenciji-to ne mogu poreci ni najveci Rogerovi navijaci...ovako,sacekacemo da Nole,Rafa i Fed zavrse karijere pa cemo podvuci crtu,iako se meni cini da ce njih trojica uvijek ici nekako "u paketu" kao najbolji trio u istoriji tenisa jer su igrali u isto vrijeme,a nadam se samo da ce Nole iskoristiti ovu situaciju u kojoj je sada i nadoknaditi propusteno zadnjih godina kada je uz svu dominaciju osvajao samo po jedan GS godisnje,i da ce se pribliziti ovoj dvojici koji su trenutno prilicno daleko po broju GS trofeja.

Nikola

pre 9 godina

Federer ima ubedljivo najduzi period kao najbolji,ali nadal kad je bio najbolji niko mu nije bio ni blizu.Noletu fale vezano dve godine gde ce mahom da osvaja sve.

Kuki

pre 9 godina

Ne znam zasto u poslednje vreme LJubicic i Ivanisevic pokusavaju da omalovaze Djokovica. Dok je LJubicic jos igrao bio je u izuzetno dobrim odnosima sa DJokovicem. DJokovic je i sada u dobrim odnosima sa svim hrvatskim teniserima. Prvo ona izjava Ljubicica da je DJokovic dosadan teniser, a sad i ovo o rivalstvu od Ivanisevica.Mozda su Nadal i Federer bili najveci rivali do pre tri cetiri godine i to ne sporim, ali danas oni najveci rivali!!? Mislim da je takav komentar ili zloban ili glup. Evo ako ja nisam u pravu sto se tice rivalstva, onda neka me neko podseti, kada su ova dva "najveca rivala" odigrali neko finale poslednji put?

VUJKE

pre 9 godina

U redu je da imaš mišljenje, al sujeta koja se u tvom komentaru oseća je prevelika.
Pominješ njih dvojicu samo da bi spustio Novaka, a i sam znaš ko je vladar tenisa i pred kim stoji još sjajnih uspeha.
Oni su dobri neosporno i to se zna kao što se zna da su potrošeni poprilično, dok se kod Novaka još uvek oseća snaga i glad za uspesima.

Milan

pre 9 godina

Samo što Nadal ima duplo više pobeda u međusobnim mečevima i skoro sva dobijena finala. I da nije imao Novaka "verziju 2011" imao bi i više GS

Sasa

pre 9 godina

Neke stvari su jasne: ONi cija se igra oslanjala na servis i volej preferiraju Federera, a oni koji su voleli nadigravanje Djokovica i Nadala. I to je normalno.

gradinar

pre 9 godina

Pa dobro, statistika kaze da je Federer ubedljivo najuspesniji. Najuspesniji ne znaci i najbolji, jer je (recimo) u medjusobnom odnosu Nadal bolji.
Da nije Novaka, mislim da bi Nadal vec dostigao Federera. Manite pricu Federer je "najelegantniji", "najleprsaviji"..., ili Nadal je "veci borac" (ali nije univerzalan), ili Novak je najkonstantniji i takticki najmudriji... , jer je sve to nemerljivo.
Za jedno 5-6 godina kad se posle Federera povuku i Nadal i Novak videce se ko je (i u cemu) i statisticki najuspesniji.

Menjam nick

pre 9 godina

Hehe.. Koja provokacija sitnih dusa.. A i Nadal i Federer imaju više odigranih mečeva sa Djokovicem nego medjusobno... Al ajde. :D

Aca Znalac

pre 9 godina

A Novak Đoković će biti bolji od obojice. Samo laganice. U naredne 2 do 3 godinice. Novak je igrač koji će obeležiti tenisku istoriju i po broju osvojenih GS i mastersa i DC i medalkje na OI 2016. Sve zavisi od zdravlja i malo sreće. Federer i Nadal su postavili šta su postavili i njihovo vreme je završeno. So long old palls. Nole time is now in extremly progres. Who do not see that he is blind behind the eyes,

neizlecivi kompleksi

pre 9 godina

A Novaka ni da spomene,zna se ko je u zadnje četiri godine najbolji!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Bob Rock, 12. april 2015 09:33)

Time je sve rekao...

Svete

pre 9 godina

,,Federer je bolji od Nadala i jedan od najboljih u istoriji '', tako je glasila izjava, dakle bolji je od Nadala ali nije najbolji svih vremena!
Interesantno, ni on ne moze da se odluci ko je najbolji, pa se onda ne treba cuditi kada komsije historicari ne mogu da se odluce za koga oni ustvari danas navijaju, zaFederera, Nadala ili Mareja, pa se zato veoma cesto stice utisak da oni ustvari za sve njih navijaju....

Nego da vidimo jos malo zanimljivog poredjenja.


Jedna generacija Hewitt, Federer, Roddick...

- 792 odigrana turnira
- GS - 20 titula + 14 finala
- WTF - 8 titula + 4 finala
- 1000- 30 titula + 26 finala
- 500 - 22 titula + 9 finala
- 250 - 66 titula + 25 finala
Ukupno 146 titula + 78 finala

Skor 2236-697
Pobeda protiv top 10: 288
8 godina zavrsili kao broj 1



Druga generacija Nadal, Djokovic, Murray....

- 572 odigrana turnira
- GS - 24 titula + 19 finala
- WTF - 4 titula + 2 finala
- 1000- 58 titula + 27 finala
- 500 - 30 titula + 6 finala
- 250 - 29 titula + 13 finala
Ukupno 145 titula + 67 finala

Skor 1852-443
Pobeda protiv top 10: 337
6 godina zavrsili kao broj 1....


Medjusobni skor
Hewitt+Federer+Roddick 58-85 Nadal+Djokovic+Murray

Zanimljivo..... !

323

pre 9 godina

On stvarno igra dobro, ne samo prošle godine ali koliko se ja secam a vreme brzo prolazi pa može da se zaboravi, GS nije osvojio od 2010. god,

oblivion

pre 9 godina

Da li Federer i Rafa mogu da pobede Novaka? Naravno. Ali bi uputno bilo pre meča pitati Novaka da li se s tim slaže. On je fin momak i red je da ga pitamo. Ako kađe DA, nema problema. Ako kaže NE, problem za bilo koga sa suprotne strane mreže raste do svemirske veličine...

srba

pre 9 godina

Covek osvojio Vimbldon i njegovo misljenje treba da se cuje ili uvazi...Svako malo, eto ga. Po ovom "kriteriju" Fed, Novak i Rafa kada prestanu sa tenisom nece se skidati sa Televizije, najavljivace i vremensku prognozu...

iSrbin.

pre 9 godina

Mislim da je Ivanišević jedan od najvećih luzera u istoriji belog sporta. Ko je preatio tenis u vrijeme Agasija i Samprasa,zna o čemu pričam. Gore pomenuti je izgubio od Samprasa mnogo važnihn mečeva (polufinala i finala) , više od bilo kog tenisera ikad. Ivanišević je dao svoj nesebičan doprinos tako blistavoj karijera legendarnog Pita. Zato gore pomenuti priča o ljudima sa kojima faktički nije ni igrao ,jer mislim da on ima košmare koji su povezani sa Samprasom i Agasijem etc......

mira

pre 9 godina

Da, po broju osvojenih trofeja, Federer ih ima više , ali to ne znači i da je nužno bolji već medjusobni dvoboji, a tu je skor 23-10 za Nadala , dakle Nadal>Federer

dare

pre 9 godina

Roger najbolji svih vremena, Novak drugi(za sad), Nadal treči, Sampras broj četiri i tako dalje, tenis pre više od 30-40 godina nije bitan..

bs

pre 9 godina

Federer vecinu gs titula ima osvojenih protiv osrednjih igraca. Samo Rodiku je uzeo tri gs titule, zamislite da Djokovic u finalima igra protiv Berdiha i Ferera stalno, imao bi 30 gs titula.

Miki

pre 9 godina

Zvanična informacija koliko su puta međusobno odigrali najveći rivali:
Đoković-Nadal 42 puta,
Đoković-Federer 39 puta,
Federer-Nadal 33 puta.
Lepo je porediti Federera i Nadala, ali reći da su najveći rivali i ne pomenuti tu Novaka je mnogo jadno, kao da je Nole teniser kome se posrećilo u karijeri da osvoji samo jedan Vimbldon, uzme jednu Salataru i ceo Split da ga prozove Zec.

Pete S

pre 9 godina

S obxirom na kobkurenciju u kojoj su osvajani GS turniri naravno da nije.Plus Rafa ima olimpijsko zlato u singlu,nekoliko Dejvis kupova i nestvsrnih 23-10 protiv Fedeksa

ivan petrović crni

pre 9 godina

Roger Federer, najuspešniji igrač u istoriji tenisa, u open eri. Bolji od Rafe, jednostavno je besmisleno tako reći, čovek ga je pobedio 23 puta, izgubio samo deset. U bliskoj budućnosti, verujem da će se više govoriti o nekoliko igrača, kad se bude govorilo o "najboljem u istoriji", GOAT-u i slično.

goran

pre 9 godina

Zavisi iz kog ugla se gleda ,ako se gleda leprsavost u igri i savrsenstvo u potezima,Federer je definitivno u toj kategoriji verovatno bez premca u istoriji tenisa, zbog toga ga mnogi vole i navijaju za njega jer pored svega toga on je i veliki sampion i vlasnik 17 GS-a,ali reci da je bolji teniser od Rafe (ako se gleda medjusobni skor) onda je to veoma diskutabilno, jer u poslednjih nekoliko sezona kada je Rafa bio u vrhuncu forme ,drao je redovno Federera ,gde je stigao i kako je stigao ,a kao sto vec rekoh i njihov medjusobni skor (od 33 meceva Nadal je dobio cak 23 a Federer tek 10) je veoma porazavajuca cinjenica za nekoga ko slovi za najboljeg u istoriji tenisa...

tennis fan

pre 9 godina

Volim tenis kao sport, i poštujem sve tenisere, jer bez njih, ne bi bilo ni tog sporta. Ne ulazim u to ko je bolji, vreme ce pokazati. Ali hteo bih da prokomentarisem sledeće, naime da li je ova slika smešna samo meni, ili ima još ljudi koji dele moje mišljenje? Finale Wimbledon, turnira koji gaji tradiciju bele opreme. Federer u nekom smešnom džemperu, sa izrazom na licu koji je blago rečeno smešan, dok je Nadal u beloj majici bez rukava, što po meni predstavlja ipak nepostovanje Wimbledon uštogljene publike.

SunReiser

pre 9 godina

Trenutni pad Rafe je uzrok ovakve prognoze, slažem se za Federera da je trenutno naj ikada ali mislim da ga Nole vanzemaljac ove godine prestiže u punom trku osvajajući sva četiri GS-a što niko nije uspeo. Verujem u Novaka i ima ove godine velike šanse da to ostvari samo da ga povrede ne ometu. Nešto što me najviše čini srećnim je činjenica da Novak pokida najbolja tri tenisera na svetu i jednog najboljeg ikada, nabio im komplekse a ja imam priliku da uživam u tome.

zoran

pre 9 godina

Slazem se. Nadal je najbolji igrac na sljaci i slobodno moze da se kaze najbolji igrac jedne podloge. Bolji je na sljaci nego sto su Federer i Sampras na travi.

Surovi

pre 9 godina

Ivanisevic otkrio Ameriku!
Naravno da je Federer bolji teniser od Nadala.
Ono sto volim da slusam jesu izjave bivsih igraca kao sto je Ivanisevic koji je sve bio samo ne dobar i postigao je jedva neki uspeh koji je vredan spomena.Samo jos fali da mu se prudruzi Radmilo Armenulic i Boba Zivojinovic,pa da kompletiraju ekipu....

savic

pre 9 godina

pa više sa tim federerom najbolji svih vremena, pa jel neko može da bude najbolji svih vremena a da od kad je federer imao 26 nadal i djoković imali 21 i 20 godina, skinuli ga sa prve pozicije i od tada je prosto iza ova dva igrača u svemu, mastersi, gren slemovi i pritom medjusobni skor sa mladjim igracem od sebe 5 godina 22-10. paaaa mislim da od pojave ovih klinaca on u svojim najboljim godinama samo osvojio nekoliko gren slemova, ma bruka kako marketing agencije čine čuda, samo nemojte da federer čuje da nije najbolji svih vremena, će da plače.....

Sava

pre 9 godina

Možda je tačno, međutim uvek imam problem sa tvrdnjama tipa "od njih dvojice, bolji je ovaj jer je on najbolji ". Može li to malo detaljnije i ozbiljnije?

Zoran D Nikolic

pre 9 godina

Da. Veoma je tesko i nezahvalno davati eksplicitne procetne ko je bolji od koga... Svako od ove dvojice ima svoje prednosti, ali i mane. Mozda bih se slozio da je Federer po prirodi talentovaniji, elegantniji u igri... Lakoca njegove igre stvarno pleni... Ali, sa druge strane je Nadal, koji je sirovije snage, fanaticniji, za koga nema izgubljene lopte, a o pozrtvovanosti i da se ne govori... Ne bih mu negirao ni talenat, niti istancani osecaj za igru na mrezi...Nikada se nisam bavio tenisom, ali ga pasionirano gledam decenijama. Mislim da imam realnu procenu i iskustveno oko za kvalitet ove igre...Postoji i cinjenica da neko nekome ne lezi kao igrac... Slazem se da skor od 23:10 u korist Nadala nije realan odraz kvaliteta obojice, ali taj rezultat je nastao na terenu...A, nikada se nije desilo da Federer toliko nadigra Nadala, kao sto je ovaj vise puta uspevao da bukvalno razbije Rodzera... Nikako ne bih davao jasne prednosti nekome od njih u apsolutnom kvalitetu... Zelim im da budu zdravi, u maksimalno mogucoj snazi i da nam priredjuju brojna uzbudjenja, kao i do sada... Realno je pokloniti se obojici sa puno postovanja...

banat

pre 9 godina

Ima čovek pravo na svoje mišljenje i možda je i u pravu, ne vidim ništa sporno što nije pomenuo Novaka, jer Novak još nije blizu ove dvojice. E sad, druga je stvar zašto gospodu bivše igrače pitaju za mišljenje ili zašto ih ovi daju? Ivanišević je bio dobar igrač, ali je samo jedan od 150 osvajača gren slem titula, tj. jedan od 65-oro koji su osvojili samo jedan.

Gosn covek

pre 9 godina

Ivanisevic smara, posto je rekao da je Rodja najbolji. Naravno, da je kojim slucajem spomenuo Djokovica, onda bi taj vid procene, bio i vise nego dobrodosao. Inace, cuo sam da prosvetari strajkuju, jer neki ljudi izbegavaju da plate porez svojoj zemlji.

pera

pre 9 godina

Kad bivsi teniseri pate za paznjom, pa ne znaju kako da ponovo budu interesantni i onda krenu za baljezganjem. Federer je bolji samo za tri gren slema, a za to ko je stvarno bolji si trebao da pogledas medjusobnu statistiku.

mister x

pre 9 godina

Svojevremeno je legendarni Dzimi Konors izjavio: ili ste specijalista za sljaku, ili ste specijalista za travnate terene, ili ste specijalista za tvrdu podlogu ili ste... jednostavno Rodzer Federer.

bozic52

pre 9 godina

Ivaniseviću, bolje pravi procenu licne karijere! Gde si bio, sta si mogao i uradio! Gde si danas...A najbolji teniser svih vremena biće Novak, kada zato dođe vreme...jos će on dugo igrati. Uostalom on je i sada najbolji imajući u vidu odakle potice i pod kojim uslovima je sve postigao. Vredno priznanja.

pepa prase

pre 9 godina

Glavni posao bivsih igraca je postao da daju procene ko je najbolji igrac. Malo smaraju.
(Drzavni posao, 12. april 2015 09:30)

meni oni liče na babe,kad se sastanu i evociraju uspomene na svoj buran ljubavni život iz pedesetih.

relja

pre 9 godina

Federer vs Nadal ..... 10 (deset) prema 23 (dvadeset i tri ) . Sljaka 2 prema 13 , tvrda 6 prema 9 , trava 2 prema 1 . Grand slam mecevi 2 prema 9. Grand slam finala 2 prema 6 . Ko je tu bolji ?

advansdoo

pre 9 godina

Ja sam krenuo da komentarisem,ali ipak njega nema potrebe........da moram reci da on kao i svi hrvati imaju samo servis i srpsko poreklo.

relja

pre 9 godina

Federer vs Nadal ..... 10 (deset) prema 23 (dvadeset i tri ) . Sljaka 2 prema 13 , tvrda 6 prema 9 , trava 2 prema 1 . Grand slam mecevi 2 prema 9. Grand slam finala 2 prema 6 . Ko je tu bolji ?

Jumko

pre 9 godina

Ako niste shvatili Ivanisevic je ipak mislio drugi u istoriji.. To se vec ne mora spominjati vise, jer kao sto njegov zemljak Mate Delic kaze: Djokovic je najbolji ikada! Svi ovi kada spominju Rafu i Rodzera to je bitka za drugo mesto u istoriji. Prijatno.

fedex

pre 9 godina

logicno gorane,i od njega i od svih ostalih..a i ja vjerujem da moze osvojiti jos jedan GS,bio je blizu prosle godine na WB,a i na USO,igrao dobro tokom citave godine,a bgm i ove godine igra na istom nivou,bit ce zanimljivo..
FORZA ROGERRRRRRRRRRR

gradinar

pre 9 godina

Pa dobro, statistika kaze da je Federer ubedljivo najuspesniji. Najuspesniji ne znaci i najbolji, jer je (recimo) u medjusobnom odnosu Nadal bolji.
Da nije Novaka, mislim da bi Nadal vec dostigao Federera. Manite pricu Federer je "najelegantniji", "najleprsaviji"..., ili Nadal je "veci borac" (ali nije univerzalan), ili Novak je najkonstantniji i takticki najmudriji... , jer je sve to nemerljivo.
Za jedno 5-6 godina kad se posle Federera povuku i Nadal i Novak videce se ko je (i u cemu) i statisticki najuspesniji.

manuginobili

pre 9 godina

Medjusobni score sa Nadalom je jedna velika mrlja u Rogerovoj karijeri,odnos u pobjedama 23:10 za Nadala je glavni razlog zasto ga ja ne dozivljavam kao najveceg svih vremena,da nije toga slozio bih se da je najveci cak i uz onaj podatak da je veliku vecinu trofeja osvojio u nikakvoj konkurenciji-to ne mogu poreci ni najveci Rogerovi navijaci...ovako,sacekacemo da Nole,Rafa i Fed zavrse karijere pa cemo podvuci crtu,iako se meni cini da ce njih trojica uvijek ici nekako "u paketu" kao najbolji trio u istoriji tenisa jer su igrali u isto vrijeme,a nadam se samo da ce Nole iskoristiti ovu situaciju u kojoj je sada i nadoknaditi propusteno zadnjih godina kada je uz svu dominaciju osvajao samo po jedan GS godisnje,i da ce se pribliziti ovoj dvojici koji su trenutno prilicno daleko po broju GS trofeja.

Kuki

pre 9 godina

Ne znam zasto u poslednje vreme LJubicic i Ivanisevic pokusavaju da omalovaze Djokovica. Dok je LJubicic jos igrao bio je u izuzetno dobrim odnosima sa DJokovicem. DJokovic je i sada u dobrim odnosima sa svim hrvatskim teniserima. Prvo ona izjava Ljubicica da je DJokovic dosadan teniser, a sad i ovo o rivalstvu od Ivanisevica.Mozda su Nadal i Federer bili najveci rivali do pre tri cetiri godine i to ne sporim, ali danas oni najveci rivali!!? Mislim da je takav komentar ili zloban ili glup. Evo ako ja nisam u pravu sto se tice rivalstva, onda neka me neko podseti, kada su ova dva "najveca rivala" odigrali neko finale poslednji put?

Challe

pre 9 godina

Ljudi sta je sa vama? Ko ovde omalovazava Djokovica? Covek ga nije ni spomenuo jer nije ni bio tema a sam clanak je mozda izvucen iz nekog sireg razgovora. Pa nece valjda svi da pocnu s klanjanjem Djokovicu, ko Mate Delic. S druge strane sasvim je izracunljivo, Djokovic i posle poslednje 4 godine u kojima dominira jos uvek kaska za Federerom i Nadalom ali ih polako pristize i samo ako nastavi ovakvim tempom bice na njihovom nivou mozda vec krajem 2016. Treba napomenuti i da Federer ima pet a Nadal dve godine vise provedene na turu od Djokovica tako da je svodjenje totalne uspesnosti jos uvek preuranjeno. I da, tacno je da Novak pomrsio racune Rafi i da bi Rafa da je Novak ostao na nivou pre 2011 danas imao sigurno vise GS-ova od Federera a bogami bio bi opasno preko 250 nedelja na prvom mestu i sve sto uz to ide. Svako ima pravo na svoj stav. Ivanisevic je svakako ostavio traga u tenisu a i danas je jako pristuan kao veteran i trener, otuda i dolazi prostor koji on dobija. Ja svim srcem navijam za Noleta ali covek mora da bude realan zato dajte malo vise tolerancije i malo vise konstruktivnijih komentara koji se pre svega ne zasnivaju na omalovazavanju i jos gore vredjanju drugih. I svi oni koji pukusavaju da dokazu kako je Novak najveci morali bi da pokazu vise respekta prema Federeru i Nadalu i njihovim uspesima jer samo, i samo tako, daju pravi doprinos Novaku i njegovim uspesima. Razmislite o tome.

VUJKE

pre 9 godina

U redu je da imaš mišljenje, al sujeta koja se u tvom komentaru oseća je prevelika.
Pominješ njih dvojicu samo da bi spustio Novaka, a i sam znaš ko je vladar tenisa i pred kim stoji još sjajnih uspeha.
Oni su dobri neosporno i to se zna kao što se zna da su potrošeni poprilično, dok se kod Novaka još uvek oseća snaga i glad za uspesima.

Menjam nick

pre 9 godina

Hehe.. Koja provokacija sitnih dusa.. A i Nadal i Federer imaju više odigranih mečeva sa Djokovicem nego medjusobno... Al ajde. :D

Miki

pre 9 godina

Zvanična informacija koliko su puta međusobno odigrali najveći rivali:
Đoković-Nadal 42 puta,
Đoković-Federer 39 puta,
Federer-Nadal 33 puta.
Lepo je porediti Federera i Nadala, ali reći da su najveći rivali i ne pomenuti tu Novaka je mnogo jadno, kao da je Nole teniser kome se posrećilo u karijeri da osvoji samo jedan Vimbldon, uzme jednu Salataru i ceo Split da ga prozove Zec.

Srdjan

pre 9 godina

Nije mi jasno zašto se ovoliko prostora daje Ivaniševiću,njegovim "stručnim" izjavama.Realno ovaj bivši teniser je niža liga od mnogih vrhunskih tenisera da bi njegovo mišljenje nekom bilo zanimljivo.Treba prenositi komentare bivših asova koji su bili kompletni teniseri ,a ne onih koji su imali samo jedan udarac i na tome gradili svoju karijeru.

bs

pre 9 godina

Federer vecinu gs titula ima osvojenih protiv osrednjih igraca. Samo Rodiku je uzeo tri gs titule, zamislite da Djokovic u finalima igra protiv Berdiha i Ferera stalno, imao bi 30 gs titula.

relja

pre 9 godina

Federer vs Nadal ..... 10 (deset) prema 23 (dvadeset i tri ) . Sljaka 2 prema 13 , tvrda 6 prema 9 , trava 2 prema 1 . Grand slam mecevi 2 prema 9. Grand slam finala 2 prema 6 . Ko je tu bolji ?

Milan

pre 9 godina

Samo što Nadal ima duplo više pobeda u međusobnim mečevima i skoro sva dobijena finala. I da nije imao Novaka "verziju 2011" imao bi i više GS

savic

pre 9 godina

pa više sa tim federerom najbolji svih vremena, pa jel neko može da bude najbolji svih vremena a da od kad je federer imao 26 nadal i djoković imali 21 i 20 godina, skinuli ga sa prve pozicije i od tada je prosto iza ova dva igrača u svemu, mastersi, gren slemovi i pritom medjusobni skor sa mladjim igracem od sebe 5 godina 22-10. paaaa mislim da od pojave ovih klinaca on u svojim najboljim godinama samo osvojio nekoliko gren slemova, ma bruka kako marketing agencije čine čuda, samo nemojte da federer čuje da nije najbolji svih vremena, će da plače.....

hr

pre 9 godina

Čovjeka koji je osvajač Wibledona i četverostruki finalist, osvajač 2 brončane medalje na OI i desetljeće top 10 igrač pitaju za mišljenje da li je Federer (17 GS) ili Nadal (14 GS) najbolji tenisač u povijesti i to izazove toliko mržnje, omalovažavanja i pljuvanja da to zabrinjavajuće. Nitko nije pitao je li Novak najbolji trenutno (što nije sporno), niti je Goran rekao da je bolji od nekoga od njih (realno su Novak, Rafa i Roger za 2 klase bolji od njega) ali toliko mržnje je zastrašujuće

Svete

pre 9 godina

,,Federer je bolji od Nadala i jedan od najboljih u istoriji '', tako je glasila izjava, dakle bolji je od Nadala ali nije najbolji svih vremena!
Interesantno, ni on ne moze da se odluci ko je najbolji, pa se onda ne treba cuditi kada komsije historicari ne mogu da se odluce za koga oni ustvari danas navijaju, zaFederera, Nadala ili Mareja, pa se zato veoma cesto stice utisak da oni ustvari za sve njih navijaju....

Nego da vidimo jos malo zanimljivog poredjenja.


Jedna generacija Hewitt, Federer, Roddick...

- 792 odigrana turnira
- GS - 20 titula + 14 finala
- WTF - 8 titula + 4 finala
- 1000- 30 titula + 26 finala
- 500 - 22 titula + 9 finala
- 250 - 66 titula + 25 finala
Ukupno 146 titula + 78 finala

Skor 2236-697
Pobeda protiv top 10: 288
8 godina zavrsili kao broj 1



Druga generacija Nadal, Djokovic, Murray....

- 572 odigrana turnira
- GS - 24 titula + 19 finala
- WTF - 4 titula + 2 finala
- 1000- 58 titula + 27 finala
- 500 - 30 titula + 6 finala
- 250 - 29 titula + 13 finala
Ukupno 145 titula + 67 finala

Skor 1852-443
Pobeda protiv top 10: 337
6 godina zavrsili kao broj 1....


Medjusobni skor
Hewitt+Federer+Roddick 58-85 Nadal+Djokovic+Murray

Zanimljivo..... !

relja

pre 9 godina

Federer vs Nadal ..... 10 (deset) prema 23 (dvadeset i tri ) . Sljaka 2 prema 13 , tvrda 6 prema 9 , trava 2 prema 1 . Grand slam mecevi 2 prema 9. Grand slam finala 2 prema 6 . Ko je tu bolji ?

peRFect

pre 9 godina

Један је Роџер Федерер...може да прича ко шта хоће, али је Федекс убедљиво најбољи свих времена...Просто је непоновљив...

ALEKSANDRA

pre 9 godina

Mozda jeste najbolji u istoriji (za sada), ali od Nadala nije bolji, bar sto se tice medjusobnog skora. Mlatio ga je Nadal vec sa sedamnaest godina.

advansdoo

pre 9 godina

Ja sam krenuo da komentarisem,ali ipak njega nema potrebe........da moram reci da on kao i svi hrvati imaju samo servis i srpsko poreklo.

srba

pre 9 godina

Covek osvojio Vimbldon i njegovo misljenje treba da se cuje ili uvazi...Svako malo, eto ga. Po ovom "kriteriju" Fed, Novak i Rafa kada prestanu sa tenisom nece se skidati sa Televizije, najavljivace i vremensku prognozu...

Običan

pre 9 godina

Ivaniševiću da je to komentarisao Konors,Lendl,Borg,Lejver,Sampras pa da mi to nešto i znači...ovako bolje komentariši jel bolji Kližan il Rosol,to je tvoj nivo

goran

pre 9 godina

Zavisi iz kog ugla se gleda ,ako se gleda leprsavost u igri i savrsenstvo u potezima,Federer je definitivno u toj kategoriji verovatno bez premca u istoriji tenisa, zbog toga ga mnogi vole i navijaju za njega jer pored svega toga on je i veliki sampion i vlasnik 17 GS-a,ali reci da je bolji teniser od Rafe (ako se gleda medjusobni skor) onda je to veoma diskutabilno, jer u poslednjih nekoliko sezona kada je Rafa bio u vrhuncu forme ,drao je redovno Federera ,gde je stigao i kako je stigao ,a kao sto vec rekoh i njihov medjusobni skor (od 33 meceva Nadal je dobio cak 23 a Federer tek 10) je veoma porazavajuca cinjenica za nekoga ko slovi za najboljeg u istoriji tenisa...

Murinjo

pre 9 godina

Ne moze Federer nikako da bude bolji kada je u medjusobnim duelima 23-10, a poslednji put je na gren slemu pobedio Nadala pre 8 godina. Suze posle poraza u Astraliji 2009. nisu bile slucajnejer je tada znao da ga vise nikad nece pobediti tako da uprkos svimtrofejima ne moze da bude bolji od Nadal po meni.

Zoran D Nikolic

pre 9 godina

Da. Veoma je tesko i nezahvalno davati eksplicitne procetne ko je bolji od koga... Svako od ove dvojice ima svoje prednosti, ali i mane. Mozda bih se slozio da je Federer po prirodi talentovaniji, elegantniji u igri... Lakoca njegove igre stvarno pleni... Ali, sa druge strane je Nadal, koji je sirovije snage, fanaticniji, za koga nema izgubljene lopte, a o pozrtvovanosti i da se ne govori... Ne bih mu negirao ni talenat, niti istancani osecaj za igru na mrezi...Nikada se nisam bavio tenisom, ali ga pasionirano gledam decenijama. Mislim da imam realnu procenu i iskustveno oko za kvalitet ove igre...Postoji i cinjenica da neko nekome ne lezi kao igrac... Slazem se da skor od 23:10 u korist Nadala nije realan odraz kvaliteta obojice, ali taj rezultat je nastao na terenu...A, nikada se nije desilo da Federer toliko nadigra Nadala, kao sto je ovaj vise puta uspevao da bukvalno razbije Rodzera... Nikako ne bih davao jasne prednosti nekome od njih u apsolutnom kvalitetu... Zelim im da budu zdravi, u maksimalno mogucoj snazi i da nam priredjuju brojna uzbudjenja, kao i do sada... Realno je pokloniti se obojici sa puno postovanja...

Sasa

pre 9 godina

Neke stvari su jasne: ONi cija se igra oslanjala na servis i volej preferiraju Federera, a oni koji su voleli nadigravanje Djokovica i Nadala. I to je normalno.

iSrbin.

pre 9 godina

Mislim da je Ivanišević jedan od najvećih luzera u istoriji belog sporta. Ko je preatio tenis u vrijeme Agasija i Samprasa,zna o čemu pričam. Gore pomenuti je izgubio od Samprasa mnogo važnihn mečeva (polufinala i finala) , više od bilo kog tenisera ikad. Ivanišević je dao svoj nesebičan doprinos tako blistavoj karijera legendarnog Pita. Zato gore pomenuti priča o ljudima sa kojima faktički nije ni igrao ,jer mislim da on ima košmare koji su povezani sa Samprasom i Agasijem etc......

Jumko

pre 9 godina

Ako niste shvatili Ivanisevic je ipak mislio drugi u istoriji.. To se vec ne mora spominjati vise, jer kao sto njegov zemljak Mate Delic kaze: Djokovic je najbolji ikada! Svi ovi kada spominju Rafu i Rodzera to je bitka za drugo mesto u istoriji. Prijatno.

Damir

pre 9 godina

Opet to potenciranje međusobnog skora...Nadal ima negativan skor sa Davidenkom. Pa da li to išta dokazuje? Da je Davidenko bolji od Nadala ili od Federera,koji ga je lakoćom pobjeđivao? Uzmimo Ferrera. Mislim da u životu nije dobio Federera,ni na jednoj podlozi,a ako pratite,znate da ima pobjeda nad Nadalom,čak i na zemlji,i da mu baš ne leži. Što opet ne umanjuje Nadala i ne uzdiže Federera. Ako se pogleda tih 23-10,razlika je napravljena na zemlji. ZAšto? Zato što je Federer dolazio do finala na zemlji,a Nadal nije na tvrdoj u tolikoj mjeri. Naravno,neću reći da nadal ne zna igrat na drugim podlogama,nego ističem dominaciju na zemlji. Nadam se da to niko ne dovodi u pitanje,kao što se dovodi je li Federer najveći. A i to je uglavnom od Đokovićevih navijača osporavano i izbacuje se skor sa Nadalom kao neki "dokaz",objektivni promatrači se moraju složit sa tim. Sreća,pa se ne može izbacit skor sa Đokovićem...

Balkan prolupao skroz

pre 9 godina

Koliko iskompleksiranih dusa na jednom mestu.Covek nije spomenuo ni u jednom "kontekstu" Novaka a vi kao zapenuseni uskacete u zakljucke za sve.Nema sta jadno...

ja

pre 9 godina

Nadal ima bolji samo medjusobni skor.
Federer je bolji u svim ostalim kategorijama.
Ima vise titula, vise GS, bolji je na 3 od 4 GS, duze je bio prvi na svetu, osvajao zavrsni masters, Nadal nije.... jednostavno, Federer je po svim parametrima ili najbolji ili medju 2-3 najbolja tenisera u istoriji.
Nadal nije.
A kada bi se medjusobni skor racunao, onda ne bi Novak sada bio najbolji nego npr. Karlovic.
Niti bi Nadal bio peti vec bi morao mesto da ustupi Kirgiosu npr.
Nemate argumente Nadalovci, medjusobni skor je jedna stavka, u svemu ostalom bolji je Federer. A skor okacite macku o rep, dzaba mu sve kad pored svih tih pobeda ima samo 19 titula van sljake.

Pete S

pre 9 godina

S obxirom na kobkurenciju u kojoj su osvajani GS turniri naravno da nije.Plus Rafa ima olimpijsko zlato u singlu,nekoliko Dejvis kupova i nestvsrnih 23-10 protiv Fedeksa

objektivan

pre 9 godina

Federer je bez ikakve dileme najbolji teniser svih vremena, svidjalo se to nekom ili ne. Vrlo je jednostavno to utvrditi. Ne kažem da Novak i Rafa nisu velikani...medjutim uzmite objektivno sve parametre u obzir i zaključak će biti upravo taj....naravno ukoliko ih budete posmatrali bez onog naseg srBskog...ispada da je svako ko oznaci bilo koga drugog sem Novaka kao najboljeg, neznalica, da mrzi Srbiju i sl. Svaka čast Novaku, ali kad god je igrao meč za izjednačenje u međusobnom duelu sa Rodzerom - izgubio je.

neizlecivi kompleksi

pre 9 godina

A Novaka ni da spomene,zna se ko je u zadnje četiri godine najbolji!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Bob Rock, 12. april 2015 09:33)

Time je sve rekao...

@

pre 9 godina

Lako je uporediti ko je bolji teniser.
GS titule: Federer 17- Nadal 14;
Nedelje na 1 mestu: Federer 302 - Nadal 141;
Zavrsni Masters: Federer 6 - Nadal 0;
Ukupan broj titula: Federer 85 - Nadal 64;
Vimbldon: Federer 7 - Nadal 2;
USO: Federer 5 - Nadal 2;
RG: Federer 1- Nadal 9;
AO: Federer 4 - Nadal 1;
Mastersi: Federer 23 - Nadal 29;
Znaci, Federer ima vise GS, vise osvojenih titul, duplo duze je bio prvi na svetu, na 3 od 4 GS je uspesniji od Nadala, uspesniji je od Nadala na svim podlogama osim na sljaci, osvajao je titule ravnomernije kada su podloge u pitanju.
Nadal ima prednost samo u medjusobnom skoru i mastersima. Da se vrednuje medjusobni skor, Davidenko bi bio bolji teniser od Nadala. i Kirgios.
U svim ostalim kategorijama, a ima ih mnogo, Federer je uspesniji i nalazi se medju najuspesnijim teniserima u istoriji.
Nadalovi navijaci potezu jedan jedini argument, medjusobni skor, jer druge argumente nemaju.
Ipak, kada se porede rezultati, ne postoji teniser koji je uspesniji od Federera.
Nadal je medju 3 najbolja, ali najbolji nikako ne moze biti covek koji je 90% titula osvojio na sljaci, na kojoj se igra 2 meseca godisnje.

lzr

pre 9 godina

@Schone
A zasto se onda broje titule ako je vazan medjusobni skor?
Ozbiljno? Zasto se na listama najboljih nalaze oni koji imaju najvise titula a ne oni koji imaju najbolji skor protiv rivala.
Sampras ima negativan skor protiv Rodika i Hjuita, jel to po tvojoj logici znaci da su Rodik i Hjuit bolji teniseri od Samprasa? Rodik jos ima bolji skor i od Novaka, tako da je Rodik jedan od najboljih tenisera u istoriji tenisa.
I zasto onda uopste navijate za Nadala da osvoji RG? Sta ce mu jos jedan GS? Ima covek medjusobni skor protiv Federera i Novaka, sta ce mu titule?
Zasto navijamo da Novak osvaja GS kada ne moze biti najbolji u istoriji jer je negativan sa Nadalom, Federerom, Safinom, Rodikom...?
Bolje da se covek odmah povuce, titule mu ionako nista ne vrede.

monarhista

pre 9 godina

Ja razumem da dolazi do dileme i rasprava ko je bolji u nekom sportu ako igrachi nisu igrali u isto vreme ili ako su u timskim sportovima ...ali ako su igrali skoro po pravilu jedan protiv drugog u vaznim mecevima i jedan bije onog drugog ki mati ludu kcerku nije mi jasno kako se moze postavljati pitanje boljeg...zaboravlja se da je Nadal vec kao SESNAESTOGODISNJAK poceo da se mesa u stvari za velikane...za mene je to i najveci dokaz ko je bolji....Rodzer je prestao sa dominacijom upravo kad je stigao jedan a potom i drugi mladi lav...za mene ce recimo IZGUBLJENI mec Nadala na Australian Openu protiv Noleta kad su "polegali" posle mecha da bude veci i znacajniji nego neki GS koje je Federer osvajao protiv igracha koji bi na nekom turnitu zablistali...odnos izmedju njih dvojice moze najbolje da opise Federerov plac u koji ga je Rafael naterao kao malu devojcicu...zamislite da su bokseri kako bi to izgledalo...

zoran

pre 9 godina

Slazem se. Nadal je najbolji igrac na sljaci i slobodno moze da se kaze najbolji igrac jedne podloge. Bolji je na sljaci nego sto su Federer i Sampras na travi.

SunReiser

pre 9 godina

Trenutni pad Rafe je uzrok ovakve prognoze, slažem se za Federera da je trenutno naj ikada ali mislim da ga Nole vanzemaljac ove godine prestiže u punom trku osvajajući sva četiri GS-a što niko nije uspeo. Verujem u Novaka i ima ove godine velike šanse da to ostvari samo da ga povrede ne ometu. Nešto što me najviše čini srećnim je činjenica da Novak pokida najbolja tri tenisera na svetu i jednog najboljeg ikada, nabio im komplekse a ja imam priliku da uživam u tome.

Nislija

pre 9 godina

Moze Federer da ima i hiljadu gren slema, od Nadala nece biti bolji, jer ga Nadal gazi kad god stigne, to sto se Federer nafatirao trofeja kad nije imao konkurenciju i kad je igrao sa amaterima to je druga stvar, da je Nadal poceo kad i Federer za Federera se ne bi culo, Novaka ne pominjem jer on je posebna prica...

О шонеси

pre 9 godina

Тачно је да је лепше гледати Роџеров тенис од Рафиног, па и од Нолетовог, али на тврдњу да је Роџер бољи од Надала само се сетим финала РГ кад је Роџер узео чини ми се 6 гемова, а имао је и кромпир..

dejan

pre 9 godina

Svako ima pravo na svoje misljenje pa tako i Ivanisevic. Nema sumnje da je Federer najuspesniji teniser u istoriji. Statistika to potvrdjuje. Broj osvojenih titula, vreme provedeno na prvom mestu i brojni drugi rekordi.
Medjutim, Federer i Nadal su generacijski bliski i imali smo priliku da gledamo brojne medjusobne okrsaje njih dvojice dok su jos bili u punoj snazi. Nadal kada je igrao svoj najbolji tenis je skoro uvek dobijao Federera na vrhuncu. Po meni je to pokazatelj da je Nadal bolji od njega iako na njegovu zalost zbog stila igre jednostavno nije toliko dugovecan i sklon je povredama.
Steta je sto Nole nije ranije dostigao svoj vrhunac zbog alergije i zdravstvenih problema, jer danas uopste i ne bi raspravljali ko je najbolji u istoriji tenisa, ali pred njim je jos dovoljno vremena da dostigne i prestigne obojicu trenutno najuspesnijih.

zaluđeni

pre 9 godina

Goran Ivanišević, TTP (timber tenis player) kakvi su i Čilić, Karlović, Raonić, Izner... Ako ide servis ide i igra. Ako za nijansu stane servis, gube od 116. na ATP listi. Takvi da komentarišu igru Đokovića, Nadala, Federera i neko da to shvati kao kompetentno mišljenje? Skrnavljenje zdravog razuma i ništa drugo!

ivan petrović crni

pre 9 godina

Roger Federer, najuspešniji igrač u istoriji tenisa, u open eri. Bolji od Rafe, jednostavno je besmisleno tako reći, čovek ga je pobedio 23 puta, izgubio samo deset. U bliskoj budućnosti, verujem da će se više govoriti o nekoliko igrača, kad se bude govorilo o "najboljem u istoriji", GOAT-u i slično.

pepa prase

pre 9 godina

Glavni posao bivsih igraca je postao da daju procene ko je najbolji igrac. Malo smaraju.
(Drzavni posao, 12. april 2015 09:30)

meni oni liče na babe,kad se sastanu i evociraju uspomene na svoj buran ljubavni život iz pedesetih.

ime

pre 9 godina

@Nislija
Moze Nadala da pobedi Federera jos 1000 puta, sve mu ne vredi nista jer Federer ima najvise titula. I to je to.
Igrali su u istoj konkurenciji, idi proveri kad se Nadal pojavio kao sampion GS i 2 na svetu. Ko je njemu kriv sto protiv tako lose konkurencije nije uspeo da osvoji toliko titula kao Federer.
Nadal je smesan lik, igra 100 godina a ima samo 19 titula van sljake. Smesan lik. Djokovic je bolji od njega, a sa Federerom Nadal ne moze ni da se poredi.

AntiBot

pre 9 godina

Najbolji je Nadal.
U svakom slucaju, obojica su za klasu bolji od Djokovica.
(RN, 12. april 2015 16:01)

2 stvari su kod komentara zanimljive:

1. Ivanisevic pominje Federera i Nadala a ovaj bot pominje njih i DJokovica, mogao je jednostavno da kaze obojica su za klasu bolji od Cilica ili recimo Ivanisevica ali ne....
2. sticem utisak da doticni ustvari navija za obojicu

Ali Djokovic je pobedio Nadala 19 puta a Federer 10 !

Niko tebi, ljepoto nasa, ne moze da zabrani da napises da je Nadal bio povrijedjen u svih 19 poraza, ali i takav sakati Nadal na jednoj nozi, bez slepog creva, sa jednom rukom, bez pola kolena, sa sve stomacnim virus na 24% svojih mogucnosti je pobedjivao Federera ubedljivije nego ikad !

pera

pre 9 godina

Kad bivsi teniseri pate za paznjom, pa ne znaju kako da ponovo budu interesantni i onda krenu za baljezganjem. Federer je bolji samo za tri gren slema, a za to ko je stvarno bolji si trebao da pogledas medjusobnu statistiku.

mister x

pre 9 godina

Svojevremeno je legendarni Dzimi Konors izjavio: ili ste specijalista za sljaku, ili ste specijalista za travnate terene, ili ste specijalista za tvrdu podlogu ili ste... jednostavno Rodzer Federer.

Dex

pre 9 godina

Federerovci imaju argument da je Federer bolji od Novaka jer ima više grenslemova iako mnogi stručnjaci i navijači misle da je Novakov najbolji tenis najbolji tenis ikad pa ako je Federer bolji zbog više grenslemova onda je i Nadal bolji od njega sa skorom 23-10 uništavao ga je godinama gde god je hteo čak i kada je bio klinac Federer mu ništa nije mogao kakav je onda to najbolji u istoriju kada ga je klinac deljao od tada do dana današnjeg federerovci treba sveću da upalite Novaku on je jedini razlog što Nadal i pored ovog skora nema već više grenslemova od Švajcaraca.

bozic52

pre 9 godina

Ivaniseviću, bolje pravi procenu licne karijere! Gde si bio, sta si mogao i uradio! Gde si danas...A najbolji teniser svih vremena biće Novak, kada zato dođe vreme...jos će on dugo igrati. Uostalom on je i sada najbolji imajući u vidu odakle potice i pod kojim uslovima je sve postigao. Vredno priznanja.

Nikola

pre 9 godina

Federer ima ubedljivo najduzi period kao najbolji,ali nadal kad je bio najbolji niko mu nije bio ni blizu.Noletu fale vezano dve godine gde ce mahom da osvaja sve.

...

pre 9 godina

Bruno Oresar je bolji od Federera.
(subidubi, 12. april 2015 11:14)

Goran Prpic bez konkurencije a Borna će biti najbolji u univerzumu....koje ovi hrvati imaju komplekse niže vrednosti,stalno sami sebe uzdižu,svrstavaju se uz velikane ,svaki njihov igrač u bilo kom sportu je jako bitan a najgore je što naši prenose ove nebitne vesti

danilo

pre 9 godina

Ne mogu se porediti igrači iz različitih vremena, jednostavno nije moguće, previše toga nedostaje za analizu.
Ne mogu se u sport ubacivati pojmovi iz umetnosti ili nauke pa pojmovi "lepota","genijalnost" "savršenost" više govore o manjku sportskih termina nego o pojavi.
Mogu se porediti činjenice.
Rafa je u medjusobnim duelima nedvosmisleno bolji igrač i svaka rasprava je tu blesava.
Uvodjenje Davidenka u tu priču nema veze sa mozgom jer svaki igrač ima nekog ko mu ne odgovara i od koga ponekad gubi.
Ali ne 8 od 10 finala na GS!!!
Fedex sa druge strane ima najviše GS titula i najviše nedelja na broju 1.
Tačka.
Nole ima šansu da sledećih 3-4 godine, uz malo sreće,preokrene mnoge činjenice u svoju korist. Videćemo šta će biti.Tačka.
Pozdrav pravim ljubiteljima igre a ne zaljubljenicima u lik igrača...

Realno

pre 9 godina

Ladno se skoro svi slazu sa ovom izjavom. Trenutni skor je 23:10 u pobedama za Nadala,znaci moze se reci dominacija. Pa mi nesto bas nije jasno kako moze biti Federer bolji.

mira

pre 9 godina

Da, po broju osvojenih trofeja, Federer ih ima više , ali to ne znači i da je nužno bolji već medjusobni dvoboji, a tu je skor 23-10 za Nadala , dakle Nadal>Federer

banat

pre 9 godina

Ima čovek pravo na svoje mišljenje i možda je i u pravu, ne vidim ništa sporno što nije pomenuo Novaka, jer Novak još nije blizu ove dvojice. E sad, druga je stvar zašto gospodu bivše igrače pitaju za mišljenje ili zašto ih ovi daju? Ivanišević je bio dobar igrač, ali je samo jedan od 150 osvajača gren slem titula, tj. jedan od 65-oro koji su osvojili samo jedan.

opala

pre 9 godina

Ono kad ne mozes ni ime da mu spomenes... inace Nadal ima vise pobjeda, i ima olimpijsko zlato, ima sve GS, ima i Rodzer ali mu je Soderling zavrsio posao. I da Rodzer je osvajo GS dok Rafe nije bilo, nije imao ozbiljne konkurencije.

Pronicljivi

pre 9 godina

Da, Rafa je levoruk, ali morate da izaberete Federera jer je on najbolji. Ahahahaha, umirem, kakvi argumenti, koja je intelektualna veličina ovaj Ivanišević. O čijoj izjavi vi ovde raspravljate...

Dott

pre 9 godina

Ko, Rodja da osvoji jos jedan GS? Oce, oce, samo ce taj giftic malo priceka dok Nole zamemoca.
Salu na stranu, ja paredvidjam da ce na kraju karijera saldo GS turnir velike trojke izgledati ovako:

1. Rodzer Federer 19 GS titula
2. Rafael Nadal 19 GS titula
3. Novak Djokovic 19 GS titula

Zaista tesko verovatno, ali ne i nemoguce, verujem da bi se ovakav epilog mnogima dopadao, na taj nacin ostala bi vecita polemika o tome ko je naj svih vremena, neko bi rekao da je to onaj sa najvise mastersa, neko za onog ko je ukupno sa najvise turnira, tu su i salatare, olimpijske medalje itd. itd do mile volje...

AntiBot

pre 9 godina

Ivanisevic smara, posto je rekao da je Rodja najbolji. Naravno, da je kojim slucajem spomenuo Djokovica, onda bi taj vid procene, bio i vise nego dobrodosao. Inace, cuo sam da prosvetari strajkuju, jer neki ljudi izbegavaju da plate porez svojoj zemlji.
(Gosn covek, 12. april 2015 10:42)

Koji su to neki koji izbegavaju da plate porez ?
Od danasnjih najboljih igraca mislim da je jedino Nadal imao nekih problema u vezi toga i cini mi se niko vise, da li si na njega mislio?
Ne mogu nijednog drugog igraca da se setim !
Mada ne znam da li prosvetari na Majorci strajkuju, ali buni me kako ti to znas, da li ti zivis na Majorci, ili si Spanac, ali onda kako tako tecno pises na srpskom jeziku ? Zbunjen sam !

ime

pre 9 godina

@opala
Federer je pre Nadala osvojio samo 4 GS.
Od 2005 i Nadalovog prvog GS obojica su osvojili po 13.
Soderling je zavrsio Federeru isto kao sto je Djokovic zavrsio US Open Nadalu 2010 ili Berdih Vimbldon iste te 2010 kad je izbacio i Federera i Nadala.

hulk

pre 9 godina

Federer u finalima Grand slama ima samo 3 pobede protiv Nadala ili Djokovica, a od 8 poraza u finalima GS, 7 je doziveo od Nadala i Djokovica. Reci da je takav igrac bolji od Nadala koji ga delje kao bukvu je smesno

Marko

pre 9 godina

Evo i ja da kazem koju. Vrlo je tesko reci ko je najbolji i mislim da se sve zasniva na licnom misljenju. Po meni, izmedju Federera i Nadala svakako bih izabrao Federera. Medjusobni skor nije nikakav srgument da se kaze da je Nadal bolji zbog toga sto svako ima nekog igraca koji mu ne lezi a federer je imao tu nesrecu da to bude veliki igrac o kome se govori u medijima. Da Federer ima ovakav skor sa nekim levim igracem verovatno ne bismo ni znali za to. Ako me pitate ko je najbolji igrac svih vremena onda bih isto rekao Federer, ne gledajuci titule, medjusobne skorove sa nekim itd. Jednostavno covek igra tenis koji je mesavina starinske elegancije i modernog stila. Djokovica stavljam odmah iza njega jer takodje ima lepu igru. Nadal je treci sto znaci da smo imali cast da propratimo izuzetnu eru u tenisu koja se polako raspada. Nadal vise nije isti, Federer je dobar ali godine ne prastaju nikome, Djokovi nikada nije bio bolji ali sta mu to vredi bez ove dvojice. Meni nije zadvoljstvo kad se nadigrava sa nekim Marejem, volim da ga gledam sa Nadalom I Federerom. Mada ne zaboravimo da smo prosle sezone imali situaciju da jednom pobedi Novak a drugi put Federer, ovaj drugi na zalasku karijre vec odavno a tako igra. U konkurenciji najboljih jedino vidim Novaka i Federera mada bi ovaj drugi ipak odneo pobedu, ne gledajuci rezultate i statistiku. Federerov uspeh je 80% talenat i 20% rad, Novakov uspeh je 40% talenat i 60% rad.

Aca Znalac

pre 9 godina

A Novak Đoković će biti bolji od obojice. Samo laganice. U naredne 2 do 3 godinice. Novak je igrač koji će obeležiti tenisku istoriju i po broju osvojenih GS i mastersa i DC i medalkje na OI 2016. Sve zavisi od zdravlja i malo sreće. Federer i Nadal su postavili šta su postavili i njihovo vreme je završeno. So long old palls. Nole time is now in extremly progres. Who do not see that he is blind behind the eyes,

Sasha

pre 9 godina

Rafa je streptomicin za Federera. Ali to je svejedno. Da mi ovaj razgovor odlozimo za 5 godina, pa da vidimo ko je bolji od Novaka? Bice to cisto gubljenje vremena. Jer zna se...

hemingvej

pre 9 godina

Kao prvo Federer kad je pravio najbolje rezultate i nije imao neku konkurenciju dok se nisu pojavili Djokovic i Rafa!Mozda i osvoji Federer i neki gren slem mozda ali na tri dobijena seta ni Federer ni Nadal nemaju sanse tj snage protiv Djokovica! Mozda neko mladji ,ali ja se nadam da
djokovic jos osvaja 5 do 10 grenslemova!

max

pre 9 godina

Nadal ima svoju veličinu,međusobni skor jeste dosta u korist Nadala,ali ni 10 pobeda Federera na svim podlogama protiv Nadala sa 5 godina generacijskom razlikom nije loša stvar ....ipak Roger ima daleko bolje druge vežne paragrafe u tenisu,broj gren slemova, titula i sedmica kao broj 1, i mnoge druge rekorde,plus toga..Federer je prirodni fenomen i neviđeni talenat,žilav i dugovečan i pitanje je dal će Nadal uopšte igrati za 2-3 godine a kamoli u 34 godini života kao Federer.

zoran

pre 9 godina

Ivanišević elaborira, kao i mnogi "stručnjaci" ovde, ko je bolji od dva AKTIVNA tenisera a od njih dvojice jedan trenutno treći a drugi šesti, sa nikakvim šansama da se opet vrate na prvo mesto. Može priča koji od njih dvojice je BIO bolji a trenutno je Đoković IPAK bolji od svi i tako će biti sve dok bude pri a to će, po svemu sudeći, da potraje...

dobrila

pre 9 godina

al je ovaj mudar mora da je iz lipe nihove čim je tako pametan, da nam ti nisi rekao mi nebi nikada znali da je fed najušpesniji po trofejima...za sada...jer će uskoro novak sve rekorde duplirari pa tako da neće fed biti nigde blizu novaka pošto je fed omatorio kao stari krastavac pa će da se penzioniše a nole nastavi da gomila GS titule...a jest' ga nole otreso u London kao zeleni slinac....bilo je perija po celom gradu...IDEMO

milos

pre 9 godina

Nadal je veštački stvoren proizvod najkija samo da bi se koliko toliko zaustavio Federer.Da nije Nadala,Federer bi odavno bio u penziji i imao bi 25 gren slemova.Da li bi vam tenis uopšte bio zanimljiv onda?Mislite o tome.

Surovi

pre 9 godina

Ivanisevic otkrio Ameriku!
Naravno da je Federer bolji teniser od Nadala.
Ono sto volim da slusam jesu izjave bivsih igraca kao sto je Ivanisevic koji je sve bio samo ne dobar i postigao je jedva neki uspeh koji je vredan spomena.Samo jos fali da mu se prudruzi Radmilo Armenulic i Boba Zivojinovic,pa da kompletiraju ekipu....

1970

pre 9 godina

Djokovci shvatite jednu stvar, Novak je trenutno najbolji teniser sveta jer igra u konkurenciji gde bi I Serena lagano bila u top 5. Ukoliko se ne pojavi neka nova mlada zvezda od 19-20 godina, Novak ce se tu zadrzati jos 3-4 godine lagano. Velika cetvorka se razbila I ostao je samo Novak. Zato trenutno I dominira. Vavrinka,Ferer, Nisikori, Raonic, Berdih, su ipak zonska liga za bivsu veliku cetvorku. Federer je sve osvojio u punoj snazi Hjuita, Safina, Rodika, Nadala, Mareja, Novaka. Nadal je sve osvojio u punoj snazi Federera, Novaka,Delpotra.,Mareja. Novak je poceo da osvaja tek kada se velika cetvorka pocela raspadati, Fedeter usao u 30, Nadal zbog povreda propustao po vise od pola sezone,Delpotro ne igra vec dve godine, a Marej I dalje nestabilan. Novak jeste odlican igrac, ali porediti njegove uspehe u ovoj konkurenciji sa uspesima Federera ili Nadala za vreme njihove je totalno nerealno. Mislim jasno je to I vama svima samo sto necete da priznate.

duduk

pre 9 godina

(RN, 12. april 2015 18:44)
Ti duduk opet ko papagaj.
Pa naravno da RF i RN nisu ista klasa sa Novakom, otkrio si toplu vodu. Trenutna razlika je više od 4hiljada bodova. Proveri na ATP sajtu, to je bar lako. Ako ne znaš, javi, objasniću ti.

rsbl

pre 9 godina

Imajuci u vidu puno bolji medjusobni skor, cinjenicu da je mladji nekoliko godina a da ima
samo 3 gs manje, nadal je bolji. Mozda ne igra ljepsi tenis ali je bolji. Da nije imao toliko povreda vec sada bi o njemu pricali kao o gs rekorderu. Mislim da je nadal jedini teniser koji je nabio federeru komplekse redovno ga pobjedjujuci

Cool

pre 9 godina

Bolji, al' juce. Pogledajte njihov medjusobni skor. Federer je osvajao najveci broj titula kad su Novak i Rafa bili mnogo mladi, a on je za konkurenciju imao Rodika, Ferera itd.. Ne kazem da su oni losi igraci, ali opet nisu bili kao Federer. Federer trenutno igra najbolje u karijeri, ali je Novak kralj, dominira iako ima najjacu konkurenciju ikada u tenisu. Tako da, uzivajmo u Noletovoj dominaciji i kako vreme odmice on ce sve biti blize Rafi, pa i Rodzeru. Come on Novak!

duduk

pre 9 godina

(bg, 12. april 2015 22:47)
Kad Novak bude osvojio 20 GS, za Ivaniševića i tebe sigurno neće biti najbolji ni u ulici. I on i ti ne vidite dalje od nosa.

Sava

pre 9 godina

Možda je tačno, međutim uvek imam problem sa tvrdnjama tipa "od njih dvojice, bolji je ovaj jer je on najbolji ". Može li to malo detaljnije i ozbiljnije?

tennis fan

pre 9 godina

Volim tenis kao sport, i poštujem sve tenisere, jer bez njih, ne bi bilo ni tog sporta. Ne ulazim u to ko je bolji, vreme ce pokazati. Ali hteo bih da prokomentarisem sledeće, naime da li je ova slika smešna samo meni, ili ima još ljudi koji dele moje mišljenje? Finale Wimbledon, turnira koji gaji tradiciju bele opreme. Federer u nekom smešnom džemperu, sa izrazom na licu koji je blago rečeno smešan, dok je Nadal u beloj majici bez rukava, što po meni predstavlja ipak nepostovanje Wimbledon uštogljene publike.

oblivion

pre 9 godina

Da li Federer i Rafa mogu da pobede Novaka? Naravno. Ali bi uputno bilo pre meča pitati Novaka da li se s tim slaže. On je fin momak i red je da ga pitamo. Ako kađe DA, nema problema. Ako kaže NE, problem za bilo koga sa suprotne strane mreže raste do svemirske veličine...

Chisho

pre 9 godina

Uvjek će biti rasprava ko je 2. ili 3......medjutim jedno je nesumnjivo.....No1e je sam na 1. mjestu i to u eri dva velika rivala kakva su Rafael i Roger.

fedex

pre 9 godina

da malo objasnim ovim sto spominju omjer,po vama je onda davidenko bolji od nadala,ljudi shvatite da svako ima nekoga ko mu ne odgovara,u ovom slucaju federeru je to nadal..goran je pod ovim boljim,mislio na uspjesniji,odnosno da fedex zauzima prvu poziciju na najboljih u historiji,nadal je ispod njega tj.2,a mislio je i po najvjerovatnije tehnici i udarcima,gdje je takodje roger puno puno bolji,osim mozda bekhenda i riterna
kada bi gledali medjusobni omjer,nijedan igrac ne bi mogao biti najbolji,jer uvijek ima neko ko je bolji u medjusobnom omjeru,to morate da shvatite

Gosn covek

pre 9 godina

Ivanisevic smara, posto je rekao da je Rodja najbolji. Naravno, da je kojim slucajem spomenuo Djokovica, onda bi taj vid procene, bio i vise nego dobrodosao. Inace, cuo sam da prosvetari strajkuju, jer neki ljudi izbegavaju da plate porez svojoj zemlji.

Dijaspora

pre 9 godina

Ivanisevic je bolji teniser od Djokovica. Covek samo nije imao srece da igra u ovako jadnoj konkurenciji kakva je od 2011 do danas.
Dok je on igrao Sampras, Agasi, Beker, Edberg itd su bili na vrhuncu.
U danasnjoj konkurenciji osvojio bi bar 10 GS.

hulk

pre 9 godina

@pa
To sto si nepristojan ne jaca tvoje argumente. Federer je 14 od 17 titula osvojiom pobedivsi solidne igrace u finalu, a Nadal 10 od 14 pobedivsi Federera ili Djokovica, a Novak 4 od 8 pobedivsi Nadala ili Federera. Decko, cinjenica je da su Djokovic i Nadal gro svojih titula osvojili u zlatnoj eri tenisa, a Federer pobedjujuci Rodika, Hjuita i sl, koji jesu klasa, ali nista veca od Mareja

dare

pre 9 godina

Roger najbolji svih vremena, Novak drugi(za sad), Nadal treči, Sampras broj četiri i tako dalje, tenis pre više od 30-40 godina nije bitan..

fedex

pre 9 godina

Ljudi sta je sa vama? Ko ovde omalovazava Djokovica? Covek ga nije ni spomenuo jer nije ni bio tema a sam clanak je mozda izvucen iz nekog sireg razgovora. Pa nece valjda svi da pocnu s klanjanjem Djokovicu, ko Mate Delic. S druge strane sasvim je izracunljivo, Djokovic i posle poslednje 4 godine u kojima dominira jos uvek kaska za Federerom i Nadalom ali ih polako pristize i samo ako nastavi ovakvim tempom bice na njihovom nivou mozda vec krajem 2016. Treba napomenuti i da Federer ima pet a Nadal dve godine vise provedene na turu od Djokovica tako da je svodjenje totalne uspesnosti jos uvek preuranjeno. I da, tacno je da Novak pomrsio racune Rafi i da bi Rafa da je Novak ostao na nivou pre 2011 danas imao sigurno vise GS-ova od Federera a bogami bio bi opasno preko 250 nedelja na prvom mestu i sve sto uz to ide. Svako ima pravo na svoj stav. Ivanisevic je svakako ostavio traga u tenisu a i danas je jako pristuan kao veteran i trener, otuda i dolazi prostor koji on dobija...
(Challe, 12. april 2015 12:37)

POTPIS,vidis kako se mi razumni lahko slozimo ;) al mi nije zasto kada neko napise da je Roger najbolji svih vremena dobije bruku unlikeova,a ti si dobio bruku likeova a slozio si se sa tim

fedex

pre 9 godina

logicno gorane,i od njega i od svih ostalih..a i ja vjerujem da moze osvojiti jos jedan GS,bio je blizu prosle godine na WB,a i na USO,igrao dobro tokom citave godine,a bgm i ove godine igra na istom nivou,bit ce zanimljivo..
FORZA ROGERRRRRRRRRRR

ju

pre 9 godina

Ahahahahahaha, jel vidite da niko ne ubraja Djokovica u prave rivale Rodzeru i Nadalu.
Kako i da ga ubrajaju u to drustvo kada je po broju titula blizi Mareju Vavrinki i Cilicu nego Federeru i Nadalu.

ns

pre 9 godina

@monarhista
Komentar koji dokazuje da pojma nemas o tenisu.
Ali POJMA!!!
Mozgu, kako to da Nadal nije mogao da pobedi te "lose" tenisere koje je Federer pobedjivao u finalima GS? Zasto je Nadal od njih rutinski gubio? Pobedjivao ih na RG i na WB ali na betonu.... nesto mu nedostajalo. Sto uopste pises ovako bezvezne komentare kad se u tenis ama bas ne razumes.
Moras da naucis da su Federer i Nadal tokom cele karijere igrali protiv iste konkurencije. I Federer se u svakoj konkurenciji bolje snalazio. Cak i kao matorac.

RN

pre 9 godina

@AntiBot
U tekstu se govori o Federeru i Nadalu, ali se gomila botova ovde nasla uvredjena jer eto niko nije spomenuo Djokovica...
Pa rekoh da im napomenem da on nije u istom rangu sa njima. Ako im se ikada priblizi po broju titula, onda ce i njega porediti sa njima.
Koga briga koliko je puta Novak pobedio Nadala!? Izgubio je mnogo vise puta... Uz sve to, moze i 50 puta da ga dobije, dzaba mu sve, Nadal ima skoro duplo vise osvojenih GS od Djokovica. Nikakve tvoje analize tu cinjenicu ne mogu da promene.

Sava

pre 9 godina

Gledajte djokicevci sliku!!!
Oni igraju finala a Novaka nigde nema. Odavno odleteo kuci. Dok su oni bili na vrhuncu on nista nije mogao. Morao jadnicak da ceka da RF omatori a Nadal da se povredi pa da i on nesto osvoji. I opet ga mlate Vavrinka i Cilic, uzimaju mu GS ispred nosa. Hahahahahahahahahahaha!

SLEPILO

pre 9 godina

Divno je videti kako niko i ne svrstava Novaka medju najbolje u istoriji. Cisto da njegovi navijaci shvate koliko su bezvredni njihovi komentari.
Covek je jednostavno malo bolji od proseka, tu je negde na nivou Bekera, Edberga i Vilandera ali nije velikan ka Federer i Nadal. Iskoristio je slabu konkurenciju da osvoji 8 GS inace nikada ne bi ni bio prvi na svetu.
(bg, 12. april 2015 22:47)

Dakle smesan si bg skroz. Klasicno slepilo. Pricas da je Novak iskoristio slabu konkurenciju a on je za konkurenciju imao Nadala I onog prepotentnog Pedexa. Covece pa ti sam sebe potires u startu, da li si svestan koliko si u zabludi.
I da se razumemo, RF ne moze biti bolji od RN I to ne zato sto Nadal ima bolji skor, vec zato sto je RF GS titule I nedelje na 1 mestu napravio u vakumu gde nije bilo iole kvalitetnijeg takmaca. Sada kada RF igra bolje nego ikad (sto I sam kaze) je definitivno jaca konkurencija od tog vremena.

RN I RF su otprilike tu negde, kao I Sampras koga cenim I koji je imao jaku konkurenciju.

Moje skromno misljenje je da je Borg ipak bio iznad svih ali je ranije prekinuo bavljenje tenisom.

I na kraju ostavio bih to za vece teniske znalce, ali ako vec Ivanisevic komentarise to onda mogu I ja!

323

pre 9 godina

On stvarno igra dobro, ne samo prošle godine ali koliko se ja secam a vreme brzo prolazi pa može da se zaboravi, GS nije osvojio od 2010. god,

ns

pre 9 godina

(О шонеси, 12. april 2015 14:57)
Pa sta, jedno je kad te ponizi Nadal na RG, a Novaka je ponizio Safin na Vimbldonu. Isto mu prepustio 5-6 gemova.

miki7878

pre 9 godina

kao sto sam govorio i ranije, federer je imao period u karijeri kad je igrao bez i novaka i nadala. novaku to sada pocinje da se desava, ako mozda ne traje vec neko vreme. jedino nadal tako nesto nije imao. da je imao samo mali period toga da igra bez ove dvojice imao bi 20 GS. i treba napomenuti da zbog povreda rafe novak ima i jedno dve sezone sve zajedno odigrane bez njega. i zato je za mene rafa najbolji ikada. samo 2 ili 3 sezone da je bio sam na turu imao bi 20 GS.

Schone

pre 9 godina

Ako međusobni skor ne govori ko je bolji, onda bi volio da mi neko pojasni sta on predstavlja. Nemojte samo da se hvatate prica o podlogama, godisnjim dobima kada su igrali i slicnim glupostima. Ako je neko najbolji onda nema vađenja na okolnosti, terene u kojima se igra i ostale stvari. Jasno je da svako ima simpatije prema nekom igracu, ali u ovim slucajevima se gleda samo njihov međusobni odnos i nista vise.

bj

pre 9 godina

E ovog Nadala sa slike, zdravog i na fizickom vrhuncu Novak nije mogao da pobedi. Tj. uspeo je jedva 4 puta na nebitnim turnirima. Tek posle povrede uspeo je da ga zabelezi dosta pobeda nad Rafom.

pa

pre 9 godina

@hulk
Kako glupav komentar. Neverovatno.
Koliko puta je Djokovic porazen na GS od Federera pre finala? A od Nadala? Zato i nije mogao da dodje do finala GS, jer je ispadao ranije.
Nadal je Federera pobedjivao na RG, a na AO samo onda kada je RF vec bio u padu.
Djokovic protiv Nadala npr. ima samo 3 pobede u GS finalima. Federer 2.

bg

pre 9 godina

Divno je videti kako niko i ne svrstava Novaka medju najbolje u istoriji. Cisto da njegovi navijaci shvate koliko su bezvredni njihovi komentari.
Covek je jednostavno malo bolji od proseka, tu je negde na nivou Bekera, Edberga i Vilandera ali nije velikan ka Federer i Nadal. Iskoristio je slabu konkurenciju da osvoji 8 GS inace nikada ne bi ni bio prvi na svetu.

bg

pre 9 godina

@SLEPILO
Smesan si jer ne znas osnovne cinjenice.
Federer je 13 GS osvojio u periodu u kojem je Nadal bio 2 ili prvi teniser sveta. Znaci, kako komentarises a ne znas osnovne cinjenice?
Ta "slaba" konkurencija bila je sasvim dovoljna da Nadala izbacuje pre finala na AO i USO, dok je na RG i WB ipak bez vecih problema dolazio do finala ( na RG do titula). Tu slabu konkurenciju cinili su teniseri koji su Samprasa ubijali u pojam dok je bio na vrhuncu (Rodik, Safin, Hjuit). Sadasnja konkurencija je toliko jadna da je jedan penzioner Federer drugi teniser sveta. Potires sam sebe pametnjakovicu, prvo kazes da je "Pedex" osvajao titule zbog slabe konkurencije a onda kazes kako Gnjole igra u najjacoj konkurenciji jer su tu Pedex i Nadal.
A to nije tacno. Federer je mator i to nije onaj Federer iz 2006, 2007 ili npr 2009. On je samo senka nekadasnjeg Federera, a i ta senka se poigrava sa Gnjoletovom "najjacom" konkurencijom i prepusta im po 2 gema na Zavrsnom Mastersu.
Nadal je takodje mnogo slabiji nego nekada. Povrede su ucinile svoje.
Ovo jeste najgora konkurencija u istoriji tenisa, ma sta ti pisao.

.

pre 9 godina

@Cool
Pa i Nadal je vecinu svojih titula osvojio kad je RF bio star. Do 2010 je Nadal imao samo 6 GS. A 2010 je RF bio stariji nego sto je Nadal sada. Tako da ta prica o godinama ne pije vodu.
Broje se titule i prvo mesto a tu je Nadal daleko iza Federera.

Roger Federer forever

pre 9 godina

(SLEPILO, 12. april 2015 23:34)

Možeš ti da komentarišes, svako ima pravo na to, ali su ti komentari ne profesionalni! Federer nije imao konnurenciju, jer je bio mnogo najjači :) . Davidenko, Nalbandijan, Fernando gonzalez, južni, Blake,... su drali nadala kada su bili u top formi, a protiv federera nisu mogli da se sastave. Prema tome poštedi sebe i ostale te priče da fedex nije imao adekvatnu konkurenciju! Zna Goran Ivanišević šta priča!

bg

pre 9 godina

@duduk
Duduce, ako ikada Novak osvoji 20 GS za mene ce biti najbolji u istoriji. Za Ivanisevica ne znam, ali za mene hoce.
Ali, problem je u tome sto ne postoji ama bas nikakva sansa da Novak, koji osvaja 1 GS po sezoni ikada dodje do 20 GS. Jednostavno, malo je 1 GS po sezoni.

peRFect

pre 9 godina

Један је Роџер Федерер...може да прича ко шта хоће, али је Федекс убедљиво најбољи свих времена...Просто је непоновљив...

objektivan

pre 9 godina

Federer je bez ikakve dileme najbolji teniser svih vremena, svidjalo se to nekom ili ne. Vrlo je jednostavno to utvrditi. Ne kažem da Novak i Rafa nisu velikani...medjutim uzmite objektivno sve parametre u obzir i zaključak će biti upravo taj....naravno ukoliko ih budete posmatrali bez onog naseg srBskog...ispada da je svako ko oznaci bilo koga drugog sem Novaka kao najboljeg, neznalica, da mrzi Srbiju i sl. Svaka čast Novaku, ali kad god je igrao meč za izjednačenje u međusobnom duelu sa Rodzerom - izgubio je.

mister x

pre 9 godina

Svojevremeno je legendarni Dzimi Konors izjavio: ili ste specijalista za sljaku, ili ste specijalista za travnate terene, ili ste specijalista za tvrdu podlogu ili ste... jednostavno Rodzer Federer.

Gosn covek

pre 9 godina

Ivanisevic smara, posto je rekao da je Rodja najbolji. Naravno, da je kojim slucajem spomenuo Djokovica, onda bi taj vid procene, bio i vise nego dobrodosao. Inace, cuo sam da prosvetari strajkuju, jer neki ljudi izbegavaju da plate porez svojoj zemlji.

Sava

pre 9 godina

Gledajte djokicevci sliku!!!
Oni igraju finala a Novaka nigde nema. Odavno odleteo kuci. Dok su oni bili na vrhuncu on nista nije mogao. Morao jadnicak da ceka da RF omatori a Nadal da se povredi pa da i on nesto osvoji. I opet ga mlate Vavrinka i Cilic, uzimaju mu GS ispred nosa. Hahahahahahahahahahaha!

Jumko

pre 9 godina

Ako niste shvatili Ivanisevic je ipak mislio drugi u istoriji.. To se vec ne mora spominjati vise, jer kao sto njegov zemljak Mate Delic kaze: Djokovic je najbolji ikada! Svi ovi kada spominju Rafu i Rodzera to je bitka za drugo mesto u istoriji. Prijatno.

Dijaspora

pre 9 godina

Ivanisevic je bolji teniser od Djokovica. Covek samo nije imao srece da igra u ovako jadnoj konkurenciji kakva je od 2011 do danas.
Dok je on igrao Sampras, Agasi, Beker, Edberg itd su bili na vrhuncu.
U danasnjoj konkurenciji osvojio bi bar 10 GS.

milos

pre 9 godina

Nadal je veštački stvoren proizvod najkija samo da bi se koliko toliko zaustavio Federer.Da nije Nadala,Federer bi odavno bio u penziji i imao bi 25 gren slemova.Da li bi vam tenis uopšte bio zanimljiv onda?Mislite o tome.

1970

pre 9 godina

Djokovci shvatite jednu stvar, Novak je trenutno najbolji teniser sveta jer igra u konkurenciji gde bi I Serena lagano bila u top 5. Ukoliko se ne pojavi neka nova mlada zvezda od 19-20 godina, Novak ce se tu zadrzati jos 3-4 godine lagano. Velika cetvorka se razbila I ostao je samo Novak. Zato trenutno I dominira. Vavrinka,Ferer, Nisikori, Raonic, Berdih, su ipak zonska liga za bivsu veliku cetvorku. Federer je sve osvojio u punoj snazi Hjuita, Safina, Rodika, Nadala, Mareja, Novaka. Nadal je sve osvojio u punoj snazi Federera, Novaka,Delpotra.,Mareja. Novak je poceo da osvaja tek kada se velika cetvorka pocela raspadati, Fedeter usao u 30, Nadal zbog povreda propustao po vise od pola sezone,Delpotro ne igra vec dve godine, a Marej I dalje nestabilan. Novak jeste odlican igrac, ali porediti njegove uspehe u ovoj konkurenciji sa uspesima Federera ili Nadala za vreme njihove je totalno nerealno. Mislim jasno je to I vama svima samo sto necete da priznate.

VUJKE

pre 9 godina

U redu je da imaš mišljenje, al sujeta koja se u tvom komentaru oseća je prevelika.
Pominješ njih dvojicu samo da bi spustio Novaka, a i sam znaš ko je vladar tenisa i pred kim stoji još sjajnih uspeha.
Oni su dobri neosporno i to se zna kao što se zna da su potrošeni poprilično, dok se kod Novaka još uvek oseća snaga i glad za uspesima.

bj

pre 9 godina

E ovog Nadala sa slike, zdravog i na fizickom vrhuncu Novak nije mogao da pobedi. Tj. uspeo je jedva 4 puta na nebitnim turnirima. Tek posle povrede uspeo je da ga zabelezi dosta pobeda nad Rafom.

Kuki

pre 9 godina

Ne znam zasto u poslednje vreme LJubicic i Ivanisevic pokusavaju da omalovaze Djokovica. Dok je LJubicic jos igrao bio je u izuzetno dobrim odnosima sa DJokovicem. DJokovic je i sada u dobrim odnosima sa svim hrvatskim teniserima. Prvo ona izjava Ljubicica da je DJokovic dosadan teniser, a sad i ovo o rivalstvu od Ivanisevica.Mozda su Nadal i Federer bili najveci rivali do pre tri cetiri godine i to ne sporim, ali danas oni najveci rivali!!? Mislim da je takav komentar ili zloban ili glup. Evo ako ja nisam u pravu sto se tice rivalstva, onda neka me neko podseti, kada su ova dva "najveca rivala" odigrali neko finale poslednji put?

ju

pre 9 godina

Ahahahahahaha, jel vidite da niko ne ubraja Djokovica u prave rivale Rodzeru i Nadalu.
Kako i da ga ubrajaju u to drustvo kada je po broju titula blizi Mareju Vavrinki i Cilicu nego Federeru i Nadalu.

ns

pre 9 godina

(О шонеси, 12. april 2015 14:57)
Pa sta, jedno je kad te ponizi Nadal na RG, a Novaka je ponizio Safin na Vimbldonu. Isto mu prepustio 5-6 gemova.

Murinjo

pre 9 godina

Ne moze Federer nikako da bude bolji kada je u medjusobnim duelima 23-10, a poslednji put je na gren slemu pobedio Nadala pre 8 godina. Suze posle poraza u Astraliji 2009. nisu bile slucajnejer je tada znao da ga vise nikad nece pobediti tako da uprkos svimtrofejima ne moze da bude bolji od Nadal po meni.

RN

pre 9 godina

@AntiBot
U tekstu se govori o Federeru i Nadalu, ali se gomila botova ovde nasla uvredjena jer eto niko nije spomenuo Djokovica...
Pa rekoh da im napomenem da on nije u istom rangu sa njima. Ako im se ikada priblizi po broju titula, onda ce i njega porediti sa njima.
Koga briga koliko je puta Novak pobedio Nadala!? Izgubio je mnogo vise puta... Uz sve to, moze i 50 puta da ga dobije, dzaba mu sve, Nadal ima skoro duplo vise osvojenih GS od Djokovica. Nikakve tvoje analize tu cinjenicu ne mogu da promene.

fedex

pre 9 godina

logicno gorane,i od njega i od svih ostalih..a i ja vjerujem da moze osvojiti jos jedan GS,bio je blizu prosle godine na WB,a i na USO,igrao dobro tokom citave godine,a bgm i ove godine igra na istom nivou,bit ce zanimljivo..
FORZA ROGERRRRRRRRRRR

bg

pre 9 godina

Divno je videti kako niko i ne svrstava Novaka medju najbolje u istoriji. Cisto da njegovi navijaci shvate koliko su bezvredni njihovi komentari.
Covek je jednostavno malo bolji od proseka, tu je negde na nivou Bekera, Edberga i Vilandera ali nije velikan ka Federer i Nadal. Iskoristio je slabu konkurenciju da osvoji 8 GS inace nikada ne bi ni bio prvi na svetu.

gradinar

pre 9 godina

Pa dobro, statistika kaze da je Federer ubedljivo najuspesniji. Najuspesniji ne znaci i najbolji, jer je (recimo) u medjusobnom odnosu Nadal bolji.
Da nije Novaka, mislim da bi Nadal vec dostigao Federera. Manite pricu Federer je "najelegantniji", "najleprsaviji"..., ili Nadal je "veci borac" (ali nije univerzalan), ili Novak je najkonstantniji i takticki najmudriji... , jer je sve to nemerljivo.
Za jedno 5-6 godina kad se posle Federera povuku i Nadal i Novak videce se ko je (i u cemu) i statisticki najuspesniji.

bg

pre 9 godina

@SLEPILO
Smesan si jer ne znas osnovne cinjenice.
Federer je 13 GS osvojio u periodu u kojem je Nadal bio 2 ili prvi teniser sveta. Znaci, kako komentarises a ne znas osnovne cinjenice?
Ta "slaba" konkurencija bila je sasvim dovoljna da Nadala izbacuje pre finala na AO i USO, dok je na RG i WB ipak bez vecih problema dolazio do finala ( na RG do titula). Tu slabu konkurenciju cinili su teniseri koji su Samprasa ubijali u pojam dok je bio na vrhuncu (Rodik, Safin, Hjuit). Sadasnja konkurencija je toliko jadna da je jedan penzioner Federer drugi teniser sveta. Potires sam sebe pametnjakovicu, prvo kazes da je "Pedex" osvajao titule zbog slabe konkurencije a onda kazes kako Gnjole igra u najjacoj konkurenciji jer su tu Pedex i Nadal.
A to nije tacno. Federer je mator i to nije onaj Federer iz 2006, 2007 ili npr 2009. On je samo senka nekadasnjeg Federera, a i ta senka se poigrava sa Gnjoletovom "najjacom" konkurencijom i prepusta im po 2 gema na Zavrsnom Mastersu.
Nadal je takodje mnogo slabiji nego nekada. Povrede su ucinile svoje.
Ovo jeste najgora konkurencija u istoriji tenisa, ma sta ti pisao.

hr

pre 9 godina

Čovjeka koji je osvajač Wibledona i četverostruki finalist, osvajač 2 brončane medalje na OI i desetljeće top 10 igrač pitaju za mišljenje da li je Federer (17 GS) ili Nadal (14 GS) najbolji tenisač u povijesti i to izazove toliko mržnje, omalovažavanja i pljuvanja da to zabrinjavajuće. Nitko nije pitao je li Novak najbolji trenutno (što nije sporno), niti je Goran rekao da je bolji od nekoga od njih (realno su Novak, Rafa i Roger za 2 klase bolji od njega) ali toliko mržnje je zastrašujuće

dare

pre 9 godina

Roger najbolji svih vremena, Novak drugi(za sad), Nadal treči, Sampras broj četiri i tako dalje, tenis pre više od 30-40 godina nije bitan..

Surovi

pre 9 godina

Ivanisevic otkrio Ameriku!
Naravno da je Federer bolji teniser od Nadala.
Ono sto volim da slusam jesu izjave bivsih igraca kao sto je Ivanisevic koji je sve bio samo ne dobar i postigao je jedva neki uspeh koji je vredan spomena.Samo jos fali da mu se prudruzi Radmilo Armenulic i Boba Zivojinovic,pa da kompletiraju ekipu....

323

pre 9 godina

On stvarno igra dobro, ne samo prošle godine ali koliko se ja secam a vreme brzo prolazi pa može da se zaboravi, GS nije osvojio od 2010. god,

manuginobili

pre 9 godina

Medjusobni score sa Nadalom je jedna velika mrlja u Rogerovoj karijeri,odnos u pobjedama 23:10 za Nadala je glavni razlog zasto ga ja ne dozivljavam kao najveceg svih vremena,da nije toga slozio bih se da je najveci cak i uz onaj podatak da je veliku vecinu trofeja osvojio u nikakvoj konkurenciji-to ne mogu poreci ni najveci Rogerovi navijaci...ovako,sacekacemo da Nole,Rafa i Fed zavrse karijere pa cemo podvuci crtu,iako se meni cini da ce njih trojica uvijek ici nekako "u paketu" kao najbolji trio u istoriji tenisa jer su igrali u isto vrijeme,a nadam se samo da ce Nole iskoristiti ovu situaciju u kojoj je sada i nadoknaditi propusteno zadnjih godina kada je uz svu dominaciju osvajao samo po jedan GS godisnje,i da ce se pribliziti ovoj dvojici koji su trenutno prilicno daleko po broju GS trofeja.

Damir

pre 9 godina

Opet to potenciranje međusobnog skora...Nadal ima negativan skor sa Davidenkom. Pa da li to išta dokazuje? Da je Davidenko bolji od Nadala ili od Federera,koji ga je lakoćom pobjeđivao? Uzmimo Ferrera. Mislim da u životu nije dobio Federera,ni na jednoj podlozi,a ako pratite,znate da ima pobjeda nad Nadalom,čak i na zemlji,i da mu baš ne leži. Što opet ne umanjuje Nadala i ne uzdiže Federera. Ako se pogleda tih 23-10,razlika je napravljena na zemlji. ZAšto? Zato što je Federer dolazio do finala na zemlji,a Nadal nije na tvrdoj u tolikoj mjeri. Naravno,neću reći da nadal ne zna igrat na drugim podlogama,nego ističem dominaciju na zemlji. Nadam se da to niko ne dovodi u pitanje,kao što se dovodi je li Federer najveći. A i to je uglavnom od Đokovićevih navijača osporavano i izbacuje se skor sa Nadalom kao neki "dokaz",objektivni promatrači se moraju složit sa tim. Sreća,pa se ne može izbacit skor sa Đokovićem...

О шонеси

pre 9 godina

Тачно је да је лепше гледати Роџеров тенис од Рафиног, па и од Нолетовог, али на тврдњу да је Роџер бољи од Надала само се сетим финала РГ кад је Роџер узео чини ми се 6 гемова, а имао је и кромпир..

Običan

pre 9 godina

Ivaniševiću da je to komentarisao Konors,Lendl,Borg,Lejver,Sampras pa da mi to nešto i znači...ovako bolje komentariši jel bolji Kližan il Rosol,to je tvoj nivo

Nislija

pre 9 godina

Moze Federer da ima i hiljadu gren slema, od Nadala nece biti bolji, jer ga Nadal gazi kad god stigne, to sto se Federer nafatirao trofeja kad nije imao konkurenciju i kad je igrao sa amaterima to je druga stvar, da je Nadal poceo kad i Federer za Federera se ne bi culo, Novaka ne pominjem jer on je posebna prica...

Miki

pre 9 godina

Zvanična informacija koliko su puta međusobno odigrali najveći rivali:
Đoković-Nadal 42 puta,
Đoković-Federer 39 puta,
Federer-Nadal 33 puta.
Lepo je porediti Federera i Nadala, ali reći da su najveći rivali i ne pomenuti tu Novaka je mnogo jadno, kao da je Nole teniser kome se posrećilo u karijeri da osvoji samo jedan Vimbldon, uzme jednu Salataru i ceo Split da ga prozove Zec.

Srdjan

pre 9 godina

Nije mi jasno zašto se ovoliko prostora daje Ivaniševiću,njegovim "stručnim" izjavama.Realno ovaj bivši teniser je niža liga od mnogih vrhunskih tenisera da bi njegovo mišljenje nekom bilo zanimljivo.Treba prenositi komentare bivših asova koji su bili kompletni teniseri ,a ne onih koji su imali samo jedan udarac i na tome gradili svoju karijeru.

Aca Znalac

pre 9 godina

A Novak Đoković će biti bolji od obojice. Samo laganice. U naredne 2 do 3 godinice. Novak je igrač koji će obeležiti tenisku istoriju i po broju osvojenih GS i mastersa i DC i medalkje na OI 2016. Sve zavisi od zdravlja i malo sreće. Federer i Nadal su postavili šta su postavili i njihovo vreme je završeno. So long old palls. Nole time is now in extremly progres. Who do not see that he is blind behind the eyes,

monarhista

pre 9 godina

Ja razumem da dolazi do dileme i rasprava ko je bolji u nekom sportu ako igrachi nisu igrali u isto vreme ili ako su u timskim sportovima ...ali ako su igrali skoro po pravilu jedan protiv drugog u vaznim mecevima i jedan bije onog drugog ki mati ludu kcerku nije mi jasno kako se moze postavljati pitanje boljeg...zaboravlja se da je Nadal vec kao SESNAESTOGODISNJAK poceo da se mesa u stvari za velikane...za mene je to i najveci dokaz ko je bolji....Rodzer je prestao sa dominacijom upravo kad je stigao jedan a potom i drugi mladi lav...za mene ce recimo IZGUBLJENI mec Nadala na Australian Openu protiv Noleta kad su "polegali" posle mecha da bude veci i znacajniji nego neki GS koje je Federer osvajao protiv igracha koji bi na nekom turnitu zablistali...odnos izmedju njih dvojice moze najbolje da opise Federerov plac u koji ga je Rafael naterao kao malu devojcicu...zamislite da su bokseri kako bi to izgledalo...

miki7878

pre 9 godina

kao sto sam govorio i ranije, federer je imao period u karijeri kad je igrao bez i novaka i nadala. novaku to sada pocinje da se desava, ako mozda ne traje vec neko vreme. jedino nadal tako nesto nije imao. da je imao samo mali period toga da igra bez ove dvojice imao bi 20 GS. i treba napomenuti da zbog povreda rafe novak ima i jedno dve sezone sve zajedno odigrane bez njega. i zato je za mene rafa najbolji ikada. samo 2 ili 3 sezone da je bio sam na turu imao bi 20 GS.

ja

pre 9 godina

Nadal ima bolji samo medjusobni skor.
Federer je bolji u svim ostalim kategorijama.
Ima vise titula, vise GS, bolji je na 3 od 4 GS, duze je bio prvi na svetu, osvajao zavrsni masters, Nadal nije.... jednostavno, Federer je po svim parametrima ili najbolji ili medju 2-3 najbolja tenisera u istoriji.
Nadal nije.
A kada bi se medjusobni skor racunao, onda ne bi Novak sada bio najbolji nego npr. Karlovic.
Niti bi Nadal bio peti vec bi morao mesto da ustupi Kirgiosu npr.
Nemate argumente Nadalovci, medjusobni skor je jedna stavka, u svemu ostalom bolji je Federer. A skor okacite macku o rep, dzaba mu sve kad pored svih tih pobeda ima samo 19 titula van sljake.

Menjam nick

pre 9 godina

Hehe.. Koja provokacija sitnih dusa.. A i Nadal i Federer imaju više odigranih mečeva sa Djokovicem nego medjusobno... Al ajde. :D

...

pre 9 godina

Bruno Oresar je bolji od Federera.
(subidubi, 12. april 2015 11:14)

Goran Prpic bez konkurencije a Borna će biti najbolji u univerzumu....koje ovi hrvati imaju komplekse niže vrednosti,stalno sami sebe uzdižu,svrstavaju se uz velikane ,svaki njihov igrač u bilo kom sportu je jako bitan a najgore je što naši prenose ove nebitne vesti

bg

pre 9 godina

@duduk
Duduce, ako ikada Novak osvoji 20 GS za mene ce biti najbolji u istoriji. Za Ivanisevica ne znam, ali za mene hoce.
Ali, problem je u tome sto ne postoji ama bas nikakva sansa da Novak, koji osvaja 1 GS po sezoni ikada dodje do 20 GS. Jednostavno, malo je 1 GS po sezoni.

Dex

pre 9 godina

Federerovci imaju argument da je Federer bolji od Novaka jer ima više grenslemova iako mnogi stručnjaci i navijači misle da je Novakov najbolji tenis najbolji tenis ikad pa ako je Federer bolji zbog više grenslemova onda je i Nadal bolji od njega sa skorom 23-10 uništavao ga je godinama gde god je hteo čak i kada je bio klinac Federer mu ništa nije mogao kakav je onda to najbolji u istoriju kada ga je klinac deljao od tada do dana današnjeg federerovci treba sveću da upalite Novaku on je jedini razlog što Nadal i pored ovog skora nema već više grenslemova od Švajcaraca.

hemingvej

pre 9 godina

Kao prvo Federer kad je pravio najbolje rezultate i nije imao neku konkurenciju dok se nisu pojavili Djokovic i Rafa!Mozda i osvoji Federer i neki gren slem mozda ali na tri dobijena seta ni Federer ni Nadal nemaju sanse tj snage protiv Djokovica! Mozda neko mladji ,ali ja se nadam da
djokovic jos osvaja 5 do 10 grenslemova!

Schone

pre 9 godina

Ako međusobni skor ne govori ko je bolji, onda bi volio da mi neko pojasni sta on predstavlja. Nemojte samo da se hvatate prica o podlogama, godisnjim dobima kada su igrali i slicnim glupostima. Ako je neko najbolji onda nema vađenja na okolnosti, terene u kojima se igra i ostale stvari. Jasno je da svako ima simpatije prema nekom igracu, ali u ovim slucajevima se gleda samo njihov međusobni odnos i nista vise.

dejan

pre 9 godina

Svako ima pravo na svoje misljenje pa tako i Ivanisevic. Nema sumnje da je Federer najuspesniji teniser u istoriji. Statistika to potvrdjuje. Broj osvojenih titula, vreme provedeno na prvom mestu i brojni drugi rekordi.
Medjutim, Federer i Nadal su generacijski bliski i imali smo priliku da gledamo brojne medjusobne okrsaje njih dvojice dok su jos bili u punoj snazi. Nadal kada je igrao svoj najbolji tenis je skoro uvek dobijao Federera na vrhuncu. Po meni je to pokazatelj da je Nadal bolji od njega iako na njegovu zalost zbog stila igre jednostavno nije toliko dugovecan i sklon je povredama.
Steta je sto Nole nije ranije dostigao svoj vrhunac zbog alergije i zdravstvenih problema, jer danas uopste i ne bi raspravljali ko je najbolji u istoriji tenisa, ali pred njim je jos dovoljno vremena da dostigne i prestigne obojicu trenutno najuspesnijih.

advansdoo

pre 9 godina

Ja sam krenuo da komentarisem,ali ipak njega nema potrebe........da moram reci da on kao i svi hrvati imaju samo servis i srpsko poreklo.

relja

pre 9 godina

Federer vs Nadal ..... 10 (deset) prema 23 (dvadeset i tri ) . Sljaka 2 prema 13 , tvrda 6 prema 9 , trava 2 prema 1 . Grand slam mecevi 2 prema 9. Grand slam finala 2 prema 6 . Ko je tu bolji ?

Nikola

pre 9 godina

Federer ima ubedljivo najduzi period kao najbolji,ali nadal kad je bio najbolji niko mu nije bio ni blizu.Noletu fale vezano dve godine gde ce mahom da osvaja sve.

opala

pre 9 godina

Ono kad ne mozes ni ime da mu spomenes... inace Nadal ima vise pobjeda, i ima olimpijsko zlato, ima sve GS, ima i Rodzer ali mu je Soderling zavrsio posao. I da Rodzer je osvajo GS dok Rafe nije bilo, nije imao ozbiljne konkurencije.

SunReiser

pre 9 godina

Trenutni pad Rafe je uzrok ovakve prognoze, slažem se za Federera da je trenutno naj ikada ali mislim da ga Nole vanzemaljac ove godine prestiže u punom trku osvajajući sva četiri GS-a što niko nije uspeo. Verujem u Novaka i ima ove godine velike šanse da to ostvari samo da ga povrede ne ometu. Nešto što me najviše čini srećnim je činjenica da Novak pokida najbolja tri tenisera na svetu i jednog najboljeg ikada, nabio im komplekse a ja imam priliku da uživam u tome.

neizlecivi kompleksi

pre 9 godina

A Novaka ni da spomene,zna se ko je u zadnje četiri godine najbolji!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Bob Rock, 12. april 2015 09:33)

Time je sve rekao...

ns

pre 9 godina

@monarhista
Komentar koji dokazuje da pojma nemas o tenisu.
Ali POJMA!!!
Mozgu, kako to da Nadal nije mogao da pobedi te "lose" tenisere koje je Federer pobedjivao u finalima GS? Zasto je Nadal od njih rutinski gubio? Pobedjivao ih na RG i na WB ali na betonu.... nesto mu nedostajalo. Sto uopste pises ovako bezvezne komentare kad se u tenis ama bas ne razumes.
Moras da naucis da su Federer i Nadal tokom cele karijere igrali protiv iste konkurencije. I Federer se u svakoj konkurenciji bolje snalazio. Cak i kao matorac.

hulk

pre 9 godina

Federer u finalima Grand slama ima samo 3 pobede protiv Nadala ili Djokovica, a od 8 poraza u finalima GS, 7 je doziveo od Nadala i Djokovica. Reci da je takav igrac bolji od Nadala koji ga delje kao bukvu je smesno

duduk

pre 9 godina

(bg, 12. april 2015 22:47)
Kad Novak bude osvojio 20 GS, za Ivaniševića i tebe sigurno neće biti najbolji ni u ulici. I on i ti ne vidite dalje od nosa.

bozic52

pre 9 godina

Ivaniseviću, bolje pravi procenu licne karijere! Gde si bio, sta si mogao i uradio! Gde si danas...A najbolji teniser svih vremena biće Novak, kada zato dođe vreme...jos će on dugo igrati. Uostalom on je i sada najbolji imajući u vidu odakle potice i pod kojim uslovima je sve postigao. Vredno priznanja.

bs

pre 9 godina

Federer vecinu gs titula ima osvojenih protiv osrednjih igraca. Samo Rodiku je uzeo tri gs titule, zamislite da Djokovic u finalima igra protiv Berdiha i Ferera stalno, imao bi 30 gs titula.

relja

pre 9 godina

Federer vs Nadal ..... 10 (deset) prema 23 (dvadeset i tri ) . Sljaka 2 prema 13 , tvrda 6 prema 9 , trava 2 prema 1 . Grand slam mecevi 2 prema 9. Grand slam finala 2 prema 6 . Ko je tu bolji ?

Marko

pre 9 godina

Evo i ja da kazem koju. Vrlo je tesko reci ko je najbolji i mislim da se sve zasniva na licnom misljenju. Po meni, izmedju Federera i Nadala svakako bih izabrao Federera. Medjusobni skor nije nikakav srgument da se kaze da je Nadal bolji zbog toga sto svako ima nekog igraca koji mu ne lezi a federer je imao tu nesrecu da to bude veliki igrac o kome se govori u medijima. Da Federer ima ovakav skor sa nekim levim igracem verovatno ne bismo ni znali za to. Ako me pitate ko je najbolji igrac svih vremena onda bih isto rekao Federer, ne gledajuci titule, medjusobne skorove sa nekim itd. Jednostavno covek igra tenis koji je mesavina starinske elegancije i modernog stila. Djokovica stavljam odmah iza njega jer takodje ima lepu igru. Nadal je treci sto znaci da smo imali cast da propratimo izuzetnu eru u tenisu koja se polako raspada. Nadal vise nije isti, Federer je dobar ali godine ne prastaju nikome, Djokovi nikada nije bio bolji ali sta mu to vredi bez ove dvojice. Meni nije zadvoljstvo kad se nadigrava sa nekim Marejem, volim da ga gledam sa Nadalom I Federerom. Mada ne zaboravimo da smo prosle sezone imali situaciju da jednom pobedi Novak a drugi put Federer, ovaj drugi na zalasku karijre vec odavno a tako igra. U konkurenciji najboljih jedino vidim Novaka i Federera mada bi ovaj drugi ipak odneo pobedu, ne gledajuci rezultate i statistiku. Federerov uspeh je 80% talenat i 20% rad, Novakov uspeh je 40% talenat i 60% rad.

Roger Federer forever

pre 9 godina

(SLEPILO, 12. april 2015 23:34)

Možeš ti da komentarišes, svako ima pravo na to, ali su ti komentari ne profesionalni! Federer nije imao konnurenciju, jer je bio mnogo najjači :) . Davidenko, Nalbandijan, Fernando gonzalez, južni, Blake,... su drali nadala kada su bili u top formi, a protiv federera nisu mogli da se sastave. Prema tome poštedi sebe i ostale te priče da fedex nije imao adekvatnu konkurenciju! Zna Goran Ivanišević šta priča!

tennis fan

pre 9 godina

Volim tenis kao sport, i poštujem sve tenisere, jer bez njih, ne bi bilo ni tog sporta. Ne ulazim u to ko je bolji, vreme ce pokazati. Ali hteo bih da prokomentarisem sledeće, naime da li je ova slika smešna samo meni, ili ima još ljudi koji dele moje mišljenje? Finale Wimbledon, turnira koji gaji tradiciju bele opreme. Federer u nekom smešnom džemperu, sa izrazom na licu koji je blago rečeno smešan, dok je Nadal u beloj majici bez rukava, što po meni predstavlja ipak nepostovanje Wimbledon uštogljene publike.

mira

pre 9 godina

Da, po broju osvojenih trofeja, Federer ih ima više , ali to ne znači i da je nužno bolji već medjusobni dvoboji, a tu je skor 23-10 za Nadala , dakle Nadal>Federer

ALEKSANDRA

pre 9 godina

Mozda jeste najbolji u istoriji (za sada), ali od Nadala nije bolji, bar sto se tice medjusobnog skora. Mlatio ga je Nadal vec sa sedamnaest godina.

Milan

pre 9 godina

Samo što Nadal ima duplo više pobeda u međusobnim mečevima i skoro sva dobijena finala. I da nije imao Novaka "verziju 2011" imao bi i više GS

Dott

pre 9 godina

Ko, Rodja da osvoji jos jedan GS? Oce, oce, samo ce taj giftic malo priceka dok Nole zamemoca.
Salu na stranu, ja paredvidjam da ce na kraju karijera saldo GS turnir velike trojke izgledati ovako:

1. Rodzer Federer 19 GS titula
2. Rafael Nadal 19 GS titula
3. Novak Djokovic 19 GS titula

Zaista tesko verovatno, ali ne i nemoguce, verujem da bi se ovakav epilog mnogima dopadao, na taj nacin ostala bi vecita polemika o tome ko je naj svih vremena, neko bi rekao da je to onaj sa najvise mastersa, neko za onog ko je ukupno sa najvise turnira, tu su i salatare, olimpijske medalje itd. itd do mile volje...

Challe

pre 9 godina

Ljudi sta je sa vama? Ko ovde omalovazava Djokovica? Covek ga nije ni spomenuo jer nije ni bio tema a sam clanak je mozda izvucen iz nekog sireg razgovora. Pa nece valjda svi da pocnu s klanjanjem Djokovicu, ko Mate Delic. S druge strane sasvim je izracunljivo, Djokovic i posle poslednje 4 godine u kojima dominira jos uvek kaska za Federerom i Nadalom ali ih polako pristize i samo ako nastavi ovakvim tempom bice na njihovom nivou mozda vec krajem 2016. Treba napomenuti i da Federer ima pet a Nadal dve godine vise provedene na turu od Djokovica tako da je svodjenje totalne uspesnosti jos uvek preuranjeno. I da, tacno je da Novak pomrsio racune Rafi i da bi Rafa da je Novak ostao na nivou pre 2011 danas imao sigurno vise GS-ova od Federera a bogami bio bi opasno preko 250 nedelja na prvom mestu i sve sto uz to ide. Svako ima pravo na svoj stav. Ivanisevic je svakako ostavio traga u tenisu a i danas je jako pristuan kao veteran i trener, otuda i dolazi prostor koji on dobija. Ja svim srcem navijam za Noleta ali covek mora da bude realan zato dajte malo vise tolerancije i malo vise konstruktivnijih komentara koji se pre svega ne zasnivaju na omalovazavanju i jos gore vredjanju drugih. I svi oni koji pukusavaju da dokazu kako je Novak najveci morali bi da pokazu vise respekta prema Federeru i Nadalu i njihovim uspesima jer samo, i samo tako, daju pravi doprinos Novaku i njegovim uspesima. Razmislite o tome.

dobrila

pre 9 godina

al je ovaj mudar mora da je iz lipe nihove čim je tako pametan, da nam ti nisi rekao mi nebi nikada znali da je fed najušpesniji po trofejima...za sada...jer će uskoro novak sve rekorde duplirari pa tako da neće fed biti nigde blizu novaka pošto je fed omatorio kao stari krastavac pa će da se penzioniše a nole nastavi da gomila GS titule...a jest' ga nole otreso u London kao zeleni slinac....bilo je perija po celom gradu...IDEMO

SLEPILO

pre 9 godina

Divno je videti kako niko i ne svrstava Novaka medju najbolje u istoriji. Cisto da njegovi navijaci shvate koliko su bezvredni njihovi komentari.
Covek je jednostavno malo bolji od proseka, tu je negde na nivou Bekera, Edberga i Vilandera ali nije velikan ka Federer i Nadal. Iskoristio je slabu konkurenciju da osvoji 8 GS inace nikada ne bi ni bio prvi na svetu.
(bg, 12. april 2015 22:47)

Dakle smesan si bg skroz. Klasicno slepilo. Pricas da je Novak iskoristio slabu konkurenciju a on je za konkurenciju imao Nadala I onog prepotentnog Pedexa. Covece pa ti sam sebe potires u startu, da li si svestan koliko si u zabludi.
I da se razumemo, RF ne moze biti bolji od RN I to ne zato sto Nadal ima bolji skor, vec zato sto je RF GS titule I nedelje na 1 mestu napravio u vakumu gde nije bilo iole kvalitetnijeg takmaca. Sada kada RF igra bolje nego ikad (sto I sam kaze) je definitivno jaca konkurencija od tog vremena.

RN I RF su otprilike tu negde, kao I Sampras koga cenim I koji je imao jaku konkurenciju.

Moje skromno misljenje je da je Borg ipak bio iznad svih ali je ranije prekinuo bavljenje tenisom.

I na kraju ostavio bih to za vece teniske znalce, ali ako vec Ivanisevic komentarise to onda mogu I ja!

iSrbin.

pre 9 godina

Mislim da je Ivanišević jedan od najvećih luzera u istoriji belog sporta. Ko je preatio tenis u vrijeme Agasija i Samprasa,zna o čemu pričam. Gore pomenuti je izgubio od Samprasa mnogo važnihn mečeva (polufinala i finala) , više od bilo kog tenisera ikad. Ivanišević je dao svoj nesebičan doprinos tako blistavoj karijera legendarnog Pita. Zato gore pomenuti priča o ljudima sa kojima faktički nije ni igrao ,jer mislim da on ima košmare koji su povezani sa Samprasom i Agasijem etc......

ivan petrović crni

pre 9 godina

Roger Federer, najuspešniji igrač u istoriji tenisa, u open eri. Bolji od Rafe, jednostavno je besmisleno tako reći, čovek ga je pobedio 23 puta, izgubio samo deset. U bliskoj budućnosti, verujem da će se više govoriti o nekoliko igrača, kad se bude govorilo o "najboljem u istoriji", GOAT-u i slično.

oblivion

pre 9 godina

Da li Federer i Rafa mogu da pobede Novaka? Naravno. Ali bi uputno bilo pre meča pitati Novaka da li se s tim slaže. On je fin momak i red je da ga pitamo. Ako kađe DA, nema problema. Ako kaže NE, problem za bilo koga sa suprotne strane mreže raste do svemirske veličine...

savic

pre 9 godina

pa više sa tim federerom najbolji svih vremena, pa jel neko može da bude najbolji svih vremena a da od kad je federer imao 26 nadal i djoković imali 21 i 20 godina, skinuli ga sa prve pozicije i od tada je prosto iza ova dva igrača u svemu, mastersi, gren slemovi i pritom medjusobni skor sa mladjim igracem od sebe 5 godina 22-10. paaaa mislim da od pojave ovih klinaca on u svojim najboljim godinama samo osvojio nekoliko gren slemova, ma bruka kako marketing agencije čine čuda, samo nemojte da federer čuje da nije najbolji svih vremena, će da plače.....

Sasha

pre 9 godina

Rafa je streptomicin za Federera. Ali to je svejedno. Da mi ovaj razgovor odlozimo za 5 godina, pa da vidimo ko je bolji od Novaka? Bice to cisto gubljenje vremena. Jer zna se...

Balkan prolupao skroz

pre 9 godina

Koliko iskompleksiranih dusa na jednom mestu.Covek nije spomenuo ni u jednom "kontekstu" Novaka a vi kao zapenuseni uskacete u zakljucke za sve.Nema sta jadno...

ime

pre 9 godina

@Nislija
Moze Nadala da pobedi Federera jos 1000 puta, sve mu ne vredi nista jer Federer ima najvise titula. I to je to.
Igrali su u istoj konkurenciji, idi proveri kad se Nadal pojavio kao sampion GS i 2 na svetu. Ko je njemu kriv sto protiv tako lose konkurencije nije uspeo da osvoji toliko titula kao Federer.
Nadal je smesan lik, igra 100 godina a ima samo 19 titula van sljake. Smesan lik. Djokovic je bolji od njega, a sa Federerom Nadal ne moze ni da se poredi.

AntiBot

pre 9 godina

Najbolji je Nadal.
U svakom slucaju, obojica su za klasu bolji od Djokovica.
(RN, 12. april 2015 16:01)

2 stvari su kod komentara zanimljive:

1. Ivanisevic pominje Federera i Nadala a ovaj bot pominje njih i DJokovica, mogao je jednostavno da kaze obojica su za klasu bolji od Cilica ili recimo Ivanisevica ali ne....
2. sticem utisak da doticni ustvari navija za obojicu

Ali Djokovic je pobedio Nadala 19 puta a Federer 10 !

Niko tebi, ljepoto nasa, ne moze da zabrani da napises da je Nadal bio povrijedjen u svih 19 poraza, ali i takav sakati Nadal na jednoj nozi, bez slepog creva, sa jednom rukom, bez pola kolena, sa sve stomacnim virus na 24% svojih mogucnosti je pobedjivao Federera ubedljivije nego ikad !

Realno

pre 9 godina

Ladno se skoro svi slazu sa ovom izjavom. Trenutni skor je 23:10 u pobedama za Nadala,znaci moze se reci dominacija. Pa mi nesto bas nije jasno kako moze biti Federer bolji.

Pete S

pre 9 godina

S obxirom na kobkurenciju u kojoj su osvajani GS turniri naravno da nije.Plus Rafa ima olimpijsko zlato u singlu,nekoliko Dejvis kupova i nestvsrnih 23-10 protiv Fedeksa

@

pre 9 godina

Lako je uporediti ko je bolji teniser.
GS titule: Federer 17- Nadal 14;
Nedelje na 1 mestu: Federer 302 - Nadal 141;
Zavrsni Masters: Federer 6 - Nadal 0;
Ukupan broj titula: Federer 85 - Nadal 64;
Vimbldon: Federer 7 - Nadal 2;
USO: Federer 5 - Nadal 2;
RG: Federer 1- Nadal 9;
AO: Federer 4 - Nadal 1;
Mastersi: Federer 23 - Nadal 29;
Znaci, Federer ima vise GS, vise osvojenih titul, duplo duze je bio prvi na svetu, na 3 od 4 GS je uspesniji od Nadala, uspesniji je od Nadala na svim podlogama osim na sljaci, osvajao je titule ravnomernije kada su podloge u pitanju.
Nadal ima prednost samo u medjusobnom skoru i mastersima. Da se vrednuje medjusobni skor, Davidenko bi bio bolji teniser od Nadala. i Kirgios.
U svim ostalim kategorijama, a ima ih mnogo, Federer je uspesniji i nalazi se medju najuspesnijim teniserima u istoriji.
Nadalovi navijaci potezu jedan jedini argument, medjusobni skor, jer druge argumente nemaju.
Ipak, kada se porede rezultati, ne postoji teniser koji je uspesniji od Federera.
Nadal je medju 3 najbolja, ali najbolji nikako ne moze biti covek koji je 90% titula osvojio na sljaci, na kojoj se igra 2 meseca godisnje.

duduk

pre 9 godina

(RN, 12. april 2015 18:44)
Ti duduk opet ko papagaj.
Pa naravno da RF i RN nisu ista klasa sa Novakom, otkrio si toplu vodu. Trenutna razlika je više od 4hiljada bodova. Proveri na ATP sajtu, to je bar lako. Ako ne znaš, javi, objasniću ti.

goran

pre 9 godina

Zavisi iz kog ugla se gleda ,ako se gleda leprsavost u igri i savrsenstvo u potezima,Federer je definitivno u toj kategoriji verovatno bez premca u istoriji tenisa, zbog toga ga mnogi vole i navijaju za njega jer pored svega toga on je i veliki sampion i vlasnik 17 GS-a,ali reci da je bolji teniser od Rafe (ako se gleda medjusobni skor) onda je to veoma diskutabilno, jer u poslednjih nekoliko sezona kada je Rafa bio u vrhuncu forme ,drao je redovno Federera ,gde je stigao i kako je stigao ,a kao sto vec rekoh i njihov medjusobni skor (od 33 meceva Nadal je dobio cak 23 a Federer tek 10) je veoma porazavajuca cinjenica za nekoga ko slovi za najboljeg u istoriji tenisa...

banat

pre 9 godina

Ima čovek pravo na svoje mišljenje i možda je i u pravu, ne vidim ništa sporno što nije pomenuo Novaka, jer Novak još nije blizu ove dvojice. E sad, druga je stvar zašto gospodu bivše igrače pitaju za mišljenje ili zašto ih ovi daju? Ivanišević je bio dobar igrač, ali je samo jedan od 150 osvajača gren slem titula, tj. jedan od 65-oro koji su osvojili samo jedan.

pera

pre 9 godina

Kad bivsi teniseri pate za paznjom, pa ne znaju kako da ponovo budu interesantni i onda krenu za baljezganjem. Federer je bolji samo za tri gren slema, a za to ko je stvarno bolji si trebao da pogledas medjusobnu statistiku.

srba

pre 9 godina

Covek osvojio Vimbldon i njegovo misljenje treba da se cuje ili uvazi...Svako malo, eto ga. Po ovom "kriteriju" Fed, Novak i Rafa kada prestanu sa tenisom nece se skidati sa Televizije, najavljivace i vremensku prognozu...

Chisho

pre 9 godina

Uvjek će biti rasprava ko je 2. ili 3......medjutim jedno je nesumnjivo.....No1e je sam na 1. mjestu i to u eri dva velika rivala kakva su Rafael i Roger.

lzr

pre 9 godina

@Schone
A zasto se onda broje titule ako je vazan medjusobni skor?
Ozbiljno? Zasto se na listama najboljih nalaze oni koji imaju najvise titula a ne oni koji imaju najbolji skor protiv rivala.
Sampras ima negativan skor protiv Rodika i Hjuita, jel to po tvojoj logici znaci da su Rodik i Hjuit bolji teniseri od Samprasa? Rodik jos ima bolji skor i od Novaka, tako da je Rodik jedan od najboljih tenisera u istoriji tenisa.
I zasto onda uopste navijate za Nadala da osvoji RG? Sta ce mu jos jedan GS? Ima covek medjusobni skor protiv Federera i Novaka, sta ce mu titule?
Zasto navijamo da Novak osvaja GS kada ne moze biti najbolji u istoriji jer je negativan sa Nadalom, Federerom, Safinom, Rodikom...?
Bolje da se covek odmah povuce, titule mu ionako nista ne vrede.

zoran

pre 9 godina

Ivanišević elaborira, kao i mnogi "stručnjaci" ovde, ko je bolji od dva AKTIVNA tenisera a od njih dvojice jedan trenutno treći a drugi šesti, sa nikakvim šansama da se opet vrate na prvo mesto. Može priča koji od njih dvojice je BIO bolji a trenutno je Đoković IPAK bolji od svi i tako će biti sve dok bude pri a to će, po svemu sudeći, da potraje...

zaluđeni

pre 9 godina

Goran Ivanišević, TTP (timber tenis player) kakvi su i Čilić, Karlović, Raonić, Izner... Ako ide servis ide i igra. Ako za nijansu stane servis, gube od 116. na ATP listi. Takvi da komentarišu igru Đokovića, Nadala, Federera i neko da to shvati kao kompetentno mišljenje? Skrnavljenje zdravog razuma i ništa drugo!

Pronicljivi

pre 9 godina

Da, Rafa je levoruk, ali morate da izaberete Federera jer je on najbolji. Ahahahaha, umirem, kakvi argumenti, koja je intelektualna veličina ovaj Ivanišević. O čijoj izjavi vi ovde raspravljate...

rsbl

pre 9 godina

Imajuci u vidu puno bolji medjusobni skor, cinjenicu da je mladji nekoliko godina a da ima
samo 3 gs manje, nadal je bolji. Mozda ne igra ljepsi tenis ali je bolji. Da nije imao toliko povreda vec sada bi o njemu pricali kao o gs rekorderu. Mislim da je nadal jedini teniser koji je nabio federeru komplekse redovno ga pobjedjujuci

Cool

pre 9 godina

Bolji, al' juce. Pogledajte njihov medjusobni skor. Federer je osvajao najveci broj titula kad su Novak i Rafa bili mnogo mladi, a on je za konkurenciju imao Rodika, Ferera itd.. Ne kazem da su oni losi igraci, ali opet nisu bili kao Federer. Federer trenutno igra najbolje u karijeri, ali je Novak kralj, dominira iako ima najjacu konkurenciju ikada u tenisu. Tako da, uzivajmo u Noletovoj dominaciji i kako vreme odmice on ce sve biti blize Rafi, pa i Rodzeru. Come on Novak!

zoran

pre 9 godina

Slazem se. Nadal je najbolji igrac na sljaci i slobodno moze da se kaze najbolji igrac jedne podloge. Bolji je na sljaci nego sto su Federer i Sampras na travi.

Sasa

pre 9 godina

Neke stvari su jasne: ONi cija se igra oslanjala na servis i volej preferiraju Federera, a oni koji su voleli nadigravanje Djokovica i Nadala. I to je normalno.

AntiBot

pre 9 godina

Ivanisevic smara, posto je rekao da je Rodja najbolji. Naravno, da je kojim slucajem spomenuo Djokovica, onda bi taj vid procene, bio i vise nego dobrodosao. Inace, cuo sam da prosvetari strajkuju, jer neki ljudi izbegavaju da plate porez svojoj zemlji.
(Gosn covek, 12. april 2015 10:42)

Koji su to neki koji izbegavaju da plate porez ?
Od danasnjih najboljih igraca mislim da je jedino Nadal imao nekih problema u vezi toga i cini mi se niko vise, da li si na njega mislio?
Ne mogu nijednog drugog igraca da se setim !
Mada ne znam da li prosvetari na Majorci strajkuju, ali buni me kako ti to znas, da li ti zivis na Majorci, ili si Spanac, ali onda kako tako tecno pises na srpskom jeziku ? Zbunjen sam !

fedex

pre 9 godina

da malo objasnim ovim sto spominju omjer,po vama je onda davidenko bolji od nadala,ljudi shvatite da svako ima nekoga ko mu ne odgovara,u ovom slucaju federeru je to nadal..goran je pod ovim boljim,mislio na uspjesniji,odnosno da fedex zauzima prvu poziciju na najboljih u historiji,nadal je ispod njega tj.2,a mislio je i po najvjerovatnije tehnici i udarcima,gdje je takodje roger puno puno bolji,osim mozda bekhenda i riterna
kada bi gledali medjusobni omjer,nijedan igrac ne bi mogao biti najbolji,jer uvijek ima neko ko je bolji u medjusobnom omjeru,to morate da shvatite

pepa prase

pre 9 godina

Glavni posao bivsih igraca je postao da daju procene ko je najbolji igrac. Malo smaraju.
(Drzavni posao, 12. april 2015 09:30)

meni oni liče na babe,kad se sastanu i evociraju uspomene na svoj buran ljubavni život iz pedesetih.

Sava

pre 9 godina

Možda je tačno, međutim uvek imam problem sa tvrdnjama tipa "od njih dvojice, bolji je ovaj jer je on najbolji ". Može li to malo detaljnije i ozbiljnije?

Svete

pre 9 godina

,,Federer je bolji od Nadala i jedan od najboljih u istoriji '', tako je glasila izjava, dakle bolji je od Nadala ali nije najbolji svih vremena!
Interesantno, ni on ne moze da se odluci ko je najbolji, pa se onda ne treba cuditi kada komsije historicari ne mogu da se odluce za koga oni ustvari danas navijaju, zaFederera, Nadala ili Mareja, pa se zato veoma cesto stice utisak da oni ustvari za sve njih navijaju....

Nego da vidimo jos malo zanimljivog poredjenja.


Jedna generacija Hewitt, Federer, Roddick...

- 792 odigrana turnira
- GS - 20 titula + 14 finala
- WTF - 8 titula + 4 finala
- 1000- 30 titula + 26 finala
- 500 - 22 titula + 9 finala
- 250 - 66 titula + 25 finala
Ukupno 146 titula + 78 finala

Skor 2236-697
Pobeda protiv top 10: 288
8 godina zavrsili kao broj 1



Druga generacija Nadal, Djokovic, Murray....

- 572 odigrana turnira
- GS - 24 titula + 19 finala
- WTF - 4 titula + 2 finala
- 1000- 58 titula + 27 finala
- 500 - 30 titula + 6 finala
- 250 - 29 titula + 13 finala
Ukupno 145 titula + 67 finala

Skor 1852-443
Pobeda protiv top 10: 337
6 godina zavrsili kao broj 1....


Medjusobni skor
Hewitt+Federer+Roddick 58-85 Nadal+Djokovic+Murray

Zanimljivo..... !

danilo

pre 9 godina

Ne mogu se porediti igrači iz različitih vremena, jednostavno nije moguće, previše toga nedostaje za analizu.
Ne mogu se u sport ubacivati pojmovi iz umetnosti ili nauke pa pojmovi "lepota","genijalnost" "savršenost" više govore o manjku sportskih termina nego o pojavi.
Mogu se porediti činjenice.
Rafa je u medjusobnim duelima nedvosmisleno bolji igrač i svaka rasprava je tu blesava.
Uvodjenje Davidenka u tu priču nema veze sa mozgom jer svaki igrač ima nekog ko mu ne odgovara i od koga ponekad gubi.
Ali ne 8 od 10 finala na GS!!!
Fedex sa druge strane ima najviše GS titula i najviše nedelja na broju 1.
Tačka.
Nole ima šansu da sledećih 3-4 godine, uz malo sreće,preokrene mnoge činjenice u svoju korist. Videćemo šta će biti.Tačka.
Pozdrav pravim ljubiteljima igre a ne zaljubljenicima u lik igrača...

fedex

pre 9 godina

Ljudi sta je sa vama? Ko ovde omalovazava Djokovica? Covek ga nije ni spomenuo jer nije ni bio tema a sam clanak je mozda izvucen iz nekog sireg razgovora. Pa nece valjda svi da pocnu s klanjanjem Djokovicu, ko Mate Delic. S druge strane sasvim je izracunljivo, Djokovic i posle poslednje 4 godine u kojima dominira jos uvek kaska za Federerom i Nadalom ali ih polako pristize i samo ako nastavi ovakvim tempom bice na njihovom nivou mozda vec krajem 2016. Treba napomenuti i da Federer ima pet a Nadal dve godine vise provedene na turu od Djokovica tako da je svodjenje totalne uspesnosti jos uvek preuranjeno. I da, tacno je da Novak pomrsio racune Rafi i da bi Rafa da je Novak ostao na nivou pre 2011 danas imao sigurno vise GS-ova od Federera a bogami bio bi opasno preko 250 nedelja na prvom mestu i sve sto uz to ide. Svako ima pravo na svoj stav. Ivanisevic je svakako ostavio traga u tenisu a i danas je jako pristuan kao veteran i trener, otuda i dolazi prostor koji on dobija...
(Challe, 12. april 2015 12:37)

POTPIS,vidis kako se mi razumni lahko slozimo ;) al mi nije zasto kada neko napise da je Roger najbolji svih vremena dobije bruku unlikeova,a ti si dobio bruku likeova a slozio si se sa tim

max

pre 9 godina

Nadal ima svoju veličinu,međusobni skor jeste dosta u korist Nadala,ali ni 10 pobeda Federera na svim podlogama protiv Nadala sa 5 godina generacijskom razlikom nije loša stvar ....ipak Roger ima daleko bolje druge vežne paragrafe u tenisu,broj gren slemova, titula i sedmica kao broj 1, i mnoge druge rekorde,plus toga..Federer je prirodni fenomen i neviđeni talenat,žilav i dugovečan i pitanje je dal će Nadal uopšte igrati za 2-3 godine a kamoli u 34 godini života kao Federer.

.

pre 9 godina

@Cool
Pa i Nadal je vecinu svojih titula osvojio kad je RF bio star. Do 2010 je Nadal imao samo 6 GS. A 2010 je RF bio stariji nego sto je Nadal sada. Tako da ta prica o godinama ne pije vodu.
Broje se titule i prvo mesto a tu je Nadal daleko iza Federera.

hulk

pre 9 godina

@pa
To sto si nepristojan ne jaca tvoje argumente. Federer je 14 od 17 titula osvojiom pobedivsi solidne igrace u finalu, a Nadal 10 od 14 pobedivsi Federera ili Djokovica, a Novak 4 od 8 pobedivsi Nadala ili Federera. Decko, cinjenica je da su Djokovic i Nadal gro svojih titula osvojili u zlatnoj eri tenisa, a Federer pobedjujuci Rodika, Hjuita i sl, koji jesu klasa, ali nista veca od Mareja

Zoran D Nikolic

pre 9 godina

Da. Veoma je tesko i nezahvalno davati eksplicitne procetne ko je bolji od koga... Svako od ove dvojice ima svoje prednosti, ali i mane. Mozda bih se slozio da je Federer po prirodi talentovaniji, elegantniji u igri... Lakoca njegove igre stvarno pleni... Ali, sa druge strane je Nadal, koji je sirovije snage, fanaticniji, za koga nema izgubljene lopte, a o pozrtvovanosti i da se ne govori... Ne bih mu negirao ni talenat, niti istancani osecaj za igru na mrezi...Nikada se nisam bavio tenisom, ali ga pasionirano gledam decenijama. Mislim da imam realnu procenu i iskustveno oko za kvalitet ove igre...Postoji i cinjenica da neko nekome ne lezi kao igrac... Slazem se da skor od 23:10 u korist Nadala nije realan odraz kvaliteta obojice, ali taj rezultat je nastao na terenu...A, nikada se nije desilo da Federer toliko nadigra Nadala, kao sto je ovaj vise puta uspevao da bukvalno razbije Rodzera... Nikako ne bih davao jasne prednosti nekome od njih u apsolutnom kvalitetu... Zelim im da budu zdravi, u maksimalno mogucoj snazi i da nam priredjuju brojna uzbudjenja, kao i do sada... Realno je pokloniti se obojici sa puno postovanja...

pa

pre 9 godina

@hulk
Kako glupav komentar. Neverovatno.
Koliko puta je Djokovic porazen na GS od Federera pre finala? A od Nadala? Zato i nije mogao da dodje do finala GS, jer je ispadao ranije.
Nadal je Federera pobedjivao na RG, a na AO samo onda kada je RF vec bio u padu.
Djokovic protiv Nadala npr. ima samo 3 pobede u GS finalima. Federer 2.

ime

pre 9 godina

@opala
Federer je pre Nadala osvojio samo 4 GS.
Od 2005 i Nadalovog prvog GS obojica su osvojili po 13.
Soderling je zavrsio Federeru isto kao sto je Djokovic zavrsio US Open Nadalu 2010 ili Berdih Vimbldon iste te 2010 kad je izbacio i Federera i Nadala.