Tenis 53

Subota, 11.04.2015.

09:27

Toni: Rafael će se vratiti u formu

Toni Nadal, stric i trener španskog tenisera Rafaela, rekao je da će se njegov bratanac vratiti u prepoznatljivu formu.

Toni: Rafael æe se vratiti u formu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

...

pre 9 godina

Ma koga briga bre za ovog foliranta! Čovek bio i ostao večiti šljakaš i verujte, samo tako će biti i upamćen. Čovek koji nije u stanju da veže dve godine na no1, da odbrani year end no1 nije za poređenje sa Noletom koji ima svoju eru. Nole je viša klasa, drugi tenis, tenis novog doba, a ne jurcanje 7 metara iza bejzlajna hihi, koga taj smor zanima, osim onih što rade po ugarskim stalama, hihi...

Ujka Paja, Raja, Vlaja i Gaja

pre 9 godina

E ovako! Ae da se ne lažemo! Kad bude tvoj sinovac propustio jedan jedini turnir na šljaci, onda ću da vam poverujem u tu priču sa "povredama". Eeej, čovek sa milijardu povreda, propustio milion turnira, ALI NIKADA NI JEDAN JEDINI NA ŠLJACI!?!
Koga bre vi zaj...te?

dr

pre 9 godina

Glavni krivac za sve ovo sto se desava sa Rafom je upravo ovaj Toni,od koga mi je muka,samo kada ga vidim!Za razliku od Rafinog oca,na cijem licu moze uvek da se vidi zabrinutost za sina,kod Tonija,strica, nikada,gubio Rafa ili dobijao,on ne menja facu!
Na svakom mecu,iako je coaching na ATP turnirima zabranjen,on stavi ruku na usta i non-stop dobacuje nesto Rafi!Dzaba i opomene sudija,ne prestaje nikada...
Prvo,on ne samo sto mu je trener,nego i stric,i valjda bi on trebao prvi da mu kaze da ne zapinje kao sivonja na svakom mecu,da rasporedi snagu i da konacno pocne da gleda preko mreze ko je tamo uopste!
Ne,igrao protiv Noleta ili Darcisa,on kao manijak udara lopticu,trci i lomi se kao da igra finale GS svaki mec!A ima znanje,vestinu i iskustvo da cistom rutinom "pomete" svakoga sa terena u pola snage,izuzev kada igra protiv prvih 5 na listi!
Lepo su ga lekari upozorili jos pre 3 godine da ce mu stradati kolena,evo sada problemi i sa ledjima,ali,ne,on ne odustaje...
Ne uzme li se u pamet,na zalost,Svetski tenis ce vrlo brzo izgubiti jednog od najboljih tenisera...
Eno mu Rokija,on covek igra taman koliko treba da pobedi!Ni gram snage vise,ni manje...Sada tako i Nole...To je recept da se i sa 34 godine moze odlicno igrati tenis,a ovo sto Rafa radi je samodestrukcija!

krugovalna postaja

pre 9 godina

Koje povrede? Najozbiljnije molim susjede Nadalovce da mi pojasne koju je to povredu imao Nadal! Znam samo za rutinsku operaciju slepog creva. Nije valjda da se od nje oporavlja pola godine? Kakvi su to spinovi sad sa nekakvom povredom? O čemu se radi?

da da

pre 9 godina

Povreda, hmmmm? Ovi Nadali više ne znaju šta pričaju! Gube se u sopstvenim lažima! Šta je sad, jel levo ili desno koleno? Leđa? Slepo crevo? Čukljevi? A da, desni članak, hehehe! Da li je Rafa IKADA propustio turnit na šljaci? Priče za malu decu. Najveći foliranti u istoriji sporta, ne samo tenisa! To samo budale ne vide.

milan

pre 9 godina

nadal je najveci, i federer je majstor ovog sporta, ali je nadal specifican igrac kojem je tesko parirati. novakova nesrece je da je igrao u vreme dvojice najboljih tenisera. doduse ni ovo sto je osvojio ne bi, da je prvi imao malo vise srece sa povredama [ da ih nema toliko], a drugi da je makar 2-3 godine mladji@@@ u prevodu da baba ima bila bi deda

adem

pre 9 godina

nadal je najveci, i federer je majstor ovog sporta, ali je nadal specifican igrac kojem je tesko parirati. novakova nesrece je da je igrao u vreme dvojice najboljih tenisera. doduse ni ovo sto je osvojio ne bi, da je prvi imao malo vise srece sa povredama [ da ih nema toliko], a drugi da je makar 2-3 godine mladji.

Mikii

pre 9 godina

Dott@

A kako tebi zvuci cinjenica da kad je Nadal na 100%, nema mu ravnog? Kakvi Djokovici, kakvi bakraci, doslo vreme da Nole dobije novu nezaboravnu lekciju

Jumko

pre 9 godina

Rekao mi jedan Kinez na pijaci da Rafa treba samo gluten da izbaci i bice robot. Kaze i ako bude vetrovito nece imati razlog da preda ako gubi.

patriota

pre 9 godina

Neka uzme reket u desnu ruku i počene da igra desnom rukom možda mu to pomogne. Neki će reći da sam ironičan! Nisam. Rada je desnoruk,samo tenis igra levom rukom. Drugo da je na nekoj hemiji pa to je svima jasno. Pogledajte ga ko blider je,a svi drugi teniseri kao manekeni???

Sasa

pre 9 godina

Ne možemo mrzeti Rafu i Federera, ni da im želimo povrede, kakav bre doping, čovek je istrošen jer je igrao godinama atomski tenis gde nije balansirao udarce jer to nije njegov stil niti ima tehniku za tako nešto, jednostavno moralo je da dođe do ove situacije jer forsirati samo ubitačne udarce godinama do iznemoglosti telo više ne prihvata takav tempo, naš car je to uspešno izbalansirao i zato je najbolji, ako uspe a nadam se da hoće da osvoji RG Novak ima ogromne šanse da se izjednači bar sa Rafom po GS, još 4 godine može da igra na ovom nivou što je u opticaju 16 GS, od toga sam siguran da može da osvoji još 6 minimum, trebaće i sreća, ovaj RG je presudan u Novakovoj karijeri jer ako osvoji Pariz igraće rasterećen i vrlo verovatno doći do prilike da se polemiše dal je najbolji ikada, za nas jeste ali vodimo se emocijama i tako i treba da ostane, ali ne treba preterivati, sam Beker je rekao da Novak i Rafa nisu još na RF nivou, ali Novaku se sve namestilo da bude najbolji ikada što bi lično voleo više od svega...

nesa

pre 9 godina

Neka mu je sa srecom, svaki covek je sposoban da se srozava i da se uzdize pogotovo sportista kao on.Forma se dize voljom i radom i ostali teniseri ga cekaju u pravom izdanju verovatno, pogotovo Nole i Federer:-).

Dott

pre 9 godina

Rafin pristup mecevima je ratnicki, mogao bih ga nazvati "bik koji ne sedi" iz plemena Komanci. Suvise ozbiljno shvata tu igru, kao da je pitanje zivita. Oduvek se na njegovom licu videla jaka nervoza, pa cak i kad je u prednosti na terenu. Opet on je teniser koji je najmanje imao ispada i frustrirajucih reakcija i ako konstatno deluje poput hidrogenske bombe od napetosti besa i truda koji ulaze u svakom poenu.
Kad nije na 100% svojih mogucnosti, mec moze izgubiti od gotovo svakog, dok Novak primera radi i turnir osvoji sa svojim bledim izdanjima. To je ono sto se vidi, zao mi je ako Nadalovim fanovima to zvuci porazavajuci, ali cinjenica je. Ono sto je jos cinjenica je to da je on trenutno broj tri svih vremena i da mu treba samo jos jedan GS da postane broj dva.

Jovan Ristic

pre 9 godina

Treba da se vrati u punoj formi za Rolan Garos, pošto Novak teško pronalazi motivaciju za "boraniju", a onda da ga Đoković oduva u tri seta i nabije mu kompleks do kraja karijere!

Svete

pre 9 godina

Presudna sezona za Rafu.
Ili će prevazići probleme i biti konkurentan za vrh, ili će ući u hronične probleme i ispasti iz Top tri.
Bez njega u vrhu ništa neće biti isto.
(Pokojni Toza, 11. april 2015 09:43)


Nema tu hronicnih problema i takvih stvari, kod njega stvari isto funkcionisu od kada se pojavio. Kada je sezona sljake sve je bajno, sjajno, sljaka prsti na sve strane, nema izjava o povredama, pobede se redjaju, trofeji se nizu ali kada se ta sezona zavrsi e onda u slucaju nekog poraza onako promrmljaju o povredi, u slucaju vise poraza vicu na sav glas i onda sledi preskakanje nekoliko turnira ili nekoliko meseci, i onda vracanje u formu, vrhunac forme na sezoni sljake i onda posle sve isto u krug!
Dok ima energije igra na ostalim turnirima i osvojio je nekih 17 ili 18 van sljake, kada se fizicki ugasi onda slede izjave, pauze, zalopojke, pricanje o tome kako se Federer i Novak imaju srecu sto se nikada nisu povredili i priprema za sledecu sezonu sljake i tako vec evo 11 godina, ali SVE PAUZE su van sljake !

Šuluburić

pre 9 godina

U kakvoj god da je formi Nadal, Nole mora da se vraški dobro našpanuje za RG! To mora da bude Noletova top topovska forma iako mu i u ovoj brzini nema ravnog! Čisto da se Božanstva belog sporta odobrovolje.

Bale na prodaju#

pre 9 godina

Kakvi smo mi narod ono ne verujem
svakako je Rafa veliki sampion i zbog Novaka bi bilo bolje da se vrati Rafa zbog vece motivacije,a nikome ne zelimo da ima povrede to nije niciji uspeh,to da l se on fiksao nije na nama da delimo pravdu

Svete

pre 9 godina

Naravno da ce se vratiti u formu i naravno da je prvi favorit na svim turnirima na sljaci ! Uostalom kako neko to moze biti pored njega kada je on za ovaj deo sezone poceo da se priprema pre 10 meseci tj. po zavrsetku proslogodisnjeg RG ?
Od tada on ima skor 15-9 na tvrdim podlogama i 7-1 na sljaci i 1 titulu na sljaci iako prekosutra pocinje sezona na toj podlozi za najbolje igrace.
Uostalom ovo mu je 6 ili 7 put u karijeri da ne osvaja titulu u velikom vremenskom periodu od 7 meseci i vise pa svakog puta ide prica kako je u krizi, povrede i slicno i onda sledi budjenje naravno na pocetku sezone sljake !
Dobro je poznata cinjenica da ,,povredama osakaceni'' Nadal u poslednjih 11 sezona nije propustio turnir na sljaci zbog povrede!

VUK

pre 9 godina

daj Bože da se vrati.. samo da bude u Novakovoj polovini žreba.. u ovakvoj formi..može da ispadne pre cetvrtfinala.. nikako ne bi bilo dobro da Novak uzme RG,a da ne pobedi Rafu.. moze se opet povrediti.. ta kolena ne garantuju dugu karijeru.. i biće posle, uzeo RG a nije pobedio Nadala..projektovati obavezno da igraju ove godine.. vreme je za naplatu starih racuna.. hrabri ga čiča malo..al..sto se mora nije teško.

Jumko, Toni i Jelena...

pre 9 godina

Zašto i vi objavljujete svakikomentar ovog "alhemičara".Stvarno mi nije jasno.Ako Rafa ne što izjavi, ja ću biti prvi da mu poželim dobro zdravlje i još neku godinu u vrhu svetskog tenisa.

Red

pre 9 godina

Još juče je govorio da nikada nije video ovakog Rafu. .da je nervozan, te ovo, te ono. ..sad, kako počinje sezona na šijaci, odjednom, tu je forma, biće. .Ovo, ono. .
Znači, bombonice su tu ???

No1EMINATOR

pre 9 godina

Bice on dobar u Monte Carlu.Ipak je to turnir koji je 9 puta osvajao.Ove izjave Rafe i Tonija u poslednje vreme kako je "nikad gore" su najjeftniji marketing koji sluzi tome da se najveci rivali opuste i uljuljkaju u triviji stvarnosti.Pre svega tu mislim na Novaka.Price za malu decu.Jasno je na koga se aludira "izmedju redova." Sljaka i ovaj deo sezone do Wimbledona su njegov omiljeni deo sezone kada sakupi dovoljnu zalihu bodova da obitava medju prvih troje tenisera sveta.Pre i posle toga,Rafina forma ocilira,stagnira i ide cak u blazi ili veci pad.Dakle,smatram da ce on biti ove sezone na sljaci jednako opasan kao i prethodnih.Nista lakse nece biti Novaku da ga pobedi na istoj nego raniji godina.Iako se cini da je Novaku put do osvajanja ovih predstojecih Mastersa na sljaci i Roland Garrosa nikad laksi,to je samo varka.Novak mora ostati maximalno fokusiran i pripremljen za najteze izazove protiv Nadala.

SRBin

pre 9 godina

Svakome se desi kriza u igri i to je normalno. Toni treba da shvati da ne može da forsira Rafu do iznemoglosti jer je imao povrede. Ono što treba da ga brine je igra i napredak protivnika. Njemu najbitniji RG samo što nije počeo a igra mu se raspada. Ja jednostavno ne vidim način na koji Nadal može da osvoji RG ove godine. Igra u očajnoj formi, mnogo slabiji igrači ga neretko namuče ako ne i dobiju, Novak igra odlično možda čak i bolje nego pre tri godine, ostali teniseri iz vrha su konstantni ako ne i bolji nego ikad, i na kraju pojavili su se mladi igrači koji će tek da eksplodiraju. Sve ovo što sam naveo stoji protiv Nadala na RG. Odmah da kažem da uopšte nisam ostrašćen u smislu da mrzim Nadala. Gledam samo No1eta i svi drugi teniseri me apsolutno ne zanimaju. Zato i mogu da pišem realno. Da se vratim na temu, jedino što ove godine stoji na strani Nadala na RG je tradicija, odnosno činjenica da nije izgubio ne pamti kada. Ali ta tradicija nije dovoljna ako nema konstantne igre. Bilo bi previše da Nadal pobedi i ove godine. Naročito ako nastavi sa ovako lošim igrama do RG. Tada bi već bio sumnjiv, ako već nije.

Pokojni Toza

pre 9 godina

Presudna sezona za Rafu.
Ili će prevazići probleme i biti konkurentan za vrh, ili će ući u hronične probleme i ispasti iz Top tri.
Bez njega u vrhu ništa neće biti isto.

dkenfkd

pre 9 godina

Ма може да се вратии, Ролан Гарос је Новаков, имам осећај кад би Ноле то освојио да би освојио још 15 гренд слемова и ко зна колико мастерса, штета је да играч као Ноле не освоји Ролан Гарос

Jumko

pre 9 godina

Opet ovaj grozni stric! Kada budes dobrica, i kada ti se u ocima bude videlo postenje i kada budes imao frizuricu kao Smecerov stric javi se ..

Red

pre 9 godina

Još juče je govorio da nikada nije video ovakog Rafu. .da je nervozan, te ovo, te ono. ..sad, kako počinje sezona na šijaci, odjednom, tu je forma, biće. .Ovo, ono. .
Znači, bombonice su tu ???

dkenfkd

pre 9 godina

Ма може да се вратии, Ролан Гарос је Новаков, имам осећај кад би Ноле то освојио да би освојио још 15 гренд слемова и ко зна колико мастерса, штета је да играч као Ноле не освоји Ролан Гарос

No1EMINATOR

pre 9 godina

Bice on dobar u Monte Carlu.Ipak je to turnir koji je 9 puta osvajao.Ove izjave Rafe i Tonija u poslednje vreme kako je "nikad gore" su najjeftniji marketing koji sluzi tome da se najveci rivali opuste i uljuljkaju u triviji stvarnosti.Pre svega tu mislim na Novaka.Price za malu decu.Jasno je na koga se aludira "izmedju redova." Sljaka i ovaj deo sezone do Wimbledona su njegov omiljeni deo sezone kada sakupi dovoljnu zalihu bodova da obitava medju prvih troje tenisera sveta.Pre i posle toga,Rafina forma ocilira,stagnira i ide cak u blazi ili veci pad.Dakle,smatram da ce on biti ove sezone na sljaci jednako opasan kao i prethodnih.Nista lakse nece biti Novaku da ga pobedi na istoj nego raniji godina.Iako se cini da je Novaku put do osvajanja ovih predstojecih Mastersa na sljaci i Roland Garrosa nikad laksi,to je samo varka.Novak mora ostati maximalno fokusiran i pripremljen za najteze izazove protiv Nadala.

Pokojni Toza

pre 9 godina

Presudna sezona za Rafu.
Ili će prevazići probleme i biti konkurentan za vrh, ili će ući u hronične probleme i ispasti iz Top tri.
Bez njega u vrhu ništa neće biti isto.

Šuluburić

pre 9 godina

U kakvoj god da je formi Nadal, Nole mora da se vraški dobro našpanuje za RG! To mora da bude Noletova top topovska forma iako mu i u ovoj brzini nema ravnog! Čisto da se Božanstva belog sporta odobrovolje.

Sasa

pre 9 godina

Ne možemo mrzeti Rafu i Federera, ni da im želimo povrede, kakav bre doping, čovek je istrošen jer je igrao godinama atomski tenis gde nije balansirao udarce jer to nije njegov stil niti ima tehniku za tako nešto, jednostavno moralo je da dođe do ove situacije jer forsirati samo ubitačne udarce godinama do iznemoglosti telo više ne prihvata takav tempo, naš car je to uspešno izbalansirao i zato je najbolji, ako uspe a nadam se da hoće da osvoji RG Novak ima ogromne šanse da se izjednači bar sa Rafom po GS, još 4 godine može da igra na ovom nivou što je u opticaju 16 GS, od toga sam siguran da može da osvoji još 6 minimum, trebaće i sreća, ovaj RG je presudan u Novakovoj karijeri jer ako osvoji Pariz igraće rasterećen i vrlo verovatno doći do prilike da se polemiše dal je najbolji ikada, za nas jeste ali vodimo se emocijama i tako i treba da ostane, ali ne treba preterivati, sam Beker je rekao da Novak i Rafa nisu još na RF nivou, ali Novaku se sve namestilo da bude najbolji ikada što bi lično voleo više od svega...

VUK

pre 9 godina

daj Bože da se vrati.. samo da bude u Novakovoj polovini žreba.. u ovakvoj formi..može da ispadne pre cetvrtfinala.. nikako ne bi bilo dobro da Novak uzme RG,a da ne pobedi Rafu.. moze se opet povrediti.. ta kolena ne garantuju dugu karijeru.. i biće posle, uzeo RG a nije pobedio Nadala..projektovati obavezno da igraju ove godine.. vreme je za naplatu starih racuna.. hrabri ga čiča malo..al..sto se mora nije teško.

Svete

pre 9 godina

Presudna sezona za Rafu.
Ili će prevazići probleme i biti konkurentan za vrh, ili će ući u hronične probleme i ispasti iz Top tri.
Bez njega u vrhu ništa neće biti isto.
(Pokojni Toza, 11. april 2015 09:43)


Nema tu hronicnih problema i takvih stvari, kod njega stvari isto funkcionisu od kada se pojavio. Kada je sezona sljake sve je bajno, sjajno, sljaka prsti na sve strane, nema izjava o povredama, pobede se redjaju, trofeji se nizu ali kada se ta sezona zavrsi e onda u slucaju nekog poraza onako promrmljaju o povredi, u slucaju vise poraza vicu na sav glas i onda sledi preskakanje nekoliko turnira ili nekoliko meseci, i onda vracanje u formu, vrhunac forme na sezoni sljake i onda posle sve isto u krug!
Dok ima energije igra na ostalim turnirima i osvojio je nekih 17 ili 18 van sljake, kada se fizicki ugasi onda slede izjave, pauze, zalopojke, pricanje o tome kako se Federer i Novak imaju srecu sto se nikada nisu povredili i priprema za sledecu sezonu sljake i tako vec evo 11 godina, ali SVE PAUZE su van sljake !

SRBin

pre 9 godina

Svakome se desi kriza u igri i to je normalno. Toni treba da shvati da ne može da forsira Rafu do iznemoglosti jer je imao povrede. Ono što treba da ga brine je igra i napredak protivnika. Njemu najbitniji RG samo što nije počeo a igra mu se raspada. Ja jednostavno ne vidim način na koji Nadal može da osvoji RG ove godine. Igra u očajnoj formi, mnogo slabiji igrači ga neretko namuče ako ne i dobiju, Novak igra odlično možda čak i bolje nego pre tri godine, ostali teniseri iz vrha su konstantni ako ne i bolji nego ikad, i na kraju pojavili su se mladi igrači koji će tek da eksplodiraju. Sve ovo što sam naveo stoji protiv Nadala na RG. Odmah da kažem da uopšte nisam ostrašćen u smislu da mrzim Nadala. Gledam samo No1eta i svi drugi teniseri me apsolutno ne zanimaju. Zato i mogu da pišem realno. Da se vratim na temu, jedino što ove godine stoji na strani Nadala na RG je tradicija, odnosno činjenica da nije izgubio ne pamti kada. Ali ta tradicija nije dovoljna ako nema konstantne igre. Bilo bi previše da Nadal pobedi i ove godine. Naročito ako nastavi sa ovako lošim igrama do RG. Tada bi već bio sumnjiv, ako već nije.

Bale na prodaju#

pre 9 godina

Kakvi smo mi narod ono ne verujem
svakako je Rafa veliki sampion i zbog Novaka bi bilo bolje da se vrati Rafa zbog vece motivacije,a nikome ne zelimo da ima povrede to nije niciji uspeh,to da l se on fiksao nije na nama da delimo pravdu

Jumko

pre 9 godina

Opet ovaj grozni stric! Kada budes dobrica, i kada ti se u ocima bude videlo postenje i kada budes imao frizuricu kao Smecerov stric javi se ..

Jovan Ristic

pre 9 godina

Treba da se vrati u punoj formi za Rolan Garos, pošto Novak teško pronalazi motivaciju za "boraniju", a onda da ga Đoković oduva u tri seta i nabije mu kompleks do kraja karijere!

Jumko, Toni i Jelena...

pre 9 godina

Zašto i vi objavljujete svakikomentar ovog "alhemičara".Stvarno mi nije jasno.Ako Rafa ne što izjavi, ja ću biti prvi da mu poželim dobro zdravlje i još neku godinu u vrhu svetskog tenisa.

Svete

pre 9 godina

Naravno da ce se vratiti u formu i naravno da je prvi favorit na svim turnirima na sljaci ! Uostalom kako neko to moze biti pored njega kada je on za ovaj deo sezone poceo da se priprema pre 10 meseci tj. po zavrsetku proslogodisnjeg RG ?
Od tada on ima skor 15-9 na tvrdim podlogama i 7-1 na sljaci i 1 titulu na sljaci iako prekosutra pocinje sezona na toj podlozi za najbolje igrace.
Uostalom ovo mu je 6 ili 7 put u karijeri da ne osvaja titulu u velikom vremenskom periodu od 7 meseci i vise pa svakog puta ide prica kako je u krizi, povrede i slicno i onda sledi budjenje naravno na pocetku sezone sljake !
Dobro je poznata cinjenica da ,,povredama osakaceni'' Nadal u poslednjih 11 sezona nije propustio turnir na sljaci zbog povrede!

nesa

pre 9 godina

Neka mu je sa srecom, svaki covek je sposoban da se srozava i da se uzdize pogotovo sportista kao on.Forma se dize voljom i radom i ostali teniseri ga cekaju u pravom izdanju verovatno, pogotovo Nole i Federer:-).

Ujka Paja, Raja, Vlaja i Gaja

pre 9 godina

E ovako! Ae da se ne lažemo! Kad bude tvoj sinovac propustio jedan jedini turnir na šljaci, onda ću da vam poverujem u tu priču sa "povredama". Eeej, čovek sa milijardu povreda, propustio milion turnira, ALI NIKADA NI JEDAN JEDINI NA ŠLJACI!?!
Koga bre vi zaj...te?

Dott

pre 9 godina

Rafin pristup mecevima je ratnicki, mogao bih ga nazvati "bik koji ne sedi" iz plemena Komanci. Suvise ozbiljno shvata tu igru, kao da je pitanje zivita. Oduvek se na njegovom licu videla jaka nervoza, pa cak i kad je u prednosti na terenu. Opet on je teniser koji je najmanje imao ispada i frustrirajucih reakcija i ako konstatno deluje poput hidrogenske bombe od napetosti besa i truda koji ulaze u svakom poenu.
Kad nije na 100% svojih mogucnosti, mec moze izgubiti od gotovo svakog, dok Novak primera radi i turnir osvoji sa svojim bledim izdanjima. To je ono sto se vidi, zao mi je ako Nadalovim fanovima to zvuci porazavajuci, ali cinjenica je. Ono sto je jos cinjenica je to da je on trenutno broj tri svih vremena i da mu treba samo jos jedan GS da postane broj dva.

da da

pre 9 godina

Povreda, hmmmm? Ovi Nadali više ne znaju šta pričaju! Gube se u sopstvenim lažima! Šta je sad, jel levo ili desno koleno? Leđa? Slepo crevo? Čukljevi? A da, desni članak, hehehe! Da li je Rafa IKADA propustio turnit na šljaci? Priče za malu decu. Najveći foliranti u istoriji sporta, ne samo tenisa! To samo budale ne vide.

krugovalna postaja

pre 9 godina

Koje povrede? Najozbiljnije molim susjede Nadalovce da mi pojasne koju je to povredu imao Nadal! Znam samo za rutinsku operaciju slepog creva. Nije valjda da se od nje oporavlja pola godine? Kakvi su to spinovi sad sa nekakvom povredom? O čemu se radi?

dr

pre 9 godina

Glavni krivac za sve ovo sto se desava sa Rafom je upravo ovaj Toni,od koga mi je muka,samo kada ga vidim!Za razliku od Rafinog oca,na cijem licu moze uvek da se vidi zabrinutost za sina,kod Tonija,strica, nikada,gubio Rafa ili dobijao,on ne menja facu!
Na svakom mecu,iako je coaching na ATP turnirima zabranjen,on stavi ruku na usta i non-stop dobacuje nesto Rafi!Dzaba i opomene sudija,ne prestaje nikada...
Prvo,on ne samo sto mu je trener,nego i stric,i valjda bi on trebao prvi da mu kaze da ne zapinje kao sivonja na svakom mecu,da rasporedi snagu i da konacno pocne da gleda preko mreze ko je tamo uopste!
Ne,igrao protiv Noleta ili Darcisa,on kao manijak udara lopticu,trci i lomi se kao da igra finale GS svaki mec!A ima znanje,vestinu i iskustvo da cistom rutinom "pomete" svakoga sa terena u pola snage,izuzev kada igra protiv prvih 5 na listi!
Lepo su ga lekari upozorili jos pre 3 godine da ce mu stradati kolena,evo sada problemi i sa ledjima,ali,ne,on ne odustaje...
Ne uzme li se u pamet,na zalost,Svetski tenis ce vrlo brzo izgubiti jednog od najboljih tenisera...
Eno mu Rokija,on covek igra taman koliko treba da pobedi!Ni gram snage vise,ni manje...Sada tako i Nole...To je recept da se i sa 34 godine moze odlicno igrati tenis,a ovo sto Rafa radi je samodestrukcija!

Jumko

pre 9 godina

Rekao mi jedan Kinez na pijaci da Rafa treba samo gluten da izbaci i bice robot. Kaze i ako bude vetrovito nece imati razlog da preda ako gubi.

...

pre 9 godina

Ma koga briga bre za ovog foliranta! Čovek bio i ostao večiti šljakaš i verujte, samo tako će biti i upamćen. Čovek koji nije u stanju da veže dve godine na no1, da odbrani year end no1 nije za poređenje sa Noletom koji ima svoju eru. Nole je viša klasa, drugi tenis, tenis novog doba, a ne jurcanje 7 metara iza bejzlajna hihi, koga taj smor zanima, osim onih što rade po ugarskim stalama, hihi...

patriota

pre 9 godina

Neka uzme reket u desnu ruku i počene da igra desnom rukom možda mu to pomogne. Neki će reći da sam ironičan! Nisam. Rada je desnoruk,samo tenis igra levom rukom. Drugo da je na nekoj hemiji pa to je svima jasno. Pogledajte ga ko blider je,a svi drugi teniseri kao manekeni???

Mikii

pre 9 godina

Dott@

A kako tebi zvuci cinjenica da kad je Nadal na 100%, nema mu ravnog? Kakvi Djokovici, kakvi bakraci, doslo vreme da Nole dobije novu nezaboravnu lekciju

milan

pre 9 godina

nadal je najveci, i federer je majstor ovog sporta, ali je nadal specifican igrac kojem je tesko parirati. novakova nesrece je da je igrao u vreme dvojice najboljih tenisera. doduse ni ovo sto je osvojio ne bi, da je prvi imao malo vise srece sa povredama [ da ih nema toliko], a drugi da je makar 2-3 godine mladji@@@ u prevodu da baba ima bila bi deda

adem

pre 9 godina

nadal je najveci, i federer je majstor ovog sporta, ali je nadal specifican igrac kojem je tesko parirati. novakova nesrece je da je igrao u vreme dvojice najboljih tenisera. doduse ni ovo sto je osvojio ne bi, da je prvi imao malo vise srece sa povredama [ da ih nema toliko], a drugi da je makar 2-3 godine mladji.

adem

pre 9 godina

nadal je najveci, i federer je majstor ovog sporta, ali je nadal specifican igrac kojem je tesko parirati. novakova nesrece je da je igrao u vreme dvojice najboljih tenisera. doduse ni ovo sto je osvojio ne bi, da je prvi imao malo vise srece sa povredama [ da ih nema toliko], a drugi da je makar 2-3 godine mladji.

Red

pre 9 godina

Još juče je govorio da nikada nije video ovakog Rafu. .da je nervozan, te ovo, te ono. ..sad, kako počinje sezona na šijaci, odjednom, tu je forma, biće. .Ovo, ono. .
Znači, bombonice su tu ???

Mikii

pre 9 godina

Dott@

A kako tebi zvuci cinjenica da kad je Nadal na 100%, nema mu ravnog? Kakvi Djokovici, kakvi bakraci, doslo vreme da Nole dobije novu nezaboravnu lekciju

Jumko

pre 9 godina

Opet ovaj grozni stric! Kada budes dobrica, i kada ti se u ocima bude videlo postenje i kada budes imao frizuricu kao Smecerov stric javi se ..

milan

pre 9 godina

nadal je najveci, i federer je majstor ovog sporta, ali je nadal specifican igrac kojem je tesko parirati. novakova nesrece je da je igrao u vreme dvojice najboljih tenisera. doduse ni ovo sto je osvojio ne bi, da je prvi imao malo vise srece sa povredama [ da ih nema toliko], a drugi da je makar 2-3 godine mladji@@@ u prevodu da baba ima bila bi deda

Jumko

pre 9 godina

Rekao mi jedan Kinez na pijaci da Rafa treba samo gluten da izbaci i bice robot. Kaze i ako bude vetrovito nece imati razlog da preda ako gubi.

dkenfkd

pre 9 godina

Ма може да се вратии, Ролан Гарос је Новаков, имам осећај кад би Ноле то освојио да би освојио још 15 гренд слемова и ко зна колико мастерса, штета је да играч као Ноле не освоји Ролан Гарос

SRBin

pre 9 godina

Svakome se desi kriza u igri i to je normalno. Toni treba da shvati da ne može da forsira Rafu do iznemoglosti jer je imao povrede. Ono što treba da ga brine je igra i napredak protivnika. Njemu najbitniji RG samo što nije počeo a igra mu se raspada. Ja jednostavno ne vidim način na koji Nadal može da osvoji RG ove godine. Igra u očajnoj formi, mnogo slabiji igrači ga neretko namuče ako ne i dobiju, Novak igra odlično možda čak i bolje nego pre tri godine, ostali teniseri iz vrha su konstantni ako ne i bolji nego ikad, i na kraju pojavili su se mladi igrači koji će tek da eksplodiraju. Sve ovo što sam naveo stoji protiv Nadala na RG. Odmah da kažem da uopšte nisam ostrašćen u smislu da mrzim Nadala. Gledam samo No1eta i svi drugi teniseri me apsolutno ne zanimaju. Zato i mogu da pišem realno. Da se vratim na temu, jedino što ove godine stoji na strani Nadala na RG je tradicija, odnosno činjenica da nije izgubio ne pamti kada. Ali ta tradicija nije dovoljna ako nema konstantne igre. Bilo bi previše da Nadal pobedi i ove godine. Naročito ako nastavi sa ovako lošim igrama do RG. Tada bi već bio sumnjiv, ako već nije.

VUK

pre 9 godina

daj Bože da se vrati.. samo da bude u Novakovoj polovini žreba.. u ovakvoj formi..može da ispadne pre cetvrtfinala.. nikako ne bi bilo dobro da Novak uzme RG,a da ne pobedi Rafu.. moze se opet povrediti.. ta kolena ne garantuju dugu karijeru.. i biće posle, uzeo RG a nije pobedio Nadala..projektovati obavezno da igraju ove godine.. vreme je za naplatu starih racuna.. hrabri ga čiča malo..al..sto se mora nije teško.

No1EMINATOR

pre 9 godina

Bice on dobar u Monte Carlu.Ipak je to turnir koji je 9 puta osvajao.Ove izjave Rafe i Tonija u poslednje vreme kako je "nikad gore" su najjeftniji marketing koji sluzi tome da se najveci rivali opuste i uljuljkaju u triviji stvarnosti.Pre svega tu mislim na Novaka.Price za malu decu.Jasno je na koga se aludira "izmedju redova." Sljaka i ovaj deo sezone do Wimbledona su njegov omiljeni deo sezone kada sakupi dovoljnu zalihu bodova da obitava medju prvih troje tenisera sveta.Pre i posle toga,Rafina forma ocilira,stagnira i ide cak u blazi ili veci pad.Dakle,smatram da ce on biti ove sezone na sljaci jednako opasan kao i prethodnih.Nista lakse nece biti Novaku da ga pobedi na istoj nego raniji godina.Iako se cini da je Novaku put do osvajanja ovih predstojecih Mastersa na sljaci i Roland Garrosa nikad laksi,to je samo varka.Novak mora ostati maximalno fokusiran i pripremljen za najteze izazove protiv Nadala.

Jovan Ristic

pre 9 godina

Treba da se vrati u punoj formi za Rolan Garos, pošto Novak teško pronalazi motivaciju za "boraniju", a onda da ga Đoković oduva u tri seta i nabije mu kompleks do kraja karijere!

Bale na prodaju#

pre 9 godina

Kakvi smo mi narod ono ne verujem
svakako je Rafa veliki sampion i zbog Novaka bi bilo bolje da se vrati Rafa zbog vece motivacije,a nikome ne zelimo da ima povrede to nije niciji uspeh,to da l se on fiksao nije na nama da delimo pravdu

Jumko, Toni i Jelena...

pre 9 godina

Zašto i vi objavljujete svakikomentar ovog "alhemičara".Stvarno mi nije jasno.Ako Rafa ne što izjavi, ja ću biti prvi da mu poželim dobro zdravlje i još neku godinu u vrhu svetskog tenisa.

Pokojni Toza

pre 9 godina

Presudna sezona za Rafu.
Ili će prevazići probleme i biti konkurentan za vrh, ili će ući u hronične probleme i ispasti iz Top tri.
Bez njega u vrhu ništa neće biti isto.

Dott

pre 9 godina

Rafin pristup mecevima je ratnicki, mogao bih ga nazvati "bik koji ne sedi" iz plemena Komanci. Suvise ozbiljno shvata tu igru, kao da je pitanje zivita. Oduvek se na njegovom licu videla jaka nervoza, pa cak i kad je u prednosti na terenu. Opet on je teniser koji je najmanje imao ispada i frustrirajucih reakcija i ako konstatno deluje poput hidrogenske bombe od napetosti besa i truda koji ulaze u svakom poenu.
Kad nije na 100% svojih mogucnosti, mec moze izgubiti od gotovo svakog, dok Novak primera radi i turnir osvoji sa svojim bledim izdanjima. To je ono sto se vidi, zao mi je ako Nadalovim fanovima to zvuci porazavajuci, ali cinjenica je. Ono sto je jos cinjenica je to da je on trenutno broj tri svih vremena i da mu treba samo jos jedan GS da postane broj dva.

patriota

pre 9 godina

Neka uzme reket u desnu ruku i počene da igra desnom rukom možda mu to pomogne. Neki će reći da sam ironičan! Nisam. Rada je desnoruk,samo tenis igra levom rukom. Drugo da je na nekoj hemiji pa to je svima jasno. Pogledajte ga ko blider je,a svi drugi teniseri kao manekeni???

Svete

pre 9 godina

Presudna sezona za Rafu.
Ili će prevazići probleme i biti konkurentan za vrh, ili će ući u hronične probleme i ispasti iz Top tri.
Bez njega u vrhu ništa neće biti isto.
(Pokojni Toza, 11. april 2015 09:43)


Nema tu hronicnih problema i takvih stvari, kod njega stvari isto funkcionisu od kada se pojavio. Kada je sezona sljake sve je bajno, sjajno, sljaka prsti na sve strane, nema izjava o povredama, pobede se redjaju, trofeji se nizu ali kada se ta sezona zavrsi e onda u slucaju nekog poraza onako promrmljaju o povredi, u slucaju vise poraza vicu na sav glas i onda sledi preskakanje nekoliko turnira ili nekoliko meseci, i onda vracanje u formu, vrhunac forme na sezoni sljake i onda posle sve isto u krug!
Dok ima energije igra na ostalim turnirima i osvojio je nekih 17 ili 18 van sljake, kada se fizicki ugasi onda slede izjave, pauze, zalopojke, pricanje o tome kako se Federer i Novak imaju srecu sto se nikada nisu povredili i priprema za sledecu sezonu sljake i tako vec evo 11 godina, ali SVE PAUZE su van sljake !

Sasa

pre 9 godina

Ne možemo mrzeti Rafu i Federera, ni da im želimo povrede, kakav bre doping, čovek je istrošen jer je igrao godinama atomski tenis gde nije balansirao udarce jer to nije njegov stil niti ima tehniku za tako nešto, jednostavno moralo je da dođe do ove situacije jer forsirati samo ubitačne udarce godinama do iznemoglosti telo više ne prihvata takav tempo, naš car je to uspešno izbalansirao i zato je najbolji, ako uspe a nadam se da hoće da osvoji RG Novak ima ogromne šanse da se izjednači bar sa Rafom po GS, još 4 godine može da igra na ovom nivou što je u opticaju 16 GS, od toga sam siguran da može da osvoji još 6 minimum, trebaće i sreća, ovaj RG je presudan u Novakovoj karijeri jer ako osvoji Pariz igraće rasterećen i vrlo verovatno doći do prilike da se polemiše dal je najbolji ikada, za nas jeste ali vodimo se emocijama i tako i treba da ostane, ali ne treba preterivati, sam Beker je rekao da Novak i Rafa nisu još na RF nivou, ali Novaku se sve namestilo da bude najbolji ikada što bi lično voleo više od svega...

...

pre 9 godina

Ma koga briga bre za ovog foliranta! Čovek bio i ostao večiti šljakaš i verujte, samo tako će biti i upamćen. Čovek koji nije u stanju da veže dve godine na no1, da odbrani year end no1 nije za poređenje sa Noletom koji ima svoju eru. Nole je viša klasa, drugi tenis, tenis novog doba, a ne jurcanje 7 metara iza bejzlajna hihi, koga taj smor zanima, osim onih što rade po ugarskim stalama, hihi...

Šuluburić

pre 9 godina

U kakvoj god da je formi Nadal, Nole mora da se vraški dobro našpanuje za RG! To mora da bude Noletova top topovska forma iako mu i u ovoj brzini nema ravnog! Čisto da se Božanstva belog sporta odobrovolje.

da da

pre 9 godina

Povreda, hmmmm? Ovi Nadali više ne znaju šta pričaju! Gube se u sopstvenim lažima! Šta je sad, jel levo ili desno koleno? Leđa? Slepo crevo? Čukljevi? A da, desni članak, hehehe! Da li je Rafa IKADA propustio turnit na šljaci? Priče za malu decu. Najveći foliranti u istoriji sporta, ne samo tenisa! To samo budale ne vide.

Ujka Paja, Raja, Vlaja i Gaja

pre 9 godina

E ovako! Ae da se ne lažemo! Kad bude tvoj sinovac propustio jedan jedini turnir na šljaci, onda ću da vam poverujem u tu priču sa "povredama". Eeej, čovek sa milijardu povreda, propustio milion turnira, ALI NIKADA NI JEDAN JEDINI NA ŠLJACI!?!
Koga bre vi zaj...te?

krugovalna postaja

pre 9 godina

Koje povrede? Najozbiljnije molim susjede Nadalovce da mi pojasne koju je to povredu imao Nadal! Znam samo za rutinsku operaciju slepog creva. Nije valjda da se od nje oporavlja pola godine? Kakvi su to spinovi sad sa nekakvom povredom? O čemu se radi?

dr

pre 9 godina

Glavni krivac za sve ovo sto se desava sa Rafom je upravo ovaj Toni,od koga mi je muka,samo kada ga vidim!Za razliku od Rafinog oca,na cijem licu moze uvek da se vidi zabrinutost za sina,kod Tonija,strica, nikada,gubio Rafa ili dobijao,on ne menja facu!
Na svakom mecu,iako je coaching na ATP turnirima zabranjen,on stavi ruku na usta i non-stop dobacuje nesto Rafi!Dzaba i opomene sudija,ne prestaje nikada...
Prvo,on ne samo sto mu je trener,nego i stric,i valjda bi on trebao prvi da mu kaze da ne zapinje kao sivonja na svakom mecu,da rasporedi snagu i da konacno pocne da gleda preko mreze ko je tamo uopste!
Ne,igrao protiv Noleta ili Darcisa,on kao manijak udara lopticu,trci i lomi se kao da igra finale GS svaki mec!A ima znanje,vestinu i iskustvo da cistom rutinom "pomete" svakoga sa terena u pola snage,izuzev kada igra protiv prvih 5 na listi!
Lepo su ga lekari upozorili jos pre 3 godine da ce mu stradati kolena,evo sada problemi i sa ledjima,ali,ne,on ne odustaje...
Ne uzme li se u pamet,na zalost,Svetski tenis ce vrlo brzo izgubiti jednog od najboljih tenisera...
Eno mu Rokija,on covek igra taman koliko treba da pobedi!Ni gram snage vise,ni manje...Sada tako i Nole...To je recept da se i sa 34 godine moze odlicno igrati tenis,a ovo sto Rafa radi je samodestrukcija!

Svete

pre 9 godina

Naravno da ce se vratiti u formu i naravno da je prvi favorit na svim turnirima na sljaci ! Uostalom kako neko to moze biti pored njega kada je on za ovaj deo sezone poceo da se priprema pre 10 meseci tj. po zavrsetku proslogodisnjeg RG ?
Od tada on ima skor 15-9 na tvrdim podlogama i 7-1 na sljaci i 1 titulu na sljaci iako prekosutra pocinje sezona na toj podlozi za najbolje igrace.
Uostalom ovo mu je 6 ili 7 put u karijeri da ne osvaja titulu u velikom vremenskom periodu od 7 meseci i vise pa svakog puta ide prica kako je u krizi, povrede i slicno i onda sledi budjenje naravno na pocetku sezone sljake !
Dobro je poznata cinjenica da ,,povredama osakaceni'' Nadal u poslednjih 11 sezona nije propustio turnir na sljaci zbog povrede!

nesa

pre 9 godina

Neka mu je sa srecom, svaki covek je sposoban da se srozava i da se uzdize pogotovo sportista kao on.Forma se dize voljom i radom i ostali teniseri ga cekaju u pravom izdanju verovatno, pogotovo Nole i Federer:-).