Tenis 138

Utorak, 07.04.2015.

23:33

Beker: Nije lako trenirati Novaka

Legendarni nemački teniser Boris Beker rekao je da nije lako trenirati Novaka Đokovića, ali da je najvažnije to što voli da se takmiči.

Beker: Nije lako trenirati Novaka IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

138 Komentari

Sortiraj po:

ivo karlovic

pre 9 godina

beker samo smeta djokovicu primecuje te li kako najjace trofeje koje osvaja osvaja bez bekera a ono jednom kad je igrao protiv benjamina bekera trener beker je cudno mahao rukama.post scriptum,sto se raspravljate o nadalu i fedeksu.najbolji igraci na mrezi su serveri:karlovic stakhovsky isner mahut copil raonic...

roni

pre 9 godina

@AntiBot
Zvizde mu na svim turnirima na kojima igra? Jesi odgledao nekad neki mec ili samo bzvz komentarises? Zvizdali su mu cak i na Srbija Openu.Zasto pises kada si teniska neznalica?

Boban Nikolic

pre 9 godina

Uporedjivati tenisere je vrlo nezahvalno.Kako i gde podvuci crtu.Oni se razlikuju po godinama,periodu igranja,konkurenciji,sklonostima ka povredama ili ... Prici o tome ko je najbolji ikada nikad kraja.Kada bi se tenis prestao da igra onda bi bilo moguce sumirati rezultate i napraviti vecnu rang listu.Ali koga bi to onda zanimalo.
U poslednjih 10-ak godina tri igraca su vise nego dominantna.Federer od 2004 do 2008, Nadal od 2008 do 2011 i Djokovic od 2011 do ?.Skoro,svo to vreme su oni bili konkurenti i vrlo cesto ucestvovali u deljenju titula na najznajnijim turnirima.Nadal iako mladji od jednog 4 godine i stariji od drugog 1 godinu dominira u medjusobnom skoru sa obojicom.Najstariji i najmladji su, od turnira,inkasirali najvise novaca.Najmladji,a meni najdrazi,u periodu svoje dominacije,osvojio je najvise GS,Zavrsnih Mastersa i Mastersa serije 1000 i siguran sam da ce do kraja karijere, sve trojice ,broj svojih titula znacajno popraviti,susticice ih a medjusobni skor preokrenuti u svoju korist.Po broju nedelja na prvom mestu,Novak ce sigurno biti medju prvih 5 u istoriji.Ali koga ce ovo zanimati onda kada se tenis prestane da igra ili onda kada se uspostavi neka nova Open era ili onda kada se pravila budu promenila (nema neca,jedan servis,promena podloge ...)
Zato su uporedjivanja i rangiranja jako teska i ona su vise stvar srca nego razuma.
Ma kako rangirali Novaka,srcem ili razumom, on ce sigurno u istoriji tenisa ostaviti neizbrisiv trag.

dr

pre 9 godina

Beker-rekao sam da sam ovo procitao pre 2 godine,ovo je samo "prenesena",ne "trenutna" izjava...
Ovi sto misle da Beker ponizava igraca koga trenira(ne Darcisa,Goffina i slicne),nego Novaka Djokovica,Svetskog No1,oni imaju problem sa zdravim razumom!
Najgori su ljudi,pa i treneri,koji Vam govore ono sto Vi volite da cujete!Iskreno,niko ne voli kritike na svoj racun,ali normalan covek,profesionalac,zna da te kritike nisu ponizavanje,nego zelja trenera da ispravi greske u igri koje ima!
I ispravio Nole greske..
Setite se Lendla i Mareja...Lendl,koga ja zovem "celicna faca",covek koga nikada nisam video nasmejanog,je odmah u startu i sa treninga i iz loze oterao Endijevu majku,zbog pogubnog uticaja koji je imala na njega..
Vikao na Endija,drao se,psovao,svasta mu govorio..Kada je Endi shvatio da je to u njegovom interesu,"podvio rep" i radio sve sto mu Lendl kaze!
Cak,secate se toga,Lendl mu je rekao-Ako i na jednom mecu,dok sam ti ja trener,polomis reket,saradnja prestaje!
Ali,lobi i opstrukcija sujetne majke su bili jaci..Na kraju,Lendl se lepo pozdravio sa Endijem,i otisao..
Ova Ameli,novi "trener" Endija,se jos,kako mi kazemo "vozi na zaslugama Lendla",dokle jos,videcemo...Da li je Endi,dok ga je Lendl trenirao,ijedan set izgubio 6-0?Ne..Evo sada,od Noleta u dva meca dva puta "krompiric"!
A mamica ponovo u lozi...
Sedi iza Ameli i "dosoljava"...A sin,iz poraza u poraz.Na kraju,stari Jevreji su uvek govorili-Govori uvek istinu!U pocetku boli,dugorocno je lek!

maestro

pre 9 godina

Novakovi navijači nikako da shvate da Rodžer ima neprevaziđenu tehniku ,a da Nadal i Novak igraju na snagu.Nadal je izgubio snagu i sada ni slika od nekadašnjeg Rafe ,a pošto je i Novak u godinama( 28), u kojima se ne može baš nešto novo brzo naučiti,nije isključeno da i on ne doživi njegovu sudbinu.

maestro

pre 9 godina

Novakovi navijači nikako da shvate da Rodžer ima neprevaziđenu tehniku ,a da Nadal i Novak igraju na snagu.Nadal je izgubio snagu i sada ni slika od nekadašnjeg Rafe ,a pošto je i Novak u godinama( 28), u kojima se ne može baš nešto novo brzo naučiti,nije isključeno da i on ne doživi njegovu sudbinu.

bg

pre 9 godina

@Svete
Jedini bot si ovde si ti.
Pojma nemas o tenisu, pises kilometarske komentare pune neistina i onda pobegnes pred argumentima.
Djokovic je 12 od 18 pobeda protiv RF ostvario od 2011 do danas. Mnogo toga je taj novinar sa Eurosporta rekao o Novaku, pa to ne pominjes.
Federer je prvi GS osvojio 2003. 2005, kada Nadal osvaja prvi GS, Federer ima samo 4 GS. Nadal i Federer su od tada osvojili po 13 GS. Novak je jedan uzeo 2008, protiv Conge, a drugi je cekao do 2011, kada Federer ulazi u 30-te, a Nadal se povredjuje. U konkurenciji u kojoj je Federer bio prvi na svetu, Nadal drugi, u kojoj su dominirali i osvajali GS titule, Djokovic je osvajao po 3 titule godisnje.
Ako je bolji, zasto i on kao RF i Nadal nije osvajao vazne titule? Nije mnogo mladji od Nadala, tako da mu to nije opravdanje.
U sadasnjoj konkurenciji, Federer pred penzijom je 2 teniser sveta. To dovoljno govori o snazi konkurencije.
U kojoj je to kategoriji Novak uspesniji od Federera?
Hoces li odgovoriti ili ces opet da pobegnes i potpisujes se kao "hihihi". Kao juce sto si pobegao kada sam te ja unistio cinjenicama?

?

pre 9 godina

@Bitter
Ajde sada procitaj svoj prethodni komentar i vidi sta si napisao.
Prvi pominjes skor, a kad se Novakov skor pomene onda se pravis pametan.
Po tvojoj logici, Karlovic i Rodik su bolji teniseri od Novaka jer imaju pozitivan skor sa njim.
Po tvojoj logici je Davidenko bolji teniser od Novaka jer je pozitivan sa Nadalom dok s druge strane Nadal ubedljivo vodi protiv Djokovica.
Ja ti samo ukazujem na to da ti logika ne vredi 5 para.
Ono sto pises ne odgovara CINJENICAMA! Ako ne znas cinjenice, ne mozes ravnopravno polemisati.
Od 18 pobeda protiv Federera, Novak je 12 ostvario od 2011 do danas. Dakle, Federer je od Novaka gubio uglavnom u svojim tridesetim godinama.
Sta tebi tu nije jasno? Niko nije "kriv", to je cinjenica.
Nije tacno da je Djokovic "vecinu" meceva izgubio dok je bio klinac. Samo 2010 imao je 4 poraza od Federera. Prosle godine 3.
Pa 2009...
Tada nije bio klinac nego 3 teniser sveta i osvajac GS.
I ne vredi da uporedjuje Nadala sa Novakom. Nadal je vrhunski teniser, 2 teniser sveta od 2005, sampion GS od 2005.
On nije cekao da se proredi konkurencija pa da "sazri".

ofanziva ljepotić

pre 9 godina

@bane,svi ljubitelji i dobri poznavaoci tenisa reći će ti da i u ovom sportu,kao u svim ostalim, više vole gledati ofantzivnu ,nego defanzivnu igru.Htio ti priznati,ili ne, ljepši je teniski meč od 3 sata u kojem dominira ogfanzivna igra jer ona tjera tnisera da nema ni trenutka opuštanja ,nego 6 sati gledati defanzivu ,koja ti pruža priliku da malo i "dremneš" i da ništa ne propustiš ,jer su u tom meču igraju dvojica tenisera defanzivaca koji sa osnovne linije prebaciju do "beskonačnosti" lopticu preko mreže,dok jedan od njih ne pogriješi.

maestro

pre 9 godina

Novakovi navijači nikako da shvate da Rodžer ima neprevaziđenu tehniku ,a da Nadal i Novak igraju na snagu.Nadal je izgubio snagu i sada ni slika od nekadašnjeg Rafe ,a pošto je i Novak u godinama( 28), u kojima se ne može baš nešto novo brzo naučiti,nije isključeno da i on ne doživi njegovu sudbinu.

boki

pre 9 godina

h2h nema nikakve veze sa realnoscu,evo naprimer.,..,u zadnjih par sezona Nadal i Nole igrli su na turnirima na kojima je Nole stizao do polufinala i finala ,a da ovaj drugi nije,mozda namerno mozda ne ,nije ni bitno,sta mislite u tih 10 susreta sta bi bilo,verovatno 8 -2 ili 10-o ili 5-5 nije ni bitno,bitno je da svaki teniser ima mogucnost da bira dali ce da se sastane sa ovim drugim iz ovog ili onog razloga,kao sto je Federer izabrao da neigra u Londonu,a glupo pravilo kaze da se taj mec ne racuna,potpuno besmisleno.....

Svete

pre 9 godina

(roni, 8. april 2015 12:23)



A znas li ti kako izgleda Matis recimo ??
Svasta cu ja ovde da procitam ,Federer ima negativan skor protiv 20 igraca, Novak protiv 10....

Novak Djokovic je u 74 odigrana finala igrao protiv 22 razlicita igraca.
Federer je u prvih 28 finala u karijeri igrao protiv 22 razlicita igraca.
Samo ta, naizgled nebitna cinjenica, govori MNOGO TOGA....

VIdis da gresis, upravo Federer je iskoristio vakuum u svetskom tenisu, kada su na traci smenjivali pobednici najvecih turnira, svakakvi su osvajali masterse, grend slemove, wimbledone 2001 :( i ostale turnire, smenjivali se iz nedelje u nedelju na prvom mestu, Hewitt je sa 20 godina bio suvereni broj 1, Marej sa 28 ne moze ni da pomisli da bude 1.....
Novak je pobedio Federera kada je on imao 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33... Federer iz 2012 i 2014 bi samleo Federera iz 2003,2004,2005 to je cinjenica i to nisam ja rekao nego izvesni novinar sa Eurosporta, Federer je pobedjivao Novaka kada je on imao 18,19 godina, mislis li da je Djokovic sa 19 kvalitetniji igrac od Federera sa 33 ?!!

Djokovic je prakticno 90% osvojenih turnira osvojio igrajuci protiv Federera, Nadala i Mareja a neretko protiv vise njih na jednom turniru. Uostalom 106 meceva protiv njih trojice, 46 finala.....
Federer je pobedio Agasija prvi put kada je on napunio 33 i jos 7 puta posle toga, pa ne vidim da je iko ikada taj podatak pomenuo.....
Gadno si pomesao neke stvari, ali kao bot imas pravo to da radis !!

Bittter

pre 9 godina

@ ?
Najjaci argument ti je da Krajinovic,Rodik,Karlovic,Safin imaju pozitivan skor protiv Novaka?!?!?Da li to znaci da su bolji igraci od njega?Pa cak i tebi tako zadojenog mrznjom a prepunog neznanja svakojake vrste je jasno da je bolji od njih za tri klase.Ako je medjusobni skor najmerodavniji onda RF nikako ne moze biti najbolji jer ga Nadal mlati gde stigne.Da li je Novak kriv sto je mladji od RF pa ga u poslednjih 5-6 god uglavnom oducava od tenisa?Isto tako mozemo reci da je Federer najveci br pobeda protiv Noleta uzeo kad je No1e bio totalni pocetnik na ATP Turu.Treba li da pricamo o tome da dok Nole i Nadal nisu teniski stasali(izasli iz tinejdzerske dobi) RF nije imao ozbiljnijeg takmaca jer mu se poklopilo da je nastao vakum povlacenjem Samprasa i Agasija.Naravno da on nije kriv za to ali nije ni Novak kriv za to sto je mladji od RF.Da li bi trebalo da se izvinjava sto ga pobedjuje u poslednjih cetiri, pet god?Zato jos jednom opusti se i probaj da uzivas jer takvog sportistu necemo nikad vise imati i budi srecan sto si njegov savremenik.Suvise smo mi mala zemlja da bi nam se zalomio jos jedan Novak Djokovic u bilo kom sportu.

veterani

pre 9 godina

Realan je Beker. Cinjenica je da Federer ostaje teniska ikona, voleli ga mi ili ne. Novak je napravio bum u novoj eri tenisa, odlican je u svakom pogledu. Njegov uspeh ne cudi, jer je pored svojih kvalitete imao i odlicne trenere (Gencic, Pilic, Vajda). Nase tenisere volimo i postujemo, sto ne znaci da ne cenimo ostale tenisere. Svuda u svetu se navija za svoje, sto je i normalno.

roni

pre 9 godina

@iSrbin
Zabole publiku za to sto je on Srbin. 90% publike i ne zna gde je Srbija niti zna sta je to. A Djokovicu ionako pise da zivi u Monaku.
Koji Amerikanac zna gde je Srbija? Pa pola ljudi misli da je to neki grad a ne drzava. Djokovica publika ne voli zbog njegovog ponasanja a ne zbog Srbije.
I Ana je iz Srbije pa je svi vole i niko joj ne zvizdi.

?

pre 9 godina

@Bittter
Ako je Novak najbolji na svetu kako to da ima negativan skor sa Nadalom, Federerom, Karlovicem, Rodikom, Safinom?
Kako je bolji i superioran a negativan i sa RF i sa Nadalom?
Inace, pametnjakovicu, Novak je 12 od 18 pobeda nad Federerom ostvario od kada je RF usao u tridesete. Dakle, iskoristio to sto je Federer ostario. Pre toga je ukupno imao 6 pobeda protiv njega.

?

pre 9 godina

@bradati mudrac
Pokusavas da zamenis teze.
Beker ne prica o eleganciji.
Prica o kvalitetu.
Federer je kvalitetniji, bolji igrac od Novaka.
Neuporedivo!!!

gg

pre 9 godina

Beker je Novakov trener i on daje ovakve izjave svetskim medijima!? Bas sam u soku. Mozda je trebalo da saceka da prestane da trenira Novaka pa onda moze da prica sta zeli. Izgleda mi kao da zeli da bude u centru paznje sa sovom strucnoscu. Uostalom, nema sumnje da je ono sto kaze tacno samo mi ovde nedostaje trenerska lojalnost.

roni

pre 9 godina

@Bitter
Ako je Novak toliko superioran, kako to da je Karlovic pozitivan protiv njega, Matis ima izjednacen skor, a Krajinovic je takodje pozitivan? Jel to znaci da su tu negde po kvalitetu?
Pre nego sto je Federer napunio 30 godina Novak je protiv njega imao ukupno 6 pobeda. Od kada je Federer ostario, Novak je zabelezio 12 pobeda. Iskoristio je starost rivala. Po kvalitetu ne moze ni da se poredi s njim.

end

pre 9 godina

@Bittter
Ne postoji "skoro egal". Negativan je.
A ako je negativan sa Federerom, Nadalom, Karlovicem, mrzitelju svega i svacega, kako je onda "najbolji na svetu"???
Novak je skoro sve pobede nad Federerom ostvario od 2011 do danas, sto znaci da ga nije mogao pobediti dok je Federer bio mlad. A 2011 je RF napunio 30 godina pa je Novak to iskoristio.

dr

pre 9 godina

Kao prvo,ova izjava je data pre jedno 2 godine...
Becker,stari lisac,daje razne izjave,poziva novinare,i Svajcarske,i Spanske,"izdizuci" Rokija pred sezonu na sljaci,jer ovaj,preskocivsi Miami,sada se,kao davljenik hvata za tu slamku spasa,sljaku i mislim da trenira kao lud i za Monte Karlo,Rim,Madrid,RG..
Sada je "kao" mator Roki,a Rafa povredjen!Sta Novak ima sa tim?Kada je Nole predavao meceve zbog problema sa disanjem,povreda itd,nikoga nije bilo briga.Niko nije rekao-Osvojio si nekoliko titula zato sto je Nole bio povredjen!
Naravno da namazani Becker nece da kaze ono glavno-bacite malo oko na ATP listu!
Niti ono sto svi znaju-Novak nikada ne prilagodjava svoju igru protivniku,nego igra kako on misli da je najbolje.Menja ritam,ubrzava,usporava,"lomi" ih psihicki i..pobedjuje!
A sto se tice toga ko je najbolji na svetu svih vremena,ima Nole do kraja karijere ihahaj..Samo polako,videcemo..Sampras je igrao dok je mogao da stoji na nogama,evo Roki ne odustaje ni sa 34,Nole ima do njegovih godina jos 6!Rafa-nastavi li ovako,Svetski tenis ce vrlo brzo izgubiti odlicnog tenisera...
I Roki i Rafa,bez obzira sta pricali,znaju da,kao prvo "mecku treba da rode" da ga ove godine skinu sa mesta 1,a sanse ima samo Roki.Rafa samo moze da mu "pomogne",ali Rafa ima drugi problem-on sanja i mesto 2!
A u medjuvremenu,Nole gazi li gazi...Po sljaci,betonu,travi,svejedno...
LAJTE KERE JAKOBSFELDSKE!

?

pre 9 godina

@sasa
Alo, mali covece, koga briga sta ti pricas kad Beker kaze da je Federer mnogo bolji od Djokovica?
Sto lupetas o kosarkasima?
Ako poredis Federera sa Medzikom, onda Novaka poredi sa nekim iz jugoslovenske lige, takav je odnos u kvalitetu otpr.

roni

pre 9 godina

Mozete samo da cmizdrite.
Novakov trener javno priznaje da je drugi teniser MNOGO bolji od Novaka. To sto vi cmizdrite niko ne slusa i nikog nije briga za to.

Bittter

pre 9 godina

Samo jedno ppitanje za ove iskompleksirane koji dokazuju da se u Srbiji sve prasta osim uspeha:Ako je RF toliko superioran u odnosu na sve ostale kako Nadal ima pozitivan skor u duelu s njim a Novak ima skoro egal tj dve pobede manje?Ne treba smetnuti s uma da je najveci broj Fedexovih pobeda protiv No1eta se desio kad je Novak bio na pocetku karijere a RF na vrhuncu.Federer je sjajn igrac ali ni Novak nije nista slabiji i to je sjajna stvar za tenis i za sve ljubitelje ove divne igre zato ne sirite mrznju i gluposti vec uzivajte.

bradati mudrac

pre 9 godina

Apsolutno se slazem s Bekerom u vezi Federera. Iskreno, ja ga ne volim, podseca me na robota sa licem coveka, ali da poseduje vecu eleganciju u svojoj igri od svih drugih tenisera, to je svakom coveku koji je ikada igrao tenis ovako ili onako sasvim jasno! Upravo ta elegancija (zbog koje skoro nikada nije bio povredjen) mu i danas omogucava da se takmici na najvisem nivou sa gomilom ovih "klinaca" u koje spadaju i Rafa i Novak, kada u obzir uzmemo njegove godine. Ali to nikako ne umanjuje talenat i "ono" nesto posebno sto su ova druga dvojica donela u svet tenisa. Tacno je da ni Rafa ni Novak nemaju tu eleganciju na terenu, ali su zato svoje nedostatke nadoknaditi na drugi nacin. Kao prvo, obojica su izdrzljiviji od Federera, imaju bolju defanzivu, sto im omogucava da se uspesno nose sa Rogerovom extra-agresivnom igrom. Novak ne udara elegantan jednorucni backhand kao Federer, ali zato ima ubojitiji i snazniji dvorucni backhand koji je definitivno pouzdaniji od Rogerovog. Uz to Novak ima celicnu volju i natprirodnu elasticnost koji ga cine posebnim na svoj nacin. Rafa na drugu stranu ima neverovatan forehand, potpuno atipican sa puno spina - ne tako elegantan kao Federerov, ali neverovatno destruktivan po Federerov bakchand. Potom, Rafa je vatren, fanatican, nemilosrdan, to je ono sto ga krasi! Da skratim, Federer jeste elegantniji, ali nije snazniji i ne dominira u svim segmentima igre, sto je dovoljno da mu ova dvojica naskode i te kako! I za kraj - NAPRED NOLE!

sasa

pre 9 godina

Rodzer igra najlepši tenis svih vremena, i Medzik je igrao najlepšu košarku svih vremena, a onda su se stvari promenile, došli su jači, brži, izdržljiviji, ali niko ne može da spori da Rodzer ima udarce kao leptir, tako elegantno to izgleda dok se drugi muče za isti, ali opet Novak je naš i nama je najbolji a trenutni pokazatelj je da to nije srpski mit već činjenica, a to najviše boli one koji nipodaštavaju našeg cara, jer kad osvaja titule i vidite listu tu nema više priče o srpskom mitu da smo najbolji, Novak Đoković je trenutno najbolji teniser sveta i tu je kraj priče, i ući će u istoriju kao jedan od najboljih a šta smo mi obični mali ljudi uradili juče, danas, sutra?!

iSrbin.

pre 9 godina

,, Win the crowd, and you win the battle " , Federer je to uspio i zato je najveći i ipak čova sa Zapada. Noletu kao Srbinu , svaki GS vrijedi tri, jer vrlo često publika mu ipak hije naklonjena, i on uvijek gura Sizifov kamen !!!! Tim više Noletu treba odati i priznanje i respekt !!

Bane

pre 9 godina

Đoković je sigurno naš najbolji sportista svih vremena. Što se tiče tenisa i ovog poređenj, pokušaću da budem objektivan:
Prvi servis - Federer
Drugi servis - Đoković
Ritern - Đoković
Forhend - Federer
Bekhend - Đoković
Volej - Federer
Kretanje - Đoković
Mreža - Federer
Priprema poena - Federer
Promena ritma i improvizacija - Đoković

Moj zaključak je da je Đoković bolji defanzivac i interesantniji igrač za gledanje, a Federer bolji ofanzivni igrač. U svakom slučaju svaki meč između njih dvojice je istorijski.

KAO XXXL

pre 9 godina

Beker je od velike koristi ( i sam Novak to istice!) jer je unapredio njegovu igru,pre svega igru na mrezi i voleje!Takodje siguran sam da mu daje odlicne savete u vezi taktike i pripreme za najvaznije meceve vezano za G.Slem!Koristi svoje bogato iskustvo iz svoje karijere i pomaze da se izbegnu problemi ili rese i u toku teskih meceva!Beker jeste prvi trener ali njegova uloga je pre svega savetodavna jer je Novak "gotov igrac" a takodje Beker zbog problema sa kukovima(operisao) nemoze mnogo da radi na terenu sa Novakom! Siguran sam da i Novak najvise voli kada su u njegovom boksu i Beker i Vajda( teniski otac!)! Novak je vec najkompletniji igrac na svetu a moze da postane jos i savrsen!

haylee

pre 9 godina

istina je sto je rekao u vezi servisa i voleja. to se najbolje videlo u Majamiju.
Federerova boljka je, sa druge strane, bekhend, zbog cije nestabilnosti ima negativan skor sa Nadalom, cije forhend top spinove ne moze da kontrolise na iole sporijoj podlozi.

cinik

pre 9 godina

Beker je to rekao u kontekstu razgovora o tehnici igre. I to svi znaju - Federer ima najbolju tehniku.
Ali nije sve u tehnici, ima nesto i u glavi.

Da

pre 9 godina

Da ali i taj Roger Federer je osvojio 6,7 grend slemova kada se Novak, Rafa i Mari jos nisu probili, cim su oni sazreli Roger vise nije bio onaj iz 2005,6...

cofi008

pre 9 godina

pa naravno da je fed najbolji svih vremena i rafa odmah iza....ali sacekajte koju godinu vi sto navijate za feda i nadala....sada je noletova era.
meni bi licno noletovih 15 slemova bilo jace nego njihove brojke,obzirom u kakvoj konkurenciji on vlada..ali dug je to i trnovit put..mozda je i prerano o tome pricati jer treba prvo uzeti deveti slem,nakon devetog i deset itd....a svaki slem je neopisivo tesko osvojiti..pa jedan fed nije uzeo slem vise od dve godine..
za neke koje kazu kako je ranije konkurencija bila jaca,samo nek pogledaju koliko je ranije bila prosecna brzina udaraca,servisa....danas je tenis nikad jaci,brzi,sa vecim intenzitetom..federer sa svojih 33,4 bi rasturio federera iz mnogih ranijih godina..to potpisujem.
i da ,mozda fedova igra jeste lepsa za oko...ali nole ako resi da pobedi,fed moze da ga dobije samo ako igra bolje nego inace uz malo losiju noletovu igru od standardne za polufinale/finale. uz najbolji noletov tenis sanse federera da dobije novaka su u domenu srece u par vaznih poena..nas nole je najbolji i zato kazem ovim fanovima da pricekaju malo ;-)

Ivan

pre 9 godina

Mislim da vecina nije shvatila Bekera. Beker je tu izjavu dao jos davno. U medjuvremenu je sa Novakom radio upravo na stvarima na kohe je ovde ukazivao, i to se od pocetka njihove saradnje videlo. U medjuvremenu je Novak zaista dostigao visi nivo i sada je gotovo nepobediv. Sumnjam da bi Beker takvu izjavu dao danas.

Nevjerica

pre 9 godina

Pa ljudi, mi smo stvarno zli. Pogledajte komentare ljudi na fbu. Našli se neki polupismeni ljudi omalovažavati Becker-a i njegov posao, kao i sam Novakov izbor. Novak je pametna osoba, zna on šta je najbolje za njega, pa pogledajte gdje je i to zajedno sa Becker-om! Popravio je svoju igru na mreži i volej, a samo osobe koje su počele gledati tenis nedavno ne znaju da je Becker bio dobar u tome kad je igrao. Obožavala sam tenis kao dijete i sad, a ljudi su često znali govoriti kako je dosadan sport, a sad ti isti ljudi su eksperti, odvratno!
Mislim da je Becker ipak bio malo prestrog što je rekao da Novak nije na Roger-ovom nivou, što nije tačno, ali da je RF najbolji ikad, jeste, ali Nole ima još vremena, tako da mu držim fige :D!

Knez BG

pre 9 godina

Rafa i Novak moraju da rade na određenim elementima servisa i voleja ako žele da dostignu njegov nivo“, otkrio je Beker.
Dakle Boris nije reako da je Federer bolji teniser, već da ima bolji volej i servis, što je činjenica...i to je bilo dovoljno da se pojavi gomila isfrustriranih bednika koji ne mogu da svare Novakov uspeh.Federerova era je prošla, a vaša muka biće gledanje Novaka narednih godina i njegova dominacija.

zivko

pre 9 godina

roger je najbolji ikada.ne samo po broju trofeja vec po svemu sto prati tenis.nole je pri vrhu i uz tezak rad i srecu u zdravlju moze da se upise u sam vrh tenisa.

VUK

pre 9 godina

nije prenet kompletan tekst.. Beker je rekao da Novak i Nadal moraju još da rade kako bi dostigli kvalitet Federera.. i da je Federer odigrao životni meč u finalu Wimbldona 2014, koji je izgubio! e zatim je rekao da je SAMPRAS za njega najbolji igrač svih vremena.. to uvek,ali uvek kaže i Federer.

VUK

pre 9 godina

ne razumem zašto činjenica da je Federer najuspešniji teniser svih vremena i uz Samprasa, najbolji svih vremena, oduzima Novaku i njegovim fanovima pravo da uživaju u vremenu kada je Nole br.1?..pogledajte treći set poslednjeg turnira.. on ima savršeno telo..pomerice granicu dužine igranja u top 5 igrača sigurno.., napredovao je u igri na mreži i servisu u 25-26godini!Čovek još uvek unapređuje svoju igru.. vreme će pokazati kakav trag će ostaviti iza sebe u tenisu..Ronaldo i Mesi ne treba da igraju fudbal zbog toga što je Pele neponovljiv? samo poslednji hostapleri i probisveti vezuju sport i politiku, sport i veroispovest.. sport i nacionalnu pripadnost.. kome je do toga,ima prenose iz Skupštine i Sabora.. tenis je samo sport..u kome je Novak u 2011 proglašen za najboljeg sportistu sveta..Šta mu više treba?

As

pre 9 godina

Tacno je da je Federer najbolji teniser svih vremena, ali Djokovic i on se ne mogu porediti. Federer ima talenat,ali ima i sve privilegije od detinjstva, mogao je od starta nesmetano da se fokusira na vrhunski tenis. Takodje ima i podrsku zapada jer je drzavljanin Svajcarske. Novak nema nista od toga,a ipak briljira, i to Beker kao Nemac naziva emotivnoscu. Dzon Mekinro razume sta to znaci,imati taj prkos i snagu kad je najteze. Stoga Novak zasluzuje ogromno,neporecivo postovanje kad se vec govori o najboljima.

milan nis

pre 9 godina

Stari lisac ovaj Beker,spusta Noletu pritisak pred RG,pali Federera i jos dodatno motivise Novaka.Neki se ovde popalili da je rekao da je Federer bolji od Novaka i to jos na svim podlogama.Pa to ni Mirka ne bi rekla,a ne Beker kome Nole debelo placa to sto ga trenira,haha.

Posmatrač

pre 9 godina

Navijati za Nadala i Federera... pored Novaka... isto je kao i više voleti tuđu decu, nego svoju... zato što su ovi... malo ili malo više - bolji đaci.

Navijati za svoje dete... da bude bolji - kao pomenuti odlični đaci... to je već dobar roditelj...

A roditelj koji se hvali uspehom tuđeg deteta - ima ozbiljan problem.

djuro

pre 9 godina

znaci, federer je taj koji ima sve, njegovo proslogodisnje finale vimbldona sa djokovicem je najbolji mec koji je gledao... finale koje je inace izgubio. podrazumevajuci da beker zna sta prica, bice da novinari nisu bas najtacnije preneli izjavu.
drugo, mnogo bitnije - pazite, ljudi, na svoje mentalno zdravlje. za mnoge ovde jos ima leka - idite kod doktora, iznenadicete se koliko je psihijatrija napredovala i sta se danas sve leci.

Miodrag

pre 9 godina

Boris Beker bi trebao da bude duboko zahvalan sto ga je Novak povukao sa dna provalije.Beker je sve sto je imao od tenisa spiskao na brojne razvode,alkoholizam i razne druge gluposti,a dobro se vidi kada je Vajda na klupi Novak igra sa mnogo vise samopouzdanja i sigurnosti u sebe.Amin.

nisam ja, ja je

pre 9 godina

Kad Novakov trener kaze da Novak treba da trenira da bi dostigao Rogerov nivo sve je jasno ko je najbolji svih vremena. (Roger that, 7. april 2015 23:56)

Eto, bas je juce ovaj sajt preneo reci Murray-eve trenerice gde je pomenula Veliku TROJKU.

Brade

pre 9 godina

Ne zanima me tenis, ali ne mogu da skapiram ove Srbe sto kao mrze Djokovica, a dizu u zvezde Federera i Nadala... Autosovinisti... Patologija

Jao boze...

pre 9 godina

Sta je babi milo to joj se i snilo. Beker je rekao da Nadal i Djokovic treba jos da rade da bi dostigli Federerov nivo u SERVISU i VOLEJIMA... Sto jeste tacno, nije rekao da je Federer bolji niti gori teniser od ove dvojice... A i logicno je da servis volej igrac brani drugog servis volej igraca :) Tako da pljuvaci lakse malo...

ristanija-leutistanija

pre 9 godina

Rodžer Federer je moj omiljeni teniser jer jeste kompletan i ima savršenu igru i kretanje. Doduše, namćorast je, ali to nije bitno za tenis konkretno. Za Novaka uvek navijam kad njih dvojica igraju i realno, više volim Novaka zato što je naš. Ali, objektivno, Federer jeste već sad istorijska ličnost u tenisu.

Bojan

pre 9 godina

@Aca
Ne blamiraj se covece. Federer posle Nadala ima najvise velikih titula na sljaci medju aktivnim teniserima.
A uz to ima i osvojen Rolan Garos i ukupno 5 finala RG.
Mnogo vise od Novaka.
Broj pluseva koji si dobio samo je jos jedan dokaz da ogromna vecina komentatora ovde blage veze nema sa tenisom i prati taj sport maksimalno 2-3 godine.
I o kakvih 6 godina ti pricas? Mislis da ce Novak da unapredi nivo igre i da ce za 6 godina biti bolji nego sto je sada?

baki

pre 9 godina

Činjenica je da je Fedex najbolji u istoriji. Ja se iskreno nadam da ce Novak dostići Rodzera, ali to ce biti jako tesko, ali ne i nemoguce.

Movado

pre 9 godina

Sta se bre lozite ljudi pa i Novak ce isto reci da je Rodzer najveci svih vremena. Mozda ga Novak i prestigne, ali sta je Dzordan za kosarku, Tajson za boks, Sumi za formulu, to je Rodzer za tenis ZA SADA. Glupo je reci da je Novak bolji od Federera, jer ima jos mnogo godina da pokaze da ce biti bolji, ali u sadasnjem trenutnom vremenu je Rodzer ispred svih. Dal ce tako ostati je vec na Noletu

Mare,NS

pre 9 godina

Samo jedno obavestenje.
Janko je spasio dve mec lopte i uspeo da dobije svoj prvi mec.
Celo vreme je gubio u taj-brejku treceg seta,ali je uspeo da ga dobije sa 9:7!
Tipsy time se vraca!!!
Nadam se Viktorovim stopama.
Idemo!!!

мики

pre 9 godina

где сте рођини чир лидери? прочитајте цео текст интервјуа па се јавите. у међувремену да вас само подсетим ко је победио у најбољем мечу који је Борис икада видео: http://www.wimbledon.com/mobile/en_GB/news/articles/2014-07-06/djokovicfedererfinal.html

ju

pre 9 godina

Kad vam lepo Djokovicev trener, koji se razume u tenis bolje od svih vas zajedno, kaze da Novak mora jos mnogo da napreduje da bi dostigao nivo Rodzera Federera, to bi trebalo da vam bude dovoljno.
Ali ne, sad ce gomila mrzitelja svega i svacega da objasi Bekeru kako on nema pojma...

oxydant

pre 9 godina

U pravu je Boris,u pravu je Roger that! Roger je savršeni tehničar.Njegov
service,smash,volej,reflex na mreži...Dočim je naš Nole često nespretan na
mreži,ili kasni.Kad treba da smečuje,naježim se,diže mi se ovo malo kose na glavi! Tako je to kad je tehnika u pitanju. Ali,postoji još nešto važno u tenisu,ako ne i važnije:GLAVA. E ona pravi razliku,kad su njih dvojica u pitanju.Federer je savršeni tehničar,ali njegov ukupni potenci-
jal je bio (i ostao)limitiran.Ranije je to mnogo puta dokazivao Nadal,sada
sve češće-Novak.Kako je samo Fed bio strećan nakon finala u IW ! Dobro je
prošao u 3.setu,mogao je Nole i njemu da zavari krompir(bagel),što bi rek-
le komšije. Novak dominira,iako u svakom meču prosipa ogromne zicere,ali
može mu se,jer su njegove mogućnosti kao u Feniksa. Da zaključim:
Roger FEDERER The best-limit. Novak DJOKOVIĆ The best-no limit.

hawkeye

pre 9 godina

Kakve sve gluposti ovde neću da pročitam.Federer je igrao 15 finala masters 1000 serije na šljaci i osvojio 6.U finalu RGa bio je 5 puta osvojio jedan,ostale izgubio od Nadala,a tko ga je uopšte i pobedio u finalu...Federer ne ume da igra na šljaci,bože svašta...

Mirko

pre 9 godina

I Beker zna i ceo svet zna ko je najbolji ikada samo kod nas traze glupe izgovore u skoru sa Nadalom ( koji nikad nije bio realan zbog vise stvari). Svo postovanje za Noleta ovo sad je njegovih 5 minuta i trenutno je daleko najbolji samo Rodzer moze da ga pobedi ostali nemaju nikakve sasne. Ali najkopletniji, najtalentovaniji, tehnicki najsavrseniji teniser ikada je Rozder Federer i mnogo ce vremeana proci da se pojavi ponovo ovakav profil igraca sa takvim osecajem za igru i sa onakvom teniskom intelegencijom.
(RF, 7. april 2015 23:57)

Najkompletniji teniser ikada se zove Novak Đoković. To govore svi stručnjaci iz celog sveta pa čak i oni koji ga ne vole. A i dokazi su tu. Tako da džabe vam ta priča.
Najinteligentniji teniser današnjice se zove Novak Đoković. To sam video i govorio još kad je počeo da osvaja prve turnire. Prosto, tolika je bila razlika između njega i ostalih u teniskoj inteligenciji da nije za poređenje.
Neke tehničke elemente u igri koje ima Novak niko nikada nije imao a teško i da će da ima. Samo ritern da spomenem, oko toga se isto svi slažu i tu nema priče - najbolji riterner ikada je Novak Đoković. Teniser koji je osvojio turnire na najrazličitijim podlogama, takođe. Fed i dalje ima impozantne cifre, ali sve se to desilo davno pre Rafe i Novaka, u vreme bez ozbiljne konkurencije. Da je celu karijeru igrao u isto vreme kad i oni, moguće da bi jedva osvojio trećinu od toga, možda ni toliko.

Daniela

pre 9 godina

Ovaj komentar nije na mestu. Sve i da misli tako, što je ok, to se ne govori. On, kao trener, treba Novaku, između ostalog, i da uliva samopouzdanje i još jaču veru u sebe. Novak i bez ove izjave već ima previsoku dozu poštovanja prema Federeru, i često je u nekom grču kada igra sa jim.

fooow

pre 9 godina

ja se izvinjavam sto pisem ovde, ali je sramota da b92 ne izvestava direktno o jankovom mecu, makar da izvestavaju kako se krece janko i udara loptu posle 1-2 seta igre...

KiSSeli

pre 9 godina

Kad bi Djole imao top servis i samim tim dobijao mnogo poena bez borbe, pobedjivao bi sve sa 6-0, 6-1. To sto ima prosecan servis , a istovremeno je ubedljivo najbolji teniser na zemljinoj kugli samo dokazuje koliko je jaci teniser od svih drugih.

Musaka

pre 9 godina

Koliko sam ja shvatio, Beker je rekao da Nadal i Novak mogu još da usavrše servis i volej igru, kao i da je Federer u tom segmentu igre bolji od njih. Ja u tome ne vidim ništa sporno, pa od početka prošle godine on je na tome najviše i radio sa Štefanom Edbergom, to mu je i omogućilo onakav povratak u vrh nakon pada na ATP listi 2013. I druga stvar, ne znam zašto je mnogima teško da prihvate činjenicu da je Federer u ovom trenutku najbolji do sada (ne "ikada", takva konstrukcija inače nije pravilna u našem jeziku), pošto na svojoj strani ima većinu bitnih statističkih parametara. To ne znači da kroz koju godinu stvari neće biti drugačije, što ja priželjkujem kao Novakov navijač. A i mnogo više se vrednuju Noletovi uspjesi ako se kaže da je igrao i pobjeđivao u eri 2 igrača koji su konkurenti za titulu "najboljeg u istoriji". Pozdrav.

Mikii

pre 9 godina

Nadal ne treba da kopira ni dostize Federera ni u cemu. Dovoljno je da vrati svoj servis sa US Open-a 2010. kada je znao da raspali i 220 km/h. Voleji i kompletna igra na mrezi su sjajni. Nije toliko siguran kao Rodzer, ali kad krene napred, poen je tu. Djokovic, sa druge strane, o igri na mrezi mora jos dosta da uci od njih.

ns

pre 9 godina

@Aca
Federer je posle Nadala najtrofejniji teniser kada su najvece titule na sljaci u pitanju.
A uz to ima mnogo vise finala na RG od Novaka.

Mirko

pre 9 godina

Novak Đoković je već sada više osvojio nego Beker. Nije da ne poštujem Bekera i njegove savete, ali opet nije mi jasno kako je to Federer bolji od Novaka i u čemu to? Zašto gubi od Novaka ako je bolji od njega? Zašto ga urniše svaki meč koji igraju? I šta će biti ako "popravi servis" kao što kaže Beker? Na šta će onda da liče ti mečevi sa Fedom? Na preslišavanje klinaca? Verovatno...

auuu

pre 9 godina

Novak moze da se trudi koliko hoce, nikada ne moze dostici nivo koji ima Federer.
A Beker ga je ovom izjavom postavio na mesto koje mu pripada.

s

pre 9 godina

A u originalu je zapravo rekao da Novak i Nadal moraju jos mnogo da napreduju ako zele da dostignu nivo koji ima Federer.
Kakvo ponizenje za Novaka kada mu to kaze njegov trener.

zizu

pre 9 godina

Tacno je da roger ima bolji servis kao i voleje od novaka i rafe,ali oni su bolji od njega sa osnovne linije.rafa je mnogo bolji defanzivac od federera + ima taj brutalan spin na njegov jednorucni backhand.novak dominira riternom i tako eliminise poprilično servise.kad je na svom nivou on je najbolji baseline igrač svih vremena for sure.svako ima svoje kvalitete u toj priči.kad bi nole imao servis,smec i voleje federera on bi bio apsolutno savršen igrač...mada ja mislim da bi prime federer gubio od prime novaka lagano.

Miloš

pre 9 godina

Nije prenet ceo tekst. U istom tekstu je Beker izjavio, da je Pit Sampras za njega najbolji teniser svih vremena. Za Rodzera je rekao da je tehnicki najkompletniji teniser danasnjice i jedan od najboljih ikada, a da Nole i Rafa tehnicki moraju jos da rade i napreduju da bi ga stigli.

Dott

pre 9 godina

Novak jeste u svoju igru uneo neke novine, implementacijom tih novina siri se i fokus, te njegova sveukupna igra sasvim logicno ima odredjeni pad u intenzitetu dok sve to ne komplementira i rutinira. Isto desavalo se i sa Rodzerom pre par godina i on je sve to vidno uspeo sinhronizovati konacno, pa sad sve vise vidjamo njegove leprsave i neustrasive partije.
Slazem se sa Bekerom, Rodzer na najvisem nivou ono sto je sposoban pruziti iznad je najvisih sposobnosti Nadala i Djokovica, medjutim Novak je sposoban duzi period drzati visok nivo igre od obojice i to je ono sto ga cini vec vise godina najboljim.
To je ono sto dugo godina nisam zeleo ni samom sebi da priznam, medjutim posto sada Novakova igra rezultira, nema razloga da to prvo od samog sebe vise tajim a onda ni od javnosti.
Sto se tice Bekera, ne dopada mi se sto njegova lojalnost Novaku i njegovom timu nije na najvisem nivou i sto otkriva javnosti neke stvari s Novakom u vezi koje mogu da mu naskode. Samim tim pokazuje da njegov profesionalizam nije na potrebnom nivou da bi bio deo najboljeg tima na svetu. Da mogu uputio bih mu najozbiljniju i najostriju kritiku.

Nenad

pre 9 godina

Nazalost, Novak posle godinu dana saradnje sa Bekerom nije popravio voleje, ili servis-volej igru. Sa tim segmentom bi mogao da resava veliki broj poena krace, smanjio bi potrosnju. Beker mu mozda pomaze u psiholoskoj pripremi meca ali ovako se ne vidi njegov trag u Novakovoj igri. Ako Bog da, Nole ce izdominitrati naredne tri godine i upisati svoje ime u velikane ovog sporta za sva vremena. Za ono sto je uradio za nasu zemlju nikada mu se ova zemlja ne moze oduziti, mada ta zahvalnost njemu i ne treba. Uvek ce biti prozivki od ''velikih patriota'' da je on Monte Karlovac, a on je najveci SRBIN od svih nas i treba da budemo srecni sto ga imamo. Za koju godinu, kada bude bacio reket, shvaticemo sta smo imali i da necemo imati takvog sampiona mozda vise nikada...bar ne u nasoj eri...Napred Nole to zlatnog slema!

:)

pre 9 godina

Navijam za Novaka, postujem ga i volim, ali ljudi moji zar svaki dan morate da objavite tri vesti o njemu? Imamo mi jos tenisera i teniserki

Svete

pre 9 godina

Ne vidim nista sporno ovde !!

Novak svakako ima slabiji servis od Federera a voleje pogotovu. Sto se tice servisa to vremenom postajae kvalitetniji udarac i tek ce tu i dalje napredovati, uostalom Federer danas i u poslednje 4 godine servira neuporedivo kvalitetnije nego u periodu njegovih najvecih uspeha, voleje Djo1e nikada nece igrati na Rodjerovom nivou, svakako da ovo u Majamiju nije bila Novakova prava slika, ali on ima drugih prednosti koje Federer nikada nije dostigao, niti ce...
Nadal ima dosta slabiji servis od Federera, a voleje igra malo bolje od Novaka, pre svega mekse su ti udarci, samo sto to on koristida NEUPOREDIVO manje od Novaka i Federera, uglavnom izlazi na mrezu kada ima potpuno izgradjenu poziciju i u vecini slucajeva ti voleji su samo prislanjanje reketa uz mrezu, dok npr Novak previse puta bezbpotrebno izleti napred, bez izgradjene pozicije i mnogo puta to deluje traljavo, ali i tu ima druge strane, zbog ogromnog samopouzdanja siguran je u sebe da lakse moze da nadoknadi eventualno bezveze izgubljen poen.....itd itd...

Takodje i Nadal ima svojih prednosti u odnosu na Federera koji on nikada nece dostici, i to je sve normalno, svako ima svojih jacih i slabijih udaraca !!

Samo cinjenica je kada bi Federeru, Nadalu i Novaku oduzeli njihov najjaci udarac Novakova igra bi najmanje zbog toga trpela, Federer mnogo zavisi o kvalitetnom servisu, Nadal o forhendu, Novak ne zavisi toliko ni od jednog udarca !

omiljeni Kristinin lik je Dzon Teri

pre 9 godina

Ukusi su različiti, nisam gledao sve mečeve ali po meni je finale Vimbldona između Rafe i Federera 2008 ubedljivo najbolji meč ikada. Možda blizu njega je finale Australije između Rafe i Novaka od 5 sati gde su nijanse odlučile. Mečevi između Novaka i Federera mi prosto nemaju tu draž, možda zato što se nisu sretali u finalima dok je Švajcarac bio u zenitu.

Igor

pre 9 godina

Beker je ustvari ljubomoran na Edberga sto ima priliku da saradjuje sa Federerom dok on mora da pati i uci "najboljeg na svetu" kako da igra voleje. Jer "najbolji" to nije naucio sa svojih 28 godina...

14-8

pre 9 godina

Au, boli kad ti to kaze neko kome placas milione.
Federer je za 2 klase iznad Novaka. Mnogo bolji i kvalitetniji teniser.
Novak samo koristi vakuum u muskom tenisu jer je RF mator a Rafa povredjen.

Nebojša

pre 9 godina

Pa jel vi znate da čitate lepo piše Federerov nivo u smislu servisa i voleja tu Federer jeste bolji ali neki su odlučili da protumače na svoj način.

Predo

pre 9 godina

Da se ovde razumemo i to nikada nije bilo sporno: Federer je tehnički daleko savršeniji od Nadala. Đoković i Marej su negde između njih dvojice. Ali to opet nije sprečilo Nadala da ima 21:10 skor protiv Federera. Opet sa druge strane, Federerova tehnička savršenost je najvažniji uzrok njegove dugotrajnosti.
Generalno, tehnička savršenost i rezultati obično nemaju puno veze jedno s drugim. Krajinović je tehnički gotovo savršen, a tehnika Troickog je gotovo nakaradna, sa izuzetkom bekhenda, pa Krajinović verovatno nikada neće dostići rezultate Troickog.

jes

pre 9 godina

@Aca
Federer na RG ima 6 finala, a na sljaci ima vise titula od Djokovica i posle Nadala je teniser koji je osvojio najvise velikih titula na sljaci. Pricam o aktivnim teniserima, naravno.

Mirko

pre 9 godina

@sarlo

Đoković je taj koji daje časove Federeru a ne obrnuto. Da nije tako onda bi Federer pobeđivao a ne Novak.
Zato, batali priču, prazna je.

Dosta vise!!!

pre 9 godina

Makar jedan dan u nedelji da ne čitam o Novaku...čemu takvo opsesivno pracenje svakog njegovog koraka, stvaranje apsolutnog idola, zatupljivanje ovog jadnog naroda...jako nezdravo! On jeste izvrstan sportista, ali vi ste prevrsili svaku meru.

Sava

pre 9 godina

I sam Beker vidi ono sto svi normalni znaju.
Novak je u poredjenju sa Federerom samo prosecan teniser koji nikada ne bi nista osvojio da je Federer mladji.

pa

pre 9 godina

@Aca
Lupas.
Federer na sljaci ima vise mastersa od Djokovica. I sve osim jednog ih je osvojio do 28-29 godine. Ukupno na sljaci ima vise titula od Djokovica. Uz to ima i RG. I 5 finala na RG. Sto Novak nije osvojio RG onda kada je Nadal ispao?
Kakvih bre 6 godina? Sta ti ocekujes, da Novak bolje igra sa 34 godine nego sada?

@@@

pre 9 godina

@@@Aca@@@
Federer ima 5 finala na RG i 15-tak titula osvojenih na sljaci.
Posle Nadala i Borga je rekorder po broju uzastopnih finala na RG. Samo cinjenica da igra u eri najboljeg tenisera na sljaci u istoriji ga je sprecila da i RG osvoji 5-6 puta.
Ubuduce proveri pre nego sto posaljes komentar.

Beobrad

pre 9 godina

Nije to Beker sad izjavio, vec ranije kada je odgovarao na pitanje o Rafi i Federeru pre nego sto je postao Novakov trener!
Svetskog broja 1 je tesko trenirati, on tezi najvisim ciljevima i perfekcionista je, zato i jeste No1 !

sarlo

pre 9 godina

Mislim da bi naslov - Beker: Djokovic mora jos mnogo da uci da bi dostigao Federera, bio mnogo zanimljiviji. A ne bi nista slagali (ako je ovaj tekst verodostojan).

mudrac

pre 9 godina

slazem se sa Bekerom ako je dobro preneta njega izjava-Federer igra najlepsi tenis u istoriji...Ta lakoca pokreta i elegancija je fascinantna-kao neki baletan.Tim pre je uspeh Djokovica neverovatan

Zurkolomac

pre 9 godina

Nole je bolji barem 10 puta od ch-pudlice rogera. Vas budjavi roger moze Noletu damo peskire da pere. Jel to jasno? A sada tutanj…

deltoid

pre 9 godina

ovo za novaka ceo svet zna. za rafu se ne bih bas slozila sa bekerom.

klase u tenisu:

-Rodzer Federer i Rafael Nadal

-pa svi ostali...

Svete

pre 9 godina

"Rafa i Novak moraju da rade na određenim elementima servisa i voleja ako žele da dostignu njegov nivo“. Toliko :)
(andre, 7. april 2015 23:54)

Koliko ? :),
servis i volej, tacno !
Sta je tu sporno ?

Dakle, Becker prica o Wimbledonu, tamo su servis i volej najbitniji udarci i od njih trojice Federerovi udarci su svakako najkvalitetniji !
Dakle da ponovim, sta je tu sporno ?

RF -

naravno da ljudi ovde svasta piskaraju, i pozitivno i negativno i tacno i netacno i botovi i hrvati i neki nasi lezilebovici, svakakvi, naravno da je Federerov skor protiv Nadala nerealan i za to postoji dosta jednostavno objasnjenje, slicna je prica i u mecevima Novak-Nadal...

Dalje, najkompletniji teniser Federer SVAKAKO NIJE, najtalentovaniji NIJE, tehnicki najsavrseniji mislim da JESTE i uopste ne znam sta je tu sporno !

Novak je kompletniji teniser od Federera, Nalbandian je recimo talentovaniji od Federera, moras da naucis da te stvari razlikujes !

rf

pre 9 godina

Mora Novak da napreduje da bi po kvalitetu dostigao ovakvog matorog Federera.
A nikakav trud i rad ne mogu mu pomoci da dostigne kvalitet koji je Federer imao na vrhuncu svoje karijere.

Mirko

pre 9 godina

Zanimljivo. Čekaj ako Federer nema šta da popravlja i ako mu je sve perfektno, kako ga onda Nole dere? Šta je u pitanju? Možda razlika u godinama? Moguće je i to, ali ovaj Federer je daleko bolji od onog pre 5 i više godina. Razlog za to su promene koje je uveo kako bi mogao da parira Nadalu i Đokoviću i kako bi ostao u vrhu svetskog tenisa. Ali da je najkompletniji - to sigurno nije.
Na šljaci nema šta da traži pored Rafe, jedino Novak može da mu tu priđe, trenutno a i prethodnih godina je igrao dosta finala na šljaci na Rafom, neka je i dobijao, samo je RG gubio, ali i to će doći na svoje.

Možda nije shvatio Beker, još, ali Novakove slabosti su u stvari njegova najveća snaga. Najveća inspiracija i najveći pokretač. Drugi teniseri to prosto nemaju, ili nemaju toliko kao Novak. Njega sve to tera da bude najbolji i jeste najbolji poslednjih nekoliko godina. A biće i još par godina zasigurno.

Beker je upoznao Novaka, ali očigledno nije još sasvim. Puno pasulja treba da se pojede da se ukapira šta je Srbin - Novak Đoković.

RF

pre 9 godina

I Beker zna i ceo svet zna ko je najbolji ikada samo kod nas traze glupe izgovore u skoru sa Nadalom ( koji nikad nije bio realan zbog vise stvari). Svo postovanje za Noleta ovo sad je njegovih 5 minuta i trenutno je daleko najbolji samo Rodzer moze da ga pobedi ostali nemaju nikakve sasne. Ali najkopletniji, najtalentovaniji, tehnicki najsavrseniji teniser ikada je Rozder Federer i mnogo ce vremeana proci da se pojavi ponovo ovakav profil igraca sa takvim osecajem za igru i sa onakvom teniskom intelegencijom.

Aca

pre 9 godina

Gospodine beker nije tacno da je federer dobar na svim podlogama na sljaci osim madrida i one godine kad je nafal ispao na RG pa ga on osvojio nema nijedan drugi turnir... S druge strane federer je stariji od novaka 6 godina tako da za 6 godina mozete pricati ovako nesto

Mare,NS

pre 9 godina

Naravno da nije lako.
Ali,nije ni mnogo tesko.
Novak je toliko posvecen tenisu,da trener ima problema da ga udalji sa treninga.
P.S.
Zao mi je sto se Novak i Endi nisu okumili,a imali su dve prilike.
Kad smo vec kod toga,sta mislite da li ce Ameli biti kum,a Mats kuma,kako i dolikuje???

Aca

pre 9 godina

Gospodine beker nije tacno da je federer dobar na svim podlogama na sljaci osim madrida i one godine kad je nafal ispao na RG pa ga on osvojio nema nijedan drugi turnir... S druge strane federer je stariji od novaka 6 godina tako da za 6 godina mozete pricati ovako nesto

RF

pre 9 godina

I Beker zna i ceo svet zna ko je najbolji ikada samo kod nas traze glupe izgovore u skoru sa Nadalom ( koji nikad nije bio realan zbog vise stvari). Svo postovanje za Noleta ovo sad je njegovih 5 minuta i trenutno je daleko najbolji samo Rodzer moze da ga pobedi ostali nemaju nikakve sasne. Ali najkopletniji, najtalentovaniji, tehnicki najsavrseniji teniser ikada je Rozder Federer i mnogo ce vremeana proci da se pojavi ponovo ovakav profil igraca sa takvim osecajem za igru i sa onakvom teniskom intelegencijom.

Mare,NS

pre 9 godina

Naravno da nije lako.
Ali,nije ni mnogo tesko.
Novak je toliko posvecen tenisu,da trener ima problema da ga udalji sa treninga.
P.S.
Zao mi je sto se Novak i Endi nisu okumili,a imali su dve prilike.
Kad smo vec kod toga,sta mislite da li ce Ameli biti kum,a Mats kuma,kako i dolikuje???

sarlo

pre 9 godina

Mislim da bi naslov - Beker: Djokovic mora jos mnogo da uci da bi dostigao Federera, bio mnogo zanimljiviji. A ne bi nista slagali (ako je ovaj tekst verodostojan).

sasa

pre 9 godina

Rodzer igra najlepši tenis svih vremena, i Medzik je igrao najlepšu košarku svih vremena, a onda su se stvari promenile, došli su jači, brži, izdržljiviji, ali niko ne može da spori da Rodzer ima udarce kao leptir, tako elegantno to izgleda dok se drugi muče za isti, ali opet Novak je naš i nama je najbolji a trenutni pokazatelj je da to nije srpski mit već činjenica, a to najviše boli one koji nipodaštavaju našeg cara, jer kad osvaja titule i vidite listu tu nema više priče o srpskom mitu da smo najbolji, Novak Đoković je trenutno najbolji teniser sveta i tu je kraj priče, i ući će u istoriju kao jedan od najboljih a šta smo mi obični mali ljudi uradili juče, danas, sutra?!

bradati mudrac

pre 9 godina

Apsolutno se slazem s Bekerom u vezi Federera. Iskreno, ja ga ne volim, podseca me na robota sa licem coveka, ali da poseduje vecu eleganciju u svojoj igri od svih drugih tenisera, to je svakom coveku koji je ikada igrao tenis ovako ili onako sasvim jasno! Upravo ta elegancija (zbog koje skoro nikada nije bio povredjen) mu i danas omogucava da se takmici na najvisem nivou sa gomilom ovih "klinaca" u koje spadaju i Rafa i Novak, kada u obzir uzmemo njegove godine. Ali to nikako ne umanjuje talenat i "ono" nesto posebno sto su ova druga dvojica donela u svet tenisa. Tacno je da ni Rafa ni Novak nemaju tu eleganciju na terenu, ali su zato svoje nedostatke nadoknaditi na drugi nacin. Kao prvo, obojica su izdrzljiviji od Federera, imaju bolju defanzivu, sto im omogucava da se uspesno nose sa Rogerovom extra-agresivnom igrom. Novak ne udara elegantan jednorucni backhand kao Federer, ali zato ima ubojitiji i snazniji dvorucni backhand koji je definitivno pouzdaniji od Rogerovog. Uz to Novak ima celicnu volju i natprirodnu elasticnost koji ga cine posebnim na svoj nacin. Rafa na drugu stranu ima neverovatan forehand, potpuno atipican sa puno spina - ne tako elegantan kao Federerov, ali neverovatno destruktivan po Federerov bakchand. Potom, Rafa je vatren, fanatican, nemilosrdan, to je ono sto ga krasi! Da skratim, Federer jeste elegantniji, ali nije snazniji i ne dominira u svim segmentima igre, sto je dovoljno da mu ova dvojica naskode i te kako! I za kraj - NAPRED NOLE!

iSrbin.

pre 9 godina

,, Win the crowd, and you win the battle " , Federer je to uspio i zato je najveći i ipak čova sa Zapada. Noletu kao Srbinu , svaki GS vrijedi tri, jer vrlo često publika mu ipak hije naklonjena, i on uvijek gura Sizifov kamen !!!! Tim više Noletu treba odati i priznanje i respekt !!

Bane

pre 9 godina

Đoković je sigurno naš najbolji sportista svih vremena. Što se tiče tenisa i ovog poređenj, pokušaću da budem objektivan:
Prvi servis - Federer
Drugi servis - Đoković
Ritern - Đoković
Forhend - Federer
Bekhend - Đoković
Volej - Federer
Kretanje - Đoković
Mreža - Federer
Priprema poena - Federer
Promena ritma i improvizacija - Đoković

Moj zaključak je da je Đoković bolji defanzivac i interesantniji igrač za gledanje, a Federer bolji ofanzivni igrač. U svakom slučaju svaki meč između njih dvojice je istorijski.

cinik

pre 9 godina

Beker je to rekao u kontekstu razgovora o tehnici igre. I to svi znaju - Federer ima najbolju tehniku.
Ali nije sve u tehnici, ima nesto i u glavi.

Nevjerica

pre 9 godina

Pa ljudi, mi smo stvarno zli. Pogledajte komentare ljudi na fbu. Našli se neki polupismeni ljudi omalovažavati Becker-a i njegov posao, kao i sam Novakov izbor. Novak je pametna osoba, zna on šta je najbolje za njega, pa pogledajte gdje je i to zajedno sa Becker-om! Popravio je svoju igru na mreži i volej, a samo osobe koje su počele gledati tenis nedavno ne znaju da je Becker bio dobar u tome kad je igrao. Obožavala sam tenis kao dijete i sad, a ljudi su često znali govoriti kako je dosadan sport, a sad ti isti ljudi su eksperti, odvratno!
Mislim da je Becker ipak bio malo prestrog što je rekao da Novak nije na Roger-ovom nivou, što nije tačno, ali da je RF najbolji ikad, jeste, ali Nole ima još vremena, tako da mu držim fige :D!

As

pre 9 godina

Tacno je da je Federer najbolji teniser svih vremena, ali Djokovic i on se ne mogu porediti. Federer ima talenat,ali ima i sve privilegije od detinjstva, mogao je od starta nesmetano da se fokusira na vrhunski tenis. Takodje ima i podrsku zapada jer je drzavljanin Svajcarske. Novak nema nista od toga,a ipak briljira, i to Beker kao Nemac naziva emotivnoscu. Dzon Mekinro razume sta to znaci,imati taj prkos i snagu kad je najteze. Stoga Novak zasluzuje ogromno,neporecivo postovanje kad se vec govori o najboljima.

cofi008

pre 9 godina

pa naravno da je fed najbolji svih vremena i rafa odmah iza....ali sacekajte koju godinu vi sto navijate za feda i nadala....sada je noletova era.
meni bi licno noletovih 15 slemova bilo jace nego njihove brojke,obzirom u kakvoj konkurenciji on vlada..ali dug je to i trnovit put..mozda je i prerano o tome pricati jer treba prvo uzeti deveti slem,nakon devetog i deset itd....a svaki slem je neopisivo tesko osvojiti..pa jedan fed nije uzeo slem vise od dve godine..
za neke koje kazu kako je ranije konkurencija bila jaca,samo nek pogledaju koliko je ranije bila prosecna brzina udaraca,servisa....danas je tenis nikad jaci,brzi,sa vecim intenzitetom..federer sa svojih 33,4 bi rasturio federera iz mnogih ranijih godina..to potpisujem.
i da ,mozda fedova igra jeste lepsa za oko...ali nole ako resi da pobedi,fed moze da ga dobije samo ako igra bolje nego inace uz malo losiju noletovu igru od standardne za polufinale/finale. uz najbolji noletov tenis sanse federera da dobije novaka su u domenu srece u par vaznih poena..nas nole je najbolji i zato kazem ovim fanovima da pricekaju malo ;-)

Bittter

pre 9 godina

Samo jedno ppitanje za ove iskompleksirane koji dokazuju da se u Srbiji sve prasta osim uspeha:Ako je RF toliko superioran u odnosu na sve ostale kako Nadal ima pozitivan skor u duelu s njim a Novak ima skoro egal tj dve pobede manje?Ne treba smetnuti s uma da je najveci broj Fedexovih pobeda protiv No1eta se desio kad je Novak bio na pocetku karijere a RF na vrhuncu.Federer je sjajn igrac ali ni Novak nije nista slabiji i to je sjajna stvar za tenis i za sve ljubitelje ove divne igre zato ne sirite mrznju i gluposti vec uzivajte.

dr

pre 9 godina

Kao prvo,ova izjava je data pre jedno 2 godine...
Becker,stari lisac,daje razne izjave,poziva novinare,i Svajcarske,i Spanske,"izdizuci" Rokija pred sezonu na sljaci,jer ovaj,preskocivsi Miami,sada se,kao davljenik hvata za tu slamku spasa,sljaku i mislim da trenira kao lud i za Monte Karlo,Rim,Madrid,RG..
Sada je "kao" mator Roki,a Rafa povredjen!Sta Novak ima sa tim?Kada je Nole predavao meceve zbog problema sa disanjem,povreda itd,nikoga nije bilo briga.Niko nije rekao-Osvojio si nekoliko titula zato sto je Nole bio povredjen!
Naravno da namazani Becker nece da kaze ono glavno-bacite malo oko na ATP listu!
Niti ono sto svi znaju-Novak nikada ne prilagodjava svoju igru protivniku,nego igra kako on misli da je najbolje.Menja ritam,ubrzava,usporava,"lomi" ih psihicki i..pobedjuje!
A sto se tice toga ko je najbolji na svetu svih vremena,ima Nole do kraja karijere ihahaj..Samo polako,videcemo..Sampras je igrao dok je mogao da stoji na nogama,evo Roki ne odustaje ni sa 34,Nole ima do njegovih godina jos 6!Rafa-nastavi li ovako,Svetski tenis ce vrlo brzo izgubiti odlicnog tenisera...
I Roki i Rafa,bez obzira sta pricali,znaju da,kao prvo "mecku treba da rode" da ga ove godine skinu sa mesta 1,a sanse ima samo Roki.Rafa samo moze da mu "pomogne",ali Rafa ima drugi problem-on sanja i mesto 2!
A u medjuvremenu,Nole gazi li gazi...Po sljaci,betonu,travi,svejedno...
LAJTE KERE JAKOBSFELDSKE!

Ivan

pre 9 godina

Mislim da vecina nije shvatila Bekera. Beker je tu izjavu dao jos davno. U medjuvremenu je sa Novakom radio upravo na stvarima na kohe je ovde ukazivao, i to se od pocetka njihove saradnje videlo. U medjuvremenu je Novak zaista dostigao visi nivo i sada je gotovo nepobediv. Sumnjam da bi Beker takvu izjavu dao danas.

Svete

pre 9 godina

(roni, 8. april 2015 12:23)



A znas li ti kako izgleda Matis recimo ??
Svasta cu ja ovde da procitam ,Federer ima negativan skor protiv 20 igraca, Novak protiv 10....

Novak Djokovic je u 74 odigrana finala igrao protiv 22 razlicita igraca.
Federer je u prvih 28 finala u karijeri igrao protiv 22 razlicita igraca.
Samo ta, naizgled nebitna cinjenica, govori MNOGO TOGA....

VIdis da gresis, upravo Federer je iskoristio vakuum u svetskom tenisu, kada su na traci smenjivali pobednici najvecih turnira, svakakvi su osvajali masterse, grend slemove, wimbledone 2001 :( i ostale turnire, smenjivali se iz nedelje u nedelju na prvom mestu, Hewitt je sa 20 godina bio suvereni broj 1, Marej sa 28 ne moze ni da pomisli da bude 1.....
Novak je pobedio Federera kada je on imao 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33... Federer iz 2012 i 2014 bi samleo Federera iz 2003,2004,2005 to je cinjenica i to nisam ja rekao nego izvesni novinar sa Eurosporta, Federer je pobedjivao Novaka kada je on imao 18,19 godina, mislis li da je Djokovic sa 19 kvalitetniji igrac od Federera sa 33 ?!!

Djokovic je prakticno 90% osvojenih turnira osvojio igrajuci protiv Federera, Nadala i Mareja a neretko protiv vise njih na jednom turniru. Uostalom 106 meceva protiv njih trojice, 46 finala.....
Federer je pobedio Agasija prvi put kada je on napunio 33 i jos 7 puta posle toga, pa ne vidim da je iko ikada taj podatak pomenuo.....
Gadno si pomesao neke stvari, ali kao bot imas pravo to da radis !!

KAO XXXL

pre 9 godina

Beker je od velike koristi ( i sam Novak to istice!) jer je unapredio njegovu igru,pre svega igru na mrezi i voleje!Takodje siguran sam da mu daje odlicne savete u vezi taktike i pripreme za najvaznije meceve vezano za G.Slem!Koristi svoje bogato iskustvo iz svoje karijere i pomaze da se izbegnu problemi ili rese i u toku teskih meceva!Beker jeste prvi trener ali njegova uloga je pre svega savetodavna jer je Novak "gotov igrac" a takodje Beker zbog problema sa kukovima(operisao) nemoze mnogo da radi na terenu sa Novakom! Siguran sam da i Novak najvise voli kada su u njegovom boksu i Beker i Vajda( teniski otac!)! Novak je vec najkompletniji igrac na svetu a moze da postane jos i savrsen!

Boban Nikolic

pre 9 godina

Uporedjivati tenisere je vrlo nezahvalno.Kako i gde podvuci crtu.Oni se razlikuju po godinama,periodu igranja,konkurenciji,sklonostima ka povredama ili ... Prici o tome ko je najbolji ikada nikad kraja.Kada bi se tenis prestao da igra onda bi bilo moguce sumirati rezultate i napraviti vecnu rang listu.Ali koga bi to onda zanimalo.
U poslednjih 10-ak godina tri igraca su vise nego dominantna.Federer od 2004 do 2008, Nadal od 2008 do 2011 i Djokovic od 2011 do ?.Skoro,svo to vreme su oni bili konkurenti i vrlo cesto ucestvovali u deljenju titula na najznajnijim turnirima.Nadal iako mladji od jednog 4 godine i stariji od drugog 1 godinu dominira u medjusobnom skoru sa obojicom.Najstariji i najmladji su, od turnira,inkasirali najvise novaca.Najmladji,a meni najdrazi,u periodu svoje dominacije,osvojio je najvise GS,Zavrsnih Mastersa i Mastersa serije 1000 i siguran sam da ce do kraja karijere, sve trojice ,broj svojih titula znacajno popraviti,susticice ih a medjusobni skor preokrenuti u svoju korist.Po broju nedelja na prvom mestu,Novak ce sigurno biti medju prvih 5 u istoriji.Ali koga ce ovo zanimati onda kada se tenis prestane da igra ili onda kada se uspostavi neka nova Open era ili onda kada se pravila budu promenila (nema neca,jedan servis,promena podloge ...)
Zato su uporedjivanja i rangiranja jako teska i ona su vise stvar srca nego razuma.
Ma kako rangirali Novaka,srcem ili razumom, on ce sigurno u istoriji tenisa ostaviti neizbrisiv trag.

VUK

pre 9 godina

ne razumem zašto činjenica da je Federer najuspešniji teniser svih vremena i uz Samprasa, najbolji svih vremena, oduzima Novaku i njegovim fanovima pravo da uživaju u vremenu kada je Nole br.1?..pogledajte treći set poslednjeg turnira.. on ima savršeno telo..pomerice granicu dužine igranja u top 5 igrača sigurno.., napredovao je u igri na mreži i servisu u 25-26godini!Čovek još uvek unapređuje svoju igru.. vreme će pokazati kakav trag će ostaviti iza sebe u tenisu..Ronaldo i Mesi ne treba da igraju fudbal zbog toga što je Pele neponovljiv? samo poslednji hostapleri i probisveti vezuju sport i politiku, sport i veroispovest.. sport i nacionalnu pripadnost.. kome je do toga,ima prenose iz Skupštine i Sabora.. tenis je samo sport..u kome je Novak u 2011 proglašen za najboljeg sportistu sveta..Šta mu više treba?

Da

pre 9 godina

Da ali i taj Roger Federer je osvojio 6,7 grend slemova kada se Novak, Rafa i Mari jos nisu probili, cim su oni sazreli Roger vise nije bio onaj iz 2005,6...

milan nis

pre 9 godina

Stari lisac ovaj Beker,spusta Noletu pritisak pred RG,pali Federera i jos dodatno motivise Novaka.Neki se ovde popalili da je rekao da je Federer bolji od Novaka i to jos na svim podlogama.Pa to ni Mirka ne bi rekla,a ne Beker kome Nole debelo placa to sto ga trenira,haha.

Posmatrač

pre 9 godina

Navijati za Nadala i Federera... pored Novaka... isto je kao i više voleti tuđu decu, nego svoju... zato što su ovi... malo ili malo više - bolji đaci.

Navijati za svoje dete... da bude bolji - kao pomenuti odlični đaci... to je već dobar roditelj...

A roditelj koji se hvali uspehom tuđeg deteta - ima ozbiljan problem.

Knez BG

pre 9 godina

Rafa i Novak moraju da rade na određenim elementima servisa i voleja ako žele da dostignu njegov nivo“, otkrio je Beker.
Dakle Boris nije reako da je Federer bolji teniser, već da ima bolji volej i servis, što je činjenica...i to je bilo dovoljno da se pojavi gomila isfrustriranih bednika koji ne mogu da svare Novakov uspeh.Federerova era je prošla, a vaša muka biće gledanje Novaka narednih godina i njegova dominacija.

haylee

pre 9 godina

istina je sto je rekao u vezi servisa i voleja. to se najbolje videlo u Majamiju.
Federerova boljka je, sa druge strane, bekhend, zbog cije nestabilnosti ima negativan skor sa Nadalom, cije forhend top spinove ne moze da kontrolise na iole sporijoj podlozi.

Svete

pre 9 godina

Ne vidim nista sporno ovde !!

Novak svakako ima slabiji servis od Federera a voleje pogotovu. Sto se tice servisa to vremenom postajae kvalitetniji udarac i tek ce tu i dalje napredovati, uostalom Federer danas i u poslednje 4 godine servira neuporedivo kvalitetnije nego u periodu njegovih najvecih uspeha, voleje Djo1e nikada nece igrati na Rodjerovom nivou, svakako da ovo u Majamiju nije bila Novakova prava slika, ali on ima drugih prednosti koje Federer nikada nije dostigao, niti ce...
Nadal ima dosta slabiji servis od Federera, a voleje igra malo bolje od Novaka, pre svega mekse su ti udarci, samo sto to on koristida NEUPOREDIVO manje od Novaka i Federera, uglavnom izlazi na mrezu kada ima potpuno izgradjenu poziciju i u vecini slucajeva ti voleji su samo prislanjanje reketa uz mrezu, dok npr Novak previse puta bezbpotrebno izleti napred, bez izgradjene pozicije i mnogo puta to deluje traljavo, ali i tu ima druge strane, zbog ogromnog samopouzdanja siguran je u sebe da lakse moze da nadoknadi eventualno bezveze izgubljen poen.....itd itd...

Takodje i Nadal ima svojih prednosti u odnosu na Federera koji on nikada nece dostici, i to je sve normalno, svako ima svojih jacih i slabijih udaraca !!

Samo cinjenica je kada bi Federeru, Nadalu i Novaku oduzeli njihov najjaci udarac Novakova igra bi najmanje zbog toga trpela, Federer mnogo zavisi o kvalitetnom servisu, Nadal o forhendu, Novak ne zavisi toliko ni od jednog udarca !

Predo

pre 9 godina

Da se ovde razumemo i to nikada nije bilo sporno: Federer je tehnički daleko savršeniji od Nadala. Đoković i Marej su negde između njih dvojice. Ali to opet nije sprečilo Nadala da ima 21:10 skor protiv Federera. Opet sa druge strane, Federerova tehnička savršenost je najvažniji uzrok njegove dugotrajnosti.
Generalno, tehnička savršenost i rezultati obično nemaju puno veze jedno s drugim. Krajinović je tehnički gotovo savršen, a tehnika Troickog je gotovo nakaradna, sa izuzetkom bekhenda, pa Krajinović verovatno nikada neće dostići rezultate Troickog.

Brade

pre 9 godina

Ne zanima me tenis, ali ne mogu da skapiram ove Srbe sto kao mrze Djokovica, a dizu u zvezde Federera i Nadala... Autosovinisti... Patologija

VUK

pre 9 godina

nije prenet kompletan tekst.. Beker je rekao da Novak i Nadal moraju još da rade kako bi dostigli kvalitet Federera.. i da je Federer odigrao životni meč u finalu Wimbldona 2014, koji je izgubio! e zatim je rekao da je SAMPRAS za njega najbolji igrač svih vremena.. to uvek,ali uvek kaže i Federer.

Mirko

pre 9 godina

I Beker zna i ceo svet zna ko je najbolji ikada samo kod nas traze glupe izgovore u skoru sa Nadalom ( koji nikad nije bio realan zbog vise stvari). Svo postovanje za Noleta ovo sad je njegovih 5 minuta i trenutno je daleko najbolji samo Rodzer moze da ga pobedi ostali nemaju nikakve sasne. Ali najkopletniji, najtalentovaniji, tehnicki najsavrseniji teniser ikada je Rozder Federer i mnogo ce vremeana proci da se pojavi ponovo ovakav profil igraca sa takvim osecajem za igru i sa onakvom teniskom intelegencijom.
(RF, 7. april 2015 23:57)

Najkompletniji teniser ikada se zove Novak Đoković. To govore svi stručnjaci iz celog sveta pa čak i oni koji ga ne vole. A i dokazi su tu. Tako da džabe vam ta priča.
Najinteligentniji teniser današnjice se zove Novak Đoković. To sam video i govorio još kad je počeo da osvaja prve turnire. Prosto, tolika je bila razlika između njega i ostalih u teniskoj inteligenciji da nije za poređenje.
Neke tehničke elemente u igri koje ima Novak niko nikada nije imao a teško i da će da ima. Samo ritern da spomenem, oko toga se isto svi slažu i tu nema priče - najbolji riterner ikada je Novak Đoković. Teniser koji je osvojio turnire na najrazličitijim podlogama, takođe. Fed i dalje ima impozantne cifre, ali sve se to desilo davno pre Rafe i Novaka, u vreme bez ozbiljne konkurencije. Da je celu karijeru igrao u isto vreme kad i oni, moguće da bi jedva osvojio trećinu od toga, možda ni toliko.

Musaka

pre 9 godina

Koliko sam ja shvatio, Beker je rekao da Nadal i Novak mogu još da usavrše servis i volej igru, kao i da je Federer u tom segmentu igre bolji od njih. Ja u tome ne vidim ništa sporno, pa od početka prošle godine on je na tome najviše i radio sa Štefanom Edbergom, to mu je i omogućilo onakav povratak u vrh nakon pada na ATP listi 2013. I druga stvar, ne znam zašto je mnogima teško da prihvate činjenicu da je Federer u ovom trenutku najbolji do sada (ne "ikada", takva konstrukcija inače nije pravilna u našem jeziku), pošto na svojoj strani ima većinu bitnih statističkih parametara. To ne znači da kroz koju godinu stvari neće biti drugačije, što ja priželjkujem kao Novakov navijač. A i mnogo više se vrednuju Noletovi uspjesi ako se kaže da je igrao i pobjeđivao u eri 2 igrača koji su konkurenti za titulu "najboljeg u istoriji". Pozdrav.

Bittter

pre 9 godina

@ ?
Najjaci argument ti je da Krajinovic,Rodik,Karlovic,Safin imaju pozitivan skor protiv Novaka?!?!?Da li to znaci da su bolji igraci od njega?Pa cak i tebi tako zadojenog mrznjom a prepunog neznanja svakojake vrste je jasno da je bolji od njih za tri klase.Ako je medjusobni skor najmerodavniji onda RF nikako ne moze biti najbolji jer ga Nadal mlati gde stigne.Da li je Novak kriv sto je mladji od RF pa ga u poslednjih 5-6 god uglavnom oducava od tenisa?Isto tako mozemo reci da je Federer najveci br pobeda protiv Noleta uzeo kad je No1e bio totalni pocetnik na ATP Turu.Treba li da pricamo o tome da dok Nole i Nadal nisu teniski stasali(izasli iz tinejdzerske dobi) RF nije imao ozbiljnijeg takmaca jer mu se poklopilo da je nastao vakum povlacenjem Samprasa i Agasija.Naravno da on nije kriv za to ali nije ni Novak kriv za to sto je mladji od RF.Da li bi trebalo da se izvinjava sto ga pobedjuje u poslednjih cetiri, pet god?Zato jos jednom opusti se i probaj da uzivas jer takvog sportistu necemo nikad vise imati i budi srecan sto si njegov savremenik.Suvise smo mi mala zemlja da bi nam se zalomio jos jedan Novak Djokovic u bilo kom sportu.

boki

pre 9 godina

h2h nema nikakve veze sa realnoscu,evo naprimer.,..,u zadnjih par sezona Nadal i Nole igrli su na turnirima na kojima je Nole stizao do polufinala i finala ,a da ovaj drugi nije,mozda namerno mozda ne ,nije ni bitno,sta mislite u tih 10 susreta sta bi bilo,verovatno 8 -2 ili 10-o ili 5-5 nije ni bitno,bitno je da svaki teniser ima mogucnost da bira dali ce da se sastane sa ovim drugim iz ovog ili onog razloga,kao sto je Federer izabrao da neigra u Londonu,a glupo pravilo kaze da se taj mec ne racuna,potpuno besmisleno.....

Nebojša

pre 9 godina

Pa jel vi znate da čitate lepo piše Federerov nivo u smislu servisa i voleja tu Federer jeste bolji ali neki su odlučili da protumače na svoj način.

oxydant

pre 9 godina

U pravu je Boris,u pravu je Roger that! Roger je savršeni tehničar.Njegov
service,smash,volej,reflex na mreži...Dočim je naš Nole često nespretan na
mreži,ili kasni.Kad treba da smečuje,naježim se,diže mi se ovo malo kose na glavi! Tako je to kad je tehnika u pitanju. Ali,postoji još nešto važno u tenisu,ako ne i važnije:GLAVA. E ona pravi razliku,kad su njih dvojica u pitanju.Federer je savršeni tehničar,ali njegov ukupni potenci-
jal je bio (i ostao)limitiran.Ranije je to mnogo puta dokazivao Nadal,sada
sve češće-Novak.Kako je samo Fed bio strećan nakon finala u IW ! Dobro je
prošao u 3.setu,mogao je Nole i njemu da zavari krompir(bagel),što bi rek-
le komšije. Novak dominira,iako u svakom meču prosipa ogromne zicere,ali
može mu se,jer su njegove mogućnosti kao u Feniksa. Da zaključim:
Roger FEDERER The best-limit. Novak DJOKOVIĆ The best-no limit.

Nenad

pre 9 godina

Nazalost, Novak posle godinu dana saradnje sa Bekerom nije popravio voleje, ili servis-volej igru. Sa tim segmentom bi mogao da resava veliki broj poena krace, smanjio bi potrosnju. Beker mu mozda pomaze u psiholoskoj pripremi meca ali ovako se ne vidi njegov trag u Novakovoj igri. Ako Bog da, Nole ce izdominitrati naredne tri godine i upisati svoje ime u velikane ovog sporta za sva vremena. Za ono sto je uradio za nasu zemlju nikada mu se ova zemlja ne moze oduziti, mada ta zahvalnost njemu i ne treba. Uvek ce biti prozivki od ''velikih patriota'' da je on Monte Karlovac, a on je najveci SRBIN od svih nas i treba da budemo srecni sto ga imamo. Za koju godinu, kada bude bacio reket, shvaticemo sta smo imali i da necemo imati takvog sampiona mozda vise nikada...bar ne u nasoj eri...Napred Nole to zlatnog slema!

dr

pre 9 godina

Beker-rekao sam da sam ovo procitao pre 2 godine,ovo je samo "prenesena",ne "trenutna" izjava...
Ovi sto misle da Beker ponizava igraca koga trenira(ne Darcisa,Goffina i slicne),nego Novaka Djokovica,Svetskog No1,oni imaju problem sa zdravim razumom!
Najgori su ljudi,pa i treneri,koji Vam govore ono sto Vi volite da cujete!Iskreno,niko ne voli kritike na svoj racun,ali normalan covek,profesionalac,zna da te kritike nisu ponizavanje,nego zelja trenera da ispravi greske u igri koje ima!
I ispravio Nole greske..
Setite se Lendla i Mareja...Lendl,koga ja zovem "celicna faca",covek koga nikada nisam video nasmejanog,je odmah u startu i sa treninga i iz loze oterao Endijevu majku,zbog pogubnog uticaja koji je imala na njega..
Vikao na Endija,drao se,psovao,svasta mu govorio..Kada je Endi shvatio da je to u njegovom interesu,"podvio rep" i radio sve sto mu Lendl kaze!
Cak,secate se toga,Lendl mu je rekao-Ako i na jednom mecu,dok sam ti ja trener,polomis reket,saradnja prestaje!
Ali,lobi i opstrukcija sujetne majke su bili jaci..Na kraju,Lendl se lepo pozdravio sa Endijem,i otisao..
Ova Ameli,novi "trener" Endija,se jos,kako mi kazemo "vozi na zaslugama Lendla",dokle jos,videcemo...Da li je Endi,dok ga je Lendl trenirao,ijedan set izgubio 6-0?Ne..Evo sada,od Noleta u dva meca dva puta "krompiric"!
A mamica ponovo u lozi...
Sedi iza Ameli i "dosoljava"...A sin,iz poraza u poraz.Na kraju,stari Jevreji su uvek govorili-Govori uvek istinu!U pocetku boli,dugorocno je lek!

veterani

pre 9 godina

Realan je Beker. Cinjenica je da Federer ostaje teniska ikona, voleli ga mi ili ne. Novak je napravio bum u novoj eri tenisa, odlican je u svakom pogledu. Njegov uspeh ne cudi, jer je pored svojih kvalitete imao i odlicne trenere (Gencic, Pilic, Vajda). Nase tenisere volimo i postujemo, sto ne znaci da ne cenimo ostale tenisere. Svuda u svetu se navija za svoje, sto je i normalno.

KiSSeli

pre 9 godina

Kad bi Djole imao top servis i samim tim dobijao mnogo poena bez borbe, pobedjivao bi sve sa 6-0, 6-1. To sto ima prosecan servis , a istovremeno je ubedljivo najbolji teniser na zemljinoj kugli samo dokazuje koliko je jaci teniser od svih drugih.

djuro

pre 9 godina

znaci, federer je taj koji ima sve, njegovo proslogodisnje finale vimbldona sa djokovicem je najbolji mec koji je gledao... finale koje je inace izgubio. podrazumevajuci da beker zna sta prica, bice da novinari nisu bas najtacnije preneli izjavu.
drugo, mnogo bitnije - pazite, ljudi, na svoje mentalno zdravlje. za mnoge ovde jos ima leka - idite kod doktora, iznenadicete se koliko je psihijatrija napredovala i sta se danas sve leci.

zizu

pre 9 godina

Tacno je da roger ima bolji servis kao i voleje od novaka i rafe,ali oni su bolji od njega sa osnovne linije.rafa je mnogo bolji defanzivac od federera + ima taj brutalan spin na njegov jednorucni backhand.novak dominira riternom i tako eliminise poprilično servise.kad je na svom nivou on je najbolji baseline igrač svih vremena for sure.svako ima svoje kvalitete u toj priči.kad bi nole imao servis,smec i voleje federera on bi bio apsolutno savršen igrač...mada ja mislim da bi prime federer gubio od prime novaka lagano.

Zurkolomac

pre 9 godina

Nole je bolji barem 10 puta od ch-pudlice rogera. Vas budjavi roger moze Noletu damo peskire da pere. Jel to jasno? A sada tutanj…

Svete

pre 9 godina

"Rafa i Novak moraju da rade na određenim elementima servisa i voleja ako žele da dostignu njegov nivo“. Toliko :)
(andre, 7. april 2015 23:54)

Koliko ? :),
servis i volej, tacno !
Sta je tu sporno ?

Dakle, Becker prica o Wimbledonu, tamo su servis i volej najbitniji udarci i od njih trojice Federerovi udarci su svakako najkvalitetniji !
Dakle da ponovim, sta je tu sporno ?

RF -

naravno da ljudi ovde svasta piskaraju, i pozitivno i negativno i tacno i netacno i botovi i hrvati i neki nasi lezilebovici, svakakvi, naravno da je Federerov skor protiv Nadala nerealan i za to postoji dosta jednostavno objasnjenje, slicna je prica i u mecevima Novak-Nadal...

Dalje, najkompletniji teniser Federer SVAKAKO NIJE, najtalentovaniji NIJE, tehnicki najsavrseniji mislim da JESTE i uopste ne znam sta je tu sporno !

Novak je kompletniji teniser od Federera, Nalbandian je recimo talentovaniji od Federera, moras da naucis da te stvari razlikujes !

Mirko

pre 9 godina

Novak Đoković je već sada više osvojio nego Beker. Nije da ne poštujem Bekera i njegove savete, ali opet nije mi jasno kako je to Federer bolji od Novaka i u čemu to? Zašto gubi od Novaka ako je bolji od njega? Zašto ga urniše svaki meč koji igraju? I šta će biti ako "popravi servis" kao što kaže Beker? Na šta će onda da liče ti mečevi sa Fedom? Na preslišavanje klinaca? Verovatno...

Mare,NS

pre 9 godina

Samo jedno obavestenje.
Janko je spasio dve mec lopte i uspeo da dobije svoj prvi mec.
Celo vreme je gubio u taj-brejku treceg seta,ali je uspeo da ga dobije sa 9:7!
Tipsy time se vraca!!!
Nadam se Viktorovim stopama.
Idemo!!!

ristanija-leutistanija

pre 9 godina

Rodžer Federer je moj omiljeni teniser jer jeste kompletan i ima savršenu igru i kretanje. Doduše, namćorast je, ali to nije bitno za tenis konkretno. Za Novaka uvek navijam kad njih dvojica igraju i realno, više volim Novaka zato što je naš. Ali, objektivno, Federer jeste već sad istorijska ličnost u tenisu.

roni

pre 9 godina

@iSrbin
Zabole publiku za to sto je on Srbin. 90% publike i ne zna gde je Srbija niti zna sta je to. A Djokovicu ionako pise da zivi u Monaku.
Koji Amerikanac zna gde je Srbija? Pa pola ljudi misli da je to neki grad a ne drzava. Djokovica publika ne voli zbog njegovog ponasanja a ne zbog Srbije.
I Ana je iz Srbije pa je svi vole i niko joj ne zvizdi.

Dott

pre 9 godina

Novak jeste u svoju igru uneo neke novine, implementacijom tih novina siri se i fokus, te njegova sveukupna igra sasvim logicno ima odredjeni pad u intenzitetu dok sve to ne komplementira i rutinira. Isto desavalo se i sa Rodzerom pre par godina i on je sve to vidno uspeo sinhronizovati konacno, pa sad sve vise vidjamo njegove leprsave i neustrasive partije.
Slazem se sa Bekerom, Rodzer na najvisem nivou ono sto je sposoban pruziti iznad je najvisih sposobnosti Nadala i Djokovica, medjutim Novak je sposoban duzi period drzati visok nivo igre od obojice i to je ono sto ga cini vec vise godina najboljim.
To je ono sto dugo godina nisam zeleo ni samom sebi da priznam, medjutim posto sada Novakova igra rezultira, nema razloga da to prvo od samog sebe vise tajim a onda ni od javnosti.
Sto se tice Bekera, ne dopada mi se sto njegova lojalnost Novaku i njegovom timu nije na najvisem nivou i sto otkriva javnosti neke stvari s Novakom u vezi koje mogu da mu naskode. Samim tim pokazuje da njegov profesionalizam nije na potrebnom nivou da bi bio deo najboljeg tima na svetu. Da mogu uputio bih mu najozbiljniju i najostriju kritiku.

Beobrad

pre 9 godina

Nije to Beker sad izjavio, vec ranije kada je odgovarao na pitanje o Rafi i Federeru pre nego sto je postao Novakov trener!
Svetskog broja 1 je tesko trenirati, on tezi najvisim ciljevima i perfekcionista je, zato i jeste No1 !

baki

pre 9 godina

Činjenica je da je Fedex najbolji u istoriji. Ja se iskreno nadam da ce Novak dostići Rodzera, ali to ce biti jako tesko, ali ne i nemoguce.

Miodrag

pre 9 godina

Boris Beker bi trebao da bude duboko zahvalan sto ga je Novak povukao sa dna provalije.Beker je sve sto je imao od tenisa spiskao na brojne razvode,alkoholizam i razne druge gluposti,a dobro se vidi kada je Vajda na klupi Novak igra sa mnogo vise samopouzdanja i sigurnosti u sebe.Amin.

Mirko

pre 9 godina

Zanimljivo. Čekaj ako Federer nema šta da popravlja i ako mu je sve perfektno, kako ga onda Nole dere? Šta je u pitanju? Možda razlika u godinama? Moguće je i to, ali ovaj Federer je daleko bolji od onog pre 5 i više godina. Razlog za to su promene koje je uveo kako bi mogao da parira Nadalu i Đokoviću i kako bi ostao u vrhu svetskog tenisa. Ali da je najkompletniji - to sigurno nije.
Na šljaci nema šta da traži pored Rafe, jedino Novak može da mu tu priđe, trenutno a i prethodnih godina je igrao dosta finala na šljaci na Rafom, neka je i dobijao, samo je RG gubio, ali i to će doći na svoje.

Možda nije shvatio Beker, još, ali Novakove slabosti su u stvari njegova najveća snaga. Najveća inspiracija i najveći pokretač. Drugi teniseri to prosto nemaju, ili nemaju toliko kao Novak. Njega sve to tera da bude najbolji i jeste najbolji poslednjih nekoliko godina. A biće i još par godina zasigurno.

Beker je upoznao Novaka, ali očigledno nije još sasvim. Puno pasulja treba da se pojede da se ukapira šta je Srbin - Novak Đoković.

Movado

pre 9 godina

Sta se bre lozite ljudi pa i Novak ce isto reci da je Rodzer najveci svih vremena. Mozda ga Novak i prestigne, ali sta je Dzordan za kosarku, Tajson za boks, Sumi za formulu, to je Rodzer za tenis ZA SADA. Glupo je reci da je Novak bolji od Federera, jer ima jos mnogo godina da pokaze da ce biti bolji, ali u sadasnjem trenutnom vremenu je Rodzer ispred svih. Dal ce tako ostati je vec na Noletu

bg

pre 9 godina

@Svete
Jedini bot si ovde si ti.
Pojma nemas o tenisu, pises kilometarske komentare pune neistina i onda pobegnes pred argumentima.
Djokovic je 12 od 18 pobeda protiv RF ostvario od 2011 do danas. Mnogo toga je taj novinar sa Eurosporta rekao o Novaku, pa to ne pominjes.
Federer je prvi GS osvojio 2003. 2005, kada Nadal osvaja prvi GS, Federer ima samo 4 GS. Nadal i Federer su od tada osvojili po 13 GS. Novak je jedan uzeo 2008, protiv Conge, a drugi je cekao do 2011, kada Federer ulazi u 30-te, a Nadal se povredjuje. U konkurenciji u kojoj je Federer bio prvi na svetu, Nadal drugi, u kojoj su dominirali i osvajali GS titule, Djokovic je osvajao po 3 titule godisnje.
Ako je bolji, zasto i on kao RF i Nadal nije osvajao vazne titule? Nije mnogo mladji od Nadala, tako da mu to nije opravdanje.
U sadasnjoj konkurenciji, Federer pred penzijom je 2 teniser sveta. To dovoljno govori o snazi konkurencije.
U kojoj je to kategoriji Novak uspesniji od Federera?
Hoces li odgovoriti ili ces opet da pobegnes i potpisujes se kao "hihihi". Kao juce sto si pobegao kada sam te ja unistio cinjenicama?

мики

pre 9 godina

где сте рођини чир лидери? прочитајте цео текст интервјуа па се јавите. у међувремену да вас само подсетим ко је победио у најбољем мечу који је Борис икада видео: http://www.wimbledon.com/mobile/en_GB/news/articles/2014-07-06/djokovicfedererfinal.html

hawkeye

pre 9 godina

Kakve sve gluposti ovde neću da pročitam.Federer je igrao 15 finala masters 1000 serije na šljaci i osvojio 6.U finalu RGa bio je 5 puta osvojio jedan,ostale izgubio od Nadala,a tko ga je uopšte i pobedio u finalu...Federer ne ume da igra na šljaci,bože svašta...

Jao boze...

pre 9 godina

Sta je babi milo to joj se i snilo. Beker je rekao da Nadal i Djokovic treba jos da rade da bi dostigli Federerov nivo u SERVISU i VOLEJIMA... Sto jeste tacno, nije rekao da je Federer bolji niti gori teniser od ove dvojice... A i logicno je da servis volej igrac brani drugog servis volej igraca :) Tako da pljuvaci lakse malo...

roni

pre 9 godina

@AntiBot
Zvizde mu na svim turnirima na kojima igra? Jesi odgledao nekad neki mec ili samo bzvz komentarises? Zvizdali su mu cak i na Srbija Openu.Zasto pises kada si teniska neznalica?

jes

pre 9 godina

@Aca
Federer na RG ima 6 finala, a na sljaci ima vise titula od Djokovica i posle Nadala je teniser koji je osvojio najvise velikih titula na sljaci. Pricam o aktivnim teniserima, naravno.

mudrac

pre 9 godina

slazem se sa Bekerom ako je dobro preneta njega izjava-Federer igra najlepsi tenis u istoriji...Ta lakoca pokreta i elegancija je fascinantna-kao neki baletan.Tim pre je uspeh Djokovica neverovatan

Mirko

pre 9 godina

@sarlo

Đoković je taj koji daje časove Federeru a ne obrnuto. Da nije tako onda bi Federer pobeđivao a ne Novak.
Zato, batali priču, prazna je.

Miloš

pre 9 godina

Nije prenet ceo tekst. U istom tekstu je Beker izjavio, da je Pit Sampras za njega najbolji teniser svih vremena. Za Rodzera je rekao da je tehnicki najkompletniji teniser danasnjice i jedan od najboljih ikada, a da Nole i Rafa tehnicki moraju jos da rade i napreduju da bi ga stigli.

nisam ja, ja je

pre 9 godina

Kad Novakov trener kaze da Novak treba da trenira da bi dostigao Rogerov nivo sve je jasno ko je najbolji svih vremena. (Roger that, 7. april 2015 23:56)

Eto, bas je juce ovaj sajt preneo reci Murray-eve trenerice gde je pomenula Veliku TROJKU.

@@@

pre 9 godina

@@@Aca@@@
Federer ima 5 finala na RG i 15-tak titula osvojenih na sljaci.
Posle Nadala i Borga je rekorder po broju uzastopnih finala na RG. Samo cinjenica da igra u eri najboljeg tenisera na sljaci u istoriji ga je sprecila da i RG osvoji 5-6 puta.
Ubuduce proveri pre nego sto posaljes komentar.

?

pre 9 godina

@bradati mudrac
Pokusavas da zamenis teze.
Beker ne prica o eleganciji.
Prica o kvalitetu.
Federer je kvalitetniji, bolji igrac od Novaka.
Neuporedivo!!!

zivko

pre 9 godina

roger je najbolji ikada.ne samo po broju trofeja vec po svemu sto prati tenis.nole je pri vrhu i uz tezak rad i srecu u zdravlju moze da se upise u sam vrh tenisa.

?

pre 9 godina

@sasa
Alo, mali covece, koga briga sta ti pricas kad Beker kaze da je Federer mnogo bolji od Djokovica?
Sto lupetas o kosarkasima?
Ako poredis Federera sa Medzikom, onda Novaka poredi sa nekim iz jugoslovenske lige, takav je odnos u kvalitetu otpr.

roni

pre 9 godina

@Bitter
Ako je Novak toliko superioran, kako to da je Karlovic pozitivan protiv njega, Matis ima izjednacen skor, a Krajinovic je takodje pozitivan? Jel to znaci da su tu negde po kvalitetu?
Pre nego sto je Federer napunio 30 godina Novak je protiv njega imao ukupno 6 pobeda. Od kada je Federer ostario, Novak je zabelezio 12 pobeda. Iskoristio je starost rivala. Po kvalitetu ne moze ni da se poredi s njim.

Daniela

pre 9 godina

Ovaj komentar nije na mestu. Sve i da misli tako, što je ok, to se ne govori. On, kao trener, treba Novaku, između ostalog, i da uliva samopouzdanje i još jaču veru u sebe. Novak i bez ove izjave već ima previsoku dozu poštovanja prema Federeru, i često je u nekom grču kada igra sa jim.

Dosta vise!!!

pre 9 godina

Makar jedan dan u nedelji da ne čitam o Novaku...čemu takvo opsesivno pracenje svakog njegovog koraka, stvaranje apsolutnog idola, zatupljivanje ovog jadnog naroda...jako nezdravo! On jeste izvrstan sportista, ali vi ste prevrsili svaku meru.

end

pre 9 godina

@Bittter
Ne postoji "skoro egal". Negativan je.
A ako je negativan sa Federerom, Nadalom, Karlovicem, mrzitelju svega i svacega, kako je onda "najbolji na svetu"???
Novak je skoro sve pobede nad Federerom ostvario od 2011 do danas, sto znaci da ga nije mogao pobediti dok je Federer bio mlad. A 2011 je RF napunio 30 godina pa je Novak to iskoristio.

gg

pre 9 godina

Beker je Novakov trener i on daje ovakve izjave svetskim medijima!? Bas sam u soku. Mozda je trebalo da saceka da prestane da trenira Novaka pa onda moze da prica sta zeli. Izgleda mi kao da zeli da bude u centru paznje sa sovom strucnoscu. Uostalom, nema sumnje da je ono sto kaze tacno samo mi ovde nedostaje trenerska lojalnost.

maestro

pre 9 godina

Novakovi navijači nikako da shvate da Rodžer ima neprevaziđenu tehniku ,a da Nadal i Novak igraju na snagu.Nadal je izgubio snagu i sada ni slika od nekadašnjeg Rafe ,a pošto je i Novak u godinama( 28), u kojima se ne može baš nešto novo brzo naučiti,nije isključeno da i on ne doživi njegovu sudbinu.

?

pre 9 godina

@Bitter
Ajde sada procitaj svoj prethodni komentar i vidi sta si napisao.
Prvi pominjes skor, a kad se Novakov skor pomene onda se pravis pametan.
Po tvojoj logici, Karlovic i Rodik su bolji teniseri od Novaka jer imaju pozitivan skor sa njim.
Po tvojoj logici je Davidenko bolji teniser od Novaka jer je pozitivan sa Nadalom dok s druge strane Nadal ubedljivo vodi protiv Djokovica.
Ja ti samo ukazujem na to da ti logika ne vredi 5 para.
Ono sto pises ne odgovara CINJENICAMA! Ako ne znas cinjenice, ne mozes ravnopravno polemisati.
Od 18 pobeda protiv Federera, Novak je 12 ostvario od 2011 do danas. Dakle, Federer je od Novaka gubio uglavnom u svojim tridesetim godinama.
Sta tebi tu nije jasno? Niko nije "kriv", to je cinjenica.
Nije tacno da je Djokovic "vecinu" meceva izgubio dok je bio klinac. Samo 2010 imao je 4 poraza od Federera. Prosle godine 3.
Pa 2009...
Tada nije bio klinac nego 3 teniser sveta i osvajac GS.
I ne vredi da uporedjuje Nadala sa Novakom. Nadal je vrhunski teniser, 2 teniser sveta od 2005, sampion GS od 2005.
On nije cekao da se proredi konkurencija pa da "sazri".

deltoid

pre 9 godina

ovo za novaka ceo svet zna. za rafu se ne bih bas slozila sa bekerom.

klase u tenisu:

-Rodzer Federer i Rafael Nadal

-pa svi ostali...

fooow

pre 9 godina

ja se izvinjavam sto pisem ovde, ali je sramota da b92 ne izvestava direktno o jankovom mecu, makar da izvestavaju kako se krece janko i udara loptu posle 1-2 seta igre...

?

pre 9 godina

@Bittter
Ako je Novak najbolji na svetu kako to da ima negativan skor sa Nadalom, Federerom, Karlovicem, Rodikom, Safinom?
Kako je bolji i superioran a negativan i sa RF i sa Nadalom?
Inace, pametnjakovicu, Novak je 12 od 18 pobeda nad Federerom ostvario od kada je RF usao u tridesete. Dakle, iskoristio to sto je Federer ostario. Pre toga je ukupno imao 6 pobeda protiv njega.

roni

pre 9 godina

Mozete samo da cmizdrite.
Novakov trener javno priznaje da je drugi teniser MNOGO bolji od Novaka. To sto vi cmizdrite niko ne slusa i nikog nije briga za to.

ofanziva ljepotić

pre 9 godina

@bane,svi ljubitelji i dobri poznavaoci tenisa reći će ti da i u ovom sportu,kao u svim ostalim, više vole gledati ofantzivnu ,nego defanzivnu igru.Htio ti priznati,ili ne, ljepši je teniski meč od 3 sata u kojem dominira ogfanzivna igra jer ona tjera tnisera da nema ni trenutka opuštanja ,nego 6 sati gledati defanzivu ,koja ti pruža priliku da malo i "dremneš" i da ništa ne propustiš ,jer su u tom meču igraju dvojica tenisera defanzivaca koji sa osnovne linije prebaciju do "beskonačnosti" lopticu preko mreže,dok jedan od njih ne pogriješi.

ns

pre 9 godina

@Aca
Federer je posle Nadala najtrofejniji teniser kada su najvece titule na sljaci u pitanju.
A uz to ima mnogo vise finala na RG od Novaka.

rf

pre 9 godina

Mora Novak da napreduje da bi po kvalitetu dostigao ovakvog matorog Federera.
A nikakav trud i rad ne mogu mu pomoci da dostigne kvalitet koji je Federer imao na vrhuncu svoje karijere.

Igor

pre 9 godina

Beker je ustvari ljubomoran na Edberga sto ima priliku da saradjuje sa Federerom dok on mora da pati i uci "najboljeg na svetu" kako da igra voleje. Jer "najbolji" to nije naucio sa svojih 28 godina...

ju

pre 9 godina

Kad vam lepo Djokovicev trener, koji se razume u tenis bolje od svih vas zajedno, kaze da Novak mora jos mnogo da napreduje da bi dostigao nivo Rodzera Federera, to bi trebalo da vam bude dovoljno.
Ali ne, sad ce gomila mrzitelja svega i svacega da objasi Bekeru kako on nema pojma...

Bojan

pre 9 godina

@Aca
Ne blamiraj se covece. Federer posle Nadala ima najvise velikih titula na sljaci medju aktivnim teniserima.
A uz to ima i osvojen Rolan Garos i ukupno 5 finala RG.
Mnogo vise od Novaka.
Broj pluseva koji si dobio samo je jos jedan dokaz da ogromna vecina komentatora ovde blage veze nema sa tenisom i prati taj sport maksimalno 2-3 godine.
I o kakvih 6 godina ti pricas? Mislis da ce Novak da unapredi nivo igre i da ce za 6 godina biti bolji nego sto je sada?

s

pre 9 godina

A u originalu je zapravo rekao da Novak i Nadal moraju jos mnogo da napreduju ako zele da dostignu nivo koji ima Federer.
Kakvo ponizenje za Novaka kada mu to kaze njegov trener.

pa

pre 9 godina

@Aca
Lupas.
Federer na sljaci ima vise mastersa od Djokovica. I sve osim jednog ih je osvojio do 28-29 godine. Ukupno na sljaci ima vise titula od Djokovica. Uz to ima i RG. I 5 finala na RG. Sto Novak nije osvojio RG onda kada je Nadal ispao?
Kakvih bre 6 godina? Sta ti ocekujes, da Novak bolje igra sa 34 godine nego sada?

omiljeni Kristinin lik je Dzon Teri

pre 9 godina

Ukusi su različiti, nisam gledao sve mečeve ali po meni je finale Vimbldona između Rafe i Federera 2008 ubedljivo najbolji meč ikada. Možda blizu njega je finale Australije između Rafe i Novaka od 5 sati gde su nijanse odlučile. Mečevi između Novaka i Federera mi prosto nemaju tu draž, možda zato što se nisu sretali u finalima dok je Švajcarac bio u zenitu.

maestro

pre 9 godina

Novakovi navijači nikako da shvate da Rodžer ima neprevaziđenu tehniku ,a da Nadal i Novak igraju na snagu.Nadal je izgubio snagu i sada ni slika od nekadašnjeg Rafe ,a pošto je i Novak u godinama( 28), u kojima se ne može baš nešto novo brzo naučiti,nije isključeno da i on ne doživi njegovu sudbinu.

Sava

pre 9 godina

I sam Beker vidi ono sto svi normalni znaju.
Novak je u poredjenju sa Federerom samo prosecan teniser koji nikada ne bi nista osvojio da je Federer mladji.

auuu

pre 9 godina

Novak moze da se trudi koliko hoce, nikada ne moze dostici nivo koji ima Federer.
A Beker ga je ovom izjavom postavio na mesto koje mu pripada.

14-8

pre 9 godina

Au, boli kad ti to kaze neko kome placas milione.
Federer je za 2 klase iznad Novaka. Mnogo bolji i kvalitetniji teniser.
Novak samo koristi vakuum u muskom tenisu jer je RF mator a Rafa povredjen.

:)

pre 9 godina

Navijam za Novaka, postujem ga i volim, ali ljudi moji zar svaki dan morate da objavite tri vesti o njemu? Imamo mi jos tenisera i teniserki

Mikii

pre 9 godina

Nadal ne treba da kopira ni dostize Federera ni u cemu. Dovoljno je da vrati svoj servis sa US Open-a 2010. kada je znao da raspali i 220 km/h. Voleji i kompletna igra na mrezi su sjajni. Nije toliko siguran kao Rodzer, ali kad krene napred, poen je tu. Djokovic, sa druge strane, o igri na mrezi mora jos dosta da uci od njih.

maestro

pre 9 godina

Novakovi navijači nikako da shvate da Rodžer ima neprevaziđenu tehniku ,a da Nadal i Novak igraju na snagu.Nadal je izgubio snagu i sada ni slika od nekadašnjeg Rafe ,a pošto je i Novak u godinama( 28), u kojima se ne može baš nešto novo brzo naučiti,nije isključeno da i on ne doživi njegovu sudbinu.

ivo karlovic

pre 9 godina

beker samo smeta djokovicu primecuje te li kako najjace trofeje koje osvaja osvaja bez bekera a ono jednom kad je igrao protiv benjamina bekera trener beker je cudno mahao rukama.post scriptum,sto se raspravljate o nadalu i fedeksu.najbolji igraci na mrezi su serveri:karlovic stakhovsky isner mahut copil raonic...

RF

pre 9 godina

I Beker zna i ceo svet zna ko je najbolji ikada samo kod nas traze glupe izgovore u skoru sa Nadalom ( koji nikad nije bio realan zbog vise stvari). Svo postovanje za Noleta ovo sad je njegovih 5 minuta i trenutno je daleko najbolji samo Rodzer moze da ga pobedi ostali nemaju nikakve sasne. Ali najkopletniji, najtalentovaniji, tehnicki najsavrseniji teniser ikada je Rozder Federer i mnogo ce vremeana proci da se pojavi ponovo ovakav profil igraca sa takvim osecajem za igru i sa onakvom teniskom intelegencijom.

sarlo

pre 9 godina

Mislim da bi naslov - Beker: Djokovic mora jos mnogo da uci da bi dostigao Federera, bio mnogo zanimljiviji. A ne bi nista slagali (ako je ovaj tekst verodostojan).

Aca

pre 9 godina

Gospodine beker nije tacno da je federer dobar na svim podlogama na sljaci osim madrida i one godine kad je nafal ispao na RG pa ga on osvojio nema nijedan drugi turnir... S druge strane federer je stariji od novaka 6 godina tako da za 6 godina mozete pricati ovako nesto

Mare,NS

pre 9 godina

Naravno da nije lako.
Ali,nije ni mnogo tesko.
Novak je toliko posvecen tenisu,da trener ima problema da ga udalji sa treninga.
P.S.
Zao mi je sto se Novak i Endi nisu okumili,a imali su dve prilike.
Kad smo vec kod toga,sta mislite da li ce Ameli biti kum,a Mats kuma,kako i dolikuje???

roni

pre 9 godina

@Bitter
Ako je Novak toliko superioran, kako to da je Karlovic pozitivan protiv njega, Matis ima izjednacen skor, a Krajinovic je takodje pozitivan? Jel to znaci da su tu negde po kvalitetu?
Pre nego sto je Federer napunio 30 godina Novak je protiv njega imao ukupno 6 pobeda. Od kada je Federer ostario, Novak je zabelezio 12 pobeda. Iskoristio je starost rivala. Po kvalitetu ne moze ni da se poredi s njim.

roni

pre 9 godina

@iSrbin
Zabole publiku za to sto je on Srbin. 90% publike i ne zna gde je Srbija niti zna sta je to. A Djokovicu ionako pise da zivi u Monaku.
Koji Amerikanac zna gde je Srbija? Pa pola ljudi misli da je to neki grad a ne drzava. Djokovica publika ne voli zbog njegovog ponasanja a ne zbog Srbije.
I Ana je iz Srbije pa je svi vole i niko joj ne zvizdi.

maestro

pre 9 godina

Novakovi navijači nikako da shvate da Rodžer ima neprevaziđenu tehniku ,a da Nadal i Novak igraju na snagu.Nadal je izgubio snagu i sada ni slika od nekadašnjeg Rafe ,a pošto je i Novak u godinama( 28), u kojima se ne može baš nešto novo brzo naučiti,nije isključeno da i on ne doživi njegovu sudbinu.

end

pre 9 godina

@Bittter
Ne postoji "skoro egal". Negativan je.
A ako je negativan sa Federerom, Nadalom, Karlovicem, mrzitelju svega i svacega, kako je onda "najbolji na svetu"???
Novak je skoro sve pobede nad Federerom ostvario od 2011 do danas, sto znaci da ga nije mogao pobediti dok je Federer bio mlad. A 2011 je RF napunio 30 godina pa je Novak to iskoristio.

roni

pre 9 godina

Mozete samo da cmizdrite.
Novakov trener javno priznaje da je drugi teniser MNOGO bolji od Novaka. To sto vi cmizdrite niko ne slusa i nikog nije briga za to.

?

pre 9 godina

@Bittter
Ako je Novak najbolji na svetu kako to da ima negativan skor sa Nadalom, Federerom, Karlovicem, Rodikom, Safinom?
Kako je bolji i superioran a negativan i sa RF i sa Nadalom?
Inace, pametnjakovicu, Novak je 12 od 18 pobeda nad Federerom ostvario od kada je RF usao u tridesete. Dakle, iskoristio to sto je Federer ostario. Pre toga je ukupno imao 6 pobeda protiv njega.

maestro

pre 9 godina

Novakovi navijači nikako da shvate da Rodžer ima neprevaziđenu tehniku ,a da Nadal i Novak igraju na snagu.Nadal je izgubio snagu i sada ni slika od nekadašnjeg Rafe ,a pošto je i Novak u godinama( 28), u kojima se ne može baš nešto novo brzo naučiti,nije isključeno da i on ne doživi njegovu sudbinu.

?

pre 9 godina

@bradati mudrac
Pokusavas da zamenis teze.
Beker ne prica o eleganciji.
Prica o kvalitetu.
Federer je kvalitetniji, bolji igrac od Novaka.
Neuporedivo!!!

maestro

pre 9 godina

Novakovi navijači nikako da shvate da Rodžer ima neprevaziđenu tehniku ,a da Nadal i Novak igraju na snagu.Nadal je izgubio snagu i sada ni slika od nekadašnjeg Rafe ,a pošto je i Novak u godinama( 28), u kojima se ne može baš nešto novo brzo naučiti,nije isključeno da i on ne doživi njegovu sudbinu.

?

pre 9 godina

@sasa
Alo, mali covece, koga briga sta ti pricas kad Beker kaze da je Federer mnogo bolji od Djokovica?
Sto lupetas o kosarkasima?
Ako poredis Federera sa Medzikom, onda Novaka poredi sa nekim iz jugoslovenske lige, takav je odnos u kvalitetu otpr.

bg

pre 9 godina

@Svete
Jedini bot si ovde si ti.
Pojma nemas o tenisu, pises kilometarske komentare pune neistina i onda pobegnes pred argumentima.
Djokovic je 12 od 18 pobeda protiv RF ostvario od 2011 do danas. Mnogo toga je taj novinar sa Eurosporta rekao o Novaku, pa to ne pominjes.
Federer je prvi GS osvojio 2003. 2005, kada Nadal osvaja prvi GS, Federer ima samo 4 GS. Nadal i Federer su od tada osvojili po 13 GS. Novak je jedan uzeo 2008, protiv Conge, a drugi je cekao do 2011, kada Federer ulazi u 30-te, a Nadal se povredjuje. U konkurenciji u kojoj je Federer bio prvi na svetu, Nadal drugi, u kojoj su dominirali i osvajali GS titule, Djokovic je osvajao po 3 titule godisnje.
Ako je bolji, zasto i on kao RF i Nadal nije osvajao vazne titule? Nije mnogo mladji od Nadala, tako da mu to nije opravdanje.
U sadasnjoj konkurenciji, Federer pred penzijom je 2 teniser sveta. To dovoljno govori o snazi konkurencije.
U kojoj je to kategoriji Novak uspesniji od Federera?
Hoces li odgovoriti ili ces opet da pobegnes i potpisujes se kao "hihihi". Kao juce sto si pobegao kada sam te ja unistio cinjenicama?

Sava

pre 9 godina

I sam Beker vidi ono sto svi normalni znaju.
Novak je u poredjenju sa Federerom samo prosecan teniser koji nikada ne bi nista osvojio da je Federer mladji.

14-8

pre 9 godina

Au, boli kad ti to kaze neko kome placas milione.
Federer je za 2 klase iznad Novaka. Mnogo bolji i kvalitetniji teniser.
Novak samo koristi vakuum u muskom tenisu jer je RF mator a Rafa povredjen.

auuu

pre 9 godina

Novak moze da se trudi koliko hoce, nikada ne moze dostici nivo koji ima Federer.
A Beker ga je ovom izjavom postavio na mesto koje mu pripada.

gg

pre 9 godina

Beker je Novakov trener i on daje ovakve izjave svetskim medijima!? Bas sam u soku. Mozda je trebalo da saceka da prestane da trenira Novaka pa onda moze da prica sta zeli. Izgleda mi kao da zeli da bude u centru paznje sa sovom strucnoscu. Uostalom, nema sumnje da je ono sto kaze tacno samo mi ovde nedostaje trenerska lojalnost.

?

pre 9 godina

@Bitter
Ajde sada procitaj svoj prethodni komentar i vidi sta si napisao.
Prvi pominjes skor, a kad se Novakov skor pomene onda se pravis pametan.
Po tvojoj logici, Karlovic i Rodik su bolji teniseri od Novaka jer imaju pozitivan skor sa njim.
Po tvojoj logici je Davidenko bolji teniser od Novaka jer je pozitivan sa Nadalom dok s druge strane Nadal ubedljivo vodi protiv Djokovica.
Ja ti samo ukazujem na to da ti logika ne vredi 5 para.
Ono sto pises ne odgovara CINJENICAMA! Ako ne znas cinjenice, ne mozes ravnopravno polemisati.
Od 18 pobeda protiv Federera, Novak je 12 ostvario od 2011 do danas. Dakle, Federer je od Novaka gubio uglavnom u svojim tridesetim godinama.
Sta tebi tu nije jasno? Niko nije "kriv", to je cinjenica.
Nije tacno da je Djokovic "vecinu" meceva izgubio dok je bio klinac. Samo 2010 imao je 4 poraza od Federera. Prosle godine 3.
Pa 2009...
Tada nije bio klinac nego 3 teniser sveta i osvajac GS.
I ne vredi da uporedjuje Nadala sa Novakom. Nadal je vrhunski teniser, 2 teniser sveta od 2005, sampion GS od 2005.
On nije cekao da se proredi konkurencija pa da "sazri".

s

pre 9 godina

A u originalu je zapravo rekao da Novak i Nadal moraju jos mnogo da napreduju ako zele da dostignu nivo koji ima Federer.
Kakvo ponizenje za Novaka kada mu to kaze njegov trener.

deltoid

pre 9 godina

ovo za novaka ceo svet zna. za rafu se ne bih bas slozila sa bekerom.

klase u tenisu:

-Rodzer Federer i Rafael Nadal

-pa svi ostali...

Dosta vise!!!

pre 9 godina

Makar jedan dan u nedelji da ne čitam o Novaku...čemu takvo opsesivno pracenje svakog njegovog koraka, stvaranje apsolutnog idola, zatupljivanje ovog jadnog naroda...jako nezdravo! On jeste izvrstan sportista, ali vi ste prevrsili svaku meru.

ofanziva ljepotić

pre 9 godina

@bane,svi ljubitelji i dobri poznavaoci tenisa reći će ti da i u ovom sportu,kao u svim ostalim, više vole gledati ofantzivnu ,nego defanzivnu igru.Htio ti priznati,ili ne, ljepši je teniski meč od 3 sata u kojem dominira ogfanzivna igra jer ona tjera tnisera da nema ni trenutka opuštanja ,nego 6 sati gledati defanzivu ,koja ti pruža priliku da malo i "dremneš" i da ništa ne propustiš ,jer su u tom meču igraju dvojica tenisera defanzivaca koji sa osnovne linije prebaciju do "beskonačnosti" lopticu preko mreže,dok jedan od njih ne pogriješi.

rf

pre 9 godina

Mora Novak da napreduje da bi po kvalitetu dostigao ovakvog matorog Federera.
A nikakav trud i rad ne mogu mu pomoci da dostigne kvalitet koji je Federer imao na vrhuncu svoje karijere.

ivo karlovic

pre 9 godina

beker samo smeta djokovicu primecuje te li kako najjace trofeje koje osvaja osvaja bez bekera a ono jednom kad je igrao protiv benjamina bekera trener beker je cudno mahao rukama.post scriptum,sto se raspravljate o nadalu i fedeksu.najbolji igraci na mrezi su serveri:karlovic stakhovsky isner mahut copil raonic...

Igor

pre 9 godina

Beker je ustvari ljubomoran na Edberga sto ima priliku da saradjuje sa Federerom dok on mora da pati i uci "najboljeg na svetu" kako da igra voleje. Jer "najbolji" to nije naucio sa svojih 28 godina...

pa

pre 9 godina

@Aca
Lupas.
Federer na sljaci ima vise mastersa od Djokovica. I sve osim jednog ih je osvojio do 28-29 godine. Ukupno na sljaci ima vise titula od Djokovica. Uz to ima i RG. I 5 finala na RG. Sto Novak nije osvojio RG onda kada je Nadal ispao?
Kakvih bre 6 godina? Sta ti ocekujes, da Novak bolje igra sa 34 godine nego sada?

omiljeni Kristinin lik je Dzon Teri

pre 9 godina

Ukusi su različiti, nisam gledao sve mečeve ali po meni je finale Vimbldona između Rafe i Federera 2008 ubedljivo najbolji meč ikada. Možda blizu njega je finale Australije između Rafe i Novaka od 5 sati gde su nijanse odlučile. Mečevi između Novaka i Federera mi prosto nemaju tu draž, možda zato što se nisu sretali u finalima dok je Švajcarac bio u zenitu.

:)

pre 9 godina

Navijam za Novaka, postujem ga i volim, ali ljudi moji zar svaki dan morate da objavite tri vesti o njemu? Imamo mi jos tenisera i teniserki

ju

pre 9 godina

Kad vam lepo Djokovicev trener, koji se razume u tenis bolje od svih vas zajedno, kaze da Novak mora jos mnogo da napreduje da bi dostigao nivo Rodzera Federera, to bi trebalo da vam bude dovoljno.
Ali ne, sad ce gomila mrzitelja svega i svacega da objasi Bekeru kako on nema pojma...

Bojan

pre 9 godina

@Aca
Ne blamiraj se covece. Federer posle Nadala ima najvise velikih titula na sljaci medju aktivnim teniserima.
A uz to ima i osvojen Rolan Garos i ukupno 5 finala RG.
Mnogo vise od Novaka.
Broj pluseva koji si dobio samo je jos jedan dokaz da ogromna vecina komentatora ovde blage veze nema sa tenisom i prati taj sport maksimalno 2-3 godine.
I o kakvih 6 godina ti pricas? Mislis da ce Novak da unapredi nivo igre i da ce za 6 godina biti bolji nego sto je sada?

sasa

pre 9 godina

Rodzer igra najlepši tenis svih vremena, i Medzik je igrao najlepšu košarku svih vremena, a onda su se stvari promenile, došli su jači, brži, izdržljiviji, ali niko ne može da spori da Rodzer ima udarce kao leptir, tako elegantno to izgleda dok se drugi muče za isti, ali opet Novak je naš i nama je najbolji a trenutni pokazatelj je da to nije srpski mit već činjenica, a to najviše boli one koji nipodaštavaju našeg cara, jer kad osvaja titule i vidite listu tu nema više priče o srpskom mitu da smo najbolji, Novak Đoković je trenutno najbolji teniser sveta i tu je kraj priče, i ući će u istoriju kao jedan od najboljih a šta smo mi obični mali ljudi uradili juče, danas, sutra?!

Bittter

pre 9 godina

Samo jedno ppitanje za ove iskompleksirane koji dokazuju da se u Srbiji sve prasta osim uspeha:Ako je RF toliko superioran u odnosu na sve ostale kako Nadal ima pozitivan skor u duelu s njim a Novak ima skoro egal tj dve pobede manje?Ne treba smetnuti s uma da je najveci broj Fedexovih pobeda protiv No1eta se desio kad je Novak bio na pocetku karijere a RF na vrhuncu.Federer je sjajn igrac ali ni Novak nije nista slabiji i to je sjajna stvar za tenis i za sve ljubitelje ove divne igre zato ne sirite mrznju i gluposti vec uzivajte.

Mikii

pre 9 godina

Nadal ne treba da kopira ni dostize Federera ni u cemu. Dovoljno je da vrati svoj servis sa US Open-a 2010. kada je znao da raspali i 220 km/h. Voleji i kompletna igra na mrezi su sjajni. Nije toliko siguran kao Rodzer, ali kad krene napred, poen je tu. Djokovic, sa druge strane, o igri na mrezi mora jos dosta da uci od njih.

ns

pre 9 godina

@Aca
Federer je posle Nadala najtrofejniji teniser kada su najvece titule na sljaci u pitanju.
A uz to ima mnogo vise finala na RG od Novaka.

iSrbin.

pre 9 godina

,, Win the crowd, and you win the battle " , Federer je to uspio i zato je najveći i ipak čova sa Zapada. Noletu kao Srbinu , svaki GS vrijedi tri, jer vrlo često publika mu ipak hije naklonjena, i on uvijek gura Sizifov kamen !!!! Tim više Noletu treba odati i priznanje i respekt !!

Svete

pre 9 godina

(roni, 8. april 2015 12:23)



A znas li ti kako izgleda Matis recimo ??
Svasta cu ja ovde da procitam ,Federer ima negativan skor protiv 20 igraca, Novak protiv 10....

Novak Djokovic je u 74 odigrana finala igrao protiv 22 razlicita igraca.
Federer je u prvih 28 finala u karijeri igrao protiv 22 razlicita igraca.
Samo ta, naizgled nebitna cinjenica, govori MNOGO TOGA....

VIdis da gresis, upravo Federer je iskoristio vakuum u svetskom tenisu, kada su na traci smenjivali pobednici najvecih turnira, svakakvi su osvajali masterse, grend slemove, wimbledone 2001 :( i ostale turnire, smenjivali se iz nedelje u nedelju na prvom mestu, Hewitt je sa 20 godina bio suvereni broj 1, Marej sa 28 ne moze ni da pomisli da bude 1.....
Novak je pobedio Federera kada je on imao 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33... Federer iz 2012 i 2014 bi samleo Federera iz 2003,2004,2005 to je cinjenica i to nisam ja rekao nego izvesni novinar sa Eurosporta, Federer je pobedjivao Novaka kada je on imao 18,19 godina, mislis li da je Djokovic sa 19 kvalitetniji igrac od Federera sa 33 ?!!

Djokovic je prakticno 90% osvojenih turnira osvojio igrajuci protiv Federera, Nadala i Mareja a neretko protiv vise njih na jednom turniru. Uostalom 106 meceva protiv njih trojice, 46 finala.....
Federer je pobedio Agasija prvi put kada je on napunio 33 i jos 7 puta posle toga, pa ne vidim da je iko ikada taj podatak pomenuo.....
Gadno si pomesao neke stvari, ali kao bot imas pravo to da radis !!

dr

pre 9 godina

Kao prvo,ova izjava je data pre jedno 2 godine...
Becker,stari lisac,daje razne izjave,poziva novinare,i Svajcarske,i Spanske,"izdizuci" Rokija pred sezonu na sljaci,jer ovaj,preskocivsi Miami,sada se,kao davljenik hvata za tu slamku spasa,sljaku i mislim da trenira kao lud i za Monte Karlo,Rim,Madrid,RG..
Sada je "kao" mator Roki,a Rafa povredjen!Sta Novak ima sa tim?Kada je Nole predavao meceve zbog problema sa disanjem,povreda itd,nikoga nije bilo briga.Niko nije rekao-Osvojio si nekoliko titula zato sto je Nole bio povredjen!
Naravno da namazani Becker nece da kaze ono glavno-bacite malo oko na ATP listu!
Niti ono sto svi znaju-Novak nikada ne prilagodjava svoju igru protivniku,nego igra kako on misli da je najbolje.Menja ritam,ubrzava,usporava,"lomi" ih psihicki i..pobedjuje!
A sto se tice toga ko je najbolji na svetu svih vremena,ima Nole do kraja karijere ihahaj..Samo polako,videcemo..Sampras je igrao dok je mogao da stoji na nogama,evo Roki ne odustaje ni sa 34,Nole ima do njegovih godina jos 6!Rafa-nastavi li ovako,Svetski tenis ce vrlo brzo izgubiti odlicnog tenisera...
I Roki i Rafa,bez obzira sta pricali,znaju da,kao prvo "mecku treba da rode" da ga ove godine skinu sa mesta 1,a sanse ima samo Roki.Rafa samo moze da mu "pomogne",ali Rafa ima drugi problem-on sanja i mesto 2!
A u medjuvremenu,Nole gazi li gazi...Po sljaci,betonu,travi,svejedno...
LAJTE KERE JAKOBSFELDSKE!

@@@

pre 9 godina

@@@Aca@@@
Federer ima 5 finala na RG i 15-tak titula osvojenih na sljaci.
Posle Nadala i Borga je rekorder po broju uzastopnih finala na RG. Samo cinjenica da igra u eri najboljeg tenisera na sljaci u istoriji ga je sprecila da i RG osvoji 5-6 puta.
Ubuduce proveri pre nego sto posaljes komentar.

Bane

pre 9 godina

Đoković je sigurno naš najbolji sportista svih vremena. Što se tiče tenisa i ovog poređenj, pokušaću da budem objektivan:
Prvi servis - Federer
Drugi servis - Đoković
Ritern - Đoković
Forhend - Federer
Bekhend - Đoković
Volej - Federer
Kretanje - Đoković
Mreža - Federer
Priprema poena - Federer
Promena ritma i improvizacija - Đoković

Moj zaključak je da je Đoković bolji defanzivac i interesantniji igrač za gledanje, a Federer bolji ofanzivni igrač. U svakom slučaju svaki meč između njih dvojice je istorijski.

Mirko

pre 9 godina

Zanimljivo. Čekaj ako Federer nema šta da popravlja i ako mu je sve perfektno, kako ga onda Nole dere? Šta je u pitanju? Možda razlika u godinama? Moguće je i to, ali ovaj Federer je daleko bolji od onog pre 5 i više godina. Razlog za to su promene koje je uveo kako bi mogao da parira Nadalu i Đokoviću i kako bi ostao u vrhu svetskog tenisa. Ali da je najkompletniji - to sigurno nije.
Na šljaci nema šta da traži pored Rafe, jedino Novak može da mu tu priđe, trenutno a i prethodnih godina je igrao dosta finala na šljaci na Rafom, neka je i dobijao, samo je RG gubio, ali i to će doći na svoje.

Možda nije shvatio Beker, još, ali Novakove slabosti su u stvari njegova najveća snaga. Najveća inspiracija i najveći pokretač. Drugi teniseri to prosto nemaju, ili nemaju toliko kao Novak. Njega sve to tera da bude najbolji i jeste najbolji poslednjih nekoliko godina. A biće i još par godina zasigurno.

Beker je upoznao Novaka, ali očigledno nije još sasvim. Puno pasulja treba da se pojede da se ukapira šta je Srbin - Novak Đoković.

Zurkolomac

pre 9 godina

Nole je bolji barem 10 puta od ch-pudlice rogera. Vas budjavi roger moze Noletu damo peskire da pere. Jel to jasno? A sada tutanj…

Da

pre 9 godina

Da ali i taj Roger Federer je osvojio 6,7 grend slemova kada se Novak, Rafa i Mari jos nisu probili, cim su oni sazreli Roger vise nije bio onaj iz 2005,6...

bradati mudrac

pre 9 godina

Apsolutno se slazem s Bekerom u vezi Federera. Iskreno, ja ga ne volim, podseca me na robota sa licem coveka, ali da poseduje vecu eleganciju u svojoj igri od svih drugih tenisera, to je svakom coveku koji je ikada igrao tenis ovako ili onako sasvim jasno! Upravo ta elegancija (zbog koje skoro nikada nije bio povredjen) mu i danas omogucava da se takmici na najvisem nivou sa gomilom ovih "klinaca" u koje spadaju i Rafa i Novak, kada u obzir uzmemo njegove godine. Ali to nikako ne umanjuje talenat i "ono" nesto posebno sto su ova druga dvojica donela u svet tenisa. Tacno je da ni Rafa ni Novak nemaju tu eleganciju na terenu, ali su zato svoje nedostatke nadoknaditi na drugi nacin. Kao prvo, obojica su izdrzljiviji od Federera, imaju bolju defanzivu, sto im omogucava da se uspesno nose sa Rogerovom extra-agresivnom igrom. Novak ne udara elegantan jednorucni backhand kao Federer, ali zato ima ubojitiji i snazniji dvorucni backhand koji je definitivno pouzdaniji od Rogerovog. Uz to Novak ima celicnu volju i natprirodnu elasticnost koji ga cine posebnim na svoj nacin. Rafa na drugu stranu ima neverovatan forehand, potpuno atipican sa puno spina - ne tako elegantan kao Federerov, ali neverovatno destruktivan po Federerov bakchand. Potom, Rafa je vatren, fanatican, nemilosrdan, to je ono sto ga krasi! Da skratim, Federer jeste elegantniji, ali nije snazniji i ne dominira u svim segmentima igre, sto je dovoljno da mu ova dvojica naskode i te kako! I za kraj - NAPRED NOLE!

roni

pre 9 godina

@AntiBot
Zvizde mu na svim turnirima na kojima igra? Jesi odgledao nekad neki mec ili samo bzvz komentarises? Zvizdali su mu cak i na Srbija Openu.Zasto pises kada si teniska neznalica?

hawkeye

pre 9 godina

Kakve sve gluposti ovde neću da pročitam.Federer je igrao 15 finala masters 1000 serije na šljaci i osvojio 6.U finalu RGa bio je 5 puta osvojio jedan,ostale izgubio od Nadala,a tko ga je uopšte i pobedio u finalu...Federer ne ume da igra na šljaci,bože svašta...

Posmatrač

pre 9 godina

Navijati za Nadala i Federera... pored Novaka... isto je kao i više voleti tuđu decu, nego svoju... zato što su ovi... malo ili malo više - bolji đaci.

Navijati za svoje dete... da bude bolji - kao pomenuti odlični đaci... to je već dobar roditelj...

A roditelj koji se hvali uspehom tuđeg deteta - ima ozbiljan problem.

milan nis

pre 9 godina

Stari lisac ovaj Beker,spusta Noletu pritisak pred RG,pali Federera i jos dodatno motivise Novaka.Neki se ovde popalili da je rekao da je Federer bolji od Novaka i to jos na svim podlogama.Pa to ni Mirka ne bi rekla,a ne Beker kome Nole debelo placa to sto ga trenira,haha.

cinik

pre 9 godina

Beker je to rekao u kontekstu razgovora o tehnici igre. I to svi znaju - Federer ima najbolju tehniku.
Ali nije sve u tehnici, ima nesto i u glavi.

dr

pre 9 godina

Beker-rekao sam da sam ovo procitao pre 2 godine,ovo je samo "prenesena",ne "trenutna" izjava...
Ovi sto misle da Beker ponizava igraca koga trenira(ne Darcisa,Goffina i slicne),nego Novaka Djokovica,Svetskog No1,oni imaju problem sa zdravim razumom!
Najgori su ljudi,pa i treneri,koji Vam govore ono sto Vi volite da cujete!Iskreno,niko ne voli kritike na svoj racun,ali normalan covek,profesionalac,zna da te kritike nisu ponizavanje,nego zelja trenera da ispravi greske u igri koje ima!
I ispravio Nole greske..
Setite se Lendla i Mareja...Lendl,koga ja zovem "celicna faca",covek koga nikada nisam video nasmejanog,je odmah u startu i sa treninga i iz loze oterao Endijevu majku,zbog pogubnog uticaja koji je imala na njega..
Vikao na Endija,drao se,psovao,svasta mu govorio..Kada je Endi shvatio da je to u njegovom interesu,"podvio rep" i radio sve sto mu Lendl kaze!
Cak,secate se toga,Lendl mu je rekao-Ako i na jednom mecu,dok sam ti ja trener,polomis reket,saradnja prestaje!
Ali,lobi i opstrukcija sujetne majke su bili jaci..Na kraju,Lendl se lepo pozdravio sa Endijem,i otisao..
Ova Ameli,novi "trener" Endija,se jos,kako mi kazemo "vozi na zaslugama Lendla",dokle jos,videcemo...Da li je Endi,dok ga je Lendl trenirao,ijedan set izgubio 6-0?Ne..Evo sada,od Noleta u dva meca dva puta "krompiric"!
A mamica ponovo u lozi...
Sedi iza Ameli i "dosoljava"...A sin,iz poraza u poraz.Na kraju,stari Jevreji su uvek govorili-Govori uvek istinu!U pocetku boli,dugorocno je lek!

Nebojša

pre 9 godina

Pa jel vi znate da čitate lepo piše Federerov nivo u smislu servisa i voleja tu Federer jeste bolji ali neki su odlučili da protumače na svoj način.

Mirko

pre 9 godina

@sarlo

Đoković je taj koji daje časove Federeru a ne obrnuto. Da nije tako onda bi Federer pobeđivao a ne Novak.
Zato, batali priču, prazna je.

fooow

pre 9 godina

ja se izvinjavam sto pisem ovde, ali je sramota da b92 ne izvestava direktno o jankovom mecu, makar da izvestavaju kako se krece janko i udara loptu posle 1-2 seta igre...

ristanija-leutistanija

pre 9 godina

Rodžer Federer je moj omiljeni teniser jer jeste kompletan i ima savršenu igru i kretanje. Doduše, namćorast je, ali to nije bitno za tenis konkretno. Za Novaka uvek navijam kad njih dvojica igraju i realno, više volim Novaka zato što je naš. Ali, objektivno, Federer jeste već sad istorijska ličnost u tenisu.

Miodrag

pre 9 godina

Boris Beker bi trebao da bude duboko zahvalan sto ga je Novak povukao sa dna provalije.Beker je sve sto je imao od tenisa spiskao na brojne razvode,alkoholizam i razne druge gluposti,a dobro se vidi kada je Vajda na klupi Novak igra sa mnogo vise samopouzdanja i sigurnosti u sebe.Amin.

zivko

pre 9 godina

roger je najbolji ikada.ne samo po broju trofeja vec po svemu sto prati tenis.nole je pri vrhu i uz tezak rad i srecu u zdravlju moze da se upise u sam vrh tenisa.

VUK

pre 9 godina

nije prenet kompletan tekst.. Beker je rekao da Novak i Nadal moraju još da rade kako bi dostigli kvalitet Federera.. i da je Federer odigrao životni meč u finalu Wimbldona 2014, koji je izgubio! e zatim je rekao da je SAMPRAS za njega najbolji igrač svih vremena.. to uvek,ali uvek kaže i Federer.

Nevjerica

pre 9 godina

Pa ljudi, mi smo stvarno zli. Pogledajte komentare ljudi na fbu. Našli se neki polupismeni ljudi omalovažavati Becker-a i njegov posao, kao i sam Novakov izbor. Novak je pametna osoba, zna on šta je najbolje za njega, pa pogledajte gdje je i to zajedno sa Becker-om! Popravio je svoju igru na mreži i volej, a samo osobe koje su počele gledati tenis nedavno ne znaju da je Becker bio dobar u tome kad je igrao. Obožavala sam tenis kao dijete i sad, a ljudi su često znali govoriti kako je dosadan sport, a sad ti isti ljudi su eksperti, odvratno!
Mislim da je Becker ipak bio malo prestrog što je rekao da Novak nije na Roger-ovom nivou, što nije tačno, ali da je RF najbolji ikad, jeste, ali Nole ima još vremena, tako da mu držim fige :D!

Bittter

pre 9 godina

@ ?
Najjaci argument ti je da Krajinovic,Rodik,Karlovic,Safin imaju pozitivan skor protiv Novaka?!?!?Da li to znaci da su bolji igraci od njega?Pa cak i tebi tako zadojenog mrznjom a prepunog neznanja svakojake vrste je jasno da je bolji od njih za tri klase.Ako je medjusobni skor najmerodavniji onda RF nikako ne moze biti najbolji jer ga Nadal mlati gde stigne.Da li je Novak kriv sto je mladji od RF pa ga u poslednjih 5-6 god uglavnom oducava od tenisa?Isto tako mozemo reci da je Federer najveci br pobeda protiv Noleta uzeo kad je No1e bio totalni pocetnik na ATP Turu.Treba li da pricamo o tome da dok Nole i Nadal nisu teniski stasali(izasli iz tinejdzerske dobi) RF nije imao ozbiljnijeg takmaca jer mu se poklopilo da je nastao vakum povlacenjem Samprasa i Agasija.Naravno da on nije kriv za to ali nije ni Novak kriv za to sto je mladji od RF.Da li bi trebalo da se izvinjava sto ga pobedjuje u poslednjih cetiri, pet god?Zato jos jednom opusti se i probaj da uzivas jer takvog sportistu necemo nikad vise imati i budi srecan sto si njegov savremenik.Suvise smo mi mala zemlja da bi nam se zalomio jos jedan Novak Djokovic u bilo kom sportu.

jes

pre 9 godina

@Aca
Federer na RG ima 6 finala, a na sljaci ima vise titula od Djokovica i posle Nadala je teniser koji je osvojio najvise velikih titula na sljaci. Pricam o aktivnim teniserima, naravno.

Svete

pre 9 godina

"Rafa i Novak moraju da rade na određenim elementima servisa i voleja ako žele da dostignu njegov nivo“. Toliko :)
(andre, 7. april 2015 23:54)

Koliko ? :),
servis i volej, tacno !
Sta je tu sporno ?

Dakle, Becker prica o Wimbledonu, tamo su servis i volej najbitniji udarci i od njih trojice Federerovi udarci su svakako najkvalitetniji !
Dakle da ponovim, sta je tu sporno ?

RF -

naravno da ljudi ovde svasta piskaraju, i pozitivno i negativno i tacno i netacno i botovi i hrvati i neki nasi lezilebovici, svakakvi, naravno da je Federerov skor protiv Nadala nerealan i za to postoji dosta jednostavno objasnjenje, slicna je prica i u mecevima Novak-Nadal...

Dalje, najkompletniji teniser Federer SVAKAKO NIJE, najtalentovaniji NIJE, tehnicki najsavrseniji mislim da JESTE i uopste ne znam sta je tu sporno !

Novak je kompletniji teniser od Federera, Nalbandian je recimo talentovaniji od Federera, moras da naucis da te stvari razlikujes !

Mirko

pre 9 godina

I Beker zna i ceo svet zna ko je najbolji ikada samo kod nas traze glupe izgovore u skoru sa Nadalom ( koji nikad nije bio realan zbog vise stvari). Svo postovanje za Noleta ovo sad je njegovih 5 minuta i trenutno je daleko najbolji samo Rodzer moze da ga pobedi ostali nemaju nikakve sasne. Ali najkopletniji, najtalentovaniji, tehnicki najsavrseniji teniser ikada je Rozder Federer i mnogo ce vremeana proci da se pojavi ponovo ovakav profil igraca sa takvim osecajem za igru i sa onakvom teniskom intelegencijom.
(RF, 7. april 2015 23:57)

Najkompletniji teniser ikada se zove Novak Đoković. To govore svi stručnjaci iz celog sveta pa čak i oni koji ga ne vole. A i dokazi su tu. Tako da džabe vam ta priča.
Najinteligentniji teniser današnjice se zove Novak Đoković. To sam video i govorio još kad je počeo da osvaja prve turnire. Prosto, tolika je bila razlika između njega i ostalih u teniskoj inteligenciji da nije za poređenje.
Neke tehničke elemente u igri koje ima Novak niko nikada nije imao a teško i da će da ima. Samo ritern da spomenem, oko toga se isto svi slažu i tu nema priče - najbolji riterner ikada je Novak Đoković. Teniser koji je osvojio turnire na najrazličitijim podlogama, takođe. Fed i dalje ima impozantne cifre, ali sve se to desilo davno pre Rafe i Novaka, u vreme bez ozbiljne konkurencije. Da je celu karijeru igrao u isto vreme kad i oni, moguće da bi jedva osvojio trećinu od toga, možda ni toliko.

Brade

pre 9 godina

Ne zanima me tenis, ali ne mogu da skapiram ove Srbe sto kao mrze Djokovica, a dizu u zvezde Federera i Nadala... Autosovinisti... Patologija

As

pre 9 godina

Tacno je da je Federer najbolji teniser svih vremena, ali Djokovic i on se ne mogu porediti. Federer ima talenat,ali ima i sve privilegije od detinjstva, mogao je od starta nesmetano da se fokusira na vrhunski tenis. Takodje ima i podrsku zapada jer je drzavljanin Svajcarske. Novak nema nista od toga,a ipak briljira, i to Beker kao Nemac naziva emotivnoscu. Dzon Mekinro razume sta to znaci,imati taj prkos i snagu kad je najteze. Stoga Novak zasluzuje ogromno,neporecivo postovanje kad se vec govori o najboljima.

Boban Nikolic

pre 9 godina

Uporedjivati tenisere je vrlo nezahvalno.Kako i gde podvuci crtu.Oni se razlikuju po godinama,periodu igranja,konkurenciji,sklonostima ka povredama ili ... Prici o tome ko je najbolji ikada nikad kraja.Kada bi se tenis prestao da igra onda bi bilo moguce sumirati rezultate i napraviti vecnu rang listu.Ali koga bi to onda zanimalo.
U poslednjih 10-ak godina tri igraca su vise nego dominantna.Federer od 2004 do 2008, Nadal od 2008 do 2011 i Djokovic od 2011 do ?.Skoro,svo to vreme su oni bili konkurenti i vrlo cesto ucestvovali u deljenju titula na najznajnijim turnirima.Nadal iako mladji od jednog 4 godine i stariji od drugog 1 godinu dominira u medjusobnom skoru sa obojicom.Najstariji i najmladji su, od turnira,inkasirali najvise novaca.Najmladji,a meni najdrazi,u periodu svoje dominacije,osvojio je najvise GS,Zavrsnih Mastersa i Mastersa serije 1000 i siguran sam da ce do kraja karijere, sve trojice ,broj svojih titula znacajno popraviti,susticice ih a medjusobni skor preokrenuti u svoju korist.Po broju nedelja na prvom mestu,Novak ce sigurno biti medju prvih 5 u istoriji.Ali koga ce ovo zanimati onda kada se tenis prestane da igra ili onda kada se uspostavi neka nova Open era ili onda kada se pravila budu promenila (nema neca,jedan servis,promena podloge ...)
Zato su uporedjivanja i rangiranja jako teska i ona su vise stvar srca nego razuma.
Ma kako rangirali Novaka,srcem ili razumom, on ce sigurno u istoriji tenisa ostaviti neizbrisiv trag.

Mirko

pre 9 godina

Novak Đoković je već sada više osvojio nego Beker. Nije da ne poštujem Bekera i njegove savete, ali opet nije mi jasno kako je to Federer bolji od Novaka i u čemu to? Zašto gubi od Novaka ako je bolji od njega? Zašto ga urniše svaki meč koji igraju? I šta će biti ako "popravi servis" kao što kaže Beker? Na šta će onda da liče ti mečevi sa Fedom? Na preslišavanje klinaca? Verovatno...

KiSSeli

pre 9 godina

Kad bi Djole imao top servis i samim tim dobijao mnogo poena bez borbe, pobedjivao bi sve sa 6-0, 6-1. To sto ima prosecan servis , a istovremeno je ubedljivo najbolji teniser na zemljinoj kugli samo dokazuje koliko je jaci teniser od svih drugih.

oxydant

pre 9 godina

U pravu je Boris,u pravu je Roger that! Roger je savršeni tehničar.Njegov
service,smash,volej,reflex na mreži...Dočim je naš Nole često nespretan na
mreži,ili kasni.Kad treba da smečuje,naježim se,diže mi se ovo malo kose na glavi! Tako je to kad je tehnika u pitanju. Ali,postoji još nešto važno u tenisu,ako ne i važnije:GLAVA. E ona pravi razliku,kad su njih dvojica u pitanju.Federer je savršeni tehničar,ali njegov ukupni potenci-
jal je bio (i ostao)limitiran.Ranije je to mnogo puta dokazivao Nadal,sada
sve češće-Novak.Kako je samo Fed bio strećan nakon finala u IW ! Dobro je
prošao u 3.setu,mogao je Nole i njemu da zavari krompir(bagel),što bi rek-
le komšije. Novak dominira,iako u svakom meču prosipa ogromne zicere,ali
može mu se,jer su njegove mogućnosti kao u Feniksa. Da zaključim:
Roger FEDERER The best-limit. Novak DJOKOVIĆ The best-no limit.

мики

pre 9 godina

где сте рођини чир лидери? прочитајте цео текст интервјуа па се јавите. у међувремену да вас само подсетим ко је победио у најбољем мечу који је Борис икада видео: http://www.wimbledon.com/mobile/en_GB/news/articles/2014-07-06/djokovicfedererfinal.html

Jao boze...

pre 9 godina

Sta je babi milo to joj se i snilo. Beker je rekao da Nadal i Djokovic treba jos da rade da bi dostigli Federerov nivo u SERVISU i VOLEJIMA... Sto jeste tacno, nije rekao da je Federer bolji niti gori teniser od ove dvojice... A i logicno je da servis volej igrac brani drugog servis volej igraca :) Tako da pljuvaci lakse malo...

nisam ja, ja je

pre 9 godina

Kad Novakov trener kaze da Novak treba da trenira da bi dostigao Rogerov nivo sve je jasno ko je najbolji svih vremena. (Roger that, 7. april 2015 23:56)

Eto, bas je juce ovaj sajt preneo reci Murray-eve trenerice gde je pomenula Veliku TROJKU.

cofi008

pre 9 godina

pa naravno da je fed najbolji svih vremena i rafa odmah iza....ali sacekajte koju godinu vi sto navijate za feda i nadala....sada je noletova era.
meni bi licno noletovih 15 slemova bilo jace nego njihove brojke,obzirom u kakvoj konkurenciji on vlada..ali dug je to i trnovit put..mozda je i prerano o tome pricati jer treba prvo uzeti deveti slem,nakon devetog i deset itd....a svaki slem je neopisivo tesko osvojiti..pa jedan fed nije uzeo slem vise od dve godine..
za neke koje kazu kako je ranije konkurencija bila jaca,samo nek pogledaju koliko je ranije bila prosecna brzina udaraca,servisa....danas je tenis nikad jaci,brzi,sa vecim intenzitetom..federer sa svojih 33,4 bi rasturio federera iz mnogih ranijih godina..to potpisujem.
i da ,mozda fedova igra jeste lepsa za oko...ali nole ako resi da pobedi,fed moze da ga dobije samo ako igra bolje nego inace uz malo losiju noletovu igru od standardne za polufinale/finale. uz najbolji noletov tenis sanse federera da dobije novaka su u domenu srece u par vaznih poena..nas nole je najbolji i zato kazem ovim fanovima da pricekaju malo ;-)

Ivan

pre 9 godina

Mislim da vecina nije shvatila Bekera. Beker je tu izjavu dao jos davno. U medjuvremenu je sa Novakom radio upravo na stvarima na kohe je ovde ukazivao, i to se od pocetka njihove saradnje videlo. U medjuvremenu je Novak zaista dostigao visi nivo i sada je gotovo nepobediv. Sumnjam da bi Beker takvu izjavu dao danas.

Nenad

pre 9 godina

Nazalost, Novak posle godinu dana saradnje sa Bekerom nije popravio voleje, ili servis-volej igru. Sa tim segmentom bi mogao da resava veliki broj poena krace, smanjio bi potrosnju. Beker mu mozda pomaze u psiholoskoj pripremi meca ali ovako se ne vidi njegov trag u Novakovoj igri. Ako Bog da, Nole ce izdominitrati naredne tri godine i upisati svoje ime u velikane ovog sporta za sva vremena. Za ono sto je uradio za nasu zemlju nikada mu se ova zemlja ne moze oduziti, mada ta zahvalnost njemu i ne treba. Uvek ce biti prozivki od ''velikih patriota'' da je on Monte Karlovac, a on je najveci SRBIN od svih nas i treba da budemo srecni sto ga imamo. Za koju godinu, kada bude bacio reket, shvaticemo sta smo imali i da necemo imati takvog sampiona mozda vise nikada...bar ne u nasoj eri...Napred Nole to zlatnog slema!

Dott

pre 9 godina

Novak jeste u svoju igru uneo neke novine, implementacijom tih novina siri se i fokus, te njegova sveukupna igra sasvim logicno ima odredjeni pad u intenzitetu dok sve to ne komplementira i rutinira. Isto desavalo se i sa Rodzerom pre par godina i on je sve to vidno uspeo sinhronizovati konacno, pa sad sve vise vidjamo njegove leprsave i neustrasive partije.
Slazem se sa Bekerom, Rodzer na najvisem nivou ono sto je sposoban pruziti iznad je najvisih sposobnosti Nadala i Djokovica, medjutim Novak je sposoban duzi period drzati visok nivo igre od obojice i to je ono sto ga cini vec vise godina najboljim.
To je ono sto dugo godina nisam zeleo ni samom sebi da priznam, medjutim posto sada Novakova igra rezultira, nema razloga da to prvo od samog sebe vise tajim a onda ni od javnosti.
Sto se tice Bekera, ne dopada mi se sto njegova lojalnost Novaku i njegovom timu nije na najvisem nivou i sto otkriva javnosti neke stvari s Novakom u vezi koje mogu da mu naskode. Samim tim pokazuje da njegov profesionalizam nije na potrebnom nivou da bi bio deo najboljeg tima na svetu. Da mogu uputio bih mu najozbiljniju i najostriju kritiku.

zizu

pre 9 godina

Tacno je da roger ima bolji servis kao i voleje od novaka i rafe,ali oni su bolji od njega sa osnovne linije.rafa je mnogo bolji defanzivac od federera + ima taj brutalan spin na njegov jednorucni backhand.novak dominira riternom i tako eliminise poprilično servise.kad je na svom nivou on je najbolji baseline igrač svih vremena for sure.svako ima svoje kvalitete u toj priči.kad bi nole imao servis,smec i voleje federera on bi bio apsolutno savršen igrač...mada ja mislim da bi prime federer gubio od prime novaka lagano.

mudrac

pre 9 godina

slazem se sa Bekerom ako je dobro preneta njega izjava-Federer igra najlepsi tenis u istoriji...Ta lakoca pokreta i elegancija je fascinantna-kao neki baletan.Tim pre je uspeh Djokovica neverovatan

Miloš

pre 9 godina

Nije prenet ceo tekst. U istom tekstu je Beker izjavio, da je Pit Sampras za njega najbolji teniser svih vremena. Za Rodzera je rekao da je tehnicki najkompletniji teniser danasnjice i jedan od najboljih ikada, a da Nole i Rafa tehnicki moraju jos da rade i napreduju da bi ga stigli.

Movado

pre 9 godina

Sta se bre lozite ljudi pa i Novak ce isto reci da je Rodzer najveci svih vremena. Mozda ga Novak i prestigne, ali sta je Dzordan za kosarku, Tajson za boks, Sumi za formulu, to je Rodzer za tenis ZA SADA. Glupo je reci da je Novak bolji od Federera, jer ima jos mnogo godina da pokaze da ce biti bolji, ali u sadasnjem trenutnom vremenu je Rodzer ispred svih. Dal ce tako ostati je vec na Noletu

Daniela

pre 9 godina

Ovaj komentar nije na mestu. Sve i da misli tako, što je ok, to se ne govori. On, kao trener, treba Novaku, između ostalog, i da uliva samopouzdanje i još jaču veru u sebe. Novak i bez ove izjave već ima previsoku dozu poštovanja prema Federeru, i često je u nekom grču kada igra sa jim.

Mare,NS

pre 9 godina

Samo jedno obavestenje.
Janko je spasio dve mec lopte i uspeo da dobije svoj prvi mec.
Celo vreme je gubio u taj-brejku treceg seta,ali je uspeo da ga dobije sa 9:7!
Tipsy time se vraca!!!
Nadam se Viktorovim stopama.
Idemo!!!

djuro

pre 9 godina

znaci, federer je taj koji ima sve, njegovo proslogodisnje finale vimbldona sa djokovicem je najbolji mec koji je gledao... finale koje je inace izgubio. podrazumevajuci da beker zna sta prica, bice da novinari nisu bas najtacnije preneli izjavu.
drugo, mnogo bitnije - pazite, ljudi, na svoje mentalno zdravlje. za mnoge ovde jos ima leka - idite kod doktora, iznenadicete se koliko je psihijatrija napredovala i sta se danas sve leci.

Knez BG

pre 9 godina

Rafa i Novak moraju da rade na određenim elementima servisa i voleja ako žele da dostignu njegov nivo“, otkrio je Beker.
Dakle Boris nije reako da je Federer bolji teniser, već da ima bolji volej i servis, što je činjenica...i to je bilo dovoljno da se pojavi gomila isfrustriranih bednika koji ne mogu da svare Novakov uspeh.Federerova era je prošla, a vaša muka biće gledanje Novaka narednih godina i njegova dominacija.

haylee

pre 9 godina

istina je sto je rekao u vezi servisa i voleja. to se najbolje videlo u Majamiju.
Federerova boljka je, sa druge strane, bekhend, zbog cije nestabilnosti ima negativan skor sa Nadalom, cije forhend top spinove ne moze da kontrolise na iole sporijoj podlozi.

veterani

pre 9 godina

Realan je Beker. Cinjenica je da Federer ostaje teniska ikona, voleli ga mi ili ne. Novak je napravio bum u novoj eri tenisa, odlican je u svakom pogledu. Njegov uspeh ne cudi, jer je pored svojih kvalitete imao i odlicne trenere (Gencic, Pilic, Vajda). Nase tenisere volimo i postujemo, sto ne znaci da ne cenimo ostale tenisere. Svuda u svetu se navija za svoje, sto je i normalno.

boki

pre 9 godina

h2h nema nikakve veze sa realnoscu,evo naprimer.,..,u zadnjih par sezona Nadal i Nole igrli su na turnirima na kojima je Nole stizao do polufinala i finala ,a da ovaj drugi nije,mozda namerno mozda ne ,nije ni bitno,sta mislite u tih 10 susreta sta bi bilo,verovatno 8 -2 ili 10-o ili 5-5 nije ni bitno,bitno je da svaki teniser ima mogucnost da bira dali ce da se sastane sa ovim drugim iz ovog ili onog razloga,kao sto je Federer izabrao da neigra u Londonu,a glupo pravilo kaze da se taj mec ne racuna,potpuno besmisleno.....

Predo

pre 9 godina

Da se ovde razumemo i to nikada nije bilo sporno: Federer je tehnički daleko savršeniji od Nadala. Đoković i Marej su negde između njih dvojice. Ali to opet nije sprečilo Nadala da ima 21:10 skor protiv Federera. Opet sa druge strane, Federerova tehnička savršenost je najvažniji uzrok njegove dugotrajnosti.
Generalno, tehnička savršenost i rezultati obično nemaju puno veze jedno s drugim. Krajinović je tehnički gotovo savršen, a tehnika Troickog je gotovo nakaradna, sa izuzetkom bekhenda, pa Krajinović verovatno nikada neće dostići rezultate Troickog.

Svete

pre 9 godina

Ne vidim nista sporno ovde !!

Novak svakako ima slabiji servis od Federera a voleje pogotovu. Sto se tice servisa to vremenom postajae kvalitetniji udarac i tek ce tu i dalje napredovati, uostalom Federer danas i u poslednje 4 godine servira neuporedivo kvalitetnije nego u periodu njegovih najvecih uspeha, voleje Djo1e nikada nece igrati na Rodjerovom nivou, svakako da ovo u Majamiju nije bila Novakova prava slika, ali on ima drugih prednosti koje Federer nikada nije dostigao, niti ce...
Nadal ima dosta slabiji servis od Federera, a voleje igra malo bolje od Novaka, pre svega mekse su ti udarci, samo sto to on koristida NEUPOREDIVO manje od Novaka i Federera, uglavnom izlazi na mrezu kada ima potpuno izgradjenu poziciju i u vecini slucajeva ti voleji su samo prislanjanje reketa uz mrezu, dok npr Novak previse puta bezbpotrebno izleti napred, bez izgradjene pozicije i mnogo puta to deluje traljavo, ali i tu ima druge strane, zbog ogromnog samopouzdanja siguran je u sebe da lakse moze da nadoknadi eventualno bezveze izgubljen poen.....itd itd...

Takodje i Nadal ima svojih prednosti u odnosu na Federera koji on nikada nece dostici, i to je sve normalno, svako ima svojih jacih i slabijih udaraca !!

Samo cinjenica je kada bi Federeru, Nadalu i Novaku oduzeli njihov najjaci udarac Novakova igra bi najmanje zbog toga trpela, Federer mnogo zavisi o kvalitetnom servisu, Nadal o forhendu, Novak ne zavisi toliko ni od jednog udarca !

Beobrad

pre 9 godina

Nije to Beker sad izjavio, vec ranije kada je odgovarao na pitanje o Rafi i Federeru pre nego sto je postao Novakov trener!
Svetskog broja 1 je tesko trenirati, on tezi najvisim ciljevima i perfekcionista je, zato i jeste No1 !

Musaka

pre 9 godina

Koliko sam ja shvatio, Beker je rekao da Nadal i Novak mogu još da usavrše servis i volej igru, kao i da je Federer u tom segmentu igre bolji od njih. Ja u tome ne vidim ništa sporno, pa od početka prošle godine on je na tome najviše i radio sa Štefanom Edbergom, to mu je i omogućilo onakav povratak u vrh nakon pada na ATP listi 2013. I druga stvar, ne znam zašto je mnogima teško da prihvate činjenicu da je Federer u ovom trenutku najbolji do sada (ne "ikada", takva konstrukcija inače nije pravilna u našem jeziku), pošto na svojoj strani ima većinu bitnih statističkih parametara. To ne znači da kroz koju godinu stvari neće biti drugačije, što ja priželjkujem kao Novakov navijač. A i mnogo više se vrednuju Noletovi uspjesi ako se kaže da je igrao i pobjeđivao u eri 2 igrača koji su konkurenti za titulu "najboljeg u istoriji". Pozdrav.

baki

pre 9 godina

Činjenica je da je Fedex najbolji u istoriji. Ja se iskreno nadam da ce Novak dostići Rodzera, ali to ce biti jako tesko, ali ne i nemoguce.

VUK

pre 9 godina

ne razumem zašto činjenica da je Federer najuspešniji teniser svih vremena i uz Samprasa, najbolji svih vremena, oduzima Novaku i njegovim fanovima pravo da uživaju u vremenu kada je Nole br.1?..pogledajte treći set poslednjeg turnira.. on ima savršeno telo..pomerice granicu dužine igranja u top 5 igrača sigurno.., napredovao je u igri na mreži i servisu u 25-26godini!Čovek još uvek unapređuje svoju igru.. vreme će pokazati kakav trag će ostaviti iza sebe u tenisu..Ronaldo i Mesi ne treba da igraju fudbal zbog toga što je Pele neponovljiv? samo poslednji hostapleri i probisveti vezuju sport i politiku, sport i veroispovest.. sport i nacionalnu pripadnost.. kome je do toga,ima prenose iz Skupštine i Sabora.. tenis je samo sport..u kome je Novak u 2011 proglašen za najboljeg sportistu sveta..Šta mu više treba?

KAO XXXL

pre 9 godina

Beker je od velike koristi ( i sam Novak to istice!) jer je unapredio njegovu igru,pre svega igru na mrezi i voleje!Takodje siguran sam da mu daje odlicne savete u vezi taktike i pripreme za najvaznije meceve vezano za G.Slem!Koristi svoje bogato iskustvo iz svoje karijere i pomaze da se izbegnu problemi ili rese i u toku teskih meceva!Beker jeste prvi trener ali njegova uloga je pre svega savetodavna jer je Novak "gotov igrac" a takodje Beker zbog problema sa kukovima(operisao) nemoze mnogo da radi na terenu sa Novakom! Siguran sam da i Novak najvise voli kada su u njegovom boksu i Beker i Vajda( teniski otac!)! Novak je vec najkompletniji igrac na svetu a moze da postane jos i savrsen!