Tenis 104

Ponedeljak, 06.04.2015.

09:41

Novak stigao Rafu, pobegao Rodžeru

Najbolji teniser sveta Novak Đoković odbranom titule na Mastersu u Majamiju uvećao je prednost nad drugoplasiranim Rodžerom Federerom, na najnovijoj ATP listi.

Novak stigao Rafu, pobegao Rodžeru IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

104 Komentari

Sortiraj po:

milan

pre 9 godina

Nole je sjajan. Medjutim, dok ne bude prvi 303 nedelje, osvoji 85 (za sad)trofeja i 18 GS nema sta da se diskutuje da li je najveci svih vremena. Kad/ako to postigne, onda vredi o tome pricati. Vrlo je jednostavno. Krvna zrnca ne predstavljaju uspeh u tenisu.@@@ niko i ne kaze da je Novak najbolji svih vremena ali naterao nas je da pricamo o tome

milan

pre 9 godina

karmaNadal se povredio na AO u mecu protiv Ferera. Ti ne znas ni osnovne podatke da pronadjes na internetu. Novak je pobedjivao Nadala koji je posle povrede igrao sa 60% mogucnosti pa cak i takav bio u stanju da stize do finala u tako jadnoj konkurenciji.A Djokovic NIJE mogao da dolazi do finala u konkurenciji u kojoj je Nadal bio prvi na svetu.(RN, 6. april 2015 11:05) I zaboravih, veliki problem u tvojoj prici je sto ti podatke pronalazis na internetu a to znaci da tada nisi ni pratio ovaj sport !! Isto tako mozes da pronadjes da je Nadal 2010. na AO predao mec Mareju zbog povrede, tako da je i 2010. sa 60 %.Trazimo dalje 2006 nije igrao AO, tako da je celu 2006 odigrao sa 60 %.Trazimo dalje 2008 Nadal je propustio WTF,dakle AO 2009 osvojio sa 60

milan

pre 9 godina

Nikad slabija konkurencija u svetu tenisa.Ono sto su strucnjaci godinama govorili za Federera koji dobija "slabasne" Rodika,Hjuita,Gonzalesa i "penzosa" Agasija,sad se isto desava sa Djokovicem.Jedini koji mu je rival je "penzos" Federer,na isti nacin kao sto je Federeru bio rival Agasi recimo.Ostala boranija Mari,Ferer,Raonic mu dodju kao Rodik,Hjuit,Gonzales i ta @@@ a sta bi ti na nhegovom mestu??? Igrao bi na multigalaktickom prvenstvu protiv vanzemaljaca??

i

pre 9 godina

@Zoran
Preneseno u danasnje bodove najvise bodova u jednom trenutku imao je Federer negde 2006, oko 15-16 000 bodova, a novi sistem bodovanja uveden je 2008-2009.

jj

pre 9 godina

@Milenko
Jes, bas ce mu tvoja podrska pomoci...
Moze on da igra jos 4-5 godina ali je vec na ivici da predje u one matore tenisere, a onda sledi pad, kao i kod svih ostalih tenisera. Federer, Nadal, Sampras... svi su drasticno oslabili negde oko 29-30 godine tako da ni u Novakovom slucaju nece biti drugacije. Igrace on jos ali nece biti prvi na svetu i nece osvajati titule, stizu mladji i jaci. Smena generacija, godine nikog ne stede.

51 and counting...

pre 9 godina

Realno 2011-te Federer je bio star,Nadal je bio povredjen a Djokovic je bio dobar.Danas 2015-te Federer je mnogo star,Nadal je mnogo povredjen a Djokovic je mnogo dobar...

Zoran

pre 9 godina

Molim ako neko zna odgovor. Ko je imao najviše poena atp u jednom trenutku? i kad je počeo sistem od npr.2000 na GS, a 1000 na Mastersu?

Milenko

pre 9 godina

Ne razumem toliki pesimizam.Novak ce verovatno igrati jos 4-5 godina.Ove godine ce verovatno dostici 180 nedelja na prvom mestu.Malo po malo i ko zna dokle ce dogurati.
Uz malo optimizma i nase podrske sve je moguce dostici ....pa i tog "nedostiznog" Federera.

Bozidar

pre 9 godina

Pogledajte listu,pogledajte te poene,imena i drzave.
A na prvom mestu Srbin Novak Djokovic.
Neka ti je sa srecom u karijeri,da u nastavku sezone osvojis sve sto je moguce a u narednim godinama takodje...i da trajes dugo dugo...za tvoju porodicu,prijatelje i za ovu junacku zemlju.
Ziveo Novak Djokovic..nas ponos

RN

pre 9 godina

@Nemanja
Nadal je najbolji teniser ikada i nikakve slicnosti nema sa propalim kosarkasima.
Nije on povredjen igrao 6 godina, ali nije igrao na svom vrhunskom nivou. Posle tolikih povreda morao je da promeni sve, od misicne mase do samog stila igre. A povrede i silne operacije ostavljaju posledice tako da on nije ni blizu onom nivou koji je imao 2007, 2008 ili 2009.
A procenat sportista koji se povrede sa 23 godine i kasnije igraju slabije zbog posledica te povrede je daleko veci od poznatih slucajeva sportista koji odjednom izlece vise alergija, probleme sa disanjem, probleme sa vrucinom, fizicku slabost i ko zna kakve sve nedostatke, i to sve promenom ishrane.

Nemanja

pre 9 godina

(RN, 6. april 2015 14:49)

Prema tvojoj pronicljivoj analizi, Nadal spada među one tako česte i uobičajene slučajeve sportista koji se povrede u 23. godini i onda narednih 6 godina igraju povređeni, u samom vrhu ali eto povreda im ne dozvoljava da iskoristi svoj jedinstveni i natprirodni. Iamo recimo sličan slučaj sa Miličićem, koji je bio veliki talenat i kandidat za najvećeg centra svih vremena, ali je u jednom trenutku 2003. godine, dok je sedeo na klupi Deotrita, naglo postao glup i morao je da igra sa tim hendikepom do kraja karijere.

Coa

pre 9 godina

Novak ce uskoro postati najveca legenda tenisa i prestici RF. Drugo, ne osporavam Federera, svaka mu cast, ali on je imao srece da u njegovim najboljim godinama nema nekog velikog suparnika sve do Nadala. On je 4 godine bio bez premca u smesnoj konkurenciji. Tako da Djokovicevi trofeji imaju mnogo veci znacaj.

tupsonu

pre 9 godina

(fedex, 06. april 2015 13:39)

U kom to paralelnom univerzumu Federer ima bolji bekhend, retern i fitnes od Novaka? Lako je napamet lupati.

rodny

pre 9 godina

Ovi navijaci Federera mi stvarno idu na zivce.Ljudi Novak je nas ,preziva se na ic,nase zastave se viore sirom sveta,veceg ambasadora nemamo.Privilegovani smo sto zivimo u eri Novaka pa cemo imati sta da pricamo pokoljenjima jer takav srbin se nece verovatno nikad vise roditi.Postujem rivale Novakove i nadam se da ce stici Federera po broju nedelja na prvom mestu,to je jos tri godine,a GS pa ove godine ce uzeti jos jedan sigurno a mozda i dva.JEDAN JE NOVAK.......

wang

pre 9 godina

Haha, sine moj, uporan si. Evo još jednom, Nadal nije bio povređen 2011. Ni teške, ni lake povrede, osim žuljeva, ništa. Pa koji se to profesionalni sportista teško povredio na početku sezone i onda nastavio da igra? Idi ti nađi sebi lepo neku curu, pa vi vežbajte dok se neko ne povredi, mani Rafu, on šta je uradio, uradio.

Miroslav

pre 9 godina

Tenis nikada u sitoriji nije bio slabiji. Najbolji igraci svih vremena Federer i Nadal, jedan veteran, drugi povredjen. Secam se pre pojave Djokovica koliko sam uzivao gledajuci tenis kada cak nijedan nas igrac nije bio u vrhu. Budio se nocu da gledam Rodika, Hjujita, Nalbanidijana, Safina... Ovo danas je katastrofa. 3,4 godina nisam odgledao ceo teniski mec.
(Nikki, 6. april 2015 10:18

Nikkiii, prolazis kroz pakaoooo :-))
Miroslav

RN

pre 9 godina

@Bane
A ti si strucnjak?
O ovome se inace masovno pise na svim vodecim teniskim forumima u inostranstvu. Ako znas ijedan jezik osim srpskog idi i proveri.
I svidjalo se to tebi ili ne, to je ono sto dominira kada se pise o Novaku i to je ono po cemu ce navijaci sirom sveta pamtiti njegovu "dominaciju".

fedex

pre 9 godina

17 Gs je ucinak najboljeg igraca u istoriji tenisa,djokovic mu nije ravan ni u jednom segmentu igre.
(fedex, 6. april 2015 13:39)

majstore,mislim da nema smisla uopce dovoditi u pitanje ko je GOAT,kad se neko izjednaci sa ovih 17GS onda se moze voditi neka rasprava..ali opet reci da rogeru velikom novak nije ravan ni u jednom segmentu igre je glupost,jer ima mnogo bolji ritern i bekend

fedex

pre 9 godina

17 Gs je ucinak najboljeg igraca u istoriji tenisa,djokovic mu nije ravan ni u jednom segmentu igre.
(fedex, 6. april 2015 13:39)

majstore,mislim da nema smisla uopce dovoditi u pitanje ko je GOAT,kad se neko izjednaci sa ovih 17GS onda se moze voditi neka rasprava..ali opet reci da rogeru velikom novak nije ravan ni u jednom segmentu igre je glupost,jer ima mnogo bolji ritern i bekend..

Srbenda no1 he he he

pre 9 godina

Federer je gotov, Nadal isto. Kada se stručno pogleda i objektivno analiziraju stvari Novakov tenis od 2011. prevazilazi najbolji tenis Nadala i Federera iz njihovog prajma. Dokaz tome je Novakova dominacija od tada po svim rezultatima. Samo im je još obična statistika ostala, ali s obzirom da su oni otpevali svoje, a Novak je još u prajmu i igraće još godinama, i statistički će se pokazati ko je ukupno najbolji. Jedva čekam to, i kad Noleta po završetku karijere budu svečano primali u International Tennis Hall of Fame, rame uz rame sa Rogerom i Rafom.

Nemanja

pre 9 godina

'Lako je Novaku da igra sada, kad je Federer mator a Rafa povređen, kmee, kmeee..'.

Zamisli šoka, Federer omatorio a Rafa se povredio, kakav presedan u ovom sportu, inače je ranije bio običaj da teniseri igraju na istom nivou decenijama, kršeći zakone prirode, dok ovakvi stručnjaci u savršenim laboratorijskim uslovima ne utvrde da su baš njihove sumanute teorije tane i daju pismenu dozvolu teniserima da se penzionišu. Recimo, opšte je poznato da je Rod Lejver čitavu karijeru bio na potpuno istom nivou forme, kako bi se učinak njegovih protivnika lakše mogao analizirati, a onda su ga rastavili za rezervne delove.

Mislite o tome

pre 9 godina

Postovana redakcijo, imam jedan predlog. Ovi komentari hejtera, koji se lazno predstavljaju kao Srbi, na vesti o Novaku stvarno pocinju da zamaraju. Posto zbog slobode govora naravno nije moguce da ih moderator prosto ne objavljuje, ja imam jednu ideju. Da li biste mogli ubuduce da uz svaki komentar objavljujete i iz koje zemlje djolazi? Potrebno bi bilo da samo dodate na vasem sajtu proveru IP adrese komentatora. Naravno, uvek postoji mogucnost da dokoni hejteri upotrebe proxy, ali broj proxy servera sa IP adresama iz Srbije je jako mali. Molim da i javno objavite ovu poruku kako bi i ostali cenjeni citaoci mogli da se izjasne o mom predlogu. Pa neka odnos (+) i (-) presudi. Noletu zelim puno sportske srece u nastavku sezone!
(Milos, 06. april 2015 10:31)

Apsolutno podržavam predlog! Na mnogim sajtovima izađe zastava zemlje iz koje komentar dolazi. Nemam ništa protiv da svako ovde piše, mrzi, omalovažava koga hoće, ali gospodo bez podlih prljavih igara. Da se zna ko odakle dolazi i piše ovde. Ovde se dopušta na delu perverzna prevara i manipulacija, sa ciljem da se vređaju posetioci foruma.

Bane

pre 9 godina

(RN, 6. april 2015 11:05)

Nole je bio 3 na svetu kada je Federer bio prvi kada je Nadal došao na prvo mesto onda je i Nole bio dosta dobro kotiran bio je dugo vremena i drugi tako da tvoj komentar baš i nije argumentovan.

RN

pre 9 godina

@Svete
Eto vidis, kad trazis preko neta lupas.
Ja sam sve te meceve gledao, ne pisem napamet, za razliku od tebe.
Povredjivao se redovno, ali nikada pre 2009 nije imao ozbiljnije povrede.
Da, velika cetvorka je laz. Velika laz. Izmisljena da bi se stvorilo virtuelno veliko rivalstvo 4 tenisera. Samo neznalice mogu da tvrde da je Marej na nivou Nadala, Federera i Djokovica.
A danas je konkurencija nikakva, posto naravno nije isto Federer sa 25 godina i ovaj sa 33-34 kao sto nije isti Nadal danas i dok je bio zdrav. Imena ne cine konkurenciju.
Po tvojoj i logici ostalih koji tenis prate 2-3 godine, Nisikori je velikan tenisa jer je eto bolje plasiran od Nadala, osvajaca 14 GS. Da je Nadal zdrav, Novak bi osvajao isti broj titula koji je osvajao npr. 2009 ili u bilo kom periodu u kojem je Nadal bio zdrav.

ćao, zdravo

pre 9 godina

(miki7878, 06. april 2015 12:38)
Smešna ti priča, jer:
"Da bih pobedio Novaka moram da igram na najvišem nivou, i da se nadam da on neće odigrati kako zna i ume!"
Rafael Parera Nadal

Duncan Edwards

pre 9 godina

Cak 7 finala je izgubio od njega zaredom I sto onda sampion Rafa uradi?Pobjedi Novaka u naredna 3GS finala I 5 od 6 finala ulljucuhuci masterse.Na GS 9-3 u finalima sa Novakom.Nije lose za "prosjecnog sljakasa" koji ima vise titula van sljake no Novak van betona

Svete

pre 9 godina

@karma
Nadal se povredio na AO u mecu protiv Ferera. Ti ne znas ni osnovne podatke da pronadjes na internetu. Novak je pobedjivao Nadala koji je posle povrede igrao sa 60% mogucnosti pa cak i takav bio u stanju da stize do finala u tako jadnoj konkurenciji.
A Djokovic NIJE mogao da dolazi do finala u konkurenciji u kojoj je Nadal bio prvi na svetu.
(RN, 6. april 2015 11:05)

I zaboravih, veliki problem u tvojoj prici je sto ti podatke pronalazis na internetu a to znaci da tada nisi ni pratio ovaj sport !!

Isto tako mozes da pronadjes da je Nadal 2010. na AO predao mec Mareju zbog povrede, tako da je i 2010. sa 60 %.

Trazimo dalje 2006 nije igrao AO, tako da je celu 2006 odigrao sa 60 %.
Trazimo dalje 2008 Nadal je propustio WTF,dakle AO 2009 osvojio sa 60 %

Dakle ustvari Nadal evo vec 9 godina igra sa 60 % mogucnosti, jako zanimljiv podatak, dakle velika cetvorka i zlatna era tenisa su jedna velika laz !! Svih ovih godina su McEnroe, Sampras, Borg, Laver, Edberg, Becker, Agassi, Sampras, Courier, Connors, Lendl i ostali bili u jednoj velikoj zabludi, ALI DOBRO JE vazno je da si ti povezao neke stvari i zbog britkog uma i trezvenog razmisljanja, svima njima a i nama otvorio oci, svaka cast na tome !

RN

pre 9 godina

@Svete
Tenis sam pratio i onda kada ti nisi ni znao sta je to.
Nadal nije 2011 bio na vrhuncu, jer ne moze biti na vrhuncu neko ko vec na pocetku sezone ima tesku povredu. Da znas ista o tenisu znao bi i da je Nadal svoj najbolji tenis igrao do povrede 2009 godine. 2010 je igrao nesto slabije, a 2011 je zbog povrede na AO bio u losijoj formi. I bas "slucajno" tada Novak pocinje sve da osvaja.

Bane

pre 9 godina

(RN, 6. april 2015 10:46)

Ej živ se na lupeta. Koliko nedelja ima jedna godina 52 nedelje to udizmi ajde za dve godine ali nije baš tako jer je Fedeks i Nadal bili solidni i u tim periodima osim šta ja znam poslednih 15-16 nedelja ne bitno. Znači čovek je bar 100+ nedelja bio prvi u jakoj konkreciji Nadala i Federera. I ostalom Nadal je svoj stil igre izabrao to što se povredio jeste ta njegova druga mesta što ti pomjnješ pa sad nemože da se povrati na staro. Feder jeste mator ali on igra isto kao i ranije nikad on nije bio neki runner tako da godine tu ne igraju puno ulogu. U ostalom ti i nisi neki stručnjak pa ta tvoj kometar nema baš neku težinu ovako mi zvučiš kao neki dekica koji se dere na prolaznike sa klupice.

game, set and...

pre 9 godina

@RN i ostali hejteri

mora da je jako tesko navijati za stotinak igraca na nekom turniru, nadati se da ce makar jedan od njih uspeti da zadovolji Vasu sujetu, i nakraju mucak...

sto se Nadala i ozbiljne povreda na AO sa Fererom tice, snimak u Australiji nije pokazao BUKVALNO nista, a kad su stigli u Majorku prebacili su povredu noge na pucanje stomack=nog misica... taj je misic toliko bio povredjen da je rafa na sljaci osvojio SVAKI turnir na kom se nije sreo sa Djokovicem, tako da bi se njegova ozbiljna povreda u tom periodu moze slobodno nazvati "Novakitisom"...

a za kraj, SVI teniski strucnjaci su sve vreme dok je Nole disao za vratom RF i RN sa treceg mesta bili jednoglasni da bi u bilo kojoj drugoj eri Nole bio visestruki GS osvajac, do toga je na kraju i sam dosao, ali Vamam i Vama slicnim to mnogo smeta...

kada prodje malo vremena, i sve bidemo sagledavali sa distance, medju najvecim ostvarenjima i RF i RN ce ostati da su nekako uspeli da stignu do 1. mesta, makar i na kratko, u eri NDJ, kao sto je definitivno njegov ogroman uspeh sto je u njihovoj eri, na VRHUNCU njihovih snaga, uspeo da ih svrgne sa teniskog prestola...

uzivajte...

Wilt Chamberlen

pre 9 godina

najjaci su ovi sto pricaju nikada slabija konkurencija, pominju penzosa federera koji sada igra bolje nego 2010 recimo a tada nije bio penzos, nadal koji ima neke sitne povredice, to sto ne moze da opepeli trenutno to je zato sto je konkurencija prejaka i ako nije na minimum 95% ne moze nista, Wavrinka, Nisikori, Raonic, Dimitrov, Berdih u zivotnoj formi, Ferer pa u tu grupu da uvrstim i Mareja mogu da iznenade svakoga, sada kada se vrati Delpo, Conga, Cilic, da ne pominjem Nadala, Federera i Djokovica a vrhunske servere, Iznera, Karlovica, zatim ove iz druge lige takodje nezgodne, Verdasko, Simon, Monfils, Tomic, Janovich, Gulbis, nadolazeci klinci koji su puni svezine,a ovo su sve igraci koji mogu da budu nagazne mine!!! imate potencijalnih 20 i kusur opasnih igraca koji nemaju respekt ni prema kome!

AntiBot

pre 9 godina

@Пиши Ћирилицом

Mene vise interesuje standard. Sport je i onako izmisljen da zabavlja narod. Ali opet, kad dodju Olimpijske igre, odmah se vidi ko je gde i sta.
(smuki, 6. april 2015 10:00)


Za tenis, fudbal i biciklizam olimpijske igre su prakticno bezvredne, u tenisu je to donekle dobilo na znacaju zbog velikog interesovanja i velike cetvorke, pa Sampras je odigrao dva meca na OI i to u Atlanti, toliko su mu bile bitne ! Federer na OI izgubio od 18.godisnjeg Berdiha, zato sto su mu mnogo bile bitne !!! Ako ti to razumes onda je to dobro, ako ne sta da ti kazem /

Losmi Losmilovic

pre 9 godina

Sto se tice odmora,Nole nema sanse da propusti Monte Karlo koji je sledeci a posle toga ide Madrid sto ce najverovatnije preskociti posto i prosle godine tu nije igrao,sto je sasvim ok za nastavak sezone u Rimu i Parizu...

Nebojša

pre 9 godina

Veličina Djokovica je još veća kada se ovde toliko trude da ga ospore neznam samo koga pokušavaju da ubede sebe ili nas u svakom slučaju džabe im.

wang

pre 9 godina

Ovde stalno ide priča kako Novak sve što je uradio ima da zahvali Federerovim godinama i Rafinim povredama! Molim, budite pristojni i ponašajte se normalno. Još jednom: Nadal 2011. nije bio povređen u duelima sa Novakom. I ona navodna povreda posle toga i pauza, pre su bili plod nemoći da se nešto uradi, traženje izlaza i rešenja. Istina, Nadal ima sedam ožiljaka od tad, ali na duši, ali to je već stvar za psihologa. Stvarno, da li se desilo nekad, da broj jedan sa početka godine i jedan od najvećih svih vremena (neki će reći najveći), u sedam duela sa istim teniserom, sedam finala u jednoj kalendarskoj godini, izgubi svih sedam?

miki7878

pre 9 godina

E, ovako! Ovo pisem kao veliki navijac Rafe Nadala. Novak Djokovic trenutno igra ubedljivo najbolji tenis. Mnogo je dominanatan u odnosu na sve ostale. A posto je veliko pitanje koliko ce Rafa i Roger jos moci na visokom nivou da igraju, a naslednika nema ni na vidiku, onda bi novak mogao da se naosvaja titula i titula. Neumanjujuci uspeh ni njega ni Rogera moram neko svoje zapazanje da kazem. Jedino je Rafa Nadala non stop igrao u eri ili Rodzera ili Novaka ili obojice. Rodzer je vecinu svojih titula osvojio kad je bio "sam". Onda je dosao Rafa i sve je bilo malo drugacije. Roger je jos uvek bio na visini kad je dosao Novak, i Rafa je onda bio uz obojicu. A sada i Roger i Rafa polako odlaze (nadam se da gresim za Rafu) i ostace samo Novak. Poenta price je da je Rafa imao samo mali period "odsustva" jednog ov ove dvojice , cini mi se da bi vec i po GS bio najbolji. Novak ce, ako vec nije, za godinu dana ostati sam na turu, Rodzer nije vise ono sto je bio, a Rafa nikad nije imao period kad je bio "sam" ako mogu da se izrazim. To je moje misljenje.

ja

pre 9 godina

@kgh
Sistem bodovanja je cesto menjan pa je tesko utvrditi pravi rekord u broju bodova.
Federer je na primer 2006. imao preko 7000 bodova sto bi po ovom sadasnjem sistemu bilo blizu 15000 bodova.
U principu najrelevantniji bi bio podatak o ukupnom broju pobeda i poraza u toku 12 meseci, kao i o broju titula u istom periodu.
Novak je 2011 bio jako blizu da obori taj rekord, a ko zna mozda ga obori i ove godine.
Puno zavisi i od sezone sljake i toga kakve ce Novak rezultate na njoj praviti.

Svete

pre 9 godina

@karma
Nadal se povredio na AO u mecu protiv Ferera. Ti ne znas ni osnovne podatke da pronadjes na internetu. Novak je pobedjivao Nadala koji je posle povrede igrao sa 60% mogucnosti pa cak i takav bio u stanju da stize do finala u tako jadnoj konkurenciji.
A Djokovic NIJE mogao da dolazi do finala u konkurenciji u kojoj je Nadal bio prvi na svetu.
(RN, 6. april 2015 11:05)


Ali Nadal je 2011 bio na vrhuncu, samo za razliku od 2010. neko se iznenada pojavio i prevrnuo ceo ATP tur naopacke !!
Ne pratis ti to najbolje, s obzirom da tenis ne gledas duze od 3 godine, ti to ne mozes ni da znas !

Homework

pre 9 godina

Nole je sjajan. Medjutim, dok ne bude prvi 303 nedelje, osvoji 85 (za sad)trofeja i 18 GS nema sta da se diskutuje da li je najveci svih vremena. Kad/ako to postigne, onda vredi o tome pricati. Vrlo je jednostavno. Krvna zrnca ne predstavljaju uspeh u tenisu.

Ratko

pre 9 godina

Zaista sam srecan sto je Srbija super sila u tenisu zahvaljujuci Djokovicu i sto smo u situaciji da procitamo razne komentare kako igra u glupoj i slaboj konkurenciji. Najvece trivalstvo u istoriji tenisa je Nadal-Djokovic-Federer. Djokovic ima u istoriji najvise odigranih meceva na ATP sa Nadalom i Federerom. Niko pre njih nije imao toliko odigranih medjusobno polufinala i finala. Djokovic i Nadal je najvece rivalstvo svih vremena, igrali su do sada preko 40 puta pa onda Djokovic-Federer 38 puta a H2H izmedju njih ce se jos povecavati. Tu ima toliko statistike i brojeva da je glupo vise pisati posto i ptice na grani znaju sve o njima. Mislim da i deca iz osnovnih skola po Srbiji znaju vise nego ovde pojedini sto pisu kako je slaba konkurencija. Igraju dokazano 2 najveca igraca svih vremena a Novak juri da obori njihove rekorde, bez ikakve dileme 3 najveci ikada za sada. Cak i da se Federer povuce uskoro sto je i normalno sve te brojke i cinjenice zauvek ostaju zlatnim slovima ispisane. Novak pise istoriju ove igre u jednom od najboljih individualnih sportova danasnjice, postaje drevni igrac on je u rangu Mesija, Maradone,Jordana, Tajsona, Ronalda, Pelea, Bolta, Felpsa, Federera. O njemu ce se znati i nakon sto godina a njegove rekorde jurice mnogi a mozda i stadion neki buduci na AO nazovu po njemu. Tako da nama ostaje da uzivamo u narednim godinama samo da zdravlje posluzi naseg sampiona.

Kosta

pre 9 godina

Problem je zato što Novak navija za Zvezdu.Zato ovi dzabalebarosi bagatelisu njegov uspeh.Deco,uskoro će ako da Bog da se vrati redovno služenje vojske,to je za vas sve,za vas što kradete Bogu dane i nemate pametnija posla od veličanja nekog davitelja iz Titograda,pljuvanja najboljeg tenisera današnjice itd.

milos

pre 9 godina

Nikad slabija konkurencija u svetu tenisa.Ono sto su strucnjaci godinama govorili za Federera koji dobija "slabasne" Rodika,Hjuita,Gonzalesa i "penzosa" Agasija,sad se isto desava sa Djokovicem.Jedini koji mu je rival je "penzos" Federer,na isti nacin kao sto je Federeru bio rival Agasi recimo.Ostala boranija Mari,Ferer,Raonic mu dodju kao Rodik,Hjuit,Gonzales i ta ekipa.

pfcpanta

pre 9 godina

(Nikki, 6. april 2015 10:18) Koliko si ti glup i ne znam sta jos reci za tebe.Ovo je era atomskog tenisa gde je Novak neprikosnoven. To sto se ovaj povredio samo govori koliko je potrebno rada da bi se doslo do ovakvih rezultata kakve Novak postize. Da mje Rodzer veteran to mozda i stoji , ali ga je Novak pobedjivao i kada je bio u top formi.

bazan

pre 9 godina

bilo bi dobro da preskoci madrid od turnira na sljaci a da igra rim i prvi po redu monte karlo(sto da ga preskace kad mu je kod kuce).Da se spremi na sljaci i uzme taj RG

antibot

pre 9 godina

Ali nikada, znaci nikada mi nije palo na pamet da prozivam Hrvatsku reprezentaciju ili igrace kad osvoje nesto, isto tako ni BIH ni bilo koga drugog, ali ove jadne ljude sto ovako pljuju po jednom sampionu kao sto je Novak ne mogu da razumem pa da su 100 puta protiv srba. Nole je svetski br.1, dominantno se izborio za to u eri RF i Rafe uz odricanja koja mi ne mozemo ni da shvatimo. Pokazite bar malo postovanja prema svetskom sampionu kao i sav normalan svet od anticke grcke... a za to sto je srbin cemo mi da ga volimo, tu nam ne trebate. Nole je uzor i ponos svih nas, kamo srece da smo svi vredni, posveceni, hrabri i mudri poput njega! Noletov zivot je uzor za bolje sutra nas i nase dece. Volimo te sampione i hvala ti za sve!

Ludi Milojko

pre 9 godina

@ Nikki, 6. april 2015 10:18
Ustajao si noću da gledaš Rodika?
Trolovi ovde potpuno gube kompas i više ne znaju kakvu bi sve glupost napisali.
Dragi Nikki za uspešnog trola ne moraš da se trudiš da budeš originalan, nekad je i copy/paste sasvim dovoljan.

RN

pre 9 godina

@karma
Nadal se povredio na AO u mecu protiv Ferera. Ti ne znas ni osnovne podatke da pronadjes na internetu. Novak je pobedjivao Nadala koji je posle povrede igrao sa 60% mogucnosti pa cak i takav bio u stanju da stize do finala u tako jadnoj konkurenciji.
A Djokovic NIJE mogao da dolazi do finala u konkurenciji u kojoj je Nadal bio prvi na svetu.

Boban

pre 9 godina

Ovo je nesto fenomenalno sto radi Novak! Prosto mi je smesno kad procitam kako je konkurencija navodno slaba, pa covek dominira u eri ljudi koji su zajedno osvojili 33 grend slema (Fed. 17, Nad. 14 i Marej 2). Ima zaista solidnu zalihu poena, ali daleko od toga da je obezbedio prvo mesto na kraju godine, Novak sigurno ne razmislja o tome. Brani jos mnogo bodova, ali na nekim turnirima moze jos da osvaja bodove, recimo Madrid, Sinsinati i Kanada. Federer brani takodje dosta pogotovo u drugoj polovini godine, dok Rafa ne brani nista u tomperiodu i plus nije igrao na US Openu prosle godine. Gledajuci trenutnu formu, realno je ocekivati da Novak ostane prvi do kraja godine, ali neka ide redom, prvo Rolan Garos, pa sve ostalo. Samo napred Nole i sve najbolje!

Budva

pre 9 godina

Molim za malo više poštovanja i zadate teme komentara i svih učesnika. Svi posmatramo i sudimo kroz prizmu subjektivnosti, ali količina frustracija i mržnje koja se može ne pročitatiti, već prosto osetiti u vazduhu plaši.

B. Traven

pre 9 godina

ljudi, već 25 komentara a nema jumka. zna li neko je li sve u redu sa trolom? da mu nije pozlilo? jumko javi se, pričaj nam o konkurenciji....

ju

pre 9 godina

@@@Kao XXXL
Novak UKUPNO ima 51 trofej. Racunaju se SVI turniri
Federer ima 46 NAJVECIH titula u tenisu ( 17 GS, 6 zavrsnih mastersa, 23 Masters 1 000). Pametnom dosta.

Zoran

pre 9 godina

Novak treba odmoriti, da preskoci MK i Madrid, a da igra na RG i u Rimu. Ne zagrozava ni prvo mesto, ni Slemove, pa ni Masterse a dobice odmor i zelju za tenis. Zasto odmor- pa na Americkoj turneji samo su dva igraca otisli do kraja Novak i Endi.

Milos

pre 9 godina

Postovana redakcijo, imam jedan predlog. Ovi komentari hejtera, koji se lazno predstavljaju kao Srbi, na vesti o Novaku stvarno pocinju da zamaraju. Posto zbog slobode govora naravno nije moguce da ih moderator prosto ne objavljuje, ja imam jednu ideju. Da li biste mogli ubuduce da uz svaki komentar objavljujete i iz koje zemlje dolazi? Potrebno bi bilo da samo dodate na vasem sajtu proveru IP adrese komentatora. Naravno, uvek postoji mogucnost da dokoni hejteri upotrebe proxy, ali broj proxy servera sa IP adresama iz Srbije je jako mali. Molim da i javno objavite ovu poruku kako bi i ostali cenjeni citaoci mogli da se izjasne o mom predlogu. Pa neka odnos (+) i (-) presudi. Noletu zelim puno sportske srece u nastavku sezone!

milan

pre 9 godina

Tenis nikada u sitoriji nije bio slabiji. Najbolji igraci svih vremena Federer i Nadal, jedan veteran, drugi povredjen. Secam se pre pojave Djokovica koliko sam uzivao gledajuci tenis kada cak nijedan nas igrac nije bio u vrhu. Budio se nocu da gledam Rodika, Hjujita, Nalbanidijana, Safina... Ovo danas je katastrofa. 3,4 godina nisam odgledao ceo teniski mec.@@@ kad si mladji i trava je zelenija....Djokovic Marrej je fantastican mec bio tu nema dileme nego imas vise obaveza pa ne mozes da gledas i sad kao los tenis pa ne ustajes hahaha

mister x

pre 9 godina

Razlika prvog i drugog na listi je takodje ogromna .zna li se rekord od ranije ..ja se ne sjecam da je prvi ovako pobjegao drugom?

Nikki

pre 9 godina

Tenis nikada u sitoriji nije bio slabiji. Najbolji igraci svih vremena Federer i Nadal, jedan veteran, drugi povredjen. Secam se pre pojave Djokovica koliko sam uzivao gledajuci tenis kada cak nijedan nas igrac nije bio u vrhu. Budio se nocu da gledam Rodika, Hjujita, Nalbanidijana, Safina... Ovo danas je katastrofa. 3,4 godina nisam odgledao ceo teniski mec.

Novosadjanin.

pre 9 godina

Ja mislim da ce Djokovic na kraju karijere prestici Federera po broju nedelja na prvom mestu. Treba mu jos "samo" tri godine, ali ako realno pogledamo on je prakticno vec sad obezbedio novih 50 nedelja na prvom mestu...

Вељо

pre 9 godina

(RN, 6. april 2015 09:45)
Да ти је само знати колико си се глупости напричао. Погледај само 2011. па ћеш схватити колико ниси у праву. Ко Федерера тера да више игра тенис, Ђоковић ваљда. То у каквој је конкуренцији сам РФ дошао до ове 302 недеље дало би се анализирати али и то је бесмислено (човек је у то време играо тенис и то је то). А што се Рафе тиче ако до сад није научио вероватно и неће, да професионални спорт управо има смисао ако тренираш тако да можеш да трајеш (у томе и јесте величина сада Ђоковића, пре њега Федерера).

Djani

pre 9 godina

Sad pocinje sezona za Nadala.Odmah ima da izlecu naslovi o tome kako je po mnogima Nadal najbolji teniser svih vremena,bez obzira sto redovno gubi na betonu i travi.Nadal je samo za sljaku i za nista vise.Da nema RG zaboravili bi na njega kao nekog Novakovog konkurenta.

Miskec

pre 9 godina

"Ne moze se ni porediti sa Nadalom.
Nadal je bio prvi u mnogo jacoj konkurenciji.
Djokovic je uspeo da dodje na prvo mesto tek kada je RF ostario a Rafa poceo konstantno da se povredjuje.
2011 je Novak postao prvi, a tada je Federer napunio 30 godina, dok se Nadal vec tada ozbiljno povredio na AO.
(RN, 6. april 2015 09:45)"
Gluplji komentar nisam procitao u zivotu, zar je Djokovic kriv, sto je jedan ostario, a drugi se povredio? Kako je Svajcarac dosao do prvog mesta, svojemerno, pa tako sto je prvi pre njega Endi Rodik ostario. Ispada da je Djokovicu mana to sto je toliko superioran u odnosu na ostale. Dajte, ako vec nemate sta pametno da napisete, onda ne pisite nista, jer ispadate glupi!

Dragon

pre 9 godina

@RN

Covek stvarno mora da se nasmeje na ovakve komentare, i tvoje i slicne tvojim... Ne razumem cemu to! Ja stvarno postujem i Rafu i Rodzera, i uzivam da gledam zavrsnice svih turnira na kojima su Rodzer, Rafa i Novak...ali...toliko omalovazavanje Novakovih uspeha, to vise postaje dosadno! Kakva li je onda konkurencija bila kad je Rodzer uspeo toliko GS da osvoji...dajte ljudi vise, smarate! Pa Novak je jos davnih dana poceo da osvaja najvece turnire, sa 19 godina je osvajao i igrao finala najvecih turnira, pobedjivao u to vreme najtrofejnije...ukazivalo je sve na to da ce i sam postati jedan od njih! Zato prica o danasnjoj konkurenciji ne pije vodu...zasto onda niko drugi u ovako slaboj konkurenciji ne uspe da osvoji nista znacajno?! Naprotiv, konkurencija je najjaca u istoriji, i ona datira od Novakove 19 godine, kada je Rodzer imao 25, a Rafa 20...i u takvoj konkurenciji, do dana danasnjeg, probiti se u sam vrh gotovo svih statistickih parametara govori sve!!

gruna

pre 9 godina

@RN ... ja mislim da si ti od 2011 poceo malo da ludis ... vec 2012 si pomalo poceo i da paranoises ... a 2015 godine si vec poceo da licis na trola pa bi mogao da je javis psihijatru ...

nebojsa

pre 9 godina

Uz svo poštovanje prema Federeru i njegovim rezultatima, činjenica je da je on većinu svojih titula osvojio zato što je iskoristio "vakuum", prazninu, u svetskom tenisu... Sampras i Agasi su se povukli, Nadal i Novak su tek stasavali, jedini kakav-takav konkurent bio mu je Rodik...Nadal sve baca na snagu, fizičku spremu, upornost...on se već istrošio... kad se sve sabere i oduzme NOLE JE NAJKOMPLETNIJI TENISER U ISTORIJI...to je rekao i Bolitjeri, i naš Armenulić, i mnogi drugi...

sasa

pre 9 godina

Proći će sve to, ostaće upamćeno u udzbenicima novijih generacija kako je jedan srbin iz male siromašne zemlje trenirajući u bazenu dotakao svetski vrh, to će biti možda važnije za budućnost naše dece od svih trofeja i nedelja na listi, hvala ti legendo na svemu što činiš da se bar malo osećamo bolje u zemlji tuge, beznađa i siromaštva, volimo te dobri čoveče...

smuki

pre 9 godina

@Пиши Ћирилицом

Mene vise interesuje standard. Sport je i onako izmisljen da zabavlja narod. Ali opet, kad dodju Olimpijske igre, odmah se vidi ko je gde i sta.

Bejzbol palica

pre 9 godina

Tenis nikada u sitoriji nije bio slabiji. Najbolji igraci svih vremena Federer i Nadal, jedan veteran, drugi povredjen. Secam se pre pojave Djokovica koliko sam uzivao gledajuci tenis kada cak nijedan nas igrac nije bio u vrhu. Budio se nocu da gledam Rodika, Hjujita, Nalbanidijana, Safina... Ovo danas je katastrofa. 3,4 godina nisam odgledao ceo teniski mec.
(Nikki, 6. april 2015 10:18)

Ha, ha, ha, sjajan sarkazam.

stanko

pre 9 godina

Novak Djokovic je najveci srpski sportista svih vremena. Srecni smo sto smo njegovi savremenici. Ucinio je za ovu zemlju vise nego svi politicari u poslednjih sto godina.

А. Петров

pre 9 godina

@(smuki, 6. april 2015 10:00)
Онда треба да читаш текстове о стандарду, а не о спорту.

Mare

pre 9 godina

RN

Djokovic je profesionalac od 2003, ne igra tenis od 2011 pa da je dosao kad su Federer i Nadal kao popustili To kao prvo. Kao drugo, Nadal je 2012, 13 bio na vrhuncu svoje karjere. Što se tice gluposti o konkurenciji samo cu ti reci da se ova sad era naziva Zlatna era tenisa, zato sto je tu najbolji svih vremena Rodzer Federer i dvojca najboljih u ovom veku, a nakln Federera i svih vremena. Inace, u najslabijoj konkurenciji je igrao Federer oko 2001-03 pre Nadala i Djokovica, a kad su se penzionisali Agasi i Sampras. Tako da nemas pojma.

Advokat svih Srba

pre 9 godina

U trenutku kada je Novak dosao na mestu broj jedan,Rafa je imao cak 102.nedelje prednosti,a Novak ga je vec sustigao.Bilo bi sjajno da Novak celu godinu bude prvi,jer bi postao tek sesti teniser u Open eri da je apsolutno celu godinu proveo na mestu broj jedan.Novak je ruku na srce ovim pocetkom sezone vec 1/3 posla odradio,sada sledi sezona na sljaci,gde Novak brani pa solidan broj bodova i pride Madrid gde nije ucestvovao prosle godine.

RN

pre 9 godina

@Miskec
Pises a nista pametno nisi rekao. Neverovatno.
Nije on kriv zato sto je neko ostario a neko se povredio, ali je cinjenica da je prvi samo zbog toga sto oni koji su bolji od njega ne mogu da pruze svoj maksimum.
Ne moze biti isto njegovih 140+ nedelja na prvom mestu u konkurenciji poluamatera, starca i povredjenog coveka, sa Nadalovim periodom na prvom mestu, u konkurenciji Federera na vrhuncu i gomile veoma kvalitetnih tenisera. Vise vredi Nadalovo drugo mesto u periodu 2005-2008, nego Novakovo prvo u ovako jadnoj konkurenciji.
Prihvati cinjenicu i prekini da pises komentare koji su na nivou malog deteta i to prilicno neinteligentnog

totti

pre 9 godina

Djokovic je GAZIO Nadala 7 puta za redom u finalima kad je Nadal bio u najboljoj formi, nabio mu komplekse koje dan danas ne moze da izleci,,, Novak je doktor tenisa najkompletniji teniser svih vremena, dok Nadalu da nije sljaka bio bi sasvim prosecan igrac.

Marko

pre 9 godina

Novak upravo pise istoriju. Pitam se na kojoj li je strani ...
Bilo bi lepo da kada zavrsi karijeru, otvori muzej u kome ce biti svi njegovi trofeji i koje ce narod sa uzivanjem gledati i komentarisati...

Djapica

pre 9 godina

Jeste, Novak je postao prvi tek 2011 kad je Rodzer imao 30 i Rafa se povredio. Ali se Novak tek tada izlečio od glutenske elergije - ko zna kako bi sve bilo da je bilo drugačije.

fedex

pre 9 godina

"Ne moze se ni porediti sa Nadalom.
Nadal je bio prvi u mnogo jacoj konkurenciji.
Djokovic je uspeo da dodje na prvo mesto tek kada je RF ostario a Rafa poceo konstantno da se povredjuje.
2011 je Novak postao prvi, a tada je Federer napunio 30 godina, dok se Nadal vec tada ozbiljno povredio na AO.
(RN, 6. april 2015 09:45)"
Gluplji komentar nisam procitao u zivotu, zar je Djokovic kriv, sto je jedan ostario, a drugi se povredio? Kako je Svajcarac dosao do prvog mesta, svojemerno, pa tako sto je prvi pre njega Endi Rodik ostario. Ispada da je Djokovicu mana to sto je toliko superioran u odnosu na ostale. Dajte, ako vec nemate sta pametno da napisete, onda ne pisite nista, jer ispadate glupi!
(Miskec, 6. april 2015 10:19)

pa jel federer kriv sto novak nije ranije sazrio ili sto se nije ranije rodio,jel on kriv sto je igrao sa roddickom il davidenkom koji imao bolji omjer od novaka odnosno nadala,samo malo budite objektivni..

Пиши Ћирилицом

pre 9 godina

Људи погледајте само које су земеље иза Србије на ово листи: Швајцарска,Шпанија,Јапан,Велика Британија,Француска,Канада... А да не причам да САД и Русија немају играча у топ 15!

karma

pre 9 godina

hahahah nadal se povredio na ao? hahaha pa koga je Novak dobijao na AO? Majamiju? Turnirima na sljaci? Nadal se povredio tek oko USO. Molim te napusti ovo mesto

KAO XXXL

pre 9 godina

Novak od ukupno 51 trofeja osvojio je 8 G.S, 4 Masters Finalna(ATP 1500),
22 Mastersa sto je 34 najvaznija trofeja !
R.Federer je od 84 trofeja osvojio 23 ATP 250 trofeja !!?
Osvojio je 17 G.S., 23 mastersa, Masters Final 5 ili 6 ali stariji je od Novaka skoro 6 godina i moguce je da uz Novakovu dominaciju, dostigne
njegove rekorde!

RN

pre 9 godina

Ne moze se ni porediti sa Nadalom.
Nadal je bio prvi u mnogo jacoj konkurenciji.
Djokovic je uspeo da dodje na prvo mesto tek kada je RF ostario a Rafa poceo konstantno da se povredjuje.
2011 je Novak postao prvi, a tada je Federer napunio 30 godina, dok se Nadal vec tada ozbiljno povredio na AO.

Miskec

pre 9 godina

"Ne moze se ni porediti sa Nadalom.
Nadal je bio prvi u mnogo jacoj konkurenciji.
Djokovic je uspeo da dodje na prvo mesto tek kada je RF ostario a Rafa poceo konstantno da se povredjuje.
2011 je Novak postao prvi, a tada je Federer napunio 30 godina, dok se Nadal vec tada ozbiljno povredio na AO.
(RN, 6. april 2015 09:45)"
Gluplji komentar nisam procitao u zivotu, zar je Djokovic kriv, sto je jedan ostario, a drugi se povredio? Kako je Svajcarac dosao do prvog mesta, svojemerno, pa tako sto je prvi pre njega Endi Rodik ostario. Ispada da je Djokovicu mana to sto je toliko superioran u odnosu na ostale. Dajte, ako vec nemate sta pametno da napisete, onda ne pisite nista, jer ispadate glupi!

Пиши Ћирилицом

pre 9 godina

Људи погледајте само које су земеље иза Србије на ово листи: Швајцарска,Шпанија,Јапан,Велика Британија,Француска,Канада... А да не причам да САД и Русија немају играча у топ 15!

Mare

pre 9 godina

RN

Djokovic je profesionalac od 2003, ne igra tenis od 2011 pa da je dosao kad su Federer i Nadal kao popustili To kao prvo. Kao drugo, Nadal je 2012, 13 bio na vrhuncu svoje karjere. Što se tice gluposti o konkurenciji samo cu ti reci da se ova sad era naziva Zlatna era tenisa, zato sto je tu najbolji svih vremena Rodzer Federer i dvojca najboljih u ovom veku, a nakln Federera i svih vremena. Inace, u najslabijoj konkurenciji je igrao Federer oko 2001-03 pre Nadala i Djokovica, a kad su se penzionisali Agasi i Sampras. Tako da nemas pojma.

gruna

pre 9 godina

@RN ... ja mislim da si ti od 2011 poceo malo da ludis ... vec 2012 si pomalo poceo i da paranoises ... a 2015 godine si vec poceo da licis na trola pa bi mogao da je javis psihijatru ...

karma

pre 9 godina

hahahah nadal se povredio na ao? hahaha pa koga je Novak dobijao na AO? Majamiju? Turnirima na sljaci? Nadal se povredio tek oko USO. Molim te napusti ovo mesto

Novosadjanin.

pre 9 godina

Ja mislim da ce Djokovic na kraju karijere prestici Federera po broju nedelja na prvom mestu. Treba mu jos "samo" tri godine, ali ako realno pogledamo on je prakticno vec sad obezbedio novih 50 nedelja na prvom mestu...

KAO XXXL

pre 9 godina

Novak od ukupno 51 trofeja osvojio je 8 G.S, 4 Masters Finalna(ATP 1500),
22 Mastersa sto je 34 najvaznija trofeja !
R.Federer je od 84 trofeja osvojio 23 ATP 250 trofeja !!?
Osvojio je 17 G.S., 23 mastersa, Masters Final 5 ili 6 ali stariji je od Novaka skoro 6 godina i moguce je da uz Novakovu dominaciju, dostigne
njegove rekorde!

Marko

pre 9 godina

Novak upravo pise istoriju. Pitam se na kojoj li je strani ...
Bilo bi lepo da kada zavrsi karijeru, otvori muzej u kome ce biti svi njegovi trofeji i koje ce narod sa uzivanjem gledati i komentarisati...

Djapica

pre 9 godina

Jeste, Novak je postao prvi tek 2011 kad je Rodzer imao 30 i Rafa se povredio. Ali se Novak tek tada izlečio od glutenske elergije - ko zna kako bi sve bilo da je bilo drugačije.

Zoran

pre 9 godina

Novak treba odmoriti, da preskoci MK i Madrid, a da igra na RG i u Rimu. Ne zagrozava ni prvo mesto, ni Slemove, pa ni Masterse a dobice odmor i zelju za tenis. Zasto odmor- pa na Americkoj turneji samo su dva igraca otisli do kraja Novak i Endi.

Milos

pre 9 godina

Postovana redakcijo, imam jedan predlog. Ovi komentari hejtera, koji se lazno predstavljaju kao Srbi, na vesti o Novaku stvarno pocinju da zamaraju. Posto zbog slobode govora naravno nije moguce da ih moderator prosto ne objavljuje, ja imam jednu ideju. Da li biste mogli ubuduce da uz svaki komentar objavljujete i iz koje zemlje dolazi? Potrebno bi bilo da samo dodate na vasem sajtu proveru IP adrese komentatora. Naravno, uvek postoji mogucnost da dokoni hejteri upotrebe proxy, ali broj proxy servera sa IP adresama iz Srbije je jako mali. Molim da i javno objavite ovu poruku kako bi i ostali cenjeni citaoci mogli da se izjasne o mom predlogu. Pa neka odnos (+) i (-) presudi. Noletu zelim puno sportske srece u nastavku sezone!

antibot

pre 9 godina

Ali nikada, znaci nikada mi nije palo na pamet da prozivam Hrvatsku reprezentaciju ili igrace kad osvoje nesto, isto tako ni BIH ni bilo koga drugog, ali ove jadne ljude sto ovako pljuju po jednom sampionu kao sto je Novak ne mogu da razumem pa da su 100 puta protiv srba. Nole je svetski br.1, dominantno se izborio za to u eri RF i Rafe uz odricanja koja mi ne mozemo ni da shvatimo. Pokazite bar malo postovanja prema svetskom sampionu kao i sav normalan svet od anticke grcke... a za to sto je srbin cemo mi da ga volimo, tu nam ne trebate. Nole je uzor i ponos svih nas, kamo srece da smo svi vredni, posveceni, hrabri i mudri poput njega! Noletov zivot je uzor za bolje sutra nas i nase dece. Volimo te sampione i hvala ti za sve!

totti

pre 9 godina

Djokovic je GAZIO Nadala 7 puta za redom u finalima kad je Nadal bio u najboljoj formi, nabio mu komplekse koje dan danas ne moze da izleci,,, Novak je doktor tenisa najkompletniji teniser svih vremena, dok Nadalu da nije sljaka bio bi sasvim prosecan igrac.

Miroslav

pre 9 godina

Tenis nikada u sitoriji nije bio slabiji. Najbolji igraci svih vremena Federer i Nadal, jedan veteran, drugi povredjen. Secam se pre pojave Djokovica koliko sam uzivao gledajuci tenis kada cak nijedan nas igrac nije bio u vrhu. Budio se nocu da gledam Rodika, Hjujita, Nalbanidijana, Safina... Ovo danas je katastrofa. 3,4 godina nisam odgledao ceo teniski mec.
(Nikki, 6. april 2015 10:18

Nikkiii, prolazis kroz pakaoooo :-))
Miroslav

Mislite o tome

pre 9 godina

Postovana redakcijo, imam jedan predlog. Ovi komentari hejtera, koji se lazno predstavljaju kao Srbi, na vesti o Novaku stvarno pocinju da zamaraju. Posto zbog slobode govora naravno nije moguce da ih moderator prosto ne objavljuje, ja imam jednu ideju. Da li biste mogli ubuduce da uz svaki komentar objavljujete i iz koje zemlje djolazi? Potrebno bi bilo da samo dodate na vasem sajtu proveru IP adrese komentatora. Naravno, uvek postoji mogucnost da dokoni hejteri upotrebe proxy, ali broj proxy servera sa IP adresama iz Srbije je jako mali. Molim da i javno objavite ovu poruku kako bi i ostali cenjeni citaoci mogli da se izjasne o mom predlogu. Pa neka odnos (+) i (-) presudi. Noletu zelim puno sportske srece u nastavku sezone!
(Milos, 06. april 2015 10:31)

Apsolutno podržavam predlog! Na mnogim sajtovima izađe zastava zemlje iz koje komentar dolazi. Nemam ništa protiv da svako ovde piše, mrzi, omalovažava koga hoće, ali gospodo bez podlih prljavih igara. Da se zna ko odakle dolazi i piše ovde. Ovde se dopušta na delu perverzna prevara i manipulacija, sa ciljem da se vređaju posetioci foruma.

Dragon

pre 9 godina

@RN

Covek stvarno mora da se nasmeje na ovakve komentare, i tvoje i slicne tvojim... Ne razumem cemu to! Ja stvarno postujem i Rafu i Rodzera, i uzivam da gledam zavrsnice svih turnira na kojima su Rodzer, Rafa i Novak...ali...toliko omalovazavanje Novakovih uspeha, to vise postaje dosadno! Kakva li je onda konkurencija bila kad je Rodzer uspeo toliko GS da osvoji...dajte ljudi vise, smarate! Pa Novak je jos davnih dana poceo da osvaja najvece turnire, sa 19 godina je osvajao i igrao finala najvecih turnira, pobedjivao u to vreme najtrofejnije...ukazivalo je sve na to da ce i sam postati jedan od njih! Zato prica o danasnjoj konkurenciji ne pije vodu...zasto onda niko drugi u ovako slaboj konkurenciji ne uspe da osvoji nista znacajno?! Naprotiv, konkurencija je najjaca u istoriji, i ona datira od Novakove 19 godine, kada je Rodzer imao 25, a Rafa 20...i u takvoj konkurenciji, do dana danasnjeg, probiti se u sam vrh gotovo svih statistickih parametara govori sve!!

Coa

pre 9 godina

Novak ce uskoro postati najveca legenda tenisa i prestici RF. Drugo, ne osporavam Federera, svaka mu cast, ali on je imao srece da u njegovim najboljim godinama nema nekog velikog suparnika sve do Nadala. On je 4 godine bio bez premca u smesnoj konkurenciji. Tako da Djokovicevi trofeji imaju mnogo veci znacaj.

Ratko

pre 9 godina

Zaista sam srecan sto je Srbija super sila u tenisu zahvaljujuci Djokovicu i sto smo u situaciji da procitamo razne komentare kako igra u glupoj i slaboj konkurenciji. Najvece trivalstvo u istoriji tenisa je Nadal-Djokovic-Federer. Djokovic ima u istoriji najvise odigranih meceva na ATP sa Nadalom i Federerom. Niko pre njih nije imao toliko odigranih medjusobno polufinala i finala. Djokovic i Nadal je najvece rivalstvo svih vremena, igrali su do sada preko 40 puta pa onda Djokovic-Federer 38 puta a H2H izmedju njih ce se jos povecavati. Tu ima toliko statistike i brojeva da je glupo vise pisati posto i ptice na grani znaju sve o njima. Mislim da i deca iz osnovnih skola po Srbiji znaju vise nego ovde pojedini sto pisu kako je slaba konkurencija. Igraju dokazano 2 najveca igraca svih vremena a Novak juri da obori njihove rekorde, bez ikakve dileme 3 najveci ikada za sada. Cak i da se Federer povuce uskoro sto je i normalno sve te brojke i cinjenice zauvek ostaju zlatnim slovima ispisane. Novak pise istoriju ove igre u jednom od najboljih individualnih sportova danasnjice, postaje drevni igrac on je u rangu Mesija, Maradone,Jordana, Tajsona, Ronalda, Pelea, Bolta, Felpsa, Federera. O njemu ce se znati i nakon sto godina a njegove rekorde jurice mnogi a mozda i stadion neki buduci na AO nazovu po njemu. Tako da nama ostaje da uzivamo u narednim godinama samo da zdravlje posluzi naseg sampiona.

sasa

pre 9 godina

Proći će sve to, ostaće upamćeno u udzbenicima novijih generacija kako je jedan srbin iz male siromašne zemlje trenirajući u bazenu dotakao svetski vrh, to će biti možda važnije za budućnost naše dece od svih trofeja i nedelja na listi, hvala ti legendo na svemu što činiš da se bar malo osećamo bolje u zemlji tuge, beznađa i siromaštva, volimo te dobri čoveče...

Bozidar

pre 9 godina

Pogledajte listu,pogledajte te poene,imena i drzave.
A na prvom mestu Srbin Novak Djokovic.
Neka ti je sa srecom u karijeri,da u nastavku sezone osvojis sve sto je moguce a u narednim godinama takodje...i da trajes dugo dugo...za tvoju porodicu,prijatelje i za ovu junacku zemlju.
Ziveo Novak Djokovic..nas ponos

B. Traven

pre 9 godina

ljudi, već 25 komentara a nema jumka. zna li neko je li sve u redu sa trolom? da mu nije pozlilo? jumko javi se, pričaj nam o konkurenciji....

Nemanja

pre 9 godina

'Lako je Novaku da igra sada, kad je Federer mator a Rafa povređen, kmee, kmeee..'.

Zamisli šoka, Federer omatorio a Rafa se povredio, kakav presedan u ovom sportu, inače je ranije bio običaj da teniseri igraju na istom nivou decenijama, kršeći zakone prirode, dok ovakvi stručnjaci u savršenim laboratorijskim uslovima ne utvrde da su baš njihove sumanute teorije tane i daju pismenu dozvolu teniserima da se penzionišu. Recimo, opšte je poznato da je Rod Lejver čitavu karijeru bio na potpuno istom nivou forme, kako bi se učinak njegovih protivnika lakše mogao analizirati, a onda su ga rastavili za rezervne delove.

wang

pre 9 godina

Haha, sine moj, uporan si. Evo još jednom, Nadal nije bio povređen 2011. Ni teške, ni lake povrede, osim žuljeva, ništa. Pa koji se to profesionalni sportista teško povredio na početku sezone i onda nastavio da igra? Idi ti nađi sebi lepo neku curu, pa vi vežbajte dok se neko ne povredi, mani Rafu, on šta je uradio, uradio.

ćao, zdravo

pre 9 godina

(miki7878, 06. april 2015 12:38)
Smešna ti priča, jer:
"Da bih pobedio Novaka moram da igram na najvišem nivou, i da se nadam da on neće odigrati kako zna i ume!"
Rafael Parera Nadal

stanko

pre 9 godina

Novak Djokovic je najveci srpski sportista svih vremena. Srecni smo sto smo njegovi savremenici. Ucinio je za ovu zemlju vise nego svi politicari u poslednjih sto godina.

nebojsa

pre 9 godina

Uz svo poštovanje prema Federeru i njegovim rezultatima, činjenica je da je on većinu svojih titula osvojio zato što je iskoristio "vakuum", prazninu, u svetskom tenisu... Sampras i Agasi su se povukli, Nadal i Novak su tek stasavali, jedini kakav-takav konkurent bio mu je Rodik...Nadal sve baca na snagu, fizičku spremu, upornost...on se već istrošio... kad se sve sabere i oduzme NOLE JE NAJKOMPLETNIJI TENISER U ISTORIJI...to je rekao i Bolitjeri, i naš Armenulić, i mnogi drugi...

Вељо

pre 9 godina

(RN, 6. april 2015 09:45)
Да ти је само знати колико си се глупости напричао. Погледај само 2011. па ћеш схватити колико ниси у праву. Ко Федерера тера да више игра тенис, Ђоковић ваљда. То у каквој је конкуренцији сам РФ дошао до ове 302 недеље дало би се анализирати али и то је бесмислено (човек је у то време играо тенис и то је то). А што се Рафе тиче ако до сад није научио вероватно и неће, да професионални спорт управо има смисао ако тренираш тако да можеш да трајеш (у томе и јесте величина сада Ђоковића, пре њега Федерера).

wang

pre 9 godina

Ovde stalno ide priča kako Novak sve što je uradio ima da zahvali Federerovim godinama i Rafinim povredama! Molim, budite pristojni i ponašajte se normalno. Još jednom: Nadal 2011. nije bio povređen u duelima sa Novakom. I ona navodna povreda posle toga i pauza, pre su bili plod nemoći da se nešto uradi, traženje izlaza i rešenja. Istina, Nadal ima sedam ožiljaka od tad, ali na duši, ali to je već stvar za psihologa. Stvarno, da li se desilo nekad, da broj jedan sa početka godine i jedan od najvećih svih vremena (neki će reći najveći), u sedam duela sa istim teniserom, sedam finala u jednoj kalendarskoj godini, izgubi svih sedam?

rodny

pre 9 godina

Ovi navijaci Federera mi stvarno idu na zivce.Ljudi Novak je nas ,preziva se na ic,nase zastave se viore sirom sveta,veceg ambasadora nemamo.Privilegovani smo sto zivimo u eri Novaka pa cemo imati sta da pricamo pokoljenjima jer takav srbin se nece verovatno nikad vise roditi.Postujem rivale Novakove i nadam se da ce stici Federera po broju nedelja na prvom mestu,to je jos tri godine,a GS pa ove godine ce uzeti jos jedan sigurno a mozda i dva.JEDAN JE NOVAK.......

Svete

pre 9 godina

@karma
Nadal se povredio na AO u mecu protiv Ferera. Ti ne znas ni osnovne podatke da pronadjes na internetu. Novak je pobedjivao Nadala koji je posle povrede igrao sa 60% mogucnosti pa cak i takav bio u stanju da stize do finala u tako jadnoj konkurenciji.
A Djokovic NIJE mogao da dolazi do finala u konkurenciji u kojoj je Nadal bio prvi na svetu.
(RN, 6. april 2015 11:05)


Ali Nadal je 2011 bio na vrhuncu, samo za razliku od 2010. neko se iznenada pojavio i prevrnuo ceo ATP tur naopacke !!
Ne pratis ti to najbolje, s obzirom da tenis ne gledas duze od 3 godine, ti to ne mozes ni da znas !

pfcpanta

pre 9 godina

(Nikki, 6. april 2015 10:18) Koliko si ti glup i ne znam sta jos reci za tebe.Ovo je era atomskog tenisa gde je Novak neprikosnoven. To sto se ovaj povredio samo govori koliko je potrebno rada da bi se doslo do ovakvih rezultata kakve Novak postize. Da mje Rodzer veteran to mozda i stoji , ali ga je Novak pobedjivao i kada je bio u top formi.

game, set and...

pre 9 godina

@RN i ostali hejteri

mora da je jako tesko navijati za stotinak igraca na nekom turniru, nadati se da ce makar jedan od njih uspeti da zadovolji Vasu sujetu, i nakraju mucak...

sto se Nadala i ozbiljne povreda na AO sa Fererom tice, snimak u Australiji nije pokazao BUKVALNO nista, a kad su stigli u Majorku prebacili su povredu noge na pucanje stomack=nog misica... taj je misic toliko bio povredjen da je rafa na sljaci osvojio SVAKI turnir na kom se nije sreo sa Djokovicem, tako da bi se njegova ozbiljna povreda u tom periodu moze slobodno nazvati "Novakitisom"...

a za kraj, SVI teniski strucnjaci su sve vreme dok je Nole disao za vratom RF i RN sa treceg mesta bili jednoglasni da bi u bilo kojoj drugoj eri Nole bio visestruki GS osvajac, do toga je na kraju i sam dosao, ali Vamam i Vama slicnim to mnogo smeta...

kada prodje malo vremena, i sve bidemo sagledavali sa distance, medju najvecim ostvarenjima i RF i RN ce ostati da su nekako uspeli da stignu do 1. mesta, makar i na kratko, u eri NDJ, kao sto je definitivno njegov ogroman uspeh sto je u njihovoj eri, na VRHUNCU njihovih snaga, uspeo da ih svrgne sa teniskog prestola...

uzivajte...

Bejzbol palica

pre 9 godina

Tenis nikada u sitoriji nije bio slabiji. Najbolji igraci svih vremena Federer i Nadal, jedan veteran, drugi povredjen. Secam se pre pojave Djokovica koliko sam uzivao gledajuci tenis kada cak nijedan nas igrac nije bio u vrhu. Budio se nocu da gledam Rodika, Hjujita, Nalbanidijana, Safina... Ovo danas je katastrofa. 3,4 godina nisam odgledao ceo teniski mec.
(Nikki, 6. april 2015 10:18)

Ha, ha, ha, sjajan sarkazam.

Kosta

pre 9 godina

Problem je zato što Novak navija za Zvezdu.Zato ovi dzabalebarosi bagatelisu njegov uspeh.Deco,uskoro će ako da Bog da se vrati redovno služenje vojske,to je za vas sve,za vas što kradete Bogu dane i nemate pametnija posla od veličanja nekog davitelja iz Titograda,pljuvanja najboljeg tenisera današnjice itd.

Nebojša

pre 9 godina

Veličina Djokovica je još veća kada se ovde toliko trude da ga ospore neznam samo koga pokušavaju da ubede sebe ili nas u svakom slučaju džabe im.

Nemanja

pre 9 godina

(RN, 6. april 2015 14:49)

Prema tvojoj pronicljivoj analizi, Nadal spada među one tako česte i uobičajene slučajeve sportista koji se povrede u 23. godini i onda narednih 6 godina igraju povređeni, u samom vrhu ali eto povreda im ne dozvoljava da iskoristi svoj jedinstveni i natprirodni. Iamo recimo sličan slučaj sa Miličićem, koji je bio veliki talenat i kandidat za najvećeg centra svih vremena, ali je u jednom trenutku 2003. godine, dok je sedeo na klupi Deotrita, naglo postao glup i morao je da igra sa tim hendikepom do kraja karijere.

Wilt Chamberlen

pre 9 godina

najjaci su ovi sto pricaju nikada slabija konkurencija, pominju penzosa federera koji sada igra bolje nego 2010 recimo a tada nije bio penzos, nadal koji ima neke sitne povredice, to sto ne moze da opepeli trenutno to je zato sto je konkurencija prejaka i ako nije na minimum 95% ne moze nista, Wavrinka, Nisikori, Raonic, Dimitrov, Berdih u zivotnoj formi, Ferer pa u tu grupu da uvrstim i Mareja mogu da iznenade svakoga, sada kada se vrati Delpo, Conga, Cilic, da ne pominjem Nadala, Federera i Djokovica a vrhunske servere, Iznera, Karlovica, zatim ove iz druge lige takodje nezgodne, Verdasko, Simon, Monfils, Tomic, Janovich, Gulbis, nadolazeci klinci koji su puni svezine,a ovo su sve igraci koji mogu da budu nagazne mine!!! imate potencijalnih 20 i kusur opasnih igraca koji nemaju respekt ni prema kome!

Ludi Milojko

pre 9 godina

@ Nikki, 6. april 2015 10:18
Ustajao si noću da gledaš Rodika?
Trolovi ovde potpuno gube kompas i više ne znaju kakvu bi sve glupost napisali.
Dragi Nikki za uspešnog trola ne moraš da se trudiš da budeš originalan, nekad je i copy/paste sasvim dovoljan.

tupsonu

pre 9 godina

(fedex, 06. april 2015 13:39)

U kom to paralelnom univerzumu Federer ima bolji bekhend, retern i fitnes od Novaka? Lako je napamet lupati.

Milenko

pre 9 godina

Ne razumem toliki pesimizam.Novak ce verovatno igrati jos 4-5 godina.Ove godine ce verovatno dostici 180 nedelja na prvom mestu.Malo po malo i ko zna dokle ce dogurati.
Uz malo optimizma i nase podrske sve je moguce dostici ....pa i tog "nedostiznog" Federera.

Boban

pre 9 godina

Ovo je nesto fenomenalno sto radi Novak! Prosto mi je smesno kad procitam kako je konkurencija navodno slaba, pa covek dominira u eri ljudi koji su zajedno osvojili 33 grend slema (Fed. 17, Nad. 14 i Marej 2). Ima zaista solidnu zalihu poena, ali daleko od toga da je obezbedio prvo mesto na kraju godine, Novak sigurno ne razmislja o tome. Brani jos mnogo bodova, ali na nekim turnirima moze jos da osvaja bodove, recimo Madrid, Sinsinati i Kanada. Federer brani takodje dosta pogotovo u drugoj polovini godine, dok Rafa ne brani nista u tomperiodu i plus nije igrao na US Openu prosle godine. Gledajuci trenutnu formu, realno je ocekivati da Novak ostane prvi do kraja godine, ali neka ide redom, prvo Rolan Garos, pa sve ostalo. Samo napred Nole i sve najbolje!

mister x

pre 9 godina

Razlika prvog i drugog na listi je takodje ogromna .zna li se rekord od ranije ..ja se ne sjecam da je prvi ovako pobjegao drugom?

Losmi Losmilovic

pre 9 godina

Sto se tice odmora,Nole nema sanse da propusti Monte Karlo koji je sledeci a posle toga ide Madrid sto ce najverovatnije preskociti posto i prosle godine tu nije igrao,sto je sasvim ok za nastavak sezone u Rimu i Parizu...

Svete

pre 9 godina

@karma
Nadal se povredio na AO u mecu protiv Ferera. Ti ne znas ni osnovne podatke da pronadjes na internetu. Novak je pobedjivao Nadala koji je posle povrede igrao sa 60% mogucnosti pa cak i takav bio u stanju da stize do finala u tako jadnoj konkurenciji.
A Djokovic NIJE mogao da dolazi do finala u konkurenciji u kojoj je Nadal bio prvi na svetu.
(RN, 6. april 2015 11:05)

I zaboravih, veliki problem u tvojoj prici je sto ti podatke pronalazis na internetu a to znaci da tada nisi ni pratio ovaj sport !!

Isto tako mozes da pronadjes da je Nadal 2010. na AO predao mec Mareju zbog povrede, tako da je i 2010. sa 60 %.

Trazimo dalje 2006 nije igrao AO, tako da je celu 2006 odigrao sa 60 %.
Trazimo dalje 2008 Nadal je propustio WTF,dakle AO 2009 osvojio sa 60 %

Dakle ustvari Nadal evo vec 9 godina igra sa 60 % mogucnosti, jako zanimljiv podatak, dakle velika cetvorka i zlatna era tenisa su jedna velika laz !! Svih ovih godina su McEnroe, Sampras, Borg, Laver, Edberg, Becker, Agassi, Sampras, Courier, Connors, Lendl i ostali bili u jednoj velikoj zabludi, ALI DOBRO JE vazno je da si ti povezao neke stvari i zbog britkog uma i trezvenog razmisljanja, svima njima a i nama otvorio oci, svaka cast na tome !

Bane

pre 9 godina

(RN, 6. april 2015 11:05)

Nole je bio 3 na svetu kada je Federer bio prvi kada je Nadal došao na prvo mesto onda je i Nole bio dosta dobro kotiran bio je dugo vremena i drugi tako da tvoj komentar baš i nije argumentovan.

Advokat svih Srba

pre 9 godina

U trenutku kada je Novak dosao na mestu broj jedan,Rafa je imao cak 102.nedelje prednosti,a Novak ga je vec sustigao.Bilo bi sjajno da Novak celu godinu bude prvi,jer bi postao tek sesti teniser u Open eri da je apsolutno celu godinu proveo na mestu broj jedan.Novak je ruku na srce ovim pocetkom sezone vec 1/3 posla odradio,sada sledi sezona na sljaci,gde Novak brani pa solidan broj bodova i pride Madrid gde nije ucestvovao prosle godine.

Budva

pre 9 godina

Molim za malo više poštovanja i zadate teme komentara i svih učesnika. Svi posmatramo i sudimo kroz prizmu subjektivnosti, ali količina frustracija i mržnje koja se može ne pročitatiti, već prosto osetiti u vazduhu plaši.

Srbenda no1 he he he

pre 9 godina

Federer je gotov, Nadal isto. Kada se stručno pogleda i objektivno analiziraju stvari Novakov tenis od 2011. prevazilazi najbolji tenis Nadala i Federera iz njihovog prajma. Dokaz tome je Novakova dominacija od tada po svim rezultatima. Samo im je još obična statistika ostala, ali s obzirom da su oni otpevali svoje, a Novak je još u prajmu i igraće još godinama, i statistički će se pokazati ko je ukupno najbolji. Jedva čekam to, i kad Noleta po završetku karijere budu svečano primali u International Tennis Hall of Fame, rame uz rame sa Rogerom i Rafom.

milan

pre 9 godina

Tenis nikada u sitoriji nije bio slabiji. Najbolji igraci svih vremena Federer i Nadal, jedan veteran, drugi povredjen. Secam se pre pojave Djokovica koliko sam uzivao gledajuci tenis kada cak nijedan nas igrac nije bio u vrhu. Budio se nocu da gledam Rodika, Hjujita, Nalbanidijana, Safina... Ovo danas je katastrofa. 3,4 godina nisam odgledao ceo teniski mec.@@@ kad si mladji i trava je zelenija....Djokovic Marrej je fantastican mec bio tu nema dileme nego imas vise obaveza pa ne mozes da gledas i sad kao los tenis pa ne ustajes hahaha

AntiBot

pre 9 godina

@Пиши Ћирилицом

Mene vise interesuje standard. Sport je i onako izmisljen da zabavlja narod. Ali opet, kad dodju Olimpijske igre, odmah se vidi ko je gde i sta.
(smuki, 6. april 2015 10:00)


Za tenis, fudbal i biciklizam olimpijske igre su prakticno bezvredne, u tenisu je to donekle dobilo na znacaju zbog velikog interesovanja i velike cetvorke, pa Sampras je odigrao dva meca na OI i to u Atlanti, toliko su mu bile bitne ! Federer na OI izgubio od 18.godisnjeg Berdiha, zato sto su mu mnogo bile bitne !!! Ako ti to razumes onda je to dobro, ako ne sta da ti kazem /

Bane

pre 9 godina

(RN, 6. april 2015 10:46)

Ej živ se na lupeta. Koliko nedelja ima jedna godina 52 nedelje to udizmi ajde za dve godine ali nije baš tako jer je Fedeks i Nadal bili solidni i u tim periodima osim šta ja znam poslednih 15-16 nedelja ne bitno. Znači čovek je bar 100+ nedelja bio prvi u jakoj konkreciji Nadala i Federera. I ostalom Nadal je svoj stil igre izabrao to što se povredio jeste ta njegova druga mesta što ti pomjnješ pa sad nemože da se povrati na staro. Feder jeste mator ali on igra isto kao i ranije nikad on nije bio neki runner tako da godine tu ne igraju puno ulogu. U ostalom ti i nisi neki stručnjak pa ta tvoj kometar nema baš neku težinu ovako mi zvučiš kao neki dekica koji se dere na prolaznike sa klupice.

fedex

pre 9 godina

17 Gs je ucinak najboljeg igraca u istoriji tenisa,djokovic mu nije ravan ni u jednom segmentu igre.
(fedex, 6. april 2015 13:39)

majstore,mislim da nema smisla uopce dovoditi u pitanje ko je GOAT,kad se neko izjednaci sa ovih 17GS onda se moze voditi neka rasprava..ali opet reci da rogeru velikom novak nije ravan ni u jednom segmentu igre je glupost,jer ima mnogo bolji ritern i bekend..

51 and counting...

pre 9 godina

Realno 2011-te Federer je bio star,Nadal je bio povredjen a Djokovic je bio dobar.Danas 2015-te Federer je mnogo star,Nadal je mnogo povredjen a Djokovic je mnogo dobar...

Djani

pre 9 godina

Sad pocinje sezona za Nadala.Odmah ima da izlecu naslovi o tome kako je po mnogima Nadal najbolji teniser svih vremena,bez obzira sto redovno gubi na betonu i travi.Nadal je samo za sljaku i za nista vise.Da nema RG zaboravili bi na njega kao nekog Novakovog konkurenta.

ja

pre 9 godina

@kgh
Sistem bodovanja je cesto menjan pa je tesko utvrditi pravi rekord u broju bodova.
Federer je na primer 2006. imao preko 7000 bodova sto bi po ovom sadasnjem sistemu bilo blizu 15000 bodova.
U principu najrelevantniji bi bio podatak o ukupnom broju pobeda i poraza u toku 12 meseci, kao i o broju titula u istom periodu.
Novak je 2011 bio jako blizu da obori taj rekord, a ko zna mozda ga obori i ove godine.
Puno zavisi i od sezone sljake i toga kakve ce Novak rezultate na njoj praviti.

bazan

pre 9 godina

bilo bi dobro da preskoci madrid od turnira na sljaci a da igra rim i prvi po redu monte karlo(sto da ga preskace kad mu je kod kuce).Da se spremi na sljaci i uzme taj RG

miki7878

pre 9 godina

E, ovako! Ovo pisem kao veliki navijac Rafe Nadala. Novak Djokovic trenutno igra ubedljivo najbolji tenis. Mnogo je dominanatan u odnosu na sve ostale. A posto je veliko pitanje koliko ce Rafa i Roger jos moci na visokom nivou da igraju, a naslednika nema ni na vidiku, onda bi novak mogao da se naosvaja titula i titula. Neumanjujuci uspeh ni njega ni Rogera moram neko svoje zapazanje da kazem. Jedino je Rafa Nadala non stop igrao u eri ili Rodzera ili Novaka ili obojice. Rodzer je vecinu svojih titula osvojio kad je bio "sam". Onda je dosao Rafa i sve je bilo malo drugacije. Roger je jos uvek bio na visini kad je dosao Novak, i Rafa je onda bio uz obojicu. A sada i Roger i Rafa polako odlaze (nadam se da gresim za Rafu) i ostace samo Novak. Poenta price je da je Rafa imao samo mali period "odsustva" jednog ov ove dvojice , cini mi se da bi vec i po GS bio najbolji. Novak ce, ako vec nije, za godinu dana ostati sam na turu, Rodzer nije vise ono sto je bio, a Rafa nikad nije imao period kad je bio "sam" ako mogu da se izrazim. To je moje misljenje.

RN

pre 9 godina

Ne moze se ni porediti sa Nadalom.
Nadal je bio prvi u mnogo jacoj konkurenciji.
Djokovic je uspeo da dodje na prvo mesto tek kada je RF ostario a Rafa poceo konstantno da se povredjuje.
2011 je Novak postao prvi, a tada je Federer napunio 30 godina, dok se Nadal vec tada ozbiljno povredio na AO.

milos

pre 9 godina

Nikad slabija konkurencija u svetu tenisa.Ono sto su strucnjaci godinama govorili za Federera koji dobija "slabasne" Rodika,Hjuita,Gonzalesa i "penzosa" Agasija,sad se isto desava sa Djokovicem.Jedini koji mu je rival je "penzos" Federer,na isti nacin kao sto je Federeru bio rival Agasi recimo.Ostala boranija Mari,Ferer,Raonic mu dodju kao Rodik,Hjuit,Gonzales i ta ekipa.

А. Петров

pre 9 godina

@(smuki, 6. april 2015 10:00)
Онда треба да читаш текстове о стандарду, а не о спорту.

smuki

pre 9 godina

@Пиши Ћирилицом

Mene vise interesuje standard. Sport je i onako izmisljen da zabavlja narod. Ali opet, kad dodju Olimpijske igre, odmah se vidi ko je gde i sta.

Nikki

pre 9 godina

Tenis nikada u sitoriji nije bio slabiji. Najbolji igraci svih vremena Federer i Nadal, jedan veteran, drugi povredjen. Secam se pre pojave Djokovica koliko sam uzivao gledajuci tenis kada cak nijedan nas igrac nije bio u vrhu. Budio se nocu da gledam Rodika, Hjujita, Nalbanidijana, Safina... Ovo danas je katastrofa. 3,4 godina nisam odgledao ceo teniski mec.

Homework

pre 9 godina

Nole je sjajan. Medjutim, dok ne bude prvi 303 nedelje, osvoji 85 (za sad)trofeja i 18 GS nema sta da se diskutuje da li je najveci svih vremena. Kad/ako to postigne, onda vredi o tome pricati. Vrlo je jednostavno. Krvna zrnca ne predstavljaju uspeh u tenisu.

fedex

pre 9 godina

17 Gs je ucinak najboljeg igraca u istoriji tenisa,djokovic mu nije ravan ni u jednom segmentu igre.
(fedex, 6. april 2015 13:39)

majstore,mislim da nema smisla uopce dovoditi u pitanje ko je GOAT,kad se neko izjednaci sa ovih 17GS onda se moze voditi neka rasprava..ali opet reci da rogeru velikom novak nije ravan ni u jednom segmentu igre je glupost,jer ima mnogo bolji ritern i bekend

Zoran

pre 9 godina

Molim ako neko zna odgovor. Ko je imao najviše poena atp u jednom trenutku? i kad je počeo sistem od npr.2000 na GS, a 1000 na Mastersu?

fedex

pre 9 godina

"Ne moze se ni porediti sa Nadalom.
Nadal je bio prvi u mnogo jacoj konkurenciji.
Djokovic je uspeo da dodje na prvo mesto tek kada je RF ostario a Rafa poceo konstantno da se povredjuje.
2011 je Novak postao prvi, a tada je Federer napunio 30 godina, dok se Nadal vec tada ozbiljno povredio na AO.
(RN, 6. april 2015 09:45)"
Gluplji komentar nisam procitao u zivotu, zar je Djokovic kriv, sto je jedan ostario, a drugi se povredio? Kako je Svajcarac dosao do prvog mesta, svojemerno, pa tako sto je prvi pre njega Endi Rodik ostario. Ispada da je Djokovicu mana to sto je toliko superioran u odnosu na ostale. Dajte, ako vec nemate sta pametno da napisete, onda ne pisite nista, jer ispadate glupi!
(Miskec, 6. april 2015 10:19)

pa jel federer kriv sto novak nije ranije sazrio ili sto se nije ranije rodio,jel on kriv sto je igrao sa roddickom il davidenkom koji imao bolji omjer od novaka odnosno nadala,samo malo budite objektivni..

Duncan Edwards

pre 9 godina

Cak 7 finala je izgubio od njega zaredom I sto onda sampion Rafa uradi?Pobjedi Novaka u naredna 3GS finala I 5 od 6 finala ulljucuhuci masterse.Na GS 9-3 u finalima sa Novakom.Nije lose za "prosjecnog sljakasa" koji ima vise titula van sljake no Novak van betona

RN

pre 9 godina

@Nemanja
Nadal je najbolji teniser ikada i nikakve slicnosti nema sa propalim kosarkasima.
Nije on povredjen igrao 6 godina, ali nije igrao na svom vrhunskom nivou. Posle tolikih povreda morao je da promeni sve, od misicne mase do samog stila igre. A povrede i silne operacije ostavljaju posledice tako da on nije ni blizu onom nivou koji je imao 2007, 2008 ili 2009.
A procenat sportista koji se povrede sa 23 godine i kasnije igraju slabije zbog posledica te povrede je daleko veci od poznatih slucajeva sportista koji odjednom izlece vise alergija, probleme sa disanjem, probleme sa vrucinom, fizicku slabost i ko zna kakve sve nedostatke, i to sve promenom ishrane.

ju

pre 9 godina

@@@Kao XXXL
Novak UKUPNO ima 51 trofej. Racunaju se SVI turniri
Federer ima 46 NAJVECIH titula u tenisu ( 17 GS, 6 zavrsnih mastersa, 23 Masters 1 000). Pametnom dosta.

RN

pre 9 godina

@Svete
Tenis sam pratio i onda kada ti nisi ni znao sta je to.
Nadal nije 2011 bio na vrhuncu, jer ne moze biti na vrhuncu neko ko vec na pocetku sezone ima tesku povredu. Da znas ista o tenisu znao bi i da je Nadal svoj najbolji tenis igrao do povrede 2009 godine. 2010 je igrao nesto slabije, a 2011 je zbog povrede na AO bio u losijoj formi. I bas "slucajno" tada Novak pocinje sve da osvaja.

RN

pre 9 godina

@Svete
Eto vidis, kad trazis preko neta lupas.
Ja sam sve te meceve gledao, ne pisem napamet, za razliku od tebe.
Povredjivao se redovno, ali nikada pre 2009 nije imao ozbiljnije povrede.
Da, velika cetvorka je laz. Velika laz. Izmisljena da bi se stvorilo virtuelno veliko rivalstvo 4 tenisera. Samo neznalice mogu da tvrde da je Marej na nivou Nadala, Federera i Djokovica.
A danas je konkurencija nikakva, posto naravno nije isto Federer sa 25 godina i ovaj sa 33-34 kao sto nije isti Nadal danas i dok je bio zdrav. Imena ne cine konkurenciju.
Po tvojoj i logici ostalih koji tenis prate 2-3 godine, Nisikori je velikan tenisa jer je eto bolje plasiran od Nadala, osvajaca 14 GS. Da je Nadal zdrav, Novak bi osvajao isti broj titula koji je osvajao npr. 2009 ili u bilo kom periodu u kojem je Nadal bio zdrav.

RN

pre 9 godina

@karma
Nadal se povredio na AO u mecu protiv Ferera. Ti ne znas ni osnovne podatke da pronadjes na internetu. Novak je pobedjivao Nadala koji je posle povrede igrao sa 60% mogucnosti pa cak i takav bio u stanju da stize do finala u tako jadnoj konkurenciji.
A Djokovic NIJE mogao da dolazi do finala u konkurenciji u kojoj je Nadal bio prvi na svetu.

milan

pre 9 godina

Nikad slabija konkurencija u svetu tenisa.Ono sto su strucnjaci godinama govorili za Federera koji dobija "slabasne" Rodika,Hjuita,Gonzalesa i "penzosa" Agasija,sad se isto desava sa Djokovicem.Jedini koji mu je rival je "penzos" Federer,na isti nacin kao sto je Federeru bio rival Agasi recimo.Ostala boranija Mari,Ferer,Raonic mu dodju kao Rodik,Hjuit,Gonzales i ta @@@ a sta bi ti na nhegovom mestu??? Igrao bi na multigalaktickom prvenstvu protiv vanzemaljaca??

RN

pre 9 godina

@Miskec
Pises a nista pametno nisi rekao. Neverovatno.
Nije on kriv zato sto je neko ostario a neko se povredio, ali je cinjenica da je prvi samo zbog toga sto oni koji su bolji od njega ne mogu da pruze svoj maksimum.
Ne moze biti isto njegovih 140+ nedelja na prvom mestu u konkurenciji poluamatera, starca i povredjenog coveka, sa Nadalovim periodom na prvom mestu, u konkurenciji Federera na vrhuncu i gomile veoma kvalitetnih tenisera. Vise vredi Nadalovo drugo mesto u periodu 2005-2008, nego Novakovo prvo u ovako jadnoj konkurenciji.
Prihvati cinjenicu i prekini da pises komentare koji su na nivou malog deteta i to prilicno neinteligentnog

i

pre 9 godina

@Zoran
Preneseno u danasnje bodove najvise bodova u jednom trenutku imao je Federer negde 2006, oko 15-16 000 bodova, a novi sistem bodovanja uveden je 2008-2009.

milan

pre 9 godina

Nole je sjajan. Medjutim, dok ne bude prvi 303 nedelje, osvoji 85 (za sad)trofeja i 18 GS nema sta da se diskutuje da li je najveci svih vremena. Kad/ako to postigne, onda vredi o tome pricati. Vrlo je jednostavno. Krvna zrnca ne predstavljaju uspeh u tenisu.@@@ niko i ne kaze da je Novak najbolji svih vremena ali naterao nas je da pricamo o tome

RN

pre 9 godina

@Bane
A ti si strucnjak?
O ovome se inace masovno pise na svim vodecim teniskim forumima u inostranstvu. Ako znas ijedan jezik osim srpskog idi i proveri.
I svidjalo se to tebi ili ne, to je ono sto dominira kada se pise o Novaku i to je ono po cemu ce navijaci sirom sveta pamtiti njegovu "dominaciju".

jj

pre 9 godina

@Milenko
Jes, bas ce mu tvoja podrska pomoci...
Moze on da igra jos 4-5 godina ali je vec na ivici da predje u one matore tenisere, a onda sledi pad, kao i kod svih ostalih tenisera. Federer, Nadal, Sampras... svi su drasticno oslabili negde oko 29-30 godine tako da ni u Novakovom slucaju nece biti drugacije. Igrace on jos ali nece biti prvi na svetu i nece osvajati titule, stizu mladji i jaci. Smena generacija, godine nikog ne stede.

milan

pre 9 godina

karmaNadal se povredio na AO u mecu protiv Ferera. Ti ne znas ni osnovne podatke da pronadjes na internetu. Novak je pobedjivao Nadala koji je posle povrede igrao sa 60% mogucnosti pa cak i takav bio u stanju da stize do finala u tako jadnoj konkurenciji.A Djokovic NIJE mogao da dolazi do finala u konkurenciji u kojoj je Nadal bio prvi na svetu.(RN, 6. april 2015 11:05) I zaboravih, veliki problem u tvojoj prici je sto ti podatke pronalazis na internetu a to znaci da tada nisi ni pratio ovaj sport !! Isto tako mozes da pronadjes da je Nadal 2010. na AO predao mec Mareju zbog povrede, tako da je i 2010. sa 60 %.Trazimo dalje 2006 nije igrao AO, tako da je celu 2006 odigrao sa 60 %.Trazimo dalje 2008 Nadal je propustio WTF,dakle AO 2009 osvojio sa 60

RN

pre 9 godina

Ne moze se ni porediti sa Nadalom.
Nadal je bio prvi u mnogo jacoj konkurenciji.
Djokovic je uspeo da dodje na prvo mesto tek kada je RF ostario a Rafa poceo konstantno da se povredjuje.
2011 je Novak postao prvi, a tada je Federer napunio 30 godina, dok se Nadal vec tada ozbiljno povredio na AO.

Nikki

pre 9 godina

Tenis nikada u sitoriji nije bio slabiji. Najbolji igraci svih vremena Federer i Nadal, jedan veteran, drugi povredjen. Secam se pre pojave Djokovica koliko sam uzivao gledajuci tenis kada cak nijedan nas igrac nije bio u vrhu. Budio se nocu da gledam Rodika, Hjujita, Nalbanidijana, Safina... Ovo danas je katastrofa. 3,4 godina nisam odgledao ceo teniski mec.

smuki

pre 9 godina

@Пиши Ћирилицом

Mene vise interesuje standard. Sport je i onako izmisljen da zabavlja narod. Ali opet, kad dodju Olimpijske igre, odmah se vidi ko je gde i sta.

RN

pre 9 godina

@Miskec
Pises a nista pametno nisi rekao. Neverovatno.
Nije on kriv zato sto je neko ostario a neko se povredio, ali je cinjenica da je prvi samo zbog toga sto oni koji su bolji od njega ne mogu da pruze svoj maksimum.
Ne moze biti isto njegovih 140+ nedelja na prvom mestu u konkurenciji poluamatera, starca i povredjenog coveka, sa Nadalovim periodom na prvom mestu, u konkurenciji Federera na vrhuncu i gomile veoma kvalitetnih tenisera. Vise vredi Nadalovo drugo mesto u periodu 2005-2008, nego Novakovo prvo u ovako jadnoj konkurenciji.
Prihvati cinjenicu i prekini da pises komentare koji su na nivou malog deteta i to prilicno neinteligentnog

milos

pre 9 godina

Nikad slabija konkurencija u svetu tenisa.Ono sto su strucnjaci godinama govorili za Federera koji dobija "slabasne" Rodika,Hjuita,Gonzalesa i "penzosa" Agasija,sad se isto desava sa Djokovicem.Jedini koji mu je rival je "penzos" Federer,na isti nacin kao sto je Federeru bio rival Agasi recimo.Ostala boranija Mari,Ferer,Raonic mu dodju kao Rodik,Hjuit,Gonzales i ta ekipa.

ju

pre 9 godina

@@@Kao XXXL
Novak UKUPNO ima 51 trofej. Racunaju se SVI turniri
Federer ima 46 NAJVECIH titula u tenisu ( 17 GS, 6 zavrsnih mastersa, 23 Masters 1 000). Pametnom dosta.

RN

pre 9 godina

@karma
Nadal se povredio na AO u mecu protiv Ferera. Ti ne znas ni osnovne podatke da pronadjes na internetu. Novak je pobedjivao Nadala koji je posle povrede igrao sa 60% mogucnosti pa cak i takav bio u stanju da stize do finala u tako jadnoj konkurenciji.
A Djokovic NIJE mogao da dolazi do finala u konkurenciji u kojoj je Nadal bio prvi na svetu.

RN

pre 9 godina

@Nemanja
Nadal je najbolji teniser ikada i nikakve slicnosti nema sa propalim kosarkasima.
Nije on povredjen igrao 6 godina, ali nije igrao na svom vrhunskom nivou. Posle tolikih povreda morao je da promeni sve, od misicne mase do samog stila igre. A povrede i silne operacije ostavljaju posledice tako da on nije ni blizu onom nivou koji je imao 2007, 2008 ili 2009.
A procenat sportista koji se povrede sa 23 godine i kasnije igraju slabije zbog posledica te povrede je daleko veci od poznatih slucajeva sportista koji odjednom izlece vise alergija, probleme sa disanjem, probleme sa vrucinom, fizicku slabost i ko zna kakve sve nedostatke, i to sve promenom ishrane.

RN

pre 9 godina

@Svete
Tenis sam pratio i onda kada ti nisi ni znao sta je to.
Nadal nije 2011 bio na vrhuncu, jer ne moze biti na vrhuncu neko ko vec na pocetku sezone ima tesku povredu. Da znas ista o tenisu znao bi i da je Nadal svoj najbolji tenis igrao do povrede 2009 godine. 2010 je igrao nesto slabije, a 2011 je zbog povrede na AO bio u losijoj formi. I bas "slucajno" tada Novak pocinje sve da osvaja.

Homework

pre 9 godina

Nole je sjajan. Medjutim, dok ne bude prvi 303 nedelje, osvoji 85 (za sad)trofeja i 18 GS nema sta da se diskutuje da li je najveci svih vremena. Kad/ako to postigne, onda vredi o tome pricati. Vrlo je jednostavno. Krvna zrnca ne predstavljaju uspeh u tenisu.

fedex

pre 9 godina

"Ne moze se ni porediti sa Nadalom.
Nadal je bio prvi u mnogo jacoj konkurenciji.
Djokovic je uspeo da dodje na prvo mesto tek kada je RF ostario a Rafa poceo konstantno da se povredjuje.
2011 je Novak postao prvi, a tada je Federer napunio 30 godina, dok se Nadal vec tada ozbiljno povredio na AO.
(RN, 6. april 2015 09:45)"
Gluplji komentar nisam procitao u zivotu, zar je Djokovic kriv, sto je jedan ostario, a drugi se povredio? Kako je Svajcarac dosao do prvog mesta, svojemerno, pa tako sto je prvi pre njega Endi Rodik ostario. Ispada da je Djokovicu mana to sto je toliko superioran u odnosu na ostale. Dajte, ako vec nemate sta pametno da napisete, onda ne pisite nista, jer ispadate glupi!
(Miskec, 6. april 2015 10:19)

pa jel federer kriv sto novak nije ranije sazrio ili sto se nije ranije rodio,jel on kriv sto je igrao sa roddickom il davidenkom koji imao bolji omjer od novaka odnosno nadala,samo malo budite objektivni..

RN

pre 9 godina

@Svete
Eto vidis, kad trazis preko neta lupas.
Ja sam sve te meceve gledao, ne pisem napamet, za razliku od tebe.
Povredjivao se redovno, ali nikada pre 2009 nije imao ozbiljnije povrede.
Da, velika cetvorka je laz. Velika laz. Izmisljena da bi se stvorilo virtuelno veliko rivalstvo 4 tenisera. Samo neznalice mogu da tvrde da je Marej na nivou Nadala, Federera i Djokovica.
A danas je konkurencija nikakva, posto naravno nije isto Federer sa 25 godina i ovaj sa 33-34 kao sto nije isti Nadal danas i dok je bio zdrav. Imena ne cine konkurenciju.
Po tvojoj i logici ostalih koji tenis prate 2-3 godine, Nisikori je velikan tenisa jer je eto bolje plasiran od Nadala, osvajaca 14 GS. Da je Nadal zdrav, Novak bi osvajao isti broj titula koji je osvajao npr. 2009 ili u bilo kom periodu u kojem je Nadal bio zdrav.

Duncan Edwards

pre 9 godina

Cak 7 finala je izgubio od njega zaredom I sto onda sampion Rafa uradi?Pobjedi Novaka u naredna 3GS finala I 5 od 6 finala ulljucuhuci masterse.Na GS 9-3 u finalima sa Novakom.Nije lose za "prosjecnog sljakasa" koji ima vise titula van sljake no Novak van betona

RN

pre 9 godina

@Bane
A ti si strucnjak?
O ovome se inace masovno pise na svim vodecim teniskim forumima u inostranstvu. Ako znas ijedan jezik osim srpskog idi i proveri.
I svidjalo se to tebi ili ne, to je ono sto dominira kada se pise o Novaku i to je ono po cemu ce navijaci sirom sveta pamtiti njegovu "dominaciju".

miki7878

pre 9 godina

E, ovako! Ovo pisem kao veliki navijac Rafe Nadala. Novak Djokovic trenutno igra ubedljivo najbolji tenis. Mnogo je dominanatan u odnosu na sve ostale. A posto je veliko pitanje koliko ce Rafa i Roger jos moci na visokom nivou da igraju, a naslednika nema ni na vidiku, onda bi novak mogao da se naosvaja titula i titula. Neumanjujuci uspeh ni njega ni Rogera moram neko svoje zapazanje da kazem. Jedino je Rafa Nadala non stop igrao u eri ili Rodzera ili Novaka ili obojice. Rodzer je vecinu svojih titula osvojio kad je bio "sam". Onda je dosao Rafa i sve je bilo malo drugacije. Roger je jos uvek bio na visini kad je dosao Novak, i Rafa je onda bio uz obojicu. A sada i Roger i Rafa polako odlaze (nadam se da gresim za Rafu) i ostace samo Novak. Poenta price je da je Rafa imao samo mali period "odsustva" jednog ov ove dvojice , cini mi se da bi vec i po GS bio najbolji. Novak ce, ako vec nije, za godinu dana ostati sam na turu, Rodzer nije vise ono sto je bio, a Rafa nikad nije imao period kad je bio "sam" ako mogu da se izrazim. To je moje misljenje.

Miskec

pre 9 godina

"Ne moze se ni porediti sa Nadalom.
Nadal je bio prvi u mnogo jacoj konkurenciji.
Djokovic je uspeo da dodje na prvo mesto tek kada je RF ostario a Rafa poceo konstantno da se povredjuje.
2011 je Novak postao prvi, a tada je Federer napunio 30 godina, dok se Nadal vec tada ozbiljno povredio na AO.
(RN, 6. april 2015 09:45)"
Gluplji komentar nisam procitao u zivotu, zar je Djokovic kriv, sto je jedan ostario, a drugi se povredio? Kako je Svajcarac dosao do prvog mesta, svojemerno, pa tako sto je prvi pre njega Endi Rodik ostario. Ispada da je Djokovicu mana to sto je toliko superioran u odnosu na ostale. Dajte, ako vec nemate sta pametno da napisete, onda ne pisite nista, jer ispadate glupi!

Kosta

pre 9 godina

Problem je zato što Novak navija za Zvezdu.Zato ovi dzabalebarosi bagatelisu njegov uspeh.Deco,uskoro će ako da Bog da se vrati redovno služenje vojske,to je za vas sve,za vas što kradete Bogu dane i nemate pametnija posla od veličanja nekog davitelja iz Titograda,pljuvanja najboljeg tenisera današnjice itd.

Пиши Ћирилицом

pre 9 godina

Људи погледајте само које су земеље иза Србије на ово листи: Швајцарска,Шпанија,Јапан,Велика Британија,Француска,Канада... А да не причам да САД и Русија немају играча у топ 15!

Djapica

pre 9 godina

Jeste, Novak je postao prvi tek 2011 kad je Rodzer imao 30 i Rafa se povredio. Ali se Novak tek tada izlečio od glutenske elergije - ko zna kako bi sve bilo da je bilo drugačije.

Novosadjanin.

pre 9 godina

Ja mislim da ce Djokovic na kraju karijere prestici Federera po broju nedelja na prvom mestu. Treba mu jos "samo" tri godine, ali ako realno pogledamo on je prakticno vec sad obezbedio novih 50 nedelja na prvom mestu...

51 and counting...

pre 9 godina

Realno 2011-te Federer je bio star,Nadal je bio povredjen a Djokovic je bio dobar.Danas 2015-te Federer je mnogo star,Nadal je mnogo povredjen a Djokovic je mnogo dobar...

Coa

pre 9 godina

Novak ce uskoro postati najveca legenda tenisa i prestici RF. Drugo, ne osporavam Federera, svaka mu cast, ali on je imao srece da u njegovim najboljim godinama nema nekog velikog suparnika sve do Nadala. On je 4 godine bio bez premca u smesnoj konkurenciji. Tako da Djokovicevi trofeji imaju mnogo veci znacaj.

Zoran

pre 9 godina

Novak treba odmoriti, da preskoci MK i Madrid, a da igra na RG i u Rimu. Ne zagrozava ni prvo mesto, ni Slemove, pa ni Masterse a dobice odmor i zelju za tenis. Zasto odmor- pa na Americkoj turneji samo su dva igraca otisli do kraja Novak i Endi.

Svete

pre 9 godina

@karma
Nadal se povredio na AO u mecu protiv Ferera. Ti ne znas ni osnovne podatke da pronadjes na internetu. Novak je pobedjivao Nadala koji je posle povrede igrao sa 60% mogucnosti pa cak i takav bio u stanju da stize do finala u tako jadnoj konkurenciji.
A Djokovic NIJE mogao da dolazi do finala u konkurenciji u kojoj je Nadal bio prvi na svetu.
(RN, 6. april 2015 11:05)

I zaboravih, veliki problem u tvojoj prici je sto ti podatke pronalazis na internetu a to znaci da tada nisi ni pratio ovaj sport !!

Isto tako mozes da pronadjes da je Nadal 2010. na AO predao mec Mareju zbog povrede, tako da je i 2010. sa 60 %.

Trazimo dalje 2006 nije igrao AO, tako da je celu 2006 odigrao sa 60 %.
Trazimo dalje 2008 Nadal je propustio WTF,dakle AO 2009 osvojio sa 60 %

Dakle ustvari Nadal evo vec 9 godina igra sa 60 % mogucnosti, jako zanimljiv podatak, dakle velika cetvorka i zlatna era tenisa su jedna velika laz !! Svih ovih godina su McEnroe, Sampras, Borg, Laver, Edberg, Becker, Agassi, Sampras, Courier, Connors, Lendl i ostali bili u jednoj velikoj zabludi, ALI DOBRO JE vazno je da si ti povezao neke stvari i zbog britkog uma i trezvenog razmisljanja, svima njima a i nama otvorio oci, svaka cast na tome !

milan

pre 9 godina

Tenis nikada u sitoriji nije bio slabiji. Najbolji igraci svih vremena Federer i Nadal, jedan veteran, drugi povredjen. Secam se pre pojave Djokovica koliko sam uzivao gledajuci tenis kada cak nijedan nas igrac nije bio u vrhu. Budio se nocu da gledam Rodika, Hjujita, Nalbanidijana, Safina... Ovo danas je katastrofa. 3,4 godina nisam odgledao ceo teniski mec.@@@ kad si mladji i trava je zelenija....Djokovic Marrej je fantastican mec bio tu nema dileme nego imas vise obaveza pa ne mozes da gledas i sad kao los tenis pa ne ustajes hahaha

fedex

pre 9 godina

17 Gs je ucinak najboljeg igraca u istoriji tenisa,djokovic mu nije ravan ni u jednom segmentu igre.
(fedex, 6. april 2015 13:39)

majstore,mislim da nema smisla uopce dovoditi u pitanje ko je GOAT,kad se neko izjednaci sa ovih 17GS onda se moze voditi neka rasprava..ali opet reci da rogeru velikom novak nije ravan ni u jednom segmentu igre je glupost,jer ima mnogo bolji ritern i bekend..

Srbenda no1 he he he

pre 9 godina

Federer je gotov, Nadal isto. Kada se stručno pogleda i objektivno analiziraju stvari Novakov tenis od 2011. prevazilazi najbolji tenis Nadala i Federera iz njihovog prajma. Dokaz tome je Novakova dominacija od tada po svim rezultatima. Samo im je još obična statistika ostala, ali s obzirom da su oni otpevali svoje, a Novak je još u prajmu i igraće još godinama, i statistički će se pokazati ko je ukupno najbolji. Jedva čekam to, i kad Noleta po završetku karijere budu svečano primali u International Tennis Hall of Fame, rame uz rame sa Rogerom i Rafom.

Djani

pre 9 godina

Sad pocinje sezona za Nadala.Odmah ima da izlecu naslovi o tome kako je po mnogima Nadal najbolji teniser svih vremena,bez obzira sto redovno gubi na betonu i travi.Nadal je samo za sljaku i za nista vise.Da nema RG zaboravili bi na njega kao nekog Novakovog konkurenta.

KAO XXXL

pre 9 godina

Novak od ukupno 51 trofeja osvojio je 8 G.S, 4 Masters Finalna(ATP 1500),
22 Mastersa sto je 34 najvaznija trofeja !
R.Federer je od 84 trofeja osvojio 23 ATP 250 trofeja !!?
Osvojio je 17 G.S., 23 mastersa, Masters Final 5 ili 6 ali stariji je od Novaka skoro 6 godina i moguce je da uz Novakovu dominaciju, dostigne
njegove rekorde!

wang

pre 9 godina

Ovde stalno ide priča kako Novak sve što je uradio ima da zahvali Federerovim godinama i Rafinim povredama! Molim, budite pristojni i ponašajte se normalno. Još jednom: Nadal 2011. nije bio povređen u duelima sa Novakom. I ona navodna povreda posle toga i pauza, pre su bili plod nemoći da se nešto uradi, traženje izlaza i rešenja. Istina, Nadal ima sedam ožiljaka od tad, ali na duši, ali to je već stvar za psihologa. Stvarno, da li se desilo nekad, da broj jedan sa početka godine i jedan od najvećih svih vremena (neki će reći najveći), u sedam duela sa istim teniserom, sedam finala u jednoj kalendarskoj godini, izgubi svih sedam?

rodny

pre 9 godina

Ovi navijaci Federera mi stvarno idu na zivce.Ljudi Novak je nas ,preziva se na ic,nase zastave se viore sirom sveta,veceg ambasadora nemamo.Privilegovani smo sto zivimo u eri Novaka pa cemo imati sta da pricamo pokoljenjima jer takav srbin se nece verovatno nikad vise roditi.Postujem rivale Novakove i nadam se da ce stici Federera po broju nedelja na prvom mestu,to je jos tri godine,a GS pa ove godine ce uzeti jos jedan sigurno a mozda i dva.JEDAN JE NOVAK.......

gruna

pre 9 godina

@RN ... ja mislim da si ti od 2011 poceo malo da ludis ... vec 2012 si pomalo poceo i da paranoises ... a 2015 godine si vec poceo da licis na trola pa bi mogao da je javis psihijatru ...

Milos

pre 9 godina

Postovana redakcijo, imam jedan predlog. Ovi komentari hejtera, koji se lazno predstavljaju kao Srbi, na vesti o Novaku stvarno pocinju da zamaraju. Posto zbog slobode govora naravno nije moguce da ih moderator prosto ne objavljuje, ja imam jednu ideju. Da li biste mogli ubuduce da uz svaki komentar objavljujete i iz koje zemlje dolazi? Potrebno bi bilo da samo dodate na vasem sajtu proveru IP adrese komentatora. Naravno, uvek postoji mogucnost da dokoni hejteri upotrebe proxy, ali broj proxy servera sa IP adresama iz Srbije je jako mali. Molim da i javno objavite ovu poruku kako bi i ostali cenjeni citaoci mogli da se izjasne o mom predlogu. Pa neka odnos (+) i (-) presudi. Noletu zelim puno sportske srece u nastavku sezone!

nebojsa

pre 9 godina

Uz svo poštovanje prema Federeru i njegovim rezultatima, činjenica je da je on većinu svojih titula osvojio zato što je iskoristio "vakuum", prazninu, u svetskom tenisu... Sampras i Agasi su se povukli, Nadal i Novak su tek stasavali, jedini kakav-takav konkurent bio mu je Rodik...Nadal sve baca na snagu, fizičku spremu, upornost...on se već istrošio... kad se sve sabere i oduzme NOLE JE NAJKOMPLETNIJI TENISER U ISTORIJI...to je rekao i Bolitjeri, i naš Armenulić, i mnogi drugi...

tupsonu

pre 9 godina

(fedex, 06. april 2015 13:39)

U kom to paralelnom univerzumu Federer ima bolji bekhend, retern i fitnes od Novaka? Lako je napamet lupati.

Marko

pre 9 godina

Novak upravo pise istoriju. Pitam se na kojoj li je strani ...
Bilo bi lepo da kada zavrsi karijeru, otvori muzej u kome ce biti svi njegovi trofeji i koje ce narod sa uzivanjem gledati i komentarisati...

fedex

pre 9 godina

17 Gs je ucinak najboljeg igraca u istoriji tenisa,djokovic mu nije ravan ni u jednom segmentu igre.
(fedex, 6. april 2015 13:39)

majstore,mislim da nema smisla uopce dovoditi u pitanje ko je GOAT,kad se neko izjednaci sa ovih 17GS onda se moze voditi neka rasprava..ali opet reci da rogeru velikom novak nije ravan ni u jednom segmentu igre je glupost,jer ima mnogo bolji ritern i bekend

Nemanja

pre 9 godina

(RN, 6. april 2015 14:49)

Prema tvojoj pronicljivoj analizi, Nadal spada među one tako česte i uobičajene slučajeve sportista koji se povrede u 23. godini i onda narednih 6 godina igraju povređeni, u samom vrhu ali eto povreda im ne dozvoljava da iskoristi svoj jedinstveni i natprirodni. Iamo recimo sličan slučaj sa Miličićem, koji je bio veliki talenat i kandidat za najvećeg centra svih vremena, ali je u jednom trenutku 2003. godine, dok je sedeo na klupi Deotrita, naglo postao glup i morao je da igra sa tim hendikepom do kraja karijere.

totti

pre 9 godina

Djokovic je GAZIO Nadala 7 puta za redom u finalima kad je Nadal bio u najboljoj formi, nabio mu komplekse koje dan danas ne moze da izleci,,, Novak je doktor tenisa najkompletniji teniser svih vremena, dok Nadalu da nije sljaka bio bi sasvim prosecan igrac.

Wilt Chamberlen

pre 9 godina

najjaci su ovi sto pricaju nikada slabija konkurencija, pominju penzosa federera koji sada igra bolje nego 2010 recimo a tada nije bio penzos, nadal koji ima neke sitne povredice, to sto ne moze da opepeli trenutno to je zato sto je konkurencija prejaka i ako nije na minimum 95% ne moze nista, Wavrinka, Nisikori, Raonic, Dimitrov, Berdih u zivotnoj formi, Ferer pa u tu grupu da uvrstim i Mareja mogu da iznenade svakoga, sada kada se vrati Delpo, Conga, Cilic, da ne pominjem Nadala, Federera i Djokovica a vrhunske servere, Iznera, Karlovica, zatim ove iz druge lige takodje nezgodne, Verdasko, Simon, Monfils, Tomic, Janovich, Gulbis, nadolazeci klinci koji su puni svezine,a ovo su sve igraci koji mogu da budu nagazne mine!!! imate potencijalnih 20 i kusur opasnih igraca koji nemaju respekt ni prema kome!

game, set and...

pre 9 godina

@RN i ostali hejteri

mora da je jako tesko navijati za stotinak igraca na nekom turniru, nadati se da ce makar jedan od njih uspeti da zadovolji Vasu sujetu, i nakraju mucak...

sto se Nadala i ozbiljne povreda na AO sa Fererom tice, snimak u Australiji nije pokazao BUKVALNO nista, a kad su stigli u Majorku prebacili su povredu noge na pucanje stomack=nog misica... taj je misic toliko bio povredjen da je rafa na sljaci osvojio SVAKI turnir na kom se nije sreo sa Djokovicem, tako da bi se njegova ozbiljna povreda u tom periodu moze slobodno nazvati "Novakitisom"...

a za kraj, SVI teniski strucnjaci su sve vreme dok je Nole disao za vratom RF i RN sa treceg mesta bili jednoglasni da bi u bilo kojoj drugoj eri Nole bio visestruki GS osvajac, do toga je na kraju i sam dosao, ali Vamam i Vama slicnim to mnogo smeta...

kada prodje malo vremena, i sve bidemo sagledavali sa distance, medju najvecim ostvarenjima i RF i RN ce ostati da su nekako uspeli da stignu do 1. mesta, makar i na kratko, u eri NDJ, kao sto je definitivno njegov ogroman uspeh sto je u njihovoj eri, na VRHUNCU njihovih snaga, uspeo da ih svrgne sa teniskog prestola...

uzivajte...

Miroslav

pre 9 godina

Tenis nikada u sitoriji nije bio slabiji. Najbolji igraci svih vremena Federer i Nadal, jedan veteran, drugi povredjen. Secam se pre pojave Djokovica koliko sam uzivao gledajuci tenis kada cak nijedan nas igrac nije bio u vrhu. Budio se nocu da gledam Rodika, Hjujita, Nalbanidijana, Safina... Ovo danas je katastrofa. 3,4 godina nisam odgledao ceo teniski mec.
(Nikki, 6. april 2015 10:18

Nikkiii, prolazis kroz pakaoooo :-))
Miroslav

Bozidar

pre 9 godina

Pogledajte listu,pogledajte te poene,imena i drzave.
A na prvom mestu Srbin Novak Djokovic.
Neka ti je sa srecom u karijeri,da u nastavku sezone osvojis sve sto je moguce a u narednim godinama takodje...i da trajes dugo dugo...za tvoju porodicu,prijatelje i za ovu junacku zemlju.
Ziveo Novak Djokovic..nas ponos

Milenko

pre 9 godina

Ne razumem toliki pesimizam.Novak ce verovatno igrati jos 4-5 godina.Ove godine ce verovatno dostici 180 nedelja na prvom mestu.Malo po malo i ko zna dokle ce dogurati.
Uz malo optimizma i nase podrske sve je moguce dostici ....pa i tog "nedostiznog" Federera.

karma

pre 9 godina

hahahah nadal se povredio na ao? hahaha pa koga je Novak dobijao na AO? Majamiju? Turnirima na sljaci? Nadal se povredio tek oko USO. Molim te napusti ovo mesto

Mare

pre 9 godina

RN

Djokovic je profesionalac od 2003, ne igra tenis od 2011 pa da je dosao kad su Federer i Nadal kao popustili To kao prvo. Kao drugo, Nadal je 2012, 13 bio na vrhuncu svoje karjere. Što se tice gluposti o konkurenciji samo cu ti reci da se ova sad era naziva Zlatna era tenisa, zato sto je tu najbolji svih vremena Rodzer Federer i dvojca najboljih u ovom veku, a nakln Federera i svih vremena. Inace, u najslabijoj konkurenciji je igrao Federer oko 2001-03 pre Nadala i Djokovica, a kad su se penzionisali Agasi i Sampras. Tako da nemas pojma.

B. Traven

pre 9 godina

ljudi, već 25 komentara a nema jumka. zna li neko je li sve u redu sa trolom? da mu nije pozlilo? jumko javi se, pričaj nam o konkurenciji....

Svete

pre 9 godina

@karma
Nadal se povredio na AO u mecu protiv Ferera. Ti ne znas ni osnovne podatke da pronadjes na internetu. Novak je pobedjivao Nadala koji je posle povrede igrao sa 60% mogucnosti pa cak i takav bio u stanju da stize do finala u tako jadnoj konkurenciji.
A Djokovic NIJE mogao da dolazi do finala u konkurenciji u kojoj je Nadal bio prvi na svetu.
(RN, 6. april 2015 11:05)


Ali Nadal je 2011 bio na vrhuncu, samo za razliku od 2010. neko se iznenada pojavio i prevrnuo ceo ATP tur naopacke !!
Ne pratis ti to najbolje, s obzirom da tenis ne gledas duze od 3 godine, ti to ne mozes ni da znas !

Ratko

pre 9 godina

Zaista sam srecan sto je Srbija super sila u tenisu zahvaljujuci Djokovicu i sto smo u situaciji da procitamo razne komentare kako igra u glupoj i slaboj konkurenciji. Najvece trivalstvo u istoriji tenisa je Nadal-Djokovic-Federer. Djokovic ima u istoriji najvise odigranih meceva na ATP sa Nadalom i Federerom. Niko pre njih nije imao toliko odigranih medjusobno polufinala i finala. Djokovic i Nadal je najvece rivalstvo svih vremena, igrali su do sada preko 40 puta pa onda Djokovic-Federer 38 puta a H2H izmedju njih ce se jos povecavati. Tu ima toliko statistike i brojeva da je glupo vise pisati posto i ptice na grani znaju sve o njima. Mislim da i deca iz osnovnih skola po Srbiji znaju vise nego ovde pojedini sto pisu kako je slaba konkurencija. Igraju dokazano 2 najveca igraca svih vremena a Novak juri da obori njihove rekorde, bez ikakve dileme 3 najveci ikada za sada. Cak i da se Federer povuce uskoro sto je i normalno sve te brojke i cinjenice zauvek ostaju zlatnim slovima ispisane. Novak pise istoriju ove igre u jednom od najboljih individualnih sportova danasnjice, postaje drevni igrac on je u rangu Mesija, Maradone,Jordana, Tajsona, Ronalda, Pelea, Bolta, Felpsa, Federera. O njemu ce se znati i nakon sto godina a njegove rekorde jurice mnogi a mozda i stadion neki buduci na AO nazovu po njemu. Tako da nama ostaje da uzivamo u narednim godinama samo da zdravlje posluzi naseg sampiona.

mister x

pre 9 godina

Razlika prvog i drugog na listi je takodje ogromna .zna li se rekord od ranije ..ja se ne sjecam da je prvi ovako pobjegao drugom?

Bejzbol palica

pre 9 godina

Tenis nikada u sitoriji nije bio slabiji. Najbolji igraci svih vremena Federer i Nadal, jedan veteran, drugi povredjen. Secam se pre pojave Djokovica koliko sam uzivao gledajuci tenis kada cak nijedan nas igrac nije bio u vrhu. Budio se nocu da gledam Rodika, Hjujita, Nalbanidijana, Safina... Ovo danas je katastrofa. 3,4 godina nisam odgledao ceo teniski mec.
(Nikki, 6. april 2015 10:18)

Ha, ha, ha, sjajan sarkazam.

pfcpanta

pre 9 godina

(Nikki, 6. april 2015 10:18) Koliko si ti glup i ne znam sta jos reci za tebe.Ovo je era atomskog tenisa gde je Novak neprikosnoven. To sto se ovaj povredio samo govori koliko je potrebno rada da bi se doslo do ovakvih rezultata kakve Novak postize. Da mje Rodzer veteran to mozda i stoji , ali ga je Novak pobedjivao i kada je bio u top formi.

bazan

pre 9 godina

bilo bi dobro da preskoci madrid od turnira na sljaci a da igra rim i prvi po redu monte karlo(sto da ga preskace kad mu je kod kuce).Da se spremi na sljaci i uzme taj RG

ćao, zdravo

pre 9 godina

(miki7878, 06. april 2015 12:38)
Smešna ti priča, jer:
"Da bih pobedio Novaka moram da igram na najvišem nivou, i da se nadam da on neće odigrati kako zna i ume!"
Rafael Parera Nadal

Mislite o tome

pre 9 godina

Postovana redakcijo, imam jedan predlog. Ovi komentari hejtera, koji se lazno predstavljaju kao Srbi, na vesti o Novaku stvarno pocinju da zamaraju. Posto zbog slobode govora naravno nije moguce da ih moderator prosto ne objavljuje, ja imam jednu ideju. Da li biste mogli ubuduce da uz svaki komentar objavljujete i iz koje zemlje djolazi? Potrebno bi bilo da samo dodate na vasem sajtu proveru IP adrese komentatora. Naravno, uvek postoji mogucnost da dokoni hejteri upotrebe proxy, ali broj proxy servera sa IP adresama iz Srbije je jako mali. Molim da i javno objavite ovu poruku kako bi i ostali cenjeni citaoci mogli da se izjasne o mom predlogu. Pa neka odnos (+) i (-) presudi. Noletu zelim puno sportske srece u nastavku sezone!
(Milos, 06. april 2015 10:31)

Apsolutno podržavam predlog! Na mnogim sajtovima izađe zastava zemlje iz koje komentar dolazi. Nemam ništa protiv da svako ovde piše, mrzi, omalovažava koga hoće, ali gospodo bez podlih prljavih igara. Da se zna ko odakle dolazi i piše ovde. Ovde se dopušta na delu perverzna prevara i manipulacija, sa ciljem da se vređaju posetioci foruma.

wang

pre 9 godina

Haha, sine moj, uporan si. Evo još jednom, Nadal nije bio povređen 2011. Ni teške, ni lake povrede, osim žuljeva, ništa. Pa koji se to profesionalni sportista teško povredio na početku sezone i onda nastavio da igra? Idi ti nađi sebi lepo neku curu, pa vi vežbajte dok se neko ne povredi, mani Rafu, on šta je uradio, uradio.

jj

pre 9 godina

@Milenko
Jes, bas ce mu tvoja podrska pomoci...
Moze on da igra jos 4-5 godina ali je vec na ivici da predje u one matore tenisere, a onda sledi pad, kao i kod svih ostalih tenisera. Federer, Nadal, Sampras... svi su drasticno oslabili negde oko 29-30 godine tako da ni u Novakovom slucaju nece biti drugacije. Igrace on jos ali nece biti prvi na svetu i nece osvajati titule, stizu mladji i jaci. Smena generacija, godine nikog ne stede.

milan

pre 9 godina

karmaNadal se povredio na AO u mecu protiv Ferera. Ti ne znas ni osnovne podatke da pronadjes na internetu. Novak je pobedjivao Nadala koji je posle povrede igrao sa 60% mogucnosti pa cak i takav bio u stanju da stize do finala u tako jadnoj konkurenciji.A Djokovic NIJE mogao da dolazi do finala u konkurenciji u kojoj je Nadal bio prvi na svetu.(RN, 6. april 2015 11:05) I zaboravih, veliki problem u tvojoj prici je sto ti podatke pronalazis na internetu a to znaci da tada nisi ni pratio ovaj sport !! Isto tako mozes da pronadjes da je Nadal 2010. na AO predao mec Mareju zbog povrede, tako da je i 2010. sa 60 %.Trazimo dalje 2006 nije igrao AO, tako da je celu 2006 odigrao sa 60 %.Trazimo dalje 2008 Nadal je propustio WTF,dakle AO 2009 osvojio sa 60

milan

pre 9 godina

Nole je sjajan. Medjutim, dok ne bude prvi 303 nedelje, osvoji 85 (za sad)trofeja i 18 GS nema sta da se diskutuje da li je najveci svih vremena. Kad/ako to postigne, onda vredi o tome pricati. Vrlo je jednostavno. Krvna zrnca ne predstavljaju uspeh u tenisu.@@@ niko i ne kaze da je Novak najbolji svih vremena ali naterao nas je da pricamo o tome

Dragon

pre 9 godina

@RN

Covek stvarno mora da se nasmeje na ovakve komentare, i tvoje i slicne tvojim... Ne razumem cemu to! Ja stvarno postujem i Rafu i Rodzera, i uzivam da gledam zavrsnice svih turnira na kojima su Rodzer, Rafa i Novak...ali...toliko omalovazavanje Novakovih uspeha, to vise postaje dosadno! Kakva li je onda konkurencija bila kad je Rodzer uspeo toliko GS da osvoji...dajte ljudi vise, smarate! Pa Novak je jos davnih dana poceo da osvaja najvece turnire, sa 19 godina je osvajao i igrao finala najvecih turnira, pobedjivao u to vreme najtrofejnije...ukazivalo je sve na to da ce i sam postati jedan od njih! Zato prica o danasnjoj konkurenciji ne pije vodu...zasto onda niko drugi u ovako slaboj konkurenciji ne uspe da osvoji nista znacajno?! Naprotiv, konkurencija je najjaca u istoriji, i ona datira od Novakove 19 godine, kada je Rodzer imao 25, a Rafa 20...i u takvoj konkurenciji, do dana danasnjeg, probiti se u sam vrh gotovo svih statistickih parametara govori sve!!

Boban

pre 9 godina

Ovo je nesto fenomenalno sto radi Novak! Prosto mi je smesno kad procitam kako je konkurencija navodno slaba, pa covek dominira u eri ljudi koji su zajedno osvojili 33 grend slema (Fed. 17, Nad. 14 i Marej 2). Ima zaista solidnu zalihu poena, ali daleko od toga da je obezbedio prvo mesto na kraju godine, Novak sigurno ne razmislja o tome. Brani jos mnogo bodova, ali na nekim turnirima moze jos da osvaja bodove, recimo Madrid, Sinsinati i Kanada. Federer brani takodje dosta pogotovo u drugoj polovini godine, dok Rafa ne brani nista u tomperiodu i plus nije igrao na US Openu prosle godine. Gledajuci trenutnu formu, realno je ocekivati da Novak ostane prvi do kraja godine, ali neka ide redom, prvo Rolan Garos, pa sve ostalo. Samo napred Nole i sve najbolje!

Nebojša

pre 9 godina

Veličina Djokovica je još veća kada se ovde toliko trude da ga ospore neznam samo koga pokušavaju da ubede sebe ili nas u svakom slučaju džabe im.

AntiBot

pre 9 godina

@Пиши Ћирилицом

Mene vise interesuje standard. Sport je i onako izmisljen da zabavlja narod. Ali opet, kad dodju Olimpijske igre, odmah se vidi ko je gde i sta.
(smuki, 6. april 2015 10:00)


Za tenis, fudbal i biciklizam olimpijske igre su prakticno bezvredne, u tenisu je to donekle dobilo na znacaju zbog velikog interesovanja i velike cetvorke, pa Sampras je odigrao dva meca na OI i to u Atlanti, toliko su mu bile bitne ! Federer na OI izgubio od 18.godisnjeg Berdiha, zato sto su mu mnogo bile bitne !!! Ako ti to razumes onda je to dobro, ako ne sta da ti kazem /

Bane

pre 9 godina

(RN, 6. april 2015 10:46)

Ej živ se na lupeta. Koliko nedelja ima jedna godina 52 nedelje to udizmi ajde za dve godine ali nije baš tako jer je Fedeks i Nadal bili solidni i u tim periodima osim šta ja znam poslednih 15-16 nedelja ne bitno. Znači čovek je bar 100+ nedelja bio prvi u jakoj konkreciji Nadala i Federera. I ostalom Nadal je svoj stil igre izabrao to što se povredio jeste ta njegova druga mesta što ti pomjnješ pa sad nemože da se povrati na staro. Feder jeste mator ali on igra isto kao i ranije nikad on nije bio neki runner tako da godine tu ne igraju puno ulogu. U ostalom ti i nisi neki stručnjak pa ta tvoj kometar nema baš neku težinu ovako mi zvučiš kao neki dekica koji se dere na prolaznike sa klupice.

Bane

pre 9 godina

(RN, 6. april 2015 11:05)

Nole je bio 3 na svetu kada je Federer bio prvi kada je Nadal došao na prvo mesto onda je i Nole bio dosta dobro kotiran bio je dugo vremena i drugi tako da tvoj komentar baš i nije argumentovan.

Nemanja

pre 9 godina

'Lako je Novaku da igra sada, kad je Federer mator a Rafa povređen, kmee, kmeee..'.

Zamisli šoka, Federer omatorio a Rafa se povredio, kakav presedan u ovom sportu, inače je ranije bio običaj da teniseri igraju na istom nivou decenijama, kršeći zakone prirode, dok ovakvi stručnjaci u savršenim laboratorijskim uslovima ne utvrde da su baš njihove sumanute teorije tane i daju pismenu dozvolu teniserima da se penzionišu. Recimo, opšte je poznato da je Rod Lejver čitavu karijeru bio na potpuno istom nivou forme, kako bi se učinak njegovih protivnika lakše mogao analizirati, a onda su ga rastavili za rezervne delove.

Zoran

pre 9 godina

Molim ako neko zna odgovor. Ko je imao najviše poena atp u jednom trenutku? i kad je počeo sistem od npr.2000 na GS, a 1000 na Mastersu?

stanko

pre 9 godina

Novak Djokovic je najveci srpski sportista svih vremena. Srecni smo sto smo njegovi savremenici. Ucinio je za ovu zemlju vise nego svi politicari u poslednjih sto godina.

Budva

pre 9 godina

Molim za malo više poštovanja i zadate teme komentara i svih učesnika. Svi posmatramo i sudimo kroz prizmu subjektivnosti, ali količina frustracija i mržnje koja se može ne pročitatiti, već prosto osetiti u vazduhu plaši.

antibot

pre 9 godina

Ali nikada, znaci nikada mi nije palo na pamet da prozivam Hrvatsku reprezentaciju ili igrace kad osvoje nesto, isto tako ni BIH ni bilo koga drugog, ali ove jadne ljude sto ovako pljuju po jednom sampionu kao sto je Novak ne mogu da razumem pa da su 100 puta protiv srba. Nole je svetski br.1, dominantno se izborio za to u eri RF i Rafe uz odricanja koja mi ne mozemo ni da shvatimo. Pokazite bar malo postovanja prema svetskom sampionu kao i sav normalan svet od anticke grcke... a za to sto je srbin cemo mi da ga volimo, tu nam ne trebate. Nole je uzor i ponos svih nas, kamo srece da smo svi vredni, posveceni, hrabri i mudri poput njega! Noletov zivot je uzor za bolje sutra nas i nase dece. Volimo te sampione i hvala ti za sve!

Ludi Milojko

pre 9 godina

@ Nikki, 6. april 2015 10:18
Ustajao si noću da gledaš Rodika?
Trolovi ovde potpuno gube kompas i više ne znaju kakvu bi sve glupost napisali.
Dragi Nikki za uspešnog trola ne moraš da se trudiš da budeš originalan, nekad je i copy/paste sasvim dovoljan.

ja

pre 9 godina

@kgh
Sistem bodovanja je cesto menjan pa je tesko utvrditi pravi rekord u broju bodova.
Federer je na primer 2006. imao preko 7000 bodova sto bi po ovom sadasnjem sistemu bilo blizu 15000 bodova.
U principu najrelevantniji bi bio podatak o ukupnom broju pobeda i poraza u toku 12 meseci, kao i o broju titula u istom periodu.
Novak je 2011 bio jako blizu da obori taj rekord, a ko zna mozda ga obori i ove godine.
Puno zavisi i od sezone sljake i toga kakve ce Novak rezultate na njoj praviti.

Advokat svih Srba

pre 9 godina

U trenutku kada je Novak dosao na mestu broj jedan,Rafa je imao cak 102.nedelje prednosti,a Novak ga je vec sustigao.Bilo bi sjajno da Novak celu godinu bude prvi,jer bi postao tek sesti teniser u Open eri da je apsolutno celu godinu proveo na mestu broj jedan.Novak je ruku na srce ovim pocetkom sezone vec 1/3 posla odradio,sada sledi sezona na sljaci,gde Novak brani pa solidan broj bodova i pride Madrid gde nije ucestvovao prosle godine.

sasa

pre 9 godina

Proći će sve to, ostaće upamćeno u udzbenicima novijih generacija kako je jedan srbin iz male siromašne zemlje trenirajući u bazenu dotakao svetski vrh, to će biti možda važnije za budućnost naše dece od svih trofeja i nedelja na listi, hvala ti legendo na svemu što činiš da se bar malo osećamo bolje u zemlji tuge, beznađa i siromaštva, volimo te dobri čoveče...

А. Петров

pre 9 godina

@(smuki, 6. april 2015 10:00)
Онда треба да читаш текстове о стандарду, а не о спорту.

Losmi Losmilovic

pre 9 godina

Sto se tice odmora,Nole nema sanse da propusti Monte Karlo koji je sledeci a posle toga ide Madrid sto ce najverovatnije preskociti posto i prosle godine tu nije igrao,sto je sasvim ok za nastavak sezone u Rimu i Parizu...

Вељо

pre 9 godina

(RN, 6. april 2015 09:45)
Да ти је само знати колико си се глупости напричао. Погледај само 2011. па ћеш схватити колико ниси у праву. Ко Федерера тера да више игра тенис, Ђоковић ваљда. То у каквој је конкуренцији сам РФ дошао до ове 302 недеље дало би се анализирати али и то је бесмислено (човек је у то време играо тенис и то је то). А што се Рафе тиче ако до сад није научио вероватно и неће, да професионални спорт управо има смисао ако тренираш тако да можеш да трајеш (у томе и јесте величина сада Ђоковића, пре њега Федерера).

milan

pre 9 godina

Nikad slabija konkurencija u svetu tenisa.Ono sto su strucnjaci godinama govorili za Federera koji dobija "slabasne" Rodika,Hjuita,Gonzalesa i "penzosa" Agasija,sad se isto desava sa Djokovicem.Jedini koji mu je rival je "penzos" Federer,na isti nacin kao sto je Federeru bio rival Agasi recimo.Ostala boranija Mari,Ferer,Raonic mu dodju kao Rodik,Hjuit,Gonzales i ta @@@ a sta bi ti na nhegovom mestu??? Igrao bi na multigalaktickom prvenstvu protiv vanzemaljaca??

i

pre 9 godina

@Zoran
Preneseno u danasnje bodove najvise bodova u jednom trenutku imao je Federer negde 2006, oko 15-16 000 bodova, a novi sistem bodovanja uveden je 2008-2009.