Tenis 53

Nedelja, 05.04.2015.

23:59

Novak: Bilo je brutalno

Prvi reket sveta Novak Đoković rekao je da se nije osećao dobro na terenu, ali da je prezadovoljan što je pobedio Endija Marija i osvojio Masters u Majamiju.

Novak: Bilo je brutalno IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

Miroslav

pre 9 godina

Evo vam za sve vas koji ste zapeli da je ispao los jer je navodno vikao na decak!!! Pogledajte velicinu ovog coveka i zacutite jednom zauvek!!!

https://www.youtube.com/watch?v=HWIo43yd13Y

poznavalac

pre 9 godina

Novak je se javno izvinuo decaku za sve one koji u svojoj nemoci ne mogu nista drugo da pronadju sta bi napisali u svojoj histeriji zbog ovakvih Novakovih rezultata pa pokusavaju bednim komentarima da ispadnu pametni a ne vide da time jos vise pokazuju svoj bedni karakter.

Zoran

pre 9 godina

Kazete uslovi su isti za obojicu, nije tacno - Cilic osvojio USO gde je, Federer igrao finala nije ni dosao u Majamiju, Marej igrao finala na sljaci niko nista ne ocekuje od njega, Novak osvojio sve veliko redom( Pariz, London, AO, IV, Majami) mi Srbi ocekujemo da se bori protiv Nadala na Rolan Garosu, mislim da mnogo trazimo; i jos nesto, nije ni blizu Nadalu i Federeru ne drzi vodu.

Pa ipak su oni drugari od malih nogu

pre 9 godina

A od Noleta (za svadbu) - kristalna vaza! Malo li je...
(Milosss, 6. april 2015 01:02)

Ovo mi je trebalo, hahahahaha!

Blek Stena

pre 9 godina

Kada se jednog dana budu uzimali u obzir svi rezultati velike trojke, treba imati na umu da je Novak praktično uvek igrao na gostujućem terenu za razliku od Federera i Nadala. A kolika je prednost igrati na domaćem terenu zna svako ko je ikad makar malo pratio bilo koji sport.

Владо Бања Лука

pre 9 godina

Велики поздрав и подршка из Републике Српске за нашег шампиона. Ноле, само гази!

--#####- Bodibond -#####--

pre 9 godina

nisi psovao, ali si čini mi se izgovorio ružne reči. Ali dobro, opraštamo ti, bilo je u afektu. Nego, da li si se izvinio dečaku posle meča? Ako jesi, super, ako nisi, probaj to da ispraviš. (murajsam, 06. april 2015 06:43)

Sad on cita verovatno tvoj komentar i bqs ga interesuje ko si da be te naso na Fb da bi ti odgovorio. I sigurno ce tebe da poslusa sta da ispravi... haha kakvih likova sve ima ccc...

VUK

pre 9 godina

eeee to je cena igre na tom turniru..da bi nagradni fond bio preko 5 miliona dolara, finale mora da se gleda u Evropi u večernjim terminu..a to je podne u Floridi.. brutalno, ali vrlo profitabilno..nehumano i garantovan gubitak kvalitetnog meča,ali puste pare teraju teniski karavan na ove gladijatorske igre..jeste Nole pobedio,ali pitanje je koliko ovakvi uslovi utiču na njegovo zdravlje. umor mora kad tad da dovede do pada forme i ne daj Bože povrede..ne bi bio neki problem da se igra u 17h po lokalnom vremenu, a to bi kod nas bilo u 23h...Novak kao najuspešniji igrač Floride svih vremena nek se izbori za ljudske uslove dogodine.

Markus

pre 9 godina

Nije to ništa prema onome što mi svaki dan čitamo o tebi ovde i o najslabijoj konkurenciji ikad.E,to je brutalno Šampione!Sve čestitke na još jednom osvojenom velikom turniru,samo napred.

Warrior

pre 9 godina

Ne navijam za Novaka iako sam iz Srbije, jer Rafa je za mene jedini teniser kojeg bodrim svaki put kada igra, ali Novak da je ljudina, jeste. Čak se i izvinio dječaku kojeg je nenamjerno uplašio. Svaka čast

murajsam

pre 9 godina

nisi psovao, ali si čini mi se izgovorio ružne reči. Ali dobro, opraštamo ti, bilo je u afektu. Nego, da li si se izvinio dečaku posle meča? Ako jesi, super, ako nisi, probaj to da ispraviš.

Mufljuz

pre 9 godina

Glavnu krivicu za sve lose stvari u ovom mecu snosi ORGANIZATOR turnira. Po ko zna koji put mi nije jasno zasto organizator insistira da finale pocne u 13h po najvecoj zegi. Ne vidim ni jedan razuman razlog sto finale nije pocelo u 16h ili 17h po lokalnom vremenu. Evropi to nista ne menja jer je Evropa navikla da gleda prenose i u 1 ujutro. Nije mi jasno zasto se tokom finala organizator izzivljava nad teniserima a i publikom koja je platila pozamasnu cenu da ih gleda. Organizovanjem finala u ovo vreme po ovakvim vremenskim uslovima svakako dovodi do toga da ista gube mnogo na svom kvalitetu. Pogotovo kod vrhunskih igraca.

Brejk u petom

pre 9 godina

Videlo se da si iscrpljen, Mari takodje, ali pravio se da je potpun. Bilo je cupavo, on ti je davao kiseonik, kada ti je trebao, a ti njemu velikodusno uzvracao. Kad je prosla kriza, krajem drugog seta dodao si gas, pa i onda si mu otvarao prozore nade, ali vec je bio slomljen. Cestitke na pobedi i puno uspeha u daljem toku tura. Da nezaboravim: pojedini poeni su za deleite, planiranje, snaga, brzina, lucidnost, egzekucija... Momci pa viste genijalni!!

Sava

pre 9 godina

Ubedljivo najdosadnije finale. Dva tenisera koji znaju samo da se brane, niko ne napada, cekaju da protivnik napravi gresku pa da tako osvoje poen. A tek prenemaganje na obe strane, kao da ih neko bije, jadni oni moraju po suncu da igraju a za to dobijaju milione. Tuzna sudbina jadnih tenisera. U ovakvim mecevima se vidi kakve su Nadal i Federer velicine u poredjenju sa ovom dvojicom, nikada se ne prenemazu i ne pretvaraju kako ce u nesvest da padnu na terenu. Tako se pravi velikani sporta ponasaju. Djokovic i Marej nazalost koriste ocajnu konkurenciju koja je nastala zbog starosti Federera i povreda Nadala, pa sada upropastavaju tenis ovim beskonacnim prebacivanjem loptice.

Jovan

pre 9 godina

Vezano za tu opomenu, verujem da je vikanje bilo upuceno boksu, ali da nije primetio decaka ne bih se slozio. Strgo mu je peskir istovremeno tako da ga je sigurno video. Verovatno nije bio svestan da moze da se uplasi od njegove reakcije, ali i to je razumljivo s obzirom koliko je fokusiran i u mecu. Da nema tu koncentraciju nikad ne bi bio prvi i to je najveca razlika izmedju njega i Mareja. Cilj opravdava sredstvo a verujem da se i sam klinac posle svega ismejao, nista strashno. Uostalom emocije i strast su ono sto dize popularnost sporta, a ne roboti kao Raonic i Izner.

D

pre 9 godina

Jaoooo, jeste bilo je brutalno, kad god ti igras uslovi su brutalni, ti si heroj jer samo ti igras u brutalnim uslovima... svi ostali pod suncobranima. Dokle vise ovo prenemaganje, ponasaj se sportski.

323

pre 9 godina

Ne treba Novak da objasnjava ono sto se jasno vidi na snimku. Novak gleda u desno i na tamo vice a sa leve strane mu prilazi klinac da mu da peskir. Niti ga je Novak video niti je vikao na njega. Niti je uopste gledao i pogledao u pravcu klinca. I u cemu je problem, da se pisu gluposti?? Zaboga, Novak je dobio opomenu jer je uplasio klinca?? Neverovatno..

Menjam nick

pre 9 godina

Sav se bio zajapurio na onoj vrucini :D
A za onog klinca ce sad da prave farsu bzvz, a nije se uopste na njega drao.. jbg, samo to ima preostaje jer ih na terenu delje..

brat

pre 9 godina

ako se stvarno nisi osecao dobro danas kako li igras kad se osecas dobro ... prava si masina ... i pravi ambasador srbije , hvala ti na tome ! Bravo kralju,legendo,care,sampione...... !

tropicana

pre 9 godina

Saljem poruku sa Floride. Ta vas suncanica udari ispod hladovine dok ispijate pina coladu. Mogu misliti kako je na suncu, a jos trcati. Iju daleko bilo. Nole sta ce ti ovolika patnja u zivotu, vec sve imas?

Predo

pre 9 godina

Dobili smo upravo meč kakav smo očekivali.Napet i interesantan.Fizička, mentalna i taktička borba.Ja stvarno ne krivim ljude,koji nikada nisu prebacili loptu preko mreže i nikada nisu gledali tenis uživo,kojima ovaj meč nije bio zanimljiv, ali mislim da takvi ne bi trebali ni komentarisati. Meni ne pada na pamet da komentarišem modu. I dan danas mi žena govori šta treba da obučem.
Meni je meč bio extra zanimljiv. Osetio sam bol u očima kada su njih dvojica servirali direktno u sunce. Osetio sam kako mi nedostaje vazduha nakon dugih razmena i kada su smečovali bez daha. Još se sećam kada me je dobio jedan naš bivši fudbaler po najvećem suncu, nakon tri sata. Kasnije smo se sastali u normalnim uslovima i uzeo je par gemova.
Endi je inače jako solidan na mreži, pogotovo na smeču. To mu je jedna od boljih strana. Znam da bi mnogi krivili sunce i sparinu da je NOvak izgubio, ali kako se kaže, uslovi su isti za obojicu. Jednom ga je Endi dobio na tu foru u Majamiju, ali sad je druga priča.
Podloga je ovde spora, teško se dolazi do vinera, jer su njih dvojica kao mačke. Morate nadmudriti protivnika. Nije fora opaliti servis, nego servirati kako protivnik ne očekuje.
Sve u svemu, treba proveriti da li je neko dobio masters i pri tom četiri puta dobio različite protivnike sa 6:0.
I nemojte se paliti na ove "hejterske" komentare. To je samo par Hrvata iz Hrvatske i Z. Hercegovine i par Bošnjaka iz BiH i Sandžaka, koji imaju nekoliko nikova i uživaju da vas pale,a vi reagujete.

danilo

pre 9 godina

Još tri godine igre, kao poslednjih 6 meseci, prilično je realno jer Noleta čekaju najbolje godine.
Sada stvari stoje ovako:
Teško je osvojiti još 9 ili 10 GS, ali ne i nemoguće.
Teško je osvojiti još desetak ili više Mastersa ali vrlo moguće.
Teško je biti br.1 više od 310 nedelja ali pošto će ovu godinu Nole skoro sigurno završiti kao br.1, i to izgleda prilično realno.
Znači, Nole se legitimno uključuje u borbu za najboljeg u istoriji a takav izazov se pojavljuje samo pred najposebnijima.
Verujem da će Nole otići još visoko, visoko...

Svete

pre 9 godina

Zato sto pobedjuje u mecevima kada se ne oseca dobro, zato sto pobedjuje kada mu nista ne polazi za rukom, zato je broj 1 i tu ce bogami ostati jos poduzi vremenski period i to razlikuje one najbolje od odlicnih !!!

Ovaj mec je najmanje imao veze sa tehnickim delom igre, ovo je bila cista psihicka borba ko ce duze da izdrzi i da ostane na nogama i Marej je u toj borbi mnogo ranije pukao zato i nikada nije bio broj 1, a i tesko ce pored ovakvog Djokovica !

Mare,NS

pre 9 godina

Ako je ovo nazvao brutalnim,sta onda reci za onaj mec sa Nadalom,koji je trajao duplo duze?
Samoubistvenim?
Moramo skinuti kapu ovim ljudima,koji izvlace iz sebe zadnje atome snage,a svako onaj ko misli da su previse placeni,neka pogleda zarade prosecnih fudbalera u nekim ligama,koji zaradjuju po stotinjak hiljada evra(funti) NEDELJNO,sto je iznos,koji cesto premasuje nagradu za osvajanje vecine teniskih turnira.
Dobijaju taj novac,cak i kada su povredjeni,odnosno ne igraju.
Povrh toga,tu su i bonusi za svaku pobedu ili osvojeni bod.
ATP bi morao pronaci nacin,da ove ljude adekvatnije nagradi.
Da se ima-ima se,da se moze-moze se,ali se izgleda nece.
PRAVDA ZA TENISERE,moderne gladijatore!!!

GM

pre 9 godina

Novak, najprirodniji igrac na svetu.
Od srece, preko nervoze, do prostog olaksanja posle poslednjeg poena. Genije.

A ljudi trebaju da shvate, da je nedelja u Americi poseban dan, pogotovu sto se tice sporta. Tako da se tokom dana igraju svi moguci sportovi, koji su njima naravno prioritet, nacionalna takmicenja.

Nba je poceo u isto vreme kada i tenis i traje ceo dan.
Bejzbol sezona pocinje danas i premijera im je veceras bas.
Hokej, koledz sportovi, fudbal koji im je sve popularniji...

Jednostavno biznis, tv prioriteti i ostalo. Da je mozda, nekako, neki njihov igrac igrao u finalu, sigurno da bi bilo u neko drugo vreme. Ali od toga nema nista.

madjar

pre 9 godina

Ljudi moji...koliko je ovaj čovek jak mentalno...to je prosto neverovatno....Novače....neka je publika protiv tebe....ponovo si pokazao da si neprikosnoven....to što ti radiš na terenu i van njega je za svako poštovanje i divljenje! Pozdrav

Dylan Dog

pre 9 godina

Pa naravno da je bilo brutalno. Još davne 2007. sam se molio da Novak pobedi Kanjasa u tri seta jer bi u suprotnom za tadašnjeg tinejdžera sa problemima pri disanju vremenski uslovi bili previše teški za podneti ako bi meč otišao u 4 ili 5 setova.

Koliko je u današnjem meču bilo teško moglo se naslutiti i iz kvaliteta igre, a ponajpre sa lica aktera. Prosto je neshvatljivo da organizatori uporno postavljaju finale u 13.00 po lokalnom vremenu, iako znaju da su vremenski uslovi vrlo nepovoljni za odigravanje meča. Jednostavno, ne žele da zađu sa prenosom u prajmtajm termin koji ljubomorno čuvaju za meč američkog fudbala. Tenis ipak nije toliko popularan i profitabilan sport u SAD-u.

Dalje, striktno pridržavanje pravila od 25 s je dodatno otežalo teniserima i upropastilo kvalitet igre. Slažem se da vreme između 2 poena treba da bude ograničeno, ali kako tenis evoluira u sve više gladijatorski sport, koji ima sve izraženiju fizičko-kondicionu komponentu, trebalo bi u tom smislu ili biti liberalniji, ili jednostavno, u ATP pravilniku produžiti vreme između dva poena. Ako ne u svim slučajevima, ono bar u onima kada se mečevi igraju u uslovima visokih vrednosti temperature i relativne vlažnosti vazduha.

Novak i Marej su fizički možda i najspremniji teniseri u ovom momentu, pa čak ni oni nisu mogli da izdrže duže od jednog sata tenisa, a da im se to negativno ne odrazi na kvalitet igre.
Dakle, zaista naporan i težak meč u svakom smislu.

Uzdravlje!

fedex

pre 9 godina

nezz sta se desava sa marejem poslije dobijenog seta,tako je bilo i na AO,tako i sad,kao da se totalno opusti ili se umori,nevjerovatno..ali sve u svemu,tu je on,jos malo meceva u nogama i jedna pobjeda nad velikom trojkom i bit ce ponovo stari..
ali nije mi jasno zasto se novak uvijek zali na publiku,hajd kad igra prtiv RF i RN,ali i protiv ostalih,nezz u cemu je problem,molim da mi neko objasni,mozda je to njegovo ponasanje na terenu,gestikulacija kao kod onoga "ispadanja" reketa iz ruke,pogled po 5 minuta prema liniji pa boksu kada protivnik pogodi milimitar crtu i ostalo..

Iskrene cestitke, ziveli.

pre 9 godina

"Čuo sam da je hrabrio sebe kada sam ja vodio 4:0 i znao sam da se još nada. Zbog toga sam zaigrao još jače"

ova izjava sama po sebi govori zasto ce biti jedan od najvecih.

milos

pre 9 godina

Pa kako ga nije video kad je od njega uzeo peskir nije mogao peskir sam da mu se stvori sigurno da nije zeleo da uplasi skupljaca ali nikom ne bi bilo prijatno da mu se neko ovako izedere u lice pa makar bilo i nenamerno tako da je opomenu zasluzio i na kraju sve cestitke na tituli roland garos je njegov!

Markus

pre 9 godina

Nije to ništa prema onome što mi svaki dan čitamo o tebi ovde i o najslabijoj konkurenciji ikad.E,to je brutalno Šampione!Sve čestitke na još jednom osvojenom velikom turniru,samo napred.

VUK

pre 9 godina

eeee to je cena igre na tom turniru..da bi nagradni fond bio preko 5 miliona dolara, finale mora da se gleda u Evropi u večernjim terminu..a to je podne u Floridi.. brutalno, ali vrlo profitabilno..nehumano i garantovan gubitak kvalitetnog meča,ali puste pare teraju teniski karavan na ove gladijatorske igre..jeste Nole pobedio,ali pitanje je koliko ovakvi uslovi utiču na njegovo zdravlje. umor mora kad tad da dovede do pada forme i ne daj Bože povrede..ne bi bio neki problem da se igra u 17h po lokalnom vremenu, a to bi kod nas bilo u 23h...Novak kao najuspešniji igrač Floride svih vremena nek se izbori za ljudske uslove dogodine.

Iskrene cestitke, ziveli.

pre 9 godina

"Čuo sam da je hrabrio sebe kada sam ja vodio 4:0 i znao sam da se još nada. Zbog toga sam zaigrao još jače"

ova izjava sama po sebi govori zasto ce biti jedan od najvecih.

Blek Stena

pre 9 godina

Kada se jednog dana budu uzimali u obzir svi rezultati velike trojke, treba imati na umu da je Novak praktično uvek igrao na gostujućem terenu za razliku od Federera i Nadala. A kolika je prednost igrati na domaćem terenu zna svako ko je ikad makar malo pratio bilo koji sport.

madjar

pre 9 godina

Ljudi moji...koliko je ovaj čovek jak mentalno...to je prosto neverovatno....Novače....neka je publika protiv tebe....ponovo si pokazao da si neprikosnoven....to što ti radiš na terenu i van njega je za svako poštovanje i divljenje! Pozdrav

Predo

pre 9 godina

Dobili smo upravo meč kakav smo očekivali.Napet i interesantan.Fizička, mentalna i taktička borba.Ja stvarno ne krivim ljude,koji nikada nisu prebacili loptu preko mreže i nikada nisu gledali tenis uživo,kojima ovaj meč nije bio zanimljiv, ali mislim da takvi ne bi trebali ni komentarisati. Meni ne pada na pamet da komentarišem modu. I dan danas mi žena govori šta treba da obučem.
Meni je meč bio extra zanimljiv. Osetio sam bol u očima kada su njih dvojica servirali direktno u sunce. Osetio sam kako mi nedostaje vazduha nakon dugih razmena i kada su smečovali bez daha. Još se sećam kada me je dobio jedan naš bivši fudbaler po najvećem suncu, nakon tri sata. Kasnije smo se sastali u normalnim uslovima i uzeo je par gemova.
Endi je inače jako solidan na mreži, pogotovo na smeču. To mu je jedna od boljih strana. Znam da bi mnogi krivili sunce i sparinu da je NOvak izgubio, ali kako se kaže, uslovi su isti za obojicu. Jednom ga je Endi dobio na tu foru u Majamiju, ali sad je druga priča.
Podloga je ovde spora, teško se dolazi do vinera, jer su njih dvojica kao mačke. Morate nadmudriti protivnika. Nije fora opaliti servis, nego servirati kako protivnik ne očekuje.
Sve u svemu, treba proveriti da li je neko dobio masters i pri tom četiri puta dobio različite protivnike sa 6:0.
I nemojte se paliti na ove "hejterske" komentare. To je samo par Hrvata iz Hrvatske i Z. Hercegovine i par Bošnjaka iz BiH i Sandžaka, koji imaju nekoliko nikova i uživaju da vas pale,a vi reagujete.

Dylan Dog

pre 9 godina

Pa naravno da je bilo brutalno. Još davne 2007. sam se molio da Novak pobedi Kanjasa u tri seta jer bi u suprotnom za tadašnjeg tinejdžera sa problemima pri disanju vremenski uslovi bili previše teški za podneti ako bi meč otišao u 4 ili 5 setova.

Koliko je u današnjem meču bilo teško moglo se naslutiti i iz kvaliteta igre, a ponajpre sa lica aktera. Prosto je neshvatljivo da organizatori uporno postavljaju finale u 13.00 po lokalnom vremenu, iako znaju da su vremenski uslovi vrlo nepovoljni za odigravanje meča. Jednostavno, ne žele da zađu sa prenosom u prajmtajm termin koji ljubomorno čuvaju za meč američkog fudbala. Tenis ipak nije toliko popularan i profitabilan sport u SAD-u.

Dalje, striktno pridržavanje pravila od 25 s je dodatno otežalo teniserima i upropastilo kvalitet igre. Slažem se da vreme između 2 poena treba da bude ograničeno, ali kako tenis evoluira u sve više gladijatorski sport, koji ima sve izraženiju fizičko-kondicionu komponentu, trebalo bi u tom smislu ili biti liberalniji, ili jednostavno, u ATP pravilniku produžiti vreme između dva poena. Ako ne u svim slučajevima, ono bar u onima kada se mečevi igraju u uslovima visokih vrednosti temperature i relativne vlažnosti vazduha.

Novak i Marej su fizički možda i najspremniji teniseri u ovom momentu, pa čak ni oni nisu mogli da izdrže duže od jednog sata tenisa, a da im se to negativno ne odrazi na kvalitet igre.
Dakle, zaista naporan i težak meč u svakom smislu.

Uzdravlje!

danilo

pre 9 godina

Još tri godine igre, kao poslednjih 6 meseci, prilično je realno jer Noleta čekaju najbolje godine.
Sada stvari stoje ovako:
Teško je osvojiti još 9 ili 10 GS, ali ne i nemoguće.
Teško je osvojiti još desetak ili više Mastersa ali vrlo moguće.
Teško je biti br.1 više od 310 nedelja ali pošto će ovu godinu Nole skoro sigurno završiti kao br.1, i to izgleda prilično realno.
Znači, Nole se legitimno uključuje u borbu za najboljeg u istoriji a takav izazov se pojavljuje samo pred najposebnijima.
Verujem da će Nole otići još visoko, visoko...

323

pre 9 godina

Ne treba Novak da objasnjava ono sto se jasno vidi na snimku. Novak gleda u desno i na tamo vice a sa leve strane mu prilazi klinac da mu da peskir. Niti ga je Novak video niti je vikao na njega. Niti je uopste gledao i pogledao u pravcu klinca. I u cemu je problem, da se pisu gluposti?? Zaboga, Novak je dobio opomenu jer je uplasio klinca?? Neverovatno..

Mare,NS

pre 9 godina

Ako je ovo nazvao brutalnim,sta onda reci za onaj mec sa Nadalom,koji je trajao duplo duze?
Samoubistvenim?
Moramo skinuti kapu ovim ljudima,koji izvlace iz sebe zadnje atome snage,a svako onaj ko misli da su previse placeni,neka pogleda zarade prosecnih fudbalera u nekim ligama,koji zaradjuju po stotinjak hiljada evra(funti) NEDELJNO,sto je iznos,koji cesto premasuje nagradu za osvajanje vecine teniskih turnira.
Dobijaju taj novac,cak i kada su povredjeni,odnosno ne igraju.
Povrh toga,tu su i bonusi za svaku pobedu ili osvojeni bod.
ATP bi morao pronaci nacin,da ove ljude adekvatnije nagradi.
Da se ima-ima se,da se moze-moze se,ali se izgleda nece.
PRAVDA ZA TENISERE,moderne gladijatore!!!

Владо Бања Лука

pre 9 godina

Велики поздрав и подршка из Републике Српске за нашег шампиона. Ноле, само гази!

tropicana

pre 9 godina

Saljem poruku sa Floride. Ta vas suncanica udari ispod hladovine dok ispijate pina coladu. Mogu misliti kako je na suncu, a jos trcati. Iju daleko bilo. Nole sta ce ti ovolika patnja u zivotu, vec sve imas?

brat

pre 9 godina

ako se stvarno nisi osecao dobro danas kako li igras kad se osecas dobro ... prava si masina ... i pravi ambasador srbije , hvala ti na tome ! Bravo kralju,legendo,care,sampione...... !

Jovan

pre 9 godina

Vezano za tu opomenu, verujem da je vikanje bilo upuceno boksu, ali da nije primetio decaka ne bih se slozio. Strgo mu je peskir istovremeno tako da ga je sigurno video. Verovatno nije bio svestan da moze da se uplasi od njegove reakcije, ali i to je razumljivo s obzirom koliko je fokusiran i u mecu. Da nema tu koncentraciju nikad ne bi bio prvi i to je najveca razlika izmedju njega i Mareja. Cilj opravdava sredstvo a verujem da se i sam klinac posle svega ismejao, nista strashno. Uostalom emocije i strast su ono sto dize popularnost sporta, a ne roboti kao Raonic i Izner.

Menjam nick

pre 9 godina

Sav se bio zajapurio na onoj vrucini :D
A za onog klinca ce sad da prave farsu bzvz, a nije se uopste na njega drao.. jbg, samo to ima preostaje jer ih na terenu delje..

Svete

pre 9 godina

Zato sto pobedjuje u mecevima kada se ne oseca dobro, zato sto pobedjuje kada mu nista ne polazi za rukom, zato je broj 1 i tu ce bogami ostati jos poduzi vremenski period i to razlikuje one najbolje od odlicnih !!!

Ovaj mec je najmanje imao veze sa tehnickim delom igre, ovo je bila cista psihicka borba ko ce duze da izdrzi i da ostane na nogama i Marej je u toj borbi mnogo ranije pukao zato i nikada nije bio broj 1, a i tesko ce pored ovakvog Djokovica !

Mufljuz

pre 9 godina

Glavnu krivicu za sve lose stvari u ovom mecu snosi ORGANIZATOR turnira. Po ko zna koji put mi nije jasno zasto organizator insistira da finale pocne u 13h po najvecoj zegi. Ne vidim ni jedan razuman razlog sto finale nije pocelo u 16h ili 17h po lokalnom vremenu. Evropi to nista ne menja jer je Evropa navikla da gleda prenose i u 1 ujutro. Nije mi jasno zasto se tokom finala organizator izzivljava nad teniserima a i publikom koja je platila pozamasnu cenu da ih gleda. Organizovanjem finala u ovo vreme po ovakvim vremenskim uslovima svakako dovodi do toga da ista gube mnogo na svom kvalitetu. Pogotovo kod vrhunskih igraca.

GM

pre 9 godina

Novak, najprirodniji igrac na svetu.
Od srece, preko nervoze, do prostog olaksanja posle poslednjeg poena. Genije.

A ljudi trebaju da shvate, da je nedelja u Americi poseban dan, pogotovu sto se tice sporta. Tako da se tokom dana igraju svi moguci sportovi, koji su njima naravno prioritet, nacionalna takmicenja.

Nba je poceo u isto vreme kada i tenis i traje ceo dan.
Bejzbol sezona pocinje danas i premijera im je veceras bas.
Hokej, koledz sportovi, fudbal koji im je sve popularniji...

Jednostavno biznis, tv prioriteti i ostalo. Da je mozda, nekako, neki njihov igrac igrao u finalu, sigurno da bi bilo u neko drugo vreme. Ali od toga nema nista.

--#####- Bodibond -#####--

pre 9 godina

nisi psovao, ali si čini mi se izgovorio ružne reči. Ali dobro, opraštamo ti, bilo je u afektu. Nego, da li si se izvinio dečaku posle meča? Ako jesi, super, ako nisi, probaj to da ispraviš. (murajsam, 06. april 2015 06:43)

Sad on cita verovatno tvoj komentar i bqs ga interesuje ko si da be te naso na Fb da bi ti odgovorio. I sigurno ce tebe da poslusa sta da ispravi... haha kakvih likova sve ima ccc...

Pa ipak su oni drugari od malih nogu

pre 9 godina

A od Noleta (za svadbu) - kristalna vaza! Malo li je...
(Milosss, 6. april 2015 01:02)

Ovo mi je trebalo, hahahahaha!

Brejk u petom

pre 9 godina

Videlo se da si iscrpljen, Mari takodje, ali pravio se da je potpun. Bilo je cupavo, on ti je davao kiseonik, kada ti je trebao, a ti njemu velikodusno uzvracao. Kad je prosla kriza, krajem drugog seta dodao si gas, pa i onda si mu otvarao prozore nade, ali vec je bio slomljen. Cestitke na pobedi i puno uspeha u daljem toku tura. Da nezaboravim: pojedini poeni su za deleite, planiranje, snaga, brzina, lucidnost, egzekucija... Momci pa viste genijalni!!

Warrior

pre 9 godina

Ne navijam za Novaka iako sam iz Srbije, jer Rafa je za mene jedini teniser kojeg bodrim svaki put kada igra, ali Novak da je ljudina, jeste. Čak se i izvinio dječaku kojeg je nenamjerno uplašio. Svaka čast

poznavalac

pre 9 godina

Novak je se javno izvinuo decaku za sve one koji u svojoj nemoci ne mogu nista drugo da pronadju sta bi napisali u svojoj histeriji zbog ovakvih Novakovih rezultata pa pokusavaju bednim komentarima da ispadnu pametni a ne vide da time jos vise pokazuju svoj bedni karakter.

milos

pre 9 godina

Pa kako ga nije video kad je od njega uzeo peskir nije mogao peskir sam da mu se stvori sigurno da nije zeleo da uplasi skupljaca ali nikom ne bi bilo prijatno da mu se neko ovako izedere u lice pa makar bilo i nenamerno tako da je opomenu zasluzio i na kraju sve cestitke na tituli roland garos je njegov!

Miroslav

pre 9 godina

Evo vam za sve vas koji ste zapeli da je ispao los jer je navodno vikao na decak!!! Pogledajte velicinu ovog coveka i zacutite jednom zauvek!!!

https://www.youtube.com/watch?v=HWIo43yd13Y

murajsam

pre 9 godina

nisi psovao, ali si čini mi se izgovorio ružne reči. Ali dobro, opraštamo ti, bilo je u afektu. Nego, da li si se izvinio dečaku posle meča? Ako jesi, super, ako nisi, probaj to da ispraviš.

D

pre 9 godina

Jaoooo, jeste bilo je brutalno, kad god ti igras uslovi su brutalni, ti si heroj jer samo ti igras u brutalnim uslovima... svi ostali pod suncobranima. Dokle vise ovo prenemaganje, ponasaj se sportski.

fedex

pre 9 godina

nezz sta se desava sa marejem poslije dobijenog seta,tako je bilo i na AO,tako i sad,kao da se totalno opusti ili se umori,nevjerovatno..ali sve u svemu,tu je on,jos malo meceva u nogama i jedna pobjeda nad velikom trojkom i bit ce ponovo stari..
ali nije mi jasno zasto se novak uvijek zali na publiku,hajd kad igra prtiv RF i RN,ali i protiv ostalih,nezz u cemu je problem,molim da mi neko objasni,mozda je to njegovo ponasanje na terenu,gestikulacija kao kod onoga "ispadanja" reketa iz ruke,pogled po 5 minuta prema liniji pa boksu kada protivnik pogodi milimitar crtu i ostalo..

Sava

pre 9 godina

Ubedljivo najdosadnije finale. Dva tenisera koji znaju samo da se brane, niko ne napada, cekaju da protivnik napravi gresku pa da tako osvoje poen. A tek prenemaganje na obe strane, kao da ih neko bije, jadni oni moraju po suncu da igraju a za to dobijaju milione. Tuzna sudbina jadnih tenisera. U ovakvim mecevima se vidi kakve su Nadal i Federer velicine u poredjenju sa ovom dvojicom, nikada se ne prenemazu i ne pretvaraju kako ce u nesvest da padnu na terenu. Tako se pravi velikani sporta ponasaju. Djokovic i Marej nazalost koriste ocajnu konkurenciju koja je nastala zbog starosti Federera i povreda Nadala, pa sada upropastavaju tenis ovim beskonacnim prebacivanjem loptice.

Zoran

pre 9 godina

Kazete uslovi su isti za obojicu, nije tacno - Cilic osvojio USO gde je, Federer igrao finala nije ni dosao u Majamiju, Marej igrao finala na sljaci niko nista ne ocekuje od njega, Novak osvojio sve veliko redom( Pariz, London, AO, IV, Majami) mi Srbi ocekujemo da se bori protiv Nadala na Rolan Garosu, mislim da mnogo trazimo; i jos nesto, nije ni blizu Nadalu i Federeru ne drzi vodu.

Sava

pre 9 godina

Ubedljivo najdosadnije finale. Dva tenisera koji znaju samo da se brane, niko ne napada, cekaju da protivnik napravi gresku pa da tako osvoje poen. A tek prenemaganje na obe strane, kao da ih neko bije, jadni oni moraju po suncu da igraju a za to dobijaju milione. Tuzna sudbina jadnih tenisera. U ovakvim mecevima se vidi kakve su Nadal i Federer velicine u poredjenju sa ovom dvojicom, nikada se ne prenemazu i ne pretvaraju kako ce u nesvest da padnu na terenu. Tako se pravi velikani sporta ponasaju. Djokovic i Marej nazalost koriste ocajnu konkurenciju koja je nastala zbog starosti Federera i povreda Nadala, pa sada upropastavaju tenis ovim beskonacnim prebacivanjem loptice.

D

pre 9 godina

Jaoooo, jeste bilo je brutalno, kad god ti igras uslovi su brutalni, ti si heroj jer samo ti igras u brutalnim uslovima... svi ostali pod suncobranima. Dokle vise ovo prenemaganje, ponasaj se sportski.

fedex

pre 9 godina

nezz sta se desava sa marejem poslije dobijenog seta,tako je bilo i na AO,tako i sad,kao da se totalno opusti ili se umori,nevjerovatno..ali sve u svemu,tu je on,jos malo meceva u nogama i jedna pobjeda nad velikom trojkom i bit ce ponovo stari..
ali nije mi jasno zasto se novak uvijek zali na publiku,hajd kad igra prtiv RF i RN,ali i protiv ostalih,nezz u cemu je problem,molim da mi neko objasni,mozda je to njegovo ponasanje na terenu,gestikulacija kao kod onoga "ispadanja" reketa iz ruke,pogled po 5 minuta prema liniji pa boksu kada protivnik pogodi milimitar crtu i ostalo..

Warrior

pre 9 godina

Ne navijam za Novaka iako sam iz Srbije, jer Rafa je za mene jedini teniser kojeg bodrim svaki put kada igra, ali Novak da je ljudina, jeste. Čak se i izvinio dječaku kojeg je nenamjerno uplašio. Svaka čast

Zoran

pre 9 godina

Kazete uslovi su isti za obojicu, nije tacno - Cilic osvojio USO gde je, Federer igrao finala nije ni dosao u Majamiju, Marej igrao finala na sljaci niko nista ne ocekuje od njega, Novak osvojio sve veliko redom( Pariz, London, AO, IV, Majami) mi Srbi ocekujemo da se bori protiv Nadala na Rolan Garosu, mislim da mnogo trazimo; i jos nesto, nije ni blizu Nadalu i Federeru ne drzi vodu.

murajsam

pre 9 godina

nisi psovao, ali si čini mi se izgovorio ružne reči. Ali dobro, opraštamo ti, bilo je u afektu. Nego, da li si se izvinio dečaku posle meča? Ako jesi, super, ako nisi, probaj to da ispraviš.

milos

pre 9 godina

Pa kako ga nije video kad je od njega uzeo peskir nije mogao peskir sam da mu se stvori sigurno da nije zeleo da uplasi skupljaca ali nikom ne bi bilo prijatno da mu se neko ovako izedere u lice pa makar bilo i nenamerno tako da je opomenu zasluzio i na kraju sve cestitke na tituli roland garos je njegov!

VUK

pre 9 godina

eeee to je cena igre na tom turniru..da bi nagradni fond bio preko 5 miliona dolara, finale mora da se gleda u Evropi u večernjim terminu..a to je podne u Floridi.. brutalno, ali vrlo profitabilno..nehumano i garantovan gubitak kvalitetnog meča,ali puste pare teraju teniski karavan na ove gladijatorske igre..jeste Nole pobedio,ali pitanje je koliko ovakvi uslovi utiču na njegovo zdravlje. umor mora kad tad da dovede do pada forme i ne daj Bože povrede..ne bi bio neki problem da se igra u 17h po lokalnom vremenu, a to bi kod nas bilo u 23h...Novak kao najuspešniji igrač Floride svih vremena nek se izbori za ljudske uslove dogodine.

tropicana

pre 9 godina

Saljem poruku sa Floride. Ta vas suncanica udari ispod hladovine dok ispijate pina coladu. Mogu misliti kako je na suncu, a jos trcati. Iju daleko bilo. Nole sta ce ti ovolika patnja u zivotu, vec sve imas?

Mufljuz

pre 9 godina

Glavnu krivicu za sve lose stvari u ovom mecu snosi ORGANIZATOR turnira. Po ko zna koji put mi nije jasno zasto organizator insistira da finale pocne u 13h po najvecoj zegi. Ne vidim ni jedan razuman razlog sto finale nije pocelo u 16h ili 17h po lokalnom vremenu. Evropi to nista ne menja jer je Evropa navikla da gleda prenose i u 1 ujutro. Nije mi jasno zasto se tokom finala organizator izzivljava nad teniserima a i publikom koja je platila pozamasnu cenu da ih gleda. Organizovanjem finala u ovo vreme po ovakvim vremenskim uslovima svakako dovodi do toga da ista gube mnogo na svom kvalitetu. Pogotovo kod vrhunskih igraca.

Blek Stena

pre 9 godina

Kada se jednog dana budu uzimali u obzir svi rezultati velike trojke, treba imati na umu da je Novak praktično uvek igrao na gostujućem terenu za razliku od Federera i Nadala. A kolika je prednost igrati na domaćem terenu zna svako ko je ikad makar malo pratio bilo koji sport.

--#####- Bodibond -#####--

pre 9 godina

nisi psovao, ali si čini mi se izgovorio ružne reči. Ali dobro, opraštamo ti, bilo je u afektu. Nego, da li si se izvinio dečaku posle meča? Ako jesi, super, ako nisi, probaj to da ispraviš. (murajsam, 06. april 2015 06:43)

Sad on cita verovatno tvoj komentar i bqs ga interesuje ko si da be te naso na Fb da bi ti odgovorio. I sigurno ce tebe da poslusa sta da ispravi... haha kakvih likova sve ima ccc...

Jovan

pre 9 godina

Vezano za tu opomenu, verujem da je vikanje bilo upuceno boksu, ali da nije primetio decaka ne bih se slozio. Strgo mu je peskir istovremeno tako da ga je sigurno video. Verovatno nije bio svestan da moze da se uplasi od njegove reakcije, ali i to je razumljivo s obzirom koliko je fokusiran i u mecu. Da nema tu koncentraciju nikad ne bi bio prvi i to je najveca razlika izmedju njega i Mareja. Cilj opravdava sredstvo a verujem da se i sam klinac posle svega ismejao, nista strashno. Uostalom emocije i strast su ono sto dize popularnost sporta, a ne roboti kao Raonic i Izner.

Владо Бања Лука

pre 9 godina

Велики поздрав и подршка из Републике Српске за нашег шампиона. Ноле, само гази!

Mare,NS

pre 9 godina

Ako je ovo nazvao brutalnim,sta onda reci za onaj mec sa Nadalom,koji je trajao duplo duze?
Samoubistvenim?
Moramo skinuti kapu ovim ljudima,koji izvlace iz sebe zadnje atome snage,a svako onaj ko misli da su previse placeni,neka pogleda zarade prosecnih fudbalera u nekim ligama,koji zaradjuju po stotinjak hiljada evra(funti) NEDELJNO,sto je iznos,koji cesto premasuje nagradu za osvajanje vecine teniskih turnira.
Dobijaju taj novac,cak i kada su povredjeni,odnosno ne igraju.
Povrh toga,tu su i bonusi za svaku pobedu ili osvojeni bod.
ATP bi morao pronaci nacin,da ove ljude adekvatnije nagradi.
Da se ima-ima se,da se moze-moze se,ali se izgleda nece.
PRAVDA ZA TENISERE,moderne gladijatore!!!

Markus

pre 9 godina

Nije to ništa prema onome što mi svaki dan čitamo o tebi ovde i o najslabijoj konkurenciji ikad.E,to je brutalno Šampione!Sve čestitke na još jednom osvojenom velikom turniru,samo napred.

323

pre 9 godina

Ne treba Novak da objasnjava ono sto se jasno vidi na snimku. Novak gleda u desno i na tamo vice a sa leve strane mu prilazi klinac da mu da peskir. Niti ga je Novak video niti je vikao na njega. Niti je uopste gledao i pogledao u pravcu klinca. I u cemu je problem, da se pisu gluposti?? Zaboga, Novak je dobio opomenu jer je uplasio klinca?? Neverovatno..

Iskrene cestitke, ziveli.

pre 9 godina

"Čuo sam da je hrabrio sebe kada sam ja vodio 4:0 i znao sam da se još nada. Zbog toga sam zaigrao još jače"

ova izjava sama po sebi govori zasto ce biti jedan od najvecih.

Dylan Dog

pre 9 godina

Pa naravno da je bilo brutalno. Još davne 2007. sam se molio da Novak pobedi Kanjasa u tri seta jer bi u suprotnom za tadašnjeg tinejdžera sa problemima pri disanju vremenski uslovi bili previše teški za podneti ako bi meč otišao u 4 ili 5 setova.

Koliko je u današnjem meču bilo teško moglo se naslutiti i iz kvaliteta igre, a ponajpre sa lica aktera. Prosto je neshvatljivo da organizatori uporno postavljaju finale u 13.00 po lokalnom vremenu, iako znaju da su vremenski uslovi vrlo nepovoljni za odigravanje meča. Jednostavno, ne žele da zađu sa prenosom u prajmtajm termin koji ljubomorno čuvaju za meč američkog fudbala. Tenis ipak nije toliko popularan i profitabilan sport u SAD-u.

Dalje, striktno pridržavanje pravila od 25 s je dodatno otežalo teniserima i upropastilo kvalitet igre. Slažem se da vreme između 2 poena treba da bude ograničeno, ali kako tenis evoluira u sve više gladijatorski sport, koji ima sve izraženiju fizičko-kondicionu komponentu, trebalo bi u tom smislu ili biti liberalniji, ili jednostavno, u ATP pravilniku produžiti vreme između dva poena. Ako ne u svim slučajevima, ono bar u onima kada se mečevi igraju u uslovima visokih vrednosti temperature i relativne vlažnosti vazduha.

Novak i Marej su fizički možda i najspremniji teniseri u ovom momentu, pa čak ni oni nisu mogli da izdrže duže od jednog sata tenisa, a da im se to negativno ne odrazi na kvalitet igre.
Dakle, zaista naporan i težak meč u svakom smislu.

Uzdravlje!

Menjam nick

pre 9 godina

Sav se bio zajapurio na onoj vrucini :D
A za onog klinca ce sad da prave farsu bzvz, a nije se uopste na njega drao.. jbg, samo to ima preostaje jer ih na terenu delje..

Predo

pre 9 godina

Dobili smo upravo meč kakav smo očekivali.Napet i interesantan.Fizička, mentalna i taktička borba.Ja stvarno ne krivim ljude,koji nikada nisu prebacili loptu preko mreže i nikada nisu gledali tenis uživo,kojima ovaj meč nije bio zanimljiv, ali mislim da takvi ne bi trebali ni komentarisati. Meni ne pada na pamet da komentarišem modu. I dan danas mi žena govori šta treba da obučem.
Meni je meč bio extra zanimljiv. Osetio sam bol u očima kada su njih dvojica servirali direktno u sunce. Osetio sam kako mi nedostaje vazduha nakon dugih razmena i kada su smečovali bez daha. Još se sećam kada me je dobio jedan naš bivši fudbaler po najvećem suncu, nakon tri sata. Kasnije smo se sastali u normalnim uslovima i uzeo je par gemova.
Endi je inače jako solidan na mreži, pogotovo na smeču. To mu je jedna od boljih strana. Znam da bi mnogi krivili sunce i sparinu da je NOvak izgubio, ali kako se kaže, uslovi su isti za obojicu. Jednom ga je Endi dobio na tu foru u Majamiju, ali sad je druga priča.
Podloga je ovde spora, teško se dolazi do vinera, jer su njih dvojica kao mačke. Morate nadmudriti protivnika. Nije fora opaliti servis, nego servirati kako protivnik ne očekuje.
Sve u svemu, treba proveriti da li je neko dobio masters i pri tom četiri puta dobio različite protivnike sa 6:0.
I nemojte se paliti na ove "hejterske" komentare. To je samo par Hrvata iz Hrvatske i Z. Hercegovine i par Bošnjaka iz BiH i Sandžaka, koji imaju nekoliko nikova i uživaju da vas pale,a vi reagujete.

brat

pre 9 godina

ako se stvarno nisi osecao dobro danas kako li igras kad se osecas dobro ... prava si masina ... i pravi ambasador srbije , hvala ti na tome ! Bravo kralju,legendo,care,sampione...... !

Brejk u petom

pre 9 godina

Videlo se da si iscrpljen, Mari takodje, ali pravio se da je potpun. Bilo je cupavo, on ti je davao kiseonik, kada ti je trebao, a ti njemu velikodusno uzvracao. Kad je prosla kriza, krajem drugog seta dodao si gas, pa i onda si mu otvarao prozore nade, ali vec je bio slomljen. Cestitke na pobedi i puno uspeha u daljem toku tura. Da nezaboravim: pojedini poeni su za deleite, planiranje, snaga, brzina, lucidnost, egzekucija... Momci pa viste genijalni!!

danilo

pre 9 godina

Još tri godine igre, kao poslednjih 6 meseci, prilično je realno jer Noleta čekaju najbolje godine.
Sada stvari stoje ovako:
Teško je osvojiti još 9 ili 10 GS, ali ne i nemoguće.
Teško je osvojiti još desetak ili više Mastersa ali vrlo moguće.
Teško je biti br.1 više od 310 nedelja ali pošto će ovu godinu Nole skoro sigurno završiti kao br.1, i to izgleda prilično realno.
Znači, Nole se legitimno uključuje u borbu za najboljeg u istoriji a takav izazov se pojavljuje samo pred najposebnijima.
Verujem da će Nole otići još visoko, visoko...

Miroslav

pre 9 godina

Evo vam za sve vas koji ste zapeli da je ispao los jer je navodno vikao na decak!!! Pogledajte velicinu ovog coveka i zacutite jednom zauvek!!!

https://www.youtube.com/watch?v=HWIo43yd13Y

poznavalac

pre 9 godina

Novak je se javno izvinuo decaku za sve one koji u svojoj nemoci ne mogu nista drugo da pronadju sta bi napisali u svojoj histeriji zbog ovakvih Novakovih rezultata pa pokusavaju bednim komentarima da ispadnu pametni a ne vide da time jos vise pokazuju svoj bedni karakter.

madjar

pre 9 godina

Ljudi moji...koliko je ovaj čovek jak mentalno...to je prosto neverovatno....Novače....neka je publika protiv tebe....ponovo si pokazao da si neprikosnoven....to što ti radiš na terenu i van njega je za svako poštovanje i divljenje! Pozdrav

GM

pre 9 godina

Novak, najprirodniji igrac na svetu.
Od srece, preko nervoze, do prostog olaksanja posle poslednjeg poena. Genije.

A ljudi trebaju da shvate, da je nedelja u Americi poseban dan, pogotovu sto se tice sporta. Tako da se tokom dana igraju svi moguci sportovi, koji su njima naravno prioritet, nacionalna takmicenja.

Nba je poceo u isto vreme kada i tenis i traje ceo dan.
Bejzbol sezona pocinje danas i premijera im je veceras bas.
Hokej, koledz sportovi, fudbal koji im je sve popularniji...

Jednostavno biznis, tv prioriteti i ostalo. Da je mozda, nekako, neki njihov igrac igrao u finalu, sigurno da bi bilo u neko drugo vreme. Ali od toga nema nista.

Pa ipak su oni drugari od malih nogu

pre 9 godina

A od Noleta (za svadbu) - kristalna vaza! Malo li je...
(Milosss, 6. april 2015 01:02)

Ovo mi je trebalo, hahahahaha!

Svete

pre 9 godina

Zato sto pobedjuje u mecevima kada se ne oseca dobro, zato sto pobedjuje kada mu nista ne polazi za rukom, zato je broj 1 i tu ce bogami ostati jos poduzi vremenski period i to razlikuje one najbolje od odlicnih !!!

Ovaj mec je najmanje imao veze sa tehnickim delom igre, ovo je bila cista psihicka borba ko ce duze da izdrzi i da ostane na nogama i Marej je u toj borbi mnogo ranije pukao zato i nikada nije bio broj 1, a i tesko ce pored ovakvog Djokovica !