Tenis 527

Nedelja, 05.04.2015.

19:00

Novak – 3. dupla kruna za istoriju!

Novak Đoković pobedio je Endija Marija sa 7:6 (7-3), 4:6, 6:0 u finalu turnira iz Masters 1000 serije u Majamiju.

Novak – 3. dupla kruna za istoriju! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

527 Komentari

Sortiraj po:

Lexx_nl

pre 9 godina

Тежак меч. Тежак за гледање а камоли за играње. Ја у једном тренутку, негдје током другог сета, једноставно нисам могао више да гледам. Зауставио сам пренос на неких десетак минута да мало предахнем. Новак и Енди тај луксуз себи нису могли приуштити. Свака им част на борби и приказаном тенису. Било је брутално и самим тим један је морао да падне. На нашу срећу, то није био Ноле. Мора да му је инспирацију дала и недавна посјета Рокију у Филаделфији.
Јако важна побједа, не само за освајање Мајамија, него и за стицање вјере у себе и прављења психолошке предности пред свим противницима у будућности.
Све честитке Новаку на историјским тениским достигнићима:
- Triple double (Индијан Велс и Мајами 2011, 2014 и 2015. );
- 10-ој побједи заредом у финалима Мастерс турнира које је играо.

sory susjedi providni ste

pre 9 godina

(Melenci, 05. april 2015 23:21)

Evo tipičnog primera krajnje bestidnog foliranja. Ovaj lik započne komentar sa pohvalom poznatoj Novakovoj navijačici, u cilju kamuflaže, kao on je Novakov navijač, Srbin. Napravi sebi alibi. Onda zatim potpuno bez ikakve veze i smisla pređe na hvaljenje Hrvata koji su je li cveće i poštuju Novaka, a opljuva Srbe koji su kao šizofreni samomrsci i Novakomrsci. I još se na kraju potpiše nickom poznatog Novakovog navijača ovde. Jako providno! Hrvati, da niste tužni, bili biste smešni!

Hrvat stari tenisač

pre 9 godina

Novak je ljudina! Blago vama Srbi. Sa pravom se ponosite njime. Mi Hrvati čekamo Bornu i nadamo se radovanju u budućnosti kao vi. I nemojte nas sve trpati u istu košaricu. Nismo svi kao ovi naši provokatori ovde kojih se svaki normalan Hrvat srami.

VUK

pre 9 godina

Zvezda izgubila u N.Pazaru..partizan jedva pobedio igrače iz Kragujevca koji su došli redovnom bus linijom..i u tom veličanstvenom sportskom uspehu, domaći navijači imaju vremena za pljuvanje Novaka!gledajte u banovo brdo..veliki Čukarički preti!

poznavalac

pre 9 godina

Seca li se neko kada je 5 igrac sveta u ovom trenutku osvoio neki turnir a da to nije sjaka?Mada nije toliko ni bitno,sve cestitke najkompletnijem i najboljem igracu kojeg je tenis ikad video,samo je jedan Deli Nole.

dragan markovic

pre 9 godina

Da apsolviramo vise u vezi konkurencije-Federerova(1981)
Kraj 2001g. na prvo mesto dolazi mladjani Hjuit(1981),najmladji N1,Kurten(1976),stari Agasi(1970),Kafeljnikov,Ferrero.Tu Hjuit ostaje do kraja aprila 2003 kada ga prestize matori Agasi,vec 33g,najstariji N1,Hjuit,Ferrero(1980),Moja(1976),Federer,Rodik(1982),Safin(1980).Tu matori Agasi ostaje do septembra 2003 i nakratko ga menja Ferrero i posle pocetkom novembra 2003 dolazi drugi najmladji N1 Rodik.
Sta vam to govori,u svetskom tenisu je jedna velika praznina odlaskom Samprasa i tihim odlaskom Agasija,na broju jedan se smenjuju sve mladjani igraci od 19-22godine,nema ko od starijih da preuzme primat jer je konkurencija bedna.
I konacno feb 2004 Fed preuzima prvo mesto i tu ostaje neprekidno do avg 2008g.U tom trenutku ga prate sve sami mladici Ferrero,Rodik,Koria,Nalbandian(1982),Hjuit,osim matorog Agasija(tada 34 god).
Jos jedan podatak vredan paznje,da svi koji su preuzimali N1 samo su trebali da osvoje jedan Gslam jer je to bilo sasvim dovoljno.Koliko Federer nije imao konkurenciju tih godina vam govori i to 2004,2006,2007 osvaja tri Gslema godisnje,samo golobradi Nadal uzimao RG.2005 uzima dva Gslema,ili ti 11 Gslemova u tom periodu.
Sve ovo govori koliko je stepenica Nole morao da preskoci da bi bio ono sto danas jeste,i kolika je njegova vrednost i velicina.U eri dva najbolja igraca stasavas i prestizes ih dace Bog u svim parametrima.
Hvala na paznji

ja pa ja

pre 9 godina

Malo analize...5AO ,4IW,5Mi ovo postaju ozbiljni rekordi,samo Agasi i Federer su mu blizu sa ovim ciframa,ali Nole ce igrati ovde jos par godina ...ocigledno mu ide od ruke srednje i sporije betonske podloge,ostaje jos jedino problem Cincy kao extremno brza podloga koja vise odgovara Rodzi,i cudne okolnosti na US openu u zadnjih par godina na koje nemam odgovor,kao da ipak ne dolazi dovoljno mentalno i fizicki spreman posle odmora..sto se tice ,veliki je on igrac,slicnu igru imaju ali u glavi nedovoljno jak pa samim tim nije u rangu sa ovom trojicom kad su u formi,nikad posle prva dva jaka seta sa Noletom nije izdrzao ni fizicki.i sad ga nema do Wimbldona.e sad malo o sljaci,samo se nadam da Apac nece ucu u pravi formu jer Nole moze sa njim na mastersa ali na RG je specificna sljaka ,prespora i vrlo ga je tesko dobiti na tom terenu jer je i mentalno jak tamo.nadamo se da je sad nas....i ubuduce..Nole prejak si,vladaces jos dugo

Dermendziev

pre 9 godina

Zanimljivo je da je pre sest godina 11.o4 bila Rodzerova svadba,a da ce sada istoga dana biti Endijeva.Zanimljivo je da je i tada u Majamiju Novak porazom Rodzera otpratio kao momka,a sada to cini sa Endijem.

Zanimljivo je takodje da u zadnje vreme Novakovo rivalstvo sa Endijem sve vise podseca na Nadalovo rivalstvo sa Federerom.

Zanimljivo je takodje da Novak igra vec par godina bez konkurencije(sto Endijeve i Rafine povrede,sto Federerove godine),a da nije vezao godisnji("zlatni") GS.Valda ce to uciniti ove ili sledece godine?!

Nije zanimljivo,vec zalostno,da tv komentator SK komentarise pravila koja izgleda ipak dovoljno ne poznaje(valda sto je on ipak fudbalski komentator)-mislim na momente kada je sudija sa viske delio opomene igracima!

Sa svima onima koji kritikuju Novakovu igru(ovde,a to su cinili i cine posle IW)ne slazem se.Novak je protekle dve nedelje odigrao maestralno,savrseno.Konacni rezultati(pogotovo trofeji) su ipak kruna jedne igre,a verifikovana pravila su donesena("izmisljena") da ne bi dolazilo do zabuna,priozvoljnog tumacenja ili eksperimenata.I Novak je od krvi i mesa,bez obzira na njegovu surovu profesionalnost i ozbiljnost u njegovom poslu.Ponekad nervi po automatizmu odrade svoje.Nema idealnog na terenu.Idealno postoji samo iz fotelje.

Pozdrav!

Bikan

pre 9 godina

Nole, ti ne citas ove gluposti - ali ako citas: brate ti si car. Mega car. Giga car. Rambo je 3-4 nivoa ispod tebe.
Kad bi ostatak populacije imao 10% od tvoje radne navike i 10% od tvog talenta, gde bi nam bio kraj.

TurboNator

pre 9 godina

Za sve trolove koji verglaju o slaboj konkurenciji - copied from The Times:

With men’s tennis presently at an all-time high in terms of not just quality but brutal physicality, arguably the most important commodity is sheer staying power. Once again Novak Djokovic has shown he possesses durability in abundance to annihilate the challenge of Andy Murray.

Eto sta oni misle. Slicne izjave su u poslednjih nekoliko godina davali brojni teniski exprerti, ali ne znaju oni, ovaj Mikii, Yumco i slicni paceri znaju bolje...

To sto je trenutno Nadal van forme, i cesto je 'povredjen' poslednjih nekoliko godina pa se vrati k'o suprermen - to je druga prica i nije Novakov problem. Radi se o tome da je Novak sve sto je osvojio - osvojio u najjacoj konkurenciji ikada, protiv dvojice od najvecih (ne svaki turnir, ali u njihovo vreme). Negde sam procitao - 40 od poslednja 44 Mastersa su osvojili Federer, Nadal i Nole!!! Slaba konkurencija??

Ako i ovu godinu zavrsi kao prvi - to ce biti 4. put u poslednjih 5 godina - zar nije najbolji? Da, ne bas dominacija kao sto je Federer dominirao 2004 - 2007 (koji nije tada imao 'pravog' Nadala i Noleta) ali ipak najbolji od 2010. do danas. I sasvim je moguce da ce dominirati narednih nekoliko godina, nadajmo se - zavidnicima i hejterima u inat!

Videcemo kakve ce statistike i zbir titula biti na kraju Noletove karijere. Za sada je iza Federera i Nadala, uzivajmo dok on smanjuje razliku i dominira!

Drainac

pre 9 godina

Tenis je jos jedan od sportova koji se nalaze na kladionicama tek toliko o postenoj igri, verujem samo Spanovicevoj i Milici Mandic.Djokovic ionako ne zivi u Srbiji.

Sa ovakvo jakim Noletom ...golf i bowling ke biti animljiviji nego tenis

pre 9 godina

Uh, kad ide i deda Roki, onda mogu poceti da gledam bowling...sa ovakvim Novakom tenis je vec nezaniljiv...kakav Murray, kakav Nadal, nisto i od Raonica, koliko god da volim Rodgera, mislim da nema nikoga (mozda jos ove godine Rafa na French Openu) ko moze da pobedi Noleta. Mislim da ako Nole ne poce juriti neke modelkinje, da moze i da prevazidze Rodgera po broju grand slam titula. Ne mogu vise da gledam ovog Andija sa njegovim grimasama...onakav defanyivac ne vredi vise da vi trosi eterski prostor...

Komedija!

pre 9 godina

Hrvati jos nisu toliko nisko pali da ne postuju prvog u svetu pa bio on sto puta iz Srbije!
(Melenci, 05. april 2015 23:21)

Aaahahahaaaaaaaa!

Nole - The Ambassador!

pre 9 godina

Dakako, srce mi je puno jer sam Noletov zemljak (tj., on je moj, ipak sam dosta stariji od njega). I jer ludo volim tenis, još od vremena Borga i Meka.

No, POSEBNO sam sretan jer je Novak ne samo ambasador Srbije, već on predstavlja onu NAJBOLJU Srbiju - Srbiju koja se ne hrani mržnjom, koja ne poznaje šovinizam i samozaljubljenost u nekakav mit Nacije. Nole je već pokazao, dokazao i REKAO više puta da isto tako voli Hrvatsku, Bosnu i sve ostale narode iz bivše Jugoslavije. Ne treba njemu nikakvo busanje u grudi na kojima piše, istetovirano, "DVERI", ili nešto nalik tome.

E, u TOME je njegova najveća vrednost! Sa dvadeset i nekoliko godina on je potpuno ukapirao šta znači voleti svoju zemlju, svoj narod. Ukapirao je da ta ljubav nikako ne isključuje poštovanje prema drugim narodima i nacijama. Ukapirao je da voleti svoju zemlju ne mora nužno da znači, mrzeti druge.

I zato je ovaj momak VELIKI!

Tanaz

pre 9 godina

ZORICE, svaka tebi cast kako iskreno i uvek navijas za naseg Noleta,sjajna si!Jos nesto,zasto pominjete hrvate i kako znate da se oni raduju Noletovom porazu?Da li vole Noleta u to ne ulazim ali da ga postuju to je sigurno!Gledajmo mi nase iz Srbije koji i ne gledaju tok meca nego samo vrebaju Noletove greske.To je ruzno i podlo.Hrvati jos nisu toliko nisko pali da ne postuju prvog u svetu pa bio on sto puta iz Srbije!
(Melenci, 05. april 2015 23:21)

"Komšo" loš pokušaj. Providan si. Vi Hrvati ste postali stvarno komedija.

Na pumpi je najlakše.

pre 9 godina

Ljudi,nije prica, da nema Novaka ne bi culi za nas, Pre 3 godine sipam gorivo u Barseloni na povratku kuci. Ljudi gledaju tablice ,gledaju novcanicu od 500 E-da li su prave. Kazem Srbija, Novak Djokovic.Stize osmeh i Srecan Put. Jednom recju Ambasador.
(Kenny Dalglish, 5. april 2015 22:28)

Hahaha! Bravo, majstore! I tako si Špancima, tj., Kataloncima, uvalio lažnjak od 500 jura, a sve to zahvaljujući Caru Noletu ! Pa, bio bi red da uplatiš makar 50 eura u Fondaciju Novak Djoković. I to onih pravih, koje su ti dali na pumpi kao kusur. Jel može?
Naravno da može!

Svašta

pre 9 godina

(Melenci, 05. april 2015 23:21)
Majke ti, u kom paralelnom univerzumu ti živiš? Hrvati nisu spali bla, bla... Pa jel ideš ti na njihove sajtove, da vidiš kakve gadosti o Novaku pišu? A ovde tek koje permanentno omalovažavanje!

Jovan

pre 9 godina

@ volio bih da vidim bilo koga od vas na 30 celzijusa i 90 posto vlaznosti.ovo nije igra ovo je mucenje.idioti zasto finale nije uvece .lako je u fotelji sa pivkanom glumiti strucnjaka
(zarko, 05. april 2015 21:58)

Ne znam otkud ti informacija da je 90% bila vlaznost kada je na accuweather pisalo 52%, bas sam gledao u toku meca. Nemojmo sad preterivati nisu igrali u Amazoniji, ali da je bilo toplo jeste.

loš pokušaj susjed

pre 9 godina

Sramota je da bilo koji Srbin išta ružno napiše o Novaku, ali eto imali smo prilike pročitati u komentarima. Stid da vas bude. Da, to je Srbija. A Šešelju se aplaudira jel? Koja zavist i kompleksi. Umesto da mu podelite ulice i biste u svakom gradu vi pljujete. U nekoj normalnoj zemlji bi mu cvene tepihe stavljali gde god prođe. Jaja bi mu ladili po vrućini lepezama.Ah,ipak šte reći. Srbija je to rođaci. Čovek je jedino svetlo i borac za građansku i civilizovanu Srbiju na mapi sveta, ali umesto divljenja i zahvalnosti pljuje se po možda i poslednjem velikom srpskom ambasadoru, zadnjem srpskom Don Kihotu. Ništa Novače, idi slobodno i igraj tamo gde te cene. I molim Te ugasi svetlo na graničnom prelazu kada izađeš jer ovde ionako pomoći nema. Ti si pomogao, pomagao i hvala na svemu. A ovde, ovde neka kliču i dalje Nadalu, Federeru, Šešelju, Slobi, Nemačkoj uz derneke na Ravnoj Gori i vlastitoj mitomaniji. Ipak mi to izgleda i zaslužujemo. Nije mi žao na iskrenosti i realnosti. RIP.
(pošto bakar, komšije, 05. april 2015 23:12)

Ovo je tipičan primer komentara Hrvata koji se lažno predstavlja kao Srbin! Obratite pažnju!

a

pre 9 godina

@zarko
Evo ja sam ih nebrojeno mnogo gledao na 35 stepeni i na 90% vlaznosti kako kopaju od jutra do mraka pa se nesto ne secam da si bio tamo da trazis da ne rade u tim uslovima.

Igor

pre 9 godina

Posto je, posle Novakovog poraza od Federera u Dubajiu, bilo komenatra punih negodovanja, nipodastavanja, omalovazavanja... najboljeg tenisera sveta, sto je svakako van pameti, ponovicu svoj komenatar posle tog meca:
"Ljudi, iskulirajte malo. Ako Novak bude osvojio tj. odbranio sledeca dva turnira u SAD, niko se vise nece secati nit' ovog poraza, nit' njegove malo slabije igre danas. I prosle godine u Dubajiu nije bas bio na svom nivou, ispao je u polufinalu od Federera takodje, i to tako sto je dobio prvi set, a posle bukvalno stao, slicno kao u jucerasnjem mecu, ali mu to uopste nije smetalo da u Americi zablista, narocito u Majamiju gde je u finalu odigrao jedan od najlepsih i najboljih meceva u 2014. Poenta je u tome da NIKO i NIKAD nije pobedio sve meceve, a posto vec MORA da se ponekad izgubi, onda je svakako bolje da to bude na manjim turnirima nego na Grenslemovima i Mastersima.
(Igor, 1. mart 2015 00:25)"
Dakle, Novak je ostvario najvazniji cilj u ovom delu sezone, a to je odbrana oba Mastersa u Americi, tako da verujem da se njegovog poraza u Dubajiu sada malo ko seca, posle ovih uspeha, :). U stvari, verovatno ga se secaju njegovi veciti kriticizeri, koji ce UVEK da mu osporavaju igru i rezultate, i da se sprdaju kako ga je eto "deda" razbio tamo, iako se radi o 2. teniseru sveta. Godine su tu potpuno nevazne. Sto se nas,Novakovih navijaca tice, on je ostavrio ODLICNE REZULTATE u dosadasnjem delu sezone, i mi mozemo samo da mu pozelimo da tako nastavi i dalje.

mst

pre 9 godina

@Nije mi jasno zbog cega organizator turnira odlucuje da se finale igra po najvecem suncu.
(thunderstruck, 05. april 2015 19:08)

Meni je jasno! Da bi i evropa gledala...

Mairon

pre 9 godina

Ako se Rafa ne vrati na svoj nivo, nece imati ko da parira Djokovicu. Siguran sam da samo zdravi i spremni Rafa moze da ospori Djokovica na slemovima i masters finalima. Mari moze dobro da odigra ali nema konstantnost i mentalnu snagu. Neobjasnjiv je totalni pad posle dobijenog seta u ovom finalu. Umesto da zagrize, Endi potpuno staje.

Federer moze da iznenadi na dva dobijena i ako uspe da nametne svoj stil igre i stalno vodi, ali to se nece cesto desavati.

Glavno pitanje je hoce li se Rafa vratiti, ako ne, Djokovic ce uzeti sve najvaznije titule, osim ako ga u tome ne spreci emocionalni zamor, sto jeste moguce.

Adi

pre 9 godina

Svaka cast Nole ,trenutno ubjedljivo najbolji na svijetu,jedino i jedino ga jos Federer moze pobijediti od ostalih niko Nadal nikakve sanse nema ako dodje do njihovih finala na zemlji na mastersu 2-0 na Garosu 3-1 za Novaka a mozda i 3-0 da mu vrati s kamatama za prethodne sretne pobjede , ovo postaje monotono nekom al meni nije tako su svi govorili za Rogera od 2004-2007 bio je jos ubjedljiviji jer je osvajaao po 3 GS godisnje ,onda je i Rafa 2 godine postao monoton, a Noletovoj monotoniji se ne nazire kraj,ako neko misli da mu nesto mogu NiSikori,Raonic,Dimitrov ,Rafa i Endi u velikoj je zabludi a, Federer ide lagano mislim u penziju a i da ne ode nema snage za 5 setova sa Noletom na GS, SLIJEDI TOTALNA DOMINACIJA.

kleo se kleo

pre 9 godina

Od 51. titule, 34 su one sa najjacih turnira, GS, masters 1000, zavrsni masters.
Federer- 17+24+7=48
Nadal- 14+27+0=41
Djokovic- 8+22+4=34
Nole samo napred ovo je tvoja era.

Igor Obrenovac

pre 9 godina

Jedan savet za Noleta, posto je paklen raspored pred tobom, a ti odlucis da jedan od tri naredna mastersa preskocis, neka to bude Madrid. Seti se onih zvizduka i provokacija, nemoj da ih castis svojim prisustvom, ne zasluzuju da gledaju broja jedan.

ne preterujte molim vas :)

pre 9 godina

A mene će potomci pamtiti kao nekoga ko je živeo u doba velikoga Novaka Đokovića, i imao prilike da uživo uživa u najvećim uspesima ovdašnjeg sporta :-))))
(masterkg, 5. april 2015 19:13)

Svaka cast Noletu, ali za razliku od tebe, mnogi od nas se nadaju da ce biti upamceni po necemu sto smo licno ostvarili :). Hahaha cuj ovo da me pamte unuci po Djokovicu...

Boris

pre 9 godina

(centurion, 5. april 2015 23:30)
Igrace Montekarlo jer tamo ima gajbu i tu je opustencija,more uz teren ima navijace.Ne igraju Smari i Nisikori i uz dobar zreb svata je moguce.Posle preskace Madrid naravno i ima 20 dana za odmor.Rim za uigravanje i nabijanje samopouzdanja i jos nedelju dana jakog treninga za RG i osvajanje istog.

EPP

pre 9 godina

Andy na twitteru: "@andy_murray: Congrats to Novak on a great start to the year.. However this egg today wasn't appreciated on easter?"

MGM

pre 9 godina

Marey ima dva GS, devet Mastersa i olimpijsko zlato.Time je svakako mnogo bliži Rodžeru, Radi i No1etu nego ostatku ATP karavana. Definitivno je slabiji od Novaka. Federer je pred penzijom, Nadal kuburi sa povredama i u drastičnom je padu forme, bojim se da će se teško vratiti na staro... Ako je i bilo fantastične četvorke, očito joj je došao kraj. Pred nama su, bože zdravlja, još tri četiri godine Novakove dominacije s tim što on još nije dostigao punu fizičku zrelost. Poznajem genetiku Đokovica jer smo poreklom iz istog kraja. Ljudi tamo generalno sporije sazrevaju i fizički i mentalno. Dokazano! Ukoliko bude imao motiva, mogao bi da igra na vrhunskom nivou i do trideset pete.

Igor Obrenovac

pre 9 godina

Navijam za Noleta, ali ne kapiram ova omalovazavanja Mareja. Stalno se dovodi u pitanje to dali on pripada velikoj cetvorci? Moze se polemisati o tome, ali sigurno ne pripada ni onima koji su iza velike cetvorke. Osvojio je devet mastersa, dva GS, olimpisko zlato, i igrao sedam, osam GS finala, vise nego svi ovi zajedno sto su rasporedjeni od 4. do 10. mesta

Macak

pre 9 godina

Ovakav poraz sa nulom u trecem setu mogao bi imati grozne posljedice na Merijevu psihu na duzi period, pa cak i kad jednog dana odraste.

Lena

pre 9 godina

Kada publika (svetska) pocne da navija za Noleta, kao sto svim srcem navijaju za Nadala i Federera, Novak ce poceti da gubi. Taj isti svet i dalje ne kapira da dokle god mu ne aplaudira i raduje se njegovoj duploj gresci, Novak ce nastaviti da dominira i melje protivnike. Sam protiv svih vec punih pet godina ovaj covek je u svetskom teniskom vrhu. Puno toga mozemo nauciti od njega kao sto su ga amerikanci vec uveli u svoje udzbenike.

MirsadK

pre 9 godina

Sve čestitke Novaku na pobedi - 22. Mastersu - ukupno 51. Ituli.
Pobediti rivala i odneti pobedu u mentalno-fizičkoj bici na onakvom suncu i vlažnosti gde se teško dolazi do 1 mg kiseonika....Respekt Nole!

Svete

pre 9 godina

(Mikii, 5. april 2015 21:33)



Ma nemoj ??
A ti si bese navijac i Federera i Nadala, jel tako, suvise su ti obojica simpaticni da ne mozes za jednog da se odlucis, interesantan si ti ??
Ti mora da si od onih koji hoce da ga j*** a da ti ne udje, pa ne ide to tako isprdak !!

Svakako ce oni koji vole tenis zaliti za ovom generacijom za nekih 7, 8 godina, u to nema sumnje i ceo tenis kao sport ce zaliti za njima, pa i Marejem, Delpom, Tsongom i ostalima !! A zasto li ti izdvajas Federera i Nadala od Djokovica kada je Djo1e sa svakim od njih pojedinacno napravio 2 najveca rivalstva u istoriji tenisa i ukupno odigrao 80 meceva protiv njih nisam bas siguran, postoji mogucnost da si bot a i ona gora da si Ivanisevicevac !!
Nadal je 86, Novak 87, Federer 81, ti takve sitnice izgleda olako zaboravljas, ali nema veze ionako od skora pratis tenis!

Danas je Djokovic odigrao losije, u svim aspektima igre pa i na mrezi, zbog raznoraznih razloga koje ne bi tebi da objasnjavam a jedan je to vreme i visoka vlaznost vazduga, ALI i takav je uspeo da pobedi, e zbog toga je on broj 1 i ostace tu jos dosta dosta dugo !

Latino

pre 9 godina

Ne znam kako vam se čini, al meni po prvi put da publika većinom navija za Noleta u USA.( totalno čudno) A , i da liniske sudije nisu napravile ni jednu grešku

veliki strumf

pre 9 godina

Nole je posle US Opena osvojio sve najvece turinire: AO, masterse u Sangaju, Parizu, IW, Majamiju i zavrsni masters u Londonu! Poslednjih 7-8 meseci apsolutna dominacija. Uzeo je sve sto vredi! Samo da formu zadrzi do RG i osvoji Pariz, posle kako hoce! Nikad veca sansa da se uzme RG, ovo je TA godina!

zvezdas-rajvoSa

pre 9 godina

Od sezone 2011 u tenisu racunajuci cetiri najvaznija parametra u tenisu: 4 Grem slema u godini, 9 Masters turnira od 1000, Masters kup i Olimpijske igre broj trofeja je sledeci :
1 Djokovic - 27
2 Nadal - 14
3 Federer - 8
4 Marej - 6
Ostali - 5 trofeja !

Ukupan broj najprestiznijih trofeja:
1 Federer 46
2 Nadal 42
3 Djokovic 34
4 Pit Sampras 30
5 Andre Agasi 27
6 Boris Becker 13
7 Andy Murray 12
---------------------

Objavite mi komentar i cestitam nasem Noletu na rekordnom petom Majamiju u njegovoj karijeri! Bravo Nole i nema opustanja!

veliki strumf

pre 9 godina

Da li je ikad iko na jednom turniru, i to ne bilo kom turniru vec mastersu, u 4 od odigranih 6 meceva podelio protivnicima po krompiric (ili uskrsnje jaje, ako im to lepse zvuci)?! Neverovatno!

dr

pre 9 godina

Djokovicu,sram te bilo!
Kazu da ce Kraljica Elizabeta ove godine udostojiti finale Wimbldona svojim prisustvom...Ako "pretekne" do tada,valjda hoce...
I kako ti da joj pogledas u oci,kada ti bude cestitala kao pobedniku,posle ovih danasnjih 6-0 protiv njenog ljubimca,ljubi ga majka?
Hajde 6-3,6-4,7-5,ali ovo....
Stvarno,nema smisla....

kosmajac

pre 9 godina

sada treba biti pametan , ovaj tempo je ubitacan. najbolje je da preskoci monte karlo brani smao 360 polufinale a rodja mora do finala da bi odbarnaio cak i da osvoji nece nesto razlika da se smanji. onda rim da proba da odbrani i madrid nije igrao recimo neka ode do polufinala da ima gde sledece god da brani i onda da osvoji rg .

kmnccc

pre 9 godina

Čim neki lik napljuje Novaka, a onda doda "ok naš je, ali budimo realni...", i potpiše se sa nekim tipičnim srpskim imenom, to je pouzdan znak da to piše Hrvat.
(,,,, 05. april 2015 22:42),

Srbin ili Hrvat, u pravu je da je bio loš tenis. Sreća pa nije bio u pravu u prognozi pobednika :)

centurion

pre 9 godina

Kakvi smo mi srecnici! Mislim na sve nas koji zivimo u ovom periodu o kojem ce se zasigurno pricati generacijama I generacijama. Imacemo sta pricati nasim unucima kad se budemo dotakli sportskih tema. Hvala ti Novace sto nasu tmurnu svakodnevnicu ulepsavas na najbolji moguci nacin. Odavno si zasluzio svoje mesto u nasoj istoriji,ovo sto sad radis je cist bonus.

KOHONES BATO

pre 9 godina

Samo se jos vise uvecao kompleks koji Marej ima od Novaka. Igra covek neverovatno napadacki tenis, non stop u terenu po metar-dva, Nole igra 50 % od svog najboljeg tenisa i opet ga dobije sa ovakvim zavrsetkom meca. 90% igraca gubi mec protiv Novaka vec u svlacionici, pa cak i clan velike cetvorke... Tu ne ubrajam Feda, Rafu (mada je i on klimav, jedino ga RG vadi, sto se moze promeniti ovoga proleca) i naravno Tomija Hasa! ?

Pharaoh

pre 9 godina

Hvala ti Novače, bar znamo da od tvojih miliona koje si zaradio prebacivanjem lopte preko mreže se otvaraju vrata raja za sve nas!

Sad će biti svima bolje! Cveće će cvetati, plate i penzije će rasti, privatni poslovi će bujati, siromašna dece više neće postojati!!
(sinisa, 5. april 2015 22:39)

Ja skoro nisam procitao gluplji komentar! Je'l trebam da ti objasnjavam ili si i sam shvatio zbog cega?

pošto bakar, komšije

pre 9 godina

Sramota je da bilo koji Srbin išta ružno napiše o Novaku, ali eto imali smo prilike pročitati u komentarima. Stid da vas bude. Da, to je Srbija. A Šešelju se aplaudira jel? Koja zavist i kompleksi. Umesto da mu podelite ulice i biste u svakom gradu vi pljujete. U nekoj normalnoj zemlji bi mu cvene tepihe stavljali gde god prođe. Jaja bi mu ladili po vrućini lepezama.Ah,ipak šte reći. Srbija je to rođaci. Čovek je jedino svetlo i borac za građansku i civilizovanu Srbiju na mapi sveta, ali umesto divljenja i zahvalnosti pljuje se po možda i poslednjem velikom srpskom ambasadoru, zadnjem srpskom Don Kihotu. Ništa Novače, idi slobodno i igraj tamo gde te cene. I molim Te ugasi svetlo na graničnom prelazu kada izađeš jer ovde ionako pomoći nema. Ti si pomogao, pomagao i hvala na svemu. A ovde, ovde neka kliču i dalje Nadalu, Federeru, Šešelju, Slobi, Nemačkoj uz derneke na Ravnoj Gori i vlastitoj mitomaniji. Ipak mi to izgleda i zaslužujemo. Nije mi žao na iskrenosti i realnosti. RIP.

захарије

pre 9 godina

(znanje-imanje, 5. april 2015 22:10)

Видим да сматраш да је знање имање. Слажем се с тобом. Само што си ти онда сиромашан.

King

pre 9 godina

Novak je ušao u fazu hroničnog oboljenja.Leka za ovu bolest nažalost
nema.Jedino može da ozdravi ukoliko
okači reket o klin.Znači još 5 do 6 godina.THIS GUY IS SIK.
Im telling You Andy.

Noleeee

pre 9 godina

Aman,igra se po danu da bi veci deo sveta mogao da uziva u finalu...
Sto se tice meca,Djokovic je samo potvrdio da ta tzv. velika cetvorka ne postoji. Mnogo su on iFedex ispred ovog nadobudnog Britanca (i Rafa kad se vrati u formu),a samo zato sto je iz velike zemlje,vodi se kao clan "velike cetvorke"!

Majstor Nole

pre 9 godina

".ebi magare dok su mu noge u blatu" - što bi rekli u mom selu.
Šalu na stranu, ali uvek treba iskoristiti psihičku prednost i manjak poverenja u sopstvene mogućnosti protivnika, pa ga pobeđivati dok god se to može i time mu stvarati sve veću i veću mentalnu barijeru pred svaki sledeći susret.
Inače, ovaj mečje bio dosta kvalitetniji od Australije i pogotovo Indijan Velsa, izuzev smečeva, koji su bili vrlo loši, da ne kažem kriminalni, kod obojice.
marej je igrao dosta ofanzivnije i nije samo smarao balonima i slajsevima, nego je i vrlo često oštro napadao i time dodavao kvalitet meču. Novak je bio dobar, ali je mogao i bolje tokom celog meča, pogotovo na reternima, kada je sredinom drugog seta Marej počeo konstanto da servira drugi servis. Što se Novaka tiče, meč je ličio na prošlogodišnje finale sa Nadalom na Rolan Garosu, kada je dobio 1. set, a onda ga je početkom drugog uhvatila kriza od vrućine i držala ga do sredine 4. seta.
Tada je upro da dobije 2. set i pokuša da prelomi, ali nije uspeo i samim tim je izgubio i treći set dosta lako, a onda je bilo teško vratiti se u četvrtom. Danas je postupio pametnije, pa kada je video da će se skroz potrošiti ako zapne u drugom setu, malo je spustio gas, odigrao neke gemove na leru i uštedeo malo snage za treći set. U trećem je krenuo malo bolje, a za to vreme Marej je konstantno pravolinijski padao i već posle 2:0 to je bilo to. Čestitam!

Laca

pre 9 godina

@Milan Jovanovic
Samo to rade u životu, kažeš, pa onda mogu i bosi po ekserima za tu lovu? Pa, hajde ti, onda, junače, evo uzmi i "samo" treniraj i mazni lovu, ne znam šta čekaš?

nenad rs

pre 9 godina

Онда ме ниси добро разумио говорим ти о погледу на меч нас лаика и једног врхунског коментатора.И ја мислим да је данас Новак одиграо слабије од свог нивоа али довољно да покаже да је најбољи.Извини што те упоредих са Јумком и сличнима јер наравно да свако има право на свој став.

Melenci

pre 9 godina

ZORICE, svaka tebi cast kako iskreno i uvek navijas za naseg Noleta,sjajna si!Jos nesto,zasto pominjete hrvate i kako znate da se oni raduju Noletovom porazu?Da li vole Noleta u to ne ulazim ali da ga postuju to je sigurno!Gledajmo mi nase iz Srbije koji i ne gledaju tok meca nego samo vrebaju Noletove greske.To je ruzno i podlo.Hrvati jos nisu toliko nisko pali da ne postuju prvog u svetu pa bio on sto puta iz Srbije!

glasnik

pre 9 godina

Ko mu je kriv kad hoce da igra 3 set. Da je izgubio 2 set ne bi bio krompir. Opet krompir. Steci ce naviku. Ne znam sta ce sada da ga pitaju novinari sa ostrva, da li isto sto i posle AO.

devlinjo

pre 9 godina

@Jumko, srećan ti Uskrs!(p, 05. april 2015 21:15)
Ne brate, on je naš luzer. Dečko je car, kada bi živeo u Bazelu navijao bi za Džeki Čena.

miki

pre 9 godina

@batko nisam strucnjak ali tenis pratim za razliku od tebe od ere Borga,Mekinroa,Lendla...i bez obzira sto je Novak pobedio (ciji sam navijac jel sam Srbin)nisam fanatik da ne vidim sta je ocigledno.Sada,da li je vlaznost vazduha u Majamiju u ovim popodnevnim casovima (sto je veliki propust organizatora) ili nesto drugo ali obadvojica nisu pruzila nista posebno za jedno finale.U svakom slucaju je dobro sto je Novak pobedio i nastavio niz pobeda.

Ivan M

pre 9 godina

Veliki sampion nadje nacina da dobije cak i kad mu ne ide. Da Nole to nije, on bi posle meca protiv Dolgopolova spakovao kofere. Mari je, isto kao i Federer, imao ispravnu taktiku: biti agresivan, kratiti poene, ici na poene iz riterna. Gresio je i on, ali radio je sta je mogao i igrao kvalitetno. Medjutim, kao i Federer, kad se donosila odluka on nije imao snage ni umeca da se suprotstavi boljem i jacem od sebe. Sedam uzastopnih poraza mora da vec stvaraju pometnju i njegovoj glavi, posebno kada se gubi sa 6-0 u zadnjem setu. Inace, smecevi jednog i drugog su bili prica za sebe - kao da im je sunce islo direktno u oci prilikom svakog smeca. Takodje, voleo bih da a) Novak propusti jedan od predstojecih Mastersa na sljaci, recimo Madrid; i b) da nadje onog jadnog klinca kojem se slucajno izdrao u lice i da mu neki lep poklon u znak izvinjenja. Ovo drugo nije obavezan da uradi, ali bi bio lep gest.

мићо

pre 9 godina

Vuk, 5. april 2015 20:27

Тачно,и ја сам одмах знао да ће то бити мучење,чак је и сам Ноле то споменуо дан пре.Чак и за публику је то лош термин,а за тенисере смрт,наш дилбер посебно лоше подноси те услове и већи део меча нисам могао да гледам,а сад ми жао што сам пропустио 3.сет после изједначења у 3.гему.

milan

pre 9 godina

3 dupla ili druga tripla(AO,IW i Majami)
(Srle, 5. april 2015 23:16)
# Link komentara
nije druga tripla jer bi to znacilo da je svih sest osvojio u tri godine a nije .

dragutin

pre 9 godina

Vidim mnogi govore kako je lako sada pobedjivati kada nema Federera i Nadala? Prvo, njih ima, ali sem po neke iskrice Federera nema sta da pokazu drugo, pored ovakvog Noleta. Neko ce reci, jeste, ali to je jer je Federer u godinama a Nadal povredjen. Moguce, ali opet, setim se onda 2011te, tada Federer nije bio star, a Nadal nije bio povredjen. Protutnjao je pored njih prvih 6 meseci ko prohujalo sa vihorom. I mozda jeste igra malo dosadna, ali nije Nole kriv kada nema konkurenciju. Nadala je toliko mucio da ga je poslao u invalidsku penziju, jedini se jos Federe batrga, premda je i on nemocan od 2011 da bilo sta uradi.Te 2011te Nole je imao 24-25 godine, tada je sazreo i od tada je kralj belog sporta. Da osvoji jos RG i sinsinati, ostane prvi jos makar tri godine, i sigurno je u najboljih tri igraca svih vremena u tenisu.

procenitelj

pre 9 godina

Auu, kol'ko komentaraaa...Kako je igrao ceo turnir, tako ga je i zavrsio. Trte-mrte, ajmo u treci set i njega dobija s nulom. Stena! (Blek)

Svete

pre 9 godina

,, I onda je Novak ubacio u vecu brzinu '', Roger Federer, 22.03.2015....
Bravo breeeeeeee Djo1eeeeeeeeeeee.......
Mnogo je zanimljivosti, pa da napisem cega se setim:
- 17 titula na tvrdoj podlozi, izjednacen sa Fedom
- 10 uzastopno dobijeno finale, jedini ispred Fed i Nad
- 3 put dobija 3 mastersa uzastopno, jedini
- 2 put osvaja prva 3 velika turnira AO, IW, MIA, jedini
- 3 put osvaja IW i MIA, jedini
- 25. pobeda od pocetka sezone, licni rekord,
toga sam se trenutno setio...
i da 5 zaredom osvojen veliki turnir, samo je Nadal to jednom uradio i niko vise ikada, cini mi se !!

Ovim turnirom Novak zaokruzuje jednu fascinantnu polusezonu...
- US open polufinale
- Peking TITULA
- Sangaj polufinale
- Paris TITULA
- London TITULA
- Melburn TITULA
- Dubai finale
- I.Wells TITULA
- Miami TITULA.........nestvarni Novak !!!

Sto se tice borbe za 1.mestu na kraju sezone, ogromna je prednost nad glavnim konkurentima, veca nego 2011...

Za 6 dana je vec zreb za sledeci masters, Djole deluje malo umorno, pre svega je to psihicki umor, bilo bi dobro da malo spusti gas pred RG da ne uleti opet u seriju kao 2011., tako da neki iznenadni kiks na sljaci me ne bi zacudio...

Bravo za Andija Mureja i zelim mu svu srecu sledece nedelje i novom zivotu.....
Neka neka obavesti Viskovica da Andi ne igra sledeci turnir.....

NO JOKE

pre 9 godina

Đokovićev skor u finalima 74 (51-23) protiv : Nadala 12-10,Federera 7-5(plus walkover),Mareja 6-5,Ferera 3-0,Vavrinke 2-1,Conge 2-1,Fiša 2-0,Gaskea 2-0,Berdiha 2-0,Kanjasa 1-0,Del Potra 1-0,Gučionea 1-0,Melcera 1-0,Raonića 1-0,Masua 1-0,Čilića 1-0,Monfisa 1-0,Kubota 1-0,Južnog 1-0,Davidenka 1-0,Lopeza 1-0 i Tomija Hasa 0-1!

Bane

pre 9 godina

Vidim opet 6:0 u zadnjem setu, pa reko da pitam one "strucnjake", pljuvace i hejtere... jel' to Nole opet glumio povredu pa zbunio i dekocentrisao jadnog Mareja?

The Dude

pre 9 godina

Ja gledam u Danskoj na nekom lokalnom kanalu i komentator toliko providno navija za Marija, daleko da je moranje navijati za Noleta ali ne mora da bude toliko jednostran . Kad je krenula dodela pehara samo su isključili prenos :-/

Nenad

pre 9 godina

Hvala sudija,,,onom opemenom na kraju drugog seta je Novaku toliko pomogao da mu probudi inat i da u trecem setu ubedljivo pobedi Endija,,,Ono sto mogu reci jeste da Novak danas vise nema adekvatnog protivnika jedini protivnik mu mogu biti vrucine ali i u to sumnjam jer sta Endi da kaze...Novace svaka ti cast...samo da naucimo od tebe nista vise...Zdravlja ti svi zelimo!!!

Рајко Четник

pre 9 godina

А за крај од N01e-та кромпирче Ендију за свадбену чорбицу. Мало ли је!

Beobrad

pre 9 godina

Novak se poigrava s celim ATP-om!
Dajte naucnici neki genetski miks bivsih asova od Samprasa, Borga, Lendla i dodajte malo od Nadala i Federera, pa da gledamo jedan ravnopravan mec !
Ovo je smesno, kad udju u treci set s Novakom, odseku im se noge!

LjutaKrajina

pre 9 godina

Finale se igralo u 19 h tj po njihovom u 13h zbog sponzora tj evropski gledatelja,jer je veca gledanost nego da se igra iza ponoci.

red

pre 9 godina

To je to, to je ta razlika.
Protivnik igra dok može, sve posle toga je brutalna dominacija.
Jos je"jača"pobeda ,obzirom da je Novak igrao loše.
Bravo !

Stefan SUB

pre 9 godina

I sada ce ljudi vise pisati o navodnom vikanju Novakovom na jadnog decaka (koji su sasvim slucajno nasao pored njega u pogresnom momentu) nego o tome kako je Andy u posledjem setu opet izvukao krompiric.

Andjela

pre 9 godina

@mikii
Druze ovo je trenutak za istoriju! Ti imas pozitivan skor na komentaru. Zapamtimo ovaj dan jer ne verujem da ce se ikada ponoviti.

veljko

pre 9 godina

neko kaze lose finale. da li bi ga neko drugi bolje odigrao? ova dvojica su igrali 2 od 3 najveca finala ove godine i jedno polufinale! ako je lose, a nije, do organizatora je. neljudski uslovi dovode do nesto losijeg tenisa. ali ovako mi draze. sad znaju da novak, iako mu ne prija sunce, i po takvom vremenu zavrsava sa 6:0!

Milan

pre 9 godina

Kao sto sam rekao bilo je to dranje Skota za skor 18-8. Ali i Nole i Andy su pruzili neverovatan mec u uslovima koji su nenormalni. Pitam se do kada ce organizatori ovako tretirati igrace. Verovatno dok neko ne padne mrtav na sred terena.

FilipKun

pre 9 godina

Ne samo u 4 popodne nego i u vecernjim satima temperatura u Majamiju je nekoliko celzijusa niza ali je zato vlaznost mnogo veca. Iz tog razloga organizatori stavljaju finale po najvecem suncu jer bi bilo jos teze igrati kasnije. Ko je igrao ozbiljan tenis i imao priliku da igra kada je vlazno, zna o cemu pricam, a vi strucnjaci iskulirajte i popijte pivo ;)

Winner

pre 9 godina

E moj Novace kakav bi ovaj zivot bio da tebe nema, sta bi smo mi radili ovako nedeljama uvece, jedina svetla tacko Srbije. Teoretski i materijalno nista nemam od tvojih pobeda ali duhovno i emocinalno olaksavas mi zivot neverovatno. Cast je gledati meceve u tvojoj eri!!!!

toza

pre 9 godina

E,pa stvarno... Koliko sam puta pomislio za Novaka: "E, sad je stvarno gotov!" I uvek se prevarim. Onako izgubi poslednji gem drugog seta i onda Mareja ko neku devojčicu.
Što ja najgore Marej je bio dobar, ofanzivniji nego inače, vidi se da je poboljšao igru. Novak NIJE bio dobar, ali dooovoljno dobar. Svaka čast.
Slede tri turnira na šljaci, na redu je Nadal.
Novak protiv svih!

Sa ovakvo jakim Noletom ...golf i bowling ke biti animljiviji nego tenis

pre 9 godina

Uh, kad ide i deda Roki, onda mogu poceti da gledam bowling...sa ovakvim Novakom tenis je vec nezaniljiv...kakav Murray, kakav Nadal, nisto i od Raonica, koliko god da volim Rodgera, mislim da nema nikoga (mozda jos ove godine Rafa na French Openu) ko moze da pobedi Noleta. Mislim da ako Nole ne poce juriti neke modelkinje, da moze i da prevazidze Rodgera po broju grand slam titula. Ne mogu vise da gledam ovog Andija sa njegovim grimasama...onakav defanyivac ne vredi vise da vi trosi eterski prostor...

Serdjo

pre 9 godina

Konačno je Nole počeo da pobeđuje Đokovića! Na ovom turniru u prva tri kola i sad u finalu! Ne može mu niko ništa jači je od sudbine!

Kutinjo

pre 9 godina

@nenad rs ne druze nisam teniser,a nisam ni pljuvac samo imam oci i vidim da je ovo noletov najlosiji mec u zadnjih x godina,a i smetaju mi takvi likovi kao ti koji razmisljaju tudjom glavom i nemaju svoje ja,cuj reko viskovic pa ja mu verujem i ako imam oci i gledam mec.

Dejan

pre 9 godina

Novak = Gladijator! Bravo SRBINE!! Stvarno nemas srca prema ovima sto cekaju samo jedan trenutak tvoje slabosti. Pojesce ih muka!! :D :D :D :D :D

777

pre 9 godina

Ne bih da sam u Endijevoj kozi. Na tri turnira u dva treci set sa krompiricem?? Teska frustracija pa neka prica ko sta hoce jer ovaj momak kad god izadje Noletu na crtu u glavi negde ima da mu to stoji i pulsira. Na kraju moram da kazem da Endi skupo placa a tek ce da placa onaj USAO i Wimbledon. Novak mu to nece nikada oprpstiti i delje ga gde god stigne. Cisto da mu da do znanja gde mu je mesto. Bravo majstore...

Nebojša

pre 9 godina

Prvi čovek koji je vezao prva dva mastersa tri puta a uz to je podelio verovatno najviše krompira na jednom turniru u karijeri sada na redu Monte Karlo tamo će biti žestoko uz Nadala Federera i Wavrinku nadam se novoj tituli.

Zlatko

pre 9 godina

Gledam podelu pehara ... svakako odlična vest za sve Novakove suparnike ... nema više tanjira. Ko je skupio komplet, skupio je, ko nije, nek se obrati Nadalu i ostalima ...

VIL

pre 9 godina

Čestitke Noletu! Pobedio je rivala ali i sunce u glavu! Kako da neko smečuje kada mu zvezda prži u oči? Do duše bili su isti uslovi za obojicu, pa su obijica promašivali smečeve. Zašto u ovo vreme da se igra? Zašto se igra finale na Uskrs (katolički)? Pa da bi narod mogao da stigne na uskršnju veceru i da bi fanovi u Evropi mogli da prate prenos. Nole očigledno nije bio oduševljen terminom ni vrućinom, ali on je pro do daske! A nama je bilo uživanje gledati treći, i dramu u prva dva. Nole nacionalno blago!

Boban

pre 9 godina

Veliki Novak Djokovic! Sa ovom pobedom me odusevio, jer i kad mu nije dan, kad ne igra najbolji tenis on nadje snage za pobedu. Svaka cast Nole majstore tenisa!

VUK

pre 9 godina

vidljivi Novak tri puta po dva naleta brutalno je bombardovao jug Amerike..mnogo su smešni ovi Ameri!..a Nole je pravi tata..u prva tri meseca samo od nagrada zaradio 4.300.000,00 $..nema čovek pojma.

Dynamic

pre 9 godina

E pa, dragi Endi, dobrodošao u klub 7!

Novak sada ima sedam uzastopnih pobeda, sedam ili više, nad skoro svim igračima iz top 10 i bliže. Da utvrdimo listu: Tu su sada Endi, Rafa, Ferer, Berdih, Conga, Vavrinka, Marin a Miloš je na dobrom putu. Jesam li nekog izostavio? Prema tome kapa dole Federeru što se iskobeljao :-), jeste najbolji u istoriji i po tome ha ha ha...

P.S. Prijatan đevrek ;-)!

dr

pre 9 godina

Dzaba Vam novci,moji sinovci,dzaba Vam bilo dobre volje,i pogledi cvrsti i lepljivi prsti,JA IPAK IGRAM MALO BOLJE...
E,pa da....
A znate za ono kad je s' izvesnim Englezom igr'o tri seta,to je bio rat...
I svi ponekad gube,ali nikad NOLE,ZVANI KRALJ!
Bravo,bravo,bravo...

sugradjanin

pre 9 godina

ljudi,pri ovim uslovima,cak i pri mirovanju,majica vam je mokra,i koza takodje,tesko se dolazi do daha.,a zamislite tako 3h?
a i porf toga,i bez forhenda ceo mec,djole dobija,tako da sam ja na njegovom mestu smatrao bih da sam nepobediv!ja sam onaj koji je govorio da i kada djole slabo igra,mogu da ga pobede,samo 3 igraca,federer,vavrinka kad ubode loto dan,i marej,i mislim da sam pogresio,lista je spala na 2!

Melenci

pre 9 godina

Nole je osvojio i Majami,51 trofej u karijeri,cestitam mu od srca.U globalu mec nije bio onakav kakav smo ocekivali,to nije tajna.Nista spektakularno se nije dogadjalo osim neshvatljivih gresaka naseg Noleta.Ali to se ne racuna nigde,to na kraju sve pada u vodu,pobednik je jaci i mentalno i fizicki.To je Nole.Veliko olaksanje osecamo svi iskreni Noletovi navijaci.Pojedini,uvek isti komentatori su se toliko radovali Noletovim greskama,potrcali da blate Noleta.Gledali su samo Noletove greske.To je toliko jadno i bedno da bih bila nekulturna i koristila Endijev recnik.A on je bogat i raznovrstan u psovkama.

,,,

pre 9 godina

....OK, nas je i neka pobedjuje, ali budimo realni - ko bi ovo gledao i u Srbiji da Novak ne igra?

Marej igra koliko moze i zasto ce zasluzeno dobiti - ako dobije.
(milan jovanovic, 05. april 2015)

Čim neki lik napljuje Novaka, a onda doda "ok naš je, ali budimo realni...", i potpiše se sa nekim tipičnim srpskim imenom, to je pouzdan znak da to piše Hrvat.

Struki

pre 9 godina

Zarko druze svaka cast na komentaru! Uslovi za igru su bili na "granici"regularnosti! Veliki propust organizatora,mec je mogao da pocne u 16 sati po lokalnom(22 po nasem),i mec bi bio daleko kvalitetniji! Novak je bio fizicki dominantniji u 3 setu i to je odlucilo! Bravo za naseg majstora,izgleda da ce ova godina biti "bericetnija"od cuvene 2011!

Kenny Dalglish

pre 9 godina

Ljudi,nije prica, da nema Novaka ne bi culi za nas, Pre 3 godine sipam gorivo u Barseloni na povratku kuci. Ljudi gledaju tablice ,gledaju novcanicu od 500 E-da li su prave. Kazem Srbija, Novak Djokovic.Stize osmeh i Srecan Put. Jednom recju Ambasador.

charlotte sometimes

pre 9 godina

Ma tata! Like a boss. Ovo vec postaje tradicija. I poruka za protivnike kako prolaze protivnici koji ga odvuku u odlucujuci. :-D
See you in Monte Carlo.

Zuki

pre 9 godina

Bravo Nole!
Ovaj mucenik Mari ce ga tesko ponovo pobediti do kraja karijere posle ovakvog poraza. Prvo je Rafi nabio kompleks sad i Endiju.

sinisa

pre 9 godina

Hvala ti Novače, bar znamo da od tvojih miliona koje si zaradio prebacivanjem lopte preko mreže se otvaraju vrata raja za sve nas!

Sad će biti svima bolje! Cveće će cvetati, plate i penzije će rasti, privatni poslovi će bujati, siromašna dece više neće postojati!!

Boston

pre 9 godina

Izgubi drugi set u finalu mastersa, kada svi ocekuju da ce Marej imati vecu psihicku prednost u trecem setu Novak dobije set sa nulom(6-0), a Mareju ni gem. Ne znam sta vise da kazem za ovog coveka, osim da sam neopisivo srecan i da mu se zahvalim sto postoji i sto je tu da nam pruza tolike radosti. Makar ni jednu titulu da ne osvoji do kraja karijere nikada ni jedan Srpski sportista nece biti kao on. Mozda ne bude najveci teniser ikada ali ce biti jedinstven po svemu. Hvala ti Nole, kralj si obozavam te !

zoran

pre 9 godina

Dobar neizvestan mec. Kljucne su bile greske murray a, u tie breaku na 4 3 ona dva forhenda, a u trecem ona dva smeca kojima je izgubio svoje servis gemove. Inace novak deluje istroseno. Cak je murray sam sebe pobedio uz promenljivu novakovu igru. Da je novak imao konstantnost dobio bi u dva s tim sto bi drugi bio kao treci. Bice interesantna sezona

dexy

pre 9 godina

Murraya čeka opet posluzavnik,posle teniske karijere može otvoriti ketering službu!
(spartanac, 05. april 2015 21:55)

Moze da posluzuje krompire, ima ih pun magacin.

grobarka

pre 9 godina

Znate šta? Svaka čast OVOM čoveku. (nadam se da ova konstrukcija ipak nije obesmišljena upotrebom u nekom drugom kontekstu jer je Novak Đoković stvarno izvanredan sportista)

N°1e jos dugo n°1

pre 9 godina

Vidim da se mnogi u komentarima pitaju zasto se finalni mec igra u 13h00 kad je sunce skoro u zenitu.

Odgovori su: turnir se igra u SAD gde su (na nase veliko nerazumevanje) basket i hokej mnogo popularniji sportovi (cak i na Floridi), pa je i veca dobit od njih. Posto utakmice basketa i hokeja nedeljom pocinju oko 17h00, pruza se mogucnost da i ljubitelji tenisa stignu na njih. Ljudi (velika vecina) su, onda, navikli da posle utakmice subotom i nedeljom idu negde na veceru... A sutra je novi radni dan.

Organizatori meceva o svemu tome vode racuna. To je jedan od glavnih nacina da se zaradi.

Sasa-888

pre 9 godina

Bravo Nole Srbija je ponosna na tebe i hvala bogu sto nam podari ovakvog SAMPIONA.Samo jos da kazem da me je sramota zbog onog transparenta na kosarkaskoj utakmici i da to normalni navijaci nikad nebi napisali.

jovica

pre 9 godina

A ja mislio da ce mu Novak dati ovaj mech zbog svadbe, ali ko je terao Mareja da prica gluposti na presu posle Australian opena. Ovako ima od Novaka jos jedan tanjiric sa biciklom, specijalan poklon za svadbu.

smb

pre 9 godina

Pa ovaj čovek je neuništiv !
Bravo Nole !


Po broju krompira, ova godina liči na 2011. Nadamo se da će biti i po broju GS, i još jedan pride.

Gajetano

pre 9 godina

"Da vidimo da li ce taj usadjeni inat, sto je i logicno jer potice sa ovih prostora, doneti rezultat u ovom setu." (N. Viskovic, nakon opomene sudije Novaku u pauzi izmedju 2. i 3. seta)

I zaista, da nije bilo te nesretne opomene pitanje je da li bi se Novak uopste i probudio do kraja meca. A probudio se taman toliko da zatvori mec sa laganih 6:0.

Kad Endi sada nije pobedio, ne znam kad ce. Novak je ocajno odigrao prva dva seta, bez snage, bez ideje, govor tela ocajan, selekcija udaraca ocajna, odavno nisam gledao ovako indisponiranog Novaka. A Endiju je sve islo na ruku: vremenski uslovi, teren koji na kojem redovno trenira, malaksali Novak sa druge strane mreze, pa sta mu vise mu treba da bi pobedio. Valjda posle poklonjenih finala US Opena, a pogotovu Vimbldona, Endi kao pravi britanski dzentlmen uzvraca poklon. Hvala Endi!!!

Pozdrav,

danix

pre 9 godina

Prije svega sve cestitke Novaku na postignutom sv. rekordu,tri puta uzastopno uzima Ind.V i Miami.To vise niko nikada nece napraviti.
Nole je dokazao da i sa pola svojih mogucnosti moze da pregazi treceg igraca svijeta koji je sasvim dobro odigrao.
Nole je bio umoran,a kako i ne bi,trebalo je dobiti IV i Miami na ovim vrucinama i u vrlo jakoj konkurenciji,sto je zadivljuce i jos jedan dokaz da Nole hara sv. tenisom.
A,sad se dobro odmori pa u nove pobjede,najbolji si SVIH VREMENA.

Svete

pre 9 godina

,, I onda je Novak ubacio u vecu brzinu '', Roger Federer, 22.03.2015....
Bravo breeeeeeee Djo1eeeeeeeeeeee.......
Mnogo je zanimljivosti, pa da napisem cega se setim:
- 17 titula na tvrdoj podlozi, izjednacen sa Fedom
- 10 uzastopno dobijeno finale, jedini ispred Fed i Nad
- 3 put dobija 3 mastersa uzastopno, jedini
- 2 put osvaja prva 3 velika turnira AO, IW, MIA, jedini
- 3 put osvaja IW i MIA, jedini
- 25. pobeda od pocetka sezone, licni rekord,
toga sam se trenutno setio...
i da 5 zaredom osvojen veliki turnir, samo je Nadal to jednom uradio i niko vise ikada, cini mi se !!

Ovim turnirom Novak zaokruzuje jednu fascinantnu polusezonu...
- US open polufinale
- Peking TITULA
- Sangaj polufinale
- Paris TITULA
- London TITULA
- Melburn TITULA
- Dubai finale
- I.Wells TITULA
- Miami TITULA.........nestvarni Novak !!!

Sto se tice borbe za 1.mestu na kraju sezone, ogromna je prednost nad glavnim konkurentima, veca nego 2011...

Za 6 dana je vec zreb za sledeci masters, Djole deluje malo umorno, pre svega je to psihicki umor, bilo bi dobro da malo spusti gas pred RG da ne uleti opet u seriju kao 2011., tako da neki iznenadni kiks na sljaci me ne bi zacudio...

Bravo za Andija Mureja, vidi se da igra napreduje, zelim mu svu srecu sledece nedelje i u novom zivotu.....
Neka neka obavesti Viskovica da Andi ne igra sledeci turnir.....
Pozdrav!!

Slavica

pre 9 godina

Pogodi i Vilander jednom, rece danas da ce Nole dici pehar...teska srca rece, valjda je najzad postao svestan toga da je Nole PRVI I NAJBOLJI!

Novak grom Miami

pre 9 godina

Hahaha koji tenis... a sta ocekivati od 3 i 4 kao sto neko ovde kaze.. Prebacivanje do sutra i greska. Cao.
(Jumko, 05. april 2015 20:37)

Buaaaaaahahahahahahahahahahahahahahahahahah, izvini, nije mi bila namera da se spradam s tobom, bilo jace od mene. evo necu vise. u stvari, lazem, hocuuuuu, BUAAAAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH

Grey311

pre 9 godina

Odgledao sam ceo meč. Nema šta, Nole je zasluženo pobedio, ali dajte ljudi, nemojte da grešite dušu, odigrao je i Marej dobro. Naravno da je posle 0:3 u trećem setu usledio pad, ali posle onakvog gema, to bi se svakom desilo. Ne umanjujem vrednost Novakove pobede, naprotiv, mislim da je u ovom trenutku velika stvar pobediti Mareja. Ali još jednom ponavljam, Marej he odigrao dosta dobro i sve čestitke obojici.
P.S. Slažem se da je vrućina, a ne nešto drugo, uticala na kvalitet tenisa.

oxydant

pre 9 godina

Vidimo da su ovi krompiri (bageli,što bi komšije rekle) nešto učestali?!
Izgleda da nisu slučajni,potrebno je protivnika prethodno "uraditi",zar ne
Možda bude novi rekord ove godine? Čini mi se da je Federer imao 16 komada
jedne godine..?

NikolaR

pre 9 godina

Jedan je Kralj betona :)

Hvala mu do neba sto svaki put ucini da se osecam dobro u ovim teskim vremenima.

Necemo da se ponovi 2011, hocemo taj Roland Garros. Pozdrav

bas ovako je

pre 9 godina

@Arthur Dent...slazem se ,SkySport je odlicno prenosio...samo jedna opaska....na kraju kada se Novak potpisao i napisao na kameri "idemooo",prokomentarisali su da na hrvatskom :-) to znaci come on...

volim SRBIJU I SVE STO JE NASE

pre 9 godina

sto Nole razocara naseg stalnog hejtera i navijaca za svakog s'kim ti igras,Mikili moj bilo bi dosadno bez tebe ali se potpisi pravim imenom tj.mustafa ili mirsad,moze i mirza itd.BRAVO NOLE,NIKO NIJE NI SUMNJAO U POBEDU.

Beobrad

pre 9 godina

Jednostavno najbolji teniser na planeti zemlji!
I kad je ovoliko tezak mec pun taktike, i kad nije na vrhuncu, on nadje nacin da pobedi, prosto fenomen !
Rudarski mec, niko da pusti ruku, da krene agresivno po viner, ali ok, Novak zna da je to izgleda recept s Marijem!
51/22/5, bravo majstore!

Kosovka devojka

pre 9 godina

Mislim da je ovo jedna potpuna dominacija u svetu tenisa. Novak u Majamiju nije bio u najboljoj formi a osvojio je trofej. Kada on igra pa cak i kad gubi znam da je samo faza i da ce na kraju on pobediti. Trenutno niko ne moze da mu se suprotstavi. Eto Srbija je pored vaterpola i velesila u tenisu. Tako sam ponosna sto je on predstavnik nase zemlje. Pravi primer na koga svi mladi treba da se ugledaju i ne samo mladi neko svi. Mnogo se od njega moze nauciti. Imala je Srbija mnogo velikih ljudi u svojoj istoriji ali u vremenu u kome mi zivimo on je najveci ! Tako sam srecna sto imam privilegiju da zivim kad i on ! Bravo Majstore !

Бескрајни плави круг, а у њему звезда

pre 9 godina

Први сет на турниру 6:0.
Последњи сет на турниру 6:0.

У духу Милоша Црњанског.

deltoid

pre 9 godina

sve vec vidjeno toliko puta. marej kada treba nesto da uradi nema ga nigde, u tim trenutcima djokovic pokazuje nevaspitanje na nivou, psuje,pljuje i pokazuje svoje pravo lice. od tenisa ni T, natezanje,promasiji i tako u krug. sta reci za takav tenis i takav mec dvojice "velikih" igraca. pa nista,maksimalno dosadno i vec vidjeno...

Musaka

pre 9 godina

Zovem ja danas Novaka da pitam ima li 2 kg finog krompira pošto mi dolaze neki gosti sjutra, a on mi veli: "rado bih ti dao, nego Marej sprema musaku za familiju pa sam mu obećao".

znanje-imanje

pre 9 godina

Dani izuzetnog tenisa sada već maltene davna prošlost. Kao da nije dovoljan sam tenis - po mnogo čemu neprirodan jer donosi povrede kao i svaki profesionalni sport plus još neke njemu specifične. Dodaše zlo obaveznog igranje većine turnira i to je to: igrači se uče do 25e, a od 25e se uče kako da završe karijeru s povredama. Ali ne - sad su na to još dodali pravilo 25 sekundi.
I tako smo ostali bez vrhunskog tenisa koji smo nekada gledali. Sada? Samo je pitanje kad će "onaj" poen - ovde ona razmena od 35 udaraca - da bi igrači bili PRINUĐENI da pređu iz tenisa u preživljavanje, i iz igračkog u statistički modalitet. To još više povećava poznatu statistiku: u bitnim mečevima top igrača i finalima uopšte dobijeni prvi set 90% znači pobedu.
Još je ovde bilo toga kako (bio)fizika definiše sve. Jedna strana terena sa Suncem u oči, pa još toplija i odskok veći - na toj strani se gubi servis!
Ipak od svega je najbitnija satnica. Godinama me nerviralo to da Federer igra uveče a Novak po danu. E pa sad generalno, a i ova 2 Mastersa uzastopce, Novak igra uveče - ključno za uspeh. Najbolji su tenis igrali Tiem i Nišikori. Onda se jedan razbio a drugi naleteo na Isnerov najbolji dan. Novak je imao puno sreće što Dolgopolov nema telo da izdrži, inače bi u tom kolu verovatno izgubio, a od japanca a pogotovu amerikanca skoro sigurno. Ali sutradan, nakon još i dubla, nije bilo problema.
Značaj ove 3 titule je ogroman - pre svakog meča njegov protivnik sada (opet) ima teg na leđima.

veljko

pre 9 godina

poslednjih 25g, a mozda i duze, niko nije vezao majami i monte karlo, da ne pricam ao, iw, mi i mc. to bi bila ludnica, a deluje veoma moguce. nadam se da ce se dobro odmoriti i biti dovoljno svez. ako to uspe, osvaja 100%

Ivan

pre 9 godina

Bravo za Noleta zapanjujuće je kako RAZBIJA svoje protivnike u odlučujućim setovima, uvek na isti način!! Ne znam koji meč da uzmem kao primer jer jednostavno 90% mečeva u poslednjih nekoliko meseci naročito, Nole dobija upravo tako na takav način, razbijajući u potpunosti svoje protivnike u odlučujućim setovima!! Bilo da je veliki Rodžer Federer u pitanju kojeg je razbijao u odlučujućim setovima i na Wimbledonu prošle godine i na Inian Velsu ove godine, bilo da je u pitanju Endi Mari kojeg je razbijao u odlučujućim setovima i na AO i sada u Majamiju, bilo da su u pitanju i mečevi polufinala, četvrtfinala i slično, koje je takođe dobijao na sličan način, meljući protivnike u odlučujućim setovima!! Pravi je as SVETSKOG FORMATA naš Nole nema šta!! Ovo mogu samo najbolji!! 51.titula u karijeri a 22.iz Masters 1000 serije!!! Veliki svetski teniski as!! BRAVO NOLE!!!!!

Ноле

pre 9 godina

Ово је брутално ! Српски гладијатор се поигра са жртвом ! Да шансу ! А,онда зада бруталан ударац ! Што се тиче Рафе ! Он нашем шампиону може да парира једино под неким жешћим допингом ! Овако нема шта да тражи !

apelacioni svedok

pre 9 godina

Zali se Marey, kako je Djokovic u velikoj prednosti, jer on je BALKANAC, pa samim tim je navikao na sunce, dok je on sa "ostrva", gde se retko vidi sunce, pa eto nije fer.

ferdinand

pre 9 godina

Neki redovni komentatori ovde nikako da nauce lekciju, da ne pljuju po Noletu, i da ga ne prozivaju zbog lose igre, jer je i to normalno.. Nole, svaka cast! Koliko je neka ekipa jaka ili pojedinac govori to da i kaf igraju lose, pobedjuju.

Marinko

pre 9 godina

Novak, veliki sampion.

Los mec za gledanje, los tenis generalno. Nastavljaju se muke po Novaku kada su u pitanju smecevi i voleji, ali on to nadoknadi na drugi nacin.

Nex

pre 9 godina

"Ko misli da Novak igra lose nek' izadje Endiju na teren i uzme set. Smesno glupi komentari.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Nokicin fun, 5. april 2015 21:48)"
Ne set, poen!

Lucky

pre 9 godina

Realnost je da je pored Noleta koji je kralj,Marej najveci rival broju 1,i iako svi gotivimo da se Nadal oporavi,tesko ce se to desiti!!!Bravo Nole,sve cestitke!!!

Doktoreeee

pre 9 godina

Bezobrazni ovi iz ATP-a. Trebali bi da uvedu pravilo da kada se igra protiv ovog našeg doktora, Noletovo polje bude celo, kao kada se igra u dublovima, a protivnicko polje da bude normalno. Čisto da ne bude ovako monotono. Kad je doktor izgubio 2 set i ušao u raspravu sa sudijom, odmah sam rekao, naljutio se - sad će krompirić. Lagano. NooooOLe DOKTOREEE.

Trpajjjjjjj

pre 9 godina

Hahahahaha smec. hahahaha smec. Moram da prebacim kanal, pa ovo je bruka! E moj Mate Delicu.. pa ovaj smec ne zna da udari! Hahahaha prekini Djokovicu molim te. hahaha
(Jumko, 05. april 2015 21:10)


Hahahahahah, kme kmeeee!!!!
Obozavam Noleta. On namerno spusti nivo igre, da indijanci kao ovaj Junko izmile iz rupica, a onda ih smečom vrati u rupicu. buaaaaaahahahahaahahaha

Maximus

pre 9 godina

Pamti li neko da je Đoković odigrao dobar meč kada ima kačket na glavi?!
(Merenges, 05. april 2015 20:24): To je zbog sunca, a ne zbog kacketa, :)

Данац

pre 9 godina

Pobogu Nole, znamo svi da si mnogo bolji od ove igre.....ali sam si kriv za ovu blamazu od igre. Postujem te i zao mi je, ali moras malo opustenije sa tom psihom. Poklonio si mu set..,..

пре си без мозга

pre 9 godina

Uzasno igraju i jedan i drugi. Nole je dosta nekulturan!
(Zena bez imena, 05. april 2015 21:08)

Не бих рекао да си без имена.

marko veselinovic

pre 9 godina

Iskreno, jdno od najgorih i najnekvalitetnijih finala mastersa u zadnjih nekoliko godina. Đokovic ptomasuje na sve strane, nikakva prednost iz servisa, igra dva metra iza linije...Marej isto tako, kad zamahne ne znas hoce li je nabiti u gledaliste...Ako je ovo pimplanje i iznurivanje novi rivalitet u svetskom tenisu - onda je tenis dotakao dno. Nesposobnost da se pogode voleji i smecevi koje bi pogodili i juniori, ocajna igra na mrezi, strah od sunca kao da przi oganj, pimplanje do besvesti...iskreno, da ne igra nas covek ko bi ovo pohvalio ili gledao? Nema toga sto Djokovic ne moze da promasi, ali nema toga sto Marej ne moze da zapuca...Umsto da se cpbk zivcira zbog naptosti, gledamo reviju pocetnickih grsaka. Ko god izgubi - bice to zasluzeno.

kmnccc

pre 9 godina

Nole na žalost igra vrlo loše. Nije u stanju smeč da izvede. Sreća po Noleta a nesreća po gledaoce je što Marej takođe igra loše. Generalno, jako loš tenis nedostojan finala.

sava

pre 9 godina

"Onaj kiborg Novak Djokovic",napisao je Uros Djuric 2011 za Noleta. A sada znamo zasto. Pisem ovo na 5:0 u trecem setu i 15:15 u sestom gemu...

Mikii

pre 9 godina

Marej po ko zna koji put glavni lik u epizodi: Mogu, hocu, sad mogu...oh wait, ne mogu. Ali, stvarno neverovatno. Nebitno sto ce da izgubi, to smo znali i nakon sto je tek izjednacio. Ono sto je stvarno moronski s njegove strane je sto uvek, ali uvek, kad je momentum na njegovoj strani i kad se od njega nesto ocekuje, on se ugasi. Evo sad spasava 5 brejk lopti, pa ima nakon sve te muke gem loptu i ipak gubi gem. Ja se pitam kako je jos uvek citav nakon svih ovih meceva koje je na ovakav nacin pogubio. Svaka cast i za Morezmo, ja bih ovo odavno oter'o u 3 lepe.

Vlada

pre 9 godina

@da-da Rafa i Fedrerer nisu se penzionisali,Rafa je ispao na pocetku ovog turnira otisao za Majorku,a Federer mora malo da odmori slomio ga Djokovic prosle nedelje...

nenad rs

pre 9 godina

Новак као лош а чисти метлом све пред собом,човјек је легенда спорта а овдје га неки толико пљују да то није нормално,зато треба дати до знања да нисмо сви испраних мозгова.

Stefan

pre 9 godina

Mari clan velike cetvorke?On da zameni Nadala i Federera u borbi sa Djokovicem za trofeje?Ma dajte bre.Cekamo Rafu da proradi pa da gledamo jos malo tenisa,u suprotnom dajte sve titule Djokovicu,da se ne muci decko bezveze po ovakvim uslovima.

Navijac iz fotelje

pre 9 godina

Nema dosadnijeg igraca od Mareja.Kada ga covek pogleda onako trapavog koji vuce noge po terenu da ne poveruje da je teniser. Onoliko koliko mu Novak pruzi on ce da igra.Cini mi se da Novak igra slabije nego protiv Isnera.Uglavnom poene Marej osvaja na Novakove greske

macak toso

pre 9 godina

Konacno. Pocetak treceg seta obecava. Ovo vec lici na prvog igraca sveta...inace ovo do sad je prilicno lose. Idemo majstore po jos jedan trofej!!!

šetač

pre 9 godina

Negde sam pročitao da kada je sunčano i kada nema uopšte oblaka greške iz smeča su verovastnije jer let loptice na plavom nebu igač teže procenjuje jer nema nikakve orijentire.

Mario

pre 9 godina

Sećam se priča kako je nekad Brazil mogao u svakok trenutku da da gol ako su hteli... Sada mi se čini da Novak može da uzme gem kad god hoće, samo nekad nema volje za tim, opusti se pa ako zatreba doda gas :-)

zarko

pre 9 godina

volio bih da vidim bilo koga od vas na 30 celzijusa i 90 posto vlaznosti.ovo nije igra ovo je mucenje.idioti zasto finale nije uvece .lako je u fotelji sa pivkanom glumiti strucnjaka

karma

pre 9 godina

Izgleda da vi svi ovde znate bolje od po mom misljenju najveceg poznavaoca tenisa gospodina Viskovica. On prica kako je pravi blagoslov sto gledamo ove momke ali stručnjaci na b92 pricaju kako nista gore nisu videli.

не-не

pre 9 godina

(da-da, 05. april 2015 20:11)

А ја се годинама питам шта неписмене људе тера да нас малтретирају својим непознавањем правописа.

Kutinjo

pre 9 godina

@nenad rs pa tebi viskovic da kaze da je nebo braon boje i da je sad dan ti bi mu verovao,valjda imas oci i gledas mec i vidis da obojica igraju jadan tenis,gledao sam mnogo losih meceva ali ovaj najgori koji sam do sad gledao.

objektivni Novakov navijac

pre 9 godina

Ko je ikad bio u Majami, zna kako moze biti vruce, sa ovoliko velikom vlaznoscu! Ocigledno da nasem Novaku ne lezi ovo vreme, ali Verujte naci ce on put ka pobedi, cak i ako ponovo ovaj drugi set ode u tajbrejk!Prignoze ram 7:6 7:6!

капетан Микии

pre 9 godina

(Mikii, 05. april 2015 21:17)

Ја стварно покушавам да игноришем твоје коментаре али некад ми не успева. Јеси ли пробао са променом терапије? Променом лекара? Буди активнији по том питању.

Jumko

pre 9 godina

Hahahahaha smec. hahahaha smec. Moram da prebacim kanal, pa ovo je bruka! E moj Mate Delicu.. pa ovaj smec ne zna da udari! Hahahaha prekini Djokovicu molim te. hahaha

Miloš je u kući

pre 9 godina

Juce su zene igrale od 13h po lokalnom - jel i tada bio Uskrs?
(veliki strumf, 05. april 2015 21:22)

Juce su igrale u tom vremenu jer je bila Vrbica.

Arthur Dent

pre 9 godina

Da se ne pametuje mnogo, odlucujuci set protiv Mareja se zove One Man Show...jbg tradicija. Sto rekla ona baba iz publike, disi samo disi duboko! btw uvali mu krompir Djokaraaaaa. Inace ne znam na kom programu gledate mec, za ubuduce moja sugestija je SkySport, vjerujte na rijec pro komentatori. Pozz svim neostrascenim ljudima...

Branko as.

pre 9 godina

I to je to! Najjaci uvek pobedjuju! Najbolji teniser na ovoj podlozi.ikad u ovom sportu! Sve ostalo i nije vise vazno, zar ne!?Pisem u trenutku kad je 4:0 u finalnom setu, zar opet krompir! Neverovatno, ali istinito Raduje se Srbijo!

zoran

pre 9 godina

Koja dva smaracha...samo im nedostaje Zil Simon i da slika bude potpuna. Novak u starom izdanju..prenemaganje..psovanje...govor tela kao da se poradja...posle se ljudi pitaju zasto svi vole Rodzera Federara...Da , zaista, zasto..??
Ovaj mec je kao da Jelena jankovic stoji sa obe strane...negledljivo.

milan jovanovic

pre 9 godina

Ovaj Djokovic je neverovatan. Ubija milione i cim izadje da igra na suncu u podne - kao da je tesko ranjen. Za tu lovu ocekujem da ljudi igraju i bosi po ekserima. Nenormalna lova, samo to radis u zivotu, a onda se ljudi vise smeju odigranom nego sto aplaudiraju... Prvi igrac sveta stoji tri metra iza linije i btani se protiv malten svakog igraca na turu..Nekada su sampioni plenili napadackom igrom, lomili tempom i bili uzor napretka u teniskoj igri. A pogledajte ovo. Kao u zenskom tenisu - milion brejkova, nerezonski promasaji, po 20 razmena dok publika ne izgubi pojam o vremenu...Da li smo se ikada zapitali da li je to tajna cinjnice da na 90 odsto turnira Novaku cestitaju na pobedama ali ne navijaju za njega - zato sto igra NEATRKATIVAN tenis. Dok za Federerom ili Samprasom svi zale..OK, nas je i neka pobedjuje, ali budimo realni - ko bi ovo gledao i u Srbiji da Novak ne igra?

Marej igra koliko moze i zasto ce zasluzeno dobiti - ako dobije.

Nebojša

pre 9 godina

Mogu da se složim sa pljuvačima da ovo nije najkvalitetniji meč ali svi znamo razlog tako da umesto da prosipate gluposti ovde žalite se atp-u što ovi meću finale u jedan čas po vrućini i kada je sunce najviše i najviše smeta.

Latino

pre 9 godina

Ne znam kako vam se čini, al meni po prvi put da publika većinom navija za Noleta u USA.( totalno čudno) A , i da liniske sudije nisu napravile ni jednu grešku

Blek Stena

pre 9 godina

Jeste da nije neki mec za gledanje,ali sam to vec predvideo u komentaru pre pocetka. Ne razumem kriticare koji ocekuju da Novak uvek na isti nacin i istim rezultatom pocisti broja 3,kakav god on bio. Pa kad iz nedelje u nedelju igrate sa istim protivnikom,kako mislite da ga uvek pobedite istim oruzjem? Nije to lako.

fedex

pre 9 godina

i nezzz ko ovo moze smatrati dobrim tenisom,a ovakvi mecevi su i novak-nadal,samo prebacivanje do iznemoglosti,jedino je dobro sto su neizvjesni..dok su federer.novak npr. mecevi za uzivanje,kao uostalom i svi rogerovi mecevi,puni magije..

a evo vidite sad situaciju novak napada,marej se brani ne moze drugacije kako to poneki ovdje misle

veliki strumf

pre 9 godina

Sramni, sramni voleji i smecevi Noleta. Da sam mu trener zabranio bih mu da izlazi na mrezu, jer on ima ubedljivo najgore voleje i smeceve u top 500 igraca! Kakvi su to samo promasaji, sa koliko ih samo nesigurnosti igra. Svaki put kad je na mrezi dozivim blazi srcani udar. A on toliko izgubi samopuzdanje da pocne da pravi duple, opet bezglavo izlazi na mrezu, iznova ne ume da odsmecuje i evo - izgubi drugi set zahvaljujuci nebrojenim glupostima, i to sa nulom! Sramna igra za jednog broja 1, ispod svakog nivoa u prva dva seta. A igra na mrezi - kao u najgorim danima!

Goran

pre 9 godina

Puno početnici grešaka koštaće Novaka titule.Evo pravi Andy brejk u 3 setu bogami teško će se Novak izvući.Ajde Nole dokazi da nisam upravu do titule !!!!

I opet si pobjedio......

pre 9 godina

Mislim da je i zensko finale igrano u isto vrijeme, tako da, kad mogu zene igrati mogu i muskarci. Valjda su muskarci?! Sta ce kad budu igrali turnire u Rimu, Madridu, RG i sve turnire u ljeto?
Sretno Nole!!!!!!!!!!!!

zex

pre 9 godina

Dobro finale sa malo vise gresaka, ja nemogu da shvatim ljude koji omalovazavaju ovo finale, ulog je titula mora da se igra pametno jer dzaba ako je lepoa igubi se mec.Bilo je puno dobrih poena mnogo vise nego protiv Federera.idemo Nole jos malo do pobede.

Nokicin fun

pre 9 godina

Unistitelj Nole. Samo dvojica igraca mogu Novaku da uzmu dva seta na grand slamu RF, kad Noleta boli zub i Rafa na sljaci kad se predozira. Sto bi reko Homer "boooooring".

ludinovinar

pre 9 godina

Nole genijalac! Sjajan, uzbudljiv mec! Svaka cast majstore, iscrpljujuce je bilo, ali velika pobeda! ;-) Idemo po Monte Karlo sada.. Uzdravlje!

ZORICA - CANADA

pre 9 godina

....sa 70 % vlaznosti vazduha , uslovi igre su BRUTALNI......Ko je bio u Floridi ,zna o cemu pisem...A za one koji nisu - pa dodje mu isto kao onaj istorijski bazen u kome je Nole trenirao kao klinac ,samo je taj bazen danas PUUUN vode...Pa vi vidite...Izdrzi NOLE , a i Murray naravno ........a glavesine ATP sram da bude .....

nenad rs

pre 9 godina

Најбоље Кутињо да ти и Јумко одиграте неко финале а можда и јесте тенисери,смарате.

Krkadzija

pre 9 godina

Trebao bi organizator da zabrani letove iznad miami-a dok traje turnir, kao nas predsednik iznad bajcetine, jer se stalno cuju neki avioni..

Jumko

pre 9 godina

Auuu davno sam se ovako slatko ismejao gledajuci bravure Djokoviceve na mrezi. Moracu i snimak da pogledam, ako mogu Mucke i smejem se kao lud 10x i ovo cu par puta.. Haos!

tardis

pre 9 godina

Kako vam nije jasno sto se igra po najvecem suncu? Pa gde se najviše gleda tenis, u evropi ili aziji ili australiji? Los tenis, al nema nikakve veze ako Djokovic dobije.

Mikii

pre 9 godina

Djokovic iz gema u gem pokazuje svoje reprezentativne smeceve i voleje. Vidi se da je dosta napredovao s Bekerom u tom segmentu. Nije ni cudo, on je najkompletniji teniser danasnjice. Ma kakve danasnjice, svih vremena.

veliki strumf

pre 9 godina

@ja Pojma nemas. Finale u IW i Majamiju se uvek igra po najvecoj vrucini, dugi niz godina. Juce su zene igrale od 13h po lokalnom - jel i tada bio Uskrs?

dr984

pre 9 godina

Obozavam da gledam Novaka u naravno i navijam za njega.Verovatno ce on i uzeti titulu,ali iskreno losiji tenis u nekom finalu nisam gledao...

Mikii

pre 9 godina

Obojica pokazuju perfektnu igru na mrezi. Mec postaje fizicki i Djokovic, ma koliko izgledao umorno (fol), jaci je od Marija sto je stvarno smesno. Plakace ljudi za Federerom i Nadalom, to vam garantujem.

toza

pre 9 godina

6:6 U prvom setu Marej vrlo dobar, agresivan, mada je i dosta grešio.
Novak mlak u početku, nedovoljno dobar ritern, oteran daleko u polje, a ipak svega uspevao da se izbori.
Da vidimo šta će biti u tiebreaku.

Mikii

pre 9 godina

Eto, tako to radi Marej. Sve ono dobro sto je uradio u prvom setu prosuo je u taj brejku. Mali igrac, nema sta drugo da se doda. Ne zaostaje za Djokovicem ni po jednom jedinom udarcu, ali je mentalno na nivou klinca od 7 godina. Zakljucak: Djokovic nema konkurenciju.

Goran Matic

pre 9 godina

Sve ok do 6:6 pa Novak pocinje sa sepanjem i izbacuje Endija iz takta u taj brejku. Bzvz. Lako je biti sportsmen kod nebitnih situacija.

Mare

pre 9 godina

Kako li ne smori vise ove Novakove pljuvace da svake nedelje navijaju za drugog protivnika a Nole dominira kao niko do sad? Toliko je najbolji da stvarno postaje dosadno

Vosa

pre 9 godina

Thunderstruck, igra se po suncu da bi bilo prilagodjeno evropskom vremenu. Dakle da se igra u vecernjem terminu to bi bilo ovde oko pola dva nocu. A oba su igraca iz Evrope.

Dr Cooper

pre 9 godina

Prvi teniser sveta dozvoli sebi da ne moze da servira od sunca. eeee gde ode ovaj tenis kada se Rodzer i Rafa povuku. Ova dvojica kao zene, baloni na sve strane, malo ramom , malo zicama, ostrih udaraca nema. Ovo je najruznije finale koje sam gledao do sada.

DelBoy

pre 9 godina

Prvi put gledam tenis ove godine samo zbog našeg Noleta. Jedan je Đoković Novak, 'ajmo do titule. Čuo sam da ko osvoji Majami, mora da izađe na večeru posle meča sa Don Oketijem.

ZORICA - CANADA

pre 9 godina

....i kako Murray uze kacket sa CRNA slova , CRNO mu se poce pisati......Povede nas NOLE sa 1:0 .....Samo nek se tako nastavi i u produzetku ....Do Noletovog TRIJUMFA ........

petarczv

pre 9 godina

Meni i dalje nije jasno odakle ovoliko noletovih hejtera?! Alo to nije zanemarljiv broj,kapiram da ima dosta nasih zavidnih komsija i lepe njihove ali mi nikad nece biti jasan srbin koji navija protiv noleta...

vlajzi

pre 9 godina

Godinama smo se pitali šta ce mo da gledamo kad se dvojica najvecih u istoriji tenisa ( Rodzer-Rafa ) penzionišu.
Eto u poslednje vreme dobismo odgovor. DRUGU LIGU TENISA!
Djokovic-Marey.
Znači ko je imao priliku da uživa u pravom tenisu uživao je, sada to nam je-što nam je!
(da-da, 05. april 2015 20:11)

Isplaci se, bice ti lakse. Setaj!

Oj debeli lade,zasto ljudi rade....

pre 9 godina

Nole nikad gori, Endi nikad bolji ... i opet će da ga dobije prvi set ... odlika šampiona ... još drugi da overi sa 6-1 ... pa idemo na šljaku

veliki strumf

pre 9 godina

Nole je odigrao penzionerski citav prvi set. Totalna defanziva i prebacivanje loptice. Marej je udarao duplo snaznije, a ipak se Novak mnogo vise umorio jer je vise trcao i stajao uglavnom daleko iza osnovne linije. Srecom, uzeo je prvi set ne zahvaljujuci nekom blistavom igrom, nikako, vec zahvaljujuci Marejevim neverovatnim promasajima. Jaca Noletova psiha, klasika. Ovo sunce ubija igru, mec bi bio 80% bolji da se igra u nocnom terminu. Em je nehumano i za igrace i za publiku, em je tenis prilicno prosecan i dosadan.

nenad rs

pre 9 godina

Ако један Вишковић каже да људи играју сјајан тенис ,треба ли да вјерујем њему или дежурним троловима?Напред Ноле!

fedex

pre 9 godina

da da novak igra sa pola snage,pa jel mi gledamo isti mec,obojica su naspanovani da osvoje turnir i daju maximalno od sebe,e sad sto je marej jaci,to je druga stvar,al eto opet gubi..jel vama poznata ona: igras onoliko koliko ti protivnik dozvoli..

Kutinjo

pre 9 godina

Nikad losiji Nole,udara loptice bukvalno sa pola snage balone mu prebacuje i opet dobije set ali i do je dokaz ko je tata trenutno u svetskom tenisu apsolutni vladar.

lovac na frustrirane susjede

pre 9 godina

(da-da, 05. april 2015 20:11)

Grešiš! Godinama smo se pitali da li ćete vi Hrvati preboleti što je Nole no1!
Sudeći prema vašim komentatima, niste!

Milan

pre 9 godina

Ne znaju glupi organizatori da ih stave bar oko 4 popodne, kad je sunce malo sa strane. Stave ih u podne tacno i muce se sa suncem, vise nego sto igraju.

veliki strumf

pre 9 godina

Sve mogu da razumem, ali da obojica ovako sramno lose igraju voleje, a narocito smeceve - e to ne mogu! Kao pravi amateri, i to sa one strane gde nema sunca.

ZORICA - CANADA

pre 9 godina

....i kako Murray uze kacket sa CRNA slova , CRNO mu se poce pisati......Povede nas NOLE sa 1:0 .....Samo nek se tako nastavi i u produzetku ....Do Noletovog TRIJUMFA ........

da-da

pre 9 godina

Godinama smo se pitali šta ce mo da gledamo kad se dvojica najvecih u istoriji tenisa ( Rodzer-Rafa ) penzionišu.
Eto u poslednje vreme dobismo odgovor. DRUGU LIGU TENISA!
Djokovic-Marey.
Znači ko je imao priliku da uživa u pravom tenisu uživao je, sada to nam je-što nam je!

momce sa Kosova

pre 9 godina

Ja ne verujem sta vi pisete,ljudi stavljaju mec kako bi se poklopio sa svim vremenskim zonama,briga njih za igrace...Tv prava tu je lova rodjaci.

Vuk

pre 9 godina

Cim sam vidio termin finala znao sam da ce Novak igrati lose .Sreca pa Marej nije kvalitet kao Rafa I Fed..Ako Nole fenomen dobije sa ovom igrom dokazace koliko je superioran samo..Udarci su toliko slabi, bez jacine,80 % njih po sredini I mnogo nesigurnosti, los tenis realno..Povremeno imamo jak I dobar udarac..Ajmo Nole prvo da se popravi igra u 2 gom setu pa I titula..

SkySports

pre 9 godina

Znaci generalno su ovi komentatori ok na SkySports-u, ali kad igra njihov Murray muka mi je slusati ih... a kao i obicno ne moram ni da gledam da bih znao ko je osvojio poen, ako je blag aplazu Nole je uzeo, ako je uralanje i padanje u trasn Murray je uzeo.

charlotte sometimes

pre 9 godina

Pa nece Nole da mu se nudi zauvek. Dao mu jedan brejk prednosti....malo, drugi....opet malo. Murray je zbunjen taktikom, odmah i on izgubi svoj gem jer ko veli hoce posteno da ga dobije, a ne na poklon. Salu na stranu, ali Novak zaista i pored ne tako dobrenigre deluje kao da moze da se vrati kad pozeli. Idemo Nole, sto pre to bolje.

brat

pre 9 godina

što ja da se nerviram , Nole kad mi bude počupao sve živce sa ovim greškama ... i kad bude dao neku nadu Škotu ... uzeće da ga šamara i dobiće ga za 20 min ... najeo sam se kao vepar i idem da spavam ... budite me kad Nole podigne pehar !

veliki strumf

pre 9 godina

Uz mlaku igru, Nole je napravio vec 4-5 gresaka iz forhenda za 3 gema, i to laganih, a protiv Iznera nijednu. Takodje, vec ima 8 gresaka, dok je za ceo mec sa Iznerom ukupno imao 8!

VUJKE

pre 9 godina

Novak je mnogo jači, Endi mu realno još nije dorastao.
Tako da situacija je jasna!!
Novak je počeo godinu na pravi način i jednostavno je u zaletu, kao 2011.
Mislim da ga više nemogu zaustaviti ni legende kao što su Nadal i Federer...
Tako da sto se tice ovog meča prognozira prognoziram laganih 2:0 za superiorno SRBINA.
Što se tiče daljeg takmičenja, dominacija Novaka je neminovna,uz ogroman respekt prema svima na turu a posebno prema prvih 10.
Samo se rad isplati a srbin je dokaz za to.

Nikola

pre 9 godina

3:3 u prvom setu,pogledajte servise sa strane daljoj od kamere, konstantno Sunce ide u oci, kakav propust organizatora da stave mec u ovaj termin!!!

vule

pre 9 godina

Pisem ovo na 3-3 Marej igra najbolje u zivotu,Djokovic prosecno moze se reci a i dalje i izjednaceno. Samo Nole da mu udje u glavu,da ga poremeti i gotov je Marej.

Pinjate Paracin

pre 9 godina

Dobija ovo Nole,ali mnogo teze nego prosli put. Mislim da ce bar 2 od 3 seta otici u tajbrejk. Pokidace nam zivce Nole,to je sigurno,narocito ako uzmemo vrucinu kao faktor. Nadam se da gresim.

conn_status_error

pre 9 godina

Vidi ova dva mučenika, požurili da prvi ostave komentare. Sediš, lupaš refreš i čekaš kada će vest o najuspešnijem Srbinu da bi ga opljunuo. Srećom, ne znam puno ljudi koji bi voleli da žive takvim životom...

v

pre 9 godina

Andy se samo tako napalio. Sto vise misli da moze da dobije, to ce vise da boli kad Novak na kraju doda gas i rasprsi nade. I ne nisam sigurna da Novak uvek dobija....ali Novak uvek dobija ;)

veliki strumf

pre 9 godina

Pocetak meca kao sa Dolgopolovim. Neverovatno da Nole dopusta da Marej bude znatno ofanzivniji od njega, a da on bude tako pasivan. Oporavice se Nole, ali mu ne treba ovako mlak pristup poenima.

Jumko

pre 9 godina

Ovaj vec poceo sa glumatanjem.. kao ne vidi nesto.. vec neke gestikulacije prema boksu. Eee nista se ne menja. Sve smeta kada gubi! Ocekujem predaju.

as

pre 9 godina

@thunderstruck
Zato sto organizator mora da vodi racuna o publici koja placa da bi gledala taj mec. Nece ujutru ili kasno uvece u nedelju da zakaze mec koji moze trajati 2-3 sata.

realno, za klasu je danas bolji škot

pre 9 godina

Ako Mari ne uspe da primi pobedu koju mu letargični Novak servira na tacni i ovo finale ne dobije, može slobodno da pređe u poljoprivrednike.

Rezultat se već zna, unapred.

pre 9 godina

@(thunderstruck, 5. april 2015 19:08)
Ako ti to nije jasno, pogledaj zastave pored imena tenisera, i kome od njih nikako ne odgovara vrućina.

lemi

pre 9 godina

30-30 u prvom gemu kadar na Novaka,a on izgleda kao da ga je stampedo pregazio kao da je 5-ti sat meca,Mari samara loptice kao lud naostrio se kao da je finale Wimldona,a nole laganica sa 10 posto snage igra kontam da mu je zao vise da ga kinji toliko pa je malo povukao rucnu.

masterkg

pre 9 godina

A mene će potomci pamtiti kao nekoga ko je živeo u doba velikoga Novaka Đokovića, i imao prilike da uživo uživa u najvećim uspesima ovdašnjeg sporta :-))))

Jumko

pre 9 godina

U prvim gemovima dolazi do izrazaja Djokoviceva raskos i kompletnost u vidu smeceva i voleja.. Definitivno je Mate Delic bio u pravu, jedini ali vredan.. Djokovic je najbolji igrac ikada!

ljubisa

pre 9 godina

Bez obzira na ishod ovog meca, najveci rival Djokovicu u borbi za prvo mesto na kraju godine nece biti ni Federer ni Nadal vec Andy. Realno je da opet Djokovic bude prvi. Koliko ce turnira osvojiti, narocito one najvece, ne bih da prognoziram. Srecno Novace !

drago

pre 9 godina

@rezultat se vec zna:

Samo sto Murray vecinu godine provede na Floridi (bas u Miami ) gdje i trenira pa zastave pokraj imena i ne znace bas previse

zarko

pre 9 godina

volio bih da vidim bilo koga od vas na 30 celzijusa i 90 posto vlaznosti.ovo nije igra ovo je mucenje.idioti zasto finale nije uvece .lako je u fotelji sa pivkanom glumiti strucnjaka

Stefan

pre 9 godina

Mari clan velike cetvorke?On da zameni Nadala i Federera u borbi sa Djokovicem za trofeje?Ma dajte bre.Cekamo Rafu da proradi pa da gledamo jos malo tenisa,u suprotnom dajte sve titule Djokovicu,da se ne muci decko bezveze po ovakvim uslovima.

Arthur Dent

pre 9 godina

Da se ne pametuje mnogo, odlucujuci set protiv Mareja se zove One Man Show...jbg tradicija. Sto rekla ona baba iz publike, disi samo disi duboko! btw uvali mu krompir Djokaraaaaa. Inace ne znam na kom programu gledate mec, za ubuduce moja sugestija je SkySport, vjerujte na rijec pro komentatori. Pozz svim neostrascenim ljudima...

Mario

pre 9 godina

Sećam se priča kako je nekad Brazil mogao u svakok trenutku da da gol ako su hteli... Sada mi se čini da Novak može da uzme gem kad god hoće, samo nekad nema volje za tim, opusti se pa ako zatreba doda gas :-)

masterkg

pre 9 godina

A mene će potomci pamtiti kao nekoga ko je živeo u doba velikoga Novaka Đokovića, i imao prilike da uživo uživa u najvećim uspesima ovdašnjeg sporta :-))))

Pharaoh

pre 9 godina

Hvala ti Novače, bar znamo da od tvojih miliona koje si zaradio prebacivanjem lopte preko mreže se otvaraju vrata raja za sve nas!

Sad će biti svima bolje! Cveće će cvetati, plate i penzije će rasti, privatni poslovi će bujati, siromašna dece više neće postojati!!
(sinisa, 5. april 2015 22:39)

Ja skoro nisam procitao gluplji komentar! Je'l trebam da ti objasnjavam ili si i sam shvatio zbog cega?

Milan

pre 9 godina

Ne znaju glupi organizatori da ih stave bar oko 4 popodne, kad je sunce malo sa strane. Stave ih u podne tacno i muce se sa suncem, vise nego sto igraju.

Nebojša

pre 9 godina

Mogu da se složim sa pljuvačima da ovo nije najkvalitetniji meč ali svi znamo razlog tako da umesto da prosipate gluposti ovde žalite se atp-u što ovi meću finale u jedan čas po vrućini i kada je sunce najviše i najviše smeta.

vlajzi

pre 9 godina

Godinama smo se pitali šta ce mo da gledamo kad se dvojica najvecih u istoriji tenisa ( Rodzer-Rafa ) penzionišu.
Eto u poslednje vreme dobismo odgovor. DRUGU LIGU TENISA!
Djokovic-Marey.
Znači ko je imao priliku da uživa u pravom tenisu uživao je, sada to nam je-što nam je!
(da-da, 05. april 2015 20:11)

Isplaci se, bice ti lakse. Setaj!

ludinovinar

pre 9 godina

Nole genijalac! Sjajan, uzbudljiv mec! Svaka cast majstore, iscrpljujuce je bilo, ali velika pobeda! ;-) Idemo po Monte Karlo sada.. Uzdravlje!

sava

pre 9 godina

"Onaj kiborg Novak Djokovic",napisao je Uros Djuric 2011 za Noleta. A sada znamo zasto. Pisem ovo na 5:0 u trecem setu i 15:15 u sestom gemu...

Nokicin fun

pre 9 godina

Unistitelj Nole. Samo dvojica igraca mogu Novaku da uzmu dva seta na grand slamu RF, kad Noleta boli zub i Rafa na sljaci kad se predozira. Sto bi reko Homer "boooooring".

Ivan

pre 9 godina

Bravo za Noleta zapanjujuće je kako RAZBIJA svoje protivnike u odlučujućim setovima, uvek na isti način!! Ne znam koji meč da uzmem kao primer jer jednostavno 90% mečeva u poslednjih nekoliko meseci naročito, Nole dobija upravo tako na takav način, razbijajući u potpunosti svoje protivnike u odlučujućim setovima!! Bilo da je veliki Rodžer Federer u pitanju kojeg je razbijao u odlučujućim setovima i na Wimbledonu prošle godine i na Inian Velsu ove godine, bilo da je u pitanju Endi Mari kojeg je razbijao u odlučujućim setovima i na AO i sada u Majamiju, bilo da su u pitanju i mečevi polufinala, četvrtfinala i slično, koje je takođe dobijao na sličan način, meljući protivnike u odlučujućim setovima!! Pravi je as SVETSKOG FORMATA naš Nole nema šta!! Ovo mogu samo najbolji!! 51.titula u karijeri a 22.iz Masters 1000 serije!!! Veliki svetski teniski as!! BRAVO NOLE!!!!!

dragutin

pre 9 godina

Vidim mnogi govore kako je lako sada pobedjivati kada nema Federera i Nadala? Prvo, njih ima, ali sem po neke iskrice Federera nema sta da pokazu drugo, pored ovakvog Noleta. Neko ce reci, jeste, ali to je jer je Federer u godinama a Nadal povredjen. Moguce, ali opet, setim se onda 2011te, tada Federer nije bio star, a Nadal nije bio povredjen. Protutnjao je pored njih prvih 6 meseci ko prohujalo sa vihorom. I mozda jeste igra malo dosadna, ali nije Nole kriv kada nema konkurenciju. Nadala je toliko mucio da ga je poslao u invalidsku penziju, jedini se jos Federe batrga, premda je i on nemocan od 2011 da bilo sta uradi.Te 2011te Nole je imao 24-25 godine, tada je sazreo i od tada je kralj belog sporta. Da osvoji jos RG i sinsinati, ostane prvi jos makar tri godine, i sigurno je u najboljih tri igraca svih vremena u tenisu.

NO JOKE

pre 9 godina

Đokovićev skor u finalima 74 (51-23) protiv : Nadala 12-10,Federera 7-5(plus walkover),Mareja 6-5,Ferera 3-0,Vavrinke 2-1,Conge 2-1,Fiša 2-0,Gaskea 2-0,Berdiha 2-0,Kanjasa 1-0,Del Potra 1-0,Gučionea 1-0,Melcera 1-0,Raonića 1-0,Masua 1-0,Čilića 1-0,Monfisa 1-0,Kubota 1-0,Južnog 1-0,Davidenka 1-0,Lopeza 1-0 i Tomija Hasa 0-1!

lovac na frustrirane susjede

pre 9 godina

(da-da, 05. april 2015 20:11)

Grešiš! Godinama smo se pitali da li ćete vi Hrvati preboleti što je Nole no1!
Sudeći prema vašim komentatima, niste!

centurion

pre 9 godina

Kakvi smo mi srecnici! Mislim na sve nas koji zivimo u ovom periodu o kojem ce se zasigurno pricati generacijama I generacijama. Imacemo sta pricati nasim unucima kad se budemo dotakli sportskih tema. Hvala ti Novace sto nasu tmurnu svakodnevnicu ulepsavas na najbolji moguci nacin. Odavno si zasluzio svoje mesto u nasoj istoriji,ovo sto sad radis je cist bonus.

dr

pre 9 godina

Dzaba Vam novci,moji sinovci,dzaba Vam bilo dobre volje,i pogledi cvrsti i lepljivi prsti,JA IPAK IGRAM MALO BOLJE...
E,pa da....
A znate za ono kad je s' izvesnim Englezom igr'o tri seta,to je bio rat...
I svi ponekad gube,ali nikad NOLE,ZVANI KRALJ!
Bravo,bravo,bravo...

пре си без мозга

pre 9 godina

Uzasno igraju i jedan i drugi. Nole je dosta nekulturan!
(Zena bez imena, 05. april 2015 21:08)

Не бих рекао да си без имена.

Branko as.

pre 9 godina

I to je to! Najjaci uvek pobedjuju! Najbolji teniser na ovoj podlozi.ikad u ovom sportu! Sve ostalo i nije vise vazno, zar ne!?Pisem u trenutku kad je 4:0 u finalnom setu, zar opet krompir! Neverovatno, ali istinito Raduje se Srbijo!

Бескрајни плави круг, а у њему звезда

pre 9 godina

Први сет на турниру 6:0.
Последњи сет на турниру 6:0.

У духу Милоша Црњанског.

Mikii

pre 9 godina

Marej po ko zna koji put glavni lik u epizodi: Mogu, hocu, sad mogu...oh wait, ne mogu. Ali, stvarno neverovatno. Nebitno sto ce da izgubi, to smo znali i nakon sto je tek izjednacio. Ono sto je stvarno moronski s njegove strane je sto uvek, ali uvek, kad je momentum na njegovoj strani i kad se od njega nesto ocekuje, on se ugasi. Evo sad spasava 5 brejk lopti, pa ima nakon sve te muke gem loptu i ipak gubi gem. Ja se pitam kako je jos uvek citav nakon svih ovih meceva koje je na ovakav nacin pogubio. Svaka cast i za Morezmo, ja bih ovo odavno oter'o u 3 lepe.

,,,

pre 9 godina

....OK, nas je i neka pobedjuje, ali budimo realni - ko bi ovo gledao i u Srbiji da Novak ne igra?

Marej igra koliko moze i zasto ce zasluzeno dobiti - ako dobije.
(milan jovanovic, 05. april 2015)

Čim neki lik napljuje Novaka, a onda doda "ok naš je, ali budimo realni...", i potpiše se sa nekim tipičnim srpskim imenom, to je pouzdan znak da to piše Hrvat.

Ivan M

pre 9 godina

Veliki sampion nadje nacina da dobije cak i kad mu ne ide. Da Nole to nije, on bi posle meca protiv Dolgopolova spakovao kofere. Mari je, isto kao i Federer, imao ispravnu taktiku: biti agresivan, kratiti poene, ici na poene iz riterna. Gresio je i on, ali radio je sta je mogao i igrao kvalitetno. Medjutim, kao i Federer, kad se donosila odluka on nije imao snage ni umeca da se suprotstavi boljem i jacem od sebe. Sedam uzastopnih poraza mora da vec stvaraju pometnju i njegovoj glavi, posebno kada se gubi sa 6-0 u zadnjem setu. Inace, smecevi jednog i drugog su bili prica za sebe - kao da im je sunce islo direktno u oci prilikom svakog smeca. Takodje, voleo bih da a) Novak propusti jedan od predstojecih Mastersa na sljaci, recimo Madrid; i b) da nadje onog jadnog klinca kojem se slucajno izdrao u lice i da mu neki lep poklon u znak izvinjenja. Ovo drugo nije obavezan da uradi, ali bi bio lep gest.

grobarka

pre 9 godina

Znate šta? Svaka čast OVOM čoveku. (nadam se da ova konstrukcija ipak nije obesmišljena upotrebom u nekom drugom kontekstu jer je Novak Đoković stvarno izvanredan sportista)

Latino

pre 9 godina

Ne znam kako vam se čini, al meni po prvi put da publika većinom navija za Noleta u USA.( totalno čudno) A , i da liniske sudije nisu napravile ni jednu grešku

777

pre 9 godina

Ne bih da sam u Endijevoj kozi. Na tri turnira u dva treci set sa krompiricem?? Teska frustracija pa neka prica ko sta hoce jer ovaj momak kad god izadje Noletu na crtu u glavi negde ima da mu to stoji i pulsira. Na kraju moram da kazem da Endi skupo placa a tek ce da placa onaj USAO i Wimbledon. Novak mu to nece nikada oprpstiti i delje ga gde god stigne. Cisto da mu da do znanja gde mu je mesto. Bravo majstore...

glasnik

pre 9 godina

Ko mu je kriv kad hoce da igra 3 set. Da je izgubio 2 set ne bi bio krompir. Opet krompir. Steci ce naviku. Ne znam sta ce sada da ga pitaju novinari sa ostrva, da li isto sto i posle AO.

Grey311

pre 9 godina

Odgledao sam ceo meč. Nema šta, Nole je zasluženo pobedio, ali dajte ljudi, nemojte da grešite dušu, odigrao je i Marej dobro. Naravno da je posle 0:3 u trećem setu usledio pad, ali posle onakvog gema, to bi se svakom desilo. Ne umanjujem vrednost Novakove pobede, naprotiv, mislim da je u ovom trenutku velika stvar pobediti Mareja. Ali još jednom ponavljam, Marej he odigrao dosta dobro i sve čestitke obojici.
P.S. Slažem se da je vrućina, a ne nešto drugo, uticala na kvalitet tenisa.

Kenny Dalglish

pre 9 godina

Ljudi,nije prica, da nema Novaka ne bi culi za nas, Pre 3 godine sipam gorivo u Barseloni na povratku kuci. Ljudi gledaju tablice ,gledaju novcanicu od 500 E-da li su prave. Kazem Srbija, Novak Djokovic.Stize osmeh i Srecan Put. Jednom recju Ambasador.

VUK

pre 9 godina

vidljivi Novak tri puta po dva naleta brutalno je bombardovao jug Amerike..mnogo su smešni ovi Ameri!..a Nole je pravi tata..u prva tri meseca samo od nagrada zaradio 4.300.000,00 $..nema čovek pojma.

капетан Микии

pre 9 godina

(Mikii, 05. april 2015 21:17)

Ја стварно покушавам да игноришем твоје коментаре али некад ми не успева. Јеси ли пробао са променом терапије? Променом лекара? Буди активнији по том питању.

pošto bakar, komšije

pre 9 godina

Sramota je da bilo koji Srbin išta ružno napiše o Novaku, ali eto imali smo prilike pročitati u komentarima. Stid da vas bude. Da, to je Srbija. A Šešelju se aplaudira jel? Koja zavist i kompleksi. Umesto da mu podelite ulice i biste u svakom gradu vi pljujete. U nekoj normalnoj zemlji bi mu cvene tepihe stavljali gde god prođe. Jaja bi mu ladili po vrućini lepezama.Ah,ipak šte reći. Srbija je to rođaci. Čovek je jedino svetlo i borac za građansku i civilizovanu Srbiju na mapi sveta, ali umesto divljenja i zahvalnosti pljuje se po možda i poslednjem velikom srpskom ambasadoru, zadnjem srpskom Don Kihotu. Ništa Novače, idi slobodno i igraj tamo gde te cene. I molim Te ugasi svetlo na graničnom prelazu kada izađeš jer ovde ionako pomoći nema. Ti si pomogao, pomagao i hvala na svemu. A ovde, ovde neka kliču i dalje Nadalu, Federeru, Šešelju, Slobi, Nemačkoj uz derneke na Ravnoj Gori i vlastitoj mitomaniji. Ipak mi to izgleda i zaslužujemo. Nije mi žao na iskrenosti i realnosti. RIP.

Noleeee

pre 9 godina

Aman,igra se po danu da bi veci deo sveta mogao da uziva u finalu...
Sto se tice meca,Djokovic je samo potvrdio da ta tzv. velika cetvorka ne postoji. Mnogo su on iFedex ispred ovog nadobudnog Britanca (i Rafa kad se vrati u formu),a samo zato sto je iz velike zemlje,vodi se kao clan "velike cetvorke"!

ZORICA - CANADA

pre 9 godina

....sa 70 % vlaznosti vazduha , uslovi igre su BRUTALNI......Ko je bio u Floridi ,zna o cemu pisem...A za one koji nisu - pa dodje mu isto kao onaj istorijski bazen u kome je Nole trenirao kao klinac ,samo je taj bazen danas PUUUN vode...Pa vi vidite...Izdrzi NOLE , a i Murray naravno ........a glavesine ATP sram da bude .....

Slavica

pre 9 godina

Pogodi i Vilander jednom, rece danas da ce Nole dici pehar...teska srca rece, valjda je najzad postao svestan toga da je Nole PRVI I NAJBOLJI!

Winner

pre 9 godina

E moj Novace kakav bi ovaj zivot bio da tebe nema, sta bi smo mi radili ovako nedeljama uvece, jedina svetla tacko Srbije. Teoretski i materijalno nista nemam od tvojih pobeda ali duhovno i emocinalno olaksavas mi zivot neverovatno. Cast je gledati meceve u tvojoj eri!!!!

N°1e jos dugo n°1

pre 9 godina

Vidim da se mnogi u komentarima pitaju zasto se finalni mec igra u 13h00 kad je sunce skoro u zenitu.

Odgovori su: turnir se igra u SAD gde su (na nase veliko nerazumevanje) basket i hokej mnogo popularniji sportovi (cak i na Floridi), pa je i veca dobit od njih. Posto utakmice basketa i hokeja nedeljom pocinju oko 17h00, pruza se mogucnost da i ljubitelji tenisa stignu na njih. Ljudi (velika vecina) su, onda, navikli da posle utakmice subotom i nedeljom idu negde na veceru... A sutra je novi radni dan.

Organizatori meceva o svemu tome vode racuna. To je jedan od glavnih nacina da se zaradi.

oxydant

pre 9 godina

Vidimo da su ovi krompiri (bageli,što bi komšije rekle) nešto učestali?!
Izgleda da nisu slučajni,potrebno je protivnika prethodno "uraditi",zar ne
Možda bude novi rekord ove godine? Čini mi se da je Federer imao 16 komada
jedne godine..?

procenitelj

pre 9 godina

Auu, kol'ko komentaraaa...Kako je igrao ceo turnir, tako ga je i zavrsio. Trte-mrte, ajmo u treci set i njega dobija s nulom. Stena! (Blek)

danix

pre 9 godina

Prije svega sve cestitke Novaku na postignutom sv. rekordu,tri puta uzastopno uzima Ind.V i Miami.To vise niko nikada nece napraviti.
Nole je dokazao da i sa pola svojih mogucnosti moze da pregazi treceg igraca svijeta koji je sasvim dobro odigrao.
Nole je bio umoran,a kako i ne bi,trebalo je dobiti IV i Miami na ovim vrucinama i u vrlo jakoj konkurenciji,sto je zadivljuce i jos jedan dokaz da Nole hara sv. tenisom.
A,sad se dobro odmori pa u nove pobjede,najbolji si SVIH VREMENA.

sugradjanin

pre 9 godina

ljudi,pri ovim uslovima,cak i pri mirovanju,majica vam je mokra,i koza takodje,tesko se dolazi do daha.,a zamislite tako 3h?
a i porf toga,i bez forhenda ceo mec,djole dobija,tako da sam ja na njegovom mestu smatrao bih da sam nepobediv!ja sam onaj koji je govorio da i kada djole slabo igra,mogu da ga pobede,samo 3 igraca,federer,vavrinka kad ubode loto dan,i marej,i mislim da sam pogresio,lista je spala na 2!

smb

pre 9 godina

Pa ovaj čovek je neuništiv !
Bravo Nole !


Po broju krompira, ova godina liči na 2011. Nadamo se da će biti i po broju GS, i još jedan pride.

Miloš je u kući

pre 9 godina

Juce su zene igrale od 13h po lokalnom - jel i tada bio Uskrs?
(veliki strumf, 05. april 2015 21:22)

Juce su igrale u tom vremenu jer je bila Vrbica.

volim SRBIJU I SVE STO JE NASE

pre 9 godina

sto Nole razocara naseg stalnog hejtera i navijaca za svakog s'kim ti igras,Mikili moj bilo bi dosadno bez tebe ali se potpisi pravim imenom tj.mustafa ili mirsad,moze i mirza itd.BRAVO NOLE,NIKO NIJE NI SUMNJAO U POBEDU.

Beobrad

pre 9 godina

Novak se poigrava s celim ATP-om!
Dajte naucnici neki genetski miks bivsih asova od Samprasa, Borga, Lendla i dodajte malo od Nadala i Federera, pa da gledamo jedan ravnopravan mec !
Ovo je smesno, kad udju u treci set s Novakom, odseku im se noge!

Kosovka devojka

pre 9 godina

Mislim da je ovo jedna potpuna dominacija u svetu tenisa. Novak u Majamiju nije bio u najboljoj formi a osvojio je trofej. Kada on igra pa cak i kad gubi znam da je samo faza i da ce na kraju on pobediti. Trenutno niko ne moze da mu se suprotstavi. Eto Srbija je pored vaterpola i velesila u tenisu. Tako sam ponosna sto je on predstavnik nase zemlje. Pravi primer na koga svi mladi treba da se ugledaju i ne samo mladi neko svi. Mnogo se od njega moze nauciti. Imala je Srbija mnogo velikih ljudi u svojoj istoriji ali u vremenu u kome mi zivimo on je najveci ! Tako sam srecna sto imam privilegiju da zivim kad i on ! Bravo Majstore !

Svete

pre 9 godina

,, I onda je Novak ubacio u vecu brzinu '', Roger Federer, 22.03.2015....
Bravo breeeeeeee Djo1eeeeeeeeeeee.......
Mnogo je zanimljivosti, pa da napisem cega se setim:
- 17 titula na tvrdoj podlozi, izjednacen sa Fedom
- 10 uzastopno dobijeno finale, jedini ispred Fed i Nad
- 3 put dobija 3 mastersa uzastopno, jedini
- 2 put osvaja prva 3 velika turnira AO, IW, MIA, jedini
- 3 put osvaja IW i MIA, jedini
- 25. pobeda od pocetka sezone, licni rekord,
toga sam se trenutno setio...
i da 5 zaredom osvojen veliki turnir, samo je Nadal to jednom uradio i niko vise ikada, cini mi se !!

Ovim turnirom Novak zaokruzuje jednu fascinantnu polusezonu...
- US open polufinale
- Peking TITULA
- Sangaj polufinale
- Paris TITULA
- London TITULA
- Melburn TITULA
- Dubai finale
- I.Wells TITULA
- Miami TITULA.........nestvarni Novak !!!

Sto se tice borbe za 1.mestu na kraju sezone, ogromna je prednost nad glavnim konkurentima, veca nego 2011...

Za 6 dana je vec zreb za sledeci masters, Djole deluje malo umorno, pre svega je to psihicki umor, bilo bi dobro da malo spusti gas pred RG da ne uleti opet u seriju kao 2011., tako da neki iznenadni kiks na sljaci me ne bi zacudio...

Bravo za Andija Mureja i zelim mu svu srecu sledece nedelje i novom zivotu.....
Neka neka obavesti Viskovica da Andi ne igra sledeci turnir.....

devlinjo

pre 9 godina

@Jumko, srećan ti Uskrs!(p, 05. april 2015 21:15)
Ne brate, on je naš luzer. Dečko je car, kada bi živeo u Bazelu navijao bi za Džeki Čena.

momce sa Kosova

pre 9 godina

Ja ne verujem sta vi pisete,ljudi stavljaju mec kako bi se poklopio sa svim vremenskim zonama,briga njih za igrace...Tv prava tu je lova rodjaci.

KOHONES BATO

pre 9 godina

Samo se jos vise uvecao kompleks koji Marej ima od Novaka. Igra covek neverovatno napadacki tenis, non stop u terenu po metar-dva, Nole igra 50 % od svog najboljeg tenisa i opet ga dobije sa ovakvim zavrsetkom meca. 90% igraca gubi mec protiv Novaka vec u svlacionici, pa cak i clan velike cetvorke... Tu ne ubrajam Feda, Rafu (mada je i on klimav, jedino ga RG vadi, sto se moze promeniti ovoga proleca) i naravno Tomija Hasa! ?

Navijac iz fotelje

pre 9 godina

Nema dosadnijeg igraca od Mareja.Kada ga covek pogleda onako trapavog koji vuce noge po terenu da ne poveruje da je teniser. Onoliko koliko mu Novak pruzi on ce da igra.Cini mi se da Novak igra slabije nego protiv Isnera.Uglavnom poene Marej osvaja na Novakove greske

мићо

pre 9 godina

Vuk, 5. april 2015 20:27

Тачно,и ја сам одмах знао да ће то бити мучење,чак је и сам Ноле то споменуо дан пре.Чак и за публику је то лош термин,а за тенисере смрт,наш дилбер посебно лоше подноси те услове и већи део меча нисам могао да гледам,а сад ми жао што сам пропустио 3.сет после изједначења у 3.гему.

dr

pre 9 godina

Djokovicu,sram te bilo!
Kazu da ce Kraljica Elizabeta ove godine udostojiti finale Wimbldona svojim prisustvom...Ako "pretekne" do tada,valjda hoce...
I kako ti da joj pogledas u oci,kada ti bude cestitala kao pobedniku,posle ovih danasnjih 6-0 protiv njenog ljubimca,ljubi ga majka?
Hajde 6-3,6-4,7-5,ali ovo....
Stvarno,nema smisla....

Melenci

pre 9 godina

ZORICE, svaka tebi cast kako iskreno i uvek navijas za naseg Noleta,sjajna si!Jos nesto,zasto pominjete hrvate i kako znate da se oni raduju Noletovom porazu?Da li vole Noleta u to ne ulazim ali da ga postuju to je sigurno!Gledajmo mi nase iz Srbije koji i ne gledaju tok meca nego samo vrebaju Noletove greske.To je ruzno i podlo.Hrvati jos nisu toliko nisko pali da ne postuju prvog u svetu pa bio on sto puta iz Srbije!

Kutinjo

pre 9 godina

Nikad losiji Nole,udara loptice bukvalno sa pola snage balone mu prebacuje i opet dobije set ali i do je dokaz ko je tata trenutno u svetskom tenisu apsolutni vladar.

nenad rs

pre 9 godina

Ако један Вишковић каже да људи играју сјајан тенис ,треба ли да вјерујем њему или дежурним троловима?Напред Ноле!

zex

pre 9 godina

Dobro finale sa malo vise gresaka, ja nemogu da shvatim ljude koji omalovazavaju ovo finale, ulog je titula mora da se igra pametno jer dzaba ako je lepoa igubi se mec.Bilo je puno dobrih poena mnogo vise nego protiv Federera.idemo Nole jos malo do pobede.

Nex

pre 9 godina

"Ko misli da Novak igra lose nek' izadje Endiju na teren i uzme set. Smesno glupi komentari.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Nokicin fun, 5. april 2015 21:48)"
Ne set, poen!

The Dude

pre 9 godina

Ja gledam u Danskoj na nekom lokalnom kanalu i komentator toliko providno navija za Marija, daleko da je moranje navijati za Noleta ali ne mora da bude toliko jednostran . Kad je krenula dodela pehara samo su isključili prenos :-/

Laca

pre 9 godina

@Milan Jovanovic
Samo to rade u životu, kažeš, pa onda mogu i bosi po ekserima za tu lovu? Pa, hajde ti, onda, junače, evo uzmi i "samo" treniraj i mazni lovu, ne znam šta čekaš?

Nenad

pre 9 godina

Hvala sudija,,,onom opemenom na kraju drugog seta je Novaku toliko pomogao da mu probudi inat i da u trecem setu ubedljivo pobedi Endija,,,Ono sto mogu reci jeste da Novak danas vise nema adekvatnog protivnika jedini protivnik mu mogu biti vrucine ali i u to sumnjam jer sta Endi da kaze...Novace svaka ti cast...samo da naucimo od tebe nista vise...Zdravlja ti svi zelimo!!!

Andjela

pre 9 godina

@mikii
Druze ovo je trenutak za istoriju! Ti imas pozitivan skor na komentaru. Zapamtimo ovaj dan jer ne verujem da ce se ikada ponoviti.

karma

pre 9 godina

Izgleda da vi svi ovde znate bolje od po mom misljenju najveceg poznavaoca tenisa gospodina Viskovica. On prica kako je pravi blagoslov sto gledamo ove momke ali stručnjaci na b92 pricaju kako nista gore nisu videli.

Vlada

pre 9 godina

@da-da Rafa i Fedrerer nisu se penzionisali,Rafa je ispao na pocetku ovog turnira otisao za Majorku,a Federer mora malo da odmori slomio ga Djokovic prosle nedelje...

FilipKun

pre 9 godina

Ne samo u 4 popodne nego i u vecernjim satima temperatura u Majamiju je nekoliko celzijusa niza ali je zato vlaznost mnogo veca. Iz tog razloga organizatori stavljaju finale po najvecem suncu jer bi bilo jos teze igrati kasnije. Ko je igrao ozbiljan tenis i imao priliku da igra kada je vlazno, zna o cemu pricam, a vi strucnjaci iskulirajte i popijte pivo ;)

Stefan SUB

pre 9 godina

I sada ce ljudi vise pisati o navodnom vikanju Novakovom na jadnog decaka (koji su sasvim slucajno nasao pored njega u pogresnom momentu) nego o tome kako je Andy u posledjem setu opet izvukao krompiric.

veljko

pre 9 godina

poslednjih 25g, a mozda i duze, niko nije vezao majami i monte karlo, da ne pricam ao, iw, mi i mc. to bi bila ludnica, a deluje veoma moguce. nadam se da ce se dobro odmoriti i biti dovoljno svez. ako to uspe, osvaja 100%

šetač

pre 9 godina

Negde sam pročitao da kada je sunčano i kada nema uopšte oblaka greške iz smeča su verovastnije jer let loptice na plavom nebu igač teže procenjuje jer nema nikakve orijentire.

Dynamic

pre 9 godina

E pa, dragi Endi, dobrodošao u klub 7!

Novak sada ima sedam uzastopnih pobeda, sedam ili više, nad skoro svim igračima iz top 10 i bliže. Da utvrdimo listu: Tu su sada Endi, Rafa, Ferer, Berdih, Conga, Vavrinka, Marin a Miloš je na dobrom putu. Jesam li nekog izostavio? Prema tome kapa dole Federeru što se iskobeljao :-), jeste najbolji u istoriji i po tome ha ha ha...

P.S. Prijatan đevrek ;-)!

Trpajjjjjjj

pre 9 godina

Hahahahaha smec. hahahaha smec. Moram da prebacim kanal, pa ovo je bruka! E moj Mate Delicu.. pa ovaj smec ne zna da udari! Hahahaha prekini Djokovicu molim te. hahaha
(Jumko, 05. april 2015 21:10)


Hahahahahah, kme kmeeee!!!!
Obozavam Noleta. On namerno spusti nivo igre, da indijanci kao ovaj Junko izmile iz rupica, a onda ih smečom vrati u rupicu. buaaaaaahahahahaahahaha

dragan markovic

pre 9 godina

Da apsolviramo vise u vezi konkurencije-Federerova(1981)
Kraj 2001g. na prvo mesto dolazi mladjani Hjuit(1981),najmladji N1,Kurten(1976),stari Agasi(1970),Kafeljnikov,Ferrero.Tu Hjuit ostaje do kraja aprila 2003 kada ga prestize matori Agasi,vec 33g,najstariji N1,Hjuit,Ferrero(1980),Moja(1976),Federer,Rodik(1982),Safin(1980).Tu matori Agasi ostaje do septembra 2003 i nakratko ga menja Ferrero i posle pocetkom novembra 2003 dolazi drugi najmladji N1 Rodik.
Sta vam to govori,u svetskom tenisu je jedna velika praznina odlaskom Samprasa i tihim odlaskom Agasija,na broju jedan se smenjuju sve mladjani igraci od 19-22godine,nema ko od starijih da preuzme primat jer je konkurencija bedna.
I konacno feb 2004 Fed preuzima prvo mesto i tu ostaje neprekidno do avg 2008g.U tom trenutku ga prate sve sami mladici Ferrero,Rodik,Koria,Nalbandian(1982),Hjuit,osim matorog Agasija(tada 34 god).
Jos jedan podatak vredan paznje,da svi koji su preuzimali N1 samo su trebali da osvoje jedan Gslam jer je to bilo sasvim dovoljno.Koliko Federer nije imao konkurenciju tih godina vam govori i to 2004,2006,2007 osvaja tri Gslema godisnje,samo golobradi Nadal uzimao RG.2005 uzima dva Gslema,ili ti 11 Gslemova u tom periodu.
Sve ovo govori koliko je stepenica Nole morao da preskoci da bi bio ono sto danas jeste,i kolika je njegova vrednost i velicina.U eri dva najbolja igraca stasavas i prestizes ih dace Bog u svim parametrima.
Hvala na paznji

Boban

pre 9 godina

Veliki Novak Djokovic! Sa ovom pobedom me odusevio, jer i kad mu nije dan, kad ne igra najbolji tenis on nadje snage za pobedu. Svaka cast Nole majstore tenisa!

Majstor Nole

pre 9 godina

".ebi magare dok su mu noge u blatu" - što bi rekli u mom selu.
Šalu na stranu, ali uvek treba iskoristiti psihičku prednost i manjak poverenja u sopstvene mogućnosti protivnika, pa ga pobeđivati dok god se to može i time mu stvarati sve veću i veću mentalnu barijeru pred svaki sledeći susret.
Inače, ovaj mečje bio dosta kvalitetniji od Australije i pogotovo Indijan Velsa, izuzev smečeva, koji su bili vrlo loši, da ne kažem kriminalni, kod obojice.
marej je igrao dosta ofanzivnije i nije samo smarao balonima i slajsevima, nego je i vrlo često oštro napadao i time dodavao kvalitet meču. Novak je bio dobar, ali je mogao i bolje tokom celog meča, pogotovo na reternima, kada je sredinom drugog seta Marej počeo konstanto da servira drugi servis. Što se Novaka tiče, meč je ličio na prošlogodišnje finale sa Nadalom na Rolan Garosu, kada je dobio 1. set, a onda ga je početkom drugog uhvatila kriza od vrućine i držala ga do sredine 4. seta.
Tada je upro da dobije 2. set i pokuša da prelomi, ali nije uspeo i samim tim je izgubio i treći set dosta lako, a onda je bilo teško vratiti se u četvrtom. Danas je postupio pametnije, pa kada je video da će se skroz potrošiti ako zapne u drugom setu, malo je spustio gas, odigrao neke gemove na leru i uštedeo malo snage za treći set. U trećem je krenuo malo bolje, a za to vreme Marej je konstantno pravolinijski padao i već posle 2:0 to je bilo to. Čestitam!

захарије

pre 9 godina

(znanje-imanje, 5. april 2015 22:10)

Видим да сматраш да је знање имање. Слажем се с тобом. Само што си ти онда сиромашан.

kosmajac

pre 9 godina

sada treba biti pametan , ovaj tempo je ubitacan. najbolje je da preskoci monte karlo brani smao 360 polufinale a rodja mora do finala da bi odbarnaio cak i da osvoji nece nesto razlika da se smanji. onda rim da proba da odbrani i madrid nije igrao recimo neka ode do polufinala da ima gde sledece god da brani i onda da osvoji rg .

King

pre 9 godina

Novak je ušao u fazu hroničnog oboljenja.Leka za ovu bolest nažalost
nema.Jedino može da ozdravi ukoliko
okači reket o klin.Znači još 5 do 6 godina.THIS GUY IS SIK.
Im telling You Andy.

не-не

pre 9 godina

(da-da, 05. april 2015 20:11)

А ја се годинама питам шта неписмене људе тера да нас малтретирају својим непознавањем правописа.

Blek Stena

pre 9 godina

Jeste da nije neki mec za gledanje,ali sam to vec predvideo u komentaru pre pocetka. Ne razumem kriticare koji ocekuju da Novak uvek na isti nacin i istim rezultatom pocisti broja 3,kakav god on bio. Pa kad iz nedelje u nedelju igrate sa istim protivnikom,kako mislite da ga uvek pobedite istim oruzjem? Nije to lako.

Serdjo

pre 9 godina

Konačno je Nole počeo da pobeđuje Đokovića! Na ovom turniru u prva tri kola i sad u finalu! Ne može mu niko ništa jači je od sudbine!

Vuk

pre 9 godina

Cim sam vidio termin finala znao sam da ce Novak igrati lose .Sreca pa Marej nije kvalitet kao Rafa I Fed..Ako Nole fenomen dobije sa ovom igrom dokazace koliko je superioran samo..Udarci su toliko slabi, bez jacine,80 % njih po sredini I mnogo nesigurnosti, los tenis realno..Povremeno imamo jak I dobar udarac..Ajmo Nole prvo da se popravi igra u 2 gom setu pa I titula..

Boston

pre 9 godina

Izgubi drugi set u finalu mastersa, kada svi ocekuju da ce Marej imati vecu psihicku prednost u trecem setu Novak dobije set sa nulom(6-0), a Mareju ni gem. Ne znam sta vise da kazem za ovog coveka, osim da sam neopisivo srecan i da mu se zahvalim sto postoji i sto je tu da nam pruza tolike radosti. Makar ni jednu titulu da ne osvoji do kraja karijere nikada ni jedan Srpski sportista nece biti kao on. Mozda ne bude najveci teniser ikada ali ce biti jedinstven po svemu. Hvala ti Nole, kralj si obozavam te !

Svete

pre 9 godina

,, I onda je Novak ubacio u vecu brzinu '', Roger Federer, 22.03.2015....
Bravo breeeeeeee Djo1eeeeeeeeeeee.......
Mnogo je zanimljivosti, pa da napisem cega se setim:
- 17 titula na tvrdoj podlozi, izjednacen sa Fedom
- 10 uzastopno dobijeno finale, jedini ispred Fed i Nad
- 3 put dobija 3 mastersa uzastopno, jedini
- 2 put osvaja prva 3 velika turnira AO, IW, MIA, jedini
- 3 put osvaja IW i MIA, jedini
- 25. pobeda od pocetka sezone, licni rekord,
toga sam se trenutno setio...
i da 5 zaredom osvojen veliki turnir, samo je Nadal to jednom uradio i niko vise ikada, cini mi se !!

Ovim turnirom Novak zaokruzuje jednu fascinantnu polusezonu...
- US open polufinale
- Peking TITULA
- Sangaj polufinale
- Paris TITULA
- London TITULA
- Melburn TITULA
- Dubai finale
- I.Wells TITULA
- Miami TITULA.........nestvarni Novak !!!

Sto se tice borbe za 1.mestu na kraju sezone, ogromna je prednost nad glavnim konkurentima, veca nego 2011...

Za 6 dana je vec zreb za sledeci masters, Djole deluje malo umorno, pre svega je to psihicki umor, bilo bi dobro da malo spusti gas pred RG da ne uleti opet u seriju kao 2011., tako da neki iznenadni kiks na sljaci me ne bi zacudio...

Bravo za Andija Mureja, vidi se da igra napreduje, zelim mu svu srecu sledece nedelje i u novom zivotu.....
Neka neka obavesti Viskovica da Andi ne igra sledeci turnir.....
Pozdrav!!

veliki strumf

pre 9 godina

@ja Pojma nemas. Finale u IW i Majamiju se uvek igra po najvecoj vrucini, dugi niz godina. Juce su zene igrale od 13h po lokalnom - jel i tada bio Uskrs?

nenad rs

pre 9 godina

Најбоље Кутињо да ти и Јумко одиграте неко финале а можда и јесте тенисери,смарате.

apelacioni svedok

pre 9 godina

Zali se Marey, kako je Djokovic u velikoj prednosti, jer on je BALKANAC, pa samim tim je navikao na sunce, dok je on sa "ostrva", gde se retko vidi sunce, pa eto nije fer.

Hrvat stari tenisač

pre 9 godina

Novak je ljudina! Blago vama Srbi. Sa pravom se ponosite njime. Mi Hrvati čekamo Bornu i nadamo se radovanju u budućnosti kao vi. I nemojte nas sve trpati u istu košaricu. Nismo svi kao ovi naši provokatori ovde kojih se svaki normalan Hrvat srami.

NikolaR

pre 9 godina

Jedan je Kralj betona :)

Hvala mu do neba sto svaki put ucini da se osecam dobro u ovim teskim vremenima.

Necemo da se ponovi 2011, hocemo taj Roland Garros. Pozdrav

VIL

pre 9 godina

Čestitke Noletu! Pobedio je rivala ali i sunce u glavu! Kako da neko smečuje kada mu zvezda prži u oči? Do duše bili su isti uslovi za obojicu, pa su obijica promašivali smečeve. Zašto u ovo vreme da se igra? Zašto se igra finale na Uskrs (katolički)? Pa da bi narod mogao da stigne na uskršnju veceru i da bi fanovi u Evropi mogli da prate prenos. Nole očigledno nije bio oduševljen terminom ni vrućinom, ali on je pro do daske! A nama je bilo uživanje gledati treći, i dramu u prva dva. Nole nacionalno blago!

Mare

pre 9 godina

Kako li ne smori vise ove Novakove pljuvace da svake nedelje navijaju za drugog protivnika a Nole dominira kao niko do sad? Toliko je najbolji da stvarno postaje dosadno

bas ovako je

pre 9 godina

@Arthur Dent...slazem se ,SkySport je odlicno prenosio...samo jedna opaska....na kraju kada se Novak potpisao i napisao na kameri "idemooo",prokomentarisali su da na hrvatskom :-) to znaci come on...

Zuki

pre 9 godina

Bravo Nole!
Ovaj mucenik Mari ce ga tesko ponovo pobediti do kraja karijere posle ovakvog poraza. Prvo je Rafi nabio kompleks sad i Endiju.

veljko

pre 9 godina

neko kaze lose finale. da li bi ga neko drugi bolje odigrao? ova dvojica su igrali 2 od 3 najveca finala ove godine i jedno polufinale! ako je lose, a nije, do organizatora je. neljudski uslovi dovode do nesto losijeg tenisa. ali ovako mi draze. sad znaju da novak, iako mu ne prija sunce, i po takvom vremenu zavrsava sa 6:0!

Musaka

pre 9 godina

Zovem ja danas Novaka da pitam ima li 2 kg finog krompira pošto mi dolaze neki gosti sjutra, a on mi veli: "rado bih ti dao, nego Marej sprema musaku za familiju pa sam mu obećao".

Sasa-888

pre 9 godina

Bravo Nole Srbija je ponosna na tebe i hvala bogu sto nam podari ovakvog SAMPIONA.Samo jos da kazem da me je sramota zbog onog transparenta na kosarkaskoj utakmici i da to normalni navijaci nikad nebi napisali.

Milan

pre 9 godina

Kao sto sam rekao bilo je to dranje Skota za skor 18-8. Ali i Nole i Andy su pruzili neverovatan mec u uslovima koji su nenormalni. Pitam se do kada ce organizatori ovako tretirati igrace. Verovatno dok neko ne padne mrtav na sred terena.

dr984

pre 9 godina

Obozavam da gledam Novaka u naravno i navijam za njega.Verovatno ce on i uzeti titulu,ali iskreno losiji tenis u nekom finalu nisam gledao...

toza

pre 9 godina

E,pa stvarno... Koliko sam puta pomislio za Novaka: "E, sad je stvarno gotov!" I uvek se prevarim. Onako izgubi poslednji gem drugog seta i onda Mareja ko neku devojčicu.
Što ja najgore Marej je bio dobar, ofanzivniji nego inače, vidi se da je poboljšao igru. Novak NIJE bio dobar, ali dooovoljno dobar. Svaka čast.
Slede tri turnira na šljaci, na redu je Nadal.
Novak protiv svih!

red

pre 9 godina

To je to, to je ta razlika.
Protivnik igra dok može, sve posle toga je brutalna dominacija.
Jos je"jača"pobeda ,obzirom da je Novak igrao loše.
Bravo !

Novak grom Miami

pre 9 godina

Hahaha koji tenis... a sta ocekivati od 3 i 4 kao sto neko ovde kaze.. Prebacivanje do sutra i greska. Cao.
(Jumko, 05. april 2015 20:37)

Buaaaaaahahahahahahahahahahahahahahahahahah, izvini, nije mi bila namera da se spradam s tobom, bilo jace od mene. evo necu vise. u stvari, lazem, hocuuuuu, BUAAAAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH

jovica

pre 9 godina

A ja mislio da ce mu Novak dati ovaj mech zbog svadbe, ali ko je terao Mareja da prica gluposti na presu posle Australian opena. Ovako ima od Novaka jos jedan tanjiric sa biciklom, specijalan poklon za svadbu.

Beobrad

pre 9 godina

Jednostavno najbolji teniser na planeti zemlji!
I kad je ovoliko tezak mec pun taktike, i kad nije na vrhuncu, on nadje nacin da pobedi, prosto fenomen !
Rudarski mec, niko da pusti ruku, da krene agresivno po viner, ali ok, Novak zna da je to izgleda recept s Marijem!
51/22/5, bravo majstore!

petarczv

pre 9 godina

Meni i dalje nije jasno odakle ovoliko noletovih hejtera?! Alo to nije zanemarljiv broj,kapiram da ima dosta nasih zavidnih komsija i lepe njihove ali mi nikad nece biti jasan srbin koji navija protiv noleta...

Maximus

pre 9 godina

Pamti li neko da je Đoković odigrao dobar meč kada ima kačket na glavi?!
(Merenges, 05. april 2015 20:24): To je zbog sunca, a ne zbog kacketa, :)

dexy

pre 9 godina

Murraya čeka opet posluzavnik,posle teniske karijere može otvoriti ketering službu!
(spartanac, 05. april 2015 21:55)

Moze da posluzuje krompire, ima ih pun magacin.

veliki strumf

pre 9 godina

Pocetak meca kao sa Dolgopolovim. Neverovatno da Nole dopusta da Marej bude znatno ofanzivniji od njega, a da on bude tako pasivan. Oporavice se Nole, ali mu ne treba ovako mlak pristup poenima.

Bane

pre 9 godina

Vidim opet 6:0 u zadnjem setu, pa reko da pitam one "strucnjake", pljuvace i hejtere... jel' to Nole opet glumio povredu pa zbunio i dekocentrisao jadnog Mareja?

I opet si pobjedio......

pre 9 godina

Mislim da je i zensko finale igrano u isto vrijeme, tako da, kad mogu zene igrati mogu i muskarci. Valjda su muskarci?! Sta ce kad budu igrali turnire u Rimu, Madridu, RG i sve turnire u ljeto?
Sretno Nole!!!!!!!!!!!!

Melenci

pre 9 godina

Nole je osvojio i Majami,51 trofej u karijeri,cestitam mu od srca.U globalu mec nije bio onakav kakav smo ocekivali,to nije tajna.Nista spektakularno se nije dogadjalo osim neshvatljivih gresaka naseg Noleta.Ali to se ne racuna nigde,to na kraju sve pada u vodu,pobednik je jaci i mentalno i fizicki.To je Nole.Veliko olaksanje osecamo svi iskreni Noletovi navijaci.Pojedini,uvek isti komentatori su se toliko radovali Noletovim greskama,potrcali da blate Noleta.Gledali su samo Noletove greske.To je toliko jadno i bedno da bih bila nekulturna i koristila Endijev recnik.A on je bogat i raznovrstan u psovkama.

Doktoreeee

pre 9 godina

Bezobrazni ovi iz ATP-a. Trebali bi da uvedu pravilo da kada se igra protiv ovog našeg doktora, Noletovo polje bude celo, kao kada se igra u dublovima, a protivnicko polje da bude normalno. Čisto da ne bude ovako monotono. Kad je doktor izgubio 2 set i ušao u raspravu sa sudijom, odmah sam rekao, naljutio se - sad će krompirić. Lagano. NooooOLe DOKTOREEE.

Lucky

pre 9 godina

Realnost je da je pored Noleta koji je kralj,Marej najveci rival broju 1,i iako svi gotivimo da se Nadal oporavi,tesko ce se to desiti!!!Bravo Nole,sve cestitke!!!

Рајко Четник

pre 9 godina

А за крај од N01e-та кромпирче Ендију за свадбену чорбицу. Мало ли је!

nenad rs

pre 9 godina

Новак као лош а чисти метлом све пред собом,човјек је легенда спорта а овдје га неки толико пљују да то није нормално,зато треба дати до знања да нисмо сви испраних мозгова.

Nebojša

pre 9 godina

Prvi čovek koji je vezao prva dva mastersa tri puta a uz to je podelio verovatno najviše krompira na jednom turniru u karijeri sada na redu Monte Karlo tamo će biti žestoko uz Nadala Federera i Wavrinku nadam se novoj tituli.

nenad rs

pre 9 godina

Онда ме ниси добро разумио говорим ти о погледу на меч нас лаика и једног врхунског коментатора.И ја мислим да је данас Новак одиграо слабије од свог нивоа али довољно да покаже да је најбољи.Извини што те упоредих са Јумком и сличнима јер наравно да свако има право на свој став.

macak toso

pre 9 godina

Konacno. Pocetak treceg seta obecava. Ovo vec lici na prvog igraca sveta...inace ovo do sad je prilicno lose. Idemo majstore po jos jedan trofej!!!

Gajetano

pre 9 godina

"Da vidimo da li ce taj usadjeni inat, sto je i logicno jer potice sa ovih prostora, doneti rezultat u ovom setu." (N. Viskovic, nakon opomene sudije Novaku u pauzi izmedju 2. i 3. seta)

I zaista, da nije bilo te nesretne opomene pitanje je da li bi se Novak uopste i probudio do kraja meca. A probudio se taman toliko da zatvori mec sa laganih 6:0.

Kad Endi sada nije pobedio, ne znam kad ce. Novak je ocajno odigrao prva dva seta, bez snage, bez ideje, govor tela ocajan, selekcija udaraca ocajna, odavno nisam gledao ovako indisponiranog Novaka. A Endiju je sve islo na ruku: vremenski uslovi, teren koji na kojem redovno trenira, malaksali Novak sa druge strane mreze, pa sta mu vise mu treba da bi pobedio. Valjda posle poklonjenih finala US Opena, a pogotovu Vimbldona, Endi kao pravi britanski dzentlmen uzvraca poklon. Hvala Endi!!!

Pozdrav,

objektivni Novakov navijac

pre 9 godina

Ko je ikad bio u Majami, zna kako moze biti vruce, sa ovoliko velikom vlaznoscu! Ocigledno da nasem Novaku ne lezi ovo vreme, ali Verujte naci ce on put ka pobedi, cak i ako ponovo ovaj drugi set ode u tajbrejk!Prignoze ram 7:6 7:6!

tardis

pre 9 godina

Kako vam nije jasno sto se igra po najvecem suncu? Pa gde se najviše gleda tenis, u evropi ili aziji ili australiji? Los tenis, al nema nikakve veze ako Djokovic dobije.

VUJKE

pre 9 godina

Novak je mnogo jači, Endi mu realno još nije dorastao.
Tako da situacija je jasna!!
Novak je počeo godinu na pravi način i jednostavno je u zaletu, kao 2011.
Mislim da ga više nemogu zaustaviti ni legende kao što su Nadal i Federer...
Tako da sto se tice ovog meča prognozira prognoziram laganih 2:0 za superiorno SRBINA.
Što se tiče daljeg takmičenja, dominacija Novaka je neminovna,uz ogroman respekt prema svima na turu a posebno prema prvih 10.
Samo se rad isplati a srbin je dokaz za to.

brat

pre 9 godina

što ja da se nerviram , Nole kad mi bude počupao sve živce sa ovim greškama ... i kad bude dao neku nadu Škotu ... uzeće da ga šamara i dobiće ga za 20 min ... najeo sam se kao vepar i idem da spavam ... budite me kad Nole podigne pehar !

Struki

pre 9 godina

Zarko druze svaka cast na komentaru! Uslovi za igru su bili na "granici"regularnosti! Veliki propust organizatora,mec je mogao da pocne u 16 sati po lokalnom(22 po nasem),i mec bi bio daleko kvalitetniji! Novak je bio fizicki dominantniji u 3 setu i to je odlucilo! Bravo za naseg majstora,izgleda da ce ova godina biti "bericetnija"od cuvene 2011!

charlotte sometimes

pre 9 godina

Ma tata! Like a boss. Ovo vec postaje tradicija. I poruka za protivnike kako prolaze protivnici koji ga odvuku u odlucujuci. :-D
See you in Monte Carlo.

ferdinand

pre 9 godina

Neki redovni komentatori ovde nikako da nauce lekciju, da ne pljuju po Noletu, i da ga ne prozivaju zbog lose igre, jer je i to normalno.. Nole, svaka cast! Koliko je neka ekipa jaka ili pojedinac govori to da i kaf igraju lose, pobedjuju.

conn_status_error

pre 9 godina

Vidi ova dva mučenika, požurili da prvi ostave komentare. Sediš, lupaš refreš i čekaš kada će vest o najuspešnijem Srbinu da bi ga opljunuo. Srećom, ne znam puno ljudi koji bi voleli da žive takvim životom...

toza

pre 9 godina

6:6 U prvom setu Marej vrlo dobar, agresivan, mada je i dosta grešio.
Novak mlak u početku, nedovoljno dobar ritern, oteran daleko u polje, a ipak svega uspevao da se izbori.
Da vidimo šta će biti u tiebreaku.

Ноле

pre 9 godina

Ово је брутално ! Српски гладијатор се поигра са жртвом ! Да шансу ! А,онда зада бруталан ударац ! Што се тиче Рафе ! Он нашем шампиону може да парира једино под неким жешћим допингом ! Овако нема шта да тражи !

TurboNator

pre 9 godina

Za sve trolove koji verglaju o slaboj konkurenciji - copied from The Times:

With men’s tennis presently at an all-time high in terms of not just quality but brutal physicality, arguably the most important commodity is sheer staying power. Once again Novak Djokovic has shown he possesses durability in abundance to annihilate the challenge of Andy Murray.

Eto sta oni misle. Slicne izjave su u poslednjih nekoliko godina davali brojni teniski exprerti, ali ne znaju oni, ovaj Mikii, Yumco i slicni paceri znaju bolje...

To sto je trenutno Nadal van forme, i cesto je 'povredjen' poslednjih nekoliko godina pa se vrati k'o suprermen - to je druga prica i nije Novakov problem. Radi se o tome da je Novak sve sto je osvojio - osvojio u najjacoj konkurenciji ikada, protiv dvojice od najvecih (ne svaki turnir, ali u njihovo vreme). Negde sam procitao - 40 od poslednja 44 Mastersa su osvojili Federer, Nadal i Nole!!! Slaba konkurencija??

Ako i ovu godinu zavrsi kao prvi - to ce biti 4. put u poslednjih 5 godina - zar nije najbolji? Da, ne bas dominacija kao sto je Federer dominirao 2004 - 2007 (koji nije tada imao 'pravog' Nadala i Noleta) ali ipak najbolji od 2010. do danas. I sasvim je moguce da ce dominirati narednih nekoliko godina, nadajmo se - zavidnicima i hejterima u inat!

Videcemo kakve ce statistike i zbir titula biti na kraju Noletove karijere. Za sada je iza Federera i Nadala, uzivajmo dok on smanjuje razliku i dominira!

veliki strumf

pre 9 godina

Nole je odigrao penzionerski citav prvi set. Totalna defanziva i prebacivanje loptice. Marej je udarao duplo snaznije, a ipak se Novak mnogo vise umorio jer je vise trcao i stajao uglavnom daleko iza osnovne linije. Srecom, uzeo je prvi set ne zahvaljujuci nekom blistavom igrom, nikako, vec zahvaljujuci Marejevim neverovatnim promasajima. Jaca Noletova psiha, klasika. Ovo sunce ubija igru, mec bi bio 80% bolji da se igra u nocnom terminu. Em je nehumano i za igrace i za publiku, em je tenis prilicno prosecan i dosadan.

DelBoy

pre 9 godina

Prvi put gledam tenis ove godine samo zbog našeg Noleta. Jedan je Đoković Novak, 'ajmo do titule. Čuo sam da ko osvoji Majami, mora da izađe na večeru posle meča sa Don Oketijem.

Zlatko

pre 9 godina

Gledam podelu pehara ... svakako odlična vest za sve Novakove suparnike ... nema više tanjira. Ko je skupio komplet, skupio je, ko nije, nek se obrati Nadalu i ostalima ...

zoran

pre 9 godina

Koja dva smaracha...samo im nedostaje Zil Simon i da slika bude potpuna. Novak u starom izdanju..prenemaganje..psovanje...govor tela kao da se poradja...posle se ljudi pitaju zasto svi vole Rodzera Federara...Da , zaista, zasto..??
Ovaj mec je kao da Jelena jankovic stoji sa obe strane...negledljivo.

Krkadzija

pre 9 godina

Trebao bi organizator da zabrani letove iznad miami-a dok traje turnir, kao nas predsednik iznad bajcetine, jer se stalno cuju neki avioni..

kmnccc

pre 9 godina

Nole na žalost igra vrlo loše. Nije u stanju smeč da izvede. Sreća po Noleta a nesreća po gledaoce je što Marej takođe igra loše. Generalno, jako loš tenis nedostojan finala.

Dermendziev

pre 9 godina

Zanimljivo je da je pre sest godina 11.o4 bila Rodzerova svadba,a da ce sada istoga dana biti Endijeva.Zanimljivo je da je i tada u Majamiju Novak porazom Rodzera otpratio kao momka,a sada to cini sa Endijem.

Zanimljivo je takodje da u zadnje vreme Novakovo rivalstvo sa Endijem sve vise podseca na Nadalovo rivalstvo sa Federerom.

Zanimljivo je takodje da Novak igra vec par godina bez konkurencije(sto Endijeve i Rafine povrede,sto Federerove godine),a da nije vezao godisnji("zlatni") GS.Valda ce to uciniti ove ili sledece godine?!

Nije zanimljivo,vec zalostno,da tv komentator SK komentarise pravila koja izgleda ipak dovoljno ne poznaje(valda sto je on ipak fudbalski komentator)-mislim na momente kada je sudija sa viske delio opomene igracima!

Sa svima onima koji kritikuju Novakovu igru(ovde,a to su cinili i cine posle IW)ne slazem se.Novak je protekle dve nedelje odigrao maestralno,savrseno.Konacni rezultati(pogotovo trofeji) su ipak kruna jedne igre,a verifikovana pravila su donesena("izmisljena") da ne bi dolazilo do zabuna,priozvoljnog tumacenja ili eksperimenata.I Novak je od krvi i mesa,bez obzira na njegovu surovu profesionalnost i ozbiljnost u njegovom poslu.Ponekad nervi po automatizmu odrade svoje.Nema idealnog na terenu.Idealno postoji samo iz fotelje.

Pozdrav!

Данац

pre 9 godina

Pobogu Nole, znamo svi da si mnogo bolji od ove igre.....ali sam si kriv za ovu blamazu od igre. Postujem te i zao mi je, ali moras malo opustenije sa tom psihom. Poklonio si mu set..,..

Dejan

pre 9 godina

Novak = Gladijator! Bravo SRBINE!! Stvarno nemas srca prema ovima sto cekaju samo jedan trenutak tvoje slabosti. Pojesce ih muka!! :D :D :D :D :D

Pinjate Paracin

pre 9 godina

Dobija ovo Nole,ali mnogo teze nego prosli put. Mislim da ce bar 2 od 3 seta otici u tajbrejk. Pokidace nam zivce Nole,to je sigurno,narocito ako uzmemo vrucinu kao faktor. Nadam se da gresim.

charlotte sometimes

pre 9 godina

Pa nece Nole da mu se nudi zauvek. Dao mu jedan brejk prednosti....malo, drugi....opet malo. Murray je zbunjen taktikom, odmah i on izgubi svoj gem jer ko veli hoce posteno da ga dobije, a ne na poklon. Salu na stranu, ali Novak zaista i pored ne tako dobrenigre deluje kao da moze da se vrati kad pozeli. Idemo Nole, sto pre to bolje.

v

pre 9 godina

Andy se samo tako napalio. Sto vise misli da moze da dobije, to ce vise da boli kad Novak na kraju doda gas i rasprsi nade. I ne nisam sigurna da Novak uvek dobija....ali Novak uvek dobija ;)

Oj debeli lade,zasto ljudi rade....

pre 9 godina

Nole nikad gori, Endi nikad bolji ... i opet će da ga dobije prvi set ... odlika šampiona ... još drugi da overi sa 6-1 ... pa idemo na šljaku

Sa ovakvo jakim Noletom ...golf i bowling ke biti animljiviji nego tenis

pre 9 godina

Uh, kad ide i deda Roki, onda mogu poceti da gledam bowling...sa ovakvim Novakom tenis je vec nezaniljiv...kakav Murray, kakav Nadal, nisto i od Raonica, koliko god da volim Rodgera, mislim da nema nikoga (mozda jos ove godine Rafa na French Openu) ko moze da pobedi Noleta. Mislim da ako Nole ne poce juriti neke modelkinje, da moze i da prevazidze Rodgera po broju grand slam titula. Ne mogu vise da gledam ovog Andija sa njegovim grimasama...onakav defanyivac ne vredi vise da vi trosi eterski prostor...

SkySports

pre 9 godina

Znaci generalno su ovi komentatori ok na SkySports-u, ali kad igra njihov Murray muka mi je slusati ih... a kao i obicno ne moram ni da gledam da bih znao ko je osvojio poen, ako je blag aplazu Nole je uzeo, ako je uralanje i padanje u trasn Murray je uzeo.

Nikola

pre 9 godina

3:3 u prvom setu,pogledajte servise sa strane daljoj od kamere, konstantno Sunce ide u oci, kakav propust organizatora da stave mec u ovaj termin!!!

da-da

pre 9 godina

Godinama smo se pitali šta ce mo da gledamo kad se dvojica najvecih u istoriji tenisa ( Rodzer-Rafa ) penzionišu.
Eto u poslednje vreme dobismo odgovor. DRUGU LIGU TENISA!
Djokovic-Marey.
Znači ko je imao priliku da uživa u pravom tenisu uživao je, sada to nam je-što nam je!

ZORICA - CANADA

pre 9 godina

....i kako Murray uze kacket sa CRNA slova , CRNO mu se poce pisati......Povede nas NOLE sa 1:0 .....Samo nek se tako nastavi i u produzetku ....Do Noletovog TRIJUMFA ........

drago

pre 9 godina

@rezultat se vec zna:

Samo sto Murray vecinu godine provede na Floridi (bas u Miami ) gdje i trenira pa zastave pokraj imena i ne znace bas previse

ja pa ja

pre 9 godina

Malo analize...5AO ,4IW,5Mi ovo postaju ozbiljni rekordi,samo Agasi i Federer su mu blizu sa ovim ciframa,ali Nole ce igrati ovde jos par godina ...ocigledno mu ide od ruke srednje i sporije betonske podloge,ostaje jos jedino problem Cincy kao extremno brza podloga koja vise odgovara Rodzi,i cudne okolnosti na US openu u zadnjih par godina na koje nemam odgovor,kao da ipak ne dolazi dovoljno mentalno i fizicki spreman posle odmora..sto se tice ,veliki je on igrac,slicnu igru imaju ali u glavi nedovoljno jak pa samim tim nije u rangu sa ovom trojicom kad su u formi,nikad posle prva dva jaka seta sa Noletom nije izdrzao ni fizicki.i sad ga nema do Wimbldona.e sad malo o sljaci,samo se nadam da Apac nece ucu u pravi formu jer Nole moze sa njim na mastersa ali na RG je specificna sljaka ,prespora i vrlo ga je tesko dobiti na tom terenu jer je i mentalno jak tamo.nadamo se da je sad nas....i ubuduce..Nole prejak si,vladaces jos dugo

miki

pre 9 godina

@batko nisam strucnjak ali tenis pratim za razliku od tebe od ere Borga,Mekinroa,Lendla...i bez obzira sto je Novak pobedio (ciji sam navijac jel sam Srbin)nisam fanatik da ne vidim sta je ocigledno.Sada,da li je vlaznost vazduha u Majamiju u ovim popodnevnim casovima (sto je veliki propust organizatora) ili nesto drugo ali obadvojica nisu pruzila nista posebno za jedno finale.U svakom slucaju je dobro sto je Novak pobedio i nastavio niz pobeda.

Nole - The Ambassador!

pre 9 godina

Dakako, srce mi je puno jer sam Noletov zemljak (tj., on je moj, ipak sam dosta stariji od njega). I jer ludo volim tenis, još od vremena Borga i Meka.

No, POSEBNO sam sretan jer je Novak ne samo ambasador Srbije, već on predstavlja onu NAJBOLJU Srbiju - Srbiju koja se ne hrani mržnjom, koja ne poznaje šovinizam i samozaljubljenost u nekakav mit Nacije. Nole je već pokazao, dokazao i REKAO više puta da isto tako voli Hrvatsku, Bosnu i sve ostale narode iz bivše Jugoslavije. Ne treba njemu nikakvo busanje u grudi na kojima piše, istetovirano, "DVERI", ili nešto nalik tome.

E, u TOME je njegova najveća vrednost! Sa dvadeset i nekoliko godina on je potpuno ukapirao šta znači voleti svoju zemlju, svoj narod. Ukapirao je da ta ljubav nikako ne isključuje poštovanje prema drugim narodima i nacijama. Ukapirao je da voleti svoju zemlju ne mora nužno da znači, mrzeti druge.

I zato je ovaj momak VELIKI!

poznavalac

pre 9 godina

Seca li se neko kada je 5 igrac sveta u ovom trenutku osvoio neki turnir a da to nije sjaka?Mada nije toliko ni bitno,sve cestitke najkompletnijem i najboljem igracu kojeg je tenis ikad video,samo je jedan Deli Nole.

LjutaKrajina

pre 9 godina

Finale se igralo u 19 h tj po njihovom u 13h zbog sponzora tj evropski gledatelja,jer je veca gledanost nego da se igra iza ponoci.

vule

pre 9 godina

Pisem ovo na 3-3 Marej igra najbolje u zivotu,Djokovic prosecno moze se reci a i dalje i izjednaceno. Samo Nole da mu udje u glavu,da ga poremeti i gotov je Marej.

ZORICA - CANADA

pre 9 godina

....i kako Murray uze kacket sa CRNA slova , CRNO mu se poce pisati......Povede nas NOLE sa 1:0 .....Samo nek se tako nastavi i u produzetku ....Do Noletovog TRIJUMFA ........

veliki strumf

pre 9 godina

Uz mlaku igru, Nole je napravio vec 4-5 gresaka iz forhenda za 3 gema, i to laganih, a protiv Iznera nijednu. Takodje, vec ima 8 gresaka, dok je za ceo mec sa Iznerom ukupno imao 8!

Mikii

pre 9 godina

Eto, tako to radi Marej. Sve ono dobro sto je uradio u prvom setu prosuo je u taj brejku. Mali igrac, nema sta drugo da se doda. Ne zaostaje za Djokovicem ni po jednom jedinom udarcu, ali je mentalno na nivou klinca od 7 godina. Zakljucak: Djokovic nema konkurenciju.

veliki strumf

pre 9 godina

Sve mogu da razumem, ali da obojica ovako sramno lose igraju voleje, a narocito smeceve - e to ne mogu! Kao pravi amateri, i to sa one strane gde nema sunca.

Bikan

pre 9 godina

Nole, ti ne citas ove gluposti - ali ako citas: brate ti si car. Mega car. Giga car. Rambo je 3-4 nivoa ispod tebe.
Kad bi ostatak populacije imao 10% od tvoje radne navike i 10% od tvog talenta, gde bi nam bio kraj.

ljubisa

pre 9 godina

Bez obzira na ishod ovog meca, najveci rival Djokovicu u borbi za prvo mesto na kraju godine nece biti ni Federer ni Nadal vec Andy. Realno je da opet Djokovic bude prvi. Koliko ce turnira osvojiti, narocito one najvece, ne bih da prognoziram. Srecno Novace !

veliki strumf

pre 9 godina

Sramni, sramni voleji i smecevi Noleta. Da sam mu trener zabranio bih mu da izlazi na mrezu, jer on ima ubedljivo najgore voleje i smeceve u top 500 igraca! Kakvi su to samo promasaji, sa koliko ih samo nesigurnosti igra. Svaki put kad je na mrezi dozivim blazi srcani udar. A on toliko izgubi samopuzdanje da pocne da pravi duple, opet bezglavo izlazi na mrezu, iznova ne ume da odsmecuje i evo - izgubi drugi set zahvaljujuci nebrojenim glupostima, i to sa nulom! Sramna igra za jednog broja 1, ispod svakog nivoa u prva dva seta. A igra na mrezi - kao u najgorim danima!

realno, za klasu je danas bolji škot

pre 9 godina

Ako Mari ne uspe da primi pobedu koju mu letargični Novak servira na tacni i ovo finale ne dobije, može slobodno da pređe u poljoprivrednike.

Marinko

pre 9 godina

Novak, veliki sampion.

Los mec za gledanje, los tenis generalno. Nastavljaju se muke po Novaku kada su u pitanju smecevi i voleji, ali on to nadoknadi na drugi nacin.

VUK

pre 9 godina

Zvezda izgubila u N.Pazaru..partizan jedva pobedio igrače iz Kragujevca koji su došli redovnom bus linijom..i u tom veličanstvenom sportskom uspehu, domaći navijači imaju vremena za pljuvanje Novaka!gledajte u banovo brdo..veliki Čukarički preti!

Dr Cooper

pre 9 godina

Prvi teniser sveta dozvoli sebi da ne moze da servira od sunca. eeee gde ode ovaj tenis kada se Rodzer i Rafa povuku. Ova dvojica kao zene, baloni na sve strane, malo ramom , malo zicama, ostrih udaraca nema. Ovo je najruznije finale koje sam gledao do sada.

lemi

pre 9 godina

30-30 u prvom gemu kadar na Novaka,a on izgleda kao da ga je stampedo pregazio kao da je 5-ti sat meca,Mari samara loptice kao lud naostrio se kao da je finale Wimldona,a nole laganica sa 10 posto snage igra kontam da mu je zao vise da ga kinji toliko pa je malo povukao rucnu.

fedex

pre 9 godina

da da novak igra sa pola snage,pa jel mi gledamo isti mec,obojica su naspanovani da osvoje turnir i daju maximalno od sebe,e sad sto je marej jaci,to je druga stvar,al eto opet gubi..jel vama poznata ona: igras onoliko koliko ti protivnik dozvoli..

fedex

pre 9 godina

i nezzz ko ovo moze smatrati dobrim tenisom,a ovakvi mecevi su i novak-nadal,samo prebacivanje do iznemoglosti,jedino je dobro sto su neizvjesni..dok su federer.novak npr. mecevi za uzivanje,kao uostalom i svi rogerovi mecevi,puni magije..

a evo vidite sad situaciju novak napada,marej se brani ne moze drugacije kako to poneki ovdje misle

Tanaz

pre 9 godina

ZORICE, svaka tebi cast kako iskreno i uvek navijas za naseg Noleta,sjajna si!Jos nesto,zasto pominjete hrvate i kako znate da se oni raduju Noletovom porazu?Da li vole Noleta u to ne ulazim ali da ga postuju to je sigurno!Gledajmo mi nase iz Srbije koji i ne gledaju tok meca nego samo vrebaju Noletove greske.To je ruzno i podlo.Hrvati jos nisu toliko nisko pali da ne postuju prvog u svetu pa bio on sto puta iz Srbije!
(Melenci, 05. april 2015 23:21)

"Komšo" loš pokušaj. Providan si. Vi Hrvati ste postali stvarno komedija.

znanje-imanje

pre 9 godina

Dani izuzetnog tenisa sada već maltene davna prošlost. Kao da nije dovoljan sam tenis - po mnogo čemu neprirodan jer donosi povrede kao i svaki profesionalni sport plus još neke njemu specifične. Dodaše zlo obaveznog igranje većine turnira i to je to: igrači se uče do 25e, a od 25e se uče kako da završe karijeru s povredama. Ali ne - sad su na to još dodali pravilo 25 sekundi.
I tako smo ostali bez vrhunskog tenisa koji smo nekada gledali. Sada? Samo je pitanje kad će "onaj" poen - ovde ona razmena od 35 udaraca - da bi igrači bili PRINUĐENI da pređu iz tenisa u preživljavanje, i iz igračkog u statistički modalitet. To još više povećava poznatu statistiku: u bitnim mečevima top igrača i finalima uopšte dobijeni prvi set 90% znači pobedu.
Još je ovde bilo toga kako (bio)fizika definiše sve. Jedna strana terena sa Suncem u oči, pa još toplija i odskok veći - na toj strani se gubi servis!
Ipak od svega je najbitnija satnica. Godinama me nerviralo to da Federer igra uveče a Novak po danu. E pa sad generalno, a i ova 2 Mastersa uzastopce, Novak igra uveče - ključno za uspeh. Najbolji su tenis igrali Tiem i Nišikori. Onda se jedan razbio a drugi naleteo na Isnerov najbolji dan. Novak je imao puno sreće što Dolgopolov nema telo da izdrži, inače bi u tom kolu verovatno izgubio, a od japanca a pogotovu amerikanca skoro sigurno. Ali sutradan, nakon još i dubla, nije bilo problema.
Značaj ove 3 titule je ogroman - pre svakog meča njegov protivnik sada (opet) ima teg na leđima.

Svašta

pre 9 godina

(Melenci, 05. april 2015 23:21)
Majke ti, u kom paralelnom univerzumu ti živiš? Hrvati nisu spali bla, bla... Pa jel ideš ti na njihove sajtove, da vidiš kakve gadosti o Novaku pišu? A ovde tek koje permanentno omalovažavanje!

Vosa

pre 9 godina

Thunderstruck, igra se po suncu da bi bilo prilagodjeno evropskom vremenu. Dakle da se igra u vecernjem terminu to bi bilo ovde oko pola dva nocu. A oba su igraca iz Evrope.

Kutinjo

pre 9 godina

@nenad rs pa tebi viskovic da kaze da je nebo braon boje i da je sad dan ti bi mu verovao,valjda imas oci i gledas mec i vidis da obojica igraju jadan tenis,gledao sam mnogo losih meceva ali ovaj najgori koji sam do sad gledao.

zvezdas-rajvoSa

pre 9 godina

Od sezone 2011 u tenisu racunajuci cetiri najvaznija parametra u tenisu: 4 Grem slema u godini, 9 Masters turnira od 1000, Masters kup i Olimpijske igre broj trofeja je sledeci :
1 Djokovic - 27
2 Nadal - 14
3 Federer - 8
4 Marej - 6
Ostali - 5 trofeja !

Ukupan broj najprestiznijih trofeja:
1 Federer 46
2 Nadal 42
3 Djokovic 34
4 Pit Sampras 30
5 Andre Agasi 27
6 Boris Becker 13
7 Andy Murray 12
---------------------

Objavite mi komentar i cestitam nasem Noletu na rekordnom petom Majamiju u njegovoj karijeri! Bravo Nole i nema opustanja!

Boris

pre 9 godina

(centurion, 5. april 2015 23:30)
Igrace Montekarlo jer tamo ima gajbu i tu je opustencija,more uz teren ima navijace.Ne igraju Smari i Nisikori i uz dobar zreb svata je moguce.Posle preskace Madrid naravno i ima 20 dana za odmor.Rim za uigravanje i nabijanje samopouzdanja i jos nedelju dana jakog treninga za RG i osvajanje istog.

Igor

pre 9 godina

Posto je, posle Novakovog poraza od Federera u Dubajiu, bilo komenatra punih negodovanja, nipodastavanja, omalovazavanja... najboljeg tenisera sveta, sto je svakako van pameti, ponovicu svoj komenatar posle tog meca:
"Ljudi, iskulirajte malo. Ako Novak bude osvojio tj. odbranio sledeca dva turnira u SAD, niko se vise nece secati nit' ovog poraza, nit' njegove malo slabije igre danas. I prosle godine u Dubajiu nije bas bio na svom nivou, ispao je u polufinalu od Federera takodje, i to tako sto je dobio prvi set, a posle bukvalno stao, slicno kao u jucerasnjem mecu, ali mu to uopste nije smetalo da u Americi zablista, narocito u Majamiju gde je u finalu odigrao jedan od najlepsih i najboljih meceva u 2014. Poenta je u tome da NIKO i NIKAD nije pobedio sve meceve, a posto vec MORA da se ponekad izgubi, onda je svakako bolje da to bude na manjim turnirima nego na Grenslemovima i Mastersima.
(Igor, 1. mart 2015 00:25)"
Dakle, Novak je ostvario najvazniji cilj u ovom delu sezone, a to je odbrana oba Mastersa u Americi, tako da verujem da se njegovog poraza u Dubajiu sada malo ko seca, posle ovih uspeha, :). U stvari, verovatno ga se secaju njegovi veciti kriticizeri, koji ce UVEK da mu osporavaju igru i rezultate, i da se sprdaju kako ga je eto "deda" razbio tamo, iako se radi o 2. teniseru sveta. Godine su tu potpuno nevazne. Sto se nas,Novakovih navijaca tice, on je ostavrio ODLICNE REZULTATE u dosadasnjem delu sezone, i mi mozemo samo da mu pozelimo da tako nastavi i dalje.

Mikii

pre 9 godina

Djokovic iz gema u gem pokazuje svoje reprezentativne smeceve i voleje. Vidi se da je dosta napredovao s Bekerom u tom segmentu. Nije ni cudo, on je najkompletniji teniser danasnjice. Ma kakve danasnjice, svih vremena.

Komedija!

pre 9 godina

Hrvati jos nisu toliko nisko pali da ne postuju prvog u svetu pa bio on sto puta iz Srbije!
(Melenci, 05. april 2015 23:21)

Aaahahahaaaaaaaa!

Jumko

pre 9 godina

U prvim gemovima dolazi do izrazaja Djokoviceva raskos i kompletnost u vidu smeceva i voleja.. Definitivno je Mate Delic bio u pravu, jedini ali vredan.. Djokovic je najbolji igrac ikada!

milan jovanovic

pre 9 godina

Ovaj Djokovic je neverovatan. Ubija milione i cim izadje da igra na suncu u podne - kao da je tesko ranjen. Za tu lovu ocekujem da ljudi igraju i bosi po ekserima. Nenormalna lova, samo to radis u zivotu, a onda se ljudi vise smeju odigranom nego sto aplaudiraju... Prvi igrac sveta stoji tri metra iza linije i btani se protiv malten svakog igraca na turu..Nekada su sampioni plenili napadackom igrom, lomili tempom i bili uzor napretka u teniskoj igri. A pogledajte ovo. Kao u zenskom tenisu - milion brejkova, nerezonski promasaji, po 20 razmena dok publika ne izgubi pojam o vremenu...Da li smo se ikada zapitali da li je to tajna cinjnice da na 90 odsto turnira Novaku cestitaju na pobedama ali ne navijaju za njega - zato sto igra NEATRKATIVAN tenis. Dok za Federerom ili Samprasom svi zale..OK, nas je i neka pobedjuje, ali budimo realni - ko bi ovo gledao i u Srbiji da Novak ne igra?

Marej igra koliko moze i zasto ce zasluzeno dobiti - ako dobije.

zoran

pre 9 godina

Dobar neizvestan mec. Kljucne su bile greske murray a, u tie breaku na 4 3 ona dva forhenda, a u trecem ona dva smeca kojima je izgubio svoje servis gemove. Inace novak deluje istroseno. Cak je murray sam sebe pobedio uz promenljivu novakovu igru. Da je novak imao konstantnost dobio bi u dva s tim sto bi drugi bio kao treci. Bice interesantna sezona

Svete

pre 9 godina

(Mikii, 5. april 2015 21:33)



Ma nemoj ??
A ti si bese navijac i Federera i Nadala, jel tako, suvise su ti obojica simpaticni da ne mozes za jednog da se odlucis, interesantan si ti ??
Ti mora da si od onih koji hoce da ga j*** a da ti ne udje, pa ne ide to tako isprdak !!

Svakako ce oni koji vole tenis zaliti za ovom generacijom za nekih 7, 8 godina, u to nema sumnje i ceo tenis kao sport ce zaliti za njima, pa i Marejem, Delpom, Tsongom i ostalima !! A zasto li ti izdvajas Federera i Nadala od Djokovica kada je Djo1e sa svakim od njih pojedinacno napravio 2 najveca rivalstva u istoriji tenisa i ukupno odigrao 80 meceva protiv njih nisam bas siguran, postoji mogucnost da si bot a i ona gora da si Ivanisevicevac !!
Nadal je 86, Novak 87, Federer 81, ti takve sitnice izgleda olako zaboravljas, ali nema veze ionako od skora pratis tenis!

Danas je Djokovic odigrao losije, u svim aspektima igre pa i na mrezi, zbog raznoraznih razloga koje ne bi tebi da objasnjavam a jedan je to vreme i visoka vlaznost vazduga, ALI i takav je uspeo da pobedi, e zbog toga je on broj 1 i ostace tu jos dosta dosta dugo !

sory susjedi providni ste

pre 9 godina

(Melenci, 05. april 2015 23:21)

Evo tipičnog primera krajnje bestidnog foliranja. Ovaj lik započne komentar sa pohvalom poznatoj Novakovoj navijačici, u cilju kamuflaže, kao on je Novakov navijač, Srbin. Napravi sebi alibi. Onda zatim potpuno bez ikakve veze i smisla pređe na hvaljenje Hrvata koji su je li cveće i poštuju Novaka, a opljuva Srbe koji su kao šizofreni samomrsci i Novakomrsci. I još se na kraju potpiše nickom poznatog Novakovog navijača ovde. Jako providno! Hrvati, da niste tužni, bili biste smešni!

MGM

pre 9 godina

Marey ima dva GS, devet Mastersa i olimpijsko zlato.Time je svakako mnogo bliži Rodžeru, Radi i No1etu nego ostatku ATP karavana. Definitivno je slabiji od Novaka. Federer je pred penzijom, Nadal kuburi sa povredama i u drastičnom je padu forme, bojim se da će se teško vratiti na staro... Ako je i bilo fantastične četvorke, očito joj je došao kraj. Pred nama su, bože zdravlja, još tri četiri godine Novakove dominacije s tim što on još nije dostigao punu fizičku zrelost. Poznajem genetiku Đokovica jer smo poreklom iz istog kraja. Ljudi tamo generalno sporije sazrevaju i fizički i mentalno. Dokazano! Ukoliko bude imao motiva, mogao bi da igra na vrhunskom nivou i do trideset pete.

Lexx_nl

pre 9 godina

Тежак меч. Тежак за гледање а камоли за играње. Ја у једном тренутку, негдје током другог сета, једноставно нисам могао више да гледам. Зауставио сам пренос на неких десетак минута да мало предахнем. Новак и Енди тај луксуз себи нису могли приуштити. Свака им част на борби и приказаном тенису. Било је брутално и самим тим један је морао да падне. На нашу срећу, то није био Ноле. Мора да му је инспирацију дала и недавна посјета Рокију у Филаделфији.
Јако важна побједа, не само за освајање Мајамија, него и за стицање вјере у себе и прављења психолошке предности пред свим противницима у будућности.
Све честитке Новаку на историјским тениским достигнићима:
- Triple double (Индијан Велс и Мајами 2011, 2014 и 2015. );
- 10-ој побједи заредом у финалима Мастерс турнира које је играо.

Mikii

pre 9 godina

Obojica pokazuju perfektnu igru na mrezi. Mec postaje fizicki i Djokovic, ma koliko izgledao umorno (fol), jaci je od Marija sto je stvarno smesno. Plakace ljudi za Federerom i Nadalom, to vam garantujem.

Igor Obrenovac

pre 9 godina

Jedan savet za Noleta, posto je paklen raspored pred tobom, a ti odlucis da jedan od tri naredna mastersa preskocis, neka to bude Madrid. Seti se onih zvizduka i provokacija, nemoj da ih castis svojim prisustvom, ne zasluzuju da gledaju broja jedan.

loš pokušaj susjed

pre 9 godina

Sramota je da bilo koji Srbin išta ružno napiše o Novaku, ali eto imali smo prilike pročitati u komentarima. Stid da vas bude. Da, to je Srbija. A Šešelju se aplaudira jel? Koja zavist i kompleksi. Umesto da mu podelite ulice i biste u svakom gradu vi pljujete. U nekoj normalnoj zemlji bi mu cvene tepihe stavljali gde god prođe. Jaja bi mu ladili po vrućini lepezama.Ah,ipak šte reći. Srbija je to rođaci. Čovek je jedino svetlo i borac za građansku i civilizovanu Srbiju na mapi sveta, ali umesto divljenja i zahvalnosti pljuje se po možda i poslednjem velikom srpskom ambasadoru, zadnjem srpskom Don Kihotu. Ništa Novače, idi slobodno i igraj tamo gde te cene. I molim Te ugasi svetlo na graničnom prelazu kada izađeš jer ovde ionako pomoći nema. Ti si pomogao, pomagao i hvala na svemu. A ovde, ovde neka kliču i dalje Nadalu, Federeru, Šešelju, Slobi, Nemačkoj uz derneke na Ravnoj Gori i vlastitoj mitomaniji. Ipak mi to izgleda i zaslužujemo. Nije mi žao na iskrenosti i realnosti. RIP.
(pošto bakar, komšije, 05. april 2015 23:12)

Ovo je tipičan primer komentara Hrvata koji se lažno predstavlja kao Srbin! Obratite pažnju!

kmnccc

pre 9 godina

Čim neki lik napljuje Novaka, a onda doda "ok naš je, ali budimo realni...", i potpiše se sa nekim tipičnim srpskim imenom, to je pouzdan znak da to piše Hrvat.
(,,,, 05. april 2015 22:42),

Srbin ili Hrvat, u pravu je da je bio loš tenis. Sreća pa nije bio u pravu u prognozi pobednika :)

Igor Obrenovac

pre 9 godina

Navijam za Noleta, ali ne kapiram ova omalovazavanja Mareja. Stalno se dovodi u pitanje to dali on pripada velikoj cetvorci? Moze se polemisati o tome, ali sigurno ne pripada ni onima koji su iza velike cetvorke. Osvojio je devet mastersa, dva GS, olimpisko zlato, i igrao sedam, osam GS finala, vise nego svi ovi zajedno sto su rasporedjeni od 4. do 10. mesta

kleo se kleo

pre 9 godina

Od 51. titule, 34 su one sa najjacih turnira, GS, masters 1000, zavrsni masters.
Federer- 17+24+7=48
Nadal- 14+27+0=41
Djokovic- 8+22+4=34
Nole samo napred ovo je tvoja era.

Lena

pre 9 godina

Kada publika (svetska) pocne da navija za Noleta, kao sto svim srcem navijaju za Nadala i Federera, Novak ce poceti da gubi. Taj isti svet i dalje ne kapira da dokle god mu ne aplaudira i raduje se njegovoj duploj gresci, Novak ce nastaviti da dominira i melje protivnike. Sam protiv svih vec punih pet godina ovaj covek je u svetskom teniskom vrhu. Puno toga mozemo nauciti od njega kao sto su ga amerikanci vec uveli u svoje udzbenike.

sinisa

pre 9 godina

Hvala ti Novače, bar znamo da od tvojih miliona koje si zaradio prebacivanjem lopte preko mreže se otvaraju vrata raja za sve nas!

Sad će biti svima bolje! Cveće će cvetati, plate i penzije će rasti, privatni poslovi će bujati, siromašna dece više neće postojati!!

marko veselinovic

pre 9 godina

Iskreno, jdno od najgorih i najnekvalitetnijih finala mastersa u zadnjih nekoliko godina. Đokovic ptomasuje na sve strane, nikakva prednost iz servisa, igra dva metra iza linije...Marej isto tako, kad zamahne ne znas hoce li je nabiti u gledaliste...Ako je ovo pimplanje i iznurivanje novi rivalitet u svetskom tenisu - onda je tenis dotakao dno. Nesposobnost da se pogode voleji i smecevi koje bi pogodili i juniori, ocajna igra na mrezi, strah od sunca kao da przi oganj, pimplanje do besvesti...iskreno, da ne igra nas covek ko bi ovo pohvalio ili gledao? Nema toga sto Djokovic ne moze da promasi, ali nema toga sto Marej ne moze da zapuca...Umsto da se cpbk zivcira zbog naptosti, gledamo reviju pocetnickih grsaka. Ko god izgubi - bice to zasluzeno.

veliki strumf

pre 9 godina

Da li je ikad iko na jednom turniru, i to ne bilo kom turniru vec mastersu, u 4 od odigranih 6 meceva podelio protivnicima po krompiric (ili uskrsnje jaje, ako im to lepse zvuci)?! Neverovatno!

EPP

pre 9 godina

Andy na twitteru: "@andy_murray: Congrats to Novak on a great start to the year.. However this egg today wasn't appreciated on easter?"

Adi

pre 9 godina

Svaka cast Nole ,trenutno ubjedljivo najbolji na svijetu,jedino i jedino ga jos Federer moze pobijediti od ostalih niko Nadal nikakve sanse nema ako dodje do njihovih finala na zemlji na mastersu 2-0 na Garosu 3-1 za Novaka a mozda i 3-0 da mu vrati s kamatama za prethodne sretne pobjede , ovo postaje monotono nekom al meni nije tako su svi govorili za Rogera od 2004-2007 bio je jos ubjedljiviji jer je osvajaao po 3 GS godisnje ,onda je i Rafa 2 godine postao monoton, a Noletovoj monotoniji se ne nazire kraj,ako neko misli da mu nesto mogu NiSikori,Raonic,Dimitrov ,Rafa i Endi u velikoj je zabludi a, Federer ide lagano mislim u penziju a i da ne ode nema snage za 5 setova sa Noletom na GS, SLIJEDI TOTALNA DOMINACIJA.

Macak

pre 9 godina

Ovakav poraz sa nulom u trecem setu mogao bi imati grozne posljedice na Merijevu psihu na duzi period, pa cak i kad jednog dana odraste.

veliki strumf

pre 9 godina

Nole je posle US Opena osvojio sve najvece turinire: AO, masterse u Sangaju, Parizu, IW, Majamiju i zavrsni masters u Londonu! Poslednjih 7-8 meseci apsolutna dominacija. Uzeo je sve sto vredi! Samo da formu zadrzi do RG i osvoji Pariz, posle kako hoce! Nikad veca sansa da se uzme RG, ovo je TA godina!

Rezultat se već zna, unapred.

pre 9 godina

@(thunderstruck, 5. april 2015 19:08)
Ako ti to nije jasno, pogledaj zastave pored imena tenisera, i kome od njih nikako ne odgovara vrućina.

Mairon

pre 9 godina

Ako se Rafa ne vrati na svoj nivo, nece imati ko da parira Djokovicu. Siguran sam da samo zdravi i spremni Rafa moze da ospori Djokovica na slemovima i masters finalima. Mari moze dobro da odigra ali nema konstantnost i mentalnu snagu. Neobjasnjiv je totalni pad posle dobijenog seta u ovom finalu. Umesto da zagrize, Endi potpuno staje.

Federer moze da iznenadi na dva dobijena i ako uspe da nametne svoj stil igre i stalno vodi, ali to se nece cesto desavati.

Glavno pitanje je hoce li se Rafa vratiti, ako ne, Djokovic ce uzeti sve najvaznije titule, osim ako ga u tome ne spreci emocionalni zamor, sto jeste moguce.

Na pumpi je najlakše.

pre 9 godina

Ljudi,nije prica, da nema Novaka ne bi culi za nas, Pre 3 godine sipam gorivo u Barseloni na povratku kuci. Ljudi gledaju tablice ,gledaju novcanicu od 500 E-da li su prave. Kazem Srbija, Novak Djokovic.Stize osmeh i Srecan Put. Jednom recju Ambasador.
(Kenny Dalglish, 5. april 2015 22:28)

Hahaha! Bravo, majstore! I tako si Špancima, tj., Kataloncima, uvalio lažnjak od 500 jura, a sve to zahvaljujući Caru Noletu ! Pa, bio bi red da uplatiš makar 50 eura u Fondaciju Novak Djoković. I to onih pravih, koje su ti dali na pumpi kao kusur. Jel može?
Naravno da može!

Sa ovakvo jakim Noletom ...golf i bowling ke biti animljiviji nego tenis

pre 9 godina

Uh, kad ide i deda Roki, onda mogu poceti da gledam bowling...sa ovakvim Novakom tenis je vec nezaniljiv...kakav Murray, kakav Nadal, nisto i od Raonica, koliko god da volim Rodgera, mislim da nema nikoga (mozda jos ove godine Rafa na French Openu) ko moze da pobedi Noleta. Mislim da ako Nole ne poce juriti neke modelkinje, da moze i da prevazidze Rodgera po broju grand slam titula. Ne mogu vise da gledam ovog Andija sa njegovim grimasama...onakav defanyivac ne vredi vise da vi trosi eterski prostor...

as

pre 9 godina

@thunderstruck
Zato sto organizator mora da vodi racuna o publici koja placa da bi gledala taj mec. Nece ujutru ili kasno uvece u nedelju da zakaze mec koji moze trajati 2-3 sata.

Jumko

pre 9 godina

Ovaj vec poceo sa glumatanjem.. kao ne vidi nesto.. vec neke gestikulacije prema boksu. Eee nista se ne menja. Sve smeta kada gubi! Ocekujem predaju.

Jumko

pre 9 godina

Hahahahaha smec. hahahaha smec. Moram da prebacim kanal, pa ovo je bruka! E moj Mate Delicu.. pa ovaj smec ne zna da udari! Hahahaha prekini Djokovicu molim te. hahaha

milan

pre 9 godina

3 dupla ili druga tripla(AO,IW i Majami)
(Srle, 5. april 2015 23:16)
# Link komentara
nije druga tripla jer bi to znacilo da je svih sest osvojio u tri godine a nije .

MirsadK

pre 9 godina

Sve čestitke Novaku na pobedi - 22. Mastersu - ukupno 51. Ituli.
Pobediti rivala i odneti pobedu u mentalno-fizičkoj bici na onakvom suncu i vlažnosti gde se teško dolazi do 1 mg kiseonika....Respekt Nole!

Latino

pre 9 godina

Ne znam kako vam se čini, al meni po prvi put da publika većinom navija za Noleta u USA.( totalno čudno) A , i da liniske sudije nisu napravile ni jednu grešku

Jumko

pre 9 godina

Auuu davno sam se ovako slatko ismejao gledajuci bravure Djokoviceve na mrezi. Moracu i snimak da pogledam, ako mogu Mucke i smejem se kao lud 10x i ovo cu par puta.. Haos!

Goran Matic

pre 9 godina

Sve ok do 6:6 pa Novak pocinje sa sepanjem i izbacuje Endija iz takta u taj brejku. Bzvz. Lako je biti sportsmen kod nebitnih situacija.

Goran

pre 9 godina

Puno početnici grešaka koštaće Novaka titule.Evo pravi Andy brejk u 3 setu bogami teško će se Novak izvući.Ajde Nole dokazi da nisam upravu do titule !!!!

Kutinjo

pre 9 godina

@nenad rs ne druze nisam teniser,a nisam ni pljuvac samo imam oci i vidim da je ovo noletov najlosiji mec u zadnjih x godina,a i smetaju mi takvi likovi kao ti koji razmisljaju tudjom glavom i nemaju svoje ja,cuj reko viskovic pa ja mu verujem i ako imam oci i gledam mec.

deltoid

pre 9 godina

sve vec vidjeno toliko puta. marej kada treba nesto da uradi nema ga nigde, u tim trenutcima djokovic pokazuje nevaspitanje na nivou, psuje,pljuje i pokazuje svoje pravo lice. od tenisa ni T, natezanje,promasiji i tako u krug. sta reci za takav tenis i takav mec dvojice "velikih" igraca. pa nista,maksimalno dosadno i vec vidjeno...

mst

pre 9 godina

@Nije mi jasno zbog cega organizator turnira odlucuje da se finale igra po najvecem suncu.
(thunderstruck, 05. april 2015 19:08)

Meni je jasno! Da bi i evropa gledala...

ne preterujte molim vas :)

pre 9 godina

A mene će potomci pamtiti kao nekoga ko je živeo u doba velikoga Novaka Đokovića, i imao prilike da uživo uživa u najvećim uspesima ovdašnjeg sporta :-))))
(masterkg, 5. april 2015 19:13)

Svaka cast Noletu, ali za razliku od tebe, mnogi od nas se nadaju da ce biti upamceni po necemu sto smo licno ostvarili :). Hahaha cuj ovo da me pamte unuci po Djokovicu...

a

pre 9 godina

@zarko
Evo ja sam ih nebrojeno mnogo gledao na 35 stepeni i na 90% vlaznosti kako kopaju od jutra do mraka pa se nesto ne secam da si bio tamo da trazis da ne rade u tim uslovima.

Drainac

pre 9 godina

Tenis je jos jedan od sportova koji se nalaze na kladionicama tek toliko o postenoj igri, verujem samo Spanovicevoj i Milici Mandic.Djokovic ionako ne zivi u Srbiji.

Jovan

pre 9 godina

@ volio bih da vidim bilo koga od vas na 30 celzijusa i 90 posto vlaznosti.ovo nije igra ovo je mucenje.idioti zasto finale nije uvece .lako je u fotelji sa pivkanom glumiti strucnjaka
(zarko, 05. april 2015 21:58)

Ne znam otkud ti informacija da je 90% bila vlaznost kada je na accuweather pisalo 52%, bas sam gledao u toku meca. Nemojmo sad preterivati nisu igrali u Amazoniji, ali da je bilo toplo jeste.

da-da

pre 9 godina

Godinama smo se pitali šta ce mo da gledamo kad se dvojica najvecih u istoriji tenisa ( Rodzer-Rafa ) penzionišu.
Eto u poslednje vreme dobismo odgovor. DRUGU LIGU TENISA!
Djokovic-Marey.
Znači ko je imao priliku da uživa u pravom tenisu uživao je, sada to nam je-što nam je!

zoran

pre 9 godina

Koja dva smaracha...samo im nedostaje Zil Simon i da slika bude potpuna. Novak u starom izdanju..prenemaganje..psovanje...govor tela kao da se poradja...posle se ljudi pitaju zasto svi vole Rodzera Federara...Da , zaista, zasto..??
Ovaj mec je kao da Jelena jankovic stoji sa obe strane...negledljivo.

milan jovanovic

pre 9 godina

Ovaj Djokovic je neverovatan. Ubija milione i cim izadje da igra na suncu u podne - kao da je tesko ranjen. Za tu lovu ocekujem da ljudi igraju i bosi po ekserima. Nenormalna lova, samo to radis u zivotu, a onda se ljudi vise smeju odigranom nego sto aplaudiraju... Prvi igrac sveta stoji tri metra iza linije i btani se protiv malten svakog igraca na turu..Nekada su sampioni plenili napadackom igrom, lomili tempom i bili uzor napretka u teniskoj igri. A pogledajte ovo. Kao u zenskom tenisu - milion brejkova, nerezonski promasaji, po 20 razmena dok publika ne izgubi pojam o vremenu...Da li smo se ikada zapitali da li je to tajna cinjnice da na 90 odsto turnira Novaku cestitaju na pobedama ali ne navijaju za njega - zato sto igra NEATRKATIVAN tenis. Dok za Federerom ili Samprasom svi zale..OK, nas je i neka pobedjuje, ali budimo realni - ko bi ovo gledao i u Srbiji da Novak ne igra?

Marej igra koliko moze i zasto ce zasluzeno dobiti - ako dobije.

sinisa

pre 9 godina

Hvala ti Novače, bar znamo da od tvojih miliona koje si zaradio prebacivanjem lopte preko mreže se otvaraju vrata raja za sve nas!

Sad će biti svima bolje! Cveće će cvetati, plate i penzije će rasti, privatni poslovi će bujati, siromašna dece više neće postojati!!

Dr Cooper

pre 9 godina

Prvi teniser sveta dozvoli sebi da ne moze da servira od sunca. eeee gde ode ovaj tenis kada se Rodzer i Rafa povuku. Ova dvojica kao zene, baloni na sve strane, malo ramom , malo zicama, ostrih udaraca nema. Ovo je najruznije finale koje sam gledao do sada.

kmnccc

pre 9 godina

Nole na žalost igra vrlo loše. Nije u stanju smeč da izvede. Sreća po Noleta a nesreća po gledaoce je što Marej takođe igra loše. Generalno, jako loš tenis nedostojan finala.

veliki strumf

pre 9 godina

Sramni, sramni voleji i smecevi Noleta. Da sam mu trener zabranio bih mu da izlazi na mrezu, jer on ima ubedljivo najgore voleje i smeceve u top 500 igraca! Kakvi su to samo promasaji, sa koliko ih samo nesigurnosti igra. Svaki put kad je na mrezi dozivim blazi srcani udar. A on toliko izgubi samopuzdanje da pocne da pravi duple, opet bezglavo izlazi na mrezu, iznova ne ume da odsmecuje i evo - izgubi drugi set zahvaljujuci nebrojenim glupostima, i to sa nulom! Sramna igra za jednog broja 1, ispod svakog nivoa u prva dva seta. A igra na mrezi - kao u najgorim danima!

Kutinjo

pre 9 godina

@nenad rs pa tebi viskovic da kaze da je nebo braon boje i da je sad dan ti bi mu verovao,valjda imas oci i gledas mec i vidis da obojica igraju jadan tenis,gledao sam mnogo losih meceva ali ovaj najgori koji sam do sad gledao.

Mikii

pre 9 godina

Obojica pokazuju perfektnu igru na mrezi. Mec postaje fizicki i Djokovic, ma koliko izgledao umorno (fol), jaci je od Marija sto je stvarno smesno. Plakace ljudi za Federerom i Nadalom, to vam garantujem.

Jumko

pre 9 godina

Hahahahaha smec. hahahaha smec. Moram da prebacim kanal, pa ovo je bruka! E moj Mate Delicu.. pa ovaj smec ne zna da udari! Hahahaha prekini Djokovicu molim te. hahaha

fedex

pre 9 godina

i nezzz ko ovo moze smatrati dobrim tenisom,a ovakvi mecevi su i novak-nadal,samo prebacivanje do iznemoglosti,jedino je dobro sto su neizvjesni..dok su federer.novak npr. mecevi za uzivanje,kao uostalom i svi rogerovi mecevi,puni magije..

a evo vidite sad situaciju novak napada,marej se brani ne moze drugacije kako to poneki ovdje misle

Mikii

pre 9 godina

Djokovic iz gema u gem pokazuje svoje reprezentativne smeceve i voleje. Vidi se da je dosta napredovao s Bekerom u tom segmentu. Nije ni cudo, on je najkompletniji teniser danasnjice. Ma kakve danasnjice, svih vremena.

deltoid

pre 9 godina

sve vec vidjeno toliko puta. marej kada treba nesto da uradi nema ga nigde, u tim trenutcima djokovic pokazuje nevaspitanje na nivou, psuje,pljuje i pokazuje svoje pravo lice. od tenisa ni T, natezanje,promasiji i tako u krug. sta reci za takav tenis i takav mec dvojice "velikih" igraca. pa nista,maksimalno dosadno i vec vidjeno...

milan

pre 9 godina

3 dupla ili druga tripla(AO,IW i Majami)
(Srle, 5. april 2015 23:16)
# Link komentara
nije druga tripla jer bi to znacilo da je svih sest osvojio u tri godine a nije .

Jumko

pre 9 godina

Ovaj vec poceo sa glumatanjem.. kao ne vidi nesto.. vec neke gestikulacije prema boksu. Eee nista se ne menja. Sve smeta kada gubi! Ocekujem predaju.

kmnccc

pre 9 godina

Čim neki lik napljuje Novaka, a onda doda "ok naš je, ali budimo realni...", i potpiše se sa nekim tipičnim srpskim imenom, to je pouzdan znak da to piše Hrvat.
(,,,, 05. april 2015 22:42),

Srbin ili Hrvat, u pravu je da je bio loš tenis. Sreća pa nije bio u pravu u prognozi pobednika :)

Jumko

pre 9 godina

Auuu davno sam se ovako slatko ismejao gledajuci bravure Djokoviceve na mrezi. Moracu i snimak da pogledam, ako mogu Mucke i smejem se kao lud 10x i ovo cu par puta.. Haos!

marko veselinovic

pre 9 godina

Iskreno, jdno od najgorih i najnekvalitetnijih finala mastersa u zadnjih nekoliko godina. Đokovic ptomasuje na sve strane, nikakva prednost iz servisa, igra dva metra iza linije...Marej isto tako, kad zamahne ne znas hoce li je nabiti u gledaliste...Ako je ovo pimplanje i iznurivanje novi rivalitet u svetskom tenisu - onda je tenis dotakao dno. Nesposobnost da se pogode voleji i smecevi koje bi pogodili i juniori, ocajna igra na mrezi, strah od sunca kao da przi oganj, pimplanje do besvesti...iskreno, da ne igra nas covek ko bi ovo pohvalio ili gledao? Nema toga sto Djokovic ne moze da promasi, ali nema toga sto Marej ne moze da zapuca...Umsto da se cpbk zivcira zbog naptosti, gledamo reviju pocetnickih grsaka. Ko god izgubi - bice to zasluzeno.

znanje-imanje

pre 9 godina

Dani izuzetnog tenisa sada već maltene davna prošlost. Kao da nije dovoljan sam tenis - po mnogo čemu neprirodan jer donosi povrede kao i svaki profesionalni sport plus još neke njemu specifične. Dodaše zlo obaveznog igranje većine turnira i to je to: igrači se uče do 25e, a od 25e se uče kako da završe karijeru s povredama. Ali ne - sad su na to još dodali pravilo 25 sekundi.
I tako smo ostali bez vrhunskog tenisa koji smo nekada gledali. Sada? Samo je pitanje kad će "onaj" poen - ovde ona razmena od 35 udaraca - da bi igrači bili PRINUĐENI da pređu iz tenisa u preživljavanje, i iz igračkog u statistički modalitet. To još više povećava poznatu statistiku: u bitnim mečevima top igrača i finalima uopšte dobijeni prvi set 90% znači pobedu.
Još je ovde bilo toga kako (bio)fizika definiše sve. Jedna strana terena sa Suncem u oči, pa još toplija i odskok veći - na toj strani se gubi servis!
Ipak od svega je najbitnija satnica. Godinama me nerviralo to da Federer igra uveče a Novak po danu. E pa sad generalno, a i ova 2 Mastersa uzastopce, Novak igra uveče - ključno za uspeh. Najbolji su tenis igrali Tiem i Nišikori. Onda se jedan razbio a drugi naleteo na Isnerov najbolji dan. Novak je imao puno sreće što Dolgopolov nema telo da izdrži, inače bi u tom kolu verovatno izgubio, a od japanca a pogotovu amerikanca skoro sigurno. Ali sutradan, nakon još i dubla, nije bilo problema.
Značaj ove 3 titule je ogroman - pre svakog meča njegov protivnik sada (opet) ima teg na leđima.

Goran

pre 9 godina

Puno početnici grešaka koštaće Novaka titule.Evo pravi Andy brejk u 3 setu bogami teško će se Novak izvući.Ajde Nole dokazi da nisam upravu do titule !!!!

Данац

pre 9 godina

Pobogu Nole, znamo svi da si mnogo bolji od ove igre.....ali sam si kriv za ovu blamazu od igre. Postujem te i zao mi je, ali moras malo opustenije sa tom psihom. Poklonio si mu set..,..

Goran Matic

pre 9 godina

Sve ok do 6:6 pa Novak pocinje sa sepanjem i izbacuje Endija iz takta u taj brejku. Bzvz. Lako je biti sportsmen kod nebitnih situacija.

Stefan

pre 9 godina

Mari clan velike cetvorke?On da zameni Nadala i Federera u borbi sa Djokovicem za trofeje?Ma dajte bre.Cekamo Rafu da proradi pa da gledamo jos malo tenisa,u suprotnom dajte sve titule Djokovicu,da se ne muci decko bezveze po ovakvim uslovima.

miki

pre 9 godina

@batko nisam strucnjak ali tenis pratim za razliku od tebe od ere Borga,Mekinroa,Lendla...i bez obzira sto je Novak pobedio (ciji sam navijac jel sam Srbin)nisam fanatik da ne vidim sta je ocigledno.Sada,da li je vlaznost vazduha u Majamiju u ovim popodnevnim casovima (sto je veliki propust organizatora) ili nesto drugo ali obadvojica nisu pruzila nista posebno za jedno finale.U svakom slucaju je dobro sto je Novak pobedio i nastavio niz pobeda.

Rezultat se već zna, unapred.

pre 9 godina

@(thunderstruck, 5. april 2015 19:08)
Ako ti to nije jasno, pogledaj zastave pored imena tenisera, i kome od njih nikako ne odgovara vrućina.

Drainac

pre 9 godina

Tenis je jos jedan od sportova koji se nalaze na kladionicama tek toliko o postenoj igri, verujem samo Spanovicevoj i Milici Mandic.Djokovic ionako ne zivi u Srbiji.

Kutinjo

pre 9 godina

@nenad rs ne druze nisam teniser,a nisam ni pljuvac samo imam oci i vidim da je ovo noletov najlosiji mec u zadnjih x godina,a i smetaju mi takvi likovi kao ti koji razmisljaju tudjom glavom i nemaju svoje ja,cuj reko viskovic pa ja mu verujem i ako imam oci i gledam mec.

realno, za klasu je danas bolji škot

pre 9 godina

Ako Mari ne uspe da primi pobedu koju mu letargični Novak servira na tacni i ovo finale ne dobije, može slobodno da pređe u poljoprivrednike.

veliki strumf

pre 9 godina

Sve mogu da razumem, ali da obojica ovako sramno lose igraju voleje, a narocito smeceve - e to ne mogu! Kao pravi amateri, i to sa one strane gde nema sunca.

fedex

pre 9 godina

da da novak igra sa pola snage,pa jel mi gledamo isti mec,obojica su naspanovani da osvoje turnir i daju maximalno od sebe,e sad sto je marej jaci,to je druga stvar,al eto opet gubi..jel vama poznata ona: igras onoliko koliko ti protivnik dozvoli..

dr984

pre 9 godina

Obozavam da gledam Novaka u naravno i navijam za njega.Verovatno ce on i uzeti titulu,ali iskreno losiji tenis u nekom finalu nisam gledao...

Jumko

pre 9 godina

U prvim gemovima dolazi do izrazaja Djokoviceva raskos i kompletnost u vidu smeceva i voleja.. Definitivno je Mate Delic bio u pravu, jedini ali vredan.. Djokovic je najbolji igrac ikada!

Marinko

pre 9 godina

Novak, veliki sampion.

Los mec za gledanje, los tenis generalno. Nastavljaju se muke po Novaku kada su u pitanju smecevi i voleji, ali on to nadoknadi na drugi nacin.

zarko

pre 9 godina

volio bih da vidim bilo koga od vas na 30 celzijusa i 90 posto vlaznosti.ovo nije igra ovo je mucenje.idioti zasto finale nije uvece .lako je u fotelji sa pivkanom glumiti strucnjaka

Pharaoh

pre 9 godina

Hvala ti Novače, bar znamo da od tvojih miliona koje si zaradio prebacivanjem lopte preko mreže se otvaraju vrata raja za sve nas!

Sad će biti svima bolje! Cveće će cvetati, plate i penzije će rasti, privatni poslovi će bujati, siromašna dece više neće postojati!!
(sinisa, 5. april 2015 22:39)

Ja skoro nisam procitao gluplji komentar! Je'l trebam da ti objasnjavam ili si i sam shvatio zbog cega?

zoran

pre 9 godina

Dobar neizvestan mec. Kljucne su bile greske murray a, u tie breaku na 4 3 ona dva forhenda, a u trecem ona dva smeca kojima je izgubio svoje servis gemove. Inace novak deluje istroseno. Cak je murray sam sebe pobedio uz promenljivu novakovu igru. Da je novak imao konstantnost dobio bi u dva s tim sto bi drugi bio kao treci. Bice interesantna sezona

masterkg

pre 9 godina

A mene će potomci pamtiti kao nekoga ko je živeo u doba velikoga Novaka Đokovića, i imao prilike da uživo uživa u najvećim uspesima ovdašnjeg sporta :-))))

pošto bakar, komšije

pre 9 godina

Sramota je da bilo koji Srbin išta ružno napiše o Novaku, ali eto imali smo prilike pročitati u komentarima. Stid da vas bude. Da, to je Srbija. A Šešelju se aplaudira jel? Koja zavist i kompleksi. Umesto da mu podelite ulice i biste u svakom gradu vi pljujete. U nekoj normalnoj zemlji bi mu cvene tepihe stavljali gde god prođe. Jaja bi mu ladili po vrućini lepezama.Ah,ipak šte reći. Srbija je to rođaci. Čovek je jedino svetlo i borac za građansku i civilizovanu Srbiju na mapi sveta, ali umesto divljenja i zahvalnosti pljuje se po možda i poslednjem velikom srpskom ambasadoru, zadnjem srpskom Don Kihotu. Ništa Novače, idi slobodno i igraj tamo gde te cene. I molim Te ugasi svetlo na graničnom prelazu kada izađeš jer ovde ionako pomoći nema. Ti si pomogao, pomagao i hvala na svemu. A ovde, ovde neka kliču i dalje Nadalu, Federeru, Šešelju, Slobi, Nemačkoj uz derneke na Ravnoj Gori i vlastitoj mitomaniji. Ipak mi to izgleda i zaslužujemo. Nije mi žao na iskrenosti i realnosti. RIP.

Mikii

pre 9 godina

Marej po ko zna koji put glavni lik u epizodi: Mogu, hocu, sad mogu...oh wait, ne mogu. Ali, stvarno neverovatno. Nebitno sto ce da izgubi, to smo znali i nakon sto je tek izjednacio. Ono sto je stvarno moronski s njegove strane je sto uvek, ali uvek, kad je momentum na njegovoj strani i kad se od njega nesto ocekuje, on se ugasi. Evo sad spasava 5 brejk lopti, pa ima nakon sve te muke gem loptu i ipak gubi gem. Ja se pitam kako je jos uvek citav nakon svih ovih meceva koje je na ovakav nacin pogubio. Svaka cast i za Morezmo, ja bih ovo odavno oter'o u 3 lepe.

Arthur Dent

pre 9 godina

Da se ne pametuje mnogo, odlucujuci set protiv Mareja se zove One Man Show...jbg tradicija. Sto rekla ona baba iz publike, disi samo disi duboko! btw uvali mu krompir Djokaraaaaa. Inace ne znam na kom programu gledate mec, za ubuduce moja sugestija je SkySport, vjerujte na rijec pro komentatori. Pozz svim neostrascenim ljudima...

Melenci

pre 9 godina

ZORICE, svaka tebi cast kako iskreno i uvek navijas za naseg Noleta,sjajna si!Jos nesto,zasto pominjete hrvate i kako znate da se oni raduju Noletovom porazu?Da li vole Noleta u to ne ulazim ali da ga postuju to je sigurno!Gledajmo mi nase iz Srbije koji i ne gledaju tok meca nego samo vrebaju Noletove greske.To je ruzno i podlo.Hrvati jos nisu toliko nisko pali da ne postuju prvog u svetu pa bio on sto puta iz Srbije!

dr

pre 9 godina

Djokovicu,sram te bilo!
Kazu da ce Kraljica Elizabeta ove godine udostojiti finale Wimbldona svojim prisustvom...Ako "pretekne" do tada,valjda hoce...
I kako ti da joj pogledas u oci,kada ti bude cestitala kao pobedniku,posle ovih danasnjih 6-0 protiv njenog ljubimca,ljubi ga majka?
Hajde 6-3,6-4,7-5,ali ovo....
Stvarno,nema smisla....

vlajzi

pre 9 godina

Godinama smo se pitali šta ce mo da gledamo kad se dvojica najvecih u istoriji tenisa ( Rodzer-Rafa ) penzionišu.
Eto u poslednje vreme dobismo odgovor. DRUGU LIGU TENISA!
Djokovic-Marey.
Znači ko je imao priliku da uživa u pravom tenisu uživao je, sada to nam je-što nam je!
(da-da, 05. april 2015 20:11)

Isplaci se, bice ti lakse. Setaj!

Kutinjo

pre 9 godina

Nikad losiji Nole,udara loptice bukvalno sa pola snage balone mu prebacuje i opet dobije set ali i do je dokaz ko je tata trenutno u svetskom tenisu apsolutni vladar.

N°1e jos dugo n°1

pre 9 godina

Vidim da se mnogi u komentarima pitaju zasto se finalni mec igra u 13h00 kad je sunce skoro u zenitu.

Odgovori su: turnir se igra u SAD gde su (na nase veliko nerazumevanje) basket i hokej mnogo popularniji sportovi (cak i na Floridi), pa je i veca dobit od njih. Posto utakmice basketa i hokeja nedeljom pocinju oko 17h00, pruza se mogucnost da i ljubitelji tenisa stignu na njih. Ljudi (velika vecina) su, onda, navikli da posle utakmice subotom i nedeljom idu negde na veceru... A sutra je novi radni dan.

Organizatori meceva o svemu tome vode racuna. To je jedan od glavnih nacina da se zaradi.

Milan

pre 9 godina

Ne znaju glupi organizatori da ih stave bar oko 4 popodne, kad je sunce malo sa strane. Stave ih u podne tacno i muce se sa suncem, vise nego sto igraju.

Mario

pre 9 godina

Sećam se priča kako je nekad Brazil mogao u svakok trenutku da da gol ako su hteli... Sada mi se čini da Novak može da uzme gem kad god hoće, samo nekad nema volje za tim, opusti se pa ako zatreba doda gas :-)

Gajetano

pre 9 godina

"Da vidimo da li ce taj usadjeni inat, sto je i logicno jer potice sa ovih prostora, doneti rezultat u ovom setu." (N. Viskovic, nakon opomene sudije Novaku u pauzi izmedju 2. i 3. seta)

I zaista, da nije bilo te nesretne opomene pitanje je da li bi se Novak uopste i probudio do kraja meca. A probudio se taman toliko da zatvori mec sa laganih 6:0.

Kad Endi sada nije pobedio, ne znam kad ce. Novak je ocajno odigrao prva dva seta, bez snage, bez ideje, govor tela ocajan, selekcija udaraca ocajna, odavno nisam gledao ovako indisponiranog Novaka. A Endiju je sve islo na ruku: vremenski uslovi, teren koji na kojem redovno trenira, malaksali Novak sa druge strane mreze, pa sta mu vise mu treba da bi pobedio. Valjda posle poklonjenih finala US Opena, a pogotovu Vimbldona, Endi kao pravi britanski dzentlmen uzvraca poklon. Hvala Endi!!!

Pozdrav,

Na pumpi je najlakše.

pre 9 godina

Ljudi,nije prica, da nema Novaka ne bi culi za nas, Pre 3 godine sipam gorivo u Barseloni na povratku kuci. Ljudi gledaju tablice ,gledaju novcanicu od 500 E-da li su prave. Kazem Srbija, Novak Djokovic.Stize osmeh i Srecan Put. Jednom recju Ambasador.
(Kenny Dalglish, 5. april 2015 22:28)

Hahaha! Bravo, majstore! I tako si Špancima, tj., Kataloncima, uvalio lažnjak od 500 jura, a sve to zahvaljujući Caru Noletu ! Pa, bio bi red da uplatiš makar 50 eura u Fondaciju Novak Djoković. I to onih pravih, koje su ti dali na pumpi kao kusur. Jel može?
Naravno da može!

пре си без мозга

pre 9 godina

Uzasno igraju i jedan i drugi. Nole je dosta nekulturan!
(Zena bez imena, 05. april 2015 21:08)

Не бих рекао да си без имена.

ne preterujte molim vas :)

pre 9 godina

A mene će potomci pamtiti kao nekoga ko je živeo u doba velikoga Novaka Đokovića, i imao prilike da uživo uživa u najvećim uspesima ovdašnjeg sporta :-))))
(masterkg, 5. april 2015 19:13)

Svaka cast Noletu, ali za razliku od tebe, mnogi od nas se nadaju da ce biti upamceni po necemu sto smo licno ostvarili :). Hahaha cuj ovo da me pamte unuci po Djokovicu...

Mikii

pre 9 godina

Eto, tako to radi Marej. Sve ono dobro sto je uradio u prvom setu prosuo je u taj brejku. Mali igrac, nema sta drugo da se doda. Ne zaostaje za Djokovicem ni po jednom jedinom udarcu, ali je mentalno na nivou klinca od 7 godina. Zakljucak: Djokovic nema konkurenciju.

Nokicin fun

pre 9 godina

Unistitelj Nole. Samo dvojica igraca mogu Novaku da uzmu dva seta na grand slamu RF, kad Noleta boli zub i Rafa na sljaci kad se predozira. Sto bi reko Homer "boooooring".

Nebojša

pre 9 godina

Mogu da se složim sa pljuvačima da ovo nije najkvalitetniji meč ali svi znamo razlog tako da umesto da prosipate gluposti ovde žalite se atp-u što ovi meću finale u jedan čas po vrućini i kada je sunce najviše i najviše smeta.

Vosa

pre 9 godina

Thunderstruck, igra se po suncu da bi bilo prilagodjeno evropskom vremenu. Dakle da se igra u vecernjem terminu to bi bilo ovde oko pola dva nocu. A oba su igraca iz Evrope.

as

pre 9 godina

@thunderstruck
Zato sto organizator mora da vodi racuna o publici koja placa da bi gledala taj mec. Nece ujutru ili kasno uvece u nedelju da zakaze mec koji moze trajati 2-3 sata.

veliki strumf

pre 9 godina

@ja Pojma nemas. Finale u IW i Majamiju se uvek igra po najvecoj vrucini, dugi niz godina. Juce su zene igrale od 13h po lokalnom - jel i tada bio Uskrs?

NO JOKE

pre 9 godina

Đokovićev skor u finalima 74 (51-23) protiv : Nadala 12-10,Federera 7-5(plus walkover),Mareja 6-5,Ferera 3-0,Vavrinke 2-1,Conge 2-1,Fiša 2-0,Gaskea 2-0,Berdiha 2-0,Kanjasa 1-0,Del Potra 1-0,Gučionea 1-0,Melcera 1-0,Raonića 1-0,Masua 1-0,Čilića 1-0,Monfisa 1-0,Kubota 1-0,Južnog 1-0,Davidenka 1-0,Lopeza 1-0 i Tomija Hasa 0-1!

kosmajac

pre 9 godina

sada treba biti pametan , ovaj tempo je ubitacan. najbolje je da preskoci monte karlo brani smao 360 polufinale a rodja mora do finala da bi odbarnaio cak i da osvoji nece nesto razlika da se smanji. onda rim da proba da odbrani i madrid nije igrao recimo neka ode do polufinala da ima gde sledece god da brani i onda da osvoji rg .

Jovan

pre 9 godina

@ volio bih da vidim bilo koga od vas na 30 celzijusa i 90 posto vlaznosti.ovo nije igra ovo je mucenje.idioti zasto finale nije uvece .lako je u fotelji sa pivkanom glumiti strucnjaka
(zarko, 05. april 2015 21:58)

Ne znam otkud ti informacija da je 90% bila vlaznost kada je na accuweather pisalo 52%, bas sam gledao u toku meca. Nemojmo sad preterivati nisu igrali u Amazoniji, ali da je bilo toplo jeste.

I opet si pobjedio......

pre 9 godina

Mislim da je i zensko finale igrano u isto vrijeme, tako da, kad mogu zene igrati mogu i muskarci. Valjda su muskarci?! Sta ce kad budu igrali turnire u Rimu, Madridu, RG i sve turnire u ljeto?
Sretno Nole!!!!!!!!!!!!

FilipKun

pre 9 godina

Ne samo u 4 popodne nego i u vecernjim satima temperatura u Majamiju je nekoliko celzijusa niza ali je zato vlaznost mnogo veca. Iz tog razloga organizatori stavljaju finale po najvecem suncu jer bi bilo jos teze igrati kasnije. Ko je igrao ozbiljan tenis i imao priliku da igra kada je vlazno, zna o cemu pricam, a vi strucnjaci iskulirajte i popijte pivo ;)

захарије

pre 9 godina

(znanje-imanje, 5. april 2015 22:10)

Видим да сматраш да је знање имање. Слажем се с тобом. Само што си ти онда сиромашан.

KOHONES BATO

pre 9 godina

Samo se jos vise uvecao kompleks koji Marej ima od Novaka. Igra covek neverovatno napadacki tenis, non stop u terenu po metar-dva, Nole igra 50 % od svog najboljeg tenisa i opet ga dobije sa ovakvim zavrsetkom meca. 90% igraca gubi mec protiv Novaka vec u svlacionici, pa cak i clan velike cetvorke... Tu ne ubrajam Feda, Rafu (mada je i on klimav, jedino ga RG vadi, sto se moze promeniti ovoga proleca) i naravno Tomija Hasa! ?

sava

pre 9 godina

"Onaj kiborg Novak Djokovic",napisao je Uros Djuric 2011 za Noleta. A sada znamo zasto. Pisem ovo na 5:0 u trecem setu i 15:15 u sestom gemu...

Noleeee

pre 9 godina

Aman,igra se po danu da bi veci deo sveta mogao da uziva u finalu...
Sto se tice meca,Djokovic je samo potvrdio da ta tzv. velika cetvorka ne postoji. Mnogo su on iFedex ispred ovog nadobudnog Britanca (i Rafa kad se vrati u formu),a samo zato sto je iz velike zemlje,vodi se kao clan "velike cetvorke"!

glasnik

pre 9 godina

Ko mu je kriv kad hoce da igra 3 set. Da je izgubio 2 set ne bi bio krompir. Opet krompir. Steci ce naviku. Ne znam sta ce sada da ga pitaju novinari sa ostrva, da li isto sto i posle AO.

dragutin

pre 9 godina

Vidim mnogi govore kako je lako sada pobedjivati kada nema Federera i Nadala? Prvo, njih ima, ali sem po neke iskrice Federera nema sta da pokazu drugo, pored ovakvog Noleta. Neko ce reci, jeste, ali to je jer je Federer u godinama a Nadal povredjen. Moguce, ali opet, setim se onda 2011te, tada Federer nije bio star, a Nadal nije bio povredjen. Protutnjao je pored njih prvih 6 meseci ko prohujalo sa vihorom. I mozda jeste igra malo dosadna, ali nije Nole kriv kada nema konkurenciju. Nadala je toliko mucio da ga je poslao u invalidsku penziju, jedini se jos Federe batrga, premda je i on nemocan od 2011 da bilo sta uradi.Te 2011te Nole je imao 24-25 godine, tada je sazreo i od tada je kralj belog sporta. Da osvoji jos RG i sinsinati, ostane prvi jos makar tri godine, i sigurno je u najboljih tri igraca svih vremena u tenisu.

a

pre 9 godina

@zarko
Evo ja sam ih nebrojeno mnogo gledao na 35 stepeni i na 90% vlaznosti kako kopaju od jutra do mraka pa se nesto ne secam da si bio tamo da trazis da ne rade u tim uslovima.

VUJKE

pre 9 godina

Novak je mnogo jači, Endi mu realno još nije dorastao.
Tako da situacija je jasna!!
Novak je počeo godinu na pravi način i jednostavno je u zaletu, kao 2011.
Mislim da ga više nemogu zaustaviti ni legende kao što su Nadal i Federer...
Tako da sto se tice ovog meča prognozira prognoziram laganih 2:0 za superiorno SRBINA.
Što se tiče daljeg takmičenja, dominacija Novaka je neminovna,uz ogroman respekt prema svima na turu a posebno prema prvih 10.
Samo se rad isplati a srbin je dokaz za to.

nenad rs

pre 9 godina

Ако један Вишковић каже да људи играју сјајан тенис ,треба ли да вјерујем њему или дежурним троловима?Напред Ноле!

,,,

pre 9 godina

....OK, nas je i neka pobedjuje, ali budimo realni - ko bi ovo gledao i u Srbiji da Novak ne igra?

Marej igra koliko moze i zasto ce zasluzeno dobiti - ako dobije.
(milan jovanovic, 05. april 2015)

Čim neki lik napljuje Novaka, a onda doda "ok naš je, ali budimo realni...", i potpiše se sa nekim tipičnim srpskim imenom, to je pouzdan znak da to piše Hrvat.

veliki strumf

pre 9 godina

Uz mlaku igru, Nole je napravio vec 4-5 gresaka iz forhenda za 3 gema, i to laganih, a protiv Iznera nijednu. Takodje, vec ima 8 gresaka, dok je za ceo mec sa Iznerom ukupno imao 8!

lovac na frustrirane susjede

pre 9 godina

(da-da, 05. april 2015 20:11)

Grešiš! Godinama smo se pitali da li ćete vi Hrvati preboleti što je Nole no1!
Sudeći prema vašim komentatima, niste!

Navijac iz fotelje

pre 9 godina

Nema dosadnijeg igraca od Mareja.Kada ga covek pogleda onako trapavog koji vuce noge po terenu da ne poveruje da je teniser. Onoliko koliko mu Novak pruzi on ce da igra.Cini mi se da Novak igra slabije nego protiv Isnera.Uglavnom poene Marej osvaja na Novakove greske

VUK

pre 9 godina

vidljivi Novak tri puta po dva naleta brutalno je bombardovao jug Amerike..mnogo su smešni ovi Ameri!..a Nole je pravi tata..u prva tri meseca samo od nagrada zaradio 4.300.000,00 $..nema čovek pojma.

King

pre 9 godina

Novak je ušao u fazu hroničnog oboljenja.Leka za ovu bolest nažalost
nema.Jedino može da ozdravi ukoliko
okači reket o klin.Znači još 5 do 6 godina.THIS GUY IS SIK.
Im telling You Andy.

Majstor Nole

pre 9 godina

".ebi magare dok su mu noge u blatu" - što bi rekli u mom selu.
Šalu na stranu, ali uvek treba iskoristiti psihičku prednost i manjak poverenja u sopstvene mogućnosti protivnika, pa ga pobeđivati dok god se to može i time mu stvarati sve veću i veću mentalnu barijeru pred svaki sledeći susret.
Inače, ovaj mečje bio dosta kvalitetniji od Australije i pogotovo Indijan Velsa, izuzev smečeva, koji su bili vrlo loši, da ne kažem kriminalni, kod obojice.
marej je igrao dosta ofanzivnije i nije samo smarao balonima i slajsevima, nego je i vrlo često oštro napadao i time dodavao kvalitet meču. Novak je bio dobar, ali je mogao i bolje tokom celog meča, pogotovo na reternima, kada je sredinom drugog seta Marej počeo konstanto da servira drugi servis. Što se Novaka tiče, meč je ličio na prošlogodišnje finale sa Nadalom na Rolan Garosu, kada je dobio 1. set, a onda ga je početkom drugog uhvatila kriza od vrućine i držala ga do sredine 4. seta.
Tada je upro da dobije 2. set i pokuša da prelomi, ali nije uspeo i samim tim je izgubio i treći set dosta lako, a onda je bilo teško vratiti se u četvrtom. Danas je postupio pametnije, pa kada je video da će se skroz potrošiti ako zapne u drugom setu, malo je spustio gas, odigrao neke gemove na leru i uštedeo malo snage za treći set. U trećem je krenuo malo bolje, a za to vreme Marej je konstantno pravolinijski padao i već posle 2:0 to je bilo to. Čestitam!

VUK

pre 9 godina

Zvezda izgubila u N.Pazaru..partizan jedva pobedio igrače iz Kragujevca koji su došli redovnom bus linijom..i u tom veličanstvenom sportskom uspehu, domaći navijači imaju vremena za pljuvanje Novaka!gledajte u banovo brdo..veliki Čukarički preti!

Pinjate Paracin

pre 9 godina

Dobija ovo Nole,ali mnogo teze nego prosli put. Mislim da ce bar 2 od 3 seta otici u tajbrejk. Pokidace nam zivce Nole,to je sigurno,narocito ako uzmemo vrucinu kao faktor. Nadam se da gresim.

ludinovinar

pre 9 godina

Nole genijalac! Sjajan, uzbudljiv mec! Svaka cast majstore, iscrpljujuce je bilo, ali velika pobeda! ;-) Idemo po Monte Karlo sada.. Uzdravlje!

Melenci

pre 9 godina

Nole je osvojio i Majami,51 trofej u karijeri,cestitam mu od srca.U globalu mec nije bio onakav kakav smo ocekivali,to nije tajna.Nista spektakularno se nije dogadjalo osim neshvatljivih gresaka naseg Noleta.Ali to se ne racuna nigde,to na kraju sve pada u vodu,pobednik je jaci i mentalno i fizicki.To je Nole.Veliko olaksanje osecamo svi iskreni Noletovi navijaci.Pojedini,uvek isti komentatori su se toliko radovali Noletovim greskama,potrcali da blate Noleta.Gledali su samo Noletove greske.To je toliko jadno i bedno da bih bila nekulturna i koristila Endijev recnik.A on je bogat i raznovrstan u psovkama.

devlinjo

pre 9 godina

@Jumko, srećan ti Uskrs!(p, 05. april 2015 21:15)
Ne brate, on je naš luzer. Dečko je car, kada bi živeo u Bazelu navijao bi za Džeki Čena.

centurion

pre 9 godina

Kakvi smo mi srecnici! Mislim na sve nas koji zivimo u ovom periodu o kojem ce se zasigurno pricati generacijama I generacijama. Imacemo sta pricati nasim unucima kad se budemo dotakli sportskih tema. Hvala ti Novace sto nasu tmurnu svakodnevnicu ulepsavas na najbolji moguci nacin. Odavno si zasluzio svoje mesto u nasoj istoriji,ovo sto sad radis je cist bonus.

Vuk

pre 9 godina

Cim sam vidio termin finala znao sam da ce Novak igrati lose .Sreca pa Marej nije kvalitet kao Rafa I Fed..Ako Nole fenomen dobije sa ovom igrom dokazace koliko je superioran samo..Udarci su toliko slabi, bez jacine,80 % njih po sredini I mnogo nesigurnosti, los tenis realno..Povremeno imamo jak I dobar udarac..Ajmo Nole prvo da se popravi igra u 2 gom setu pa I titula..

karma

pre 9 godina

Izgleda da vi svi ovde znate bolje od po mom misljenju najveceg poznavaoca tenisa gospodina Viskovica. On prica kako je pravi blagoslov sto gledamo ove momke ali stručnjaci na b92 pricaju kako nista gore nisu videli.

Grey311

pre 9 godina

Odgledao sam ceo meč. Nema šta, Nole je zasluženo pobedio, ali dajte ljudi, nemojte da grešite dušu, odigrao je i Marej dobro. Naravno da je posle 0:3 u trećem setu usledio pad, ali posle onakvog gema, to bi se svakom desilo. Ne umanjujem vrednost Novakove pobede, naprotiv, mislim da je u ovom trenutku velika stvar pobediti Mareja. Ali još jednom ponavljam, Marej he odigrao dosta dobro i sve čestitke obojici.
P.S. Slažem se da je vrućina, a ne nešto drugo, uticala na kvalitet tenisa.

Ivan M

pre 9 godina

Veliki sampion nadje nacina da dobije cak i kad mu ne ide. Da Nole to nije, on bi posle meca protiv Dolgopolova spakovao kofere. Mari je, isto kao i Federer, imao ispravnu taktiku: biti agresivan, kratiti poene, ici na poene iz riterna. Gresio je i on, ali radio je sta je mogao i igrao kvalitetno. Medjutim, kao i Federer, kad se donosila odluka on nije imao snage ni umeca da se suprotstavi boljem i jacem od sebe. Sedam uzastopnih poraza mora da vec stvaraju pometnju i njegovoj glavi, posebno kada se gubi sa 6-0 u zadnjem setu. Inace, smecevi jednog i drugog su bili prica za sebe - kao da im je sunce islo direktno u oci prilikom svakog smeca. Takodje, voleo bih da a) Novak propusti jedan od predstojecih Mastersa na sljaci, recimo Madrid; i b) da nadje onog jadnog klinca kojem se slucajno izdrao u lice i da mu neki lep poklon u znak izvinjenja. Ovo drugo nije obavezan da uradi, ali bi bio lep gest.

veliki strumf

pre 9 godina

Nole je odigrao penzionerski citav prvi set. Totalna defanziva i prebacivanje loptice. Marej je udarao duplo snaznije, a ipak se Novak mnogo vise umorio jer je vise trcao i stajao uglavnom daleko iza osnovne linije. Srecom, uzeo je prvi set ne zahvaljujuci nekom blistavom igrom, nikako, vec zahvaljujuci Marejevim neverovatnim promasajima. Jaca Noletova psiha, klasika. Ovo sunce ubija igru, mec bi bio 80% bolji da se igra u nocnom terminu. Em je nehumano i za igrace i za publiku, em je tenis prilicno prosecan i dosadan.

šetač

pre 9 godina

Negde sam pročitao da kada je sunčano i kada nema uopšte oblaka greške iz smeča su verovastnije jer let loptice na plavom nebu igač teže procenjuje jer nema nikakve orijentire.

volim SRBIJU I SVE STO JE NASE

pre 9 godina

sto Nole razocara naseg stalnog hejtera i navijaca za svakog s'kim ti igras,Mikili moj bilo bi dosadno bez tebe ali se potpisi pravim imenom tj.mustafa ili mirsad,moze i mirza itd.BRAVO NOLE,NIKO NIJE NI SUMNJAO U POBEDU.

мићо

pre 9 godina

Vuk, 5. april 2015 20:27

Тачно,и ја сам одмах знао да ће то бити мучење,чак је и сам Ноле то споменуо дан пре.Чак и за публику је то лош термин,а за тенисере смрт,наш дилбер посебно лоше подноси те услове и већи део меча нисам могао да гледам,а сад ми жао што сам пропустио 3.сет после изједначења у 3.гему.

Hrvat stari tenisač

pre 9 godina

Novak je ljudina! Blago vama Srbi. Sa pravom se ponosite njime. Mi Hrvati čekamo Bornu i nadamo se radovanju u budućnosti kao vi. I nemojte nas sve trpati u istu košaricu. Nismo svi kao ovi naši provokatori ovde kojih se svaki normalan Hrvat srami.

veliki strumf

pre 9 godina

Pocetak meca kao sa Dolgopolovim. Neverovatno da Nole dopusta da Marej bude znatno ofanzivniji od njega, a da on bude tako pasivan. Oporavice se Nole, ali mu ne treba ovako mlak pristup poenima.

momce sa Kosova

pre 9 godina

Ja ne verujem sta vi pisete,ljudi stavljaju mec kako bi se poklopio sa svim vremenskim zonama,briga njih za igrace...Tv prava tu je lova rodjaci.

Maximus

pre 9 godina

Pamti li neko da je Đoković odigrao dobar meč kada ima kačket na glavi?!
(Merenges, 05. april 2015 20:24): To je zbog sunca, a ne zbog kacketa, :)

Branko as.

pre 9 godina

I to je to! Najjaci uvek pobedjuju! Najbolji teniser na ovoj podlozi.ikad u ovom sportu! Sve ostalo i nije vise vazno, zar ne!?Pisem u trenutku kad je 4:0 u finalnom setu, zar opet krompir! Neverovatno, ali istinito Raduje se Srbijo!

Ноле

pre 9 godina

Ово је брутално ! Српски гладијатор се поигра са жртвом ! Да шансу ! А,онда зада бруталан ударац ! Што се тиче Рафе ! Он нашем шампиону може да парира једино под неким жешћим допингом ! Овако нема шта да тражи !

Sa ovakvo jakim Noletom ...golf i bowling ke biti animljiviji nego tenis

pre 9 godina

Uh, kad ide i deda Roki, onda mogu poceti da gledam bowling...sa ovakvim Novakom tenis je vec nezaniljiv...kakav Murray, kakav Nadal, nisto i od Raonica, koliko god da volim Rodgera, mislim da nema nikoga (mozda jos ove godine Rafa na French Openu) ko moze da pobedi Noleta. Mislim da ako Nole ne poce juriti neke modelkinje, da moze i da prevazidze Rodgera po broju grand slam titula. Ne mogu vise da gledam ovog Andija sa njegovim grimasama...onakav defanyivac ne vredi vise da vi trosi eterski prostor...

Serdjo

pre 9 godina

Konačno je Nole počeo da pobeđuje Đokovića! Na ovom turniru u prva tri kola i sad u finalu! Ne može mu niko ništa jači je od sudbine!

apelacioni svedok

pre 9 godina

Zali se Marey, kako je Djokovic u velikoj prednosti, jer on je BALKANAC, pa samim tim je navikao na sunce, dok je on sa "ostrva", gde se retko vidi sunce, pa eto nije fer.

lemi

pre 9 godina

30-30 u prvom gemu kadar na Novaka,a on izgleda kao da ga je stampedo pregazio kao da je 5-ti sat meca,Mari samara loptice kao lud naostrio se kao da je finale Wimldona,a nole laganica sa 10 posto snage igra kontam da mu je zao vise da ga kinji toliko pa je malo povukao rucnu.

vule

pre 9 godina

Pisem ovo na 3-3 Marej igra najbolje u zivotu,Djokovic prosecno moze se reci a i dalje i izjednaceno. Samo Nole da mu udje u glavu,da ga poremeti i gotov je Marej.

toza

pre 9 godina

6:6 U prvom setu Marej vrlo dobar, agresivan, mada je i dosta grešio.
Novak mlak u početku, nedovoljno dobar ritern, oteran daleko u polje, a ipak svega uspevao da se izbori.
Da vidimo šta će biti u tiebreaku.

ZORICA - CANADA

pre 9 godina

....i kako Murray uze kacket sa CRNA slova , CRNO mu se poce pisati......Povede nas NOLE sa 1:0 .....Samo nek se tako nastavi i u produzetku ....Do Noletovog TRIJUMFA ........

ZORICA - CANADA

pre 9 godina

....i kako Murray uze kacket sa CRNA slova , CRNO mu se poce pisati......Povede nas NOLE sa 1:0 .....Samo nek se tako nastavi i u produzetku ....Do Noletovog TRIJUMFA ........

Blek Stena

pre 9 godina

Jeste da nije neki mec za gledanje,ali sam to vec predvideo u komentaru pre pocetka. Ne razumem kriticare koji ocekuju da Novak uvek na isti nacin i istim rezultatom pocisti broja 3,kakav god on bio. Pa kad iz nedelje u nedelju igrate sa istim protivnikom,kako mislite da ga uvek pobedite istim oruzjem? Nije to lako.

tardis

pre 9 godina

Kako vam nije jasno sto se igra po najvecem suncu? Pa gde se najviše gleda tenis, u evropi ili aziji ili australiji? Los tenis, al nema nikakve veze ako Djokovic dobije.

Miloš je u kući

pre 9 godina

Juce su zene igrale od 13h po lokalnom - jel i tada bio Uskrs?
(veliki strumf, 05. april 2015 21:22)

Juce su igrale u tom vremenu jer je bila Vrbica.

Latino

pre 9 godina

Ne znam kako vam se čini, al meni po prvi put da publika većinom navija za Noleta u USA.( totalno čudno) A , i da liniske sudije nisu napravile ni jednu grešku

Kenny Dalglish

pre 9 godina

Ljudi,nije prica, da nema Novaka ne bi culi za nas, Pre 3 godine sipam gorivo u Barseloni na povratku kuci. Ljudi gledaju tablice ,gledaju novcanicu od 500 E-da li su prave. Kazem Srbija, Novak Djokovic.Stize osmeh i Srecan Put. Jednom recju Ambasador.

Nex

pre 9 godina

"Ko misli da Novak igra lose nek' izadje Endiju na teren i uzme set. Smesno glupi komentari.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Nokicin fun, 5. april 2015 21:48)"
Ne set, poen!

VIL

pre 9 godina

Čestitke Noletu! Pobedio je rivala ali i sunce u glavu! Kako da neko smečuje kada mu zvezda prži u oči? Do duše bili su isti uslovi za obojicu, pa su obijica promašivali smečeve. Zašto u ovo vreme da se igra? Zašto se igra finale na Uskrs (katolički)? Pa da bi narod mogao da stigne na uskršnju veceru i da bi fanovi u Evropi mogli da prate prenos. Nole očigledno nije bio oduševljen terminom ni vrućinom, ali on je pro do daske! A nama je bilo uživanje gledati treći, i dramu u prva dva. Nole nacionalno blago!

Бескрајни плави круг, а у њему звезда

pre 9 godina

Први сет на турниру 6:0.
Последњи сет на турниру 6:0.

У духу Милоша Црњанског.

dr

pre 9 godina

Dzaba Vam novci,moji sinovci,dzaba Vam bilo dobre volje,i pogledi cvrsti i lepljivi prsti,JA IPAK IGRAM MALO BOLJE...
E,pa da....
A znate za ono kad je s' izvesnim Englezom igr'o tri seta,to je bio rat...
I svi ponekad gube,ali nikad NOLE,ZVANI KRALJ!
Bravo,bravo,bravo...

oxydant

pre 9 godina

Vidimo da su ovi krompiri (bageli,što bi komšije rekle) nešto učestali?!
Izgleda da nisu slučajni,potrebno je protivnika prethodno "uraditi",zar ne
Možda bude novi rekord ove godine? Čini mi se da je Federer imao 16 komada
jedne godine..?

Beobrad

pre 9 godina

Novak se poigrava s celim ATP-om!
Dajte naucnici neki genetski miks bivsih asova od Samprasa, Borga, Lendla i dodajte malo od Nadala i Federera, pa da gledamo jedan ravnopravan mec !
Ovo je smesno, kad udju u treci set s Novakom, odseku im se noge!

Svete

pre 9 godina

,, I onda je Novak ubacio u vecu brzinu '', Roger Federer, 22.03.2015....
Bravo breeeeeeee Djo1eeeeeeeeeeee.......
Mnogo je zanimljivosti, pa da napisem cega se setim:
- 17 titula na tvrdoj podlozi, izjednacen sa Fedom
- 10 uzastopno dobijeno finale, jedini ispred Fed i Nad
- 3 put dobija 3 mastersa uzastopno, jedini
- 2 put osvaja prva 3 velika turnira AO, IW, MIA, jedini
- 3 put osvaja IW i MIA, jedini
- 25. pobeda od pocetka sezone, licni rekord,
toga sam se trenutno setio...
i da 5 zaredom osvojen veliki turnir, samo je Nadal to jednom uradio i niko vise ikada, cini mi se !!

Ovim turnirom Novak zaokruzuje jednu fascinantnu polusezonu...
- US open polufinale
- Peking TITULA
- Sangaj polufinale
- Paris TITULA
- London TITULA
- Melburn TITULA
- Dubai finale
- I.Wells TITULA
- Miami TITULA.........nestvarni Novak !!!

Sto se tice borbe za 1.mestu na kraju sezone, ogromna je prednost nad glavnim konkurentima, veca nego 2011...

Za 6 dana je vec zreb za sledeci masters, Djole deluje malo umorno, pre svega je to psihicki umor, bilo bi dobro da malo spusti gas pred RG da ne uleti opet u seriju kao 2011., tako da neki iznenadni kiks na sljaci me ne bi zacudio...

Bravo za Andija Mureja i zelim mu svu srecu sledece nedelje i novom zivotu.....
Neka neka obavesti Viskovica da Andi ne igra sledeci turnir.....

nenad rs

pre 9 godina

Најбоље Кутињо да ти и Јумко одиграте неко финале а можда и јесте тенисери,смарате.

Musaka

pre 9 godina

Zovem ja danas Novaka da pitam ima li 2 kg finog krompira pošto mi dolaze neki gosti sjutra, a on mi veli: "rado bih ti dao, nego Marej sprema musaku za familiju pa sam mu obećao".

Nebojša

pre 9 godina

Prvi čovek koji je vezao prva dva mastersa tri puta a uz to je podelio verovatno najviše krompira na jednom turniru u karijeri sada na redu Monte Karlo tamo će biti žestoko uz Nadala Federera i Wavrinku nadam se novoj tituli.

777

pre 9 godina

Ne bih da sam u Endijevoj kozi. Na tri turnira u dva treci set sa krompiricem?? Teska frustracija pa neka prica ko sta hoce jer ovaj momak kad god izadje Noletu na crtu u glavi negde ima da mu to stoji i pulsira. Na kraju moram da kazem da Endi skupo placa a tek ce da placa onaj USAO i Wimbledon. Novak mu to nece nikada oprpstiti i delje ga gde god stigne. Cisto da mu da do znanja gde mu je mesto. Bravo majstore...

grobarka

pre 9 godina

Znate šta? Svaka čast OVOM čoveku. (nadam se da ova konstrukcija ipak nije obesmišljena upotrebom u nekom drugom kontekstu jer je Novak Đoković stvarno izvanredan sportista)

sugradjanin

pre 9 godina

ljudi,pri ovim uslovima,cak i pri mirovanju,majica vam je mokra,i koza takodje,tesko se dolazi do daha.,a zamislite tako 3h?
a i porf toga,i bez forhenda ceo mec,djole dobija,tako da sam ja na njegovom mestu smatrao bih da sam nepobediv!ja sam onaj koji je govorio da i kada djole slabo igra,mogu da ga pobede,samo 3 igraca,federer,vavrinka kad ubode loto dan,i marej,i mislim da sam pogresio,lista je spala na 2!

Zuki

pre 9 godina

Bravo Nole!
Ovaj mucenik Mari ce ga tesko ponovo pobediti do kraja karijere posle ovakvog poraza. Prvo je Rafi nabio kompleks sad i Endiju.

ljubisa

pre 9 godina

Bez obzira na ishod ovog meca, najveci rival Djokovicu u borbi za prvo mesto na kraju godine nece biti ni Federer ni Nadal vec Andy. Realno je da opet Djokovic bude prvi. Koliko ce turnira osvojiti, narocito one najvece, ne bih da prognoziram. Srecno Novace !

conn_status_error

pre 9 godina

Vidi ova dva mučenika, požurili da prvi ostave komentare. Sediš, lupaš refreš i čekaš kada će vest o najuspešnijem Srbinu da bi ga opljunuo. Srećom, ne znam puno ljudi koji bi voleli da žive takvim životom...

petarczv

pre 9 godina

Meni i dalje nije jasno odakle ovoliko noletovih hejtera?! Alo to nije zanemarljiv broj,kapiram da ima dosta nasih zavidnih komsija i lepe njihove ali mi nikad nece biti jasan srbin koji navija protiv noleta...

DelBoy

pre 9 godina

Prvi put gledam tenis ove godine samo zbog našeg Noleta. Jedan je Đoković Novak, 'ajmo do titule. Čuo sam da ko osvoji Majami, mora da izađe na večeru posle meča sa Don Oketijem.

Krkadzija

pre 9 godina

Trebao bi organizator da zabrani letove iznad miami-a dok traje turnir, kao nas predsednik iznad bajcetine, jer se stalno cuju neki avioni..

капетан Микии

pre 9 godina

(Mikii, 05. april 2015 21:17)

Ја стварно покушавам да игноришем твоје коментаре али некад ми не успева. Јеси ли пробао са променом терапије? Променом лекара? Буди активнији по том питању.

toza

pre 9 godina

E,pa stvarno... Koliko sam puta pomislio za Novaka: "E, sad je stvarno gotov!" I uvek se prevarim. Onako izgubi poslednji gem drugog seta i onda Mareja ko neku devojčicu.
Što ja najgore Marej je bio dobar, ofanzivniji nego inače, vidi se da je poboljšao igru. Novak NIJE bio dobar, ali dooovoljno dobar. Svaka čast.
Slede tri turnira na šljaci, na redu je Nadal.
Novak protiv svih!

Zlatko

pre 9 godina

Gledam podelu pehara ... svakako odlična vest za sve Novakove suparnike ... nema više tanjira. Ko je skupio komplet, skupio je, ko nije, nek se obrati Nadalu i ostalima ...

LjutaKrajina

pre 9 godina

Finale se igralo u 19 h tj po njihovom u 13h zbog sponzora tj evropski gledatelja,jer je veca gledanost nego da se igra iza ponoci.

Doktoreeee

pre 9 godina

Bezobrazni ovi iz ATP-a. Trebali bi da uvedu pravilo da kada se igra protiv ovog našeg doktora, Noletovo polje bude celo, kao kada se igra u dublovima, a protivnicko polje da bude normalno. Čisto da ne bude ovako monotono. Kad je doktor izgubio 2 set i ušao u raspravu sa sudijom, odmah sam rekao, naljutio se - sad će krompirić. Lagano. NooooOLe DOKTOREEE.

Рајко Четник

pre 9 godina

А за крај од N01e-та кромпирче Ендију за свадбену чорбицу. Мало ли је!

veljko

pre 9 godina

neko kaze lose finale. da li bi ga neko drugi bolje odigrao? ova dvojica su igrali 2 od 3 najveca finala ove godine i jedno polufinale! ako je lose, a nije, do organizatora je. neljudski uslovi dovode do nesto losijeg tenisa. ali ovako mi draze. sad znaju da novak, iako mu ne prija sunce, i po takvom vremenu zavrsava sa 6:0!

danix

pre 9 godina

Prije svega sve cestitke Novaku na postignutom sv. rekordu,tri puta uzastopno uzima Ind.V i Miami.To vise niko nikada nece napraviti.
Nole je dokazao da i sa pola svojih mogucnosti moze da pregazi treceg igraca svijeta koji je sasvim dobro odigrao.
Nole je bio umoran,a kako i ne bi,trebalo je dobiti IV i Miami na ovim vrucinama i u vrlo jakoj konkurenciji,sto je zadivljuce i jos jedan dokaz da Nole hara sv. tenisom.
A,sad se dobro odmori pa u nove pobjede,najbolji si SVIH VREMENA.

Ivan

pre 9 godina

Bravo za Noleta zapanjujuće je kako RAZBIJA svoje protivnike u odlučujućim setovima, uvek na isti način!! Ne znam koji meč da uzmem kao primer jer jednostavno 90% mečeva u poslednjih nekoliko meseci naročito, Nole dobija upravo tako na takav način, razbijajući u potpunosti svoje protivnike u odlučujućim setovima!! Bilo da je veliki Rodžer Federer u pitanju kojeg je razbijao u odlučujućim setovima i na Wimbledonu prošle godine i na Inian Velsu ove godine, bilo da je u pitanju Endi Mari kojeg je razbijao u odlučujućim setovima i na AO i sada u Majamiju, bilo da su u pitanju i mečevi polufinala, četvrtfinala i slično, koje je takođe dobijao na sličan način, meljući protivnike u odlučujućim setovima!! Pravi je as SVETSKOG FORMATA naš Nole nema šta!! Ovo mogu samo najbolji!! 51.titula u karijeri a 22.iz Masters 1000 serije!!! Veliki svetski teniski as!! BRAVO NOLE!!!!!

Stefan SUB

pre 9 godina

I sada ce ljudi vise pisati o navodnom vikanju Novakovom na jadnog decaka (koji su sasvim slucajno nasao pored njega u pogresnom momentu) nego o tome kako je Andy u posledjem setu opet izvukao krompiric.

nenad rs

pre 9 godina

Онда ме ниси добро разумио говорим ти о погледу на меч нас лаика и једног врхунског коментатора.И ја мислим да је данас Новак одиграо слабије од свог нивоа али довољно да покаже да је најбољи.Извини што те упоредих са Јумком и сличнима јер наравно да свако има право на свој став.

Nole - The Ambassador!

pre 9 godina

Dakako, srce mi je puno jer sam Noletov zemljak (tj., on je moj, ipak sam dosta stariji od njega). I jer ludo volim tenis, još od vremena Borga i Meka.

No, POSEBNO sam sretan jer je Novak ne samo ambasador Srbije, već on predstavlja onu NAJBOLJU Srbiju - Srbiju koja se ne hrani mržnjom, koja ne poznaje šovinizam i samozaljubljenost u nekakav mit Nacije. Nole je već pokazao, dokazao i REKAO više puta da isto tako voli Hrvatsku, Bosnu i sve ostale narode iz bivše Jugoslavije. Ne treba njemu nikakvo busanje u grudi na kojima piše, istetovirano, "DVERI", ili nešto nalik tome.

E, u TOME je njegova najveća vrednost! Sa dvadeset i nekoliko godina on je potpuno ukapirao šta znači voleti svoju zemlju, svoj narod. Ukapirao je da ta ljubav nikako ne isključuje poštovanje prema drugim narodima i nacijama. Ukapirao je da voleti svoju zemlju ne mora nužno da znači, mrzeti druge.

I zato je ovaj momak VELIKI!

brat

pre 9 godina

što ja da se nerviram , Nole kad mi bude počupao sve živce sa ovim greškama ... i kad bude dao neku nadu Škotu ... uzeće da ga šamara i dobiće ga za 20 min ... najeo sam se kao vepar i idem da spavam ... budite me kad Nole podigne pehar !

charlotte sometimes

pre 9 godina

Pa nece Nole da mu se nudi zauvek. Dao mu jedan brejk prednosti....malo, drugi....opet malo. Murray je zbunjen taktikom, odmah i on izgubi svoj gem jer ko veli hoce posteno da ga dobije, a ne na poklon. Salu na stranu, ali Novak zaista i pored ne tako dobrenigre deluje kao da moze da se vrati kad pozeli. Idemo Nole, sto pre to bolje.

Vlada

pre 9 godina

@da-da Rafa i Fedrerer nisu se penzionisali,Rafa je ispao na pocetku ovog turnira otisao za Majorku,a Federer mora malo da odmori slomio ga Djokovic prosle nedelje...

не-не

pre 9 godina

(da-da, 05. april 2015 20:11)

А ја се годинама питам шта неписмене људе тера да нас малтретирају својим непознавањем правописа.

macak toso

pre 9 godina

Konacno. Pocetak treceg seta obecava. Ovo vec lici na prvog igraca sveta...inace ovo do sad je prilicno lose. Idemo majstore po jos jedan trofej!!!

ZORICA - CANADA

pre 9 godina

....sa 70 % vlaznosti vazduha , uslovi igre su BRUTALNI......Ko je bio u Floridi ,zna o cemu pisem...A za one koji nisu - pa dodje mu isto kao onaj istorijski bazen u kome je Nole trenirao kao klinac ,samo je taj bazen danas PUUUN vode...Pa vi vidite...Izdrzi NOLE , a i Murray naravno ........a glavesine ATP sram da bude .....

Dynamic

pre 9 godina

E pa, dragi Endi, dobrodošao u klub 7!

Novak sada ima sedam uzastopnih pobeda, sedam ili više, nad skoro svim igračima iz top 10 i bliže. Da utvrdimo listu: Tu su sada Endi, Rafa, Ferer, Berdih, Conga, Vavrinka, Marin a Miloš je na dobrom putu. Jesam li nekog izostavio? Prema tome kapa dole Federeru što se iskobeljao :-), jeste najbolji u istoriji i po tome ha ha ha...

P.S. Prijatan đevrek ;-)!

Novak grom Miami

pre 9 godina

Hahaha koji tenis... a sta ocekivati od 3 i 4 kao sto neko ovde kaze.. Prebacivanje do sutra i greska. Cao.
(Jumko, 05. april 2015 20:37)

Buaaaaaahahahahahahahahahahahahahahahahahah, izvini, nije mi bila namera da se spradam s tobom, bilo jace od mene. evo necu vise. u stvari, lazem, hocuuuuu, BUAAAAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH

Struki

pre 9 godina

Zarko druze svaka cast na komentaru! Uslovi za igru su bili na "granici"regularnosti! Veliki propust organizatora,mec je mogao da pocne u 16 sati po lokalnom(22 po nasem),i mec bi bio daleko kvalitetniji! Novak je bio fizicki dominantniji u 3 setu i to je odlucilo! Bravo za naseg majstora,izgleda da ce ova godina biti "bericetnija"od cuvene 2011!

The Dude

pre 9 godina

Ja gledam u Danskoj na nekom lokalnom kanalu i komentator toliko providno navija za Marija, daleko da je moranje navijati za Noleta ali ne mora da bude toliko jednostran . Kad je krenula dodela pehara samo su isključili prenos :-/

Beobrad

pre 9 godina

Jednostavno najbolji teniser na planeti zemlji!
I kad je ovoliko tezak mec pun taktike, i kad nije na vrhuncu, on nadje nacin da pobedi, prosto fenomen !
Rudarski mec, niko da pusti ruku, da krene agresivno po viner, ali ok, Novak zna da je to izgleda recept s Marijem!
51/22/5, bravo majstore!

Milan

pre 9 godina

Kao sto sam rekao bilo je to dranje Skota za skor 18-8. Ali i Nole i Andy su pruzili neverovatan mec u uslovima koji su nenormalni. Pitam se do kada ce organizatori ovako tretirati igrace. Verovatno dok neko ne padne mrtav na sred terena.

smb

pre 9 godina

Pa ovaj čovek je neuništiv !
Bravo Nole !


Po broju krompira, ova godina liči na 2011. Nadamo se da će biti i po broju GS, i još jedan pride.

Slavica

pre 9 godina

Pogodi i Vilander jednom, rece danas da ce Nole dici pehar...teska srca rece, valjda je najzad postao svestan toga da je Nole PRVI I NAJBOLJI!

red

pre 9 godina

To je to, to je ta razlika.
Protivnik igra dok može, sve posle toga je brutalna dominacija.
Jos je"jača"pobeda ,obzirom da je Novak igrao loše.
Bravo !

bas ovako je

pre 9 godina

@Arthur Dent...slazem se ,SkySport je odlicno prenosio...samo jedna opaska....na kraju kada se Novak potpisao i napisao na kameri "idemooo",prokomentarisali su da na hrvatskom :-) to znaci come on...

Andjela

pre 9 godina

@mikii
Druze ovo je trenutak za istoriju! Ti imas pozitivan skor na komentaru. Zapamtimo ovaj dan jer ne verujem da ce se ikada ponoviti.

procenitelj

pre 9 godina

Auu, kol'ko komentaraaa...Kako je igrao ceo turnir, tako ga je i zavrsio. Trte-mrte, ajmo u treci set i njega dobija s nulom. Stena! (Blek)

veliki strumf

pre 9 godina

Nole je posle US Opena osvojio sve najvece turinire: AO, masterse u Sangaju, Parizu, IW, Majamiju i zavrsni masters u Londonu! Poslednjih 7-8 meseci apsolutna dominacija. Uzeo je sve sto vredi! Samo da formu zadrzi do RG i osvoji Pariz, posle kako hoce! Nikad veca sansa da se uzme RG, ovo je TA godina!

Sa ovakvo jakim Noletom ...golf i bowling ke biti animljiviji nego tenis

pre 9 godina

Uh, kad ide i deda Roki, onda mogu poceti da gledam bowling...sa ovakvim Novakom tenis je vec nezaniljiv...kakav Murray, kakav Nadal, nisto i od Raonica, koliko god da volim Rodgera, mislim da nema nikoga (mozda jos ove godine Rafa na French Openu) ko moze da pobedi Noleta. Mislim da ako Nole ne poce juriti neke modelkinje, da moze i da prevazidze Rodgera po broju grand slam titula. Ne mogu vise da gledam ovog Andija sa njegovim grimasama...onakav defanyivac ne vredi vise da vi trosi eterski prostor...

SkySports

pre 9 godina

Znaci generalno su ovi komentatori ok na SkySports-u, ali kad igra njihov Murray muka mi je slusati ih... a kao i obicno ne moram ni da gledam da bih znao ko je osvojio poen, ako je blag aplazu Nole je uzeo, ako je uralanje i padanje u trasn Murray je uzeo.

Mare

pre 9 godina

Kako li ne smori vise ove Novakove pljuvace da svake nedelje navijaju za drugog protivnika a Nole dominira kao niko do sad? Toliko je najbolji da stvarno postaje dosadno

objektivni Novakov navijac

pre 9 godina

Ko je ikad bio u Majami, zna kako moze biti vruce, sa ovoliko velikom vlaznoscu! Ocigledno da nasem Novaku ne lezi ovo vreme, ali Verujte naci ce on put ka pobedi, cak i ako ponovo ovaj drugi set ode u tajbrejk!Prignoze ram 7:6 7:6!

zex

pre 9 godina

Dobro finale sa malo vise gresaka, ja nemogu da shvatim ljude koji omalovazavaju ovo finale, ulog je titula mora da se igra pametno jer dzaba ako je lepoa igubi se mec.Bilo je puno dobrih poena mnogo vise nego protiv Federera.idemo Nole jos malo do pobede.

Trpajjjjjjj

pre 9 godina

Hahahahaha smec. hahahaha smec. Moram da prebacim kanal, pa ovo je bruka! E moj Mate Delicu.. pa ovaj smec ne zna da udari! Hahahaha prekini Djokovicu molim te. hahaha
(Jumko, 05. april 2015 21:10)


Hahahahahah, kme kmeeee!!!!
Obozavam Noleta. On namerno spusti nivo igre, da indijanci kao ovaj Junko izmile iz rupica, a onda ih smečom vrati u rupicu. buaaaaaahahahahaahahaha

Nenad

pre 9 godina

Hvala sudija,,,onom opemenom na kraju drugog seta je Novaku toliko pomogao da mu probudi inat i da u trecem setu ubedljivo pobedi Endija,,,Ono sto mogu reci jeste da Novak danas vise nema adekvatnog protivnika jedini protivnik mu mogu biti vrucine ali i u to sumnjam jer sta Endi da kaze...Novace svaka ti cast...samo da naucimo od tebe nista vise...Zdravlja ti svi zelimo!!!

Winner

pre 9 godina

E moj Novace kakav bi ovaj zivot bio da tebe nema, sta bi smo mi radili ovako nedeljama uvece, jedina svetla tacko Srbije. Teoretski i materijalno nista nemam od tvojih pobeda ali duhovno i emocinalno olaksavas mi zivot neverovatno. Cast je gledati meceve u tvojoj eri!!!!

charlotte sometimes

pre 9 godina

Ma tata! Like a boss. Ovo vec postaje tradicija. I poruka za protivnike kako prolaze protivnici koji ga odvuku u odlucujuci. :-D
See you in Monte Carlo.

Lucky

pre 9 godina

Realnost je da je pored Noleta koji je kralj,Marej najveci rival broju 1,i iako svi gotivimo da se Nadal oporavi,tesko ce se to desiti!!!Bravo Nole,sve cestitke!!!

veljko

pre 9 godina

poslednjih 25g, a mozda i duze, niko nije vezao majami i monte karlo, da ne pricam ao, iw, mi i mc. to bi bila ludnica, a deluje veoma moguce. nadam se da ce se dobro odmoriti i biti dovoljno svez. ako to uspe, osvaja 100%

Laca

pre 9 godina

@Milan Jovanovic
Samo to rade u životu, kažeš, pa onda mogu i bosi po ekserima za tu lovu? Pa, hajde ti, onda, junače, evo uzmi i "samo" treniraj i mazni lovu, ne znam šta čekaš?

Adi

pre 9 godina

Svaka cast Nole ,trenutno ubjedljivo najbolji na svijetu,jedino i jedino ga jos Federer moze pobijediti od ostalih niko Nadal nikakve sanse nema ako dodje do njihovih finala na zemlji na mastersu 2-0 na Garosu 3-1 za Novaka a mozda i 3-0 da mu vrati s kamatama za prethodne sretne pobjede , ovo postaje monotono nekom al meni nije tako su svi govorili za Rogera od 2004-2007 bio je jos ubjedljiviji jer je osvajaao po 3 GS godisnje ,onda je i Rafa 2 godine postao monoton, a Noletovoj monotoniji se ne nazire kraj,ako neko misli da mu nesto mogu NiSikori,Raonic,Dimitrov ,Rafa i Endi u velikoj je zabludi a, Federer ide lagano mislim u penziju a i da ne ode nema snage za 5 setova sa Noletom na GS, SLIJEDI TOTALNA DOMINACIJA.

Tanaz

pre 9 godina

ZORICE, svaka tebi cast kako iskreno i uvek navijas za naseg Noleta,sjajna si!Jos nesto,zasto pominjete hrvate i kako znate da se oni raduju Noletovom porazu?Da li vole Noleta u to ne ulazim ali da ga postuju to je sigurno!Gledajmo mi nase iz Srbije koji i ne gledaju tok meca nego samo vrebaju Noletove greske.To je ruzno i podlo.Hrvati jos nisu toliko nisko pali da ne postuju prvog u svetu pa bio on sto puta iz Srbije!
(Melenci, 05. april 2015 23:21)

"Komšo" loš pokušaj. Providan si. Vi Hrvati ste postali stvarno komedija.

dragan markovic

pre 9 godina

Da apsolviramo vise u vezi konkurencije-Federerova(1981)
Kraj 2001g. na prvo mesto dolazi mladjani Hjuit(1981),najmladji N1,Kurten(1976),stari Agasi(1970),Kafeljnikov,Ferrero.Tu Hjuit ostaje do kraja aprila 2003 kada ga prestize matori Agasi,vec 33g,najstariji N1,Hjuit,Ferrero(1980),Moja(1976),Federer,Rodik(1982),Safin(1980).Tu matori Agasi ostaje do septembra 2003 i nakratko ga menja Ferrero i posle pocetkom novembra 2003 dolazi drugi najmladji N1 Rodik.
Sta vam to govori,u svetskom tenisu je jedna velika praznina odlaskom Samprasa i tihim odlaskom Agasija,na broju jedan se smenjuju sve mladjani igraci od 19-22godine,nema ko od starijih da preuzme primat jer je konkurencija bedna.
I konacno feb 2004 Fed preuzima prvo mesto i tu ostaje neprekidno do avg 2008g.U tom trenutku ga prate sve sami mladici Ferrero,Rodik,Koria,Nalbandian(1982),Hjuit,osim matorog Agasija(tada 34 god).
Jos jedan podatak vredan paznje,da svi koji su preuzimali N1 samo su trebali da osvoje jedan Gslam jer je to bilo sasvim dovoljno.Koliko Federer nije imao konkurenciju tih godina vam govori i to 2004,2006,2007 osvaja tri Gslema godisnje,samo golobradi Nadal uzimao RG.2005 uzima dva Gslema,ili ti 11 Gslemova u tom periodu.
Sve ovo govori koliko je stepenica Nole morao da preskoci da bi bio ono sto danas jeste,i kolika je njegova vrednost i velicina.U eri dva najbolja igraca stasavas i prestizes ih dace Bog u svim parametrima.
Hvala na paznji

sory susjedi providni ste

pre 9 godina

(Melenci, 05. april 2015 23:21)

Evo tipičnog primera krajnje bestidnog foliranja. Ovaj lik započne komentar sa pohvalom poznatoj Novakovoj navijačici, u cilju kamuflaže, kao on je Novakov navijač, Srbin. Napravi sebi alibi. Onda zatim potpuno bez ikakve veze i smisla pređe na hvaljenje Hrvata koji su je li cveće i poštuju Novaka, a opljuva Srbe koji su kao šizofreni samomrsci i Novakomrsci. I još se na kraju potpiše nickom poznatog Novakovog navijača ovde. Jako providno! Hrvati, da niste tužni, bili biste smešni!

v

pre 9 godina

Andy se samo tako napalio. Sto vise misli da moze da dobije, to ce vise da boli kad Novak na kraju doda gas i rasprsi nade. I ne nisam sigurna da Novak uvek dobija....ali Novak uvek dobija ;)

Nikola

pre 9 godina

3:3 u prvom setu,pogledajte servise sa strane daljoj od kamere, konstantno Sunce ide u oci, kakav propust organizatora da stave mec u ovaj termin!!!

Boston

pre 9 godina

Izgubi drugi set u finalu mastersa, kada svi ocekuju da ce Marej imati vecu psihicku prednost u trecem setu Novak dobije set sa nulom(6-0), a Mareju ni gem. Ne znam sta vise da kazem za ovog coveka, osim da sam neopisivo srecan i da mu se zahvalim sto postoji i sto je tu da nam pruza tolike radosti. Makar ni jednu titulu da ne osvoji do kraja karijere nikada ni jedan Srpski sportista nece biti kao on. Mozda ne bude najveci teniser ikada ali ce biti jedinstven po svemu. Hvala ti Nole, kralj si obozavam te !

NikolaR

pre 9 godina

Jedan je Kralj betona :)

Hvala mu do neba sto svaki put ucini da se osecam dobro u ovim teskim vremenima.

Necemo da se ponovi 2011, hocemo taj Roland Garros. Pozdrav

Bane

pre 9 godina

Vidim opet 6:0 u zadnjem setu, pa reko da pitam one "strucnjake", pljuvace i hejtere... jel' to Nole opet glumio povredu pa zbunio i dekocentrisao jadnog Mareja?

Svete

pre 9 godina

,, I onda je Novak ubacio u vecu brzinu '', Roger Federer, 22.03.2015....
Bravo breeeeeeee Djo1eeeeeeeeeeee.......
Mnogo je zanimljivosti, pa da napisem cega se setim:
- 17 titula na tvrdoj podlozi, izjednacen sa Fedom
- 10 uzastopno dobijeno finale, jedini ispred Fed i Nad
- 3 put dobija 3 mastersa uzastopno, jedini
- 2 put osvaja prva 3 velika turnira AO, IW, MIA, jedini
- 3 put osvaja IW i MIA, jedini
- 25. pobeda od pocetka sezone, licni rekord,
toga sam se trenutno setio...
i da 5 zaredom osvojen veliki turnir, samo je Nadal to jednom uradio i niko vise ikada, cini mi se !!

Ovim turnirom Novak zaokruzuje jednu fascinantnu polusezonu...
- US open polufinale
- Peking TITULA
- Sangaj polufinale
- Paris TITULA
- London TITULA
- Melburn TITULA
- Dubai finale
- I.Wells TITULA
- Miami TITULA.........nestvarni Novak !!!

Sto se tice borbe za 1.mestu na kraju sezone, ogromna je prednost nad glavnim konkurentima, veca nego 2011...

Za 6 dana je vec zreb za sledeci masters, Djole deluje malo umorno, pre svega je to psihicki umor, bilo bi dobro da malo spusti gas pred RG da ne uleti opet u seriju kao 2011., tako da neki iznenadni kiks na sljaci me ne bi zacudio...

Bravo za Andija Mureja, vidi se da igra napreduje, zelim mu svu srecu sledece nedelje i u novom zivotu.....
Neka neka obavesti Viskovica da Andi ne igra sledeci turnir.....
Pozdrav!!

Dejan

pre 9 godina

Novak = Gladijator! Bravo SRBINE!! Stvarno nemas srca prema ovima sto cekaju samo jedan trenutak tvoje slabosti. Pojesce ih muka!! :D :D :D :D :D

dexy

pre 9 godina

Murraya čeka opet posluzavnik,posle teniske karijere može otvoriti ketering službu!
(spartanac, 05. april 2015 21:55)

Moze da posluzuje krompire, ima ih pun magacin.

Sasa-888

pre 9 godina

Bravo Nole Srbija je ponosna na tebe i hvala bogu sto nam podari ovakvog SAMPIONA.Samo jos da kazem da me je sramota zbog onog transparenta na kosarkaskoj utakmici i da to normalni navijaci nikad nebi napisali.

Kosovka devojka

pre 9 godina

Mislim da je ovo jedna potpuna dominacija u svetu tenisa. Novak u Majamiju nije bio u najboljoj formi a osvojio je trofej. Kada on igra pa cak i kad gubi znam da je samo faza i da ce na kraju on pobediti. Trenutno niko ne moze da mu se suprotstavi. Eto Srbija je pored vaterpola i velesila u tenisu. Tako sam ponosna sto je on predstavnik nase zemlje. Pravi primer na koga svi mladi treba da se ugledaju i ne samo mladi neko svi. Mnogo se od njega moze nauciti. Imala je Srbija mnogo velikih ljudi u svojoj istoriji ali u vremenu u kome mi zivimo on je najveci ! Tako sam srecna sto imam privilegiju da zivim kad i on ! Bravo Majstore !

Svete

pre 9 godina

(Mikii, 5. april 2015 21:33)



Ma nemoj ??
A ti si bese navijac i Federera i Nadala, jel tako, suvise su ti obojica simpaticni da ne mozes za jednog da se odlucis, interesantan si ti ??
Ti mora da si od onih koji hoce da ga j*** a da ti ne udje, pa ne ide to tako isprdak !!

Svakako ce oni koji vole tenis zaliti za ovom generacijom za nekih 7, 8 godina, u to nema sumnje i ceo tenis kao sport ce zaliti za njima, pa i Marejem, Delpom, Tsongom i ostalima !! A zasto li ti izdvajas Federera i Nadala od Djokovica kada je Djo1e sa svakim od njih pojedinacno napravio 2 najveca rivalstva u istoriji tenisa i ukupno odigrao 80 meceva protiv njih nisam bas siguran, postoji mogucnost da si bot a i ona gora da si Ivanisevicevac !!
Nadal je 86, Novak 87, Federer 81, ti takve sitnice izgleda olako zaboravljas, ali nema veze ionako od skora pratis tenis!

Danas je Djokovic odigrao losije, u svim aspektima igre pa i na mrezi, zbog raznoraznih razloga koje ne bi tebi da objasnjavam a jedan je to vreme i visoka vlaznost vazduga, ALI i takav je uspeo da pobedi, e zbog toga je on broj 1 i ostace tu jos dosta dosta dugo !

Igor Obrenovac

pre 9 godina

Navijam za Noleta, ali ne kapiram ova omalovazavanja Mareja. Stalno se dovodi u pitanje to dali on pripada velikoj cetvorci? Moze se polemisati o tome, ali sigurno ne pripada ni onima koji su iza velike cetvorke. Osvojio je devet mastersa, dva GS, olimpisko zlato, i igrao sedam, osam GS finala, vise nego svi ovi zajedno sto su rasporedjeni od 4. do 10. mesta

MGM

pre 9 godina

Marey ima dva GS, devet Mastersa i olimpijsko zlato.Time je svakako mnogo bliži Rodžeru, Radi i No1etu nego ostatku ATP karavana. Definitivno je slabiji od Novaka. Federer je pred penzijom, Nadal kuburi sa povredama i u drastičnom je padu forme, bojim se da će se teško vratiti na staro... Ako je i bilo fantastične četvorke, očito joj je došao kraj. Pred nama su, bože zdravlja, još tri četiri godine Novakove dominacije s tim što on još nije dostigao punu fizičku zrelost. Poznajem genetiku Đokovica jer smo poreklom iz istog kraja. Ljudi tamo generalno sporije sazrevaju i fizički i mentalno. Dokazano! Ukoliko bude imao motiva, mogao bi da igra na vrhunskom nivou i do trideset pete.

mst

pre 9 godina

@Nije mi jasno zbog cega organizator turnira odlucuje da se finale igra po najvecem suncu.
(thunderstruck, 05. april 2015 19:08)

Meni je jasno! Da bi i evropa gledala...

ja pa ja

pre 9 godina

Malo analize...5AO ,4IW,5Mi ovo postaju ozbiljni rekordi,samo Agasi i Federer su mu blizu sa ovim ciframa,ali Nole ce igrati ovde jos par godina ...ocigledno mu ide od ruke srednje i sporije betonske podloge,ostaje jos jedino problem Cincy kao extremno brza podloga koja vise odgovara Rodzi,i cudne okolnosti na US openu u zadnjih par godina na koje nemam odgovor,kao da ipak ne dolazi dovoljno mentalno i fizicki spreman posle odmora..sto se tice ,veliki je on igrac,slicnu igru imaju ali u glavi nedovoljno jak pa samim tim nije u rangu sa ovom trojicom kad su u formi,nikad posle prva dva jaka seta sa Noletom nije izdrzao ni fizicki.i sad ga nema do Wimbldona.e sad malo o sljaci,samo se nadam da Apac nece ucu u pravi formu jer Nole moze sa njim na mastersa ali na RG je specificna sljaka ,prespora i vrlo ga je tesko dobiti na tom terenu jer je i mentalno jak tamo.nadamo se da je sad nas....i ubuduce..Nole prejak si,vladaces jos dugo

drago

pre 9 godina

@rezultat se vec zna:

Samo sto Murray vecinu godine provede na Floridi (bas u Miami ) gdje i trenira pa zastave pokraj imena i ne znace bas previse

Oj debeli lade,zasto ljudi rade....

pre 9 godina

Nole nikad gori, Endi nikad bolji ... i opet će da ga dobije prvi set ... odlika šampiona ... još drugi da overi sa 6-1 ... pa idemo na šljaku

jovica

pre 9 godina

A ja mislio da ce mu Novak dati ovaj mech zbog svadbe, ali ko je terao Mareja da prica gluposti na presu posle Australian opena. Ovako ima od Novaka jos jedan tanjiric sa biciklom, specijalan poklon za svadbu.

Boban

pre 9 godina

Veliki Novak Djokovic! Sa ovom pobedom me odusevio, jer i kad mu nije dan, kad ne igra najbolji tenis on nadje snage za pobedu. Svaka cast Nole majstore tenisa!

ferdinand

pre 9 godina

Neki redovni komentatori ovde nikako da nauce lekciju, da ne pljuju po Noletu, i da ga ne prozivaju zbog lose igre, jer je i to normalno.. Nole, svaka cast! Koliko je neka ekipa jaka ili pojedinac govori to da i kaf igraju lose, pobedjuju.

Lena

pre 9 godina

Kada publika (svetska) pocne da navija za Noleta, kao sto svim srcem navijaju za Nadala i Federera, Novak ce poceti da gubi. Taj isti svet i dalje ne kapira da dokle god mu ne aplaudira i raduje se njegovoj duploj gresci, Novak ce nastaviti da dominira i melje protivnike. Sam protiv svih vec punih pet godina ovaj covek je u svetskom teniskom vrhu. Puno toga mozemo nauciti od njega kao sto su ga amerikanci vec uveli u svoje udzbenike.

veliki strumf

pre 9 godina

Da li je ikad iko na jednom turniru, i to ne bilo kom turniru vec mastersu, u 4 od odigranih 6 meceva podelio protivnicima po krompiric (ili uskrsnje jaje, ako im to lepse zvuci)?! Neverovatno!

Boris

pre 9 godina

(centurion, 5. april 2015 23:30)
Igrace Montekarlo jer tamo ima gajbu i tu je opustencija,more uz teren ima navijace.Ne igraju Smari i Nisikori i uz dobar zreb svata je moguce.Posle preskace Madrid naravno i ima 20 dana za odmor.Rim za uigravanje i nabijanje samopouzdanja i jos nedelju dana jakog treninga za RG i osvajanje istog.

loš pokušaj susjed

pre 9 godina

Sramota je da bilo koji Srbin išta ružno napiše o Novaku, ali eto imali smo prilike pročitati u komentarima. Stid da vas bude. Da, to je Srbija. A Šešelju se aplaudira jel? Koja zavist i kompleksi. Umesto da mu podelite ulice i biste u svakom gradu vi pljujete. U nekoj normalnoj zemlji bi mu cvene tepihe stavljali gde god prođe. Jaja bi mu ladili po vrućini lepezama.Ah,ipak šte reći. Srbija je to rođaci. Čovek je jedino svetlo i borac za građansku i civilizovanu Srbiju na mapi sveta, ali umesto divljenja i zahvalnosti pljuje se po možda i poslednjem velikom srpskom ambasadoru, zadnjem srpskom Don Kihotu. Ništa Novače, idi slobodno i igraj tamo gde te cene. I molim Te ugasi svetlo na graničnom prelazu kada izađeš jer ovde ionako pomoći nema. Ti si pomogao, pomagao i hvala na svemu. A ovde, ovde neka kliču i dalje Nadalu, Federeru, Šešelju, Slobi, Nemačkoj uz derneke na Ravnoj Gori i vlastitoj mitomaniji. Ipak mi to izgleda i zaslužujemo. Nije mi žao na iskrenosti i realnosti. RIP.
(pošto bakar, komšije, 05. april 2015 23:12)

Ovo je tipičan primer komentara Hrvata koji se lažno predstavlja kao Srbin! Obratite pažnju!

Svašta

pre 9 godina

(Melenci, 05. april 2015 23:21)
Majke ti, u kom paralelnom univerzumu ti živiš? Hrvati nisu spali bla, bla... Pa jel ideš ti na njihove sajtove, da vidiš kakve gadosti o Novaku pišu? A ovde tek koje permanentno omalovažavanje!

TurboNator

pre 9 godina

Za sve trolove koji verglaju o slaboj konkurenciji - copied from The Times:

With men’s tennis presently at an all-time high in terms of not just quality but brutal physicality, arguably the most important commodity is sheer staying power. Once again Novak Djokovic has shown he possesses durability in abundance to annihilate the challenge of Andy Murray.

Eto sta oni misle. Slicne izjave su u poslednjih nekoliko godina davali brojni teniski exprerti, ali ne znaju oni, ovaj Mikii, Yumco i slicni paceri znaju bolje...

To sto je trenutno Nadal van forme, i cesto je 'povredjen' poslednjih nekoliko godina pa se vrati k'o suprermen - to je druga prica i nije Novakov problem. Radi se o tome da je Novak sve sto je osvojio - osvojio u najjacoj konkurenciji ikada, protiv dvojice od najvecih (ne svaki turnir, ali u njihovo vreme). Negde sam procitao - 40 od poslednja 44 Mastersa su osvojili Federer, Nadal i Nole!!! Slaba konkurencija??

Ako i ovu godinu zavrsi kao prvi - to ce biti 4. put u poslednjih 5 godina - zar nije najbolji? Da, ne bas dominacija kao sto je Federer dominirao 2004 - 2007 (koji nije tada imao 'pravog' Nadala i Noleta) ali ipak najbolji od 2010. do danas. I sasvim je moguce da ce dominirati narednih nekoliko godina, nadajmo se - zavidnicima i hejterima u inat!

Videcemo kakve ce statistike i zbir titula biti na kraju Noletove karijere. Za sada je iza Federera i Nadala, uzivajmo dok on smanjuje razliku i dominira!

nenad rs

pre 9 godina

Новак као лош а чисти метлом све пред собом,човјек је легенда спорта а овдје га неки толико пљују да то није нормално,зато треба дати до знања да нисмо сви испраних мозгова.

MirsadK

pre 9 godina

Sve čestitke Novaku na pobedi - 22. Mastersu - ukupno 51. Ituli.
Pobediti rivala i odneti pobedu u mentalno-fizičkoj bici na onakvom suncu i vlažnosti gde se teško dolazi do 1 mg kiseonika....Respekt Nole!

zvezdas-rajvoSa

pre 9 godina

Od sezone 2011 u tenisu racunajuci cetiri najvaznija parametra u tenisu: 4 Grem slema u godini, 9 Masters turnira od 1000, Masters kup i Olimpijske igre broj trofeja je sledeci :
1 Djokovic - 27
2 Nadal - 14
3 Federer - 8
4 Marej - 6
Ostali - 5 trofeja !

Ukupan broj najprestiznijih trofeja:
1 Federer 46
2 Nadal 42
3 Djokovic 34
4 Pit Sampras 30
5 Andre Agasi 27
6 Boris Becker 13
7 Andy Murray 12
---------------------

Objavite mi komentar i cestitam nasem Noletu na rekordnom petom Majamiju u njegovoj karijeri! Bravo Nole i nema opustanja!

Latino

pre 9 godina

Ne znam kako vam se čini, al meni po prvi put da publika većinom navija za Noleta u USA.( totalno čudno) A , i da liniske sudije nisu napravile ni jednu grešku

Macak

pre 9 godina

Ovakav poraz sa nulom u trecem setu mogao bi imati grozne posljedice na Merijevu psihu na duzi period, pa cak i kad jednog dana odraste.

EPP

pre 9 godina

Andy na twitteru: "@andy_murray: Congrats to Novak on a great start to the year.. However this egg today wasn't appreciated on easter?"

Igor Obrenovac

pre 9 godina

Jedan savet za Noleta, posto je paklen raspored pred tobom, a ti odlucis da jedan od tri naredna mastersa preskocis, neka to bude Madrid. Seti se onih zvizduka i provokacija, nemoj da ih castis svojim prisustvom, ne zasluzuju da gledaju broja jedan.

kleo se kleo

pre 9 godina

Od 51. titule, 34 su one sa najjacih turnira, GS, masters 1000, zavrsni masters.
Federer- 17+24+7=48
Nadal- 14+27+0=41
Djokovic- 8+22+4=34
Nole samo napred ovo je tvoja era.

Mairon

pre 9 godina

Ako se Rafa ne vrati na svoj nivo, nece imati ko da parira Djokovicu. Siguran sam da samo zdravi i spremni Rafa moze da ospori Djokovica na slemovima i masters finalima. Mari moze dobro da odigra ali nema konstantnost i mentalnu snagu. Neobjasnjiv je totalni pad posle dobijenog seta u ovom finalu. Umesto da zagrize, Endi potpuno staje.

Federer moze da iznenadi na dva dobijena i ako uspe da nametne svoj stil igre i stalno vodi, ali to se nece cesto desavati.

Glavno pitanje je hoce li se Rafa vratiti, ako ne, Djokovic ce uzeti sve najvaznije titule, osim ako ga u tome ne spreci emocionalni zamor, sto jeste moguce.

Igor

pre 9 godina

Posto je, posle Novakovog poraza od Federera u Dubajiu, bilo komenatra punih negodovanja, nipodastavanja, omalovazavanja... najboljeg tenisera sveta, sto je svakako van pameti, ponovicu svoj komenatar posle tog meca:
"Ljudi, iskulirajte malo. Ako Novak bude osvojio tj. odbranio sledeca dva turnira u SAD, niko se vise nece secati nit' ovog poraza, nit' njegove malo slabije igre danas. I prosle godine u Dubajiu nije bas bio na svom nivou, ispao je u polufinalu od Federera takodje, i to tako sto je dobio prvi set, a posle bukvalno stao, slicno kao u jucerasnjem mecu, ali mu to uopste nije smetalo da u Americi zablista, narocito u Majamiju gde je u finalu odigrao jedan od najlepsih i najboljih meceva u 2014. Poenta je u tome da NIKO i NIKAD nije pobedio sve meceve, a posto vec MORA da se ponekad izgubi, onda je svakako bolje da to bude na manjim turnirima nego na Grenslemovima i Mastersima.
(Igor, 1. mart 2015 00:25)"
Dakle, Novak je ostvario najvazniji cilj u ovom delu sezone, a to je odbrana oba Mastersa u Americi, tako da verujem da se njegovog poraza u Dubajiu sada malo ko seca, posle ovih uspeha, :). U stvari, verovatno ga se secaju njegovi veciti kriticizeri, koji ce UVEK da mu osporavaju igru i rezultate, i da se sprdaju kako ga je eto "deda" razbio tamo, iako se radi o 2. teniseru sveta. Godine su tu potpuno nevazne. Sto se nas,Novakovih navijaca tice, on je ostavrio ODLICNE REZULTATE u dosadasnjem delu sezone, i mi mozemo samo da mu pozelimo da tako nastavi i dalje.

Komedija!

pre 9 godina

Hrvati jos nisu toliko nisko pali da ne postuju prvog u svetu pa bio on sto puta iz Srbije!
(Melenci, 05. april 2015 23:21)

Aaahahahaaaaaaaa!

Bikan

pre 9 godina

Nole, ti ne citas ove gluposti - ali ako citas: brate ti si car. Mega car. Giga car. Rambo je 3-4 nivoa ispod tebe.
Kad bi ostatak populacije imao 10% od tvoje radne navike i 10% od tvog talenta, gde bi nam bio kraj.

poznavalac

pre 9 godina

Seca li se neko kada je 5 igrac sveta u ovom trenutku osvoio neki turnir a da to nije sjaka?Mada nije toliko ni bitno,sve cestitke najkompletnijem i najboljem igracu kojeg je tenis ikad video,samo je jedan Deli Nole.

Dermendziev

pre 9 godina

Zanimljivo je da je pre sest godina 11.o4 bila Rodzerova svadba,a da ce sada istoga dana biti Endijeva.Zanimljivo je da je i tada u Majamiju Novak porazom Rodzera otpratio kao momka,a sada to cini sa Endijem.

Zanimljivo je takodje da u zadnje vreme Novakovo rivalstvo sa Endijem sve vise podseca na Nadalovo rivalstvo sa Federerom.

Zanimljivo je takodje da Novak igra vec par godina bez konkurencije(sto Endijeve i Rafine povrede,sto Federerove godine),a da nije vezao godisnji("zlatni") GS.Valda ce to uciniti ove ili sledece godine?!

Nije zanimljivo,vec zalostno,da tv komentator SK komentarise pravila koja izgleda ipak dovoljno ne poznaje(valda sto je on ipak fudbalski komentator)-mislim na momente kada je sudija sa viske delio opomene igracima!

Sa svima onima koji kritikuju Novakovu igru(ovde,a to su cinili i cine posle IW)ne slazem se.Novak je protekle dve nedelje odigrao maestralno,savrseno.Konacni rezultati(pogotovo trofeji) su ipak kruna jedne igre,a verifikovana pravila su donesena("izmisljena") da ne bi dolazilo do zabuna,priozvoljnog tumacenja ili eksperimenata.I Novak je od krvi i mesa,bez obzira na njegovu surovu profesionalnost i ozbiljnost u njegovom poslu.Ponekad nervi po automatizmu odrade svoje.Nema idealnog na terenu.Idealno postoji samo iz fotelje.

Pozdrav!

Lexx_nl

pre 9 godina

Тежак меч. Тежак за гледање а камоли за играње. Ја у једном тренутку, негдје током другог сета, једноставно нисам могао више да гледам. Зауставио сам пренос на неких десетак минута да мало предахнем. Новак и Енди тај луксуз себи нису могли приуштити. Свака им част на борби и приказаном тенису. Било је брутално и самим тим један је морао да падне. На нашу срећу, то није био Ноле. Мора да му је инспирацију дала и недавна посјета Рокију у Филаделфији.
Јако важна побједа, не само за освајање Мајамија, него и за стицање вјере у себе и прављења психолошке предности пред свим противницима у будућности.
Све честитке Новаку на историјским тениским достигнићима:
- Triple double (Индијан Велс и Мајами 2011, 2014 и 2015. );
- 10-ој побједи заредом у финалима Мастерс турнира које је играо.