Fudbal 35

Utorak, 31.03.2015.

10:42

Konte: Hrvatska bolja od Italije

Selektor Italije Antonio Konte poručio je navijačima ‘Azura’ da budu strpljivi, a takođe je priznao da je reprezentacija Hrvatske bolja od njegove.

Konte: Hrvatska bolja od Italije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

35 Komentari

Sortiraj po:

Domagoj

pre 9 godina

@Kety
s jedne strane govoris da je hrvatska repka krenula od nule ne osvrcuci se na jugoslavensku tradiciju, a onda govoris o tome da je generacija iz '98. ponikla u Jugoslaviji. Djelomicno se slazem s time da je za dio uspjeha te bronce na SP-u kriva jaka jugoslavenska liga, ali to vrijedi i za medalje SICG kosarke, zar ne? No, kada pogledas konstantnost uspjeha hrvatskog nogometa i cinjenicu da je hr tim 20 godina u vrhu svjetskog nogometa (uglavnom u prvih 10 reprezentacija svijeta), što je slučaj samo valjda sa Brazilom, Njemačkom i još pokojom reprezentacijom, te kada pogledaš kakve danas igrače ima hr reprezentacija (po imenima, klubovima i pozicijama na kojima igraju bolje no '98.!), onda ta tvoja teorija pada u vodu. Hrvatska je i u Jugoslaviji imala najviše kvalitetnih igrača, tako je mladi jugoslavenski tim koji je osvojio svjetsko prvenstvo u Cileu bio sastavljen mahom od Hrvata. Najbolji srpski nogometas u povijesti je prema izboru Srba Hrvat Stjepan Bobek. Dakle mislim da se ovdje radi o tradiciji. Koliko znači tradicija i posvećenost nekom sportu govori i primjer vaterpola, rukometa, skijanja a i hokeja npr. gdje su hrvatski klubovi danas (i uglavnom i od samostalnosti) daleko uspješniji od srpskih.Boks isto.
Tenis je dobar primjer. Srbija i u tenisu ima daleko slabiju tradiciju od Hrvatske što pokazuju i nadolazeći talenti kao Čorić. Đoković (po majci također Hrvat) je tu iznimka. Za stvaranje tradicije potrebno je vrijeme i sustav koji ce se za to zalagati.

Keti S.

pre 9 godina

@Domagoj

Reprezenatcija Hrvatske iz 1998-e i ova danasnja,tacnije nakon 2000-te se ne mogu porediti,jer je ona prethodno pomenuta zapravo hrvatska ex-YU generacija koja je ponikla u 22-milionskoj drzavi,dok se o potpuno hrvatskoj reprezentaciji moze govoriti tek posle SP-a 2002-e godine.Uz puno postovanje prema uspesima reprezentacije Hrvatske,koja je definitivno najbolja repka sa ovih post-YU prostora,dajem sebi za pravo da ustvrdim da susedi ipak po obicaju,prilicno preteruju.Shodno tome,besmisleno je porediti Hrvatsku sa klasicno velikim evropskim repkama,tim pre sto su hrvatski igraci po prirodi stvari daleko motivisaniji kada igraju protiv onih koji su objektivno jaci,ali zato protiv po kvalitetu slicnih uvek pokazu manjak motivacije,bar kada su velika takmicenja u pitanju.To je manje-vise slucaj sa svim repkama takvog profila(kao sto neko napisa-"visa B",odnosno "niza A" klasa,gde su po meni jos i repke poput Ceske ili Portugala)U svakom slucaju kvalitet hrvatske repke se ogleda u stalnosti nastupa na velikim takmicenjima,te u cinjenici da su prosto krenuli od nule,ne osvrcuci se na fudbalsku tradiciju bivse drzave,koju nasa fudbalska javnost neprestano spominje,do granica neukusa.Prema tome,ovu izjavu ipak treba vise shvatiti kao sportsku diplomatiju,nego stvarno misljenje bez obzira na istorijat suceljavanja komsija sa Jadrana.Uostalom,videcemo kako ce biti u junu.Ja licno mislim da su sanse "fifty-fifty".

PSV

pre 9 godina

Realan čovjek. Skor do sada i trenutna forma to govore. Utakmice s talijanima nekako pamtim, bar po detalj. Debi Bilićevih momaka koje je redom uveo iz mlade repke. SP u Japanu gdje sudac bio katastrofalan, ali začudo na našu korist, plakao sam sa frendom od smijeha. Inače bih se solidalizirao sa tim mahanjem ručicama svih 11 igrača ali to su ipak talijani. Na EP ih skoro dobismo i prođosmo grupu, oni i Španjolci na kraju do finala. Sad u grupi da nismo glumili Barcu dobili bismo ih u gostima. Ako se ne poskliznemo sumnjam da čemo doma bez bodova. U kakvom su stanju s talentima još neko vrijeme ne vidim kako bi preokrenuli preloš skor koji imaju s nama.

Vatreni / ZG / HR

pre 9 godina

Haahaha ovo najbolji vic koji sam cuo.
(Filip, 31. mart 2015 16:27)

Meni je bolji vic vaseg kapetana "da kvalifikacije tek pocinju". A najbolji je onaj stari "matematicki" s kalkulacijama. Toliko je zabavan da nam ga svaki ciklus pricate.

Analizator

pre 9 godina

Ne znam Konte sine, ali od kad vam je Miha u Italiji sami problemi. Meni se sve cini da on tu dosta petlja. Mogu da se kladim da uveliko planira da preuzme Azure, jer mu mnogo bode oci sto Baloteli ne otvara usta na himnu.

realno

pre 9 godina

Hrvatska jednostavno ima kvalitetne igrace i tu je kraj svake price.Pa mi necemo imati igraca (a da nije iz odbrane) u Realu i Barsi jos 100 godina.Realno poslednji nas kreativni igrac kojeg ja pamtim je Piksi.

panini

pre 9 godina

hrvati macke dokle dogurali imaju strasne igrace i toliko talenata i potencijalnih nosecih igraca u velikim klubovima u narednim godinama da spadaju u jednu od reprezentacija u evropi koja ima najsvetliju buducnost. izgradili su neki sistem i sto je najbitnije ja kad pogledam neku njihovu utakmicu vidim ljude koji obozavaju svoju zemlju i koji su spremni da izginu na terenu za grb za drzavu i za pobedu. e to nama.mnogo fali. 6 puta vise trce i trude se jedan rakitic i modric koji igraju u dva najveca kluba na svetu i zgrcu milione nego nasi smekercici nabedjeni kao talenti tipa markovic

smedoje

pre 9 godina

Prosto je neverovatno kako izvlače mlade,talentirane fudbalere,Jedvaj,Kovačić,Brozović,Kramarić,Rebić,Pašalić,pa dolaze Ćorić,Murić,Vlašić,Balić,da neveruješ koji kvalitet.

Boki

pre 9 godina

Pogledajte Modrićev i Mandžukićev dres i štucne na šta liče na poluvremenu, pa uporedite s ispeglanim i čistim dresovima Orova na kraju utakmice. Svako ostalo analiziranje je suvišno.

Branko

pre 9 godina

Italija ima 60 miliona ljudi a Hrvatska 4,2 miliona. Zna se sta je Serie A a sta je HNS. Da ne uporedjujemo Italijanske strucnjake i trenere s Hrvatskim. Ajde sad ti Konte objasni kako je moguce da Italija ni u jednoj sluzbenoj utakmici nije pobedila Hrvate. Kockasti jos od Blazevica izvlace 150% od svog fudbala na internacionalnoj sceni. Vidi se uvek zelja, zlaganje. A isto smo videli da se ne plase da smene trenera koji ne daje rezultate, i to u momentima kad bi se malo koji savez to usudio. Neko je pre par dana rekao da su oni cuvari obraza fudbala na balkanu. Slazem se i jos bih dodao da je stari jugoslovenski fudbal vecim delom i bio na tom nekom nivou bas zbog njihovih igraca/strucnjaka.

bosanac

pre 9 godina

Mislim da su od hrvatske u evropi trenutno bolje samo njemacka francuksa engleska spanjolska a mozda belgija i portugal(nisu mi uvjerljivi) ovo ostalo je sve ispod uz malo srece moze se daleko na euru... mozda grijesim MOZDA ! ;)

Komsijina Krava

pre 9 godina

Najveci uspjeh hrvatske reprezentacije je, sto se moze reci jer traje vec 25 godina, kontinuitet. Ako se pogledaju drzave slicne velicine (genetskog poola) ne znam drzavu koja se toliko dugo drzi na vrhu (relativno fifa top 20). Portugal/Belgija npr su duplo vece drzave a trazenje talenata ide i u brazilski/africki genetski pool. U odlicnoj knjizi Simona Kupera - Soccernomics, autor ekonomskim i statistickim podacima uspjesno opravdava neuspjeh Engleske na medjunarodnim natjecanja i koliko god ti argumenti stoje u slucaju Hrvatske bi pali duboko u vodu. Realno, plasiranje na svjetska/evropska takmicenja je uspjeh za tako malu zemlju, sve ostalo je super uspjeh, a za pobjede protiv velikih svjetskih nogometnih sila teze je naci racionalno objasnjenje. Meni osobno je najvece zadovoljstvo sto nas reprezentacija nikad nije osramotila i kad su gubili borili su se za svoj tim.

Košarkaš u duši

pre 9 godina

"A i od jednih i drugih je bolja Srbija, samo rezultati to ne pokazuju"~htede reći Konte, ali antisrpska propaganda mu ne dade!

Argo

pre 9 godina

Na euru prolazimo skupinu 100 posto,zbog toga sta nam pasu europske reprezentacije koje su tehnicki losije od nas,a to su gotovo sve osim Njemacke,Spanjolske,Francuske i Portugala,mozda Belgije.Drugi razlog zbog kojeg sam uvjeren je taj sta su nam otpali igraci koji su uvijek bili cisti prosjek,odnosno igraci koji su reprezentaciju kocili,a to su Pletikosa,Jelavic,Simunic.Jos se treba rjesiti Olica i Pranjica i ubaciti u prvih 11 Kramarica,Kovacica i Jedvaja.Pjaca,Vrsaljko,Halilovic isto tako trebaju biti u uzim kombinacijama.Ante Rebic kojeg se cesto spominje je najveca nogometna prevara(reezerva u Leipzigu,2.liga!!!!)Sve u svemu imamo odlicnu perspektivu gotovo na svim pozicijama.

novica

pre 9 godina

Zar je to nešto novo Konte. I na prošlom Evropskom prvenstvu ste se nekako ( zaglavila se pišćaljka) provukli sa Špancima . Sljedeće ako naletite na nas ziher gubite 3:0 , Njemci znaju kako je to.

Domagoj

pre 9 godina

@Adriano, dao sam ti link u kojem se vidi da je Hrvatska bas na velikim natjecanjima dobijala Italiju. Od tri pobjede protiv Italije jedna je bila na SP-u, druga u kvalifikacijama, a na EP-u 2013. kao sto znas suci su ukrali pobjedu Hrvatskoj i po ne znam koji puta Italija se provukla (bio je remi).
@Zorane, Hrvatska je bila treća na svijetu, dakle na SP-u. Pa reći da SP-evi ne leže je pretjerano. Mislim da su loš golman pri zalasku karijere (sadasnji Subasic je daleko bolji golman), treneri i nepripremljenost na južnoameričke reprezentacije problem i da na tome treba poraditi jer jedan Mexico nije ništa jači od primjerice Italije s kojom imamo debelo pozitivan skor. I Brazilce smo stjerali u kut prvih 15ak minuta utakmice na otvaranju. Hrvatska ima igrače i tim za barem polufinale velikog natjecanja, iza toga stojim i stajati ću. Dalje je pitanje i sreće i nijansi.
Hrvatska od samostalnosti čak i sa velikom Njemačkom ima skor koji nije negativan, odnosno svaka od tih reprezentacija ima po dvije pobjede i jedan remi.

gladijator

pre 9 godina

Objektivno,Hrvatska je trenutno među pet najboljih evropskih reprezentacija.
Imaju impresivnu gol razliku u ovim kvalifikacijama :15-2,a kad se pogleda kakvi mladi lavovi čekaju da upadnu u prvih 11, izaziva respekt.
Hrvati imaju kult reprezentacije ,a sa dolaskom Nike Kovača polako im se usaduje ono što im je falilo do sada:od prve do zadnje minute napadaju.Pogotke postižu iza 80 te minute što je do njegovog dolaska bilo nikad ili rijetko.
Polufinale igraju na EURU minimalno,a uz dobar ždrijeb i finale.

munz

pre 9 godina

Za Hrvatsku nikad ne mogu da navijam, a kao Srbin koji je svestan događaja pre 70 godina, na to imam potpuno pravo i duboko uverenje. Tek, da su veoma dobri, jesu. I to postojano godinama unazad. Levitiraju negde između visoke B i niže A evropske klase. To znači da mogu "do kraja" ako im se posreći. U poređenju s nama, minimum jedna klasa iznad u ovom trenutku.

maro

pre 9 godina

Hrvatska je zasluženo u top 10,većina igrača su zvijezde,a ostali će to tek postat,čitam jutros i Domagoj Vida ide u Milan,strašna je reprezentacija,igrači Monaca,Napolija,Liverpoola,Bayer L.,Shahktora,Fiorentine,Wolfsburga,Real Madrida,Barcelone,Milana,Intera,Atletica...

Adriano_Galliani

pre 9 godina

"Conte je u pravu što se trenutnog stanja tiče ali i povijesti međusobnih susreta. Hrvatska naime ima pozitivan skor sa Italijom, od svoje samostalnosti 90tih nikada nije izgubila od Italije. "

Зато што се никада нисте срели када је стварно битно, у нок-аут рундама. А у групама када се сретнете Италијани прођу, ви испаднете. И 2002. и 2012.

nen-si

pre 9 godina

Moram priznati da je ovo odlican govor . Konteu svaka cast tako se dize moral i budi nada u bolje sutra , tako nesta bi trebali govoriti i ovi nasi mamlazi a ne odmah smenjivati trenere i pojedine ograce odmah posle lose odigranih utakmica

nope

pre 9 godina

trenutno je hrvatska među kvalitetnijim reprezentacijama u evropi, dobra su ekipa sa sjajnim individuama, kroz istoriju su skidali skalp mnogim top reprezentacijama i to zaslužuje respekt. ipak mislim da će na prvenstvu evrope žabari dalje otići, ipak su to italijanska posla-povuci potegni i provuci se dalje

Domagoj

pre 9 godina

Conte je u pravu što se trenutnog stanja tiče ali i povijesti međusobnih susreta. Hrvatska naime ima pozitivan skor sa Italijom, od svoje samostalnosti 90tih nikada nije izgubila od Italije.

Od 1991. Hrvatska je s Italijom (četverostrukim svjetskim prvakom) igrala 7 puta i 3 puta ju je pobijedila uz 4 nerijesene utakmice.

1942. NDH je izgubila od Italije, no NDH i Republika Hrvatska nisu iste države.

http://bs.wikipedia.org/wiki/Nogometne_utakmice_Hrvatska_-_Italija

nope

pre 9 godina

trenutno je hrvatska među kvalitetnijim reprezentacijama u evropi, dobra su ekipa sa sjajnim individuama, kroz istoriju su skidali skalp mnogim top reprezentacijama i to zaslužuje respekt. ipak mislim da će na prvenstvu evrope žabari dalje otići, ipak su to italijanska posla-povuci potegni i provuci se dalje

Branko

pre 9 godina

Italija ima 60 miliona ljudi a Hrvatska 4,2 miliona. Zna se sta je Serie A a sta je HNS. Da ne uporedjujemo Italijanske strucnjake i trenere s Hrvatskim. Ajde sad ti Konte objasni kako je moguce da Italija ni u jednoj sluzbenoj utakmici nije pobedila Hrvate. Kockasti jos od Blazevica izvlace 150% od svog fudbala na internacionalnoj sceni. Vidi se uvek zelja, zlaganje. A isto smo videli da se ne plase da smene trenera koji ne daje rezultate, i to u momentima kad bi se malo koji savez to usudio. Neko je pre par dana rekao da su oni cuvari obraza fudbala na balkanu. Slazem se i jos bih dodao da je stari jugoslovenski fudbal vecim delom i bio na tom nekom nivou bas zbog njihovih igraca/strucnjaka.

panini

pre 9 godina

hrvati macke dokle dogurali imaju strasne igrace i toliko talenata i potencijalnih nosecih igraca u velikim klubovima u narednim godinama da spadaju u jednu od reprezentacija u evropi koja ima najsvetliju buducnost. izgradili su neki sistem i sto je najbitnije ja kad pogledam neku njihovu utakmicu vidim ljude koji obozavaju svoju zemlju i koji su spremni da izginu na terenu za grb za drzavu i za pobedu. e to nama.mnogo fali. 6 puta vise trce i trude se jedan rakitic i modric koji igraju u dva najveca kluba na svetu i zgrcu milione nego nasi smekercici nabedjeni kao talenti tipa markovic

gladijator

pre 9 godina

Objektivno,Hrvatska je trenutno među pet najboljih evropskih reprezentacija.
Imaju impresivnu gol razliku u ovim kvalifikacijama :15-2,a kad se pogleda kakvi mladi lavovi čekaju da upadnu u prvih 11, izaziva respekt.
Hrvati imaju kult reprezentacije ,a sa dolaskom Nike Kovača polako im se usaduje ono što im je falilo do sada:od prve do zadnje minute napadaju.Pogotke postižu iza 80 te minute što je do njegovog dolaska bilo nikad ili rijetko.
Polufinale igraju na EURU minimalno,a uz dobar ždrijeb i finale.

maro

pre 9 godina

Hrvatska je zasluženo u top 10,većina igrača su zvijezde,a ostali će to tek postat,čitam jutros i Domagoj Vida ide u Milan,strašna je reprezentacija,igrači Monaca,Napolija,Liverpoola,Bayer L.,Shahktora,Fiorentine,Wolfsburga,Real Madrida,Barcelone,Milana,Intera,Atletica...

Boki

pre 9 godina

Pogledajte Modrićev i Mandžukićev dres i štucne na šta liče na poluvremenu, pa uporedite s ispeglanim i čistim dresovima Orova na kraju utakmice. Svako ostalo analiziranje je suvišno.

Komsijina Krava

pre 9 godina

Najveci uspjeh hrvatske reprezentacije je, sto se moze reci jer traje vec 25 godina, kontinuitet. Ako se pogledaju drzave slicne velicine (genetskog poola) ne znam drzavu koja se toliko dugo drzi na vrhu (relativno fifa top 20). Portugal/Belgija npr su duplo vece drzave a trazenje talenata ide i u brazilski/africki genetski pool. U odlicnoj knjizi Simona Kupera - Soccernomics, autor ekonomskim i statistickim podacima uspjesno opravdava neuspjeh Engleske na medjunarodnim natjecanja i koliko god ti argumenti stoje u slucaju Hrvatske bi pali duboko u vodu. Realno, plasiranje na svjetska/evropska takmicenja je uspjeh za tako malu zemlju, sve ostalo je super uspjeh, a za pobjede protiv velikih svjetskih nogometnih sila teze je naci racionalno objasnjenje. Meni osobno je najvece zadovoljstvo sto nas reprezentacija nikad nije osramotila i kad su gubili borili su se za svoj tim.

Vatreni / ZG / HR

pre 9 godina

Haahaha ovo najbolji vic koji sam cuo.
(Filip, 31. mart 2015 16:27)

Meni je bolji vic vaseg kapetana "da kvalifikacije tek pocinju". A najbolji je onaj stari "matematicki" s kalkulacijama. Toliko je zabavan da nam ga svaki ciklus pricate.

Domagoj

pre 9 godina

Conte je u pravu što se trenutnog stanja tiče ali i povijesti međusobnih susreta. Hrvatska naime ima pozitivan skor sa Italijom, od svoje samostalnosti 90tih nikada nije izgubila od Italije.

Od 1991. Hrvatska je s Italijom (četverostrukim svjetskim prvakom) igrala 7 puta i 3 puta ju je pobijedila uz 4 nerijesene utakmice.

1942. NDH je izgubila od Italije, no NDH i Republika Hrvatska nisu iste države.

http://bs.wikipedia.org/wiki/Nogometne_utakmice_Hrvatska_-_Italija

realno

pre 9 godina

Hrvatska jednostavno ima kvalitetne igrace i tu je kraj svake price.Pa mi necemo imati igraca (a da nije iz odbrane) u Realu i Barsi jos 100 godina.Realno poslednji nas kreativni igrac kojeg ja pamtim je Piksi.

smedoje

pre 9 godina

Prosto je neverovatno kako izvlače mlade,talentirane fudbalere,Jedvaj,Kovačić,Brozović,Kramarić,Rebić,Pašalić,pa dolaze Ćorić,Murić,Vlašić,Balić,da neveruješ koji kvalitet.

munz

pre 9 godina

Za Hrvatsku nikad ne mogu da navijam, a kao Srbin koji je svestan događaja pre 70 godina, na to imam potpuno pravo i duboko uverenje. Tek, da su veoma dobri, jesu. I to postojano godinama unazad. Levitiraju negde između visoke B i niže A evropske klase. To znači da mogu "do kraja" ako im se posreći. U poređenju s nama, minimum jedna klasa iznad u ovom trenutku.

Argo

pre 9 godina

Na euru prolazimo skupinu 100 posto,zbog toga sta nam pasu europske reprezentacije koje su tehnicki losije od nas,a to su gotovo sve osim Njemacke,Spanjolske,Francuske i Portugala,mozda Belgije.Drugi razlog zbog kojeg sam uvjeren je taj sta su nam otpali igraci koji su uvijek bili cisti prosjek,odnosno igraci koji su reprezentaciju kocili,a to su Pletikosa,Jelavic,Simunic.Jos se treba rjesiti Olica i Pranjica i ubaciti u prvih 11 Kramarica,Kovacica i Jedvaja.Pjaca,Vrsaljko,Halilovic isto tako trebaju biti u uzim kombinacijama.Ante Rebic kojeg se cesto spominje je najveca nogometna prevara(reezerva u Leipzigu,2.liga!!!!)Sve u svemu imamo odlicnu perspektivu gotovo na svim pozicijama.

nen-si

pre 9 godina

Moram priznati da je ovo odlican govor . Konteu svaka cast tako se dize moral i budi nada u bolje sutra , tako nesta bi trebali govoriti i ovi nasi mamlazi a ne odmah smenjivati trenere i pojedine ograce odmah posle lose odigranih utakmica

Košarkaš u duši

pre 9 godina

"A i od jednih i drugih je bolja Srbija, samo rezultati to ne pokazuju"~htede reći Konte, ali antisrpska propaganda mu ne dade!

bosanac

pre 9 godina

Mislim da su od hrvatske u evropi trenutno bolje samo njemacka francuksa engleska spanjolska a mozda belgija i portugal(nisu mi uvjerljivi) ovo ostalo je sve ispod uz malo srece moze se daleko na euru... mozda grijesim MOZDA ! ;)

Domagoj

pre 9 godina

@Adriano, dao sam ti link u kojem se vidi da je Hrvatska bas na velikim natjecanjima dobijala Italiju. Od tri pobjede protiv Italije jedna je bila na SP-u, druga u kvalifikacijama, a na EP-u 2013. kao sto znas suci su ukrali pobjedu Hrvatskoj i po ne znam koji puta Italija se provukla (bio je remi).
@Zorane, Hrvatska je bila treća na svijetu, dakle na SP-u. Pa reći da SP-evi ne leže je pretjerano. Mislim da su loš golman pri zalasku karijere (sadasnji Subasic je daleko bolji golman), treneri i nepripremljenost na južnoameričke reprezentacije problem i da na tome treba poraditi jer jedan Mexico nije ništa jači od primjerice Italije s kojom imamo debelo pozitivan skor. I Brazilce smo stjerali u kut prvih 15ak minuta utakmice na otvaranju. Hrvatska ima igrače i tim za barem polufinale velikog natjecanja, iza toga stojim i stajati ću. Dalje je pitanje i sreće i nijansi.
Hrvatska od samostalnosti čak i sa velikom Njemačkom ima skor koji nije negativan, odnosno svaka od tih reprezentacija ima po dvije pobjede i jedan remi.

novica

pre 9 godina

Zar je to nešto novo Konte. I na prošlom Evropskom prvenstvu ste se nekako ( zaglavila se pišćaljka) provukli sa Špancima . Sljedeće ako naletite na nas ziher gubite 3:0 , Njemci znaju kako je to.

PSV

pre 9 godina

Realan čovjek. Skor do sada i trenutna forma to govore. Utakmice s talijanima nekako pamtim, bar po detalj. Debi Bilićevih momaka koje je redom uveo iz mlade repke. SP u Japanu gdje sudac bio katastrofalan, ali začudo na našu korist, plakao sam sa frendom od smijeha. Inače bih se solidalizirao sa tim mahanjem ručicama svih 11 igrača ali to su ipak talijani. Na EP ih skoro dobismo i prođosmo grupu, oni i Španjolci na kraju do finala. Sad u grupi da nismo glumili Barcu dobili bismo ih u gostima. Ako se ne poskliznemo sumnjam da čemo doma bez bodova. U kakvom su stanju s talentima još neko vrijeme ne vidim kako bi preokrenuli preloš skor koji imaju s nama.

Analizator

pre 9 godina

Ne znam Konte sine, ali od kad vam je Miha u Italiji sami problemi. Meni se sve cini da on tu dosta petlja. Mogu da se kladim da uveliko planira da preuzme Azure, jer mu mnogo bode oci sto Baloteli ne otvara usta na himnu.

Adriano_Galliani

pre 9 godina

"Conte je u pravu što se trenutnog stanja tiče ali i povijesti međusobnih susreta. Hrvatska naime ima pozitivan skor sa Italijom, od svoje samostalnosti 90tih nikada nije izgubila od Italije. "

Зато што се никада нисте срели када је стварно битно, у нок-аут рундама. А у групама када се сретнете Италијани прођу, ви испаднете. И 2002. и 2012.

Domagoj

pre 9 godina

@Kety
s jedne strane govoris da je hrvatska repka krenula od nule ne osvrcuci se na jugoslavensku tradiciju, a onda govoris o tome da je generacija iz '98. ponikla u Jugoslaviji. Djelomicno se slazem s time da je za dio uspjeha te bronce na SP-u kriva jaka jugoslavenska liga, ali to vrijedi i za medalje SICG kosarke, zar ne? No, kada pogledas konstantnost uspjeha hrvatskog nogometa i cinjenicu da je hr tim 20 godina u vrhu svjetskog nogometa (uglavnom u prvih 10 reprezentacija svijeta), što je slučaj samo valjda sa Brazilom, Njemačkom i još pokojom reprezentacijom, te kada pogledaš kakve danas igrače ima hr reprezentacija (po imenima, klubovima i pozicijama na kojima igraju bolje no '98.!), onda ta tvoja teorija pada u vodu. Hrvatska je i u Jugoslaviji imala najviše kvalitetnih igrača, tako je mladi jugoslavenski tim koji je osvojio svjetsko prvenstvo u Cileu bio sastavljen mahom od Hrvata. Najbolji srpski nogometas u povijesti je prema izboru Srba Hrvat Stjepan Bobek. Dakle mislim da se ovdje radi o tradiciji. Koliko znači tradicija i posvećenost nekom sportu govori i primjer vaterpola, rukometa, skijanja a i hokeja npr. gdje su hrvatski klubovi danas (i uglavnom i od samostalnosti) daleko uspješniji od srpskih.Boks isto.
Tenis je dobar primjer. Srbija i u tenisu ima daleko slabiju tradiciju od Hrvatske što pokazuju i nadolazeći talenti kao Čorić. Đoković (po majci također Hrvat) je tu iznimka. Za stvaranje tradicije potrebno je vrijeme i sustav koji ce se za to zalagati.

Keti S.

pre 9 godina

@Domagoj

Reprezenatcija Hrvatske iz 1998-e i ova danasnja,tacnije nakon 2000-te se ne mogu porediti,jer je ona prethodno pomenuta zapravo hrvatska ex-YU generacija koja je ponikla u 22-milionskoj drzavi,dok se o potpuno hrvatskoj reprezentaciji moze govoriti tek posle SP-a 2002-e godine.Uz puno postovanje prema uspesima reprezentacije Hrvatske,koja je definitivno najbolja repka sa ovih post-YU prostora,dajem sebi za pravo da ustvrdim da susedi ipak po obicaju,prilicno preteruju.Shodno tome,besmisleno je porediti Hrvatsku sa klasicno velikim evropskim repkama,tim pre sto su hrvatski igraci po prirodi stvari daleko motivisaniji kada igraju protiv onih koji su objektivno jaci,ali zato protiv po kvalitetu slicnih uvek pokazu manjak motivacije,bar kada su velika takmicenja u pitanju.To je manje-vise slucaj sa svim repkama takvog profila(kao sto neko napisa-"visa B",odnosno "niza A" klasa,gde su po meni jos i repke poput Ceske ili Portugala)U svakom slucaju kvalitet hrvatske repke se ogleda u stalnosti nastupa na velikim takmicenjima,te u cinjenici da su prosto krenuli od nule,ne osvrcuci se na fudbalsku tradiciju bivse drzave,koju nasa fudbalska javnost neprestano spominje,do granica neukusa.Prema tome,ovu izjavu ipak treba vise shvatiti kao sportsku diplomatiju,nego stvarno misljenje bez obzira na istorijat suceljavanja komsija sa Jadrana.Uostalom,videcemo kako ce biti u junu.Ja licno mislim da su sanse "fifty-fifty".

Adriano_Galliani

pre 9 godina

"Conte je u pravu što se trenutnog stanja tiče ali i povijesti međusobnih susreta. Hrvatska naime ima pozitivan skor sa Italijom, od svoje samostalnosti 90tih nikada nije izgubila od Italije. "

Зато што се никада нисте срели када је стварно битно, у нок-аут рундама. А у групама када се сретнете Италијани прођу, ви испаднете. И 2002. и 2012.

Domagoj

pre 9 godina

Conte je u pravu što se trenutnog stanja tiče ali i povijesti međusobnih susreta. Hrvatska naime ima pozitivan skor sa Italijom, od svoje samostalnosti 90tih nikada nije izgubila od Italije.

Od 1991. Hrvatska je s Italijom (četverostrukim svjetskim prvakom) igrala 7 puta i 3 puta ju je pobijedila uz 4 nerijesene utakmice.

1942. NDH je izgubila od Italije, no NDH i Republika Hrvatska nisu iste države.

http://bs.wikipedia.org/wiki/Nogometne_utakmice_Hrvatska_-_Italija

munz

pre 9 godina

Za Hrvatsku nikad ne mogu da navijam, a kao Srbin koji je svestan događaja pre 70 godina, na to imam potpuno pravo i duboko uverenje. Tek, da su veoma dobri, jesu. I to postojano godinama unazad. Levitiraju negde između visoke B i niže A evropske klase. To znači da mogu "do kraja" ako im se posreći. U poređenju s nama, minimum jedna klasa iznad u ovom trenutku.

Keti S.

pre 9 godina

@Domagoj

Reprezenatcija Hrvatske iz 1998-e i ova danasnja,tacnije nakon 2000-te se ne mogu porediti,jer je ona prethodno pomenuta zapravo hrvatska ex-YU generacija koja je ponikla u 22-milionskoj drzavi,dok se o potpuno hrvatskoj reprezentaciji moze govoriti tek posle SP-a 2002-e godine.Uz puno postovanje prema uspesima reprezentacije Hrvatske,koja je definitivno najbolja repka sa ovih post-YU prostora,dajem sebi za pravo da ustvrdim da susedi ipak po obicaju,prilicno preteruju.Shodno tome,besmisleno je porediti Hrvatsku sa klasicno velikim evropskim repkama,tim pre sto su hrvatski igraci po prirodi stvari daleko motivisaniji kada igraju protiv onih koji su objektivno jaci,ali zato protiv po kvalitetu slicnih uvek pokazu manjak motivacije,bar kada su velika takmicenja u pitanju.To je manje-vise slucaj sa svim repkama takvog profila(kao sto neko napisa-"visa B",odnosno "niza A" klasa,gde su po meni jos i repke poput Ceske ili Portugala)U svakom slucaju kvalitet hrvatske repke se ogleda u stalnosti nastupa na velikim takmicenjima,te u cinjenici da su prosto krenuli od nule,ne osvrcuci se na fudbalsku tradiciju bivse drzave,koju nasa fudbalska javnost neprestano spominje,do granica neukusa.Prema tome,ovu izjavu ipak treba vise shvatiti kao sportsku diplomatiju,nego stvarno misljenje bez obzira na istorijat suceljavanja komsija sa Jadrana.Uostalom,videcemo kako ce biti u junu.Ja licno mislim da su sanse "fifty-fifty".

maro

pre 9 godina

Hrvatska je zasluženo u top 10,većina igrača su zvijezde,a ostali će to tek postat,čitam jutros i Domagoj Vida ide u Milan,strašna je reprezentacija,igrači Monaca,Napolija,Liverpoola,Bayer L.,Shahktora,Fiorentine,Wolfsburga,Real Madrida,Barcelone,Milana,Intera,Atletica...

gladijator

pre 9 godina

Objektivno,Hrvatska je trenutno među pet najboljih evropskih reprezentacija.
Imaju impresivnu gol razliku u ovim kvalifikacijama :15-2,a kad se pogleda kakvi mladi lavovi čekaju da upadnu u prvih 11, izaziva respekt.
Hrvati imaju kult reprezentacije ,a sa dolaskom Nike Kovača polako im se usaduje ono što im je falilo do sada:od prve do zadnje minute napadaju.Pogotke postižu iza 80 te minute što je do njegovog dolaska bilo nikad ili rijetko.
Polufinale igraju na EURU minimalno,a uz dobar ždrijeb i finale.

bosanac

pre 9 godina

Mislim da su od hrvatske u evropi trenutno bolje samo njemacka francuksa engleska spanjolska a mozda belgija i portugal(nisu mi uvjerljivi) ovo ostalo je sve ispod uz malo srece moze se daleko na euru... mozda grijesim MOZDA ! ;)

Argo

pre 9 godina

Na euru prolazimo skupinu 100 posto,zbog toga sta nam pasu europske reprezentacije koje su tehnicki losije od nas,a to su gotovo sve osim Njemacke,Spanjolske,Francuske i Portugala,mozda Belgije.Drugi razlog zbog kojeg sam uvjeren je taj sta su nam otpali igraci koji su uvijek bili cisti prosjek,odnosno igraci koji su reprezentaciju kocili,a to su Pletikosa,Jelavic,Simunic.Jos se treba rjesiti Olica i Pranjica i ubaciti u prvih 11 Kramarica,Kovacica i Jedvaja.Pjaca,Vrsaljko,Halilovic isto tako trebaju biti u uzim kombinacijama.Ante Rebic kojeg se cesto spominje je najveca nogometna prevara(reezerva u Leipzigu,2.liga!!!!)Sve u svemu imamo odlicnu perspektivu gotovo na svim pozicijama.

Branko

pre 9 godina

Italija ima 60 miliona ljudi a Hrvatska 4,2 miliona. Zna se sta je Serie A a sta je HNS. Da ne uporedjujemo Italijanske strucnjake i trenere s Hrvatskim. Ajde sad ti Konte objasni kako je moguce da Italija ni u jednoj sluzbenoj utakmici nije pobedila Hrvate. Kockasti jos od Blazevica izvlace 150% od svog fudbala na internacionalnoj sceni. Vidi se uvek zelja, zlaganje. A isto smo videli da se ne plase da smene trenera koji ne daje rezultate, i to u momentima kad bi se malo koji savez to usudio. Neko je pre par dana rekao da su oni cuvari obraza fudbala na balkanu. Slazem se i jos bih dodao da je stari jugoslovenski fudbal vecim delom i bio na tom nekom nivou bas zbog njihovih igraca/strucnjaka.

Košarkaš u duši

pre 9 godina

"A i od jednih i drugih je bolja Srbija, samo rezultati to ne pokazuju"~htede reći Konte, ali antisrpska propaganda mu ne dade!

smedoje

pre 9 godina

Prosto je neverovatno kako izvlače mlade,talentirane fudbalere,Jedvaj,Kovačić,Brozović,Kramarić,Rebić,Pašalić,pa dolaze Ćorić,Murić,Vlašić,Balić,da neveruješ koji kvalitet.

nope

pre 9 godina

trenutno je hrvatska među kvalitetnijim reprezentacijama u evropi, dobra su ekipa sa sjajnim individuama, kroz istoriju su skidali skalp mnogim top reprezentacijama i to zaslužuje respekt. ipak mislim da će na prvenstvu evrope žabari dalje otići, ipak su to italijanska posla-povuci potegni i provuci se dalje

Vatreni / ZG / HR

pre 9 godina

Haahaha ovo najbolji vic koji sam cuo.
(Filip, 31. mart 2015 16:27)

Meni je bolji vic vaseg kapetana "da kvalifikacije tek pocinju". A najbolji je onaj stari "matematicki" s kalkulacijama. Toliko je zabavan da nam ga svaki ciklus pricate.

Boki

pre 9 godina

Pogledajte Modrićev i Mandžukićev dres i štucne na šta liče na poluvremenu, pa uporedite s ispeglanim i čistim dresovima Orova na kraju utakmice. Svako ostalo analiziranje je suvišno.

nen-si

pre 9 godina

Moram priznati da je ovo odlican govor . Konteu svaka cast tako se dize moral i budi nada u bolje sutra , tako nesta bi trebali govoriti i ovi nasi mamlazi a ne odmah smenjivati trenere i pojedine ograce odmah posle lose odigranih utakmica

Komsijina Krava

pre 9 godina

Najveci uspjeh hrvatske reprezentacije je, sto se moze reci jer traje vec 25 godina, kontinuitet. Ako se pogledaju drzave slicne velicine (genetskog poola) ne znam drzavu koja se toliko dugo drzi na vrhu (relativno fifa top 20). Portugal/Belgija npr su duplo vece drzave a trazenje talenata ide i u brazilski/africki genetski pool. U odlicnoj knjizi Simona Kupera - Soccernomics, autor ekonomskim i statistickim podacima uspjesno opravdava neuspjeh Engleske na medjunarodnim natjecanja i koliko god ti argumenti stoje u slucaju Hrvatske bi pali duboko u vodu. Realno, plasiranje na svjetska/evropska takmicenja je uspjeh za tako malu zemlju, sve ostalo je super uspjeh, a za pobjede protiv velikih svjetskih nogometnih sila teze je naci racionalno objasnjenje. Meni osobno je najvece zadovoljstvo sto nas reprezentacija nikad nije osramotila i kad su gubili borili su se za svoj tim.

Analizator

pre 9 godina

Ne znam Konte sine, ali od kad vam je Miha u Italiji sami problemi. Meni se sve cini da on tu dosta petlja. Mogu da se kladim da uveliko planira da preuzme Azure, jer mu mnogo bode oci sto Baloteli ne otvara usta na himnu.

Domagoj

pre 9 godina

@Adriano, dao sam ti link u kojem se vidi da je Hrvatska bas na velikim natjecanjima dobijala Italiju. Od tri pobjede protiv Italije jedna je bila na SP-u, druga u kvalifikacijama, a na EP-u 2013. kao sto znas suci su ukrali pobjedu Hrvatskoj i po ne znam koji puta Italija se provukla (bio je remi).
@Zorane, Hrvatska je bila treća na svijetu, dakle na SP-u. Pa reći da SP-evi ne leže je pretjerano. Mislim da su loš golman pri zalasku karijere (sadasnji Subasic je daleko bolji golman), treneri i nepripremljenost na južnoameričke reprezentacije problem i da na tome treba poraditi jer jedan Mexico nije ništa jači od primjerice Italije s kojom imamo debelo pozitivan skor. I Brazilce smo stjerali u kut prvih 15ak minuta utakmice na otvaranju. Hrvatska ima igrače i tim za barem polufinale velikog natjecanja, iza toga stojim i stajati ću. Dalje je pitanje i sreće i nijansi.
Hrvatska od samostalnosti čak i sa velikom Njemačkom ima skor koji nije negativan, odnosno svaka od tih reprezentacija ima po dvije pobjede i jedan remi.

novica

pre 9 godina

Zar je to nešto novo Konte. I na prošlom Evropskom prvenstvu ste se nekako ( zaglavila se pišćaljka) provukli sa Špancima . Sljedeće ako naletite na nas ziher gubite 3:0 , Njemci znaju kako je to.

realno

pre 9 godina

Hrvatska jednostavno ima kvalitetne igrace i tu je kraj svake price.Pa mi necemo imati igraca (a da nije iz odbrane) u Realu i Barsi jos 100 godina.Realno poslednji nas kreativni igrac kojeg ja pamtim je Piksi.

Domagoj

pre 9 godina

@Kety
s jedne strane govoris da je hrvatska repka krenula od nule ne osvrcuci se na jugoslavensku tradiciju, a onda govoris o tome da je generacija iz '98. ponikla u Jugoslaviji. Djelomicno se slazem s time da je za dio uspjeha te bronce na SP-u kriva jaka jugoslavenska liga, ali to vrijedi i za medalje SICG kosarke, zar ne? No, kada pogledas konstantnost uspjeha hrvatskog nogometa i cinjenicu da je hr tim 20 godina u vrhu svjetskog nogometa (uglavnom u prvih 10 reprezentacija svijeta), što je slučaj samo valjda sa Brazilom, Njemačkom i još pokojom reprezentacijom, te kada pogledaš kakve danas igrače ima hr reprezentacija (po imenima, klubovima i pozicijama na kojima igraju bolje no '98.!), onda ta tvoja teorija pada u vodu. Hrvatska je i u Jugoslaviji imala najviše kvalitetnih igrača, tako je mladi jugoslavenski tim koji je osvojio svjetsko prvenstvo u Cileu bio sastavljen mahom od Hrvata. Najbolji srpski nogometas u povijesti je prema izboru Srba Hrvat Stjepan Bobek. Dakle mislim da se ovdje radi o tradiciji. Koliko znači tradicija i posvećenost nekom sportu govori i primjer vaterpola, rukometa, skijanja a i hokeja npr. gdje su hrvatski klubovi danas (i uglavnom i od samostalnosti) daleko uspješniji od srpskih.Boks isto.
Tenis je dobar primjer. Srbija i u tenisu ima daleko slabiju tradiciju od Hrvatske što pokazuju i nadolazeći talenti kao Čorić. Đoković (po majci također Hrvat) je tu iznimka. Za stvaranje tradicije potrebno je vrijeme i sustav koji ce se za to zalagati.

panini

pre 9 godina

hrvati macke dokle dogurali imaju strasne igrace i toliko talenata i potencijalnih nosecih igraca u velikim klubovima u narednim godinama da spadaju u jednu od reprezentacija u evropi koja ima najsvetliju buducnost. izgradili su neki sistem i sto je najbitnije ja kad pogledam neku njihovu utakmicu vidim ljude koji obozavaju svoju zemlju i koji su spremni da izginu na terenu za grb za drzavu i za pobedu. e to nama.mnogo fali. 6 puta vise trce i trude se jedan rakitic i modric koji igraju u dva najveca kluba na svetu i zgrcu milione nego nasi smekercici nabedjeni kao talenti tipa markovic

PSV

pre 9 godina

Realan čovjek. Skor do sada i trenutna forma to govore. Utakmice s talijanima nekako pamtim, bar po detalj. Debi Bilićevih momaka koje je redom uveo iz mlade repke. SP u Japanu gdje sudac bio katastrofalan, ali začudo na našu korist, plakao sam sa frendom od smijeha. Inače bih se solidalizirao sa tim mahanjem ručicama svih 11 igrača ali to su ipak talijani. Na EP ih skoro dobismo i prođosmo grupu, oni i Španjolci na kraju do finala. Sad u grupi da nismo glumili Barcu dobili bismo ih u gostima. Ako se ne poskliznemo sumnjam da čemo doma bez bodova. U kakvom su stanju s talentima još neko vrijeme ne vidim kako bi preokrenuli preloš skor koji imaju s nama.