Tenis 42

Četvrtak, 26.03.2015.

14:31

Nišikori: Novak trenutno na vrhuncu

Peti teniser sveta Kei Nišikori izjavio je da će mu zbog Novaka Đokovića biti potrebno vremena da se popne na čelo ATP karavana.

Nišikori: Novak trenutno na vrhuncu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

42 Komentari

Sortiraj po:

Beobrad

pre 9 godina

Dobar je Kei, ali lepo je i sam rekao, dok je Nole tu, tesko ce ici, a ima potencijal!
Najtezi je protivnik Noletu, od svih u ATP-u, uz Federera !
Zao mi Delpa, odmah na Pospisila, koji je nezgodan svima kad odigra kako ume.

Mator je

pre 9 godina

Nisikori je to lepo sracunao ,ovo je cista matematika
za 3-4god Federer nece vise igrati tenis , Nole , Rafa , Endi , Wavrinka , Ferer, Berdih ... mozda i od njih neko napusti tenis a oni koj ostanu imace po 32-33-34 god , samim tim nece biti u mogucnosti niti u formi da igraju na danasnjem nivou ...tako da ako tako gledamo sanse Nisikoria su objektivno velike , rame uz rame sa Cilicem ,Raonice,Dimitrovim i sa dva mlada ustralijanca...Mislim da najise nade za No1 od voih maldih ( kad se povuku gore spomenuti ) ima Nisikori i Kyrgios ( ako se opameti i pocne da igra na mastersima redovno i ne izigrava ludilo , gde zbog emotivnih problema u 18god nije mogao prosle god da igra masterse ) !!!
Ovo je lepo sracunao NIsikori i nije daleko od istine trenutno je peti
(Vladimirko, 26. mart 2015 15:59)

Nishikori je rodjen u decembru '89, znaci skoro 26 godina... ako se ovi povuku za 4 godine on ce imati 30 :) Je l' ce mu to u 30 godina biti sansa da bude prvi ? :P Pa on se sa 20 raspada od povreda...

Lokalac

pre 9 godina

Kao sto sam nedavno pisao, ovaj baja je vec uveliko prevazisao svoje potencijale i od sada sledi pad. Ima da peva na kraju karijere jer ima to jedno finale GS. Procice kao Gaske, Verdasko, Kolsrajber i sl, stalno tu negde na ivici top20. Kad mu se izbrisu Madrid i US Open ispada iz top10 jer ove sezone ako udje u neko jace polufinale ja ga castim sa po kile vinjaua.

v

pre 9 godina

Eh da je Nole ovako razmisljao i rekao moja sansa da budem broj jedan je kada se Nadal i Federer povuku, nikad ne bi bio ono sto jeste. Po tome se vidi da me veruje u sebe. Nadal je razvalio 2010. I sta se desi? Novaku umesto da padne moral, dodje 2011. i covek napravi zurku za istoriju. Najuspesnija sezona ikad verovatno. Od tada je manje vise uvek na vrhu. 50 titula and counting.....

aleksandar

pre 9 godina

Dok igra Nole, to ce biti bar jos 5-6 godina na vrhunskom nivou ako ga zaobidju povrede - Kei ce biti maksimalno drugi - kao i njegov ucitelj Ceng u eri Samprasa.
Usput, Marselo Rios je bio prvi na svetu sa nekih 173, tako da ta prica o fizickim predispozicijama i ne pije vodu. Treba biti odlican i to konstantno da bi se bio prvi na svetu. To sad ima samo Nole.

idemo po RG

pre 9 godina

kei nishikori je 26. no.1. nece bas biti sutra, ali keinasledjuju ovu trojicu sto vladaju, za sada, punih 12 godina.

i mislim da RG osvajaju kei ili novak

Majstor Jugoslavije

pre 9 godina

Dok Novak igra ovako,teško će bilo ko da mu zapreti na prvom mestu.
Ja bih lično voleo da Endi jednog dana bude broj 1 (pa makar i na nedelju dana). On je teniser koji je nekako ostao nedorečen tokom njegove dosadašnje karijere.
A kad se Novak i ekipa povuku,situacija će jako ličiti na ženski tenis,pa ko zna,možda i dočekamo Nišikorija na prvom mestu.

head hunters

pre 9 godina

Sta se uspalio ovaj kavasaki, pa nema on 21. godinu pa da njegovo vreme dolazi posle Novaka. Ako ne bude povreda, Nole, Rafa, Endi, pa i Roger igrace do 2020, jer svaki zeli zbog rivalstva sa ostalima iz velike cetvorke da osvoji sto vise, i da ostavi sto dublji trag u istoriji tenisa. Kada se to desi i on ce imati trideset godina, i opet nista. Posle velike cetvorke mozda malo slave dograbe Raonic i Dimitrov, a kao buduce sampione vidim mlade australijance Kirgiosa i Kokinakisa, a i malog Corica.

Marko BL

pre 9 godina

Nerealna su mu ova ocekivanja... U toj generaciji, par godina mladjih od Novaka i Rafe, ima puno talenata i odlicnih igraca - Kei, Raonic, Dimitrov, Gulbis, Dolgopolov... ali niko od njih nije materijal za buduceg velikog sampiona. Mislim da je vjerovatnije da ce se za broj 1 u buducnosti boriti Kirgios, Kokinakis, Coris ili mozda neki novi klinci koji isplivaju u medjuvremenu. Mislim da grupa starijih i iskusnijih igraca (Conga, Berdih, Ferer...) imaju puno vecu sansu da 'iznenade' veliku cetvorku (ili trojku... ili dvojac u poslednje vrijeme :D) i 'ukradu' poneki masters 1000 ili cak Grand slam. Za nekih 5-6 godina ocekujem da ce na vrhu atp liste biti klackalica sa puno promjena u top 3-4 jer ovakva tri teniska vanzemaljca se mozda ne ponove, pogotovo u istom igrackom vijeku.

realno

pre 9 godina

Danas jača konkurencija od recimo konkurencije u vreme federerove vladavine??? smesno!!! budimo objektivni danas Nole ima fedexa od 34 god, nadala sa posledicama dopinga i povreda, mari koji bljesne u 2 turnira godišnje, par tenisera tipa vavrinke, povredjenog delpa, cilica, ferera itd koji ruku na srce su druga klasa za razliku od rodika, nalbandijana, davidenka, hjuita, safina,agasija, nadala u najvećem naletu i još par njih... mislim da Novak ovo mora da iskoristi!!!

Mihajlo

pre 9 godina

Da bi bio najbolji na svetu, moras igrati najbolji tenis a nikako najlepsi, jer rezultati dolaze kada si najbolji u svim segmentima igre. Lepo kaze poslovica da je lepota prolazna, tako da to i za tenis vazi.
Nisikori je solidan igrac, ali ipak on spada u drugu kategoriju i nema sanse da u ovim sadasnjim okolnostima bude prvi igrac sveta.Malo ga je preterao, a to su samo puste zelje.

dejan

pre 9 godina

ha,ha,dobar vic mali prvo moras da porastes pa da osvojis neki jaci turnir pa neku GS titulu pa da onda mozda razmisljas o prva tri mesta.I da da sacekas da prva cetvorka ode u penziju.

@SRBin

pre 9 godina

i ja sam tako misleo, ali nemoze se tako misliti, zasto?
Zato sto Rodzer Federer je izabran od dosta vrhunskih strucnjaka kao najbolji igrac svih vremena, onda bi novak tu trebao da bude najbolji svih vremena, sto je on po meni.
Dosta govori i ovo sto je osvojio 7 gren slema za manje od 4 godine.

zato mi je cudesno sto svi govore da je rodzer najbolji kad se uzme u obzir da protiv njegovih igraca nole bi sa 28-29 Godina imao sigurno 15-16

charlotte sometimes

pre 9 godina

Ne mogu da se otmem utisku.....Novaka su mnogi ''strucni'' komentatori nazivali ''veciti treci''. Novak je imao osvojen GS i nekoliko mastersa. Prvi masters je osvojio sa 19. Postao je najmladji igrac koji je na turniru masters serije pobedio 3. 2. i 1. na listi. Novak je bio cudo, narocito zbog zdravstvenih problema. Da ih nike bilo mozda ne bi bilo te stagnacije 2009 i 2010. Mada sta je stagnacija.....bili su pregrubi prema njemu. Novak je i tih godina osvojio par mastersa, isao daleko na skoro svakom GS, osvojio DK. Medjutim opasno je pretio.....sto je vise pretio to su vise hteli da ga ponize....nikad dovoljno dobar, veciti treci bla bla. Naravno da niko nije ocekivao da ga stave uz Nadala i Feerera, bilo bi suludo....ali kako shvatiti cinjenicu da ovim ''mladim'' momcima stalno ti isti komentatori predvidjaju velike uspehe a ni masters nemaju, cak su i oni poceli da veruju sami u to. Na nasu srecu a njihovu zalost Novak je vladar i bice jos dugo.

Veljko Marinkovic

pre 9 godina

Dobar jesi,ali koliko? Po stilu dosta je slican Novaku,sa tim da je fizicki inferiorniji sto moze da mu pricinjava izvesne probleme.I ne secam se da je tako nizak igrac bilo kada bio No1.(Agasi i Mekinro nisu bili divovi ali su u svoje vreme odskakali svojim nacinom igre.Agasi ubitacan i sa forhendm i bekhendom i ritmom,a Mekinro svojim servama,volejima, lucidnoscu.)

Bozidar

pre 9 godina

E svasta,kakvi hrabri komentari.
Ide ka prvom mestu...a na putu utvrdjenje u obliku Novaka Djokovica.
Pa drugi,treci i cetvrti teniser sveta,a da ne pricamo od šestog do dvadesetog mesta.Igraci koji grizu da bi se dokopali pobede i koji priredjuju iznenadjenja...ukljucujuci i one autsajdere koji sve vise iznenadjuju-sa svim tim se treba izboriti.
A on spominje prvo mesto,kakvo neiskustvo i neozbiljnost.

olja

pre 9 godina

Nije nemoguce, ali tesko da ce tako biti. Novak je na vrhu od 2011. kad su mu bile 23. godine i vec je imao pehare GS i masters turnira. Nisikori ima 25 godina i peti je na ATP. Mada mu se cini da je lako, ove preostale stepenice su i najteze. Sjetimo se koliko je dugo Novak bio 3. a imao je mnogo manje godina nego nego Nisikori danas.

Moki

pre 9 godina

Po meni Kei je bolji od Noleta samim tim što igra raznovrsniji tenis, ljepši za gledanje.. dok nole prebacuje loptice do besvesti kao i Endi Marej dosadan tenis za glidati rialno. Živeo Borna Čorič

SRBin

pre 9 godina

Evo ovako stoje stvari: Federer je skupio trista nedelja na prvom mestu samo zato što je konkurencija tada bila očajna u odnosu na sada. Ponekad bi se desilo da mora baš da zapne, ali u većini slučajeva je izlazio kao pobednik i sakupljao titule. Novak sa druge strane mora da se bori i sa Federerom i sa Marejem što predstavlja dvostruku opasnost. On se odlično bori sa tolikim pritiskom i biće još dugo godina prvi. Sada se pojavljuje Nišikori koji je mlad i pošto je u vrhu moći će da se bori za prvo mesto. Kada se velika trojka povuče iz tenisa nastaće period krize u tenisu jer se ne nazire naslednik ni jednog od pomenutih igrača. To će biti idealna prilika za ove, sada prosečne tenisere, da naprave najveći uspeh u karijeri i napreduju na listi.

mister x

pre 9 godina

Nole je stvarno na vrhuncu, ako ovako nastavi, ima da poosvaja sve zivo u narednih par godina. Moram da iznesem misljenje jednog mog drugara koji je prognozirao ko ce sta poosvajati na GS ove godine: rekao je za Noleta da osvaja minimum dva GS, da Rafa ne uzima ove godine Roland Garos i da Fedeks uzima GS,cak je naveo mozda pre US OPEN nego Vimbldon. Bas me interesuje kako ce sve proci.

sinki

pre 9 godina

Posle ere Novaka,Federera i Nadala,doci ce do stagnacije u svijetu tenisa...Niko od ovih trenutnih tenisera nece biti njihovi naslednici,nece to cak biti ni Kukinakis ni Coric,nego ce se pojaviti sasvim neko drugi,neocekivan,koji ce vec sa 18,19 godina osvojiti prvi masters,a vec sa 20 gren slem...Kao sto je to radila velika trojka.

Nebojsa

pre 9 godina

Ako izuzmemo Novaka Rafu Fedexa Mareja i Wavrinku ostaje Nisikori koji je mladji malo od njih a bolji od svih ostalih u top deset i van tako da je u pravu ako zadrži ili poboljša igru ima šanse da nasledi Novaka za nekoliko godina neko mora možda baš Japanac.

Advokat svih Srba

pre 9 godina

Teniser koji za cilj ima prvo mesto a ima 25.godina,je vec uveliko trebao da ima bar 7-8 mastersa i 1-2 GS i da aktivno i konstantno dise za vrat igracima iz TOP 2.Tako da je ova Nisikorijeva izjava vise plod zelje nego realnosti.Isto ovo mislim i za Raonica i Dimitrova.To je prosto izgubljena generacija,jer na zalost Rafa,Novak i Rodja pa i Endi su nepremostiva prepreka.Videcemo sta ce nam doneti nova generacija tenisera gde su Kokinakis,Kirgijos,...

Vladimirko

pre 9 godina

Nisikori je to lepo sracunao ,ovo je cista matematika
za 3-4god Federer nece vise igrati tenis , Nole , Rafa , Endi , Wavrinka , Ferer, Berdih ... mozda i od njih neko napusti tenis a oni koj ostanu imace po 32-33-34 god , samim tim nece biti u mogucnosti niti u formi da igraju na danasnjem nivou ...tako da ako tako gledamo sanse Nisikoria su objektivno velike , rame uz rame sa Cilicem ,Raonice,Dimitrovim i sa dva mlada ustralijanca...Mislim da najise nade za No1 od voih maldih ( kad se povuku gore spomenuti ) ima Nisikori i Kyrgios ( ako se opameti i pocne da igra na mastersima redovno i ne izigrava ludilo , gde zbog emotivnih problema u 18god nije mogao prosle god da igra masterse ) !!!
Ovo je lepo sracunao NIsikori i nije daleko od istine trenutno je peti

simke

pre 9 godina

Mislim da Nisikori ne mize nikad doci na prvo mjesto...Jer najveci je problem sto nije dovoljno visok,nema idealne teniske predispozicije,kao na primer Novak,Rodzer i Rafa....Zato mu je i servis dosta slab,i to je glavni segment sto ne moze doci na prvu poziciju....A jos mu je i otezavajuca okolnost sto igra u eri kad i najkonstantniji igrac svih vremena,a to je Novak.

milos

pre 9 godina

U naredne dve godine sigurno ne jer je novak najkonstantniji teniser na svetu mozda i u isrotiji cak je neko to skoro rekao kako su i agasi i sampras imali padove ali novak ne.

milos

pre 9 godina

U naredne dve godine sigurno ne jer je novak najkonstantniji teniser na svetu mozda i u isrotiji cak je neko to skoro rekao kako su i agasi i sampras imali padove ali novak ne.

Advokat svih Srba

pre 9 godina

Teniser koji za cilj ima prvo mesto a ima 25.godina,je vec uveliko trebao da ima bar 7-8 mastersa i 1-2 GS i da aktivno i konstantno dise za vrat igracima iz TOP 2.Tako da je ova Nisikorijeva izjava vise plod zelje nego realnosti.Isto ovo mislim i za Raonica i Dimitrova.To je prosto izgubljena generacija,jer na zalost Rafa,Novak i Rodja pa i Endi su nepremostiva prepreka.Videcemo sta ce nam doneti nova generacija tenisera gde su Kokinakis,Kirgijos,...

simke

pre 9 godina

Mislim da Nisikori ne mize nikad doci na prvo mjesto...Jer najveci je problem sto nije dovoljno visok,nema idealne teniske predispozicije,kao na primer Novak,Rodzer i Rafa....Zato mu je i servis dosta slab,i to je glavni segment sto ne moze doci na prvu poziciju....A jos mu je i otezavajuca okolnost sto igra u eri kad i najkonstantniji igrac svih vremena,a to je Novak.

charlotte sometimes

pre 9 godina

Ne mogu da se otmem utisku.....Novaka su mnogi ''strucni'' komentatori nazivali ''veciti treci''. Novak je imao osvojen GS i nekoliko mastersa. Prvi masters je osvojio sa 19. Postao je najmladji igrac koji je na turniru masters serije pobedio 3. 2. i 1. na listi. Novak je bio cudo, narocito zbog zdravstvenih problema. Da ih nike bilo mozda ne bi bilo te stagnacije 2009 i 2010. Mada sta je stagnacija.....bili su pregrubi prema njemu. Novak je i tih godina osvojio par mastersa, isao daleko na skoro svakom GS, osvojio DK. Medjutim opasno je pretio.....sto je vise pretio to su vise hteli da ga ponize....nikad dovoljno dobar, veciti treci bla bla. Naravno da niko nije ocekivao da ga stave uz Nadala i Feerera, bilo bi suludo....ali kako shvatiti cinjenicu da ovim ''mladim'' momcima stalno ti isti komentatori predvidjaju velike uspehe a ni masters nemaju, cak su i oni poceli da veruju sami u to. Na nasu srecu a njihovu zalost Novak je vladar i bice jos dugo.

olja

pre 9 godina

Nije nemoguce, ali tesko da ce tako biti. Novak je na vrhu od 2011. kad su mu bile 23. godine i vec je imao pehare GS i masters turnira. Nisikori ima 25 godina i peti je na ATP. Mada mu se cini da je lako, ove preostale stepenice su i najteze. Sjetimo se koliko je dugo Novak bio 3. a imao je mnogo manje godina nego nego Nisikori danas.

SRBin

pre 9 godina

Evo ovako stoje stvari: Federer je skupio trista nedelja na prvom mestu samo zato što je konkurencija tada bila očajna u odnosu na sada. Ponekad bi se desilo da mora baš da zapne, ali u većini slučajeva je izlazio kao pobednik i sakupljao titule. Novak sa druge strane mora da se bori i sa Federerom i sa Marejem što predstavlja dvostruku opasnost. On se odlično bori sa tolikim pritiskom i biće još dugo godina prvi. Sada se pojavljuje Nišikori koji je mlad i pošto je u vrhu moći će da se bori za prvo mesto. Kada se velika trojka povuče iz tenisa nastaće period krize u tenisu jer se ne nazire naslednik ni jednog od pomenutih igrača. To će biti idealna prilika za ove, sada prosečne tenisere, da naprave najveći uspeh u karijeri i napreduju na listi.

Marko BL

pre 9 godina

Nerealna su mu ova ocekivanja... U toj generaciji, par godina mladjih od Novaka i Rafe, ima puno talenata i odlicnih igraca - Kei, Raonic, Dimitrov, Gulbis, Dolgopolov... ali niko od njih nije materijal za buduceg velikog sampiona. Mislim da je vjerovatnije da ce se za broj 1 u buducnosti boriti Kirgios, Kokinakis, Coris ili mozda neki novi klinci koji isplivaju u medjuvremenu. Mislim da grupa starijih i iskusnijih igraca (Conga, Berdih, Ferer...) imaju puno vecu sansu da 'iznenade' veliku cetvorku (ili trojku... ili dvojac u poslednje vrijeme :D) i 'ukradu' poneki masters 1000 ili cak Grand slam. Za nekih 5-6 godina ocekujem da ce na vrhu atp liste biti klackalica sa puno promjena u top 3-4 jer ovakva tri teniska vanzemaljca se mozda ne ponove, pogotovo u istom igrackom vijeku.

sinki

pre 9 godina

Posle ere Novaka,Federera i Nadala,doci ce do stagnacije u svijetu tenisa...Niko od ovih trenutnih tenisera nece biti njihovi naslednici,nece to cak biti ni Kukinakis ni Coric,nego ce se pojaviti sasvim neko drugi,neocekivan,koji ce vec sa 18,19 godina osvojiti prvi masters,a vec sa 20 gren slem...Kao sto je to radila velika trojka.

Mihajlo

pre 9 godina

Da bi bio najbolji na svetu, moras igrati najbolji tenis a nikako najlepsi, jer rezultati dolaze kada si najbolji u svim segmentima igre. Lepo kaze poslovica da je lepota prolazna, tako da to i za tenis vazi.
Nisikori je solidan igrac, ali ipak on spada u drugu kategoriju i nema sanse da u ovim sadasnjim okolnostima bude prvi igrac sveta.Malo ga je preterao, a to su samo puste zelje.

v

pre 9 godina

Eh da je Nole ovako razmisljao i rekao moja sansa da budem broj jedan je kada se Nadal i Federer povuku, nikad ne bi bio ono sto jeste. Po tome se vidi da me veruje u sebe. Nadal je razvalio 2010. I sta se desi? Novaku umesto da padne moral, dodje 2011. i covek napravi zurku za istoriju. Najuspesnija sezona ikad verovatno. Od tada je manje vise uvek na vrhu. 50 titula and counting.....

Veljko Marinkovic

pre 9 godina

Dobar jesi,ali koliko? Po stilu dosta je slican Novaku,sa tim da je fizicki inferiorniji sto moze da mu pricinjava izvesne probleme.I ne secam se da je tako nizak igrac bilo kada bio No1.(Agasi i Mekinro nisu bili divovi ali su u svoje vreme odskakali svojim nacinom igre.Agasi ubitacan i sa forhendm i bekhendom i ritmom,a Mekinro svojim servama,volejima, lucidnoscu.)

dejan

pre 9 godina

ha,ha,dobar vic mali prvo moras da porastes pa da osvojis neki jaci turnir pa neku GS titulu pa da onda mozda razmisljas o prva tri mesta.I da da sacekas da prva cetvorka ode u penziju.

Nebojsa

pre 9 godina

Ako izuzmemo Novaka Rafu Fedexa Mareja i Wavrinku ostaje Nisikori koji je mladji malo od njih a bolji od svih ostalih u top deset i van tako da je u pravu ako zadrži ili poboljša igru ima šanse da nasledi Novaka za nekoliko godina neko mora možda baš Japanac.

head hunters

pre 9 godina

Sta se uspalio ovaj kavasaki, pa nema on 21. godinu pa da njegovo vreme dolazi posle Novaka. Ako ne bude povreda, Nole, Rafa, Endi, pa i Roger igrace do 2020, jer svaki zeli zbog rivalstva sa ostalima iz velike cetvorke da osvoji sto vise, i da ostavi sto dublji trag u istoriji tenisa. Kada se to desi i on ce imati trideset godina, i opet nista. Posle velike cetvorke mozda malo slave dograbe Raonic i Dimitrov, a kao buduce sampione vidim mlade australijance Kirgiosa i Kokinakisa, a i malog Corica.

@SRBin

pre 9 godina

i ja sam tako misleo, ali nemoze se tako misliti, zasto?
Zato sto Rodzer Federer je izabran od dosta vrhunskih strucnjaka kao najbolji igrac svih vremena, onda bi novak tu trebao da bude najbolji svih vremena, sto je on po meni.
Dosta govori i ovo sto je osvojio 7 gren slema za manje od 4 godine.

zato mi je cudesno sto svi govore da je rodzer najbolji kad se uzme u obzir da protiv njegovih igraca nole bi sa 28-29 Godina imao sigurno 15-16

Lokalac

pre 9 godina

Kao sto sam nedavno pisao, ovaj baja je vec uveliko prevazisao svoje potencijale i od sada sledi pad. Ima da peva na kraju karijere jer ima to jedno finale GS. Procice kao Gaske, Verdasko, Kolsrajber i sl, stalno tu negde na ivici top20. Kad mu se izbrisu Madrid i US Open ispada iz top10 jer ove sezone ako udje u neko jace polufinale ja ga castim sa po kile vinjaua.

Bozidar

pre 9 godina

E svasta,kakvi hrabri komentari.
Ide ka prvom mestu...a na putu utvrdjenje u obliku Novaka Djokovica.
Pa drugi,treci i cetvrti teniser sveta,a da ne pricamo od šestog do dvadesetog mesta.Igraci koji grizu da bi se dokopali pobede i koji priredjuju iznenadjenja...ukljucujuci i one autsajdere koji sve vise iznenadjuju-sa svim tim se treba izboriti.
A on spominje prvo mesto,kakvo neiskustvo i neozbiljnost.

Vladimirko

pre 9 godina

Nisikori je to lepo sracunao ,ovo je cista matematika
za 3-4god Federer nece vise igrati tenis , Nole , Rafa , Endi , Wavrinka , Ferer, Berdih ... mozda i od njih neko napusti tenis a oni koj ostanu imace po 32-33-34 god , samim tim nece biti u mogucnosti niti u formi da igraju na danasnjem nivou ...tako da ako tako gledamo sanse Nisikoria su objektivno velike , rame uz rame sa Cilicem ,Raonice,Dimitrovim i sa dva mlada ustralijanca...Mislim da najise nade za No1 od voih maldih ( kad se povuku gore spomenuti ) ima Nisikori i Kyrgios ( ako se opameti i pocne da igra na mastersima redovno i ne izigrava ludilo , gde zbog emotivnih problema u 18god nije mogao prosle god da igra masterse ) !!!
Ovo je lepo sracunao NIsikori i nije daleko od istine trenutno je peti

mister x

pre 9 godina

Nole je stvarno na vrhuncu, ako ovako nastavi, ima da poosvaja sve zivo u narednih par godina. Moram da iznesem misljenje jednog mog drugara koji je prognozirao ko ce sta poosvajati na GS ove godine: rekao je za Noleta da osvaja minimum dva GS, da Rafa ne uzima ove godine Roland Garos i da Fedeks uzima GS,cak je naveo mozda pre US OPEN nego Vimbldon. Bas me interesuje kako ce sve proci.

Mator je

pre 9 godina

Nisikori je to lepo sracunao ,ovo je cista matematika
za 3-4god Federer nece vise igrati tenis , Nole , Rafa , Endi , Wavrinka , Ferer, Berdih ... mozda i od njih neko napusti tenis a oni koj ostanu imace po 32-33-34 god , samim tim nece biti u mogucnosti niti u formi da igraju na danasnjem nivou ...tako da ako tako gledamo sanse Nisikoria su objektivno velike , rame uz rame sa Cilicem ,Raonice,Dimitrovim i sa dva mlada ustralijanca...Mislim da najise nade za No1 od voih maldih ( kad se povuku gore spomenuti ) ima Nisikori i Kyrgios ( ako se opameti i pocne da igra na mastersima redovno i ne izigrava ludilo , gde zbog emotivnih problema u 18god nije mogao prosle god da igra masterse ) !!!
Ovo je lepo sracunao NIsikori i nije daleko od istine trenutno je peti
(Vladimirko, 26. mart 2015 15:59)

Nishikori je rodjen u decembru '89, znaci skoro 26 godina... ako se ovi povuku za 4 godine on ce imati 30 :) Je l' ce mu to u 30 godina biti sansa da bude prvi ? :P Pa on se sa 20 raspada od povreda...

aleksandar

pre 9 godina

Dok igra Nole, to ce biti bar jos 5-6 godina na vrhunskom nivou ako ga zaobidju povrede - Kei ce biti maksimalno drugi - kao i njegov ucitelj Ceng u eri Samprasa.
Usput, Marselo Rios je bio prvi na svetu sa nekih 173, tako da ta prica o fizickim predispozicijama i ne pije vodu. Treba biti odlican i to konstantno da bi se bio prvi na svetu. To sad ima samo Nole.

Majstor Jugoslavije

pre 9 godina

Dok Novak igra ovako,teško će bilo ko da mu zapreti na prvom mestu.
Ja bih lično voleo da Endi jednog dana bude broj 1 (pa makar i na nedelju dana). On je teniser koji je nekako ostao nedorečen tokom njegove dosadašnje karijere.
A kad se Novak i ekipa povuku,situacija će jako ličiti na ženski tenis,pa ko zna,možda i dočekamo Nišikorija na prvom mestu.

Beobrad

pre 9 godina

Dobar je Kei, ali lepo je i sam rekao, dok je Nole tu, tesko ce ici, a ima potencijal!
Najtezi je protivnik Noletu, od svih u ATP-u, uz Federera !
Zao mi Delpa, odmah na Pospisila, koji je nezgodan svima kad odigra kako ume.

realno

pre 9 godina

Danas jača konkurencija od recimo konkurencije u vreme federerove vladavine??? smesno!!! budimo objektivni danas Nole ima fedexa od 34 god, nadala sa posledicama dopinga i povreda, mari koji bljesne u 2 turnira godišnje, par tenisera tipa vavrinke, povredjenog delpa, cilica, ferera itd koji ruku na srce su druga klasa za razliku od rodika, nalbandijana, davidenka, hjuita, safina,agasija, nadala u najvećem naletu i još par njih... mislim da Novak ovo mora da iskoristi!!!

Moki

pre 9 godina

Po meni Kei je bolji od Noleta samim tim što igra raznovrsniji tenis, ljepši za gledanje.. dok nole prebacuje loptice do besvesti kao i Endi Marej dosadan tenis za glidati rialno. Živeo Borna Čorič

idemo po RG

pre 9 godina

kei nishikori je 26. no.1. nece bas biti sutra, ali keinasledjuju ovu trojicu sto vladaju, za sada, punih 12 godina.

i mislim da RG osvajaju kei ili novak

Moki

pre 9 godina

Po meni Kei je bolji od Noleta samim tim što igra raznovrsniji tenis, ljepši za gledanje.. dok nole prebacuje loptice do besvesti kao i Endi Marej dosadan tenis za glidati rialno. Živeo Borna Čorič

realno

pre 9 godina

Danas jača konkurencija od recimo konkurencije u vreme federerove vladavine??? smesno!!! budimo objektivni danas Nole ima fedexa od 34 god, nadala sa posledicama dopinga i povreda, mari koji bljesne u 2 turnira godišnje, par tenisera tipa vavrinke, povredjenog delpa, cilica, ferera itd koji ruku na srce su druga klasa za razliku od rodika, nalbandijana, davidenka, hjuita, safina,agasija, nadala u najvećem naletu i još par njih... mislim da Novak ovo mora da iskoristi!!!

Majstor Jugoslavije

pre 9 godina

Dok Novak igra ovako,teško će bilo ko da mu zapreti na prvom mestu.
Ja bih lično voleo da Endi jednog dana bude broj 1 (pa makar i na nedelju dana). On je teniser koji je nekako ostao nedorečen tokom njegove dosadašnje karijere.
A kad se Novak i ekipa povuku,situacija će jako ličiti na ženski tenis,pa ko zna,možda i dočekamo Nišikorija na prvom mestu.

idemo po RG

pre 9 godina

kei nishikori je 26. no.1. nece bas biti sutra, ali keinasledjuju ovu trojicu sto vladaju, za sada, punih 12 godina.

i mislim da RG osvajaju kei ili novak

SRBin

pre 9 godina

Evo ovako stoje stvari: Federer je skupio trista nedelja na prvom mestu samo zato što je konkurencija tada bila očajna u odnosu na sada. Ponekad bi se desilo da mora baš da zapne, ali u većini slučajeva je izlazio kao pobednik i sakupljao titule. Novak sa druge strane mora da se bori i sa Federerom i sa Marejem što predstavlja dvostruku opasnost. On se odlično bori sa tolikim pritiskom i biće još dugo godina prvi. Sada se pojavljuje Nišikori koji je mlad i pošto je u vrhu moći će da se bori za prvo mesto. Kada se velika trojka povuče iz tenisa nastaće period krize u tenisu jer se ne nazire naslednik ni jednog od pomenutih igrača. To će biti idealna prilika za ove, sada prosečne tenisere, da naprave najveći uspeh u karijeri i napreduju na listi.

Nebojsa

pre 9 godina

Ako izuzmemo Novaka Rafu Fedexa Mareja i Wavrinku ostaje Nisikori koji je mladji malo od njih a bolji od svih ostalih u top deset i van tako da je u pravu ako zadrži ili poboljša igru ima šanse da nasledi Novaka za nekoliko godina neko mora možda baš Japanac.

Vladimirko

pre 9 godina

Nisikori je to lepo sracunao ,ovo je cista matematika
za 3-4god Federer nece vise igrati tenis , Nole , Rafa , Endi , Wavrinka , Ferer, Berdih ... mozda i od njih neko napusti tenis a oni koj ostanu imace po 32-33-34 god , samim tim nece biti u mogucnosti niti u formi da igraju na danasnjem nivou ...tako da ako tako gledamo sanse Nisikoria su objektivno velike , rame uz rame sa Cilicem ,Raonice,Dimitrovim i sa dva mlada ustralijanca...Mislim da najise nade za No1 od voih maldih ( kad se povuku gore spomenuti ) ima Nisikori i Kyrgios ( ako se opameti i pocne da igra na mastersima redovno i ne izigrava ludilo , gde zbog emotivnih problema u 18god nije mogao prosle god da igra masterse ) !!!
Ovo je lepo sracunao NIsikori i nije daleko od istine trenutno je peti

Advokat svih Srba

pre 9 godina

Teniser koji za cilj ima prvo mesto a ima 25.godina,je vec uveliko trebao da ima bar 7-8 mastersa i 1-2 GS i da aktivno i konstantno dise za vrat igracima iz TOP 2.Tako da je ova Nisikorijeva izjava vise plod zelje nego realnosti.Isto ovo mislim i za Raonica i Dimitrova.To je prosto izgubljena generacija,jer na zalost Rafa,Novak i Rodja pa i Endi su nepremostiva prepreka.Videcemo sta ce nam doneti nova generacija tenisera gde su Kokinakis,Kirgijos,...

@SRBin

pre 9 godina

i ja sam tako misleo, ali nemoze se tako misliti, zasto?
Zato sto Rodzer Federer je izabran od dosta vrhunskih strucnjaka kao najbolji igrac svih vremena, onda bi novak tu trebao da bude najbolji svih vremena, sto je on po meni.
Dosta govori i ovo sto je osvojio 7 gren slema za manje od 4 godine.

zato mi je cudesno sto svi govore da je rodzer najbolji kad se uzme u obzir da protiv njegovih igraca nole bi sa 28-29 Godina imao sigurno 15-16

simke

pre 9 godina

Mislim da Nisikori ne mize nikad doci na prvo mjesto...Jer najveci je problem sto nije dovoljno visok,nema idealne teniske predispozicije,kao na primer Novak,Rodzer i Rafa....Zato mu je i servis dosta slab,i to je glavni segment sto ne moze doci na prvu poziciju....A jos mu je i otezavajuca okolnost sto igra u eri kad i najkonstantniji igrac svih vremena,a to je Novak.

mister x

pre 9 godina

Nole je stvarno na vrhuncu, ako ovako nastavi, ima da poosvaja sve zivo u narednih par godina. Moram da iznesem misljenje jednog mog drugara koji je prognozirao ko ce sta poosvajati na GS ove godine: rekao je za Noleta da osvaja minimum dva GS, da Rafa ne uzima ove godine Roland Garos i da Fedeks uzima GS,cak je naveo mozda pre US OPEN nego Vimbldon. Bas me interesuje kako ce sve proci.

milos

pre 9 godina

U naredne dve godine sigurno ne jer je novak najkonstantniji teniser na svetu mozda i u isrotiji cak je neko to skoro rekao kako su i agasi i sampras imali padove ali novak ne.

Lokalac

pre 9 godina

Kao sto sam nedavno pisao, ovaj baja je vec uveliko prevazisao svoje potencijale i od sada sledi pad. Ima da peva na kraju karijere jer ima to jedno finale GS. Procice kao Gaske, Verdasko, Kolsrajber i sl, stalno tu negde na ivici top20. Kad mu se izbrisu Madrid i US Open ispada iz top10 jer ove sezone ako udje u neko jace polufinale ja ga castim sa po kile vinjaua.

dejan

pre 9 godina

ha,ha,dobar vic mali prvo moras da porastes pa da osvojis neki jaci turnir pa neku GS titulu pa da onda mozda razmisljas o prva tri mesta.I da da sacekas da prva cetvorka ode u penziju.

sinki

pre 9 godina

Posle ere Novaka,Federera i Nadala,doci ce do stagnacije u svijetu tenisa...Niko od ovih trenutnih tenisera nece biti njihovi naslednici,nece to cak biti ni Kukinakis ni Coric,nego ce se pojaviti sasvim neko drugi,neocekivan,koji ce vec sa 18,19 godina osvojiti prvi masters,a vec sa 20 gren slem...Kao sto je to radila velika trojka.

Marko BL

pre 9 godina

Nerealna su mu ova ocekivanja... U toj generaciji, par godina mladjih od Novaka i Rafe, ima puno talenata i odlicnih igraca - Kei, Raonic, Dimitrov, Gulbis, Dolgopolov... ali niko od njih nije materijal za buduceg velikog sampiona. Mislim da je vjerovatnije da ce se za broj 1 u buducnosti boriti Kirgios, Kokinakis, Coris ili mozda neki novi klinci koji isplivaju u medjuvremenu. Mislim da grupa starijih i iskusnijih igraca (Conga, Berdih, Ferer...) imaju puno vecu sansu da 'iznenade' veliku cetvorku (ili trojku... ili dvojac u poslednje vrijeme :D) i 'ukradu' poneki masters 1000 ili cak Grand slam. Za nekih 5-6 godina ocekujem da ce na vrhu atp liste biti klackalica sa puno promjena u top 3-4 jer ovakva tri teniska vanzemaljca se mozda ne ponove, pogotovo u istom igrackom vijeku.

Bozidar

pre 9 godina

E svasta,kakvi hrabri komentari.
Ide ka prvom mestu...a na putu utvrdjenje u obliku Novaka Djokovica.
Pa drugi,treci i cetvrti teniser sveta,a da ne pricamo od šestog do dvadesetog mesta.Igraci koji grizu da bi se dokopali pobede i koji priredjuju iznenadjenja...ukljucujuci i one autsajdere koji sve vise iznenadjuju-sa svim tim se treba izboriti.
A on spominje prvo mesto,kakvo neiskustvo i neozbiljnost.

v

pre 9 godina

Eh da je Nole ovako razmisljao i rekao moja sansa da budem broj jedan je kada se Nadal i Federer povuku, nikad ne bi bio ono sto jeste. Po tome se vidi da me veruje u sebe. Nadal je razvalio 2010. I sta se desi? Novaku umesto da padne moral, dodje 2011. i covek napravi zurku za istoriju. Najuspesnija sezona ikad verovatno. Od tada je manje vise uvek na vrhu. 50 titula and counting.....

Veljko Marinkovic

pre 9 godina

Dobar jesi,ali koliko? Po stilu dosta je slican Novaku,sa tim da je fizicki inferiorniji sto moze da mu pricinjava izvesne probleme.I ne secam se da je tako nizak igrac bilo kada bio No1.(Agasi i Mekinro nisu bili divovi ali su u svoje vreme odskakali svojim nacinom igre.Agasi ubitacan i sa forhendm i bekhendom i ritmom,a Mekinro svojim servama,volejima, lucidnoscu.)

Mihajlo

pre 9 godina

Da bi bio najbolji na svetu, moras igrati najbolji tenis a nikako najlepsi, jer rezultati dolaze kada si najbolji u svim segmentima igre. Lepo kaze poslovica da je lepota prolazna, tako da to i za tenis vazi.
Nisikori je solidan igrac, ali ipak on spada u drugu kategoriju i nema sanse da u ovim sadasnjim okolnostima bude prvi igrac sveta.Malo ga je preterao, a to su samo puste zelje.

head hunters

pre 9 godina

Sta se uspalio ovaj kavasaki, pa nema on 21. godinu pa da njegovo vreme dolazi posle Novaka. Ako ne bude povreda, Nole, Rafa, Endi, pa i Roger igrace do 2020, jer svaki zeli zbog rivalstva sa ostalima iz velike cetvorke da osvoji sto vise, i da ostavi sto dublji trag u istoriji tenisa. Kada se to desi i on ce imati trideset godina, i opet nista. Posle velike cetvorke mozda malo slave dograbe Raonic i Dimitrov, a kao buduce sampione vidim mlade australijance Kirgiosa i Kokinakisa, a i malog Corica.

Mator je

pre 9 godina

Nisikori je to lepo sracunao ,ovo je cista matematika
za 3-4god Federer nece vise igrati tenis , Nole , Rafa , Endi , Wavrinka , Ferer, Berdih ... mozda i od njih neko napusti tenis a oni koj ostanu imace po 32-33-34 god , samim tim nece biti u mogucnosti niti u formi da igraju na danasnjem nivou ...tako da ako tako gledamo sanse Nisikoria su objektivno velike , rame uz rame sa Cilicem ,Raonice,Dimitrovim i sa dva mlada ustralijanca...Mislim da najise nade za No1 od voih maldih ( kad se povuku gore spomenuti ) ima Nisikori i Kyrgios ( ako se opameti i pocne da igra na mastersima redovno i ne izigrava ludilo , gde zbog emotivnih problema u 18god nije mogao prosle god da igra masterse ) !!!
Ovo je lepo sracunao NIsikori i nije daleko od istine trenutno je peti
(Vladimirko, 26. mart 2015 15:59)

Nishikori je rodjen u decembru '89, znaci skoro 26 godina... ako se ovi povuku za 4 godine on ce imati 30 :) Je l' ce mu to u 30 godina biti sansa da bude prvi ? :P Pa on se sa 20 raspada od povreda...

charlotte sometimes

pre 9 godina

Ne mogu da se otmem utisku.....Novaka su mnogi ''strucni'' komentatori nazivali ''veciti treci''. Novak je imao osvojen GS i nekoliko mastersa. Prvi masters je osvojio sa 19. Postao je najmladji igrac koji je na turniru masters serije pobedio 3. 2. i 1. na listi. Novak je bio cudo, narocito zbog zdravstvenih problema. Da ih nike bilo mozda ne bi bilo te stagnacije 2009 i 2010. Mada sta je stagnacija.....bili su pregrubi prema njemu. Novak je i tih godina osvojio par mastersa, isao daleko na skoro svakom GS, osvojio DK. Medjutim opasno je pretio.....sto je vise pretio to su vise hteli da ga ponize....nikad dovoljno dobar, veciti treci bla bla. Naravno da niko nije ocekivao da ga stave uz Nadala i Feerera, bilo bi suludo....ali kako shvatiti cinjenicu da ovim ''mladim'' momcima stalno ti isti komentatori predvidjaju velike uspehe a ni masters nemaju, cak su i oni poceli da veruju sami u to. Na nasu srecu a njihovu zalost Novak je vladar i bice jos dugo.

olja

pre 9 godina

Nije nemoguce, ali tesko da ce tako biti. Novak je na vrhu od 2011. kad su mu bile 23. godine i vec je imao pehare GS i masters turnira. Nisikori ima 25 godina i peti je na ATP. Mada mu se cini da je lako, ove preostale stepenice su i najteze. Sjetimo se koliko je dugo Novak bio 3. a imao je mnogo manje godina nego nego Nisikori danas.

aleksandar

pre 9 godina

Dok igra Nole, to ce biti bar jos 5-6 godina na vrhunskom nivou ako ga zaobidju povrede - Kei ce biti maksimalno drugi - kao i njegov ucitelj Ceng u eri Samprasa.
Usput, Marselo Rios je bio prvi na svetu sa nekih 173, tako da ta prica o fizickim predispozicijama i ne pije vodu. Treba biti odlican i to konstantno da bi se bio prvi na svetu. To sad ima samo Nole.

Beobrad

pre 9 godina

Dobar je Kei, ali lepo je i sam rekao, dok je Nole tu, tesko ce ici, a ima potencijal!
Najtezi je protivnik Noletu, od svih u ATP-u, uz Federera !
Zao mi Delpa, odmah na Pospisila, koji je nezgodan svima kad odigra kako ume.