Tenis 379

Nedelja, 22.03.2015.

22:17

Novak u Kaliforniji do 50. titule!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je 50. titulu u karijeri trijumfom nad Švajcarcem Rodžerom Federerom u finalu Mastersa u Indijan Velsu.

Novak u Kaliforniji do 50. titule! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

379 Komentari

Sortiraj po:

Jasna

pre 9 godina

Gledam reprizu meča na rts2 i ponovo ne mogu da verujem kako ovaj komentator maleriše i negativno komentariše Novakovu igru a divi se Federerovoj...pa da li je on normalan,kako može da bude toliko pristrasan,više me nervira i od ove nesportske publike!
Mislim da ne bi više trebalo da prenosi Noletove mečeve,rekao je svoje!

ivana

pre 9 godina

Nerviraju me komentari kako Novak svoje protivnike uvek vraca u mec.
Kako bi ste se vi osecali da vecina na stadiounu navija za vaseg protivnika.
Da Novak ima upola toliko pozitivne energije od strane navijaca na mecevima ,mnogo bi ih lakse dobijao.Kada i pored tolike negativne energije uspe da se uzdigne,znam da je ubedljivo najbolji, i kako rece Viskovic prava mentalna gromada.Svaka mu cast.

šetač

pre 9 godina

Nolje je gospodski odgovorio publici u Kaliforniji lepo ih se zahvalivši "...and thank you for supporting tennis" Pametan dečko. OK je da navijaš za svog ljubimca ali aplauz na duple greške, ja sam mislio da to postoji samo u DC.

Rajko Chetnik

pre 9 godina

No1e nocas si mi razbucao zivce kao beba (tvoj Stefan) zvecku. Igrao si po principu: sto bi jednostavno kada moze komplikovano!

preduzetnik

pre 9 godina

Hejteri, Novak ne treba da placa porez u Srbiji, zato sto mu drzava nikad nista nije pomogla. Nije trazio, ali to je bila obaveza drzave. On sad svoju obavezu sasvim legalno i LEGITIMNO izbegava. Sa druge strane, Novak donira mnogo sredstava raznim decijim i zdravstvenim organizacijama. Tako on i uplacuje porez Srbiji, i sam to zna. Zato ga i ne brinu takvi komentari nerazumnih ljudi. Novak za svoje pare kupuje korisne stvari i poklanja gradjanima Srbije, a tesko je za poverovati da bi nasa Vlada toliko sredstava potrosila za korisne stvari, od ukupne sume koju bi uplatio regularno kao poreski obveznik.

alan ford

pre 9 godina

sta je presudilo? To sto Novak do finala nije imao protivnika da mu se imena setimo osim Mareja usput castio fa Tomic....federer Sepi koji ga je izbacio na AO berdih sa kojim krv p...a...Raonic koji je najbolji mladi teniser....nije imao snage. uostalom Novak samo tako i moze da dobije ociste mu zreb jer fizicki ne moze da iznese.....To je AMG-lobi, Ipak vreme ce pokazati....

Jovan

pre 9 godina

I Serena ima 34 godine. Svi govore dominacija Serene, a ne nedostatak konkurencije.
Velika je muka kad u sitnim satima neko pokušava da umamji Noletov uspwh.

BG

pre 9 godina

Kad gledam neke od ovih komentara, koji uzdižu u nebo Federera, a omalovažavaju Noleta, shvatam kakav pametan posao su na forumima vodećih medijskih kuća u Sloveniji kao što su Mladina i Dnevnik, uradili! Ukinuli su komentarisanje, jer dominira masaža sopstvenog ega i lečenje nezalečenih frustracija, a nikako ozbiljna analiza.

Parabelum

pre 9 godina

Federer je bio sjajan veceras, u odlicnoj je formi. Nista nije ni trebao ni morao da promeni u svojoj igri. Ali igrao je protiv neprikosnovenog broja 1.

Svaka cast Novaku. Objasnio je i svi su razumeli.

Cestitke za titulu.

Veljko Marinkovic

pre 9 godina

Честитке Новаку на победи и јубиларној 50-ој титули! Њих двојица су одлични играчи,али су и добри глумци.

Kosovka devojka

pre 9 godina

Gledala sam mec pa otisla da spavam. Ne postoji lepsi nacin da se zapocne jutro nego kada je ovo prva vest na koju naletite. BRAVO MAJSTORE !

novica

pre 9 godina

Ama ljudi,sve je ovo običan cirkus,nameštaljke da bi se zgrtala lova.
Tenis već odavno nije sport,
Unosan posao,zanat,kao rabadžija kujundžija i slično.

apokalipticar

pre 9 godina

Novak je doneo odluku, na radost celnika ATP turnira, Federer ce osvajati turnire 250 i 500, zbog sponzora i publike, ostalo ide njemu. Uvek dzentlmen, nas NO1E.

Morski Vuk

pre 9 godina

ada Novak bude imao 17GS, 85 titula, 302 nedelje na prvom mestu i kada u 34. godini bude igrao na visokom nivou, neka se javi. Do tada će biti samo solidan teniser. Objavite komentar.Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (spinoza, 23. mart 2015 00:27)prijatelju, nije tebi lako...
(sasa sparovic, 23. mart 2015 01:07)
Stvarno mu nije lako , zamisli jos da Nole srusi sve Rodjine rekorde , mislim da ce se likovi poput Spinoze peci na tihoj vatri narednih 5 godina.

Struki

pre 9 godina

"Spinoza",imace Novak u 33 godini 19 gs, osvojice 90 turnira,i bice 350 nedelja na 1 mestu,a nece se "tebi nikad javiti"! Valjda si razumeo...

Mazda

pre 9 godina

Nije se Nole uplasio Federera nego je ljigava publika slavila njegovu duplu, pa cak i njegov "pogresan" challenge. Nije Nole masina da ne cuje kad se njegovi spektakularni potezi, a bilo ih je vise u prvom i dobrom delu drugog seta, docekuju sa totalnim mukom i igonrisanjem, a neiznudjene sa orgazmom. To je njemu, to je ono sto je danas vratilo Rodzera u mec, a ni slucajno ne Rodzerova igra, koja je na trenutke blistala (jer to je ipak Fedex), ali nije mogla da uhvati nikakav zalet jer Nole to jednostavno nije dozvoljavao kretanjem, preciznoscu i agresivnoscu. Niko osim Noleta nema taj dodatni veliki, ogromni hendikep I niko kao on ne mora konstantno da se dokazuje da bi bio prihvacen. Idemo majstore u Majami!

Fidel

pre 9 godina

Vec par godina mecevi koje igra Novak zavise iskljucivo od njega. Uvek kad pruzi 70%+ svoje igre sa druge strane moze da bude ko god hoce u kakvoj god formi itd. bude jednostavno pociscen sa terena. I alje mi nisu jasni ovi Srb fanovi Federera.Koliko jos puta Novak treba da im napravi idola devojcicom da shvate neke stvari?

Zaciorski

pre 9 godina

Publika...ocajna, koliko ociglednog navijanja za njihovog miljenika. Ali Novak šmekerski odradjuje posao na kraju svojom izjavom

mika

pre 9 godina

Meni je dovoljno kad vidim medjusobni skor u mechevima 18-20 !!! Ej,zamisli da 18 puta pobedish Federera u sportu u kom je najbolji jedan na jedan!!! To mi je dovoljno da shvatim koliko je veliki igrach Novak DJokovic!!! Zamisli da tuces Karpova ili Kasparova 18 puta u sahu, ili Jordana 18 puta u basketu, ili Tajsona 18 puta u ringu da isprebijas i to iz samo 30 i kusur partija? Znaci da morash biti Vrhunski u tom sto radis, da ne kazem najbolji na svetu za takav podvig!!!

Gospodar Relma

pre 9 godina

Ustao sam u 4 ujutro ovde na istoku da gledam Djovaka Novkovica, on -line skoro bez zvuka sa stalnim seckanjem lose veze i traljavog VPN-a i u momentima kada secka mobilna masina frizuje mi face i jednog i drugog. Moglo bi se reci da sam imao pogled na portrete dva ratnika tenisa koja se nece roditi jos dugo. Novak je danas postao Buda i Fedex je to video. I video je da ga Novak voli i postuje i dao mu je gem. Saosecanje prema protivniku i Roderovoj publici su ga ucinili van vremenskim maestrom i bogovi ce to da nagrade. Drago mi je da postojim sada jer se pise nova istorija tenisa. Poklon do poda Novak!

Zuja

pre 9 godina

NISAM gledao federera ali sam cuo da igra neki bozanski, vanzemaljski tenis na ovom turniru, pa i pored toga ovo je bukvalno trebalo da bude rutina, ali oziljci su ipak dozivtni!! (niki, 23. mart 2015 01:38) Oziljci znas cemu sluze? Da nas podsete da je proslost stvarna. Federe takodje napreduje, covek se uci dok je ziv i ovo nije isti Federer kao pre 10 godina kad je dominirao. Ovaj je jos jaci od onoga. Problem predstavlja Rafa Nadal koji nikako ne moze da se vrati i ucestvuje u ovome onda je kostur na turnirima puno tezi nego sada. Zdrav Nadal i spreman cepa Federera gde stigne, tako je bilo proslih godina. a Novaka je Roger podigao igru, skratio poene i pokriva dobro polje sa cestim izlascima na mrezu. Protiv Rafe mu to ne pomaze posto deluje veoma frustrirajuce njegov forhend sa 500 rotacija koji ide non stop u bekend stranu Rogeru.Svaki mec Roger-Nadal je postao preslikan kako Nadal sa nadarenim forhendom cepa tri metra iza osnovne linije Federerov bekend i lagano pobedjuje. Novak ima igru za obojicu i nadmece se sa njima vrlo uspesno, cak mu vise lezi Nadal po meni nego Roger.

milan

pre 9 godina

Ne znam kako se zove gospodin koji je odrzao kratak govor i pomenuo da se nada da ce u knjigama o velikanima teniske igre podjednako biti zastupljeni i Novak i Federer. Vidi se u poslednje vreme koliko i Federer gaji iskreni respekt prema Noletu. A publika je horda,ne treba ih uzimati za ozbiljno.

Gryphon

pre 9 godina

@Nikki, Federer ne pokazuje emocije. Izgleda ti pratiš tenis od ove godine, pa čovek je plakao kada je izgubio AO od Nadala, da ne nabrajam dalje. Ej čovek plače što je izgubio, a Nadal mu na to kaže da će i on osvojiti još trofeja.

Bozidar

pre 9 godina

Vidim komentar kako je Novak umoran...
Neka shvate ljudi da je Novak Djokovic najbrzi i najfleksibilniji teniser.
Jel primecujete da Federer i sa veoma agresivnom igrom tesko dolazi do poena,jer Novak sve stize,odatle i blagi umor a posle je opet kao nov i dolazi do poena i pobedjuje.
Federer je igrao agresivno jer zna da nema izbora...ali opet mu Novak uzima poene i stize nemoguce udarce.

ckm

pre 9 godina

Zasto je nekome Rodzer star? Pa covjek ima tek 33 godine i moze jos 3 godine igrati na vrhunskom nivou. Imamo sto primjera u sportu da to mogu biti najbolje godine. Evo Zlatana ili Pirla u fudbalu ili Dzordana nekad i Kobija,pa skoro svi bokseri, iz atleticara. Stvarno mi nije jasno da u ne bas zabtjevnom sportu to nije moguce. Siguran sam da ce Novak i u tim godinama osvajati najvece tur ire ako ga zdravlje posluzi kao Rodzera!

Ivan M

pre 9 godina

1. Kad Nole podigne nivo, kao što je uradio u 1. setu i nakon 2-2 u 3. setu, Federer nema odgovora;

2. Nole je izvesno popravio servis, koji mu je sada adut. Pre nije bilo tako...

3. Federer igra taktički jedino kako može protiv Noleta - brzo, agresivno, sa željom da krati poene. Jedino tako ima šanse, jer su duge razmene uglavnom smrt za njega (Mari to recimo nije kadar da sprovede u delo). Kada mu upali, kao u Šangaju ili Dubaiju, deluje sjajno. Međutim, u tri dobijena seta je teško održati takav nivo, i kad Nole igra na svom vrhuncu ta igra nije dovoljna, kao danas;

4. Čim je Nole slomio reket, odmah mi je laknulo, jer mu je trebao taj "ventil". Odmah nakon toga je zaigrao bolje i pustio ruku. Podseća me na MekEnroa po tome što skoro da koristi živciranje u svoju korist (opet, za razliku od Marija).

5. Imam utisak da u zadnje vreme Novak dobija sve značajnije mečeve sa Federerom (finala GS i Mastersa), dok Federer uzima one "manje" - možda znak da Novak čeka prilike na velikim mečevima da podigne igru;

6. Ne znam šta treba da se desi da bi publika podržala Noleta bilo gde van Kine i Beograda. Divim.
mu se što mu ne smeta više nego što kaže...

Svete

pre 9 godina

Partizan izgubio od Buducnosti, nije pobedio na brdu, izgubila Jelena Jankovic, Tepes upropastio dan Prevcu koji nije osvojio globus, Tina Maze nije osvojila globus, Ronnie O Sullivan izgubio i ko ce da ti popravi dan ako ne NOVAK DJOKOVIC !!!
Kakav je to covek, sportista, kakva je to glava to je NESTVARNO !!
Bravo Djo1e.........
- 50. titula
- 21. masters
- 8 titula na IW i MIA, rekord
- 9. uzastopno pobedjeno finale na mastersu, izjednacio sa sa Rodjom i Nadalom
- 16. masters na tvrdoj podlozi, jedan manje od Rodje
- Rodzer Federer je pre 6 meseci osvojio svoj 21. masters..... !!!

Kakva su to dva doktora svetskog tenisa i sporta uopste, naravno uz onog treceg susumigavog Spanca, retko se takve 3 face nadju u jednom sportu u istom periodu !!
Kada se setim onih naslova ,, da li je ovo kraj velike cetvorke '', '' Cilic teniser 22 veka '' i ostale budalastine, svaki put se slatko nasmejem !!! BRAVO DJOLE, BRAVO RODJO !!!
I da, gledam Djo1eta kako se trese od nervoze dok pije one sokove, i setim se onih m****una koji ne mogu da podignu gu***cu iz fotelje kako ovde omalovazavaju jednog Novaka Djokovica, TRAGEDIJA !! Naravno ima i onih slucajeva koji blate i Djo1etove rivale, zbog takvih bi uveo registraciju na ovom sajtu, mozda uz neko placanje svakog komentara, pa da vidim koliko njih bi penilo svakodnevno pisuci ovde razne baljezgarije !!!

ZORICA - CANADA

pre 9 godina

......a ja se na kraju meca i rasplakala !!! Sta cu , ventili popustili ....pa doslo do praznjenja . A NAJUPECATLJIVIJI momenat cele veceri mi je bilo proglasenje pobednika - govore organizatori , pored stoji Federer , spektakl svetskih razmera , a medju njima svima , PONOSNO se , bas zahvaljujuci nasem zlatu od ovog mladog coveka ,nasem NOLETU , PONOSNO VIJORI NASA ZASTAVA !!!! Od mene ovaj puta samo toliko - HVALA TI NOLE za sav ponos koji nam u srcima budis svojim SJAJNIM TRIJUMFIMA !!!!! SRECNO ti u nastavku sezone i raduj nas jos mnoooga ,mnoooga leta..... PONOSU NAS !!!!

Roger fan

pre 9 godina

Mec zavrsio,cestitke Noletu na zasluzenoj tituli danas, apsolutno zasluzenoj,jer u sva tri seta je imao prednost i bio je teniser koji iz dugih razmjena diktira tempo, slusao sam strucnjake za tenis poslje meca sa Barbarom Set svi se slazu da je jedno od najbolji finala u Indian Welsu ikada i da su obojica imali fenomenalne momente u mecu kao i neke nevjerovatne padove i greske, i konstatuju da Roger jednostavno nije mogao i u trecem setu non stop da juri Novaka jednostavno je pao i fizicki i psihicki, ja kao veliki navijac Roger se iskreno nadam jos bar jednom Vimboldonu Rogera do kraja karijere,jer Nole je predator kojeg je nevjerovatno tesko dobiti u 3 seta na Gren Slemu,JOS JEDNOM CESTITKE Noletu,a ovim pljuvacima i jednog i drugog tenisera ne znam zasto se pustaju komentari.

zvezdas!

pre 9 godina

Najusijanija glava je postala najhladnokrvnija kad se gube poeni,kad uz to dodamo neverovatan talenat i rad dobijemo sampiona!Bravo majstore!!!

RFed

pre 9 godina

@Gdje ste sad navijači Federera?da čujem još nebuloza.
TARAPANAAAAA
(Srđan, 23. mart 2015 00:40)
Evo me, mogu da kazem da je Nole zasluzeno pobedio u mecu punom preokreta, lepo sto je dosao do 50. Titule na ovakav nacin.
Sto se nebuloza tice, svi oni koji se predstavljaju kao navijaci Rogera sa takvim komentarima mrznje, provociranja, i nebuloza, kako ti kazes, nisu pravi navijaci Maestra, oni su tu samo da naprave problem i svadju, ljudi koji vole da "pale vatru".
Navijaci Rogera, su ljudi koji vole tenis, kao sport.

Boston

pre 9 godina

Pa neka ga mrze. Da ga ne nrze mozda i ne bi bio ovoliko uspesan. Ipak je to Srpski inat. Covek je uspesan u svakom pogledu i to je najbitnije. Nikad se u Srbiji nece pojaviti sportista kao Novak, uspesniji mozda i hoce ali toliko jedinstven sigurno ne. Inace da cestitam Noletu na tituli uzivao sam tokom citavog meca cak i kada je izgubio set nisam se uplasio jer sam znao da ce iduci dobiti lagano. Gde su sada Hrvati i Bosanci ? Ima tu i Srba koji ga ne vole ali budite uvereni da se dosta njih predstavlja kao Srbi i pljuju Noleta. Ali najbitnije da je titula tu. Uzivajmo sada !

Pedja

pre 9 godina

Prosto je neverovatno da na turu nema tenisera koji moze da parira Djokovicu, ne racunam amaterske turnire kao sto je Dubai kad Novak pusta protivnike.

Djokara jedan i jedini

pre 9 godina

Jaooo, nista mi draze nije, nego kad zapusi usta ovakvoj kretenskoj publici. Nole, Care nad Carevima, svaka ti cast, Rodjko ponovo sa tacnom, milina! SVAKA CAST!!! Volimo te Noooooooooooooole!!!

PAJA

pre 9 godina

Sada kada je mec zavrsen,da sumiramo:

Novak nema premca kada igra najbolje sto moze.Federer igra sjajno u ovoj kasnoj fazi svoje karijere.

Sta je presudilo?

Kada saberemo i oduzmemo sve elemente igre,ko je u cemu bolji,mora se zakljuciti samo jedno.Novak je kompletniji igrac.Zapravo on je najkompletniji igrac koji se pojavio ikad u tenisu.

Zbog toga je danas i pobedio.Fenomenalnog Federera,mora se priznati.

Kada jednog takvog sampiona sa 17 GS titula neko pobedi - onda je taj jos veci sampion od njega.

Novak sukcesivno dokazuje u poslednjih 5 godina zasto je broj 1.

Vreme ce pokazati,ali Novak moze osvojiti jos 7-8 GS titula,jer je ovo njegov momentum,njegov trenutak i u zivotnoj je formi.Kako stvari stoje,bice jos 3-4 godine svetski broj 1.

Небојша Динић

pre 9 godina

Драги наши РФ навијачи,
када је Новак аплаузом честитао Вашем идолу он је тиме и све Вас од срца, искрено поздрављао... Ми који навијамо за Новака и сада смо у томе били ускраћени!

Веома је занимљиво то што Новак у оваквим мечевима као да игра против дубла - као да са друге стране мреже његов дух асистира противнику!
Вечерас је свој максимални допринос дао и генијални коментатор РТС-а са својим континуираним, прецизним предсказањима о губитку гемова и сета. Баш лепо од њега и велико хвала РТС-у што нам је подарио таквог мајстора који маестрално смирује напетост гледалаца и са узорном скромношћу дозира најважније информације у правом тренутку...
Молим Новака да нас следећи пут изненади и ускрати помоћ Роџеру па да гледамо равноправни двобој. Да нас је неким случајем тако изненадио вечерас, гледали би меч у два сета (6:3/6:3) и сви би већ спавали и сутра били одморнији...

Срдачно Ваш,
Небпојша Динић

Za tebe je noc, mrkla noc!

pre 9 godina

Prvi set Novak pocistio Rodju, u tom trenutku nigde na forumima nema Novakovih pljuvaca, odnosno Rodjinih navijaca. Posle poklona u drugom setu, lavina komentara o tome kako je Federer mnogo bolji, kako Novak nema sanse protiv njega, najbolji ikada, klasa, bla, bla... Treci set, borba traje do 2:2, posle toga Novak rutinski, sa pola gasa pocistio Rodju. Tih 6:2 je nesto najlepse sto je mogao da poklono hejterima i kompleksasima u Srbiji, cisto da se ne zanose kako je Federer najbolji igrac. To sto uobrazeni ima 33-34 godine, nije nikakvo opravdanje, jer je on sam izjavio da sada igra najbolji tenis u zivotu. Ovaj Federer bi pregazio onog mladjeg Federera sa 2:0 za sat vremena igre. Pogledajte klipove od pre 10 godina pa uporedite. Rodzer je sada kompletniji igrac, mnogo manje gresi iz bekhenda, bolje se krece, servis jednako dobar (mozda i bolji). Njegov jedini problem je taj sto je Novak postao najbolji igrac na svetu, sve ostale izgovore okacite macku o rep. Laku noc!

sasa jokic

pre 9 godina

Sad Miami i prvo mesto zakucano...najjaci je , nema sta. Da je u Dubaiju osvojio barem 50% brejk lopti (sto znaci da je bio dominantan) i njega bi osvojio.

Paklena pomorandza

pre 9 godina

Nole ti si car ova jadna Srbija treba da je srećna što si jedino vredno iz nje i što je predstavljaš na sportski ,ljudski i što je najvažnije kulturan način u svetu ..Nole svaka čast još takav čovek se radja jednom u 1000 godina .

Čestitke!

pre 9 godina

Falio nam je (stegnuti) Novak u Dubaiju pa da bude klasik (Fed blistao)-ponekad trema nekoga od rivala pokvari spektakl. Danas, na sreću, obojica naoštreni da pobede, laki na nogama, fokusirani, ofanzivni- ovo je bilo milina gledati, kapa dole obojici. Imao ga je Nole spakovanog u drugom setu u dva navrata (brejk- lopta za 5:2 i 5:3 i servis u taj-brejku), nema veze, ovako je publika dobila više. Nije lako s Rođom legendom kada igra na ovom nivou ali Nole "zna taj ključ, poznaje tu bravu" :)

Lexx_nl

pre 9 godina

Прво: Новаче, свака част! Честитке на јубиларној педесетој побједи. Меч је био изванредан. Један од оних због којег се сједи на ивици столице. Федерер је одиграо одлично. Некада толико рањиви бекенд је био стабилан и са времена на вријеме убојито оружје. Остало све као у пјесми. Једноставно плијени лакоћа са којом овај човјек игра тенис. Свака му част. Он је тренутно једини такмац нашем Нолету. Шта рећи за Нолета? Утисак је да је чврст и концентрисан, свјестан изазова. Храбри то што и поред много пропуштених шанси није пао. Меч није рјешило тениско умијеће. Ријешио га је Ноле својом упорношћу и вјером у себе. То је на крају сломило Федерера. Још једном, све честитке и хвала на одличном мечу и важној побједи. Све најбоље у Мајамију!

branimirbjelica

pre 9 godina

neprocijenljivo kada publika suti i kisela pljesce!Nole bog,legenda,najbolji,niko kao on.samo on moze pobijediti samog sebe,sto se i veceras vidjelo!

Ratko

pre 9 godina

Kakva peharcina za Novaka od 20 kila stakla. Roger na kraju samo sto ne zaplace od muke, kako je odigrao napaljeno, Novak gresio i sa prosecnom igrom ga dobio. Ne svidja mi se sto Novak protiv Rogera ima neku vrstu grca kad treba da zavrsava kompletan mec sa njim. To nije oduvek bilo tako to je u zadnjih par susreta. Veceras mesto laganih 2:0 za Novaka u drugom setu krene da gresi neshvatljivo i Roger se vrati u igru i na staklene usi uzme set apsolutno nezasluzeno. U trecem setu opet Novak vodi i mesto 3:0 dodjemo na 2:2 i tada je Novak prelomio i nakon vezanih poena lagano dobija taj set i mec. Novak je ceo mec vodio i apsloutno zasluzeno slavio na kraju. Treba izdrzati sve ovo ni malo nije lako igrati sa Rogerom, Marejem i Nadalom svi imaju svoj stil igranja. Svaka cast kako Novak uspeva da dominira i prilagodi svoju igru svima njima da bi dosao do trofeja i toliko dugo bio prvi. Svaka cast Federeru ali kada je on osvajao mnogo trofeja nije imao ovako super jake rivale. To se vidi i po osvojenim titulama nakon sazrevanja Nadala i Novaka tj kada su poceli punim kapacitetom i konstantno dobro da igraju. Inace Federer igra mnogo lepse i mocnije nego pre 10 godina i on je napredovao ali ne moze tako lako da osvoji trofej, pogotovo GS. I tenis se izmenjao puno vise se koristi fizicka snaga nego ranije. Bravo Novak 21 masters je osvojen i 50-ta titula! Idemo i Majami da razvaljujemo! A publika je sramota jedna obicna, crkose od muke.

niki

pre 9 godina

idi bre novak, glava mi je ko lubenica!!! e ovako, jedno je sigurno, a to je novakov veliki respekt prema federeru, ipak je on njemu bio najveca stepencia kada se probijao ka vrhu, ostali su oziljci, izgleda dozivotni, ali dobro, novak u ovom mecu je bio na 70% njegovog maksimumA, NISAM gledao federera ali sam cuo da igra neki bozanski, vanzemaljski tenis na ovom turniru, pa i pored toga ovo je bukvalno trebalo da bude rutina, ali oziljci su ipak dozivtni!!

novak123

pre 9 godina

Teski mecevi su vazda sa RF,ali je Novak odigraao sjajno u 3 setu,na riternu to je presudilo,nismo odavno vidjeli 2 duple greske kod Novaka u tajbrejku,publika je katastrofa,ali HVALA joj jer su samo razdrazili Novaka velikoga,kako nas narod voli da kaze pala muva na medjeda,jos kad je slomio reket znalo se da RF ide na zasluzenu pauzu,jer nema snage za Majami,a Nole ide da gazi dalje do nove titule u Majami!!!!!!

pero

pre 9 godina

cestitke Novaku ali mi je njegova igra nejasna. On konstantno vraca protivnike u zivot i sam sebe dovodi u nezgodne situacije. U nekim momentima je djelovao kao da je on stariji od Federera. Mislim, sve se dobro zavrsilo ali takav junak mora vise da radi na koncentraciji.....

pozdrav iz Brazila

pre 9 godina

Da Novak nije najpopularniji igrac u Americi, to se vidi, ali nije ni vazno. Ono sto mi je interesantno je da su nase devojke (mislim pre svega na Anu i Jelenu) prilicno omiljene u celom svetu i za njih ne vazi ono da ih mozda ne vole jer su iz Srbije. Cak naprotiv, mislim da im je i plus.
Zivim u Brazilu i mogu da vam kazem da sportska javnost ovde veoma voli i ceni Novaka, posebno TV komentatori. Uvek puni hvale i divljenja, kako za igru, tako i za njegov temperament. Njima ne smeta busanje u prsa i vikanje, a psovke ne razumeju... Naravno, omiljeni su i Nadal i Federer, ali se Novakovi mecevi nekako najvise prenose.

DredastDron

pre 9 godina

nole ce da izgubi kao sto je jelena izgubila. pobedila prvi set i vodila u drugom sa brejkom. laku noc nole. federer je bog za tebe!!!(Boki, 22. mart 2015 23:58)

Boze, oprosti mu, ne zna da gresi.

tennis fan

pre 9 godina

Bravo Novače! Dugo pratim tenis i posle Samprasa sam smatrala da neće postojati veći, s' više titula, godina igranja na tour-u ali veliki RF to moje zapažanje demantuje. Pored takvog Rogera, koji igra nikad u boljoj formi, Novak dominira i.

sasa sparovic

pre 9 godina

ada Novak bude imao 17GS, 85 titula, 302 nedelje na prvom mestu i kada u 34. godini bude igrao na visokom nivou, neka se javi. Do tada će biti samo solidan teniser. Objavite komentar.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (spinoza, 23. mart 2015 00:27)

prijatelju, nije tebi lako...

50

pre 9 godina

Svaka čast majstorčino !!! Veliki si, zaista si jako veliki, a ovo mislim prvenstveno zbog povratka posle duplih u taj-brejku, a tek potom zbog pobede. Čestitke na jubilarnoj 50-oj tituli, a to što si do nje morao preko toliko izuzetnog protivnka, samo joj dodaje još veći sjaj. Drago mi je da si konačno u "dodirnoj" desetici sa Nadalom, jer on ima 60+, a ti 50+. Ako se dobro sećam, pre 2011-te godine, ti si imao valjda 18, Endi Marej 17 titula, a Rafa za 10 više od obojice (čini mi se 44-45), što znači da su vas delile 3 desetice (ako neko zna tačno, neka mi odgovori), i činilo se da će razlika samo rasti u korist Rafaela, a vidi sada. Čestitke i Rodžeru na dobro odigranih prva dva seta, a pogotovo na povratku u drugom setu. U trećem ste obojica pali, Rodžer malo više i to je bilo to. Jedan mali savet bi bio da, u trenucima kada servis totalno stane (a stao je kod 4:3 u drugom setu), da serviraš, što bi Radmilo Armenulić rekao, pojačani drugi servis (kada se servira prvi servis), dok se ne vrati sigurnost. Do 4:2 u drugom setu nemamo zamerki za igru i sa tom i takvom igrom ti niko ne može ništa (sem možda neki lud servesrki dan Iznera ili Karlovića). Sada proslavi, pa se odmori, pa u Majami.

No1EMINATOR

pre 9 godina

Sve cestitke!Prizeljkivao sam pre meca da se ponovi repriza proslogodisnjeg finala i epilog je isti.Mozda ne tako dramatican,ali je bitno ko dize pobednicki pehar na kraju.To je Nole.Kako se samo mentalno izvukao nakon onako izgubljenog drugog seta...Uh!Tresao se kao prcani zec nakon drugog seta,flasicu od stresa nije mogao da pridrzava...Nole,kralju!!!

anonimac3

pre 9 godina

Bravo No1e care!!! Da si nam ziv, zdrav i osvojis jos barem 25 turnira. A sad jurisss na Roland Garros!
Usput, ako ti nije na odmet i ako je moguce da mi poklonis taj mocni Tag Hauer ;)))

D Rose

pre 9 godina

Mirka:'Rodžer, ja više ne znam gde ću sa tim tacnama...!'
(LOST BOYS, 23. mart 2015 00:41)
HAhaha, sreća za nju, pa je ovaj put vazu dobila!!

Jovisa

pre 9 godina

Mec za pamćenje.Obojca su svojom igrom zaslužili pobijedi.
No,u sportu ima samo jedno mijesto na pobijednickom postolju.
Čestitam na izvanrednoj igri i Noletu i Rodjeru.

Mirko

pre 9 godina

Bravo Nole majstore!
Pored svega, pokazao si da je onaj prošli poraz od Feda, bio samo zbog nešto slabije forme, i stvarno mi je muka kad mora da objašnjavamo da si bolji i zašto si bolji. Sve se videlo.
Federer je igrao izuzetno, kretanje kao u daleko mlađeg tenisera, udarci veoma snažni,ravni i bolno prezicni,iznenađujući i fantastični potezi, ja to nerado priznajem,ali svaka mu čast za igru.
Ipak, Novak je znao kako treba da igra, i odigrao je znalački,odmah je stavio do znanja ko je glavni, servis mu je bio nerealan i nadljudski, a par duplih greški samo je potvrdilo pravilo. Pregršt fantastičnih udaraca na obe strane pokazao je zašto su ovo dva najbolja tenisera na svetu trenutno, a možda i svih vremena.
Noletov mali pad i umor koji je došao u nezgodnom trenutku i uzrokovao gubitak drugog seta i produžavanje meča,srećom nije potrajao dugo Novak se isto tako fantastično regenerisao i oduvao Federera do kraja trećeg seta.
Srećan sam što sam gledao ovaj fantastičan meč i što je Nole pobedio.
Hvala ti Nole!
Sad se okrećemo Majamiju i ostatku sezone i po svemu ovome stvarno možemo da se nadamo veoma uspešnoj sezoni i mnoštvu trofeja.

Kralj Ibi

pre 9 godina

Jao sto mi je milo kako mu je Novak izvuko usi i jos mu na kraju uputio "cestitku" sa "Tough luck Roger" sto bukvalno znaci "sta da ti radim, nisi imao srece" a do se na srpskom zove zezanjem na sitno. Veliki pozdrav Mikiiiiiiii!

Mirko

pre 9 godina

Citali smo posle finala u Dubaiju i u toku IW hvalospeve Federerovih fanovana racun RF ali smo u vecini tih komentara citali i omalovazavanje Novaka Djokovica.Citali smo kako se potezi RF kose za zakonima fizike,aerodinamike,gravitacije,neba,vasione,svemira.E sada bi volio da mi ti isti fanovi RF odgovore na jedno prosto pitanje.Kako da nazovemo osobu koja pobedi RF koji prkosi svim pobrojanim zakonima?
Odgovor je prost.NOVAK DJOKOVIC.

Ivan

pre 9 godina

Vrhunski meč dva velika asa! Novak je vratio Federera u meč svojim greškama u taj-brejku 2.seta, inače je sve moglo biti gotovo mnogo ranije, ali je potom ipak pokazao veliku mentalnu stabilnost i zasluženo ubedljivo dobio 3.set sa 6:2 u trenucima kada je Federer vratio brejk u tom setu i napravio još nekoliko vanserijskih poteza, i činilo se da je on taj koji će podići pehar na kraju, ali Novak je ipak po ko zna koji put pokazao da ume da bude veliki kada je najteže! Ovo mu je 18. pobeda nad velikim Rodžerom Federerom, dovoljan podatak da se vidi koliko je to moćan igrač! Hvala mu što postoji i što nas je 50.put već obradovao!! BRAVO NOLE!!!!!

Mirko

pre 9 godina

spora podloga naravno za spore tenisere. sprdnja od tenisa
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (rodja, 22. mart 2015 23:16)

Brza tastatura za ljude bez mozga. Pa neka je i sa mobilnog..

scg

pre 9 godina

Sto ne volim kad Nole napravi od gotovog veresiju i da 'starom liscu' set (iako se zna da ce ga na kraju dobiti)... Ali dobro, takav je Nole, 'dosadno' mu da zavrsi posao na brzinu pa produzi igru.

Arthur Dent

pre 9 godina

Hey da ne ispadam teniski strucnjak jer i nisam, samo da kazem, najjaci utisak meca je lik sa tribina - treci set kad se iznenada cuje: Ne pustaj ga Srbine - neprocjenjivo! Inace bravo No1e bio i ostao si sampion.

MMM

pre 9 godina

I da samo kao sto to Novak ume,vratio je protivnika u mec!!! Auuu,neka mi neki psiholog objasni ovo i ako ikada budem u odboru za dodelu Nobelove nagrade,glasacu za tog psihologa!!!

Ćomi Pg

pre 9 godina

Dobro, očigledno ne može bez drame. Novak i protiv Federera i i protiv publike. Resetuj se u 3 setu i idemo dalje. Ne sumnjam da osvajaš 50 titulu večeras. Idemo Noleee !!!

remzo

pre 9 godina

federer je bar 10 puta bolji igrac od djokovica to se moglo vidjeti i u ovome mecu eh sad ko konta konta ko ne konta neka skonta, djokovic 6god mladji igra svoju najbolju igru i federer se igro sa njim kad ubaci u svoju brzinu samo ta brzine vise nije ko nekad stalna nego varira 3gema je tu pa 3gema ti pokloni to su godine ali je jasno da je top federer bolji jedno 10 puta od top djokovica

Jovan

pre 9 godina

Kada Novak bude imao 17GS, 85 titula, 302 nedelje na prvom mestu i kada u 34. godini bude igrao na visokom nivou, neka se javi. Do tada će biti samo solidan teniser. Objavite komentar.
(spinoza, 23. mart 2015 00:27)
U čemu si ti solidan, makar koliko Novak u tenisu?

Alo Bing?

pre 9 godina

ciro, ne moraju susjedi da ti objašnjavaju. Dr. Rodja drži čas trenutno... Naravno, nadamo se da ce Novak da ga ipak pobedi! Ne volim Rodju ali još više ne volim kada ga iz fotelje zadrigli omalovažavaju.

Stole

pre 9 godina

Nole, sve cestitke, na ljubilarnoj 50 tituli!Iskidao si mi zivce, hteo dam da razbijem tv daljincem al znao sam da ces ga rasturiti u trecem setu.Samo, nemoj vise tako da nam kids zivce, molim te!

bicikl

pre 9 godina

Kada Novak bude imao 17GS, 85 titula, 302 nedelje na prvom mestu i kada u 34. godini bude igrao na visokom nivou, neka se javi. Do tada će biti samo solidan teniser. Objavite komentar.
(spinoza, 23. mart 2015 00:27)

Ni ti, ni bilo ko drugi, ne moze prozivati Novaka sa TUDJIM titulama, to je neko drugi osvojio, ti prvo osvoji ovo sto je Novak do sada osvojio i onda ces biti u poziciji da ga prozivas. Dosta vise besmislenih komentara i prozivanja likova koji samo nesto nabrajaju i uporedjuju sa pametnih telefona.

Mister No

pre 9 godina

Ovaj komentator sve vreme potencira kako Nole zbog umora greši,a ne pominje da i Federer igra i da je uz to i 6 godina stariji!Stvarno,dosta uvlačenja!

Boban

pre 9 godina

E tako se to radi, svaka čast Nole! Valjda će sad navijači Federera Jumko, Mikii, Dalila iz Vinkovaca da priznaju ko je bolji. Jedan jedini, majstor tenisa Novak Đoković!

Mr Fantastic

pre 9 godina

Kompleks. Komplekscina. Kako covek moze drugacije da objasni TRI duple servis greske u taj brejku, raspad igre nakon sto je Federe napravio prvi brejk..Đokovic se jednostavno plasi Federera, pogotovo otkada Švajcarac sa drugog mesta meraci svaki mec protiv formalno prvog tenisera, od koga je objektivno bolji...Zalud tolika finala i iskustvo. Kako idu godine stah je sve veci. A Federeru kapa dole, gubiti jedan nula u setovima i 2:4 u drugom i izvuci to, i to sa osrednjom igrom, to moze samo najblji.
(milovan vucic, 23. mart 2015 00:05)

Brate jesi li promenio misljenje? Uzivaj, Ziveli!

Oskar

pre 9 godina

Dobar je bio meč. Navijao sam za Novaka i prognozirao njegovu pobjedu, ali ovaj meč je bio jaaaaaaaakooooooooooooooooo TEŽAK za gledanje, pogotovo za one koji navijaju za Novaka.
Jako je bitno ovo uvažit, jer ovo večeras nije bilo dobro ni za zdravlje.

ferdinand

pre 9 godina

1servis - federer
2servis - novak
ritern na 1servis - novak
ritern na 2servis - federer
fh - federer
bh - novak
bh slice - federer
ofanziva i napad krat.lopti- federer
defanziva i pas.shoot- novak
dropshoot - federer
lob- federer
voleji- federer
draj voleji - federer
stop voleji - federer
polu voleji - fedeter
smec - federer
mentalno - novak
takticki - novak
snaga - federer
kondicija - novak
mijenjajne ritma- federer
lucidnost - federer

pozzz
(stefan, 22. mart 2015 17:04)


Molim te i dalje ovako "tacno" procenjuj ko sta bolje ima.

Ivke

pre 9 godina

Novak je vidno bio poremecen ovim cudnim vremenom u Indijan Velsu. Ocigledno da to na njega utice vise nego na ostale. Nije prvi put svakako. Na svu srecu Nole je vec odavno veliki sampion, pa je uspeo da se izdigne iznad toga.

kol

pre 9 godina

Pozdrav ekipi koja se angazuje posle poraza sa mudrostima tipa ovo je tvoj kraj...nisi dorastao rodzeru i slicno. Manjina ste i losi ste i postedite nas svojih mudrolija. 50.titula..139.nedelja na broju 1...idemo Nole, kraljino

Ratko Jevtovic

pre 9 godina

Evo me na poslu ali uspeo sam da otskrinem Fromsport i proslavim pobednicki poen! Bravo NO1E! Uvek najbolji u najvaznijim trenucima. Procitao sam da je slomio reket! Pa neka!
Samo napred! Izgleda da se naostrio jer je posle pobede pokazao Vajdi 5:0. Ko zna dokle zeli da potera!
Mnogo srece u narednim turnirima!
Pozdrav iz Perta, Australija

Cvele

pre 9 godina

BRAVO NOVAČE ĐOKOVIĆU, DIKO NAŠA... SRBINE! Ulepšao si mi veče. A sad i ubuduće gazi sve redom, nebo ti je granica... :-) ZADOVOLJNI ZAJEČARAC

spinoza

pre 9 godina

Kada Novak bude imao 17GS, 85 titula, 302 nedelje na prvom mestu i kada u 34. godini bude igrao na visokom nivou, neka se javi. Do tada će biti samo solidan teniser. Objavite komentar.

ma sta mi rece

pre 9 godina

Aj vise ne lupajte kako Federer ne moze više setova da igra,evo pratim treci Nole vodi,al jedva se krece i tesko dise,a za dubaji neki su lupali da se igrao treci set federer bi izgubio zbog iscrpljenosti,ljudi pomirite se vec jednom i budite realni on je najstariji i najspremniji igrac danasnjice a koje pratio ovaj mec to ce potvrditi,i nebitno ko veceras pobedi to je tako!On igra najnapadackiji tenis i treba biti posten i reci da je najbolji igrac ikada!

Danilo

pre 9 godina

Kako je lepo kad igraju Djokovic i Federer moze ds se gleda dobar i atraktivan tenis .Kako samo njih dvojica dominiraju od pocetka sezone .Nadal sporo al polako ulazi u formu i opet ce da bude pitanje ko od njih trojice ce da uzme najvece trofeje u godini .Samo mi nije jasno sta ovi ostali rade jel treniraju bre ti ljudi .Imam osecaj da Djokovic i Federer mogu vezanih ociju da dobijaju ostale .

karabaaja

pre 9 godina

Teško je naći prave riječi i objasniti ponašanje publike i onoliku galamu i erupciju oduševljenja na Novakove neiznuđene i duple greške na servisu! Jednostavno ne kontam zašto ga ne vole, a vjerovatno ne zna ni Novak pošto se na njegovom licu vidi koliko mu to smeta, i to je jedini razlog izgubljenog drugog seta pored brejka a kasnije i mini brejka. Toliku pristrasnost publike teško da ćete viditi kad Rodžer igra Dejvis kup protiv Rafe makar i rodnom mu Bazelu! Još teže je razumiti pojedine lokal-patriote koji mu isto misle samo nemaju para (čitaj nisu napravili ništa bitno u životu) da mu zvižde uživo i osporavaju svaki uspjeh ovog fenomenalnog čovjeka

Ivan NK

pre 9 godina

Pa Novace, pobogu, zasto mu to radis??? :-)
Ovakvim pobjedama poslaces Rogera u prevremenu invalidsku penziju...starosnu nece ni docekati :-)

milovan vucic

pre 9 godina

Kompleks. Komplekscina. Kako covek moze drugacije da objasni TRI duple servis greske u taj brejku, raspad igre nakon sto je Federe napravio prvi brejk..Đokovic se jednostavno plasi Federera, pogotovo otkada Švajcarac sa drugog mesta meraci svaki mec protiv formalno prvog tenisera, od koga je objektivno bolji...Zalud tolika finala i iskustvo. Kako idu godine stah je sve veci. A Federeru kapa dole, gubiti jedan nula u setovima i 2:4 u drugom i izvuci to, i to sa osrednjom igrom, to moze samo najblji.

Adi

pre 9 godina

Prelijep mec,prelijepa igra kakva dva predatora kakvi borci kakav tenis zadivljujuce ko god pobijedi bit ce zasluzeno, a ovim pljuvacima i Rogera i Noleta radite nesto u zivotu osim sto pljujete, ovakva dva igraca necete gledati dok ste zivi vise nikad,ovo se ne radja.

Dejan Kostic

pre 9 godina

Kriticari, jel' boli? Ako, i treba da boli... Zavist izjeda iznutra zar ne? Jadni su vasi zivoti, kad se vi radujete Djokovicevom porazu. Kako vi ustajete svako jutro i gledate svoj odraz u ogledalu, nikada mi nece biti jasno... Ali predpostavljam da luzeri to mogu... Uzivajte!

fooow

pre 9 godina

kada novak igra na nekih 80 % svojih mogucnosti gotovo da mu nema ravnih na turu trenutno... novak igra fenomenalno odmereno i agresivno u isto vreme, ne vidim nacin da novak ne dobije ovo finale, gazi novace majstore !!!!!!

Sliniša

pre 9 godina

Federer naprosto ne ume da izgubi u taj-brejku jednog finala.
(RF do kraja, care!, 22. mart 2015 23:42)
Pa prošle je godine u taj-brejku izgubio finale i to baš IV!
Elem...strašno težak i nabijen meč,osjeti se ogromna negativna energija vašeg voljenog Federera. I dosadan meč,zahvaljujući Federeru koji na mišiće pokušava dobiti jer nema znanja ni srca Novakovog. Ljutite se koliko god hoćete,Novak Djoković je naj kvalitetniji čovijek teniser svih vremena sve ostalo su roboti;pa i prgavi Beker i Sampras su pojam tenisera za Federera.

zoran S

pre 9 godina

Igrach na vrhuncu karijere, Novak, ne mzoe za 13 min. da dobije gem, posle 30-0 u njegovu korist, protiv choveka koji je pred penzijom, Rodzer. Posle se ljudi pitaju ko je najbolji igrach ikada. Smeshno. Danas, takodje, Br.1 je Rodzer Federer....ne budimo smeshni..pa vidi se da je bolji igrach od Novaka. Jasno kao dan. Bez obzira shta ce se ovde desiti, vidi se da je daleko bolji.

Jova

pre 9 godina

Divna pobjeda. Novak je izašao na teren dobro raspoložen i riješen da ovo dobije ( ustajanje na desnu nogu, rekla bih ). Servis, retern, dubina loptica na visokom, šta visokom, najvišem nivoju – nije dozvolio Federeru da uđe u teren, žari i pali, što on jako voli.
S druge strane je Federer pokazao fanatičnu borbenost, sve svoje znanje ali današnjem Novaku jednostavno nije mogao ništa. Moglo je lakše i u dva seta ( drugi je bio klasični autogol Novaka ) ali i ovako nije loše.

Sitni su sati, radni dan sutra, na spavanje, dobri ljudi

PS: platila bih da saznam šta je na kraju Novak šapnuo Vajdi i onako ga nasmijao

Pozdrav svima, @znanje-imanje poseban - nadam se da ste uspjeli pogledati bar dio meča, kasnije je počeo

Djani

pre 9 godina

Koliko mrze Djokovica covece,
prakticno svuda sem u Kini, da se
jedva cuje aplauz kad osvoji poen, pa
cak i gem... Zasto mu toliko zavide!?
(nikola, 22. mart 2015 22:47)

Kako znas da ga ceo svet mrze kada Nole igra samo u desetak drzava,a i da ga mrze stranci nisu sami jer ima i kod nas onih koji su protiv Djokovica.

parmalat

pre 9 godina

gde ste sad anti Nole kvazi Srbi ? sto ga starkelja sad nije dobio ? Novak je mnogo kvalitetniji,Roger ga dobije samo kad mu svaki segment igre funkcionise perfektno kao u Emiratima i tacka. Volim te Nole !

brat pantela

pre 9 godina

"Novak je trenutno mentalno najjaci igrac na planeti", protiv coveka koji ima 34 godine, koji je na turu zbog sponzora a i zbog samog saznanja da je tenis veoma propao i da na turu nema vise ozbiljne konkurencije
Nadal,operisan ,raspadnut,Marej cak i kao takav opet u vrhu, nema Delpa
Nisikori,Raonic,Vavrinka i Cilic u top10, pa ti su ljudi toliko smesni teniseri da je prosto neverovatno kako su opste uzeli GS i igrali finala,1/2 i 1/4
Kad pogledate ko je od 10 do 30 mesta padne vam mrak na oci
Lopez sa 34 god 12.
Robredo sa 33 na 16.
Karlovic usao u 37. a na 24 mestu
Bautista Agut,Anderson,Gofin,Gulbis,Monfis,Fonjini,Kuevas,Majer,Beneto da se covek prekrsti levom rukom
Gledam tenis od pocetka 90 tih i mogu vam realno reci da je trenutno ubedljivo najgora konkurencija od 1990 godine...nikad gori teniseri nisu bili u vrhu a stare zvezde ili su povredjene,operisane, raspale i matore
Jedini koji najvise sjaji je Nole
Ovo je idealna prilika da Nole osvoji sva 4GS, jer ako u ovakvo smesnoj konkurenciji to ne uradi, nikad ga vise necu gledati...kad ces ako ne sad, sta ti jos treba, sta jos hoces!!!

Diogen

pre 9 godina

Ne verujem sta se Nolu upravo desilo! 2 duple kada je servirao za mec. Jeleni se to i pre desavalo, ali ovo dvoje danas iste muke muce. Nikada mi zalije nije bilo nego sto danas JJ izgubi dobijen mec. Znajuci Nola, nadam se da se i njemu nece desiti isto. Obrni losu situaciju Nole.

Krunska

pre 9 godina

Pisem ovo posle damaticnog taj brejka. U svom zivotu me "publika" nije ovako iznervirala, ovo je zaista skandalozno! Izvanredan, vasionski tenis! Drz' se, Novace...

#50

pre 9 godina

A kako sad ide? (pisem tu oko polovine treceg seta)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (FedEx, 23. mart 2015 00:19)

Odlično, što pitaš? (pišem na kraju meča)

Kovač

pre 9 godina

Samo mali ljudi koji ništa vredno nisu postigli u svojim životima, a pri tom su i Srbi, mogu da se raduju neuspehu Novaka ili da navijaju protiv njega. Srbija je oduvek bila zemlja mediokriteta, ali nemojmo dozvoliti da oni pobede. Čestitke Novaku!

Necu_u_Tor

pre 9 godina

Zao mi je dobronamernih gradjana srbije i ostalih posetilaca iz tudjine sto je njihova frustracija, Novak Djkokovic pobedio, ali vam svakako hvala vam sto ste na sprskim portalima pratili mec.

Sada ipak molim za malo tezine, jer najbolji igrac sveta prima pehar.

Nebojsa

pre 9 godina

Bravo za Novaka kontrolisao je ceo meč poput onog na wimbldonu ali isto kao i tada desio mu se pad u igri i drama verujem da je do pada došlo zbog sunca koje je izašlo početkom drugog seta ali pobeda se piše bio je bolji u svim aspektima i zasluženo pobedio 18 put Federera za one koji ne znaju Novak vodi 8-5 u finalima protiv Švajcaraca a još jedna zanimljivost ko je video završnu statistiku Federer je pretrčao čak 250 metara više od Novaka mislim da ni njemu baš nije prijalo sunce sada na redu Majami prilika da se Novak dodatno učvrsti kao teniski kralj.

bagzi

pre 9 godina

Ahh! Nole ne bi bio Nole kad ga ne bi zakomplikovao ;)
Jedino me brine ovaj pad u trecem setu i sramota bi bilo da ga Fed dobije zbog vise snage.

Kontras

pre 9 godina

Svaka cast. Bez teksta sam. Ambasador Srbije u svetu koji znacajno doprinosi ugledu nase zemlje. Iskreno mu zelim da ostane cvrsto na zemlji i da za nekoliko godina bude upisano da je srpski teniser Novak Djokovic najbolji u istoriji teniske igre.

Bojan

pre 9 godina

najbolji mec ove sezone. Realno, samo njih dvojica i igraju tenis na touru, steta sto Fed nije 2-3 godine mladji pa da moze i fizicki da prati Novakov tempo (tokom sezone ne samo nekoliko meceva)
Prvi set, Nole maksimalno fokusirano i realno bez vecih problema sredjeno. Drugi set, Fed je imao mali pad na pocetku, ali realno je bilo da se zavrsi u TBu. Kvalitet seta su malo pokvarile Noletove duple greske, ali realno i Federer je gresio, Nole mu je dao 3 poena duplim, a Federer Novaku ne previse teskim volejem i smecom.
I onda treci set, kao peti na vimbldonu. Na pocetku je delovalo da Federer ima stvari u svojim rukama, ali polako otkazuju noge i Federer promasuje sve zivo.

svaka cast obojici na sjajno predstavi, prelepi poeni, prelepa igra. Kapa dole dvojici sampiona.

Nikki

pre 9 godina

@nikola

Niko mu ne zavidi, ne navijaju za njega kao srecom i manjina nas u srbiji zato sto je folirant i sve sto radi pa cak i humanitarne akcije deluje fake. Evo malo pre je slomio reket i jos jednom pokazao svoj karakter. S druge strane, Federer je olicenje gospodina, elegancije itd. Od Rogera nikada neces videti pokazaivanje emocija dok ovaj nas gleda u nebo, krsti se i ostalo sto je sramotno. GO ROGER!

NS

pre 9 godina

Vidite drugari ovako stoje stvari. Novakov naj bolji tenis nema nikakve sanse sa Federerovim naj boljim tenisom a da nepricamo o Rafinom. Ni Noletov ni Federerov naj bolji tenis nema sta da trazi sa Rafinim naj boljim. Novak je igrao svoj naj bolji tenis veceras i Federer ga sa 34 godine dobija.

manuginobili

pre 9 godina

Je li ovo Nole namjerno radi u zadnje vrijeme? :)...pusti ih da se malo ponadaju i onda ih pregazi u odlucujucem setu...dobro je Rodjo i prosao osvojivsi dva gema,bolji je od Murraya i Vavrinke po tom pitanju :)

danix

pre 9 godina

Rekoh li ja juce da ce Nole pobijediti,da Fedex nece izdrzati tempo koji Novak namece,a vi me zasuste silnim minusima,a g-dja/g-djica Ivana mi odrza predavanje kako Fedex igra tek onoliko koliko mu treba za pobjedu.
Bravo Nole,svaka cast na pobjedi,iako si ga trebao razbiti u dva seta,ali neka si se malo poigrao i s njim i svim njegogovim ljubiteljima.Dao si mu nade,a onda ga bacio na patos,nokaut,sudija broji,gotovo,Nole sampion.

kladioničar Riči

pre 9 godina

kvalitet igre i ljepota igre sigurana kad igraju ova dvojica, ali ja ipak više volim klasik Nole vs Rafa.

Inače, Nole ovo uzima 6-4 5-7 6-2
(ma ja samo kažem, 22. mart 2015 10:23)



Kralj si.

lovac_u_mutnom

pre 9 godina

Ne mogu verovati koliko se Novaku stegne ruka protiv Rogera. Tako je bilo u finalu Wimbledona prosle godine, samo je onda imao i srece....ko zna kako ce danas zavrsiti....ajmo u 3.set...

tesko je biti Noletov hejter

pre 9 godina

I ponovo ste se ponadali, zar ne, hejteri.

Jasno je meni zasto vi mrzite Novaka, toliko ste se puta nadali pa razocarali, meni je zao da gledam sta vam radi.

ime

pre 9 godina

Kada Novak bude imao 17GS, 85 titula, 302 nedelje na prvom mestu i kada u 34. godini bude igrao na visokom nivou, neka se javi. Do tada će biti samo solidan teniser. Objavite komentar.

trenutno je bolji od feda. ne znam da li ce ga stici po br grend slemova i da li ce dostici njegovu mozda najblistavu karijeru u istoriji tenisa. ali reci da je djokovic samo solidan teniser i da ce to biti ako ne dostigne takav uspeh feda? hmm koliko god ga nevoleli, on je jedan od najboljih tenisera u istoriji ovog sporta, to je cinjenica! budimo bar malo realni.

veliki strumf

pre 9 godina

@Alo Bing Jel prof. Rodja odrzao cas? A ne, ne, prof. Nole je preuzeo katedru! Da nije napravio one glupe greske, odrao bi ga lagano. Ionako je trebalo da bude 6-3 6-4, u najmanju ruku.

MMM

pre 9 godina

I da samo kao sto to Novak ume,vratio je protivnika u mec!!! Auuu,neka mi neki psiholog objasni ovo i ako ikada budem u odboru za dodelu Nobelove nagrade,glasacu za tog psihologa!!!

duledudule

pre 9 godina

federer je i dalje najveci ikada,ali se nadam da novak moze da ga sustigne.kada novak igra svoju najbolju igru,trenutno niko ne noze da mu parira

MMM

pre 9 godina

I da samo kao sto to Novak ume,vratio je protivnika u mec!!! Auuu,neka mi neki psiholog objasni ovo i ako ikada budem u odboru za dodelu Nobelove nagrade,glasacu za tog psihologa!!!

Eh

pre 9 godina

Ne zaboravite da je ta publika prosle godine u finalu NBA napustala pri pocetku poslednje cetvrtine mec, do sredine cetvrte cetvrtine hala je bila poluprazna i to ne na jednoj utakmici vec u vise navrata... Pa ono sa Serenom kada su je izvizdali i slicno... Specifican sloj ljudi...

Na 4:3 u drugom setu Djokovic stade kao Jankovicka... to je nas mentalitet lenji, lakse nam je da sanjarimo nego da jos malo zasucemo rukave.

Raja

pre 9 godina

Ima li veceg meraka nego kad Novak tuce ovog, a ovi njegovi " šminkeri " od prijatelja na tribinama se nadaju?! ... Gwen Stefani, kadar nevera :))

only fools and horses

pre 9 godina

Ne mogu da verujem koliko su nekulturni Federerovi navijači. Onetaju servis, deru se za vreme poena, deru se kad Novak napravi duplu servis grešku. Zar tenis nije sport za gospodu? A kad Federer u besu udari lopticu nebu pod oblake, muk, ništa. A Novak bi za to dobio žestoke zvižduke.

igor

pre 9 godina

Nije se Federer vratio, vec ga je Djokovic vratio u mec!!! Psiha je cudo, a voditelja sa RTS, koji je celo vreme baksuzirao necu vise da cujem i vidim!!!

Jovica Marjanovic

pre 9 godina

Novace nemoj ovo da radis sam sebi. Od dobijenog ti srljas, i naravno matorom dajes snagu i energiju. Ajde cuvaj servis i zavrsi to u dva seta!

Sat

pre 9 godina

Osim uživanja u samom tenisu,trebalo bi da i komentatori budu kompetentni za jedno ovakvo finale.Na žalost ne bih potvrdio kada je rts u pitanju,ipak su sportski komentatori b92 klasa !

Goran

pre 9 godina

BRAVO Nole poklonimu set u tie breku sada prodaj i match.
Nemam vise zivaca da gledam kako od dobijenog matca vracas protivnika u igru.A bravo i za publiku ako Novak izgubi match bice zbog sebe i publike.

fooow

pre 9 godina

kada novak igra na nekih 80 % svojih mogucnosti gotovo da mu nema ravnih na turu trenutno... novak igra fenomenalno odmereno i agresivno u isto vreme, ne vidim nacin da novak ne dobije ovo finale, gazi novace majstore !!!!!!

milanovac

pre 9 godina

Ovo je nevjerovatno. U drugom setu su bili manje vise izjednaceni, mada rekao bih da je Nole i tu dominirao, i onda u taj brejku se desilo nesto sto nikad prije nisno vidjeli kod Novaka - tri duple servis greske u taj brejku??? Na 3-2, na 5-4, i na 5-5, gledam i ne mogu da vjerujem. Sta se to desilo Novaku? Dobi federer set i to ne svojom krivicom. Samo da ne bude kao sa Jelenom! Ajde Nole!

brm, brm

pre 9 godina

Joooooooj, i onda kazu da je majstor za psihu a napravi dve duple servis greske u ovakvom momentu, pa ne mogu da verujem. Ajde Nole demantuj me sad u trecem

DaLanik

pre 9 godina

He dismntled Murray 24 hours ago and he's doing the same to Roger... (komentar sa Sky Sports) :) Neprocenjivo!!! (kod brejka u drugom setu) Napred No1e!!!!

Da li je moguce?

pre 9 godina

Novak tri duple servis greske u taj brejku, publika odusevljena.... Mislim da Rodzer da prdne, da bi publika bila u ekstazi...

Orthodox Brothers

pre 9 godina

Новак игра маестрално! Сваки ударац му је тачно где треба. Пишем ово после првог сета и мислим да Роџер нема шта да тражи у другом ако Ноле овако настави.

nenad rs

pre 9 godina

Први сет перфектан,наравно тек пола посла је урађено.Извињавам се дамама али је заиста питање јели ово исти спорт кад се упореде два финала.

jumko bilDe

pre 9 godina

Samo čekam Jumkov komentar da vidim sta ce sad da lupi, uvek me lepo nasmeje njegov glupi komentar haha :-D
Inače, ajmo Nole do pobede!

baksuz li sam

pre 9 godina

Ako Novak pobedi, ozdravicu.Grip me danas posadio ispred tv i svi za koje sam navijao izgubise: Nojrojter, Maze, Prevc, Liverpul, FK Partizan (ovo je ko poraz), KK Partizan, JJ a evo i Real je pred porazom. Da li me je više smlatio grip ili tv? Nole ulepsaj mi dan.

Bruguera

pre 9 godina

E ovo je dranje, kad su obojica na maksimumu ili blizu! Zato je Novak najbolji u istoriji! Izvinite obozavaoci lika i dela ove nadobudne pojave ali Novak je bogotac u tenisu!

Milosss

pre 9 godina

Ajmo No1e do 50-te titule i 19:20 u H2H ( to sto oni zvanicno ne racunaju London, njihov problem, sad ovaj kad do kraja karijere ne bi izlazio Novaku na megdan, to bi kao znacilo da je se to nista ne racuna, ma vazi) Idemoooooo

eset

pre 9 godina

Ovi nasi americki Srbi sto nose nase zastave i majice realno nemaju pojma sta je to, ali neka ih, kad vec mi ne mozemo na meceve da idemo. GAZI GA DJOKARO.

Mirko

pre 9 godina

spora podloga naravno za spore tenisere. sprdnja od tenisa
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (rodja, 22. mart 2015 23:16)

Brza tastatura za ljude bez mozga. Pa neka je i sa mobilnog..

kladioničar Riči

pre 9 godina

kvalitet igre i ljepota igre sigurana kad igraju ova dvojica, ali ja ipak više volim klasik Nole vs Rafa.

Inače, Nole ovo uzima 6-4 5-7 6-2
(ma ja samo kažem, 22. mart 2015 10:23)



Kralj si.

Небојша Динић

pre 9 godina

Драги наши РФ навијачи,
када је Новак аплаузом честитао Вашем идолу он је тиме и све Вас од срца, искрено поздрављао... Ми који навијамо за Новака и сада смо у томе били ускраћени!

Веома је занимљиво то што Новак у оваквим мечевима као да игра против дубла - као да са друге стране мреже његов дух асистира противнику!
Вечерас је свој максимални допринос дао и генијални коментатор РТС-а са својим континуираним, прецизним предсказањима о губитку гемова и сета. Баш лепо од њега и велико хвала РТС-у што нам је подарио таквог мајстора који маестрално смирује напетост гледалаца и са узорном скромношћу дозира најважније информације у правом тренутку...
Молим Новака да нас следећи пут изненади и ускрати помоћ Роџеру па да гледамо равноправни двобој. Да нас је неким случајем тако изненадио вечерас, гледали би меч у два сета (6:3/6:3) и сви би већ спавали и сутра били одморнији...

Срдачно Ваш,
Небпојша Динић

Adi

pre 9 godina

Prelijep mec,prelijepa igra kakva dva predatora kakvi borci kakav tenis zadivljujuce ko god pobijedi bit ce zasluzeno, a ovim pljuvacima i Rogera i Noleta radite nesto u zivotu osim sto pljujete, ovakva dva igraca necete gledati dok ste zivi vise nikad,ovo se ne radja.

pozdrav iz Brazila

pre 9 godina

Da Novak nije najpopularniji igrac u Americi, to se vidi, ali nije ni vazno. Ono sto mi je interesantno je da su nase devojke (mislim pre svega na Anu i Jelenu) prilicno omiljene u celom svetu i za njih ne vazi ono da ih mozda ne vole jer su iz Srbije. Cak naprotiv, mislim da im je i plus.
Zivim u Brazilu i mogu da vam kazem da sportska javnost ovde veoma voli i ceni Novaka, posebno TV komentatori. Uvek puni hvale i divljenja, kako za igru, tako i za njegov temperament. Njima ne smeta busanje u prsa i vikanje, a psovke ne razumeju... Naravno, omiljeni su i Nadal i Federer, ali se Novakovi mecevi nekako najvise prenose.

Djani

pre 9 godina

Koliko mrze Djokovica covece,
prakticno svuda sem u Kini, da se
jedva cuje aplauz kad osvoji poen, pa
cak i gem... Zasto mu toliko zavide!?
(nikola, 22. mart 2015 22:47)

Kako znas da ga ceo svet mrze kada Nole igra samo u desetak drzava,a i da ga mrze stranci nisu sami jer ima i kod nas onih koji su protiv Djokovica.

nenad rs

pre 9 godina

Први сет перфектан,наравно тек пола посла је урађено.Извињавам се дамама али је заиста питање јели ово исти спорт кад се упореде два финала.

fooow

pre 9 godina

kada novak igra na nekih 80 % svojih mogucnosti gotovo da mu nema ravnih na turu trenutno... novak igra fenomenalno odmereno i agresivno u isto vreme, ne vidim nacin da novak ne dobije ovo finale, gazi novace majstore !!!!!!

Djokara jedan i jedini

pre 9 godina

Jaooo, nista mi draze nije, nego kad zapusi usta ovakvoj kretenskoj publici. Nole, Care nad Carevima, svaka ti cast, Rodjko ponovo sa tacnom, milina! SVAKA CAST!!! Volimo te Noooooooooooooole!!!

PAJA

pre 9 godina

Sada kada je mec zavrsen,da sumiramo:

Novak nema premca kada igra najbolje sto moze.Federer igra sjajno u ovoj kasnoj fazi svoje karijere.

Sta je presudilo?

Kada saberemo i oduzmemo sve elemente igre,ko je u cemu bolji,mora se zakljuciti samo jedno.Novak je kompletniji igrac.Zapravo on je najkompletniji igrac koji se pojavio ikad u tenisu.

Zbog toga je danas i pobedio.Fenomenalnog Federera,mora se priznati.

Kada jednog takvog sampiona sa 17 GS titula neko pobedi - onda je taj jos veci sampion od njega.

Novak sukcesivno dokazuje u poslednjih 5 godina zasto je broj 1.

Vreme ce pokazati,ali Novak moze osvojiti jos 7-8 GS titula,jer je ovo njegov momentum,njegov trenutak i u zivotnoj je formi.Kako stvari stoje,bice jos 3-4 godine svetski broj 1.

karabaaja

pre 9 godina

Teško je naći prave riječi i objasniti ponašanje publike i onoliku galamu i erupciju oduševljenja na Novakove neiznuđene i duple greške na servisu! Jednostavno ne kontam zašto ga ne vole, a vjerovatno ne zna ni Novak pošto se na njegovom licu vidi koliko mu to smeta, i to je jedini razlog izgubljenog drugog seta pored brejka a kasnije i mini brejka. Toliku pristrasnost publike teško da ćete viditi kad Rodžer igra Dejvis kup protiv Rafe makar i rodnom mu Bazelu! Još teže je razumiti pojedine lokal-patriote koji mu isto misle samo nemaju para (čitaj nisu napravili ništa bitno u životu) da mu zvižde uživo i osporavaju svaki uspjeh ovog fenomenalnog čovjeka

parmalat

pre 9 godina

gde ste sad anti Nole kvazi Srbi ? sto ga starkelja sad nije dobio ? Novak je mnogo kvalitetniji,Roger ga dobije samo kad mu svaki segment igre funkcionise perfektno kao u Emiratima i tacka. Volim te Nole !

Mirko

pre 9 godina

Citali smo posle finala u Dubaiju i u toku IW hvalospeve Federerovih fanovana racun RF ali smo u vecini tih komentara citali i omalovazavanje Novaka Djokovica.Citali smo kako se potezi RF kose za zakonima fizike,aerodinamike,gravitacije,neba,vasione,svemira.E sada bi volio da mi ti isti fanovi RF odgovore na jedno prosto pitanje.Kako da nazovemo osobu koja pobedi RF koji prkosi svim pobrojanim zakonima?
Odgovor je prost.NOVAK DJOKOVIC.

ferdinand

pre 9 godina

1servis - federer
2servis - novak
ritern na 1servis - novak
ritern na 2servis - federer
fh - federer
bh - novak
bh slice - federer
ofanziva i napad krat.lopti- federer
defanziva i pas.shoot- novak
dropshoot - federer
lob- federer
voleji- federer
draj voleji - federer
stop voleji - federer
polu voleji - fedeter
smec - federer
mentalno - novak
takticki - novak
snaga - federer
kondicija - novak
mijenjajne ritma- federer
lucidnost - federer

pozzz
(stefan, 22. mart 2015 17:04)


Molim te i dalje ovako "tacno" procenjuj ko sta bolje ima.

Za tebe je noc, mrkla noc!

pre 9 godina

Prvi set Novak pocistio Rodju, u tom trenutku nigde na forumima nema Novakovih pljuvaca, odnosno Rodjinih navijaca. Posle poklona u drugom setu, lavina komentara o tome kako je Federer mnogo bolji, kako Novak nema sanse protiv njega, najbolji ikada, klasa, bla, bla... Treci set, borba traje do 2:2, posle toga Novak rutinski, sa pola gasa pocistio Rodju. Tih 6:2 je nesto najlepse sto je mogao da poklono hejterima i kompleksasima u Srbiji, cisto da se ne zanose kako je Federer najbolji igrac. To sto uobrazeni ima 33-34 godine, nije nikakvo opravdanje, jer je on sam izjavio da sada igra najbolji tenis u zivotu. Ovaj Federer bi pregazio onog mladjeg Federera sa 2:0 za sat vremena igre. Pogledajte klipove od pre 10 godina pa uporedite. Rodzer je sada kompletniji igrac, mnogo manje gresi iz bekhenda, bolje se krece, servis jednako dobar (mozda i bolji). Njegov jedini problem je taj sto je Novak postao najbolji igrac na svetu, sve ostale izgovore okacite macku o rep. Laku noc!

sasa jokic

pre 9 godina

Sad Miami i prvo mesto zakucano...najjaci je , nema sta. Da je u Dubaiju osvojio barem 50% brejk lopti (sto znaci da je bio dominantan) i njega bi osvojio.

Ivan NK

pre 9 godina

Pa Novace, pobogu, zasto mu to radis??? :-)
Ovakvim pobjedama poslaces Rogera u prevremenu invalidsku penziju...starosnu nece ni docekati :-)

Lexx_nl

pre 9 godina

Прво: Новаче, свака част! Честитке на јубиларној педесетој побједи. Меч је био изванредан. Један од оних због којег се сједи на ивици столице. Федерер је одиграо одлично. Некада толико рањиви бекенд је био стабилан и са времена на вријеме убојито оружје. Остало све као у пјесми. Једноставно плијени лакоћа са којом овај човјек игра тенис. Свака му част. Он је тренутно једини такмац нашем Нолету. Шта рећи за Нолета? Утисак је да је чврст и концентрисан, свјестан изазова. Храбри то што и поред много пропуштених шанси није пао. Меч није рјешило тениско умијеће. Ријешио га је Ноле својом упорношћу и вјером у себе. То је на крају сломило Федерера. Још једном, све честитке и хвала на одличном мечу и важној побједи. Све најбоље у Мајамију!

sasa sparovic

pre 9 godina

ada Novak bude imao 17GS, 85 titula, 302 nedelje na prvom mestu i kada u 34. godini bude igrao na visokom nivou, neka se javi. Do tada će biti samo solidan teniser. Objavite komentar.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (spinoza, 23. mart 2015 00:27)

prijatelju, nije tebi lako...

tennis fan

pre 9 godina

Bravo Novače! Dugo pratim tenis i posle Samprasa sam smatrala da neće postojati veći, s' više titula, godina igranja na tour-u ali veliki RF to moje zapažanje demantuje. Pored takvog Rogera, koji igra nikad u boljoj formi, Novak dominira i.

zvezdas!

pre 9 godina

Najusijanija glava je postala najhladnokrvnija kad se gube poeni,kad uz to dodamo neverovatan talenat i rad dobijemo sampiona!Bravo majstore!!!

niki

pre 9 godina

idi bre novak, glava mi je ko lubenica!!! e ovako, jedno je sigurno, a to je novakov veliki respekt prema federeru, ipak je on njemu bio najveca stepencia kada se probijao ka vrhu, ostali su oziljci, izgleda dozivotni, ali dobro, novak u ovom mecu je bio na 70% njegovog maksimumA, NISAM gledao federera ali sam cuo da igra neki bozanski, vanzemaljski tenis na ovom turniru, pa i pored toga ovo je bukvalno trebalo da bude rutina, ali oziljci su ipak dozivtni!!

Ćomi Pg

pre 9 godina

Dobro, očigledno ne može bez drame. Novak i protiv Federera i i protiv publike. Resetuj se u 3 setu i idemo dalje. Ne sumnjam da osvajaš 50 titulu večeras. Idemo Noleee !!!

DredastDron

pre 9 godina

nole ce da izgubi kao sto je jelena izgubila. pobedila prvi set i vodila u drugom sa brejkom. laku noc nole. federer je bog za tebe!!!(Boki, 22. mart 2015 23:58)

Boze, oprosti mu, ne zna da gresi.

D Rose

pre 9 godina

Mirka:'Rodžer, ja više ne znam gde ću sa tim tacnama...!'
(LOST BOYS, 23. mart 2015 00:41)
HAhaha, sreća za nju, pa je ovaj put vazu dobila!!

Boston

pre 9 godina

Pa neka ga mrze. Da ga ne nrze mozda i ne bi bio ovoliko uspesan. Ipak je to Srpski inat. Covek je uspesan u svakom pogledu i to je najbitnije. Nikad se u Srbiji nece pojaviti sportista kao Novak, uspesniji mozda i hoce ali toliko jedinstven sigurno ne. Inace da cestitam Noletu na tituli uzivao sam tokom citavog meca cak i kada je izgubio set nisam se uplasio jer sam znao da ce iduci dobiti lagano. Gde su sada Hrvati i Bosanci ? Ima tu i Srba koji ga ne vole ali budite uvereni da se dosta njih predstavlja kao Srbi i pljuju Noleta. Ali najbitnije da je titula tu. Uzivajmo sada !

50

pre 9 godina

Svaka čast majstorčino !!! Veliki si, zaista si jako veliki, a ovo mislim prvenstveno zbog povratka posle duplih u taj-brejku, a tek potom zbog pobede. Čestitke na jubilarnoj 50-oj tituli, a to što si do nje morao preko toliko izuzetnog protivnka, samo joj dodaje još veći sjaj. Drago mi je da si konačno u "dodirnoj" desetici sa Nadalom, jer on ima 60+, a ti 50+. Ako se dobro sećam, pre 2011-te godine, ti si imao valjda 18, Endi Marej 17 titula, a Rafa za 10 više od obojice (čini mi se 44-45), što znači da su vas delile 3 desetice (ako neko zna tačno, neka mi odgovori), i činilo se da će razlika samo rasti u korist Rafaela, a vidi sada. Čestitke i Rodžeru na dobro odigranih prva dva seta, a pogotovo na povratku u drugom setu. U trećem ste obojica pali, Rodžer malo više i to je bilo to. Jedan mali savet bi bio da, u trenucima kada servis totalno stane (a stao je kod 4:3 u drugom setu), da serviraš, što bi Radmilo Armenulić rekao, pojačani drugi servis (kada se servira prvi servis), dok se ne vrati sigurnost. Do 4:2 u drugom setu nemamo zamerki za igru i sa tom i takvom igrom ti niko ne može ništa (sem možda neki lud servesrki dan Iznera ili Karlovića). Sada proslavi, pa se odmori, pa u Majami.

Da li je moguce?

pre 9 godina

Novak tri duple servis greske u taj brejku, publika odusevljena.... Mislim da Rodzer da prdne, da bi publika bila u ekstazi...

Ratko

pre 9 godina

Kakva peharcina za Novaka od 20 kila stakla. Roger na kraju samo sto ne zaplace od muke, kako je odigrao napaljeno, Novak gresio i sa prosecnom igrom ga dobio. Ne svidja mi se sto Novak protiv Rogera ima neku vrstu grca kad treba da zavrsava kompletan mec sa njim. To nije oduvek bilo tako to je u zadnjih par susreta. Veceras mesto laganih 2:0 za Novaka u drugom setu krene da gresi neshvatljivo i Roger se vrati u igru i na staklene usi uzme set apsolutno nezasluzeno. U trecem setu opet Novak vodi i mesto 3:0 dodjemo na 2:2 i tada je Novak prelomio i nakon vezanih poena lagano dobija taj set i mec. Novak je ceo mec vodio i apsloutno zasluzeno slavio na kraju. Treba izdrzati sve ovo ni malo nije lako igrati sa Rogerom, Marejem i Nadalom svi imaju svoj stil igranja. Svaka cast kako Novak uspeva da dominira i prilagodi svoju igru svima njima da bi dosao do trofeja i toliko dugo bio prvi. Svaka cast Federeru ali kada je on osvajao mnogo trofeja nije imao ovako super jake rivale. To se vidi i po osvojenim titulama nakon sazrevanja Nadala i Novaka tj kada su poceli punim kapacitetom i konstantno dobro da igraju. Inace Federer igra mnogo lepse i mocnije nego pre 10 godina i on je napredovao ali ne moze tako lako da osvoji trofej, pogotovo GS. I tenis se izmenjao puno vise se koristi fizicka snaga nego ranije. Bravo Novak 21 masters je osvojen i 50-ta titula! Idemo i Majami da razvaljujemo! A publika je sramota jedna obicna, crkose od muke.

Jovisa

pre 9 godina

Mec za pamćenje.Obojca su svojom igrom zaslužili pobijedi.
No,u sportu ima samo jedno mijesto na pobijednickom postolju.
Čestitam na izvanrednoj igri i Noletu i Rodjeru.

Krunska

pre 9 godina

Pisem ovo posle damaticnog taj brejka. U svom zivotu me "publika" nije ovako iznervirala, ovo je zaista skandalozno! Izvanredan, vasionski tenis! Drz' se, Novace...

Roger fan

pre 9 godina

Mec zavrsio,cestitke Noletu na zasluzenoj tituli danas, apsolutno zasluzenoj,jer u sva tri seta je imao prednost i bio je teniser koji iz dugih razmjena diktira tempo, slusao sam strucnjake za tenis poslje meca sa Barbarom Set svi se slazu da je jedno od najbolji finala u Indian Welsu ikada i da su obojica imali fenomenalne momente u mecu kao i neke nevjerovatne padove i greske, i konstatuju da Roger jednostavno nije mogao i u trecem setu non stop da juri Novaka jednostavno je pao i fizicki i psihicki, ja kao veliki navijac Roger se iskreno nadam jos bar jednom Vimboldonu Rogera do kraja karijere,jer Nole je predator kojeg je nevjerovatno tesko dobiti u 3 seta na Gren Slemu,JOS JEDNOM CESTITKE Noletu,a ovim pljuvacima i jednog i drugog tenisera ne znam zasto se pustaju komentari.

only fools and horses

pre 9 godina

Ne mogu da verujem koliko su nekulturni Federerovi navijači. Onetaju servis, deru se za vreme poena, deru se kad Novak napravi duplu servis grešku. Zar tenis nije sport za gospodu? A kad Federer u besu udari lopticu nebu pod oblake, muk, ništa. A Novak bi za to dobio žestoke zvižduke.

RFed

pre 9 godina

@Gdje ste sad navijači Federera?da čujem još nebuloza.
TARAPANAAAAA
(Srđan, 23. mart 2015 00:40)
Evo me, mogu da kazem da je Nole zasluzeno pobedio u mecu punom preokreta, lepo sto je dosao do 50. Titule na ovakav nacin.
Sto se nebuloza tice, svi oni koji se predstavljaju kao navijaci Rogera sa takvim komentarima mrznje, provociranja, i nebuloza, kako ti kazes, nisu pravi navijaci Maestra, oni su tu samo da naprave problem i svadju, ljudi koji vole da "pale vatru".
Navijaci Rogera, su ljudi koji vole tenis, kao sport.

Mirko

pre 9 godina

Bravo Nole majstore!
Pored svega, pokazao si da je onaj prošli poraz od Feda, bio samo zbog nešto slabije forme, i stvarno mi je muka kad mora da objašnjavamo da si bolji i zašto si bolji. Sve se videlo.
Federer je igrao izuzetno, kretanje kao u daleko mlađeg tenisera, udarci veoma snažni,ravni i bolno prezicni,iznenađujući i fantastični potezi, ja to nerado priznajem,ali svaka mu čast za igru.
Ipak, Novak je znao kako treba da igra, i odigrao je znalački,odmah je stavio do znanja ko je glavni, servis mu je bio nerealan i nadljudski, a par duplih greški samo je potvrdilo pravilo. Pregršt fantastičnih udaraca na obe strane pokazao je zašto su ovo dva najbolja tenisera na svetu trenutno, a možda i svih vremena.
Noletov mali pad i umor koji je došao u nezgodnom trenutku i uzrokovao gubitak drugog seta i produžavanje meča,srećom nije potrajao dugo Novak se isto tako fantastično regenerisao i oduvao Federera do kraja trećeg seta.
Srećan sam što sam gledao ovaj fantastičan meč i što je Nole pobedio.
Hvala ti Nole!
Sad se okrećemo Majamiju i ostatku sezone i po svemu ovome stvarno možemo da se nadamo veoma uspešnoj sezoni i mnoštvu trofeja.

ime

pre 9 godina

Kada Novak bude imao 17GS, 85 titula, 302 nedelje na prvom mestu i kada u 34. godini bude igrao na visokom nivou, neka se javi. Do tada će biti samo solidan teniser. Objavite komentar.

trenutno je bolji od feda. ne znam da li ce ga stici po br grend slemova i da li ce dostici njegovu mozda najblistavu karijeru u istoriji tenisa. ali reci da je djokovic samo solidan teniser i da ce to biti ako ne dostigne takav uspeh feda? hmm koliko god ga nevoleli, on je jedan od najboljih tenisera u istoriji ovog sporta, to je cinjenica! budimo bar malo realni.

Arthur Dent

pre 9 godina

Hey da ne ispadam teniski strucnjak jer i nisam, samo da kazem, najjaci utisak meca je lik sa tribina - treci set kad se iznenada cuje: Ne pustaj ga Srbine - neprocjenjivo! Inace bravo No1e bio i ostao si sampion.

anonimac3

pre 9 godina

Bravo No1e care!!! Da si nam ziv, zdrav i osvojis jos barem 25 turnira. A sad jurisss na Roland Garros!
Usput, ako ti nije na odmet i ako je moguce da mi poklonis taj mocni Tag Hauer ;)))

branimirbjelica

pre 9 godina

neprocijenljivo kada publika suti i kisela pljesce!Nole bog,legenda,najbolji,niko kao on.samo on moze pobijediti samog sebe,sto se i veceras vidjelo!

igor

pre 9 godina

Nije se Federer vratio, vec ga je Djokovic vratio u mec!!! Psiha je cudo, a voditelja sa RTS, koji je celo vreme baksuzirao necu vise da cujem i vidim!!!

danix

pre 9 godina

Rekoh li ja juce da ce Nole pobijediti,da Fedex nece izdrzati tempo koji Novak namece,a vi me zasuste silnim minusima,a g-dja/g-djica Ivana mi odrza predavanje kako Fedex igra tek onoliko koliko mu treba za pobjedu.
Bravo Nole,svaka cast na pobjedi,iako si ga trebao razbiti u dva seta,ali neka si se malo poigrao i s njim i svim njegogovim ljubiteljima.Dao si mu nade,a onda ga bacio na patos,nokaut,sudija broji,gotovo,Nole sampion.

Raja

pre 9 godina

Ima li veceg meraka nego kad Novak tuce ovog, a ovi njegovi " šminkeri " od prijatelja na tribinama se nadaju?! ... Gwen Stefani, kadar nevera :))

Kovač

pre 9 godina

Samo mali ljudi koji ništa vredno nisu postigli u svojim životima, a pri tom su i Srbi, mogu da se raduju neuspehu Novaka ili da navijaju protiv njega. Srbija je oduvek bila zemlja mediokriteta, ali nemojmo dozvoliti da oni pobede. Čestitke Novaku!

Pedja

pre 9 godina

Prosto je neverovatno da na turu nema tenisera koji moze da parira Djokovicu, ne racunam amaterske turnire kao sto je Dubai kad Novak pusta protivnike.

Jovan

pre 9 godina

Kada Novak bude imao 17GS, 85 titula, 302 nedelje na prvom mestu i kada u 34. godini bude igrao na visokom nivou, neka se javi. Do tada će biti samo solidan teniser. Objavite komentar.
(spinoza, 23. mart 2015 00:27)
U čemu si ti solidan, makar koliko Novak u tenisu?

Ivan

pre 9 godina

Vrhunski meč dva velika asa! Novak je vratio Federera u meč svojim greškama u taj-brejku 2.seta, inače je sve moglo biti gotovo mnogo ranije, ali je potom ipak pokazao veliku mentalnu stabilnost i zasluženo ubedljivo dobio 3.set sa 6:2 u trenucima kada je Federer vratio brejk u tom setu i napravio još nekoliko vanserijskih poteza, i činilo se da je on taj koji će podići pehar na kraju, ali Novak je ipak po ko zna koji put pokazao da ume da bude veliki kada je najteže! Ovo mu je 18. pobeda nad velikim Rodžerom Federerom, dovoljan podatak da se vidi koliko je to moćan igrač! Hvala mu što postoji i što nas je 50.put već obradovao!! BRAVO NOLE!!!!!

scg

pre 9 godina

Sto ne volim kad Nole napravi od gotovog veresiju i da 'starom liscu' set (iako se zna da ce ga na kraju dobiti)... Ali dobro, takav je Nole, 'dosadno' mu da zavrsi posao na brzinu pa produzi igru.

No1EMINATOR

pre 9 godina

Sve cestitke!Prizeljkivao sam pre meca da se ponovi repriza proslogodisnjeg finala i epilog je isti.Mozda ne tako dramatican,ali je bitno ko dize pobednicki pehar na kraju.To je Nole.Kako se samo mentalno izvukao nakon onako izgubljenog drugog seta...Uh!Tresao se kao prcani zec nakon drugog seta,flasicu od stresa nije mogao da pridrzava...Nole,kralju!!!

Sliniša

pre 9 godina

Federer naprosto ne ume da izgubi u taj-brejku jednog finala.
(RF do kraja, care!, 22. mart 2015 23:42)
Pa prošle je godine u taj-brejku izgubio finale i to baš IV!
Elem...strašno težak i nabijen meč,osjeti se ogromna negativna energija vašeg voljenog Federera. I dosadan meč,zahvaljujući Federeru koji na mišiće pokušava dobiti jer nema znanja ni srca Novakovog. Ljutite se koliko god hoćete,Novak Djoković je naj kvalitetniji čovijek teniser svih vremena sve ostalo su roboti;pa i prgavi Beker i Sampras su pojam tenisera za Federera.

kol

pre 9 godina

Pozdrav ekipi koja se angazuje posle poraza sa mudrostima tipa ovo je tvoj kraj...nisi dorastao rodzeru i slicno. Manjina ste i losi ste i postedite nas svojih mudrolija. 50.titula..139.nedelja na broju 1...idemo Nole, kraljino

Jova

pre 9 godina

Divna pobjeda. Novak je izašao na teren dobro raspoložen i riješen da ovo dobije ( ustajanje na desnu nogu, rekla bih ). Servis, retern, dubina loptica na visokom, šta visokom, najvišem nivoju – nije dozvolio Federeru da uđe u teren, žari i pali, što on jako voli.
S druge strane je Federer pokazao fanatičnu borbenost, sve svoje znanje ali današnjem Novaku jednostavno nije mogao ništa. Moglo je lakše i u dva seta ( drugi je bio klasični autogol Novaka ) ali i ovako nije loše.

Sitni su sati, radni dan sutra, na spavanje, dobri ljudi

PS: platila bih da saznam šta je na kraju Novak šapnuo Vajdi i onako ga nasmijao

Pozdrav svima, @znanje-imanje poseban - nadam se da ste uspjeli pogledati bar dio meča, kasnije je počeo

BG

pre 9 godina

Kad gledam neke od ovih komentara, koji uzdižu u nebo Federera, a omalovažavaju Noleta, shvatam kakav pametan posao su na forumima vodećih medijskih kuća u Sloveniji kao što su Mladina i Dnevnik, uradili! Ukinuli su komentarisanje, jer dominira masaža sopstvenog ega i lečenje nezalečenih frustracija, a nikako ozbiljna analiza.

bagzi

pre 9 godina

Ahh! Nole ne bi bio Nole kad ga ne bi zakomplikovao ;)
Jedino me brine ovaj pad u trecem setu i sramota bi bilo da ga Fed dobije zbog vise snage.

bicikl

pre 9 godina

Kada Novak bude imao 17GS, 85 titula, 302 nedelje na prvom mestu i kada u 34. godini bude igrao na visokom nivou, neka se javi. Do tada će biti samo solidan teniser. Objavite komentar.
(spinoza, 23. mart 2015 00:27)

Ni ti, ni bilo ko drugi, ne moze prozivati Novaka sa TUDJIM titulama, to je neko drugi osvojio, ti prvo osvoji ovo sto je Novak do sada osvojio i onda ces biti u poziciji da ga prozivas. Dosta vise besmislenih komentara i prozivanja likova koji samo nesto nabrajaju i uporedjuju sa pametnih telefona.

milanovac

pre 9 godina

Ovo je nevjerovatno. U drugom setu su bili manje vise izjednaceni, mada rekao bih da je Nole i tu dominirao, i onda u taj brejku se desilo nesto sto nikad prije nisno vidjeli kod Novaka - tri duple servis greske u taj brejku??? Na 3-2, na 5-4, i na 5-5, gledam i ne mogu da vjerujem. Sta se to desilo Novaku? Dobi federer set i to ne svojom krivicom. Samo da ne bude kao sa Jelenom! Ajde Nole!

Jovan

pre 9 godina

I Serena ima 34 godine. Svi govore dominacija Serene, a ne nedostatak konkurencije.
Velika je muka kad u sitnim satima neko pokušava da umamji Noletov uspwh.

Dejan Kostic

pre 9 godina

Kriticari, jel' boli? Ako, i treba da boli... Zavist izjeda iznutra zar ne? Jadni su vasi zivoti, kad se vi radujete Djokovicevom porazu. Kako vi ustajete svako jutro i gledate svoj odraz u ogledalu, nikada mi nece biti jasno... Ali predpostavljam da luzeri to mogu... Uzivajte!

preduzetnik

pre 9 godina

Hejteri, Novak ne treba da placa porez u Srbiji, zato sto mu drzava nikad nista nije pomogla. Nije trazio, ali to je bila obaveza drzave. On sad svoju obavezu sasvim legalno i LEGITIMNO izbegava. Sa druge strane, Novak donira mnogo sredstava raznim decijim i zdravstvenim organizacijama. Tako on i uplacuje porez Srbiji, i sam to zna. Zato ga i ne brinu takvi komentari nerazumnih ljudi. Novak za svoje pare kupuje korisne stvari i poklanja gradjanima Srbije, a tesko je za poverovati da bi nasa Vlada toliko sredstava potrosila za korisne stvari, od ukupne sume koju bi uplatio regularno kao poreski obveznik.

Mazda

pre 9 godina

Nije se Nole uplasio Federera nego je ljigava publika slavila njegovu duplu, pa cak i njegov "pogresan" challenge. Nije Nole masina da ne cuje kad se njegovi spektakularni potezi, a bilo ih je vise u prvom i dobrom delu drugog seta, docekuju sa totalnim mukom i igonrisanjem, a neiznudjene sa orgazmom. To je njemu, to je ono sto je danas vratilo Rodzera u mec, a ni slucajno ne Rodzerova igra, koja je na trenutke blistala (jer to je ipak Fedex), ali nije mogla da uhvati nikakav zalet jer Nole to jednostavno nije dozvoljavao kretanjem, preciznoscu i agresivnoscu. Niko osim Noleta nema taj dodatni veliki, ogromni hendikep I niko kao on ne mora konstantno da se dokazuje da bi bio prihvacen. Idemo majstore u Majami!

Parabelum

pre 9 godina

Federer je bio sjajan veceras, u odlicnoj je formi. Nista nije ni trebao ni morao da promeni u svojoj igri. Ali igrao je protiv neprikosnovenog broja 1.

Svaka cast Novaku. Objasnio je i svi su razumeli.

Cestitke za titulu.

Eh

pre 9 godina

Ne zaboravite da je ta publika prosle godine u finalu NBA napustala pri pocetku poslednje cetvrtine mec, do sredine cetvrte cetvrtine hala je bila poluprazna i to ne na jednoj utakmici vec u vise navrata... Pa ono sa Serenom kada su je izvizdali i slicno... Specifican sloj ljudi...

Na 4:3 u drugom setu Djokovic stade kao Jankovicka... to je nas mentalitet lenji, lakse nam je da sanjarimo nego da jos malo zasucemo rukave.

Necu_u_Tor

pre 9 godina

Zao mi je dobronamernih gradjana srbije i ostalih posetilaca iz tudjine sto je njihova frustracija, Novak Djkokovic pobedio, ali vam svakako hvala vam sto ste na sprskim portalima pratili mec.

Sada ipak molim za malo tezine, jer najbolji igrac sveta prima pehar.

Nebojsa

pre 9 godina

Bravo za Novaka kontrolisao je ceo meč poput onog na wimbldonu ali isto kao i tada desio mu se pad u igri i drama verujem da je do pada došlo zbog sunca koje je izašlo početkom drugog seta ali pobeda se piše bio je bolji u svim aspektima i zasluženo pobedio 18 put Federera za one koji ne znaju Novak vodi 8-5 u finalima protiv Švajcaraca a još jedna zanimljivost ko je video završnu statistiku Federer je pretrčao čak 250 metara više od Novaka mislim da ni njemu baš nije prijalo sunce sada na redu Majami prilika da se Novak dodatno učvrsti kao teniski kralj.

Bruguera

pre 9 godina

E ovo je dranje, kad su obojica na maksimumu ili blizu! Zato je Novak najbolji u istoriji! Izvinite obozavaoci lika i dela ove nadobudne pojave ali Novak je bogotac u tenisu!

apokalipticar

pre 9 godina

Novak je doneo odluku, na radost celnika ATP turnira, Federer ce osvajati turnire 250 i 500, zbog sponzora i publike, ostalo ide njemu. Uvek dzentlmen, nas NO1E.

DaLanik

pre 9 godina

He dismntled Murray 24 hours ago and he's doing the same to Roger... (komentar sa Sky Sports) :) Neprocenjivo!!! (kod brejka u drugom setu) Napred No1e!!!!

Mr Fantastic

pre 9 godina

Kompleks. Komplekscina. Kako covek moze drugacije da objasni TRI duple servis greske u taj brejku, raspad igre nakon sto je Federe napravio prvi brejk..Đokovic se jednostavno plasi Federera, pogotovo otkada Švajcarac sa drugog mesta meraci svaki mec protiv formalno prvog tenisera, od koga je objektivno bolji...Zalud tolika finala i iskustvo. Kako idu godine stah je sve veci. A Federeru kapa dole, gubiti jedan nula u setovima i 2:4 u drugom i izvuci to, i to sa osrednjom igrom, to moze samo najblji.
(milovan vucic, 23. mart 2015 00:05)

Brate jesi li promenio misljenje? Uzivaj, Ziveli!

#50

pre 9 godina

A kako sad ide? (pisem tu oko polovine treceg seta)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (FedEx, 23. mart 2015 00:19)

Odlično, što pitaš? (pišem na kraju meča)

Ratko Jevtovic

pre 9 godina

Evo me na poslu ali uspeo sam da otskrinem Fromsport i proslavim pobednicki poen! Bravo NO1E! Uvek najbolji u najvaznijim trenucima. Procitao sam da je slomio reket! Pa neka!
Samo napred! Izgleda da se naostrio jer je posle pobede pokazao Vajdi 5:0. Ko zna dokle zeli da potera!
Mnogo srece u narednim turnirima!
Pozdrav iz Perta, Australija

ivana

pre 9 godina

Nerviraju me komentari kako Novak svoje protivnike uvek vraca u mec.
Kako bi ste se vi osecali da vecina na stadiounu navija za vaseg protivnika.
Da Novak ima upola toliko pozitivne energije od strane navijaca na mecevima ,mnogo bi ih lakse dobijao.Kada i pored tolike negativne energije uspe da se uzdigne,znam da je ubedljivo najbolji, i kako rece Viskovic prava mentalna gromada.Svaka mu cast.

Boban

pre 9 godina

E tako se to radi, svaka čast Nole! Valjda će sad navijači Federera Jumko, Mikii, Dalila iz Vinkovaca da priznaju ko je bolji. Jedan jedini, majstor tenisa Novak Đoković!

manuginobili

pre 9 godina

Je li ovo Nole namjerno radi u zadnje vrijeme? :)...pusti ih da se malo ponadaju i onda ih pregazi u odlucujucem setu...dobro je Rodjo i prosao osvojivsi dva gema,bolji je od Murraya i Vavrinke po tom pitanju :)

tesko je biti Noletov hejter

pre 9 godina

I ponovo ste se ponadali, zar ne, hejteri.

Jasno je meni zasto vi mrzite Novaka, toliko ste se puta nadali pa razocarali, meni je zao da gledam sta vam radi.

Diogen

pre 9 godina

Ne verujem sta se Nolu upravo desilo! 2 duple kada je servirao za mec. Jeleni se to i pre desavalo, ali ovo dvoje danas iste muke muce. Nikada mi zalije nije bilo nego sto danas JJ izgubi dobijen mec. Znajuci Nola, nadam se da se i njemu nece desiti isto. Obrni losu situaciju Nole.

Danilo

pre 9 godina

Kako je lepo kad igraju Djokovic i Federer moze ds se gleda dobar i atraktivan tenis .Kako samo njih dvojica dominiraju od pocetka sezone .Nadal sporo al polako ulazi u formu i opet ce da bude pitanje ko od njih trojice ce da uzme najvece trofeje u godini .Samo mi nije jasno sta ovi ostali rade jel treniraju bre ti ljudi .Imam osecaj da Djokovic i Federer mogu vezanih ociju da dobijaju ostale .

Bojan

pre 9 godina

najbolji mec ove sezone. Realno, samo njih dvojica i igraju tenis na touru, steta sto Fed nije 2-3 godine mladji pa da moze i fizicki da prati Novakov tempo (tokom sezone ne samo nekoliko meceva)
Prvi set, Nole maksimalno fokusirano i realno bez vecih problema sredjeno. Drugi set, Fed je imao mali pad na pocetku, ali realno je bilo da se zavrsi u TBu. Kvalitet seta su malo pokvarile Noletove duple greske, ali realno i Federer je gresio, Nole mu je dao 3 poena duplim, a Federer Novaku ne previse teskim volejem i smecom.
I onda treci set, kao peti na vimbldonu. Na pocetku je delovalo da Federer ima stvari u svojim rukama, ali polako otkazuju noge i Federer promasuje sve zivo.

svaka cast obojici na sjajno predstavi, prelepi poeni, prelepa igra. Kapa dole dvojici sampiona.

Struki

pre 9 godina

"Spinoza",imace Novak u 33 godini 19 gs, osvojice 90 turnira,i bice 350 nedelja na 1 mestu,a nece se "tebi nikad javiti"! Valjda si razumeo...

mika

pre 9 godina

Meni je dovoljno kad vidim medjusobni skor u mechevima 18-20 !!! Ej,zamisli da 18 puta pobedish Federera u sportu u kom je najbolji jedan na jedan!!! To mi je dovoljno da shvatim koliko je veliki igrach Novak DJokovic!!! Zamisli da tuces Karpova ili Kasparova 18 puta u sahu, ili Jordana 18 puta u basketu, ili Tajsona 18 puta u ringu da isprebijas i to iz samo 30 i kusur partija? Znaci da morash biti Vrhunski u tom sto radis, da ne kazem najbolji na svetu za takav podvig!!!

Milosss

pre 9 godina

Ajmo No1e do 50-te titule i 19:20 u H2H ( to sto oni zvanicno ne racunaju London, njihov problem, sad ovaj kad do kraja karijere ne bi izlazio Novaku na megdan, to bi kao znacilo da je se to nista ne racuna, ma vazi) Idemoooooo

Kontras

pre 9 godina

Svaka cast. Bez teksta sam. Ambasador Srbije u svetu koji znacajno doprinosi ugledu nase zemlje. Iskreno mu zelim da ostane cvrsto na zemlji i da za nekoliko godina bude upisano da je srpski teniser Novak Djokovic najbolji u istoriji teniske igre.

Kosovka devojka

pre 9 godina

Gledala sam mec pa otisla da spavam. Ne postoji lepsi nacin da se zapocne jutro nego kada je ovo prva vest na koju naletite. BRAVO MAJSTORE !

šetač

pre 9 godina

Nolje je gospodski odgovorio publici u Kaliforniji lepo ih se zahvalivši "...and thank you for supporting tennis" Pametan dečko. OK je da navijaš za svog ljubimca ali aplauz na duple greške, ja sam mislio da to postoji samo u DC.

veliki strumf

pre 9 godina

@Alo Bing Jel prof. Rodja odrzao cas? A ne, ne, prof. Nole je preuzeo katedru! Da nije napravio one glupe greske, odrao bi ga lagano. Ionako je trebalo da bude 6-3 6-4, u najmanju ruku.

Cvele

pre 9 godina

BRAVO NOVAČE ĐOKOVIĆU, DIKO NAŠA... SRBINE! Ulepšao si mi veče. A sad i ubuduće gazi sve redom, nebo ti je granica... :-) ZADOVOLJNI ZAJEČARAC

Svete

pre 9 godina

Partizan izgubio od Buducnosti, nije pobedio na brdu, izgubila Jelena Jankovic, Tepes upropastio dan Prevcu koji nije osvojio globus, Tina Maze nije osvojila globus, Ronnie O Sullivan izgubio i ko ce da ti popravi dan ako ne NOVAK DJOKOVIC !!!
Kakav je to covek, sportista, kakva je to glava to je NESTVARNO !!
Bravo Djo1e.........
- 50. titula
- 21. masters
- 8 titula na IW i MIA, rekord
- 9. uzastopno pobedjeno finale na mastersu, izjednacio sa sa Rodjom i Nadalom
- 16. masters na tvrdoj podlozi, jedan manje od Rodje
- Rodzer Federer je pre 6 meseci osvojio svoj 21. masters..... !!!

Kakva su to dva doktora svetskog tenisa i sporta uopste, naravno uz onog treceg susumigavog Spanca, retko se takve 3 face nadju u jednom sportu u istom periodu !!
Kada se setim onih naslova ,, da li je ovo kraj velike cetvorke '', '' Cilic teniser 22 veka '' i ostale budalastine, svaki put se slatko nasmejem !!! BRAVO DJOLE, BRAVO RODJO !!!
I da, gledam Djo1eta kako se trese od nervoze dok pije one sokove, i setim se onih m****una koji ne mogu da podignu gu***cu iz fotelje kako ovde omalovazavaju jednog Novaka Djokovica, TRAGEDIJA !! Naravno ima i onih slucajeva koji blate i Djo1etove rivale, zbog takvih bi uveo registraciju na ovom sajtu, mozda uz neko placanje svakog komentara, pa da vidim koliko njih bi penilo svakodnevno pisuci ovde razne baljezgarije !!!

ma sta mi rece

pre 9 godina

Aj vise ne lupajte kako Federer ne moze više setova da igra,evo pratim treci Nole vodi,al jedva se krece i tesko dise,a za dubaji neki su lupali da se igrao treci set federer bi izgubio zbog iscrpljenosti,ljudi pomirite se vec jednom i budite realni on je najstariji i najspremniji igrac danasnjice a koje pratio ovaj mec to ce potvrditi,i nebitno ko veceras pobedi to je tako!On igra najnapadackiji tenis i treba biti posten i reci da je najbolji igrac ikada!

spinoza

pre 9 godina

Kada Novak bude imao 17GS, 85 titula, 302 nedelje na prvom mestu i kada u 34. godini bude igrao na visokom nivou, neka se javi. Do tada će biti samo solidan teniser. Objavite komentar.

Zaciorski

pre 9 godina

Publika...ocajna, koliko ociglednog navijanja za njihovog miljenika. Ali Novak šmekerski odradjuje posao na kraju svojom izjavom

fooow

pre 9 godina

kada novak igra na nekih 80 % svojih mogucnosti gotovo da mu nema ravnih na turu trenutno... novak igra fenomenalno odmereno i agresivno u isto vreme, ne vidim nacin da novak ne dobije ovo finale, gazi novace majstore !!!!!!

Morski Vuk

pre 9 godina

ada Novak bude imao 17GS, 85 titula, 302 nedelje na prvom mestu i kada u 34. godini bude igrao na visokom nivou, neka se javi. Do tada će biti samo solidan teniser. Objavite komentar.Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (spinoza, 23. mart 2015 00:27)prijatelju, nije tebi lako...
(sasa sparovic, 23. mart 2015 01:07)
Stvarno mu nije lako , zamisli jos da Nole srusi sve Rodjine rekorde , mislim da ce se likovi poput Spinoze peci na tihoj vatri narednih 5 godina.

Ivke

pre 9 godina

Novak je vidno bio poremecen ovim cudnim vremenom u Indijan Velsu. Ocigledno da to na njega utice vise nego na ostale. Nije prvi put svakako. Na svu srecu Nole je vec odavno veliki sampion, pa je uspeo da se izdigne iznad toga.

Stole

pre 9 godina

Nole, sve cestitke, na ljubilarnoj 50 tituli!Iskidao si mi zivce, hteo dam da razbijem tv daljincem al znao sam da ces ga rasturiti u trecem setu.Samo, nemoj vise tako da nam kids zivce, molim te!

Oskar

pre 9 godina

Dobar je bio meč. Navijao sam za Novaka i prognozirao njegovu pobjedu, ali ovaj meč je bio jaaaaaaaakooooooooooooooooo TEŽAK za gledanje, pogotovo za one koji navijaju za Novaka.
Jako je bitno ovo uvažit, jer ovo večeras nije bilo dobro ni za zdravlje.

duledudule

pre 9 godina

federer je i dalje najveci ikada,ali se nadam da novak moze da ga sustigne.kada novak igra svoju najbolju igru,trenutno niko ne noze da mu parira

milan

pre 9 godina

Ne znam kako se zove gospodin koji je odrzao kratak govor i pomenuo da se nada da ce u knjigama o velikanima teniske igre podjednako biti zastupljeni i Novak i Federer. Vidi se u poslednje vreme koliko i Federer gaji iskreni respekt prema Noletu. A publika je horda,ne treba ih uzimati za ozbiljno.

baksuz li sam

pre 9 godina

Ako Novak pobedi, ozdravicu.Grip me danas posadio ispred tv i svi za koje sam navijao izgubise: Nojrojter, Maze, Prevc, Liverpul, FK Partizan (ovo je ko poraz), KK Partizan, JJ a evo i Real je pred porazom. Da li me je više smlatio grip ili tv? Nole ulepsaj mi dan.

Sat

pre 9 godina

Osim uživanja u samom tenisu,trebalo bi da i komentatori budu kompetentni za jedno ovakvo finale.Na žalost ne bih potvrdio kada je rts u pitanju,ipak su sportski komentatori b92 klasa !

Ivan M

pre 9 godina

1. Kad Nole podigne nivo, kao što je uradio u 1. setu i nakon 2-2 u 3. setu, Federer nema odgovora;

2. Nole je izvesno popravio servis, koji mu je sada adut. Pre nije bilo tako...

3. Federer igra taktički jedino kako može protiv Noleta - brzo, agresivno, sa željom da krati poene. Jedino tako ima šanse, jer su duge razmene uglavnom smrt za njega (Mari to recimo nije kadar da sprovede u delo). Kada mu upali, kao u Šangaju ili Dubaiju, deluje sjajno. Međutim, u tri dobijena seta je teško održati takav nivo, i kad Nole igra na svom vrhuncu ta igra nije dovoljna, kao danas;

4. Čim je Nole slomio reket, odmah mi je laknulo, jer mu je trebao taj "ventil". Odmah nakon toga je zaigrao bolje i pustio ruku. Podseća me na MekEnroa po tome što skoro da koristi živciranje u svoju korist (opet, za razliku od Marija).

5. Imam utisak da u zadnje vreme Novak dobija sve značajnije mečeve sa Federerom (finala GS i Mastersa), dok Federer uzima one "manje" - možda znak da Novak čeka prilike na velikim mečevima da podigne igru;

6. Ne znam šta treba da se desi da bi publika podržala Noleta bilo gde van Kine i Beograda. Divim.
mu se što mu ne smeta više nego što kaže...

Alo Bing?

pre 9 godina

ciro, ne moraju susjedi da ti objašnjavaju. Dr. Rodja drži čas trenutno... Naravno, nadamo se da ce Novak da ga ipak pobedi! Ne volim Rodju ali još više ne volim kada ga iz fotelje zadrigli omalovažavaju.

Gospodar Relma

pre 9 godina

Ustao sam u 4 ujutro ovde na istoku da gledam Djovaka Novkovica, on -line skoro bez zvuka sa stalnim seckanjem lose veze i traljavog VPN-a i u momentima kada secka mobilna masina frizuje mi face i jednog i drugog. Moglo bi se reci da sam imao pogled na portrete dva ratnika tenisa koja se nece roditi jos dugo. Novak je danas postao Buda i Fedex je to video. I video je da ga Novak voli i postuje i dao mu je gem. Saosecanje prema protivniku i Roderovoj publici su ga ucinili van vremenskim maestrom i bogovi ce to da nagrade. Drago mi je da postojim sada jer se pise nova istorija tenisa. Poklon do poda Novak!

Fidel

pre 9 godina

Vec par godina mecevi koje igra Novak zavise iskljucivo od njega. Uvek kad pruzi 70%+ svoje igre sa druge strane moze da bude ko god hoce u kakvoj god formi itd. bude jednostavno pociscen sa terena. I alje mi nisu jasni ovi Srb fanovi Federera.Koliko jos puta Novak treba da im napravi idola devojcicom da shvate neke stvari?

Orthodox Brothers

pre 9 godina

Новак игра маестрално! Сваки ударац му је тачно где треба. Пишем ово после првог сета и мислим да Роџер нема шта да тражи у другом ако Ноле овако настави.

jumko bilDe

pre 9 godina

Samo čekam Jumkov komentar da vidim sta ce sad da lupi, uvek me lepo nasmeje njegov glupi komentar haha :-D
Inače, ajmo Nole do pobede!

ZORICA - CANADA

pre 9 godina

......a ja se na kraju meca i rasplakala !!! Sta cu , ventili popustili ....pa doslo do praznjenja . A NAJUPECATLJIVIJI momenat cele veceri mi je bilo proglasenje pobednika - govore organizatori , pored stoji Federer , spektakl svetskih razmera , a medju njima svima , PONOSNO se , bas zahvaljujuci nasem zlatu od ovog mladog coveka ,nasem NOLETU , PONOSNO VIJORI NASA ZASTAVA !!!! Od mene ovaj puta samo toliko - HVALA TI NOLE za sav ponos koji nam u srcima budis svojim SJAJNIM TRIJUMFIMA !!!!! SRECNO ti u nastavku sezone i raduj nas jos mnoooga ,mnoooga leta..... PONOSU NAS !!!!

lovac_u_mutnom

pre 9 godina

Ne mogu verovati koliko se Novaku stegne ruka protiv Rogera. Tako je bilo u finalu Wimbledona prosle godine, samo je onda imao i srece....ko zna kako ce danas zavrsiti....ajmo u 3.set...

eset

pre 9 godina

Ovi nasi americki Srbi sto nose nase zastave i majice realno nemaju pojma sta je to, ali neka ih, kad vec mi ne mozemo na meceve da idemo. GAZI GA DJOKARO.

MMM

pre 9 godina

I da samo kao sto to Novak ume,vratio je protivnika u mec!!! Auuu,neka mi neki psiholog objasni ovo i ako ikada budem u odboru za dodelu Nobelove nagrade,glasacu za tog psihologa!!!

Rajko Chetnik

pre 9 godina

No1e nocas si mi razbucao zivce kao beba (tvoj Stefan) zvecku. Igrao si po principu: sto bi jednostavno kada moze komplikovano!

brm, brm

pre 9 godina

Joooooooj, i onda kazu da je majstor za psihu a napravi dve duple servis greske u ovakvom momentu, pa ne mogu da verujem. Ajde Nole demantuj me sad u trecem

Zuja

pre 9 godina

NISAM gledao federera ali sam cuo da igra neki bozanski, vanzemaljski tenis na ovom turniru, pa i pored toga ovo je bukvalno trebalo da bude rutina, ali oziljci su ipak dozivtni!! (niki, 23. mart 2015 01:38) Oziljci znas cemu sluze? Da nas podsete da je proslost stvarna. Federe takodje napreduje, covek se uci dok je ziv i ovo nije isti Federer kao pre 10 godina kad je dominirao. Ovaj je jos jaci od onoga. Problem predstavlja Rafa Nadal koji nikako ne moze da se vrati i ucestvuje u ovome onda je kostur na turnirima puno tezi nego sada. Zdrav Nadal i spreman cepa Federera gde stigne, tako je bilo proslih godina. a Novaka je Roger podigao igru, skratio poene i pokriva dobro polje sa cestim izlascima na mrezu. Protiv Rafe mu to ne pomaze posto deluje veoma frustrirajuce njegov forhend sa 500 rotacija koji ide non stop u bekend stranu Rogeru.Svaki mec Roger-Nadal je postao preslikan kako Nadal sa nadarenim forhendom cepa tri metra iza osnovne linije Federerov bekend i lagano pobedjuje. Novak ima igru za obojicu i nadmece se sa njima vrlo uspesno, cak mu vise lezi Nadal po meni nego Roger.

Bozidar

pre 9 godina

Vidim komentar kako je Novak umoran...
Neka shvate ljudi da je Novak Djokovic najbrzi i najfleksibilniji teniser.
Jel primecujete da Federer i sa veoma agresivnom igrom tesko dolazi do poena,jer Novak sve stize,odatle i blagi umor a posle je opet kao nov i dolazi do poena i pobedjuje.
Federer je igrao agresivno jer zna da nema izbora...ali opet mu Novak uzima poene i stize nemoguce udarce.

Jovica Marjanovic

pre 9 godina

Novace nemoj ovo da radis sam sebi. Od dobijenog ti srljas, i naravno matorom dajes snagu i energiju. Ajde cuvaj servis i zavrsi to u dva seta!

Mister No

pre 9 godina

Ovaj komentator sve vreme potencira kako Nole zbog umora greši,a ne pominje da i Federer igra i da je uz to i 6 godina stariji!Stvarno,dosta uvlačenja!

Čestitke!

pre 9 godina

Falio nam je (stegnuti) Novak u Dubaiju pa da bude klasik (Fed blistao)-ponekad trema nekoga od rivala pokvari spektakl. Danas, na sreću, obojica naoštreni da pobede, laki na nogama, fokusirani, ofanzivni- ovo je bilo milina gledati, kapa dole obojici. Imao ga je Nole spakovanog u drugom setu u dva navrata (brejk- lopta za 5:2 i 5:3 i servis u taj-brejku), nema veze, ovako je publika dobila više. Nije lako s Rođom legendom kada igra na ovom nivou ali Nole "zna taj ključ, poznaje tu bravu" :)

Kralj Ibi

pre 9 godina

Jao sto mi je milo kako mu je Novak izvuko usi i jos mu na kraju uputio "cestitku" sa "Tough luck Roger" sto bukvalno znaci "sta da ti radim, nisi imao srece" a do se na srpskom zove zezanjem na sitno. Veliki pozdrav Mikiiiiiiii!

ckm

pre 9 godina

Zasto je nekome Rodzer star? Pa covjek ima tek 33 godine i moze jos 3 godine igrati na vrhunskom nivou. Imamo sto primjera u sportu da to mogu biti najbolje godine. Evo Zlatana ili Pirla u fudbalu ili Dzordana nekad i Kobija,pa skoro svi bokseri, iz atleticara. Stvarno mi nije jasno da u ne bas zabtjevnom sportu to nije moguce. Siguran sam da ce Novak i u tim godinama osvajati najvece tur ire ako ga zdravlje posluzi kao Rodzera!

Paklena pomorandza

pre 9 godina

Nole ti si car ova jadna Srbija treba da je srećna što si jedino vredno iz nje i što je predstavljaš na sportski ,ljudski i što je najvažnije kulturan način u svetu ..Nole svaka čast još takav čovek se radja jednom u 1000 godina .

Gryphon

pre 9 godina

@Nikki, Federer ne pokazuje emocije. Izgleda ti pratiš tenis od ove godine, pa čovek je plakao kada je izgubio AO od Nadala, da ne nabrajam dalje. Ej čovek plače što je izgubio, a Nadal mu na to kaže da će i on osvojiti još trofeja.

MMM

pre 9 godina

I da samo kao sto to Novak ume,vratio je protivnika u mec!!! Auuu,neka mi neki psiholog objasni ovo i ako ikada budem u odboru za dodelu Nobelove nagrade,glasacu za tog psihologa!!!

novak123

pre 9 godina

Teski mecevi su vazda sa RF,ali je Novak odigraao sjajno u 3 setu,na riternu to je presudilo,nismo odavno vidjeli 2 duple greske kod Novaka u tajbrejku,publika je katastrofa,ali HVALA joj jer su samo razdrazili Novaka velikoga,kako nas narod voli da kaze pala muva na medjeda,jos kad je slomio reket znalo se da RF ide na zasluzenu pauzu,jer nema snage za Majami,a Nole ide da gazi dalje do nove titule u Majami!!!!!!

Goran

pre 9 godina

BRAVO Nole poklonimu set u tie breku sada prodaj i match.
Nemam vise zivaca da gledam kako od dobijenog matca vracas protivnika u igru.A bravo i za publiku ako Novak izgubi match bice zbog sebe i publike.

zoran S

pre 9 godina

Igrach na vrhuncu karijere, Novak, ne mzoe za 13 min. da dobije gem, posle 30-0 u njegovu korist, protiv choveka koji je pred penzijom, Rodzer. Posle se ljudi pitaju ko je najbolji igrach ikada. Smeshno. Danas, takodje, Br.1 je Rodzer Federer....ne budimo smeshni..pa vidi se da je bolji igrach od Novaka. Jasno kao dan. Bez obzira shta ce se ovde desiti, vidi se da je daleko bolji.

brat pantela

pre 9 godina

"Novak je trenutno mentalno najjaci igrac na planeti", protiv coveka koji ima 34 godine, koji je na turu zbog sponzora a i zbog samog saznanja da je tenis veoma propao i da na turu nema vise ozbiljne konkurencije
Nadal,operisan ,raspadnut,Marej cak i kao takav opet u vrhu, nema Delpa
Nisikori,Raonic,Vavrinka i Cilic u top10, pa ti su ljudi toliko smesni teniseri da je prosto neverovatno kako su opste uzeli GS i igrali finala,1/2 i 1/4
Kad pogledate ko je od 10 do 30 mesta padne vam mrak na oci
Lopez sa 34 god 12.
Robredo sa 33 na 16.
Karlovic usao u 37. a na 24 mestu
Bautista Agut,Anderson,Gofin,Gulbis,Monfis,Fonjini,Kuevas,Majer,Beneto da se covek prekrsti levom rukom
Gledam tenis od pocetka 90 tih i mogu vam realno reci da je trenutno ubedljivo najgora konkurencija od 1990 godine...nikad gori teniseri nisu bili u vrhu a stare zvezde ili su povredjene,operisane, raspale i matore
Jedini koji najvise sjaji je Nole
Ovo je idealna prilika da Nole osvoji sva 4GS, jer ako u ovakvo smesnoj konkurenciji to ne uradi, nikad ga vise necu gledati...kad ces ako ne sad, sta ti jos treba, sta jos hoces!!!

Veljko Marinkovic

pre 9 godina

Честитке Новаку на победи и јубиларној 50-ој титули! Њих двојица су одлични играчи,али су и добри глумци.

milovan vucic

pre 9 godina

Kompleks. Komplekscina. Kako covek moze drugacije da objasni TRI duple servis greske u taj brejku, raspad igre nakon sto je Federe napravio prvi brejk..Đokovic se jednostavno plasi Federera, pogotovo otkada Švajcarac sa drugog mesta meraci svaki mec protiv formalno prvog tenisera, od koga je objektivno bolji...Zalud tolika finala i iskustvo. Kako idu godine stah je sve veci. A Federeru kapa dole, gubiti jedan nula u setovima i 2:4 u drugom i izvuci to, i to sa osrednjom igrom, to moze samo najblji.

MMM

pre 9 godina

I da samo kao sto to Novak ume,vratio je protivnika u mec!!! Auuu,neka mi neki psiholog objasni ovo i ako ikada budem u odboru za dodelu Nobelove nagrade,glasacu za tog psihologa!!!

Nikki

pre 9 godina

@nikola

Niko mu ne zavidi, ne navijaju za njega kao srecom i manjina nas u srbiji zato sto je folirant i sve sto radi pa cak i humanitarne akcije deluje fake. Evo malo pre je slomio reket i jos jednom pokazao svoj karakter. S druge strane, Federer je olicenje gospodina, elegancije itd. Od Rogera nikada neces videti pokazaivanje emocija dok ovaj nas gleda u nebo, krsti se i ostalo sto je sramotno. GO ROGER!

Jasna

pre 9 godina

Gledam reprizu meča na rts2 i ponovo ne mogu da verujem kako ovaj komentator maleriše i negativno komentariše Novakovu igru a divi se Federerovoj...pa da li je on normalan,kako može da bude toliko pristrasan,više me nervira i od ove nesportske publike!
Mislim da ne bi više trebalo da prenosi Noletove mečeve,rekao je svoje!

remzo

pre 9 godina

federer je bar 10 puta bolji igrac od djokovica to se moglo vidjeti i u ovome mecu eh sad ko konta konta ko ne konta neka skonta, djokovic 6god mladji igra svoju najbolju igru i federer se igro sa njim kad ubaci u svoju brzinu samo ta brzine vise nije ko nekad stalna nego varira 3gema je tu pa 3gema ti pokloni to su godine ali je jasno da je top federer bolji jedno 10 puta od top djokovica

pero

pre 9 godina

cestitke Novaku ali mi je njegova igra nejasna. On konstantno vraca protivnike u zivot i sam sebe dovodi u nezgodne situacije. U nekim momentima je djelovao kao da je on stariji od Federera. Mislim, sve se dobro zavrsilo ali takav junak mora vise da radi na koncentraciji.....

NS

pre 9 godina

Vidite drugari ovako stoje stvari. Novakov naj bolji tenis nema nikakve sanse sa Federerovim naj boljim tenisom a da nepricamo o Rafinom. Ni Noletov ni Federerov naj bolji tenis nema sta da trazi sa Rafinim naj boljim. Novak je igrao svoj naj bolji tenis veceras i Federer ga sa 34 godine dobija.

novica

pre 9 godina

Ama ljudi,sve je ovo običan cirkus,nameštaljke da bi se zgrtala lova.
Tenis već odavno nije sport,
Unosan posao,zanat,kao rabadžija kujundžija i slično.

alan ford

pre 9 godina

sta je presudilo? To sto Novak do finala nije imao protivnika da mu se imena setimo osim Mareja usput castio fa Tomic....federer Sepi koji ga je izbacio na AO berdih sa kojim krv p...a...Raonic koji je najbolji mladi teniser....nije imao snage. uostalom Novak samo tako i moze da dobije ociste mu zreb jer fizicki ne moze da iznese.....To je AMG-lobi, Ipak vreme ce pokazati....

spinoza

pre 9 godina

Kada Novak bude imao 17GS, 85 titula, 302 nedelje na prvom mestu i kada u 34. godini bude igrao na visokom nivou, neka se javi. Do tada će biti samo solidan teniser. Objavite komentar.

zoran S

pre 9 godina

Igrach na vrhuncu karijere, Novak, ne mzoe za 13 min. da dobije gem, posle 30-0 u njegovu korist, protiv choveka koji je pred penzijom, Rodzer. Posle se ljudi pitaju ko je najbolji igrach ikada. Smeshno. Danas, takodje, Br.1 je Rodzer Federer....ne budimo smeshni..pa vidi se da je bolji igrach od Novaka. Jasno kao dan. Bez obzira shta ce se ovde desiti, vidi se da je daleko bolji.

ma sta mi rece

pre 9 godina

Aj vise ne lupajte kako Federer ne moze više setova da igra,evo pratim treci Nole vodi,al jedva se krece i tesko dise,a za dubaji neki su lupali da se igrao treci set federer bi izgubio zbog iscrpljenosti,ljudi pomirite se vec jednom i budite realni on je najstariji i najspremniji igrac danasnjice a koje pratio ovaj mec to ce potvrditi,i nebitno ko veceras pobedi to je tako!On igra najnapadackiji tenis i treba biti posten i reci da je najbolji igrac ikada!

milovan vucic

pre 9 godina

Kompleks. Komplekscina. Kako covek moze drugacije da objasni TRI duple servis greske u taj brejku, raspad igre nakon sto je Federe napravio prvi brejk..Đokovic se jednostavno plasi Federera, pogotovo otkada Švajcarac sa drugog mesta meraci svaki mec protiv formalno prvog tenisera, od koga je objektivno bolji...Zalud tolika finala i iskustvo. Kako idu godine stah je sve veci. A Federeru kapa dole, gubiti jedan nula u setovima i 2:4 u drugom i izvuci to, i to sa osrednjom igrom, to moze samo najblji.

NS

pre 9 godina

Vidite drugari ovako stoje stvari. Novakov naj bolji tenis nema nikakve sanse sa Federerovim naj boljim tenisom a da nepricamo o Rafinom. Ni Noletov ni Federerov naj bolji tenis nema sta da trazi sa Rafinim naj boljim. Novak je igrao svoj naj bolji tenis veceras i Federer ga sa 34 godine dobija.

Nikki

pre 9 godina

@nikola

Niko mu ne zavidi, ne navijaju za njega kao srecom i manjina nas u srbiji zato sto je folirant i sve sto radi pa cak i humanitarne akcije deluje fake. Evo malo pre je slomio reket i jos jednom pokazao svoj karakter. S druge strane, Federer je olicenje gospodina, elegancije itd. Od Rogera nikada neces videti pokazaivanje emocija dok ovaj nas gleda u nebo, krsti se i ostalo sto je sramotno. GO ROGER!

remzo

pre 9 godina

federer je bar 10 puta bolji igrac od djokovica to se moglo vidjeti i u ovome mecu eh sad ko konta konta ko ne konta neka skonta, djokovic 6god mladji igra svoju najbolju igru i federer se igro sa njim kad ubaci u svoju brzinu samo ta brzine vise nije ko nekad stalna nego varira 3gema je tu pa 3gema ti pokloni to su godine ali je jasno da je top federer bolji jedno 10 puta od top djokovica

brat pantela

pre 9 godina

"Novak je trenutno mentalno najjaci igrac na planeti", protiv coveka koji ima 34 godine, koji je na turu zbog sponzora a i zbog samog saznanja da je tenis veoma propao i da na turu nema vise ozbiljne konkurencije
Nadal,operisan ,raspadnut,Marej cak i kao takav opet u vrhu, nema Delpa
Nisikori,Raonic,Vavrinka i Cilic u top10, pa ti su ljudi toliko smesni teniseri da je prosto neverovatno kako su opste uzeli GS i igrali finala,1/2 i 1/4
Kad pogledate ko je od 10 do 30 mesta padne vam mrak na oci
Lopez sa 34 god 12.
Robredo sa 33 na 16.
Karlovic usao u 37. a na 24 mestu
Bautista Agut,Anderson,Gofin,Gulbis,Monfis,Fonjini,Kuevas,Majer,Beneto da se covek prekrsti levom rukom
Gledam tenis od pocetka 90 tih i mogu vam realno reci da je trenutno ubedljivo najgora konkurencija od 1990 godine...nikad gori teniseri nisu bili u vrhu a stare zvezde ili su povredjene,operisane, raspale i matore
Jedini koji najvise sjaji je Nole
Ovo je idealna prilika da Nole osvoji sva 4GS, jer ako u ovakvo smesnoj konkurenciji to ne uradi, nikad ga vise necu gledati...kad ces ako ne sad, sta ti jos treba, sta jos hoces!!!

Eh

pre 9 godina

Ne zaboravite da je ta publika prosle godine u finalu NBA napustala pri pocetku poslednje cetvrtine mec, do sredine cetvrte cetvrtine hala je bila poluprazna i to ne na jednoj utakmici vec u vise navrata... Pa ono sa Serenom kada su je izvizdali i slicno... Specifican sloj ljudi...

Na 4:3 u drugom setu Djokovic stade kao Jankovicka... to je nas mentalitet lenji, lakse nam je da sanjarimo nego da jos malo zasucemo rukave.

Alo Bing?

pre 9 godina

ciro, ne moraju susjedi da ti objašnjavaju. Dr. Rodja drži čas trenutno... Naravno, nadamo se da ce Novak da ga ipak pobedi! Ne volim Rodju ali još više ne volim kada ga iz fotelje zadrigli omalovažavaju.

Mister No

pre 9 godina

Ovaj komentator sve vreme potencira kako Nole zbog umora greši,a ne pominje da i Federer igra i da je uz to i 6 godina stariji!Stvarno,dosta uvlačenja!

alan ford

pre 9 godina

sta je presudilo? To sto Novak do finala nije imao protivnika da mu se imena setimo osim Mareja usput castio fa Tomic....federer Sepi koji ga je izbacio na AO berdih sa kojim krv p...a...Raonic koji je najbolji mladi teniser....nije imao snage. uostalom Novak samo tako i moze da dobije ociste mu zreb jer fizicki ne moze da iznese.....To je AMG-lobi, Ipak vreme ce pokazati....

novica

pre 9 godina

Ama ljudi,sve je ovo običan cirkus,nameštaljke da bi se zgrtala lova.
Tenis već odavno nije sport,
Unosan posao,zanat,kao rabadžija kujundžija i slično.

Небојша Динић

pre 9 godina

Драги наши РФ навијачи,
када је Новак аплаузом честитао Вашем идолу он је тиме и све Вас од срца, искрено поздрављао... Ми који навијамо за Новака и сада смо у томе били ускраћени!

Веома је занимљиво то што Новак у оваквим мечевима као да игра против дубла - као да са друге стране мреже његов дух асистира противнику!
Вечерас је свој максимални допринос дао и генијални коментатор РТС-а са својим континуираним, прецизним предсказањима о губитку гемова и сета. Баш лепо од њега и велико хвала РТС-у што нам је подарио таквог мајстора који маестрално смирује напетост гледалаца и са узорном скромношћу дозира најважније информације у правом тренутку...
Молим Новака да нас следећи пут изненади и ускрати помоћ Роџеру па да гледамо равноправни двобој. Да нас је неким случајем тако изненадио вечерас, гледали би меч у два сета (6:3/6:3) и сви би већ спавали и сутра били одморнији...

Срдачно Ваш,
Небпојша Динић

Djani

pre 9 godina

Koliko mrze Djokovica covece,
prakticno svuda sem u Kini, da se
jedva cuje aplauz kad osvoji poen, pa
cak i gem... Zasto mu toliko zavide!?
(nikola, 22. mart 2015 22:47)

Kako znas da ga ceo svet mrze kada Nole igra samo u desetak drzava,a i da ga mrze stranci nisu sami jer ima i kod nas onih koji su protiv Djokovica.

niki

pre 9 godina

idi bre novak, glava mi je ko lubenica!!! e ovako, jedno je sigurno, a to je novakov veliki respekt prema federeru, ipak je on njemu bio najveca stepencia kada se probijao ka vrhu, ostali su oziljci, izgleda dozivotni, ali dobro, novak u ovom mecu je bio na 70% njegovog maksimumA, NISAM gledao federera ali sam cuo da igra neki bozanski, vanzemaljski tenis na ovom turniru, pa i pored toga ovo je bukvalno trebalo da bude rutina, ali oziljci su ipak dozivtni!!

Ivan NK

pre 9 godina

Pa Novace, pobogu, zasto mu to radis??? :-)
Ovakvim pobjedama poslaces Rogera u prevremenu invalidsku penziju...starosnu nece ni docekati :-)

Goran

pre 9 godina

BRAVO Nole poklonimu set u tie breku sada prodaj i match.
Nemam vise zivaca da gledam kako od dobijenog matca vracas protivnika u igru.A bravo i za publiku ako Novak izgubi match bice zbog sebe i publike.

RFed

pre 9 godina

@Gdje ste sad navijači Federera?da čujem još nebuloza.
TARAPANAAAAA
(Srđan, 23. mart 2015 00:40)
Evo me, mogu da kazem da je Nole zasluzeno pobedio u mecu punom preokreta, lepo sto je dosao do 50. Titule na ovakav nacin.
Sto se nebuloza tice, svi oni koji se predstavljaju kao navijaci Rogera sa takvim komentarima mrznje, provociranja, i nebuloza, kako ti kazes, nisu pravi navijaci Maestra, oni su tu samo da naprave problem i svadju, ljudi koji vole da "pale vatru".
Navijaci Rogera, su ljudi koji vole tenis, kao sport.

Veljko Marinkovic

pre 9 godina

Честитке Новаку на победи и јубиларној 50-ој титули! Њих двојица су одлични играчи,али су и добри глумци.

parmalat

pre 9 godina

gde ste sad anti Nole kvazi Srbi ? sto ga starkelja sad nije dobio ? Novak je mnogo kvalitetniji,Roger ga dobije samo kad mu svaki segment igre funkcionise perfektno kao u Emiratima i tacka. Volim te Nole !

ferdinand

pre 9 godina

1servis - federer
2servis - novak
ritern na 1servis - novak
ritern na 2servis - federer
fh - federer
bh - novak
bh slice - federer
ofanziva i napad krat.lopti- federer
defanziva i pas.shoot- novak
dropshoot - federer
lob- federer
voleji- federer
draj voleji - federer
stop voleji - federer
polu voleji - fedeter
smec - federer
mentalno - novak
takticki - novak
snaga - federer
kondicija - novak
mijenjajne ritma- federer
lucidnost - federer

pozzz
(stefan, 22. mart 2015 17:04)


Molim te i dalje ovako "tacno" procenjuj ko sta bolje ima.

Mirko

pre 9 godina

spora podloga naravno za spore tenisere. sprdnja od tenisa
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (rodja, 22. mart 2015 23:16)

Brza tastatura za ljude bez mozga. Pa neka je i sa mobilnog..

Jovisa

pre 9 godina

Mec za pamćenje.Obojca su svojom igrom zaslužili pobijedi.
No,u sportu ima samo jedno mijesto na pobijednickom postolju.
Čestitam na izvanrednoj igri i Noletu i Rodjeru.

PAJA

pre 9 godina

Sada kada je mec zavrsen,da sumiramo:

Novak nema premca kada igra najbolje sto moze.Federer igra sjajno u ovoj kasnoj fazi svoje karijere.

Sta je presudilo?

Kada saberemo i oduzmemo sve elemente igre,ko je u cemu bolji,mora se zakljuciti samo jedno.Novak je kompletniji igrac.Zapravo on je najkompletniji igrac koji se pojavio ikad u tenisu.

Zbog toga je danas i pobedio.Fenomenalnog Federera,mora se priznati.

Kada jednog takvog sampiona sa 17 GS titula neko pobedi - onda je taj jos veci sampion od njega.

Novak sukcesivno dokazuje u poslednjih 5 godina zasto je broj 1.

Vreme ce pokazati,ali Novak moze osvojiti jos 7-8 GS titula,jer je ovo njegov momentum,njegov trenutak i u zivotnoj je formi.Kako stvari stoje,bice jos 3-4 godine svetski broj 1.

DredastDron

pre 9 godina

nole ce da izgubi kao sto je jelena izgubila. pobedila prvi set i vodila u drugom sa brejkom. laku noc nole. federer je bog za tebe!!!(Boki, 22. mart 2015 23:58)

Boze, oprosti mu, ne zna da gresi.

nenad rs

pre 9 godina

Први сет перфектан,наравно тек пола посла је урађено.Извињавам се дамама али је заиста питање јели ово исти спорт кад се упореде два финала.

fooow

pre 9 godina

kada novak igra na nekih 80 % svojih mogucnosti gotovo da mu nema ravnih na turu trenutno... novak igra fenomenalno odmereno i agresivno u isto vreme, ne vidim nacin da novak ne dobije ovo finale, gazi novace majstore !!!!!!

Djokara jedan i jedini

pre 9 godina

Jaooo, nista mi draze nije, nego kad zapusi usta ovakvoj kretenskoj publici. Nole, Care nad Carevima, svaka ti cast, Rodjko ponovo sa tacnom, milina! SVAKA CAST!!! Volimo te Noooooooooooooole!!!

pero

pre 9 godina

cestitke Novaku ali mi je njegova igra nejasna. On konstantno vraca protivnike u zivot i sam sebe dovodi u nezgodne situacije. U nekim momentima je djelovao kao da je on stariji od Federera. Mislim, sve se dobro zavrsilo ali takav junak mora vise da radi na koncentraciji.....

Milosss

pre 9 godina

Ajmo No1e do 50-te titule i 19:20 u H2H ( to sto oni zvanicno ne racunaju London, njihov problem, sad ovaj kad do kraja karijere ne bi izlazio Novaku na megdan, to bi kao znacilo da je se to nista ne racuna, ma vazi) Idemoooooo

MMM

pre 9 godina

I da samo kao sto to Novak ume,vratio je protivnika u mec!!! Auuu,neka mi neki psiholog objasni ovo i ako ikada budem u odboru za dodelu Nobelove nagrade,glasacu za tog psihologa!!!

Mirko

pre 9 godina

Citali smo posle finala u Dubaiju i u toku IW hvalospeve Federerovih fanovana racun RF ali smo u vecini tih komentara citali i omalovazavanje Novaka Djokovica.Citali smo kako se potezi RF kose za zakonima fizike,aerodinamike,gravitacije,neba,vasione,svemira.E sada bi volio da mi ti isti fanovi RF odgovore na jedno prosto pitanje.Kako da nazovemo osobu koja pobedi RF koji prkosi svim pobrojanim zakonima?
Odgovor je prost.NOVAK DJOKOVIC.

eset

pre 9 godina

Ovi nasi americki Srbi sto nose nase zastave i majice realno nemaju pojma sta je to, ali neka ih, kad vec mi ne mozemo na meceve da idemo. GAZI GA DJOKARO.

bagzi

pre 9 godina

Ahh! Nole ne bi bio Nole kad ga ne bi zakomplikovao ;)
Jedino me brine ovaj pad u trecem setu i sramota bi bilo da ga Fed dobije zbog vise snage.

sasa sparovic

pre 9 godina

ada Novak bude imao 17GS, 85 titula, 302 nedelje na prvom mestu i kada u 34. godini bude igrao na visokom nivou, neka se javi. Do tada će biti samo solidan teniser. Objavite komentar.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (spinoza, 23. mart 2015 00:27)

prijatelju, nije tebi lako...

brm, brm

pre 9 godina

Joooooooj, i onda kazu da je majstor za psihu a napravi dve duple servis greske u ovakvom momentu, pa ne mogu da verujem. Ajde Nole demantuj me sad u trecem

kladioničar Riči

pre 9 godina

kvalitet igre i ljepota igre sigurana kad igraju ova dvojica, ali ja ipak više volim klasik Nole vs Rafa.

Inače, Nole ovo uzima 6-4 5-7 6-2
(ma ja samo kažem, 22. mart 2015 10:23)



Kralj si.

Boston

pre 9 godina

Pa neka ga mrze. Da ga ne nrze mozda i ne bi bio ovoliko uspesan. Ipak je to Srpski inat. Covek je uspesan u svakom pogledu i to je najbitnije. Nikad se u Srbiji nece pojaviti sportista kao Novak, uspesniji mozda i hoce ali toliko jedinstven sigurno ne. Inace da cestitam Noletu na tituli uzivao sam tokom citavog meca cak i kada je izgubio set nisam se uplasio jer sam znao da ce iduci dobiti lagano. Gde su sada Hrvati i Bosanci ? Ima tu i Srba koji ga ne vole ali budite uvereni da se dosta njih predstavlja kao Srbi i pljuju Noleta. Ali najbitnije da je titula tu. Uzivajmo sada !

MMM

pre 9 godina

I da samo kao sto to Novak ume,vratio je protivnika u mec!!! Auuu,neka mi neki psiholog objasni ovo i ako ikada budem u odboru za dodelu Nobelove nagrade,glasacu za tog psihologa!!!

Adi

pre 9 godina

Prelijep mec,prelijepa igra kakva dva predatora kakvi borci kakav tenis zadivljujuce ko god pobijedi bit ce zasluzeno, a ovim pljuvacima i Rogera i Noleta radite nesto u zivotu osim sto pljujete, ovakva dva igraca necete gledati dok ste zivi vise nikad,ovo se ne radja.

fooow

pre 9 godina

kada novak igra na nekih 80 % svojih mogucnosti gotovo da mu nema ravnih na turu trenutno... novak igra fenomenalno odmereno i agresivno u isto vreme, ne vidim nacin da novak ne dobije ovo finale, gazi novace majstore !!!!!!

anonimac3

pre 9 godina

Bravo No1e care!!! Da si nam ziv, zdrav i osvojis jos barem 25 turnira. A sad jurisss na Roland Garros!
Usput, ako ti nije na odmet i ako je moguce da mi poklonis taj mocni Tag Hauer ;)))

50

pre 9 godina

Svaka čast majstorčino !!! Veliki si, zaista si jako veliki, a ovo mislim prvenstveno zbog povratka posle duplih u taj-brejku, a tek potom zbog pobede. Čestitke na jubilarnoj 50-oj tituli, a to što si do nje morao preko toliko izuzetnog protivnka, samo joj dodaje još veći sjaj. Drago mi je da si konačno u "dodirnoj" desetici sa Nadalom, jer on ima 60+, a ti 50+. Ako se dobro sećam, pre 2011-te godine, ti si imao valjda 18, Endi Marej 17 titula, a Rafa za 10 više od obojice (čini mi se 44-45), što znači da su vas delile 3 desetice (ako neko zna tačno, neka mi odgovori), i činilo se da će razlika samo rasti u korist Rafaela, a vidi sada. Čestitke i Rodžeru na dobro odigranih prva dva seta, a pogotovo na povratku u drugom setu. U trećem ste obojica pali, Rodžer malo više i to je bilo to. Jedan mali savet bi bio da, u trenucima kada servis totalno stane (a stao je kod 4:3 u drugom setu), da serviraš, što bi Radmilo Armenulić rekao, pojačani drugi servis (kada se servira prvi servis), dok se ne vrati sigurnost. Do 4:2 u drugom setu nemamo zamerki za igru i sa tom i takvom igrom ti niko ne može ništa (sem možda neki lud servesrki dan Iznera ili Karlovića). Sada proslavi, pa se odmori, pa u Majami.

sasa jokic

pre 9 godina

Sad Miami i prvo mesto zakucano...najjaci je , nema sta. Da je u Dubaiju osvojio barem 50% brejk lopti (sto znaci da je bio dominantan) i njega bi osvojio.

Raja

pre 9 godina

Ima li veceg meraka nego kad Novak tuce ovog, a ovi njegovi " šminkeri " od prijatelja na tribinama se nadaju?! ... Gwen Stefani, kadar nevera :))

Lexx_nl

pre 9 godina

Прво: Новаче, свака част! Честитке на јубиларној педесетој побједи. Меч је био изванредан. Један од оних због којег се сједи на ивици столице. Федерер је одиграо одлично. Некада толико рањиви бекенд је био стабилан и са времена на вријеме убојито оружје. Остало све као у пјесми. Једноставно плијени лакоћа са којом овај човјек игра тенис. Свака му част. Он је тренутно једини такмац нашем Нолету. Шта рећи за Нолета? Утисак је да је чврст и концентрисан, свјестан изазова. Храбри то што и поред много пропуштених шанси није пао. Меч није рјешило тениско умијеће. Ријешио га је Ноле својом упорношћу и вјером у себе. То је на крају сломило Федерера. Још једном, све честитке и хвала на одличном мечу и важној побједи. Све најбоље у Мајамију!

Pedja

pre 9 godina

Prosto je neverovatno da na turu nema tenisera koji moze da parira Djokovicu, ne racunam amaterske turnire kao sto je Dubai kad Novak pusta protivnike.

D Rose

pre 9 godina

Mirka:'Rodžer, ja više ne znam gde ću sa tim tacnama...!'
(LOST BOYS, 23. mart 2015 00:41)
HAhaha, sreća za nju, pa je ovaj put vazu dobila!!

pozdrav iz Brazila

pre 9 godina

Da Novak nije najpopularniji igrac u Americi, to se vidi, ali nije ni vazno. Ono sto mi je interesantno je da su nase devojke (mislim pre svega na Anu i Jelenu) prilicno omiljene u celom svetu i za njih ne vazi ono da ih mozda ne vole jer su iz Srbije. Cak naprotiv, mislim da im je i plus.
Zivim u Brazilu i mogu da vam kazem da sportska javnost ovde veoma voli i ceni Novaka, posebno TV komentatori. Uvek puni hvale i divljenja, kako za igru, tako i za njegov temperament. Njima ne smeta busanje u prsa i vikanje, a psovke ne razumeju... Naravno, omiljeni su i Nadal i Federer, ali se Novakovi mecevi nekako najvise prenose.

only fools and horses

pre 9 godina

Ne mogu da verujem koliko su nekulturni Federerovi navijači. Onetaju servis, deru se za vreme poena, deru se kad Novak napravi duplu servis grešku. Zar tenis nije sport za gospodu? A kad Federer u besu udari lopticu nebu pod oblake, muk, ništa. A Novak bi za to dobio žestoke zvižduke.

lovac_u_mutnom

pre 9 godina

Ne mogu verovati koliko se Novaku stegne ruka protiv Rogera. Tako je bilo u finalu Wimbledona prosle godine, samo je onda imao i srece....ko zna kako ce danas zavrsiti....ajmo u 3.set...

karabaaja

pre 9 godina

Teško je naći prave riječi i objasniti ponašanje publike i onoliku galamu i erupciju oduševljenja na Novakove neiznuđene i duple greške na servisu! Jednostavno ne kontam zašto ga ne vole, a vjerovatno ne zna ni Novak pošto se na njegovom licu vidi koliko mu to smeta, i to je jedini razlog izgubljenog drugog seta pored brejka a kasnije i mini brejka. Toliku pristrasnost publike teško da ćete viditi kad Rodžer igra Dejvis kup protiv Rafe makar i rodnom mu Bazelu! Još teže je razumiti pojedine lokal-patriote koji mu isto misle samo nemaju para (čitaj nisu napravili ništa bitno u životu) da mu zvižde uživo i osporavaju svaki uspjeh ovog fenomenalnog čovjeka

Za tebe je noc, mrkla noc!

pre 9 godina

Prvi set Novak pocistio Rodju, u tom trenutku nigde na forumima nema Novakovih pljuvaca, odnosno Rodjinih navijaca. Posle poklona u drugom setu, lavina komentara o tome kako je Federer mnogo bolji, kako Novak nema sanse protiv njega, najbolji ikada, klasa, bla, bla... Treci set, borba traje do 2:2, posle toga Novak rutinski, sa pola gasa pocistio Rodju. Tih 6:2 je nesto najlepse sto je mogao da poklono hejterima i kompleksasima u Srbiji, cisto da se ne zanose kako je Federer najbolji igrac. To sto uobrazeni ima 33-34 godine, nije nikakvo opravdanje, jer je on sam izjavio da sada igra najbolji tenis u zivotu. Ovaj Federer bi pregazio onog mladjeg Federera sa 2:0 za sat vremena igre. Pogledajte klipove od pre 10 godina pa uporedite. Rodzer je sada kompletniji igrac, mnogo manje gresi iz bekhenda, bolje se krece, servis jednako dobar (mozda i bolji). Njegov jedini problem je taj sto je Novak postao najbolji igrac na svetu, sve ostale izgovore okacite macku o rep. Laku noc!

tennis fan

pre 9 godina

Bravo Novače! Dugo pratim tenis i posle Samprasa sam smatrala da neće postojati veći, s' više titula, godina igranja na tour-u ali veliki RF to moje zapažanje demantuje. Pored takvog Rogera, koji igra nikad u boljoj formi, Novak dominira i.

duledudule

pre 9 godina

federer je i dalje najveci ikada,ali se nadam da novak moze da ga sustigne.kada novak igra svoju najbolju igru,trenutno niko ne noze da mu parira

igor

pre 9 godina

Nije se Federer vratio, vec ga je Djokovic vratio u mec!!! Psiha je cudo, a voditelja sa RTS, koji je celo vreme baksuzirao necu vise da cujem i vidim!!!

Ratko

pre 9 godina

Kakva peharcina za Novaka od 20 kila stakla. Roger na kraju samo sto ne zaplace od muke, kako je odigrao napaljeno, Novak gresio i sa prosecnom igrom ga dobio. Ne svidja mi se sto Novak protiv Rogera ima neku vrstu grca kad treba da zavrsava kompletan mec sa njim. To nije oduvek bilo tako to je u zadnjih par susreta. Veceras mesto laganih 2:0 za Novaka u drugom setu krene da gresi neshvatljivo i Roger se vrati u igru i na staklene usi uzme set apsolutno nezasluzeno. U trecem setu opet Novak vodi i mesto 3:0 dodjemo na 2:2 i tada je Novak prelomio i nakon vezanih poena lagano dobija taj set i mec. Novak je ceo mec vodio i apsloutno zasluzeno slavio na kraju. Treba izdrzati sve ovo ni malo nije lako igrati sa Rogerom, Marejem i Nadalom svi imaju svoj stil igranja. Svaka cast kako Novak uspeva da dominira i prilagodi svoju igru svima njima da bi dosao do trofeja i toliko dugo bio prvi. Svaka cast Federeru ali kada je on osvajao mnogo trofeja nije imao ovako super jake rivale. To se vidi i po osvojenim titulama nakon sazrevanja Nadala i Novaka tj kada su poceli punim kapacitetom i konstantno dobro da igraju. Inace Federer igra mnogo lepse i mocnije nego pre 10 godina i on je napredovao ali ne moze tako lako da osvoji trofej, pogotovo GS. I tenis se izmenjao puno vise se koristi fizicka snaga nego ranije. Bravo Novak 21 masters je osvojen i 50-ta titula! Idemo i Majami da razvaljujemo! A publika je sramota jedna obicna, crkose od muke.

zvezdas!

pre 9 godina

Najusijanija glava je postala najhladnokrvnija kad se gube poeni,kad uz to dodamo neverovatan talenat i rad dobijemo sampiona!Bravo majstore!!!

Bruguera

pre 9 godina

E ovo je dranje, kad su obojica na maksimumu ili blizu! Zato je Novak najbolji u istoriji! Izvinite obozavaoci lika i dela ove nadobudne pojave ali Novak je bogotac u tenisu!

milanovac

pre 9 godina

Ovo je nevjerovatno. U drugom setu su bili manje vise izjednaceni, mada rekao bih da je Nole i tu dominirao, i onda u taj brejku se desilo nesto sto nikad prije nisno vidjeli kod Novaka - tri duple servis greske u taj brejku??? Na 3-2, na 5-4, i na 5-5, gledam i ne mogu da vjerujem. Sta se to desilo Novaku? Dobi federer set i to ne svojom krivicom. Samo da ne bude kao sa Jelenom! Ajde Nole!

Diogen

pre 9 godina

Ne verujem sta se Nolu upravo desilo! 2 duple kada je servirao za mec. Jeleni se to i pre desavalo, ali ovo dvoje danas iste muke muce. Nikada mi zalije nije bilo nego sto danas JJ izgubi dobijen mec. Znajuci Nola, nadam se da se i njemu nece desiti isto. Obrni losu situaciju Nole.

Mr Fantastic

pre 9 godina

Kompleks. Komplekscina. Kako covek moze drugacije da objasni TRI duple servis greske u taj brejku, raspad igre nakon sto je Federe napravio prvi brejk..Đokovic se jednostavno plasi Federera, pogotovo otkada Švajcarac sa drugog mesta meraci svaki mec protiv formalno prvog tenisera, od koga je objektivno bolji...Zalud tolika finala i iskustvo. Kako idu godine stah je sve veci. A Federeru kapa dole, gubiti jedan nula u setovima i 2:4 u drugom i izvuci to, i to sa osrednjom igrom, to moze samo najblji.
(milovan vucic, 23. mart 2015 00:05)

Brate jesi li promenio misljenje? Uzivaj, Ziveli!

Sliniša

pre 9 godina

Federer naprosto ne ume da izgubi u taj-brejku jednog finala.
(RF do kraja, care!, 22. mart 2015 23:42)
Pa prošle je godine u taj-brejku izgubio finale i to baš IV!
Elem...strašno težak i nabijen meč,osjeti se ogromna negativna energija vašeg voljenog Federera. I dosadan meč,zahvaljujući Federeru koji na mišiće pokušava dobiti jer nema znanja ni srca Novakovog. Ljutite se koliko god hoćete,Novak Djoković je naj kvalitetniji čovijek teniser svih vremena sve ostalo su roboti;pa i prgavi Beker i Sampras su pojam tenisera za Federera.

Roger fan

pre 9 godina

Mec zavrsio,cestitke Noletu na zasluzenoj tituli danas, apsolutno zasluzenoj,jer u sva tri seta je imao prednost i bio je teniser koji iz dugih razmjena diktira tempo, slusao sam strucnjake za tenis poslje meca sa Barbarom Set svi se slazu da je jedno od najbolji finala u Indian Welsu ikada i da su obojica imali fenomenalne momente u mecu kao i neke nevjerovatne padove i greske, i konstatuju da Roger jednostavno nije mogao i u trecem setu non stop da juri Novaka jednostavno je pao i fizicki i psihicki, ja kao veliki navijac Roger se iskreno nadam jos bar jednom Vimboldonu Rogera do kraja karijere,jer Nole je predator kojeg je nevjerovatno tesko dobiti u 3 seta na Gren Slemu,JOS JEDNOM CESTITKE Noletu,a ovim pljuvacima i jednog i drugog tenisera ne znam zasto se pustaju komentari.

Da li je moguce?

pre 9 godina

Novak tri duple servis greske u taj brejku, publika odusevljena.... Mislim da Rodzer da prdne, da bi publika bila u ekstazi...

Boban

pre 9 godina

E tako se to radi, svaka čast Nole! Valjda će sad navijači Federera Jumko, Mikii, Dalila iz Vinkovaca da priznaju ko je bolji. Jedan jedini, majstor tenisa Novak Đoković!

Jovan

pre 9 godina

Kada Novak bude imao 17GS, 85 titula, 302 nedelje na prvom mestu i kada u 34. godini bude igrao na visokom nivou, neka se javi. Do tada će biti samo solidan teniser. Objavite komentar.
(spinoza, 23. mart 2015 00:27)
U čemu si ti solidan, makar koliko Novak u tenisu?

Mirko

pre 9 godina

Bravo Nole majstore!
Pored svega, pokazao si da je onaj prošli poraz od Feda, bio samo zbog nešto slabije forme, i stvarno mi je muka kad mora da objašnjavamo da si bolji i zašto si bolji. Sve se videlo.
Federer je igrao izuzetno, kretanje kao u daleko mlađeg tenisera, udarci veoma snažni,ravni i bolno prezicni,iznenađujući i fantastični potezi, ja to nerado priznajem,ali svaka mu čast za igru.
Ipak, Novak je znao kako treba da igra, i odigrao je znalački,odmah je stavio do znanja ko je glavni, servis mu je bio nerealan i nadljudski, a par duplih greški samo je potvrdilo pravilo. Pregršt fantastičnih udaraca na obe strane pokazao je zašto su ovo dva najbolja tenisera na svetu trenutno, a možda i svih vremena.
Noletov mali pad i umor koji je došao u nezgodnom trenutku i uzrokovao gubitak drugog seta i produžavanje meča,srećom nije potrajao dugo Novak se isto tako fantastično regenerisao i oduvao Federera do kraja trećeg seta.
Srećan sam što sam gledao ovaj fantastičan meč i što je Nole pobedio.
Hvala ti Nole!
Sad se okrećemo Majamiju i ostatku sezone i po svemu ovome stvarno možemo da se nadamo veoma uspešnoj sezoni i mnoštvu trofeja.

DaLanik

pre 9 godina

He dismntled Murray 24 hours ago and he's doing the same to Roger... (komentar sa Sky Sports) :) Neprocenjivo!!! (kod brejka u drugom setu) Napred No1e!!!!

Necu_u_Tor

pre 9 godina

Zao mi je dobronamernih gradjana srbije i ostalih posetilaca iz tudjine sto je njihova frustracija, Novak Djkokovic pobedio, ali vam svakako hvala vam sto ste na sprskim portalima pratili mec.

Sada ipak molim za malo tezine, jer najbolji igrac sveta prima pehar.

Arthur Dent

pre 9 godina

Hey da ne ispadam teniski strucnjak jer i nisam, samo da kazem, najjaci utisak meca je lik sa tribina - treci set kad se iznenada cuje: Ne pustaj ga Srbine - neprocjenjivo! Inace bravo No1e bio i ostao si sampion.

preduzetnik

pre 9 godina

Hejteri, Novak ne treba da placa porez u Srbiji, zato sto mu drzava nikad nista nije pomogla. Nije trazio, ali to je bila obaveza drzave. On sad svoju obavezu sasvim legalno i LEGITIMNO izbegava. Sa druge strane, Novak donira mnogo sredstava raznim decijim i zdravstvenim organizacijama. Tako on i uplacuje porez Srbiji, i sam to zna. Zato ga i ne brinu takvi komentari nerazumnih ljudi. Novak za svoje pare kupuje korisne stvari i poklanja gradjanima Srbije, a tesko je za poverovati da bi nasa Vlada toliko sredstava potrosila za korisne stvari, od ukupne sume koju bi uplatio regularno kao poreski obveznik.

ivana

pre 9 godina

Nerviraju me komentari kako Novak svoje protivnike uvek vraca u mec.
Kako bi ste se vi osecali da vecina na stadiounu navija za vaseg protivnika.
Da Novak ima upola toliko pozitivne energije od strane navijaca na mecevima ,mnogo bi ih lakse dobijao.Kada i pored tolike negativne energije uspe da se uzdigne,znam da je ubedljivo najbolji, i kako rece Viskovic prava mentalna gromada.Svaka mu cast.

Sat

pre 9 godina

Osim uživanja u samom tenisu,trebalo bi da i komentatori budu kompetentni za jedno ovakvo finale.Na žalost ne bih potvrdio kada je rts u pitanju,ipak su sportski komentatori b92 klasa !

Krunska

pre 9 godina

Pisem ovo posle damaticnog taj brejka. U svom zivotu me "publika" nije ovako iznervirala, ovo je zaista skandalozno! Izvanredan, vasionski tenis! Drz' se, Novace...

MMM

pre 9 godina

I da samo kao sto to Novak ume,vratio je protivnika u mec!!! Auuu,neka mi neki psiholog objasni ovo i ako ikada budem u odboru za dodelu Nobelove nagrade,glasacu za tog psihologa!!!

scg

pre 9 godina

Sto ne volim kad Nole napravi od gotovog veresiju i da 'starom liscu' set (iako se zna da ce ga na kraju dobiti)... Ali dobro, takav je Nole, 'dosadno' mu da zavrsi posao na brzinu pa produzi igru.

Ćomi Pg

pre 9 godina

Dobro, očigledno ne može bez drame. Novak i protiv Federera i i protiv publike. Resetuj se u 3 setu i idemo dalje. Ne sumnjam da osvajaš 50 titulu večeras. Idemo Noleee !!!

tesko je biti Noletov hejter

pre 9 godina

I ponovo ste se ponadali, zar ne, hejteri.

Jasno je meni zasto vi mrzite Novaka, toliko ste se puta nadali pa razocarali, meni je zao da gledam sta vam radi.

Ivke

pre 9 godina

Novak je vidno bio poremecen ovim cudnim vremenom u Indijan Velsu. Ocigledno da to na njega utice vise nego na ostale. Nije prvi put svakako. Na svu srecu Nole je vec odavno veliki sampion, pa je uspeo da se izdigne iznad toga.

kol

pre 9 godina

Pozdrav ekipi koja se angazuje posle poraza sa mudrostima tipa ovo je tvoj kraj...nisi dorastao rodzeru i slicno. Manjina ste i losi ste i postedite nas svojih mudrolija. 50.titula..139.nedelja na broju 1...idemo Nole, kraljino

Kovač

pre 9 godina

Samo mali ljudi koji ništa vredno nisu postigli u svojim životima, a pri tom su i Srbi, mogu da se raduju neuspehu Novaka ili da navijaju protiv njega. Srbija je oduvek bila zemlja mediokriteta, ali nemojmo dozvoliti da oni pobede. Čestitke Novaku!

Jova

pre 9 godina

Divna pobjeda. Novak je izašao na teren dobro raspoložen i riješen da ovo dobije ( ustajanje na desnu nogu, rekla bih ). Servis, retern, dubina loptica na visokom, šta visokom, najvišem nivoju – nije dozvolio Federeru da uđe u teren, žari i pali, što on jako voli.
S druge strane je Federer pokazao fanatičnu borbenost, sve svoje znanje ali današnjem Novaku jednostavno nije mogao ništa. Moglo je lakše i u dva seta ( drugi je bio klasični autogol Novaka ) ali i ovako nije loše.

Sitni su sati, radni dan sutra, na spavanje, dobri ljudi

PS: platila bih da saznam šta je na kraju Novak šapnuo Vajdi i onako ga nasmijao

Pozdrav svima, @znanje-imanje poseban - nadam se da ste uspjeli pogledati bar dio meča, kasnije je počeo

branimirbjelica

pre 9 godina

neprocijenljivo kada publika suti i kisela pljesce!Nole bog,legenda,najbolji,niko kao on.samo on moze pobijediti samog sebe,sto se i veceras vidjelo!

No1EMINATOR

pre 9 godina

Sve cestitke!Prizeljkivao sam pre meca da se ponovi repriza proslogodisnjeg finala i epilog je isti.Mozda ne tako dramatican,ali je bitno ko dize pobednicki pehar na kraju.To je Nole.Kako se samo mentalno izvukao nakon onako izgubljenog drugog seta...Uh!Tresao se kao prcani zec nakon drugog seta,flasicu od stresa nije mogao da pridrzava...Nole,kralju!!!

Rajko Chetnik

pre 9 godina

No1e nocas si mi razbucao zivce kao beba (tvoj Stefan) zvecku. Igrao si po principu: sto bi jednostavno kada moze komplikovano!

Orthodox Brothers

pre 9 godina

Новак игра маестрално! Сваки ударац му је тачно где треба. Пишем ово после првог сета и мислим да Роџер нема шта да тражи у другом ако Ноле овако настави.

Oskar

pre 9 godina

Dobar je bio meč. Navijao sam za Novaka i prognozirao njegovu pobjedu, ali ovaj meč je bio jaaaaaaaakooooooooooooooooo TEŽAK za gledanje, pogotovo za one koji navijaju za Novaka.
Jako je bitno ovo uvažit, jer ovo večeras nije bilo dobro ni za zdravlje.

bicikl

pre 9 godina

Kada Novak bude imao 17GS, 85 titula, 302 nedelje na prvom mestu i kada u 34. godini bude igrao na visokom nivou, neka se javi. Do tada će biti samo solidan teniser. Objavite komentar.
(spinoza, 23. mart 2015 00:27)

Ni ti, ni bilo ko drugi, ne moze prozivati Novaka sa TUDJIM titulama, to je neko drugi osvojio, ti prvo osvoji ovo sto je Novak do sada osvojio i onda ces biti u poziciji da ga prozivas. Dosta vise besmislenih komentara i prozivanja likova koji samo nesto nabrajaju i uporedjuju sa pametnih telefona.

Kontras

pre 9 godina

Svaka cast. Bez teksta sam. Ambasador Srbije u svetu koji znacajno doprinosi ugledu nase zemlje. Iskreno mu zelim da ostane cvrsto na zemlji i da za nekoliko godina bude upisano da je srpski teniser Novak Djokovic najbolji u istoriji teniske igre.

Ratko Jevtovic

pre 9 godina

Evo me na poslu ali uspeo sam da otskrinem Fromsport i proslavim pobednicki poen! Bravo NO1E! Uvek najbolji u najvaznijim trenucima. Procitao sam da je slomio reket! Pa neka!
Samo napred! Izgleda da se naostrio jer je posle pobede pokazao Vajdi 5:0. Ko zna dokle zeli da potera!
Mnogo srece u narednim turnirima!
Pozdrav iz Perta, Australija

Nebojsa

pre 9 godina

Bravo za Novaka kontrolisao je ceo meč poput onog na wimbldonu ali isto kao i tada desio mu se pad u igri i drama verujem da je do pada došlo zbog sunca koje je izašlo početkom drugog seta ali pobeda se piše bio je bolji u svim aspektima i zasluženo pobedio 18 put Federera za one koji ne znaju Novak vodi 8-5 u finalima protiv Švajcaraca a još jedna zanimljivost ko je video završnu statistiku Federer je pretrčao čak 250 metara više od Novaka mislim da ni njemu baš nije prijalo sunce sada na redu Majami prilika da se Novak dodatno učvrsti kao teniski kralj.

ime

pre 9 godina

Kada Novak bude imao 17GS, 85 titula, 302 nedelje na prvom mestu i kada u 34. godini bude igrao na visokom nivou, neka se javi. Do tada će biti samo solidan teniser. Objavite komentar.

trenutno je bolji od feda. ne znam da li ce ga stici po br grend slemova i da li ce dostici njegovu mozda najblistavu karijeru u istoriji tenisa. ali reci da je djokovic samo solidan teniser i da ce to biti ako ne dostigne takav uspeh feda? hmm koliko god ga nevoleli, on je jedan od najboljih tenisera u istoriji ovog sporta, to je cinjenica! budimo bar malo realni.

danix

pre 9 godina

Rekoh li ja juce da ce Nole pobijediti,da Fedex nece izdrzati tempo koji Novak namece,a vi me zasuste silnim minusima,a g-dja/g-djica Ivana mi odrza predavanje kako Fedex igra tek onoliko koliko mu treba za pobjedu.
Bravo Nole,svaka cast na pobjedi,iako si ga trebao razbiti u dva seta,ali neka si se malo poigrao i s njim i svim njegogovim ljubiteljima.Dao si mu nade,a onda ga bacio na patos,nokaut,sudija broji,gotovo,Nole sampion.

Zuja

pre 9 godina

NISAM gledao federera ali sam cuo da igra neki bozanski, vanzemaljski tenis na ovom turniru, pa i pored toga ovo je bukvalno trebalo da bude rutina, ali oziljci su ipak dozivtni!! (niki, 23. mart 2015 01:38) Oziljci znas cemu sluze? Da nas podsete da je proslost stvarna. Federe takodje napreduje, covek se uci dok je ziv i ovo nije isti Federer kao pre 10 godina kad je dominirao. Ovaj je jos jaci od onoga. Problem predstavlja Rafa Nadal koji nikako ne moze da se vrati i ucestvuje u ovome onda je kostur na turnirima puno tezi nego sada. Zdrav Nadal i spreman cepa Federera gde stigne, tako je bilo proslih godina. a Novaka je Roger podigao igru, skratio poene i pokriva dobro polje sa cestim izlascima na mrezu. Protiv Rafe mu to ne pomaze posto deluje veoma frustrirajuce njegov forhend sa 500 rotacija koji ide non stop u bekend stranu Rogeru.Svaki mec Roger-Nadal je postao preslikan kako Nadal sa nadarenim forhendom cepa tri metra iza osnovne linije Federerov bekend i lagano pobedjuje. Novak ima igru za obojicu i nadmece se sa njima vrlo uspesno, cak mu vise lezi Nadal po meni nego Roger.

Zaciorski

pre 9 godina

Publika...ocajna, koliko ociglednog navijanja za njihovog miljenika. Ali Novak šmekerski odradjuje posao na kraju svojom izjavom

Morski Vuk

pre 9 godina

ada Novak bude imao 17GS, 85 titula, 302 nedelje na prvom mestu i kada u 34. godini bude igrao na visokom nivou, neka se javi. Do tada će biti samo solidan teniser. Objavite komentar.Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (spinoza, 23. mart 2015 00:27)prijatelju, nije tebi lako...
(sasa sparovic, 23. mart 2015 01:07)
Stvarno mu nije lako , zamisli jos da Nole srusi sve Rodjine rekorde , mislim da ce se likovi poput Spinoze peci na tihoj vatri narednih 5 godina.

BG

pre 9 godina

Kad gledam neke od ovih komentara, koji uzdižu u nebo Federera, a omalovažavaju Noleta, shvatam kakav pametan posao su na forumima vodećih medijskih kuća u Sloveniji kao što su Mladina i Dnevnik, uradili! Ukinuli su komentarisanje, jer dominira masaža sopstvenog ega i lečenje nezalečenih frustracija, a nikako ozbiljna analiza.

šetač

pre 9 godina

Nolje je gospodski odgovorio publici u Kaliforniji lepo ih se zahvalivši "...and thank you for supporting tennis" Pametan dečko. OK je da navijaš za svog ljubimca ali aplauz na duple greške, ja sam mislio da to postoji samo u DC.

Jasna

pre 9 godina

Gledam reprizu meča na rts2 i ponovo ne mogu da verujem kako ovaj komentator maleriše i negativno komentariše Novakovu igru a divi se Federerovoj...pa da li je on normalan,kako može da bude toliko pristrasan,više me nervira i od ove nesportske publike!
Mislim da ne bi više trebalo da prenosi Noletove mečeve,rekao je svoje!

Jovica Marjanovic

pre 9 godina

Novace nemoj ovo da radis sam sebi. Od dobijenog ti srljas, i naravno matorom dajes snagu i energiju. Ajde cuvaj servis i zavrsi to u dva seta!

veliki strumf

pre 9 godina

@Alo Bing Jel prof. Rodja odrzao cas? A ne, ne, prof. Nole je preuzeo katedru! Da nije napravio one glupe greske, odrao bi ga lagano. Ionako je trebalo da bude 6-3 6-4, u najmanju ruku.

Dejan Kostic

pre 9 godina

Kriticari, jel' boli? Ako, i treba da boli... Zavist izjeda iznutra zar ne? Jadni su vasi zivoti, kad se vi radujete Djokovicevom porazu. Kako vi ustajete svako jutro i gledate svoj odraz u ogledalu, nikada mi nece biti jasno... Ali predpostavljam da luzeri to mogu... Uzivajte!

#50

pre 9 godina

A kako sad ide? (pisem tu oko polovine treceg seta)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (FedEx, 23. mart 2015 00:19)

Odlično, što pitaš? (pišem na kraju meča)

Cvele

pre 9 godina

BRAVO NOVAČE ĐOKOVIĆU, DIKO NAŠA... SRBINE! Ulepšao si mi veče. A sad i ubuduće gazi sve redom, nebo ti je granica... :-) ZADOVOLJNI ZAJEČARAC

Danilo

pre 9 godina

Kako je lepo kad igraju Djokovic i Federer moze ds se gleda dobar i atraktivan tenis .Kako samo njih dvojica dominiraju od pocetka sezone .Nadal sporo al polako ulazi u formu i opet ce da bude pitanje ko od njih trojice ce da uzme najvece trofeje u godini .Samo mi nije jasno sta ovi ostali rade jel treniraju bre ti ljudi .Imam osecaj da Djokovic i Federer mogu vezanih ociju da dobijaju ostale .

novak123

pre 9 godina

Teski mecevi su vazda sa RF,ali je Novak odigraao sjajno u 3 setu,na riternu to je presudilo,nismo odavno vidjeli 2 duple greske kod Novaka u tajbrejku,publika je katastrofa,ali HVALA joj jer su samo razdrazili Novaka velikoga,kako nas narod voli da kaze pala muva na medjeda,jos kad je slomio reket znalo se da RF ide na zasluzenu pauzu,jer nema snage za Majami,a Nole ide da gazi dalje do nove titule u Majami!!!!!!

ZORICA - CANADA

pre 9 godina

......a ja se na kraju meca i rasplakala !!! Sta cu , ventili popustili ....pa doslo do praznjenja . A NAJUPECATLJIVIJI momenat cele veceri mi je bilo proglasenje pobednika - govore organizatori , pored stoji Federer , spektakl svetskih razmera , a medju njima svima , PONOSNO se , bas zahvaljujuci nasem zlatu od ovog mladog coveka ,nasem NOLETU , PONOSNO VIJORI NASA ZASTAVA !!!! Od mene ovaj puta samo toliko - HVALA TI NOLE za sav ponos koji nam u srcima budis svojim SJAJNIM TRIJUMFIMA !!!!! SRECNO ti u nastavku sezone i raduj nas jos mnoooga ,mnoooga leta..... PONOSU NAS !!!!

Kralj Ibi

pre 9 godina

Jao sto mi je milo kako mu je Novak izvuko usi i jos mu na kraju uputio "cestitku" sa "Tough luck Roger" sto bukvalno znaci "sta da ti radim, nisi imao srece" a do se na srpskom zove zezanjem na sitno. Veliki pozdrav Mikiiiiiiii!

Gospodar Relma

pre 9 godina

Ustao sam u 4 ujutro ovde na istoku da gledam Djovaka Novkovica, on -line skoro bez zvuka sa stalnim seckanjem lose veze i traljavog VPN-a i u momentima kada secka mobilna masina frizuje mi face i jednog i drugog. Moglo bi se reci da sam imao pogled na portrete dva ratnika tenisa koja se nece roditi jos dugo. Novak je danas postao Buda i Fedex je to video. I video je da ga Novak voli i postuje i dao mu je gem. Saosecanje prema protivniku i Roderovoj publici su ga ucinili van vremenskim maestrom i bogovi ce to da nagrade. Drago mi je da postojim sada jer se pise nova istorija tenisa. Poklon do poda Novak!

Mazda

pre 9 godina

Nije se Nole uplasio Federera nego je ljigava publika slavila njegovu duplu, pa cak i njegov "pogresan" challenge. Nije Nole masina da ne cuje kad se njegovi spektakularni potezi, a bilo ih je vise u prvom i dobrom delu drugog seta, docekuju sa totalnim mukom i igonrisanjem, a neiznudjene sa orgazmom. To je njemu, to je ono sto je danas vratilo Rodzera u mec, a ni slucajno ne Rodzerova igra, koja je na trenutke blistala (jer to je ipak Fedex), ali nije mogla da uhvati nikakav zalet jer Nole to jednostavno nije dozvoljavao kretanjem, preciznoscu i agresivnoscu. Niko osim Noleta nema taj dodatni veliki, ogromni hendikep I niko kao on ne mora konstantno da se dokazuje da bi bio prihvacen. Idemo majstore u Majami!

Fidel

pre 9 godina

Vec par godina mecevi koje igra Novak zavise iskljucivo od njega. Uvek kad pruzi 70%+ svoje igre sa druge strane moze da bude ko god hoce u kakvoj god formi itd. bude jednostavno pociscen sa terena. I alje mi nisu jasni ovi Srb fanovi Federera.Koliko jos puta Novak treba da im napravi idola devojcicom da shvate neke stvari?

Struki

pre 9 godina

"Spinoza",imace Novak u 33 godini 19 gs, osvojice 90 turnira,i bice 350 nedelja na 1 mestu,a nece se "tebi nikad javiti"! Valjda si razumeo...

baksuz li sam

pre 9 godina

Ako Novak pobedi, ozdravicu.Grip me danas posadio ispred tv i svi za koje sam navijao izgubise: Nojrojter, Maze, Prevc, Liverpul, FK Partizan (ovo je ko poraz), KK Partizan, JJ a evo i Real je pred porazom. Da li me je više smlatio grip ili tv? Nole ulepsaj mi dan.

jumko bilDe

pre 9 godina

Samo čekam Jumkov komentar da vidim sta ce sad da lupi, uvek me lepo nasmeje njegov glupi komentar haha :-D
Inače, ajmo Nole do pobede!

manuginobili

pre 9 godina

Je li ovo Nole namjerno radi u zadnje vrijeme? :)...pusti ih da se malo ponadaju i onda ih pregazi u odlucujucem setu...dobro je Rodjo i prosao osvojivsi dva gema,bolji je od Murraya i Vavrinke po tom pitanju :)

Bojan

pre 9 godina

najbolji mec ove sezone. Realno, samo njih dvojica i igraju tenis na touru, steta sto Fed nije 2-3 godine mladji pa da moze i fizicki da prati Novakov tempo (tokom sezone ne samo nekoliko meceva)
Prvi set, Nole maksimalno fokusirano i realno bez vecih problema sredjeno. Drugi set, Fed je imao mali pad na pocetku, ali realno je bilo da se zavrsi u TBu. Kvalitet seta su malo pokvarile Noletove duple greske, ali realno i Federer je gresio, Nole mu je dao 3 poena duplim, a Federer Novaku ne previse teskim volejem i smecom.
I onda treci set, kao peti na vimbldonu. Na pocetku je delovalo da Federer ima stvari u svojim rukama, ali polako otkazuju noge i Federer promasuje sve zivo.

svaka cast obojici na sjajno predstavi, prelepi poeni, prelepa igra. Kapa dole dvojici sampiona.

Stole

pre 9 godina

Nole, sve cestitke, na ljubilarnoj 50 tituli!Iskidao si mi zivce, hteo dam da razbijem tv daljincem al znao sam da ces ga rasturiti u trecem setu.Samo, nemoj vise tako da nam kids zivce, molim te!

Ivan

pre 9 godina

Vrhunski meč dva velika asa! Novak je vratio Federera u meč svojim greškama u taj-brejku 2.seta, inače je sve moglo biti gotovo mnogo ranije, ali je potom ipak pokazao veliku mentalnu stabilnost i zasluženo ubedljivo dobio 3.set sa 6:2 u trenucima kada je Federer vratio brejk u tom setu i napravio još nekoliko vanserijskih poteza, i činilo se da je on taj koji će podići pehar na kraju, ali Novak je ipak po ko zna koji put pokazao da ume da bude veliki kada je najteže! Ovo mu je 18. pobeda nad velikim Rodžerom Federerom, dovoljan podatak da se vidi koliko je to moćan igrač! Hvala mu što postoji i što nas je 50.put već obradovao!! BRAVO NOLE!!!!!

Čestitke!

pre 9 godina

Falio nam je (stegnuti) Novak u Dubaiju pa da bude klasik (Fed blistao)-ponekad trema nekoga od rivala pokvari spektakl. Danas, na sreću, obojica naoštreni da pobede, laki na nogama, fokusirani, ofanzivni- ovo je bilo milina gledati, kapa dole obojici. Imao ga je Nole spakovanog u drugom setu u dva navrata (brejk- lopta za 5:2 i 5:3 i servis u taj-brejku), nema veze, ovako je publika dobila više. Nije lako s Rođom legendom kada igra na ovom nivou ali Nole "zna taj ključ, poznaje tu bravu" :)

Ivan M

pre 9 godina

1. Kad Nole podigne nivo, kao što je uradio u 1. setu i nakon 2-2 u 3. setu, Federer nema odgovora;

2. Nole je izvesno popravio servis, koji mu je sada adut. Pre nije bilo tako...

3. Federer igra taktički jedino kako može protiv Noleta - brzo, agresivno, sa željom da krati poene. Jedino tako ima šanse, jer su duge razmene uglavnom smrt za njega (Mari to recimo nije kadar da sprovede u delo). Kada mu upali, kao u Šangaju ili Dubaiju, deluje sjajno. Međutim, u tri dobijena seta je teško održati takav nivo, i kad Nole igra na svom vrhuncu ta igra nije dovoljna, kao danas;

4. Čim je Nole slomio reket, odmah mi je laknulo, jer mu je trebao taj "ventil". Odmah nakon toga je zaigrao bolje i pustio ruku. Podseća me na MekEnroa po tome što skoro da koristi živciranje u svoju korist (opet, za razliku od Marija).

5. Imam utisak da u zadnje vreme Novak dobija sve značajnije mečeve sa Federerom (finala GS i Mastersa), dok Federer uzima one "manje" - možda znak da Novak čeka prilike na velikim mečevima da podigne igru;

6. Ne znam šta treba da se desi da bi publika podržala Noleta bilo gde van Kine i Beograda. Divim.
mu se što mu ne smeta više nego što kaže...

ckm

pre 9 godina

Zasto je nekome Rodzer star? Pa covjek ima tek 33 godine i moze jos 3 godine igrati na vrhunskom nivou. Imamo sto primjera u sportu da to mogu biti najbolje godine. Evo Zlatana ili Pirla u fudbalu ili Dzordana nekad i Kobija,pa skoro svi bokseri, iz atleticara. Stvarno mi nije jasno da u ne bas zabtjevnom sportu to nije moguce. Siguran sam da ce Novak i u tim godinama osvajati najvece tur ire ako ga zdravlje posluzi kao Rodzera!

Svete

pre 9 godina

Partizan izgubio od Buducnosti, nije pobedio na brdu, izgubila Jelena Jankovic, Tepes upropastio dan Prevcu koji nije osvojio globus, Tina Maze nije osvojila globus, Ronnie O Sullivan izgubio i ko ce da ti popravi dan ako ne NOVAK DJOKOVIC !!!
Kakav je to covek, sportista, kakva je to glava to je NESTVARNO !!
Bravo Djo1e.........
- 50. titula
- 21. masters
- 8 titula na IW i MIA, rekord
- 9. uzastopno pobedjeno finale na mastersu, izjednacio sa sa Rodjom i Nadalom
- 16. masters na tvrdoj podlozi, jedan manje od Rodje
- Rodzer Federer je pre 6 meseci osvojio svoj 21. masters..... !!!

Kakva su to dva doktora svetskog tenisa i sporta uopste, naravno uz onog treceg susumigavog Spanca, retko se takve 3 face nadju u jednom sportu u istom periodu !!
Kada se setim onih naslova ,, da li je ovo kraj velike cetvorke '', '' Cilic teniser 22 veka '' i ostale budalastine, svaki put se slatko nasmejem !!! BRAVO DJOLE, BRAVO RODJO !!!
I da, gledam Djo1eta kako se trese od nervoze dok pije one sokove, i setim se onih m****una koji ne mogu da podignu gu***cu iz fotelje kako ovde omalovazavaju jednog Novaka Djokovica, TRAGEDIJA !! Naravno ima i onih slucajeva koji blate i Djo1etove rivale, zbog takvih bi uveo registraciju na ovom sajtu, mozda uz neko placanje svakog komentara, pa da vidim koliko njih bi penilo svakodnevno pisuci ovde razne baljezgarije !!!

Bozidar

pre 9 godina

Vidim komentar kako je Novak umoran...
Neka shvate ljudi da je Novak Djokovic najbrzi i najfleksibilniji teniser.
Jel primecujete da Federer i sa veoma agresivnom igrom tesko dolazi do poena,jer Novak sve stize,odatle i blagi umor a posle je opet kao nov i dolazi do poena i pobedjuje.
Federer je igrao agresivno jer zna da nema izbora...ali opet mu Novak uzima poene i stize nemoguce udarce.

milan

pre 9 godina

Ne znam kako se zove gospodin koji je odrzao kratak govor i pomenuo da se nada da ce u knjigama o velikanima teniske igre podjednako biti zastupljeni i Novak i Federer. Vidi se u poslednje vreme koliko i Federer gaji iskreni respekt prema Noletu. A publika je horda,ne treba ih uzimati za ozbiljno.

mika

pre 9 godina

Meni je dovoljno kad vidim medjusobni skor u mechevima 18-20 !!! Ej,zamisli da 18 puta pobedish Federera u sportu u kom je najbolji jedan na jedan!!! To mi je dovoljno da shvatim koliko je veliki igrach Novak DJokovic!!! Zamisli da tuces Karpova ili Kasparova 18 puta u sahu, ili Jordana 18 puta u basketu, ili Tajsona 18 puta u ringu da isprebijas i to iz samo 30 i kusur partija? Znaci da morash biti Vrhunski u tom sto radis, da ne kazem najbolji na svetu za takav podvig!!!

apokalipticar

pre 9 godina

Novak je doneo odluku, na radost celnika ATP turnira, Federer ce osvajati turnire 250 i 500, zbog sponzora i publike, ostalo ide njemu. Uvek dzentlmen, nas NO1E.

Kosovka devojka

pre 9 godina

Gledala sam mec pa otisla da spavam. Ne postoji lepsi nacin da se zapocne jutro nego kada je ovo prva vest na koju naletite. BRAVO MAJSTORE !

Jovan

pre 9 godina

I Serena ima 34 godine. Svi govore dominacija Serene, a ne nedostatak konkurencije.
Velika je muka kad u sitnim satima neko pokušava da umamji Noletov uspwh.

Parabelum

pre 9 godina

Federer je bio sjajan veceras, u odlicnoj je formi. Nista nije ni trebao ni morao da promeni u svojoj igri. Ali igrao je protiv neprikosnovenog broja 1.

Svaka cast Novaku. Objasnio je i svi su razumeli.

Cestitke za titulu.

Paklena pomorandza

pre 9 godina

Nole ti si car ova jadna Srbija treba da je srećna što si jedino vredno iz nje i što je predstavljaš na sportski ,ljudski i što je najvažnije kulturan način u svetu ..Nole svaka čast još takav čovek se radja jednom u 1000 godina .

Gryphon

pre 9 godina

@Nikki, Federer ne pokazuje emocije. Izgleda ti pratiš tenis od ove godine, pa čovek je plakao kada je izgubio AO od Nadala, da ne nabrajam dalje. Ej čovek plače što je izgubio, a Nadal mu na to kaže da će i on osvojiti još trofeja.