Tenis 65

Subota, 21.03.2015.

12:28

IV: Đoković - Mari, ko će u finale?

Najbolji teniser sveta Novak Đoković i Britanac Endi Mari sastaju se od 19h u polufinalu Mastersa u Indijan Velsu.

IV: Ðokoviæ - Mari, ko æe u finale? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

65 Komentari

Sortiraj po:

albanac sa kosova

pre 9 godina

Jer sam vam rekao da ce DJO lagano da pobedi? I to zato sto ce biti miran i zeljnan igre. Gledajte komentar malo nize. Ciao

NS

pre 9 godina

Mari ce prekinuti ovaj niz poraza od Noleta. Dali veceras ili u nekom od narednih meceva videcemo........... mozda bolje ovde nego na Vimbl. ili Rg u Parizu.

Liberal

pre 9 godina

Ovaj Mikii od dole pati od gadnih frustracija. Cu nismo videli loptu. Ti u svakom slucaju gledas loptice. Idi na youtube i poslusaj I Got Big Balls od AC\DC i opusti se sine! Idemo Novace majstore!!!!!

ju

pre 9 godina

@Mare
Rodzer ga je vec pobedio 2 puta zaredom, ovo ce mu biti 3 uzastopna pobeda nad Novakom. Naravno da Novak nije izgubio set kad je igrao protiv smesnih protivnika.

Cartman

pre 9 godina

@Nebojsa
Pa Novak se nije skoncentrisao na ta 2 mastersa nego na US Open pa je opet prosao kao i Rodzer, ispao u polufinalu.
Nema to veze sa mastersima nego sa tim sto su ocigledno obojica potcenili rivale. Umesto da se takticki i mentalno pripreme za Nisikorija i Cilica, obojica su vec razmisljali o finalu i o tome kako ce da se bore za titulu. Zato su i prosli kako su prosli.
Glupo je pricati kako neko treba da ignorise masterse radi neke pripreme za GS. Najbolja priprema su jaki mecevi, a takve meceve mozes imati samo na mastersima. U suprotnom, svi najbolji bi namerno ispadali u 2-3 kolu mastersa i tako cuvali snagu za GS. Ali, ne ide to tako, zna se kako se dolazi do najbolje forme - kroz trening i jake meceve, tj. meceve sa jakim protivnicima.

fr

pre 9 godina

@RF
Za sve se slazem, osim za to da danas igra bolje nego nekada. Ni blizu. Nekada je igrao savrsen tenis, ovo danas je dovoljno da bude u vrhu, ali onaj RF iz 2006 ili 2007 bi danas bio ubedljivo prvi na svetu i osvajao bi svaki GS.

Goca

pre 9 godina

Valjda je dosao na turnir da ga osvoji (odbrani)a ne da kalkulise. Nema mesta za to...Tipa, bolje da sada ispadne i da se skoncentrise na RG. Ko zna sta ce tamo biti. Kada dodjes na turnir, dosao si sa namerom da ga osvojis.

No1EMINATOR

pre 9 godina

Murray ce biti silno motivisan da se revansira Noletu za poraz iz Melburna.U to nema sumnje.Rekoh ranije,tu upravo lezi Novakova sansa,odnosno mogucnost Skota da previse "izgori" u toj zelji za "sportskom osvetom".Novak ga mora terati da trci po terenu i sto vise ga razvlaciti po stani,a onda napred na mrezu,na volley ili smec.Svaku kracu loptu koa pada u servis polje kaznjavati,kao sto je Roger,koji je meni inace favorit za titulu ovde po do sada prikazanom,radio protiv Noleta u poslednja dva meca koja su igrali.Mislin na Shanghai prosle i Dubai ove godine.Novak,kao sampion i najbolji na svetu,treba tako agresivno da igra i skracuje poene.To nece biti lako jer je Andy sjajan defanzivac,dobro pokriva teren i vraca naizgled nemoguce loptice.Ipak,Novak je tehnicki potkovaniji i ocekujem da to iskoristi i odigra agresivno od starta meca kako bi odmah pokazao ko je ALFA na terenu i branilac titule.

v

pre 9 godina

Novak i Rodja. Pa nek prsti. Naravno da vidim da Rodja dobro igra. Ali prilika za revans je prilika za revans. 1 i 2 na listi, tako i treba da bude. Da nije Rodje, Novak ne bi imao sa kim da igra. Ili sa kim da se igra. Ili nekog ko ce povremeno sa njim da se igra. Zavisi od toga ko je ustao na levu a ko na desnu nogu. Kada su njih dvojica u pitanju odlucuju nijanse.

Nebojsa

pre 9 godina

Djokovicevci spremaju odstupnicu za poraz u vidu argumenata da Novak treba da se koncentrise na GS. On treba da se koncentrise na turnire koje igra, momci. Kroz ove turnire se dostize forma potrebna za osvajanje gren slema. Gubljenje ovakvih meceva znaci gubitak samopouzdanja koje je najbitniji deo igre pojedinca. Ali, kome ja ovo pisem, vecina vas loptu u zivotu nije videla.
(Mikii, 21. mart 2015 14:10)

Da se Federer prošle godine skoncentrisao na us open a ne na dva mastersa pre njega sada bi imao 18 grenslemova ali ne on je igrao punom snagom jadan osvojio u drugom igrao finale i došao umoran na us open posle nije imao snage da se odupre Cilicu a u finalu bi ga čekao umorni Nišikori laganica za 18 grenslem.

albanac sa kosova

pre 9 godina

Djokovic ce pobediti iz prostog razloga sto nije igrao cetvrt finale. I zedan je igre. Bice miran tokom meca i to je to. Rutinski pobedjuje

RF

pre 9 godina

Federer trenutno igra najbolji tenis u karijeri bolji nego iz dana najvece dominacije. E sad ce svi pitati kako ne osvaja Gren slemove, a odgovor je u tome godine to je normalno. Rodzer je malo izgubio na brzini sto je sasvim prirodno i nemoze kao nekad igrati po 2-3 meca u 5 setova to se sad oseti, sto se najvise videlo na US openu , da ga Monfis nije namucio u 5 setova nikada ga Cilic ne bi pobedio kao ni Nisikori posle da je doslo do finala. Ali Rodzer ove godine ima najvece sanse na Vimbldonu a posle u na US openu uz dobro zdravlje i vrlo malo srece na zrebu Federer ce osvojiti jedan od ta dva slema. Ali pik je Vimbldonu svakako.

v

pre 9 godina

Jao smarac Marej u sred bela dana......meni tesko da gledam, kako li je Novaku tek. Naravno prognoziram Novakovu pobedu. Novak ima motivaciju posle onih komentara u medijima, a Marej cini se da ima motivaciju ali u njegovom slucaju je to vise kompleks pa izgori od zelje. Idemo Nole.

Mikii

pre 9 godina

Djokovicevci spremaju odstupnicu za poraz u vidu argumenata da Novak treba da se koncentrise na GS. On treba da se koncentrise na turnire koje igra, momci. Kroz ove turnire se dostize forma potrebna za osvajanje gren slema. Gubljenje ovakvih meceva znaci gubitak samopouzdanja koje je najbitniji deo igre pojedinca. Ali, kome ja ovo pisem, vecina vas loptu u zivotu nije videla.

Mare

pre 9 godina

Novak nije izgubio set na turniru a ovde neki pricaju o padu forme?!
Decko igra sa 60% bas do polufinala i finala. Siguran sam da ovo osvaja jer Marej i dalje ima problem u glavi od Novaka a Rodzer ga ne moze pobediti 2 puta za redom.

Top lista nadrealista

pre 9 godina

Djordje P, Ne vidim niti 1 razlog da ne odigra cvrsto i maximalno kad je vec dosao do ovde. Bolje da osvoji 1 master pa sledeci i da ne igra nego da na oba ide u polufinale.A do gs ima jos mnogo vremena.

Tina

pre 9 godina

Olika, 21. mart 2015 12:42)

U Indian Velsu nema vlage, tamo je pustinja, može visoka temperatura, ali suv vazduh. Sledeće nedelje na Floridi će biti vlage, pa zasad nemoj da brineš!

T Rex

pre 9 godina

Iskreno strepim jer od zavrsetka AO Nole je u nekoj rekreativnoj fazi i daleko je od svoje top forme.Na trenutnom nivou na kom je,to je dovoljno da pobedi sve osim prve cetvorice(mada mislim da bi i Nadala dobio jer je i Rafa jos daleko od pune forme).Dakle ostaju RF I Marej.Nadam se da ce nekako(na misice) pobediti Endija a za RF mora da bude na svom maksimumu a trenutno je daleko od toga.Po meni Nole je na 75%-80% svojih mogucnosti a to nije dovoljno,videli smo u Dubajiu.U nadi da gresim zelim Novaku sve najbolje.

sasa jokic

pre 9 godina

Nole, naravno. Usao je Mareju u glavu, kao nekad Nadalu, plus bolje igra.
Endi se pregruvao, ima visak misicne mase, vise nije brz i precizan kao pre, a i vratio se defanzivnom stilu.

Veljko Marinkovic

pre 9 godina

Ни Мареј ни Ђоковић на овом турниру нису погазали превише.Генерално не очекујем добар меч,поготово аку се у обзир узму и временски услови(пакао) када се меч буде играо.Када се све ссбере и одузме победиће онај који буде мање грешио.Надам се да ће то бити Новак.

Boban

pre 9 godina

@Stefan

Potpuno se slažem sa tobom, za Novaka su bitni samo grend slem turniri, bolje da izgubi svaki meč u četvrtfinalu ili polufinalu na mastersima a da osvoji Rolan Garos! Mislim da bi to bilo fenomenalno, ako Novak osvoji Rolan Garos i US Open, ova sezona će biti pun pogodak! Novak je u zenitu karijere, ove i naredne dve godine skoncentrisati se samo na najveće turnire, a kasnije kao Rodžer nek osvaja ATP 500 Dubai, Peking i neki masters 1000.

....

pre 9 godina

ako bude igrao kao Borna onda ga dobija,u suprotnom teško...ipak je Borna klasa za sve njih...prvo on pa onda svi ostali...možda Čilić samo

tetak

pre 9 godina

Ahh, da je Novak igrao četvrtfinale onda bi kuću stavio na njega ali pošto ova trodnevna pauza zna biti mač sa dvije oštrice nisam baš 100% siguran u njegov trijumf....čak blagu prednost dajem Škotu koji igra jako dobro čitav turnir

Tipujem , onako, prema osjećaju, na Raonić-Murray finale

fedex

pre 9 godina

novak i federer naravno,al DAJTE UEDITE DISQUS IL NESTO TAKVO,DA MOZEMO FINO KOMUNICIRAT,IMA STVARNO DOBRIH LJUDI OVDJE,AL OVAKO MI SE NE DA SVE CITATI,SAMO NEKOLIKO PRVIH KOM.

Stefan

pre 9 godina

Novak ima premalo gren slemova u odnosu na kvalitet. I ako izgubi ovo, nije šteta. Šteta bi bila da ne osvoji Rolan Garos.

Ovo je godina u kojoj su Nadal i Federer slabiji nego ikad, a ovi mlađi još uvek ne mogu da pariraju velikoj četvorki.

Masters turniri jesu važni za bodove, ali mesto u istoriji je rezervisano za osvajače Gren slemova. Vidite Nadala. Čovek igra šest meseci i za to vreme osvoji par masters turnira i Rolan.

Napred Nole, ovo MORA da bude tvoja godina!!!

Djordje P

pre 9 godina

Ovo je prvi put da mi uopste nije stalo da Djokovic pobedi. Nekako mi se cini da je sada vreme da se Djokovic koncentrise na GS i samo na to. Njegov kvalitet ce ga skoro u svakom ATP turniru odvesti do polu-finala, finala, a mozda nesto i osvoji, ali mozda nije lose da ponekad izgubi na nekim od njih, da nesto nauci, da dobije visak slobodnih dana za odmor, te da se 100% skoncentrise na sva cetiri GS. To je, cinimi se, prioritet do kraja njegove karijere. ATP nisu toliko bitni, docice sami od sebe, a br. 1 se nekako cini nedostiznim za ostale... bar za sada. I ako izgubi od Mareja, nije strasno... cak sta vise.

Oskar

pre 9 godina

Bude li Federer igrao kao protiv Berdiha u nastavku turnira, ovaj meč je potpuno nebitan. Ni Djoković iz 2011. nebi imao nikakvu šansu.
Godinama kruže priče da se Federer zbog godina više ne može nosit s najboljima, pa on sad zapravo igra najbolji tenis u karijeri. Bolje igra sad nego prije 7,8 godina.

Stefan

pre 9 godina

Novak ima premalo gren slemova u odnosu na kvalitet. I ako izgubi ovo, nije šteta. Šteta bi bila da ne osvoji Rolan Garos.

Ovo je godina u kojoj su Nadal i Federer slabiji nego ikad, a ovi mlađi još uvek ne mogu da pariraju velikoj četvorki.

Masters turniri jesu važni za bodove, ali mesto u istoriji je rezervisano za osvajače Gren slemova. Vidite Nadala. Čovek igra šest meseci i za to vreme osvoji par masters turnira i Rolan.

Napred Nole, ovo MORA da bude tvoja godina!!!

sasa jokic

pre 9 godina

Nole, naravno. Usao je Mareju u glavu, kao nekad Nadalu, plus bolje igra.
Endi se pregruvao, ima visak misicne mase, vise nije brz i precizan kao pre, a i vratio se defanzivnom stilu.

Djordje P

pre 9 godina

Ovo je prvi put da mi uopste nije stalo da Djokovic pobedi. Nekako mi se cini da je sada vreme da se Djokovic koncentrise na GS i samo na to. Njegov kvalitet ce ga skoro u svakom ATP turniru odvesti do polu-finala, finala, a mozda nesto i osvoji, ali mozda nije lose da ponekad izgubi na nekim od njih, da nesto nauci, da dobije visak slobodnih dana za odmor, te da se 100% skoncentrise na sva cetiri GS. To je, cinimi se, prioritet do kraja njegove karijere. ATP nisu toliko bitni, docice sami od sebe, a br. 1 se nekako cini nedostiznim za ostale... bar za sada. I ako izgubi od Mareja, nije strasno... cak sta vise.

T Rex

pre 9 godina

Iskreno strepim jer od zavrsetka AO Nole je u nekoj rekreativnoj fazi i daleko je od svoje top forme.Na trenutnom nivou na kom je,to je dovoljno da pobedi sve osim prve cetvorice(mada mislim da bi i Nadala dobio jer je i Rafa jos daleko od pune forme).Dakle ostaju RF I Marej.Nadam se da ce nekako(na misice) pobediti Endija a za RF mora da bude na svom maksimumu a trenutno je daleko od toga.Po meni Nole je na 75%-80% svojih mogucnosti a to nije dovoljno,videli smo u Dubajiu.U nadi da gresim zelim Novaku sve najbolje.

Mare

pre 9 godina

Novak nije izgubio set na turniru a ovde neki pricaju o padu forme?!
Decko igra sa 60% bas do polufinala i finala. Siguran sam da ovo osvaja jer Marej i dalje ima problem u glavi od Novaka a Rodzer ga ne moze pobediti 2 puta za redom.

Boban

pre 9 godina

@Stefan

Potpuno se slažem sa tobom, za Novaka su bitni samo grend slem turniri, bolje da izgubi svaki meč u četvrtfinalu ili polufinalu na mastersima a da osvoji Rolan Garos! Mislim da bi to bilo fenomenalno, ako Novak osvoji Rolan Garos i US Open, ova sezona će biti pun pogodak! Novak je u zenitu karijere, ove i naredne dve godine skoncentrisati se samo na najveće turnire, a kasnije kao Rodžer nek osvaja ATP 500 Dubai, Peking i neki masters 1000.

fedex

pre 9 godina

novak i federer naravno,al DAJTE UEDITE DISQUS IL NESTO TAKVO,DA MOZEMO FINO KOMUNICIRAT,IMA STVARNO DOBRIH LJUDI OVDJE,AL OVAKO MI SE NE DA SVE CITATI,SAMO NEKOLIKO PRVIH KOM.

Veljko Marinkovic

pre 9 godina

Ни Мареј ни Ђоковић на овом турниру нису погазали превише.Генерално не очекујем добар меч,поготово аку се у обзир узму и временски услови(пакао) када се меч буде играо.Када се све ссбере и одузме победиће онај који буде мање грешио.Надам се да ће то бити Новак.

Oskar

pre 9 godina

Bude li Federer igrao kao protiv Berdiha u nastavku turnira, ovaj meč je potpuno nebitan. Ni Djoković iz 2011. nebi imao nikakvu šansu.
Godinama kruže priče da se Federer zbog godina više ne može nosit s najboljima, pa on sad zapravo igra najbolji tenis u karijeri. Bolje igra sad nego prije 7,8 godina.

albanac sa kosova

pre 9 godina

Djokovic ce pobediti iz prostog razloga sto nije igrao cetvrt finale. I zedan je igre. Bice miran tokom meca i to je to. Rutinski pobedjuje

Top lista nadrealista

pre 9 godina

Djordje P, Ne vidim niti 1 razlog da ne odigra cvrsto i maximalno kad je vec dosao do ovde. Bolje da osvoji 1 master pa sledeci i da ne igra nego da na oba ide u polufinale.A do gs ima jos mnogo vremena.

v

pre 9 godina

Novak i Rodja. Pa nek prsti. Naravno da vidim da Rodja dobro igra. Ali prilika za revans je prilika za revans. 1 i 2 na listi, tako i treba da bude. Da nije Rodje, Novak ne bi imao sa kim da igra. Ili sa kim da se igra. Ili nekog ko ce povremeno sa njim da se igra. Zavisi od toga ko je ustao na levu a ko na desnu nogu. Kada su njih dvojica u pitanju odlucuju nijanse.

v

pre 9 godina

Jao smarac Marej u sred bela dana......meni tesko da gledam, kako li je Novaku tek. Naravno prognoziram Novakovu pobedu. Novak ima motivaciju posle onih komentara u medijima, a Marej cini se da ima motivaciju ali u njegovom slucaju je to vise kompleks pa izgori od zelje. Idemo Nole.

Nebojsa

pre 9 godina

Djokovicevci spremaju odstupnicu za poraz u vidu argumenata da Novak treba da se koncentrise na GS. On treba da se koncentrise na turnire koje igra, momci. Kroz ove turnire se dostize forma potrebna za osvajanje gren slema. Gubljenje ovakvih meceva znaci gubitak samopouzdanja koje je najbitniji deo igre pojedinca. Ali, kome ja ovo pisem, vecina vas loptu u zivotu nije videla.
(Mikii, 21. mart 2015 14:10)

Da se Federer prošle godine skoncentrisao na us open a ne na dva mastersa pre njega sada bi imao 18 grenslemova ali ne on je igrao punom snagom jadan osvojio u drugom igrao finale i došao umoran na us open posle nije imao snage da se odupre Cilicu a u finalu bi ga čekao umorni Nišikori laganica za 18 grenslem.

Tina

pre 9 godina

Olika, 21. mart 2015 12:42)

U Indian Velsu nema vlage, tamo je pustinja, može visoka temperatura, ali suv vazduh. Sledeće nedelje na Floridi će biti vlage, pa zasad nemoj da brineš!

Mikii

pre 9 godina

Djokovicevci spremaju odstupnicu za poraz u vidu argumenata da Novak treba da se koncentrise na GS. On treba da se koncentrise na turnire koje igra, momci. Kroz ove turnire se dostize forma potrebna za osvajanje gren slema. Gubljenje ovakvih meceva znaci gubitak samopouzdanja koje je najbitniji deo igre pojedinca. Ali, kome ja ovo pisem, vecina vas loptu u zivotu nije videla.

RF

pre 9 godina

Federer trenutno igra najbolji tenis u karijeri bolji nego iz dana najvece dominacije. E sad ce svi pitati kako ne osvaja Gren slemove, a odgovor je u tome godine to je normalno. Rodzer je malo izgubio na brzini sto je sasvim prirodno i nemoze kao nekad igrati po 2-3 meca u 5 setova to se sad oseti, sto se najvise videlo na US openu , da ga Monfis nije namucio u 5 setova nikada ga Cilic ne bi pobedio kao ni Nisikori posle da je doslo do finala. Ali Rodzer ove godine ima najvece sanse na Vimbldonu a posle u na US openu uz dobro zdravlje i vrlo malo srece na zrebu Federer ce osvojiti jedan od ta dva slema. Ali pik je Vimbldonu svakako.

....

pre 9 godina

ako bude igrao kao Borna onda ga dobija,u suprotnom teško...ipak je Borna klasa za sve njih...prvo on pa onda svi ostali...možda Čilić samo

tetak

pre 9 godina

Ahh, da je Novak igrao četvrtfinale onda bi kuću stavio na njega ali pošto ova trodnevna pauza zna biti mač sa dvije oštrice nisam baš 100% siguran u njegov trijumf....čak blagu prednost dajem Škotu koji igra jako dobro čitav turnir

Tipujem , onako, prema osjećaju, na Raonić-Murray finale

Goca

pre 9 godina

Valjda je dosao na turnir da ga osvoji (odbrani)a ne da kalkulise. Nema mesta za to...Tipa, bolje da sada ispadne i da se skoncentrise na RG. Ko zna sta ce tamo biti. Kada dodjes na turnir, dosao si sa namerom da ga osvojis.

Cartman

pre 9 godina

@Nebojsa
Pa Novak se nije skoncentrisao na ta 2 mastersa nego na US Open pa je opet prosao kao i Rodzer, ispao u polufinalu.
Nema to veze sa mastersima nego sa tim sto su ocigledno obojica potcenili rivale. Umesto da se takticki i mentalno pripreme za Nisikorija i Cilica, obojica su vec razmisljali o finalu i o tome kako ce da se bore za titulu. Zato su i prosli kako su prosli.
Glupo je pricati kako neko treba da ignorise masterse radi neke pripreme za GS. Najbolja priprema su jaki mecevi, a takve meceve mozes imati samo na mastersima. U suprotnom, svi najbolji bi namerno ispadali u 2-3 kolu mastersa i tako cuvali snagu za GS. Ali, ne ide to tako, zna se kako se dolazi do najbolje forme - kroz trening i jake meceve, tj. meceve sa jakim protivnicima.

Liberal

pre 9 godina

Ovaj Mikii od dole pati od gadnih frustracija. Cu nismo videli loptu. Ti u svakom slucaju gledas loptice. Idi na youtube i poslusaj I Got Big Balls od AC\DC i opusti se sine! Idemo Novace majstore!!!!!

No1EMINATOR

pre 9 godina

Murray ce biti silno motivisan da se revansira Noletu za poraz iz Melburna.U to nema sumnje.Rekoh ranije,tu upravo lezi Novakova sansa,odnosno mogucnost Skota da previse "izgori" u toj zelji za "sportskom osvetom".Novak ga mora terati da trci po terenu i sto vise ga razvlaciti po stani,a onda napred na mrezu,na volley ili smec.Svaku kracu loptu koa pada u servis polje kaznjavati,kao sto je Roger,koji je meni inace favorit za titulu ovde po do sada prikazanom,radio protiv Noleta u poslednja dva meca koja su igrali.Mislin na Shanghai prosle i Dubai ove godine.Novak,kao sampion i najbolji na svetu,treba tako agresivno da igra i skracuje poene.To nece biti lako jer je Andy sjajan defanzivac,dobro pokriva teren i vraca naizgled nemoguce loptice.Ipak,Novak je tehnicki potkovaniji i ocekujem da to iskoristi i odigra agresivno od starta meca kako bi odmah pokazao ko je ALFA na terenu i branilac titule.

fr

pre 9 godina

@RF
Za sve se slazem, osim za to da danas igra bolje nego nekada. Ni blizu. Nekada je igrao savrsen tenis, ovo danas je dovoljno da bude u vrhu, ali onaj RF iz 2006 ili 2007 bi danas bio ubedljivo prvi na svetu i osvajao bi svaki GS.

ju

pre 9 godina

@Mare
Rodzer ga je vec pobedio 2 puta zaredom, ovo ce mu biti 3 uzastopna pobeda nad Novakom. Naravno da Novak nije izgubio set kad je igrao protiv smesnih protivnika.

NS

pre 9 godina

Mari ce prekinuti ovaj niz poraza od Noleta. Dali veceras ili u nekom od narednih meceva videcemo........... mozda bolje ovde nego na Vimbl. ili Rg u Parizu.

albanac sa kosova

pre 9 godina

Jer sam vam rekao da ce DJO lagano da pobedi? I to zato sto ce biti miran i zeljnan igre. Gledajte komentar malo nize. Ciao

Oskar

pre 9 godina

Bude li Federer igrao kao protiv Berdiha u nastavku turnira, ovaj meč je potpuno nebitan. Ni Djoković iz 2011. nebi imao nikakvu šansu.
Godinama kruže priče da se Federer zbog godina više ne može nosit s najboljima, pa on sad zapravo igra najbolji tenis u karijeri. Bolje igra sad nego prije 7,8 godina.

tetak

pre 9 godina

Ahh, da je Novak igrao četvrtfinale onda bi kuću stavio na njega ali pošto ova trodnevna pauza zna biti mač sa dvije oštrice nisam baš 100% siguran u njegov trijumf....čak blagu prednost dajem Škotu koji igra jako dobro čitav turnir

Tipujem , onako, prema osjećaju, na Raonić-Murray finale

....

pre 9 godina

ako bude igrao kao Borna onda ga dobija,u suprotnom teško...ipak je Borna klasa za sve njih...prvo on pa onda svi ostali...možda Čilić samo

RF

pre 9 godina

Federer trenutno igra najbolji tenis u karijeri bolji nego iz dana najvece dominacije. E sad ce svi pitati kako ne osvaja Gren slemove, a odgovor je u tome godine to je normalno. Rodzer je malo izgubio na brzini sto je sasvim prirodno i nemoze kao nekad igrati po 2-3 meca u 5 setova to se sad oseti, sto se najvise videlo na US openu , da ga Monfis nije namucio u 5 setova nikada ga Cilic ne bi pobedio kao ni Nisikori posle da je doslo do finala. Ali Rodzer ove godine ima najvece sanse na Vimbldonu a posle u na US openu uz dobro zdravlje i vrlo malo srece na zrebu Federer ce osvojiti jedan od ta dva slema. Ali pik je Vimbldonu svakako.

Mikii

pre 9 godina

Djokovicevci spremaju odstupnicu za poraz u vidu argumenata da Novak treba da se koncentrise na GS. On treba da se koncentrise na turnire koje igra, momci. Kroz ove turnire se dostize forma potrebna za osvajanje gren slema. Gubljenje ovakvih meceva znaci gubitak samopouzdanja koje je najbitniji deo igre pojedinca. Ali, kome ja ovo pisem, vecina vas loptu u zivotu nije videla.

Stefan

pre 9 godina

Novak ima premalo gren slemova u odnosu na kvalitet. I ako izgubi ovo, nije šteta. Šteta bi bila da ne osvoji Rolan Garos.

Ovo je godina u kojoj su Nadal i Federer slabiji nego ikad, a ovi mlađi još uvek ne mogu da pariraju velikoj četvorki.

Masters turniri jesu važni za bodove, ali mesto u istoriji je rezervisano za osvajače Gren slemova. Vidite Nadala. Čovek igra šest meseci i za to vreme osvoji par masters turnira i Rolan.

Napred Nole, ovo MORA da bude tvoja godina!!!

Djordje P

pre 9 godina

Ovo je prvi put da mi uopste nije stalo da Djokovic pobedi. Nekako mi se cini da je sada vreme da se Djokovic koncentrise na GS i samo na to. Njegov kvalitet ce ga skoro u svakom ATP turniru odvesti do polu-finala, finala, a mozda nesto i osvoji, ali mozda nije lose da ponekad izgubi na nekim od njih, da nesto nauci, da dobije visak slobodnih dana za odmor, te da se 100% skoncentrise na sva cetiri GS. To je, cinimi se, prioritet do kraja njegove karijere. ATP nisu toliko bitni, docice sami od sebe, a br. 1 se nekako cini nedostiznim za ostale... bar za sada. I ako izgubi od Mareja, nije strasno... cak sta vise.

fedex

pre 9 godina

novak i federer naravno,al DAJTE UEDITE DISQUS IL NESTO TAKVO,DA MOZEMO FINO KOMUNICIRAT,IMA STVARNO DOBRIH LJUDI OVDJE,AL OVAKO MI SE NE DA SVE CITATI,SAMO NEKOLIKO PRVIH KOM.

T Rex

pre 9 godina

Iskreno strepim jer od zavrsetka AO Nole je u nekoj rekreativnoj fazi i daleko je od svoje top forme.Na trenutnom nivou na kom je,to je dovoljno da pobedi sve osim prve cetvorice(mada mislim da bi i Nadala dobio jer je i Rafa jos daleko od pune forme).Dakle ostaju RF I Marej.Nadam se da ce nekako(na misice) pobediti Endija a za RF mora da bude na svom maksimumu a trenutno je daleko od toga.Po meni Nole je na 75%-80% svojih mogucnosti a to nije dovoljno,videli smo u Dubajiu.U nadi da gresim zelim Novaku sve najbolje.

Nebojsa

pre 9 godina

Djokovicevci spremaju odstupnicu za poraz u vidu argumenata da Novak treba da se koncentrise na GS. On treba da se koncentrise na turnire koje igra, momci. Kroz ove turnire se dostize forma potrebna za osvajanje gren slema. Gubljenje ovakvih meceva znaci gubitak samopouzdanja koje je najbitniji deo igre pojedinca. Ali, kome ja ovo pisem, vecina vas loptu u zivotu nije videla.
(Mikii, 21. mart 2015 14:10)

Da se Federer prošle godine skoncentrisao na us open a ne na dva mastersa pre njega sada bi imao 18 grenslemova ali ne on je igrao punom snagom jadan osvojio u drugom igrao finale i došao umoran na us open posle nije imao snage da se odupre Cilicu a u finalu bi ga čekao umorni Nišikori laganica za 18 grenslem.

albanac sa kosova

pre 9 godina

Djokovic ce pobediti iz prostog razloga sto nije igrao cetvrt finale. I zedan je igre. Bice miran tokom meca i to je to. Rutinski pobedjuje

fr

pre 9 godina

@RF
Za sve se slazem, osim za to da danas igra bolje nego nekada. Ni blizu. Nekada je igrao savrsen tenis, ovo danas je dovoljno da bude u vrhu, ali onaj RF iz 2006 ili 2007 bi danas bio ubedljivo prvi na svetu i osvajao bi svaki GS.

Boban

pre 9 godina

@Stefan

Potpuno se slažem sa tobom, za Novaka su bitni samo grend slem turniri, bolje da izgubi svaki meč u četvrtfinalu ili polufinalu na mastersima a da osvoji Rolan Garos! Mislim da bi to bilo fenomenalno, ako Novak osvoji Rolan Garos i US Open, ova sezona će biti pun pogodak! Novak je u zenitu karijere, ove i naredne dve godine skoncentrisati se samo na najveće turnire, a kasnije kao Rodžer nek osvaja ATP 500 Dubai, Peking i neki masters 1000.

Mare

pre 9 godina

Novak nije izgubio set na turniru a ovde neki pricaju o padu forme?!
Decko igra sa 60% bas do polufinala i finala. Siguran sam da ovo osvaja jer Marej i dalje ima problem u glavi od Novaka a Rodzer ga ne moze pobediti 2 puta za redom.

ju

pre 9 godina

@Mare
Rodzer ga je vec pobedio 2 puta zaredom, ovo ce mu biti 3 uzastopna pobeda nad Novakom. Naravno da Novak nije izgubio set kad je igrao protiv smesnih protivnika.

sasa jokic

pre 9 godina

Nole, naravno. Usao je Mareju u glavu, kao nekad Nadalu, plus bolje igra.
Endi se pregruvao, ima visak misicne mase, vise nije brz i precizan kao pre, a i vratio se defanzivnom stilu.

Veljko Marinkovic

pre 9 godina

Ни Мареј ни Ђоковић на овом турниру нису погазали превише.Генерално не очекујем добар меч,поготово аку се у обзир узму и временски услови(пакао) када се меч буде играо.Када се све ссбере и одузме победиће онај који буде мање грешио.Надам се да ће то бити Новак.

v

pre 9 godina

Novak i Rodja. Pa nek prsti. Naravno da vidim da Rodja dobro igra. Ali prilika za revans je prilika za revans. 1 i 2 na listi, tako i treba da bude. Da nije Rodje, Novak ne bi imao sa kim da igra. Ili sa kim da se igra. Ili nekog ko ce povremeno sa njim da se igra. Zavisi od toga ko je ustao na levu a ko na desnu nogu. Kada su njih dvojica u pitanju odlucuju nijanse.

v

pre 9 godina

Jao smarac Marej u sred bela dana......meni tesko da gledam, kako li je Novaku tek. Naravno prognoziram Novakovu pobedu. Novak ima motivaciju posle onih komentara u medijima, a Marej cini se da ima motivaciju ali u njegovom slucaju je to vise kompleks pa izgori od zelje. Idemo Nole.

NS

pre 9 godina

Mari ce prekinuti ovaj niz poraza od Noleta. Dali veceras ili u nekom od narednih meceva videcemo........... mozda bolje ovde nego na Vimbl. ili Rg u Parizu.

Goca

pre 9 godina

Valjda je dosao na turnir da ga osvoji (odbrani)a ne da kalkulise. Nema mesta za to...Tipa, bolje da sada ispadne i da se skoncentrise na RG. Ko zna sta ce tamo biti. Kada dodjes na turnir, dosao si sa namerom da ga osvojis.

No1EMINATOR

pre 9 godina

Murray ce biti silno motivisan da se revansira Noletu za poraz iz Melburna.U to nema sumnje.Rekoh ranije,tu upravo lezi Novakova sansa,odnosno mogucnost Skota da previse "izgori" u toj zelji za "sportskom osvetom".Novak ga mora terati da trci po terenu i sto vise ga razvlaciti po stani,a onda napred na mrezu,na volley ili smec.Svaku kracu loptu koa pada u servis polje kaznjavati,kao sto je Roger,koji je meni inace favorit za titulu ovde po do sada prikazanom,radio protiv Noleta u poslednja dva meca koja su igrali.Mislin na Shanghai prosle i Dubai ove godine.Novak,kao sampion i najbolji na svetu,treba tako agresivno da igra i skracuje poene.To nece biti lako jer je Andy sjajan defanzivac,dobro pokriva teren i vraca naizgled nemoguce loptice.Ipak,Novak je tehnicki potkovaniji i ocekujem da to iskoristi i odigra agresivno od starta meca kako bi odmah pokazao ko je ALFA na terenu i branilac titule.

Top lista nadrealista

pre 9 godina

Djordje P, Ne vidim niti 1 razlog da ne odigra cvrsto i maximalno kad je vec dosao do ovde. Bolje da osvoji 1 master pa sledeci i da ne igra nego da na oba ide u polufinale.A do gs ima jos mnogo vremena.

Liberal

pre 9 godina

Ovaj Mikii od dole pati od gadnih frustracija. Cu nismo videli loptu. Ti u svakom slucaju gledas loptice. Idi na youtube i poslusaj I Got Big Balls od AC\DC i opusti se sine! Idemo Novace majstore!!!!!

Cartman

pre 9 godina

@Nebojsa
Pa Novak se nije skoncentrisao na ta 2 mastersa nego na US Open pa je opet prosao kao i Rodzer, ispao u polufinalu.
Nema to veze sa mastersima nego sa tim sto su ocigledno obojica potcenili rivale. Umesto da se takticki i mentalno pripreme za Nisikorija i Cilica, obojica su vec razmisljali o finalu i o tome kako ce da se bore za titulu. Zato su i prosli kako su prosli.
Glupo je pricati kako neko treba da ignorise masterse radi neke pripreme za GS. Najbolja priprema su jaki mecevi, a takve meceve mozes imati samo na mastersima. U suprotnom, svi najbolji bi namerno ispadali u 2-3 kolu mastersa i tako cuvali snagu za GS. Ali, ne ide to tako, zna se kako se dolazi do najbolje forme - kroz trening i jake meceve, tj. meceve sa jakim protivnicima.

albanac sa kosova

pre 9 godina

Jer sam vam rekao da ce DJO lagano da pobedi? I to zato sto ce biti miran i zeljnan igre. Gledajte komentar malo nize. Ciao

Tina

pre 9 godina

Olika, 21. mart 2015 12:42)

U Indian Velsu nema vlage, tamo je pustinja, može visoka temperatura, ali suv vazduh. Sledeće nedelje na Floridi će biti vlage, pa zasad nemoj da brineš!