Tenis 122

Subota, 21.03.2015.

01:15

IV: Hrabri Raonić izbacio Nadala!

Šesti nosilac Miloš Raonić pobedio je Rafaela Nadala sa 4:6, 7:6 (12-10), 7:5 u polufinalu turnira iz Masters 1000 serije u Indijan Velsu.

IV: Hrabri Raoniæ izbacio Nadala! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

122 Komentari

Sortiraj po:

RF

pre 9 godina

Nadal jeste najbolji ikada na sljaci to mu niko ne osporava. Ali kompletno je mnogo smesan igrac. Ali on je polako poceo da se gasi vise ga niko ozbiljno ne shvata, a kada ga Novak ove godine slomi i na RG tu ce mu biti kraj. Ako uospte dobije priliku da igra protiv Novaka. A Federer sa ovakvom igrom i formom ako bude zdrav moze vrlo lako i do polufinala na RG uz dobar zreb i do finala. A na Vimbldonu ce biti prvi favorit jer za ovako agresivnu i sigurnu igru na travi mu ni Novak ni Marej nece moci nista.

Vz

pre 9 godina

Ovo nije dobro za Djoković,jer bi mu,u slučaju da udje u finale,lakše bilo sa Nadalom nego sa Rodžerom u ovom trenutku.Mislim,da protiv Feda niko od ove trojice nema šanse,naravno,ako Fed zadrži formu.
(novica, 21. mart 2015 10:51)
Verovatno je zato 1 teniser sveta i u poslednjih par godina dominira na svim najvecim turnirima ;) ajde ljudi vise manite se statog gvozdja...nije da mislim da rodzer ne moze nikome da naudi, ali je daleko od najboljeg tenisera trenutno...novak je ubedljivo najbolji sto pokazuju i rezultati, pa onda idu ostali...taman da mu objasni da je dubai bio samo los dan :)

fedex

pre 9 godina

Rafa je odigrao sasvim dobar mec,vracao je dosta,a tek ce da vraca na sljaci.Polahko on brusi formu i garant ce na vrhuncu da bude kad krene RG,treba se njega svako pripaziti..a sta reci za raonica,odlican mec,ostavio je dusu na terenu,nisam ga nikad da se onoliko saznojio,trcao je na dosta teskih loptica,nije igrao bas uobicajeno drvosjecki tenis :) najvjerovatnije finale novak-federer,pa da svi uzivamo

alejandro

pre 9 godina

Lomatala se junačina i na kraju dobio meč! Gledao sam meč do kraja i moram priznati da je zasluženo slavio na kraju! Međutim ništa mu to neće pomoći ako ne ponovi istu igru u polufinalu protiv onog švajcarskog naduvenka biće da se samo mnogo trudio!

novica

pre 9 godina

Ovo nije dobro za Djoković,jer bi mu,u slučaju da udje u finale,lakše bilo sa Nadalom nego sa Rodžerom u ovom trenutku.
Mislim,da protiv Feda niko od ove trojice nema šanse,naravno,ako Fed zadrži formu.

miki7878

pre 9 godina

I vi posle pricate sljaka dosadna i da Rafa samo trci i gra na snagu na sljaci. Pa sta je onda beton? Svaka cast Raonicu , ali je on ovo izvukao samo na servis. Ako imas 2 metra i bar malo te ide servis mozes svakog da pobedis. Dokaz je i pobeda Karlovica nad Novakom u Dohi. Tad su mnogi pisali ovo sto i ja sada. Svaku put na mec lopti se izvukao servisom. Na sljaci bi Rafa to lagano zavrsio. Al nema veze, vraca se Rafa polako. Inemoj te pricati za H2H. Nadal ima 10 pobeda van sljake protiv Rodzera. Kolko ovo sve zajedno. Do sljake ce se sve to postaviti na svoje mesto. A samo da ga zdravlje posluzi i Us Open turneja bi mogla biti dobra. Jos jednom svaka cast Raonicu.

Rejnald

pre 9 godina

Bolje je reći kalkulisao Nadal a će ga otresti Federer u polufinalu pa namerno izgubio meč,još jedan dokaz o kakvom se podmuklom igraču radi, Federer to nikada nije radio kad je igrao protiv njega i kad je ovaj bio u najboljoj formi!...ali kako je krenuo Nadal više neće biti prijetnja nikome u tenisu.

Hoću 158 pluseva botova

pre 9 godina

Šteta što Nadal nije prošao, samo da bi Fedeks sa njim prebrisao linije na terenu, pazeći, naravno, da ne obori neku od Rafinih flašica ...

tetak

pre 9 godina

Uz Federera mi je Miloš Raonić apsolutno najkulturniji momak od svih igrača. Taj i kada gubi i kada vodi šuti i igra. Ne radi grimase, ne jarlauče na sudije, publiku, kada osvoji ekstra poen i sl. Baš mi je drago što je našamarao Nadala!!!

Forma se tempira!

pre 9 godina

Videlo se ovde da Nadal nije "zaboravio" da igra tenis, naprotiv, sve je bolji i bolji. Ja očekujem da ove godine osvoji RG (bez izgubljenog seta), ali i USO.

Miroslav

pre 9 godina

@a
Vase preinteligentno visocanstvo,znam da racunam!!! Ipak,zaokruzujem na 10 cisto radi racunice! Po Vasem glupom nacinu,mogao sam reci i da je od zadnja 4,Federer dobio 3! Dakle,nemojte ispadati glupi bez potrebe! 10 meceva pokazuje njihov medjusobni odnos/stanje/H2H na malo duze staze i obuhvata vise VAZNIH turnira!!! To sto Vama finale turnira od 500,koji je obavezan jedan godisnje i Mastersa 1000 koji su svi obavezni(osim mislim Monte Karla) nema razlike u tezini/vaznosti i osvajanju odredjenog broja poena(pametan/pametna si/ste pa znate razliku) je Vas problem neznanja!!!

Dakle bez prostih reci kao sto su "lupanje" i malo ukljucivanja rada mozga Vam nece skoditi da izvedete zakljucak da li je Federer Novakov dzelat i ko pobedjuje na vaznijim turnirima(naravno od Novakovog buma)!!!

sms

pre 9 godina

@tenis tenis
AO 2014 niko normalan nije ocekivao da ce RF da osvoji.
Usao je u 2014 posle teske povrede ledja koju je imao 2013. Cudo da je i do polufinala dosao.
A u polufinalu je izgubio od Rafe, koji je bio u najboljoj formi posle sjajne igre u 2013. RF nije imao sanse, isto kao sto Nadal ne bi imao sanse protiv RF da su se kojim slucajem ove godine susreli na AO. Jedno su navijacka ocekivanja a drugo realnost.
Novak nije zasluzan za to sto Nadal nije prestigao Federera po broju GS jer je Novak samom Federeru "oduzeo" nekoliko GS. Npr. USO 2010 i 2011 bi RF osvojio da nije bilo onih cuvenih Novakovih pobeda, jer mu je realno samo Novak tada na USO bio konkurent. Pa onda AO 2011, Novak izbacio Federera u polufinalu, da nije, Federer bi standardno preslisao Mareja u finalu.
Onda WB 2014... pa cak i AO 2008.
I eto ti, Novak je Federera onemogucio da osvoji bar jos 5 GS, tako da bi ih sada imao negde oko 22.
Znaci, nije sve crno belo.
Isto tako, da nije bilo RF, Novak bi danas disao Rafi za vratom sto se GS tice.
2007, 2008 i 2009 NIKO osim Federera nije bio bolji od Novaka na US Openu. Da nije RF zaustavljao Novaka, Novak bi imao jos ta 3 USO pehara. Pa onda RG 2011, kada je Novak imao jedinu realnu sansu da pobedi Nadala na RG. Pa WB 2012.
Sa tih 5 GS, Novak bi ih imao 13, samo jedan manje od Nadala.
Tako da i Rafa ima za sta da bude zahvalan i Rodzeru i Novaku.

sms

pre 9 godina

@aha
Pitam evo ja tebe, koliko mislis da ce Nadal jos osvojiti GS u narednom periodu? Tesko da ce uzeti bar jedan.
RF je u ovim godinama u stanju da se bori za titule, dok Nadal u najboljim godinama vise ni do polufinala ne moze da dodje nigde osim MOZDA na sljaci, videcemo jos.
Ajde da ga vidimo sa 33-34 godine gde ce biti i sta ce osvajati.
Mene recimo ne boli taj skor, jer bih uvek pre birao titule i vreme na prvom mestu, nego medjusobni skor.
Kada bi Nadal bio u stanju nekada da prodje cetvrtfinale mozda bi RF i poboljsao taj skor, ovako mu ostaje da zaboravi na Rafu i da se sa ozbiljnim teniserima bori za titule.

ja

pre 9 godina

@otvoreno govoreci
Mozes samo da places od muke.
Titule jasno govore ko je ko. Cekaj da RF napuni 45 godina,mozda Nadal do tada uspe da prodje do zavrsnice nekog turnira na betonu ili travi, pa da jos koji put pobedi Rodzera na brzim podlogama:)

objektivni Novakov navijac

pre 9 godina

Drago mi je zbog Milosa, jedinog za koga sam uvek tvrdio da moze da se nosi sa nepriskovenom velikom cetvorkom.Zasto? Mlad je, ima prostora za napredak, dobar mu je izbor trenera,a vidi se da iz meca u mec napreduje.Nije se sako oslonio na jak servis, vec je podigao i druge komponente na zadovoljavajuci nivo.Dobiti Nadala posle izgubljenog seta nije mala stvar!

uros

pre 9 godina

@bojan
Dodao bih jos da je Nadalu ogroman minus taj sto je ogromnu vecinu titula osvojio na sljaci, sto je neuporedivo manje vremena proveo na prvom mestu u odnosu na Federera, Samprasa i jos neke, taj sto od je 14 GS cak 9 osvojio na RG, sto ukupno van sljake ima 19 titula, sto je isuvise malo s obzirom na to da se na sljaci igra samo 2 meseca tokom sezone. Ima jos mnogo toga, npr. od RF je slabiji na svim GS osim na RG.
Njemu je najveca mana ta sto nije konstantan na svim podlogama i nije najbolji na brzim podlogama.
Borgu je mana ta sto je osvajao samo 2 GS inace bih ga licno smatrao najboljim u istoriji.
Samprasu je jedna jedina mana ta sto nema RG, a realno, on je u svoje vreme imao gomilu specijalista za sljaku tako da mu je bilo i teze da ga osvoji.

ja

pre 9 godina

@tenis tenis
Kompleks imaju Nadalovi navijaci,zato samo znate da pricate o skoru.Zasto ne pricate o titulama,nedeljama na prvom mestu i o tome da Nadal nista ne zna da osvoji ako se ne igra na sljaci?pamte se samo titule i 1 mesto,a medjusobni skor Nadal moze macku o rep da okaci.

ha

pre 9 godina

@gledajte fudbal
Igrao sjajno?
Ajde pogledaj malo statistiku! Nadal je imao svega jedan jedini poen vise od Raonica u razmenama duzim od 5 udaraca! Od Raonica!!! Ocajno je igrao, imao je srece i sto je dobio prvi set, vuce se kao baba po terenu. Ej covece, kad se on muci u duzim razmenama protiv Raonica, kako bi tek prosao protiv onih najboljih, Novaka, Federera, Mareja.... Pa pokidali bi ga. Rafa je postao smesan, toliko smesan da vu mislite da igra dobro kada ga neko od boljih tenisera ne otrese sa 6-0 kao Berdih nedavno.

sms

pre 9 godina

@H2H
A RF je trebao do finala da dolazi i sa 30, 31,32,33 godine? I da osvaja sve?
Nadal je razliku nabio u 2 sezone u kojima je ostvario po 5 pobeda nad RF. 2008 i 2013.
2008 RF imao mononukleozu, 2013 povredio ledja. A ipak nije bezao od meceva sa Nadalom kao sto Nadal bezi od meceva sa RF i Novakom sada kada vidi da im ne moze nista na brzim podlogama.
Nadal je uvek osvajao sve na sljaci, a na brzim podlogama nije mogao do zavrsnice, gubio od nekih smesnih tenisera, da je mogao nekako njih da prodje, ne bi se dobro proveo protiv Federera.
"Nas" teniser nije osvojio GS 32 meseca, ali vas nece vise nikada, a ima 29 godina...
Federer sa skoro 34 ima vece sanse za GS od Nadala.
Toliko o tome ko je bolji, uspesniji, konstantniji.

sms

pre 9 godina

@Wilt Chamberlen
To nista ne dokazuje.
Poredis samo igrace koji su aktivni.
A koliko meceva ima Federer protiv Rodika? Pa protiv Ferera? Nalbandijana i Hjuita pre njihovih povreda?
Koliko puta se Nadal sastajao sa Nalbandijanom, Fererom, Berdihom?
Po tvojoj logici ispade da su Ferer i Berdih Nadalu veci rivali od Mareja.
Broj meceva nista ne dokazuje.
Sto se zarada tice, to se tek ne moze porediti.
Danasnji teniseri poput Troickog, Cilica, Berdiha ili Ferera zaradili su vise novca od Bekera, Borga, Lendla, Vilandera, Mekinroa...
Zbog toga sto se danas mnogo bolje zaradjuje od tenisa nego pre 10-15 ili 25 godina.
Novak nikako ne moze biti najkonstantniji ni medju najkonstantnijima posto je u vrhu od 2007 kada je dosao na 3 mesto.
A Nadal je mnogo duze u vrhu, vec 2005 postao je 2 igrac sveta. RF je takodje mnogo konstantniji, covek je sa 34 godine 2 na svetu!
A tek koliko su konstantni bili neki teniseri u ranijim erama.

a

pre 9 godina

@Miroslav
Inteligentni, od prethodnih 6, Federer je dobio 4.
Prema tome, ne lupaj.
Posto su im svi mecevi bili u finalu ili polufinalu, jednako su vazni svi. Jedino se WB izdvaja, vazniji je od ostalih.

eto tako

pre 9 godina

@Wilt Najveci rival nije onaj ko ti je najtezi da ga pobedis vec onaj sa kojim se najcesce sreces u mecevima za velike trofeje. Novaku je to Nadal, a Nadalu u jednom delu karijere, do 2010 Federer, sada Rafa. Federeru je to svih ovih godina Nadal, i Nole na momente. Sto se zarada tice, to nije merilo uspeha jer se menja nagradni fond turnira i sad je veci nego sto je bio pre. Titule su ono sto je bitno.

brojke

pre 9 godina

Ovi koji pominju da Nadal igra samo sljaku su prespavali sve ove godine. Nadala muce povrede i to je vec visa sila. Ali kad igra ima Rafe i te kako van sljake. 2010 je igrao finala 3 gs u nizu(RG,Vimbldon,Us open) 2011 opet 3 finala u nizu(RG,Vimbldon,Us open) 2012 igrao je na 3 gren slema, na 2 je stigao do finala(AO i RG). 2013 je igrao na 3 gren slema na 2 je stigao do finala(RG i US open).2014 je igrao 3 gren slema na 2 je stigao do finala (AO i RG). Uz to je u sezoni 2013 osvojio masterse na betonu u IW, Sinsinatiju, Montrealu. Jedan od dvojice u istoriji koji su u nizu pobedjivali na betonu u Sinsinatiju, Montrealu i Us openu. 2014 je igrao dva mastersa na betonu, i na jednom stigao do finala. Rafe i te kako ima van sljake. Druga je stvar sto se muci sa povredama i propusta neke turnire.

sms

pre 9 godina

@Beobrad
Mnogi godinama nisu imali resenje za to, ali sada imaju skoro svi. Taj spin je provaljen, funkcionise jos samo na sljaci.
Berdih je duze imao taj problem, pa je Nadala ispratio nedavno sa krompirom.
Isti onaj Berdih koji protiv RF osvaja 4 gema u mecu danas.
Federer se ne trese ni od koga, da se tresao i on bi gubio meceve i propustao po 3 mec lopte da bi izbegao Nadala dok je Rafa igrao najbolje, a tek sada se ne trese, videlo se danas kako se nalozio da udje u polufinale i tamo Nadalu objasni neke stvari.

tenis tenis

pre 9 godina

I skor Borga i Konrsa nije bitan. Nije bitan jer nisu njih dvojica u igri za najboljeg ikada. Mada meni je licno Borg najbolji kog sam gledao. Ali nedostaju im trofeji za tu debatu. Skor Federera i Nadala je i te kako bitan, zbog njihovog rivalstva, trofeja, onoga sto njih dvojica jesu za svet tenisa.

Miroslav

pre 9 godina

@ori Mile al' duboko
Mislis ovog dzelata
Roger Federer HEAD TO HEAD Novak Djokovic
od zadnjih 10 susreta,Novak je pobedio sledecih 6:
2014 Barclays ATP World Tour Finals Great Britain Hard F Djokovic, Novak
W/O(tj.pobegoRF) 2014 Wimbledon Great Britain Grass Final Djokovic, Novak
6-7(7), 6-4, 7-6(4), 5-7, 6-4
2014 ATP World Tour Masters 1000 Indian Wells Final Djokovic,Novak
3-6, 6-3, 7-6(3) 2013 Barclays ATP World Tour Finals Great Britain Hard RR Djokovic, Novak
6-4, 6-7(2), 6-2
2013 ATP World Tour Masters 1000 Paris France Hard S Djokovic, Novak
4-6, 6-3, 6-2
2012 Barclays ATP World Tour Finals Great Britain Hard F Djokovic, Novak
7-6(6), 7-5
A Roger Federer sledecih 4:
2015 Dubai Turnir 500 serije
2014 Sangaj Masters 1000 serije
2014 Monte Karlo Masters 1000 serije i jos jedan
2014 Dubai Turnir 500 serije
NARAVOUCENIJE ZA TEBE,POSTO PO NICK-U VIDIMO INTELIGENCIJU KOJU (NE)POSEDUJES,VAZNIJE MECEVE DOBIJA NOLE!

bojan

pre 9 godina

(tenis tenis, 21. mart 2015 04:10)
borg nije u igri za najboljeg ikada? nikako se ne bih slozio. kada bih pravio spisak 5 najboljih igraca u open eri to bi bili lejver, borg, sampras, nadal i federer. i za svakog ima debeo spisak zasto da, i nekoliko stvari zasto ne. konkretno za borga, jedini minus u karijeri mu je da nikad nije uzeo us open (auatraliju ne racunam jer je to bio turnir druge klase tada). samprasu fali rg, rafa i fed su imali srece da igraju u periodu kada ne postoje prevelike razlike u podlogama pa su istu igru mogli igrati svugde te je samim tim posao za osvajanje titula u seriji olaksan, i no obojica su legende sporta. federeru je jedini minus taj skor sa nadalom, nadalu je minus to sto nikada nije uspevao da odrzava vrhunski nivo igre duze od par meseci i onda bi padao i gubio od igraca iz druge lige, pa se vracao i trsio sve redom.

Beobrad

pre 9 godina

Za SMS-a: Naravno da verujem, jer "ovakav" Federer ne bi bio ni upola "takav" kad bi preko puta video Nadala, vec bi se treso od mozganja kako da mu vraca bekhendom one forhend spinove !
On za to godinama nema resenje, u kakvoj god da je formi !

Miroslav

pre 9 godina

@ori Mile al' duboko
Mislis ovog dzelata
Roger Federer HEAD TO HEAD Novak Djokovic
od zadnjih 10 susreta,Novak je pobedio sledecih 6:
2014 Barclays ATP World Tour Finals Great Britain Hard F Djokovic, Novak
W/O(tj.pobegoRF) 2014 Wimbledon Great Britain Grass Final Djokovic, Novak
6-7(7), 6-4, 7-6(4), 5-7, 6-4
2014 ATP World Tour Masters 1000 Indian Wells Final Djokovic,Novak
3-6, 6-3, 7-6(3) 2013 Barclays ATP World Tour Finals Great Britain Hard RR Djokovic, Novak
6-4, 6-7(2), 6-2
2013 ATP World Tour Masters 1000 Paris France Hard S Djokovic, Novak
4-6, 6-3, 6-2
2012 Barclays ATP World Tour Finals Great Britain Hard F Djokovic, Novak
7-6(6), 7-5
A Roger Federer sledecih 4:
2015 Dubai Turnir 500 serije
2014 Sangaj Masters 1000 serije
2014 Monte Karlo Masters 1000 serije i jos jedan
2014 Dubai Turnir 500 serije
NARAVOUCENIJE ZA TEBE,POSTO PO NICK-U VIDIMO INTELIGENCIJU KOJU (NE)POSEDUJES,VAZNIJE MECEVE DOBIJA NOLE!

v

pre 9 godina

Znate sta....dok ne vidim Rafu kako predaje tron na RG ja ne smem da ga otpisem. Da se razumemo, on trenutno ne lici na sebe, ali....naucili smo svi lekciju sto puta. Ulozice on sve u RG i bice opasan.

tenis tenis

pre 9 godina

@Bojan Federerov skor sa Nadalom se i te kako pominje, uvek kad se prica o njihovim dostignucima. O tome su govorili i Lejver i Agasi, Navratilova, Bolitjeri, Borg, Mekinro. I svima je zajednicko to sto kazu da je Federeru velika mrlja toliko negativan skor sa Nadalom. Rodzer je u poslednje 3 sezone osvojio jedan gren slem, i zato je prica da je Nadal krivac sto nije dosao do zavrsnice ovog ili onog turnira smesna. Kad govorim o 2011 ne pisem ko je bio rival Djokovicu vec da Federer nije bio u zavrsnici turnira onda kad je tamo bio Rafa. Nadal je za Federera nezgodan rival uvek i u svakoj prilici, na svakoj podlozi. Njihov prvi mec bio je u finalu Majamija na superbrzoj podlozi, Nadal je bio pocetnik imao 17 godina, Federer broj 1. Pobedio je Rafa. Drugi mec opet u Majamiju, ovog puta u 5 setova, Rafa 18 godina, uzeo prva 2 seta Fed preokrenuo. Nadal je i tada imao igru za Rodzera, a to dosta govori.

ok

pre 9 godina

@brojke
Evo ti brojke : od 14 GS, van sljake je osvojio samo 5.
Od svih titula u karijeri, van sljake je osvojio UKUPNO 19!
Manje od Mareja npr.
Van sljake ga nema skoro nigde. Nekada je uspevao da iskoristi slabiju formu Novaka ili RF pa da uzme i nesto van sljake, sada ne uspeva ni to jer ne moze ni do polufinala vise da dodje.

gledajte fudbal

pre 9 godina

Ovi koji otpisuju Nadala posle odgledanog meca sa Raonicem nisu mnogo gledali tenis u zivotu. Prosto ne poznajete ovaj sport. Nadal je igrao sjajno. Pretrpeo je samo jedan brejk i to ga je kostalo poraza. Imao je priliku da mec zavrsi posle 80 minuta igre, ali Raonic je bacao bombe i pogadjao. Rafa je vrlo blizu svoje najbolje forme i to pre nego sto se i on sam nadao. Igrao je odlicno.

ok

pre 9 godina

@tenis tenis
Skor RF i Nadala je nebitan iz prostog razloga sto RF ima prednost u svim vaznim kategorijama.
Ima vise GS, bio je prvi na svetu cak 302 nedelje, 6 puta je osvajao turnir 8 najboljih na svetu, ima rekorde na 2 od 3 podloge ( trava, tvrda podloga) po broju uzastopnih pobeda, ima 7 WB, 5 USO, 4 AO, dakle ravnomernije je rasporedio svoje GS titule, uspesniji je od Nadala na 3 od 4 GS, ima skoro 300 rekorda koje je postavio u tenisu....
Dakle, jedino u cemu je Nadal bolji je uspeh na sljaci i medjusobni skor.
Dejvis Kup je osvajao vise puta, ali to je vec uspeh reprezentacije, a ne pojedinca.
A medjusobni skor nikada nije presudan, jer da jeste, Karlovic i Rodik bili bi bolji teniseri od Djokovica, a nisu.
Ne postoji nacin da Nadal statisticki ikada bude uspesniji od RF, u 2-3 kategorije da, ali u ostalim nikako.

ok

pre 9 godina

@tenis tenis
To jeste mrlja, jedna jedina, ali koliko tek Nadal ima mrlja? Losiji od RF na svim podlogama osim na sljaci, ima ukupno 19 titula van sljake, slabiji od RF na 3 od 4 GS, nikada nije osvojio Zavrsni Masters, a turnire na brzim podlogama osvajao uglavnom u periodu u kome je RF vec usao u kategoriju veterana.
Mrlju ima svaki koji se ubraja medju najvece, ali Nadal ima najvise tih mrlja.

Zmaj

pre 9 godina

Šta je zajednicko Srbinu Djokovicu, Špancu Miroticu, Slovencu Jadranku Vujacicu, Hrvatu Goranu Ivaniševiću, Kanađaninu Raonicu i Amerikanki Mili Jovanović? Otac im je Crnogorac.

aha

pre 9 godina

@pa Tvoj komentar je smesan. Nadal ne moze da izdrzi razmenu? Gledaj neki drugi sport. A vidim pece te skor koji Federer ima protiv Rafe. Posto se pitas gde da ga pobedi kad Rafa igra samo na sljaci da tebe ja pitam koliko je osvojio GS Rodzer u poslednjih 5 sezona? Imao je gde Federer da sretne Nadala i mimo sljake samo sto nije mogao Federer da dodje do finala.

Bojan

pre 9 godina

(tenis tenis, 21. mart 2015 03:13)
pa, uglavnom se ne spominje h2h sa pojedinacnim igracima kada analiziras bilo koga. Da li iko zna kakav je skor bio konorsa i mekinroa sa Borgom, a vecina analiticara bez problema izlista titule i plasmane. Od svih parametara h2h je najmanje bitan, i to ovaj turnir ovde pokazuje. Kao sto je pokazao i recimo finalni turnir u londonu prosle, Nole bi najverovatnije dobio taj mec, ali nije odigran jer Federer nije mogao da ga igra i to utice negativno na noletov skor sa Federerom.
sto se tice proslogodisnje australije, nije tacno da se prognozirala federerova pobeda, njegova igra je bila puna rupa i ocekivano je Nadal to dobio. Jedino gde se pricalo o Federerovoj pobedi koja se nije desila je Australija 2012, ali cak ni to nije bilo nesto zasnovano na nekoj velikoj formi jer je Federer imao setnju do polufinala. No, i ta australija pokazuje nerealnost medjusobnog skora. Nadal je dobio sva tri meca protiv Federera na tom turniru, a ko je igrac koji je ostavio dublji trag igrajuci bolje na tom turniru na nivou karijere. Realno, Nadal nije ni blizu Federeru koji je drugi samo iza Novaka.
Sto se tice 2011. jesu Rafa i Nole delili megdane, ali na slemovima je Federer bio daleko opasniji protivnik Noletu od Nadala, jedan cisti poraz, jedna cista pobeda i jedan mec za anale, mnogo jaci nego sto je bilo finale. Zato je glupo kad ljudi kazu da je Nole sprecio Rafu da prestigne Feda, recimo USO 2011, Federer je bio drugi najbolji igrac.

tenis tenis

pre 9 godina

Ali ovi "statisticari" koji pisu Nadal nije pobedio nikoga iz top 10 evo deset meseci. A zaboravljaju da napomenu da od toga nije igrao oko 7 meseci i da mu je ovo tek cetvrti turnir na putu povratka... S obzirom na okolnosti njegova igra je bila prilicno dobra, na momente besprekorna. U drugom setu je morao da zavrsi posao imao je dosta brejk sansi, ali kad protivnik baca bombe i pogadja linije tu ne moze nista da se uradi. Do 5-4 u drugom setu Raonic je imao samo 1 osvojen poen na Nadalov prvi servis i nijednu brejk priliku. Dobar mec je odigrao Rafa, bice "zestoko" u sezoni sljake.

ovako

pre 9 godina

Pisite vi sta hocete. Nadal ce i te kako da bude opasan ove godine. Vec je blizu one stare forme. Raonic je imao srecu da se odrzi u drugom setu. Odlican mec su odigrali.

H2H

pre 9 godina

@H2H Federer i Nadal nisu igrali mec 14 meseci. A da jesu skor bi bio jos ubedljiviji u korist Nadala. Nije mi jasna prica Federerovih navijaca i zelja da "objasne" H2H. U kom svetu vi zivite? Nadal ga pobedjuje konstantno, na velikim turnirima vec godinama. Pobedjuje ga glatko cak i onda kad je Federer favorit. Uvek nalazite neka opravdanja. Pisete da Nadal nije stizao do zavrsnica turnira onda kad je to radio Federer. Je li Nadal sa 18,19,20 godina trebao da igra svako finale? Ne budite smesni. Zasto kad je Rafa poceo da dolazi do zavrsnice skoro svakog turnira tamo nije bilo Federera? 2010, 2011,2013? Znate koji bi skor bio da mu se Federer u Rafinim najboljim sezonama konstantno nalazio na putu? I jos nesto, Nadal je nasao nacin da Federera pobedjuje na betonu, na travi. Federer nikad nije nasao nacin da pobedi Rafu na RG. Vas igrac nema gren slem vec 32 meseca kad vec volite statistiku. A kapa dole za sve sto je za sport uradio.

Bojan

pre 9 godina

(tenis tenis, 21. mart 2015 03:13)
pa, uglavnom se ne spominje h2h sa pojedinacnim igracima kada analiziras bilo koga. Da li iko zna kakav je skor bio konorsa i mekinroa sa Borgom, a vecina analiticara bez problema izlista titule i plasmane. Od svih parametara h2h je najmanje bitan, i to ovaj turnir ovde pokazuje. Kao sto je pokazao i recimo finalni turnir u londonu prosle, Nole bi najverovatnije dobio taj mec, ali nije odigran jer Federer nije mogao da ga igra i to utice negativno na noletov skor sa Federerom.
sto se tice proslogodisnje australije, nije tacno da se prognozirala federerova pobeda, njegova igra je bila puna rupa i ocekivano je Nadal to dobio. Jedino gde se pricalo o Federerovoj pobedi koja se nije desila je Australija 2012, ali cak ni to nije bilo nesto zasnovano na nekoj velikoj formi jer je Federer imao setnju do polufinala. No, i ta australija pokazuje nerealnost medjusobnog skora. Nadal je dobio sva tri meca protiv Federera na tom turniru, a ko je igrac koji je ostavio dublji trag igrajuci bolje na tom turniru na nivou karijere. Realno, Nadal nije ni blizu Federeru koji je drugi samo iza Novaka.
Sto se tice 2011. jesu Rafa i Nole delili megdane, ali na slemovima je Federer bio daleko opasniji protivnik Noletu od Nadala, jedan cisti poraz, jedna cista pobeda i jedan mec za anale, mnogo jaci nego sto je bilo finale. Zato je glupo kad ljudi kazu da je Nole sprecio Rafu da prestigne Feda, recimo USO 2011, Federer je bio drugi najbolji igrac.

Travolta BG

pre 9 godina

Dva igraca porijeklom iz Crne Gore u polufinalu :-)
Ne znam zašto je bitno poreklo, ali čovek je izneo činjenicu. Pohvalio je svoje korene pa se time i sam osetio jačim i većim. Ljudski je to ma koliko bilo smešno.

tenis tenis

pre 9 godina

@RF A koji to strucnjaci ne pominju skor Federera i Nadala? Pominju ga svi. Od bivsih velikana do trenera. I uvek kazu da to baca veliku senku na Federerovu "dominaciju". Pises da bi skor bio isti da je Rafa stigao do zavrsnice nekih turnira. A ko je Federeru branio da stigne do zavrsnice turnira u kojima je Rafa igrao i delio megdane sa Novakom. I da su se sreli ko kaze da bi pobedio Federer? Pa polovni Nadal ga je pobedjivao. Federer vise i ne pamti kad je poslednji put pobedio Nadala. Secas se AO prosle sezone i svih "pustih" pretnji kako ce ga Fed pocistiti? I sta bi? 3-0 za Rafu bez muke. Meni je prosto neverovatan kompleks koji Federerovi fanovi imaju od Rafe. Vas favorit ima najvise gs trofeja, uzivajte u tome. I ne pominjite to sa Nadalom. Jer stvarno 24-10 je mnogo, premnogo.

Wilt Chamberlen

pre 9 godina

ako cemo realno stvarno za ovoga sto prica da postoje u tenisu samo Nadal i Federer, posto ova cetiri igraca mogu da se sastanu samo u finalima i polufinalima, evo ovako, jedina statistika koja ne da ne moze da slaze nego je napravednija od svih zivih mogucih titula, najvise medjusobnih meceva pocinjem od prvog, Marej ima sa Novakom, Federeru je najveci rival ikada ne nadal, varate se, Novak, i to ubedljivo, Nadalu najveci rival i najvece rivalstvo ikada jeste Novak, e sad kada podvucete crtu sta je ovde zajednicko za sve, zajednicko da je jedan igrac uvek tu a svi ostali se smenjuju, najkonstaniji igrac svih vremena, pa pogledajte zarade, vec je cini mi se presisao nadala, federeru pored 30 titula manje dise za vratom!! znaci sta, postoji samo Novak, narocito u zadnjih 5 sezona!!!!

ha

pre 9 godina

Poslednji teniser iz top 10 kojeg je Nadal pobedio bio je Djokovic jos u finalu RG 2014.
Nadal je proslost, pomirite se s tim, danas je mozda i mogao do pobede ali bi svejedno doziveo katastrofu protiv Federera u polufinalu.

opaaa poyy

pre 9 godina

Ali ovi "statisticari" koji pisu Nadal nije pobedio nikoga iz top 10 evo deset meseci. A zaboravljaju da napomenu da od toga nije igrao oko 7 meseci i da mu je ovo tek cetvrti turnir na putu povratka... S obzirom na okolnosti njegova igra je bila prilicno dobra, na momente besprekorna. U drugom setu je morao da zavrsi posao imao je dosta brejk sansi, ali kad protivnik baca bombe i pogadja linije tu ne moze nista da se uradi. Do 5-4 u drugom setu Raonic je imao samo 1 osvojen poen na Nadalov prvi servis i nijednu brejk priliku. Dobar mec je odigrao Rafa, bice "zestoko" u sezoni sljake.
(tenis tenis, 21. mart 2015 03:07)

Pa kada namerno gubi samo da bi igrao sezonu sljake. Stalno to radi.

sms

pre 9 godina

@Beobrad
U kom vremenu ti zivis?! Zar zaista verujes da bi Nadal mogao da pobedi ovakvog Federera u polufinalu? Hahahaha... pa ovakav Nadal ne bi ni Federeru ni Novaku uzeo ni 6 gemova u mecu, odavno on nije onaj stari.

Mare,NS

pre 9 godina

Sta mislite,ko je pobedio u ovom trileru?
Ne,nije Raonic,Nadal pogotovo,nego Federer.
Tri sata velike borbe,moraju ostaviti traga na pobedniku.
Raonic jeste mlad i brzo ce se oporaviti od ovog meca,ali sigurno nece biti potpuno spreman da pruzi 100% protiv Rodzera.
Danas jeste odigrao odlicno i hrabro u kljucnim trenucima,ali moramo priznati da je i sreca bila na njegovoj strani.
Milosu sve cestitke na borbenosti i velikom uspehu,jer sreca prati hrabre,ali se plasim da u polufinale ulazi kao apsolutni autsajder.
Iskustvo Federera,uz Milosev umor,je ogromna prednost u ovom mecu i samo ga izuzetno los dan moze spreciti,da ne zaigra u finalu.
Nadam se da ce ga tamo cekati Novak,pa da vidimo jos jedan teniski `klasik`!
Da gledamo i uzivamo,jer vreme tece i pitanje je dana,kada ce se ATP pretvoriti u manje zanimljiv WTA,jer ovakvi sampioni nece doveka igrati,a pravih naslednika nema ni na vidiku!!!

Stanimir Branimir

pre 9 godina

Ako neko voli servere i udarače, to je Rođa. Sa njima uvek lako izlazi na kraj pa će tako i sa Raonićem. Njemu su problem igrači koji dobro trče i dobro se kreću. Ne prija mu tenis sa mnogo razmena.

sinki

pre 9 godina

Raonic je vec dobio Federera u Parizu,tako da nije njemu sve servis,zna on dobro da napravi brejk...Polako postaje sve kompletniji igrac i sve ce biti tezi da se pobjedi.Tacno se kod njega vidi napredak.

Beobrad

pre 9 godina

Idi bre Raonicu, pokvari mi derbi kome sam se nadao !
Tj. nadao sam se finalu Novak-Nadal !
Ovako, Fed ide sigurno u finale, nadam se s Novakom !
Svaka cast Milosu, bolji je u polju nego pre, agresivniji forhend, cak mu i bekhend postaje oruzje !

ori Mile al' duboko

pre 9 godina

Ajde sad Djokovci lepo da priznate da ste svi do jednog navijali za Rafu nebi li Noletu skinuo njegovog dzelata. Novaku se sad ni nemili da igra finale jer zna dobro sta ga ceka.Nemoj da vas iznenadi ako vas ljubimac protiv Endija namerno odigra nekog bedaka ili se mozda "povredi". Jer u protivnom bice 'odi dedi.Rodja je prut odlomio, I to vrbov.

RF

pre 9 godina

Svi najveci teniski strucnjaci su svesni da je skor Rodzera i Nadala nerealan i zato ga niko i ne pominje. Prvo zbog toga sto su najvise meceva igrali na sljaci gde je Rodzer uvek stizao do polufinala i finala i zbog 2013 kada je Rodzer bio ocajan i takav je stizao do zavrsnica i igrao protiv Nadala i vezao 5 poraza a Nadal je te godine odigrao godinu karijere. Sto Nadal prosle godine nije stizao do zavrsnica na betonu da igra protiv RF i ove godine i 2012 i 2009 i 2007 u najgorem slucaju skor bi bio neresen ali svakome ko i malo zna tenis jasno je da je Federer jedini kompletan teniser i trenutno najbolji ikada koji je igrao igru.

otvoreno govoreci

pre 9 godina

Lele da mi je neko pricao da cu da vidim i Federerove botine pored politickih, ne bih verovao. Tacno je ista osoba poslala jedno 5 komentara o tome kako je "nerealan" skor izmedju Rafe i Federera. Sta je tu tacno nerealno, je l' Federer igrao sva finala svih turnira ikada? Koji je H2H na betonu? Mozete samo da pucate od muke i da se divite Rafi usput smisljajuci slicne bistre "argumente". Pozdrav

Milos

pre 9 godina

Gledao sam veceras prvo mec Fedarera(teniski Mocart) a zatim mec Nadala. Za mene kao neutralnog navijaca kad su u pitanju Federer i Nadal,navijam za Novaka je smesno reci da je Nadal bolji igrac od Federera. Federer plese na terenu kad je u formi,sve deluje tako lako servis,forhend,voleji ma jednostavno uzivanje za gledati. Nadal 5 metara iza osnovne linije i udri top spin dok protivnik ne izbaci napolje. Znam sad ce vecina uhvatiti za medjusobni skor ali ljudi dajte sve je to zbog sljake,pa on bi imao 5 GS titula bez Garosa i 5 mastersa. Bez sljake Federer 73 pehara,Nadal 18.

Citizen Kane Syndrome, iliti: Pa i mi milijarderi imamo dušu

pre 9 godina

Eto i meni retke prilike da navijam za drvos..., eh, "momka iz Podgorice". E pa: čarapa mu se na desnici pozlatila!
I sad, ne bi me nimalo iznenadilo da 'Leri' - večno neobrijani milijarder u farmericama ("jedan od nas"!) - podlogu na terenima u Idian Wells Tennis Garden (tj., IW Teniskoj 'Bašti'!) naprasno promeni i, umesto betona, postavi šljaku, šta (održavanje) košta da košta. Ipak je njemu, iz kojih god razloga, više stalo do Rafe nego da "svoj" turnir prevede u Grand kategoriju. Jer, ej, "osećaji su to teški, srce mora da zaboli..."

Adi

pre 9 godina

Kako da Roger i Nole imaju pozitivan skor s Rafom pa covjek samo na zemlji igra s njima il eventualno na betonu kad je 100% SPREMAN,ne mogu da vjerujem stvarno ne kazem da Rafa ne zasluzuje taj skor protiv njih dvojice al kad se sve sagleda tu ogromnu prednost pogotovo nad Rogerom je napravio na zemlji isto Novakom,Novak dok je imao problema sa zdravljem Rafa je nabio bezbroj pobjeda isto tako protiv Rogera 2013 koja je bila najlosija u Rogerovoj karijeri , Nole i Roger kad su u najlosijoj formi dodju na megdan Rafi to jest polufinale i finale ,ovaj ne sjecam se kad je napravio dobar rezultat ,ma ja na Garosu ce letiti .

Svete

pre 9 godina

Zaboravih par zanimljivosti, samo 2 puta se dogodilo da na najvecim turnirima GS, WTF i M1000 Federer, Nadal i Marej igraju u polufinalu bez Djokovica, naravno obrnuti slucajevi su bili mnogo cesci....Nadal nije pobedio top 10 igraca evo vec 9 meseci a to kazem posto se te pobede protiv takvih igraca uzimaju zdravo za gotovo....
Nista ocekujem Djo1eta u finalu, i ako bude igrao sa onom dozom koncetracije tokom tolikog vremenskog perioda i sa onolikom zeljom kao protiv Isnera nece izgubiti na ovom turniru ni od Mareja ni od Rodjera ! I nadam se da sutra nece biti problema posto je Djo1e sve meceve odigrao duboko u noc a sutra ce igrati po dnevnim uslovima, pod kojim je Marej odigrao sve meceve !

student

pre 9 godina

Milos je dosadan igrac. Igra mu je zasnovana na servisu i na jakom forhendu. Cim stane servis, odmah gubi, sto se pokazalo u prvom setu. Ne igra atraktivan tenis, ali ipak pobedjuje.

Deda

pre 9 godina

Bravo za Raonića! U prvom i delu drugog seta delovalo je da ne može izdržati, ali je hrabrom igrom uspeo da se izbori. Čeka se finale Roger-Nole.

Jahu_pr

pre 9 godina

Zasluzeno o Raonica, bio je super cool u TB u drugom setu, a u treci set odigrao mnogo bolje, 48 winners vs 24 od Rafe.
Rafa nema vise i FH ni BH, samo sljaka za njega sada.

Svete

pre 9 godina

I opet nema meca Federer Nadal na tvrdoj podlozi!!! Voleo bih da gledam Nadala protiv ovakvog Federera, Roki je u poslednja 2 meca bio u katastrofalnom fizickom stanju a predhodnih dosta godina nije igrao ovako dobro kao poslednih godinu dana , i ko zna kada ce opet biti prilike, Rodja ne igra Majami, mozda se nadju na sljaci i tamo je Spanac favorit, na letnjoj Americkoj turneji je minimalna sansa da se sastanu, uostalom igrali su 1 mec posle Wimbledona u koliko 11 godina, ne racunajuci zavrsni masters ! I posle se neko cudi zasto ovaj ima skor 23-10, da je obrnuta situacija na sljaci recimo, Federer bi dobio ovo QF i igrali bi i verovatno bi izgubio u SF, ali bi igrali a ovde ne igraju !! Ne kazem da ne Nadal ne zasluzuje taj skor, ali previse puta su se sastali na njegovim omiljenim turnirima i u njegovim delovima sezone, zato je i tako nerealan odnos, uostalom isto je i u mecevima Nadal Djokovic, ali Djo1eta ne moze da busi na bekendu kao Rokija je skor izjednaceniji !

Ajde sada kada je Raonic prosao, ocekujem bar da na ovom nivou odigra sutra ! Nije mu prvi put da je u SF, i nema 18 godina pa da fizicki posustan...

hawkeye

pre 9 godina

Rafino vreme polako prolazi,ima sve više da se nauči na batine ali sa druge strane taj težak fizički tenis koji igra je morao da uzme danak,za razliku od poezije 6 godina starijeg Rodžera.

i to ti je tenis

pre 9 godina

ne mogu opisat koliko mi je drago :)
Raonić je imao 37 grešaka više od Nadala i pobedio je.. Dovoljno govori o Nadalovoj dosadnoj igri čekanja greške i prebacivanja.
Nekome je možda dosadan i monoton Raonićev tenis, ali meni lično je puno zanimljiviji od Nadalovog..
Raonić-Federer će da bude odličan meč

Miroslav

pre 9 godina

Auuuuu,sta sam gledao sada!?!?!?!? Svaka ti cast Raonicu!!! Iskreno!!!
Pogadjao je Rafa Bog i Oca,stizao sto dvojica ne bi i imao srece vise nego pameti,sto ne znaci da je igrao lose!!! Naprotiv,igrao je sjajno,tako da Milos jos vise moze da se ponosi ovom pobedom!!! Uspeo je u drugom delu drugog seta da pritisne onaj prekidac koji imaju samo najbolji(Rafa,Rodzer,Nole) i poboljsa igru tako da pobedi ovakvog velikana koji uopste nije bio los!!! Eto!!! Moglo bi se svasta jos napisati,ali dovoljno je uzivati i odgledati reprizu POD OBAVEZNO!!!
I Jopet,bravo Milose,iako se bojim da ti Federer manje lezi,ali ako budes ovako hrabar,uh...

jovan

pre 9 godina

Tip igraca koji ako ne servira dobro,moze odmah da se spakuje. Steta za Nadala,al je dobro to da vraca formu. Bice zanimljivo gledati ga u nastavku sezone.
A sto se Raonica tice,mirace ovako i bolje da odigra ako zeli da pobedi Federera!

Gojko Andrijasevic

pre 9 godina

Svaka cast Raonicu,los cojones ...
Razocarani su mnogi jer nece doci do El Klasika u polufinalu,ali Milos dobio potpuno zasluzeno.
Nole Fedex finale...
Nedelje spektakularan sportski dan u najavi...

SweepteR

pre 9 godina

Zaista nemam ništa protiv Mareja, niti ovim nešto veličam Noleta, ali me stvarno čudi da je tako ustaljen taj naziv ,,velika četvorka", kada je toliko očigledno da su godine za nama ubedljivo obeležila tri igrača. Marej koliko god da je dobar, sa njima neće imati šta da traži u istoj rečenici za jedno 10-15 godina (osim ako nešto drastično ne uradi u budućnosti, naravno).

pali andjeo

pre 9 godina

ako gledamo realno,ne postoji velika cetvorka,samo velika trojka..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (BorisNs, 21. mart 2015 01:28)


Pa ako hoces bas stvarno realno, postoji samo veliko rivalstvo izmedju Federera i Nadala, kao dva najvece tenisera koje je svet video...

Mareja, kao ubacenog ne treba ni pominjati, dok je naravno Novak stepenicu ispod, jer on sa svojih 8 ne moze , kako god da saberes da bude iznad 31(17+14)

Federer i Nadal, su kao u fudbalu El Klasiko a Porto i Celzi ja ne gledam!!!

Polja obeležena zvezdicom

pre 9 godina

Ubedljivo najkvalitetniji mec na ovogodisnjem IW
1/2 i finala mozete da preskocite, jer ce biti nezanimljiva, pa tamo u ponedeljak pogledajte, pa se setite, da ne bude da ste ovo culi od nekog drugog!!!

1/2 Djokovic i Federer sa po 2:0 i finale Nole-Roger 2:0
Marej ovog puta nece uzeti vise od 6 gemova, Federer ce proci bolje, maximum 6:4,6:4
Kao veliki fan Rafe Nadala cestitam svim fanovima Novaka Djokovica jubilarnu 50 titulu.

Vamos Rafa, uzmi vise taj Majami sto ti fali!!!

No1e Car

pre 9 godina

Veliko bravo za Milosa. Jedna od retkih situacija gde je bilo dvoumljenja za koga navijati. Da Rafica danas spakuje kofere, ili Rodja sutra... Obistinilo se prvo, mada bi za nijansu bilo draze ovo drugo! Nema veze, navijamo za Noletovo finale i jubilarnu pedeseticu!
Go No1e!!! Idemooooooooo!

Her Zivota

pre 9 godina

Sve cestitke Raonicu na zasluzenoj pobjedi.Odigrao je kako i trega,agresivno do kraja.Nevezano za ovaj mec,dodacu jos ovo - Federer i Nadal nisu igrali jedan protiv drugog 14 mjeseci.Da li vam je sada bar malo jasno otkuda tolika razlika u H2H?Pozdrav svim obozavaocima "bijelog sporta" i laku noc pred uzbudljiv sportski vikend.
Comi, 21. mart 2015 01:17)

Prvi put su Federer i Nadal odigrali mec na GSu na tvrdoj podlozi u Australiji 2009 godine....
Do tada su recimo Djokovic i Federer vec odigrali 4 meca u tim uslovima!!! Taj podatak je jedan od mnogih pokazatelja takvog njihovog nerealnog medjusobnog skora, i sada ko zeli da shvati, razumece !

ona

pre 9 godina

velika sreca za milosa na 5-4 u trecem setu i prednosti,kada se loptice odbija i nekim cudom pada na liniju jer rafa nije reagovao, mislio je da je aut ,i to je bilo to. fin turnir za nadala,dobio je neke bodove, forma se polako vraca,mogao i je i u polufinale ali eto sreca je presudila veceras.

Fedole

pre 9 godina

Šteta što nije došlo do polufinala Nadal-Federer, činilo mi se da je Nadal na ovom turniru konačno ušao u solidnu formu i, uz Federerove sjajne partije, mogao je to biti dobar meč. Ovako sve čestitke Raoniću, momak nije samo odličan server, ipak treba još nešto da bi se pobijedio Nadal, pa i u ovako slabijoj formi. Nadam se dobrom polufinalu sjutra, i očekujem klasik Nole-Federer, ipak su to najjači mečevi u poslednje vrijeme ;)

Comi

pre 9 godina

Sve cestitke Raonicu na zasluzenoj pobjedi.Odigrao je kako i trega,agresivno do kraja.Nevezano za ovaj mec,dodacu jos ovo - Federer i Nadal nisu igrali jedan protiv drugog 14 mjeseci.Da li vam je sada bar malo jasno otkuda tolika razlika u H2H?Pozdrav svim obozavaocima "bijelog sporta" i laku noc pred uzbudljiv sportski vikend.

odlicno

pre 9 godina

Svako novo rano ispadanje Nadala daje Noletu ogromne ssnse da ostene br 1 do kraja 2015god , znamo da Rafa u drugom delu god nebrani skoro nijedan poen ( odnosno nesto sasvim malo )

pa

pre 9 godina

I posle neko prica o skoru koji Nadal ima protiv Novaka i RF?
Pa ljudi nemaju gde da ga pobede, kad nigde osim na sljaci nije u stanju ni do polufinala da dodje. Smesan je covek, raspada se, on ne moze razmenu od 7-8 udaraca vise da izdrzi. Gubi od Raonica koji nikad gore nije igrao.

Deady

pre 9 godina

Bez glupih komentara..Da je nocas stajao sa druge strane bilo koji igrac,isto bi zavrsio,,Jer je ovaj Raonic,bombarder prve klase,covek cija je prosicna brzina servisa 215km/h tesko sta tu moze da se uradi..Sve cestitke Raonicu,a i raduje me povratak Nadala!

simke

pre 9 godina

Ovaj mec je dokaz da se sa servisom moze mnogo toga uraditi...Raonic je u prva dva seta lose igrao,ali ga je samo spasavao odlican,razoran servis,dok je u trecem zaigrao stvarno kvalitetnO i na kraju dobio...Steta sto necemo moci vidjeti mec izmedju Nadala i Federera.

Mikii

pre 9 godina

Pitam se samo, dokle cete vi sa b92 stavljati uzvicnik na Nadalove poraze kojih je vec poprilican broj i od daleko slabijih igraca od Raonica?! Elem, sta reci na temu samog meca...Nadal solidan, ne moze se reci los. Medjutim, decko ne koristi 5 brejk lopti u drugom setu, pa potom i 3 mec lopte. Ok, bile su na Milosev servis, ali nekada bi jedna od tih silnih brejk i mec lopti Rafi bila dovoljna. Sto se treceg tice, Nadal se povukao, Raonic je bio ofanzivniji, cak je dominirao sa osnovne linije (??) i potpuno zasluzeno pobedio. Rafa, objektivno, u ovom momentu, nije clan te, vec sada legendarne velike trojke, i samim tim nije zasluzio da prolazi u samu zavrsicu ovako kvalitetnih turnira. Sto se Majamija tice, videcemo, ali ovo definitivno nije onaj stari, mocni Nadal. P.S. Ne bih previse komentarisao tog lika sto mi krade nik i potpisuje neke debilne komentare istim, ali dobro, verujem da ste ukapirali o cemu se radi. Pozdrav.

Miroslav

pre 9 godina

Auuuuu,sta sam gledao sada!?!?!?!? Svaka ti cast Raonicu!!! Iskreno!!!
Pogadjao je Rafa Bog i Oca,stizao sto dvojica ne bi i imao srece vise nego pameti,sto ne znaci da je igrao lose!!! Naprotiv,igrao je sjajno,tako da Milos jos vise moze da se ponosi ovom pobedom!!! Uspeo je u drugom delu drugog seta da pritisne onaj prekidac koji imaju samo najbolji(Rafa,Rodzer,Nole) i poboljsa igru tako da pobedi ovakvog velikana koji uopste nije bio los!!! Eto!!! Moglo bi se svasta jos napisati,ali dovoljno je uzivati i odgledati reprizu POD OBAVEZNO!!!
I Jopet,bravo Milose,iako se bojim da ti Federer manje lezi,ali ako budes ovako hrabar,uh...

Gajetano

pre 9 godina

Strasan mec! Prva 2 seta ne toliko kvalitetna, pre svega zahvaljujuci Raonicu, ali ga je servis (gle cuda!) odrzao u zivotu. Ali zato 3. set poezija, sigurno najkvalitetniji set u dosadasnjem delu turnira. Milos je jos jednom pokazao da ima Gren slem potencijal, jer dobiti Rafu Nadala u ovako solidnom izdanju nije macji kasalj. Milos nije briljirao, ali je pokazao cvrstinu u najvaznijim trenucima meca (taj-brejk drugog i ceo treci set), a to je ono sto odlikuje sampione.

Zaista je steta sto posle duzeg vremena ponovo necemo gledati match(-up) izmedju Rodzera i Rafe. Mislim da bi bilo interesantno iz vise razloga:
- Rafa dize formu za sezonu sljake i sada je vec tu negde oko 80-85% svoje uobicajene forme, dok je Rodzer u fulu na 100%. Kada su oba na 100%, Rafa takve meceve redovno dobija, tako da bi ovo bio odlican hendikep mec.
- Spora podloga na kojoj loptica visoko odskace su idelni uslovi za Rafu, pogotovu u dnevnom terminu.

Pozdrav za sve,
(osim za trola kloniranog u do sada tri poznate varijante: Mikii, Jumko, Lazari)

dr.mr.

pre 9 godina

steta... iskreno sam se ponadao da ce biti najboljih 4...
gledalo mi se finale,nole-nadal...
al,eto sanse za revans tatku federeru...
ajmo nole!

Dragan

pre 9 godina

Bravo Miloše ! Odličan meč smo gledali ! Nadal odigrao najbolji meč u zadnjih pola godine a izgubio već u četvrtfinalu,paradoksalno.Biće Nadal itekako opasan na Rolan Garosu, može da ga osvoji i sa 35 godina ako ne bude završio karijeru do tada.

Marko

pre 9 godina

Spasio je 3 brejk lopte u taj brejku 2. seta i zasluzeno prosao dalje. Bas mi krivo sto je Nadal ispao, jer Milos tesko da nesto moze sa uradi protiv Rodje.

batko dzutim

pre 9 godina

Sigurno je Rafa na jedno petnaest turnira izgubio od slabijih igrača pre Novaka ili Rodzera da ne naleti kada je siguran da je slabiji. Raonić baš loš prva dva seta, a Rafa svaku šansu za rešavanje meča... Možda samo nije imao sreće.

SweepteR

pre 9 godina

Zaista nemam ništa protiv Mareja, niti ovim nešto veličam Noleta, ali me stvarno čudi da je tako ustaljen taj naziv ,,velika četvorka", kada je toliko očigledno da su godine za nama ubedljivo obeležila tri igrača. Marej koliko god da je dobar, sa njima neće imati šta da traži u istoj rečenici za jedno 10-15 godina (osim ako nešto drastično ne uradi u budućnosti, naravno).

hawkeye

pre 9 godina

Rafino vreme polako prolazi,ima sve više da se nauči na batine ali sa druge strane taj težak fizički tenis koji igra je morao da uzme danak,za razliku od poezije 6 godina starijeg Rodžera.

pa

pre 9 godina

I posle neko prica o skoru koji Nadal ima protiv Novaka i RF?
Pa ljudi nemaju gde da ga pobede, kad nigde osim na sljaci nije u stanju ni do polufinala da dodje. Smesan je covek, raspada se, on ne moze razmenu od 7-8 udaraca vise da izdrzi. Gubi od Raonica koji nikad gore nije igrao.

Comi

pre 9 godina

Sve cestitke Raonicu na zasluzenoj pobjedi.Odigrao je kako i trega,agresivno do kraja.Nevezano za ovaj mec,dodacu jos ovo - Federer i Nadal nisu igrali jedan protiv drugog 14 mjeseci.Da li vam je sada bar malo jasno otkuda tolika razlika u H2H?Pozdrav svim obozavaocima "bijelog sporta" i laku noc pred uzbudljiv sportski vikend.

i to ti je tenis

pre 9 godina

ne mogu opisat koliko mi je drago :)
Raonić je imao 37 grešaka više od Nadala i pobedio je.. Dovoljno govori o Nadalovoj dosadnoj igri čekanja greške i prebacivanja.
Nekome je možda dosadan i monoton Raonićev tenis, ali meni lično je puno zanimljiviji od Nadalovog..
Raonić-Federer će da bude odličan meč

simke

pre 9 godina

Ovaj mec je dokaz da se sa servisom moze mnogo toga uraditi...Raonic je u prva dva seta lose igrao,ali ga je samo spasavao odlican,razoran servis,dok je u trecem zaigrao stvarno kvalitetnO i na kraju dobio...Steta sto necemo moci vidjeti mec izmedju Nadala i Federera.

Gajetano

pre 9 godina

Strasan mec! Prva 2 seta ne toliko kvalitetna, pre svega zahvaljujuci Raonicu, ali ga je servis (gle cuda!) odrzao u zivotu. Ali zato 3. set poezija, sigurno najkvalitetniji set u dosadasnjem delu turnira. Milos je jos jednom pokazao da ima Gren slem potencijal, jer dobiti Rafu Nadala u ovako solidnom izdanju nije macji kasalj. Milos nije briljirao, ali je pokazao cvrstinu u najvaznijim trenucima meca (taj-brejk drugog i ceo treci set), a to je ono sto odlikuje sampione.

Zaista je steta sto posle duzeg vremena ponovo necemo gledati match(-up) izmedju Rodzera i Rafe. Mislim da bi bilo interesantno iz vise razloga:
- Rafa dize formu za sezonu sljake i sada je vec tu negde oko 80-85% svoje uobicajene forme, dok je Rodzer u fulu na 100%. Kada su oba na 100%, Rafa takve meceve redovno dobija, tako da bi ovo bio odlican hendikep mec.
- Spora podloga na kojoj loptica visoko odskace su idelni uslovi za Rafu, pogotovu u dnevnom terminu.

Pozdrav za sve,
(osim za trola kloniranog u do sada tri poznate varijante: Mikii, Jumko, Lazari)

Gojko Andrijasevic

pre 9 godina

Svaka cast Raonicu,los cojones ...
Razocarani su mnogi jer nece doci do El Klasika u polufinalu,ali Milos dobio potpuno zasluzeno.
Nole Fedex finale...
Nedelje spektakularan sportski dan u najavi...

Stanimir Branimir

pre 9 godina

Ako neko voli servere i udarače, to je Rođa. Sa njima uvek lako izlazi na kraj pa će tako i sa Raonićem. Njemu su problem igrači koji dobro trče i dobro se kreću. Ne prija mu tenis sa mnogo razmena.

v

pre 9 godina

Znate sta....dok ne vidim Rafu kako predaje tron na RG ja ne smem da ga otpisem. Da se razumemo, on trenutno ne lici na sebe, ali....naucili smo svi lekciju sto puta. Ulozice on sve u RG i bice opasan.

sms

pre 9 godina

@tenis tenis
AO 2014 niko normalan nije ocekivao da ce RF da osvoji.
Usao je u 2014 posle teske povrede ledja koju je imao 2013. Cudo da je i do polufinala dosao.
A u polufinalu je izgubio od Rafe, koji je bio u najboljoj formi posle sjajne igre u 2013. RF nije imao sanse, isto kao sto Nadal ne bi imao sanse protiv RF da su se kojim slucajem ove godine susreli na AO. Jedno su navijacka ocekivanja a drugo realnost.
Novak nije zasluzan za to sto Nadal nije prestigao Federera po broju GS jer je Novak samom Federeru "oduzeo" nekoliko GS. Npr. USO 2010 i 2011 bi RF osvojio da nije bilo onih cuvenih Novakovih pobeda, jer mu je realno samo Novak tada na USO bio konkurent. Pa onda AO 2011, Novak izbacio Federera u polufinalu, da nije, Federer bi standardno preslisao Mareja u finalu.
Onda WB 2014... pa cak i AO 2008.
I eto ti, Novak je Federera onemogucio da osvoji bar jos 5 GS, tako da bi ih sada imao negde oko 22.
Znaci, nije sve crno belo.
Isto tako, da nije bilo RF, Novak bi danas disao Rafi za vratom sto se GS tice.
2007, 2008 i 2009 NIKO osim Federera nije bio bolji od Novaka na US Openu. Da nije RF zaustavljao Novaka, Novak bi imao jos ta 3 USO pehara. Pa onda RG 2011, kada je Novak imao jedinu realnu sansu da pobedi Nadala na RG. Pa WB 2012.
Sa tih 5 GS, Novak bi ih imao 13, samo jedan manje od Nadala.
Tako da i Rafa ima za sta da bude zahvalan i Rodzeru i Novaku.

jovan

pre 9 godina

Tip igraca koji ako ne servira dobro,moze odmah da se spakuje. Steta za Nadala,al je dobro to da vraca formu. Bice zanimljivo gledati ga u nastavku sezone.
A sto se Raonica tice,mirace ovako i bolje da odigra ako zeli da pobedi Federera!

Dragan

pre 9 godina

Bravo Miloše ! Odličan meč smo gledali ! Nadal odigrao najbolji meč u zadnjih pola godine a izgubio već u četvrtfinalu,paradoksalno.Biće Nadal itekako opasan na Rolan Garosu, može da ga osvoji i sa 35 godina ako ne bude završio karijeru do tada.

objektivni Novakov navijac

pre 9 godina

Drago mi je zbog Milosa, jedinog za koga sam uvek tvrdio da moze da se nosi sa nepriskovenom velikom cetvorkom.Zasto? Mlad je, ima prostora za napredak, dobar mu je izbor trenera,a vidi se da iz meca u mec napreduje.Nije se sako oslonio na jak servis, vec je podigao i druge komponente na zadovoljavajuci nivo.Dobiti Nadala posle izgubljenog seta nije mala stvar!

uros

pre 9 godina

@bojan
Dodao bih jos da je Nadalu ogroman minus taj sto je ogromnu vecinu titula osvojio na sljaci, sto je neuporedivo manje vremena proveo na prvom mestu u odnosu na Federera, Samprasa i jos neke, taj sto od je 14 GS cak 9 osvojio na RG, sto ukupno van sljake ima 19 titula, sto je isuvise malo s obzirom na to da se na sljaci igra samo 2 meseca tokom sezone. Ima jos mnogo toga, npr. od RF je slabiji na svim GS osim na RG.
Njemu je najveca mana ta sto nije konstantan na svim podlogama i nije najbolji na brzim podlogama.
Borgu je mana ta sto je osvajao samo 2 GS inace bih ga licno smatrao najboljim u istoriji.
Samprasu je jedna jedina mana ta sto nema RG, a realno, on je u svoje vreme imao gomilu specijalista za sljaku tako da mu je bilo i teze da ga osvoji.

Svete

pre 9 godina

I opet nema meca Federer Nadal na tvrdoj podlozi!!! Voleo bih da gledam Nadala protiv ovakvog Federera, Roki je u poslednja 2 meca bio u katastrofalnom fizickom stanju a predhodnih dosta godina nije igrao ovako dobro kao poslednih godinu dana , i ko zna kada ce opet biti prilike, Rodja ne igra Majami, mozda se nadju na sljaci i tamo je Spanac favorit, na letnjoj Americkoj turneji je minimalna sansa da se sastanu, uostalom igrali su 1 mec posle Wimbledona u koliko 11 godina, ne racunajuci zavrsni masters ! I posle se neko cudi zasto ovaj ima skor 23-10, da je obrnuta situacija na sljaci recimo, Federer bi dobio ovo QF i igrali bi i verovatno bi izgubio u SF, ali bi igrali a ovde ne igraju !! Ne kazem da ne Nadal ne zasluzuje taj skor, ali previse puta su se sastali na njegovim omiljenim turnirima i u njegovim delovima sezone, zato je i tako nerealan odnos, uostalom isto je i u mecevima Nadal Djokovic, ali Djo1eta ne moze da busi na bekendu kao Rokija je skor izjednaceniji !

Ajde sada kada je Raonic prosao, ocekujem bar da na ovom nivou odigra sutra ! Nije mu prvi put da je u SF, i nema 18 godina pa da fizicki posustan...

Mare,NS

pre 9 godina

Sta mislite,ko je pobedio u ovom trileru?
Ne,nije Raonic,Nadal pogotovo,nego Federer.
Tri sata velike borbe,moraju ostaviti traga na pobedniku.
Raonic jeste mlad i brzo ce se oporaviti od ovog meca,ali sigurno nece biti potpuno spreman da pruzi 100% protiv Rodzera.
Danas jeste odigrao odlicno i hrabro u kljucnim trenucima,ali moramo priznati da je i sreca bila na njegovoj strani.
Milosu sve cestitke na borbenosti i velikom uspehu,jer sreca prati hrabre,ali se plasim da u polufinale ulazi kao apsolutni autsajder.
Iskustvo Federera,uz Milosev umor,je ogromna prednost u ovom mecu i samo ga izuzetno los dan moze spreciti,da ne zaigra u finalu.
Nadam se da ce ga tamo cekati Novak,pa da vidimo jos jedan teniski `klasik`!
Da gledamo i uzivamo,jer vreme tece i pitanje je dana,kada ce se ATP pretvoriti u manje zanimljiv WTA,jer ovakvi sampioni nece doveka igrati,a pravih naslednika nema ni na vidiku!!!

sinki

pre 9 godina

Raonic je vec dobio Federera u Parizu,tako da nije njemu sve servis,zna on dobro da napravi brejk...Polako postaje sve kompletniji igrac i sve ce biti tezi da se pobjedi.Tacno se kod njega vidi napredak.

Deady

pre 9 godina

Bez glupih komentara..Da je nocas stajao sa druge strane bilo koji igrac,isto bi zavrsio,,Jer je ovaj Raonic,bombarder prve klase,covek cija je prosicna brzina servisa 215km/h tesko sta tu moze da se uradi..Sve cestitke Raonicu,a i raduje me povratak Nadala!

Mikii

pre 9 godina

Pitam se samo, dokle cete vi sa b92 stavljati uzvicnik na Nadalove poraze kojih je vec poprilican broj i od daleko slabijih igraca od Raonica?! Elem, sta reci na temu samog meca...Nadal solidan, ne moze se reci los. Medjutim, decko ne koristi 5 brejk lopti u drugom setu, pa potom i 3 mec lopte. Ok, bile su na Milosev servis, ali nekada bi jedna od tih silnih brejk i mec lopti Rafi bila dovoljna. Sto se treceg tice, Nadal se povukao, Raonic je bio ofanzivniji, cak je dominirao sa osnovne linije (??) i potpuno zasluzeno pobedio. Rafa, objektivno, u ovom momentu, nije clan te, vec sada legendarne velike trojke, i samim tim nije zasluzio da prolazi u samu zavrsicu ovako kvalitetnih turnira. Sto se Majamija tice, videcemo, ali ovo definitivno nije onaj stari, mocni Nadal. P.S. Ne bih previse komentarisao tog lika sto mi krade nik i potpisuje neke debilne komentare istim, ali dobro, verujem da ste ukapirali o cemu se radi. Pozdrav.

Milos

pre 9 godina

Gledao sam veceras prvo mec Fedarera(teniski Mocart) a zatim mec Nadala. Za mene kao neutralnog navijaca kad su u pitanju Federer i Nadal,navijam za Novaka je smesno reci da je Nadal bolji igrac od Federera. Federer plese na terenu kad je u formi,sve deluje tako lako servis,forhend,voleji ma jednostavno uzivanje za gledati. Nadal 5 metara iza osnovne linije i udri top spin dok protivnik ne izbaci napolje. Znam sad ce vecina uhvatiti za medjusobni skor ali ljudi dajte sve je to zbog sljake,pa on bi imao 5 GS titula bez Garosa i 5 mastersa. Bez sljake Federer 73 pehara,Nadal 18.

gledajte fudbal

pre 9 godina

Ovi koji otpisuju Nadala posle odgledanog meca sa Raonicem nisu mnogo gledali tenis u zivotu. Prosto ne poznajete ovaj sport. Nadal je igrao sjajno. Pretrpeo je samo jedan brejk i to ga je kostalo poraza. Imao je priliku da mec zavrsi posle 80 minuta igre, ali Raonic je bacao bombe i pogadjao. Rafa je vrlo blizu svoje najbolje forme i to pre nego sto se i on sam nadao. Igrao je odlicno.

dr.mr.

pre 9 godina

steta... iskreno sam se ponadao da ce biti najboljih 4...
gledalo mi se finale,nole-nadal...
al,eto sanse za revans tatku federeru...
ajmo nole!

No1e Car

pre 9 godina

Veliko bravo za Milosa. Jedna od retkih situacija gde je bilo dvoumljenja za koga navijati. Da Rafica danas spakuje kofere, ili Rodja sutra... Obistinilo se prvo, mada bi za nijansu bilo draze ovo drugo! Nema veze, navijamo za Noletovo finale i jubilarnu pedeseticu!
Go No1e!!! Idemooooooooo!

ha

pre 9 godina

@gledajte fudbal
Igrao sjajno?
Ajde pogledaj malo statistiku! Nadal je imao svega jedan jedini poen vise od Raonica u razmenama duzim od 5 udaraca! Od Raonica!!! Ocajno je igrao, imao je srece i sto je dobio prvi set, vuce se kao baba po terenu. Ej covece, kad se on muci u duzim razmenama protiv Raonica, kako bi tek prosao protiv onih najboljih, Novaka, Federera, Mareja.... Pa pokidali bi ga. Rafa je postao smesan, toliko smesan da vu mislite da igra dobro kada ga neko od boljih tenisera ne otrese sa 6-0 kao Berdih nedavno.

Miroslav

pre 9 godina

Auuuuu,sta sam gledao sada!?!?!?!? Svaka ti cast Raonicu!!! Iskreno!!!
Pogadjao je Rafa Bog i Oca,stizao sto dvojica ne bi i imao srece vise nego pameti,sto ne znaci da je igrao lose!!! Naprotiv,igrao je sjajno,tako da Milos jos vise moze da se ponosi ovom pobedom!!! Uspeo je u drugom delu drugog seta da pritisne onaj prekidac koji imaju samo najbolji(Rafa,Rodzer,Nole) i poboljsa igru tako da pobedi ovakvog velikana koji uopste nije bio los!!! Eto!!! Moglo bi se svasta jos napisati,ali dovoljno je uzivati i odgledati reprizu POD OBAVEZNO!!!
I Jopet,bravo Milose,iako se bojim da ti Federer manje lezi,ali ako budes ovako hrabar,uh...

Wilt Chamberlen

pre 9 godina

ako cemo realno stvarno za ovoga sto prica da postoje u tenisu samo Nadal i Federer, posto ova cetiri igraca mogu da se sastanu samo u finalima i polufinalima, evo ovako, jedina statistika koja ne da ne moze da slaze nego je napravednija od svih zivih mogucih titula, najvise medjusobnih meceva pocinjem od prvog, Marej ima sa Novakom, Federeru je najveci rival ikada ne nadal, varate se, Novak, i to ubedljivo, Nadalu najveci rival i najvece rivalstvo ikada jeste Novak, e sad kada podvucete crtu sta je ovde zajednicko za sve, zajednicko da je jedan igrac uvek tu a svi ostali se smenjuju, najkonstaniji igrac svih vremena, pa pogledajte zarade, vec je cini mi se presisao nadala, federeru pored 30 titula manje dise za vratom!! znaci sta, postoji samo Novak, narocito u zadnjih 5 sezona!!!!

sms

pre 9 godina

@H2H
A RF je trebao do finala da dolazi i sa 30, 31,32,33 godine? I da osvaja sve?
Nadal je razliku nabio u 2 sezone u kojima je ostvario po 5 pobeda nad RF. 2008 i 2013.
2008 RF imao mononukleozu, 2013 povredio ledja. A ipak nije bezao od meceva sa Nadalom kao sto Nadal bezi od meceva sa RF i Novakom sada kada vidi da im ne moze nista na brzim podlogama.
Nadal je uvek osvajao sve na sljaci, a na brzim podlogama nije mogao do zavrsnice, gubio od nekih smesnih tenisera, da je mogao nekako njih da prodje, ne bi se dobro proveo protiv Federera.
"Nas" teniser nije osvojio GS 32 meseca, ali vas nece vise nikada, a ima 29 godina...
Federer sa skoro 34 ima vece sanse za GS od Nadala.
Toliko o tome ko je bolji, uspesniji, konstantniji.

Fedole

pre 9 godina

Šteta što nije došlo do polufinala Nadal-Federer, činilo mi se da je Nadal na ovom turniru konačno ušao u solidnu formu i, uz Federerove sjajne partije, mogao je to biti dobar meč. Ovako sve čestitke Raoniću, momak nije samo odličan server, ipak treba još nešto da bi se pobijedio Nadal, pa i u ovako slabijoj formi. Nadam se dobrom polufinalu sjutra, i očekujem klasik Nole-Federer, ipak su to najjači mečevi u poslednje vrijeme ;)

sms

pre 9 godina

@aha
Pitam evo ja tebe, koliko mislis da ce Nadal jos osvojiti GS u narednom periodu? Tesko da ce uzeti bar jedan.
RF je u ovim godinama u stanju da se bori za titule, dok Nadal u najboljim godinama vise ni do polufinala ne moze da dodje nigde osim MOZDA na sljaci, videcemo jos.
Ajde da ga vidimo sa 33-34 godine gde ce biti i sta ce osvajati.
Mene recimo ne boli taj skor, jer bih uvek pre birao titule i vreme na prvom mestu, nego medjusobni skor.
Kada bi Nadal bio u stanju nekada da prodje cetvrtfinale mozda bi RF i poboljsao taj skor, ovako mu ostaje da zaboravi na Rafu i da se sa ozbiljnim teniserima bori za titule.

ja

pre 9 godina

@tenis tenis
Kompleks imaju Nadalovi navijaci,zato samo znate da pricate o skoru.Zasto ne pricate o titulama,nedeljama na prvom mestu i o tome da Nadal nista ne zna da osvoji ako se ne igra na sljaci?pamte se samo titule i 1 mesto,a medjusobni skor Nadal moze macku o rep da okaci.

fedex

pre 9 godina

Rafa je odigrao sasvim dobar mec,vracao je dosta,a tek ce da vraca na sljaci.Polahko on brusi formu i garant ce na vrhuncu da bude kad krene RG,treba se njega svako pripaziti..a sta reci za raonica,odlican mec,ostavio je dusu na terenu,nisam ga nikad da se onoliko saznojio,trcao je na dosta teskih loptica,nije igrao bas uobicajeno drvosjecki tenis :) najvjerovatnije finale novak-federer,pa da svi uzivamo

Deda

pre 9 godina

Bravo za Raonića! U prvom i delu drugog seta delovalo je da ne može izdržati, ali je hrabrom igrom uspeo da se izbori. Čeka se finale Roger-Nole.

ok

pre 9 godina

@brojke
Evo ti brojke : od 14 GS, van sljake je osvojio samo 5.
Od svih titula u karijeri, van sljake je osvojio UKUPNO 19!
Manje od Mareja npr.
Van sljake ga nema skoro nigde. Nekada je uspevao da iskoristi slabiju formu Novaka ili RF pa da uzme i nesto van sljake, sada ne uspeva ni to jer ne moze ni do polufinala vise da dodje.

Jahu_pr

pre 9 godina

Zasluzeno o Raonica, bio je super cool u TB u drugom setu, a u treci set odigrao mnogo bolje, 48 winners vs 24 od Rafe.
Rafa nema vise i FH ni BH, samo sljaka za njega sada.

miki7878

pre 9 godina

I vi posle pricate sljaka dosadna i da Rafa samo trci i gra na snagu na sljaci. Pa sta je onda beton? Svaka cast Raonicu , ali je on ovo izvukao samo na servis. Ako imas 2 metra i bar malo te ide servis mozes svakog da pobedis. Dokaz je i pobeda Karlovica nad Novakom u Dohi. Tad su mnogi pisali ovo sto i ja sada. Svaku put na mec lopti se izvukao servisom. Na sljaci bi Rafa to lagano zavrsio. Al nema veze, vraca se Rafa polako. Inemoj te pricati za H2H. Nadal ima 10 pobeda van sljake protiv Rodzera. Kolko ovo sve zajedno. Do sljake ce se sve to postaviti na svoje mesto. A samo da ga zdravlje posluzi i Us Open turneja bi mogla biti dobra. Jos jednom svaka cast Raonicu.

Beobrad

pre 9 godina

Idi bre Raonicu, pokvari mi derbi kome sam se nadao !
Tj. nadao sam se finalu Novak-Nadal !
Ovako, Fed ide sigurno u finale, nadam se s Novakom !
Svaka cast Milosu, bolji je u polju nego pre, agresivniji forhend, cak mu i bekhend postaje oruzje !

tetak

pre 9 godina

Uz Federera mi je Miloš Raonić apsolutno najkulturniji momak od svih igrača. Taj i kada gubi i kada vodi šuti i igra. Ne radi grimase, ne jarlauče na sudije, publiku, kada osvoji ekstra poen i sl. Baš mi je drago što je našamarao Nadala!!!

RF

pre 9 godina

Svi najveci teniski strucnjaci su svesni da je skor Rodzera i Nadala nerealan i zato ga niko i ne pominje. Prvo zbog toga sto su najvise meceva igrali na sljaci gde je Rodzer uvek stizao do polufinala i finala i zbog 2013 kada je Rodzer bio ocajan i takav je stizao do zavrsnica i igrao protiv Nadala i vezao 5 poraza a Nadal je te godine odigrao godinu karijere. Sto Nadal prosle godine nije stizao do zavrsnica na betonu da igra protiv RF i ove godine i 2012 i 2009 i 2007 u najgorem slucaju skor bi bio neresen ali svakome ko i malo zna tenis jasno je da je Federer jedini kompletan teniser i trenutno najbolji ikada koji je igrao igru.

ja

pre 9 godina

@otvoreno govoreci
Mozes samo da places od muke.
Titule jasno govore ko je ko. Cekaj da RF napuni 45 godina,mozda Nadal do tada uspe da prodje do zavrsnice nekog turnira na betonu ili travi, pa da jos koji put pobedi Rodzera na brzim podlogama:)

Miroslav

pre 9 godina

@a
Vase preinteligentno visocanstvo,znam da racunam!!! Ipak,zaokruzujem na 10 cisto radi racunice! Po Vasem glupom nacinu,mogao sam reci i da je od zadnja 4,Federer dobio 3! Dakle,nemojte ispadati glupi bez potrebe! 10 meceva pokazuje njihov medjusobni odnos/stanje/H2H na malo duze staze i obuhvata vise VAZNIH turnira!!! To sto Vama finale turnira od 500,koji je obavezan jedan godisnje i Mastersa 1000 koji su svi obavezni(osim mislim Monte Karla) nema razlike u tezini/vaznosti i osvajanju odredjenog broja poena(pametan/pametna si/ste pa znate razliku) je Vas problem neznanja!!!

Dakle bez prostih reci kao sto su "lupanje" i malo ukljucivanja rada mozga Vam nece skoditi da izvedete zakljucak da li je Federer Novakov dzelat i ko pobedjuje na vaznijim turnirima(naravno od Novakovog buma)!!!

student

pre 9 godina

Milos je dosadan igrac. Igra mu je zasnovana na servisu i na jakom forhendu. Cim stane servis, odmah gubi, sto se pokazalo u prvom setu. Ne igra atraktivan tenis, ali ipak pobedjuje.

ori Mile al' duboko

pre 9 godina

Ajde sad Djokovci lepo da priznate da ste svi do jednog navijali za Rafu nebi li Noletu skinuo njegovog dzelata. Novaku se sad ni nemili da igra finale jer zna dobro sta ga ceka.Nemoj da vas iznenadi ako vas ljubimac protiv Endija namerno odigra nekog bedaka ili se mozda "povredi". Jer u protivnom bice 'odi dedi.Rodja je prut odlomio, I to vrbov.

Beobrad

pre 9 godina

Za SMS-a: Naravno da verujem, jer "ovakav" Federer ne bi bio ni upola "takav" kad bi preko puta video Nadala, vec bi se treso od mozganja kako da mu vraca bekhendom one forhend spinove !
On za to godinama nema resenje, u kakvoj god da je formi !

Miroslav

pre 9 godina

Auuuuu,sta sam gledao sada!?!?!?!? Svaka ti cast Raonicu!!! Iskreno!!!
Pogadjao je Rafa Bog i Oca,stizao sto dvojica ne bi i imao srece vise nego pameti,sto ne znaci da je igrao lose!!! Naprotiv,igrao je sjajno,tako da Milos jos vise moze da se ponosi ovom pobedom!!! Uspeo je u drugom delu drugog seta da pritisne onaj prekidac koji imaju samo najbolji(Rafa,Rodzer,Nole) i poboljsa igru tako da pobedi ovakvog velikana koji uopste nije bio los!!! Eto!!! Moglo bi se svasta jos napisati,ali dovoljno je uzivati i odgledati reprizu POD OBAVEZNO!!!
I Jopet,bravo Milose,iako se bojim da ti Federer manje lezi,ali ako budes ovako hrabar,uh...

odlicno

pre 9 godina

Svako novo rano ispadanje Nadala daje Noletu ogromne ssnse da ostene br 1 do kraja 2015god , znamo da Rafa u drugom delu god nebrani skoro nijedan poen ( odnosno nesto sasvim malo )

tenis tenis

pre 9 godina

@RF A koji to strucnjaci ne pominju skor Federera i Nadala? Pominju ga svi. Od bivsih velikana do trenera. I uvek kazu da to baca veliku senku na Federerovu "dominaciju". Pises da bi skor bio isti da je Rafa stigao do zavrsnice nekih turnira. A ko je Federeru branio da stigne do zavrsnice turnira u kojima je Rafa igrao i delio megdane sa Novakom. I da su se sreli ko kaze da bi pobedio Federer? Pa polovni Nadal ga je pobedjivao. Federer vise i ne pamti kad je poslednji put pobedio Nadala. Secas se AO prosle sezone i svih "pustih" pretnji kako ce ga Fed pocistiti? I sta bi? 3-0 za Rafu bez muke. Meni je prosto neverovatan kompleks koji Federerovi fanovi imaju od Rafe. Vas favorit ima najvise gs trofeja, uzivajte u tome. I ne pominjite to sa Nadalom. Jer stvarno 24-10 je mnogo, premnogo.

Hoću 158 pluseva botova

pre 9 godina

Šteta što Nadal nije prošao, samo da bi Fedeks sa njim prebrisao linije na terenu, pazeći, naravno, da ne obori neku od Rafinih flašica ...

Marko

pre 9 godina

Spasio je 3 brejk lopte u taj brejku 2. seta i zasluzeno prosao dalje. Bas mi krivo sto je Nadal ispao, jer Milos tesko da nesto moze sa uradi protiv Rodje.

ok

pre 9 godina

@tenis tenis
Skor RF i Nadala je nebitan iz prostog razloga sto RF ima prednost u svim vaznim kategorijama.
Ima vise GS, bio je prvi na svetu cak 302 nedelje, 6 puta je osvajao turnir 8 najboljih na svetu, ima rekorde na 2 od 3 podloge ( trava, tvrda podloga) po broju uzastopnih pobeda, ima 7 WB, 5 USO, 4 AO, dakle ravnomernije je rasporedio svoje GS titule, uspesniji je od Nadala na 3 od 4 GS, ima skoro 300 rekorda koje je postavio u tenisu....
Dakle, jedino u cemu je Nadal bolji je uspeh na sljaci i medjusobni skor.
Dejvis Kup je osvajao vise puta, ali to je vec uspeh reprezentacije, a ne pojedinca.
A medjusobni skor nikada nije presudan, jer da jeste, Karlovic i Rodik bili bi bolji teniseri od Djokovica, a nisu.
Ne postoji nacin da Nadal statisticki ikada bude uspesniji od RF, u 2-3 kategorije da, ali u ostalim nikako.

Citizen Kane Syndrome, iliti: Pa i mi milijarderi imamo dušu

pre 9 godina

Eto i meni retke prilike da navijam za drvos..., eh, "momka iz Podgorice". E pa: čarapa mu se na desnici pozlatila!
I sad, ne bi me nimalo iznenadilo da 'Leri' - večno neobrijani milijarder u farmericama ("jedan od nas"!) - podlogu na terenima u Idian Wells Tennis Garden (tj., IW Teniskoj 'Bašti'!) naprasno promeni i, umesto betona, postavi šljaku, šta (održavanje) košta da košta. Ipak je njemu, iz kojih god razloga, više stalo do Rafe nego da "svoj" turnir prevede u Grand kategoriju. Jer, ej, "osećaji su to teški, srce mora da zaboli..."

sms

pre 9 godina

@Beobrad
Mnogi godinama nisu imali resenje za to, ali sada imaju skoro svi. Taj spin je provaljen, funkcionise jos samo na sljaci.
Berdih je duze imao taj problem, pa je Nadala ispratio nedavno sa krompirom.
Isti onaj Berdih koji protiv RF osvaja 4 gema u mecu danas.
Federer se ne trese ni od koga, da se tresao i on bi gubio meceve i propustao po 3 mec lopte da bi izbegao Nadala dok je Rafa igrao najbolje, a tek sada se ne trese, videlo se danas kako se nalozio da udje u polufinale i tamo Nadalu objasni neke stvari.

ovako

pre 9 godina

Pisite vi sta hocete. Nadal ce i te kako da bude opasan ove godine. Vec je blizu one stare forme. Raonic je imao srecu da se odrzi u drugom setu. Odlican mec su odigrali.

ha

pre 9 godina

Poslednji teniser iz top 10 kojeg je Nadal pobedio bio je Djokovic jos u finalu RG 2014.
Nadal je proslost, pomirite se s tim, danas je mozda i mogao do pobede ali bi svejedno doziveo katastrofu protiv Federera u polufinalu.

Her Zivota

pre 9 godina

Sve cestitke Raonicu na zasluzenoj pobjedi.Odigrao je kako i trega,agresivno do kraja.Nevezano za ovaj mec,dodacu jos ovo - Federer i Nadal nisu igrali jedan protiv drugog 14 mjeseci.Da li vam je sada bar malo jasno otkuda tolika razlika u H2H?Pozdrav svim obozavaocima "bijelog sporta" i laku noc pred uzbudljiv sportski vikend.
Comi, 21. mart 2015 01:17)

Prvi put su Federer i Nadal odigrali mec na GSu na tvrdoj podlozi u Australiji 2009 godine....
Do tada su recimo Djokovic i Federer vec odigrali 4 meca u tim uslovima!!! Taj podatak je jedan od mnogih pokazatelja takvog njihovog nerealnog medjusobnog skora, i sada ko zeli da shvati, razumece !

Svete

pre 9 godina

Zaboravih par zanimljivosti, samo 2 puta se dogodilo da na najvecim turnirima GS, WTF i M1000 Federer, Nadal i Marej igraju u polufinalu bez Djokovica, naravno obrnuti slucajevi su bili mnogo cesci....Nadal nije pobedio top 10 igraca evo vec 9 meseci a to kazem posto se te pobede protiv takvih igraca uzimaju zdravo za gotovo....
Nista ocekujem Djo1eta u finalu, i ako bude igrao sa onom dozom koncetracije tokom tolikog vremenskog perioda i sa onolikom zeljom kao protiv Isnera nece izgubiti na ovom turniru ni od Mareja ni od Rodjera ! I nadam se da sutra nece biti problema posto je Djo1e sve meceve odigrao duboko u noc a sutra ce igrati po dnevnim uslovima, pod kojim je Marej odigrao sve meceve !

otvoreno govoreci

pre 9 godina

Lele da mi je neko pricao da cu da vidim i Federerove botine pored politickih, ne bih verovao. Tacno je ista osoba poslala jedno 5 komentara o tome kako je "nerealan" skor izmedju Rafe i Federera. Sta je tu tacno nerealno, je l' Federer igrao sva finala svih turnira ikada? Koji je H2H na betonu? Mozete samo da pucate od muke i da se divite Rafi usput smisljajuci slicne bistre "argumente". Pozdrav

sms

pre 9 godina

@Beobrad
U kom vremenu ti zivis?! Zar zaista verujes da bi Nadal mogao da pobedi ovakvog Federera u polufinalu? Hahahaha... pa ovakav Nadal ne bi ni Federeru ni Novaku uzeo ni 6 gemova u mecu, odavno on nije onaj stari.

Miroslav

pre 9 godina

@ori Mile al' duboko
Mislis ovog dzelata
Roger Federer HEAD TO HEAD Novak Djokovic
od zadnjih 10 susreta,Novak je pobedio sledecih 6:
2014 Barclays ATP World Tour Finals Great Britain Hard F Djokovic, Novak
W/O(tj.pobegoRF) 2014 Wimbledon Great Britain Grass Final Djokovic, Novak
6-7(7), 6-4, 7-6(4), 5-7, 6-4
2014 ATP World Tour Masters 1000 Indian Wells Final Djokovic,Novak
3-6, 6-3, 7-6(3) 2013 Barclays ATP World Tour Finals Great Britain Hard RR Djokovic, Novak
6-4, 6-7(2), 6-2
2013 ATP World Tour Masters 1000 Paris France Hard S Djokovic, Novak
4-6, 6-3, 6-2
2012 Barclays ATP World Tour Finals Great Britain Hard F Djokovic, Novak
7-6(6), 7-5
A Roger Federer sledecih 4:
2015 Dubai Turnir 500 serije
2014 Sangaj Masters 1000 serije
2014 Monte Karlo Masters 1000 serije i jos jedan
2014 Dubai Turnir 500 serije
NARAVOUCENIJE ZA TEBE,POSTO PO NICK-U VIDIMO INTELIGENCIJU KOJU (NE)POSEDUJES,VAZNIJE MECEVE DOBIJA NOLE!

ok

pre 9 godina

@tenis tenis
To jeste mrlja, jedna jedina, ali koliko tek Nadal ima mrlja? Losiji od RF na svim podlogama osim na sljaci, ima ukupno 19 titula van sljake, slabiji od RF na 3 od 4 GS, nikada nije osvojio Zavrsni Masters, a turnire na brzim podlogama osvajao uglavnom u periodu u kome je RF vec usao u kategoriju veterana.
Mrlju ima svaki koji se ubraja medju najvece, ali Nadal ima najvise tih mrlja.

tenis tenis

pre 9 godina

@Bojan Federerov skor sa Nadalom se i te kako pominje, uvek kad se prica o njihovim dostignucima. O tome su govorili i Lejver i Agasi, Navratilova, Bolitjeri, Borg, Mekinro. I svima je zajednicko to sto kazu da je Federeru velika mrlja toliko negativan skor sa Nadalom. Rodzer je u poslednje 3 sezone osvojio jedan gren slem, i zato je prica da je Nadal krivac sto nije dosao do zavrsnice ovog ili onog turnira smesna. Kad govorim o 2011 ne pisem ko je bio rival Djokovicu vec da Federer nije bio u zavrsnici turnira onda kad je tamo bio Rafa. Nadal je za Federera nezgodan rival uvek i u svakoj prilici, na svakoj podlozi. Njihov prvi mec bio je u finalu Majamija na superbrzoj podlozi, Nadal je bio pocetnik imao 17 godina, Federer broj 1. Pobedio je Rafa. Drugi mec opet u Majamiju, ovog puta u 5 setova, Rafa 18 godina, uzeo prva 2 seta Fed preokrenuo. Nadal je i tada imao igru za Rodzera, a to dosta govori.

batko dzutim

pre 9 godina

Sigurno je Rafa na jedno petnaest turnira izgubio od slabijih igrača pre Novaka ili Rodzera da ne naleti kada je siguran da je slabiji. Raonić baš loš prva dva seta, a Rafa svaku šansu za rešavanje meča... Možda samo nije imao sreće.

Adi

pre 9 godina

Kako da Roger i Nole imaju pozitivan skor s Rafom pa covjek samo na zemlji igra s njima il eventualno na betonu kad je 100% SPREMAN,ne mogu da vjerujem stvarno ne kazem da Rafa ne zasluzuje taj skor protiv njih dvojice al kad se sve sagleda tu ogromnu prednost pogotovo nad Rogerom je napravio na zemlji isto Novakom,Novak dok je imao problema sa zdravljem Rafa je nabio bezbroj pobjeda isto tako protiv Rogera 2013 koja je bila najlosija u Rogerovoj karijeri , Nole i Roger kad su u najlosijoj formi dodju na megdan Rafi to jest polufinale i finale ,ovaj ne sjecam se kad je napravio dobar rezultat ,ma ja na Garosu ce letiti .

a

pre 9 godina

@Miroslav
Inteligentni, od prethodnih 6, Federer je dobio 4.
Prema tome, ne lupaj.
Posto su im svi mecevi bili u finalu ili polufinalu, jednako su vazni svi. Jedino se WB izdvaja, vazniji je od ostalih.

Polja obeležena zvezdicom

pre 9 godina

Ubedljivo najkvalitetniji mec na ovogodisnjem IW
1/2 i finala mozete da preskocite, jer ce biti nezanimljiva, pa tamo u ponedeljak pogledajte, pa se setite, da ne bude da ste ovo culi od nekog drugog!!!

1/2 Djokovic i Federer sa po 2:0 i finale Nole-Roger 2:0
Marej ovog puta nece uzeti vise od 6 gemova, Federer ce proci bolje, maximum 6:4,6:4
Kao veliki fan Rafe Nadala cestitam svim fanovima Novaka Djokovica jubilarnu 50 titulu.

Vamos Rafa, uzmi vise taj Majami sto ti fali!!!

H2H

pre 9 godina

@H2H Federer i Nadal nisu igrali mec 14 meseci. A da jesu skor bi bio jos ubedljiviji u korist Nadala. Nije mi jasna prica Federerovih navijaca i zelja da "objasne" H2H. U kom svetu vi zivite? Nadal ga pobedjuje konstantno, na velikim turnirima vec godinama. Pobedjuje ga glatko cak i onda kad je Federer favorit. Uvek nalazite neka opravdanja. Pisete da Nadal nije stizao do zavrsnica turnira onda kad je to radio Federer. Je li Nadal sa 18,19,20 godina trebao da igra svako finale? Ne budite smesni. Zasto kad je Rafa poceo da dolazi do zavrsnice skoro svakog turnira tamo nije bilo Federera? 2010, 2011,2013? Znate koji bi skor bio da mu se Federer u Rafinim najboljim sezonama konstantno nalazio na putu? I jos nesto, Nadal je nasao nacin da Federera pobedjuje na betonu, na travi. Federer nikad nije nasao nacin da pobedi Rafu na RG. Vas igrac nema gren slem vec 32 meseca kad vec volite statistiku. A kapa dole za sve sto je za sport uradio.

alejandro

pre 9 godina

Lomatala se junačina i na kraju dobio meč! Gledao sam meč do kraja i moram priznati da je zasluženo slavio na kraju! Međutim ništa mu to neće pomoći ako ne ponovi istu igru u polufinalu protiv onog švajcarskog naduvenka biće da se samo mnogo trudio!

tenis tenis

pre 9 godina

Ali ovi "statisticari" koji pisu Nadal nije pobedio nikoga iz top 10 evo deset meseci. A zaboravljaju da napomenu da od toga nije igrao oko 7 meseci i da mu je ovo tek cetvrti turnir na putu povratka... S obzirom na okolnosti njegova igra je bila prilicno dobra, na momente besprekorna. U drugom setu je morao da zavrsi posao imao je dosta brejk sansi, ali kad protivnik baca bombe i pogadja linije tu ne moze nista da se uradi. Do 5-4 u drugom setu Raonic je imao samo 1 osvojen poen na Nadalov prvi servis i nijednu brejk priliku. Dobar mec je odigrao Rafa, bice "zestoko" u sezoni sljake.

Travolta BG

pre 9 godina

Dva igraca porijeklom iz Crne Gore u polufinalu :-)
Ne znam zašto je bitno poreklo, ali čovek je izneo činjenicu. Pohvalio je svoje korene pa se time i sam osetio jačim i većim. Ljudski je to ma koliko bilo smešno.

Rejnald

pre 9 godina

Bolje je reći kalkulisao Nadal a će ga otresti Federer u polufinalu pa namerno izgubio meč,još jedan dokaz o kakvom se podmuklom igraču radi, Federer to nikada nije radio kad je igrao protiv njega i kad je ovaj bio u najboljoj formi!...ali kako je krenuo Nadal više neće biti prijetnja nikome u tenisu.

ona

pre 9 godina

velika sreca za milosa na 5-4 u trecem setu i prednosti,kada se loptice odbija i nekim cudom pada na liniju jer rafa nije reagovao, mislio je da je aut ,i to je bilo to. fin turnir za nadala,dobio je neke bodove, forma se polako vraca,mogao i je i u polufinale ali eto sreca je presudila veceras.

brojke

pre 9 godina

Ovi koji pominju da Nadal igra samo sljaku su prespavali sve ove godine. Nadala muce povrede i to je vec visa sila. Ali kad igra ima Rafe i te kako van sljake. 2010 je igrao finala 3 gs u nizu(RG,Vimbldon,Us open) 2011 opet 3 finala u nizu(RG,Vimbldon,Us open) 2012 igrao je na 3 gren slema, na 2 je stigao do finala(AO i RG). 2013 je igrao na 3 gren slema na 2 je stigao do finala(RG i US open).2014 je igrao 3 gren slema na 2 je stigao do finala (AO i RG). Uz to je u sezoni 2013 osvojio masterse na betonu u IW, Sinsinatiju, Montrealu. Jedan od dvojice u istoriji koji su u nizu pobedjivali na betonu u Sinsinatiju, Montrealu i Us openu. 2014 je igrao dva mastersa na betonu, i na jednom stigao do finala. Rafe i te kako ima van sljake. Druga je stvar sto se muci sa povredama i propusta neke turnire.

pali andjeo

pre 9 godina

ako gledamo realno,ne postoji velika cetvorka,samo velika trojka..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (BorisNs, 21. mart 2015 01:28)


Pa ako hoces bas stvarno realno, postoji samo veliko rivalstvo izmedju Federera i Nadala, kao dva najvece tenisera koje je svet video...

Mareja, kao ubacenog ne treba ni pominjati, dok je naravno Novak stepenicu ispod, jer on sa svojih 8 ne moze , kako god da saberes da bude iznad 31(17+14)

Federer i Nadal, su kao u fudbalu El Klasiko a Porto i Celzi ja ne gledam!!!

Zmaj

pre 9 godina

Šta je zajednicko Srbinu Djokovicu, Špancu Miroticu, Slovencu Jadranku Vujacicu, Hrvatu Goranu Ivaniševiću, Kanađaninu Raonicu i Amerikanki Mili Jovanović? Otac im je Crnogorac.

Forma se tempira!

pre 9 godina

Videlo se ovde da Nadal nije "zaboravio" da igra tenis, naprotiv, sve je bolji i bolji. Ja očekujem da ove godine osvoji RG (bez izgubljenog seta), ali i USO.

Miroslav

pre 9 godina

@ori Mile al' duboko
Mislis ovog dzelata
Roger Federer HEAD TO HEAD Novak Djokovic
od zadnjih 10 susreta,Novak je pobedio sledecih 6:
2014 Barclays ATP World Tour Finals Great Britain Hard F Djokovic, Novak
W/O(tj.pobegoRF) 2014 Wimbledon Great Britain Grass Final Djokovic, Novak
6-7(7), 6-4, 7-6(4), 5-7, 6-4
2014 ATP World Tour Masters 1000 Indian Wells Final Djokovic,Novak
3-6, 6-3, 7-6(3) 2013 Barclays ATP World Tour Finals Great Britain Hard RR Djokovic, Novak
6-4, 6-7(2), 6-2
2013 ATP World Tour Masters 1000 Paris France Hard S Djokovic, Novak
4-6, 6-3, 6-2
2012 Barclays ATP World Tour Finals Great Britain Hard F Djokovic, Novak
7-6(6), 7-5
A Roger Federer sledecih 4:
2015 Dubai Turnir 500 serije
2014 Sangaj Masters 1000 serije
2014 Monte Karlo Masters 1000 serije i jos jedan
2014 Dubai Turnir 500 serije
NARAVOUCENIJE ZA TEBE,POSTO PO NICK-U VIDIMO INTELIGENCIJU KOJU (NE)POSEDUJES,VAZNIJE MECEVE DOBIJA NOLE!

RF

pre 9 godina

Nadal jeste najbolji ikada na sljaci to mu niko ne osporava. Ali kompletno je mnogo smesan igrac. Ali on je polako poceo da se gasi vise ga niko ozbiljno ne shvata, a kada ga Novak ove godine slomi i na RG tu ce mu biti kraj. Ako uospte dobije priliku da igra protiv Novaka. A Federer sa ovakvom igrom i formom ako bude zdrav moze vrlo lako i do polufinala na RG uz dobar zreb i do finala. A na Vimbldonu ce biti prvi favorit jer za ovako agresivnu i sigurnu igru na travi mu ni Novak ni Marej nece moci nista.

Bojan

pre 9 godina

(tenis tenis, 21. mart 2015 03:13)
pa, uglavnom se ne spominje h2h sa pojedinacnim igracima kada analiziras bilo koga. Da li iko zna kakav je skor bio konorsa i mekinroa sa Borgom, a vecina analiticara bez problema izlista titule i plasmane. Od svih parametara h2h je najmanje bitan, i to ovaj turnir ovde pokazuje. Kao sto je pokazao i recimo finalni turnir u londonu prosle, Nole bi najverovatnije dobio taj mec, ali nije odigran jer Federer nije mogao da ga igra i to utice negativno na noletov skor sa Federerom.
sto se tice proslogodisnje australije, nije tacno da se prognozirala federerova pobeda, njegova igra je bila puna rupa i ocekivano je Nadal to dobio. Jedino gde se pricalo o Federerovoj pobedi koja se nije desila je Australija 2012, ali cak ni to nije bilo nesto zasnovano na nekoj velikoj formi jer je Federer imao setnju do polufinala. No, i ta australija pokazuje nerealnost medjusobnog skora. Nadal je dobio sva tri meca protiv Federera na tom turniru, a ko je igrac koji je ostavio dublji trag igrajuci bolje na tom turniru na nivou karijere. Realno, Nadal nije ni blizu Federeru koji je drugi samo iza Novaka.
Sto se tice 2011. jesu Rafa i Nole delili megdane, ali na slemovima je Federer bio daleko opasniji protivnik Noletu od Nadala, jedan cisti poraz, jedna cista pobeda i jedan mec za anale, mnogo jaci nego sto je bilo finale. Zato je glupo kad ljudi kazu da je Nole sprecio Rafu da prestigne Feda, recimo USO 2011, Federer je bio drugi najbolji igrac.

Vz

pre 9 godina

Ovo nije dobro za Djoković,jer bi mu,u slučaju da udje u finale,lakše bilo sa Nadalom nego sa Rodžerom u ovom trenutku.Mislim,da protiv Feda niko od ove trojice nema šanse,naravno,ako Fed zadrži formu.
(novica, 21. mart 2015 10:51)
Verovatno je zato 1 teniser sveta i u poslednjih par godina dominira na svim najvecim turnirima ;) ajde ljudi vise manite se statog gvozdja...nije da mislim da rodzer ne moze nikome da naudi, ali je daleko od najboljeg tenisera trenutno...novak je ubedljivo najbolji sto pokazuju i rezultati, pa onda idu ostali...taman da mu objasni da je dubai bio samo los dan :)

tenis tenis

pre 9 godina

I skor Borga i Konrsa nije bitan. Nije bitan jer nisu njih dvojica u igri za najboljeg ikada. Mada meni je licno Borg najbolji kog sam gledao. Ali nedostaju im trofeji za tu debatu. Skor Federera i Nadala je i te kako bitan, zbog njihovog rivalstva, trofeja, onoga sto njih dvojica jesu za svet tenisa.

eto tako

pre 9 godina

@Wilt Najveci rival nije onaj ko ti je najtezi da ga pobedis vec onaj sa kojim se najcesce sreces u mecevima za velike trofeje. Novaku je to Nadal, a Nadalu u jednom delu karijere, do 2010 Federer, sada Rafa. Federeru je to svih ovih godina Nadal, i Nole na momente. Sto se zarada tice, to nije merilo uspeha jer se menja nagradni fond turnira i sad je veci nego sto je bio pre. Titule su ono sto je bitno.

novica

pre 9 godina

Ovo nije dobro za Djoković,jer bi mu,u slučaju da udje u finale,lakše bilo sa Nadalom nego sa Rodžerom u ovom trenutku.
Mislim,da protiv Feda niko od ove trojice nema šanse,naravno,ako Fed zadrži formu.

sms

pre 9 godina

@Wilt Chamberlen
To nista ne dokazuje.
Poredis samo igrace koji su aktivni.
A koliko meceva ima Federer protiv Rodika? Pa protiv Ferera? Nalbandijana i Hjuita pre njihovih povreda?
Koliko puta se Nadal sastajao sa Nalbandijanom, Fererom, Berdihom?
Po tvojoj logici ispade da su Ferer i Berdih Nadalu veci rivali od Mareja.
Broj meceva nista ne dokazuje.
Sto se zarada tice, to se tek ne moze porediti.
Danasnji teniseri poput Troickog, Cilica, Berdiha ili Ferera zaradili su vise novca od Bekera, Borga, Lendla, Vilandera, Mekinroa...
Zbog toga sto se danas mnogo bolje zaradjuje od tenisa nego pre 10-15 ili 25 godina.
Novak nikako ne moze biti najkonstantniji ni medju najkonstantnijima posto je u vrhu od 2007 kada je dosao na 3 mesto.
A Nadal je mnogo duze u vrhu, vec 2005 postao je 2 igrac sveta. RF je takodje mnogo konstantniji, covek je sa 34 godine 2 na svetu!
A tek koliko su konstantni bili neki teniseri u ranijim erama.

aha

pre 9 godina

@pa Tvoj komentar je smesan. Nadal ne moze da izdrzi razmenu? Gledaj neki drugi sport. A vidim pece te skor koji Federer ima protiv Rafe. Posto se pitas gde da ga pobedi kad Rafa igra samo na sljaci da tebe ja pitam koliko je osvojio GS Rodzer u poslednjih 5 sezona? Imao je gde Federer da sretne Nadala i mimo sljake samo sto nije mogao Federer da dodje do finala.

opaaa poyy

pre 9 godina

Ali ovi "statisticari" koji pisu Nadal nije pobedio nikoga iz top 10 evo deset meseci. A zaboravljaju da napomenu da od toga nije igrao oko 7 meseci i da mu je ovo tek cetvrti turnir na putu povratka... S obzirom na okolnosti njegova igra je bila prilicno dobra, na momente besprekorna. U drugom setu je morao da zavrsi posao imao je dosta brejk sansi, ali kad protivnik baca bombe i pogadja linije tu ne moze nista da se uradi. Do 5-4 u drugom setu Raonic je imao samo 1 osvojen poen na Nadalov prvi servis i nijednu brejk priliku. Dobar mec je odigrao Rafa, bice "zestoko" u sezoni sljake.
(tenis tenis, 21. mart 2015 03:07)

Pa kada namerno gubi samo da bi igrao sezonu sljake. Stalno to radi.

bojan

pre 9 godina

(tenis tenis, 21. mart 2015 04:10)
borg nije u igri za najboljeg ikada? nikako se ne bih slozio. kada bih pravio spisak 5 najboljih igraca u open eri to bi bili lejver, borg, sampras, nadal i federer. i za svakog ima debeo spisak zasto da, i nekoliko stvari zasto ne. konkretno za borga, jedini minus u karijeri mu je da nikad nije uzeo us open (auatraliju ne racunam jer je to bio turnir druge klase tada). samprasu fali rg, rafa i fed su imali srece da igraju u periodu kada ne postoje prevelike razlike u podlogama pa su istu igru mogli igrati svugde te je samim tim posao za osvajanje titula u seriji olaksan, i no obojica su legende sporta. federeru je jedini minus taj skor sa nadalom, nadalu je minus to sto nikada nije uspevao da odrzava vrhunski nivo igre duze od par meseci i onda bi padao i gubio od igraca iz druge lige, pa se vracao i trsio sve redom.

Bojan

pre 9 godina

(tenis tenis, 21. mart 2015 03:13)
pa, uglavnom se ne spominje h2h sa pojedinacnim igracima kada analiziras bilo koga. Da li iko zna kakav je skor bio konorsa i mekinroa sa Borgom, a vecina analiticara bez problema izlista titule i plasmane. Od svih parametara h2h je najmanje bitan, i to ovaj turnir ovde pokazuje. Kao sto je pokazao i recimo finalni turnir u londonu prosle, Nole bi najverovatnije dobio taj mec, ali nije odigran jer Federer nije mogao da ga igra i to utice negativno na noletov skor sa Federerom.
sto se tice proslogodisnje australije, nije tacno da se prognozirala federerova pobeda, njegova igra je bila puna rupa i ocekivano je Nadal to dobio. Jedino gde se pricalo o Federerovoj pobedi koja se nije desila je Australija 2012, ali cak ni to nije bilo nesto zasnovano na nekoj velikoj formi jer je Federer imao setnju do polufinala. No, i ta australija pokazuje nerealnost medjusobnog skora. Nadal je dobio sva tri meca protiv Federera na tom turniru, a ko je igrac koji je ostavio dublji trag igrajuci bolje na tom turniru na nivou karijere. Realno, Nadal nije ni blizu Federeru koji je drugi samo iza Novaka.
Sto se tice 2011. jesu Rafa i Nole delili megdane, ali na slemovima je Federer bio daleko opasniji protivnik Noletu od Nadala, jedan cisti poraz, jedna cista pobeda i jedan mec za anale, mnogo jaci nego sto je bilo finale. Zato je glupo kad ljudi kazu da je Nole sprecio Rafu da prestigne Feda, recimo USO 2011, Federer je bio drugi najbolji igrac.

pa

pre 9 godina

I posle neko prica o skoru koji Nadal ima protiv Novaka i RF?
Pa ljudi nemaju gde da ga pobede, kad nigde osim na sljaci nije u stanju ni do polufinala da dodje. Smesan je covek, raspada se, on ne moze razmenu od 7-8 udaraca vise da izdrzi. Gubi od Raonica koji nikad gore nije igrao.

ori Mile al' duboko

pre 9 godina

Ajde sad Djokovci lepo da priznate da ste svi do jednog navijali za Rafu nebi li Noletu skinuo njegovog dzelata. Novaku se sad ni nemili da igra finale jer zna dobro sta ga ceka.Nemoj da vas iznenadi ako vas ljubimac protiv Endija namerno odigra nekog bedaka ili se mozda "povredi". Jer u protivnom bice 'odi dedi.Rodja je prut odlomio, I to vrbov.

pali andjeo

pre 9 godina

ako gledamo realno,ne postoji velika cetvorka,samo velika trojka..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (BorisNs, 21. mart 2015 01:28)


Pa ako hoces bas stvarno realno, postoji samo veliko rivalstvo izmedju Federera i Nadala, kao dva najvece tenisera koje je svet video...

Mareja, kao ubacenog ne treba ni pominjati, dok je naravno Novak stepenicu ispod, jer on sa svojih 8 ne moze , kako god da saberes da bude iznad 31(17+14)

Federer i Nadal, su kao u fudbalu El Klasiko a Porto i Celzi ja ne gledam!!!

Rejnald

pre 9 godina

Bolje je reći kalkulisao Nadal a će ga otresti Federer u polufinalu pa namerno izgubio meč,još jedan dokaz o kakvom se podmuklom igraču radi, Federer to nikada nije radio kad je igrao protiv njega i kad je ovaj bio u najboljoj formi!...ali kako je krenuo Nadal više neće biti prijetnja nikome u tenisu.

Hoću 158 pluseva botova

pre 9 godina

Šteta što Nadal nije prošao, samo da bi Fedeks sa njim prebrisao linije na terenu, pazeći, naravno, da ne obori neku od Rafinih flašica ...

Zmaj

pre 9 godina

Šta je zajednicko Srbinu Djokovicu, Špancu Miroticu, Slovencu Jadranku Vujacicu, Hrvatu Goranu Ivaniševiću, Kanađaninu Raonicu i Amerikanki Mili Jovanović? Otac im je Crnogorac.

Polja obeležena zvezdicom

pre 9 godina

Ubedljivo najkvalitetniji mec na ovogodisnjem IW
1/2 i finala mozete da preskocite, jer ce biti nezanimljiva, pa tamo u ponedeljak pogledajte, pa se setite, da ne bude da ste ovo culi od nekog drugog!!!

1/2 Djokovic i Federer sa po 2:0 i finale Nole-Roger 2:0
Marej ovog puta nece uzeti vise od 6 gemova, Federer ce proci bolje, maximum 6:4,6:4
Kao veliki fan Rafe Nadala cestitam svim fanovima Novaka Djokovica jubilarnu 50 titulu.

Vamos Rafa, uzmi vise taj Majami sto ti fali!!!

ona

pre 9 godina

velika sreca za milosa na 5-4 u trecem setu i prednosti,kada se loptice odbija i nekim cudom pada na liniju jer rafa nije reagovao, mislio je da je aut ,i to je bilo to. fin turnir za nadala,dobio je neke bodove, forma se polako vraca,mogao i je i u polufinale ali eto sreca je presudila veceras.

Travolta BG

pre 9 godina

Dva igraca porijeklom iz Crne Gore u polufinalu :-)
Ne znam zašto je bitno poreklo, ali čovek je izneo činjenicu. Pohvalio je svoje korene pa se time i sam osetio jačim i većim. Ljudski je to ma koliko bilo smešno.

i to ti je tenis

pre 9 godina

ne mogu opisat koliko mi je drago :)
Raonić je imao 37 grešaka više od Nadala i pobedio je.. Dovoljno govori o Nadalovoj dosadnoj igri čekanja greške i prebacivanja.
Nekome je možda dosadan i monoton Raonićev tenis, ali meni lično je puno zanimljiviji od Nadalovog..
Raonić-Federer će da bude odličan meč

hawkeye

pre 9 godina

Rafino vreme polako prolazi,ima sve više da se nauči na batine ali sa druge strane taj težak fizički tenis koji igra je morao da uzme danak,za razliku od poezije 6 godina starijeg Rodžera.

Forma se tempira!

pre 9 godina

Videlo se ovde da Nadal nije "zaboravio" da igra tenis, naprotiv, sve je bolji i bolji. Ja očekujem da ove godine osvoji RG (bez izgubljenog seta), ali i USO.

bojan

pre 9 godina

(tenis tenis, 21. mart 2015 04:10)
borg nije u igri za najboljeg ikada? nikako se ne bih slozio. kada bih pravio spisak 5 najboljih igraca u open eri to bi bili lejver, borg, sampras, nadal i federer. i za svakog ima debeo spisak zasto da, i nekoliko stvari zasto ne. konkretno za borga, jedini minus u karijeri mu je da nikad nije uzeo us open (auatraliju ne racunam jer je to bio turnir druge klase tada). samprasu fali rg, rafa i fed su imali srece da igraju u periodu kada ne postoje prevelike razlike u podlogama pa su istu igru mogli igrati svugde te je samim tim posao za osvajanje titula u seriji olaksan, i no obojica su legende sporta. federeru je jedini minus taj skor sa nadalom, nadalu je minus to sto nikada nije uspevao da odrzava vrhunski nivo igre duze od par meseci i onda bi padao i gubio od igraca iz druge lige, pa se vracao i trsio sve redom.

ha

pre 9 godina

@gledajte fudbal
Igrao sjajno?
Ajde pogledaj malo statistiku! Nadal je imao svega jedan jedini poen vise od Raonica u razmenama duzim od 5 udaraca! Od Raonica!!! Ocajno je igrao, imao je srece i sto je dobio prvi set, vuce se kao baba po terenu. Ej covece, kad se on muci u duzim razmenama protiv Raonica, kako bi tek prosao protiv onih najboljih, Novaka, Federera, Mareja.... Pa pokidali bi ga. Rafa je postao smesan, toliko smesan da vu mislite da igra dobro kada ga neko od boljih tenisera ne otrese sa 6-0 kao Berdih nedavno.

novica

pre 9 godina

Ovo nije dobro za Djoković,jer bi mu,u slučaju da udje u finale,lakše bilo sa Nadalom nego sa Rodžerom u ovom trenutku.
Mislim,da protiv Feda niko od ove trojice nema šanse,naravno,ako Fed zadrži formu.

sms

pre 9 godina

@H2H
A RF je trebao do finala da dolazi i sa 30, 31,32,33 godine? I da osvaja sve?
Nadal je razliku nabio u 2 sezone u kojima je ostvario po 5 pobeda nad RF. 2008 i 2013.
2008 RF imao mononukleozu, 2013 povredio ledja. A ipak nije bezao od meceva sa Nadalom kao sto Nadal bezi od meceva sa RF i Novakom sada kada vidi da im ne moze nista na brzim podlogama.
Nadal je uvek osvajao sve na sljaci, a na brzim podlogama nije mogao do zavrsnice, gubio od nekih smesnih tenisera, da je mogao nekako njih da prodje, ne bi se dobro proveo protiv Federera.
"Nas" teniser nije osvojio GS 32 meseca, ali vas nece vise nikada, a ima 29 godina...
Federer sa skoro 34 ima vece sanse za GS od Nadala.
Toliko o tome ko je bolji, uspesniji, konstantniji.

tetak

pre 9 godina

Uz Federera mi je Miloš Raonić apsolutno najkulturniji momak od svih igrača. Taj i kada gubi i kada vodi šuti i igra. Ne radi grimase, ne jarlauče na sudije, publiku, kada osvoji ekstra poen i sl. Baš mi je drago što je našamarao Nadala!!!

RF

pre 9 godina

Svi najveci teniski strucnjaci su svesni da je skor Rodzera i Nadala nerealan i zato ga niko i ne pominje. Prvo zbog toga sto su najvise meceva igrali na sljaci gde je Rodzer uvek stizao do polufinala i finala i zbog 2013 kada je Rodzer bio ocajan i takav je stizao do zavrsnica i igrao protiv Nadala i vezao 5 poraza a Nadal je te godine odigrao godinu karijere. Sto Nadal prosle godine nije stizao do zavrsnica na betonu da igra protiv RF i ove godine i 2012 i 2009 i 2007 u najgorem slucaju skor bi bio neresen ali svakome ko i malo zna tenis jasno je da je Federer jedini kompletan teniser i trenutno najbolji ikada koji je igrao igru.

ja

pre 9 godina

@tenis tenis
Kompleks imaju Nadalovi navijaci,zato samo znate da pricate o skoru.Zasto ne pricate o titulama,nedeljama na prvom mestu i o tome da Nadal nista ne zna da osvoji ako se ne igra na sljaci?pamte se samo titule i 1 mesto,a medjusobni skor Nadal moze macku o rep da okaci.

ja

pre 9 godina

@otvoreno govoreci
Mozes samo da places od muke.
Titule jasno govore ko je ko. Cekaj da RF napuni 45 godina,mozda Nadal do tada uspe da prodje do zavrsnice nekog turnira na betonu ili travi, pa da jos koji put pobedi Rodzera na brzim podlogama:)

Milos

pre 9 godina

Gledao sam veceras prvo mec Fedarera(teniski Mocart) a zatim mec Nadala. Za mene kao neutralnog navijaca kad su u pitanju Federer i Nadal,navijam za Novaka je smesno reci da je Nadal bolji igrac od Federera. Federer plese na terenu kad je u formi,sve deluje tako lako servis,forhend,voleji ma jednostavno uzivanje za gledati. Nadal 5 metara iza osnovne linije i udri top spin dok protivnik ne izbaci napolje. Znam sad ce vecina uhvatiti za medjusobni skor ali ljudi dajte sve je to zbog sljake,pa on bi imao 5 GS titula bez Garosa i 5 mastersa. Bez sljake Federer 73 pehara,Nadal 18.

sms

pre 9 godina

@Wilt Chamberlen
To nista ne dokazuje.
Poredis samo igrace koji su aktivni.
A koliko meceva ima Federer protiv Rodika? Pa protiv Ferera? Nalbandijana i Hjuita pre njihovih povreda?
Koliko puta se Nadal sastajao sa Nalbandijanom, Fererom, Berdihom?
Po tvojoj logici ispade da su Ferer i Berdih Nadalu veci rivali od Mareja.
Broj meceva nista ne dokazuje.
Sto se zarada tice, to se tek ne moze porediti.
Danasnji teniseri poput Troickog, Cilica, Berdiha ili Ferera zaradili su vise novca od Bekera, Borga, Lendla, Vilandera, Mekinroa...
Zbog toga sto se danas mnogo bolje zaradjuje od tenisa nego pre 10-15 ili 25 godina.
Novak nikako ne moze biti najkonstantniji ni medju najkonstantnijima posto je u vrhu od 2007 kada je dosao na 3 mesto.
A Nadal je mnogo duze u vrhu, vec 2005 postao je 2 igrac sveta. RF je takodje mnogo konstantniji, covek je sa 34 godine 2 na svetu!
A tek koliko su konstantni bili neki teniseri u ranijim erama.

Miroslav

pre 9 godina

@a
Vase preinteligentno visocanstvo,znam da racunam!!! Ipak,zaokruzujem na 10 cisto radi racunice! Po Vasem glupom nacinu,mogao sam reci i da je od zadnja 4,Federer dobio 3! Dakle,nemojte ispadati glupi bez potrebe! 10 meceva pokazuje njihov medjusobni odnos/stanje/H2H na malo duze staze i obuhvata vise VAZNIH turnira!!! To sto Vama finale turnira od 500,koji je obavezan jedan godisnje i Mastersa 1000 koji su svi obavezni(osim mislim Monte Karla) nema razlike u tezini/vaznosti i osvajanju odredjenog broja poena(pametan/pametna si/ste pa znate razliku) je Vas problem neznanja!!!

Dakle bez prostih reci kao sto su "lupanje" i malo ukljucivanja rada mozga Vam nece skoditi da izvedete zakljucak da li je Federer Novakov dzelat i ko pobedjuje na vaznijim turnirima(naravno od Novakovog buma)!!!

miki7878

pre 9 godina

I vi posle pricate sljaka dosadna i da Rafa samo trci i gra na snagu na sljaci. Pa sta je onda beton? Svaka cast Raonicu , ali je on ovo izvukao samo na servis. Ako imas 2 metra i bar malo te ide servis mozes svakog da pobedis. Dokaz je i pobeda Karlovica nad Novakom u Dohi. Tad su mnogi pisali ovo sto i ja sada. Svaku put na mec lopti se izvukao servisom. Na sljaci bi Rafa to lagano zavrsio. Al nema veze, vraca se Rafa polako. Inemoj te pricati za H2H. Nadal ima 10 pobeda van sljake protiv Rodzera. Kolko ovo sve zajedno. Do sljake ce se sve to postaviti na svoje mesto. A samo da ga zdravlje posluzi i Us Open turneja bi mogla biti dobra. Jos jednom svaka cast Raonicu.

sms

pre 9 godina

@aha
Pitam evo ja tebe, koliko mislis da ce Nadal jos osvojiti GS u narednom periodu? Tesko da ce uzeti bar jedan.
RF je u ovim godinama u stanju da se bori za titule, dok Nadal u najboljim godinama vise ni do polufinala ne moze da dodje nigde osim MOZDA na sljaci, videcemo jos.
Ajde da ga vidimo sa 33-34 godine gde ce biti i sta ce osvajati.
Mene recimo ne boli taj skor, jer bih uvek pre birao titule i vreme na prvom mestu, nego medjusobni skor.
Kada bi Nadal bio u stanju nekada da prodje cetvrtfinale mozda bi RF i poboljsao taj skor, ovako mu ostaje da zaboravi na Rafu i da se sa ozbiljnim teniserima bori za titule.

alejandro

pre 9 godina

Lomatala se junačina i na kraju dobio meč! Gledao sam meč do kraja i moram priznati da je zasluženo slavio na kraju! Međutim ništa mu to neće pomoći ako ne ponovi istu igru u polufinalu protiv onog švajcarskog naduvenka biće da se samo mnogo trudio!

No1e Car

pre 9 godina

Veliko bravo za Milosa. Jedna od retkih situacija gde je bilo dvoumljenja za koga navijati. Da Rafica danas spakuje kofere, ili Rodja sutra... Obistinilo se prvo, mada bi za nijansu bilo draze ovo drugo! Nema veze, navijamo za Noletovo finale i jubilarnu pedeseticu!
Go No1e!!! Idemooooooooo!

Comi

pre 9 godina

Sve cestitke Raonicu na zasluzenoj pobjedi.Odigrao je kako i trega,agresivno do kraja.Nevezano za ovaj mec,dodacu jos ovo - Federer i Nadal nisu igrali jedan protiv drugog 14 mjeseci.Da li vam je sada bar malo jasno otkuda tolika razlika u H2H?Pozdrav svim obozavaocima "bijelog sporta" i laku noc pred uzbudljiv sportski vikend.

batko dzutim

pre 9 godina

Sigurno je Rafa na jedno petnaest turnira izgubio od slabijih igrača pre Novaka ili Rodzera da ne naleti kada je siguran da je slabiji. Raonić baš loš prva dva seta, a Rafa svaku šansu za rešavanje meča... Možda samo nije imao sreće.

tenis tenis

pre 9 godina

I skor Borga i Konrsa nije bitan. Nije bitan jer nisu njih dvojica u igri za najboljeg ikada. Mada meni je licno Borg najbolji kog sam gledao. Ali nedostaju im trofeji za tu debatu. Skor Federera i Nadala je i te kako bitan, zbog njihovog rivalstva, trofeja, onoga sto njih dvojica jesu za svet tenisa.

aha

pre 9 godina

@pa Tvoj komentar je smesan. Nadal ne moze da izdrzi razmenu? Gledaj neki drugi sport. A vidim pece te skor koji Federer ima protiv Rafe. Posto se pitas gde da ga pobedi kad Rafa igra samo na sljaci da tebe ja pitam koliko je osvojio GS Rodzer u poslednjih 5 sezona? Imao je gde Federer da sretne Nadala i mimo sljake samo sto nije mogao Federer da dodje do finala.

sms

pre 9 godina

@Beobrad
U kom vremenu ti zivis?! Zar zaista verujes da bi Nadal mogao da pobedi ovakvog Federera u polufinalu? Hahahaha... pa ovakav Nadal ne bi ni Federeru ni Novaku uzeo ni 6 gemova u mecu, odavno on nije onaj stari.

brojke

pre 9 godina

Ovi koji pominju da Nadal igra samo sljaku su prespavali sve ove godine. Nadala muce povrede i to je vec visa sila. Ali kad igra ima Rafe i te kako van sljake. 2010 je igrao finala 3 gs u nizu(RG,Vimbldon,Us open) 2011 opet 3 finala u nizu(RG,Vimbldon,Us open) 2012 igrao je na 3 gren slema, na 2 je stigao do finala(AO i RG). 2013 je igrao na 3 gren slema na 2 je stigao do finala(RG i US open).2014 je igrao 3 gren slema na 2 je stigao do finala (AO i RG). Uz to je u sezoni 2013 osvojio masterse na betonu u IW, Sinsinatiju, Montrealu. Jedan od dvojice u istoriji koji su u nizu pobedjivali na betonu u Sinsinatiju, Montrealu i Us openu. 2014 je igrao dva mastersa na betonu, i na jednom stigao do finala. Rafe i te kako ima van sljake. Druga je stvar sto se muci sa povredama i propusta neke turnire.

uros

pre 9 godina

@bojan
Dodao bih jos da je Nadalu ogroman minus taj sto je ogromnu vecinu titula osvojio na sljaci, sto je neuporedivo manje vremena proveo na prvom mestu u odnosu na Federera, Samprasa i jos neke, taj sto od je 14 GS cak 9 osvojio na RG, sto ukupno van sljake ima 19 titula, sto je isuvise malo s obzirom na to da se na sljaci igra samo 2 meseca tokom sezone. Ima jos mnogo toga, npr. od RF je slabiji na svim GS osim na RG.
Njemu je najveca mana ta sto nije konstantan na svim podlogama i nije najbolji na brzim podlogama.
Borgu je mana ta sto je osvajao samo 2 GS inace bih ga licno smatrao najboljim u istoriji.
Samprasu je jedna jedina mana ta sto nema RG, a realno, on je u svoje vreme imao gomilu specijalista za sljaku tako da mu je bilo i teze da ga osvoji.

ha

pre 9 godina

Poslednji teniser iz top 10 kojeg je Nadal pobedio bio je Djokovic jos u finalu RG 2014.
Nadal je proslost, pomirite se s tim, danas je mozda i mogao do pobede ali bi svejedno doziveo katastrofu protiv Federera u polufinalu.

Wilt Chamberlen

pre 9 godina

ako cemo realno stvarno za ovoga sto prica da postoje u tenisu samo Nadal i Federer, posto ova cetiri igraca mogu da se sastanu samo u finalima i polufinalima, evo ovako, jedina statistika koja ne da ne moze da slaze nego je napravednija od svih zivih mogucih titula, najvise medjusobnih meceva pocinjem od prvog, Marej ima sa Novakom, Federeru je najveci rival ikada ne nadal, varate se, Novak, i to ubedljivo, Nadalu najveci rival i najvece rivalstvo ikada jeste Novak, e sad kada podvucete crtu sta je ovde zajednicko za sve, zajednicko da je jedan igrac uvek tu a svi ostali se smenjuju, najkonstaniji igrac svih vremena, pa pogledajte zarade, vec je cini mi se presisao nadala, federeru pored 30 titula manje dise za vratom!! znaci sta, postoji samo Novak, narocito u zadnjih 5 sezona!!!!

eto tako

pre 9 godina

@Wilt Najveci rival nije onaj ko ti je najtezi da ga pobedis vec onaj sa kojim se najcesce sreces u mecevima za velike trofeje. Novaku je to Nadal, a Nadalu u jednom delu karijere, do 2010 Federer, sada Rafa. Federeru je to svih ovih godina Nadal, i Nole na momente. Sto se zarada tice, to nije merilo uspeha jer se menja nagradni fond turnira i sad je veci nego sto je bio pre. Titule su ono sto je bitno.

Mikii

pre 9 godina

Pitam se samo, dokle cete vi sa b92 stavljati uzvicnik na Nadalove poraze kojih je vec poprilican broj i od daleko slabijih igraca od Raonica?! Elem, sta reci na temu samog meca...Nadal solidan, ne moze se reci los. Medjutim, decko ne koristi 5 brejk lopti u drugom setu, pa potom i 3 mec lopte. Ok, bile su na Milosev servis, ali nekada bi jedna od tih silnih brejk i mec lopti Rafi bila dovoljna. Sto se treceg tice, Nadal se povukao, Raonic je bio ofanzivniji, cak je dominirao sa osnovne linije (??) i potpuno zasluzeno pobedio. Rafa, objektivno, u ovom momentu, nije clan te, vec sada legendarne velike trojke, i samim tim nije zasluzio da prolazi u samu zavrsicu ovako kvalitetnih turnira. Sto se Majamija tice, videcemo, ali ovo definitivno nije onaj stari, mocni Nadal. P.S. Ne bih previse komentarisao tog lika sto mi krade nik i potpisuje neke debilne komentare istim, ali dobro, verujem da ste ukapirali o cemu se radi. Pozdrav.

SweepteR

pre 9 godina

Zaista nemam ništa protiv Mareja, niti ovim nešto veličam Noleta, ali me stvarno čudi da je tako ustaljen taj naziv ,,velika četvorka", kada je toliko očigledno da su godine za nama ubedljivo obeležila tri igrača. Marej koliko god da je dobar, sa njima neće imati šta da traži u istoj rečenici za jedno 10-15 godina (osim ako nešto drastično ne uradi u budućnosti, naravno).

otvoreno govoreci

pre 9 godina

Lele da mi je neko pricao da cu da vidim i Federerove botine pored politickih, ne bih verovao. Tacno je ista osoba poslala jedno 5 komentara o tome kako je "nerealan" skor izmedju Rafe i Federera. Sta je tu tacno nerealno, je l' Federer igrao sva finala svih turnira ikada? Koji je H2H na betonu? Mozete samo da pucate od muke i da se divite Rafi usput smisljajuci slicne bistre "argumente". Pozdrav

Miroslav

pre 9 godina

@ori Mile al' duboko
Mislis ovog dzelata
Roger Federer HEAD TO HEAD Novak Djokovic
od zadnjih 10 susreta,Novak je pobedio sledecih 6:
2014 Barclays ATP World Tour Finals Great Britain Hard F Djokovic, Novak
W/O(tj.pobegoRF) 2014 Wimbledon Great Britain Grass Final Djokovic, Novak
6-7(7), 6-4, 7-6(4), 5-7, 6-4
2014 ATP World Tour Masters 1000 Indian Wells Final Djokovic,Novak
3-6, 6-3, 7-6(3) 2013 Barclays ATP World Tour Finals Great Britain Hard RR Djokovic, Novak
6-4, 6-7(2), 6-2
2013 ATP World Tour Masters 1000 Paris France Hard S Djokovic, Novak
4-6, 6-3, 6-2
2012 Barclays ATP World Tour Finals Great Britain Hard F Djokovic, Novak
7-6(6), 7-5
A Roger Federer sledecih 4:
2015 Dubai Turnir 500 serije
2014 Sangaj Masters 1000 serije
2014 Monte Karlo Masters 1000 serije i jos jedan
2014 Dubai Turnir 500 serije
NARAVOUCENIJE ZA TEBE,POSTO PO NICK-U VIDIMO INTELIGENCIJU KOJU (NE)POSEDUJES,VAZNIJE MECEVE DOBIJA NOLE!

dr.mr.

pre 9 godina

steta... iskreno sam se ponadao da ce biti najboljih 4...
gledalo mi se finale,nole-nadal...
al,eto sanse za revans tatku federeru...
ajmo nole!

H2H

pre 9 godina

@H2H Federer i Nadal nisu igrali mec 14 meseci. A da jesu skor bi bio jos ubedljiviji u korist Nadala. Nije mi jasna prica Federerovih navijaca i zelja da "objasne" H2H. U kom svetu vi zivite? Nadal ga pobedjuje konstantno, na velikim turnirima vec godinama. Pobedjuje ga glatko cak i onda kad je Federer favorit. Uvek nalazite neka opravdanja. Pisete da Nadal nije stizao do zavrsnica turnira onda kad je to radio Federer. Je li Nadal sa 18,19,20 godina trebao da igra svako finale? Ne budite smesni. Zasto kad je Rafa poceo da dolazi do zavrsnice skoro svakog turnira tamo nije bilo Federera? 2010, 2011,2013? Znate koji bi skor bio da mu se Federer u Rafinim najboljim sezonama konstantno nalazio na putu? I jos nesto, Nadal je nasao nacin da Federera pobedjuje na betonu, na travi. Federer nikad nije nasao nacin da pobedi Rafu na RG. Vas igrac nema gren slem vec 32 meseca kad vec volite statistiku. A kapa dole za sve sto je za sport uradio.

Svete

pre 9 godina

I opet nema meca Federer Nadal na tvrdoj podlozi!!! Voleo bih da gledam Nadala protiv ovakvog Federera, Roki je u poslednja 2 meca bio u katastrofalnom fizickom stanju a predhodnih dosta godina nije igrao ovako dobro kao poslednih godinu dana , i ko zna kada ce opet biti prilike, Rodja ne igra Majami, mozda se nadju na sljaci i tamo je Spanac favorit, na letnjoj Americkoj turneji je minimalna sansa da se sastanu, uostalom igrali su 1 mec posle Wimbledona u koliko 11 godina, ne racunajuci zavrsni masters ! I posle se neko cudi zasto ovaj ima skor 23-10, da je obrnuta situacija na sljaci recimo, Federer bi dobio ovo QF i igrali bi i verovatno bi izgubio u SF, ali bi igrali a ovde ne igraju !! Ne kazem da ne Nadal ne zasluzuje taj skor, ali previse puta su se sastali na njegovim omiljenim turnirima i u njegovim delovima sezone, zato je i tako nerealan odnos, uostalom isto je i u mecevima Nadal Djokovic, ali Djo1eta ne moze da busi na bekendu kao Rokija je skor izjednaceniji !

Ajde sada kada je Raonic prosao, ocekujem bar da na ovom nivou odigra sutra ! Nije mu prvi put da je u SF, i nema 18 godina pa da fizicki posustan...

opaaa poyy

pre 9 godina

Ali ovi "statisticari" koji pisu Nadal nije pobedio nikoga iz top 10 evo deset meseci. A zaboravljaju da napomenu da od toga nije igrao oko 7 meseci i da mu je ovo tek cetvrti turnir na putu povratka... S obzirom na okolnosti njegova igra je bila prilicno dobra, na momente besprekorna. U drugom setu je morao da zavrsi posao imao je dosta brejk sansi, ali kad protivnik baca bombe i pogadja linije tu ne moze nista da se uradi. Do 5-4 u drugom setu Raonic je imao samo 1 osvojen poen na Nadalov prvi servis i nijednu brejk priliku. Dobar mec je odigrao Rafa, bice "zestoko" u sezoni sljake.
(tenis tenis, 21. mart 2015 03:07)

Pa kada namerno gubi samo da bi igrao sezonu sljake. Stalno to radi.

Deady

pre 9 godina

Bez glupih komentara..Da je nocas stajao sa druge strane bilo koji igrac,isto bi zavrsio,,Jer je ovaj Raonic,bombarder prve klase,covek cija je prosicna brzina servisa 215km/h tesko sta tu moze da se uradi..Sve cestitke Raonicu,a i raduje me povratak Nadala!

objektivni Novakov navijac

pre 9 godina

Drago mi je zbog Milosa, jedinog za koga sam uvek tvrdio da moze da se nosi sa nepriskovenom velikom cetvorkom.Zasto? Mlad je, ima prostora za napredak, dobar mu je izbor trenera,a vidi se da iz meca u mec napreduje.Nije se sako oslonio na jak servis, vec je podigao i druge komponente na zadovoljavajuci nivo.Dobiti Nadala posle izgubljenog seta nije mala stvar!

tenis tenis

pre 9 godina

@RF A koji to strucnjaci ne pominju skor Federera i Nadala? Pominju ga svi. Od bivsih velikana do trenera. I uvek kazu da to baca veliku senku na Federerovu "dominaciju". Pises da bi skor bio isti da je Rafa stigao do zavrsnice nekih turnira. A ko je Federeru branio da stigne do zavrsnice turnira u kojima je Rafa igrao i delio megdane sa Novakom. I da su se sreli ko kaze da bi pobedio Federer? Pa polovni Nadal ga je pobedjivao. Federer vise i ne pamti kad je poslednji put pobedio Nadala. Secas se AO prosle sezone i svih "pustih" pretnji kako ce ga Fed pocistiti? I sta bi? 3-0 za Rafu bez muke. Meni je prosto neverovatan kompleks koji Federerovi fanovi imaju od Rafe. Vas favorit ima najvise gs trofeja, uzivajte u tome. I ne pominjite to sa Nadalom. Jer stvarno 24-10 je mnogo, premnogo.

odlicno

pre 9 godina

Svako novo rano ispadanje Nadala daje Noletu ogromne ssnse da ostene br 1 do kraja 2015god , znamo da Rafa u drugom delu god nebrani skoro nijedan poen ( odnosno nesto sasvim malo )

student

pre 9 godina

Milos je dosadan igrac. Igra mu je zasnovana na servisu i na jakom forhendu. Cim stane servis, odmah gubi, sto se pokazalo u prvom setu. Ne igra atraktivan tenis, ali ipak pobedjuje.

ok

pre 9 godina

@tenis tenis
To jeste mrlja, jedna jedina, ali koliko tek Nadal ima mrlja? Losiji od RF na svim podlogama osim na sljaci, ima ukupno 19 titula van sljake, slabiji od RF na 3 od 4 GS, nikada nije osvojio Zavrsni Masters, a turnire na brzim podlogama osvajao uglavnom u periodu u kome je RF vec usao u kategoriju veterana.
Mrlju ima svaki koji se ubraja medju najvece, ali Nadal ima najvise tih mrlja.

Marko

pre 9 godina

Spasio je 3 brejk lopte u taj brejku 2. seta i zasluzeno prosao dalje. Bas mi krivo sto je Nadal ispao, jer Milos tesko da nesto moze sa uradi protiv Rodje.

Jahu_pr

pre 9 godina

Zasluzeno o Raonica, bio je super cool u TB u drugom setu, a u treci set odigrao mnogo bolje, 48 winners vs 24 od Rafe.
Rafa nema vise i FH ni BH, samo sljaka za njega sada.

Gajetano

pre 9 godina

Strasan mec! Prva 2 seta ne toliko kvalitetna, pre svega zahvaljujuci Raonicu, ali ga je servis (gle cuda!) odrzao u zivotu. Ali zato 3. set poezija, sigurno najkvalitetniji set u dosadasnjem delu turnira. Milos je jos jednom pokazao da ima Gren slem potencijal, jer dobiti Rafu Nadala u ovako solidnom izdanju nije macji kasalj. Milos nije briljirao, ali je pokazao cvrstinu u najvaznijim trenucima meca (taj-brejk drugog i ceo treci set), a to je ono sto odlikuje sampione.

Zaista je steta sto posle duzeg vremena ponovo necemo gledati match(-up) izmedju Rodzera i Rafe. Mislim da bi bilo interesantno iz vise razloga:
- Rafa dize formu za sezonu sljake i sada je vec tu negde oko 80-85% svoje uobicajene forme, dok je Rodzer u fulu na 100%. Kada su oba na 100%, Rafa takve meceve redovno dobija, tako da bi ovo bio odlican hendikep mec.
- Spora podloga na kojoj loptica visoko odskace su idelni uslovi za Rafu, pogotovu u dnevnom terminu.

Pozdrav za sve,
(osim za trola kloniranog u do sada tri poznate varijante: Mikii, Jumko, Lazari)

Miroslav

pre 9 godina

Auuuuu,sta sam gledao sada!?!?!?!? Svaka ti cast Raonicu!!! Iskreno!!!
Pogadjao je Rafa Bog i Oca,stizao sto dvojica ne bi i imao srece vise nego pameti,sto ne znaci da je igrao lose!!! Naprotiv,igrao je sjajno,tako da Milos jos vise moze da se ponosi ovom pobedom!!! Uspeo je u drugom delu drugog seta da pritisne onaj prekidac koji imaju samo najbolji(Rafa,Rodzer,Nole) i poboljsa igru tako da pobedi ovakvog velikana koji uopste nije bio los!!! Eto!!! Moglo bi se svasta jos napisati,ali dovoljno je uzivati i odgledati reprizu POD OBAVEZNO!!!
I Jopet,bravo Milose,iako se bojim da ti Federer manje lezi,ali ako budes ovako hrabar,uh...

ovako

pre 9 godina

Pisite vi sta hocete. Nadal ce i te kako da bude opasan ove godine. Vec je blizu one stare forme. Raonic je imao srecu da se odrzi u drugom setu. Odlican mec su odigrali.

Beobrad

pre 9 godina

Za SMS-a: Naravno da verujem, jer "ovakav" Federer ne bi bio ni upola "takav" kad bi preko puta video Nadala, vec bi se treso od mozganja kako da mu vraca bekhendom one forhend spinove !
On za to godinama nema resenje, u kakvoj god da je formi !

Miroslav

pre 9 godina

@ori Mile al' duboko
Mislis ovog dzelata
Roger Federer HEAD TO HEAD Novak Djokovic
od zadnjih 10 susreta,Novak je pobedio sledecih 6:
2014 Barclays ATP World Tour Finals Great Britain Hard F Djokovic, Novak
W/O(tj.pobegoRF) 2014 Wimbledon Great Britain Grass Final Djokovic, Novak
6-7(7), 6-4, 7-6(4), 5-7, 6-4
2014 ATP World Tour Masters 1000 Indian Wells Final Djokovic,Novak
3-6, 6-3, 7-6(3) 2013 Barclays ATP World Tour Finals Great Britain Hard RR Djokovic, Novak
6-4, 6-7(2), 6-2
2013 ATP World Tour Masters 1000 Paris France Hard S Djokovic, Novak
4-6, 6-3, 6-2
2012 Barclays ATP World Tour Finals Great Britain Hard F Djokovic, Novak
7-6(6), 7-5
A Roger Federer sledecih 4:
2015 Dubai Turnir 500 serije
2014 Sangaj Masters 1000 serije
2014 Monte Karlo Masters 1000 serije i jos jedan
2014 Dubai Turnir 500 serije
NARAVOUCENIJE ZA TEBE,POSTO PO NICK-U VIDIMO INTELIGENCIJU KOJU (NE)POSEDUJES,VAZNIJE MECEVE DOBIJA NOLE!

gledajte fudbal

pre 9 godina

Ovi koji otpisuju Nadala posle odgledanog meca sa Raonicem nisu mnogo gledali tenis u zivotu. Prosto ne poznajete ovaj sport. Nadal je igrao sjajno. Pretrpeo je samo jedan brejk i to ga je kostalo poraza. Imao je priliku da mec zavrsi posle 80 minuta igre, ali Raonic je bacao bombe i pogadjao. Rafa je vrlo blizu svoje najbolje forme i to pre nego sto se i on sam nadao. Igrao je odlicno.

RF

pre 9 godina

Nadal jeste najbolji ikada na sljaci to mu niko ne osporava. Ali kompletno je mnogo smesan igrac. Ali on je polako poceo da se gasi vise ga niko ozbiljno ne shvata, a kada ga Novak ove godine slomi i na RG tu ce mu biti kraj. Ako uospte dobije priliku da igra protiv Novaka. A Federer sa ovakvom igrom i formom ako bude zdrav moze vrlo lako i do polufinala na RG uz dobar zreb i do finala. A na Vimbldonu ce biti prvi favorit jer za ovako agresivnu i sigurnu igru na travi mu ni Novak ni Marej nece moci nista.

jovan

pre 9 godina

Tip igraca koji ako ne servira dobro,moze odmah da se spakuje. Steta za Nadala,al je dobro to da vraca formu. Bice zanimljivo gledati ga u nastavku sezone.
A sto se Raonica tice,mirace ovako i bolje da odigra ako zeli da pobedi Federera!

Adi

pre 9 godina

Kako da Roger i Nole imaju pozitivan skor s Rafom pa covjek samo na zemlji igra s njima il eventualno na betonu kad je 100% SPREMAN,ne mogu da vjerujem stvarno ne kazem da Rafa ne zasluzuje taj skor protiv njih dvojice al kad se sve sagleda tu ogromnu prednost pogotovo nad Rogerom je napravio na zemlji isto Novakom,Novak dok je imao problema sa zdravljem Rafa je nabio bezbroj pobjeda isto tako protiv Rogera 2013 koja je bila najlosija u Rogerovoj karijeri , Nole i Roger kad su u najlosijoj formi dodju na megdan Rafi to jest polufinale i finale ,ovaj ne sjecam se kad je napravio dobar rezultat ,ma ja na Garosu ce letiti .

tenis tenis

pre 9 godina

@Bojan Federerov skor sa Nadalom se i te kako pominje, uvek kad se prica o njihovim dostignucima. O tome su govorili i Lejver i Agasi, Navratilova, Bolitjeri, Borg, Mekinro. I svima je zajednicko to sto kazu da je Federeru velika mrlja toliko negativan skor sa Nadalom. Rodzer je u poslednje 3 sezone osvojio jedan gren slem, i zato je prica da je Nadal krivac sto nije dosao do zavrsnice ovog ili onog turnira smesna. Kad govorim o 2011 ne pisem ko je bio rival Djokovicu vec da Federer nije bio u zavrsnici turnira onda kad je tamo bio Rafa. Nadal je za Federera nezgodan rival uvek i u svakoj prilici, na svakoj podlozi. Njihov prvi mec bio je u finalu Majamija na superbrzoj podlozi, Nadal je bio pocetnik imao 17 godina, Federer broj 1. Pobedio je Rafa. Drugi mec opet u Majamiju, ovog puta u 5 setova, Rafa 18 godina, uzeo prva 2 seta Fed preokrenuo. Nadal je i tada imao igru za Rodzera, a to dosta govori.

ok

pre 9 godina

@tenis tenis
Skor RF i Nadala je nebitan iz prostog razloga sto RF ima prednost u svim vaznim kategorijama.
Ima vise GS, bio je prvi na svetu cak 302 nedelje, 6 puta je osvajao turnir 8 najboljih na svetu, ima rekorde na 2 od 3 podloge ( trava, tvrda podloga) po broju uzastopnih pobeda, ima 7 WB, 5 USO, 4 AO, dakle ravnomernije je rasporedio svoje GS titule, uspesniji je od Nadala na 3 od 4 GS, ima skoro 300 rekorda koje je postavio u tenisu....
Dakle, jedino u cemu je Nadal bolji je uspeh na sljaci i medjusobni skor.
Dejvis Kup je osvajao vise puta, ali to je vec uspeh reprezentacije, a ne pojedinca.
A medjusobni skor nikada nije presudan, jer da jeste, Karlovic i Rodik bili bi bolji teniseri od Djokovica, a nisu.
Ne postoji nacin da Nadal statisticki ikada bude uspesniji od RF, u 2-3 kategorije da, ali u ostalim nikako.

fedex

pre 9 godina

Rafa je odigrao sasvim dobar mec,vracao je dosta,a tek ce da vraca na sljaci.Polahko on brusi formu i garant ce na vrhuncu da bude kad krene RG,treba se njega svako pripaziti..a sta reci za raonica,odlican mec,ostavio je dusu na terenu,nisam ga nikad da se onoliko saznojio,trcao je na dosta teskih loptica,nije igrao bas uobicajeno drvosjecki tenis :) najvjerovatnije finale novak-federer,pa da svi uzivamo

Svete

pre 9 godina

Zaboravih par zanimljivosti, samo 2 puta se dogodilo da na najvecim turnirima GS, WTF i M1000 Federer, Nadal i Marej igraju u polufinalu bez Djokovica, naravno obrnuti slucajevi su bili mnogo cesci....Nadal nije pobedio top 10 igraca evo vec 9 meseci a to kazem posto se te pobede protiv takvih igraca uzimaju zdravo za gotovo....
Nista ocekujem Djo1eta u finalu, i ako bude igrao sa onom dozom koncetracije tokom tolikog vremenskog perioda i sa onolikom zeljom kao protiv Isnera nece izgubiti na ovom turniru ni od Mareja ni od Rodjera ! I nadam se da sutra nece biti problema posto je Djo1e sve meceve odigrao duboko u noc a sutra ce igrati po dnevnim uslovima, pod kojim je Marej odigrao sve meceve !

Bojan

pre 9 godina

(tenis tenis, 21. mart 2015 03:13)
pa, uglavnom se ne spominje h2h sa pojedinacnim igracima kada analiziras bilo koga. Da li iko zna kakav je skor bio konorsa i mekinroa sa Borgom, a vecina analiticara bez problema izlista titule i plasmane. Od svih parametara h2h je najmanje bitan, i to ovaj turnir ovde pokazuje. Kao sto je pokazao i recimo finalni turnir u londonu prosle, Nole bi najverovatnije dobio taj mec, ali nije odigran jer Federer nije mogao da ga igra i to utice negativno na noletov skor sa Federerom.
sto se tice proslogodisnje australije, nije tacno da se prognozirala federerova pobeda, njegova igra je bila puna rupa i ocekivano je Nadal to dobio. Jedino gde se pricalo o Federerovoj pobedi koja se nije desila je Australija 2012, ali cak ni to nije bilo nesto zasnovano na nekoj velikoj formi jer je Federer imao setnju do polufinala. No, i ta australija pokazuje nerealnost medjusobnog skora. Nadal je dobio sva tri meca protiv Federera na tom turniru, a ko je igrac koji je ostavio dublji trag igrajuci bolje na tom turniru na nivou karijere. Realno, Nadal nije ni blizu Federeru koji je drugi samo iza Novaka.
Sto se tice 2011. jesu Rafa i Nole delili megdane, ali na slemovima je Federer bio daleko opasniji protivnik Noletu od Nadala, jedan cisti poraz, jedna cista pobeda i jedan mec za anale, mnogo jaci nego sto je bilo finale. Zato je glupo kad ljudi kazu da je Nole sprecio Rafu da prestigne Feda, recimo USO 2011, Federer je bio drugi najbolji igrac.

a

pre 9 godina

@Miroslav
Inteligentni, od prethodnih 6, Federer je dobio 4.
Prema tome, ne lupaj.
Posto su im svi mecevi bili u finalu ili polufinalu, jednako su vazni svi. Jedino se WB izdvaja, vazniji je od ostalih.

ok

pre 9 godina

@brojke
Evo ti brojke : od 14 GS, van sljake je osvojio samo 5.
Od svih titula u karijeri, van sljake je osvojio UKUPNO 19!
Manje od Mareja npr.
Van sljake ga nema skoro nigde. Nekada je uspevao da iskoristi slabiju formu Novaka ili RF pa da uzme i nesto van sljake, sada ne uspeva ni to jer ne moze ni do polufinala vise da dodje.

sms

pre 9 godina

@Beobrad
Mnogi godinama nisu imali resenje za to, ali sada imaju skoro svi. Taj spin je provaljen, funkcionise jos samo na sljaci.
Berdih je duze imao taj problem, pa je Nadala ispratio nedavno sa krompirom.
Isti onaj Berdih koji protiv RF osvaja 4 gema u mecu danas.
Federer se ne trese ni od koga, da se tresao i on bi gubio meceve i propustao po 3 mec lopte da bi izbegao Nadala dok je Rafa igrao najbolje, a tek sada se ne trese, videlo se danas kako se nalozio da udje u polufinale i tamo Nadalu objasni neke stvari.

Citizen Kane Syndrome, iliti: Pa i mi milijarderi imamo dušu

pre 9 godina

Eto i meni retke prilike da navijam za drvos..., eh, "momka iz Podgorice". E pa: čarapa mu se na desnici pozlatila!
I sad, ne bi me nimalo iznenadilo da 'Leri' - večno neobrijani milijarder u farmericama ("jedan od nas"!) - podlogu na terenima u Idian Wells Tennis Garden (tj., IW Teniskoj 'Bašti'!) naprasno promeni i, umesto betona, postavi šljaku, šta (održavanje) košta da košta. Ipak je njemu, iz kojih god razloga, više stalo do Rafe nego da "svoj" turnir prevede u Grand kategoriju. Jer, ej, "osećaji su to teški, srce mora da zaboli..."

tenis tenis

pre 9 godina

Ali ovi "statisticari" koji pisu Nadal nije pobedio nikoga iz top 10 evo deset meseci. A zaboravljaju da napomenu da od toga nije igrao oko 7 meseci i da mu je ovo tek cetvrti turnir na putu povratka... S obzirom na okolnosti njegova igra je bila prilicno dobra, na momente besprekorna. U drugom setu je morao da zavrsi posao imao je dosta brejk sansi, ali kad protivnik baca bombe i pogadja linije tu ne moze nista da se uradi. Do 5-4 u drugom setu Raonic je imao samo 1 osvojen poen na Nadalov prvi servis i nijednu brejk priliku. Dobar mec je odigrao Rafa, bice "zestoko" u sezoni sljake.

Dragan

pre 9 godina

Bravo Miloše ! Odličan meč smo gledali ! Nadal odigrao najbolji meč u zadnjih pola godine a izgubio već u četvrtfinalu,paradoksalno.Biće Nadal itekako opasan na Rolan Garosu, može da ga osvoji i sa 35 godina ako ne bude završio karijeru do tada.

Gojko Andrijasevic

pre 9 godina

Svaka cast Raonicu,los cojones ...
Razocarani su mnogi jer nece doci do El Klasika u polufinalu,ali Milos dobio potpuno zasluzeno.
Nole Fedex finale...
Nedelje spektakularan sportski dan u najavi...

Her Zivota

pre 9 godina

Sve cestitke Raonicu na zasluzenoj pobjedi.Odigrao je kako i trega,agresivno do kraja.Nevezano za ovaj mec,dodacu jos ovo - Federer i Nadal nisu igrali jedan protiv drugog 14 mjeseci.Da li vam je sada bar malo jasno otkuda tolika razlika u H2H?Pozdrav svim obozavaocima "bijelog sporta" i laku noc pred uzbudljiv sportski vikend.
Comi, 21. mart 2015 01:17)

Prvi put su Federer i Nadal odigrali mec na GSu na tvrdoj podlozi u Australiji 2009 godine....
Do tada su recimo Djokovic i Federer vec odigrali 4 meca u tim uslovima!!! Taj podatak je jedan od mnogih pokazatelja takvog njihovog nerealnog medjusobnog skora, i sada ko zeli da shvati, razumece !

sms

pre 9 godina

@tenis tenis
AO 2014 niko normalan nije ocekivao da ce RF da osvoji.
Usao je u 2014 posle teske povrede ledja koju je imao 2013. Cudo da je i do polufinala dosao.
A u polufinalu je izgubio od Rafe, koji je bio u najboljoj formi posle sjajne igre u 2013. RF nije imao sanse, isto kao sto Nadal ne bi imao sanse protiv RF da su se kojim slucajem ove godine susreli na AO. Jedno su navijacka ocekivanja a drugo realnost.
Novak nije zasluzan za to sto Nadal nije prestigao Federera po broju GS jer je Novak samom Federeru "oduzeo" nekoliko GS. Npr. USO 2010 i 2011 bi RF osvojio da nije bilo onih cuvenih Novakovih pobeda, jer mu je realno samo Novak tada na USO bio konkurent. Pa onda AO 2011, Novak izbacio Federera u polufinalu, da nije, Federer bi standardno preslisao Mareja u finalu.
Onda WB 2014... pa cak i AO 2008.
I eto ti, Novak je Federera onemogucio da osvoji bar jos 5 GS, tako da bi ih sada imao negde oko 22.
Znaci, nije sve crno belo.
Isto tako, da nije bilo RF, Novak bi danas disao Rafi za vratom sto se GS tice.
2007, 2008 i 2009 NIKO osim Federera nije bio bolji od Novaka na US Openu. Da nije RF zaustavljao Novaka, Novak bi imao jos ta 3 USO pehara. Pa onda RG 2011, kada je Novak imao jedinu realnu sansu da pobedi Nadala na RG. Pa WB 2012.
Sa tih 5 GS, Novak bi ih imao 13, samo jedan manje od Nadala.
Tako da i Rafa ima za sta da bude zahvalan i Rodzeru i Novaku.

Vz

pre 9 godina

Ovo nije dobro za Djoković,jer bi mu,u slučaju da udje u finale,lakše bilo sa Nadalom nego sa Rodžerom u ovom trenutku.Mislim,da protiv Feda niko od ove trojice nema šanse,naravno,ako Fed zadrži formu.
(novica, 21. mart 2015 10:51)
Verovatno je zato 1 teniser sveta i u poslednjih par godina dominira na svim najvecim turnirima ;) ajde ljudi vise manite se statog gvozdja...nije da mislim da rodzer ne moze nikome da naudi, ali je daleko od najboljeg tenisera trenutno...novak je ubedljivo najbolji sto pokazuju i rezultati, pa onda idu ostali...taman da mu objasni da je dubai bio samo los dan :)

simke

pre 9 godina

Ovaj mec je dokaz da se sa servisom moze mnogo toga uraditi...Raonic je u prva dva seta lose igrao,ali ga je samo spasavao odlican,razoran servis,dok je u trecem zaigrao stvarno kvalitetnO i na kraju dobio...Steta sto necemo moci vidjeti mec izmedju Nadala i Federera.

Mare,NS

pre 9 godina

Sta mislite,ko je pobedio u ovom trileru?
Ne,nije Raonic,Nadal pogotovo,nego Federer.
Tri sata velike borbe,moraju ostaviti traga na pobedniku.
Raonic jeste mlad i brzo ce se oporaviti od ovog meca,ali sigurno nece biti potpuno spreman da pruzi 100% protiv Rodzera.
Danas jeste odigrao odlicno i hrabro u kljucnim trenucima,ali moramo priznati da je i sreca bila na njegovoj strani.
Milosu sve cestitke na borbenosti i velikom uspehu,jer sreca prati hrabre,ali se plasim da u polufinale ulazi kao apsolutni autsajder.
Iskustvo Federera,uz Milosev umor,je ogromna prednost u ovom mecu i samo ga izuzetno los dan moze spreciti,da ne zaigra u finalu.
Nadam se da ce ga tamo cekati Novak,pa da vidimo jos jedan teniski `klasik`!
Da gledamo i uzivamo,jer vreme tece i pitanje je dana,kada ce se ATP pretvoriti u manje zanimljiv WTA,jer ovakvi sampioni nece doveka igrati,a pravih naslednika nema ni na vidiku!!!

Bojan

pre 9 godina

(tenis tenis, 21. mart 2015 03:13)
pa, uglavnom se ne spominje h2h sa pojedinacnim igracima kada analiziras bilo koga. Da li iko zna kakav je skor bio konorsa i mekinroa sa Borgom, a vecina analiticara bez problema izlista titule i plasmane. Od svih parametara h2h je najmanje bitan, i to ovaj turnir ovde pokazuje. Kao sto je pokazao i recimo finalni turnir u londonu prosle, Nole bi najverovatnije dobio taj mec, ali nije odigran jer Federer nije mogao da ga igra i to utice negativno na noletov skor sa Federerom.
sto se tice proslogodisnje australije, nije tacno da se prognozirala federerova pobeda, njegova igra je bila puna rupa i ocekivano je Nadal to dobio. Jedino gde se pricalo o Federerovoj pobedi koja se nije desila je Australija 2012, ali cak ni to nije bilo nesto zasnovano na nekoj velikoj formi jer je Federer imao setnju do polufinala. No, i ta australija pokazuje nerealnost medjusobnog skora. Nadal je dobio sva tri meca protiv Federera na tom turniru, a ko je igrac koji je ostavio dublji trag igrajuci bolje na tom turniru na nivou karijere. Realno, Nadal nije ni blizu Federeru koji je drugi samo iza Novaka.
Sto se tice 2011. jesu Rafa i Nole delili megdane, ali na slemovima je Federer bio daleko opasniji protivnik Noletu od Nadala, jedan cisti poraz, jedna cista pobeda i jedan mec za anale, mnogo jaci nego sto je bilo finale. Zato je glupo kad ljudi kazu da je Nole sprecio Rafu da prestigne Feda, recimo USO 2011, Federer je bio drugi najbolji igrac.

Stanimir Branimir

pre 9 godina

Ako neko voli servere i udarače, to je Rođa. Sa njima uvek lako izlazi na kraj pa će tako i sa Raonićem. Njemu su problem igrači koji dobro trče i dobro se kreću. Ne prija mu tenis sa mnogo razmena.

Miroslav

pre 9 godina

Auuuuu,sta sam gledao sada!?!?!?!? Svaka ti cast Raonicu!!! Iskreno!!!
Pogadjao je Rafa Bog i Oca,stizao sto dvojica ne bi i imao srece vise nego pameti,sto ne znaci da je igrao lose!!! Naprotiv,igrao je sjajno,tako da Milos jos vise moze da se ponosi ovom pobedom!!! Uspeo je u drugom delu drugog seta da pritisne onaj prekidac koji imaju samo najbolji(Rafa,Rodzer,Nole) i poboljsa igru tako da pobedi ovakvog velikana koji uopste nije bio los!!! Eto!!! Moglo bi se svasta jos napisati,ali dovoljno je uzivati i odgledati reprizu POD OBAVEZNO!!!
I Jopet,bravo Milose,iako se bojim da ti Federer manje lezi,ali ako budes ovako hrabar,uh...

Beobrad

pre 9 godina

Idi bre Raonicu, pokvari mi derbi kome sam se nadao !
Tj. nadao sam se finalu Novak-Nadal !
Ovako, Fed ide sigurno u finale, nadam se s Novakom !
Svaka cast Milosu, bolji je u polju nego pre, agresivniji forhend, cak mu i bekhend postaje oruzje !

Deda

pre 9 godina

Bravo za Raonića! U prvom i delu drugog seta delovalo je da ne može izdržati, ali je hrabrom igrom uspeo da se izbori. Čeka se finale Roger-Nole.

sinki

pre 9 godina

Raonic je vec dobio Federera u Parizu,tako da nije njemu sve servis,zna on dobro da napravi brejk...Polako postaje sve kompletniji igrac i sve ce biti tezi da se pobjedi.Tacno se kod njega vidi napredak.

v

pre 9 godina

Znate sta....dok ne vidim Rafu kako predaje tron na RG ja ne smem da ga otpisem. Da se razumemo, on trenutno ne lici na sebe, ali....naucili smo svi lekciju sto puta. Ulozice on sve u RG i bice opasan.

Fedole

pre 9 godina

Šteta što nije došlo do polufinala Nadal-Federer, činilo mi se da je Nadal na ovom turniru konačno ušao u solidnu formu i, uz Federerove sjajne partije, mogao je to biti dobar meč. Ovako sve čestitke Raoniću, momak nije samo odličan server, ipak treba još nešto da bi se pobijedio Nadal, pa i u ovako slabijoj formi. Nadam se dobrom polufinalu sjutra, i očekujem klasik Nole-Federer, ipak su to najjači mečevi u poslednje vrijeme ;)