Tenis 69

Sreda, 18.02.2015.

14:12

Pliškova ponovo kobna po Anu

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović završila je učešće na turniru u Dubaiju, porazom od Karoline Pliškove u trećem kolu.

Pliškova ponovo kobna po Anu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

69 Komentari

Sortiraj po:

PSL

pre 9 godina

Mogla se očekivati pobeda protiv Lisicki s obzirom da je nemica na početku godine u očajnoj formi, goroj od Jelene Janković. Isto tako nisam bila sigurna da će Ana pobediti Pliškovu i nažalost izgubila je. Moram da napišem da mi nije jasna njena odluka da prestane da saradjuje sa Nemanjom Kontićem u trenutku kada je sa njim osvojila tri titule. Ali ona najbolje zna šta se desilo i zašto je ta saradnja prekinuta.

krastavčević bole bgd

pre 9 godina

(ajde, 18. februar 2015 16:13)

Ajde ne laži, lako je naći moj komentar od pre dva dana, gde napisah da Ana pobeđuje Lisicki!

TopSpin

pre 9 godina

Cehinja ima impresivan servis. Cak 5 brejk lopti je spasila as udarcima. Ana je sa druge strane servirala prilicno lose (posebno dve duple na 4:4 u trecem). Sta je tu je. Idemo dalje.

Jovan

pre 9 godina

Nije uopšte iznenađenje. Pliškova je u formi od početka sezone, mlađa je , snažnija, bolje servira, a i realno gledano izgleda, pored toga što je dosta mlađa psihčki stabilnija.

Srle

pre 9 godina

Sta se desava sa ovim teniserkama.Ova Ana nije mogla da se sastavi uzela za trenera bivseg igraca Kontica on je dovode sa 30 mesta u top 5 i ona premeni trenera.Isto Gene Bushar promeni trenera i sad je nema nigde.Trebaju zivci za posao zenskog teniskog trenera.Imam utisak da Morezmo trenira muskarce bas zbog toga.Da trenira neke razmazene poput navedenih pale bi 2 vaspitne momentalno.

Zorana

pre 9 godina

Ako nekome nije jasno zasto Ana ne igra dobro na GS,videlo se i danas da je to zbog nemanja pomoci trenera. Danas je Dejan savetovao i bodrio i malo je falilo da preokrene mec u svoju korist iako je bila na rubu ubedljivog poraza u dva seta.Prosle godine je profitirala na manjim i srednjim turnirima, gde konkurencija u vecini slucajeva nije bila tako jaka,da dobije puno bodova i povrati samopouzdanje.Bolje bi joj bilo da se drzi proslogodisnjeg rasporeda,ali mi se cini da zbog rejtinga ne moze da igra vise od dva turnira ITserije.Cestitam joj na borbenosti i smirenosti u vecem delu meca.To su za nju novi pozitivni momenti u igri koji ce se vremenom isplatiti

Jovan

pre 9 godina

Obe su bile lose, krs tenis. Ana van forme totalno plus problemi sa laktom a Pliskova spora krakata ravnjaca koja za spin nije cula nikad. Ipak je bolja Ana od nje dosta uprkos porazu to se vidi po meni. Bice to ok sve kad se vrati u formu i ako zaleci povrede ali trebace joj vremena ocigledno.

Dudiboksnama

pre 9 godina

@Lale
Tačno je što si napisao, ovi misle da se sva strana imena čitaju kao u engleskom, ali tačno je i to da imena koja se završavaju na "ie" i "e" u srpskom dobijaju nastavak "ja" i "a", zbog određivanja roda imenice i njene promene po padežima (deklinacije): Lucija, Lucije, Luciji... U srpskom Licie je Lucija, Marie je Marija, Natalie je Natalija... i tako dalje. Niko nas neće poslušati, ovi mladi pišu danas i Euroleague, tako da... a ja ću dobiti sada mnogo minusa.

posmatrač

pre 9 godina

A neće da igra za reprezentaciju. E zato joj se ovo i dešava.
Kad se vrati reprezentaciji i pravim vrednostima, počeće da igra
kako treba.

Lale

pre 9 godina

Питање за "новинара" који је преписао вест:"Ко је Луцие Шафарова"?
(Хммм, 18. februar 2015 14:39)

Lucie Šafarova je teniserka koju naši (nabeđeni) novinari najčešće krste sa "Lusi" Šafarova, valjda toliko ponosni na svoje znanje engleskog, da su ubeđeni da se sva strana imena čitaju po engleskom pravopisu. Ipak, čehinja se zove Lucie (čita se kao što i piše), a na srpskom bi se to moglo (iako ne mora) "prevesti" kao Lucija, ali nikako Lusi. U Češkoj ženska imena koja se kod nas završavaju na "-ja" se završavaju na "-ie", tako npr. Marie (srpski Marija) itd.

VLADIMIR

pre 9 godina

PO svom oprobanom sistemu toplo-hladno nasa Anci nam se danas nazalost UPLISKILA od svog klona Pliskove. Sestre, sestre - po stilu igre.

igor

pre 9 godina

ovde kad vidim neke da kazu vreme je da se uda i da ostavi tenis,to isto savetujem i Jeleni su apsolutni ..... da ne kazem sta...
I ja vama savetujem da prestanete da pricate gluposti ali opet ih pisete da ne kazem izgovarate...
isto i one igraju tenis i ako mozda nisu u naj formi , IGRAJU GA ZA SEBE ,A NE ZA TEBE ...Ne znaju da postojis i ćao.
kako god okrenes imaju milione stanove kuce elita su,proputovale ceo svet ,nece se vatati motike iki raditi koje kakve poslove da bi preziveli kao sto vecina u ovoj Srbiji radi...
Prijatan dam gospodine i nastavi da hejtujes.

Bane

pre 9 godina

Jedan savet za Anu, koji treba da joj pomogne u igri. Snimaj svoje mečeve, pa posle svakog poraza lepo pogledaš snimak i vidiš šta ne valja. Ovako ona iznova i iznova i iznova pravi potpuno iste greške. Onda zaposliš trenera koji gleda tvoje mečeve jer očigledno da se baš ne analiziraju greške tokom mečeva kad ih konstantno ponavlja. A servis aman zaman ženo, uzmi jedno mesec dana i treniraj taj servis videćeš i rezultate.

Veljko Marinkovic

pre 9 godina

Steta.Junacki se vratila u mec,pocela bolje da igra ali ipak nije uspela da savlada perspektivnu Pliskovu.I dalje mi dve stvari bodu oci u vezi Anine igre.Ocajno bacanje loptice prilikom serviranja i mnogo neiznudjenih gresaka.I to joj se provlaci tokom cele karijere,a promenila je nekoliko trenera?

ajde

pre 9 godina

(krastavčević bole bgd, 18. februar 2015 14:19)

Jeste, tako si prognozirao i da moze da izgubi od Lisicki. Tako bi ti i da je igrala sa Jelenom. Ti ako nisi navijac, ja ne znam ko je. Veliki si ti provokator u svakom slucaju, a strucnjak, nikad... i to verovatno ne samo u tenisu.

Don Serđo

pre 9 godina

Svaki, ali svaki put kad pročitam neku Aninu izjavu tipa:"Igram odlično, bla bla bla" nakon što rasturi neku igračicu kao što je to i sad uradila u prošlom kolu turnira slijedi "sasvim neočekivani" poraz od renomirane igračice iz prvih 10000000...pa dokle više da se brukaš...jadna si i ti i tvoj tenis...drži se Švajnija i moden piste i pusti više kraju taj tenis...

Počni da treniraš, nađi trenera za servis!

pre 9 godina

@Temerinac
Zašto bi ŠESTA (4425 bodova, 27 godina) išla u penziju sa DVADESETTREĆOM (2030 bodova, 30 godina)? Ko je pre mesec dana igrao finale u Brizbejnu a ko je ispao u prvom kolu? Ana je na "Race listi" 17, sa 420 bodova, carica je 156. sa 71. bodom. Znam ja kome je i danas, posle Aninog poraza, teže nego nama.

Božurka

pre 9 godina

Ana ostaje na ŠESTOM a naša Jeca pada na 23. mesto, pogledajte Live List, a na Live Race List Ana je 17. a naša Jeca 156. po redu. Ovo su zvanični podaci, dok temerinska lista nije pouzdana, ona se pravi posle očajanja koje nastaje kad se ove zvanične liste pogledaju.

Miki

pre 9 godina

Eee Ana,Ana stvarno mi je zao...Ako ces mene da poslusas pocni da igras i manje turnire,jer je to jedini nacin da sacuvas formu...Dohu sledece sedmice si morala da iprijavis,a nisi :-( Branis dosta bodova na sljaci (Madrid,Rim)...Molim te natempiraj formu za Indian Wels i Majami...A Pliskova koja igra za klasu iznad Serene treba da bude prva sa bar jedno 5000 bodova razlike :-P Nisi smela da pravis duple kada ne treba tj.na 4:4...da si uzela taj gem sigurno bi pobedila...iskreno nsi imala ni srece,a po meni igrala si bolje... Ali nema veze uspeces ti u Indian Welsu...uz tebe sam...Idemooo :-)

Vojvodjanin

pre 9 godina

Hando-toplo-hldano-toplo... od igre velikog stila do ocajne partije - sumirana karijera Ana Ivanovic!
Sve je to glava, na zalost! A pomalo i takticka zrelost.... Tenis nije samo dobro udarati lopticu....
Sad se tek vidi koliko je to za postovanje kada sportisti (pa i tensieri) godinama prozaju maksimum i u svetskom su vrhu - najteza stvar na svetu! Neki to nikad nece uspeti, mada su izvenredni - ali nemaju mentalni sklop (i jos ponesto sto je neminovno).
Sledeci put ce biti (valjda) bolje!?

bole bgd

pre 9 godina

Da budemo realni, Ana realno i nije imala neke šanse za pobedu. Karolina je od prošle godine u sjajnoj formi, osvojila je tri turnira,u ovoj godini već igrala finale Sidneja i polufinale Antverpena.Već je jednom pobedila Anu, na US openu prošle godine.
Jedina Anina šansa bio je umor Pliškove, a to se videlo početkom drugog seta. Čehinja se jedva kretala, ali je mentalno mnogo jača od Ane i izvukla poslednji atom snage i pobedila!

hdns

pre 9 godina

Koliko jadnika i bednika na jednom mestu ja ne verujem....Za razliku od toga sto savetujete Anu posavetujte se sami sa sobom ili sa psihijatrom koji vam ocigledno treba, umesto preko interneta da postavljate Ani ciljeve postavite neki sami sebi pa probajte da ga ostvarite.....

gg

pre 9 godina

Dok se ovde savetuje Ani da ostavi tenis "jer je njeno vreme proslo" Ani kaplje na konto godisnje, koliko, 20,30, ili vise miliona dolara, ne znam tacno. Da, brutalno mnogo u poredjenju sa onim sta "savetnici" dobijaju za njihove savete.

Baki Zemunac, Hrvojin komšija

pre 9 godina

Nije pravi naslov teksta!
Nije toliko Pliškova kobna po Anu, koiko je Ana kobna po sebe samu, jer je rastrešena, nervozna i nestabilna!
(Sveta, 18. februar 2015 14:31)

Nisi u pravu! Ništa nije zavisilo od Ane. Da Karolina Pliškova nije tako umorna ( igrala mnogo više mečeva od Ane u 2015, a u Dubai doletela u 2 sata posle ponoći i odmah zatim savljadala Pavljučenkovu), bilo bi ubedljivih 2:0 za Čehinju, kako je i pedvideo Krastavčević!

alejandro

pre 9 godina

Ana ko Ana! I u ovoj sezoni vazi za Anina ucesca na WTA turnirima bilo da su u pitanju gren slemovi, mastersi ili neki drugi turniri: kolo, dva mozda tri i kraj!No to je vec stara prica!

Marko

pre 9 godina

Jako puno oscilacija, iskreno mislio sam da ce je Pliskova lagano pocistiti u 2 seta. Velika nesigurnost u Aninoj igri, servis katastrofa, o izbacaju da ne pricam nije mi jasno kako nikad da popravi taj izbacaj postaje vise smesno.
Veliki sam Anin navijac i fan i kad gledam da se ovako muci ja se verujte vise nerviram nego ona a ona je nekako tako hladnokrva i mirna kao da vodi ubedljivo u mecu totalno nekad bez emocija kao da je robot.
Jako losa sezona za sad za Anu iskreno milsim da nece imati ni upola dobru sezonu kao sto je bila prosla. Steta, sve posle Brisbane je jako isprod proseka. Jos jedna stvar te njene silne izjave kako je odmorna i fit i nada se tituli postaju smesne i glupe. Bolje da nista ne izjavljuje blamira i bruka samu sebe, do titule je dugacak put pogotovo turnir ovako dobrog ranga gde igraju sve top igracice. Nikad nije imala onaj mentalni, sampionski, borbeni duh kao sto imaju Serena i Shrapova koje su mentalno i fizicki veoma jake devojke i u svoju igru i tenis ulazu svaki atom, zato i jesi dobre i kidaju na turnirima. Uvek se nadam da bi Ana nekad mogla da postane kao one ali to se izgleda nikada nece desiti. Zato Sharapova ima bar od svakog GS po titulu sto je za divljenje a o Sereni da ne pricam 19 GS. Legenda. Steta, puno srece u nastavku sezone ali Ana moras se dobro spremati za turnire i igrati jace i ostrije od ovoga. Sa ovako slabom igrom ne pise ti se dboro ni na mastersima, a kamoli na GS. Mnogo mi je zao zbog ovakve slabe igre.

Temerinac

pre 9 godina

Ana, ostavi se tenisa, to nije više za tebe. Tvoje je vreme prošlo, kao i Jelene Janković. Vreme je da se udaš, a to predlažem i Jeleni. Hvala vam za to što ste postigli u tenisu! Vreme je da kažete doviđenja tenisu. Hvala Vam!

noname

pre 9 godina

Odlicna pobeda za Pliskovu koja je definitvno top10 potencijal.
A sta reci za Anu,one dve duple servis greske kod 4:4 su sramotne.
Nisam od onih koji je hvale kada pobedjuje,a kritikuju kada gubi,ali ona je po mom misljenju VELIKA igracica za MALE meceve.
Svaka cast njoj sto je u top10,ali do slema sa ovakvom glavom,pa i igrom,ne verujem da ce doci.

Dott

pre 9 godina

Pliskova se tako melanholicno ponasa i krece da joj stoji nadimak "Lignjoslavka", Kao da imitari Radvanjsku, s tim sto Radvanjskoj to stoji, elegantna je i nema o noge poput ove Lignjoslavke.
Dok Ana po ko zna koji put pokazuje svoje decije slabosti, mada ti forhendi u mrezu verovatno su posledica nervoze uzrokovane zaista iritantnom pojavom i ponasanjem Lignjoslavke, videlo se nekoliko puta da bi je zgromila, koliko je samo burno reagovala kad bi odbranila neku brejk loptu sve govori.

dumi kladovo

pre 9 godina

Sta reci a da ne bude proiv Ane i tenisa,
Steta za Anu, steta za tenis, Mialim da je njeno ponasanje koje gledamo kroz Noletovo ponasanje, nenormalno. Ali posto je to njena stvar. onda nek joj bude,
Neka ide kod SCHvajnija i nek mu kuva,,

krastavčević bole bgd

pre 9 godina

Kao što sam juče napisao, Ana nije imala nikakve šanse da pobedi fenomenalnu Karolinu Pliškovu! Jedino što sam mislio da će biti 2:0 za Čehinju, a bilo je 2:1.
Dobio sam juče puno minusa, ali kada se prognozira rezultat treba biti realan, a ne navijač.

Predo

pre 9 godina

Izgledalo je da će Pliškova dobiti glatko. Ana je igrala onaj svoj bum-tras tenis, ne razmišljajući mnogo gde šalje lopticu, dok se Pliškova, pored odličnog servisa, malo više miksovala. Ostao sam da gledam iz znatiželje da li će Ana nešto promeniti. Nije ništa promenila set i po i onda se setila da u tenisu postoje i neki drugi udarci, osim ravnog forhenda po sistemu "ako prođe, prođe" i to je donelo rezultat. Protivnica, koja je već upisala pobedu, kao i mi svi, koji smo gledali, se malo uspaničila i odmah su došle greške. Opet, kada smo u trećem setu očekivali da će dobiti iskusnija teniserka, kako to biva u više od 90% mečeva kada iskusniji teniser preokrene, pobedila je smirenija i ona, koja je imala inteligentnija rešenja, a to nažalost nije bila Ana.

Tanasije

pre 9 godina

Ana je izgubljena za tenis, ali šta je briga, obezbedila se materijalno. Pa, ona igra kao sluđena. Ima 40:0 i izgubi svoj servis. Ima mnogo toga, ali nema psihičke stabilnosti. Sad se, naravno, očekuje njena izjava kako se trudila?!
Ali to su njeni problemi!

igor

pre 9 godina

Cehinje su pencilin za Anu Safarova Pliskova Hradecka na Australiji 142 igracica sveta je dobila.Gotov nam je zenski tenis ova rjesila da se udaje ali mi druge igracice nemamo.

Stara Skola

pre 9 godina

Ana sreco.. Batali se tenisa, nauci da kuvas Srpske specijalitete i postani domacica. Drzi se Švajnija i rodi mu 5oro dece, i prestani da nas "razocaravas" ovakvim tenisom... Znam da zvuci surovo, ali imas jedan GS, bila si prva na svetu, reket o klin i uzivaj...

Guja u džepu

pre 9 godina

Izgubila je zato što je u meč ušla olako i nepripremljena (česta pojava a trener šta radi?), a onda je poklanjala svoje servis-gemove, i to se po ko zna koji put ponavlja. Ovaj trener nije za pola godine uspeo da joj ublaži ovu manu, naprotiv, tako da nemam više živaca za njene igrarije. Ko su treneri drugih teniserki iz vrha, ko renera tenisere iz vrha? Samo se Ana ne odlučuje da plati pravog trenera.

Marko

pre 9 godina

Ana i Jelena da se udaju sto pre i u penziju. One izgleda vise ne ide na turnire da se bore, pobedjuju, da se takmice, nego malo u provod jer ipak je to Dubaj...

krastavčević bole bgd

pre 9 godina

Kao što sam juče napisao, Ana nije imala nikakve šanse da pobedi fenomenalnu Karolinu Pliškovu! Jedino što sam mislio da će biti 2:0 za Čehinju, a bilo je 2:1.
Dobio sam juče puno minusa, ali kada se prognozira rezultat treba biti realan, a ne navijač.

Predo

pre 9 godina

Izgledalo je da će Pliškova dobiti glatko. Ana je igrala onaj svoj bum-tras tenis, ne razmišljajući mnogo gde šalje lopticu, dok se Pliškova, pored odličnog servisa, malo više miksovala. Ostao sam da gledam iz znatiželje da li će Ana nešto promeniti. Nije ništa promenila set i po i onda se setila da u tenisu postoje i neki drugi udarci, osim ravnog forhenda po sistemu "ako prođe, prođe" i to je donelo rezultat. Protivnica, koja je već upisala pobedu, kao i mi svi, koji smo gledali, se malo uspaničila i odmah su došle greške. Opet, kada smo u trećem setu očekivali da će dobiti iskusnija teniserka, kako to biva u više od 90% mečeva kada iskusniji teniser preokrene, pobedila je smirenija i ona, koja je imala inteligentnija rešenja, a to nažalost nije bila Ana.

noname

pre 9 godina

Odlicna pobeda za Pliskovu koja je definitvno top10 potencijal.
A sta reci za Anu,one dve duple servis greske kod 4:4 su sramotne.
Nisam od onih koji je hvale kada pobedjuje,a kritikuju kada gubi,ali ona je po mom misljenju VELIKA igracica za MALE meceve.
Svaka cast njoj sto je u top10,ali do slema sa ovakvom glavom,pa i igrom,ne verujem da ce doci.

Marko

pre 9 godina

Ana i Jelena da se udaju sto pre i u penziju. One izgleda vise ne ide na turnire da se bore, pobedjuju, da se takmice, nego malo u provod jer ipak je to Dubaj...

Temerinac

pre 9 godina

Ana, ostavi se tenisa, to nije više za tebe. Tvoje je vreme prošlo, kao i Jelene Janković. Vreme je da se udaš, a to predlažem i Jeleni. Hvala vam za to što ste postigli u tenisu! Vreme je da kažete doviđenja tenisu. Hvala Vam!

Tanasije

pre 9 godina

Ana je izgubljena za tenis, ali šta je briga, obezbedila se materijalno. Pa, ona igra kao sluđena. Ima 40:0 i izgubi svoj servis. Ima mnogo toga, ali nema psihičke stabilnosti. Sad se, naravno, očekuje njena izjava kako se trudila?!
Ali to su njeni problemi!

Stara Skola

pre 9 godina

Ana sreco.. Batali se tenisa, nauci da kuvas Srpske specijalitete i postani domacica. Drzi se Švajnija i rodi mu 5oro dece, i prestani da nas "razocaravas" ovakvim tenisom... Znam da zvuci surovo, ali imas jedan GS, bila si prva na svetu, reket o klin i uzivaj...

Don Serđo

pre 9 godina

Svaki, ali svaki put kad pročitam neku Aninu izjavu tipa:"Igram odlično, bla bla bla" nakon što rasturi neku igračicu kao što je to i sad uradila u prošlom kolu turnira slijedi "sasvim neočekivani" poraz od renomirane igračice iz prvih 10000000...pa dokle više da se brukaš...jadna si i ti i tvoj tenis...drži se Švajnija i moden piste i pusti više kraju taj tenis...

Guja u džepu

pre 9 godina

Izgubila je zato što je u meč ušla olako i nepripremljena (česta pojava a trener šta radi?), a onda je poklanjala svoje servis-gemove, i to se po ko zna koji put ponavlja. Ovaj trener nije za pola godine uspeo da joj ublaži ovu manu, naprotiv, tako da nemam više živaca za njene igrarije. Ko su treneri drugih teniserki iz vrha, ko renera tenisere iz vrha? Samo se Ana ne odlučuje da plati pravog trenera.

Baki Zemunac, Hrvojin komšija

pre 9 godina

Nije pravi naslov teksta!
Nije toliko Pliškova kobna po Anu, koiko je Ana kobna po sebe samu, jer je rastrešena, nervozna i nestabilna!
(Sveta, 18. februar 2015 14:31)

Nisi u pravu! Ništa nije zavisilo od Ane. Da Karolina Pliškova nije tako umorna ( igrala mnogo više mečeva od Ane u 2015, a u Dubai doletela u 2 sata posle ponoći i odmah zatim savljadala Pavljučenkovu), bilo bi ubedljivih 2:0 za Čehinju, kako je i pedvideo Krastavčević!

bole bgd

pre 9 godina

Da budemo realni, Ana realno i nije imala neke šanse za pobedu. Karolina je od prošle godine u sjajnoj formi, osvojila je tri turnira,u ovoj godini već igrala finale Sidneja i polufinale Antverpena.Već je jednom pobedila Anu, na US openu prošle godine.
Jedina Anina šansa bio je umor Pliškove, a to se videlo početkom drugog seta. Čehinja se jedva kretala, ali je mentalno mnogo jača od Ane i izvukla poslednji atom snage i pobedila!

gg

pre 9 godina

Dok se ovde savetuje Ani da ostavi tenis "jer je njeno vreme proslo" Ani kaplje na konto godisnje, koliko, 20,30, ili vise miliona dolara, ne znam tacno. Da, brutalno mnogo u poredjenju sa onim sta "savetnici" dobijaju za njihove savete.

igor

pre 9 godina

ovde kad vidim neke da kazu vreme je da se uda i da ostavi tenis,to isto savetujem i Jeleni su apsolutni ..... da ne kazem sta...
I ja vama savetujem da prestanete da pricate gluposti ali opet ih pisete da ne kazem izgovarate...
isto i one igraju tenis i ako mozda nisu u naj formi , IGRAJU GA ZA SEBE ,A NE ZA TEBE ...Ne znaju da postojis i ćao.
kako god okrenes imaju milione stanove kuce elita su,proputovale ceo svet ,nece se vatati motike iki raditi koje kakve poslove da bi preziveli kao sto vecina u ovoj Srbiji radi...
Prijatan dam gospodine i nastavi da hejtujes.

igor

pre 9 godina

Cehinje su pencilin za Anu Safarova Pliskova Hradecka na Australiji 142 igracica sveta je dobila.Gotov nam je zenski tenis ova rjesila da se udaje ali mi druge igracice nemamo.

Dott

pre 9 godina

Pliskova se tako melanholicno ponasa i krece da joj stoji nadimak "Lignjoslavka", Kao da imitari Radvanjsku, s tim sto Radvanjskoj to stoji, elegantna je i nema o noge poput ove Lignjoslavke.
Dok Ana po ko zna koji put pokazuje svoje decije slabosti, mada ti forhendi u mrezu verovatno su posledica nervoze uzrokovane zaista iritantnom pojavom i ponasanjem Lignjoslavke, videlo se nekoliko puta da bi je zgromila, koliko je samo burno reagovala kad bi odbranila neku brejk loptu sve govori.

hdns

pre 9 godina

Koliko jadnika i bednika na jednom mestu ja ne verujem....Za razliku od toga sto savetujete Anu posavetujte se sami sa sobom ili sa psihijatrom koji vam ocigledno treba, umesto preko interneta da postavljate Ani ciljeve postavite neki sami sebi pa probajte da ga ostvarite.....

Vojvodjanin

pre 9 godina

Hando-toplo-hldano-toplo... od igre velikog stila do ocajne partije - sumirana karijera Ana Ivanovic!
Sve je to glava, na zalost! A pomalo i takticka zrelost.... Tenis nije samo dobro udarati lopticu....
Sad se tek vidi koliko je to za postovanje kada sportisti (pa i tensieri) godinama prozaju maksimum i u svetskom su vrhu - najteza stvar na svetu! Neki to nikad nece uspeti, mada su izvenredni - ali nemaju mentalni sklop (i jos ponesto sto je neminovno).
Sledeci put ce biti (valjda) bolje!?

Srle

pre 9 godina

Sta se desava sa ovim teniserkama.Ova Ana nije mogla da se sastavi uzela za trenera bivseg igraca Kontica on je dovode sa 30 mesta u top 5 i ona premeni trenera.Isto Gene Bushar promeni trenera i sad je nema nigde.Trebaju zivci za posao zenskog teniskog trenera.Imam utisak da Morezmo trenira muskarce bas zbog toga.Da trenira neke razmazene poput navedenih pale bi 2 vaspitne momentalno.

TopSpin

pre 9 godina

Cehinja ima impresivan servis. Cak 5 brejk lopti je spasila as udarcima. Ana je sa druge strane servirala prilicno lose (posebno dve duple na 4:4 u trecem). Sta je tu je. Idemo dalje.

VLADIMIR

pre 9 godina

PO svom oprobanom sistemu toplo-hladno nasa Anci nam se danas nazalost UPLISKILA od svog klona Pliskove. Sestre, sestre - po stilu igre.

Lale

pre 9 godina

Питање за "новинара" који је преписао вест:"Ко је Луцие Шафарова"?
(Хммм, 18. februar 2015 14:39)

Lucie Šafarova je teniserka koju naši (nabeđeni) novinari najčešće krste sa "Lusi" Šafarova, valjda toliko ponosni na svoje znanje engleskog, da su ubeđeni da se sva strana imena čitaju po engleskom pravopisu. Ipak, čehinja se zove Lucie (čita se kao što i piše), a na srpskom bi se to moglo (iako ne mora) "prevesti" kao Lucija, ali nikako Lusi. U Češkoj ženska imena koja se kod nas završavaju na "-ja" se završavaju na "-ie", tako npr. Marie (srpski Marija) itd.

Jovan

pre 9 godina

Obe su bile lose, krs tenis. Ana van forme totalno plus problemi sa laktom a Pliskova spora krakata ravnjaca koja za spin nije cula nikad. Ipak je bolja Ana od nje dosta uprkos porazu to se vidi po meni. Bice to ok sve kad se vrati u formu i ako zaleci povrede ali trebace joj vremena ocigledno.

Počni da treniraš, nađi trenera za servis!

pre 9 godina

@Temerinac
Zašto bi ŠESTA (4425 bodova, 27 godina) išla u penziju sa DVADESETTREĆOM (2030 bodova, 30 godina)? Ko je pre mesec dana igrao finale u Brizbejnu a ko je ispao u prvom kolu? Ana je na "Race listi" 17, sa 420 bodova, carica je 156. sa 71. bodom. Znam ja kome je i danas, posle Aninog poraza, teže nego nama.

Marko

pre 9 godina

Jako puno oscilacija, iskreno mislio sam da ce je Pliskova lagano pocistiti u 2 seta. Velika nesigurnost u Aninoj igri, servis katastrofa, o izbacaju da ne pricam nije mi jasno kako nikad da popravi taj izbacaj postaje vise smesno.
Veliki sam Anin navijac i fan i kad gledam da se ovako muci ja se verujte vise nerviram nego ona a ona je nekako tako hladnokrva i mirna kao da vodi ubedljivo u mecu totalno nekad bez emocija kao da je robot.
Jako losa sezona za sad za Anu iskreno milsim da nece imati ni upola dobru sezonu kao sto je bila prosla. Steta, sve posle Brisbane je jako isprod proseka. Jos jedna stvar te njene silne izjave kako je odmorna i fit i nada se tituli postaju smesne i glupe. Bolje da nista ne izjavljuje blamira i bruka samu sebe, do titule je dugacak put pogotovo turnir ovako dobrog ranga gde igraju sve top igracice. Nikad nije imala onaj mentalni, sampionski, borbeni duh kao sto imaju Serena i Shrapova koje su mentalno i fizicki veoma jake devojke i u svoju igru i tenis ulazu svaki atom, zato i jesi dobre i kidaju na turnirima. Uvek se nadam da bi Ana nekad mogla da postane kao one ali to se izgleda nikada nece desiti. Zato Sharapova ima bar od svakog GS po titulu sto je za divljenje a o Sereni da ne pricam 19 GS. Legenda. Steta, puno srece u nastavku sezone ali Ana moras se dobro spremati za turnire i igrati jace i ostrije od ovoga. Sa ovako slabom igrom ne pise ti se dboro ni na mastersima, a kamoli na GS. Mnogo mi je zao zbog ovakve slabe igre.

Božurka

pre 9 godina

Ana ostaje na ŠESTOM a naša Jeca pada na 23. mesto, pogledajte Live List, a na Live Race List Ana je 17. a naša Jeca 156. po redu. Ovo su zvanični podaci, dok temerinska lista nije pouzdana, ona se pravi posle očajanja koje nastaje kad se ove zvanične liste pogledaju.

Veljko Marinkovic

pre 9 godina

Steta.Junacki se vratila u mec,pocela bolje da igra ali ipak nije uspela da savlada perspektivnu Pliskovu.I dalje mi dve stvari bodu oci u vezi Anine igre.Ocajno bacanje loptice prilikom serviranja i mnogo neiznudjenih gresaka.I to joj se provlaci tokom cele karijere,a promenila je nekoliko trenera?

Jovan

pre 9 godina

Nije uopšte iznenađenje. Pliškova je u formi od početka sezone, mlađa je , snažnija, bolje servira, a i realno gledano izgleda, pored toga što je dosta mlađa psihčki stabilnija.

dumi kladovo

pre 9 godina

Sta reci a da ne bude proiv Ane i tenisa,
Steta za Anu, steta za tenis, Mialim da je njeno ponasanje koje gledamo kroz Noletovo ponasanje, nenormalno. Ali posto je to njena stvar. onda nek joj bude,
Neka ide kod SCHvajnija i nek mu kuva,,

ajde

pre 9 godina

(krastavčević bole bgd, 18. februar 2015 14:19)

Jeste, tako si prognozirao i da moze da izgubi od Lisicki. Tako bi ti i da je igrala sa Jelenom. Ti ako nisi navijac, ja ne znam ko je. Veliki si ti provokator u svakom slucaju, a strucnjak, nikad... i to verovatno ne samo u tenisu.

Bane

pre 9 godina

Jedan savet za Anu, koji treba da joj pomogne u igri. Snimaj svoje mečeve, pa posle svakog poraza lepo pogledaš snimak i vidiš šta ne valja. Ovako ona iznova i iznova i iznova pravi potpuno iste greške. Onda zaposliš trenera koji gleda tvoje mečeve jer očigledno da se baš ne analiziraju greške tokom mečeva kad ih konstantno ponavlja. A servis aman zaman ženo, uzmi jedno mesec dana i treniraj taj servis videćeš i rezultate.

posmatrač

pre 9 godina

A neće da igra za reprezentaciju. E zato joj se ovo i dešava.
Kad se vrati reprezentaciji i pravim vrednostima, počeće da igra
kako treba.

Dudiboksnama

pre 9 godina

@Lale
Tačno je što si napisao, ovi misle da se sva strana imena čitaju kao u engleskom, ali tačno je i to da imena koja se završavaju na "ie" i "e" u srpskom dobijaju nastavak "ja" i "a", zbog određivanja roda imenice i njene promene po padežima (deklinacije): Lucija, Lucije, Luciji... U srpskom Licie je Lucija, Marie je Marija, Natalie je Natalija... i tako dalje. Niko nas neće poslušati, ovi mladi pišu danas i Euroleague, tako da... a ja ću dobiti sada mnogo minusa.

Zorana

pre 9 godina

Ako nekome nije jasno zasto Ana ne igra dobro na GS,videlo se i danas da je to zbog nemanja pomoci trenera. Danas je Dejan savetovao i bodrio i malo je falilo da preokrene mec u svoju korist iako je bila na rubu ubedljivog poraza u dva seta.Prosle godine je profitirala na manjim i srednjim turnirima, gde konkurencija u vecini slucajeva nije bila tako jaka,da dobije puno bodova i povrati samopouzdanje.Bolje bi joj bilo da se drzi proslogodisnjeg rasporeda,ali mi se cini da zbog rejtinga ne moze da igra vise od dva turnira ITserije.Cestitam joj na borbenosti i smirenosti u vecem delu meca.To su za nju novi pozitivni momenti u igri koji ce se vremenom isplatiti

krastavčević bole bgd

pre 9 godina

(ajde, 18. februar 2015 16:13)

Ajde ne laži, lako je naći moj komentar od pre dva dana, gde napisah da Ana pobeđuje Lisicki!

alejandro

pre 9 godina

Ana ko Ana! I u ovoj sezoni vazi za Anina ucesca na WTA turnirima bilo da su u pitanju gren slemovi, mastersi ili neki drugi turniri: kolo, dva mozda tri i kraj!No to je vec stara prica!

PSL

pre 9 godina

Mogla se očekivati pobeda protiv Lisicki s obzirom da je nemica na početku godine u očajnoj formi, goroj od Jelene Janković. Isto tako nisam bila sigurna da će Ana pobediti Pliškovu i nažalost izgubila je. Moram da napišem da mi nije jasna njena odluka da prestane da saradjuje sa Nemanjom Kontićem u trenutku kada je sa njim osvojila tri titule. Ali ona najbolje zna šta se desilo i zašto je ta saradnja prekinuta.

Miki

pre 9 godina

Eee Ana,Ana stvarno mi je zao...Ako ces mene da poslusas pocni da igras i manje turnire,jer je to jedini nacin da sacuvas formu...Dohu sledece sedmice si morala da iprijavis,a nisi :-( Branis dosta bodova na sljaci (Madrid,Rim)...Molim te natempiraj formu za Indian Wels i Majami...A Pliskova koja igra za klasu iznad Serene treba da bude prva sa bar jedno 5000 bodova razlike :-P Nisi smela da pravis duple kada ne treba tj.na 4:4...da si uzela taj gem sigurno bi pobedila...iskreno nsi imala ni srece,a po meni igrala si bolje... Ali nema veze uspeces ti u Indian Welsu...uz tebe sam...Idemooo :-)

Temerinac

pre 9 godina

Ana, ostavi se tenisa, to nije više za tebe. Tvoje je vreme prošlo, kao i Jelene Janković. Vreme je da se udaš, a to predlažem i Jeleni. Hvala vam za to što ste postigli u tenisu! Vreme je da kažete doviđenja tenisu. Hvala Vam!

krastavčević bole bgd

pre 9 godina

Kao što sam juče napisao, Ana nije imala nikakve šanse da pobedi fenomenalnu Karolinu Pliškovu! Jedino što sam mislio da će biti 2:0 za Čehinju, a bilo je 2:1.
Dobio sam juče puno minusa, ali kada se prognozira rezultat treba biti realan, a ne navijač.

Stara Skola

pre 9 godina

Ana sreco.. Batali se tenisa, nauci da kuvas Srpske specijalitete i postani domacica. Drzi se Švajnija i rodi mu 5oro dece, i prestani da nas "razocaravas" ovakvim tenisom... Znam da zvuci surovo, ali imas jedan GS, bila si prva na svetu, reket o klin i uzivaj...

Marko

pre 9 godina

Ana i Jelena da se udaju sto pre i u penziju. One izgleda vise ne ide na turnire da se bore, pobedjuju, da se takmice, nego malo u provod jer ipak je to Dubaj...

Dott

pre 9 godina

Pliskova se tako melanholicno ponasa i krece da joj stoji nadimak "Lignjoslavka", Kao da imitari Radvanjsku, s tim sto Radvanjskoj to stoji, elegantna je i nema o noge poput ove Lignjoslavke.
Dok Ana po ko zna koji put pokazuje svoje decije slabosti, mada ti forhendi u mrezu verovatno su posledica nervoze uzrokovane zaista iritantnom pojavom i ponasanjem Lignjoslavke, videlo se nekoliko puta da bi je zgromila, koliko je samo burno reagovala kad bi odbranila neku brejk loptu sve govori.

posmatrač

pre 9 godina

A neće da igra za reprezentaciju. E zato joj se ovo i dešava.
Kad se vrati reprezentaciji i pravim vrednostima, počeće da igra
kako treba.

Don Serđo

pre 9 godina

Svaki, ali svaki put kad pročitam neku Aninu izjavu tipa:"Igram odlično, bla bla bla" nakon što rasturi neku igračicu kao što je to i sad uradila u prošlom kolu turnira slijedi "sasvim neočekivani" poraz od renomirane igračice iz prvih 10000000...pa dokle više da se brukaš...jadna si i ti i tvoj tenis...drži se Švajnija i moden piste i pusti više kraju taj tenis...

Tanasije

pre 9 godina

Ana je izgubljena za tenis, ali šta je briga, obezbedila se materijalno. Pa, ona igra kao sluđena. Ima 40:0 i izgubi svoj servis. Ima mnogo toga, ali nema psihičke stabilnosti. Sad se, naravno, očekuje njena izjava kako se trudila?!
Ali to su njeni problemi!

Počni da treniraš, nađi trenera za servis!

pre 9 godina

@Temerinac
Zašto bi ŠESTA (4425 bodova, 27 godina) išla u penziju sa DVADESETTREĆOM (2030 bodova, 30 godina)? Ko je pre mesec dana igrao finale u Brizbejnu a ko je ispao u prvom kolu? Ana je na "Race listi" 17, sa 420 bodova, carica je 156. sa 71. bodom. Znam ja kome je i danas, posle Aninog poraza, teže nego nama.

hdns

pre 9 godina

Koliko jadnika i bednika na jednom mestu ja ne verujem....Za razliku od toga sto savetujete Anu posavetujte se sami sa sobom ili sa psihijatrom koji vam ocigledno treba, umesto preko interneta da postavljate Ani ciljeve postavite neki sami sebi pa probajte da ga ostvarite.....

dumi kladovo

pre 9 godina

Sta reci a da ne bude proiv Ane i tenisa,
Steta za Anu, steta za tenis, Mialim da je njeno ponasanje koje gledamo kroz Noletovo ponasanje, nenormalno. Ali posto je to njena stvar. onda nek joj bude,
Neka ide kod SCHvajnija i nek mu kuva,,

igor

pre 9 godina

Cehinje su pencilin za Anu Safarova Pliskova Hradecka na Australiji 142 igracica sveta je dobila.Gotov nam je zenski tenis ova rjesila da se udaje ali mi druge igracice nemamo.

Božurka

pre 9 godina

Ana ostaje na ŠESTOM a naša Jeca pada na 23. mesto, pogledajte Live List, a na Live Race List Ana je 17. a naša Jeca 156. po redu. Ovo su zvanični podaci, dok temerinska lista nije pouzdana, ona se pravi posle očajanja koje nastaje kad se ove zvanične liste pogledaju.

Jovan

pre 9 godina

Obe su bile lose, krs tenis. Ana van forme totalno plus problemi sa laktom a Pliskova spora krakata ravnjaca koja za spin nije cula nikad. Ipak je bolja Ana od nje dosta uprkos porazu to se vidi po meni. Bice to ok sve kad se vrati u formu i ako zaleci povrede ali trebace joj vremena ocigledno.

ajde

pre 9 godina

(krastavčević bole bgd, 18. februar 2015 14:19)

Jeste, tako si prognozirao i da moze da izgubi od Lisicki. Tako bi ti i da je igrala sa Jelenom. Ti ako nisi navijac, ja ne znam ko je. Veliki si ti provokator u svakom slucaju, a strucnjak, nikad... i to verovatno ne samo u tenisu.

noname

pre 9 godina

Odlicna pobeda za Pliskovu koja je definitvno top10 potencijal.
A sta reci za Anu,one dve duple servis greske kod 4:4 su sramotne.
Nisam od onih koji je hvale kada pobedjuje,a kritikuju kada gubi,ali ona je po mom misljenju VELIKA igracica za MALE meceve.
Svaka cast njoj sto je u top10,ali do slema sa ovakvom glavom,pa i igrom,ne verujem da ce doci.

alejandro

pre 9 godina

Ana ko Ana! I u ovoj sezoni vazi za Anina ucesca na WTA turnirima bilo da su u pitanju gren slemovi, mastersi ili neki drugi turniri: kolo, dva mozda tri i kraj!No to je vec stara prica!

Miki

pre 9 godina

Eee Ana,Ana stvarno mi je zao...Ako ces mene da poslusas pocni da igras i manje turnire,jer je to jedini nacin da sacuvas formu...Dohu sledece sedmice si morala da iprijavis,a nisi :-( Branis dosta bodova na sljaci (Madrid,Rim)...Molim te natempiraj formu za Indian Wels i Majami...A Pliskova koja igra za klasu iznad Serene treba da bude prva sa bar jedno 5000 bodova razlike :-P Nisi smela da pravis duple kada ne treba tj.na 4:4...da si uzela taj gem sigurno bi pobedila...iskreno nsi imala ni srece,a po meni igrala si bolje... Ali nema veze uspeces ti u Indian Welsu...uz tebe sam...Idemooo :-)

Guja u džepu

pre 9 godina

Izgubila je zato što je u meč ušla olako i nepripremljena (česta pojava a trener šta radi?), a onda je poklanjala svoje servis-gemove, i to se po ko zna koji put ponavlja. Ovaj trener nije za pola godine uspeo da joj ublaži ovu manu, naprotiv, tako da nemam više živaca za njene igrarije. Ko su treneri drugih teniserki iz vrha, ko renera tenisere iz vrha? Samo se Ana ne odlučuje da plati pravog trenera.

Predo

pre 9 godina

Izgledalo je da će Pliškova dobiti glatko. Ana je igrala onaj svoj bum-tras tenis, ne razmišljajući mnogo gde šalje lopticu, dok se Pliškova, pored odličnog servisa, malo više miksovala. Ostao sam da gledam iz znatiželje da li će Ana nešto promeniti. Nije ništa promenila set i po i onda se setila da u tenisu postoje i neki drugi udarci, osim ravnog forhenda po sistemu "ako prođe, prođe" i to je donelo rezultat. Protivnica, koja je već upisala pobedu, kao i mi svi, koji smo gledali, se malo uspaničila i odmah su došle greške. Opet, kada smo u trećem setu očekivali da će dobiti iskusnija teniserka, kako to biva u više od 90% mečeva kada iskusniji teniser preokrene, pobedila je smirenija i ona, koja je imala inteligentnija rešenja, a to nažalost nije bila Ana.

Baki Zemunac, Hrvojin komšija

pre 9 godina

Nije pravi naslov teksta!
Nije toliko Pliškova kobna po Anu, koiko je Ana kobna po sebe samu, jer je rastrešena, nervozna i nestabilna!
(Sveta, 18. februar 2015 14:31)

Nisi u pravu! Ništa nije zavisilo od Ane. Da Karolina Pliškova nije tako umorna ( igrala mnogo više mečeva od Ane u 2015, a u Dubai doletela u 2 sata posle ponoći i odmah zatim savljadala Pavljučenkovu), bilo bi ubedljivih 2:0 za Čehinju, kako je i pedvideo Krastavčević!

Lale

pre 9 godina

Питање за "новинара" који је преписао вест:"Ко је Луцие Шафарова"?
(Хммм, 18. februar 2015 14:39)

Lucie Šafarova je teniserka koju naši (nabeđeni) novinari najčešće krste sa "Lusi" Šafarova, valjda toliko ponosni na svoje znanje engleskog, da su ubeđeni da se sva strana imena čitaju po engleskom pravopisu. Ipak, čehinja se zove Lucie (čita se kao što i piše), a na srpskom bi se to moglo (iako ne mora) "prevesti" kao Lucija, ali nikako Lusi. U Češkoj ženska imena koja se kod nas završavaju na "-ja" se završavaju na "-ie", tako npr. Marie (srpski Marija) itd.

VLADIMIR

pre 9 godina

PO svom oprobanom sistemu toplo-hladno nasa Anci nam se danas nazalost UPLISKILA od svog klona Pliskove. Sestre, sestre - po stilu igre.

Bane

pre 9 godina

Jedan savet za Anu, koji treba da joj pomogne u igri. Snimaj svoje mečeve, pa posle svakog poraza lepo pogledaš snimak i vidiš šta ne valja. Ovako ona iznova i iznova i iznova pravi potpuno iste greške. Onda zaposliš trenera koji gleda tvoje mečeve jer očigledno da se baš ne analiziraju greške tokom mečeva kad ih konstantno ponavlja. A servis aman zaman ženo, uzmi jedno mesec dana i treniraj taj servis videćeš i rezultate.

gg

pre 9 godina

Dok se ovde savetuje Ani da ostavi tenis "jer je njeno vreme proslo" Ani kaplje na konto godisnje, koliko, 20,30, ili vise miliona dolara, ne znam tacno. Da, brutalno mnogo u poredjenju sa onim sta "savetnici" dobijaju za njihove savete.

igor

pre 9 godina

ovde kad vidim neke da kazu vreme je da se uda i da ostavi tenis,to isto savetujem i Jeleni su apsolutni ..... da ne kazem sta...
I ja vama savetujem da prestanete da pricate gluposti ali opet ih pisete da ne kazem izgovarate...
isto i one igraju tenis i ako mozda nisu u naj formi , IGRAJU GA ZA SEBE ,A NE ZA TEBE ...Ne znaju da postojis i ćao.
kako god okrenes imaju milione stanove kuce elita su,proputovale ceo svet ,nece se vatati motike iki raditi koje kakve poslove da bi preziveli kao sto vecina u ovoj Srbiji radi...
Prijatan dam gospodine i nastavi da hejtujes.

Veljko Marinkovic

pre 9 godina

Steta.Junacki se vratila u mec,pocela bolje da igra ali ipak nije uspela da savlada perspektivnu Pliskovu.I dalje mi dve stvari bodu oci u vezi Anine igre.Ocajno bacanje loptice prilikom serviranja i mnogo neiznudjenih gresaka.I to joj se provlaci tokom cele karijere,a promenila je nekoliko trenera?

Jovan

pre 9 godina

Nije uopšte iznenađenje. Pliškova je u formi od početka sezone, mlađa je , snažnija, bolje servira, a i realno gledano izgleda, pored toga što je dosta mlađa psihčki stabilnija.

krastavčević bole bgd

pre 9 godina

(ajde, 18. februar 2015 16:13)

Ajde ne laži, lako je naći moj komentar od pre dva dana, gde napisah da Ana pobeđuje Lisicki!

bole bgd

pre 9 godina

Da budemo realni, Ana realno i nije imala neke šanse za pobedu. Karolina je od prošle godine u sjajnoj formi, osvojila je tri turnira,u ovoj godini već igrala finale Sidneja i polufinale Antverpena.Već je jednom pobedila Anu, na US openu prošle godine.
Jedina Anina šansa bio je umor Pliškove, a to se videlo početkom drugog seta. Čehinja se jedva kretala, ali je mentalno mnogo jača od Ane i izvukla poslednji atom snage i pobedila!

Marko

pre 9 godina

Jako puno oscilacija, iskreno mislio sam da ce je Pliskova lagano pocistiti u 2 seta. Velika nesigurnost u Aninoj igri, servis katastrofa, o izbacaju da ne pricam nije mi jasno kako nikad da popravi taj izbacaj postaje vise smesno.
Veliki sam Anin navijac i fan i kad gledam da se ovako muci ja se verujte vise nerviram nego ona a ona je nekako tako hladnokrva i mirna kao da vodi ubedljivo u mecu totalno nekad bez emocija kao da je robot.
Jako losa sezona za sad za Anu iskreno milsim da nece imati ni upola dobru sezonu kao sto je bila prosla. Steta, sve posle Brisbane je jako isprod proseka. Jos jedna stvar te njene silne izjave kako je odmorna i fit i nada se tituli postaju smesne i glupe. Bolje da nista ne izjavljuje blamira i bruka samu sebe, do titule je dugacak put pogotovo turnir ovako dobrog ranga gde igraju sve top igracice. Nikad nije imala onaj mentalni, sampionski, borbeni duh kao sto imaju Serena i Shrapova koje su mentalno i fizicki veoma jake devojke i u svoju igru i tenis ulazu svaki atom, zato i jesi dobre i kidaju na turnirima. Uvek se nadam da bi Ana nekad mogla da postane kao one ali to se izgleda nikada nece desiti. Zato Sharapova ima bar od svakog GS po titulu sto je za divljenje a o Sereni da ne pricam 19 GS. Legenda. Steta, puno srece u nastavku sezone ali Ana moras se dobro spremati za turnire i igrati jace i ostrije od ovoga. Sa ovako slabom igrom ne pise ti se dboro ni na mastersima, a kamoli na GS. Mnogo mi je zao zbog ovakve slabe igre.

Zorana

pre 9 godina

Ako nekome nije jasno zasto Ana ne igra dobro na GS,videlo se i danas da je to zbog nemanja pomoci trenera. Danas je Dejan savetovao i bodrio i malo je falilo da preokrene mec u svoju korist iako je bila na rubu ubedljivog poraza u dva seta.Prosle godine je profitirala na manjim i srednjim turnirima, gde konkurencija u vecini slucajeva nije bila tako jaka,da dobije puno bodova i povrati samopouzdanje.Bolje bi joj bilo da se drzi proslogodisnjeg rasporeda,ali mi se cini da zbog rejtinga ne moze da igra vise od dva turnira ITserije.Cestitam joj na borbenosti i smirenosti u vecem delu meca.To su za nju novi pozitivni momenti u igri koji ce se vremenom isplatiti

Vojvodjanin

pre 9 godina

Hando-toplo-hldano-toplo... od igre velikog stila do ocajne partije - sumirana karijera Ana Ivanovic!
Sve je to glava, na zalost! A pomalo i takticka zrelost.... Tenis nije samo dobro udarati lopticu....
Sad se tek vidi koliko je to za postovanje kada sportisti (pa i tensieri) godinama prozaju maksimum i u svetskom su vrhu - najteza stvar na svetu! Neki to nikad nece uspeti, mada su izvenredni - ali nemaju mentalni sklop (i jos ponesto sto je neminovno).
Sledeci put ce biti (valjda) bolje!?

Dudiboksnama

pre 9 godina

@Lale
Tačno je što si napisao, ovi misle da se sva strana imena čitaju kao u engleskom, ali tačno je i to da imena koja se završavaju na "ie" i "e" u srpskom dobijaju nastavak "ja" i "a", zbog određivanja roda imenice i njene promene po padežima (deklinacije): Lucija, Lucije, Luciji... U srpskom Licie je Lucija, Marie je Marija, Natalie je Natalija... i tako dalje. Niko nas neće poslušati, ovi mladi pišu danas i Euroleague, tako da... a ja ću dobiti sada mnogo minusa.

Srle

pre 9 godina

Sta se desava sa ovim teniserkama.Ova Ana nije mogla da se sastavi uzela za trenera bivseg igraca Kontica on je dovode sa 30 mesta u top 5 i ona premeni trenera.Isto Gene Bushar promeni trenera i sad je nema nigde.Trebaju zivci za posao zenskog teniskog trenera.Imam utisak da Morezmo trenira muskarce bas zbog toga.Da trenira neke razmazene poput navedenih pale bi 2 vaspitne momentalno.

TopSpin

pre 9 godina

Cehinja ima impresivan servis. Cak 5 brejk lopti je spasila as udarcima. Ana je sa druge strane servirala prilicno lose (posebno dve duple na 4:4 u trecem). Sta je tu je. Idemo dalje.

PSL

pre 9 godina

Mogla se očekivati pobeda protiv Lisicki s obzirom da je nemica na početku godine u očajnoj formi, goroj od Jelene Janković. Isto tako nisam bila sigurna da će Ana pobediti Pliškovu i nažalost izgubila je. Moram da napišem da mi nije jasna njena odluka da prestane da saradjuje sa Nemanjom Kontićem u trenutku kada je sa njim osvojila tri titule. Ali ona najbolje zna šta se desilo i zašto je ta saradnja prekinuta.