Tenis 198

Petak, 06.02.2015.

19:23

Broj 1: Đoković uskoro stiže Nadala

Novak Đoković trenutno je 132 nedelje bio najbolji teniser na svetu i sve je bliži da stigne Rafaela Nadala.

Broj 1: Ðokoviæ uskoro stiže Nadala IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

198 Komentari

Sortiraj po:

dr

pre 9 godina

svi ste vi objektivni, realni ... a za vas je 17gs titula manje od 8 ? za vas je 300tjedana na broju 1 manje od 100? je bas ste realni haha cinjenice su da je federer bio dominantniji od djokovica a imao je jacu konkurenciju mozete vi pricati sta hocete ali safin,nadal,hewitt,coria,nalbandian,moya,roddick, stari agassi ... su jaci od raonica,cilica,dimitrova,murraya ...

Dušan NS

pre 9 godina

Tvrdnja da je Federer "u svoje vreme" mogao izgubiti samo od Nadala jednostavno nije istinita. Na Mastersu u Kanadi 2007.g, kada je imao 26 g i bio na vrhuncu, na primer pobedio ga je upravo - Novak koji tada imao 20 g i bio još daleko od najboljih godina!Od Novaka je izgubio i 2008.g na AO, a 2009.g čak tri puta (Majami, Rim i Bazel). Naravno, gubio je i od ostalih igrača, recimo od Gaskea 2005.g u Monaku.

Objektivan

pre 9 godina

@GS Da, sad vidim, jesam napravio gresku. Kada je otpocela vladavina Djokovica, pocetkom 2011. godine Federer jeste imao 29 godina, ali Nadal je imao 24. a Djokovic samo 23 (napisao sam greskom da su imali 25 i 24. Napunili su te godine tek u maju). Posto vidim da ne pratis tenis, moram ti reci da se turnir u Halleu na kom se "povredio" Federer igra leti, tako da to nikako nije mogao biti razlog sto je Djokovic bio neprikosnoven od pocectka godine. "Povreda" Nadala u Australiji koja ga je sprecila da se suprotstavi Djokovicu je jos veca glupost. Nadal je igrao 7 uzastopnih finala od Indian Wellsa do Roland Garrosa. Da je bio povredjen to se ne bi desilo. Mladi Djokovic ih je obojicu razvalio kada su bili u najboljim godinama, najbolji i najjaci i od tada pocinje njegova vladavina. Ja nemam dilemu ko je najveci i nadam se da ce istrajati jos dugo na ovom nivou.

GS

pre 9 godina

@Objektivan
Federer je 2011 napunio 30 godina. On je rodjen 1981 godine.
Nadal nije bio potpuno zdrav 2011. Na AO 2011 doziveo je tesku povredu ledja.
Federer je povredu ledja dobio u finalu turnira u Halle-u.

igrac

pre 9 godina

@(ivan petrović crni, 7. februar 2015 21:27)

hahaha
pa to sto ja federer sa svima imao po 10:0 i vise (sem nadala) to samo govori koliko je federer bolji od svih ostalih a ne da je imao losu konkurenciju bas suprotno ta konkurencija koju je imao federer = safin,nalbandian,coria,davidenko,moya,roddick,nadal,hewitt ... je nekoliko puta jaca od ove danas raonic,wawrinka,cilic,nisikori,murray ... djokovic u svojim najboljim godinama gubi od ive karlovica,nisikoria,robreda,wawrinke ... federer je u svoje vrijeme mogao izgubiti samo od rafe nadala, inace federer je i sa 33god prosle sezone djokovica dobio 3 puta sa egzibicijom 4, pitam se sta bi bilo da su federer i djokovica vrsnjaci, a sta bi tek bilo da je federer mladji od djokovica 6god ? sve je jasno

GS

pre 9 godina

@ivan petrovic crni
Federeru u najboljim danima ozbiljna konkurencija ne bi bio ni Djokovic (kao sto nije bio) ni bilo koji drugi teniser. Osim Nadala na sljaci.
Dakle, cini mi se da ti imas problem da shvatis o cemu se ovde prica. Federer je igrao toliko dominantno da samo njemu niko nije predstavljao ozbiljnu konkurenciju u to vreme. Ostalim teniserima su Rodik, Safin i ostali predstavljali itekako ozbiljnu konkurenciju. Dakle, Rodik koji nije nista mogao Federeru je bio izuzetno uspesan protiv Djokovica. Safin takodje. Da Federer danas ima 25 godina, a ne 33, niko od danasnjih tenisera ne bi mogao ni set da mu uzme.
Ti si taj koji poredi razlicite epohe. Navodis skor koji je RF na vrhuncu forme imao protiv nekih tenisera, pa onda to poredis sa skorom koji je Federer kao mator igrac ostvario protiv Djokovica. I sad kao to treba nesto da znaci. Da je Rodik sa 25 godina igrao protiv Federera od 30+ godina i on bi ga cesce pobedjivao.
A Djokovic GUBI od matorog Federera. Prosle godine je imao skor sa RF 2-3! Da je RF mladji, Djokovic nikada ne bi uspeo da ga pobedi.
Danasnja konkurencija u tenisu je toliko slaba da RF sa 33 godine drzi drugo mesto na svetu, relativno lako pobedjuje sve tenisere iz top 10, a finalisti AO, Mareju je npr. prepustio svega jedan jedini gem u njihovom poslednjem mecu. To se Rodiku nije moglo desiti ni protiv onog najboljeg Federera.

GS

pre 9 godina

@ivan petrovic crni
Eto jos jednog dokaza o slaboj konkurenciji!!!
Novak 2010 osvojio samo DVE titule i bio 3 teniser sveta? Sa 2 titule!? Pa to je smesno. 2009 osvojio 4 titule, jedan jedini masters i opet bio 3.

eto

pre 9 godina

@Novak 2009. 4 titule ( Dubai, Beograd, Basel, Pariz ) i 3 poraza u finalima mastersa ( Miami, Monte Carlo, Rim ) na GS polufinale USO, 2010. titule u Dubai i Pekingu, polufinale W, finale USO.
(ivan petrović crni, 7. februar 2015 20:56)

pricas o vremenu kad je djokovic imao 22-23god, osvojio je 6 titula ? sa beogradskim turnirom, znas koliko titula je federer osvojio 22-23god ?
18 od toga 4 gs naslova, pa ovo je ko da usporedujem ferrari i fićo hahah

ivan petrović crni

pre 9 godina

Dosadan si sa tim kopiranjem statistike. Pomiri se s tim da je Novak bio nebitan igrac, igrao sporednu ulogu, sve dok umesro Rodika, Safina, Hjuita, Davidenka i Nalbandijana nisu dosli Berdih, Cilic, Raonic, Vavrinka, Dimitrov. Jednostavno, Novak je iskoristio smenu generacija. ( GS 07. februar 2015 17:35 ) Druže ti imaš problem sa epohama i generacijama, nikako da pogodiš ko gde pripada. Znači Safin je 1980. godište, Federer, Hewitt, Davydenko 81, Roddick i Nalbaldian 82, Berdych i Wawrinka 85, Čilić i Delpo 88, Nishikori 89, Raonić 90, Dimitrov 91. Znači najmanje 4 generacije igrača i 3 epohe, ali to je duža priča. Ovo sam hteo reći, Federer- Roddick 7-0 u atp finalima i 8-0 na GS, Hewitt 3-2 finala, 8-0 GS, Davydenko 2-0 i 6-0, Safin 3-0 i 4-1 i Nalbaldian 1-2 i 4-2. Da li ovakve brojke govore u prilog tvoje teze, da su gore navedeni igrači bili ozbiljna konkurencija Federeru?

Objektivan

pre 9 godina

Odlicna je ova GOAT lista, hvala na linku. Cini mi se da najobjektivnije (koliko je to moguce) meri sve vazne parametre vrhunskih tenisera: grand slam titule na prvom mestu, ali uzima u obzir i masterse, olimpijske igre, Davis kup, nedelje na prvom mestu... Sto se tice omalovazavanja Djokovica, na GOAT listi on suvereno vodi bez pauze od 2011. godine. Laz je da je postao najbolji zato sto su svi drugi bili stari i losi. U 2011, kad je pocela dominacija Djokovica, Federer je imao 29 godina, Nadal 25, a Djokovic 24, svi su bili zdravi i pravi i imali fantasticne rezultate. Rekao bih cak da su poslednje 4 godine u kojima vlada Djokovic godine najjace konkurencije u svetskom tenisu, pa je tim i njegov uspeh daleko veci. I jos jedan pikantan dodatak za komsije koje pokusavaju da dokazu neokazivo. Po ovoj listi, za ono sto je Ivanisevic osvojio u citavoj karijeri Djokovicu je u proseku potrebno nesto manje od godinu i po.

ivan petrović crni

pre 9 godina

Novak je 2009 i 2010 bio 3 a osvojio je 3 titule. Nijedan GS, cak ni finale. Medju titulama je bio i Srbija Open. ( GS 07. februar 2015. 17:37 ) Novak 2009. 4 titule ( Dubai, Beograd, Basel, Pariz ) i 3 poraza u finalima mastersa ( Miami, Monte Carlo, Rim ) na GS polufinale USO, 2010. titule u Dubai i Pekingu, polufinale W, finale USO.

raul

pre 9 godina

nole je prvi samo zato sta igra u vremenu smjene generacije tj. odlaze veliki sampioni (federer, nadal) a djokovicu koji je do nedavno bio u sjeni istih, vjecni treci itd ... on sad postaje prvi sto je i logicno, prvi u vremenu najlosije konkurencije u povijesti tenisa, to je jedina i prava istina

@ghg

pre 9 godina

Lejver je jedan od najboljih tenisera u istoriji. To sto je dosta osvojio pre uvodjenja novih pravila ne znaci da je bio nesro losiji od onih koji su kasnije dosli. Jednostavno, covek je igrao u eri kada su zarade bile smesne, onda su neki videli da moze od tenisa da se zaradi i "stvorili" Open Eru. Lejver je i tada osvajao titule. Promena organizacije ne znaci da su rivali odjednom postali bolji. I LS u fudbalu nije ista kao nekadasnji Kup Sampiona, pa to ne znaci da Realu treba oduzeti 7 titula prvaka Evrope jer su osvojene kada je sistem takmicenja bio drugaciji.

GS

pre 9 godina

@ivan petrovic crni
Dosadan si sa tim kopiranjem statistike. Pomiri se s tim da je Novak bio nebitan igrac, igrao sporednu ulogu, sve dok umesro Rodika, Safina, Hjuita, Davidenka i Nalbandijana nisu dosli Berdih, Cilic, Raonic, Vavrinka, Dimitrov. Jednostavno, Novak je iskoristio smenu generacija.

Ee

pre 9 godina

@eee
Voleo bi ti da se ne pominje Safin, ali ne moze to tako.
Te pretnje su smesna propaganda. Da se plasio, ne bi igrao. Uostalom, Federer je pre 2 godine imao javnu pretnju u Kini pa nije bilo nikakvih problema. Novak je 2005 bio klinac, ali to nije nikakvo opravdanje. I Nadal je bio klinac pa je osvojio RG i postao drugi teniser sveta te 2005 godine. A Djokovic osvojio 3 gema protiv Safina. 2008 Safin je vec bio u ogromnom padu, drasticno pao na listi, a Novak bio 3 teniser sveta i osvojio AO. Tada ga je Safin ponizio na WB. I to Safin koji je bio daleko od svoje vrhunske forme, prakticno je bio pred penzijom.

ja

pre 9 godina

@milan
Zarade nista ne govore jer je tenis danas placeniji nego ranije. Npr. vise novca je zaradio Marej od Borga, Bekera, Edberga, Lendla, Mekinroa, pa to nikako ne znaci da je bolji teniser od njih.

спечени од злобе

pre 9 godina

Кад неко изјави да су Штих, Моја, Ченг итд. бољи од Вавринке или Делпа, мени је истог тренутка јасно познавање тениса. Станите испред огледала, ставите прст на чело и запитајте се где је природа погрешила када сте ви у питању.

hm

pre 9 godina

federer sa 33god pobjedio novaka 3 puta sa egzibicijom 4 puta prosle godine, sta bi bilo da su vrsnjaci ? a sta bi tek bilo da federer ima 26 a nole 33god ? sve je jasno, lagano je sa cilicem i raonicem ...

..

pre 9 godina

Teniser koji je odučio Nadala od tenisa, šamarao ga i sprdao se sa njim u SEDAM finala za redom, svakako je zaslužio da ga pretekne na listi No1 nedelja. Nadal mukica ostaće upamćen kao JEDINI teniser u istoriji koji je izgubio sedam finala za redom, i to od jednog istog igrača.

ha

pre 9 godina

PS Uz jos jedan detalj, Goran je jedini tenisac kojeg su svi komentatori iskljucivo zvali po imenu. Iz dragosti. Jer im je bio zanimljiv i zabavan.
(drago, 07. februar 2015 00:52)

Haha, ha, pa @drago nasmeja me. Pa zvali su ga po imenu jer nisu mogli prezime da mu izgovore! Kakva crna dragost! Pa idi na youtube imaš onaj komični meč gde Goran deset puta opominje sudiju da mu ne izgovara pravilno prezime! Na kraju dig'o ruke! Komedija! Ivonišoševič!

antiNIKE

pre 9 godina

@Zarije
Sta "NIKE" cine ljudima,ovo je tipičan zaključak 'jedne domacice' cije misljenje kreiraju marketinske agencije i veliki brendovi.

game, set and...

pre 9 godina

sta sve ljudi nece napisati, neverovatno...

Ceng, Muster, Stih igraci velike klase koji bi danas razbijali!!! Ceng je tip Fonjinija, kefalo da, ostalo ne, pa kako je pobedio Lendla na RG-u, da je bilo obratno Lendl bi bio razapet, a Cang evo postade i velikan... Stih bi, da nema Korde i Ivanisevica bio najsmesniji osvajac GS-a ikada, ovako ima drustvo, a Muster, pa mislim da je izabrao rvanje ili dizanje tegova bio bi mnogo uspesniji, on je slabija verzija Nadala, idemo na snagu, vracamo dok protivnik ne crkne...

Safin je sa druge strane bio igracina koga tenis realno nije interesovao, bio je tu zbog zezanja, Nalbandijan je stvarno vrhunski teniser, ali precesto povredjen, a ostali "smehotresna olimpijada"...

i dodjosmo do Samprasa - posle Borga i Lendla, a pre Nadala i Federera, najdrasticniji primer kiborga, robota coveka, izadje odradi posao, i kraj... i pored tolike dominacije uspeo je od Agasija da izgubi 14 puta (ok, dobio je 20) i neko kaze da bi danas mogao da se suprotstavi reternerima kakvi su svi iz top5, pa i 10... da, da, kako da ne... svaka njemu cast, ali da od S/V stila ima vajde, bar jedan takav igrac bi sada bio makar u prvih 20...

i dodjosmo do sadasnjice... najbitnije i hejterima najteze je da je Nole prvi, da tu planira da ostane malo duze, a vi se tesite konkurencijom, koja je takva da bi igraci koji imaju po jedno ili nijedno finale GS-a u neko drugo vreme bili legende, sigurno vece od ovde pominjanih Cenga, Stiha i Mustera...

pozdrav...

Oskar

pre 9 godina

@@@ To "sazrevanje" sa 23 godine je Novakov problem. Ko mu je kriv sto nije sazreo sa 19 kao Rafa.... Mozda je cekao da sklone neki njemu itekako nezgodni teniseri, pa da sazri konacno...
(Sava, 7. februar 2015 01:51)

Ja ću ti reć ko mu je kriv. Kriv mu je novac. Djokoviću je sazrievanje kasnilo jer nije imao novca da učestvuje na juniorskim turnirima za razliku od Nadala. To sigurno nisi znao.

miladinka krs

pre 9 godina

Dr Novak Djoković otvara školu tenisa u splitu i zagrebu za pomoć hrvatskim teniserima da i oni nauče pa da mogu da dodju medju prvih 100...le le

ZG

pre 9 godina

Veliki sam navijač Federera, ali glupost je reć da ga je Nole počeo pobeđivat tek kada je Roger prešao tridesetu. Barem je ATP statistika svima dostupna i ne laže.

maja

pre 9 godina

i ja bi bio prvi da su mi konkurencija cilic i raonic, safin je bolji igrac od djokovica i da igraju najbolji safin i najbolji djokovic safin bi ga glatko dobio, nalbandian,hewitt,roddick,moya,coria,davidenko nisu bolji igrac od djokovica ali su bolji igraci od raonica,cilica,wawrinke,tsonge ... to su cinjenice, danas je najslabija konkurencija ikad u povijesti tenisa, novak nije tenis naucio igrat u 24godini nego je u 24god ostao bez konkurencije tj. federer je ostario, nadal igra 2mjeseca ... federer ga je prosle godine sa 33god dobio 3 puta tj. 4 puta sa egzibicijom, sta bi bilo da su vrsnjaci ? a sta bi tek bilo da federer ima 26god a djokovic 33god ? sve je jasno.

toma

pre 9 godina

Ne zivim u Srbiji I imam mnogo prijatelja u celoj bivsoj Jugi ali mi Hrvati bas nisu jasni. Jel ide neki Srbin na njihove sajtove I pise ovakve nebuloze? Jeste li vec zaboravili kako je Nole trazio pomoc I za Hrvatsku tokom poplava? Ajde izadjite malo na vazduh , polupajte koju tablu sa cirilicom i iskulirajte.
(Morski Vuk, 07. februar 2015 08:49)

Pravo u centar! Nemoguće je zamisliti bilo kog Srbina da ide na hrvatske sajtove i dokazuje kako Ivica pojima nema da skija i da je slučajno uzeo kristalni globus jer je bila najslabija konkurencija ikada i da ostrašćeno navija za Hiršera, ili da dokazuje da Janica nije ni do kolena Tini i Wonovoj. Ili još gore da dokazuje da je Dražen u stvari prosečan košarkaš. A oni? Fascinantna nacija!

čola

pre 9 godina

Komični ste susjedi sa ovim cmizdrenjem kao Federer mator, Nadal stalno povređen bla, bla... Neverovatno je da potpuno bez STIDA pokazujete frustracije!?! Samo zbog toga što je Srbin najbolji na svetu! Fascinantno je koliko ste bez stida! Redak fenomen za bilo koju naciju! Šta se sa vama dešava, valjda samo vi znate.

verteks

pre 9 godina

Prvo, svaka čast Novaku na osvojenom AO! Teško je osvojiti jedan GS, a kamoli 8. Drugo, verovatno će prestići Nadala na ovoj listi, ali juriće se još jer verujem i da će se Nadal vratiti... Treće, verovatno ga nikad neće prestići po broju osvojenih GS, a zar mora? Hoće li biti mali teniser ako to ne uradi? I, Federer je bio dominantan u svojoj eri, pojavio se Nadal koji je morao da se izbori sa istinskim šampionom, pojavio se Novak koji je morao da se bori sa 2 šampiona (priznaćete, teže nego sa jednim)... Što se Novaka tiče, ne mora više ništa da osvoji od GS, on je već šampion i među 10 najboljih svih vremena po svim parametrima!

Бојан Илић

pre 9 godina

@Ciki Bodovi su se oduvek oduzimali. Broj pluseva koji si dobio samo je dokaz teniskog znanja Novakovih navijaca. Prate tenis od juce.
(ju, 07. februar 2015 00:11)

Нема ту шта да се много прати:
Погледаш табелу, бодове, последњих пар година и све ти је јасно!
Само хоће од злобе и пакости да се ослепи, па не знам....:-)

eee

pre 9 godina

(320i, 07. februar 2015 00:18)
Kanta za napucavanje?!?
Možda Rodik, Davidenko i ta ekipa. Novak je od 2007. sa samo 20 godina, već redovno peglao Federera svake sezone, sve do danas. 2009. čak tri puta, dva puta vezano i na hardu i na šljaci. Seti se ko je lomio rekete u Majamiju? Od 2011. da ne nabrajam. Slabo ti pratiš tenis.

eee

pre 9 godina

(Damir, 07. februar 2015 00:15)

Dosta više sa tim Safinom i 2:0 protiv Novaka! Prvi meč Novak je bio dete, debitantski gs meč. Drugi meč 2008. na Wimbldonu je Novak izgubio jer je uoči turnira dobio anonimne pretnje smću i o tome je bila obaveštena britanska policija (Novak je o tome pričao u nekom intervjuu tek nekoliko godina kasnije). Novak je jedva prošao i prvo kolo protiv nekog totalnog anonimusa, izgubio prvi set, u drugom gubio dva brejka i jedva dobio. I onda izgubio od Safina. Baš mu je bilo do tenisa! Dosta više sa tim Safinom!

Бојан Илић

pre 9 godina

Jedan je Roger Federer! Profesor, doktor, magistar teniske igre! Zauvek!
(FedEx forever, 07. februar 2015 00:16)

Никад нисам разумео овакве људе, некако ми их је увек било жао!
Мислим, чему ово?!:-)

Djordje

pre 9 godina

Da bi stigao Federera trebao bi u komdau da provede jos 3 godine i 3 mjeseca na prvom mjestu,sto je jako jako tesko,ali ne i nemoguce!!!Zasto da ne???!!!
Federer ima jos godinu da igra,Nadal ima jos dosta da igra,samo je pitanje na kakvom nivou!Marej...Pa tesko da moze u kontinuitetu da osvaja velike trofeje,a da bi skinuo Novaka to bi morao da radi!Dakle,sve je u Novakovim rukama!Poznajuci njega,vjerujem da ce on do kraja raditi punom parom na sebi,na fizickoj pripremi,a mentalno je vec dovoljno jak za sve na turu,jos kad udje u ove kasne teniske godine,bice mentalno jos jaci!
Dakle,ne vidim u skorije vrijeme (2-3 godine) da neko moze da ugrozi njegovo 1. mjesto!Da se razumijemo,ne mislim da ce Novak da osvaja 95% turnira,ali hoce sigurno u tom procentu da igra zavrsnice svih turnira,a cesto i da ih osvaja!Pored njega,ne vidim nekoga ko ce isto tako biti konstantan!
Pozz

Zarije

pre 9 godina

Ovo je neverovatno da neki ljudi idu na net da bi skinuli podatke o igracima i onda pisu romane o statistikama. A uopste ne idu u prilog Novaku. A sto je jos gore, ja mislim ako Novak osvoji i 20 Gs, da ce i dalje Fed I Rafa biti iznad njega u ocima cele svetske i sportske javnosti. Real u fudbalu ce uvek biti Real i najbolji i da drugi osvoje 10 Ls, Lakersi i Boston u kisarci, Sumaher u formuli, Mutd i Liverpul u Eng, kao i kod nas Zvezda u fudbalu a Partizan u kosarci... Tako da se mirite sa tim, nista od Novaka po tom pitanju

Morski Vuk

pre 9 godina

Jedan je Roger Federer! Profesor, doktor, magistar teniske igre! Zauvek!
(FedEx forever, 07. februar 2015 00:16)
Jel ovo vest o Fedexu? Iskuliraj se , izadji na vazduh , prosetaj , bice ti malo bolje ( nadam se ).

tomi

pre 9 godina

danas zbog modernog treninga, medicine igraci igraju gotovo isto sa 20,26god to ce vam reci svi doktori, treneri ... novak djokovic je do svoje 23god bio ''vjecni treci igrac'' u to vrijeme su federer i nadal bili u vrhu, sad ispada da je djokovic u 24god naucio igrati tenis ? ili mozda je federer napunio 30god , nadal ozljede ... a djokovicu ostaju najlosiji igraci u vrhu ikada u povijesti tenisa, zato je djokovic prvi, a federer mu je i sa 33god pokazo u prosloj sezoni kad ga je dobio 3. puta i 4. put na egzibicij o glumatanju, laziranju povreda itd... to nekom drugom prilikom

lale

pre 9 godina

Ok Novak nije najbolji teniser svih vremena kao sto su Pit sampras federer Nadal, ALI ima vremena da im se pridruzi!! A ovim hejterima iz HR : u vreme Federove i Nadalove najvece forme, Djokovic ih je pobedjivao i bio i tada broj 1, tvrdite koliko god hocete da on ne zasluzuje da bude br1 ili da je tu slucajno jer to radite samo zato sto je vecina vas zadojena mrznjom

Thomy Majoneza

pre 9 godina

ma moze biti 500 tjedana, ostat ce zapamcen kao broj jedan u vrijeme najslabije konkurencije ikada u povijesti tenisa.
(tomi, 6. februar 2015 19:35)

Baš sam hteo to da napišem.

Buahahahahahahahahahahahahahahahahahaha,
kad bi se zezali.

Lepi moj Tomi. Najvažnije od svega je ono, "ostat će zapamćen".

ZA-PAM-ĆEN, moj Tomi! Za razliku od stotina, tisuća, čak hiljada ZA-BO-RAV-LJE-NIH!

Drugo, da li ti, Tomi druže, misliš da će uz podatke o Noletu u svakoj budućoj knjizi stajati i objašnjenje, "ali on je bio Broj 1 kada je konkurencija bila najslabija"???
Mislim stvaaaaaaaarno, Tomi???
Pa, kako te nije sramotra, leba ti?

Morski Vuk

pre 9 godina

Ne zivim u Srbiji I imam mnogo prijatelja u celoj bivsoj Jugi ali mi Hrvati bas nisu jasni. Jel ide neki Srbin na njihove sajtove I pise ovakve nebuloze? Jeste li vec zaboravili kako je Nole trazio pomoc I za Hrvatsku tokom poplava? Ajde izadjite malo na vazduh , polupajte koju tablu sa cirilicom i iskulirajte.

Miroslav Buljin

pre 9 godina

Djokovicevih 132 nedelje na vrhu stime imaju vecu vrednost,jer u isto vreme je iza sebe ostavio najboljeg igraca svih vremena do sada "Federera"!!!Nije isto biti najbolji kada je konkurencija slaba i biti najbolji kada je konkurencija nikad jaca!!!Zato mislim da njegovih 132nedelje su velike kao i Federerove 300 i kusur!Svaka cast Novace i puno srece i zdravlja u nastavku karijere!!!!!

milan

pre 9 godina

Novak je vec prestigao Nadala i sve prethodnike,osim Federera bar u zvanicno zaradjenom novcu od tenisa na ATP touru. Nadal je zaradio do sada 71.300.000,00 americkih dolara,a Novak 74.990.000,00(sedamdeset cetiri miliona devetsto devedeset hiljada dolara. Po ovoj cifri je drugi u istoriji tenisa po zvanicno zaradjenom novcu samo od turnira na ATP,bez sponzorskih ugovora itd. koji ovu cifru od turnira dupliraju minimum.

Lucky

pre 9 godina

Moram i ovo,Rodzer Federer mi je bio idol sto se tice ove igre i neosporno je majstor ali je kad su se pojavili jaki klinci pokazao opasnu sujetu,i da nije to bas toliko ledeno lice kao sto se predstavlja!!!Svaka cast Noletu i Nadalu,to su klinci lavovi!!!!

I

pre 9 godina

Celog zivota samo juri Nadala, a nikako da ga stigne.
Nadal u njegovim godinama imao vec 14 GS, a Novak tek do 8 stigao.
Nadal osvojio 9 RG, a Novak jedva uspeo da dodje do dva finala na RG i oba izgubi osvojivsi pritom samo dva seta.
Nadal igrao 5 finala na WB, osvojio 2 titule, jednu od njih protiv Federera na vrhuncu. Djokovic igrao 3 finala WB, uspeo da izgubi od Mareja, osvojio 2 titule, jednu protiv povredjenog Nadala, drugu jedva protiv Federera koji je imao skoro 33 godine.
Nadal osvojio 2 US Opena, oba puta pobedio Novaka u finalu, Novak od 5 finala osvojio samo jednu jedinu titulu na US Openu.
Nadal osvojio zlatnu medalju na OI u Pekingu, Novakov najveci uspeh na OI je bronzana medalja.
Nadal najbolji teniser u istoriji na sljaci, Novak nije najbolji ni u "svojoj" eri.
Nadal na 2 mestu u istoriji po broju GS, Novak daleko, daleko iza Nadala.

ghg

pre 9 godina

Obratite paznju na Lejvera. Covek nije igrao Slemove u najboljim godinama, od '63. do '68. i tada nije postojala ATP lista tako da je i tu uskracen u bodovanju i pored toga je na sestom mestu. Ali je za mene on najbolji teniser ikada. Covek u 31. godini zivota osvaja The Grand Slam, po drugi put u karijeri.
(thrillseeker, 7. februar 2015 00:08)

Pa jes to je impresivno u eri amaterizma sa 5 tenisera I dvije zemlje (US and AUS) koje su se bavile tenisom. Ne zelim da izgleda kao da ne postujem tu eru, ali ta era ne moze da se poredi sa 80-90 tim, da ne pominjem 2000 pa na ovamo. Igraci su sve bolji I sve kompletniji. To su dva razlicita svijeta. I pored toga tenis ce sve biti konkurentniji u buducnosti. Tenis je skup sport koji mnogi roditelji zaobilaze, ali polako kada se ponovo pojave Americki I vjerovatno kineski teniseri u finalima GS, pricat ce se druga prica.

ManeSM

pre 9 godina

I kako se to moze porediti? Nadal bio prvi u vreme mocnog Federera i bezbroj kvalitetnih tenisera, a Novak prvi u vreme matorog Federera, povredjenog Nadala i gomile tenisera koji pre nekoliko godina ni medju 20 ne bi bili.
Tu pre svega mislim na Vavrinku, Berdiha, Ferera, koji pre 7-8 godina nisu mogli ni da prismrde najboljima a sada su stalni clanovi TOP 10. Vavrinka sa 23-24 godine nije mogao ni do 4 kola na GS, a u ovoj konkurenciji osvojio AO i to sa 29 godina.

ivan petrović crni

pre 9 godina

Evo još malo istorije, poeni igrača po sezonama: 2001g 1. Hewitt 4365, 2. 3855 Kuerten, 3. Agassi 3520, 2002g 1. Hewitt 4485, 2. Agassi 3395, 3. Safin 2845, 6. Federer 2590, 2003g 1. Roddick 4535, 2. Federer 4375, 3. Ferrero 4205, 8. Nalbaldian 2060, 2004g 1. Federer 6335, 2. Roddick 3655, 3. Hewitt 3590, 4. Safin 3060, 9. Nalbaldian 1945, 2005g 1.Federer 6725, 2. Nadal 4765, 3. Roddick 3085, Hewitt 2490, Davydenko 2390, Nalbaldian 2370, 2006g 1. Federer 8370, 2. Nadal 4765, 3. Davydenko 2825, 6. Roddick 2415, 8. Nalbaldian 2295, 2007g 1. Federer 7180, 2. Nadal 5735, 3. Đoković 4470, 4. Davydenko 2825, 6. Roddick 2530, 9. Nalbaldian. Znači Đoković je sa 4470 bio tek treći, a to je više nego što su Hewitt ( dva puta 2001 i 2002 ) i Roddick imali kao prvoplasirani na kraju sezone. ( napomena: ovo je sve po starom sistemu bodovanja, koji je važio do 2008. a koji je davao duplo manje bodova od sadašnjeg, znači sadašnjih 2000 za GS je tada vredelo 1000, masters umesto 1000 samo 500, itd ).

Teodosije

pre 9 godina

"............Da, i sada se zasluzeno nalazi na njemu. U poslednjih pet godina je globalno ubedljivo najbolji teniser.
Sigurno najbolji sportista balkana. Tacka.
(....,,, 6. februar 2015 23:25)"
Jedino u Srbiji nije ove godine izabran za najboljeg sportistu.

Her Zivota

pre 9 godina

(320i, 7. februar 2015 00:18)

Razumem ja da tebe zastrasuje cinjenica da je Federer usao u 34. godinu, Nadal ima nekih problema, ali turnire na sljaci nikada nece propustati i verovatno ce se vratiti i na ostalim podlogama, a mladi su mladji 2-4 godine od Novaka !! Djokovic za to vreme i dalje NAPREDUJE, servis mu je sve bolji, igra na mrezi napreduje, bekend slajs postaje jedan od najboljih na svetu, cini mi se i da se psihicki stabilizovao posle pobede na Wimbledonu, Australiju je sa nesto slabijom igrom u SF i F zavrsio u zastrasujucem ritmu, ima hirurski precizan raspored igranja na turnirima, u Dohi je igrao prvi put 250 turnir posle skoro 4 godine, podatak nezabelezen u teniskoj istoriji, i ne namerava da stane narednih godina !! Shvatam ja da to tebe i tebi slicne plasi, ali sta ces, moraces da se pomiris sa time, veruj da ces jos mnogo puta videti Novaka kako podize trofeje, i da ce jos dugo vremena biti na celu liste !!

POSTOJI MNOGO STATISTICKIH PODATAKA, mozemo da ih sve uporedimo sa Nadalom, ali verujem da bi se razocarao kada bi to ucinili, ne brini uradicemo to kada bude doslo vreme za tako nesto!!

Zapanjujuca je cinjenica kako se ti i ostali rvati trudite da NAJJACU, NAJBOLJU i takoreci ZLATNU ERU svetskog tenisa pokusavate da nazovete najslabijom konkurencijom IKADA, i to sve radite samo zbog jednog igraca!! Cini mi se da upravo ta cinjenica mnogo govori bas o tom igracu !!

pp

pre 9 godina

Lako mu je sad da ga stize kad nema konkurenciju.
Dok su Federer i Nadal bili na vrhuncu,Novak je samo mogao da sanja prvo mesto.Danas je najslabija konkurencija u istoriji tenisa.Cilic i Vavrinka osvajaju gs, alooooo!?!?!?

14-8

pre 9 godina

Djokovic se na svakoj toj vecnoj listi bori za pozicije izmedju 10 i 5-6 mesta. A nikako negde da se progura da bude medju 3-4. Federer i Nadal su odavno medju najboljima u istoriji. A Novak!? Ni blizu.

ivan petrović crni

pre 9 godina

6 titula: Sidney, Queens, Hertogenbosch, US open, Tokio, Masters cup ( današnji WTF ), 5 polufinala mastersa-Indian Vels, Miami, Hamburg, Štutgart, Cincinnati, ostali GS rezultati 3k na AO, QF na RG i 4k na W. Sa ovim rezultatima je Hewitt bio prvi na kraju 2001.

Bozidar

pre 9 godina

Novace svaka cast...takva vrhunska igra te penje na lestvici vecitih igraca.
Ti radis to spontano,fokusiras se na igru a ostalo ide samo od sebe.
Drago mi je sto imamo ovakvog teniskog mocnika kao sto si ti,koji igra veoma kvalitetno i na visokom nivou.
Teniska istorija je pred tobom sa takvim predispozicijama koje posedujes..
Od srca bravo i nastavi tako,motivises nasu omladinu i dajes veoma lep primer i motiv.

Sava

pre 9 godina

@Her Zivota
Sve bi to bilo tacno sto se podloga tice da ne postoji jedna bitna cinjenica... Nadal je na 3 od 4 GS uspesniji od Djokovica!
Otkud to ako je Novak bolji od njega na svim podlogama osim na sljaci?
Nadal je osvojio 2 US Opena, Novak samo jedan.
Obojica imaju po 2 WB, ali Nadal ima vise finala (3).
Na RG je 9-0 za Nadala. Novak tamo ima samo 2 finala, nesto kao Soderling...
Jedino je na AO Novak uspesniji, 5-1.
Nadal je osvojio OI na betonu, Novak nije.
Znaci, Nadal je na najvaznijim turnirima uspesniji od Novaka, nezavisno od podloge.
To "sazrevanje" sa 23 godine je Novakov problem. Ko mu je kriv sto nije sazreo sa 19 kao Rafa.... Mozda je cekao da sklone neki njemu itekako nezgodni teniseri, pa da sazri konacno...

planina

pre 9 godina

Vec 6 godina slusam kako je Rodjer Federer ostario, ne, ne, ..., dosli bolji od njega. Nikad taj covjek nije bio kompletan igrac, "bekend"-smijurija,...

Adi

pre 9 godina

Ja uvijek kazem ljudi informisite se prije nego sto nesto napisete na ovom forumu,il bar budite sigurni da pratite svaki turnir u tenisu kao sto ga par nas ovdje prati,napisa momal da Nadal i Federer nisu nista mogli Noletu 2011 i 2012 i osta ziv, Roger je prekinuo 2011 veliki Novakov niz pobjeda i pobjedio ga u polufinalu Roland Garosa 3-1 , a 2012 ga dobio u polufinalu Vimboldona 3-1 i osvojio Vimboldon,nemam nista protiv Novaka volim ga ko brata samo da objasnim covjeku da.ne prica svasta .

Joca

pre 9 godina

@ivan petrovic crni
Krajnje subjektivno poredjenje. Marej i Novak su odavno u tenisu, nisu se pojavili ni 2008 ni 2011. Ali nisu uspevali da osvajaju titule jer je konkurencija nekada bila jaca. Nadal je u tome uspevao, a nije mnogo stariji od njih.
Pa Novak nije mogao da se izbori sa Rodikom pre 2011, a ni sa Safinom kad smo kod toga. Pobedjivali su ga i Haas, Melcer, Kolsrajber i ko sve ne.
Jedini koji su mogli da osvajaju titule u najjacoj konkrenciji bili su Federer i Nadal.
Normalno je da je Federer u najboljim godinama imao ubedljiv skor protiv top 10. Nadal takodje. Ali NIJE NORMALNO da Federer i danas, sa 33 godine ima tako ubedljiv skor protiv danasnje "najjace konkurencije". Prosle godine je npr. bio pozitivan i sa Novakom i sa Marejem, jedino sa Nadalom nije, igrali su samo polufinale AO i Rafa je pobedio. Nadal takodje bez problema pobedjuje danasnju konkurenciju, iako je danas mnogo slabiji nego 2007, 2008 ili 2010.
Federer i Nadal su bili u samom vrhu u svakoj konkurenciji. Novak je u vrhu u konkurenciji penzionera Federera, povredjenog Nadala i teniskih "velicina" Nisikorija, Dimitrova, Vavrinke i Cilica.

Sava

pre 9 godina

Cela karijera obelzena mu je jurenjem rekorda koje su postavili Federer ili Nadal.
Zauvek ce ostati u njihovoj senci.
Koja korist od stizanja Nadala na ovoj listi, kad Nadal igra po nekoliko meseci godisnje? Sto ga ne stigne u broju GS, ili sto ne osvoji bar jedan RG? Gde je ta lista?

Gargamel

pre 9 godina

Niko ne spominje jednu veoma bitnu cinjenicu. Djokovic zadnje 4 godine igra sam protiv svih. Svaki od tih top igraca igra 100% spreman samo jedan ili dva Grend Slema u sezoni, ostale se samo pojave. Tako da Djokovic na svakom od zadnjih petnaestak velikih turnira ima po jednog svezeg i nabrijanog protivnika. A on jadan igra sve, odatle i toliko poraza u finalima. Ali to takodje i govori, ko je taj koga svi jure, ko je taj najbolji. Tako da... Federerovci i Nadalovci, dzaba vam trud, uzalud sve, uzivajte u ovim momentima, idu godine brutalne dominacije i obaranje svih rekorda.

Smaras

pre 9 godina

@ivan petrovic crni
Dobro, pa sta? Kakva bre najjaca konkurencija? Jel znas ti bar nesto o tenisu ili prepisujes statistiku na slepo? Kako mozes da poredis skor koji je Federer imao 23, 24, 25 godina sa onim koji ima sa 33?
I pricas o 2008. Godina u kojoj je RF posle mononukleoze gubio i od Karlovica i Blejka, pukao covek bio skor. A ovamo znas da pravdas Novakove slabije rezultate nekim fantomskim alergijama, glutenom itd?
Ajde sad pogledaj kakav je skor RF imao 2009? Ili 2010?
Kako to da ta najjaca konkurencija nije mogla nista?
Ti pricas o Rodiku i ostalima kao da su amateri. Ljudi su gubili od Federera dok je on bio na vrhuncu.
Berdih, Nisikori, Marej, Dimitrov i ostali iz "najjace" konkurencije gube od Federera kada je on PRED PENZIJOM.
Djokovic na svom vrhuncu gubi od Federera koji je pred penzijom. A Djokovic je prvi na svetu. To dovoljno govori o snazi danasnje konkurencije.

drago

pre 9 godina

(cofi008, 6. februar 2015 23:39)

To ti kazem, sve redom dosadnjakovici.

Ovo je izjava klinca koja uopce nije problematicna jer on nije rekao da kad je los je Murray jer Murray nije los nego je finalista AO-a. Rekao je da kad je u formi je ofenzivniji a kad nije da je defenzivniji (stil Djokovica odnosno Murray-ija).

(Logika, 7. februar 2015 00:02)

Haha zaboravljeni Ivanisevic. Da, da, svijet poslije Mekinroa nije vidio zabavnijeg tenisaca od Djokovica. Tebe puno zulja ineteresantni Ivanisevic.
Djokovic je zanimljiv ali znas i sam da je Ivanisevic neprikosnoven po tom pitanju. Tako cijeli svijet razmislja.
I ne trudi se tu ubaciti da ja Djokovica ne volim zato sto je Srbin.

PS Uz jos jedan detalj, Goran je jedini tenisac kojeg su svi komentatori iskljucivo zvali po imenu. Iz dragosti. Jer im je bio zanimljiv i zabavan.

Ivan

pre 9 godina

A najjaci su ovi sto lupetaju kako je Novak "sazreo" sa 23 godine!? Jeste normalni vi? Pa nije zaostao covek? Nadal sazrio sa 19 a Novak sa 23? Vavrinka sa 29!?

Ivan

pre 9 godina

@sasa jokic
Igraju 2 najbolja tenisera u istoriji, ne 3. Novak nije medju 3 najbolja. Od ta 2 tenisera, jedan ima 33 godine, a drugi igra po 3-4 meseca godisnje. Zato Novak i jeste prvi.
Samprasu ne bi zujali pasing udarci, jer je u vreme Samprasa podloga bila brza, pa su ovi defanzivci kao Novak mogli samo pogledom da isprate njegove udarce.
Vavrinka, Berdih i ostali koje si pomenuo ne bi osvojili 5-6 GS ni pre 90 godina da su igrali. Vavrinka nije uspeo Gs da osvoji ni kada je bio dosta mladji, ali je uspeo 2014 sa 29 godina kada se konkurencija proredila i dosta oslabila. Kako to da nije osvojio 2007, 2008 ili 2009?
Lendl je pricao to sto je pricao da bi pravdao Marejeve katastrofe.
Ova konkurencija je izuzetno slaba, a mediji inace svaku konkurenciju nazivaju "zlatnom", jer mora publika da se motivise da i dalje dolazi na terene.
Novak je imao srece, upao je i vakuum, Federer star, Nadal odavno nije onas stari.... i iskoristio je to da osvoji nekoliko titula.

jok

pre 9 godina

@MrMojoRisin
Pa zato sto jesu. Dodju na zavrsni masters i uzmu nekoliko gemova Novaku i Federeru. Toliko su slabi da je matori Federer drugi na svetu u takvoj konkurenciji i razbija sve pomenute gde stigne. Isto radi i Nadal, iako je sve slabiji zbog cestih povreda.
Da je pre 10 godina RF igrao kao danas, ne bi bio ni medju najboljih 8 na svetu, Nadal takodje. A danas im je i ovakva igra dovoljna da budu 2 i 3. Sve je to zahvaljujuci preslaboj konkurenciji.

jok

pre 9 godina

@Her Zivota
Novak pobedjuje Nadala i Federera od 2011. Pre 2011 imao je 4 pobede protiv Nadala i 6 protiv Federera. Zasto ih nije pobedjivao pre 2011? Igrali su veoma cesto i Novak je skoro uvek gubio? Zasto pobedjuje Federera tek od kada je RF "veteran". Zasto je Nadala poceo da pobedjuje tek kada je Nadal dosta oslabio u igri zbog silnih povreda i pauza? Kada je pre 2011 pobedio Nadala na GS?
Konkurencija je danas toliko jadna, da su teniseri kao Cilic, Berdih i Nisikori medju najboljih 10. Nikada slabija konkurencija nije bila.
Da su Novak i RF istih godina, Novak ne bi osvojio nijedan GS. On danas jedva izlazi na kraj sa Nisikorijem, kako bi tek prosao protiv Federera od pre 8-9 godina? Ne bi 6 gemova osvojio.
A tek protiv Nadala? Nadal bleda senka onog od 2007 ili 2008 i opet mu je i to sasvim dovoljno da redovno pobedjuje Novaka na GS? Kada je zadnji put Novak pobedio Nadala na GS? 2012! Od tada samo porazi!
WB 2014 je smesan u poredjenju sa onim 2008.
Nadal je tada pobedio Federera koji je imao 27 godina, a Novak je 2014 jedva pobedio Federera koji ima 33 godine. Razlika je ogromna. Novak protiv RF na WB 2008 ne bi uzeo ni 3 gema. Pa on je 2009 ispao od Haasa. Tek kad su konkurenti postali Dimitrov i Raonic, Novak je uspeo da dodje bar do finala a onda i da osvoji titulu u najslabijoj konkurenciji ikada.

rf

pre 9 godina

@....,,,
Aha, Rodik je bio konkurencija Novaku, posto nema gde ga Rodik nije pobedjivao. Novak nije mogao da izadje na kraj sa Rodikom, a Federer jeste. Uglavnom, bolje da ti je konkurent Rodik nego Nisikori ili Cilic.

jok

pre 9 godina

@@@ ivan petrovic crni
Zasto racunas raspodelu GS od 2008? Zato sto je Novak tada uspeo da osvoji AO? Ne moze tako. Niko Novaku nije smetao da osvaja i pre toga, ali nije imao kvalitet za to. Nadal je bez ikakvih problema osvajao GS jos od 2005. A slicnih su godina.Pa i posle tog AO trebale su mu cele tri godine da osvoji neki GS. I dalje su sve uzimali RF i Nadal. Tek kad je RF usao u 30-e a Nadal usao u redovne probleme sa povredama Novak je dosao na 1 mesto.
Jos nesto, ne mozes ti porediti rezultate koje je RF, kao dosta stariji teniser ostvario u delu karijere u kojem je bio daleko od najbolje forme, zbog godina, sa onim sto je Novak ostvario u najboljim godinama. Ili sa onim sto je Nadal osvojio pre silnih povreda.
Sto se konkurencije tice, vidimo svi koliko je jaka danasnja konkurencija, sve ih deru matori Federer i uvek povredjeni Nadal. Marej, koji je po tebi neka strasna konkurencija bori se za gem protiv Federera, a Nadala se ni sam ne seca kada je pobedio u nekom mecu. Danasnja konkurencija je jadna da jadnija ne moze biti. Dimitrov, Cilic, Nisikori, Berdih, Vavrinka.... sve amateri u poredjenju sa Safinom, Davidenkom, Hjuitom, Nalbandijanom, Rodikom....

Mikii

pre 9 godina

Her Zivota@

Tebi je mec u kojem Djokovic u cetvrtom setu ne postoji na terenu, dozvoljava Federeru bez igre 5 gemova zaredom, pa u petom gde se ne zna ko je umorniji i losiji bio, bolji mec od legendarnog meca Federer-Nadal 2008?? Ti decko nisi zaslepljen, ti samo veze s tenisom nemas. Da li si gledao mozda polufinale Aus Open-a 2009 izmedju Nadala i Verdaska, pa potom i finale Nadal-Federer? Da li ti je taj mec Djokovica i Federera i od ova 2 bolji? Kakve sve gluposti ovde necu procitati, au.

Damir

pre 9 godina

Kako možete omalovažavati igrače poput Safina,Hewitta,Nalbandiana - to je stvarno čudo. U svoje vrijeme,zdravi i spremni,i da takvi danas igraju,a ne njihove blijede kopije s kraja karijera - ova ljestvica ne bi sigurno tako izgledala,niti bi se GS-i ovako raspoređivali. Zašto imaju takav skor s Federerom? Zato što je tih godina Federer bio neuporedivo bolji od svih ostalih,izuzev Nadala na šljaci. Isti takav Federer bi i danas pobjeđivao sve redom. Ne pobjeđuje jer godine čine svoje,kao što su učinile i gore pomenutim. Hewitt je svojedobno vladao tenisom oko 2 godine,bio moćan kao Nadal u najboljim danima. Nije pomenut ni Ferrero,koji je bio strašan igrač,ali kojeg su također uništile ozljede. Pa sa njima poredite Wawrinku,Čilića,Soderlinga,Delpa...Ma dajte. Još uvijek imaju snimke na youtube,pa malo pogledajte. Međusobni skorovi često ne pokazuju pravu sliku,neko nekome ne leži i eto. Šta bi rekli za skor Safin-Đoković od 2-0 i setove 6-0? Ako je u prvom meču Đoković bio premlad,u drugom je bio ogroman favorit i opet glat izgubio. Šta to sad dokazuje?

Nerealno

pre 9 godina

Da stigne Nadala treba mu još šest Grand Slamova pod uslovom da Nadal više ne osvoji nijedan. Nema šanse da ga ikad stigne. Realno je možda da stigne Bill Tildena (10), Rod Lavera (11) i Björna Borga (11). Tada bi postao jedan od pet najboljih svih vremena

320i

pre 9 godina

(Her zivota) Mozes ti meni pricat ovde do jutra sta bi bilo kad bi bilo i sta bi bilo da je bilo,da je babi m.... nebi pitala u dida,al evo jos jednom cu ti ponoviti, 14-7 u finalima GS Nadal,8-7 Djokovic,to sto je sazrio u 23. koga briga??To je njegov problem sto je bio kanta za napucavanje Federeru dok je ovaj bio vrh! Pises o zemlji i betonu,jesu sve podloge ravnomjerno rasporedjene osim trave koje ima malo? Jesu! Opet cu ti ponovit CINJENICE ,vidi medjusobni omjer,vidi broj GS I MASTERSA TO TE DEMANTIRA! A sto se tice Fed Nadal,sta oces rec ja i ti igramo 33 meca i ja te dobijem 23 da si ti bolji od mene?Nemoj bit smjesan! I da pisem hr jezikom! Cao pozz

Logika

pre 9 godina

Dobro, vidim da je drago prihvatio sugestije oko analize igraca i bice oprostene greske jer je iz neznanja. Medjutim Drago je opet zabrazdio kada govori da je danas sve bezlicno i dosadno. Mozda Cilic nije interesantan tip kao zaboravljeni Ivanisevic, ali je Novak super star i van terena, a posebno na njemu. Svet posle Mekinroa nije video zabavnijeg tenisera od Novaka i ne da je uzivanje gledati kako plese na terenu, zbija sale, prica sest jezika, imitira, nego predstavlja vrhunac zabave kako za dzet set lica iz publike tako i za nas kraj malih ekrana. To sto ti ne osecas isto govori o tvojoj neispunjenosti Novakovim uspehom, a to ne moze niko da ti nadoknadi sem tebe.

jok

pre 9 godina

@Bojan
Lako je Novaku da bude prvi kada je Federer star a Nadal ne igra pola godine.
Ostatak konkurencije je tako "jak" da je Federer sa 33 godine 2 na svetu, sa duplo vise bodova od onog na 4 mestu.

thrillseeker

pre 9 godina

@(Nebojša, 6. februar 2015 20:28)

Lendl imas vise finala i polufinala na Slemovima. Takodje ima mnogo vise Mastersa i skoro duplo vise drugih ATP turnira a i proveo je samo 15-16 nedelja manje na #1.

Bodovanje je sledece:

4 - osvojen GS
2 - finale GS
1 - polufinale GS
3 - zavrsni Masters
1 - finale zavrsnog Mastersa
2 - Masters
1 - finale mastersa
1 - svi ostali ATP turniri, 500, 250
2 - zlato na O
1 - srebro na O
1 - Dejvis kup

Broj nedelja na #1 podeljeno sa 4.

Znaci sve se racuna. Ovo je manje vise prava slika najboljeg tenisera ikada.

Obratite paznju na Lejvera. Covek nije igrao Slemove u najboljim godinama, od '63. do '68. i tada nije postojala ATP lista tako da je i tu uskracen u bodovanju i pored toga je na sestom mestu. Ali je za mene on najbolji teniser ikada. Covek u 31. godini zivota osvaja The Grand Slam, po drugi put u karijeri.

....,,

pre 9 godina

@tomi, ne pisi gluposti. Rafael Nadal je igrac koji 11 i 12 nije mogao parirati Novaku, kao ni Federer, to je cinjenica. Bili su zdravi.
Dalje, isti taj Federer je igrao u vreme u kojem mu je najveci konkurent bio Endi Rodik. Kada se pojavio Novak Djokovic, polako ali sigurno je gradio svoj put ka vrhu. Da, i sada se zasluzeno nalazi na njemu. U poslednjih pet godina je globalno ubedljivo najbolji teniser.
Sigurno najbolji sportista balkana. Tacka.

ivan petrović crni

pre 9 godina

@tomi Evo samo za Tomija, malo korisne statistike. Federer je postao broj 1 u februaru 2004. nakon što je osvojio AO ( u tom trenutku njegov 2. GS ). U toj sezoni ( znači 2004 ) imao je skor sa top ten igračima 18-0, sledeće godine ( 2005 ) 15-2 izgubio od Safina SF na AO i na RG od Nadala, zatim 2006 19-4 sva 4 poraza od Nadala, tri na šljaci i jedan na hardu u Dubaiju, pa onda 2007. je 17-4, opet 2 puta Nadal na šljaci, Đoković u Torontu, i F.Gonzales na WTF u 3. kolu, kada je Fedexu bilo dovoljno da osvoji set za 1. mesto u grupi ( izgubio 2-1 ) i najzad 2008 7-10, izgubio od Đokovića na AO, od Nadala 4 puta, 3 na šljaci plus F na W, Roddock u Majamiju, Blake u Pekingu na Olimpijadi, Murray u Madridu i WTF i Simon na WTF. Te 2008, posle pobede u finalu W, Nadal je preuzeo 1. mesto nakon 236. uzastopnih nedelja Federerove vladavine. Za to vreme, od ovih igrača koje stalno vrtite ( Hewitt, Nalbandian, Safin, Roddick, Davydenko ), a koji su navodno činili neku opasnu konkurenciju, pobedili su ga samo Safin i Roddick po jedanput. Sa druge strane, Nadal ga je pobedio 11 puta, Đoković i Murray po 2 puta. Tako je bilo, i tu je istina, od 2008. počinje period najače konkurencije i bitno drugačije raspodele GS-ova ( Rafa 10, Novak 8, Roger 5, Andy 2, Del Potro, Wawrinka, Čilić po 1 ).

drago

pre 9 godina

Ja vas lozim iz zabave, Djoko je pravo cudo od igraca (kao covjek je izvan terena super a na terenu katastrofa od tipa ali mi to ne smeta) ali ovo danas je samo beton i bjesomucno prebacivanje. Svi igraci su kao roboti.
Tenis je nekad imao dusu. Sampras je bio robot ali je imao karizmu, aureolu pobjednika. Goran je bio lud, obozavali su ga Britanci i bio je sjajan na Wimbledonu. Stich, Chang, Muster, Agassi itd. itd. sve su to bili jako zanimljivi likovi a tenisaci su bili jednako zastupljeni na svim podlogama. Bilo je zemljasa, igraca trave i betona.
Danas je sve isto i bezlicno.
Recimo i Cilic, tip je totalni bezveznjak. Dok ga slusam 3 puta zaspim. Ali nas je, pa sta cu. On ce do kraja karijere osvojiti par Slamova ali ce uvijek biti dosadni bezveznjak.
Recimo mali Borna je super tip (klinacki je malo pretjerao sa izjavama ali je shvatio da je u krivu). Zato jedva cekam da stasa pa da ne moram trositi zivce na Cilica.

Her Zivota

pre 9 godina

(320i, 6. februar 2015 21:05)

Da ne pises srpskim ??? Da nisi pisao mozda na madjarskom ?? NE znam ?

Umjetna ljestvica ?? Sta li je to da mi je znati?

Nadal jeste bolji od Djokovica u medjusobnom skoru, ALI Nadal i Djokovic su odigrali 18 meceva na sljaci i 21 na betonu, na sljaci se igra 4 a na betonu 10 turnira godinsnje, vidis tu je omjer malo nelogican, 6 puta su igrali na RG i 6 puta na svim ostalim GS- i u ovoj racunici nesto ne stima !! Djokovic je vise puta gubio od Nadala na GS, ali je Nadal gubio od Rosola, Darcisa, Kirgiosa, sada Berdiha i dosta puta nije ni dosao do meca sa Novakom i na vecim i na manjim turnirima a da ne pricam o tome koliko je Nadal propustio obaveznih turnira zbog kojekakvih povreda, upala i ostalih stvarcica !! Tako da mnogo je to zanimljiva i opsirna prica, a svakako da je razlika u uspesima izmedju Nadala i Djokovica MANJA NEGO STO TI MOZES I ZAMISLIT !!!! Slicna je prica oko medjusobnog skora Fed-Nadal, da ti mozda skor 10-23 ne deluje realno ???

Uostalom:
Finale RG - Djokovic - Nadal
Finale Wimbledona- Djokovic - Federer
Finale Australije- Djokovic - Murray

Da li je i jedan komentar potreban u vezi ove cinjenice ???

ivan petrović crni

pre 9 godina

@kakva nepravda 132 nedelje na prvom mestu igrajuci protiv , Mareja,Ferera,Vavrinke, Raonica, Nisikorija, Berdiha,Conge, s vremena na vreme Nadala,.....pa onda to uporedis sa 302 nedelje igrajuci protiv Hjuita, Rodika, Safina, Davidenka, Nalbadiana,...Samprasa I Agasia ne racunam posto su bili u zalasku karijere. I ksda sve to uporedis, onds dobijes pravu razliku koliko ko zaista vredi. ( kakva nepravda 06.02.2015. 20:57 ) Hewitt, Roddick, Safin, Davydenko i Nalbaldian imaju skor od 3 pobede i 32 poraza na GS. Značu Hewitt, Roddick i Davydenko su bez pobede ( 8-0 protiv Hewitta i Roddicka i 6-0 protiv Davydenka, protiv Safina je 4-1 i Nalbaldian 4-2. Jedino je u redu što ne računaš Samprasa i Aggasija. Sampras se povukao pre no što je Federer osvojio svoj GS ( W 2003 ), a Agassi je tada imao nešto kao Federer u ovom trenutku, 33 i po godine.

Her Zivota

pre 9 godina

(tomi, 6. februar 2015 22:13)


Opasno mesas neke stvari, ali ajde !! Idemo redom, kazes u poslednjih 5 godina GS osvajaju Cilic i Wawrinka, dakle na 20 GS, 2 su osvojili neki tamo Cilic i Wawrinka, a jesi li gledao kako su oni igrali te GS. Kada se Federer probijao GS su osvajali face kao Costa, Gaudio, Johanson, Andre Agasi sa 33 godine je sa 70 minuta u finalu osvajao AO uz najmanji broj izgubljenih gemova na turniru u istoriji, kakvi su tek likovi igrali finala GS e to je vec poduza prica, pogotovu sredinom 90.tih, tj negde od 1995 do 2005... Poslednjih 7 godina je najjaca konkurencija u istoriji tenisa a to su potvrdili McEnroe, Borg, Edberg, Becker, Connors, Sampras, Aggasi, Lendl, Noah i jos gomila njih, tako da je prica oko toga zavrsena...
Sto se tice Federera i Nadala, Djokovic je 90 % svojih trofeja osvojio upravo pobedjujuci tu dvojicu, retko koji turnir je odigrao a da na njih nije naisao, i cini mi se da ne postoji turnir na kome on nije igrao sa obojicom..Djokovic je sa njima odigrao 80 meceva !!!
Sto se tice godina, Federer je stariji 6 godina, zasto mislis da to nije njegova sreca sto je takva cinjenica, mislis da bi sve to uradio sto je uradio da je Fed 87. godiste ??? Sto se tice Nadala i godina, Nadal je 11 meseci stariji od Novaka, tako da je prica oko toga apsolutno besmislena !!
Mec Djokovic-Federer iz Wimbledona2014 je dosta kvalitetniji od meca Federer-Nadal iz Wimbledona 2008, ako to ne mozes da shvatis onda si u velikom problemu !!

drago

pre 9 godina

(Logika, 6. februar 2015 22:05)

Del Potro da, ali ostala dvojica nisu ni blizu Changu i drustvu.

(sasa jokic, 6. februar 2015 22:19)


Eksperti za svaku eru govore da je najbolja. Govorili su tako i u '90-ima i u 80-ima itd. Stoji cinjenica da su prva 4 sjajni igraci ali kakva je to konkurencija i zanimljivost kad se vrti uvih istih par imena.
pcenito ti je u svakom sportu tako. Tako se prica i kako se danas igra najbolji nogomet.
Naravno da bi to Lendl izjavio, uvijek se hvali aktualne sportase.
Ti decko ocito nisi ni gledao Michalea Changa jer da jesi nikad ne bi izjavio tako nesto.
Po ovoj prici oko Smaprasa mi je jasno da nisi gledao. Onda su tereni bili puno brzi pa nije ni bilo toliko passinga i returna.

Svete

pre 9 godina

ma moze biti 500 tjedana, ostat ce zapamcen kao broj jedan u vrijeme najslabije konkurencije ikada u povijesti tenisa.
(tomi, 6. februar 2015 19:35)

Ma neka si nam reka !!
Nego dijecko, poslusaj ti malo cuvenog ''hrvata'' Micu Dusanovica kako prenosi Zagreb Indoors, pa se vrati ovde malo to da nam prokomentariras !! Kaze Micko juce, Dodig je u dublu vec svetska marka, a u singlu je veoma opasan igrac, moze svakog pobedit ako mu se sloze kockice, a njegovog protivnika Granolersa je predstavio odprilike kao top 5 igraca, to je onaj sto je u nekih 8 setova protiv Novaka uzeo mozda 7 gemova. E sada ti razmisli sta je Mica time hteo da kaze!

Nadam se da ce Djole biti 500 tjedana prvi, nisu male sanse da bude 300 a onda je sve moguce, i kada se to dogodi mozes da se ceses i tamo gde te ne svrbi u narednih mnoooogooo godina !

A to sto je Ivica Kostelic postigao tek po koji uspeh u najbesmislenijoj eri u istoriji svetskog skijanja, ne znaci da je takav slucaj i sa Novakom, ali sta ces, muka je to, ovih dana biti hrvat koji voli da gleda tenis !!

covek koji voli prirodu

pre 9 godina

Nadal je poceo da se povredjuje (ili pauzira) kad god pocne u seriji da gubi od Noleta dot. Da li od zelje da trenira jace i snaznije nego sto su mu mogucnosti ili samo da se bolje spremi, ili jednostavno losa sreca, to necemo nikad znati

cofi008

pre 9 godina

dobro drago kakve veze ima goran sa samprasom..goran i cilic ne zasluzuju da budu u istoj recenici sa samprasom i djokovicem. ako cemo posteno ;-)
sto se tice toga da su svi kao roboti...prosto danas je najjaci tenis ikada i fizikalije igraju jako veliku ulogu. ovo je ipak sport i kao u svim sportovima granice su se pomerile navise.
a sto se tice toga da svi daju kurtuazne izjave i mene to nervira..ali iskrenost i neposrednost moze itekako da se obije o glavu igracima... bolje za njih i da budu "dosadni" nego posle u medijima da ih ocrnjuju sto su rekli da kad igraju najbolje igraju kao novak,a kad igraju losije igraju kao marej...a onda ispadnu u prvom kolu ao :-)

Predo

pre 9 godina

Uvek se ponadam da ću pročitati nešto pametno u komentarima, nešto naučiti ili se nasmejati. Onda vidim da se pametni uglavnom ne javljaju jer su "divlji isterali pitome". Šta je ovo? Zabranjeno onima iznad 16 godina da daju komentare. Sve u stilu "Moj je tata jači od tvoga", "Ivanišević je osvojio jedan GS, ali ima veću karizmu od Novaka" itd.
Biti br. 1 ATP liste je samo jedan od parametara, po nekima najvažniji, po drugima nije. To vam je slično ukupnoj pobedi u Svetskom kupu u skijanju ili u Formuli 1. znači da ste najkostantniji te sezone, a ne morate imati najveći broj titula.
I sistem bodovanja se nije mnogo menjao od početka Open ere, osim što se menjao broj bodova za pojedine turnire.
GOAT lista računa i finala i polufinala, Masterse i druge turnire, i broj sedmica na vrhu, tako da mislim da je to najpoštenija lista ako se svađamo "ko je veći".

milosggg

pre 9 godina

Da se ne pretvaramo i da ne pisem srpskim kao vecina sunarodnjaka,Hrvat sam navijac Rafaela Nadala od pocetka njegove karijere i imam potrebu staviti komentar posto volim ovu stranicu i zanimljivija je od svih nasih,za vas koji ima 3-4 godine pratite tenis odnosno otkad je vas Nole "odrastao" su Rafael Nadal i Roger Federer bogovi ovi igre ,to sto je na ovoj umjetnoj ljestvici Djokovic prvi ne znaci ama bas nista nasuprot onome sto su cinjenice,a to su: Nadal je bolji u medjusobnom ogledu i od Djokovica i od svih igraca u top 10,osvojio je skoro pa duplo Slemova i puno vise mastersa,Nadal je najbolji igrac u povijesti tenisa a sluzbeno ce postati kad dodje do broja 17 za godinu dvije :)Ps Nole je dobar al daj se spustite malo ,Pozz iz Hercegovine
(320i, 6. februar 2015 21:05)

Ti napravi od Nadala Boga u odnosu na Djokovica..ispade da Novak ne zna ni reket da drzi :)...Ajde razumem da ti je idol,volim ga i ja ali covece..Mislim,cinjenica da je Djokovic pobedio Nadala u 7 FINALA za redom samo govori koliko lupetas i omalovazavas druge tenisere...zao mi je,ali tvoj Rafa je skupio toliko tanjira u finalu da je to smesno,tako da cuti tu i budi realan

vidim sve

pre 9 godina

Igraj, pobedjuj, uzivaj...nemoj da se rekordima opterecujes. Ti si nas, najbolji u svemu i trebalo bi svi da ucimo od tebe. Ima svako po nesto da uzme od tebe. Malo li je to?

320i

pre 9 godina

Ti napravi od Nadala Boga u odnosu na Djokovica..ispade da Novak ne zna ni reket da drzi :)...Ajde razumem da ti je idol,volim ga i ja ali covece..Mislim,cinjenica da je Djokovic pobedio Nadala u 7 FINALA za redom samo govori koliko lupetas i omalovazavas druge tenisere...zao mi je,ali tvoj Rafa je skupio toliko tanjira u finalu da je to smesno,tako da cuti tu i budi realan
Nadal finala GS 14-7,Djokovic 8-7,malo bolja statistika u djokovica jelda? Ne lupetam daj jednu cinjenicu i dokaz koji je sluzben po cemu to je bolji Djokovic?JEDAN SAMO?

Бојан Илић

pre 9 godina

"...da osvoji jos 500gs naslova sve mu to pada u vodu kad on igra u finalu protiv wawrinke, gubi u polufinalu od nisikoria, do nedavno gubi od ive karlovica ..."
(tomi, 06. februar 2015 22:13)

Opet zavist sine!
Izgleda da nisi gledao sva Djoletova finala kad nisi pomenuo te u koje se "kunes"(jer na prvom mestu nisu Srbi!):-)
Zaboravio si kako su sve te "velicine" plakale posle meceva sa Djoletom...:-))
Eeee sine sine....

Bojan

pre 9 godina

Po meni je ovo glup statistički podatak. Lako je Federeru da bude prvi na listi, kada u najboljim godinama za igranje tenisa nije imao pravu konkurenciju.

tomi

pre 9 godina

nikakva zavsit, novak je bolji od svih hrvatskih igraca zajedno to ja kazem kao cistokrvni hrvat stovise novak djokovic je po meni najbolji sportas uopce balkana, ljubomora ? nebi rekao samo iskreno kazem da je zadnjih 5 godina u tenisu najslabija konkurencija ikad, gs naslove osvajaju cilic,wawrinka ... zavrsnice igraju berdih,nisikori ... danas u prvih 10 je 90% igraca koji do prije 10god nebi bili u top 40, novak djokovic ima tu srecu da igra u vrijeme kad veliki sampioni (federer, nadal) odlaze njemu ostaju warinka, murray i tsonga ... da osvoji jos 500gs naslova sve mu to pada u vodu kad on igra u finalu protiv wawrinke, gubi u polufinalu od nisikoria, do nedavno gubi od ive karlovica ... ipak su ona finala federer vs. nadal ja bi reko bar 5 levela iznad i to je ono sta se pamti ovo sve je nista i samo nista

Adi

pre 9 godina

Dragi ljudi, nije bitno za koga navijate, bitno je da bude objektivni prilikom svojih komentara,covjek ne moze vjerovati sta sve ovdje vidi kakve komentare,koliko lazi i koliko nekih cinjenica bez ikakvih argumenata. Kao prvo ne mogu se uporedjivati vremena kad je igrao Rod Lejver,pa Lendl,Sampras i sad ova era. Sto se tice ove vijesti da Nole stize Rafaela svakako ce ga stici i prestici zasluzio je al puno muke treba da ga stigne po GS turnirima po meni je Nole kompletniji igrac od Rafe zna vise tenisa igrati ,Rafa je najveci borac mozda u svijetu sporta,a Roger najveci umjetnik i talenat kojeg je tenis vidio, umanjivati uspijehe ove trojice je apsurdno po meni uz Borga koji je mlad prestao igrati mogao je osvojiti puno toga i Samprasa ova trojica su najbolji ikada znaci tih 5 tenisera,samo sto sada Federer po svim parametrima je ubjedljivo prvi al treba sacekati da sva trojica zavrse karijeru, i onda donijeti odluku. Novak ako nastavi ovim tempom mogao bi prestici Rogera po broju sedmica na prvom mjestu a i po broju GS bi mogao ugroziti i Rafu i Rogera samo ako ga zdravlje posluzi, Rogera su stigle godine on moze jos uvijek osvojiti GS al treba mu se puno toga poklopiti al nije nemoguce,Rafu vise niko ne moze opisati u kakvoj je formi zaista nemoguce,al vise djeluje u losoj nego dobroj,Novak je trenutno odlican ,Marej daleko od ove trojke ,a ovi ostali mogu izbaciti prvu trojku sa GS kad imaju los dan pod ostalim mislim na Wawrinku,Dimitrova,Nisikorija i donekle Raonica.

Logika

pre 9 godina

Drago, nisi upravu. Chang, Courier, Stich i Muster nisu bolji od Wavrinke, Del Potra i Soderlinga koji su isto osvojili GS. Cak nisu bolji ni od Berdiha, Conge, Ferrera koji nisu osvojili GS, a nisu zato sto je suvise jaka konkurencija, najjaca u istoriji tenisa ubedljivo. To sto je Novak sa 6:0 deklasirao poslednji set Murraya i Wavrinku nije odraz slabe igre istih vec Novakovog uspona i iskustva zbog osvojenih 5 titula na Ozi openu. Drago moras vise da analiziras pre nego sto na ovom forumu ostavis komentar.

sasa jokic

pre 9 godina

Drago@ Hajde jos jednom razmisli pre nego sto nesto izgovoris. Da ne bude moja protiv Tvoje, poslusaj sta kazu svi teniski eksperti. Ovo je zlatna era tenisa, u kojoj igraju tri najbolja igraca svih vremena. Reci da nisu oni toliko jaki, koliko su ostali slabi je....smesno.
Ivan ledl je prosle godine rekao, da bi Berdih, Tsonga, Wawrinka i Ferer imali po bar 4 do 5 slemova da su igrali u bilo kojoj eri sem ove.
Ako Ti Majkl Canga smatras za vrhunskog tenisera....mislim stvarno neozbiljno. Jedino bi Pit Sampras imao neke sanse protiv ove trojice, mada taj stil danas nema sanse sa ovim nacinom igre, pasing sotovi bi mu zujali kao pcelice kod izlaska na mrezu.
Na zalost sve ima svoj kraj, i bojim se da ce nam, koliko god Nole dominirao, biti malo dosadno naredne tri, cetiri godine.

Mikii

pre 9 godina

Dva najtrofejnija "tenisača i povijesti tenisa" Nadal i Federer igrali su i igraju baš u ovo "vrijeme". Djoković im je obojici skinuo krune pogotovo Nadalu kada je bio u naponu snage toliko o konkurenciji u savremenom tenisu.
(susjedi, 6. februar 2015 19:50)

Nadal je u "naponu" snage bio u periodu od 2005-2010 (zlatni period je bio od 2008-2010). Brojne povrede su smanjile i istrzale ovu dominaciju, ali to je sport. Elem, poslednje cetiri godine, sa izuzetkom dela 2013. Nadal je samo u pojedinim delovima nekih meceva podsecao na onog nepobedivog Rafu. Period od 2012-2014 Nadal 4 puta dobija Djokovica na gren slemovima na glavu i suv kvalitet. Tvrdio sam, tvrdim i tvrdicu da kad je Rafael Nadal u top formi, niko, apsolutno niko sanse nema protiv njega. Podloga je nebitna.

POLINOM

pre 9 godina

Mislim da se Nole ne opterecuje ovakvim podacima,interesuje ga samo rezultat,i ukoliko osvoji Roland Garos ovakvi podaci ce sa njega biti nebitni.
Sa druge strane, sigurno mu godi naci se u ovakvom drustvu.

320i

pre 9 godina

Da se ne pretvaramo i da ne pisem srpskim kao vecina sunarodnjaka,Hrvat sam navijac Rafaela Nadala od pocetka njegove karijere i imam potrebu staviti komentar posto volim ovu stranicu i zanimljivija je od svih nasih,za vas koji ima 3-4 godine pratite tenis odnosno otkad je vas Nole "odrastao" su Rafael Nadal i Roger Federer bogovi ovi igre ,to sto je na ovoj umjetnoj ljestvici Djokovic prvi ne znaci ama bas nista nasuprot onome sto su cinjenice,a to su: Nadal je bolji u medjusobnom ogledu i od Djokovica i od svih igraca u top 10,osvojio je skoro pa duplo Slemova i puno vise mastersa,Nadal je najbolji igrac u povijesti tenisa a sluzbeno ce postati kad dodje do broja 17 za godinu dvije :)Ps Nole je dobar al daj se spustite malo ,Pozz iz Hercegovine

drago

pre 9 godina

Cilicu je trebao samo neko kome ce vjerovati jer njegov jedini problem je bila psihicka nestabilnost. Svi mi znamo od njegovih najranijih dana da je on bio talent najveceg kalibra. Sa 16 je osvojio RG i bio broj 1. U tom stilu je i nastavio negdje do prve titule, tj. ulaska u prvih 30 pa se u medjuvremenu zagubio.
Da ga je Goran tada preuzeo vec bi tad biljezio ovakve rezultate. Nazalost Brettu je bila puno vaznija Akademija pa ga nije pratio po turnirima. Umjesto da je tad oko sebe imao tim (trener, kondicijski trener, menadzer, psiholog) on je imao samo brata. Naravno da to nije bilo pravo rjesenje. Zamislite di bi Djokovic, ili bilo ko drugi, bio da ga je pratio samo brat Marko (ili stariji brat da ga ima). Bio bi pogubljen.
Nije ni Goran bio psihicki stabilan ali mu Marin vjeruje, sto je kljuc. Ili covjek jednostavno zna, a vidi se po njegovim izjavama da zna tenis.

Sto se tice danasnjeg tenisa istina je, nikad slabija konkurencija. Nisu prvih 4 toliko jaki (a vrhunski su) koliko su ostali slabi.
Jedan Michael Stich, Michael Chang, Jim Courier, Thomas Muster itd. bi osvojili vise Slamova u danasnjem tenisu nego sto su onda. Oni svi imaju po Slam a galaksiju su ispred Ferrera i drustva. Ferrer i ekipa su toliki prosjek da su "dopustili" da od 47 godina Open Ere Federer, Djoko i Rafa udju u prvih 7 po broju tjedana na vrhu u samo 7 godina.

Marija

pre 9 godina

@tomi

Crni Tomi, nemoj biti zavidljiv, jadno je to, kako najslabija konkurencija ako su međju prvih sest sa te liste dvojica koji jos uvek igraju, a jedan od njih je prvi?
Kazi lepo, kao covek, svaka cast, kao sto cu ja reci svaka cast svakom hrvatskom sportisti koji to zasluzi...

Martina

pre 9 godina

Ja mislim da Hrvatska treba da blokira ulazak Srbije u EU,jer ovo nije humano od strane jednog Srbina da prkosi ovako tolikim kvalitetnim igracima iz Eu i da im pokazuje da je on daleko najbolji.

Boban

pre 9 godina

Može Novak minimum preko 200 nedelja da bude prvi, iako brani dosta bodova ove godine, verovatno će celu godinu da prevede na prvom mestu. Najviše bih voleo da stigne Federera, al bi to bilo dobro, najvažnije da bude zdrav i da ima motiv.

kakva nepravda

pre 9 godina

132 nedelje na prvom mestu igrajuci protiv , Mareja,Ferera,Vavrinke, Raonica, Nisikorija, Berdiha,Conge, s vremena na vreme Nadala,.....pa onda to uporedis sa 302 nedelje igrajuci protiv Hjuita, Rodika, Safina, Davidenka, Nalbadiana,...Samprasa I Agasia ne racunam posto su bili u zalasku karijere. I ksda sve to uporedis, onds dobijes pravu razliku koliko ko zaista vredi.

keza

pre 9 godina

A sve to najjacoj konkurenciji ikada. Federer i nadal su najbolji igraci u istoriji tenisa, a za koju godinu ce nole da ih pretekne. Stvarno veliki respekt.

jovana

pre 9 godina

DA ALI JE NADAL INAČE NAJBOLJI IGRAČ SVIH VREMENA BIO 5 GODINA 2 IGRAČ SVETA U VREME VLADAVINE ROGERA FEDERERA DOK GA OVAJ NIJE SKINUO SA TRONA , IMAJTE TO NA UMU GDE JE NOVAK TADA BIO NEKA ZAHVALI NADALU KOJI MU JE TO OMOGUĆIO
(Kolinda, 6. februar 2015 19:46)


Nadal omogucio Novaku o.O..Joooj,boli glava citajuci gluposti...Sta ima Novak da zahvali Nadalu,zivota ti?Sta,izbacio je sebe i Federera iz tenisa pa Novak osvajao lagano?? Pa obojica su tu bili...i Ne znam da li da se smejem komentaru ili tvom pravopisu,5 recenica si zgurao u jednu bez zareza...nazad u skolu

Ivan_ue

pre 9 godina

@tomi ivanisevic i cilic(bosanceros inace) osvojili GS u najlosijoj konkurenciji ikada,kao i da nisi al to vam je najbolje sto imate i sto cete imati.1.

miladinka krs

pre 9 godina

donar je brate NAJ BOLJI najači najbrži najpametniji najpošteniji najlepši najbogatiji...jako ste ljubomorni komšije...le le

d

pre 9 godina

Top 5 u ovoj kategoriji je nesto sasvim realno, da zavrsi ovu godinu na prvom mestu, sto je izvesno i eto ga na petom mestu. Zamislite samo da se tenis igra toliko godina, a nas teniser je medju 5 najboljih, neverovatno stvarno. Sve preko toga bice samo dodatni uspeh i satisfakcija. Bravo Novace. Predvidjam mu jos 3 savrsene sezone sigurno, a jos jedno 5 u samom vrhu.

Nebojša

pre 9 godina

Interesantna činjenica Čilić je posle osvajanja us opena igrao atomski tenis najbolji u univerzumu po hrvatima a po istim tim hrvatima ovo je najslabija era pa kako to onda Čila ne dominira što nije prvi? ili barem drugi kako može biti tek 9-10 a igra bez konkurencije izgleda je jedino vama i domaćem Šljamu ova era slaba to na inostranim sajtovima niko ne misli samo vi sta vam to govori.

b

pre 9 godina

Sadasnja konkurencija u tenisu je takva da igraci koji su osvajali GSove pre koju deceniju ne bi mogli da uzmu set ijednom iz prvih deset. Primer - Ivanisevic ne bi bio u prvih 50, Safin u prvih 20, Davidenko, Kurijer, Martin, Vilas, , Kes, Konors, Vilander takodje, Edberg i svi ostali servis volej igraci ne bi bili u 30. Agasi i Sampras bi bili u 10, Sampras mozda i u 3. Lendl i Borg ... To je bio drugi sport nekada. Manje fizicki zahtevan, teniseri nisu bili svestrani nego specijalisti pa se moglo desiti da jedan lopatar kao Ivanisevic osvoji GS. Doduse i danas se dogodi - eto na US openu onaj decko sto je osvojio, nece se vise cuti za njega.

srbin

pre 9 godina

ma moze biti 500 tjedana, ostat ce zapamcen kao broj jedan u vrijeme najslabije konkurencije ikada u povijesti tenisa.
(tomi, 6. februar 2015 19:35)

ha ha ha ha HA!!! ako je tebi federer-marej-nadal-vavrinka i ostali najslabija konkurencija svih vremena,onda ti decko ocigledno blage veze nemas o tenisu...u poslednjih nekoliko godina OVO je DEFINITIVNO najveca konkurencija IKADA i u njoj igraju verovatno 3 igraca koji su u top 5 svih vremena!!! sledeci put dobro razmisli pre nego sto krenes da lupetas po komentarima....

Damir

pre 9 godina

Kad se računaju nedjelje na vrhu,nema veze što je Federer star - sad je konkurencija,a kad je on vladao,onda nije bilo konkurencije. Objektivno,nema šta. Svaka čast svima koliko god je ko bio,samo je bezveze što se koriste ti neki argumenti kako kome zatrebaju,sad ovako,sad onako,ovisno u kojem kontekstu se traže.

kontrapunkt

pre 9 godina

ma moze biti 500 tjedana, ostat ce zapamcen kao broj jedan u vrijeme najslabije konkurencije ikada u povijesti tenisa.
(tomi, 6. februar 2015 19:35)

Baš tako, za Noleta su svi ostali veoma slaba konkurencija i biće još dugo :))

miladinka krs

pre 9 godina

taman će do kraja godine prestići i John McEnroe...idemoooo...ajmo sada komšije lupajte minuse... umesto da se radujete kad već nije vaš, barem je prvi komšija! to je tako logično! medjutim kod vas nema logike sve se prenosi sa starije na mladje generacije

zoran

pre 9 godina

ma moze biti 500 tjedana, ostat ce zapamcen kao broj jedan u vrijeme najslabije konkurencije ikada u povijesti tenisa.
(tomi, 6. februar 2015 19:35)

A ti i najveći broj tvojih sunarodnika ostaćete upamćeni kao najiskompleksiranija nacija u povjesti čovečanstva. Zašto je to tako? Ne znam, zaista. Kopleksi su čudo...

Što se "slabe konkurencije ikada u povjesti tenisa" tiče, molim pojasni mi kako to da u tako slaboj konkurenciji jedan Federer i jedan Nadal ispadnu u prvoj nedelji jednog GS? Zaista mi nije jasno?

A Đoković će "ostat zapamćen" pa ma kako, za razliku od Čilića, recimo, koji je već pao u zaborav, a za kojeg inače uvek navijam osim kada igra sa nekim od naših iz Srbije...

Joxa

pre 9 godina

@Tomi

Kad ste vi 'rvati znali nesto o tenisu,boli sto je Srbin najbolji na svetu...
A zamisli kad u toj najgoroj konkurenciji vi kao da i ne postojite...

sinke

pre 9 godina

Ja prognoziram da ce Novak u naredne 2 godine konstantno biti broj 1...Siguran sam da ni u jednom trenutku nece izgubiti prvu poziciju.

nikola1992

pre 9 godina

@tomi
Ja sad ocekujem da ce covek da kaze da ti "njegovi" imaju u ovako "slaboj" konkurenciji barem 500 nedelja na celu, kad ono ipak 0. Inace, da pored djokovica nema nikog drugog, osim federera, to nikako ne bi mogla da bude najslabija konkurencija ikada, jer kada ti je konkurent u top3 ikada, ako ne i najbolji ikada, onda je to sve samo ne slabo. A tu je i nadal. Ali zavist pojede coveka ocas posla.

Nebojša

pre 9 godina

Nole je trenutno na osmom mestu GOAT liste po svim parametrima koji se boduju. 1. Federer; 2. Lendl; 3. Connors; 4. Sampras; 5. Nadal; 6. Laver; 7. McEnroe; 8. Djokovic; 9. Agassi; 10. Borg;

Pa vi vidite u kom je drustvu Nole eeeeeej!!?

https://docs.google.com/spreadsheets/d/tiBxH5i8d26G_gqEg9bqFyQ/htmlview
(Serdjo, 06. februar 2015 19:37)


Može li neko da mi objasni tu goat listu pre svega mi nije jasno Sampras 14 grenslemova 286 nedelja na prvom mestu dok Lendl ima osam grenslemova i manje je bio prvi kako je onda ispred Samprasa.

Pinokio

pre 9 godina

Tomi koliko nisi u pravu pokazuje i to što je prvi na toj listi Federer još uvek aktivan,a među prvih deset pored Đokovića su i Nadal i Lejton Hjuit još uvek aktivni.Znači četvorica od desetorice svih vremena.

mora još da se dokazuje

pre 9 godina

Ma najbitnije je ko koliko ima GS. Po tome se rangira ko je gde u istoriji. Novak mora da osvoji bar još 5 da bi se poredio sa Federerom i Samprasom, pa i Nadalom. Ima šansu u svakom slučaju ali i ne mnogo vremena jer nema šanse da igra do 35 kao Rodžer. Novak igra fizički tenis i čim ga napusti telo gotov je. Sva sreća pa se još uvek niko ne pojavljuje kao ozbiljan konkurent od mlađih. Imam utisak da će nakon odlaska Federera, Novaka i Nadala nastupiti velika kriza u muškom tenisu. Kao što je sad u ženskom. Bar smo gledali i jednog Srbina u zlatnom dobu tenisa.

Kolinda

pre 9 godina

DA ALI JE NADAL INAČE NAJBOLJI IGRAČ SVIH VREMENA BIO 5 GODINA 2 IGRAČ SVETA U VREME VLADAVINE ROGERA FEDERERA DOK GA OVAJ NIJE SKINUO SA TRONA , IMAJTE TO NA UMU GDE JE NOVAK TADA BIO NEKA ZAHVALI NADALU KOJI MU JE TO OMOGUĆIO

oxoxoposum

pre 9 godina

A gde je Vilander? Na kom je on mestu sa svojih 20 nedelja na vrhu? Nemojte uskracivati javnost za taj podatak, koji objasnjava zasto Mats ne voli Novaka.

Ciki

pre 9 godina

Pa nikako ne mogu da se porede Djokovic i Nadal sa ostalima na toj vecnoj listi, jer se do pre par godina nisu oduzimali bodovi i bilo je mnogo lakse ostati na prvom mestu kada se napravi razlika. Federer je tako mogao da bude i 500 nedelja prvi, da mu se nije Nadal pojavio...

Mare,NS

pre 9 godina

Statistika treba statisticarima.
Novak je to najbolje objasnio,kada je rekao,da zivi u sadasnjosti,na proslost ne moze uticati,a buducnost ko zna sta donosi!?
Kada jednom prestane igrati,imace vremena da se bavi ovakvim podacima i sumiranjima rezultata.
Bitno je da ostane fokusiran na tenis,a rezultati ce doci.
Uostalom,odavno je on postao neizbrisivi deo teniske istorije,koja se jos uvek pise i pisace se jos mnogo godina.
Samo Boze,daj zdravlja.
Sve ostalo si mu vec dao!!!

No1EMINATOR

pre 9 godina

Novak ce sada na turniru u Dubaiju imati sanse da jos uveca prednost na ATP listi ukoliko se plasira u finale ili,jos bolje,osvoji titulu.Dubai je jedan od njegovih najuspesnijih turnira,cetiri puta ga je osvajao.Voli to mesto,tu podlogu.Zatim dolaze turniri iz Masters serije u Indian Wellsu i Miamiju.Takodje,Novak tu tradicionalno dobro igra u poslednjih nekoliko godina.Indian Wells je osvajao tri puta,Miami cetiri.Ako bi sve to uspeo da odbrani+titula u Dubaiju,onda bi se fino "zacementirao" na vrhu pred prolecnu sezonu sljake.Zatim slede prilike da se zarade novi bodovi na turniru u Monte Carlu(polufinale prosle godine,a pogotovo na Mastersu u Madridu,gde Novak posle one povrede zgloba u Knezevini prosle sezone nije igrao.Nista ne brani i tu je sansa da se zaradi dosta novih bodova i napravi zaliha.Onda sledi odbrana titule u Rimu.Slag na tortu dolazi u Parizu,a imam dobar predosecaj da ce Nole uspeti da osvoji toliko zeljeni RG.I bas bih voleo da u finalu konacno pobedi Nadala.To bi bila prava stvar i ukoliko se to,daj Boze ostvari,spalo bi mu ogromno breme sa srca,duse i pleca,pa me ne bi ni najmanje iznenadilo da vodjen tim osecajem uzme i preostala dva Slema u sezoni i da se prvi put nakon Lavera,desi Calendar Year Grand Slam.Daj Boze da Novak vlada dugo,dugo na vrhu i prestigne Rogera po broju nedelja na #1.

aleksa

pre 9 godina

@ma moze biti 500 tjedana, ostat ce zapamcen kao broj jedan u vrijeme najslabije konkurencije ikada u povijesti tenisa.
(tomi, 6. februar 2015 19:35)

eehehe, napravio si lapsus, hteo si da kazes najjacoj konkurenciji u istoriji tenisa

susjedi

pre 9 godina

ma moze biti 500 tjedana, ostat ce zapamcen kao broj jedan u vrijeme najslabije konkurencije ikada u povijesti tenisa.
(tomi, 6. februar 2015 19:35)
@
Dva najtrofejnija "tenisača i povijesti tenisa" Nadal i Federer igrali su i igraju baš u ovo "vrijeme". Djoković im je obojici skinuo krune pogotovo Nadalu kada je bio u naponu snage toliko o konkurenciji u savremenom tenisu.

Serdjo

pre 9 godina

Nole je trenutno na osmom mestu GOAT liste po svim parametrima koji se boduju. 1. Federer; 2. Lendl; 3. Connors; 4. Sampras; 5. Nadal; 6. Laver; 7. McEnroe; 8. Djokovic; 9. Agassi; 10. Borg;

Pa vi vidite u kom je drustvu Nole eeeeeej!!?

https://docs.google.com/spreadsheets/d/tiBxH5i8d26G_gqEg9bqFyQ/htmlview

Morski Vuk

pre 9 godina

Sve to lepo ide , uskoro u top 5 I po ovom parametru , ja licno sanjam cudo ove sezone i da uradis isto sto I Rod Lejver a onda tek pocinjem da sanjam :) Ziv nam bio i hvala ti za sve! Nista lepse nego kada me kolege ovde u Tropskom raju , daleko od Beograda zovu Nole!

..

pre 9 godina

ma moze biti 500 tjedana, ostat ce zapamcen kao broj jedan u vrijeme najslabije konkurencije ikada u povijesti tenisa.
(tomi, 06. februar 2015 19:35)

sta ti je zavist...

Morski Vuk

pre 9 godina

Sve to lepo ide , uskoro u top 5 I po ovom parametru , ja licno sanjam cudo ove sezone i da uradis isto sto I Rod Lejver a onda tek pocinjem da sanjam :) Ziv nam bio i hvala ti za sve! Nista lepse nego kada me kolege ovde u Tropskom raju , daleko od Beograda zovu Nole!

aleksa

pre 9 godina

@ma moze biti 500 tjedana, ostat ce zapamcen kao broj jedan u vrijeme najslabije konkurencije ikada u povijesti tenisa.
(tomi, 6. februar 2015 19:35)

eehehe, napravio si lapsus, hteo si da kazes najjacoj konkurenciji u istoriji tenisa

susjedi

pre 9 godina

ma moze biti 500 tjedana, ostat ce zapamcen kao broj jedan u vrijeme najslabije konkurencije ikada u povijesti tenisa.
(tomi, 6. februar 2015 19:35)
@
Dva najtrofejnija "tenisača i povijesti tenisa" Nadal i Federer igrali su i igraju baš u ovo "vrijeme". Djoković im je obojici skinuo krune pogotovo Nadalu kada je bio u naponu snage toliko o konkurenciji u savremenom tenisu.

..

pre 9 godina

ma moze biti 500 tjedana, ostat ce zapamcen kao broj jedan u vrijeme najslabije konkurencije ikada u povijesti tenisa.
(tomi, 06. februar 2015 19:35)

sta ti je zavist...

No1EMINATOR

pre 9 godina

Novak ce sada na turniru u Dubaiju imati sanse da jos uveca prednost na ATP listi ukoliko se plasira u finale ili,jos bolje,osvoji titulu.Dubai je jedan od njegovih najuspesnijih turnira,cetiri puta ga je osvajao.Voli to mesto,tu podlogu.Zatim dolaze turniri iz Masters serije u Indian Wellsu i Miamiju.Takodje,Novak tu tradicionalno dobro igra u poslednjih nekoliko godina.Indian Wells je osvajao tri puta,Miami cetiri.Ako bi sve to uspeo da odbrani+titula u Dubaiju,onda bi se fino "zacementirao" na vrhu pred prolecnu sezonu sljake.Zatim slede prilike da se zarade novi bodovi na turniru u Monte Carlu(polufinale prosle godine,a pogotovo na Mastersu u Madridu,gde Novak posle one povrede zgloba u Knezevini prosle sezone nije igrao.Nista ne brani i tu je sansa da se zaradi dosta novih bodova i napravi zaliha.Onda sledi odbrana titule u Rimu.Slag na tortu dolazi u Parizu,a imam dobar predosecaj da ce Nole uspeti da osvoji toliko zeljeni RG.I bas bih voleo da u finalu konacno pobedi Nadala.To bi bila prava stvar i ukoliko se to,daj Boze ostvari,spalo bi mu ogromno breme sa srca,duse i pleca,pa me ne bi ni najmanje iznenadilo da vodjen tim osecajem uzme i preostala dva Slema u sezoni i da se prvi put nakon Lavera,desi Calendar Year Grand Slam.Daj Boze da Novak vlada dugo,dugo na vrhu i prestigne Rogera po broju nedelja na #1.

oxoxoposum

pre 9 godina

A gde je Vilander? Na kom je on mestu sa svojih 20 nedelja na vrhu? Nemojte uskracivati javnost za taj podatak, koji objasnjava zasto Mats ne voli Novaka.

Mare,NS

pre 9 godina

Statistika treba statisticarima.
Novak je to najbolje objasnio,kada je rekao,da zivi u sadasnjosti,na proslost ne moze uticati,a buducnost ko zna sta donosi!?
Kada jednom prestane igrati,imace vremena da se bavi ovakvim podacima i sumiranjima rezultata.
Bitno je da ostane fokusiran na tenis,a rezultati ce doci.
Uostalom,odavno je on postao neizbrisivi deo teniske istorije,koja se jos uvek pise i pisace se jos mnogo godina.
Samo Boze,daj zdravlja.
Sve ostalo si mu vec dao!!!

Serdjo

pre 9 godina

Nole je trenutno na osmom mestu GOAT liste po svim parametrima koji se boduju. 1. Federer; 2. Lendl; 3. Connors; 4. Sampras; 5. Nadal; 6. Laver; 7. McEnroe; 8. Djokovic; 9. Agassi; 10. Borg;

Pa vi vidite u kom je drustvu Nole eeeeeej!!?

https://docs.google.com/spreadsheets/d/tiBxH5i8d26G_gqEg9bqFyQ/htmlview

Ciki

pre 9 godina

Pa nikako ne mogu da se porede Djokovic i Nadal sa ostalima na toj vecnoj listi, jer se do pre par godina nisu oduzimali bodovi i bilo je mnogo lakse ostati na prvom mestu kada se napravi razlika. Federer je tako mogao da bude i 500 nedelja prvi, da mu se nije Nadal pojavio...

Martina

pre 9 godina

Ja mislim da Hrvatska treba da blokira ulazak Srbije u EU,jer ovo nije humano od strane jednog Srbina da prkosi ovako tolikim kvalitetnim igracima iz Eu i da im pokazuje da je on daleko najbolji.

jovana

pre 9 godina

DA ALI JE NADAL INAČE NAJBOLJI IGRAČ SVIH VREMENA BIO 5 GODINA 2 IGRAČ SVETA U VREME VLADAVINE ROGERA FEDERERA DOK GA OVAJ NIJE SKINUO SA TRONA , IMAJTE TO NA UMU GDE JE NOVAK TADA BIO NEKA ZAHVALI NADALU KOJI MU JE TO OMOGUĆIO
(Kolinda, 6. februar 2015 19:46)


Nadal omogucio Novaku o.O..Joooj,boli glava citajuci gluposti...Sta ima Novak da zahvali Nadalu,zivota ti?Sta,izbacio je sebe i Federera iz tenisa pa Novak osvajao lagano?? Pa obojica su tu bili...i Ne znam da li da se smejem komentaru ili tvom pravopisu,5 recenica si zgurao u jednu bez zareza...nazad u skolu

kontrapunkt

pre 9 godina

ma moze biti 500 tjedana, ostat ce zapamcen kao broj jedan u vrijeme najslabije konkurencije ikada u povijesti tenisa.
(tomi, 6. februar 2015 19:35)

Baš tako, za Noleta su svi ostali veoma slaba konkurencija i biće još dugo :))

ivan petrović crni

pre 9 godina

@tomi Evo samo za Tomija, malo korisne statistike. Federer je postao broj 1 u februaru 2004. nakon što je osvojio AO ( u tom trenutku njegov 2. GS ). U toj sezoni ( znači 2004 ) imao je skor sa top ten igračima 18-0, sledeće godine ( 2005 ) 15-2 izgubio od Safina SF na AO i na RG od Nadala, zatim 2006 19-4 sva 4 poraza od Nadala, tri na šljaci i jedan na hardu u Dubaiju, pa onda 2007. je 17-4, opet 2 puta Nadal na šljaci, Đoković u Torontu, i F.Gonzales na WTF u 3. kolu, kada je Fedexu bilo dovoljno da osvoji set za 1. mesto u grupi ( izgubio 2-1 ) i najzad 2008 7-10, izgubio od Đokovića na AO, od Nadala 4 puta, 3 na šljaci plus F na W, Roddock u Majamiju, Blake u Pekingu na Olimpijadi, Murray u Madridu i WTF i Simon na WTF. Te 2008, posle pobede u finalu W, Nadal je preuzeo 1. mesto nakon 236. uzastopnih nedelja Federerove vladavine. Za to vreme, od ovih igrača koje stalno vrtite ( Hewitt, Nalbandian, Safin, Roddick, Davydenko ), a koji su navodno činili neku opasnu konkurenciju, pobedili su ga samo Safin i Roddick po jedanput. Sa druge strane, Nadal ga je pobedio 11 puta, Đoković i Murray po 2 puta. Tako je bilo, i tu je istina, od 2008. počinje period najače konkurencije i bitno drugačije raspodele GS-ova ( Rafa 10, Novak 8, Roger 5, Andy 2, Del Potro, Wawrinka, Čilić po 1 ).

Nebojša

pre 9 godina

Interesantna činjenica Čilić je posle osvajanja us opena igrao atomski tenis najbolji u univerzumu po hrvatima a po istim tim hrvatima ovo je najslabija era pa kako to onda Čila ne dominira što nije prvi? ili barem drugi kako može biti tek 9-10 a igra bez konkurencije izgleda je jedino vama i domaćem Šljamu ova era slaba to na inostranim sajtovima niko ne misli samo vi sta vam to govori.

Svete

pre 9 godina

ma moze biti 500 tjedana, ostat ce zapamcen kao broj jedan u vrijeme najslabije konkurencije ikada u povijesti tenisa.
(tomi, 6. februar 2015 19:35)

Ma neka si nam reka !!
Nego dijecko, poslusaj ti malo cuvenog ''hrvata'' Micu Dusanovica kako prenosi Zagreb Indoors, pa se vrati ovde malo to da nam prokomentariras !! Kaze Micko juce, Dodig je u dublu vec svetska marka, a u singlu je veoma opasan igrac, moze svakog pobedit ako mu se sloze kockice, a njegovog protivnika Granolersa je predstavio odprilike kao top 5 igraca, to je onaj sto je u nekih 8 setova protiv Novaka uzeo mozda 7 gemova. E sada ti razmisli sta je Mica time hteo da kaze!

Nadam se da ce Djole biti 500 tjedana prvi, nisu male sanse da bude 300 a onda je sve moguce, i kada se to dogodi mozes da se ceses i tamo gde te ne svrbi u narednih mnoooogooo godina !

A to sto je Ivica Kostelic postigao tek po koji uspeh u najbesmislenijoj eri u istoriji svetskog skijanja, ne znaci da je takav slucaj i sa Novakom, ali sta ces, muka je to, ovih dana biti hrvat koji voli da gleda tenis !!

Бојан Илић

pre 9 godina

"...da osvoji jos 500gs naslova sve mu to pada u vodu kad on igra u finalu protiv wawrinke, gubi u polufinalu od nisikoria, do nedavno gubi od ive karlovica ..."
(tomi, 06. februar 2015 22:13)

Opet zavist sine!
Izgleda da nisi gledao sva Djoletova finala kad nisi pomenuo te u koje se "kunes"(jer na prvom mestu nisu Srbi!):-)
Zaboravio si kako su sve te "velicine" plakale posle meceva sa Djoletom...:-))
Eeee sine sine....

b

pre 9 godina

Sadasnja konkurencija u tenisu je takva da igraci koji su osvajali GSove pre koju deceniju ne bi mogli da uzmu set ijednom iz prvih deset. Primer - Ivanisevic ne bi bio u prvih 50, Safin u prvih 20, Davidenko, Kurijer, Martin, Vilas, , Kes, Konors, Vilander takodje, Edberg i svi ostali servis volej igraci ne bi bili u 30. Agasi i Sampras bi bili u 10, Sampras mozda i u 3. Lendl i Borg ... To je bio drugi sport nekada. Manje fizicki zahtevan, teniseri nisu bili svestrani nego specijalisti pa se moglo desiti da jedan lopatar kao Ivanisevic osvoji GS. Doduse i danas se dogodi - eto na US openu onaj decko sto je osvojio, nece se vise cuti za njega.

vidim sve

pre 9 godina

Igraj, pobedjuj, uzivaj...nemoj da se rekordima opterecujes. Ti si nas, najbolji u svemu i trebalo bi svi da ucimo od tebe. Ima svako po nesto da uzme od tebe. Malo li je to?

Her Zivota

pre 9 godina

(320i, 6. februar 2015 21:05)

Da ne pises srpskim ??? Da nisi pisao mozda na madjarskom ?? NE znam ?

Umjetna ljestvica ?? Sta li je to da mi je znati?

Nadal jeste bolji od Djokovica u medjusobnom skoru, ALI Nadal i Djokovic su odigrali 18 meceva na sljaci i 21 na betonu, na sljaci se igra 4 a na betonu 10 turnira godinsnje, vidis tu je omjer malo nelogican, 6 puta su igrali na RG i 6 puta na svim ostalim GS- i u ovoj racunici nesto ne stima !! Djokovic je vise puta gubio od Nadala na GS, ali je Nadal gubio od Rosola, Darcisa, Kirgiosa, sada Berdiha i dosta puta nije ni dosao do meca sa Novakom i na vecim i na manjim turnirima a da ne pricam o tome koliko je Nadal propustio obaveznih turnira zbog kojekakvih povreda, upala i ostalih stvarcica !! Tako da mnogo je to zanimljiva i opsirna prica, a svakako da je razlika u uspesima izmedju Nadala i Djokovica MANJA NEGO STO TI MOZES I ZAMISLIT !!!! Slicna je prica oko medjusobnog skora Fed-Nadal, da ti mozda skor 10-23 ne deluje realno ???

Uostalom:
Finale RG - Djokovic - Nadal
Finale Wimbledona- Djokovic - Federer
Finale Australije- Djokovic - Murray

Da li je i jedan komentar potreban u vezi ove cinjenice ???

Logika

pre 9 godina

Dobro, vidim da je drago prihvatio sugestije oko analize igraca i bice oprostene greske jer je iz neznanja. Medjutim Drago je opet zabrazdio kada govori da je danas sve bezlicno i dosadno. Mozda Cilic nije interesantan tip kao zaboravljeni Ivanisevic, ali je Novak super star i van terena, a posebno na njemu. Svet posle Mekinroa nije video zabavnijeg tenisera od Novaka i ne da je uzivanje gledati kako plese na terenu, zbija sale, prica sest jezika, imitira, nego predstavlja vrhunac zabave kako za dzet set lica iz publike tako i za nas kraj malih ekrana. To sto ti ne osecas isto govori o tvojoj neispunjenosti Novakovim uspehom, a to ne moze niko da ti nadoknadi sem tebe.

Boban

pre 9 godina

Može Novak minimum preko 200 nedelja da bude prvi, iako brani dosta bodova ove godine, verovatno će celu godinu da prevede na prvom mestu. Najviše bih voleo da stigne Federera, al bi to bilo dobro, najvažnije da bude zdrav i da ima motiv.

milosggg

pre 9 godina

Da se ne pretvaramo i da ne pisem srpskim kao vecina sunarodnjaka,Hrvat sam navijac Rafaela Nadala od pocetka njegove karijere i imam potrebu staviti komentar posto volim ovu stranicu i zanimljivija je od svih nasih,za vas koji ima 3-4 godine pratite tenis odnosno otkad je vas Nole "odrastao" su Rafael Nadal i Roger Federer bogovi ovi igre ,to sto je na ovoj umjetnoj ljestvici Djokovic prvi ne znaci ama bas nista nasuprot onome sto su cinjenice,a to su: Nadal je bolji u medjusobnom ogledu i od Djokovica i od svih igraca u top 10,osvojio je skoro pa duplo Slemova i puno vise mastersa,Nadal je najbolji igrac u povijesti tenisa a sluzbeno ce postati kad dodje do broja 17 za godinu dvije :)Ps Nole je dobar al daj se spustite malo ,Pozz iz Hercegovine
(320i, 6. februar 2015 21:05)

Ti napravi od Nadala Boga u odnosu na Djokovica..ispade da Novak ne zna ni reket da drzi :)...Ajde razumem da ti je idol,volim ga i ja ali covece..Mislim,cinjenica da je Djokovic pobedio Nadala u 7 FINALA za redom samo govori koliko lupetas i omalovazavas druge tenisere...zao mi je,ali tvoj Rafa je skupio toliko tanjira u finalu da je to smesno,tako da cuti tu i budi realan

....,,

pre 9 godina

@tomi, ne pisi gluposti. Rafael Nadal je igrac koji 11 i 12 nije mogao parirati Novaku, kao ni Federer, to je cinjenica. Bili su zdravi.
Dalje, isti taj Federer je igrao u vreme u kojem mu je najveci konkurent bio Endi Rodik. Kada se pojavio Novak Djokovic, polako ali sigurno je gradio svoj put ka vrhu. Da, i sada se zasluzeno nalazi na njemu. U poslednjih pet godina je globalno ubedljivo najbolji teniser.
Sigurno najbolji sportista balkana. Tacka.

srbin

pre 9 godina

ma moze biti 500 tjedana, ostat ce zapamcen kao broj jedan u vrijeme najslabije konkurencije ikada u povijesti tenisa.
(tomi, 6. februar 2015 19:35)

ha ha ha ha HA!!! ako je tebi federer-marej-nadal-vavrinka i ostali najslabija konkurencija svih vremena,onda ti decko ocigledno blage veze nemas o tenisu...u poslednjih nekoliko godina OVO je DEFINITIVNO najveca konkurencija IKADA i u njoj igraju verovatno 3 igraca koji su u top 5 svih vremena!!! sledeci put dobro razmisli pre nego sto krenes da lupetas po komentarima....

Bojan

pre 9 godina

Po meni je ovo glup statistički podatak. Lako je Federeru da bude prvi na listi, kada u najboljim godinama za igranje tenisa nije imao pravu konkurenciju.

Predo

pre 9 godina

Uvek se ponadam da ću pročitati nešto pametno u komentarima, nešto naučiti ili se nasmejati. Onda vidim da se pametni uglavnom ne javljaju jer su "divlji isterali pitome". Šta je ovo? Zabranjeno onima iznad 16 godina da daju komentare. Sve u stilu "Moj je tata jači od tvoga", "Ivanišević je osvojio jedan GS, ali ima veću karizmu od Novaka" itd.
Biti br. 1 ATP liste je samo jedan od parametara, po nekima najvažniji, po drugima nije. To vam je slično ukupnoj pobedi u Svetskom kupu u skijanju ili u Formuli 1. znači da ste najkostantniji te sezone, a ne morate imati najveći broj titula.
I sistem bodovanja se nije mnogo menjao od početka Open ere, osim što se menjao broj bodova za pojedine turnire.
GOAT lista računa i finala i polufinala, Masterse i druge turnire, i broj sedmica na vrhu, tako da mislim da je to najpoštenija lista ako se svađamo "ko je veći".

Marija

pre 9 godina

@tomi

Crni Tomi, nemoj biti zavidljiv, jadno je to, kako najslabija konkurencija ako su međju prvih sest sa te liste dvojica koji jos uvek igraju, a jedan od njih je prvi?
Kazi lepo, kao covek, svaka cast, kao sto cu ja reci svaka cast svakom hrvatskom sportisti koji to zasluzi...

keza

pre 9 godina

A sve to najjacoj konkurenciji ikada. Federer i nadal su najbolji igraci u istoriji tenisa, a za koju godinu ce nole da ih pretekne. Stvarno veliki respekt.

Her Zivota

pre 9 godina

(tomi, 6. februar 2015 22:13)


Opasno mesas neke stvari, ali ajde !! Idemo redom, kazes u poslednjih 5 godina GS osvajaju Cilic i Wawrinka, dakle na 20 GS, 2 su osvojili neki tamo Cilic i Wawrinka, a jesi li gledao kako su oni igrali te GS. Kada se Federer probijao GS su osvajali face kao Costa, Gaudio, Johanson, Andre Agasi sa 33 godine je sa 70 minuta u finalu osvajao AO uz najmanji broj izgubljenih gemova na turniru u istoriji, kakvi su tek likovi igrali finala GS e to je vec poduza prica, pogotovu sredinom 90.tih, tj negde od 1995 do 2005... Poslednjih 7 godina je najjaca konkurencija u istoriji tenisa a to su potvrdili McEnroe, Borg, Edberg, Becker, Connors, Sampras, Aggasi, Lendl, Noah i jos gomila njih, tako da je prica oko toga zavrsena...
Sto se tice Federera i Nadala, Djokovic je 90 % svojih trofeja osvojio upravo pobedjujuci tu dvojicu, retko koji turnir je odigrao a da na njih nije naisao, i cini mi se da ne postoji turnir na kome on nije igrao sa obojicom..Djokovic je sa njima odigrao 80 meceva !!!
Sto se tice godina, Federer je stariji 6 godina, zasto mislis da to nije njegova sreca sto je takva cinjenica, mislis da bi sve to uradio sto je uradio da je Fed 87. godiste ??? Sto se tice Nadala i godina, Nadal je 11 meseci stariji od Novaka, tako da je prica oko toga apsolutno besmislena !!
Mec Djokovic-Federer iz Wimbledona2014 je dosta kvalitetniji od meca Federer-Nadal iz Wimbledona 2008, ako to ne mozes da shvatis onda si u velikom problemu !!

sasa jokic

pre 9 godina

Drago@ Hajde jos jednom razmisli pre nego sto nesto izgovoris. Da ne bude moja protiv Tvoje, poslusaj sta kazu svi teniski eksperti. Ovo je zlatna era tenisa, u kojoj igraju tri najbolja igraca svih vremena. Reci da nisu oni toliko jaki, koliko su ostali slabi je....smesno.
Ivan ledl je prosle godine rekao, da bi Berdih, Tsonga, Wawrinka i Ferer imali po bar 4 do 5 slemova da su igrali u bilo kojoj eri sem ove.
Ako Ti Majkl Canga smatras za vrhunskog tenisera....mislim stvarno neozbiljno. Jedino bi Pit Sampras imao neke sanse protiv ove trojice, mada taj stil danas nema sanse sa ovim nacinom igre, pasing sotovi bi mu zujali kao pcelice kod izlaska na mrezu.
Na zalost sve ima svoj kraj, i bojim se da ce nam, koliko god Nole dominirao, biti malo dosadno naredne tri, cetiri godine.

zoran

pre 9 godina

ma moze biti 500 tjedana, ostat ce zapamcen kao broj jedan u vrijeme najslabije konkurencije ikada u povijesti tenisa.
(tomi, 6. februar 2015 19:35)

A ti i najveći broj tvojih sunarodnika ostaćete upamćeni kao najiskompleksiranija nacija u povjesti čovečanstva. Zašto je to tako? Ne znam, zaista. Kopleksi su čudo...

Što se "slabe konkurencije ikada u povjesti tenisa" tiče, molim pojasni mi kako to da u tako slaboj konkurenciji jedan Federer i jedan Nadal ispadnu u prvoj nedelji jednog GS? Zaista mi nije jasno?

A Đoković će "ostat zapamćen" pa ma kako, za razliku od Čilića, recimo, koji je već pao u zaborav, a za kojeg inače uvek navijam osim kada igra sa nekim od naših iz Srbije...

Joxa

pre 9 godina

@Tomi

Kad ste vi 'rvati znali nesto o tenisu,boli sto je Srbin najbolji na svetu...
A zamisli kad u toj najgoroj konkurenciji vi kao da i ne postojite...

Adi

pre 9 godina

Dragi ljudi, nije bitno za koga navijate, bitno je da bude objektivni prilikom svojih komentara,covjek ne moze vjerovati sta sve ovdje vidi kakve komentare,koliko lazi i koliko nekih cinjenica bez ikakvih argumenata. Kao prvo ne mogu se uporedjivati vremena kad je igrao Rod Lejver,pa Lendl,Sampras i sad ova era. Sto se tice ove vijesti da Nole stize Rafaela svakako ce ga stici i prestici zasluzio je al puno muke treba da ga stigne po GS turnirima po meni je Nole kompletniji igrac od Rafe zna vise tenisa igrati ,Rafa je najveci borac mozda u svijetu sporta,a Roger najveci umjetnik i talenat kojeg je tenis vidio, umanjivati uspijehe ove trojice je apsurdno po meni uz Borga koji je mlad prestao igrati mogao je osvojiti puno toga i Samprasa ova trojica su najbolji ikada znaci tih 5 tenisera,samo sto sada Federer po svim parametrima je ubjedljivo prvi al treba sacekati da sva trojica zavrse karijeru, i onda donijeti odluku. Novak ako nastavi ovim tempom mogao bi prestici Rogera po broju sedmica na prvom mjestu a i po broju GS bi mogao ugroziti i Rafu i Rogera samo ako ga zdravlje posluzi, Rogera su stigle godine on moze jos uvijek osvojiti GS al treba mu se puno toga poklopiti al nije nemoguce,Rafu vise niko ne moze opisati u kakvoj je formi zaista nemoguce,al vise djeluje u losoj nego dobroj,Novak je trenutno odlican ,Marej daleko od ove trojke ,a ovi ostali mogu izbaciti prvu trojku sa GS kad imaju los dan pod ostalim mislim na Wawrinku,Dimitrova,Nisikorija i donekle Raonica.

POLINOM

pre 9 godina

Mislim da se Nole ne opterecuje ovakvim podacima,interesuje ga samo rezultat,i ukoliko osvoji Roland Garos ovakvi podaci ce sa njega biti nebitni.
Sa druge strane, sigurno mu godi naci se u ovakvom drustvu.

sinke

pre 9 godina

Ja prognoziram da ce Novak u naredne 2 godine konstantno biti broj 1...Siguran sam da ni u jednom trenutku nece izgubiti prvu poziciju.

miladinka krs

pre 9 godina

taman će do kraja godine prestići i John McEnroe...idemoooo...ajmo sada komšije lupajte minuse... umesto da se radujete kad već nije vaš, barem je prvi komšija! to je tako logično! medjutim kod vas nema logike sve se prenosi sa starije na mladje generacije

Logika

pre 9 godina

Drago, nisi upravu. Chang, Courier, Stich i Muster nisu bolji od Wavrinke, Del Potra i Soderlinga koji su isto osvojili GS. Cak nisu bolji ni od Berdiha, Conge, Ferrera koji nisu osvojili GS, a nisu zato sto je suvise jaka konkurencija, najjaca u istoriji tenisa ubedljivo. To sto je Novak sa 6:0 deklasirao poslednji set Murraya i Wavrinku nije odraz slabe igre istih vec Novakovog uspona i iskustva zbog osvojenih 5 titula na Ozi openu. Drago moras vise da analiziras pre nego sto na ovom forumu ostavis komentar.

d

pre 9 godina

Top 5 u ovoj kategoriji je nesto sasvim realno, da zavrsi ovu godinu na prvom mestu, sto je izvesno i eto ga na petom mestu. Zamislite samo da se tenis igra toliko godina, a nas teniser je medju 5 najboljih, neverovatno stvarno. Sve preko toga bice samo dodatni uspeh i satisfakcija. Bravo Novace. Predvidjam mu jos 3 savrsene sezone sigurno, a jos jedno 5 u samom vrhu.

ivan petrović crni

pre 9 godina

@kakva nepravda 132 nedelje na prvom mestu igrajuci protiv , Mareja,Ferera,Vavrinke, Raonica, Nisikorija, Berdiha,Conge, s vremena na vreme Nadala,.....pa onda to uporedis sa 302 nedelje igrajuci protiv Hjuita, Rodika, Safina, Davidenka, Nalbadiana,...Samprasa I Agasia ne racunam posto su bili u zalasku karijere. I ksda sve to uporedis, onds dobijes pravu razliku koliko ko zaista vredi. ( kakva nepravda 06.02.2015. 20:57 ) Hewitt, Roddick, Safin, Davydenko i Nalbaldian imaju skor od 3 pobede i 32 poraza na GS. Značu Hewitt, Roddick i Davydenko su bez pobede ( 8-0 protiv Hewitta i Roddicka i 6-0 protiv Davydenka, protiv Safina je 4-1 i Nalbaldian 4-2. Jedino je u redu što ne računaš Samprasa i Aggasija. Sampras se povukao pre no što je Federer osvojio svoj GS ( W 2003 ), a Agassi je tada imao nešto kao Federer u ovom trenutku, 33 i po godine.

mora još da se dokazuje

pre 9 godina

Ma najbitnije je ko koliko ima GS. Po tome se rangira ko je gde u istoriji. Novak mora da osvoji bar još 5 da bi se poredio sa Federerom i Samprasom, pa i Nadalom. Ima šansu u svakom slučaju ali i ne mnogo vremena jer nema šanse da igra do 35 kao Rodžer. Novak igra fizički tenis i čim ga napusti telo gotov je. Sva sreća pa se još uvek niko ne pojavljuje kao ozbiljan konkurent od mlađih. Imam utisak da će nakon odlaska Federera, Novaka i Nadala nastupiti velika kriza u muškom tenisu. Kao što je sad u ženskom. Bar smo gledali i jednog Srbina u zlatnom dobu tenisa.

nikola1992

pre 9 godina

@tomi
Ja sad ocekujem da ce covek da kaze da ti "njegovi" imaju u ovako "slaboj" konkurenciji barem 500 nedelja na celu, kad ono ipak 0. Inace, da pored djokovica nema nikog drugog, osim federera, to nikako ne bi mogla da bude najslabija konkurencija ikada, jer kada ti je konkurent u top3 ikada, ako ne i najbolji ikada, onda je to sve samo ne slabo. A tu je i nadal. Ali zavist pojede coveka ocas posla.

cofi008

pre 9 godina

dobro drago kakve veze ima goran sa samprasom..goran i cilic ne zasluzuju da budu u istoj recenici sa samprasom i djokovicem. ako cemo posteno ;-)
sto se tice toga da su svi kao roboti...prosto danas je najjaci tenis ikada i fizikalije igraju jako veliku ulogu. ovo je ipak sport i kao u svim sportovima granice su se pomerile navise.
a sto se tice toga da svi daju kurtuazne izjave i mene to nervira..ali iskrenost i neposrednost moze itekako da se obije o glavu igracima... bolje za njih i da budu "dosadni" nego posle u medijima da ih ocrnjuju sto su rekli da kad igraju najbolje igraju kao novak,a kad igraju losije igraju kao marej...a onda ispadnu u prvom kolu ao :-)

Pinokio

pre 9 godina

Tomi koliko nisi u pravu pokazuje i to što je prvi na toj listi Federer još uvek aktivan,a među prvih deset pored Đokovića su i Nadal i Lejton Hjuit još uvek aktivni.Znači četvorica od desetorice svih vremena.

Morski Vuk

pre 9 godina

Ne zivim u Srbiji I imam mnogo prijatelja u celoj bivsoj Jugi ali mi Hrvati bas nisu jasni. Jel ide neki Srbin na njihove sajtove I pise ovakve nebuloze? Jeste li vec zaboravili kako je Nole trazio pomoc I za Hrvatsku tokom poplava? Ajde izadjite malo na vazduh , polupajte koju tablu sa cirilicom i iskulirajte.

Ivan_ue

pre 9 godina

@tomi ivanisevic i cilic(bosanceros inace) osvojili GS u najlosijoj konkurenciji ikada,kao i da nisi al to vam je najbolje sto imate i sto cete imati.1.

toma

pre 9 godina

Ne zivim u Srbiji I imam mnogo prijatelja u celoj bivsoj Jugi ali mi Hrvati bas nisu jasni. Jel ide neki Srbin na njihove sajtove I pise ovakve nebuloze? Jeste li vec zaboravili kako je Nole trazio pomoc I za Hrvatsku tokom poplava? Ajde izadjite malo na vazduh , polupajte koju tablu sa cirilicom i iskulirajte.
(Morski Vuk, 07. februar 2015 08:49)

Pravo u centar! Nemoguće je zamisliti bilo kog Srbina da ide na hrvatske sajtove i dokazuje kako Ivica pojima nema da skija i da je slučajno uzeo kristalni globus jer je bila najslabija konkurencija ikada i da ostrašćeno navija za Hiršera, ili da dokazuje da Janica nije ni do kolena Tini i Wonovoj. Ili još gore da dokazuje da je Dražen u stvari prosečan košarkaš. A oni? Fascinantna nacija!

lale

pre 9 godina

Ok Novak nije najbolji teniser svih vremena kao sto su Pit sampras federer Nadal, ALI ima vremena da im se pridruzi!! A ovim hejterima iz HR : u vreme Federove i Nadalove najvece forme, Djokovic ih je pobedjivao i bio i tada broj 1, tvrdite koliko god hocete da on ne zasluzuje da bude br1 ili da je tu slucajno jer to radite samo zato sto je vecina vas zadojena mrznjom

verteks

pre 9 godina

Prvo, svaka čast Novaku na osvojenom AO! Teško je osvojiti jedan GS, a kamoli 8. Drugo, verovatno će prestići Nadala na ovoj listi, ali juriće se još jer verujem i da će se Nadal vratiti... Treće, verovatno ga nikad neće prestići po broju osvojenih GS, a zar mora? Hoće li biti mali teniser ako to ne uradi? I, Federer je bio dominantan u svojoj eri, pojavio se Nadal koji je morao da se izbori sa istinskim šampionom, pojavio se Novak koji je morao da se bori sa 2 šampiona (priznaćete, teže nego sa jednim)... Što se Novaka tiče, ne mora više ništa da osvoji od GS, on je već šampion i među 10 najboljih svih vremena po svim parametrima!

Бојан Илић

pre 9 godina

Jedan je Roger Federer! Profesor, doktor, magistar teniske igre! Zauvek!
(FedEx forever, 07. februar 2015 00:16)

Никад нисам разумео овакве људе, некако ми их је увек било жао!
Мислим, чему ово?!:-)

Djordje

pre 9 godina

Da bi stigao Federera trebao bi u komdau da provede jos 3 godine i 3 mjeseca na prvom mjestu,sto je jako jako tesko,ali ne i nemoguce!!!Zasto da ne???!!!
Federer ima jos godinu da igra,Nadal ima jos dosta da igra,samo je pitanje na kakvom nivou!Marej...Pa tesko da moze u kontinuitetu da osvaja velike trofeje,a da bi skinuo Novaka to bi morao da radi!Dakle,sve je u Novakovim rukama!Poznajuci njega,vjerujem da ce on do kraja raditi punom parom na sebi,na fizickoj pripremi,a mentalno je vec dovoljno jak za sve na turu,jos kad udje u ove kasne teniske godine,bice mentalno jos jaci!
Dakle,ne vidim u skorije vrijeme (2-3 godine) da neko moze da ugrozi njegovo 1. mjesto!Da se razumijemo,ne mislim da ce Novak da osvaja 95% turnira,ali hoce sigurno u tom procentu da igra zavrsnice svih turnira,a cesto i da ih osvaja!Pored njega,ne vidim nekoga ko ce isto tako biti konstantan!
Pozz

eee

pre 9 godina

(320i, 07. februar 2015 00:18)
Kanta za napucavanje?!?
Možda Rodik, Davidenko i ta ekipa. Novak je od 2007. sa samo 20 godina, već redovno peglao Federera svake sezone, sve do danas. 2009. čak tri puta, dva puta vezano i na hardu i na šljaci. Seti se ko je lomio rekete u Majamiju? Od 2011. da ne nabrajam. Slabo ti pratiš tenis.

Nebojša

pre 9 godina

Nole je trenutno na osmom mestu GOAT liste po svim parametrima koji se boduju. 1. Federer; 2. Lendl; 3. Connors; 4. Sampras; 5. Nadal; 6. Laver; 7. McEnroe; 8. Djokovic; 9. Agassi; 10. Borg;

Pa vi vidite u kom je drustvu Nole eeeeeej!!?

https://docs.google.com/spreadsheets/d/tiBxH5i8d26G_gqEg9bqFyQ/htmlview
(Serdjo, 06. februar 2015 19:37)


Može li neko da mi objasni tu goat listu pre svega mi nije jasno Sampras 14 grenslemova 286 nedelja na prvom mestu dok Lendl ima osam grenslemova i manje je bio prvi kako je onda ispred Samprasa.

miladinka krs

pre 9 godina

donar je brate NAJ BOLJI najači najbrži najpametniji najpošteniji najlepši najbogatiji...jako ste ljubomorni komšije...le le

game, set and...

pre 9 godina

sta sve ljudi nece napisati, neverovatno...

Ceng, Muster, Stih igraci velike klase koji bi danas razbijali!!! Ceng je tip Fonjinija, kefalo da, ostalo ne, pa kako je pobedio Lendla na RG-u, da je bilo obratno Lendl bi bio razapet, a Cang evo postade i velikan... Stih bi, da nema Korde i Ivanisevica bio najsmesniji osvajac GS-a ikada, ovako ima drustvo, a Muster, pa mislim da je izabrao rvanje ili dizanje tegova bio bi mnogo uspesniji, on je slabija verzija Nadala, idemo na snagu, vracamo dok protivnik ne crkne...

Safin je sa druge strane bio igracina koga tenis realno nije interesovao, bio je tu zbog zezanja, Nalbandijan je stvarno vrhunski teniser, ali precesto povredjen, a ostali "smehotresna olimpijada"...

i dodjosmo do Samprasa - posle Borga i Lendla, a pre Nadala i Federera, najdrasticniji primer kiborga, robota coveka, izadje odradi posao, i kraj... i pored tolike dominacije uspeo je od Agasija da izgubi 14 puta (ok, dobio je 20) i neko kaze da bi danas mogao da se suprotstavi reternerima kakvi su svi iz top5, pa i 10... da, da, kako da ne... svaka njemu cast, ali da od S/V stila ima vajde, bar jedan takav igrac bi sada bio makar u prvih 20...

i dodjosmo do sadasnjice... najbitnije i hejterima najteze je da je Nole prvi, da tu planira da ostane malo duze, a vi se tesite konkurencijom, koja je takva da bi igraci koji imaju po jedno ili nijedno finale GS-a u neko drugo vreme bili legende, sigurno vece od ovde pominjanih Cenga, Stiha i Mustera...

pozdrav...

covek koji voli prirodu

pre 9 godina

Nadal je poceo da se povredjuje (ili pauzira) kad god pocne u seriji da gubi od Noleta dot. Da li od zelje da trenira jace i snaznije nego sto su mu mogucnosti ili samo da se bolje spremi, ili jednostavno losa sreca, to necemo nikad znati

ZG

pre 9 godina

Veliki sam navijač Federera, ali glupost je reć da ga je Nole počeo pobeđivat tek kada je Roger prešao tridesetu. Barem je ATP statistika svima dostupna i ne laže.

eee

pre 9 godina

(Damir, 07. februar 2015 00:15)

Dosta više sa tim Safinom i 2:0 protiv Novaka! Prvi meč Novak je bio dete, debitantski gs meč. Drugi meč 2008. na Wimbldonu je Novak izgubio jer je uoči turnira dobio anonimne pretnje smću i o tome je bila obaveštena britanska policija (Novak je o tome pričao u nekom intervjuu tek nekoliko godina kasnije). Novak je jedva prošao i prvo kolo protiv nekog totalnog anonimusa, izgubio prvi set, u drugom gubio dva brejka i jedva dobio. I onda izgubio od Safina. Baš mu je bilo do tenisa! Dosta više sa tim Safinom!

thrillseeker

pre 9 godina

@(Nebojša, 6. februar 2015 20:28)

Lendl imas vise finala i polufinala na Slemovima. Takodje ima mnogo vise Mastersa i skoro duplo vise drugih ATP turnira a i proveo je samo 15-16 nedelja manje na #1.

Bodovanje je sledece:

4 - osvojen GS
2 - finale GS
1 - polufinale GS
3 - zavrsni Masters
1 - finale zavrsnog Mastersa
2 - Masters
1 - finale mastersa
1 - svi ostali ATP turniri, 500, 250
2 - zlato na O
1 - srebro na O
1 - Dejvis kup

Broj nedelja na #1 podeljeno sa 4.

Znaci sve se racuna. Ovo je manje vise prava slika najboljeg tenisera ikada.

Obratite paznju na Lejvera. Covek nije igrao Slemove u najboljim godinama, od '63. do '68. i tada nije postojala ATP lista tako da je i tu uskracen u bodovanju i pored toga je na sestom mestu. Ali je za mene on najbolji teniser ikada. Covek u 31. godini zivota osvaja The Grand Slam, po drugi put u karijeri.

Thomy Majoneza

pre 9 godina

ma moze biti 500 tjedana, ostat ce zapamcen kao broj jedan u vrijeme najslabije konkurencije ikada u povijesti tenisa.
(tomi, 6. februar 2015 19:35)

Baš sam hteo to da napišem.

Buahahahahahahahahahahahahahahahahahaha,
kad bi se zezali.

Lepi moj Tomi. Najvažnije od svega je ono, "ostat će zapamćen".

ZA-PAM-ĆEN, moj Tomi! Za razliku od stotina, tisuća, čak hiljada ZA-BO-RAV-LJE-NIH!

Drugo, da li ti, Tomi druže, misliš da će uz podatke o Noletu u svakoj budućoj knjizi stajati i objašnjenje, "ali on je bio Broj 1 kada je konkurencija bila najslabija"???
Mislim stvaaaaaaaarno, Tomi???
Pa, kako te nije sramotra, leba ti?

Gargamel

pre 9 godina

Niko ne spominje jednu veoma bitnu cinjenicu. Djokovic zadnje 4 godine igra sam protiv svih. Svaki od tih top igraca igra 100% spreman samo jedan ili dva Grend Slema u sezoni, ostale se samo pojave. Tako da Djokovic na svakom od zadnjih petnaestak velikih turnira ima po jednog svezeg i nabrijanog protivnika. A on jadan igra sve, odatle i toliko poraza u finalima. Ali to takodje i govori, ko je taj koga svi jure, ko je taj najbolji. Tako da... Federerovci i Nadalovci, dzaba vam trud, uzalud sve, uzivajte u ovim momentima, idu godine brutalne dominacije i obaranje svih rekorda.

Miroslav Buljin

pre 9 godina

Djokovicevih 132 nedelje na vrhu stime imaju vecu vrednost,jer u isto vreme je iza sebe ostavio najboljeg igraca svih vremena do sada "Federera"!!!Nije isto biti najbolji kada je konkurencija slaba i biti najbolji kada je konkurencija nikad jaca!!!Zato mislim da njegovih 132nedelje su velike kao i Federerove 300 i kusur!Svaka cast Novace i puno srece i zdravlja u nastavku karijere!!!!!

Nerealno

pre 9 godina

Da stigne Nadala treba mu još šest Grand Slamova pod uslovom da Nadal više ne osvoji nijedan. Nema šanse da ga ikad stigne. Realno je možda da stigne Bill Tildena (10), Rod Lavera (11) i Björna Borga (11). Tada bi postao jedan od pet najboljih svih vremena

čola

pre 9 godina

Komični ste susjedi sa ovim cmizdrenjem kao Federer mator, Nadal stalno povređen bla, bla... Neverovatno je da potpuno bez STIDA pokazujete frustracije!?! Samo zbog toga što je Srbin najbolji na svetu! Fascinantno je koliko ste bez stida! Redak fenomen za bilo koju naciju! Šta se sa vama dešava, valjda samo vi znate.

Her Zivota

pre 9 godina

(320i, 7. februar 2015 00:18)

Razumem ja da tebe zastrasuje cinjenica da je Federer usao u 34. godinu, Nadal ima nekih problema, ali turnire na sljaci nikada nece propustati i verovatno ce se vratiti i na ostalim podlogama, a mladi su mladji 2-4 godine od Novaka !! Djokovic za to vreme i dalje NAPREDUJE, servis mu je sve bolji, igra na mrezi napreduje, bekend slajs postaje jedan od najboljih na svetu, cini mi se i da se psihicki stabilizovao posle pobede na Wimbledonu, Australiju je sa nesto slabijom igrom u SF i F zavrsio u zastrasujucem ritmu, ima hirurski precizan raspored igranja na turnirima, u Dohi je igrao prvi put 250 turnir posle skoro 4 godine, podatak nezabelezen u teniskoj istoriji, i ne namerava da stane narednih godina !! Shvatam ja da to tebe i tebi slicne plasi, ali sta ces, moraces da se pomiris sa time, veruj da ces jos mnogo puta videti Novaka kako podize trofeje, i da ce jos dugo vremena biti na celu liste !!

POSTOJI MNOGO STATISTICKIH PODATAKA, mozemo da ih sve uporedimo sa Nadalom, ali verujem da bi se razocarao kada bi to ucinili, ne brini uradicemo to kada bude doslo vreme za tako nesto!!

Zapanjujuca je cinjenica kako se ti i ostali rvati trudite da NAJJACU, NAJBOLJU i takoreci ZLATNU ERU svetskog tenisa pokusavate da nazovete najslabijom konkurencijom IKADA, i to sve radite samo zbog jednog igraca!! Cini mi se da upravo ta cinjenica mnogo govori bas o tom igracu !!

Kolinda

pre 9 godina

DA ALI JE NADAL INAČE NAJBOLJI IGRAČ SVIH VREMENA BIO 5 GODINA 2 IGRAČ SVETA U VREME VLADAVINE ROGERA FEDERERA DOK GA OVAJ NIJE SKINUO SA TRONA , IMAJTE TO NA UMU GDE JE NOVAK TADA BIO NEKA ZAHVALI NADALU KOJI MU JE TO OMOGUĆIO

..

pre 9 godina

Teniser koji je odučio Nadala od tenisa, šamarao ga i sprdao se sa njim u SEDAM finala za redom, svakako je zaslužio da ga pretekne na listi No1 nedelja. Nadal mukica ostaće upamćen kao JEDINI teniser u istoriji koji je izgubio sedam finala za redom, i to od jednog istog igrača.

drago

pre 9 godina

Ja vas lozim iz zabave, Djoko je pravo cudo od igraca (kao covjek je izvan terena super a na terenu katastrofa od tipa ali mi to ne smeta) ali ovo danas je samo beton i bjesomucno prebacivanje. Svi igraci su kao roboti.
Tenis je nekad imao dusu. Sampras je bio robot ali je imao karizmu, aureolu pobjednika. Goran je bio lud, obozavali su ga Britanci i bio je sjajan na Wimbledonu. Stich, Chang, Muster, Agassi itd. itd. sve su to bili jako zanimljivi likovi a tenisaci su bili jednako zastupljeni na svim podlogama. Bilo je zemljasa, igraca trave i betona.
Danas je sve isto i bezlicno.
Recimo i Cilic, tip je totalni bezveznjak. Dok ga slusam 3 puta zaspim. Ali nas je, pa sta cu. On ce do kraja karijere osvojiti par Slamova ali ce uvijek biti dosadni bezveznjak.
Recimo mali Borna je super tip (klinacki je malo pretjerao sa izjavama ali je shvatio da je u krivu). Zato jedva cekam da stasa pa da ne moram trositi zivce na Cilica.

Lucky

pre 9 godina

Moram i ovo,Rodzer Federer mi je bio idol sto se tice ove igre i neosporno je majstor ali je kad su se pojavili jaki klinci pokazao opasnu sujetu,i da nije to bas toliko ledeno lice kao sto se predstavlja!!!Svaka cast Noletu i Nadalu,to su klinci lavovi!!!!

320i

pre 9 godina

(Her zivota) Mozes ti meni pricat ovde do jutra sta bi bilo kad bi bilo i sta bi bilo da je bilo,da je babi m.... nebi pitala u dida,al evo jos jednom cu ti ponoviti, 14-7 u finalima GS Nadal,8-7 Djokovic,to sto je sazrio u 23. koga briga??To je njegov problem sto je bio kanta za napucavanje Federeru dok je ovaj bio vrh! Pises o zemlji i betonu,jesu sve podloge ravnomjerno rasporedjene osim trave koje ima malo? Jesu! Opet cu ti ponovit CINJENICE ,vidi medjusobni omjer,vidi broj GS I MASTERSA TO TE DEMANTIRA! A sto se tice Fed Nadal,sta oces rec ja i ti igramo 33 meca i ja te dobijem 23 da si ti bolji od mene?Nemoj bit smjesan! I da pisem hr jezikom! Cao pozz

Damir

pre 9 godina

Kad se računaju nedjelje na vrhu,nema veze što je Federer star - sad je konkurencija,a kad je on vladao,onda nije bilo konkurencije. Objektivno,nema šta. Svaka čast svima koliko god je ko bio,samo je bezveze što se koriste ti neki argumenti kako kome zatrebaju,sad ovako,sad onako,ovisno u kojem kontekstu se traže.

Damir

pre 9 godina

Kako možete omalovažavati igrače poput Safina,Hewitta,Nalbandiana - to je stvarno čudo. U svoje vrijeme,zdravi i spremni,i da takvi danas igraju,a ne njihove blijede kopije s kraja karijera - ova ljestvica ne bi sigurno tako izgledala,niti bi se GS-i ovako raspoređivali. Zašto imaju takav skor s Federerom? Zato što je tih godina Federer bio neuporedivo bolji od svih ostalih,izuzev Nadala na šljaci. Isti takav Federer bi i danas pobjeđivao sve redom. Ne pobjeđuje jer godine čine svoje,kao što su učinile i gore pomenutim. Hewitt je svojedobno vladao tenisom oko 2 godine,bio moćan kao Nadal u najboljim danima. Nije pomenut ni Ferrero,koji je bio strašan igrač,ali kojeg su također uništile ozljede. Pa sa njima poredite Wawrinku,Čilića,Soderlinga,Delpa...Ma dajte. Još uvijek imaju snimke na youtube,pa malo pogledajte. Međusobni skorovi često ne pokazuju pravu sliku,neko nekome ne leži i eto. Šta bi rekli za skor Safin-Đoković od 2-0 i setove 6-0? Ako je u prvom meču Đoković bio premlad,u drugom je bio ogroman favorit i opet glat izgubio. Šta to sad dokazuje?

Morski Vuk

pre 9 godina

Jedan je Roger Federer! Profesor, doktor, magistar teniske igre! Zauvek!
(FedEx forever, 07. februar 2015 00:16)
Jel ovo vest o Fedexu? Iskuliraj se , izadji na vazduh , prosetaj , bice ti malo bolje ( nadam se ).

ha

pre 9 godina

PS Uz jos jedan detalj, Goran je jedini tenisac kojeg su svi komentatori iskljucivo zvali po imenu. Iz dragosti. Jer im je bio zanimljiv i zabavan.
(drago, 07. februar 2015 00:52)

Haha, ha, pa @drago nasmeja me. Pa zvali su ga po imenu jer nisu mogli prezime da mu izgovore! Kakva crna dragost! Pa idi na youtube imaš onaj komični meč gde Goran deset puta opominje sudiju da mu ne izgovara pravilno prezime! Na kraju dig'o ruke! Komedija! Ivonišoševič!

Бојан Илић

pre 9 godina

@Ciki Bodovi su se oduvek oduzimali. Broj pluseva koji si dobio samo je dokaz teniskog znanja Novakovih navijaca. Prate tenis od juce.
(ju, 07. februar 2015 00:11)

Нема ту шта да се много прати:
Погледаш табелу, бодове, последњих пар година и све ти је јасно!
Само хоће од злобе и пакости да се ослепи, па не знам....:-)

miladinka krs

pre 9 godina

Dr Novak Djoković otvara školu tenisa u splitu i zagrebu za pomoć hrvatskim teniserima da i oni nauče pa da mogu da dodju medju prvih 100...le le

320i

pre 9 godina

Da se ne pretvaramo i da ne pisem srpskim kao vecina sunarodnjaka,Hrvat sam navijac Rafaela Nadala od pocetka njegove karijere i imam potrebu staviti komentar posto volim ovu stranicu i zanimljivija je od svih nasih,za vas koji ima 3-4 godine pratite tenis odnosno otkad je vas Nole "odrastao" su Rafael Nadal i Roger Federer bogovi ovi igre ,to sto je na ovoj umjetnoj ljestvici Djokovic prvi ne znaci ama bas nista nasuprot onome sto su cinjenice,a to su: Nadal je bolji u medjusobnom ogledu i od Djokovica i od svih igraca u top 10,osvojio je skoro pa duplo Slemova i puno vise mastersa,Nadal je najbolji igrac u povijesti tenisa a sluzbeno ce postati kad dodje do broja 17 za godinu dvije :)Ps Nole je dobar al daj se spustite malo ,Pozz iz Hercegovine

ivan petrović crni

pre 9 godina

6 titula: Sidney, Queens, Hertogenbosch, US open, Tokio, Masters cup ( današnji WTF ), 5 polufinala mastersa-Indian Vels, Miami, Hamburg, Štutgart, Cincinnati, ostali GS rezultati 3k na AO, QF na RG i 4k na W. Sa ovim rezultatima je Hewitt bio prvi na kraju 2001.

Oskar

pre 9 godina

@@@ To "sazrevanje" sa 23 godine je Novakov problem. Ko mu je kriv sto nije sazreo sa 19 kao Rafa.... Mozda je cekao da sklone neki njemu itekako nezgodni teniseri, pa da sazri konacno...
(Sava, 7. februar 2015 01:51)

Ja ću ti reć ko mu je kriv. Kriv mu je novac. Djokoviću je sazrievanje kasnilo jer nije imao novca da učestvuje na juniorskim turnirima za razliku od Nadala. To sigurno nisi znao.

kakva nepravda

pre 9 godina

132 nedelje na prvom mestu igrajuci protiv , Mareja,Ferera,Vavrinke, Raonica, Nisikorija, Berdiha,Conge, s vremena na vreme Nadala,.....pa onda to uporedis sa 302 nedelje igrajuci protiv Hjuita, Rodika, Safina, Davidenka, Nalbadiana,...Samprasa I Agasia ne racunam posto su bili u zalasku karijere. I ksda sve to uporedis, onds dobijes pravu razliku koliko ko zaista vredi.

Mikii

pre 9 godina

Dva najtrofejnija "tenisača i povijesti tenisa" Nadal i Federer igrali su i igraju baš u ovo "vrijeme". Djoković im je obojici skinuo krune pogotovo Nadalu kada je bio u naponu snage toliko o konkurenciji u savremenom tenisu.
(susjedi, 6. februar 2015 19:50)

Nadal je u "naponu" snage bio u periodu od 2005-2010 (zlatni period je bio od 2008-2010). Brojne povrede su smanjile i istrzale ovu dominaciju, ali to je sport. Elem, poslednje cetiri godine, sa izuzetkom dela 2013. Nadal je samo u pojedinim delovima nekih meceva podsecao na onog nepobedivog Rafu. Period od 2012-2014 Nadal 4 puta dobija Djokovica na gren slemovima na glavu i suv kvalitet. Tvrdio sam, tvrdim i tvrdicu da kad je Rafael Nadal u top formi, niko, apsolutno niko sanse nema protiv njega. Podloga je nebitna.

320i

pre 9 godina

Ti napravi od Nadala Boga u odnosu na Djokovica..ispade da Novak ne zna ni reket da drzi :)...Ajde razumem da ti je idol,volim ga i ja ali covece..Mislim,cinjenica da je Djokovic pobedio Nadala u 7 FINALA za redom samo govori koliko lupetas i omalovazavas druge tenisere...zao mi je,ali tvoj Rafa je skupio toliko tanjira u finalu da je to smesno,tako da cuti tu i budi realan
Nadal finala GS 14-7,Djokovic 8-7,malo bolja statistika u djokovica jelda? Ne lupetam daj jednu cinjenicu i dokaz koji je sluzben po cemu to je bolji Djokovic?JEDAN SAMO?

спечени од злобе

pre 9 godina

Кад неко изјави да су Штих, Моја, Ченг итд. бољи од Вавринке или Делпа, мени је истог тренутка јасно познавање тениса. Станите испред огледала, ставите прст на чело и запитајте се где је природа погрешила када сте ви у питању.

drago

pre 9 godina

Cilicu je trebao samo neko kome ce vjerovati jer njegov jedini problem je bila psihicka nestabilnost. Svi mi znamo od njegovih najranijih dana da je on bio talent najveceg kalibra. Sa 16 je osvojio RG i bio broj 1. U tom stilu je i nastavio negdje do prve titule, tj. ulaska u prvih 30 pa se u medjuvremenu zagubio.
Da ga je Goran tada preuzeo vec bi tad biljezio ovakve rezultate. Nazalost Brettu je bila puno vaznija Akademija pa ga nije pratio po turnirima. Umjesto da je tad oko sebe imao tim (trener, kondicijski trener, menadzer, psiholog) on je imao samo brata. Naravno da to nije bilo pravo rjesenje. Zamislite di bi Djokovic, ili bilo ko drugi, bio da ga je pratio samo brat Marko (ili stariji brat da ga ima). Bio bi pogubljen.
Nije ni Goran bio psihicki stabilan ali mu Marin vjeruje, sto je kljuc. Ili covjek jednostavno zna, a vidi se po njegovim izjavama da zna tenis.

Sto se tice danasnjeg tenisa istina je, nikad slabija konkurencija. Nisu prvih 4 toliko jaki (a vrhunski su) koliko su ostali slabi.
Jedan Michael Stich, Michael Chang, Jim Courier, Thomas Muster itd. bi osvojili vise Slamova u danasnjem tenisu nego sto su onda. Oni svi imaju po Slam a galaksiju su ispred Ferrera i drustva. Ferrer i ekipa su toliki prosjek da su "dopustili" da od 47 godina Open Ere Federer, Djoko i Rafa udju u prvih 7 po broju tjedana na vrhu u samo 7 godina.

antiNIKE

pre 9 godina

@Zarije
Sta "NIKE" cine ljudima,ovo je tipičan zaključak 'jedne domacice' cije misljenje kreiraju marketinske agencije i veliki brendovi.

ivan petrović crni

pre 9 godina

Evo još malo istorije, poeni igrača po sezonama: 2001g 1. Hewitt 4365, 2. 3855 Kuerten, 3. Agassi 3520, 2002g 1. Hewitt 4485, 2. Agassi 3395, 3. Safin 2845, 6. Federer 2590, 2003g 1. Roddick 4535, 2. Federer 4375, 3. Ferrero 4205, 8. Nalbaldian 2060, 2004g 1. Federer 6335, 2. Roddick 3655, 3. Hewitt 3590, 4. Safin 3060, 9. Nalbaldian 1945, 2005g 1.Federer 6725, 2. Nadal 4765, 3. Roddick 3085, Hewitt 2490, Davydenko 2390, Nalbaldian 2370, 2006g 1. Federer 8370, 2. Nadal 4765, 3. Davydenko 2825, 6. Roddick 2415, 8. Nalbaldian 2295, 2007g 1. Federer 7180, 2. Nadal 5735, 3. Đoković 4470, 4. Davydenko 2825, 6. Roddick 2530, 9. Nalbaldian. Znači Đoković je sa 4470 bio tek treći, a to je više nego što su Hewitt ( dva puta 2001 i 2002 ) i Roddick imali kao prvoplasirani na kraju sezone. ( napomena: ovo je sve po starom sistemu bodovanja, koji je važio do 2008. a koji je davao duplo manje bodova od sadašnjeg, znači sadašnjih 2000 za GS je tada vredelo 1000, masters umesto 1000 samo 500, itd ).

tomi

pre 9 godina

nikakva zavsit, novak je bolji od svih hrvatskih igraca zajedno to ja kazem kao cistokrvni hrvat stovise novak djokovic je po meni najbolji sportas uopce balkana, ljubomora ? nebi rekao samo iskreno kazem da je zadnjih 5 godina u tenisu najslabija konkurencija ikad, gs naslove osvajaju cilic,wawrinka ... zavrsnice igraju berdih,nisikori ... danas u prvih 10 je 90% igraca koji do prije 10god nebi bili u top 40, novak djokovic ima tu srecu da igra u vrijeme kad veliki sampioni (federer, nadal) odlaze njemu ostaju warinka, murray i tsonga ... da osvoji jos 500gs naslova sve mu to pada u vodu kad on igra u finalu protiv wawrinke, gubi u polufinalu od nisikoria, do nedavno gubi od ive karlovica ... ipak su ona finala federer vs. nadal ja bi reko bar 5 levela iznad i to je ono sta se pamti ovo sve je nista i samo nista

milan

pre 9 godina

Novak je vec prestigao Nadala i sve prethodnike,osim Federera bar u zvanicno zaradjenom novcu od tenisa na ATP touru. Nadal je zaradio do sada 71.300.000,00 americkih dolara,a Novak 74.990.000,00(sedamdeset cetiri miliona devetsto devedeset hiljada dolara. Po ovoj cifri je drugi u istoriji tenisa po zvanicno zaradjenom novcu samo od turnira na ATP,bez sponzorskih ugovora itd. koji ovu cifru od turnira dupliraju minimum.

planina

pre 9 godina

Vec 6 godina slusam kako je Rodjer Federer ostario, ne, ne, ..., dosli bolji od njega. Nikad taj covjek nije bio kompletan igrac, "bekend"-smijurija,...

ghg

pre 9 godina

Obratite paznju na Lejvera. Covek nije igrao Slemove u najboljim godinama, od '63. do '68. i tada nije postojala ATP lista tako da je i tu uskracen u bodovanju i pored toga je na sestom mestu. Ali je za mene on najbolji teniser ikada. Covek u 31. godini zivota osvaja The Grand Slam, po drugi put u karijeri.
(thrillseeker, 7. februar 2015 00:08)

Pa jes to je impresivno u eri amaterizma sa 5 tenisera I dvije zemlje (US and AUS) koje su se bavile tenisom. Ne zelim da izgleda kao da ne postujem tu eru, ali ta era ne moze da se poredi sa 80-90 tim, da ne pominjem 2000 pa na ovamo. Igraci su sve bolji I sve kompletniji. To su dva razlicita svijeta. I pored toga tenis ce sve biti konkurentniji u buducnosti. Tenis je skup sport koji mnogi roditelji zaobilaze, ali polako kada se ponovo pojave Americki I vjerovatno kineski teniseri u finalima GS, pricat ce se druga prica.

Bozidar

pre 9 godina

Novace svaka cast...takva vrhunska igra te penje na lestvici vecitih igraca.
Ti radis to spontano,fokusiras se na igru a ostalo ide samo od sebe.
Drago mi je sto imamo ovakvog teniskog mocnika kao sto si ti,koji igra veoma kvalitetno i na visokom nivou.
Teniska istorija je pred tobom sa takvim predispozicijama koje posedujes..
Od srca bravo i nastavi tako,motivises nasu omladinu i dajes veoma lep primer i motiv.

Objektivan

pre 9 godina

Odlicna je ova GOAT lista, hvala na linku. Cini mi se da najobjektivnije (koliko je to moguce) meri sve vazne parametre vrhunskih tenisera: grand slam titule na prvom mestu, ali uzima u obzir i masterse, olimpijske igre, Davis kup, nedelje na prvom mestu... Sto se tice omalovazavanja Djokovica, na GOAT listi on suvereno vodi bez pauze od 2011. godine. Laz je da je postao najbolji zato sto su svi drugi bili stari i losi. U 2011, kad je pocela dominacija Djokovica, Federer je imao 29 godina, Nadal 25, a Djokovic 24, svi su bili zdravi i pravi i imali fantasticne rezultate. Rekao bih cak da su poslednje 4 godine u kojima vlada Djokovic godine najjace konkurencije u svetskom tenisu, pa je tim i njegov uspeh daleko veci. I jos jedan pikantan dodatak za komsije koje pokusavaju da dokazu neokazivo. Po ovoj listi, za ono sto je Ivanisevic osvojio u citavoj karijeri Djokovicu je u proseku potrebno nesto manje od godinu i po.

drago

pre 9 godina

(Logika, 6. februar 2015 22:05)

Del Potro da, ali ostala dvojica nisu ni blizu Changu i drustvu.

(sasa jokic, 6. februar 2015 22:19)


Eksperti za svaku eru govore da je najbolja. Govorili su tako i u '90-ima i u 80-ima itd. Stoji cinjenica da su prva 4 sjajni igraci ali kakva je to konkurencija i zanimljivost kad se vrti uvih istih par imena.
pcenito ti je u svakom sportu tako. Tako se prica i kako se danas igra najbolji nogomet.
Naravno da bi to Lendl izjavio, uvijek se hvali aktualne sportase.
Ti decko ocito nisi ni gledao Michalea Changa jer da jesi nikad ne bi izjavio tako nesto.
Po ovoj prici oko Smaprasa mi je jasno da nisi gledao. Onda su tereni bili puno brzi pa nije ni bilo toliko passinga i returna.

Zarije

pre 9 godina

Ovo je neverovatno da neki ljudi idu na net da bi skinuli podatke o igracima i onda pisu romane o statistikama. A uopste ne idu u prilog Novaku. A sto je jos gore, ja mislim ako Novak osvoji i 20 Gs, da ce i dalje Fed I Rafa biti iznad njega u ocima cele svetske i sportske javnosti. Real u fudbalu ce uvek biti Real i najbolji i da drugi osvoje 10 Ls, Lakersi i Boston u kisarci, Sumaher u formuli, Mutd i Liverpul u Eng, kao i kod nas Zvezda u fudbalu a Partizan u kosarci... Tako da se mirite sa tim, nista od Novaka po tom pitanju

ja

pre 9 godina

@milan
Zarade nista ne govore jer je tenis danas placeniji nego ranije. Npr. vise novca je zaradio Marej od Borga, Bekera, Edberga, Lendla, Mekinroa, pa to nikako ne znaci da je bolji teniser od njih.

GS

pre 9 godina

@ivan petrovic crni
Federeru u najboljim danima ozbiljna konkurencija ne bi bio ni Djokovic (kao sto nije bio) ni bilo koji drugi teniser. Osim Nadala na sljaci.
Dakle, cini mi se da ti imas problem da shvatis o cemu se ovde prica. Federer je igrao toliko dominantno da samo njemu niko nije predstavljao ozbiljnu konkurenciju u to vreme. Ostalim teniserima su Rodik, Safin i ostali predstavljali itekako ozbiljnu konkurenciju. Dakle, Rodik koji nije nista mogao Federeru je bio izuzetno uspesan protiv Djokovica. Safin takodje. Da Federer danas ima 25 godina, a ne 33, niko od danasnjih tenisera ne bi mogao ni set da mu uzme.
Ti si taj koji poredi razlicite epohe. Navodis skor koji je RF na vrhuncu forme imao protiv nekih tenisera, pa onda to poredis sa skorom koji je Federer kao mator igrac ostvario protiv Djokovica. I sad kao to treba nesto da znaci. Da je Rodik sa 25 godina igrao protiv Federera od 30+ godina i on bi ga cesce pobedjivao.
A Djokovic GUBI od matorog Federera. Prosle godine je imao skor sa RF 2-3! Da je RF mladji, Djokovic nikada ne bi uspeo da ga pobedi.
Danasnja konkurencija u tenisu je toliko slaba da RF sa 33 godine drzi drugo mesto na svetu, relativno lako pobedjuje sve tenisere iz top 10, a finalisti AO, Mareju je npr. prepustio svega jedan jedini gem u njihovom poslednjem mecu. To se Rodiku nije moglo desiti ni protiv onog najboljeg Federera.

Objektivan

pre 9 godina

@GS Da, sad vidim, jesam napravio gresku. Kada je otpocela vladavina Djokovica, pocetkom 2011. godine Federer jeste imao 29 godina, ali Nadal je imao 24. a Djokovic samo 23 (napisao sam greskom da su imali 25 i 24. Napunili su te godine tek u maju). Posto vidim da ne pratis tenis, moram ti reci da se turnir u Halleu na kom se "povredio" Federer igra leti, tako da to nikako nije mogao biti razlog sto je Djokovic bio neprikosnoven od pocectka godine. "Povreda" Nadala u Australiji koja ga je sprecila da se suprotstavi Djokovicu je jos veca glupost. Nadal je igrao 7 uzastopnih finala od Indian Wellsa do Roland Garrosa. Da je bio povredjen to se ne bi desilo. Mladi Djokovic ih je obojicu razvalio kada su bili u najboljim godinama, najbolji i najjaci i od tada pocinje njegova vladavina. Ja nemam dilemu ko je najveci i nadam se da ce istrajati jos dugo na ovom nivou.

Dušan NS

pre 9 godina

Tvrdnja da je Federer "u svoje vreme" mogao izgubiti samo od Nadala jednostavno nije istinita. Na Mastersu u Kanadi 2007.g, kada je imao 26 g i bio na vrhuncu, na primer pobedio ga je upravo - Novak koji tada imao 20 g i bio još daleko od najboljih godina!Od Novaka je izgubio i 2008.g na AO, a 2009.g čak tri puta (Majami, Rim i Bazel). Naravno, gubio je i od ostalih igrača, recimo od Gaskea 2005.g u Monaku.

I

pre 9 godina

Celog zivota samo juri Nadala, a nikako da ga stigne.
Nadal u njegovim godinama imao vec 14 GS, a Novak tek do 8 stigao.
Nadal osvojio 9 RG, a Novak jedva uspeo da dodje do dva finala na RG i oba izgubi osvojivsi pritom samo dva seta.
Nadal igrao 5 finala na WB, osvojio 2 titule, jednu od njih protiv Federera na vrhuncu. Djokovic igrao 3 finala WB, uspeo da izgubi od Mareja, osvojio 2 titule, jednu protiv povredjenog Nadala, drugu jedva protiv Federera koji je imao skoro 33 godine.
Nadal osvojio 2 US Opena, oba puta pobedio Novaka u finalu, Novak od 5 finala osvojio samo jednu jedinu titulu na US Openu.
Nadal osvojio zlatnu medalju na OI u Pekingu, Novakov najveci uspeh na OI je bronzana medalja.
Nadal najbolji teniser u istoriji na sljaci, Novak nije najbolji ni u "svojoj" eri.
Nadal na 2 mestu u istoriji po broju GS, Novak daleko, daleko iza Nadala.

hm

pre 9 godina

federer sa 33god pobjedio novaka 3 puta sa egzibicijom 4 puta prosle godine, sta bi bilo da su vrsnjaci ? a sta bi tek bilo da federer ima 26 a nole 33god ? sve je jasno, lagano je sa cilicem i raonicem ...

@ghg

pre 9 godina

Lejver je jedan od najboljih tenisera u istoriji. To sto je dosta osvojio pre uvodjenja novih pravila ne znaci da je bio nesro losiji od onih koji su kasnije dosli. Jednostavno, covek je igrao u eri kada su zarade bile smesne, onda su neki videli da moze od tenisa da se zaradi i "stvorili" Open Eru. Lejver je i tada osvajao titule. Promena organizacije ne znaci da su rivali odjednom postali bolji. I LS u fudbalu nije ista kao nekadasnji Kup Sampiona, pa to ne znaci da Realu treba oduzeti 7 titula prvaka Evrope jer su osvojene kada je sistem takmicenja bio drugaciji.

ivan petrović crni

pre 9 godina

Dosadan si sa tim kopiranjem statistike. Pomiri se s tim da je Novak bio nebitan igrac, igrao sporednu ulogu, sve dok umesro Rodika, Safina, Hjuita, Davidenka i Nalbandijana nisu dosli Berdih, Cilic, Raonic, Vavrinka, Dimitrov. Jednostavno, Novak je iskoristio smenu generacija. ( GS 07. februar 2015 17:35 ) Druže ti imaš problem sa epohama i generacijama, nikako da pogodiš ko gde pripada. Znači Safin je 1980. godište, Federer, Hewitt, Davydenko 81, Roddick i Nalbaldian 82, Berdych i Wawrinka 85, Čilić i Delpo 88, Nishikori 89, Raonić 90, Dimitrov 91. Znači najmanje 4 generacije igrača i 3 epohe, ali to je duža priča. Ovo sam hteo reći, Federer- Roddick 7-0 u atp finalima i 8-0 na GS, Hewitt 3-2 finala, 8-0 GS, Davydenko 2-0 i 6-0, Safin 3-0 i 4-1 i Nalbaldian 1-2 i 4-2. Da li ovakve brojke govore u prilog tvoje teze, da su gore navedeni igrači bili ozbiljna konkurencija Federeru?

Smaras

pre 9 godina

@ivan petrovic crni
Dobro, pa sta? Kakva bre najjaca konkurencija? Jel znas ti bar nesto o tenisu ili prepisujes statistiku na slepo? Kako mozes da poredis skor koji je Federer imao 23, 24, 25 godina sa onim koji ima sa 33?
I pricas o 2008. Godina u kojoj je RF posle mononukleoze gubio i od Karlovica i Blejka, pukao covek bio skor. A ovamo znas da pravdas Novakove slabije rezultate nekim fantomskim alergijama, glutenom itd?
Ajde sad pogledaj kakav je skor RF imao 2009? Ili 2010?
Kako to da ta najjaca konkurencija nije mogla nista?
Ti pricas o Rodiku i ostalima kao da su amateri. Ljudi su gubili od Federera dok je on bio na vrhuncu.
Berdih, Nisikori, Marej, Dimitrov i ostali iz "najjace" konkurencije gube od Federera kada je on PRED PENZIJOM.
Djokovic na svom vrhuncu gubi od Federera koji je pred penzijom. A Djokovic je prvi na svetu. To dovoljno govori o snazi danasnje konkurencije.

Adi

pre 9 godina

Ja uvijek kazem ljudi informisite se prije nego sto nesto napisete na ovom forumu,il bar budite sigurni da pratite svaki turnir u tenisu kao sto ga par nas ovdje prati,napisa momal da Nadal i Federer nisu nista mogli Noletu 2011 i 2012 i osta ziv, Roger je prekinuo 2011 veliki Novakov niz pobjeda i pobjedio ga u polufinalu Roland Garosa 3-1 , a 2012 ga dobio u polufinalu Vimboldona 3-1 i osvojio Vimboldon,nemam nista protiv Novaka volim ga ko brata samo da objasnim covjeku da.ne prica svasta .

Sava

pre 9 godina

@Her Zivota
Sve bi to bilo tacno sto se podloga tice da ne postoji jedna bitna cinjenica... Nadal je na 3 od 4 GS uspesniji od Djokovica!
Otkud to ako je Novak bolji od njega na svim podlogama osim na sljaci?
Nadal je osvojio 2 US Opena, Novak samo jedan.
Obojica imaju po 2 WB, ali Nadal ima vise finala (3).
Na RG je 9-0 za Nadala. Novak tamo ima samo 2 finala, nesto kao Soderling...
Jedino je na AO Novak uspesniji, 5-1.
Nadal je osvojio OI na betonu, Novak nije.
Znaci, Nadal je na najvaznijim turnirima uspesniji od Novaka, nezavisno od podloge.
To "sazrevanje" sa 23 godine je Novakov problem. Ko mu je kriv sto nije sazreo sa 19 kao Rafa.... Mozda je cekao da sklone neki njemu itekako nezgodni teniseri, pa da sazri konacno...

14-8

pre 9 godina

Djokovic se na svakoj toj vecnoj listi bori za pozicije izmedju 10 i 5-6 mesta. A nikako negde da se progura da bude medju 3-4. Federer i Nadal su odavno medju najboljima u istoriji. A Novak!? Ni blizu.

Teodosije

pre 9 godina

"............Da, i sada se zasluzeno nalazi na njemu. U poslednjih pet godina je globalno ubedljivo najbolji teniser.
Sigurno najbolji sportista balkana. Tacka.
(....,,, 6. februar 2015 23:25)"
Jedino u Srbiji nije ove godine izabran za najboljeg sportistu.

maja

pre 9 godina

i ja bi bio prvi da su mi konkurencija cilic i raonic, safin je bolji igrac od djokovica i da igraju najbolji safin i najbolji djokovic safin bi ga glatko dobio, nalbandian,hewitt,roddick,moya,coria,davidenko nisu bolji igrac od djokovica ali su bolji igraci od raonica,cilica,wawrinke,tsonge ... to su cinjenice, danas je najslabija konkurencija ikad u povijesti tenisa, novak nije tenis naucio igrat u 24godini nego je u 24god ostao bez konkurencije tj. federer je ostario, nadal igra 2mjeseca ... federer ga je prosle godine sa 33god dobio 3 puta tj. 4 puta sa egzibicijom, sta bi bilo da su vrsnjaci ? a sta bi tek bilo da federer ima 26god a djokovic 33god ? sve je jasno.

raul

pre 9 godina

nole je prvi samo zato sta igra u vremenu smjene generacije tj. odlaze veliki sampioni (federer, nadal) a djokovicu koji je do nedavno bio u sjeni istih, vjecni treci itd ... on sad postaje prvi sto je i logicno, prvi u vremenu najlosije konkurencije u povijesti tenisa, to je jedina i prava istina

jok

pre 9 godina

@@@ ivan petrovic crni
Zasto racunas raspodelu GS od 2008? Zato sto je Novak tada uspeo da osvoji AO? Ne moze tako. Niko Novaku nije smetao da osvaja i pre toga, ali nije imao kvalitet za to. Nadal je bez ikakvih problema osvajao GS jos od 2005. A slicnih su godina.Pa i posle tog AO trebale su mu cele tri godine da osvoji neki GS. I dalje su sve uzimali RF i Nadal. Tek kad je RF usao u 30-e a Nadal usao u redovne probleme sa povredama Novak je dosao na 1 mesto.
Jos nesto, ne mozes ti porediti rezultate koje je RF, kao dosta stariji teniser ostvario u delu karijere u kojem je bio daleko od najbolje forme, zbog godina, sa onim sto je Novak ostvario u najboljim godinama. Ili sa onim sto je Nadal osvojio pre silnih povreda.
Sto se konkurencije tice, vidimo svi koliko je jaka danasnja konkurencija, sve ih deru matori Federer i uvek povredjeni Nadal. Marej, koji je po tebi neka strasna konkurencija bori se za gem protiv Federera, a Nadala se ni sam ne seca kada je pobedio u nekom mecu. Danasnja konkurencija je jadna da jadnija ne moze biti. Dimitrov, Cilic, Nisikori, Berdih, Vavrinka.... sve amateri u poredjenju sa Safinom, Davidenkom, Hjuitom, Nalbandijanom, Rodikom....

jok

pre 9 godina

@Bojan
Lako je Novaku da bude prvi kada je Federer star a Nadal ne igra pola godine.
Ostatak konkurencije je tako "jak" da je Federer sa 33 godine 2 na svetu, sa duplo vise bodova od onog na 4 mestu.

Ivan

pre 9 godina

A najjaci su ovi sto lupetaju kako je Novak "sazreo" sa 23 godine!? Jeste normalni vi? Pa nije zaostao covek? Nadal sazrio sa 19 a Novak sa 23? Vavrinka sa 29!?

pp

pre 9 godina

Lako mu je sad da ga stize kad nema konkurenciju.
Dok su Federer i Nadal bili na vrhuncu,Novak je samo mogao da sanja prvo mesto.Danas je najslabija konkurencija u istoriji tenisa.Cilic i Vavrinka osvajaju gs, alooooo!?!?!?

ivan petrović crni

pre 9 godina

Novak je 2009 i 2010 bio 3 a osvojio je 3 titule. Nijedan GS, cak ni finale. Medju titulama je bio i Srbija Open. ( GS 07. februar 2015. 17:37 ) Novak 2009. 4 titule ( Dubai, Beograd, Basel, Pariz ) i 3 poraza u finalima mastersa ( Miami, Monte Carlo, Rim ) na GS polufinale USO, 2010. titule u Dubai i Pekingu, polufinale W, finale USO.

igrac

pre 9 godina

@(ivan petrović crni, 7. februar 2015 21:27)

hahaha
pa to sto ja federer sa svima imao po 10:0 i vise (sem nadala) to samo govori koliko je federer bolji od svih ostalih a ne da je imao losu konkurenciju bas suprotno ta konkurencija koju je imao federer = safin,nalbandian,coria,davidenko,moya,roddick,nadal,hewitt ... je nekoliko puta jaca od ove danas raonic,wawrinka,cilic,nisikori,murray ... djokovic u svojim najboljim godinama gubi od ive karlovica,nisikoria,robreda,wawrinke ... federer je u svoje vrijeme mogao izgubiti samo od rafe nadala, inace federer je i sa 33god prosle sezone djokovica dobio 3 puta sa egzibicijom 4, pitam se sta bi bilo da su federer i djokovica vrsnjaci, a sta bi tek bilo da je federer mladji od djokovica 6god ? sve je jasno

eto

pre 9 godina

@Novak 2009. 4 titule ( Dubai, Beograd, Basel, Pariz ) i 3 poraza u finalima mastersa ( Miami, Monte Carlo, Rim ) na GS polufinale USO, 2010. titule u Dubai i Pekingu, polufinale W, finale USO.
(ivan petrović crni, 7. februar 2015 20:56)

pricas o vremenu kad je djokovic imao 22-23god, osvojio je 6 titula ? sa beogradskim turnirom, znas koliko titula je federer osvojio 22-23god ?
18 od toga 4 gs naslova, pa ovo je ko da usporedujem ferrari i fićo hahah

jok

pre 9 godina

@Her Zivota
Novak pobedjuje Nadala i Federera od 2011. Pre 2011 imao je 4 pobede protiv Nadala i 6 protiv Federera. Zasto ih nije pobedjivao pre 2011? Igrali su veoma cesto i Novak je skoro uvek gubio? Zasto pobedjuje Federera tek od kada je RF "veteran". Zasto je Nadala poceo da pobedjuje tek kada je Nadal dosta oslabio u igri zbog silnih povreda i pauza? Kada je pre 2011 pobedio Nadala na GS?
Konkurencija je danas toliko jadna, da su teniseri kao Cilic, Berdih i Nisikori medju najboljih 10. Nikada slabija konkurencija nije bila.
Da su Novak i RF istih godina, Novak ne bi osvojio nijedan GS. On danas jedva izlazi na kraj sa Nisikorijem, kako bi tek prosao protiv Federera od pre 8-9 godina? Ne bi 6 gemova osvojio.
A tek protiv Nadala? Nadal bleda senka onog od 2007 ili 2008 i opet mu je i to sasvim dovoljno da redovno pobedjuje Novaka na GS? Kada je zadnji put Novak pobedio Nadala na GS? 2012! Od tada samo porazi!
WB 2014 je smesan u poredjenju sa onim 2008.
Nadal je tada pobedio Federera koji je imao 27 godina, a Novak je 2014 jedva pobedio Federera koji ima 33 godine. Razlika je ogromna. Novak protiv RF na WB 2008 ne bi uzeo ni 3 gema. Pa on je 2009 ispao od Haasa. Tek kad su konkurenti postali Dimitrov i Raonic, Novak je uspeo da dodje bar do finala a onda i da osvoji titulu u najslabijoj konkurenciji ikada.

Ivan

pre 9 godina

@sasa jokic
Igraju 2 najbolja tenisera u istoriji, ne 3. Novak nije medju 3 najbolja. Od ta 2 tenisera, jedan ima 33 godine, a drugi igra po 3-4 meseca godisnje. Zato Novak i jeste prvi.
Samprasu ne bi zujali pasing udarci, jer je u vreme Samprasa podloga bila brza, pa su ovi defanzivci kao Novak mogli samo pogledom da isprate njegove udarce.
Vavrinka, Berdih i ostali koje si pomenuo ne bi osvojili 5-6 GS ni pre 90 godina da su igrali. Vavrinka nije uspeo Gs da osvoji ni kada je bio dosta mladji, ali je uspeo 2014 sa 29 godina kada se konkurencija proredila i dosta oslabila. Kako to da nije osvojio 2007, 2008 ili 2009?
Lendl je pricao to sto je pricao da bi pravdao Marejeve katastrofe.
Ova konkurencija je izuzetno slaba, a mediji inace svaku konkurenciju nazivaju "zlatnom", jer mora publika da se motivise da i dalje dolazi na terene.
Novak je imao srece, upao je i vakuum, Federer star, Nadal odavno nije onas stari.... i iskoristio je to da osvoji nekoliko titula.

Sava

pre 9 godina

Cela karijera obelzena mu je jurenjem rekorda koje su postavili Federer ili Nadal.
Zauvek ce ostati u njihovoj senci.
Koja korist od stizanja Nadala na ovoj listi, kad Nadal igra po nekoliko meseci godisnje? Sto ga ne stigne u broju GS, ili sto ne osvoji bar jedan RG? Gde je ta lista?

GS

pre 9 godina

@ivan petrovic crni
Dosadan si sa tim kopiranjem statistike. Pomiri se s tim da je Novak bio nebitan igrac, igrao sporednu ulogu, sve dok umesro Rodika, Safina, Hjuita, Davidenka i Nalbandijana nisu dosli Berdih, Cilic, Raonic, Vavrinka, Dimitrov. Jednostavno, Novak je iskoristio smenu generacija.

dr

pre 9 godina

svi ste vi objektivni, realni ... a za vas je 17gs titula manje od 8 ? za vas je 300tjedana na broju 1 manje od 100? je bas ste realni haha cinjenice su da je federer bio dominantniji od djokovica a imao je jacu konkurenciju mozete vi pricati sta hocete ali safin,nadal,hewitt,coria,nalbandian,moya,roddick, stari agassi ... su jaci od raonica,cilica,dimitrova,murraya ...

jok

pre 9 godina

@MrMojoRisin
Pa zato sto jesu. Dodju na zavrsni masters i uzmu nekoliko gemova Novaku i Federeru. Toliko su slabi da je matori Federer drugi na svetu u takvoj konkurenciji i razbija sve pomenute gde stigne. Isto radi i Nadal, iako je sve slabiji zbog cestih povreda.
Da je pre 10 godina RF igrao kao danas, ne bi bio ni medju najboljih 8 na svetu, Nadal takodje. A danas im je i ovakva igra dovoljna da budu 2 i 3. Sve je to zahvaljujuci preslaboj konkurenciji.

Joca

pre 9 godina

@ivan petrovic crni
Krajnje subjektivno poredjenje. Marej i Novak su odavno u tenisu, nisu se pojavili ni 2008 ni 2011. Ali nisu uspevali da osvajaju titule jer je konkurencija nekada bila jaca. Nadal je u tome uspevao, a nije mnogo stariji od njih.
Pa Novak nije mogao da se izbori sa Rodikom pre 2011, a ni sa Safinom kad smo kod toga. Pobedjivali su ga i Haas, Melcer, Kolsrajber i ko sve ne.
Jedini koji su mogli da osvajaju titule u najjacoj konkrenciji bili su Federer i Nadal.
Normalno je da je Federer u najboljim godinama imao ubedljiv skor protiv top 10. Nadal takodje. Ali NIJE NORMALNO da Federer i danas, sa 33 godine ima tako ubedljiv skor protiv danasnje "najjace konkurencije". Prosle godine je npr. bio pozitivan i sa Novakom i sa Marejem, jedino sa Nadalom nije, igrali su samo polufinale AO i Rafa je pobedio. Nadal takodje bez problema pobedjuje danasnju konkurenciju, iako je danas mnogo slabiji nego 2007, 2008 ili 2010.
Federer i Nadal su bili u samom vrhu u svakoj konkurenciji. Novak je u vrhu u konkurenciji penzionera Federera, povredjenog Nadala i teniskih "velicina" Nisikorija, Dimitrova, Vavrinke i Cilica.

ManeSM

pre 9 godina

I kako se to moze porediti? Nadal bio prvi u vreme mocnog Federera i bezbroj kvalitetnih tenisera, a Novak prvi u vreme matorog Federera, povredjenog Nadala i gomile tenisera koji pre nekoliko godina ni medju 20 ne bi bili.
Tu pre svega mislim na Vavrinku, Berdiha, Ferera, koji pre 7-8 godina nisu mogli ni da prismrde najboljima a sada su stalni clanovi TOP 10. Vavrinka sa 23-24 godine nije mogao ni do 4 kola na GS, a u ovoj konkurenciji osvojio AO i to sa 29 godina.

tomi

pre 9 godina

danas zbog modernog treninga, medicine igraci igraju gotovo isto sa 20,26god to ce vam reci svi doktori, treneri ... novak djokovic je do svoje 23god bio ''vjecni treci igrac'' u to vrijeme su federer i nadal bili u vrhu, sad ispada da je djokovic u 24god naucio igrati tenis ? ili mozda je federer napunio 30god , nadal ozljede ... a djokovicu ostaju najlosiji igraci u vrhu ikada u povijesti tenisa, zato je djokovic prvi, a federer mu je i sa 33god pokazo u prosloj sezoni kad ga je dobio 3. puta i 4. put na egzibicij o glumatanju, laziranju povreda itd... to nekom drugom prilikom

GS

pre 9 godina

@ivan petrovic crni
Eto jos jednog dokaza o slaboj konkurenciji!!!
Novak 2010 osvojio samo DVE titule i bio 3 teniser sveta? Sa 2 titule!? Pa to je smesno. 2009 osvojio 4 titule, jedan jedini masters i opet bio 3.

rf

pre 9 godina

@....,,,
Aha, Rodik je bio konkurencija Novaku, posto nema gde ga Rodik nije pobedjivao. Novak nije mogao da izadje na kraj sa Rodikom, a Federer jeste. Uglavnom, bolje da ti je konkurent Rodik nego Nisikori ili Cilic.

Mikii

pre 9 godina

Her Zivota@

Tebi je mec u kojem Djokovic u cetvrtom setu ne postoji na terenu, dozvoljava Federeru bez igre 5 gemova zaredom, pa u petom gde se ne zna ko je umorniji i losiji bio, bolji mec od legendarnog meca Federer-Nadal 2008?? Ti decko nisi zaslepljen, ti samo veze s tenisom nemas. Da li si gledao mozda polufinale Aus Open-a 2009 izmedju Nadala i Verdaska, pa potom i finale Nadal-Federer? Da li ti je taj mec Djokovica i Federera i od ova 2 bolji? Kakve sve gluposti ovde necu procitati, au.

Ee

pre 9 godina

@eee
Voleo bi ti da se ne pominje Safin, ali ne moze to tako.
Te pretnje su smesna propaganda. Da se plasio, ne bi igrao. Uostalom, Federer je pre 2 godine imao javnu pretnju u Kini pa nije bilo nikakvih problema. Novak je 2005 bio klinac, ali to nije nikakvo opravdanje. I Nadal je bio klinac pa je osvojio RG i postao drugi teniser sveta te 2005 godine. A Djokovic osvojio 3 gema protiv Safina. 2008 Safin je vec bio u ogromnom padu, drasticno pao na listi, a Novak bio 3 teniser sveta i osvojio AO. Tada ga je Safin ponizio na WB. I to Safin koji je bio daleko od svoje vrhunske forme, prakticno je bio pred penzijom.

GS

pre 9 godina

@Objektivan
Federer je 2011 napunio 30 godina. On je rodjen 1981 godine.
Nadal nije bio potpuno zdrav 2011. Na AO 2011 doziveo je tesku povredu ledja.
Federer je povredu ledja dobio u finalu turnira u Halle-u.

drago

pre 9 godina

(cofi008, 6. februar 2015 23:39)

To ti kazem, sve redom dosadnjakovici.

Ovo je izjava klinca koja uopce nije problematicna jer on nije rekao da kad je los je Murray jer Murray nije los nego je finalista AO-a. Rekao je da kad je u formi je ofenzivniji a kad nije da je defenzivniji (stil Djokovica odnosno Murray-ija).

(Logika, 7. februar 2015 00:02)

Haha zaboravljeni Ivanisevic. Da, da, svijet poslije Mekinroa nije vidio zabavnijeg tenisaca od Djokovica. Tebe puno zulja ineteresantni Ivanisevic.
Djokovic je zanimljiv ali znas i sam da je Ivanisevic neprikosnoven po tom pitanju. Tako cijeli svijet razmislja.
I ne trudi se tu ubaciti da ja Djokovica ne volim zato sto je Srbin.

PS Uz jos jedan detalj, Goran je jedini tenisac kojeg su svi komentatori iskljucivo zvali po imenu. Iz dragosti. Jer im je bio zanimljiv i zabavan.

Kolinda

pre 9 godina

DA ALI JE NADAL INAČE NAJBOLJI IGRAČ SVIH VREMENA BIO 5 GODINA 2 IGRAČ SVETA U VREME VLADAVINE ROGERA FEDERERA DOK GA OVAJ NIJE SKINUO SA TRONA , IMAJTE TO NA UMU GDE JE NOVAK TADA BIO NEKA ZAHVALI NADALU KOJI MU JE TO OMOGUĆIO

320i

pre 9 godina

(Her zivota) Mozes ti meni pricat ovde do jutra sta bi bilo kad bi bilo i sta bi bilo da je bilo,da je babi m.... nebi pitala u dida,al evo jos jednom cu ti ponoviti, 14-7 u finalima GS Nadal,8-7 Djokovic,to sto je sazrio u 23. koga briga??To je njegov problem sto je bio kanta za napucavanje Federeru dok je ovaj bio vrh! Pises o zemlji i betonu,jesu sve podloge ravnomjerno rasporedjene osim trave koje ima malo? Jesu! Opet cu ti ponovit CINJENICE ,vidi medjusobni omjer,vidi broj GS I MASTERSA TO TE DEMANTIRA! A sto se tice Fed Nadal,sta oces rec ja i ti igramo 33 meca i ja te dobijem 23 da si ti bolji od mene?Nemoj bit smjesan! I da pisem hr jezikom! Cao pozz

drago

pre 9 godina

Cilicu je trebao samo neko kome ce vjerovati jer njegov jedini problem je bila psihicka nestabilnost. Svi mi znamo od njegovih najranijih dana da je on bio talent najveceg kalibra. Sa 16 je osvojio RG i bio broj 1. U tom stilu je i nastavio negdje do prve titule, tj. ulaska u prvih 30 pa se u medjuvremenu zagubio.
Da ga je Goran tada preuzeo vec bi tad biljezio ovakve rezultate. Nazalost Brettu je bila puno vaznija Akademija pa ga nije pratio po turnirima. Umjesto da je tad oko sebe imao tim (trener, kondicijski trener, menadzer, psiholog) on je imao samo brata. Naravno da to nije bilo pravo rjesenje. Zamislite di bi Djokovic, ili bilo ko drugi, bio da ga je pratio samo brat Marko (ili stariji brat da ga ima). Bio bi pogubljen.
Nije ni Goran bio psihicki stabilan ali mu Marin vjeruje, sto je kljuc. Ili covjek jednostavno zna, a vidi se po njegovim izjavama da zna tenis.

Sto se tice danasnjeg tenisa istina je, nikad slabija konkurencija. Nisu prvih 4 toliko jaki (a vrhunski su) koliko su ostali slabi.
Jedan Michael Stich, Michael Chang, Jim Courier, Thomas Muster itd. bi osvojili vise Slamova u danasnjem tenisu nego sto su onda. Oni svi imaju po Slam a galaksiju su ispred Ferrera i drustva. Ferrer i ekipa su toliki prosjek da su "dopustili" da od 47 godina Open Ere Federer, Djoko i Rafa udju u prvih 7 po broju tjedana na vrhu u samo 7 godina.

320i

pre 9 godina

Da se ne pretvaramo i da ne pisem srpskim kao vecina sunarodnjaka,Hrvat sam navijac Rafaela Nadala od pocetka njegove karijere i imam potrebu staviti komentar posto volim ovu stranicu i zanimljivija je od svih nasih,za vas koji ima 3-4 godine pratite tenis odnosno otkad je vas Nole "odrastao" su Rafael Nadal i Roger Federer bogovi ovi igre ,to sto je na ovoj umjetnoj ljestvici Djokovic prvi ne znaci ama bas nista nasuprot onome sto su cinjenice,a to su: Nadal je bolji u medjusobnom ogledu i od Djokovica i od svih igraca u top 10,osvojio je skoro pa duplo Slemova i puno vise mastersa,Nadal je najbolji igrac u povijesti tenisa a sluzbeno ce postati kad dodje do broja 17 za godinu dvije :)Ps Nole je dobar al daj se spustite malo ,Pozz iz Hercegovine

Damir

pre 9 godina

Kako možete omalovažavati igrače poput Safina,Hewitta,Nalbandiana - to je stvarno čudo. U svoje vrijeme,zdravi i spremni,i da takvi danas igraju,a ne njihove blijede kopije s kraja karijera - ova ljestvica ne bi sigurno tako izgledala,niti bi se GS-i ovako raspoređivali. Zašto imaju takav skor s Federerom? Zato što je tih godina Federer bio neuporedivo bolji od svih ostalih,izuzev Nadala na šljaci. Isti takav Federer bi i danas pobjeđivao sve redom. Ne pobjeđuje jer godine čine svoje,kao što su učinile i gore pomenutim. Hewitt je svojedobno vladao tenisom oko 2 godine,bio moćan kao Nadal u najboljim danima. Nije pomenut ni Ferrero,koji je bio strašan igrač,ali kojeg su također uništile ozljede. Pa sa njima poredite Wawrinku,Čilića,Soderlinga,Delpa...Ma dajte. Još uvijek imaju snimke na youtube,pa malo pogledajte. Međusobni skorovi često ne pokazuju pravu sliku,neko nekome ne leži i eto. Šta bi rekli za skor Safin-Đoković od 2-0 i setove 6-0? Ako je u prvom meču Đoković bio premlad,u drugom je bio ogroman favorit i opet glat izgubio. Šta to sad dokazuje?

tomi

pre 9 godina

nikakva zavsit, novak je bolji od svih hrvatskih igraca zajedno to ja kazem kao cistokrvni hrvat stovise novak djokovic je po meni najbolji sportas uopce balkana, ljubomora ? nebi rekao samo iskreno kazem da je zadnjih 5 godina u tenisu najslabija konkurencija ikad, gs naslove osvajaju cilic,wawrinka ... zavrsnice igraju berdih,nisikori ... danas u prvih 10 je 90% igraca koji do prije 10god nebi bili u top 40, novak djokovic ima tu srecu da igra u vrijeme kad veliki sampioni (federer, nadal) odlaze njemu ostaju warinka, murray i tsonga ... da osvoji jos 500gs naslova sve mu to pada u vodu kad on igra u finalu protiv wawrinke, gubi u polufinalu od nisikoria, do nedavno gubi od ive karlovica ... ipak su ona finala federer vs. nadal ja bi reko bar 5 levela iznad i to je ono sta se pamti ovo sve je nista i samo nista

Nerealno

pre 9 godina

Da stigne Nadala treba mu još šest Grand Slamova pod uslovom da Nadal više ne osvoji nijedan. Nema šanse da ga ikad stigne. Realno je možda da stigne Bill Tildena (10), Rod Lavera (11) i Björna Borga (11). Tada bi postao jedan od pet najboljih svih vremena

kakva nepravda

pre 9 godina

132 nedelje na prvom mestu igrajuci protiv , Mareja,Ferera,Vavrinke, Raonica, Nisikorija, Berdiha,Conge, s vremena na vreme Nadala,.....pa onda to uporedis sa 302 nedelje igrajuci protiv Hjuita, Rodika, Safina, Davidenka, Nalbadiana,...Samprasa I Agasia ne racunam posto su bili u zalasku karijere. I ksda sve to uporedis, onds dobijes pravu razliku koliko ko zaista vredi.

Mikii

pre 9 godina

Dva najtrofejnija "tenisača i povijesti tenisa" Nadal i Federer igrali su i igraju baš u ovo "vrijeme". Djoković im je obojici skinuo krune pogotovo Nadalu kada je bio u naponu snage toliko o konkurenciji u savremenom tenisu.
(susjedi, 6. februar 2015 19:50)

Nadal je u "naponu" snage bio u periodu od 2005-2010 (zlatni period je bio od 2008-2010). Brojne povrede su smanjile i istrzale ovu dominaciju, ali to je sport. Elem, poslednje cetiri godine, sa izuzetkom dela 2013. Nadal je samo u pojedinim delovima nekih meceva podsecao na onog nepobedivog Rafu. Period od 2012-2014 Nadal 4 puta dobija Djokovica na gren slemovima na glavu i suv kvalitet. Tvrdio sam, tvrdim i tvrdicu da kad je Rafael Nadal u top formi, niko, apsolutno niko sanse nema protiv njega. Podloga je nebitna.

drago

pre 9 godina

Ja vas lozim iz zabave, Djoko je pravo cudo od igraca (kao covjek je izvan terena super a na terenu katastrofa od tipa ali mi to ne smeta) ali ovo danas je samo beton i bjesomucno prebacivanje. Svi igraci su kao roboti.
Tenis je nekad imao dusu. Sampras je bio robot ali je imao karizmu, aureolu pobjednika. Goran je bio lud, obozavali su ga Britanci i bio je sjajan na Wimbledonu. Stich, Chang, Muster, Agassi itd. itd. sve su to bili jako zanimljivi likovi a tenisaci su bili jednako zastupljeni na svim podlogama. Bilo je zemljasa, igraca trave i betona.
Danas je sve isto i bezlicno.
Recimo i Cilic, tip je totalni bezveznjak. Dok ga slusam 3 puta zaspim. Ali nas je, pa sta cu. On ce do kraja karijere osvojiti par Slamova ali ce uvijek biti dosadni bezveznjak.
Recimo mali Borna je super tip (klinacki je malo pretjerao sa izjavama ali je shvatio da je u krivu). Zato jedva cekam da stasa pa da ne moram trositi zivce na Cilica.

drago

pre 9 godina

(Logika, 6. februar 2015 22:05)

Del Potro da, ali ostala dvojica nisu ni blizu Changu i drustvu.

(sasa jokic, 6. februar 2015 22:19)


Eksperti za svaku eru govore da je najbolja. Govorili su tako i u '90-ima i u 80-ima itd. Stoji cinjenica da su prva 4 sjajni igraci ali kakva je to konkurencija i zanimljivost kad se vrti uvih istih par imena.
pcenito ti je u svakom sportu tako. Tako se prica i kako se danas igra najbolji nogomet.
Naravno da bi to Lendl izjavio, uvijek se hvali aktualne sportase.
Ti decko ocito nisi ni gledao Michalea Changa jer da jesi nikad ne bi izjavio tako nesto.
Po ovoj prici oko Smaprasa mi je jasno da nisi gledao. Onda su tereni bili puno brzi pa nije ni bilo toliko passinga i returna.

I

pre 9 godina

Celog zivota samo juri Nadala, a nikako da ga stigne.
Nadal u njegovim godinama imao vec 14 GS, a Novak tek do 8 stigao.
Nadal osvojio 9 RG, a Novak jedva uspeo da dodje do dva finala na RG i oba izgubi osvojivsi pritom samo dva seta.
Nadal igrao 5 finala na WB, osvojio 2 titule, jednu od njih protiv Federera na vrhuncu. Djokovic igrao 3 finala WB, uspeo da izgubi od Mareja, osvojio 2 titule, jednu protiv povredjenog Nadala, drugu jedva protiv Federera koji je imao skoro 33 godine.
Nadal osvojio 2 US Opena, oba puta pobedio Novaka u finalu, Novak od 5 finala osvojio samo jednu jedinu titulu na US Openu.
Nadal osvojio zlatnu medalju na OI u Pekingu, Novakov najveci uspeh na OI je bronzana medalja.
Nadal najbolji teniser u istoriji na sljaci, Novak nije najbolji ni u "svojoj" eri.
Nadal na 2 mestu u istoriji po broju GS, Novak daleko, daleko iza Nadala.

Zarije

pre 9 godina

Ovo je neverovatno da neki ljudi idu na net da bi skinuli podatke o igracima i onda pisu romane o statistikama. A uopste ne idu u prilog Novaku. A sto je jos gore, ja mislim ako Novak osvoji i 20 Gs, da ce i dalje Fed I Rafa biti iznad njega u ocima cele svetske i sportske javnosti. Real u fudbalu ce uvek biti Real i najbolji i da drugi osvoje 10 Ls, Lakersi i Boston u kisarci, Sumaher u formuli, Mutd i Liverpul u Eng, kao i kod nas Zvezda u fudbalu a Partizan u kosarci... Tako da se mirite sa tim, nista od Novaka po tom pitanju

320i

pre 9 godina

Ti napravi od Nadala Boga u odnosu na Djokovica..ispade da Novak ne zna ni reket da drzi :)...Ajde razumem da ti je idol,volim ga i ja ali covece..Mislim,cinjenica da je Djokovic pobedio Nadala u 7 FINALA za redom samo govori koliko lupetas i omalovazavas druge tenisere...zao mi je,ali tvoj Rafa je skupio toliko tanjira u finalu da je to smesno,tako da cuti tu i budi realan
Nadal finala GS 14-7,Djokovic 8-7,malo bolja statistika u djokovica jelda? Ne lupetam daj jednu cinjenicu i dokaz koji je sluzben po cemu to je bolji Djokovic?JEDAN SAMO?

maja

pre 9 godina

i ja bi bio prvi da su mi konkurencija cilic i raonic, safin je bolji igrac od djokovica i da igraju najbolji safin i najbolji djokovic safin bi ga glatko dobio, nalbandian,hewitt,roddick,moya,coria,davidenko nisu bolji igrac od djokovica ali su bolji igraci od raonica,cilica,wawrinke,tsonge ... to su cinjenice, danas je najslabija konkurencija ikad u povijesti tenisa, novak nije tenis naucio igrat u 24godini nego je u 24god ostao bez konkurencije tj. federer je ostario, nadal igra 2mjeseca ... federer ga je prosle godine sa 33god dobio 3 puta tj. 4 puta sa egzibicijom, sta bi bilo da su vrsnjaci ? a sta bi tek bilo da federer ima 26god a djokovic 33god ? sve je jasno.

Ciki

pre 9 godina

Pa nikako ne mogu da se porede Djokovic i Nadal sa ostalima na toj vecnoj listi, jer se do pre par godina nisu oduzimali bodovi i bilo je mnogo lakse ostati na prvom mestu kada se napravi razlika. Federer je tako mogao da bude i 500 nedelja prvi, da mu se nije Nadal pojavio...

tomi

pre 9 godina

danas zbog modernog treninga, medicine igraci igraju gotovo isto sa 20,26god to ce vam reci svi doktori, treneri ... novak djokovic je do svoje 23god bio ''vjecni treci igrac'' u to vrijeme su federer i nadal bili u vrhu, sad ispada da je djokovic u 24god naucio igrati tenis ? ili mozda je federer napunio 30god , nadal ozljede ... a djokovicu ostaju najlosiji igraci u vrhu ikada u povijesti tenisa, zato je djokovic prvi, a federer mu je i sa 33god pokazo u prosloj sezoni kad ga je dobio 3. puta i 4. put na egzibicij o glumatanju, laziranju povreda itd... to nekom drugom prilikom

Morski Vuk

pre 9 godina

Sve to lepo ide , uskoro u top 5 I po ovom parametru , ja licno sanjam cudo ove sezone i da uradis isto sto I Rod Lejver a onda tek pocinjem da sanjam :) Ziv nam bio i hvala ti za sve! Nista lepse nego kada me kolege ovde u Tropskom raju , daleko od Beograda zovu Nole!

14-8

pre 9 godina

Djokovic se na svakoj toj vecnoj listi bori za pozicije izmedju 10 i 5-6 mesta. A nikako negde da se progura da bude medju 3-4. Federer i Nadal su odavno medju najboljima u istoriji. A Novak!? Ni blizu.

thrillseeker

pre 9 godina

@(Nebojša, 6. februar 2015 20:28)

Lendl imas vise finala i polufinala na Slemovima. Takodje ima mnogo vise Mastersa i skoro duplo vise drugih ATP turnira a i proveo je samo 15-16 nedelja manje na #1.

Bodovanje je sledece:

4 - osvojen GS
2 - finale GS
1 - polufinale GS
3 - zavrsni Masters
1 - finale zavrsnog Mastersa
2 - Masters
1 - finale mastersa
1 - svi ostali ATP turniri, 500, 250
2 - zlato na O
1 - srebro na O
1 - Dejvis kup

Broj nedelja na #1 podeljeno sa 4.

Znaci sve se racuna. Ovo je manje vise prava slika najboljeg tenisera ikada.

Obratite paznju na Lejvera. Covek nije igrao Slemove u najboljim godinama, od '63. do '68. i tada nije postojala ATP lista tako da je i tu uskracen u bodovanju i pored toga je na sestom mestu. Ali je za mene on najbolji teniser ikada. Covek u 31. godini zivota osvaja The Grand Slam, po drugi put u karijeri.

pp

pre 9 godina

Lako mu je sad da ga stize kad nema konkurenciju.
Dok su Federer i Nadal bili na vrhuncu,Novak je samo mogao da sanja prvo mesto.Danas je najslabija konkurencija u istoriji tenisa.Cilic i Vavrinka osvajaju gs, alooooo!?!?!?

Mikii

pre 9 godina

Her Zivota@

Tebi je mec u kojem Djokovic u cetvrtom setu ne postoji na terenu, dozvoljava Federeru bez igre 5 gemova zaredom, pa u petom gde se ne zna ko je umorniji i losiji bio, bolji mec od legendarnog meca Federer-Nadal 2008?? Ti decko nisi zaslepljen, ti samo veze s tenisom nemas. Da li si gledao mozda polufinale Aus Open-a 2009 izmedju Nadala i Verdaska, pa potom i finale Nadal-Federer? Da li ti je taj mec Djokovica i Federera i od ova 2 bolji? Kakve sve gluposti ovde necu procitati, au.

hm

pre 9 godina

federer sa 33god pobjedio novaka 3 puta sa egzibicijom 4 puta prosle godine, sta bi bilo da su vrsnjaci ? a sta bi tek bilo da federer ima 26 a nole 33god ? sve je jasno, lagano je sa cilicem i raonicem ...

Bojan

pre 9 godina

Po meni je ovo glup statistički podatak. Lako je Federeru da bude prvi na listi, kada u najboljim godinama za igranje tenisa nije imao pravu konkurenciju.

Sava

pre 9 godina

Cela karijera obelzena mu je jurenjem rekorda koje su postavili Federer ili Nadal.
Zauvek ce ostati u njihovoj senci.
Koja korist od stizanja Nadala na ovoj listi, kad Nadal igra po nekoliko meseci godisnje? Sto ga ne stigne u broju GS, ili sto ne osvoji bar jedan RG? Gde je ta lista?

Sava

pre 9 godina

@Her Zivota
Sve bi to bilo tacno sto se podloga tice da ne postoji jedna bitna cinjenica... Nadal je na 3 od 4 GS uspesniji od Djokovica!
Otkud to ako je Novak bolji od njega na svim podlogama osim na sljaci?
Nadal je osvojio 2 US Opena, Novak samo jedan.
Obojica imaju po 2 WB, ali Nadal ima vise finala (3).
Na RG je 9-0 za Nadala. Novak tamo ima samo 2 finala, nesto kao Soderling...
Jedino je na AO Novak uspesniji, 5-1.
Nadal je osvojio OI na betonu, Novak nije.
Znaci, Nadal je na najvaznijim turnirima uspesniji od Novaka, nezavisno od podloge.
To "sazrevanje" sa 23 godine je Novakov problem. Ko mu je kriv sto nije sazreo sa 19 kao Rafa.... Mozda je cekao da sklone neki njemu itekako nezgodni teniseri, pa da sazri konacno...

Joca

pre 9 godina

@ivan petrovic crni
Krajnje subjektivno poredjenje. Marej i Novak su odavno u tenisu, nisu se pojavili ni 2008 ni 2011. Ali nisu uspevali da osvajaju titule jer je konkurencija nekada bila jaca. Nadal je u tome uspevao, a nije mnogo stariji od njih.
Pa Novak nije mogao da se izbori sa Rodikom pre 2011, a ni sa Safinom kad smo kod toga. Pobedjivali su ga i Haas, Melcer, Kolsrajber i ko sve ne.
Jedini koji su mogli da osvajaju titule u najjacoj konkrenciji bili su Federer i Nadal.
Normalno je da je Federer u najboljim godinama imao ubedljiv skor protiv top 10. Nadal takodje. Ali NIJE NORMALNO da Federer i danas, sa 33 godine ima tako ubedljiv skor protiv danasnje "najjace konkurencije". Prosle godine je npr. bio pozitivan i sa Novakom i sa Marejem, jedino sa Nadalom nije, igrali su samo polufinale AO i Rafa je pobedio. Nadal takodje bez problema pobedjuje danasnju konkurenciju, iako je danas mnogo slabiji nego 2007, 2008 ili 2010.
Federer i Nadal su bili u samom vrhu u svakoj konkurenciji. Novak je u vrhu u konkurenciji penzionera Federera, povredjenog Nadala i teniskih "velicina" Nisikorija, Dimitrova, Vavrinke i Cilica.

raul

pre 9 godina

nole je prvi samo zato sta igra u vremenu smjene generacije tj. odlaze veliki sampioni (federer, nadal) a djokovicu koji je do nedavno bio u sjeni istih, vjecni treci itd ... on sad postaje prvi sto je i logicno, prvi u vremenu najlosije konkurencije u povijesti tenisa, to je jedina i prava istina

ManeSM

pre 9 godina

I kako se to moze porediti? Nadal bio prvi u vreme mocnog Federera i bezbroj kvalitetnih tenisera, a Novak prvi u vreme matorog Federera, povredjenog Nadala i gomile tenisera koji pre nekoliko godina ni medju 20 ne bi bili.
Tu pre svega mislim na Vavrinku, Berdiha, Ferera, koji pre 7-8 godina nisu mogli ni da prismrde najboljima a sada su stalni clanovi TOP 10. Vavrinka sa 23-24 godine nije mogao ni do 4 kola na GS, a u ovoj konkurenciji osvojio AO i to sa 29 godina.

Ivan

pre 9 godina

@sasa jokic
Igraju 2 najbolja tenisera u istoriji, ne 3. Novak nije medju 3 najbolja. Od ta 2 tenisera, jedan ima 33 godine, a drugi igra po 3-4 meseca godisnje. Zato Novak i jeste prvi.
Samprasu ne bi zujali pasing udarci, jer je u vreme Samprasa podloga bila brza, pa su ovi defanzivci kao Novak mogli samo pogledom da isprate njegove udarce.
Vavrinka, Berdih i ostali koje si pomenuo ne bi osvojili 5-6 GS ni pre 90 godina da su igrali. Vavrinka nije uspeo Gs da osvoji ni kada je bio dosta mladji, ali je uspeo 2014 sa 29 godina kada se konkurencija proredila i dosta oslabila. Kako to da nije osvojio 2007, 2008 ili 2009?
Lendl je pricao to sto je pricao da bi pravdao Marejeve katastrofe.
Ova konkurencija je izuzetno slaba, a mediji inace svaku konkurenciju nazivaju "zlatnom", jer mora publika da se motivise da i dalje dolazi na terene.
Novak je imao srece, upao je i vakuum, Federer star, Nadal odavno nije onas stari.... i iskoristio je to da osvoji nekoliko titula.

ivan petrović crni

pre 9 godina

@kakva nepravda 132 nedelje na prvom mestu igrajuci protiv , Mareja,Ferera,Vavrinke, Raonica, Nisikorija, Berdiha,Conge, s vremena na vreme Nadala,.....pa onda to uporedis sa 302 nedelje igrajuci protiv Hjuita, Rodika, Safina, Davidenka, Nalbadiana,...Samprasa I Agasia ne racunam posto su bili u zalasku karijere. I ksda sve to uporedis, onds dobijes pravu razliku koliko ko zaista vredi. ( kakva nepravda 06.02.2015. 20:57 ) Hewitt, Roddick, Safin, Davydenko i Nalbaldian imaju skor od 3 pobede i 32 poraza na GS. Značu Hewitt, Roddick i Davydenko su bez pobede ( 8-0 protiv Hewitta i Roddicka i 6-0 protiv Davydenka, protiv Safina je 4-1 i Nalbaldian 4-2. Jedino je u redu što ne računaš Samprasa i Aggasija. Sampras se povukao pre no što je Federer osvojio svoj GS ( W 2003 ), a Agassi je tada imao nešto kao Federer u ovom trenutku, 33 i po godine.

drago

pre 9 godina

(cofi008, 6. februar 2015 23:39)

To ti kazem, sve redom dosadnjakovici.

Ovo je izjava klinca koja uopce nije problematicna jer on nije rekao da kad je los je Murray jer Murray nije los nego je finalista AO-a. Rekao je da kad je u formi je ofenzivniji a kad nije da je defenzivniji (stil Djokovica odnosno Murray-ija).

(Logika, 7. februar 2015 00:02)

Haha zaboravljeni Ivanisevic. Da, da, svijet poslije Mekinroa nije vidio zabavnijeg tenisaca od Djokovica. Tebe puno zulja ineteresantni Ivanisevic.
Djokovic je zanimljiv ali znas i sam da je Ivanisevic neprikosnoven po tom pitanju. Tako cijeli svijet razmislja.
I ne trudi se tu ubaciti da ja Djokovica ne volim zato sto je Srbin.

PS Uz jos jedan detalj, Goran je jedini tenisac kojeg su svi komentatori iskljucivo zvali po imenu. Iz dragosti. Jer im je bio zanimljiv i zabavan.

GS

pre 9 godina

@ivan petrovic crni
Dosadan si sa tim kopiranjem statistike. Pomiri se s tim da je Novak bio nebitan igrac, igrao sporednu ulogu, sve dok umesro Rodika, Safina, Hjuita, Davidenka i Nalbandijana nisu dosli Berdih, Cilic, Raonic, Vavrinka, Dimitrov. Jednostavno, Novak je iskoristio smenu generacija.

No1EMINATOR

pre 9 godina

Novak ce sada na turniru u Dubaiju imati sanse da jos uveca prednost na ATP listi ukoliko se plasira u finale ili,jos bolje,osvoji titulu.Dubai je jedan od njegovih najuspesnijih turnira,cetiri puta ga je osvajao.Voli to mesto,tu podlogu.Zatim dolaze turniri iz Masters serije u Indian Wellsu i Miamiju.Takodje,Novak tu tradicionalno dobro igra u poslednjih nekoliko godina.Indian Wells je osvajao tri puta,Miami cetiri.Ako bi sve to uspeo da odbrani+titula u Dubaiju,onda bi se fino "zacementirao" na vrhu pred prolecnu sezonu sljake.Zatim slede prilike da se zarade novi bodovi na turniru u Monte Carlu(polufinale prosle godine,a pogotovo na Mastersu u Madridu,gde Novak posle one povrede zgloba u Knezevini prosle sezone nije igrao.Nista ne brani i tu je sansa da se zaradi dosta novih bodova i napravi zaliha.Onda sledi odbrana titule u Rimu.Slag na tortu dolazi u Parizu,a imam dobar predosecaj da ce Nole uspeti da osvoji toliko zeljeni RG.I bas bih voleo da u finalu konacno pobedi Nadala.To bi bila prava stvar i ukoliko se to,daj Boze ostvari,spalo bi mu ogromno breme sa srca,duse i pleca,pa me ne bi ni najmanje iznenadilo da vodjen tim osecajem uzme i preostala dva Slema u sezoni i da se prvi put nakon Lavera,desi Calendar Year Grand Slam.Daj Boze da Novak vlada dugo,dugo na vrhu i prestigne Rogera po broju nedelja na #1.

mora još da se dokazuje

pre 9 godina

Ma najbitnije je ko koliko ima GS. Po tome se rangira ko je gde u istoriji. Novak mora da osvoji bar još 5 da bi se poredio sa Federerom i Samprasom, pa i Nadalom. Ima šansu u svakom slučaju ali i ne mnogo vremena jer nema šanse da igra do 35 kao Rodžer. Novak igra fizički tenis i čim ga napusti telo gotov je. Sva sreća pa se još uvek niko ne pojavljuje kao ozbiljan konkurent od mlađih. Imam utisak da će nakon odlaska Federera, Novaka i Nadala nastupiti velika kriza u muškom tenisu. Kao što je sad u ženskom. Bar smo gledali i jednog Srbina u zlatnom dobu tenisa.

Smaras

pre 9 godina

@ivan petrovic crni
Dobro, pa sta? Kakva bre najjaca konkurencija? Jel znas ti bar nesto o tenisu ili prepisujes statistiku na slepo? Kako mozes da poredis skor koji je Federer imao 23, 24, 25 godina sa onim koji ima sa 33?
I pricas o 2008. Godina u kojoj je RF posle mononukleoze gubio i od Karlovica i Blejka, pukao covek bio skor. A ovamo znas da pravdas Novakove slabije rezultate nekim fantomskim alergijama, glutenom itd?
Ajde sad pogledaj kakav je skor RF imao 2009? Ili 2010?
Kako to da ta najjaca konkurencija nije mogla nista?
Ti pricas o Rodiku i ostalima kao da su amateri. Ljudi su gubili od Federera dok je on bio na vrhuncu.
Berdih, Nisikori, Marej, Dimitrov i ostali iz "najjace" konkurencije gube od Federera kada je on PRED PENZIJOM.
Djokovic na svom vrhuncu gubi od Federera koji je pred penzijom. A Djokovic je prvi na svetu. To dovoljno govori o snazi danasnje konkurencije.

..

pre 9 godina

ma moze biti 500 tjedana, ostat ce zapamcen kao broj jedan u vrijeme najslabije konkurencije ikada u povijesti tenisa.
(tomi, 06. februar 2015 19:35)

sta ti je zavist...

Martina

pre 9 godina

Ja mislim da Hrvatska treba da blokira ulazak Srbije u EU,jer ovo nije humano od strane jednog Srbina da prkosi ovako tolikim kvalitetnim igracima iz Eu i da im pokazuje da je on daleko najbolji.

jok

pre 9 godina

@@@ ivan petrovic crni
Zasto racunas raspodelu GS od 2008? Zato sto je Novak tada uspeo da osvoji AO? Ne moze tako. Niko Novaku nije smetao da osvaja i pre toga, ali nije imao kvalitet za to. Nadal je bez ikakvih problema osvajao GS jos od 2005. A slicnih su godina.Pa i posle tog AO trebale su mu cele tri godine da osvoji neki GS. I dalje su sve uzimali RF i Nadal. Tek kad je RF usao u 30-e a Nadal usao u redovne probleme sa povredama Novak je dosao na 1 mesto.
Jos nesto, ne mozes ti porediti rezultate koje je RF, kao dosta stariji teniser ostvario u delu karijere u kojem je bio daleko od najbolje forme, zbog godina, sa onim sto je Novak ostvario u najboljim godinama. Ili sa onim sto je Nadal osvojio pre silnih povreda.
Sto se konkurencije tice, vidimo svi koliko je jaka danasnja konkurencija, sve ih deru matori Federer i uvek povredjeni Nadal. Marej, koji je po tebi neka strasna konkurencija bori se za gem protiv Federera, a Nadala se ni sam ne seca kada je pobedio u nekom mecu. Danasnja konkurencija je jadna da jadnija ne moze biti. Dimitrov, Cilic, Nisikori, Berdih, Vavrinka.... sve amateri u poredjenju sa Safinom, Davidenkom, Hjuitom, Nalbandijanom, Rodikom....

dr

pre 9 godina

svi ste vi objektivni, realni ... a za vas je 17gs titula manje od 8 ? za vas je 300tjedana na broju 1 manje od 100? je bas ste realni haha cinjenice su da je federer bio dominantniji od djokovica a imao je jacu konkurenciju mozete vi pricati sta hocete ali safin,nadal,hewitt,coria,nalbandian,moya,roddick, stari agassi ... su jaci od raonica,cilica,dimitrova,murraya ...

b

pre 9 godina

Sadasnja konkurencija u tenisu je takva da igraci koji su osvajali GSove pre koju deceniju ne bi mogli da uzmu set ijednom iz prvih deset. Primer - Ivanisevic ne bi bio u prvih 50, Safin u prvih 20, Davidenko, Kurijer, Martin, Vilas, , Kes, Konors, Vilander takodje, Edberg i svi ostali servis volej igraci ne bi bili u 30. Agasi i Sampras bi bili u 10, Sampras mozda i u 3. Lendl i Borg ... To je bio drugi sport nekada. Manje fizicki zahtevan, teniseri nisu bili svestrani nego specijalisti pa se moglo desiti da jedan lopatar kao Ivanisevic osvoji GS. Doduse i danas se dogodi - eto na US openu onaj decko sto je osvojio, nece se vise cuti za njega.

jok

pre 9 godina

@Her Zivota
Novak pobedjuje Nadala i Federera od 2011. Pre 2011 imao je 4 pobede protiv Nadala i 6 protiv Federera. Zasto ih nije pobedjivao pre 2011? Igrali su veoma cesto i Novak je skoro uvek gubio? Zasto pobedjuje Federera tek od kada je RF "veteran". Zasto je Nadala poceo da pobedjuje tek kada je Nadal dosta oslabio u igri zbog silnih povreda i pauza? Kada je pre 2011 pobedio Nadala na GS?
Konkurencija je danas toliko jadna, da su teniseri kao Cilic, Berdih i Nisikori medju najboljih 10. Nikada slabija konkurencija nije bila.
Da su Novak i RF istih godina, Novak ne bi osvojio nijedan GS. On danas jedva izlazi na kraj sa Nisikorijem, kako bi tek prosao protiv Federera od pre 8-9 godina? Ne bi 6 gemova osvojio.
A tek protiv Nadala? Nadal bleda senka onog od 2007 ili 2008 i opet mu je i to sasvim dovoljno da redovno pobedjuje Novaka na GS? Kada je zadnji put Novak pobedio Nadala na GS? 2012! Od tada samo porazi!
WB 2014 je smesan u poredjenju sa onim 2008.
Nadal je tada pobedio Federera koji je imao 27 godina, a Novak je 2014 jedva pobedio Federera koji ima 33 godine. Razlika je ogromna. Novak protiv RF na WB 2008 ne bi uzeo ni 3 gema. Pa on je 2009 ispao od Haasa. Tek kad su konkurenti postali Dimitrov i Raonic, Novak je uspeo da dodje bar do finala a onda i da osvoji titulu u najslabijoj konkurenciji ikada.

oxoxoposum

pre 9 godina

A gde je Vilander? Na kom je on mestu sa svojih 20 nedelja na vrhu? Nemojte uskracivati javnost za taj podatak, koji objasnjava zasto Mats ne voli Novaka.

jok

pre 9 godina

@Bojan
Lako je Novaku da bude prvi kada je Federer star a Nadal ne igra pola godine.
Ostatak konkurencije je tako "jak" da je Federer sa 33 godine 2 na svetu, sa duplo vise bodova od onog na 4 mestu.

Бојан Илић

pre 9 godina

"...da osvoji jos 500gs naslova sve mu to pada u vodu kad on igra u finalu protiv wawrinke, gubi u polufinalu od nisikoria, do nedavno gubi od ive karlovica ..."
(tomi, 06. februar 2015 22:13)

Opet zavist sine!
Izgleda da nisi gledao sva Djoletova finala kad nisi pomenuo te u koje se "kunes"(jer na prvom mestu nisu Srbi!):-)
Zaboravio si kako su sve te "velicine" plakale posle meceva sa Djoletom...:-))
Eeee sine sine....

covek koji voli prirodu

pre 9 godina

Nadal je poceo da se povredjuje (ili pauzira) kad god pocne u seriji da gubi od Noleta dot. Da li od zelje da trenira jace i snaznije nego sto su mu mogucnosti ili samo da se bolje spremi, ili jednostavno losa sreca, to necemo nikad znati

rf

pre 9 godina

@....,,,
Aha, Rodik je bio konkurencija Novaku, posto nema gde ga Rodik nije pobedjivao. Novak nije mogao da izadje na kraj sa Rodikom, a Federer jeste. Uglavnom, bolje da ti je konkurent Rodik nego Nisikori ili Cilic.

Ivan

pre 9 godina

A najjaci su ovi sto lupetaju kako je Novak "sazreo" sa 23 godine!? Jeste normalni vi? Pa nije zaostao covek? Nadal sazrio sa 19 a Novak sa 23? Vavrinka sa 29!?

jok

pre 9 godina

@MrMojoRisin
Pa zato sto jesu. Dodju na zavrsni masters i uzmu nekoliko gemova Novaku i Federeru. Toliko su slabi da je matori Federer drugi na svetu u takvoj konkurenciji i razbija sve pomenute gde stigne. Isto radi i Nadal, iako je sve slabiji zbog cestih povreda.
Da je pre 10 godina RF igrao kao danas, ne bi bio ni medju najboljih 8 na svetu, Nadal takodje. A danas im je i ovakva igra dovoljna da budu 2 i 3. Sve je to zahvaljujuci preslaboj konkurenciji.

eto

pre 9 godina

@Novak 2009. 4 titule ( Dubai, Beograd, Basel, Pariz ) i 3 poraza u finalima mastersa ( Miami, Monte Carlo, Rim ) na GS polufinale USO, 2010. titule u Dubai i Pekingu, polufinale W, finale USO.
(ivan petrović crni, 7. februar 2015 20:56)

pricas o vremenu kad je djokovic imao 22-23god, osvojio je 6 titula ? sa beogradskim turnirom, znas koliko titula je federer osvojio 22-23god ?
18 od toga 4 gs naslova, pa ovo je ko da usporedujem ferrari i fićo hahah

susjedi

pre 9 godina

ma moze biti 500 tjedana, ostat ce zapamcen kao broj jedan u vrijeme najslabije konkurencije ikada u povijesti tenisa.
(tomi, 6. februar 2015 19:35)
@
Dva najtrofejnija "tenisača i povijesti tenisa" Nadal i Federer igrali su i igraju baš u ovo "vrijeme". Djoković im je obojici skinuo krune pogotovo Nadalu kada je bio u naponu snage toliko o konkurenciji u savremenom tenisu.

aleksa

pre 9 godina

@ma moze biti 500 tjedana, ostat ce zapamcen kao broj jedan u vrijeme najslabije konkurencije ikada u povijesti tenisa.
(tomi, 6. februar 2015 19:35)

eehehe, napravio si lapsus, hteo si da kazes najjacoj konkurenciji u istoriji tenisa

GS

pre 9 godina

@ivan petrovic crni
Federeru u najboljim danima ozbiljna konkurencija ne bi bio ni Djokovic (kao sto nije bio) ni bilo koji drugi teniser. Osim Nadala na sljaci.
Dakle, cini mi se da ti imas problem da shvatis o cemu se ovde prica. Federer je igrao toliko dominantno da samo njemu niko nije predstavljao ozbiljnu konkurenciju u to vreme. Ostalim teniserima su Rodik, Safin i ostali predstavljali itekako ozbiljnu konkurenciju. Dakle, Rodik koji nije nista mogao Federeru je bio izuzetno uspesan protiv Djokovica. Safin takodje. Da Federer danas ima 25 godina, a ne 33, niko od danasnjih tenisera ne bi mogao ni set da mu uzme.
Ti si taj koji poredi razlicite epohe. Navodis skor koji je RF na vrhuncu forme imao protiv nekih tenisera, pa onda to poredis sa skorom koji je Federer kao mator igrac ostvario protiv Djokovica. I sad kao to treba nesto da znaci. Da je Rodik sa 25 godina igrao protiv Federera od 30+ godina i on bi ga cesce pobedjivao.
A Djokovic GUBI od matorog Federera. Prosle godine je imao skor sa RF 2-3! Da je RF mladji, Djokovic nikada ne bi uspeo da ga pobedi.
Danasnja konkurencija u tenisu je toliko slaba da RF sa 33 godine drzi drugo mesto na svetu, relativno lako pobedjuje sve tenisere iz top 10, a finalisti AO, Mareju je npr. prepustio svega jedan jedini gem u njihovom poslednjem mecu. To se Rodiku nije moglo desiti ni protiv onog najboljeg Federera.

Damir

pre 9 godina

Kad se računaju nedjelje na vrhu,nema veze što je Federer star - sad je konkurencija,a kad je on vladao,onda nije bilo konkurencije. Objektivno,nema šta. Svaka čast svima koliko god je ko bio,samo je bezveze što se koriste ti neki argumenti kako kome zatrebaju,sad ovako,sad onako,ovisno u kojem kontekstu se traže.

Adi

pre 9 godina

Ja uvijek kazem ljudi informisite se prije nego sto nesto napisete na ovom forumu,il bar budite sigurni da pratite svaki turnir u tenisu kao sto ga par nas ovdje prati,napisa momal da Nadal i Federer nisu nista mogli Noletu 2011 i 2012 i osta ziv, Roger je prekinuo 2011 veliki Novakov niz pobjeda i pobjedio ga u polufinalu Roland Garosa 3-1 , a 2012 ga dobio u polufinalu Vimboldona 3-1 i osvojio Vimboldon,nemam nista protiv Novaka volim ga ko brata samo da objasnim covjeku da.ne prica svasta .

sasa jokic

pre 9 godina

Drago@ Hajde jos jednom razmisli pre nego sto nesto izgovoris. Da ne bude moja protiv Tvoje, poslusaj sta kazu svi teniski eksperti. Ovo je zlatna era tenisa, u kojoj igraju tri najbolja igraca svih vremena. Reci da nisu oni toliko jaki, koliko su ostali slabi je....smesno.
Ivan ledl je prosle godine rekao, da bi Berdih, Tsonga, Wawrinka i Ferer imali po bar 4 do 5 slemova da su igrali u bilo kojoj eri sem ove.
Ako Ti Majkl Canga smatras za vrhunskog tenisera....mislim stvarno neozbiljno. Jedino bi Pit Sampras imao neke sanse protiv ove trojice, mada taj stil danas nema sanse sa ovim nacinom igre, pasing sotovi bi mu zujali kao pcelice kod izlaska na mrezu.
Na zalost sve ima svoj kraj, i bojim se da ce nam, koliko god Nole dominirao, biti malo dosadno naredne tri, cetiri godine.

Her Zivota

pre 9 godina

(320i, 6. februar 2015 21:05)

Da ne pises srpskim ??? Da nisi pisao mozda na madjarskom ?? NE znam ?

Umjetna ljestvica ?? Sta li je to da mi je znati?

Nadal jeste bolji od Djokovica u medjusobnom skoru, ALI Nadal i Djokovic su odigrali 18 meceva na sljaci i 21 na betonu, na sljaci se igra 4 a na betonu 10 turnira godinsnje, vidis tu je omjer malo nelogican, 6 puta su igrali na RG i 6 puta na svim ostalim GS- i u ovoj racunici nesto ne stima !! Djokovic je vise puta gubio od Nadala na GS, ali je Nadal gubio od Rosola, Darcisa, Kirgiosa, sada Berdiha i dosta puta nije ni dosao do meca sa Novakom i na vecim i na manjim turnirima a da ne pricam o tome koliko je Nadal propustio obaveznih turnira zbog kojekakvih povreda, upala i ostalih stvarcica !! Tako da mnogo je to zanimljiva i opsirna prica, a svakako da je razlika u uspesima izmedju Nadala i Djokovica MANJA NEGO STO TI MOZES I ZAMISLIT !!!! Slicna je prica oko medjusobnog skora Fed-Nadal, da ti mozda skor 10-23 ne deluje realno ???

Uostalom:
Finale RG - Djokovic - Nadal
Finale Wimbledona- Djokovic - Federer
Finale Australije- Djokovic - Murray

Da li je i jedan komentar potreban u vezi ove cinjenice ???

Svete

pre 9 godina

ma moze biti 500 tjedana, ostat ce zapamcen kao broj jedan u vrijeme najslabije konkurencije ikada u povijesti tenisa.
(tomi, 6. februar 2015 19:35)

Ma neka si nam reka !!
Nego dijecko, poslusaj ti malo cuvenog ''hrvata'' Micu Dusanovica kako prenosi Zagreb Indoors, pa se vrati ovde malo to da nam prokomentariras !! Kaze Micko juce, Dodig je u dublu vec svetska marka, a u singlu je veoma opasan igrac, moze svakog pobedit ako mu se sloze kockice, a njegovog protivnika Granolersa je predstavio odprilike kao top 5 igraca, to je onaj sto je u nekih 8 setova protiv Novaka uzeo mozda 7 gemova. E sada ti razmisli sta je Mica time hteo da kaze!

Nadam se da ce Djole biti 500 tjedana prvi, nisu male sanse da bude 300 a onda je sve moguce, i kada se to dogodi mozes da se ceses i tamo gde te ne svrbi u narednih mnoooogooo godina !

A to sto je Ivica Kostelic postigao tek po koji uspeh u najbesmislenijoj eri u istoriji svetskog skijanja, ne znaci da je takav slucaj i sa Novakom, ali sta ces, muka je to, ovih dana biti hrvat koji voli da gleda tenis !!

GS

pre 9 godina

@Objektivan
Federer je 2011 napunio 30 godina. On je rodjen 1981 godine.
Nadal nije bio potpuno zdrav 2011. Na AO 2011 doziveo je tesku povredu ledja.
Federer je povredu ledja dobio u finalu turnira u Halle-u.

keza

pre 9 godina

A sve to najjacoj konkurenciji ikada. Federer i nadal su najbolji igraci u istoriji tenisa, a za koju godinu ce nole da ih pretekne. Stvarno veliki respekt.

jovana

pre 9 godina

DA ALI JE NADAL INAČE NAJBOLJI IGRAČ SVIH VREMENA BIO 5 GODINA 2 IGRAČ SVETA U VREME VLADAVINE ROGERA FEDERERA DOK GA OVAJ NIJE SKINUO SA TRONA , IMAJTE TO NA UMU GDE JE NOVAK TADA BIO NEKA ZAHVALI NADALU KOJI MU JE TO OMOGUĆIO
(Kolinda, 6. februar 2015 19:46)


Nadal omogucio Novaku o.O..Joooj,boli glava citajuci gluposti...Sta ima Novak da zahvali Nadalu,zivota ti?Sta,izbacio je sebe i Federera iz tenisa pa Novak osvajao lagano?? Pa obojica su tu bili...i Ne znam da li da se smejem komentaru ili tvom pravopisu,5 recenica si zgurao u jednu bez zareza...nazad u skolu

Adi

pre 9 godina

Dragi ljudi, nije bitno za koga navijate, bitno je da bude objektivni prilikom svojih komentara,covjek ne moze vjerovati sta sve ovdje vidi kakve komentare,koliko lazi i koliko nekih cinjenica bez ikakvih argumenata. Kao prvo ne mogu se uporedjivati vremena kad je igrao Rod Lejver,pa Lendl,Sampras i sad ova era. Sto se tice ove vijesti da Nole stize Rafaela svakako ce ga stici i prestici zasluzio je al puno muke treba da ga stigne po GS turnirima po meni je Nole kompletniji igrac od Rafe zna vise tenisa igrati ,Rafa je najveci borac mozda u svijetu sporta,a Roger najveci umjetnik i talenat kojeg je tenis vidio, umanjivati uspijehe ove trojice je apsurdno po meni uz Borga koji je mlad prestao igrati mogao je osvojiti puno toga i Samprasa ova trojica su najbolji ikada znaci tih 5 tenisera,samo sto sada Federer po svim parametrima je ubjedljivo prvi al treba sacekati da sva trojica zavrse karijeru, i onda donijeti odluku. Novak ako nastavi ovim tempom mogao bi prestici Rogera po broju sedmica na prvom mjestu a i po broju GS bi mogao ugroziti i Rafu i Rogera samo ako ga zdravlje posluzi, Rogera su stigle godine on moze jos uvijek osvojiti GS al treba mu se puno toga poklopiti al nije nemoguce,Rafu vise niko ne moze opisati u kakvoj je formi zaista nemoguce,al vise djeluje u losoj nego dobroj,Novak je trenutno odlican ,Marej daleko od ove trojke ,a ovi ostali mogu izbaciti prvu trojku sa GS kad imaju los dan pod ostalim mislim na Wawrinku,Dimitrova,Nisikorija i donekle Raonica.

Morski Vuk

pre 9 godina

Jedan je Roger Federer! Profesor, doktor, magistar teniske igre! Zauvek!
(FedEx forever, 07. februar 2015 00:16)
Jel ovo vest o Fedexu? Iskuliraj se , izadji na vazduh , prosetaj , bice ti malo bolje ( nadam se ).

eee

pre 9 godina

(320i, 07. februar 2015 00:18)
Kanta za napucavanje?!?
Možda Rodik, Davidenko i ta ekipa. Novak je od 2007. sa samo 20 godina, već redovno peglao Federera svake sezone, sve do danas. 2009. čak tri puta, dva puta vezano i na hardu i na šljaci. Seti se ko je lomio rekete u Majamiju? Od 2011. da ne nabrajam. Slabo ti pratiš tenis.

Ee

pre 9 godina

@eee
Voleo bi ti da se ne pominje Safin, ali ne moze to tako.
Te pretnje su smesna propaganda. Da se plasio, ne bi igrao. Uostalom, Federer je pre 2 godine imao javnu pretnju u Kini pa nije bilo nikakvih problema. Novak je 2005 bio klinac, ali to nije nikakvo opravdanje. I Nadal je bio klinac pa je osvojio RG i postao drugi teniser sveta te 2005 godine. A Djokovic osvojio 3 gema protiv Safina. 2008 Safin je vec bio u ogromnom padu, drasticno pao na listi, a Novak bio 3 teniser sveta i osvojio AO. Tada ga je Safin ponizio na WB. I to Safin koji je bio daleko od svoje vrhunske forme, prakticno je bio pred penzijom.

GS

pre 9 godina

@ivan petrovic crni
Eto jos jednog dokaza o slaboj konkurenciji!!!
Novak 2010 osvojio samo DVE titule i bio 3 teniser sveta? Sa 2 titule!? Pa to je smesno. 2009 osvojio 4 titule, jedan jedini masters i opet bio 3.

Logika

pre 9 godina

Drago, nisi upravu. Chang, Courier, Stich i Muster nisu bolji od Wavrinke, Del Potra i Soderlinga koji su isto osvojili GS. Cak nisu bolji ni od Berdiha, Conge, Ferrera koji nisu osvojili GS, a nisu zato sto je suvise jaka konkurencija, najjaca u istoriji tenisa ubedljivo. To sto je Novak sa 6:0 deklasirao poslednji set Murraya i Wavrinku nije odraz slabe igre istih vec Novakovog uspona i iskustva zbog osvojenih 5 titula na Ozi openu. Drago moras vise da analiziras pre nego sto na ovom forumu ostavis komentar.

milosggg

pre 9 godina

Da se ne pretvaramo i da ne pisem srpskim kao vecina sunarodnjaka,Hrvat sam navijac Rafaela Nadala od pocetka njegove karijere i imam potrebu staviti komentar posto volim ovu stranicu i zanimljivija je od svih nasih,za vas koji ima 3-4 godine pratite tenis odnosno otkad je vas Nole "odrastao" su Rafael Nadal i Roger Federer bogovi ovi igre ,to sto je na ovoj umjetnoj ljestvici Djokovic prvi ne znaci ama bas nista nasuprot onome sto su cinjenice,a to su: Nadal je bolji u medjusobnom ogledu i od Djokovica i od svih igraca u top 10,osvojio je skoro pa duplo Slemova i puno vise mastersa,Nadal je najbolji igrac u povijesti tenisa a sluzbeno ce postati kad dodje do broja 17 za godinu dvije :)Ps Nole je dobar al daj se spustite malo ,Pozz iz Hercegovine
(320i, 6. februar 2015 21:05)

Ti napravi od Nadala Boga u odnosu na Djokovica..ispade da Novak ne zna ni reket da drzi :)...Ajde razumem da ti je idol,volim ga i ja ali covece..Mislim,cinjenica da je Djokovic pobedio Nadala u 7 FINALA za redom samo govori koliko lupetas i omalovazavas druge tenisere...zao mi je,ali tvoj Rafa je skupio toliko tanjira u finalu da je to smesno,tako da cuti tu i budi realan

....,,

pre 9 godina

@tomi, ne pisi gluposti. Rafael Nadal je igrac koji 11 i 12 nije mogao parirati Novaku, kao ni Federer, to je cinjenica. Bili su zdravi.
Dalje, isti taj Federer je igrao u vreme u kojem mu je najveci konkurent bio Endi Rodik. Kada se pojavio Novak Djokovic, polako ali sigurno je gradio svoj put ka vrhu. Da, i sada se zasluzeno nalazi na njemu. U poslednjih pet godina je globalno ubedljivo najbolji teniser.
Sigurno najbolji sportista balkana. Tacka.

eee

pre 9 godina

(Damir, 07. februar 2015 00:15)

Dosta više sa tim Safinom i 2:0 protiv Novaka! Prvi meč Novak je bio dete, debitantski gs meč. Drugi meč 2008. na Wimbldonu je Novak izgubio jer je uoči turnira dobio anonimne pretnje smću i o tome je bila obaveštena britanska policija (Novak je o tome pričao u nekom intervjuu tek nekoliko godina kasnije). Novak je jedva prošao i prvo kolo protiv nekog totalnog anonimusa, izgubio prvi set, u drugom gubio dva brejka i jedva dobio. I onda izgubio od Safina. Baš mu je bilo do tenisa! Dosta više sa tim Safinom!

igrac

pre 9 godina

@(ivan petrović crni, 7. februar 2015 21:27)

hahaha
pa to sto ja federer sa svima imao po 10:0 i vise (sem nadala) to samo govori koliko je federer bolji od svih ostalih a ne da je imao losu konkurenciju bas suprotno ta konkurencija koju je imao federer = safin,nalbandian,coria,davidenko,moya,roddick,nadal,hewitt ... je nekoliko puta jaca od ove danas raonic,wawrinka,cilic,nisikori,murray ... djokovic u svojim najboljim godinama gubi od ive karlovica,nisikoria,robreda,wawrinke ... federer je u svoje vrijeme mogao izgubiti samo od rafe nadala, inace federer je i sa 33god prosle sezone djokovica dobio 3 puta sa egzibicijom 4, pitam se sta bi bilo da su federer i djokovica vrsnjaci, a sta bi tek bilo da je federer mladji od djokovica 6god ? sve je jasno

Serdjo

pre 9 godina

Nole je trenutno na osmom mestu GOAT liste po svim parametrima koji se boduju. 1. Federer; 2. Lendl; 3. Connors; 4. Sampras; 5. Nadal; 6. Laver; 7. McEnroe; 8. Djokovic; 9. Agassi; 10. Borg;

Pa vi vidite u kom je drustvu Nole eeeeeej!!?

https://docs.google.com/spreadsheets/d/tiBxH5i8d26G_gqEg9bqFyQ/htmlview

Nebojša

pre 9 godina

Nole je trenutno na osmom mestu GOAT liste po svim parametrima koji se boduju. 1. Federer; 2. Lendl; 3. Connors; 4. Sampras; 5. Nadal; 6. Laver; 7. McEnroe; 8. Djokovic; 9. Agassi; 10. Borg;

Pa vi vidite u kom je drustvu Nole eeeeeej!!?

https://docs.google.com/spreadsheets/d/tiBxH5i8d26G_gqEg9bqFyQ/htmlview
(Serdjo, 06. februar 2015 19:37)


Može li neko da mi objasni tu goat listu pre svega mi nije jasno Sampras 14 grenslemova 286 nedelja na prvom mestu dok Lendl ima osam grenslemova i manje je bio prvi kako je onda ispred Samprasa.

Her Zivota

pre 9 godina

(tomi, 6. februar 2015 22:13)


Opasno mesas neke stvari, ali ajde !! Idemo redom, kazes u poslednjih 5 godina GS osvajaju Cilic i Wawrinka, dakle na 20 GS, 2 su osvojili neki tamo Cilic i Wawrinka, a jesi li gledao kako su oni igrali te GS. Kada se Federer probijao GS su osvajali face kao Costa, Gaudio, Johanson, Andre Agasi sa 33 godine je sa 70 minuta u finalu osvajao AO uz najmanji broj izgubljenih gemova na turniru u istoriji, kakvi su tek likovi igrali finala GS e to je vec poduza prica, pogotovu sredinom 90.tih, tj negde od 1995 do 2005... Poslednjih 7 godina je najjaca konkurencija u istoriji tenisa a to su potvrdili McEnroe, Borg, Edberg, Becker, Connors, Sampras, Aggasi, Lendl, Noah i jos gomila njih, tako da je prica oko toga zavrsena...
Sto se tice Federera i Nadala, Djokovic je 90 % svojih trofeja osvojio upravo pobedjujuci tu dvojicu, retko koji turnir je odigrao a da na njih nije naisao, i cini mi se da ne postoji turnir na kome on nije igrao sa obojicom..Djokovic je sa njima odigrao 80 meceva !!!
Sto se tice godina, Federer je stariji 6 godina, zasto mislis da to nije njegova sreca sto je takva cinjenica, mislis da bi sve to uradio sto je uradio da je Fed 87. godiste ??? Sto se tice Nadala i godina, Nadal je 11 meseci stariji od Novaka, tako da je prica oko toga apsolutno besmislena !!
Mec Djokovic-Federer iz Wimbledona2014 je dosta kvalitetniji od meca Federer-Nadal iz Wimbledona 2008, ako to ne mozes da shvatis onda si u velikom problemu !!

ivan petrović crni

pre 9 godina

@tomi Evo samo za Tomija, malo korisne statistike. Federer je postao broj 1 u februaru 2004. nakon što je osvojio AO ( u tom trenutku njegov 2. GS ). U toj sezoni ( znači 2004 ) imao je skor sa top ten igračima 18-0, sledeće godine ( 2005 ) 15-2 izgubio od Safina SF na AO i na RG od Nadala, zatim 2006 19-4 sva 4 poraza od Nadala, tri na šljaci i jedan na hardu u Dubaiju, pa onda 2007. je 17-4, opet 2 puta Nadal na šljaci, Đoković u Torontu, i F.Gonzales na WTF u 3. kolu, kada je Fedexu bilo dovoljno da osvoji set za 1. mesto u grupi ( izgubio 2-1 ) i najzad 2008 7-10, izgubio od Đokovića na AO, od Nadala 4 puta, 3 na šljaci plus F na W, Roddock u Majamiju, Blake u Pekingu na Olimpijadi, Murray u Madridu i WTF i Simon na WTF. Te 2008, posle pobede u finalu W, Nadal je preuzeo 1. mesto nakon 236. uzastopnih nedelja Federerove vladavine. Za to vreme, od ovih igrača koje stalno vrtite ( Hewitt, Nalbandian, Safin, Roddick, Davydenko ), a koji su navodno činili neku opasnu konkurenciju, pobedili su ga samo Safin i Roddick po jedanput. Sa druge strane, Nadal ga je pobedio 11 puta, Đoković i Murray po 2 puta. Tako je bilo, i tu je istina, od 2008. počinje period najače konkurencije i bitno drugačije raspodele GS-ova ( Rafa 10, Novak 8, Roger 5, Andy 2, Del Potro, Wawrinka, Čilić po 1 ).

Miroslav Buljin

pre 9 godina

Djokovicevih 132 nedelje na vrhu stime imaju vecu vrednost,jer u isto vreme je iza sebe ostavio najboljeg igraca svih vremena do sada "Federera"!!!Nije isto biti najbolji kada je konkurencija slaba i biti najbolji kada je konkurencija nikad jaca!!!Zato mislim da njegovih 132nedelje su velike kao i Federerove 300 i kusur!Svaka cast Novace i puno srece i zdravlja u nastavku karijere!!!!!

спечени од злобе

pre 9 godina

Кад неко изјави да су Штих, Моја, Ченг итд. бољи од Вавринке или Делпа, мени је истог тренутка јасно познавање тениса. Станите испред огледала, ставите прст на чело и запитајте се где је природа погрешила када сте ви у питању.

Mare,NS

pre 9 godina

Statistika treba statisticarima.
Novak je to najbolje objasnio,kada je rekao,da zivi u sadasnjosti,na proslost ne moze uticati,a buducnost ko zna sta donosi!?
Kada jednom prestane igrati,imace vremena da se bavi ovakvim podacima i sumiranjima rezultata.
Bitno je da ostane fokusiran na tenis,a rezultati ce doci.
Uostalom,odavno je on postao neizbrisivi deo teniske istorije,koja se jos uvek pise i pisace se jos mnogo godina.
Samo Boze,daj zdravlja.
Sve ostalo si mu vec dao!!!

Predo

pre 9 godina

Uvek se ponadam da ću pročitati nešto pametno u komentarima, nešto naučiti ili se nasmejati. Onda vidim da se pametni uglavnom ne javljaju jer su "divlji isterali pitome". Šta je ovo? Zabranjeno onima iznad 16 godina da daju komentare. Sve u stilu "Moj je tata jači od tvoga", "Ivanišević je osvojio jedan GS, ali ima veću karizmu od Novaka" itd.
Biti br. 1 ATP liste je samo jedan od parametara, po nekima najvažniji, po drugima nije. To vam je slično ukupnoj pobedi u Svetskom kupu u skijanju ili u Formuli 1. znači da ste najkostantniji te sezone, a ne morate imati najveći broj titula.
I sistem bodovanja se nije mnogo menjao od početka Open ere, osim što se menjao broj bodova za pojedine turnire.
GOAT lista računa i finala i polufinala, Masterse i druge turnire, i broj sedmica na vrhu, tako da mislim da je to najpoštenija lista ako se svađamo "ko je veći".

vidim sve

pre 9 godina

Igraj, pobedjuj, uzivaj...nemoj da se rekordima opterecujes. Ti si nas, najbolji u svemu i trebalo bi svi da ucimo od tebe. Ima svako po nesto da uzme od tebe. Malo li je to?

Logika

pre 9 godina

Dobro, vidim da je drago prihvatio sugestije oko analize igraca i bice oprostene greske jer je iz neznanja. Medjutim Drago je opet zabrazdio kada govori da je danas sve bezlicno i dosadno. Mozda Cilic nije interesantan tip kao zaboravljeni Ivanisevic, ali je Novak super star i van terena, a posebno na njemu. Svet posle Mekinroa nije video zabavnijeg tenisera od Novaka i ne da je uzivanje gledati kako plese na terenu, zbija sale, prica sest jezika, imitira, nego predstavlja vrhunac zabave kako za dzet set lica iz publike tako i za nas kraj malih ekrana. To sto ti ne osecas isto govori o tvojoj neispunjenosti Novakovim uspehom, a to ne moze niko da ti nadoknadi sem tebe.

zoran

pre 9 godina

ma moze biti 500 tjedana, ostat ce zapamcen kao broj jedan u vrijeme najslabije konkurencije ikada u povijesti tenisa.
(tomi, 6. februar 2015 19:35)

A ti i najveći broj tvojih sunarodnika ostaćete upamćeni kao najiskompleksiranija nacija u povjesti čovečanstva. Zašto je to tako? Ne znam, zaista. Kopleksi su čudo...

Što se "slabe konkurencije ikada u povjesti tenisa" tiče, molim pojasni mi kako to da u tako slaboj konkurenciji jedan Federer i jedan Nadal ispadnu u prvoj nedelji jednog GS? Zaista mi nije jasno?

A Đoković će "ostat zapamćen" pa ma kako, za razliku od Čilića, recimo, koji je već pao u zaborav, a za kojeg inače uvek navijam osim kada igra sa nekim od naših iz Srbije...

Ivan_ue

pre 9 godina

@tomi ivanisevic i cilic(bosanceros inace) osvojili GS u najlosijoj konkurenciji ikada,kao i da nisi al to vam je najbolje sto imate i sto cete imati.1.

srbin

pre 9 godina

ma moze biti 500 tjedana, ostat ce zapamcen kao broj jedan u vrijeme najslabije konkurencije ikada u povijesti tenisa.
(tomi, 6. februar 2015 19:35)

ha ha ha ha HA!!! ako je tebi federer-marej-nadal-vavrinka i ostali najslabija konkurencija svih vremena,onda ti decko ocigledno blage veze nemas o tenisu...u poslednjih nekoliko godina OVO je DEFINITIVNO najveca konkurencija IKADA i u njoj igraju verovatno 3 igraca koji su u top 5 svih vremena!!! sledeci put dobro razmisli pre nego sto krenes da lupetas po komentarima....

kontrapunkt

pre 9 godina

ma moze biti 500 tjedana, ostat ce zapamcen kao broj jedan u vrijeme najslabije konkurencije ikada u povijesti tenisa.
(tomi, 6. februar 2015 19:35)

Baš tako, za Noleta su svi ostali veoma slaba konkurencija i biće još dugo :))

nikola1992

pre 9 godina

@tomi
Ja sad ocekujem da ce covek da kaze da ti "njegovi" imaju u ovako "slaboj" konkurenciji barem 500 nedelja na celu, kad ono ipak 0. Inace, da pored djokovica nema nikog drugog, osim federera, to nikako ne bi mogla da bude najslabija konkurencija ikada, jer kada ti je konkurent u top3 ikada, ako ne i najbolji ikada, onda je to sve samo ne slabo. A tu je i nadal. Ali zavist pojede coveka ocas posla.

Boban

pre 9 godina

Može Novak minimum preko 200 nedelja da bude prvi, iako brani dosta bodova ove godine, verovatno će celu godinu da prevede na prvom mestu. Najviše bih voleo da stigne Federera, al bi to bilo dobro, najvažnije da bude zdrav i da ima motiv.

Бојан Илић

pre 9 godina

Jedan je Roger Federer! Profesor, doktor, magistar teniske igre! Zauvek!
(FedEx forever, 07. februar 2015 00:16)

Никад нисам разумео овакве људе, некако ми их је увек било жао!
Мислим, чему ово?!:-)

..

pre 9 godina

Teniser koji je odučio Nadala od tenisa, šamarao ga i sprdao se sa njim u SEDAM finala za redom, svakako je zaslužio da ga pretekne na listi No1 nedelja. Nadal mukica ostaće upamćen kao JEDINI teniser u istoriji koji je izgubio sedam finala za redom, i to od jednog istog igrača.

sinke

pre 9 godina

Ja prognoziram da ce Novak u naredne 2 godine konstantno biti broj 1...Siguran sam da ni u jednom trenutku nece izgubiti prvu poziciju.

miladinka krs

pre 9 godina

taman će do kraja godine prestići i John McEnroe...idemoooo...ajmo sada komšije lupajte minuse... umesto da se radujete kad već nije vaš, barem je prvi komšija! to je tako logično! medjutim kod vas nema logike sve se prenosi sa starije na mladje generacije

POLINOM

pre 9 godina

Mislim da se Nole ne opterecuje ovakvim podacima,interesuje ga samo rezultat,i ukoliko osvoji Roland Garos ovakvi podaci ce sa njega biti nebitni.
Sa druge strane, sigurno mu godi naci se u ovakvom drustvu.

Marija

pre 9 godina

@tomi

Crni Tomi, nemoj biti zavidljiv, jadno je to, kako najslabija konkurencija ako su međju prvih sest sa te liste dvojica koji jos uvek igraju, a jedan od njih je prvi?
Kazi lepo, kao covek, svaka cast, kao sto cu ja reci svaka cast svakom hrvatskom sportisti koji to zasluzi...

cofi008

pre 9 godina

dobro drago kakve veze ima goran sa samprasom..goran i cilic ne zasluzuju da budu u istoj recenici sa samprasom i djokovicem. ako cemo posteno ;-)
sto se tice toga da su svi kao roboti...prosto danas je najjaci tenis ikada i fizikalije igraju jako veliku ulogu. ovo je ipak sport i kao u svim sportovima granice su se pomerile navise.
a sto se tice toga da svi daju kurtuazne izjave i mene to nervira..ali iskrenost i neposrednost moze itekako da se obije o glavu igracima... bolje za njih i da budu "dosadni" nego posle u medijima da ih ocrnjuju sto su rekli da kad igraju najbolje igraju kao novak,a kad igraju losije igraju kao marej...a onda ispadnu u prvom kolu ao :-)

planina

pre 9 godina

Vec 6 godina slusam kako je Rodjer Federer ostario, ne, ne, ..., dosli bolji od njega. Nikad taj covjek nije bio kompletan igrac, "bekend"-smijurija,...

ivan petrović crni

pre 9 godina

Evo još malo istorije, poeni igrača po sezonama: 2001g 1. Hewitt 4365, 2. 3855 Kuerten, 3. Agassi 3520, 2002g 1. Hewitt 4485, 2. Agassi 3395, 3. Safin 2845, 6. Federer 2590, 2003g 1. Roddick 4535, 2. Federer 4375, 3. Ferrero 4205, 8. Nalbaldian 2060, 2004g 1. Federer 6335, 2. Roddick 3655, 3. Hewitt 3590, 4. Safin 3060, 9. Nalbaldian 1945, 2005g 1.Federer 6725, 2. Nadal 4765, 3. Roddick 3085, Hewitt 2490, Davydenko 2390, Nalbaldian 2370, 2006g 1. Federer 8370, 2. Nadal 4765, 3. Davydenko 2825, 6. Roddick 2415, 8. Nalbaldian 2295, 2007g 1. Federer 7180, 2. Nadal 5735, 3. Đoković 4470, 4. Davydenko 2825, 6. Roddick 2530, 9. Nalbaldian. Znači Đoković je sa 4470 bio tek treći, a to je više nego što su Hewitt ( dva puta 2001 i 2002 ) i Roddick imali kao prvoplasirani na kraju sezone. ( napomena: ovo je sve po starom sistemu bodovanja, koji je važio do 2008. a koji je davao duplo manje bodova od sadašnjeg, znači sadašnjih 2000 za GS je tada vredelo 1000, masters umesto 1000 samo 500, itd ).

milan

pre 9 godina

Novak je vec prestigao Nadala i sve prethodnike,osim Federera bar u zvanicno zaradjenom novcu od tenisa na ATP touru. Nadal je zaradio do sada 71.300.000,00 americkih dolara,a Novak 74.990.000,00(sedamdeset cetiri miliona devetsto devedeset hiljada dolara. Po ovoj cifri je drugi u istoriji tenisa po zvanicno zaradjenom novcu samo od turnira na ATP,bez sponzorskih ugovora itd. koji ovu cifru od turnira dupliraju minimum.

toma

pre 9 godina

Ne zivim u Srbiji I imam mnogo prijatelja u celoj bivsoj Jugi ali mi Hrvati bas nisu jasni. Jel ide neki Srbin na njihove sajtove I pise ovakve nebuloze? Jeste li vec zaboravili kako je Nole trazio pomoc I za Hrvatsku tokom poplava? Ajde izadjite malo na vazduh , polupajte koju tablu sa cirilicom i iskulirajte.
(Morski Vuk, 07. februar 2015 08:49)

Pravo u centar! Nemoguće je zamisliti bilo kog Srbina da ide na hrvatske sajtove i dokazuje kako Ivica pojima nema da skija i da je slučajno uzeo kristalni globus jer je bila najslabija konkurencija ikada i da ostrašćeno navija za Hiršera, ili da dokazuje da Janica nije ni do kolena Tini i Wonovoj. Ili još gore da dokazuje da je Dražen u stvari prosečan košarkaš. A oni? Fascinantna nacija!

ivan petrović crni

pre 9 godina

Dosadan si sa tim kopiranjem statistike. Pomiri se s tim da je Novak bio nebitan igrac, igrao sporednu ulogu, sve dok umesro Rodika, Safina, Hjuita, Davidenka i Nalbandijana nisu dosli Berdih, Cilic, Raonic, Vavrinka, Dimitrov. Jednostavno, Novak je iskoristio smenu generacija. ( GS 07. februar 2015 17:35 ) Druže ti imaš problem sa epohama i generacijama, nikako da pogodiš ko gde pripada. Znači Safin je 1980. godište, Federer, Hewitt, Davydenko 81, Roddick i Nalbaldian 82, Berdych i Wawrinka 85, Čilić i Delpo 88, Nishikori 89, Raonić 90, Dimitrov 91. Znači najmanje 4 generacije igrača i 3 epohe, ali to je duža priča. Ovo sam hteo reći, Federer- Roddick 7-0 u atp finalima i 8-0 na GS, Hewitt 3-2 finala, 8-0 GS, Davydenko 2-0 i 6-0, Safin 3-0 i 4-1 i Nalbaldian 1-2 i 4-2. Da li ovakve brojke govore u prilog tvoje teze, da su gore navedeni igrači bili ozbiljna konkurencija Federeru?

Pinokio

pre 9 godina

Tomi koliko nisi u pravu pokazuje i to što je prvi na toj listi Federer još uvek aktivan,a među prvih deset pored Đokovića su i Nadal i Lejton Hjuit još uvek aktivni.Znači četvorica od desetorice svih vremena.

d

pre 9 godina

Top 5 u ovoj kategoriji je nesto sasvim realno, da zavrsi ovu godinu na prvom mestu, sto je izvesno i eto ga na petom mestu. Zamislite samo da se tenis igra toliko godina, a nas teniser je medju 5 najboljih, neverovatno stvarno. Sve preko toga bice samo dodatni uspeh i satisfakcija. Bravo Novace. Predvidjam mu jos 3 savrsene sezone sigurno, a jos jedno 5 u samom vrhu.

miladinka krs

pre 9 godina

donar je brate NAJ BOLJI najači najbrži najpametniji najpošteniji najlepši najbogatiji...jako ste ljubomorni komšije...le le

Teodosije

pre 9 godina

"............Da, i sada se zasluzeno nalazi na njemu. U poslednjih pet godina je globalno ubedljivo najbolji teniser.
Sigurno najbolji sportista balkana. Tacka.
(....,,, 6. februar 2015 23:25)"
Jedino u Srbiji nije ove godine izabran za najboljeg sportistu.

ghg

pre 9 godina

Obratite paznju na Lejvera. Covek nije igrao Slemove u najboljim godinama, od '63. do '68. i tada nije postojala ATP lista tako da je i tu uskracen u bodovanju i pored toga je na sestom mestu. Ali je za mene on najbolji teniser ikada. Covek u 31. godini zivota osvaja The Grand Slam, po drugi put u karijeri.
(thrillseeker, 7. februar 2015 00:08)

Pa jes to je impresivno u eri amaterizma sa 5 tenisera I dvije zemlje (US and AUS) koje su se bavile tenisom. Ne zelim da izgleda kao da ne postujem tu eru, ali ta era ne moze da se poredi sa 80-90 tim, da ne pominjem 2000 pa na ovamo. Igraci su sve bolji I sve kompletniji. To su dva razlicita svijeta. I pored toga tenis ce sve biti konkurentniji u buducnosti. Tenis je skup sport koji mnogi roditelji zaobilaze, ali polako kada se ponovo pojave Americki I vjerovatno kineski teniseri u finalima GS, pricat ce se druga prica.

Lucky

pre 9 godina

Moram i ovo,Rodzer Federer mi je bio idol sto se tice ove igre i neosporno je majstor ali je kad su se pojavili jaki klinci pokazao opasnu sujetu,i da nije to bas toliko ledeno lice kao sto se predstavlja!!!Svaka cast Noletu i Nadalu,to su klinci lavovi!!!!

miladinka krs

pre 9 godina

Dr Novak Djoković otvara školu tenisa u splitu i zagrebu za pomoć hrvatskim teniserima da i oni nauče pa da mogu da dodju medju prvih 100...le le

ZG

pre 9 godina

Veliki sam navijač Federera, ali glupost je reć da ga je Nole počeo pobeđivat tek kada je Roger prešao tridesetu. Barem je ATP statistika svima dostupna i ne laže.

game, set and...

pre 9 godina

sta sve ljudi nece napisati, neverovatno...

Ceng, Muster, Stih igraci velike klase koji bi danas razbijali!!! Ceng je tip Fonjinija, kefalo da, ostalo ne, pa kako je pobedio Lendla na RG-u, da je bilo obratno Lendl bi bio razapet, a Cang evo postade i velikan... Stih bi, da nema Korde i Ivanisevica bio najsmesniji osvajac GS-a ikada, ovako ima drustvo, a Muster, pa mislim da je izabrao rvanje ili dizanje tegova bio bi mnogo uspesniji, on je slabija verzija Nadala, idemo na snagu, vracamo dok protivnik ne crkne...

Safin je sa druge strane bio igracina koga tenis realno nije interesovao, bio je tu zbog zezanja, Nalbandijan je stvarno vrhunski teniser, ali precesto povredjen, a ostali "smehotresna olimpijada"...

i dodjosmo do Samprasa - posle Borga i Lendla, a pre Nadala i Federera, najdrasticniji primer kiborga, robota coveka, izadje odradi posao, i kraj... i pored tolike dominacije uspeo je od Agasija da izgubi 14 puta (ok, dobio je 20) i neko kaze da bi danas mogao da se suprotstavi reternerima kakvi su svi iz top5, pa i 10... da, da, kako da ne... svaka njemu cast, ali da od S/V stila ima vajde, bar jedan takav igrac bi sada bio makar u prvih 20...

i dodjosmo do sadasnjice... najbitnije i hejterima najteze je da je Nole prvi, da tu planira da ostane malo duze, a vi se tesite konkurencijom, koja je takva da bi igraci koji imaju po jedno ili nijedno finale GS-a u neko drugo vreme bili legende, sigurno vece od ovde pominjanih Cenga, Stiha i Mustera...

pozdrav...

Objektivan

pre 9 godina

@GS Da, sad vidim, jesam napravio gresku. Kada je otpocela vladavina Djokovica, pocetkom 2011. godine Federer jeste imao 29 godina, ali Nadal je imao 24. a Djokovic samo 23 (napisao sam greskom da su imali 25 i 24. Napunili su te godine tek u maju). Posto vidim da ne pratis tenis, moram ti reci da se turnir u Halleu na kom se "povredio" Federer igra leti, tako da to nikako nije mogao biti razlog sto je Djokovic bio neprikosnoven od pocectka godine. "Povreda" Nadala u Australiji koja ga je sprecila da se suprotstavi Djokovicu je jos veca glupost. Nadal je igrao 7 uzastopnih finala od Indian Wellsa do Roland Garrosa. Da je bio povredjen to se ne bi desilo. Mladi Djokovic ih je obojicu razvalio kada su bili u najboljim godinama, najbolji i najjaci i od tada pocinje njegova vladavina. Ja nemam dilemu ko je najveci i nadam se da ce istrajati jos dugo na ovom nivou.

Joxa

pre 9 godina

@Tomi

Kad ste vi 'rvati znali nesto o tenisu,boli sto je Srbin najbolji na svetu...
A zamisli kad u toj najgoroj konkurenciji vi kao da i ne postojite...

Nebojša

pre 9 godina

Interesantna činjenica Čilić je posle osvajanja us opena igrao atomski tenis najbolji u univerzumu po hrvatima a po istim tim hrvatima ovo je najslabija era pa kako to onda Čila ne dominira što nije prvi? ili barem drugi kako može biti tek 9-10 a igra bez konkurencije izgleda je jedino vama i domaćem Šljamu ova era slaba to na inostranim sajtovima niko ne misli samo vi sta vam to govori.

Gargamel

pre 9 godina

Niko ne spominje jednu veoma bitnu cinjenicu. Djokovic zadnje 4 godine igra sam protiv svih. Svaki od tih top igraca igra 100% spreman samo jedan ili dva Grend Slema u sezoni, ostale se samo pojave. Tako da Djokovic na svakom od zadnjih petnaestak velikih turnira ima po jednog svezeg i nabrijanog protivnika. A on jadan igra sve, odatle i toliko poraza u finalima. Ali to takodje i govori, ko je taj koga svi jure, ko je taj najbolji. Tako da... Federerovci i Nadalovci, dzaba vam trud, uzalud sve, uzivajte u ovim momentima, idu godine brutalne dominacije i obaranje svih rekorda.

lale

pre 9 godina

Ok Novak nije najbolji teniser svih vremena kao sto su Pit sampras federer Nadal, ALI ima vremena da im se pridruzi!! A ovim hejterima iz HR : u vreme Federove i Nadalove najvece forme, Djokovic ih je pobedjivao i bio i tada broj 1, tvrdite koliko god hocete da on ne zasluzuje da bude br1 ili da je tu slucajno jer to radite samo zato sto je vecina vas zadojena mrznjom

Djordje

pre 9 godina

Da bi stigao Federera trebao bi u komdau da provede jos 3 godine i 3 mjeseca na prvom mjestu,sto je jako jako tesko,ali ne i nemoguce!!!Zasto da ne???!!!
Federer ima jos godinu da igra,Nadal ima jos dosta da igra,samo je pitanje na kakvom nivou!Marej...Pa tesko da moze u kontinuitetu da osvaja velike trofeje,a da bi skinuo Novaka to bi morao da radi!Dakle,sve je u Novakovim rukama!Poznajuci njega,vjerujem da ce on do kraja raditi punom parom na sebi,na fizickoj pripremi,a mentalno je vec dovoljno jak za sve na turu,jos kad udje u ove kasne teniske godine,bice mentalno jos jaci!
Dakle,ne vidim u skorije vrijeme (2-3 godine) da neko moze da ugrozi njegovo 1. mjesto!Da se razumijemo,ne mislim da ce Novak da osvaja 95% turnira,ali hoce sigurno u tom procentu da igra zavrsnice svih turnira,a cesto i da ih osvaja!Pored njega,ne vidim nekoga ko ce isto tako biti konstantan!
Pozz

čola

pre 9 godina

Komični ste susjedi sa ovim cmizdrenjem kao Federer mator, Nadal stalno povređen bla, bla... Neverovatno je da potpuno bez STIDA pokazujete frustracije!?! Samo zbog toga što je Srbin najbolji na svetu! Fascinantno je koliko ste bez stida! Redak fenomen za bilo koju naciju! Šta se sa vama dešava, valjda samo vi znate.

Oskar

pre 9 godina

@@@ To "sazrevanje" sa 23 godine je Novakov problem. Ko mu je kriv sto nije sazreo sa 19 kao Rafa.... Mozda je cekao da sklone neki njemu itekako nezgodni teniseri, pa da sazri konacno...
(Sava, 7. februar 2015 01:51)

Ja ću ti reć ko mu je kriv. Kriv mu je novac. Djokoviću je sazrievanje kasnilo jer nije imao novca da učestvuje na juniorskim turnirima za razliku od Nadala. To sigurno nisi znao.

Bozidar

pre 9 godina

Novace svaka cast...takva vrhunska igra te penje na lestvici vecitih igraca.
Ti radis to spontano,fokusiras se na igru a ostalo ide samo od sebe.
Drago mi je sto imamo ovakvog teniskog mocnika kao sto si ti,koji igra veoma kvalitetno i na visokom nivou.
Teniska istorija je pred tobom sa takvim predispozicijama koje posedujes..
Od srca bravo i nastavi tako,motivises nasu omladinu i dajes veoma lep primer i motiv.

Her Zivota

pre 9 godina

(320i, 7. februar 2015 00:18)

Razumem ja da tebe zastrasuje cinjenica da je Federer usao u 34. godinu, Nadal ima nekih problema, ali turnire na sljaci nikada nece propustati i verovatno ce se vratiti i na ostalim podlogama, a mladi su mladji 2-4 godine od Novaka !! Djokovic za to vreme i dalje NAPREDUJE, servis mu je sve bolji, igra na mrezi napreduje, bekend slajs postaje jedan od najboljih na svetu, cini mi se i da se psihicki stabilizovao posle pobede na Wimbledonu, Australiju je sa nesto slabijom igrom u SF i F zavrsio u zastrasujucem ritmu, ima hirurski precizan raspored igranja na turnirima, u Dohi je igrao prvi put 250 turnir posle skoro 4 godine, podatak nezabelezen u teniskoj istoriji, i ne namerava da stane narednih godina !! Shvatam ja da to tebe i tebi slicne plasi, ali sta ces, moraces da se pomiris sa time, veruj da ces jos mnogo puta videti Novaka kako podize trofeje, i da ce jos dugo vremena biti na celu liste !!

POSTOJI MNOGO STATISTICKIH PODATAKA, mozemo da ih sve uporedimo sa Nadalom, ali verujem da bi se razocarao kada bi to ucinili, ne brini uradicemo to kada bude doslo vreme za tako nesto!!

Zapanjujuca je cinjenica kako se ti i ostali rvati trudite da NAJJACU, NAJBOLJU i takoreci ZLATNU ERU svetskog tenisa pokusavate da nazovete najslabijom konkurencijom IKADA, i to sve radite samo zbog jednog igraca!! Cini mi se da upravo ta cinjenica mnogo govori bas o tom igracu !!

Thomy Majoneza

pre 9 godina

ma moze biti 500 tjedana, ostat ce zapamcen kao broj jedan u vrijeme najslabije konkurencije ikada u povijesti tenisa.
(tomi, 6. februar 2015 19:35)

Baš sam hteo to da napišem.

Buahahahahahahahahahahahahahahahahahaha,
kad bi se zezali.

Lepi moj Tomi. Najvažnije od svega je ono, "ostat će zapamćen".

ZA-PAM-ĆEN, moj Tomi! Za razliku od stotina, tisuća, čak hiljada ZA-BO-RAV-LJE-NIH!

Drugo, da li ti, Tomi druže, misliš da će uz podatke o Noletu u svakoj budućoj knjizi stajati i objašnjenje, "ali on je bio Broj 1 kada je konkurencija bila najslabija"???
Mislim stvaaaaaaaarno, Tomi???
Pa, kako te nije sramotra, leba ti?

Morski Vuk

pre 9 godina

Ne zivim u Srbiji I imam mnogo prijatelja u celoj bivsoj Jugi ali mi Hrvati bas nisu jasni. Jel ide neki Srbin na njihove sajtove I pise ovakve nebuloze? Jeste li vec zaboravili kako je Nole trazio pomoc I za Hrvatsku tokom poplava? Ajde izadjite malo na vazduh , polupajte koju tablu sa cirilicom i iskulirajte.

ha

pre 9 godina

PS Uz jos jedan detalj, Goran je jedini tenisac kojeg su svi komentatori iskljucivo zvali po imenu. Iz dragosti. Jer im je bio zanimljiv i zabavan.
(drago, 07. februar 2015 00:52)

Haha, ha, pa @drago nasmeja me. Pa zvali su ga po imenu jer nisu mogli prezime da mu izgovore! Kakva crna dragost! Pa idi na youtube imaš onaj komični meč gde Goran deset puta opominje sudiju da mu ne izgovara pravilno prezime! Na kraju dig'o ruke! Komedija! Ivonišoševič!

@ghg

pre 9 godina

Lejver je jedan od najboljih tenisera u istoriji. To sto je dosta osvojio pre uvodjenja novih pravila ne znaci da je bio nesro losiji od onih koji su kasnije dosli. Jednostavno, covek je igrao u eri kada su zarade bile smesne, onda su neki videli da moze od tenisa da se zaradi i "stvorili" Open Eru. Lejver je i tada osvajao titule. Promena organizacije ne znaci da su rivali odjednom postali bolji. I LS u fudbalu nije ista kao nekadasnji Kup Sampiona, pa to ne znaci da Realu treba oduzeti 7 titula prvaka Evrope jer su osvojene kada je sistem takmicenja bio drugaciji.

ivan petrović crni

pre 9 godina

6 titula: Sidney, Queens, Hertogenbosch, US open, Tokio, Masters cup ( današnji WTF ), 5 polufinala mastersa-Indian Vels, Miami, Hamburg, Štutgart, Cincinnati, ostali GS rezultati 3k na AO, QF na RG i 4k na W. Sa ovim rezultatima je Hewitt bio prvi na kraju 2001.

Бојан Илић

pre 9 godina

@Ciki Bodovi su se oduvek oduzimali. Broj pluseva koji si dobio samo je dokaz teniskog znanja Novakovih navijaca. Prate tenis od juce.
(ju, 07. februar 2015 00:11)

Нема ту шта да се много прати:
Погледаш табелу, бодове, последњих пар година и све ти је јасно!
Само хоће од злобе и пакости да се ослепи, па не знам....:-)

verteks

pre 9 godina

Prvo, svaka čast Novaku na osvojenom AO! Teško je osvojiti jedan GS, a kamoli 8. Drugo, verovatno će prestići Nadala na ovoj listi, ali juriće se još jer verujem i da će se Nadal vratiti... Treće, verovatno ga nikad neće prestići po broju osvojenih GS, a zar mora? Hoće li biti mali teniser ako to ne uradi? I, Federer je bio dominantan u svojoj eri, pojavio se Nadal koji je morao da se izbori sa istinskim šampionom, pojavio se Novak koji je morao da se bori sa 2 šampiona (priznaćete, teže nego sa jednim)... Što se Novaka tiče, ne mora više ništa da osvoji od GS, on je već šampion i među 10 najboljih svih vremena po svim parametrima!

ja

pre 9 godina

@milan
Zarade nista ne govore jer je tenis danas placeniji nego ranije. Npr. vise novca je zaradio Marej od Borga, Bekera, Edberga, Lendla, Mekinroa, pa to nikako ne znaci da je bolji teniser od njih.

ivan petrović crni

pre 9 godina

Novak je 2009 i 2010 bio 3 a osvojio je 3 titule. Nijedan GS, cak ni finale. Medju titulama je bio i Srbija Open. ( GS 07. februar 2015. 17:37 ) Novak 2009. 4 titule ( Dubai, Beograd, Basel, Pariz ) i 3 poraza u finalima mastersa ( Miami, Monte Carlo, Rim ) na GS polufinale USO, 2010. titule u Dubai i Pekingu, polufinale W, finale USO.

Objektivan

pre 9 godina

Odlicna je ova GOAT lista, hvala na linku. Cini mi se da najobjektivnije (koliko je to moguce) meri sve vazne parametre vrhunskih tenisera: grand slam titule na prvom mestu, ali uzima u obzir i masterse, olimpijske igre, Davis kup, nedelje na prvom mestu... Sto se tice omalovazavanja Djokovica, na GOAT listi on suvereno vodi bez pauze od 2011. godine. Laz je da je postao najbolji zato sto su svi drugi bili stari i losi. U 2011, kad je pocela dominacija Djokovica, Federer je imao 29 godina, Nadal 25, a Djokovic 24, svi su bili zdravi i pravi i imali fantasticne rezultate. Rekao bih cak da su poslednje 4 godine u kojima vlada Djokovic godine najjace konkurencije u svetskom tenisu, pa je tim i njegov uspeh daleko veci. I jos jedan pikantan dodatak za komsije koje pokusavaju da dokazu neokazivo. Po ovoj listi, za ono sto je Ivanisevic osvojio u citavoj karijeri Djokovicu je u proseku potrebno nesto manje od godinu i po.

Dušan NS

pre 9 godina

Tvrdnja da je Federer "u svoje vreme" mogao izgubiti samo od Nadala jednostavno nije istinita. Na Mastersu u Kanadi 2007.g, kada je imao 26 g i bio na vrhuncu, na primer pobedio ga je upravo - Novak koji tada imao 20 g i bio još daleko od najboljih godina!Od Novaka je izgubio i 2008.g na AO, a 2009.g čak tri puta (Majami, Rim i Bazel). Naravno, gubio je i od ostalih igrača, recimo od Gaskea 2005.g u Monaku.

antiNIKE

pre 9 godina

@Zarije
Sta "NIKE" cine ljudima,ovo je tipičan zaključak 'jedne domacice' cije misljenje kreiraju marketinske agencije i veliki brendovi.