Tenis 37

Ponedeljak, 02.02.2015.

10:26

Bolitijeri: Novak najkompletniji u istoriji

Čuveni teniski stručnjak Nik Bolitijeri ocenio je da je Novak Đoković najkompletniji igrač koga je gledao u životu.

Bolitijeri: Novak najkompletniji u istoriji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

37 Komentari

Sortiraj po:

$$$

pre 9 godina

Hahahaha, ovaj lupa.
Najkompletniji a od 8 GS cak 5 na jednom jedinom turniru!? Jednostran teniser. Jos nema niti jedan Rolan Garos!? Hahahahaha. Narocito je kompletan sa onim mucenjem kad izadje na mrezu.

$$$

pre 9 godina

@danix
Samo neko ko nista, ali nista ne zna o sportu moze porediti tenis sa maratonom.
Da maratonci imaju pauzu na svakih nekoliko sekundi (posle poena do novog servisa) i na svakih nekoliko minuta (posle svaka 2 gema) i da pretrce 2 km umesto 42 onda bi ih mogao porediti. Ovako se samo blamiras.

$$$

pre 9 godina

@Smilica
Nole nema nikakve sanse da osvoji 4 GS, tesko da ce osvojiti jos jedan ove sezone, a kamoli jos 3.
A sve i da je to uspeo nekada, Rodzer i Nadal su uspeli mnogo toga sto Novak nije, tako da bi i to bilo nevazno.
On ima skoro duplo manje GS od Nadala i vise nego dvostruko manje od Federera!!!

muratoglu

pre 9 godina

Ponovo se izvinjavam Novaku Djokoviću zbog izjava da je psihički nestabilan. Sada je to Mari. Izvinjavaću se posle svakog njegovog osvojenog GS. Izvini.

MIKII VISESTRUKI OSVAJAC GS

pre 9 godina

Rece Bolitijeri i ostade ziv. Stvarno mi se cini kako je i njegova briljantna igra na mrezi deo te kompletnosti.
Mikii

Ovo napisa cuveni Mikii. On je i trener i komentator.
Samo se jos nije procuo, ali zna vise i od Bol. i drugih.
Šta ti pišeš čoveče. Jel te ne boli mozak posle komentara.



. Inace bolje poznaje tenis i od samog

danix

pre 9 godina

Ako je neko pozvan da kaze nesto o tenisu i teniserima,onda je to,svakako,g-din Bolitijeri.
Ovakvi mecevi podsjecaju na maratonsku trku,dugu i iscrpljujucu.Tokom trke mnogi maratonci prozivljavaju razne krize,grceve,bolove u stomaku,misicima,pa neki odustaju,drugima kriza prolazi zahvaljujuci mentalnoj i fizickoj snazi i zelji za pobjedom.
Prolazna vremena maratonaca se spominju samo dok trka traje,a onaj koji prvi prodje kroz cilj postaje pobjednik i samo se to pise i vjecno pamti.
Sve primjedbe gubitnika se zapisu na ploci od leda pa se ona onda okrene prema suncu.

Smilica

pre 9 godina

Tri realna cilja su ispred Đokovića i njegovog tima.
Prvo osvajanje RG, da kompletira sva 4 GS turnira.
Onda Sinsinati, da kompletira sve Masters turnire iz serije 1000.
I na kraju da ostane prvi. Ovo zadnje se čini kao lak posao, ali videli smo šta se desilo 2013-te. Koliko bodova je bežao Nadalu, 5000?
Bio bi presrećan ako bi ova 3 cilja postigao, pa onda Vimbldon manje više, ima 2 titule tu, ali za kraj, pun samopouzdanja, mislim da bi i USOpen mogao da osvoji.
Uh, repriza 2011, možda čak i bolja sezona, nije nemoguće.
(Vaše ime, 2. februar 2015 12:49)
@
Postovani, samo se delimično slažem sa Vama.
Stvari stoje ovako:
No1E će ove godine osvojiti sva 4 GS i time postati prvi posle Rod Lejvera.Osvojiće i Cincinati i OI sledeće godine.
Tako će naš No1E uraditi ono što nisu ni Federer ni Nadal ni Sampras... uradili.
Da je No1E kojim slučajem Amerikanac ili Britanac, da ga nisu stavljali da igra na +50°C,da namerno nisu hteli zatvoriti krov, da bi ga odmah posle toga zatvorili za Serenu do sada bi naš No1E imao 20 GS titula!
Ali No1E je SRBin i što ga više pritiskaju on je SVE jači, sve izdržljiviji...Kad završi karijeru biće najbolji u mnogim, mnogim segmentima.
Hvala dragom Bogu što nam podari
ovako ćeljade
za njega ceo svet znade!

Pozdrav za SVE iskrene ljubitelje tenisa i B92. Toliko mi nedostaje Vas prenos a ne ovi nesrecnici s EUsporta...

Vuk

pre 9 godina

nije sve u samoj igri..puno toga cini sampiona..Kada je Skot osvojio Wimbldon ,Nole je preskocio mrezu i zagrlio Skota..Noletovi roditelji prvi su prtrcali Skotovoj majci i cestitali..juce ..Skot je bez osmeha jednu mikrosekundu dotakao saku Djokovica..i zatim prosuo otrov na konferenciji za stampu..eee zato nece biti sampion..uvek ce mu nesto faliti..zauvek luzer.

veliki strumf

pre 9 godina

Matsu bilo bitno da ga Nole ne prestigne! Sujeta! Sada kada ga je prestigao - vise nema razloga da ga mrzi i mozda ce cak poceti i da navija za njega. Otud ova izjava da moze doci i do 14 GD.Jednostavno, vise mu nije bitno koliko ce osvojiti.

Block

pre 9 godina

Pa jeste, Novak je zaista najkompletniji teniser danasnjice a mozda i do sada uopste. Uostalom to kaze neko ko je zaista kompetentan.
Ali ostaje jedan bitan element igre gde je, rekao bih cak ispodprosecan a to je smec. Cak ne znam da li mu je losiji sam udarac ili anticipacija kretanja protivnika. Nepogresivo pogadja u protivnicki reket. Kao da je vise fokusiran kako da uopste prebaci lopticu u polje protivnika, nego gde ce ona da padne. I uglavnom ga svi provale i cekaju na zicer. Slab smec ga je kostao gubitka finala RG u onom cuvenom mecu kada je igrao protiv Nadala maratonski 5 set, a mozda i jos nekog GSa.

No da ne bude da mu ja kao nesto pametujem, zaista ga je uzivanje gledati kad udje u onaj svoj element. Ili kako bi to Marej rekao - momentum :)

Dacha

pre 9 godina

@mikii: Rece Bolitijeri i ostade ziv. Stvarno mi se cini kako je i njegova briljantna igra na mrezi deo te kompletnosti.

Očigledno je da si ti vrstan poznavalac tenisa te možeš da osporavaš Bolitijerija, pa i da tvrdiš da lupa gluposti. Uostalom, kao da je on neki veliki stručnjak čije mišljenje treba ceniti - ima tu svoju školu tenisa već više od 30 godina, a učio je tek 10-ak tenisera br. 1 u svetu (Agasi, Beker, Curijer, Hingis, Seleš, Šarapova, Venus i Serena Williams, Rios, Janković...). I on će sad da zna bolje od tebe...

Mirko

pre 9 godina

Marej jeste bio bolji u jednom delu meča, delovao je mnogo bolje, ali činjenica je da je Novak to dozvolio jer je bio u grčevima. Ipak, on se sa time izborio na mentalnom planu, i zato je šampion. Marej to nije mogao i zato je izgubio i redovno gubi. Što se mene tiče, Marej je možda fizički i spremniji i jači od Novaka, ali je zato od malena postavljen na jednu nogaru stolice - onu majčinu stranu, dok mu očeva - fali, upravo ona snažna, očinska, muška energija i samopouzdanje, osećaj za pobedu, dominaciju, odlučnost, veru u sebe, na kraju krajeva. Ne verujem da hiljade sati treninga može da nadoknadi ovu štetu u bazi njegovog bića.
Moglo bi što šta da se učini i pomogne Endiju, ali nešto mi se čini da on nema čoveka koji bi time mogao da se pozabavi i reši to na zadovoljavajući način.
Novak je za razliku od njega, veoma harmonično postavljena osoba, okružen ljubavlju i verom roditelja, familije i prijatelja, a i sam je postao muž i otac, ima podršku i motivaciju sa svih strana, a u mozgu nema slabu tačku. Zato je on pobednik. I biće još mnogo puta i više godina, da se ne lažemo - to se jednom rađa.

Platipus fil

pre 9 godina

Izgleda je Mats odlucio da promeni pricu, posto je video da se uvek desi suprotno od njegove prognoze. Sada zato govori da ce NDJ da stigne Nadala i Samprasa, a nada se suprotnom.

da smorantes von vinči grande slamesku

pre 9 godina

Jao, Bolitijeri! A šta je sa Čiličem, bre? U redu je da je Novak najkomletniji ikad, ali nemoj da razočaraš susjede, jer neće biti "danke, Bolitijeri!"

Stevan

pre 9 godina

Ma u ovom slucaju hladna glava uopste nije bila presudna. Presudila je brzina. Jednostavno, Novak je znatno brzi od Mareja i to pravi najvecu razliku. U svemu ostalom su njih dvojica tu negde, na priblizno istom nivou, sa razlikama u nijansama.

Alphonse-Marie-Adolphe de Neuville

pre 9 godina

Baš dobro da je neko pomenuo i Bolitjerijev tvit. Ova njegova rečenica gde kaže da je Novak najkompletniji igrač koga je on video ima ogromnu težinu, jer je reč o čoveku koji je rođen davne 1931 godine, dakle čak 7 godina je stariji i od Roda Lejvera, pa je sigurno gledao i njega, a i sve velike tenisere posle njega. Sa ovakvom izjavom nema polemike, može samo da se notira još jedan veliki kompliment Đokoviću, od strane čoveka koji je ceo svoj dugi život posvetio tenisu.

Kilavi Teniser

pre 9 godina

Manje više glava uvek presudi u finalima GS.
Jer u finalima niko ne zaluta slučajno. I Mari i Novak znaju i mogu da udaraju lopticu skoro istom brzinom, dobri su u svim segmentima igre, neko je negde malo bolji, neko malo lošiji, ali u suštini top 10 tenisera sveta se ne razlikuju mnogo po kvalitetu forhenda i bekenda, svi su oni majstori.
Ali psiha tenisera je najbitnija, i odmah na drugom mestu fizička sprema - kondicija pre svega, pre snage.
Novak je neko ko može da istrči maraton i posle da odigra jedan dobar meč, to je suva kondicija, plus žilav je.
Najkompletniji jeste ali ne treba ići mnogo daleko sad.
Pogledajte šta je sve preživeo Novak zarad 8GS titula.
Federer ih ima 17! Ja znam da je imao DUPLO lakšu konkurenciju, ali i da su svi do jednog bili amateri, opet, 17GS! pa Novak nije ni igrao toliko Slemova do danas, dal mu je ovo bio 15-to ili 16-to GS finale?

Što se tiče Nadala od njega je već sad bolji, a biće i zvanično do kraja karijere. Nadal je majstor ali 90% GS titula ima na šljaci?!
A Novak bi mogao ove god. da uzme RG i USOpen, posebno USOpen jer se igra na betonu kao i AO, a tu ima samo 1 GS?
Mora tu statistiku popraviti jer je najbolji na betonu.
Vimlbodn je već 2 puta osvajao, i voleo bih kad bi sva 4 GS uzeo, ali biću srećan i sa TRI! Pa da već ove sezone uđe u dvocifrene GS šampione!

neba

pre 9 godina

Na komentar ovako velikog strucnjaka kao sto je Bolitijeri sta mi laici mozemo dodati - nista. Nole je zaista najkompletniji igrac kada gledamo igru na svim podlogama i tacka.

Vaše ime

pre 9 godina

Tri realna cilja su ispred Đokovića i njegovog tima.
Prvo osvajanje RG, da kompletira sva 4 GS turnira.
Onda Sinsinati, da kompletira sve Masters turnire iz serije 1000.
I na kraju da ostane prvi. Ovo zadnje se čini kao lak posao, ali videli smo šta se desilo 2013-te. Koliko bodova je bežao Nadalu, 5000?
Bio bi presrećan ako bi ova 3 cilja postigao, pa onda Vimbldon manje više, ima 2 titule tu, ali za kraj, pun samopouzdanja, mislim da bi i USOpen mogao da osvoji.
Uh, repriza 2011, možda čak i bolja sezona, nije nemoguće.

winetou

pre 9 godina

Da kazem istina je,diskutabilno.To bih rado potvrdio,ali mi se cini da bi bilo veoma subjektivno jer je Novak nas.Podario je svet mnogo dobrih tenisera.Za Novaka se moze reci da nijedan udarac nema najbolji u istoriji,ali covek gotovo nema slabu tacku.Nego,da se nadogradim na Endijevu hladnocu prilikom pozdrava na mrezi i ocajnog trazenja razloga u izgubljenom mecu prouzrokovano Novakovim "foliranjem".Pa covek je pometen,potucen i ponizen u cetvrtom setu.Ej,finale GS-a a ti bicikl popijes.To je dokaz totalne nemoci.A sta ti drugo ostaje nakon toga nego da razloge poraza trazis u svemu navedenom,jer tako manje boli i manje ga je sramota.Al malo sutra!

Stručnjak za gren slemove

pre 9 godina

Pa ja sam to znao i prije svih ovih stručnjaka s tim da sam prije par godina stavio novce na njega jer je sprašio u polufinalu 6-0 6-0 tada veoma jakog nalbandiana u pitanju je bio Qvins sve sam dao na njega Nole je igrao kao lud i u finalu izgubi od Nadala 6-7 6-7 kvota je bila 1.65 eh reko nećeš više ljudino .Novak nije najkompletniji jer ima samo 1 Us open i nijedan Rolangaros

Bruguera

pre 9 godina

sta naspisa Winetu brate da Novak nema nijedan udarac najbolji u istoriji?! aj recik da kreemo od riterna i dosta ti je... eto on i Agassi i svi ce reci da je tako! malo samo pribranosti kad se takve stvati komentarishu! nemoj ofrlje

Alphonse-Marie-Adolphe de Neuville

pre 9 godina

Baš dobro da je neko pomenuo i Bolitjerijev tvit. Ova njegova rečenica gde kaže da je Novak najkompletniji igrač koga je on video ima ogromnu težinu, jer je reč o čoveku koji je rođen davne 1931 godine, dakle čak 7 godina je stariji i od Roda Lejvera, pa je sigurno gledao i njega, a i sve velike tenisere posle njega. Sa ovakvom izjavom nema polemike, može samo da se notira još jedan veliki kompliment Đokoviću, od strane čoveka koji je ceo svoj dugi život posvetio tenisu.

Vaše ime

pre 9 godina

Tri realna cilja su ispred Đokovića i njegovog tima.
Prvo osvajanje RG, da kompletira sva 4 GS turnira.
Onda Sinsinati, da kompletira sve Masters turnire iz serije 1000.
I na kraju da ostane prvi. Ovo zadnje se čini kao lak posao, ali videli smo šta se desilo 2013-te. Koliko bodova je bežao Nadalu, 5000?
Bio bi presrećan ako bi ova 3 cilja postigao, pa onda Vimbldon manje više, ima 2 titule tu, ali za kraj, pun samopouzdanja, mislim da bi i USOpen mogao da osvoji.
Uh, repriza 2011, možda čak i bolja sezona, nije nemoguće.

winetou

pre 9 godina

Da kazem istina je,diskutabilno.To bih rado potvrdio,ali mi se cini da bi bilo veoma subjektivno jer je Novak nas.Podario je svet mnogo dobrih tenisera.Za Novaka se moze reci da nijedan udarac nema najbolji u istoriji,ali covek gotovo nema slabu tacku.Nego,da se nadogradim na Endijevu hladnocu prilikom pozdrava na mrezi i ocajnog trazenja razloga u izgubljenom mecu prouzrokovano Novakovim "foliranjem".Pa covek je pometen,potucen i ponizen u cetvrtom setu.Ej,finale GS-a a ti bicikl popijes.To je dokaz totalne nemoci.A sta ti drugo ostaje nakon toga nego da razloge poraza trazis u svemu navedenom,jer tako manje boli i manje ga je sramota.Al malo sutra!

neba

pre 9 godina

Na komentar ovako velikog strucnjaka kao sto je Bolitijeri sta mi laici mozemo dodati - nista. Nole je zaista najkompletniji igrac kada gledamo igru na svim podlogama i tacka.

Bruguera

pre 9 godina

sta naspisa Winetu brate da Novak nema nijedan udarac najbolji u istoriji?! aj recik da kreemo od riterna i dosta ti je... eto on i Agassi i svi ce reci da je tako! malo samo pribranosti kad se takve stvati komentarishu! nemoj ofrlje

Kilavi Teniser

pre 9 godina

Manje više glava uvek presudi u finalima GS.
Jer u finalima niko ne zaluta slučajno. I Mari i Novak znaju i mogu da udaraju lopticu skoro istom brzinom, dobri su u svim segmentima igre, neko je negde malo bolji, neko malo lošiji, ali u suštini top 10 tenisera sveta se ne razlikuju mnogo po kvalitetu forhenda i bekenda, svi su oni majstori.
Ali psiha tenisera je najbitnija, i odmah na drugom mestu fizička sprema - kondicija pre svega, pre snage.
Novak je neko ko može da istrči maraton i posle da odigra jedan dobar meč, to je suva kondicija, plus žilav je.
Najkompletniji jeste ali ne treba ići mnogo daleko sad.
Pogledajte šta je sve preživeo Novak zarad 8GS titula.
Federer ih ima 17! Ja znam da je imao DUPLO lakšu konkurenciju, ali i da su svi do jednog bili amateri, opet, 17GS! pa Novak nije ni igrao toliko Slemova do danas, dal mu je ovo bio 15-to ili 16-to GS finale?

Što se tiče Nadala od njega je već sad bolji, a biće i zvanično do kraja karijere. Nadal je majstor ali 90% GS titula ima na šljaci?!
A Novak bi mogao ove god. da uzme RG i USOpen, posebno USOpen jer se igra na betonu kao i AO, a tu ima samo 1 GS?
Mora tu statistiku popraviti jer je najbolji na betonu.
Vimlbodn je već 2 puta osvajao, i voleo bih kad bi sva 4 GS uzeo, ali biću srećan i sa TRI! Pa da već ove sezone uđe u dvocifrene GS šampione!

Platipus fil

pre 9 godina

Izgleda je Mats odlucio da promeni pricu, posto je video da se uvek desi suprotno od njegove prognoze. Sada zato govori da ce NDJ da stigne Nadala i Samprasa, a nada se suprotnom.

Vuk

pre 9 godina

nije sve u samoj igri..puno toga cini sampiona..Kada je Skot osvojio Wimbldon ,Nole je preskocio mrezu i zagrlio Skota..Noletovi roditelji prvi su prtrcali Skotovoj majci i cestitali..juce ..Skot je bez osmeha jednu mikrosekundu dotakao saku Djokovica..i zatim prosuo otrov na konferenciji za stampu..eee zato nece biti sampion..uvek ce mu nesto faliti..zauvek luzer.

da smorantes von vinči grande slamesku

pre 9 godina

Jao, Bolitijeri! A šta je sa Čiličem, bre? U redu je da je Novak najkomletniji ikad, ali nemoj da razočaraš susjede, jer neće biti "danke, Bolitijeri!"

Mirko

pre 9 godina

Marej jeste bio bolji u jednom delu meča, delovao je mnogo bolje, ali činjenica je da je Novak to dozvolio jer je bio u grčevima. Ipak, on se sa time izborio na mentalnom planu, i zato je šampion. Marej to nije mogao i zato je izgubio i redovno gubi. Što se mene tiče, Marej je možda fizički i spremniji i jači od Novaka, ali je zato od malena postavljen na jednu nogaru stolice - onu majčinu stranu, dok mu očeva - fali, upravo ona snažna, očinska, muška energija i samopouzdanje, osećaj za pobedu, dominaciju, odlučnost, veru u sebe, na kraju krajeva. Ne verujem da hiljade sati treninga može da nadoknadi ovu štetu u bazi njegovog bića.
Moglo bi što šta da se učini i pomogne Endiju, ali nešto mi se čini da on nema čoveka koji bi time mogao da se pozabavi i reši to na zadovoljavajući način.
Novak je za razliku od njega, veoma harmonično postavljena osoba, okružen ljubavlju i verom roditelja, familije i prijatelja, a i sam je postao muž i otac, ima podršku i motivaciju sa svih strana, a u mozgu nema slabu tačku. Zato je on pobednik. I biće još mnogo puta i više godina, da se ne lažemo - to se jednom rađa.

Smilica

pre 9 godina

Tri realna cilja su ispred Đokovića i njegovog tima.
Prvo osvajanje RG, da kompletira sva 4 GS turnira.
Onda Sinsinati, da kompletira sve Masters turnire iz serije 1000.
I na kraju da ostane prvi. Ovo zadnje se čini kao lak posao, ali videli smo šta se desilo 2013-te. Koliko bodova je bežao Nadalu, 5000?
Bio bi presrećan ako bi ova 3 cilja postigao, pa onda Vimbldon manje više, ima 2 titule tu, ali za kraj, pun samopouzdanja, mislim da bi i USOpen mogao da osvoji.
Uh, repriza 2011, možda čak i bolja sezona, nije nemoguće.
(Vaše ime, 2. februar 2015 12:49)
@
Postovani, samo se delimično slažem sa Vama.
Stvari stoje ovako:
No1E će ove godine osvojiti sva 4 GS i time postati prvi posle Rod Lejvera.Osvojiće i Cincinati i OI sledeće godine.
Tako će naš No1E uraditi ono što nisu ni Federer ni Nadal ni Sampras... uradili.
Da je No1E kojim slučajem Amerikanac ili Britanac, da ga nisu stavljali da igra na +50°C,da namerno nisu hteli zatvoriti krov, da bi ga odmah posle toga zatvorili za Serenu do sada bi naš No1E imao 20 GS titula!
Ali No1E je SRBin i što ga više pritiskaju on je SVE jači, sve izdržljiviji...Kad završi karijeru biće najbolji u mnogim, mnogim segmentima.
Hvala dragom Bogu što nam podari
ovako ćeljade
za njega ceo svet znade!

Pozdrav za SVE iskrene ljubitelje tenisa i B92. Toliko mi nedostaje Vas prenos a ne ovi nesrecnici s EUsporta...

Dacha

pre 9 godina

@mikii: Rece Bolitijeri i ostade ziv. Stvarno mi se cini kako je i njegova briljantna igra na mrezi deo te kompletnosti.

Očigledno je da si ti vrstan poznavalac tenisa te možeš da osporavaš Bolitijerija, pa i da tvrdiš da lupa gluposti. Uostalom, kao da je on neki veliki stručnjak čije mišljenje treba ceniti - ima tu svoju školu tenisa već više od 30 godina, a učio je tek 10-ak tenisera br. 1 u svetu (Agasi, Beker, Curijer, Hingis, Seleš, Šarapova, Venus i Serena Williams, Rios, Janković...). I on će sad da zna bolje od tebe...

veliki strumf

pre 9 godina

Matsu bilo bitno da ga Nole ne prestigne! Sujeta! Sada kada ga je prestigao - vise nema razloga da ga mrzi i mozda ce cak poceti i da navija za njega. Otud ova izjava da moze doci i do 14 GD.Jednostavno, vise mu nije bitno koliko ce osvojiti.

danix

pre 9 godina

Ako je neko pozvan da kaze nesto o tenisu i teniserima,onda je to,svakako,g-din Bolitijeri.
Ovakvi mecevi podsjecaju na maratonsku trku,dugu i iscrpljujucu.Tokom trke mnogi maratonci prozivljavaju razne krize,grceve,bolove u stomaku,misicima,pa neki odustaju,drugima kriza prolazi zahvaljujuci mentalnoj i fizickoj snazi i zelji za pobjedom.
Prolazna vremena maratonaca se spominju samo dok trka traje,a onaj koji prvi prodje kroz cilj postaje pobjednik i samo se to pise i vjecno pamti.
Sve primjedbe gubitnika se zapisu na ploci od leda pa se ona onda okrene prema suncu.

muratoglu

pre 9 godina

Ponovo se izvinjavam Novaku Djokoviću zbog izjava da je psihički nestabilan. Sada je to Mari. Izvinjavaću se posle svakog njegovog osvojenog GS. Izvini.

MIKII VISESTRUKI OSVAJAC GS

pre 9 godina

Rece Bolitijeri i ostade ziv. Stvarno mi se cini kako je i njegova briljantna igra na mrezi deo te kompletnosti.
Mikii

Ovo napisa cuveni Mikii. On je i trener i komentator.
Samo se jos nije procuo, ali zna vise i od Bol. i drugih.
Šta ti pišeš čoveče. Jel te ne boli mozak posle komentara.



. Inace bolje poznaje tenis i od samog

Block

pre 9 godina

Pa jeste, Novak je zaista najkompletniji teniser danasnjice a mozda i do sada uopste. Uostalom to kaze neko ko je zaista kompetentan.
Ali ostaje jedan bitan element igre gde je, rekao bih cak ispodprosecan a to je smec. Cak ne znam da li mu je losiji sam udarac ili anticipacija kretanja protivnika. Nepogresivo pogadja u protivnicki reket. Kao da je vise fokusiran kako da uopste prebaci lopticu u polje protivnika, nego gde ce ona da padne. I uglavnom ga svi provale i cekaju na zicer. Slab smec ga je kostao gubitka finala RG u onom cuvenom mecu kada je igrao protiv Nadala maratonski 5 set, a mozda i jos nekog GSa.

No da ne bude da mu ja kao nesto pametujem, zaista ga je uzivanje gledati kad udje u onaj svoj element. Ili kako bi to Marej rekao - momentum :)

Stručnjak za gren slemove

pre 9 godina

Pa ja sam to znao i prije svih ovih stručnjaka s tim da sam prije par godina stavio novce na njega jer je sprašio u polufinalu 6-0 6-0 tada veoma jakog nalbandiana u pitanju je bio Qvins sve sam dao na njega Nole je igrao kao lud i u finalu izgubi od Nadala 6-7 6-7 kvota je bila 1.65 eh reko nećeš više ljudino .Novak nije najkompletniji jer ima samo 1 Us open i nijedan Rolangaros

Stevan

pre 9 godina

Ma u ovom slucaju hladna glava uopste nije bila presudna. Presudila je brzina. Jednostavno, Novak je znatno brzi od Mareja i to pravi najvecu razliku. U svemu ostalom su njih dvojica tu negde, na priblizno istom nivou, sa razlikama u nijansama.

$$$

pre 9 godina

@danix
Samo neko ko nista, ali nista ne zna o sportu moze porediti tenis sa maratonom.
Da maratonci imaju pauzu na svakih nekoliko sekundi (posle poena do novog servisa) i na svakih nekoliko minuta (posle svaka 2 gema) i da pretrce 2 km umesto 42 onda bi ih mogao porediti. Ovako se samo blamiras.

$$$

pre 9 godina

@Smilica
Nole nema nikakve sanse da osvoji 4 GS, tesko da ce osvojiti jos jedan ove sezone, a kamoli jos 3.
A sve i da je to uspeo nekada, Rodzer i Nadal su uspeli mnogo toga sto Novak nije, tako da bi i to bilo nevazno.
On ima skoro duplo manje GS od Nadala i vise nego dvostruko manje od Federera!!!

$$$

pre 9 godina

Hahahaha, ovaj lupa.
Najkompletniji a od 8 GS cak 5 na jednom jedinom turniru!? Jednostran teniser. Jos nema niti jedan Rolan Garos!? Hahahahaha. Narocito je kompletan sa onim mucenjem kad izadje na mrezu.

Stručnjak za gren slemove

pre 9 godina

Pa ja sam to znao i prije svih ovih stručnjaka s tim da sam prije par godina stavio novce na njega jer je sprašio u polufinalu 6-0 6-0 tada veoma jakog nalbandiana u pitanju je bio Qvins sve sam dao na njega Nole je igrao kao lud i u finalu izgubi od Nadala 6-7 6-7 kvota je bila 1.65 eh reko nećeš više ljudino .Novak nije najkompletniji jer ima samo 1 Us open i nijedan Rolangaros

$$$

pre 9 godina

@Smilica
Nole nema nikakve sanse da osvoji 4 GS, tesko da ce osvojiti jos jedan ove sezone, a kamoli jos 3.
A sve i da je to uspeo nekada, Rodzer i Nadal su uspeli mnogo toga sto Novak nije, tako da bi i to bilo nevazno.
On ima skoro duplo manje GS od Nadala i vise nego dvostruko manje od Federera!!!

Stevan

pre 9 godina

Ma u ovom slucaju hladna glava uopste nije bila presudna. Presudila je brzina. Jednostavno, Novak je znatno brzi od Mareja i to pravi najvecu razliku. U svemu ostalom su njih dvojica tu negde, na priblizno istom nivou, sa razlikama u nijansama.

$$$

pre 9 godina

Hahahaha, ovaj lupa.
Najkompletniji a od 8 GS cak 5 na jednom jedinom turniru!? Jednostran teniser. Jos nema niti jedan Rolan Garos!? Hahahahaha. Narocito je kompletan sa onim mucenjem kad izadje na mrezu.

Smilica

pre 9 godina

Tri realna cilja su ispred Đokovića i njegovog tima.
Prvo osvajanje RG, da kompletira sva 4 GS turnira.
Onda Sinsinati, da kompletira sve Masters turnire iz serije 1000.
I na kraju da ostane prvi. Ovo zadnje se čini kao lak posao, ali videli smo šta se desilo 2013-te. Koliko bodova je bežao Nadalu, 5000?
Bio bi presrećan ako bi ova 3 cilja postigao, pa onda Vimbldon manje više, ima 2 titule tu, ali za kraj, pun samopouzdanja, mislim da bi i USOpen mogao da osvoji.
Uh, repriza 2011, možda čak i bolja sezona, nije nemoguće.
(Vaše ime, 2. februar 2015 12:49)
@
Postovani, samo se delimično slažem sa Vama.
Stvari stoje ovako:
No1E će ove godine osvojiti sva 4 GS i time postati prvi posle Rod Lejvera.Osvojiće i Cincinati i OI sledeće godine.
Tako će naš No1E uraditi ono što nisu ni Federer ni Nadal ni Sampras... uradili.
Da je No1E kojim slučajem Amerikanac ili Britanac, da ga nisu stavljali da igra na +50°C,da namerno nisu hteli zatvoriti krov, da bi ga odmah posle toga zatvorili za Serenu do sada bi naš No1E imao 20 GS titula!
Ali No1E je SRBin i što ga više pritiskaju on je SVE jači, sve izdržljiviji...Kad završi karijeru biće najbolji u mnogim, mnogim segmentima.
Hvala dragom Bogu što nam podari
ovako ćeljade
za njega ceo svet znade!

Pozdrav za SVE iskrene ljubitelje tenisa i B92. Toliko mi nedostaje Vas prenos a ne ovi nesrecnici s EUsporta...

winetou

pre 9 godina

Da kazem istina je,diskutabilno.To bih rado potvrdio,ali mi se cini da bi bilo veoma subjektivno jer je Novak nas.Podario je svet mnogo dobrih tenisera.Za Novaka se moze reci da nijedan udarac nema najbolji u istoriji,ali covek gotovo nema slabu tacku.Nego,da se nadogradim na Endijevu hladnocu prilikom pozdrava na mrezi i ocajnog trazenja razloga u izgubljenom mecu prouzrokovano Novakovim "foliranjem".Pa covek je pometen,potucen i ponizen u cetvrtom setu.Ej,finale GS-a a ti bicikl popijes.To je dokaz totalne nemoci.A sta ti drugo ostaje nakon toga nego da razloge poraza trazis u svemu navedenom,jer tako manje boli i manje ga je sramota.Al malo sutra!

Block

pre 9 godina

Pa jeste, Novak je zaista najkompletniji teniser danasnjice a mozda i do sada uopste. Uostalom to kaze neko ko je zaista kompetentan.
Ali ostaje jedan bitan element igre gde je, rekao bih cak ispodprosecan a to je smec. Cak ne znam da li mu je losiji sam udarac ili anticipacija kretanja protivnika. Nepogresivo pogadja u protivnicki reket. Kao da je vise fokusiran kako da uopste prebaci lopticu u polje protivnika, nego gde ce ona da padne. I uglavnom ga svi provale i cekaju na zicer. Slab smec ga je kostao gubitka finala RG u onom cuvenom mecu kada je igrao protiv Nadala maratonski 5 set, a mozda i jos nekog GSa.

No da ne bude da mu ja kao nesto pametujem, zaista ga je uzivanje gledati kad udje u onaj svoj element. Ili kako bi to Marej rekao - momentum :)

Kilavi Teniser

pre 9 godina

Manje više glava uvek presudi u finalima GS.
Jer u finalima niko ne zaluta slučajno. I Mari i Novak znaju i mogu da udaraju lopticu skoro istom brzinom, dobri su u svim segmentima igre, neko je negde malo bolji, neko malo lošiji, ali u suštini top 10 tenisera sveta se ne razlikuju mnogo po kvalitetu forhenda i bekenda, svi su oni majstori.
Ali psiha tenisera je najbitnija, i odmah na drugom mestu fizička sprema - kondicija pre svega, pre snage.
Novak je neko ko može da istrči maraton i posle da odigra jedan dobar meč, to je suva kondicija, plus žilav je.
Najkompletniji jeste ali ne treba ići mnogo daleko sad.
Pogledajte šta je sve preživeo Novak zarad 8GS titula.
Federer ih ima 17! Ja znam da je imao DUPLO lakšu konkurenciju, ali i da su svi do jednog bili amateri, opet, 17GS! pa Novak nije ni igrao toliko Slemova do danas, dal mu je ovo bio 15-to ili 16-to GS finale?

Što se tiče Nadala od njega je već sad bolji, a biće i zvanično do kraja karijere. Nadal je majstor ali 90% GS titula ima na šljaci?!
A Novak bi mogao ove god. da uzme RG i USOpen, posebno USOpen jer se igra na betonu kao i AO, a tu ima samo 1 GS?
Mora tu statistiku popraviti jer je najbolji na betonu.
Vimlbodn je već 2 puta osvajao, i voleo bih kad bi sva 4 GS uzeo, ali biću srećan i sa TRI! Pa da već ove sezone uđe u dvocifrene GS šampione!

neba

pre 9 godina

Na komentar ovako velikog strucnjaka kao sto je Bolitijeri sta mi laici mozemo dodati - nista. Nole je zaista najkompletniji igrac kada gledamo igru na svim podlogama i tacka.

Vaše ime

pre 9 godina

Tri realna cilja su ispred Đokovića i njegovog tima.
Prvo osvajanje RG, da kompletira sva 4 GS turnira.
Onda Sinsinati, da kompletira sve Masters turnire iz serije 1000.
I na kraju da ostane prvi. Ovo zadnje se čini kao lak posao, ali videli smo šta se desilo 2013-te. Koliko bodova je bežao Nadalu, 5000?
Bio bi presrećan ako bi ova 3 cilja postigao, pa onda Vimbldon manje više, ima 2 titule tu, ali za kraj, pun samopouzdanja, mislim da bi i USOpen mogao da osvoji.
Uh, repriza 2011, možda čak i bolja sezona, nije nemoguće.

Mirko

pre 9 godina

Marej jeste bio bolji u jednom delu meča, delovao je mnogo bolje, ali činjenica je da je Novak to dozvolio jer je bio u grčevima. Ipak, on se sa time izborio na mentalnom planu, i zato je šampion. Marej to nije mogao i zato je izgubio i redovno gubi. Što se mene tiče, Marej je možda fizički i spremniji i jači od Novaka, ali je zato od malena postavljen na jednu nogaru stolice - onu majčinu stranu, dok mu očeva - fali, upravo ona snažna, očinska, muška energija i samopouzdanje, osećaj za pobedu, dominaciju, odlučnost, veru u sebe, na kraju krajeva. Ne verujem da hiljade sati treninga može da nadoknadi ovu štetu u bazi njegovog bića.
Moglo bi što šta da se učini i pomogne Endiju, ali nešto mi se čini da on nema čoveka koji bi time mogao da se pozabavi i reši to na zadovoljavajući način.
Novak je za razliku od njega, veoma harmonično postavljena osoba, okružen ljubavlju i verom roditelja, familije i prijatelja, a i sam je postao muž i otac, ima podršku i motivaciju sa svih strana, a u mozgu nema slabu tačku. Zato je on pobednik. I biće još mnogo puta i više godina, da se ne lažemo - to se jednom rađa.

$$$

pre 9 godina

@danix
Samo neko ko nista, ali nista ne zna o sportu moze porediti tenis sa maratonom.
Da maratonci imaju pauzu na svakih nekoliko sekundi (posle poena do novog servisa) i na svakih nekoliko minuta (posle svaka 2 gema) i da pretrce 2 km umesto 42 onda bi ih mogao porediti. Ovako se samo blamiras.

Alphonse-Marie-Adolphe de Neuville

pre 9 godina

Baš dobro da je neko pomenuo i Bolitjerijev tvit. Ova njegova rečenica gde kaže da je Novak najkompletniji igrač koga je on video ima ogromnu težinu, jer je reč o čoveku koji je rođen davne 1931 godine, dakle čak 7 godina je stariji i od Roda Lejvera, pa je sigurno gledao i njega, a i sve velike tenisere posle njega. Sa ovakvom izjavom nema polemike, može samo da se notira još jedan veliki kompliment Đokoviću, od strane čoveka koji je ceo svoj dugi život posvetio tenisu.

da smorantes von vinči grande slamesku

pre 9 godina

Jao, Bolitijeri! A šta je sa Čiličem, bre? U redu je da je Novak najkomletniji ikad, ali nemoj da razočaraš susjede, jer neće biti "danke, Bolitijeri!"

muratoglu

pre 9 godina

Ponovo se izvinjavam Novaku Djokoviću zbog izjava da je psihički nestabilan. Sada je to Mari. Izvinjavaću se posle svakog njegovog osvojenog GS. Izvini.

Platipus fil

pre 9 godina

Izgleda je Mats odlucio da promeni pricu, posto je video da se uvek desi suprotno od njegove prognoze. Sada zato govori da ce NDJ da stigne Nadala i Samprasa, a nada se suprotnom.

Bruguera

pre 9 godina

sta naspisa Winetu brate da Novak nema nijedan udarac najbolji u istoriji?! aj recik da kreemo od riterna i dosta ti je... eto on i Agassi i svi ce reci da je tako! malo samo pribranosti kad se takve stvati komentarishu! nemoj ofrlje

danix

pre 9 godina

Ako je neko pozvan da kaze nesto o tenisu i teniserima,onda je to,svakako,g-din Bolitijeri.
Ovakvi mecevi podsjecaju na maratonsku trku,dugu i iscrpljujucu.Tokom trke mnogi maratonci prozivljavaju razne krize,grceve,bolove u stomaku,misicima,pa neki odustaju,drugima kriza prolazi zahvaljujuci mentalnoj i fizickoj snazi i zelji za pobjedom.
Prolazna vremena maratonaca se spominju samo dok trka traje,a onaj koji prvi prodje kroz cilj postaje pobjednik i samo se to pise i vjecno pamti.
Sve primjedbe gubitnika se zapisu na ploci od leda pa se ona onda okrene prema suncu.

veliki strumf

pre 9 godina

Matsu bilo bitno da ga Nole ne prestigne! Sujeta! Sada kada ga je prestigao - vise nema razloga da ga mrzi i mozda ce cak poceti i da navija za njega. Otud ova izjava da moze doci i do 14 GD.Jednostavno, vise mu nije bitno koliko ce osvojiti.

Vuk

pre 9 godina

nije sve u samoj igri..puno toga cini sampiona..Kada je Skot osvojio Wimbldon ,Nole je preskocio mrezu i zagrlio Skota..Noletovi roditelji prvi su prtrcali Skotovoj majci i cestitali..juce ..Skot je bez osmeha jednu mikrosekundu dotakao saku Djokovica..i zatim prosuo otrov na konferenciji za stampu..eee zato nece biti sampion..uvek ce mu nesto faliti..zauvek luzer.

MIKII VISESTRUKI OSVAJAC GS

pre 9 godina

Rece Bolitijeri i ostade ziv. Stvarno mi se cini kako je i njegova briljantna igra na mrezi deo te kompletnosti.
Mikii

Ovo napisa cuveni Mikii. On je i trener i komentator.
Samo se jos nije procuo, ali zna vise i od Bol. i drugih.
Šta ti pišeš čoveče. Jel te ne boli mozak posle komentara.



. Inace bolje poznaje tenis i od samog

Dacha

pre 9 godina

@mikii: Rece Bolitijeri i ostade ziv. Stvarno mi se cini kako je i njegova briljantna igra na mrezi deo te kompletnosti.

Očigledno je da si ti vrstan poznavalac tenisa te možeš da osporavaš Bolitijerija, pa i da tvrdiš da lupa gluposti. Uostalom, kao da je on neki veliki stručnjak čije mišljenje treba ceniti - ima tu svoju školu tenisa već više od 30 godina, a učio je tek 10-ak tenisera br. 1 u svetu (Agasi, Beker, Curijer, Hingis, Seleš, Šarapova, Venus i Serena Williams, Rios, Janković...). I on će sad da zna bolje od tebe...