Tenis 57

Subota, 31.01.2015.

10:56

Mari: Biće iznenađenje ako pobedim

Šesti nosilac Endi Mari kaže pred finale Australijan opena da je zadovoljan kako igra, ali i da bi bilo iznenađenja ako savlada Novaka Đokovića.

Mari: Biæe iznenaðenje ako pobedim IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

57 Komentari

Sortiraj po:

100%

pre 9 godina

Svako finale Grand Slema kad igra nas Nole je uzbudljivo. Igrao on finale protiv Bagdadisa ili Raonica ili Murraya isto se hvata. Svaki od tih igraca ima nesto sto mozda moze ugroziti Noleta ako on nije potpuno spreman ili ako ne daj boze iskrene zglob (puj, puj da kucnem u drvo)… Medjutim, Murray nema nista izrazito niti ima i jedan elementat igre koji je bolji od Noletovog. Nole je i bolji reterner, i bolji server i bolji na backhandu i drop shotoevima i mentalno je najizbalansiraniji. Velika vecina statistike ukazuje da je Nole u dalekom primucstvu. Ne mojte da se date pod uticaj medija koji vole da prave spektakle i da nasedate na provokacije. Osecajte i rezonujte da je Nole neprikosloven i tako ce i biti.

baki

pre 9 godina

Cini mi se da je Novaka ovom izjavom o polufinalu/finalu 2012 posredno optuzio za doping? Da mozda hoce da ga na vrlo suptilan nacin isprovocira? Ili mi se prividja...

@djurad-e, nisi mnogo pametan covece. Znaci Novak bi mogao da osvaja 4 grand slam-a godisnje, samo nece, dozira se,.. sve da konstantno bude na prvom mestu i da ne naljuti svetsku tenisku organizaciju.. djurade, ti ne pratis dugo tenis, zar ne?

Komšije paćenici

pre 9 godina

Kljucno je pitanje kako je to Novak uspeo 2012 da igra finale 6 sati posle polufinala od 5 sati, a Marej jedva mogao da hoda posle meca?
Gluten, jel?
(ee, 31. januar 2015 17:49)

Ne gluten, a ni doping, već adrenalin.
To je bilo finale, to je bila borba za GS titulu!
I kad je i pored svega meč ušao u 5 set, i 5 sat, onda je Novak zapo još više, jer je on Gladijator.
A nije baš da je imao snage, jer je u par navrata padao od umora, oslanjao se na reket, jedva je disao, hvatala ga je nesvestica.
Da se dopingovao on bi sa osmehom odigrao ceo meč.
A Mari se sutradan posle meča ohladio i normalno da nije mogao da hoda, dok je Novak trenirao za finale i naravno igrao to isto finale.

ee

pre 9 godina

Kljucno je pitanje kako je to Novak uspeo 2012 da igra finale 6 sati posle polufinala od 5 sati, a Marej jedva mogao da hoda posle meca?
Gluten, jel?

bruno

pre 9 godina

Marej ima psihološku prednost i ovom izjavom pokušava da uđe u Novakove misli. Zna on veoma dobro da je jako teško nekoga stalno pobjeđivati ako razlika u klasi nije značajna. Ovim je prije mislio nametnuti pritisak da to po zakonu velikih brojeva mora jednom prestati. E sad da li će, vjerovatno više zavisi od Novaka.

qwerty-

pre 9 godina

Samo sam hteo da procitam Vilanderovu prognozu........zamislite,uopste se nisam zacudio. :D
Skocice dinar kao franak onomad kad Vilander bude rekao da ce Novak da pobedi. :D

realan

pre 9 godina

Andy, Andy.....nemoj unapred da se predajes....daj sve od sebe, malo vristi, malo psuj, malo pogledaj onu tvoju 'lepoticu' pa kad se mec zavrsi reci sta je bilo....niko nije vidovit...a mi navijamo za Novaka :)

Petar.S

pre 9 godina

Pa očigledno je da pokušava da smanji pritisak, govori da će biti čudo ako pobedi, sprema javnost na to, pa ako izgubi niko se neće toliko ni čuditi, a ako pobedi biće junak.
To je ok, svi teniseri pokušavaju sami sebi da pomognu i da smanje pritisak što više.
Ali mislim da se Mari ne folira toliko kada kaže da u ovoj eri Nadala, Novaka, Federera, biti u Finalu GS je velika stvar.
On je iskrenu jer ako pogledamo u zadnjih par godina ova trojica su osvojila 90% turnira, što GS, što Mastersa.
Mislim da je bio prilično iskren, ali u isto vreme je želeo i da smanji pritisak na sebe.
Videćemo, istina je da je Mari popravio igru, vratio se u top 4, ali takođe i Novak je napredovao. To se teško primeti ali jeste, jer da bi bili 1 toliko dugo ne možete tapkati u mestu dok vas svi ostali teniseri jure i vredno treniraju i unapređuju svoju igru ne bi li vas skinuli sa trona.
Novak je popravio i 1 i 2 servis, čak je i smeč počeo sigurnije da igra, i mislim da je počeo opet po malo agresivnije da igra jer to nije radio od 2011.
Nadam se sireno pobedi Novaka jer će mu to biti vetar u leđa za RG.

Goran Mesing

pre 9 godina

A posle ovog finala kao i prošle gogine ni njega ni Vavrinke neće biti nigde ,opet do sledećeg AO a na drugim GS biće neki grugi u "formi" pa posle neće ni njih biti nigde godinu dana a Nole uvek u finalu.Izgleda kao da se čiste od nečega ,nećemo reći od čega.

djurad

pre 9 godina

Imam neki utisak da ce biti 3:0 za Djokovica, laganica, kao trening, a ne znam zasto. Sve zavisi od Djokovica, mako toga od Mareja, njegove igre, kako je pripremljen i slicno. Svedoci smo 2011te godine, kada je Djokovic igrao sigurno 30% bolje nego sada. Nekako mi se cini da Nole "steluje" svoj nivo igre, odrzava prvo mesto, osvajace po jedan, dva GS godisnje, 7 do 8 drugih titula u toku godine. Jer da je drugacije, da Nole igra konstatno dobro, kao sto moze, kome bi tenis bio interesantan, da se zna ko ce biti prvi svaki put? Interesi, zarada, to je na prvom mestu celnicima teniskih dogadjaja, pa onda mogu igraci da rade sta hoce.

323

pre 9 godina

Lepo je to sto on prica ali dace sve od sebe da pobedi Novaka. Te njegove price za Novaka ne treba da budu uopste bitne. Neka Novak bude koncentrisan u toku meca i neka nametne svoju igru. Kada Endiju ne ide u mecu tesko se mentalno podize. Kada Novaku ne ide, lakse se podize mentalno i to smo mnogo puta videli. Izgubi svoj gem i vec sledeci gem napravi brejk i vrati izgubljeno. Ocekujem dobar mec i siguran sam da ce Novak igrati mnogo bolje nego protiv Stena. On to moze, on je za to sposoban i ima kvalitet da podigne svoju igru. Endi mora mnogo dobro da odigra ovaj mec. Pitanje je samo koliko ce mu Novak to dozvoliti. Sve najj..

Dott

pre 9 godina

Marej ima veliki respekt prema Novaku kao licnosti, ukoliko bi ne daj boze pobedio Noleta sutra, imao bi potrebu da mu se izvini poput Nadala koji je to ucinio Rodzeru na jednom GS. turniru.
Marej igra mnogo jak tenis trenutno, ali Novak je u stanju preduprediti Marejevu igru, nadam se da ce tako i biti i da je Novak postedjen svih ovih prica, narocito prica Mac Vilandera koji u izjvama sve ima sem objektivnosti.

Mikula

pre 9 godina

Ovaj k'o Vujosevic... Bice cudo ako pobedimo...(Mikula, 31. januar 2015 11:02)Covece pa tebi Dule ne izlazi iz glave auuuu
(nislija, 31. januar 2015 11:25)
Ma jok brate, ali samo on ima takve izjave, pa me podseti...

Aca Znalac

pre 9 godina

Endi dendi je igrao sa Noletom nekoliko finala GS. Dva dobio Wimbledon i onaj USIN, ali zato je igrao i dva finala na AO i oba izgubio. To njega plaši pred ovo treće finale na AO. Nole je umoran, naravno ima dan odmora manje od Endija dendija, ali kada izađu na megdan, ako tako slobodno mogu da kažem po epski, biće to finale za pamćenje. Nole igra sigurno, jako, pametno i veoma usredsređeno, da nekada zaboravi da je dobio i set. Koncentracija na igru mu je fantastična. To plaši Endija dendija. To ga muči, a ne dan odmora. Zna on dobro s kim će sutra da igra. Boriće se, a pobediće Nole, jer to je to. Biće to lep meč, atraktivan i poeni će biti fenomenalni u to sam siguran, jer Endi voli nadigravanje i dobar je u tome.
Nole će povratiti prvi servis, njegovi gemovi će biti laki, a Endijevi teški i preteški. Nole neću da ureknem, ali osma GS titula ti se smeši.

Miroslav

pre 9 godina

(o.lj.k., 31. januar 2015 11:58)

Sve se slazem sa tobom oko te zavere,ali da ti kazes da djokovic parkira autobus pored zivog mareja koji nista drugo ne zna nego da besomucno trci za loptama i iz odbrane postize poene(sto radi odlicno),stvarno si u bunilu!!! Jeste se novak "povukao" posle 2012. ali je za mareja i dalje napadac broj 1!!!
A kada se kaze poklonjeni,misli se na novakovu ocajnu igru,jer da se razumemo,novak sa vrhunskom igrom je za mareja rodzer federer!!! To da mu je pod necijim pritiskom predao titule,nema veze sa mozgom,vec sa novakovom neshvatljivom malodusnoscu tih dana,pogotovo na vimbldonu a i vetra na usopenu!!! Novak je 2011.pokazao kakav tenis ume da igra,sada zasto ga nije zadrzao do ovih dana...,dok marej nikada nije igrao ni blizu novakaovog nivoa. Dakle,sve je jasno,NAJVISE ZAVISI OD NOVAKA I SVI VI TO ZNAT!!! TACKA!!!

Djordje

pre 9 godina

A zar nismo tako Novaku upisivali titule pre vremena i na nekim prethodnim GS turnirima? Mari nikako nije za potcenjivanje, ali na nasu srecu Novak nikada nije arogantan kao sto mi navijaci umemo da budemo, pa se nadam da ce najkoncentrisaniji da bude bas u finalu.

Mladen

pre 9 godina

Kao sto rekoh pre turnira, Novak ce, nazalost, izgubiti. Ali, da unesem malo optimizma, prema preliminarnim istrazivanjima Novak osvaja Rolan Garos. Ne mogu jos da tvrdim, ali neka za sada ostane na ovome.

o.lj.k.

pre 9 godina

Ma sve je to ok, potpuno se slazem sa svim komentarima da je Djokovic favorit. Po meni, on je teniski Murinjo, parkira autobus na osnovnu liniju i ne mozes mu nista jer je prespreman (ne trazim da se bilo ko slozi sa mnom, to je moje misljenje), ali tvrdnje da su Mariju poklonjeni Grand-Slamovi zato sto je to ``tamo neko zahtevao``... Ma da, ne moze se desiti da neko dobije Djokovica, a da ga ovaj nije pustio. Verovatno ga je iz istih razloga i Fed pustio da osvoji Olimpijadu, bas mu to nije znacilo nista...

Saša Belopoljanski

pre 9 godina

Vilander rekao Mari favorit,doticni kaze Nole....pritisak je poceo...drz' se Nole i nadam se da ces pobediti.Mnogo mi bude krivo kad izgubi GS finale.

veliki strumf

pre 9 godina

Prijatelju, Nole te castio US Open (setite se koliki je bio pritisak da Britanac konacno uzme jedan GS posle decenija posta - cak su i Son Koneri i ser Aleks Ferguson bili na tribinama - tad i vise nikad), o Wimbledonu da ne pricam, tako da ces ti sada vratiti sve te GS titule ako budes dolazio do finala sa Novakom! To ova neobicna izjava pokazuje, ko ume da cita izmedju redova.

Simke

pre 9 godina

Recimo samo:


11 11 11111111111 11 11111111111
1111 11 11 11 11 11
11 11 11 11 11 11 11
11 11 11 11 11 11 1111111111
11 11 11 11 11 11 11
11 1111 11 11 1111111111 11111111111
11 111 11111111111 11111111111 11111111111

Dragon

pre 9 godina

Ma ovo je sve psiholosko-takticka igra s njegove strane! Niko me nece ubediti da on ne veruje da moze da pobedi, jer zna da igra dobro, da ima i dan vise odmora...
Ne znam koga moze da zavara s ovakvim izjavama, a one tipa, "nikada ga ranije nisam dobio ovde, a mislim da sam u poslednjih četiri-pet mečeva sa njim uzeo samo set...", fakat jesu tacne, ali teniser Endijevih kvaliteta sigurno ne sme ovako da razmislja, pogotovo da to isto koristi kao pripremu za mec! Zna Novak da to bas i nije tako, ali cemo mi drzati palceve da tako bude! Idemo, Nole!!!

Vaše ime

pre 9 godina

Iz izjava deluje da je Mari kao neki junior kome je Đoković idol u tenisu. Suviše rispekta je iskazao po meni, ali je iskreno rekao kako stoje stvari. U prevodu, - naravno da imam šanse, u finalu sam, ali Novak je duplo bolji teniser od mene, u svim segmentima... pa ne mogu sebe da vidim kao pobednika.

Ali ipak ostaje jedna statistika koja ne ide toliko u prilog Novaku.
Mari ima samo dva GS, ali oba je osvojio protiv Đokovića.
Da je bar jedan uzeo protiv Nadala ili Federera, ne, oba je u finalima dobijao Novaka.
Jedan je i na betonu, Usopen.
I pošto opet igra dobro, vratio se u staru formu, biće zaista teško ako Nole ne bude ubacio u treću brzonu, a kako meč odmiče, u 4 pa u 5 za kraj kada nadam se bude trebao da dovrši meč i uzme 8gs!

The End

pre 9 godina

Novak nije mentlano toliko jak u završnicama GS, ali Mari je tek posebna priča za to. Za njega je Novak psiholog, dr, psihijatar!
Mari igra odlično ovu sezonu, vratio je staru formu, igra i bolje kao što je Nole rekao, bolje se kreće i popravio je forhend ( to su Novakove reči ), ali psihički kada je u pitanju Finale i Novak i dalje nije napredovao ja mislim.
Oćekujem mrmljanje Marija u svoju bradu, dranje, prevrtanje očima i td... i naravno pobedu Novaka 3:1.
Novak će doduše morati ne 1, nego 2 ili 3 udaraca ekstra da napravi da bi uzeo poen, jer ovaj stiže sve, ali verujem u Đoleta.

Oskar

pre 9 godina

Ja znam kako se Novak oporavlja. Jede domaću hranu: dosta sira, skorupa, špeka, mesa, jaja, luka a ti hamburgere, ćevape, pljeskavice....

Marko

pre 9 godina

Lepo je rekao da je na zadnja 4-5 mecava uzeo samo 1 set. Nole ga je pocistio na tim mecevima. Medjutim ovde je drugacija prica. Jeste da Mari igra bolje ali nije jos imao dostojnog protivnika. Ne kazem da Dimitrov i Berdih nisu za postovanje, ali su protiv Mareja imali bezbroj gresaka, a znamo da to nije slucaj sa Noletom. Jeste da je Nole gresio dosta protiv Vavrinke, ali taj mec je nesto drugo. Novinari, mediji, navijaci, svi su ubili taj mec jer su ocekivali previse.

The End

pre 9 godina

Novak nije mentlano toliko jak u završnicama GS, ali Mari je tek posebna priča za to. Za njega je Novak psiholog, dr, psihijatar!
Mari igra odlično ovu sezonu, vratio je staru formu, igra i bolje kao što je Nole rekao, bolje se kreće i popravio je forhend ( to su Novakove reči ), ali psihički kada je u pitanju Finale i Novak i dalje nije napredovao ja mislim.
Oćekujem mrmljanje Marija u svoju bradu, dranje, prevrtanje očima i td... i naravno pobedu Novaka 3:1.
Novak će doduše morati ne 1, nego 2 ili 3 udaraca ekstra da napravi da bi uzeo poen, jer ovaj stiže sve, ali verujem u Đoleta.

Djordje

pre 9 godina

A zar nismo tako Novaku upisivali titule pre vremena i na nekim prethodnim GS turnirima? Mari nikako nije za potcenjivanje, ali na nasu srecu Novak nikada nije arogantan kao sto mi navijaci umemo da budemo, pa se nadam da ce najkoncentrisaniji da bude bas u finalu.

veliki strumf

pre 9 godina

Prijatelju, Nole te castio US Open (setite se koliki je bio pritisak da Britanac konacno uzme jedan GS posle decenija posta - cak su i Son Koneri i ser Aleks Ferguson bili na tribinama - tad i vise nikad), o Wimbledonu da ne pricam, tako da ces ti sada vratiti sve te GS titule ako budes dolazio do finala sa Novakom! To ova neobicna izjava pokazuje, ko ume da cita izmedju redova.

Marko

pre 9 godina

Lepo je rekao da je na zadnja 4-5 mecava uzeo samo 1 set. Nole ga je pocistio na tim mecevima. Medjutim ovde je drugacija prica. Jeste da Mari igra bolje ali nije jos imao dostojnog protivnika. Ne kazem da Dimitrov i Berdih nisu za postovanje, ali su protiv Mareja imali bezbroj gresaka, a znamo da to nije slucaj sa Noletom. Jeste da je Nole gresio dosta protiv Vavrinke, ali taj mec je nesto drugo. Novinari, mediji, navijaci, svi su ubili taj mec jer su ocekivali previse.

Saša Belopoljanski

pre 9 godina

Vilander rekao Mari favorit,doticni kaze Nole....pritisak je poceo...drz' se Nole i nadam se da ces pobediti.Mnogo mi bude krivo kad izgubi GS finale.

Dragon

pre 9 godina

Ma ovo je sve psiholosko-takticka igra s njegove strane! Niko me nece ubediti da on ne veruje da moze da pobedi, jer zna da igra dobro, da ima i dan vise odmora...
Ne znam koga moze da zavara s ovakvim izjavama, a one tipa, "nikada ga ranije nisam dobio ovde, a mislim da sam u poslednjih četiri-pet mečeva sa njim uzeo samo set...", fakat jesu tacne, ali teniser Endijevih kvaliteta sigurno ne sme ovako da razmislja, pogotovo da to isto koristi kao pripremu za mec! Zna Novak da to bas i nije tako, ali cemo mi drzati palceve da tako bude! Idemo, Nole!!!

Vaše ime

pre 9 godina

Iz izjava deluje da je Mari kao neki junior kome je Đoković idol u tenisu. Suviše rispekta je iskazao po meni, ali je iskreno rekao kako stoje stvari. U prevodu, - naravno da imam šanse, u finalu sam, ali Novak je duplo bolji teniser od mene, u svim segmentima... pa ne mogu sebe da vidim kao pobednika.

Ali ipak ostaje jedna statistika koja ne ide toliko u prilog Novaku.
Mari ima samo dva GS, ali oba je osvojio protiv Đokovića.
Da je bar jedan uzeo protiv Nadala ili Federera, ne, oba je u finalima dobijao Novaka.
Jedan je i na betonu, Usopen.
I pošto opet igra dobro, vratio se u staru formu, biće zaista teško ako Nole ne bude ubacio u treću brzonu, a kako meč odmiče, u 4 pa u 5 za kraj kada nadam se bude trebao da dovrši meč i uzme 8gs!

o.lj.k.

pre 9 godina

Ma sve je to ok, potpuno se slazem sa svim komentarima da je Djokovic favorit. Po meni, on je teniski Murinjo, parkira autobus na osnovnu liniju i ne mozes mu nista jer je prespreman (ne trazim da se bilo ko slozi sa mnom, to je moje misljenje), ali tvrdnje da su Mariju poklonjeni Grand-Slamovi zato sto je to ``tamo neko zahtevao``... Ma da, ne moze se desiti da neko dobije Djokovica, a da ga ovaj nije pustio. Verovatno ga je iz istih razloga i Fed pustio da osvoji Olimpijadu, bas mu to nije znacilo nista...

bruno

pre 9 godina

Marej ima psihološku prednost i ovom izjavom pokušava da uđe u Novakove misli. Zna on veoma dobro da je jako teško nekoga stalno pobjeđivati ako razlika u klasi nije značajna. Ovim je prije mislio nametnuti pritisak da to po zakonu velikih brojeva mora jednom prestati. E sad da li će, vjerovatno više zavisi od Novaka.

Miroslav

pre 9 godina

(o.lj.k., 31. januar 2015 11:58)

Sve se slazem sa tobom oko te zavere,ali da ti kazes da djokovic parkira autobus pored zivog mareja koji nista drugo ne zna nego da besomucno trci za loptama i iz odbrane postize poene(sto radi odlicno),stvarno si u bunilu!!! Jeste se novak "povukao" posle 2012. ali je za mareja i dalje napadac broj 1!!!
A kada se kaze poklonjeni,misli se na novakovu ocajnu igru,jer da se razumemo,novak sa vrhunskom igrom je za mareja rodzer federer!!! To da mu je pod necijim pritiskom predao titule,nema veze sa mozgom,vec sa novakovom neshvatljivom malodusnoscu tih dana,pogotovo na vimbldonu a i vetra na usopenu!!! Novak je 2011.pokazao kakav tenis ume da igra,sada zasto ga nije zadrzao do ovih dana...,dok marej nikada nije igrao ni blizu novakaovog nivoa. Dakle,sve je jasno,NAJVISE ZAVISI OD NOVAKA I SVI VI TO ZNAT!!! TACKA!!!

Simke

pre 9 godina

Recimo samo:


11 11 11111111111 11 11111111111
1111 11 11 11 11 11
11 11 11 11 11 11 11
11 11 11 11 11 11 1111111111
11 11 11 11 11 11 11
11 1111 11 11 1111111111 11111111111
11 111 11111111111 11111111111 11111111111

323

pre 9 godina

Lepo je to sto on prica ali dace sve od sebe da pobedi Novaka. Te njegove price za Novaka ne treba da budu uopste bitne. Neka Novak bude koncentrisan u toku meca i neka nametne svoju igru. Kada Endiju ne ide u mecu tesko se mentalno podize. Kada Novaku ne ide, lakse se podize mentalno i to smo mnogo puta videli. Izgubi svoj gem i vec sledeci gem napravi brejk i vrati izgubljeno. Ocekujem dobar mec i siguran sam da ce Novak igrati mnogo bolje nego protiv Stena. On to moze, on je za to sposoban i ima kvalitet da podigne svoju igru. Endi mora mnogo dobro da odigra ovaj mec. Pitanje je samo koliko ce mu Novak to dozvoliti. Sve najj..

qwerty-

pre 9 godina

Samo sam hteo da procitam Vilanderovu prognozu........zamislite,uopste se nisam zacudio. :D
Skocice dinar kao franak onomad kad Vilander bude rekao da ce Novak da pobedi. :D

Petar.S

pre 9 godina

Pa očigledno je da pokušava da smanji pritisak, govori da će biti čudo ako pobedi, sprema javnost na to, pa ako izgubi niko se neće toliko ni čuditi, a ako pobedi biće junak.
To je ok, svi teniseri pokušavaju sami sebi da pomognu i da smanje pritisak što više.
Ali mislim da se Mari ne folira toliko kada kaže da u ovoj eri Nadala, Novaka, Federera, biti u Finalu GS je velika stvar.
On je iskrenu jer ako pogledamo u zadnjih par godina ova trojica su osvojila 90% turnira, što GS, što Mastersa.
Mislim da je bio prilično iskren, ali u isto vreme je želeo i da smanji pritisak na sebe.
Videćemo, istina je da je Mari popravio igru, vratio se u top 4, ali takođe i Novak je napredovao. To se teško primeti ali jeste, jer da bi bili 1 toliko dugo ne možete tapkati u mestu dok vas svi ostali teniseri jure i vredno treniraju i unapređuju svoju igru ne bi li vas skinuli sa trona.
Novak je popravio i 1 i 2 servis, čak je i smeč počeo sigurnije da igra, i mislim da je počeo opet po malo agresivnije da igra jer to nije radio od 2011.
Nadam se sireno pobedi Novaka jer će mu to biti vetar u leđa za RG.

Mikula

pre 9 godina

Ovaj k'o Vujosevic... Bice cudo ako pobedimo...(Mikula, 31. januar 2015 11:02)Covece pa tebi Dule ne izlazi iz glave auuuu
(nislija, 31. januar 2015 11:25)
Ma jok brate, ali samo on ima takve izjave, pa me podseti...

Goran Mesing

pre 9 godina

A posle ovog finala kao i prošle gogine ni njega ni Vavrinke neće biti nigde ,opet do sledećeg AO a na drugim GS biće neki grugi u "formi" pa posle neće ni njih biti nigde godinu dana a Nole uvek u finalu.Izgleda kao da se čiste od nečega ,nećemo reći od čega.

Aca Znalac

pre 9 godina

Endi dendi je igrao sa Noletom nekoliko finala GS. Dva dobio Wimbledon i onaj USIN, ali zato je igrao i dva finala na AO i oba izgubio. To njega plaši pred ovo treće finale na AO. Nole je umoran, naravno ima dan odmora manje od Endija dendija, ali kada izađu na megdan, ako tako slobodno mogu da kažem po epski, biće to finale za pamćenje. Nole igra sigurno, jako, pametno i veoma usredsređeno, da nekada zaboravi da je dobio i set. Koncentracija na igru mu je fantastična. To plaši Endija dendija. To ga muči, a ne dan odmora. Zna on dobro s kim će sutra da igra. Boriće se, a pobediće Nole, jer to je to. Biće to lep meč, atraktivan i poeni će biti fenomenalni u to sam siguran, jer Endi voli nadigravanje i dobar je u tome.
Nole će povratiti prvi servis, njegovi gemovi će biti laki, a Endijevi teški i preteški. Nole neću da ureknem, ali osma GS titula ti se smeši.

djurad

pre 9 godina

Imam neki utisak da ce biti 3:0 za Djokovica, laganica, kao trening, a ne znam zasto. Sve zavisi od Djokovica, mako toga od Mareja, njegove igre, kako je pripremljen i slicno. Svedoci smo 2011te godine, kada je Djokovic igrao sigurno 30% bolje nego sada. Nekako mi se cini da Nole "steluje" svoj nivo igre, odrzava prvo mesto, osvajace po jedan, dva GS godisnje, 7 do 8 drugih titula u toku godine. Jer da je drugacije, da Nole igra konstatno dobro, kao sto moze, kome bi tenis bio interesantan, da se zna ko ce biti prvi svaki put? Interesi, zarada, to je na prvom mestu celnicima teniskih dogadjaja, pa onda mogu igraci da rade sta hoce.

Oskar

pre 9 godina

Ja znam kako se Novak oporavlja. Jede domaću hranu: dosta sira, skorupa, špeka, mesa, jaja, luka a ti hamburgere, ćevape, pljeskavice....

ee

pre 9 godina

Kljucno je pitanje kako je to Novak uspeo 2012 da igra finale 6 sati posle polufinala od 5 sati, a Marej jedva mogao da hoda posle meca?
Gluten, jel?

Dott

pre 9 godina

Marej ima veliki respekt prema Novaku kao licnosti, ukoliko bi ne daj boze pobedio Noleta sutra, imao bi potrebu da mu se izvini poput Nadala koji je to ucinio Rodzeru na jednom GS. turniru.
Marej igra mnogo jak tenis trenutno, ali Novak je u stanju preduprediti Marejevu igru, nadam se da ce tako i biti i da je Novak postedjen svih ovih prica, narocito prica Mac Vilandera koji u izjvama sve ima sem objektivnosti.

Mladen

pre 9 godina

Kao sto rekoh pre turnira, Novak ce, nazalost, izgubiti. Ali, da unesem malo optimizma, prema preliminarnim istrazivanjima Novak osvaja Rolan Garos. Ne mogu jos da tvrdim, ali neka za sada ostane na ovome.

realan

pre 9 godina

Andy, Andy.....nemoj unapred da se predajes....daj sve od sebe, malo vristi, malo psuj, malo pogledaj onu tvoju 'lepoticu' pa kad se mec zavrsi reci sta je bilo....niko nije vidovit...a mi navijamo za Novaka :)

100%

pre 9 godina

Svako finale Grand Slema kad igra nas Nole je uzbudljivo. Igrao on finale protiv Bagdadisa ili Raonica ili Murraya isto se hvata. Svaki od tih igraca ima nesto sto mozda moze ugroziti Noleta ako on nije potpuno spreman ili ako ne daj boze iskrene zglob (puj, puj da kucnem u drvo)… Medjutim, Murray nema nista izrazito niti ima i jedan elementat igre koji je bolji od Noletovog. Nole je i bolji reterner, i bolji server i bolji na backhandu i drop shotoevima i mentalno je najizbalansiraniji. Velika vecina statistike ukazuje da je Nole u dalekom primucstvu. Ne mojte da se date pod uticaj medija koji vole da prave spektakle i da nasedate na provokacije. Osecajte i rezonujte da je Nole neprikosloven i tako ce i biti.

Komšije paćenici

pre 9 godina

Kljucno je pitanje kako je to Novak uspeo 2012 da igra finale 6 sati posle polufinala od 5 sati, a Marej jedva mogao da hoda posle meca?
Gluten, jel?
(ee, 31. januar 2015 17:49)

Ne gluten, a ni doping, već adrenalin.
To je bilo finale, to je bila borba za GS titulu!
I kad je i pored svega meč ušao u 5 set, i 5 sat, onda je Novak zapo još više, jer je on Gladijator.
A nije baš da je imao snage, jer je u par navrata padao od umora, oslanjao se na reket, jedva je disao, hvatala ga je nesvestica.
Da se dopingovao on bi sa osmehom odigrao ceo meč.
A Mari se sutradan posle meča ohladio i normalno da nije mogao da hoda, dok je Novak trenirao za finale i naravno igrao to isto finale.

baki

pre 9 godina

Cini mi se da je Novaka ovom izjavom o polufinalu/finalu 2012 posredno optuzio za doping? Da mozda hoce da ga na vrlo suptilan nacin isprovocira? Ili mi se prividja...

@djurad-e, nisi mnogo pametan covece. Znaci Novak bi mogao da osvaja 4 grand slam-a godisnje, samo nece, dozira se,.. sve da konstantno bude na prvom mestu i da ne naljuti svetsku tenisku organizaciju.. djurade, ti ne pratis dugo tenis, zar ne?

Mladen

pre 9 godina

Kao sto rekoh pre turnira, Novak ce, nazalost, izgubiti. Ali, da unesem malo optimizma, prema preliminarnim istrazivanjima Novak osvaja Rolan Garos. Ne mogu jos da tvrdim, ali neka za sada ostane na ovome.

Oskar

pre 9 godina

Ja znam kako se Novak oporavlja. Jede domaću hranu: dosta sira, skorupa, špeka, mesa, jaja, luka a ti hamburgere, ćevape, pljeskavice....

ee

pre 9 godina

Kljucno je pitanje kako je to Novak uspeo 2012 da igra finale 6 sati posle polufinala od 5 sati, a Marej jedva mogao da hoda posle meca?
Gluten, jel?

veliki strumf

pre 9 godina

Prijatelju, Nole te castio US Open (setite se koliki je bio pritisak da Britanac konacno uzme jedan GS posle decenija posta - cak su i Son Koneri i ser Aleks Ferguson bili na tribinama - tad i vise nikad), o Wimbledonu da ne pricam, tako da ces ti sada vratiti sve te GS titule ako budes dolazio do finala sa Novakom! To ova neobicna izjava pokazuje, ko ume da cita izmedju redova.

realan

pre 9 godina

Andy, Andy.....nemoj unapred da se predajes....daj sve od sebe, malo vristi, malo psuj, malo pogledaj onu tvoju 'lepoticu' pa kad se mec zavrsi reci sta je bilo....niko nije vidovit...a mi navijamo za Novaka :)

o.lj.k.

pre 9 godina

Ma sve je to ok, potpuno se slazem sa svim komentarima da je Djokovic favorit. Po meni, on je teniski Murinjo, parkira autobus na osnovnu liniju i ne mozes mu nista jer je prespreman (ne trazim da se bilo ko slozi sa mnom, to je moje misljenje), ali tvrdnje da su Mariju poklonjeni Grand-Slamovi zato sto je to ``tamo neko zahtevao``... Ma da, ne moze se desiti da neko dobije Djokovica, a da ga ovaj nije pustio. Verovatno ga je iz istih razloga i Fed pustio da osvoji Olimpijadu, bas mu to nije znacilo nista...

The End

pre 9 godina

Novak nije mentlano toliko jak u završnicama GS, ali Mari je tek posebna priča za to. Za njega je Novak psiholog, dr, psihijatar!
Mari igra odlično ovu sezonu, vratio je staru formu, igra i bolje kao što je Nole rekao, bolje se kreće i popravio je forhend ( to su Novakove reči ), ali psihički kada je u pitanju Finale i Novak i dalje nije napredovao ja mislim.
Oćekujem mrmljanje Marija u svoju bradu, dranje, prevrtanje očima i td... i naravno pobedu Novaka 3:1.
Novak će doduše morati ne 1, nego 2 ili 3 udaraca ekstra da napravi da bi uzeo poen, jer ovaj stiže sve, ali verujem u Đoleta.

Simke

pre 9 godina

Recimo samo:


11 11 11111111111 11 11111111111
1111 11 11 11 11 11
11 11 11 11 11 11 11
11 11 11 11 11 11 1111111111
11 11 11 11 11 11 11
11 1111 11 11 1111111111 11111111111
11 111 11111111111 11111111111 11111111111

djurad

pre 9 godina

Imam neki utisak da ce biti 3:0 za Djokovica, laganica, kao trening, a ne znam zasto. Sve zavisi od Djokovica, mako toga od Mareja, njegove igre, kako je pripremljen i slicno. Svedoci smo 2011te godine, kada je Djokovic igrao sigurno 30% bolje nego sada. Nekako mi se cini da Nole "steluje" svoj nivo igre, odrzava prvo mesto, osvajace po jedan, dva GS godisnje, 7 do 8 drugih titula u toku godine. Jer da je drugacije, da Nole igra konstatno dobro, kao sto moze, kome bi tenis bio interesantan, da se zna ko ce biti prvi svaki put? Interesi, zarada, to je na prvom mestu celnicima teniskih dogadjaja, pa onda mogu igraci da rade sta hoce.

qwerty-

pre 9 godina

Samo sam hteo da procitam Vilanderovu prognozu........zamislite,uopste se nisam zacudio. :D
Skocice dinar kao franak onomad kad Vilander bude rekao da ce Novak da pobedi. :D

Miroslav

pre 9 godina

(o.lj.k., 31. januar 2015 11:58)

Sve se slazem sa tobom oko te zavere,ali da ti kazes da djokovic parkira autobus pored zivog mareja koji nista drugo ne zna nego da besomucno trci za loptama i iz odbrane postize poene(sto radi odlicno),stvarno si u bunilu!!! Jeste se novak "povukao" posle 2012. ali je za mareja i dalje napadac broj 1!!!
A kada se kaze poklonjeni,misli se na novakovu ocajnu igru,jer da se razumemo,novak sa vrhunskom igrom je za mareja rodzer federer!!! To da mu je pod necijim pritiskom predao titule,nema veze sa mozgom,vec sa novakovom neshvatljivom malodusnoscu tih dana,pogotovo na vimbldonu a i vetra na usopenu!!! Novak je 2011.pokazao kakav tenis ume da igra,sada zasto ga nije zadrzao do ovih dana...,dok marej nikada nije igrao ni blizu novakaovog nivoa. Dakle,sve je jasno,NAJVISE ZAVISI OD NOVAKA I SVI VI TO ZNAT!!! TACKA!!!

Komšije paćenici

pre 9 godina

Kljucno je pitanje kako je to Novak uspeo 2012 da igra finale 6 sati posle polufinala od 5 sati, a Marej jedva mogao da hoda posle meca?
Gluten, jel?
(ee, 31. januar 2015 17:49)

Ne gluten, a ni doping, već adrenalin.
To je bilo finale, to je bila borba za GS titulu!
I kad je i pored svega meč ušao u 5 set, i 5 sat, onda je Novak zapo još više, jer je on Gladijator.
A nije baš da je imao snage, jer je u par navrata padao od umora, oslanjao se na reket, jedva je disao, hvatala ga je nesvestica.
Da se dopingovao on bi sa osmehom odigrao ceo meč.
A Mari se sutradan posle meča ohladio i normalno da nije mogao da hoda, dok je Novak trenirao za finale i naravno igrao to isto finale.

Marko

pre 9 godina

Lepo je rekao da je na zadnja 4-5 mecava uzeo samo 1 set. Nole ga je pocistio na tim mecevima. Medjutim ovde je drugacija prica. Jeste da Mari igra bolje ali nije jos imao dostojnog protivnika. Ne kazem da Dimitrov i Berdih nisu za postovanje, ali su protiv Mareja imali bezbroj gresaka, a znamo da to nije slucaj sa Noletom. Jeste da je Nole gresio dosta protiv Vavrinke, ali taj mec je nesto drugo. Novinari, mediji, navijaci, svi su ubili taj mec jer su ocekivali previse.

Goran Mesing

pre 9 godina

A posle ovog finala kao i prošle gogine ni njega ni Vavrinke neće biti nigde ,opet do sledećeg AO a na drugim GS biće neki grugi u "formi" pa posle neće ni njih biti nigde godinu dana a Nole uvek u finalu.Izgleda kao da se čiste od nečega ,nećemo reći od čega.

bruno

pre 9 godina

Marej ima psihološku prednost i ovom izjavom pokušava da uđe u Novakove misli. Zna on veoma dobro da je jako teško nekoga stalno pobjeđivati ako razlika u klasi nije značajna. Ovim je prije mislio nametnuti pritisak da to po zakonu velikih brojeva mora jednom prestati. E sad da li će, vjerovatno više zavisi od Novaka.

baki

pre 9 godina

Cini mi se da je Novaka ovom izjavom o polufinalu/finalu 2012 posredno optuzio za doping? Da mozda hoce da ga na vrlo suptilan nacin isprovocira? Ili mi se prividja...

@djurad-e, nisi mnogo pametan covece. Znaci Novak bi mogao da osvaja 4 grand slam-a godisnje, samo nece, dozira se,.. sve da konstantno bude na prvom mestu i da ne naljuti svetsku tenisku organizaciju.. djurade, ti ne pratis dugo tenis, zar ne?

Vaše ime

pre 9 godina

Iz izjava deluje da je Mari kao neki junior kome je Đoković idol u tenisu. Suviše rispekta je iskazao po meni, ali je iskreno rekao kako stoje stvari. U prevodu, - naravno da imam šanse, u finalu sam, ali Novak je duplo bolji teniser od mene, u svim segmentima... pa ne mogu sebe da vidim kao pobednika.

Ali ipak ostaje jedna statistika koja ne ide toliko u prilog Novaku.
Mari ima samo dva GS, ali oba je osvojio protiv Đokovića.
Da je bar jedan uzeo protiv Nadala ili Federera, ne, oba je u finalima dobijao Novaka.
Jedan je i na betonu, Usopen.
I pošto opet igra dobro, vratio se u staru formu, biće zaista teško ako Nole ne bude ubacio u treću brzonu, a kako meč odmiče, u 4 pa u 5 za kraj kada nadam se bude trebao da dovrši meč i uzme 8gs!

Djordje

pre 9 godina

A zar nismo tako Novaku upisivali titule pre vremena i na nekim prethodnim GS turnirima? Mari nikako nije za potcenjivanje, ali na nasu srecu Novak nikada nije arogantan kao sto mi navijaci umemo da budemo, pa se nadam da ce najkoncentrisaniji da bude bas u finalu.

Dragon

pre 9 godina

Ma ovo je sve psiholosko-takticka igra s njegove strane! Niko me nece ubediti da on ne veruje da moze da pobedi, jer zna da igra dobro, da ima i dan vise odmora...
Ne znam koga moze da zavara s ovakvim izjavama, a one tipa, "nikada ga ranije nisam dobio ovde, a mislim da sam u poslednjih četiri-pet mečeva sa njim uzeo samo set...", fakat jesu tacne, ali teniser Endijevih kvaliteta sigurno ne sme ovako da razmislja, pogotovo da to isto koristi kao pripremu za mec! Zna Novak da to bas i nije tako, ali cemo mi drzati palceve da tako bude! Idemo, Nole!!!

Saša Belopoljanski

pre 9 godina

Vilander rekao Mari favorit,doticni kaze Nole....pritisak je poceo...drz' se Nole i nadam se da ces pobediti.Mnogo mi bude krivo kad izgubi GS finale.

Mikula

pre 9 godina

Ovaj k'o Vujosevic... Bice cudo ako pobedimo...(Mikula, 31. januar 2015 11:02)Covece pa tebi Dule ne izlazi iz glave auuuu
(nislija, 31. januar 2015 11:25)
Ma jok brate, ali samo on ima takve izjave, pa me podseti...

Petar.S

pre 9 godina

Pa očigledno je da pokušava da smanji pritisak, govori da će biti čudo ako pobedi, sprema javnost na to, pa ako izgubi niko se neće toliko ni čuditi, a ako pobedi biće junak.
To je ok, svi teniseri pokušavaju sami sebi da pomognu i da smanje pritisak što više.
Ali mislim da se Mari ne folira toliko kada kaže da u ovoj eri Nadala, Novaka, Federera, biti u Finalu GS je velika stvar.
On je iskrenu jer ako pogledamo u zadnjih par godina ova trojica su osvojila 90% turnira, što GS, što Mastersa.
Mislim da je bio prilično iskren, ali u isto vreme je želeo i da smanji pritisak na sebe.
Videćemo, istina je da je Mari popravio igru, vratio se u top 4, ali takođe i Novak je napredovao. To se teško primeti ali jeste, jer da bi bili 1 toliko dugo ne možete tapkati u mestu dok vas svi ostali teniseri jure i vredno treniraju i unapređuju svoju igru ne bi li vas skinuli sa trona.
Novak je popravio i 1 i 2 servis, čak je i smeč počeo sigurnije da igra, i mislim da je počeo opet po malo agresivnije da igra jer to nije radio od 2011.
Nadam se sireno pobedi Novaka jer će mu to biti vetar u leđa za RG.

100%

pre 9 godina

Svako finale Grand Slema kad igra nas Nole je uzbudljivo. Igrao on finale protiv Bagdadisa ili Raonica ili Murraya isto se hvata. Svaki od tih igraca ima nesto sto mozda moze ugroziti Noleta ako on nije potpuno spreman ili ako ne daj boze iskrene zglob (puj, puj da kucnem u drvo)… Medjutim, Murray nema nista izrazito niti ima i jedan elementat igre koji je bolji od Noletovog. Nole je i bolji reterner, i bolji server i bolji na backhandu i drop shotoevima i mentalno je najizbalansiraniji. Velika vecina statistike ukazuje da je Nole u dalekom primucstvu. Ne mojte da se date pod uticaj medija koji vole da prave spektakle i da nasedate na provokacije. Osecajte i rezonujte da je Nole neprikosloven i tako ce i biti.

Aca Znalac

pre 9 godina

Endi dendi je igrao sa Noletom nekoliko finala GS. Dva dobio Wimbledon i onaj USIN, ali zato je igrao i dva finala na AO i oba izgubio. To njega plaši pred ovo treće finale na AO. Nole je umoran, naravno ima dan odmora manje od Endija dendija, ali kada izađu na megdan, ako tako slobodno mogu da kažem po epski, biće to finale za pamćenje. Nole igra sigurno, jako, pametno i veoma usredsređeno, da nekada zaboravi da je dobio i set. Koncentracija na igru mu je fantastična. To plaši Endija dendija. To ga muči, a ne dan odmora. Zna on dobro s kim će sutra da igra. Boriće se, a pobediće Nole, jer to je to. Biće to lep meč, atraktivan i poeni će biti fenomenalni u to sam siguran, jer Endi voli nadigravanje i dobar je u tome.
Nole će povratiti prvi servis, njegovi gemovi će biti laki, a Endijevi teški i preteški. Nole neću da ureknem, ali osma GS titula ti se smeši.

Dott

pre 9 godina

Marej ima veliki respekt prema Novaku kao licnosti, ukoliko bi ne daj boze pobedio Noleta sutra, imao bi potrebu da mu se izvini poput Nadala koji je to ucinio Rodzeru na jednom GS. turniru.
Marej igra mnogo jak tenis trenutno, ali Novak je u stanju preduprediti Marejevu igru, nadam se da ce tako i biti i da je Novak postedjen svih ovih prica, narocito prica Mac Vilandera koji u izjvama sve ima sem objektivnosti.

323

pre 9 godina

Lepo je to sto on prica ali dace sve od sebe da pobedi Novaka. Te njegove price za Novaka ne treba da budu uopste bitne. Neka Novak bude koncentrisan u toku meca i neka nametne svoju igru. Kada Endiju ne ide u mecu tesko se mentalno podize. Kada Novaku ne ide, lakse se podize mentalno i to smo mnogo puta videli. Izgubi svoj gem i vec sledeci gem napravi brejk i vrati izgubljeno. Ocekujem dobar mec i siguran sam da ce Novak igrati mnogo bolje nego protiv Stena. On to moze, on je za to sposoban i ima kvalitet da podigne svoju igru. Endi mora mnogo dobro da odigra ovaj mec. Pitanje je samo koliko ce mu Novak to dozvoliti. Sve najj..