Tenis 173

Subota, 31.01.2015.

07:55

Vilander: Mari je blagi favorit, ali...

Bivši švedski teniser Mats Vilander izjavio je posle meča Novaka Đokovića i Stana Vavrinke da je Britanac Endi Mari favorit u finalu.

Vilander: Mari je blagi favorit, ali... IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

173 Komentari

Sortiraj po:

losmi

pre 9 godina

Da Djokovic igra i protiv Mileta Kitica u finalu, Vilander bi rekao da je Lemi favorit :-D
Salu na stranu, 50:50 je sansa, sem ako Djokovic ne odigra vrhunski. Kad se to desi onda niko nema bas mnogo sanse

strućnjak

pre 9 godina

Mats samo pumpa atmosferu pred meč, njegova kuća otkupila je prava, za to je plaćen, angažovan je i u ATP bordu..
osim toga, nije uspevao da sakrije frustraciju i kada je Nole postajao No1, sustizao ga i prestigao na listi po broju nedelja.. sada je slično i Slamovima verovatno je jedini 'strućnjak' sa ovakvom izjavom

robin hud

pre 9 godina

Totalna je glupost pomišljati da bilo koji teniser na bilo kom trenutku može biti , makar i blagi, favorit u odnosu na Novaka. To što Navratilova i Vilander pričaju da je Mari smršao, bromenio trenera i poboljšao kretanje nije ni blizu za poboljšanje njegovih šansi. Mnogo brzo ste zaboravili ZM i bruku koju je priredio Endi. Sve ovo ima za cilj da malo promoviše finale i poboljša celokupni biznis, ali Endi favorit? U to ni on sam ne veruje, što je i rekao, praveći sebi odstupnicu u slučaju neke bruke. Taman kolika je razlika između njega i Berdiha, tolika je između njega i Novaka. Da bi bio na nivou Novaka treba bar 6 meseci da igra u kontinuitetu. Njegova šansa je eventualni umor Novaka ili nedaj bože neka povreda o kojoj se inače šučka, pošto je Novak izbegavao bekend u meču sa Vavrinkom. Novak je sigurni favorit, sve ostalo je špekulacija ili iznenađenje.

Simke

pre 9 godina

SIMKE, pa sam si dao odgovor na tvoje pitanje:" Novak i Marej su igrali 4 GS Finala, Novak je dobio 2, Marej naravno 2. Ne znam na osnovu čega je Novak Favorit?
Jeste Đoković bolji teniser od Mareja ali..." JER JE BOLJI!!!
(goran, 31. januar 2015 17:02)

Pa bolji je, kompletniji, talentovaniji, .. ali nije isto kad igraš Masters turnir na 2 seta, ili kad igraš 1/4 finale GS, ili 1/2 finale, kao što je slučaj kad se igra Finale GS.
U finalu pobeđuje glava i fizička sprema, ali najpre glava.
A Novak ne puca baš od samopouzdanja kad su Finala GS u pitanju.
Koliko si se samo nervirao dok si gledao Novaka kako dobijen meč poklanja protivniku u finalu GS?
Nadalu usopen, Mariju wimbdlon... to je sve jer psihički nije stabilan, zato je doveo Bekera, ne plaća ga iz dosade sigurno.
A posebna priča je za RG, kada takođe padne psihički i počne da pravi greške, a dobijao je već Nadala na šljaci, MK. Rim, Madrid...
Sve je u glavi i to je moja poenta. Mari je isti, ume da padne i da mu se oduzmu ruke, ali i Nole ume da se iznervira i potone da ne liči na sebe. Da nije tako imao bi do sad od 14 finala bar 10 GS., a njegov učinak je polovičan!
To je razlika jer igraš za trofej, poslednji meč na turniru.

coa

pre 9 godina

Činjenica je da Mats nije veliki simpatizer Novaka Djokovića,ali i mi srbi uvijek preuveličavamo stvari.U pravu je da je Nole odigrao lose polufinale, ali i da ponovi takvu igru u finalu Andy bi morao igrati svoj najbolji tenis da bi pobjedio.Mislim da je to puno uslova da bi se stvarno i desilo.Znači Nole idemooooo do osmog GS...

goran

pre 9 godina

SIMKE, pa sam si dao odgovor na tvoje pitanje:" Novak i Marej su igrali 4 GS Finala, Novak je dobio 2, Marej naravno 2. Ne znam na osnovu čega je Novak Favorit?
Jeste Đoković bolji teniser od Mareja ali..." JER JE BOLJI!!!

Melenci

pre 9 godina

MARIO,mozda i ti popunjavas neku rupu,jer ti se posrecilo?!Ima rezona u tvom poimanju zivota,jednom smrkne,drugom svane.Kamo srece da je to pratilo Noleta kroz karijeru.I kamo srece da mu se sutra otvori i nebo i Sunce, i pobedi Endija.

raja

pre 9 godina

pa, realno govoreći, Novak će i izgubiti ako ponovi ovu igru. Mats je u pravu u potpunosti. Takodje, kaze da je finale potpuno novi meč i da Djokovic zna sta treba da radi. Samo ste izvukli naslov iz konteksta . 1/4f us opena 2014. je po meni najmučniji mec koji sam gledao do sada. Očekujem teško mrcvarenje i ovde . Nadam se da Nole izvlači keca iz rukava i dobija 3:1, al opet... Spreman je Škot. I više nego spreman. Videcemo!

Petar

pre 9 godina

Vilander je tokom karijere osvojio 33 titule, od kojih je sedam bilo na Gren slemovima, isto koliko ima i srpski teniser.
Drugim rečima, nije mu baš sve jedno da Novak postane i zvanično bolji teniser od njega

Simke

pre 9 godina

1.40 - 3.00

Ovo nisam ja izmislio nego neko mnogo upućeniji i pametniji! ;)

(Đenka je naš, a Pantelija je u komšiluku!, 31. januar 2015 12:20)


A kolika je bila kvota na Berdih - Nadal?
Kolika je bila kvota 2014 na Wawrenku?
Novak i Marej su igrali 4 GS Finala, Novak je dobio 2, Marej naravno 2. Ne znam na osnovu čega je Novak Favorit?
Jeste Đoković bolji teniser od Mareja, ali ovo je Finale GS, šta vam je ljudi? Pobediće čvršći mentalitet i psiha, jer i jedan i drugi mogu da mlate lopticu 5 dana, pa je pitanje ko će verovati više u sebe i ko će prvi ići na vinere, tj, ko će više grešiti.

Glup

pre 9 godina

novak je najlosiji prvi igrac u povijesti tenisa, igra za vrijeme najvece rupe u tenisu kad su veliki sampioni na odlasku, to je vrijeme kad gs naslove osvajaju wawrinka, cilic ... bredih i niskiorki igraju zavrsnice ...
(mario, 31. januar 2015 12:18)

Hahahahaha...al me čovjek nasmeje,ne znam samo gdje se rađaju ovakvi bolidi...

nenad rs

pre 9 godina

Све зависи од Новака и сервиса ако га буде служио и од почетка вршио притисак на Ендијев сервис мислим да неће бити узбудљиво у супротном дуг меч и пети сет.

Morski Vuk

pre 9 godina

novak je najlosiji prvi igrac u povijesti tenisa, igra za vrijeme najvece rupe u tenisu kad su veliki sampioni na odlasku, to je vrijeme kad gs naslove osvajaju wawrinka, cilic ... bredih i niskiorki igraju zavrsnice ...
(mario, 31. januar 2015 12:18)
Ne zivim u Srbiji vec 07 godina , citam B92 vesti I pratim stanje u zemlji , nikada mi nije palo na pamet da otvorim Hrvatske vesti pa me najiskrenije zanima da li ima I likova iz Srbije koji posecuje Vase ( Hrvatske ) portale I ostavljaju ovakve maliciozne komentare? Sto se tice Novaka , on ce karijeru zavrsiti po broju osvojenih grand slamova minimum medju Top 5 svih vremena a ja se potajno nadam I cudu ako npr. ove sezone eksplodira I iskoristi sansu koja se ukazala.

Marko

pre 9 godina

Ne znam sto napadate coveka. Sada je bio potpuno realan i dao je svoje misljenje na osnovu prikazanih partija obojice tenisera, a videli ste i sami koliko je Novak lose odigrao polufinale! Svima nam je postao ovaj Vilander iritantan zbog svojih izjava tokom godina, ali ne treba ga ni uvek napamet napadati.

pribil

pre 9 godina

mario zaboravljas da je fedex osvojio gro titula u konkurenciji hjuita i rodika. Nole je 8 godina medju prva tri ili cetiri. 19 puta tukao nadala a 17 puta fedexa. Razmisli prvo pa pisi nebuloze. Dobijao je svakoga u njihovim najboljim godinama. Vec sad je u prvih 10 najboljih svih vremena a tek mu je 27!

VUK

pre 9 godina

Eeee Mario bruko u Hrvata!Prvo Čilić je vrhunski teniser..i trenira ga teniska legenda..zar ideš dotle da popljuješ Čilića da bi pljunuo Đokovića?!Nema rupe u tenisu i sportu.Nole je prvi GS osvojio 2008..tada je Federer imao 25 godina !!!a Rafa 20!!od tada je narednih sedam godina Nole u TRI igrača sveta-punih sedam godina!a tri završio kao broj jedan, a jednu kao broj dva!!!Samo neko ko pojma nema o sportu može tako nešto napisati.Uvek je trenutni kvalitet sporta najbolji jer je posledica istorije tog sporta.Današnja Nemačka reprezentacija bi Barzilu iz 1970 sa Peleom dala deset komada..Čilić sa svojim servisom od 230km na sat i winerima od 170 km bi pokidao i Borga i Samprasa u tri seta..Karl Luis na nivou na kojem je bio u vrhuncu ,ne bi danas ušao u 8 na OI. Popljuvati svog zemljaka koji je uzeo GS samo da bi pljunuo Novaka je psihoza..Sory.

Бојан Илић

pre 9 godina

Pa naravno, Samo mi nevidimo da Nole nemoze da uzme vise od 1 GS u sezoni i da zadnje 3 godine uglavnom gubi finala na GSturnirima. Novak je naj bolji teniser danasnjice posto na svim turnirima stize do zavrsnice i to je kljuc ali isto tako on nije dominantan teniser osim 2011 posto dominacija znaci da se uzme i 2 do 3 GS pop sezoni sto je radio 2011 i sto su radili Rafa i Federer kada su bili prvi. I onda cete se sutra cuditi kada izgubi i pljuvati ga svojim komentarima....... A to Vilander vidi kao sto je Nole juce dobro rekao kako je lose odigrao polufinale i bio pasivan to mu se inace cesto dogadja pogotovo na US openu da igra odlicno i onda kada treba da odigra finalni i bitan mec on se stegne i igra pasivno i gubi.
(NS, 31. januar 2015 11:34)

Чему оволика искомплексираност, вечити контрашу и избацивачу фрустрација на Б92?!
Чудо ниси поменуо и "србијанско блато"?!?
Болест не бира....

somi

pre 9 godina

Hahhahahahaha...I onda,kad Nole bude dobio finale,on ce da kaze kako je Nole imao vise srece...Treba da ga zameni neko kao npr. Mekinro,ili mozda cak i Kurijer.Meni su oni mnogo gotivniji nego ovaj deda.

Budi sav

pre 9 godina

Dragi komentatori, slaba koska je "ko je favorit?" zato sto je to bitno samo za kladionice i kladionicare. Neizvesnost je atraktivna, favorizovanje je "gusta prasina". Novak mozda ima opstu prednost a Endi odlicnu formu, taman da imamo visok nivo neizvesnosti bez koje sport, a cak ni zivot, nisu preterano interesantni.

v

pre 9 godina

Ili ne gledate originalne izjave, ili niste oprali usi, ili slusate Ceronju koji prevodi (citaj:ne prevodi) na Eurosportu, ili engleski vecini nije jaca strana. I dok se slazem da Vilander ne mirise Novaka preterano, daleko od toga da uvek sve kaze pogresno. Pa imamo i mi oci, vidimo kad Novak odigra lose. Vilander je jako ''ubijao'' komentarima Novaka na pocetku karijere dok je imao samo jedan slem, kasnije nisam mogla da verujem kakvi hvalospevi izlaze iz njegovih usta, a sad je nekako osrednji. Njegov najveci spin jeste kada Novak odigra odlicno a on prica o porazenom. Ali, Vilander radi za koga radi, on je samo jedna karika u celoj masineriji. Zato se ja jako smejem i zabavljam dok ga gledam, njegova faca je koma...cak i kada mu se vidi da mu nije toliko pravo ja uzivam....da ne pricam sto deluje kao neka lisica sa onim klimanjem glave. Pustite coveka, sta nas briga za njega. Znate sta je smesno? Federerovi navijaci na forumima ga bukvalno mrze, a ni Nadalovi ga ne mirisu. Nego se mi koncentrisemo na izjave o Novaku i daleko od toga da nismo u pravu ali brate mili preterujemo. Tako da, Noletu srecno a ova izjava je korektna. Naslov izvucen iz konteksta skroz.

Milutin

pre 9 godina

... Ali, kao, i Novak moze da "iznenadi"?! Ako se ovaj Vilander nije naiznenadjivao sto se tice Novaka nije niko. I opet se nesto cudi. Shvati majstore, to je Novak Djokovic, broj jedan, nadmasio te je vec u svakom smislu, nema potrebe za takvom sujetom.

mario

pre 9 godina

novak je najlosiji prvi igrac u povijesti tenisa, igra za vrijeme najvece rupe u tenisu kad su veliki sampioni na odlasku, to je vrijeme kad gs naslove osvajaju wawrinka, cilic ... bredih i niskiorki igraju zavrsnice ...

vopi

pre 9 godina

pa u teniskim krugovima je poznato da Vilander ne voli Novaka to je jednostavno tako,to i sam Novak zna tako da ovakve njegove izjave su sasvim normalne i iskrene covek bar kaze istinu, i on je covek koji bi se najvise radovao kada bi Novak izgubio....to tako treba prihvatiti ali nije mi jasno zasto bas toliko omalazava Novaka neznam koji je razlog?zato je tu Nole da ga demantuje svojim ucinkom na tereneu

Mare

pre 9 godina

@Milan

Ovo sto sam preneo, Vilander je izjavio posle meča. To šta je pričao uoči meča je jedno, ali je posle meča rekao da je Raonić slabo servirao i time olakšao Djokoviću da pobedi. Totalno je neobjektivan, ? znate zasto? Ne samo zbog toga što nikada nije smatrao Djokovića za favorita, vec zato što je Federera i Nadala uvek smatrao favoritima. Ako je takav stručnjak, kako mu je Fédérer i dok je bio u najvecoj krizi bio favorit u svakom meču, ? Djokovic mu ni 2011 kad je sve mleo, ni sada kada je dominantno prvi na svetu, nije smatrao favoritom. Nije objektivan uopšte.

sasa jokic

pre 9 godina

Mario@ Nole je dominirao u zlatnoj eri tenisa, u cemu se slazu svi svetski eksperti. Ako je Tebi Rodzer kao broj dva u odlasku onda OK. Mada je 2010, 11 i 12 bio u najboljim godinama za tenis.
Sada je tacno da se stvara rupa, ali ne slaba kao ona od 2003-2007 kada je Rodzer pokupio gomilu GS titula.
Tako da ce Nole pored cinjenice da je suvereno vladao u eri Rodzera i Nadala, pokupiti jos bar 6-7 GS titula. Takav uspeh ce biti krunisan titulom GOAT!

borkes

pre 9 godina

Što se tiče Vilandera i televizije čiji program vodi i na kojoj prezentuje javno svoje stavove jučer mi je sasvim slučajno "upao u oko" jedan detalj. Obratite pažnju u pauzama između gemove kad idu reklame u jednoj od reklama za "livescore" ili nešto slično, prikazuju se na raznim uređajima izvesni statistički podaci. U jednom trenutku pojavljuje se i ATP lista na kojoj je prvi Rafael Nadal ??? Rafa je poslednji put bio broj 1 23.06.2014.
Nisam zaista neki fanatični pristalica teorija zavere ali prosto ne mogu da poverujem da je neko u januaru 2015 slučajno na reklamu zalepio podatak star najmanje 6 meseci.
Jedino ako reklama nije stara toliko. To ne znam jer retko pratim eurosport. U tom slučaju povlačim sve što sam rekao.
Idemo dalje.

Muhamed Selimagic

pre 9 godina

E dosta je bilo i "game,set,matsa". Pa taj Vilander bih ocigledno vratio sve svoje titule i novac zaradjen na turnirima i ugodan zivot kao novinar "Eurosporta" i zivio bih od svedske socijalne pomoci samo da Noleta vidi kako vozi taxi ili radi u McDonaldsu. Covjek ne vari Noleta to je ocigledno.

Кривокапић

pre 9 godina

Евроспорт је британска станица, ајде нека неко са б92 каже да је Енди фаворит.

zoran

pre 9 godina

@@@@ (Oskar, 31. januar 2015 09:20)

A gde sam ja spomenuo da si Hrvat?
Znači, osim priviđenja da će Đoković da izgubi, tebi se "javljaju" i Hrvati.

Objektivno

pre 9 godina

Gledao sam juce Vilandera sa posebnom paznjom, da vidim da li zaista "mrzi" Novaka kao sto mnogi nasi tvrde...

Moj zakljucak: Mats izuzetno postuje Novaka, mozda ga cak i voli.
Njegovi komentari su samo odmereni i objektivni, na kraju krajeva on u emisiji NE SME i NE TREBA da se stavlja na stranu ni jednog igraca, jer bi to bilo ako nista drugo - nepristojno.
On je analiticar, a ne navijac.

Dragan

pre 9 godina

Ma, samo neka ga osporavaju, a on ce biti samo bolji i bolji. To ce biti jedini efekat njihovog osporavanja. A Beker nije trebao da kuka kako Nole nije dovoljno postovan...time se postovanje nece zadobiti. Samo cutati i satirati protivnike jednog po jednog, a Vilander i ostali neka pricaju sta god hoce.

teska istina

pre 9 godina

realno po svemu vidjenom do sada, novak nije blistao na turniru, budimo ipak realni, igra sve vreme sa velikim oscilacijama, nadamo se da ce novak najbolje izdanje da prikaze u finalu, onda ce i prica biti drugacija!!

Imenko

pre 9 godina

To je takozvani SrBski sinDrom. Zemlja koju su kroz istoriju uvek terorisale jače zemlje, Turska, USA, bombardovanje, sankcije, ratovi, ceo svet je uvek protiv nas, i to se prenelo i u sport.
I sad svi ( vidi se po komentarima ) misle kako je čika Vilander protiv Đokovića, kako ga mrzi jer je prvi i najbolji, i kako mu je krivo jer će ga No1e stići po broju GS.
Čovek je ostvaren sportista, milioner, danas uspešan kao voditelj i analitičar, putuje celim svetom, igra egzibicije, i poznaje tenise 100 puta bolje od svih komentatora ispod mog i iznad mog komentara, uključujući i mene :D
Ja mogu na Internetu da vam nađem bar 100 klipova gde Vilander hvali Novaka kao da mu je rođeni sin.
Takođe mogu se naći i oni gde ne priča uvek pozitivno o Novaku, ali to je zato što se čovek razume u tenis i bilo bi amešno kada bi kao teniski analitičar na svako pitanje odgovorao '' Novak je najbolji''.

- Šta mislite, ko će dobiti Finale?
Vilander: Novak je najbolji.

Šta mislite o dovođenju Bekera?
Vilander: Novak je najbolji.

Koji bi to bili nedostaci u Novakovoj igri, ako ih ima uopšte?
Vilander: Novak je najbolji!!!

Jel po vama ovo realno? Jer jedino bi ovakav Vilander odgovarao emotivno preopterećenim Novakovim navijačima.
Ako želite da Novak bude poštovan jer ima 7GS titula, poštujte i vi Vilandera jer i on ima 7GS titula!
I nemojte se tripovati više u vezi njegovih izjava.

Dušan Radivojević

pre 9 godina

Vilander je b l a g o favorizovao Marija. No, o čemu se, zapravo,radi? Iako je skoro pobedio sujetu, on se još uvek sa njom bori. Ako Djoković pobedi prestićiće ga u osvojenim slemovima. I pored očigledne nadmoći Djokovioća i fantastičnih rezultata, stručnjaci, bivši i sadašnji teniseri kao da još uvek ne mogu da prihvate da je najbolji. O tome je govorio i Boris Beker. Izgubio ili dobio sutrašnji meč Novak je neko ko stoji rame uz rame sa Nadalom i Federerom po onome što je, do sad, prikazao, na teniskim terenima.
Dušan Radivojević.

NS

pre 9 godina

Pa naravno, Samo mi nevidimo da Nole nemoze da uzme vise od 1 GS u sezoni i da zadnje 3 godine uglavnom gubi finala na GSturnirima. Novak je naj bolji teniser danasnjice posto na svim turnirima stize do zavrsnice i to je kljuc ali isto tako on nije dominantan teniser osim 2011 posto dominacija znaci da se uzme i 2 do 3 GS pop sezoni sto je radio 2011 i sto su radili Rafa i Federer kada su bili prvi. I onda cete se sutra cuditi kada izgubi i pljuvati ga svojim komentarima....... A to Vilander vidi kao sto je Nole juce dobro rekao kako je lose odigrao polufinale i bio pasivan to mu se inace cesto dogadja pogotovo na US openu da igra odlicno i onda kada treba da odigra finalni i bitan mec on se stegne i igra pasivno i gubi.

laki partizanovac

pre 9 godina

Vilander: Mari je blagi favorit, ali...na moju žalost pobjediće Đoković.
Nole , srećno do pobjede kojom ćeš ućutkati ovog ufuranog
game,sets,šah-mat Vilandera.

psiho

pre 9 godina

"bravo" Mats, svaka cast, samo mu nabijaj inat u njemu, a mi Srbi smo najbolji kad igramo iz inata... oderi Marija i prestizes "uvek objektivnog" Matsa, pa nek komentatise posle sta hoce

adem

pre 9 godina

trebate shvatiti jedno, da svaka izjava, znaci samo sta odredjena osoba misli o nekom dogadjaju, iliti najobicnija prognoza. isto tako i vasi komentari su samo prognoze da li zasnovane na nekim cinjenicama ili na osecaj to je druga prica. ali ako neko misli da nesto zna, tu je kladionica, ulozi par milki ili vise i onda...

moša

pre 9 godina

još nisam čuo da je ovaj lik afirmativno rekao o Novaku. razumem, ne voli ga, ali na mestu je strucnog konsultanta. ispalio se n puta do sada. sta ga vise zovu kad je pristrasan. nole, od sutra ti Vilander gleda u ledja, imaces 8 GS!

majk

pre 9 godina

Morate da prihvatite da nije Novak svima "Nas Nole". Svako ima pravo na svoje misljenje, a pogotovo Vilander. Inace gotivim Novaka al ne gotivim onu njegovu porodicu koja se ponasa kao da su oni broj 1 u tenisu a ne on.

Djape

pre 9 godina

Svi su u pravu kad kazu za Vilandera da ne podnosi Djokovica. Pratim njegove komentare godinama i uvek je bio u problemu kada je trebao da saopsti da je Djokovic pobedio i bio bolji od njegovih favorita.
Ne treba obracati paznju vise na te komentare, Djokovic je dokazao i opet ce da mu dokaze ko je ko u tenisu i na terenu.

milan

pre 9 godina

Када се човек не оствари у животу а неко млађи испуни и своје и туђе снове, онда се дешава овако нешто!:-)@@@ 7 GS i jos 26 titula , 1. mesto na ATP i emisija na Eurosportu znaci totalno neostvaren stvarno

dimitrije

pre 9 godina

Taj Vilander iz nekog razloga ne voli Novaka.. To je ono, nista ti neko nije skrivio al ga jednostavno ne volis.. Uvek ga je kinjio.. Dok je bio mladji ok, bilo je mesta za kritiku, ali posle 2011–e.. Sad ne vidim razlog po osnovu kojeg je Andy favorit, osim ako finale nije namesteno :-)..

Predo

pre 9 godina

Jedna je stvar nekoga voleti, a druga ceniti. Ja nisam Vilander, koga ne volim, ali ga cenim zbog njegovih 7 GS titula, ali nisam nikada voleo ni Federera kao osobu, ali ga morate ceniti zbog brojeva, koji su apsolutno na njegovoj strani i njegove igre. Problem je što je Vilander javna ličnost i njegove emocije ne bi trebale igrati ulogu, ali je i čovek.
Čudno je da on sudi samo na osnovu polufinala, a nakon meča sa Raonićem rekao je da je Novak favorit na svakom turniru i na svakoj podlozi, čak i Rolan Garosu pored Rafe. Mislim, ja to sve ne shvatam ozbiljno, sport bi trebao da bude zabava, pa me tako i Vilander zabavlja i svojim analizama i "uvlačenjem" svojim šefovima Britancima.
On već dugo favorizuje Marija, pogotovo sada kada mu je Federer na zalasku karijere. A Novak je "momak sa Istoka", koga svi na Zapadu cene, ali bi većina volela da vidi nekog iz "više rase" na čelu kolone.

amadeus

pre 9 godina

Super. Drago mi je nek' je ovo izjavio posto ovaj Vilander nikad nista nije pogodio.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sacz, 31. januar 2015 08:01)

Ne samo sto nikad nista nije pogodio, nego je i poznati hejter kad je Novak u pitanju, tako da ovo nije vest niti informacija već šum jednog "stručnjaka".

milan

pre 9 godina

Tip ne voli Noleta, da je to toliko odvratno.Ne mora on da nosi Noletovu sliku u novcaniku, ali bar da bude fer i neutralan.Ovde u Danskoj ga ljudi uopste ne slusaju, mada je jak u Svedskoj i UK. Nole dobija 3:2 posle velike borbe.@@@ lupas lupas a???

cro

pre 9 godina

Hrpa stručnih komentatora ovdje misli da je Wilander profesionalni voditelj pa ga zato pitaju, do Game, Set & Mats nikad nisu ni čuli za njega. Toliko o njihovom znanju. Zapravo, do Đokovića nisu čuli ni za tenis. A Đokovića zaboli uvo za sve vas koji vrijeđate druge kao braneći njega. Tragikomično...Usput, mislim da su šanse izjednačene. Đoković je generalno bolji igrač,ali Murray trenutno izgleda u nešto bojoj formi.

milan

pre 9 godina

Vilander je non-stop pljuvao Djokovica na pocetku karijere, pre par godina ga je hvalio na sva usta, sada opet ima nesto protiv njega ( ne moze bas da ga pljuje jer je broj 1). Ja sam ubedjen da Vilander radi marketing igracima za pare.@@@ ma ne pljuje ne lupajte vise gledam emisiju samo komentarise ono sto vidi i kad ga Barbara pita ko je favorit on poprilicno bojazljivo kaze uz po neki argument..uopste nije prognozirao pobedu Mareja nego je rekao da je favorit na osnovu igre iz oba polufinala (Djokovic 0 vinera 4. set)

Petar

pre 9 godina

Realno gledano, Novak može da igra do 35, ne mora, ali fizički može, to znači da je ispred njega još nekih tridesetak GS turnira, malo više, malo manje, zavisi dokle će da igra, i vi mislite da Vilander misli kako Nole neće da ga prestigne u Slemovima, a potreban mu je još samo 1 GS za to???
Drugo, juče je taj Vilander pogodio kada je rekao da Novak dobija u 5 setova, to nije bila vest, ali ovo jeste.
Ali najvažnija stvar je to da je Novaka i Marija briga ko šta prognozira, oni to i ne slušaju niti ih zanima, oni se spremaju za finale, koncentacija je samo za meč, a ne za razne analitičare.
I na kraju, ja sam slušao i nije baš da je rekao ''Mari je favorit, kraj, pobeđuje 100%''. Kolko se sećam bilo je pitanje Barbare da li je Nole favorit za Finale, a Mats je rekao ne baš... uz obrazloženje koje nije neistinito, jer Mari igra najbolji tenis u karijeri, a Novak i dalje muke muči sa završnicama velikih turnira.
Dodajte na to nastup u 1/2 finalu protiv Vavrenke i stiče se zaista utisak da po 1 put možda Novak i nije izrazit favorit protiv Endija, ali naravno svako ima svoje mišljenje.
Ja ipak mislim da će Nole pobediti ako bude opušten i ne previše nervozan, naravno najvažnije od svega ako mu se bude igrao tenis!

Ivan NK

pre 9 godina

Svako ko misli da je Murray favorit neka stavi 100 eura(ili jos bolje 1000, Wilander moze 100000) i zaradi tri puta.
Kvota na Novaka je 1.4 , a Murray-a 2.9-pametnome dosta!!!

igor

pre 9 godina

Samo jedno se slazem sa Vilanderom da je Djokovic lose servirao protiv Vavrinke i imao je nesto slabiji mec. Ali kada je zaigrao svoju igru ocistio ga je u poslednjem setu. E bas zbog toga sam ubedjen da u nedeju dobija, i to, po meni 3 1. Dva meca za redom Novak gotovo nikada ne odigra slabije i lose servira. Upravo zbog toga sam ubedjen u njegov trijumf sutra, uz agresivnu igru i kvalitetan servis.

jack

pre 9 godina

Kvalitet finala i pobednik zavisi isključivo od pristupa igri Novaka Djokovića, isto kao što je zavisilo i ovo polufinale. Ako se Novak uplaši, igraće kao juče, obilje plitkih loptica kojim poziva protivnika da napadne, stajanje daleko iza linije što ga primorava često na loše lobove i na kraju, nerezonski izlasci na mrežu u potpuno pogrešnom trenutku.
Novak Mareja može da dobije jedino svojom starom igrom sa osnovne linije, da ga prikuca za reklame i rešeta servisima.
Ako igra ovako kukavićki kao juče gledaćemo reprizu polufinala sa većim šansama da pobedi Marej koji nikoga ne može dobiti u finalu GS osim Novaka.
Pobednik se nalazi u Novakovoj glavi, taj šablon je toliko već puta vidjen da nema smisla rasrpavljati o tome.
Ako opet bude igrao pasivno i kukavički, ne znam da li ću imati živaca ga gledam.

igor

pre 9 godina

Pljuvaci imate kurs 3 na Skota idite u kladionicu prodajte stan kucu.Pusti praznu pricu vasa zelja je druga stvar od realnosti jer svaki mec je drugaciji.

n

pre 9 godina

Super, par puta je tipovao na Noleta i izbaksuzirao! Šalu na stranu, mislim da je realno reko, Mari je delovao mnogo bolje u svom polufinalu, mada se na kraju ogradio rekavši da je finale novi dan i nova priča. Znamo da Novaku više odgovara kad je neko drugi favorit + nema šansone da odigra dva u nizu ovako loša meča. Inače već godinama unazad cenim da je Mari najteži mogući rival za Đ., znači teži od Rafe ili Rodžera. Prošla sezona mu je propala na vraćanje u formu posle operacije leđa. Endi opasno čita Đ. igru, teško ga je izbaciti iz terena jer se vrhunski brani. 2011-te je zamalo prekinuo pobednički niz (u Rimu), bio na 2 poena od pobede. Najspremniji je fizički u ovom trenutku. Nema slabosti na BH strani kao ova dvojica koju Nole voli da eksploatiše- može do sutra da vraća BH- kao i Nole. Drop-šot mora da bude savršen, sve stiže. Servira kudikamo jače. Nole je često u nedoumici šta zapravo da igra protiv njega. Meč se svede na dog-fight, fizičku borbu do iznemoglosti, pa ko ostane na nogama, ali siguran sam da će Novak pokušati sve da poeni budu kraći, da rizikuje, izlazi na mrežu, miksuje, jasno mu je da je duboka pasiva protiv W. bila jalova. Po meni, pravi Novak je umereno ofanzivni Novak koji kontroliše razmene s osnovne linije, izlazi na mrežu kad god može, puca vinere kad treba (paralele bh i fh mora češće iako su rizične), a brani se vrhunski, uz atletiku i letalne pasing šotove.

Čiča Miloje

pre 9 godina

Vilander? Pa čovek je težak kompleksaš! Njega ne treba uopšte uzimati ozbiljno, jer je očigledno ljubomoran...Meni njegovo mišljenje ne znači ama baš ništa i ne treba uopšte ni komentarisati. U suštini njegove ocene i drugih tenisera su na nivou srednjoškolca...

milan

pre 9 godina

Stvarno je nedopustivo za jednu renomiranu televizisku kucu kao sto je Eurosport da se njen novinar tako ponasa i da prilikom svih GREN SLEM turnira omalovazava Novaka Djokovica.Neobjektivnijeg i losijeg novinara u svom zivotu nisam video a nauka je dokazala da takvi ljudi pate od bolesti nize vrednosti.Prvo i osnovno pravilo sportskog novinarstava je da moras biti objektivan i voditi racuna o svakom komentaru i izjavi koju dajes a drugo nikad nesmes navijati javno za odredjeni tim ili odredjenog tenisera.Zato nam je stvarno dosta tvoje mrznje i mislim da bi svi ljubitelji tenisa u Srbiji trebali napisati peticiju EUROSPORTU zbog neobjektivnosti njihovog novinara Matsa Vilandera.@@@ jel gledas njegove emisije??? ako ne onda nemoj da se brukas sa komentarima molim te.....on je najbolji svetski sportski komentator ....strucnjak i uvek u superlativima prica o Novaku ....oslovljava ga sa veliki sampion

milan

pre 9 godina

Ahahahahama nemoj,a po kojoj osnovi?znamo svi da ne volis Novaka,ali nemoj bar ovako javno da to izjavljujejes@@@ ako nisi gledao emisiju nemoj da komentsrises.....Vilander je rekao ako ponove igre iz polufinala Marej je favorit

Vilander GS < Đoković GS

pre 9 godina

Aj Novače Boga ti osvoji osmi GS da prestigneš ovog nekadv velikog igrača, a danas ostrašćenog komentatora pa nek onda komentariše one koji su kao on osvojili sedam ili manje GS.

cofi008

pre 9 godina

au da li smo mi realni...pa covek je samo izneo svoje misljenje...koje nije da nema osnovu obzirom da je marej trenutno u najboljoj formi..
ja navijam za noleta i rekao bih da je vilander u poslednje vreme poceo itekako da postuje novaka.
novak ce jednostavno morati da odigra bolji mec sutra ako zeli da pobedi,sto mislim i da hoce..jer drugacija je motivacija u finalu i u ostalim mecevima..setimo se vimbldona i "teskih" meceva sa dimitrovim i cilicem sve sa B igrom..a onda u finalu odmah A igra i federer je bio gotov..isto ce biti sutra i sa marejem.

Podunavac

pre 9 godina

A bre ljudi Novak uopste ne mora da pobedi, nije mu nuzda. Svi glavni pratioci osim Edija ce imati manje bodova posle ovog turnira i njemu ostaje samo da odradjuje isto sto i prosle godine i zacementirao je prvo mesto cele godine.

poznavalac

pre 9 godina

Novak sa svojim timom odradjuje sjajno skauting prema svakom protivniku i tako postavlja igru.Defanzivna taktika mozda nije lepa ali je donela finale.Sa Endijem druga prica i treba ocekivati ofanzivniju igru kao i dosad sto je primenjivao i cistio ga sa terena.8 gren slem je tu a njegovom timu i njemu kao neprikosnovenom broju 1 sve cestitke.Posle meca strucnjaci poput Vilandera neka besede i analiziraju koliko hoce.

Game,set and Tarabic

pre 9 godina

Znaci, ovaj prevazilazi samog sebe. Ne znam ko ga vise drzi na Eurosport kanalu (valjda kladionice) jer covek ne moze da ubode vola u ..pe i to nacrtanog sa svojim prognozama. Sve preko 10 gemova sto bude uzeo Skot je uspeh.

dane

pre 9 godina

Nemojte ljudi toliko da napadate Vilandera,jeste da bas nije naklonjen Novaku,ali ne mozete reci da ga mrzi.To je kao i kod nas obicnih ljubitelja tenisa,neki igrac vam je vise,a neki manje simpatican.Juce je u emisiji pred mec rekao da nole dobija vavrinku u 4 ili 5 setova.na osnovu jucerasnje noletove igre,endi i jeste blagi favorit,ali svi znamo kako nole moze da igra,i ja znam da ce igrati dobro i uzeti AO.

velikoslovog

pre 9 godina

Ako je rekao da je "sa ovakvom Novakovom igrom (ono sto je prikazao protiv Vavrinke) je Marej blagi favorit" pa mislim da je to realna izjava. A ako Nole odigra normalno, Marej nema sanse.

Dr No

pre 9 godina

Alo bre ljudi pustite Mats-a na miru, sta vam je!? Covek rekao istinu, Novak sa igrom KOJU JE POKAZAO U POLUFINLU nije favorit i finalu. Isto tako je rekao i da misli da je finale sasvim druga prica i da Novak to zna (u prevodu podicice igru Novak)...

milan

pre 9 godina

Mac Vilander, covek koji bi pre umro nego rekao nesto pozitivno o Djokovicu. Evo konkretno primer mec Djokovic vs Raonic. Djokovic je glat dobio mec, da ne kazem prošetao se. Vilander pobedu prvog tenisera sveta znate kako objasnjava? Ni slucajno dobrom igrom Djokovica, vec, zamislite, lošim servisom Raonića. Stavljati segment servisa jednog tenisera protiv svetskog broja jedan govori ili o neznanju ili o namernom licemerju onoga koji to izjavi, u ovom slucaju Vilander. Dodajmo tome da je u navedemom meču, Raonicev servis bio njegov najbolji u dotadasnjem toku turnira. Servis mu je u 85% slucajeva isao preko 200km na čas, u 70% slucajeva je pogadjao osnovnu liniju. Ali ponavljam ,po Vilanderu, "loš" Raonicev servis je doneo pobedu Djokovicu. Toliko o objektivnosti Maca Vilandera, koja je nikakva.@@@ to nije tacno ......vilander sam analizira igre tenisera i pomaze laicima da prate meceve .....pre meca sa Raonicem rekao je da je najbolji server protiv najboljeg riternera svih vremena ...znaci velicao je Djokovica hledao sam emisiju

marketing miks

pre 9 godina

Vilander je non-stop pljuvao Djokovica na pocetku karijere, pre par godina ga je hvalio na sva usta, sada opet ima nesto protiv njega ( ne moze bas da ga pljuje jer je broj 1). Ja sam ubedjen da Vilander radi marketing igracima za pare.

buki

pre 9 godina

Ne znam sta je sporno u Vilanderovoj izjavi. Vilander je rekao da je Marej favorit ako Djokovic ponovi jucerasnju igru koja je bila gotovo katastrofalna. Ali licno ne vjerujem da ce se Djokovicu ponoviti onakav mec! Prognoza 3-1 za Novaka!!!

xilofon

pre 9 godina

Vilander jako dobro vidi stvari, čak je dobro prognozirao meč protiv Vavrinke da će biti 5 setova.
Đoković je mentalno jači i zbog toga će pobediti u finalu.
(Peronimo, 31. januar 2015 08:19)

E pa nece biti, rodjace. Pred pocetak meca ga je pitala Barbara da prognozira, rekao je 3:0 ili 3:1 za Novaka.

Стеван

pre 9 godina

Хахаха. Виландер рек'о ! А што ви преносите шта је рек'о неко тамо...? Идемо Ноле. Још један ГС!!!!

LI

pre 9 godina

@Baba Zivana,

pa bas i nije tacno da "obicno igra perfektno finale na gren slemovima posle polufinala u kome se muci". Bas protiv Murray-a u finalu Wimbledon-a je odigrao ocajno finale, a prethodno se mucio protiv Del Potra, a slicno je bilo i na US Open-u isto protiv Murray-a kad se prethodno mucio s Ferrer-om u vetrovitom polufinalu. Andy je u odlicnoj formi, ima kondicije, kvalitet, samopouzdanje, motiva i njemu je manji pritisak, jer niko nije od njega previse ocekivao, nakon prosle slabe godine. Djokovic se nekako uvek stegne kad vija neki rekord, uvek ima dosta postovanja prema protivniku, pa i kad ima prilike da ih dokrajci, ne znam zasto igra pasivno i ceka da mu se protivnici sami predaju svojim greskama, a Murray se sigruno nece predati, cak naprotiv. Kad mu lose krene on postane agresivniji i lako preokrene rezultat - tako je bilo i sada protiv Berdich-a, a i protiv Novaka u finalu Wmbledon-a kad je Novak imao prednost u dva sata, pa na kraju izgubio sa 3-0. Zato je po meni sve moguce u ovom finalu i da jedan od njih lako pobedi i da se ode u 5 setova. To sto ga je Novak 2 puta vec pobedio ovde u finalu ne mora nista da znaci, jer i Andy je njega 2 puta pobedio u poslednja dva finala Gran Slam-a, sto znaci da veruje u sebe i da je bas sve moguce. Ipak, nadam se Novak ce naci nesto ekstra i pobediti ga.

Mare

pre 9 godina

Mac Vilander, covek koji bi pre umro nego rekao nesto pozitivno o Djokovicu.

Evo konkretno primer mec Djokovic vs Raonic. Djokovic je glat dobio mec, da ne kazem prošetao se. Vilander pobedu prvog tenisera sveta znate kako objasnjava? Ni slucajno dobrom igrom Djokovica, vec, zamislite, lošim servisom Raonića. Stavljati segment servisa jednog tenisera protiv svetskog broja jedan govori ili o neznanju ili o namernom licemerju onoga koji to izjavi, u ovom slucaju Vilander. Dodajmo tome da je u navedemom meču, Raonicev servis bio njegov najbolji u dotadasnjem toku turnira. Servis mu je u 85% slucajeva isao preko 200km na čas, u 70% slucajeva je pogadjao osnovnu liniju. Ali ponavljam
,po Vilanderu, "loš" Raonicev servis je doneo pobedu Djokovicu. Toliko o objektivnosti Maca Vilandera, koja je nikakva.

Damir

pre 9 godina

To je samo njegova prognoza,ništa više. Na osnovu igre u polufinalu,pa i ranije,ima i smisla. Što ne znači da će pogoditi. Ali isto tako,ne znači ni da će pogoditi Novakovi navijači. Dakle,svako svoje mišljenje,a poštovati i jedno i drugo.

Данац

pre 9 godina

Tip ne voli Noleta, da je to toliko odvratno.
Ne mora on da nosi Noletovu sliku u novcaniku, ali bar da bude fer i neutralan.
Ovde u Danskoj ga ljudi uopste ne slusaju, mada je jak u Svedskoj i UK. Nole dobija 3:2 posle velike borbe.

Oskar

pre 9 godina

@@@(zoran, 31. januar 2015 08:42)

Ja možda jesam tvoj susjed ali to ne znači da sam Hrvat kao što ti misliš. Ti izgleda nisi čuo za RS, Crnu goru, Kosovo... Ja bih volio da pogriješim u prognozi, ali ja govorim samo na osnovu igre i prikazanog. Marej je igrao bolje od njega ne samo u polufinalu, nego kroz čitav turnir.

ZORAN

pre 9 godina

Stvarno je nedopustivo za jednu renomiranu televizisku kucu kao sto je Eurosport da se njen novinar tako ponasa i da prilikom svih GREN SLEM turnira omalovazava Novaka Djokovica.Neobjektivnijeg i losijeg novinara u svom zivotu nisam video a nauka je dokazala da takvi ljudi pate od bolesti nize vrednosti.Prvo i osnovno pravilo sportskog novinarstava je da moras biti objektivan i voditi racuna o svakom komentaru i izjavi koju dajes a drugo nikad nesmes navijati javno za odredjeni tim ili odredjenog tenisera.Zato nam je stvarno dosta tvoje mrznje i mislim da bi svi ljubitelji tenisa u Srbiji trebali napisati peticiju EUROSPORTU zbog neobjektivnosti njihovog novinara Matsa Vilandera.

Dacha

pre 9 godina

@ Samo slep kog očiju može progonzirati da će Novak uzeti više od seta u finalu. Maraj 3:1.
(Svima je jasno šta se u Commonwealthu sprema za nedelju..., 31. januar 2015 08:35)

A svetski kladioničari sve slepci il' humanitarci - na Novaka 1,40 a na "favorita" 3,00! Hoće da pomognu dobrim poznavaocima tenisa da lako i lepo zarade. Dešava se... :-D

boban

pre 9 godina

Novak je u polufinalu odigrao meč sa čini mi se 27 vinera i 49 grešaka.I opet je pobedio,gde je u odlučujućem setu ostavio protivnika na nuli.Novak sigurno dobija u finalu.Mari može najviše da osvoji jedan set.

Ivan

pre 9 godina

Najveci Novakov problem bice taj sto je Marej oba GS osvojio bas protiv njega! Novak je takav kakav je, ima taj psihicko-emotivni problem i ako bude igrao pod tim pritiskom bice zaista tesko!!! Naravno ni britancu nije glava jaca strana. Kvalitet je svakako na Noletovoj strani!

Melenci

pre 9 godina

kakav Vilander ume da bude u izjavama ovo je sasvim korektna izjava.Samo da Nole smanji greske tj da ih prepolovi i nema problema.Po meni ne treba protiv Mareja nista spektakularno.Jeste finale velik izazov,najveci,ali Vavrinka je po meni bolji teniser od Endija,tako da ce Nole uspeti da ga pobedi.

Vopi

pre 9 godina

Vilander ne voli Novaka i to je svima jasno ali bi mogo pokazati malo vise postovanja, tako je sa vecinom zapadnog sveta ne uklapamo se mi u njihov profil. Ali volim sto je tako jer mi Novakove pobede budu jos draze. Napred Novace!

sasa jokic

pre 9 godina

Mislim da Vilander vrlo dobro zna da jedan dobar ili los mec ne znsce nista.
Lepo je rekao da ke finsle druga stvar.
Setite se 2013, Nole se isto namucio sa Wawrinkom u 1/4 finalu, pa je posle pocistio Mareja u finalu.
Jeste Marej u dobroj formi, ali ipak je Nole bolji igrac i po pravilu bi trebao da bude favorit.
Jedna lasta ne cini prolece, svakome se desi los dan na turniru.

djoko

pre 9 godina

Kao prvo marej je uvjek nezgodan Novaku da ne znam u kakvoj je formi...drugo neki dan sam osvojio turnir a kad god sam ja osvajo turnir osvajo je i Novak...dalje kad god je proso dalje od 1/4finala isao je do kraja...zatim Marej svake druge godine u ovoj deceniji gubi finala u AO a Novak dobija...sledece kad god kaze Vilander da gubi Novak on dobije...i na kraju moja prognoza Marej je vrhunski igrac nista on losiji sa igrackog aspekta nije on Novaka al nema srce sampiona i zato pada nakon 5 setova...idemooooo Nole po 8.GS titulu cjela RS i Srbija su uz tebe idemooooooooooooo...pokazi jos jednom ko je TATA TENISA

deki185

pre 9 godina

Teško da je tako. Ne volim Đokovića. Ali u ovom meču on je u velikoj prednosti jer je bolji u svakom elementu od Mareja.
(Aron, 31. januar Sta ti imas koga da volis ili ne volis.Neverovatno glup komentar .Mozes da navijas za jednog ili drugog a ne da nemog ne volis.

Бојан Илић

pre 9 godina

Када се човек не оствари у животу а неко млађи испуни и своје и туђе снове, онда се дешава овако нешто!:-)

Igor

pre 9 godina

Ja sam gledao čoveka pre polufinala kada je izjavio da je Novak favorit i da on njemu pred svaki meč, bez obzira protiv koga igra, daje ulogu favorita. Ova se izjava odnosi na mogućnost da Nole u finalu ponovi igru iz polufinala i tu je čovek apsolutno u pravu. U svim drugim varijantama je No1e favorit.

Da li je ovo Einbanhstrasse?

pre 9 godina

Ne znam šta je sporno, ni ja ne volim Vilandera, ali rekao je da ako Nole igra ovako kao u 1/2 finalu, Mari je blagi favorit. Ja bih čak rekao da je da takvom Novakovom igrom Mari apsolutni favorit, ali znam da Nole ne vezuje dve loše partije.

Vuk

pre 9 godina

nije tako. Vilander je istakao da je vec sedam godina za njega Novak uvek favorit br.1..cak i u Parizu! ali da je ocekivao da ce brze napredovati od 2008 pa do danas..narocito u servisu i voleju...da Nole je prerano krenuo u naplatu br.1 kroz medije..i da nije dovoljno posvecen..da je bio kao Sampras posvecen imao bi 15 GS minimum..jedinu ozbiljnu kritiku je dao OPRAVDANO kada je Nole posle gubitka polufinala Wimbldona otisao u Grcku na odmor i dosao u London tri dana pre Olimpijade i dozvolio da mu Del Potro oduzme finale Olimpijade..istina nekad boli..Nole je danas br.1 i ne ide da njegovi navijaci budu paranoicno nacionalno optereceni..da li milioni Nolovih stranih fanova primecuju mrznju Vilandera ?pojma nemaju o tome..a mi volimo da nas neko mrzi..a jos ako ima nemacko poreklo..nismo mi centar sveta..Nole jeeste..i prijatelj je s Vilanderom.

Saul Goodman

pre 9 godina

Zamislite kada bi Vilander rekao "Nikada nas nece okupirati vanzemaljci"
Ubedjen sam da bi vec sutradan na trgu u Cacku video svemirski razarac i Velimira Ilica kako ljubi vanzemaljsku cizmu ;)

Oskar

pre 9 godina

Pa naravno da će Marej osvojit. To sam ja davno rekao i evo ko potvrdjuje moje riječi. A ostalima preostaje da se nadglasavate medjusobno u svom neznanju, dok meč ne završi.

Душан

pre 9 godina

Овај Виландер ће умрети од муке ако Ноле победи! Ко год да победи, треба му честитати јер игради у финалу је подвиг сам за себе.
Међутим његова традиционална малициозност према Нолету непрестаје (док нас све не убеди у супротно!).

1970

pre 9 godina

Realno, Djokovic se dovukao do finala, igrom bez trunke svezine i elana. Sve je to bilo na rutinu i na gluposti protivnika. Sa takvom igrom nije favorit. Ako se probudi, jeste

Joca

pre 9 godina

Lepo napisa komentar z2, ljudi shvatite postoje razliciti ukusi i misljenja svideli se vama ili ne. Komentar Vilandera je na mestu,a vi ga svi napadate onako primitivno bez razloga.Marej igra dobro na turniru a Djokovic ne igra svoj najbolji tenis pa je sve moguce.

a

pre 9 godina

Pa naravno da će Marej osvojit. To sam ja davno rekao i evo ko potvrdjuje moje riječi.
(Oskar, 31. januar 2015 08:09)

Ne shvatam koja ue sazisfakcija anonimnim komentatorima na internetu sto su nesto pogodili tj. "rekli". Cak i da si prognozoras pibedu Marija od 3:0(6:0,6:0,6:0) i da tako i bude, Novak ce ostati mnogo uspesnijim bogatiji znacajniji(za svakog osim za tvoju najuzu porodicu) od tebe. To sto si nesto "rekao" nece ti ni za milimetar promebiti zivot,a pogotovo ne ako si to uradio anonimno, pod pseudonimom na internetu.

zoran

pre 9 godina

Pa naravno da će Marej osvojit. To sam ja davno rekao i evo ko potvrdjuje moje riječi. A ostalima preostaje da se nadglasavate medjusobno u svom neznanju, dok meč ne završi.
(Oskar, 31. januar 2015 08:09)

A ti dobio Oskara za bacanje pasulje i gatanje u plećku kao i Diplomu za stručnog poznavaoca tenisa. Mašala, majstore!

Kopirao sam tvoj današnji komentar i osim njega, spremio ti još nešto da te počastim sutra oko 12...13... sati...

Živ i zdrav mi bio susjede i dobar tek ti želim sutra...

Zoks333

pre 9 godina

Na Zapadu nista novo.
Mari nije odigrao tezak mec citav turnir, uz postovanje do Dimitrova i Berdiha. Ipak to nije isto kao Rafa ili Fedex pa i u losoj formi. Nole je primio to sto moras ako zelis titulu, slab dan, izgubio je dva seta, ispunijo je normu.
Dobija Marija, rutinski.

Kiza

pre 9 godina

Vilander pomatra analize i prognoze ,i to je njegovo licno misljenje ,nema sta , kao sto i mi imamo svoje misljenje,jelte.
Ali da mu je jucerasnji poraz Vavrinkeza za kog je iz srca navijao u sebi. ,mu. je bilo veoma krivo ,i to je se videlo po njegovom ponasanju tokom emisije.
A da ce sutrasnji mec biti tesan ,to bez sumnje , ali ako NOLE SVETSKA LEGENDA bude sveze glave ,tj hladne ,bice nova petarda na AO.

mr

pre 9 godina

Old fart Mats poštuje Novaka i često ga hvali,ali potajno priželjkuje poraz Novaka u svakom meču.Juče je verovatno bio prilično u bedaku zbog Wawrinke,pa sad prognozira kako mu je srcu milo. On zna da je kod vrhunskih igrača suština u tome kako ko kome "leži" ili ne u medjusobnim okršajima.Ja sam siguran da će Novak lakše da igra protiv Marija,nego protiv Stena. Da li će pobediti, videćemo,ali ako udje i odigra kako zna i može, onda će se Mats opet razočarati.

pribil

pre 9 godina

Mats je poznat po tome da svaki put promasi prognozu, ne mize marej nikad da bude favorit kad igra sa novakom. Sve zavisi iskljucivo od noleta, ako odigra na nivou dobija.

Spliff

pre 9 godina

Ovaj nesrecni Vilander uvek protiv Novaka. Ne vidim razlog zasto je uvek,ali gotovo uvek protiv Djokovica. U zvezde je kovao Federera i Nadala koji se lagano gase,pa sad kad ne moze vise njih poceo Marija. Verujem da je juce vece sanse davao Vavriniki nego cetvorostrukom sampionu Australijan opena. "Psi laju na karavane a karavni prolaze".....

Svima je jasno šta se u Commonwealthu sprema za nedelju...

pre 9 godina

Samo slep kog očiju može progonzirati da će Novak uzeti više od seta u finalu. Maraj 3:1.

Baba Zivana

pre 9 godina

Ma kakav Vilander, moja prognoza, iz iskustva (a ne zato sto duva sevedozapadni vetar kojo vise odgovara Mareju): Novak dobija lagano 3:0, obicno igra perfektno finale na gren slemovima posle polufinala u kome se muci.

Peronimo

pre 9 godina

Vilander jako dobro vidi stvari, čak je dobro prognozirao meč protiv Vavrinke da će biti 5 setova.
Đoković je mentalno jači i zbog toga će pobediti u finalu.

Ogy

pre 9 godina

Reći ovo i ostati živ, može samo Vilander koji je poznat kao veliki "obožavalac" lika i dela Novaka Đokovica. Mislim da Novakova slika sve govori :-), svaka čast redakciji na izboru slike :-)

SMS

pre 9 godina

Sad kad krene pljuvanje Vilandera iz svih oruzja ovih sto bolje poznaju tenis od njega a reket nikad nisu uzeli.Voleo bih da Mats nije u pravu ali bih se slozio s njim da je Mari favorit ako Novak odigra u grcu kao sto u poslednje vreme igra vazne meceve.Nadam se da No 1 ne moze u dva dana dva puta lose odigrati i smatram da je bolje sto je pobedio Vavrinku losom igrom nego da je odigrao briljantno.Verujem da je najbolje ostavio za kraj pod uslovom da ne bude stegnut i pasivan kakav je precesto bio u zavrsnicama GS turnira u poslednjih nekoliko godina.Ne treba da se ljutimo na Matsa jer ima pravo na svoje misljenje bez obzira da li se to nama svidja ili ne.IDEMO NOLE!!!

Waldorf

pre 9 godina

Ne znam čemu tolika mržnja prema Vilanderu. Možda je u početku i neopravdano kritikovao Đokovića, ali poslednjih godina krajnje je realan (druga stvar je što se to nama ne sviđa).
Juče je rekao da Đoković pobeđuje Vavrinku u 4, eventualno 5 setova.

z2

pre 9 godina

Zaista ne znam zbog ćega spopadate ovog čoveka jer ne hvali Đokovića onoliko koliko bi vi hteli. Ima čovek svoje kritičko mišljenje, i to je Ok ako je argumentovano: ne moraju svi da se dive Novaku.

pribil

pre 9 godina

Mats je poznat po tome da svaki put promasi prognozu, ne mize marej nikad da bude favorit kad igra sa novakom. Sve zavisi iskljucivo od noleta, ako odigra na nivou dobija.

Zoks333

pre 9 godina

Na Zapadu nista novo.
Mari nije odigrao tezak mec citav turnir, uz postovanje do Dimitrova i Berdiha. Ipak to nije isto kao Rafa ili Fedex pa i u losoj formi. Nole je primio to sto moras ako zelis titulu, slab dan, izgubio je dva seta, ispunijo je normu.
Dobija Marija, rutinski.

Ogy

pre 9 godina

Reći ovo i ostati živ, može samo Vilander koji je poznat kao veliki "obožavalac" lika i dela Novaka Đokovica. Mislim da Novakova slika sve govori :-), svaka čast redakciji na izboru slike :-)

Spliff

pre 9 godina

Ovaj nesrecni Vilander uvek protiv Novaka. Ne vidim razlog zasto je uvek,ali gotovo uvek protiv Djokovica. U zvezde je kovao Federera i Nadala koji se lagano gase,pa sad kad ne moze vise njih poceo Marija. Verujem da je juce vece sanse davao Vavriniki nego cetvorostrukom sampionu Australijan opena. "Psi laju na karavane a karavni prolaze".....

Душан

pre 9 godina

Овај Виландер ће умрети од муке ако Ноле победи! Ко год да победи, треба му честитати јер игради у финалу је подвиг сам за себе.
Међутим његова традиционална малициозност према Нолету непрестаје (док нас све не убеди у супротно!).

Baba Zivana

pre 9 godina

Ma kakav Vilander, moja prognoza, iz iskustva (a ne zato sto duva sevedozapadni vetar kojo vise odgovara Mareju): Novak dobija lagano 3:0, obicno igra perfektno finale na gren slemovima posle polufinala u kome se muci.

Peronimo

pre 9 godina

Vilander jako dobro vidi stvari, čak je dobro prognozirao meč protiv Vavrinke da će biti 5 setova.
Đoković je mentalno jači i zbog toga će pobediti u finalu.

mr

pre 9 godina

Old fart Mats poštuje Novaka i često ga hvali,ali potajno priželjkuje poraz Novaka u svakom meču.Juče je verovatno bio prilično u bedaku zbog Wawrinke,pa sad prognozira kako mu je srcu milo. On zna da je kod vrhunskih igrača suština u tome kako ko kome "leži" ili ne u medjusobnim okršajima.Ja sam siguran da će Novak lakše da igra protiv Marija,nego protiv Stena. Da li će pobediti, videćemo,ali ako udje i odigra kako zna i može, onda će se Mats opet razočarati.

a

pre 9 godina

Pa naravno da će Marej osvojit. To sam ja davno rekao i evo ko potvrdjuje moje riječi.
(Oskar, 31. januar 2015 08:09)

Ne shvatam koja ue sazisfakcija anonimnim komentatorima na internetu sto su nesto pogodili tj. "rekli". Cak i da si prognozoras pibedu Marija od 3:0(6:0,6:0,6:0) i da tako i bude, Novak ce ostati mnogo uspesnijim bogatiji znacajniji(za svakog osim za tvoju najuzu porodicu) od tebe. To sto si nesto "rekao" nece ti ni za milimetar promebiti zivot,a pogotovo ne ako si to uradio anonimno, pod pseudonimom na internetu.

zoran

pre 9 godina

Pa naravno da će Marej osvojit. To sam ja davno rekao i evo ko potvrdjuje moje riječi. A ostalima preostaje da se nadglasavate medjusobno u svom neznanju, dok meč ne završi.
(Oskar, 31. januar 2015 08:09)

A ti dobio Oskara za bacanje pasulje i gatanje u plećku kao i Diplomu za stručnog poznavaoca tenisa. Mašala, majstore!

Kopirao sam tvoj današnji komentar i osim njega, spremio ti još nešto da te počastim sutra oko 12...13... sati...

Živ i zdrav mi bio susjede i dobar tek ti želim sutra...

Kiza

pre 9 godina

Vilander pomatra analize i prognoze ,i to je njegovo licno misljenje ,nema sta , kao sto i mi imamo svoje misljenje,jelte.
Ali da mu je jucerasnji poraz Vavrinkeza za kog je iz srca navijao u sebi. ,mu. je bilo veoma krivo ,i to je se videlo po njegovom ponasanju tokom emisije.
A da ce sutrasnji mec biti tesan ,to bez sumnje , ali ako NOLE SVETSKA LEGENDA bude sveze glave ,tj hladne ,bice nova petarda na AO.

Saul Goodman

pre 9 godina

Zamislite kada bi Vilander rekao "Nikada nas nece okupirati vanzemaljci"
Ubedjen sam da bi vec sutradan na trgu u Cacku video svemirski razarac i Velimira Ilica kako ljubi vanzemaljsku cizmu ;)

z2

pre 9 godina

Zaista ne znam zbog ćega spopadate ovog čoveka jer ne hvali Đokovića onoliko koliko bi vi hteli. Ima čovek svoje kritičko mišljenje, i to je Ok ako je argumentovano: ne moraju svi da se dive Novaku.

Muhamed Selimagic

pre 9 godina

E dosta je bilo i "game,set,matsa". Pa taj Vilander bih ocigledno vratio sve svoje titule i novac zaradjen na turnirima i ugodan zivot kao novinar "Eurosporta" i zivio bih od svedske socijalne pomoci samo da Noleta vidi kako vozi taxi ili radi u McDonaldsu. Covjek ne vari Noleta to je ocigledno.

Imenko

pre 9 godina

To je takozvani SrBski sinDrom. Zemlja koju su kroz istoriju uvek terorisale jače zemlje, Turska, USA, bombardovanje, sankcije, ratovi, ceo svet je uvek protiv nas, i to se prenelo i u sport.
I sad svi ( vidi se po komentarima ) misle kako je čika Vilander protiv Đokovića, kako ga mrzi jer je prvi i najbolji, i kako mu je krivo jer će ga No1e stići po broju GS.
Čovek je ostvaren sportista, milioner, danas uspešan kao voditelj i analitičar, putuje celim svetom, igra egzibicije, i poznaje tenise 100 puta bolje od svih komentatora ispod mog i iznad mog komentara, uključujući i mene :D
Ja mogu na Internetu da vam nađem bar 100 klipova gde Vilander hvali Novaka kao da mu je rođeni sin.
Takođe mogu se naći i oni gde ne priča uvek pozitivno o Novaku, ali to je zato što se čovek razume u tenis i bilo bi amešno kada bi kao teniski analitičar na svako pitanje odgovorao '' Novak je najbolji''.

- Šta mislite, ko će dobiti Finale?
Vilander: Novak je najbolji.

Šta mislite o dovođenju Bekera?
Vilander: Novak je najbolji.

Koji bi to bili nedostaci u Novakovoj igri, ako ih ima uopšte?
Vilander: Novak je najbolji!!!

Jel po vama ovo realno? Jer jedino bi ovakav Vilander odgovarao emotivno preopterećenim Novakovim navijačima.
Ako želite da Novak bude poštovan jer ima 7GS titula, poštujte i vi Vilandera jer i on ima 7GS titula!
I nemojte se tripovati više u vezi njegovih izjava.

VUK

pre 9 godina

Eeee Mario bruko u Hrvata!Prvo Čilić je vrhunski teniser..i trenira ga teniska legenda..zar ideš dotle da popljuješ Čilića da bi pljunuo Đokovića?!Nema rupe u tenisu i sportu.Nole je prvi GS osvojio 2008..tada je Federer imao 25 godina !!!a Rafa 20!!od tada je narednih sedam godina Nole u TRI igrača sveta-punih sedam godina!a tri završio kao broj jedan, a jednu kao broj dva!!!Samo neko ko pojma nema o sportu može tako nešto napisati.Uvek je trenutni kvalitet sporta najbolji jer je posledica istorije tog sporta.Današnja Nemačka reprezentacija bi Barzilu iz 1970 sa Peleom dala deset komada..Čilić sa svojim servisom od 230km na sat i winerima od 170 km bi pokidao i Borga i Samprasa u tri seta..Karl Luis na nivou na kojem je bio u vrhuncu ,ne bi danas ušao u 8 na OI. Popljuvati svog zemljaka koji je uzeo GS samo da bi pljunuo Novaka je psihoza..Sory.

pribil

pre 9 godina

mario zaboravljas da je fedex osvojio gro titula u konkurenciji hjuita i rodika. Nole je 8 godina medju prva tri ili cetiri. 19 puta tukao nadala a 17 puta fedexa. Razmisli prvo pa pisi nebuloze. Dobijao je svakoga u njihovim najboljim godinama. Vec sad je u prvih 10 najboljih svih vremena a tek mu je 27!

Morski Vuk

pre 9 godina

novak je najlosiji prvi igrac u povijesti tenisa, igra za vrijeme najvece rupe u tenisu kad su veliki sampioni na odlasku, to je vrijeme kad gs naslove osvajaju wawrinka, cilic ... bredih i niskiorki igraju zavrsnice ...
(mario, 31. januar 2015 12:18)
Ne zivim u Srbiji vec 07 godina , citam B92 vesti I pratim stanje u zemlji , nikada mi nije palo na pamet da otvorim Hrvatske vesti pa me najiskrenije zanima da li ima I likova iz Srbije koji posecuje Vase ( Hrvatske ) portale I ostavljaju ovakve maliciozne komentare? Sto se tice Novaka , on ce karijeru zavrsiti po broju osvojenih grand slamova minimum medju Top 5 svih vremena a ja se potajno nadam I cudu ako npr. ove sezone eksplodira I iskoristi sansu koja se ukazala.

Djape

pre 9 godina

Svi su u pravu kad kazu za Vilandera da ne podnosi Djokovica. Pratim njegove komentare godinama i uvek je bio u problemu kada je trebao da saopsti da je Djokovic pobedio i bio bolji od njegovih favorita.
Ne treba obracati paznju vise na te komentare, Djokovic je dokazao i opet ce da mu dokaze ko je ko u tenisu i na terenu.

Dušan Radivojević

pre 9 godina

Vilander je b l a g o favorizovao Marija. No, o čemu se, zapravo,radi? Iako je skoro pobedio sujetu, on se još uvek sa njom bori. Ako Djoković pobedi prestićiće ga u osvojenim slemovima. I pored očigledne nadmoći Djokovioća i fantastičnih rezultata, stručnjaci, bivši i sadašnji teniseri kao da još uvek ne mogu da prihvate da je najbolji. O tome je govorio i Boris Beker. Izgubio ili dobio sutrašnji meč Novak je neko ko stoji rame uz rame sa Nadalom i Federerom po onome što je, do sad, prikazao, na teniskim terenima.
Dušan Radivojević.

SMS

pre 9 godina

Sad kad krene pljuvanje Vilandera iz svih oruzja ovih sto bolje poznaju tenis od njega a reket nikad nisu uzeli.Voleo bih da Mats nije u pravu ali bih se slozio s njim da je Mari favorit ako Novak odigra u grcu kao sto u poslednje vreme igra vazne meceve.Nadam se da No 1 ne moze u dva dana dva puta lose odigrati i smatram da je bolje sto je pobedio Vavrinku losom igrom nego da je odigrao briljantno.Verujem da je najbolje ostavio za kraj pod uslovom da ne bude stegnut i pasivan kakav je precesto bio u zavrsnicama GS turnira u poslednjih nekoliko godina.Ne treba da se ljutimo na Matsa jer ima pravo na svoje misljenje bez obzira da li se to nama svidja ili ne.IDEMO NOLE!!!

Dragan

pre 9 godina

Ma, samo neka ga osporavaju, a on ce biti samo bolji i bolji. To ce biti jedini efekat njihovog osporavanja. A Beker nije trebao da kuka kako Nole nije dovoljno postovan...time se postovanje nece zadobiti. Samo cutati i satirati protivnike jednog po jednog, a Vilander i ostali neka pricaju sta god hoce.

Mare

pre 9 godina

Mac Vilander, covek koji bi pre umro nego rekao nesto pozitivno o Djokovicu.

Evo konkretno primer mec Djokovic vs Raonic. Djokovic je glat dobio mec, da ne kazem prošetao se. Vilander pobedu prvog tenisera sveta znate kako objasnjava? Ni slucajno dobrom igrom Djokovica, vec, zamislite, lošim servisom Raonića. Stavljati segment servisa jednog tenisera protiv svetskog broja jedan govori ili o neznanju ili o namernom licemerju onoga koji to izjavi, u ovom slucaju Vilander. Dodajmo tome da je u navedemom meču, Raonicev servis bio njegov najbolji u dotadasnjem toku turnira. Servis mu je u 85% slucajeva isao preko 200km na čas, u 70% slucajeva je pogadjao osnovnu liniju. Ali ponavljam
,po Vilanderu, "loš" Raonicev servis je doneo pobedu Djokovicu. Toliko o objektivnosti Maca Vilandera, koja je nikakva.

djoko

pre 9 godina

Kao prvo marej je uvjek nezgodan Novaku da ne znam u kakvoj je formi...drugo neki dan sam osvojio turnir a kad god sam ja osvajo turnir osvajo je i Novak...dalje kad god je proso dalje od 1/4finala isao je do kraja...zatim Marej svake druge godine u ovoj deceniji gubi finala u AO a Novak dobija...sledece kad god kaze Vilander da gubi Novak on dobije...i na kraju moja prognoza Marej je vrhunski igrac nista on losiji sa igrackog aspekta nije on Novaka al nema srce sampiona i zato pada nakon 5 setova...idemooooo Nole po 8.GS titulu cjela RS i Srbija su uz tebe idemooooooooooooo...pokazi jos jednom ko je TATA TENISA

Waldorf

pre 9 godina

Ne znam čemu tolika mržnja prema Vilanderu. Možda je u početku i neopravdano kritikovao Đokovića, ali poslednjih godina krajnje je realan (druga stvar je što se to nama ne sviđa).
Juče je rekao da Đoković pobeđuje Vavrinku u 4, eventualno 5 setova.

amadeus

pre 9 godina

Super. Drago mi je nek' je ovo izjavio posto ovaj Vilander nikad nista nije pogodio.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sacz, 31. januar 2015 08:01)

Ne samo sto nikad nista nije pogodio, nego je i poznati hejter kad je Novak u pitanju, tako da ovo nije vest niti informacija već šum jednog "stručnjaka".

Dacha

pre 9 godina

@ Samo slep kog očiju može progonzirati da će Novak uzeti više od seta u finalu. Maraj 3:1.
(Svima je jasno šta se u Commonwealthu sprema za nedelju..., 31. januar 2015 08:35)

A svetski kladioničari sve slepci il' humanitarci - na Novaka 1,40 a na "favorita" 3,00! Hoće da pomognu dobrim poznavaocima tenisa da lako i lepo zarade. Dešava se... :-D

Glup

pre 9 godina

novak je najlosiji prvi igrac u povijesti tenisa, igra za vrijeme najvece rupe u tenisu kad su veliki sampioni na odlasku, to je vrijeme kad gs naslove osvajaju wawrinka, cilic ... bredih i niskiorki igraju zavrsnice ...
(mario, 31. januar 2015 12:18)

Hahahahaha...al me čovjek nasmeje,ne znam samo gdje se rađaju ovakvi bolidi...

psiho

pre 9 godina

"bravo" Mats, svaka cast, samo mu nabijaj inat u njemu, a mi Srbi smo najbolji kad igramo iz inata... oderi Marija i prestizes "uvek objektivnog" Matsa, pa nek komentatise posle sta hoce

teska istina

pre 9 godina

realno po svemu vidjenom do sada, novak nije blistao na turniru, budimo ipak realni, igra sve vreme sa velikim oscilacijama, nadamo se da ce novak najbolje izdanje da prikaze u finalu, onda ce i prica biti drugacija!!

marketing miks

pre 9 godina

Vilander je non-stop pljuvao Djokovica na pocetku karijere, pre par godina ga je hvalio na sva usta, sada opet ima nesto protiv njega ( ne moze bas da ga pljuje jer je broj 1). Ja sam ubedjen da Vilander radi marketing igracima za pare.

laki partizanovac

pre 9 godina

Vilander: Mari je blagi favorit, ali...na moju žalost pobjediće Đoković.
Nole , srećno do pobjede kojom ćeš ućutkati ovog ufuranog
game,sets,šah-mat Vilandera.

zoran

pre 9 godina

@@@@ (Oskar, 31. januar 2015 09:20)

A gde sam ja spomenuo da si Hrvat?
Znači, osim priviđenja da će Đoković da izgubi, tebi se "javljaju" i Hrvati.

Joca

pre 9 godina

Lepo napisa komentar z2, ljudi shvatite postoje razliciti ukusi i misljenja svideli se vama ili ne. Komentar Vilandera je na mestu,a vi ga svi napadate onako primitivno bez razloga.Marej igra dobro na turniru a Djokovic ne igra svoj najbolji tenis pa je sve moguce.

n

pre 9 godina

Super, par puta je tipovao na Noleta i izbaksuzirao! Šalu na stranu, mislim da je realno reko, Mari je delovao mnogo bolje u svom polufinalu, mada se na kraju ogradio rekavši da je finale novi dan i nova priča. Znamo da Novaku više odgovara kad je neko drugi favorit + nema šansone da odigra dva u nizu ovako loša meča. Inače već godinama unazad cenim da je Mari najteži mogući rival za Đ., znači teži od Rafe ili Rodžera. Prošla sezona mu je propala na vraćanje u formu posle operacije leđa. Endi opasno čita Đ. igru, teško ga je izbaciti iz terena jer se vrhunski brani. 2011-te je zamalo prekinuo pobednički niz (u Rimu), bio na 2 poena od pobede. Najspremniji je fizički u ovom trenutku. Nema slabosti na BH strani kao ova dvojica koju Nole voli da eksploatiše- može do sutra da vraća BH- kao i Nole. Drop-šot mora da bude savršen, sve stiže. Servira kudikamo jače. Nole je često u nedoumici šta zapravo da igra protiv njega. Meč se svede na dog-fight, fizičku borbu do iznemoglosti, pa ko ostane na nogama, ali siguran sam da će Novak pokušati sve da poeni budu kraći, da rizikuje, izlazi na mrežu, miksuje, jasno mu je da je duboka pasiva protiv W. bila jalova. Po meni, pravi Novak je umereno ofanzivni Novak koji kontroliše razmene s osnovne linije, izlazi na mrežu kad god može, puca vinere kad treba (paralele bh i fh mora češće iako su rizične), a brani se vrhunski, uz atletiku i letalne pasing šotove.

jack

pre 9 godina

Kvalitet finala i pobednik zavisi isključivo od pristupa igri Novaka Djokovića, isto kao što je zavisilo i ovo polufinale. Ako se Novak uplaši, igraće kao juče, obilje plitkih loptica kojim poziva protivnika da napadne, stajanje daleko iza linije što ga primorava često na loše lobove i na kraju, nerezonski izlasci na mrežu u potpuno pogrešnom trenutku.
Novak Mareja može da dobije jedino svojom starom igrom sa osnovne linije, da ga prikuca za reklame i rešeta servisima.
Ako igra ovako kukavićki kao juče gledaćemo reprizu polufinala sa većim šansama da pobedi Marej koji nikoga ne može dobiti u finalu GS osim Novaka.
Pobednik se nalazi u Novakovoj glavi, taj šablon je toliko već puta vidjen da nema smisla rasrpavljati o tome.
Ako opet bude igrao pasivno i kukavički, ne znam da li ću imati živaca ga gledam.

buki

pre 9 godina

Ne znam sta je sporno u Vilanderovoj izjavi. Vilander je rekao da je Marej favorit ako Djokovic ponovi jucerasnju igru koja je bila gotovo katastrofalna. Ali licno ne vjerujem da ce se Djokovicu ponoviti onakav mec! Prognoza 3-1 za Novaka!!!

LI

pre 9 godina

@Baba Zivana,

pa bas i nije tacno da "obicno igra perfektno finale na gren slemovima posle polufinala u kome se muci". Bas protiv Murray-a u finalu Wimbledon-a je odigrao ocajno finale, a prethodno se mucio protiv Del Potra, a slicno je bilo i na US Open-u isto protiv Murray-a kad se prethodno mucio s Ferrer-om u vetrovitom polufinalu. Andy je u odlicnoj formi, ima kondicije, kvalitet, samopouzdanje, motiva i njemu je manji pritisak, jer niko nije od njega previse ocekivao, nakon prosle slabe godine. Djokovic se nekako uvek stegne kad vija neki rekord, uvek ima dosta postovanja prema protivniku, pa i kad ima prilike da ih dokrajci, ne znam zasto igra pasivno i ceka da mu se protivnici sami predaju svojim greskama, a Murray se sigruno nece predati, cak naprotiv. Kad mu lose krene on postane agresivniji i lako preokrene rezultat - tako je bilo i sada protiv Berdich-a, a i protiv Novaka u finalu Wmbledon-a kad je Novak imao prednost u dva sata, pa na kraju izgubio sa 3-0. Zato je po meni sve moguce u ovom finalu i da jedan od njih lako pobedi i da se ode u 5 setova. To sto ga je Novak 2 puta vec pobedio ovde u finalu ne mora nista da znaci, jer i Andy je njega 2 puta pobedio u poslednja dva finala Gran Slam-a, sto znaci da veruje u sebe i da je bas sve moguce. Ipak, nadam se Novak ce naci nesto ekstra i pobediti ga.

Čiča Miloje

pre 9 godina

Vilander? Pa čovek je težak kompleksaš! Njega ne treba uopšte uzimati ozbiljno, jer je očigledno ljubomoran...Meni njegovo mišljenje ne znači ama baš ništa i ne treba uopšte ni komentarisati. U suštini njegove ocene i drugih tenisera su na nivou srednjoškolca...

Vuk

pre 9 godina

nije tako. Vilander je istakao da je vec sedam godina za njega Novak uvek favorit br.1..cak i u Parizu! ali da je ocekivao da ce brze napredovati od 2008 pa do danas..narocito u servisu i voleju...da Nole je prerano krenuo u naplatu br.1 kroz medije..i da nije dovoljno posvecen..da je bio kao Sampras posvecen imao bi 15 GS minimum..jedinu ozbiljnu kritiku je dao OPRAVDANO kada je Nole posle gubitka polufinala Wimbldona otisao u Grcku na odmor i dosao u London tri dana pre Olimpijade i dozvolio da mu Del Potro oduzme finale Olimpijade..istina nekad boli..Nole je danas br.1 i ne ide da njegovi navijaci budu paranoicno nacionalno optereceni..da li milioni Nolovih stranih fanova primecuju mrznju Vilandera ?pojma nemaju o tome..a mi volimo da nas neko mrzi..a jos ako ima nemacko poreklo..nismo mi centar sveta..Nole jeeste..i prijatelj je s Vilanderom.

Milutin

pre 9 godina

... Ali, kao, i Novak moze da "iznenadi"?! Ako se ovaj Vilander nije naiznenadjivao sto se tice Novaka nije niko. I opet se nesto cudi. Shvati majstore, to je Novak Djokovic, broj jedan, nadmasio te je vec u svakom smislu, nema potrebe za takvom sujetom.

Petar

pre 9 godina

Vilander je tokom karijere osvojio 33 titule, od kojih je sedam bilo na Gren slemovima, isto koliko ima i srpski teniser.
Drugim rečima, nije mu baš sve jedno da Novak postane i zvanično bolji teniser od njega

Predo

pre 9 godina

Jedna je stvar nekoga voleti, a druga ceniti. Ja nisam Vilander, koga ne volim, ali ga cenim zbog njegovih 7 GS titula, ali nisam nikada voleo ni Federera kao osobu, ali ga morate ceniti zbog brojeva, koji su apsolutno na njegovoj strani i njegove igre. Problem je što je Vilander javna ličnost i njegove emocije ne bi trebale igrati ulogu, ali je i čovek.
Čudno je da on sudi samo na osnovu polufinala, a nakon meča sa Raonićem rekao je da je Novak favorit na svakom turniru i na svakoj podlozi, čak i Rolan Garosu pored Rafe. Mislim, ja to sve ne shvatam ozbiljno, sport bi trebao da bude zabava, pa me tako i Vilander zabavlja i svojim analizama i "uvlačenjem" svojim šefovima Britancima.
On već dugo favorizuje Marija, pogotovo sada kada mu je Federer na zalasku karijere. A Novak je "momak sa Istoka", koga svi na Zapadu cene, ali bi većina volela da vidi nekog iz "više rase" na čelu kolone.

Ivan NK

pre 9 godina

Svako ko misli da je Murray favorit neka stavi 100 eura(ili jos bolje 1000, Wilander moze 100000) i zaradi tri puta.
Kvota na Novaka je 1.4 , a Murray-a 2.9-pametnome dosta!!!

Petar

pre 9 godina

Realno gledano, Novak može da igra do 35, ne mora, ali fizički može, to znači da je ispred njega još nekih tridesetak GS turnira, malo više, malo manje, zavisi dokle će da igra, i vi mislite da Vilander misli kako Nole neće da ga prestigne u Slemovima, a potreban mu je još samo 1 GS za to???
Drugo, juče je taj Vilander pogodio kada je rekao da Novak dobija u 5 setova, to nije bila vest, ali ovo jeste.
Ali najvažnija stvar je to da je Novaka i Marija briga ko šta prognozira, oni to i ne slušaju niti ih zanima, oni se spremaju za finale, koncentacija je samo za meč, a ne za razne analitičare.
I na kraju, ja sam slušao i nije baš da je rekao ''Mari je favorit, kraj, pobeđuje 100%''. Kolko se sećam bilo je pitanje Barbare da li je Nole favorit za Finale, a Mats je rekao ne baš... uz obrazloženje koje nije neistinito, jer Mari igra najbolji tenis u karijeri, a Novak i dalje muke muči sa završnicama velikih turnira.
Dodajte na to nastup u 1/2 finalu protiv Vavrenke i stiče se zaista utisak da po 1 put možda Novak i nije izrazit favorit protiv Endija, ali naravno svako ima svoje mišljenje.
Ja ipak mislim da će Nole pobediti ako bude opušten i ne previše nervozan, naravno najvažnije od svega ako mu se bude igrao tenis!

somi

pre 9 godina

Hahhahahahaha...I onda,kad Nole bude dobio finale,on ce da kaze kako je Nole imao vise srece...Treba da ga zameni neko kao npr. Mekinro,ili mozda cak i Kurijer.Meni su oni mnogo gotivniji nego ovaj deda.

nenad rs

pre 9 godina

Све зависи од Новака и сервиса ако га буде служио и од почетка вршио притисак на Ендијев сервис мислим да неће бити узбудљиво у супротном дуг меч и пети сет.

Igor

pre 9 godina

Ja sam gledao čoveka pre polufinala kada je izjavio da je Novak favorit i da on njemu pred svaki meč, bez obzira protiv koga igra, daje ulogu favorita. Ova se izjava odnosi na mogućnost da Nole u finalu ponovi igru iz polufinala i tu je čovek apsolutno u pravu. U svim drugim varijantama je No1e favorit.

Бојан Илић

pre 9 godina

Pa naravno, Samo mi nevidimo da Nole nemoze da uzme vise od 1 GS u sezoni i da zadnje 3 godine uglavnom gubi finala na GSturnirima. Novak je naj bolji teniser danasnjice posto na svim turnirima stize do zavrsnice i to je kljuc ali isto tako on nije dominantan teniser osim 2011 posto dominacija znaci da se uzme i 2 do 3 GS pop sezoni sto je radio 2011 i sto su radili Rafa i Federer kada su bili prvi. I onda cete se sutra cuditi kada izgubi i pljuvati ga svojim komentarima....... A to Vilander vidi kao sto je Nole juce dobro rekao kako je lose odigrao polufinale i bio pasivan to mu se inace cesto dogadja pogotovo na US openu da igra odlicno i onda kada treba da odigra finalni i bitan mec on se stegne i igra pasivno i gubi.
(NS, 31. januar 2015 11:34)

Чему оволика искомплексираност, вечити контрашу и избацивачу фрустрација на Б92?!
Чудо ниси поменуо и "србијанско блато"?!?
Болест не бира....

1970

pre 9 godina

Realno, Djokovic se dovukao do finala, igrom bez trunke svezine i elana. Sve je to bilo na rutinu i na gluposti protivnika. Sa takvom igrom nije favorit. Ako se probudi, jeste

dimitrije

pre 9 godina

Taj Vilander iz nekog razloga ne voli Novaka.. To je ono, nista ti neko nije skrivio al ga jednostavno ne volis.. Uvek ga je kinjio.. Dok je bio mladji ok, bilo je mesta za kritiku, ali posle 2011–e.. Sad ne vidim razlog po osnovu kojeg je Andy favorit, osim ako finale nije namesteno :-)..

boban

pre 9 godina

Novak je u polufinalu odigrao meč sa čini mi se 27 vinera i 49 grešaka.I opet je pobedio,gde je u odlučujućem setu ostavio protivnika na nuli.Novak sigurno dobija u finalu.Mari može najviše da osvoji jedan set.

Стеван

pre 9 godina

Хахаха. Виландер рек'о ! А што ви преносите шта је рек'о неко тамо...? Идемо Ноле. Још један ГС!!!!

v

pre 9 godina

Ili ne gledate originalne izjave, ili niste oprali usi, ili slusate Ceronju koji prevodi (citaj:ne prevodi) na Eurosportu, ili engleski vecini nije jaca strana. I dok se slazem da Vilander ne mirise Novaka preterano, daleko od toga da uvek sve kaze pogresno. Pa imamo i mi oci, vidimo kad Novak odigra lose. Vilander je jako ''ubijao'' komentarima Novaka na pocetku karijere dok je imao samo jedan slem, kasnije nisam mogla da verujem kakvi hvalospevi izlaze iz njegovih usta, a sad je nekako osrednji. Njegov najveci spin jeste kada Novak odigra odlicno a on prica o porazenom. Ali, Vilander radi za koga radi, on je samo jedna karika u celoj masineriji. Zato se ja jako smejem i zabavljam dok ga gledam, njegova faca je koma...cak i kada mu se vidi da mu nije toliko pravo ja uzivam....da ne pricam sto deluje kao neka lisica sa onim klimanjem glave. Pustite coveka, sta nas briga za njega. Znate sta je smesno? Federerovi navijaci na forumima ga bukvalno mrze, a ni Nadalovi ga ne mirisu. Nego se mi koncentrisemo na izjave o Novaku i daleko od toga da nismo u pravu ali brate mili preterujemo. Tako da, Noletu srecno a ova izjava je korektna. Naslov izvucen iz konteksta skroz.

Ivan

pre 9 godina

Najveci Novakov problem bice taj sto je Marej oba GS osvojio bas protiv njega! Novak je takav kakav je, ima taj psihicko-emotivni problem i ako bude igrao pod tim pritiskom bice zaista tesko!!! Naravno ni britancu nije glava jaca strana. Kvalitet je svakako na Noletovoj strani!

milan

pre 9 godina

Mac Vilander, covek koji bi pre umro nego rekao nesto pozitivno o Djokovicu. Evo konkretno primer mec Djokovic vs Raonic. Djokovic je glat dobio mec, da ne kazem prošetao se. Vilander pobedu prvog tenisera sveta znate kako objasnjava? Ni slucajno dobrom igrom Djokovica, vec, zamislite, lošim servisom Raonića. Stavljati segment servisa jednog tenisera protiv svetskog broja jedan govori ili o neznanju ili o namernom licemerju onoga koji to izjavi, u ovom slucaju Vilander. Dodajmo tome da je u navedemom meču, Raonicev servis bio njegov najbolji u dotadasnjem toku turnira. Servis mu je u 85% slucajeva isao preko 200km na čas, u 70% slucajeva je pogadjao osnovnu liniju. Ali ponavljam ,po Vilanderu, "loš" Raonicev servis je doneo pobedu Djokovicu. Toliko o objektivnosti Maca Vilandera, koja je nikakva.@@@ to nije tacno ......vilander sam analizira igre tenisera i pomaze laicima da prate meceve .....pre meca sa Raonicem rekao je da je najbolji server protiv najboljeg riternera svih vremena ...znaci velicao je Djokovica hledao sam emisiju

milan

pre 9 godina

Tip ne voli Noleta, da je to toliko odvratno.Ne mora on da nosi Noletovu sliku u novcaniku, ali bar da bude fer i neutralan.Ovde u Danskoj ga ljudi uopste ne slusaju, mada je jak u Svedskoj i UK. Nole dobija 3:2 posle velike borbe.@@@ lupas lupas a???

dane

pre 9 godina

Nemojte ljudi toliko da napadate Vilandera,jeste da bas nije naklonjen Novaku,ali ne mozete reci da ga mrzi.To je kao i kod nas obicnih ljubitelja tenisa,neki igrac vam je vise,a neki manje simpatican.Juce je u emisiji pred mec rekao da nole dobija vavrinku u 4 ili 5 setova.na osnovu jucerasnje noletove igre,endi i jeste blagi favorit,ali svi znamo kako nole moze da igra,i ja znam da ce igrati dobro i uzeti AO.

Game,set and Tarabic

pre 9 godina

Znaci, ovaj prevazilazi samog sebe. Ne znam ko ga vise drzi na Eurosport kanalu (valjda kladionice) jer covek ne moze da ubode vola u ..pe i to nacrtanog sa svojim prognozama. Sve preko 10 gemova sto bude uzeo Skot je uspeh.

Da li je ovo Einbanhstrasse?

pre 9 godina

Ne znam šta je sporno, ni ja ne volim Vilandera, ali rekao je da ako Nole igra ovako kao u 1/2 finalu, Mari je blagi favorit. Ja bih čak rekao da je da takvom Novakovom igrom Mari apsolutni favorit, ali znam da Nole ne vezuje dve loše partije.

Simke

pre 9 godina

1.40 - 3.00

Ovo nisam ja izmislio nego neko mnogo upućeniji i pametniji! ;)

(Đenka je naš, a Pantelija je u komšiluku!, 31. januar 2015 12:20)


A kolika je bila kvota na Berdih - Nadal?
Kolika je bila kvota 2014 na Wawrenku?
Novak i Marej su igrali 4 GS Finala, Novak je dobio 2, Marej naravno 2. Ne znam na osnovu čega je Novak Favorit?
Jeste Đoković bolji teniser od Mareja, ali ovo je Finale GS, šta vam je ljudi? Pobediće čvršći mentalitet i psiha, jer i jedan i drugi mogu da mlate lopticu 5 dana, pa je pitanje ko će verovati više u sebe i ko će prvi ići na vinere, tj, ko će više grešiti.

coa

pre 9 godina

Činjenica je da Mats nije veliki simpatizer Novaka Djokovića,ali i mi srbi uvijek preuveličavamo stvari.U pravu je da je Nole odigrao lose polufinale, ali i da ponovi takvu igru u finalu Andy bi morao igrati svoj najbolji tenis da bi pobjedio.Mislim da je to puno uslova da bi se stvarno i desilo.Znači Nole idemooooo do osmog GS...

sasa jokic

pre 9 godina

Mislim da Vilander vrlo dobro zna da jedan dobar ili los mec ne znsce nista.
Lepo je rekao da ke finsle druga stvar.
Setite se 2013, Nole se isto namucio sa Wawrinkom u 1/4 finalu, pa je posle pocistio Mareja u finalu.
Jeste Marej u dobroj formi, ali ipak je Nole bolji igrac i po pravilu bi trebao da bude favorit.
Jedna lasta ne cini prolece, svakome se desi los dan na turniru.

Dr No

pre 9 godina

Alo bre ljudi pustite Mats-a na miru, sta vam je!? Covek rekao istinu, Novak sa igrom KOJU JE POKAZAO U POLUFINLU nije favorit i finalu. Isto tako je rekao i da misli da je finale sasvim druga prica i da Novak to zna (u prevodu podicice igru Novak)...

Vopi

pre 9 godina

Vilander ne voli Novaka i to je svima jasno ali bi mogo pokazati malo vise postovanja, tako je sa vecinom zapadnog sveta ne uklapamo se mi u njihov profil. Ali volim sto je tako jer mi Novakove pobede budu jos draze. Napred Novace!

igor

pre 9 godina

Samo jedno se slazem sa Vilanderom da je Djokovic lose servirao protiv Vavrinke i imao je nesto slabiji mec. Ali kada je zaigrao svoju igru ocistio ga je u poslednjem setu. E bas zbog toga sam ubedjen da u nedeju dobija, i to, po meni 3 1. Dva meca za redom Novak gotovo nikada ne odigra slabije i lose servira. Upravo zbog toga sam ubedjen u njegov trijumf sutra, uz agresivnu igru i kvalitetan servis.

ZORAN

pre 9 godina

Stvarno je nedopustivo za jednu renomiranu televizisku kucu kao sto je Eurosport da se njen novinar tako ponasa i da prilikom svih GREN SLEM turnira omalovazava Novaka Djokovica.Neobjektivnijeg i losijeg novinara u svom zivotu nisam video a nauka je dokazala da takvi ljudi pate od bolesti nize vrednosti.Prvo i osnovno pravilo sportskog novinarstava je da moras biti objektivan i voditi racuna o svakom komentaru i izjavi koju dajes a drugo nikad nesmes navijati javno za odredjeni tim ili odredjenog tenisera.Zato nam je stvarno dosta tvoje mrznje i mislim da bi svi ljubitelji tenisa u Srbiji trebali napisati peticiju EUROSPORTU zbog neobjektivnosti njihovog novinara Matsa Vilandera.

Mare

pre 9 godina

@Milan

Ovo sto sam preneo, Vilander je izjavio posle meča. To šta je pričao uoči meča je jedno, ali je posle meča rekao da je Raonić slabo servirao i time olakšao Djokoviću da pobedi. Totalno je neobjektivan, ? znate zasto? Ne samo zbog toga što nikada nije smatrao Djokovića za favorita, vec zato što je Federera i Nadala uvek smatrao favoritima. Ako je takav stručnjak, kako mu je Fédérer i dok je bio u najvecoj krizi bio favorit u svakom meču, ? Djokovic mu ni 2011 kad je sve mleo, ni sada kada je dominantno prvi na svetu, nije smatrao favoritom. Nije objektivan uopšte.

sasa jokic

pre 9 godina

Mario@ Nole je dominirao u zlatnoj eri tenisa, u cemu se slazu svi svetski eksperti. Ako je Tebi Rodzer kao broj dva u odlasku onda OK. Mada je 2010, 11 i 12 bio u najboljim godinama za tenis.
Sada je tacno da se stvara rupa, ali ne slaba kao ona od 2003-2007 kada je Rodzer pokupio gomilu GS titula.
Tako da ce Nole pored cinjenice da je suvereno vladao u eri Rodzera i Nadala, pokupiti jos bar 6-7 GS titula. Takav uspeh ce biti krunisan titulom GOAT!

Melenci

pre 9 godina

kakav Vilander ume da bude u izjavama ovo je sasvim korektna izjava.Samo da Nole smanji greske tj da ih prepolovi i nema problema.Po meni ne treba protiv Mareja nista spektakularno.Jeste finale velik izazov,najveci,ali Vavrinka je po meni bolji teniser od Endija,tako da ce Nole uspeti da ga pobedi.

deki185

pre 9 godina

Teško da je tako. Ne volim Đokovića. Ali u ovom meču on je u velikoj prednosti jer je bolji u svakom elementu od Mareja.
(Aron, 31. januar Sta ti imas koga da volis ili ne volis.Neverovatno glup komentar .Mozes da navijas za jednog ili drugog a ne da nemog ne volis.

Damir

pre 9 godina

To je samo njegova prognoza,ništa više. Na osnovu igre u polufinalu,pa i ranije,ima i smisla. Što ne znači da će pogoditi. Ali isto tako,ne znači ni da će pogoditi Novakovi navijači. Dakle,svako svoje mišljenje,a poštovati i jedno i drugo.

milan

pre 9 godina

Када се човек не оствари у животу а неко млађи испуни и своје и туђе снове, онда се дешава овако нешто!:-)@@@ 7 GS i jos 26 titula , 1. mesto na ATP i emisija na Eurosportu znaci totalno neostvaren stvarno

NS

pre 9 godina

Pa naravno, Samo mi nevidimo da Nole nemoze da uzme vise od 1 GS u sezoni i da zadnje 3 godine uglavnom gubi finala na GSturnirima. Novak je naj bolji teniser danasnjice posto na svim turnirima stize do zavrsnice i to je kljuc ali isto tako on nije dominantan teniser osim 2011 posto dominacija znaci da se uzme i 2 do 3 GS pop sezoni sto je radio 2011 i sto su radili Rafa i Federer kada su bili prvi. I onda cete se sutra cuditi kada izgubi i pljuvati ga svojim komentarima....... A to Vilander vidi kao sto je Nole juce dobro rekao kako je lose odigrao polufinale i bio pasivan to mu se inace cesto dogadja pogotovo na US openu da igra odlicno i onda kada treba da odigra finalni i bitan mec on se stegne i igra pasivno i gubi.

velikoslovog

pre 9 godina

Ako je rekao da je "sa ovakvom Novakovom igrom (ono sto je prikazao protiv Vavrinke) je Marej blagi favorit" pa mislim da je to realna izjava. A ako Nole odigra normalno, Marej nema sanse.

losmi

pre 9 godina

Da Djokovic igra i protiv Mileta Kitica u finalu, Vilander bi rekao da je Lemi favorit :-D
Salu na stranu, 50:50 je sansa, sem ako Djokovic ne odigra vrhunski. Kad se to desi onda niko nema bas mnogo sanse

Кривокапић

pre 9 godina

Евроспорт је британска станица, ајде нека неко са б92 каже да је Енди фаворит.

xilofon

pre 9 godina

Vilander jako dobro vidi stvari, čak je dobro prognozirao meč protiv Vavrinke da će biti 5 setova.
Đoković je mentalno jači i zbog toga će pobediti u finalu.
(Peronimo, 31. januar 2015 08:19)

E pa nece biti, rodjace. Pred pocetak meca ga je pitala Barbara da prognozira, rekao je 3:0 ili 3:1 za Novaka.

borkes

pre 9 godina

Što se tiče Vilandera i televizije čiji program vodi i na kojoj prezentuje javno svoje stavove jučer mi je sasvim slučajno "upao u oko" jedan detalj. Obratite pažnju u pauzama između gemove kad idu reklame u jednoj od reklama za "livescore" ili nešto slično, prikazuju se na raznim uređajima izvesni statistički podaci. U jednom trenutku pojavljuje se i ATP lista na kojoj je prvi Rafael Nadal ??? Rafa je poslednji put bio broj 1 23.06.2014.
Nisam zaista neki fanatični pristalica teorija zavere ali prosto ne mogu da poverujem da je neko u januaru 2015 slučajno na reklamu zalepio podatak star najmanje 6 meseci.
Jedino ako reklama nije stara toliko. To ne znam jer retko pratim eurosport. U tom slučaju povlačim sve što sam rekao.
Idemo dalje.

strućnjak

pre 9 godina

Mats samo pumpa atmosferu pred meč, njegova kuća otkupila je prava, za to je plaćen, angažovan je i u ATP bordu..
osim toga, nije uspevao da sakrije frustraciju i kada je Nole postajao No1, sustizao ga i prestigao na listi po broju nedelja.. sada je slično i Slamovima verovatno je jedini 'strućnjak' sa ovakvom izjavom

Бојан Илић

pre 9 godina

Када се човек не оствари у животу а неко млађи испуни и своје и туђе снове, онда се дешава овако нешто!:-)

Vilander GS < Đoković GS

pre 9 godina

Aj Novače Boga ti osvoji osmi GS da prestigneš ovog nekadv velikog igrača, a danas ostrašćenog komentatora pa nek onda komentariše one koji su kao on osvojili sedam ili manje GS.

igor

pre 9 godina

Pljuvaci imate kurs 3 na Skota idite u kladionicu prodajte stan kucu.Pusti praznu pricu vasa zelja je druga stvar od realnosti jer svaki mec je drugaciji.

poznavalac

pre 9 godina

Novak sa svojim timom odradjuje sjajno skauting prema svakom protivniku i tako postavlja igru.Defanzivna taktika mozda nije lepa ali je donela finale.Sa Endijem druga prica i treba ocekivati ofanzivniju igru kao i dosad sto je primenjivao i cistio ga sa terena.8 gren slem je tu a njegovom timu i njemu kao neprikosnovenom broju 1 sve cestitke.Posle meca strucnjaci poput Vilandera neka besede i analiziraju koliko hoce.

Objektivno

pre 9 godina

Gledao sam juce Vilandera sa posebnom paznjom, da vidim da li zaista "mrzi" Novaka kao sto mnogi nasi tvrde...

Moj zakljucak: Mats izuzetno postuje Novaka, mozda ga cak i voli.
Njegovi komentari su samo odmereni i objektivni, na kraju krajeva on u emisiji NE SME i NE TREBA da se stavlja na stranu ni jednog igraca, jer bi to bilo ako nista drugo - nepristojno.
On je analiticar, a ne navijac.

Данац

pre 9 godina

Tip ne voli Noleta, da je to toliko odvratno.
Ne mora on da nosi Noletovu sliku u novcaniku, ali bar da bude fer i neutralan.
Ovde u Danskoj ga ljudi uopste ne slusaju, mada je jak u Svedskoj i UK. Nole dobija 3:2 posle velike borbe.

raja

pre 9 godina

pa, realno govoreći, Novak će i izgubiti ako ponovi ovu igru. Mats je u pravu u potpunosti. Takodje, kaze da je finale potpuno novi meč i da Djokovic zna sta treba da radi. Samo ste izvukli naslov iz konteksta . 1/4f us opena 2014. je po meni najmučniji mec koji sam gledao do sada. Očekujem teško mrcvarenje i ovde . Nadam se da Nole izvlači keca iz rukava i dobija 3:1, al opet... Spreman je Škot. I više nego spreman. Videcemo!

Oskar

pre 9 godina

Pa naravno da će Marej osvojit. To sam ja davno rekao i evo ko potvrdjuje moje riječi. A ostalima preostaje da se nadglasavate medjusobno u svom neznanju, dok meč ne završi.

Budi sav

pre 9 godina

Dragi komentatori, slaba koska je "ko je favorit?" zato sto je to bitno samo za kladionice i kladionicare. Neizvesnost je atraktivna, favorizovanje je "gusta prasina". Novak mozda ima opstu prednost a Endi odlicnu formu, taman da imamo visok nivo neizvesnosti bez koje sport, a cak ni zivot, nisu preterano interesantni.

moša

pre 9 godina

još nisam čuo da je ovaj lik afirmativno rekao o Novaku. razumem, ne voli ga, ali na mestu je strucnog konsultanta. ispalio se n puta do sada. sta ga vise zovu kad je pristrasan. nole, od sutra ti Vilander gleda u ledja, imaces 8 GS!

vopi

pre 9 godina

pa u teniskim krugovima je poznato da Vilander ne voli Novaka to je jednostavno tako,to i sam Novak zna tako da ovakve njegove izjave su sasvim normalne i iskrene covek bar kaze istinu, i on je covek koji bi se najvise radovao kada bi Novak izgubio....to tako treba prihvatiti ali nije mi jasno zasto bas toliko omalazava Novaka neznam koji je razlog?zato je tu Nole da ga demantuje svojim ucinkom na tereneu

Marko

pre 9 godina

Ne znam sto napadate coveka. Sada je bio potpuno realan i dao je svoje misljenje na osnovu prikazanih partija obojice tenisera, a videli ste i sami koliko je Novak lose odigrao polufinale! Svima nam je postao ovaj Vilander iritantan zbog svojih izjava tokom godina, ali ne treba ga ni uvek napamet napadati.

majk

pre 9 godina

Morate da prihvatite da nije Novak svima "Nas Nole". Svako ima pravo na svoje misljenje, a pogotovo Vilander. Inace gotivim Novaka al ne gotivim onu njegovu porodicu koja se ponasa kao da su oni broj 1 u tenisu a ne on.

adem

pre 9 godina

trebate shvatiti jedno, da svaka izjava, znaci samo sta odredjena osoba misli o nekom dogadjaju, iliti najobicnija prognoza. isto tako i vasi komentari su samo prognoze da li zasnovane na nekim cinjenicama ili na osecaj to je druga prica. ali ako neko misli da nesto zna, tu je kladionica, ulozi par milki ili vise i onda...

milan

pre 9 godina

Stvarno je nedopustivo za jednu renomiranu televizisku kucu kao sto je Eurosport da se njen novinar tako ponasa i da prilikom svih GREN SLEM turnira omalovazava Novaka Djokovica.Neobjektivnijeg i losijeg novinara u svom zivotu nisam video a nauka je dokazala da takvi ljudi pate od bolesti nize vrednosti.Prvo i osnovno pravilo sportskog novinarstava je da moras biti objektivan i voditi racuna o svakom komentaru i izjavi koju dajes a drugo nikad nesmes navijati javno za odredjeni tim ili odredjenog tenisera.Zato nam je stvarno dosta tvoje mrznje i mislim da bi svi ljubitelji tenisa u Srbiji trebali napisati peticiju EUROSPORTU zbog neobjektivnosti njihovog novinara Matsa Vilandera.@@@ jel gledas njegove emisije??? ako ne onda nemoj da se brukas sa komentarima molim te.....on je najbolji svetski sportski komentator ....strucnjak i uvek u superlativima prica o Novaku ....oslovljava ga sa veliki sampion

robin hud

pre 9 godina

Totalna je glupost pomišljati da bilo koji teniser na bilo kom trenutku može biti , makar i blagi, favorit u odnosu na Novaka. To što Navratilova i Vilander pričaju da je Mari smršao, bromenio trenera i poboljšao kretanje nije ni blizu za poboljšanje njegovih šansi. Mnogo brzo ste zaboravili ZM i bruku koju je priredio Endi. Sve ovo ima za cilj da malo promoviše finale i poboljša celokupni biznis, ali Endi favorit? U to ni on sam ne veruje, što je i rekao, praveći sebi odstupnicu u slučaju neke bruke. Taman kolika je razlika između njega i Berdiha, tolika je između njega i Novaka. Da bi bio na nivou Novaka treba bar 6 meseci da igra u kontinuitetu. Njegova šansa je eventualni umor Novaka ili nedaj bože neka povreda o kojoj se inače šučka, pošto je Novak izbegavao bekend u meču sa Vavrinkom. Novak je sigurni favorit, sve ostalo je špekulacija ili iznenađenje.

milan

pre 9 godina

Vilander je non-stop pljuvao Djokovica na pocetku karijere, pre par godina ga je hvalio na sva usta, sada opet ima nesto protiv njega ( ne moze bas da ga pljuje jer je broj 1). Ja sam ubedjen da Vilander radi marketing igracima za pare.@@@ ma ne pljuje ne lupajte vise gledam emisiju samo komentarise ono sto vidi i kad ga Barbara pita ko je favorit on poprilicno bojazljivo kaze uz po neki argument..uopste nije prognozirao pobedu Mareja nego je rekao da je favorit na osnovu igre iz oba polufinala (Djokovic 0 vinera 4. set)

cro

pre 9 godina

Hrpa stručnih komentatora ovdje misli da je Wilander profesionalni voditelj pa ga zato pitaju, do Game, Set & Mats nikad nisu ni čuli za njega. Toliko o njihovom znanju. Zapravo, do Đokovića nisu čuli ni za tenis. A Đokovića zaboli uvo za sve vas koji vrijeđate druge kao braneći njega. Tragikomično...Usput, mislim da su šanse izjednačene. Đoković je generalno bolji igrač,ali Murray trenutno izgleda u nešto bojoj formi.

cofi008

pre 9 godina

au da li smo mi realni...pa covek je samo izneo svoje misljenje...koje nije da nema osnovu obzirom da je marej trenutno u najboljoj formi..
ja navijam za noleta i rekao bih da je vilander u poslednje vreme poceo itekako da postuje novaka.
novak ce jednostavno morati da odigra bolji mec sutra ako zeli da pobedi,sto mislim i da hoce..jer drugacija je motivacija u finalu i u ostalim mecevima..setimo se vimbldona i "teskih" meceva sa dimitrovim i cilicem sve sa B igrom..a onda u finalu odmah A igra i federer je bio gotov..isto ce biti sutra i sa marejem.

Svima je jasno šta se u Commonwealthu sprema za nedelju...

pre 9 godina

Samo slep kog očiju može progonzirati da će Novak uzeti više od seta u finalu. Maraj 3:1.

Melenci

pre 9 godina

MARIO,mozda i ti popunjavas neku rupu,jer ti se posrecilo?!Ima rezona u tvom poimanju zivota,jednom smrkne,drugom svane.Kamo srece da je to pratilo Noleta kroz karijeru.I kamo srece da mu se sutra otvori i nebo i Sunce, i pobedi Endija.

mario

pre 9 godina

novak je najlosiji prvi igrac u povijesti tenisa, igra za vrijeme najvece rupe u tenisu kad su veliki sampioni na odlasku, to je vrijeme kad gs naslove osvajaju wawrinka, cilic ... bredih i niskiorki igraju zavrsnice ...

Podunavac

pre 9 godina

A bre ljudi Novak uopste ne mora da pobedi, nije mu nuzda. Svi glavni pratioci osim Edija ce imati manje bodova posle ovog turnira i njemu ostaje samo da odradjuje isto sto i prosle godine i zacementirao je prvo mesto cele godine.

milan

pre 9 godina

Ahahahahama nemoj,a po kojoj osnovi?znamo svi da ne volis Novaka,ali nemoj bar ovako javno da to izjavljujejes@@@ ako nisi gledao emisiju nemoj da komentsrises.....Vilander je rekao ako ponove igre iz polufinala Marej je favorit

Oskar

pre 9 godina

@@@(zoran, 31. januar 2015 08:42)

Ja možda jesam tvoj susjed ali to ne znači da sam Hrvat kao što ti misliš. Ti izgleda nisi čuo za RS, Crnu goru, Kosovo... Ja bih volio da pogriješim u prognozi, ali ja govorim samo na osnovu igre i prikazanog. Marej je igrao bolje od njega ne samo u polufinalu, nego kroz čitav turnir.

goran

pre 9 godina

SIMKE, pa sam si dao odgovor na tvoje pitanje:" Novak i Marej su igrali 4 GS Finala, Novak je dobio 2, Marej naravno 2. Ne znam na osnovu čega je Novak Favorit?
Jeste Đoković bolji teniser od Mareja ali..." JER JE BOLJI!!!

Simke

pre 9 godina

SIMKE, pa sam si dao odgovor na tvoje pitanje:" Novak i Marej su igrali 4 GS Finala, Novak je dobio 2, Marej naravno 2. Ne znam na osnovu čega je Novak Favorit?
Jeste Đoković bolji teniser od Mareja ali..." JER JE BOLJI!!!
(goran, 31. januar 2015 17:02)

Pa bolji je, kompletniji, talentovaniji, .. ali nije isto kad igraš Masters turnir na 2 seta, ili kad igraš 1/4 finale GS, ili 1/2 finale, kao što je slučaj kad se igra Finale GS.
U finalu pobeđuje glava i fizička sprema, ali najpre glava.
A Novak ne puca baš od samopouzdanja kad su Finala GS u pitanju.
Koliko si se samo nervirao dok si gledao Novaka kako dobijen meč poklanja protivniku u finalu GS?
Nadalu usopen, Mariju wimbdlon... to je sve jer psihički nije stabilan, zato je doveo Bekera, ne plaća ga iz dosade sigurno.
A posebna priča je za RG, kada takođe padne psihički i počne da pravi greške, a dobijao je već Nadala na šljaci, MK. Rim, Madrid...
Sve je u glavi i to je moja poenta. Mari je isti, ume da padne i da mu se oduzmu ruke, ali i Nole ume da se iznervira i potone da ne liči na sebe. Da nije tako imao bi do sad od 14 finala bar 10 GS., a njegov učinak je polovičan!
To je razlika jer igraš za trofej, poslednji meč na turniru.

mario

pre 9 godina

novak je najlosiji prvi igrac u povijesti tenisa, igra za vrijeme najvece rupe u tenisu kad su veliki sampioni na odlasku, to je vrijeme kad gs naslove osvajaju wawrinka, cilic ... bredih i niskiorki igraju zavrsnice ...

Oskar

pre 9 godina

Pa naravno da će Marej osvojit. To sam ja davno rekao i evo ko potvrdjuje moje riječi. A ostalima preostaje da se nadglasavate medjusobno u svom neznanju, dok meč ne završi.

z2

pre 9 godina

Zaista ne znam zbog ćega spopadate ovog čoveka jer ne hvali Đokovića onoliko koliko bi vi hteli. Ima čovek svoje kritičko mišljenje, i to je Ok ako je argumentovano: ne moraju svi da se dive Novaku.

Svima je jasno šta se u Commonwealthu sprema za nedelju...

pre 9 godina

Samo slep kog očiju može progonzirati da će Novak uzeti više od seta u finalu. Maraj 3:1.

Waldorf

pre 9 godina

Ne znam čemu tolika mržnja prema Vilanderu. Možda je u početku i neopravdano kritikovao Đokovića, ali poslednjih godina krajnje je realan (druga stvar je što se to nama ne sviđa).
Juče je rekao da Đoković pobeđuje Vavrinku u 4, eventualno 5 setova.

1970

pre 9 godina

Realno, Djokovic se dovukao do finala, igrom bez trunke svezine i elana. Sve je to bilo na rutinu i na gluposti protivnika. Sa takvom igrom nije favorit. Ako se probudi, jeste

Joca

pre 9 godina

Lepo napisa komentar z2, ljudi shvatite postoje razliciti ukusi i misljenja svideli se vama ili ne. Komentar Vilandera je na mestu,a vi ga svi napadate onako primitivno bez razloga.Marej igra dobro na turniru a Djokovic ne igra svoj najbolji tenis pa je sve moguce.

Imenko

pre 9 godina

To je takozvani SrBski sinDrom. Zemlja koju su kroz istoriju uvek terorisale jače zemlje, Turska, USA, bombardovanje, sankcije, ratovi, ceo svet je uvek protiv nas, i to se prenelo i u sport.
I sad svi ( vidi se po komentarima ) misle kako je čika Vilander protiv Đokovića, kako ga mrzi jer je prvi i najbolji, i kako mu je krivo jer će ga No1e stići po broju GS.
Čovek je ostvaren sportista, milioner, danas uspešan kao voditelj i analitičar, putuje celim svetom, igra egzibicije, i poznaje tenise 100 puta bolje od svih komentatora ispod mog i iznad mog komentara, uključujući i mene :D
Ja mogu na Internetu da vam nađem bar 100 klipova gde Vilander hvali Novaka kao da mu je rođeni sin.
Takođe mogu se naći i oni gde ne priča uvek pozitivno o Novaku, ali to je zato što se čovek razume u tenis i bilo bi amešno kada bi kao teniski analitičar na svako pitanje odgovorao '' Novak je najbolji''.

- Šta mislite, ko će dobiti Finale?
Vilander: Novak je najbolji.

Šta mislite o dovođenju Bekera?
Vilander: Novak je najbolji.

Koji bi to bili nedostaci u Novakovoj igri, ako ih ima uopšte?
Vilander: Novak je najbolji!!!

Jel po vama ovo realno? Jer jedino bi ovakav Vilander odgovarao emotivno preopterećenim Novakovim navijačima.
Ako želite da Novak bude poštovan jer ima 7GS titula, poštujte i vi Vilandera jer i on ima 7GS titula!
I nemojte se tripovati više u vezi njegovih izjava.

Oskar

pre 9 godina

@@@(zoran, 31. januar 2015 08:42)

Ja možda jesam tvoj susjed ali to ne znači da sam Hrvat kao što ti misliš. Ti izgleda nisi čuo za RS, Crnu goru, Kosovo... Ja bih volio da pogriješim u prognozi, ali ja govorim samo na osnovu igre i prikazanog. Marej je igrao bolje od njega ne samo u polufinalu, nego kroz čitav turnir.

NS

pre 9 godina

Pa naravno, Samo mi nevidimo da Nole nemoze da uzme vise od 1 GS u sezoni i da zadnje 3 godine uglavnom gubi finala na GSturnirima. Novak je naj bolji teniser danasnjice posto na svim turnirima stize do zavrsnice i to je kljuc ali isto tako on nije dominantan teniser osim 2011 posto dominacija znaci da se uzme i 2 do 3 GS pop sezoni sto je radio 2011 i sto su radili Rafa i Federer kada su bili prvi. I onda cete se sutra cuditi kada izgubi i pljuvati ga svojim komentarima....... A to Vilander vidi kao sto je Nole juce dobro rekao kako je lose odigrao polufinale i bio pasivan to mu se inace cesto dogadja pogotovo na US openu da igra odlicno i onda kada treba da odigra finalni i bitan mec on se stegne i igra pasivno i gubi.

Zoks333

pre 9 godina

Na Zapadu nista novo.
Mari nije odigrao tezak mec citav turnir, uz postovanje do Dimitrova i Berdiha. Ipak to nije isto kao Rafa ili Fedex pa i u losoj formi. Nole je primio to sto moras ako zelis titulu, slab dan, izgubio je dva seta, ispunijo je normu.
Dobija Marija, rutinski.

Podunavac

pre 9 godina

A bre ljudi Novak uopste ne mora da pobedi, nije mu nuzda. Svi glavni pratioci osim Edija ce imati manje bodova posle ovog turnira i njemu ostaje samo da odradjuje isto sto i prosle godine i zacementirao je prvo mesto cele godine.

pribil

pre 9 godina

Mats je poznat po tome da svaki put promasi prognozu, ne mize marej nikad da bude favorit kad igra sa novakom. Sve zavisi iskljucivo od noleta, ako odigra na nivou dobija.

Peronimo

pre 9 godina

Vilander jako dobro vidi stvari, čak je dobro prognozirao meč protiv Vavrinke da će biti 5 setova.
Đoković je mentalno jači i zbog toga će pobediti u finalu.

Ogy

pre 9 godina

Reći ovo i ostati živ, može samo Vilander koji je poznat kao veliki "obožavalac" lika i dela Novaka Đokovica. Mislim da Novakova slika sve govori :-), svaka čast redakciji na izboru slike :-)

SMS

pre 9 godina

Sad kad krene pljuvanje Vilandera iz svih oruzja ovih sto bolje poznaju tenis od njega a reket nikad nisu uzeli.Voleo bih da Mats nije u pravu ali bih se slozio s njim da je Mari favorit ako Novak odigra u grcu kao sto u poslednje vreme igra vazne meceve.Nadam se da No 1 ne moze u dva dana dva puta lose odigrati i smatram da je bolje sto je pobedio Vavrinku losom igrom nego da je odigrao briljantno.Verujem da je najbolje ostavio za kraj pod uslovom da ne bude stegnut i pasivan kakav je precesto bio u zavrsnicama GS turnira u poslednjih nekoliko godina.Ne treba da se ljutimo na Matsa jer ima pravo na svoje misljenje bez obzira da li se to nama svidja ili ne.IDEMO NOLE!!!

Marko

pre 9 godina

Ne znam sto napadate coveka. Sada je bio potpuno realan i dao je svoje misljenje na osnovu prikazanih partija obojice tenisera, a videli ste i sami koliko je Novak lose odigrao polufinale! Svima nam je postao ovaj Vilander iritantan zbog svojih izjava tokom godina, ali ne treba ga ni uvek napamet napadati.

Spliff

pre 9 godina

Ovaj nesrecni Vilander uvek protiv Novaka. Ne vidim razlog zasto je uvek,ali gotovo uvek protiv Djokovica. U zvezde je kovao Federera i Nadala koji se lagano gase,pa sad kad ne moze vise njih poceo Marija. Verujem da je juce vece sanse davao Vavriniki nego cetvorostrukom sampionu Australijan opena. "Psi laju na karavane a karavni prolaze".....

Vuk

pre 9 godina

nije tako. Vilander je istakao da je vec sedam godina za njega Novak uvek favorit br.1..cak i u Parizu! ali da je ocekivao da ce brze napredovati od 2008 pa do danas..narocito u servisu i voleju...da Nole je prerano krenuo u naplatu br.1 kroz medije..i da nije dovoljno posvecen..da je bio kao Sampras posvecen imao bi 15 GS minimum..jedinu ozbiljnu kritiku je dao OPRAVDANO kada je Nole posle gubitka polufinala Wimbldona otisao u Grcku na odmor i dosao u London tri dana pre Olimpijade i dozvolio da mu Del Potro oduzme finale Olimpijade..istina nekad boli..Nole je danas br.1 i ne ide da njegovi navijaci budu paranoicno nacionalno optereceni..da li milioni Nolovih stranih fanova primecuju mrznju Vilandera ?pojma nemaju o tome..a mi volimo da nas neko mrzi..a jos ako ima nemacko poreklo..nismo mi centar sveta..Nole jeeste..i prijatelj je s Vilanderom.

Душан

pre 9 godina

Овај Виландер ће умрети од муке ако Ноле победи! Ко год да победи, треба му честитати јер игради у финалу је подвиг сам за себе.
Међутим његова традиционална малициозност према Нолету непрестаје (док нас све не убеди у супротно!).

majk

pre 9 godina

Morate da prihvatite da nije Novak svima "Nas Nole". Svako ima pravo na svoje misljenje, a pogotovo Vilander. Inace gotivim Novaka al ne gotivim onu njegovu porodicu koja se ponasa kao da su oni broj 1 u tenisu a ne on.

Muhamed Selimagic

pre 9 godina

E dosta je bilo i "game,set,matsa". Pa taj Vilander bih ocigledno vratio sve svoje titule i novac zaradjen na turnirima i ugodan zivot kao novinar "Eurosporta" i zivio bih od svedske socijalne pomoci samo da Noleta vidi kako vozi taxi ili radi u McDonaldsu. Covjek ne vari Noleta to je ocigledno.

a

pre 9 godina

Pa naravno da će Marej osvojit. To sam ja davno rekao i evo ko potvrdjuje moje riječi.
(Oskar, 31. januar 2015 08:09)

Ne shvatam koja ue sazisfakcija anonimnim komentatorima na internetu sto su nesto pogodili tj. "rekli". Cak i da si prognozoras pibedu Marija od 3:0(6:0,6:0,6:0) i da tako i bude, Novak ce ostati mnogo uspesnijim bogatiji znacajniji(za svakog osim za tvoju najuzu porodicu) od tebe. To sto si nesto "rekao" nece ti ni za milimetar promebiti zivot,a pogotovo ne ako si to uradio anonimno, pod pseudonimom na internetu.

cro

pre 9 godina

Hrpa stručnih komentatora ovdje misli da je Wilander profesionalni voditelj pa ga zato pitaju, do Game, Set & Mats nikad nisu ni čuli za njega. Toliko o njihovom znanju. Zapravo, do Đokovića nisu čuli ni za tenis. A Đokovića zaboli uvo za sve vas koji vrijeđate druge kao braneći njega. Tragikomično...Usput, mislim da su šanse izjednačene. Đoković je generalno bolji igrač,ali Murray trenutno izgleda u nešto bojoj formi.

Baba Zivana

pre 9 godina

Ma kakav Vilander, moja prognoza, iz iskustva (a ne zato sto duva sevedozapadni vetar kojo vise odgovara Mareju): Novak dobija lagano 3:0, obicno igra perfektno finale na gren slemovima posle polufinala u kome se muci.

LI

pre 9 godina

@Baba Zivana,

pa bas i nije tacno da "obicno igra perfektno finale na gren slemovima posle polufinala u kome se muci". Bas protiv Murray-a u finalu Wimbledon-a je odigrao ocajno finale, a prethodno se mucio protiv Del Potra, a slicno je bilo i na US Open-u isto protiv Murray-a kad se prethodno mucio s Ferrer-om u vetrovitom polufinalu. Andy je u odlicnoj formi, ima kondicije, kvalitet, samopouzdanje, motiva i njemu je manji pritisak, jer niko nije od njega previse ocekivao, nakon prosle slabe godine. Djokovic se nekako uvek stegne kad vija neki rekord, uvek ima dosta postovanja prema protivniku, pa i kad ima prilike da ih dokrajci, ne znam zasto igra pasivno i ceka da mu se protivnici sami predaju svojim greskama, a Murray se sigruno nece predati, cak naprotiv. Kad mu lose krene on postane agresivniji i lako preokrene rezultat - tako je bilo i sada protiv Berdich-a, a i protiv Novaka u finalu Wmbledon-a kad je Novak imao prednost u dva sata, pa na kraju izgubio sa 3-0. Zato je po meni sve moguce u ovom finalu i da jedan od njih lako pobedi i da se ode u 5 setova. To sto ga je Novak 2 puta vec pobedio ovde u finalu ne mora nista da znaci, jer i Andy je njega 2 puta pobedio u poslednja dva finala Gran Slam-a, sto znaci da veruje u sebe i da je bas sve moguce. Ipak, nadam se Novak ce naci nesto ekstra i pobediti ga.

milan

pre 9 godina

Stvarno je nedopustivo za jednu renomiranu televizisku kucu kao sto je Eurosport da se njen novinar tako ponasa i da prilikom svih GREN SLEM turnira omalovazava Novaka Djokovica.Neobjektivnijeg i losijeg novinara u svom zivotu nisam video a nauka je dokazala da takvi ljudi pate od bolesti nize vrednosti.Prvo i osnovno pravilo sportskog novinarstava je da moras biti objektivan i voditi racuna o svakom komentaru i izjavi koju dajes a drugo nikad nesmes navijati javno za odredjeni tim ili odredjenog tenisera.Zato nam je stvarno dosta tvoje mrznje i mislim da bi svi ljubitelji tenisa u Srbiji trebali napisati peticiju EUROSPORTU zbog neobjektivnosti njihovog novinara Matsa Vilandera.@@@ jel gledas njegove emisije??? ako ne onda nemoj da se brukas sa komentarima molim te.....on je najbolji svetski sportski komentator ....strucnjak i uvek u superlativima prica o Novaku ....oslovljava ga sa veliki sampion

deki185

pre 9 godina

Teško da je tako. Ne volim Đokovića. Ali u ovom meču on je u velikoj prednosti jer je bolji u svakom elementu od Mareja.
(Aron, 31. januar Sta ti imas koga da volis ili ne volis.Neverovatno glup komentar .Mozes da navijas za jednog ili drugog a ne da nemog ne volis.

Dušan Radivojević

pre 9 godina

Vilander je b l a g o favorizovao Marija. No, o čemu se, zapravo,radi? Iako je skoro pobedio sujetu, on se još uvek sa njom bori. Ako Djoković pobedi prestićiće ga u osvojenim slemovima. I pored očigledne nadmoći Djokovioća i fantastičnih rezultata, stručnjaci, bivši i sadašnji teniseri kao da još uvek ne mogu da prihvate da je najbolji. O tome je govorio i Boris Beker. Izgubio ili dobio sutrašnji meč Novak je neko ko stoji rame uz rame sa Nadalom i Federerom po onome što je, do sad, prikazao, na teniskim terenima.
Dušan Radivojević.

raja

pre 9 godina

pa, realno govoreći, Novak će i izgubiti ako ponovi ovu igru. Mats je u pravu u potpunosti. Takodje, kaze da je finale potpuno novi meč i da Djokovic zna sta treba da radi. Samo ste izvukli naslov iz konteksta . 1/4f us opena 2014. je po meni najmučniji mec koji sam gledao do sada. Očekujem teško mrcvarenje i ovde . Nadam se da Nole izvlači keca iz rukava i dobija 3:1, al opet... Spreman je Škot. I više nego spreman. Videcemo!

Dr No

pre 9 godina

Alo bre ljudi pustite Mats-a na miru, sta vam je!? Covek rekao istinu, Novak sa igrom KOJU JE POKAZAO U POLUFINLU nije favorit i finalu. Isto tako je rekao i da misli da je finale sasvim druga prica i da Novak to zna (u prevodu podicice igru Novak)...

milan

pre 9 godina

Mac Vilander, covek koji bi pre umro nego rekao nesto pozitivno o Djokovicu. Evo konkretno primer mec Djokovic vs Raonic. Djokovic je glat dobio mec, da ne kazem prošetao se. Vilander pobedu prvog tenisera sveta znate kako objasnjava? Ni slucajno dobrom igrom Djokovica, vec, zamislite, lošim servisom Raonića. Stavljati segment servisa jednog tenisera protiv svetskog broja jedan govori ili o neznanju ili o namernom licemerju onoga koji to izjavi, u ovom slucaju Vilander. Dodajmo tome da je u navedemom meču, Raonicev servis bio njegov najbolji u dotadasnjem toku turnira. Servis mu je u 85% slucajeva isao preko 200km na čas, u 70% slucajeva je pogadjao osnovnu liniju. Ali ponavljam ,po Vilanderu, "loš" Raonicev servis je doneo pobedu Djokovicu. Toliko o objektivnosti Maca Vilandera, koja je nikakva.@@@ to nije tacno ......vilander sam analizira igre tenisera i pomaze laicima da prate meceve .....pre meca sa Raonicem rekao je da je najbolji server protiv najboljeg riternera svih vremena ...znaci velicao je Djokovica hledao sam emisiju

zoran

pre 9 godina

Pa naravno da će Marej osvojit. To sam ja davno rekao i evo ko potvrdjuje moje riječi. A ostalima preostaje da se nadglasavate medjusobno u svom neznanju, dok meč ne završi.
(Oskar, 31. januar 2015 08:09)

A ti dobio Oskara za bacanje pasulje i gatanje u plećku kao i Diplomu za stručnog poznavaoca tenisa. Mašala, majstore!

Kopirao sam tvoj današnji komentar i osim njega, spremio ti još nešto da te počastim sutra oko 12...13... sati...

Živ i zdrav mi bio susjede i dobar tek ti želim sutra...

jack

pre 9 godina

Kvalitet finala i pobednik zavisi isključivo od pristupa igri Novaka Djokovića, isto kao što je zavisilo i ovo polufinale. Ako se Novak uplaši, igraće kao juče, obilje plitkih loptica kojim poziva protivnika da napadne, stajanje daleko iza linije što ga primorava često na loše lobove i na kraju, nerezonski izlasci na mrežu u potpuno pogrešnom trenutku.
Novak Mareja može da dobije jedino svojom starom igrom sa osnovne linije, da ga prikuca za reklame i rešeta servisima.
Ako igra ovako kukavićki kao juče gledaćemo reprizu polufinala sa većim šansama da pobedi Marej koji nikoga ne može dobiti u finalu GS osim Novaka.
Pobednik se nalazi u Novakovoj glavi, taj šablon je toliko već puta vidjen da nema smisla rasrpavljati o tome.
Ako opet bude igrao pasivno i kukavički, ne znam da li ću imati živaca ga gledam.

Čiča Miloje

pre 9 godina

Vilander? Pa čovek je težak kompleksaš! Njega ne treba uopšte uzimati ozbiljno, jer je očigledno ljubomoran...Meni njegovo mišljenje ne znači ama baš ništa i ne treba uopšte ni komentarisati. U suštini njegove ocene i drugih tenisera su na nivou srednjoškolca...

psiho

pre 9 godina

"bravo" Mats, svaka cast, samo mu nabijaj inat u njemu, a mi Srbi smo najbolji kad igramo iz inata... oderi Marija i prestizes "uvek objektivnog" Matsa, pa nek komentatise posle sta hoce

Simke

pre 9 godina

1.40 - 3.00

Ovo nisam ja izmislio nego neko mnogo upućeniji i pametniji! ;)

(Đenka je naš, a Pantelija je u komšiluku!, 31. januar 2015 12:20)


A kolika je bila kvota na Berdih - Nadal?
Kolika je bila kvota 2014 na Wawrenku?
Novak i Marej su igrali 4 GS Finala, Novak je dobio 2, Marej naravno 2. Ne znam na osnovu čega je Novak Favorit?
Jeste Đoković bolji teniser od Mareja, ali ovo je Finale GS, šta vam je ljudi? Pobediće čvršći mentalitet i psiha, jer i jedan i drugi mogu da mlate lopticu 5 dana, pa je pitanje ko će verovati više u sebe i ko će prvi ići na vinere, tj, ko će više grešiti.

pribil

pre 9 godina

mario zaboravljas da je fedex osvojio gro titula u konkurenciji hjuita i rodika. Nole je 8 godina medju prva tri ili cetiri. 19 puta tukao nadala a 17 puta fedexa. Razmisli prvo pa pisi nebuloze. Dobijao je svakoga u njihovim najboljim godinama. Vec sad je u prvih 10 najboljih svih vremena a tek mu je 27!

goran

pre 9 godina

SIMKE, pa sam si dao odgovor na tvoje pitanje:" Novak i Marej su igrali 4 GS Finala, Novak je dobio 2, Marej naravno 2. Ne znam na osnovu čega je Novak Favorit?
Jeste Đoković bolji teniser od Mareja ali..." JER JE BOLJI!!!

ZORAN

pre 9 godina

Stvarno je nedopustivo za jednu renomiranu televizisku kucu kao sto je Eurosport da se njen novinar tako ponasa i da prilikom svih GREN SLEM turnira omalovazava Novaka Djokovica.Neobjektivnijeg i losijeg novinara u svom zivotu nisam video a nauka je dokazala da takvi ljudi pate od bolesti nize vrednosti.Prvo i osnovno pravilo sportskog novinarstava je da moras biti objektivan i voditi racuna o svakom komentaru i izjavi koju dajes a drugo nikad nesmes navijati javno za odredjeni tim ili odredjenog tenisera.Zato nam je stvarno dosta tvoje mrznje i mislim da bi svi ljubitelji tenisa u Srbiji trebali napisati peticiju EUROSPORTU zbog neobjektivnosti njihovog novinara Matsa Vilandera.

buki

pre 9 godina

Ne znam sta je sporno u Vilanderovoj izjavi. Vilander je rekao da je Marej favorit ako Djokovic ponovi jucerasnju igru koja je bila gotovo katastrofalna. Ali licno ne vjerujem da ce se Djokovicu ponoviti onakav mec! Prognoza 3-1 za Novaka!!!

milan

pre 9 godina

Vilander je non-stop pljuvao Djokovica na pocetku karijere, pre par godina ga je hvalio na sva usta, sada opet ima nesto protiv njega ( ne moze bas da ga pljuje jer je broj 1). Ja sam ubedjen da Vilander radi marketing igracima za pare.@@@ ma ne pljuje ne lupajte vise gledam emisiju samo komentarise ono sto vidi i kad ga Barbara pita ko je favorit on poprilicno bojazljivo kaze uz po neki argument..uopste nije prognozirao pobedu Mareja nego je rekao da je favorit na osnovu igre iz oba polufinala (Djokovic 0 vinera 4. set)

Objektivno

pre 9 godina

Gledao sam juce Vilandera sa posebnom paznjom, da vidim da li zaista "mrzi" Novaka kao sto mnogi nasi tvrde...

Moj zakljucak: Mats izuzetno postuje Novaka, mozda ga cak i voli.
Njegovi komentari su samo odmereni i objektivni, na kraju krajeva on u emisiji NE SME i NE TREBA da se stavlja na stranu ni jednog igraca, jer bi to bilo ako nista drugo - nepristojno.
On je analiticar, a ne navijac.

Saul Goodman

pre 9 godina

Zamislite kada bi Vilander rekao "Nikada nas nece okupirati vanzemaljci"
Ubedjen sam da bi vec sutradan na trgu u Cacku video svemirski razarac i Velimira Ilica kako ljubi vanzemaljsku cizmu ;)

djoko

pre 9 godina

Kao prvo marej je uvjek nezgodan Novaku da ne znam u kakvoj je formi...drugo neki dan sam osvojio turnir a kad god sam ja osvajo turnir osvajo je i Novak...dalje kad god je proso dalje od 1/4finala isao je do kraja...zatim Marej svake druge godine u ovoj deceniji gubi finala u AO a Novak dobija...sledece kad god kaze Vilander da gubi Novak on dobije...i na kraju moja prognoza Marej je vrhunski igrac nista on losiji sa igrackog aspekta nije on Novaka al nema srce sampiona i zato pada nakon 5 setova...idemooooo Nole po 8.GS titulu cjela RS i Srbija su uz tebe idemooooooooooooo...pokazi jos jednom ko je TATA TENISA

dane

pre 9 godina

Nemojte ljudi toliko da napadate Vilandera,jeste da bas nije naklonjen Novaku,ali ne mozete reci da ga mrzi.To je kao i kod nas obicnih ljubitelja tenisa,neki igrac vam je vise,a neki manje simpatican.Juce je u emisiji pred mec rekao da nole dobija vavrinku u 4 ili 5 setova.na osnovu jucerasnje noletove igre,endi i jeste blagi favorit,ali svi znamo kako nole moze da igra,i ja znam da ce igrati dobro i uzeti AO.

milan

pre 9 godina

Tip ne voli Noleta, da je to toliko odvratno.Ne mora on da nosi Noletovu sliku u novcaniku, ali bar da bude fer i neutralan.Ovde u Danskoj ga ljudi uopste ne slusaju, mada je jak u Svedskoj i UK. Nole dobija 3:2 posle velike borbe.@@@ lupas lupas a???

laki partizanovac

pre 9 godina

Vilander: Mari je blagi favorit, ali...na moju žalost pobjediće Đoković.
Nole , srećno do pobjede kojom ćeš ućutkati ovog ufuranog
game,sets,šah-mat Vilandera.

mr

pre 9 godina

Old fart Mats poštuje Novaka i često ga hvali,ali potajno priželjkuje poraz Novaka u svakom meču.Juče je verovatno bio prilično u bedaku zbog Wawrinke,pa sad prognozira kako mu je srcu milo. On zna da je kod vrhunskih igrača suština u tome kako ko kome "leži" ili ne u medjusobnim okršajima.Ja sam siguran da će Novak lakše da igra protiv Marija,nego protiv Stena. Da li će pobediti, videćemo,ali ako udje i odigra kako zna i može, onda će se Mats opet razočarati.

Бојан Илић

pre 9 godina

Када се човек не оствари у животу а неко млађи испуни и своје и туђе снове, онда се дешава овако нешто!:-)

cofi008

pre 9 godina

au da li smo mi realni...pa covek je samo izneo svoje misljenje...koje nije da nema osnovu obzirom da je marej trenutno u najboljoj formi..
ja navijam za noleta i rekao bih da je vilander u poslednje vreme poceo itekako da postuje novaka.
novak ce jednostavno morati da odigra bolji mec sutra ako zeli da pobedi,sto mislim i da hoce..jer drugacija je motivacija u finalu i u ostalim mecevima..setimo se vimbldona i "teskih" meceva sa dimitrovim i cilicem sve sa B igrom..a onda u finalu odmah A igra i federer je bio gotov..isto ce biti sutra i sa marejem.

Game,set and Tarabic

pre 9 godina

Znaci, ovaj prevazilazi samog sebe. Ne znam ko ga vise drzi na Eurosport kanalu (valjda kladionice) jer covek ne moze da ubode vola u ..pe i to nacrtanog sa svojim prognozama. Sve preko 10 gemova sto bude uzeo Skot je uspeh.

n

pre 9 godina

Super, par puta je tipovao na Noleta i izbaksuzirao! Šalu na stranu, mislim da je realno reko, Mari je delovao mnogo bolje u svom polufinalu, mada se na kraju ogradio rekavši da je finale novi dan i nova priča. Znamo da Novaku više odgovara kad je neko drugi favorit + nema šansone da odigra dva u nizu ovako loša meča. Inače već godinama unazad cenim da je Mari najteži mogući rival za Đ., znači teži od Rafe ili Rodžera. Prošla sezona mu je propala na vraćanje u formu posle operacije leđa. Endi opasno čita Đ. igru, teško ga je izbaciti iz terena jer se vrhunski brani. 2011-te je zamalo prekinuo pobednički niz (u Rimu), bio na 2 poena od pobede. Najspremniji je fizički u ovom trenutku. Nema slabosti na BH strani kao ova dvojica koju Nole voli da eksploatiše- može do sutra da vraća BH- kao i Nole. Drop-šot mora da bude savršen, sve stiže. Servira kudikamo jače. Nole je često u nedoumici šta zapravo da igra protiv njega. Meč se svede na dog-fight, fizičku borbu do iznemoglosti, pa ko ostane na nogama, ali siguran sam da će Novak pokušati sve da poeni budu kraći, da rizikuje, izlazi na mrežu, miksuje, jasno mu je da je duboka pasiva protiv W. bila jalova. Po meni, pravi Novak je umereno ofanzivni Novak koji kontroliše razmene s osnovne linije, izlazi na mrežu kad god može, puca vinere kad treba (paralele bh i fh mora češće iako su rizične), a brani se vrhunski, uz atletiku i letalne pasing šotove.

amadeus

pre 9 godina

Super. Drago mi je nek' je ovo izjavio posto ovaj Vilander nikad nista nije pogodio.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sacz, 31. januar 2015 08:01)

Ne samo sto nikad nista nije pogodio, nego je i poznati hejter kad je Novak u pitanju, tako da ovo nije vest niti informacija već šum jednog "stručnjaka".

zoran

pre 9 godina

@@@@ (Oskar, 31. januar 2015 09:20)

A gde sam ja spomenuo da si Hrvat?
Znači, osim priviđenja da će Đoković da izgubi, tebi se "javljaju" i Hrvati.

Kiza

pre 9 godina

Vilander pomatra analize i prognoze ,i to je njegovo licno misljenje ,nema sta , kao sto i mi imamo svoje misljenje,jelte.
Ali da mu je jucerasnji poraz Vavrinkeza za kog je iz srca navijao u sebi. ,mu. je bilo veoma krivo ,i to je se videlo po njegovom ponasanju tokom emisije.
A da ce sutrasnji mec biti tesan ,to bez sumnje , ali ako NOLE SVETSKA LEGENDA bude sveze glave ,tj hladne ,bice nova petarda na AO.

Vopi

pre 9 godina

Vilander ne voli Novaka i to je svima jasno ali bi mogo pokazati malo vise postovanja, tako je sa vecinom zapadnog sveta ne uklapamo se mi u njihov profil. Ali volim sto je tako jer mi Novakove pobede budu jos draze. Napred Novace!

xilofon

pre 9 godina

Vilander jako dobro vidi stvari, čak je dobro prognozirao meč protiv Vavrinke da će biti 5 setova.
Đoković je mentalno jači i zbog toga će pobediti u finalu.
(Peronimo, 31. januar 2015 08:19)

E pa nece biti, rodjace. Pred pocetak meca ga je pitala Barbara da prognozira, rekao je 3:0 ili 3:1 za Novaka.

marketing miks

pre 9 godina

Vilander je non-stop pljuvao Djokovica na pocetku karijere, pre par godina ga je hvalio na sva usta, sada opet ima nesto protiv njega ( ne moze bas da ga pljuje jer je broj 1). Ja sam ubedjen da Vilander radi marketing igracima za pare.

milan

pre 9 godina

Ahahahahama nemoj,a po kojoj osnovi?znamo svi da ne volis Novaka,ali nemoj bar ovako javno da to izjavljujejes@@@ ako nisi gledao emisiju nemoj da komentsrises.....Vilander je rekao ako ponove igre iz polufinala Marej je favorit

dimitrije

pre 9 godina

Taj Vilander iz nekog razloga ne voli Novaka.. To je ono, nista ti neko nije skrivio al ga jednostavno ne volis.. Uvek ga je kinjio.. Dok je bio mladji ok, bilo je mesta za kritiku, ali posle 2011–e.. Sad ne vidim razlog po osnovu kojeg je Andy favorit, osim ako finale nije namesteno :-)..

milan

pre 9 godina

Када се човек не оствари у животу а неко млађи испуни и своје и туђе снове, онда се дешава овако нешто!:-)@@@ 7 GS i jos 26 titula , 1. mesto na ATP i emisija na Eurosportu znaci totalno neostvaren stvarno

Petar

pre 9 godina

Realno gledano, Novak može da igra do 35, ne mora, ali fizički može, to znači da je ispred njega još nekih tridesetak GS turnira, malo više, malo manje, zavisi dokle će da igra, i vi mislite da Vilander misli kako Nole neće da ga prestigne u Slemovima, a potreban mu je još samo 1 GS za to???
Drugo, juče je taj Vilander pogodio kada je rekao da Novak dobija u 5 setova, to nije bila vest, ali ovo jeste.
Ali najvažnija stvar je to da je Novaka i Marija briga ko šta prognozira, oni to i ne slušaju niti ih zanima, oni se spremaju za finale, koncentacija je samo za meč, a ne za razne analitičare.
I na kraju, ja sam slušao i nije baš da je rekao ''Mari je favorit, kraj, pobeđuje 100%''. Kolko se sećam bilo je pitanje Barbare da li je Nole favorit za Finale, a Mats je rekao ne baš... uz obrazloženje koje nije neistinito, jer Mari igra najbolji tenis u karijeri, a Novak i dalje muke muči sa završnicama velikih turnira.
Dodajte na to nastup u 1/2 finalu protiv Vavrenke i stiče se zaista utisak da po 1 put možda Novak i nije izrazit favorit protiv Endija, ali naravno svako ima svoje mišljenje.
Ja ipak mislim da će Nole pobediti ako bude opušten i ne previše nervozan, naravno najvažnije od svega ako mu se bude igrao tenis!

Djape

pre 9 godina

Svi su u pravu kad kazu za Vilandera da ne podnosi Djokovica. Pratim njegove komentare godinama i uvek je bio u problemu kada je trebao da saopsti da je Djokovic pobedio i bio bolji od njegovih favorita.
Ne treba obracati paznju vise na te komentare, Djokovic je dokazao i opet ce da mu dokaze ko je ko u tenisu i na terenu.

Данац

pre 9 godina

Tip ne voli Noleta, da je to toliko odvratno.
Ne mora on da nosi Noletovu sliku u novcaniku, ali bar da bude fer i neutralan.
Ovde u Danskoj ga ljudi uopste ne slusaju, mada je jak u Svedskoj i UK. Nole dobija 3:2 posle velike borbe.

Dacha

pre 9 godina

@ Samo slep kog očiju može progonzirati da će Novak uzeti više od seta u finalu. Maraj 3:1.
(Svima je jasno šta se u Commonwealthu sprema za nedelju..., 31. januar 2015 08:35)

A svetski kladioničari sve slepci il' humanitarci - na Novaka 1,40 a na "favorita" 3,00! Hoće da pomognu dobrim poznavaocima tenisa da lako i lepo zarade. Dešava se... :-D

adem

pre 9 godina

trebate shvatiti jedno, da svaka izjava, znaci samo sta odredjena osoba misli o nekom dogadjaju, iliti najobicnija prognoza. isto tako i vasi komentari su samo prognoze da li zasnovane na nekim cinjenicama ili na osecaj to je druga prica. ali ako neko misli da nesto zna, tu je kladionica, ulozi par milki ili vise i onda...

Ivan NK

pre 9 godina

Svako ko misli da je Murray favorit neka stavi 100 eura(ili jos bolje 1000, Wilander moze 100000) i zaradi tri puta.
Kvota na Novaka je 1.4 , a Murray-a 2.9-pametnome dosta!!!

teska istina

pre 9 godina

realno po svemu vidjenom do sada, novak nije blistao na turniru, budimo ipak realni, igra sve vreme sa velikim oscilacijama, nadamo se da ce novak najbolje izdanje da prikaze u finalu, onda ce i prica biti drugacija!!

Morski Vuk

pre 9 godina

novak je najlosiji prvi igrac u povijesti tenisa, igra za vrijeme najvece rupe u tenisu kad su veliki sampioni na odlasku, to je vrijeme kad gs naslove osvajaju wawrinka, cilic ... bredih i niskiorki igraju zavrsnice ...
(mario, 31. januar 2015 12:18)
Ne zivim u Srbiji vec 07 godina , citam B92 vesti I pratim stanje u zemlji , nikada mi nije palo na pamet da otvorim Hrvatske vesti pa me najiskrenije zanima da li ima I likova iz Srbije koji posecuje Vase ( Hrvatske ) portale I ostavljaju ovakve maliciozne komentare? Sto se tice Novaka , on ce karijeru zavrsiti po broju osvojenih grand slamova minimum medju Top 5 svih vremena a ja se potajno nadam I cudu ako npr. ove sezone eksplodira I iskoristi sansu koja se ukazala.

Melenci

pre 9 godina

kakav Vilander ume da bude u izjavama ovo je sasvim korektna izjava.Samo da Nole smanji greske tj da ih prepolovi i nema problema.Po meni ne treba protiv Mareja nista spektakularno.Jeste finale velik izazov,najveci,ali Vavrinka je po meni bolji teniser od Endija,tako da ce Nole uspeti da ga pobedi.

sasa jokic

pre 9 godina

Mislim da Vilander vrlo dobro zna da jedan dobar ili los mec ne znsce nista.
Lepo je rekao da ke finsle druga stvar.
Setite se 2013, Nole se isto namucio sa Wawrinkom u 1/4 finalu, pa je posle pocistio Mareja u finalu.
Jeste Marej u dobroj formi, ali ipak je Nole bolji igrac i po pravilu bi trebao da bude favorit.
Jedna lasta ne cini prolece, svakome se desi los dan na turniru.

Mare

pre 9 godina

Mac Vilander, covek koji bi pre umro nego rekao nesto pozitivno o Djokovicu.

Evo konkretno primer mec Djokovic vs Raonic. Djokovic je glat dobio mec, da ne kazem prošetao se. Vilander pobedu prvog tenisera sveta znate kako objasnjava? Ni slucajno dobrom igrom Djokovica, vec, zamislite, lošim servisom Raonića. Stavljati segment servisa jednog tenisera protiv svetskog broja jedan govori ili o neznanju ili o namernom licemerju onoga koji to izjavi, u ovom slucaju Vilander. Dodajmo tome da je u navedemom meču, Raonicev servis bio njegov najbolji u dotadasnjem toku turnira. Servis mu je u 85% slucajeva isao preko 200km na čas, u 70% slucajeva je pogadjao osnovnu liniju. Ali ponavljam
,po Vilanderu, "loš" Raonicev servis je doneo pobedu Djokovicu. Toliko o objektivnosti Maca Vilandera, koja je nikakva.

Стеван

pre 9 godina

Хахаха. Виландер рек'о ! А што ви преносите шта је рек'о неко тамо...? Идемо Ноле. Још један ГС!!!!

Vilander GS < Đoković GS

pre 9 godina

Aj Novače Boga ti osvoji osmi GS da prestigneš ovog nekadv velikog igrača, a danas ostrašćenog komentatora pa nek onda komentariše one koji su kao on osvojili sedam ili manje GS.

moša

pre 9 godina

još nisam čuo da je ovaj lik afirmativno rekao o Novaku. razumem, ne voli ga, ali na mestu je strucnog konsultanta. ispalio se n puta do sada. sta ga vise zovu kad je pristrasan. nole, od sutra ti Vilander gleda u ledja, imaces 8 GS!

Dragan

pre 9 godina

Ma, samo neka ga osporavaju, a on ce biti samo bolji i bolji. To ce biti jedini efekat njihovog osporavanja. A Beker nije trebao da kuka kako Nole nije dovoljno postovan...time se postovanje nece zadobiti. Samo cutati i satirati protivnike jednog po jednog, a Vilander i ostali neka pricaju sta god hoce.

Бојан Илић

pre 9 godina

Pa naravno, Samo mi nevidimo da Nole nemoze da uzme vise od 1 GS u sezoni i da zadnje 3 godine uglavnom gubi finala na GSturnirima. Novak je naj bolji teniser danasnjice posto na svim turnirima stize do zavrsnice i to je kljuc ali isto tako on nije dominantan teniser osim 2011 posto dominacija znaci da se uzme i 2 do 3 GS pop sezoni sto je radio 2011 i sto su radili Rafa i Federer kada su bili prvi. I onda cete se sutra cuditi kada izgubi i pljuvati ga svojim komentarima....... A to Vilander vidi kao sto je Nole juce dobro rekao kako je lose odigrao polufinale i bio pasivan to mu se inace cesto dogadja pogotovo na US openu da igra odlicno i onda kada treba da odigra finalni i bitan mec on se stegne i igra pasivno i gubi.
(NS, 31. januar 2015 11:34)

Чему оволика искомплексираност, вечити контрашу и избацивачу фрустрација на Б92?!
Чудо ниси поменуо и "србијанско блато"?!?
Болест не бира....

somi

pre 9 godina

Hahhahahahaha...I onda,kad Nole bude dobio finale,on ce da kaze kako je Nole imao vise srece...Treba da ga zameni neko kao npr. Mekinro,ili mozda cak i Kurijer.Meni su oni mnogo gotivniji nego ovaj deda.

Simke

pre 9 godina

SIMKE, pa sam si dao odgovor na tvoje pitanje:" Novak i Marej su igrali 4 GS Finala, Novak je dobio 2, Marej naravno 2. Ne znam na osnovu čega je Novak Favorit?
Jeste Đoković bolji teniser od Mareja ali..." JER JE BOLJI!!!
(goran, 31. januar 2015 17:02)

Pa bolji je, kompletniji, talentovaniji, .. ali nije isto kad igraš Masters turnir na 2 seta, ili kad igraš 1/4 finale GS, ili 1/2 finale, kao što je slučaj kad se igra Finale GS.
U finalu pobeđuje glava i fizička sprema, ali najpre glava.
A Novak ne puca baš od samopouzdanja kad su Finala GS u pitanju.
Koliko si se samo nervirao dok si gledao Novaka kako dobijen meč poklanja protivniku u finalu GS?
Nadalu usopen, Mariju wimbdlon... to je sve jer psihički nije stabilan, zato je doveo Bekera, ne plaća ga iz dosade sigurno.
A posebna priča je za RG, kada takođe padne psihički i počne da pravi greške, a dobijao je već Nadala na šljaci, MK. Rim, Madrid...
Sve je u glavi i to je moja poenta. Mari je isti, ume da padne i da mu se oduzmu ruke, ali i Nole ume da se iznervira i potone da ne liči na sebe. Da nije tako imao bi do sad od 14 finala bar 10 GS., a njegov učinak je polovičan!
To je razlika jer igraš za trofej, poslednji meč na turniru.

robin hud

pre 9 godina

Totalna je glupost pomišljati da bilo koji teniser na bilo kom trenutku može biti , makar i blagi, favorit u odnosu na Novaka. To što Navratilova i Vilander pričaju da je Mari smršao, bromenio trenera i poboljšao kretanje nije ni blizu za poboljšanje njegovih šansi. Mnogo brzo ste zaboravili ZM i bruku koju je priredio Endi. Sve ovo ima za cilj da malo promoviše finale i poboljša celokupni biznis, ali Endi favorit? U to ni on sam ne veruje, što je i rekao, praveći sebi odstupnicu u slučaju neke bruke. Taman kolika je razlika između njega i Berdiha, tolika je između njega i Novaka. Da bi bio na nivou Novaka treba bar 6 meseci da igra u kontinuitetu. Njegova šansa je eventualni umor Novaka ili nedaj bože neka povreda o kojoj se inače šučka, pošto je Novak izbegavao bekend u meču sa Vavrinkom. Novak je sigurni favorit, sve ostalo je špekulacija ili iznenađenje.

Da li je ovo Einbanhstrasse?

pre 9 godina

Ne znam šta je sporno, ni ja ne volim Vilandera, ali rekao je da ako Nole igra ovako kao u 1/2 finalu, Mari je blagi favorit. Ja bih čak rekao da je da takvom Novakovom igrom Mari apsolutni favorit, ali znam da Nole ne vezuje dve loše partije.

boban

pre 9 godina

Novak je u polufinalu odigrao meč sa čini mi se 27 vinera i 49 grešaka.I opet je pobedio,gde je u odlučujućem setu ostavio protivnika na nuli.Novak sigurno dobija u finalu.Mari može najviše da osvoji jedan set.

Predo

pre 9 godina

Jedna je stvar nekoga voleti, a druga ceniti. Ja nisam Vilander, koga ne volim, ali ga cenim zbog njegovih 7 GS titula, ali nisam nikada voleo ni Federera kao osobu, ali ga morate ceniti zbog brojeva, koji su apsolutno na njegovoj strani i njegove igre. Problem je što je Vilander javna ličnost i njegove emocije ne bi trebale igrati ulogu, ali je i čovek.
Čudno je da on sudi samo na osnovu polufinala, a nakon meča sa Raonićem rekao je da je Novak favorit na svakom turniru i na svakoj podlozi, čak i Rolan Garosu pored Rafe. Mislim, ja to sve ne shvatam ozbiljno, sport bi trebao da bude zabava, pa me tako i Vilander zabavlja i svojim analizama i "uvlačenjem" svojim šefovima Britancima.
On već dugo favorizuje Marija, pogotovo sada kada mu je Federer na zalasku karijere. A Novak je "momak sa Istoka", koga svi na Zapadu cene, ali bi većina volela da vidi nekog iz "više rase" na čelu kolone.

igor

pre 9 godina

Pljuvaci imate kurs 3 na Skota idite u kladionicu prodajte stan kucu.Pusti praznu pricu vasa zelja je druga stvar od realnosti jer svaki mec je drugaciji.

poznavalac

pre 9 godina

Novak sa svojim timom odradjuje sjajno skauting prema svakom protivniku i tako postavlja igru.Defanzivna taktika mozda nije lepa ali je donela finale.Sa Endijem druga prica i treba ocekivati ofanzivniju igru kao i dosad sto je primenjivao i cistio ga sa terena.8 gren slem je tu a njegovom timu i njemu kao neprikosnovenom broju 1 sve cestitke.Posle meca strucnjaci poput Vilandera neka besede i analiziraju koliko hoce.

vopi

pre 9 godina

pa u teniskim krugovima je poznato da Vilander ne voli Novaka to je jednostavno tako,to i sam Novak zna tako da ovakve njegove izjave su sasvim normalne i iskrene covek bar kaze istinu, i on je covek koji bi se najvise radovao kada bi Novak izgubio....to tako treba prihvatiti ali nije mi jasno zasto bas toliko omalazava Novaka neznam koji je razlog?zato je tu Nole da ga demantuje svojim ucinkom na tereneu

Mare

pre 9 godina

@Milan

Ovo sto sam preneo, Vilander je izjavio posle meča. To šta je pričao uoči meča je jedno, ali je posle meča rekao da je Raonić slabo servirao i time olakšao Djokoviću da pobedi. Totalno je neobjektivan, ? znate zasto? Ne samo zbog toga što nikada nije smatrao Djokovića za favorita, vec zato što je Federera i Nadala uvek smatrao favoritima. Ako je takav stručnjak, kako mu je Fédérer i dok je bio u najvecoj krizi bio favorit u svakom meču, ? Djokovic mu ni 2011 kad je sve mleo, ni sada kada je dominantno prvi na svetu, nije smatrao favoritom. Nije objektivan uopšte.

sasa jokic

pre 9 godina

Mario@ Nole je dominirao u zlatnoj eri tenisa, u cemu se slazu svi svetski eksperti. Ako je Tebi Rodzer kao broj dva u odlasku onda OK. Mada je 2010, 11 i 12 bio u najboljim godinama za tenis.
Sada je tacno da se stvara rupa, ali ne slaba kao ona od 2003-2007 kada je Rodzer pokupio gomilu GS titula.
Tako da ce Nole pored cinjenice da je suvereno vladao u eri Rodzera i Nadala, pokupiti jos bar 6-7 GS titula. Takav uspeh ce biti krunisan titulom GOAT!

v

pre 9 godina

Ili ne gledate originalne izjave, ili niste oprali usi, ili slusate Ceronju koji prevodi (citaj:ne prevodi) na Eurosportu, ili engleski vecini nije jaca strana. I dok se slazem da Vilander ne mirise Novaka preterano, daleko od toga da uvek sve kaze pogresno. Pa imamo i mi oci, vidimo kad Novak odigra lose. Vilander je jako ''ubijao'' komentarima Novaka na pocetku karijere dok je imao samo jedan slem, kasnije nisam mogla da verujem kakvi hvalospevi izlaze iz njegovih usta, a sad je nekako osrednji. Njegov najveci spin jeste kada Novak odigra odlicno a on prica o porazenom. Ali, Vilander radi za koga radi, on je samo jedna karika u celoj masineriji. Zato se ja jako smejem i zabavljam dok ga gledam, njegova faca je koma...cak i kada mu se vidi da mu nije toliko pravo ja uzivam....da ne pricam sto deluje kao neka lisica sa onim klimanjem glave. Pustite coveka, sta nas briga za njega. Znate sta je smesno? Federerovi navijaci na forumima ga bukvalno mrze, a ni Nadalovi ga ne mirisu. Nego se mi koncentrisemo na izjave o Novaku i daleko od toga da nismo u pravu ali brate mili preterujemo. Tako da, Noletu srecno a ova izjava je korektna. Naslov izvucen iz konteksta skroz.

Glup

pre 9 godina

novak je najlosiji prvi igrac u povijesti tenisa, igra za vrijeme najvece rupe u tenisu kad su veliki sampioni na odlasku, to je vrijeme kad gs naslove osvajaju wawrinka, cilic ... bredih i niskiorki igraju zavrsnice ...
(mario, 31. januar 2015 12:18)

Hahahahaha...al me čovjek nasmeje,ne znam samo gdje se rađaju ovakvi bolidi...

VUK

pre 9 godina

Eeee Mario bruko u Hrvata!Prvo Čilić je vrhunski teniser..i trenira ga teniska legenda..zar ideš dotle da popljuješ Čilića da bi pljunuo Đokovića?!Nema rupe u tenisu i sportu.Nole je prvi GS osvojio 2008..tada je Federer imao 25 godina !!!a Rafa 20!!od tada je narednih sedam godina Nole u TRI igrača sveta-punih sedam godina!a tri završio kao broj jedan, a jednu kao broj dva!!!Samo neko ko pojma nema o sportu može tako nešto napisati.Uvek je trenutni kvalitet sporta najbolji jer je posledica istorije tog sporta.Današnja Nemačka reprezentacija bi Barzilu iz 1970 sa Peleom dala deset komada..Čilić sa svojim servisom od 230km na sat i winerima od 170 km bi pokidao i Borga i Samprasa u tri seta..Karl Luis na nivou na kojem je bio u vrhuncu ,ne bi danas ušao u 8 na OI. Popljuvati svog zemljaka koji je uzeo GS samo da bi pljunuo Novaka je psihoza..Sory.

nenad rs

pre 9 godina

Све зависи од Новака и сервиса ако га буде служио и од почетка вршио притисак на Ендијев сервис мислим да неће бити узбудљиво у супротном дуг меч и пети сет.

Melenci

pre 9 godina

MARIO,mozda i ti popunjavas neku rupu,jer ti se posrecilo?!Ima rezona u tvom poimanju zivota,jednom smrkne,drugom svane.Kamo srece da je to pratilo Noleta kroz karijeru.I kamo srece da mu se sutra otvori i nebo i Sunce, i pobedi Endija.

Ivan

pre 9 godina

Najveci Novakov problem bice taj sto je Marej oba GS osvojio bas protiv njega! Novak je takav kakav je, ima taj psihicko-emotivni problem i ako bude igrao pod tim pritiskom bice zaista tesko!!! Naravno ni britancu nije glava jaca strana. Kvalitet je svakako na Noletovoj strani!

Igor

pre 9 godina

Ja sam gledao čoveka pre polufinala kada je izjavio da je Novak favorit i da on njemu pred svaki meč, bez obzira protiv koga igra, daje ulogu favorita. Ova se izjava odnosi na mogućnost da Nole u finalu ponovi igru iz polufinala i tu je čovek apsolutno u pravu. U svim drugim varijantama je No1e favorit.

Damir

pre 9 godina

To je samo njegova prognoza,ništa više. Na osnovu igre u polufinalu,pa i ranije,ima i smisla. Što ne znači da će pogoditi. Ali isto tako,ne znači ni da će pogoditi Novakovi navijači. Dakle,svako svoje mišljenje,a poštovati i jedno i drugo.

igor

pre 9 godina

Samo jedno se slazem sa Vilanderom da je Djokovic lose servirao protiv Vavrinke i imao je nesto slabiji mec. Ali kada je zaigrao svoju igru ocistio ga je u poslednjem setu. E bas zbog toga sam ubedjen da u nedeju dobija, i to, po meni 3 1. Dva meca za redom Novak gotovo nikada ne odigra slabije i lose servira. Upravo zbog toga sam ubedjen u njegov trijumf sutra, uz agresivnu igru i kvalitetan servis.

Кривокапић

pre 9 godina

Евроспорт је британска станица, ајде нека неко са б92 каже да је Енди фаворит.

borkes

pre 9 godina

Što se tiče Vilandera i televizije čiji program vodi i na kojoj prezentuje javno svoje stavove jučer mi je sasvim slučajno "upao u oko" jedan detalj. Obratite pažnju u pauzama između gemove kad idu reklame u jednoj od reklama za "livescore" ili nešto slično, prikazuju se na raznim uređajima izvesni statistički podaci. U jednom trenutku pojavljuje se i ATP lista na kojoj je prvi Rafael Nadal ??? Rafa je poslednji put bio broj 1 23.06.2014.
Nisam zaista neki fanatični pristalica teorija zavere ali prosto ne mogu da poverujem da je neko u januaru 2015 slučajno na reklamu zalepio podatak star najmanje 6 meseci.
Jedino ako reklama nije stara toliko. To ne znam jer retko pratim eurosport. U tom slučaju povlačim sve što sam rekao.
Idemo dalje.

Milutin

pre 9 godina

... Ali, kao, i Novak moze da "iznenadi"?! Ako se ovaj Vilander nije naiznenadjivao sto se tice Novaka nije niko. I opet se nesto cudi. Shvati majstore, to je Novak Djokovic, broj jedan, nadmasio te je vec u svakom smislu, nema potrebe za takvom sujetom.

Petar

pre 9 godina

Vilander je tokom karijere osvojio 33 titule, od kojih je sedam bilo na Gren slemovima, isto koliko ima i srpski teniser.
Drugim rečima, nije mu baš sve jedno da Novak postane i zvanično bolji teniser od njega

strućnjak

pre 9 godina

Mats samo pumpa atmosferu pred meč, njegova kuća otkupila je prava, za to je plaćen, angažovan je i u ATP bordu..
osim toga, nije uspevao da sakrije frustraciju i kada je Nole postajao No1, sustizao ga i prestigao na listi po broju nedelja.. sada je slično i Slamovima verovatno je jedini 'strućnjak' sa ovakvom izjavom

losmi

pre 9 godina

Da Djokovic igra i protiv Mileta Kitica u finalu, Vilander bi rekao da je Lemi favorit :-D
Salu na stranu, 50:50 je sansa, sem ako Djokovic ne odigra vrhunski. Kad se to desi onda niko nema bas mnogo sanse

Budi sav

pre 9 godina

Dragi komentatori, slaba koska je "ko je favorit?" zato sto je to bitno samo za kladionice i kladionicare. Neizvesnost je atraktivna, favorizovanje je "gusta prasina". Novak mozda ima opstu prednost a Endi odlicnu formu, taman da imamo visok nivo neizvesnosti bez koje sport, a cak ni zivot, nisu preterano interesantni.

coa

pre 9 godina

Činjenica je da Mats nije veliki simpatizer Novaka Djokovića,ali i mi srbi uvijek preuveličavamo stvari.U pravu je da je Nole odigrao lose polufinale, ali i da ponovi takvu igru u finalu Andy bi morao igrati svoj najbolji tenis da bi pobjedio.Mislim da je to puno uslova da bi se stvarno i desilo.Znači Nole idemooooo do osmog GS...

velikoslovog

pre 9 godina

Ako je rekao da je "sa ovakvom Novakovom igrom (ono sto je prikazao protiv Vavrinke) je Marej blagi favorit" pa mislim da je to realna izjava. A ako Nole odigra normalno, Marej nema sanse.