Tenis 94

Četvrtak, 29.01.2015.

17:30

Treći čin ’klasika’: Novak želi revanš i finale

Melburn park njegova je druga kuća, kuća za koju ga vežu najlepše uspomene.

Treæi èin ’klasika’: Novak želi revanš i finale IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

94 Komentari

Sortiraj po:

Dott

pre 9 godina

Petar.S, 30. januar 2015 09:18)

Petre sve si dobro i tacno rekao, medjutim to je statistika, u praksi neki mec koji si dobio ne prepustivsi protivniku mnogo gemova, moze biti da je teze izvojevan nego neki koji si dobio sa po jednim brejkom u setu. Ovo sad izgleda sitnicarenje, ali zaista je tako izmedju njih dvojice. U Umagu Vavrinka je bio dominantan i delovao je ubedljivije do trenutka Noletove predaje. Inace u juniorskim danima, sam Novak je jednom prilikom izjavio da ga je Vavrinka uvek dobijao i obecavao je vise, bio je veci potencijal od Novaka.Znas zasto? Zato sto u juniorskim danima teniseri ne rade takticke postavke svoje igre naspram svakog protivnika pojedinacno, pa su tad do izrazaja dolazili suvi fizicki kvaliteti i talenat.
To sto je Novak kao senior redovno dobijao Vavrinku rezultat je dobre takticke pripreme protivigre, tu je Novak jak, jer se dobro takticki pripremi. Inace pogledaj Mareja, Berdiha, Nadala, Vavrinku pa i Rodzera, svi imaju jace i ubitacnije udarce od Noleta, fizicke predispozicije svi imaju dobre, kondiciono takodje nema neke velike razlike izmedju njih, svi vladaju solidno raznim udarcima, ali Nole opet protiv svih njih ima pozitivan skor u poslednjih ne samo 4 godine, ja bih rekao u poslednjih 6. Dobro naravno nije samo stvar dobre postavke takticke igre prema svakom, Novak je mnogo toga unapredio u svojoj igri, ali sve to ne bi bilo dovoljno protiv tih njihovih jakih i preciznih udaraca, da on u mecu ne radi na tome da ih neutralise.

Petar.S

pre 9 godina

Vavrinka je tokom citave karijere Novaku bio ozbiljan protivnik, znaci i u ranijim godinama kada nije bio visoko plasiran na atp listi. Novak je sa njim teze izlazio na kraj nego sto su to cinili ostali iz vrha...
(Dott, 29. januar 2015 21:13)

Nikako druže, nikako! Wawrinka je Novaku težak rival samo u zadnje 2 god. Od prvog meča 2006, u Hrvatskoj gde je Novak predao meč jer je tada imao problema sa disanjem, alergijama i td, dok nije počeo sa gluten dijetom, pa sve do zadnjeg meča prošle god. u Londonu, Novak je dominirao nad njim. Međusobni skor je 16:3.
Novak je od 2007 napravio 14 UZASTOPNIH pobeda, sve do AO 2014, teško da se može reći kako je neko težak protivnik Novaku ako ga je ovaj dobio 14 puta za redom.
Onda taj meč 2013 kao što reče Ozmo je najavio ''novog Wawrenku'', i iako je izgubio već 2014 je uspeo da prekine niz pobeda Novaka i najzad trijumfuje, i uzme svoj 1 gs.
Tako da zadnje 2 god. Stan je popravio igru, mentalno ojačao, i izvukao pouke iz epskih mečeva na AO 2013 i USopenu 2013, gde su oba meča bila u 5 setova.
Ali tokom cele karijere Novak je dominirao, pa ne igra se tenis od 2013-te godine, šta pišeš to?
Znam da svi imaju strah, ali Đoković je duplo bolji teniser, to govore i rezultati i međ. skor.

Amater

pre 9 godina

Vavrinka nije potcenjen od strane "Djokovicevaca" sto neko rece, nego je on prosto tu gde jeste. Kad se pogleda ATP lista, kad se pogleda broj osvojenih turnira, uz sve duzno postovanje Novak i Vavrinka se ne mogu svrstati u istu klasu tenisera. Sa druge se mnogi usudjuju da podcenjuju Novaka Djokovica, svetskog broja jedan!

Biba

pre 9 godina

Petre svaka reč ti je na mestu. Volimo Novaka i kad pobeđuje i kad gubi, jer je on jedan divan, human mlad čovek, koji je sve postigao svojim radom i velikim odricanjima.....i što je pored svega ostao ČOVEK. Koliko znam nikada nije nijednog svog kolegu uvredio, prema svakom je tolerantan, nikada nije komentarisao RF i RN "kulturnr i gospodske uvrede". Samo se nasmeši onim njegovim dečačkim osmehom.Danas mu želim puno sreće, punu koncentraciju i naravno pobedu! O Wawrinki mislim sve najlepše, vrlo korektan i dobar momak, za razliku od njegovog zemljaka.Napred NOLEEEEE uz tebe smo!

Batko

pre 9 godina

Искрено се надам да грешим, али ме јако плаши сутрашњи меч и такође ме плаши финални меч ако Ноле сутра прође.
(Audax, 29. januar 2015 21:41)

Izvini, a sta te ne plaši ?!

Batko

pre 9 godina

Wawrinka potcenjen od strane Djokovicevaca, ocekivano. Oni potcenjuju i mnogo jace igrace, tzv. Novakove ucitelje Fedeksa i Rafu. No, dobro, teren je glavno merilo, pa cemo videti. Ono sto mi je u ovakvim situacijama uvek smesno, jeste to sto Novakovi navijaci veruju kako je ovaj tata, a ostali su za klasu ispod, neki i vise. To je ok, tako oni razmisljaju, sta da se radi. Kad je neko glup, ne mozes mu to ni objasniti. Nego, ono sto je zanimljivo jeste da i pored konstantnog potcenjivanja ostalih igraca, oni zele slabije za Novaka u polufinalu i finalu, i ne samo to, nego i po mogucstvu da budu premoreni. Nelogicno, ili da?
(Mikii, 29. januar 2015 21:33)

Smešan je, a pomalo i isfrustiran tvoj komentar.

nn

pre 9 godina

@tulipan
Kakvi sve likovi rastu u ovoj zemlji Srbijici. Tulipanu, za pocetak, knjigu u sake, kaze se poslednjih godina, a ne zadnjih godina. Da, jeste, Federer udara lopticu elegantno, to niko ne spori, ali u tom slucaju Novak je za Nadala(kojeg ne pominjes) Federer. Ti si bas neki gospodin, samo neko gospodstvo obznanjujes, samo pre ce biti da si KVAZI...

Neutron

pre 9 godina

Nole se je naostrio, a kada se Nole naostri, ja ne vidim nacina da ga Wawrinka dobije. Ovo se meni cini sigurna pobeda Noleta, mozda 3-0. Bez ikakvog omalovazavanja Svajcarca, koji je strasan igrac i ocigledno u misiji odbranjivanja titule, ali, ipak...kada je Noletova psiha ovakva kakva jeste sada, ne znam na koju foru moze Stan da ga dobije. Bilo bi super osvajanje titule sa skorom 21-0 u setovima. Moguce je to, sto da ne. Ajmo Nole, samo napred!

ona

pre 9 godina

bravo Miki ,u pravi si svaki put do sada . to je horda ostrascenih likova koji nisu dalje otisli iz svog sela ili grada iz ove jadne srbije, a kulture toliko nemaju da pljuju svakog ko na planeti igra tenis. na osnovu toga i grade svoje misljenje za koje boli uvo ceo svet. ne kapiraju nista ,pa ni sport, tresu se kao misevi oko osvajanja AO kao da ce to nesto promeniti u svetu tenisa i generalno u zivotu. sve je to smesno,prolazno i nebitbno kao lanjski sneg.

radekornjača

pre 9 godina

bice sutra pravi maraton,mada imam neki osecaj da ce novak brzo resiti mec. Djokovic po ponasanju na terenu sve više lici na federera ( neslavi pobede padanjem u transu,deranjem,vikanjem), dok mari stalno nesto zvoca,a kirijos kostantno se ponasa kao na fudbalskoj utakmici

objektivni Novakov navijac

pre 9 godina

@Stepanek odgovor tebi a ti uzmi koji hoces:

1.zato sto je Srbin
2.zato sto je u ljudskoj prirodi da posle izvesnog vremena navijaju za slabijeg (meni se takodje smucila serena!)
3.zato sto ga nemozes pobediti ako on to nece (sam sebi je najveci protivnik "Big Mek" (alijas Dzon Mekinro kaze Novaka moze pobediti samo Djokovic!)
i 4. ono najvaznije mnogo je pametniji od onih sto ga ne vole!A zavist je cudna rabota i nema joj leka!

tulipan

pre 9 godina

ocekujem elegantnu pobedu vavrinke od 3-1 u setovima...samo da dodam,tenis je zadnjih nekoliko godina dotakao dno,smesno je uporediti ovo danas sa vremenom kada su sampras i federer dominirali,svako ko je realan ce priznati,gledajte kako samo federer gospodski udara lopticu,a kako nas nole,zbog takvih kao sto je nas nole sve manje ljudi gleda ovaj nekada lep i gospodski sport

nenad rs

pre 9 godina

Новак је илузиониста на терену, све од њега зависи још једном ако игра на нивоу као против Раонића нема му равног,знају то и Стан и Енди боље од нас,зна то и Виландер и стално то говори само се његове анализе извлаче из контекста а објаснио је екстра како Стан може добити.Дословно је рекао да је то питање Новаковог изласка на терен и његовог мотива.

Beobrad

pre 9 godina

Apsolutno sve zavisi od Novaka !
Prosle godine kada ga je Sten dobio, Novak bas i nije blistao, samo tako je i mogao Vavrinka da ga dobije!
Dva puta se to nece ponoviti, a i Sten tesko moze tri seta igrati top tenis!
Sve ukazuje na Novakovu pobedu, samo je pitanje da li Vavrinka moze uzeti set ili ne, mozda cak i dva moze uzeti, ali tri NIPOSTO !

Dott

pre 9 godina

Vavrinka je tokom citave karijere Novaku bio ozbiljan protivnik, znaci i u ranijim godinama kada nije bio visoko plasiran na atp listi. Novak je sa njim teze izlazio na kraj nego sto su to cinili ostali iz vrha, doduse ne bas u svakom mecu bilo ih je i u kojima nije bilo neizvesnosti i kada ga je nesto lakse dobijao. Naravno razlog je sto vavrinka nije uvek i na svakom turniru maksimalno spreman poput Novaka.
Zanimljivo je to da su Novkovi nezgodni protivnici mahom sa Nemackog govornog podrucja, kao sto je Kolsajber, Tomi Has, Jirgin Melcer, Rodzer i Stan. Da li slucajnost ili neki spiholoski momenat, ili je to pak taj njihov mentalitet discipline i istrajnosti koji smo tako mnogo puta osetili kod Nemackih fudbalera, ko ce ga znati.
Jedno je sigurno, nepopravljivi sam optimista kad je Nole u pitanju, verujem da je kadar da sa svojim timom iznadje nacin na koji ce se superiorno suprostaviti sutra Stanu, jer ne jedan put uspevao je za njega nezgodne igrace iznaci im slabe tacke na koje ce udarati.
Zato nece me cuditi ukoliko sutra Vavrinku dobije na jedan naizgled ne mnogo tezak nacin. Mnogo puta do sad i sam Mac Vilander je najavljivao tezak mec Noletu sa nekim igracem, da bi ga Nole izmarsirao sa lakocom, secam se skoro je to bilo protiv Dimitrova, pa i ovaj jucerasnji mec protiv Raonica, mnogi su ocekivali da ce leteti perije, pa na kraju nista od toga.
Na kraju zamislite samo kako je Vavrinki i njegovim navijacima, ne bio im u kozi!

napred nole

pre 9 godina

i jos da dodam da je ovo polufinale i da novak ovde ne sme da igra sa nekom dozom rezerve i da se nesto cuva, sutra mora da odigra na najvisem nivou i da jednostavno samelje wawrinku onako kako on zna a to je sa najvisem nivoom igre......

Mikii

pre 9 godina

Wawrinka potcenjen od strane Djokovicevaca, ocekivano. Oni potcenjuju i mnogo jace igrace, tzv. Novakove ucitelje Fedeksa i Rafu. No, dobro, teren je glavno merilo, pa cemo videti. Ono sto mi je u ovakvim situacijama uvek smesno, jeste to sto Novakovi navijaci veruju kako je ovaj tata, a ostali su za klasu ispod, neki i vise. To je ok, tako oni razmisljaju, sta da se radi. Kad je neko glup, ne mozes mu to ni objasniti. Nego, ono sto je zanimljivo jeste da i pored konstantnog potcenjivanja ostalih igraca, oni zele slabije za Novaka u polufinalu i finalu, i ne samo to, nego i po mogucstvu da budu premoreni. Nelogicno, ili da?

objektivni Novakov navijac

pre 9 godina

A da Nole obuce majicu sa Mirkinim likom bar za vreme zagrevanja!?Salim se,nije nas Novak takvog karaktera,naprotiv u dosadasnjem toku turnira ponasa se kao pravi gospodin,Sad se samo raduje posle odigranog dobrog poena i na zavrsetku dobijenog meca!Sazreo kao covek,otac a najvise kao sampion!Nema sumnje dobar vetar u tvoje jedra Novace i odvedi tvoj brod u luku finala,vala zasluzio si!

napred nole

pre 9 godina

zna se sta nole mora sutra raditi, prva stvar je RITERN on mora da bude na visokom nivou, druga stvar je da novak se ne upusta u u ravne udarce i takvu izmenu udaraca sa njim, trece je da mu salje na bekhend spinovane loptice, a cetvrto je da bude smiren da servira kao protiv raonica i jednostavno da ceka svoju sansu na njegov servis jer znamo kako wawrinka servira, da bude rasterecen i da digne nivo igre na jos barem 15% i mislim da nece biti problema....

Audax

pre 9 godina

Искрено се надам да грешим, али ме јако плаши сутрашњи меч и такође ме плаши финални меч ако Ноле сутра прође.

Andjela

pre 9 godina

Nevezano za tekat moram da prokomentarisem koliko mi je cudan Vavrinkina na prvoj slici. Govor tela pokazuje da se raduje, ali zato oci potpuno "mrtve", nikakvog zara u njima(mislim da sam na b92 videla ovu sliku zumiranu i to primetila).
Rekla bih da ceo mec zavisi od prvog seta. Ako ga Novak osvoji sigurno dobija 3-0, eventualno 3-1, a ako to bude Vavrinka onda gledamo 5 setova i ne bih mogla da tvrdim da Novak sigurno pobedjuje. Ali opet bih dala blagu prednost Novaku jer se vidi da je bas siguran u sebe, na celom turniru je izgubio samo 1 gem na svoj servis, ako to nije mentalna snaga, onda ne znam sta je.

Petar

pre 9 godina

Šta god uradio sutra Novak, taj momak nam je doneo toliko radosti do sad, i većini ljudi u ovom sivilu u kom žive je mnogo puta dao razlog za novu nadu, i mnogo puta je već pokazao da je ipak istina ona stara izreka da se nikada ne treba predavati i da zalaganjem i trudom svaki cilj postane dostižan.
Samim tim što nas je u zadnje 3 decenije snašlo to što nas je snašlo, ratovi, smrt, siromaštvo; on na plećima nosi i dalje veliki teret očekivanja koje imamo kao narod koji njegov uspeh poistovećuje sa ličnim uspehom, što je i razumno.
Istina je upravo najneverovatnija u priči zvanoj Novak Đoković. Ni Stiven Spilberg ne bi umeo da napiše zanimljiviji film i kad bi pustio mašti na volju.
Momak koji je krenuo od nule, kao mali sanjao o vrhu, trenirao pod bombama, živeo od danas do sutra, uspeo je da bez pomoći države svojim trudom postane jedan od najboljih sportista na svetu, zašta je zvanično i dobio nagradu 2011/2.
Sve ovo pišem jer znam da ako sutra ne pobedi, ili u Finalu protiv Škota, mnogi će u sekundi zaboraviti sve što je postigao ovaj momak, i krenuće kamenje i drvlje na njegovo ime. Za mene je on odavno već pobednik, i tu činjenicu ne može ni jedan Žika, Mile, Pera ili neko peti da promeni njihovim sebičnim licemernim komentarima, jer su to ljudi bez obraza, jedino hrabri iza malim monitora.
To kakvo srce ima Novak mogu da sanjaju i Federer sa njegovih 17 gs, i Nadal i Marej.

mikson82

pre 9 godina

Nekako sam priželjkivao prvo Nišikorija, a u finalu Berdiha. Sigurno bi Novak imao mnogo lakši put do titule u tom slučaju, i rekao bih da bi tada bio 99% osvajač AO, medjutim šta je tu je. Jednostavno ovo je fer, ako misliš da budeš najbolji treba da pobediš trenutno igrače koji su ti najnezgodniji. Vavrinka me dosta plaši jer ima to nešto što ga tera da protiv Novaka igra u transu velike mečeve na velikim turnirima - jednostavno on se Novaka ne plaši i uvek rasterećeno pusti ruku, dok se recimo Federera boji samo tako i uvek ima kočnicu, često gubi dobijene mečeve. Endi Novaku nikako ali NIKAKO ne leži i to mi nije najjasnije obzirom na početak karijere gde ga je Novak redovno lagano dobijao, i obzirom da se jako dobro poznaju a da Novaka smatram najinteligentnijem teniserom današnjice koji se može prilagoditi svačijoj igri na ATP Touru. Nadam se Novakovoj pobedi u oba meča, voleo bih sa po 3:0, ali smatram da će biti znatno teže. Mišljenja sam da bi Nole dosta lakše pobedio Nadala i Federera u 1/2F i F, nego što će ovu dvojicu... I još nešto, psiha će uticati dosta, Novakov pogled pre početka meča, energija sa kojom bude ulazio.... Svestan je da je svojim greškama umesto na 10 GS i nekog ko bi ih možda imao najviše u istoriji, trenutno na "samo" 7 upravo zbog ove dvojice.... Kažem "samo" 7 jer ga ovde neki pljuju, kao da su ih isti ti osvoili po 100...

a

pre 9 godina

@salapura vojislav
Pa zato i jeste prvi, jer je bez konkurencije.
Federer mator, Nadal povredjen, ostali nikad gori. Dok su RF i Nadal bili mladi i zdravi, a pored njih tu bili i Rodik, Safin (2 Novakove nocne more), pa onda Nalbandijan, Davidenko itd. Novak je mogao samo da sanja da bude prvi.

Običan

pre 9 godina

Biće nezgodno,naročito prvi set.Obično tada Nole provali taktiku koju su mu spremili.Kasnije u drugom i trećem to sve ide dosta lakše.Vavrinka je uvek inspirisan protiv Noleta,daće 100 posto ali ipak ne očekujem nešto više od tipa 7:5,6:4,6:2 za Noleta.

Aca Znalac

pre 9 godina

Mislim kada se jave zemljaci iz RS, pa ono pozdravljaju, ko da su bre 30.000 km daleko od Srbije, alo bre vi ste bre tu odmah tu i nećete se pomerati, a Nole je vaš kao što je i naš, ako je uopšte nešto vaše, a nije naše što nije vaše i tako bre bolan to.

salapura vojislav

pre 9 godina

Nezaboravite da je nas Nole svetski br, 1. I da je bez konkurencije njbolji teniser sveta, Kad Srbin odigra samo 70%
od svojih relnih mogucnosti niko ga ne moze pobediti. Takavu
razliku u kvalitetu nema ni jedan sportista na planeti. NOLE HVALA TI STO TE IMAMO VOJA

Slauter

pre 9 godina

Kapiram da je Vavrinka ispucao svoje protiv Noleta. Retko ko uspeva da igra dobro protiv njega u kontinuitetu, pa makar i na samo jednom turniru. Da je sljaka, pa ajde, ali u Australiji mislim da je previse, cak i od odlicnog Vavrinke. Tako da se nadam da ce servis ostati odlican i prognoziram 3-1.

Nole je dosta agresivniji nego prethodne dve godine, jedino sto ne bi bilo dobro je da udje u onaj mod gde hoce da se nadjacava bez potrebe, kao recimo protiv Del Potra.

oxydant

pre 9 godina

Pa dobro,Saša je napisao malo opširniji tekst.Ja bih to telegrafski:
Stanislas je veoma opasan u prvom setu i ako mu krene,dobija dodatnu
motivaciju.Za Novaka je bitno da nametne svoj autoritet od prvog poena.Za to je preduslov puna koncentracija na samom početku.Nikako duga razmena ravnih udaraca,nego spinovi u bekend i česta promena ritma.Dobro zagrevanje pre meča,kako bi bekend paralela već na počet-
ku proradila.U protivnom,kada se budu igrali važni poeni,Novak će iz-
begavati paralele ili će ih "stidljivo" koristiti..Ovo su moja potse-
ćanja na njihove ranije mečeve,ali ja ne sumnjam da sve ovo Novak sa-
vršeno zna i da će sutra nezadrživo izboriti sebi ulazak u finale!

....,,

pre 9 godina

Misljenja sam, ne samo ja, sve svi koji su objektivni da je Novak blagi favorit. Iskreno, mnogo toga samim tim zavisi od njega. ako bude bio njegov dan, nece se muciti. A ako ne bude, videcemo sta ce se dogoditi. Opet verujem da je i u "mucenjima" u prednosti. Srecno.

Get Back

pre 9 godina

Ja mogu mirno da spavam. Znam da nema sanse bilo ko da pobedi Noleta ovih dana. Nokica ladnjaka osvaja ovaj turnir, a ne samo mec protiv Stana. Vidi se iz vasione.

vamos

pre 9 godina

(Zmaj, 29. januar 2015 18:22)
Izvini,a koja je to njegova greska?To sto je izgubio mec? To je greska..Sta, izasao je na teren i mislio da ce osvojiti titulu ako izgubi mec pa je shvatio da je pogresio na kraju..Novak je razbio RAfu na Vimbldonu,tukao ga je jos puno puta,tukao je i Mareja..Sa druge strane,Marej je razbio Novaka na wimbldonu,Federer ga je razbio u Sangaju...Tu nema nikakve greske,ne znam sta ti nije jasno?
Pobedice onaj ko sutra bude bolji..ako Novak pobedi svakako da nece biti iznenadjenje ali isto tako ni pobeda Vavrinke nece nikoga sokirati.Ova osveta je toliko pogresan motiv,nadam se da Novak ne cita ove vesti..Da je tako,Nadal,Federer i Novak nebi nikad vise nikog pobedili s obzirom koliko su duzni ostalim teniserima

men

pre 9 godina

Mora pasti revanš i to ne samo protiv Stena nego i protiv Mareja. I on mu je ostao dužan za 2 GS titule koje mu je Novak ututkao u ruke bez ozbiljne borbe.
Vreme je da Novak stisne papučicu gasa i pokaže ko je najbolji teniser današnjice i kakav tenis je sposoban da igra. Tu nema šta da traži ni Wawrinka niti Marej.
Bude li se Novak bilo sutra ili u nedelju ponovo predao bez borbe biću veoma razočaran.

Zmaj

pre 9 godina

Svi govore o polufinalu Nole- Vavrinka prošle godine, a da li se neko seća drugog polufinala - Nadal Federer. Nadal je igrao briljantno i, kao i obično, razbio Federera. Hoću da kažem da se Nadal nije povredio u samom finalu (leđa, nije mogao da servira, ali nije ni predao) verovatno Vavrinka sada ne bi bio branilac titule. Inače, mislim da je Nole sutra favorit, neće valjda ponoviti istu grešku.

Mance

pre 9 godina

Hoću da kažem da se Nadal nije povredio u samom finalu (leđa, nije mogao da servira, ali nije ni
predao) verovatno Vavrinka sada ne bi bio branilac titule. Inače, mislim da je Nole sutra favorit, neće valjda ponoviti istu grešku.
(Zmaj, 29. januar 2015 18:22)

Nije tacno, bio je Vavrinka bolji i pre povrede.

Simke

pre 9 godina

loptica je okrugla, drška reketa osmougaona, ko bude dobro zabijao spinove, servirao, i manje bude nervozan pobeđuje.
U pitanju je veliki ulog, Finale GS. Ma koliko da ste bili puta u finalu ili da ste osvajali, uvek je nervoza prisutna, što znači da će smireniji biti više konctrentrisan na igru i bolje će udarati lopticu, tj slušaće ga udarci kako se kaže.
I jedan i drugi su odlično igrali ceo tirnir i sve karte su otvorene.
O finalu treba pričati ako Novak sutra pobedi. Ne volim da baksuziram a čitam već komentare na izjave Marija kako će ga Novak oduvati?
Pa čekajte ljudi, sutra igra sa Wawrenkom, zadnja 2 meča na AO su bila neizvesna, zašto mislite da će ovaj biti drugačiji?

Saša Popović

pre 9 godina

Novak će pobediti 3-0 Wawrinku i sva 3 seta će biti vrlo tesna no moje je mišljenje da će Marej osvojiti AO škot igra na vrhunskom nivou a to će zasmetati Novaku slagat će grimase kada endi bude dominirao i pogadjao vanjske delove linije

pengula

pre 9 godina

samo top spin u Vavrinkin jednoručni bekhend, nikako ravni udarci jer ih hvata u penjanju pa onda može biti problem.Zato je Nadal toliko superioran protiv igrača sa jednoručnim bekhendom( Federer,Vavrinka,Almagro...)

dejan

pre 9 godina

Možda zvuči paradoksalno, ali mene najviše brine to što je Novak prelako dobijao sve prethodne rivale. Retko kada je Novak osvojio neki veliki turnir, a da nije prolazio kroz pakao na terenu. Više puta mu se dešavalo da igra sigurno i ubedljivo pa da se neplanirano oklizne, a kada se mučio protiv slabijih i tražio formu, nekako je na kraju lakše izlazio na kraj sa najboljima.
U svakom slucaju mnogo više toga zavisi od Novaka. On se prvi pita. Neka odigra svoj najbolji tenis i nije bitno ko je na drugoj strani.

Nemanja V.

pre 9 godina

Sa 20 god i 8 meseci je pobedio Federera tada,secam se naterali smo profesora da nam na casu pusti tie break, nesto vezano za masine i kaze struju smo radili haha, hajde profesore,hajde,hajde sad ce da ga pobedi i pustio nam.

Vaše ime

pre 9 godina

Jeste da na AO Stan u zadnje 2 godine protiv Novaka igra vrhunski tenis, 2013 blizu pobede, 2014 pobeda.
Ali međusobni skor daje mnogo drugačiji utisak jer Novak vodi sa 16:3 u pobedama. Da nije pobede iz prošle godine, Novak bi nad Wawrenkom imao 14 uzastopnih pobeda, ili 15 da je tada pobedio!
Hoću da kažem da Novak ipak ima recept za Wawrenku, i da taj jedan poraz prošle god. nije merilo jer ga je Novak redovno tukao od 2007 do te 2014.
A onda treba gledati i zadnji susret, ne tako davno, na završnom Mastersu u Londonu gde ga je 2 set dobio sa nulom, 6:3 - 6:0 za Novaka. Što znači da je Nole naučio na greškama i opet povratio samopouzdanje kada igra sa Wa.
Normalno, gs se igra na 3 dobijena, i teže je, kao i na USopenu 2013 kada je bilo teško, ali po meni Novak je pokazao 70% onoga što zna, a nije izgubio set, i mislim da je i on željan tenisa sa ''jačim'' imenima, jer na zadnjem GS je bio nekako uspavan protiv Nišikorija, bezvoljan... i bez motiva, to ga je i koštalo pobede.
Kako god, ako Novak ne bude vodio rat sa samim sobom i sa Wavrenkom, onda pobeđuje 100%. U suprotnom nam sledi repriza iz 2013 i 2014...

#murguza#boskovic?

pre 9 godina

Sve je i Djokovicevom pristupu za sami mec, ako krene agresivno od samog starta kao protiv Raonica (druga dva seta) nece biti nikakvih problema, ali ako pocne da ceka greske Wawrinke onde ce biti ozbiljnih problema. Pozzz i nadam se laksoj pobedi Noleta.

Vlado Banja Luka

pre 9 godina

Veliki pozdrav i podrska iz Republike Srpske za naseg sampiona Novaka Djokovica. Idemo Nole...do jos jednog finala i jos jedne titule!

Valter

pre 9 godina

Federera i Nadala postujem zbog njihovih uspeha, ali ovog coveka(Vavrinku) jedinog volim da gledam i navijam za njega uvek, osim kada igra protiv nasih tenisera.

Ranzo cepidlaka

pre 9 godina

Nije suvise bitno, ali nije ni da nije - Novak je imao 20 godina kada je uzeo prvi AO :-) mozda nekima to i dalje ne deluje kao nesto znacajno, ali u to vreme dobiti Nadala ili Federera je bilo nestvarno, a kamoli nesto vise. Poredjenja radi, sadasnji "novi klinci" nisu ni blizu ATP 250 titule, a Nole je u to vreme imao GS, 2 mastersa i nekoliko titula, uz to najmladji polufinalista sva 4 GS ikada. Samo kazem...

sasa jokic

pre 9 godina

Nikada vise Stan nece pobediti Noleta, potpisujem, barem u bitnim mecevima, na velikim turniruma. Stan je odlican teniser, ali ipak nije Novakov nivo. Jednom ga je iznenadio, posle toga je bio bukvalno demoliran nekoliko puta.

Vlada82

pre 9 godina

Sta reci osim napred Novace,hrabro i sigurno! Vavrinka je sjajan teniser koji poseduje veoma mocan jednorucni bekhend,verovatno najbolji udarac na Turu te vrste,i zaista je milina gledati ga kako izvodi taj udarac! Ali ja se uzdam u naseg asa i njegovo znanje i njegovu snagu! Neka bolji pobedi...
I da,zivci zbogom...
:-)

VUJKE

pre 9 godina

Nole ne igra uvek savrseno,al je svetska klasa koja traje godinama!Nema sumnje ko je ovde favorit i od koga sve zavisi!!!
Mislim da mu Vavrinka ne moze biti konkurencija ni u kom smislu,jedino da novak ima bas los dan sto se retko desava!
predvidjam reziltat 3/1 za Noleta!
u finalu Endy nema sta da trazi protiv njega,nikad nije dostigao njegov nivo igre niti ce 3:0 za NOVAKA DJOKOVICA!!!!
SRECNO LEGENDO!

Nislija

pre 9 godina

Svi ocekuju maratonski mec u 5 setova, naprotiv ja mislim da ce biti 3:1 za Djokovica. Jednostavno ovo je njegov turnir i kad udje u polufinale i finale tad se budi "Ozy" Djokovic, teniser koji ovde ima 4 titule i ide po 5-u!

Ranzo cepidlaka

pre 9 godina

Nije suvise bitno, ali nije ni da nije - Novak je imao 20 godina kada je uzeo prvi AO :-) mozda nekima to i dalje ne deluje kao nesto znacajno, ali u to vreme dobiti Nadala ili Federera je bilo nestvarno, a kamoli nesto vise. Poredjenja radi, sadasnji "novi klinci" nisu ni blizu ATP 250 titule, a Nole je u to vreme imao GS, 2 mastersa i nekoliko titula, uz to najmladji polufinalista sva 4 GS ikada. Samo kazem...

men

pre 9 godina

Mora pasti revanš i to ne samo protiv Stena nego i protiv Mareja. I on mu je ostao dužan za 2 GS titule koje mu je Novak ututkao u ruke bez ozbiljne borbe.
Vreme je da Novak stisne papučicu gasa i pokaže ko je najbolji teniser današnjice i kakav tenis je sposoban da igra. Tu nema šta da traži ni Wawrinka niti Marej.
Bude li se Novak bilo sutra ili u nedelju ponovo predao bez borbe biću veoma razočaran.

Vlado Banja Luka

pre 9 godina

Veliki pozdrav i podrska iz Republike Srpske za naseg sampiona Novaka Djokovica. Idemo Nole...do jos jednog finala i jos jedne titule!

Nislija

pre 9 godina

Svi ocekuju maratonski mec u 5 setova, naprotiv ja mislim da ce biti 3:1 za Djokovica. Jednostavno ovo je njegov turnir i kad udje u polufinale i finale tad se budi "Ozy" Djokovic, teniser koji ovde ima 4 titule i ide po 5-u!

sasa jokic

pre 9 godina

Nikada vise Stan nece pobediti Noleta, potpisujem, barem u bitnim mecevima, na velikim turniruma. Stan je odlican teniser, ali ipak nije Novakov nivo. Jednom ga je iznenadio, posle toga je bio bukvalno demoliran nekoliko puta.

mikson82

pre 9 godina

Nekako sam priželjkivao prvo Nišikorija, a u finalu Berdiha. Sigurno bi Novak imao mnogo lakši put do titule u tom slučaju, i rekao bih da bi tada bio 99% osvajač AO, medjutim šta je tu je. Jednostavno ovo je fer, ako misliš da budeš najbolji treba da pobediš trenutno igrače koji su ti najnezgodniji. Vavrinka me dosta plaši jer ima to nešto što ga tera da protiv Novaka igra u transu velike mečeve na velikim turnirima - jednostavno on se Novaka ne plaši i uvek rasterećeno pusti ruku, dok se recimo Federera boji samo tako i uvek ima kočnicu, često gubi dobijene mečeve. Endi Novaku nikako ali NIKAKO ne leži i to mi nije najjasnije obzirom na početak karijere gde ga je Novak redovno lagano dobijao, i obzirom da se jako dobro poznaju a da Novaka smatram najinteligentnijem teniserom današnjice koji se može prilagoditi svačijoj igri na ATP Touru. Nadam se Novakovoj pobedi u oba meča, voleo bih sa po 3:0, ali smatram da će biti znatno teže. Mišljenja sam da bi Nole dosta lakše pobedio Nadala i Federera u 1/2F i F, nego što će ovu dvojicu... I još nešto, psiha će uticati dosta, Novakov pogled pre početka meča, energija sa kojom bude ulazio.... Svestan je da je svojim greškama umesto na 10 GS i nekog ko bi ih možda imao najviše u istoriji, trenutno na "samo" 7 upravo zbog ove dvojice.... Kažem "samo" 7 jer ga ovde neki pljuju, kao da su ih isti ti osvoili po 100...

Vaše ime

pre 9 godina

Jeste da na AO Stan u zadnje 2 godine protiv Novaka igra vrhunski tenis, 2013 blizu pobede, 2014 pobeda.
Ali međusobni skor daje mnogo drugačiji utisak jer Novak vodi sa 16:3 u pobedama. Da nije pobede iz prošle godine, Novak bi nad Wawrenkom imao 14 uzastopnih pobeda, ili 15 da je tada pobedio!
Hoću da kažem da Novak ipak ima recept za Wawrenku, i da taj jedan poraz prošle god. nije merilo jer ga je Novak redovno tukao od 2007 do te 2014.
A onda treba gledati i zadnji susret, ne tako davno, na završnom Mastersu u Londonu gde ga je 2 set dobio sa nulom, 6:3 - 6:0 za Novaka. Što znači da je Nole naučio na greškama i opet povratio samopouzdanje kada igra sa Wa.
Normalno, gs se igra na 3 dobijena, i teže je, kao i na USopenu 2013 kada je bilo teško, ali po meni Novak je pokazao 70% onoga što zna, a nije izgubio set, i mislim da je i on željan tenisa sa ''jačim'' imenima, jer na zadnjem GS je bio nekako uspavan protiv Nišikorija, bezvoljan... i bez motiva, to ga je i koštalo pobede.
Kako god, ako Novak ne bude vodio rat sa samim sobom i sa Wavrenkom, onda pobeđuje 100%. U suprotnom nam sledi repriza iz 2013 i 2014...

Get Back

pre 9 godina

Ja mogu mirno da spavam. Znam da nema sanse bilo ko da pobedi Noleta ovih dana. Nokica ladnjaka osvaja ovaj turnir, a ne samo mec protiv Stana. Vidi se iz vasione.

salapura vojislav

pre 9 godina

Nezaboravite da je nas Nole svetski br, 1. I da je bez konkurencije njbolji teniser sveta, Kad Srbin odigra samo 70%
od svojih relnih mogucnosti niko ga ne moze pobediti. Takavu
razliku u kvalitetu nema ni jedan sportista na planeti. NOLE HVALA TI STO TE IMAMO VOJA

dejan

pre 9 godina

Možda zvuči paradoksalno, ali mene najviše brine to što je Novak prelako dobijao sve prethodne rivale. Retko kada je Novak osvojio neki veliki turnir, a da nije prolazio kroz pakao na terenu. Više puta mu se dešavalo da igra sigurno i ubedljivo pa da se neplanirano oklizne, a kada se mučio protiv slabijih i tražio formu, nekako je na kraju lakše izlazio na kraj sa najboljima.
U svakom slucaju mnogo više toga zavisi od Novaka. On se prvi pita. Neka odigra svoj najbolji tenis i nije bitno ko je na drugoj strani.

pengula

pre 9 godina

samo top spin u Vavrinkin jednoručni bekhend, nikako ravni udarci jer ih hvata u penjanju pa onda može biti problem.Zato je Nadal toliko superioran protiv igrača sa jednoručnim bekhendom( Federer,Vavrinka,Almagro...)

Nemanja V.

pre 9 godina

Sa 20 god i 8 meseci je pobedio Federera tada,secam se naterali smo profesora da nam na casu pusti tie break, nesto vezano za masine i kaze struju smo radili haha, hajde profesore,hajde,hajde sad ce da ga pobedi i pustio nam.

Valter

pre 9 godina

Federera i Nadala postujem zbog njihovih uspeha, ali ovog coveka(Vavrinku) jedinog volim da gledam i navijam za njega uvek, osim kada igra protiv nasih tenisera.

Aca Znalac

pre 9 godina

Mislim kada se jave zemljaci iz RS, pa ono pozdravljaju, ko da su bre 30.000 km daleko od Srbije, alo bre vi ste bre tu odmah tu i nećete se pomerati, a Nole je vaš kao što je i naš, ako je uopšte nešto vaše, a nije naše što nije vaše i tako bre bolan to.

VUJKE

pre 9 godina

Nole ne igra uvek savrseno,al je svetska klasa koja traje godinama!Nema sumnje ko je ovde favorit i od koga sve zavisi!!!
Mislim da mu Vavrinka ne moze biti konkurencija ni u kom smislu,jedino da novak ima bas los dan sto se retko desava!
predvidjam reziltat 3/1 za Noleta!
u finalu Endy nema sta da trazi protiv njega,nikad nije dostigao njegov nivo igre niti ce 3:0 za NOVAKA DJOKOVICA!!!!
SRECNO LEGENDO!

#murguza#boskovic?

pre 9 godina

Sve je i Djokovicevom pristupu za sami mec, ako krene agresivno od samog starta kao protiv Raonica (druga dva seta) nece biti nikakvih problema, ali ako pocne da ceka greske Wawrinke onde ce biti ozbiljnih problema. Pozzz i nadam se laksoj pobedi Noleta.

Zmaj

pre 9 godina

Svi govore o polufinalu Nole- Vavrinka prošle godine, a da li se neko seća drugog polufinala - Nadal Federer. Nadal je igrao briljantno i, kao i obično, razbio Federera. Hoću da kažem da se Nadal nije povredio u samom finalu (leđa, nije mogao da servira, ali nije ni predao) verovatno Vavrinka sada ne bi bio branilac titule. Inače, mislim da je Nole sutra favorit, neće valjda ponoviti istu grešku.

....,,

pre 9 godina

Misljenja sam, ne samo ja, sve svi koji su objektivni da je Novak blagi favorit. Iskreno, mnogo toga samim tim zavisi od njega. ako bude bio njegov dan, nece se muciti. A ako ne bude, videcemo sta ce se dogoditi. Opet verujem da je i u "mucenjima" u prednosti. Srecno.

oxydant

pre 9 godina

Pa dobro,Saša je napisao malo opširniji tekst.Ja bih to telegrafski:
Stanislas je veoma opasan u prvom setu i ako mu krene,dobija dodatnu
motivaciju.Za Novaka je bitno da nametne svoj autoritet od prvog poena.Za to je preduslov puna koncentracija na samom početku.Nikako duga razmena ravnih udaraca,nego spinovi u bekend i česta promena ritma.Dobro zagrevanje pre meča,kako bi bekend paralela već na počet-
ku proradila.U protivnom,kada se budu igrali važni poeni,Novak će iz-
begavati paralele ili će ih "stidljivo" koristiti..Ovo su moja potse-
ćanja na njihove ranije mečeve,ali ja ne sumnjam da sve ovo Novak sa-
vršeno zna i da će sutra nezadrživo izboriti sebi ulazak u finale!

Vlada82

pre 9 godina

Sta reci osim napred Novace,hrabro i sigurno! Vavrinka je sjajan teniser koji poseduje veoma mocan jednorucni bekhend,verovatno najbolji udarac na Turu te vrste,i zaista je milina gledati ga kako izvodi taj udarac! Ali ja se uzdam u naseg asa i njegovo znanje i njegovu snagu! Neka bolji pobedi...
I da,zivci zbogom...
:-)

Običan

pre 9 godina

Biće nezgodno,naročito prvi set.Obično tada Nole provali taktiku koju su mu spremili.Kasnije u drugom i trećem to sve ide dosta lakše.Vavrinka je uvek inspirisan protiv Noleta,daće 100 posto ali ipak ne očekujem nešto više od tipa 7:5,6:4,6:2 za Noleta.

Slauter

pre 9 godina

Kapiram da je Vavrinka ispucao svoje protiv Noleta. Retko ko uspeva da igra dobro protiv njega u kontinuitetu, pa makar i na samo jednom turniru. Da je sljaka, pa ajde, ali u Australiji mislim da je previse, cak i od odlicnog Vavrinke. Tako da se nadam da ce servis ostati odlican i prognoziram 3-1.

Nole je dosta agresivniji nego prethodne dve godine, jedino sto ne bi bilo dobro je da udje u onaj mod gde hoce da se nadjacava bez potrebe, kao recimo protiv Del Potra.

objektivni Novakov navijac

pre 9 godina

@Stepanek odgovor tebi a ti uzmi koji hoces:

1.zato sto je Srbin
2.zato sto je u ljudskoj prirodi da posle izvesnog vremena navijaju za slabijeg (meni se takodje smucila serena!)
3.zato sto ga nemozes pobediti ako on to nece (sam sebi je najveci protivnik "Big Mek" (alijas Dzon Mekinro kaze Novaka moze pobediti samo Djokovic!)
i 4. ono najvaznije mnogo je pametniji od onih sto ga ne vole!A zavist je cudna rabota i nema joj leka!

Petar

pre 9 godina

Šta god uradio sutra Novak, taj momak nam je doneo toliko radosti do sad, i većini ljudi u ovom sivilu u kom žive je mnogo puta dao razlog za novu nadu, i mnogo puta je već pokazao da je ipak istina ona stara izreka da se nikada ne treba predavati i da zalaganjem i trudom svaki cilj postane dostižan.
Samim tim što nas je u zadnje 3 decenije snašlo to što nas je snašlo, ratovi, smrt, siromaštvo; on na plećima nosi i dalje veliki teret očekivanja koje imamo kao narod koji njegov uspeh poistovećuje sa ličnim uspehom, što je i razumno.
Istina je upravo najneverovatnija u priči zvanoj Novak Đoković. Ni Stiven Spilberg ne bi umeo da napiše zanimljiviji film i kad bi pustio mašti na volju.
Momak koji je krenuo od nule, kao mali sanjao o vrhu, trenirao pod bombama, živeo od danas do sutra, uspeo je da bez pomoći države svojim trudom postane jedan od najboljih sportista na svetu, zašta je zvanično i dobio nagradu 2011/2.
Sve ovo pišem jer znam da ako sutra ne pobedi, ili u Finalu protiv Škota, mnogi će u sekundi zaboraviti sve što je postigao ovaj momak, i krenuće kamenje i drvlje na njegovo ime. Za mene je on odavno već pobednik, i tu činjenicu ne može ni jedan Žika, Mile, Pera ili neko peti da promeni njihovim sebičnim licemernim komentarima, jer su to ljudi bez obraza, jedino hrabri iza malim monitora.
To kakvo srce ima Novak mogu da sanjaju i Federer sa njegovih 17 gs, i Nadal i Marej.

nn

pre 9 godina

@tulipan
Kakvi sve likovi rastu u ovoj zemlji Srbijici. Tulipanu, za pocetak, knjigu u sake, kaze se poslednjih godina, a ne zadnjih godina. Da, jeste, Federer udara lopticu elegantno, to niko ne spori, ali u tom slucaju Novak je za Nadala(kojeg ne pominjes) Federer. Ti si bas neki gospodin, samo neko gospodstvo obznanjujes, samo pre ce biti da si KVAZI...

Neutron

pre 9 godina

Nole se je naostrio, a kada se Nole naostri, ja ne vidim nacina da ga Wawrinka dobije. Ovo se meni cini sigurna pobeda Noleta, mozda 3-0. Bez ikakvog omalovazavanja Svajcarca, koji je strasan igrac i ocigledno u misiji odbranjivanja titule, ali, ipak...kada je Noletova psiha ovakva kakva jeste sada, ne znam na koju foru moze Stan da ga dobije. Bilo bi super osvajanje titule sa skorom 21-0 u setovima. Moguce je to, sto da ne. Ajmo Nole, samo napred!

vamos

pre 9 godina

(Zmaj, 29. januar 2015 18:22)
Izvini,a koja je to njegova greska?To sto je izgubio mec? To je greska..Sta, izasao je na teren i mislio da ce osvojiti titulu ako izgubi mec pa je shvatio da je pogresio na kraju..Novak je razbio RAfu na Vimbldonu,tukao ga je jos puno puta,tukao je i Mareja..Sa druge strane,Marej je razbio Novaka na wimbldonu,Federer ga je razbio u Sangaju...Tu nema nikakve greske,ne znam sta ti nije jasno?
Pobedice onaj ko sutra bude bolji..ako Novak pobedi svakako da nece biti iznenadjenje ali isto tako ni pobeda Vavrinke nece nikoga sokirati.Ova osveta je toliko pogresan motiv,nadam se da Novak ne cita ove vesti..Da je tako,Nadal,Federer i Novak nebi nikad vise nikog pobedili s obzirom koliko su duzni ostalim teniserima

objektivni Novakov navijac

pre 9 godina

A da Nole obuce majicu sa Mirkinim likom bar za vreme zagrevanja!?Salim se,nije nas Novak takvog karaktera,naprotiv u dosadasnjem toku turnira ponasa se kao pravi gospodin,Sad se samo raduje posle odigranog dobrog poena i na zavrsetku dobijenog meca!Sazreo kao covek,otac a najvise kao sampion!Nema sumnje dobar vetar u tvoje jedra Novace i odvedi tvoj brod u luku finala,vala zasluzio si!

Mance

pre 9 godina

Hoću da kažem da se Nadal nije povredio u samom finalu (leđa, nije mogao da servira, ali nije ni
predao) verovatno Vavrinka sada ne bi bio branilac titule. Inače, mislim da je Nole sutra favorit, neće valjda ponoviti istu grešku.
(Zmaj, 29. januar 2015 18:22)

Nije tacno, bio je Vavrinka bolji i pre povrede.

Dott

pre 9 godina

Vavrinka je tokom citave karijere Novaku bio ozbiljan protivnik, znaci i u ranijim godinama kada nije bio visoko plasiran na atp listi. Novak je sa njim teze izlazio na kraj nego sto su to cinili ostali iz vrha, doduse ne bas u svakom mecu bilo ih je i u kojima nije bilo neizvesnosti i kada ga je nesto lakse dobijao. Naravno razlog je sto vavrinka nije uvek i na svakom turniru maksimalno spreman poput Novaka.
Zanimljivo je to da su Novkovi nezgodni protivnici mahom sa Nemackog govornog podrucja, kao sto je Kolsajber, Tomi Has, Jirgin Melcer, Rodzer i Stan. Da li slucajnost ili neki spiholoski momenat, ili je to pak taj njihov mentalitet discipline i istrajnosti koji smo tako mnogo puta osetili kod Nemackih fudbalera, ko ce ga znati.
Jedno je sigurno, nepopravljivi sam optimista kad je Nole u pitanju, verujem da je kadar da sa svojim timom iznadje nacin na koji ce se superiorno suprostaviti sutra Stanu, jer ne jedan put uspevao je za njega nezgodne igrace iznaci im slabe tacke na koje ce udarati.
Zato nece me cuditi ukoliko sutra Vavrinku dobije na jedan naizgled ne mnogo tezak nacin. Mnogo puta do sad i sam Mac Vilander je najavljivao tezak mec Noletu sa nekim igracem, da bi ga Nole izmarsirao sa lakocom, secam se skoro je to bilo protiv Dimitrova, pa i ovaj jucerasnji mec protiv Raonica, mnogi su ocekivali da ce leteti perije, pa na kraju nista od toga.
Na kraju zamislite samo kako je Vavrinki i njegovim navijacima, ne bio im u kozi!

Simke

pre 9 godina

loptica je okrugla, drška reketa osmougaona, ko bude dobro zabijao spinove, servirao, i manje bude nervozan pobeđuje.
U pitanju je veliki ulog, Finale GS. Ma koliko da ste bili puta u finalu ili da ste osvajali, uvek je nervoza prisutna, što znači da će smireniji biti više konctrentrisan na igru i bolje će udarati lopticu, tj slušaće ga udarci kako se kaže.
I jedan i drugi su odlično igrali ceo tirnir i sve karte su otvorene.
O finalu treba pričati ako Novak sutra pobedi. Ne volim da baksuziram a čitam već komentare na izjave Marija kako će ga Novak oduvati?
Pa čekajte ljudi, sutra igra sa Wawrenkom, zadnja 2 meča na AO su bila neizvesna, zašto mislite da će ovaj biti drugačiji?

Beobrad

pre 9 godina

Apsolutno sve zavisi od Novaka !
Prosle godine kada ga je Sten dobio, Novak bas i nije blistao, samo tako je i mogao Vavrinka da ga dobije!
Dva puta se to nece ponoviti, a i Sten tesko moze tri seta igrati top tenis!
Sve ukazuje na Novakovu pobedu, samo je pitanje da li Vavrinka moze uzeti set ili ne, mozda cak i dva moze uzeti, ali tri NIPOSTO !

nenad rs

pre 9 godina

Новак је илузиониста на терену, све од њега зависи још једном ако игра на нивоу као против Раонића нема му равног,знају то и Стан и Енди боље од нас,зна то и Виландер и стално то говори само се његове анализе извлаче из контекста а објаснио је екстра како Стан може добити.Дословно је рекао да је то питање Новаковог изласка на терен и његовог мотива.

radekornjača

pre 9 godina

bice sutra pravi maraton,mada imam neki osecaj da ce novak brzo resiti mec. Djokovic po ponasanju na terenu sve više lici na federera ( neslavi pobede padanjem u transu,deranjem,vikanjem), dok mari stalno nesto zvoca,a kirijos kostantno se ponasa kao na fudbalskoj utakmici

napred nole

pre 9 godina

i jos da dodam da je ovo polufinale i da novak ovde ne sme da igra sa nekom dozom rezerve i da se nesto cuva, sutra mora da odigra na najvisem nivou i da jednostavno samelje wawrinku onako kako on zna a to je sa najvisem nivoom igre......

a

pre 9 godina

@salapura vojislav
Pa zato i jeste prvi, jer je bez konkurencije.
Federer mator, Nadal povredjen, ostali nikad gori. Dok su RF i Nadal bili mladi i zdravi, a pored njih tu bili i Rodik, Safin (2 Novakove nocne more), pa onda Nalbandijan, Davidenko itd. Novak je mogao samo da sanja da bude prvi.

napred nole

pre 9 godina

zna se sta nole mora sutra raditi, prva stvar je RITERN on mora da bude na visokom nivou, druga stvar je da novak se ne upusta u u ravne udarce i takvu izmenu udaraca sa njim, trece je da mu salje na bekhend spinovane loptice, a cetvrto je da bude smiren da servira kao protiv raonica i jednostavno da ceka svoju sansu na njegov servis jer znamo kako wawrinka servira, da bude rasterecen i da digne nivo igre na jos barem 15% i mislim da nece biti problema....

Saša Popović

pre 9 godina

Novak će pobediti 3-0 Wawrinku i sva 3 seta će biti vrlo tesna no moje je mišljenje da će Marej osvojiti AO škot igra na vrhunskom nivou a to će zasmetati Novaku slagat će grimase kada endi bude dominirao i pogadjao vanjske delove linije

ona

pre 9 godina

bravo Miki ,u pravi si svaki put do sada . to je horda ostrascenih likova koji nisu dalje otisli iz svog sela ili grada iz ove jadne srbije, a kulture toliko nemaju da pljuju svakog ko na planeti igra tenis. na osnovu toga i grade svoje misljenje za koje boli uvo ceo svet. ne kapiraju nista ,pa ni sport, tresu se kao misevi oko osvajanja AO kao da ce to nesto promeniti u svetu tenisa i generalno u zivotu. sve je to smesno,prolazno i nebitbno kao lanjski sneg.

Audax

pre 9 godina

Искрено се надам да грешим, али ме јако плаши сутрашњи меч и такође ме плаши финални меч ако Ноле сутра прође.

Mikii

pre 9 godina

Wawrinka potcenjen od strane Djokovicevaca, ocekivano. Oni potcenjuju i mnogo jace igrace, tzv. Novakove ucitelje Fedeksa i Rafu. No, dobro, teren je glavno merilo, pa cemo videti. Ono sto mi je u ovakvim situacijama uvek smesno, jeste to sto Novakovi navijaci veruju kako je ovaj tata, a ostali su za klasu ispod, neki i vise. To je ok, tako oni razmisljaju, sta da se radi. Kad je neko glup, ne mozes mu to ni objasniti. Nego, ono sto je zanimljivo jeste da i pored konstantnog potcenjivanja ostalih igraca, oni zele slabije za Novaka u polufinalu i finalu, i ne samo to, nego i po mogucstvu da budu premoreni. Nelogicno, ili da?

Andjela

pre 9 godina

Nevezano za tekat moram da prokomentarisem koliko mi je cudan Vavrinkina na prvoj slici. Govor tela pokazuje da se raduje, ali zato oci potpuno "mrtve", nikakvog zara u njima(mislim da sam na b92 videla ovu sliku zumiranu i to primetila).
Rekla bih da ceo mec zavisi od prvog seta. Ako ga Novak osvoji sigurno dobija 3-0, eventualno 3-1, a ako to bude Vavrinka onda gledamo 5 setova i ne bih mogla da tvrdim da Novak sigurno pobedjuje. Ali opet bih dala blagu prednost Novaku jer se vidi da je bas siguran u sebe, na celom turniru je izgubio samo 1 gem na svoj servis, ako to nije mentalna snaga, onda ne znam sta je.

tulipan

pre 9 godina

ocekujem elegantnu pobedu vavrinke od 3-1 u setovima...samo da dodam,tenis je zadnjih nekoliko godina dotakao dno,smesno je uporediti ovo danas sa vremenom kada su sampras i federer dominirali,svako ko je realan ce priznati,gledajte kako samo federer gospodski udara lopticu,a kako nas nole,zbog takvih kao sto je nas nole sve manje ljudi gleda ovaj nekada lep i gospodski sport

Batko

pre 9 godina

Wawrinka potcenjen od strane Djokovicevaca, ocekivano. Oni potcenjuju i mnogo jace igrace, tzv. Novakove ucitelje Fedeksa i Rafu. No, dobro, teren je glavno merilo, pa cemo videti. Ono sto mi je u ovakvim situacijama uvek smesno, jeste to sto Novakovi navijaci veruju kako je ovaj tata, a ostali su za klasu ispod, neki i vise. To je ok, tako oni razmisljaju, sta da se radi. Kad je neko glup, ne mozes mu to ni objasniti. Nego, ono sto je zanimljivo jeste da i pored konstantnog potcenjivanja ostalih igraca, oni zele slabije za Novaka u polufinalu i finalu, i ne samo to, nego i po mogucstvu da budu premoreni. Nelogicno, ili da?
(Mikii, 29. januar 2015 21:33)

Smešan je, a pomalo i isfrustiran tvoj komentar.

Biba

pre 9 godina

Petre svaka reč ti je na mestu. Volimo Novaka i kad pobeđuje i kad gubi, jer je on jedan divan, human mlad čovek, koji je sve postigao svojim radom i velikim odricanjima.....i što je pored svega ostao ČOVEK. Koliko znam nikada nije nijednog svog kolegu uvredio, prema svakom je tolerantan, nikada nije komentarisao RF i RN "kulturnr i gospodske uvrede". Samo se nasmeši onim njegovim dečačkim osmehom.Danas mu želim puno sreće, punu koncentraciju i naravno pobedu! O Wawrinki mislim sve najlepše, vrlo korektan i dobar momak, za razliku od njegovog zemljaka.Napred NOLEEEEE uz tebe smo!

Amater

pre 9 godina

Vavrinka nije potcenjen od strane "Djokovicevaca" sto neko rece, nego je on prosto tu gde jeste. Kad se pogleda ATP lista, kad se pogleda broj osvojenih turnira, uz sve duzno postovanje Novak i Vavrinka se ne mogu svrstati u istu klasu tenisera. Sa druge se mnogi usudjuju da podcenjuju Novaka Djokovica, svetskog broja jedan!

Dott

pre 9 godina

Petar.S, 30. januar 2015 09:18)

Petre sve si dobro i tacno rekao, medjutim to je statistika, u praksi neki mec koji si dobio ne prepustivsi protivniku mnogo gemova, moze biti da je teze izvojevan nego neki koji si dobio sa po jednim brejkom u setu. Ovo sad izgleda sitnicarenje, ali zaista je tako izmedju njih dvojice. U Umagu Vavrinka je bio dominantan i delovao je ubedljivije do trenutka Noletove predaje. Inace u juniorskim danima, sam Novak je jednom prilikom izjavio da ga je Vavrinka uvek dobijao i obecavao je vise, bio je veci potencijal od Novaka.Znas zasto? Zato sto u juniorskim danima teniseri ne rade takticke postavke svoje igre naspram svakog protivnika pojedinacno, pa su tad do izrazaja dolazili suvi fizicki kvaliteti i talenat.
To sto je Novak kao senior redovno dobijao Vavrinku rezultat je dobre takticke pripreme protivigre, tu je Novak jak, jer se dobro takticki pripremi. Inace pogledaj Mareja, Berdiha, Nadala, Vavrinku pa i Rodzera, svi imaju jace i ubitacnije udarce od Noleta, fizicke predispozicije svi imaju dobre, kondiciono takodje nema neke velike razlike izmedju njih, svi vladaju solidno raznim udarcima, ali Nole opet protiv svih njih ima pozitivan skor u poslednjih ne samo 4 godine, ja bih rekao u poslednjih 6. Dobro naravno nije samo stvar dobre postavke takticke igre prema svakom, Novak je mnogo toga unapredio u svojoj igri, ali sve to ne bi bilo dovoljno protiv tih njihovih jakih i preciznih udaraca, da on u mecu ne radi na tome da ih neutralise.

Petar.S

pre 9 godina

Vavrinka je tokom citave karijere Novaku bio ozbiljan protivnik, znaci i u ranijim godinama kada nije bio visoko plasiran na atp listi. Novak je sa njim teze izlazio na kraj nego sto su to cinili ostali iz vrha...
(Dott, 29. januar 2015 21:13)

Nikako druže, nikako! Wawrinka je Novaku težak rival samo u zadnje 2 god. Od prvog meča 2006, u Hrvatskoj gde je Novak predao meč jer je tada imao problema sa disanjem, alergijama i td, dok nije počeo sa gluten dijetom, pa sve do zadnjeg meča prošle god. u Londonu, Novak je dominirao nad njim. Međusobni skor je 16:3.
Novak je od 2007 napravio 14 UZASTOPNIH pobeda, sve do AO 2014, teško da se može reći kako je neko težak protivnik Novaku ako ga je ovaj dobio 14 puta za redom.
Onda taj meč 2013 kao što reče Ozmo je najavio ''novog Wawrenku'', i iako je izgubio već 2014 je uspeo da prekine niz pobeda Novaka i najzad trijumfuje, i uzme svoj 1 gs.
Tako da zadnje 2 god. Stan je popravio igru, mentalno ojačao, i izvukao pouke iz epskih mečeva na AO 2013 i USopenu 2013, gde su oba meča bila u 5 setova.
Ali tokom cele karijere Novak je dominirao, pa ne igra se tenis od 2013-te godine, šta pišeš to?
Znam da svi imaju strah, ali Đoković je duplo bolji teniser, to govore i rezultati i međ. skor.

Batko

pre 9 godina

Искрено се надам да грешим, али ме јако плаши сутрашњи меч и такође ме плаши финални меч ако Ноле сутра прође.
(Audax, 29. januar 2015 21:41)

Izvini, a sta te ne plaši ?!

a

pre 9 godina

@salapura vojislav
Pa zato i jeste prvi, jer je bez konkurencije.
Federer mator, Nadal povredjen, ostali nikad gori. Dok su RF i Nadal bili mladi i zdravi, a pored njih tu bili i Rodik, Safin (2 Novakove nocne more), pa onda Nalbandijan, Davidenko itd. Novak je mogao samo da sanja da bude prvi.

Saša Popović

pre 9 godina

Novak će pobediti 3-0 Wawrinku i sva 3 seta će biti vrlo tesna no moje je mišljenje da će Marej osvojiti AO škot igra na vrhunskom nivou a to će zasmetati Novaku slagat će grimase kada endi bude dominirao i pogadjao vanjske delove linije

tulipan

pre 9 godina

ocekujem elegantnu pobedu vavrinke od 3-1 u setovima...samo da dodam,tenis je zadnjih nekoliko godina dotakao dno,smesno je uporediti ovo danas sa vremenom kada su sampras i federer dominirali,svako ko je realan ce priznati,gledajte kako samo federer gospodski udara lopticu,a kako nas nole,zbog takvih kao sto je nas nole sve manje ljudi gleda ovaj nekada lep i gospodski sport

Mikii

pre 9 godina

Wawrinka potcenjen od strane Djokovicevaca, ocekivano. Oni potcenjuju i mnogo jace igrace, tzv. Novakove ucitelje Fedeksa i Rafu. No, dobro, teren je glavno merilo, pa cemo videti. Ono sto mi je u ovakvim situacijama uvek smesno, jeste to sto Novakovi navijaci veruju kako je ovaj tata, a ostali su za klasu ispod, neki i vise. To je ok, tako oni razmisljaju, sta da se radi. Kad je neko glup, ne mozes mu to ni objasniti. Nego, ono sto je zanimljivo jeste da i pored konstantnog potcenjivanja ostalih igraca, oni zele slabije za Novaka u polufinalu i finalu, i ne samo to, nego i po mogucstvu da budu premoreni. Nelogicno, ili da?

ona

pre 9 godina

bravo Miki ,u pravi si svaki put do sada . to je horda ostrascenih likova koji nisu dalje otisli iz svog sela ili grada iz ove jadne srbije, a kulture toliko nemaju da pljuju svakog ko na planeti igra tenis. na osnovu toga i grade svoje misljenje za koje boli uvo ceo svet. ne kapiraju nista ,pa ni sport, tresu se kao misevi oko osvajanja AO kao da ce to nesto promeniti u svetu tenisa i generalno u zivotu. sve je to smesno,prolazno i nebitbno kao lanjski sneg.

Audax

pre 9 godina

Искрено се надам да грешим, али ме јако плаши сутрашњи меч и такође ме плаши финални меч ако Ноле сутра прође.

Zmaj

pre 9 godina

Svi govore o polufinalu Nole- Vavrinka prošle godine, a da li se neko seća drugog polufinala - Nadal Federer. Nadal je igrao briljantno i, kao i obično, razbio Federera. Hoću da kažem da se Nadal nije povredio u samom finalu (leđa, nije mogao da servira, ali nije ni predao) verovatno Vavrinka sada ne bi bio branilac titule. Inače, mislim da je Nole sutra favorit, neće valjda ponoviti istu grešku.

sasa jokic

pre 9 godina

Nikada vise Stan nece pobediti Noleta, potpisujem, barem u bitnim mecevima, na velikim turniruma. Stan je odlican teniser, ali ipak nije Novakov nivo. Jednom ga je iznenadio, posle toga je bio bukvalno demoliran nekoliko puta.

salapura vojislav

pre 9 godina

Nezaboravite da je nas Nole svetski br, 1. I da je bez konkurencije njbolji teniser sveta, Kad Srbin odigra samo 70%
od svojih relnih mogucnosti niko ga ne moze pobediti. Takavu
razliku u kvalitetu nema ni jedan sportista na planeti. NOLE HVALA TI STO TE IMAMO VOJA

men

pre 9 godina

Mora pasti revanš i to ne samo protiv Stena nego i protiv Mareja. I on mu je ostao dužan za 2 GS titule koje mu je Novak ututkao u ruke bez ozbiljne borbe.
Vreme je da Novak stisne papučicu gasa i pokaže ko je najbolji teniser današnjice i kakav tenis je sposoban da igra. Tu nema šta da traži ni Wawrinka niti Marej.
Bude li se Novak bilo sutra ili u nedelju ponovo predao bez borbe biću veoma razočaran.

VUJKE

pre 9 godina

Nole ne igra uvek savrseno,al je svetska klasa koja traje godinama!Nema sumnje ko je ovde favorit i od koga sve zavisi!!!
Mislim da mu Vavrinka ne moze biti konkurencija ni u kom smislu,jedino da novak ima bas los dan sto se retko desava!
predvidjam reziltat 3/1 za Noleta!
u finalu Endy nema sta da trazi protiv njega,nikad nije dostigao njegov nivo igre niti ce 3:0 za NOVAKA DJOKOVICA!!!!
SRECNO LEGENDO!

Vlado Banja Luka

pre 9 godina

Veliki pozdrav i podrska iz Republike Srpske za naseg sampiona Novaka Djokovica. Idemo Nole...do jos jednog finala i jos jedne titule!

Ranzo cepidlaka

pre 9 godina

Nije suvise bitno, ali nije ni da nije - Novak je imao 20 godina kada je uzeo prvi AO :-) mozda nekima to i dalje ne deluje kao nesto znacajno, ali u to vreme dobiti Nadala ili Federera je bilo nestvarno, a kamoli nesto vise. Poredjenja radi, sadasnji "novi klinci" nisu ni blizu ATP 250 titule, a Nole je u to vreme imao GS, 2 mastersa i nekoliko titula, uz to najmladji polufinalista sva 4 GS ikada. Samo kazem...

Get Back

pre 9 godina

Ja mogu mirno da spavam. Znam da nema sanse bilo ko da pobedi Noleta ovih dana. Nokica ladnjaka osvaja ovaj turnir, a ne samo mec protiv Stana. Vidi se iz vasione.

Vaše ime

pre 9 godina

Jeste da na AO Stan u zadnje 2 godine protiv Novaka igra vrhunski tenis, 2013 blizu pobede, 2014 pobeda.
Ali međusobni skor daje mnogo drugačiji utisak jer Novak vodi sa 16:3 u pobedama. Da nije pobede iz prošle godine, Novak bi nad Wawrenkom imao 14 uzastopnih pobeda, ili 15 da je tada pobedio!
Hoću da kažem da Novak ipak ima recept za Wawrenku, i da taj jedan poraz prošle god. nije merilo jer ga je Novak redovno tukao od 2007 do te 2014.
A onda treba gledati i zadnji susret, ne tako davno, na završnom Mastersu u Londonu gde ga je 2 set dobio sa nulom, 6:3 - 6:0 za Novaka. Što znači da je Nole naučio na greškama i opet povratio samopouzdanje kada igra sa Wa.
Normalno, gs se igra na 3 dobijena, i teže je, kao i na USopenu 2013 kada je bilo teško, ali po meni Novak je pokazao 70% onoga što zna, a nije izgubio set, i mislim da je i on željan tenisa sa ''jačim'' imenima, jer na zadnjem GS je bio nekako uspavan protiv Nišikorija, bezvoljan... i bez motiva, to ga je i koštalo pobede.
Kako god, ako Novak ne bude vodio rat sa samim sobom i sa Wavrenkom, onda pobeđuje 100%. U suprotnom nam sledi repriza iz 2013 i 2014...

Nislija

pre 9 godina

Svi ocekuju maratonski mec u 5 setova, naprotiv ja mislim da ce biti 3:1 za Djokovica. Jednostavno ovo je njegov turnir i kad udje u polufinale i finale tad se budi "Ozy" Djokovic, teniser koji ovde ima 4 titule i ide po 5-u!

Mance

pre 9 godina

Hoću da kažem da se Nadal nije povredio u samom finalu (leđa, nije mogao da servira, ali nije ni
predao) verovatno Vavrinka sada ne bi bio branilac titule. Inače, mislim da je Nole sutra favorit, neće valjda ponoviti istu grešku.
(Zmaj, 29. januar 2015 18:22)

Nije tacno, bio je Vavrinka bolji i pre povrede.

nn

pre 9 godina

@tulipan
Kakvi sve likovi rastu u ovoj zemlji Srbijici. Tulipanu, za pocetak, knjigu u sake, kaze se poslednjih godina, a ne zadnjih godina. Da, jeste, Federer udara lopticu elegantno, to niko ne spori, ali u tom slucaju Novak je za Nadala(kojeg ne pominjes) Federer. Ti si bas neki gospodin, samo neko gospodstvo obznanjujes, samo pre ce biti da si KVAZI...

Običan

pre 9 godina

Biće nezgodno,naročito prvi set.Obično tada Nole provali taktiku koju su mu spremili.Kasnije u drugom i trećem to sve ide dosta lakše.Vavrinka je uvek inspirisan protiv Noleta,daće 100 posto ali ipak ne očekujem nešto više od tipa 7:5,6:4,6:2 za Noleta.

objektivni Novakov navijac

pre 9 godina

@Stepanek odgovor tebi a ti uzmi koji hoces:

1.zato sto je Srbin
2.zato sto je u ljudskoj prirodi da posle izvesnog vremena navijaju za slabijeg (meni se takodje smucila serena!)
3.zato sto ga nemozes pobediti ako on to nece (sam sebi je najveci protivnik "Big Mek" (alijas Dzon Mekinro kaze Novaka moze pobediti samo Djokovic!)
i 4. ono najvaznije mnogo je pametniji od onih sto ga ne vole!A zavist je cudna rabota i nema joj leka!

Batko

pre 9 godina

Wawrinka potcenjen od strane Djokovicevaca, ocekivano. Oni potcenjuju i mnogo jace igrace, tzv. Novakove ucitelje Fedeksa i Rafu. No, dobro, teren je glavno merilo, pa cemo videti. Ono sto mi je u ovakvim situacijama uvek smesno, jeste to sto Novakovi navijaci veruju kako je ovaj tata, a ostali su za klasu ispod, neki i vise. To je ok, tako oni razmisljaju, sta da se radi. Kad je neko glup, ne mozes mu to ni objasniti. Nego, ono sto je zanimljivo jeste da i pored konstantnog potcenjivanja ostalih igraca, oni zele slabije za Novaka u polufinalu i finalu, i ne samo to, nego i po mogucstvu da budu premoreni. Nelogicno, ili da?
(Mikii, 29. januar 2015 21:33)

Smešan je, a pomalo i isfrustiran tvoj komentar.

mikson82

pre 9 godina

Nekako sam priželjkivao prvo Nišikorija, a u finalu Berdiha. Sigurno bi Novak imao mnogo lakši put do titule u tom slučaju, i rekao bih da bi tada bio 99% osvajač AO, medjutim šta je tu je. Jednostavno ovo je fer, ako misliš da budeš najbolji treba da pobediš trenutno igrače koji su ti najnezgodniji. Vavrinka me dosta plaši jer ima to nešto što ga tera da protiv Novaka igra u transu velike mečeve na velikim turnirima - jednostavno on se Novaka ne plaši i uvek rasterećeno pusti ruku, dok se recimo Federera boji samo tako i uvek ima kočnicu, često gubi dobijene mečeve. Endi Novaku nikako ali NIKAKO ne leži i to mi nije najjasnije obzirom na početak karijere gde ga je Novak redovno lagano dobijao, i obzirom da se jako dobro poznaju a da Novaka smatram najinteligentnijem teniserom današnjice koji se može prilagoditi svačijoj igri na ATP Touru. Nadam se Novakovoj pobedi u oba meča, voleo bih sa po 3:0, ali smatram da će biti znatno teže. Mišljenja sam da bi Nole dosta lakše pobedio Nadala i Federera u 1/2F i F, nego što će ovu dvojicu... I još nešto, psiha će uticati dosta, Novakov pogled pre početka meča, energija sa kojom bude ulazio.... Svestan je da je svojim greškama umesto na 10 GS i nekog ko bi ih možda imao najviše u istoriji, trenutno na "samo" 7 upravo zbog ove dvojice.... Kažem "samo" 7 jer ga ovde neki pljuju, kao da su ih isti ti osvoili po 100...

Valter

pre 9 godina

Federera i Nadala postujem zbog njihovih uspeha, ali ovog coveka(Vavrinku) jedinog volim da gledam i navijam za njega uvek, osim kada igra protiv nasih tenisera.

Slauter

pre 9 godina

Kapiram da je Vavrinka ispucao svoje protiv Noleta. Retko ko uspeva da igra dobro protiv njega u kontinuitetu, pa makar i na samo jednom turniru. Da je sljaka, pa ajde, ali u Australiji mislim da je previse, cak i od odlicnog Vavrinke. Tako da se nadam da ce servis ostati odlican i prognoziram 3-1.

Nole je dosta agresivniji nego prethodne dve godine, jedino sto ne bi bilo dobro je da udje u onaj mod gde hoce da se nadjacava bez potrebe, kao recimo protiv Del Potra.

objektivni Novakov navijac

pre 9 godina

A da Nole obuce majicu sa Mirkinim likom bar za vreme zagrevanja!?Salim se,nije nas Novak takvog karaktera,naprotiv u dosadasnjem toku turnira ponasa se kao pravi gospodin,Sad se samo raduje posle odigranog dobrog poena i na zavrsetku dobijenog meca!Sazreo kao covek,otac a najvise kao sampion!Nema sumnje dobar vetar u tvoje jedra Novace i odvedi tvoj brod u luku finala,vala zasluzio si!

radekornjača

pre 9 godina

bice sutra pravi maraton,mada imam neki osecaj da ce novak brzo resiti mec. Djokovic po ponasanju na terenu sve više lici na federera ( neslavi pobede padanjem u transu,deranjem,vikanjem), dok mari stalno nesto zvoca,a kirijos kostantno se ponasa kao na fudbalskoj utakmici

Vlada82

pre 9 godina

Sta reci osim napred Novace,hrabro i sigurno! Vavrinka je sjajan teniser koji poseduje veoma mocan jednorucni bekhend,verovatno najbolji udarac na Turu te vrste,i zaista je milina gledati ga kako izvodi taj udarac! Ali ja se uzdam u naseg asa i njegovo znanje i njegovu snagu! Neka bolji pobedi...
I da,zivci zbogom...
:-)

dejan

pre 9 godina

Možda zvuči paradoksalno, ali mene najviše brine to što je Novak prelako dobijao sve prethodne rivale. Retko kada je Novak osvojio neki veliki turnir, a da nije prolazio kroz pakao na terenu. Više puta mu se dešavalo da igra sigurno i ubedljivo pa da se neplanirano oklizne, a kada se mučio protiv slabijih i tražio formu, nekako je na kraju lakše izlazio na kraj sa najboljima.
U svakom slucaju mnogo više toga zavisi od Novaka. On se prvi pita. Neka odigra svoj najbolji tenis i nije bitno ko je na drugoj strani.

Aca Znalac

pre 9 godina

Mislim kada se jave zemljaci iz RS, pa ono pozdravljaju, ko da su bre 30.000 km daleko od Srbije, alo bre vi ste bre tu odmah tu i nećete se pomerati, a Nole je vaš kao što je i naš, ako je uopšte nešto vaše, a nije naše što nije vaše i tako bre bolan to.

Petar

pre 9 godina

Šta god uradio sutra Novak, taj momak nam je doneo toliko radosti do sad, i većini ljudi u ovom sivilu u kom žive je mnogo puta dao razlog za novu nadu, i mnogo puta je već pokazao da je ipak istina ona stara izreka da se nikada ne treba predavati i da zalaganjem i trudom svaki cilj postane dostižan.
Samim tim što nas je u zadnje 3 decenije snašlo to što nas je snašlo, ratovi, smrt, siromaštvo; on na plećima nosi i dalje veliki teret očekivanja koje imamo kao narod koji njegov uspeh poistovećuje sa ličnim uspehom, što je i razumno.
Istina je upravo najneverovatnija u priči zvanoj Novak Đoković. Ni Stiven Spilberg ne bi umeo da napiše zanimljiviji film i kad bi pustio mašti na volju.
Momak koji je krenuo od nule, kao mali sanjao o vrhu, trenirao pod bombama, živeo od danas do sutra, uspeo je da bez pomoći države svojim trudom postane jedan od najboljih sportista na svetu, zašta je zvanično i dobio nagradu 2011/2.
Sve ovo pišem jer znam da ako sutra ne pobedi, ili u Finalu protiv Škota, mnogi će u sekundi zaboraviti sve što je postigao ovaj momak, i krenuće kamenje i drvlje na njegovo ime. Za mene je on odavno već pobednik, i tu činjenicu ne može ni jedan Žika, Mile, Pera ili neko peti da promeni njihovim sebičnim licemernim komentarima, jer su to ljudi bez obraza, jedino hrabri iza malim monitora.
To kakvo srce ima Novak mogu da sanjaju i Federer sa njegovih 17 gs, i Nadal i Marej.

pengula

pre 9 godina

samo top spin u Vavrinkin jednoručni bekhend, nikako ravni udarci jer ih hvata u penjanju pa onda može biti problem.Zato je Nadal toliko superioran protiv igrača sa jednoručnim bekhendom( Federer,Vavrinka,Almagro...)

Nemanja V.

pre 9 godina

Sa 20 god i 8 meseci je pobedio Federera tada,secam se naterali smo profesora da nam na casu pusti tie break, nesto vezano za masine i kaze struju smo radili haha, hajde profesore,hajde,hajde sad ce da ga pobedi i pustio nam.

Neutron

pre 9 godina

Nole se je naostrio, a kada se Nole naostri, ja ne vidim nacina da ga Wawrinka dobije. Ovo se meni cini sigurna pobeda Noleta, mozda 3-0. Bez ikakvog omalovazavanja Svajcarca, koji je strasan igrac i ocigledno u misiji odbranjivanja titule, ali, ipak...kada je Noletova psiha ovakva kakva jeste sada, ne znam na koju foru moze Stan da ga dobije. Bilo bi super osvajanje titule sa skorom 21-0 u setovima. Moguce je to, sto da ne. Ajmo Nole, samo napred!

....,,

pre 9 godina

Misljenja sam, ne samo ja, sve svi koji su objektivni da je Novak blagi favorit. Iskreno, mnogo toga samim tim zavisi od njega. ako bude bio njegov dan, nece se muciti. A ako ne bude, videcemo sta ce se dogoditi. Opet verujem da je i u "mucenjima" u prednosti. Srecno.

oxydant

pre 9 godina

Pa dobro,Saša je napisao malo opširniji tekst.Ja bih to telegrafski:
Stanislas je veoma opasan u prvom setu i ako mu krene,dobija dodatnu
motivaciju.Za Novaka je bitno da nametne svoj autoritet od prvog poena.Za to je preduslov puna koncentracija na samom početku.Nikako duga razmena ravnih udaraca,nego spinovi u bekend i česta promena ritma.Dobro zagrevanje pre meča,kako bi bekend paralela već na počet-
ku proradila.U protivnom,kada se budu igrali važni poeni,Novak će iz-
begavati paralele ili će ih "stidljivo" koristiti..Ovo su moja potse-
ćanja na njihove ranije mečeve,ali ja ne sumnjam da sve ovo Novak sa-
vršeno zna i da će sutra nezadrživo izboriti sebi ulazak u finale!

Beobrad

pre 9 godina

Apsolutno sve zavisi od Novaka !
Prosle godine kada ga je Sten dobio, Novak bas i nije blistao, samo tako je i mogao Vavrinka da ga dobije!
Dva puta se to nece ponoviti, a i Sten tesko moze tri seta igrati top tenis!
Sve ukazuje na Novakovu pobedu, samo je pitanje da li Vavrinka moze uzeti set ili ne, mozda cak i dva moze uzeti, ali tri NIPOSTO !

nenad rs

pre 9 godina

Новак је илузиониста на терену, све од њега зависи још једном ако игра на нивоу као против Раонића нема му равног,знају то и Стан и Енди боље од нас,зна то и Виландер и стално то говори само се његове анализе извлаче из контекста а објаснио је екстра како Стан може добити.Дословно је рекао да је то питање Новаковог изласка на терен и његовог мотива.

vamos

pre 9 godina

(Zmaj, 29. januar 2015 18:22)
Izvini,a koja je to njegova greska?To sto je izgubio mec? To je greska..Sta, izasao je na teren i mislio da ce osvojiti titulu ako izgubi mec pa je shvatio da je pogresio na kraju..Novak je razbio RAfu na Vimbldonu,tukao ga je jos puno puta,tukao je i Mareja..Sa druge strane,Marej je razbio Novaka na wimbldonu,Federer ga je razbio u Sangaju...Tu nema nikakve greske,ne znam sta ti nije jasno?
Pobedice onaj ko sutra bude bolji..ako Novak pobedi svakako da nece biti iznenadjenje ali isto tako ni pobeda Vavrinke nece nikoga sokirati.Ova osveta je toliko pogresan motiv,nadam se da Novak ne cita ove vesti..Da je tako,Nadal,Federer i Novak nebi nikad vise nikog pobedili s obzirom koliko su duzni ostalim teniserima

Simke

pre 9 godina

loptica je okrugla, drška reketa osmougaona, ko bude dobro zabijao spinove, servirao, i manje bude nervozan pobeđuje.
U pitanju je veliki ulog, Finale GS. Ma koliko da ste bili puta u finalu ili da ste osvajali, uvek je nervoza prisutna, što znači da će smireniji biti više konctrentrisan na igru i bolje će udarati lopticu, tj slušaće ga udarci kako se kaže.
I jedan i drugi su odlično igrali ceo tirnir i sve karte su otvorene.
O finalu treba pričati ako Novak sutra pobedi. Ne volim da baksuziram a čitam već komentare na izjave Marija kako će ga Novak oduvati?
Pa čekajte ljudi, sutra igra sa Wawrenkom, zadnja 2 meča na AO su bila neizvesna, zašto mislite da će ovaj biti drugačiji?

#murguza#boskovic?

pre 9 godina

Sve je i Djokovicevom pristupu za sami mec, ako krene agresivno od samog starta kao protiv Raonica (druga dva seta) nece biti nikakvih problema, ali ako pocne da ceka greske Wawrinke onde ce biti ozbiljnih problema. Pozzz i nadam se laksoj pobedi Noleta.

Andjela

pre 9 godina

Nevezano za tekat moram da prokomentarisem koliko mi je cudan Vavrinkina na prvoj slici. Govor tela pokazuje da se raduje, ali zato oci potpuno "mrtve", nikakvog zara u njima(mislim da sam na b92 videla ovu sliku zumiranu i to primetila).
Rekla bih da ceo mec zavisi od prvog seta. Ako ga Novak osvoji sigurno dobija 3-0, eventualno 3-1, a ako to bude Vavrinka onda gledamo 5 setova i ne bih mogla da tvrdim da Novak sigurno pobedjuje. Ali opet bih dala blagu prednost Novaku jer se vidi da je bas siguran u sebe, na celom turniru je izgubio samo 1 gem na svoj servis, ako to nije mentalna snaga, onda ne znam sta je.

napred nole

pre 9 godina

zna se sta nole mora sutra raditi, prva stvar je RITERN on mora da bude na visokom nivou, druga stvar je da novak se ne upusta u u ravne udarce i takvu izmenu udaraca sa njim, trece je da mu salje na bekhend spinovane loptice, a cetvrto je da bude smiren da servira kao protiv raonica i jednostavno da ceka svoju sansu na njegov servis jer znamo kako wawrinka servira, da bude rasterecen i da digne nivo igre na jos barem 15% i mislim da nece biti problema....

napred nole

pre 9 godina

i jos da dodam da je ovo polufinale i da novak ovde ne sme da igra sa nekom dozom rezerve i da se nesto cuva, sutra mora da odigra na najvisem nivou i da jednostavno samelje wawrinku onako kako on zna a to je sa najvisem nivoom igre......

Biba

pre 9 godina

Petre svaka reč ti je na mestu. Volimo Novaka i kad pobeđuje i kad gubi, jer je on jedan divan, human mlad čovek, koji je sve postigao svojim radom i velikim odricanjima.....i što je pored svega ostao ČOVEK. Koliko znam nikada nije nijednog svog kolegu uvredio, prema svakom je tolerantan, nikada nije komentarisao RF i RN "kulturnr i gospodske uvrede". Samo se nasmeši onim njegovim dečačkim osmehom.Danas mu želim puno sreće, punu koncentraciju i naravno pobedu! O Wawrinki mislim sve najlepše, vrlo korektan i dobar momak, za razliku od njegovog zemljaka.Napred NOLEEEEE uz tebe smo!

Dott

pre 9 godina

Vavrinka je tokom citave karijere Novaku bio ozbiljan protivnik, znaci i u ranijim godinama kada nije bio visoko plasiran na atp listi. Novak je sa njim teze izlazio na kraj nego sto su to cinili ostali iz vrha, doduse ne bas u svakom mecu bilo ih je i u kojima nije bilo neizvesnosti i kada ga je nesto lakse dobijao. Naravno razlog je sto vavrinka nije uvek i na svakom turniru maksimalno spreman poput Novaka.
Zanimljivo je to da su Novkovi nezgodni protivnici mahom sa Nemackog govornog podrucja, kao sto je Kolsajber, Tomi Has, Jirgin Melcer, Rodzer i Stan. Da li slucajnost ili neki spiholoski momenat, ili je to pak taj njihov mentalitet discipline i istrajnosti koji smo tako mnogo puta osetili kod Nemackih fudbalera, ko ce ga znati.
Jedno je sigurno, nepopravljivi sam optimista kad je Nole u pitanju, verujem da je kadar da sa svojim timom iznadje nacin na koji ce se superiorno suprostaviti sutra Stanu, jer ne jedan put uspevao je za njega nezgodne igrace iznaci im slabe tacke na koje ce udarati.
Zato nece me cuditi ukoliko sutra Vavrinku dobije na jedan naizgled ne mnogo tezak nacin. Mnogo puta do sad i sam Mac Vilander je najavljivao tezak mec Noletu sa nekim igracem, da bi ga Nole izmarsirao sa lakocom, secam se skoro je to bilo protiv Dimitrova, pa i ovaj jucerasnji mec protiv Raonica, mnogi su ocekivali da ce leteti perije, pa na kraju nista od toga.
Na kraju zamislite samo kako je Vavrinki i njegovim navijacima, ne bio im u kozi!

Batko

pre 9 godina

Искрено се надам да грешим, али ме јако плаши сутрашњи меч и такође ме плаши финални меч ако Ноле сутра прође.
(Audax, 29. januar 2015 21:41)

Izvini, a sta te ne plaši ?!

Petar.S

pre 9 godina

Vavrinka je tokom citave karijere Novaku bio ozbiljan protivnik, znaci i u ranijim godinama kada nije bio visoko plasiran na atp listi. Novak je sa njim teze izlazio na kraj nego sto su to cinili ostali iz vrha...
(Dott, 29. januar 2015 21:13)

Nikako druže, nikako! Wawrinka je Novaku težak rival samo u zadnje 2 god. Od prvog meča 2006, u Hrvatskoj gde je Novak predao meč jer je tada imao problema sa disanjem, alergijama i td, dok nije počeo sa gluten dijetom, pa sve do zadnjeg meča prošle god. u Londonu, Novak je dominirao nad njim. Međusobni skor je 16:3.
Novak je od 2007 napravio 14 UZASTOPNIH pobeda, sve do AO 2014, teško da se može reći kako je neko težak protivnik Novaku ako ga je ovaj dobio 14 puta za redom.
Onda taj meč 2013 kao što reče Ozmo je najavio ''novog Wawrenku'', i iako je izgubio već 2014 je uspeo da prekine niz pobeda Novaka i najzad trijumfuje, i uzme svoj 1 gs.
Tako da zadnje 2 god. Stan je popravio igru, mentalno ojačao, i izvukao pouke iz epskih mečeva na AO 2013 i USopenu 2013, gde su oba meča bila u 5 setova.
Ali tokom cele karijere Novak je dominirao, pa ne igra se tenis od 2013-te godine, šta pišeš to?
Znam da svi imaju strah, ali Đoković je duplo bolji teniser, to govore i rezultati i međ. skor.

Dott

pre 9 godina

Petar.S, 30. januar 2015 09:18)

Petre sve si dobro i tacno rekao, medjutim to je statistika, u praksi neki mec koji si dobio ne prepustivsi protivniku mnogo gemova, moze biti da je teze izvojevan nego neki koji si dobio sa po jednim brejkom u setu. Ovo sad izgleda sitnicarenje, ali zaista je tako izmedju njih dvojice. U Umagu Vavrinka je bio dominantan i delovao je ubedljivije do trenutka Noletove predaje. Inace u juniorskim danima, sam Novak je jednom prilikom izjavio da ga je Vavrinka uvek dobijao i obecavao je vise, bio je veci potencijal od Novaka.Znas zasto? Zato sto u juniorskim danima teniseri ne rade takticke postavke svoje igre naspram svakog protivnika pojedinacno, pa su tad do izrazaja dolazili suvi fizicki kvaliteti i talenat.
To sto je Novak kao senior redovno dobijao Vavrinku rezultat je dobre takticke pripreme protivigre, tu je Novak jak, jer se dobro takticki pripremi. Inace pogledaj Mareja, Berdiha, Nadala, Vavrinku pa i Rodzera, svi imaju jace i ubitacnije udarce od Noleta, fizicke predispozicije svi imaju dobre, kondiciono takodje nema neke velike razlike izmedju njih, svi vladaju solidno raznim udarcima, ali Nole opet protiv svih njih ima pozitivan skor u poslednjih ne samo 4 godine, ja bih rekao u poslednjih 6. Dobro naravno nije samo stvar dobre postavke takticke igre prema svakom, Novak je mnogo toga unapredio u svojoj igri, ali sve to ne bi bilo dovoljno protiv tih njihovih jakih i preciznih udaraca, da on u mecu ne radi na tome da ih neutralise.

Amater

pre 9 godina

Vavrinka nije potcenjen od strane "Djokovicevaca" sto neko rece, nego je on prosto tu gde jeste. Kad se pogleda ATP lista, kad se pogleda broj osvojenih turnira, uz sve duzno postovanje Novak i Vavrinka se ne mogu svrstati u istu klasu tenisera. Sa druge se mnogi usudjuju da podcenjuju Novaka Djokovica, svetskog broja jedan!