Tenis 181

Sreda, 28.01.2015.

09:25

Novak rutinski srušio Raonića

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale Australijan Opena, trijumfom nad Kanađaninom Milošem Raonićem u tri seta.

Novak rutinski srušio Raoniæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

181 Komentari

Sortiraj po:

milan

pre 9 godina

Evo predloga teniskim federacijama koji će unaprediti tenis i učiniti ga interesantnim:Ukida se drugi servis!Time bi nestalo bi i igrača na čija se igra bazira samo na servisu, a mečevi bi postali kraći i zanimljivi. Osim toga u kojem to još sportu imate pravo da vam se oprosti greška. Zamislite da u odbojci ili stonom tenisu imate pravo da ponovite servis a u košarci na još jedno slobodno bacanje ako ste promašili prvo ili u fudbali da ponovite penal, korner, aut...@@@ ovako nesto jos nisam cuo hahahaha

robin hud

pre 9 godina

Dve stvari su kjuč za sutrašnji meč. Prva, Novakov servis. Druga, osvajanje prvog seta. Sve drugo je važno ali nije presudno. Mislim i da Novak neće juriti brejk po svaku cenu, nešto slično je radio i u meču sa Milerom, to ga izbacuje iz ritma.
(robin hud, 27. januar 2015 21:09)
Nisam baš Tarabić, ali ajde sad.

nadalina

pre 9 godina

Sve je ovo vrh, s Noletove strane, sad samo da se molimo bogu da do finala ne dođe Murray, jer svako finale s njim deluje kao prodato teniseru Krune. Murrey nema titulu sa AO, tako da su apetiti Krune opet u igri. Zato iskreno želim da to ipak bude Berdih zbog nas koji volimo vrhunski tenis i zbog Noleta da jos jednom, ničim nesputan, izdominira jer je neprevaziđen!!!

highlander

pre 9 godina

Evo predloga teniskim federacijama koji će unaprediti tenis i učiniti ga interesantnim:

Ukida se drugi servis!

Time bi nestalo bi i igrača na čija se igra bazira samo na servisu, a mečevi bi postali kraći i zanimljivi. Osim toga u kojem to još sportu imate pravo da vam se oprosti greška. Zamislite da u odbojci ili stonom tenisu imate pravo da ponovite servis a u košarci na još jedno slobodno bacanje ako ste promašili prvo ili u fudbali da ponovite penal, korner, aut...

Drogirana veverica

pre 9 godina

@(maja, 28. januar 2015 11:34)
Pa i nije puno pogresio. Raonic je visok 196cm, reket je dugacak 27" (oko 70 cm). 196+70=266cm plus duzina ruke, tako da je debelo preko 3m. I jos kad poskoci prilikom servisa. Tako da je blizu 4m

Her Zivota

pre 9 godina

(monarhista, 28. januar 2015 12:08)


Ipak zelim da mislim da je vecina tih ''zemljaka'' zapravo nas komsiluk, najverovatnije iz lijepe njihove, isti jezik govore, sta ces u nedostatku nekoga za koga mogu da navijaju moraju svoju energiju da usmere u omalovazavnju iskljucivo Novaka Djokovica, pa tako dolazimo do apsurdne situacije da je vecina njih na pocetku ovodisnjeg AO navijala iskljucivo za 127 tenisera u glavnom zrebu !! A najveci apsurd je kada bi se ti trolovi obratili Marinu Cilicu i govorili mu tako o Novaku Djokovicu, Cilic bi ih se preko odrekao !!!

Inace, prosle godine je bilo protiv Stanislasa sada protiv Stana, bice zanimljivo, steta sto igraju u polufinalu posto je to finale pre finala ! Ali, ipak mislim da ce ove godine Djokovic odigrati MNOGO BOLJE, zato sto je prosli put nekako prebrzo projurio do QF, veoma je slab otpor imao, POSEBNO protiv Fonjinija, tako da ce ovaj put biti mnogo spremniji !! Ubedjen sam da pobednik tog meca osvaja AO !!!

Ozren

pre 9 godina

"Veličina" pravih sportskih asova najviše dolazi do izražaja prilikom "velikih" mečeva. Zapravo, ovakvi mečevi su pravo merilo "veličine". Novak Đoković je najveći i najbolji (namerno bez ") Srpski sportista svih vremena.

this is the end

pre 9 godina

Nije mi namera da bilo koga vređam, to nikada ne činim, ali ovaj kanadski teniser je zalutao u tenis. Trebalo je da se bavi drugim sportom, ovako izgleda vrlo smešno na terenu, a pogotovo protiv Novaka. Smešno je da sa ludački opaljivanjem po loptici može da igra tenis, nema nikave taktike, kretanja, elegancije pokreta, lepršavosti, igračke in teligencije...
Amater koji samo divljački lupa po loptici, pa ako ubaci prvi servis ponekad osvoji poen. Ezem ti takav tenis, a ja bih predložio svetskoj teniskoj federaciji da osnuje jednu ligu divljih udarača loptica pa nek se tamo ispucavaju do mile volje, a tenis da ostave teniskim znalcima i kompletnim igračima poput Novaka i ostalih koji igraju sjajan tenis.

GViljas

pre 9 godina

Očekivano 3:0, kako sam i tipovao. Iz meča u meč, kako dolaze sve teži protivnici Nole podiže nivo igre, i kao i obično, biće najbolji u finalu... protiv jednog od od dvojice koji su do sada najviše pokazali, pa će verovatno taj u finalu malo i pasti sa kvalitetom. Imao je Novak idealan raspored, obzirom da Berdih i Mari nisu bili u njegovoj polovini žreba, pa da ih sretne dok se još razigrava. Očekujem i protiv Vavrinke laku pobedu, bez obzira na iskustva prethodnih AO, a i na njegovo podizanje nivoa igre. Tipujem opet 3:0, u najgorem 3:1. Inače, ne shvatam ovu pljuvačinu ovde po Vilanderu. Ja ga obično ne pratim, ali kad god sam gledao, iskazivao je veliko poštovanje prema Novaku. Možda on više voli nekog drugog, njegovo je pravo, ali Novaka uvek ceni i hvali. Danas je rekao da je u svakom meču Nole za njega favorit! Izgleda da neki uobražavaju da mogu da mu čitaju između redova, pa stalno traže u njegovim izjavama i gestovima nipodoštavanje Novaka. Ja, zaista, nikad to nisam opazio!

Novak kao jedan

pre 9 godina

Ne sme da igra kao u prvom setu protiv Raonića, u prevodu, mora da smanji spin u forhendu i da udara ravnije (i paralelu i dijagonalu). Takođe, mora ranije da proradi bekhend paralela, a ne kao sad, tek u drugom setu. Neka igra na vinere, kao na Masters-kupu i nema zime. Napred Nole!!!

MMDA

pre 9 godina

Kao sto rekoh, sve ce vam vec Djokovic objasniti na terenu.
Idemo sada razbice ga Wawrinka, a potom razbice ga Murray ili Berdich. Kada uzme AO, naravno, razbice ga Nadal na FO...:)))

RF. Fan

pre 9 godina

Pobijedio je tenis ,pobijedio je covjek koji igra tenis, hvala bogu nema vise servera na turniru napokon cu moc gledati pravi tenis u polufinalu i jos nesto .Novak e za jedno 15 klasa bolji igrac od Raonica toliko.

alexa

pre 9 godina

Raonić me podseća na onog Amera Rodika, koji takođe nije znao ništa da pokaže osim dobrog servisa. Smor za gledanje. Jedva čekam sledeći Novakov meč!

nenad rs

pre 9 godina

Кад игра на овом нивоу нико на свијету му није раван ни Надал ни Федерер а камоли неко други.Био је маестралан.

monarhista

pre 9 godina

Koliko je Nole veliki sampion govori cinjenica da pobedjuje i ovu neobjasnjivu mrznju njegovih zemljaka...Kralj je i od njih uporniji sto ga cini jos vecim...
Sto se tiche turnira....Samo Boze zdravlja...na domaku je...a ja mislim da pored prvog i onog u Vimbldonu prvog ovaj 8i mu psihicki mozda i najvazniji...preskace neka velika imena i otvoreno ulazi u borbu za najveceg svih vremena...mislim po merilima zapada a to su trofeji....igracki on je vec sada najkompletniji igrac otkako se ove zute loptice chukaju...

glasnik

pre 9 godina

Niksic dobio Podgoricu 3-0...Ajde Nole do titule.
(sinki, 28. januar 2015 11:42)

Ne prijatelju gresis. Srbija ima prvog igraca sveta.
Nema tu nigde Crne Gore. Bili bi deo price, ali su sami otisli...
Pozdrav

Ljuba Moljac

pre 9 godina

Sta ste toliko zapeli za tog vilandera pa normalno je da se covek pojede ziv,Nole je uradio za dve godine vise nego ovaj za celu karijeru,a verujem da je Novak tek na pola puta svojih uspeha,meni je drago kad vidim kako pati i cvili kad vidim tu pakost i zavist u njegovim ocima.

E šta ćeš

pre 9 godina

Ne dobijam često na kladionici,ali mi je žao što nisam igrao ovaj rezultat jer sam po setovima pogodio pre dva dana,posle meča sa Milerom.Ali više me raduje što sam tvrdio da se Nole nije ni čestito oznojio i da igra koliko mu treba.I naravno bio sam u pravu.Čista rutina sa malo igre živaca u prvom setu.U istom komentaru od pre dva dana sam rekao i da je Sten jedini koji može da naškodi Nolu.Sad mislim da ne može ni on.

Branimir

pre 9 godina

Ne bih da ga ureknem ali Nole ovog AO igra "nemilosrdno" kao kompjuter. Igra kad treba i koliko treba da bude bolji i gotovo (valjda nemačka škola). Tek kad je jako gusto pokaže poneki biser (za koga ne bi rekli da ga ima kad igra teče standardno). Izgleda moćno a ne znaš gde mu je gornja granica. Nadam se da neće sad na kraju da pretegnu balkanski simptomi...

miodrag

pre 9 godina

Moze ko sta hoce da prica, ja sam u Melbourne i gledam svaki Noletov mec, ovo sto Nole demonstrira je umetnost. Ako ste gledali ostale meceve jedino Mary mozemo reci da igra dosta dobar tenis i da ce se on i Nole sastati u finale. Gledao sam i ranije Novaka ali ovakvu sigurnost i mirnocu odavno nisam video kod njega. Go Nole tebe Srbi vole

monarhista

pre 9 godina

Koliko je Nole veliki sampion govori cinjenica da pobedjuje i ovu neobjasnjivu mrznju njegovih zemljaka...Kralj je i od njih uporniji sto ga cini jos vecim...
Sto se tiche turnira....Samo Boze zdravlja...na domaku je...a ja mislim da pored prvog i onog u Vimbldonu prvog ovaj 8i mu psihicki mozda i najvazniji...preskace neka velika imena i otvoreno ulazi u borbu za najveceg svih vremena...mislim po merilima zapada a to su trofeji....igracki on je vec sada najkompletniji igrac otkako se ove zute loptice chukaju...

SEXaS

pre 9 godina

Možda Novak prođe Raonića danas, ali čisto na svoje iskustvo i njegovo neiskustvo. Vrati dve kratke loptice, a treća ide u aut ili mrežu. Mislim da je najbliži tituli po prikazanoj igri do sada Berdih. Nole mora to mnogo bolje ako želi biti ozbiljan kandidat za titulu.

Vaše ime

pre 9 godina

Raonić sa njegovom frizurom prohujalo sa vihorom, moraće još mnogo gela na kosu da namaže ne bi li postao šampion kao Đoković!

bgd

pre 9 godina

Bravo Nole,Raonic kaze da je napredovao ,nisam video u kom segmentu ,i dalje samara lopticu kao I ostali dvometrasi Karlovic ,Izner,Kirgios i to je taj odvratni ,negledljivi tenis.

PeroTreger

pre 9 godina

Najkompletniji teniser svih vremena, da li je najbolji o tome moze da se raspravlja... Mozda zvuci ruzno, ali, jedino ko moze da pobedi Novaka u ovom trenutku jeste Novak a svi ponekad imamo los dan... Svaka cast momce, uvek uz tebe jer su to zasluzio...

Goran

pre 9 godina

Novak ce suvereno vladati svetskim tenisom jos 2-3 godine a posle toga ce se na vrhu pojaviti neko sasvim drugi ko nece biti ni Raonic ni Cilic ni Nisikori ni Dimitrov. Svi ce oni biti prestari i kolateralne zrtve postojanja Novaka Djokovica. Pojavise se sasvim novi klinci. Nikada nemojte Raonica smatrati zvezdom u usponu. Novak je sa 19 godina osvojio Melburn u vreme najvece slave Rodzera Federera, Rafa je sa 18 godina osvojio Golan Garos, Raonic ima 24-25 godina.

branimirbjelica

pre 9 godina

Nole fenomenalan,tek sada pocinje igrati,Vilander rekao da Nole nije bas dobro igrao u prvom setu!Miloseva djevojka fantasticna,kanadska manekenka,nije crnogorka,Milose svaka cast,imao se rasta i roditi!!Pozdrav iz Italije,Nole genio,numero uno,forza Nole!

kickass

pre 9 godina

@ Možda Novak prođe Raonića danas, ali čisto na svoje iskustvo i njegovo neiskustvo. Vrati dve kratke loptice, a treća ide u aut ili mrežu. Mislim da je najbliži tituli po prikazanoj igri do sada Berdih. Nole mora to mnogo bolje ako želi biti ozbiljan kandidat za titulu.
(SEXaS, 28. januar 2015 11:03)
Kratka lopta,pa opet kratka, pa aut,mreža i eto ga u polufinalu...

la kukarača smorantidis slam de grande

pre 9 godina

Ja sam od Novaka, na ovogodišnjem OZI-openu, očekivao perfekciju! Medjutim, on samo pobedjuje sa tri prema nula. A, jelte, ko je ono prvi u svetu?

orion

pre 9 godina

Peta titula u Melburnu je na vidiku. Vavrinka jeste opasan, ali ga je Nole u poslednjim mecevima pobedio, tako da ce proslogodisnji poraz na AO ostati samo jedna ruzna uspomena. Kad prodje Vavrinku u polufinalu, cekace ga stare musterije: Berdih ili Mari. Ko je tezi protivnik? Smatram da bi za Noleta bilo bolje da se u finalu sastane sa Berdihom.

Oskar

pre 9 godina

U drugom i trećem setu zaigrao je agresivno i to i jeste prava taktika protiv servera. Vjerovatno je izvukao pouku od onoga sa Karloviće. Sve u svemu dobro izdanje Djokovića.

Djole

pre 9 godina

Pa ovo mu dođe rutinski... Jos pasulja malac da bi moglo bar neizvesno da bude sa kraljem. Ne znam u kakvoj je formi Mari, ali ne mislim da ce Noleta na ovom turniru neko ugroziti, jos nije ni u cetvrtu ubacio.

Nebojša

pre 9 godina

Ne pamtim da je nekad Novak ovako sigurno servirao na nekom turniru do polufinala je dozvolio samo jedan brejk a danas niti jednu brejk loptu nije dao Raoniću i oduvao ga je očekivano.

dza

pre 9 godina

morace ovaj raonic da napravi/plati simulaciju zvanu novak djokovic i da vedzba i vedzba i vedzba i da se nada da ce navedzbati,osim kad ovaj omatori kao federer. ovo je smesno,jos kad se setim "pretnji" raonica i njegovih navijaca...

charlotte sometimes

pre 9 godina

Mocan je Novak. Bice tezak mec u polufinalu ako Novak bude razmisljao o proslogodisnjem porazu, tj. ako mu bude u glavi u vidu sumnje. U svakom drugom slucaju, verujem da Novak prolazi u finale.

...

pre 9 godina

Uopšte mi nije jasno kako je ovaj Raonić 8. teniser,lik zna samo da odservira,da nema toga nebi bio ni u prvih 50..
Svaka čast Novaku pokazao je smirenost i borbenost ide on do titule lagano.IDEMO NOVAČE!!Doboj je uz tebe

Koji sam ja meni kralj

pre 9 godina

70% igre mu se zasniva na servisu aaaa kako me nervira ovaj Raonic.
(V., 28. januar 2015 09:49)
Kojih 70% , 99% mu se igra zasniva na servi

Dragan VG

pre 9 godina

Ocekivao sam tezi mec za Novaka.Medjutim, izgleda da su zaista u pravu oni koji tvrde da Raonic sem servisa, nema nijedan drugi udarac koji bi bio na nivou potrebnom za zavrsnice GS...

Skoroidealan

pre 9 godina

Nema sta tu mnogo da se prica.
Pored naslova ovog teksta, samo treba dodati, ocekivano i ne preterano zanimljivo.
Dva tri brejka uz njegov nedodirljiv servis, i to je to.
U sledecoj rundi ce biti protivnik po meri i mnogo zanimljivije.

Amater

pre 9 godina

Sad zaista ocekujem da se ucute vrsni strucnjaci koji komentarisase losu formu najboljeg tenisera, namestanje zreba i termina, da ne spominjem predvidjanje ispadanja od ovog udaraca loptice, ne mogu ga nazvati teniserom.

Biba

pre 9 godina

Браво НОВАЧЕЕЕЕЕ, српки соколе!!! Нисам ни сумњала да ћеш победити овог досадног сервераша.Само напред Бог те благословио! Навијамо свим срцем за тебе и волимо тееееее!!!

Fox

pre 9 godina

Raonic da nema ovakav servis ne bi bio medju prvih sto. Pa on covek toliko lose igra tenis da je zalosno gledati njegove meceve. Najgori bekhend koji sam u zivotu video, a forhendom igra kao da zamahuje lopatom, samaranje loptice. A volej nikakav. Prenaduvan igrac, a toliko je los i ima odvratan stil da je strasno. Sreca njegova sto ima visinu i moze snazno da servira!

Vuja neznalica

pre 9 godina

Sad kad je Nole dobio prvi set na ovakav način, preostala dva seta biće igra mačke i miša. Opustiće ruku i Miloš nema nikakve šanse.

The End

pre 9 godina

Pitanje je samo koliko ovaj sivonja Miloš može da bombarduje servisima.
Novak je već frustriran, i ako se ne budeo borio za svaki poen eto nevolje.

Pokondirena tikvica

pre 9 godina

Sve je to sastavni deo posla,ovaj nema tehniku ali ima silu,kad sila popusti pobedice Novak.Koliko god nama izgledalo tesko,mislim cak da vrhunski igraci i vise vole da igraju sa ovim serverima,sa njima je jedino bitno da strpljivo sacekas da se umori.

Marko

pre 9 godina

Ima Nole 2 brejk lopte i naravno 2 asa za Raonica. Sta ces kad neko ima samo servis. To sto vi pricate da je decko dobar i sa osnovne linije, ne bih se slozio. Klasicno samaranje loptice sto jace pa gde pukne puklo je.

munze

pre 9 godina

Tanko je ovo. Novak igra bez energije, bez onog slaga na tortu, koji ga cini brojem 1. Gubi duze razmene, nema inicijativu, samo ceka greske protivnika. Proci ce ovog basketasa, ali za Vavrinku i finale ce morati puno bolje

Kutinjo

pre 9 godina

Zesci smor od tenisa zato i izbegavam da gledam raonica i ostale "tenisere" preko 2 metra,covek nema nista vise osim servisa ali nista cak ni taj drugi udarac posle servisa,ok postujem decka svaka cast on je uspesan sportista ali za mene to nije tenis.

Beker Šmeker

pre 9 godina

Mora biti strpljiv Novak da sačeka da Raonić popusti sa prvim servisom i onda da napada drugi, pritom da drži svoj servis gem.
Nadam se da Raonić ne može ceo meč da servira toliko dobro, nadam se da će se umoriti i tada Novak treba da napadne.
Jer ovo za sad je smešno, Miloš ispo 210 km ne servira, a bije i preko 220, 236 je uspeo da odservira, to ni zid ne bi mogao da pokupi...

veliki strumf

pre 9 godina

Vrlo zanimljiva Novakova taktika na pocetku meca (isto sto jedini na tour-u primenjuje i protiv Federera) - pretezno servira i u razmena igra na forhend Raonica. Ocigledno Novak zeli da protivniku "obusi" bolji udarac na pocetku meca, kako bi mu poljuljao samopouzdanje. Posle evo prvih 5 gemova nije preterano uspeo u tome u razmenama, ali ocekujem da ce bas Milosev forhend popustiti kad je najbitnije.

novak123

pre 9 godina

Veliki sam Novakov navijac,ali mislim da ce izgubiti danas,jak vjetar duva u Melburnu to novaku ne odgovara,sjetimo se meca protiv Mareja na USO istio je bio vjetar i izgubio je,nadam se da nisam u pravu!

Simke

pre 9 godina

Ukroti mu servis i eto te u polu-finalu.
Ionako mi idu na nerve ti servis igrači.
Od 3 sata treninga osećam da 2 sata i 45 min. kao sivonja servira da vidi da li može da odservira 250km/h, i onda 15 min vežba forhend i bekend...

budala, al dobar čovek

pre 9 godina

Ja mislim da bi trebalo da se u tenis uvede mehanizam koji će da diže i spušta mrežu munjevitom brzinom tako da kad ovi normalni igrači udare lopticu mreža bude na normalnoj visini i onda čim lopta pređe mrežu da se mreža podigne automatski za onoliko koliko je ovaj drugi visočiji, pa kad opet pređe lopta na Nolovu stranu ona se spusti i sve tako do kraja. Tek tako bi to bila fer borba. Što u boksu ne boksuju oni od 120 kila protiv onih od 55 kila?

Milojko

pre 9 godina

Novak ovo dobija OSIM ako se ne pocne nervirati i poludi zato sto Milos ubada asove... treba biti strpljiv, a to bas nije uvek Noletova jaca strana. Napred No1e!

glasnik

pre 9 godina

Niksic dobio Podgoricu 3-0...Ajde Nole do titule.
(sinki, 28. januar 2015 11:42)

Ne prijatelju gresis. Srbija ima prvog igraca sveta.
Nema tu nigde Crne Gore. Bili bi deo price, ali su sami otisli...
Pozdrav

Beker Šmeker

pre 9 godina

Mora biti strpljiv Novak da sačeka da Raonić popusti sa prvim servisom i onda da napada drugi, pritom da drži svoj servis gem.
Nadam se da Raonić ne može ceo meč da servira toliko dobro, nadam se da će se umoriti i tada Novak treba da napadne.
Jer ovo za sad je smešno, Miloš ispo 210 km ne servira, a bije i preko 220, 236 je uspeo da odservira, to ni zid ne bi mogao da pokupi...

Marko

pre 9 godina

Ima Nole 2 brejk lopte i naravno 2 asa za Raonica. Sta ces kad neko ima samo servis. To sto vi pricate da je decko dobar i sa osnovne linije, ne bih se slozio. Klasicno samaranje loptice sto jace pa gde pukne puklo je.

miodrag

pre 9 godina

Moze ko sta hoce da prica, ja sam u Melbourne i gledam svaki Noletov mec, ovo sto Nole demonstrira je umetnost. Ako ste gledali ostale meceve jedino Mary mozemo reci da igra dosta dobar tenis i da ce se on i Nole sastati u finale. Gledao sam i ranije Novaka ali ovakvu sigurnost i mirnocu odavno nisam video kod njega. Go Nole tebe Srbi vole

monarhista

pre 9 godina

Koliko je Nole veliki sampion govori cinjenica da pobedjuje i ovu neobjasnjivu mrznju njegovih zemljaka...Kralj je i od njih uporniji sto ga cini jos vecim...
Sto se tiche turnira....Samo Boze zdravlja...na domaku je...a ja mislim da pored prvog i onog u Vimbldonu prvog ovaj 8i mu psihicki mozda i najvazniji...preskace neka velika imena i otvoreno ulazi u borbu za najveceg svih vremena...mislim po merilima zapada a to su trofeji....igracki on je vec sada najkompletniji igrac otkako se ove zute loptice chukaju...

Ljuba Moljac

pre 9 godina

Sta ste toliko zapeli za tog vilandera pa normalno je da se covek pojede ziv,Nole je uradio za dve godine vise nego ovaj za celu karijeru,a verujem da je Novak tek na pola puta svojih uspeha,meni je drago kad vidim kako pati i cvili kad vidim tu pakost i zavist u njegovim ocima.

PeroTreger

pre 9 godina

Najkompletniji teniser svih vremena, da li je najbolji o tome moze da se raspravlja... Mozda zvuci ruzno, ali, jedino ko moze da pobedi Novaka u ovom trenutku jeste Novak a svi ponekad imamo los dan... Svaka cast momce, uvek uz tebe jer su to zasluzio...

orion

pre 9 godina

Peta titula u Melburnu je na vidiku. Vavrinka jeste opasan, ali ga je Nole u poslednjim mecevima pobedio, tako da ce proslogodisnji poraz na AO ostati samo jedna ruzna uspomena. Kad prodje Vavrinku u polufinalu, cekace ga stare musterije: Berdih ili Mari. Ko je tezi protivnik? Smatram da bi za Noleta bilo bolje da se u finalu sastane sa Berdihom.

la kukarača smorantidis slam de grande

pre 9 godina

Ja sam od Novaka, na ovogodišnjem OZI-openu, očekivao perfekciju! Medjutim, on samo pobedjuje sa tri prema nula. A, jelte, ko je ono prvi u svetu?

Simke

pre 9 godina

Ukroti mu servis i eto te u polu-finalu.
Ionako mi idu na nerve ti servis igrači.
Od 3 sata treninga osećam da 2 sata i 45 min. kao sivonja servira da vidi da li može da odservira 250km/h, i onda 15 min vežba forhend i bekend...

Milojko

pre 9 godina

Novak ovo dobija OSIM ako se ne pocne nervirati i poludi zato sto Milos ubada asove... treba biti strpljiv, a to bas nije uvek Noletova jaca strana. Napred No1e!

veliki strumf

pre 9 godina

Vrlo zanimljiva Novakova taktika na pocetku meca (isto sto jedini na tour-u primenjuje i protiv Federera) - pretezno servira i u razmena igra na forhend Raonica. Ocigledno Novak zeli da protivniku "obusi" bolji udarac na pocetku meca, kako bi mu poljuljao samopouzdanje. Posle evo prvih 5 gemova nije preterano uspeo u tome u razmenama, ali ocekujem da ce bas Milosev forhend popustiti kad je najbitnije.

branimirbjelica

pre 9 godina

Nole fenomenalan,tek sada pocinje igrati,Vilander rekao da Nole nije bas dobro igrao u prvom setu!Miloseva djevojka fantasticna,kanadska manekenka,nije crnogorka,Milose svaka cast,imao se rasta i roditi!!Pozdrav iz Italije,Nole genio,numero uno,forza Nole!

Skoroidealan

pre 9 godina

Nema sta tu mnogo da se prica.
Pored naslova ovog teksta, samo treba dodati, ocekivano i ne preterano zanimljivo.
Dva tri brejka uz njegov nedodirljiv servis, i to je to.
U sledecoj rundi ce biti protivnik po meri i mnogo zanimljivije.

Goran

pre 9 godina

Novak ce suvereno vladati svetskim tenisom jos 2-3 godine a posle toga ce se na vrhu pojaviti neko sasvim drugi ko nece biti ni Raonic ni Cilic ni Nisikori ni Dimitrov. Svi ce oni biti prestari i kolateralne zrtve postojanja Novaka Djokovica. Pojavise se sasvim novi klinci. Nikada nemojte Raonica smatrati zvezdom u usponu. Novak je sa 19 godina osvojio Melburn u vreme najvece slave Rodzera Federera, Rafa je sa 18 godina osvojio Golan Garos, Raonic ima 24-25 godina.

Dragan VG

pre 9 godina

Ocekivao sam tezi mec za Novaka.Medjutim, izgleda da su zaista u pravu oni koji tvrde da Raonic sem servisa, nema nijedan drugi udarac koji bi bio na nivou potrebnom za zavrsnice GS...

...

pre 9 godina

Uopšte mi nije jasno kako je ovaj Raonić 8. teniser,lik zna samo da odservira,da nema toga nebi bio ni u prvih 50..
Svaka čast Novaku pokazao je smirenost i borbenost ide on do titule lagano.IDEMO NOVAČE!!Doboj je uz tebe

nenad rs

pre 9 godina

Кад игра на овом нивоу нико на свијету му није раван ни Надал ни Федерер а камоли неко други.Био је маестралан.

Nebojša

pre 9 godina

Ne pamtim da je nekad Novak ovako sigurno servirao na nekom turniru do polufinala je dozvolio samo jedan brejk a danas niti jednu brejk loptu nije dao Raoniću i oduvao ga je očekivano.

Amater

pre 9 godina

Sad zaista ocekujem da se ucute vrsni strucnjaci koji komentarisase losu formu najboljeg tenisera, namestanje zreba i termina, da ne spominjem predvidjanje ispadanja od ovog udaraca loptice, ne mogu ga nazvati teniserom.

E šta ćeš

pre 9 godina

Ne dobijam često na kladionici,ali mi je žao što nisam igrao ovaj rezultat jer sam po setovima pogodio pre dva dana,posle meča sa Milerom.Ali više me raduje što sam tvrdio da se Nole nije ni čestito oznojio i da igra koliko mu treba.I naravno bio sam u pravu.Čista rutina sa malo igre živaca u prvom setu.U istom komentaru od pre dva dana sam rekao i da je Sten jedini koji može da naškodi Nolu.Sad mislim da ne može ni on.

Koji sam ja meni kralj

pre 9 godina

70% igre mu se zasniva na servisu aaaa kako me nervira ovaj Raonic.
(V., 28. januar 2015 09:49)
Kojih 70% , 99% mu se igra zasniva na servi

Branimir

pre 9 godina

Ne bih da ga ureknem ali Nole ovog AO igra "nemilosrdno" kao kompjuter. Igra kad treba i koliko treba da bude bolji i gotovo (valjda nemačka škola). Tek kad je jako gusto pokaže poneki biser (za koga ne bi rekli da ga ima kad igra teče standardno). Izgleda moćno a ne znaš gde mu je gornja granica. Nadam se da neće sad na kraju da pretegnu balkanski simptomi...

Vaše ime

pre 9 godina

Raonić sa njegovom frizurom prohujalo sa vihorom, moraće još mnogo gela na kosu da namaže ne bi li postao šampion kao Đoković!

kickass

pre 9 godina

@ Možda Novak prođe Raonića danas, ali čisto na svoje iskustvo i njegovo neiskustvo. Vrati dve kratke loptice, a treća ide u aut ili mrežu. Mislim da je najbliži tituli po prikazanoj igri do sada Berdih. Nole mora to mnogo bolje ako želi biti ozbiljan kandidat za titulu.
(SEXaS, 28. januar 2015 11:03)
Kratka lopta,pa opet kratka, pa aut,mreža i eto ga u polufinalu...

monarhista

pre 9 godina

Koliko je Nole veliki sampion govori cinjenica da pobedjuje i ovu neobjasnjivu mrznju njegovih zemljaka...Kralj je i od njih uporniji sto ga cini jos vecim...
Sto se tiche turnira....Samo Boze zdravlja...na domaku je...a ja mislim da pored prvog i onog u Vimbldonu prvog ovaj 8i mu psihicki mozda i najvazniji...preskace neka velika imena i otvoreno ulazi u borbu za najveceg svih vremena...mislim po merilima zapada a to su trofeji....igracki on je vec sada najkompletniji igrac otkako se ove zute loptice chukaju...

Djole

pre 9 godina

Pa ovo mu dođe rutinski... Jos pasulja malac da bi moglo bar neizvesno da bude sa kraljem. Ne znam u kakvoj je formi Mari, ali ne mislim da ce Noleta na ovom turniru neko ugroziti, jos nije ni u cetvrtu ubacio.

Vuja neznalica

pre 9 godina

Sad kad je Nole dobio prvi set na ovakav način, preostala dva seta biće igra mačke i miša. Opustiće ruku i Miloš nema nikakve šanse.

Oskar

pre 9 godina

U drugom i trećem setu zaigrao je agresivno i to i jeste prava taktika protiv servera. Vjerovatno je izvukao pouku od onoga sa Karloviće. Sve u svemu dobro izdanje Djokovića.

bgd

pre 9 godina

Bravo Nole,Raonic kaze da je napredovao ,nisam video u kom segmentu ,i dalje samara lopticu kao I ostali dvometrasi Karlovic ,Izner,Kirgios i to je taj odvratni ,negledljivi tenis.

charlotte sometimes

pre 9 godina

Mocan je Novak. Bice tezak mec u polufinalu ako Novak bude razmisljao o proslogodisnjem porazu, tj. ako mu bude u glavi u vidu sumnje. U svakom drugom slucaju, verujem da Novak prolazi u finale.

Biba

pre 9 godina

Браво НОВАЧЕЕЕЕЕ, српки соколе!!! Нисам ни сумњала да ћеш победити овог досадног сервераша.Само напред Бог те благословио! Навијамо свим срцем за тебе и волимо тееееее!!!

dza

pre 9 godina

morace ovaj raonic da napravi/plati simulaciju zvanu novak djokovic i da vedzba i vedzba i vedzba i da se nada da ce navedzbati,osim kad ovaj omatori kao federer. ovo je smesno,jos kad se setim "pretnji" raonica i njegovih navijaca...

GViljas

pre 9 godina

Očekivano 3:0, kako sam i tipovao. Iz meča u meč, kako dolaze sve teži protivnici Nole podiže nivo igre, i kao i obično, biće najbolji u finalu... protiv jednog od od dvojice koji su do sada najviše pokazali, pa će verovatno taj u finalu malo i pasti sa kvalitetom. Imao je Novak idealan raspored, obzirom da Berdih i Mari nisu bili u njegovoj polovini žreba, pa da ih sretne dok se još razigrava. Očekujem i protiv Vavrinke laku pobedu, bez obzira na iskustva prethodnih AO, a i na njegovo podizanje nivoa igre. Tipujem opet 3:0, u najgorem 3:1. Inače, ne shvatam ovu pljuvačinu ovde po Vilanderu. Ja ga obično ne pratim, ali kad god sam gledao, iskazivao je veliko poštovanje prema Novaku. Možda on više voli nekog drugog, njegovo je pravo, ali Novaka uvek ceni i hvali. Danas je rekao da je u svakom meču Nole za njega favorit! Izgleda da neki uobražavaju da mogu da mu čitaju između redova, pa stalno traže u njegovim izjavama i gestovima nipodoštavanje Novaka. Ja, zaista, nikad to nisam opazio!

MMDA

pre 9 godina

Kao sto rekoh, sve ce vam vec Djokovic objasniti na terenu.
Idemo sada razbice ga Wawrinka, a potom razbice ga Murray ili Berdich. Kada uzme AO, naravno, razbice ga Nadal na FO...:)))

Kutinjo

pre 9 godina

Zesci smor od tenisa zato i izbegavam da gledam raonica i ostale "tenisere" preko 2 metra,covek nema nista vise osim servisa ali nista cak ni taj drugi udarac posle servisa,ok postujem decka svaka cast on je uspesan sportista ali za mene to nije tenis.

RF. Fan

pre 9 godina

Pobijedio je tenis ,pobijedio je covjek koji igra tenis, hvala bogu nema vise servera na turniru napokon cu moc gledati pravi tenis u polufinalu i jos nesto .Novak e za jedno 15 klasa bolji igrac od Raonica toliko.

Pokondirena tikvica

pre 9 godina

Sve je to sastavni deo posla,ovaj nema tehniku ali ima silu,kad sila popusti pobedice Novak.Koliko god nama izgledalo tesko,mislim cak da vrhunski igraci i vise vole da igraju sa ovim serverima,sa njima je jedino bitno da strpljivo sacekas da se umori.

Fox

pre 9 godina

Raonic da nema ovakav servis ne bi bio medju prvih sto. Pa on covek toliko lose igra tenis da je zalosno gledati njegove meceve. Najgori bekhend koji sam u zivotu video, a forhendom igra kao da zamahuje lopatom, samaranje loptice. A volej nikakav. Prenaduvan igrac, a toliko je los i ima odvratan stil da je strasno. Sreca njegova sto ima visinu i moze snazno da servira!

alexa

pre 9 godina

Raonić me podseća na onog Amera Rodika, koji takođe nije znao ništa da pokaže osim dobrog servisa. Smor za gledanje. Jedva čekam sledeći Novakov meč!

budala, al dobar čovek

pre 9 godina

Ja mislim da bi trebalo da se u tenis uvede mehanizam koji će da diže i spušta mrežu munjevitom brzinom tako da kad ovi normalni igrači udare lopticu mreža bude na normalnoj visini i onda čim lopta pređe mrežu da se mreža podigne automatski za onoliko koliko je ovaj drugi visočiji, pa kad opet pređe lopta na Nolovu stranu ona se spusti i sve tako do kraja. Tek tako bi to bila fer borba. Što u boksu ne boksuju oni od 120 kila protiv onih od 55 kila?

this is the end

pre 9 godina

Nije mi namera da bilo koga vređam, to nikada ne činim, ali ovaj kanadski teniser je zalutao u tenis. Trebalo je da se bavi drugim sportom, ovako izgleda vrlo smešno na terenu, a pogotovo protiv Novaka. Smešno je da sa ludački opaljivanjem po loptici može da igra tenis, nema nikave taktike, kretanja, elegancije pokreta, lepršavosti, igračke in teligencije...
Amater koji samo divljački lupa po loptici, pa ako ubaci prvi servis ponekad osvoji poen. Ezem ti takav tenis, a ja bih predložio svetskoj teniskoj federaciji da osnuje jednu ligu divljih udarača loptica pa nek se tamo ispucavaju do mile volje, a tenis da ostave teniskim znalcima i kompletnim igračima poput Novaka i ostalih koji igraju sjajan tenis.

Her Zivota

pre 9 godina

(monarhista, 28. januar 2015 12:08)


Ipak zelim da mislim da je vecina tih ''zemljaka'' zapravo nas komsiluk, najverovatnije iz lijepe njihove, isti jezik govore, sta ces u nedostatku nekoga za koga mogu da navijaju moraju svoju energiju da usmere u omalovazavnju iskljucivo Novaka Djokovica, pa tako dolazimo do apsurdne situacije da je vecina njih na pocetku ovodisnjeg AO navijala iskljucivo za 127 tenisera u glavnom zrebu !! A najveci apsurd je kada bi se ti trolovi obratili Marinu Cilicu i govorili mu tako o Novaku Djokovicu, Cilic bi ih se preko odrekao !!!

Inace, prosle godine je bilo protiv Stanislasa sada protiv Stana, bice zanimljivo, steta sto igraju u polufinalu posto je to finale pre finala ! Ali, ipak mislim da ce ove godine Djokovic odigrati MNOGO BOLJE, zato sto je prosli put nekako prebrzo projurio do QF, veoma je slab otpor imao, POSEBNO protiv Fonjinija, tako da ce ovaj put biti mnogo spremniji !! Ubedjen sam da pobednik tog meca osvaja AO !!!

Ozren

pre 9 godina

"Veličina" pravih sportskih asova najviše dolazi do izražaja prilikom "velikih" mečeva. Zapravo, ovakvi mečevi su pravo merilo "veličine". Novak Đoković je najveći i najbolji (namerno bez ") Srpski sportista svih vremena.

Novak kao jedan

pre 9 godina

Ne sme da igra kao u prvom setu protiv Raonića, u prevodu, mora da smanji spin u forhendu i da udara ravnije (i paralelu i dijagonalu). Takođe, mora ranije da proradi bekhend paralela, a ne kao sad, tek u drugom setu. Neka igra na vinere, kao na Masters-kupu i nema zime. Napred Nole!!!

The End

pre 9 godina

Pitanje je samo koliko ovaj sivonja Miloš može da bombarduje servisima.
Novak je već frustriran, i ako se ne budeo borio za svaki poen eto nevolje.

highlander

pre 9 godina

Evo predloga teniskim federacijama koji će unaprediti tenis i učiniti ga interesantnim:

Ukida se drugi servis!

Time bi nestalo bi i igrača na čija se igra bazira samo na servisu, a mečevi bi postali kraći i zanimljivi. Osim toga u kojem to još sportu imate pravo da vam se oprosti greška. Zamislite da u odbojci ili stonom tenisu imate pravo da ponovite servis a u košarci na još jedno slobodno bacanje ako ste promašili prvo ili u fudbali da ponovite penal, korner, aut...

nadalina

pre 9 godina

Sve je ovo vrh, s Noletove strane, sad samo da se molimo bogu da do finala ne dođe Murray, jer svako finale s njim deluje kao prodato teniseru Krune. Murrey nema titulu sa AO, tako da su apetiti Krune opet u igri. Zato iskreno želim da to ipak bude Berdih zbog nas koji volimo vrhunski tenis i zbog Noleta da jos jednom, ničim nesputan, izdominira jer je neprevaziđen!!!

Drogirana veverica

pre 9 godina

@(maja, 28. januar 2015 11:34)
Pa i nije puno pogresio. Raonic je visok 196cm, reket je dugacak 27" (oko 70 cm). 196+70=266cm plus duzina ruke, tako da je debelo preko 3m. I jos kad poskoci prilikom servisa. Tako da je blizu 4m

robin hud

pre 9 godina

Dve stvari su kjuč za sutrašnji meč. Prva, Novakov servis. Druga, osvajanje prvog seta. Sve drugo je važno ali nije presudno. Mislim i da Novak neće juriti brejk po svaku cenu, nešto slično je radio i u meču sa Milerom, to ga izbacuje iz ritma.
(robin hud, 27. januar 2015 21:09)
Nisam baš Tarabić, ali ajde sad.

SEXaS

pre 9 godina

Možda Novak prođe Raonića danas, ali čisto na svoje iskustvo i njegovo neiskustvo. Vrati dve kratke loptice, a treća ide u aut ili mrežu. Mislim da je najbliži tituli po prikazanoj igri do sada Berdih. Nole mora to mnogo bolje ako želi biti ozbiljan kandidat za titulu.

munze

pre 9 godina

Tanko je ovo. Novak igra bez energije, bez onog slaga na tortu, koji ga cini brojem 1. Gubi duze razmene, nema inicijativu, samo ceka greske protivnika. Proci ce ovog basketasa, ali za Vavrinku i finale ce morati puno bolje

novak123

pre 9 godina

Veliki sam Novakov navijac,ali mislim da ce izgubiti danas,jak vjetar duva u Melburnu to novaku ne odgovara,sjetimo se meca protiv Mareja na USO istio je bio vjetar i izgubio je,nadam se da nisam u pravu!

milan

pre 9 godina

Evo predloga teniskim federacijama koji će unaprediti tenis i učiniti ga interesantnim:Ukida se drugi servis!Time bi nestalo bi i igrača na čija se igra bazira samo na servisu, a mečevi bi postali kraći i zanimljivi. Osim toga u kojem to još sportu imate pravo da vam se oprosti greška. Zamislite da u odbojci ili stonom tenisu imate pravo da ponovite servis a u košarci na još jedno slobodno bacanje ako ste promašili prvo ili u fudbali da ponovite penal, korner, aut...@@@ ovako nesto jos nisam cuo hahahaha

novak123

pre 9 godina

Veliki sam Novakov navijac,ali mislim da ce izgubiti danas,jak vjetar duva u Melburnu to novaku ne odgovara,sjetimo se meca protiv Mareja na USO istio je bio vjetar i izgubio je,nadam se da nisam u pravu!

SEXaS

pre 9 godina

Možda Novak prođe Raonića danas, ali čisto na svoje iskustvo i njegovo neiskustvo. Vrati dve kratke loptice, a treća ide u aut ili mrežu. Mislim da je najbliži tituli po prikazanoj igri do sada Berdih. Nole mora to mnogo bolje ako želi biti ozbiljan kandidat za titulu.

budala, al dobar čovek

pre 9 godina

Ja mislim da bi trebalo da se u tenis uvede mehanizam koji će da diže i spušta mrežu munjevitom brzinom tako da kad ovi normalni igrači udare lopticu mreža bude na normalnoj visini i onda čim lopta pređe mrežu da se mreža podigne automatski za onoliko koliko je ovaj drugi visočiji, pa kad opet pređe lopta na Nolovu stranu ona se spusti i sve tako do kraja. Tek tako bi to bila fer borba. Što u boksu ne boksuju oni od 120 kila protiv onih od 55 kila?

munze

pre 9 godina

Tanko je ovo. Novak igra bez energije, bez onog slaga na tortu, koji ga cini brojem 1. Gubi duze razmene, nema inicijativu, samo ceka greske protivnika. Proci ce ovog basketasa, ali za Vavrinku i finale ce morati puno bolje

Novak kao jedan

pre 9 godina

Ne sme da igra kao u prvom setu protiv Raonića, u prevodu, mora da smanji spin u forhendu i da udara ravnije (i paralelu i dijagonalu). Takođe, mora ranije da proradi bekhend paralela, a ne kao sad, tek u drugom setu. Neka igra na vinere, kao na Masters-kupu i nema zime. Napred Nole!!!

glasnik

pre 9 godina

Niksic dobio Podgoricu 3-0...Ajde Nole do titule.
(sinki, 28. januar 2015 11:42)

Ne prijatelju gresis. Srbija ima prvog igraca sveta.
Nema tu nigde Crne Gore. Bili bi deo price, ali su sami otisli...
Pozdrav

this is the end

pre 9 godina

Nije mi namera da bilo koga vređam, to nikada ne činim, ali ovaj kanadski teniser je zalutao u tenis. Trebalo je da se bavi drugim sportom, ovako izgleda vrlo smešno na terenu, a pogotovo protiv Novaka. Smešno je da sa ludački opaljivanjem po loptici može da igra tenis, nema nikave taktike, kretanja, elegancije pokreta, lepršavosti, igračke in teligencije...
Amater koji samo divljački lupa po loptici, pa ako ubaci prvi servis ponekad osvoji poen. Ezem ti takav tenis, a ja bih predložio svetskoj teniskoj federaciji da osnuje jednu ligu divljih udarača loptica pa nek se tamo ispucavaju do mile volje, a tenis da ostave teniskim znalcima i kompletnim igračima poput Novaka i ostalih koji igraju sjajan tenis.

The End

pre 9 godina

Pitanje je samo koliko ovaj sivonja Miloš može da bombarduje servisima.
Novak je već frustriran, i ako se ne budeo borio za svaki poen eto nevolje.

Marko

pre 9 godina

Ima Nole 2 brejk lopte i naravno 2 asa za Raonica. Sta ces kad neko ima samo servis. To sto vi pricate da je decko dobar i sa osnovne linije, ne bih se slozio. Klasicno samaranje loptice sto jace pa gde pukne puklo je.

Beker Šmeker

pre 9 godina

Mora biti strpljiv Novak da sačeka da Raonić popusti sa prvim servisom i onda da napada drugi, pritom da drži svoj servis gem.
Nadam se da Raonić ne može ceo meč da servira toliko dobro, nadam se da će se umoriti i tada Novak treba da napadne.
Jer ovo za sad je smešno, Miloš ispo 210 km ne servira, a bije i preko 220, 236 je uspeo da odservira, to ni zid ne bi mogao da pokupi...

Ljuba Moljac

pre 9 godina

Sta ste toliko zapeli za tog vilandera pa normalno je da se covek pojede ziv,Nole je uradio za dve godine vise nego ovaj za celu karijeru,a verujem da je Novak tek na pola puta svojih uspeha,meni je drago kad vidim kako pati i cvili kad vidim tu pakost i zavist u njegovim ocima.

highlander

pre 9 godina

Evo predloga teniskim federacijama koji će unaprediti tenis i učiniti ga interesantnim:

Ukida se drugi servis!

Time bi nestalo bi i igrača na čija se igra bazira samo na servisu, a mečevi bi postali kraći i zanimljivi. Osim toga u kojem to još sportu imate pravo da vam se oprosti greška. Zamislite da u odbojci ili stonom tenisu imate pravo da ponovite servis a u košarci na još jedno slobodno bacanje ako ste promašili prvo ili u fudbali da ponovite penal, korner, aut...

Milojko

pre 9 godina

Novak ovo dobija OSIM ako se ne pocne nervirati i poludi zato sto Milos ubada asove... treba biti strpljiv, a to bas nije uvek Noletova jaca strana. Napred No1e!

monarhista

pre 9 godina

Koliko je Nole veliki sampion govori cinjenica da pobedjuje i ovu neobjasnjivu mrznju njegovih zemljaka...Kralj je i od njih uporniji sto ga cini jos vecim...
Sto se tiche turnira....Samo Boze zdravlja...na domaku je...a ja mislim da pored prvog i onog u Vimbldonu prvog ovaj 8i mu psihicki mozda i najvazniji...preskace neka velika imena i otvoreno ulazi u borbu za najveceg svih vremena...mislim po merilima zapada a to su trofeji....igracki on je vec sada najkompletniji igrac otkako se ove zute loptice chukaju...

veliki strumf

pre 9 godina

Vrlo zanimljiva Novakova taktika na pocetku meca (isto sto jedini na tour-u primenjuje i protiv Federera) - pretezno servira i u razmena igra na forhend Raonica. Ocigledno Novak zeli da protivniku "obusi" bolji udarac na pocetku meca, kako bi mu poljuljao samopouzdanje. Posle evo prvih 5 gemova nije preterano uspeo u tome u razmenama, ali ocekujem da ce bas Milosev forhend popustiti kad je najbitnije.

Fox

pre 9 godina

Raonic da nema ovakav servis ne bi bio medju prvih sto. Pa on covek toliko lose igra tenis da je zalosno gledati njegove meceve. Najgori bekhend koji sam u zivotu video, a forhendom igra kao da zamahuje lopatom, samaranje loptice. A volej nikakav. Prenaduvan igrac, a toliko je los i ima odvratan stil da je strasno. Sreca njegova sto ima visinu i moze snazno da servira!

kickass

pre 9 godina

@ Možda Novak prođe Raonića danas, ali čisto na svoje iskustvo i njegovo neiskustvo. Vrati dve kratke loptice, a treća ide u aut ili mrežu. Mislim da je najbliži tituli po prikazanoj igri do sada Berdih. Nole mora to mnogo bolje ako želi biti ozbiljan kandidat za titulu.
(SEXaS, 28. januar 2015 11:03)
Kratka lopta,pa opet kratka, pa aut,mreža i eto ga u polufinalu...

Simke

pre 9 godina

Ukroti mu servis i eto te u polu-finalu.
Ionako mi idu na nerve ti servis igrači.
Od 3 sata treninga osećam da 2 sata i 45 min. kao sivonja servira da vidi da li može da odservira 250km/h, i onda 15 min vežba forhend i bekend...

PeroTreger

pre 9 godina

Najkompletniji teniser svih vremena, da li je najbolji o tome moze da se raspravlja... Mozda zvuci ruzno, ali, jedino ko moze da pobedi Novaka u ovom trenutku jeste Novak a svi ponekad imamo los dan... Svaka cast momce, uvek uz tebe jer su to zasluzio...

orion

pre 9 godina

Peta titula u Melburnu je na vidiku. Vavrinka jeste opasan, ali ga je Nole u poslednjim mecevima pobedio, tako da ce proslogodisnji poraz na AO ostati samo jedna ruzna uspomena. Kad prodje Vavrinku u polufinalu, cekace ga stare musterije: Berdih ili Mari. Ko je tezi protivnik? Smatram da bi za Noleta bilo bolje da se u finalu sastane sa Berdihom.

...

pre 9 godina

Uopšte mi nije jasno kako je ovaj Raonić 8. teniser,lik zna samo da odservira,da nema toga nebi bio ni u prvih 50..
Svaka čast Novaku pokazao je smirenost i borbenost ide on do titule lagano.IDEMO NOVAČE!!Doboj je uz tebe

Skoroidealan

pre 9 godina

Nema sta tu mnogo da se prica.
Pored naslova ovog teksta, samo treba dodati, ocekivano i ne preterano zanimljivo.
Dva tri brejka uz njegov nedodirljiv servis, i to je to.
U sledecoj rundi ce biti protivnik po meri i mnogo zanimljivije.

charlotte sometimes

pre 9 godina

Mocan je Novak. Bice tezak mec u polufinalu ako Novak bude razmisljao o proslogodisnjem porazu, tj. ako mu bude u glavi u vidu sumnje. U svakom drugom slucaju, verujem da Novak prolazi u finale.

la kukarača smorantidis slam de grande

pre 9 godina

Ja sam od Novaka, na ovogodišnjem OZI-openu, očekivao perfekciju! Medjutim, on samo pobedjuje sa tri prema nula. A, jelte, ko je ono prvi u svetu?

branimirbjelica

pre 9 godina

Nole fenomenalan,tek sada pocinje igrati,Vilander rekao da Nole nije bas dobro igrao u prvom setu!Miloseva djevojka fantasticna,kanadska manekenka,nije crnogorka,Milose svaka cast,imao se rasta i roditi!!Pozdrav iz Italije,Nole genio,numero uno,forza Nole!

Biba

pre 9 godina

Браво НОВАЧЕЕЕЕЕ, српки соколе!!! Нисам ни сумњала да ћеш победити овог досадног сервераша.Само напред Бог те благословио! Навијамо свим срцем за тебе и волимо тееееее!!!

monarhista

pre 9 godina

Koliko je Nole veliki sampion govori cinjenica da pobedjuje i ovu neobjasnjivu mrznju njegovih zemljaka...Kralj je i od njih uporniji sto ga cini jos vecim...
Sto se tiche turnira....Samo Boze zdravlja...na domaku je...a ja mislim da pored prvog i onog u Vimbldonu prvog ovaj 8i mu psihicki mozda i najvazniji...preskace neka velika imena i otvoreno ulazi u borbu za najveceg svih vremena...mislim po merilima zapada a to su trofeji....igracki on je vec sada najkompletniji igrac otkako se ove zute loptice chukaju...

E šta ćeš

pre 9 godina

Ne dobijam često na kladionici,ali mi je žao što nisam igrao ovaj rezultat jer sam po setovima pogodio pre dva dana,posle meča sa Milerom.Ali više me raduje što sam tvrdio da se Nole nije ni čestito oznojio i da igra koliko mu treba.I naravno bio sam u pravu.Čista rutina sa malo igre živaca u prvom setu.U istom komentaru od pre dva dana sam rekao i da je Sten jedini koji može da naškodi Nolu.Sad mislim da ne može ni on.

GViljas

pre 9 godina

Očekivano 3:0, kako sam i tipovao. Iz meča u meč, kako dolaze sve teži protivnici Nole podiže nivo igre, i kao i obično, biće najbolji u finalu... protiv jednog od od dvojice koji su do sada najviše pokazali, pa će verovatno taj u finalu malo i pasti sa kvalitetom. Imao je Novak idealan raspored, obzirom da Berdih i Mari nisu bili u njegovoj polovini žreba, pa da ih sretne dok se još razigrava. Očekujem i protiv Vavrinke laku pobedu, bez obzira na iskustva prethodnih AO, a i na njegovo podizanje nivoa igre. Tipujem opet 3:0, u najgorem 3:1. Inače, ne shvatam ovu pljuvačinu ovde po Vilanderu. Ja ga obično ne pratim, ali kad god sam gledao, iskazivao je veliko poštovanje prema Novaku. Možda on više voli nekog drugog, njegovo je pravo, ali Novaka uvek ceni i hvali. Danas je rekao da je u svakom meču Nole za njega favorit! Izgleda da neki uobražavaju da mogu da mu čitaju između redova, pa stalno traže u njegovim izjavama i gestovima nipodoštavanje Novaka. Ja, zaista, nikad to nisam opazio!

Vaše ime

pre 9 godina

Raonić sa njegovom frizurom prohujalo sa vihorom, moraće još mnogo gela na kosu da namaže ne bi li postao šampion kao Đoković!

Oskar

pre 9 godina

U drugom i trećem setu zaigrao je agresivno i to i jeste prava taktika protiv servera. Vjerovatno je izvukao pouku od onoga sa Karloviće. Sve u svemu dobro izdanje Djokovića.

Djole

pre 9 godina

Pa ovo mu dođe rutinski... Jos pasulja malac da bi moglo bar neizvesno da bude sa kraljem. Ne znam u kakvoj je formi Mari, ali ne mislim da ce Noleta na ovom turniru neko ugroziti, jos nije ni u cetvrtu ubacio.

bgd

pre 9 godina

Bravo Nole,Raonic kaze da je napredovao ,nisam video u kom segmentu ,i dalje samara lopticu kao I ostali dvometrasi Karlovic ,Izner,Kirgios i to je taj odvratni ,negledljivi tenis.

Goran

pre 9 godina

Novak ce suvereno vladati svetskim tenisom jos 2-3 godine a posle toga ce se na vrhu pojaviti neko sasvim drugi ko nece biti ni Raonic ni Cilic ni Nisikori ni Dimitrov. Svi ce oni biti prestari i kolateralne zrtve postojanja Novaka Djokovica. Pojavise se sasvim novi klinci. Nikada nemojte Raonica smatrati zvezdom u usponu. Novak je sa 19 godina osvojio Melburn u vreme najvece slave Rodzera Federera, Rafa je sa 18 godina osvojio Golan Garos, Raonic ima 24-25 godina.

nenad rs

pre 9 godina

Кад игра на овом нивоу нико на свијету му није раван ни Надал ни Федерер а камоли неко други.Био је маестралан.

miodrag

pre 9 godina

Moze ko sta hoce da prica, ja sam u Melbourne i gledam svaki Noletov mec, ovo sto Nole demonstrira je umetnost. Ako ste gledali ostale meceve jedino Mary mozemo reci da igra dosta dobar tenis i da ce se on i Nole sastati u finale. Gledao sam i ranije Novaka ali ovakvu sigurnost i mirnocu odavno nisam video kod njega. Go Nole tebe Srbi vole

nadalina

pre 9 godina

Sve je ovo vrh, s Noletove strane, sad samo da se molimo bogu da do finala ne dođe Murray, jer svako finale s njim deluje kao prodato teniseru Krune. Murrey nema titulu sa AO, tako da su apetiti Krune opet u igri. Zato iskreno želim da to ipak bude Berdih zbog nas koji volimo vrhunski tenis i zbog Noleta da jos jednom, ničim nesputan, izdominira jer je neprevaziđen!!!

Kutinjo

pre 9 godina

Zesci smor od tenisa zato i izbegavam da gledam raonica i ostale "tenisere" preko 2 metra,covek nema nista vise osim servisa ali nista cak ni taj drugi udarac posle servisa,ok postujem decka svaka cast on je uspesan sportista ali za mene to nije tenis.

Koji sam ja meni kralj

pre 9 godina

70% igre mu se zasniva na servisu aaaa kako me nervira ovaj Raonic.
(V., 28. januar 2015 09:49)
Kojih 70% , 99% mu se igra zasniva na servi

Amater

pre 9 godina

Sad zaista ocekujem da se ucute vrsni strucnjaci koji komentarisase losu formu najboljeg tenisera, namestanje zreba i termina, da ne spominjem predvidjanje ispadanja od ovog udaraca loptice, ne mogu ga nazvati teniserom.

Branimir

pre 9 godina

Ne bih da ga ureknem ali Nole ovog AO igra "nemilosrdno" kao kompjuter. Igra kad treba i koliko treba da bude bolji i gotovo (valjda nemačka škola). Tek kad je jako gusto pokaže poneki biser (za koga ne bi rekli da ga ima kad igra teče standardno). Izgleda moćno a ne znaš gde mu je gornja granica. Nadam se da neće sad na kraju da pretegnu balkanski simptomi...

Dragan VG

pre 9 godina

Ocekivao sam tezi mec za Novaka.Medjutim, izgleda da su zaista u pravu oni koji tvrde da Raonic sem servisa, nema nijedan drugi udarac koji bi bio na nivou potrebnom za zavrsnice GS...

alexa

pre 9 godina

Raonić me podseća na onog Amera Rodika, koji takođe nije znao ništa da pokaže osim dobrog servisa. Smor za gledanje. Jedva čekam sledeći Novakov meč!

Ozren

pre 9 godina

"Veličina" pravih sportskih asova najviše dolazi do izražaja prilikom "velikih" mečeva. Zapravo, ovakvi mečevi su pravo merilo "veličine". Novak Đoković je najveći i najbolji (namerno bez ") Srpski sportista svih vremena.

dza

pre 9 godina

morace ovaj raonic da napravi/plati simulaciju zvanu novak djokovic i da vedzba i vedzba i vedzba i da se nada da ce navedzbati,osim kad ovaj omatori kao federer. ovo je smesno,jos kad se setim "pretnji" raonica i njegovih navijaca...

Nebojša

pre 9 godina

Ne pamtim da je nekad Novak ovako sigurno servirao na nekom turniru do polufinala je dozvolio samo jedan brejk a danas niti jednu brejk loptu nije dao Raoniću i oduvao ga je očekivano.

Pokondirena tikvica

pre 9 godina

Sve je to sastavni deo posla,ovaj nema tehniku ali ima silu,kad sila popusti pobedice Novak.Koliko god nama izgledalo tesko,mislim cak da vrhunski igraci i vise vole da igraju sa ovim serverima,sa njima je jedino bitno da strpljivo sacekas da se umori.

Vuja neznalica

pre 9 godina

Sad kad je Nole dobio prvi set na ovakav način, preostala dva seta biće igra mačke i miša. Opustiće ruku i Miloš nema nikakve šanse.

MMDA

pre 9 godina

Kao sto rekoh, sve ce vam vec Djokovic objasniti na terenu.
Idemo sada razbice ga Wawrinka, a potom razbice ga Murray ili Berdich. Kada uzme AO, naravno, razbice ga Nadal na FO...:)))

RF. Fan

pre 9 godina

Pobijedio je tenis ,pobijedio je covjek koji igra tenis, hvala bogu nema vise servera na turniru napokon cu moc gledati pravi tenis u polufinalu i jos nesto .Novak e za jedno 15 klasa bolji igrac od Raonica toliko.

Drogirana veverica

pre 9 godina

@(maja, 28. januar 2015 11:34)
Pa i nije puno pogresio. Raonic je visok 196cm, reket je dugacak 27" (oko 70 cm). 196+70=266cm plus duzina ruke, tako da je debelo preko 3m. I jos kad poskoci prilikom servisa. Tako da je blizu 4m

robin hud

pre 9 godina

Dve stvari su kjuč za sutrašnji meč. Prva, Novakov servis. Druga, osvajanje prvog seta. Sve drugo je važno ali nije presudno. Mislim i da Novak neće juriti brejk po svaku cenu, nešto slično je radio i u meču sa Milerom, to ga izbacuje iz ritma.
(robin hud, 27. januar 2015 21:09)
Nisam baš Tarabić, ali ajde sad.

milan

pre 9 godina

Evo predloga teniskim federacijama koji će unaprediti tenis i učiniti ga interesantnim:Ukida se drugi servis!Time bi nestalo bi i igrača na čija se igra bazira samo na servisu, a mečevi bi postali kraći i zanimljivi. Osim toga u kojem to još sportu imate pravo da vam se oprosti greška. Zamislite da u odbojci ili stonom tenisu imate pravo da ponovite servis a u košarci na još jedno slobodno bacanje ako ste promašili prvo ili u fudbali da ponovite penal, korner, aut...@@@ ovako nesto jos nisam cuo hahahaha

Her Zivota

pre 9 godina

(monarhista, 28. januar 2015 12:08)


Ipak zelim da mislim da je vecina tih ''zemljaka'' zapravo nas komsiluk, najverovatnije iz lijepe njihove, isti jezik govore, sta ces u nedostatku nekoga za koga mogu da navijaju moraju svoju energiju da usmere u omalovazavnju iskljucivo Novaka Djokovica, pa tako dolazimo do apsurdne situacije da je vecina njih na pocetku ovodisnjeg AO navijala iskljucivo za 127 tenisera u glavnom zrebu !! A najveci apsurd je kada bi se ti trolovi obratili Marinu Cilicu i govorili mu tako o Novaku Djokovicu, Cilic bi ih se preko odrekao !!!

Inace, prosle godine je bilo protiv Stanislasa sada protiv Stana, bice zanimljivo, steta sto igraju u polufinalu posto je to finale pre finala ! Ali, ipak mislim da ce ove godine Djokovic odigrati MNOGO BOLJE, zato sto je prosli put nekako prebrzo projurio do QF, veoma je slab otpor imao, POSEBNO protiv Fonjinija, tako da ce ovaj put biti mnogo spremniji !! Ubedjen sam da pobednik tog meca osvaja AO !!!