Američki fudbal 77

Ponedeljak, 19.01.2015.

00:30

Preokret za infarkt, Sihoksi u SB!

Prvi učesnik XLIX Superboula su Sijetl Sihokski koji su u infarkt finalu NFC-a savladali Grin Bej Pekerse 28:22, posle produžetka.

Preokret za infarkt, Sihoksi u SB! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

77 Komentari

Sortiraj po:

prekoOkeanskeDelije

pre 9 godina

Ako ste kojim slucajem snimili tekmu, treba da je sacuvate i pokazujete ortacima kao jevandjelje - ima svi da se preobrate da gledaju NFL.
Kakva ludnica. Gledao sam par tekmi gde je "Hail Mary" pass u poslednjim sekundama odlucivao pobednika. Ali, ovo jos nisam video. Prvo, onakva greska specijalnog tima GB-a da Hawks-ima predaju on-site kick minut ipo pre kraja. A onda onaj ocajnicki pass Wilson-a, koji je pobegao 20tak metara unazad i prakticno iza ledja pogodio Gilliam-a prilikom 2-point conversion-a; to su poeni koji su im prakticno osigurali produzetke!! Dakle, sreca ocigledno prati hrabre i lude.
Inace, stadion Seahawks-a je vec u Ginisovoj knjizi kao najbucniji sportski objekat, ali da je neko merio sinoc, oborili bi i sopstveni rekord.

bogda

pre 9 godina

Utakmica je manje pokazala karakter Seattle-a a više karakter Green Bay-a kako igrača tako i trenera. Ovo je kraći hronološki prikaz njihovih kikseva od sinoć:

1) Dva puta su zaustavljeni na 1 jardi od end zone
2) U trećoj četvrtiti u odbradi na 3rd and 18 šalju 8 igrača da pokrivaju risivere i pored toga jedan receiver ostaje potpuno slobodan i naravno prima pas.
3) Dozvoljavaju Touchdown na fake punt
4) Na "On side kick" Bostic umesto da blokira, što mu je zadatak, pokušava da hvata loptu koju bih ja uhvatio i naravno ispušta je
5) Na two point conversion, Russel Wilson baca očajniči pas u padu preko glave a Clinton Dix ni ne pokušava da ga zasmeta receiveru

Na sve ovo, napad GB-a celu utakmicu više misli kako da potroši vreme nego kako da postigne poene. Sa toliko grešaka i ziheraškom igrom u napadu ne može se u SB.

Milan

pre 9 godina

Nije tebi lako definitivno...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (go pack go,


...a kako li je tek vama sad???!!

Milan

pre 9 godina

Nestvaran meč. Navijao sam za Pekerse i nadao se finalu Brejdi - Rodžers, ali svaka čast Sihoksima za preokret, Pekersi počeli da slave pre nego što je sve bilo gotovo. Šteta za Rodžersa, povređen ih je doveo dovde, malo je falilo za SB.

go pack go

pre 9 godina

ejjjj,siirrreeviiiiiii,ma ko to vama pokljuca malog roGija,a!!??Jadan, shepa celo vreme,kao veliki borac za mirise??!! ajde bre foliranti jedni smrdljivi,od celog skora koji imate u pobedama,2/3 su vam sudijske odluke donele,protiv dalasa(bez onog zadnjeg njihovog hvatanja bez kontrole lopte) imali ste ceo asortiman sudijskog menija,pa izvolte.....cak i ona pobegulja vam nije pomogla da se odbranite,a vratice vam se da- sledece deset godina- budete ovako "istrapasirani"pred prag Lombardija!!! Zasto vam ovako zalepise vrata ispred zapusenog nosa,kad ste odlicna ekipa,svarno neznam!!??sta ti mis'is ,a???

A za Bearse,za njih nema leka za sledece tri sezone....
(Milan, 19. januar 2015 03:51)


Nije tebi lako definitivno...

Zlatko

pre 9 godina

Vrlo malo se razumem u NFL, moze neko da mi objasni sta su to "specijalni timovi"?
(Johnny Hockey, 19. januar 2015 02:04)

Ne znam zasto toliko minusa. Mislim da je covek iskreno pitao. U ovom sportu postoji deo ekipe koji igra samo napad, deo ekipe koji igra samo odbranu i deo ekipe koji se naziva specijalni tim. Osnovno pravilo napredovanja na terenu je preci 10 jardi iz 4 pokusaja. Uglavnom, timovi koriste 3 pokusaja, a u 4. predaju loptu protivniku ispucavanjem. Specijalno timovi su u tom trenutku na terenu kad se vrsi primopredaja lopte. Naravno, i specijalnom timu je dozvoljeno da napravi napadacku akciju za TD ili za nova 4 pokusaja za svoj napad, ali te trikove treneri retko koriste. Nisam gledao utakmicu, ali po tekstu Sijetl je to uradio. Ali to je potez ocajnika. Posto su vec gubili velikom razlikom, bilo je ako prodje- prodje. Imao sam zelju i toliko vremena da odgledam poslednja 2 minuta, ali eto, ni to nisam uspeo. Video sam TD Sijetla i izgubljenu loptu GB. Neverovatno je kako je coveku ispala jedna reklo bi se lagana lopta. Komentatori su rekli "rezervni TT". Zato i jeste rezervni. Jednu relativno laku loptu, bez pritiska protivnika, covek je ispustio. I umesto da njegova ekipa, njegovim hvatanjem lagano sacuva loptu jos 2 minuta i ode u utakmicu karijere, oni su morali da se spasavaju i jure rezultat di kraja. Naravno, Sijetl taj poklon nije odbio. Ima tu i srece oko novcica, ali kad se uslo u produzetak imali su psiholosku prednost.

Chief

pre 9 godina

"Posve netočno. Fudbal (pravi fudbal), a pogotovo košarka nudi i puno veće preokrete, a o uzbuđenjima da ne govorim.
(kruškason, 19. januar 2015 03:15)"

Jel' to onaj sport (mislim na soccer) gde pola vremena prođe u valjanju na travi, simuliranju i foliranju preplaćenih zvezda i zvezdica?

Naravno, ponele su me emocije i ne negiram da i drugi sportovi nude pregršt uzbuđenja (pratim ih i ja maksimalno), ali NFL je nešto sasvim posebno kada su u pitanju timski "loptaški" sportovi.
Da zaključim, moja opaska se pre svega odnosila na one zaludne koji nemaju druga posla nego da dođu na komentare vesti NFL-a i onda počinju prozivku a da u životu nisu seli i odgledali neki meč uz neizbežno proučavanje kompleksnih pravila. Svaki iskreni ljubitelj sporta generalno neće biti negativan prema nekom sportu, a pogotovo onom koji ima ogromnu gledanost ne samo u domaćoj Americi.

Dakle Seahawks-Patriots je SB par i spremamo se za veliko uživanje. Dajem minimalnu prednost Hawksima iako su prognoze nezahvalne.
Veliki plus za sportsku redakciju B92 koja ima "hrabrosti" da isprati vesti iz NFL-a:-)

DanMarino

pre 9 godina

Ja ne verujem da je osoba pod nickom "Milan" realan lik.
"Mi", "Vi", "Smrdljivci", Boze, kakav nastup i kakav recnik, i to za neke ragbi klubove po Americi.

Msm volim i ja NFL, NBA, NHL, cak i MLB ali ovo jos nisam video.

DanMarino

pre 9 godina

@autostoper

Imate li vi roditelje i kako to da devojcica koja je 5. razred ostaje budna do 4-5 ujutru?!

I poradi na gramatici, ne kaze se "skakujuci ispred tv-a", zar i tebi ne zvuci nakaradno kad izgovoris?


PS Grandž do titule, nemaju mnogo cemu da se raduju ljudi u tmurnom Sijetlu, barem neka Sihoksi uzmu titulu!

autostoper

pre 9 godina

Mladja sestra,koja je peti osnovne,zbog dosade odluci da gleda taj americki fudbal sa mnom veceras.Objasnio je na brzaka pravila.I onda je bilo prve 3 ipo cetvrtine bilo onako kao i svaki drugi sport.prvo njeno nerviranje pocinje kod predposlednjeg kick-a Sijetla i ispadanja lopte onom rezervnom TE Pekersa.Zatim drugo je 1. down kada je Linc gazio liniju.I onda neverica kod uspesne 2pt konverzacije.Poslednji drajv pekersa i dva uspesna dodavanja Rodzersa,field goal pokusaj Krozbija i radost u trenutku pogotka.A sve to vreme je provela skakajuci ispred televizora.
E to je NFL!!!


PS.Ne treniram americki fudbal,zavoleo sam ga, i sva pravila i "fore" sam naucio iz igrice NFL MADDEN(samo da odgovorim na jedan od komentara)

The Unforgiven

pre 9 godina

@Milan,
Pa ajde samo da kazem da su Packersi i dalje bolji od 30 od ukupno 32 tima u ligi. Ja nebi bas rekao da imamo razlog da zalimo, jelda? 99% timova u NFL bi se rado menjali sa nama, ukljucujuci i tim za koji ti navijas.

milan010

pre 9 godina

Sijetl je uzasno odigrao i prosli su jer su igraci Pekersa poceli vec da slave, a vala i njihov trener koji je isao na trcanje i ziheraski pokusavao da "odradi" zadnjih 5 minuta. Petsi su odrali Koltse, ocekivano, i apsolutno zasluzeno idu u SB. Bilo bi atraktivnije finale Brejdi-Rodzers ali eto, sreca pogledala Sijetl. U svakom slucaju se nadam da ce Petsi pobediti jer su najvise pokazali ove sezone. I za ove koji pljuju NFL i cude se kako neko to gleda - kad ste glupi i ne mozete da shvatite pravila, ISH sa ove vesti, pacenici.

kruškason

pre 9 godina

Samo i jedino NFL nudi ovakva uzbuđenja i senzacionalne preokrete.

(Chief, 19. januar 2015 00:47)

Posve netočno. Fudbal (pravi fudbal), a pogotovo košarka nudi i puno veće preokrete, a o uzbuđenjima da ne govorim.

13 година је прошло...

pre 9 godina

@Chief

Искрено, пратим НФЛ од неке 2003.-2004. године. Обожавам га. Пре сам био и већи залуђеник, сада колико стигнем да испратим, али сваки СБ сам погледао.

Е сада, да је убедљиво најсензационалнији, и није, да се не лажемо. Ово је једна текма у сезони. Прошле је свашта могло да се деси у СБ.

Видимо се другог увече!

дурантула окц

pre 9 godina

Koltsi ne mogu da se sastave, ali sam ubeđen da bi lak u jacem timu osvojio SB. I dalje ne kapiram odakle onolika sreća sihoksima. Prvi td jeste bio genijalan, ali onaj za pobedu je bio pas od 50 jardi! I posebno onaj 2-point conversion vilsona, čovek je bacio bukvalno (u kosarkaskom recniku) fadeaway od 30-40 yd, koji im je omogućio produzetke. A damian Lillard (ko prati nba) piše na tviteru da su pekersi izgubili zbog onog nepriznatog hvatanja deza brajanta

Milan

pre 9 godina

(go pack go, 19. januar 2015 01:11)


ejjjj,siirrreeviiiiiii,ma ko to vama pokljuca malog roGija,a!!??Jadan, shepa celo vreme,kao veliki borac za mirise??!! ajde bre foliranti jedni smrdljivi,od celog skora koji imate u pobedama,2/3 su vam sudijske odluke donele,protiv dalasa(bez onog zadnjeg njihovog hvatanja bez kontrole lopte) imali ste ceo asortiman sudijskog menija,pa izvolte.....cak i ona pobegulja vam nije pomogla da se odbranite,a vratice vam se da- sledece deset godina- budete ovako "istrapasirani"pred prag Lombardija!!! Zasto vam ovako zalepise vrata ispred zapusenog nosa,kad ste odlicna ekipa,svarno neznam!!??sta ti mis'is ,a???

A za Bearse,za njih nema leka za sledece tri sezone....

Bivsi Banjalucanin, sada Newyorcanin

pre 9 godina

@baki, bravo majstore, pozdrav iz NJ! Odlicna utakmica, pravi muski sport, zanimljiv, pravedan, spektakl!

Cam

pre 9 godina

Wilson posto je jos pod ruki ugovorom igra za neke smesne pare 700 hiljada po sezoni.Poredjenja radi M.Willi u ovoj sirotonji od drzave igra za pola milje evra.Posto mu ostaje jos jedna godina ugovora morace da ga potpisu kao QB fransize posle SB da ne bi bio free agent.Ista je situacija sa Luckom samo sto je on bio 1 pick pa ima nekoliko miliona po sezoni a ugovor mu isto istice sledece godine.Druga stvar Lynch je free agent i gotovo sigurno odlazi iz Sijetla u neki drugi klub a mozda i u penziju.Videcemo sledece sezone kako ce to sve da izgleda u Sijetlu.

milan

pre 9 godina

a koga jos to interesuje najdosadniji i najgluplji sport na svetu???sto trosite prostor na ovakve gluposti?@@@ Superbol je najgledaniji svetski sportski dogadjaj !!! toliko

whu

pre 9 godina

da MALO sam se rezocarao jer ne zivim u Viskonsinu nego u Srbiji i tim za koji navijam je C.ZVEZDA a G.BAY pratim kao sto pratim COlumbus Jacketse u nhl itd....bar se nemozim kao neki od Vas koji su veeeliki navijaci New Englanda vecinom....

danilo

pre 9 godina

Kada čovek premota film, i dalje nije jasno kako je Sietl dobio ovo jer je celu utakmicu bio izgubljen.
Onside kick, pa 2-point conversion kakav nikada nisam video, touch-down koji postiže specijalni tim!?
Pa ipak, meni se čini ključnim ono prerano prizemlje igrača G.B. kada je presečenu loptu, nekoliko minuta pre kraja, mogao da nosi bar još 10 jardi.
Tu je bila razlika u hrabrosti a onda sreća naravno prati hrabre.
Po ko zna koji put, američki fudbal se pokazuje sport bez prave konkurencije u svetu sporta.
Brzina, snaga,inteligencija, herojstvo igrača,timski duh i sve bez foliranja od strane igrača.
Šteta što nema više NFL na našim televizijama...

Top

pre 9 godina

Kakva ludnica u poslednjoj cetvrtini.Zao mi je Arona,ali sta je tu je.Wilson me je podsetio,a narocito onim pasom kod pretvaranja za dva poena,na Ilaja Meninga i cuveni pas za titulu protiv Patriota.Pozdrav svim ljubiteljima iz Kragujevca,bice zestok superbowl.

Peppino

pre 9 godina

Pa ljudi ovo je neverovatno, dobiti izgubljenu utakmicu na ovakav nacin!!! Kao navijac Hawksa jos uvek sam u soku posle ovog nevidjenog preokreta, pamtim utakmicu Bearsa od pre mozda 10-ak godina kada su par minuta pre kraja gubili 14 poena, a onda izborili produzetak i pobedili. Ne drzite me za rec, ali dobro se secam da se stadion ispraznio (igrali su na domacem terenu), a oni obradovali one navijace koji su verovali u njih do samog kraja. I veceras su neki navijaci napustili ranije, ali veoma mali broj, zna se koliko 12 igrac, bukvalno, znaci Hawksima. A sad da se oporavi RS#25 pa napadamo ponovo Superbowl! Pozdrav od vernog navijaca Hawksa fanovima NFL-a koji nocas nece spavati :) a navijacima GB - vise srece, a i HRABROSTI drugi put.

Blackberry

pre 9 godina

Prva utakmica ovog sporta koju sam gledao u životu. Oduševljen sam. Nzm jel svaka utakmica ovako uzbudljiva ili sam slučajno naleteo na jednu ovako odlicnu???

cofi95

pre 9 godina

Da cujem da neko kaze kako AF nije zanimljiv sport. Imao sam tu srecu da ga treniram (kratko je trajalo zbog zdravstvenih problema) i ne mogu da vam opisem koliko se mocno osecate na terenu, pogotovo na pozicijama WR i RB. Kad umaknete protivnicima, osecate se kao da je ceo svet vas.

CJ

pre 9 godina

Znači Sijetl - NE. Ovi Koltsi imaju neku fobiju od Brejdija, 1/4 ne mogu da se sastave. Odoh spavati sa nadom da će Lak preokrenuti do kraja.

дурантула окц

pre 9 godina

Ps: ne podnosim sijetl, ali linč je životinja, stvarno svaka mu čast. A rodzers nije kriv sto ima onako nesposobnu odbranu

дурантула окц

pre 9 godina

Ne mogu više da gledam ovaj sijetl, nadam se da će petriotsi ili koltsi da ih oduvaju u finalu.

Svejedno mi je ko će da prodje, samo da bude zanimljiva utakmica kao NFC finale, a u superboulu navijam svim srcem za afc šampiona

head

pre 9 godina

Au, kakva utakmica, kakva četvrta četvrtina, kakvi igrači!
Sihoksi su najkompletnija ekipa u NFL-u, ali su veći deo utakmice odigrali katastrofalno, izuzimajući Maršona Linča. Sa druge strane, Pekersi su imali katastrofalnu taktiku u drugom poluvremenu. Odbrana potpuno nespremna na rid-opšn, a napad je izbegavao povređenog Šermana. Mekarti je izjavio da je iznenađen da njegovi koordinatori nisu pozvani ni na jedan intervju za glavnog trenera. Sad je jasno i zašto, tj zašto su koordinatori Sijetla među traženijima.

Sea-hawk

pre 9 godina

Каква текма! За инфаркт! Шта рећи о смелости и генијалности првог сиетловог тачдауна!? На крају мање од 4мин до краја и генијално одигравање са све 2пт конверзијом и храбрим испуцавањем! Раселу свака част на самопоуздању као и целом тиму! Свака част Пакерсима на одличној партији!

Још једна потврда о праведности овог СПОРТА може се видети када је Линч сантиметар нагазио линију и тачдаун је поништен! Референца ФИБИ за Срб-Турска полуфинале!!!

Идемо у Супербоул :))) Go Hawks! Sea! Hawks!

kkp

pre 9 godina

vidim u americi najgledaniji je sport, ja ga nikad nisam razumeo niti pratio a voleo bih da znam ta pravila posto je u americi ludnica za ovim sportom, svaki sport volim da gledam jeste da ovak izgleda malo divljacki

pracovek

pre 9 godina

E ovo je pravi sport. Steta sto nije dovoljno propracen kod nas. U ovom sportu mozemo neuporedivo vise nego u fuzbalu.
Vi koji se maliciozni iscudjavate kakav je to sport, neznanje skodi. Informisite se na saaf.rs.
Veliki sam navijac Patriota i ocekujem ih u finalu sa peharom Vinsa Lombardija. Nisu Sihoksi bili toliko dobri koliko je odbrana Sireva bila losa.

Ivan M

pre 9 godina

@whu

Kao navijač Grin Beja si se MALO razočarao? Nakon onoga ja bih razmišljao da skočim sa vrha neke jaaako visoke zgrade da navijam za njih. Ovo nije utakmica koju je Sijetl dobio, već ju je GB izgubio - i to kako.

go pack go

pre 9 godina

E tako treba ,da izgube miljenici sudija...Gori su nego PatriciJote...I cim pre su sudije prestale da dosudjuju smesne holding i ofsajd prekrsaje u korist sireva, ,zelena kremsirasta smesa se raspala,i zasmrdela,kao i uvek !!!!!! Bravo za SietlSihoukse!!!!! UAAA za sudije i nihove prevrele i ukiseljene pajtase, sa slovom G na glavi...slovo G kao,kao ......
(Milan, 19. januar 2015 00:52)

A vidi se da si iskompleksirani navijac bears-a. I sledece godine cete biti na dnu divizije...kao i obicno, a nama ce se ovo vratiti i osvojiti sb, zapamti ove reci.
A sada malo ozbiljnosti, ovakve utakmice mogu samo da izgube moja dva omiljena kluba Zvezda i Green Bay...realno.

LecleaR

pre 9 godina

Kako su pekersi iagubili to samo moze biti vlaska magija....navijam za petse ali zao mi rodzersa zbog 2 katastrofalne greske ostade bez sb

Milan

pre 9 godina

E tako treba ,da izgube miljenici sudija...Gori su nego PatriciJote...I cim pre su sudije prestale da dosudjuju smesne holding i ofsajd prekrsaje u korist sireva, ,zelena kremsirasta smesa se raspala,i zasmrdela,kao i uvek !!!!!! Bravo za SietlSihoukse!!!!! UAAA za sudije i nihove prevrele i ukiseljene pajtase, sa slovom G na glavi...slovo G kao,kao ......

Ma da

pre 9 godina

Jos jedna od utakmica koja ce ostati upisana u istoriji kao jedna od najzanimljivijih. Svaka cast i jednima i drugima, a poruka za Brandona Bosticka, rezervnog TE Green Baya:"Brate, batali, idi na pecanje, sanjaces loptu kako ti prolazi kroz ruke narednih 60 godina"...
Hvala Arenisport na mogucnosti da ispratimo ovaj spektakl ;)

Milan

pre 9 godina

Svaka čast za ažurnost , mala ispravka igrali su u Sietlu!
Utakmica je dokaz da je NFL najluđi sport na svetu. Nije gotovo I kad si siguran da jeste. Wilson koga ništa ne ide pa eksplodira, Šerman koji igra sa verovatno polomljenom rukom, Rodžers koji na jednoj nozi donosi izjednačenje I nesrećni Bostick koji bolje da se ne vraća u GB, kastriraće ga!

Jeff Fischer

pre 9 godina

Kakav preokret.Na 5 minuta do kraja Pekersi odigrali ziheraski kao Denver pre 2 godine protiv Revensa.Ne mozes da trosis vreme na trcanje a imas Rodzersa za QB uz 2 prva dauna bi reseili.PLus ona 2 fild gola.Na 1 jard od end zone ides na fild gol i to 2 puta.Ovu utakmicu je dobio Lynch,kad se prebaci u Beast mode de do kraja.Wilson bacio 2 ljudska pasa na daljinu u produzecima,kao onaj nesrecni Tim Tebow protiv Pitsburga pre 3 godine.Ali Pekersi su krivi dali su im 50 sansi da se vrate u igru i jednu su morali da iskoriste.Steta za odbranu GB odigrali su utakmicu zivota narocito onaj ruki sejfti Haha Klinton Dix.

whu

pre 9 godina

Koliko samo srece za sjetl...ufffff kao navijac grin beja malo sam se razocarao jer je propustena veeelika sansa za jos jedan superbowl steta....poz navijacima packersa sjetl ce dobiti u finalu bilo new england ili indianapolis voleo bih da to budu coltsi ali tesko...ps mec je igran u sjetlu ispravite clanak

ajmo New England

pre 9 godina

Najuzbudljivija tekma koju sam gledao u životu. Koja je to mentalna snaga Wilsona nakon katastrofalne igre onako se vratiti. A sada za desetak minuta Patriotsi, ovo je bolje nego polufinale i finale lige prvaka u našem nogometu.

Chief

pre 9 godina

I posle me neko pita zašto toliko volim ovaj sport!?
Samo i jedino NFL nudi ovakva uzbuđenja i senzacionalne preokrete.
Bravo za oba tima na žestokoj borbi i pozitivnom stavu.

Seahawksi nikada gori od kako ih pratim, ali su u finišu pokazali od čega su satkani. Kada su ovakav deficit, silne kazne i izgubljene lopte pretvorili u trijumf, onda im skidam kapu do zemlje i biće favoriti i u Superbowlu bez obzira ko se nađe sa druge strane.
Naravno, za očekivati je da to budu Brady i Patsi, ali ovo je NFL i sve je moguće.

Pozdrav svim ljubiteljima kod nas...

Vlada82

pre 9 godina

Kakva utakmica,kakva ludnica!!! Ja ne verujem i dalje!!! Mislio sam da je gotvo, da Grin Bej sigurno pobedjuje ali jedna greska i sve ode u ... Nadam se da ce i Nju Ingland pobediti pa da gledamo sudar dve velike,sampionske ekipe!I naravno sa podocnjacima do poda idemo na posao! :-)

Ma da

pre 9 godina

Jos jedna od utakmica koja ce ostati upisana u istoriji kao jedna od najzanimljivijih. Svaka cast i jednima i drugima, a poruka za Brandona Bosticka, rezervnog TE Green Baya:"Brate, batali, idi na pecanje, sanjaces loptu kako ti prolazi kroz ruke narednih 60 godina"...
Hvala Arenisport na mogucnosti da ispratimo ovaj spektakl ;)

Vlada82

pre 9 godina

Kakva utakmica,kakva ludnica!!! Ja ne verujem i dalje!!! Mislio sam da je gotvo, da Grin Bej sigurno pobedjuje ali jedna greska i sve ode u ... Nadam se da ce i Nju Ingland pobediti pa da gledamo sudar dve velike,sampionske ekipe!I naravno sa podocnjacima do poda idemo na posao! :-)

Chief

pre 9 godina

I posle me neko pita zašto toliko volim ovaj sport!?
Samo i jedino NFL nudi ovakva uzbuđenja i senzacionalne preokrete.
Bravo za oba tima na žestokoj borbi i pozitivnom stavu.

Seahawksi nikada gori od kako ih pratim, ali su u finišu pokazali od čega su satkani. Kada su ovakav deficit, silne kazne i izgubljene lopte pretvorili u trijumf, onda im skidam kapu do zemlje i biće favoriti i u Superbowlu bez obzira ko se nađe sa druge strane.
Naravno, za očekivati je da to budu Brady i Patsi, ali ovo je NFL i sve je moguće.

Pozdrav svim ljubiteljima kod nas...

ajmo New England

pre 9 godina

Najuzbudljivija tekma koju sam gledao u životu. Koja je to mentalna snaga Wilsona nakon katastrofalne igre onako se vratiti. A sada za desetak minuta Patriotsi, ovo je bolje nego polufinale i finale lige prvaka u našem nogometu.

Jeff Fischer

pre 9 godina

Kakav preokret.Na 5 minuta do kraja Pekersi odigrali ziheraski kao Denver pre 2 godine protiv Revensa.Ne mozes da trosis vreme na trcanje a imas Rodzersa za QB uz 2 prva dauna bi reseili.PLus ona 2 fild gola.Na 1 jard od end zone ides na fild gol i to 2 puta.Ovu utakmicu je dobio Lynch,kad se prebaci u Beast mode de do kraja.Wilson bacio 2 ljudska pasa na daljinu u produzecima,kao onaj nesrecni Tim Tebow protiv Pitsburga pre 3 godine.Ali Pekersi su krivi dali su im 50 sansi da se vrate u igru i jednu su morali da iskoriste.Steta za odbranu GB odigrali su utakmicu zivota narocito onaj ruki sejfti Haha Klinton Dix.

Milan

pre 9 godina

Svaka čast za ažurnost , mala ispravka igrali su u Sietlu!
Utakmica je dokaz da je NFL najluđi sport na svetu. Nije gotovo I kad si siguran da jeste. Wilson koga ništa ne ide pa eksplodira, Šerman koji igra sa verovatno polomljenom rukom, Rodžers koji na jednoj nozi donosi izjednačenje I nesrećni Bostick koji bolje da se ne vraća u GB, kastriraće ga!

danilo

pre 9 godina

Kada čovek premota film, i dalje nije jasno kako je Sietl dobio ovo jer je celu utakmicu bio izgubljen.
Onside kick, pa 2-point conversion kakav nikada nisam video, touch-down koji postiže specijalni tim!?
Pa ipak, meni se čini ključnim ono prerano prizemlje igrača G.B. kada je presečenu loptu, nekoliko minuta pre kraja, mogao da nosi bar još 10 jardi.
Tu je bila razlika u hrabrosti a onda sreća naravno prati hrabre.
Po ko zna koji put, američki fudbal se pokazuje sport bez prave konkurencije u svetu sporta.
Brzina, snaga,inteligencija, herojstvo igrača,timski duh i sve bez foliranja od strane igrača.
Šteta što nema više NFL na našim televizijama...

whu

pre 9 godina

Koliko samo srece za sjetl...ufffff kao navijac grin beja malo sam se razocarao jer je propustena veeelika sansa za jos jedan superbowl steta....poz navijacima packersa sjetl ce dobiti u finalu bilo new england ili indianapolis voleo bih da to budu coltsi ali tesko...ps mec je igran u sjetlu ispravite clanak

Ivan M

pre 9 godina

@whu

Kao navijač Grin Beja si se MALO razočarao? Nakon onoga ja bih razmišljao da skočim sa vrha neke jaaako visoke zgrade da navijam za njih. Ovo nije utakmica koju je Sijetl dobio, već ju je GB izgubio - i to kako.

autostoper

pre 9 godina

Mladja sestra,koja je peti osnovne,zbog dosade odluci da gleda taj americki fudbal sa mnom veceras.Objasnio je na brzaka pravila.I onda je bilo prve 3 ipo cetvrtine bilo onako kao i svaki drugi sport.prvo njeno nerviranje pocinje kod predposlednjeg kick-a Sijetla i ispadanja lopte onom rezervnom TE Pekersa.Zatim drugo je 1. down kada je Linc gazio liniju.I onda neverica kod uspesne 2pt konverzacije.Poslednji drajv pekersa i dva uspesna dodavanja Rodzersa,field goal pokusaj Krozbija i radost u trenutku pogotka.A sve to vreme je provela skakajuci ispred televizora.
E to je NFL!!!


PS.Ne treniram americki fudbal,zavoleo sam ga, i sva pravila i "fore" sam naucio iz igrice NFL MADDEN(samo da odgovorim na jedan od komentara)

Blackberry

pre 9 godina

Prva utakmica ovog sporta koju sam gledao u životu. Oduševljen sam. Nzm jel svaka utakmica ovako uzbudljiva ili sam slučajno naleteo na jednu ovako odlicnu???

Chief

pre 9 godina

"Posve netočno. Fudbal (pravi fudbal), a pogotovo košarka nudi i puno veće preokrete, a o uzbuđenjima da ne govorim.
(kruškason, 19. januar 2015 03:15)"

Jel' to onaj sport (mislim na soccer) gde pola vremena prođe u valjanju na travi, simuliranju i foliranju preplaćenih zvezda i zvezdica?

Naravno, ponele su me emocije i ne negiram da i drugi sportovi nude pregršt uzbuđenja (pratim ih i ja maksimalno), ali NFL je nešto sasvim posebno kada su u pitanju timski "loptaški" sportovi.
Da zaključim, moja opaska se pre svega odnosila na one zaludne koji nemaju druga posla nego da dođu na komentare vesti NFL-a i onda počinju prozivku a da u životu nisu seli i odgledali neki meč uz neizbežno proučavanje kompleksnih pravila. Svaki iskreni ljubitelj sporta generalno neće biti negativan prema nekom sportu, a pogotovo onom koji ima ogromnu gledanost ne samo u domaćoj Americi.

Dakle Seahawks-Patriots je SB par i spremamo se za veliko uživanje. Dajem minimalnu prednost Hawksima iako su prognoze nezahvalne.
Veliki plus za sportsku redakciju B92 koja ima "hrabrosti" da isprati vesti iz NFL-a:-)

Sea-hawk

pre 9 godina

Каква текма! За инфаркт! Шта рећи о смелости и генијалности првог сиетловог тачдауна!? На крају мање од 4мин до краја и генијално одигравање са све 2пт конверзијом и храбрим испуцавањем! Раселу свака част на самопоуздању као и целом тиму! Свака част Пакерсима на одличној партији!

Још једна потврда о праведности овог СПОРТА може се видети када је Линч сантиметар нагазио линију и тачдаун је поништен! Референца ФИБИ за Срб-Турска полуфинале!!!

Идемо у Супербоул :))) Go Hawks! Sea! Hawks!

Top

pre 9 godina

Kakva ludnica u poslednjoj cetvrtini.Zao mi je Arona,ali sta je tu je.Wilson me je podsetio,a narocito onim pasom kod pretvaranja za dva poena,na Ilaja Meninga i cuveni pas za titulu protiv Patriota.Pozdrav svim ljubiteljima iz Kragujevca,bice zestok superbowl.

bogda

pre 9 godina

Utakmica je manje pokazala karakter Seattle-a a više karakter Green Bay-a kako igrača tako i trenera. Ovo je kraći hronološki prikaz njihovih kikseva od sinoć:

1) Dva puta su zaustavljeni na 1 jardi od end zone
2) U trećoj četvrtiti u odbradi na 3rd and 18 šalju 8 igrača da pokrivaju risivere i pored toga jedan receiver ostaje potpuno slobodan i naravno prima pas.
3) Dozvoljavaju Touchdown na fake punt
4) Na "On side kick" Bostic umesto da blokira, što mu je zadatak, pokušava da hvata loptu koju bih ja uhvatio i naravno ispušta je
5) Na two point conversion, Russel Wilson baca očajniči pas u padu preko glave a Clinton Dix ni ne pokušava da ga zasmeta receiveru

Na sve ovo, napad GB-a celu utakmicu više misli kako da potroši vreme nego kako da postigne poene. Sa toliko grešaka i ziheraškom igrom u napadu ne može se u SB.

Zlatko

pre 9 godina

Vrlo malo se razumem u NFL, moze neko da mi objasni sta su to "specijalni timovi"?
(Johnny Hockey, 19. januar 2015 02:04)

Ne znam zasto toliko minusa. Mislim da je covek iskreno pitao. U ovom sportu postoji deo ekipe koji igra samo napad, deo ekipe koji igra samo odbranu i deo ekipe koji se naziva specijalni tim. Osnovno pravilo napredovanja na terenu je preci 10 jardi iz 4 pokusaja. Uglavnom, timovi koriste 3 pokusaja, a u 4. predaju loptu protivniku ispucavanjem. Specijalno timovi su u tom trenutku na terenu kad se vrsi primopredaja lopte. Naravno, i specijalnom timu je dozvoljeno da napravi napadacku akciju za TD ili za nova 4 pokusaja za svoj napad, ali te trikove treneri retko koriste. Nisam gledao utakmicu, ali po tekstu Sijetl je to uradio. Ali to je potez ocajnika. Posto su vec gubili velikom razlikom, bilo je ako prodje- prodje. Imao sam zelju i toliko vremena da odgledam poslednja 2 minuta, ali eto, ni to nisam uspeo. Video sam TD Sijetla i izgubljenu loptu GB. Neverovatno je kako je coveku ispala jedna reklo bi se lagana lopta. Komentatori su rekli "rezervni TT". Zato i jeste rezervni. Jednu relativno laku loptu, bez pritiska protivnika, covek je ispustio. I umesto da njegova ekipa, njegovim hvatanjem lagano sacuva loptu jos 2 minuta i ode u utakmicu karijere, oni su morali da se spasavaju i jure rezultat di kraja. Naravno, Sijetl taj poklon nije odbio. Ima tu i srece oko novcica, ali kad se uslo u produzetak imali su psiholosku prednost.

milan010

pre 9 godina

Sijetl je uzasno odigrao i prosli su jer su igraci Pekersa poceli vec da slave, a vala i njihov trener koji je isao na trcanje i ziheraski pokusavao da "odradi" zadnjih 5 minuta. Petsi su odrali Koltse, ocekivano, i apsolutno zasluzeno idu u SB. Bilo bi atraktivnije finale Brejdi-Rodzers ali eto, sreca pogledala Sijetl. U svakom slucaju se nadam da ce Petsi pobediti jer su najvise pokazali ove sezone. I za ove koji pljuju NFL i cude se kako neko to gleda - kad ste glupi i ne mozete da shvatite pravila, ISH sa ove vesti, pacenici.

DanMarino

pre 9 godina

Ja ne verujem da je osoba pod nickom "Milan" realan lik.
"Mi", "Vi", "Smrdljivci", Boze, kakav nastup i kakav recnik, i to za neke ragbi klubove po Americi.

Msm volim i ja NFL, NBA, NHL, cak i MLB ali ovo jos nisam video.

Milan

pre 9 godina

Nestvaran meč. Navijao sam za Pekerse i nadao se finalu Brejdi - Rodžers, ali svaka čast Sihoksima za preokret, Pekersi počeli da slave pre nego što je sve bilo gotovo. Šteta za Rodžersa, povređen ih je doveo dovde, malo je falilo za SB.

дурантула окц

pre 9 godina

Ne mogu više da gledam ovaj sijetl, nadam se da će petriotsi ili koltsi da ih oduvaju u finalu.

Svejedno mi je ko će da prodje, samo da bude zanimljiva utakmica kao NFC finale, a u superboulu navijam svim srcem za afc šampiona

cofi95

pre 9 godina

Da cujem da neko kaze kako AF nije zanimljiv sport. Imao sam tu srecu da ga treniram (kratko je trajalo zbog zdravstvenih problema) i ne mogu da vam opisem koliko se mocno osecate na terenu, pogotovo na pozicijama WR i RB. Kad umaknete protivnicima, osecate se kao da je ceo svet vas.

go pack go

pre 9 godina

ejjjj,siirrreeviiiiiii,ma ko to vama pokljuca malog roGija,a!!??Jadan, shepa celo vreme,kao veliki borac za mirise??!! ajde bre foliranti jedni smrdljivi,od celog skora koji imate u pobedama,2/3 su vam sudijske odluke donele,protiv dalasa(bez onog zadnjeg njihovog hvatanja bez kontrole lopte) imali ste ceo asortiman sudijskog menija,pa izvolte.....cak i ona pobegulja vam nije pomogla da se odbranite,a vratice vam se da- sledece deset godina- budete ovako "istrapasirani"pred prag Lombardija!!! Zasto vam ovako zalepise vrata ispred zapusenog nosa,kad ste odlicna ekipa,svarno neznam!!??sta ti mis'is ,a???

A za Bearse,za njih nema leka za sledece tri sezone....
(Milan, 19. januar 2015 03:51)


Nije tebi lako definitivno...

go pack go

pre 9 godina

E tako treba ,da izgube miljenici sudija...Gori su nego PatriciJote...I cim pre su sudije prestale da dosudjuju smesne holding i ofsajd prekrsaje u korist sireva, ,zelena kremsirasta smesa se raspala,i zasmrdela,kao i uvek !!!!!! Bravo za SietlSihoukse!!!!! UAAA za sudije i nihove prevrele i ukiseljene pajtase, sa slovom G na glavi...slovo G kao,kao ......
(Milan, 19. januar 2015 00:52)

A vidi se da si iskompleksirani navijac bears-a. I sledece godine cete biti na dnu divizije...kao i obicno, a nama ce se ovo vratiti i osvojiti sb, zapamti ove reci.
A sada malo ozbiljnosti, ovakve utakmice mogu samo da izgube moja dva omiljena kluba Zvezda i Green Bay...realno.

head

pre 9 godina

Au, kakva utakmica, kakva četvrta četvrtina, kakvi igrači!
Sihoksi su najkompletnija ekipa u NFL-u, ali su veći deo utakmice odigrali katastrofalno, izuzimajući Maršona Linča. Sa druge strane, Pekersi su imali katastrofalnu taktiku u drugom poluvremenu. Odbrana potpuno nespremna na rid-opšn, a napad je izbegavao povređenog Šermana. Mekarti je izjavio da je iznenađen da njegovi koordinatori nisu pozvani ni na jedan intervju za glavnog trenera. Sad je jasno i zašto, tj zašto su koordinatori Sijetla među traženijima.

milan

pre 9 godina

a koga jos to interesuje najdosadniji i najgluplji sport na svetu???sto trosite prostor na ovakve gluposti?@@@ Superbol je najgledaniji svetski sportski dogadjaj !!! toliko

pracovek

pre 9 godina

E ovo je pravi sport. Steta sto nije dovoljno propracen kod nas. U ovom sportu mozemo neuporedivo vise nego u fuzbalu.
Vi koji se maliciozni iscudjavate kakav je to sport, neznanje skodi. Informisite se na saaf.rs.
Veliki sam navijac Patriota i ocekujem ih u finalu sa peharom Vinsa Lombardija. Nisu Sihoksi bili toliko dobri koliko je odbrana Sireva bila losa.

13 година је прошло...

pre 9 godina

@Chief

Искрено, пратим НФЛ од неке 2003.-2004. године. Обожавам га. Пре сам био и већи залуђеник, сада колико стигнем да испратим, али сваки СБ сам погледао.

Е сада, да је убедљиво најсензационалнији, и није, да се не лажемо. Ово је једна текма у сезони. Прошле је свашта могло да се деси у СБ.

Видимо се другог увече!

LecleaR

pre 9 godina

Kako su pekersi iagubili to samo moze biti vlaska magija....navijam za petse ali zao mi rodzersa zbog 2 katastrofalne greske ostade bez sb

Peppino

pre 9 godina

Pa ljudi ovo je neverovatno, dobiti izgubljenu utakmicu na ovakav nacin!!! Kao navijac Hawksa jos uvek sam u soku posle ovog nevidjenog preokreta, pamtim utakmicu Bearsa od pre mozda 10-ak godina kada su par minuta pre kraja gubili 14 poena, a onda izborili produzetak i pobedili. Ne drzite me za rec, ali dobro se secam da se stadion ispraznio (igrali su na domacem terenu), a oni obradovali one navijace koji su verovali u njih do samog kraja. I veceras su neki navijaci napustili ranije, ali veoma mali broj, zna se koliko 12 igrac, bukvalno, znaci Hawksima. A sad da se oporavi RS#25 pa napadamo ponovo Superbowl! Pozdrav od vernog navijaca Hawksa fanovima NFL-a koji nocas nece spavati :) a navijacima GB - vise srece, a i HRABROSTI drugi put.

Cam

pre 9 godina

Wilson posto je jos pod ruki ugovorom igra za neke smesne pare 700 hiljada po sezoni.Poredjenja radi M.Willi u ovoj sirotonji od drzave igra za pola milje evra.Posto mu ostaje jos jedna godina ugovora morace da ga potpisu kao QB fransize posle SB da ne bi bio free agent.Ista je situacija sa Luckom samo sto je on bio 1 pick pa ima nekoliko miliona po sezoni a ugovor mu isto istice sledece godine.Druga stvar Lynch je free agent i gotovo sigurno odlazi iz Sijetla u neki drugi klub a mozda i u penziju.Videcemo sledece sezone kako ce to sve da izgleda u Sijetlu.

Bivsi Banjalucanin, sada Newyorcanin

pre 9 godina

@baki, bravo majstore, pozdrav iz NJ! Odlicna utakmica, pravi muski sport, zanimljiv, pravedan, spektakl!

kruškason

pre 9 godina

Samo i jedino NFL nudi ovakva uzbuđenja i senzacionalne preokrete.

(Chief, 19. januar 2015 00:47)

Posve netočno. Fudbal (pravi fudbal), a pogotovo košarka nudi i puno veće preokrete, a o uzbuđenjima da ne govorim.

дурантула окц

pre 9 godina

Koltsi ne mogu da se sastave, ali sam ubeđen da bi lak u jacem timu osvojio SB. I dalje ne kapiram odakle onolika sreća sihoksima. Prvi td jeste bio genijalan, ali onaj za pobedu je bio pas od 50 jardi! I posebno onaj 2-point conversion vilsona, čovek je bacio bukvalno (u kosarkaskom recniku) fadeaway od 30-40 yd, koji im je omogućio produzetke. A damian Lillard (ko prati nba) piše na tviteru da su pekersi izgubili zbog onog nepriznatog hvatanja deza brajanta

The Unforgiven

pre 9 godina

@Milan,
Pa ajde samo da kazem da su Packersi i dalje bolji od 30 od ukupno 32 tima u ligi. Ja nebi bas rekao da imamo razlog da zalimo, jelda? 99% timova u NFL bi se rado menjali sa nama, ukljucujuci i tim za koji ti navijas.

kkp

pre 9 godina

vidim u americi najgledaniji je sport, ja ga nikad nisam razumeo niti pratio a voleo bih da znam ta pravila posto je u americi ludnica za ovim sportom, svaki sport volim da gledam jeste da ovak izgleda malo divljacki

дурантула окц

pre 9 godina

Ps: ne podnosim sijetl, ali linč je životinja, stvarno svaka mu čast. A rodzers nije kriv sto ima onako nesposobnu odbranu

whu

pre 9 godina

da MALO sam se rezocarao jer ne zivim u Viskonsinu nego u Srbiji i tim za koji navijam je C.ZVEZDA a G.BAY pratim kao sto pratim COlumbus Jacketse u nhl itd....bar se nemozim kao neki od Vas koji su veeeliki navijaci New Englanda vecinom....

prekoOkeanskeDelije

pre 9 godina

Ako ste kojim slucajem snimili tekmu, treba da je sacuvate i pokazujete ortacima kao jevandjelje - ima svi da se preobrate da gledaju NFL.
Kakva ludnica. Gledao sam par tekmi gde je "Hail Mary" pass u poslednjim sekundama odlucivao pobednika. Ali, ovo jos nisam video. Prvo, onakva greska specijalnog tima GB-a da Hawks-ima predaju on-site kick minut ipo pre kraja. A onda onaj ocajnicki pass Wilson-a, koji je pobegao 20tak metara unazad i prakticno iza ledja pogodio Gilliam-a prilikom 2-point conversion-a; to su poeni koji su im prakticno osigurali produzetke!! Dakle, sreca ocigledno prati hrabre i lude.
Inace, stadion Seahawks-a je vec u Ginisovoj knjizi kao najbucniji sportski objekat, ali da je neko merio sinoc, oborili bi i sopstveni rekord.

Milan

pre 9 godina

E tako treba ,da izgube miljenici sudija...Gori su nego PatriciJote...I cim pre su sudije prestale da dosudjuju smesne holding i ofsajd prekrsaje u korist sireva, ,zelena kremsirasta smesa se raspala,i zasmrdela,kao i uvek !!!!!! Bravo za SietlSihoukse!!!!! UAAA za sudije i nihove prevrele i ukiseljene pajtase, sa slovom G na glavi...slovo G kao,kao ......

DanMarino

pre 9 godina

@autostoper

Imate li vi roditelje i kako to da devojcica koja je 5. razred ostaje budna do 4-5 ujutru?!

I poradi na gramatici, ne kaze se "skakujuci ispred tv-a", zar i tebi ne zvuci nakaradno kad izgovoris?


PS Grandž do titule, nemaju mnogo cemu da se raduju ljudi u tmurnom Sijetlu, barem neka Sihoksi uzmu titulu!

CJ

pre 9 godina

Znači Sijetl - NE. Ovi Koltsi imaju neku fobiju od Brejdija, 1/4 ne mogu da se sastave. Odoh spavati sa nadom da će Lak preokrenuti do kraja.

Milan

pre 9 godina

(go pack go, 19. januar 2015 01:11)


ejjjj,siirrreeviiiiiii,ma ko to vama pokljuca malog roGija,a!!??Jadan, shepa celo vreme,kao veliki borac za mirise??!! ajde bre foliranti jedni smrdljivi,od celog skora koji imate u pobedama,2/3 su vam sudijske odluke donele,protiv dalasa(bez onog zadnjeg njihovog hvatanja bez kontrole lopte) imali ste ceo asortiman sudijskog menija,pa izvolte.....cak i ona pobegulja vam nije pomogla da se odbranite,a vratice vam se da- sledece deset godina- budete ovako "istrapasirani"pred prag Lombardija!!! Zasto vam ovako zalepise vrata ispred zapusenog nosa,kad ste odlicna ekipa,svarno neznam!!??sta ti mis'is ,a???

A za Bearse,za njih nema leka za sledece tri sezone....

Milan

pre 9 godina

Nije tebi lako definitivno...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (go pack go,


...a kako li je tek vama sad???!!

Milan

pre 9 godina

E tako treba ,da izgube miljenici sudija...Gori su nego PatriciJote...I cim pre su sudije prestale da dosudjuju smesne holding i ofsajd prekrsaje u korist sireva, ,zelena kremsirasta smesa se raspala,i zasmrdela,kao i uvek !!!!!! Bravo za SietlSihoukse!!!!! UAAA za sudije i nihove prevrele i ukiseljene pajtase, sa slovom G na glavi...slovo G kao,kao ......

kruškason

pre 9 godina

Samo i jedino NFL nudi ovakva uzbuđenja i senzacionalne preokrete.

(Chief, 19. januar 2015 00:47)

Posve netočno. Fudbal (pravi fudbal), a pogotovo košarka nudi i puno veće preokrete, a o uzbuđenjima da ne govorim.

дурантула окц

pre 9 godina

Ne mogu više da gledam ovaj sijetl, nadam se da će petriotsi ili koltsi da ih oduvaju u finalu.

Svejedno mi je ko će da prodje, samo da bude zanimljiva utakmica kao NFC finale, a u superboulu navijam svim srcem za afc šampiona

Chief

pre 9 godina

I posle me neko pita zašto toliko volim ovaj sport!?
Samo i jedino NFL nudi ovakva uzbuđenja i senzacionalne preokrete.
Bravo za oba tima na žestokoj borbi i pozitivnom stavu.

Seahawksi nikada gori od kako ih pratim, ali su u finišu pokazali od čega su satkani. Kada su ovakav deficit, silne kazne i izgubljene lopte pretvorili u trijumf, onda im skidam kapu do zemlje i biće favoriti i u Superbowlu bez obzira ko se nađe sa druge strane.
Naravno, za očekivati je da to budu Brady i Patsi, ali ovo je NFL i sve je moguće.

Pozdrav svim ljubiteljima kod nas...

Milan

pre 9 godina

(go pack go, 19. januar 2015 01:11)


ejjjj,siirrreeviiiiiii,ma ko to vama pokljuca malog roGija,a!!??Jadan, shepa celo vreme,kao veliki borac za mirise??!! ajde bre foliranti jedni smrdljivi,od celog skora koji imate u pobedama,2/3 su vam sudijske odluke donele,protiv dalasa(bez onog zadnjeg njihovog hvatanja bez kontrole lopte) imali ste ceo asortiman sudijskog menija,pa izvolte.....cak i ona pobegulja vam nije pomogla da se odbranite,a vratice vam se da- sledece deset godina- budete ovako "istrapasirani"pred prag Lombardija!!! Zasto vam ovako zalepise vrata ispred zapusenog nosa,kad ste odlicna ekipa,svarno neznam!!??sta ti mis'is ,a???

A za Bearse,za njih nema leka za sledece tri sezone....

DanMarino

pre 9 godina

@autostoper

Imate li vi roditelje i kako to da devojcica koja je 5. razred ostaje budna do 4-5 ujutru?!

I poradi na gramatici, ne kaze se "skakujuci ispred tv-a", zar i tebi ne zvuci nakaradno kad izgovoris?


PS Grandž do titule, nemaju mnogo cemu da se raduju ljudi u tmurnom Sijetlu, barem neka Sihoksi uzmu titulu!

milan

pre 9 godina

a koga jos to interesuje najdosadniji i najgluplji sport na svetu???sto trosite prostor na ovakve gluposti?@@@ Superbol je najgledaniji svetski sportski dogadjaj !!! toliko

whu

pre 9 godina

da MALO sam se rezocarao jer ne zivim u Viskonsinu nego u Srbiji i tim za koji navijam je C.ZVEZDA a G.BAY pratim kao sto pratim COlumbus Jacketse u nhl itd....bar se nemozim kao neki od Vas koji su veeeliki navijaci New Englanda vecinom....

CJ

pre 9 godina

Znači Sijetl - NE. Ovi Koltsi imaju neku fobiju od Brejdija, 1/4 ne mogu da se sastave. Odoh spavati sa nadom da će Lak preokrenuti do kraja.

ajmo New England

pre 9 godina

Najuzbudljivija tekma koju sam gledao u životu. Koja je to mentalna snaga Wilsona nakon katastrofalne igre onako se vratiti. A sada za desetak minuta Patriotsi, ovo je bolje nego polufinale i finale lige prvaka u našem nogometu.

kkp

pre 9 godina

vidim u americi najgledaniji je sport, ja ga nikad nisam razumeo niti pratio a voleo bih da znam ta pravila posto je u americi ludnica za ovim sportom, svaki sport volim da gledam jeste da ovak izgleda malo divljacki

Milan

pre 9 godina

Nije tebi lako definitivno...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (go pack go,


...a kako li je tek vama sad???!!

дурантула окц

pre 9 godina

Ps: ne podnosim sijetl, ali linč je životinja, stvarno svaka mu čast. A rodzers nije kriv sto ima onako nesposobnu odbranu

Sea-hawk

pre 9 godina

Каква текма! За инфаркт! Шта рећи о смелости и генијалности првог сиетловог тачдауна!? На крају мање од 4мин до краја и генијално одигравање са све 2пт конверзијом и храбрим испуцавањем! Раселу свака част на самопоуздању као и целом тиму! Свака част Пакерсима на одличној партији!

Још једна потврда о праведности овог СПОРТА може се видети када је Линч сантиметар нагазио линију и тачдаун је поништен! Референца ФИБИ за Срб-Турска полуфинале!!!

Идемо у Супербоул :))) Go Hawks! Sea! Hawks!

go pack go

pre 9 godina

E tako treba ,da izgube miljenici sudija...Gori su nego PatriciJote...I cim pre su sudije prestale da dosudjuju smesne holding i ofsajd prekrsaje u korist sireva, ,zelena kremsirasta smesa se raspala,i zasmrdela,kao i uvek !!!!!! Bravo za SietlSihoukse!!!!! UAAA za sudije i nihove prevrele i ukiseljene pajtase, sa slovom G na glavi...slovo G kao,kao ......
(Milan, 19. januar 2015 00:52)

A vidi se da si iskompleksirani navijac bears-a. I sledece godine cete biti na dnu divizije...kao i obicno, a nama ce se ovo vratiti i osvojiti sb, zapamti ove reci.
A sada malo ozbiljnosti, ovakve utakmice mogu samo da izgube moja dva omiljena kluba Zvezda i Green Bay...realno.

pracovek

pre 9 godina

E ovo je pravi sport. Steta sto nije dovoljno propracen kod nas. U ovom sportu mozemo neuporedivo vise nego u fuzbalu.
Vi koji se maliciozni iscudjavate kakav je to sport, neznanje skodi. Informisite se na saaf.rs.
Veliki sam navijac Patriota i ocekujem ih u finalu sa peharom Vinsa Lombardija. Nisu Sihoksi bili toliko dobri koliko je odbrana Sireva bila losa.

Ma da

pre 9 godina

Jos jedna od utakmica koja ce ostati upisana u istoriji kao jedna od najzanimljivijih. Svaka cast i jednima i drugima, a poruka za Brandona Bosticka, rezervnog TE Green Baya:"Brate, batali, idi na pecanje, sanjaces loptu kako ti prolazi kroz ruke narednih 60 godina"...
Hvala Arenisport na mogucnosti da ispratimo ovaj spektakl ;)

Vlada82

pre 9 godina

Kakva utakmica,kakva ludnica!!! Ja ne verujem i dalje!!! Mislio sam da je gotvo, da Grin Bej sigurno pobedjuje ali jedna greska i sve ode u ... Nadam se da ce i Nju Ingland pobediti pa da gledamo sudar dve velike,sampionske ekipe!I naravno sa podocnjacima do poda idemo na posao! :-)

Milan

pre 9 godina

Svaka čast za ažurnost , mala ispravka igrali su u Sietlu!
Utakmica je dokaz da je NFL najluđi sport na svetu. Nije gotovo I kad si siguran da jeste. Wilson koga ništa ne ide pa eksplodira, Šerman koji igra sa verovatno polomljenom rukom, Rodžers koji na jednoj nozi donosi izjednačenje I nesrećni Bostick koji bolje da se ne vraća u GB, kastriraće ga!

autostoper

pre 9 godina

Mladja sestra,koja je peti osnovne,zbog dosade odluci da gleda taj americki fudbal sa mnom veceras.Objasnio je na brzaka pravila.I onda je bilo prve 3 ipo cetvrtine bilo onako kao i svaki drugi sport.prvo njeno nerviranje pocinje kod predposlednjeg kick-a Sijetla i ispadanja lopte onom rezervnom TE Pekersa.Zatim drugo je 1. down kada je Linc gazio liniju.I onda neverica kod uspesne 2pt konverzacije.Poslednji drajv pekersa i dva uspesna dodavanja Rodzersa,field goal pokusaj Krozbija i radost u trenutku pogotka.A sve to vreme je provela skakajuci ispred televizora.
E to je NFL!!!


PS.Ne treniram americki fudbal,zavoleo sam ga, i sva pravila i "fore" sam naucio iz igrice NFL MADDEN(samo da odgovorim na jedan od komentara)

whu

pre 9 godina

Koliko samo srece za sjetl...ufffff kao navijac grin beja malo sam se razocarao jer je propustena veeelika sansa za jos jedan superbowl steta....poz navijacima packersa sjetl ce dobiti u finalu bilo new england ili indianapolis voleo bih da to budu coltsi ali tesko...ps mec je igran u sjetlu ispravite clanak

cofi95

pre 9 godina

Da cujem da neko kaze kako AF nije zanimljiv sport. Imao sam tu srecu da ga treniram (kratko je trajalo zbog zdravstvenih problema) i ne mogu da vam opisem koliko se mocno osecate na terenu, pogotovo na pozicijama WR i RB. Kad umaknete protivnicima, osecate se kao da je ceo svet vas.

milan010

pre 9 godina

Sijetl je uzasno odigrao i prosli su jer su igraci Pekersa poceli vec da slave, a vala i njihov trener koji je isao na trcanje i ziheraski pokusavao da "odradi" zadnjih 5 minuta. Petsi su odrali Koltse, ocekivano, i apsolutno zasluzeno idu u SB. Bilo bi atraktivnije finale Brejdi-Rodzers ali eto, sreca pogledala Sijetl. U svakom slucaju se nadam da ce Petsi pobediti jer su najvise pokazali ove sezone. I za ove koji pljuju NFL i cude se kako neko to gleda - kad ste glupi i ne mozete da shvatite pravila, ISH sa ove vesti, pacenici.

go pack go

pre 9 godina

ejjjj,siirrreeviiiiiii,ma ko to vama pokljuca malog roGija,a!!??Jadan, shepa celo vreme,kao veliki borac za mirise??!! ajde bre foliranti jedni smrdljivi,od celog skora koji imate u pobedama,2/3 su vam sudijske odluke donele,protiv dalasa(bez onog zadnjeg njihovog hvatanja bez kontrole lopte) imali ste ceo asortiman sudijskog menija,pa izvolte.....cak i ona pobegulja vam nije pomogla da se odbranite,a vratice vam se da- sledece deset godina- budete ovako "istrapasirani"pred prag Lombardija!!! Zasto vam ovako zalepise vrata ispred zapusenog nosa,kad ste odlicna ekipa,svarno neznam!!??sta ti mis'is ,a???

A za Bearse,za njih nema leka za sledece tri sezone....
(Milan, 19. januar 2015 03:51)


Nije tebi lako definitivno...

danilo

pre 9 godina

Kada čovek premota film, i dalje nije jasno kako je Sietl dobio ovo jer je celu utakmicu bio izgubljen.
Onside kick, pa 2-point conversion kakav nikada nisam video, touch-down koji postiže specijalni tim!?
Pa ipak, meni se čini ključnim ono prerano prizemlje igrača G.B. kada je presečenu loptu, nekoliko minuta pre kraja, mogao da nosi bar još 10 jardi.
Tu je bila razlika u hrabrosti a onda sreća naravno prati hrabre.
Po ko zna koji put, američki fudbal se pokazuje sport bez prave konkurencije u svetu sporta.
Brzina, snaga,inteligencija, herojstvo igrača,timski duh i sve bez foliranja od strane igrača.
Šteta što nema više NFL na našim televizijama...

Top

pre 9 godina

Kakva ludnica u poslednjoj cetvrtini.Zao mi je Arona,ali sta je tu je.Wilson me je podsetio,a narocito onim pasom kod pretvaranja za dva poena,na Ilaja Meninga i cuveni pas za titulu protiv Patriota.Pozdrav svim ljubiteljima iz Kragujevca,bice zestok superbowl.

Cam

pre 9 godina

Wilson posto je jos pod ruki ugovorom igra za neke smesne pare 700 hiljada po sezoni.Poredjenja radi M.Willi u ovoj sirotonji od drzave igra za pola milje evra.Posto mu ostaje jos jedna godina ugovora morace da ga potpisu kao QB fransize posle SB da ne bi bio free agent.Ista je situacija sa Luckom samo sto je on bio 1 pick pa ima nekoliko miliona po sezoni a ugovor mu isto istice sledece godine.Druga stvar Lynch je free agent i gotovo sigurno odlazi iz Sijetla u neki drugi klub a mozda i u penziju.Videcemo sledece sezone kako ce to sve da izgleda u Sijetlu.

DanMarino

pre 9 godina

Ja ne verujem da je osoba pod nickom "Milan" realan lik.
"Mi", "Vi", "Smrdljivci", Boze, kakav nastup i kakav recnik, i to za neke ragbi klubove po Americi.

Msm volim i ja NFL, NBA, NHL, cak i MLB ali ovo jos nisam video.

Jeff Fischer

pre 9 godina

Kakav preokret.Na 5 minuta do kraja Pekersi odigrali ziheraski kao Denver pre 2 godine protiv Revensa.Ne mozes da trosis vreme na trcanje a imas Rodzersa za QB uz 2 prva dauna bi reseili.PLus ona 2 fild gola.Na 1 jard od end zone ides na fild gol i to 2 puta.Ovu utakmicu je dobio Lynch,kad se prebaci u Beast mode de do kraja.Wilson bacio 2 ljudska pasa na daljinu u produzecima,kao onaj nesrecni Tim Tebow protiv Pitsburga pre 3 godine.Ali Pekersi su krivi dali su im 50 sansi da se vrate u igru i jednu su morali da iskoriste.Steta za odbranu GB odigrali su utakmicu zivota narocito onaj ruki sejfti Haha Klinton Dix.

Peppino

pre 9 godina

Pa ljudi ovo je neverovatno, dobiti izgubljenu utakmicu na ovakav nacin!!! Kao navijac Hawksa jos uvek sam u soku posle ovog nevidjenog preokreta, pamtim utakmicu Bearsa od pre mozda 10-ak godina kada su par minuta pre kraja gubili 14 poena, a onda izborili produzetak i pobedili. Ne drzite me za rec, ali dobro se secam da se stadion ispraznio (igrali su na domacem terenu), a oni obradovali one navijace koji su verovali u njih do samog kraja. I veceras su neki navijaci napustili ranije, ali veoma mali broj, zna se koliko 12 igrac, bukvalno, znaci Hawksima. A sad da se oporavi RS#25 pa napadamo ponovo Superbowl! Pozdrav od vernog navijaca Hawksa fanovima NFL-a koji nocas nece spavati :) a navijacima GB - vise srece, a i HRABROSTI drugi put.

Bivsi Banjalucanin, sada Newyorcanin

pre 9 godina

@baki, bravo majstore, pozdrav iz NJ! Odlicna utakmica, pravi muski sport, zanimljiv, pravedan, spektakl!

The Unforgiven

pre 9 godina

@Milan,
Pa ajde samo da kazem da su Packersi i dalje bolji od 30 od ukupno 32 tima u ligi. Ja nebi bas rekao da imamo razlog da zalimo, jelda? 99% timova u NFL bi se rado menjali sa nama, ukljucujuci i tim za koji ti navijas.

Blackberry

pre 9 godina

Prva utakmica ovog sporta koju sam gledao u životu. Oduševljen sam. Nzm jel svaka utakmica ovako uzbudljiva ili sam slučajno naleteo na jednu ovako odlicnu???

head

pre 9 godina

Au, kakva utakmica, kakva četvrta četvrtina, kakvi igrači!
Sihoksi su najkompletnija ekipa u NFL-u, ali su veći deo utakmice odigrali katastrofalno, izuzimajući Maršona Linča. Sa druge strane, Pekersi su imali katastrofalnu taktiku u drugom poluvremenu. Odbrana potpuno nespremna na rid-opšn, a napad je izbegavao povređenog Šermana. Mekarti je izjavio da je iznenađen da njegovi koordinatori nisu pozvani ni na jedan intervju za glavnog trenera. Sad je jasno i zašto, tj zašto su koordinatori Sijetla među traženijima.

LecleaR

pre 9 godina

Kako su pekersi iagubili to samo moze biti vlaska magija....navijam za petse ali zao mi rodzersa zbog 2 katastrofalne greske ostade bez sb

Ivan M

pre 9 godina

@whu

Kao navijač Grin Beja si se MALO razočarao? Nakon onoga ja bih razmišljao da skočim sa vrha neke jaaako visoke zgrade da navijam za njih. Ovo nije utakmica koju je Sijetl dobio, već ju je GB izgubio - i to kako.

дурантула окц

pre 9 godina

Koltsi ne mogu da se sastave, ali sam ubeđen da bi lak u jacem timu osvojio SB. I dalje ne kapiram odakle onolika sreća sihoksima. Prvi td jeste bio genijalan, ali onaj za pobedu je bio pas od 50 jardi! I posebno onaj 2-point conversion vilsona, čovek je bacio bukvalno (u kosarkaskom recniku) fadeaway od 30-40 yd, koji im je omogućio produzetke. A damian Lillard (ko prati nba) piše na tviteru da su pekersi izgubili zbog onog nepriznatog hvatanja deza brajanta

Chief

pre 9 godina

"Posve netočno. Fudbal (pravi fudbal), a pogotovo košarka nudi i puno veće preokrete, a o uzbuđenjima da ne govorim.
(kruškason, 19. januar 2015 03:15)"

Jel' to onaj sport (mislim na soccer) gde pola vremena prođe u valjanju na travi, simuliranju i foliranju preplaćenih zvezda i zvezdica?

Naravno, ponele su me emocije i ne negiram da i drugi sportovi nude pregršt uzbuđenja (pratim ih i ja maksimalno), ali NFL je nešto sasvim posebno kada su u pitanju timski "loptaški" sportovi.
Da zaključim, moja opaska se pre svega odnosila na one zaludne koji nemaju druga posla nego da dođu na komentare vesti NFL-a i onda počinju prozivku a da u životu nisu seli i odgledali neki meč uz neizbežno proučavanje kompleksnih pravila. Svaki iskreni ljubitelj sporta generalno neće biti negativan prema nekom sportu, a pogotovo onom koji ima ogromnu gledanost ne samo u domaćoj Americi.

Dakle Seahawks-Patriots je SB par i spremamo se za veliko uživanje. Dajem minimalnu prednost Hawksima iako su prognoze nezahvalne.
Veliki plus za sportsku redakciju B92 koja ima "hrabrosti" da isprati vesti iz NFL-a:-)

13 година је прошло...

pre 9 godina

@Chief

Искрено, пратим НФЛ од неке 2003.-2004. године. Обожавам га. Пре сам био и већи залуђеник, сада колико стигнем да испратим, али сваки СБ сам погледао.

Е сада, да је убедљиво најсензационалнији, и није, да се не лажемо. Ово је једна текма у сезони. Прошле је свашта могло да се деси у СБ.

Видимо се другог увече!

bogda

pre 9 godina

Utakmica je manje pokazala karakter Seattle-a a više karakter Green Bay-a kako igrača tako i trenera. Ovo je kraći hronološki prikaz njihovih kikseva od sinoć:

1) Dva puta su zaustavljeni na 1 jardi od end zone
2) U trećoj četvrtiti u odbradi na 3rd and 18 šalju 8 igrača da pokrivaju risivere i pored toga jedan receiver ostaje potpuno slobodan i naravno prima pas.
3) Dozvoljavaju Touchdown na fake punt
4) Na "On side kick" Bostic umesto da blokira, što mu je zadatak, pokušava da hvata loptu koju bih ja uhvatio i naravno ispušta je
5) Na two point conversion, Russel Wilson baca očajniči pas u padu preko glave a Clinton Dix ni ne pokušava da ga zasmeta receiveru

Na sve ovo, napad GB-a celu utakmicu više misli kako da potroši vreme nego kako da postigne poene. Sa toliko grešaka i ziheraškom igrom u napadu ne može se u SB.

Zlatko

pre 9 godina

Vrlo malo se razumem u NFL, moze neko da mi objasni sta su to "specijalni timovi"?
(Johnny Hockey, 19. januar 2015 02:04)

Ne znam zasto toliko minusa. Mislim da je covek iskreno pitao. U ovom sportu postoji deo ekipe koji igra samo napad, deo ekipe koji igra samo odbranu i deo ekipe koji se naziva specijalni tim. Osnovno pravilo napredovanja na terenu je preci 10 jardi iz 4 pokusaja. Uglavnom, timovi koriste 3 pokusaja, a u 4. predaju loptu protivniku ispucavanjem. Specijalno timovi su u tom trenutku na terenu kad se vrsi primopredaja lopte. Naravno, i specijalnom timu je dozvoljeno da napravi napadacku akciju za TD ili za nova 4 pokusaja za svoj napad, ali te trikove treneri retko koriste. Nisam gledao utakmicu, ali po tekstu Sijetl je to uradio. Ali to je potez ocajnika. Posto su vec gubili velikom razlikom, bilo je ako prodje- prodje. Imao sam zelju i toliko vremena da odgledam poslednja 2 minuta, ali eto, ni to nisam uspeo. Video sam TD Sijetla i izgubljenu loptu GB. Neverovatno je kako je coveku ispala jedna reklo bi se lagana lopta. Komentatori su rekli "rezervni TT". Zato i jeste rezervni. Jednu relativno laku loptu, bez pritiska protivnika, covek je ispustio. I umesto da njegova ekipa, njegovim hvatanjem lagano sacuva loptu jos 2 minuta i ode u utakmicu karijere, oni su morali da se spasavaju i jure rezultat di kraja. Naravno, Sijetl taj poklon nije odbio. Ima tu i srece oko novcica, ali kad se uslo u produzetak imali su psiholosku prednost.

Milan

pre 9 godina

Nestvaran meč. Navijao sam za Pekerse i nadao se finalu Brejdi - Rodžers, ali svaka čast Sihoksima za preokret, Pekersi počeli da slave pre nego što je sve bilo gotovo. Šteta za Rodžersa, povređen ih je doveo dovde, malo je falilo za SB.

prekoOkeanskeDelije

pre 9 godina

Ako ste kojim slucajem snimili tekmu, treba da je sacuvate i pokazujete ortacima kao jevandjelje - ima svi da se preobrate da gledaju NFL.
Kakva ludnica. Gledao sam par tekmi gde je "Hail Mary" pass u poslednjim sekundama odlucivao pobednika. Ali, ovo jos nisam video. Prvo, onakva greska specijalnog tima GB-a da Hawks-ima predaju on-site kick minut ipo pre kraja. A onda onaj ocajnicki pass Wilson-a, koji je pobegao 20tak metara unazad i prakticno iza ledja pogodio Gilliam-a prilikom 2-point conversion-a; to su poeni koji su im prakticno osigurali produzetke!! Dakle, sreca ocigledno prati hrabre i lude.
Inace, stadion Seahawks-a je vec u Ginisovoj knjizi kao najbucniji sportski objekat, ali da je neko merio sinoc, oborili bi i sopstveni rekord.