Tenis 49

Ponedeljak, 08.12.2014.

23:59

Novak: Problem na RG zove se Nadal

Novak Đoković rekao je u Indiji da će do kraja karijere pokušavati da dođe do jedinog Gren slema koji mu nedostaje – Rolan Garosa.

Novak: Problem na RG zove se Nadal IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

49 Komentari

Sortiraj po:

sasa jokic

pre 9 godina

Nije sasa jokic pisao taj komentar, vec neki pacenik koji se potpisume mojim imenom, a ima podrsku jednog moderatora b92, pa ne objavljuje moje demante.

Nikola

pre 9 godina

UH, nije to bas mali problem, ali se nadam da je sledeci RG Noletov. Bilo bi mi bas krivo da neko drugi pre Novaka skine Rafu sa trona RG-a. Ipak je Nole to zasluzio najvise od svih.

Pavle

pre 9 godina

sasa jokic....dragi sasa jokicu, tim gore sto imate toliko godina a pisete kojesta, odakle vam ideja da novak preferira da bude najbolji teniser ikada...ja ga licno obozavam i postujem ali to njegovi rezultati ne potkrepljuju, nikako...mozda jedan od najboljih ali najbolji ne.Ne moze on stici ni Rafu ni Rogera ali to nije ni vazno....vazno je da je nas covek, da igra maestralno, da je pravi atleta i covek od glave do pete! Uzivajte i vi u njegovoj trenutnoj dominacijia RG...pa ako ga ne osvoji ipak ce njemu biti najteze..a mozda i nece!

ADI

pre 9 godina

Kao veliki navijac Rogera Federera,ali i veliki postovalac igre Novaka Djokovica, ubijedjen sam da osvaja Roland Garos 2015 ,jer Novak je apsolutno sazreo za to,godinu je iskusniji i igra odlicno, s tim da mu ne vidim pravog konkurenta na zemlji osim Nadala ,moj Roger je ostario i na zemlji nema snage vise da se gonja po 5h s nekim ,Dimitrov Ronic,Berdih ,Tsonga,Ferer, oni nisu Novakov nivo jedino mislim da Nisikori moze cuda napraviti na zemlji, a sto se Rafe tice ako on dostigne vrhunac na Garosu a ovliko povrijedjen bio mislim da je fenomen onda, al opet sam ubijedjen ako dodje do tog finala da ce Nole pobijediti.

Davor

pre 9 godina

Evo Borna je bio kod Mirka CroCopa na treningu. Prvak je drugom prvaku dodao jos neke detalje kako se fizicki pripremiti. Najmladi 18 godisnjak u top 100.....Novak mi ga nekako izostavlja. Prepao se drugi Hrvat:)

sasa jokic

pre 9 godina

(Pavle, 9. decembar 2014 09:48)

Nisam klinac, vec covek od 50 godina koji prati tenis mnogo vise od tebe. Novaku ce biti itekako velika mrlja u karijeri ako ne osvoji RG, posto preferira da bude najbolji svih vremena. Aj da ima 20-tak GS, pa da kaze da je i bez RG najbolji. Ali on sa jadnih 7 GS, naspram velikih Rodzerovih 17, ili Nadalovih i Pitovih 14, pa jos i bez RG, tesko da moze i da bude spomenut u istoj recenici sa pomenutim. Meni je krivo sto je tako, jer je on ipak nas, ali moramo pogledati istini u oci i reci da je tako. A on je sam najvise kriv za to!

REALno

pre 9 godina

Sto se tice RG-a mislim da je Novak tu svoje sanse prokockao protiv Nadala,sad mu je Nadal vec u glavi i uvijek ce promasit kad treba,kao sto je i Federer s Nadalom nebrojeno puta, i s tim je zavrseno...njegova najveca i jedina sansa za osvajanje zadnjeg slama je "Soderling2" ili netko tko ce mu ga ocistit s puta makar neznam tko bi to bio u stanju ili da se povredi Nadal makar i onda to treba iskoristit.Isto tako vidim mnoge procjene da ce Novak vladat jos godinama...To mozda tako sad izgleda jer je Fed vec mator,a Nadal sve skloniji povredama,ali oni jedne druge cine da igraju bolje ,to im je motiv i kad Nadala ili Feda vise ne bude i Novak ce izgubit motiv i samim tim i sam past...to se vec desilo nebrojeno puta,a isto tako,Novak vise nije mlad,on je sad na vrhuncu i mislim da bolje od ovog sto igra trenutno ne moze vec ce samo pocet padat!Isto tako nepredvideni cinioci poput ozljeda se mogu desit,a i Novak mi se ne cini netko kao Roger da ce i u poznim godinama imati toliku glad za pobjedama...Tako bez obzira na sve Novakove prednosti koje ce sad imat mislim da nece osvojit vise 3-4 slama do kraja karijere...mnogo je tu psihickih padova i doc ce godine...,a nitko osim RF-a nemoze bit toliko dobar sa 33...nitko!

Predo

pre 9 godina

Komentar o "dogovoru" nije moj. To znaju oni, koji znaju moj stil. Ovo je stil onih "realno" i drugih trolova, mada moram da priznam da ovaj trol malo pismeniji od ostalih.

Predo

pre 9 godina

@ jumko

Primetio sam da ovaj IPTL svi igraju ozbiljno, tako im verovatno piše u ugovoru. Ljudi plaćaju da vide vrhunski tenis (ko u onom vicu o nagluvoj zlatnoj ribici, ako ste ga čuli). Novak praktično nije ni započeo pripreme za novu sezonu, ili je ovo neki početak priprema. Ljudi, koji su bliski Novaku, kažu da je samo radio na održavanju kondicije. Strah uvek dolazi od nespremnosti, a ne od protivnika. Rodžer je dan ranije odigrao jedan singl po istim pravilima, a Novak prvi meč protiv Federera. Kad to uzmete u obzir, odigrao je odlično.
Federer uvek ima podršku, ali on je igrao i za "Indijski tim" i samim tim je imao podršku Indijaca. Ja sam se juče opredelio za Rojalse, ekipu "naših" ljudi, pa sam navijao za Kiki Mladenović protiv Ane, što inače ne bi na turniru, kada Ana pretstavlja Srbiju, a Kiki Francusku.

Ljubitelj tenisa

pre 9 godina

(Predo, 9. decembar 2014 08:04)

Au, sta jos necu procitati. Nebuloznijeg komentara odavno nisam video. Odakle ti to. Koji dogovor???

LeslieNielsen

pre 9 godina

@ Davor isti taj Borna je igrao jedan turnir kako treba i nema ga vise nigde. On ce u najboljem slucaju biti teniser kvaliteta Robina Soderlinga ili Fernanda Verdaska.
Pozdrav.
Ne volim to vase uzdizanje, a u najmanju ruku ste sportski globalno prosecna nacija, to vasa proslost govori.

šetač

pre 9 godina

Korektna izjava. Malo skida pritisak i ja bih isto.

Svi mi znamo da je jednako Nadalu naš Nole isto tako problem. Onu 2011 godinu Nadal je malo ublažio svojom 2013 ali samo ublažio. Uostalom i sam je priznao da Novak ima bolji servis i bolji bekhend. Soderling jeste dobio Nadala na RG ali one godine kada su se uoči RG Nole i Nadal u gladijatorskom meču skoro uništila u sred Madrida, pa su profitirali najpre Rođa a onda i Soderling koji ima H2H 2:6 sa Nadala. Drugi poraz Soderlin je naneo Nadalu u Londonu te 2009 godine, u Londonu na kraju sezone gde Rafa tradicionalno ne postiže rezultate ili ne igra uopšte.

Šteta za Rafu, ali njegov stil igre ga je doveo do situacije da je sposoban da igra samo pola sezone. Po konstattnosti Nole je daleko ispred svih i Rođa Federer.

Niko sem Noleta na šljaci Nadalu ne može ama baš ništa.

Melenci

pre 9 godina

Davore,bunis se kada te opominjemo da jedva cekas da Noleta unizis,a sa i ovim komentarom vidi se da cak ni reda radi ne postujes prvog na svetu.Borna jeste nada svetskog tenisa i navijam za njega naravno posle nasih.Svidja mi se njegov stil igre,borbenost i emocije koje izrazava.Ali bar jos dve godine on mora da raste da bi bio u vrhu tenisa.Niko ne moze predvideti novu sezonu i osvajanje RG.Nole ce uciniti sve da to bude on.Verujem da ce Nole biti mocan,da ce osvojiti vise titula nego u predhodnoj sezoni.

Djole

pre 9 godina

Novak je bio "mlad" kada je imao 18god i bio treci na svetu,a Tomic,Nisikori,Raonic su "mladi" sa 22,23 ili 24god..Pojam mladosti je ocigledno relativna stvar :)

Pavle

pre 9 godina

sasa jokic....,,bice mu mrlja u karijer ako ne osvoji RG...da li ti uopste znas sta znaci mrlja u karijeri...pa i ako ne osvoji RG sta onda,nema ga ni Pit Sampras pa je ostao upamcen kao legenda...a ti Sale knjigu u ruke sad ce polugodiste....sa ovakvim razmisljanjima si ili klinac ili neznalica,... nadam se ovo prvo!

Wllaxy

pre 9 godina

Bio je problem a i ostace. Djokovic ce ostati bez ovog trofeja, to je jasno svakome ko prati tenis. Pre ce Federer osvojiti jos jedan RG, nego sto ce Djokovic svoj prvi. Nije kompletan igrac, sljaka mu je slabija strana. Svi prozivaju Nadala da je slab na betonu, a on je mnogo bolji na toj podlozi nego Novak na sljaci. To ga stavlja mnogo iza Federera i Nadala koji su kompletni igraci.

Jumko

pre 9 godina

Od Nadala zavisi. Svi znamo, priznali to ili ne, da se na Rg samo Rafa pita. U mecevima na sljaci u 2 seta ne, ali u Parizu Rafa uvek izvuce vise od protivnika, u ovom slucaju Noleta koji je jedini konkurentan za Rg

Jumko

pre 9 godina

Moram da se vratim na jucerasnju egzibiciju... Jeste bila zezancija, ali se vidi da su i Rodzer i Nole igrali ozbiljno. Ali koliko se samo opet video strah kod Novaka i toliko puta vidjena scena Novakovih padova kada igra sa Federerom. Bojim se da se tu nista nije promenilo i da Nole mora da nadje resenja za tu laganu igru Rodzera(izlasci na mrezu). Opet: publika svim srcem za Rodzera, Novaka totalno pogadja to i vidi se da se unervozi jako. Drugo: poen koji resava mec, a lagan za odigrati promasuje (smec naravno toliko puta vidjen). To su sve neki sportski demoni koji jako izjedaju Novaka, i ne vidim da ce se to promeniti u 2015 kada nije ni do sada( a svake god mislimo da je to iza njega). Daj boze da gresim

Predo

pre 9 godina

Strahujem da su se Novak i Rafa dogovorili, bar su takve spekulacije u teniskom svetu. A dogovor je da Novak pusti Nadala da osvoji Australiju, cime bi postao prvi igrac u istoriji sa bar 2 GS, dok bi za uzvrat Nadal pustio Novaka da najzad osvoji RG. Ne bi voleo da je tako, jer preferisem fer plej i sportsku borbu. Voleo bih da Novak na sportski nacin dodje do poslednjeg GS koji mu nedostaje. Jer u suprotnom razocarao bi njegove navijace koji u njemu gledaju sportskog idola i coveka sa visokim moralnim vrednostima.

Trifke

pre 9 godina

Sledeca sezona ce proteci u dominaciji jednog tenisera kakvu teniski svet nije video u svojoj istoriji, razbice ih Nole sve redom i osvojiti konacno i taj RG!

Diablo

pre 9 godina

Vlada91

Ti si izgleda zaboravio sta se tom Soderlingu desilo godina dana kasnije, u finalu istog turnira 2010-e :) Mali pokazatelj da je 2009-e Rafa imao problema, sto fizickih, sto emotivne prirode. No, nebitno. I ptice na grani znaju da na Filip Satrijeu sve od njega zavisi. Za Djokovica znamo da ce odigrati sjajno. On ne moze da pokaze nista vise nego u prethodnih 6 meceva na tom turniru. Znamo da je svih 6 izgubio.

Damir

pre 9 godina

Nije ni Nadal nedodirljiv više na šljaci kao nekad. Povrede - možda malo i godine,ipak čovjek malo uspori neosjetno - su učinile svoje. Još uvijek je po meni prvi favorit,a vjerujem i po većini,ali svakako da Nole ima dobre šanse. Neki drugi igrači takođe,ali o njima nije riječ ovdje. Taman i da ne osvoji nikad,ne vidim kakva je to mrlja.Nije se zavjetovao nikome,pa nije ispunio..

Недељко Стефановић

pre 9 godina

Са оваквим начином размишљања неће освојити РГ.

Надала је имао у шаци, али не 2013, већ 2014, када је несвесно предао меч Очајном Надалу. Ни он сам није свестан да је тај меч предао, тј. да се није борио, већ да је одиграо још лошије из страха да победом не наруши своје предрасуде о "краљу РГ".

Док не свати да се проблем не зове Надал, већ Ђоковић, од титуле нема ништа. Сумњам да ће Надал освојити више од 10 РГ титула (тренутно има 9), али то неће имати везе са Ђоковићем.

Sportista

pre 9 godina

Novak ce osvojiti jedino RG ako naidje neki novi Soderling ili ako objavi da nece da nastupa na tom turniru. Ovako ce biti vraski tesko skoro pa nemoguce.

bice bolje

pre 9 godina

Sledece sezone i to ce da padne, neko jednu stvar ne shvata Novak je nesto sto tenis nece imati skoro a ovi mladi sto dolaze nisu taj nivo, asovi poput Federera Novaka i Nadala dolaze jednom u 20 i vise gidina. Ovo je bilo zlatno vreme tenisa da ima tako veliku trojku u isto vreme, Novak osvaja sve sto se u tenisu moze a turnir u Parizu bice mu vrhunac karijere i mozda ostane za kraj. Legenda nasa svak mu cast.

Ljubitelj tenisa

pre 9 godina

Nazalost, Novak ce ostati bez tog trofeja. Pomirio se on sa tim, samo nece da prizna. Osvajace Nadal verovatno sledeca 3-4 RG, a do tada ce i Novak vec prestareti, a i stici ce novi klinci. Sam je kriv za to, imao je Nadala u saci, ali se upecao u mrezu kao neki amater. To je to, pratice ga uvek to sto nije osvojio RG, bice mu to mrlja na karijeri.
(sasa jokic, 9. decembar 2014 00:06)

Ovošto si napisao je toliko glupo da si čak i od mene, koji ne podnosim Đokovića, dobio minus. "Mrlja u karijeri"? Nemam reči.

Davor

pre 9 godina

Novace,samo se ti nadaj. Cuj dolaze mladi igraci kao Nishikori? Koji vec ima 23 godine?! Dolaze mladi igraci kao Kyrgios i naravno Borna Coric. Kad te ovaj zadnji pocme vozati po terenu. Onda mozes nako da otvaras usta i mislis: HR tornado me izvozao:)

zu

pre 9 godina

Novace,samo se ti nadaj. Cuj dolaze mladi igraci kao Nishikori? Koji vec ima 23 godine?! Dolaze mladi igraci kao Kyrgios i naravno Borna Coric. Kad te ovaj zadnji pocme vozati po terenu. Onda mozes nako da otvaras usta i mislis: HR tornado me izvozao:)
Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net (Davor, 9. decembar 2014 00:09)

kod nas se kaze sto je babi milo to joj se i snilo

Coa

pre 9 godina

Haha niko jos 7,8 godina nece biti u samom vrhu sem Novaka, Mareja i Rafe. Eventualno Raonic ili Dimitrov... Sacuvajte ovaj komentar i videcete.

sasa jokic

pre 9 godina

Nazalost, Novak ce ostati bez tog trofeja. Pomirio se on sa tim, samo nece da prizna. Osvajace Nadal verovatno sledeca 3-4 RG, a do tada ce i Novak vec prestareti, a i stici ce novi klinci. Sam je kriv za to, imao je Nadala u saci, ali se upecao u mrezu kao neki amater. To je to, pratice ga uvek to sto nije osvojio RG, bice mu to mrlja na karijeri.

Dragan VG

pre 9 godina

Koliko provokacija od komsija...
Davore,prvo skoci pa onda hop...
A mali Borna treba jos mnogo da raste kao teniser,da bi dostigao Novakov nivo...
Imajte malo vise postovanja prema tako velikim sampionu...
Nije sve u srpsko-hrvatskim provokacijama...

Dragan VG

pre 9 godina

Koliko provokacija od komsija...
Davore,prvo skoci pa onda hop...
A mali Borna treba jos mnogo da raste kao teniser,da bi dostigao Novakov nivo...
Imajte malo vise postovanja prema tako velikim sampionu...
Nije sve u srpsko-hrvatskim provokacijama...

Ljubitelj tenisa

pre 9 godina

Nazalost, Novak ce ostati bez tog trofeja. Pomirio se on sa tim, samo nece da prizna. Osvajace Nadal verovatno sledeca 3-4 RG, a do tada ce i Novak vec prestareti, a i stici ce novi klinci. Sam je kriv za to, imao je Nadala u saci, ali se upecao u mrezu kao neki amater. To je to, pratice ga uvek to sto nije osvojio RG, bice mu to mrlja na karijeri.
(sasa jokic, 9. decembar 2014 00:06)

Ovošto si napisao je toliko glupo da si čak i od mene, koji ne podnosim Đokovića, dobio minus. "Mrlja u karijeri"? Nemam reči.

zu

pre 9 godina

Novace,samo se ti nadaj. Cuj dolaze mladi igraci kao Nishikori? Koji vec ima 23 godine?! Dolaze mladi igraci kao Kyrgios i naravno Borna Coric. Kad te ovaj zadnji pocme vozati po terenu. Onda mozes nako da otvaras usta i mislis: HR tornado me izvozao:)
Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net (Davor, 9. decembar 2014 00:09)

kod nas se kaze sto je babi milo to joj se i snilo

Djole

pre 9 godina

Novak je bio "mlad" kada je imao 18god i bio treci na svetu,a Tomic,Nisikori,Raonic su "mladi" sa 22,23 ili 24god..Pojam mladosti je ocigledno relativna stvar :)

Pavle

pre 9 godina

sasa jokic....,,bice mu mrlja u karijer ako ne osvoji RG...da li ti uopste znas sta znaci mrlja u karijeri...pa i ako ne osvoji RG sta onda,nema ga ni Pit Sampras pa je ostao upamcen kao legenda...a ti Sale knjigu u ruke sad ce polugodiste....sa ovakvim razmisljanjima si ili klinac ili neznalica,... nadam se ovo prvo!

sasa jokic

pre 9 godina

Nazalost, Novak ce ostati bez tog trofeja. Pomirio se on sa tim, samo nece da prizna. Osvajace Nadal verovatno sledeca 3-4 RG, a do tada ce i Novak vec prestareti, a i stici ce novi klinci. Sam je kriv za to, imao je Nadala u saci, ali se upecao u mrezu kao neki amater. To je to, pratice ga uvek to sto nije osvojio RG, bice mu to mrlja na karijeri.

bice bolje

pre 9 godina

Sledece sezone i to ce da padne, neko jednu stvar ne shvata Novak je nesto sto tenis nece imati skoro a ovi mladi sto dolaze nisu taj nivo, asovi poput Federera Novaka i Nadala dolaze jednom u 20 i vise gidina. Ovo je bilo zlatno vreme tenisa da ima tako veliku trojku u isto vreme, Novak osvaja sve sto se u tenisu moze a turnir u Parizu bice mu vrhunac karijere i mozda ostane za kraj. Legenda nasa svak mu cast.

Недељко Стефановић

pre 9 godina

Са оваквим начином размишљања неће освојити РГ.

Надала је имао у шаци, али не 2013, већ 2014, када је несвесно предао меч Очајном Надалу. Ни он сам није свестан да је тај меч предао, тј. да се није борио, већ да је одиграо још лошије из страха да победом не наруши своје предрасуде о "краљу РГ".

Док не свати да се проблем не зове Надал, већ Ђоковић, од титуле нема ништа. Сумњам да ће Надал освојити више од 10 РГ титула (тренутно има 9), али то неће имати везе са Ђоковићем.

šetač

pre 9 godina

Korektna izjava. Malo skida pritisak i ja bih isto.

Svi mi znamo da je jednako Nadalu naš Nole isto tako problem. Onu 2011 godinu Nadal je malo ublažio svojom 2013 ali samo ublažio. Uostalom i sam je priznao da Novak ima bolji servis i bolji bekhend. Soderling jeste dobio Nadala na RG ali one godine kada su se uoči RG Nole i Nadal u gladijatorskom meču skoro uništila u sred Madrida, pa su profitirali najpre Rođa a onda i Soderling koji ima H2H 2:6 sa Nadala. Drugi poraz Soderlin je naneo Nadalu u Londonu te 2009 godine, u Londonu na kraju sezone gde Rafa tradicionalno ne postiže rezultate ili ne igra uopšte.

Šteta za Rafu, ali njegov stil igre ga je doveo do situacije da je sposoban da igra samo pola sezone. Po konstattnosti Nole je daleko ispred svih i Rođa Federer.

Niko sem Noleta na šljaci Nadalu ne može ama baš ništa.

Coa

pre 9 godina

Haha niko jos 7,8 godina nece biti u samom vrhu sem Novaka, Mareja i Rafe. Eventualno Raonic ili Dimitrov... Sacuvajte ovaj komentar i videcete.

LeslieNielsen

pre 9 godina

@ Davor isti taj Borna je igrao jedan turnir kako treba i nema ga vise nigde. On ce u najboljem slucaju biti teniser kvaliteta Robina Soderlinga ili Fernanda Verdaska.
Pozdrav.
Ne volim to vase uzdizanje, a u najmanju ruku ste sportski globalno prosecna nacija, to vasa proslost govori.

Trifke

pre 9 godina

Sledeca sezona ce proteci u dominaciji jednog tenisera kakvu teniski svet nije video u svojoj istoriji, razbice ih Nole sve redom i osvojiti konacno i taj RG!

Davor

pre 9 godina

Novace,samo se ti nadaj. Cuj dolaze mladi igraci kao Nishikori? Koji vec ima 23 godine?! Dolaze mladi igraci kao Kyrgios i naravno Borna Coric. Kad te ovaj zadnji pocme vozati po terenu. Onda mozes nako da otvaras usta i mislis: HR tornado me izvozao:)

Damir

pre 9 godina

Nije ni Nadal nedodirljiv više na šljaci kao nekad. Povrede - možda malo i godine,ipak čovjek malo uspori neosjetno - su učinile svoje. Još uvijek je po meni prvi favorit,a vjerujem i po većini,ali svakako da Nole ima dobre šanse. Neki drugi igrači takođe,ali o njima nije riječ ovdje. Taman i da ne osvoji nikad,ne vidim kakva je to mrlja.Nije se zavjetovao nikome,pa nije ispunio..

Melenci

pre 9 godina

Davore,bunis se kada te opominjemo da jedva cekas da Noleta unizis,a sa i ovim komentarom vidi se da cak ni reda radi ne postujes prvog na svetu.Borna jeste nada svetskog tenisa i navijam za njega naravno posle nasih.Svidja mi se njegov stil igre,borbenost i emocije koje izrazava.Ali bar jos dve godine on mora da raste da bi bio u vrhu tenisa.Niko ne moze predvideti novu sezonu i osvajanje RG.Nole ce uciniti sve da to bude on.Verujem da ce Nole biti mocan,da ce osvojiti vise titula nego u predhodnoj sezoni.

Predo

pre 9 godina

@ jumko

Primetio sam da ovaj IPTL svi igraju ozbiljno, tako im verovatno piše u ugovoru. Ljudi plaćaju da vide vrhunski tenis (ko u onom vicu o nagluvoj zlatnoj ribici, ako ste ga čuli). Novak praktično nije ni započeo pripreme za novu sezonu, ili je ovo neki početak priprema. Ljudi, koji su bliski Novaku, kažu da je samo radio na održavanju kondicije. Strah uvek dolazi od nespremnosti, a ne od protivnika. Rodžer je dan ranije odigrao jedan singl po istim pravilima, a Novak prvi meč protiv Federera. Kad to uzmete u obzir, odigrao je odlično.
Federer uvek ima podršku, ali on je igrao i za "Indijski tim" i samim tim je imao podršku Indijaca. Ja sam se juče opredelio za Rojalse, ekipu "naših" ljudi, pa sam navijao za Kiki Mladenović protiv Ane, što inače ne bi na turniru, kada Ana pretstavlja Srbiju, a Kiki Francusku.

Jumko

pre 9 godina

Moram da se vratim na jucerasnju egzibiciju... Jeste bila zezancija, ali se vidi da su i Rodzer i Nole igrali ozbiljno. Ali koliko se samo opet video strah kod Novaka i toliko puta vidjena scena Novakovih padova kada igra sa Federerom. Bojim se da se tu nista nije promenilo i da Nole mora da nadje resenja za tu laganu igru Rodzera(izlasci na mrezu). Opet: publika svim srcem za Rodzera, Novaka totalno pogadja to i vidi se da se unervozi jako. Drugo: poen koji resava mec, a lagan za odigrati promasuje (smec naravno toliko puta vidjen). To su sve neki sportski demoni koji jako izjedaju Novaka, i ne vidim da ce se to promeniti u 2015 kada nije ni do sada( a svake god mislimo da je to iza njega). Daj boze da gresim

Jumko

pre 9 godina

Od Nadala zavisi. Svi znamo, priznali to ili ne, da se na Rg samo Rafa pita. U mecevima na sljaci u 2 seta ne, ali u Parizu Rafa uvek izvuce vise od protivnika, u ovom slucaju Noleta koji je jedini konkurentan za Rg

Predo

pre 9 godina

Komentar o "dogovoru" nije moj. To znaju oni, koji znaju moj stil. Ovo je stil onih "realno" i drugih trolova, mada moram da priznam da ovaj trol malo pismeniji od ostalih.

ADI

pre 9 godina

Kao veliki navijac Rogera Federera,ali i veliki postovalac igre Novaka Djokovica, ubijedjen sam da osvaja Roland Garos 2015 ,jer Novak je apsolutno sazreo za to,godinu je iskusniji i igra odlicno, s tim da mu ne vidim pravog konkurenta na zemlji osim Nadala ,moj Roger je ostario i na zemlji nema snage vise da se gonja po 5h s nekim ,Dimitrov Ronic,Berdih ,Tsonga,Ferer, oni nisu Novakov nivo jedino mislim da Nisikori moze cuda napraviti na zemlji, a sto se Rafe tice ako on dostigne vrhunac na Garosu a ovliko povrijedjen bio mislim da je fenomen onda, al opet sam ubijedjen ako dodje do tog finala da ce Nole pobijediti.

Pavle

pre 9 godina

sasa jokic....dragi sasa jokicu, tim gore sto imate toliko godina a pisete kojesta, odakle vam ideja da novak preferira da bude najbolji teniser ikada...ja ga licno obozavam i postujem ali to njegovi rezultati ne potkrepljuju, nikako...mozda jedan od najboljih ali najbolji ne.Ne moze on stici ni Rafu ni Rogera ali to nije ni vazno....vazno je da je nas covek, da igra maestralno, da je pravi atleta i covek od glave do pete! Uzivajte i vi u njegovoj trenutnoj dominacijia RG...pa ako ga ne osvoji ipak ce njemu biti najteze..a mozda i nece!

REALno

pre 9 godina

Sto se tice RG-a mislim da je Novak tu svoje sanse prokockao protiv Nadala,sad mu je Nadal vec u glavi i uvijek ce promasit kad treba,kao sto je i Federer s Nadalom nebrojeno puta, i s tim je zavrseno...njegova najveca i jedina sansa za osvajanje zadnjeg slama je "Soderling2" ili netko tko ce mu ga ocistit s puta makar neznam tko bi to bio u stanju ili da se povredi Nadal makar i onda to treba iskoristit.Isto tako vidim mnoge procjene da ce Novak vladat jos godinama...To mozda tako sad izgleda jer je Fed vec mator,a Nadal sve skloniji povredama,ali oni jedne druge cine da igraju bolje ,to im je motiv i kad Nadala ili Feda vise ne bude i Novak ce izgubit motiv i samim tim i sam past...to se vec desilo nebrojeno puta,a isto tako,Novak vise nije mlad,on je sad na vrhuncu i mislim da bolje od ovog sto igra trenutno ne moze vec ce samo pocet padat!Isto tako nepredvideni cinioci poput ozljeda se mogu desit,a i Novak mi se ne cini netko kao Roger da ce i u poznim godinama imati toliku glad za pobjedama...Tako bez obzira na sve Novakove prednosti koje ce sad imat mislim da nece osvojit vise 3-4 slama do kraja karijere...mnogo je tu psihickih padova i doc ce godine...,a nitko osim RF-a nemoze bit toliko dobar sa 33...nitko!

Wllaxy

pre 9 godina

Bio je problem a i ostace. Djokovic ce ostati bez ovog trofeja, to je jasno svakome ko prati tenis. Pre ce Federer osvojiti jos jedan RG, nego sto ce Djokovic svoj prvi. Nije kompletan igrac, sljaka mu je slabija strana. Svi prozivaju Nadala da je slab na betonu, a on je mnogo bolji na toj podlozi nego Novak na sljaci. To ga stavlja mnogo iza Federera i Nadala koji su kompletni igraci.

Diablo

pre 9 godina

Vlada91

Ti si izgleda zaboravio sta se tom Soderlingu desilo godina dana kasnije, u finalu istog turnira 2010-e :) Mali pokazatelj da je 2009-e Rafa imao problema, sto fizickih, sto emotivne prirode. No, nebitno. I ptice na grani znaju da na Filip Satrijeu sve od njega zavisi. Za Djokovica znamo da ce odigrati sjajno. On ne moze da pokaze nista vise nego u prethodnih 6 meceva na tom turniru. Znamo da je svih 6 izgubio.

Predo

pre 9 godina

Strahujem da su se Novak i Rafa dogovorili, bar su takve spekulacije u teniskom svetu. A dogovor je da Novak pusti Nadala da osvoji Australiju, cime bi postao prvi igrac u istoriji sa bar 2 GS, dok bi za uzvrat Nadal pustio Novaka da najzad osvoji RG. Ne bi voleo da je tako, jer preferisem fer plej i sportsku borbu. Voleo bih da Novak na sportski nacin dodje do poslednjeg GS koji mu nedostaje. Jer u suprotnom razocarao bi njegove navijace koji u njemu gledaju sportskog idola i coveka sa visokim moralnim vrednostima.

Sportista

pre 9 godina

Novak ce osvojiti jedino RG ako naidje neki novi Soderling ili ako objavi da nece da nastupa na tom turniru. Ovako ce biti vraski tesko skoro pa nemoguce.

Ljubitelj tenisa

pre 9 godina

(Predo, 9. decembar 2014 08:04)

Au, sta jos necu procitati. Nebuloznijeg komentara odavno nisam video. Odakle ti to. Koji dogovor???

sasa jokic

pre 9 godina

(Pavle, 9. decembar 2014 09:48)

Nisam klinac, vec covek od 50 godina koji prati tenis mnogo vise od tebe. Novaku ce biti itekako velika mrlja u karijeri ako ne osvoji RG, posto preferira da bude najbolji svih vremena. Aj da ima 20-tak GS, pa da kaze da je i bez RG najbolji. Ali on sa jadnih 7 GS, naspram velikih Rodzerovih 17, ili Nadalovih i Pitovih 14, pa jos i bez RG, tesko da moze i da bude spomenut u istoj recenici sa pomenutim. Meni je krivo sto je tako, jer je on ipak nas, ali moramo pogledati istini u oci i reci da je tako. A on je sam najvise kriv za to!

Davor

pre 9 godina

Evo Borna je bio kod Mirka CroCopa na treningu. Prvak je drugom prvaku dodao jos neke detalje kako se fizicki pripremiti. Najmladi 18 godisnjak u top 100.....Novak mi ga nekako izostavlja. Prepao se drugi Hrvat:)

Nikola

pre 9 godina

UH, nije to bas mali problem, ali se nadam da je sledeci RG Noletov. Bilo bi mi bas krivo da neko drugi pre Novaka skine Rafu sa trona RG-a. Ipak je Nole to zasluzio najvise od svih.

sasa jokic

pre 9 godina

Nije sasa jokic pisao taj komentar, vec neki pacenik koji se potpisume mojim imenom, a ima podrsku jednog moderatora b92, pa ne objavljuje moje demante.

Davor

pre 9 godina

Novace,samo se ti nadaj. Cuj dolaze mladi igraci kao Nishikori? Koji vec ima 23 godine?! Dolaze mladi igraci kao Kyrgios i naravno Borna Coric. Kad te ovaj zadnji pocme vozati po terenu. Onda mozes nako da otvaras usta i mislis: HR tornado me izvozao:)

sasa jokic

pre 9 godina

Nazalost, Novak ce ostati bez tog trofeja. Pomirio se on sa tim, samo nece da prizna. Osvajace Nadal verovatno sledeca 3-4 RG, a do tada ce i Novak vec prestareti, a i stici ce novi klinci. Sam je kriv za to, imao je Nadala u saci, ali se upecao u mrezu kao neki amater. To je to, pratice ga uvek to sto nije osvojio RG, bice mu to mrlja na karijeri.

Wllaxy

pre 9 godina

Bio je problem a i ostace. Djokovic ce ostati bez ovog trofeja, to je jasno svakome ko prati tenis. Pre ce Federer osvojiti jos jedan RG, nego sto ce Djokovic svoj prvi. Nije kompletan igrac, sljaka mu je slabija strana. Svi prozivaju Nadala da je slab na betonu, a on je mnogo bolji na toj podlozi nego Novak na sljaci. To ga stavlja mnogo iza Federera i Nadala koji su kompletni igraci.

Predo

pre 9 godina

Strahujem da su se Novak i Rafa dogovorili, bar su takve spekulacije u teniskom svetu. A dogovor je da Novak pusti Nadala da osvoji Australiju, cime bi postao prvi igrac u istoriji sa bar 2 GS, dok bi za uzvrat Nadal pustio Novaka da najzad osvoji RG. Ne bi voleo da je tako, jer preferisem fer plej i sportsku borbu. Voleo bih da Novak na sportski nacin dodje do poslednjeg GS koji mu nedostaje. Jer u suprotnom razocarao bi njegove navijace koji u njemu gledaju sportskog idola i coveka sa visokim moralnim vrednostima.

Davor

pre 9 godina

Evo Borna je bio kod Mirka CroCopa na treningu. Prvak je drugom prvaku dodao jos neke detalje kako se fizicki pripremiti. Najmladi 18 godisnjak u top 100.....Novak mi ga nekako izostavlja. Prepao se drugi Hrvat:)

Sportista

pre 9 godina

Novak ce osvojiti jedino RG ako naidje neki novi Soderling ili ako objavi da nece da nastupa na tom turniru. Ovako ce biti vraski tesko skoro pa nemoguce.

Diablo

pre 9 godina

Vlada91

Ti si izgleda zaboravio sta se tom Soderlingu desilo godina dana kasnije, u finalu istog turnira 2010-e :) Mali pokazatelj da je 2009-e Rafa imao problema, sto fizickih, sto emotivne prirode. No, nebitno. I ptice na grani znaju da na Filip Satrijeu sve od njega zavisi. Za Djokovica znamo da ce odigrati sjajno. On ne moze da pokaze nista vise nego u prethodnih 6 meceva na tom turniru. Znamo da je svih 6 izgubio.

sasa jokic

pre 9 godina

(Pavle, 9. decembar 2014 09:48)

Nisam klinac, vec covek od 50 godina koji prati tenis mnogo vise od tebe. Novaku ce biti itekako velika mrlja u karijeri ako ne osvoji RG, posto preferira da bude najbolji svih vremena. Aj da ima 20-tak GS, pa da kaze da je i bez RG najbolji. Ali on sa jadnih 7 GS, naspram velikih Rodzerovih 17, ili Nadalovih i Pitovih 14, pa jos i bez RG, tesko da moze i da bude spomenut u istoj recenici sa pomenutim. Meni je krivo sto je tako, jer je on ipak nas, ali moramo pogledati istini u oci i reci da je tako. A on je sam najvise kriv za to!

Jumko

pre 9 godina

Moram da se vratim na jucerasnju egzibiciju... Jeste bila zezancija, ali se vidi da su i Rodzer i Nole igrali ozbiljno. Ali koliko se samo opet video strah kod Novaka i toliko puta vidjena scena Novakovih padova kada igra sa Federerom. Bojim se da se tu nista nije promenilo i da Nole mora da nadje resenja za tu laganu igru Rodzera(izlasci na mrezu). Opet: publika svim srcem za Rodzera, Novaka totalno pogadja to i vidi se da se unervozi jako. Drugo: poen koji resava mec, a lagan za odigrati promasuje (smec naravno toliko puta vidjen). To su sve neki sportski demoni koji jako izjedaju Novaka, i ne vidim da ce se to promeniti u 2015 kada nije ni do sada( a svake god mislimo da je to iza njega). Daj boze da gresim

REALno

pre 9 godina

Sto se tice RG-a mislim da je Novak tu svoje sanse prokockao protiv Nadala,sad mu je Nadal vec u glavi i uvijek ce promasit kad treba,kao sto je i Federer s Nadalom nebrojeno puta, i s tim je zavrseno...njegova najveca i jedina sansa za osvajanje zadnjeg slama je "Soderling2" ili netko tko ce mu ga ocistit s puta makar neznam tko bi to bio u stanju ili da se povredi Nadal makar i onda to treba iskoristit.Isto tako vidim mnoge procjene da ce Novak vladat jos godinama...To mozda tako sad izgleda jer je Fed vec mator,a Nadal sve skloniji povredama,ali oni jedne druge cine da igraju bolje ,to im je motiv i kad Nadala ili Feda vise ne bude i Novak ce izgubit motiv i samim tim i sam past...to se vec desilo nebrojeno puta,a isto tako,Novak vise nije mlad,on je sad na vrhuncu i mislim da bolje od ovog sto igra trenutno ne moze vec ce samo pocet padat!Isto tako nepredvideni cinioci poput ozljeda se mogu desit,a i Novak mi se ne cini netko kao Roger da ce i u poznim godinama imati toliku glad za pobjedama...Tako bez obzira na sve Novakove prednosti koje ce sad imat mislim da nece osvojit vise 3-4 slama do kraja karijere...mnogo je tu psihickih padova i doc ce godine...,a nitko osim RF-a nemoze bit toliko dobar sa 33...nitko!

Trifke

pre 9 godina

Sledeca sezona ce proteci u dominaciji jednog tenisera kakvu teniski svet nije video u svojoj istoriji, razbice ih Nole sve redom i osvojiti konacno i taj RG!

Недељко Стефановић

pre 9 godina

Са оваквим начином размишљања неће освојити РГ.

Надала је имао у шаци, али не 2013, већ 2014, када је несвесно предао меч Очајном Надалу. Ни он сам није свестан да је тај меч предао, тј. да се није борио, већ да је одиграо још лошије из страха да победом не наруши своје предрасуде о "краљу РГ".

Док не свати да се проблем не зове Надал, већ Ђоковић, од титуле нема ништа. Сумњам да ће Надал освојити више од 10 РГ титула (тренутно има 9), али то неће имати везе са Ђоковићем.

ADI

pre 9 godina

Kao veliki navijac Rogera Federera,ali i veliki postovalac igre Novaka Djokovica, ubijedjen sam da osvaja Roland Garos 2015 ,jer Novak je apsolutno sazreo za to,godinu je iskusniji i igra odlicno, s tim da mu ne vidim pravog konkurenta na zemlji osim Nadala ,moj Roger je ostario i na zemlji nema snage vise da se gonja po 5h s nekim ,Dimitrov Ronic,Berdih ,Tsonga,Ferer, oni nisu Novakov nivo jedino mislim da Nisikori moze cuda napraviti na zemlji, a sto se Rafe tice ako on dostigne vrhunac na Garosu a ovliko povrijedjen bio mislim da je fenomen onda, al opet sam ubijedjen ako dodje do tog finala da ce Nole pobijediti.

Jumko

pre 9 godina

Od Nadala zavisi. Svi znamo, priznali to ili ne, da se na Rg samo Rafa pita. U mecevima na sljaci u 2 seta ne, ali u Parizu Rafa uvek izvuce vise od protivnika, u ovom slucaju Noleta koji je jedini konkurentan za Rg

Coa

pre 9 godina

Haha niko jos 7,8 godina nece biti u samom vrhu sem Novaka, Mareja i Rafe. Eventualno Raonic ili Dimitrov... Sacuvajte ovaj komentar i videcete.

Ljubitelj tenisa

pre 9 godina

Nazalost, Novak ce ostati bez tog trofeja. Pomirio se on sa tim, samo nece da prizna. Osvajace Nadal verovatno sledeca 3-4 RG, a do tada ce i Novak vec prestareti, a i stici ce novi klinci. Sam je kriv za to, imao je Nadala u saci, ali se upecao u mrezu kao neki amater. To je to, pratice ga uvek to sto nije osvojio RG, bice mu to mrlja na karijeri.
(sasa jokic, 9. decembar 2014 00:06)

Ovošto si napisao je toliko glupo da si čak i od mene, koji ne podnosim Đokovića, dobio minus. "Mrlja u karijeri"? Nemam reči.

bice bolje

pre 9 godina

Sledece sezone i to ce da padne, neko jednu stvar ne shvata Novak je nesto sto tenis nece imati skoro a ovi mladi sto dolaze nisu taj nivo, asovi poput Federera Novaka i Nadala dolaze jednom u 20 i vise gidina. Ovo je bilo zlatno vreme tenisa da ima tako veliku trojku u isto vreme, Novak osvaja sve sto se u tenisu moze a turnir u Parizu bice mu vrhunac karijere i mozda ostane za kraj. Legenda nasa svak mu cast.

Predo

pre 9 godina

@ jumko

Primetio sam da ovaj IPTL svi igraju ozbiljno, tako im verovatno piše u ugovoru. Ljudi plaćaju da vide vrhunski tenis (ko u onom vicu o nagluvoj zlatnoj ribici, ako ste ga čuli). Novak praktično nije ni započeo pripreme za novu sezonu, ili je ovo neki početak priprema. Ljudi, koji su bliski Novaku, kažu da je samo radio na održavanju kondicije. Strah uvek dolazi od nespremnosti, a ne od protivnika. Rodžer je dan ranije odigrao jedan singl po istim pravilima, a Novak prvi meč protiv Federera. Kad to uzmete u obzir, odigrao je odlično.
Federer uvek ima podršku, ali on je igrao i za "Indijski tim" i samim tim je imao podršku Indijaca. Ja sam se juče opredelio za Rojalse, ekipu "naših" ljudi, pa sam navijao za Kiki Mladenović protiv Ane, što inače ne bi na turniru, kada Ana pretstavlja Srbiju, a Kiki Francusku.

Damir

pre 9 godina

Nije ni Nadal nedodirljiv više na šljaci kao nekad. Povrede - možda malo i godine,ipak čovjek malo uspori neosjetno - su učinile svoje. Još uvijek je po meni prvi favorit,a vjerujem i po većini,ali svakako da Nole ima dobre šanse. Neki drugi igrači takođe,ali o njima nije riječ ovdje. Taman i da ne osvoji nikad,ne vidim kakva je to mrlja.Nije se zavjetovao nikome,pa nije ispunio..

Melenci

pre 9 godina

Davore,bunis se kada te opominjemo da jedva cekas da Noleta unizis,a sa i ovim komentarom vidi se da cak ni reda radi ne postujes prvog na svetu.Borna jeste nada svetskog tenisa i navijam za njega naravno posle nasih.Svidja mi se njegov stil igre,borbenost i emocije koje izrazava.Ali bar jos dve godine on mora da raste da bi bio u vrhu tenisa.Niko ne moze predvideti novu sezonu i osvajanje RG.Nole ce uciniti sve da to bude on.Verujem da ce Nole biti mocan,da ce osvojiti vise titula nego u predhodnoj sezoni.

Ljubitelj tenisa

pre 9 godina

(Predo, 9. decembar 2014 08:04)

Au, sta jos necu procitati. Nebuloznijeg komentara odavno nisam video. Odakle ti to. Koji dogovor???

Predo

pre 9 godina

Komentar o "dogovoru" nije moj. To znaju oni, koji znaju moj stil. Ovo je stil onih "realno" i drugih trolova, mada moram da priznam da ovaj trol malo pismeniji od ostalih.

šetač

pre 9 godina

Korektna izjava. Malo skida pritisak i ja bih isto.

Svi mi znamo da je jednako Nadalu naš Nole isto tako problem. Onu 2011 godinu Nadal je malo ublažio svojom 2013 ali samo ublažio. Uostalom i sam je priznao da Novak ima bolji servis i bolji bekhend. Soderling jeste dobio Nadala na RG ali one godine kada su se uoči RG Nole i Nadal u gladijatorskom meču skoro uništila u sred Madrida, pa su profitirali najpre Rođa a onda i Soderling koji ima H2H 2:6 sa Nadala. Drugi poraz Soderlin je naneo Nadalu u Londonu te 2009 godine, u Londonu na kraju sezone gde Rafa tradicionalno ne postiže rezultate ili ne igra uopšte.

Šteta za Rafu, ali njegov stil igre ga je doveo do situacije da je sposoban da igra samo pola sezone. Po konstattnosti Nole je daleko ispred svih i Rođa Federer.

Niko sem Noleta na šljaci Nadalu ne može ama baš ništa.

LeslieNielsen

pre 9 godina

@ Davor isti taj Borna je igrao jedan turnir kako treba i nema ga vise nigde. On ce u najboljem slucaju biti teniser kvaliteta Robina Soderlinga ili Fernanda Verdaska.
Pozdrav.
Ne volim to vase uzdizanje, a u najmanju ruku ste sportski globalno prosecna nacija, to vasa proslost govori.

Dragan VG

pre 9 godina

Koliko provokacija od komsija...
Davore,prvo skoci pa onda hop...
A mali Borna treba jos mnogo da raste kao teniser,da bi dostigao Novakov nivo...
Imajte malo vise postovanja prema tako velikim sampionu...
Nije sve u srpsko-hrvatskim provokacijama...

zu

pre 9 godina

Novace,samo se ti nadaj. Cuj dolaze mladi igraci kao Nishikori? Koji vec ima 23 godine?! Dolaze mladi igraci kao Kyrgios i naravno Borna Coric. Kad te ovaj zadnji pocme vozati po terenu. Onda mozes nako da otvaras usta i mislis: HR tornado me izvozao:)
Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net (Davor, 9. decembar 2014 00:09)

kod nas se kaze sto je babi milo to joj se i snilo

Pavle

pre 9 godina

sasa jokic....,,bice mu mrlja u karijer ako ne osvoji RG...da li ti uopste znas sta znaci mrlja u karijeri...pa i ako ne osvoji RG sta onda,nema ga ni Pit Sampras pa je ostao upamcen kao legenda...a ti Sale knjigu u ruke sad ce polugodiste....sa ovakvim razmisljanjima si ili klinac ili neznalica,... nadam se ovo prvo!

Nikola

pre 9 godina

UH, nije to bas mali problem, ali se nadam da je sledeci RG Noletov. Bilo bi mi bas krivo da neko drugi pre Novaka skine Rafu sa trona RG-a. Ipak je Nole to zasluzio najvise od svih.

Djole

pre 9 godina

Novak je bio "mlad" kada je imao 18god i bio treci na svetu,a Tomic,Nisikori,Raonic su "mladi" sa 22,23 ili 24god..Pojam mladosti je ocigledno relativna stvar :)

Pavle

pre 9 godina

sasa jokic....dragi sasa jokicu, tim gore sto imate toliko godina a pisete kojesta, odakle vam ideja da novak preferira da bude najbolji teniser ikada...ja ga licno obozavam i postujem ali to njegovi rezultati ne potkrepljuju, nikako...mozda jedan od najboljih ali najbolji ne.Ne moze on stici ni Rafu ni Rogera ali to nije ni vazno....vazno je da je nas covek, da igra maestralno, da je pravi atleta i covek od glave do pete! Uzivajte i vi u njegovoj trenutnoj dominacijia RG...pa ako ga ne osvoji ipak ce njemu biti najteze..a mozda i nece!

sasa jokic

pre 9 godina

Nije sasa jokic pisao taj komentar, vec neki pacenik koji se potpisume mojim imenom, a ima podrsku jednog moderatora b92, pa ne objavljuje moje demante.