Tenis 46

Petak, 05.12.2014.

14:00

Agasi: Novak će biti glavni u 2015.

Legendarni Andre Agasi ocenio je da će Novak Đoković ostati još dugo na prvom mestu na ATP listi.

Agasi: Novak æe biti glavni u 2015. IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

rt

pre 9 godina

(Konors, 6. decembar 2014 19:24)

Jesi li ti naivan ili se samo pravis?? Nije stvar u tome sta Novaku smeta nego sta mu organizatori namestaju kao na zadnjem USO. Mada to traje mnogo duze samo su tek tada mediji reagovali na "rodjendanski poklon" Federeru. Znaci doslo je dotle da vise ni mediji ne mogu da cute. Ono "prevrsila dara meru" kako kaze narod. A tek ova generalka sa maticnim celijama!? Gde je, bre, onaj Armstrong da objasni svetu o cemu se radi kad se vec svi prave naivni i neznalice!?

Konors

pre 9 godina

Aman ljudi, dokle više sunce, kiša, vetar...znamo šta noletu smeta, ali na klimu ne možemo da utičemo. Znamo da i nadalu smeta dvorana, zato valjda i nije osvojio završni masters, jer spinovi tu ne dolaze do izražaja. Ali to je njegov problem. Stalno su ga pratile povrede bar rećinu ili ćetvrinu slemova nije igrao, ali na takve stvari niko ne može da utiče. Uzgred, kako Federeru ništa ne smeta?Mante više žreb, sponzore i zavere. Jedva čekam 2015. jer stvarno je bez Nadala nezanimljivo. Samo da ih zdravlje služi pa da uživamo u tenisu. Federer, Nadal, Nole, svi su oni veliki na svoj način...Navijajte za koga hoćete, ali nije lepo vređati druge.

robin hud

pre 9 godina

Vidim da ispratiste Novaka u penziju. Malo je prerano. U toj celoj priči o tri tenisera, Novak nekako u početku nije uspeo da odmah probije GS titule. Rupa između 2008 i osvajanja AO pa do finala DK 2010 i AO 2011 je uglavnom razlog tako malog broja GS titula. Novak je nekako kasno sazreo, mada se igrački dobro nosio sa pomenutom dvojicom nije uspevao da ih probije na GS. Mislim da će on deo toga nadoknaditi i pored toga što su njegovi konkurenti promenili taktiku igranja turnira, pogotovo Nadal. Više je nego očigledno šta on radi i da mu je taktika sezona šljake. Uspeh Novakov je ogroman a mi kobajagi pojedini njegovi navijači nismo pravedni prema njegovom uspehu, prvo je bilo ajd jedan slem, pa prvi na listi a sad bi želeli da bude najbolji u istoriji ovog sporta. I sam Novak se trudi da igra što manje turnira i da skraćuje mečeve kako bi produžio teniski vek poučen iskustvom ostalih. Što je duže u igri više prilika za osvajanje GS. Možda je i bolje da ubode još dva Vim. i AO nego taj gladijatorski RG koji ga je uvek koštao skupo. To razmišljanje o RG se uvek predugo vuklo i pre i posle njega.
Ovi koji kritikuju Novaka za mali broj GS neka razmisle malo koga je trebalo prvo skinuti pre toga i protiv čega se sve trba boriti i van terena. Nije tenis tako kristalno čist, unosan je to biznis da bi se stvari tako lako menjale.
Uzmite malo reket u ruke, jedno pola sata, pa onda će kritike biti realnije.

Dragan

pre 9 godina

ray@ - Bravo za komentar, to i ja mislim. No, mislim da je Nole ispustio šanse za još dva slema protiv Mareja i sada na USO. Ne volim teoriju zavere, ali nikad mi nije jasno kako je od Mareja glatko gubio finala, a od Nadala tesno. Tačno je da mu Nadal leži (za razliku od Federera, ali ipak je Nadal klasa za Mareja kao i Nole. Što se Federera tiče, on jeste imao slabiju konkurenciju do 2008. kada je Nadal igrački sazreo na svim podlogama, a od 2011. i Nole. Pitanje je takođe da li bi on 2009. osvojio RG i W da je Nadal igrao - mislim da ne bi. Imao je Federer najviše sreće jer bi Nadal sada imao 16, a on 15 gs... ali nije bilo. isto važi i za Noleta. I ja takođe mislim da će Nole karijeru završiti sa 10 do 11 slemova, kao što ne verujem da će Nadal osvojiti više od dva. Veća je šteta za Noleta, mogao je više, ima "samo" 7 a Nadal 14 gs. Taćno je da Nole ima konstatnost, ali ne dominira, dominirali su Federer i Nadal...bar od mene imaš plus!

rt

pre 9 godina

Niko ne uzima u obzir to da se Rafa trenutno leci maticnim celijama. Veliko je pitanje kakav ce Rafa biti kad se izleci. Znam, na prvom turniru gde se bude pojavio nece osvojiti titulu ali na sledecih deset ima sigurno da razbija. Bice tesko Noletu da se suprotstavi tako lecenom Rafi pogotovu sto Nole stalno igra i nema pauze za odmor i lecenje. Pa...videcemo a ja Noletu zelim bas dobro zdravlje i mnogo srece sa zrebovima i rasporedom meceva (da ne igra sve pri najuzarenijoj zvezdi).

ray

pre 9 godina

Na nasu veliku zalost (bar vecine nas), Djokovic 2015. puni 28 godina, odakle pocinje pad za sve tenisere (od kad je sveta i veka, samo par njih je izbeglo tu pojavu tipa Konors, Agasi, i mozda Lendl). Niko nikad nije osvojio vise od 5 GSova od kad je presao 27. godinu, tako da ne gajim prevelike nade...10 ili 11 GS trofeja za Noleta je maksimum. Steta, mogao je mnogo vise, posebno 2013. i 2014. Inace, dominacija je 2-3 GS turnira godisnje, a ne 1 GS i nekoliko mastersa. To je konzistentnost, ne dominacija. Ocekujem podosta minuseva, nas co`ek ne voli kad mu neko rusi sneska, ali imao sam potrebu to da napisem. Sa skoro 28 godina u tenisu zenit je prosao, i pocinje pad. Sreca te nema nekih velikih talenata na vidiku

tata

pre 9 godina

slab mi je taj kralj kad dopusti wawrinki i cilicu da mu otmu gs naslove, kad je federer bio kralj gs naslov je mogao osvojiti samo samo nadal i to jedan jedini roland garros i to protiv federera u finalu, sa 33god taj federer dobije djokovica 3 puta ove godine, djokovica koji je mladji 6god, sta bi bilo da su vrsnjaci ? a sta bi tek bilo da je federer mladji 6god ?

Petar

pre 9 godina

Polako ljudi, dan po dan, meč po meč, masters po masters i slem po slem..
Znamo da je Novak kralj tenisa već 4 god. ali znamo i da smo svake od tih 4 god. pre sezona vikali sva 4 GS, ili 3GS, mora!, i Sinsinati ili RG Mora da osvoji...
Ok, ova naredna 2015 je malo drugačija, Nadal i Federer su popustili pomalo. Federer je i dalje boljka, ali sa 34 god. uskoro neće biti problem Novaku, a već je počeo da beži od duela... Nadal kao i 2013, i 2014 ne može da izgura celu sezonu, lome ga mečevi sa Novakom, psihički ga takođe iscrpljuje kada zna kako Novak konstatno igra na visokom nivou..... ; ali smo zato dobili 2 nova GS šampiona, pa onda Nišikorija i Delpa koji se vraća.... tu su i ostali....
A opet, imamo Novaka koji je još više sazreo, i rešio je neke bitne stvari u privatnom životu.
Ipak, sport je to, i sve je moguće, uvek!
Sad kad se podvuče crta, Novak zaista deluje kao voz kome su se pokvarile kočnice, ali videćemo, jer on i dalje najveće bitke bije u najvažnijim mečevima, GS finalima i 1/2 finalima.
Znači emocije, i glava uopšte. Ostali segmenti su nepogrešivi, igra kao robot, i znači kad je fokus ok, psiha na nivou, emocije u leru, Novak je teniser koga niko ne može da dobije, ali na žalost, nije uvek takav!

S.M.

pre 9 godina

To niko objektivan ne moze dovesti u pitanje. Dominacija traje vec 4 godine, od kojih je Novak 3 ZAVRSIO KAO No.1! Ne vidim ko moze celu godinu biti konstantniji od njega. Licno bih najvise voleo da osvoji Sinsinati, jer NIKO NIKADA nije kompletirao masters. Naravno, RG je veliki imperativ i njegova najveca zelja! Srecno, sampione nas!

Клисура

pre 9 godina

Хахаха, чуј Борна? Па он тек треба школе. Мали је имао мало среће у Базелу, ништа више.

Oskar

pre 9 godina

@@@@@@@@@@@@@@@Novak je po zaradi nedavno pretekao Rafu, a osvojio manje slemova i turnira uopste.To govori da je Rafa cesto osvajao male turnire, na koje Novak gotovo uopste ne ide i tako sakupljao titule. Govori i da je Novak konstantniji igrac. Pitanje je da li je za Novaka bolje da igra 250-ice. Kada god se u Haleu pripremao za Vimbldon, losije je tamo prolazio. Nadajmo se da sada nece biti tako, jer mu je ove godine AO veoma bitan.
(Daka, 5. decembar 2014 12:45)

To je jer je Nadal zbog povreda propuštao najveće turnire svih ovih godina gdje je najviše para i bulazni što ne znaš.

Davor

pre 9 godina

Andre na cemu si ti? Pa ovog Novaka ce Borna iduce sezone vec slati po bureke. Nece znati gdje je burak a gdje meso....Borna dolazi, dolazi brzo!

hawkeye

pre 9 godina

@Predo,ako smatraš da će to Nole moći i sa 33 godine ali ne toliko drastično onda ti razmišljanje stoji,vreme čini svoje prijatelju i ti dobro znaš da u tenisu današnjeg doba gde su fizikalije dovedene do maksimuma nije isto igrati sa 26 ili 33 godine.

$$$

pre 9 godina

Mozda ako mu se opet poklopi da kao ove godine za jedinog ozbiljnijeg rivala ima 34 godisnjeg Federera. Ako Nadal I Delpotro ostanu zdravi, i Federer zadrzi istu formu, bice cudo da zadrzi prvo mesto. Turnir u Londonu je bio pravi cirkus, voleo bih da vidim da na AO Nole opet ponovi onakav mec sa Vavrinkom iz Londona, svi znamo da od tog nema nista.

Voxy

pre 9 godina

Novak ima kvalitet da do kraja karijere uzme jos 7-8 GS, kao sto je i do sada mogao da uzme vise od 7 da je imao malo vise srece. Mada, ne verujem da je tu sreca jedini faktor. Mislim da je nekoliko meceva Nole jednostavno imao obavezu da pusti, i ko zna sta se sve tu uopste dogadja u vrhu tenisa o cemu mi nemamo pojma niti cemo znati.

Jumko

pre 9 godina

Da se poklopi mnogo stvari kao sto kaze Andre: da bude optimalna temperatura, pada ili ne pada kisa, protivnik nema svoj dan, Novak se ne iznervira zbog necega, ne duva vetar, ne pomeri se socivo... E tada treba da dodju Gs, jer je ubedljuvo najjaci igrac

SoNa

pre 9 godina

Slazem se sa izjavom osim sa onim godinu-dve. Ko ce to Novaka pomeriti sa trona sledecih 4-5god? Pa niko od njih na vidiku nema tu konstantnost.

cofi008

pre 9 godina

pa novak jeste dominantan..ali nekako vecinom "zakaze" na slemovima..u smislu da ih ne osvaja toliko cesto koliko se ocekuje od njega..a opet je najbolji,tu nema dileme..e sad ako se nesto stalno desava,onda to nije slucajno.treba otkriti razloge tome.
kako to da nadal svoju najbolju igru uvek ostavlja za zavrsnicu,a nole ponekad gubi fokus u najvaznijim mecevima,najvaznijim poenima..umesto da tad dobije vetar u ledja desi se sasvim suprotno... mislim da nadal dosta pametnije tempira formu za kraj a i bolje radi na motivaciji u najvaznijim mecevima i vise izvlaci iz sebe..
ako se setimo finala wimbldona i us opena protiv mareja,pa i us opena 2013 protiv nadala,zatim polufinala protiv nisikorija 2014..u tim mecevima nole je bio na svojih oko 80% realno gledajuci..tako nesto ne sme da se desava...nije bitno kako se igraju prva kola,bitna je zavrsnica..tu nole mora biti 100% zdrav,fokusiran,motivisan,u formi da bio dosao do vise od jednog gs-a po sezoni..inace mu je 1 realna mera..mora bolje da igra najvaznije meceve.

igorkonofski@aol.com

pre 9 godina

Kao navijacu Novaka Dj. nije da mi ove prognoze bivsih svetski velicina ne prijaju ali ipak bi voleo da je tih izjava sto manje.Iz aviona se vidi da bi Nele trebao da hara tenisom bar u naredne dve godine,to i lajici znaju tako da nema potrebe za bombasticnim izjavama bivsih.Pusti te Novaka da on to sam planira i odradi jer ovako se samo stvara jos veci vestacki pritisak
i svaki eventualni poraz ce biti bolniji nego sto treba da bude.Drzite se vi tribina,fotelje i daljinskog i uzivajte u Novakovoj igri i dominaciji a nama navijacima ostaje samo da se nadamo da ce ona biti bericetna i duga,duga,duga :)

Predo

pre 9 godina

Kad sam pogledao naslov, mislio sam da je još jedno u nizu "da se nešto kaže i popuni praznina". Interesantno je da nekada velika imena, ne samo u tenisu, nego i u drugim sportovima, mogu da promaše. Ovo je potpuno realna ocena, sa naglaskom da budućnost nikada nije izvesna i sa objašnjenjem za Novakovu rutinu da može odigrati meč sasvim prosečno, sačuvati energiju i podići nivo kada on odluči da to uradi i završi posao, bilo da se radi o petom ili pedesetom igraču sveta. Mislim da to može još samo Federer, ali ne toliko drastično.

Wolfgang O.

pre 9 godina

Slazem se u potpunosti.

Vidi se da ima dosta prostora za napredak u Novakovoj igri, a takodje da 90% meceva igra sa manje od 80% snage. Mozda samo u finalima, i to ponekim, izgleda kao da ide do kraja.

Naravno, stoji i ono za nepredvidivost, povredu, ili ko zna sta vec.

sinke

pre 9 godina

Kad bi Novak upsio da zadrzi fokus i koncentraciju tokom cjele godine,on bio mogao osvojiti sva 4 gren slema.To je nevjerovatno tesko,ali ne i nemoguce za Novaka.

Her Zivota

pre 9 godina

Sada ovaj ispada nekakav teniski strucnjak ?? Izmislio toplu vodu ??
Neka kaze ko ima najvise sanse da postane sledeci broj 1 ili da postane novi osvajac GS i neka time pokaze svoju tenisko znanje !!
Mada ovo mi se suplja izjava, sledecih godinu dve, ako vec bude godinu dve, bice sigurno i celih 4 ili 5 godina, posto ja ne vidim ko od ovih ''mladih'' moze da preskoci Djo1eta na listi u sledecih 5 godina !!

sinke

pre 9 godina

Kad bi Novak upsio da zadrzi fokus i koncentraciju tokom cjele godine,on bio mogao osvojiti sva 4 gren slema.To je nevjerovatno tesko,ali ne i nemoguce za Novaka.

Wolfgang O.

pre 9 godina

Slazem se u potpunosti.

Vidi se da ima dosta prostora za napredak u Novakovoj igri, a takodje da 90% meceva igra sa manje od 80% snage. Mozda samo u finalima, i to ponekim, izgleda kao da ide do kraja.

Naravno, stoji i ono za nepredvidivost, povredu, ili ko zna sta vec.

Predo

pre 9 godina

Kad sam pogledao naslov, mislio sam da je još jedno u nizu "da se nešto kaže i popuni praznina". Interesantno je da nekada velika imena, ne samo u tenisu, nego i u drugim sportovima, mogu da promaše. Ovo je potpuno realna ocena, sa naglaskom da budućnost nikada nije izvesna i sa objašnjenjem za Novakovu rutinu da može odigrati meč sasvim prosečno, sačuvati energiju i podići nivo kada on odluči da to uradi i završi posao, bilo da se radi o petom ili pedesetom igraču sveta. Mislim da to može još samo Federer, ali ne toliko drastično.

Voxy

pre 9 godina

Novak ima kvalitet da do kraja karijere uzme jos 7-8 GS, kao sto je i do sada mogao da uzme vise od 7 da je imao malo vise srece. Mada, ne verujem da je tu sreca jedini faktor. Mislim da je nekoliko meceva Nole jednostavno imao obavezu da pusti, i ko zna sta se sve tu uopste dogadja u vrhu tenisa o cemu mi nemamo pojma niti cemo znati.

SoNa

pre 9 godina

Slazem se sa izjavom osim sa onim godinu-dve. Ko ce to Novaka pomeriti sa trona sledecih 4-5god? Pa niko od njih na vidiku nema tu konstantnost.

Her Zivota

pre 9 godina

Sada ovaj ispada nekakav teniski strucnjak ?? Izmislio toplu vodu ??
Neka kaze ko ima najvise sanse da postane sledeci broj 1 ili da postane novi osvajac GS i neka time pokaze svoju tenisko znanje !!
Mada ovo mi se suplja izjava, sledecih godinu dve, ako vec bude godinu dve, bice sigurno i celih 4 ili 5 godina, posto ja ne vidim ko od ovih ''mladih'' moze da preskoci Djo1eta na listi u sledecih 5 godina !!

igorkonofski@aol.com

pre 9 godina

Kao navijacu Novaka Dj. nije da mi ove prognoze bivsih svetski velicina ne prijaju ali ipak bi voleo da je tih izjava sto manje.Iz aviona se vidi da bi Nele trebao da hara tenisom bar u naredne dve godine,to i lajici znaju tako da nema potrebe za bombasticnim izjavama bivsih.Pusti te Novaka da on to sam planira i odradi jer ovako se samo stvara jos veci vestacki pritisak
i svaki eventualni poraz ce biti bolniji nego sto treba da bude.Drzite se vi tribina,fotelje i daljinskog i uzivajte u Novakovoj igri i dominaciji a nama navijacima ostaje samo da se nadamo da ce ona biti bericetna i duga,duga,duga :)

cofi008

pre 9 godina

pa novak jeste dominantan..ali nekako vecinom "zakaze" na slemovima..u smislu da ih ne osvaja toliko cesto koliko se ocekuje od njega..a opet je najbolji,tu nema dileme..e sad ako se nesto stalno desava,onda to nije slucajno.treba otkriti razloge tome.
kako to da nadal svoju najbolju igru uvek ostavlja za zavrsnicu,a nole ponekad gubi fokus u najvaznijim mecevima,najvaznijim poenima..umesto da tad dobije vetar u ledja desi se sasvim suprotno... mislim da nadal dosta pametnije tempira formu za kraj a i bolje radi na motivaciji u najvaznijim mecevima i vise izvlaci iz sebe..
ako se setimo finala wimbldona i us opena protiv mareja,pa i us opena 2013 protiv nadala,zatim polufinala protiv nisikorija 2014..u tim mecevima nole je bio na svojih oko 80% realno gledajuci..tako nesto ne sme da se desava...nije bitno kako se igraju prva kola,bitna je zavrsnica..tu nole mora biti 100% zdrav,fokusiran,motivisan,u formi da bio dosao do vise od jednog gs-a po sezoni..inace mu je 1 realna mera..mora bolje da igra najvaznije meceve.

S.M.

pre 9 godina

To niko objektivan ne moze dovesti u pitanje. Dominacija traje vec 4 godine, od kojih je Novak 3 ZAVRSIO KAO No.1! Ne vidim ko moze celu godinu biti konstantniji od njega. Licno bih najvise voleo da osvoji Sinsinati, jer NIKO NIKADA nije kompletirao masters. Naravno, RG je veliki imperativ i njegova najveca zelja! Srecno, sampione nas!

Клисура

pre 9 godina

Хахаха, чуј Борна? Па он тек треба школе. Мали је имао мало среће у Базелу, ништа више.

Petar

pre 9 godina

Polako ljudi, dan po dan, meč po meč, masters po masters i slem po slem..
Znamo da je Novak kralj tenisa već 4 god. ali znamo i da smo svake od tih 4 god. pre sezona vikali sva 4 GS, ili 3GS, mora!, i Sinsinati ili RG Mora da osvoji...
Ok, ova naredna 2015 je malo drugačija, Nadal i Federer su popustili pomalo. Federer je i dalje boljka, ali sa 34 god. uskoro neće biti problem Novaku, a već je počeo da beži od duela... Nadal kao i 2013, i 2014 ne može da izgura celu sezonu, lome ga mečevi sa Novakom, psihički ga takođe iscrpljuje kada zna kako Novak konstatno igra na visokom nivou..... ; ali smo zato dobili 2 nova GS šampiona, pa onda Nišikorija i Delpa koji se vraća.... tu su i ostali....
A opet, imamo Novaka koji je još više sazreo, i rešio je neke bitne stvari u privatnom životu.
Ipak, sport je to, i sve je moguće, uvek!
Sad kad se podvuče crta, Novak zaista deluje kao voz kome su se pokvarile kočnice, ali videćemo, jer on i dalje najveće bitke bije u najvažnijim mečevima, GS finalima i 1/2 finalima.
Znači emocije, i glava uopšte. Ostali segmenti su nepogrešivi, igra kao robot, i znači kad je fokus ok, psiha na nivou, emocije u leru, Novak je teniser koga niko ne može da dobije, ali na žalost, nije uvek takav!

Jumko

pre 9 godina

Da se poklopi mnogo stvari kao sto kaze Andre: da bude optimalna temperatura, pada ili ne pada kisa, protivnik nema svoj dan, Novak se ne iznervira zbog necega, ne duva vetar, ne pomeri se socivo... E tada treba da dodju Gs, jer je ubedljuvo najjaci igrac

hawkeye

pre 9 godina

@Predo,ako smatraš da će to Nole moći i sa 33 godine ali ne toliko drastično onda ti razmišljanje stoji,vreme čini svoje prijatelju i ti dobro znaš da u tenisu današnjeg doba gde su fizikalije dovedene do maksimuma nije isto igrati sa 26 ili 33 godine.

robin hud

pre 9 godina

Vidim da ispratiste Novaka u penziju. Malo je prerano. U toj celoj priči o tri tenisera, Novak nekako u početku nije uspeo da odmah probije GS titule. Rupa između 2008 i osvajanja AO pa do finala DK 2010 i AO 2011 je uglavnom razlog tako malog broja GS titula. Novak je nekako kasno sazreo, mada se igrački dobro nosio sa pomenutom dvojicom nije uspevao da ih probije na GS. Mislim da će on deo toga nadoknaditi i pored toga što su njegovi konkurenti promenili taktiku igranja turnira, pogotovo Nadal. Više je nego očigledno šta on radi i da mu je taktika sezona šljake. Uspeh Novakov je ogroman a mi kobajagi pojedini njegovi navijači nismo pravedni prema njegovom uspehu, prvo je bilo ajd jedan slem, pa prvi na listi a sad bi želeli da bude najbolji u istoriji ovog sporta. I sam Novak se trudi da igra što manje turnira i da skraćuje mečeve kako bi produžio teniski vek poučen iskustvom ostalih. Što je duže u igri više prilika za osvajanje GS. Možda je i bolje da ubode još dva Vim. i AO nego taj gladijatorski RG koji ga je uvek koštao skupo. To razmišljanje o RG se uvek predugo vuklo i pre i posle njega.
Ovi koji kritikuju Novaka za mali broj GS neka razmisle malo koga je trebalo prvo skinuti pre toga i protiv čega se sve trba boriti i van terena. Nije tenis tako kristalno čist, unosan je to biznis da bi se stvari tako lako menjale.
Uzmite malo reket u ruke, jedno pola sata, pa onda će kritike biti realnije.

$$$

pre 9 godina

Mozda ako mu se opet poklopi da kao ove godine za jedinog ozbiljnijeg rivala ima 34 godisnjeg Federera. Ako Nadal I Delpotro ostanu zdravi, i Federer zadrzi istu formu, bice cudo da zadrzi prvo mesto. Turnir u Londonu je bio pravi cirkus, voleo bih da vidim da na AO Nole opet ponovi onakav mec sa Vavrinkom iz Londona, svi znamo da od tog nema nista.

Oskar

pre 9 godina

@@@@@@@@@@@@@@@Novak je po zaradi nedavno pretekao Rafu, a osvojio manje slemova i turnira uopste.To govori da je Rafa cesto osvajao male turnire, na koje Novak gotovo uopste ne ide i tako sakupljao titule. Govori i da je Novak konstantniji igrac. Pitanje je da li je za Novaka bolje da igra 250-ice. Kada god se u Haleu pripremao za Vimbldon, losije je tamo prolazio. Nadajmo se da sada nece biti tako, jer mu je ove godine AO veoma bitan.
(Daka, 5. decembar 2014 12:45)

To je jer je Nadal zbog povreda propuštao najveće turnire svih ovih godina gdje je najviše para i bulazni što ne znaš.

rt

pre 9 godina

Niko ne uzima u obzir to da se Rafa trenutno leci maticnim celijama. Veliko je pitanje kakav ce Rafa biti kad se izleci. Znam, na prvom turniru gde se bude pojavio nece osvojiti titulu ali na sledecih deset ima sigurno da razbija. Bice tesko Noletu da se suprotstavi tako lecenom Rafi pogotovu sto Nole stalno igra i nema pauze za odmor i lecenje. Pa...videcemo a ja Noletu zelim bas dobro zdravlje i mnogo srece sa zrebovima i rasporedom meceva (da ne igra sve pri najuzarenijoj zvezdi).

tata

pre 9 godina

slab mi je taj kralj kad dopusti wawrinki i cilicu da mu otmu gs naslove, kad je federer bio kralj gs naslov je mogao osvojiti samo samo nadal i to jedan jedini roland garros i to protiv federera u finalu, sa 33god taj federer dobije djokovica 3 puta ove godine, djokovica koji je mladji 6god, sta bi bilo da su vrsnjaci ? a sta bi tek bilo da je federer mladji 6god ?

Konors

pre 9 godina

Aman ljudi, dokle više sunce, kiša, vetar...znamo šta noletu smeta, ali na klimu ne možemo da utičemo. Znamo da i nadalu smeta dvorana, zato valjda i nije osvojio završni masters, jer spinovi tu ne dolaze do izražaja. Ali to je njegov problem. Stalno su ga pratile povrede bar rećinu ili ćetvrinu slemova nije igrao, ali na takve stvari niko ne može da utiče. Uzgred, kako Federeru ništa ne smeta?Mante više žreb, sponzore i zavere. Jedva čekam 2015. jer stvarno je bez Nadala nezanimljivo. Samo da ih zdravlje služi pa da uživamo u tenisu. Federer, Nadal, Nole, svi su oni veliki na svoj način...Navijajte za koga hoćete, ali nije lepo vređati druge.

Davor

pre 9 godina

Andre na cemu si ti? Pa ovog Novaka ce Borna iduce sezone vec slati po bureke. Nece znati gdje je burak a gdje meso....Borna dolazi, dolazi brzo!

ray

pre 9 godina

Na nasu veliku zalost (bar vecine nas), Djokovic 2015. puni 28 godina, odakle pocinje pad za sve tenisere (od kad je sveta i veka, samo par njih je izbeglo tu pojavu tipa Konors, Agasi, i mozda Lendl). Niko nikad nije osvojio vise od 5 GSova od kad je presao 27. godinu, tako da ne gajim prevelike nade...10 ili 11 GS trofeja za Noleta je maksimum. Steta, mogao je mnogo vise, posebno 2013. i 2014. Inace, dominacija je 2-3 GS turnira godisnje, a ne 1 GS i nekoliko mastersa. To je konzistentnost, ne dominacija. Ocekujem podosta minuseva, nas co`ek ne voli kad mu neko rusi sneska, ali imao sam potrebu to da napisem. Sa skoro 28 godina u tenisu zenit je prosao, i pocinje pad. Sreca te nema nekih velikih talenata na vidiku

rt

pre 9 godina

(Konors, 6. decembar 2014 19:24)

Jesi li ti naivan ili se samo pravis?? Nije stvar u tome sta Novaku smeta nego sta mu organizatori namestaju kao na zadnjem USO. Mada to traje mnogo duze samo su tek tada mediji reagovali na "rodjendanski poklon" Federeru. Znaci doslo je dotle da vise ni mediji ne mogu da cute. Ono "prevrsila dara meru" kako kaze narod. A tek ova generalka sa maticnim celijama!? Gde je, bre, onaj Armstrong da objasni svetu o cemu se radi kad se vec svi prave naivni i neznalice!?

Dragan

pre 9 godina

ray@ - Bravo za komentar, to i ja mislim. No, mislim da je Nole ispustio šanse za još dva slema protiv Mareja i sada na USO. Ne volim teoriju zavere, ali nikad mi nije jasno kako je od Mareja glatko gubio finala, a od Nadala tesno. Tačno je da mu Nadal leži (za razliku od Federera, ali ipak je Nadal klasa za Mareja kao i Nole. Što se Federera tiče, on jeste imao slabiju konkurenciju do 2008. kada je Nadal igrački sazreo na svim podlogama, a od 2011. i Nole. Pitanje je takođe da li bi on 2009. osvojio RG i W da je Nadal igrao - mislim da ne bi. Imao je Federer najviše sreće jer bi Nadal sada imao 16, a on 15 gs... ali nije bilo. isto važi i za Noleta. I ja takođe mislim da će Nole karijeru završiti sa 10 do 11 slemova, kao što ne verujem da će Nadal osvojiti više od dva. Veća je šteta za Noleta, mogao je više, ima "samo" 7 a Nadal 14 gs. Taćno je da Nole ima konstatnost, ali ne dominira, dominirali su Federer i Nadal...bar od mene imaš plus!

Davor

pre 9 godina

Andre na cemu si ti? Pa ovog Novaka ce Borna iduce sezone vec slati po bureke. Nece znati gdje je burak a gdje meso....Borna dolazi, dolazi brzo!

Jumko

pre 9 godina

Da se poklopi mnogo stvari kao sto kaze Andre: da bude optimalna temperatura, pada ili ne pada kisa, protivnik nema svoj dan, Novak se ne iznervira zbog necega, ne duva vetar, ne pomeri se socivo... E tada treba da dodju Gs, jer je ubedljuvo najjaci igrac

$$$

pre 9 godina

Mozda ako mu se opet poklopi da kao ove godine za jedinog ozbiljnijeg rivala ima 34 godisnjeg Federera. Ako Nadal I Delpotro ostanu zdravi, i Federer zadrzi istu formu, bice cudo da zadrzi prvo mesto. Turnir u Londonu je bio pravi cirkus, voleo bih da vidim da na AO Nole opet ponovi onakav mec sa Vavrinkom iz Londona, svi znamo da od tog nema nista.

Oskar

pre 9 godina

@@@@@@@@@@@@@@@Novak je po zaradi nedavno pretekao Rafu, a osvojio manje slemova i turnira uopste.To govori da je Rafa cesto osvajao male turnire, na koje Novak gotovo uopste ne ide i tako sakupljao titule. Govori i da je Novak konstantniji igrac. Pitanje je da li je za Novaka bolje da igra 250-ice. Kada god se u Haleu pripremao za Vimbldon, losije je tamo prolazio. Nadajmo se da sada nece biti tako, jer mu je ove godine AO veoma bitan.
(Daka, 5. decembar 2014 12:45)

To je jer je Nadal zbog povreda propuštao najveće turnire svih ovih godina gdje je najviše para i bulazni što ne znaš.

Voxy

pre 9 godina

Novak ima kvalitet da do kraja karijere uzme jos 7-8 GS, kao sto je i do sada mogao da uzme vise od 7 da je imao malo vise srece. Mada, ne verujem da je tu sreca jedini faktor. Mislim da je nekoliko meceva Nole jednostavno imao obavezu da pusti, i ko zna sta se sve tu uopste dogadja u vrhu tenisa o cemu mi nemamo pojma niti cemo znati.

Her Zivota

pre 9 godina

Sada ovaj ispada nekakav teniski strucnjak ?? Izmislio toplu vodu ??
Neka kaze ko ima najvise sanse da postane sledeci broj 1 ili da postane novi osvajac GS i neka time pokaze svoju tenisko znanje !!
Mada ovo mi se suplja izjava, sledecih godinu dve, ako vec bude godinu dve, bice sigurno i celih 4 ili 5 godina, posto ja ne vidim ko od ovih ''mladih'' moze da preskoci Djo1eta na listi u sledecih 5 godina !!

sinke

pre 9 godina

Kad bi Novak upsio da zadrzi fokus i koncentraciju tokom cjele godine,on bio mogao osvojiti sva 4 gren slema.To je nevjerovatno tesko,ali ne i nemoguce za Novaka.

cofi008

pre 9 godina

pa novak jeste dominantan..ali nekako vecinom "zakaze" na slemovima..u smislu da ih ne osvaja toliko cesto koliko se ocekuje od njega..a opet je najbolji,tu nema dileme..e sad ako se nesto stalno desava,onda to nije slucajno.treba otkriti razloge tome.
kako to da nadal svoju najbolju igru uvek ostavlja za zavrsnicu,a nole ponekad gubi fokus u najvaznijim mecevima,najvaznijim poenima..umesto da tad dobije vetar u ledja desi se sasvim suprotno... mislim da nadal dosta pametnije tempira formu za kraj a i bolje radi na motivaciji u najvaznijim mecevima i vise izvlaci iz sebe..
ako se setimo finala wimbldona i us opena protiv mareja,pa i us opena 2013 protiv nadala,zatim polufinala protiv nisikorija 2014..u tim mecevima nole je bio na svojih oko 80% realno gledajuci..tako nesto ne sme da se desava...nije bitno kako se igraju prva kola,bitna je zavrsnica..tu nole mora biti 100% zdrav,fokusiran,motivisan,u formi da bio dosao do vise od jednog gs-a po sezoni..inace mu je 1 realna mera..mora bolje da igra najvaznije meceve.

SoNa

pre 9 godina

Slazem se sa izjavom osim sa onim godinu-dve. Ko ce to Novaka pomeriti sa trona sledecih 4-5god? Pa niko od njih na vidiku nema tu konstantnost.

igorkonofski@aol.com

pre 9 godina

Kao navijacu Novaka Dj. nije da mi ove prognoze bivsih svetski velicina ne prijaju ali ipak bi voleo da je tih izjava sto manje.Iz aviona se vidi da bi Nele trebao da hara tenisom bar u naredne dve godine,to i lajici znaju tako da nema potrebe za bombasticnim izjavama bivsih.Pusti te Novaka da on to sam planira i odradi jer ovako se samo stvara jos veci vestacki pritisak
i svaki eventualni poraz ce biti bolniji nego sto treba da bude.Drzite se vi tribina,fotelje i daljinskog i uzivajte u Novakovoj igri i dominaciji a nama navijacima ostaje samo da se nadamo da ce ona biti bericetna i duga,duga,duga :)

tata

pre 9 godina

slab mi je taj kralj kad dopusti wawrinki i cilicu da mu otmu gs naslove, kad je federer bio kralj gs naslov je mogao osvojiti samo samo nadal i to jedan jedini roland garros i to protiv federera u finalu, sa 33god taj federer dobije djokovica 3 puta ove godine, djokovica koji je mladji 6god, sta bi bilo da su vrsnjaci ? a sta bi tek bilo da je federer mladji 6god ?

S.M.

pre 9 godina

To niko objektivan ne moze dovesti u pitanje. Dominacija traje vec 4 godine, od kojih je Novak 3 ZAVRSIO KAO No.1! Ne vidim ko moze celu godinu biti konstantniji od njega. Licno bih najvise voleo da osvoji Sinsinati, jer NIKO NIKADA nije kompletirao masters. Naravno, RG je veliki imperativ i njegova najveca zelja! Srecno, sampione nas!

Wolfgang O.

pre 9 godina

Slazem se u potpunosti.

Vidi se da ima dosta prostora za napredak u Novakovoj igri, a takodje da 90% meceva igra sa manje od 80% snage. Mozda samo u finalima, i to ponekim, izgleda kao da ide do kraja.

Naravno, stoji i ono za nepredvidivost, povredu, ili ko zna sta vec.

Predo

pre 9 godina

Kad sam pogledao naslov, mislio sam da je još jedno u nizu "da se nešto kaže i popuni praznina". Interesantno je da nekada velika imena, ne samo u tenisu, nego i u drugim sportovima, mogu da promaše. Ovo je potpuno realna ocena, sa naglaskom da budućnost nikada nije izvesna i sa objašnjenjem za Novakovu rutinu da može odigrati meč sasvim prosečno, sačuvati energiju i podići nivo kada on odluči da to uradi i završi posao, bilo da se radi o petom ili pedesetom igraču sveta. Mislim da to može još samo Federer, ali ne toliko drastično.

hawkeye

pre 9 godina

@Predo,ako smatraš da će to Nole moći i sa 33 godine ali ne toliko drastično onda ti razmišljanje stoji,vreme čini svoje prijatelju i ti dobro znaš da u tenisu današnjeg doba gde su fizikalije dovedene do maksimuma nije isto igrati sa 26 ili 33 godine.

ray

pre 9 godina

Na nasu veliku zalost (bar vecine nas), Djokovic 2015. puni 28 godina, odakle pocinje pad za sve tenisere (od kad je sveta i veka, samo par njih je izbeglo tu pojavu tipa Konors, Agasi, i mozda Lendl). Niko nikad nije osvojio vise od 5 GSova od kad je presao 27. godinu, tako da ne gajim prevelike nade...10 ili 11 GS trofeja za Noleta je maksimum. Steta, mogao je mnogo vise, posebno 2013. i 2014. Inace, dominacija je 2-3 GS turnira godisnje, a ne 1 GS i nekoliko mastersa. To je konzistentnost, ne dominacija. Ocekujem podosta minuseva, nas co`ek ne voli kad mu neko rusi sneska, ali imao sam potrebu to da napisem. Sa skoro 28 godina u tenisu zenit je prosao, i pocinje pad. Sreca te nema nekih velikih talenata na vidiku

rt

pre 9 godina

(Konors, 6. decembar 2014 19:24)

Jesi li ti naivan ili se samo pravis?? Nije stvar u tome sta Novaku smeta nego sta mu organizatori namestaju kao na zadnjem USO. Mada to traje mnogo duze samo su tek tada mediji reagovali na "rodjendanski poklon" Federeru. Znaci doslo je dotle da vise ni mediji ne mogu da cute. Ono "prevrsila dara meru" kako kaze narod. A tek ova generalka sa maticnim celijama!? Gde je, bre, onaj Armstrong da objasni svetu o cemu se radi kad se vec svi prave naivni i neznalice!?

Petar

pre 9 godina

Polako ljudi, dan po dan, meč po meč, masters po masters i slem po slem..
Znamo da je Novak kralj tenisa već 4 god. ali znamo i da smo svake od tih 4 god. pre sezona vikali sva 4 GS, ili 3GS, mora!, i Sinsinati ili RG Mora da osvoji...
Ok, ova naredna 2015 je malo drugačija, Nadal i Federer su popustili pomalo. Federer je i dalje boljka, ali sa 34 god. uskoro neće biti problem Novaku, a već je počeo da beži od duela... Nadal kao i 2013, i 2014 ne može da izgura celu sezonu, lome ga mečevi sa Novakom, psihički ga takođe iscrpljuje kada zna kako Novak konstatno igra na visokom nivou..... ; ali smo zato dobili 2 nova GS šampiona, pa onda Nišikorija i Delpa koji se vraća.... tu su i ostali....
A opet, imamo Novaka koji je još više sazreo, i rešio je neke bitne stvari u privatnom životu.
Ipak, sport je to, i sve je moguće, uvek!
Sad kad se podvuče crta, Novak zaista deluje kao voz kome su se pokvarile kočnice, ali videćemo, jer on i dalje najveće bitke bije u najvažnijim mečevima, GS finalima i 1/2 finalima.
Znači emocije, i glava uopšte. Ostali segmenti su nepogrešivi, igra kao robot, i znači kad je fokus ok, psiha na nivou, emocije u leru, Novak je teniser koga niko ne može da dobije, ali na žalost, nije uvek takav!

Konors

pre 9 godina

Aman ljudi, dokle više sunce, kiša, vetar...znamo šta noletu smeta, ali na klimu ne možemo da utičemo. Znamo da i nadalu smeta dvorana, zato valjda i nije osvojio završni masters, jer spinovi tu ne dolaze do izražaja. Ali to je njegov problem. Stalno su ga pratile povrede bar rećinu ili ćetvrinu slemova nije igrao, ali na takve stvari niko ne može da utiče. Uzgred, kako Federeru ništa ne smeta?Mante više žreb, sponzore i zavere. Jedva čekam 2015. jer stvarno je bez Nadala nezanimljivo. Samo da ih zdravlje služi pa da uživamo u tenisu. Federer, Nadal, Nole, svi su oni veliki na svoj način...Navijajte za koga hoćete, ali nije lepo vređati druge.

Клисура

pre 9 godina

Хахаха, чуј Борна? Па он тек треба школе. Мали је имао мало среће у Базелу, ништа више.

Dragan

pre 9 godina

ray@ - Bravo za komentar, to i ja mislim. No, mislim da je Nole ispustio šanse za još dva slema protiv Mareja i sada na USO. Ne volim teoriju zavere, ali nikad mi nije jasno kako je od Mareja glatko gubio finala, a od Nadala tesno. Tačno je da mu Nadal leži (za razliku od Federera, ali ipak je Nadal klasa za Mareja kao i Nole. Što se Federera tiče, on jeste imao slabiju konkurenciju do 2008. kada je Nadal igrački sazreo na svim podlogama, a od 2011. i Nole. Pitanje je takođe da li bi on 2009. osvojio RG i W da je Nadal igrao - mislim da ne bi. Imao je Federer najviše sreće jer bi Nadal sada imao 16, a on 15 gs... ali nije bilo. isto važi i za Noleta. I ja takođe mislim da će Nole karijeru završiti sa 10 do 11 slemova, kao što ne verujem da će Nadal osvojiti više od dva. Veća je šteta za Noleta, mogao je više, ima "samo" 7 a Nadal 14 gs. Taćno je da Nole ima konstatnost, ali ne dominira, dominirali su Federer i Nadal...bar od mene imaš plus!

robin hud

pre 9 godina

Vidim da ispratiste Novaka u penziju. Malo je prerano. U toj celoj priči o tri tenisera, Novak nekako u početku nije uspeo da odmah probije GS titule. Rupa između 2008 i osvajanja AO pa do finala DK 2010 i AO 2011 je uglavnom razlog tako malog broja GS titula. Novak je nekako kasno sazreo, mada se igrački dobro nosio sa pomenutom dvojicom nije uspevao da ih probije na GS. Mislim da će on deo toga nadoknaditi i pored toga što su njegovi konkurenti promenili taktiku igranja turnira, pogotovo Nadal. Više je nego očigledno šta on radi i da mu je taktika sezona šljake. Uspeh Novakov je ogroman a mi kobajagi pojedini njegovi navijači nismo pravedni prema njegovom uspehu, prvo je bilo ajd jedan slem, pa prvi na listi a sad bi želeli da bude najbolji u istoriji ovog sporta. I sam Novak se trudi da igra što manje turnira i da skraćuje mečeve kako bi produžio teniski vek poučen iskustvom ostalih. Što je duže u igri više prilika za osvajanje GS. Možda je i bolje da ubode još dva Vim. i AO nego taj gladijatorski RG koji ga je uvek koštao skupo. To razmišljanje o RG se uvek predugo vuklo i pre i posle njega.
Ovi koji kritikuju Novaka za mali broj GS neka razmisle malo koga je trebalo prvo skinuti pre toga i protiv čega se sve trba boriti i van terena. Nije tenis tako kristalno čist, unosan je to biznis da bi se stvari tako lako menjale.
Uzmite malo reket u ruke, jedno pola sata, pa onda će kritike biti realnije.

rt

pre 9 godina

Niko ne uzima u obzir to da se Rafa trenutno leci maticnim celijama. Veliko je pitanje kakav ce Rafa biti kad se izleci. Znam, na prvom turniru gde se bude pojavio nece osvojiti titulu ali na sledecih deset ima sigurno da razbija. Bice tesko Noletu da se suprotstavi tako lecenom Rafi pogotovu sto Nole stalno igra i nema pauze za odmor i lecenje. Pa...videcemo a ja Noletu zelim bas dobro zdravlje i mnogo srece sa zrebovima i rasporedom meceva (da ne igra sve pri najuzarenijoj zvezdi).