Tenis 39

Utorak, 02.12.2014.

16:32

Rafa: Krećem od nule, Novak i RF ne

Treći teniser sveta Rafael Nadal kaže da Novak Đoković i Rodžer Federer imaju bolju startnu poziciju od njega pred početak nove sezone.

Rafa: Kreæem od nule, Novak i RF ne IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

39 Komentari

Sortiraj po:

novak

pre 9 godina

Nadam se da naš delija neće dva puta pasti na istu foru i da neće omogućiti Nadalu da se vrati u formu. Da sam mu ja trener, raspitao bih se na kojim turnirčićima će da igra Nadal i odmah bi tražio vajld-kart i za Novaka, pa kad ga Nole izlema 2-3 puta na tim Sao Paolima i Akapulkoima, neća baš imati nabilodvano samopouzdanje za prve masterse na betonu i šljaci, a onda ga treba odmah ubedljivo pobediti ili u Majamiju ili u Indijan Velsu (ili na oba turnira), tako da dođe obeshrabren u Monte Karlo i dalje (Madrid, Rim Rolan Garos). 2013-te godine je NOvak pogrešio (motrio je na Mareja i Federera) i pustio Nadala da se zaleti na manjim turnirima, pa nemoj sada opet da ponovi istu grešku. Dakle, ako Nadal prijavi čelendžer na šljaci - neka ga prijavi i Novak, pa ako Nadal odustane u poslednji čas, neka odustane i Novak (bar će se znati da se ovaj boji, a da ga naš juri za fajt). Inače, skoro sam siguran da Nadal neće igrati ni za Novu godinu, ni u Dohi i da će čekati neke manje turnire, da ih osvoji i nabilduje samopouzdanje. Živeli!

MirsadK

pre 9 godina

I mada su njegovi navijači ostali uskraćeni za informaciju o njegovom zdravstvenom stanju posle PRP terpaije i bez već poslovičnog referisanja o „svom umornom telu“, ostaju nam za čitanje najmaštovitiji komentatori što brišući suze za Rafom mantraju kako bez njega, pazite sad ovo: ni Novak nema motivacije za igrom, ili ono: bez njega ni Novak ne daje sve od sebe ?!?!?
I onda padam u zabunu: kako je moguće osvojiti Vimbldon, 4 MS + WTF, odbraniti poz.1 i završiti godinu kao No1, a da se nema motivacije i ne daje sve od sebe ?!? I kako Nadal kreće od 0 u odnosu na Novaka i Feda, kad je upravo on taj koji je u prednosti zbog korišćenja PRP terapije?

Dragan

pre 9 godina

Posle USO, mogo sam da se kladim da su mu ciljevi za 2015. AO i naravno RG. Ima rezona - ako osvoji AO biće jedini koji je osvoji svaki slem dva puta, već je veliki, ako osvoji Ozi biće največi. Sve ono, ne može da povnovi 2013, Tonijeva izjava bilo je spinovanje. Ako pak ne osvoji AO tu je RG. Opet čitam komentare - pa nek osvoji nešto na betonu. Pa osvojio je, setite se 2013, itada ste 2012 pričali da nikad neće da osvoji ni masterse na betonu akomli slem...i, šta bi?

Jumko

pre 9 godina

bu, ja nisam vredjao, a hvala Bogu ne pada mi na pamet da to i ubuduce radim. Samo repliciram drugim ljudima (ne mogu reci Noletovim fanovima, jer sam i ja jedan od njih, pa se nadam da nisu svi takvi), koji daju za pravo da optuzuju takvog igraca kao sto je Rafa za doping. A cini mi se da je puno vise argumenata za koriscenje istog na Novakovoj strani (sto ne znaci da ga on koristi). A Bogu sam zahvalan sto imam barem toliko mozga kao sto ti kazes pa znam i nesto drugo u zivotu osim slova. Pozdravljam te, kao i sve ljubitelje tenisa

milan

pre 9 godina

kakav spiner...novak i fed treba da brane gomilu poena,ovaj skoro ništa,i njemu je kao teže. provalio je da pored novaka jedino na taj način može da preuzme poziciju 1,pa sad svake druge godine radi ovo. sad će sledeće da igra kao da se ove ništa nije dogodilo,pa one tamo opet pauza i ispiranje koje čega...i opet jovo nanovo.
(basketaš, 02. decembar 2014 17:20) Bar si zaključio da Rafa,ipak,nije samo nabildovani "buldog".

realno

pre 9 godina

Rafa je teniski velikan. To nije sporno. Ali bode oči i zdrav razum činjenica da se nikad ne povređuje u sezoni šljake. Nikada! Sve ove godine! Otuda razumne sumnje u prirodu njegovih povreda. Ako je on shvatio da zbog fizičkog stanja svog tela, nije više konkurentan za vrhunske rezultate van šljake, i odlučio da se fokusira prvenstveno na sezonu šljake, zašto to iskreno i normalno ne prizna? Neće mu pasti kruna s glave. Uzgred, pala mu je odavno. Čemu ove igrarije za naivne oko raznih, bizarnih povreda? Nije on nikome ništa dužan, i ne mora on nikome da se pravda. Ili to Toni naivno pokušava sa tom igrom da sačuva oreol nepobedivosti moćnog Rafe, pa kad god Rafa "pukne" od raznih Kirgiosa, Darsisa, Rosola i drugih No120+ pacera... e to je zbog povrede! Smešno mi sve to...

bu

pre 9 godina

@Jumko
A da ti odes kod cika doktora?! Reklo bi se,odavde gledano da glava. A mozda je i samo jaca upala to malo mozga sto imas,koji ti je dovoljan da znas slova!!!

erok

pre 9 godina

Mene bi bilo sramota da se ovoliko prenemazem ali je to valjda zato sto nemam 14 gren slema. "Ja krecem od nule, ja sam povredjen, dajte mi jednu godinu bez povrede kao Djokovicu, ja sam samo jadan i mali deckic....." Kako li Rafa uspeva da izgovori sve to, sportista sa takvim uspehom i toliko trofeja i zaradjenih para. Kad bolje razmislim treba imati prilicno niski IQ pa sebi dozvoliti ovakve drskosti i bezobrazluke. Nista licno, jedva cekam da ga gledam kako pokusava da igra.

sasa jokic

pre 9 godina

Cinjenica je da je tur interesantniji sa njim, ali sa druge strane mislim da nime fer prema ostalim igracima ovo sto On radi poslednje cetiri godine. Stalno pauziranje pred sezonu sljake sa vadjenjem na povrede je u najmanju ruku .nekorektno
Pitanje je kakav bi njegov H2H bio da je odigrao vise meceva sa Noletom i Federerom na betonu?

Jova

pre 9 godina

@Predo

Skoro da vam zavidim mogućnost da odgledate većinu turnira i mečeva. Šalim se, drago mi je da s nama djelite utiske.

Veliki pozdrav i samo pišite, uvjek me obradujete.

la kukarača smorantidis slam de grande

pre 9 godina

Ma, naravno! Pretprošle godine nije bilo nikakve povrede (premda Rafa kaže da je bio povredjen), trenirao ko lud šest-sedam meseci, i vratio se potpuno "spreman"! 2011 je opet (stvarno) bio povredjen, i kad se vratio, rekao je da ne može sa Novakom igrati, jer još nije stigao do te takmičarske forme (jedino je, gle slučajnosti, 2012 bio povredjen, ali je početkom sledeće godine bio u životnoj formi, premda nije igrao 6 meseci, zbog povrede)! Dakle, šta ovaj priča? Sad, kad je operisan (dakle, jeste povredjen), i treninzi počinju, ne kada on želi, već kada se povreda (operacija) izleči! Onaj njegov povratak (2013, samo potvrdjuje da je "bio kažnjen", ali sponzori sprečili da se obelodani šestomesečna kazna, zbog dopinga), dakle, šarena laža, jer sad je stvarno povredjen, ali tada nije bio povredjen, pa je trenirao ko lud, i naravno da je napravio fantastičnu godinu! A vi, naivčine, verujte u prazne priče, iako su dokazi na stolu, samo treba sklopiti datume njegovih povreda i povratka na teren!

ja sam

pre 9 godina

Smekeru nad smekerima,legedno jedva cekamo tvoj povratak sa nadom da cemo te gledati u neverovatnim izdanjima kao nekada. Vamosss,tvoji navijaci zauvek uz tebe!

Petar

pre 9 godina

Nije da baš polaziš od nule. Imaš ti brale mnoooogo bodova da braniš sledeće sezone. Jedan kiks te može skupo koštati, a to je velik psihološki pritisak.
Inače, bilo bi lepo kada bi jedne sezone odigrao i malo više mečeva na tvrdoj podlozi - čisto radi promene, a i radi mogućnosti poređenja kvaliteta tvoje igre sa igrom drugih tenisera.

SRBin

pre 9 godina

Smaraš više brate! Ničim izazvan ponavlja kako je on u senci Fekija i No1eta i kako će POKUŠATI da odigra što bolje. Čuj molim te POKUŠATI. To bi možda ja rekao zato što ne znam da igram tenis, ali on sa 14 GS titule nikako ne može za sebe da kaže da je autsajder. Previše se folira. Ok je ako vidi da ne može da osvoji titulu zbog jake konkurencije, ali šta to znači za ostale??? Ako on kaže sa 14 GS da je autsajder, onda su po njemu No1e i Endi još veći autsajderi. A obojica imaju GS titule i u vrhu su svetskog tenisa. Ja bih se posle ovoga zapitao sa kim delim vazduh da sam na No1etovom mestu.

Bogdan_84

pre 9 godina

Verovatno da se mogu svrstati u grupu najvatrenijih Novakovih navijača. Kada igra on, igram i ja, suze i znoj, bacanje svega po kući, dreka, haos totalni...

Ali za ovog čoveka, respect! Duboki naklon i kapa do poda. Ono što je postigao postigao je treninzima i suvim radom, provesionalizmom, posvećenošću i podređenošću ovom sportu. I nije ni ljiga, a ni razmažen. To što ima robota za trenera, druga je stvar.

Zato, pre nego li raspalite, pokažite malo poštovanja. Makar malo! Jer on je ipak radom morao da stekne sve to, Novaku su geni odradili pola posla.

Pozdrav svim pravim ljubiteljima ovog sporta, Rafa, dobrodošao nazad! Biće interesantan početak sezone, Ozi se čeka...

goran

pre 9 godina

Tenis ce opet da bude tenis. Kada Federer i Rafa ne igraju nekako je dosadno, verujem da i Nole gubi motivaciju. Radujem se sledecoj sezoni.

basketaš

pre 9 godina

kakav spiner...novak i fed treba da brane gomilu poena,ovaj skoro ništa,i njemu je kao teže. provalio je da pored novaka jedino na taj način može da preuzme poziciju 1,pa sad svake druge godine radi ovo. sad će sledeće da igra kao da se ove ništa nije dogodilo,pa one tamo opet pauza i ispiranje koje čega...i opet jovo nanovo.

Mare,NS

pre 9 godina

Mozemo da ga volimo ili da ga ne volimo,ali jedno mu se mora priznati!
Veliki je borac,koji se nikad ne predaje,ni na terenu ni van njega.
Setite se ovogodisnjeg finala AO protiv Vavrinke,kada je imao povredu i ledja i puknute zuljeve na ruci,ali ni jednog trenutka mu nije palo na pamet,da preda mec i umanji slavlje Vavrinki!
Nadam se da ove izjave Rafe i Tonija od neki dan nece uspavati Novaka,jer sam siguran da nam predstoji jos mnogo antologijskih meceva izmedju ove dvojice.
Dobro dosao nazad,majstore!
P.S.
Kad hocu da gledam vrhunsku borbu do krajnjih granica,pozelim mec RN i NDJ,a kad hocu najlepsi napadacki tenis,onda naravno RF i NDJ!

Zoran

pre 9 godina

Oni koji racunaju samo GS, po njima Cilic je u 2014 uspesniji od Federera. Za takvo mislenje treba da si skrenut, jer svi mi koji pratimo tenis znamo koliko je Federer u 2014 bio bolji od Cilica i Vavrinke.

pepe

pre 9 godina

Neverovatan mentalitet! Rafa je uvek medju "slabijima", covek mora uvek da ga sazaljeva, cak i kad ne oseca tako. Rafa krece od nule a Rodzer i Novak ne! Kakva formulacija. I da nam nije bilo jasno, sad nam mora biti jasno. Ne moze biti bolje ukazano obznanjeno.

noname

pre 9 godina

Iako je trenutno u losijoj poziciji od RF i Noleta lupa gluposti.
Pa osvojio je ove sezone 1GS i zavrsio godinu kao treci,iako on verovatno ima vece ciljeve,daleko je on nule ili nekog pocetka.
U svakom slucaj,bolji je tenis kad on igra,zanimljivije je svakako. ;)

Jumko

pre 9 godina

Neces moci sa Novakom. Sprica se! Pre 5 god je predavao, astma, sunce, bolesti a sada igra uzastopno po 4,5,6 sati... Napucan kao struna, bez povreda... Uniqlo ga definitivno stiti( US 1/2 finale ove god). Au kada za 10 god sve prizna pa prodje kao Armstrong. Poznata prica? Hahaha

Gogo

pre 9 godina

dobar teniser, sjajan sportista.
mozemo ga voleti ili ne, ali on ostavlja dusu i srce na terenu
a. to je za postovanje.
u svakom slucaju, bice sve mnogo zanimljivije.

milos

pre 9 godina

U sto mi te zao. I prosli put si se isfolirao sa tim povredama, jer ne branis ti bodove, nego Novak i prosli put si na kvarno dosao na prvo mesto.

danilo

pre 9 godina

Svi Noletovi uspesi imaju puni smisao kada su tu Rafa i Fedex.
Svi epski mečevi 21. veka se dešavaju samo u tom trouglu a pre pojave Rafe i Noleta, Fedex nema ni jedan jedini meč koji pamti istorija jer kada u finalima GS tučeš Gonzalesa(?!) Bagdatisa(!?) ili Agasija u 36.godini života(?!) to su samo brojke i trofeji.
Zato se radujem povratku velikog Rafe, mislim da će posebno na RG biti velika opasnost i najveća Noletove prepreka, a lično bih voleo da ga Nole tu dobije a da Rafa u sledećih dve godine osvoji ta 4 GS pa da Fedex i zvanično postane " ne najbolji ikada".
Nole neka ga prati sa jedno petnaestak GS, pa smo srećni i Španci i mi.
A Švajcarci ionako imaju banke i Mirke...

Gogo

pre 9 godina

dobar teniser, sjajan sportista.
mozemo ga voleti ili ne, ali on ostavlja dusu i srce na terenu
a. to je za postovanje.
u svakom slucaju, bice sve mnogo zanimljivije.

la kukarača smorantidis slam de grande

pre 9 godina

Ma, naravno! Pretprošle godine nije bilo nikakve povrede (premda Rafa kaže da je bio povredjen), trenirao ko lud šest-sedam meseci, i vratio se potpuno "spreman"! 2011 je opet (stvarno) bio povredjen, i kad se vratio, rekao je da ne može sa Novakom igrati, jer još nije stigao do te takmičarske forme (jedino je, gle slučajnosti, 2012 bio povredjen, ali je početkom sledeće godine bio u životnoj formi, premda nije igrao 6 meseci, zbog povrede)! Dakle, šta ovaj priča? Sad, kad je operisan (dakle, jeste povredjen), i treninzi počinju, ne kada on želi, već kada se povreda (operacija) izleči! Onaj njegov povratak (2013, samo potvrdjuje da je "bio kažnjen", ali sponzori sprečili da se obelodani šestomesečna kazna, zbog dopinga), dakle, šarena laža, jer sad je stvarno povredjen, ali tada nije bio povredjen, pa je trenirao ko lud, i naravno da je napravio fantastičnu godinu! A vi, naivčine, verujte u prazne priče, iako su dokazi na stolu, samo treba sklopiti datume njegovih povreda i povratka na teren!

goran

pre 9 godina

Tenis ce opet da bude tenis. Kada Federer i Rafa ne igraju nekako je dosadno, verujem da i Nole gubi motivaciju. Radujem se sledecoj sezoni.

Bogdan_84

pre 9 godina

Verovatno da se mogu svrstati u grupu najvatrenijih Novakovih navijača. Kada igra on, igram i ja, suze i znoj, bacanje svega po kući, dreka, haos totalni...

Ali za ovog čoveka, respect! Duboki naklon i kapa do poda. Ono što je postigao postigao je treninzima i suvim radom, provesionalizmom, posvećenošću i podređenošću ovom sportu. I nije ni ljiga, a ni razmažen. To što ima robota za trenera, druga je stvar.

Zato, pre nego li raspalite, pokažite malo poštovanja. Makar malo! Jer on je ipak radom morao da stekne sve to, Novaku su geni odradili pola posla.

Pozdrav svim pravim ljubiteljima ovog sporta, Rafa, dobrodošao nazad! Biće interesantan početak sezone, Ozi se čeka...

Zoran

pre 9 godina

Oni koji racunaju samo GS, po njima Cilic je u 2014 uspesniji od Federera. Za takvo mislenje treba da si skrenut, jer svi mi koji pratimo tenis znamo koliko je Federer u 2014 bio bolji od Cilica i Vavrinke.

Petar

pre 9 godina

Nije da baš polaziš od nule. Imaš ti brale mnoooogo bodova da braniš sledeće sezone. Jedan kiks te može skupo koštati, a to je velik psihološki pritisak.
Inače, bilo bi lepo kada bi jedne sezone odigrao i malo više mečeva na tvrdoj podlozi - čisto radi promene, a i radi mogućnosti poređenja kvaliteta tvoje igre sa igrom drugih tenisera.

realno

pre 9 godina

Rafa je teniski velikan. To nije sporno. Ali bode oči i zdrav razum činjenica da se nikad ne povređuje u sezoni šljake. Nikada! Sve ove godine! Otuda razumne sumnje u prirodu njegovih povreda. Ako je on shvatio da zbog fizičkog stanja svog tela, nije više konkurentan za vrhunske rezultate van šljake, i odlučio da se fokusira prvenstveno na sezonu šljake, zašto to iskreno i normalno ne prizna? Neće mu pasti kruna s glave. Uzgred, pala mu je odavno. Čemu ove igrarije za naivne oko raznih, bizarnih povreda? Nije on nikome ništa dužan, i ne mora on nikome da se pravda. Ili to Toni naivno pokušava sa tom igrom da sačuva oreol nepobedivosti moćnog Rafe, pa kad god Rafa "pukne" od raznih Kirgiosa, Darsisa, Rosola i drugih No120+ pacera... e to je zbog povrede! Smešno mi sve to...

Mare,NS

pre 9 godina

Mozemo da ga volimo ili da ga ne volimo,ali jedno mu se mora priznati!
Veliki je borac,koji se nikad ne predaje,ni na terenu ni van njega.
Setite se ovogodisnjeg finala AO protiv Vavrinke,kada je imao povredu i ledja i puknute zuljeve na ruci,ali ni jednog trenutka mu nije palo na pamet,da preda mec i umanji slavlje Vavrinki!
Nadam se da ove izjave Rafe i Tonija od neki dan nece uspavati Novaka,jer sam siguran da nam predstoji jos mnogo antologijskih meceva izmedju ove dvojice.
Dobro dosao nazad,majstore!
P.S.
Kad hocu da gledam vrhunsku borbu do krajnjih granica,pozelim mec RN i NDJ,a kad hocu najlepsi napadacki tenis,onda naravno RF i NDJ!

danilo

pre 9 godina

Svi Noletovi uspesi imaju puni smisao kada su tu Rafa i Fedex.
Svi epski mečevi 21. veka se dešavaju samo u tom trouglu a pre pojave Rafe i Noleta, Fedex nema ni jedan jedini meč koji pamti istorija jer kada u finalima GS tučeš Gonzalesa(?!) Bagdatisa(!?) ili Agasija u 36.godini života(?!) to su samo brojke i trofeji.
Zato se radujem povratku velikog Rafe, mislim da će posebno na RG biti velika opasnost i najveća Noletove prepreka, a lično bih voleo da ga Nole tu dobije a da Rafa u sledećih dve godine osvoji ta 4 GS pa da Fedex i zvanično postane " ne najbolji ikada".
Nole neka ga prati sa jedno petnaestak GS, pa smo srećni i Španci i mi.
A Švajcarci ionako imaju banke i Mirke...

SRBin

pre 9 godina

Smaraš više brate! Ničim izazvan ponavlja kako je on u senci Fekija i No1eta i kako će POKUŠATI da odigra što bolje. Čuj molim te POKUŠATI. To bi možda ja rekao zato što ne znam da igram tenis, ali on sa 14 GS titule nikako ne može za sebe da kaže da je autsajder. Previše se folira. Ok je ako vidi da ne može da osvoji titulu zbog jake konkurencije, ali šta to znači za ostale??? Ako on kaže sa 14 GS da je autsajder, onda su po njemu No1e i Endi još veći autsajderi. A obojica imaju GS titule i u vrhu su svetskog tenisa. Ja bih se posle ovoga zapitao sa kim delim vazduh da sam na No1etovom mestu.

noname

pre 9 godina

Iako je trenutno u losijoj poziciji od RF i Noleta lupa gluposti.
Pa osvojio je ove sezone 1GS i zavrsio godinu kao treci,iako on verovatno ima vece ciljeve,daleko je on nule ili nekog pocetka.
U svakom slucaj,bolji je tenis kad on igra,zanimljivije je svakako. ;)

ja sam

pre 9 godina

Smekeru nad smekerima,legedno jedva cekamo tvoj povratak sa nadom da cemo te gledati u neverovatnim izdanjima kao nekada. Vamosss,tvoji navijaci zauvek uz tebe!

basketaš

pre 9 godina

kakav spiner...novak i fed treba da brane gomilu poena,ovaj skoro ništa,i njemu je kao teže. provalio je da pored novaka jedino na taj način može da preuzme poziciju 1,pa sad svake druge godine radi ovo. sad će sledeće da igra kao da se ove ništa nije dogodilo,pa one tamo opet pauza i ispiranje koje čega...i opet jovo nanovo.

sasa jokic

pre 9 godina

Cinjenica je da je tur interesantniji sa njim, ali sa druge strane mislim da nime fer prema ostalim igracima ovo sto On radi poslednje cetiri godine. Stalno pauziranje pred sezonu sljake sa vadjenjem na povrede je u najmanju ruku .nekorektno
Pitanje je kakav bi njegov H2H bio da je odigrao vise meceva sa Noletom i Federerom na betonu?

erok

pre 9 godina

Mene bi bilo sramota da se ovoliko prenemazem ali je to valjda zato sto nemam 14 gren slema. "Ja krecem od nule, ja sam povredjen, dajte mi jednu godinu bez povrede kao Djokovicu, ja sam samo jadan i mali deckic....." Kako li Rafa uspeva da izgovori sve to, sportista sa takvim uspehom i toliko trofeja i zaradjenih para. Kad bolje razmislim treba imati prilicno niski IQ pa sebi dozvoliti ovakve drskosti i bezobrazluke. Nista licno, jedva cekam da ga gledam kako pokusava da igra.

MirsadK

pre 9 godina

I mada su njegovi navijači ostali uskraćeni za informaciju o njegovom zdravstvenom stanju posle PRP terpaije i bez već poslovičnog referisanja o „svom umornom telu“, ostaju nam za čitanje najmaštovitiji komentatori što brišući suze za Rafom mantraju kako bez njega, pazite sad ovo: ni Novak nema motivacije za igrom, ili ono: bez njega ni Novak ne daje sve od sebe ?!?!?
I onda padam u zabunu: kako je moguće osvojiti Vimbldon, 4 MS + WTF, odbraniti poz.1 i završiti godinu kao No1, a da se nema motivacije i ne daje sve od sebe ?!? I kako Nadal kreće od 0 u odnosu na Novaka i Feda, kad je upravo on taj koji je u prednosti zbog korišćenja PRP terapije?

Jumko

pre 9 godina

Neces moci sa Novakom. Sprica se! Pre 5 god je predavao, astma, sunce, bolesti a sada igra uzastopno po 4,5,6 sati... Napucan kao struna, bez povreda... Uniqlo ga definitivno stiti( US 1/2 finale ove god). Au kada za 10 god sve prizna pa prodje kao Armstrong. Poznata prica? Hahaha

milos

pre 9 godina

U sto mi te zao. I prosli put si se isfolirao sa tim povredama, jer ne branis ti bodove, nego Novak i prosli put si na kvarno dosao na prvo mesto.

pepe

pre 9 godina

Neverovatan mentalitet! Rafa je uvek medju "slabijima", covek mora uvek da ga sazaljeva, cak i kad ne oseca tako. Rafa krece od nule a Rodzer i Novak ne! Kakva formulacija. I da nam nije bilo jasno, sad nam mora biti jasno. Ne moze biti bolje ukazano obznanjeno.

Dragan

pre 9 godina

Posle USO, mogo sam da se kladim da su mu ciljevi za 2015. AO i naravno RG. Ima rezona - ako osvoji AO biće jedini koji je osvoji svaki slem dva puta, već je veliki, ako osvoji Ozi biće največi. Sve ono, ne može da povnovi 2013, Tonijeva izjava bilo je spinovanje. Ako pak ne osvoji AO tu je RG. Opet čitam komentare - pa nek osvoji nešto na betonu. Pa osvojio je, setite se 2013, itada ste 2012 pričali da nikad neće da osvoji ni masterse na betonu akomli slem...i, šta bi?

Jova

pre 9 godina

@Predo

Skoro da vam zavidim mogućnost da odgledate većinu turnira i mečeva. Šalim se, drago mi je da s nama djelite utiske.

Veliki pozdrav i samo pišite, uvjek me obradujete.

milan

pre 9 godina

kakav spiner...novak i fed treba da brane gomilu poena,ovaj skoro ništa,i njemu je kao teže. provalio je da pored novaka jedino na taj način može da preuzme poziciju 1,pa sad svake druge godine radi ovo. sad će sledeće da igra kao da se ove ništa nije dogodilo,pa one tamo opet pauza i ispiranje koje čega...i opet jovo nanovo.
(basketaš, 02. decembar 2014 17:20) Bar si zaključio da Rafa,ipak,nije samo nabildovani "buldog".

Jumko

pre 9 godina

bu, ja nisam vredjao, a hvala Bogu ne pada mi na pamet da to i ubuduce radim. Samo repliciram drugim ljudima (ne mogu reci Noletovim fanovima, jer sam i ja jedan od njih, pa se nadam da nisu svi takvi), koji daju za pravo da optuzuju takvog igraca kao sto je Rafa za doping. A cini mi se da je puno vise argumenata za koriscenje istog na Novakovoj strani (sto ne znaci da ga on koristi). A Bogu sam zahvalan sto imam barem toliko mozga kao sto ti kazes pa znam i nesto drugo u zivotu osim slova. Pozdravljam te, kao i sve ljubitelje tenisa

novak

pre 9 godina

Nadam se da naš delija neće dva puta pasti na istu foru i da neće omogućiti Nadalu da se vrati u formu. Da sam mu ja trener, raspitao bih se na kojim turnirčićima će da igra Nadal i odmah bi tražio vajld-kart i za Novaka, pa kad ga Nole izlema 2-3 puta na tim Sao Paolima i Akapulkoima, neća baš imati nabilodvano samopouzdanje za prve masterse na betonu i šljaci, a onda ga treba odmah ubedljivo pobediti ili u Majamiju ili u Indijan Velsu (ili na oba turnira), tako da dođe obeshrabren u Monte Karlo i dalje (Madrid, Rim Rolan Garos). 2013-te godine je NOvak pogrešio (motrio je na Mareja i Federera) i pustio Nadala da se zaleti na manjim turnirima, pa nemoj sada opet da ponovi istu grešku. Dakle, ako Nadal prijavi čelendžer na šljaci - neka ga prijavi i Novak, pa ako Nadal odustane u poslednji čas, neka odustane i Novak (bar će se znati da se ovaj boji, a da ga naš juri za fajt). Inače, skoro sam siguran da Nadal neće igrati ni za Novu godinu, ni u Dohi i da će čekati neke manje turnire, da ih osvoji i nabilduje samopouzdanje. Živeli!

bu

pre 9 godina

@Jumko
A da ti odes kod cika doktora?! Reklo bi se,odavde gledano da glava. A mozda je i samo jaca upala to malo mozga sto imas,koji ti je dovoljan da znas slova!!!

Jumko

pre 9 godina

Neces moci sa Novakom. Sprica se! Pre 5 god je predavao, astma, sunce, bolesti a sada igra uzastopno po 4,5,6 sati... Napucan kao struna, bez povreda... Uniqlo ga definitivno stiti( US 1/2 finale ove god). Au kada za 10 god sve prizna pa prodje kao Armstrong. Poznata prica? Hahaha

ja sam

pre 9 godina

Smekeru nad smekerima,legedno jedva cekamo tvoj povratak sa nadom da cemo te gledati u neverovatnim izdanjima kao nekada. Vamosss,tvoji navijaci zauvek uz tebe!

la kukarača smorantidis slam de grande

pre 9 godina

Ma, naravno! Pretprošle godine nije bilo nikakve povrede (premda Rafa kaže da je bio povredjen), trenirao ko lud šest-sedam meseci, i vratio se potpuno "spreman"! 2011 je opet (stvarno) bio povredjen, i kad se vratio, rekao je da ne može sa Novakom igrati, jer još nije stigao do te takmičarske forme (jedino je, gle slučajnosti, 2012 bio povredjen, ali je početkom sledeće godine bio u životnoj formi, premda nije igrao 6 meseci, zbog povrede)! Dakle, šta ovaj priča? Sad, kad je operisan (dakle, jeste povredjen), i treninzi počinju, ne kada on želi, već kada se povreda (operacija) izleči! Onaj njegov povratak (2013, samo potvrdjuje da je "bio kažnjen", ali sponzori sprečili da se obelodani šestomesečna kazna, zbog dopinga), dakle, šarena laža, jer sad je stvarno povredjen, ali tada nije bio povredjen, pa je trenirao ko lud, i naravno da je napravio fantastičnu godinu! A vi, naivčine, verujte u prazne priče, iako su dokazi na stolu, samo treba sklopiti datume njegovih povreda i povratka na teren!

basketaš

pre 9 godina

kakav spiner...novak i fed treba da brane gomilu poena,ovaj skoro ništa,i njemu je kao teže. provalio je da pored novaka jedino na taj način može da preuzme poziciju 1,pa sad svake druge godine radi ovo. sad će sledeće da igra kao da se ove ništa nije dogodilo,pa one tamo opet pauza i ispiranje koje čega...i opet jovo nanovo.

milos

pre 9 godina

U sto mi te zao. I prosli put si se isfolirao sa tim povredama, jer ne branis ti bodove, nego Novak i prosli put si na kvarno dosao na prvo mesto.

SRBin

pre 9 godina

Smaraš više brate! Ničim izazvan ponavlja kako je on u senci Fekija i No1eta i kako će POKUŠATI da odigra što bolje. Čuj molim te POKUŠATI. To bi možda ja rekao zato što ne znam da igram tenis, ali on sa 14 GS titule nikako ne može za sebe da kaže da je autsajder. Previše se folira. Ok je ako vidi da ne može da osvoji titulu zbog jake konkurencije, ali šta to znači za ostale??? Ako on kaže sa 14 GS da je autsajder, onda su po njemu No1e i Endi još veći autsajderi. A obojica imaju GS titule i u vrhu su svetskog tenisa. Ja bih se posle ovoga zapitao sa kim delim vazduh da sam na No1etovom mestu.

danilo

pre 9 godina

Svi Noletovi uspesi imaju puni smisao kada su tu Rafa i Fedex.
Svi epski mečevi 21. veka se dešavaju samo u tom trouglu a pre pojave Rafe i Noleta, Fedex nema ni jedan jedini meč koji pamti istorija jer kada u finalima GS tučeš Gonzalesa(?!) Bagdatisa(!?) ili Agasija u 36.godini života(?!) to su samo brojke i trofeji.
Zato se radujem povratku velikog Rafe, mislim da će posebno na RG biti velika opasnost i najveća Noletove prepreka, a lično bih voleo da ga Nole tu dobije a da Rafa u sledećih dve godine osvoji ta 4 GS pa da Fedex i zvanično postane " ne najbolji ikada".
Nole neka ga prati sa jedno petnaestak GS, pa smo srećni i Španci i mi.
A Švajcarci ionako imaju banke i Mirke...

Petar

pre 9 godina

Nije da baš polaziš od nule. Imaš ti brale mnoooogo bodova da braniš sledeće sezone. Jedan kiks te može skupo koštati, a to je velik psihološki pritisak.
Inače, bilo bi lepo kada bi jedne sezone odigrao i malo više mečeva na tvrdoj podlozi - čisto radi promene, a i radi mogućnosti poređenja kvaliteta tvoje igre sa igrom drugih tenisera.

novak

pre 9 godina

Nadam se da naš delija neće dva puta pasti na istu foru i da neće omogućiti Nadalu da se vrati u formu. Da sam mu ja trener, raspitao bih se na kojim turnirčićima će da igra Nadal i odmah bi tražio vajld-kart i za Novaka, pa kad ga Nole izlema 2-3 puta na tim Sao Paolima i Akapulkoima, neća baš imati nabilodvano samopouzdanje za prve masterse na betonu i šljaci, a onda ga treba odmah ubedljivo pobediti ili u Majamiju ili u Indijan Velsu (ili na oba turnira), tako da dođe obeshrabren u Monte Karlo i dalje (Madrid, Rim Rolan Garos). 2013-te godine je NOvak pogrešio (motrio je na Mareja i Federera) i pustio Nadala da se zaleti na manjim turnirima, pa nemoj sada opet da ponovi istu grešku. Dakle, ako Nadal prijavi čelendžer na šljaci - neka ga prijavi i Novak, pa ako Nadal odustane u poslednji čas, neka odustane i Novak (bar će se znati da se ovaj boji, a da ga naš juri za fajt). Inače, skoro sam siguran da Nadal neće igrati ni za Novu godinu, ni u Dohi i da će čekati neke manje turnire, da ih osvoji i nabilduje samopouzdanje. Živeli!

pepe

pre 9 godina

Neverovatan mentalitet! Rafa je uvek medju "slabijima", covek mora uvek da ga sazaljeva, cak i kad ne oseca tako. Rafa krece od nule a Rodzer i Novak ne! Kakva formulacija. I da nam nije bilo jasno, sad nam mora biti jasno. Ne moze biti bolje ukazano obznanjeno.

Jumko

pre 9 godina

bu, ja nisam vredjao, a hvala Bogu ne pada mi na pamet da to i ubuduce radim. Samo repliciram drugim ljudima (ne mogu reci Noletovim fanovima, jer sam i ja jedan od njih, pa se nadam da nisu svi takvi), koji daju za pravo da optuzuju takvog igraca kao sto je Rafa za doping. A cini mi se da je puno vise argumenata za koriscenje istog na Novakovoj strani (sto ne znaci da ga on koristi). A Bogu sam zahvalan sto imam barem toliko mozga kao sto ti kazes pa znam i nesto drugo u zivotu osim slova. Pozdravljam te, kao i sve ljubitelje tenisa

erok

pre 9 godina

Mene bi bilo sramota da se ovoliko prenemazem ali je to valjda zato sto nemam 14 gren slema. "Ja krecem od nule, ja sam povredjen, dajte mi jednu godinu bez povrede kao Djokovicu, ja sam samo jadan i mali deckic....." Kako li Rafa uspeva da izgovori sve to, sportista sa takvim uspehom i toliko trofeja i zaradjenih para. Kad bolje razmislim treba imati prilicno niski IQ pa sebi dozvoliti ovakve drskosti i bezobrazluke. Nista licno, jedva cekam da ga gledam kako pokusava da igra.

realno

pre 9 godina

Rafa je teniski velikan. To nije sporno. Ali bode oči i zdrav razum činjenica da se nikad ne povređuje u sezoni šljake. Nikada! Sve ove godine! Otuda razumne sumnje u prirodu njegovih povreda. Ako je on shvatio da zbog fizičkog stanja svog tela, nije više konkurentan za vrhunske rezultate van šljake, i odlučio da se fokusira prvenstveno na sezonu šljake, zašto to iskreno i normalno ne prizna? Neće mu pasti kruna s glave. Uzgred, pala mu je odavno. Čemu ove igrarije za naivne oko raznih, bizarnih povreda? Nije on nikome ništa dužan, i ne mora on nikome da se pravda. Ili to Toni naivno pokušava sa tom igrom da sačuva oreol nepobedivosti moćnog Rafe, pa kad god Rafa "pukne" od raznih Kirgiosa, Darsisa, Rosola i drugih No120+ pacera... e to je zbog povrede! Smešno mi sve to...

Bogdan_84

pre 9 godina

Verovatno da se mogu svrstati u grupu najvatrenijih Novakovih navijača. Kada igra on, igram i ja, suze i znoj, bacanje svega po kući, dreka, haos totalni...

Ali za ovog čoveka, respect! Duboki naklon i kapa do poda. Ono što je postigao postigao je treninzima i suvim radom, provesionalizmom, posvećenošću i podređenošću ovom sportu. I nije ni ljiga, a ni razmažen. To što ima robota za trenera, druga je stvar.

Zato, pre nego li raspalite, pokažite malo poštovanja. Makar malo! Jer on je ipak radom morao da stekne sve to, Novaku su geni odradili pola posla.

Pozdrav svim pravim ljubiteljima ovog sporta, Rafa, dobrodošao nazad! Biće interesantan početak sezone, Ozi se čeka...

sasa jokic

pre 9 godina

Cinjenica je da je tur interesantniji sa njim, ali sa druge strane mislim da nime fer prema ostalim igracima ovo sto On radi poslednje cetiri godine. Stalno pauziranje pred sezonu sljake sa vadjenjem na povrede je u najmanju ruku .nekorektno
Pitanje je kakav bi njegov H2H bio da je odigrao vise meceva sa Noletom i Federerom na betonu?

bu

pre 9 godina

@Jumko
A da ti odes kod cika doktora?! Reklo bi se,odavde gledano da glava. A mozda je i samo jaca upala to malo mozga sto imas,koji ti je dovoljan da znas slova!!!

MirsadK

pre 9 godina

I mada su njegovi navijači ostali uskraćeni za informaciju o njegovom zdravstvenom stanju posle PRP terpaije i bez već poslovičnog referisanja o „svom umornom telu“, ostaju nam za čitanje najmaštovitiji komentatori što brišući suze za Rafom mantraju kako bez njega, pazite sad ovo: ni Novak nema motivacije za igrom, ili ono: bez njega ni Novak ne daje sve od sebe ?!?!?
I onda padam u zabunu: kako je moguće osvojiti Vimbldon, 4 MS + WTF, odbraniti poz.1 i završiti godinu kao No1, a da se nema motivacije i ne daje sve od sebe ?!? I kako Nadal kreće od 0 u odnosu na Novaka i Feda, kad je upravo on taj koji je u prednosti zbog korišćenja PRP terapije?

milan

pre 9 godina

kakav spiner...novak i fed treba da brane gomilu poena,ovaj skoro ništa,i njemu je kao teže. provalio je da pored novaka jedino na taj način može da preuzme poziciju 1,pa sad svake druge godine radi ovo. sad će sledeće da igra kao da se ove ništa nije dogodilo,pa one tamo opet pauza i ispiranje koje čega...i opet jovo nanovo.
(basketaš, 02. decembar 2014 17:20) Bar si zaključio da Rafa,ipak,nije samo nabildovani "buldog".

Gogo

pre 9 godina

dobar teniser, sjajan sportista.
mozemo ga voleti ili ne, ali on ostavlja dusu i srce na terenu
a. to je za postovanje.
u svakom slucaju, bice sve mnogo zanimljivije.

Mare,NS

pre 9 godina

Mozemo da ga volimo ili da ga ne volimo,ali jedno mu se mora priznati!
Veliki je borac,koji se nikad ne predaje,ni na terenu ni van njega.
Setite se ovogodisnjeg finala AO protiv Vavrinke,kada je imao povredu i ledja i puknute zuljeve na ruci,ali ni jednog trenutka mu nije palo na pamet,da preda mec i umanji slavlje Vavrinki!
Nadam se da ove izjave Rafe i Tonija od neki dan nece uspavati Novaka,jer sam siguran da nam predstoji jos mnogo antologijskih meceva izmedju ove dvojice.
Dobro dosao nazad,majstore!
P.S.
Kad hocu da gledam vrhunsku borbu do krajnjih granica,pozelim mec RN i NDJ,a kad hocu najlepsi napadacki tenis,onda naravno RF i NDJ!

noname

pre 9 godina

Iako je trenutno u losijoj poziciji od RF i Noleta lupa gluposti.
Pa osvojio je ove sezone 1GS i zavrsio godinu kao treci,iako on verovatno ima vece ciljeve,daleko je on nule ili nekog pocetka.
U svakom slucaj,bolji je tenis kad on igra,zanimljivije je svakako. ;)

Jova

pre 9 godina

@Predo

Skoro da vam zavidim mogućnost da odgledate većinu turnira i mečeva. Šalim se, drago mi je da s nama djelite utiske.

Veliki pozdrav i samo pišite, uvjek me obradujete.

Dragan

pre 9 godina

Posle USO, mogo sam da se kladim da su mu ciljevi za 2015. AO i naravno RG. Ima rezona - ako osvoji AO biće jedini koji je osvoji svaki slem dva puta, već je veliki, ako osvoji Ozi biće največi. Sve ono, ne može da povnovi 2013, Tonijeva izjava bilo je spinovanje. Ako pak ne osvoji AO tu je RG. Opet čitam komentare - pa nek osvoji nešto na betonu. Pa osvojio je, setite se 2013, itada ste 2012 pričali da nikad neće da osvoji ni masterse na betonu akomli slem...i, šta bi?

Zoran

pre 9 godina

Oni koji racunaju samo GS, po njima Cilic je u 2014 uspesniji od Federera. Za takvo mislenje treba da si skrenut, jer svi mi koji pratimo tenis znamo koliko je Federer u 2014 bio bolji od Cilica i Vavrinke.

goran

pre 9 godina

Tenis ce opet da bude tenis. Kada Federer i Rafa ne igraju nekako je dosadno, verujem da i Nole gubi motivaciju. Radujem se sledecoj sezoni.