Tenis 205

Nedelja, 23.11.2014.

15:05

Rodžer doneo Švajcarskoj Dejvis kup

Švajcarac Rodžer Federer doneo je svojoj reprezentaciji trofej u Dejvis Kupu pobedom u Lilu nad Francuzom Rišarom Gaskeom sa 3:0 (6:4, 6:2, 6:2).

Rodžer doneo Švajcarskoj Dejvis kup IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

205 Komentari

Sortiraj po:

mister x

pre 9 godina

Cestitke Svajcarcima na tituli. Samo da se osvrnem na subotnji dubl mec, pratio sam ga preko neta, gde su reporter prenosa i Vilander posle meca otkrili "tajnu" odlicne partije Fedeksa i Vavrinke: oni su za ovaj dubl mec specijalno angazovali nikog drugog do trenera najboljeg dubla svih vremena, brace Brajan. To nasi mediji nisu preneli, ali je lepo moglo da se cuje i vidi na tom programu posle meca.

mikin

pre 9 godina

Matematika, logika ... pa onda to koristite do kraja. Ako je Djokovic na pocetku godine imao 5-6000 bodova vise od Federera a na kraju samo 1700 i sva je prilika da ce u sledecoj godini Federer "ocas posla" nadoknaditi i tu razliku onda kazite da u toku ove godine Federer nije mnogo bodova branio vec ih je samo skupljao. Sledece godine morace veliki Federer podobro da grize da odbrani bodove iz ove godine. A to znaci da stvari stoje malo drugacije.

Barbosa

pre 9 godina

Svaka cast Rodzer,uz Nadala svakako najbolji svih vremena,to su cinjenice..cifre koje stoje pored imena ta dva tenisera,to potvrdjuju,Novak zaista fenomenalan igrac,al ovako realno,ipak mnogo kaska za ovom dvojicom,vreme ce pokazati jeli Novak taj kalibar i potencijal da se uopste poredi sa ovom dvojicom.

hahaha

pre 9 godina

@matamaticar
Ako je mogao da smanji razliku sa 5- 6 000 na 1700, onda mnogo lakse moze da nadoknadi tih 1 700.
To je logika, ne matematika.

Videli ste

pre 9 godina

Podsetiću šta sam napisao posle Rodžerovog poraza od Monfisa:

Sutra Vavrinka i Federer dobijaju dubl, i Fed dovršava u nedelju 3:1 protiv Conge.
(Videćete, 21. novembar 2014 22:02)
Preporučujem (+19)
Ne preporučujem (-108)

Priznajem -- pogrešio sam! Nisam tad znao da je Conga povredio lakat ;)

bruka

pre 9 godina

Kaze neko da "ne razume zasto ovo izaziva frustracije kod Novakovih navijaca". A ja kazem da cinjenica sto je Svajcarska osvojila Dejvis kup to sigurno ne izaziva (iako smo u najvecem broju navijali za Francusku),vec izazivaju konstantne provokacije stanaca u vidu omalovazavanja Novaka i kada ga u tekstu same vesti uopste i nema.

Oskar

pre 9 godina

@(wtf!?, 23. novembar 2014 19:09)

NISI U PRAVU.!. Onda ja mogu reć Roger i Novak, Sampras oni su samo beton "nisu tenis". ŠLJAKA JESTE TENIS! Koliko oni imaju titula van betona ? Tenis se ne dijeli na beton, šljaku ni travu, tenis je isto na čemu god da se igra. Šljaka je tenis isto kao beton. Svaki legendarni igrač ima svoju podlogu na kojoj je najviše osvajao. Igraču se broji koliko je titula osvoijo a ne na kojoj podlozi.
Za igrača je samo bitno koliko ima titula a ne gdje ih je osvajao. To apsolutno nikakve veze nema.

matematicar

pre 9 godina

@jota
Pre godini dana Novak je imao 5-6 000 bodova vise od RF. Sada je ta prednost pala na 1 700. Mnogo laksi zadatak za RF da nadoknadi to.
(hahaha, 23. novembar 2014 19:02)


Cenis a ??? Dakle ako obojica ponove rezultate iz ove godine, Federer ce na kraju sledece sezone imati 3300 bodova vise od Novaka, jel to ta matematika ????

Ivana

pre 9 godina

Sto ste ljubomorni na Federera i Nadala? Djokovic je sjajan teniser,trenutno prvi,osvojio je 7 grenslemova,ali budimo realni glupo ga je uporedjivati sa ovom dvojicom koji imaju 14 i 17.I nemojte reci videcemo sta ce biti na kraju njihovih karijera,jer Djokovic nema 22 nego punih 27 godina i ako je prosle i pretprosle godine u svojim najboljim teniskim godinama osvajao po jedan gren slem,malo je nerealno ocekivati da ce u narednim godinama osvajati vise.Zar ne? Budite ponosni na ono sto je uradio,navijajte za njega,ali nemojte omalovazavati Fededera i Nadala samo zato sto su bolji.

NOLKICA

pre 9 godina

STA SE BRE SVADJATE MENI JE OVO SMESNO DIZATI U NEBESA FEDRERA, NITI GA MRZIM NITI GA VOLIM, KOMSIJE DECICETE NAM NA MEGDAN, PITA CU VAS ONDA ZA FEDERERA, ILI NOLA!

Mindzolovac

pre 9 godina

Ju, ju, koliko komentara?! Kao da su pobedili Srbiju u finalu. Ne mogu da verujem kolike Federer frustracije izaziva kod Djokovicevih navijaca.

wtf!?

pre 9 godina

@Oskar
Ima veze, itekako. Na sljaci se igra 2 meseca u toku sezone! Znaci, Nadal je tokom karijere bio najbolji tokom 2 meseca a u ostatku sezone NIJE bio najbolji. I to je bio slucaj tokom 90% njegove karijere. Od 14 GS 9 na sljaci. Od preko 60 titula, samo 19 van sljake!
Znaci, na ostalim podlogama on ima manje titula od Rodika, Safina ili Hjuita npr. A manje GS od Djokovica, Edberga, Mekinroa.
Tenis se igra i na sljaci ali sljaka nije tenis. Tenis je i beton, trava, tvrda podloga. Ne moze biti najbolji neko ko je na jednoj podlozi najbolji, a na ostalim podlogama nije.
Mislim, to je realno, nemam nista protiv Rafe, ali nije svestran. Ima sve GS ali nije konstantno dobar ni na jednom osim na RG.

hahaha

pre 9 godina

@jota
Pre godini dana Novak je imao 5-6 000 bodova vise od RF. Sada je ta prednost pala na 1 700. Mnogo laksi zadatak za RF da nadoknadi to.

A10

pre 9 godina

Znaci, nikada Srbija nece krenuti napred sa ovakvom postavkom stvari u glavama vecine! Komentarisete finale Davis kupa, ako mi iko od vas hejtera objasni kakve veze to ima sa Djokovicem... Tenis nije poceo sa Novakom i nece se zavrsiti sa njim, ma koliko se vama koji tenis pratite od 2009. tako cini. Federer je jedan od najvecih ikada, Novaka niko osim Srba ne stavlja u to drustvo. Novak je trenutno najbolji i to nije sporno, ali daleko je od Rogera, ozbiljno daleko. I kao sto rekoh pre par dana zivite svoje zivote, a tek kada imate vlastitu vrednost mozete prepoznati i priznati i tudju.

milena

pre 9 godina

@saša jokiću, koliko se vama Novakovim navijačima mora objašnjavati da nagradu za najkorektnijeg među teniserima ,dodjeljuju sami teniseri.Nije valjda da ga svi oni ne poznaju ,a vi , Novakovi navijači koji ga nikad nećete sresti,a kamo li upoznati ,najbolje poznajete.Vjerovatno si ti i ostali Novakovi navijači razočarani što su ga ljubitelji tenisa širom svijeta i ove godine i to 12-tu godina zaredom proglasili najomiljenijim teniserom,a ako vama nije jasno kako je moguće to,za one koji su glasali za njega,nije bilo dileme i naravno znaju zašto.
P.S.Nisam iz Hrvatske!

hallo!

pre 9 godina

Monte Carlo, Rim I Olimpijske igre za Rogera – N I K A D !!! Prvi kompletan bice upravo onaj zbog koga ovoliki komsijski kompleksasi “spavaju” na nasim sjtovima: NOVAK DJOKOVIC !

goran

pre 9 godina

ne znam cemu ovolika euforija zbog dejvis kupa? meni je drago sto je djokovic osvojio vimbldon, jeste da nam je sve zivce tada iskidao, ali sam se toliko veselio. ni jedan grend slem nije toliko prestizan kao vimbldon. to je definitivno i njegov najveci uspeh i najbolji mec u ovoj godini, ako ne i u karijeri. a sto se tice nasih dragih suseda, moramo ih razumeti. bosna nema nikog u tenisu, niti je ikada imala. i to ih pece. dok je hrvatska uvek imala prosecne igrace. ipak djokovic je legenda. a federer i nadal nastupaju za svajcarsku i spaniju a ne za bosnu i hrvatsku, tako da ne vidim sto nam daju njih za poredjenje sa djokovicem? ako imaju nesto svoje neka kazu i ponude. lako je se tudjim perjem kititi. :)))

Fedeks

pre 9 godina

Iskreno se nadam da će Rodžer Federer već sutra objaviti svoje povlačenje iz sveta tenisa, odnosno kraj aktivne igračke karijere. Sa današnjim danom je osvojio poslednji veliki trofej koji mu je nedostajao u kolekciji. Ako se povuče sa osvojenim Dejvis kupom, ostaće zabeležen u istoriji tenisa kao najveći šampion do sada. Ukoliko to ne uradi, njegova karijera od sutra može da ide samo nizbrdo. Rodžeru i ostalim momcima iz švajcarske ekipe čestitam ovaj uspeh iako nisam baš njihov veliki fan.
(Vladan Grujić, 23. novembar 2014 18:22)

Pišete gluposti

AJDE!

pre 9 godina

Srbija jos slavi Novakovu blistavu 2014.godinu I sacuvano mesto No.1. Sada je I Roger kao I Novak osvojio DC, pa mu cestitamo (posebno Wawrinki!).
Ko je u istoriji kakav moze da se prica samo kad neko ode u penziju, a ove komsije porede coveka pred penzijom i coveka na vrhuncu karijere. Bilo kako bilo, Novak ce SIGURNO PRVI imati STO NIKO NEMA: SVE MASTERSE!
To veliki Roger pored Rafe I Novaka ne moze osvojiti jer se radi o sljaci u MC-u I Rimu.

III

pre 9 godina

@AJDE!
Covek na vrhuncu karijere jedva osvoji GS i osvoji 1 TITULU vise od coveka koji je pred penzijom... jak mu vrhunac karijere.
Sto mastersa tice, ne vredi to spinovanje, broje se najvece titule, a ne mastersi. Dzaba Rim kad nema RG.

Vlada

pre 9 godina

Bravo, bravo ovo je jos bilo potrebno. Federer je osvojio jos jedan znacajan trofej za njega. Veliko ime svetskog tenisa, najvece dosad zasluzio je i to. Nadam se da ce Djokovic osvojiti jos puno u karijeri jer trenutno je najbolji, u dobroj je formi.
I jos jednom smo osvojili DAVIS CAP.
Prvi put sam navijao za Srbiju i Novaka, prvi put zlato, sada jos za Federera i CH i opet zlato, pa malo li je.

Vladan Grujić

pre 9 godina

Iskreno se nadam da će Rodžer Federer već sutra objaviti svoje povlačenje iz sveta tenisa, odnosno kraj aktivne igračke karijere. Sa današnjim danom je osvojio poslednji veliki trofej koji mu je nedostajao u kolekciji. Ako se povuče sa osvojenim Dejvis kupom, ostaće zabeležen u istoriji tenisa kao najveći šampion do sada. Ukoliko to ne uradi, njegova karijera od sutra može da ide samo nizbrdo. Rodžeru i ostalim momcima iz švajcarske ekipe čestitam ovaj uspeh iako nisam baš njihov veliki fan.

Zemunac

pre 9 godina

Nisam cuo da je Cilic nesto osvojio. Cemu euforija kod komsija!? Sad mi je jasno, prenelo se slavlje od nas, od osvajanja Novakovog No.1, pa proradili kompleksi. Sajt-srpski, DC-svajcarski, No.1-srpski. Odakle ovi sada u ovolikom broju, sta to osvojise!?

hahaha

pre 9 godina

@bravo
Da je Federer redovno igrao za Svajcarsku, djokovic nikada ne bi osvojio DC.
Poklonio mu je DC, poklonio mu Zavrsni Masters, pa sta hocete jos? Od njega dosta.
Placi!

Posmatrač

pre 9 godina

Ovde u Srbiji su primećeni mnogi rekreativci (a navijači Federera) da se svi nešto udaraju po leđima, ne bi li se povredili - tada se mnogo dobro igra...

ETO!

pre 9 godina

Nisam cuo da je Cilic danas nesto osvojio. Cemu euforija kod komsija!? Sad mi je jasno, prenelo se slavlje od nas, od osvajanja Novakovog No.1, pa proradili kompleksi. Sajt-srpski, DC-svajcarski, No.1-srpski. Odakle ovi sada u ovolikom broju, sta to osvojise!?

hahaha

pre 9 godina

@Her Zivota
Pobeda RF nad Bozoljcem je njegova prva od septembra prosle godine. PreTpostavljam da to znas kao redovni komentator teniskih rezultata? Kako ti je to promaklo, pitam se? Kako je moguce da to ne znas a dajes sebi za pravo da komentarises?
Sto se Conge tice, on je odigrao bar jedan mec, nije pobegao da cisti sneg umesto da igra.

federer fan

pre 9 godina

porasla prodaja antidepresiva u srbiji za 90% nakon ove pobjede najveceg federera, nole moze biti sretan sto je federer bio ozljeden u londonu inace bi ga otreso ko i tjedan prije u sangaju, federer najveci svih vremena ! PLACITEEEE KMEEE HAAH

pobegulja

pre 9 godina

A sto pobeze RF od Novaka u Londonu kada je “ovako” dobar? Nema ni veze, tituli se u zube ne gleda. Tri od cetiri poslednje godine je Novak No.1, valjda Rogera pred penziju prepalo to da ga ne prestigne. U tom slucaju, samo ga penzija ili ponovna bezanja mogu neko vreme sacuvati.

Djole

pre 9 godina

(sasa jokic, 23. novembar 2014 16:53)

A koliko Federer treba da bude povredjen da ne bi bilo sumnjivo? Do marta sledece godine? Ma dajte... Ljudi,Federera je mec sa Vavrinkom potpuno iscrpeo (i fizicki i psihicki),ali nije to najgore,vec sto je imao oko 20 sati za oporavak za mec sa Noletom. To je malo da se ledja oporave,ali vec 3-4 dana je ok. Pa do srede nije trenirao,a videli ste sa Monfisom kako je sve izgledalo. Znaci,ako nisi potpuno zdrav,bolje se povuci,nego da gledam razvlacenje po terenu (kao u finalu AO,ono je potpuno bezveze). Novak je u prvih 500 meceva karijere bar 10x predao mec (a da je vec poceo) i niko nista, a Federer u 1220 meceva preda 3. put i odmah sumnje. Ako imam problem sa ledjima,verujem da fizio moze da me sredi za 3-4 dana,za 20 sati ne verujem. Uostalom,niko ne osudjuje Congu sto je odjednom povredjen danas.

federer

pre 9 godina

nole najsretniji igrac ikad prvi samo zato sta je federer star a ovi ostali nikakvi, imo je nole srece u londonu sto se federer ozljedio inace bi ga otreso ko i tjedan prije u sangaju, nole cisti snijeg i predaje meceve radi vrucine a federer 17gs naslova hahah placite kmeeee 17>7

hahaha

pre 9 godina

@ika
Lupas ika, evo i djokovic je jedini GS ove sezone osvojio protiv 33-godisnjaka...
I to jedva... a u istoj sezoni je 3 puta porazen od tog 33-godisnjaka!!! Kako to? Matorac ga dere gde stigne?
Novak inace protiv svih najvecih rivala ima negativan skor, a negativan je i protiv Rodika, Safina....
Placi!

specnaz

pre 9 godina

Samo kad si ti nama preboleo povredu leđa, tako zdrav i spreman da se Novak malo namuči kad te bude drao sledeće godine, folirantu. Nadal je jedva stajao na nogama, a odigrao je celo finale AO.

Milos

pre 9 godina

Pisete da federer pojma nema, da je pobedjivao matorce i tako opstajao u vrhu. Ok, koliko on sada godina ima? Na kom je mestu? Koliko ima osvojenih titula? I reci cete da ne zna da igra?

Ok, ne zna da igra, a Djokovic ga pobedjuje. Zar je sampion onaj koji pobedjuje slabijeg od sebe?

Razmislite pre nego sto napadnete nekog, ovako izazivate kontra efekat, ispada i da Djokovic nije neki igrac!

Nebojša

pre 9 godina

Da je na drugoj strani bio gospodin Šampion, broj 1, mister Nole uzeo bi on burek sa sirom a bogami i sa mesom ako nije probao :)
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Falcao, 23. novembar 2014 16:22)

A zašto nije?

Oskar

pre 9 godina

@(wtf!?, 23. novembar 2014 16:11)

Ha ha. E šta sve neću čut. Pa šljaka je isto tenis kao i beton, trava. I kakve veze ima na čemu je osvajao, svakako je najbolji u istoriji i to daleko najbolji.

jota

pre 9 godina

Novak na kraju godine ima preko 1.700 poena prednosti nad RF posle zavsnog turnira i finala DK.

Kada se samo setim svih nasih kalkulacija, pre Londona, koliko treba Novaku poena da zadrzi prvo mesto na kraju godine bude mi smesno.

Novak je manje brinuo od svih nas za svoje prvo mesto na kraju godine, jer jer znao koliko je igracki jak.

Nismo ni svesni kakvog tenisera, sportistu i coveka - humanitarca imamo.

Svajcarskoj cestitke na osvojenoj salatari.

hawkeye

pre 9 godina

Smešno šta se ovde piše o čoveku koji je realno najveći teniser u istoriji ove igre,bruka,umesto da budemo srećni što smo imali privilegij da možemo da gledamo takvog teniskog umetnika.

III

pre 9 godina

@Nebojsa
Olimpijsko zlato ima. I srebro. I bronzu.
Monte Karlo i Rim su nebitni.
Djokovic nikada nije osvojio Hale? Jel to znaci da nije zasluzeno prvi?

hahaha

pre 9 godina

@Liverpool Man
Hahahaha, Svajcarac "malen", a ti si gromada jel?
Idi placi bre, koji je Liverpol na tabeli!? Pa "matori" Federer je bio klinac kad je Luzerpul zadnji put bio sampion Engleske....

argumenti

pre 9 godina

Sada se tek vidi jasno da je povreda ledja bila prevara, koju je zajedno sa gubitkom od Monfilsa smislio da destabilizira Francuze (ovo mu je bila vec treca predaja u karijeri zbog straha od poraza)
Federer je iskoristio nedostatak teniske konkurencije, tj. teniski vakum, poslednjih 15 godina (i tako nezasluzeno dosao do 17 GS i 82 turnirske pobede)
Deda bi trebao u penziju, a ne da se blamira sa momcima 5-10 godina mladjima od sebe (ove godine ima vec 12 poraza, od toga samo od Djokovica 2 i samo 73 pobede)
Deda bi trebao u penziju, jer je tek drugi u svetu (a nekada je bio 302 nedelje prvi)
On se uopste ne znoji dok igra i nikada nije predao zapoceti mec (sa jedne strane dokaz da su mu sponzori namestili sve meceve, a sa druge dokaz da se dopinguje)
On ne moze biti GOAT, jer ima negativni H2H sa Nadalom (a to se samo racuna)
Mozda je dobar igrac, ali sigurno je bedan covek i samo se pravi da je fin (sve one nagrade za fair play su sigurno namestaljka)
Federer je vrlo hladan i emotivno-mentalno nestabilan covek (svako malo se rasplace, bilo da gubi, ili dobija) i nema privatni zivot (pod Mirkinom papucom)
Ovo su cinjenice, poznate svim vrsnim ljubiteljima tenisa (koji ga prate ga od 2011.)
(Dragan, 23. novembar 2014 16:42)

17>7 nemoj plakati kmeeee hahahahaha

Ambalaza Rotira

pre 9 godina

Izleci covek ledja za 7 dana, pa to jos nisam video. A lepo je onaj tip sa Eurosport-a njegovo ponasanje u Londonu nazvao sramotnim i neprofesionalnim, rekavsi da nema sumnje da ce igrati u DC-u. Da se razumemo, ako je neko zasluzio DC to je on (i Vavrinka) - drago mi je da ga je osvojio konacno, ja ga cak i gotivim. Sta nikad nisam razumeo je zasto ga toliki ljudi promovisu u status sveca - samo zato sto ima lepu kosu, elegantan bekend i gospodsko drzanje ne znaci da je fer sportista, a cinjenice govore da se veoma cesto ponasao nefer u kriticnim situacijama. E sad sto raju cinjenice mnogo ne zanimaju to je druga prica...

fer86

pre 9 godina

Nisam cuo na vestima da je nesto Hrvatska osvojila u tenisu! Cujem samo: Srbija pre neki dan No.1 I danas Svajcarska DC!
(o. yes, 23. novembar 2014 16:31)

hrvatska je uzela davis cup dok vi jos niste bili niti u planu,nis cudno sto je prosjecna placa kod vas 200 eura,obrazuj se momak!

slavimo No.1

pre 9 godina

Ne znam da li Federer nekad bio iz lepe njihove! Ovde mnogi misle da je I sad odande. Koliko znam, nije! Lakse im je da mrze bolje I tudje, nego da vole svoje i losije. Tako samo o sebi govore. Ja jos uvek pijem pivo sa drustvom I slavim Novakov No.1, I bas me briga I za Svajcarsku I za njih, I za Federera!

Aleksandar I

pre 9 godina

(najveci, 23. novembar 2014 15:17)

Cemu 17>7, zar mislis da i mi svi ne znamo da je Federer najveci za sada, ko zna ko ce za 10 15 godina biti najbolji...

Dare

pre 9 godina

Cestitam Svajcarcima na osvajanju Devis kupa. Sasvim zasluzeno. Mislim da bi Federeru bilo teze da je igrao protiv Simona. Odlicna odluka da RF i Stan igraju dubl i pored ranijih nesporazuma. Time sto su to prevazisli zbog reprezentacije pokazuje da su obojica veliki ljudi. Kada igraju RF i Stan jedan protiv drugog ne treba Mirka da prisustvuje mecu. Svaka cast majstori.

realno

pre 9 godina

standardna prica federerove karijere-trofej za trofejem u konkurenciji filipusisa rodika hjuita evo danas simona umesto conge..ali zato suza suzu stize kad su tu nadal dok djokovic izaziva samo nervozu ne i suze..

Fedex

pre 9 godina

Federer je donei odlucujuci poen, ali ne i celu pobedu ! Sve cestitke i Stanu, bez kog nabolji teniser svih vremena ne bi uspeo da se okiti jos jednom titulom, jedinom koja mu je nedostajala.

HOPP SCHWIIZ !

Slovenac

pre 9 godina

Imam jedno pitanje:Kako to da ga ne zaboleše LEDJA ? Za tri dana, tri meča, na tri dobijena seta, na šljaci :)
Odgovor: Pa nije bilo tamo Dr. Djokovića! Još jedan dokaz da se je "ukakio" u Londonu i predao finale.

sasa jokic

pre 9 godina

Danas je potvrdio da je sa namerom upropastio finale u Londonu. Nije smeo Noletu na crtu, i izmislio je bolove u ledjima. Upravo smi imali priliku da vidimo koliko je bilo reci o povredi.
Nije mi jasno kako covek sa ovako slabim moralom, moze da bude izglasan 10 puta za ferplay igraca godine?
Drago mi je zbog Stana, On je korektan lik.

wtf!?

pre 9 godina

@Nacionale
A ima li Rafa Zavrsni Masters? Ima li 82 titule?
Ne. Ali ima samo 19 titula VAN SLJAKE!!!
Rafa je legenda tenisa, ali najbolji svih vremena je SAMO NA SLJACI, na ostalim podlogama je slabiji ne samo od RF, vec i od Novaka, Agasija, Mekinroa, Borga.
Eh da, skor moze macku o rep da okaci, taj skor mu ne donosi titule, a i ostvaren je na sljaci. Bas me zanima kakav ni skor bio da su umesto na sljaci, 15-20 meceva igrali na travi ili u dvorani.

Onako samo usput

pre 9 godina

A šta bi tek radio da je zdrav kad je ovako s bolnim leđima osvojio Dejvis kup...Možda je Novak i dobro prošao što je ovaj prodao meč zbog povrede....

Bravo

pre 9 godina

Čestitke Stanu i Rodžeru! Zasluženo!
Šteta za onu predaju u Londonu. Mala mrlja na karijeri, sviđalo se to nekom ili ne. Sada se jasno vidi da je samo bio umoran i da je hteo da izbegne težak poraz od Noleta. Stvarno šteta! Mogao je da opušteno, bez napora odigra finale ili samo set. Ispao bi šmeker, ovako... Nema veze. Da je najuspešniji u istoriji, jeste. Da ima mana u ponašanju i karakteru, ima. Nema savršenih. To svi vide, osim ostrašćenih fedtarda. Još jednom, čestitke! Zaslužio je.

II

pre 9 godina

Kakav velicanstveni spektakl!! Bravo za organizatore. Sve cestitke Svjacarskoj, Federeru i Vavrinki!! Kao i njihovom selektoru, covek je znao svoj posao. Koliko samo Federeru znaci osvajanje DC pokazuju i njegove suze posle meca. A o publici se moze govoriti samo u superlativima, niko nije zurio kuci na nedeljni rucak:-)Orkestar za himnu, izlazak igraca na ceremoniju urucivanja pobednickog trofeja, Federerovo komuniciranje sa publikom! Kakav nivo citave ceremonije. Sve cestitke Svajcarskoj jos jednom.

Her Zivota

pre 9 godina

a di je nole ?
(bravo, 23. novembar 2014 15:42)

Kako di je ??? Pa nije Nole izlazio na teren u dzemperu da se izvinjava publici da ne moze da igra, ne razumem tvoje pitanje !! A ako mislis na DC, pa No1e je to osvojio u 23. a Federer u 33. godini, jel ti i dalje nije jasno di je No1e, a i No1etu sigurno nece trebati 10 godina da ostvari sledecu pobedu u DC, posto predpostavljam da znas da je Federerova pobeda protiv Bozoljca bila njegova prva pobeda u tom takmicenju posle aprila 2004. godine, predpostavljam da kao njegov navijac znas taj podatak !!!!
Inace cestitke Stanislasu i Rodji naravno !!

A Tsonga sto nije izasao na mec, on je vec posebna prica, bitno je da je on nekada ranije lajao na No1eta zbog kojekakvih stvari !!

i to ti je tenis

pre 9 godina

@Nacionale

Zaboravio si najjači turnir sveta, završni masters, koji Nadal nikad neće da osvoji...
Još jedna stvar, tenis je olimpijski sport zadnjih 20-ak godina tako da Olimpijadu ne možeš da računaš za najboljeg tenisera ikada jer ju stariji nikad nisu igrali... Ali ako već računaš, zlatna medalja je zlatna medalja, bila u singlu, dublu ili umetničkom klizanju...Jednakog značaja.
Olimpijski pobednik je Olimpijski pobednik..
Čestitke Švajcarcima

ika

pre 9 godina

pričati o federeru kao goat je smešno, ljudi pa on protiv najvećeg rivala ima h2h 10-23, zadnji put je dobio nadala u jednom gs meču kada je ovaj bio praktično tinejdžer za današnje standarde
pa federer je osvoajao gs-ove na svom vrhuncu tako što je pobeđivao 35-godišnjake u finalu (agasi, us open 2005)
zamislimo samo koliko bi novak imao titula u konkurenciji ćilića, vavrinke, berdiha, del potra recimo
federer je samo naduvana priča kao i sve sa zapada koju je najki znao lepo da izgura i proda

Aleksandar I

pre 9 godina

Samo je jedan TATA! Hvala ti Rogere za sve ove divne godine, cast je biti tvoj navijac. Cestitke Svicarskoj!
(fedex1, 23. novembar 2014 15:31)

Zasto se ovde zahvaljujes, imas dvojke i svajcarske sajtove...
Ovde bi mi trebalo da mu se zahvaljujemo i cestitamo sto ovim pitem to i radim...

tra_stam

pre 9 godina

Шта да се више прича, кад то свако веч зна!?
Најбољи тенисер свих времена - маестро Роџер Федерер!!!

Dragan

pre 9 godina

Sada se tek vidi jasno da je povreda ledja bila prevara, koju je zajedno sa gubitkom od Monfilsa smislio da destabilizira Francuze (ovo mu je bila vec treca predaja u karijeri zbog straha od poraza)
Federer je iskoristio nedostatak teniske konkurencije, tj. teniski vakum, poslednjih 15 godina (i tako nezasluzeno dosao do 17 GS i 82 turnirske pobede)
Deda bi trebao u penziju, a ne da se blamira sa momcima 5-10 godina mladjima od sebe (ove godine ima vec 12 poraza, od toga samo od Djokovica 2 i samo 73 pobede)
Deda bi trebao u penziju, jer je tek drugi u svetu (a nekada je bio 302 nedelje prvi)
On se uopste ne znoji dok igra i nikada nije predao zapoceti mec (sa jedne strane dokaz da su mu sponzori namestili sve meceve, a sa druge dokaz da se dopinguje)
On ne moze biti GOAT, jer ima negativni H2H sa Nadalom (a to se samo racuna)
Mozda je dobar igrac, ali sigurno je bedan covek i samo se pravi da je fin (sve one nagrade za fair play su sigurno namestaljka)
Federer je vrlo hladan i emotivno-mentalno nestabilan covek (svako malo se rasplace, bilo da gubi, ili dobija) i nema privatni zivot (pod Mirkinom papucom)
Ovo su cinjenice, poznate svim vrsnim ljubiteljima tenisa (koji ga prate ga od 2011.)

Sva vremena, hahahaha

pre 9 godina

Ove “komsije” samo o nekim “svim vremenima”, kao da su njihova! Danas je SRPSKO VREME, sampion sveta je citaj: N A S !!! NOVAK DJOKOVIC!

Vlado Banja Luka

pre 9 godina

Kada ATP i sponzori nisu uspjeli Federeru da "srede" prvo mjesto i turnir u Londonu, "sredili" su mu Dejvis kup. Ovo nije osvojio Rodzer nego zasluge pripadaju ATP-u, samim smotanim Francuzima i Stenu Wawrinki.

Nebojša

pre 9 godina

Svaka cast legendo, sve cestitke,jedini trofej koji mu je nedostajao u prebogatoj karijeri, ovim trofejom si definitivno dokazao da si najbolji teniser svih vremena! Svaka cast i Vavrinki, borac je veliki, jako uspesna godina.
(Danijel, 23. novembar 2014 15:24)


Kako jedini trofej a olimpijsko zlato u singlu i mastersi u Monte karlu i Rimu koje nema se ne računaju.

zzz

pre 9 godina

Kako bi dobro bilo da RF, Vavrinka igraju i sl. godine za Svajcarsku, a Novak, Tipsarevic i Troicki za Srbiju!!!
Kakvo bi to finale bilo!!!! Najbolje u poslednjih 10-15 godina, iako bi Svajcarci bili favoriti realno, jer imaju 2 vrhunska tenisera, mi samo jednog.

sasa jokic

pre 9 godina

Bravo majstore! Najbolji teniser svih vremena je kompletirao sve trofeje. Sve najbolje u nastavku karijere i da traje sto duze. Kada veliki RF ode tenis vise nikada nece biti isti. Puno pozdrava od tvojih vernih navijaca iz Srbije!

najveci

pre 9 godina

koja dominacija najveci i sa 33god jedini sportas koji nije svrgnut sa novim mladjim igracima, naprotiv on je bolji od svih tih mladjih talentiranih lavova, tj. on se igra sa njima cak i sa povredom ledja, najveci svih vremena! 17>7

vlada

pre 9 godina

što je najgore, Gaske igrao odlično..... ali Federer ubacio u ''turbo'' i nisam skoro gledao da neko igra u ovakvom tempu ceo meč bez da kvalitet opadne ni trunku...

Čestitam Švjcarcima, svaka čast...

Brondby

pre 9 godina

Idemo veceras Brondby po pobedu idemo zuto plavi idemooo

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby


Samo Brondby Brondby Brondby


Samo Brondby Brondby Brondby


Samo Brondby Brondby Brondby

IVORY

pre 9 godina

Pljuvaci Federera gde ste?Rodzer je dao vise za svoju zemlju od Djokovica,Dejvis kup,zlato i srebro sa olimpijade naspram Dejvis kupa i bronze.

hahaha

pre 9 godina

@danilo
Ne lupaj. Vavrinka je izgubio mec protiv Kazahstana i samo zahvaljujuci RF, Svajcarska je uspela da pobedi Kazahstance. Da nije bilo RF, ne bi ni dosli do finala.
Mozes samo da places.

VLADIMIR

pre 9 godina

Kup nije doneo Svajcarskoj Roger - SVAJCARSKOJ JE KUP DONEO FRANCUSKI SELEKTOR. Kod tolikih sjajnih tenisera, on je pozvao totalnog gubitnika Gaskea, i potpuno nespremnog Congu. A nije pozvao velikog borca Simona - sto je vrlo znacajno u DK, a pre njega jos i Sardija koji bi ovakvom Rodji napravio velike probleme, a i sa Benetoom u paru imao bi najvece sanse od svih dublova. Jos jedan DOKAZ STA MOZE DA UCINI SELEKTOR NEZNALICA. Iskustvo u loserm izboru igraca sa nama u finalu nije im bili dovoljno.

GFHRZGIFI

pre 9 godina

Roger: Ako neko misli da je Novak tuzan sto je Svajcarska osvojila DC, silno gresi. Mislim da je to Novaku svejedno! On uziva u osvojenom Londonu, a posebno u SACUVANOM trofeju No.1! Srbija upravo to slavi uz cestitke Svajcarskoj!

Najbolji malo sutra Hahahahaha

pre 9 godina

Svi vi "vrsni poznavaoci tenisa" koji tvrdite da je kompletirao sve trofeje zaboravljate da mu jos uvek fali nekoliko Masters naslova kao i medalja na OI u singlu. Toliko.

Vragolan

pre 9 godina

Mnogo mi je drago zbog Rodžera, njegov sam navijač još od 2001.-ve !
Posebno mi je drago što sam imao priliku da vidim buduće osvajače Salatare u njihovom prvom meču u Novom Sadu, eto na kraju su osvojili !
Nama više sreće i odaziva najboljeg igrača sledeće godine, možemo i mi da ponovimo 2010 !

m

pre 9 godina

Maestro je maestro, svaka čast!
Ostale su stvari nebitne!
Niko nema ono sto on posjeduje, i to je jasno odavno,svaka čast ostalim velikanima ovog sporta, ali realno, jedan je RF!!!

@

pre 9 godina

@Иван
Pa Gaske je svojevremeno proglasen za jednog od najtalentovanijih tenisera sveta, sto on i jeste.
Mnogi su njega i Novaka smatrali naslednicima Rodzera i Rafe.
Ali, Gaske nema mentalnu snagu za velike rezultate. Sigurno je francuski selektor odlicno znao sta radi, Gaske je imao vise sansi od npr. Lodre ili Simona. Moras u obzir uzeti i podlogu na kojoj se igralo. Simonu ta podloga ne odgovara.
Sto se RF tice, posle ovakvog kraja sezone moze se ocekivati da bude jos motivisaniji i opusteniji 2015. Osvojio konacno i DC, sa tom energijom ulazi u novu sezonu, mislim da ce biti opasniji nego ove, a sto je najvaznije, bice pod mnogo manjim pritiskom, a tada je najopasniji.

Nacionale

pre 9 godina

Nadal ima jos i OI zlato( Rodzer u dublu, ali to nije to).A Rodzera delje gde stigne. Tako da je jasno ko je najbolji svih vremena. Eh kada bi Nole uspeo jos 4 god da igra na ovom nivou pa se ukljuci u borbu za titulu najboljeg ikada

RF81

pre 9 godina

Ako je ikad i bilo sumnje ko je najveci svih vremena,eto i ovo je kralj osvojio i stavio tacku na ovu igru ! Hvala ti maestro na svim ovim godinama !

GM

pre 9 godina

Francuzi imaju nikad vise poznatih tenisera, ali nikad veca grupa teniskih neznalica na jednom mestu.

Kada bi se svi spojili zajedno, psiha, fizika, forhend, bekend, e tako bi tek imali jednog ozbiljnog tenisera.

Skoroidealan

pre 9 godina

Osnovni problem Francuske reprezentacije, je to sto nema drugog igraca.
Isto im se desilo i u finalu protiv nas, uz lose selektorske odluke, naravno. I danas je mozda trebao da igra Simon ili neko treci.
Cestitke Svajcarskoj u svakom slucaju!
Zasluzena pobeda. Federer se potpuno iskupio za lak poraz prvog dana.
Zlatna generacija njihovog tenisa, koja je potpuno zaluzeno konacno osvojila Dejvis kup.

Raka

pre 9 godina

Bravo, komsije! Uspesno ste se zajedno sa Svajcarskom izborili za trofej DC! Cestitamo! A nama ostaje da se „tesimo“ Novakovim No.1 ! ha, ha, ha...

haaaa, ha, ha, ha

pre 9 godina

Bravo, komsije! Uspesno ste se zajedno sa Svajcarskom izborili za trofej DC! Cestitamo! A nama ostaje da se „tesimo“ Novakovim No.1 ! ha, ha, ha...

Damir

pre 9 godina

Gasquet bez šanse,Roger dominantan,a čak da je i izgubio,vjerovatno bi Wawro dobio svoj meč,jer igra nevjerovatno u ovom trenutku. Rogerova karijera zaokružena,ako se izuzme zlato u singlu na OI,a imat će i tu još jednu priliku. Kako se kreće i igra,uprkos godinama,nije nemoguće.Malo pauze,pa slijedi više nego zanimljiv AO,sa više kandidata za trofej - Roger,Nole,Wawro,nadam se i zdrav Rafa,eventualno Delpo,Murray...

кiсмет

pre 9 godina

igrao za jos koji poen da bi djokovicu duvao blize u ledja. da li mu je sada mirka vristala?
jedan je nole, prvi je novak djokovic!

Semir45

pre 9 godina

Šteta što Wawrinka i Monfils nisu prvi igrali, sigurno bi bio dobar tenis za gledati. a Federer bio fantastičan danas, bilo je dosta dobrih poteza, Gasquet nije bio toliko loš, koliko je Federer bio dobar! Realno!

Danijel

pre 9 godina

Svaka cast legendo, sve cestitke,jedini trofej koji mu je nedostajao u prebogatoj karijeri, ovim trofejom si definitivno dokazao da si najbolji teniser svih vremena! Svaka cast i Vavrinki, borac je veliki, jako uspesna godina.

aha

pre 9 godina

Potpuno pravedno.
Velika nepravda bi bila da DC osvoje teniseri kakvi su Verdasko, Ljubicic, Stepanek, Berdih itd. (uz duzno postovanje svima), a da jedan Federer ne osvoji tu titulu.

danilo

pre 9 godina

Pravi naslov je:
Vavrinka poklonio Fedexu još jedan trofej i time ga postavio na čelu kolone najtaličnijih sportista ikad...
Baš lepo što mu niko ne može da pokloni titulu olimpiskog pobednika u dispiplini singl, muškarci.

torlak

pre 9 godina

cestitam Rodzeru, ali verujem da je razocarao veliki broj ljubitelja tenisa, predavsi mec bez igre u finalu zavrsnog mastersa. Razlog ocigledan-povrede ledja su jako kompleksne da bi se zalecivale za 5 dana. veliki pozdrav svim ljubiteljima tenisa.

Bravo

pre 9 godina

Bravoooo.Sve čestitke Švajcarcima u inat svim zlobnicima na ovom i drugim forumima proteklih dana. Videlo se koliko je Rogeru stalo da osvoji i ovaj trofej na kraju... A vama što ne možete da shvatite da je možda uradio isto što i Raonć kad je odustao u finalu zavrsnog mastersa da ne pogorša povredu jer ipak čovek ima 33 godine šta da kažem osim pojedite se. :)

susjed, živ ti meni bio

pre 9 godina

Čestitam Hrvatima na tituli DC! Bravo! Zaslužili ste!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (pozdrav susjedi, hi, hi..., 23. novembar 2014 15:34)

Hvala, kasniš 9g. Apsolvirali smo to još 2005.g.

Petar

pre 9 godina

Pre manje od nedelju dana, nije mogao na teren da izadje, a sad leti kao u najboljim danima. Moze da se zakljuci da nije ni imao povredu, protiv Noleta nije smeo da izadje, jer bi ga Nole torpedovao. Posto su ga kritikovali skoro svi mediji i poznati teniseri, izasao je protiv Monfisa u prvom mecu Dejvis kupa i namerno odigrao lose, da se "kao vidi da je imao povredu", a onda u dublu i danas u singlu, kao u najboljim danima. A kad sam video onaj bekend smec Federera(najtezi udarac u tenisu), bez bilo kakvog grca odradjeno, kao da je povreda ledja tek tako nestala...

Kopanja

pre 9 godina

Najveci ikada,ovim trofejom je to i zacementirao...
Jednoatavno ,teniski Mocart,covek koji je doneo ovom sportu nesto sto nikad niko nece...
Davic Cup,kruna karijere...

kosica

pre 9 godina

Ne znam zasto selektor Francuske nije stavio Simona da igra... Simon je igrao nekoliko puta protiv Federera i svaki put ga namucio, a i Federer je jednom prilikom izjavio da mu ne odgovara Simonov stil igre. Svasta... Ne znam da li je iko ocekivao da Gaske moze dobiti Federera... :)

Ljubitelj tenisa

pre 9 godina

Čemu se konkretno raduje "dragi" komšiluk? Razumem Srbe koji ne vole Federera zbog Đokovića i njihovog odnosa, ali kakve veze imaju hrvati sa celom ovom pričom oko DK, Londona, Federera i Novaka?
Reklo bi se da je u pitanju čist voajerizam, što, mora se priznati, nije iznenađenje. Kada čovek zna sa kim ima posla ništa ga ne može iznenaditi.

Federeru čestitke.

Иван

pre 9 godina

Честитке Швајцарцима!
Не могу да се отмем утиску да је ово једна од чуднијих сезона. Какав антиклимакс, прво без финала у Лондону, а онда и практично без финала на Дејвис купу, јер од свих француских тенисера, мислим да Гаске има најмање шансе да добије Федерера. Гледајући његово бесомучно ударање бекхенда и чекање да противник погреши, могу само да кажем да је срамота да је такав играч 25. на свету, а још већа је срамота да је био некада осми, полуфиналиста слемова. Клеман је урадио све што је могао да Швајцарској олакша финални дуел: поред толиких тенисера способних да играју на брзим подлогама, он бира шљаку; поред Симона, он изабере Гаскеа. Шарди, Симон, Монфис, Бенето и Лодра су требали да играју, а не Тсонга и Гаске. Ово је Французима врло могуће била последња шанса да освоје поменути трофеј, а овако лако су је спуцали због слепе вере у дрво звано Ришар Гаске и непоузданог Жоа. Вавринка је јачи на спорим подлогама, кад има времена да се намести на свој снажан ударац. Вероватно би Швајцарци добили и овако и онако, бољи су, једино ми није јасан Клеман. Занимљиво ће бити како ће Федерер реаговати наредне сезоне, пошто више практично нема неостварен тениски циљ. Чека га пражњење, то се види и из велике радости након освајања завршног поена.

pa da!

pre 9 godina

Verovatno objavili na HRT-u da danas svi uzmu tastaturu u ruke I pokazu Srbiji koliko ima Svajcaraca u Lepoj njihovoj! A Svajcarci ce to da objave kad Hrvatska ponovo uzme DC.

Јаа

pre 9 godina

Оно што је био Дражен у кошарци, Вујасиновић у ватерполу то је Роџер у тенису!

zzz

pre 9 godina

@torlak
Gresis druze, povreda se moze jako brzo sanirati, ako nije teska. A nije bila, sam je to rekao.
Steta zbog sjajnog finala Londona koje bismo gledali, ali bice prilike, mozda vec to nadoknade Novak i RF na AO.
Ako izbacis predrasude i netrpeljivost, shvatices i sam da je sasvim logicno da ne rizikuje DC zbog Londona. To bi mislim svaki teniser uradio.

Markiza

pre 9 godina

@homemaster

A kako ti znas na osnovu natpisa u medijima koji te svakodnevno bombarduju lazima da je on los covek? Jesi li ga ikad upoznao? Pricao s njim? Druzio se neko vreme s njim pa da mozes proceniti kakva je osoba? Patetican si do bola...

REALno

pre 9 godina

Krece kolektivni plac cijele nacije,a braco?Legenda sada ima sve najbitnije trofeje sto nitko nema i po svemu je najveci ikad...deal with it!

Svete

pre 9 godina

koja dominacija najveci i sa 33god jedini sportas koji nije svrgnut sa novim mladjim igracima, naprotiv on je bolji od svih tih mladjih talentiranih lavova, tj. on se igra sa njima cak i sa povredom ledja, najveci svih vremena! 17>7
(najveci, 23. novembar 2014 15:17)

Pa da li je bolji od svih njih to bas ne znam, da li ima povredu ledja i to ne znam, a i ne znam sta znaci to 17>7 ??
Znam da nije lepo da se jednom podpises ju ju, drugi put najveci, ko zna koje sve jos nazive koristis !!

Boban

pre 9 godina

Šteta, očekivao sam da će Francuzi pružiti jači otpor. Federer je za klasu bolji teniser od Gaskea. Možemo konstatovati da Rodžer nije bio iskren kada je rekao da odustaje u finalu završnog mastersa zbog povrede. Čestitke Stenu, Kjudineliju i Lamaru na tituli.

Gremlin

pre 9 godina

Ako se nastavi prozivanje Federera ovde, onda stvarno ne znam sta dalje da pricam. Jednostavno, treba priznati coveku da je vrhunski teniser i profesionalac. Da li mu Mirka komanduje, da li je placljivko ili nije, totalno je nebitna stvar za sve navijace koji gledaju tenis, za tracare i ove sto vole da gledaju serije nije. Za ono u Londonu nema smisla nastavljati pricu, covek koji je predao mrvicu meceva za celu karijeru da sad ispadne licemer ili ne znam ni ja sta. Pogotovo je strasno kad opletu svi po njemu jer misle da ce ispasti vece patriote, jer onda kao navijaju za Djokovica, a oni koji se trude da realno sagledaju stvari su manje patriote i evo im ga njihov Rodzer, Rafa.

Vladimir

pre 9 godina

Pa ocekivano,drago mi je je to jedino sto je falilo ovom neverovatnom majstoru...Da ne bude zabune navijam za naseg noleta ali duboko postujem i volim gledati Rodzera.A sto se tice onog finala,molim vas ne pisite gluposti,osetio je u polufinalu bol u ledjima...i verovatno to nije bila ozbiljna povreda ali da je odigrao to finale i napravio nagli pokret samo bi pogorsao povredu i ne bi uspio zavrsiti ni taj mec a ne bi mogao igrati ni Dejvis kup,tako da molim vas budite objektivni i recite da li je pogresno sta je uradio..Siguran sam da bi i Nole tako postupio i tad bi pisali,dobro je majstore oporavi nam se za finale...

aaaa

pre 9 godina

Svaka cast,cestitam. :)
Opet je dokazao da je najbolji u istoriji iako nije trenutno voleo bih da ga vidim jos jednom na prvoj poziciji i da podigne jos neki vibledonski pehar pa da ide u penziju :)

Rale

pre 9 godina

Ako neko misli da je Novak tuzan sto je Svajcarska osvojila DC, silno gresi. Mislim da je to Novaku svejedno! On uziva u osvojenom Londonu, a posebno u SACUVANOM trofeju No.1! Srbija upravo to slavi uz cestitke Svajcarskoj!

Danijel

pre 9 godina

Sve cestitke Dejvis Kup selekciji Svajcarske, veliki uspeh, Federera i Vavrinka, posle Olimpijskog zlata uzimaju i ovo takmicenje, to je ogroman uspeh i zasluzuju sve pohvale! Federer je ovim trofejom definitivno pokazao da je najbolji teniser svih vremena, pored sva cetri GS, zavrsnog Mastersa, Olimpijskog zlata, i sada Dejvis Kupa kompletira sve najvece trofeje u tenisu. Mislim da i kriticari nemaju vise sta da prigovore najvecoj legendi ovoga sporta! Ziveo sampione!

rf-stan the men

pre 9 godina

Niko nemoze da ospori ogromne rezultate Novaka i Nadala i mnogih drugih, ali od ovog coveka tenis do sada nije gledao boljeg igraca.

johnny

pre 9 godina

evo gledam nešto i samo je sticaj srećnih okolnosti u korist federera učinio da novak već sada nije goat
sa svojih 20 godina imao je više atp pobeda od federara i ranije od njega je osvojio svoj prvi gs
kako bi to samo lepo izgledalo da je najveći deo svojih titula morao da osvaja u konkurenciji ćilića, vavrinke, berdiha, del potra...
zapnjujući je podatak da je federer jedno gs finale na vrhuncu svoje dominacije igrao sa skoro 35-godišnjim agasijem
zato novak sledeće godine mora da napadne kalendarski slem, da bude sreće da ostane zdrav da iskoristi smenu generacija i time u samo jednoj godini nadoknadi sve ono propušteno do sada i postane najveća legenda ikada (u pozadini se čuje muzička tema iz konana koja se lagano pojačava)

k

pre 9 godina

Gaske je mec protiv Federera izgubio jos pre njegovog pocetka, nije mi jasno zasto onda bar nije stavio Benetoa da igra, to bi bilo mnogo bolje resenje nego Gaske ako Conga nije mogao da igra..

GFHRZGIFI

pre 9 godina

Roger: Ako neko misli da je Novak tuzan sto je Svajcarska osvojila DC, silno gresi. Mislim da je to Novaku svejedno! On uziva u osvojenom Londonu, a posebno u SACUVANOM trofeju No.1! Srbija upravo to slavi uz cestitke Svajcarskoj!

Kopanja

pre 9 godina

Najveci ikada,ovim trofejom je to i zacementirao...
Jednoatavno ,teniski Mocart,covek koji je doneo ovom sportu nesto sto nikad niko nece...
Davic Cup,kruna karijere...

Gremlin

pre 9 godina

Ako se nastavi prozivanje Federera ovde, onda stvarno ne znam sta dalje da pricam. Jednostavno, treba priznati coveku da je vrhunski teniser i profesionalac. Da li mu Mirka komanduje, da li je placljivko ili nije, totalno je nebitna stvar za sve navijace koji gledaju tenis, za tracare i ove sto vole da gledaju serije nije. Za ono u Londonu nema smisla nastavljati pricu, covek koji je predao mrvicu meceva za celu karijeru da sad ispadne licemer ili ne znam ni ja sta. Pogotovo je strasno kad opletu svi po njemu jer misle da ce ispasti vece patriote, jer onda kao navijaju za Djokovica, a oni koji se trude da realno sagledaju stvari su manje patriote i evo im ga njihov Rodzer, Rafa.

rf-stan the men

pre 9 godina

Niko nemoze da ospori ogromne rezultate Novaka i Nadala i mnogih drugih, ali od ovog coveka tenis do sada nije gledao boljeg igraca.

GM

pre 9 godina

Francuzi imaju nikad vise poznatih tenisera, ali nikad veca grupa teniskih neznalica na jednom mestu.

Kada bi se svi spojili zajedno, psiha, fizika, forhend, bekend, e tako bi tek imali jednog ozbiljnog tenisera.

Semir45

pre 9 godina

Šteta što Wawrinka i Monfils nisu prvi igrali, sigurno bi bio dobar tenis za gledati. a Federer bio fantastičan danas, bilo je dosta dobrih poteza, Gasquet nije bio toliko loš, koliko je Federer bio dobar! Realno!

sasa jokic

pre 9 godina

Danas je potvrdio da je sa namerom upropastio finale u Londonu. Nije smeo Noletu na crtu, i izmislio je bolove u ledjima. Upravo smi imali priliku da vidimo koliko je bilo reci o povredi.
Nije mi jasno kako covek sa ovako slabim moralom, moze da bude izglasan 10 puta za ferplay igraca godine?
Drago mi je zbog Stana, On je korektan lik.

Vladimir

pre 9 godina

Pa ocekivano,drago mi je je to jedino sto je falilo ovom neverovatnom majstoru...Da ne bude zabune navijam za naseg noleta ali duboko postujem i volim gledati Rodzera.A sto se tice onog finala,molim vas ne pisite gluposti,osetio je u polufinalu bol u ledjima...i verovatno to nije bila ozbiljna povreda ali da je odigrao to finale i napravio nagli pokret samo bi pogorsao povredu i ne bi uspio zavrsiti ni taj mec a ne bi mogao igrati ni Dejvis kup,tako da molim vas budite objektivni i recite da li je pogresno sta je uradio..Siguran sam da bi i Nole tako postupio i tad bi pisali,dobro je majstore oporavi nam se za finale...

Raka

pre 9 godina

Bravo, komsije! Uspesno ste se zajedno sa Svajcarskom izborili za trofej DC! Cestitamo! A nama ostaje da se „tesimo“ Novakovim No.1 ! ha, ha, ha...

RF81

pre 9 godina

Ako je ikad i bilo sumnje ko je najveci svih vremena,eto i ovo je kralj osvojio i stavio tacku na ovu igru ! Hvala ti maestro na svim ovim godinama !

vlada

pre 9 godina

što je najgore, Gaske igrao odlično..... ali Federer ubacio u ''turbo'' i nisam skoro gledao da neko igra u ovakvom tempu ceo meč bez da kvalitet opadne ni trunku...

Čestitam Švjcarcima, svaka čast...

aha

pre 9 godina

Potpuno pravedno.
Velika nepravda bi bila da DC osvoje teniseri kakvi su Verdasko, Ljubicic, Stepanek, Berdih itd. (uz duzno postovanje svima), a da jedan Federer ne osvoji tu titulu.

aaaa

pre 9 godina

Svaka cast,cestitam. :)
Opet je dokazao da je najbolji u istoriji iako nije trenutno voleo bih da ga vidim jos jednom na prvoj poziciji i da podigne jos neki vibledonski pehar pa da ide u penziju :)

Danijel

pre 9 godina

Svaka cast legendo, sve cestitke,jedini trofej koji mu je nedostajao u prebogatoj karijeri, ovim trofejom si definitivno dokazao da si najbolji teniser svih vremena! Svaka cast i Vavrinki, borac je veliki, jako uspesna godina.

Dragan

pre 9 godina

Sada se tek vidi jasno da je povreda ledja bila prevara, koju je zajedno sa gubitkom od Monfilsa smislio da destabilizira Francuze (ovo mu je bila vec treca predaja u karijeri zbog straha od poraza)
Federer je iskoristio nedostatak teniske konkurencije, tj. teniski vakum, poslednjih 15 godina (i tako nezasluzeno dosao do 17 GS i 82 turnirske pobede)
Deda bi trebao u penziju, a ne da se blamira sa momcima 5-10 godina mladjima od sebe (ove godine ima vec 12 poraza, od toga samo od Djokovica 2 i samo 73 pobede)
Deda bi trebao u penziju, jer je tek drugi u svetu (a nekada je bio 302 nedelje prvi)
On se uopste ne znoji dok igra i nikada nije predao zapoceti mec (sa jedne strane dokaz da su mu sponzori namestili sve meceve, a sa druge dokaz da se dopinguje)
On ne moze biti GOAT, jer ima negativni H2H sa Nadalom (a to se samo racuna)
Mozda je dobar igrac, ali sigurno je bedan covek i samo se pravi da je fin (sve one nagrade za fair play su sigurno namestaljka)
Federer je vrlo hladan i emotivno-mentalno nestabilan covek (svako malo se rasplace, bilo da gubi, ili dobija) i nema privatni zivot (pod Mirkinom papucom)
Ovo su cinjenice, poznate svim vrsnim ljubiteljima tenisa (koji ga prate ga od 2011.)

sasa jokic

pre 9 godina

Bravo majstore! Najbolji teniser svih vremena je kompletirao sve trofeje. Sve najbolje u nastavku karijere i da traje sto duze. Kada veliki RF ode tenis vise nikada nece biti isti. Puno pozdrava od tvojih vernih navijaca iz Srbije!

hawkeye

pre 9 godina

Smešno šta se ovde piše o čoveku koji je realno najveći teniser u istoriji ove igre,bruka,umesto da budemo srećni što smo imali privilegij da možemo da gledamo takvog teniskog umetnika.

Vragolan

pre 9 godina

Mnogo mi je drago zbog Rodžera, njegov sam navijač još od 2001.-ve !
Posebno mi je drago što sam imao priliku da vidim buduće osvajače Salatare u njihovom prvom meču u Novom Sadu, eto na kraju su osvojili !
Nama više sreće i odaziva najboljeg igrača sledeće godine, možemo i mi da ponovimo 2010 !

najveci

pre 9 godina

koja dominacija najveci i sa 33god jedini sportas koji nije svrgnut sa novim mladjim igracima, naprotiv on je bolji od svih tih mladjih talentiranih lavova, tj. on se igra sa njima cak i sa povredom ledja, najveci svih vremena! 17>7

Bravo

pre 9 godina

Bravoooo.Sve čestitke Švajcarcima u inat svim zlobnicima na ovom i drugim forumima proteklih dana. Videlo se koliko je Rogeru stalo da osvoji i ovaj trofej na kraju... A vama što ne možete da shvatite da je možda uradio isto što i Raonć kad je odustao u finalu zavrsnog mastersa da ne pogorša povredu jer ipak čovek ima 33 godine šta da kažem osim pojedite se. :)

Skoroidealan

pre 9 godina

Osnovni problem Francuske reprezentacije, je to sto nema drugog igraca.
Isto im se desilo i u finalu protiv nas, uz lose selektorske odluke, naravno. I danas je mozda trebao da igra Simon ili neko treci.
Cestitke Svajcarskoj u svakom slucaju!
Zasluzena pobeda. Federer se potpuno iskupio za lak poraz prvog dana.
Zlatna generacija njihovog tenisa, koja je potpuno zaluzeno konacno osvojila Dejvis kup.

Јаа

pre 9 godina

Оно што је био Дражен у кошарци, Вујасиновић у ватерполу то је Роџер у тенису!

IVORY

pre 9 godina

Pljuvaci Federera gde ste?Rodzer je dao vise za svoju zemlju od Djokovica,Dejvis kup,zlato i srebro sa olimpijade naspram Dejvis kupa i bronze.

Djole

pre 9 godina

(sasa jokic, 23. novembar 2014 16:53)

A koliko Federer treba da bude povredjen da ne bi bilo sumnjivo? Do marta sledece godine? Ma dajte... Ljudi,Federera je mec sa Vavrinkom potpuno iscrpeo (i fizicki i psihicki),ali nije to najgore,vec sto je imao oko 20 sati za oporavak za mec sa Noletom. To je malo da se ledja oporave,ali vec 3-4 dana je ok. Pa do srede nije trenirao,a videli ste sa Monfisom kako je sve izgledalo. Znaci,ako nisi potpuno zdrav,bolje se povuci,nego da gledam razvlacenje po terenu (kao u finalu AO,ono je potpuno bezveze). Novak je u prvih 500 meceva karijere bar 10x predao mec (a da je vec poceo) i niko nista, a Federer u 1220 meceva preda 3. put i odmah sumnje. Ako imam problem sa ledjima,verujem da fizio moze da me sredi za 3-4 dana,za 20 sati ne verujem. Uostalom,niko ne osudjuje Congu sto je odjednom povredjen danas.

REALno

pre 9 godina

Krece kolektivni plac cijele nacije,a braco?Legenda sada ima sve najbitnije trofeje sto nitko nema i po svemu je najveci ikad...deal with it!

johnny

pre 9 godina

evo gledam nešto i samo je sticaj srećnih okolnosti u korist federera učinio da novak već sada nije goat
sa svojih 20 godina imao je više atp pobeda od federara i ranije od njega je osvojio svoj prvi gs
kako bi to samo lepo izgledalo da je najveći deo svojih titula morao da osvaja u konkurenciji ćilića, vavrinke, berdiha, del potra...
zapnjujući je podatak da je federer jedno gs finale na vrhuncu svoje dominacije igrao sa skoro 35-godišnjim agasijem
zato novak sledeće godine mora da napadne kalendarski slem, da bude sreće da ostane zdrav da iskoristi smenu generacija i time u samo jednoj godini nadoknadi sve ono propušteno do sada i postane najveća legenda ikada (u pozadini se čuje muzička tema iz konana koja se lagano pojačava)

Milos

pre 9 godina

Pisete da federer pojma nema, da je pobedjivao matorce i tako opstajao u vrhu. Ok, koliko on sada godina ima? Na kom je mestu? Koliko ima osvojenih titula? I reci cete da ne zna da igra?

Ok, ne zna da igra, a Djokovic ga pobedjuje. Zar je sampion onaj koji pobedjuje slabijeg od sebe?

Razmislite pre nego sto napadnete nekog, ovako izazivate kontra efekat, ispada i da Djokovic nije neki igrac!

Ivana

pre 9 godina

Sto ste ljubomorni na Federera i Nadala? Djokovic je sjajan teniser,trenutno prvi,osvojio je 7 grenslemova,ali budimo realni glupo ga je uporedjivati sa ovom dvojicom koji imaju 14 i 17.I nemojte reci videcemo sta ce biti na kraju njihovih karijera,jer Djokovic nema 22 nego punih 27 godina i ako je prosle i pretprosle godine u svojim najboljim teniskim godinama osvajao po jedan gren slem,malo je nerealno ocekivati da ce u narednim godinama osvajati vise.Zar ne? Budite ponosni na ono sto je uradio,navijajte za njega,ali nemojte omalovazavati Fededera i Nadala samo zato sto su bolji.

кiсмет

pre 9 godina

igrao za jos koji poen da bi djokovicu duvao blize u ledja. da li mu je sada mirka vristala?
jedan je nole, prvi je novak djokovic!

torlak

pre 9 godina

cestitam Rodzeru, ali verujem da je razocarao veliki broj ljubitelja tenisa, predavsi mec bez igre u finalu zavrsnog mastersa. Razlog ocigledan-povrede ledja su jako kompleksne da bi se zalecivale za 5 dana. veliki pozdrav svim ljubiteljima tenisa.

Иван

pre 9 godina

Честитке Швајцарцима!
Не могу да се отмем утиску да је ово једна од чуднијих сезона. Какав антиклимакс, прво без финала у Лондону, а онда и практично без финала на Дејвис купу, јер од свих француских тенисера, мислим да Гаске има најмање шансе да добије Федерера. Гледајући његово бесомучно ударање бекхенда и чекање да противник погреши, могу само да кажем да је срамота да је такав играч 25. на свету, а још већа је срамота да је био некада осми, полуфиналиста слемова. Клеман је урадио све што је могао да Швајцарској олакша финални дуел: поред толиких тенисера способних да играју на брзим подлогама, он бира шљаку; поред Симона, он изабере Гаскеа. Шарди, Симон, Монфис, Бенето и Лодра су требали да играју, а не Тсонга и Гаске. Ово је Французима врло могуће била последња шанса да освоје поменути трофеј, а овако лако су је спуцали због слепе вере у дрво звано Ришар Гаске и непоузданог Жоа. Вавринка је јачи на спорим подлогама, кад има времена да се намести на свој снажан ударац. Вероватно би Швајцарци добили и овако и онако, бољи су, једино ми није јасан Клеман. Занимљиво ће бити како ће Федерер реаговати наредне сезоне, пошто више практично нема неостварен тениски циљ. Чека га пражњење, то се види и из велике радости након освајања завршног поена.

danilo

pre 9 godina

Pravi naslov je:
Vavrinka poklonio Fedexu još jedan trofej i time ga postavio na čelu kolone najtaličnijih sportista ikad...
Baš lepo što mu niko ne može da pokloni titulu olimpiskog pobednika u dispiplini singl, muškarci.

k

pre 9 godina

Gaske je mec protiv Federera izgubio jos pre njegovog pocetka, nije mi jasno zasto onda bar nije stavio Benetoa da igra, to bi bilo mnogo bolje resenje nego Gaske ako Conga nije mogao da igra..

slavimo No.1

pre 9 godina

Ne znam da li Federer nekad bio iz lepe njihove! Ovde mnogi misle da je I sad odande. Koliko znam, nije! Lakse im je da mrze bolje I tudje, nego da vole svoje i losije. Tako samo o sebi govore. Ja jos uvek pijem pivo sa drustvom I slavim Novakov No.1, I bas me briga I za Svajcarsku I za njih, I za Federera!

II

pre 9 godina

Kakav velicanstveni spektakl!! Bravo za organizatore. Sve cestitke Svjacarskoj, Federeru i Vavrinki!! Kao i njihovom selektoru, covek je znao svoj posao. Koliko samo Federeru znaci osvajanje DC pokazuju i njegove suze posle meca. A o publici se moze govoriti samo u superlativima, niko nije zurio kuci na nedeljni rucak:-)Orkestar za himnu, izlazak igraca na ceremoniju urucivanja pobednickog trofeja, Federerovo komuniciranje sa publikom! Kakav nivo citave ceremonije. Sve cestitke Svajcarskoj jos jednom.

wtf!?

pre 9 godina

@Nacionale
A ima li Rafa Zavrsni Masters? Ima li 82 titule?
Ne. Ali ima samo 19 titula VAN SLJAKE!!!
Rafa je legenda tenisa, ali najbolji svih vremena je SAMO NA SLJACI, na ostalim podlogama je slabiji ne samo od RF, vec i od Novaka, Agasija, Mekinroa, Borga.
Eh da, skor moze macku o rep da okaci, taj skor mu ne donosi titule, a i ostvaren je na sljaci. Bas me zanima kakav ni skor bio da su umesto na sljaci, 15-20 meceva igrali na travi ili u dvorani.

Dare

pre 9 godina

Cestitam Svajcarcima na osvajanju Devis kupa. Sasvim zasluzeno. Mislim da bi Federeru bilo teze da je igrao protiv Simona. Odlicna odluka da RF i Stan igraju dubl i pored ranijih nesporazuma. Time sto su to prevazisli zbog reprezentacije pokazuje da su obojica veliki ljudi. Kada igraju RF i Stan jedan protiv drugog ne treba Mirka da prisustvuje mecu. Svaka cast majstori.

hahaha

pre 9 godina

@ika
Lupas ika, evo i djokovic je jedini GS ove sezone osvojio protiv 33-godisnjaka...
I to jedva... a u istoj sezoni je 3 puta porazen od tog 33-godisnjaka!!! Kako to? Matorac ga dere gde stigne?
Novak inace protiv svih najvecih rivala ima negativan skor, a negativan je i protiv Rodika, Safina....
Placi!

hahaha

pre 9 godina

@bravo
Da je Federer redovno igrao za Svajcarsku, djokovic nikada ne bi osvojio DC.
Poklonio mu je DC, poklonio mu Zavrsni Masters, pa sta hocete jos? Od njega dosta.
Placi!

tra_stam

pre 9 godina

Шта да се више прича, кад то свако веч зна!?
Најбољи тенисер свих времена - маестро Роџер Федерер!!!

Boban

pre 9 godina

Šteta, očekivao sam da će Francuzi pružiti jači otpor. Federer je za klasu bolji teniser od Gaskea. Možemo konstatovati da Rodžer nije bio iskren kada je rekao da odustaje u finalu završnog mastersa zbog povrede. Čestitke Stenu, Kjudineliju i Lamaru na tituli.

Mindzolovac

pre 9 godina

Ju, ju, koliko komentara?! Kao da su pobedili Srbiju u finalu. Ne mogu da verujem kolike Federer frustracije izaziva kod Djokovicevih navijaca.

III

pre 9 godina

@Nebojsa
Olimpijsko zlato ima. I srebro. I bronzu.
Monte Karlo i Rim su nebitni.
Djokovic nikada nije osvojio Hale? Jel to znaci da nije zasluzeno prvi?

Nebojša

pre 9 godina

Da je na drugoj strani bio gospodin Šampion, broj 1, mister Nole uzeo bi on burek sa sirom a bogami i sa mesom ako nije probao :)
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Falcao, 23. novembar 2014 16:22)

A zašto nije?

ETO!

pre 9 godina

Nisam cuo da je Cilic danas nesto osvojio. Cemu euforija kod komsija!? Sad mi je jasno, prenelo se slavlje od nas, od osvajanja Novakovog No.1, pa proradili kompleksi. Sajt-srpski, DC-svajcarski, No.1-srpski. Odakle ovi sada u ovolikom broju, sta to osvojise!?

Fedex

pre 9 godina

Federer je donei odlucujuci poen, ali ne i celu pobedu ! Sve cestitke i Stanu, bez kog nabolji teniser svih vremena ne bi uspeo da se okiti jos jednom titulom, jedinom koja mu je nedostajala.

HOPP SCHWIIZ !

i to ti je tenis

pre 9 godina

@Nacionale

Zaboravio si najjači turnir sveta, završni masters, koji Nadal nikad neće da osvoji...
Još jedna stvar, tenis je olimpijski sport zadnjih 20-ak godina tako da Olimpijadu ne možeš da računaš za najboljeg tenisera ikada jer ju stariji nikad nisu igrali... Ali ako već računaš, zlatna medalja je zlatna medalja, bila u singlu, dublu ili umetničkom klizanju...Jednakog značaja.
Olimpijski pobednik je Olimpijski pobednik..
Čestitke Švajcarcima

Brondby

pre 9 godina

Idemo veceras Brondby po pobedu idemo zuto plavi idemooo

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby


Samo Brondby Brondby Brondby


Samo Brondby Brondby Brondby


Samo Brondby Brondby Brondby

milena

pre 9 godina

@saša jokiću, koliko se vama Novakovim navijačima mora objašnjavati da nagradu za najkorektnijeg među teniserima ,dodjeljuju sami teniseri.Nije valjda da ga svi oni ne poznaju ,a vi , Novakovi navijači koji ga nikad nećete sresti,a kamo li upoznati ,najbolje poznajete.Vjerovatno si ti i ostali Novakovi navijači razočarani što su ga ljubitelji tenisa širom svijeta i ove godine i to 12-tu godina zaredom proglasili najomiljenijim teniserom,a ako vama nije jasno kako je moguće to,za one koji su glasali za njega,nije bilo dileme i naravno znaju zašto.
P.S.Nisam iz Hrvatske!

Bravo

pre 9 godina

Čestitke Stanu i Rodžeru! Zasluženo!
Šteta za onu predaju u Londonu. Mala mrlja na karijeri, sviđalo se to nekom ili ne. Sada se jasno vidi da je samo bio umoran i da je hteo da izbegne težak poraz od Noleta. Stvarno šteta! Mogao je da opušteno, bez napora odigra finale ili samo set. Ispao bi šmeker, ovako... Nema veze. Da je najuspešniji u istoriji, jeste. Da ima mana u ponašanju i karakteru, ima. Nema savršenih. To svi vide, osim ostrašćenih fedtarda. Još jednom, čestitke! Zaslužio je.

Sva vremena, hahahaha

pre 9 godina

Ove “komsije” samo o nekim “svim vremenima”, kao da su njihova! Danas je SRPSKO VREME, sampion sveta je citaj: N A S !!! NOVAK DJOKOVIC!

A10

pre 9 godina

Znaci, nikada Srbija nece krenuti napred sa ovakvom postavkom stvari u glavama vecine! Komentarisete finale Davis kupa, ako mi iko od vas hejtera objasni kakve veze to ima sa Djokovicem... Tenis nije poceo sa Novakom i nece se zavrsiti sa njim, ma koliko se vama koji tenis pratite od 2009. tako cini. Federer je jedan od najvecih ikada, Novaka niko osim Srba ne stavlja u to drustvo. Novak je trenutno najbolji i to nije sporno, ali daleko je od Rogera, ozbiljno daleko. I kao sto rekoh pre par dana zivite svoje zivote, a tek kada imate vlastitu vrednost mozete prepoznati i priznati i tudju.

hahaha

pre 9 godina

@danilo
Ne lupaj. Vavrinka je izgubio mec protiv Kazahstana i samo zahvaljujuci RF, Svajcarska je uspela da pobedi Kazahstance. Da nije bilo RF, ne bi ni dosli do finala.
Mozes samo da places.

Fedeks

pre 9 godina

Iskreno se nadam da će Rodžer Federer već sutra objaviti svoje povlačenje iz sveta tenisa, odnosno kraj aktivne igračke karijere. Sa današnjim danom je osvojio poslednji veliki trofej koji mu je nedostajao u kolekciji. Ako se povuče sa osvojenim Dejvis kupom, ostaće zabeležen u istoriji tenisa kao najveći šampion do sada. Ukoliko to ne uradi, njegova karijera od sutra može da ide samo nizbrdo. Rodžeru i ostalim momcima iz švajcarske ekipe čestitam ovaj uspeh iako nisam baš njihov veliki fan.
(Vladan Grujić, 23. novembar 2014 18:22)

Pišete gluposti

wtf!?

pre 9 godina

@Oskar
Ima veze, itekako. Na sljaci se igra 2 meseca u toku sezone! Znaci, Nadal je tokom karijere bio najbolji tokom 2 meseca a u ostatku sezone NIJE bio najbolji. I to je bio slucaj tokom 90% njegove karijere. Od 14 GS 9 na sljaci. Od preko 60 titula, samo 19 van sljake!
Znaci, na ostalim podlogama on ima manje titula od Rodika, Safina ili Hjuita npr. A manje GS od Djokovica, Edberga, Mekinroa.
Tenis se igra i na sljaci ali sljaka nije tenis. Tenis je i beton, trava, tvrda podloga. Ne moze biti najbolji neko ko je na jednoj podlozi najbolji, a na ostalim podlogama nije.
Mislim, to je realno, nemam nista protiv Rafe, ali nije svestran. Ima sve GS ali nije konstantno dobar ni na jednom osim na RG.

Nacionale

pre 9 godina

Nadal ima jos i OI zlato( Rodzer u dublu, ali to nije to).A Rodzera delje gde stigne. Tako da je jasno ko je najbolji svih vremena. Eh kada bi Nole uspeo jos 4 god da igra na ovom nivou pa se ukljuci u borbu za titulu najboljeg ikada

jota

pre 9 godina

Novak na kraju godine ima preko 1.700 poena prednosti nad RF posle zavsnog turnira i finala DK.

Kada se samo setim svih nasih kalkulacija, pre Londona, koliko treba Novaku poena da zadrzi prvo mesto na kraju godine bude mi smesno.

Novak je manje brinuo od svih nas za svoje prvo mesto na kraju godine, jer jer znao koliko je igracki jak.

Nismo ni svesni kakvog tenisera, sportistu i coveka - humanitarca imamo.

Svajcarskoj cestitke na osvojenoj salatari.

Rale

pre 9 godina

Ako neko misli da je Novak tuzan sto je Svajcarska osvojila DC, silno gresi. Mislim da je to Novaku svejedno! On uziva u osvojenom Londonu, a posebno u SACUVANOM trofeju No.1! Srbija upravo to slavi uz cestitke Svajcarskoj!

federer

pre 9 godina

nole najsretniji igrac ikad prvi samo zato sta je federer star a ovi ostali nikakvi, imo je nole srece u londonu sto se federer ozljedio inace bi ga otreso ko i tjedan prije u sangaju, nole cisti snijeg i predaje meceve radi vrucine a federer 17gs naslova hahah placite kmeeee 17>7

@

pre 9 godina

@Иван
Pa Gaske je svojevremeno proglasen za jednog od najtalentovanijih tenisera sveta, sto on i jeste.
Mnogi su njega i Novaka smatrali naslednicima Rodzera i Rafe.
Ali, Gaske nema mentalnu snagu za velike rezultate. Sigurno je francuski selektor odlicno znao sta radi, Gaske je imao vise sansi od npr. Lodre ili Simona. Moras u obzir uzeti i podlogu na kojoj se igralo. Simonu ta podloga ne odgovara.
Sto se RF tice, posle ovakvog kraja sezone moze se ocekivati da bude jos motivisaniji i opusteniji 2015. Osvojio konacno i DC, sa tom energijom ulazi u novu sezonu, mislim da ce biti opasniji nego ove, a sto je najvaznije, bice pod mnogo manjim pritiskom, a tada je najopasniji.

argumenti

pre 9 godina

Sada se tek vidi jasno da je povreda ledja bila prevara, koju je zajedno sa gubitkom od Monfilsa smislio da destabilizira Francuze (ovo mu je bila vec treca predaja u karijeri zbog straha od poraza)
Federer je iskoristio nedostatak teniske konkurencije, tj. teniski vakum, poslednjih 15 godina (i tako nezasluzeno dosao do 17 GS i 82 turnirske pobede)
Deda bi trebao u penziju, a ne da se blamira sa momcima 5-10 godina mladjima od sebe (ove godine ima vec 12 poraza, od toga samo od Djokovica 2 i samo 73 pobede)
Deda bi trebao u penziju, jer je tek drugi u svetu (a nekada je bio 302 nedelje prvi)
On se uopste ne znoji dok igra i nikada nije predao zapoceti mec (sa jedne strane dokaz da su mu sponzori namestili sve meceve, a sa druge dokaz da se dopinguje)
On ne moze biti GOAT, jer ima negativni H2H sa Nadalom (a to se samo racuna)
Mozda je dobar igrac, ali sigurno je bedan covek i samo se pravi da je fin (sve one nagrade za fair play su sigurno namestaljka)
Federer je vrlo hladan i emotivno-mentalno nestabilan covek (svako malo se rasplace, bilo da gubi, ili dobija) i nema privatni zivot (pod Mirkinom papucom)
Ovo su cinjenice, poznate svim vrsnim ljubiteljima tenisa (koji ga prate ga od 2011.)
(Dragan, 23. novembar 2014 16:42)

17>7 nemoj plakati kmeeee hahahahaha

zzz

pre 9 godina

@torlak
Gresis druze, povreda se moze jako brzo sanirati, ako nije teska. A nije bila, sam je to rekao.
Steta zbog sjajnog finala Londona koje bismo gledali, ali bice prilike, mozda vec to nadoknade Novak i RF na AO.
Ako izbacis predrasude i netrpeljivost, shvatices i sam da je sasvim logicno da ne rizikuje DC zbog Londona. To bi mislim svaki teniser uradio.

m

pre 9 godina

Maestro je maestro, svaka čast!
Ostale su stvari nebitne!
Niko nema ono sto on posjeduje, i to je jasno odavno,svaka čast ostalim velikanima ovog sporta, ali realno, jedan je RF!!!

Onako samo usput

pre 9 godina

A šta bi tek radio da je zdrav kad je ovako s bolnim leđima osvojio Dejvis kup...Možda je Novak i dobro prošao što je ovaj prodao meč zbog povrede....

Aleksandar I

pre 9 godina

Samo je jedan TATA! Hvala ti Rogere za sve ove divne godine, cast je biti tvoj navijac. Cestitke Svicarskoj!
(fedex1, 23. novembar 2014 15:31)

Zasto se ovde zahvaljujes, imas dvojke i svajcarske sajtove...
Ovde bi mi trebalo da mu se zahvaljujemo i cestitamo sto ovim pitem to i radim...

III

pre 9 godina

@AJDE!
Covek na vrhuncu karijere jedva osvoji GS i osvoji 1 TITULU vise od coveka koji je pred penzijom... jak mu vrhunac karijere.
Sto mastersa tice, ne vredi to spinovanje, broje se najvece titule, a ne mastersi. Dzaba Rim kad nema RG.

Danijel

pre 9 godina

Sve cestitke Dejvis Kup selekciji Svajcarske, veliki uspeh, Federera i Vavrinka, posle Olimpijskog zlata uzimaju i ovo takmicenje, to je ogroman uspeh i zasluzuju sve pohvale! Federer je ovim trofejom definitivno pokazao da je najbolji teniser svih vremena, pored sva cetri GS, zavrsnog Mastersa, Olimpijskog zlata, i sada Dejvis Kupa kompletira sve najvece trofeje u tenisu. Mislim da i kriticari nemaju vise sta da prigovore najvecoj legendi ovoga sporta! Ziveo sampione!

Markiza

pre 9 godina

@homemaster

A kako ti znas na osnovu natpisa u medijima koji te svakodnevno bombarduju lazima da je on los covek? Jesi li ga ikad upoznao? Pricao s njim? Druzio se neko vreme s njim pa da mozes proceniti kakva je osoba? Patetican si do bola...

federer fan

pre 9 godina

porasla prodaja antidepresiva u srbiji za 90% nakon ove pobjede najveceg federera, nole moze biti sretan sto je federer bio ozljeden u londonu inace bi ga otreso ko i tjedan prije u sangaju, federer najveci svih vremena ! PLACITEEEE KMEEE HAAH

Her Zivota

pre 9 godina

a di je nole ?
(bravo, 23. novembar 2014 15:42)

Kako di je ??? Pa nije Nole izlazio na teren u dzemperu da se izvinjava publici da ne moze da igra, ne razumem tvoje pitanje !! A ako mislis na DC, pa No1e je to osvojio u 23. a Federer u 33. godini, jel ti i dalje nije jasno di je No1e, a i No1etu sigurno nece trebati 10 godina da ostvari sledecu pobedu u DC, posto predpostavljam da znas da je Federerova pobeda protiv Bozoljca bila njegova prva pobeda u tom takmicenju posle aprila 2004. godine, predpostavljam da kao njegov navijac znas taj podatak !!!!
Inace cestitke Stanislasu i Rodji naravno !!

A Tsonga sto nije izasao na mec, on je vec posebna prica, bitno je da je on nekada ranije lajao na No1eta zbog kojekakvih stvari !!

Vlado Banja Luka

pre 9 godina

Kada ATP i sponzori nisu uspjeli Federeru da "srede" prvo mjesto i turnir u Londonu, "sredili" su mu Dejvis kup. Ovo nije osvojio Rodzer nego zasluge pripadaju ATP-u, samim smotanim Francuzima i Stenu Wawrinki.

Aleksandar I

pre 9 godina

(najveci, 23. novembar 2014 15:17)

Cemu 17>7, zar mislis da i mi svi ne znamo da je Federer najveci za sada, ko zna ko ce za 10 15 godina biti najbolji...

hahaha

pre 9 godina

@matamaticar
Ako je mogao da smanji razliku sa 5- 6 000 na 1700, onda mnogo lakse moze da nadoknadi tih 1 700.
To je logika, ne matematika.

Ljubitelj tenisa

pre 9 godina

Čemu se konkretno raduje "dragi" komšiluk? Razumem Srbe koji ne vole Federera zbog Đokovića i njihovog odnosa, ali kakve veze imaju hrvati sa celom ovom pričom oko DK, Londona, Federera i Novaka?
Reklo bi se da je u pitanju čist voajerizam, što, mora se priznati, nije iznenađenje. Kada čovek zna sa kim ima posla ništa ga ne može iznenaditi.

Federeru čestitke.

Damir

pre 9 godina

Gasquet bez šanse,Roger dominantan,a čak da je i izgubio,vjerovatno bi Wawro dobio svoj meč,jer igra nevjerovatno u ovom trenutku. Rogerova karijera zaokružena,ako se izuzme zlato u singlu na OI,a imat će i tu još jednu priliku. Kako se kreće i igra,uprkos godinama,nije nemoguće.Malo pauze,pa slijedi više nego zanimljiv AO,sa više kandidata za trofej - Roger,Nole,Wawro,nadam se i zdrav Rafa,eventualno Delpo,Murray...

VLADIMIR

pre 9 godina

Kup nije doneo Svajcarskoj Roger - SVAJCARSKOJ JE KUP DONEO FRANCUSKI SELEKTOR. Kod tolikih sjajnih tenisera, on je pozvao totalnog gubitnika Gaskea, i potpuno nespremnog Congu. A nije pozvao velikog borca Simona - sto je vrlo znacajno u DK, a pre njega jos i Sardija koji bi ovakvom Rodji napravio velike probleme, a i sa Benetoom u paru imao bi najvece sanse od svih dublova. Jos jedan DOKAZ STA MOZE DA UCINI SELEKTOR NEZNALICA. Iskustvo u loserm izboru igraca sa nama u finalu nije im bili dovoljno.

hahaha

pre 9 godina

@Liverpool Man
Hahahaha, Svajcarac "malen", a ti si gromada jel?
Idi placi bre, koji je Liverpol na tabeli!? Pa "matori" Federer je bio klinac kad je Luzerpul zadnji put bio sampion Engleske....

Posmatrač

pre 9 godina

Ovde u Srbiji su primećeni mnogi rekreativci (a navijači Federera) da se svi nešto udaraju po leđima, ne bi li se povredili - tada se mnogo dobro igra...

Barbosa

pre 9 godina

Svaka cast Rodzer,uz Nadala svakako najbolji svih vremena,to su cinjenice..cifre koje stoje pored imena ta dva tenisera,to potvrdjuju,Novak zaista fenomenalan igrac,al ovako realno,ipak mnogo kaska za ovom dvojicom,vreme ce pokazati jeli Novak taj kalibar i potencijal da se uopste poredi sa ovom dvojicom.

Videli ste

pre 9 godina

Podsetiću šta sam napisao posle Rodžerovog poraza od Monfisa:

Sutra Vavrinka i Federer dobijaju dubl, i Fed dovršava u nedelju 3:1 protiv Conge.
(Videćete, 21. novembar 2014 22:02)
Preporučujem (+19)
Ne preporučujem (-108)

Priznajem -- pogrešio sam! Nisam tad znao da je Conga povredio lakat ;)

bruka

pre 9 godina

Kaze neko da "ne razume zasto ovo izaziva frustracije kod Novakovih navijaca". A ja kazem da cinjenica sto je Svajcarska osvojila Dejvis kup to sigurno ne izaziva (iako smo u najvecem broju navijali za Francusku),vec izazivaju konstantne provokacije stanaca u vidu omalovazavanja Novaka i kada ga u tekstu same vesti uopste i nema.

Zemunac

pre 9 godina

Nisam cuo da je Cilic nesto osvojio. Cemu euforija kod komsija!? Sad mi je jasno, prenelo se slavlje od nas, od osvajanja Novakovog No.1, pa proradili kompleksi. Sajt-srpski, DC-svajcarski, No.1-srpski. Odakle ovi sada u ovolikom broju, sta to osvojise!?

hallo!

pre 9 godina

Monte Carlo, Rim I Olimpijske igre za Rogera – N I K A D !!! Prvi kompletan bice upravo onaj zbog koga ovoliki komsijski kompleksasi “spavaju” na nasim sjtovima: NOVAK DJOKOVIC !

matematicar

pre 9 godina

@jota
Pre godini dana Novak je imao 5-6 000 bodova vise od RF. Sada je ta prednost pala na 1 700. Mnogo laksi zadatak za RF da nadoknadi to.
(hahaha, 23. novembar 2014 19:02)


Cenis a ??? Dakle ako obojica ponove rezultate iz ove godine, Federer ce na kraju sledece sezone imati 3300 bodova vise od Novaka, jel to ta matematika ????

Slovenac

pre 9 godina

Imam jedno pitanje:Kako to da ga ne zaboleše LEDJA ? Za tri dana, tri meča, na tri dobijena seta, na šljaci :)
Odgovor: Pa nije bilo tamo Dr. Djokovića! Još jedan dokaz da se je "ukakio" u Londonu i predao finale.

specnaz

pre 9 godina

Samo kad si ti nama preboleo povredu leđa, tako zdrav i spreman da se Novak malo namuči kad te bude drao sledeće godine, folirantu. Nadal je jedva stajao na nogama, a odigrao je celo finale AO.

ika

pre 9 godina

pričati o federeru kao goat je smešno, ljudi pa on protiv najvećeg rivala ima h2h 10-23, zadnji put je dobio nadala u jednom gs meču kada je ovaj bio praktično tinejdžer za današnje standarde
pa federer je osvoajao gs-ove na svom vrhuncu tako što je pobeđivao 35-godišnjake u finalu (agasi, us open 2005)
zamislimo samo koliko bi novak imao titula u konkurenciji ćilića, vavrinke, berdiha, del potra recimo
federer je samo naduvana priča kao i sve sa zapada koju je najki znao lepo da izgura i proda

Vlada

pre 9 godina

Bravo, bravo ovo je jos bilo potrebno. Federer je osvojio jos jedan znacajan trofej za njega. Veliko ime svetskog tenisa, najvece dosad zasluzio je i to. Nadam se da ce Djokovic osvojiti jos puno u karijeri jer trenutno je najbolji, u dobroj je formi.
I jos jednom smo osvojili DAVIS CAP.
Prvi put sam navijao za Srbiju i Novaka, prvi put zlato, sada jos za Federera i CH i opet zlato, pa malo li je.

zzz

pre 9 godina

Kako bi dobro bilo da RF, Vavrinka igraju i sl. godine za Svajcarsku, a Novak, Tipsarevic i Troicki za Srbiju!!!
Kakvo bi to finale bilo!!!! Najbolje u poslednjih 10-15 godina, iako bi Svajcarci bili favoriti realno, jer imaju 2 vrhunska tenisera, mi samo jednog.

fer86

pre 9 godina

Nisam cuo na vestima da je nesto Hrvatska osvojila u tenisu! Cujem samo: Srbija pre neki dan No.1 I danas Svajcarska DC!
(o. yes, 23. novembar 2014 16:31)

hrvatska je uzela davis cup dok vi jos niste bili niti u planu,nis cudno sto je prosjecna placa kod vas 200 eura,obrazuj se momak!

hahaha

pre 9 godina

@Her Zivota
Pobeda RF nad Bozoljcem je njegova prva od septembra prosle godine. PreTpostavljam da to znas kao redovni komentator teniskih rezultata? Kako ti je to promaklo, pitam se? Kako je moguce da to ne znas a dajes sebi za pravo da komentarises?
Sto se Conge tice, on je odigrao bar jedan mec, nije pobegao da cisti sneg umesto da igra.

Najbolji malo sutra Hahahahaha

pre 9 godina

Svi vi "vrsni poznavaoci tenisa" koji tvrdite da je kompletirao sve trofeje zaboravljate da mu jos uvek fali nekoliko Masters naslova kao i medalja na OI u singlu. Toliko.

Ambalaza Rotira

pre 9 godina

Izleci covek ledja za 7 dana, pa to jos nisam video. A lepo je onaj tip sa Eurosport-a njegovo ponasanje u Londonu nazvao sramotnim i neprofesionalnim, rekavsi da nema sumnje da ce igrati u DC-u. Da se razumemo, ako je neko zasluzio DC to je on (i Vavrinka) - drago mi je da ga je osvojio konacno, ja ga cak i gotivim. Sta nikad nisam razumeo je zasto ga toliki ljudi promovisu u status sveca - samo zato sto ima lepu kosu, elegantan bekend i gospodsko drzanje ne znaci da je fer sportista, a cinjenice govore da se veoma cesto ponasao nefer u kriticnim situacijama. E sad sto raju cinjenice mnogo ne zanimaju to je druga prica...

AJDE!

pre 9 godina

Srbija jos slavi Novakovu blistavu 2014.godinu I sacuvano mesto No.1. Sada je I Roger kao I Novak osvojio DC, pa mu cestitamo (posebno Wawrinki!).
Ko je u istoriji kakav moze da se prica samo kad neko ode u penziju, a ove komsije porede coveka pred penzijom i coveka na vrhuncu karijere. Bilo kako bilo, Novak ce SIGURNO PRVI imati STO NIKO NEMA: SVE MASTERSE!
To veliki Roger pored Rafe I Novaka ne moze osvojiti jer se radi o sljaci u MC-u I Rimu.

hahaha

pre 9 godina

@jota
Pre godini dana Novak je imao 5-6 000 bodova vise od RF. Sada je ta prednost pala na 1 700. Mnogo laksi zadatak za RF da nadoknadi to.

kosica

pre 9 godina

Ne znam zasto selektor Francuske nije stavio Simona da igra... Simon je igrao nekoliko puta protiv Federera i svaki put ga namucio, a i Federer je jednom prilikom izjavio da mu ne odgovara Simonov stil igre. Svasta... Ne znam da li je iko ocekivao da Gaske moze dobiti Federera... :)

pa da!

pre 9 godina

Verovatno objavili na HRT-u da danas svi uzmu tastaturu u ruke I pokazu Srbiji koliko ima Svajcaraca u Lepoj njihovoj! A Svajcarci ce to da objave kad Hrvatska ponovo uzme DC.

Nebojša

pre 9 godina

Svaka cast legendo, sve cestitke,jedini trofej koji mu je nedostajao u prebogatoj karijeri, ovim trofejom si definitivno dokazao da si najbolji teniser svih vremena! Svaka cast i Vavrinki, borac je veliki, jako uspesna godina.
(Danijel, 23. novembar 2014 15:24)


Kako jedini trofej a olimpijsko zlato u singlu i mastersi u Monte karlu i Rimu koje nema se ne računaju.

Petar

pre 9 godina

Pre manje od nedelju dana, nije mogao na teren da izadje, a sad leti kao u najboljim danima. Moze da se zakljuci da nije ni imao povredu, protiv Noleta nije smeo da izadje, jer bi ga Nole torpedovao. Posto su ga kritikovali skoro svi mediji i poznati teniseri, izasao je protiv Monfisa u prvom mecu Dejvis kupa i namerno odigrao lose, da se "kao vidi da je imao povredu", a onda u dublu i danas u singlu, kao u najboljim danima. A kad sam video onaj bekend smec Federera(najtezi udarac u tenisu), bez bilo kakvog grca odradjeno, kao da je povreda ledja tek tako nestala...

susjed, živ ti meni bio

pre 9 godina

Čestitam Hrvatima na tituli DC! Bravo! Zaslužili ste!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (pozdrav susjedi, hi, hi..., 23. novembar 2014 15:34)

Hvala, kasniš 9g. Apsolvirali smo to još 2005.g.

realno

pre 9 godina

standardna prica federerove karijere-trofej za trofejem u konkurenciji filipusisa rodika hjuita evo danas simona umesto conge..ali zato suza suzu stize kad su tu nadal dok djokovic izaziva samo nervozu ne i suze..

Oskar

pre 9 godina

@(wtf!?, 23. novembar 2014 16:11)

Ha ha. E šta sve neću čut. Pa šljaka je isto tenis kao i beton, trava. I kakve veze ima na čemu je osvajao, svakako je najbolji u istoriji i to daleko najbolji.

Oskar

pre 9 godina

@(wtf!?, 23. novembar 2014 19:09)

NISI U PRAVU.!. Onda ja mogu reć Roger i Novak, Sampras oni su samo beton "nisu tenis". ŠLJAKA JESTE TENIS! Koliko oni imaju titula van betona ? Tenis se ne dijeli na beton, šljaku ni travu, tenis je isto na čemu god da se igra. Šljaka je tenis isto kao beton. Svaki legendarni igrač ima svoju podlogu na kojoj je najviše osvajao. Igraču se broji koliko je titula osvoijo a ne na kojoj podlozi.
Za igrača je samo bitno koliko ima titula a ne gdje ih je osvajao. To apsolutno nikakve veze nema.

haaaa, ha, ha, ha

pre 9 godina

Bravo, komsije! Uspesno ste se zajedno sa Svajcarskom izborili za trofej DC! Cestitamo! A nama ostaje da se „tesimo“ Novakovim No.1 ! ha, ha, ha...

goran

pre 9 godina

ne znam cemu ovolika euforija zbog dejvis kupa? meni je drago sto je djokovic osvojio vimbldon, jeste da nam je sve zivce tada iskidao, ali sam se toliko veselio. ni jedan grend slem nije toliko prestizan kao vimbldon. to je definitivno i njegov najveci uspeh i najbolji mec u ovoj godini, ako ne i u karijeri. a sto se tice nasih dragih suseda, moramo ih razumeti. bosna nema nikog u tenisu, niti je ikada imala. i to ih pece. dok je hrvatska uvek imala prosecne igrace. ipak djokovic je legenda. a federer i nadal nastupaju za svajcarsku i spaniju a ne za bosnu i hrvatsku, tako da ne vidim sto nam daju njih za poredjenje sa djokovicem? ako imaju nesto svoje neka kazu i ponude. lako je se tudjim perjem kititi. :)))

mister x

pre 9 godina

Cestitke Svajcarcima na tituli. Samo da se osvrnem na subotnji dubl mec, pratio sam ga preko neta, gde su reporter prenosa i Vilander posle meca otkrili "tajnu" odlicne partije Fedeksa i Vavrinke: oni su za ovaj dubl mec specijalno angazovali nikog drugog do trenera najboljeg dubla svih vremena, brace Brajan. To nasi mediji nisu preneli, ali je lepo moglo da se cuje i vidi na tom programu posle meca.

pobegulja

pre 9 godina

A sto pobeze RF od Novaka u Londonu kada je “ovako” dobar? Nema ni veze, tituli se u zube ne gleda. Tri od cetiri poslednje godine je Novak No.1, valjda Rogera pred penziju prepalo to da ga ne prestigne. U tom slucaju, samo ga penzija ili ponovna bezanja mogu neko vreme sacuvati.

NOLKICA

pre 9 godina

STA SE BRE SVADJATE MENI JE OVO SMESNO DIZATI U NEBESA FEDRERA, NITI GA MRZIM NITI GA VOLIM, KOMSIJE DECICETE NAM NA MEGDAN, PITA CU VAS ONDA ZA FEDERERA, ILI NOLA!

Svete

pre 9 godina

koja dominacija najveci i sa 33god jedini sportas koji nije svrgnut sa novim mladjim igracima, naprotiv on je bolji od svih tih mladjih talentiranih lavova, tj. on se igra sa njima cak i sa povredom ledja, najveci svih vremena! 17>7
(najveci, 23. novembar 2014 15:17)

Pa da li je bolji od svih njih to bas ne znam, da li ima povredu ledja i to ne znam, a i ne znam sta znaci to 17>7 ??
Znam da nije lepo da se jednom podpises ju ju, drugi put najveci, ko zna koje sve jos nazive koristis !!

Vladan Grujić

pre 9 godina

Iskreno se nadam da će Rodžer Federer već sutra objaviti svoje povlačenje iz sveta tenisa, odnosno kraj aktivne igračke karijere. Sa današnjim danom je osvojio poslednji veliki trofej koji mu je nedostajao u kolekciji. Ako se povuče sa osvojenim Dejvis kupom, ostaće zabeležen u istoriji tenisa kao najveći šampion do sada. Ukoliko to ne uradi, njegova karijera od sutra može da ide samo nizbrdo. Rodžeru i ostalim momcima iz švajcarske ekipe čestitam ovaj uspeh iako nisam baš njihov veliki fan.

mikin

pre 9 godina

Matematika, logika ... pa onda to koristite do kraja. Ako je Djokovic na pocetku godine imao 5-6000 bodova vise od Federera a na kraju samo 1700 i sva je prilika da ce u sledecoj godini Federer "ocas posla" nadoknaditi i tu razliku onda kazite da u toku ove godine Federer nije mnogo bodova branio vec ih je samo skupljao. Sledece godine morace veliki Federer podobro da grize da odbrani bodove iz ove godine. A to znaci da stvari stoje malo drugacije.

Kopanja

pre 9 godina

Najveci ikada,ovim trofejom je to i zacementirao...
Jednoatavno ,teniski Mocart,covek koji je doneo ovom sportu nesto sto nikad niko nece...
Davic Cup,kruna karijere...

sasa jokic

pre 9 godina

Danas je potvrdio da je sa namerom upropastio finale u Londonu. Nije smeo Noletu na crtu, i izmislio je bolove u ledjima. Upravo smi imali priliku da vidimo koliko je bilo reci o povredi.
Nije mi jasno kako covek sa ovako slabim moralom, moze da bude izglasan 10 puta za ferplay igraca godine?
Drago mi je zbog Stana, On je korektan lik.

danilo

pre 9 godina

Pravi naslov je:
Vavrinka poklonio Fedexu još jedan trofej i time ga postavio na čelu kolone najtaličnijih sportista ikad...
Baš lepo što mu niko ne može da pokloni titulu olimpiskog pobednika u dispiplini singl, muškarci.

IVORY

pre 9 godina

Pljuvaci Federera gde ste?Rodzer je dao vise za svoju zemlju od Djokovica,Dejvis kup,zlato i srebro sa olimpijade naspram Dejvis kupa i bronze.

Јаа

pre 9 godina

Оно што је био Дражен у кошарци, Вујасиновић у ватерполу то је Роџер у тенису!

кiсмет

pre 9 godina

igrao za jos koji poen da bi djokovicu duvao blize u ledja. da li mu je sada mirka vristala?
jedan je nole, prvi je novak djokovic!

Dragan

pre 9 godina

Sada se tek vidi jasno da je povreda ledja bila prevara, koju je zajedno sa gubitkom od Monfilsa smislio da destabilizira Francuze (ovo mu je bila vec treca predaja u karijeri zbog straha od poraza)
Federer je iskoristio nedostatak teniske konkurencije, tj. teniski vakum, poslednjih 15 godina (i tako nezasluzeno dosao do 17 GS i 82 turnirske pobede)
Deda bi trebao u penziju, a ne da se blamira sa momcima 5-10 godina mladjima od sebe (ove godine ima vec 12 poraza, od toga samo od Djokovica 2 i samo 73 pobede)
Deda bi trebao u penziju, jer je tek drugi u svetu (a nekada je bio 302 nedelje prvi)
On se uopste ne znoji dok igra i nikada nije predao zapoceti mec (sa jedne strane dokaz da su mu sponzori namestili sve meceve, a sa druge dokaz da se dopinguje)
On ne moze biti GOAT, jer ima negativni H2H sa Nadalom (a to se samo racuna)
Mozda je dobar igrac, ali sigurno je bedan covek i samo se pravi da je fin (sve one nagrade za fair play su sigurno namestaljka)
Federer je vrlo hladan i emotivno-mentalno nestabilan covek (svako malo se rasplace, bilo da gubi, ili dobija) i nema privatni zivot (pod Mirkinom papucom)
Ovo su cinjenice, poznate svim vrsnim ljubiteljima tenisa (koji ga prate ga od 2011.)

torlak

pre 9 godina

cestitam Rodzeru, ali verujem da je razocarao veliki broj ljubitelja tenisa, predavsi mec bez igre u finalu zavrsnog mastersa. Razlog ocigledan-povrede ledja su jako kompleksne da bi se zalecivale za 5 dana. veliki pozdrav svim ljubiteljima tenisa.

Boban

pre 9 godina

Šteta, očekivao sam da će Francuzi pružiti jači otpor. Federer je za klasu bolji teniser od Gaskea. Možemo konstatovati da Rodžer nije bio iskren kada je rekao da odustaje u finalu završnog mastersa zbog povrede. Čestitke Stenu, Kjudineliju i Lamaru na tituli.

Brondby

pre 9 godina

Idemo veceras Brondby po pobedu idemo zuto plavi idemooo

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby


Samo Brondby Brondby Brondby


Samo Brondby Brondby Brondby


Samo Brondby Brondby Brondby

Raka

pre 9 godina

Bravo, komsije! Uspesno ste se zajedno sa Svajcarskom izborili za trofej DC! Cestitamo! A nama ostaje da se „tesimo“ Novakovim No.1 ! ha, ha, ha...

Gremlin

pre 9 godina

Ako se nastavi prozivanje Federera ovde, onda stvarno ne znam sta dalje da pricam. Jednostavno, treba priznati coveku da je vrhunski teniser i profesionalac. Da li mu Mirka komanduje, da li je placljivko ili nije, totalno je nebitna stvar za sve navijace koji gledaju tenis, za tracare i ove sto vole da gledaju serije nije. Za ono u Londonu nema smisla nastavljati pricu, covek koji je predao mrvicu meceva za celu karijeru da sad ispadne licemer ili ne znam ni ja sta. Pogotovo je strasno kad opletu svi po njemu jer misle da ce ispasti vece patriote, jer onda kao navijaju za Djokovica, a oni koji se trude da realno sagledaju stvari su manje patriote i evo im ga njihov Rodzer, Rafa.

Nacionale

pre 9 godina

Nadal ima jos i OI zlato( Rodzer u dublu, ali to nije to).A Rodzera delje gde stigne. Tako da je jasno ko je najbolji svih vremena. Eh kada bi Nole uspeo jos 4 god da igra na ovom nivou pa se ukljuci u borbu za titulu najboljeg ikada

johnny

pre 9 godina

evo gledam nešto i samo je sticaj srećnih okolnosti u korist federera učinio da novak već sada nije goat
sa svojih 20 godina imao je više atp pobeda od federara i ranije od njega je osvojio svoj prvi gs
kako bi to samo lepo izgledalo da je najveći deo svojih titula morao da osvaja u konkurenciji ćilića, vavrinke, berdiha, del potra...
zapnjujući je podatak da je federer jedno gs finale na vrhuncu svoje dominacije igrao sa skoro 35-godišnjim agasijem
zato novak sledeće godine mora da napadne kalendarski slem, da bude sreće da ostane zdrav da iskoristi smenu generacija i time u samo jednoj godini nadoknadi sve ono propušteno do sada i postane najveća legenda ikada (u pozadini se čuje muzička tema iz konana koja se lagano pojačava)

Vlado Banja Luka

pre 9 godina

Kada ATP i sponzori nisu uspjeli Federeru da "srede" prvo mjesto i turnir u Londonu, "sredili" su mu Dejvis kup. Ovo nije osvojio Rodzer nego zasluge pripadaju ATP-u, samim smotanim Francuzima i Stenu Wawrinki.

rf-stan the men

pre 9 godina

Niko nemoze da ospori ogromne rezultate Novaka i Nadala i mnogih drugih, ali od ovog coveka tenis do sada nije gledao boljeg igraca.

hahaha

pre 9 godina

@bravo
Da je Federer redovno igrao za Svajcarsku, djokovic nikada ne bi osvojio DC.
Poklonio mu je DC, poklonio mu Zavrsni Masters, pa sta hocete jos? Od njega dosta.
Placi!

slavimo No.1

pre 9 godina

Ne znam da li Federer nekad bio iz lepe njihove! Ovde mnogi misle da je I sad odande. Koliko znam, nije! Lakse im je da mrze bolje I tudje, nego da vole svoje i losije. Tako samo o sebi govore. Ja jos uvek pijem pivo sa drustvom I slavim Novakov No.1, I bas me briga I za Svajcarsku I za njih, I za Federera!

hallo!

pre 9 godina

Monte Carlo, Rim I Olimpijske igre za Rogera – N I K A D !!! Prvi kompletan bice upravo onaj zbog koga ovoliki komsijski kompleksasi “spavaju” na nasim sjtovima: NOVAK DJOKOVIC !

Vladan Grujić

pre 9 godina

Iskreno se nadam da će Rodžer Federer već sutra objaviti svoje povlačenje iz sveta tenisa, odnosno kraj aktivne igračke karijere. Sa današnjim danom je osvojio poslednji veliki trofej koji mu je nedostajao u kolekciji. Ako se povuče sa osvojenim Dejvis kupom, ostaće zabeležen u istoriji tenisa kao najveći šampion do sada. Ukoliko to ne uradi, njegova karijera od sutra može da ide samo nizbrdo. Rodžeru i ostalim momcima iz švajcarske ekipe čestitam ovaj uspeh iako nisam baš njihov veliki fan.

ika

pre 9 godina

pričati o federeru kao goat je smešno, ljudi pa on protiv najvećeg rivala ima h2h 10-23, zadnji put je dobio nadala u jednom gs meču kada je ovaj bio praktično tinejdžer za današnje standarde
pa federer je osvoajao gs-ove na svom vrhuncu tako što je pobeđivao 35-godišnjake u finalu (agasi, us open 2005)
zamislimo samo koliko bi novak imao titula u konkurenciji ćilića, vavrinke, berdiha, del potra recimo
federer je samo naduvana priča kao i sve sa zapada koju je najki znao lepo da izgura i proda

realno

pre 9 godina

standardna prica federerove karijere-trofej za trofejem u konkurenciji filipusisa rodika hjuita evo danas simona umesto conge..ali zato suza suzu stize kad su tu nadal dok djokovic izaziva samo nervozu ne i suze..

aaaa

pre 9 godina

Svaka cast,cestitam. :)
Opet je dokazao da je najbolji u istoriji iako nije trenutno voleo bih da ga vidim jos jednom na prvoj poziciji i da podigne jos neki vibledonski pehar pa da ide u penziju :)

Slovenac

pre 9 godina

Imam jedno pitanje:Kako to da ga ne zaboleše LEDJA ? Za tri dana, tri meča, na tri dobijena seta, na šljaci :)
Odgovor: Pa nije bilo tamo Dr. Djokovića! Još jedan dokaz da se je "ukakio" u Londonu i predao finale.

Bravo

pre 9 godina

Čestitke Stanu i Rodžeru! Zasluženo!
Šteta za onu predaju u Londonu. Mala mrlja na karijeri, sviđalo se to nekom ili ne. Sada se jasno vidi da je samo bio umoran i da je hteo da izbegne težak poraz od Noleta. Stvarno šteta! Mogao je da opušteno, bez napora odigra finale ili samo set. Ispao bi šmeker, ovako... Nema veze. Da je najuspešniji u istoriji, jeste. Da ima mana u ponašanju i karakteru, ima. Nema savršenih. To svi vide, osim ostrašćenih fedtarda. Još jednom, čestitke! Zaslužio je.

GFHRZGIFI

pre 9 godina

Roger: Ako neko misli da je Novak tuzan sto je Svajcarska osvojila DC, silno gresi. Mislim da je to Novaku svejedno! On uziva u osvojenom Londonu, a posebno u SACUVANOM trofeju No.1! Srbija upravo to slavi uz cestitke Svajcarskoj!

REALno

pre 9 godina

Krece kolektivni plac cijele nacije,a braco?Legenda sada ima sve najbitnije trofeje sto nitko nema i po svemu je najveci ikad...deal with it!

Bravo

pre 9 godina

Bravoooo.Sve čestitke Švajcarcima u inat svim zlobnicima na ovom i drugim forumima proteklih dana. Videlo se koliko je Rogeru stalo da osvoji i ovaj trofej na kraju... A vama što ne možete da shvatite da je možda uradio isto što i Raonć kad je odustao u finalu zavrsnog mastersa da ne pogorša povredu jer ipak čovek ima 33 godine šta da kažem osim pojedite se. :)

Ambalaza Rotira

pre 9 godina

Izleci covek ledja za 7 dana, pa to jos nisam video. A lepo je onaj tip sa Eurosport-a njegovo ponasanje u Londonu nazvao sramotnim i neprofesionalnim, rekavsi da nema sumnje da ce igrati u DC-u. Da se razumemo, ako je neko zasluzio DC to je on (i Vavrinka) - drago mi je da ga je osvojio konacno, ja ga cak i gotivim. Sta nikad nisam razumeo je zasto ga toliki ljudi promovisu u status sveca - samo zato sto ima lepu kosu, elegantan bekend i gospodsko drzanje ne znaci da je fer sportista, a cinjenice govore da se veoma cesto ponasao nefer u kriticnim situacijama. E sad sto raju cinjenice mnogo ne zanimaju to je druga prica...

fer86

pre 9 godina

Nisam cuo na vestima da je nesto Hrvatska osvojila u tenisu! Cujem samo: Srbija pre neki dan No.1 I danas Svajcarska DC!
(o. yes, 23. novembar 2014 16:31)

hrvatska je uzela davis cup dok vi jos niste bili niti u planu,nis cudno sto je prosjecna placa kod vas 200 eura,obrazuj se momak!

specnaz

pre 9 godina

Samo kad si ti nama preboleo povredu leđa, tako zdrav i spreman da se Novak malo namuči kad te bude drao sledeće godine, folirantu. Nadal je jedva stajao na nogama, a odigrao je celo finale AO.

najveci

pre 9 godina

koja dominacija najveci i sa 33god jedini sportas koji nije svrgnut sa novim mladjim igracima, naprotiv on je bolji od svih tih mladjih talentiranih lavova, tj. on se igra sa njima cak i sa povredom ledja, najveci svih vremena! 17>7

RF81

pre 9 godina

Ako je ikad i bilo sumnje ko je najveci svih vremena,eto i ovo je kralj osvojio i stavio tacku na ovu igru ! Hvala ti maestro na svim ovim godinama !

AJDE!

pre 9 godina

Srbija jos slavi Novakovu blistavu 2014.godinu I sacuvano mesto No.1. Sada je I Roger kao I Novak osvojio DC, pa mu cestitamo (posebno Wawrinki!).
Ko je u istoriji kakav moze da se prica samo kad neko ode u penziju, a ove komsije porede coveka pred penzijom i coveka na vrhuncu karijere. Bilo kako bilo, Novak ce SIGURNO PRVI imati STO NIKO NEMA: SVE MASTERSE!
To veliki Roger pored Rafe I Novaka ne moze osvojiti jer se radi o sljaci u MC-u I Rimu.

sasa jokic

pre 9 godina

Bravo majstore! Najbolji teniser svih vremena je kompletirao sve trofeje. Sve najbolje u nastavku karijere i da traje sto duze. Kada veliki RF ode tenis vise nikada nece biti isti. Puno pozdrava od tvojih vernih navijaca iz Srbije!

Najbolji malo sutra Hahahahaha

pre 9 godina

Svi vi "vrsni poznavaoci tenisa" koji tvrdite da je kompletirao sve trofeje zaboravljate da mu jos uvek fali nekoliko Masters naslova kao i medalja na OI u singlu. Toliko.

Sva vremena, hahahaha

pre 9 godina

Ove “komsije” samo o nekim “svim vremenima”, kao da su njihova! Danas je SRPSKO VREME, sampion sveta je citaj: N A S !!! NOVAK DJOKOVIC!

Aleksandar I

pre 9 godina

Samo je jedan TATA! Hvala ti Rogere za sve ove divne godine, cast je biti tvoj navijac. Cestitke Svicarskoj!
(fedex1, 23. novembar 2014 15:31)

Zasto se ovde zahvaljujes, imas dvojke i svajcarske sajtove...
Ovde bi mi trebalo da mu se zahvaljujemo i cestitamo sto ovim pitem to i radim...

III

pre 9 godina

@Nebojsa
Olimpijsko zlato ima. I srebro. I bronzu.
Monte Karlo i Rim su nebitni.
Djokovic nikada nije osvojio Hale? Jel to znaci da nije zasluzeno prvi?

Danijel

pre 9 godina

Svaka cast legendo, sve cestitke,jedini trofej koji mu je nedostajao u prebogatoj karijeri, ovim trofejom si definitivno dokazao da si najbolji teniser svih vremena! Svaka cast i Vavrinki, borac je veliki, jako uspesna godina.

Nebojša

pre 9 godina

Svaka cast legendo, sve cestitke,jedini trofej koji mu je nedostajao u prebogatoj karijeri, ovim trofejom si definitivno dokazao da si najbolji teniser svih vremena! Svaka cast i Vavrinki, borac je veliki, jako uspesna godina.
(Danijel, 23. novembar 2014 15:24)


Kako jedini trofej a olimpijsko zlato u singlu i mastersi u Monte karlu i Rimu koje nema se ne računaju.

Aleksandar I

pre 9 godina

(najveci, 23. novembar 2014 15:17)

Cemu 17>7, zar mislis da i mi svi ne znamo da je Federer najveci za sada, ko zna ko ce za 10 15 godina biti najbolji...

Posmatrač

pre 9 godina

Ovde u Srbiji su primećeni mnogi rekreativci (a navijači Federera) da se svi nešto udaraju po leđima, ne bi li se povredili - tada se mnogo dobro igra...

ETO!

pre 9 godina

Nisam cuo da je Cilic danas nesto osvojio. Cemu euforija kod komsija!? Sad mi je jasno, prenelo se slavlje od nas, od osvajanja Novakovog No.1, pa proradili kompleksi. Sajt-srpski, DC-svajcarski, No.1-srpski. Odakle ovi sada u ovolikom broju, sta to osvojise!?

pobegulja

pre 9 godina

A sto pobeze RF od Novaka u Londonu kada je “ovako” dobar? Nema ni veze, tituli se u zube ne gleda. Tri od cetiri poslednje godine je Novak No.1, valjda Rogera pred penziju prepalo to da ga ne prestigne. U tom slucaju, samo ga penzija ili ponovna bezanja mogu neko vreme sacuvati.

Vragolan

pre 9 godina

Mnogo mi je drago zbog Rodžera, njegov sam navijač još od 2001.-ve !
Posebno mi je drago što sam imao priliku da vidim buduće osvajače Salatare u njihovom prvom meču u Novom Sadu, eto na kraju su osvojili !
Nama više sreće i odaziva najboljeg igrača sledeće godine, možemo i mi da ponovimo 2010 !

Rale

pre 9 godina

Ako neko misli da je Novak tuzan sto je Svajcarska osvojila DC, silno gresi. Mislim da je to Novaku svejedno! On uziva u osvojenom Londonu, a posebno u SACUVANOM trofeju No.1! Srbija upravo to slavi uz cestitke Svajcarskoj!

Иван

pre 9 godina

Честитке Швајцарцима!
Не могу да се отмем утиску да је ово једна од чуднијих сезона. Какав антиклимакс, прво без финала у Лондону, а онда и практично без финала на Дејвис купу, јер од свих француских тенисера, мислим да Гаске има најмање шансе да добије Федерера. Гледајући његово бесомучно ударање бекхенда и чекање да противник погреши, могу само да кажем да је срамота да је такав играч 25. на свету, а још већа је срамота да је био некада осми, полуфиналиста слемова. Клеман је урадио све што је могао да Швајцарској олакша финални дуел: поред толиких тенисера способних да играју на брзим подлогама, он бира шљаку; поред Симона, он изабере Гаскеа. Шарди, Симон, Монфис, Бенето и Лодра су требали да играју, а не Тсонга и Гаске. Ово је Французима врло могуће била последња шанса да освоје поменути трофеј, а овако лако су је спуцали због слепе вере у дрво звано Ришар Гаске и непоузданог Жоа. Вавринка је јачи на спорим подлогама, кад има времена да се намести на свој снажан ударац. Вероватно би Швајцарци добили и овако и онако, бољи су, једино ми није јасан Клеман. Занимљиво ће бити како ће Федерер реаговати наредне сезоне, пошто више практично нема неостварен тениски циљ. Чека га пражњење, то се види и из велике радости након освајања завршног поена.

VLADIMIR

pre 9 godina

Kup nije doneo Svajcarskoj Roger - SVAJCARSKOJ JE KUP DONEO FRANCUSKI SELEKTOR. Kod tolikih sjajnih tenisera, on je pozvao totalnog gubitnika Gaskea, i potpuno nespremnog Congu. A nije pozvao velikog borca Simona - sto je vrlo znacajno u DK, a pre njega jos i Sardija koji bi ovakvom Rodji napravio velike probleme, a i sa Benetoom u paru imao bi najvece sanse od svih dublova. Jos jedan DOKAZ STA MOZE DA UCINI SELEKTOR NEZNALICA. Iskustvo u loserm izboru igraca sa nama u finalu nije im bili dovoljno.

Her Zivota

pre 9 godina

a di je nole ?
(bravo, 23. novembar 2014 15:42)

Kako di je ??? Pa nije Nole izlazio na teren u dzemperu da se izvinjava publici da ne moze da igra, ne razumem tvoje pitanje !! A ako mislis na DC, pa No1e je to osvojio u 23. a Federer u 33. godini, jel ti i dalje nije jasno di je No1e, a i No1etu sigurno nece trebati 10 godina da ostvari sledecu pobedu u DC, posto predpostavljam da znas da je Federerova pobeda protiv Bozoljca bila njegova prva pobeda u tom takmicenju posle aprila 2004. godine, predpostavljam da kao njegov navijac znas taj podatak !!!!
Inace cestitke Stanislasu i Rodji naravno !!

A Tsonga sto nije izasao na mec, on je vec posebna prica, bitno je da je on nekada ranije lajao na No1eta zbog kojekakvih stvari !!

hahaha

pre 9 godina

@ika
Lupas ika, evo i djokovic je jedini GS ove sezone osvojio protiv 33-godisnjaka...
I to jedva... a u istoj sezoni je 3 puta porazen od tog 33-godisnjaka!!! Kako to? Matorac ga dere gde stigne?
Novak inace protiv svih najvecih rivala ima negativan skor, a negativan je i protiv Rodika, Safina....
Placi!

federer fan

pre 9 godina

porasla prodaja antidepresiva u srbiji za 90% nakon ove pobjede najveceg federera, nole moze biti sretan sto je federer bio ozljeden u londonu inace bi ga otreso ko i tjedan prije u sangaju, federer najveci svih vremena ! PLACITEEEE KMEEE HAAH

argumenti

pre 9 godina

Sada se tek vidi jasno da je povreda ledja bila prevara, koju je zajedno sa gubitkom od Monfilsa smislio da destabilizira Francuze (ovo mu je bila vec treca predaja u karijeri zbog straha od poraza)
Federer je iskoristio nedostatak teniske konkurencije, tj. teniski vakum, poslednjih 15 godina (i tako nezasluzeno dosao do 17 GS i 82 turnirske pobede)
Deda bi trebao u penziju, a ne da se blamira sa momcima 5-10 godina mladjima od sebe (ove godine ima vec 12 poraza, od toga samo od Djokovica 2 i samo 73 pobede)
Deda bi trebao u penziju, jer je tek drugi u svetu (a nekada je bio 302 nedelje prvi)
On se uopste ne znoji dok igra i nikada nije predao zapoceti mec (sa jedne strane dokaz da su mu sponzori namestili sve meceve, a sa druge dokaz da se dopinguje)
On ne moze biti GOAT, jer ima negativni H2H sa Nadalom (a to se samo racuna)
Mozda je dobar igrac, ali sigurno je bedan covek i samo se pravi da je fin (sve one nagrade za fair play su sigurno namestaljka)
Federer je vrlo hladan i emotivno-mentalno nestabilan covek (svako malo se rasplace, bilo da gubi, ili dobija) i nema privatni zivot (pod Mirkinom papucom)
Ovo su cinjenice, poznate svim vrsnim ljubiteljima tenisa (koji ga prate ga od 2011.)
(Dragan, 23. novembar 2014 16:42)

17>7 nemoj plakati kmeeee hahahahaha

hawkeye

pre 9 godina

Smešno šta se ovde piše o čoveku koji je realno najveći teniser u istoriji ove igre,bruka,umesto da budemo srećni što smo imali privilegij da možemo da gledamo takvog teniskog umetnika.

Semir45

pre 9 godina

Šteta što Wawrinka i Monfils nisu prvi igrali, sigurno bi bio dobar tenis za gledati. a Federer bio fantastičan danas, bilo je dosta dobrih poteza, Gasquet nije bio toliko loš, koliko je Federer bio dobar! Realno!

NOLKICA

pre 9 godina

STA SE BRE SVADJATE MENI JE OVO SMESNO DIZATI U NEBESA FEDRERA, NITI GA MRZIM NITI GA VOLIM, KOMSIJE DECICETE NAM NA MEGDAN, PITA CU VAS ONDA ZA FEDERERA, ILI NOLA!

vlada

pre 9 godina

što je najgore, Gaske igrao odlično..... ali Federer ubacio u ''turbo'' i nisam skoro gledao da neko igra u ovakvom tempu ceo meč bez da kvalitet opadne ni trunku...

Čestitam Švjcarcima, svaka čast...

k

pre 9 godina

Gaske je mec protiv Federera izgubio jos pre njegovog pocetka, nije mi jasno zasto onda bar nije stavio Benetoa da igra, to bi bilo mnogo bolje resenje nego Gaske ako Conga nije mogao da igra..

haaaa, ha, ha, ha

pre 9 godina

Bravo, komsije! Uspesno ste se zajedno sa Svajcarskom izborili za trofej DC! Cestitamo! A nama ostaje da se „tesimo“ Novakovim No.1 ! ha, ha, ha...

tra_stam

pre 9 godina

Шта да се више прича, кад то свако веч зна!?
Најбољи тенисер свих времена - маестро Роџер Федерер!!!

Ivana

pre 9 godina

Sto ste ljubomorni na Federera i Nadala? Djokovic je sjajan teniser,trenutno prvi,osvojio je 7 grenslemova,ali budimo realni glupo ga je uporedjivati sa ovom dvojicom koji imaju 14 i 17.I nemojte reci videcemo sta ce biti na kraju njihovih karijera,jer Djokovic nema 22 nego punih 27 godina i ako je prosle i pretprosle godine u svojim najboljim teniskim godinama osvajao po jedan gren slem,malo je nerealno ocekivati da ce u narednim godinama osvajati vise.Zar ne? Budite ponosni na ono sto je uradio,navijajte za njega,ali nemojte omalovazavati Fededera i Nadala samo zato sto su bolji.

aha

pre 9 godina

Potpuno pravedno.
Velika nepravda bi bila da DC osvoje teniseri kakvi su Verdasko, Ljubicic, Stepanek, Berdih itd. (uz duzno postovanje svima), a da jedan Federer ne osvoji tu titulu.

Svete

pre 9 godina

koja dominacija najveci i sa 33god jedini sportas koji nije svrgnut sa novim mladjim igracima, naprotiv on je bolji od svih tih mladjih talentiranih lavova, tj. on se igra sa njima cak i sa povredom ledja, najveci svih vremena! 17>7
(najveci, 23. novembar 2014 15:17)

Pa da li je bolji od svih njih to bas ne znam, da li ima povredu ledja i to ne znam, a i ne znam sta znaci to 17>7 ??
Znam da nije lepo da se jednom podpises ju ju, drugi put najveci, ko zna koje sve jos nazive koristis !!

Oskar

pre 9 godina

@(wtf!?, 23. novembar 2014 16:11)

Ha ha. E šta sve neću čut. Pa šljaka je isto tenis kao i beton, trava. I kakve veze ima na čemu je osvajao, svakako je najbolji u istoriji i to daleko najbolji.

federer

pre 9 godina

nole najsretniji igrac ikad prvi samo zato sta je federer star a ovi ostali nikakvi, imo je nole srece u londonu sto se federer ozljedio inace bi ga otreso ko i tjedan prije u sangaju, nole cisti snijeg i predaje meceve radi vrucine a federer 17gs naslova hahah placite kmeeee 17>7

Nebojša

pre 9 godina

Da je na drugoj strani bio gospodin Šampion, broj 1, mister Nole uzeo bi on burek sa sirom a bogami i sa mesom ako nije probao :)
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Falcao, 23. novembar 2014 16:22)

A zašto nije?

hahaha

pre 9 godina

@jota
Pre godini dana Novak je imao 5-6 000 bodova vise od RF. Sada je ta prednost pala na 1 700. Mnogo laksi zadatak za RF da nadoknadi to.

Vladimir

pre 9 godina

Pa ocekivano,drago mi je je to jedino sto je falilo ovom neverovatnom majstoru...Da ne bude zabune navijam za naseg noleta ali duboko postujem i volim gledati Rodzera.A sto se tice onog finala,molim vas ne pisite gluposti,osetio je u polufinalu bol u ledjima...i verovatno to nije bila ozbiljna povreda ali da je odigrao to finale i napravio nagli pokret samo bi pogorsao povredu i ne bi uspio zavrsiti ni taj mec a ne bi mogao igrati ni Dejvis kup,tako da molim vas budite objektivni i recite da li je pogresno sta je uradio..Siguran sam da bi i Nole tako postupio i tad bi pisali,dobro je majstore oporavi nam se za finale...

pa da!

pre 9 godina

Verovatno objavili na HRT-u da danas svi uzmu tastaturu u ruke I pokazu Srbiji koliko ima Svajcaraca u Lepoj njihovoj! A Svajcarci ce to da objave kad Hrvatska ponovo uzme DC.

wtf!?

pre 9 godina

@Oskar
Ima veze, itekako. Na sljaci se igra 2 meseca u toku sezone! Znaci, Nadal je tokom karijere bio najbolji tokom 2 meseca a u ostatku sezone NIJE bio najbolji. I to je bio slucaj tokom 90% njegove karijere. Od 14 GS 9 na sljaci. Od preko 60 titula, samo 19 van sljake!
Znaci, na ostalim podlogama on ima manje titula od Rodika, Safina ili Hjuita npr. A manje GS od Djokovica, Edberga, Mekinroa.
Tenis se igra i na sljaci ali sljaka nije tenis. Tenis je i beton, trava, tvrda podloga. Ne moze biti najbolji neko ko je na jednoj podlozi najbolji, a na ostalim podlogama nije.
Mislim, to je realno, nemam nista protiv Rafe, ali nije svestran. Ima sve GS ali nije konstantno dobar ni na jednom osim na RG.

milena

pre 9 godina

@saša jokiću, koliko se vama Novakovim navijačima mora objašnjavati da nagradu za najkorektnijeg među teniserima ,dodjeljuju sami teniseri.Nije valjda da ga svi oni ne poznaju ,a vi , Novakovi navijači koji ga nikad nećete sresti,a kamo li upoznati ,najbolje poznajete.Vjerovatno si ti i ostali Novakovi navijači razočarani što su ga ljubitelji tenisa širom svijeta i ove godine i to 12-tu godina zaredom proglasili najomiljenijim teniserom,a ako vama nije jasno kako je moguće to,za one koji su glasali za njega,nije bilo dileme i naravno znaju zašto.
P.S.Nisam iz Hrvatske!

Barbosa

pre 9 godina

Svaka cast Rodzer,uz Nadala svakako najbolji svih vremena,to su cinjenice..cifre koje stoje pored imena ta dva tenisera,to potvrdjuju,Novak zaista fenomenalan igrac,al ovako realno,ipak mnogo kaska za ovom dvojicom,vreme ce pokazati jeli Novak taj kalibar i potencijal da se uopste poredi sa ovom dvojicom.

GM

pre 9 godina

Francuzi imaju nikad vise poznatih tenisera, ali nikad veca grupa teniskih neznalica na jednom mestu.

Kada bi se svi spojili zajedno, psiha, fizika, forhend, bekend, e tako bi tek imali jednog ozbiljnog tenisera.

susjed, živ ti meni bio

pre 9 godina

Čestitam Hrvatima na tituli DC! Bravo! Zaslužili ste!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (pozdrav susjedi, hi, hi..., 23. novembar 2014 15:34)

Hvala, kasniš 9g. Apsolvirali smo to još 2005.g.

Oskar

pre 9 godina

@(wtf!?, 23. novembar 2014 19:09)

NISI U PRAVU.!. Onda ja mogu reć Roger i Novak, Sampras oni su samo beton "nisu tenis". ŠLJAKA JESTE TENIS! Koliko oni imaju titula van betona ? Tenis se ne dijeli na beton, šljaku ni travu, tenis je isto na čemu god da se igra. Šljaka je tenis isto kao beton. Svaki legendarni igrač ima svoju podlogu na kojoj je najviše osvajao. Igraču se broji koliko je titula osvoijo a ne na kojoj podlozi.
Za igrača je samo bitno koliko ima titula a ne gdje ih je osvajao. To apsolutno nikakve veze nema.

bruka

pre 9 godina

Kaze neko da "ne razume zasto ovo izaziva frustracije kod Novakovih navijaca". A ja kazem da cinjenica sto je Svajcarska osvojila Dejvis kup to sigurno ne izaziva (iako smo u najvecem broju navijali za Francusku),vec izazivaju konstantne provokacije stanaca u vidu omalovazavanja Novaka i kada ga u tekstu same vesti uopste i nema.

Petar

pre 9 godina

Pre manje od nedelju dana, nije mogao na teren da izadje, a sad leti kao u najboljim danima. Moze da se zakljuci da nije ni imao povredu, protiv Noleta nije smeo da izadje, jer bi ga Nole torpedovao. Posto su ga kritikovali skoro svi mediji i poznati teniseri, izasao je protiv Monfisa u prvom mecu Dejvis kupa i namerno odigrao lose, da se "kao vidi da je imao povredu", a onda u dublu i danas u singlu, kao u najboljim danima. A kad sam video onaj bekend smec Federera(najtezi udarac u tenisu), bez bilo kakvog grca odradjeno, kao da je povreda ledja tek tako nestala...

Milos

pre 9 godina

Pisete da federer pojma nema, da je pobedjivao matorce i tako opstajao u vrhu. Ok, koliko on sada godina ima? Na kom je mestu? Koliko ima osvojenih titula? I reci cete da ne zna da igra?

Ok, ne zna da igra, a Djokovic ga pobedjuje. Zar je sampion onaj koji pobedjuje slabijeg od sebe?

Razmislite pre nego sto napadnete nekog, ovako izazivate kontra efekat, ispada i da Djokovic nije neki igrac!

Mindzolovac

pre 9 godina

Ju, ju, koliko komentara?! Kao da su pobedili Srbiju u finalu. Ne mogu da verujem kolike Federer frustracije izaziva kod Djokovicevih navijaca.

jota

pre 9 godina

Novak na kraju godine ima preko 1.700 poena prednosti nad RF posle zavsnog turnira i finala DK.

Kada se samo setim svih nasih kalkulacija, pre Londona, koliko treba Novaku poena da zadrzi prvo mesto na kraju godine bude mi smesno.

Novak je manje brinuo od svih nas za svoje prvo mesto na kraju godine, jer jer znao koliko je igracki jak.

Nismo ni svesni kakvog tenisera, sportistu i coveka - humanitarca imamo.

Svajcarskoj cestitke na osvojenoj salatari.

Djole

pre 9 godina

(sasa jokic, 23. novembar 2014 16:53)

A koliko Federer treba da bude povredjen da ne bi bilo sumnjivo? Do marta sledece godine? Ma dajte... Ljudi,Federera je mec sa Vavrinkom potpuno iscrpeo (i fizicki i psihicki),ali nije to najgore,vec sto je imao oko 20 sati za oporavak za mec sa Noletom. To je malo da se ledja oporave,ali vec 3-4 dana je ok. Pa do srede nije trenirao,a videli ste sa Monfisom kako je sve izgledalo. Znaci,ako nisi potpuno zdrav,bolje se povuci,nego da gledam razvlacenje po terenu (kao u finalu AO,ono je potpuno bezveze). Novak je u prvih 500 meceva karijere bar 10x predao mec (a da je vec poceo) i niko nista, a Federer u 1220 meceva preda 3. put i odmah sumnje. Ako imam problem sa ledjima,verujem da fizio moze da me sredi za 3-4 dana,za 20 sati ne verujem. Uostalom,niko ne osudjuje Congu sto je odjednom povredjen danas.

matematicar

pre 9 godina

@jota
Pre godini dana Novak je imao 5-6 000 bodova vise od RF. Sada je ta prednost pala na 1 700. Mnogo laksi zadatak za RF da nadoknadi to.
(hahaha, 23. novembar 2014 19:02)


Cenis a ??? Dakle ako obojica ponove rezultate iz ove godine, Federer ce na kraju sledece sezone imati 3300 bodova vise od Novaka, jel to ta matematika ????

Onako samo usput

pre 9 godina

A šta bi tek radio da je zdrav kad je ovako s bolnim leđima osvojio Dejvis kup...Možda je Novak i dobro prošao što je ovaj prodao meč zbog povrede....

A10

pre 9 godina

Znaci, nikada Srbija nece krenuti napred sa ovakvom postavkom stvari u glavama vecine! Komentarisete finale Davis kupa, ako mi iko od vas hejtera objasni kakve veze to ima sa Djokovicem... Tenis nije poceo sa Novakom i nece se zavrsiti sa njim, ma koliko se vama koji tenis pratite od 2009. tako cini. Federer je jedan od najvecih ikada, Novaka niko osim Srba ne stavlja u to drustvo. Novak je trenutno najbolji i to nije sporno, ali daleko je od Rogera, ozbiljno daleko. I kao sto rekoh pre par dana zivite svoje zivote, a tek kada imate vlastitu vrednost mozete prepoznati i priznati i tudju.

hahaha

pre 9 godina

@matamaticar
Ako je mogao da smanji razliku sa 5- 6 000 na 1700, onda mnogo lakse moze da nadoknadi tih 1 700.
To je logika, ne matematika.

wtf!?

pre 9 godina

@Nacionale
A ima li Rafa Zavrsni Masters? Ima li 82 titule?
Ne. Ali ima samo 19 titula VAN SLJAKE!!!
Rafa je legenda tenisa, ali najbolji svih vremena je SAMO NA SLJACI, na ostalim podlogama je slabiji ne samo od RF, vec i od Novaka, Agasija, Mekinroa, Borga.
Eh da, skor moze macku o rep da okaci, taj skor mu ne donosi titule, a i ostvaren je na sljaci. Bas me zanima kakav ni skor bio da su umesto na sljaci, 15-20 meceva igrali na travi ili u dvorani.

hahaha

pre 9 godina

@Her Zivota
Pobeda RF nad Bozoljcem je njegova prva od septembra prosle godine. PreTpostavljam da to znas kao redovni komentator teniskih rezultata? Kako ti je to promaklo, pitam se? Kako je moguce da to ne znas a dajes sebi za pravo da komentarises?
Sto se Conge tice, on je odigrao bar jedan mec, nije pobegao da cisti sneg umesto da igra.

Vlada

pre 9 godina

Bravo, bravo ovo je jos bilo potrebno. Federer je osvojio jos jedan znacajan trofej za njega. Veliko ime svetskog tenisa, najvece dosad zasluzio je i to. Nadam se da ce Djokovic osvojiti jos puno u karijeri jer trenutno je najbolji, u dobroj je formi.
I jos jednom smo osvojili DAVIS CAP.
Prvi put sam navijao za Srbiju i Novaka, prvi put zlato, sada jos za Federera i CH i opet zlato, pa malo li je.

Fedex

pre 9 godina

Federer je donei odlucujuci poen, ali ne i celu pobedu ! Sve cestitke i Stanu, bez kog nabolji teniser svih vremena ne bi uspeo da se okiti jos jednom titulom, jedinom koja mu je nedostajala.

HOPP SCHWIIZ !

III

pre 9 godina

@AJDE!
Covek na vrhuncu karijere jedva osvoji GS i osvoji 1 TITULU vise od coveka koji je pred penzijom... jak mu vrhunac karijere.
Sto mastersa tice, ne vredi to spinovanje, broje se najvece titule, a ne mastersi. Dzaba Rim kad nema RG.

Zemunac

pre 9 godina

Nisam cuo da je Cilic nesto osvojio. Cemu euforija kod komsija!? Sad mi je jasno, prenelo se slavlje od nas, od osvajanja Novakovog No.1, pa proradili kompleksi. Sajt-srpski, DC-svajcarski, No.1-srpski. Odakle ovi sada u ovolikom broju, sta to osvojise!?

goran

pre 9 godina

ne znam cemu ovolika euforija zbog dejvis kupa? meni je drago sto je djokovic osvojio vimbldon, jeste da nam je sve zivce tada iskidao, ali sam se toliko veselio. ni jedan grend slem nije toliko prestizan kao vimbldon. to je definitivno i njegov najveci uspeh i najbolji mec u ovoj godini, ako ne i u karijeri. a sto se tice nasih dragih suseda, moramo ih razumeti. bosna nema nikog u tenisu, niti je ikada imala. i to ih pece. dok je hrvatska uvek imala prosecne igrace. ipak djokovic je legenda. a federer i nadal nastupaju za svajcarsku i spaniju a ne za bosnu i hrvatsku, tako da ne vidim sto nam daju njih za poredjenje sa djokovicem? ako imaju nesto svoje neka kazu i ponude. lako je se tudjim perjem kititi. :)))

Danijel

pre 9 godina

Sve cestitke Dejvis Kup selekciji Svajcarske, veliki uspeh, Federera i Vavrinka, posle Olimpijskog zlata uzimaju i ovo takmicenje, to je ogroman uspeh i zasluzuju sve pohvale! Federer je ovim trofejom definitivno pokazao da je najbolji teniser svih vremena, pored sva cetri GS, zavrsnog Mastersa, Olimpijskog zlata, i sada Dejvis Kupa kompletira sve najvece trofeje u tenisu. Mislim da i kriticari nemaju vise sta da prigovore najvecoj legendi ovoga sporta! Ziveo sampione!

II

pre 9 godina

Kakav velicanstveni spektakl!! Bravo za organizatore. Sve cestitke Svjacarskoj, Federeru i Vavrinki!! Kao i njihovom selektoru, covek je znao svoj posao. Koliko samo Federeru znaci osvajanje DC pokazuju i njegove suze posle meca. A o publici se moze govoriti samo u superlativima, niko nije zurio kuci na nedeljni rucak:-)Orkestar za himnu, izlazak igraca na ceremoniju urucivanja pobednickog trofeja, Federerovo komuniciranje sa publikom! Kakav nivo citave ceremonije. Sve cestitke Svajcarskoj jos jednom.

hahaha

pre 9 godina

@Liverpool Man
Hahahaha, Svajcarac "malen", a ti si gromada jel?
Idi placi bre, koji je Liverpol na tabeli!? Pa "matori" Federer je bio klinac kad je Luzerpul zadnji put bio sampion Engleske....

Fedeks

pre 9 godina

Iskreno se nadam da će Rodžer Federer već sutra objaviti svoje povlačenje iz sveta tenisa, odnosno kraj aktivne igračke karijere. Sa današnjim danom je osvojio poslednji veliki trofej koji mu je nedostajao u kolekciji. Ako se povuče sa osvojenim Dejvis kupom, ostaće zabeležen u istoriji tenisa kao najveći šampion do sada. Ukoliko to ne uradi, njegova karijera od sutra može da ide samo nizbrdo. Rodžeru i ostalim momcima iz švajcarske ekipe čestitam ovaj uspeh iako nisam baš njihov veliki fan.
(Vladan Grujić, 23. novembar 2014 18:22)

Pišete gluposti

m

pre 9 godina

Maestro je maestro, svaka čast!
Ostale su stvari nebitne!
Niko nema ono sto on posjeduje, i to je jasno odavno,svaka čast ostalim velikanima ovog sporta, ali realno, jedan je RF!!!

hahaha

pre 9 godina

@danilo
Ne lupaj. Vavrinka je izgubio mec protiv Kazahstana i samo zahvaljujuci RF, Svajcarska je uspela da pobedi Kazahstance. Da nije bilo RF, ne bi ni dosli do finala.
Mozes samo da places.

i to ti je tenis

pre 9 godina

@Nacionale

Zaboravio si najjači turnir sveta, završni masters, koji Nadal nikad neće da osvoji...
Još jedna stvar, tenis je olimpijski sport zadnjih 20-ak godina tako da Olimpijadu ne možeš da računaš za najboljeg tenisera ikada jer ju stariji nikad nisu igrali... Ali ako već računaš, zlatna medalja je zlatna medalja, bila u singlu, dublu ili umetničkom klizanju...Jednakog značaja.
Olimpijski pobednik je Olimpijski pobednik..
Čestitke Švajcarcima

Dare

pre 9 godina

Cestitam Svajcarcima na osvajanju Devis kupa. Sasvim zasluzeno. Mislim da bi Federeru bilo teze da je igrao protiv Simona. Odlicna odluka da RF i Stan igraju dubl i pored ranijih nesporazuma. Time sto su to prevazisli zbog reprezentacije pokazuje da su obojica veliki ljudi. Kada igraju RF i Stan jedan protiv drugog ne treba Mirka da prisustvuje mecu. Svaka cast majstori.

@

pre 9 godina

@Иван
Pa Gaske je svojevremeno proglasen za jednog od najtalentovanijih tenisera sveta, sto on i jeste.
Mnogi su njega i Novaka smatrali naslednicima Rodzera i Rafe.
Ali, Gaske nema mentalnu snagu za velike rezultate. Sigurno je francuski selektor odlicno znao sta radi, Gaske je imao vise sansi od npr. Lodre ili Simona. Moras u obzir uzeti i podlogu na kojoj se igralo. Simonu ta podloga ne odgovara.
Sto se RF tice, posle ovakvog kraja sezone moze se ocekivati da bude jos motivisaniji i opusteniji 2015. Osvojio konacno i DC, sa tom energijom ulazi u novu sezonu, mislim da ce biti opasniji nego ove, a sto je najvaznije, bice pod mnogo manjim pritiskom, a tada je najopasniji.

Skoroidealan

pre 9 godina

Osnovni problem Francuske reprezentacije, je to sto nema drugog igraca.
Isto im se desilo i u finalu protiv nas, uz lose selektorske odluke, naravno. I danas je mozda trebao da igra Simon ili neko treci.
Cestitke Svajcarskoj u svakom slucaju!
Zasluzena pobeda. Federer se potpuno iskupio za lak poraz prvog dana.
Zlatna generacija njihovog tenisa, koja je potpuno zaluzeno konacno osvojila Dejvis kup.

zzz

pre 9 godina

Kako bi dobro bilo da RF, Vavrinka igraju i sl. godine za Svajcarsku, a Novak, Tipsarevic i Troicki za Srbiju!!!
Kakvo bi to finale bilo!!!! Najbolje u poslednjih 10-15 godina, iako bi Svajcarci bili favoriti realno, jer imaju 2 vrhunska tenisera, mi samo jednog.

kosica

pre 9 godina

Ne znam zasto selektor Francuske nije stavio Simona da igra... Simon je igrao nekoliko puta protiv Federera i svaki put ga namucio, a i Federer je jednom prilikom izjavio da mu ne odgovara Simonov stil igre. Svasta... Ne znam da li je iko ocekivao da Gaske moze dobiti Federera... :)

Ljubitelj tenisa

pre 9 godina

Čemu se konkretno raduje "dragi" komšiluk? Razumem Srbe koji ne vole Federera zbog Đokovića i njihovog odnosa, ali kakve veze imaju hrvati sa celom ovom pričom oko DK, Londona, Federera i Novaka?
Reklo bi se da je u pitanju čist voajerizam, što, mora se priznati, nije iznenađenje. Kada čovek zna sa kim ima posla ništa ga ne može iznenaditi.

Federeru čestitke.

mikin

pre 9 godina

Matematika, logika ... pa onda to koristite do kraja. Ako je Djokovic na pocetku godine imao 5-6000 bodova vise od Federera a na kraju samo 1700 i sva je prilika da ce u sledecoj godini Federer "ocas posla" nadoknaditi i tu razliku onda kazite da u toku ove godine Federer nije mnogo bodova branio vec ih je samo skupljao. Sledece godine morace veliki Federer podobro da grize da odbrani bodove iz ove godine. A to znaci da stvari stoje malo drugacije.

zzz

pre 9 godina

@torlak
Gresis druze, povreda se moze jako brzo sanirati, ako nije teska. A nije bila, sam je to rekao.
Steta zbog sjajnog finala Londona koje bismo gledali, ali bice prilike, mozda vec to nadoknade Novak i RF na AO.
Ako izbacis predrasude i netrpeljivost, shvatices i sam da je sasvim logicno da ne rizikuje DC zbog Londona. To bi mislim svaki teniser uradio.

Damir

pre 9 godina

Gasquet bez šanse,Roger dominantan,a čak da je i izgubio,vjerovatno bi Wawro dobio svoj meč,jer igra nevjerovatno u ovom trenutku. Rogerova karijera zaokružena,ako se izuzme zlato u singlu na OI,a imat će i tu još jednu priliku. Kako se kreće i igra,uprkos godinama,nije nemoguće.Malo pauze,pa slijedi više nego zanimljiv AO,sa više kandidata za trofej - Roger,Nole,Wawro,nadam se i zdrav Rafa,eventualno Delpo,Murray...

Videli ste

pre 9 godina

Podsetiću šta sam napisao posle Rodžerovog poraza od Monfisa:

Sutra Vavrinka i Federer dobijaju dubl, i Fed dovršava u nedelju 3:1 protiv Conge.
(Videćete, 21. novembar 2014 22:02)
Preporučujem (+19)
Ne preporučujem (-108)

Priznajem -- pogrešio sam! Nisam tad znao da je Conga povredio lakat ;)

Markiza

pre 9 godina

@homemaster

A kako ti znas na osnovu natpisa u medijima koji te svakodnevno bombarduju lazima da je on los covek? Jesi li ga ikad upoznao? Pricao s njim? Druzio se neko vreme s njim pa da mozes proceniti kakva je osoba? Patetican si do bola...

mister x

pre 9 godina

Cestitke Svajcarcima na tituli. Samo da se osvrnem na subotnji dubl mec, pratio sam ga preko neta, gde su reporter prenosa i Vilander posle meca otkrili "tajnu" odlicne partije Fedeksa i Vavrinke: oni su za ovaj dubl mec specijalno angazovali nikog drugog do trenera najboljeg dubla svih vremena, brace Brajan. To nasi mediji nisu preneli, ali je lepo moglo da se cuje i vidi na tom programu posle meca.