Fudbal 73

Četvrtak, 20.11.2014.

14:40

Da li je moguće kupiti Mesija?

Odnosi Barselone i Lea Mesija i potencijalni odlazak Argentinca iz kluba u kojem je već 15 godina bitna su tema u medijima ove sezone.

Da li je moguæe kupiti Mesija? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

73 Komentari

Sortiraj po:

Milos

pre 9 godina

Argentina prosečna ekipa? Di Marija, Iguain, Maskerano, Aguero, Laveci...? ...Mesi jeste majstor, ali imam osećaj da, da je kojim slučajem Nemac ili Španac, reklo bi se da je doveo prosečnu Nemačku i Španiju do titula.
(Ikac, 20. novembar 2014 21:50)

Di Marija je odigrao odlicno do povrede, Iguain nije mogao kucu da pogodi, Aguero jos gori(neka bude da je bio rovit zbog povrede), Laveci nije pokazao ama bas nista sve do finala( u kojem ga je prepametni trener zamenio na poluvremenu).
Mesi je sredinu i napad drzao bukvalno sam,da nije njega Argentina bi otisla kuci sa dva data gola.
Maskerano je bio fenomenalan u defanzivi(posledica ultra defanzivne taktike),u napadu nije uradio bukvalno nista, jednu napravljenu sansu nije imao.
Jedno je papir sa imenima a drugo ono sto se desavalo na terenu.

Zrinjski_je_gromada_za_karađorđa

pre 9 godina

Kad su mogli u ono vrijeme onakvog (ovaj nikad nije bio ni 60% tog nivoa ) Ronaldinja? Mogu svakoga...

Branko

pre 9 godina

Cista glupost!Ako ga Barsa ne da onda je nemoguce.Jer bi neko da ga kupi za 250mil pa extremna plata,to je pola milijarde.A Barca samo treba da poveca platu,pri tom imaju neogranicena sredstva,tzv. virtualni novac...

6666

pre 9 godina

Pa vidjeli smo Mesija na SP-u. 7 golova koje je Arg postigla Mesi je asistirao ili postizao gol 5 puta dok je jedan bio autogol gdje je opet Mesi bio "asistent" jer je on ubacio loptu u 16-erac protiv Bosne i protiv Belgije gdje je navukao na sebe 2-3 igrača dodao Di Mariji koji dodaje Higuainu i koji postiže gol, a prije svega toga upravo je Mesi oduzeo loptu igračima Belgije. Znači može se reći da je Mesi sam odveo Arg u finale uz malu pomoć Di Marije i Maskerana + bilo je to još prilika koje je Mesi namjestio kao protiv Holandije kada je Palasio promašio u produžetku, a bio je sam, pa Di Marija protiv Belgije kada mu je Mesi dodao preko pola terena itd...

Bozidar

pre 9 godina

Messi bi propao ako bi zaigrao u Italiji i Francuskoj. Mozda bi uspeo samo u Sitiji,nigde vise. Izlomili bi mu te njegove pozlacene noge kao pritku.

gunar

pre 9 godina

@Tt
Vidi se da nisi gledao SP, ako kažeš da je Mesi nekog negde odveo. Čovek se nije pojavio na terenu posle grupne faze. Cela igra im se bazirala na Di Mariji i čim se on povredio više gol nisu dali.

Ljubinko Pantic

pre 9 godina

Nemoguce,on ostaje u Barsi.Ovu vest da je Mesi nezadovoljan izbacila je Marka koja je list koji potice iz grada Madrida,sto znaci da je naklonjena da pise lose o Barsi i desavanjima u tom klubu.Bilo kako bilo ja mislim a i voleo bih da Mesi do kraja njegove karijere ostane na Nou Kampu.Ima 27 godina i moze jos mnogo toga da prikaze.

Бојан Илић

pre 9 godina

Mesi je ovog proleća potpisao novi ugovor sa barselonom, koji važi do 2018. i po kojem je njegova neto godišnja plata 20 miliona evra.

Брате мили, куда иде овај свет!:-))

Zeleni Zub

pre 9 godina

Ma taj porez je chudo... da se izmuljati. Mozda englezi nece, al 'talijani bi to zavrsili lagano. Pa i kod nas vecina privatnika ti, kao, daje zakonski minimum, na koji placa porez/doprinose, a ostatak u koverti. S'tim sto bi za mesija koverta bila mala, ali su zato tu of shor racuni na raznoraznim ostrvcima. When there's a will, there's a way. U ostalom, isplatio bi se mesi marketingski kao sto se isplatio CR recimo (i ako je manja cifra bila u pitanju). Neki bi cak i zaradili, kao npr Man Utd zbog suludog broja navijaca, pogotovo po aziji. Postoji naravno i mogucnost da ga neki seik iskesira posto je to njima sica.

Ikac

pre 9 godina

(Tt, 20. novembar 2014 20:38)
Argentina prosečna ekipa? Di Marija, Iguain, Maskerano, Aguero, Laveci...? Okej, daleko je od najbolje ekipe koju je Argentina ikad imala, ali je nikako ne možeš nazivati prosečnom ekipom. Grčka je prosečna ekipa, Argentina je uvek imala mnogo vrhunskih igrača, a tako i sad. Mesi jeste majstor, ali imam osećaj da, da je kojim slučajem Nemac ili Španac, reklo bi se da je doveo prosečnu Nemačku i Španiju do titula.

pera

pre 9 godina

Mesi jos uvek igra na staroj slavi i to mu mozda prodje jos ove godine, ali sledece nece. A i Barsa je poznata kao neko ko vas danas uzdize u nebesa, a sutra vas prodaje kao da nista niste uradili za klub, svi znaju kako su lepo "zahvalili" Ronaldinju, Eto'o-u, Deku, Beletiju, Larsonu, Edmilsonu, Ziliju.. To je bila Barselona koja je igrala najlepsi fudbal, e a posle sve podredili Mesiju, ceo tim trcao za njega, a on kao davao golove, plus ona dosadna tika-taka, hvala Bogu pa je procitali vise.
Ko god kupi Mesija napravice gresku, jer nikad nece vise igrati kao nekad.

zoki

pre 9 godina

Da li je potrebno kupiti Mesija? Da, u paketu sa Cavijem i Inijestom. Ili Fabregasom ili nekim drugim dobrim ofanzivnim veznjakom. Samo Mesi? Ne znam. Danas je samo jedan igrac "one man show", a to nije Mesi. Pozdrav od Zokija.

Pessotto

pre 9 godina

Romario, Ronaldo, Rivaldo, Ronaldinjo, Eto, Ibra i puno velikih igraca su napustili Barsu. A mislim da mogu i bez Messija. Nije Barsa samo Messi

Tt

pre 9 godina

Zoki, vidi se da navijas za Real Madrid. Taj isti Mesi je prosecnu ekipu Argentine doveo do finala Svetskog prvenstva u fudbalu. Mesi je vrhunski ugrac.

Vidra

pre 9 godina

"Gde ćemo, po vašem mišljenju, gledati Mesija sledeće jeseni?"

Baš me briga gde će igrati sledeće jeseni. Isto kao što me baš briga da li košta 100 ili 500 mil. nečega. Ili npr. što gramofon Kuzma Stabi XL4 košta £19,500.
Voleo bi da se vrati nekadašnje vreme kad je mogao (ne samo u fudbalu, setite se Metaloplastike, Jugoplastike...) nići i stasati dobar tim i bez tako ogromnih novaca...
Kako više ljudima ne dosadi liga uvek istih 5-6 ultrabogatih klubova, i njihovo prepucavanje sa suludim novčanim iznosima?
Onome koji plati taj iznos za, npr. Mesija, potpuno je svejedno da li je to 2, 20 ili 200 miliona - i onako je to otpis od poreza koji bi i ovako i onako platio.

Kingmaker

pre 9 godina

@Acika

Зато је Роналдо,реално,у ово тренутку и најбољи.Играо је у Манчестеру,игра сада у Реалу,а у репрезентацији је носилац игре.За разлику од њега,Меси је играо само у Барселони и ту се поставља питање,шта би се десило са његовом игром када би се трансфер у други клуб остварио.Пошто у репрезентацији не игра на нивоу на ком игра у Барселони (сетимо се потпуно незаслужено додељене Златне лопте у Бразилу 2014.),свако ко би искеширао 400 милиона би одвео и себе и клуб у тотални банкрот,осим ако има 400 милиона за бацање.Не кажем ја да Меси није скуп играч,као и Роналдо уосталом,али брате,нико не вреди 100 милиона у поређењу са екипом коју може да састави за те паре.Право питање је овде шта ће се десити са Месијевом игром,ако оду Инијеста,Ћави Ернандес,Маскерано...

heh

pre 9 godina

Dovoljno je sto cu ga gledat,a gdje i za koga to nije moja stvar,znam samo da cu makar jos jednom do kraja njegove karijere gledat kako dize zlatnu loptu i "ne place".

LOST BOYS

pre 9 godina

Ako se neki bliskoistočni šeik ili sultan probudi dobro raspoložen,
ima da ga kupi zajedno sa Nejmarom i Suarezom, čisto da ih ne razdvaja i da
bi bilo zabavnije.

Acika

pre 9 godina

A da li neko Lionela pita da li bi on uopšte odlazio? Ne verujem! Za razliku od CR7, on deluje kao neko ko fudbal igra radi fudbala, a ne novca.

bobo

pre 9 godina

Na stranu salu za Celsi, citao sam skorije kako je navodno ovog leta Celsi poslao ponudu 130 miliona za Mesija ali da je odbijena. Nista me ne bi cudilo, u Barsi su uvek naglo propadali igraci i odlazili dalje sa 26-28 godina.. Nekako se ne secam nijednog da je napravio nesto van, samo su bili jos slabiji.

mrsimud

pre 9 godina

"Njegova klauzula je 250 miliona evra i svaki klub koji bi bio spreman da plati toliko mogao bi da ga kupi (po propisima u Španiji tu klauzulu dužan je da platiu sâm igrač, pa procedura kaže da kupac uplati to na njegov račun, a onda on prebaci sredstva Barseloni."

Nadam se da nasi fudbaleri u Spaniji nemaju klauzule u ugovorima, ne bi to dobro ispalo po kupca, ako me razumete :-D

don

pre 9 godina

Bila bi fora da predje u Real.Objektivno gledano bio bi fantastican tim sa sve Ronaldom,Mesijem,Bejlom...samo ne verujem da bi to funkcionisalo.

nuff said

pre 9 godina

Mesi ostaje u Barseloni...pokusaji destabilizacije Barse, sasvim slucajno pred nastavak LS i Primere. Znamo svi odakle mogu da dodju. Nema nista od toga. Pozdrav

блабла

pre 9 godina

Ако је човек на тржишту, онда је могуће. Ако је ексклузивац неке институције, онда није. Све просто ко пасуљ. Онај ко се бринуо о њему све време, улагао у њега, није га бацио на улицу, наравно да има првенство. ))): Добар тим кућу гради, а не разграђује. )))):

The One

pre 9 godina

Inter. Da,dobicu minuse i smejacete se ali da pojasnim...Zaneti i ceo klub Inter ima fenomenalne odnose sa mesijwvim ocem i njim,cak je i mesi jednom izjavio da bi voleo da igra za Inter. a novac? Dovoljno je da Tohir(ili Morati)sklopi sponzorski ugovor sa Interom i da 400 miliona kao sto je uradio Sity i ffp je zaobidjen...
Opste je poznata veza argentinaca i Intera...

Shone

pre 9 godina

cekaj sad!!! on sada zbog fer pleja ne moze da se kupi? ma daj...250 milioba je previse,moze to dosta klubova da plati ali je bzv. pa ronalda sada za 80-100 miliona otkupljujes u celosti. tako da je prenaduvano.

Sole

pre 9 godina

Bilo je pre par godina , ne znam tačno koji ruski klub je bio u pitanju , pripremio novac da plati za Mesija , ali je to propalo jer je Mesi pokrenuo neku klauzulu u ugovoru , po kojoj ima pravo da odbije ponudu i ostane u Barseloni.

Mrki

pre 9 godina

Jedini klub koji bi time napravio fudbalski buuuum i naravno sigurno vratio uloženi novac je Real Madrid.Kad bi imali tandem Ronaldo-Messi em bi imali rasprodat stadion tri godine unapred za sve utakmice,em sponzori,em bi pridobili nove navijače,prodaja dresova...Real to može i hoće,ali pitanje je dali bi to želeo Messi,znamo šta su bacali Figu i da je bio čuvan sa 8 čuvara dok je igrao za Real.Messiju se ne isplati nešto takvo,jedino ako negde u sebi skriva želju da jednog dana zaigra za Real.

Real u srcu

pre 9 godina

Ovo je se pricalo i pre 1-2 god. za Ronalda kako nije zadovoljan pa je on i sad kao sto vidimo u Realu. Mesi ostaje u Barsi i to svi znamo

mrsimud

pre 9 godina

"Njegova klauzula je 250 miliona evra i svaki klub koji bi bio spreman da plati toliko mogao bi da ga kupi (po propisima u Španiji tu klauzulu dužan je da platiu sâm igrač, pa procedura kaže da kupac uplati to na njegov račun, a onda on prebaci sredstva Barseloni."

Nadam se da nasi fudbaleri u Spaniji nemaju klauzule u ugovorima, ne bi to dobro ispalo po kupca, ako me razumete :-D

LOST BOYS

pre 9 godina

Ako se neki bliskoistočni šeik ili sultan probudi dobro raspoložen,
ima da ga kupi zajedno sa Nejmarom i Suarezom, čisto da ih ne razdvaja i da
bi bilo zabavnije.

nuff said

pre 9 godina

Mesi ostaje u Barseloni...pokusaji destabilizacije Barse, sasvim slucajno pred nastavak LS i Primere. Znamo svi odakle mogu da dodju. Nema nista od toga. Pozdrav

The One

pre 9 godina

Inter. Da,dobicu minuse i smejacete se ali da pojasnim...Zaneti i ceo klub Inter ima fenomenalne odnose sa mesijwvim ocem i njim,cak je i mesi jednom izjavio da bi voleo da igra za Inter. a novac? Dovoljno je da Tohir(ili Morati)sklopi sponzorski ugovor sa Interom i da 400 miliona kao sto je uradio Sity i ffp je zaobidjen...
Opste je poznata veza argentinaca i Intera...

Mrki

pre 9 godina

Jedini klub koji bi time napravio fudbalski buuuum i naravno sigurno vratio uloženi novac je Real Madrid.Kad bi imali tandem Ronaldo-Messi em bi imali rasprodat stadion tri godine unapred za sve utakmice,em sponzori,em bi pridobili nove navijače,prodaja dresova...Real to može i hoće,ali pitanje je dali bi to želeo Messi,znamo šta su bacali Figu i da je bio čuvan sa 8 čuvara dok je igrao za Real.Messiju se ne isplati nešto takvo,jedino ako negde u sebi skriva želju da jednog dana zaigra za Real.

Acika

pre 9 godina

A da li neko Lionela pita da li bi on uopšte odlazio? Ne verujem! Za razliku od CR7, on deluje kao neko ko fudbal igra radi fudbala, a ne novca.

Tt

pre 9 godina

Zoki, vidi se da navijas za Real Madrid. Taj isti Mesi je prosecnu ekipu Argentine doveo do finala Svetskog prvenstva u fudbalu. Mesi je vrhunski ugrac.

heh

pre 9 godina

Dovoljno je sto cu ga gledat,a gdje i za koga to nije moja stvar,znam samo da cu makar jos jednom do kraja njegove karijere gledat kako dize zlatnu loptu i "ne place".

bobo

pre 9 godina

Na stranu salu za Celsi, citao sam skorije kako je navodno ovog leta Celsi poslao ponudu 130 miliona za Mesija ali da je odbijena. Nista me ne bi cudilo, u Barsi su uvek naglo propadali igraci i odlazili dalje sa 26-28 godina.. Nekako se ne secam nijednog da je napravio nesto van, samo su bili jos slabiji.

Real u srcu

pre 9 godina

Ovo je se pricalo i pre 1-2 god. za Ronalda kako nije zadovoljan pa je on i sad kao sto vidimo u Realu. Mesi ostaje u Barsi i to svi znamo

Pessotto

pre 9 godina

Romario, Ronaldo, Rivaldo, Ronaldinjo, Eto, Ibra i puno velikih igraca su napustili Barsu. A mislim da mogu i bez Messija. Nije Barsa samo Messi

Sole

pre 9 godina

Bilo je pre par godina , ne znam tačno koji ruski klub je bio u pitanju , pripremio novac da plati za Mesija , ali je to propalo jer je Mesi pokrenuo neku klauzulu u ugovoru , po kojoj ima pravo da odbije ponudu i ostane u Barseloni.

don

pre 9 godina

Bila bi fora da predje u Real.Objektivno gledano bio bi fantastican tim sa sve Ronaldom,Mesijem,Bejlom...samo ne verujem da bi to funkcionisalo.

6666

pre 9 godina

Pa vidjeli smo Mesija na SP-u. 7 golova koje je Arg postigla Mesi je asistirao ili postizao gol 5 puta dok je jedan bio autogol gdje je opet Mesi bio "asistent" jer je on ubacio loptu u 16-erac protiv Bosne i protiv Belgije gdje je navukao na sebe 2-3 igrača dodao Di Mariji koji dodaje Higuainu i koji postiže gol, a prije svega toga upravo je Mesi oduzeo loptu igračima Belgije. Znači može se reći da je Mesi sam odveo Arg u finale uz malu pomoć Di Marije i Maskerana + bilo je to još prilika koje je Mesi namjestio kao protiv Holandije kada je Palasio promašio u produžetku, a bio je sam, pa Di Marija protiv Belgije kada mu je Mesi dodao preko pola terena itd...

Vidra

pre 9 godina

"Gde ćemo, po vašem mišljenju, gledati Mesija sledeće jeseni?"

Baš me briga gde će igrati sledeće jeseni. Isto kao što me baš briga da li košta 100 ili 500 mil. nečega. Ili npr. što gramofon Kuzma Stabi XL4 košta £19,500.
Voleo bi da se vrati nekadašnje vreme kad je mogao (ne samo u fudbalu, setite se Metaloplastike, Jugoplastike...) nići i stasati dobar tim i bez tako ogromnih novaca...
Kako više ljudima ne dosadi liga uvek istih 5-6 ultrabogatih klubova, i njihovo prepucavanje sa suludim novčanim iznosima?
Onome koji plati taj iznos za, npr. Mesija, potpuno je svejedno da li je to 2, 20 ili 200 miliona - i onako je to otpis od poreza koji bi i ovako i onako platio.

pera

pre 9 godina

Mesi jos uvek igra na staroj slavi i to mu mozda prodje jos ove godine, ali sledece nece. A i Barsa je poznata kao neko ko vas danas uzdize u nebesa, a sutra vas prodaje kao da nista niste uradili za klub, svi znaju kako su lepo "zahvalili" Ronaldinju, Eto'o-u, Deku, Beletiju, Larsonu, Edmilsonu, Ziliju.. To je bila Barselona koja je igrala najlepsi fudbal, e a posle sve podredili Mesiju, ceo tim trcao za njega, a on kao davao golove, plus ona dosadna tika-taka, hvala Bogu pa je procitali vise.
Ko god kupi Mesija napravice gresku, jer nikad nece vise igrati kao nekad.

блабла

pre 9 godina

Ако је човек на тржишту, онда је могуће. Ако је ексклузивац неке институције, онда није. Све просто ко пасуљ. Онај ко се бринуо о њему све време, улагао у њега, није га бацио на улицу, наравно да има првенство. ))): Добар тим кућу гради, а не разграђује. )))):

Бојан Илић

pre 9 godina

Mesi je ovog proleća potpisao novi ugovor sa barselonom, koji važi do 2018. i po kojem je njegova neto godišnja plata 20 miliona evra.

Брате мили, куда иде овај свет!:-))

Kingmaker

pre 9 godina

@Acika

Зато је Роналдо,реално,у ово тренутку и најбољи.Играо је у Манчестеру,игра сада у Реалу,а у репрезентацији је носилац игре.За разлику од њега,Меси је играо само у Барселони и ту се поставља питање,шта би се десило са његовом игром када би се трансфер у други клуб остварио.Пошто у репрезентацији не игра на нивоу на ком игра у Барселони (сетимо се потпуно незаслужено додељене Златне лопте у Бразилу 2014.),свако ко би искеширао 400 милиона би одвео и себе и клуб у тотални банкрот,осим ако има 400 милиона за бацање.Не кажем ја да Меси није скуп играч,као и Роналдо уосталом,али брате,нико не вреди 100 милиона у поређењу са екипом коју може да састави за те паре.Право питање је овде шта ће се десити са Месијевом игром,ако оду Инијеста,Ћави Ернандес,Маскерано...

Ljubinko Pantic

pre 9 godina

Nemoguce,on ostaje u Barsi.Ovu vest da je Mesi nezadovoljan izbacila je Marka koja je list koji potice iz grada Madrida,sto znaci da je naklonjena da pise lose o Barsi i desavanjima u tom klubu.Bilo kako bilo ja mislim a i voleo bih da Mesi do kraja njegove karijere ostane na Nou Kampu.Ima 27 godina i moze jos mnogo toga da prikaze.

zoki

pre 9 godina

Da li je potrebno kupiti Mesija? Da, u paketu sa Cavijem i Inijestom. Ili Fabregasom ili nekim drugim dobrim ofanzivnim veznjakom. Samo Mesi? Ne znam. Danas je samo jedan igrac "one man show", a to nije Mesi. Pozdrav od Zokija.

Ikac

pre 9 godina

(Tt, 20. novembar 2014 20:38)
Argentina prosečna ekipa? Di Marija, Iguain, Maskerano, Aguero, Laveci...? Okej, daleko je od najbolje ekipe koju je Argentina ikad imala, ali je nikako ne možeš nazivati prosečnom ekipom. Grčka je prosečna ekipa, Argentina je uvek imala mnogo vrhunskih igrača, a tako i sad. Mesi jeste majstor, ali imam osećaj da, da je kojim slučajem Nemac ili Španac, reklo bi se da je doveo prosečnu Nemačku i Španiju do titula.

gunar

pre 9 godina

@Tt
Vidi se da nisi gledao SP, ako kažeš da je Mesi nekog negde odveo. Čovek se nije pojavio na terenu posle grupne faze. Cela igra im se bazirala na Di Mariji i čim se on povredio više gol nisu dali.

Zeleni Zub

pre 9 godina

Ma taj porez je chudo... da se izmuljati. Mozda englezi nece, al 'talijani bi to zavrsili lagano. Pa i kod nas vecina privatnika ti, kao, daje zakonski minimum, na koji placa porez/doprinose, a ostatak u koverti. S'tim sto bi za mesija koverta bila mala, ali su zato tu of shor racuni na raznoraznim ostrvcima. When there's a will, there's a way. U ostalom, isplatio bi se mesi marketingski kao sto se isplatio CR recimo (i ako je manja cifra bila u pitanju). Neki bi cak i zaradili, kao npr Man Utd zbog suludog broja navijaca, pogotovo po aziji. Postoji naravno i mogucnost da ga neki seik iskesira posto je to njima sica.

Shone

pre 9 godina

cekaj sad!!! on sada zbog fer pleja ne moze da se kupi? ma daj...250 milioba je previse,moze to dosta klubova da plati ali je bzv. pa ronalda sada za 80-100 miliona otkupljujes u celosti. tako da je prenaduvano.

Bozidar

pre 9 godina

Messi bi propao ako bi zaigrao u Italiji i Francuskoj. Mozda bi uspeo samo u Sitiji,nigde vise. Izlomili bi mu te njegove pozlacene noge kao pritku.

Branko

pre 9 godina

Cista glupost!Ako ga Barsa ne da onda je nemoguce.Jer bi neko da ga kupi za 250mil pa extremna plata,to je pola milijarde.A Barca samo treba da poveca platu,pri tom imaju neogranicena sredstva,tzv. virtualni novac...

Zrinjski_je_gromada_za_karađorđa

pre 9 godina

Kad su mogli u ono vrijeme onakvog (ovaj nikad nije bio ni 60% tog nivoa ) Ronaldinja? Mogu svakoga...

Milos

pre 9 godina

Argentina prosečna ekipa? Di Marija, Iguain, Maskerano, Aguero, Laveci...? ...Mesi jeste majstor, ali imam osećaj da, da je kojim slučajem Nemac ili Španac, reklo bi se da je doveo prosečnu Nemačku i Španiju do titula.
(Ikac, 20. novembar 2014 21:50)

Di Marija je odigrao odlicno do povrede, Iguain nije mogao kucu da pogodi, Aguero jos gori(neka bude da je bio rovit zbog povrede), Laveci nije pokazao ama bas nista sve do finala( u kojem ga je prepametni trener zamenio na poluvremenu).
Mesi je sredinu i napad drzao bukvalno sam,da nije njega Argentina bi otisla kuci sa dva data gola.
Maskerano je bio fenomenalan u defanzivi(posledica ultra defanzivne taktike),u napadu nije uradio bukvalno nista, jednu napravljenu sansu nije imao.
Jedno je papir sa imenima a drugo ono sto se desavalo na terenu.

Acika

pre 9 godina

A da li neko Lionela pita da li bi on uopšte odlazio? Ne verujem! Za razliku od CR7, on deluje kao neko ko fudbal igra radi fudbala, a ne novca.

zoki

pre 9 godina

Da li je potrebno kupiti Mesija? Da, u paketu sa Cavijem i Inijestom. Ili Fabregasom ili nekim drugim dobrim ofanzivnim veznjakom. Samo Mesi? Ne znam. Danas je samo jedan igrac "one man show", a to nije Mesi. Pozdrav od Zokija.

pera

pre 9 godina

Mesi jos uvek igra na staroj slavi i to mu mozda prodje jos ove godine, ali sledece nece. A i Barsa je poznata kao neko ko vas danas uzdize u nebesa, a sutra vas prodaje kao da nista niste uradili za klub, svi znaju kako su lepo "zahvalili" Ronaldinju, Eto'o-u, Deku, Beletiju, Larsonu, Edmilsonu, Ziliju.. To je bila Barselona koja je igrala najlepsi fudbal, e a posle sve podredili Mesiju, ceo tim trcao za njega, a on kao davao golove, plus ona dosadna tika-taka, hvala Bogu pa je procitali vise.
Ko god kupi Mesija napravice gresku, jer nikad nece vise igrati kao nekad.

Bozidar

pre 9 godina

Messi bi propao ako bi zaigrao u Italiji i Francuskoj. Mozda bi uspeo samo u Sitiji,nigde vise. Izlomili bi mu te njegove pozlacene noge kao pritku.

Kingmaker

pre 9 godina

@Acika

Зато је Роналдо,реално,у ово тренутку и најбољи.Играо је у Манчестеру,игра сада у Реалу,а у репрезентацији је носилац игре.За разлику од њега,Меси је играо само у Барселони и ту се поставља питање,шта би се десило са његовом игром када би се трансфер у други клуб остварио.Пошто у репрезентацији не игра на нивоу на ком игра у Барселони (сетимо се потпуно незаслужено додељене Златне лопте у Бразилу 2014.),свако ко би искеширао 400 милиона би одвео и себе и клуб у тотални банкрот,осим ако има 400 милиона за бацање.Не кажем ја да Меси није скуп играч,као и Роналдо уосталом,али брате,нико не вреди 100 милиона у поређењу са екипом коју може да састави за те паре.Право питање је овде шта ће се десити са Месијевом игром,ако оду Инијеста,Ћави Ернандес,Маскерано...

gunar

pre 9 godina

@Tt
Vidi se da nisi gledao SP, ako kažeš da je Mesi nekog negde odveo. Čovek se nije pojavio na terenu posle grupne faze. Cela igra im se bazirala na Di Mariji i čim se on povredio više gol nisu dali.

heh

pre 9 godina

Dovoljno je sto cu ga gledat,a gdje i za koga to nije moja stvar,znam samo da cu makar jos jednom do kraja njegove karijere gledat kako dize zlatnu loptu i "ne place".

Tt

pre 9 godina

Zoki, vidi se da navijas za Real Madrid. Taj isti Mesi je prosecnu ekipu Argentine doveo do finala Svetskog prvenstva u fudbalu. Mesi je vrhunski ugrac.

don

pre 9 godina

Bila bi fora da predje u Real.Objektivno gledano bio bi fantastican tim sa sve Ronaldom,Mesijem,Bejlom...samo ne verujem da bi to funkcionisalo.

Mrki

pre 9 godina

Jedini klub koji bi time napravio fudbalski buuuum i naravno sigurno vratio uloženi novac je Real Madrid.Kad bi imali tandem Ronaldo-Messi em bi imali rasprodat stadion tri godine unapred za sve utakmice,em sponzori,em bi pridobili nove navijače,prodaja dresova...Real to može i hoće,ali pitanje je dali bi to želeo Messi,znamo šta su bacali Figu i da je bio čuvan sa 8 čuvara dok je igrao za Real.Messiju se ne isplati nešto takvo,jedino ako negde u sebi skriva želju da jednog dana zaigra za Real.

Shone

pre 9 godina

cekaj sad!!! on sada zbog fer pleja ne moze da se kupi? ma daj...250 milioba je previse,moze to dosta klubova da plati ali je bzv. pa ronalda sada za 80-100 miliona otkupljujes u celosti. tako da je prenaduvano.

nuff said

pre 9 godina

Mesi ostaje u Barseloni...pokusaji destabilizacije Barse, sasvim slucajno pred nastavak LS i Primere. Znamo svi odakle mogu da dodju. Nema nista od toga. Pozdrav

Pessotto

pre 9 godina

Romario, Ronaldo, Rivaldo, Ronaldinjo, Eto, Ibra i puno velikih igraca su napustili Barsu. A mislim da mogu i bez Messija. Nije Barsa samo Messi

6666

pre 9 godina

Pa vidjeli smo Mesija na SP-u. 7 golova koje je Arg postigla Mesi je asistirao ili postizao gol 5 puta dok je jedan bio autogol gdje je opet Mesi bio "asistent" jer je on ubacio loptu u 16-erac protiv Bosne i protiv Belgije gdje je navukao na sebe 2-3 igrača dodao Di Mariji koji dodaje Higuainu i koji postiže gol, a prije svega toga upravo je Mesi oduzeo loptu igračima Belgije. Znači može se reći da je Mesi sam odveo Arg u finale uz malu pomoć Di Marije i Maskerana + bilo je to još prilika koje je Mesi namjestio kao protiv Holandije kada je Palasio promašio u produžetku, a bio je sam, pa Di Marija protiv Belgije kada mu je Mesi dodao preko pola terena itd...

bobo

pre 9 godina

Na stranu salu za Celsi, citao sam skorije kako je navodno ovog leta Celsi poslao ponudu 130 miliona za Mesija ali da je odbijena. Nista me ne bi cudilo, u Barsi su uvek naglo propadali igraci i odlazili dalje sa 26-28 godina.. Nekako se ne secam nijednog da je napravio nesto van, samo su bili jos slabiji.

Zrinjski_je_gromada_za_karađorđa

pre 9 godina

Kad su mogli u ono vrijeme onakvog (ovaj nikad nije bio ni 60% tog nivoa ) Ronaldinja? Mogu svakoga...

The One

pre 9 godina

Inter. Da,dobicu minuse i smejacete se ali da pojasnim...Zaneti i ceo klub Inter ima fenomenalne odnose sa mesijwvim ocem i njim,cak je i mesi jednom izjavio da bi voleo da igra za Inter. a novac? Dovoljno je da Tohir(ili Morati)sklopi sponzorski ugovor sa Interom i da 400 miliona kao sto je uradio Sity i ffp je zaobidjen...
Opste je poznata veza argentinaca i Intera...

Vidra

pre 9 godina

"Gde ćemo, po vašem mišljenju, gledati Mesija sledeće jeseni?"

Baš me briga gde će igrati sledeće jeseni. Isto kao što me baš briga da li košta 100 ili 500 mil. nečega. Ili npr. što gramofon Kuzma Stabi XL4 košta £19,500.
Voleo bi da se vrati nekadašnje vreme kad je mogao (ne samo u fudbalu, setite se Metaloplastike, Jugoplastike...) nići i stasati dobar tim i bez tako ogromnih novaca...
Kako više ljudima ne dosadi liga uvek istih 5-6 ultrabogatih klubova, i njihovo prepucavanje sa suludim novčanim iznosima?
Onome koji plati taj iznos za, npr. Mesija, potpuno je svejedno da li je to 2, 20 ili 200 miliona - i onako je to otpis od poreza koji bi i ovako i onako platio.

Ikac

pre 9 godina

(Tt, 20. novembar 2014 20:38)
Argentina prosečna ekipa? Di Marija, Iguain, Maskerano, Aguero, Laveci...? Okej, daleko je od najbolje ekipe koju je Argentina ikad imala, ali je nikako ne možeš nazivati prosečnom ekipom. Grčka je prosečna ekipa, Argentina je uvek imala mnogo vrhunskih igrača, a tako i sad. Mesi jeste majstor, ali imam osećaj da, da je kojim slučajem Nemac ili Španac, reklo bi se da je doveo prosečnu Nemačku i Španiju do titula.

mrsimud

pre 9 godina

"Njegova klauzula je 250 miliona evra i svaki klub koji bi bio spreman da plati toliko mogao bi da ga kupi (po propisima u Španiji tu klauzulu dužan je da platiu sâm igrač, pa procedura kaže da kupac uplati to na njegov račun, a onda on prebaci sredstva Barseloni."

Nadam se da nasi fudbaleri u Spaniji nemaju klauzule u ugovorima, ne bi to dobro ispalo po kupca, ako me razumete :-D

LOST BOYS

pre 9 godina

Ako se neki bliskoistočni šeik ili sultan probudi dobro raspoložen,
ima da ga kupi zajedno sa Nejmarom i Suarezom, čisto da ih ne razdvaja i da
bi bilo zabavnije.

Ljubinko Pantic

pre 9 godina

Nemoguce,on ostaje u Barsi.Ovu vest da je Mesi nezadovoljan izbacila je Marka koja je list koji potice iz grada Madrida,sto znaci da je naklonjena da pise lose o Barsi i desavanjima u tom klubu.Bilo kako bilo ja mislim a i voleo bih da Mesi do kraja njegove karijere ostane na Nou Kampu.Ima 27 godina i moze jos mnogo toga da prikaze.

Zeleni Zub

pre 9 godina

Ma taj porez je chudo... da se izmuljati. Mozda englezi nece, al 'talijani bi to zavrsili lagano. Pa i kod nas vecina privatnika ti, kao, daje zakonski minimum, na koji placa porez/doprinose, a ostatak u koverti. S'tim sto bi za mesija koverta bila mala, ali su zato tu of shor racuni na raznoraznim ostrvcima. When there's a will, there's a way. U ostalom, isplatio bi se mesi marketingski kao sto se isplatio CR recimo (i ako je manja cifra bila u pitanju). Neki bi cak i zaradili, kao npr Man Utd zbog suludog broja navijaca, pogotovo po aziji. Postoji naravno i mogucnost da ga neki seik iskesira posto je to njima sica.

Sole

pre 9 godina

Bilo je pre par godina , ne znam tačno koji ruski klub je bio u pitanju , pripremio novac da plati za Mesija , ali je to propalo jer je Mesi pokrenuo neku klauzulu u ugovoru , po kojoj ima pravo da odbije ponudu i ostane u Barseloni.

Бојан Илић

pre 9 godina

Mesi je ovog proleća potpisao novi ugovor sa barselonom, koji važi do 2018. i po kojem je njegova neto godišnja plata 20 miliona evra.

Брате мили, куда иде овај свет!:-))

Milos

pre 9 godina

Argentina prosečna ekipa? Di Marija, Iguain, Maskerano, Aguero, Laveci...? ...Mesi jeste majstor, ali imam osećaj da, da je kojim slučajem Nemac ili Španac, reklo bi se da je doveo prosečnu Nemačku i Španiju do titula.
(Ikac, 20. novembar 2014 21:50)

Di Marija je odigrao odlicno do povrede, Iguain nije mogao kucu da pogodi, Aguero jos gori(neka bude da je bio rovit zbog povrede), Laveci nije pokazao ama bas nista sve do finala( u kojem ga je prepametni trener zamenio na poluvremenu).
Mesi je sredinu i napad drzao bukvalno sam,da nije njega Argentina bi otisla kuci sa dva data gola.
Maskerano je bio fenomenalan u defanzivi(posledica ultra defanzivne taktike),u napadu nije uradio bukvalno nista, jednu napravljenu sansu nije imao.
Jedno je papir sa imenima a drugo ono sto se desavalo na terenu.

Real u srcu

pre 9 godina

Ovo je se pricalo i pre 1-2 god. za Ronalda kako nije zadovoljan pa je on i sad kao sto vidimo u Realu. Mesi ostaje u Barsi i to svi znamo

блабла

pre 9 godina

Ако је човек на тржишту, онда је могуће. Ако је ексклузивац неке институције, онда није. Све просто ко пасуљ. Онај ко се бринуо о њему све време, улагао у њега, није га бацио на улицу, наравно да има првенство. ))): Добар тим кућу гради, а не разграђује. )))):

Branko

pre 9 godina

Cista glupost!Ako ga Barsa ne da onda je nemoguce.Jer bi neko da ga kupi za 250mil pa extremna plata,to je pola milijarde.A Barca samo treba da poveca platu,pri tom imaju neogranicena sredstva,tzv. virtualni novac...