Tenis 117

Ponedeljak, 03.11.2014.

16:30

Novakova grupa: Stan, Čilić, Berdih

Novak Đoković će na završnom Mastersu u Londonu igrati u A grupi sa Stanom Vavrinkom, Tomašom Berdihom i Marinom Čilićem.

Novakova grupa: Stan, Èiliæ, Berdih IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

117 Komentari

Sortiraj po:

informacija

pre 9 godina

@Vi znate

A da vi mozda malo ne trcite pred rudu.
Svajcarcu jeste bilo ime Stanislas, napominjem bilo.
On je ove godine promenio ime u Stan i tako pise i na zvanicnom ATP sajtu.
http://www.atpworldtour.com/Tennis/Players/Top-Players/Stan-Wawrinka.aspx

Ne zove njega niko Sten zao sto su "ko nokat i meso", vec zato sto su ljudi informisani i znaju da je promenio ime.
A vi "pametnjakovici" bolje se malo informisite, jer ovako ispadate glupi u drustvu.

о шонеси

pre 9 godina

као што рекох пре, ако Ђоле дође расположен за игру, све је то боранија за њега

thrillseeker

pre 9 godina

@ (Bojan, 3. novembar 2014 20:18)

Dobro, samo sam pomenuo da od ostale sestorice jedino Mari ima vise od par pobeda (ok, i Berdih protiv Rodzera). Najpravednije bi bilo da se prvo mesto odluci u finalu izmedju njih dvojice ali u ovom slucaju Novak samim plasmanom u finale ima #1 u saci. Novak je u dobroj formi a za Rodzera cemo znati u prvom mecu, u Parizu je delovao umorno.

robin hud

pre 9 godina

Pobediće 2 meča, izgubiće jedan, ukupno 400 bodova, onda sledi ispadanje u polufinalu od Mareja. S druge strane, Federer pobeđuje u sva 3 round robin meča, u polufinalu pobeđuje Ćilića, i za finale igra sa Marejem. Ako pobedi, to je 1500 poena, i potrebna mu je onda samo 1 pobeda u D Kupu da ponovo bude No.1. Doduše, Novak ponovo preuzima prvo mesto već od A Opena ;)
(Bojan, 3. novembar 2014 19:24)
Nisam siguran da li si ti Bojan statističar, izgleda da nisi, nisi opalio nijedan statistički podatak u komentaru, ali kao da si promenio stranu ili se varam. Na koga tipuješ da će pobediti Novaka u grupi, ko bi prema statistici bio najsposobniji. Drugo, Mari zbog Vimbldona ne može pobediti Novaka, to je Kamerun ugovorio.Treće, kako misliš da Roger pobedi bilo koga u grupi, magičnim štapićem.Ja sam više puta komentarisao igru Rogera ali evo još jednom. Federer više nije taj igrač, igra na blef, izdaju ga udarci u najgorem trenutku, dobija mečeve na slavu. Nije on ništa kriv, zamor materijala. Četvrto, njega više zanima DK jer to nema i ovo mu je jedinstvena prilika, neće rizikovati zbog toga. U najboljim teniskim godinama Federer bi možda bio jedini igrač za koga bih rekao da može da naniže 7 pobeda protiv sadašnjih ili bivših top 10.
Novak ima trenutno jaču igru od Federera i neuporedivo veću motivaciju. Trenutno, u dvorani teško neko može pobediti Novaka. Novak je perfekcionista i njemu su vremenski uslovi najveći neprijatelj, a u dvorani toga nema.

Bojan

pre 9 godina

(Goran, 3. novembar 2014 17:33)
Federeru nikako ne lezi Raonic? Pa svaki put ga je dobio sem u ovom poslednjem mecu, Fed je zaredjao jedan lep niz pobeda i dosao je jedan mec gde koncentracija nije bila na odgovarajucem nivou u zavrsnici a Raonic je bombardovao od pocetka do kraja. Dobice ga sad Federer lagano.
Sto se tice Endija, Endi ove godine nijednom nije dobio Novaka, Federera i Nadala, a i Federer je samo jednom izgubio bitan mec protiv Endija kada je bio spreman za borbu (finale OI). Iskreno, ja i od Novaka i od Federera ocekujem lagane 3 pobede (osim ako Federeru nije pala forma, ipak je prethodna 3-4 meseca igrao na dosta visokom nivou, u tom periodu je osvojio najvise poena na touru, za Novaka ne brinem, posle blagog pada deluje u naletu)

(thrillseeker, 3. novembar 2014 18:54)
Endi nema sanse u ovom trenutku da dobije ni Noleta ni Federera, realno, svejedno mu je gde ce zapasti, dakle, ostatak mu je zapao jedan koji vise odgovara, drugi koji odgovara manje. 50-50 :)
ali, rekao bih da ce Mari u polufinale (jos jedan mec sa Noletom).

da smorantes von vinči grande slamesku

pre 9 godina

Velika sramota organizatora, jer nisu Nadala stavili u istu grupu sa Federerom. Inače, mislim da su Berdihu, Čiliću i Vavrinkoviću namestili Novaka, prvorangiranog tenisera sveta, i naravno da su već sada prefarbali donje rublje! A vi što sanjate o raznoraznim nameštaljkama, pa... nije ovo Rusija, bre!

Vladimir

pre 9 godina

Meni za dušu: polufinale sa Rodžerom, finale sa Čilićem.
Sa Rodžerom - da se popravi međusobni skor.
Sa Čilićem - nadoknada za propušteno US Open finale.
Oba meča da po mogućstvu budu poslastica.
Za mečeve u grupi: no comment.
Na kraju - Nole ponovo na Olimpu!

Bojan

pre 9 godina

Pobediće 2 meča, izgubiće jedan, ukupno 400 bodova, onda sledi ispadanje u polufinalu od Mareja. S druge strane, Federer pobeđuje u sva 3 round robin meča, u polufinalu pobeđuje Ćilića, i za finale igra sa Marejem. Ako pobedi, to je 1500 poena, i potrebna mu je onda samo 1 pobeda u D Kupu da ponovo bude No.1. Doduše, Novak ponovo preuzima prvo mesto već od A Opena ;)

Marko

pre 9 godina

Auuu,prilike da se prevaspita one time wonder.
(Pravo slobode govora, 03. novembar 2014 16:47)

...lako je meni za Marina, pametan je on decko....al ko ce tebe?

Nolanče

pre 9 godina

Srbin će još jednom da pregazi hrvata, to smo već mnoooogggggoooooooooo puta videli u istoriji
(dominacija, 03. novembar 2014 16:a tvoj problem je ?

Haha

pre 9 godina

Zamolio bih Federerove navijace da budu realni i shvate da je Novak svu trojicu iz Federerove grupe pobedio na proslom turniru bez izgubljenog seta.
Unapred hvala!

Idemo Nole!

pre 9 godina

Ako neko u grupi A "ne poludi" Novak dobija sva tri meca. Druga grupa bice dosta zanimljivija. Pitanje da li ce Federer uopste zavrsiti kao prvi i tako izbjeci Novaka u polufinalu.

Ђе смо ми, а ђе је свијет ?

pre 9 godina

Од 8 најбољих самураја, тројица су "на ић": Ђоковић, Чилић, Раонић. Има ли потребе за даљим коментаром ?

thrillseeker

pre 9 godina

(Bojan, 3. novembar 2014 18:23)

Nadam se da shvatas da Murray tu jedini pravi razliku u H2H odnosu, da je kod Novaka u zrebu isto bi taj odnos bio dosta veci. I Novak sa Nisikorijem ima 2:2 skor. Da je i Berdih u B grupi pa da ima smisla pricati kako je ta grupa teza po Federera. Ali ja mislim da svi mase kljucnu stvar, kao u Usual Suspects(Dezurni krivci) :D. Ko je domacin turnira? Da vam se ne cini da je zreb skoro pa idealan za Endija? Bolji skor ima sa Rodzerom nego Noletom, bolji sa Nisikorijem nego Vavrinkom, jedino Raonic i Cilic da zamene mesta i Mari moze u kiltu na teren.

jj

pre 9 godina

Tvoj intelektualni kapacitet prosvjeduje protiv uporabe engleskih fraza..one slam wonder ili one hit wonder...one time wonder može znači previše toga da bi ti objašnjavao a može se i drugačije naglasit ..uglavnom nemoj, za tvoje dobro

Bojan

pre 9 godina

(Sae, 3. novembar 2014 17:46)
a ostracenim Noletovim.
Iz druge grupe, Endi, Kei i Milos, svi su bili na Noletovom putu ka tituli u Parizu, pa je Noletovim navijacima to bio tezi zreb, sad kad je dobio druga tri protivnika, opet njemu tezi zreb :D.
A ovaj podatak dovoljno govori o tome koliko kome leze protivnici
.@DjokerNole 41-5 career H2H in Group A, 6-time champ @rogerfederer 19-14 H2H in Group B.
Dva igraca na turniru koja protiv kojih Fed nema iznad 50% ucinak, i oba igraca kod njega u grupi, ajmo sad kvazistatisticari, koja li je verovatnoca za to.

Realno opet, ako Nole i Fed budu igrali na nekom solidnom nivou, ovo je lagano finale za obojicu.

Melenci

pre 9 godina

Dominacijo,ti mislis verovatno na Cilica,nego vise volis da peckas hrvate,a kada nam vrate onda se ljutimo.Nije lose u Noletovoj grupi,Federer takodje nema sta da se zali.Samo da Nole izvuce te dve pobede a posle neka igrabez pritiska lep i atrataktivan tenis,opusteno!

Sale

pre 9 godina

Naravno, cini se da je Noletova grupa laksa, cemu najvise doprinosi sto Endi nije u njoj. Ali, nema opustanja jer je nekako Novak mnogo cesce uspevao da osvoji turnire kada je imao "tezi" zreb nego laksi. Nadajmo se da ovog puta to nece biti slucaj, ali opreznosti nije na pretek. Srecno, sampione nas!

vlada

pre 9 godina

Bez da ikoga podcenjujem, ovo će biti ubedljivo najgori završni turnir u zadnjih par godina.
Novak ima prelaku grupu! Stan i Berdih su totalno van forme, a Čilića nisam gledao od USO.
Druga grupaj e je bože pomozi. Fed koji je malko pao u zadnju nedelju dve, Kei koji je u ok formi ali generalno teniser koji igra na ivici svojih mogućnosti, Endi koji igra sezonu za zaborav i Miloš koji je tu jedini u formi, ali nije nešto specijalno jak igrač, mada ima fantastičćan servis! Mada mislim da će biti igračina od njega za koju godinu!

Mislim da po prikazanom, Nole ovo osvoja sa 50% snage!

gaja

pre 9 godina

Pa svakako da je bilo zavere protiv Novaka i samo ostrasceni navijaci Pederera i Narkica to pored ociju ne vide.I u opste se ne slazem da mu je grupa laksa vec naprotiv sta su osvojili ovi iz federerove grupe nista...A ovi ovde 3 GS i jos po neto.To sto ce Novak da ih otrese kao slinu ne znaci da je grupa laksa vec da je mnogo dominantan u odnosu na ostale.Pogledaj te 2009,2010,pa na ovano Novak je uvek isao na teze rivale bilo koji da je na ATP listi to je bio slucaj u 90% zrebanja ali neki pored ociju ne vide nego su ostrsceni mrznjom prema najvecem sportisti ikada u Srbiji.

ana

pre 9 godina

Neka Novakovi navijači dobro zapamte ove svoje komentare ,da na završetku Kupa ne kukaju kako je ipak grupa njihovog miljenika bila teža.

BM

pre 9 godina

Ja imam osecaj da je ovde najbolje prosao 1. u grupi B. Jer ce dobiti nekog od ovih iz noletove grupe u polufinalu, sto je bukvalno cist prolazak u finale. Dakle Marej ili Federer ( u zavisnosti kod bude prvi, verovatno ce biti i u finalu ), dok sa druge strane ko bude drugi ide na Noleta, a tu je vec frka :) U svakom slucaju bice veselo!

Šokre

pre 9 godina

Ne moze rasprava proci bez Hrvata i Srba. zato evo jedan prigodni. gleda tip pornic na pornsiteu i cita komentare jednog Srbina i Hrvata koji se prepucavaju ko je prvi poceo rat i kaze pa pi... mu ma..... zar vam nista nije sveto. Btw Nole i Marin su jako dobri prijatelji smetalo vama ili ne. sjetimo se samo ko je prvi stao u obranu Marina za navodnu doping aferu? E pa Nole.

dusan

pre 9 godina

Gledajuci Novakovu grupu, na prvi pogled se cini laksom, ali nije tako. Verujem da su i Cilic i Sten tempirali formu za zavrsni masters... Iako nisu poslednjih nedelja bili u formi, ipak su to momci koji su osvojili Gren Slem, dok sa druge strane Raonic ni blizu, a svi znamo kako je prosao Nisikori sa Cilicem na Us Openu... Po meni je ovo prilicno ujednaceno, i Novak i Roger ce morati dobro da se potrude da prodju dalje.

Srbin

pre 9 godina

Da vidimo kakvu će da nameste podlogu. Ako bude kao prethodnih godina, sporija (ista ko u Parizu), onda to Noletu jako odgovara. Ako odluče da je ubrzaju (US open ove godine ) - Nole može biti iznenađen, i to je onda pokušaj organizatora da favorizuje...

jablan

pre 9 godina

Doro je,ali Novak mora maksimalno biti oprezan.Novace nadam se da ces biti na kraju 2014g.prvi.Koristim priliku da kompletnoj tvome timu cestitam novu 2015g.A tebi,supruzi i sinu mnogo srecnih trenutaka u 2015g.Srecno.jablan

Vladan Božović

pre 9 godina

Sad sam proveravao na sajtu:
Đoković - Varvinka = 15 : 3
Đoković - Berdih = 16 : 2
Đoković - Čilić = 10 : 0
Ukupno 41 : 5

Federer - Nišikori = 2 : 2
Federer - Marej = 11 : 11
Federer -Raonić = 6 : 1
Ukupno = 18 : 13

nemanja

pre 9 godina

Vidim ove strucnjake sto pisu gluposti i sve i svasta procitah..Tipa da ce Roger tesko u polufinale..Roger ce lagano u polufinle..Njegovi slajs servisi su u Londonu najbolje oruzje..uz to..Mareja je u Londonu lemao cesto..Raonic nece ponoviti partiju iz Pariza,a,Nisikori je nezgodan..mada ja prognoziram da cemo gledati finale Federer Djokovic...

fazlito

pre 9 godina

duplo teza grupa federeru, po trenutnoj formi... nishikori bolji od stena, murray od cilica a raonic od berdchya... TOLIKOO O TEORIJI ZAVJERA... CCCCC

Ami

pre 9 godina

Roger je obično dobar na završnim turnirima.
Naizgled lakša grupa, ali ja mislim da može da se desi bar jedan poraz za Novaka ako ne bude igrao bar 95%.
Čilić sigurno neće doći u lošoj formi, a Vavrinka mora da se dokaže posle niza neuspeha i pred finale Dejvis kupa.

Ratko

pre 9 godina

Cudo da su Mareja stavili u grupu sa Federerom. Videli nema nista od prvog mesta pa konacno norjalan zreb i da malo olaksaju Britancu, posto ce Roger da se okrene Dejvis kupu. Toliko o mestu broj 1,mislim da No1e moze do titule.

Ivan

pre 9 godina

@(HyperTalk, 3. novembar 2014 16:37)

Jaoj šta sve ne pročitah u komentarima. Pa nije Sten nego Stanislas.

Stanislas, Stanislas, Stanislas....ponovite....

igor

pre 9 godina

Konacno malo srece i za Novaka!!! Odlicna grupa za njega, potovovu Berdih, najodanija musterija Noleta,Vavrnika ne moze da se mesecima sastavi, jos od Monte Carla ga dobija ko stigne i konacno Cilic koji je takodje malo pao u formi posle osvajanja US opena!! Dosta je Nole poslednjih meseci igrao sa Berdihom i pre svega Marejem, vreme je da Fedex malo zasuce rukave, dosta je bilo Gofina, Mejera,176 Poulija, Simona. Vreme je za Mareja, Nisikorija a Raonic mu je vec ocitao lekciju, imace taj muke i grupu da prodje!! Konacno malo pravde na kraju sezone za Noleta!!

miskulan

pre 9 godina

Srbin će još jednom da pregazi hrvata, to smo već mnoooogggggoooooooooo puta videli u istoriji
(dominacija, 3. novembar 2014 16:49)

??? ako mozes daj barem jedan primjer i btw tipsarevic ne igra na mastersu tako da su vam sanse nikakve !! odlicna grupa za naseg cilica i noleta.

zgzgzgzg10

pre 9 godina

Srbin će još jednom da pregazi hrvata, to smo već mnoooogggggoooooooooo puta videli u istoriji
(dominacija, 3. novembar 2014 16:49)

# Link komentara

Pa i tebi je tata neki mornar iz Dalmacije, čemu veselje?
Pitaj mamu

Srdjan

pre 9 godina

Realno, Nole je sad konacno dobio laksu grupu, mada ni to nista ne mora da znaci. Jeste da Stan nije u formi ali ipak su i on i Cilic GS sampioni ove godine. U drugoj grupi niko nije osvojio GS ove godine. Srecno Noletu i Federeru, neka dodju do finala jer bi to finale bilo praznik za oci.

zoran

pre 9 godina

Srbin će još jednom da pregazi hrvata, to smo već mnoooogggggoooooooooo puta videli u istoriji
(dominacija, 3. novembar 2014 16:49)

Šta ti trebaju ovakve dvosmislene aluzije, ako Boga znaš?

Gledaj tenis, navijaj za Novaka i ne kakaj po sajtovima, života ti... Popi jenu limunadu, valja pred spavanje!

Sae

pre 9 godina

Novakova grupa tri ovogdisnja osvajaca GS i 5 mastersa.Druga grupa 2 mastersa.Ali cinjenice nista ne znace ostrascenim Rodjinim fanboysima.

City Girl

pre 9 godina

Hvala Bogu da jednom dobije lakse protivnike, naravno lakse na papiru. Posle igre prikazane u Parizu, ne sumnjam da ce Nole u svaki mec ući maksimalno skoncentrisan i bez potcenjivanja protivnika. Jedva cekam!

niki

pre 9 godina

u novakovoj grupi su osvajaci 3 od 4 gren slema ove godine, u federerovoj nijedan, iako na izgled mozda deluje novakova grupa laksa jer nema mareja u njoj u stvari samo zbog igraca koji nisu u formi tako deluje, mada 7 dana pauze sve moze da promeni!!

MirsadK

pre 9 godina

Kako da ne, lakša grupa za Novaka..
Ovi odmorniji i psihički pozitivniji – Ćilić odmorniji ne može biti, Berdih na krilima što je u zadnjoj sekundi upao medju 8 najboljih, Vavrinka se puni pozitivom pred DK i nije uputno da sa Fedom zavarniči pre toga - u grupi su kod Novaka..

Oni psihofizički istrošeni – Raonić „ranjen“ zbog poraza u finalu od Novaka, Mari izgubio od Novaka 4 uzastopna meča, Nišikori pod polupovredom – u grupi su kod Federera..

psl

pre 9 godina

Novakova grupa je s obzirom na formu Vavrinke i Bediha slabija. Tu mu je najjaci protivnik Cilic. U svakomslucaju najvaznije je da Novak dobro igra i onda se drugi trebaju bojati njega. Sa ovom igrom iz Pariza mislim da Novak moze da osvoji yavrsni masters u Londonu.

RF

pre 9 godina

Hvala bogu pa je Rodzerova grupa teza kako ne bi slusali ovde o teorijama zavere nike,rolex itd.... Rodzer ce i ovu grupu preslusati natenane !!!

Goran

pre 9 godina

Glavni cilj organizatora je bio da Marej ne bude u istoj grupi sa Novakom jer ove godine ne moze nikako sa Novakom a on je mamac za medije. Posto naravno Novak nije mogao ni sa Federerom, nije bilo mnogo izbora. Dodeljen mu je Vavrinka jer Vavrinka igra uvek dobro protiv Novaka. Federer ima tezak zreb jer mu nikako ne lezi ni Marej ni Raonic.

ST25

pre 9 godina

Odlicna grupa za Novaka, najveca sreca je Berdih, Stan i Nisikori su podjednako tezak protivnik, mozda ne za ostale ali Novaku ne leze, Cilic je jedino za nijansu nezgodniji od Raonica, ali u svakom slucaju mislim da bi trebalo da Novak prodje u polufinale sa tri pobede. Mislim da ce i Roger isto, mozda ga pobedi Andy eventualno.

pp

pre 9 godina

zar bas svaki dan, po sredini sajta mora da se vidi novakova slika? ne zanima me sta covek radi, a primoravate nas da svaki dan, makar na sekund, vidimo njegovu facu...

SRBin

pre 9 godina

No1e bi, ako se gledaju imena i forma, trebao rutinski da prođe grupu. A ako Federer ne prođe u polufinale možemo reći da No1e sigurno osvaja titulu. On je jedini koji trenutno može nekako da ugrozi No1eta. Ali ako je No1e na svom maksimumu onda mu ni Federer ne može ništa.

hawkeye

pre 9 godina

Noletova grupa je mnogo lakša,Stan koji totalno van forme i nemože da veže dve pobede,Berdih večiti talenat i stara Noletova mušterija još bi najviše problema mogao da ima sa Čilićem.Federerova grupa sa tri igrača u top formi,Mari,Nisikori i Raonić,ne bi se kladio ni na Rodžerov prolaz u 1/2.Broj 1 za 2014. godinu Novak Đoković.

Tyrion Lannister

pre 9 godina

Eto jednom i Djovak da ima srece da zrebom. Federer ce da se namuci protiv Mareja koji je top klasa, Raonica koji ga je otkinuo zadnji put i Kerom Nishikorijem. Djokovicu lagano sa ovom dvojicom jedino Cilic moze da mu napravi problem.

velikoslovog

pre 9 godina

Pa ovo nije moglo bolje. Protiv Berdiha Nole ima 16:2 skor, Cilica 10:0, Vavrinke 15:3. I od tih 5 poraza, samo 1 (ili 2, ne secam se) su bili na tvrdoj podlozi. Ocekujem 600 poena, 30.pobedu u nizu u dvorani i obezbedjeno prvo mesto do kraja grupne faze. Ali ne mogu ni da pretpostavim ko ce da zavrsi kao drugi u grupi! Wawrinka ne lici na sebe, Cilic je imao neku povredu a ko zna da li je skroz fokusiran nakon najvece titule u karijeri, a Berdih je Berdih, smislice nacin da ne prodje on vece nekako :) a u drugoj grupi haos... ok Federer i Marej su veliki favoriti, ali Raonic je upravo tukao Federera, a i Nisikori mu UOPSTE ne lezi (kao ni Marej, uostalom).

Laganica.

pre 9 godina

Da smo pozeleli bolje, ne bi smo ovako dobili.
Nole vs. Stan 15:3
Nole vs. Cilic 10:0
Nole vs. Berdych 16:2
——————————
41:5

Nebojša

pre 9 godina

Mislim da je bolje prošao nego Federer sa Berdihom je u većini mečeva lako sa Wavrinkom nije lako ali on je u lošoj formi a protiv Cilica ima i psihološku prednost pored sveopšteg kvaliteta što se tice Federera ne verujem da moze da dobije sva tri meca pa ako izgubi makar jedan borba za prvo mesto je završena.

lucca bucci

pre 9 godina

Naravno da su obe grupe jake, to su trenutno najbolji teniseri koji su zdravi...Ali meni licno se cini da je druga grupa jaca.Mada I neka je, neka Novaku bude lakse ipak vise volim njega od nekog Engleza ili Svajcarca ;) pozdrav!

Naravno

pre 9 godina

Pa naravno da je nameštaljka, kao i uvek. Ostalu trojicu je sada glat pobedio, moraju pokušati „pustiti u rad” ostale protivnike protiv njega.

veliki strumf

pre 9 godina

Odlicna grupa. Vavrinka totalno van forme, ne blista ni Cilic, a od Berdiha za Noleta nema lakseg protivnika. U drugoj grupi su sva 4 igraca u jako dobroj formi prethodnih nedelja. Nece ni malo biti lako Federeru da dodje do polufinala.

Nacionale

pre 9 godina

Sva trojica laksa od druge grupe! Novak i Rodzer u dve gtupe, pa se izvlace 3-4, 5-6, 7-8. Tako da je po formama igraca Nole dobro prosao. p.s. Hvala bogu nece biti o teorijama zavere

Filip

pre 9 godina

Odlicna grupa za prvu pozicja i nova titula kratko necu da objasnjavam zasto kako jer cini mi se da je u ovom trenutku na nivo koje je daleko ispred drugih ...

Pozdrav oz Mk Skopje

sinke

pre 9 godina

Vavrinka i Berdih su u uzasnoj formi,dok od Cilica ne znam sta da ocekujem,cini mi se da je i on u padu forme,mislim da ce Novak dobiti sva tri tenisera...U drugoj grupi je sve otvoreno...Ali ocekujem da ce proci Federer i Marej.

Milan

pre 9 godina

Mogao je Nišikori umesto čilića, ali ajde da ne zakeramo. Tri pobede I prvo mesto ne bi trebali da izostanu a Fed će se mučiti protiv Mareja I Raonića.

Ivan

pre 9 godina

Ako igra onako kako je igrao u Parizu, onda nema zime za Novaka, 'ladno može još u grupi da obezbedi prvo mesto na svetu na kraju godine! Svu trojicu može glat dobiti (već ih je dobijao x puta), a ako gledamo tradiciju, onda jedino Sten mu može napraviti probleme ali onaj Sten sa AO ili UO kada je sa Novakom igrao fantastične jake i neizvesne mečeve! Sada rekao bih da ni izbliza nije u toj formi, tako da samo ozbiljno kao u Parizu i prvo mesto je zagarantovano bez ikakvih problema! Što se tiče druge grupe, Fedex će imati jako jako velikih problema sa ovom trojicom, uostalom Raonić ga je prilično lagano dobio upravo pre neki dan u Parizu, Mari takođe zna da ga poprilično namuči, e jedino Nišikori mu leži, mada ga je i on dobio na jednom od prethodnih Mastersa! Sve u svemu, Novak zaista ima velike izglede da osvoji završni Masters u Londonu i obezbedi No.1 na kraju godine lagano!

WoodyWoodpecker

pre 9 godina

Posle vise uzastponih horor zrebova za Novaka, napokon jedan laksi.
Kao ilustracija, Novak je najvise meceva vs top 10 imao tokom 2014-te:
Novak Djokovic - 20 (15-5): http://www.tennisabstract.com/cgi-bin/player.cgi?p=NovakDjokovic&f=ITop_10qqo1
Roger Federer - 18 (13-5): http://www.tennisabstract.com/cgi-bin/player.cgi?p=RogerFederer&f=A2014qqITop_10qqo1
Rafael Nadal - 10 (6-4): http://www.tennisabstract.com/cgi-bin/player.cgi?p=RafaelNadal&f=A2014qqITop_10qqo1

A evo i za 2013-tu:
Novak Djokovic - 30 (24-6): http://www.tennisabstract.com/cgi-bin/player.cgi?p=NovakDjokovic&f=A2013qqITop_10qqo1
Roger Federer - 10 (4-10): http://www.tennisabstract.com/cgi-bin/player.cgi?p=RogerFederer&f=A2013qqITop_10qqo1
Rafael Nadal - 29 (24-5): http://www.tennisabstract.com/cgi-bin/player.cgi?p=RafaelNadal&f=A2013qqITop_10qqo1

Her Zivota

pre 9 godina

Mogao je Nišikori umesto čilića, ali ajde da ne zakeramo. Tri pobede I prvo mesto ne bi trebali da izostanu a Fed će se mučiti protiv Mareja I Raonića.
(Milan, 3. novembar 2014 16:35)

Nije mogao, Djokovic Federer, Wawrinka Nishikori, Berdych Murray, Cilic Raonic, dakle umesto Cilica je mogao da bude Raonic. Idemo Djo1e, sa svih 5 pobeda bi postao treci teniser koji je 3 puta uzastopno osvajao titulu i prvi koji ima 15 uzastopnih pobeda na tom turniru.....3 pobede u grupi osiguravaju prvo mesto, tako da bi posle toga trebao rasterecenije da ih razbuca u polufinalu i finalu...

veliki strumf

pre 9 godina

Odlicna grupa. Vavrinka totalno van forme, ne blista ni Cilic, a od Berdiha za Noleta nema lakseg protivnika. U drugoj grupi su sva 4 igraca u jako dobroj formi prethodnih nedelja. Nece ni malo biti lako Federeru da dodje do polufinala.

Nacionale

pre 9 godina

Sva trojica laksa od druge grupe! Novak i Rodzer u dve gtupe, pa se izvlace 3-4, 5-6, 7-8. Tako da je po formama igraca Nole dobro prosao. p.s. Hvala bogu nece biti o teorijama zavere

Milan

pre 9 godina

Mogao je Nišikori umesto čilića, ali ajde da ne zakeramo. Tri pobede I prvo mesto ne bi trebali da izostanu a Fed će se mučiti protiv Mareja I Raonića.

sinke

pre 9 godina

Vavrinka i Berdih su u uzasnoj formi,dok od Cilica ne znam sta da ocekujem,cini mi se da je i on u padu forme,mislim da ce Novak dobiti sva tri tenisera...U drugoj grupi je sve otvoreno...Ali ocekujem da ce proci Federer i Marej.

Filip

pre 9 godina

Odlicna grupa za prvu pozicja i nova titula kratko necu da objasnjavam zasto kako jer cini mi se da je u ovom trenutku na nivo koje je daleko ispred drugih ...

Pozdrav oz Mk Skopje

zoran

pre 9 godina

Srbin će još jednom da pregazi hrvata, to smo već mnoooogggggoooooooooo puta videli u istoriji
(dominacija, 3. novembar 2014 16:49)

Šta ti trebaju ovakve dvosmislene aluzije, ako Boga znaš?

Gledaj tenis, navijaj za Novaka i ne kakaj po sajtovima, života ti... Popi jenu limunadu, valja pred spavanje!

lucca bucci

pre 9 godina

Naravno da su obe grupe jake, to su trenutno najbolji teniseri koji su zdravi...Ali meni licno se cini da je druga grupa jaca.Mada I neka je, neka Novaku bude lakse ipak vise volim njega od nekog Engleza ili Svajcarca ;) pozdrav!

Haha

pre 9 godina

Zamolio bih Federerove navijace da budu realni i shvate da je Novak svu trojicu iz Federerove grupe pobedio na proslom turniru bez izgubljenog seta.
Unapred hvala!

Vladan Božović

pre 9 godina

Sad sam proveravao na sajtu:
Đoković - Varvinka = 15 : 3
Đoković - Berdih = 16 : 2
Đoković - Čilić = 10 : 0
Ukupno 41 : 5

Federer - Nišikori = 2 : 2
Federer - Marej = 11 : 11
Federer -Raonić = 6 : 1
Ukupno = 18 : 13

Ђе смо ми, а ђе је свијет ?

pre 9 godina

Од 8 најбољих самураја, тројица су "на ић": Ђоковић, Чилић, Раонић. Има ли потребе за даљим коментаром ?

Sae

pre 9 godina

Novakova grupa tri ovogdisnja osvajaca GS i 5 mastersa.Druga grupa 2 mastersa.Ali cinjenice nista ne znace ostrascenim Rodjinim fanboysima.

City Girl

pre 9 godina

Hvala Bogu da jednom dobije lakse protivnike, naravno lakse na papiru. Posle igre prikazane u Parizu, ne sumnjam da ce Nole u svaki mec ući maksimalno skoncentrisan i bez potcenjivanja protivnika. Jedva cekam!

Bojan

pre 9 godina

(Sae, 3. novembar 2014 17:46)
a ostracenim Noletovim.
Iz druge grupe, Endi, Kei i Milos, svi su bili na Noletovom putu ka tituli u Parizu, pa je Noletovim navijacima to bio tezi zreb, sad kad je dobio druga tri protivnika, opet njemu tezi zreb :D.
A ovaj podatak dovoljno govori o tome koliko kome leze protivnici
.@DjokerNole 41-5 career H2H in Group A, 6-time champ @rogerfederer 19-14 H2H in Group B.
Dva igraca na turniru koja protiv kojih Fed nema iznad 50% ucinak, i oba igraca kod njega u grupi, ajmo sad kvazistatisticari, koja li je verovatnoca za to.

Realno opet, ako Nole i Fed budu igrali na nekom solidnom nivou, ovo je lagano finale za obojicu.

robin hud

pre 9 godina

Pobediće 2 meča, izgubiće jedan, ukupno 400 bodova, onda sledi ispadanje u polufinalu od Mareja. S druge strane, Federer pobeđuje u sva 3 round robin meča, u polufinalu pobeđuje Ćilića, i za finale igra sa Marejem. Ako pobedi, to je 1500 poena, i potrebna mu je onda samo 1 pobeda u D Kupu da ponovo bude No.1. Doduše, Novak ponovo preuzima prvo mesto već od A Opena ;)
(Bojan, 3. novembar 2014 19:24)
Nisam siguran da li si ti Bojan statističar, izgleda da nisi, nisi opalio nijedan statistički podatak u komentaru, ali kao da si promenio stranu ili se varam. Na koga tipuješ da će pobediti Novaka u grupi, ko bi prema statistici bio najsposobniji. Drugo, Mari zbog Vimbldona ne može pobediti Novaka, to je Kamerun ugovorio.Treće, kako misliš da Roger pobedi bilo koga u grupi, magičnim štapićem.Ja sam više puta komentarisao igru Rogera ali evo još jednom. Federer više nije taj igrač, igra na blef, izdaju ga udarci u najgorem trenutku, dobija mečeve na slavu. Nije on ništa kriv, zamor materijala. Četvrto, njega više zanima DK jer to nema i ovo mu je jedinstvena prilika, neće rizikovati zbog toga. U najboljim teniskim godinama Federer bi možda bio jedini igrač za koga bih rekao da može da naniže 7 pobeda protiv sadašnjih ili bivših top 10.
Novak ima trenutno jaču igru od Federera i neuporedivo veću motivaciju. Trenutno, u dvorani teško neko može pobediti Novaka. Novak je perfekcionista i njemu su vremenski uslovi najveći neprijatelj, a u dvorani toga nema.

Šokre

pre 9 godina

Ne moze rasprava proci bez Hrvata i Srba. zato evo jedan prigodni. gleda tip pornic na pornsiteu i cita komentare jednog Srbina i Hrvata koji se prepucavaju ko je prvi poceo rat i kaze pa pi... mu ma..... zar vam nista nije sveto. Btw Nole i Marin su jako dobri prijatelji smetalo vama ili ne. sjetimo se samo ko je prvi stao u obranu Marina za navodnu doping aferu? E pa Nole.

о шонеси

pre 9 godina

као што рекох пре, ако Ђоле дође расположен за игру, све је то боранија за њега

Srbin

pre 9 godina

Da vidimo kakvu će da nameste podlogu. Ako bude kao prethodnih godina, sporija (ista ko u Parizu), onda to Noletu jako odgovara. Ako odluče da je ubrzaju (US open ove godine ) - Nole može biti iznenađen, i to je onda pokušaj organizatora da favorizuje...

Goran

pre 9 godina

Glavni cilj organizatora je bio da Marej ne bude u istoj grupi sa Novakom jer ove godine ne moze nikako sa Novakom a on je mamac za medije. Posto naravno Novak nije mogao ni sa Federerom, nije bilo mnogo izbora. Dodeljen mu je Vavrinka jer Vavrinka igra uvek dobro protiv Novaka. Federer ima tezak zreb jer mu nikako ne lezi ni Marej ni Raonic.

niki

pre 9 godina

u novakovoj grupi su osvajaci 3 od 4 gren slema ove godine, u federerovoj nijedan, iako na izgled mozda deluje novakova grupa laksa jer nema mareja u njoj u stvari samo zbog igraca koji nisu u formi tako deluje, mada 7 dana pauze sve moze da promeni!!

dusan

pre 9 godina

Gledajuci Novakovu grupu, na prvi pogled se cini laksom, ali nije tako. Verujem da su i Cilic i Sten tempirali formu za zavrsni masters... Iako nisu poslednjih nedelja bili u formi, ipak su to momci koji su osvojili Gren Slem, dok sa druge strane Raonic ni blizu, a svi znamo kako je prosao Nisikori sa Cilicem na Us Openu... Po meni je ovo prilicno ujednaceno, i Novak i Roger ce morati dobro da se potrude da prodju dalje.

BM

pre 9 godina

Ja imam osecaj da je ovde najbolje prosao 1. u grupi B. Jer ce dobiti nekog od ovih iz noletove grupe u polufinalu, sto je bukvalno cist prolazak u finale. Dakle Marej ili Federer ( u zavisnosti kod bude prvi, verovatno ce biti i u finalu ), dok sa druge strane ko bude drugi ide na Noleta, a tu je vec frka :) U svakom slucaju bice veselo!

igor

pre 9 godina

Konacno malo srece i za Novaka!!! Odlicna grupa za njega, potovovu Berdih, najodanija musterija Noleta,Vavrnika ne moze da se mesecima sastavi, jos od Monte Carla ga dobija ko stigne i konacno Cilic koji je takodje malo pao u formi posle osvajanja US opena!! Dosta je Nole poslednjih meseci igrao sa Berdihom i pre svega Marejem, vreme je da Fedex malo zasuce rukave, dosta je bilo Gofina, Mejera,176 Poulija, Simona. Vreme je za Mareja, Nisikorija a Raonic mu je vec ocitao lekciju, imace taj muke i grupu da prodje!! Konacno malo pravde na kraju sezone za Noleta!!

ST25

pre 9 godina

Odlicna grupa za Novaka, najveca sreca je Berdih, Stan i Nisikori su podjednako tezak protivnik, mozda ne za ostale ali Novaku ne leze, Cilic je jedino za nijansu nezgodniji od Raonica, ali u svakom slucaju mislim da bi trebalo da Novak prodje u polufinale sa tri pobede. Mislim da ce i Roger isto, mozda ga pobedi Andy eventualno.

hawkeye

pre 9 godina

Noletova grupa je mnogo lakša,Stan koji totalno van forme i nemože da veže dve pobede,Berdih večiti talenat i stara Noletova mušterija još bi najviše problema mogao da ima sa Čilićem.Federerova grupa sa tri igrača u top formi,Mari,Nisikori i Raonić,ne bi se kladio ni na Rodžerov prolaz u 1/2.Broj 1 za 2014. godinu Novak Đoković.

SRBin

pre 9 godina

No1e bi, ako se gledaju imena i forma, trebao rutinski da prođe grupu. A ako Federer ne prođe u polufinale možemo reći da No1e sigurno osvaja titulu. On je jedini koji trenutno može nekako da ugrozi No1eta. Ali ako je No1e na svom maksimumu onda mu ni Federer ne može ništa.

MirsadK

pre 9 godina

Kako da ne, lakša grupa za Novaka..
Ovi odmorniji i psihički pozitivniji – Ćilić odmorniji ne može biti, Berdih na krilima što je u zadnjoj sekundi upao medju 8 najboljih, Vavrinka se puni pozitivom pred DK i nije uputno da sa Fedom zavarniči pre toga - u grupi su kod Novaka..

Oni psihofizički istrošeni – Raonić „ranjen“ zbog poraza u finalu od Novaka, Mari izgubio od Novaka 4 uzastopna meča, Nišikori pod polupovredom – u grupi su kod Federera..

Sale

pre 9 godina

Naravno, cini se da je Noletova grupa laksa, cemu najvise doprinosi sto Endi nije u njoj. Ali, nema opustanja jer je nekako Novak mnogo cesce uspevao da osvoji turnire kada je imao "tezi" zreb nego laksi. Nadajmo se da ovog puta to nece biti slucaj, ali opreznosti nije na pretek. Srecno, sampione nas!

Nolanče

pre 9 godina

Srbin će još jednom da pregazi hrvata, to smo već mnoooogggggoooooooooo puta videli u istoriji
(dominacija, 03. novembar 2014 16:a tvoj problem je ?

gaja

pre 9 godina

Pa svakako da je bilo zavere protiv Novaka i samo ostrasceni navijaci Pederera i Narkica to pored ociju ne vide.I u opste se ne slazem da mu je grupa laksa vec naprotiv sta su osvojili ovi iz federerove grupe nista...A ovi ovde 3 GS i jos po neto.To sto ce Novak da ih otrese kao slinu ne znaci da je grupa laksa vec da je mnogo dominantan u odnosu na ostale.Pogledaj te 2009,2010,pa na ovano Novak je uvek isao na teze rivale bilo koji da je na ATP listi to je bio slucaj u 90% zrebanja ali neki pored ociju ne vide nego su ostrsceni mrznjom prema najvecem sportisti ikada u Srbiji.

Melenci

pre 9 godina

Dominacijo,ti mislis verovatno na Cilica,nego vise volis da peckas hrvate,a kada nam vrate onda se ljutimo.Nije lose u Noletovoj grupi,Federer takodje nema sta da se zali.Samo da Nole izvuce te dve pobede a posle neka igrabez pritiska lep i atrataktivan tenis,opusteno!

Her Zivota

pre 9 godina

Mogao je Nišikori umesto čilića, ali ajde da ne zakeramo. Tri pobede I prvo mesto ne bi trebali da izostanu a Fed će se mučiti protiv Mareja I Raonića.
(Milan, 3. novembar 2014 16:35)

Nije mogao, Djokovic Federer, Wawrinka Nishikori, Berdych Murray, Cilic Raonic, dakle umesto Cilica je mogao da bude Raonic. Idemo Djo1e, sa svih 5 pobeda bi postao treci teniser koji je 3 puta uzastopno osvajao titulu i prvi koji ima 15 uzastopnih pobeda na tom turniru.....3 pobede u grupi osiguravaju prvo mesto, tako da bi posle toga trebao rasterecenije da ih razbuca u polufinalu i finalu...

Ami

pre 9 godina

Roger je obično dobar na završnim turnirima.
Naizgled lakša grupa, ali ja mislim da može da se desi bar jedan poraz za Novaka ako ne bude igrao bar 95%.
Čilić sigurno neće doći u lošoj formi, a Vavrinka mora da se dokaže posle niza neuspeha i pred finale Dejvis kupa.

psl

pre 9 godina

Novakova grupa je s obzirom na formu Vavrinke i Bediha slabija. Tu mu je najjaci protivnik Cilic. U svakomslucaju najvaznije je da Novak dobro igra i onda se drugi trebaju bojati njega. Sa ovom igrom iz Pariza mislim da Novak moze da osvoji yavrsni masters u Londonu.

thrillseeker

pre 9 godina

(Bojan, 3. novembar 2014 18:23)

Nadam se da shvatas da Murray tu jedini pravi razliku u H2H odnosu, da je kod Novaka u zrebu isto bi taj odnos bio dosta veci. I Novak sa Nisikorijem ima 2:2 skor. Da je i Berdih u B grupi pa da ima smisla pricati kako je ta grupa teza po Federera. Ali ja mislim da svi mase kljucnu stvar, kao u Usual Suspects(Dezurni krivci) :D. Ko je domacin turnira? Da vam se ne cini da je zreb skoro pa idealan za Endija? Bolji skor ima sa Rodzerom nego Noletom, bolji sa Nisikorijem nego Vavrinkom, jedino Raonic i Cilic da zamene mesta i Mari moze u kiltu na teren.

velikoslovog

pre 9 godina

Pa ovo nije moglo bolje. Protiv Berdiha Nole ima 16:2 skor, Cilica 10:0, Vavrinke 15:3. I od tih 5 poraza, samo 1 (ili 2, ne secam se) su bili na tvrdoj podlozi. Ocekujem 600 poena, 30.pobedu u nizu u dvorani i obezbedjeno prvo mesto do kraja grupne faze. Ali ne mogu ni da pretpostavim ko ce da zavrsi kao drugi u grupi! Wawrinka ne lici na sebe, Cilic je imao neku povredu a ko zna da li je skroz fokusiran nakon najvece titule u karijeri, a Berdih je Berdih, smislice nacin da ne prodje on vece nekako :) a u drugoj grupi haos... ok Federer i Marej su veliki favoriti, ali Raonic je upravo tukao Federera, a i Nisikori mu UOPSTE ne lezi (kao ni Marej, uostalom).

jablan

pre 9 godina

Doro je,ali Novak mora maksimalno biti oprezan.Novace nadam se da ces biti na kraju 2014g.prvi.Koristim priliku da kompletnoj tvome timu cestitam novu 2015g.A tebi,supruzi i sinu mnogo srecnih trenutaka u 2015g.Srecno.jablan

Vladimir

pre 9 godina

Meni za dušu: polufinale sa Rodžerom, finale sa Čilićem.
Sa Rodžerom - da se popravi međusobni skor.
Sa Čilićem - nadoknada za propušteno US Open finale.
Oba meča da po mogućstvu budu poslastica.
Za mečeve u grupi: no comment.
Na kraju - Nole ponovo na Olimpu!

Naravno

pre 9 godina

Pa naravno da je nameštaljka, kao i uvek. Ostalu trojicu je sada glat pobedio, moraju pokušati „pustiti u rad” ostale protivnike protiv njega.

Ratko

pre 9 godina

Cudo da su Mareja stavili u grupu sa Federerom. Videli nema nista od prvog mesta pa konacno norjalan zreb i da malo olaksaju Britancu, posto ce Roger da se okrene Dejvis kupu. Toliko o mestu broj 1,mislim da No1e moze do titule.

fazlito

pre 9 godina

duplo teza grupa federeru, po trenutnoj formi... nishikori bolji od stena, murray od cilica a raonic od berdchya... TOLIKOO O TEORIJI ZAVJERA... CCCCC

Srdjan

pre 9 godina

Realno, Nole je sad konacno dobio laksu grupu, mada ni to nista ne mora da znaci. Jeste da Stan nije u formi ali ipak su i on i Cilic GS sampioni ove godine. U drugoj grupi niko nije osvojio GS ove godine. Srecno Noletu i Federeru, neka dodju do finala jer bi to finale bilo praznik za oci.

zgzgzgzg10

pre 9 godina

Srbin će još jednom da pregazi hrvata, to smo već mnoooogggggoooooooooo puta videli u istoriji
(dominacija, 3. novembar 2014 16:49)

# Link komentara

Pa i tebi je tata neki mornar iz Dalmacije, čemu veselje?
Pitaj mamu

vlada

pre 9 godina

Bez da ikoga podcenjujem, ovo će biti ubedljivo najgori završni turnir u zadnjih par godina.
Novak ima prelaku grupu! Stan i Berdih su totalno van forme, a Čilića nisam gledao od USO.
Druga grupaj e je bože pomozi. Fed koji je malko pao u zadnju nedelju dve, Kei koji je u ok formi ali generalno teniser koji igra na ivici svojih mogućnosti, Endi koji igra sezonu za zaborav i Miloš koji je tu jedini u formi, ali nije nešto specijalno jak igrač, mada ima fantastičćan servis! Mada mislim da će biti igračina od njega za koju godinu!

Mislim da po prikazanom, Nole ovo osvoja sa 50% snage!

Laganica.

pre 9 godina

Da smo pozeleli bolje, ne bi smo ovako dobili.
Nole vs. Stan 15:3
Nole vs. Cilic 10:0
Nole vs. Berdych 16:2
——————————
41:5

Idemo Nole!

pre 9 godina

Ako neko u grupi A "ne poludi" Novak dobija sva tri meca. Druga grupa bice dosta zanimljivija. Pitanje da li ce Federer uopste zavrsiti kao prvi i tako izbjeci Novaka u polufinalu.

thrillseeker

pre 9 godina

@ (Bojan, 3. novembar 2014 20:18)

Dobro, samo sam pomenuo da od ostale sestorice jedino Mari ima vise od par pobeda (ok, i Berdih protiv Rodzera). Najpravednije bi bilo da se prvo mesto odluci u finalu izmedju njih dvojice ali u ovom slucaju Novak samim plasmanom u finale ima #1 u saci. Novak je u dobroj formi a za Rodzera cemo znati u prvom mecu, u Parizu je delovao umorno.

Ivan

pre 9 godina

Ako igra onako kako je igrao u Parizu, onda nema zime za Novaka, 'ladno može još u grupi da obezbedi prvo mesto na svetu na kraju godine! Svu trojicu može glat dobiti (već ih je dobijao x puta), a ako gledamo tradiciju, onda jedino Sten mu može napraviti probleme ali onaj Sten sa AO ili UO kada je sa Novakom igrao fantastične jake i neizvesne mečeve! Sada rekao bih da ni izbliza nije u toj formi, tako da samo ozbiljno kao u Parizu i prvo mesto je zagarantovano bez ikakvih problema! Što se tiče druge grupe, Fedex će imati jako jako velikih problema sa ovom trojicom, uostalom Raonić ga je prilično lagano dobio upravo pre neki dan u Parizu, Mari takođe zna da ga poprilično namuči, e jedino Nišikori mu leži, mada ga je i on dobio na jednom od prethodnih Mastersa! Sve u svemu, Novak zaista ima velike izglede da osvoji završni Masters u Londonu i obezbedi No.1 na kraju godine lagano!

WoodyWoodpecker

pre 9 godina

Posle vise uzastponih horor zrebova za Novaka, napokon jedan laksi.
Kao ilustracija, Novak je najvise meceva vs top 10 imao tokom 2014-te:
Novak Djokovic - 20 (15-5): http://www.tennisabstract.com/cgi-bin/player.cgi?p=NovakDjokovic&f=ITop_10qqo1
Roger Federer - 18 (13-5): http://www.tennisabstract.com/cgi-bin/player.cgi?p=RogerFederer&f=A2014qqITop_10qqo1
Rafael Nadal - 10 (6-4): http://www.tennisabstract.com/cgi-bin/player.cgi?p=RafaelNadal&f=A2014qqITop_10qqo1

A evo i za 2013-tu:
Novak Djokovic - 30 (24-6): http://www.tennisabstract.com/cgi-bin/player.cgi?p=NovakDjokovic&f=A2013qqITop_10qqo1
Roger Federer - 10 (4-10): http://www.tennisabstract.com/cgi-bin/player.cgi?p=RogerFederer&f=A2013qqITop_10qqo1
Rafael Nadal - 29 (24-5): http://www.tennisabstract.com/cgi-bin/player.cgi?p=RafaelNadal&f=A2013qqITop_10qqo1

Tyrion Lannister

pre 9 godina

Eto jednom i Djovak da ima srece da zrebom. Federer ce da se namuci protiv Mareja koji je top klasa, Raonica koji ga je otkinuo zadnji put i Kerom Nishikorijem. Djokovicu lagano sa ovom dvojicom jedino Cilic moze da mu napravi problem.

RF

pre 9 godina

Hvala bogu pa je Rodzerova grupa teza kako ne bi slusali ovde o teorijama zavere nike,rolex itd.... Rodzer ce i ovu grupu preslusati natenane !!!

Nebojša

pre 9 godina

Mislim da je bolje prošao nego Federer sa Berdihom je u većini mečeva lako sa Wavrinkom nije lako ali on je u lošoj formi a protiv Cilica ima i psihološku prednost pored sveopšteg kvaliteta što se tice Federera ne verujem da moze da dobije sva tri meca pa ako izgubi makar jedan borba za prvo mesto je završena.

Ivan

pre 9 godina

@(HyperTalk, 3. novembar 2014 16:37)

Jaoj šta sve ne pročitah u komentarima. Pa nije Sten nego Stanislas.

Stanislas, Stanislas, Stanislas....ponovite....

pp

pre 9 godina

zar bas svaki dan, po sredini sajta mora da se vidi novakova slika? ne zanima me sta covek radi, a primoravate nas da svaki dan, makar na sekund, vidimo njegovu facu...

ana

pre 9 godina

Neka Novakovi navijači dobro zapamte ove svoje komentare ,da na završetku Kupa ne kukaju kako je ipak grupa njihovog miljenika bila teža.

nemanja

pre 9 godina

Vidim ove strucnjake sto pisu gluposti i sve i svasta procitah..Tipa da ce Roger tesko u polufinale..Roger ce lagano u polufinle..Njegovi slajs servisi su u Londonu najbolje oruzje..uz to..Mareja je u Londonu lemao cesto..Raonic nece ponoviti partiju iz Pariza,a,Nisikori je nezgodan..mada ja prognoziram da cemo gledati finale Federer Djokovic...

miskulan

pre 9 godina

Srbin će još jednom da pregazi hrvata, to smo već mnoooogggggoooooooooo puta videli u istoriji
(dominacija, 3. novembar 2014 16:49)

??? ako mozes daj barem jedan primjer i btw tipsarevic ne igra na mastersu tako da su vam sanse nikakve !! odlicna grupa za naseg cilica i noleta.

da smorantes von vinči grande slamesku

pre 9 godina

Velika sramota organizatora, jer nisu Nadala stavili u istu grupu sa Federerom. Inače, mislim da su Berdihu, Čiliću i Vavrinkoviću namestili Novaka, prvorangiranog tenisera sveta, i naravno da su već sada prefarbali donje rublje! A vi što sanjate o raznoraznim nameštaljkama, pa... nije ovo Rusija, bre!

Bojan

pre 9 godina

(Goran, 3. novembar 2014 17:33)
Federeru nikako ne lezi Raonic? Pa svaki put ga je dobio sem u ovom poslednjem mecu, Fed je zaredjao jedan lep niz pobeda i dosao je jedan mec gde koncentracija nije bila na odgovarajucem nivou u zavrsnici a Raonic je bombardovao od pocetka do kraja. Dobice ga sad Federer lagano.
Sto se tice Endija, Endi ove godine nijednom nije dobio Novaka, Federera i Nadala, a i Federer je samo jednom izgubio bitan mec protiv Endija kada je bio spreman za borbu (finale OI). Iskreno, ja i od Novaka i od Federera ocekujem lagane 3 pobede (osim ako Federeru nije pala forma, ipak je prethodna 3-4 meseca igrao na dosta visokom nivou, u tom periodu je osvojio najvise poena na touru, za Novaka ne brinem, posle blagog pada deluje u naletu)

(thrillseeker, 3. novembar 2014 18:54)
Endi nema sanse u ovom trenutku da dobije ni Noleta ni Federera, realno, svejedno mu je gde ce zapasti, dakle, ostatak mu je zapao jedan koji vise odgovara, drugi koji odgovara manje. 50-50 :)
ali, rekao bih da ce Mari u polufinale (jos jedan mec sa Noletom).

Bojan

pre 9 godina

Pobediće 2 meča, izgubiće jedan, ukupno 400 bodova, onda sledi ispadanje u polufinalu od Mareja. S druge strane, Federer pobeđuje u sva 3 round robin meča, u polufinalu pobeđuje Ćilića, i za finale igra sa Marejem. Ako pobedi, to je 1500 poena, i potrebna mu je onda samo 1 pobeda u D Kupu da ponovo bude No.1. Doduše, Novak ponovo preuzima prvo mesto već od A Opena ;)

jj

pre 9 godina

Tvoj intelektualni kapacitet prosvjeduje protiv uporabe engleskih fraza..one slam wonder ili one hit wonder...one time wonder može znači previše toga da bi ti objašnjavao a može se i drugačije naglasit ..uglavnom nemoj, za tvoje dobro

Marko

pre 9 godina

Auuu,prilike da se prevaspita one time wonder.
(Pravo slobode govora, 03. novembar 2014 16:47)

...lako je meni za Marina, pametan je on decko....al ko ce tebe?

informacija

pre 9 godina

@Vi znate

A da vi mozda malo ne trcite pred rudu.
Svajcarcu jeste bilo ime Stanislas, napominjem bilo.
On je ove godine promenio ime u Stan i tako pise i na zvanicnom ATP sajtu.
http://www.atpworldtour.com/Tennis/Players/Top-Players/Stan-Wawrinka.aspx

Ne zove njega niko Sten zao sto su "ko nokat i meso", vec zato sto su ljudi informisani i znaju da je promenio ime.
A vi "pametnjakovici" bolje se malo informisite, jer ovako ispadate glupi u drustvu.

Bojan

pre 9 godina

Pobediće 2 meča, izgubiće jedan, ukupno 400 bodova, onda sledi ispadanje u polufinalu od Mareja. S druge strane, Federer pobeđuje u sva 3 round robin meča, u polufinalu pobeđuje Ćilića, i za finale igra sa Marejem. Ako pobedi, to je 1500 poena, i potrebna mu je onda samo 1 pobeda u D Kupu da ponovo bude No.1. Doduše, Novak ponovo preuzima prvo mesto već od A Opena ;)

fazlito

pre 9 godina

duplo teza grupa federeru, po trenutnoj formi... nishikori bolji od stena, murray od cilica a raonic od berdchya... TOLIKOO O TEORIJI ZAVJERA... CCCCC

pp

pre 9 godina

zar bas svaki dan, po sredini sajta mora da se vidi novakova slika? ne zanima me sta covek radi, a primoravate nas da svaki dan, makar na sekund, vidimo njegovu facu...

zgzgzgzg10

pre 9 godina

Srbin će još jednom da pregazi hrvata, to smo već mnoooogggggoooooooooo puta videli u istoriji
(dominacija, 3. novembar 2014 16:49)

# Link komentara

Pa i tebi je tata neki mornar iz Dalmacije, čemu veselje?
Pitaj mamu

ana

pre 9 godina

Neka Novakovi navijači dobro zapamte ove svoje komentare ,da na završetku Kupa ne kukaju kako je ipak grupa njihovog miljenika bila teža.

da smorantes von vinči grande slamesku

pre 9 godina

Velika sramota organizatora, jer nisu Nadala stavili u istu grupu sa Federerom. Inače, mislim da su Berdihu, Čiliću i Vavrinkoviću namestili Novaka, prvorangiranog tenisera sveta, i naravno da su već sada prefarbali donje rublje! A vi što sanjate o raznoraznim nameštaljkama, pa... nije ovo Rusija, bre!

RF

pre 9 godina

Hvala bogu pa je Rodzerova grupa teza kako ne bi slusali ovde o teorijama zavere nike,rolex itd.... Rodzer ce i ovu grupu preslusati natenane !!!

Ivan

pre 9 godina

@(HyperTalk, 3. novembar 2014 16:37)

Jaoj šta sve ne pročitah u komentarima. Pa nije Sten nego Stanislas.

Stanislas, Stanislas, Stanislas....ponovite....

Milan

pre 9 godina

Mogao je Nišikori umesto čilića, ali ajde da ne zakeramo. Tri pobede I prvo mesto ne bi trebali da izostanu a Fed će se mučiti protiv Mareja I Raonića.

miskulan

pre 9 godina

Srbin će još jednom da pregazi hrvata, to smo već mnoooogggggoooooooooo puta videli u istoriji
(dominacija, 3. novembar 2014 16:49)

??? ako mozes daj barem jedan primjer i btw tipsarevic ne igra na mastersu tako da su vam sanse nikakve !! odlicna grupa za naseg cilica i noleta.

jj

pre 9 godina

Tvoj intelektualni kapacitet prosvjeduje protiv uporabe engleskih fraza..one slam wonder ili one hit wonder...one time wonder može znači previše toga da bi ti objašnjavao a može se i drugačije naglasit ..uglavnom nemoj, za tvoje dobro

Marko

pre 9 godina

Auuu,prilike da se prevaspita one time wonder.
(Pravo slobode govora, 03. novembar 2014 16:47)

...lako je meni za Marina, pametan je on decko....al ko ce tebe?

Nolanče

pre 9 godina

Srbin će još jednom da pregazi hrvata, to smo već mnoooogggggoooooooooo puta videli u istoriji
(dominacija, 03. novembar 2014 16:a tvoj problem je ?

MirsadK

pre 9 godina

Kako da ne, lakša grupa za Novaka..
Ovi odmorniji i psihički pozitivniji – Ćilić odmorniji ne može biti, Berdih na krilima što je u zadnjoj sekundi upao medju 8 najboljih, Vavrinka se puni pozitivom pred DK i nije uputno da sa Fedom zavarniči pre toga - u grupi su kod Novaka..

Oni psihofizički istrošeni – Raonić „ranjen“ zbog poraza u finalu od Novaka, Mari izgubio od Novaka 4 uzastopna meča, Nišikori pod polupovredom – u grupi su kod Federera..

vlada

pre 9 godina

Bez da ikoga podcenjujem, ovo će biti ubedljivo najgori završni turnir u zadnjih par godina.
Novak ima prelaku grupu! Stan i Berdih su totalno van forme, a Čilića nisam gledao od USO.
Druga grupaj e je bože pomozi. Fed koji je malko pao u zadnju nedelju dve, Kei koji je u ok formi ali generalno teniser koji igra na ivici svojih mogućnosti, Endi koji igra sezonu za zaborav i Miloš koji je tu jedini u formi, ali nije nešto specijalno jak igrač, mada ima fantastičćan servis! Mada mislim da će biti igračina od njega za koju godinu!

Mislim da po prikazanom, Nole ovo osvoja sa 50% snage!

Sae

pre 9 godina

Novakova grupa tri ovogdisnja osvajaca GS i 5 mastersa.Druga grupa 2 mastersa.Ali cinjenice nista ne znace ostrascenim Rodjinim fanboysima.

Srbin

pre 9 godina

Da vidimo kakvu će da nameste podlogu. Ako bude kao prethodnih godina, sporija (ista ko u Parizu), onda to Noletu jako odgovara. Ako odluče da je ubrzaju (US open ove godine ) - Nole može biti iznenađen, i to je onda pokušaj organizatora da favorizuje...

gaja

pre 9 godina

Pa svakako da je bilo zavere protiv Novaka i samo ostrasceni navijaci Pederera i Narkica to pored ociju ne vide.I u opste se ne slazem da mu je grupa laksa vec naprotiv sta su osvojili ovi iz federerove grupe nista...A ovi ovde 3 GS i jos po neto.To sto ce Novak da ih otrese kao slinu ne znaci da je grupa laksa vec da je mnogo dominantan u odnosu na ostale.Pogledaj te 2009,2010,pa na ovano Novak je uvek isao na teze rivale bilo koji da je na ATP listi to je bio slucaj u 90% zrebanja ali neki pored ociju ne vide nego su ostrsceni mrznjom prema najvecem sportisti ikada u Srbiji.

Naravno

pre 9 godina

Pa naravno da je nameštaljka, kao i uvek. Ostalu trojicu je sada glat pobedio, moraju pokušati „pustiti u rad” ostale protivnike protiv njega.

dusan

pre 9 godina

Gledajuci Novakovu grupu, na prvi pogled se cini laksom, ali nije tako. Verujem da su i Cilic i Sten tempirali formu za zavrsni masters... Iako nisu poslednjih nedelja bili u formi, ipak su to momci koji su osvojili Gren Slem, dok sa druge strane Raonic ni blizu, a svi znamo kako je prosao Nisikori sa Cilicem na Us Openu... Po meni je ovo prilicno ujednaceno, i Novak i Roger ce morati dobro da se potrude da prodju dalje.

Ђе смо ми, а ђе је свијет ?

pre 9 godina

Од 8 најбољих самураја, тројица су "на ић": Ђоковић, Чилић, Раонић. Има ли потребе за даљим коментаром ?

lucca bucci

pre 9 godina

Naravno da su obe grupe jake, to su trenutno najbolji teniseri koji su zdravi...Ali meni licno se cini da je druga grupa jaca.Mada I neka je, neka Novaku bude lakse ipak vise volim njega od nekog Engleza ili Svajcarca ;) pozdrav!

Nacionale

pre 9 godina

Sva trojica laksa od druge grupe! Novak i Rodzer u dve gtupe, pa se izvlace 3-4, 5-6, 7-8. Tako da je po formama igraca Nole dobro prosao. p.s. Hvala bogu nece biti o teorijama zavere

Filip

pre 9 godina

Odlicna grupa za prvu pozicja i nova titula kratko necu da objasnjavam zasto kako jer cini mi se da je u ovom trenutku na nivo koje je daleko ispred drugih ...

Pozdrav oz Mk Skopje

nemanja

pre 9 godina

Vidim ove strucnjake sto pisu gluposti i sve i svasta procitah..Tipa da ce Roger tesko u polufinale..Roger ce lagano u polufinle..Njegovi slajs servisi su u Londonu najbolje oruzje..uz to..Mareja je u Londonu lemao cesto..Raonic nece ponoviti partiju iz Pariza,a,Nisikori je nezgodan..mada ja prognoziram da cemo gledati finale Federer Djokovic...

Ratko

pre 9 godina

Cudo da su Mareja stavili u grupu sa Federerom. Videli nema nista od prvog mesta pa konacno norjalan zreb i da malo olaksaju Britancu, posto ce Roger da se okrene Dejvis kupu. Toliko o mestu broj 1,mislim da No1e moze do titule.

Goran

pre 9 godina

Glavni cilj organizatora je bio da Marej ne bude u istoj grupi sa Novakom jer ove godine ne moze nikako sa Novakom a on je mamac za medije. Posto naravno Novak nije mogao ni sa Federerom, nije bilo mnogo izbora. Dodeljen mu je Vavrinka jer Vavrinka igra uvek dobro protiv Novaka. Federer ima tezak zreb jer mu nikako ne lezi ni Marej ni Raonic.

zoran

pre 9 godina

Srbin će još jednom da pregazi hrvata, to smo već mnoooogggggoooooooooo puta videli u istoriji
(dominacija, 3. novembar 2014 16:49)

Šta ti trebaju ovakve dvosmislene aluzije, ako Boga znaš?

Gledaj tenis, navijaj za Novaka i ne kakaj po sajtovima, života ti... Popi jenu limunadu, valja pred spavanje!

Vladan Božović

pre 9 godina

Sad sam proveravao na sajtu:
Đoković - Varvinka = 15 : 3
Đoković - Berdih = 16 : 2
Đoković - Čilić = 10 : 0
Ukupno 41 : 5

Federer - Nišikori = 2 : 2
Federer - Marej = 11 : 11
Federer -Raonić = 6 : 1
Ukupno = 18 : 13

igor

pre 9 godina

Konacno malo srece i za Novaka!!! Odlicna grupa za njega, potovovu Berdih, najodanija musterija Noleta,Vavrnika ne moze da se mesecima sastavi, jos od Monte Carla ga dobija ko stigne i konacno Cilic koji je takodje malo pao u formi posle osvajanja US opena!! Dosta je Nole poslednjih meseci igrao sa Berdihom i pre svega Marejem, vreme je da Fedex malo zasuce rukave, dosta je bilo Gofina, Mejera,176 Poulija, Simona. Vreme je za Mareja, Nisikorija a Raonic mu je vec ocitao lekciju, imace taj muke i grupu da prodje!! Konacno malo pravde na kraju sezone za Noleta!!

SRBin

pre 9 godina

No1e bi, ako se gledaju imena i forma, trebao rutinski da prođe grupu. A ako Federer ne prođe u polufinale možemo reći da No1e sigurno osvaja titulu. On je jedini koji trenutno može nekako da ugrozi No1eta. Ali ako je No1e na svom maksimumu onda mu ni Federer ne može ništa.

Tyrion Lannister

pre 9 godina

Eto jednom i Djovak da ima srece da zrebom. Federer ce da se namuci protiv Mareja koji je top klasa, Raonica koji ga je otkinuo zadnji put i Kerom Nishikorijem. Djokovicu lagano sa ovom dvojicom jedino Cilic moze da mu napravi problem.

WoodyWoodpecker

pre 9 godina

Posle vise uzastponih horor zrebova za Novaka, napokon jedan laksi.
Kao ilustracija, Novak je najvise meceva vs top 10 imao tokom 2014-te:
Novak Djokovic - 20 (15-5): http://www.tennisabstract.com/cgi-bin/player.cgi?p=NovakDjokovic&f=ITop_10qqo1
Roger Federer - 18 (13-5): http://www.tennisabstract.com/cgi-bin/player.cgi?p=RogerFederer&f=A2014qqITop_10qqo1
Rafael Nadal - 10 (6-4): http://www.tennisabstract.com/cgi-bin/player.cgi?p=RafaelNadal&f=A2014qqITop_10qqo1

A evo i za 2013-tu:
Novak Djokovic - 30 (24-6): http://www.tennisabstract.com/cgi-bin/player.cgi?p=NovakDjokovic&f=A2013qqITop_10qqo1
Roger Federer - 10 (4-10): http://www.tennisabstract.com/cgi-bin/player.cgi?p=RogerFederer&f=A2013qqITop_10qqo1
Rafael Nadal - 29 (24-5): http://www.tennisabstract.com/cgi-bin/player.cgi?p=RafaelNadal&f=A2013qqITop_10qqo1

ST25

pre 9 godina

Odlicna grupa za Novaka, najveca sreca je Berdih, Stan i Nisikori su podjednako tezak protivnik, mozda ne za ostale ali Novaku ne leze, Cilic je jedino za nijansu nezgodniji od Raonica, ali u svakom slucaju mislim da bi trebalo da Novak prodje u polufinale sa tri pobede. Mislim da ce i Roger isto, mozda ga pobedi Andy eventualno.

hawkeye

pre 9 godina

Noletova grupa je mnogo lakša,Stan koji totalno van forme i nemože da veže dve pobede,Berdih večiti talenat i stara Noletova mušterija još bi najviše problema mogao da ima sa Čilićem.Federerova grupa sa tri igrača u top formi,Mari,Nisikori i Raonić,ne bi se kladio ni na Rodžerov prolaz u 1/2.Broj 1 za 2014. godinu Novak Đoković.

Šokre

pre 9 godina

Ne moze rasprava proci bez Hrvata i Srba. zato evo jedan prigodni. gleda tip pornic na pornsiteu i cita komentare jednog Srbina i Hrvata koji se prepucavaju ko je prvi poceo rat i kaze pa pi... mu ma..... zar vam nista nije sveto. Btw Nole i Marin su jako dobri prijatelji smetalo vama ili ne. sjetimo se samo ko je prvi stao u obranu Marina za navodnu doping aferu? E pa Nole.

Vladimir

pre 9 godina

Meni za dušu: polufinale sa Rodžerom, finale sa Čilićem.
Sa Rodžerom - da se popravi međusobni skor.
Sa Čilićem - nadoknada za propušteno US Open finale.
Oba meča da po mogućstvu budu poslastica.
Za mečeve u grupi: no comment.
Na kraju - Nole ponovo na Olimpu!

sinke

pre 9 godina

Vavrinka i Berdih su u uzasnoj formi,dok od Cilica ne znam sta da ocekujem,cini mi se da je i on u padu forme,mislim da ce Novak dobiti sva tri tenisera...U drugoj grupi je sve otvoreno...Ali ocekujem da ce proci Federer i Marej.

Laganica.

pre 9 godina

Da smo pozeleli bolje, ne bi smo ovako dobili.
Nole vs. Stan 15:3
Nole vs. Cilic 10:0
Nole vs. Berdych 16:2
——————————
41:5

niki

pre 9 godina

u novakovoj grupi su osvajaci 3 od 4 gren slema ove godine, u federerovoj nijedan, iako na izgled mozda deluje novakova grupa laksa jer nema mareja u njoj u stvari samo zbog igraca koji nisu u formi tako deluje, mada 7 dana pauze sve moze da promeni!!

thrillseeker

pre 9 godina

(Bojan, 3. novembar 2014 18:23)

Nadam se da shvatas da Murray tu jedini pravi razliku u H2H odnosu, da je kod Novaka u zrebu isto bi taj odnos bio dosta veci. I Novak sa Nisikorijem ima 2:2 skor. Da je i Berdih u B grupi pa da ima smisla pricati kako je ta grupa teza po Federera. Ali ja mislim da svi mase kljucnu stvar, kao u Usual Suspects(Dezurni krivci) :D. Ko je domacin turnira? Da vam se ne cini da je zreb skoro pa idealan za Endija? Bolji skor ima sa Rodzerom nego Noletom, bolji sa Nisikorijem nego Vavrinkom, jedino Raonic i Cilic da zamene mesta i Mari moze u kiltu na teren.

Bojan

pre 9 godina

(Goran, 3. novembar 2014 17:33)
Federeru nikako ne lezi Raonic? Pa svaki put ga je dobio sem u ovom poslednjem mecu, Fed je zaredjao jedan lep niz pobeda i dosao je jedan mec gde koncentracija nije bila na odgovarajucem nivou u zavrsnici a Raonic je bombardovao od pocetka do kraja. Dobice ga sad Federer lagano.
Sto se tice Endija, Endi ove godine nijednom nije dobio Novaka, Federera i Nadala, a i Federer je samo jednom izgubio bitan mec protiv Endija kada je bio spreman za borbu (finale OI). Iskreno, ja i od Novaka i od Federera ocekujem lagane 3 pobede (osim ako Federeru nije pala forma, ipak je prethodna 3-4 meseca igrao na dosta visokom nivou, u tom periodu je osvojio najvise poena na touru, za Novaka ne brinem, posle blagog pada deluje u naletu)

(thrillseeker, 3. novembar 2014 18:54)
Endi nema sanse u ovom trenutku da dobije ni Noleta ni Federera, realno, svejedno mu je gde ce zapasti, dakle, ostatak mu je zapao jedan koji vise odgovara, drugi koji odgovara manje. 50-50 :)
ali, rekao bih da ce Mari u polufinale (jos jedan mec sa Noletom).

robin hud

pre 9 godina

Pobediće 2 meča, izgubiće jedan, ukupno 400 bodova, onda sledi ispadanje u polufinalu od Mareja. S druge strane, Federer pobeđuje u sva 3 round robin meča, u polufinalu pobeđuje Ćilića, i za finale igra sa Marejem. Ako pobedi, to je 1500 poena, i potrebna mu je onda samo 1 pobeda u D Kupu da ponovo bude No.1. Doduše, Novak ponovo preuzima prvo mesto već od A Opena ;)
(Bojan, 3. novembar 2014 19:24)
Nisam siguran da li si ti Bojan statističar, izgleda da nisi, nisi opalio nijedan statistički podatak u komentaru, ali kao da si promenio stranu ili se varam. Na koga tipuješ da će pobediti Novaka u grupi, ko bi prema statistici bio najsposobniji. Drugo, Mari zbog Vimbldona ne može pobediti Novaka, to je Kamerun ugovorio.Treće, kako misliš da Roger pobedi bilo koga u grupi, magičnim štapićem.Ja sam više puta komentarisao igru Rogera ali evo još jednom. Federer više nije taj igrač, igra na blef, izdaju ga udarci u najgorem trenutku, dobija mečeve na slavu. Nije on ništa kriv, zamor materijala. Četvrto, njega više zanima DK jer to nema i ovo mu je jedinstvena prilika, neće rizikovati zbog toga. U najboljim teniskim godinama Federer bi možda bio jedini igrač za koga bih rekao da može da naniže 7 pobeda protiv sadašnjih ili bivših top 10.
Novak ima trenutno jaču igru od Federera i neuporedivo veću motivaciju. Trenutno, u dvorani teško neko može pobediti Novaka. Novak je perfekcionista i njemu su vremenski uslovi najveći neprijatelj, a u dvorani toga nema.

veliki strumf

pre 9 godina

Odlicna grupa. Vavrinka totalno van forme, ne blista ni Cilic, a od Berdiha za Noleta nema lakseg protivnika. U drugoj grupi su sva 4 igraca u jako dobroj formi prethodnih nedelja. Nece ni malo biti lako Federeru da dodje do polufinala.

jablan

pre 9 godina

Doro je,ali Novak mora maksimalno biti oprezan.Novace nadam se da ces biti na kraju 2014g.prvi.Koristim priliku da kompletnoj tvome timu cestitam novu 2015g.A tebi,supruzi i sinu mnogo srecnih trenutaka u 2015g.Srecno.jablan

psl

pre 9 godina

Novakova grupa je s obzirom na formu Vavrinke i Bediha slabija. Tu mu je najjaci protivnik Cilic. U svakomslucaju najvaznije je da Novak dobro igra i onda se drugi trebaju bojati njega. Sa ovom igrom iz Pariza mislim da Novak moze da osvoji yavrsni masters u Londonu.

BM

pre 9 godina

Ja imam osecaj da je ovde najbolje prosao 1. u grupi B. Jer ce dobiti nekog od ovih iz noletove grupe u polufinalu, sto je bukvalno cist prolazak u finale. Dakle Marej ili Federer ( u zavisnosti kod bude prvi, verovatno ce biti i u finalu ), dok sa druge strane ko bude drugi ide na Noleta, a tu je vec frka :) U svakom slucaju bice veselo!

Bojan

pre 9 godina

(Sae, 3. novembar 2014 17:46)
a ostracenim Noletovim.
Iz druge grupe, Endi, Kei i Milos, svi su bili na Noletovom putu ka tituli u Parizu, pa je Noletovim navijacima to bio tezi zreb, sad kad je dobio druga tri protivnika, opet njemu tezi zreb :D.
A ovaj podatak dovoljno govori o tome koliko kome leze protivnici
.@DjokerNole 41-5 career H2H in Group A, 6-time champ @rogerfederer 19-14 H2H in Group B.
Dva igraca na turniru koja protiv kojih Fed nema iznad 50% ucinak, i oba igraca kod njega u grupi, ajmo sad kvazistatisticari, koja li je verovatnoca za to.

Realno opet, ako Nole i Fed budu igrali na nekom solidnom nivou, ovo je lagano finale za obojicu.

Haha

pre 9 godina

Zamolio bih Federerove navijace da budu realni i shvate da je Novak svu trojicu iz Federerove grupe pobedio na proslom turniru bez izgubljenog seta.
Unapred hvala!

Ivan

pre 9 godina

Ako igra onako kako je igrao u Parizu, onda nema zime za Novaka, 'ladno može još u grupi da obezbedi prvo mesto na svetu na kraju godine! Svu trojicu može glat dobiti (već ih je dobijao x puta), a ako gledamo tradiciju, onda jedino Sten mu može napraviti probleme ali onaj Sten sa AO ili UO kada je sa Novakom igrao fantastične jake i neizvesne mečeve! Sada rekao bih da ni izbliza nije u toj formi, tako da samo ozbiljno kao u Parizu i prvo mesto je zagarantovano bez ikakvih problema! Što se tiče druge grupe, Fedex će imati jako jako velikih problema sa ovom trojicom, uostalom Raonić ga je prilično lagano dobio upravo pre neki dan u Parizu, Mari takođe zna da ga poprilično namuči, e jedino Nišikori mu leži, mada ga je i on dobio na jednom od prethodnih Mastersa! Sve u svemu, Novak zaista ima velike izglede da osvoji završni Masters u Londonu i obezbedi No.1 na kraju godine lagano!

Nebojša

pre 9 godina

Mislim da je bolje prošao nego Federer sa Berdihom je u većini mečeva lako sa Wavrinkom nije lako ali on je u lošoj formi a protiv Cilica ima i psihološku prednost pored sveopšteg kvaliteta što se tice Federera ne verujem da moze da dobije sva tri meca pa ako izgubi makar jedan borba za prvo mesto je završena.

Srdjan

pre 9 godina

Realno, Nole je sad konacno dobio laksu grupu, mada ni to nista ne mora da znaci. Jeste da Stan nije u formi ali ipak su i on i Cilic GS sampioni ove godine. U drugoj grupi niko nije osvojio GS ove godine. Srecno Noletu i Federeru, neka dodju do finala jer bi to finale bilo praznik za oci.

City Girl

pre 9 godina

Hvala Bogu da jednom dobije lakse protivnike, naravno lakse na papiru. Posle igre prikazane u Parizu, ne sumnjam da ce Nole u svaki mec ući maksimalno skoncentrisan i bez potcenjivanja protivnika. Jedva cekam!

Melenci

pre 9 godina

Dominacijo,ti mislis verovatno na Cilica,nego vise volis da peckas hrvate,a kada nam vrate onda se ljutimo.Nije lose u Noletovoj grupi,Federer takodje nema sta da se zali.Samo da Nole izvuce te dve pobede a posle neka igrabez pritiska lep i atrataktivan tenis,opusteno!

velikoslovog

pre 9 godina

Pa ovo nije moglo bolje. Protiv Berdiha Nole ima 16:2 skor, Cilica 10:0, Vavrinke 15:3. I od tih 5 poraza, samo 1 (ili 2, ne secam se) su bili na tvrdoj podlozi. Ocekujem 600 poena, 30.pobedu u nizu u dvorani i obezbedjeno prvo mesto do kraja grupne faze. Ali ne mogu ni da pretpostavim ko ce da zavrsi kao drugi u grupi! Wawrinka ne lici na sebe, Cilic je imao neku povredu a ko zna da li je skroz fokusiran nakon najvece titule u karijeri, a Berdih je Berdih, smislice nacin da ne prodje on vece nekako :) a u drugoj grupi haos... ok Federer i Marej su veliki favoriti, ali Raonic je upravo tukao Federera, a i Nisikori mu UOPSTE ne lezi (kao ni Marej, uostalom).

Her Zivota

pre 9 godina

Mogao je Nišikori umesto čilića, ali ajde da ne zakeramo. Tri pobede I prvo mesto ne bi trebali da izostanu a Fed će se mučiti protiv Mareja I Raonića.
(Milan, 3. novembar 2014 16:35)

Nije mogao, Djokovic Federer, Wawrinka Nishikori, Berdych Murray, Cilic Raonic, dakle umesto Cilica je mogao da bude Raonic. Idemo Djo1e, sa svih 5 pobeda bi postao treci teniser koji je 3 puta uzastopno osvajao titulu i prvi koji ima 15 uzastopnih pobeda na tom turniru.....3 pobede u grupi osiguravaju prvo mesto, tako da bi posle toga trebao rasterecenije da ih razbuca u polufinalu i finalu...

Ami

pre 9 godina

Roger je obično dobar na završnim turnirima.
Naizgled lakša grupa, ali ja mislim da može da se desi bar jedan poraz za Novaka ako ne bude igrao bar 95%.
Čilić sigurno neće doći u lošoj formi, a Vavrinka mora da se dokaže posle niza neuspeha i pred finale Dejvis kupa.

Idemo Nole!

pre 9 godina

Ako neko u grupi A "ne poludi" Novak dobija sva tri meca. Druga grupa bice dosta zanimljivija. Pitanje da li ce Federer uopste zavrsiti kao prvi i tako izbjeci Novaka u polufinalu.

Sale

pre 9 godina

Naravno, cini se da je Noletova grupa laksa, cemu najvise doprinosi sto Endi nije u njoj. Ali, nema opustanja jer je nekako Novak mnogo cesce uspevao da osvoji turnire kada je imao "tezi" zreb nego laksi. Nadajmo se da ovog puta to nece biti slucaj, ali opreznosti nije na pretek. Srecno, sampione nas!

о шонеси

pre 9 godina

као што рекох пре, ако Ђоле дође расположен за игру, све је то боранија за њега

informacija

pre 9 godina

@Vi znate

A da vi mozda malo ne trcite pred rudu.
Svajcarcu jeste bilo ime Stanislas, napominjem bilo.
On je ove godine promenio ime u Stan i tako pise i na zvanicnom ATP sajtu.
http://www.atpworldtour.com/Tennis/Players/Top-Players/Stan-Wawrinka.aspx

Ne zove njega niko Sten zao sto su "ko nokat i meso", vec zato sto su ljudi informisani i znaju da je promenio ime.
A vi "pametnjakovici" bolje se malo informisite, jer ovako ispadate glupi u drustvu.

thrillseeker

pre 9 godina

@ (Bojan, 3. novembar 2014 20:18)

Dobro, samo sam pomenuo da od ostale sestorice jedino Mari ima vise od par pobeda (ok, i Berdih protiv Rodzera). Najpravednije bi bilo da se prvo mesto odluci u finalu izmedju njih dvojice ali u ovom slucaju Novak samim plasmanom u finale ima #1 u saci. Novak je u dobroj formi a za Rodzera cemo znati u prvom mecu, u Parizu je delovao umorno.