Tenis 55

Subota, 25.10.2014.

08:31

Borna: Neverovatan osećaj

Mladi hrvatski teniser Borna Ćorić izjavio je da je neverovatan osećaj pobediti Rafaela Nadala, jednog od najboljih igrača u istoriji tenisa.

Borna: Neverovatan oseæaj IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

55 Komentari

Sortiraj po:

robin hud

pre 9 godina

(Delboy, 25. oktobar 2014 14:41)
Stvarno ste vi komšije vrlo interesantni i pomalo smešni. Za tili čas smestiste malog među tri najbolja tenisera svih vremena. Kad ti toliko nije važno to poređenje sa Novakom što ga toliko forsirate. Mali puni 18 za par nedelja a pre par nedelja ga je malo odrao neki Japanac. Drugo da je Novak imao malo sreće imao bi GS kao Nadal i duvao Federeru u vrat, toliko o tvojoj logici, može biti i obrnuta. Kad mali osvoji neki turnir pa veže recimo dva, može se reći da je ozbiljan a ovako ima bar još tuce sličnih sa manje sreće. Za pobedu protiv Nadala svaka čast(ruku na srce bio je bolestan, ali to je njegov problem). Njega će igračem napraviti glava i zdravlje a ne udarci, to će naučiti. Novak je dovoljno veliki da ga treba uvažavati i ne gurati njegovo ime u svašta a kamo li ostale. Pojavom malog je nekako isplivala ljubomora prema Novaku, odmah ste pronašli nešto gde ste bolji, a to nešto je ustvari ništa, potpuno izvučeno iz konteksta.

Beobrad

pre 9 godina

Samo je Bruno Oresar Hrvat od svih kojima se dicite, Ivanisevic, Cilic, Ljubicic, Dodig !
Ako nekome treba podrobnije objasnjenje, tu sam.
Odlican je mali Borna, bice od njega ozbiljan igrac, vrlo verovatno!

hrvat

pre 9 godina

Čuj biti će prava vrijednost pobjeda protiv nadala ako pobijedi goffina,pa ima 17 godina i već je pobijedio na ovom turniru gulbisa,golubeva,prije vasselina,janowicza kad je imao skoro 16 alooo.I drugo Goffin ima 15 pobjeda za redom i pobjeđivao je i puno bolje od ćorića

Delboy

pre 9 godina

Stalno te neke usporedbe sa Đokovićem kad je imao 18 godina. Mali još nema 18 godina, a nole nije izborio polufinale nekog tako jako turnira ili pobijedio igrače takvog kalibra u tim godinama. Nadala je ipak trebalo dokrajčiti u 2. setu, a to je on vrhunski napravio kada je bilo najvažnije. Ono što prave poznavatelje tenisa čini optimistima je ta mentalna stabilnost, čvrstoća i borbenost koja je jednaka na svim turnirima. On ni u jednom meču ove godine nije bio potpuno nadigran iako je dosta često igrao s jako dobrim i puno boljim igračima. A te usporedbe koliko je tko napravio u tim godinama su potpuno nevažne. Đoković je imao puno bolje rezultate kao mladi igrač od Federera pa ga Federer dobiva i dan danas sa 33 godine, a da je imao malo sreće u Wimbledonu ili koju godinu manje imao bi trostruko više osvojenih GS turnira od Đokovića. Nadal je isto puno prije sazrio od Federera pa iako on još uvijek ima šanse da ga prestigne svejedno ima 3 GS-a manje, a od noleta od kojeg je stariji samo 1 godinu ima dvostruko više GS-a. Jasno je da su tada bila i drukčija vremena i da se prije 10 godina bilo dosta lakše probiti kao mladi igrač, ali opet ponavljam ono što obećava osim talenta kod Ćorića su borbenost, samouvjerenost, mentalna stabilnost i hrabrost. Treba napomenuti da on danas nije favorit pošto je Goffin u životnoj formi i on je onaj solidan tip igrača koji će jako malo pokloniti i psihički umoriti mlade igrače, ali Borna definitivno nije bez šanse. Sretno Borna!!

igor

pre 9 godina

Veruj mi Borna, sve vise njih imaju taj osecaj, pre dve godine je to otvorio pedeseti Lukas Rosol izbacivsi Nadala u drugom kolu Vimbldona, a onda redom ove godine ga pobedjuje ko stigne, a nije ni u prvih 50, Felisiano Lopez, slovak Klizan, zatim prosle godine, takodje Vimbldon, izgubio je od 135. tenisera sveta, Belgijanaca Stiv Darsisaa, prosle godine na Vimbldonu, a ove godine od Nik Kirgios, inače Australijanac malezijsko-grčkog porekla, 144. teniser sveta pobedio Nadala! Sve su to bile senzacije, a ovo sada postaje vec uobicajena pojava Nadala koji vec stavlja karijeru pod znak pitanja od silnog mucenja tela, sto od raznih supstanci, sto od strica i caleta Nadala, koji ga urnisu od treninga i ljudski unistavaju. Zao mi je Nadala, nije uopste los momak, a Borna treba da se spusti na zemlju i da shvati da je pobedio bolesnog Nadala, koji sada ide na operaciju i koga pobedjuje ko stigne!!

Božidar, Beograd

pre 9 godina

Ova pobeda Ćorića protiv bolesnog Nadala će dobiti pravi značaj ako danas pobedi Gofana. Ja milim da Gofan lako dobija Bornu sa 2:0!

Jovan™

pre 9 godina

"Ne znam koliko daleko može da dogura. On je dobar momak, dobar mladi teniser. Sada zavisi od toga koliko je sposoban da napreduje",Nadal objasnio.

bole bgd

pre 9 godina

Ne razumem šta su se neki toliko naložili na pobedu Ćorića protiv Nadala!? Ono juče nije bilo ni N od Nadala. Čovek je bolestan, totalno nespreman, otkazao Pariz i London i ide na operaciju. Posle poraza od Darcisa, Kirgijosa, Kližana i Ćorića konačno je shvatio da mu ovakve blamaže nisu bile potrbne.Juće protiv Ćorića imao je u dva seta čak 37 neinuđenih grešaka, koliko obično napravi (ili mamanje) kada igra pet setova. Ćorić je nesporno veliki talenat, ali ima još dosta talrnata, ko zna ko će od njih doći do vrha?

sakupljam minuse

pre 9 godina

Gledao sam ovog malog nekoliko puta ove godine i bice dobar ako ne najbolji u prvih 10 sigurno. podseca na Noleta kad je pocinjao.

banjalucanin

pre 9 godina

Bio je to Nadal sa jednom nogom...
(Zox, 25. oktobar 2014 11:35)
I jednom rukom i problema sa slijepim crijevom. Rafa ne izgleda dobro i to se vidi ,vec je otkazao Pariz i London i izasao je na teren zato sto je borac. Ne treba umanjivati pobjedu mladog Borne, borio se i ako ovako nastavi bice nesto od njega,ali ovakvog Rafu nismo do sada gledali i nadam se da ce se vratiti ponovo da gledamo njega i naseg Novaka jer to je pravi tenis.

stršljen

pre 9 godina

Ne bih davao veći značaj ovoj pobedi.Prvo,Nadal je poznat po velikim kiksevim i na grand slamovima,a pogotovu na manjim turnirima,poput ovog.A drugo, evidentno je bilo da nije fizički spreman i da je jedva čekao da završi sezonu,koju će,sobzirom na rezultate,brzo zaboraviti.Naravno da ova pobeda može uticati na razvoj mladih tenisera,poput Ćorića,ali ne mora ništa da znači.U svakom slučaju Ćorić mora da se fizički razvija,da zadovolji neke kriterijume da bi postao vrhunski,top 20 teniser,kao što su visina i snaga.Ali naravno najbolje svetske tenisera,mislim na prva tri,od drugih razdvaja glava.

Yammy

pre 9 godina

pa dal je moguce da verujete da je Nadal pobedjen dobrom igrom. Covek je toliko lose zdravstveno za sportistu da je velika steta za tenis. Neka go pobedi kad se vrati ili daj da vidimo da zaredja pobede i protiv Novaka, Federera u kontinuitetu pa da velicate pobedu protiv Rafe.

ee

pre 9 godina

Bravo! Bravo! A sad ovako bez respekta pobedi i Federera. Uh, sto bi to bio lep tenis ove nedelje:-) I za Federera sam navijala da skida skalpove kraljevima kad se tek pojavio (davno pre Noletove ere:-) )e, sad je red na neke nove klince.

Faktorx

pre 9 godina

Nije jedini koji ima pozitivan skor sa Nadalom, ima i Davidenko (6-5, ali on je zavrsio karijeru neki dan), ima i Dastin Braon, mozda jos neko, ne mogu da se setim...

J.D.Aleksandar

pre 9 godina

Mali turniri sluze da teniseri napune svoje dzepove.Briga Nadala za neki turnir u Bazelu,Stoholmu... ! Tenis je najbolji sport za namestanje,nemas ekipu da se dogovaras sa njima.Verujem da bi na RG bilo 3:0 za Nadala bez da se oznoji ! Kvote koje izlaze ovih dana na tenisu su lude od 2.10 pa do citavih 5.00 ! Kraj je godine,najjaci otaljavaju.

istocni komsija

pre 9 godina

ma sve cestitke malome decko je"mrak", i slazem se da treba navijati za slavene , ali ako zivis kao i ja u HR onda ti hrvatski novinari i javnost ubiju svaku volju za time. Toliko glorificiranja svojih sportasa a omalovazavanje ostalih to ne postoji nigdje. Sigurno vec rade kalkulacije kako je Borna bolji i od Noleta .
..,ma sta Nole i od samog boga!

Kosta

pre 9 godina

Ako ovako nastavi Borna ima sanse da bude u klasi Djokovica, Nadala i Federera, a mozda i bolje. Ovo pokazuje da decko ima psihu sampiona. Biti psihicki spreman da pobedis Nadala sa 17 godina je neverovatna stvar (mada je to nekad lakse uraditi sa 17 nego sa 25 po sistemu "sta zna dete sta je 500 kila"). Sta zna Borna ko je Nadal, pa ga je "masakriro".

ZG TOM-šrauba

pre 9 godina

Mali Čorić nas je doveo natrag u svjetsku skupinu Davis cupa (naravno uz Čilića), a sada i ove tri velike pobjede u nizu. Njegov najbolji udarac je definitivno retern, podsječa me na Đokovićev retern.

mik

pre 9 godina

Činjenica je da Nadal u poslednje vreme nije onaj pravi Nadal,ali to ne umanjuje pobedu ovog tinejdžera. Videćemo kako će odigrati u nastavku turnira,a još bitnije u nastavku karijere. Dug je put pred njim,ali ova pobeda je veliki motiv da nastavi sa jakim i napornim radom. U svakom slučaju njegova karijera će biti pod budnim okom javnosti,što može biti otežavajući faktor.

Boki Bgd.

pre 9 godina

Veliki uspeh mladog tenisera u svakom slučaju.Pobediti jednog Nadala je za svaku pohvalu a može se primetiti da je Nadal u lošoj formi,treba da se operiše i sl.je malo sumnjivo i nelogično jer ako ima zdravstvenih problema onda ne treba da rizikuje karijeru i treba da se leči.Isto je bilo i sa kolenom a onda je poleteo kao da ništa nije bilo a verovatno su po sredi nova antidoping pravila koja se uvode 2015 godine koja će biti mnogo strožija.

bla bla

pre 9 godina

@Serbia
Nije jedini, i Kyrgios(19) ima pozitivni skor, pobedio ga na GS. Bilo bi lepo da dodju neki novi klinci, koje je zanimljivo gledati, nisam nacionalno "obojen".

Djura

pre 9 godina

Svaka cast ovom momku. Pobedio je 3 zvucna imena tenisa za 3 dana, nije mala stvar. Uskoro ce i u Top50, samo neka ovako nastavi. Komse treba da budu ponosne na njega...

desavranje

pre 9 godina

Bravo momcino, u svakom slucaju cu uvek navijati za sportiste iz regiona nego za neke koji su mi strani po svakom pitanju.Normalno sem kada igraju protiv nasih srpskih sportista.Bas
zalim srpske navijace koji navijaju za Nadala kada igra sa nekim od nasih a pogotovo protiv Noleta koji je igrac br.1 na svetu.Napred mladi sportisti i zivi bili.

Respect

pre 9 godina

Čitam neke zlonamerne komentare pa ne mogu da se načudim. Alo ljudi, dečko je dobio NADALA... pa sve i da je igrao sa jednom desetinom kapaciteta, većini igrača na planeti se ruke, noge i creva vežu u čvor kad im se Rafa namršti s druge strane mreže. Koliko puta je pobeđivao i žuljav i bolestan mnogo veća imena. Fenomenalan uspeh i podstrek za dalji rad i naravno da ću, kad se Novak povuče, pre da navijam za Ćorića ili Raonića nego za Nišikorija ili Kirgiosa. Naravno, pod uslovom da u međuvremenu ne dobijemo nekog Novakovog naslednika, ali takvi se rađaju jednom u 50 godina. Puno sreće, momče!

gt

pre 9 godina

Ja samo govorim nemojte sad pljuvati po malom ako izgubi od Goffina, momak je pobijedio Rafu, a ima tek 17 godina i danas neće znat di su mu ruke, di noge, a di glava kad bude igrao polufinale. Prije meča navijao sam za Rafu jer nisam htio da budu sva ta medijska pompa oko tog klinca, jer sad će početi velika očekivanja, sad kad izgubi od nekog 50.-tog na svijetu odmah će biti paljba po njemu. Ovim rezultatom je preskočio puno stepenica i vrijeme će pokazati je li bio spreman za taj skok.

salle

pre 9 godina

Tako je to kada se posle poslednje opomene i zutog kartona svetske antidoping komisije, vratis u normalu i igras pod istim uslovima kao
i ostali. Otprilike je sad to... pravo stanje stvari i mogucnosti nekada prvog reketa sveta. Ne zeleci da umanjim vec dokazane kvalitete Nadala mislim da polako nailazi neko drugo vreme u tenisu.

pozdrav ljubomornom susjedu

pre 9 godina

(Serbia, 25. oktobar 2014 08:55)

Vi Hrvati ste opijeni pobedom ovog klinca već počeli lupetarati ovde. Ti susjed (nećeš nikoga prevariti sa lažnim potpisom), slabo pratiš tenis. Da li si čuo za Darsisa, Kirgiosa i još neke? Ajd mali raspitaj se ko su, pa onda ostavljaj komentare ovde, samo se brukaš.

Distreksn

pre 9 godina

Ha ha ha... da da Borna, slusaj Nadala, moras jos vezbati, jer tvoja igra jeste dovoljna za Nadala, ali ako mislis ikad Noleta dobiti, moras jos mnogo mnogo vezbati.

Serbia

pre 9 godina

Ovo je trenutno jedini teniser na ATP touru koji ima pozitivni skor sa Nadalom. Sve čestitke, očigledno je reč o velikom talentu i budućem velikom As-u.

Respect

pre 9 godina

Čitam neke zlonamerne komentare pa ne mogu da se načudim. Alo ljudi, dečko je dobio NADALA... pa sve i da je igrao sa jednom desetinom kapaciteta, većini igrača na planeti se ruke, noge i creva vežu u čvor kad im se Rafa namršti s druge strane mreže. Koliko puta je pobeđivao i žuljav i bolestan mnogo veća imena. Fenomenalan uspeh i podstrek za dalji rad i naravno da ću, kad se Novak povuče, pre da navijam za Ćorića ili Raonića nego za Nišikorija ili Kirgiosa. Naravno, pod uslovom da u međuvremenu ne dobijemo nekog Novakovog naslednika, ali takvi se rađaju jednom u 50 godina. Puno sreće, momče!

Serbia

pre 9 godina

Ovo je trenutno jedini teniser na ATP touru koji ima pozitivni skor sa Nadalom. Sve čestitke, očigledno je reč o velikom talentu i budućem velikom As-u.

bla bla

pre 9 godina

@Serbia
Nije jedini, i Kyrgios(19) ima pozitivni skor, pobedio ga na GS. Bilo bi lepo da dodju neki novi klinci, koje je zanimljivo gledati, nisam nacionalno "obojen".

Djura

pre 9 godina

Svaka cast ovom momku. Pobedio je 3 zvucna imena tenisa za 3 dana, nije mala stvar. Uskoro ce i u Top50, samo neka ovako nastavi. Komse treba da budu ponosne na njega...

Distreksn

pre 9 godina

Ha ha ha... da da Borna, slusaj Nadala, moras jos vezbati, jer tvoja igra jeste dovoljna za Nadala, ali ako mislis ikad Noleta dobiti, moras jos mnogo mnogo vezbati.

desavranje

pre 9 godina

Bravo momcino, u svakom slucaju cu uvek navijati za sportiste iz regiona nego za neke koji su mi strani po svakom pitanju.Normalno sem kada igraju protiv nasih srpskih sportista.Bas
zalim srpske navijace koji navijaju za Nadala kada igra sa nekim od nasih a pogotovo protiv Noleta koji je igrac br.1 na svetu.Napred mladi sportisti i zivi bili.

gt

pre 9 godina

Ja samo govorim nemojte sad pljuvati po malom ako izgubi od Goffina, momak je pobijedio Rafu, a ima tek 17 godina i danas neće znat di su mu ruke, di noge, a di glava kad bude igrao polufinale. Prije meča navijao sam za Rafu jer nisam htio da budu sva ta medijska pompa oko tog klinca, jer sad će početi velika očekivanja, sad kad izgubi od nekog 50.-tog na svijetu odmah će biti paljba po njemu. Ovim rezultatom je preskočio puno stepenica i vrijeme će pokazati je li bio spreman za taj skok.

mik

pre 9 godina

Činjenica je da Nadal u poslednje vreme nije onaj pravi Nadal,ali to ne umanjuje pobedu ovog tinejdžera. Videćemo kako će odigrati u nastavku turnira,a još bitnije u nastavku karijere. Dug je put pred njim,ali ova pobeda je veliki motiv da nastavi sa jakim i napornim radom. U svakom slučaju njegova karijera će biti pod budnim okom javnosti,što može biti otežavajući faktor.

salle

pre 9 godina

Tako je to kada se posle poslednje opomene i zutog kartona svetske antidoping komisije, vratis u normalu i igras pod istim uslovima kao
i ostali. Otprilike je sad to... pravo stanje stvari i mogucnosti nekada prvog reketa sveta. Ne zeleci da umanjim vec dokazane kvalitete Nadala mislim da polako nailazi neko drugo vreme u tenisu.

pozdrav ljubomornom susjedu

pre 9 godina

(Serbia, 25. oktobar 2014 08:55)

Vi Hrvati ste opijeni pobedom ovog klinca već počeli lupetarati ovde. Ti susjed (nećeš nikoga prevariti sa lažnim potpisom), slabo pratiš tenis. Da li si čuo za Darsisa, Kirgiosa i još neke? Ajd mali raspitaj se ko su, pa onda ostavljaj komentare ovde, samo se brukaš.

sakupljam minuse

pre 9 godina

Gledao sam ovog malog nekoliko puta ove godine i bice dobar ako ne najbolji u prvih 10 sigurno. podseca na Noleta kad je pocinjao.

Boki Bgd.

pre 9 godina

Veliki uspeh mladog tenisera u svakom slučaju.Pobediti jednog Nadala je za svaku pohvalu a može se primetiti da je Nadal u lošoj formi,treba da se operiše i sl.je malo sumnjivo i nelogično jer ako ima zdravstvenih problema onda ne treba da rizikuje karijeru i treba da se leči.Isto je bilo i sa kolenom a onda je poleteo kao da ništa nije bilo a verovatno su po sredi nova antidoping pravila koja se uvode 2015 godine koja će biti mnogo strožija.

Yammy

pre 9 godina

pa dal je moguce da verujete da je Nadal pobedjen dobrom igrom. Covek je toliko lose zdravstveno za sportistu da je velika steta za tenis. Neka go pobedi kad se vrati ili daj da vidimo da zaredja pobede i protiv Novaka, Federera u kontinuitetu pa da velicate pobedu protiv Rafe.

bole bgd

pre 9 godina

Ne razumem šta su se neki toliko naložili na pobedu Ćorića protiv Nadala!? Ono juče nije bilo ni N od Nadala. Čovek je bolestan, totalno nespreman, otkazao Pariz i London i ide na operaciju. Posle poraza od Darcisa, Kirgijosa, Kližana i Ćorića konačno je shvatio da mu ovakve blamaže nisu bile potrbne.Juće protiv Ćorića imao je u dva seta čak 37 neinuđenih grešaka, koliko obično napravi (ili mamanje) kada igra pet setova. Ćorić je nesporno veliki talenat, ali ima još dosta talrnata, ko zna ko će od njih doći do vrha?

istocni komsija

pre 9 godina

ma sve cestitke malome decko je"mrak", i slazem se da treba navijati za slavene , ali ako zivis kao i ja u HR onda ti hrvatski novinari i javnost ubiju svaku volju za time. Toliko glorificiranja svojih sportasa a omalovazavanje ostalih to ne postoji nigdje. Sigurno vec rade kalkulacije kako je Borna bolji i od Noleta .
..,ma sta Nole i od samog boga!

ZG TOM-šrauba

pre 9 godina

Mali Čorić nas je doveo natrag u svjetsku skupinu Davis cupa (naravno uz Čilića), a sada i ove tri velike pobjede u nizu. Njegov najbolji udarac je definitivno retern, podsječa me na Đokovićev retern.

Kosta

pre 9 godina

Ako ovako nastavi Borna ima sanse da bude u klasi Djokovica, Nadala i Federera, a mozda i bolje. Ovo pokazuje da decko ima psihu sampiona. Biti psihicki spreman da pobedis Nadala sa 17 godina je neverovatna stvar (mada je to nekad lakse uraditi sa 17 nego sa 25 po sistemu "sta zna dete sta je 500 kila"). Sta zna Borna ko je Nadal, pa ga je "masakriro".

banjalucanin

pre 9 godina

Bio je to Nadal sa jednom nogom...
(Zox, 25. oktobar 2014 11:35)
I jednom rukom i problema sa slijepim crijevom. Rafa ne izgleda dobro i to se vidi ,vec je otkazao Pariz i London i izasao je na teren zato sto je borac. Ne treba umanjivati pobjedu mladog Borne, borio se i ako ovako nastavi bice nesto od njega,ali ovakvog Rafu nismo do sada gledali i nadam se da ce se vratiti ponovo da gledamo njega i naseg Novaka jer to je pravi tenis.

hrvat

pre 9 godina

Čuj biti će prava vrijednost pobjeda protiv nadala ako pobijedi goffina,pa ima 17 godina i već je pobijedio na ovom turniru gulbisa,golubeva,prije vasselina,janowicza kad je imao skoro 16 alooo.I drugo Goffin ima 15 pobjeda za redom i pobjeđivao je i puno bolje od ćorića

Delboy

pre 9 godina

Stalno te neke usporedbe sa Đokovićem kad je imao 18 godina. Mali još nema 18 godina, a nole nije izborio polufinale nekog tako jako turnira ili pobijedio igrače takvog kalibra u tim godinama. Nadala je ipak trebalo dokrajčiti u 2. setu, a to je on vrhunski napravio kada je bilo najvažnije. Ono što prave poznavatelje tenisa čini optimistima je ta mentalna stabilnost, čvrstoća i borbenost koja je jednaka na svim turnirima. On ni u jednom meču ove godine nije bio potpuno nadigran iako je dosta često igrao s jako dobrim i puno boljim igračima. A te usporedbe koliko je tko napravio u tim godinama su potpuno nevažne. Đoković je imao puno bolje rezultate kao mladi igrač od Federera pa ga Federer dobiva i dan danas sa 33 godine, a da je imao malo sreće u Wimbledonu ili koju godinu manje imao bi trostruko više osvojenih GS turnira od Đokovića. Nadal je isto puno prije sazrio od Federera pa iako on još uvijek ima šanse da ga prestigne svejedno ima 3 GS-a manje, a od noleta od kojeg je stariji samo 1 godinu ima dvostruko više GS-a. Jasno je da su tada bila i drukčija vremena i da se prije 10 godina bilo dosta lakše probiti kao mladi igrač, ali opet ponavljam ono što obećava osim talenta kod Ćorića su borbenost, samouvjerenost, mentalna stabilnost i hrabrost. Treba napomenuti da on danas nije favorit pošto je Goffin u životnoj formi i on je onaj solidan tip igrača koji će jako malo pokloniti i psihički umoriti mlade igrače, ali Borna definitivno nije bez šanse. Sretno Borna!!

Faktorx

pre 9 godina

Nije jedini koji ima pozitivan skor sa Nadalom, ima i Davidenko (6-5, ali on je zavrsio karijeru neki dan), ima i Dastin Braon, mozda jos neko, ne mogu da se setim...

Božidar, Beograd

pre 9 godina

Ova pobeda Ćorića protiv bolesnog Nadala će dobiti pravi značaj ako danas pobedi Gofana. Ja milim da Gofan lako dobija Bornu sa 2:0!

stršljen

pre 9 godina

Ne bih davao veći značaj ovoj pobedi.Prvo,Nadal je poznat po velikim kiksevim i na grand slamovima,a pogotovu na manjim turnirima,poput ovog.A drugo, evidentno je bilo da nije fizički spreman i da je jedva čekao da završi sezonu,koju će,sobzirom na rezultate,brzo zaboraviti.Naravno da ova pobeda može uticati na razvoj mladih tenisera,poput Ćorića,ali ne mora ništa da znači.U svakom slučaju Ćorić mora da se fizički razvija,da zadovolji neke kriterijume da bi postao vrhunski,top 20 teniser,kao što su visina i snaga.Ali naravno najbolje svetske tenisera,mislim na prva tri,od drugih razdvaja glava.

ee

pre 9 godina

Bravo! Bravo! A sad ovako bez respekta pobedi i Federera. Uh, sto bi to bio lep tenis ove nedelje:-) I za Federera sam navijala da skida skalpove kraljevima kad se tek pojavio (davno pre Noletove ere:-) )e, sad je red na neke nove klince.

Jovan™

pre 9 godina

"Ne znam koliko daleko može da dogura. On je dobar momak, dobar mladi teniser. Sada zavisi od toga koliko je sposoban da napreduje",Nadal objasnio.

igor

pre 9 godina

Veruj mi Borna, sve vise njih imaju taj osecaj, pre dve godine je to otvorio pedeseti Lukas Rosol izbacivsi Nadala u drugom kolu Vimbldona, a onda redom ove godine ga pobedjuje ko stigne, a nije ni u prvih 50, Felisiano Lopez, slovak Klizan, zatim prosle godine, takodje Vimbldon, izgubio je od 135. tenisera sveta, Belgijanaca Stiv Darsisaa, prosle godine na Vimbldonu, a ove godine od Nik Kirgios, inače Australijanac malezijsko-grčkog porekla, 144. teniser sveta pobedio Nadala! Sve su to bile senzacije, a ovo sada postaje vec uobicajena pojava Nadala koji vec stavlja karijeru pod znak pitanja od silnog mucenja tela, sto od raznih supstanci, sto od strica i caleta Nadala, koji ga urnisu od treninga i ljudski unistavaju. Zao mi je Nadala, nije uopste los momak, a Borna treba da se spusti na zemlju i da shvati da je pobedio bolesnog Nadala, koji sada ide na operaciju i koga pobedjuje ko stigne!!

J.D.Aleksandar

pre 9 godina

Mali turniri sluze da teniseri napune svoje dzepove.Briga Nadala za neki turnir u Bazelu,Stoholmu... ! Tenis je najbolji sport za namestanje,nemas ekipu da se dogovaras sa njima.Verujem da bi na RG bilo 3:0 za Nadala bez da se oznoji ! Kvote koje izlaze ovih dana na tenisu su lude od 2.10 pa do citavih 5.00 ! Kraj je godine,najjaci otaljavaju.

Beobrad

pre 9 godina

Samo je Bruno Oresar Hrvat od svih kojima se dicite, Ivanisevic, Cilic, Ljubicic, Dodig !
Ako nekome treba podrobnije objasnjenje, tu sam.
Odlican je mali Borna, bice od njega ozbiljan igrac, vrlo verovatno!

robin hud

pre 9 godina

(Delboy, 25. oktobar 2014 14:41)
Stvarno ste vi komšije vrlo interesantni i pomalo smešni. Za tili čas smestiste malog među tri najbolja tenisera svih vremena. Kad ti toliko nije važno to poređenje sa Novakom što ga toliko forsirate. Mali puni 18 za par nedelja a pre par nedelja ga je malo odrao neki Japanac. Drugo da je Novak imao malo sreće imao bi GS kao Nadal i duvao Federeru u vrat, toliko o tvojoj logici, može biti i obrnuta. Kad mali osvoji neki turnir pa veže recimo dva, može se reći da je ozbiljan a ovako ima bar još tuce sličnih sa manje sreće. Za pobedu protiv Nadala svaka čast(ruku na srce bio je bolestan, ali to je njegov problem). Njega će igračem napraviti glava i zdravlje a ne udarci, to će naučiti. Novak je dovoljno veliki da ga treba uvažavati i ne gurati njegovo ime u svašta a kamo li ostale. Pojavom malog je nekako isplivala ljubomora prema Novaku, odmah ste pronašli nešto gde ste bolji, a to nešto je ustvari ništa, potpuno izvučeno iz konteksta.

Distreksn

pre 9 godina

Ha ha ha... da da Borna, slusaj Nadala, moras jos vezbati, jer tvoja igra jeste dovoljna za Nadala, ali ako mislis ikad Noleta dobiti, moras jos mnogo mnogo vezbati.

pozdrav ljubomornom susjedu

pre 9 godina

(Serbia, 25. oktobar 2014 08:55)

Vi Hrvati ste opijeni pobedom ovog klinca već počeli lupetarati ovde. Ti susjed (nećeš nikoga prevariti sa lažnim potpisom), slabo pratiš tenis. Da li si čuo za Darsisa, Kirgiosa i još neke? Ajd mali raspitaj se ko su, pa onda ostavljaj komentare ovde, samo se brukaš.

Serbia

pre 9 godina

Ovo je trenutno jedini teniser na ATP touru koji ima pozitivni skor sa Nadalom. Sve čestitke, očigledno je reč o velikom talentu i budućem velikom As-u.

Yammy

pre 9 godina

pa dal je moguce da verujete da je Nadal pobedjen dobrom igrom. Covek je toliko lose zdravstveno za sportistu da je velika steta za tenis. Neka go pobedi kad se vrati ili daj da vidimo da zaredja pobede i protiv Novaka, Federera u kontinuitetu pa da velicate pobedu protiv Rafe.

J.D.Aleksandar

pre 9 godina

Mali turniri sluze da teniseri napune svoje dzepove.Briga Nadala za neki turnir u Bazelu,Stoholmu... ! Tenis je najbolji sport za namestanje,nemas ekipu da se dogovaras sa njima.Verujem da bi na RG bilo 3:0 za Nadala bez da se oznoji ! Kvote koje izlaze ovih dana na tenisu su lude od 2.10 pa do citavih 5.00 ! Kraj je godine,najjaci otaljavaju.

salle

pre 9 godina

Tako je to kada se posle poslednje opomene i zutog kartona svetske antidoping komisije, vratis u normalu i igras pod istim uslovima kao
i ostali. Otprilike je sad to... pravo stanje stvari i mogucnosti nekada prvog reketa sveta. Ne zeleci da umanjim vec dokazane kvalitete Nadala mislim da polako nailazi neko drugo vreme u tenisu.

Respect

pre 9 godina

Čitam neke zlonamerne komentare pa ne mogu da se načudim. Alo ljudi, dečko je dobio NADALA... pa sve i da je igrao sa jednom desetinom kapaciteta, većini igrača na planeti se ruke, noge i creva vežu u čvor kad im se Rafa namršti s druge strane mreže. Koliko puta je pobeđivao i žuljav i bolestan mnogo veća imena. Fenomenalan uspeh i podstrek za dalji rad i naravno da ću, kad se Novak povuče, pre da navijam za Ćorića ili Raonića nego za Nišikorija ili Kirgiosa. Naravno, pod uslovom da u međuvremenu ne dobijemo nekog Novakovog naslednika, ali takvi se rađaju jednom u 50 godina. Puno sreće, momče!

desavranje

pre 9 godina

Bravo momcino, u svakom slucaju cu uvek navijati za sportiste iz regiona nego za neke koji su mi strani po svakom pitanju.Normalno sem kada igraju protiv nasih srpskih sportista.Bas
zalim srpske navijace koji navijaju za Nadala kada igra sa nekim od nasih a pogotovo protiv Noleta koji je igrac br.1 na svetu.Napred mladi sportisti i zivi bili.

stršljen

pre 9 godina

Ne bih davao veći značaj ovoj pobedi.Prvo,Nadal je poznat po velikim kiksevim i na grand slamovima,a pogotovu na manjim turnirima,poput ovog.A drugo, evidentno je bilo da nije fizički spreman i da je jedva čekao da završi sezonu,koju će,sobzirom na rezultate,brzo zaboraviti.Naravno da ova pobeda može uticati na razvoj mladih tenisera,poput Ćorića,ali ne mora ništa da znači.U svakom slučaju Ćorić mora da se fizički razvija,da zadovolji neke kriterijume da bi postao vrhunski,top 20 teniser,kao što su visina i snaga.Ali naravno najbolje svetske tenisera,mislim na prva tri,od drugih razdvaja glava.

Delboy

pre 9 godina

Stalno te neke usporedbe sa Đokovićem kad je imao 18 godina. Mali još nema 18 godina, a nole nije izborio polufinale nekog tako jako turnira ili pobijedio igrače takvog kalibra u tim godinama. Nadala je ipak trebalo dokrajčiti u 2. setu, a to je on vrhunski napravio kada je bilo najvažnije. Ono što prave poznavatelje tenisa čini optimistima je ta mentalna stabilnost, čvrstoća i borbenost koja je jednaka na svim turnirima. On ni u jednom meču ove godine nije bio potpuno nadigran iako je dosta često igrao s jako dobrim i puno boljim igračima. A te usporedbe koliko je tko napravio u tim godinama su potpuno nevažne. Đoković je imao puno bolje rezultate kao mladi igrač od Federera pa ga Federer dobiva i dan danas sa 33 godine, a da je imao malo sreće u Wimbledonu ili koju godinu manje imao bi trostruko više osvojenih GS turnira od Đokovića. Nadal je isto puno prije sazrio od Federera pa iako on još uvijek ima šanse da ga prestigne svejedno ima 3 GS-a manje, a od noleta od kojeg je stariji samo 1 godinu ima dvostruko više GS-a. Jasno je da su tada bila i drukčija vremena i da se prije 10 godina bilo dosta lakše probiti kao mladi igrač, ali opet ponavljam ono što obećava osim talenta kod Ćorića su borbenost, samouvjerenost, mentalna stabilnost i hrabrost. Treba napomenuti da on danas nije favorit pošto je Goffin u životnoj formi i on je onaj solidan tip igrača koji će jako malo pokloniti i psihički umoriti mlade igrače, ali Borna definitivno nije bez šanse. Sretno Borna!!

Kosta

pre 9 godina

Ako ovako nastavi Borna ima sanse da bude u klasi Djokovica, Nadala i Federera, a mozda i bolje. Ovo pokazuje da decko ima psihu sampiona. Biti psihicki spreman da pobedis Nadala sa 17 godina je neverovatna stvar (mada je to nekad lakse uraditi sa 17 nego sa 25 po sistemu "sta zna dete sta je 500 kila"). Sta zna Borna ko je Nadal, pa ga je "masakriro".

istocni komsija

pre 9 godina

ma sve cestitke malome decko je"mrak", i slazem se da treba navijati za slavene , ali ako zivis kao i ja u HR onda ti hrvatski novinari i javnost ubiju svaku volju za time. Toliko glorificiranja svojih sportasa a omalovazavanje ostalih to ne postoji nigdje. Sigurno vec rade kalkulacije kako je Borna bolji i od Noleta .
..,ma sta Nole i od samog boga!

bole bgd

pre 9 godina

Ne razumem šta su se neki toliko naložili na pobedu Ćorića protiv Nadala!? Ono juče nije bilo ni N od Nadala. Čovek je bolestan, totalno nespreman, otkazao Pariz i London i ide na operaciju. Posle poraza od Darcisa, Kirgijosa, Kližana i Ćorića konačno je shvatio da mu ovakve blamaže nisu bile potrbne.Juće protiv Ćorića imao je u dva seta čak 37 neinuđenih grešaka, koliko obično napravi (ili mamanje) kada igra pet setova. Ćorić je nesporno veliki talenat, ali ima još dosta talrnata, ko zna ko će od njih doći do vrha?

Božidar, Beograd

pre 9 godina

Ova pobeda Ćorića protiv bolesnog Nadala će dobiti pravi značaj ako danas pobedi Gofana. Ja milim da Gofan lako dobija Bornu sa 2:0!

Boki Bgd.

pre 9 godina

Veliki uspeh mladog tenisera u svakom slučaju.Pobediti jednog Nadala je za svaku pohvalu a može se primetiti da je Nadal u lošoj formi,treba da se operiše i sl.je malo sumnjivo i nelogično jer ako ima zdravstvenih problema onda ne treba da rizikuje karijeru i treba da se leči.Isto je bilo i sa kolenom a onda je poleteo kao da ništa nije bilo a verovatno su po sredi nova antidoping pravila koja se uvode 2015 godine koja će biti mnogo strožija.

Djura

pre 9 godina

Svaka cast ovom momku. Pobedio je 3 zvucna imena tenisa za 3 dana, nije mala stvar. Uskoro ce i u Top50, samo neka ovako nastavi. Komse treba da budu ponosne na njega...

banjalucanin

pre 9 godina

Bio je to Nadal sa jednom nogom...
(Zox, 25. oktobar 2014 11:35)
I jednom rukom i problema sa slijepim crijevom. Rafa ne izgleda dobro i to se vidi ,vec je otkazao Pariz i London i izasao je na teren zato sto je borac. Ne treba umanjivati pobjedu mladog Borne, borio se i ako ovako nastavi bice nesto od njega,ali ovakvog Rafu nismo do sada gledali i nadam se da ce se vratiti ponovo da gledamo njega i naseg Novaka jer to je pravi tenis.

gt

pre 9 godina

Ja samo govorim nemojte sad pljuvati po malom ako izgubi od Goffina, momak je pobijedio Rafu, a ima tek 17 godina i danas neće znat di su mu ruke, di noge, a di glava kad bude igrao polufinale. Prije meča navijao sam za Rafu jer nisam htio da budu sva ta medijska pompa oko tog klinca, jer sad će početi velika očekivanja, sad kad izgubi od nekog 50.-tog na svijetu odmah će biti paljba po njemu. Ovim rezultatom je preskočio puno stepenica i vrijeme će pokazati je li bio spreman za taj skok.

mik

pre 9 godina

Činjenica je da Nadal u poslednje vreme nije onaj pravi Nadal,ali to ne umanjuje pobedu ovog tinejdžera. Videćemo kako će odigrati u nastavku turnira,a još bitnije u nastavku karijere. Dug je put pred njim,ali ova pobeda je veliki motiv da nastavi sa jakim i napornim radom. U svakom slučaju njegova karijera će biti pod budnim okom javnosti,što može biti otežavajući faktor.

ZG TOM-šrauba

pre 9 godina

Mali Čorić nas je doveo natrag u svjetsku skupinu Davis cupa (naravno uz Čilića), a sada i ove tri velike pobjede u nizu. Njegov najbolji udarac je definitivno retern, podsječa me na Đokovićev retern.

ee

pre 9 godina

Bravo! Bravo! A sad ovako bez respekta pobedi i Federera. Uh, sto bi to bio lep tenis ove nedelje:-) I za Federera sam navijala da skida skalpove kraljevima kad se tek pojavio (davno pre Noletove ere:-) )e, sad je red na neke nove klince.

igor

pre 9 godina

Veruj mi Borna, sve vise njih imaju taj osecaj, pre dve godine je to otvorio pedeseti Lukas Rosol izbacivsi Nadala u drugom kolu Vimbldona, a onda redom ove godine ga pobedjuje ko stigne, a nije ni u prvih 50, Felisiano Lopez, slovak Klizan, zatim prosle godine, takodje Vimbldon, izgubio je od 135. tenisera sveta, Belgijanaca Stiv Darsisaa, prosle godine na Vimbldonu, a ove godine od Nik Kirgios, inače Australijanac malezijsko-grčkog porekla, 144. teniser sveta pobedio Nadala! Sve su to bile senzacije, a ovo sada postaje vec uobicajena pojava Nadala koji vec stavlja karijeru pod znak pitanja od silnog mucenja tela, sto od raznih supstanci, sto od strica i caleta Nadala, koji ga urnisu od treninga i ljudski unistavaju. Zao mi je Nadala, nije uopste los momak, a Borna treba da se spusti na zemlju i da shvati da je pobedio bolesnog Nadala, koji sada ide na operaciju i koga pobedjuje ko stigne!!

Beobrad

pre 9 godina

Samo je Bruno Oresar Hrvat od svih kojima se dicite, Ivanisevic, Cilic, Ljubicic, Dodig !
Ako nekome treba podrobnije objasnjenje, tu sam.
Odlican je mali Borna, bice od njega ozbiljan igrac, vrlo verovatno!

sakupljam minuse

pre 9 godina

Gledao sam ovog malog nekoliko puta ove godine i bice dobar ako ne najbolji u prvih 10 sigurno. podseca na Noleta kad je pocinjao.

bla bla

pre 9 godina

@Serbia
Nije jedini, i Kyrgios(19) ima pozitivni skor, pobedio ga na GS. Bilo bi lepo da dodju neki novi klinci, koje je zanimljivo gledati, nisam nacionalno "obojen".

Faktorx

pre 9 godina

Nije jedini koji ima pozitivan skor sa Nadalom, ima i Davidenko (6-5, ali on je zavrsio karijeru neki dan), ima i Dastin Braon, mozda jos neko, ne mogu da se setim...

Jovan™

pre 9 godina

"Ne znam koliko daleko može da dogura. On je dobar momak, dobar mladi teniser. Sada zavisi od toga koliko je sposoban da napreduje",Nadal objasnio.

hrvat

pre 9 godina

Čuj biti će prava vrijednost pobjeda protiv nadala ako pobijedi goffina,pa ima 17 godina i već je pobijedio na ovom turniru gulbisa,golubeva,prije vasselina,janowicza kad je imao skoro 16 alooo.I drugo Goffin ima 15 pobjeda za redom i pobjeđivao je i puno bolje od ćorića

robin hud

pre 9 godina

(Delboy, 25. oktobar 2014 14:41)
Stvarno ste vi komšije vrlo interesantni i pomalo smešni. Za tili čas smestiste malog među tri najbolja tenisera svih vremena. Kad ti toliko nije važno to poređenje sa Novakom što ga toliko forsirate. Mali puni 18 za par nedelja a pre par nedelja ga je malo odrao neki Japanac. Drugo da je Novak imao malo sreće imao bi GS kao Nadal i duvao Federeru u vrat, toliko o tvojoj logici, može biti i obrnuta. Kad mali osvoji neki turnir pa veže recimo dva, može se reći da je ozbiljan a ovako ima bar još tuce sličnih sa manje sreće. Za pobedu protiv Nadala svaka čast(ruku na srce bio je bolestan, ali to je njegov problem). Njega će igračem napraviti glava i zdravlje a ne udarci, to će naučiti. Novak je dovoljno veliki da ga treba uvažavati i ne gurati njegovo ime u svašta a kamo li ostale. Pojavom malog je nekako isplivala ljubomora prema Novaku, odmah ste pronašli nešto gde ste bolji, a to nešto je ustvari ništa, potpuno izvučeno iz konteksta.