Fudbal 163

Četvrtak, 16.10.2014.

22:18

Nova utakmica na neutralnom terenu?

Prekinuta utakmica izmedu Srbije i Albanije u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope biće najverovatnije ponovo odigrana i to na neutralnom terenu.

Nova utakmica na neutralnom terenu? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

163 Komentari

Sortiraj po:

zmajlav tarzanovic

pre 9 godina

Ja mislim da bi bila jaka fora da se moje mukotrpne godine sa vama obeleze utakmicom na Severnom polu, a ako je suvise hladno onda makar na Grenlandu ili Islandu...

raguza

pre 9 godina

Za srbiju ovo je lakse, jer bih navijaci napadali svoju ekipu posto nisu igrali dobro! Srpska ekipa je bila u vecem risku nego Albanska! I zato je i igra prekidana, pre drona!

as

pre 9 godina

Da pogodim grad gde ce se igrati utakmica, Moskva, Bec, Atina, Bukurest ili mozda Varsava :))
(Staridz, 17. oktobar 2014 00:42)

Banja Luka:)

gt

pre 9 godina

Vi stvarno mislite da ćete ih pobijediti? Oni su pred 30 000 ljudi bili bolji od vas do prekida, Srbija je prvih 10-15 minuta pritisnula i to je to, što je utakmica dalje išla to su Albanci bili bolji.

my way

pre 9 godina

Читам на блицу вест "Hit na internetu: Kako je hrvatski ljubitelj fudbala očitao lekciju Albancu", кад оно коментар Мире из Слита, хаха.

rusimir

pre 9 godina

Ja bi tebi od srca čestitao. Ovo je veluki dan za veliku albansku naciju. Izveli ste prvi let u povjesti albanskog naroda. Ceo svet slavi braću Wright,a vi sad možete slavit braću Rama. Jeste da je malo čudno šta ste za istoriski albanski let odabrali susednu zemlju i da je to bespilotna letjelica ali ni Amerikanci ne šalju odma na Mars žive ljude, polako i za koju godinu imace te će čoveka koji odlazi u nebo. Jučerašnji dan velika Albanska nacija može slavit ka dan osnivanje Albanskog ratnog vazduhoplovstva i protiv vazdusne obrane.

Rocky

pre 9 godina

@karmadhi Vasa zastava je uredno, i pos vim propisima, bila istaknuta na stadionu. To sto se vi volite neku drugu, samo vama znanu zastavu, je vas problem.

Milos

pre 9 godina

Da li neko ima hrabrosti da reaguje na ovakve nagrade fudbalskom savezu albanije? Odbiti ponavljanje utakmice kao sto su albanci odbili. 3-0 ili nista.

Milos

pre 9 godina

Pa u tom slucaju Albanci ce biti nagradjeni. Ne treba da igramo tu utakmicu i neka fudbaleri ne gube vreme nego neka se vrate svojim obavezama u klubovima.

Sportaš

pre 9 godina

Ovo što se desilo nije nikako u interesu sporta. Ali eto problem se desio prije svega zbog sigurnosnih propusta kako prije tako i za vrijeme utakmice, pije , za vrijeme i poslije incidenta. Huligana i provokatora ima svugdje pa gdje god da bi se igrala neka ponovljena utakmica , ako ne bi bili zadovoljeni sigurnosni uvjeti, koja je razlika ? Ako političari izjavljuju da je ovo pokazuje da postoji problem koji se neće riješiti desetljećima ili stoljećima, onda nije nešto s njihovim glavama u redu. Pravdanje organizatora da se nije mogla predvidjeti provokacija iz zraka je smiješno. Pa ne daj bože da su umjesto krpe provokatori poslali suzavac ili eksplozivnu napravu. A koliko je organizator bio spreman i mogli su. Možda nakon ovog sranja svi u svijetu malo razmisle i analiziraju kako su Englezi napravili od huligana "kazališnu publiku", a nigdje kao tamo nije bilo nereda. Jedan srpski komentator je dobro reko ustvrdeći da je ovo još dobro i prošlo, koliko bude nereda , povrijeđenih ili čak ubijenih kada igraju dva najveća beogradska kluba. Zato iz ovog treba potpuno izbaciti politiku, koliko god da je provokacija ipak prije svega bila politička. Ali optuživati državni vrh gostiju za organizaciju je suludo. Bolje je riješiti probleme u svome dvorištu pa će ovakvi izgredi biti nemogući kako u Srbiji tako i po cijelom svijetu. Balkanski prostori se često potenciraju, ali ni izbliza nisu najveći problem !

mandrack

pre 9 godina

Na kraju ce biti ovako: novčane kazne i jednoj i drugoj reprezentaciji (Albanija morati više da plati i to će biti jedina kazna koju će oni dobiti,a da je veća od naše), ponavljanje utakmice na neutralnom terenu, kazna nama-igranje bez publike 2-3 utakmice zbog nereda uz uslov da ako se nešto slično ponovi i na jednoj i na drugoj strani obe reprezentacije budu diskvalifikovane iz daljeg takmičenja. Albanija će bolje proći, a mi ćemo naravno biti krivi za većinu nemilih događaja.

noah

pre 9 godina

Gledajući ovo s strane pošto nisam pripadnik ni jedne ni druge nacije vidim da je ode najmanje rič o sportu. Opet se dešava ono isto šta je uvik dobro prolazilo na balkanu..kruha i igara..samo ne nogometa. Velika Srbija,Velika Albanija...čak ni sport nemoze bit normalan. Velik jad bjeda neimastina na obe strane i ciloj regiji...to je jedino sta je veliko al eto tu i tamo uvik neko nastoji bacit iskru da plamen opet plane i proguta i ovo malo sta je ostalo običnog napaćenog naroda....u tuđim igrama ti jedino i stradavaju...

estiar

pre 9 godina

Pa da su nasi ovo uradili u Albaniji, pa cak i da su svi usli sa tribina, opet bi izgubili sa 0:3 i bili bi kaznjeni sa 100 godina ne igranja zvanicnih utakmica, i ko zna koliko novcano. A oni bi dobili 1-2 utakmice pred praznim tribinama.

Sirijac

pre 9 godina

Kako radi Platini, nova utakmica će se igrati u Prištini, Splitu, Zagrebu,Skoplju ili u Bazelu. Ovo su za Platinija neutralni tereni. Nema pravde za Srbiju u Evropi.

Hrvat1

pre 9 godina

Za prekid utakmice je kriv iskljućivo igrać Albanije koji je oteo zastavu iz ruku Vašeg nogometaša . Sve ostalo je došlo samo po sebi.

mec ponoviti u RS

pre 9 godina

Licno mislim daje odluka nekorektna prema Srbiji, ali Albanci ne bi imali za sta da se uhvate da se nisu navijaci pojavili na terenu.
Istinu za volju, smisljena provokacija je bila inicijalna kapisla i ceo scenario je smisljen mnogo ranije, ali i nasa organizacija meca nije bila za potrebnom nivou.

Ako bi se vec moralo da igra nova utakmica na neutralnom terenu, predlazem da se igra u BiH , Republika srpska - Banja luka.

Nasi igraci bi imali veliku podrsku navijaca u Banjaluci, a i sami Srbi u RS bi bili odusevljeni svojom ulogom ogranizatora, jer nisam procitao da ce se igrati bez prisustva navijaca. U ovom slucaju bi nasi momci imali identicnu podrsku kao i na stadionu JNA.

Jedino pitanje se postavlja da li bi eventualno ponovljena utakmica u BL mogla da sve bezbednosne mere preduzme obzirom da je utakmica najviseg rizika. Pripadnici milicije bi bili iz svih entiteta. Nisam siguran da bi svi milicioneri nesrpskih kantona odradili cestito posao da bi se mec priveo kraju bez incidenta, koji bi nas tek onda skupo kostao.

U svakom slucaju trebalo bi razmotriti dobro ovu mogucnost i doneti pametnu odluku gde da se odzi ponovljeni mec. Novi incident bi se, nazalost, samo nama prikacio bez obzira sta se desilo.

mlekadzija

pre 9 godina

Iz ove nepotvrdjene najave se vec vidi da je proradio albanski lobi... kakva nova utakmica??? Ostre kazne ce da budu samo za nas a ovi ce da se izvuku...dvostruli arsini opet na delu. Kada nasi huligani naprave dzumbus (kao pre 4 godine) i pored teskih propusta u organizaciji meca od strane domacina kazne zamo nas... I sad ce da se ponovi isto.

deki

pre 9 godina

Ukoliko se odluci da se igra na neutralnom terenu bez prisustva publike, onda bi fer i korektno bilo da se i druga utakmica tako igra. Ili da se ova igra kod nas bez prisustva publike, a druga kod njih takodje bez prisustva publike.

vojkan

pre 9 godina

Pitam se kako bi se utakmica, da je kojim slučajem igrana u Tirani a sve se ovo isto desilo, samo da smo mi okačili kartu Dušanove Srbije , kojim bi se rezultatom utakmica registrovala. Siguran sam 3 : 0 za Albaniju. Čaviću uzeše zlatnu medalju zbog majce . Ovde je sve jasno, nevole te bre ko Rusa, ti si za njih sirovinska baza i cena ti je 200 eura mesečno.

Marko

pre 9 godina

Srednje i nepravedno prema Srbiji rešenje bi bilo da se obe utakmice igraju na neutralnom terenu, bez publike.
Ako se druga utakmica bude igrala u Tirani, onda je Albanija nagrađena za provokaciju.

Zoran

pre 9 godina

Pa zar se moglo očekivati drugo od "neutralne" FIFE i čelnika EU i USD koji su, i ranije, iz pozadine vukli konce i podržavali Albanske akcije a sada bili "jako iznenadjeni".

runner

pre 9 godina

Predlažem čelnicima FSS, da kad se sve ovo smiri, donesu odluku da se u narednih 4-5 godina zabrani odigranje fudbalskih reprezentativnih utakmica svih kategorija u Beogradu. Neka srede I urede dva manja stadiona u Srbiji, recimo Užice i Suboticu, i neka tamo igraju kvalifikacione utakmice jer je očigledno da Beograd već duže vreme nije ni mesto I ni ambijent za održavanje istih. I suviše je negativnog naboja. Čak i igračima Partizana igranje međunarodnih utakmica u Humskoj pada teže nego igranje na strani. Fudbalska reprezentacija BiH već godinama ne igra u Sarajevu nego u Zenici, a vidim da I Albanci, svoje utakmice, igraju u Elbasanu.

dzon travolta

pre 9 godina

ako budemo uopste igrali utakmicu sa Albancima oni su nagradjeni,jer ovo je situacija za najmanje sluzbeni rezultat 3:0 u korist nas.. a nas kazniti za sve ovo sto smo mi radili na nacin na koji se kaznjavaju te stvari,a to su sve prekrsaji za novcane kazne.. treba napraviti razliku izmedju ova dva prekrsaja zato sto nisu isti,njihov je tezi! ne samo zbog politicke poruke koje su STROGO zabranjene,vec i zbog toga sto je vecina nasih prekrsaja proizisla iz provokacije te politicke poruke!

deki

pre 9 godina

Oba saveza moraju biti novcano kaznjena, mi mozda i utalmicu bez publike a ova da se odrzi sto je moguce dalje, recimo na Farskim ostrvima.Jer kakva korist ako se igra u nekom vecem evropdkom gradu, doci ce i nasi i njihovi i za tamosnju policiju puno posla.Zato ili Farska ostrva ili krajnji sever Norveske

071

pre 9 godina

Kako li ce okarakterisati huligane na terenu na čelu sa Bogdanovim? To je zabrinjavajuće. Ova koskanja i guranja igraca nisu ništa novo i neviđeno.

Pacov

pre 9 godina

Ajmo mi polako da dignemo ruke od fudbala. Mi sad upadamo u diplomatske krize zbog tima koji će i ovako i onako ispasti kad tad. Svaki put se ponadam to je to, i svaki put se obrukamo. Šta fali hokeju ili ragbiju?

ili nadgrađena

pre 9 godina

Albanija je ostecena .Cisto sumnjam da ce srbija proc ovako dobro .napad navijaca sa stolicom na igraca je tezak prekrasaj i u kafani a kamoli na igralistu .

Da pojasnimo nešto, komšija. Zamisli igra se Hrv-Srb u sred Zagreba, a onda ti odjednom nad glavom proleti velikosrpska zastava nošena nekakvim NLO-om. Pokušaj da se transmituješ u takav momenat. Pa sve i da ceo stadion uleti na teren i da polete sve stolice i dalje bih smatrala da smo sami krivi što smo isprovocirali. A onda dodaj da to nije neslana šala nekog nasumičnog srpskog navijača, već unapred osmišljena akcija dirigovana od strane srpskih vlasti. Po završetku "utakmice" dočekujemo fudbalere na aerodromu, palimo hrvatsku zastavu, opsedamo ambasadu, napadamo domove u kojima žive Hrvati, u Vukovaru se slavi sa četničkim obeležjima... I onda UEFA kaže da se utakmica ponavlja na neutralnom terenu. Jel Srbija time oštećena?

ND

pre 9 godina

Dobicemo sa 3:0 na neutralnom terenu, a posle toga napunimo na svakoj utakmici tribine i navijajmo posteno i podrzimo nase igrace!!!

džoni zmaj

pre 9 godina

Sve osim službenog rezultata za našu reprenzetaciju ili nastavak utakmice od 41og minuta sa publikom bila bi kradja i bili bi žestoko osteceni. u tom slučaju ne bi trebalo ni nastavljati kvalifikacije nego istupiti.

Небојша

pre 9 godina

Atina ili Solun!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zile, 16. oktobar 2014 22:40)

Ehh kada bi znao koliko Albanaca jede grčki hleb ne bi to napisao. Ima ih svuda brate...
(Salle, 16. oktobar 2014 23:47)

Ст. Петербург

mattko

pre 9 godina

Neka se premijeri dogovore sta je to neutralan teren. Brisel? Zagreb,Sarajevo, Ljubljana, Moskva ili Cikago? Platinijev Pariz je najbolje resenje po meni.

Vladan

pre 9 godina

Ovako,albanska provokacija je izazvala prekid meca i to svi koji se bave sportom moraju da priznaju,znaci treba ih kazniti...ali...
Uvek postoji ali...sta ce huligani na terenu i da biju protivnicke igrače to nigde i nikad ne sme da bije,opametimo se jednom,ne trcimo pred rudu.tako da ako bude nove utakmice to je poklon i nama i njima a ma kolko mi je teško da kažem bez bodova za nas i to samo zbog upada huligana i bez bodova za njih...sve ostalo je poklon ili jednima ili drugima ili oboma

ljubičice

pre 9 godina

Ne, ne, ne, vi što predlažete da se umesto u Tirani igra na neutralnom terenu, ne! Tamo da se igra- da vidimo kakvi su oni domaćini!

bujanovac

pre 9 godina

3:0 za Albaniju sigurno,drom je dosao iz van stadiona ,gde su bili tih 5000 xa sigurnost,mozda srbi sami to radili jer manje boli 3:0 na stolu nego u teren da izgube od albanije

Lazar

pre 9 godina

Boze mili cuda velikoga kad se scase po zemlji Srbiji...1.) Srbiju kazniti zbog slabe organizacije utakmice. Albaniju kazniti zbog politicke provokacije. 2.) kazna ista za obe zemlje 20 godina smiju igrati iskljucivo samo izmedju sebe sa nikim vise. Kad se polozi ispit osnovnog ponasanja da ono sto nezeloimo da drugi rade nama nemojmo ni mi njima tacka nema druge.

Mrki

pre 9 godina

Ne treba kazniti fudbal vec drzavu! Sta su krivi fudbaleri? I zasto da ispastaju Ivanovic, Matic, Kolarov.. Uveo bih sankcije drzavi na svim nivoima pa kaznu neka snose premijer i policija kad nisu sposovni da organizuju red.

Filip

pre 9 godina

Ama polako znam da su ljudi nestrpljivi ali ne nasedajte na ovakva pisanja , tek fudbalski savezi treba da se izjasne, delegati i sudije pa tek do cetvrtka da se odluci. Obe strane se terete za nesto ali ono za sta se albanci terete je mnogo ozbiljnije a i sve je pocelo zbog njihovog drona i fizickog napada (otimanje karte velike albanije). Cekajte cetvrtak jer ovo sada nista ne znaci.

lukas

pre 9 godina

Banja Luka, Moskva, Pirej.. a zamislite da bude u Pg pola pola stadion pa rokaj jedino sto Bogdanov ima zabranu al bice nas dosta:)

broj 1

pre 9 godina

uozbiljite se i pogledajte istini u oči, huligani koji su uleteli na teren i tukli njihove igrače su nam napravili problem. Da se to nije desilo imali bi smo svo pravo da očekujemo službeni rezultat. Ali posle toga smo mi ti koji su na tapetu! Batalite te teorije zavere i ostale gluposti i budite realni.

karmadhi

pre 9 godina

Svuda u svetu vijore zastave i jedne i druge reprezentacije, a vi serbi niste dozvolili uopste da neko dodje i vijori svoju zastavu a sdruge strne dron i zastavu uzimate za pretekse za nasilju i svega drugo ove je vase sovenistiko srpsko, lice.

Zox

pre 9 godina

Dajte da organizujemo dobrotvorne koncerte, peticije, da skupljamo lovu - svakome igracu po milion evra ako bude rezultat 10:0 za nas... Svaki sledeci go - jos para... I medalje...

Luka

pre 9 godina

Ako je ovo tačno,apsolutni moralni pobednik je Albanija,a Srbija po ko zna koji put ispala naivna i glupa...neko MORA podneti konsekvence za organizaciju...hteo sam da napišem nešto blažu varijantu al kad se setim Bogdanova na terenu.....Tražite da se drugi meč odigra na neutralnom terenu...ili nemojte ni pomisliti da igrate meč u Tirani!!!!
Koliko god da budem realan, sa ovom Uefom jednostavno nešto nije u redu....

boki

pre 9 godina

Baš me zanima da li će albanci doći na utakmicu na neutralnom terenu. Realno mislim da se boje katastrofalnog poraza to bi im bilo pravo poniženje pošto već sada uveliko slave.

bosanacbrcko

pre 9 godina

dron je mogao svako da posalje ko moze da dokaze da su to ucinili albanci .. ono sto je cinjenicno stanje jeste da je srbija pala na ispitu da osigura sigurnost igraca nije se smjelo dopustit da navijaci udju u teren i tuku albanske igrace .. ovom odlukom je srbija nagradjena relano gledano

CTO

pre 9 godina

Moje misljenje je da je ovo nepravedno resenje. Slazem se da utakmica treba da se igra bez navijaca zbog upada na teren i baklji ALI u Beogradu. Revans utakmicu odigrati u Albaniji takodje bez domacih navijaca zbog odbijanja njihovih fudbalera da izadju na teren i zbog prisustva Albanskih navijaca u Beogradu iako je to bilo zabranjeno! Sigurno nasi nisu upravljali dronom i zakacili onu zastavu na njega. Po meni bi to bilo pravedno. Mada kakva je pravda u danasnje vreme igrace se u Austriji ili Svajcarskoj...

bgd

pre 9 godina

Ako ovako urade kaznice samo nas savez, jer mi necemo igrati na domacem terenu, a jos ako je taj neutralni teren na primer u Svajcarskoj onda bolje da istupimo iz kvalifikacija

Ratko

pre 9 godina

Zapamtite ovo! Nikada ali nikada koliko pratim fudbal se nije desilo da ekipa koja ne izadje na teren i pored stvorenih uslova, odbije obracanje delegata da se utakmica odigra, nikada se nije desilo da ta ekipa prodje ovako i dobije priliku da igra na neutralnom terenu. To bi znacilo da smo mi vec kaznjeni i onda u narednim mecevim morao bi da se nadje balans da igramo pred svojim navijacima, da ne bude to 3-4 utakmica neigranja bez publike! Ako Albanci prodju ovako to je jedna velika sramota! Rasirili fasisticku mapu nepostojece drzave sa slikama 2 lika iz politike i dobije jos priliku da igraju sa nama pred praznim tribinama. Jos pride nama kazna u narednim mecevima bez publike zbog organizacije! Zbog upada 5-10 huligana od koji se dvoje sukobilo direktno sa igracima? Pa oni su super prosli pored krcatog stadiona od 30 hiljada ljudi! Cisto sumnjam da ce ovaka kazna biti, mora ici 3 boda nama, nekoliko utakmica bez publike i eliminacija Albanije sa daljeg takmicenja.

Disneyland etnike

pre 9 godina

Meni bi se ovakva odluka dopala. Ako neko ima iskustva igranja pred praznim tribinama, onda smo to mi. Na ovakvoj utakmici cela priča će se svesti isključivo na fudbalsku veštinu gde smo mi, verujem, u znatnoj prednosti. Albanci više ne bi mogli da mešetare i love u mutnom već bi morali da se okrenu igri. Nadam se da će do tada veći broj naših igrača (naročito napadači) biti u formi i da ćemo bez većih problema rešiti ovu utakmicu.

nesa

pre 9 godina

stani bre malo gde je taj dron. pa takav dron ima serski broj negde ili moze da se hakuje da se vidi put ko je bio vasnik? ajde da se nezezamo?

fancy

pre 9 godina

3:0 za nas i par meceva bez publike, to je kazna! Svakako bi ih dobili...samo da ne igraju Danko i Bambi naravno vec recimo Darko, Radovic i Mrdja u 4-4-2 firmaciji, slazete li se?

ministar

pre 9 godina

Sve cemo kombinacije da iskomentarisemo i sta god da se desi ok...
Ali glavno pitanje je sta ce osudjenik koji u civilizovanim zemljama ne bi mogao da pridje terenu rada na istom. Gde je sudstvo, policija...isti ljudi nas zavijaju u crno.

alex

pre 9 godina

Ma istupimo iz svih takmicenja UEFE i cao!!! Dokle vise da nas zaj....?!?!? Neutralan teren? pa daj da na svakom gostovanju napravimo neko s..... i igramo na neutralnom terenu ispocetka utakmicu!!! Nego da smo mi tako nesto uradili diskvalifikovali bi nas do kraja zivota!

tomy

pre 9 godina

Izbaciti i jedne i druge i to za primer trecima i sve sledece koje zvizde na neciju himnu kazniti sledecim mecom bez publike pa ces da vidis dali ce sledeci put da zvizde pa zatim ostale gluposti koje se nadovezuju.

Milos

pre 9 godina

da pojasnim malo onima kojima nije jasno. Ova utakmica koja je bila preksinoc kao da nijee ni bila nikad. Albanija dobija novu utakmicu na neutralnom terenu bez publike, dok ce svoju utakmicu bezz ikakvih problema igrati na ispunjenom stadionu u tirani. Dakle uspeli su u nameri da isprazne stadion Srbije

NIKAKO!!!!

pre 9 godina

Da se igra na neutralnom terenu gde mi trebamo da budemo domacini,a revans da se igra u tirani pred publikom!!!!pa to bi onda nagradili Albance.Nikako ne pristati na to po cenu da istupimo iz kvalifikacija.Ovo je teroristicki cin,i treba istrajati na tom!!!!

nnn

pre 9 godina

u sustini to je jedino moguce resenje. bez obzira na dron, navijaci su uleteli na teren i napali albanske igrace. da se to nije desilo, to jest da su pustili igrace da se tuku, bar jedan albanski igrac bi dobio iskljucenje, ako ne i dva. stvarno mi nisu jasni takvi navijaci. utakmica je mogla i ranije da bude prekinuta, npr kod izvodjenja kornera i bacanja petardi na albanskog igraca u 10tom minutu. samo zbog toga bismo dobili zestoku kaznu i navijanje je bilo sve gore i gore. mozda se albanci sada kaju sto nas nisu ostavili na miru i po starom sami sebi zagorcali zivot...
ovako nadam se da cemo i mi igrati protiv njih u gostima bez publike...

Džoni

pre 9 godina

Predlažem da se igra na Kosovu! Srbija ali nije Srbija, Albanija ali nije Albanija. Tamo neka odigraju obe! I mi i oni smatramo da je to naše!

tko-si-da-si

pre 9 godina

Albanija je ostecena .Cisto sumnjam da ce srbija proc ovako dobro .napad navijaca sa stolicom na igraca je tezak prekrasaj i u kafani a kamoli na igralistu .

maigona

pre 9 godina

Ja sam srecnija zbog svega ovo sto se desilo u Beogradu, ovaj dogadjaj ujedinio nas narod kao nikada pre, albanci iz Albanije mislili da su srbi evropski narod tako da smo mi sa Kosova imali puno problema da njih ubedimo kako ste vi u stvari jeste, sada su videli i oni i ceo svet.

Бракус

pre 9 godina

А неутрални терен у Бечу....
Хахахахахаха,ала би се тукли и без публике на трибини...
Наравно,по граду...

Lud-zbunjen-normalan

pre 9 godina

Najrealnije! To sam rekao cim se zavrsilo ono u utorak. Da nisu oni "pametni" uleteli na teren, zna se, bilo bi 3:0 za nas na zelenom stolu. Razumljivo da albosi nisu hteli izaci na teren posle svega. ..A iskreno i bolje sto nisu izasli. Mislim, da bih nasi "navijaci" napravili jos veci skandal. Bodove oduzimati, izbaciti nas iz kvalifikacija nebih bilo uredu! Nasi igraci su ispali ljudine! Samo jos da igraju fudbal kako treba i bice sve uredu :)

miki

pre 9 godina

Albanci su krivi za sve. Nasi su samp hteli da odbrane svoj obraz i poštenje kako ni jedan drugi huliga nevi to uradio za svoju zemlju.. Treba da ih dobijemo sa (3:0).

Belić

pre 9 godina

A skandalazno ponašanje njihovih igrača koji nasrću na Mitrovića čime dokazuju da podržavaju ideologiju velike Albanije? A to što se igrači pesničaju sa nekolicinom navijača? Jednog šutiraju nakon što već leži na zemlji. Eto nekoliko razloga da se suspenduju.

Salle

pre 9 godina

Atina ili Solun!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zile, 16. oktobar 2014 22:40)

Ehh kada bi znao koliko Albanaca jede grčki hleb ne bi to napisao. Ima ih svuda brate...

otkacheni

pre 9 godina

Ovo se nece desiti. Kada bi je igrali? Nije lako dogovoriti 10 drugara da dodju u isto vreme na fudbal u balon, a kamoli vrhunske klubove da dva puta pustaju igrace za isti mec.

Isa

pre 9 godina

Prestanite da unapred optužujete Uefu, dosta vašeg agresivnog piskaranja! Tražite 3:0 iako je rulja upala na teren i oni traže 3:0 iako su zveckali oružjem "velike albanije". A u Uefi neće nikoga da nagrade nepravedno, jer su se i jedni i drugi nedostojno poneli. Kazniće krivce ali nikome neće dati pobedu za stoom jer je niko i ne zaslužuje.

Gradjanin

pre 9 godina

Odlicno. Neutralan teren - BEZ PUBLIKE.
Revans takodje, neutralan teren - BEZ PUBLIKE.

Da ih nabijemo sa golovima i ponizimo, da im se smeje citav svet. Uzmemo 6 bodova i mars skotovi bezobrazni LAZLJIVI.

juve

pre 9 godina

najbolje tako,pa da im smestimo tri komada,pa neka onda slave..i druga utakmica da se ne igra u Albaniji pa onda jos jednom tri komada...pa posle nek se igraju dronovima kad mi budemo na prvenstvu !!!

Alphonse-Marie-Adolphe de Neuville

pre 9 godina

To bi bilo najbolje. Jer zaista ni jedna ni druga strana ne zaslužuju pobedu od 3:0. Jednom i da UEFA pogodi (tj. ako stvarno tako bude).

zzzzz

pre 9 godina

Bojim se da je najrealnije da se utakmica ne odigra i da se bodovi ne dodele ni jednima ni drugima, cime bi i jedni i drugi bili kaznjeni, sto je sigurno cilj UEFA. Takodje, to bi odgovaralo i Portugalu i Danskoj, koji svakako u ovoj situaciji takodje lobiraju za svoje interese. To ne bi bio prvi put da se neki mec kvalifikacija ne odigra, npr. 2008. u nasoj grupi kvalifikacija Jermenija i Azerbejdzan uopste nisu igrali medjusobne meceve, pa su tek u narednim kvalifikacionim ciklusima razdvojeni. Valjda gresim, ali zivi bili pa videli.

baja

pre 9 godina

U tom slučaju naš savez bi trebalo da povuče reprezentaciju iz kvalifikacija.
To bi bila nezapamcena nepravda, Albanci bi dobili ono po šta su i dosli u Beograd.

Wes

pre 9 godina

Ako bude tako, ma gde se utakmica igrala, jedino utakmica bez prisustva publike ima smisla, nažalost. Sve ostalo vodi u mnogo veću katastrofu koja nema veze sa sportom i fudbalom.

bgbeholder

pre 9 godina

Ako to znaci da se i utakmica planirana u Albaniji igra pod istim uslovima - neutralan teren/prazan stadion:
slazem se- najbolje resenje!

dr.mr.

pre 9 godina

mada,nisu hteli da izdju ponovo na teren iako je bilo odluceno da se utakmica nastavi...
u svakom slucaju cemo biti osteceni!
pu,zgadjen sam!

Cvijo

pre 9 godina

Utakmicu treba odigrati ponovo, ali na početku utakmice isključiti igrače koji su učestvovali u tuči. U suprotnom bi bila nagrađena ekipa čiji igrači su izazvali nerede.

Milan

pre 9 godina

po svemu ovome,bilo bi realno samo ako ni mi ne gostujemo u tirani...

Slazem se,nas savez bi trebao da prihvati ovakvu odluku jedino ukoliko se i uzvratna utakmica bude igrala na neutralnom terenu i bez prisustva publike.Nadam se da ce nas savez da insistira na tome.U suprotnom,uefa bi nagradila Albaniju,a kaznila iskljucivo nas.

Aleksandar

pre 9 godina

Nikada ovo ne bih prihvatio. Što to nisu predložili za utakmicu Italija-Srbija, nego su je ekspresno registrovali 3:0 za Italijane, zbog incidenata naših navijače koje su italijanski domaćini pustili na stadion sa noževima i bakljama. Ovo je politička provokacija nezapamćena u istoriji fudbala. ALBANCI SU SVE ISPLANIRALI, ALI SVE. Pa niko ne obezbeđuje u svetu stadion od letećih objekata. Plivaču Čaviću su oduzeli medalju zbog majice Kosovo je Srbija. Mi da razvijame na ovaj način zastavu Velike Srbije na stadionu u Zagrebu, Sarajevu, Tirani izbacili bi nas na 5 godina ekspresno. UEFA je očigledno mafijaška organizacija pa neka igraju sa svojom braćom Albancima. Nadam se da B92 nije cenzurisan i da će komentar biti objavljen. Pozdrav

dr.mr.

pre 9 godina

po svemu ovome,bilo bi realno samo ako ni mi ne gostujemo u tirani...
Ponovicu jos jednom da su Čaviću oduzeli medalju zbog "politicke poruke"...

dr.mr.

pre 9 godina

po svemu ovome,bilo bi realno samo ako ni mi ne gostujemo u tirani...
Ponovicu jos jednom da su Čaviću oduzeli medalju zbog "politicke poruke"...

Gradjanin

pre 9 godina

Odlicno. Neutralan teren - BEZ PUBLIKE.
Revans takodje, neutralan teren - BEZ PUBLIKE.

Da ih nabijemo sa golovima i ponizimo, da im se smeje citav svet. Uzmemo 6 bodova i mars skotovi bezobrazni LAZLJIVI.

baja

pre 9 godina

U tom slučaju naš savez bi trebalo da povuče reprezentaciju iz kvalifikacija.
To bi bila nezapamcena nepravda, Albanci bi dobili ono po šta su i dosli u Beograd.

bgbeholder

pre 9 godina

Ako to znaci da se i utakmica planirana u Albaniji igra pod istim uslovima - neutralan teren/prazan stadion:
slazem se- najbolje resenje!

Isa

pre 9 godina

Prestanite da unapred optužujete Uefu, dosta vašeg agresivnog piskaranja! Tražite 3:0 iako je rulja upala na teren i oni traže 3:0 iako su zveckali oružjem "velike albanije". A u Uefi neće nikoga da nagrade nepravedno, jer su se i jedni i drugi nedostojno poneli. Kazniće krivce ali nikome neće dati pobedu za stoom jer je niko i ne zaslužuje.

dr.mr.

pre 9 godina

mada,nisu hteli da izdju ponovo na teren iako je bilo odluceno da se utakmica nastavi...
u svakom slucaju cemo biti osteceni!
pu,zgadjen sam!

Salle

pre 9 godina

Atina ili Solun!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zile, 16. oktobar 2014 22:40)

Ehh kada bi znao koliko Albanaca jede grčki hleb ne bi to napisao. Ima ih svuda brate...

Belić

pre 9 godina

A skandalazno ponašanje njihovih igrača koji nasrću na Mitrovića čime dokazuju da podržavaju ideologiju velike Albanije? A to što se igrači pesničaju sa nekolicinom navijača? Jednog šutiraju nakon što već leži na zemlji. Eto nekoliko razloga da se suspenduju.

otkacheni

pre 9 godina

Ovo se nece desiti. Kada bi je igrali? Nije lako dogovoriti 10 drugara da dodju u isto vreme na fudbal u balon, a kamoli vrhunske klubove da dva puta pustaju igrace za isti mec.

Cvijo

pre 9 godina

Utakmicu treba odigrati ponovo, ali na početku utakmice isključiti igrače koji su učestvovali u tuči. U suprotnom bi bila nagrađena ekipa čiji igrači su izazvali nerede.

Aleksandar

pre 9 godina

Nikada ovo ne bih prihvatio. Što to nisu predložili za utakmicu Italija-Srbija, nego su je ekspresno registrovali 3:0 za Italijane, zbog incidenata naših navijače koje su italijanski domaćini pustili na stadion sa noževima i bakljama. Ovo je politička provokacija nezapamćena u istoriji fudbala. ALBANCI SU SVE ISPLANIRALI, ALI SVE. Pa niko ne obezbeđuje u svetu stadion od letećih objekata. Plivaču Čaviću su oduzeli medalju zbog majice Kosovo je Srbija. Mi da razvijame na ovaj način zastavu Velike Srbije na stadionu u Zagrebu, Sarajevu, Tirani izbacili bi nas na 5 godina ekspresno. UEFA je očigledno mafijaška organizacija pa neka igraju sa svojom braćom Albancima. Nadam se da B92 nije cenzurisan i da će komentar biti objavljen. Pozdrav

tomy

pre 9 godina

Izbaciti i jedne i druge i to za primer trecima i sve sledece koje zvizde na neciju himnu kazniti sledecim mecom bez publike pa ces da vidis dali ce sledeci put da zvizde pa zatim ostale gluposti koje se nadovezuju.

juve

pre 9 godina

najbolje tako,pa da im smestimo tri komada,pa neka onda slave..i druga utakmica da se ne igra u Albaniji pa onda jos jednom tri komada...pa posle nek se igraju dronovima kad mi budemo na prvenstvu !!!

NIKAKO!!!!

pre 9 godina

Da se igra na neutralnom terenu gde mi trebamo da budemo domacini,a revans da se igra u tirani pred publikom!!!!pa to bi onda nagradili Albance.Nikako ne pristati na to po cenu da istupimo iz kvalifikacija.Ovo je teroristicki cin,i treba istrajati na tom!!!!

Džoni

pre 9 godina

Predlažem da se igra na Kosovu! Srbija ali nije Srbija, Albanija ali nije Albanija. Tamo neka odigraju obe! I mi i oni smatramo da je to naše!

ministar

pre 9 godina

Sve cemo kombinacije da iskomentarisemo i sta god da se desi ok...
Ali glavno pitanje je sta ce osudjenik koji u civilizovanim zemljama ne bi mogao da pridje terenu rada na istom. Gde je sudstvo, policija...isti ljudi nas zavijaju u crno.

alex

pre 9 godina

Ma istupimo iz svih takmicenja UEFE i cao!!! Dokle vise da nas zaj....?!?!? Neutralan teren? pa daj da na svakom gostovanju napravimo neko s..... i igramo na neutralnom terenu ispocetka utakmicu!!! Nego da smo mi tako nesto uradili diskvalifikovali bi nas do kraja zivota!

Бракус

pre 9 godina

А неутрални терен у Бечу....
Хахахахахаха,ала би се тукли и без публике на трибини...
Наравно,по граду...

maigona

pre 9 godina

Ja sam srecnija zbog svega ovo sto se desilo u Beogradu, ovaj dogadjaj ujedinio nas narod kao nikada pre, albanci iz Albanije mislili da su srbi evropski narod tako da smo mi sa Kosova imali puno problema da njih ubedimo kako ste vi u stvari jeste, sada su videli i oni i ceo svet.

Rocky

pre 9 godina

@karmadhi Vasa zastava je uredno, i pos vim propisima, bila istaknuta na stadionu. To sto se vi volite neku drugu, samo vama znanu zastavu, je vas problem.

Alphonse-Marie-Adolphe de Neuville

pre 9 godina

To bi bilo najbolje. Jer zaista ni jedna ni druga strana ne zaslužuju pobedu od 3:0. Jednom i da UEFA pogodi (tj. ako stvarno tako bude).

miki

pre 9 godina

Albanci su krivi za sve. Nasi su samp hteli da odbrane svoj obraz i poštenje kako ni jedan drugi huliga nevi to uradio za svoju zemlju.. Treba da ih dobijemo sa (3:0).

Lud-zbunjen-normalan

pre 9 godina

Najrealnije! To sam rekao cim se zavrsilo ono u utorak. Da nisu oni "pametni" uleteli na teren, zna se, bilo bi 3:0 za nas na zelenom stolu. Razumljivo da albosi nisu hteli izaci na teren posle svega. ..A iskreno i bolje sto nisu izasli. Mislim, da bih nasi "navijaci" napravili jos veci skandal. Bodove oduzimati, izbaciti nas iz kvalifikacija nebih bilo uredu! Nasi igraci su ispali ljudine! Samo jos da igraju fudbal kako treba i bice sve uredu :)

Milos

pre 9 godina

da pojasnim malo onima kojima nije jasno. Ova utakmica koja je bila preksinoc kao da nijee ni bila nikad. Albanija dobija novu utakmicu na neutralnom terenu bez publike, dok ce svoju utakmicu bezz ikakvih problema igrati na ispunjenom stadionu u tirani. Dakle uspeli su u nameri da isprazne stadion Srbije

tko-si-da-si

pre 9 godina

Albanija je ostecena .Cisto sumnjam da ce srbija proc ovako dobro .napad navijaca sa stolicom na igraca je tezak prekrasaj i u kafani a kamoli na igralistu .

Wes

pre 9 godina

Ako bude tako, ma gde se utakmica igrala, jedino utakmica bez prisustva publike ima smisla, nažalost. Sve ostalo vodi u mnogo veću katastrofu koja nema veze sa sportom i fudbalom.

noah

pre 9 godina

Gledajući ovo s strane pošto nisam pripadnik ni jedne ni druge nacije vidim da je ode najmanje rič o sportu. Opet se dešava ono isto šta je uvik dobro prolazilo na balkanu..kruha i igara..samo ne nogometa. Velika Srbija,Velika Albanija...čak ni sport nemoze bit normalan. Velik jad bjeda neimastina na obe strane i ciloj regiji...to je jedino sta je veliko al eto tu i tamo uvik neko nastoji bacit iskru da plamen opet plane i proguta i ovo malo sta je ostalo običnog napaćenog naroda....u tuđim igrama ti jedino i stradavaju...

broj 1

pre 9 godina

uozbiljite se i pogledajte istini u oči, huligani koji su uleteli na teren i tukli njihove igrače su nam napravili problem. Da se to nije desilo imali bi smo svo pravo da očekujemo službeni rezultat. Ali posle toga smo mi ti koji su na tapetu! Batalite te teorije zavere i ostale gluposti i budite realni.

nnn

pre 9 godina

u sustini to je jedino moguce resenje. bez obzira na dron, navijaci su uleteli na teren i napali albanske igrace. da se to nije desilo, to jest da su pustili igrace da se tuku, bar jedan albanski igrac bi dobio iskljucenje, ako ne i dva. stvarno mi nisu jasni takvi navijaci. utakmica je mogla i ranije da bude prekinuta, npr kod izvodjenja kornera i bacanja petardi na albanskog igraca u 10tom minutu. samo zbog toga bismo dobili zestoku kaznu i navijanje je bilo sve gore i gore. mozda se albanci sada kaju sto nas nisu ostavili na miru i po starom sami sebi zagorcali zivot...
ovako nadam se da cemo i mi igrati protiv njih u gostima bez publike...

Filip

pre 9 godina

Ama polako znam da su ljudi nestrpljivi ali ne nasedajte na ovakva pisanja , tek fudbalski savezi treba da se izjasne, delegati i sudije pa tek do cetvrtka da se odluci. Obe strane se terete za nesto ali ono za sta se albanci terete je mnogo ozbiljnije a i sve je pocelo zbog njihovog drona i fizickog napada (otimanje karte velike albanije). Cekajte cetvrtak jer ovo sada nista ne znaci.

Milan

pre 9 godina

po svemu ovome,bilo bi realno samo ako ni mi ne gostujemo u tirani...

Slazem se,nas savez bi trebao da prihvati ovakvu odluku jedino ukoliko se i uzvratna utakmica bude igrala na neutralnom terenu i bez prisustva publike.Nadam se da ce nas savez da insistira na tome.U suprotnom,uefa bi nagradila Albaniju,a kaznila iskljucivo nas.

Ratko

pre 9 godina

Zapamtite ovo! Nikada ali nikada koliko pratim fudbal se nije desilo da ekipa koja ne izadje na teren i pored stvorenih uslova, odbije obracanje delegata da se utakmica odigra, nikada se nije desilo da ta ekipa prodje ovako i dobije priliku da igra na neutralnom terenu. To bi znacilo da smo mi vec kaznjeni i onda u narednim mecevim morao bi da se nadje balans da igramo pred svojim navijacima, da ne bude to 3-4 utakmica neigranja bez publike! Ako Albanci prodju ovako to je jedna velika sramota! Rasirili fasisticku mapu nepostojece drzave sa slikama 2 lika iz politike i dobije jos priliku da igraju sa nama pred praznim tribinama. Jos pride nama kazna u narednim mecevima bez publike zbog organizacije! Zbog upada 5-10 huligana od koji se dvoje sukobilo direktno sa igracima? Pa oni su super prosli pored krcatog stadiona od 30 hiljada ljudi! Cisto sumnjam da ce ovaka kazna biti, mora ici 3 boda nama, nekoliko utakmica bez publike i eliminacija Albanije sa daljeg takmicenja.

boki

pre 9 godina

Baš me zanima da li će albanci doći na utakmicu na neutralnom terenu. Realno mislim da se boje katastrofalnog poraza to bi im bilo pravo poniženje pošto već sada uveliko slave.

fancy

pre 9 godina

3:0 za nas i par meceva bez publike, to je kazna! Svakako bi ih dobili...samo da ne igraju Danko i Bambi naravno vec recimo Darko, Radovic i Mrdja u 4-4-2 firmaciji, slazete li se?

Mrki

pre 9 godina

Ne treba kazniti fudbal vec drzavu! Sta su krivi fudbaleri? I zasto da ispastaju Ivanovic, Matic, Kolarov.. Uveo bih sankcije drzavi na svim nivoima pa kaznu neka snose premijer i policija kad nisu sposovni da organizuju red.

bosanacbrcko

pre 9 godina

dron je mogao svako da posalje ko moze da dokaze da su to ucinili albanci .. ono sto je cinjenicno stanje jeste da je srbija pala na ispitu da osigura sigurnost igraca nije se smjelo dopustit da navijaci udju u teren i tuku albanske igrace .. ovom odlukom je srbija nagradjena relano gledano

karmadhi

pre 9 godina

Svuda u svetu vijore zastave i jedne i druge reprezentacije, a vi serbi niste dozvolili uopste da neko dodje i vijori svoju zastavu a sdruge strne dron i zastavu uzimate za pretekse za nasilju i svega drugo ove je vase sovenistiko srpsko, lice.

Luka

pre 9 godina

Ako je ovo tačno,apsolutni moralni pobednik je Albanija,a Srbija po ko zna koji put ispala naivna i glupa...neko MORA podneti konsekvence za organizaciju...hteo sam da napišem nešto blažu varijantu al kad se setim Bogdanova na terenu.....Tražite da se drugi meč odigra na neutralnom terenu...ili nemojte ni pomisliti da igrate meč u Tirani!!!!
Koliko god da budem realan, sa ovom Uefom jednostavno nešto nije u redu....

Disneyland etnike

pre 9 godina

Meni bi se ovakva odluka dopala. Ako neko ima iskustva igranja pred praznim tribinama, onda smo to mi. Na ovakvoj utakmici cela priča će se svesti isključivo na fudbalsku veštinu gde smo mi, verujem, u znatnoj prednosti. Albanci više ne bi mogli da mešetare i love u mutnom već bi morali da se okrenu igri. Nadam se da će do tada veći broj naših igrača (naročito napadači) biti u formi i da ćemo bez većih problema rešiti ovu utakmicu.

nesa

pre 9 godina

stani bre malo gde je taj dron. pa takav dron ima serski broj negde ili moze da se hakuje da se vidi put ko je bio vasnik? ajde da se nezezamo?

zzzzz

pre 9 godina

Bojim se da je najrealnije da se utakmica ne odigra i da se bodovi ne dodele ni jednima ni drugima, cime bi i jedni i drugi bili kaznjeni, sto je sigurno cilj UEFA. Takodje, to bi odgovaralo i Portugalu i Danskoj, koji svakako u ovoj situaciji takodje lobiraju za svoje interese. To ne bi bio prvi put da se neki mec kvalifikacija ne odigra, npr. 2008. u nasoj grupi kvalifikacija Jermenija i Azerbejdzan uopste nisu igrali medjusobne meceve, pa su tek u narednim kvalifikacionim ciklusima razdvojeni. Valjda gresim, ali zivi bili pa videli.

Zox

pre 9 godina

Dajte da organizujemo dobrotvorne koncerte, peticije, da skupljamo lovu - svakome igracu po milion evra ako bude rezultat 10:0 za nas... Svaki sledeci go - jos para... I medalje...

bujanovac

pre 9 godina

3:0 za Albaniju sigurno,drom je dosao iz van stadiona ,gde su bili tih 5000 xa sigurnost,mozda srbi sami to radili jer manje boli 3:0 na stolu nego u teren da izgube od albanije

bgd

pre 9 godina

Ako ovako urade kaznice samo nas savez, jer mi necemo igrati na domacem terenu, a jos ako je taj neutralni teren na primer u Svajcarskoj onda bolje da istupimo iz kvalifikacija

CTO

pre 9 godina

Moje misljenje je da je ovo nepravedno resenje. Slazem se da utakmica treba da se igra bez navijaca zbog upada na teren i baklji ALI u Beogradu. Revans utakmicu odigrati u Albaniji takodje bez domacih navijaca zbog odbijanja njihovih fudbalera da izadju na teren i zbog prisustva Albanskih navijaca u Beogradu iako je to bilo zabranjeno! Sigurno nasi nisu upravljali dronom i zakacili onu zastavu na njega. Po meni bi to bilo pravedno. Mada kakva je pravda u danasnje vreme igrace se u Austriji ili Svajcarskoj...

as

pre 9 godina

Da pogodim grad gde ce se igrati utakmica, Moskva, Bec, Atina, Bukurest ili mozda Varsava :))
(Staridz, 17. oktobar 2014 00:42)

Banja Luka:)

Hrvat1

pre 9 godina

Za prekid utakmice je kriv iskljućivo igrać Albanije koji je oteo zastavu iz ruku Vašeg nogometaša . Sve ostalo je došlo samo po sebi.

my way

pre 9 godina

Читам на блицу вест "Hit na internetu: Kako je hrvatski ljubitelj fudbala očitao lekciju Albancu", кад оно коментар Мире из Слита, хаха.

ili nadgrađena

pre 9 godina

Albanija je ostecena .Cisto sumnjam da ce srbija proc ovako dobro .napad navijaca sa stolicom na igraca je tezak prekrasaj i u kafani a kamoli na igralistu .

Da pojasnimo nešto, komšija. Zamisli igra se Hrv-Srb u sred Zagreba, a onda ti odjednom nad glavom proleti velikosrpska zastava nošena nekakvim NLO-om. Pokušaj da se transmituješ u takav momenat. Pa sve i da ceo stadion uleti na teren i da polete sve stolice i dalje bih smatrala da smo sami krivi što smo isprovocirali. A onda dodaj da to nije neslana šala nekog nasumičnog srpskog navijača, već unapred osmišljena akcija dirigovana od strane srpskih vlasti. Po završetku "utakmice" dočekujemo fudbalere na aerodromu, palimo hrvatsku zastavu, opsedamo ambasadu, napadamo domove u kojima žive Hrvati, u Vukovaru se slavi sa četničkim obeležjima... I onda UEFA kaže da se utakmica ponavlja na neutralnom terenu. Jel Srbija time oštećena?

estiar

pre 9 godina

Pa da su nasi ovo uradili u Albaniji, pa cak i da su svi usli sa tribina, opet bi izgubili sa 0:3 i bili bi kaznjeni sa 100 godina ne igranja zvanicnih utakmica, i ko zna koliko novcano. A oni bi dobili 1-2 utakmice pred praznim tribinama.

vojkan

pre 9 godina

Pitam se kako bi se utakmica, da je kojim slučajem igrana u Tirani a sve se ovo isto desilo, samo da smo mi okačili kartu Dušanove Srbije , kojim bi se rezultatom utakmica registrovala. Siguran sam 3 : 0 za Albaniju. Čaviću uzeše zlatnu medalju zbog majce . Ovde je sve jasno, nevole te bre ko Rusa, ti si za njih sirovinska baza i cena ti je 200 eura mesečno.

gt

pre 9 godina

Vi stvarno mislite da ćete ih pobijediti? Oni su pred 30 000 ljudi bili bolji od vas do prekida, Srbija je prvih 10-15 minuta pritisnula i to je to, što je utakmica dalje išla to su Albanci bili bolji.

ljubičice

pre 9 godina

Ne, ne, ne, vi što predlažete da se umesto u Tirani igra na neutralnom terenu, ne! Tamo da se igra- da vidimo kakvi su oni domaćini!

rusimir

pre 9 godina

Ja bi tebi od srca čestitao. Ovo je veluki dan za veliku albansku naciju. Izveli ste prvi let u povjesti albanskog naroda. Ceo svet slavi braću Wright,a vi sad možete slavit braću Rama. Jeste da je malo čudno šta ste za istoriski albanski let odabrali susednu zemlju i da je to bespilotna letjelica ali ni Amerikanci ne šalju odma na Mars žive ljude, polako i za koju godinu imace te će čoveka koji odlazi u nebo. Jučerašnji dan velika Albanska nacija može slavit ka dan osnivanje Albanskog ratnog vazduhoplovstva i protiv vazdusne obrane.

runner

pre 9 godina

Predlažem čelnicima FSS, da kad se sve ovo smiri, donesu odluku da se u narednih 4-5 godina zabrani odigranje fudbalskih reprezentativnih utakmica svih kategorija u Beogradu. Neka srede I urede dva manja stadiona u Srbiji, recimo Užice i Suboticu, i neka tamo igraju kvalifikacione utakmice jer je očigledno da Beograd već duže vreme nije ni mesto I ni ambijent za održavanje istih. I suviše je negativnog naboja. Čak i igračima Partizana igranje međunarodnih utakmica u Humskoj pada teže nego igranje na strani. Fudbalska reprezentacija BiH već godinama ne igra u Sarajevu nego u Zenici, a vidim da I Albanci, svoje utakmice, igraju u Elbasanu.

Zoran

pre 9 godina

Pa zar se moglo očekivati drugo od "neutralne" FIFE i čelnika EU i USD koji su, i ranije, iz pozadine vukli konce i podržavali Albanske akcije a sada bili "jako iznenadjeni".

mlekadzija

pre 9 godina

Iz ove nepotvrdjene najave se vec vidi da je proradio albanski lobi... kakva nova utakmica??? Ostre kazne ce da budu samo za nas a ovi ce da se izvuku...dvostruli arsini opet na delu. Kada nasi huligani naprave dzumbus (kao pre 4 godine) i pored teskih propusta u organizaciji meca od strane domacina kazne zamo nas... I sad ce da se ponovi isto.

Sirijac

pre 9 godina

Kako radi Platini, nova utakmica će se igrati u Prištini, Splitu, Zagrebu,Skoplju ili u Bazelu. Ovo su za Platinija neutralni tereni. Nema pravde za Srbiju u Evropi.

Milos

pre 9 godina

Da li neko ima hrabrosti da reaguje na ovakve nagrade fudbalskom savezu albanije? Odbiti ponavljanje utakmice kao sto su albanci odbili. 3-0 ili nista.

Lazar

pre 9 godina

Boze mili cuda velikoga kad se scase po zemlji Srbiji...1.) Srbiju kazniti zbog slabe organizacije utakmice. Albaniju kazniti zbog politicke provokacije. 2.) kazna ista za obe zemlje 20 godina smiju igrati iskljucivo samo izmedju sebe sa nikim vise. Kad se polozi ispit osnovnog ponasanja da ono sto nezeloimo da drugi rade nama nemojmo ni mi njima tacka nema druge.

raguza

pre 9 godina

Za srbiju ovo je lakse, jer bih navijaci napadali svoju ekipu posto nisu igrali dobro! Srpska ekipa je bila u vecem risku nego Albanska! I zato je i igra prekidana, pre drona!

071

pre 9 godina

Kako li ce okarakterisati huligane na terenu na čelu sa Bogdanovim? To je zabrinjavajuće. Ova koskanja i guranja igraca nisu ništa novo i neviđeno.

Marko

pre 9 godina

Srednje i nepravedno prema Srbiji rešenje bi bilo da se obe utakmice igraju na neutralnom terenu, bez publike.
Ako se druga utakmica bude igrala u Tirani, onda je Albanija nagrađena za provokaciju.

mandrack

pre 9 godina

Na kraju ce biti ovako: novčane kazne i jednoj i drugoj reprezentaciji (Albanija morati više da plati i to će biti jedina kazna koju će oni dobiti,a da je veća od naše), ponavljanje utakmice na neutralnom terenu, kazna nama-igranje bez publike 2-3 utakmice zbog nereda uz uslov da ako se nešto slično ponovi i na jednoj i na drugoj strani obe reprezentacije budu diskvalifikovane iz daljeg takmičenja. Albanija će bolje proći, a mi ćemo naravno biti krivi za većinu nemilih događaja.

Vladan

pre 9 godina

Ovako,albanska provokacija je izazvala prekid meca i to svi koji se bave sportom moraju da priznaju,znaci treba ih kazniti...ali...
Uvek postoji ali...sta ce huligani na terenu i da biju protivnicke igrače to nigde i nikad ne sme da bije,opametimo se jednom,ne trcimo pred rudu.tako da ako bude nove utakmice to je poklon i nama i njima a ma kolko mi je teško da kažem bez bodova za nas i to samo zbog upada huligana i bez bodova za njih...sve ostalo je poklon ili jednima ili drugima ili oboma

deki

pre 9 godina

Oba saveza moraju biti novcano kaznjena, mi mozda i utalmicu bez publike a ova da se odrzi sto je moguce dalje, recimo na Farskim ostrvima.Jer kakva korist ako se igra u nekom vecem evropdkom gradu, doci ce i nasi i njihovi i za tamosnju policiju puno posla.Zato ili Farska ostrva ili krajnji sever Norveske

lukas

pre 9 godina

Banja Luka, Moskva, Pirej.. a zamislite da bude u Pg pola pola stadion pa rokaj jedino sto Bogdanov ima zabranu al bice nas dosta:)

Небојша

pre 9 godina

Atina ili Solun!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zile, 16. oktobar 2014 22:40)

Ehh kada bi znao koliko Albanaca jede grčki hleb ne bi to napisao. Ima ih svuda brate...
(Salle, 16. oktobar 2014 23:47)

Ст. Петербург

dzon travolta

pre 9 godina

ako budemo uopste igrali utakmicu sa Albancima oni su nagradjeni,jer ovo je situacija za najmanje sluzbeni rezultat 3:0 u korist nas.. a nas kazniti za sve ovo sto smo mi radili na nacin na koji se kaznjavaju te stvari,a to su sve prekrsaji za novcane kazne.. treba napraviti razliku izmedju ova dva prekrsaja zato sto nisu isti,njihov je tezi! ne samo zbog politicke poruke koje su STROGO zabranjene,vec i zbog toga sto je vecina nasih prekrsaja proizisla iz provokacije te politicke poruke!

mec ponoviti u RS

pre 9 godina

Licno mislim daje odluka nekorektna prema Srbiji, ali Albanci ne bi imali za sta da se uhvate da se nisu navijaci pojavili na terenu.
Istinu za volju, smisljena provokacija je bila inicijalna kapisla i ceo scenario je smisljen mnogo ranije, ali i nasa organizacija meca nije bila za potrebnom nivou.

Ako bi se vec moralo da igra nova utakmica na neutralnom terenu, predlazem da se igra u BiH , Republika srpska - Banja luka.

Nasi igraci bi imali veliku podrsku navijaca u Banjaluci, a i sami Srbi u RS bi bili odusevljeni svojom ulogom ogranizatora, jer nisam procitao da ce se igrati bez prisustva navijaca. U ovom slucaju bi nasi momci imali identicnu podrsku kao i na stadionu JNA.

Jedino pitanje se postavlja da li bi eventualno ponovljena utakmica u BL mogla da sve bezbednosne mere preduzme obzirom da je utakmica najviseg rizika. Pripadnici milicije bi bili iz svih entiteta. Nisam siguran da bi svi milicioneri nesrpskih kantona odradili cestito posao da bi se mec priveo kraju bez incidenta, koji bi nas tek onda skupo kostao.

U svakom slucaju trebalo bi razmotriti dobro ovu mogucnost i doneti pametnu odluku gde da se odzi ponovljeni mec. Novi incident bi se, nazalost, samo nama prikacio bez obzira sta se desilo.

deki

pre 9 godina

Ukoliko se odluci da se igra na neutralnom terenu bez prisustva publike, onda bi fer i korektno bilo da se i druga utakmica tako igra. Ili da se ova igra kod nas bez prisustva publike, a druga kod njih takodje bez prisustva publike.

Sportaš

pre 9 godina

Ovo što se desilo nije nikako u interesu sporta. Ali eto problem se desio prije svega zbog sigurnosnih propusta kako prije tako i za vrijeme utakmice, pije , za vrijeme i poslije incidenta. Huligana i provokatora ima svugdje pa gdje god da bi se igrala neka ponovljena utakmica , ako ne bi bili zadovoljeni sigurnosni uvjeti, koja je razlika ? Ako političari izjavljuju da je ovo pokazuje da postoji problem koji se neće riješiti desetljećima ili stoljećima, onda nije nešto s njihovim glavama u redu. Pravdanje organizatora da se nije mogla predvidjeti provokacija iz zraka je smiješno. Pa ne daj bože da su umjesto krpe provokatori poslali suzavac ili eksplozivnu napravu. A koliko je organizator bio spreman i mogli su. Možda nakon ovog sranja svi u svijetu malo razmisle i analiziraju kako su Englezi napravili od huligana "kazališnu publiku", a nigdje kao tamo nije bilo nereda. Jedan srpski komentator je dobro reko ustvrdeći da je ovo još dobro i prošlo, koliko bude nereda , povrijeđenih ili čak ubijenih kada igraju dva najveća beogradska kluba. Zato iz ovog treba potpuno izbaciti politiku, koliko god da je provokacija ipak prije svega bila politička. Ali optuživati državni vrh gostiju za organizaciju je suludo. Bolje je riješiti probleme u svome dvorištu pa će ovakvi izgredi biti nemogući kako u Srbiji tako i po cijelom svijetu. Balkanski prostori se često potenciraju, ali ni izbliza nisu najveći problem !

Milos

pre 9 godina

Pa u tom slucaju Albanci ce biti nagradjeni. Ne treba da igramo tu utakmicu i neka fudbaleri ne gube vreme nego neka se vrate svojim obavezama u klubovima.

džoni zmaj

pre 9 godina

Sve osim službenog rezultata za našu reprenzetaciju ili nastavak utakmice od 41og minuta sa publikom bila bi kradja i bili bi žestoko osteceni. u tom slučaju ne bi trebalo ni nastavljati kvalifikacije nego istupiti.

ND

pre 9 godina

Dobicemo sa 3:0 na neutralnom terenu, a posle toga napunimo na svakoj utakmici tribine i navijajmo posteno i podrzimo nase igrace!!!

zmajlav tarzanovic

pre 9 godina

Ja mislim da bi bila jaka fora da se moje mukotrpne godine sa vama obeleze utakmicom na Severnom polu, a ako je suvise hladno onda makar na Grenlandu ili Islandu...

mattko

pre 9 godina

Neka se premijeri dogovore sta je to neutralan teren. Brisel? Zagreb,Sarajevo, Ljubljana, Moskva ili Cikago? Platinijev Pariz je najbolje resenje po meni.

Pacov

pre 9 godina

Ajmo mi polako da dignemo ruke od fudbala. Mi sad upadamo u diplomatske krize zbog tima koji će i ovako i onako ispasti kad tad. Svaki put se ponadam to je to, i svaki put se obrukamo. Šta fali hokeju ili ragbiju?

maigona

pre 9 godina

Ja sam srecnija zbog svega ovo sto se desilo u Beogradu, ovaj dogadjaj ujedinio nas narod kao nikada pre, albanci iz Albanije mislili da su srbi evropski narod tako da smo mi sa Kosova imali puno problema da njih ubedimo kako ste vi u stvari jeste, sada su videli i oni i ceo svet.

tko-si-da-si

pre 9 godina

Albanija je ostecena .Cisto sumnjam da ce srbija proc ovako dobro .napad navijaca sa stolicom na igraca je tezak prekrasaj i u kafani a kamoli na igralistu .

karmadhi

pre 9 godina

Svuda u svetu vijore zastave i jedne i druge reprezentacije, a vi serbi niste dozvolili uopste da neko dodje i vijori svoju zastavu a sdruge strne dron i zastavu uzimate za pretekse za nasilju i svega drugo ove je vase sovenistiko srpsko, lice.

fancy

pre 9 godina

3:0 za nas i par meceva bez publike, to je kazna! Svakako bi ih dobili...samo da ne igraju Danko i Bambi naravno vec recimo Darko, Radovic i Mrdja u 4-4-2 firmaciji, slazete li se?

bujanovac

pre 9 godina

3:0 za Albaniju sigurno,drom je dosao iz van stadiona ,gde su bili tih 5000 xa sigurnost,mozda srbi sami to radili jer manje boli 3:0 na stolu nego u teren da izgube od albanije

baja

pre 9 godina

U tom slučaju naš savez bi trebalo da povuče reprezentaciju iz kvalifikacija.
To bi bila nezapamcena nepravda, Albanci bi dobili ono po šta su i dosli u Beograd.

miki

pre 9 godina

Albanci su krivi za sve. Nasi su samp hteli da odbrane svoj obraz i poštenje kako ni jedan drugi huliga nevi to uradio za svoju zemlju.. Treba da ih dobijemo sa (3:0).

bosanacbrcko

pre 9 godina

dron je mogao svako da posalje ko moze da dokaze da su to ucinili albanci .. ono sto je cinjenicno stanje jeste da je srbija pala na ispitu da osigura sigurnost igraca nije se smjelo dopustit da navijaci udju u teren i tuku albanske igrace .. ovom odlukom je srbija nagradjena relano gledano

Isa

pre 9 godina

Prestanite da unapred optužujete Uefu, dosta vašeg agresivnog piskaranja! Tražite 3:0 iako je rulja upala na teren i oni traže 3:0 iako su zveckali oružjem "velike albanije". A u Uefi neće nikoga da nagrade nepravedno, jer su se i jedni i drugi nedostojno poneli. Kazniće krivce ali nikome neće dati pobedu za stoom jer je niko i ne zaslužuje.

tomy

pre 9 godina

Izbaciti i jedne i druge i to za primer trecima i sve sledece koje zvizde na neciju himnu kazniti sledecim mecom bez publike pa ces da vidis dali ce sledeci put da zvizde pa zatim ostale gluposti koje se nadovezuju.

Gradjanin

pre 9 godina

Odlicno. Neutralan teren - BEZ PUBLIKE.
Revans takodje, neutralan teren - BEZ PUBLIKE.

Da ih nabijemo sa golovima i ponizimo, da im se smeje citav svet. Uzmemo 6 bodova i mars skotovi bezobrazni LAZLJIVI.

Belić

pre 9 godina

A skandalazno ponašanje njihovih igrača koji nasrću na Mitrovića čime dokazuju da podržavaju ideologiju velike Albanije? A to što se igrači pesničaju sa nekolicinom navijača? Jednog šutiraju nakon što već leži na zemlji. Eto nekoliko razloga da se suspenduju.

Milos

pre 9 godina

da pojasnim malo onima kojima nije jasno. Ova utakmica koja je bila preksinoc kao da nijee ni bila nikad. Albanija dobija novu utakmicu na neutralnom terenu bez publike, dok ce svoju utakmicu bezz ikakvih problema igrati na ispunjenom stadionu u tirani. Dakle uspeli su u nameri da isprazne stadion Srbije

Alphonse-Marie-Adolphe de Neuville

pre 9 godina

To bi bilo najbolje. Jer zaista ni jedna ni druga strana ne zaslužuju pobedu od 3:0. Jednom i da UEFA pogodi (tj. ako stvarno tako bude).

alex

pre 9 godina

Ma istupimo iz svih takmicenja UEFE i cao!!! Dokle vise da nas zaj....?!?!? Neutralan teren? pa daj da na svakom gostovanju napravimo neko s..... i igramo na neutralnom terenu ispocetka utakmicu!!! Nego da smo mi tako nesto uradili diskvalifikovali bi nas do kraja zivota!

Aleksandar

pre 9 godina

Nikada ovo ne bih prihvatio. Što to nisu predložili za utakmicu Italija-Srbija, nego su je ekspresno registrovali 3:0 za Italijane, zbog incidenata naših navijače koje su italijanski domaćini pustili na stadion sa noževima i bakljama. Ovo je politička provokacija nezapamćena u istoriji fudbala. ALBANCI SU SVE ISPLANIRALI, ALI SVE. Pa niko ne obezbeđuje u svetu stadion od letećih objekata. Plivaču Čaviću su oduzeli medalju zbog majice Kosovo je Srbija. Mi da razvijame na ovaj način zastavu Velike Srbije na stadionu u Zagrebu, Sarajevu, Tirani izbacili bi nas na 5 godina ekspresno. UEFA je očigledno mafijaška organizacija pa neka igraju sa svojom braćom Albancima. Nadam se da B92 nije cenzurisan i da će komentar biti objavljen. Pozdrav

otkacheni

pre 9 godina

Ovo se nece desiti. Kada bi je igrali? Nije lako dogovoriti 10 drugara da dodju u isto vreme na fudbal u balon, a kamoli vrhunske klubove da dva puta pustaju igrace za isti mec.

dr.mr.

pre 9 godina

mada,nisu hteli da izdju ponovo na teren iako je bilo odluceno da se utakmica nastavi...
u svakom slucaju cemo biti osteceni!
pu,zgadjen sam!

NIKAKO!!!!

pre 9 godina

Da se igra na neutralnom terenu gde mi trebamo da budemo domacini,a revans da se igra u tirani pred publikom!!!!pa to bi onda nagradili Albance.Nikako ne pristati na to po cenu da istupimo iz kvalifikacija.Ovo je teroristicki cin,i treba istrajati na tom!!!!

Ratko

pre 9 godina

Zapamtite ovo! Nikada ali nikada koliko pratim fudbal se nije desilo da ekipa koja ne izadje na teren i pored stvorenih uslova, odbije obracanje delegata da se utakmica odigra, nikada se nije desilo da ta ekipa prodje ovako i dobije priliku da igra na neutralnom terenu. To bi znacilo da smo mi vec kaznjeni i onda u narednim mecevim morao bi da se nadje balans da igramo pred svojim navijacima, da ne bude to 3-4 utakmica neigranja bez publike! Ako Albanci prodju ovako to je jedna velika sramota! Rasirili fasisticku mapu nepostojece drzave sa slikama 2 lika iz politike i dobije jos priliku da igraju sa nama pred praznim tribinama. Jos pride nama kazna u narednim mecevima bez publike zbog organizacije! Zbog upada 5-10 huligana od koji se dvoje sukobilo direktno sa igracima? Pa oni su super prosli pored krcatog stadiona od 30 hiljada ljudi! Cisto sumnjam da ce ovaka kazna biti, mora ici 3 boda nama, nekoliko utakmica bez publike i eliminacija Albanije sa daljeg takmicenja.

Cvijo

pre 9 godina

Utakmicu treba odigrati ponovo, ali na početku utakmice isključiti igrače koji su učestvovali u tuči. U suprotnom bi bila nagrađena ekipa čiji igrači su izazvali nerede.

Luka

pre 9 godina

Ako je ovo tačno,apsolutni moralni pobednik je Albanija,a Srbija po ko zna koji put ispala naivna i glupa...neko MORA podneti konsekvence za organizaciju...hteo sam da napišem nešto blažu varijantu al kad se setim Bogdanova na terenu.....Tražite da se drugi meč odigra na neutralnom terenu...ili nemojte ni pomisliti da igrate meč u Tirani!!!!
Koliko god da budem realan, sa ovom Uefom jednostavno nešto nije u redu....

juve

pre 9 godina

najbolje tako,pa da im smestimo tri komada,pa neka onda slave..i druga utakmica da se ne igra u Albaniji pa onda jos jednom tri komada...pa posle nek se igraju dronovima kad mi budemo na prvenstvu !!!

bgbeholder

pre 9 godina

Ako to znaci da se i utakmica planirana u Albaniji igra pod istim uslovima - neutralan teren/prazan stadion:
slazem se- najbolje resenje!

Salle

pre 9 godina

Atina ili Solun!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zile, 16. oktobar 2014 22:40)

Ehh kada bi znao koliko Albanaca jede grčki hleb ne bi to napisao. Ima ih svuda brate...

dr.mr.

pre 9 godina

po svemu ovome,bilo bi realno samo ako ni mi ne gostujemo u tirani...
Ponovicu jos jednom da su Čaviću oduzeli medalju zbog "politicke poruke"...

boki

pre 9 godina

Baš me zanima da li će albanci doći na utakmicu na neutralnom terenu. Realno mislim da se boje katastrofalnog poraza to bi im bilo pravo poniženje pošto već sada uveliko slave.

Lud-zbunjen-normalan

pre 9 godina

Najrealnije! To sam rekao cim se zavrsilo ono u utorak. Da nisu oni "pametni" uleteli na teren, zna se, bilo bi 3:0 za nas na zelenom stolu. Razumljivo da albosi nisu hteli izaci na teren posle svega. ..A iskreno i bolje sto nisu izasli. Mislim, da bih nasi "navijaci" napravili jos veci skandal. Bodove oduzimati, izbaciti nas iz kvalifikacija nebih bilo uredu! Nasi igraci su ispali ljudine! Samo jos da igraju fudbal kako treba i bice sve uredu :)

Wes

pre 9 godina

Ako bude tako, ma gde se utakmica igrala, jedino utakmica bez prisustva publike ima smisla, nažalost. Sve ostalo vodi u mnogo veću katastrofu koja nema veze sa sportom i fudbalom.

Džoni

pre 9 godina

Predlažem da se igra na Kosovu! Srbija ali nije Srbija, Albanija ali nije Albanija. Tamo neka odigraju obe! I mi i oni smatramo da je to naše!

Zox

pre 9 godina

Dajte da organizujemo dobrotvorne koncerte, peticije, da skupljamo lovu - svakome igracu po milion evra ako bude rezultat 10:0 za nas... Svaki sledeci go - jos para... I medalje...

CTO

pre 9 godina

Moje misljenje je da je ovo nepravedno resenje. Slazem se da utakmica treba da se igra bez navijaca zbog upada na teren i baklji ALI u Beogradu. Revans utakmicu odigrati u Albaniji takodje bez domacih navijaca zbog odbijanja njihovih fudbalera da izadju na teren i zbog prisustva Albanskih navijaca u Beogradu iako je to bilo zabranjeno! Sigurno nasi nisu upravljali dronom i zakacili onu zastavu na njega. Po meni bi to bilo pravedno. Mada kakva je pravda u danasnje vreme igrace se u Austriji ili Svajcarskoj...

gt

pre 9 godina

Vi stvarno mislite da ćete ih pobijediti? Oni su pred 30 000 ljudi bili bolji od vas do prekida, Srbija je prvih 10-15 minuta pritisnula i to je to, što je utakmica dalje išla to su Albanci bili bolji.

broj 1

pre 9 godina

uozbiljite se i pogledajte istini u oči, huligani koji su uleteli na teren i tukli njihove igrače su nam napravili problem. Da se to nije desilo imali bi smo svo pravo da očekujemo službeni rezultat. Ali posle toga smo mi ti koji su na tapetu! Batalite te teorije zavere i ostale gluposti i budite realni.

ministar

pre 9 godina

Sve cemo kombinacije da iskomentarisemo i sta god da se desi ok...
Ali glavno pitanje je sta ce osudjenik koji u civilizovanim zemljama ne bi mogao da pridje terenu rada na istom. Gde je sudstvo, policija...isti ljudi nas zavijaju u crno.

Milan

pre 9 godina

po svemu ovome,bilo bi realno samo ako ni mi ne gostujemo u tirani...

Slazem se,nas savez bi trebao da prihvati ovakvu odluku jedino ukoliko se i uzvratna utakmica bude igrala na neutralnom terenu i bez prisustva publike.Nadam se da ce nas savez da insistira na tome.U suprotnom,uefa bi nagradila Albaniju,a kaznila iskljucivo nas.

zzzzz

pre 9 godina

Bojim se da je najrealnije da se utakmica ne odigra i da se bodovi ne dodele ni jednima ni drugima, cime bi i jedni i drugi bili kaznjeni, sto je sigurno cilj UEFA. Takodje, to bi odgovaralo i Portugalu i Danskoj, koji svakako u ovoj situaciji takodje lobiraju za svoje interese. To ne bi bio prvi put da se neki mec kvalifikacija ne odigra, npr. 2008. u nasoj grupi kvalifikacija Jermenija i Azerbejdzan uopste nisu igrali medjusobne meceve, pa su tek u narednim kvalifikacionim ciklusima razdvojeni. Valjda gresim, ali zivi bili pa videli.

nnn

pre 9 godina

u sustini to je jedino moguce resenje. bez obzira na dron, navijaci su uleteli na teren i napali albanske igrace. da se to nije desilo, to jest da su pustili igrace da se tuku, bar jedan albanski igrac bi dobio iskljucenje, ako ne i dva. stvarno mi nisu jasni takvi navijaci. utakmica je mogla i ranije da bude prekinuta, npr kod izvodjenja kornera i bacanja petardi na albanskog igraca u 10tom minutu. samo zbog toga bismo dobili zestoku kaznu i navijanje je bilo sve gore i gore. mozda se albanci sada kaju sto nas nisu ostavili na miru i po starom sami sebi zagorcali zivot...
ovako nadam se da cemo i mi igrati protiv njih u gostima bez publike...

Filip

pre 9 godina

Ama polako znam da su ljudi nestrpljivi ali ne nasedajte na ovakva pisanja , tek fudbalski savezi treba da se izjasne, delegati i sudije pa tek do cetvrtka da se odluci. Obe strane se terete za nesto ali ono za sta se albanci terete je mnogo ozbiljnije a i sve je pocelo zbog njihovog drona i fizickog napada (otimanje karte velike albanije). Cekajte cetvrtak jer ovo sada nista ne znaci.

Disneyland etnike

pre 9 godina

Meni bi se ovakva odluka dopala. Ako neko ima iskustva igranja pred praznim tribinama, onda smo to mi. Na ovakvoj utakmici cela priča će se svesti isključivo na fudbalsku veštinu gde smo mi, verujem, u znatnoj prednosti. Albanci više ne bi mogli da mešetare i love u mutnom već bi morali da se okrenu igri. Nadam se da će do tada veći broj naših igrača (naročito napadači) biti u formi i da ćemo bez većih problema rešiti ovu utakmicu.

noah

pre 9 godina

Gledajući ovo s strane pošto nisam pripadnik ni jedne ni druge nacije vidim da je ode najmanje rič o sportu. Opet se dešava ono isto šta je uvik dobro prolazilo na balkanu..kruha i igara..samo ne nogometa. Velika Srbija,Velika Albanija...čak ni sport nemoze bit normalan. Velik jad bjeda neimastina na obe strane i ciloj regiji...to je jedino sta je veliko al eto tu i tamo uvik neko nastoji bacit iskru da plamen opet plane i proguta i ovo malo sta je ostalo običnog napaćenog naroda....u tuđim igrama ti jedino i stradavaju...

raguza

pre 9 godina

Za srbiju ovo je lakse, jer bih navijaci napadali svoju ekipu posto nisu igrali dobro! Srpska ekipa je bila u vecem risku nego Albanska! I zato je i igra prekidana, pre drona!

Бракус

pre 9 godina

А неутрални терен у Бечу....
Хахахахахаха,ала би се тукли и без публике на трибини...
Наравно,по граду...

Sportaš

pre 9 godina

Ovo što se desilo nije nikako u interesu sporta. Ali eto problem se desio prije svega zbog sigurnosnih propusta kako prije tako i za vrijeme utakmice, pije , za vrijeme i poslije incidenta. Huligana i provokatora ima svugdje pa gdje god da bi se igrala neka ponovljena utakmica , ako ne bi bili zadovoljeni sigurnosni uvjeti, koja je razlika ? Ako političari izjavljuju da je ovo pokazuje da postoji problem koji se neće riješiti desetljećima ili stoljećima, onda nije nešto s njihovim glavama u redu. Pravdanje organizatora da se nije mogla predvidjeti provokacija iz zraka je smiješno. Pa ne daj bože da su umjesto krpe provokatori poslali suzavac ili eksplozivnu napravu. A koliko je organizator bio spreman i mogli su. Možda nakon ovog sranja svi u svijetu malo razmisle i analiziraju kako su Englezi napravili od huligana "kazališnu publiku", a nigdje kao tamo nije bilo nereda. Jedan srpski komentator je dobro reko ustvrdeći da je ovo još dobro i prošlo, koliko bude nereda , povrijeđenih ili čak ubijenih kada igraju dva najveća beogradska kluba. Zato iz ovog treba potpuno izbaciti politiku, koliko god da je provokacija ipak prije svega bila politička. Ali optuživati državni vrh gostiju za organizaciju je suludo. Bolje je riješiti probleme u svome dvorištu pa će ovakvi izgredi biti nemogući kako u Srbiji tako i po cijelom svijetu. Balkanski prostori se često potenciraju, ali ni izbliza nisu najveći problem !

Rocky

pre 9 godina

@karmadhi Vasa zastava je uredno, i pos vim propisima, bila istaknuta na stadionu. To sto se vi volite neku drugu, samo vama znanu zastavu, je vas problem.

as

pre 9 godina

Da pogodim grad gde ce se igrati utakmica, Moskva, Bec, Atina, Bukurest ili mozda Varsava :))
(Staridz, 17. oktobar 2014 00:42)

Banja Luka:)

Mrki

pre 9 godina

Ne treba kazniti fudbal vec drzavu! Sta su krivi fudbaleri? I zasto da ispastaju Ivanovic, Matic, Kolarov.. Uveo bih sankcije drzavi na svim nivoima pa kaznu neka snose premijer i policija kad nisu sposovni da organizuju red.

rusimir

pre 9 godina

Ja bi tebi od srca čestitao. Ovo je veluki dan za veliku albansku naciju. Izveli ste prvi let u povjesti albanskog naroda. Ceo svet slavi braću Wright,a vi sad možete slavit braću Rama. Jeste da je malo čudno šta ste za istoriski albanski let odabrali susednu zemlju i da je to bespilotna letjelica ali ni Amerikanci ne šalju odma na Mars žive ljude, polako i za koju godinu imace te će čoveka koji odlazi u nebo. Jučerašnji dan velika Albanska nacija može slavit ka dan osnivanje Albanskog ratnog vazduhoplovstva i protiv vazdusne obrane.

nesa

pre 9 godina

stani bre malo gde je taj dron. pa takav dron ima serski broj negde ili moze da se hakuje da se vidi put ko je bio vasnik? ajde da se nezezamo?

bgd

pre 9 godina

Ako ovako urade kaznice samo nas savez, jer mi necemo igrati na domacem terenu, a jos ako je taj neutralni teren na primer u Svajcarskoj onda bolje da istupimo iz kvalifikacija

Hrvat1

pre 9 godina

Za prekid utakmice je kriv iskljućivo igrać Albanije koji je oteo zastavu iz ruku Vašeg nogometaša . Sve ostalo je došlo samo po sebi.

Sirijac

pre 9 godina

Kako radi Platini, nova utakmica će se igrati u Prištini, Splitu, Zagrebu,Skoplju ili u Bazelu. Ovo su za Platinija neutralni tereni. Nema pravde za Srbiju u Evropi.

estiar

pre 9 godina

Pa da su nasi ovo uradili u Albaniji, pa cak i da su svi usli sa tribina, opet bi izgubili sa 0:3 i bili bi kaznjeni sa 100 godina ne igranja zvanicnih utakmica, i ko zna koliko novcano. A oni bi dobili 1-2 utakmice pred praznim tribinama.

ili nadgrađena

pre 9 godina

Albanija je ostecena .Cisto sumnjam da ce srbija proc ovako dobro .napad navijaca sa stolicom na igraca je tezak prekrasaj i u kafani a kamoli na igralistu .

Da pojasnimo nešto, komšija. Zamisli igra se Hrv-Srb u sred Zagreba, a onda ti odjednom nad glavom proleti velikosrpska zastava nošena nekakvim NLO-om. Pokušaj da se transmituješ u takav momenat. Pa sve i da ceo stadion uleti na teren i da polete sve stolice i dalje bih smatrala da smo sami krivi što smo isprovocirali. A onda dodaj da to nije neslana šala nekog nasumičnog srpskog navijača, već unapred osmišljena akcija dirigovana od strane srpskih vlasti. Po završetku "utakmice" dočekujemo fudbalere na aerodromu, palimo hrvatsku zastavu, opsedamo ambasadu, napadamo domove u kojima žive Hrvati, u Vukovaru se slavi sa četničkim obeležjima... I onda UEFA kaže da se utakmica ponavlja na neutralnom terenu. Jel Srbija time oštećena?

dzon travolta

pre 9 godina

ako budemo uopste igrali utakmicu sa Albancima oni su nagradjeni,jer ovo je situacija za najmanje sluzbeni rezultat 3:0 u korist nas.. a nas kazniti za sve ovo sto smo mi radili na nacin na koji se kaznjavaju te stvari,a to su sve prekrsaji za novcane kazne.. treba napraviti razliku izmedju ova dva prekrsaja zato sto nisu isti,njihov je tezi! ne samo zbog politicke poruke koje su STROGO zabranjene,vec i zbog toga sto je vecina nasih prekrsaja proizisla iz provokacije te politicke poruke!

Milos

pre 9 godina

Pa u tom slucaju Albanci ce biti nagradjeni. Ne treba da igramo tu utakmicu i neka fudbaleri ne gube vreme nego neka se vrate svojim obavezama u klubovima.

Milos

pre 9 godina

Da li neko ima hrabrosti da reaguje na ovakve nagrade fudbalskom savezu albanije? Odbiti ponavljanje utakmice kao sto su albanci odbili. 3-0 ili nista.

ND

pre 9 godina

Dobicemo sa 3:0 na neutralnom terenu, a posle toga napunimo na svakoj utakmici tribine i navijajmo posteno i podrzimo nase igrace!!!

Pacov

pre 9 godina

Ajmo mi polako da dignemo ruke od fudbala. Mi sad upadamo u diplomatske krize zbog tima koji će i ovako i onako ispasti kad tad. Svaki put se ponadam to je to, i svaki put se obrukamo. Šta fali hokeju ili ragbiju?

mec ponoviti u RS

pre 9 godina

Licno mislim daje odluka nekorektna prema Srbiji, ali Albanci ne bi imali za sta da se uhvate da se nisu navijaci pojavili na terenu.
Istinu za volju, smisljena provokacija je bila inicijalna kapisla i ceo scenario je smisljen mnogo ranije, ali i nasa organizacija meca nije bila za potrebnom nivou.

Ako bi se vec moralo da igra nova utakmica na neutralnom terenu, predlazem da se igra u BiH , Republika srpska - Banja luka.

Nasi igraci bi imali veliku podrsku navijaca u Banjaluci, a i sami Srbi u RS bi bili odusevljeni svojom ulogom ogranizatora, jer nisam procitao da ce se igrati bez prisustva navijaca. U ovom slucaju bi nasi momci imali identicnu podrsku kao i na stadionu JNA.

Jedino pitanje se postavlja da li bi eventualno ponovljena utakmica u BL mogla da sve bezbednosne mere preduzme obzirom da je utakmica najviseg rizika. Pripadnici milicije bi bili iz svih entiteta. Nisam siguran da bi svi milicioneri nesrpskih kantona odradili cestito posao da bi se mec priveo kraju bez incidenta, koji bi nas tek onda skupo kostao.

U svakom slucaju trebalo bi razmotriti dobro ovu mogucnost i doneti pametnu odluku gde da se odzi ponovljeni mec. Novi incident bi se, nazalost, samo nama prikacio bez obzira sta se desilo.

Zoran

pre 9 godina

Pa zar se moglo očekivati drugo od "neutralne" FIFE i čelnika EU i USD koji su, i ranije, iz pozadine vukli konce i podržavali Albanske akcije a sada bili "jako iznenadjeni".

vojkan

pre 9 godina

Pitam se kako bi se utakmica, da je kojim slučajem igrana u Tirani a sve se ovo isto desilo, samo da smo mi okačili kartu Dušanove Srbije , kojim bi se rezultatom utakmica registrovala. Siguran sam 3 : 0 za Albaniju. Čaviću uzeše zlatnu medalju zbog majce . Ovde je sve jasno, nevole te bre ko Rusa, ti si za njih sirovinska baza i cena ti je 200 eura mesečno.

Marko

pre 9 godina

Srednje i nepravedno prema Srbiji rešenje bi bilo da se obe utakmice igraju na neutralnom terenu, bez publike.
Ako se druga utakmica bude igrala u Tirani, onda je Albanija nagrađena za provokaciju.

lukas

pre 9 godina

Banja Luka, Moskva, Pirej.. a zamislite da bude u Pg pola pola stadion pa rokaj jedino sto Bogdanov ima zabranu al bice nas dosta:)

Lazar

pre 9 godina

Boze mili cuda velikoga kad se scase po zemlji Srbiji...1.) Srbiju kazniti zbog slabe organizacije utakmice. Albaniju kazniti zbog politicke provokacije. 2.) kazna ista za obe zemlje 20 godina smiju igrati iskljucivo samo izmedju sebe sa nikim vise. Kad se polozi ispit osnovnog ponasanja da ono sto nezeloimo da drugi rade nama nemojmo ni mi njima tacka nema druge.

ljubičice

pre 9 godina

Ne, ne, ne, vi što predlažete da se umesto u Tirani igra na neutralnom terenu, ne! Tamo da se igra- da vidimo kakvi su oni domaćini!

Vladan

pre 9 godina

Ovako,albanska provokacija je izazvala prekid meca i to svi koji se bave sportom moraju da priznaju,znaci treba ih kazniti...ali...
Uvek postoji ali...sta ce huligani na terenu i da biju protivnicke igrače to nigde i nikad ne sme da bije,opametimo se jednom,ne trcimo pred rudu.tako da ako bude nove utakmice to je poklon i nama i njima a ma kolko mi je teško da kažem bez bodova za nas i to samo zbog upada huligana i bez bodova za njih...sve ostalo je poklon ili jednima ili drugima ili oboma

džoni zmaj

pre 9 godina

Sve osim službenog rezultata za našu reprenzetaciju ili nastavak utakmice od 41og minuta sa publikom bila bi kradja i bili bi žestoko osteceni. u tom slučaju ne bi trebalo ni nastavljati kvalifikacije nego istupiti.

Небојша

pre 9 godina

Atina ili Solun!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zile, 16. oktobar 2014 22:40)

Ehh kada bi znao koliko Albanaca jede grčki hleb ne bi to napisao. Ima ih svuda brate...
(Salle, 16. oktobar 2014 23:47)

Ст. Петербург

runner

pre 9 godina

Predlažem čelnicima FSS, da kad se sve ovo smiri, donesu odluku da se u narednih 4-5 godina zabrani odigranje fudbalskih reprezentativnih utakmica svih kategorija u Beogradu. Neka srede I urede dva manja stadiona u Srbiji, recimo Užice i Suboticu, i neka tamo igraju kvalifikacione utakmice jer je očigledno da Beograd već duže vreme nije ni mesto I ni ambijent za održavanje istih. I suviše je negativnog naboja. Čak i igračima Partizana igranje međunarodnih utakmica u Humskoj pada teže nego igranje na strani. Fudbalska reprezentacija BiH već godinama ne igra u Sarajevu nego u Zenici, a vidim da I Albanci, svoje utakmice, igraju u Elbasanu.

071

pre 9 godina

Kako li ce okarakterisati huligane na terenu na čelu sa Bogdanovim? To je zabrinjavajuće. Ova koskanja i guranja igraca nisu ništa novo i neviđeno.

deki

pre 9 godina

Ukoliko se odluci da se igra na neutralnom terenu bez prisustva publike, onda bi fer i korektno bilo da se i druga utakmica tako igra. Ili da se ova igra kod nas bez prisustva publike, a druga kod njih takodje bez prisustva publike.

mandrack

pre 9 godina

Na kraju ce biti ovako: novčane kazne i jednoj i drugoj reprezentaciji (Albanija morati više da plati i to će biti jedina kazna koju će oni dobiti,a da je veća od naše), ponavljanje utakmice na neutralnom terenu, kazna nama-igranje bez publike 2-3 utakmice zbog nereda uz uslov da ako se nešto slično ponovi i na jednoj i na drugoj strani obe reprezentacije budu diskvalifikovane iz daljeg takmičenja. Albanija će bolje proći, a mi ćemo naravno biti krivi za većinu nemilih događaja.

my way

pre 9 godina

Читам на блицу вест "Hit na internetu: Kako je hrvatski ljubitelj fudbala očitao lekciju Albancu", кад оно коментар Мире из Слита, хаха.

zmajlav tarzanovic

pre 9 godina

Ja mislim da bi bila jaka fora da se moje mukotrpne godine sa vama obeleze utakmicom na Severnom polu, a ako je suvise hladno onda makar na Grenlandu ili Islandu...

mattko

pre 9 godina

Neka se premijeri dogovore sta je to neutralan teren. Brisel? Zagreb,Sarajevo, Ljubljana, Moskva ili Cikago? Platinijev Pariz je najbolje resenje po meni.

deki

pre 9 godina

Oba saveza moraju biti novcano kaznjena, mi mozda i utalmicu bez publike a ova da se odrzi sto je moguce dalje, recimo na Farskim ostrvima.Jer kakva korist ako se igra u nekom vecem evropdkom gradu, doci ce i nasi i njihovi i za tamosnju policiju puno posla.Zato ili Farska ostrva ili krajnji sever Norveske

mlekadzija

pre 9 godina

Iz ove nepotvrdjene najave se vec vidi da je proradio albanski lobi... kakva nova utakmica??? Ostre kazne ce da budu samo za nas a ovi ce da se izvuku...dvostruli arsini opet na delu. Kada nasi huligani naprave dzumbus (kao pre 4 godine) i pored teskih propusta u organizaciji meca od strane domacina kazne zamo nas... I sad ce da se ponovi isto.