Fudbal 137

Sreda, 15.10.2014.

20:49

Za šta UEFA tereti SRB i ALB?

UEFA je saopštila da će pokrenuti disciplinski postupak protiv fudbalskih saveza Srbije i Albanije i da će disciplinsko telo taj predmet razmatrati 23. oktobra.

Za šta UEFA tereti SRB i ALB? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

137 Komentari

Sortiraj po:

this is the end

pre 9 godina

Nacionalističko slepilo će Srbe potpuno uništiti. Svi su krivi osim Srba, a pogledajte samo komentare stranih medija i udarnu sliku sa debilom koji nosi četničko obeležje i udara stolicom albanskog fudbalera...da li ste svesni šta to znači gospodo patrijoti! Provopkacija na koju su neuki Srbi naseli, po ko zna koji put u istoriji, samo pokazuje da je srpsko društvo dotaklo dno. Ovde šačica šiptarskih protuva uspeva da izblamira celu naciju i to ispred predsednika države??? Katastrofa kojoj se ne nazire kraj! Potpuna nemoć da se preduprede provokacije,a znalo se da će oni ići na tu varijantu, to smo svi videli. Ali najgore je kada oni koji su zaduženi za red ne rade svoj posao, pa onda debili poput Bogdanova ponovo unesrećuju ovu naciju. Kazna za Srbiju će biti vrlo teška, najverovatnije izbacivanje iz daljeg takmičenja, Albaniji verovatno samo ukor ili minimalna kazna. Sada se u svetskim medijima konstantno vrti slika onog debila koji udara albanskog fudbalera, možemo predpostaviti kakva će kazna uslediti.Žao mi je fudbalera koji su po ko zna koji put žrtve nesposobnih institucija sistema. Ne čudi, onda, da debili poput Bogdanova konstantno ruše ugled ove zemlje i sramote je, a da pri tom institucije sistema ne reaguju. Kako je moguće da se on opet pojavi na terenu? Kako je moguće da se unesu tolika pirotehnička sredstava? Sramota! Bruka!

manuginobili

pre 9 godina

Meni ovo ne sluti na dobro,je li bas slucajno da nedostaje jako vazna tacka,napad albanskih fudbalera na Mitrovica?..tek tada su utrcali navijaci na teren a ocito je da je to i bila namjera albanaca,na zalost oni su svoj cilj ostvarili..tezak slucaj za Uefu,po meni nece biti 3:0 ni za koga jer krivi su i jedni i drugi i realno bi bilo da se igra nova utakmica bez publike,samo da nije bilo ulaska publike na teren sve bi bilo na strani Srbije a ovako kao sto neko rece protivnik nas jako dobro poznaje i znali su dobro sta treba da urade da bi publika utrcala na teren a oni postigli svoj cilj

nemi posmatrač

pre 9 godina

jasno se vidi kako su pojedini divljaci medju kojima i dobro poznati bogdanov (koji iz nekog razloga ima zastitu države) umeću na teren i biju igrače!

pa da li ste vi slepi ili nenormalni??
da li ste svesni kakav je prekršaj uletanje navijača na teren i prebijanje igraca??
nikakav čaršav sa mapom velike albanije to ne može da opravda, ili je većina vas ovde rasla u džungli gde svako ima pravo da prebije nekog zbog provokacije?

da nije bilo uletanja u teren onih maloumnika i prebijanja igrača bilo bi sve u našu korist, ovako...
...sami smo krivi jer smo primitivne birale koje vole da biju i kažnjavaju po sopstvenom nahodjenju

cro

pre 9 godina

Puno komentatora navodi da se Albance tereti da su glavni razlog za neodigravanje utakmice i da se utakmica registrira 3:0 za Srbiju.To je samo terečenje,a izvođenje dokaza će uslijediti.Kada iz UEFA-e budu vidjeli video gdje navijač udara plastičnom stolicom igrača Albanije na pola igrališta,gdje kod tunela se navijač zaliječe na igrače Albanije i gdje lete razno-razni predmeti dok oni trče u tunel...Da,sigurno 3:0 za Srbiju.

Djoka

pre 9 godina

Ja bih voleo da se registruje 3:0 za nas jer bi bilo interesantno videti nevericu Albanaca. Sto se nas tice, bilo bi super da nam odrede da igramo utakmice na praznim stadionima. Ubedjen sam da bi nasim igracima bilo daleko lakse jer je puno lagodnije igrati tako nego pred nasim "navijacima".

miodrag krstic

pre 9 godina

Na utakmici Hrvatska - Bugarska koja je odigrana pre 7dana u Sofiji je bila istaknuta zastava "srbe na vrbe" a UEFA nijje reagovala niti bilo ko drugi. Zasto ,pitam se ?

tdegrande

pre 9 godina

Evo jedan komentar od Hajdukovca iz Splita. Braćo Srbi je da ja vas previše volim dapače volio bi da su albanci dobili utakmicu ali onako na pošteno, međutim u potpunosti vas svaćam i reakciju vašu na onu smiješnu zastavu. I mi bi tako reagirali da netko razvije zastavu velike Srbije usred Splita. Zato Vas u ovom slučaju podržavam, a pogorovo sam iznenađen reakcijom vaših igrača koj je meni bila iznenađanje ali pozitivno. Ponjeli su se ko gospoda , a Šiptari ko kreteni . Dečkima svaka čast i zato bi volio da ovo dobijete za zelenim stolom 3-0. Ovo šta bi ja volio neće vam puno pomoći jer UEFA će najstrože kazniti uljetanje publike u teren i tuču albanskih igrača. Nakon ovakve reakcije vaših igrača porasli ste mi u očima i volio bi da se sretnemo u Francuskoj, ali bez pizdarija već samo nogomet.
Nisam rasista ali kad bi morao birati tko će mi biti susjed u haustoru uvijek bi izabrao srbina , a ne albanaca pa kome krivo kome pravo:)

Mermaninegoj

pre 9 godina

Ja bih FSS kaznuo 10 godina suspenzije, daleko je evropa brate. Srbija treba da napravi neku ligu sa s korejom, kubom, rusijom, madagaskarom, dzibutijem, mongolijom i sl. U toj ligi bi onda uzivali igrati a u stadionu bih nista ne bih zabranio od opasnih predmeta. Pa kako covece sve se prica oko drona. Pa sta je dron u odnosu na transparenti publike. I na kraju nece se moze pred UEFA dokazati ko je upravljao dronom ier krivac nije nadjen

ozbiljno

pre 9 godina

@Susjed s trećega kata - snužden

Nasmejao me tvoj komentar, ali kao sto vidis, nase juzne komsije su pokazale mnogo vise kreativnosti i originalnosti u hejtovanju na utakmici. Moracete nekako da ih prevazidjete sledeci put. :p

Viktor

pre 9 godina

Nisam pravnik ali mislim da su dve tacke koje terete Albance ili dosta lako da se odbrane (nisu izasli na teren jer nisu fizicki i psihicki bili spremni da nastave utakmicu - i to se lako moze dokazivati i snimcima a bogami i sa izvjestajem delegata koji je rekao da nije bilo uslova da se utakmica nastavi). Za transparent bice sigurno neka kazna ali to ce biti u domenu "provokacije". Podsecam da provokacije bile i od Srpske strane - nacistickih povika, zvizdanje himne, zapaljenje NATO zastave, bacanje pirotehnike itd. Bilo je puno strasnijih transparenata bas u stadion JNA (antisemitickih) i ne secam se da je mec bio prekinut i utakmica dobivena zbog toga. Prema tome, smatram da ce biti puno tezije da se odbrani - upad i napad navijaca na fudbalere i losa organizacija utakmice. Za to se sigurno kazni i tu ce se sve lomiti. P.S. Nigde se ne spominje napad Albanskih fudbalera - sve se svodi na napad navijaca na fudbalere.

Zoki

pre 9 godina

Ja bih samo pitao sve one koji su sigurni u odluku UEFA od 3:0 za Srbiju,ljudi u kom svetu vi zivite?Ajde zapitajte se malo,razmislite ako ste sposobni za to.Bas zbog toga sto ima ne mali broj onih koji veruju u bajke sa srecnim zavrsetkom nama se zadnjih 25 godina desava sve ovo.I deluje mi da tome nema kraja.Samo malo realnosti pa da pocnemo da izlazimo iz ove zabokrecine.Na stranu to sto je jasno ko je isprovocirao guzvu,ko je kriv 100 posto,samo pozivam na malo realnosti oko odnosa snaga u svetu,da ne bi bilo kuknjave po 1000 ti put jao nama nepravda,svi nas mrze i slicno

Kancelarija za brze odgovore.

pre 9 godina

Mec je prekinut jer Albanci nisu hteli na teren.
Sto se mene tice,najjaci je bio onaj iz Zarkova koji je heroj,uspeo je da probije medijski mrak, i to na "javnom servisu"!

Susjed s trećega kata - snužden

pre 9 godina

Jako sam razočaran činjenicom da više nismo srpski najdraži neprijatelj. Ovi Albanci su se sad uvalili s tim dronom i uništili našu ljubav. Ajd završite s tim što prije pa da se vratimo našim omiljenim temama: ustašama, četnicima, Oluji, Vukovaru, Vojvodini, ćirilici, latinici i glagoljici, Vučićima, Josipovićima, čiji je Tesla i tko je od koga potekao... Tu i tamo netko pomene Šimunića, al sve je to nekako... mlako..

Brate.. falite mi... :-)

Михаил

pre 9 godina

Братя сърби, българския народ е с вас. Извинете глупостта на шепа люде издигнали плакатите на мача с Хърватска. Винаги съм се радвал за успехите на вашите спортисти и съм ги подкрепял пред телевизора. Знам , че и вие се радвахте с нас на нашия успех в САЩ 94. "Шиптъру у Вардару"

Miloš J. Kosovac

pre 9 godina

FSS treba da dostavi račun za kaznu koju treba UEFA da plati.Nije baš da se žrebom odlučivano, več je to neko od zlonamernih u njihovoj Centrali namestio da se divljaci raduju.

miša

pre 9 godina

Upotreba drona na sportskim digađajima od strane "navijača" je novina, i mislim da će se najstrožije sankcionisati. U suprotnom dronovi mogu postati praksa sa mnogo gorim posledicama.

Sremac76

pre 9 godina

Ovde se pravi jedna velika greska,mec NIJE PREKINUT ni zbog baklji ni zbog drona tj jeste ali bi bio nastavljen nakon par minuta,mec je prekinut nakon sto su albanski igraci napali srpskog fudbalera,nakon tog momenta je nastupio haos i to je jedina istina!!!

Tony Ks

pre 9 godina

Ce nas kaznu nas Albance sto nismo igrali, kad navijaci su napali njih i oni su usli u garderobu, za njih ce biti vrlo lako da se odbranu na tu tacku.

miki7878

pre 9 godina

a sta ako albanci puste srpsku zastavu na dronu u drugoj utakmici? nas najveci problem je to dokazati, udaranje navijaca fudbalera albanije, i opustena setnja bogdanova po terenu

Proka

pre 9 godina

Treba da nas izbace iz daljeg takmičenja. Šta mene briga kakvi su Albanci!
Mi trebada naučimo kada je utakmica u pitanju da na teren ne može da se ubaci flaša,baklja,upaljač itd. Ne može golman da se zaslepljuje laserom a navijači kada im je god volja da udju u teren.
Kada budemo u stanju da poštujemo ova pravila tada možemo i da se takmičimo.

Japanac

pre 9 godina

Fer kazna:
- 3:0 za Srbiju zbog odbijanja reprezentacije Albanije da nastave utakmicu ili možda čak oba tima bez bodova
- 6 meseci kazna ne igranja za dva Albanska igrača koji su počeli tuču da bi zaštitili političke oznake
- Debela kazna za Albansku reprezentaciju zbog promocije velike Albanije
- Kazne za ostale igrače sa obe strane koji su učestvovali u tuči
- Oba tima bez navijača do kraja kvalifikacija ili na par godina/decenija zbog neandertalskog mentaliteta
- €5,000,000+ kazna za ulazak Bogdanova na teren
- Debela kazna reprezentaciji Srbije zbog katastrofalne organizacije utakmice i ne sprečavanja da navijači tuku protivničke igrače
- Zabrana korišćenja stadiona JNA za rizične mečeve u budućnosti (grobar sam)
- 5 godina uslovna kazna za oba tima, posle koje sledi 10 godina zabrane fudbala ako se nešto slično ovome ponovo dogodi

komshija

pre 9 godina

Bez obzira na razlog prekida meca ako UEFA oceni da se mec treba i moze nastaviti a jedna od ekipa ne zeli da izadje na teren i nastavi utakmicu onda ta ekipa mora izgubiti utakmicu sluzbenim rezultatom.
Sigurno je postojala opcija praznjenja stadiona ali oni ni to nisu prihvatili, prema tome 3:0 za nas i kraj.
(djoka, 15. oktobar 2014 21:35)
UEFA nije naredila reprezentaciji Albaniji da mora da nastavi, zar niste culi izjave uefa delegata sta je reko.
On je dao predlog albaniji, uefa da daje naredzenje da se stadion isprazni, dali biste prihvatili da nastavite igru, i dali ste sposobni da nastavite igru.Reprezentativci albanije nisu bili u stanju niti su vjerovali srbiji za sigurno bezbednu igru,po pravilo eufa ako je team napadnut,ima posledice povrede i igracki nisu bezbedni,oni imaju pravo da napuste teren zbog slabe organizacije i napad na igrace. u kome igraci albanije morali su napustit stadion helikopterima. zamoislite cak su ih cekali i kod hotela gde su smesteni reprezentativci albanije.
platini nemoze da kaze ako,jer kod uefa nema ako to ako ovo, i sta kada su srbi usli na teren koj srbi nisu obezbedili stadion, sta ako onaj bugarin i grupa huligana su imali nozeve i pistole,i ako su pucali na albaniju, sigurno on je imao pistol i nozeve,jer video platini taj ako,sta su srbi uvjeli u stadion. onom bugarinu niko nesme pitat nista,jer je zasticen od dacica i vucica.zato platini nema tu ako,znamo da si ti pro srbsko orientisan,ali mi tu kazemo ako si

mario

pre 9 godina

Prvo od svega treba uvesti kazne za upad na teren i nosenje pirotehnickih sredstava kao u engleskoj pa da vidimo ko ce ulaziti itd moje misljenje je sa kazne nas i albance i da se odigra utakmica ponovo na neutralnom terenu i bez publike

pesma protiv malera

pre 9 godina

Svi mi koji se pitamo sta ce biti odluka UEFE mozemo da odgovorimo na to pitanje: Odlucice diplomatija.

Sa jedne strane, ocigledno je da su Albanci isprovocirali incident, sa druge da je obezbedjenje zakazalo. U ovakvim situacijama bolje prolaze oni koji imaju bolju diplomatiju. Nasa zemlja, nazalost, ima jednu od najgorih dipomatija u Evropi, i to je dugo (bar 25 godina) jedan od najvecih problema Srbije: To vazi i za ekonomsku/politicku sferu sto je mnogo bitnije od sporta.

Naravno da mozemo ovo gledati sa aspekta sta bi bila pravedna odluka, ali pojam pravde i automatskog donosenja takvih odluka je idealizam od kojeg je svet u kome zivimo daleko. Da pravda sustinski postoji, ne bi postojao nijedan razlog za postojanje diplomatije, niti bi postojali lobisti ili advokati.

Zato, nema razloga za brigu sta ce UEFA odluciti. Cak i mi koji ne znamo koliko je Albanska diplomatija dobra, mozemo pretpostaviti da bolje funkcionise od nase, prosto zbog toga sto smo u tom aspektu trenutno deficitarni u odnosu na veliki deo sveta. Nadajmo se da to nece uvek biti tako, jer nista nije "dovjeka".

Postoji jedan veoma pozitivan detalj u celoj ovoj nesrecnoj prici: Kapiten Srbije Bane Ivanovic pokazao se kao veliki covek i sportista. Formula za uspeh nije komplikovana: postaviti kvalitetne ljude na najodgovornija mesta. Jedan takav covek je ocigledno isplivao iz mutnog potoka primitivizma koji je juce potekao.

blinkibile

pre 9 godina

Ako se igra u Albaniji ta utakmica gde cemo mi biti gosti treba se nesto uraditi, recimo nasi ljudi da posalju ovako dron sa istom ovom zastavom, cisto da ih prikazu jos jednom kao varvare i da jedanput oni budu krivi...

Bole

pre 9 godina

a kako da igraju kad ih navijači napadaju stolicom i gađaju upaljačima prilikom izvođenja kornera?!
(lovro, 15. oktobar 2014 21:58)

Čitaš li ti da nisu hteli ni pred praznim tribinama?

Marko

pre 9 godina

Zašto UEFA ne tereti i kazni igrače Albanije koji su počeli da biju Mitrovića,pa oko toga je izbila cela tuča,jer su igrači Albanije počeli da biju Mitrovića,da toga nije bilo utakmica bi se odigrala,a priče igrača Albanije da su išli da zaštite zastavu padaju u vodu,jer se jasno na snimku vidi da Mitrović vuče konopac u trenutku kada je napadnut,nije ni cepao zastavu neko je pokušao da spusti drona dole.

Uostalom to nije zastava Albanije nego je to pusta želja Albanaca o kojoj mogu samo da sanjaju,a gospoda Amerikanci bi se trebali zapitaju kome daju pasoše i koga podržavaju,podržavali su i islamiste pa im evo ovi okrenuli ledja i kolju i ubijaju im njihove državljane,tako će vam gospodo biti i sa Albancima,ništa ni oni nisu bolji od onih koji ste podržavali.

boban

pre 9 godina

A gde je krivica albanskih igraca to sto su branili nacionalisticku zastavu, da se oni nisu umesali mozda i ne bi bilo nereda ovako sve ce se svaliti na nasa ledja.

kimi

pre 9 godina

Na kraju ce ovako biti! 0:3 za Albaniju, i novcana kazna za njih od par stotina hiljada svajcaraca! Sve je to isplanirano pametno!

Dejanddddd

pre 9 godina

Ima krivice Uefe i naravno velika krivica Albanaca za zastavu, ali ima i naše krivice i to je istina- organizacija je bila očajna. Zašto policija nije bila sve vreme na atletskoj stazi????
Pušteno je mnogo više karata u prodaju nego što je kapacitet stadiona. Da ne pričam o velikom broju navijačkih ekipa na svim delovima stadiona koje su stajale na ogradi uz atletsku stazu.
Sve u svemu organizacija očajna.
Nikako da naučimo i to je to, a takmičenja prolaze jedno za drugim.

Dragan

pre 9 godina

Samo da publika nije ultetla na teren sve bi bilo super za nas.Laka 3 boda.A ovako...nece da valja.Oni su odgovorni za izazivanje incidenta i odbijanje da igraju,a mi smo krivi za zaista losu organizaciju.

Vasil

pre 9 godina

Jas sum iz Makedonije. Moje misljenje srbskite vlasti loso spremili utaknicu. Merke bezbednosti ne bea na nivo. Ne trbase da ostavat da vlezat drugi lica na teren. Ima cnimki i dvete ekipi ke bidat tesko kazneti. Kako mozet samo srbite pravat golemi problemi ?

fisi

pre 9 godina

Sta pricate bezveze 3-0 za Srbiju.Ako to odluci UEFA onda zamislite sta vas ceka u Albaniju upascemo u teren razbiti vase igrace i pobedicemo 3-0.Pametnom dosta je ovo

robi

pre 9 godina

0:10 srpski navijac stolicom udara albanskog igraca. U sljedecih 30 sekiundi minimalno 15 srpski navijaca je usred terena. 1:20 Srpski navijaci nasrce na albanske igrace. 1:28 novih 5 navijaca upada u teren . 1:30 autor videa izjavljuje : Di je policija brate? 1:53 Srpski navijac nasrce na igrace albanije koji se povlace u svlacionicu i udara ih nogom. Pa zatim 2:24 redar koji je tu da odrzi red bodri publiku koja na samom ulazu u tunel gađa igrače svime i svacim. I odlazi među njih, postavlja se pitanje jeli uopce redar?. Kroz cijelo vrijeme skandiranje je Ubij zakolji šitara. Samo jedno pitanje je na koncu... Koja odluka osim izbacivanja srbije iz natjecanja na 10 godina bi bila fer???

Flyingdutchmen

pre 9 godina

Повући се из фарсе Платинија и Блатера
Ии онако нам је лига лоша. Фудбалери немотивисани.
Публика блесаба.
Кошарка. Одбојка. Ватерполо. ИТД

Sumadinac

pre 9 godina

Ovo je 3:0 za Srbiju,samo zbog odbijanja Albanskih igraca da nastave utakmicu.Da li su se stekli uslovi za nastavak ne odlucuju igraci vec sudija,delegat i policija.
Nesporno je da je Albanska strana izazvala incident,pustanjem zastave i napadom dvojice njihovih igraca na Mitrovica.
Za sve ostalo,baklje,losa organizacija,upadi navijaca,Srbiji sledi debela novcana kazna i jedna do dve utakmice bez publike.
Dakle,Albanci gube bodove zbog ne izlaska na teren,za zastavu ce biti novcano kaznjeni a verovatno iutakmucom bez publike.
Ovo pisem kao bivsi spirtski radnik,ciji je kolub imao slicnu situaciju,opsta tuca igraca i ne vracanje na teren po pizivu sudija.

ČIKA KURE

pre 9 godina

Meni ovaj naš narod nikako nije jasan. Kukate zapomažete tražite neku pravdu. Od koga? Za koga? Urazumite se, oni neka rade svoje mi svoje. Mi to ne priznamo i gotovo. Treba da čuvamo sebe i svoju porodicu, radimo i spremamo se za odlučujući momenat koji ne znamo kad će doći 100, 200, 300...godina doći će kad tad. To treba da radimo!
Prekinuti sve razgovore i pregovore. Marljivo raditi i štedeti, bataliti utopističku ideju EU, čekati i u pravom nomentu odreagovati.
Čuvajte snagu, trebaće nam!

Isterivac botova

pre 9 godina

Zbog prikazivanja nedozvoljenog transparenta?
Gospodo, a gde je mešanje politike u fudbal i nacin na koji se taj 'transparent' nasao na stadionu? Sam Platini je veceras upitao - sta da je na dronu bila bomba? Bio sam sinoc na utakmici i tek posle sam shvatio koliko smo mi lud narod. Pa da se ovako nesto desilo u Americi sa zastavom npr. Al kaide, igraci bi bili odmah evakuisani a stadion bi se ispraznio za nekoliko minuta pri cemu bi u stampedu u panici verovatno bilo mrtvih. A mi svi stojimo i prizeljkujemo da dohvatimo i razbijemo nesto sto ne znamo ni šta je i sta se u njemu nalazi. UEFA mora da misli na to i da je ovo dalo ideje mnogim ludim glavama, a svi se busaju u borbi protiv terorizma. Pa evo sad gospodo imate prilike da pokažete kakvi ste u toj borbi.
I daleko od toga da pravdam uletanje navijaca, ali jasno je da nije izazvao dron njihov ulazak nego otimanje zastave od strane njihovih igraca, sto je prekoracilo prag tolerancije. To i dalje ne opravdava njih, ali verujte, uzasan je bio osecaj biti na stadionu i nemocno posmatrati tu mucnu scenu.
Iz ove perspektive je i bolje sto je prekinuto, jer bi bez prekida ovakav skandal prosao mozda ne toliko zapaženo. Skloni se zastava i idemo dalje...Ovako moraju da se sagledaju svi aspekti. I bez obzira sto cemo i mi biti kaznjeni, Albanci moraju daleko rigoroznije, jer huligana i pirotehnike je bilo i bice uvek i svuda. Ali ovakva akcija koja podseca na skolu terorizma ne sme vise da padne na pamet nikada, nigde i nikom na svetu!

vlajzi

pre 9 godina

Pametnom dosta!
(Komshija Hashim, 15. oktobar 2014 21:13)

Pa zasto tebi onda nije dosta? Buaaaaaahahahahahahahah,
ali pazi,komsija hasim, buaaaaaahahahahaha placeeeeem!

sasa

pre 9 godina

Prvo o nama.Krivi smo mnogo i svaka kazna koja nije izbacivanje je poklon. A sto se njih tice,samo jedno pitanje.Isto pitanje i za njihovog premijera i za njihov savez i igrace: Da li je ono sto je bilo na letecem transparentu ono sto podrzavaju?Da li imaju teritorijalne pretenzije na teritoriju 4 evropske drzave:Da javno odgovore,sa da ili ne.Pa nek posle smisljaju izjave,dal za Brisel,dal za domace potrebe.

Miki

pre 9 godina

Ukoliko nakon smisljene i skandalozne provokacije namenjene da rezultira rezultatom 0:3 za Albaniju za stolom UEFA upravo tako i postupi, FSS i Srbija bi morali da povuku nas tim iz kvalifikacija za Evropsko Prvenstvo. Ne zivim u Srbiji i u kontaktu sa ljudima u Poljskoj mogu da vam kazem da su, nezavisno od nacionalnosti, u ovom konkretnom slucaju svi, ali svi sa kojima sam pricao, ubedljivo na strani Srbije. Sa druge strane svi mi moramo, ponavljam moramo, da osudimo reakciju 'navijaca' koji su uleteli na teren i fizicki napali albanske fudbalere. Onog dana kada se budemo otarasili te gamadi napokon cemo imati 100% kredibiliteta pred fudbalskim i nefudbalskim institucijama EU. Budimo slozni i istrajni u ciscenju sopstvenog dvorista i samim tim u odbrani sopstvenog interesa. Volim te Srbijo.

Goran

pre 9 godina

Albanci nisu mogli da se vrate u teren zato sto nisu bili bezbedni,navijaci su gi napadali,a dron je dosao iz van stadiona.
sigurno 3:0 za Albance

Slavkoni85

pre 9 godina

Ma UEFA je kriva za sve, nisu smeli da dopuste da do ove utakmice uopste i dodje, sve je to planski odradjeno da se Srbija dotuce i ponizi ! !! Njih treba kazniti!!

zvezda u srcu

pre 9 godina

треба UEFU казнити, дозволити да се нађемо у групи са Албанијом, недопустиво...

Gonzpo

pre 9 godina

Vi ste Srbi isto malo krivi. Cijelo vrijeme govorite ; glupi Albanci i t d A sad vidimo da oni koriste najmoderniju tehniku za zaj.... utakmicu. Inspiracija mnogim navijacima.....

Cobra

pre 9 godina

A,još su naši predlagali da se odigra bez prisustva publike,kao i da se igra sutradan.Albanci su sve to odbili!
I ako delegat sve to potvrdi,sve je jasno!

Skadar - srpski grad star

pre 9 godina

Ne razumem im onu veliku albaniju uopste. Ajde sto pripojili Kosovo (u stvarnosti nikad) da razumem, ima ih tamo, ali pripojili ljudi sebi i Rasku i Kursumlijsku oblast gde nema, nikad nije bilo niti ce ikad biti ijednog Albanca.

Alphonse-Marie-Adolphe de Neuville

pre 9 godina

Meni nikako ne ide u glavu kako je moglo da se desi da publika uđe u teren i da ima baklji na tribinama. Kako, pobogu, posle toliko godina i toliko kazni?
Pa da li smo svesni da utakmica ne bi uopšte ni bila prekinuta da publika nije ušla u teren? Sudija bi podelio kartone igračima koji su se koškali i to bi bilo to. Posle bi UEFA sigurno kaznila FS Albanije zbog iste stvari zbog koje ih i sad tereti, ali utakmica bi se nastavila.
Nas jedino može da spasi to što UEFA (možda) neće hteti da se pretvori u slepo oruđe onih koji su iscenirali sve ovo sa dronom i mapom velike Albanije.
Lično bih najviše voleo da UEFA izbaci iz kvalifikacija i nas i Albaniju, zbog primitivizma.
A ta, maltene, indignacija albanskog premijera i ostalih zvaničnika je smešna. Svi se nešto prave blesavi, kao da je to bila zvanična zastava Republike Albanije, a ne primitivan i drzak politički pamflet.

Ivan

pre 9 godina

Me spominje se kako je ta zastava bila na terenu sa dronom namenjenim da prekine utakmicu. samo se spominje kontraverzna zastava kao da ju je neki navijac na tribini nosio.
I ne spominje se sto su albanski igraci prvi fizicki napali nase.

wer

pre 9 godina

prvo su albatrosi odradili prvoklasnu politicku provokaciju, i na tome bi i ostalo da posle toga njihovi fudbaleri nisu nasrnuli na nase u sred beograda, i u atmosferi gde su se "jadni i nemocni plasili za svoj zivot"

onda padaju vatrene junacke izjave za novine, tipa branili zastavu "svoje zamisljene" zemlje, ponosni na svoje maloumne "heroje"

ja ili sam lud, ili su albanci vec odavno zreli za ozbiljnu lekciju iz civilizovanog ponasanja...

milan

pre 9 godina

Mi smo se osramotili dozvolili smo da nas isprovociraju i da dronu puste sa naše crkve da niko to nije ni registrovao. Ovaj događaj imaće ozbiljne posledice po srpski fudbal a samim tim bi trebao da ima po odgovorne političare da u onome što UFA kaže ima dosta istine. Uvek se damo kako od svojih navijača tako kao i ovog puta od gostujućih.

Ivan

pre 9 godina

Da li će UEFA raspravljati i o napadu na našeg igrača od strane dva albanska reprezentativca ili će to prećutati?

Uletanje na teren se dogodilo posle unošenja albanske nacističke zastave i nasrtanja albanskih reprezentativaca na naše.

Provokacija je bila i smišljena za to i treba ih tužiti i za ugrožavanje ljudskih života i stampeda.

Neutron

pre 9 godina

Sudija prekida utakmicu kako bi se otklonio leteci objekt. Sadrzinu istog svi znamo. Politika i sport ne smeju da se mesaju. Mesanje politike i sporta znaci izbacivanje iz tog sportskog takmicenja (primer Cavic). Srpski igrac sasvim mirno, bez nekih egzibicija emocija, pakuje predmet kako bi se utakmica nastavila. Siptarski igraci ga tada napadaju. O cemu mi ovde pricamo? A o reakcijama politickog vrha Albanije necu ni da pricam. Svetlosne godine su izmedju svesti Srba i Albanaca, na zalost. Jednom ce i "civilizovan" svet to da shvati. Mi to znamo. Na Kosovu i u Albaniji se jos uvek ne razmislja sopstevnom glavom. Jos uvek cekam, jedan jedini komentar Albanaca koji osudjuje to sto je uradjeno. Jedan jedini...nema. A ovde kod nas mozes da cujes svakakva misljenja, svidjalo se to nama ili ne. Ali, to ti je sloboda misljenja. Nismo ni svesni toga.

Dvostruki aršini

pre 9 godina

Kad se setim da je Čavić bio suspendovan zbog majice "Kosovo je Srbija", kako će tek ove da kazne za onaj leteći naci pamflet. Mislim da Srbi treba da prestanu više sa samooptuživanjem. Šta je trebalo, ko je mogao garantovati navijačima da dron nije nosio eksploziv ili bojni otrov. Alo bre, ovo se može okarakterisati kao teroristički akt, pogotovo ko se ima u vidu broj Albanaca koji se bore za Kalifad ID i pretnje koje su poslednjih dana stizale od njih, a ovi će da kažnjavaju nas jer je grupica huligana bacala petarde i uletela na teren, nakon svega. Ma daaajte više...

AleksandarL

pre 9 godina

"Kako se navodi u saopštenju, protiv Fudbalskog saveza Albanije postupak će biti pokrenut zato što su albanski igrači odbili da igraju i zbog prikazivanja nedozvoljenog transparenta".
Kao prvo Albanski igraci su odbili da igraju jer se nisu setili bezbednima na stadionu gde su svi protiv njih i niko ih ne brani,,,a drugo, Albanski igraci nisu prikazali tu zastavu nego je ona došla iz zraka sa dronom i nezna se odakle i od koga. Pametnom dosta!
(Komshija Hashim, 15. oktobar 2014 21:13)

Nego da pitam gospodina Hashima, sta ste vi ono slavili sinoc celu noc i danas celi dan u celoj regiji? Jel ste osvojili neku medalju, titulu,...? Slavili ste sto ste isprovocirali publiku sa fasistickom zastavom i prekinuli utakmicu?

Dragan

pre 9 godina

UEFA je zaboravila:

- ko je izazvao nerede
- nasrtanje one dvojice na Mitrovića
- odbijanje Albanaca da delegatu predaju dron

Na kraju krajeva, siguran sam da postoje snimci iz svih uglova pa neka svako plaća svoje greške... Jedno je sigurno, samo za one dve stvari koje UEFA trenutno pripisuje Albancima sledi diskvalifikacija. Čavić je izgubio medalju "jer politici nije mesto u sportu". Molim lepo...

abc

pre 9 godina

Molim? A napad dvojice albanskih fudbalera na Mitrovića i započinjanje tuče? Nije da branim Šimunića, ali čovek je dobio oštru kaznu zbog promocije određenih fašističkih i nacističkih tradicija na stadionu, a ona dvojica treba da se izvuku što su skočila da brane simbol Hitlerovog projekta iz WWII? Zbog dešavanja u prošlosti i trenutne realnosti na terenu, to nije uvredljivo samo za Srbe, već i za Makedonce, Grke, Crnogorce, pa i za Bošnjake, građane Srbije, čije pretke je Aćif-efendija, nameštenik iste te Velike Albanije, a mnogi tvrde i etnički Albanac, terao na albanizaciju, odričući im pravo na jezik, na prezimena, i tome slično. To je, izgleda, isti fazon koji furaju u EU, sudeći po današnjoj izjavi njihove portparolke - razočarani prekidom utakmice zbog provokacije, ali se nisu setili da kažu da su razočarani i provokacijom, tj. transparentom.

Aleksandar

pre 9 godina

Jel' beše neki biznismen ponudio milion dolara Albanskim igračima za pobedu?
Jel' beše da su bezbednosni propusti na Partizanovom terenu?
Jel' beše da se opet pojavio dotični "Srbin" iz Đenove?

Narode moj ne troši živce na provokacije iz osnovne škole!

Da Albanija dobije na poklon 3 boda ne bi bilo čudno, da nam huligani pišu vesti ne bi bilo ništa novo, a da nam se svima sudi zbog par kriminalaca neće biti prvi put.

boki_rs

pre 9 godina

mozda izbace albaniju i poniste sve njene rezultate sto bi naravno najvise koristilo dancima i portugalcima.
a nama ce isprazniti stadion jedno 3 utakmice + novcana kazna.
cudi me da nepostovanje himne protivnika nije na spisku s obzirom da su i laseri pomenuti.

jegood

pre 9 godina

Da ne komentarisem albansku stranu, ali nedopustivo je sto je dozvoljeno navijacima Srbije da udju na teren. To nas moze kostati iskljucenja iz daljeg takmicenja. Sta ce se Albaniji desiti to me trenutno i ne zanima..

js

pre 9 godina

a sta je sa ivanom koji ima zabranu ulaska na stadionu pod pokroviteljstvom uefa, sa redarem koji se jasno vidi kako udara igraca, sa publikom koja konstantno upucuje uvrede i pretnje, zvizdanje himne.

oxygen

pre 9 godina

Dobro receno,,UEFA tereti Albaniju da nisu hteli da igraju,ali u toj komisiju nego ce vodi istrazivanja zasto nisu hteli,,a kad oni dokazu sa slikama,video snimaka kako huligani usli u stadium i udarili njih,sigurno za to nece ih kazni..imaju dokaz ljudi..

bla

pre 9 godina

Da li ce neko iz medija napisati da je Dik Advokat ponovo promasio sa postavkom igre i da nasa igra ne postoji. Tomislav Karadzic je upropastio srpski fudbal i smesta treba da ode. Otkaz Anticu, dovodjenje Pizona Mihajlovica i sada Advokata sve sami katastrofalni potezi u nizu. To sto je savez finansijski stabilan sto se prikazuje kao Karadzicev uspeh je ogromna glupost jer savez ima ogromne izvore prihoda a kuca fudbala znamo kako je najvecim delom finansirana. Napolje i Karadzic i Advokat

Realno

pre 9 godina

Po ovome što je pročitano epilog će biti sledeći:
3:0 za Srbiju.
Albanija - Srbija bez navijača.
Srbiji ogromna novčana kazna sa verovatno praznim tribinama do kraja ciklusa.
Albanija sa minus bodovima ili čak izbacivanjem iz takmičenja.

Izjave političara i pojedinaca nisu promakle UEFA u ovom slučaju, a tu se razlikujemo dobrano jer Srbi nisu imali pre niti nakon utakmice nikakve ratno-huškače izjave poput javnih ličnosti Albanije.
Sve drugo bi bilo van pameti i politički instruisano.

ne zaboraviti

pre 9 godina

Odlican dodatak ce biti poruke albanskih fudbalera sa twitter-a i facebook-a. Cisto da vide ovi iz UEFA sta je to sovinizam umesan u sport i kakva "nevinasca" su ti Albanci.

mk

pre 9 godina

Platini je upravo pricao na TV francuske,bile su slike svega sto se desavalo na stadionu.Ipak on se zadrzao na tome da je dron sa arnautskom zastavom mogao nositi i eksploziv!!!!Najavio kazne za obe ekipe.

Rihard

pre 9 godina

Ako se UEFA bude držala strogih Propisa, verovatno je ishod sledeći: Srbija-Albanija 3:0 pf , suspenzija stadiona domaćina (bez publike dve do tri utakmice) novčana kazna za obe reprezentacije, verovatno revanš u Elbasanu bez publike ili na neutralnom terenu. UEFA će tražiti čvrste dokaze o bespilotnoj letelici od zvaničnih organa države Srbije, jer još nije utvrđeno ko stoji iza toga. Inače, svojevremeno su Jermenija i Azerbejdžan, zbog Nagorno Karabaha odbili da igraju obe utakmice i jednostavno su obe reprezentacije bile uskraćene za bodove iz međusobnih duela. Može se dogoditi i da se odluči o novoj utakmici bez publike ili na neutralnom terenu (za oba duela) ali to zavisi od političkog dogovora.

PS

pre 9 godina

@Zemunac
Ne, lose smo prosli.
Razlog zbog kog utakmica nije zavrsena je upad navijaca na teren, napad na fudbalere Albanije i slaba organizacija.
Opet ce na nama koplja da se slome, to su Albanci i hteli.

Komentator

pre 9 godina

Ne budu li nam dodelili 3 boda...Srbija treba da istupi iz UEFAe..i FIFAe. Nista ni ne gubimo osim ponosa.
(Revolucionaran, 15. oktobar 2014 20:56)

Treba da istupimo iz takmicenja ukoliko ne diskvalifikuju Albaniju.

Jovan™

pre 9 godina

Bolje smo prošli..Albanci su sami sebe upropastili,teško će se izvući,mi verovatno dobijamo novcanu kaznu i utakmice bez publike..jedino sigurno je da mi dobijamo 3 boda.

prekoOkeanskeDelije

pre 9 godina

Sad se sasvim jasno vidi koliko je štete nanela loša organizacija i obezbeđenje terena. U ovim prekršajima koje se FSS-u stavljaju na teret većina su "boranija" - ubacivanje baklji i upotreba lasera. Za to se tekma prekine na 10min maksimum i opali novčana kazna od jedno 100 soma. Ali ulazak huligana na teren je ono zbog čega svi opravdano strepimo. A to se moglo predvideti SA ILI BEZ saznanja o planiranim provokacijama.

Бојан Илић

pre 9 godina

Kako se navodi u saopštenju, protiv Fudbalskog saveza Albanije postupak će biti pokrenut zato što su albanski igrači odbili da igraju i zbog prikazivanja nedozvoljenog transparenta.

Чврсто верујем да су се већ "распитали" колика је казна за њихово "дело" а колика за наше !
Све је испланирано али је добро да нам се отворе очи, јер смо се много занели у "изучавању демократије"!

lovro

pre 9 godina

''zato što su albanski igrači odbili da igraju''

a kako da igraju kad ih navijači napadaju stolicom i gađaju upaljačima prilikom izvođenja kornera?!

Gulamfer

pre 9 godina

Dobro nisu pronasli i neku atomsku bombu da nam stave na teret. Makar takticku. Ili bar trovanje hemijskim agensima simpaticnih tiransih momaka.

miskulan

pre 9 godina

bodovi sigurno idu albaniji a srbiju ce vjerovatno izbcaiti.evo sta je platini rekao:

Kakve će biti UEFA-ine kazne? Vjerojatno vrlo oštre. Michel Platini, predsjednik UEFA-e, je kazao:

- Politika se ne bi smjela miješati u naš sport. Jako sam razočaran, ono što se dogodilo u Beogradu je neoprostivo.

Dakle, posljedice će biti žestoke za Srbiju , a budući da je u fokusu politika, mogle bi biti i za Albaniju

pan

pre 9 godina

UEFA je jedan od najvećih krivaca za mržnju na utakmicama timova i reprezentacija iz naših krajeva.
Napravljen je takav sistem da se timovi iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, BiH, Albanije, Makedonije sreću jednom u pet godina u nekim kvalifikacijama za LŠ ili LE. Time je politička mržnja samo zacementirana,
jer nema navike da su utaknice timova iz ovih zemalja nešto normalno.
Da je ostao stari sistem sa Kupom šampiona, Kupom UEFA i Kupom pobednika kupova, timovi iz ovh zemalja bi međusobno igrali svake godine.
Ovako je za poslednjih 15 godina Partizan igrao samo protiv Dinama, Rijeke i Zrinskog (možda sam nekog zaboravio), a Zvezda verovatno i manje.
UEFI su važne pare, prihodi od TV prava, a ne sportski motivi,
pa kad se nekim čudom nađu u istoj grupi ili se izvuku u kvalifikacijama timovi iz ovih zemalja jednom u pet godina onda glume strogoću, šalju supervizore za bezbednost, prete izbacivanjem u slučaju nereda dva meseca pre utakmice, podižu ionako visoku tenziju itd.
Zamislite kako bi izgledalo da timovi iz Francuske, Nemačke i Italije međusobno igraju jednom u pet godina. A Nemci i Francuzi su se klali isto koliko i mi na Balkanu.

DG

pre 9 godina

Mislim da je ovo definitivno 3:0 za nas. Albanci se terete da su odbili da igraju, tu se svaka prica zavrsava sto se rezultata tice. E sad koliko para koliko utakmica bez publike to je vec druga stvar. Ocigledno da nam publika mnogo malo pomaze, tako da sto se toga tice nije velika steta. Sto se finansija tice koliko god da bude, nebitno je, platice se. Idemo dalje.
Mnogo bitnija stvar za dalje kvalifikacije je to da je Advokat potpuno bez kompasa i bez znanja rekao bih. Ide mu na ruku da kako kog budemo igrali, kako god bude postavljao tim na terenu mi cemo se kvalifikovati, jer je suprotno skoro pa nemoguce. Cak i u baraz kao treci da odemo opet imamo velike sanse da prodjemo jer cemo biti kvalitetniji od protivnika. Ne mogu da shvatim da vec dve utakmice luta sa napadacem. Prvo djordjevic pa lazovic a mitar na klupi?! Ludost nedopustiva! Jojic na klupi a starter gudelj, ludost! Djuricica pustiti protiv albanije je bezobrazluk, jer decko ne igra ozbiljno fudbal vec godinu dana. Samo da je jos sa golmanom eksperimentisao bio bi vrhunac. Bekovi najbolji u evropi, a oni ne prelaze centar, ne udvajaju na krilu... ma strasno.
Nista nismo dobili sa njim i to je vise nego ocigledno vec posle 130 minuta koliko se igralo u dve utakmice. Klasican tezgaros, ne bira klubove ne bira reprezentacije, a zna se kome je svaka musterija dobra. Ne ide to tako.

djoka

pre 9 godina

Bez obzira na razlog prekida meca ako UEFA oceni da se mec treba i moze nastaviti a jedna od ekipa ne zeli da izadje na teren i nastavi utakmicu onda ta ekipa mora izgubiti utakmicu sluzbenim rezultatom.
Sigurno je postojala opcija praznjenja stadiona ali oni ni to nisu prihvatili, prema tome 3:0 za nas i kraj.

bujanovac

pre 9 godina

veoma lako
dron je disap iz van stadiona i tu nema nisata sa ffsh,igraci osbili da igarju jer su napadnuti i nisu bili sigurni na tereni jer su napadnuti od ljudi koji su trebali da ih cuvaju
3:0 za Albaniju sigurno

Srđan

pre 9 godina

Nisam pristalica teorija zavjere, ali što više razmišljam sve sam sigurniji da ovako loša akcija policije nije slučajna i da je rezultat nekih unutrašnjih obračuna u MUP-u i Vladi Srbije. Toliko obezbjeđenje, a 7000 policajaca i redara ne može da fizički zaštiti dvadesetak članova delegacije gostiju? Ne može da spriječi unošenje pirotehnike i predmeta koji se ubacuju u teren? Ne može da zaustavi evropski poznatog huligana Ivana Bogdanova da ne uđe na stadion? On tamo uopšte nije slučajno bio. Neko ga je doveo da uradi posao. To sve mora da se istraži i da se odgovorni kazne otkazom zbog povrede dužnosti i krivično gone.
Ako se pokaže da su policija i ostale službe radile najbolje što mogu, Srbija treba da se sama, ne čekajući nikakvu kaznu, povuče iz ovih kvalifikacija i ostalih takmičenja UEFA, jer nije sposobna da organizuje međunarodne fudbalske utakmice.
Naravno, Albanci su krivi za sve za šta su krivi, i valjda će dobiti zasluženu kaznu, ali mene mnogo više brine sve ovo s naše strane.

Sloba

pre 9 godina

Dakle, Albanci će priložiti fotografije i video zapise na kojima se jasno vidi da naši navijači mlate njihove fudbalere i tako će se opravdati za odluku da ne izađu na teren. Njihov fudbalski savez će se braniti da nema veze ni sa dronom ni sa transparentom, a kako stvari stoje, tu vezu ni mi ne možemo da dokažemo.
S druge strane, mi nemamo čime da se branimo od optužbi za pirotehniku, upad na teren i napad na albanske fudbalere. Ako se na to doda i naša "slavna" navijačka istorija i prethodne kazne, sve mi se čini da ćemo mi proći daleko, daleko gore.

Zoka

pre 9 godina

Evo sazetka analiza iz danskih novina (ima malo vise analiza zato sto su u grupi sa nama):

1. Neprihvatljivo skandiranje tokom celog trajanja utakmice do smih nereda
2. Paljenje zastave Albanije i Nato
3. Konstantno gadjanje predmetima igraca pored aut linije
4. Bacanje topovskog udara i pirotehnike prilikom izvodjenja kornera

Letelica sa nacionalistickim transparntom???
Naguravanje igraca Albanije sa igracima Srbije oko "zastave-transparenta"

5. Upadanje navijaca u teren (stolicom nasrtanje na suparnickog igraca)
6. Redar sa utakmice tuce pesnicama albanskog igraca (nedopustivo)
7. Neredi se nastavljaju ispred tunela
8. Huligan iz Genove slobodno seta po terenu,da niko ne reauje od obezbedjenja

Ovo su pregledi potkrepljeni snimcima i slikama koji se takodje mogu naci na internetu.
Generalno za sve je zakazalo obezbedjenje i sama organizacija utakmice,iako konstatuju da nije nedostajalo ljudstva sto je takodje pokazano fotografijama o brojnosti obezbedjenja.
Zakljucak generalno da je organizacija utakmice totalno zakazala i da je doslo do propusta koji su srpski organizatori krivi.
Smatraju da ce biti ostra kazna,te da ce oni igrati utakmicu sa Srbijom pred praznim tribinama....

Komshija Hashim

pre 9 godina

"Kako se navodi u saopštenju, protiv Fudbalskog saveza Albanije postupak će biti pokrenut zato što su albanski igrači odbili da igraju i zbog prikazivanja nedozvoljenog transparenta".
Kao prvo Albanski igraci su odbili da igraju jer se nisu setili bezbednima na stadionu gde su svi protiv njih i niko ih ne brani,,,a drugo, Albanski igraci nisu prikazali tu zastavu nego je ona došla iz zraka sa dronom i nezna se odakle i od koga. Pametnom dosta!

Misa

pre 9 godina

"protiv Fudbalskog saveza Albanije postupak će biti pokrenut zato što su albanski igrači odbili da igraju i zbog prikazivanja nedozvoljenog transparenta."

Ovo znaci da UEFA bar za sada vidi Albaniju kao ti koji nisu hteli da se utakmica nastavi. Drugi deo se odnosi na politizaciju utakmice i zato takodje krive Albaniju. Najobicnija kazna za ovo je gubljenje utakmice a teze su cak i izbacivanje iz daljeg takmicenja jednog ili vise nacionalnih timova.

"Fudbalskom savezu Srbije stavlja se na teret lansiranje ili ubacivanje pirotehničkih sredstava i projektila, nasilje u publici, ulazak navijača u teren, manjkava organizacije utakmice i upotreba lasera."

Ovo su organizacione stvari i obicna kazna za ovo je od jedne (sto bi ovde bilo iznenadjenje) do 10 utakmica bez publike ili cak na neutralnom terenu a najteze kazne su gubljenje bodova ili cak i izbacivanje iz takmicenja ali to se veoma retko cini.

Obadve ekipe ce naravno dobiti i veoma velike novcane kazne.

Naravno sve ovo moze da se potpuno ublazi. Prvo treba da se vidi dali ima nesto sto moze da utice da kazne budu manje ili vece.

Po ovome ja bih rekao da mogu slobodno da se kladim na to da ce kazna biti 3-0 za Srbiju ali 2-3 utakmice bez publike. Albanije nece biti izbacena iz daljeg takmicenja ali ce kao i Srbija dobiri veoma rigorozne kazne. Naravno obe kazne ce biti uslovne na 2 godine.

www

pre 9 godina

Kad vec ni jedna ni druga drzava nisu u stanju (ili ne zele) da se obracunaju sa huliganima, izbaciti lepo i jedne i druge iz kvalifikacija.

tdot

pre 9 godina

A kljucna stavka za reprezentaciju Albanije mesanje politike u sport nedaj boze da se istrazuje. Ovi njihovi igraci mogu da pozivaju u rat preko tvitera i fejsbuka a da smo mi tako nesto uradili mislim da nebi ni svetlost dana docekali vec bih bili izbaceni iz takmicenja.

marko

pre 9 godina

iz zagreba sam i moram komentirati ovaj događaj..dakle bez obzira na provokaciju ovakve stvari se ne smiju dešavati...dakle bez obzira na zastavu nemogu i NESMIJU navijači ulaziti na teren i tući igrače, pa di to im? i svi koji misle da bi trebalo biti 3:0 za srb se varaju, jer da bogdanov i ekipa ulaze i tuku igrače, igrače bre pa di to ima?....ali vjerojatno neće biti toliko drastične kazne, bez bodova i srb i alb...a da ne zaboravim navijanje cijelu tekmu ub...hrv...da š..nema brata to naravno nije provokacija

Zemunac

pre 9 godina

Mislim da smo bolje prosli. Ipak njima se stavlja na teret razlog zbog kojeg utakmica nije zavrsena. Mi treba da budemo novcano kaznjeni i mozda utakmicama bez publike, ali se mora registrovati rezultatom 3:0 za Srbiju.

Morski Vuk

pre 9 godina

Ispravno i ne pise se dobro ni njima ni nama. Sad usijane glave na obe strane oladite malo i budite spremni na najgoru kaznu. Uefu ne interesuje kako je nesto pocelo vec sta se sve desilo tokom incidenta. Ovo je skandal bez presedana i kazne ce biti takve. Za sve ovo veliki deo krivice je na medijima sa obe strane koji samo pale vatru!

Zemunac

pre 9 godina

Mislim da smo bolje prosli. Ipak njima se stavlja na teret razlog zbog kojeg utakmica nije zavrsena. Mi treba da budemo novcano kaznjeni i mozda utakmicama bez publike, ali se mora registrovati rezultatom 3:0 za Srbiju.

Srđan

pre 9 godina

Nisam pristalica teorija zavjere, ali što više razmišljam sve sam sigurniji da ovako loša akcija policije nije slučajna i da je rezultat nekih unutrašnjih obračuna u MUP-u i Vladi Srbije. Toliko obezbjeđenje, a 7000 policajaca i redara ne može da fizički zaštiti dvadesetak članova delegacije gostiju? Ne može da spriječi unošenje pirotehnike i predmeta koji se ubacuju u teren? Ne može da zaustavi evropski poznatog huligana Ivana Bogdanova da ne uđe na stadion? On tamo uopšte nije slučajno bio. Neko ga je doveo da uradi posao. To sve mora da se istraži i da se odgovorni kazne otkazom zbog povrede dužnosti i krivično gone.
Ako se pokaže da su policija i ostale službe radile najbolje što mogu, Srbija treba da se sama, ne čekajući nikakvu kaznu, povuče iz ovih kvalifikacija i ostalih takmičenja UEFA, jer nije sposobna da organizuje međunarodne fudbalske utakmice.
Naravno, Albanci su krivi za sve za šta su krivi, i valjda će dobiti zasluženu kaznu, ali mene mnogo više brine sve ovo s naše strane.

Morski Vuk

pre 9 godina

Ispravno i ne pise se dobro ni njima ni nama. Sad usijane glave na obe strane oladite malo i budite spremni na najgoru kaznu. Uefu ne interesuje kako je nesto pocelo vec sta se sve desilo tokom incidenta. Ovo je skandal bez presedana i kazne ce biti takve. Za sve ovo veliki deo krivice je na medijima sa obe strane koji samo pale vatru!

mk

pre 9 godina

Platini je upravo pricao na TV francuske,bile su slike svega sto se desavalo na stadionu.Ipak on se zadrzao na tome da je dron sa arnautskom zastavom mogao nositi i eksploziv!!!!Najavio kazne za obe ekipe.

bla

pre 9 godina

Da li ce neko iz medija napisati da je Dik Advokat ponovo promasio sa postavkom igre i da nasa igra ne postoji. Tomislav Karadzic je upropastio srpski fudbal i smesta treba da ode. Otkaz Anticu, dovodjenje Pizona Mihajlovica i sada Advokata sve sami katastrofalni potezi u nizu. To sto je savez finansijski stabilan sto se prikazuje kao Karadzicev uspeh je ogromna glupost jer savez ima ogromne izvore prihoda a kuca fudbala znamo kako je najvecim delom finansirana. Napolje i Karadzic i Advokat

Alphonse-Marie-Adolphe de Neuville

pre 9 godina

Meni nikako ne ide u glavu kako je moglo da se desi da publika uđe u teren i da ima baklji na tribinama. Kako, pobogu, posle toliko godina i toliko kazni?
Pa da li smo svesni da utakmica ne bi uopšte ni bila prekinuta da publika nije ušla u teren? Sudija bi podelio kartone igračima koji su se koškali i to bi bilo to. Posle bi UEFA sigurno kaznila FS Albanije zbog iste stvari zbog koje ih i sad tereti, ali utakmica bi se nastavila.
Nas jedino može da spasi to što UEFA (možda) neće hteti da se pretvori u slepo oruđe onih koji su iscenirali sve ovo sa dronom i mapom velike Albanije.
Lično bih najviše voleo da UEFA izbaci iz kvalifikacija i nas i Albaniju, zbog primitivizma.
A ta, maltene, indignacija albanskog premijera i ostalih zvaničnika je smešna. Svi se nešto prave blesavi, kao da je to bila zvanična zastava Republike Albanije, a ne primitivan i drzak politički pamflet.

Aleksandar

pre 9 godina

Jel' beše neki biznismen ponudio milion dolara Albanskim igračima za pobedu?
Jel' beše da su bezbednosni propusti na Partizanovom terenu?
Jel' beše da se opet pojavio dotični "Srbin" iz Đenove?

Narode moj ne troši živce na provokacije iz osnovne škole!

Da Albanija dobije na poklon 3 boda ne bi bilo čudno, da nam huligani pišu vesti ne bi bilo ništa novo, a da nam se svima sudi zbog par kriminalaca neće biti prvi put.

djoka

pre 9 godina

Bez obzira na razlog prekida meca ako UEFA oceni da se mec treba i moze nastaviti a jedna od ekipa ne zeli da izadje na teren i nastavi utakmicu onda ta ekipa mora izgubiti utakmicu sluzbenim rezultatom.
Sigurno je postojala opcija praznjenja stadiona ali oni ni to nisu prihvatili, prema tome 3:0 za nas i kraj.

Realno

pre 9 godina

Po ovome što je pročitano epilog će biti sledeći:
3:0 za Srbiju.
Albanija - Srbija bez navijača.
Srbiji ogromna novčana kazna sa verovatno praznim tribinama do kraja ciklusa.
Albanija sa minus bodovima ili čak izbacivanjem iz takmičenja.

Izjave političara i pojedinaca nisu promakle UEFA u ovom slučaju, a tu se razlikujemo dobrano jer Srbi nisu imali pre niti nakon utakmice nikakve ratno-huškače izjave poput javnih ličnosti Albanije.
Sve drugo bi bilo van pameti i politički instruisano.

Komentator

pre 9 godina

Ne budu li nam dodelili 3 boda...Srbija treba da istupi iz UEFAe..i FIFAe. Nista ni ne gubimo osim ponosa.
(Revolucionaran, 15. oktobar 2014 20:56)

Treba da istupimo iz takmicenja ukoliko ne diskvalifikuju Albaniju.

Skadar - srpski grad star

pre 9 godina

Ne razumem im onu veliku albaniju uopste. Ajde sto pripojili Kosovo (u stvarnosti nikad) da razumem, ima ih tamo, ali pripojili ljudi sebi i Rasku i Kursumlijsku oblast gde nema, nikad nije bilo niti ce ikad biti ijednog Albanca.

AleksandarL

pre 9 godina

"Kako se navodi u saopštenju, protiv Fudbalskog saveza Albanije postupak će biti pokrenut zato što su albanski igrači odbili da igraju i zbog prikazivanja nedozvoljenog transparenta".
Kao prvo Albanski igraci su odbili da igraju jer se nisu setili bezbednima na stadionu gde su svi protiv njih i niko ih ne brani,,,a drugo, Albanski igraci nisu prikazali tu zastavu nego je ona došla iz zraka sa dronom i nezna se odakle i od koga. Pametnom dosta!
(Komshija Hashim, 15. oktobar 2014 21:13)

Nego da pitam gospodina Hashima, sta ste vi ono slavili sinoc celu noc i danas celi dan u celoj regiji? Jel ste osvojili neku medalju, titulu,...? Slavili ste sto ste isprovocirali publiku sa fasistickom zastavom i prekinuli utakmicu?

Cobra

pre 9 godina

A,još su naši predlagali da se odigra bez prisustva publike,kao i da se igra sutradan.Albanci su sve to odbili!
I ako delegat sve to potvrdi,sve je jasno!

Neutron

pre 9 godina

Sudija prekida utakmicu kako bi se otklonio leteci objekt. Sadrzinu istog svi znamo. Politika i sport ne smeju da se mesaju. Mesanje politike i sporta znaci izbacivanje iz tog sportskog takmicenja (primer Cavic). Srpski igrac sasvim mirno, bez nekih egzibicija emocija, pakuje predmet kako bi se utakmica nastavila. Siptarski igraci ga tada napadaju. O cemu mi ovde pricamo? A o reakcijama politickog vrha Albanije necu ni da pricam. Svetlosne godine su izmedju svesti Srba i Albanaca, na zalost. Jednom ce i "civilizovan" svet to da shvati. Mi to znamo. Na Kosovu i u Albaniji se jos uvek ne razmislja sopstevnom glavom. Jos uvek cekam, jedan jedini komentar Albanaca koji osudjuje to sto je uradjeno. Jedan jedini...nema. A ovde kod nas mozes da cujes svakakva misljenja, svidjalo se to nama ili ne. Ali, to ti je sloboda misljenja. Nismo ni svesni toga.

Dragan

pre 9 godina

UEFA je zaboravila:

- ko je izazvao nerede
- nasrtanje one dvojice na Mitrovića
- odbijanje Albanaca da delegatu predaju dron

Na kraju krajeva, siguran sam da postoje snimci iz svih uglova pa neka svako plaća svoje greške... Jedno je sigurno, samo za one dve stvari koje UEFA trenutno pripisuje Albancima sledi diskvalifikacija. Čavić je izgubio medalju "jer politici nije mesto u sportu". Molim lepo...

js

pre 9 godina

a sta je sa ivanom koji ima zabranu ulaska na stadionu pod pokroviteljstvom uefa, sa redarem koji se jasno vidi kako udara igraca, sa publikom koja konstantno upucuje uvrede i pretnje, zvizdanje himne.

zvezda u srcu

pre 9 godina

треба UEFU казнити, дозволити да се нађемо у групи са Албанијом, недопустиво...

Sloba

pre 9 godina

Dakle, Albanci će priložiti fotografije i video zapise na kojima se jasno vidi da naši navijači mlate njihove fudbalere i tako će se opravdati za odluku da ne izađu na teren. Njihov fudbalski savez će se braniti da nema veze ni sa dronom ni sa transparentom, a kako stvari stoje, tu vezu ni mi ne možemo da dokažemo.
S druge strane, mi nemamo čime da se branimo od optužbi za pirotehniku, upad na teren i napad na albanske fudbalere. Ako se na to doda i naša "slavna" navijačka istorija i prethodne kazne, sve mi se čini da ćemo mi proći daleko, daleko gore.

DG

pre 9 godina

Mislim da je ovo definitivno 3:0 za nas. Albanci se terete da su odbili da igraju, tu se svaka prica zavrsava sto se rezultata tice. E sad koliko para koliko utakmica bez publike to je vec druga stvar. Ocigledno da nam publika mnogo malo pomaze, tako da sto se toga tice nije velika steta. Sto se finansija tice koliko god da bude, nebitno je, platice se. Idemo dalje.
Mnogo bitnija stvar za dalje kvalifikacije je to da je Advokat potpuno bez kompasa i bez znanja rekao bih. Ide mu na ruku da kako kog budemo igrali, kako god bude postavljao tim na terenu mi cemo se kvalifikovati, jer je suprotno skoro pa nemoguce. Cak i u baraz kao treci da odemo opet imamo velike sanse da prodjemo jer cemo biti kvalitetniji od protivnika. Ne mogu da shvatim da vec dve utakmice luta sa napadacem. Prvo djordjevic pa lazovic a mitar na klupi?! Ludost nedopustiva! Jojic na klupi a starter gudelj, ludost! Djuricica pustiti protiv albanije je bezobrazluk, jer decko ne igra ozbiljno fudbal vec godinu dana. Samo da je jos sa golmanom eksperimentisao bio bi vrhunac. Bekovi najbolji u evropi, a oni ne prelaze centar, ne udvajaju na krilu... ma strasno.
Nista nismo dobili sa njim i to je vise nego ocigledno vec posle 130 minuta koliko se igralo u dve utakmice. Klasican tezgaros, ne bira klubove ne bira reprezentacije, a zna se kome je svaka musterija dobra. Ne ide to tako.

wer

pre 9 godina

prvo su albatrosi odradili prvoklasnu politicku provokaciju, i na tome bi i ostalo da posle toga njihovi fudbaleri nisu nasrnuli na nase u sred beograda, i u atmosferi gde su se "jadni i nemocni plasili za svoj zivot"

onda padaju vatrene junacke izjave za novine, tipa branili zastavu "svoje zamisljene" zemlje, ponosni na svoje maloumne "heroje"

ja ili sam lud, ili su albanci vec odavno zreli za ozbiljnu lekciju iz civilizovanog ponasanja...

jegood

pre 9 godina

Da ne komentarisem albansku stranu, ali nedopustivo je sto je dozvoljeno navijacima Srbije da udju na teren. To nas moze kostati iskljucenja iz daljeg takmicenja. Sta ce se Albaniji desiti to me trenutno i ne zanima..

tdot

pre 9 godina

A kljucna stavka za reprezentaciju Albanije mesanje politike u sport nedaj boze da se istrazuje. Ovi njihovi igraci mogu da pozivaju u rat preko tvitera i fejsbuka a da smo mi tako nesto uradili mislim da nebi ni svetlost dana docekali vec bih bili izbaceni iz takmicenja.

Gonzpo

pre 9 godina

Vi ste Srbi isto malo krivi. Cijelo vrijeme govorite ; glupi Albanci i t d A sad vidimo da oni koriste najmoderniju tehniku za zaj.... utakmicu. Inspiracija mnogim navijacima.....

marko

pre 9 godina

iz zagreba sam i moram komentirati ovaj događaj..dakle bez obzira na provokaciju ovakve stvari se ne smiju dešavati...dakle bez obzira na zastavu nemogu i NESMIJU navijači ulaziti na teren i tući igrače, pa di to im? i svi koji misle da bi trebalo biti 3:0 za srb se varaju, jer da bogdanov i ekipa ulaze i tuku igrače, igrače bre pa di to ima?....ali vjerojatno neće biti toliko drastične kazne, bez bodova i srb i alb...a da ne zaboravim navijanje cijelu tekmu ub...hrv...da š..nema brata to naravno nije provokacija

PS

pre 9 godina

@Zemunac
Ne, lose smo prosli.
Razlog zbog kog utakmica nije zavrsena je upad navijaca na teren, napad na fudbalere Albanije i slaba organizacija.
Opet ce na nama koplja da se slome, to su Albanci i hteli.

Zoka

pre 9 godina

Evo sazetka analiza iz danskih novina (ima malo vise analiza zato sto su u grupi sa nama):

1. Neprihvatljivo skandiranje tokom celog trajanja utakmice do smih nereda
2. Paljenje zastave Albanije i Nato
3. Konstantno gadjanje predmetima igraca pored aut linije
4. Bacanje topovskog udara i pirotehnike prilikom izvodjenja kornera

Letelica sa nacionalistickim transparntom???
Naguravanje igraca Albanije sa igracima Srbije oko "zastave-transparenta"

5. Upadanje navijaca u teren (stolicom nasrtanje na suparnickog igraca)
6. Redar sa utakmice tuce pesnicama albanskog igraca (nedopustivo)
7. Neredi se nastavljaju ispred tunela
8. Huligan iz Genove slobodno seta po terenu,da niko ne reauje od obezbedjenja

Ovo su pregledi potkrepljeni snimcima i slikama koji se takodje mogu naci na internetu.
Generalno za sve je zakazalo obezbedjenje i sama organizacija utakmice,iako konstatuju da nije nedostajalo ljudstva sto je takodje pokazano fotografijama o brojnosti obezbedjenja.
Zakljucak generalno da je organizacija utakmice totalno zakazala i da je doslo do propusta koji su srpski organizatori krivi.
Smatraju da ce biti ostra kazna,te da ce oni igrati utakmicu sa Srbijom pred praznim tribinama....

Dvostruki aršini

pre 9 godina

Kad se setim da je Čavić bio suspendovan zbog majice "Kosovo je Srbija", kako će tek ove da kazne za onaj leteći naci pamflet. Mislim da Srbi treba da prestanu više sa samooptuživanjem. Šta je trebalo, ko je mogao garantovati navijačima da dron nije nosio eksploziv ili bojni otrov. Alo bre, ovo se može okarakterisati kao teroristički akt, pogotovo ko se ima u vidu broj Albanaca koji se bore za Kalifad ID i pretnje koje su poslednjih dana stizale od njih, a ovi će da kažnjavaju nas jer je grupica huligana bacala petarde i uletela na teren, nakon svega. Ma daaajte više...

abc

pre 9 godina

Molim? A napad dvojice albanskih fudbalera na Mitrovića i započinjanje tuče? Nije da branim Šimunića, ali čovek je dobio oštru kaznu zbog promocije određenih fašističkih i nacističkih tradicija na stadionu, a ona dvojica treba da se izvuku što su skočila da brane simbol Hitlerovog projekta iz WWII? Zbog dešavanja u prošlosti i trenutne realnosti na terenu, to nije uvredljivo samo za Srbe, već i za Makedonce, Grke, Crnogorce, pa i za Bošnjake, građane Srbije, čije pretke je Aćif-efendija, nameštenik iste te Velike Albanije, a mnogi tvrde i etnički Albanac, terao na albanizaciju, odričući im pravo na jezik, na prezimena, i tome slično. To je, izgleda, isti fazon koji furaju u EU, sudeći po današnjoj izjavi njihove portparolke - razočarani prekidom utakmice zbog provokacije, ali se nisu setili da kažu da su razočarani i provokacijom, tj. transparentom.

milan

pre 9 godina

Mi smo se osramotili dozvolili smo da nas isprovociraju i da dronu puste sa naše crkve da niko to nije ni registrovao. Ovaj događaj imaće ozbiljne posledice po srpski fudbal a samim tim bi trebao da ima po odgovorne političare da u onome što UFA kaže ima dosta istine. Uvek se damo kako od svojih navijača tako kao i ovog puta od gostujućih.

Slavkoni85

pre 9 godina

Ma UEFA je kriva za sve, nisu smeli da dopuste da do ove utakmice uopste i dodje, sve je to planski odradjeno da se Srbija dotuce i ponizi ! !! Njih treba kazniti!!

Gulamfer

pre 9 godina

Dobro nisu pronasli i neku atomsku bombu da nam stave na teret. Makar takticku. Ili bar trovanje hemijskim agensima simpaticnih tiransih momaka.

Komshija Hashim

pre 9 godina

"Kako se navodi u saopštenju, protiv Fudbalskog saveza Albanije postupak će biti pokrenut zato što su albanski igrači odbili da igraju i zbog prikazivanja nedozvoljenog transparenta".
Kao prvo Albanski igraci su odbili da igraju jer se nisu setili bezbednima na stadionu gde su svi protiv njih i niko ih ne brani,,,a drugo, Albanski igraci nisu prikazali tu zastavu nego je ona došla iz zraka sa dronom i nezna se odakle i od koga. Pametnom dosta!

Бојан Илић

pre 9 godina

Kako se navodi u saopštenju, protiv Fudbalskog saveza Albanije postupak će biti pokrenut zato što su albanski igrači odbili da igraju i zbog prikazivanja nedozvoljenog transparenta.

Чврсто верујем да су се већ "распитали" колика је казна за њихово "дело" а колика за наше !
Све је испланирано али је добро да нам се отворе очи, јер смо се много занели у "изучавању демократије"!

lovro

pre 9 godina

''zato što su albanski igrači odbili da igraju''

a kako da igraju kad ih navijači napadaju stolicom i gađaju upaljačima prilikom izvođenja kornera?!

Jovan™

pre 9 godina

Bolje smo prošli..Albanci su sami sebe upropastili,teško će se izvući,mi verovatno dobijamo novcanu kaznu i utakmice bez publike..jedino sigurno je da mi dobijamo 3 boda.

www

pre 9 godina

Kad vec ni jedna ni druga drzava nisu u stanju (ili ne zele) da se obracunaju sa huliganima, izbaciti lepo i jedne i druge iz kvalifikacija.

Misa

pre 9 godina

"protiv Fudbalskog saveza Albanije postupak će biti pokrenut zato što su albanski igrači odbili da igraju i zbog prikazivanja nedozvoljenog transparenta."

Ovo znaci da UEFA bar za sada vidi Albaniju kao ti koji nisu hteli da se utakmica nastavi. Drugi deo se odnosi na politizaciju utakmice i zato takodje krive Albaniju. Najobicnija kazna za ovo je gubljenje utakmice a teze su cak i izbacivanje iz daljeg takmicenja jednog ili vise nacionalnih timova.

"Fudbalskom savezu Srbije stavlja se na teret lansiranje ili ubacivanje pirotehničkih sredstava i projektila, nasilje u publici, ulazak navijača u teren, manjkava organizacije utakmice i upotreba lasera."

Ovo su organizacione stvari i obicna kazna za ovo je od jedne (sto bi ovde bilo iznenadjenje) do 10 utakmica bez publike ili cak na neutralnom terenu a najteze kazne su gubljenje bodova ili cak i izbacivanje iz takmicenja ali to se veoma retko cini.

Obadve ekipe ce naravno dobiti i veoma velike novcane kazne.

Naravno sve ovo moze da se potpuno ublazi. Prvo treba da se vidi dali ima nesto sto moze da utice da kazne budu manje ili vece.

Po ovome ja bih rekao da mogu slobodno da se kladim na to da ce kazna biti 3-0 za Srbiju ali 2-3 utakmice bez publike. Albanije nece biti izbacena iz daljeg takmicenja ali ce kao i Srbija dobiri veoma rigorozne kazne. Naravno obe kazne ce biti uslovne na 2 godine.

prekoOkeanskeDelije

pre 9 godina

Sad se sasvim jasno vidi koliko je štete nanela loša organizacija i obezbeđenje terena. U ovim prekršajima koje se FSS-u stavljaju na teret većina su "boranija" - ubacivanje baklji i upotreba lasera. Za to se tekma prekine na 10min maksimum i opali novčana kazna od jedno 100 soma. Ali ulazak huligana na teren je ono zbog čega svi opravdano strepimo. A to se moglo predvideti SA ILI BEZ saznanja o planiranim provokacijama.

oxygen

pre 9 godina

Dobro receno,,UEFA tereti Albaniju da nisu hteli da igraju,ali u toj komisiju nego ce vodi istrazivanja zasto nisu hteli,,a kad oni dokazu sa slikama,video snimaka kako huligani usli u stadium i udarili njih,sigurno za to nece ih kazni..imaju dokaz ljudi..

miskulan

pre 9 godina

bodovi sigurno idu albaniji a srbiju ce vjerovatno izbcaiti.evo sta je platini rekao:

Kakve će biti UEFA-ine kazne? Vjerojatno vrlo oštre. Michel Platini, predsjednik UEFA-e, je kazao:

- Politika se ne bi smjela miješati u naš sport. Jako sam razočaran, ono što se dogodilo u Beogradu je neoprostivo.

Dakle, posljedice će biti žestoke za Srbiju , a budući da je u fokusu politika, mogle bi biti i za Albaniju

bujanovac

pre 9 godina

veoma lako
dron je disap iz van stadiona i tu nema nisata sa ffsh,igraci osbili da igarju jer su napadnuti i nisu bili sigurni na tereni jer su napadnuti od ljudi koji su trebali da ih cuvaju
3:0 za Albaniju sigurno

Ivan

pre 9 godina

Me spominje se kako je ta zastava bila na terenu sa dronom namenjenim da prekine utakmicu. samo se spominje kontraverzna zastava kao da ju je neki navijac na tribini nosio.
I ne spominje se sto su albanski igraci prvi fizicki napali nase.

Proka

pre 9 godina

Treba da nas izbace iz daljeg takmičenja. Šta mene briga kakvi su Albanci!
Mi trebada naučimo kada je utakmica u pitanju da na teren ne može da se ubaci flaša,baklja,upaljač itd. Ne može golman da se zaslepljuje laserom a navijači kada im je god volja da udju u teren.
Kada budemo u stanju da poštujemo ova pravila tada možemo i da se takmičimo.

ne zaboraviti

pre 9 godina

Odlican dodatak ce biti poruke albanskih fudbalera sa twitter-a i facebook-a. Cisto da vide ovi iz UEFA sta je to sovinizam umesan u sport i kakva "nevinasca" su ti Albanci.

Ivan

pre 9 godina

Da li će UEFA raspravljati i o napadu na našeg igrača od strane dva albanska reprezentativca ili će to prećutati?

Uletanje na teren se dogodilo posle unošenja albanske nacističke zastave i nasrtanja albanskih reprezentativaca na naše.

Provokacija je bila i smišljena za to i treba ih tužiti i za ugrožavanje ljudskih života i stampeda.

Михаил

pre 9 godina

Братя сърби, българския народ е с вас. Извинете глупостта на шепа люде издигнали плакатите на мача с Хърватска. Винаги съм се радвал за успехите на вашите спортисти и съм ги подкрепял пред телевизора. Знам , че и вие се радвахте с нас на нашия успех в САЩ 94. "Шиптъру у Вардару"

Rihard

pre 9 godina

Ako se UEFA bude držala strogih Propisa, verovatno je ishod sledeći: Srbija-Albanija 3:0 pf , suspenzija stadiona domaćina (bez publike dve do tri utakmice) novčana kazna za obe reprezentacije, verovatno revanš u Elbasanu bez publike ili na neutralnom terenu. UEFA će tražiti čvrste dokaze o bespilotnoj letelici od zvaničnih organa države Srbije, jer još nije utvrđeno ko stoji iza toga. Inače, svojevremeno su Jermenija i Azerbejdžan, zbog Nagorno Karabaha odbili da igraju obe utakmice i jednostavno su obe reprezentacije bile uskraćene za bodove iz međusobnih duela. Može se dogoditi i da se odluči o novoj utakmici bez publike ili na neutralnom terenu (za oba duela) ali to zavisi od političkog dogovora.

Susjed s trećega kata - snužden

pre 9 godina

Jako sam razočaran činjenicom da više nismo srpski najdraži neprijatelj. Ovi Albanci su se sad uvalili s tim dronom i uništili našu ljubav. Ajd završite s tim što prije pa da se vratimo našim omiljenim temama: ustašama, četnicima, Oluji, Vukovaru, Vojvodini, ćirilici, latinici i glagoljici, Vučićima, Josipovićima, čiji je Tesla i tko je od koga potekao... Tu i tamo netko pomene Šimunića, al sve je to nekako... mlako..

Brate.. falite mi... :-)

pan

pre 9 godina

UEFA je jedan od najvećih krivaca za mržnju na utakmicama timova i reprezentacija iz naših krajeva.
Napravljen je takav sistem da se timovi iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, BiH, Albanije, Makedonije sreću jednom u pet godina u nekim kvalifikacijama za LŠ ili LE. Time je politička mržnja samo zacementirana,
jer nema navike da su utaknice timova iz ovih zemalja nešto normalno.
Da je ostao stari sistem sa Kupom šampiona, Kupom UEFA i Kupom pobednika kupova, timovi iz ovh zemalja bi međusobno igrali svake godine.
Ovako je za poslednjih 15 godina Partizan igrao samo protiv Dinama, Rijeke i Zrinskog (možda sam nekog zaboravio), a Zvezda verovatno i manje.
UEFI su važne pare, prihodi od TV prava, a ne sportski motivi,
pa kad se nekim čudom nađu u istoj grupi ili se izvuku u kvalifikacijama timovi iz ovih zemalja jednom u pet godina onda glume strogoću, šalju supervizore za bezbednost, prete izbacivanjem u slučaju nereda dva meseca pre utakmice, podižu ionako visoku tenziju itd.
Zamislite kako bi izgledalo da timovi iz Francuske, Nemačke i Italije međusobno igraju jednom u pet godina. A Nemci i Francuzi su se klali isto koliko i mi na Balkanu.

boki_rs

pre 9 godina

mozda izbace albaniju i poniste sve njene rezultate sto bi naravno najvise koristilo dancima i portugalcima.
a nama ce isprazniti stadion jedno 3 utakmice + novcana kazna.
cudi me da nepostovanje himne protivnika nije na spisku s obzirom da su i laseri pomenuti.

Japanac

pre 9 godina

Fer kazna:
- 3:0 za Srbiju zbog odbijanja reprezentacije Albanije da nastave utakmicu ili možda čak oba tima bez bodova
- 6 meseci kazna ne igranja za dva Albanska igrača koji su počeli tuču da bi zaštitili političke oznake
- Debela kazna za Albansku reprezentaciju zbog promocije velike Albanije
- Kazne za ostale igrače sa obe strane koji su učestvovali u tuči
- Oba tima bez navijača do kraja kvalifikacija ili na par godina/decenija zbog neandertalskog mentaliteta
- €5,000,000+ kazna za ulazak Bogdanova na teren
- Debela kazna reprezentaciji Srbije zbog katastrofalne organizacije utakmice i ne sprečavanja da navijači tuku protivničke igrače
- Zabrana korišćenja stadiona JNA za rizične mečeve u budućnosti (grobar sam)
- 5 godina uslovna kazna za oba tima, posle koje sledi 10 godina zabrane fudbala ako se nešto slično ovome ponovo dogodi

Kancelarija za brze odgovore.

pre 9 godina

Mec je prekinut jer Albanci nisu hteli na teren.
Sto se mene tice,najjaci je bio onaj iz Zarkova koji je heroj,uspeo je da probije medijski mrak, i to na "javnom servisu"!

miša

pre 9 godina

Upotreba drona na sportskim digađajima od strane "navijača" je novina, i mislim da će se najstrožije sankcionisati. U suprotnom dronovi mogu postati praksa sa mnogo gorim posledicama.

tdegrande

pre 9 godina

Evo jedan komentar od Hajdukovca iz Splita. Braćo Srbi je da ja vas previše volim dapače volio bi da su albanci dobili utakmicu ali onako na pošteno, međutim u potpunosti vas svaćam i reakciju vašu na onu smiješnu zastavu. I mi bi tako reagirali da netko razvije zastavu velike Srbije usred Splita. Zato Vas u ovom slučaju podržavam, a pogorovo sam iznenađen reakcijom vaših igrača koj je meni bila iznenađanje ali pozitivno. Ponjeli su se ko gospoda , a Šiptari ko kreteni . Dečkima svaka čast i zato bi volio da ovo dobijete za zelenim stolom 3-0. Ovo šta bi ja volio neće vam puno pomoći jer UEFA će najstrože kazniti uljetanje publike u teren i tuču albanskih igrača. Nakon ovakve reakcije vaših igrača porasli ste mi u očima i volio bi da se sretnemo u Francuskoj, ali bez pizdarija već samo nogomet.
Nisam rasista ali kad bi morao birati tko će mi biti susjed u haustoru uvijek bi izabrao srbina , a ne albanaca pa kome krivo kome pravo:)

Sremac76

pre 9 godina

Ovde se pravi jedna velika greska,mec NIJE PREKINUT ni zbog baklji ni zbog drona tj jeste ali bi bio nastavljen nakon par minuta,mec je prekinut nakon sto su albanski igraci napali srpskog fudbalera,nakon tog momenta je nastupio haos i to je jedina istina!!!

robi

pre 9 godina

0:10 srpski navijac stolicom udara albanskog igraca. U sljedecih 30 sekiundi minimalno 15 srpski navijaca je usred terena. 1:20 Srpski navijaci nasrce na albanske igrace. 1:28 novih 5 navijaca upada u teren . 1:30 autor videa izjavljuje : Di je policija brate? 1:53 Srpski navijac nasrce na igrace albanije koji se povlace u svlacionicu i udara ih nogom. Pa zatim 2:24 redar koji je tu da odrzi red bodri publiku koja na samom ulazu u tunel gađa igrače svime i svacim. I odlazi među njih, postavlja se pitanje jeli uopce redar?. Kroz cijelo vrijeme skandiranje je Ubij zakolji šitara. Samo jedno pitanje je na koncu... Koja odluka osim izbacivanja srbije iz natjecanja na 10 godina bi bila fer???

nemi posmatrač

pre 9 godina

jasno se vidi kako su pojedini divljaci medju kojima i dobro poznati bogdanov (koji iz nekog razloga ima zastitu države) umeću na teren i biju igrače!

pa da li ste vi slepi ili nenormalni??
da li ste svesni kakav je prekršaj uletanje navijača na teren i prebijanje igraca??
nikakav čaršav sa mapom velike albanije to ne može da opravda, ili je većina vas ovde rasla u džungli gde svako ima pravo da prebije nekog zbog provokacije?

da nije bilo uletanja u teren onih maloumnika i prebijanja igrača bilo bi sve u našu korist, ovako...
...sami smo krivi jer smo primitivne birale koje vole da biju i kažnjavaju po sopstvenom nahodjenju

Miki

pre 9 godina

Ukoliko nakon smisljene i skandalozne provokacije namenjene da rezultira rezultatom 0:3 za Albaniju za stolom UEFA upravo tako i postupi, FSS i Srbija bi morali da povuku nas tim iz kvalifikacija za Evropsko Prvenstvo. Ne zivim u Srbiji i u kontaktu sa ljudima u Poljskoj mogu da vam kazem da su, nezavisno od nacionalnosti, u ovom konkretnom slucaju svi, ali svi sa kojima sam pricao, ubedljivo na strani Srbije. Sa druge strane svi mi moramo, ponavljam moramo, da osudimo reakciju 'navijaca' koji su uleteli na teren i fizicki napali albanske fudbalere. Onog dana kada se budemo otarasili te gamadi napokon cemo imati 100% kredibiliteta pred fudbalskim i nefudbalskim institucijama EU. Budimo slozni i istrajni u ciscenju sopstvenog dvorista i samim tim u odbrani sopstvenog interesa. Volim te Srbijo.

Miloš J. Kosovac

pre 9 godina

FSS treba da dostavi račun za kaznu koju treba UEFA da plati.Nije baš da se žrebom odlučivano, več je to neko od zlonamernih u njihovoj Centrali namestio da se divljaci raduju.

cro

pre 9 godina

Puno komentatora navodi da se Albance tereti da su glavni razlog za neodigravanje utakmice i da se utakmica registrira 3:0 za Srbiju.To je samo terečenje,a izvođenje dokaza će uslijediti.Kada iz UEFA-e budu vidjeli video gdje navijač udara plastičnom stolicom igrača Albanije na pola igrališta,gdje kod tunela se navijač zaliječe na igrače Albanije i gdje lete razno-razni predmeti dok oni trče u tunel...Da,sigurno 3:0 za Srbiju.

this is the end

pre 9 godina

Nacionalističko slepilo će Srbe potpuno uništiti. Svi su krivi osim Srba, a pogledajte samo komentare stranih medija i udarnu sliku sa debilom koji nosi četničko obeležje i udara stolicom albanskog fudbalera...da li ste svesni šta to znači gospodo patrijoti! Provopkacija na koju su neuki Srbi naseli, po ko zna koji put u istoriji, samo pokazuje da je srpsko društvo dotaklo dno. Ovde šačica šiptarskih protuva uspeva da izblamira celu naciju i to ispred predsednika države??? Katastrofa kojoj se ne nazire kraj! Potpuna nemoć da se preduprede provokacije,a znalo se da će oni ići na tu varijantu, to smo svi videli. Ali najgore je kada oni koji su zaduženi za red ne rade svoj posao, pa onda debili poput Bogdanova ponovo unesrećuju ovu naciju. Kazna za Srbiju će biti vrlo teška, najverovatnije izbacivanje iz daljeg takmičenja, Albaniji verovatno samo ukor ili minimalna kazna. Sada se u svetskim medijima konstantno vrti slika onog debila koji udara albanskog fudbalera, možemo predpostaviti kakva će kazna uslediti.Žao mi je fudbalera koji su po ko zna koji put žrtve nesposobnih institucija sistema. Ne čudi, onda, da debili poput Bogdanova konstantno ruše ugled ove zemlje i sramote je, a da pri tom institucije sistema ne reaguju. Kako je moguće da se on opet pojavi na terenu? Kako je moguće da se unesu tolika pirotehnička sredstava? Sramota! Bruka!

Bole

pre 9 godina

a kako da igraju kad ih navijači napadaju stolicom i gađaju upaljačima prilikom izvođenja kornera?!
(lovro, 15. oktobar 2014 21:58)

Čitaš li ti da nisu hteli ni pred praznim tribinama?

Marko

pre 9 godina

Zašto UEFA ne tereti i kazni igrače Albanije koji su počeli da biju Mitrovića,pa oko toga je izbila cela tuča,jer su igrači Albanije počeli da biju Mitrovića,da toga nije bilo utakmica bi se odigrala,a priče igrača Albanije da su išli da zaštite zastavu padaju u vodu,jer se jasno na snimku vidi da Mitrović vuče konopac u trenutku kada je napadnut,nije ni cepao zastavu neko je pokušao da spusti drona dole.

Uostalom to nije zastava Albanije nego je to pusta želja Albanaca o kojoj mogu samo da sanjaju,a gospoda Amerikanci bi se trebali zapitaju kome daju pasoše i koga podržavaju,podržavali su i islamiste pa im evo ovi okrenuli ledja i kolju i ubijaju im njihove državljane,tako će vam gospodo biti i sa Albancima,ništa ni oni nisu bolji od onih koji ste podržavali.

komshija

pre 9 godina

Bez obzira na razlog prekida meca ako UEFA oceni da se mec treba i moze nastaviti a jedna od ekipa ne zeli da izadje na teren i nastavi utakmicu onda ta ekipa mora izgubiti utakmicu sluzbenim rezultatom.
Sigurno je postojala opcija praznjenja stadiona ali oni ni to nisu prihvatili, prema tome 3:0 za nas i kraj.
(djoka, 15. oktobar 2014 21:35)
UEFA nije naredila reprezentaciji Albaniji da mora da nastavi, zar niste culi izjave uefa delegata sta je reko.
On je dao predlog albaniji, uefa da daje naredzenje da se stadion isprazni, dali biste prihvatili da nastavite igru, i dali ste sposobni da nastavite igru.Reprezentativci albanije nisu bili u stanju niti su vjerovali srbiji za sigurno bezbednu igru,po pravilo eufa ako je team napadnut,ima posledice povrede i igracki nisu bezbedni,oni imaju pravo da napuste teren zbog slabe organizacije i napad na igrace. u kome igraci albanije morali su napustit stadion helikopterima. zamoislite cak su ih cekali i kod hotela gde su smesteni reprezentativci albanije.
platini nemoze da kaze ako,jer kod uefa nema ako to ako ovo, i sta kada su srbi usli na teren koj srbi nisu obezbedili stadion, sta ako onaj bugarin i grupa huligana su imali nozeve i pistole,i ako su pucali na albaniju, sigurno on je imao pistol i nozeve,jer video platini taj ako,sta su srbi uvjeli u stadion. onom bugarinu niko nesme pitat nista,jer je zasticen od dacica i vucica.zato platini nema tu ako,znamo da si ti pro srbsko orientisan,ali mi tu kazemo ako si

Isterivac botova

pre 9 godina

Zbog prikazivanja nedozvoljenog transparenta?
Gospodo, a gde je mešanje politike u fudbal i nacin na koji se taj 'transparent' nasao na stadionu? Sam Platini je veceras upitao - sta da je na dronu bila bomba? Bio sam sinoc na utakmici i tek posle sam shvatio koliko smo mi lud narod. Pa da se ovako nesto desilo u Americi sa zastavom npr. Al kaide, igraci bi bili odmah evakuisani a stadion bi se ispraznio za nekoliko minuta pri cemu bi u stampedu u panici verovatno bilo mrtvih. A mi svi stojimo i prizeljkujemo da dohvatimo i razbijemo nesto sto ne znamo ni šta je i sta se u njemu nalazi. UEFA mora da misli na to i da je ovo dalo ideje mnogim ludim glavama, a svi se busaju u borbi protiv terorizma. Pa evo sad gospodo imate prilike da pokažete kakvi ste u toj borbi.
I daleko od toga da pravdam uletanje navijaca, ali jasno je da nije izazvao dron njihov ulazak nego otimanje zastave od strane njihovih igraca, sto je prekoracilo prag tolerancije. To i dalje ne opravdava njih, ali verujte, uzasan je bio osecaj biti na stadionu i nemocno posmatrati tu mucnu scenu.
Iz ove perspektive je i bolje sto je prekinuto, jer bi bez prekida ovakav skandal prosao mozda ne toliko zapaženo. Skloni se zastava i idemo dalje...Ovako moraju da se sagledaju svi aspekti. I bez obzira sto cemo i mi biti kaznjeni, Albanci moraju daleko rigoroznije, jer huligana i pirotehnike je bilo i bice uvek i svuda. Ali ovakva akcija koja podseca na skolu terorizma ne sme vise da padne na pamet nikada, nigde i nikom na svetu!

miki7878

pre 9 godina

a sta ako albanci puste srpsku zastavu na dronu u drugoj utakmici? nas najveci problem je to dokazati, udaranje navijaca fudbalera albanije, i opustena setnja bogdanova po terenu

Zoki

pre 9 godina

Ja bih samo pitao sve one koji su sigurni u odluku UEFA od 3:0 za Srbiju,ljudi u kom svetu vi zivite?Ajde zapitajte se malo,razmislite ako ste sposobni za to.Bas zbog toga sto ima ne mali broj onih koji veruju u bajke sa srecnim zavrsetkom nama se zadnjih 25 godina desava sve ovo.I deluje mi da tome nema kraja.Samo malo realnosti pa da pocnemo da izlazimo iz ove zabokrecine.Na stranu to sto je jasno ko je isprovocirao guzvu,ko je kriv 100 posto,samo pozivam na malo realnosti oko odnosa snaga u svetu,da ne bi bilo kuknjave po 1000 ti put jao nama nepravda,svi nas mrze i slicno

ČIKA KURE

pre 9 godina

Meni ovaj naš narod nikako nije jasan. Kukate zapomažete tražite neku pravdu. Od koga? Za koga? Urazumite se, oni neka rade svoje mi svoje. Mi to ne priznamo i gotovo. Treba da čuvamo sebe i svoju porodicu, radimo i spremamo se za odlučujući momenat koji ne znamo kad će doći 100, 200, 300...godina doći će kad tad. To treba da radimo!
Prekinuti sve razgovore i pregovore. Marljivo raditi i štedeti, bataliti utopističku ideju EU, čekati i u pravom nomentu odreagovati.
Čuvajte snagu, trebaće nam!

sasa

pre 9 godina

Prvo o nama.Krivi smo mnogo i svaka kazna koja nije izbacivanje je poklon. A sto se njih tice,samo jedno pitanje.Isto pitanje i za njihovog premijera i za njihov savez i igrace: Da li je ono sto je bilo na letecem transparentu ono sto podrzavaju?Da li imaju teritorijalne pretenzije na teritoriju 4 evropske drzave:Da javno odgovore,sa da ili ne.Pa nek posle smisljaju izjave,dal za Brisel,dal za domace potrebe.

vlajzi

pre 9 godina

Pametnom dosta!
(Komshija Hashim, 15. oktobar 2014 21:13)

Pa zasto tebi onda nije dosta? Buaaaaaahahahahahahahah,
ali pazi,komsija hasim, buaaaaaahahahahaha placeeeeem!

boban

pre 9 godina

A gde je krivica albanskih igraca to sto su branili nacionalisticku zastavu, da se oni nisu umesali mozda i ne bi bilo nereda ovako sve ce se svaliti na nasa ledja.

Viktor

pre 9 godina

Nisam pravnik ali mislim da su dve tacke koje terete Albance ili dosta lako da se odbrane (nisu izasli na teren jer nisu fizicki i psihicki bili spremni da nastave utakmicu - i to se lako moze dokazivati i snimcima a bogami i sa izvjestajem delegata koji je rekao da nije bilo uslova da se utakmica nastavi). Za transparent bice sigurno neka kazna ali to ce biti u domenu "provokacije". Podsecam da provokacije bile i od Srpske strane - nacistickih povika, zvizdanje himne, zapaljenje NATO zastave, bacanje pirotehnike itd. Bilo je puno strasnijih transparenata bas u stadion JNA (antisemitickih) i ne secam se da je mec bio prekinut i utakmica dobivena zbog toga. Prema tome, smatram da ce biti puno tezije da se odbrani - upad i napad navijaca na fudbalere i losa organizacija utakmice. Za to se sigurno kazni i tu ce se sve lomiti. P.S. Nigde se ne spominje napad Albanskih fudbalera - sve se svodi na napad navijaca na fudbalere.

Goran

pre 9 godina

Albanci nisu mogli da se vrate u teren zato sto nisu bili bezbedni,navijaci su gi napadali,a dron je dosao iz van stadiona.
sigurno 3:0 za Albance

Sumadinac

pre 9 godina

Ovo je 3:0 za Srbiju,samo zbog odbijanja Albanskih igraca da nastave utakmicu.Da li su se stekli uslovi za nastavak ne odlucuju igraci vec sudija,delegat i policija.
Nesporno je da je Albanska strana izazvala incident,pustanjem zastave i napadom dvojice njihovih igraca na Mitrovica.
Za sve ostalo,baklje,losa organizacija,upadi navijaca,Srbiji sledi debela novcana kazna i jedna do dve utakmice bez publike.
Dakle,Albanci gube bodove zbog ne izlaska na teren,za zastavu ce biti novcano kaznjeni a verovatno iutakmucom bez publike.
Ovo pisem kao bivsi spirtski radnik,ciji je kolub imao slicnu situaciju,opsta tuca igraca i ne vracanje na teren po pizivu sudija.

miodrag krstic

pre 9 godina

Na utakmici Hrvatska - Bugarska koja je odigrana pre 7dana u Sofiji je bila istaknuta zastava "srbe na vrbe" a UEFA nijje reagovala niti bilo ko drugi. Zasto ,pitam se ?

Mermaninegoj

pre 9 godina

Ja bih FSS kaznuo 10 godina suspenzije, daleko je evropa brate. Srbija treba da napravi neku ligu sa s korejom, kubom, rusijom, madagaskarom, dzibutijem, mongolijom i sl. U toj ligi bi onda uzivali igrati a u stadionu bih nista ne bih zabranio od opasnih predmeta. Pa kako covece sve se prica oko drona. Pa sta je dron u odnosu na transparenti publike. I na kraju nece se moze pred UEFA dokazati ko je upravljao dronom ier krivac nije nadjen

pesma protiv malera

pre 9 godina

Svi mi koji se pitamo sta ce biti odluka UEFE mozemo da odgovorimo na to pitanje: Odlucice diplomatija.

Sa jedne strane, ocigledno je da su Albanci isprovocirali incident, sa druge da je obezbedjenje zakazalo. U ovakvim situacijama bolje prolaze oni koji imaju bolju diplomatiju. Nasa zemlja, nazalost, ima jednu od najgorih dipomatija u Evropi, i to je dugo (bar 25 godina) jedan od najvecih problema Srbije: To vazi i za ekonomsku/politicku sferu sto je mnogo bitnije od sporta.

Naravno da mozemo ovo gledati sa aspekta sta bi bila pravedna odluka, ali pojam pravde i automatskog donosenja takvih odluka je idealizam od kojeg je svet u kome zivimo daleko. Da pravda sustinski postoji, ne bi postojao nijedan razlog za postojanje diplomatije, niti bi postojali lobisti ili advokati.

Zato, nema razloga za brigu sta ce UEFA odluciti. Cak i mi koji ne znamo koliko je Albanska diplomatija dobra, mozemo pretpostaviti da bolje funkcionise od nase, prosto zbog toga sto smo u tom aspektu trenutno deficitarni u odnosu na veliki deo sveta. Nadajmo se da to nece uvek biti tako, jer nista nije "dovjeka".

Postoji jedan veoma pozitivan detalj u celoj ovoj nesrecnoj prici: Kapiten Srbije Bane Ivanovic pokazao se kao veliki covek i sportista. Formula za uspeh nije komplikovana: postaviti kvalitetne ljude na najodgovornija mesta. Jedan takav covek je ocigledno isplivao iz mutnog potoka primitivizma koji je juce potekao.

Dragan

pre 9 godina

Samo da publika nije ultetla na teren sve bi bilo super za nas.Laka 3 boda.A ovako...nece da valja.Oni su odgovorni za izazivanje incidenta i odbijanje da igraju,a mi smo krivi za zaista losu organizaciju.

fisi

pre 9 godina

Sta pricate bezveze 3-0 za Srbiju.Ako to odluci UEFA onda zamislite sta vas ceka u Albaniju upascemo u teren razbiti vase igrace i pobedicemo 3-0.Pametnom dosta je ovo

Djoka

pre 9 godina

Ja bih voleo da se registruje 3:0 za nas jer bi bilo interesantno videti nevericu Albanaca. Sto se nas tice, bilo bi super da nam odrede da igramo utakmice na praznim stadionima. Ubedjen sam da bi nasim igracima bilo daleko lakse jer je puno lagodnije igrati tako nego pred nasim "navijacima".

Flyingdutchmen

pre 9 godina

Повући се из фарсе Платинија и Блатера
Ии онако нам је лига лоша. Фудбалери немотивисани.
Публика блесаба.
Кошарка. Одбојка. Ватерполо. ИТД

Tony Ks

pre 9 godina

Ce nas kaznu nas Albance sto nismo igrali, kad navijaci su napali njih i oni su usli u garderobu, za njih ce biti vrlo lako da se odbranu na tu tacku.

Vasil

pre 9 godina

Jas sum iz Makedonije. Moje misljenje srbskite vlasti loso spremili utaknicu. Merke bezbednosti ne bea na nivo. Ne trbase da ostavat da vlezat drugi lica na teren. Ima cnimki i dvete ekipi ke bidat tesko kazneti. Kako mozet samo srbite pravat golemi problemi ?

Dejanddddd

pre 9 godina

Ima krivice Uefe i naravno velika krivica Albanaca za zastavu, ali ima i naše krivice i to je istina- organizacija je bila očajna. Zašto policija nije bila sve vreme na atletskoj stazi????
Pušteno je mnogo više karata u prodaju nego što je kapacitet stadiona. Da ne pričam o velikom broju navijačkih ekipa na svim delovima stadiona koje su stajale na ogradi uz atletsku stazu.
Sve u svemu organizacija očajna.
Nikako da naučimo i to je to, a takmičenja prolaze jedno za drugim.

kimi

pre 9 godina

Na kraju ce ovako biti! 0:3 za Albaniju, i novcana kazna za njih od par stotina hiljada svajcaraca! Sve je to isplanirano pametno!

manuginobili

pre 9 godina

Meni ovo ne sluti na dobro,je li bas slucajno da nedostaje jako vazna tacka,napad albanskih fudbalera na Mitrovica?..tek tada su utrcali navijaci na teren a ocito je da je to i bila namjera albanaca,na zalost oni su svoj cilj ostvarili..tezak slucaj za Uefu,po meni nece biti 3:0 ni za koga jer krivi su i jedni i drugi i realno bi bilo da se igra nova utakmica bez publike,samo da nije bilo ulaska publike na teren sve bi bilo na strani Srbije a ovako kao sto neko rece protivnik nas jako dobro poznaje i znali su dobro sta treba da urade da bi publika utrcala na teren a oni postigli svoj cilj

mario

pre 9 godina

Prvo od svega treba uvesti kazne za upad na teren i nosenje pirotehnickih sredstava kao u engleskoj pa da vidimo ko ce ulaziti itd moje misljenje je sa kazne nas i albance i da se odigra utakmica ponovo na neutralnom terenu i bez publike

blinkibile

pre 9 godina

Ako se igra u Albaniji ta utakmica gde cemo mi biti gosti treba se nesto uraditi, recimo nasi ljudi da posalju ovako dron sa istom ovom zastavom, cisto da ih prikazu jos jednom kao varvare i da jedanput oni budu krivi...

ozbiljno

pre 9 godina

@Susjed s trećega kata - snužden

Nasmejao me tvoj komentar, ali kao sto vidis, nase juzne komsije su pokazale mnogo vise kreativnosti i originalnosti u hejtovanju na utakmici. Moracete nekako da ih prevazidjete sledeci put. :p

Komshija Hashim

pre 9 godina

"Kako se navodi u saopštenju, protiv Fudbalskog saveza Albanije postupak će biti pokrenut zato što su albanski igrači odbili da igraju i zbog prikazivanja nedozvoljenog transparenta".
Kao prvo Albanski igraci su odbili da igraju jer se nisu setili bezbednima na stadionu gde su svi protiv njih i niko ih ne brani,,,a drugo, Albanski igraci nisu prikazali tu zastavu nego je ona došla iz zraka sa dronom i nezna se odakle i od koga. Pametnom dosta!

miskulan

pre 9 godina

bodovi sigurno idu albaniji a srbiju ce vjerovatno izbcaiti.evo sta je platini rekao:

Kakve će biti UEFA-ine kazne? Vjerojatno vrlo oštre. Michel Platini, predsjednik UEFA-e, je kazao:

- Politika se ne bi smjela miješati u naš sport. Jako sam razočaran, ono što se dogodilo u Beogradu je neoprostivo.

Dakle, posljedice će biti žestoke za Srbiju , a budući da je u fokusu politika, mogle bi biti i za Albaniju

bujanovac

pre 9 godina

veoma lako
dron je disap iz van stadiona i tu nema nisata sa ffsh,igraci osbili da igarju jer su napadnuti i nisu bili sigurni na tereni jer su napadnuti od ljudi koji su trebali da ih cuvaju
3:0 za Albaniju sigurno

lovro

pre 9 godina

''zato što su albanski igrači odbili da igraju''

a kako da igraju kad ih navijači napadaju stolicom i gađaju upaljačima prilikom izvođenja kornera?!

Zemunac

pre 9 godina

Mislim da smo bolje prosli. Ipak njima se stavlja na teret razlog zbog kojeg utakmica nije zavrsena. Mi treba da budemo novcano kaznjeni i mozda utakmicama bez publike, ali se mora registrovati rezultatom 3:0 za Srbiju.

Realno

pre 9 godina

Po ovome što je pročitano epilog će biti sledeći:
3:0 za Srbiju.
Albanija - Srbija bez navijača.
Srbiji ogromna novčana kazna sa verovatno praznim tribinama do kraja ciklusa.
Albanija sa minus bodovima ili čak izbacivanjem iz takmičenja.

Izjave političara i pojedinaca nisu promakle UEFA u ovom slučaju, a tu se razlikujemo dobrano jer Srbi nisu imali pre niti nakon utakmice nikakve ratno-huškače izjave poput javnih ličnosti Albanije.
Sve drugo bi bilo van pameti i politički instruisano.

js

pre 9 godina

a sta je sa ivanom koji ima zabranu ulaska na stadionu pod pokroviteljstvom uefa, sa redarem koji se jasno vidi kako udara igraca, sa publikom koja konstantno upucuje uvrede i pretnje, zvizdanje himne.

marko

pre 9 godina

iz zagreba sam i moram komentirati ovaj događaj..dakle bez obzira na provokaciju ovakve stvari se ne smiju dešavati...dakle bez obzira na zastavu nemogu i NESMIJU navijači ulaziti na teren i tući igrače, pa di to im? i svi koji misle da bi trebalo biti 3:0 za srb se varaju, jer da bogdanov i ekipa ulaze i tuku igrače, igrače bre pa di to ima?....ali vjerojatno neće biti toliko drastične kazne, bez bodova i srb i alb...a da ne zaboravim navijanje cijelu tekmu ub...hrv...da š..nema brata to naravno nije provokacija

Jovan™

pre 9 godina

Bolje smo prošli..Albanci su sami sebe upropastili,teško će se izvući,mi verovatno dobijamo novcanu kaznu i utakmice bez publike..jedino sigurno je da mi dobijamo 3 boda.

djoka

pre 9 godina

Bez obzira na razlog prekida meca ako UEFA oceni da se mec treba i moze nastaviti a jedna od ekipa ne zeli da izadje na teren i nastavi utakmicu onda ta ekipa mora izgubiti utakmicu sluzbenim rezultatom.
Sigurno je postojala opcija praznjenja stadiona ali oni ni to nisu prihvatili, prema tome 3:0 za nas i kraj.

Neutron

pre 9 godina

Sudija prekida utakmicu kako bi se otklonio leteci objekt. Sadrzinu istog svi znamo. Politika i sport ne smeju da se mesaju. Mesanje politike i sporta znaci izbacivanje iz tog sportskog takmicenja (primer Cavic). Srpski igrac sasvim mirno, bez nekih egzibicija emocija, pakuje predmet kako bi se utakmica nastavila. Siptarski igraci ga tada napadaju. O cemu mi ovde pricamo? A o reakcijama politickog vrha Albanije necu ni da pricam. Svetlosne godine su izmedju svesti Srba i Albanaca, na zalost. Jednom ce i "civilizovan" svet to da shvati. Mi to znamo. Na Kosovu i u Albaniji se jos uvek ne razmislja sopstevnom glavom. Jos uvek cekam, jedan jedini komentar Albanaca koji osudjuje to sto je uradjeno. Jedan jedini...nema. A ovde kod nas mozes da cujes svakakva misljenja, svidjalo se to nama ili ne. Ali, to ti je sloboda misljenja. Nismo ni svesni toga.

Slavkoni85

pre 9 godina

Ma UEFA je kriva za sve, nisu smeli da dopuste da do ove utakmice uopste i dodje, sve je to planski odradjeno da se Srbija dotuce i ponizi ! !! Njih treba kazniti!!

Komentator

pre 9 godina

Ne budu li nam dodelili 3 boda...Srbija treba da istupi iz UEFAe..i FIFAe. Nista ni ne gubimo osim ponosa.
(Revolucionaran, 15. oktobar 2014 20:56)

Treba da istupimo iz takmicenja ukoliko ne diskvalifikuju Albaniju.

Dragan

pre 9 godina

UEFA je zaboravila:

- ko je izazvao nerede
- nasrtanje one dvojice na Mitrovića
- odbijanje Albanaca da delegatu predaju dron

Na kraju krajeva, siguran sam da postoje snimci iz svih uglova pa neka svako plaća svoje greške... Jedno je sigurno, samo za one dve stvari koje UEFA trenutno pripisuje Albancima sledi diskvalifikacija. Čavić je izgubio medalju "jer politici nije mesto u sportu". Molim lepo...

PS

pre 9 godina

@Zemunac
Ne, lose smo prosli.
Razlog zbog kog utakmica nije zavrsena je upad navijaca na teren, napad na fudbalere Albanije i slaba organizacija.
Opet ce na nama koplja da se slome, to su Albanci i hteli.

Skadar - srpski grad star

pre 9 godina

Ne razumem im onu veliku albaniju uopste. Ajde sto pripojili Kosovo (u stvarnosti nikad) da razumem, ima ih tamo, ali pripojili ljudi sebi i Rasku i Kursumlijsku oblast gde nema, nikad nije bilo niti ce ikad biti ijednog Albanca.

Morski Vuk

pre 9 godina

Ispravno i ne pise se dobro ni njima ni nama. Sad usijane glave na obe strane oladite malo i budite spremni na najgoru kaznu. Uefu ne interesuje kako je nesto pocelo vec sta se sve desilo tokom incidenta. Ovo je skandal bez presedana i kazne ce biti takve. Za sve ovo veliki deo krivice je na medijima sa obe strane koji samo pale vatru!

komshija

pre 9 godina

Bez obzira na razlog prekida meca ako UEFA oceni da se mec treba i moze nastaviti a jedna od ekipa ne zeli da izadje na teren i nastavi utakmicu onda ta ekipa mora izgubiti utakmicu sluzbenim rezultatom.
Sigurno je postojala opcija praznjenja stadiona ali oni ni to nisu prihvatili, prema tome 3:0 za nas i kraj.
(djoka, 15. oktobar 2014 21:35)
UEFA nije naredila reprezentaciji Albaniji da mora da nastavi, zar niste culi izjave uefa delegata sta je reko.
On je dao predlog albaniji, uefa da daje naredzenje da se stadion isprazni, dali biste prihvatili da nastavite igru, i dali ste sposobni da nastavite igru.Reprezentativci albanije nisu bili u stanju niti su vjerovali srbiji za sigurno bezbednu igru,po pravilo eufa ako je team napadnut,ima posledice povrede i igracki nisu bezbedni,oni imaju pravo da napuste teren zbog slabe organizacije i napad na igrace. u kome igraci albanije morali su napustit stadion helikopterima. zamoislite cak su ih cekali i kod hotela gde su smesteni reprezentativci albanije.
platini nemoze da kaze ako,jer kod uefa nema ako to ako ovo, i sta kada su srbi usli na teren koj srbi nisu obezbedili stadion, sta ako onaj bugarin i grupa huligana su imali nozeve i pistole,i ako su pucali na albaniju, sigurno on je imao pistol i nozeve,jer video platini taj ako,sta su srbi uvjeli u stadion. onom bugarinu niko nesme pitat nista,jer je zasticen od dacica i vucica.zato platini nema tu ako,znamo da si ti pro srbsko orientisan,ali mi tu kazemo ako si

AleksandarL

pre 9 godina

"Kako se navodi u saopštenju, protiv Fudbalskog saveza Albanije postupak će biti pokrenut zato što su albanski igrači odbili da igraju i zbog prikazivanja nedozvoljenog transparenta".
Kao prvo Albanski igraci su odbili da igraju jer se nisu setili bezbednima na stadionu gde su svi protiv njih i niko ih ne brani,,,a drugo, Albanski igraci nisu prikazali tu zastavu nego je ona došla iz zraka sa dronom i nezna se odakle i od koga. Pametnom dosta!
(Komshija Hashim, 15. oktobar 2014 21:13)

Nego da pitam gospodina Hashima, sta ste vi ono slavili sinoc celu noc i danas celi dan u celoj regiji? Jel ste osvojili neku medalju, titulu,...? Slavili ste sto ste isprovocirali publiku sa fasistickom zastavom i prekinuli utakmicu?

Gulamfer

pre 9 godina

Dobro nisu pronasli i neku atomsku bombu da nam stave na teret. Makar takticku. Ili bar trovanje hemijskim agensima simpaticnih tiransih momaka.

abc

pre 9 godina

Molim? A napad dvojice albanskih fudbalera na Mitrovića i započinjanje tuče? Nije da branim Šimunića, ali čovek je dobio oštru kaznu zbog promocije određenih fašističkih i nacističkih tradicija na stadionu, a ona dvojica treba da se izvuku što su skočila da brane simbol Hitlerovog projekta iz WWII? Zbog dešavanja u prošlosti i trenutne realnosti na terenu, to nije uvredljivo samo za Srbe, već i za Makedonce, Grke, Crnogorce, pa i za Bošnjake, građane Srbije, čije pretke je Aćif-efendija, nameštenik iste te Velike Albanije, a mnogi tvrde i etnički Albanac, terao na albanizaciju, odričući im pravo na jezik, na prezimena, i tome slično. To je, izgleda, isti fazon koji furaju u EU, sudeći po današnjoj izjavi njihove portparolke - razočarani prekidom utakmice zbog provokacije, ali se nisu setili da kažu da su razočarani i provokacijom, tj. transparentom.

oxygen

pre 9 godina

Dobro receno,,UEFA tereti Albaniju da nisu hteli da igraju,ali u toj komisiju nego ce vodi istrazivanja zasto nisu hteli,,a kad oni dokazu sa slikama,video snimaka kako huligani usli u stadium i udarili njih,sigurno za to nece ih kazni..imaju dokaz ljudi..

bla

pre 9 godina

Da li ce neko iz medija napisati da je Dik Advokat ponovo promasio sa postavkom igre i da nasa igra ne postoji. Tomislav Karadzic je upropastio srpski fudbal i smesta treba da ode. Otkaz Anticu, dovodjenje Pizona Mihajlovica i sada Advokata sve sami katastrofalni potezi u nizu. To sto je savez finansijski stabilan sto se prikazuje kao Karadzicev uspeh je ogromna glupost jer savez ima ogromne izvore prihoda a kuca fudbala znamo kako je najvecim delom finansirana. Napolje i Karadzic i Advokat

Ivan

pre 9 godina

Me spominje se kako je ta zastava bila na terenu sa dronom namenjenim da prekine utakmicu. samo se spominje kontraverzna zastava kao da ju je neki navijac na tribini nosio.
I ne spominje se sto su albanski igraci prvi fizicki napali nase.

wer

pre 9 godina

prvo su albatrosi odradili prvoklasnu politicku provokaciju, i na tome bi i ostalo da posle toga njihovi fudbaleri nisu nasrnuli na nase u sred beograda, i u atmosferi gde su se "jadni i nemocni plasili za svoj zivot"

onda padaju vatrene junacke izjave za novine, tipa branili zastavu "svoje zamisljene" zemlje, ponosni na svoje maloumne "heroje"

ja ili sam lud, ili su albanci vec odavno zreli za ozbiljnu lekciju iz civilizovanog ponasanja...

Alphonse-Marie-Adolphe de Neuville

pre 9 godina

Meni nikako ne ide u glavu kako je moglo da se desi da publika uđe u teren i da ima baklji na tribinama. Kako, pobogu, posle toliko godina i toliko kazni?
Pa da li smo svesni da utakmica ne bi uopšte ni bila prekinuta da publika nije ušla u teren? Sudija bi podelio kartone igračima koji su se koškali i to bi bilo to. Posle bi UEFA sigurno kaznila FS Albanije zbog iste stvari zbog koje ih i sad tereti, ali utakmica bi se nastavila.
Nas jedino može da spasi to što UEFA (možda) neće hteti da se pretvori u slepo oruđe onih koji su iscenirali sve ovo sa dronom i mapom velike Albanije.
Lično bih najviše voleo da UEFA izbaci iz kvalifikacija i nas i Albaniju, zbog primitivizma.
A ta, maltene, indignacija albanskog premijera i ostalih zvaničnika je smešna. Svi se nešto prave blesavi, kao da je to bila zvanična zastava Republike Albanije, a ne primitivan i drzak politički pamflet.

DG

pre 9 godina

Mislim da je ovo definitivno 3:0 za nas. Albanci se terete da su odbili da igraju, tu se svaka prica zavrsava sto se rezultata tice. E sad koliko para koliko utakmica bez publike to je vec druga stvar. Ocigledno da nam publika mnogo malo pomaze, tako da sto se toga tice nije velika steta. Sto se finansija tice koliko god da bude, nebitno je, platice se. Idemo dalje.
Mnogo bitnija stvar za dalje kvalifikacije je to da je Advokat potpuno bez kompasa i bez znanja rekao bih. Ide mu na ruku da kako kog budemo igrali, kako god bude postavljao tim na terenu mi cemo se kvalifikovati, jer je suprotno skoro pa nemoguce. Cak i u baraz kao treci da odemo opet imamo velike sanse da prodjemo jer cemo biti kvalitetniji od protivnika. Ne mogu da shvatim da vec dve utakmice luta sa napadacem. Prvo djordjevic pa lazovic a mitar na klupi?! Ludost nedopustiva! Jojic na klupi a starter gudelj, ludost! Djuricica pustiti protiv albanije je bezobrazluk, jer decko ne igra ozbiljno fudbal vec godinu dana. Samo da je jos sa golmanom eksperimentisao bio bi vrhunac. Bekovi najbolji u evropi, a oni ne prelaze centar, ne udvajaju na krilu... ma strasno.
Nista nismo dobili sa njim i to je vise nego ocigledno vec posle 130 minuta koliko se igralo u dve utakmice. Klasican tezgaros, ne bira klubove ne bira reprezentacije, a zna se kome je svaka musterija dobra. Ne ide to tako.

www

pre 9 godina

Kad vec ni jedna ni druga drzava nisu u stanju (ili ne zele) da se obracunaju sa huliganima, izbaciti lepo i jedne i druge iz kvalifikacija.

Ivan

pre 9 godina

Da li će UEFA raspravljati i o napadu na našeg igrača od strane dva albanska reprezentativca ili će to prećutati?

Uletanje na teren se dogodilo posle unošenja albanske nacističke zastave i nasrtanja albanskih reprezentativaca na naše.

Provokacija je bila i smišljena za to i treba ih tužiti i za ugrožavanje ljudskih života i stampeda.

Tony Ks

pre 9 godina

Ce nas kaznu nas Albance sto nismo igrali, kad navijaci su napali njih i oni su usli u garderobu, za njih ce biti vrlo lako da se odbranu na tu tacku.

Rihard

pre 9 godina

Ako se UEFA bude držala strogih Propisa, verovatno je ishod sledeći: Srbija-Albanija 3:0 pf , suspenzija stadiona domaćina (bez publike dve do tri utakmice) novčana kazna za obe reprezentacije, verovatno revanš u Elbasanu bez publike ili na neutralnom terenu. UEFA će tražiti čvrste dokaze o bespilotnoj letelici od zvaničnih organa države Srbije, jer još nije utvrđeno ko stoji iza toga. Inače, svojevremeno su Jermenija i Azerbejdžan, zbog Nagorno Karabaha odbili da igraju obe utakmice i jednostavno su obe reprezentacije bile uskraćene za bodove iz međusobnih duela. Može se dogoditi i da se odluči o novoj utakmici bez publike ili na neutralnom terenu (za oba duela) ali to zavisi od političkog dogovora.

mk

pre 9 godina

Platini je upravo pricao na TV francuske,bile su slike svega sto se desavalo na stadionu.Ipak on se zadrzao na tome da je dron sa arnautskom zastavom mogao nositi i eksploziv!!!!Najavio kazne za obe ekipe.

boki_rs

pre 9 godina

mozda izbace albaniju i poniste sve njene rezultate sto bi naravno najvise koristilo dancima i portugalcima.
a nama ce isprazniti stadion jedno 3 utakmice + novcana kazna.
cudi me da nepostovanje himne protivnika nije na spisku s obzirom da su i laseri pomenuti.

Cobra

pre 9 godina

A,još su naši predlagali da se odigra bez prisustva publike,kao i da se igra sutradan.Albanci su sve to odbili!
I ako delegat sve to potvrdi,sve je jasno!

Srđan

pre 9 godina

Nisam pristalica teorija zavjere, ali što više razmišljam sve sam sigurniji da ovako loša akcija policije nije slučajna i da je rezultat nekih unutrašnjih obračuna u MUP-u i Vladi Srbije. Toliko obezbjeđenje, a 7000 policajaca i redara ne može da fizički zaštiti dvadesetak članova delegacije gostiju? Ne može da spriječi unošenje pirotehnike i predmeta koji se ubacuju u teren? Ne može da zaustavi evropski poznatog huligana Ivana Bogdanova da ne uđe na stadion? On tamo uopšte nije slučajno bio. Neko ga je doveo da uradi posao. To sve mora da se istraži i da se odgovorni kazne otkazom zbog povrede dužnosti i krivično gone.
Ako se pokaže da su policija i ostale službe radile najbolje što mogu, Srbija treba da se sama, ne čekajući nikakvu kaznu, povuče iz ovih kvalifikacija i ostalih takmičenja UEFA, jer nije sposobna da organizuje međunarodne fudbalske utakmice.
Naravno, Albanci su krivi za sve za šta su krivi, i valjda će dobiti zasluženu kaznu, ali mene mnogo više brine sve ovo s naše strane.

Sloba

pre 9 godina

Dakle, Albanci će priložiti fotografije i video zapise na kojima se jasno vidi da naši navijači mlate njihove fudbalere i tako će se opravdati za odluku da ne izađu na teren. Njihov fudbalski savez će se braniti da nema veze ni sa dronom ni sa transparentom, a kako stvari stoje, tu vezu ni mi ne možemo da dokažemo.
S druge strane, mi nemamo čime da se branimo od optužbi za pirotehniku, upad na teren i napad na albanske fudbalere. Ako se na to doda i naša "slavna" navijačka istorija i prethodne kazne, sve mi se čini da ćemo mi proći daleko, daleko gore.

jegood

pre 9 godina

Da ne komentarisem albansku stranu, ali nedopustivo je sto je dozvoljeno navijacima Srbije da udju na teren. To nas moze kostati iskljucenja iz daljeg takmicenja. Sta ce se Albaniji desiti to me trenutno i ne zanima..

Gonzpo

pre 9 godina

Vi ste Srbi isto malo krivi. Cijelo vrijeme govorite ; glupi Albanci i t d A sad vidimo da oni koriste najmoderniju tehniku za zaj.... utakmicu. Inspiracija mnogim navijacima.....

robi

pre 9 godina

0:10 srpski navijac stolicom udara albanskog igraca. U sljedecih 30 sekiundi minimalno 15 srpski navijaca je usred terena. 1:20 Srpski navijaci nasrce na albanske igrace. 1:28 novih 5 navijaca upada u teren . 1:30 autor videa izjavljuje : Di je policija brate? 1:53 Srpski navijac nasrce na igrace albanije koji se povlace u svlacionicu i udara ih nogom. Pa zatim 2:24 redar koji je tu da odrzi red bodri publiku koja na samom ulazu u tunel gađa igrače svime i svacim. I odlazi među njih, postavlja se pitanje jeli uopce redar?. Kroz cijelo vrijeme skandiranje je Ubij zakolji šitara. Samo jedno pitanje je na koncu... Koja odluka osim izbacivanja srbije iz natjecanja na 10 godina bi bila fer???

Бојан Илић

pre 9 godina

Kako se navodi u saopštenju, protiv Fudbalskog saveza Albanije postupak će biti pokrenut zato što su albanski igrači odbili da igraju i zbog prikazivanja nedozvoljenog transparenta.

Чврсто верујем да су се већ "распитали" колика је казна за њихово "дело" а колика за наше !
Све је испланирано али је добро да нам се отворе очи, јер смо се много занели у "изучавању демократије"!

Misa

pre 9 godina

"protiv Fudbalskog saveza Albanije postupak će biti pokrenut zato što su albanski igrači odbili da igraju i zbog prikazivanja nedozvoljenog transparenta."

Ovo znaci da UEFA bar za sada vidi Albaniju kao ti koji nisu hteli da se utakmica nastavi. Drugi deo se odnosi na politizaciju utakmice i zato takodje krive Albaniju. Najobicnija kazna za ovo je gubljenje utakmice a teze su cak i izbacivanje iz daljeg takmicenja jednog ili vise nacionalnih timova.

"Fudbalskom savezu Srbije stavlja se na teret lansiranje ili ubacivanje pirotehničkih sredstava i projektila, nasilje u publici, ulazak navijača u teren, manjkava organizacije utakmice i upotreba lasera."

Ovo su organizacione stvari i obicna kazna za ovo je od jedne (sto bi ovde bilo iznenadjenje) do 10 utakmica bez publike ili cak na neutralnom terenu a najteze kazne su gubljenje bodova ili cak i izbacivanje iz takmicenja ali to se veoma retko cini.

Obadve ekipe ce naravno dobiti i veoma velike novcane kazne.

Naravno sve ovo moze da se potpuno ublazi. Prvo treba da se vidi dali ima nesto sto moze da utice da kazne budu manje ili vece.

Po ovome ja bih rekao da mogu slobodno da se kladim na to da ce kazna biti 3-0 za Srbiju ali 2-3 utakmice bez publike. Albanije nece biti izbacena iz daljeg takmicenja ali ce kao i Srbija dobiri veoma rigorozne kazne. Naravno obe kazne ce biti uslovne na 2 godine.

ne zaboraviti

pre 9 godina

Odlican dodatak ce biti poruke albanskih fudbalera sa twitter-a i facebook-a. Cisto da vide ovi iz UEFA sta je to sovinizam umesan u sport i kakva "nevinasca" su ti Albanci.

fisi

pre 9 godina

Sta pricate bezveze 3-0 za Srbiju.Ako to odluci UEFA onda zamislite sta vas ceka u Albaniju upascemo u teren razbiti vase igrace i pobedicemo 3-0.Pametnom dosta je ovo

pan

pre 9 godina

UEFA je jedan od najvećih krivaca za mržnju na utakmicama timova i reprezentacija iz naših krajeva.
Napravljen je takav sistem da se timovi iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, BiH, Albanije, Makedonije sreću jednom u pet godina u nekim kvalifikacijama za LŠ ili LE. Time je politička mržnja samo zacementirana,
jer nema navike da su utaknice timova iz ovih zemalja nešto normalno.
Da je ostao stari sistem sa Kupom šampiona, Kupom UEFA i Kupom pobednika kupova, timovi iz ovh zemalja bi međusobno igrali svake godine.
Ovako je za poslednjih 15 godina Partizan igrao samo protiv Dinama, Rijeke i Zrinskog (možda sam nekog zaboravio), a Zvezda verovatno i manje.
UEFI su važne pare, prihodi od TV prava, a ne sportski motivi,
pa kad se nekim čudom nađu u istoj grupi ili se izvuku u kvalifikacijama timovi iz ovih zemalja jednom u pet godina onda glume strogoću, šalju supervizore za bezbednost, prete izbacivanjem u slučaju nereda dva meseca pre utakmice, podižu ionako visoku tenziju itd.
Zamislite kako bi izgledalo da timovi iz Francuske, Nemačke i Italije međusobno igraju jednom u pet godina. A Nemci i Francuzi su se klali isto koliko i mi na Balkanu.

Dvostruki aršini

pre 9 godina

Kad se setim da je Čavić bio suspendovan zbog majice "Kosovo je Srbija", kako će tek ove da kazne za onaj leteći naci pamflet. Mislim da Srbi treba da prestanu više sa samooptuživanjem. Šta je trebalo, ko je mogao garantovati navijačima da dron nije nosio eksploziv ili bojni otrov. Alo bre, ovo se može okarakterisati kao teroristički akt, pogotovo ko se ima u vidu broj Albanaca koji se bore za Kalifad ID i pretnje koje su poslednjih dana stizale od njih, a ovi će da kažnjavaju nas jer je grupica huligana bacala petarde i uletela na teren, nakon svega. Ma daaajte više...

Viktor

pre 9 godina

Nisam pravnik ali mislim da su dve tacke koje terete Albance ili dosta lako da se odbrane (nisu izasli na teren jer nisu fizicki i psihicki bili spremni da nastave utakmicu - i to se lako moze dokazivati i snimcima a bogami i sa izvjestajem delegata koji je rekao da nije bilo uslova da se utakmica nastavi). Za transparent bice sigurno neka kazna ali to ce biti u domenu "provokacije". Podsecam da provokacije bile i od Srpske strane - nacistickih povika, zvizdanje himne, zapaljenje NATO zastave, bacanje pirotehnike itd. Bilo je puno strasnijih transparenata bas u stadion JNA (antisemitickih) i ne secam se da je mec bio prekinut i utakmica dobivena zbog toga. Prema tome, smatram da ce biti puno tezije da se odbrani - upad i napad navijaca na fudbalere i losa organizacija utakmice. Za to se sigurno kazni i tu ce se sve lomiti. P.S. Nigde se ne spominje napad Albanskih fudbalera - sve se svodi na napad navijaca na fudbalere.

zvezda u srcu

pre 9 godina

треба UEFU казнити, дозволити да се нађемо у групи са Албанијом, недопустиво...

Aleksandar

pre 9 godina

Jel' beše neki biznismen ponudio milion dolara Albanskim igračima za pobedu?
Jel' beše da su bezbednosni propusti na Partizanovom terenu?
Jel' beše da se opet pojavio dotični "Srbin" iz Đenove?

Narode moj ne troši živce na provokacije iz osnovne škole!

Da Albanija dobije na poklon 3 boda ne bi bilo čudno, da nam huligani pišu vesti ne bi bilo ništa novo, a da nam se svima sudi zbog par kriminalaca neće biti prvi put.

Goran

pre 9 godina

Albanci nisu mogli da se vrate u teren zato sto nisu bili bezbedni,navijaci su gi napadali,a dron je dosao iz van stadiona.
sigurno 3:0 za Albance

cro

pre 9 godina

Puno komentatora navodi da se Albance tereti da su glavni razlog za neodigravanje utakmice i da se utakmica registrira 3:0 za Srbiju.To je samo terečenje,a izvođenje dokaza će uslijediti.Kada iz UEFA-e budu vidjeli video gdje navijač udara plastičnom stolicom igrača Albanije na pola igrališta,gdje kod tunela se navijač zaliječe na igrače Albanije i gdje lete razno-razni predmeti dok oni trče u tunel...Da,sigurno 3:0 za Srbiju.

tdot

pre 9 godina

A kljucna stavka za reprezentaciju Albanije mesanje politike u sport nedaj boze da se istrazuje. Ovi njihovi igraci mogu da pozivaju u rat preko tvitera i fejsbuka a da smo mi tako nesto uradili mislim da nebi ni svetlost dana docekali vec bih bili izbaceni iz takmicenja.

Zoka

pre 9 godina

Evo sazetka analiza iz danskih novina (ima malo vise analiza zato sto su u grupi sa nama):

1. Neprihvatljivo skandiranje tokom celog trajanja utakmice do smih nereda
2. Paljenje zastave Albanije i Nato
3. Konstantno gadjanje predmetima igraca pored aut linije
4. Bacanje topovskog udara i pirotehnike prilikom izvodjenja kornera

Letelica sa nacionalistickim transparntom???
Naguravanje igraca Albanije sa igracima Srbije oko "zastave-transparenta"

5. Upadanje navijaca u teren (stolicom nasrtanje na suparnickog igraca)
6. Redar sa utakmice tuce pesnicama albanskog igraca (nedopustivo)
7. Neredi se nastavljaju ispred tunela
8. Huligan iz Genove slobodno seta po terenu,da niko ne reauje od obezbedjenja

Ovo su pregledi potkrepljeni snimcima i slikama koji se takodje mogu naci na internetu.
Generalno za sve je zakazalo obezbedjenje i sama organizacija utakmice,iako konstatuju da nije nedostajalo ljudstva sto je takodje pokazano fotografijama o brojnosti obezbedjenja.
Zakljucak generalno da je organizacija utakmice totalno zakazala i da je doslo do propusta koji su srpski organizatori krivi.
Smatraju da ce biti ostra kazna,te da ce oni igrati utakmicu sa Srbijom pred praznim tribinama....

Vasil

pre 9 godina

Jas sum iz Makedonije. Moje misljenje srbskite vlasti loso spremili utaknicu. Merke bezbednosti ne bea na nivo. Ne trbase da ostavat da vlezat drugi lica na teren. Ima cnimki i dvete ekipi ke bidat tesko kazneti. Kako mozet samo srbite pravat golemi problemi ?

Sremac76

pre 9 godina

Ovde se pravi jedna velika greska,mec NIJE PREKINUT ni zbog baklji ni zbog drona tj jeste ali bi bio nastavljen nakon par minuta,mec je prekinut nakon sto su albanski igraci napali srpskog fudbalera,nakon tog momenta je nastupio haos i to je jedina istina!!!

Михаил

pre 9 godina

Братя сърби, българския народ е с вас. Извинете глупостта на шепа люде издигнали плакатите на мача с Хърватска. Винаги съм се радвал за успехите на вашите спортисти и съм ги подкрепял пред телевизора. Знам , че и вие се радвахте с нас на нашия успех в САЩ 94. "Шиптъру у Вардару"

milan

pre 9 godina

Mi smo se osramotili dozvolili smo da nas isprovociraju i da dronu puste sa naše crkve da niko to nije ni registrovao. Ovaj događaj imaće ozbiljne posledice po srpski fudbal a samim tim bi trebao da ima po odgovorne političare da u onome što UFA kaže ima dosta istine. Uvek se damo kako od svojih navijača tako kao i ovog puta od gostujućih.

Japanac

pre 9 godina

Fer kazna:
- 3:0 za Srbiju zbog odbijanja reprezentacije Albanije da nastave utakmicu ili možda čak oba tima bez bodova
- 6 meseci kazna ne igranja za dva Albanska igrača koji su počeli tuču da bi zaštitili političke oznake
- Debela kazna za Albansku reprezentaciju zbog promocije velike Albanije
- Kazne za ostale igrače sa obe strane koji su učestvovali u tuči
- Oba tima bez navijača do kraja kvalifikacija ili na par godina/decenija zbog neandertalskog mentaliteta
- €5,000,000+ kazna za ulazak Bogdanova na teren
- Debela kazna reprezentaciji Srbije zbog katastrofalne organizacije utakmice i ne sprečavanja da navijači tuku protivničke igrače
- Zabrana korišćenja stadiona JNA za rizične mečeve u budućnosti (grobar sam)
- 5 godina uslovna kazna za oba tima, posle koje sledi 10 godina zabrane fudbala ako se nešto slično ovome ponovo dogodi

miki7878

pre 9 godina

a sta ako albanci puste srpsku zastavu na dronu u drugoj utakmici? nas najveci problem je to dokazati, udaranje navijaca fudbalera albanije, i opustena setnja bogdanova po terenu

tdegrande

pre 9 godina

Evo jedan komentar od Hajdukovca iz Splita. Braćo Srbi je da ja vas previše volim dapače volio bi da su albanci dobili utakmicu ali onako na pošteno, međutim u potpunosti vas svaćam i reakciju vašu na onu smiješnu zastavu. I mi bi tako reagirali da netko razvije zastavu velike Srbije usred Splita. Zato Vas u ovom slučaju podržavam, a pogorovo sam iznenađen reakcijom vaših igrača koj je meni bila iznenađanje ali pozitivno. Ponjeli su se ko gospoda , a Šiptari ko kreteni . Dečkima svaka čast i zato bi volio da ovo dobijete za zelenim stolom 3-0. Ovo šta bi ja volio neće vam puno pomoći jer UEFA će najstrože kazniti uljetanje publike u teren i tuču albanskih igrača. Nakon ovakve reakcije vaših igrača porasli ste mi u očima i volio bi da se sretnemo u Francuskoj, ali bez pizdarija već samo nogomet.
Nisam rasista ali kad bi morao birati tko će mi biti susjed u haustoru uvijek bi izabrao srbina , a ne albanaca pa kome krivo kome pravo:)

Sumadinac

pre 9 godina

Ovo je 3:0 za Srbiju,samo zbog odbijanja Albanskih igraca da nastave utakmicu.Da li su se stekli uslovi za nastavak ne odlucuju igraci vec sudija,delegat i policija.
Nesporno je da je Albanska strana izazvala incident,pustanjem zastave i napadom dvojice njihovih igraca na Mitrovica.
Za sve ostalo,baklje,losa organizacija,upadi navijaca,Srbiji sledi debela novcana kazna i jedna do dve utakmice bez publike.
Dakle,Albanci gube bodove zbog ne izlaska na teren,za zastavu ce biti novcano kaznjeni a verovatno iutakmucom bez publike.
Ovo pisem kao bivsi spirtski radnik,ciji je kolub imao slicnu situaciju,opsta tuca igraca i ne vracanje na teren po pizivu sudija.

prekoOkeanskeDelije

pre 9 godina

Sad se sasvim jasno vidi koliko je štete nanela loša organizacija i obezbeđenje terena. U ovim prekršajima koje se FSS-u stavljaju na teret većina su "boranija" - ubacivanje baklji i upotreba lasera. Za to se tekma prekine na 10min maksimum i opali novčana kazna od jedno 100 soma. Ali ulazak huligana na teren je ono zbog čega svi opravdano strepimo. A to se moglo predvideti SA ILI BEZ saznanja o planiranim provokacijama.

Susjed s trećega kata - snužden

pre 9 godina

Jako sam razočaran činjenicom da više nismo srpski najdraži neprijatelj. Ovi Albanci su se sad uvalili s tim dronom i uništili našu ljubav. Ajd završite s tim što prije pa da se vratimo našim omiljenim temama: ustašama, četnicima, Oluji, Vukovaru, Vojvodini, ćirilici, latinici i glagoljici, Vučićima, Josipovićima, čiji je Tesla i tko je od koga potekao... Tu i tamo netko pomene Šimunića, al sve je to nekako... mlako..

Brate.. falite mi... :-)

this is the end

pre 9 godina

Nacionalističko slepilo će Srbe potpuno uništiti. Svi su krivi osim Srba, a pogledajte samo komentare stranih medija i udarnu sliku sa debilom koji nosi četničko obeležje i udara stolicom albanskog fudbalera...da li ste svesni šta to znači gospodo patrijoti! Provopkacija na koju su neuki Srbi naseli, po ko zna koji put u istoriji, samo pokazuje da je srpsko društvo dotaklo dno. Ovde šačica šiptarskih protuva uspeva da izblamira celu naciju i to ispred predsednika države??? Katastrofa kojoj se ne nazire kraj! Potpuna nemoć da se preduprede provokacije,a znalo se da će oni ići na tu varijantu, to smo svi videli. Ali najgore je kada oni koji su zaduženi za red ne rade svoj posao, pa onda debili poput Bogdanova ponovo unesrećuju ovu naciju. Kazna za Srbiju će biti vrlo teška, najverovatnije izbacivanje iz daljeg takmičenja, Albaniji verovatno samo ukor ili minimalna kazna. Sada se u svetskim medijima konstantno vrti slika onog debila koji udara albanskog fudbalera, možemo predpostaviti kakva će kazna uslediti.Žao mi je fudbalera koji su po ko zna koji put žrtve nesposobnih institucija sistema. Ne čudi, onda, da debili poput Bogdanova konstantno ruše ugled ove zemlje i sramote je, a da pri tom institucije sistema ne reaguju. Kako je moguće da se on opet pojavi na terenu? Kako je moguće da se unesu tolika pirotehnička sredstava? Sramota! Bruka!

Bole

pre 9 godina

a kako da igraju kad ih navijači napadaju stolicom i gađaju upaljačima prilikom izvođenja kornera?!
(lovro, 15. oktobar 2014 21:58)

Čitaš li ti da nisu hteli ni pred praznim tribinama?

blinkibile

pre 9 godina

Ako se igra u Albaniji ta utakmica gde cemo mi biti gosti treba se nesto uraditi, recimo nasi ljudi da posalju ovako dron sa istom ovom zastavom, cisto da ih prikazu jos jednom kao varvare i da jedanput oni budu krivi...

Kancelarija za brze odgovore.

pre 9 godina

Mec je prekinut jer Albanci nisu hteli na teren.
Sto se mene tice,najjaci je bio onaj iz Zarkova koji je heroj,uspeo je da probije medijski mrak, i to na "javnom servisu"!

Mermaninegoj

pre 9 godina

Ja bih FSS kaznuo 10 godina suspenzije, daleko je evropa brate. Srbija treba da napravi neku ligu sa s korejom, kubom, rusijom, madagaskarom, dzibutijem, mongolijom i sl. U toj ligi bi onda uzivali igrati a u stadionu bih nista ne bih zabranio od opasnih predmeta. Pa kako covece sve se prica oko drona. Pa sta je dron u odnosu na transparenti publike. I na kraju nece se moze pred UEFA dokazati ko je upravljao dronom ier krivac nije nadjen

kimi

pre 9 godina

Na kraju ce ovako biti! 0:3 za Albaniju, i novcana kazna za njih od par stotina hiljada svajcaraca! Sve je to isplanirano pametno!

Zoki

pre 9 godina

Ja bih samo pitao sve one koji su sigurni u odluku UEFA od 3:0 za Srbiju,ljudi u kom svetu vi zivite?Ajde zapitajte se malo,razmislite ako ste sposobni za to.Bas zbog toga sto ima ne mali broj onih koji veruju u bajke sa srecnim zavrsetkom nama se zadnjih 25 godina desava sve ovo.I deluje mi da tome nema kraja.Samo malo realnosti pa da pocnemo da izlazimo iz ove zabokrecine.Na stranu to sto je jasno ko je isprovocirao guzvu,ko je kriv 100 posto,samo pozivam na malo realnosti oko odnosa snaga u svetu,da ne bi bilo kuknjave po 1000 ti put jao nama nepravda,svi nas mrze i slicno

Djoka

pre 9 godina

Ja bih voleo da se registruje 3:0 za nas jer bi bilo interesantno videti nevericu Albanaca. Sto se nas tice, bilo bi super da nam odrede da igramo utakmice na praznim stadionima. Ubedjen sam da bi nasim igracima bilo daleko lakse jer je puno lagodnije igrati tako nego pred nasim "navijacima".

ozbiljno

pre 9 godina

@Susjed s trećega kata - snužden

Nasmejao me tvoj komentar, ali kao sto vidis, nase juzne komsije su pokazale mnogo vise kreativnosti i originalnosti u hejtovanju na utakmici. Moracete nekako da ih prevazidjete sledeci put. :p

manuginobili

pre 9 godina

Meni ovo ne sluti na dobro,je li bas slucajno da nedostaje jako vazna tacka,napad albanskih fudbalera na Mitrovica?..tek tada su utrcali navijaci na teren a ocito je da je to i bila namjera albanaca,na zalost oni su svoj cilj ostvarili..tezak slucaj za Uefu,po meni nece biti 3:0 ni za koga jer krivi su i jedni i drugi i realno bi bilo da se igra nova utakmica bez publike,samo da nije bilo ulaska publike na teren sve bi bilo na strani Srbije a ovako kao sto neko rece protivnik nas jako dobro poznaje i znali su dobro sta treba da urade da bi publika utrcala na teren a oni postigli svoj cilj

ČIKA KURE

pre 9 godina

Meni ovaj naš narod nikako nije jasan. Kukate zapomažete tražite neku pravdu. Od koga? Za koga? Urazumite se, oni neka rade svoje mi svoje. Mi to ne priznamo i gotovo. Treba da čuvamo sebe i svoju porodicu, radimo i spremamo se za odlučujući momenat koji ne znamo kad će doći 100, 200, 300...godina doći će kad tad. To treba da radimo!
Prekinuti sve razgovore i pregovore. Marljivo raditi i štedeti, bataliti utopističku ideju EU, čekati i u pravom nomentu odreagovati.
Čuvajte snagu, trebaće nam!

vlajzi

pre 9 godina

Pametnom dosta!
(Komshija Hashim, 15. oktobar 2014 21:13)

Pa zasto tebi onda nije dosta? Buaaaaaahahahahahahahah,
ali pazi,komsija hasim, buaaaaaahahahahaha placeeeeem!

boban

pre 9 godina

A gde je krivica albanskih igraca to sto su branili nacionalisticku zastavu, da se oni nisu umesali mozda i ne bi bilo nereda ovako sve ce se svaliti na nasa ledja.

Marko

pre 9 godina

Zašto UEFA ne tereti i kazni igrače Albanije koji su počeli da biju Mitrovića,pa oko toga je izbila cela tuča,jer su igrači Albanije počeli da biju Mitrovića,da toga nije bilo utakmica bi se odigrala,a priče igrača Albanije da su išli da zaštite zastavu padaju u vodu,jer se jasno na snimku vidi da Mitrović vuče konopac u trenutku kada je napadnut,nije ni cepao zastavu neko je pokušao da spusti drona dole.

Uostalom to nije zastava Albanije nego je to pusta želja Albanaca o kojoj mogu samo da sanjaju,a gospoda Amerikanci bi se trebali zapitaju kome daju pasoše i koga podržavaju,podržavali su i islamiste pa im evo ovi okrenuli ledja i kolju i ubijaju im njihove državljane,tako će vam gospodo biti i sa Albancima,ništa ni oni nisu bolji od onih koji ste podržavali.

Proka

pre 9 godina

Treba da nas izbace iz daljeg takmičenja. Šta mene briga kakvi su Albanci!
Mi trebada naučimo kada je utakmica u pitanju da na teren ne može da se ubaci flaša,baklja,upaljač itd. Ne može golman da se zaslepljuje laserom a navijači kada im je god volja da udju u teren.
Kada budemo u stanju da poštujemo ova pravila tada možemo i da se takmičimo.

Miloš J. Kosovac

pre 9 godina

FSS treba da dostavi račun za kaznu koju treba UEFA da plati.Nije baš da se žrebom odlučivano, več je to neko od zlonamernih u njihovoj Centrali namestio da se divljaci raduju.

miodrag krstic

pre 9 godina

Na utakmici Hrvatska - Bugarska koja je odigrana pre 7dana u Sofiji je bila istaknuta zastava "srbe na vrbe" a UEFA nijje reagovala niti bilo ko drugi. Zasto ,pitam se ?

nemi posmatrač

pre 9 godina

jasno se vidi kako su pojedini divljaci medju kojima i dobro poznati bogdanov (koji iz nekog razloga ima zastitu države) umeću na teren i biju igrače!

pa da li ste vi slepi ili nenormalni??
da li ste svesni kakav je prekršaj uletanje navijača na teren i prebijanje igraca??
nikakav čaršav sa mapom velike albanije to ne može da opravda, ili je većina vas ovde rasla u džungli gde svako ima pravo da prebije nekog zbog provokacije?

da nije bilo uletanja u teren onih maloumnika i prebijanja igrača bilo bi sve u našu korist, ovako...
...sami smo krivi jer smo primitivne birale koje vole da biju i kažnjavaju po sopstvenom nahodjenju

sasa

pre 9 godina

Prvo o nama.Krivi smo mnogo i svaka kazna koja nije izbacivanje je poklon. A sto se njih tice,samo jedno pitanje.Isto pitanje i za njihovog premijera i za njihov savez i igrace: Da li je ono sto je bilo na letecem transparentu ono sto podrzavaju?Da li imaju teritorijalne pretenzije na teritoriju 4 evropske drzave:Da javno odgovore,sa da ili ne.Pa nek posle smisljaju izjave,dal za Brisel,dal za domace potrebe.

Flyingdutchmen

pre 9 godina

Повући се из фарсе Платинија и Блатера
Ии онако нам је лига лоша. Фудбалери немотивисани.
Публика блесаба.
Кошарка. Одбојка. Ватерполо. ИТД

Dragan

pre 9 godina

Samo da publika nije ultetla na teren sve bi bilo super za nas.Laka 3 boda.A ovako...nece da valja.Oni su odgovorni za izazivanje incidenta i odbijanje da igraju,a mi smo krivi za zaista losu organizaciju.

Dejanddddd

pre 9 godina

Ima krivice Uefe i naravno velika krivica Albanaca za zastavu, ali ima i naše krivice i to je istina- organizacija je bila očajna. Zašto policija nije bila sve vreme na atletskoj stazi????
Pušteno je mnogo više karata u prodaju nego što je kapacitet stadiona. Da ne pričam o velikom broju navijačkih ekipa na svim delovima stadiona koje su stajale na ogradi uz atletsku stazu.
Sve u svemu organizacija očajna.
Nikako da naučimo i to je to, a takmičenja prolaze jedno za drugim.

Isterivac botova

pre 9 godina

Zbog prikazivanja nedozvoljenog transparenta?
Gospodo, a gde je mešanje politike u fudbal i nacin na koji se taj 'transparent' nasao na stadionu? Sam Platini je veceras upitao - sta da je na dronu bila bomba? Bio sam sinoc na utakmici i tek posle sam shvatio koliko smo mi lud narod. Pa da se ovako nesto desilo u Americi sa zastavom npr. Al kaide, igraci bi bili odmah evakuisani a stadion bi se ispraznio za nekoliko minuta pri cemu bi u stampedu u panici verovatno bilo mrtvih. A mi svi stojimo i prizeljkujemo da dohvatimo i razbijemo nesto sto ne znamo ni šta je i sta se u njemu nalazi. UEFA mora da misli na to i da je ovo dalo ideje mnogim ludim glavama, a svi se busaju u borbi protiv terorizma. Pa evo sad gospodo imate prilike da pokažete kakvi ste u toj borbi.
I daleko od toga da pravdam uletanje navijaca, ali jasno je da nije izazvao dron njihov ulazak nego otimanje zastave od strane njihovih igraca, sto je prekoracilo prag tolerancije. To i dalje ne opravdava njih, ali verujte, uzasan je bio osecaj biti na stadionu i nemocno posmatrati tu mucnu scenu.
Iz ove perspektive je i bolje sto je prekinuto, jer bi bez prekida ovakav skandal prosao mozda ne toliko zapaženo. Skloni se zastava i idemo dalje...Ovako moraju da se sagledaju svi aspekti. I bez obzira sto cemo i mi biti kaznjeni, Albanci moraju daleko rigoroznije, jer huligana i pirotehnike je bilo i bice uvek i svuda. Ali ovakva akcija koja podseca na skolu terorizma ne sme vise da padne na pamet nikada, nigde i nikom na svetu!

pesma protiv malera

pre 9 godina

Svi mi koji se pitamo sta ce biti odluka UEFE mozemo da odgovorimo na to pitanje: Odlucice diplomatija.

Sa jedne strane, ocigledno je da su Albanci isprovocirali incident, sa druge da je obezbedjenje zakazalo. U ovakvim situacijama bolje prolaze oni koji imaju bolju diplomatiju. Nasa zemlja, nazalost, ima jednu od najgorih dipomatija u Evropi, i to je dugo (bar 25 godina) jedan od najvecih problema Srbije: To vazi i za ekonomsku/politicku sferu sto je mnogo bitnije od sporta.

Naravno da mozemo ovo gledati sa aspekta sta bi bila pravedna odluka, ali pojam pravde i automatskog donosenja takvih odluka je idealizam od kojeg je svet u kome zivimo daleko. Da pravda sustinski postoji, ne bi postojao nijedan razlog za postojanje diplomatije, niti bi postojali lobisti ili advokati.

Zato, nema razloga za brigu sta ce UEFA odluciti. Cak i mi koji ne znamo koliko je Albanska diplomatija dobra, mozemo pretpostaviti da bolje funkcionise od nase, prosto zbog toga sto smo u tom aspektu trenutno deficitarni u odnosu na veliki deo sveta. Nadajmo se da to nece uvek biti tako, jer nista nije "dovjeka".

Postoji jedan veoma pozitivan detalj u celoj ovoj nesrecnoj prici: Kapiten Srbije Bane Ivanovic pokazao se kao veliki covek i sportista. Formula za uspeh nije komplikovana: postaviti kvalitetne ljude na najodgovornija mesta. Jedan takav covek je ocigledno isplivao iz mutnog potoka primitivizma koji je juce potekao.

mario

pre 9 godina

Prvo od svega treba uvesti kazne za upad na teren i nosenje pirotehnickih sredstava kao u engleskoj pa da vidimo ko ce ulaziti itd moje misljenje je sa kazne nas i albance i da se odigra utakmica ponovo na neutralnom terenu i bez publike

miša

pre 9 godina

Upotreba drona na sportskim digađajima od strane "navijača" je novina, i mislim da će se najstrožije sankcionisati. U suprotnom dronovi mogu postati praksa sa mnogo gorim posledicama.

Miki

pre 9 godina

Ukoliko nakon smisljene i skandalozne provokacije namenjene da rezultira rezultatom 0:3 za Albaniju za stolom UEFA upravo tako i postupi, FSS i Srbija bi morali da povuku nas tim iz kvalifikacija za Evropsko Prvenstvo. Ne zivim u Srbiji i u kontaktu sa ljudima u Poljskoj mogu da vam kazem da su, nezavisno od nacionalnosti, u ovom konkretnom slucaju svi, ali svi sa kojima sam pricao, ubedljivo na strani Srbije. Sa druge strane svi mi moramo, ponavljam moramo, da osudimo reakciju 'navijaca' koji su uleteli na teren i fizicki napali albanske fudbalere. Onog dana kada se budemo otarasili te gamadi napokon cemo imati 100% kredibiliteta pred fudbalskim i nefudbalskim institucijama EU. Budimo slozni i istrajni u ciscenju sopstvenog dvorista i samim tim u odbrani sopstvenog interesa. Volim te Srbijo.