Fudbal 65

Sreda, 15.10.2014.

11:25

Zašto je do utakmice uopšte došlo?

Prekid utakmice između Srbije i Albanije izazvao je razne reakcije, a možda najpametnije pitanje postavlja „Vašington post“ – zašto je do nje uopšte došlo?

Zašto je do utakmice uopšte došlo? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

65 Komentari

Sortiraj po:

nn

pre 9 godina

Opet se vraćamo na našu "miroljubivu politiku" tj. popuštanja svima i povijanja glave. Kod nas dolazi premijer Albanije što znači da sa njima imamo dobre odnose, u Španiju neće doći premijer Gibraltara, zato što španci imaju svoj stav, a mi ne. Pošto se mi ulizujemo svima, sutra će verovatno i premijer Kosova doći, pa je onda logično što iz UEFA ne reaguju, jer ako dočekujemo njihovog premijera, možemo i fudbalere...

ni klot, ni frket

pre 9 godina

zato sto problema ne bi bilo da nije bilo albanske provokacije..
(mj, 15. oktobar 2014 11:48)

Problema ne bi bilo, kad budaletine ne bi jedva cekale da ih isprovocira svaka budala. U stvari, bilo bi problema i tada, ali - samo za provokatora.

Maki NS

pre 9 godina

Aleksandre, jedna ispravka nisu samo navijaci iz Beograda bili na utakmici. Prema tome i drugi navijaci su bili fini i kulturni, zašto samo isticati Beograd. A što se tiče događaja od sinoć, užas, ali ne treba da pljujemo po našima, svaka čast momcima,kada ih mi pljujemo šta da očekujemo od ostalih. Treba i mi da podržimo naše i da budemo na njhovoj strani, ma šta god da se desilo...

Miki

pre 9 godina

Ta zastava nije albanska zastava vec nacisticko-fasisticka zastava koju je proklamovao hitler.
Nije problem velika albanija vec fasizam i nacizam koji podrzava albanska drzava !!!
Njihovi fudbaleri treba da budu izbaceni iz fudbala zbog podrzavanja fasizma !!!
Njihov ambasador se smeje a premijer velica fasizam.
Sramota i samar za ceo slobodni svet !!!

svetla buducnost

pre 9 godina

Zbog toga je pitanje zašto je Evropska fudbalska unija dozvolila da postoji mogućnost da se Srbija i Albanija uopšte nađu u istoj grupi.

Zato sto se i jedna i druga zemlja zvanicno kocopere kako su pro-evropski orijentisane, a zapravo su leglo zatucanosti i prtostakluka!!!

dragutin

pre 9 godina

Ovo je ocigledno planirano i predstavlja cin terorizma zato sto je posle onog drona moglo da bude krvi do kolena.Onaj Albanski igrac sto je nasrnuo na naseg bi trebao da dobije zabranu igranja barem godinu dana prvo je u izjavi pomenuo Skija sto je pogrdna rec a drugo zapoceo je tucu na terenu.

yappy.ns

pre 9 godina

Koja god drzava misli da ne moze s nekom drugom odigrati fudbalski mec treba da odustane od takmicenja...a sta da je ova utakmica bila finale?!?! Kada ima volje, nadje se i nacina. Postoje odgovorni za ovj nemio dogadjaj na svim nivoina i svako treba da odgovara za svoja (ne)dela.

Zoki

pre 9 godina

Treba da podnesemo molbu da naprave izolovanu grupu u kojoj igra samo Srbija,eventualno Nagorno Karabah oblast,Republika Srpska iako nisam siguran da bi i to proslo bez incidenata.Vredi pokusati,zasto igrati protiv bilo koje clanice NATO pakta to je incident u najavi.O drzavama ex YU da ne pricam.Jos bolje da istupimo iz FIFA i UEFA pa udri prijateljske utakmice protiv Kube,Vijetnama,Mongolije pa za jedno 30-40 godina ono sto bude na ovim prostorima kako god se zvala tada ta drzava da proba ponovo.Ovo sada je mrcvarenje bez veze

slaven

pre 9 godina

Potrebno je samo odigrati bez gledatelja na utakmicama visokog rizika i nema potrebe za razdvajanjem u druge grupe.Ocekivati od neciviliziranih tzv. navijaca da postuju sport i sportase koje navodno bodre je zapravo budalastina koja se eto ponavlja po ko zna koji put.

Zoki

pre 9 godina

Veoma trezven komentar. Nije bilo potrebe da se Srbija i Albanija uopšte nađu u istoj grupi.

Po pitanju primitivizma, ostavite za trenutak publiku po strani. Meč je prekinut kada se iznad terena pojavio dron. Igrač Srbije je uradio nešto što bi bilo sasvim normalno, skinuo predmet sa drona radi koga je došlo do prekida. Taj predmet uopšte nije bila zastava nego politička parola. Bez obzira na to, nije ga ni bacio ni omalovažavao, jednostavno ga je držao u ruci. U tom trenutku ga fizički napadaju igrači Albanije, kojima je sama ideja da neki "Škija" drži taj predmet u svojoj ruci uvreda. Nakon utakmice igrač u svojoj izjavi javno koristi taj pogrdni termin.

Hajde da okrenemo situaciju, šta bi bilo da se npr. u Zagrebu pojavio dron sa mapom Velike Srbije, da ga je hrvatski igrač skinuo, a srpski igrači ga napali sa obrazloženjem da nisu mogli da dozvole da to padne u ruke "ustašama". Siguran sam da bi najveći deo javnosti u Srbiji osudio srpske igrače i ceo incident.

Međutim, vidimo da u Albaniji ovo smatraju herojskim činom. E pa izvinite, ali to je odraz zatucanosti i primitivizma, bez obzira da li se radilo o pojedincu, grupi ili većinskom delu neke nacije.

kako da ne

pre 9 godina

ma da, sada će i grupe da nameštaju, da se slučajno ne bi sastali, samo zato što nismo normalni. ako nismo za normalno igranje fudbala, bolje da ga i ne igramo, jer ove slike su nešto što se dešava iznova i iznova.

mrki

pre 9 godina

Znam ja zasto je doslo. Doslo je zato sto su ameri sa svojim EU saradnicima naredili UEFI da nameste zreb kako bi ponovo mogli okriviti Srbe za incidente. A da je ovo istina videcete posle UEFINE kazne. Kaznice Srbiju i za utakmicu koja ce se igrati u Albaniji. Jedina dobra stvar je sto ce Srbija ispasti zbog oduzimanja bodova pa ce biti dobar alibi za neuspe jer bi izguvili da se igralo do kraja.

mile

pre 9 godina

J.D.Aleksandar to sto si napisao su gluposti/odvratno..albanci nisu nista bolji a ni losiji narod od bilo koga...ovo sto se desilo sinoc ima vise veze sa necim drugim....pitamjo se zasto su evropske diplomate insistirale da gledaju tekmu oni albanci koji su incident i napravili a posle sigurno i urgirali da se brat albanskog premijera odmah i pusti...

Гроф

pre 9 godina

Баш тако, реално ми смо у рату са њима непрекидно последњих 100 година. Какве бре међусобне утакмице? И тај жреб је намештен. Како нам незападне Пољска, Аустрија, Италија... Увек Хрвати, Албанци и слично.

oldy

pre 9 godina

Otkud Vi znate sta bi se dogodilo u Tirani? Ne bi se nista dogodilo jer bi Srpskim navijacima bilo zabranjeno da udju u Albaniju, a ida se igralo u Tirani ne bi nijednom navijacu Srbije palo na pamet da napravi slican incident. Daleko smo civilozvaniji od te divlje i korumpirane zemlje. Kakva unapred smisljena kritika, a da se ne zna sta bi i kako bi...

lovro

pre 9 godina

Da bi UEFA/FIFA razdvojila reprezentacije potrebno je zatražiti od njih isto.Ni Srbija, ni Albanija nisu to učinile.Poljska i Gruzija su tražile da ne igraju s Rusijom, Azerbajdžan sa Armenijom, Španjolska s Gilbratarom..

Delija

pre 9 godina

Procitao sam par komentara. Srbija nemoze u evropsku zajedni cu ne zato sto neispunjava uslo e jer kad bi se otvorile granice 70 posto privrednika bi doslo u srbiju i jer znaju sta srbi mogu oce koliko rade kad i m se plati.svabo ima iskustva sa poljskom,otvori se poljska ode AEG pola Simensa Emn.Sto se tice sporta;kako mozete da upredjujete Hrvatsku Bosnu i Srbiju sa albanijom pa svaka ova drzava ima vise registrovanih sportista nego albanija pismenih stanovnika.

armando

pre 9 godina

Ako bi se srbija pravio poludirigovani zrijeb, onda bi sama igrala u skupini. pa svaka druga utakmica je visokog rizika i uvijek je neko drugi kriv a srbi zrtve.

Aleksandar

pre 9 godina

Sve je ovo smišljeno, zajedno sa tom odlukom da budemo u istoj grupi. Poslata nam je politička poruka sa čime ćemo morati da se nosimo naredne decenije. Najgore je što se narod miri sa tim.

montanjer

pre 9 godina

UEFA snosi veliki deo odgovornosti,jer su oni suorganizatori utakmice zatim albanski fudbalski savez,i nasa grupa neodgovornih i maloumnih navijaca.Uvek sam tvrdio,i sada tvrdim da nas fudbal ima vece stete nego koristi od navijaca ?

dzukac

pre 9 godina

Da zanemarimo ostale sportove, tadašnja SRJ je igrala u grupi sa Hrvatskom, 4 godine posle završetka rata (svega par meseci po završetku bombardovanja), a tadašnja SCG sa BIH 9 odnosno 10 godina posle rata. Bilo je ogromnih tenzija, bila je naelektrisana atmosfera i na Marakani i na Koševu, a Maksimir i incident Jarni-Mirković da ni ne pominjem, pa opet nije došlo do prekida ni jedne od tih 6 utakmica.
Ne mrzim nikoga, ali mislim da je ono što su albanci sinoć uradili prevršilo svaku meru. Zar je smisao sporta, isprovocirati domaćina, nasrnuti na domaće igrače i onda pobeći u svlačionicu i tražiti pobedu za zelenim stolom iako je delegat rekao da su se stekli uslovi da se utakmica nastavi?

dufko

pre 9 godina

Zato što je nekome jednostavno stalo da se Balkan ne smiri nikada (a znamo svi i kome, ko je gazda Evrope i sveta ...) Zato mi malo malo pa upadnemo u grupu sa Hrvatskom u raznim sportovima a setimo se samo da je tako bilo od kraja rata ... Ako može da se reaguje za neke druge nacije koje imaju međusobnih rovitih konflikata onda mi nije jasno zašto se Balkan uporno srlja u propast ... Tj jasno mi je samo se to ne govori javno ...

Nenad

pre 9 godina

Pa dobro, lako je sad biti pametan. Mislim da gore međunacionalne odnose imamo sa Hrvatima, pa evo uredno se već godinama igraju utakmice, bez nekih ozbiljnijih incidenata.

MadMax

pre 9 godina

Nisam od onih koji veruje u teorije zavere ali sto se ovoga tice...jesam... Od izvlacenja grupa za kvalifikacije, nekako sam bio ubedjen da ce na

FFFAA

pre 9 godina

Pazljivo sam trazio druge reprezentacije koje se spore oko neresnih istorijskih problema. Recimo Spanija i gibraltar je fifa razdvojila u dve grupe isto to rade sa poljskom i Rusijom itd....... ne znam zasto nisu uradili isto sa Srbijom i eto sada Albanijom

AlCapone

pre 9 godina

Sve je to vrlo zalosno.

Prvo ta jeftina i primitivna provokacija i onda burna reakcija nekih navijaca. Momci su se odlicno borili i trebalo ih je bodriti da pobede, a ona zastava je nesto najsmesnije sto sam ikada video. Umesto da ceo stadion ismije tu made in china igracku sa zastavom, odmah se lomilo stolice i ulazilo na teren.

A drugo, to da je fudbal jos uvek toliko politiziran dogadjaj, gde ocito odredejni ljudi lece svoje frustracije. Ali znam ja takve grupe, ispadas car ako uletis na teren i izazoves tucu, zavrsis u zatvoru i onda imas dve sedmice status junaka medju "momcima". Mozda se stavi i neki tatoo da se dogadjaj tek tako ne zaboravi.

Ali evo, bas sam hteo da odgledam utakmicu nakon napornog dana i na kraju opet se smije ceo svet tom nasem cirkusu. Bolje bi mi bilo da smo izgubili 5:0, bila bi manja sramota. Nema tu opravdanja. Bezvezna provokacija prosledjuje se UEFI a ne da se ulazi na teren, baca razlicite predmete, vredja itd.

Kostic

pre 9 godina

Moram da vam "nacrtam" ovu situaciju.
Mi smo krivi. To je potpuno ocigledno. Normalan svet zna jednostavno pravilo samo nasi navijaci ne: na provokaciju se ne sme reagovati silom. Nikada i ni u kom slucaju.
Dakle, kad vam neko na primer opsuje nekog clana familije a vi ga udarite, zavrsavate na sudu. VI, a ne provokator. Provokacija se ne kaznjava.
Ima na par stranih sajtova fotografija na kojoj se savim jasno vidi nas navijac kako plasticnom stolicom udara njihovog fudbalera. Zbog toga cemo bit kaznjeni. Hiljadu specijalaca je gledalo kako navijaci ulecu na teren, umesto da urade ono sto su uradili Vucicevom bratu.
Zar to sve nije tako ocigledno?

marko

pre 9 godina

@earth,

Не, то значи да појма немаш, јер да имаш знао би да смо са свим комшијама играли у разним спортовима, па чак и фудбал и то више пута по разним групама. Са овима синоћњим, сем тог фудбала никад нико и није играо ни један спорт, па ни ми, из простог разлога јер они спортове и немају. Та само говори о нивоу те земље. На жалост, наша је несреће што смо се замерили већима па они користе прилику да гурну на нас ове на нивоу племенске заједнице. Кад би било мало више образованих да овде пишу, верујем да би било далеко мање вас који волите због сопствене неспосбности и незнања да се посипате пепелом.

Shopend

pre 9 godina

Nije resenje da pojedini timovi ne budu u istoj grupi, jer ipak moze da se desi da posle kfalifikacije bas ti timovi budu protivnici, I tako u do negled do finalne utakmice!
Ne treba menjati pravila igre, vec se treba prilagoditi pravilima igre.

MadMax

pre 9 godina

Nisam od onih koji veruju u teorije zavere...ali u ovom slucaju jesam...Kada su izvlacili grupe za kvalifikacije, nekako sam bio ubedjen da ce nam 'ove' dodeliti u istoj grupi. Razlog? Pa da nas testiraju i da vide da li smo spremni da idemo u Evropu, i ako, i ptice na grani znaju da ne moze da prodje ovaj duel bez incidenta!
Dakle, sve je ovo, da kazem, namesteno! Hteli su da nadju neki razlog da nas sputavaju da idemo napred pa se setili ovoga, stavi siptare u istu grupu i eto ti sr..nja!
Taki je nekoliko godina ranije, isto kvalifikacije, kada su hrvati bili sa nama u grupi...samo tada nije bilo toliko incidenta...
Moje misljenje...

Vladimir

pre 9 godina

Fudbal je sport (OK, i veliki novci se tu vrte) ali fudbal ne sme biti politika!!!
UEFA nema šta da se meša ko sa kime sme ili nesme u grupu.
Ako fudbalski savezi dveju zemalja čiji političari ili narodi se ne vole, nisu sposobni da se dogovore i obezbede sigurnost za igrače i osoblje tima, kao i red na terenu pre, za vreme i posle utakmice, onda oba tima (oba fud.saveza) dobijaju nula bodova za tu utakmicu. Tek onda će obe strane da se trude pa makar i bez navijača na tribinama jer u kvalifikacijama bodovi su najvažniji.

J.D.Aleksandar

pre 9 godina

Mi 100 godina muku mucimo sa nacijom koja u svojoj istoriji nije dala sportistu,sto pojedinacnog,sto timskog ! Nacija koja nema naucnika,pisca,politicara...ama bas nista ! Najgora nacija na svetu celom ! Sto je najgore,toliko su nam bili blizu da su i nasi ljudi sa Kosova nalik njima ! Nepismeni,bez vokabulara,bukvalno ne vidis razliku izmedju njih i nasih ljudi ! Naravno postoje izuzeci,ali to je toliko retko da ja nemam reci ! Za sve to je kriv taj drug tito,koji je pokvario sve ono sto je Kralj uradio pametno 1912 kada ih je oterao sa nase zemlje,neke milom,neke silom ! Milosevic je lepo dobio mesec dana da resi to dole bez galame i zamlacivanja,ali neeee,nama je bilo draze da pljackamo i da to sto duze traje ! E zbog toga danas dozivljavamo ovakva ponizenja u sred glavnog grada !

Pedro

pre 9 godina

Svaki detalj i sve što se desilo sa svakim pojedinačnim učesnikom, je planirano mesecima, i svako će dobiti svoj deo kolača. Uefa je morala da stavi u istu grupu nemoguće. Običan narod na stadionu je bio neverovatno miran. Drugi da imaju istoriju kao mi bi albance sa sve gostima pojeli. Lukavi je master mind ali će izgubiti.

aleks

pre 9 godina

Pa zapitajte se samo kome nije stalo da Srbija napreduje!Pa ljudima kao sto je predsednik FSS koji sve radi da sahrani ovu zemlju i njen imidz. Da je on smenjen ovo se ne bi desilo.COveku se pune dzepovi, on ne radi nista. A i drzavnici koji imaju duple i troduple funkcije i ubiraju prihodi iz sporta treba da se zapitaju zasto to nije predlozeno, zasto taj stav nije neko zauzeo. Pa slusajte, najlakse je dici ruke od svog naroda, svoje teritorije, pa sto bi se i za fudbal nalazilo neko resenje...

Posteno

pre 9 godina

Ma nemoj. Sve je bilo normalno dok se nije desio incident koji je iziritirao ceo stadion. Sta bi vi amerikanci uradili da vam na punom stadionu dodje dron i pronese zastavu Meksika koji ukljucuje vase juzne drzave. Pa prokljucao bi stadion eto sta. Zato treba kazniti onoga koji je izveo incident izbacivanjem par godina iz uEFA takmicenja. A amerikanci odmah relativizuju sve. Znaci sve osim izbacivanja albanije iz takmicenja za EURO 2016 je obicna lakrdija

J.D.Aleksandar

pre 9 godina

Mi 100 godina muku mucimo sa nacijom koja u svojoj istoriji nije dala sportistu,sto pojedinacnog,sto timskog ! Nacija koja nema naucnika,pisca,politicara...ama bas nista ! Najgora nacija na svetu celom ! Sto je najgore,toliko su nam bili blizu da su i nasi ljudi sa Kosova nalik njima ! Nepismeni,bez vokabulara,bukvalno ne vidis razliku izmedju njih i nasih ljudi ! Naravno postoje izuzeci,ali to je toliko retko da ja nemam reci ! Za sve to je kriv taj drug tito,koji je pokvario sve ono sto je Kralj uradio pametno 1912 kada ih je oterao sa nase zemlje,neke milom,neke silom ! Milosevic je lepo dobio mesec dana da resi to dole bez galame i zamlacivanja,ali neeee,nama je bilo draze da pljackamo i da to sto duze traje ! E zbog toga danas dozivljavamo ovakva ponizenja u sred glavnog grada !

cile

pre 9 godina

alo zemljaci, da li ste svesni da je neka letelica vukla neku zastavu...pa da nije vukla nista pa je problem....ej bre pa vi bi podigli f16 da je obore....ovo je cist bezobrazluk

Kosovski ciklus

pre 9 godina

kada se igra protiv Francuske 10 000 ljudi kada treba da se seje mrznja , netrpeljivost eto svih 30 000 Srbenda ,da zvizde pevsju ubij siptara ,na kraju udju na teren i ucine medvedju uslugu reprezentaciji ,sad ja kao neko ko ovde svakoga dana komentarise fudbal igru ceka svaku utakmicu reprezentacije kao da je finale SP ostacu uskracen za dalji tok kvalifikacije i nastup moje drzave na EP zbog nekih bilmeza koji su se sinoc malo istresli ,a danas vec piju kao da nista nije bilo ,a ja cu ostati smoren i posramljen narednih 2 god dok se ne zavrsi poslednja utakmica na EP. muka mi je.

J.D.Aleksandar

pre 9 godina

Mi 100 godina muku mucimo sa nacijom koja u svojoj istoriji nije dala sportistu,sto pojedinacnog,sto timskog ! Nacija koja nema naucnika,pisca,politicara...ama bas nista ! Najgora nacija na svetu celom ! Sto je najgore,toliko su nam bili blizu da su i nasi ljudi sa Kosova nalik njima ! Nepismeni,bez vokabulara,bukvalno ne vidis razliku izmedju njih i nasih ljudi ! Naravno postoje izuzeci,ali to je toliko retko da ja nemam reci ! Za sve to je kriv taj drug tito,koji je pokvario sve ono sto je Kralj uradio pametno 1912 kada ih je oterao sa nase zemlje,neke milom,neke silom ! Milosevic je lepo dobio mesec dana da resi to dole bez galame i zamlacivanja,ali neeee,nama je bilo draze da pljackamo i da to sto duze traje ! E zbog toga danas dozivljavamo ovakva ponizenja u sred glavnog grada !

Posteno

pre 9 godina

Ma nemoj. Sve je bilo normalno dok se nije desio incident koji je iziritirao ceo stadion. Sta bi vi amerikanci uradili da vam na punom stadionu dodje dron i pronese zastavu Meksika koji ukljucuje vase juzne drzave. Pa prokljucao bi stadion eto sta. Zato treba kazniti onoga koji je izveo incident izbacivanjem par godina iz uEFA takmicenja. A amerikanci odmah relativizuju sve. Znaci sve osim izbacivanja albanije iz takmicenja za EURO 2016 je obicna lakrdija

Nenad

pre 9 godina

Pa dobro, lako je sad biti pametan. Mislim da gore međunacionalne odnose imamo sa Hrvatima, pa evo uredno se već godinama igraju utakmice, bez nekih ozbiljnijih incidenata.

dzukac

pre 9 godina

Da zanemarimo ostale sportove, tadašnja SRJ je igrala u grupi sa Hrvatskom, 4 godine posle završetka rata (svega par meseci po završetku bombardovanja), a tadašnja SCG sa BIH 9 odnosno 10 godina posle rata. Bilo je ogromnih tenzija, bila je naelektrisana atmosfera i na Marakani i na Koševu, a Maksimir i incident Jarni-Mirković da ni ne pominjem, pa opet nije došlo do prekida ni jedne od tih 6 utakmica.
Ne mrzim nikoga, ali mislim da je ono što su albanci sinoć uradili prevršilo svaku meru. Zar je smisao sporta, isprovocirati domaćina, nasrnuti na domaće igrače i onda pobeći u svlačionicu i tražiti pobedu za zelenim stolom iako je delegat rekao da su se stekli uslovi da se utakmica nastavi?

J.D.Aleksandar

pre 9 godina

Mi 100 godina muku mucimo sa nacijom koja u svojoj istoriji nije dala sportistu,sto pojedinacnog,sto timskog ! Nacija koja nema naucnika,pisca,politicara...ama bas nista ! Najgora nacija na svetu celom ! Sto je najgore,toliko su nam bili blizu da su i nasi ljudi sa Kosova nalik njima ! Nepismeni,bez vokabulara,bukvalno ne vidis razliku izmedju njih i nasih ljudi ! Naravno postoje izuzeci,ali to je toliko retko da ja nemam reci ! Za sve to je kriv taj drug tito,koji je pokvario sve ono sto je Kralj uradio pametno 1912 kada ih je oterao sa nase zemlje,neke milom,neke silom ! Milosevic je lepo dobio mesec dana da resi to dole bez galame i zamlacivanja,ali neeee,nama je bilo draze da pljackamo i da to sto duze traje ! E zbog toga danas dozivljavamo ovakva ponizenja u sred glavnog grada !

cile

pre 9 godina

alo zemljaci, da li ste svesni da je neka letelica vukla neku zastavu...pa da nije vukla nista pa je problem....ej bre pa vi bi podigli f16 da je obore....ovo je cist bezobrazluk

Kosovski ciklus

pre 9 godina

kada se igra protiv Francuske 10 000 ljudi kada treba da se seje mrznja , netrpeljivost eto svih 30 000 Srbenda ,da zvizde pevsju ubij siptara ,na kraju udju na teren i ucine medvedju uslugu reprezentaciji ,sad ja kao neko ko ovde svakoga dana komentarise fudbal igru ceka svaku utakmicu reprezentacije kao da je finale SP ostacu uskracen za dalji tok kvalifikacije i nastup moje drzave na EP zbog nekih bilmeza koji su se sinoc malo istresli ,a danas vec piju kao da nista nije bilo ,a ja cu ostati smoren i posramljen narednih 2 god dok se ne zavrsi poslednja utakmica na EP. muka mi je.

Kostic

pre 9 godina

Moram da vam "nacrtam" ovu situaciju.
Mi smo krivi. To je potpuno ocigledno. Normalan svet zna jednostavno pravilo samo nasi navijaci ne: na provokaciju se ne sme reagovati silom. Nikada i ni u kom slucaju.
Dakle, kad vam neko na primer opsuje nekog clana familije a vi ga udarite, zavrsavate na sudu. VI, a ne provokator. Provokacija se ne kaznjava.
Ima na par stranih sajtova fotografija na kojoj se savim jasno vidi nas navijac kako plasticnom stolicom udara njihovog fudbalera. Zbog toga cemo bit kaznjeni. Hiljadu specijalaca je gledalo kako navijaci ulecu na teren, umesto da urade ono sto su uradili Vucicevom bratu.
Zar to sve nije tako ocigledno?

Pedro

pre 9 godina

Svaki detalj i sve što se desilo sa svakim pojedinačnim učesnikom, je planirano mesecima, i svako će dobiti svoj deo kolača. Uefa je morala da stavi u istu grupu nemoguće. Običan narod na stadionu je bio neverovatno miran. Drugi da imaju istoriju kao mi bi albance sa sve gostima pojeli. Lukavi je master mind ali će izgubiti.

marko

pre 9 godina

@earth,

Не, то значи да појма немаш, јер да имаш знао би да смо са свим комшијама играли у разним спортовима, па чак и фудбал и то више пута по разним групама. Са овима синоћњим, сем тог фудбала никад нико и није играо ни један спорт, па ни ми, из простог разлога јер они спортове и немају. Та само говори о нивоу те земље. На жалост, наша је несреће што смо се замерили већима па они користе прилику да гурну на нас ове на нивоу племенске заједнице. Кад би било мало више образованих да овде пишу, верујем да би било далеко мање вас који волите због сопствене неспосбности и незнања да се посипате пепелом.

aleks

pre 9 godina

Pa zapitajte se samo kome nije stalo da Srbija napreduje!Pa ljudima kao sto je predsednik FSS koji sve radi da sahrani ovu zemlju i njen imidz. Da je on smenjen ovo se ne bi desilo.COveku se pune dzepovi, on ne radi nista. A i drzavnici koji imaju duple i troduple funkcije i ubiraju prihodi iz sporta treba da se zapitaju zasto to nije predlozeno, zasto taj stav nije neko zauzeo. Pa slusajte, najlakse je dici ruke od svog naroda, svoje teritorije, pa sto bi se i za fudbal nalazilo neko resenje...

Delija

pre 9 godina

Procitao sam par komentara. Srbija nemoze u evropsku zajedni cu ne zato sto neispunjava uslo e jer kad bi se otvorile granice 70 posto privrednika bi doslo u srbiju i jer znaju sta srbi mogu oce koliko rade kad i m se plati.svabo ima iskustva sa poljskom,otvori se poljska ode AEG pola Simensa Emn.Sto se tice sporta;kako mozete da upredjujete Hrvatsku Bosnu i Srbiju sa albanijom pa svaka ova drzava ima vise registrovanih sportista nego albanija pismenih stanovnika.

oldy

pre 9 godina

Otkud Vi znate sta bi se dogodilo u Tirani? Ne bi se nista dogodilo jer bi Srpskim navijacima bilo zabranjeno da udju u Albaniju, a ida se igralo u Tirani ne bi nijednom navijacu Srbije palo na pamet da napravi slican incident. Daleko smo civilozvaniji od te divlje i korumpirane zemlje. Kakva unapred smisljena kritika, a da se ne zna sta bi i kako bi...

FFFAA

pre 9 godina

Pazljivo sam trazio druge reprezentacije koje se spore oko neresnih istorijskih problema. Recimo Spanija i gibraltar je fifa razdvojila u dve grupe isto to rade sa poljskom i Rusijom itd....... ne znam zasto nisu uradili isto sa Srbijom i eto sada Albanijom

AlCapone

pre 9 godina

Sve je to vrlo zalosno.

Prvo ta jeftina i primitivna provokacija i onda burna reakcija nekih navijaca. Momci su se odlicno borili i trebalo ih je bodriti da pobede, a ona zastava je nesto najsmesnije sto sam ikada video. Umesto da ceo stadion ismije tu made in china igracku sa zastavom, odmah se lomilo stolice i ulazilo na teren.

A drugo, to da je fudbal jos uvek toliko politiziran dogadjaj, gde ocito odredejni ljudi lece svoje frustracije. Ali znam ja takve grupe, ispadas car ako uletis na teren i izazoves tucu, zavrsis u zatvoru i onda imas dve sedmice status junaka medju "momcima". Mozda se stavi i neki tatoo da se dogadjaj tek tako ne zaboravi.

Ali evo, bas sam hteo da odgledam utakmicu nakon napornog dana i na kraju opet se smije ceo svet tom nasem cirkusu. Bolje bi mi bilo da smo izgubili 5:0, bila bi manja sramota. Nema tu opravdanja. Bezvezna provokacija prosledjuje se UEFI a ne da se ulazi na teren, baca razlicite predmete, vredja itd.

MadMax

pre 9 godina

Nisam od onih koji veruje u teorije zavere ali sto se ovoga tice...jesam... Od izvlacenja grupa za kvalifikacije, nekako sam bio ubedjen da ce na

Гроф

pre 9 godina

Баш тако, реално ми смо у рату са њима непрекидно последњих 100 година. Какве бре међусобне утакмице? И тај жреб је намештен. Како нам незападне Пољска, Аустрија, Италија... Увек Хрвати, Албанци и слично.

Zoki

pre 9 godina

Veoma trezven komentar. Nije bilo potrebe da se Srbija i Albanija uopšte nađu u istoj grupi.

Po pitanju primitivizma, ostavite za trenutak publiku po strani. Meč je prekinut kada se iznad terena pojavio dron. Igrač Srbije je uradio nešto što bi bilo sasvim normalno, skinuo predmet sa drona radi koga je došlo do prekida. Taj predmet uopšte nije bila zastava nego politička parola. Bez obzira na to, nije ga ni bacio ni omalovažavao, jednostavno ga je držao u ruci. U tom trenutku ga fizički napadaju igrači Albanije, kojima je sama ideja da neki "Škija" drži taj predmet u svojoj ruci uvreda. Nakon utakmice igrač u svojoj izjavi javno koristi taj pogrdni termin.

Hajde da okrenemo situaciju, šta bi bilo da se npr. u Zagrebu pojavio dron sa mapom Velike Srbije, da ga je hrvatski igrač skinuo, a srpski igrači ga napali sa obrazloženjem da nisu mogli da dozvole da to padne u ruke "ustašama". Siguran sam da bi najveći deo javnosti u Srbiji osudio srpske igrače i ceo incident.

Međutim, vidimo da u Albaniji ovo smatraju herojskim činom. E pa izvinite, ali to je odraz zatucanosti i primitivizma, bez obzira da li se radilo o pojedincu, grupi ili većinskom delu neke nacije.

MadMax

pre 9 godina

Nisam od onih koji veruju u teorije zavere...ali u ovom slucaju jesam...Kada su izvlacili grupe za kvalifikacije, nekako sam bio ubedjen da ce nam 'ove' dodeliti u istoj grupi. Razlog? Pa da nas testiraju i da vide da li smo spremni da idemo u Evropu, i ako, i ptice na grani znaju da ne moze da prodje ovaj duel bez incidenta!
Dakle, sve je ovo, da kazem, namesteno! Hteli su da nadju neki razlog da nas sputavaju da idemo napred pa se setili ovoga, stavi siptare u istu grupu i eto ti sr..nja!
Taki je nekoliko godina ranije, isto kvalifikacije, kada su hrvati bili sa nama u grupi...samo tada nije bilo toliko incidenta...
Moje misljenje...

montanjer

pre 9 godina

UEFA snosi veliki deo odgovornosti,jer su oni suorganizatori utakmice zatim albanski fudbalski savez,i nasa grupa neodgovornih i maloumnih navijaca.Uvek sam tvrdio,i sada tvrdim da nas fudbal ima vece stete nego koristi od navijaca ?

Vladimir

pre 9 godina

Fudbal je sport (OK, i veliki novci se tu vrte) ali fudbal ne sme biti politika!!!
UEFA nema šta da se meša ko sa kime sme ili nesme u grupu.
Ako fudbalski savezi dveju zemalja čiji političari ili narodi se ne vole, nisu sposobni da se dogovore i obezbede sigurnost za igrače i osoblje tima, kao i red na terenu pre, za vreme i posle utakmice, onda oba tima (oba fud.saveza) dobijaju nula bodova za tu utakmicu. Tek onda će obe strane da se trude pa makar i bez navijača na tribinama jer u kvalifikacijama bodovi su najvažniji.

Aleksandar

pre 9 godina

Sve je ovo smišljeno, zajedno sa tom odlukom da budemo u istoj grupi. Poslata nam je politička poruka sa čime ćemo morati da se nosimo naredne decenije. Najgore je što se narod miri sa tim.

dufko

pre 9 godina

Zato što je nekome jednostavno stalo da se Balkan ne smiri nikada (a znamo svi i kome, ko je gazda Evrope i sveta ...) Zato mi malo malo pa upadnemo u grupu sa Hrvatskom u raznim sportovima a setimo se samo da je tako bilo od kraja rata ... Ako može da se reaguje za neke druge nacije koje imaju međusobnih rovitih konflikata onda mi nije jasno zašto se Balkan uporno srlja u propast ... Tj jasno mi je samo se to ne govori javno ...

svetla buducnost

pre 9 godina

Zbog toga je pitanje zašto je Evropska fudbalska unija dozvolila da postoji mogućnost da se Srbija i Albanija uopšte nađu u istoj grupi.

Zato sto se i jedna i druga zemlja zvanicno kocopere kako su pro-evropski orijentisane, a zapravo su leglo zatucanosti i prtostakluka!!!

lovro

pre 9 godina

Da bi UEFA/FIFA razdvojila reprezentacije potrebno je zatražiti od njih isto.Ni Srbija, ni Albanija nisu to učinile.Poljska i Gruzija su tražile da ne igraju s Rusijom, Azerbajdžan sa Armenijom, Španjolska s Gilbratarom..

Miki

pre 9 godina

Ta zastava nije albanska zastava vec nacisticko-fasisticka zastava koju je proklamovao hitler.
Nije problem velika albanija vec fasizam i nacizam koji podrzava albanska drzava !!!
Njihovi fudbaleri treba da budu izbaceni iz fudbala zbog podrzavanja fasizma !!!
Njihov ambasador se smeje a premijer velica fasizam.
Sramota i samar za ceo slobodni svet !!!

mile

pre 9 godina

J.D.Aleksandar to sto si napisao su gluposti/odvratno..albanci nisu nista bolji a ni losiji narod od bilo koga...ovo sto se desilo sinoc ima vise veze sa necim drugim....pitamjo se zasto su evropske diplomate insistirale da gledaju tekmu oni albanci koji su incident i napravili a posle sigurno i urgirali da se brat albanskog premijera odmah i pusti...

armando

pre 9 godina

Ako bi se srbija pravio poludirigovani zrijeb, onda bi sama igrala u skupini. pa svaka druga utakmica je visokog rizika i uvijek je neko drugi kriv a srbi zrtve.

Shopend

pre 9 godina

Nije resenje da pojedini timovi ne budu u istoj grupi, jer ipak moze da se desi da posle kfalifikacije bas ti timovi budu protivnici, I tako u do negled do finalne utakmice!
Ne treba menjati pravila igre, vec se treba prilagoditi pravilima igre.

dragutin

pre 9 godina

Ovo je ocigledno planirano i predstavlja cin terorizma zato sto je posle onog drona moglo da bude krvi do kolena.Onaj Albanski igrac sto je nasrnuo na naseg bi trebao da dobije zabranu igranja barem godinu dana prvo je u izjavi pomenuo Skija sto je pogrdna rec a drugo zapoceo je tucu na terenu.

slaven

pre 9 godina

Potrebno je samo odigrati bez gledatelja na utakmicama visokog rizika i nema potrebe za razdvajanjem u druge grupe.Ocekivati od neciviliziranih tzv. navijaca da postuju sport i sportase koje navodno bodre je zapravo budalastina koja se eto ponavlja po ko zna koji put.

Zoki

pre 9 godina

Treba da podnesemo molbu da naprave izolovanu grupu u kojoj igra samo Srbija,eventualno Nagorno Karabah oblast,Republika Srpska iako nisam siguran da bi i to proslo bez incidenata.Vredi pokusati,zasto igrati protiv bilo koje clanice NATO pakta to je incident u najavi.O drzavama ex YU da ne pricam.Jos bolje da istupimo iz FIFA i UEFA pa udri prijateljske utakmice protiv Kube,Vijetnama,Mongolije pa za jedno 30-40 godina ono sto bude na ovim prostorima kako god se zvala tada ta drzava da proba ponovo.Ovo sada je mrcvarenje bez veze

yappy.ns

pre 9 godina

Koja god drzava misli da ne moze s nekom drugom odigrati fudbalski mec treba da odustane od takmicenja...a sta da je ova utakmica bila finale?!?! Kada ima volje, nadje se i nacina. Postoje odgovorni za ovj nemio dogadjaj na svim nivoina i svako treba da odgovara za svoja (ne)dela.

kako da ne

pre 9 godina

ma da, sada će i grupe da nameštaju, da se slučajno ne bi sastali, samo zato što nismo normalni. ako nismo za normalno igranje fudbala, bolje da ga i ne igramo, jer ove slike su nešto što se dešava iznova i iznova.

Maki NS

pre 9 godina

Aleksandre, jedna ispravka nisu samo navijaci iz Beograda bili na utakmici. Prema tome i drugi navijaci su bili fini i kulturni, zašto samo isticati Beograd. A što se tiče događaja od sinoć, užas, ali ne treba da pljujemo po našima, svaka čast momcima,kada ih mi pljujemo šta da očekujemo od ostalih. Treba i mi da podržimo naše i da budemo na njhovoj strani, ma šta god da se desilo...

mrki

pre 9 godina

Znam ja zasto je doslo. Doslo je zato sto su ameri sa svojim EU saradnicima naredili UEFI da nameste zreb kako bi ponovo mogli okriviti Srbe za incidente. A da je ovo istina videcete posle UEFINE kazne. Kaznice Srbiju i za utakmicu koja ce se igrati u Albaniji. Jedina dobra stvar je sto ce Srbija ispasti zbog oduzimanja bodova pa ce biti dobar alibi za neuspe jer bi izguvili da se igralo do kraja.

ni klot, ni frket

pre 9 godina

zato sto problema ne bi bilo da nije bilo albanske provokacije..
(mj, 15. oktobar 2014 11:48)

Problema ne bi bilo, kad budaletine ne bi jedva cekale da ih isprovocira svaka budala. U stvari, bilo bi problema i tada, ali - samo za provokatora.

nn

pre 9 godina

Opet se vraćamo na našu "miroljubivu politiku" tj. popuštanja svima i povijanja glave. Kod nas dolazi premijer Albanije što znači da sa njima imamo dobre odnose, u Španiju neće doći premijer Gibraltara, zato što španci imaju svoj stav, a mi ne. Pošto se mi ulizujemo svima, sutra će verovatno i premijer Kosova doći, pa je onda logično što iz UEFA ne reaguju, jer ako dočekujemo njihovog premijera, možemo i fudbalere...

armando

pre 9 godina

Ako bi se srbija pravio poludirigovani zrijeb, onda bi sama igrala u skupini. pa svaka druga utakmica je visokog rizika i uvijek je neko drugi kriv a srbi zrtve.

J.D.Aleksandar

pre 9 godina

Mi 100 godina muku mucimo sa nacijom koja u svojoj istoriji nije dala sportistu,sto pojedinacnog,sto timskog ! Nacija koja nema naucnika,pisca,politicara...ama bas nista ! Najgora nacija na svetu celom ! Sto je najgore,toliko su nam bili blizu da su i nasi ljudi sa Kosova nalik njima ! Nepismeni,bez vokabulara,bukvalno ne vidis razliku izmedju njih i nasih ljudi ! Naravno postoje izuzeci,ali to je toliko retko da ja nemam reci ! Za sve to je kriv taj drug tito,koji je pokvario sve ono sto je Kralj uradio pametno 1912 kada ih je oterao sa nase zemlje,neke milom,neke silom ! Milosevic je lepo dobio mesec dana da resi to dole bez galame i zamlacivanja,ali neeee,nama je bilo draze da pljackamo i da to sto duze traje ! E zbog toga danas dozivljavamo ovakva ponizenja u sred glavnog grada !

aleks

pre 9 godina

Pa zapitajte se samo kome nije stalo da Srbija napreduje!Pa ljudima kao sto je predsednik FSS koji sve radi da sahrani ovu zemlju i njen imidz. Da je on smenjen ovo se ne bi desilo.COveku se pune dzepovi, on ne radi nista. A i drzavnici koji imaju duple i troduple funkcije i ubiraju prihodi iz sporta treba da se zapitaju zasto to nije predlozeno, zasto taj stav nije neko zauzeo. Pa slusajte, najlakse je dici ruke od svog naroda, svoje teritorije, pa sto bi se i za fudbal nalazilo neko resenje...

Kosovski ciklus

pre 9 godina

kada se igra protiv Francuske 10 000 ljudi kada treba da se seje mrznja , netrpeljivost eto svih 30 000 Srbenda ,da zvizde pevsju ubij siptara ,na kraju udju na teren i ucine medvedju uslugu reprezentaciji ,sad ja kao neko ko ovde svakoga dana komentarise fudbal igru ceka svaku utakmicu reprezentacije kao da je finale SP ostacu uskracen za dalji tok kvalifikacije i nastup moje drzave na EP zbog nekih bilmeza koji su se sinoc malo istresli ,a danas vec piju kao da nista nije bilo ,a ja cu ostati smoren i posramljen narednih 2 god dok se ne zavrsi poslednja utakmica na EP. muka mi je.

J.D.Aleksandar

pre 9 godina

Mi 100 godina muku mucimo sa nacijom koja u svojoj istoriji nije dala sportistu,sto pojedinacnog,sto timskog ! Nacija koja nema naucnika,pisca,politicara...ama bas nista ! Najgora nacija na svetu celom ! Sto je najgore,toliko su nam bili blizu da su i nasi ljudi sa Kosova nalik njima ! Nepismeni,bez vokabulara,bukvalno ne vidis razliku izmedju njih i nasih ljudi ! Naravno postoje izuzeci,ali to je toliko retko da ja nemam reci ! Za sve to je kriv taj drug tito,koji je pokvario sve ono sto je Kralj uradio pametno 1912 kada ih je oterao sa nase zemlje,neke milom,neke silom ! Milosevic je lepo dobio mesec dana da resi to dole bez galame i zamlacivanja,ali neeee,nama je bilo draze da pljackamo i da to sto duze traje ! E zbog toga danas dozivljavamo ovakva ponizenja u sred glavnog grada !

Posteno

pre 9 godina

Ma nemoj. Sve je bilo normalno dok se nije desio incident koji je iziritirao ceo stadion. Sta bi vi amerikanci uradili da vam na punom stadionu dodje dron i pronese zastavu Meksika koji ukljucuje vase juzne drzave. Pa prokljucao bi stadion eto sta. Zato treba kazniti onoga koji je izveo incident izbacivanjem par godina iz uEFA takmicenja. A amerikanci odmah relativizuju sve. Znaci sve osim izbacivanja albanije iz takmicenja za EURO 2016 je obicna lakrdija

Shopend

pre 9 godina

Nije resenje da pojedini timovi ne budu u istoj grupi, jer ipak moze da se desi da posle kfalifikacije bas ti timovi budu protivnici, I tako u do negled do finalne utakmice!
Ne treba menjati pravila igre, vec se treba prilagoditi pravilima igre.

Nenad

pre 9 godina

Pa dobro, lako je sad biti pametan. Mislim da gore međunacionalne odnose imamo sa Hrvatima, pa evo uredno se već godinama igraju utakmice, bez nekih ozbiljnijih incidenata.

Zoki

pre 9 godina

Treba da podnesemo molbu da naprave izolovanu grupu u kojoj igra samo Srbija,eventualno Nagorno Karabah oblast,Republika Srpska iako nisam siguran da bi i to proslo bez incidenata.Vredi pokusati,zasto igrati protiv bilo koje clanice NATO pakta to je incident u najavi.O drzavama ex YU da ne pricam.Jos bolje da istupimo iz FIFA i UEFA pa udri prijateljske utakmice protiv Kube,Vijetnama,Mongolije pa za jedno 30-40 godina ono sto bude na ovim prostorima kako god se zvala tada ta drzava da proba ponovo.Ovo sada je mrcvarenje bez veze

Delija

pre 9 godina

Procitao sam par komentara. Srbija nemoze u evropsku zajedni cu ne zato sto neispunjava uslo e jer kad bi se otvorile granice 70 posto privrednika bi doslo u srbiju i jer znaju sta srbi mogu oce koliko rade kad i m se plati.svabo ima iskustva sa poljskom,otvori se poljska ode AEG pola Simensa Emn.Sto se tice sporta;kako mozete da upredjujete Hrvatsku Bosnu i Srbiju sa albanijom pa svaka ova drzava ima vise registrovanih sportista nego albanija pismenih stanovnika.

Kostic

pre 9 godina

Moram da vam "nacrtam" ovu situaciju.
Mi smo krivi. To je potpuno ocigledno. Normalan svet zna jednostavno pravilo samo nasi navijaci ne: na provokaciju se ne sme reagovati silom. Nikada i ni u kom slucaju.
Dakle, kad vam neko na primer opsuje nekog clana familije a vi ga udarite, zavrsavate na sudu. VI, a ne provokator. Provokacija se ne kaznjava.
Ima na par stranih sajtova fotografija na kojoj se savim jasno vidi nas navijac kako plasticnom stolicom udara njihovog fudbalera. Zbog toga cemo bit kaznjeni. Hiljadu specijalaca je gledalo kako navijaci ulecu na teren, umesto da urade ono sto su uradili Vucicevom bratu.
Zar to sve nije tako ocigledno?

marko

pre 9 godina

@earth,

Не, то значи да појма немаш, јер да имаш знао би да смо са свим комшијама играли у разним спортовима, па чак и фудбал и то више пута по разним групама. Са овима синоћњим, сем тог фудбала никад нико и није играо ни један спорт, па ни ми, из простог разлога јер они спортове и немају. Та само говори о нивоу те земље. На жалост, наша је несреће што смо се замерили већима па они користе прилику да гурну на нас ове на нивоу племенске заједнице. Кад би било мало више образованих да овде пишу, верујем да би било далеко мање вас који волите због сопствене неспосбности и незнања да се посипате пепелом.

cile

pre 9 godina

alo zemljaci, da li ste svesni da je neka letelica vukla neku zastavu...pa da nije vukla nista pa je problem....ej bre pa vi bi podigli f16 da je obore....ovo je cist bezobrazluk

MadMax

pre 9 godina

Nisam od onih koji veruju u teorije zavere...ali u ovom slucaju jesam...Kada su izvlacili grupe za kvalifikacije, nekako sam bio ubedjen da ce nam 'ove' dodeliti u istoj grupi. Razlog? Pa da nas testiraju i da vide da li smo spremni da idemo u Evropu, i ako, i ptice na grani znaju da ne moze da prodje ovaj duel bez incidenta!
Dakle, sve je ovo, da kazem, namesteno! Hteli su da nadju neki razlog da nas sputavaju da idemo napred pa se setili ovoga, stavi siptare u istu grupu i eto ti sr..nja!
Taki je nekoliko godina ranije, isto kvalifikacije, kada su hrvati bili sa nama u grupi...samo tada nije bilo toliko incidenta...
Moje misljenje...

AlCapone

pre 9 godina

Sve je to vrlo zalosno.

Prvo ta jeftina i primitivna provokacija i onda burna reakcija nekih navijaca. Momci su se odlicno borili i trebalo ih je bodriti da pobede, a ona zastava je nesto najsmesnije sto sam ikada video. Umesto da ceo stadion ismije tu made in china igracku sa zastavom, odmah se lomilo stolice i ulazilo na teren.

A drugo, to da je fudbal jos uvek toliko politiziran dogadjaj, gde ocito odredejni ljudi lece svoje frustracije. Ali znam ja takve grupe, ispadas car ako uletis na teren i izazoves tucu, zavrsis u zatvoru i onda imas dve sedmice status junaka medju "momcima". Mozda se stavi i neki tatoo da se dogadjaj tek tako ne zaboravi.

Ali evo, bas sam hteo da odgledam utakmicu nakon napornog dana i na kraju opet se smije ceo svet tom nasem cirkusu. Bolje bi mi bilo da smo izgubili 5:0, bila bi manja sramota. Nema tu opravdanja. Bezvezna provokacija prosledjuje se UEFI a ne da se ulazi na teren, baca razlicite predmete, vredja itd.

oldy

pre 9 godina

Otkud Vi znate sta bi se dogodilo u Tirani? Ne bi se nista dogodilo jer bi Srpskim navijacima bilo zabranjeno da udju u Albaniju, a ida se igralo u Tirani ne bi nijednom navijacu Srbije palo na pamet da napravi slican incident. Daleko smo civilozvaniji od te divlje i korumpirane zemlje. Kakva unapred smisljena kritika, a da se ne zna sta bi i kako bi...

Pedro

pre 9 godina

Svaki detalj i sve što se desilo sa svakim pojedinačnim učesnikom, je planirano mesecima, i svako će dobiti svoj deo kolača. Uefa je morala da stavi u istu grupu nemoguće. Običan narod na stadionu je bio neverovatno miran. Drugi da imaju istoriju kao mi bi albance sa sve gostima pojeli. Lukavi je master mind ali će izgubiti.

MadMax

pre 9 godina

Nisam od onih koji veruje u teorije zavere ali sto se ovoga tice...jesam... Od izvlacenja grupa za kvalifikacije, nekako sam bio ubedjen da ce na

dufko

pre 9 godina

Zato što je nekome jednostavno stalo da se Balkan ne smiri nikada (a znamo svi i kome, ko je gazda Evrope i sveta ...) Zato mi malo malo pa upadnemo u grupu sa Hrvatskom u raznim sportovima a setimo se samo da je tako bilo od kraja rata ... Ako može da se reaguje za neke druge nacije koje imaju međusobnih rovitih konflikata onda mi nije jasno zašto se Balkan uporno srlja u propast ... Tj jasno mi je samo se to ne govori javno ...

mile

pre 9 godina

J.D.Aleksandar to sto si napisao su gluposti/odvratno..albanci nisu nista bolji a ni losiji narod od bilo koga...ovo sto se desilo sinoc ima vise veze sa necim drugim....pitamjo se zasto su evropske diplomate insistirale da gledaju tekmu oni albanci koji su incident i napravili a posle sigurno i urgirali da se brat albanskog premijera odmah i pusti...

mrki

pre 9 godina

Znam ja zasto je doslo. Doslo je zato sto su ameri sa svojim EU saradnicima naredili UEFI da nameste zreb kako bi ponovo mogli okriviti Srbe za incidente. A da je ovo istina videcete posle UEFINE kazne. Kaznice Srbiju i za utakmicu koja ce se igrati u Albaniji. Jedina dobra stvar je sto ce Srbija ispasti zbog oduzimanja bodova pa ce biti dobar alibi za neuspe jer bi izguvili da se igralo do kraja.

FFFAA

pre 9 godina

Pazljivo sam trazio druge reprezentacije koje se spore oko neresnih istorijskih problema. Recimo Spanija i gibraltar je fifa razdvojila u dve grupe isto to rade sa poljskom i Rusijom itd....... ne znam zasto nisu uradili isto sa Srbijom i eto sada Albanijom

Aleksandar

pre 9 godina

Sve je ovo smišljeno, zajedno sa tom odlukom da budemo u istoj grupi. Poslata nam je politička poruka sa čime ćemo morati da se nosimo naredne decenije. Najgore je što se narod miri sa tim.

kako da ne

pre 9 godina

ma da, sada će i grupe da nameštaju, da se slučajno ne bi sastali, samo zato što nismo normalni. ako nismo za normalno igranje fudbala, bolje da ga i ne igramo, jer ove slike su nešto što se dešava iznova i iznova.

Vladimir

pre 9 godina

Fudbal je sport (OK, i veliki novci se tu vrte) ali fudbal ne sme biti politika!!!
UEFA nema šta da se meša ko sa kime sme ili nesme u grupu.
Ako fudbalski savezi dveju zemalja čiji političari ili narodi se ne vole, nisu sposobni da se dogovore i obezbede sigurnost za igrače i osoblje tima, kao i red na terenu pre, za vreme i posle utakmice, onda oba tima (oba fud.saveza) dobijaju nula bodova za tu utakmicu. Tek onda će obe strane da se trude pa makar i bez navijača na tribinama jer u kvalifikacijama bodovi su najvažniji.

lovro

pre 9 godina

Da bi UEFA/FIFA razdvojila reprezentacije potrebno je zatražiti od njih isto.Ni Srbija, ni Albanija nisu to učinile.Poljska i Gruzija su tražile da ne igraju s Rusijom, Azerbajdžan sa Armenijom, Španjolska s Gilbratarom..

Гроф

pre 9 godina

Баш тако, реално ми смо у рату са њима непрекидно последњих 100 година. Какве бре међусобне утакмице? И тај жреб је намештен. Како нам незападне Пољска, Аустрија, Италија... Увек Хрвати, Албанци и слично.

dzukac

pre 9 godina

Da zanemarimo ostale sportove, tadašnja SRJ je igrala u grupi sa Hrvatskom, 4 godine posle završetka rata (svega par meseci po završetku bombardovanja), a tadašnja SCG sa BIH 9 odnosno 10 godina posle rata. Bilo je ogromnih tenzija, bila je naelektrisana atmosfera i na Marakani i na Koševu, a Maksimir i incident Jarni-Mirković da ni ne pominjem, pa opet nije došlo do prekida ni jedne od tih 6 utakmica.
Ne mrzim nikoga, ali mislim da je ono što su albanci sinoć uradili prevršilo svaku meru. Zar je smisao sporta, isprovocirati domaćina, nasrnuti na domaće igrače i onda pobeći u svlačionicu i tražiti pobedu za zelenim stolom iako je delegat rekao da su se stekli uslovi da se utakmica nastavi?

dragutin

pre 9 godina

Ovo je ocigledno planirano i predstavlja cin terorizma zato sto je posle onog drona moglo da bude krvi do kolena.Onaj Albanski igrac sto je nasrnuo na naseg bi trebao da dobije zabranu igranja barem godinu dana prvo je u izjavi pomenuo Skija sto je pogrdna rec a drugo zapoceo je tucu na terenu.

Miki

pre 9 godina

Ta zastava nije albanska zastava vec nacisticko-fasisticka zastava koju je proklamovao hitler.
Nije problem velika albanija vec fasizam i nacizam koji podrzava albanska drzava !!!
Njihovi fudbaleri treba da budu izbaceni iz fudbala zbog podrzavanja fasizma !!!
Njihov ambasador se smeje a premijer velica fasizam.
Sramota i samar za ceo slobodni svet !!!

Zoki

pre 9 godina

Veoma trezven komentar. Nije bilo potrebe da se Srbija i Albanija uopšte nađu u istoj grupi.

Po pitanju primitivizma, ostavite za trenutak publiku po strani. Meč je prekinut kada se iznad terena pojavio dron. Igrač Srbije je uradio nešto što bi bilo sasvim normalno, skinuo predmet sa drona radi koga je došlo do prekida. Taj predmet uopšte nije bila zastava nego politička parola. Bez obzira na to, nije ga ni bacio ni omalovažavao, jednostavno ga je držao u ruci. U tom trenutku ga fizički napadaju igrači Albanije, kojima je sama ideja da neki "Škija" drži taj predmet u svojoj ruci uvreda. Nakon utakmice igrač u svojoj izjavi javno koristi taj pogrdni termin.

Hajde da okrenemo situaciju, šta bi bilo da se npr. u Zagrebu pojavio dron sa mapom Velike Srbije, da ga je hrvatski igrač skinuo, a srpski igrači ga napali sa obrazloženjem da nisu mogli da dozvole da to padne u ruke "ustašama". Siguran sam da bi najveći deo javnosti u Srbiji osudio srpske igrače i ceo incident.

Međutim, vidimo da u Albaniji ovo smatraju herojskim činom. E pa izvinite, ali to je odraz zatucanosti i primitivizma, bez obzira da li se radilo o pojedincu, grupi ili većinskom delu neke nacije.

montanjer

pre 9 godina

UEFA snosi veliki deo odgovornosti,jer su oni suorganizatori utakmice zatim albanski fudbalski savez,i nasa grupa neodgovornih i maloumnih navijaca.Uvek sam tvrdio,i sada tvrdim da nas fudbal ima vece stete nego koristi od navijaca ?

slaven

pre 9 godina

Potrebno je samo odigrati bez gledatelja na utakmicama visokog rizika i nema potrebe za razdvajanjem u druge grupe.Ocekivati od neciviliziranih tzv. navijaca da postuju sport i sportase koje navodno bodre je zapravo budalastina koja se eto ponavlja po ko zna koji put.

Maki NS

pre 9 godina

Aleksandre, jedna ispravka nisu samo navijaci iz Beograda bili na utakmici. Prema tome i drugi navijaci su bili fini i kulturni, zašto samo isticati Beograd. A što se tiče događaja od sinoć, užas, ali ne treba da pljujemo po našima, svaka čast momcima,kada ih mi pljujemo šta da očekujemo od ostalih. Treba i mi da podržimo naše i da budemo na njhovoj strani, ma šta god da se desilo...

yappy.ns

pre 9 godina

Koja god drzava misli da ne moze s nekom drugom odigrati fudbalski mec treba da odustane od takmicenja...a sta da je ova utakmica bila finale?!?! Kada ima volje, nadje se i nacina. Postoje odgovorni za ovj nemio dogadjaj na svim nivoina i svako treba da odgovara za svoja (ne)dela.

ni klot, ni frket

pre 9 godina

zato sto problema ne bi bilo da nije bilo albanske provokacije..
(mj, 15. oktobar 2014 11:48)

Problema ne bi bilo, kad budaletine ne bi jedva cekale da ih isprovocira svaka budala. U stvari, bilo bi problema i tada, ali - samo za provokatora.

svetla buducnost

pre 9 godina

Zbog toga je pitanje zašto je Evropska fudbalska unija dozvolila da postoji mogućnost da se Srbija i Albanija uopšte nađu u istoj grupi.

Zato sto se i jedna i druga zemlja zvanicno kocopere kako su pro-evropski orijentisane, a zapravo su leglo zatucanosti i prtostakluka!!!

nn

pre 9 godina

Opet se vraćamo na našu "miroljubivu politiku" tj. popuštanja svima i povijanja glave. Kod nas dolazi premijer Albanije što znači da sa njima imamo dobre odnose, u Španiju neće doći premijer Gibraltara, zato što španci imaju svoj stav, a mi ne. Pošto se mi ulizujemo svima, sutra će verovatno i premijer Kosova doći, pa je onda logično što iz UEFA ne reaguju, jer ako dočekujemo njihovog premijera, možemo i fudbalere...