Tenis 334

Subota, 11.10.2014.

13:35

Federer prekinuo Novakov niz u Kini

Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale Masters turnira u Šangaju, pošto je izgubio od Rodžera Federera sa 6:4, 6:4.

Federer prekinuo Novakov niz u Kini IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

334 Komentari

Sortiraj po:

popokatepetl

pre 9 godina

Federer igra TENIS, dok su svi ostali najbolji teniseri današnjice, pa i Djoković, samo obični lupači loptice (jadna ona)!!! Van terena je, takodje, profa u odnosu na Noleta - dva hica, četiri "komada":)))

a

pre 9 godina

@realno
Federer igra i u Bazelu, to si zaboravio. Dakle, jos 500 poena u ATP trci.
Sanse za titulu u Parizu su mu vece nego Novaku.
U Londonu je mnogo puta pobedjivao Novaka, pobedice ga i ove, ipak Federer tamo ima 6 titula, ne Novak.
Ove godine je Federer zdrav, za razliku od prosle, tako da je sasvim realno da ce biti 1 na kraju godine.

sasa.r

pre 9 godina

(realno, 12. oktobar 2014 11:34),
Nevjerovatno je čovječe kako ne vidiš ispred sebe. Fed je u strašnom naletu a Novak u padu.Ovo , kako je igrao Nole protiv Feda ne obećava ništa dobro. Iza linije 3 metra sa mlakim udarcima, bez preuzimanje rizika, sa slabom kretnjom pozadi, čak sam ponekad mislio da Novak ne želi da trči za lopticom do kraja kao što je prije radio. Sa takvom igrom ispašće mnogo brzo i u Parizu i u Londonu.Novak igra previše pasivno protiv feda , i to svaki put. Sve pobjede novaka su bile na jednu loptu a realno Fed ga je imao i na Wimbldonu.Pogledaj danas Simona koji igra potpuno ravnopravan tenis sa Federerom ali brate kada mu dođe loptica na forehand opali je i to je to. Novak previše kontroliše udarce, mora nekad i pustiti ruku.Uz svo uvažavanje Federera , ako Novak bude igrao agrsivno i snažno kao protiv Berdika onda niko, pa i Federer, nema nikakve šanse.

realno

pre 9 godina

Najsmesniji su mi ovi koji pricaju da je Novaku ugrozeno prvo mesto.
Samo zanima me od koga?
Od Federera koji ove godine ima 3 titule (1 masters i 2 iz serije 500).
Na godisnjoj listi Federer zaostaje a Novakom 1600 bodova.
Ovom pobedom je samo smanjio tu razliku za 240 bodova.
Ako osvoji titulu smanjice je za jos 400.
Samo sto nisam bas siguran da ce je osvojiti, jer Simon itekako zna da igra protiv Federera.
Od 6 do sada odigranih meceva Simon je dobio 2, a 2 izgubio u 5 setova.
Sigurno ce Simon dati sve od sebe da osvoji svoju prvu masters titulu.

Uglavnom ako i Federe pobedi i dalje ce zaostajati za Novakom 1000 bodova.
To znaci da bi morao da osvoji i titulu u Parizu a da Novak uopste ne igra pa da prestigne Novaka za citavih 10 bodova.
Sanse za Federerovu titulu u Parizu su ravne nuli, ali ako se i to cudo desi on bi morao u Londonu da napravi bolji rezultat od Novaka, sto je opet nemoguce. Gubio je u Londonu od Novaka i prosle i pretprosle godine - igubice i ove.

ana

pre 9 godina

bila sam bas, bas tuzna juce,a danas shvatam ;lepota tenisa [kao i zivota ]je upravo u tome. Nekad imas srece ,nekad nemas....vazna je IGRA...IGRA-sta drugo...

Svi nas mrze

pre 9 godina

Da vas podsetim samo da Federer ima 7 vimbldona nasuprot Djokoviceva 2. Tako da svi vi koji mislite da Rodzer sada zali zbog necega ocigledno ne znate nista. Cvovek je ostvario sve sto se moze ostvariti u tenisu i on sada igra opusteno, uziva u jos ovih godinju-dve koje ce provesti na terenu.
Moze da prica ko sta hoce ali on jeste najbolji teniser svih vremena i to niko ne moze da mu oduzme. Moda bi mogao Nadal da je zdraviji.

ROGER FEDERER FAN

pre 9 godina

Navijam za rogera odavno i mogu reci da ovaj nivo igre ni novak iz 2011 ne bi ispratio ... kako je danas sve funckionisalo bravo bravo steta za wimbledon nece se vratiti to finale nikad ... doduse 5 setova velika stvar protiv novaka ali ostaje gorak ukus ipak nadam se prvom mastersu u sangaju sutra ujutru znam da to mozes let s go roger let s go

Ona iz Srbije

pre 9 godina

Bravo Rodzer,bilo sta reci za ovog coveka kao i za Nadala je suvisno,njih dvojica su pokazali ko su i sta su. Sto se tice Djokovica, on jos ima i srece u svojoj karijeri,jer da samo Rafa nema problema sa povredama toliko cesto (uz Rodzera koji je jos uvek tu) Djokovic bi bio na nivou jednog Mareja,jer iskreno kvalitetnije od toga i nije.

hurricane

pre 9 godina

Svaka cast Rodzeru, bio je bolji danas i pokazao zavidnu kolicinu elegancije. Nenadmasan je u tome.
Ipak bih da podsjetim, Nole je protiv Federera dobio najvazniji mec ove godine, finale Vimbldona, i jos 16 drugih meceva u toku karijere. Veci broj pobjeda ima samo Nadal. Mislite o tome pljuvaci.

stollepg

pre 9 godina

@matematicar,
Ptijatelju, ako je sad 19-17 u korist Federera, a Nole je propustio priliku prije toga, logicno je da je prije meca bilo 18-17... :-)
Sto se meca tice, sve je bilo jasno kad je Federer poslao jednu loptucu onako u cosak i Novak se dobro izlomio da je stigne, ali nije uspio i zumira ga kamera, a on kaze "ubija me"... Inace strasan tenis. Toliko, sportski pozdrav.

Melenci

pre 9 godina

blago onima koje boli da ne kazem sta za obojicu i blago onima koji navijaju za Federera u inat Noletu.Ovo je njihov trenutak radosti,ali samo trenutak.Garantujem da Federer vise nikada nece pobediti Noleta.Danas se desilo jer prosto Noletu je cela godina torbulentna puna dogadjanja i fokus je oslabio.Imam pravo sve da tvrdim jer sam i na poceku turnira u Kini rekla da samo Federer moza Noletu na crtu.Inace sve mi jasno da je ovo sport i da se dogadjaju i porazi ne samo pobede,ali jos ne mogu da se smirim.

lola

pre 9 godina

Ajmo realno! Dao bi Federer sve svoje titule ove godine, i prvo (eventualno) mesto pride, za onaj Noletov Wimbledon letos. Da se ne lažemo!

Adi

pre 9 godina

Federer je najbolji u istoriji ovog sporta Ne treba biti Nole razocaran kao da je sramota izgubiti od Fedexa i Nadala jednostavno Roger kad ima svoj dan a imao ga je danas ne moze ga niko pobijediti u svakom slucaju po meni su ovo dva najbolja tenisera svih vremena bez obzira sto rafa ima vise gs titula od Noleta Nole je kompletniji igrac i mora osvojiti jos koji gs do kraja karijere a kada Roger ode u penziju to ce biti kao basket bez Jordana formula bez Sumahera i box bez Tajsona znaci velika praznina

pecam te ko majmuna

pre 9 godina

(realni, 11. oktobar 2014 18:00)

Zašto kažeš 'naš Nole', kad se vidi da nisi Srbin. Brukaš se Braculj, brukaš se, aahahaha...

realni

pre 9 godina

Kao i uvek kada je najvaznije nula. Covek osvaja turnire serije 500 kao nista ali Masterse i Slemove slabije malo. mucio se i prethodna 3 meca i onda ga je Federer oduvao kao i mnogo puta do sada. Najveci igraci pobedjuju na najvecim turnirima a nas Nole ih nazalost precesto gubi. Na nasu zalost istina je cesto bolna a mi i ne zelimo da je vidimo jer smo Nola izdigli iznad mesta koje realno zasluzuje.

aahaha, sisići Miroslave

pre 9 godina

(drago, 11. oktobar 2014 16:58)

Drago, prijatelju, smaraš sa tim tvojim one slam vonderom. Imam transfer blama kad čitam tvoje komentare.
Bez uvrede, ovde se komentarišu hall of fame velikani, a ne slučajni izuzeci.

aahaha, sisići Miroslave

pre 9 godina

@realno
Veliki Federer moze do kraja godine uzeti jos 2 Mastersa, Zavrsni Masters u Londonu i Dejvis Kup. Sasvim dovoljno.
A sto se GS tice, ima ih 10 vise od Novaka. Ukupno ima skoro dvostruko vise titula od Novaka. Sasvim dovoljno da on bide zaista veliki, a Novak ni blizu.
(hahaha, 11. oktobar 2014 17:14)


Opet te pecam kao šarana, hi, hi...

@

pre 9 godina

@aaaaaahahaaaaaa
Problem je u tome sto ti ne umes da razumes ono sto si procitao.
Naravno da vise znaci Vimbldon od Sangaja, kazem da Federer ima vec toliko osvojenih Vimbldona da ga nece previse potresti to sto nije osvojio ovogodisnji. A ti se ostavi tenisa, pa lepo idi u skolu kako bi naucio da razumes ono sto procitas jer se ovako samo blamiras.

zlatiborac

pre 9 godina

Novace, samo napred. Danas nisi pobedio, pobedices drugi put. Ne osvrci se na zlurade komentare od ne vaspitanih Srba i komsiluka (Hrvati, Bosanci idr). Zemlja zapustena, prljava, pokradena (sve zemlje balkana) a oni ovde pljuju uspesnog, sposobnog choveka. Zato je Balkan tamo gde jeste a ti tamo gde zasluzujes. Ne okreci se sine.

n

pre 9 godina

Vidim da su se hejteri nadali, čekali spremno i dočekali. Drago mi je da im je nešto ulepšalo popodne.
Cenim da je ključ meča bio u tome što je Nole bio mnogo stisnut, što se dešava već treći put kada ima šansu da izjednači skor protiv Rogera. Uporedite samo partiju pre nedelju dana protiv Berdiha. A Federer spašavao 5 meč lopti protiv Majera prekjuče. Znači glava je mnogo bila u igri. Ne oduzimam Federeru od pobede, igrao je sjajno, samo šteta što i Novak nije igrao na nivou, imali bi smo još atraktivniji meč, verovatno tri seta i klackalicu, kao na Wimbledonu..

Sale

pre 9 godina

Mislim da Novak ne treba da u 28. godini uci igru na mrezi. Taj stili nije za njega. Treba da vezba ono sto je znao, IGRU SA LINIJE. Bekeru, odlazi!

buda majstor

pre 9 godina

Maxim: Maxime, sve potpisujem ! Posebno za bekend paralelu, nerezonske izlaske, skracene lopte koje visoko odskacu ( valjda su to drop sotovi), smecevi na reket protivnika i posebno, sto je novost, cudjenje kako protivnik ne promasuje i igra mnogo bolje nego sto Nole ocekuje...i nece, majku mu, da se preda!

@

pre 9 godina

@icko
Pa bas i nece, ako osvoji Sangaj, London i DC bice sasvim zasluzeno. U svakom slucaju vise je on zasluzio nego npr. Vavrinka, iako je Vavrinka ove godine osvojio jedan GS. Da ne pominjemo Cilica...

kili

pre 9 godina

Kako se stvari okreću u životu! Ranije je Nole pobedjivao Federera a ovaj uzimao gren slemove, a sada obrnuto. Nole uzima slemove a Federer ga pobedjuje na nebitnim turnirima.

a dao je mnogo

pre 9 godina

nije osvojio us open, nije osvojio ni atp shangai, al najbolji je jelda ? to je sve vatikan kriv sigurno hahaha
(nole legendo, 11. oktobar 2014 15:55)

Pa ni Federer nije osvojio USO a nije ni Wimbledon a ni AO ni RG i ? Nije osvojio ni Madrid, Rim, MC,Miami,IW , sve bitno uzeli su drugi i? Znaci li to da treba osporiti i njemu sve sto je uradio do sada kao sto se rugas Djokovicu? A trenutno jeste najbolji jer je prvi na svetu.I na to mesto je dosao zasluzeno svojim pobedama i onim sto je osvojio a ne zato sto je iskoristio neciju povredu kako uporno pokusavate da proturite. Izgubio danas ,pa sta ? Niti ce svet prestati da postoji niti to moze ponistiti sve ono sto je Nole dao ovom sportu.

aaaaaahahaaaaaa

pre 9 godina

(@, 11. oktobar 2014 17:16)

Evo ovaj lik mrtav ladan kaze da Rodja vise voli da pobedi Novaka u polufinalu Sangaja, nego u finalu Vimbldona! Majke ti, kad si pao s Marsa, juče ili malo pre?

veliki strumf

pre 9 godina

@grickalo luise Viskovic je lepo rekao, ti to lepo citirao, ali duaba kad nisi razumeo. Nole je prvi put u mecu odigrao servis-volej bas na mec loptu. Jel ti sad jasno?

ns

pre 9 godina

i poraz je za sportiste. Vajda je zakon ma koliko Nole opravdavao Bekera. To je tako i sto se pre Novak vrati Vajdi bice bolje za njega.

matematičar

pre 9 godina

"Đoković je tako propustip novu, TREĆU priliku da izjednači međusobni skor sa Federerom, pa sada Švajcarac vodi sa 19:17 u pobedama."Kakva je to matematika?

Sportista

pre 9 godina

Dal dalje ljubitelji Djokovica a mrzitelji Federera misle,da treba da ide u penziju. Ja mislim da ne! Sa ovakvom nacinom igre i fizicki pripremnoscu moze da igra narednih 2do 3godine. Iako ima vec 33 god dok za Nadala i Djokovica pitanje da li ce biti u stanju da igraju ovako posle 30i pritom da osvajaju najvece turnire. Mislim da cemo dobiti odgovor kroz godinu i dve za to.. .

verovatno je promenio misljenje

pre 9 godina

Ako ćemo realno i pošteno, ako Federer završi na No 1 bez slema, biće to nezasluženo. Realno.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (icko, 11. oktobar 2014 16:52)

Svojevremeno je upravo on komentarisao da onaj ko ne osvoji slem u sezoni ne zasluzuje da bude No 1.

haha

pre 9 godina

da je bio vajda pobjedio bi djokovic haha a da je beker bio 2009. protiv roddicka u australiji dobio bi novak haha a da nije mozda bolji federer ? ili ja pricam gluposti

Sremac

pre 9 godina

Bravoo maaaajstore!
Rekao sam juce da je Fed Exp style jedini koji moze trenutno za zaustavi Novaka, kao i da mora da popravi procenat drugog servisa ukoliko zeli u finale, sto se i dogodilo.
Pa sta reci, Novak po malo i van balansa u nekim trenucima ali Federerov bekhend je zaista funkcionisao sjajno a to sam i juce naglasio.
Praticno cele sezone, negde od promene reketa i trenera je to krenulo uzlaznom putanjom.
Inace, dosta i nerezonskih izlazaka napred, cak i smesnih, ali kapa dole za hrabrost da i u kljucnim momentima to radi kao i na mec lopti.
Po meni ima malo problem sa anticipacijom ali na njegovu srecu, u kljucnim momentima ga je procitao. Savrseni gem u prvom setu.
Sve u svemu, perfektan mec Rodzera i to je onaj pravi on kada mu je sasvim dovoljan po jedan brejk u svakom setu. Nije dozvolio ni jednu brejk loptu protiv najboljeg ritern igraca mozda i u istoriji, iako je cesto i srljao napred. Do duse, vise na Djokoviceve servis gemove.
Jos jednom, svaka cast velikom RF i neka se sada jave oni majstori za nekakve biciklove i sluzbenici PIO fonda!
Dok izvesni teniski strucnjaci pisu takve budalastine, on covek polako nagriza prvo mesto na ATP listi.
Pozdrav svim pravim ljubiteljima tenisa sa ovog sajta kao i objektivnim komentatorima!

vlada

pre 9 godina

Nije ćale za otpisivanje još uvek!

I dobro je da je tako! Tenis neće biti isti kada se federer penzioniše ili kad ne bude više mogao da igra na kakvom takvom nivou!

Mek

pre 9 godina

Nema veze. Dobio ga je Novak u finalu Vimbldona, što je mnogo važnije.

Federeru skidam kapu. Igra čovek lep tenis. U intervjuu posle meča, Federer je rekao da ne očekuje da će prestići Novaka do kraja sezone. Bio bi zadovoljan da pobedi Simona sutra.

I još nešto - ovaj Beker je bio dobar samo za Vimbldon, što sam i očekivao čim je postao trener Novaku. Beker je tri put osvajao Vimbli. Za ostale turnire samo Vajda.

hahaha

pre 9 godina

@realno
Veliki Federer moze do kraja godine uzeti jos 2 Mastersa, Zavrsni Masters u Londonu i Dejvis Kup. Sasvim dovoljno.
A sto se GS tice, ima ih 10 vise od Novaka. Ukupno ima skoro dvostruko vise titula od Novaka. Sasvim dovoljno da on bide zaista veliki, a Novak ni blizu.

dobar meč

pre 9 godina

@icko
Pa bas i nece, ako osvoji Sangaj, London i DC bice sasvim zasluzeno. U svakom slucaju vise je on zasluzio nego npr. Vavrinka, iako je Vavrinka ove godine osvojio jedan GS. Da ne pominjemo Cilica...
(@, 11. oktobar 2014 17:15)


A jel više zaslužio od Novaka?

Sima

pre 9 godina

Novak je mogao vec sad da obezbedi prvo mesto, a ovako ce verovatno morati da igra u Parizu. Federer ce dodatno osvojiti bodove u Bazelu i finalu Dejvis kupa, uh kako bi dobro bilo da sutra Simon dobije. Ali nema nista od toga, dobija Rodzer 100 posto, Novak ce biti prvo samo ako odigra makar finale Pariza, bice tesko, srecno Nole.

Stara škola

pre 9 godina

Mislim da Nole nikada ne sme da napravi grimasu, nikada ne sme da se začudi, nikada ne sme da odigra osrednje, nikada ne sme da ima loš ritern, nikada ne sme loše da servira, nikada ne sme da izgubi i nikada ne sme da uzme odmor i da malo brine o sebi...
Kakav smo narod, dobro još postojimo kao nacija!

Statistika

pre 9 godina

Sima

Rodzer u Bazelu ako bude igrao ne dobija mnogo poena posto je prosle godine izgubio finale a turnir je iz serije 500. Dovoljno je da Novak i Pariz i London igra barem finale prvo mesto na ATP mu ne moze izmaci pa cak i Pariz polufinale.Davis cup ako Svajcarska osvoji Federeru donosi 250 poena

Coa

pre 9 godina

@ visko kralj "prvi put je igrao servis volej na mec loptu danas" a ono prva mec lopta
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (grickalo luise, 11. oktobar 2014 15:41)

Nisam siguran, ali mislim da je naglasak stavljen na prvi Novakov servis volej u mecu, a sticajem okolnosti je ujedno bila i mec lopta.

maxim

pre 9 godina

Novak Djokovic covek sa najboljim riternom kojim u najvaznijim mecevima tesko ili nikako oduzima servis protivniku.(Vidjeno danas i jos dosta puta od 2012 g.)
Novak Djokovic covek sa najboljim bekhendom koji je postao jako nestabilan vec 3 godine.
Novak Djokovic covek sa najboljom bekhend paralelom koja je redja od snega u pustinji. Vidja se na svakom 10 mecu po komada jedan,naravno protiv nekog top56 igraca.
Novak Djokovic covek kojem je igra na mrezi,smec ispod svakog proseka.
Dragi Nole ja nemam pojma o tenisu ali imam oci.Pocni da udaras tu lopticu kako si nekad(2011) znao.Lepo je sto znas da napravis spagu i imas kondicije za 5 sati igre ali tenis se ne igra na vreme nego na poene.Evo danas si pociscen sa sat i po.
Treba da ides po vinere,da skracujes poene tako a ne da ides na mrezu jer to neces nauciti,jednostavno nisi talenat za igru na mrezi.Jeste danas nisi ni isao na mrezu ali si sa osnovne linije slao mlake lopte kao sto to radis vec 2-3 godine.
Vreme je opet da kazes DOSTA! Kao i one 2010 godine.

igor

pre 9 godina

Od zenidbe sve je izgubio masterse Cincanati Toronto Sangaj Grand slam Us Open.Igra mu je kada bi se on poradjo.Kakave veze ima Becker nemoze mu ni bog pomoci bez pravog treninga.

ml4dza

pre 9 godina

Majsssssssssssssssssssssssss ,sta reci,svaka cast u 33-oj godini kako igra covek ,nemam reci ,fantastican mec za obojicu.... c'mon !

banja luka

pre 9 godina

Razocarani jesmo, i tuzni, neko ovo dozivljava i kao licni poraz ali to nije razlog da se ne cestita Federeru ili omalovazava i vredja Novak, jer je on i dalje najbolji teniser na svetu. U povedi se ne uznesi, u porazu se ne ponizi...

Balkanac

pre 9 godina

Ocigledno se radi na tome da se RF vrati na mesto No1 odakle ce se povuci u legendu.
Apsolutno sam siguran da je Novak igrao sa 50% svojih mogucnosti.

Goran S.

pre 9 godina

Vise je zeleo pobedu, ovo mu je znacilo verujem vise nego sam turnir, zato nece biti iznenadjenje za mene ukoliko ga Simon sutra dobije, ne kazem da hoce, ali bice zaista neverovatno ukoliko bude imao dovoljno snage i u tom mecu, u tom slucaju skinucu mu kapu.

ssasa

pre 9 godina

dok je sa ovim Bekerom nema ništa, neznam šta izvodi s Vajdom!
Gde ide to da imaš dva trenera, jedan ovako, drugi onako, il se odluči ili nema šta da tražiš nadalje! Vidiš da te svi čitaju!

Banezi

pre 9 godina

Dzordan: Mene je Bog poslao da budem najbolji košarkaš na svetu, Maradona: Mene je Bog poslao da budem najbolji fudbaler na svetu, Federer: Nisam ja nikog poslao :-)

drago

pre 9 godina

Nije mi niko odgovorio, pa se nadam da neko hoce. Da li i dalje stojite kod te tvrdnje da je Cilic sretno i nezasluzeno osvojio US Opena a potukao je rivale od kojih ce dvojica igrati sutra za titulu, treci je igrao prosli tjedan a cevrti (njegov suparnik iz finala) je osvojio zadnje 2 titule. I ako da, zasto? Obrazlozite to malo bolje.
Hvala :)))

biljana

pre 9 godina

Obozavam Novaka, gledam ga od malih nogu, ali sa ovakvom igrom ni ne treba da bude prvi. Sve mu je islo na ruku - Rafina povreda, pa Rafina bolest,... a on je dozvolio da se za prvo mesto bori sa covekom koji je bio 7000 bodova iza njega!!!

karamba

pre 9 godina

Sa ovakvom ultradefanzivnom igrom,Novak nema šta da traži ni protiv Federera,niti Nadala.

Mnogo se brate mili brani,što jeste,jeste.
Jako malo je bilo kontri tj.tranzicije u igri i iskreno,iako sam vatreni Novakov navijač,ovakva njegova igra mi se uopšte ne svidja!

Onu igru iz 2011-te,bilo je milina gledati,stalna inicijativa i crtanje po terenu...Mora to mnogo bolje.

Jasko Canada

pre 9 godina

Novak, potpuno prazan, bez zara, bez energije, bez htijenja, bez kretanja...Izgubio bez ispakjenog metka. Rodzer, kao u svojim najboljim danima. Grize, pun zelje...Potpuno je zasluzeno pobijedio.

Vlastimir

pre 9 godina

Стара је изрека да су и порази саставни дeо живота. Међутим, изненађује страшно добра игра Федерера. Кад су многи очекивали да ће Швајцарац да пада у игри, он се вратио и игра као у најбољим данима.

ШТЕТА за Новака.
Овим мечем су се решавале многе ствари.

- Ноле је могао да изједначи резултат у међусобним мечевима на 18:18. Није успeо и Федерер опет има две победе више.
- Друго, угрожено је прво место Новака на АТП листи.
- Треће, смањиће се број недеља на којима је Новак био први на свету.
* Дакле, све је угрожено, мада није још и изгубљено....

Једноставно - није могао да се одупре одличном Швајцарцу. За тако нешто била је потребна много боља Нолетова игра, али ње није било.
Чим сам видeо да је у Шангају Бекер уместо ВАЈДЕ, посумњао сам у добар резултат за Нолета!

S.M.

pre 9 godina

Nole je imao sansu da, ako pobedi, mozda i preskoci Pariz. Sada jednostavno tamo mora, ako misli da ostane No1. Federer sutra ako pobedi, smanjuje razliku za oko 1500 bodova.

X12

pre 9 godina

Sve je ovo namešteno!!!!!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (LEsa, 11. oktobar 2014 15:20)

U 'ovo' spada Wimblendon kada Nole reče - Hvala Federeru...

v

pre 9 godina

Kao i obicno. Ja sam do kraja verovala u preokret, bio je tu negde, nije se dalo. Malo srece bi pomoglo, ali mislim da je stegnutost odlucila ovaj mec. Tenis pred kraj je bio fantastican, zaista. Federera ne volim, ali mu uvek skidam kapu, servirao je kao lud, bio agresivan, zasluzio je pobedu. Ovako je bombardovao i na Vimbldonu, njegovoj omiljenoj podlozi, ali kad se podvuce crta ipak je Novak dobio najvazniji mec izmedju njih dvojice ove godine. Steta za Sangaj, ali evo, zahuktava se borba za prvo mesto, bice zanimljivo. Idemo Nole, spremi se za kraj sezone, ipak vise zasluzujes broj jedan na kraju ako gledamo rezultate ove godine. Srecno.

Negativni

pre 9 godina

Nažalost, moramo priznati jednu stvar. Da je "deda Rodja" mladji pet godina, ne bi se Nole naosvajao turnira. A mesto br.1 mogao bi samo da sanja.

dupla greška

pre 9 godina

Ovakvog Federera ne bi pobedio ni Federer iz najboljih dana, Nole nije loše odigrao. Svi koji prozivaju Nadala za doping zar se ne pitaju kako se može ovako igrati u ovim godinama.

TurboNator

pre 9 godina

OK svaka čast 'dedi'', igrao je super. Ali Novak je bio jako los, bezvoljan, negativan stav... To je jedan (veliki) od razloga za losu igru. Inace normalno da ce Roger da igra super ako mu šalješ mlake udarce po sredini i jos mu pokažeš kako si bezvoljan i neraspolozen??? Pa samo mu daje samopouzdanje, umesto da ga je napao od početka...

Takticki jako lose sa Noletove strane - a odlično sa Rogerove!

kinez

pre 9 godina

imao sam osecaj da Nole nece igrati finale i bas zbog toga nisam kupio kartu za finale...voleo bih da me je taj osecaj izneverio. ako nista, dobro je to sto sam ustedeo 1000 juana

Lexx_nl

pre 9 godina

Треба признати да је Федерер одиграо јако концентрисано и фантастично добро. Све честитке на приказаној игри и побједи.
Новак једноставно није могао да уђе у ритам због брзине размјена удараца и честог Федереровог излажења на мрежу. Тај недостатак ритма и рекао бих и свјежине (како се дало примјетити и у јучерашњем мечу са Ферером) га је коштао могућности да у неким јако повољним ситуација дође у прилику да озбиљније припријети. Недостало му је и подршке из бокса која му је била потребна да се тргне. Имам утисак да се и он сам у једном моменту у опхођењу са својим боксом на то жалио..
Шта да се ради, остаје жал на пропуштеној прилици да се обезбиједи мјесто броја један за крај године. Желим му да се сад добро одмори, дочека и заједно са Јеленом прослави рођење дјетета.
А онда да се добро спреми и покаже ко је најбољи тенисер свијета. Срећно Ноле!

Tehnolog_Dortmund

pre 9 godina

@(stevan, 11. oktobar 2014 15:44)

I šta povodom srpske privrede može da uradi bilo ko od nas. NIŠTA. Nemamo resurse, nemamo znanje, nemamo tehnologiju. Najbolji stručnjaci koje imamo su u inostranstvu i rade za vrhunske kompanije i institute. Ko god da kaže da će biti bolje znaj da laže. Ja sam to shvatio i otišao sam na vreme napolje sa porodicom. Što se tiče meča, sve čestitke Rodžeru jer danas je bio bolji. Više je želeo pobedu.

nesa gljiva

pre 9 godina

Setite se dobrih Krimi filmova. Sta kaze "mentor" svom "kalfi" policajcu... "Follow the money ,kid". UPUTSTVO : Ovo treba gledati iz ugla ATP i sponzora , a ne iz Noletovog.

tateti

pre 9 godina

Reci mi Nole majketi zasto ritern na drugi u servis polje vracas? Roger igra super, sve to stoji ali Novak igra katastrofalno. Ne pise mu se nista osim poraz i opet minus u medjusobnim duelima.
(Jovica Marjanovic, 11. oktobar 2014 15:23)

Ko ti je taj Majketi?

jimmy

pre 9 godina

pa s kim se to nole svadjao na tribinama??.. nisam ga jos takvog vidio..hebao je nekom sve po spisku i pokazivao prstom da suti.. bekeru?

Milan

pre 9 godina

Mene cudi cinjenica da Federer zaista odlicno igra protiv Noleta, i uvijwk djeluje motivisano ali to je i razumljivo, jer u tim mecevima zeli da pokaze da je jos uvijek tu i da ga ne treba otpisivati. Danas je zaista bio bolji, fantasticno je servirao i zasluzeno pobjedio. Tebi Nole svaka cast, ne moze uvijek ni da se pobijedi. Nije odigrao kako zna, izgubio je, pa sta? Ni prvi ni zadnji put, nemojte nista lose o Noletu, kad ga ne bude vise vidjecete da ste grijesili...

Neko

pre 9 godina

Zasluzena pobeda Federera.Kad igra kako zna ne moze mu niko nista.Novak i nije bio toliko los,ali mora ponasanje da popravi.Psuje ko kocijas i stalno se nesto iscudjava.

Marko

pre 9 godina

nole igra stvarno lose, al uvek protiv federera!
(Boki, 11. oktobar 2014 14:58)

Mozda ovaj drugi jednostavno bolje igra, pa ti deluje da Novak ne igra kako zna?

istocni komsija

pre 9 godina

federer kao da tempira formu za noleta ,uvijek je posebno nalozen protiv njega a i ne lezi mu.kad god se on upetlja u nekakve rekorde,novaku se stisne ruka. vecu gorcinu od poraza stvara prepoznatljiva patetika naroda koji on toliko promovira ,pa se pitam s cime ste to zasluzili?! uz novaka u dobru i zlu!!!

cacanin

pre 9 godina

Krecu pljuvaci, ljudi koji nemaju zivot da pljuju jednog od najboljih sportista danasnjice Novaka Djokovica... Kad Novak pobedi bude 100-tinjak komentara a evo sad puta 3. Kakav smo mi narod.

zile

pre 9 godina

Sve strucnjak do stucnjaka,sve Wilander do Wilandera!Kad pobedi u nebesa kad izgubi pljuj po njemu!Napred Nole i do kraja godine ostani br 1!

mora kako "NIKE" kaze

pre 9 godina

Ovaj mec me podseca na finale Wimbldona 2013. kada je No1E morao da izgubi,da bi Britanac osvojio posle ' sto " godina a sada mora jer NIKE moraju da osvoje i Istocno trziste.
Strasno sta ti ljudi rade.
Jadan No1E sta je sve morao u karijeri da "ispusti".
Sa tobom smo Nole i kad gubis i kad pobedjujes

pozdrav

pre 9 godina

@Ovakvog Federera ne bi pobedio ni Federer iz najboljih dana, Nole nije loše odigrao. Svi koji prozivaju Nadala za doping zar se ne pitaju kako se može ovako igrati u ovim godinama.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dupla greška, 11. oktobar 2014 16:06)

Federer igra najlosije ikad, dovoljno je reci da nije osvojio gs naslov 2god, ali i takav stari (33god) federer na zalasku karijere je bolji od djokovica (27god) koji je prvi igrac i u najboljim teniskim godinama, pametnom dosta, federer je bolji igrac od djokovica, federer je najbolji igrac u povijesti tenisa!

ja

pre 9 godina

Ovaj Federer ima srece kao niko. Prvo se naosvajao do 2008. protiv boranije, a sad ima sansu za br 1 pored povredjenog Nadala i trudnog Novaka. I to sve BEZ GREN SLEMA! Koji sreckovic!

fedexx

pre 9 godina

otreso ga roger ko metlu u 33. godini, sta bi tek bilo da roger ima ko nole 27 god ? al bolji je nole jelda ? lagano federeru dobiti nekog od koga je stariji 6god da je nole stariji 6god dobio bi on njega da hm da hahhahaha

DV

pre 9 godina

Ajmo sada Novakovi pljuvači :D Stvarno ste bezveze, navijam za Novaka i žao mi je što je izgubio ali izgubio je od Federera koji je danas bio bolji, to se mora priznati... i šta sad, bice bolje drugi put. Uz Noleta i kad pobjedjuje i kad gubi ;)

durmitor

pre 9 godina

@Pobedi ga Djokovicu molim te. Mnogo je pun sebe, red je da pusti par suza :)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (NemanjaBB, 11. oktobar 2014 14:07)

Neće on pustiti suze. Ti ćeš!

aha

pre 9 godina

@igor
Sta ti napisa ovde? A ne smeta ti kad komentatori stranih televizija navijaju za Novaka iako to znaci da ce teniseri njihovih zemalja imati tezeg protivnika?
Sta trebaju da rade svajcarski ili spanski komentatori?
Da pljuju Novaka i navijaju protiv njega kad igra protiv nekih anonimusa? Pojma ti nemas sta je korektno i profesionalno sportsko novinarstvo i komentarisanje. Pojma!

Propali Bankar

pre 9 godina

Kad budeš izdržao protiv jakih protivnika da ne izgubiš ceo meč svoj servis gem tada ćeš pobeđivati. Danas je Federer bio bolji i to je to.

Dr. Fuentes

pre 9 godina

Te godine 2011 y 2012, nisu se ponovile, jer je morao da se cisti zbog bebe, ali ne brinite nista, vec sledece godine obnavlja saradnju sa Dr. Cetojevicem i ponovo krece sa bezglupenskom dijetom.

какве су ти мисли, такав ти је живот

pre 9 godina

(stevan, 11. oktobar 2014 15:44)

Јеси ли пробао да посетиш лекара? И ти се замараш остављањем глупих коментара. Чему потреба за тим? Немој да пратиш спорт, немој да читаш вести и све у реду. Пусти нас који имамо живот да га живимо. Ти седи кући и кукај.

Starc Milija

pre 9 godina

Ma, razočaran sam. I više od toga. Ovo nije tenis prvog na Svetu. Od početka bezvoljan, bez plana i oštrine, vraćanje po sredini(posle nekoliko neiznuđenih grešaka). To, po sredini najviše odgovara Federeru. Ovi letargični periodi noletove igre su sve češći. Pa, Kukuškin (zamislite: Kukuškin!) je trebalo da ga pobedi u osmini. Videćete šta će se desiti sutra. Ima sipljivi Simon da lagano pobedi Federera.
Zamalo da zaboravim - žuti kvazi trener iz boksa - VAN!!!

sasa jokic

pre 9 godina

Na zalost Roder ce najverovatnije zavrsiti karijeru sa pozitivnim skorom protiv Novaka, najvise zahvaljujuci Novaku.
Rodzer je danas izasao sa planom igre, a Nole je statirao i cudio se sta ga je snaslo. Tako da je rezultat apsolutno realan i zasluzen.

Sasa

pre 9 godina

Biće bolje, zaslužena pobeda Federera, bio je mnogo više napadački orijentisan, Nole defanzivni tenis ceo meč, nije to bilo dobro, idemo dalje...

beard_game

pre 9 godina

Prestao sam da gledam košarku kad se Džordan povukao posle 6.titule sa Bulsima.Ona sam ponovo počeo kad se vratio u Vizardse.Onda sam opet prestao i NBA ne pratim već 10 godina.Tako ću da prestanem da gledam tenis kad se Federer povuče.To neće više biti to.

igor

pre 9 godina

Da li sa Fedexom sada slavi i voditelj naseg Sport kluba, koji je strasno navijao za Fedexa proti Mejera koji tada trebalo da dobije Federera i koji ga je pregazio!!! Znao sam jos tada da ce deda koji se tada vratio iz mrtvih uzeti ovaj turnir!! To nema nigde na svetu, da voditelj Srpske televizije Sport klub navija za Federera koji sada moze Novaka da svrgne sa prvog mesta!! Jos jednom ,pobedom na Mejerom Fedex je osvojio ovaj turnir, a Novaka je iluzorno komentarisati, Beker je totalni promasaj i nije ni zasluzio da bude prvi!!

Kombo

pre 9 godina

Federer ove godine igra bolje od Novaka, cak i na Vimbldonu ga je nadigrao, ali je Novak imao puno, puno srece u poslednjem setu. Ko je gledao finale Vimbldona i hoce posteno da prizna, zna o cemu pricam. Po meni, do kraja godine, Federer preuzima prvo mesto, jer ce Novak da se poradja u ovih narednih par meseci, i daleko ce biti od forme i koncentracije. S druge strane, Federer je najbolji teniser svih vremena, i nece propustiti tu sansu da se vrati na tron.

NI

pre 9 godina

Federer je bio izvanredan, Novak samo dobar.

Napadajuci iz svih oruzja i sto prije, Federer je unervozio Novaka i nije mu dao da udje u ritam. Takav Novak, pun sumnji u sebe, nije imao sansi iako je igracki bio gotovo ravnopravan.

No kad sumnja u sebe, povremno, olako izgubi svoje servis gemove. Oba servisa gema je izgubio zahvaljujuci svojimm greskama a ne sjajnoj igri Federera. A kad Federer servira preko 70% prvog, ne mozes mu olako davati sopstvene servis gemove.

Iako je Federer imao i odlicnu taktiku i odlicnu ekzekuciju, nije ima i totalnu igracku nadmoci. U prvom setu je imao 19 izlazaka na mrezu i samo 9 osvojenih poena. To je u principu nedvoljno. No ti izlasci na mrezu, kombinovani sa napadima i BH i FH, su ucinili da Novak ima osjecaj da nije u kontroli. Otuda svi problemi.

Da je bio jako motivisan, da mu misli nisu dijelom na ocekivanu prinovu, vjerovatno bi nasao nacina i energije da se trgne.

Federer ne moze bolje od ovoga, Novak moze. Zato mislim da poraz ne bi trebao biti zabrinjavajuci.

realno

pre 9 godina

Vimbldon i tri Mastersa. Meni dovoljno. Šta ima ''veliki'' Federer? Šta god Federer uradio do kraja godine, Nole ima najbolju sezonu od svih.

Marinko

pre 9 godina

Samo jedna brejk lopta za ceo mec? Slabo, jako slabo. Prestao sam da pratim posle prvog seta. Svaki put, ali bas svaki, kada treba da izjednaci H2H, Novak izgubi. Maestro uvek dodatno "napaljen", Novak danas emotivno ispumpan. Prvo mesto se brani u Parizu i Londonu.

Baksuz

pre 9 godina

Po meni Djokovic je najbolji srpski sportista svih vremena. No i kod njega ponekad "proradi" balkanski mentalitet. Od Federera je gotovo uvek izgubio kad je bio favorit. I danas je usao sa velikom dozom prepotencije..

kina

pre 9 godina

I konacno razbijena jos jedna iluzija.
Videlo se danas koliko je Rodzer popularniji od Novaka i u Kini. Apsolutna dominacija u svakom pogledu.

Borky

pre 9 godina

Servis volej preljepo al ipak za tenis 2014 godine da se sa tim pobjedjuje broj 1 je po meni velika sramota. Npr. Nadal bih platio da ovo neko igra protiv njega. Stvarno obozavam Novaka al me toliko njegova psiha nervira da je ti strasno. Bice mu zao kad zavrsi karijeru i pogleda kakve je on meceve gubio.

golub

pre 9 godina

Sada će da krenu navijači Rodžera Federera da pljuju po Novaku, najboljem sportisti Srbije ikada. Jadno je da neko može da navija za njegovog protivnika. Nole, idemo dalje. Biće još tofeja za tebe I radosti za nas.Trajaće I Novak kao I Rodžer jako dugo jer njemu je tenis sve, a on nama njegovim iskrenim navijačima. Nedaj se No1e.

Oskar

pre 9 godina

Leonardo Majer oduzeo titulu Djokoviću. Leonardo, Leonardo.........

Federer je u prvom kolu protiv Leonarda igrao slabo, ali onda protiv Bautiste, Benetoa i Djokovića igra najbolji tenis što je ikad igrao u svom životu. Tolike godine gledam tenis i nije mi jasno šta ovo čovjek radi. Procenti servisa 80 posto, ritern strašan, ne griješi nikako, igra nenormalno. Nikad ništa slično nisam vidio.

micko

pre 9 godina

Steta,Novak odigrao ocajno,ali nema veze,bice bolje.Naporno si radio Novace,zato brze bolje prigrabi i osiguraj to prvo mesto.Napred Novace

Petar

pre 9 godina

Nole je zreo za šamaranje od strane Borisa.
Možeš biti 1 na svetu, imati 7 GS titula, ali ne smeš da se ponašaš na terenu kao razmaženo dete kome su ukrali igračku.
Nije ti dan, ok brate mili, nisi vanzemaljac, ali malo pribranosti i zrelosti nije na odmet. Kako bilo, idemo dalje...

to nole

pre 9 godina

federer je izmislio tenis za djokovica, 6god stariji i dobije ga, u svakom mecu mu radi probleme, sta vise i kome nije jasno ? djokovic je prvi samo zato jer je konkurencija ocajna, wavrinka, cilic osvajaju gs naslove, najgora konkurencija ikad u povijesti tenisa, kad federer ode u mirovinu tenis ce pasti na razinu odbojke na pijesku

Marko

pre 9 godina

Ne znam da li ste primetili u poslednjih godinu dana koliko Novak postaje malodusan cim krene da gubi (ili u krajnjem slucaju izgubi prvi set). Odmah mu sve smeta, na sve se zali, postaje jos pasivniji (iako je u zadnjih par sezona najcesce pasivniji od protivnika). Plasim se da nikada vise nece imati ni blizu onakvu glad kao 2011, I da smo najbolje od njega vec videli...

veliki strumf

pre 9 godina

Kako je samo srecno Federer prosao Majera - a on kad tako nesto ucini obicno uzme turnir. Danas igra kao masina, a Djokovic u odlucujucim trenucima puno gresi. Evo na 1-3 u 2. setu serija od 3 ciste neiznudjene greske. A imao je Nole sanse - u gemu kad je imao brejk loptu Federer je servirao 2. servu, pa jos 2 puta drugi servis, ali je Nole propustio taj gem a i mec. Evo sada je propustio i veliku sansu na 0-30 kod 2-3 kada je cist firhend opet izbacio u aut. I posle toga se sve igralo na drugu servu i sva 3 poena je izgubio. Ocigledno Nole ne moze da igra pod pritiskom i izjednaci medjusoban skor sa Federerom. A i Vajda je ogroman faktor - kako je Nole samo sjajno igrao u Pekingu, a neprepoznatljiv je sa Bekerom u Sangaju.

Bagzi

pre 9 godina

Krivo mi je sto Fed ovo dobi bez da se pomicio i bez neke vrhunske igre. Stvarno je Nole car u poklanjanju trofeja. Jes da mi pokida zivce ali sta da se radi.

Milan

pre 9 godina

Nole je najbolji srpski sportista u istoriji, i kako god ovaj mec da zavrsi nema niko pravo biti ljut na njega. Ali ja ne mogu da se ne otmem utisku da je Nole mnogo bitnih meceva izgubio od Federera. Svakako najznacajniji 2011. u polufinalu RG, ali i kasnije kada je Nole imao priliku da izjednaci mesjusobni skor, svaki put bi izgubio od Federera i zato sam imao osjecaj da ce da izgubi danas. Nadao sam se da nece ali dosadasnji tok meca govore da ce se sve ovo ispostaviti kao tacno, ukoliko Nole ne krene bolje da igra.

veliki strumf

pre 9 godina

E moj Nole, kad te dere deda. Neverovatno koliko ne moze da izjednaci. Imao je Nole podosta polusansi, ali ga je forhend vise puta izdao. Takodje, cesto je slao krace loptice u bitnim trenucima, a Federera je forhend sluzio kao nikad. Oteraj Nole tog Bekera, cemu ti on sluzi covece? Ama bas nicemu, jedan jedini element igre nije unapredio. Naprotiv. Sad se prvo mesto ozbiljno ljulja, narocito sto ce zbog porodjaja verovatno propustiti Pariz, a ko zna u kojoj ce formi biti u Londonu. Cudo bi bilo da Federer sa 1-2 mastersa i bez GS bude prvi na kraju godine.

bojana

pre 9 godina

nadam se preokretu, ali Fed je sjajan, a Nole uvek ima psiholoski problem kad igra sa njim, pogotovu ako treba da ostvari neki rekord ili tako nesto.

mail

pre 9 godina

Rekao sam da kada se Federer izvukao protiv argetinca, da je mec bio atmoski a ne da je Federer igrao lose. Inace, Novak igra zanimljive meceve samo protiv Federera, sve ostalo lici na jedan te isti poen.

stevan

pre 9 godina

Čime se vi zamarate, dok srpska privreda tone, ljudi gube poslove, Srbija u dugovima do grla, servira se tenis ne bi li srpskom sinu "uz rame Tesli" dali podršku u još jednom iscrpljujucem finalu. A da zaboravio sam, on već ima Teslu, ali u ovom slučaju psa. Čega se pametan stidi, time se budala ponosi.

Stefan

pre 9 godina

Kad god srpski teniski stručnjaci krenu da Rodžera šalju u penziju, on otrese Novaka ko šljivu. Gospodo, ne morate da volite Federera, ali ga barem malo poštujte.

andrijano

pre 9 godina

bolji je teniser od federera ali ima ocigledno neki kompleks od njega.a federer ima takodje kompleks od novaka samo sto se on ne nervira nego to pretoci u dodatni motiv....zao mi je nole ovog puta si nadigran...

petar.pele

pre 9 godina

Posle meca je svaki komentar suvisan ali samo kratko daj bre vratite Vajdu samo na turnire jer nekako i loza lepse izgleda kad je on u njoj a po meni Nole igra neuporedivo bolje sa njim nego sa BB

Sponzor

pre 9 godina

Federer otac,Bog,covek zvani cip end cardz,steta sto je ove godine najvazniji mec izmedju njih dobio Djoka,inace da je FedEX imao srece danas ne bi bilo 19:17 nego 21:15 za kralja tenisa

Povratak u realnost

pre 9 godina

E sad ce lepo Nole da se porađa za vreme turnira u Bazelu i Parizu, pa cu ga pitati kad ce povratiti prvo mesto. Federer uz sve to igra i finale Dejvis kupa gde takodje moze da dobije nove bodove. Skini kapu i Federeru i Nadalu i reci da im jos nisi dorastao. Novak je veliki igrac, ali nije najveci. Za sada. Budimo realni.

Septicar

pre 9 godina

Pa gde ce ti dusa Rodzer, da tako ladno razbijes PRVOG OCA JOS NERODJENOG DETETA U ISTORIJI COVECANSTVA??? Stvarno si bezdusni Svajcarac sa sve svojih CETVORO DECE???

nazalost

pre 9 godina

vec neko vreme mi je tesko gledati NOleta, to moram sebi da priznam. Bio sam zaista napaljen na njega dolazio sam dva puta u Srbiju na Davis cup, isao sam u Pariz, Roterdam da ga gledam, budio sam se nocu da ga gledam na TV itt. Ali, osim povremenih bleskova, njegova igra ne napreduje, sanse da u medjusobnim duelima pretekne Federera i Nadala su propustene... mozda osvoji jos neki Gren slem, ali meni vise nije zadovoljstvo da gledam njegovu igru. Mozda to sve namestaju sponzori, ne znam, ali definitivno cu ga mnooogo manje gledati u buducnosti.

Kezman

pre 9 godina

Samo cu reci da sam vise nego RAZOCARAN! Ne mogu da verujem da decko vise nema motiva uopste, vidi da gubi i da ne moze da preokrene i uopste ne pokazuje zelju da nesto promeni? Kad vidim onu njegovu smusenu facu ubio bih se...Federer te sa 33 godine dobija, smorio sam se.
.

Bruka

pre 9 godina

Nole bruko!!! U najvaznijem trenutku ovogodisnje sezone gubis od polupenzionera u vec trecem pokusaju da izjednacis u duelima sa Federerom. Kada se tome dodaju brojni porazi u grand slam finalima, moze se zakljuciti da ces ostati zapamcen kao najbolji srpski teniser, ali u svetskim razmerama daleko od trona. Sve je krenulo nizbdro posle 2011.godine i raskida saradnje sa doktorom Cetojevicem. U 34.cetvrtoj godini ces biti teniski penzioner, a ovaj te odrao tri puta ove godine. Zalosno!!!!

Simke

pre 9 godina

Sad će Novak malo da besni, lupa ormarić u svlačionici, dernja se na tim, jer je emotivan jako, a kad se smiri, pustiće koju suzu, i na kraju, zvaće Jelenu da ga uteši, da mu kaže kako će sve biti ok...
Ali pobede se računaju i pamte, Novak je veliki šampion ali Nadal i Federer su daleko iznad njega... to je činjenica koju je jako teško priznati i shvatiti.

Goran

pre 9 godina

Na ovim stranicama Federera penzionisu vec nekoliko godina a on deeere naseg Noleta u svim vaznim mecevima u 33 godini zivota. Novak je nas ali jedan je Federer. Nole je u posljednjih nekoliko godina(njegove najbolje teniske godine) izgubio sve meceva protiv Federera kad je trebao da obori rekorde u broju uzastopnih pobjeda ili da vec jednom izjednaci skor pobjeda - poraza u mecu sa njim ali ne ide. Zato je Federer to sto jeste. Nole je velik ali ne dovoljno da ugrozi Federera i Nadala. Steeeeta a imao je tpliko sansi.

zelenizub

pre 9 godina

Nema bekhend paralele, nema ni pobede. A nekada njegov omiljeni i najbolji udarac... Sad me nekad prosto nervira kako Novak igra, i kad gubi i kad pobedjuje.

v

pre 9 godina

Fenomenalno, odoleo je da Federer ne napravi drugi brejk. Par jako pametnih servisa u trenutku kad nista ne ide. Uz tebe do kraja, uvek verujem u preokret. Koliko ih je samo bilo do sada. Samo napred. Idemoooooo!

drago

pre 9 godina

Cekaj malo, je to onaj lagani, sretni zdrijeb za Cilica? Mislim ovi Simon i Federer koje je on otresao a oni tresu sve zivo ovdje? Jesu oni lagani zdrijeb.

pajseri

pre 9 godina

Nije problem sto igra lose, problem je njegovo ponasanje. Malodusnost, iscudjavanje sto njemu ne ide a federer pogadja, stalno gledanje u Bekera i pravljenje grimasa. Nadam se da ce da se trgne malo, malo hrabrije da pocne da veruje u svoje udarce.

simke

pre 9 godina

Cestitke Rodzeru,odigrao je sjajno....Ovo su dva vrhunska igraca,nekad dobije jedan,a nekad drugi.To je sport....Ali mislim da bi bilo za Novakovu karijeru bolje da otpusti Bekera,nista mu dobro nije donio...Uglavnom bice bolje,vazno je da Nole sledece godine osvaja gren slemove.

Данац

pre 9 godina

Zalosno, ali bez obog mira u sebi, nema Novak sanse sa Fedex-om, zao mi je, ali psihologija je majka.....bice tesko drzati 1. Mesto jos dugo.

w.w.web. to-nus ljeb

pre 9 godina

Federer igra veoma dobro, to je više od činjenice, medjutim... Kada gledam ovakvog Novaka, pitam se da li on uopšte zaslužuje prvo mesto na ATP listi? A imam i odgovor: Prvi je po zaslugama (broj osvojenih poena), ali kako sada, ovog trenutka igra, ne zaslužuje ni treće, nekmoli prvo mesto. Sa neba se vidi da se mnogo, mnogo bolje kretao u meču sa Austrijancem. Mislim da će posle meča uzeti poduži odmor, jer PRVO mesto je važnije za nas, navijače, nego za njega! I baš me briga za krajnji rezultat ovog meča!

aaaaa

pre 9 godina

i opet kada treba da napravi korak napred, on ode dva koraka nazad, ocaj od meca, federer ga je bukvalno nadigrao u svim segmentima igre!! ali dobro, nole je ipak nas najbolji igrac i moramo ga postovati i podrzavati u svakoj situaciji!! nole je nase zlato ipak..

Jovica Marjanovic

pre 9 godina

Reci mi Nole majketi zasto ritern na drugi u servis polje vracas? Roger igra super, sve to stoji ali Novak igra katastrofalno. Ne pise mu se nista osim poraz i opet minus u medjusobnim duelima.

Liverpool Man

pre 9 godina

Jeste Federer bio odlican ali Novak je takticki na nivou stotog igraca na svetu.Umesto da ubacuje spinoveiz riterna i osnovne on se 1h krsti i cudi kako Federer igra dobro.Od kad ga je Rodzer uhvatio u svoj ritam Novak je samo ravno udarao..Uz to dodajmo pritisak zbog prvog mesta i izjednacenja u medjusobnim duelima.

Dejan

pre 9 godina

Jeste Nole naš i jeste majstor ali mora se priznati, samo je jedan car Federer...
Uvek kad je trebalo da obori neki rekord, ili da ga stigne u međusobnim susretima i sl. on je uplašeno igrao i gubio... A samo se treba zapitati gde će Novak biti u Federerovim godinama, verovatno daleko od tenisa u šetnji sa detetom i pudlicom...

pozdrav

pre 9 godina

Kad krene da mlati glavom ja gasim TV i igram soliter na kompu jer godinama prateći Novaka naučio sam da kada sam sebe ubedi da mu nije dan i da protivnik pogađa nemoguće, tu je kraj meča.. dzaba nada, dzaba sve.

BM

pre 9 godina

Da li ce ikada Novak prevazici kompleks koji ima od Federera? Plasi ga se svaki put kad izadje na teren. Ruka stegnuta... Da stvar bude gora, mislim da ne postoji teniser protiv koga Federer ima veci motiv da pobedi od Novaka. Ne bi me cudilo da izgubi u finalu od Simona. Na kraju rutinska pobeda Federera, 6:4 6:4. Nole ni jedan brejk nije uzeo, a poklonio 2! Ziceri ne mogu da se salju u mrezu i aut i da se dobije Federer. Veliki naklon Svajcarcu koji grize sa 33. godine i pobedjuje svetskog broja 1. Bar nece skoro moci da se sastanu pre finala, jer je sad Federer drugi. Doduse mozda su Ferer i Kokuskin malo i izmorili Novaka...

Sale

pre 9 godina

Kad Roger ovako servira ne mozes mu nista. Na WB je isto ovako gruvao ali je Novak odigrao strahovito i dobio ga. Novak los danas i sa takom igrom ne moze da dobije. Federer se uvek ali uvek posebno naostri na Novaka iz njega kulja pakost i mrznja to se vidi.

Aleksandar I

pre 9 godina

Moram sebi da priznam, ali ipak je Federer najbolji teniser svih vremena...
Navijam za Djokovica svin srcem, ali moram jos jednom to da priznam...

Petrovic

pre 9 godina

Najsmesnije mi pada kad neko kaze za Federera da je starac!!! Pricaju to klinci koji sa svojih 20-ak ne mogu da istrce 10 min a da ne pocrkaju! Bravo Djokovicu, uvek ces biti legenda! ?

voug

pre 9 godina

E' super su mi ovi komentari. Ma Nole je bezvoljan,nije zainteresovan,molim???Kako pojedince nije sramota da pisu takve gluposti!!Cim gubi nije zainteresovan,pa ako nije sto igra turnir. Federer je igrao fenomenalno,prosto majstor svog zanata,Nole nije mogao ovog puta da uradi nista ozbiljnije i to je to. Treba biti realan i reci kad je neko bolji,i cestitati pobedu!Nole je veliki teniser,legenda,ali ipak Federer je malo vise od toga,i ako je Novak nas!

zoran

pre 9 godina

Rodzer je daleko najbolji i najkompletniji ograch ikada.
Koji cas tenisa je odrzao Novaku, ono je za udzbenike.
Novak, na prvom mestu, ima kompleks od Rodje. To s etesko prevazilazi.
Nadal je pokazao svima kako se Rodja dobija...ubijes mu bekhand starnu dok te ruka ne zaboli, ali ne. Novak hoce da se nadigrava, a ovaj i sa 35 god. je daleko tehnicki bolji od naseg momka. Novakov Ego ne dozvoljava da odigra Rafinu igru i zavrsi bez problema. Zato ce ovaj da ga dere i sa 50 god. starosti.

Rodja u Novakovim godinama je drao sa takvom superiornoscu da je bilo smesno gledati.

Milan

pre 9 godina

Djokovic vec duze vreme igra tako pasivno, bez zara - da je to strasno. .. Prosto mi je postalo dosadno da ga gledam kako sa osnovne linije prebacuje levo - desno, pa ako protivnik pogresi, super! Lako je bilo razmontirati Berdiha, koga cesto pobedjuje ko stigne... Covece, sta se desava sa tobom!?

Electro

pre 9 godina

Kad se bude resio ovog Bekera, pocece da igra i pobedjuje kao nekad! Ne mogu da ga gledam vise u lozi, ne znam cime je doprineo u Novakovoj igri?! Umesto da napreduje sa njim on samo nazaduje. Vajdu uz sebe i eventualno jos nekog NOVOG strucnjaka u timu, samo se otarasi ovog Bekera, koji ne radi nista osim sto izbaksuzira svaki put svojim prisustvom!

neznani junak

pre 9 godina

Kad se Federer navali na Novaka to je da covek pukne od muke i sekirancije.. valjda mu nema nista lepse u tim godinama nego da pobedi Novaka sto je i razumljivo. Nedaj se Nole. Rodzer svaka cast. Da nisi bio to sto sve jesi nebi ni Novak bio ovo sto jeste i sto ce biti bar jose 5 godina. Mlada pokolenja nemanu sanse da ga pomere sa trona sem Nadala ako bude zdrav.... NAPRED NOLE...

zabaaaa

pre 9 godina

Jujujujuju sta su ti srbi.. Strasan narod. Jedva cekaju neuspeh uspesnog čoveka. Jel vam sad lepse prolazi dan gubi djokovic 1:0 u setovima. Samo kako ce vam krivo biti kad Djokovic preokrene na 1:2. Slepci jedni!!!

Zuja

pre 9 godina

Djokovic igra dobro i dva tri losa servisa i ode prvi set. Sad ce da ga juri i juri pa na kraju pukne. Uvek kad treba da odigra neki mec za izjednacenje, za 20 masters za prvo mesto on pukne i sad ce da pogura Rodzera da odigra za trofej koji nema. Tako je Nole pokloni svima po nesto zaista si pravi kavaljer. Tesko ce zadrzati prvo mesto do kraja sezone i verovatno propusta masters u Parizu. Federer ima priliku da postane prvi teniser koji ce bez GS da bude prvi na kraju godine. Zaista neverovatno.

voja

pre 9 godina

Rodzer sa 34 godine leti i zabija. Novak u ovim godinama nece ni igrati. A ovde se ljudi pitaju ko je bolji?! I dan danas profesor na mrezi, duplo jaci na servisu i jos igra preciznije kad treba. A Novak je broj 1?! Da je Rafa zdraviji i da ne hoda po operacijama, a Federer bar dve godine mladji, Novak bi bio odlican treci,i ponekad dobio nekog od njih. Ali, i ovako se sve vidi.

veliki strumf

pre 9 godina

Strasnih 4 gemova, a onda neocekivan pad Novaka u petom, nekoliko velikih gresaka i brejk. Nadam se da Federer nece moci jos dugo da servira ovako, kao masina.

zmajlav tarzanovic

pre 9 godina

Pirke mozes da pobedis ili izgubis potpuno je svejedno digao sam celu armiju protiv Kronosa jer nam ne trebaju pravi dinosaurusi opet...svidja nam se Zemlja ovakva kakva je sad...jbg

Miloš

pre 9 godina

Новак-Српски шампион....видео сам му у очима на загревању да је потпуно спреман....за победу наравно.

VecVidjeno

pre 9 godina

Gubi ovo Nole. Kad god je trebao neki rekord da rusi, da osvoji Garos ili Sinsinati koji mu nedostaju, slomio bi se pod pritiskom..Tako će i danas biti,nažalost.

Cole

pre 9 godina

Ajde Nole pokidaj ga, za istoriju,
za izjednačenje..., ne da bi bilo šta
nekom dokazivao, već zbog sebe i nas
koji verujemo u tebe, a neverama ne vredi
ništa pričati, oni će već ionako naći neki
debilni izgovor za poraz njihovog ljubimca.

Aleksandar I

pre 9 godina

Moram sebi da priznam, ali ipak je Federer najbolji teniser svih vremena...
Navijam za Djokovica svin srcem, ali moram jos jednom to da priznam...

voja

pre 9 godina

Rodzer sa 34 godine leti i zabija. Novak u ovim godinama nece ni igrati. A ovde se ljudi pitaju ko je bolji?! I dan danas profesor na mrezi, duplo jaci na servisu i jos igra preciznije kad treba. A Novak je broj 1?! Da je Rafa zdraviji i da ne hoda po operacijama, a Federer bar dve godine mladji, Novak bi bio odlican treci,i ponekad dobio nekog od njih. Ali, i ovako se sve vidi.

stevan

pre 9 godina

Čime se vi zamarate, dok srpska privreda tone, ljudi gube poslove, Srbija u dugovima do grla, servira se tenis ne bi li srpskom sinu "uz rame Tesli" dali podršku u još jednom iscrpljujucem finalu. A da zaboravio sam, on već ima Teslu, ali u ovom slučaju psa. Čega se pametan stidi, time se budala ponosi.

bojana

pre 9 godina

nadam se preokretu, ali Fed je sjajan, a Nole uvek ima psiholoski problem kad igra sa njim, pogotovu ako treba da ostvari neki rekord ili tako nesto.

pajseri

pre 9 godina

Nije problem sto igra lose, problem je njegovo ponasanje. Malodusnost, iscudjavanje sto njemu ne ide a federer pogadja, stalno gledanje u Bekera i pravljenje grimasa. Nadam se da ce da se trgne malo, malo hrabrije da pocne da veruje u svoje udarce.

Banezi

pre 9 godina

Dzordan: Mene je Bog poslao da budem najbolji košarkaš na svetu, Maradona: Mene je Bog poslao da budem najbolji fudbaler na svetu, Federer: Nisam ja nikog poslao :-)

sasa jokic

pre 9 godina

Na zalost Roder ce najverovatnije zavrsiti karijeru sa pozitivnim skorom protiv Novaka, najvise zahvaljujuci Novaku.
Rodzer je danas izasao sa planom igre, a Nole je statirao i cudio se sta ga je snaslo. Tako da je rezultat apsolutno realan i zasluzen.

Sale

pre 9 godina

Kad Roger ovako servira ne mozes mu nista. Na WB je isto ovako gruvao ali je Novak odigrao strahovito i dobio ga. Novak los danas i sa takom igrom ne moze da dobije. Federer se uvek ali uvek posebno naostri na Novaka iz njega kulja pakost i mrznja to se vidi.

VecVidjeno

pre 9 godina

Gubi ovo Nole. Kad god je trebao neki rekord da rusi, da osvoji Garos ili Sinsinati koji mu nedostaju, slomio bi se pod pritiskom..Tako će i danas biti,nažalost.

Goran

pre 9 godina

Na ovim stranicama Federera penzionisu vec nekoliko godina a on deeere naseg Noleta u svim vaznim mecevima u 33 godini zivota. Novak je nas ali jedan je Federer. Nole je u posljednjih nekoliko godina(njegove najbolje teniske godine) izgubio sve meceva protiv Federera kad je trebao da obori rekorde u broju uzastopnih pobjeda ili da vec jednom izjednaci skor pobjeda - poraza u mecu sa njim ali ne ide. Zato je Federer to sto jeste. Nole je velik ali ne dovoljno da ugrozi Federera i Nadala. Steeeeta a imao je tpliko sansi.

istocni komsija

pre 9 godina

federer kao da tempira formu za noleta ,uvijek je posebno nalozen protiv njega a i ne lezi mu.kad god se on upetlja u nekakve rekorde,novaku se stisne ruka. vecu gorcinu od poraza stvara prepoznatljiva patetika naroda koji on toliko promovira ,pa se pitam s cime ste to zasluzili?! uz novaka u dobru i zlu!!!

kina

pre 9 godina

I konacno razbijena jos jedna iluzija.
Videlo se danas koliko je Rodzer popularniji od Novaka i u Kini. Apsolutna dominacija u svakom pogledu.

Jovica Marjanovic

pre 9 godina

Reci mi Nole majketi zasto ritern na drugi u servis polje vracas? Roger igra super, sve to stoji ali Novak igra katastrofalno. Ne pise mu se nista osim poraz i opet minus u medjusobnim duelima.

Данац

pre 9 godina

Zalosno, ali bez obog mira u sebi, nema Novak sanse sa Fedex-om, zao mi je, ali psihologija je majka.....bice tesko drzati 1. Mesto jos dugo.

Kezman

pre 9 godina

Samo cu reci da sam vise nego RAZOCARAN! Ne mogu da verujem da decko vise nema motiva uopste, vidi da gubi i da ne moze da preokrene i uopste ne pokazuje zelju da nesto promeni? Kad vidim onu njegovu smusenu facu ubio bih se...Federer te sa 33 godine dobija, smorio sam se.
.

zoran

pre 9 godina

Rodzer je daleko najbolji i najkompletniji ograch ikada.
Koji cas tenisa je odrzao Novaku, ono je za udzbenike.
Novak, na prvom mestu, ima kompleks od Rodje. To s etesko prevazilazi.
Nadal je pokazao svima kako se Rodja dobija...ubijes mu bekhand starnu dok te ruka ne zaboli, ali ne. Novak hoce da se nadigrava, a ovaj i sa 35 god. je daleko tehnicki bolji od naseg momka. Novakov Ego ne dozvoljava da odigra Rafinu igru i zavrsi bez problema. Zato ce ovaj da ga dere i sa 50 god. starosti.

Rodja u Novakovim godinama je drao sa takvom superiornoscu da je bilo smesno gledati.

Stefan

pre 9 godina

Kad god srpski teniski stručnjaci krenu da Rodžera šalju u penziju, on otrese Novaka ko šljivu. Gospodo, ne morate da volite Federera, ali ga barem malo poštujte.

Negativni

pre 9 godina

Nažalost, moramo priznati jednu stvar. Da je "deda Rodja" mladji pet godina, ne bi se Nole naosvajao turnira. A mesto br.1 mogao bi samo da sanja.

Petrovic

pre 9 godina

Najsmesnije mi pada kad neko kaze za Federera da je starac!!! Pricaju to klinci koji sa svojih 20-ak ne mogu da istrce 10 min a da ne pocrkaju! Bravo Djokovicu, uvek ces biti legenda! ?

karamba

pre 9 godina

Sa ovakvom ultradefanzivnom igrom,Novak nema šta da traži ni protiv Federera,niti Nadala.

Mnogo se brate mili brani,što jeste,jeste.
Jako malo je bilo kontri tj.tranzicije u igri i iskreno,iako sam vatreni Novakov navijač,ovakva njegova igra mi se uopšte ne svidja!

Onu igru iz 2011-te,bilo je milina gledati,stalna inicijativa i crtanje po terenu...Mora to mnogo bolje.

Marko

pre 9 godina

nole igra stvarno lose, al uvek protiv federera!
(Boki, 11. oktobar 2014 14:58)

Mozda ovaj drugi jednostavno bolje igra, pa ti deluje da Novak ne igra kako zna?

Povratak u realnost

pre 9 godina

E sad ce lepo Nole da se porađa za vreme turnira u Bazelu i Parizu, pa cu ga pitati kad ce povratiti prvo mesto. Federer uz sve to igra i finale Dejvis kupa gde takodje moze da dobije nove bodove. Skini kapu i Federeru i Nadalu i reci da im jos nisi dorastao. Novak je veliki igrac, ali nije najveci. Za sada. Budimo realni.

Vlastimir

pre 9 godina

Стара је изрека да су и порази саставни дeо живота. Међутим, изненађује страшно добра игра Федерера. Кад су многи очекивали да ће Швајцарац да пада у игри, он се вратио и игра као у најбољим данима.

ШТЕТА за Новака.
Овим мечем су се решавале многе ствари.

- Ноле је могао да изједначи резултат у међусобним мечевима на 18:18. Није успeо и Федерер опет има две победе више.
- Друго, угрожено је прво место Новака на АТП листи.
- Треће, смањиће се број недеља на којима је Новак био први на свету.
* Дакле, све је угрожено, мада није још и изгубљено....

Једноставно - није могао да се одупре одличном Швајцарцу. За тако нешто била је потребна много боља Нолетова игра, али ње није било.
Чим сам видeо да је у Шангају Бекер уместо ВАЈДЕ, посумњао сам у добар резултат за Нолета!

Milan

pre 9 godina

Nole je najbolji srpski sportista u istoriji, i kako god ovaj mec da zavrsi nema niko pravo biti ljut na njega. Ali ja ne mogu da se ne otmem utisku da je Nole mnogo bitnih meceva izgubio od Federera. Svakako najznacajniji 2011. u polufinalu RG, ali i kasnije kada je Nole imao priliku da izjednaci mesjusobni skor, svaki put bi izgubio od Federera i zato sam imao osjecaj da ce da izgubi danas. Nadao sam se da nece ali dosadasnji tok meca govore da ce se sve ovo ispostaviti kao tacno, ukoliko Nole ne krene bolje da igra.

zelenizub

pre 9 godina

Nema bekhend paralele, nema ni pobede. A nekada njegov omiljeni i najbolji udarac... Sad me nekad prosto nervira kako Novak igra, i kad gubi i kad pobedjuje.

v

pre 9 godina

Kao i obicno. Ja sam do kraja verovala u preokret, bio je tu negde, nije se dalo. Malo srece bi pomoglo, ali mislim da je stegnutost odlucila ovaj mec. Tenis pred kraj je bio fantastican, zaista. Federera ne volim, ali mu uvek skidam kapu, servirao je kao lud, bio agresivan, zasluzio je pobedu. Ovako je bombardovao i na Vimbldonu, njegovoj omiljenoj podlozi, ali kad se podvuce crta ipak je Novak dobio najvazniji mec izmedju njih dvojice ove godine. Steta za Sangaj, ali evo, zahuktava se borba za prvo mesto, bice zanimljivo. Idemo Nole, spremi se za kraj sezone, ipak vise zasluzujes broj jedan na kraju ako gledamo rezultate ove godine. Srecno.

Simke

pre 9 godina

Sad će Novak malo da besni, lupa ormarić u svlačionici, dernja se na tim, jer je emotivan jako, a kad se smiri, pustiće koju suzu, i na kraju, zvaće Jelenu da ga uteši, da mu kaže kako će sve biti ok...
Ali pobede se računaju i pamte, Novak je veliki šampion ali Nadal i Federer su daleko iznad njega... to je činjenica koju je jako teško priznati i shvatiti.

biljana

pre 9 godina

Obozavam Novaka, gledam ga od malih nogu, ali sa ovakvom igrom ni ne treba da bude prvi. Sve mu je islo na ruku - Rafina povreda, pa Rafina bolest,... a on je dozvolio da se za prvo mesto bori sa covekom koji je bio 7000 bodova iza njega!!!

Oskar

pre 9 godina

Leonardo Majer oduzeo titulu Djokoviću. Leonardo, Leonardo.........

Federer je u prvom kolu protiv Leonarda igrao slabo, ali onda protiv Bautiste, Benetoa i Djokovića igra najbolji tenis što je ikad igrao u svom životu. Tolike godine gledam tenis i nije mi jasno šta ovo čovjek radi. Procenti servisa 80 posto, ritern strašan, ne griješi nikako, igra nenormalno. Nikad ništa slično nisam vidio.

banja luka

pre 9 godina

Razocarani jesmo, i tuzni, neko ovo dozivljava i kao licni poraz ali to nije razlog da se ne cestita Federeru ili omalovazava i vredja Novak, jer je on i dalje najbolji teniser na svetu. U povedi se ne uznesi, u porazu se ne ponizi...

Stara škola

pre 9 godina

Mislim da Nole nikada ne sme da napravi grimasu, nikada ne sme da se začudi, nikada ne sme da odigra osrednje, nikada ne sme da ima loš ritern, nikada ne sme loše da servira, nikada ne sme da izgubi i nikada ne sme da uzme odmor i da malo brine o sebi...
Kakav smo narod, dobro još postojimo kao nacija!

Ona iz Srbije

pre 9 godina

Bravo Rodzer,bilo sta reci za ovog coveka kao i za Nadala je suvisno,njih dvojica su pokazali ko su i sta su. Sto se tice Djokovica, on jos ima i srece u svojoj karijeri,jer da samo Rafa nema problema sa povredama toliko cesto (uz Rodzera koji je jos uvek tu) Djokovic bi bio na nivou jednog Mareja,jer iskreno kvalitetnije od toga i nije.

simke

pre 9 godina

Cestitke Rodzeru,odigrao je sjajno....Ovo su dva vrhunska igraca,nekad dobije jedan,a nekad drugi.To je sport....Ali mislim da bi bilo za Novakovu karijeru bolje da otpusti Bekera,nista mu dobro nije donio...Uglavnom bice bolje,vazno je da Nole sledece godine osvaja gren slemove.

Neko

pre 9 godina

Zasluzena pobeda Federera.Kad igra kako zna ne moze mu niko nista.Novak i nije bio toliko los,ali mora ponasanje da popravi.Psuje ko kocijas i stalno se nesto iscudjava.

Septicar

pre 9 godina

Pa gde ce ti dusa Rodzer, da tako ladno razbijes PRVOG OCA JOS NERODJENOG DETETA U ISTORIJI COVECANSTVA??? Stvarno si bezdusni Svajcarac sa sve svojih CETVORO DECE???

veliki strumf

pre 9 godina

Strasnih 4 gemova, a onda neocekivan pad Novaka u petom, nekoliko velikih gresaka i brejk. Nadam se da Federer nece moci jos dugo da servira ovako, kao masina.

Sremac

pre 9 godina

Bravoo maaaajstore!
Rekao sam juce da je Fed Exp style jedini koji moze trenutno za zaustavi Novaka, kao i da mora da popravi procenat drugog servisa ukoliko zeli u finale, sto se i dogodilo.
Pa sta reci, Novak po malo i van balansa u nekim trenucima ali Federerov bekhend je zaista funkcionisao sjajno a to sam i juce naglasio.
Praticno cele sezone, negde od promene reketa i trenera je to krenulo uzlaznom putanjom.
Inace, dosta i nerezonskih izlazaka napred, cak i smesnih, ali kapa dole za hrabrost da i u kljucnim momentima to radi kao i na mec lopti.
Po meni ima malo problem sa anticipacijom ali na njegovu srecu, u kljucnim momentima ga je procitao. Savrseni gem u prvom setu.
Sve u svemu, perfektan mec Rodzera i to je onaj pravi on kada mu je sasvim dovoljan po jedan brejk u svakom setu. Nije dozvolio ni jednu brejk loptu protiv najboljeg ritern igraca mozda i u istoriji, iako je cesto i srljao napred. Do duse, vise na Djokoviceve servis gemove.
Jos jednom, svaka cast velikom RF i neka se sada jave oni majstori za nekakve biciklove i sluzbenici PIO fonda!
Dok izvesni teniski strucnjaci pisu takve budalastine, on covek polako nagriza prvo mesto na ATP listi.
Pozdrav svim pravim ljubiteljima tenisa sa ovog sajta kao i objektivnim komentatorima!

Zuja

pre 9 godina

Djokovic igra dobro i dva tri losa servisa i ode prvi set. Sad ce da ga juri i juri pa na kraju pukne. Uvek kad treba da odigra neki mec za izjednacenje, za 20 masters za prvo mesto on pukne i sad ce da pogura Rodzera da odigra za trofej koji nema. Tako je Nole pokloni svima po nesto zaista si pravi kavaljer. Tesko ce zadrzati prvo mesto do kraja sezone i verovatno propusta masters u Parizu. Federer ima priliku da postane prvi teniser koji ce bez GS da bude prvi na kraju godine. Zaista neverovatno.

Milan

pre 9 godina

Mene cudi cinjenica da Federer zaista odlicno igra protiv Noleta, i uvijwk djeluje motivisano ali to je i razumljivo, jer u tim mecevima zeli da pokaze da je jos uvijek tu i da ga ne treba otpisivati. Danas je zaista bio bolji, fantasticno je servirao i zasluzeno pobjedio. Tebi Nole svaka cast, ne moze uvijek ni da se pobijedi. Nije odigrao kako zna, izgubio je, pa sta? Ni prvi ni zadnji put, nemojte nista lose o Noletu, kad ga ne bude vise vidjecete da ste grijesili...

Lexx_nl

pre 9 godina

Треба признати да је Федерер одиграо јако концентрисано и фантастично добро. Све честитке на приказаној игри и побједи.
Новак једноставно није могао да уђе у ритам због брзине размјена удараца и честог Федереровог излажења на мрежу. Тај недостатак ритма и рекао бих и свјежине (како се дало примјетити и у јучерашњем мечу са Ферером) га је коштао могућности да у неким јако повољним ситуација дође у прилику да озбиљније припријети. Недостало му је и подршке из бокса која му је била потребна да се тргне. Имам утисак да се и он сам у једном моменту у опхођењу са својим боксом на то жалио..
Шта да се ради, остаје жал на пропуштеној прилици да се обезбиједи мјесто броја један за крај године. Желим му да се сад добро одмори, дочека и заједно са Јеленом прослави рођење дјетета.
А онда да се добро спреми и покаже ко је најбољи тенисер свијета. Срећно Ноле!

vlada

pre 9 godina

Nije ćale za otpisivanje još uvek!

I dobro je da je tako! Tenis neće biti isti kada se federer penzioniše ili kad ne bude više mogao da igra na kakvom takvom nivou!

Cole

pre 9 godina

Ajde Nole pokidaj ga, za istoriju,
za izjednačenje..., ne da bi bilo šta
nekom dokazivao, već zbog sebe i nas
koji verujemo u tebe, a neverama ne vredi
ništa pričati, oni će već ionako naći neki
debilni izgovor za poraz njihovog ljubimca.

neznani junak

pre 9 godina

Kad se Federer navali na Novaka to je da covek pukne od muke i sekirancije.. valjda mu nema nista lepse u tim godinama nego da pobedi Novaka sto je i razumljivo. Nedaj se Nole. Rodzer svaka cast. Da nisi bio to sto sve jesi nebi ni Novak bio ovo sto jeste i sto ce biti bar jose 5 godina. Mlada pokolenja nemanu sanse da ga pomere sa trona sem Nadala ako bude zdrav.... NAPRED NOLE...

w.w.web. to-nus ljeb

pre 9 godina

Federer igra veoma dobro, to je više od činjenice, medjutim... Kada gledam ovakvog Novaka, pitam se da li on uopšte zaslužuje prvo mesto na ATP listi? A imam i odgovor: Prvi je po zaslugama (broj osvojenih poena), ali kako sada, ovog trenutka igra, ne zaslužuje ni treće, nekmoli prvo mesto. Sa neba se vidi da se mnogo, mnogo bolje kretao u meču sa Austrijancem. Mislim da će posle meča uzeti poduži odmor, jer PRVO mesto je važnije za nas, navijače, nego za njega! I baš me briga za krajnji rezultat ovog meča!

voug

pre 9 godina

E' super su mi ovi komentari. Ma Nole je bezvoljan,nije zainteresovan,molim???Kako pojedince nije sramota da pisu takve gluposti!!Cim gubi nije zainteresovan,pa ako nije sto igra turnir. Federer je igrao fenomenalno,prosto majstor svog zanata,Nole nije mogao ovog puta da uradi nista ozbiljnije i to je to. Treba biti realan i reci kad je neko bolji,i cestitati pobedu!Nole je veliki teniser,legenda,ali ipak Federer je malo vise od toga,i ako je Novak nas!

Propali Bankar

pre 9 godina

Kad budeš izdržao protiv jakih protivnika da ne izgubiš ceo meč svoj servis gem tada ćeš pobeđivati. Danas je Federer bio bolji i to je to.

realno

pre 9 godina

Vimbldon i tri Mastersa. Meni dovoljno. Šta ima ''veliki'' Federer? Šta god Federer uradio do kraja godine, Nole ima najbolju sezonu od svih.

a dao je mnogo

pre 9 godina

nije osvojio us open, nije osvojio ni atp shangai, al najbolji je jelda ? to je sve vatikan kriv sigurno hahaha
(nole legendo, 11. oktobar 2014 15:55)

Pa ni Federer nije osvojio USO a nije ni Wimbledon a ni AO ni RG i ? Nije osvojio ni Madrid, Rim, MC,Miami,IW , sve bitno uzeli su drugi i? Znaci li to da treba osporiti i njemu sve sto je uradio do sada kao sto se rugas Djokovicu? A trenutno jeste najbolji jer je prvi na svetu.I na to mesto je dosao zasluzeno svojim pobedama i onim sto je osvojio a ne zato sto je iskoristio neciju povredu kako uporno pokusavate da proturite. Izgubio danas ,pa sta ? Niti ce svet prestati da postoji niti to moze ponistiti sve ono sto je Nole dao ovom sportu.

to nole

pre 9 godina

federer je izmislio tenis za djokovica, 6god stariji i dobije ga, u svakom mecu mu radi probleme, sta vise i kome nije jasno ? djokovic je prvi samo zato jer je konkurencija ocajna, wavrinka, cilic osvajaju gs naslove, najgora konkurencija ikad u povijesti tenisa, kad federer ode u mirovinu tenis ce pasti na razinu odbojke na pijesku

stollepg

pre 9 godina

@matematicar,
Ptijatelju, ako je sad 19-17 u korist Federera, a Nole je propustio priliku prije toga, logicno je da je prije meca bilo 18-17... :-)
Sto se meca tice, sve je bilo jasno kad je Federer poslao jednu loptucu onako u cosak i Novak se dobro izlomio da je stigne, ali nije uspio i zumira ga kamera, a on kaze "ubija me"... Inace strasan tenis. Toliko, sportski pozdrav.

hahaha

pre 9 godina

@realno
Veliki Federer moze do kraja godine uzeti jos 2 Mastersa, Zavrsni Masters u Londonu i Dejvis Kup. Sasvim dovoljno.
A sto se GS tice, ima ih 10 vise od Novaka. Ukupno ima skoro dvostruko vise titula od Novaka. Sasvim dovoljno da on bide zaista veliki, a Novak ni blizu.

realni

pre 9 godina

Kao i uvek kada je najvaznije nula. Covek osvaja turnire serije 500 kao nista ali Masterse i Slemove slabije malo. mucio se i prethodna 3 meca i onda ga je Federer oduvao kao i mnogo puta do sada. Najveci igraci pobedjuju na najvecim turnirima a nas Nole ih nazalost precesto gubi. Na nasu zalost istina je cesto bolna a mi i ne zelimo da je vidimo jer smo Nola izdigli iznad mesta koje realno zasluzuje.

hurricane

pre 9 godina

Svaka cast Rodzeru, bio je bolji danas i pokazao zavidnu kolicinu elegancije. Nenadmasan je u tome.
Ipak bih da podsjetim, Nole je protiv Federera dobio najvazniji mec ove godine, finale Vimbldona, i jos 16 drugih meceva u toku karijere. Veci broj pobjeda ima samo Nadal. Mislite o tome pljuvaci.

n

pre 9 godina

Vidim da su se hejteri nadali, čekali spremno i dočekali. Drago mi je da im je nešto ulepšalo popodne.
Cenim da je ključ meča bio u tome što je Nole bio mnogo stisnut, što se dešava već treći put kada ima šansu da izjednači skor protiv Rogera. Uporedite samo partiju pre nedelju dana protiv Berdiha. A Federer spašavao 5 meč lopti protiv Majera prekjuče. Znači glava je mnogo bila u igri. Ne oduzimam Federeru od pobede, igrao je sjajno, samo šteta što i Novak nije igrao na nivou, imali bi smo još atraktivniji meč, verovatno tri seta i klackalicu, kao na Wimbledonu..

Svi nas mrze

pre 9 godina

Da vas podsetim samo da Federer ima 7 vimbldona nasuprot Djokoviceva 2. Tako da svi vi koji mislite da Rodzer sada zali zbog necega ocigledno ne znate nista. Cvovek je ostvario sve sto se moze ostvariti u tenisu i on sada igra opusteno, uziva u jos ovih godinju-dve koje ce provesti na terenu.
Moze da prica ko sta hoce ali on jeste najbolji teniser svih vremena i to niko ne moze da mu oduzme. Moda bi mogao Nadal da je zdraviji.

tateti

pre 9 godina

Reci mi Nole majketi zasto ritern na drugi u servis polje vracas? Roger igra super, sve to stoji ali Novak igra katastrofalno. Ne pise mu se nista osim poraz i opet minus u medjusobnim duelima.
(Jovica Marjanovic, 11. oktobar 2014 15:23)

Ko ti je taj Majketi?

S.M.

pre 9 godina

Nole je imao sansu da, ako pobedi, mozda i preskoci Pariz. Sada jednostavno tamo mora, ako misli da ostane No1. Federer sutra ako pobedi, smanjuje razliku za oko 1500 bodova.

jimmy

pre 9 godina

pa s kim se to nole svadjao na tribinama??.. nisam ga jos takvog vidio..hebao je nekom sve po spisku i pokazivao prstom da suti.. bekeru?

maxim

pre 9 godina

Novak Djokovic covek sa najboljim riternom kojim u najvaznijim mecevima tesko ili nikako oduzima servis protivniku.(Vidjeno danas i jos dosta puta od 2012 g.)
Novak Djokovic covek sa najboljim bekhendom koji je postao jako nestabilan vec 3 godine.
Novak Djokovic covek sa najboljom bekhend paralelom koja je redja od snega u pustinji. Vidja se na svakom 10 mecu po komada jedan,naravno protiv nekog top56 igraca.
Novak Djokovic covek kojem je igra na mrezi,smec ispod svakog proseka.
Dragi Nole ja nemam pojma o tenisu ali imam oci.Pocni da udaras tu lopticu kako si nekad(2011) znao.Lepo je sto znas da napravis spagu i imas kondicije za 5 sati igre ali tenis se ne igra na vreme nego na poene.Evo danas si pociscen sa sat i po.
Treba da ides po vinere,da skracujes poene tako a ne da ides na mrezu jer to neces nauciti,jednostavno nisi talenat za igru na mrezi.Jeste danas nisi ni isao na mrezu ali si sa osnovne linije slao mlake lopte kao sto to radis vec 2-3 godine.
Vreme je opet da kazes DOSTA! Kao i one 2010 godine.

Sponzor

pre 9 godina

Federer otac,Bog,covek zvani cip end cardz,steta sto je ove godine najvazniji mec izmedju njih dobio Djoka,inace da je FedEX imao srece danas ne bi bilo 19:17 nego 21:15 za kralja tenisa

ssasa

pre 9 godina

dok je sa ovim Bekerom nema ništa, neznam šta izvodi s Vajdom!
Gde ide to da imaš dva trenera, jedan ovako, drugi onako, il se odluči ili nema šta da tražiš nadalje! Vidiš da te svi čitaju!

ROGER FEDERER FAN

pre 9 godina

Navijam za rogera odavno i mogu reci da ovaj nivo igre ni novak iz 2011 ne bi ispratio ... kako je danas sve funckionisalo bravo bravo steta za wimbledon nece se vratiti to finale nikad ... doduse 5 setova velika stvar protiv novaka ali ostaje gorak ukus ipak nadam se prvom mastersu u sangaju sutra ujutru znam da to mozes let s go roger let s go

Adi

pre 9 godina

Federer je najbolji u istoriji ovog sporta Ne treba biti Nole razocaran kao da je sramota izgubiti od Fedexa i Nadala jednostavno Roger kad ima svoj dan a imao ga je danas ne moze ga niko pobijediti u svakom slucaju po meni su ovo dva najbolja tenisera svih vremena bez obzira sto rafa ima vise gs titula od Noleta Nole je kompletniji igrac i mora osvojiti jos koji gs do kraja karijere a kada Roger ode u penziju to ce biti kao basket bez Jordana formula bez Sumahera i box bez Tajsona znaci velika praznina

durmitor

pre 9 godina

@Pobedi ga Djokovicu molim te. Mnogo je pun sebe, red je da pusti par suza :)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (NemanjaBB, 11. oktobar 2014 14:07)

Neće on pustiti suze. Ti ćeš!

Bruka

pre 9 godina

Nole bruko!!! U najvaznijem trenutku ovogodisnje sezone gubis od polupenzionera u vec trecem pokusaju da izjednacis u duelima sa Federerom. Kada se tome dodaju brojni porazi u grand slam finalima, moze se zakljuciti da ces ostati zapamcen kao najbolji srpski teniser, ali u svetskim razmerama daleko od trona. Sve je krenulo nizbdro posle 2011.godine i raskida saradnje sa doktorom Cetojevicem. U 34.cetvrtoj godini ces biti teniski penzioner, a ovaj te odrao tri puta ove godine. Zalosno!!!!

drago

pre 9 godina

Cekaj malo, je to onaj lagani, sretni zdrijeb za Cilica? Mislim ovi Simon i Federer koje je on otresao a oni tresu sve zivo ovdje? Jesu oni lagani zdrijeb.

igor

pre 9 godina

Od zenidbe sve je izgubio masterse Cincanati Toronto Sangaj Grand slam Us Open.Igra mu je kada bi se on poradjo.Kakave veze ima Becker nemoze mu ni bog pomoci bez pravog treninga.

Sportista

pre 9 godina

Dal dalje ljubitelji Djokovica a mrzitelji Federera misle,da treba da ide u penziju. Ja mislim da ne! Sa ovakvom nacinom igre i fizicki pripremnoscu moze da igra narednih 2do 3godine. Iako ima vec 33 god dok za Nadala i Djokovica pitanje da li ce biti u stanju da igraju ovako posle 30i pritom da osvajaju najvece turnire. Mislim da cemo dobiti odgovor kroz godinu i dve za to.. .

BM

pre 9 godina

Da li ce ikada Novak prevazici kompleks koji ima od Federera? Plasi ga se svaki put kad izadje na teren. Ruka stegnuta... Da stvar bude gora, mislim da ne postoji teniser protiv koga Federer ima veci motiv da pobedi od Novaka. Ne bi me cudilo da izgubi u finalu od Simona. Na kraju rutinska pobeda Federera, 6:4 6:4. Nole ni jedan brejk nije uzeo, a poklonio 2! Ziceri ne mogu da se salju u mrezu i aut i da se dobije Federer. Veliki naklon Svajcarcu koji grize sa 33. godine i pobedjuje svetskog broja 1. Bar nece skoro moci da se sastanu pre finala, jer je sad Federer drugi. Doduse mozda su Ferer i Kokuskin malo i izmorili Novaka...

Sasa

pre 9 godina

Biće bolje, zaslužena pobeda Federera, bio je mnogo više napadački orijentisan, Nole defanzivni tenis ceo meč, nije to bilo dobro, idemo dalje...

zile

pre 9 godina

Sve strucnjak do stucnjaka,sve Wilander do Wilandera!Kad pobedi u nebesa kad izgubi pljuj po njemu!Napred Nole i do kraja godine ostani br 1!

verovatno je promenio misljenje

pre 9 godina

Ako ćemo realno i pošteno, ako Federer završi na No 1 bez slema, biće to nezasluženo. Realno.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (icko, 11. oktobar 2014 16:52)

Svojevremeno je upravo on komentarisao da onaj ko ne osvoji slem u sezoni ne zasluzuje da bude No 1.

zlatiborac

pre 9 godina

Novace, samo napred. Danas nisi pobedio, pobedices drugi put. Ne osvrci se na zlurade komentare od ne vaspitanih Srba i komsiluka (Hrvati, Bosanci idr). Zemlja zapustena, prljava, pokradena (sve zemlje balkana) a oni ovde pljuju uspesnog, sposobnog choveka. Zato je Balkan tamo gde jeste a ti tamo gde zasluzujes. Ne okreci se sine.

@

pre 9 godina

@aaaaaahahaaaaaa
Problem je u tome sto ti ne umes da razumes ono sto si procitao.
Naravno da vise znaci Vimbldon od Sangaja, kazem da Federer ima vec toliko osvojenih Vimbldona da ga nece previse potresti to sto nije osvojio ovogodisnji. A ti se ostavi tenisa, pa lepo idi u skolu kako bi naucio da razumes ono sto procitas jer se ovako samo blamiras.

mail

pre 9 godina

Rekao sam da kada se Federer izvukao protiv argetinca, da je mec bio atmoski a ne da je Federer igrao lose. Inace, Novak igra zanimljive meceve samo protiv Federera, sve ostalo lici na jedan te isti poen.

Kombo

pre 9 godina

Federer ove godine igra bolje od Novaka, cak i na Vimbldonu ga je nadigrao, ali je Novak imao puno, puno srece u poslednjem setu. Ko je gledao finale Vimbldona i hoce posteno da prizna, zna o cemu pricam. Po meni, do kraja godine, Federer preuzima prvo mesto, jer ce Novak da se poradja u ovih narednih par meseci, i daleko ce biti od forme i koncentracije. S druge strane, Federer je najbolji teniser svih vremena, i nece propustiti tu sansu da se vrati na tron.

Sima

pre 9 godina

Novak je mogao vec sad da obezbedi prvo mesto, a ovako ce verovatno morati da igra u Parizu. Federer ce dodatno osvojiti bodove u Bazelu i finalu Dejvis kupa, uh kako bi dobro bilo da sutra Simon dobije. Ali nema nista od toga, dobija Rodzer 100 posto, Novak ce biti prvo samo ako odigra makar finale Pariza, bice tesko, srecno Nole.

lola

pre 9 godina

Ajmo realno! Dao bi Federer sve svoje titule ove godine, i prvo (eventualno) mesto pride, za onaj Noletov Wimbledon letos. Da se ne lažemo!

zabaaaa

pre 9 godina

Jujujujuju sta su ti srbi.. Strasan narod. Jedva cekaju neuspeh uspesnog čoveka. Jel vam sad lepse prolazi dan gubi djokovic 1:0 u setovima. Samo kako ce vam krivo biti kad Djokovic preokrene na 1:2. Slepci jedni!!!

Marko

pre 9 godina

Ne znam da li ste primetili u poslednjih godinu dana koliko Novak postaje malodusan cim krene da gubi (ili u krajnjem slucaju izgubi prvi set). Odmah mu sve smeta, na sve se zali, postaje jos pasivniji (iako je u zadnjih par sezona najcesce pasivniji od protivnika). Plasim se da nikada vise nece imati ni blizu onakvu glad kao 2011, I da smo najbolje od njega vec videli...

Petar

pre 9 godina

Nole je zreo za šamaranje od strane Borisa.
Možeš biti 1 na svetu, imati 7 GS titula, ali ne smeš da se ponašaš na terenu kao razmaženo dete kome su ukrali igračku.
Nije ti dan, ok brate mili, nisi vanzemaljac, ali malo pribranosti i zrelosti nije na odmet. Kako bilo, idemo dalje...

igor

pre 9 godina

Da li sa Fedexom sada slavi i voditelj naseg Sport kluba, koji je strasno navijao za Fedexa proti Mejera koji tada trebalo da dobije Federera i koji ga je pregazio!!! Znao sam jos tada da ce deda koji se tada vratio iz mrtvih uzeti ovaj turnir!! To nema nigde na svetu, da voditelj Srpske televizije Sport klub navija za Federera koji sada moze Novaka da svrgne sa prvog mesta!! Jos jednom ,pobedom na Mejerom Fedex je osvojio ovaj turnir, a Novaka je iluzorno komentarisati, Beker je totalni promasaj i nije ni zasluzio da bude prvi!!

pozdrav

pre 9 godina

@Ovakvog Federera ne bi pobedio ni Federer iz najboljih dana, Nole nije loše odigrao. Svi koji prozivaju Nadala za doping zar se ne pitaju kako se može ovako igrati u ovim godinama.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dupla greška, 11. oktobar 2014 16:06)

Federer igra najlosije ikad, dovoljno je reci da nije osvojio gs naslov 2god, ali i takav stari (33god) federer na zalasku karijere je bolji od djokovica (27god) koji je prvi igrac i u najboljim teniskim godinama, pametnom dosta, federer je bolji igrac od djokovica, federer je najbolji igrac u povijesti tenisa!

beard_game

pre 9 godina

Prestao sam da gledam košarku kad se Džordan povukao posle 6.titule sa Bulsima.Ona sam ponovo počeo kad se vratio u Vizardse.Onda sam opet prestao i NBA ne pratim već 10 godina.Tako ću da prestanem da gledam tenis kad se Federer povuče.To neće više biti to.

dupla greška

pre 9 godina

Ovakvog Federera ne bi pobedio ni Federer iz najboljih dana, Nole nije loše odigrao. Svi koji prozivaju Nadala za doping zar se ne pitaju kako se može ovako igrati u ovim godinama.

@

pre 9 godina

@icko
Pa bas i nece, ako osvoji Sangaj, London i DC bice sasvim zasluzeno. U svakom slucaju vise je on zasluzio nego npr. Vavrinka, iako je Vavrinka ove godine osvojio jedan GS. Da ne pominjemo Cilica...

nazalost

pre 9 godina

vec neko vreme mi je tesko gledati NOleta, to moram sebi da priznam. Bio sam zaista napaljen na njega dolazio sam dva puta u Srbiju na Davis cup, isao sam u Pariz, Roterdam da ga gledam, budio sam se nocu da ga gledam na TV itt. Ali, osim povremenih bleskova, njegova igra ne napreduje, sanse da u medjusobnim duelima pretekne Federera i Nadala su propustene... mozda osvoji jos neki Gren slem, ali meni vise nije zadovoljstvo da gledam njegovu igru. Mozda to sve namestaju sponzori, ne znam, ali definitivno cu ga mnooogo manje gledati u buducnosti.

veliki strumf

pre 9 godina

E moj Nole, kad te dere deda. Neverovatno koliko ne moze da izjednaci. Imao je Nole podosta polusansi, ali ga je forhend vise puta izdao. Takodje, cesto je slao krace loptice u bitnim trenucima, a Federera je forhend sluzio kao nikad. Oteraj Nole tog Bekera, cemu ti on sluzi covece? Ama bas nicemu, jedan jedini element igre nije unapredio. Naprotiv. Sad se prvo mesto ozbiljno ljulja, narocito sto ce zbog porodjaja verovatno propustiti Pariz, a ko zna u kojoj ce formi biti u Londonu. Cudo bi bilo da Federer sa 1-2 mastersa i bez GS bude prvi na kraju godine.

Mek

pre 9 godina

Nema veze. Dobio ga je Novak u finalu Vimbldona, što je mnogo važnije.

Federeru skidam kapu. Igra čovek lep tenis. U intervjuu posle meča, Federer je rekao da ne očekuje da će prestići Novaka do kraja sezone. Bio bi zadovoljan da pobedi Simona sutra.

I još nešto - ovaj Beker je bio dobar samo za Vimbldon, što sam i očekivao čim je postao trener Novaku. Beker je tri put osvajao Vimbli. Za ostale turnire samo Vajda.

TurboNator

pre 9 godina

OK svaka čast 'dedi'', igrao je super. Ali Novak je bio jako los, bezvoljan, negativan stav... To je jedan (veliki) od razloga za losu igru. Inace normalno da ce Roger da igra super ako mu šalješ mlake udarce po sredini i jos mu pokažeš kako si bezvoljan i neraspolozen??? Pa samo mu daje samopouzdanje, umesto da ga je napao od početka...

Takticki jako lose sa Noletove strane - a odlično sa Rogerove!

Sale

pre 9 godina

Mislim da Novak ne treba da u 28. godini uci igru na mrezi. Taj stili nije za njega. Treba da vezba ono sto je znao, IGRU SA LINIJE. Bekeru, odlazi!

X12

pre 9 godina

Sve je ovo namešteno!!!!!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (LEsa, 11. oktobar 2014 15:20)

U 'ovo' spada Wimblendon kada Nole reče - Hvala Federeru...

aaaaaahahaaaaaa

pre 9 godina

(@, 11. oktobar 2014 17:16)

Evo ovaj lik mrtav ladan kaze da Rodja vise voli da pobedi Novaka u polufinalu Sangaja, nego u finalu Vimbldona! Majke ti, kad si pao s Marsa, juče ili malo pre?

Dejan

pre 9 godina

Jeste Nole naš i jeste majstor ali mora se priznati, samo je jedan car Federer...
Uvek kad je trebalo da obori neki rekord, ili da ga stigne u međusobnim susretima i sl. on je uplašeno igrao i gubio... A samo se treba zapitati gde će Novak biti u Federerovim godinama, verovatno daleko od tenisa u šetnji sa detetom i pudlicom...

DV

pre 9 godina

Ajmo sada Novakovi pljuvači :D Stvarno ste bezveze, navijam za Novaka i žao mi je što je izgubio ali izgubio je od Federera koji je danas bio bolji, to se mora priznati... i šta sad, bice bolje drugi put. Uz Noleta i kad pobjedjuje i kad gubi ;)

ml4dza

pre 9 godina

Majsssssssssssssssssssssssss ,sta reci,svaka cast u 33-oj godini kako igra covek ,nemam reci ,fantastican mec za obojicu.... c'mon !

buda majstor

pre 9 godina

Maxim: Maxime, sve potpisujem ! Posebno za bekend paralelu, nerezonske izlaske, skracene lopte koje visoko odskacu ( valjda su to drop sotovi), smecevi na reket protivnika i posebno, sto je novost, cudjenje kako protivnik ne promasuje i igra mnogo bolje nego sto Nole ocekuje...i nece, majku mu, da se preda!

aahaha, sisići Miroslave

pre 9 godina

(drago, 11. oktobar 2014 16:58)

Drago, prijatelju, smaraš sa tim tvojim one slam vonderom. Imam transfer blama kad čitam tvoje komentare.
Bez uvrede, ovde se komentarišu hall of fame velikani, a ne slučajni izuzeci.

Electro

pre 9 godina

Kad se bude resio ovog Bekera, pocece da igra i pobedjuje kao nekad! Ne mogu da ga gledam vise u lozi, ne znam cime je doprineo u Novakovoj igri?! Umesto da napreduje sa njim on samo nazaduje. Vajdu uz sebe i eventualno jos nekog NOVOG strucnjaka u timu, samo se otarasi ovog Bekera, koji ne radi nista osim sto izbaksuzira svaki put svojim prisustvom!

fedexx

pre 9 godina

otreso ga roger ko metlu u 33. godini, sta bi tek bilo da roger ima ko nole 27 god ? al bolji je nole jelda ? lagano federeru dobiti nekog od koga je stariji 6god da je nole stariji 6god dobio bi on njega da hm da hahhahaha

cacanin

pre 9 godina

Krecu pljuvaci, ljudi koji nemaju zivot da pljuju jednog od najboljih sportista danasnjice Novaka Djokovica... Kad Novak pobedi bude 100-tinjak komentara a evo sad puta 3. Kakav smo mi narod.

kili

pre 9 godina

Kako se stvari okreću u životu! Ranije je Nole pobedjivao Federera a ovaj uzimao gren slemove, a sada obrnuto. Nole uzima slemove a Federer ga pobedjuje na nebitnim turnirima.

Miloš

pre 9 godina

Новак-Српски шампион....видео сам му у очима на загревању да је потпуно спреман....за победу наравно.

kinez

pre 9 godina

imao sam osecaj da Nole nece igrati finale i bas zbog toga nisam kupio kartu za finale...voleo bih da me je taj osecaj izneverio. ako nista, dobro je to sto sam ustedeo 1000 juana

andrijano

pre 9 godina

bolji je teniser od federera ali ima ocigledno neki kompleks od njega.a federer ima takodje kompleks od novaka samo sto se on ne nervira nego to pretoci u dodatni motiv....zao mi je nole ovog puta si nadigran...

golub

pre 9 godina

Sada će da krenu navijači Rodžera Federera da pljuju po Novaku, najboljem sportisti Srbije ikada. Jadno je da neko može da navija za njegovog protivnika. Nole, idemo dalje. Biće još tofeja za tebe I radosti za nas.Trajaće I Novak kao I Rodžer jako dugo jer njemu je tenis sve, a on nama njegovim iskrenim navijačima. Nedaj se No1e.

ns

pre 9 godina

i poraz je za sportiste. Vajda je zakon ma koliko Nole opravdavao Bekera. To je tako i sto se pre Novak vrati Vajdi bice bolje za njega.

NI

pre 9 godina

Federer je bio izvanredan, Novak samo dobar.

Napadajuci iz svih oruzja i sto prije, Federer je unervozio Novaka i nije mu dao da udje u ritam. Takav Novak, pun sumnji u sebe, nije imao sansi iako je igracki bio gotovo ravnopravan.

No kad sumnja u sebe, povremno, olako izgubi svoje servis gemove. Oba servisa gema je izgubio zahvaljujuci svojimm greskama a ne sjajnoj igri Federera. A kad Federer servira preko 70% prvog, ne mozes mu olako davati sopstvene servis gemove.

Iako je Federer imao i odlicnu taktiku i odlicnu ekzekuciju, nije ima i totalnu igracku nadmoci. U prvom setu je imao 19 izlazaka na mrezu i samo 9 osvojenih poena. To je u principu nedvoljno. No ti izlasci na mrezu, kombinovani sa napadima i BH i FH, su ucinili da Novak ima osjecaj da nije u kontroli. Otuda svi problemi.

Da je bio jako motivisan, da mu misli nisu dijelom na ocekivanu prinovu, vjerovatno bi nasao nacina i energije da se trgne.

Federer ne moze bolje od ovoga, Novak moze. Zato mislim da poraz ne bi trebao biti zabrinjavajuci.

Borky

pre 9 godina

Servis volej preljepo al ipak za tenis 2014 godine da se sa tim pobjedjuje broj 1 je po meni velika sramota. Npr. Nadal bih platio da ovo neko igra protiv njega. Stvarno obozavam Novaka al me toliko njegova psiha nervira da je ti strasno. Bice mu zao kad zavrsi karijeru i pogleda kakve je on meceve gubio.

Jasko Canada

pre 9 godina

Novak, potpuno prazan, bez zara, bez energije, bez htijenja, bez kretanja...Izgubio bez ispakjenog metka. Rodzer, kao u svojim najboljim danima. Grize, pun zelje...Potpuno je zasluzeno pobijedio.

veliki strumf

pre 9 godina

@grickalo luise Viskovic je lepo rekao, ti to lepo citirao, ali duaba kad nisi razumeo. Nole je prvi put u mecu odigrao servis-volej bas na mec loptu. Jel ti sad jasno?

Melenci

pre 9 godina

blago onima koje boli da ne kazem sta za obojicu i blago onima koji navijaju za Federera u inat Noletu.Ovo je njihov trenutak radosti,ali samo trenutak.Garantujem da Federer vise nikada nece pobediti Noleta.Danas se desilo jer prosto Noletu je cela godina torbulentna puna dogadjanja i fokus je oslabio.Imam pravo sve da tvrdim jer sam i na poceku turnira u Kini rekla da samo Federer moza Noletu na crtu.Inace sve mi jasno da je ovo sport i da se dogadjaju i porazi ne samo pobede,ali jos ne mogu da se smirim.

Milan

pre 9 godina

Djokovic vec duze vreme igra tako pasivno, bez zara - da je to strasno. .. Prosto mi je postalo dosadno da ga gledam kako sa osnovne linije prebacuje levo - desno, pa ako protivnik pogresi, super! Lako je bilo razmontirati Berdiha, koga cesto pobedjuje ko stigne... Covece, sta se desava sa tobom!?

pozdrav

pre 9 godina

Kad krene da mlati glavom ja gasim TV i igram soliter na kompu jer godinama prateći Novaka naučio sam da kada sam sebe ubedi da mu nije dan i da protivnik pogađa nemoguće, tu je kraj meča.. dzaba nada, dzaba sve.

petar.pele

pre 9 godina

Posle meca je svaki komentar suvisan ali samo kratko daj bre vratite Vajdu samo na turnire jer nekako i loza lepse izgleda kad je on u njoj a po meni Nole igra neuporedivo bolje sa njim nego sa BB

ja

pre 9 godina

Ovaj Federer ima srece kao niko. Prvo se naosvajao do 2008. protiv boranije, a sad ima sansu za br 1 pored povredjenog Nadala i trudnog Novaka. I to sve BEZ GREN SLEMA! Koji sreckovic!

haha

pre 9 godina

da je bio vajda pobjedio bi djokovic haha a da je beker bio 2009. protiv roddicka u australiji dobio bi novak haha a da nije mozda bolji federer ? ili ja pricam gluposti

Liverpool Man

pre 9 godina

Jeste Federer bio odlican ali Novak je takticki na nivou stotog igraca na svetu.Umesto da ubacuje spinoveiz riterna i osnovne on se 1h krsti i cudi kako Federer igra dobro.Od kad ga je Rodzer uhvatio u svoj ritam Novak je samo ravno udarao..Uz to dodajmo pritisak zbog prvog mesta i izjednacenja u medjusobnim duelima.

Starc Milija

pre 9 godina

Ma, razočaran sam. I više od toga. Ovo nije tenis prvog na Svetu. Od početka bezvoljan, bez plana i oštrine, vraćanje po sredini(posle nekoliko neiznuđenih grešaka). To, po sredini najviše odgovara Federeru. Ovi letargični periodi noletove igre su sve češći. Pa, Kukuškin (zamislite: Kukuškin!) je trebalo da ga pobedi u osmini. Videćete šta će se desiti sutra. Ima sipljivi Simon da lagano pobedi Federera.
Zamalo da zaboravim - žuti kvazi trener iz boksa - VAN!!!

drago

pre 9 godina

Nije mi niko odgovorio, pa se nadam da neko hoce. Da li i dalje stojite kod te tvrdnje da je Cilic sretno i nezasluzeno osvojio US Opena a potukao je rivale od kojih ce dvojica igrati sutra za titulu, treci je igrao prosli tjedan a cevrti (njegov suparnik iz finala) je osvojio zadnje 2 titule. I ako da, zasto? Obrazlozite to malo bolje.
Hvala :)))

aaaaa

pre 9 godina

i opet kada treba da napravi korak napred, on ode dva koraka nazad, ocaj od meca, federer ga je bukvalno nadigrao u svim segmentima igre!! ali dobro, nole je ipak nas najbolji igrac i moramo ga postovati i podrzavati u svakoj situaciji!! nole je nase zlato ipak..

Tehnolog_Dortmund

pre 9 godina

@(stevan, 11. oktobar 2014 15:44)

I šta povodom srpske privrede može da uradi bilo ko od nas. NIŠTA. Nemamo resurse, nemamo znanje, nemamo tehnologiju. Najbolji stručnjaci koje imamo su u inostranstvu i rade za vrhunske kompanije i institute. Ko god da kaže da će biti bolje znaj da laže. Ja sam to shvatio i otišao sam na vreme napolje sa porodicom. Što se tiče meča, sve čestitke Rodžeru jer danas je bio bolji. Više je želeo pobedu.

aha

pre 9 godina

@igor
Sta ti napisa ovde? A ne smeta ti kad komentatori stranih televizija navijaju za Novaka iako to znaci da ce teniseri njihovih zemalja imati tezeg protivnika?
Sta trebaju da rade svajcarski ili spanski komentatori?
Da pljuju Novaka i navijaju protiv njega kad igra protiv nekih anonimusa? Pojma ti nemas sta je korektno i profesionalno sportsko novinarstvo i komentarisanje. Pojma!

Coa

pre 9 godina

@ visko kralj "prvi put je igrao servis volej na mec loptu danas" a ono prva mec lopta
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (grickalo luise, 11. oktobar 2014 15:41)

Nisam siguran, ali mislim da je naglasak stavljen na prvi Novakov servis volej u mecu, a sticajem okolnosti je ujedno bila i mec lopta.

Balkanac

pre 9 godina

Ocigledno se radi na tome da se RF vrati na mesto No1 odakle ce se povuci u legendu.
Apsolutno sam siguran da je Novak igrao sa 50% svojih mogucnosti.

Goran S.

pre 9 godina

Vise je zeleo pobedu, ovo mu je znacilo verujem vise nego sam turnir, zato nece biti iznenadjenje za mene ukoliko ga Simon sutra dobije, ne kazem da hoce, ali bice zaista neverovatno ukoliko bude imao dovoljno snage i u tom mecu, u tom slucaju skinucu mu kapu.

Marinko

pre 9 godina

Samo jedna brejk lopta za ceo mec? Slabo, jako slabo. Prestao sam da pratim posle prvog seta. Svaki put, ali bas svaki, kada treba da izjednaci H2H, Novak izgubi. Maestro uvek dodatno "napaljen", Novak danas emotivno ispumpan. Prvo mesto se brani u Parizu i Londonu.

Dr. Fuentes

pre 9 godina

Te godine 2011 y 2012, nisu se ponovile, jer je morao da se cisti zbog bebe, ali ne brinite nista, vec sledece godine obnavlja saradnju sa Dr. Cetojevicem i ponovo krece sa bezglupenskom dijetom.

Baksuz

pre 9 godina

Po meni Djokovic je najbolji srpski sportista svih vremena. No i kod njega ponekad "proradi" balkanski mentalitet. Od Federera je gotovo uvek izgubio kad je bio favorit. I danas je usao sa velikom dozom prepotencije..

Bagzi

pre 9 godina

Krivo mi je sto Fed ovo dobi bez da se pomicio i bez neke vrhunske igre. Stvarno je Nole car u poklanjanju trofeja. Jes da mi pokida zivce ali sta da se radi.

a

pre 9 godina

@realno
Federer igra i u Bazelu, to si zaboravio. Dakle, jos 500 poena u ATP trci.
Sanse za titulu u Parizu su mu vece nego Novaku.
U Londonu je mnogo puta pobedjivao Novaka, pobedice ga i ove, ipak Federer tamo ima 6 titula, ne Novak.
Ove godine je Federer zdrav, za razliku od prosle, tako da je sasvim realno da ce biti 1 na kraju godine.

veliki strumf

pre 9 godina

Kako je samo srecno Federer prosao Majera - a on kad tako nesto ucini obicno uzme turnir. Danas igra kao masina, a Djokovic u odlucujucim trenucima puno gresi. Evo na 1-3 u 2. setu serija od 3 ciste neiznudjene greske. A imao je Nole sanse - u gemu kad je imao brejk loptu Federer je servirao 2. servu, pa jos 2 puta drugi servis, ali je Nole propustio taj gem a i mec. Evo sada je propustio i veliku sansu na 0-30 kod 2-3 kada je cist firhend opet izbacio u aut. I posle toga se sve igralo na drugu servu i sva 3 poena je izgubio. Ocigledno Nole ne moze da igra pod pritiskom i izjednaci medjusoban skor sa Federerom. A i Vajda je ogroman faktor - kako je Nole samo sjajno igrao u Pekingu, a neprepoznatljiv je sa Bekerom u Sangaju.

pecam te ko majmuna

pre 9 godina

(realni, 11. oktobar 2014 18:00)

Zašto kažeš 'naš Nole', kad se vidi da nisi Srbin. Brukaš se Braculj, brukaš se, aahahaha...

popokatepetl

pre 9 godina

Federer igra TENIS, dok su svi ostali najbolji teniseri današnjice, pa i Djoković, samo obični lupači loptice (jadna ona)!!! Van terena je, takodje, profa u odnosu na Noleta - dva hica, četiri "komada":)))

dobar meč

pre 9 godina

@icko
Pa bas i nece, ako osvoji Sangaj, London i DC bice sasvim zasluzeno. U svakom slucaju vise je on zasluzio nego npr. Vavrinka, iako je Vavrinka ove godine osvojio jedan GS. Da ne pominjemo Cilica...
(@, 11. oktobar 2014 17:15)


A jel više zaslužio od Novaka?

aahaha, sisići Miroslave

pre 9 godina

@realno
Veliki Federer moze do kraja godine uzeti jos 2 Mastersa, Zavrsni Masters u Londonu i Dejvis Kup. Sasvim dovoljno.
A sto se GS tice, ima ih 10 vise od Novaka. Ukupno ima skoro dvostruko vise titula od Novaka. Sasvim dovoljno da on bide zaista veliki, a Novak ni blizu.
(hahaha, 11. oktobar 2014 17:14)


Opet te pecam kao šarana, hi, hi...

v

pre 9 godina

Fenomenalno, odoleo je da Federer ne napravi drugi brejk. Par jako pametnih servisa u trenutku kad nista ne ide. Uz tebe do kraja, uvek verujem u preokret. Koliko ih je samo bilo do sada. Samo napred. Idemoooooo!

micko

pre 9 godina

Steta,Novak odigrao ocajno,ali nema veze,bice bolje.Naporno si radio Novace,zato brze bolje prigrabi i osiguraj to prvo mesto.Napred Novace

Statistika

pre 9 godina

Sima

Rodzer u Bazelu ako bude igrao ne dobija mnogo poena posto je prosle godine izgubio finale a turnir je iz serije 500. Dovoljno je da Novak i Pariz i London igra barem finale prvo mesto na ATP mu ne moze izmaci pa cak i Pariz polufinale.Davis cup ako Svajcarska osvoji Federeru donosi 250 poena

ana

pre 9 godina

bila sam bas, bas tuzna juce,a danas shvatam ;lepota tenisa [kao i zivota ]je upravo u tome. Nekad imas srece ,nekad nemas....vazna je IGRA...IGRA-sta drugo...

какве су ти мисли, такав ти је живот

pre 9 godina

(stevan, 11. oktobar 2014 15:44)

Јеси ли пробао да посетиш лекара? И ти се замараш остављањем глупих коментара. Чему потреба за тим? Немој да пратиш спорт, немој да читаш вести и све у реду. Пусти нас који имамо живот да га живимо. Ти седи кући и кукај.

sasa.r

pre 9 godina

(realno, 12. oktobar 2014 11:34),
Nevjerovatno je čovječe kako ne vidiš ispred sebe. Fed je u strašnom naletu a Novak u padu.Ovo , kako je igrao Nole protiv Feda ne obećava ništa dobro. Iza linije 3 metra sa mlakim udarcima, bez preuzimanje rizika, sa slabom kretnjom pozadi, čak sam ponekad mislio da Novak ne želi da trči za lopticom do kraja kao što je prije radio. Sa takvom igrom ispašće mnogo brzo i u Parizu i u Londonu.Novak igra previše pasivno protiv feda , i to svaki put. Sve pobjede novaka su bile na jednu loptu a realno Fed ga je imao i na Wimbldonu.Pogledaj danas Simona koji igra potpuno ravnopravan tenis sa Federerom ali brate kada mu dođe loptica na forehand opali je i to je to. Novak previše kontroliše udarce, mora nekad i pustiti ruku.Uz svo uvažavanje Federera , ako Novak bude igrao agrsivno i snažno kao protiv Berdika onda niko, pa i Federer, nema nikakve šanse.

mora kako "NIKE" kaze

pre 9 godina

Ovaj mec me podseca na finale Wimbldona 2013. kada je No1E morao da izgubi,da bi Britanac osvojio posle ' sto " godina a sada mora jer NIKE moraju da osvoje i Istocno trziste.
Strasno sta ti ljudi rade.
Jadan No1E sta je sve morao u karijeri da "ispusti".
Sa tobom smo Nole i kad gubis i kad pobedjujes

nesa gljiva

pre 9 godina

Setite se dobrih Krimi filmova. Sta kaze "mentor" svom "kalfi" policajcu... "Follow the money ,kid". UPUTSTVO : Ovo treba gledati iz ugla ATP i sponzora , a ne iz Noletovog.

zmajlav tarzanovic

pre 9 godina

Pirke mozes da pobedis ili izgubis potpuno je svejedno digao sam celu armiju protiv Kronosa jer nam ne trebaju pravi dinosaurusi opet...svidja nam se Zemlja ovakva kakva je sad...jbg

realno

pre 9 godina

Najsmesniji su mi ovi koji pricaju da je Novaku ugrozeno prvo mesto.
Samo zanima me od koga?
Od Federera koji ove godine ima 3 titule (1 masters i 2 iz serije 500).
Na godisnjoj listi Federer zaostaje a Novakom 1600 bodova.
Ovom pobedom je samo smanjio tu razliku za 240 bodova.
Ako osvoji titulu smanjice je za jos 400.
Samo sto nisam bas siguran da ce je osvojiti, jer Simon itekako zna da igra protiv Federera.
Od 6 do sada odigranih meceva Simon je dobio 2, a 2 izgubio u 5 setova.
Sigurno ce Simon dati sve od sebe da osvoji svoju prvu masters titulu.

Uglavnom ako i Federe pobedi i dalje ce zaostajati za Novakom 1000 bodova.
To znaci da bi morao da osvoji i titulu u Parizu a da Novak uopste ne igra pa da prestigne Novaka za citavih 10 bodova.
Sanse za Federerovu titulu u Parizu su ravne nuli, ali ako se i to cudo desi on bi morao u Londonu da napravi bolji rezultat od Novaka, sto je opet nemoguce. Gubio je u Londonu od Novaka i prosle i pretprosle godine - igubice i ove.

matematičar

pre 9 godina

"Đoković je tako propustip novu, TREĆU priliku da izjednači međusobni skor sa Federerom, pa sada Švajcarac vodi sa 19:17 u pobedama."Kakva je to matematika?

voja

pre 9 godina

Rodzer sa 34 godine leti i zabija. Novak u ovim godinama nece ni igrati. A ovde se ljudi pitaju ko je bolji?! I dan danas profesor na mrezi, duplo jaci na servisu i jos igra preciznije kad treba. A Novak je broj 1?! Da je Rafa zdraviji i da ne hoda po operacijama, a Federer bar dve godine mladji, Novak bi bio odlican treci,i ponekad dobio nekog od njih. Ali, i ovako se sve vidi.

stevan

pre 9 godina

Čime se vi zamarate, dok srpska privreda tone, ljudi gube poslove, Srbija u dugovima do grla, servira se tenis ne bi li srpskom sinu "uz rame Tesli" dali podršku u još jednom iscrpljujucem finalu. A da zaboravio sam, on već ima Teslu, ali u ovom slučaju psa. Čega se pametan stidi, time se budala ponosi.

Banezi

pre 9 godina

Dzordan: Mene je Bog poslao da budem najbolji košarkaš na svetu, Maradona: Mene je Bog poslao da budem najbolji fudbaler na svetu, Federer: Nisam ja nikog poslao :-)

igor

pre 9 godina

Da li sa Fedexom sada slavi i voditelj naseg Sport kluba, koji je strasno navijao za Fedexa proti Mejera koji tada trebalo da dobije Federera i koji ga je pregazio!!! Znao sam jos tada da ce deda koji se tada vratio iz mrtvih uzeti ovaj turnir!! To nema nigde na svetu, da voditelj Srpske televizije Sport klub navija za Federera koji sada moze Novaka da svrgne sa prvog mesta!! Jos jednom ,pobedom na Mejerom Fedex je osvojio ovaj turnir, a Novaka je iluzorno komentarisati, Beker je totalni promasaj i nije ni zasluzio da bude prvi!!

Sale

pre 9 godina

Kad Roger ovako servira ne mozes mu nista. Na WB je isto ovako gruvao ali je Novak odigrao strahovito i dobio ga. Novak los danas i sa takom igrom ne moze da dobije. Federer se uvek ali uvek posebno naostri na Novaka iz njega kulja pakost i mrznja to se vidi.

realno

pre 9 godina

Vimbldon i tri Mastersa. Meni dovoljno. Šta ima ''veliki'' Federer? Šta god Federer uradio do kraja godine, Nole ima najbolju sezonu od svih.

drago

pre 9 godina

Cekaj malo, je to onaj lagani, sretni zdrijeb za Cilica? Mislim ovi Simon i Federer koje je on otresao a oni tresu sve zivo ovdje? Jesu oni lagani zdrijeb.

Ona iz Srbije

pre 9 godina

Bravo Rodzer,bilo sta reci za ovog coveka kao i za Nadala je suvisno,njih dvojica su pokazali ko su i sta su. Sto se tice Djokovica, on jos ima i srece u svojoj karijeri,jer da samo Rafa nema problema sa povredama toliko cesto (uz Rodzera koji je jos uvek tu) Djokovic bi bio na nivou jednog Mareja,jer iskreno kvalitetnije od toga i nije.

Aleksandar I

pre 9 godina

Moram sebi da priznam, ali ipak je Federer najbolji teniser svih vremena...
Navijam za Djokovica svin srcem, ali moram jos jednom to da priznam...

Cole

pre 9 godina

Ajde Nole pokidaj ga, za istoriju,
za izjednačenje..., ne da bi bilo šta
nekom dokazivao, već zbog sebe i nas
koji verujemo u tebe, a neverama ne vredi
ništa pričati, oni će već ionako naći neki
debilni izgovor za poraz njihovog ljubimca.

VecVidjeno

pre 9 godina

Gubi ovo Nole. Kad god je trebao neki rekord da rusi, da osvoji Garos ili Sinsinati koji mu nedostaju, slomio bi se pod pritiskom..Tako će i danas biti,nažalost.

w.w.web. to-nus ljeb

pre 9 godina

Federer igra veoma dobro, to je više od činjenice, medjutim... Kada gledam ovakvog Novaka, pitam se da li on uopšte zaslužuje prvo mesto na ATP listi? A imam i odgovor: Prvi je po zaslugama (broj osvojenih poena), ali kako sada, ovog trenutka igra, ne zaslužuje ni treće, nekmoli prvo mesto. Sa neba se vidi da se mnogo, mnogo bolje kretao u meču sa Austrijancem. Mislim da će posle meča uzeti poduži odmor, jer PRVO mesto je važnije za nas, navijače, nego za njega! I baš me briga za krajnji rezultat ovog meča!

zabaaaa

pre 9 godina

Jujujujuju sta su ti srbi.. Strasan narod. Jedva cekaju neuspeh uspesnog čoveka. Jel vam sad lepse prolazi dan gubi djokovic 1:0 u setovima. Samo kako ce vam krivo biti kad Djokovic preokrene na 1:2. Slepci jedni!!!

realni

pre 9 godina

Kao i uvek kada je najvaznije nula. Covek osvaja turnire serije 500 kao nista ali Masterse i Slemove slabije malo. mucio se i prethodna 3 meca i onda ga je Federer oduvao kao i mnogo puta do sada. Najveci igraci pobedjuju na najvecim turnirima a nas Nole ih nazalost precesto gubi. Na nasu zalost istina je cesto bolna a mi i ne zelimo da je vidimo jer smo Nola izdigli iznad mesta koje realno zasluzuje.

Miloš

pre 9 godina

Новак-Српски шампион....видео сам му у очима на загревању да је потпуно спреман....за победу наравно.

dupla greška

pre 9 godina

Ovakvog Federera ne bi pobedio ni Federer iz najboljih dana, Nole nije loše odigrao. Svi koji prozivaju Nadala za doping zar se ne pitaju kako se može ovako igrati u ovim godinama.

Melenci

pre 9 godina

blago onima koje boli da ne kazem sta za obojicu i blago onima koji navijaju za Federera u inat Noletu.Ovo je njihov trenutak radosti,ali samo trenutak.Garantujem da Federer vise nikada nece pobediti Noleta.Danas se desilo jer prosto Noletu je cela godina torbulentna puna dogadjanja i fokus je oslabio.Imam pravo sve da tvrdim jer sam i na poceku turnira u Kini rekla da samo Federer moza Noletu na crtu.Inace sve mi jasno da je ovo sport i da se dogadjaju i porazi ne samo pobede,ali jos ne mogu da se smirim.

ja

pre 9 godina

Ovaj Federer ima srece kao niko. Prvo se naosvajao do 2008. protiv boranije, a sad ima sansu za br 1 pored povredjenog Nadala i trudnog Novaka. I to sve BEZ GREN SLEMA! Koji sreckovic!

lola

pre 9 godina

Ajmo realno! Dao bi Federer sve svoje titule ove godine, i prvo (eventualno) mesto pride, za onaj Noletov Wimbledon letos. Da se ne lažemo!

andrijano

pre 9 godina

bolji je teniser od federera ali ima ocigledno neki kompleks od njega.a federer ima takodje kompleks od novaka samo sto se on ne nervira nego to pretoci u dodatni motiv....zao mi je nole ovog puta si nadigran...

golub

pre 9 godina

Sada će da krenu navijači Rodžera Federera da pljuju po Novaku, najboljem sportisti Srbije ikada. Jadno je da neko može da navija za njegovog protivnika. Nole, idemo dalje. Biće još tofeja za tebe I radosti za nas.Trajaće I Novak kao I Rodžer jako dugo jer njemu je tenis sve, a on nama njegovim iskrenim navijačima. Nedaj se No1e.

Balkanac

pre 9 godina

Ocigledno se radi na tome da se RF vrati na mesto No1 odakle ce se povuci u legendu.
Apsolutno sam siguran da je Novak igrao sa 50% svojih mogucnosti.

kili

pre 9 godina

Kako se stvari okreću u životu! Ranije je Nole pobedjivao Federera a ovaj uzimao gren slemove, a sada obrnuto. Nole uzima slemove a Federer ga pobedjuje na nebitnim turnirima.

istocni komsija

pre 9 godina

federer kao da tempira formu za noleta ,uvijek je posebno nalozen protiv njega a i ne lezi mu.kad god se on upetlja u nekakve rekorde,novaku se stisne ruka. vecu gorcinu od poraza stvara prepoznatljiva patetika naroda koji on toliko promovira ,pa se pitam s cime ste to zasluzili?! uz novaka u dobru i zlu!!!

Sponzor

pre 9 godina

Federer otac,Bog,covek zvani cip end cardz,steta sto je ove godine najvazniji mec izmedju njih dobio Djoka,inace da je FedEX imao srece danas ne bi bilo 19:17 nego 21:15 za kralja tenisa

Stara škola

pre 9 godina

Mislim da Nole nikada ne sme da napravi grimasu, nikada ne sme da se začudi, nikada ne sme da odigra osrednje, nikada ne sme da ima loš ritern, nikada ne sme loše da servira, nikada ne sme da izgubi i nikada ne sme da uzme odmor i da malo brine o sebi...
Kakav smo narod, dobro još postojimo kao nacija!

n

pre 9 godina

Vidim da su se hejteri nadali, čekali spremno i dočekali. Drago mi je da im je nešto ulepšalo popodne.
Cenim da je ključ meča bio u tome što je Nole bio mnogo stisnut, što se dešava već treći put kada ima šansu da izjednači skor protiv Rogera. Uporedite samo partiju pre nedelju dana protiv Berdiha. A Federer spašavao 5 meč lopti protiv Majera prekjuče. Znači glava je mnogo bila u igri. Ne oduzimam Federeru od pobede, igrao je sjajno, samo šteta što i Novak nije igrao na nivou, imali bi smo još atraktivniji meč, verovatno tri seta i klackalicu, kao na Wimbledonu..

ROGER FEDERER FAN

pre 9 godina

Navijam za rogera odavno i mogu reci da ovaj nivo igre ni novak iz 2011 ne bi ispratio ... kako je danas sve funckionisalo bravo bravo steta za wimbledon nece se vratiti to finale nikad ... doduse 5 setova velika stvar protiv novaka ali ostaje gorak ukus ipak nadam se prvom mastersu u sangaju sutra ujutru znam da to mozes let s go roger let s go

Negativni

pre 9 godina

Nažalost, moramo priznati jednu stvar. Da je "deda Rodja" mladji pet godina, ne bi se Nole naosvajao turnira. A mesto br.1 mogao bi samo da sanja.

verovatno je promenio misljenje

pre 9 godina

Ako ćemo realno i pošteno, ako Federer završi na No 1 bez slema, biće to nezasluženo. Realno.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (icko, 11. oktobar 2014 16:52)

Svojevremeno je upravo on komentarisao da onaj ko ne osvoji slem u sezoni ne zasluzuje da bude No 1.

veliki strumf

pre 9 godina

Strasnih 4 gemova, a onda neocekivan pad Novaka u petom, nekoliko velikih gresaka i brejk. Nadam se da Federer nece moci jos dugo da servira ovako, kao masina.

v

pre 9 godina

Kao i obicno. Ja sam do kraja verovala u preokret, bio je tu negde, nije se dalo. Malo srece bi pomoglo, ali mislim da je stegnutost odlucila ovaj mec. Tenis pred kraj je bio fantastican, zaista. Federera ne volim, ali mu uvek skidam kapu, servirao je kao lud, bio agresivan, zasluzio je pobedu. Ovako je bombardovao i na Vimbldonu, njegovoj omiljenoj podlozi, ali kad se podvuce crta ipak je Novak dobio najvazniji mec izmedju njih dvojice ove godine. Steta za Sangaj, ali evo, zahuktava se borba za prvo mesto, bice zanimljivo. Idemo Nole, spremi se za kraj sezone, ipak vise zasluzujes broj jedan na kraju ako gledamo rezultate ove godine. Srecno.

matematičar

pre 9 godina

"Đoković je tako propustip novu, TREĆU priliku da izjednači međusobni skor sa Federerom, pa sada Švajcarac vodi sa 19:17 u pobedama."Kakva je to matematika?

Kezman

pre 9 godina

Samo cu reci da sam vise nego RAZOCARAN! Ne mogu da verujem da decko vise nema motiva uopste, vidi da gubi i da ne moze da preokrene i uopste ne pokazuje zelju da nesto promeni? Kad vidim onu njegovu smusenu facu ubio bih se...Federer te sa 33 godine dobija, smorio sam se.
.

Simke

pre 9 godina

Sad će Novak malo da besni, lupa ormarić u svlačionici, dernja se na tim, jer je emotivan jako, a kad se smiri, pustiće koju suzu, i na kraju, zvaće Jelenu da ga uteši, da mu kaže kako će sve biti ok...
Ali pobede se računaju i pamte, Novak je veliki šampion ali Nadal i Federer su daleko iznad njega... to je činjenica koju je jako teško priznati i shvatiti.

Goran

pre 9 godina

Na ovim stranicama Federera penzionisu vec nekoliko godina a on deeere naseg Noleta u svim vaznim mecevima u 33 godini zivota. Novak je nas ali jedan je Federer. Nole je u posljednjih nekoliko godina(njegove najbolje teniske godine) izgubio sve meceva protiv Federera kad je trebao da obori rekorde u broju uzastopnih pobjeda ili da vec jednom izjednaci skor pobjeda - poraza u mecu sa njim ali ne ide. Zato je Federer to sto jeste. Nole je velik ali ne dovoljno da ugrozi Federera i Nadala. Steeeeta a imao je tpliko sansi.

Bagzi

pre 9 godina

Krivo mi je sto Fed ovo dobi bez da se pomicio i bez neke vrhunske igre. Stvarno je Nole car u poklanjanju trofeja. Jes da mi pokida zivce ali sta da se radi.

zoran

pre 9 godina

Rodzer je daleko najbolji i najkompletniji ograch ikada.
Koji cas tenisa je odrzao Novaku, ono je za udzbenike.
Novak, na prvom mestu, ima kompleks od Rodje. To s etesko prevazilazi.
Nadal je pokazao svima kako se Rodja dobija...ubijes mu bekhand starnu dok te ruka ne zaboli, ali ne. Novak hoce da se nadigrava, a ovaj i sa 35 god. je daleko tehnicki bolji od naseg momka. Novakov Ego ne dozvoljava da odigra Rafinu igru i zavrsi bez problema. Zato ce ovaj da ga dere i sa 50 god. starosti.

Rodja u Novakovim godinama je drao sa takvom superiornoscu da je bilo smesno gledati.

mora kako "NIKE" kaze

pre 9 godina

Ovaj mec me podseca na finale Wimbldona 2013. kada je No1E morao da izgubi,da bi Britanac osvojio posle ' sto " godina a sada mora jer NIKE moraju da osvoje i Istocno trziste.
Strasno sta ti ljudi rade.
Jadan No1E sta je sve morao u karijeri da "ispusti".
Sa tobom smo Nole i kad gubis i kad pobedjujes

Povratak u realnost

pre 9 godina

E sad ce lepo Nole da se porađa za vreme turnira u Bazelu i Parizu, pa cu ga pitati kad ce povratiti prvo mesto. Federer uz sve to igra i finale Dejvis kupa gde takodje moze da dobije nove bodove. Skini kapu i Federeru i Nadalu i reci da im jos nisi dorastao. Novak je veliki igrac, ali nije najveci. Za sada. Budimo realni.

cacanin

pre 9 godina

Krecu pljuvaci, ljudi koji nemaju zivot da pljuju jednog od najboljih sportista danasnjice Novaka Djokovica... Kad Novak pobedi bude 100-tinjak komentara a evo sad puta 3. Kakav smo mi narod.

hurricane

pre 9 godina

Svaka cast Rodzeru, bio je bolji danas i pokazao zavidnu kolicinu elegancije. Nenadmasan je u tome.
Ipak bih da podsjetim, Nole je protiv Federera dobio najvazniji mec ove godine, finale Vimbldona, i jos 16 drugih meceva u toku karijere. Veci broj pobjeda ima samo Nadal. Mislite o tome pljuvaci.

pajseri

pre 9 godina

Nije problem sto igra lose, problem je njegovo ponasanje. Malodusnost, iscudjavanje sto njemu ne ide a federer pogadja, stalno gledanje u Bekera i pravljenje grimasa. Nadam se da ce da se trgne malo, malo hrabrije da pocne da veruje u svoje udarce.

Septicar

pre 9 godina

Pa gde ce ti dusa Rodzer, da tako ladno razbijes PRVOG OCA JOS NERODJENOG DETETA U ISTORIJI COVECANSTVA??? Stvarno si bezdusni Svajcarac sa sve svojih CETVORO DECE???

hahaha

pre 9 godina

@realno
Veliki Federer moze do kraja godine uzeti jos 2 Mastersa, Zavrsni Masters u Londonu i Dejvis Kup. Sasvim dovoljno.
A sto se GS tice, ima ih 10 vise od Novaka. Ukupno ima skoro dvostruko vise titula od Novaka. Sasvim dovoljno da on bide zaista veliki, a Novak ni blizu.

zlatiborac

pre 9 godina

Novace, samo napred. Danas nisi pobedio, pobedices drugi put. Ne osvrci se na zlurade komentare od ne vaspitanih Srba i komsiluka (Hrvati, Bosanci idr). Zemlja zapustena, prljava, pokradena (sve zemlje balkana) a oni ovde pljuju uspesnog, sposobnog choveka. Zato je Balkan tamo gde jeste a ti tamo gde zasluzujes. Ne okreci se sine.

kinez

pre 9 godina

imao sam osecaj da Nole nece igrati finale i bas zbog toga nisam kupio kartu za finale...voleo bih da me je taj osecaj izneverio. ako nista, dobro je to sto sam ustedeo 1000 juana

sasa jokic

pre 9 godina

Na zalost Roder ce najverovatnije zavrsiti karijeru sa pozitivnim skorom protiv Novaka, najvise zahvaljujuci Novaku.
Rodzer je danas izasao sa planom igre, a Nole je statirao i cudio se sta ga je snaslo. Tako da je rezultat apsolutno realan i zasluzen.

pecam te ko majmuna

pre 9 godina

(realni, 11. oktobar 2014 18:00)

Zašto kažeš 'naš Nole', kad se vidi da nisi Srbin. Brukaš se Braculj, brukaš se, aahahaha...

Bruka

pre 9 godina

Nole bruko!!! U najvaznijem trenutku ovogodisnje sezone gubis od polupenzionera u vec trecem pokusaju da izjednacis u duelima sa Federerom. Kada se tome dodaju brojni porazi u grand slam finalima, moze se zakljuciti da ces ostati zapamcen kao najbolji srpski teniser, ali u svetskim razmerama daleko od trona. Sve je krenulo nizbdro posle 2011.godine i raskida saradnje sa doktorom Cetojevicem. U 34.cetvrtoj godini ces biti teniski penzioner, a ovaj te odrao tri puta ove godine. Zalosno!!!!

to nole

pre 9 godina

federer je izmislio tenis za djokovica, 6god stariji i dobije ga, u svakom mecu mu radi probleme, sta vise i kome nije jasno ? djokovic je prvi samo zato jer je konkurencija ocajna, wavrinka, cilic osvajaju gs naslove, najgora konkurencija ikad u povijesti tenisa, kad federer ode u mirovinu tenis ce pasti na razinu odbojke na pijesku

drago

pre 9 godina

Nije mi niko odgovorio, pa se nadam da neko hoce. Da li i dalje stojite kod te tvrdnje da je Cilic sretno i nezasluzeno osvojio US Opena a potukao je rivale od kojih ce dvojica igrati sutra za titulu, treci je igrao prosli tjedan a cevrti (njegov suparnik iz finala) je osvojio zadnje 2 titule. I ako da, zasto? Obrazlozite to malo bolje.
Hvala :)))

a dao je mnogo

pre 9 godina

nije osvojio us open, nije osvojio ni atp shangai, al najbolji je jelda ? to je sve vatikan kriv sigurno hahaha
(nole legendo, 11. oktobar 2014 15:55)

Pa ni Federer nije osvojio USO a nije ni Wimbledon a ni AO ni RG i ? Nije osvojio ni Madrid, Rim, MC,Miami,IW , sve bitno uzeli su drugi i? Znaci li to da treba osporiti i njemu sve sto je uradio do sada kao sto se rugas Djokovicu? A trenutno jeste najbolji jer je prvi na svetu.I na to mesto je dosao zasluzeno svojim pobedama i onim sto je osvojio a ne zato sto je iskoristio neciju povredu kako uporno pokusavate da proturite. Izgubio danas ,pa sta ? Niti ce svet prestati da postoji niti to moze ponistiti sve ono sto je Nole dao ovom sportu.

dobar meč

pre 9 godina

@icko
Pa bas i nece, ako osvoji Sangaj, London i DC bice sasvim zasluzeno. U svakom slucaju vise je on zasluzio nego npr. Vavrinka, iako je Vavrinka ove godine osvojio jedan GS. Da ne pominjemo Cilica...
(@, 11. oktobar 2014 17:15)


A jel više zaslužio od Novaka?

Данац

pre 9 godina

Zalosno, ali bez obog mira u sebi, nema Novak sanse sa Fedex-om, zao mi je, ali psihologija je majka.....bice tesko drzati 1. Mesto jos dugo.

banja luka

pre 9 godina

Razocarani jesmo, i tuzni, neko ovo dozivljava i kao licni poraz ali to nije razlog da se ne cestita Federeru ili omalovazava i vredja Novak, jer je on i dalje najbolji teniser na svetu. U povedi se ne uznesi, u porazu se ne ponizi...

zile

pre 9 godina

Sve strucnjak do stucnjaka,sve Wilander do Wilandera!Kad pobedi u nebesa kad izgubi pljuj po njemu!Napred Nole i do kraja godine ostani br 1!

Milan

pre 9 godina

Nole je najbolji srpski sportista u istoriji, i kako god ovaj mec da zavrsi nema niko pravo biti ljut na njega. Ali ja ne mogu da se ne otmem utisku da je Nole mnogo bitnih meceva izgubio od Federera. Svakako najznacajniji 2011. u polufinalu RG, ali i kasnije kada je Nole imao priliku da izjednaci mesjusobni skor, svaki put bi izgubio od Federera i zato sam imao osjecaj da ce da izgubi danas. Nadao sam se da nece ali dosadasnji tok meca govore da ce se sve ovo ispostaviti kao tacno, ukoliko Nole ne krene bolje da igra.

Statistika

pre 9 godina

Sima

Rodzer u Bazelu ako bude igrao ne dobija mnogo poena posto je prosle godine izgubio finale a turnir je iz serije 500. Dovoljno je da Novak i Pariz i London igra barem finale prvo mesto na ATP mu ne moze izmaci pa cak i Pariz polufinale.Davis cup ako Svajcarska osvoji Federeru donosi 250 poena

zmajlav tarzanovic

pre 9 godina

Pirke mozes da pobedis ili izgubis potpuno je svejedno digao sam celu armiju protiv Kronosa jer nam ne trebaju pravi dinosaurusi opet...svidja nam se Zemlja ovakva kakva je sad...jbg

kina

pre 9 godina

I konacno razbijena jos jedna iluzija.
Videlo se danas koliko je Rodzer popularniji od Novaka i u Kini. Apsolutna dominacija u svakom pogledu.

Lexx_nl

pre 9 godina

Треба признати да је Федерер одиграо јако концентрисано и фантастично добро. Све честитке на приказаној игри и побједи.
Новак једноставно није могао да уђе у ритам због брзине размјена удараца и честог Федереровог излажења на мрежу. Тај недостатак ритма и рекао бих и свјежине (како се дало примјетити и у јучерашњем мечу са Ферером) га је коштао могућности да у неким јако повољним ситуација дође у прилику да озбиљније припријети. Недостало му је и подршке из бокса која му је била потребна да се тргне. Имам утисак да се и он сам у једном моменту у опхођењу са својим боксом на то жалио..
Шта да се ради, остаје жал на пропуштеној прилици да се обезбиједи мјесто броја један за крај године. Желим му да се сад добро одмори, дочека и заједно са Јеленом прослави рођење дјетета.
А онда да се добро спреми и покаже ко је најбољи тенисер свијета. Срећно Ноле!

nesa gljiva

pre 9 godina

Setite se dobrih Krimi filmova. Sta kaze "mentor" svom "kalfi" policajcu... "Follow the money ,kid". UPUTSTVO : Ovo treba gledati iz ugla ATP i sponzora , a ne iz Noletovog.

Zuja

pre 9 godina

Djokovic igra dobro i dva tri losa servisa i ode prvi set. Sad ce da ga juri i juri pa na kraju pukne. Uvek kad treba da odigra neki mec za izjednacenje, za 20 masters za prvo mesto on pukne i sad ce da pogura Rodzera da odigra za trofej koji nema. Tako je Nole pokloni svima po nesto zaista si pravi kavaljer. Tesko ce zadrzati prvo mesto do kraja sezone i verovatno propusta masters u Parizu. Federer ima priliku da postane prvi teniser koji ce bez GS da bude prvi na kraju godine. Zaista neverovatno.

neznani junak

pre 9 godina

Kad se Federer navali na Novaka to je da covek pukne od muke i sekirancije.. valjda mu nema nista lepse u tim godinama nego da pobedi Novaka sto je i razumljivo. Nedaj se Nole. Rodzer svaka cast. Da nisi bio to sto sve jesi nebi ni Novak bio ovo sto jeste i sto ce biti bar jose 5 godina. Mlada pokolenja nemanu sanse da ga pomere sa trona sem Nadala ako bude zdrav.... NAPRED NOLE...

veliki strumf

pre 9 godina

E moj Nole, kad te dere deda. Neverovatno koliko ne moze da izjednaci. Imao je Nole podosta polusansi, ali ga je forhend vise puta izdao. Takodje, cesto je slao krace loptice u bitnim trenucima, a Federera je forhend sluzio kao nikad. Oteraj Nole tog Bekera, cemu ti on sluzi covece? Ama bas nicemu, jedan jedini element igre nije unapredio. Naprotiv. Sad se prvo mesto ozbiljno ljulja, narocito sto ce zbog porodjaja verovatno propustiti Pariz, a ko zna u kojoj ce formi biti u Londonu. Cudo bi bilo da Federer sa 1-2 mastersa i bez GS bude prvi na kraju godine.

Electro

pre 9 godina

Kad se bude resio ovog Bekera, pocece da igra i pobedjuje kao nekad! Ne mogu da ga gledam vise u lozi, ne znam cime je doprineo u Novakovoj igri?! Umesto da napreduje sa njim on samo nazaduje. Vajdu uz sebe i eventualno jos nekog NOVOG strucnjaka u timu, samo se otarasi ovog Bekera, koji ne radi nista osim sto izbaksuzira svaki put svojim prisustvom!

DV

pre 9 godina

Ajmo sada Novakovi pljuvači :D Stvarno ste bezveze, navijam za Novaka i žao mi je što je izgubio ali izgubio je od Federera koji je danas bio bolji, to se mora priznati... i šta sad, bice bolje drugi put. Uz Noleta i kad pobjedjuje i kad gubi ;)

Sremac

pre 9 godina

Bravoo maaaajstore!
Rekao sam juce da je Fed Exp style jedini koji moze trenutno za zaustavi Novaka, kao i da mora da popravi procenat drugog servisa ukoliko zeli u finale, sto se i dogodilo.
Pa sta reci, Novak po malo i van balansa u nekim trenucima ali Federerov bekhend je zaista funkcionisao sjajno a to sam i juce naglasio.
Praticno cele sezone, negde od promene reketa i trenera je to krenulo uzlaznom putanjom.
Inace, dosta i nerezonskih izlazaka napred, cak i smesnih, ali kapa dole za hrabrost da i u kljucnim momentima to radi kao i na mec lopti.
Po meni ima malo problem sa anticipacijom ali na njegovu srecu, u kljucnim momentima ga je procitao. Savrseni gem u prvom setu.
Sve u svemu, perfektan mec Rodzera i to je onaj pravi on kada mu je sasvim dovoljan po jedan brejk u svakom setu. Nije dozvolio ni jednu brejk loptu protiv najboljeg ritern igraca mozda i u istoriji, iako je cesto i srljao napred. Do duse, vise na Djokoviceve servis gemove.
Jos jednom, svaka cast velikom RF i neka se sada jave oni majstori za nekakve biciklove i sluzbenici PIO fonda!
Dok izvesni teniski strucnjaci pisu takve budalastine, on covek polako nagriza prvo mesto na ATP listi.
Pozdrav svim pravim ljubiteljima tenisa sa ovog sajta kao i objektivnim komentatorima!

maxim

pre 9 godina

Novak Djokovic covek sa najboljim riternom kojim u najvaznijim mecevima tesko ili nikako oduzima servis protivniku.(Vidjeno danas i jos dosta puta od 2012 g.)
Novak Djokovic covek sa najboljim bekhendom koji je postao jako nestabilan vec 3 godine.
Novak Djokovic covek sa najboljom bekhend paralelom koja je redja od snega u pustinji. Vidja se na svakom 10 mecu po komada jedan,naravno protiv nekog top56 igraca.
Novak Djokovic covek kojem je igra na mrezi,smec ispod svakog proseka.
Dragi Nole ja nemam pojma o tenisu ali imam oci.Pocni da udaras tu lopticu kako si nekad(2011) znao.Lepo je sto znas da napravis spagu i imas kondicije za 5 sati igre ali tenis se ne igra na vreme nego na poene.Evo danas si pociscen sa sat i po.
Treba da ides po vinere,da skracujes poene tako a ne da ides na mrezu jer to neces nauciti,jednostavno nisi talenat za igru na mrezi.Jeste danas nisi ni isao na mrezu ali si sa osnovne linije slao mlake lopte kao sto to radis vec 2-3 godine.
Vreme je opet da kazes DOSTA! Kao i one 2010 godine.

Marko

pre 9 godina

nole igra stvarno lose, al uvek protiv federera!
(Boki, 11. oktobar 2014 14:58)

Mozda ovaj drugi jednostavno bolje igra, pa ti deluje da Novak ne igra kako zna?

tateti

pre 9 godina

Reci mi Nole majketi zasto ritern na drugi u servis polje vracas? Roger igra super, sve to stoji ali Novak igra katastrofalno. Ne pise mu se nista osim poraz i opet minus u medjusobnim duelima.
(Jovica Marjanovic, 11. oktobar 2014 15:23)

Ko ti je taj Majketi?

Adi

pre 9 godina

Federer je najbolji u istoriji ovog sporta Ne treba biti Nole razocaran kao da je sramota izgubiti od Fedexa i Nadala jednostavno Roger kad ima svoj dan a imao ga je danas ne moze ga niko pobijediti u svakom slucaju po meni su ovo dva najbolja tenisera svih vremena bez obzira sto rafa ima vise gs titula od Noleta Nole je kompletniji igrac i mora osvojiti jos koji gs do kraja karijere a kada Roger ode u penziju to ce biti kao basket bez Jordana formula bez Sumahera i box bez Tajsona znaci velika praznina

Jovica Marjanovic

pre 9 godina

Reci mi Nole majketi zasto ritern na drugi u servis polje vracas? Roger igra super, sve to stoji ali Novak igra katastrofalno. Ne pise mu se nista osim poraz i opet minus u medjusobnim duelima.

Oskar

pre 9 godina

Leonardo Majer oduzeo titulu Djokoviću. Leonardo, Leonardo.........

Federer je u prvom kolu protiv Leonarda igrao slabo, ali onda protiv Bautiste, Benetoa i Djokovića igra najbolji tenis što je ikad igrao u svom životu. Tolike godine gledam tenis i nije mi jasno šta ovo čovjek radi. Procenti servisa 80 posto, ritern strašan, ne griješi nikako, igra nenormalno. Nikad ništa slično nisam vidio.

Vlastimir

pre 9 godina

Стара је изрека да су и порази саставни дeо живота. Међутим, изненађује страшно добра игра Федерера. Кад су многи очекивали да ће Швајцарац да пада у игри, он се вратио и игра као у најбољим данима.

ШТЕТА за Новака.
Овим мечем су се решавале многе ствари.

- Ноле је могао да изједначи резултат у међусобним мечевима на 18:18. Није успeо и Федерер опет има две победе више.
- Друго, угрожено је прво место Новака на АТП листи.
- Треће, смањиће се број недеља на којима је Новак био први на свету.
* Дакле, све је угрожено, мада није још и изгубљено....

Једноставно - није могао да се одупре одличном Швајцарцу. За тако нешто била је потребна много боља Нолетова игра, али ње није било.
Чим сам видeо да је у Шангају Бекер уместо ВАЈДЕ, посумњао сам у добар резултат за Нолета!

pozdrav

pre 9 godina

@Ovakvog Federera ne bi pobedio ni Federer iz najboljih dana, Nole nije loše odigrao. Svi koji prozivaju Nadala za doping zar se ne pitaju kako se može ovako igrati u ovim godinama.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dupla greška, 11. oktobar 2014 16:06)

Federer igra najlosije ikad, dovoljno je reci da nije osvojio gs naslov 2god, ali i takav stari (33god) federer na zalasku karijere je bolji od djokovica (27god) koji je prvi igrac i u najboljim teniskim godinama, pametnom dosta, federer je bolji igrac od djokovica, federer je najbolji igrac u povijesti tenisa!

Starc Milija

pre 9 godina

Ma, razočaran sam. I više od toga. Ovo nije tenis prvog na Svetu. Od početka bezvoljan, bez plana i oštrine, vraćanje po sredini(posle nekoliko neiznuđenih grešaka). To, po sredini najviše odgovara Federeru. Ovi letargični periodi noletove igre su sve češći. Pa, Kukuškin (zamislite: Kukuškin!) je trebalo da ga pobedi u osmini. Videćete šta će se desiti sutra. Ima sipljivi Simon da lagano pobedi Federera.
Zamalo da zaboravim - žuti kvazi trener iz boksa - VAN!!!

aahaha, sisići Miroslave

pre 9 godina

@realno
Veliki Federer moze do kraja godine uzeti jos 2 Mastersa, Zavrsni Masters u Londonu i Dejvis Kup. Sasvim dovoljno.
A sto se GS tice, ima ih 10 vise od Novaka. Ukupno ima skoro dvostruko vise titula od Novaka. Sasvim dovoljno da on bide zaista veliki, a Novak ni blizu.
(hahaha, 11. oktobar 2014 17:14)


Opet te pecam kao šarana, hi, hi...

simke

pre 9 godina

Cestitke Rodzeru,odigrao je sjajno....Ovo su dva vrhunska igraca,nekad dobije jedan,a nekad drugi.To je sport....Ali mislim da bi bilo za Novakovu karijeru bolje da otpusti Bekera,nista mu dobro nije donio...Uglavnom bice bolje,vazno je da Nole sledece godine osvaja gren slemove.

Svi nas mrze

pre 9 godina

Da vas podsetim samo da Federer ima 7 vimbldona nasuprot Djokoviceva 2. Tako da svi vi koji mislite da Rodzer sada zali zbog necega ocigledno ne znate nista. Cvovek je ostvario sve sto se moze ostvariti u tenisu i on sada igra opusteno, uziva u jos ovih godinju-dve koje ce provesti na terenu.
Moze da prica ko sta hoce ali on jeste najbolji teniser svih vremena i to niko ne moze da mu oduzme. Moda bi mogao Nadal da je zdraviji.

zelenizub

pre 9 godina

Nema bekhend paralele, nema ni pobede. A nekada njegov omiljeni i najbolji udarac... Sad me nekad prosto nervira kako Novak igra, i kad gubi i kad pobedjuje.

biljana

pre 9 godina

Obozavam Novaka, gledam ga od malih nogu, ali sa ovakvom igrom ni ne treba da bude prvi. Sve mu je islo na ruku - Rafina povreda, pa Rafina bolest,... a on je dozvolio da se za prvo mesto bori sa covekom koji je bio 7000 bodova iza njega!!!

Milan

pre 9 godina

Mene cudi cinjenica da Federer zaista odlicno igra protiv Noleta, i uvijwk djeluje motivisano ali to je i razumljivo, jer u tim mecevima zeli da pokaze da je jos uvijek tu i da ga ne treba otpisivati. Danas je zaista bio bolji, fantasticno je servirao i zasluzeno pobjedio. Tebi Nole svaka cast, ne moze uvijek ni da se pobijedi. Nije odigrao kako zna, izgubio je, pa sta? Ni prvi ni zadnji put, nemojte nista lose o Noletu, kad ga ne bude vise vidjecete da ste grijesili...

NI

pre 9 godina

Federer je bio izvanredan, Novak samo dobar.

Napadajuci iz svih oruzja i sto prije, Federer je unervozio Novaka i nije mu dao da udje u ritam. Takav Novak, pun sumnji u sebe, nije imao sansi iako je igracki bio gotovo ravnopravan.

No kad sumnja u sebe, povremno, olako izgubi svoje servis gemove. Oba servisa gema je izgubio zahvaljujuci svojimm greskama a ne sjajnoj igri Federera. A kad Federer servira preko 70% prvog, ne mozes mu olako davati sopstvene servis gemove.

Iako je Federer imao i odlicnu taktiku i odlicnu ekzekuciju, nije ima i totalnu igracku nadmoci. U prvom setu je imao 19 izlazaka na mrezu i samo 9 osvojenih poena. To je u principu nedvoljno. No ti izlasci na mrezu, kombinovani sa napadima i BH i FH, su ucinili da Novak ima osjecaj da nije u kontroli. Otuda svi problemi.

Da je bio jako motivisan, da mu misli nisu dijelom na ocekivanu prinovu, vjerovatno bi nasao nacina i energije da se trgne.

Federer ne moze bolje od ovoga, Novak moze. Zato mislim da poraz ne bi trebao biti zabrinjavajuci.

micko

pre 9 godina

Steta,Novak odigrao ocajno,ali nema veze,bice bolje.Naporno si radio Novace,zato brze bolje prigrabi i osiguraj to prvo mesto.Napred Novace

TurboNator

pre 9 godina

OK svaka čast 'dedi'', igrao je super. Ali Novak je bio jako los, bezvoljan, negativan stav... To je jedan (veliki) od razloga za losu igru. Inace normalno da ce Roger da igra super ako mu šalješ mlake udarce po sredini i jos mu pokažeš kako si bezvoljan i neraspolozen??? Pa samo mu daje samopouzdanje, umesto da ga je napao od početka...

Takticki jako lose sa Noletove strane - a odlično sa Rogerove!

karamba

pre 9 godina

Sa ovakvom ultradefanzivnom igrom,Novak nema šta da traži ni protiv Federera,niti Nadala.

Mnogo se brate mili brani,što jeste,jeste.
Jako malo je bilo kontri tj.tranzicije u igri i iskreno,iako sam vatreni Novakov navijač,ovakva njegova igra mi se uopšte ne svidja!

Onu igru iz 2011-te,bilo je milina gledati,stalna inicijativa i crtanje po terenu...Mora to mnogo bolje.

bojana

pre 9 godina

nadam se preokretu, ali Fed je sjajan, a Nole uvek ima psiholoski problem kad igra sa njim, pogotovu ako treba da ostvari neki rekord ili tako nesto.

ssasa

pre 9 godina

dok je sa ovim Bekerom nema ništa, neznam šta izvodi s Vajdom!
Gde ide to da imaš dva trenera, jedan ovako, drugi onako, il se odluči ili nema šta da tražiš nadalje! Vidiš da te svi čitaju!

Borky

pre 9 godina

Servis volej preljepo al ipak za tenis 2014 godine da se sa tim pobjedjuje broj 1 je po meni velika sramota. Npr. Nadal bih platio da ovo neko igra protiv njega. Stvarno obozavam Novaka al me toliko njegova psiha nervira da je ti strasno. Bice mu zao kad zavrsi karijeru i pogleda kakve je on meceve gubio.

nazalost

pre 9 godina

vec neko vreme mi je tesko gledati NOleta, to moram sebi da priznam. Bio sam zaista napaljen na njega dolazio sam dva puta u Srbiju na Davis cup, isao sam u Pariz, Roterdam da ga gledam, budio sam se nocu da ga gledam na TV itt. Ali, osim povremenih bleskova, njegova igra ne napreduje, sanse da u medjusobnim duelima pretekne Federera i Nadala su propustene... mozda osvoji jos neki Gren slem, ali meni vise nije zadovoljstvo da gledam njegovu igru. Mozda to sve namestaju sponzori, ne znam, ali definitivno cu ga mnooogo manje gledati u buducnosti.

beard_game

pre 9 godina

Prestao sam da gledam košarku kad se Džordan povukao posle 6.titule sa Bulsima.Ona sam ponovo počeo kad se vratio u Vizardse.Onda sam opet prestao i NBA ne pratim već 10 godina.Tako ću da prestanem da gledam tenis kad se Federer povuče.To neće više biti to.

Mek

pre 9 godina

Nema veze. Dobio ga je Novak u finalu Vimbldona, što je mnogo važnije.

Federeru skidam kapu. Igra čovek lep tenis. U intervjuu posle meča, Federer je rekao da ne očekuje da će prestići Novaka do kraja sezone. Bio bi zadovoljan da pobedi Simona sutra.

I još nešto - ovaj Beker je bio dobar samo za Vimbldon, što sam i očekivao čim je postao trener Novaku. Beker je tri put osvajao Vimbli. Za ostale turnire samo Vajda.

haha

pre 9 godina

da je bio vajda pobjedio bi djokovic haha a da je beker bio 2009. protiv roddicka u australiji dobio bi novak haha a da nije mozda bolji federer ? ili ja pricam gluposti

Sima

pre 9 godina

Novak je mogao vec sad da obezbedi prvo mesto, a ovako ce verovatno morati da igra u Parizu. Federer ce dodatno osvojiti bodove u Bazelu i finalu Dejvis kupa, uh kako bi dobro bilo da sutra Simon dobije. Ali nema nista od toga, dobija Rodzer 100 posto, Novak ce biti prvo samo ako odigra makar finale Pariza, bice tesko, srecno Nole.

realno

pre 9 godina

Najsmesniji su mi ovi koji pricaju da je Novaku ugrozeno prvo mesto.
Samo zanima me od koga?
Od Federera koji ove godine ima 3 titule (1 masters i 2 iz serije 500).
Na godisnjoj listi Federer zaostaje a Novakom 1600 bodova.
Ovom pobedom je samo smanjio tu razliku za 240 bodova.
Ako osvoji titulu smanjice je za jos 400.
Samo sto nisam bas siguran da ce je osvojiti, jer Simon itekako zna da igra protiv Federera.
Od 6 do sada odigranih meceva Simon je dobio 2, a 2 izgubio u 5 setova.
Sigurno ce Simon dati sve od sebe da osvoji svoju prvu masters titulu.

Uglavnom ako i Federe pobedi i dalje ce zaostajati za Novakom 1000 bodova.
To znaci da bi morao da osvoji i titulu u Parizu a da Novak uopste ne igra pa da prestigne Novaka za citavih 10 bodova.
Sanse za Federerovu titulu u Parizu su ravne nuli, ali ako se i to cudo desi on bi morao u Londonu da napravi bolji rezultat od Novaka, sto je opet nemoguce. Gubio je u Londonu od Novaka i prosle i pretprosle godine - igubice i ove.

Petrovic

pre 9 godina

Najsmesnije mi pada kad neko kaze za Federera da je starac!!! Pricaju to klinci koji sa svojih 20-ak ne mogu da istrce 10 min a da ne pocrkaju! Bravo Djokovicu, uvek ces biti legenda! ?

Kombo

pre 9 godina

Federer ove godine igra bolje od Novaka, cak i na Vimbldonu ga je nadigrao, ali je Novak imao puno, puno srece u poslednjem setu. Ko je gledao finale Vimbldona i hoce posteno da prizna, zna o cemu pricam. Po meni, do kraja godine, Federer preuzima prvo mesto, jer ce Novak da se poradja u ovih narednih par meseci, i daleko ce biti od forme i koncentracije. S druge strane, Federer je najbolji teniser svih vremena, i nece propustiti tu sansu da se vrati na tron.

@

pre 9 godina

@aaaaaahahaaaaaa
Problem je u tome sto ti ne umes da razumes ono sto si procitao.
Naravno da vise znaci Vimbldon od Sangaja, kazem da Federer ima vec toliko osvojenih Vimbldona da ga nece previse potresti to sto nije osvojio ovogodisnji. A ti se ostavi tenisa, pa lepo idi u skolu kako bi naucio da razumes ono sto procitas jer se ovako samo blamiras.

Baksuz

pre 9 godina

Po meni Djokovic je najbolji srpski sportista svih vremena. No i kod njega ponekad "proradi" balkanski mentalitet. Od Federera je gotovo uvek izgubio kad je bio favorit. I danas je usao sa velikom dozom prepotencije..

durmitor

pre 9 godina

@Pobedi ga Djokovicu molim te. Mnogo je pun sebe, red je da pusti par suza :)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (NemanjaBB, 11. oktobar 2014 14:07)

Neće on pustiti suze. Ti ćeš!

X12

pre 9 godina

Sve je ovo namešteno!!!!!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (LEsa, 11. oktobar 2014 15:20)

U 'ovo' spada Wimblendon kada Nole reče - Hvala Federeru...

buda majstor

pre 9 godina

Maxim: Maxime, sve potpisujem ! Posebno za bekend paralelu, nerezonske izlaske, skracene lopte koje visoko odskacu ( valjda su to drop sotovi), smecevi na reket protivnika i posebno, sto je novost, cudjenje kako protivnik ne promasuje i igra mnogo bolje nego sto Nole ocekuje...i nece, majku mu, da se preda!

Sportista

pre 9 godina

Dal dalje ljubitelji Djokovica a mrzitelji Federera misle,da treba da ide u penziju. Ja mislim da ne! Sa ovakvom nacinom igre i fizicki pripremnoscu moze da igra narednih 2do 3godine. Iako ima vec 33 god dok za Nadala i Djokovica pitanje da li ce biti u stanju da igraju ovako posle 30i pritom da osvajaju najvece turnire. Mislim da cemo dobiti odgovor kroz godinu i dve za to.. .

Stefan

pre 9 godina

Kad god srpski teniski stručnjaci krenu da Rodžera šalju u penziju, on otrese Novaka ko šljivu. Gospodo, ne morate da volite Federera, ali ga barem malo poštujte.

petar.pele

pre 9 godina

Posle meca je svaki komentar suvisan ali samo kratko daj bre vratite Vajdu samo na turnire jer nekako i loza lepse izgleda kad je on u njoj a po meni Nole igra neuporedivo bolje sa njim nego sa BB

voug

pre 9 godina

E' super su mi ovi komentari. Ma Nole je bezvoljan,nije zainteresovan,molim???Kako pojedince nije sramota da pisu takve gluposti!!Cim gubi nije zainteresovan,pa ako nije sto igra turnir. Federer je igrao fenomenalno,prosto majstor svog zanata,Nole nije mogao ovog puta da uradi nista ozbiljnije i to je to. Treba biti realan i reci kad je neko bolji,i cestitati pobedu!Nole je veliki teniser,legenda,ali ipak Federer je malo vise od toga,i ako je Novak nas!

jimmy

pre 9 godina

pa s kim se to nole svadjao na tribinama??.. nisam ga jos takvog vidio..hebao je nekom sve po spisku i pokazivao prstom da suti.. bekeru?

@

pre 9 godina

@icko
Pa bas i nece, ako osvoji Sangaj, London i DC bice sasvim zasluzeno. U svakom slucaju vise je on zasluzio nego npr. Vavrinka, iako je Vavrinka ove godine osvojio jedan GS. Da ne pominjemo Cilica...

Neko

pre 9 godina

Zasluzena pobeda Federera.Kad igra kako zna ne moze mu niko nista.Novak i nije bio toliko los,ali mora ponasanje da popravi.Psuje ko kocijas i stalno se nesto iscudjava.

fedexx

pre 9 godina

otreso ga roger ko metlu u 33. godini, sta bi tek bilo da roger ima ko nole 27 god ? al bolji je nole jelda ? lagano federeru dobiti nekog od koga je stariji 6god da je nole stariji 6god dobio bi on njega da hm da hahhahaha

Dr. Fuentes

pre 9 godina

Te godine 2011 y 2012, nisu se ponovile, jer je morao da se cisti zbog bebe, ali ne brinite nista, vec sledece godine obnavlja saradnju sa Dr. Cetojevicem i ponovo krece sa bezglupenskom dijetom.

Goran S.

pre 9 godina

Vise je zeleo pobedu, ovo mu je znacilo verujem vise nego sam turnir, zato nece biti iznenadjenje za mene ukoliko ga Simon sutra dobije, ne kazem da hoce, ali bice zaista neverovatno ukoliko bude imao dovoljno snage i u tom mecu, u tom slucaju skinucu mu kapu.

Sale

pre 9 godina

Mislim da Novak ne treba da u 28. godini uci igru na mrezi. Taj stili nije za njega. Treba da vezba ono sto je znao, IGRU SA LINIJE. Bekeru, odlazi!

aaaaaahahaaaaaa

pre 9 godina

(@, 11. oktobar 2014 17:16)

Evo ovaj lik mrtav ladan kaze da Rodja vise voli da pobedi Novaka u polufinalu Sangaja, nego u finalu Vimbldona! Majke ti, kad si pao s Marsa, juče ili malo pre?

a

pre 9 godina

@realno
Federer igra i u Bazelu, to si zaboravio. Dakle, jos 500 poena u ATP trci.
Sanse za titulu u Parizu su mu vece nego Novaku.
U Londonu je mnogo puta pobedjivao Novaka, pobedice ga i ove, ipak Federer tamo ima 6 titula, ne Novak.
Ove godine je Federer zdrav, za razliku od prosle, tako da je sasvim realno da ce biti 1 na kraju godine.

v

pre 9 godina

Fenomenalno, odoleo je da Federer ne napravi drugi brejk. Par jako pametnih servisa u trenutku kad nista ne ide. Uz tebe do kraja, uvek verujem u preokret. Koliko ih je samo bilo do sada. Samo napred. Idemoooooo!

Liverpool Man

pre 9 godina

Jeste Federer bio odlican ali Novak je takticki na nivou stotog igraca na svetu.Umesto da ubacuje spinoveiz riterna i osnovne on se 1h krsti i cudi kako Federer igra dobro.Od kad ga je Rodzer uhvatio u svoj ritam Novak je samo ravno udarao..Uz to dodajmo pritisak zbog prvog mesta i izjednacenja u medjusobnim duelima.

igor

pre 9 godina

Od zenidbe sve je izgubio masterse Cincanati Toronto Sangaj Grand slam Us Open.Igra mu je kada bi se on poradjo.Kakave veze ima Becker nemoze mu ni bog pomoci bez pravog treninga.

ml4dza

pre 9 godina

Majsssssssssssssssssssssssss ,sta reci,svaka cast u 33-oj godini kako igra covek ,nemam reci ,fantastican mec za obojicu.... c'mon !

ns

pre 9 godina

i poraz je za sportiste. Vajda je zakon ma koliko Nole opravdavao Bekera. To je tako i sto se pre Novak vrati Vajdi bice bolje za njega.

sasa.r

pre 9 godina

(realno, 12. oktobar 2014 11:34),
Nevjerovatno je čovječe kako ne vidiš ispred sebe. Fed je u strašnom naletu a Novak u padu.Ovo , kako je igrao Nole protiv Feda ne obećava ništa dobro. Iza linije 3 metra sa mlakim udarcima, bez preuzimanje rizika, sa slabom kretnjom pozadi, čak sam ponekad mislio da Novak ne želi da trči za lopticom do kraja kao što je prije radio. Sa takvom igrom ispašće mnogo brzo i u Parizu i u Londonu.Novak igra previše pasivno protiv feda , i to svaki put. Sve pobjede novaka su bile na jednu loptu a realno Fed ga je imao i na Wimbldonu.Pogledaj danas Simona koji igra potpuno ravnopravan tenis sa Federerom ali brate kada mu dođe loptica na forehand opali je i to je to. Novak previše kontroliše udarce, mora nekad i pustiti ruku.Uz svo uvažavanje Federera , ako Novak bude igrao agrsivno i snažno kao protiv Berdika onda niko, pa i Federer, nema nikakve šanse.

BM

pre 9 godina

Da li ce ikada Novak prevazici kompleks koji ima od Federera? Plasi ga se svaki put kad izadje na teren. Ruka stegnuta... Da stvar bude gora, mislim da ne postoji teniser protiv koga Federer ima veci motiv da pobedi od Novaka. Ne bi me cudilo da izgubi u finalu od Simona. Na kraju rutinska pobeda Federera, 6:4 6:4. Nole ni jedan brejk nije uzeo, a poklonio 2! Ziceri ne mogu da se salju u mrezu i aut i da se dobije Federer. Veliki naklon Svajcarcu koji grize sa 33. godine i pobedjuje svetskog broja 1. Bar nece skoro moci da se sastanu pre finala, jer je sad Federer drugi. Doduse mozda su Ferer i Kokuskin malo i izmorili Novaka...

popokatepetl

pre 9 godina

Federer igra TENIS, dok su svi ostali najbolji teniseri današnjice, pa i Djoković, samo obični lupači loptice (jadna ona)!!! Van terena je, takodje, profa u odnosu na Noleta - dva hica, četiri "komada":)))

veliki strumf

pre 9 godina

Kako je samo srecno Federer prosao Majera - a on kad tako nesto ucini obicno uzme turnir. Danas igra kao masina, a Djokovic u odlucujucim trenucima puno gresi. Evo na 1-3 u 2. setu serija od 3 ciste neiznudjene greske. A imao je Nole sanse - u gemu kad je imao brejk loptu Federer je servirao 2. servu, pa jos 2 puta drugi servis, ali je Nole propustio taj gem a i mec. Evo sada je propustio i veliku sansu na 0-30 kod 2-3 kada je cist firhend opet izbacio u aut. I posle toga se sve igralo na drugu servu i sva 3 poena je izgubio. Ocigledno Nole ne moze da igra pod pritiskom i izjednaci medjusoban skor sa Federerom. A i Vajda je ogroman faktor - kako je Nole samo sjajno igrao u Pekingu, a neprepoznatljiv je sa Bekerom u Sangaju.

mail

pre 9 godina

Rekao sam da kada se Federer izvukao protiv argetinca, da je mec bio atmoski a ne da je Federer igrao lose. Inace, Novak igra zanimljive meceve samo protiv Federera, sve ostalo lici na jedan te isti poen.

aahaha, sisići Miroslave

pre 9 godina

(drago, 11. oktobar 2014 16:58)

Drago, prijatelju, smaraš sa tim tvojim one slam vonderom. Imam transfer blama kad čitam tvoje komentare.
Bez uvrede, ovde se komentarišu hall of fame velikani, a ne slučajni izuzeci.

ana

pre 9 godina

bila sam bas, bas tuzna juce,a danas shvatam ;lepota tenisa [kao i zivota ]je upravo u tome. Nekad imas srece ,nekad nemas....vazna je IGRA...IGRA-sta drugo...

aaaaa

pre 9 godina

i opet kada treba da napravi korak napred, on ode dva koraka nazad, ocaj od meca, federer ga je bukvalno nadigrao u svim segmentima igre!! ali dobro, nole je ipak nas najbolji igrac i moramo ga postovati i podrzavati u svakoj situaciji!! nole je nase zlato ipak..

Propali Bankar

pre 9 godina

Kad budeš izdržao protiv jakih protivnika da ne izgubiš ceo meč svoj servis gem tada ćeš pobeđivati. Danas je Federer bio bolji i to je to.

Marinko

pre 9 godina

Samo jedna brejk lopta za ceo mec? Slabo, jako slabo. Prestao sam da pratim posle prvog seta. Svaki put, ali bas svaki, kada treba da izjednaci H2H, Novak izgubi. Maestro uvek dodatno "napaljen", Novak danas emotivno ispumpan. Prvo mesto se brani u Parizu i Londonu.

Milan

pre 9 godina

Djokovic vec duze vreme igra tako pasivno, bez zara - da je to strasno. .. Prosto mi je postalo dosadno da ga gledam kako sa osnovne linije prebacuje levo - desno, pa ako protivnik pogresi, super! Lako je bilo razmontirati Berdiha, koga cesto pobedjuje ko stigne... Covece, sta se desava sa tobom!?

pozdrav

pre 9 godina

Kad krene da mlati glavom ja gasim TV i igram soliter na kompu jer godinama prateći Novaka naučio sam da kada sam sebe ubedi da mu nije dan i da protivnik pogađa nemoguće, tu je kraj meča.. dzaba nada, dzaba sve.

Petar

pre 9 godina

Nole je zreo za šamaranje od strane Borisa.
Možeš biti 1 na svetu, imati 7 GS titula, ali ne smeš da se ponašaš na terenu kao razmaženo dete kome su ukrali igračku.
Nije ti dan, ok brate mili, nisi vanzemaljac, ali malo pribranosti i zrelosti nije na odmet. Kako bilo, idemo dalje...

Coa

pre 9 godina

@ visko kralj "prvi put je igrao servis volej na mec loptu danas" a ono prva mec lopta
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (grickalo luise, 11. oktobar 2014 15:41)

Nisam siguran, ali mislim da je naglasak stavljen na prvi Novakov servis volej u mecu, a sticajem okolnosti je ujedno bila i mec lopta.

Sasa

pre 9 godina

Biće bolje, zaslužena pobeda Federera, bio je mnogo više napadački orijentisan, Nole defanzivni tenis ceo meč, nije to bilo dobro, idemo dalje...

Jasko Canada

pre 9 godina

Novak, potpuno prazan, bez zara, bez energije, bez htijenja, bez kretanja...Izgubio bez ispakjenog metka. Rodzer, kao u svojim najboljim danima. Grize, pun zelje...Potpuno je zasluzeno pobijedio.

какве су ти мисли, такав ти је живот

pre 9 godina

(stevan, 11. oktobar 2014 15:44)

Јеси ли пробао да посетиш лекара? И ти се замараш остављањем глупих коментара. Чему потреба за тим? Немој да пратиш спорт, немој да читаш вести и све у реду. Пусти нас који имамо живот да га живимо. Ти седи кући и кукај.

S.M.

pre 9 godina

Nole je imao sansu da, ako pobedi, mozda i preskoci Pariz. Sada jednostavno tamo mora, ako misli da ostane No1. Federer sutra ako pobedi, smanjuje razliku za oko 1500 bodova.

vlada

pre 9 godina

Nije ćale za otpisivanje još uvek!

I dobro je da je tako! Tenis neće biti isti kada se federer penzioniše ili kad ne bude više mogao da igra na kakvom takvom nivou!

Dejan

pre 9 godina

Jeste Nole naš i jeste majstor ali mora se priznati, samo je jedan car Federer...
Uvek kad je trebalo da obori neki rekord, ili da ga stigne u međusobnim susretima i sl. on je uplašeno igrao i gubio... A samo se treba zapitati gde će Novak biti u Federerovim godinama, verovatno daleko od tenisa u šetnji sa detetom i pudlicom...

veliki strumf

pre 9 godina

@grickalo luise Viskovic je lepo rekao, ti to lepo citirao, ali duaba kad nisi razumeo. Nole je prvi put u mecu odigrao servis-volej bas na mec loptu. Jel ti sad jasno?

stollepg

pre 9 godina

@matematicar,
Ptijatelju, ako je sad 19-17 u korist Federera, a Nole je propustio priliku prije toga, logicno je da je prije meca bilo 18-17... :-)
Sto se meca tice, sve je bilo jasno kad je Federer poslao jednu loptucu onako u cosak i Novak se dobro izlomio da je stigne, ali nije uspio i zumira ga kamera, a on kaze "ubija me"... Inace strasan tenis. Toliko, sportski pozdrav.

Marko

pre 9 godina

Ne znam da li ste primetili u poslednjih godinu dana koliko Novak postaje malodusan cim krene da gubi (ili u krajnjem slucaju izgubi prvi set). Odmah mu sve smeta, na sve se zali, postaje jos pasivniji (iako je u zadnjih par sezona najcesce pasivniji od protivnika). Plasim se da nikada vise nece imati ni blizu onakvu glad kao 2011, I da smo najbolje od njega vec videli...

Tehnolog_Dortmund

pre 9 godina

@(stevan, 11. oktobar 2014 15:44)

I šta povodom srpske privrede može da uradi bilo ko od nas. NIŠTA. Nemamo resurse, nemamo znanje, nemamo tehnologiju. Najbolji stručnjaci koje imamo su u inostranstvu i rade za vrhunske kompanije i institute. Ko god da kaže da će biti bolje znaj da laže. Ja sam to shvatio i otišao sam na vreme napolje sa porodicom. Što se tiče meča, sve čestitke Rodžeru jer danas je bio bolji. Više je želeo pobedu.

aha

pre 9 godina

@igor
Sta ti napisa ovde? A ne smeta ti kad komentatori stranih televizija navijaju za Novaka iako to znaci da ce teniseri njihovih zemalja imati tezeg protivnika?
Sta trebaju da rade svajcarski ili spanski komentatori?
Da pljuju Novaka i navijaju protiv njega kad igra protiv nekih anonimusa? Pojma ti nemas sta je korektno i profesionalno sportsko novinarstvo i komentarisanje. Pojma!