Tenis 107

Četvrtak, 09.10.2014.

12:40

Đoković uz mnogo muka do pobede

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Masters turnira u Šangaju, pošto je mnogo teže od očekivanog pobedio Mihaila Kukuškina sa 6:3, 4:6, 6:4.

Ðokoviæ uz mnogo muka do pobede IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

107 Komentari

Sortiraj po:

cinjenica

pre 9 godina

(drago, 09. oktobar 2014 20:14)

Ti baš ko papagaj, Ćilić pa Ćilić! Pa vodi ga kući, majke ti! Smaraš čoveče žešće. Koga je briga za one slam wondera.

cinjenica

pre 9 godina

Aman ljudi! Šta se primate na ove susjede provokatore! Pa ni oni ne misle to što pišu. Znaju oni dobro ko je najbolji na svetu poslednje 4 godine. Sve oni dobro znaju. To ih i boli. Zato tako i pišu. Logika je prosta i neumitna. Niko nije toliko glup da piše takve budalaštine, a da stvarno veruje u njih. Niko!

evo ja priznajem cista sreca

pre 9 godina

Znaci Simon nakon US Opena: 2 turnira, 180 + 180 bodova, Berdych 2 turnira, 300 + 180 bodova (jedan od njih dvojice ce jos osvojiti), Federer dosao do broja 2 nakon godinu i po, Nishikori 2 turnira, 250 + 500 bodova.
Cilic nije izgubio seta protiv njih (osim protiv Simona). Da li je to sreca? Da li ima tu neko da posteno prizna ili nema niko?
(drago, 9. oktobar 2014 20:14)

Drago , kako je krenulo poceces da racunas koliko je ko osvojio poena po gemu .. ili si vec izracunao koliko je Cilic osvojio

Toliko

pre 9 godina

Hm, ovako, da vise ne osvoji ni jedan turnir, set, gejm, ja cu mu se klanjati. Taj momak nas je zaduzio kao ni jedan drugi sportista i, na zalost, jedina je svetla tacka u svom crnilu, i kao sportista i kao covek. Kada citam komentare malih, zavidnih, pakosnih i besposlenih ljudi, a uglavnom su to karakteristike naseg naroda, dolazim do zakljucka da ga ni ne zasluzujemo...Uzivajte u crnilu, ako vec nista ne vidite, niste bolje ni zasluzili...

Bojan

pre 9 godina

(Vojislav YVR_BGD, 9. oktobar 2014 18:14)
ali opet ponavljam, taj Kukuskin nije igrao tako dobro zato sto je odigrao iznad nekih svojih ogranicenih mogucnosti, nego upravo zato sto mu je Nole servirao loptice da je ovaj mogao odmah da napada na njih, a kada dobijas lagane loptice iz kojih si u mogucnosti da napadas lako, raste samopouzdanje u udarce i polako si u stanju sve vise da rizikujes.
Naravno da je Nole morao da demonstrira psihicku stabilnost i da se izbori pre svega sa sobom a onda sa odlicnim protivnikom, ali ne bih rekao da je bilo ko tu sada odigrao neki mech zivota. Jednostavno, Nole je igrao loshije i samim tim je delovalo da je protivnik bolji. Po onome sto sam video, onaj Berdih kog je Nole prosle nedelje pregazio bi dobio ovog Kukuskina u 2 seta, jedino sto je tada Novak odigrao savrsen mec pa je Berdih delovao kao da se slucajno nasao u finalu, a sada je Nole bio los pa je Kukuskin delovao kao da igra mec zivota.

Kika Majstor

pre 9 godina

Prava steta za Kukuskina. Izvanredna igra. Zasluzio je da uzme ovaj skalp. A i novak je debelo zasluzio da bude porazen. Ali sportska pravda nije uvek pravedna.
Nije mi jasno zasto Kinezi onako navijaju za Rusa!!!

drago

pre 9 godina

Znaci Simon nakon US Opena: 2 turnira, 180 + 180 bodova, Berdych 2 turnira, 300 + 180 bodova (jedan od njih dvojice ce jos osvojiti), Federer dosao do broja 2 nakon godinu i po, Nishikori 2 turnira, 250 + 500 bodova.
Cilic nije izgubio seta protiv njih (osim protiv Simona). Da li je to sreca? Da li ima tu neko da posteno prizna ili nema niko?

Oskar

pre 9 godina

@Pa tebi je i Kyrgios bio buduci prvi rekat sveta kad je izbacio Nadala sa Wimbledona...znam , nije ti lako.
(e sudbino tuzna, 9. oktobar 2014 18:13)

Ja to rekao? Da nisi pio nešto......
To jedino možeš čut od ove tvoje bratije ovdje

drago

pre 9 godina

Cilic koji je sretno osvojio US Open.
Osvojio je 10 setova zaredom u zadnja 4 meca. Prvo je tukao Simona koji ce ovdje igrati 4-finale, tukao Wawrinku koji je broj 4. Pa je tukao Berdyacha koji je prosli tjedan igrao finale u Pekingu a i ovdje je u 4-finalu. Pa je tukao Federera koji se nakon godinu i po vraca na drugo mejsto. I za kraj je tukao Nishikorija koji je osvojio 2 turnira zaredom i na rankingu je karijere.
Inace od prvih 11 su samo 4 igraca stigla do 4-finala. Svo stede snage za zavrsni Masters.

e sudbino tuzna

pre 9 godina

@rodzer se juce jedva provukao upravo sa "boranijom",jel ti pratis tenis uopste ili samo volis da kontriras covece!?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Vlada, 9. oktobar 2014 15:47)

Leonardo Mjer boranija ? E sudbino tužna...
(Oskar, 9. oktobar 2014 16:33)

Pa tebi je i Kyrgios bio buduci prvi rekat sveta kad je izbacio Nadala sa Wimbledona...znam , nije ti lako.

454

pre 9 godina

Leonardo Mjer boranija ? E sudbino tužna...
(Oskar, 9. oktobar 2014 16:33)


Upravu si. Odlican igrac. Evo na Wikipediji sve lepo pise. Nije osvojio NI JEDAN turnir. Ali je zaradio preko milion i trista hiljada dolara. Ipak je veci milioner nego igrac. I ti se cudis da nije boranija?? Nije ali je boza, limunada, biraj.

http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%9B%D0%B5%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%B4%D0%BE_%D0%9C%D0%B0%D1%98%D0%B5%D1%80

Vojislav YVR_BGD

pre 9 godina

(Bojan, 9. oktobar 2014 16:13)
Pazi Bojane; Kukuskin je trenutno 84 igrac na svetskoj listi, 10 pobeda i 24 izgubljena u 2104 godini.
E sad, kad takav igrac uredno pogadja osnovnu liniju sa loptama koje odvaljuje iz sve snage (vidi se to, i nije u opste bio blizu mreze kao sto kazes nego tri metra iza osnovne linije) onda je to mech zivota. I garantovano nikad to nije radio ranije, jer da je tako igrao ne bi bio 84 na svetu (biti u prvih sto je uspeh, svakako , ali nije isto sto i prvih 10 ili 5).
Secam se 2001 godine na otvorenom prvenstvu kanade neki rumun, Pavel igrao. Taj je razarao bekhendom, jednorucnim, prelepo udarao. I ja gledam coveka i ne mogu da verujem da tako igra. Na kraju osvojio taj masters turnir. Vec u Sinisiju taj isti nije mogao da se sastavi sa lopticom, i tako dalje. Znachi to je bila njegova labudova pesmica i kraj....
E sad kad Novaku dodje takav nekakav, s'kojim nikad nije igrao, i pocne da trese i pogadja linije, stize dropove itd, a nas dechak ga opet dobije, onda moras da priznas da tu treba mnogo teniskog umeca, a narochito psihicke stabilnosti. I Novak je to sve danas pokazao. Ja ne mislim da je bio los, naprotiv. Pobediti danas Kukuskina nije bilo lako, naprotiv. Izmedju ostalih razloga zato je Novak najbolji na svetu, sto moze da dobije i igrache koji igraju mech zivota protiv njega. tachka.

Oskar

pre 9 godina

@(454, 9. oktobar 2014 18:10)

Kakve to veze ima što nije osvojio turnir. Koliko u tenisu ima sjajnih igrača što nisu osvojili u životu više od 2 turnira. Koliko hoćeš. Pa turnire ti osvajaju samo najveći igrači- uglavnom.
A Leonardo Majer je vrhunski igrač, ima sjajan servis, forhend, ritern. Da ga malo bolje znaš kako igra znao bi.

duh nibor

pre 9 godina

Kad bi Novak opaljivao vinere na brejk lopte on ne bi bio tamo gde jeste. Novak opaljuje vinere prilikom riterna na tuđe meč lopte i zato je tu gde jeste. Ovo je samo još jedan dan u kancelariji. Inače Kukuškin je igrao na jedini mogući način protiv Novaka, a to je guranje iza osnovne linije. Većini tenisera to ne uspe ali njemu se to igrom slučaja posrećilo danas pa ko zna kad. Ova mala opuštenost je rezultat sponzorskih obaveza, protiv Ferera će biti malo drugačije. Izgleda da je Novak jedini teniser koji mora biti uvek idealan i morivisan. Pogledajte Federera, trenutna igra nula a za Rafu i ne treba komentar.

Oskar

pre 9 godina

@(ivan petrovic crni, 9. oktobar 2014 16:32)

Kukuškin nikad bolji, nisi ni čudo za njega do danas. A i ostalo što si rekao je za tebe u redu, pošto mi je poznato koliko si "pametan".

veljko

pre 9 godina

Veoma tezak mec i veoma bitna pobeda.Kukuskin nije imao sta da izgubi,opustio je ruku,dobro se kretao.Istina i Nole mu je pomogao,ne igrajuci agresivno.Nije osecao teren,lopticu,mucio se sa servisom(i prvim i drugim).Posle onako briljantne igre u Pekingu,posle samo tri dana on ponovo pokazuje znake slabosti,prosto neshvatljivo.Imao je problema i u prvom mecu,a danas pogotovo.Previse je pasivan,u previse slucajeva dozvoljava da protivnik vodi igru(i kada nije prinudjen na to).Tada trosi isuvise energije,nervira se,gubi koncentraciju.Zaista ne razumem.Sa ovom igrom tesko da ce pobediti Ferera,a o Federeru ne smem ni da razmisljam.Ali sto bih ja lupao glavu sa njegovim problemima.Ima on tim strucnjaka koji je placen(i to dobro)da ga savetuje,pa neka oni izmozgaju nesto pametno.

Milosava

pre 9 godina

@ >Da je greška prilikom kucanja dva puta se ne bih ponovila.

A ovo "ne bih", to je verovatno greska u kucanju
(rosa u podne, 9. oktobar 2014 16:16)

Ne nije greška u kucanju, već je ispravno napisano.


Небих или не бих.

Пише се не бих.

Одрична речца не и потврдна речца да (и са упитном речцом ли) увек се пишу одвојено од глагола у личном облику: не бих, не бисмо, не бисте и да бих, да бисмо, да бисте, да ли бих, да ли бисмо, да ли бисте.

apokalipticar

pre 9 godina

nole pise istoriju, bez daljnjeg. Pretekao je vec nadala sto se tice duzine prvog mesta, a ovolika bodovna razlika mu sigurno i ne daje neku motivaciju ds igra sa 100%.snage. Bezi preko 4000 bodova drugoplasiranom, pa me ne bi ni cudilo da izgubi neocekivano, sledece godine ce manje da brani bodova, a i moze mu se, kada je superioran teniser danasnjice.

Beobrad

pre 9 godina

Ovo je prebrodjeno, ali fizicki, a i psihicki naporan mec mogao bi mozda malo zakomplikovati titulu...
Jer sutra je "zid" Ferer, moguce opet 3 seta i trosenje, a sl. dan Federer...!
Sad kad je nekako dobio Majera, Agut mu je poslastica, igrace sve bolje...!
Beneto mu je pravio probleme na betonu, ali ipak tesko ce s Fedexom.
U subotu bi ipak trebalo da gledamo derbi s pomalo umornim Noletom, koji ce i takav dobiti Fedexa.
Bolji je, samo da odigra makar 80% i nema zime.

Beobrad

pre 9 godina

Ovo je prebrodjeno, ali fizicki, a i psihicki naporan mec mogao bi mozda malo zakomplikovati titulu...
Jer sutra je "zid" Ferer, moguce opet 3 seta i trosenje, a sl. dan Federer...!
Sad kad je nekako dobio Majera, Agut mu je poslastica, igrace sve bolje...!
Beneto mu je pravio probleme na betonu, ali ipak tesko ce s Fedexom.
U subotu bi ipak trebalo da gledamo derbi s pomalo umornim Noletom, koji ce i takav dobiti Fedexa.
Bolji je, samo da odigra makar 80% i nema zime.

Jota

pre 9 godina

@ >Da je greška prilikom kucanja dva puta se ne bih ponovila.

A ovo "ne bih", to je verovatno greska u kucanju
(rosa u podne, 9. oktobar 2014 16:16)

Izvolite dva linka, pa se sami uverite ko je u pravu.

http://kakosepise.com/rec/nebih-ili-ne-bih/

http://saznajlako.com/2012/10/11/ne-bih-ili-nebih/

Profesor sh. jezika

pre 9 godina

>Da je greška prilikom kucanja dva puta se ne bih ponovila.

A ovo "ne bih", to je verovatno greska u kucanju
(rosa u podne, 9. oktobar 2014 16:16)

Pravopisno pravilo
- ja bi (ispravno je JA BIH)
- ne bi (ispravno je NE BIH)
Upotreba glagolskih oblika - ja bih, mi bismo, vi biste

- desi (ispravno je GDE SI)
- kući (ispravno je KOD KUĆE)
- upravu (ispravno je U PRAVU)
- blea (ispravno je BLEJA)
- fala (ispravno je HVALA)

Pozdrav za Vas, a malo edukacije nije na odmet.

ivan petrovic crni

pre 9 godina

Novak vrlo dobar, možda mali pad energije krajem drugog seta. Kukuskin nikad bolji. Najviše od svega raduje povratak Cika Psihe.

Novica71

pre 9 godina

Novak nije ocekivao ovakav otpor protivnika.Potrosio je mnogo vise snage nego sto je planirao.Nadam se da ce sutra izbegavati duge razmene protiv Davida.

Bojan

pre 9 godina

(Vojislav YVR_BGD, 9. oktobar 2014 15:28)
zasto svako ko Noletu skine jedan set, ili ga ne daj boze pobedi, mora da odigra mec zivota. Kukuskin nije igrao nista posebno, bilo je lepih poena tu, nema sumnje, ali je ovde los Novak dobio solidnog Kukuskina i to je to, nikakvih govora o mecevima zivota. Ima statistika na kraju drugog seta koja je govorila da su Noletovi udarci 20-30 cm plici u terenu nego Kukuskinovi, tj. Kukuskin je mogao mnogo blize mrezi da se pozicionira i da bombarduje Novaka te samim tim ostavlja utisak bolje igre.

MirsadK

pre 9 godina

Sećam se Kukuškina sa meča Nadal-Rosol (Vimb-12). Sedeo je u Rosolovoj loži, a kamera ga je nekoliko puta uhvatila kako u tihoj neverici zanesenjački posmatra Rosolovu fanatičnu, čvrstu igru.

Danas je i sam igrao kao u transu meč karijere protiv Novaka. Kukuškin je uzeo set, a pobedu je odneo Šampion. Bravo!

Dado

pre 9 godina

Ko je gledao mec Novak - Kukuskin i Federer-Butista mogao je jasno viditi zasto je Roger najbolji teniser svih vremena a Novak jedan od najboljih jednostavno kad se gleda Rogerov mec to je umjetnost kakvi poeni s njegove strane drugo i Novak Kukuskin je bio odlican mec al sa istim tempom stalno isti poeni ko ce jace i brze udariti a tek da ne pricam kakvi su smorevi u igri Nadal i Marej , Roger mozda ne bude imao najvise grend slemova na kraju karijere i bolji medjusobni od vecine na turu al on je zasigurno najbolji teniser ikad i najljepsi za gledanje

branko

pre 9 godina

Видели сте колико се Новак радовао победи, па чак се и прекрстио. То уопште није претеривање. У наставку каријере најтежи Новакови противници биће управо играчи типа ове двојице са којима је играо у Шангају: млади, неафирмисани али пуни енергије, одлично играју и што је најбитније за њих а најопсаније за Новака НЕ ПЛАШЕ СЕ јер нису 'убијени у појам'са 10 и више пораза од Новака. Таквих има још укључив и овог Мајера (један од момака са тим презименом) ако се ослободи тог страха од победе над величинама због којег је Федереру јуче просто поклонио меч. Шта Новак треба да уради? Једну једину ствар: да у мечеве са њима УЂЕ пуном снагом и концентрацијом, а не са уверењем да ће посао обавити рутински па да онда током меча то пређе у систем 'спасавај се ко може' . Ту и они око њега треба да одиграју озбиљну улогу. Укратко, ако се тај проблем реши пре изласка на терен неће га бити на терену.

monarhista

pre 9 godina

Lele kakva je perspektiva ovih sto mrze Noleta...po svemu sudeci bice srpski sin jos nekoliko godina na prvom mestu...dugih ,teskih godina za njih...axaxaxaxaxaxa

PS.Godina prodje a Noletova dominacija jok:-)))

Oskar

pre 9 godina

@rodzer se juce jedva provukao upravo sa "boranijom",jel ti pratis tenis uopste ili samo volis da kontriras covece!?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Vlada, 9. oktobar 2014 15:47)

Leonardo Mjer boranija ? E sudbino tužna...

rafa

pre 9 godina

Tesko da Novak moze sa ovakvom igrom da se nada nekim grend slemovima iduce godine..Nije da ga potcenjujem ali budimo realni..I bez nadala i Federera,pa i Mareja,ima toliko igraca koji mogu da ga namuce do finala,igra se na 3 dobijena seta i tek tu dodje do izrazaja snaga i kondcija..Ako mu ovakvi igraci otkidaju po set ili dva tesko da moze ocekivati najvece titule,i to sad kad igra ponovo najbolje u karijeri..kako ce biti kad padne sa formom..
Mnogi ovde kazu kako protiv Novaka uvek teniseri igraju 150 posto..Pa ja bas mislim da je to protiv Nadala..Prvo,on je ipak malo vece ime,i sigurno da ga teniseri bar jednako respektuju kao Noleta.Ipak,protiv njega su i Rosol,Darsis,Kirgios, Klizan pa i onaj crnac u Haleu odigrali svoje najbolje,ali od pocetka do kraja,ili bar na samom kraju kad je najbitnije..Onaj Kirgios je udarao lopticu prosecno 15 km/h jace od Kokjusina i pritom mao skoro 40 asova..
Ovaj kokjusin brise pod sa Novakom 80 posto meca i izgubi..Ne kazem,mozda on ni ne moze da pobedi Novaka ni kada da bukvalno 100 posto od sebe,ali opet,nije on neki klinac pa da bude zadovoljan sa onim sta je uradio.Imao je Novaka i mec a opet je izgubio.
Svi misle kako je Novak odigrao los mec ali je interesantno da to uvek bude kada protivnik odigra dobro i pokaze zube..Naprotiv,mec je bio odlican, Novak inferioran fizicki ali jaci mentalno i sve u svemu bolji za ona dva asa u poslednjem gemu.

miki

pre 9 godina

Djokovic je Srbiji dao na poklon preko milion evra. Pola prije Rima, a pola kasnije. Ko je toliko od pojedinaca iz Srbije poklonio toliko?
Ove smarace sa porezom treba ignorisati jer imaju bar jednog gastbajtera u porodici koji ne placaju porez u Srbji. Toliko.

nesalomljivi7

pre 9 godina

Nije bitno kako je dosao do pobece vec da je pobedio.Ovakvi igraci nemaju sta da izgube i daju sve na terenu ali dovoljan je jedan trenutak koji ne moze preko njihovog limita, slabija igra, greska i top igrac kao Novak to koristi i tu je kraj. To je Rodzer lepo pokazao, spasio je 5 mec lopti. Posle ovakvih meceva, samo im ostaje da se nerviraju i pitaju sami sebe, kako sam izgubio? Jednostavno nisi sam vrh u tenisu. Ovo su majstori, kvalitet, iskustvo i mnogo ostvarenih pobeda i osvojenih turnira. Legende tenisa sa mnogo ostvarenih rekorada. Vrh a to je Novak.

Coa

pre 9 godina

@ Кокушкин је квалитетан играч. Мотивисао се против Нолета.Просто је чудно да није боље рангиран.У фаци је мешавина Кецмана и Штепанека.
(Леонардо, 9. oktobar 2014 14:44)

... i Gulbisa :)

mirko kojotovski

pre 9 godina

ne postoje losi teniseri medju prvih hiljadu.razlika postoji u fizickoj spremi i presudna psihicka sprema.tehnicki su svi tu.malo se partija zavrsava sa krompirom a onaj ko je imao priliku da gleda i juniore zna o cemu pisem.tenis je najkomplikovaniji sport a ujedno i najtezi.da bi dosao na nivo atp igraca treba da znoj potece kao Dunav.prema tome samo oni koji misle da su ovi igraci neznalice govore o njima i znanju oko tenisa.pa nije slucajno da se uglavnom za sportiste godine biraju teniseri.svi igraci i oni koji su jos juniori i kadeti se bore maksimalno i treniraju maksimalno.ne zaboraviti financijsku podlogu.Ujedno sam imao prilike razgovarati i upoznati neke poznate atp igrace i vrlo su ljubazni korektni i sta vise ne izgledaju uobrazeno niti se tako ponasaju.jednostavni ljudi kao svi mi.za razliku od fudbalera koji u principu ne mogu prostu prosirenu da izgovore a o kulturi i ponasanju ne treba trositi reci.Nole je legenda i za mene je vec ostvario sto nikad nisam verovao da ce Srbin biti No1u tenisu.trenutno uzivam kad igra pa kako bude jer i drugi su zeljni pobede nad Noletom ili Nadalom ili Rodjom.svi ti momci vredno rade rade rade

Vojislav YVR_BGD

pre 9 godina

Novak je najbolji na svetu jer moze da dobija ovakve mecheve.
Dodje neki Kukuskin ( da se razumemo odlican igrac, ali nije u rangu prvih pet) i pocne da lupa ko nenormalan po lopti, i sve mu ulazi... TO se desi jednom u karijeri . Gledas i mislis, gde je ovaj bio do sada? i kapiras, a i Kukuskin kapira, da vise nikada nece moci da odigra ovako.
E onda Novak i takvog neverovatno dobrog (once in a lifetime fazon) dobije. Zato je #1. tacka.

Za ljubitelja Rodjera (LOL) - nisi ti video (a ni odigrao) mnogo tenisa u zivotu. padobranac... ish ne prashi

oxydant

pre 9 godina

Ukoliko nema aktuelne lične probleme,Novakovu današnju dekoncentraciju u
odnosu na turnir u Pekingu mogu sebi da objasnim samo na relaciji Vajda-
Beker.Odavno imam utisak da Novak u prisustvu Bekera igra pod pritiskom.

Trener?

pre 9 godina

Očigledno je da bez Vajde nema vajde. Bolje rečeno, kad je tu Boris Beker, Novak mnogo slabije igra. Dobro igrati i biti dobar trener nije ni približno isto. Pogotovo trenirati nekog ko je među najboljima u sportu kojim se bavi. Takvom sportisti treba još samo fino brušenje i podrška. Kako se dijamant brusi samo sopstvenim prahom, znači i trener treba da je vrhunski. To Herr Biertrinker sigurno nije. Kako reče Jon Cirijak:"Nisam ni znao da je Boris Beker trener".

adem

pre 9 godina

zasto neki igraju ovako protiv top igraca? zato je tom jednom pobedom posataju slavni, kada bi mi culi za nika, da nije pobedio nadala ili... ali se mora reci da su ponekad favoriti krivi, jer igraju opusteno, ali se desava i da daqju sve od sebe, ali to ne biva dovoljno, kao kada je nadal izgubio od klizmana, nadal je odlicno igrao, ali onaj je odigrao partiju zivota.

Nebojsa

pre 9 godina

Vidim neki se šale na račun Novaka a Federer juče protiv sličnog tenisera spasavao pet meč lopti Nadal je ispao us open pobednik Cilic kao i Wavrinka pobednik australijan poena isto tako oni svi ispadali a Novak je prošao na vašu žalost ovaj Kukuskin je danas sjajno igrao i sa današnjom igrom bi bez problema razmontirao gore navedene.

Branko

pre 9 godina

Bravo Nole-
Samo napred! Hejteri su nenormalni jer zele da te vide da gubis. Boze sta je sa ovin masim narodom? Covek se ucvrstio na prvoj poziciji I polako pravipoenski razmak protiv Nadala, Frderera I ostalih I opet nam on ne valja.
Nole, tio si nas idol, dobrotvor, car I najbolji sportista svih vremenna!!!
S, postovanjem.
Branko (Teniser iz Kadine Luke kod Ljiga/Amerike)

axo

pre 9 godina

Nikad mi nece biti jasno kako ovi prosjecni teniseri kao Kukuskin igraju ovako dobro protiv Nadala,Djokovica,ali posebno to rade protiv Novaka....A kad igraju protiv tenisera istog ranga,onda lagano gube meceve.
(simke, 9. oktobar 2014 14:57)

Motiv prijatelju, motiv. Kad si slabiji igrač normalno je da si naložen da dobiješ vrhunskog igrača u bilo kom sportu, kako pojedinačnom tako i ekipnom. ;)

gracia

pre 9 godina

Možeš li jedan meč da odigraš a da ne doživiš brejk pa sa kime god da igraš?
(Propali Bankar, 9. oktobar 2014 14:55)
Pa nije pretrpeo juče protiv Tima.

Sonja S.

pre 9 godina

Kao sto napisah, kada igra Novak, odes po pivo, kada se vratis i dalje se igra isti poen, ceo mec isti poen, cela karijera isti poen.
(mail, 09. oktobar 2014 14:15)

Da ali karijera prepuna miliona i svetski broj jedan godinama!
A ti verovatno svo ovo vreme ides samo po pivo!

Vizar

pre 9 godina

Gledao sam meč i mogu slobodno reći da je Kukuškin odigrao meč života. To što je sve pogađao, kako se kretao apsolutno nije pokazivalo da je u pitanju 85-i igrač svijeta. Novak je odigrao kvalitetan meč i zasluženo pobijedio.

Čestitke za Kukuškina na ovakvom meču. Fakat je Novak odigrao malo jači trening i jako mi je drago što je dobio napaljenog kazakstanca.

Aorist

pre 9 godina

Vidim da je nekolicini Vas, aorist glagola biti bas problem.
Evo kako ide:
Aorist glagola biti glasi:
Jednina
1. ja bih
2. ti bi
3. on, ona, ono bi
Množina
1. mi bismo
2. vi biste
3. oni bi

Primeri - ja bi, mi bi, ti bih su nepravilni. Nepravilno je i odvajanje mi bi smo, vi bi ste. I jos nesto - pre nego sto posaljete komentar, pogledajte nedostaje li koje slovo. Tako postujete osobu koja cita Vas komentar.

kosta

pre 9 godina

@ to je razlika između Rođera i Novaka. Rođer se nikada ne muči sa boranijom.
(Aki, 9. oktobar 2014 14:05)

Teniser Rođer, nikada čuo za takvog. Da je greška prilikom kucanja dva puta se ne bih ponovila. Majko Srbijo, puna si funkiconalno polupismenih ljudi.

Bravo Novače.

Novaj bez premca u storiji tenisa

pre 9 godina

Uoči meča napisao sam da je Federer osvajao titule kada je konkurencija bila najslabija u isoriji tenisa a da Novak igra danas kad je konkurencija najjača u istoriji tenisa. Bravo za najboljeg u istoriji tenisa.

navika

pre 9 godina

Bravo majstore, kaidaj dalje!
Sasvim je normalno da se u toku turnira odigra neki slab mec. Dobro je da se to desilo u ranoj fazi, jer bi u polu-finalu ili finalu neki kvalitetniji igrac mozda to u potpunosti iskoristio. Vozi, rodjace, najbolji si.

ps: Daj da urgiramo kod Putina sad kad dodje da se satnica Novakovih meceva odredjuje po nasoj vremenskoj zoni...ubise me ovi termini AO, USO i kineskih turnira.

v

pre 9 godina

Sad navijamo za Federera za Novakovo dobro. Federer jedini ima sanse za poziciju 1 na kraju godine. Dakle drzi Novaka budnim. Zatim,Novak ce imati sanse da izjednaci H2H. Kada preskoci njega, tu je finale, samo po sebi motiv. I tako dodjosmo do 20. master titule.

Predo

pre 9 godina

Ne volim naslove tipa "Ferer čeka Novaka", ali nisam hteo da reagujem. Da li se neko seća Belučija 2011. Svako može da odigra jednom u životu fenomenalno. Mislim na profi tenisere, a ne genijalce, koji su tenis videli samo na TV-u. U loži je sedeo Ševčenko, a Kokuškin je bio "napaljenko" i to žešći. Gledao sam ga više puta, ali sad mi je delovao kao da je uzeo neko žešće sredstvo. Stiskanje pesnica od prvog poena, grimase. Naravno da je bilo i do Novaka. I on je ljudsko biće. Logično je da će malo potceniti igrača poput Kukuškina. Možda je malo ostao sinoć duže, nego je trebalo ili jednostavno nije uradio onu rutinu, kao što će verovatno uraditi sutra. Na kraju je opet odigrao pametno i jedino kako se može u ovakvom meču.
Nemojte reagovati na komentare zlobnika i neznalica. Moj komentar je upućen ljubiteljima sporta i dobrim ljudima. A sada napolje na sunce.

Vuja neznalica

pre 9 godina

to je razlika između Rođera i Novaka. Rođer se nikada ne muči sa boranijom.
(Aki, 9. oktobar 2014 14:05)

Boranija si ti kad mislis da ce neko da se preda bez borbe. Ovaj Kukuskin je odlican igrac, a ti tvog Rodjera (kako ga zoves) zovi da dodje kod tebe kuci pa zajedno lecite komplekse...

v

pre 9 godina

Hahhaha, jao 4:2. Novaku u ocima pogled ubice. U stilu "ti ces mene da zajebavas". Novakova igra stvarno nije na nivou, ali nabrijan je, vidi se da ni u snovima ne zeli da izgubi ovaj mec. Kukuskin je bacio na teren apsolutno sve, igra rastereceno, nije bre ljudi lako. Sto puta sam rekla da je Novak tip igraca koji imam utisak cesto ocekuje da mu se igraci nizeg ranga bukvalno sklone, jos posle finala Pekinga....no izgleda da je Kukuskin ohrabren ispadanj3 favorita, pa zeli da iskoristi "momentum" (namerno se sprdam ovim izrazom) i napravi senzaciju. Nece da moze. Idemo Nole, ceka te pit bul.

Леонардо

pre 9 godina

Кокушкин је квалитетан играч. Мотивисао се против Нолета.Просто је чудно да није боље рангиран.У фаци је мешавина Кецмана и Штепанека.

specnaz

pre 9 godina

Ko više iritira, da 'li ovaj Kazahstanac koji ima brejk zaostatka a veruje u pobedu, ili ovaj naš koji ima 0-40, i gubi gem, strasno, Novaka volim, ali me sve više tera da ne navijam za njega, mnogo se brate nerviram.

vojin

pre 9 godina

Kaja razlika u igri u par dana. Nebo i zemlja. A razlog samo jedan. Vajda. Nema to veze sa treningom - isto se trenira. Ali Vajda je MOTIVATOR. Natera ga da ne misli ni na sta drugo vec d ase koncentrise na mec. A Beker se tim ne zamara. I vidimo Đokovica kako se muci sa 85. igracem sveta. Kako ne moze da pogodi servis kada treba, kako udara kratko, mehanicki, kako pokusava da se sam nekako trgne pa se bodri.. ali loptice i dalje idu sporo, a misli su negde drugo..Ogromna je razlika u Đokovicevoj igri sa i bez Vajde. Kao da je ovo sasvim drugi igrac u odnosu na nedelju.

Petar

pre 9 godina

Neverovatno je stvarno kako ti ŽNJ teniseri igraju uvek tenis karijere baš protiv Novaka!?
Da je igrao protiv Nadala, ili Federera, ovaj Kulkušin ne bi imao dan, ispadao bi mu reket iz ruku od straha, ne bi imao ni sreće, i td.. ali protiv Đokovića, naravno najbolji meč karijere!
Stavite se u kožu Novaka koga uvek snađe baš takav scenario, da ti ''autsajderi'' se uvek napale do koske kad igraju protiv njega. I baš taj dan je njihov dan, i nekako im sve ide od ruke.
Neverovatno! Gledam meč i vidim da je u nekom transu ovaj Kazakstanac, plus ima sreće, svaki rizičniji udarac završava na liniji. Novak je stvarno baksuz jer mora da zapinje sa ovim bezimenim više nego kada igra sa nekim teniserom iz top 20.

Oskar

pre 9 godina

Kad Novak Djoković opali viner na brejk loptu, napravite mu doček ispred skupštine, to zaslužuje doček. Doći ću i ja iz Hercegovine da to pozdravim.)...
Ja stvarno ne vjerujem kako se izvukao ovaj bivši teniser. Ovoliko da ga namuči čelendžer igrač. Kakava očajna taktika, igra bez bekenda, i kao i u prošlom meču uvijek kad ima priliku za viner gadja pravo u igrača. To je posebna priča. Ako sa ovakom formom dodje protiv sjajnog Ferera, ne treba ni izlazit na teren.

cukun deda vrac

pre 9 godina

to je razlika između Rođera i Novaka. Rođer se nikada ne muči sa boranijom.
(Aki, 9. oktobar 2014 14:05)
Rodzer je svoj zadnji mec ovde pobedio nakon sto je spasao cak 5 mec lopte za protivnika!!! I u zadnjih godina je nekoliko puta izgubio u prvom ili drugom kolu protiv apsolutnih anonimusa! Pratis li ti uopste tenis ili samo trolujes ovde onako bezveze?

simke

pre 9 godina

Nikad mi nece biti jasno kako ovi prosjecni teniseri kao Kukuskin igraju ovako dobro protiv Nadala,Djokovica,ali posebno to rade protiv Novaka....A kad igraju protiv tenisera istog ranga,onda lagano gube meceve.

miskon82

pre 9 godina

NARAVNO DA IMA. Gore od toga kada si bitan a "niđe" te ne vole, je to kada si NEBITAN A NIĐE TE NE VOLE ! ! ! ! Aj sada pali, nebitan si ! :D


ni u shangaj ne navijaju za novaka
hahahaha ima li sto gore no kad te nidje ne vole
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Danijel, 9. oktobar 2014 14:02)

tandaremandare

pre 9 godina

@ranjdja
Pa taj je platio poreza koliko ti ne bih za 10 zivota!!! Pa svaki put kad osvoji i cent, njemu se to oporezuje, samo posto je centar njegovog poslovanja van Srbije, sto je cinjenica, ne podleze dvostrukom oporezivanju! Pa ovi restorani sto ima u Srbiji takodje uplacuju porez. O cemu ti pricas??? Kakve droge koristis!?

Vuja neznalica

pre 9 godina

Normalno je da svi igraju protiv broja 1. sa 150% mogucnosti, ali nije normalno da Nole uspeva u velikom broju slucajeva da se izbori sa tim. Bravo Kralju! Do 5000 poena prednosti nad konkurencijom, pa neka se ujedu za sedalni deo svo koji te ne vole!

Jovica Marjanovic

pre 9 godina

Novace zasto moras da mi kidas zivce?! Sta ti treba da mu saljes mlake lopte po sredini i da samo igras defanzivno. Stvarno nekad mi se cini da ti nije interesantno, pa ajde da malo zacinis sve.

Brondby

pre 9 godina

Idemo do titule Samo Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby

Milan

pre 9 godina

Ne mogu a da se ne otmem utisku da je Nole ovoliko popularan u Kini jer mu tamo mediji sigurno posvecuju paznje koliko zasluzuju, a ne pod pritiskom zapadnih kompanija (sponzora) favorizuju Federera ili Nadala. Nole je soumen, harizmatican i najbolji na svetu i tako i publika treba da ga tretira. Kukuskin odlican danas.

s55

pre 9 godina

Obozava da set zavrsi drop sotom i nije mu to prvi put u karijer. Ovaj je napaljen i igra odlicno ali mislim da je to njegov maksimum. Ako Novak do kraja igra ozbiljno, stavi mu do znanja da nema sanse dobija mec. Samo da se Novak ne opusta, moze sebi da zakomplikuje ...Ajde do pobede jer je Novak neuporedivo bolji igrac.

adem

pre 9 godina

igra nista narocito, ni jedan ni drugi. ali za one koji zele povrede nadala ili bilo kog protivnika djokovica, zar bi tenis bio atraktivan kada bi igrao nadal, a djokovic i federer ne, ili obratno. zamislite spansku ligu bez reala ili barcelone. ostalu su tu da iznenade ponekad, ali bez 2-3 vrhunska igraca ili klubova, nije interesantno.

Vuja neznalica

pre 9 godina

to je razlika između Rođera i Novaka. Rođer se nikada ne muči sa boranijom.
(Aki, 9. oktobar 2014 14:05)

Boranija si ti kad mislis da ce neko da se preda bez borbe. Ovaj Kukuskin je odlican igrac, a ti tvog Rodjera (kako ga zoves) zovi da dodje kod tebe kuci pa zajedno lecite komplekse...

Milan

pre 9 godina

Ne mogu a da se ne otmem utisku da je Nole ovoliko popularan u Kini jer mu tamo mediji sigurno posvecuju paznje koliko zasluzuju, a ne pod pritiskom zapadnih kompanija (sponzora) favorizuju Federera ili Nadala. Nole je soumen, harizmatican i najbolji na svetu i tako i publika treba da ga tretira. Kukuskin odlican danas.

tandaremandare

pre 9 godina

@ranjdja
Pa taj je platio poreza koliko ti ne bih za 10 zivota!!! Pa svaki put kad osvoji i cent, njemu se to oporezuje, samo posto je centar njegovog poslovanja van Srbije, sto je cinjenica, ne podleze dvostrukom oporezivanju! Pa ovi restorani sto ima u Srbiji takodje uplacuju porez. O cemu ti pricas??? Kakve droge koristis!?

Vuja neznalica

pre 9 godina

Normalno je da svi igraju protiv broja 1. sa 150% mogucnosti, ali nije normalno da Nole uspeva u velikom broju slucajeva da se izbori sa tim. Bravo Kralju! Do 5000 poena prednosti nad konkurencijom, pa neka se ujedu za sedalni deo svo koji te ne vole!

cukun deda vrac

pre 9 godina

to je razlika između Rođera i Novaka. Rođer se nikada ne muči sa boranijom.
(Aki, 9. oktobar 2014 14:05)
Rodzer je svoj zadnji mec ovde pobedio nakon sto je spasao cak 5 mec lopte za protivnika!!! I u zadnjih godina je nekoliko puta izgubio u prvom ili drugom kolu protiv apsolutnih anonimusa! Pratis li ti uopste tenis ili samo trolujes ovde onako bezveze?

simke

pre 9 godina

Nikad mi nece biti jasno kako ovi prosjecni teniseri kao Kukuskin igraju ovako dobro protiv Nadala,Djokovica,ali posebno to rade protiv Novaka....A kad igraju protiv tenisera istog ranga,onda lagano gube meceve.

Леонардо

pre 9 godina

Кокушкин је квалитетан играч. Мотивисао се против Нолета.Просто је чудно да није боље рангиран.У фаци је мешавина Кецмана и Штепанека.

v

pre 9 godina

Hahhaha, jao 4:2. Novaku u ocima pogled ubice. U stilu "ti ces mene da zajebavas". Novakova igra stvarno nije na nivou, ali nabrijan je, vidi se da ni u snovima ne zeli da izgubi ovaj mec. Kukuskin je bacio na teren apsolutno sve, igra rastereceno, nije bre ljudi lako. Sto puta sam rekla da je Novak tip igraca koji imam utisak cesto ocekuje da mu se igraci nizeg ranga bukvalno sklone, jos posle finala Pekinga....no izgleda da je Kukuskin ohrabren ispadanj3 favorita, pa zeli da iskoristi "momentum" (namerno se sprdam ovim izrazom) i napravi senzaciju. Nece da moze. Idemo Nole, ceka te pit bul.

Petar

pre 9 godina

Neverovatno je stvarno kako ti ŽNJ teniseri igraju uvek tenis karijere baš protiv Novaka!?
Da je igrao protiv Nadala, ili Federera, ovaj Kulkušin ne bi imao dan, ispadao bi mu reket iz ruku od straha, ne bi imao ni sreće, i td.. ali protiv Đokovića, naravno najbolji meč karijere!
Stavite se u kožu Novaka koga uvek snađe baš takav scenario, da ti ''autsajderi'' se uvek napale do koske kad igraju protiv njega. I baš taj dan je njihov dan, i nekako im sve ide od ruke.
Neverovatno! Gledam meč i vidim da je u nekom transu ovaj Kazakstanac, plus ima sreće, svaki rizičniji udarac završava na liniji. Novak je stvarno baksuz jer mora da zapinje sa ovim bezimenim više nego kada igra sa nekim teniserom iz top 20.

miki

pre 9 godina

Djokovic je Srbiji dao na poklon preko milion evra. Pola prije Rima, a pola kasnije. Ko je toliko od pojedinaca iz Srbije poklonio toliko?
Ove smarace sa porezom treba ignorisati jer imaju bar jednog gastbajtera u porodici koji ne placaju porez u Srbji. Toliko.

kosta

pre 9 godina

@ to je razlika između Rođera i Novaka. Rođer se nikada ne muči sa boranijom.
(Aki, 9. oktobar 2014 14:05)

Teniser Rođer, nikada čuo za takvog. Da je greška prilikom kucanja dva puta se ne bih ponovila. Majko Srbijo, puna si funkiconalno polupismenih ljudi.

Bravo Novače.

Aorist

pre 9 godina

Vidim da je nekolicini Vas, aorist glagola biti bas problem.
Evo kako ide:
Aorist glagola biti glasi:
Jednina
1. ja bih
2. ti bi
3. on, ona, ono bi
Množina
1. mi bismo
2. vi biste
3. oni bi

Primeri - ja bi, mi bi, ti bih su nepravilni. Nepravilno je i odvajanje mi bi smo, vi bi ste. I jos nesto - pre nego sto posaljete komentar, pogledajte nedostaje li koje slovo. Tako postujete osobu koja cita Vas komentar.

Predo

pre 9 godina

Ne volim naslove tipa "Ferer čeka Novaka", ali nisam hteo da reagujem. Da li se neko seća Belučija 2011. Svako može da odigra jednom u životu fenomenalno. Mislim na profi tenisere, a ne genijalce, koji su tenis videli samo na TV-u. U loži je sedeo Ševčenko, a Kokuškin je bio "napaljenko" i to žešći. Gledao sam ga više puta, ali sad mi je delovao kao da je uzeo neko žešće sredstvo. Stiskanje pesnica od prvog poena, grimase. Naravno da je bilo i do Novaka. I on je ljudsko biće. Logično je da će malo potceniti igrača poput Kukuškina. Možda je malo ostao sinoć duže, nego je trebalo ili jednostavno nije uradio onu rutinu, kao što će verovatno uraditi sutra. Na kraju je opet odigrao pametno i jedino kako se može u ovakvom meču.
Nemojte reagovati na komentare zlobnika i neznalica. Moj komentar je upućen ljubiteljima sporta i dobrim ljudima. A sada napolje na sunce.

Sonja S.

pre 9 godina

Kao sto napisah, kada igra Novak, odes po pivo, kada se vratis i dalje se igra isti poen, ceo mec isti poen, cela karijera isti poen.
(mail, 09. oktobar 2014 14:15)

Da ali karijera prepuna miliona i svetski broj jedan godinama!
A ti verovatno svo ovo vreme ides samo po pivo!

branko

pre 9 godina

Видели сте колико се Новак радовао победи, па чак се и прекрстио. То уопште није претеривање. У наставку каријере најтежи Новакови противници биће управо играчи типа ове двојице са којима је играо у Шангају: млади, неафирмисани али пуни енергије, одлично играју и што је најбитније за њих а најопсаније за Новака НЕ ПЛАШЕ СЕ јер нису 'убијени у појам'са 10 и више пораза од Новака. Таквих има још укључив и овог Мајера (један од момака са тим презименом) ако се ослободи тог страха од победе над величинама због којег је Федереру јуче просто поклонио меч. Шта Новак треба да уради? Једну једину ствар: да у мечеве са њима УЂЕ пуном снагом и концентрацијом, а не са уверењем да ће посао обавити рутински па да онда током меча то пређе у систем 'спасавај се ко може' . Ту и они око њега треба да одиграју озбиљну улогу. Укратко, ако се тај проблем реши пре изласка на терен неће га бити на терену.

Vojislav YVR_BGD

pre 9 godina

Novak je najbolji na svetu jer moze da dobija ovakve mecheve.
Dodje neki Kukuskin ( da se razumemo odlican igrac, ali nije u rangu prvih pet) i pocne da lupa ko nenormalan po lopti, i sve mu ulazi... TO se desi jednom u karijeri . Gledas i mislis, gde je ovaj bio do sada? i kapiras, a i Kukuskin kapira, da vise nikada nece moci da odigra ovako.
E onda Novak i takvog neverovatno dobrog (once in a lifetime fazon) dobije. Zato je #1. tacka.

Za ljubitelja Rodjera (LOL) - nisi ti video (a ni odigrao) mnogo tenisa u zivotu. padobranac... ish ne prashi

adem

pre 9 godina

igra nista narocito, ni jedan ni drugi. ali za one koji zele povrede nadala ili bilo kog protivnika djokovica, zar bi tenis bio atraktivan kada bi igrao nadal, a djokovic i federer ne, ili obratno. zamislite spansku ligu bez reala ili barcelone. ostalu su tu da iznenade ponekad, ali bez 2-3 vrhunska igraca ili klubova, nije interesantno.

Nebojsa

pre 9 godina

Vidim neki se šale na račun Novaka a Federer juče protiv sličnog tenisera spasavao pet meč lopti Nadal je ispao us open pobednik Cilic kao i Wavrinka pobednik australijan poena isto tako oni svi ispadali a Novak je prošao na vašu žalost ovaj Kukuskin je danas sjajno igrao i sa današnjom igrom bi bez problema razmontirao gore navedene.

Vojislav YVR_BGD

pre 9 godina

(Bojan, 9. oktobar 2014 16:13)
Pazi Bojane; Kukuskin je trenutno 84 igrac na svetskoj listi, 10 pobeda i 24 izgubljena u 2104 godini.
E sad, kad takav igrac uredno pogadja osnovnu liniju sa loptama koje odvaljuje iz sve snage (vidi se to, i nije u opste bio blizu mreze kao sto kazes nego tri metra iza osnovne linije) onda je to mech zivota. I garantovano nikad to nije radio ranije, jer da je tako igrao ne bi bio 84 na svetu (biti u prvih sto je uspeh, svakako , ali nije isto sto i prvih 10 ili 5).
Secam se 2001 godine na otvorenom prvenstvu kanade neki rumun, Pavel igrao. Taj je razarao bekhendom, jednorucnim, prelepo udarao. I ja gledam coveka i ne mogu da verujem da tako igra. Na kraju osvojio taj masters turnir. Vec u Sinisiju taj isti nije mogao da se sastavi sa lopticom, i tako dalje. Znachi to je bila njegova labudova pesmica i kraj....
E sad kad Novaku dodje takav nekakav, s'kojim nikad nije igrao, i pocne da trese i pogadja linije, stize dropove itd, a nas dechak ga opet dobije, onda moras da priznas da tu treba mnogo teniskog umeca, a narochito psihicke stabilnosti. I Novak je to sve danas pokazao. Ja ne mislim da je bio los, naprotiv. Pobediti danas Kukuskina nije bilo lako, naprotiv. Izmedju ostalih razloga zato je Novak najbolji na svetu, sto moze da dobije i igrache koji igraju mech zivota protiv njega. tachka.

mirko kojotovski

pre 9 godina

ne postoje losi teniseri medju prvih hiljadu.razlika postoji u fizickoj spremi i presudna psihicka sprema.tehnicki su svi tu.malo se partija zavrsava sa krompirom a onaj ko je imao priliku da gleda i juniore zna o cemu pisem.tenis je najkomplikovaniji sport a ujedno i najtezi.da bi dosao na nivo atp igraca treba da znoj potece kao Dunav.prema tome samo oni koji misle da su ovi igraci neznalice govore o njima i znanju oko tenisa.pa nije slucajno da se uglavnom za sportiste godine biraju teniseri.svi igraci i oni koji su jos juniori i kadeti se bore maksimalno i treniraju maksimalno.ne zaboraviti financijsku podlogu.Ujedno sam imao prilike razgovarati i upoznati neke poznate atp igrace i vrlo su ljubazni korektni i sta vise ne izgledaju uobrazeno niti se tako ponasaju.jednostavni ljudi kao svi mi.za razliku od fudbalera koji u principu ne mogu prostu prosirenu da izgovore a o kulturi i ponasanju ne treba trositi reci.Nole je legenda i za mene je vec ostvario sto nikad nisam verovao da ce Srbin biti No1u tenisu.trenutno uzivam kad igra pa kako bude jer i drugi su zeljni pobede nad Noletom ili Nadalom ili Rodjom.svi ti momci vredno rade rade rade

vojin

pre 9 godina

Kaja razlika u igri u par dana. Nebo i zemlja. A razlog samo jedan. Vajda. Nema to veze sa treningom - isto se trenira. Ali Vajda je MOTIVATOR. Natera ga da ne misli ni na sta drugo vec d ase koncentrise na mec. A Beker se tim ne zamara. I vidimo Đokovica kako se muci sa 85. igracem sveta. Kako ne moze da pogodi servis kada treba, kako udara kratko, mehanicki, kako pokusava da se sam nekako trgne pa se bodri.. ali loptice i dalje idu sporo, a misli su negde drugo..Ogromna je razlika u Đokovicevoj igri sa i bez Vajde. Kao da je ovo sasvim drugi igrac u odnosu na nedelju.

s55

pre 9 godina

Obozava da set zavrsi drop sotom i nije mu to prvi put u karijer. Ovaj je napaljen i igra odlicno ali mislim da je to njegov maksimum. Ako Novak do kraja igra ozbiljno, stavi mu do znanja da nema sanse dobija mec. Samo da se Novak ne opusta, moze sebi da zakomplikuje ...Ajde do pobede jer je Novak neuporedivo bolji igrac.

gracia

pre 9 godina

Možeš li jedan meč da odigraš a da ne doživiš brejk pa sa kime god da igraš?
(Propali Bankar, 9. oktobar 2014 14:55)
Pa nije pretrpeo juče protiv Tima.

v

pre 9 godina

Sad navijamo za Federera za Novakovo dobro. Federer jedini ima sanse za poziciju 1 na kraju godine. Dakle drzi Novaka budnim. Zatim,Novak ce imati sanse da izjednaci H2H. Kada preskoci njega, tu je finale, samo po sebi motiv. I tako dodjosmo do 20. master titule.

Jovica Marjanovic

pre 9 godina

Novace zasto moras da mi kidas zivce?! Sta ti treba da mu saljes mlake lopte po sredini i da samo igras defanzivno. Stvarno nekad mi se cini da ti nije interesantno, pa ajde da malo zacinis sve.

Novaj bez premca u storiji tenisa

pre 9 godina

Uoči meča napisao sam da je Federer osvajao titule kada je konkurencija bila najslabija u isoriji tenisa a da Novak igra danas kad je konkurencija najjača u istoriji tenisa. Bravo za najboljeg u istoriji tenisa.

Novica71

pre 9 godina

Novak nije ocekivao ovakav otpor protivnika.Potrosio je mnogo vise snage nego sto je planirao.Nadam se da ce sutra izbegavati duge razmene protiv Davida.

MirsadK

pre 9 godina

Sećam se Kukuškina sa meča Nadal-Rosol (Vimb-12). Sedeo je u Rosolovoj loži, a kamera ga je nekoliko puta uhvatila kako u tihoj neverici zanesenjački posmatra Rosolovu fanatičnu, čvrstu igru.

Danas je i sam igrao kao u transu meč karijere protiv Novaka. Kukuškin je uzeo set, a pobedu je odneo Šampion. Bravo!

monarhista

pre 9 godina

Lele kakva je perspektiva ovih sto mrze Noleta...po svemu sudeci bice srpski sin jos nekoliko godina na prvom mestu...dugih ,teskih godina za njih...axaxaxaxaxaxa

PS.Godina prodje a Noletova dominacija jok:-)))

Brondby

pre 9 godina

Idemo do titule Samo Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby

Vizar

pre 9 godina

Gledao sam meč i mogu slobodno reći da je Kukuškin odigrao meč života. To što je sve pogađao, kako se kretao apsolutno nije pokazivalo da je u pitanju 85-i igrač svijeta. Novak je odigrao kvalitetan meč i zasluženo pobijedio.

Čestitke za Kukuškina na ovakvom meču. Fakat je Novak odigrao malo jači trening i jako mi je drago što je dobio napaljenog kazakstanca.

Branko

pre 9 godina

Bravo Nole-
Samo napred! Hejteri su nenormalni jer zele da te vide da gubis. Boze sta je sa ovin masim narodom? Covek se ucvrstio na prvoj poziciji I polako pravipoenski razmak protiv Nadala, Frderera I ostalih I opet nam on ne valja.
Nole, tio si nas idol, dobrotvor, car I najbolji sportista svih vremenna!!!
S, postovanjem.
Branko (Teniser iz Kadine Luke kod Ljiga/Amerike)

oxydant

pre 9 godina

Ukoliko nema aktuelne lične probleme,Novakovu današnju dekoncentraciju u
odnosu na turnir u Pekingu mogu sebi da objasnim samo na relaciji Vajda-
Beker.Odavno imam utisak da Novak u prisustvu Bekera igra pod pritiskom.

nesalomljivi7

pre 9 godina

Nije bitno kako je dosao do pobece vec da je pobedio.Ovakvi igraci nemaju sta da izgube i daju sve na terenu ali dovoljan je jedan trenutak koji ne moze preko njihovog limita, slabija igra, greska i top igrac kao Novak to koristi i tu je kraj. To je Rodzer lepo pokazao, spasio je 5 mec lopti. Posle ovakvih meceva, samo im ostaje da se nerviraju i pitaju sami sebe, kako sam izgubio? Jednostavno nisi sam vrh u tenisu. Ovo su majstori, kvalitet, iskustvo i mnogo ostvarenih pobeda i osvojenih turnira. Legende tenisa sa mnogo ostvarenih rekorada. Vrh a to je Novak.

specnaz

pre 9 godina

Ko više iritira, da 'li ovaj Kazahstanac koji ima brejk zaostatka a veruje u pobedu, ili ovaj naš koji ima 0-40, i gubi gem, strasno, Novaka volim, ali me sve više tera da ne navijam za njega, mnogo se brate nerviram.

axo

pre 9 godina

Nikad mi nece biti jasno kako ovi prosjecni teniseri kao Kukuskin igraju ovako dobro protiv Nadala,Djokovica,ali posebno to rade protiv Novaka....A kad igraju protiv tenisera istog ranga,onda lagano gube meceve.
(simke, 9. oktobar 2014 14:57)

Motiv prijatelju, motiv. Kad si slabiji igrač normalno je da si naložen da dobiješ vrhunskog igrača u bilo kom sportu, kako pojedinačnom tako i ekipnom. ;)

miskon82

pre 9 godina

NARAVNO DA IMA. Gore od toga kada si bitan a "niđe" te ne vole, je to kada si NEBITAN A NIĐE TE NE VOLE ! ! ! ! Aj sada pali, nebitan si ! :D


ni u shangaj ne navijaju za novaka
hahahaha ima li sto gore no kad te nidje ne vole
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Danijel, 9. oktobar 2014 14:02)

Profesor sh. jezika

pre 9 godina

>Da je greška prilikom kucanja dva puta se ne bih ponovila.

A ovo "ne bih", to je verovatno greska u kucanju
(rosa u podne, 9. oktobar 2014 16:16)

Pravopisno pravilo
- ja bi (ispravno je JA BIH)
- ne bi (ispravno je NE BIH)
Upotreba glagolskih oblika - ja bih, mi bismo, vi biste

- desi (ispravno je GDE SI)
- kući (ispravno je KOD KUĆE)
- upravu (ispravno je U PRAVU)
- blea (ispravno je BLEJA)
- fala (ispravno je HVALA)

Pozdrav za Vas, a malo edukacije nije na odmet.

Trener?

pre 9 godina

Očigledno je da bez Vajde nema vajde. Bolje rečeno, kad je tu Boris Beker, Novak mnogo slabije igra. Dobro igrati i biti dobar trener nije ni približno isto. Pogotovo trenirati nekog ko je među najboljima u sportu kojim se bavi. Takvom sportisti treba još samo fino brušenje i podrška. Kako se dijamant brusi samo sopstvenim prahom, znači i trener treba da je vrhunski. To Herr Biertrinker sigurno nije. Kako reče Jon Cirijak:"Nisam ni znao da je Boris Beker trener".

adem

pre 9 godina

zasto neki igraju ovako protiv top igraca? zato je tom jednom pobedom posataju slavni, kada bi mi culi za nika, da nije pobedio nadala ili... ali se mora reci da su ponekad favoriti krivi, jer igraju opusteno, ali se desava i da daqju sve od sebe, ali to ne biva dovoljno, kao kada je nadal izgubio od klizmana, nadal je odlicno igrao, ali onaj je odigrao partiju zivota.

ivan petrovic crni

pre 9 godina

Novak vrlo dobar, možda mali pad energije krajem drugog seta. Kukuskin nikad bolji. Najviše od svega raduje povratak Cika Psihe.

duh nibor

pre 9 godina

Kad bi Novak opaljivao vinere na brejk lopte on ne bi bio tamo gde jeste. Novak opaljuje vinere prilikom riterna na tuđe meč lopte i zato je tu gde jeste. Ovo je samo još jedan dan u kancelariji. Inače Kukuškin je igrao na jedini mogući način protiv Novaka, a to je guranje iza osnovne linije. Većini tenisera to ne uspe ali njemu se to igrom slučaja posrećilo danas pa ko zna kad. Ova mala opuštenost je rezultat sponzorskih obaveza, protiv Ferera će biti malo drugačije. Izgleda da je Novak jedini teniser koji mora biti uvek idealan i morivisan. Pogledajte Federera, trenutna igra nula a za Rafu i ne treba komentar.

Toliko

pre 9 godina

Hm, ovako, da vise ne osvoji ni jedan turnir, set, gejm, ja cu mu se klanjati. Taj momak nas je zaduzio kao ni jedan drugi sportista i, na zalost, jedina je svetla tacka u svom crnilu, i kao sportista i kao covek. Kada citam komentare malih, zavidnih, pakosnih i besposlenih ljudi, a uglavnom su to karakteristike naseg naroda, dolazim do zakljucka da ga ni ne zasluzujemo...Uzivajte u crnilu, ako vec nista ne vidite, niste bolje ni zasluzili...

navika

pre 9 godina

Bravo majstore, kaidaj dalje!
Sasvim je normalno da se u toku turnira odigra neki slab mec. Dobro je da se to desilo u ranoj fazi, jer bi u polu-finalu ili finalu neki kvalitetniji igrac mozda to u potpunosti iskoristio. Vozi, rodjace, najbolji si.

ps: Daj da urgiramo kod Putina sad kad dodje da se satnica Novakovih meceva odredjuje po nasoj vremenskoj zoni...ubise me ovi termini AO, USO i kineskih turnira.

Coa

pre 9 godina

@ Кокушкин је квалитетан играч. Мотивисао се против Нолета.Просто је чудно да није боље рангиран.У фаци је мешавина Кецмана и Штепанека.
(Леонардо, 9. oktobar 2014 14:44)

... i Gulbisa :)

Beobrad

pre 9 godina

Ovo je prebrodjeno, ali fizicki, a i psihicki naporan mec mogao bi mozda malo zakomplikovati titulu...
Jer sutra je "zid" Ferer, moguce opet 3 seta i trosenje, a sl. dan Federer...!
Sad kad je nekako dobio Majera, Agut mu je poslastica, igrace sve bolje...!
Beneto mu je pravio probleme na betonu, ali ipak tesko ce s Fedexom.
U subotu bi ipak trebalo da gledamo derbi s pomalo umornim Noletom, koji ce i takav dobiti Fedexa.
Bolji je, samo da odigra makar 80% i nema zime.

e sudbino tuzna

pre 9 godina

@rodzer se juce jedva provukao upravo sa "boranijom",jel ti pratis tenis uopste ili samo volis da kontriras covece!?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Vlada, 9. oktobar 2014 15:47)

Leonardo Mjer boranija ? E sudbino tužna...
(Oskar, 9. oktobar 2014 16:33)

Pa tebi je i Kyrgios bio buduci prvi rekat sveta kad je izbacio Nadala sa Wimbledona...znam , nije ti lako.

Beobrad

pre 9 godina

Ovo je prebrodjeno, ali fizicki, a i psihicki naporan mec mogao bi mozda malo zakomplikovati titulu...
Jer sutra je "zid" Ferer, moguce opet 3 seta i trosenje, a sl. dan Federer...!
Sad kad je nekako dobio Majera, Agut mu je poslastica, igrace sve bolje...!
Beneto mu je pravio probleme na betonu, ali ipak tesko ce s Fedexom.
U subotu bi ipak trebalo da gledamo derbi s pomalo umornim Noletom, koji ce i takav dobiti Fedexa.
Bolji je, samo da odigra makar 80% i nema zime.

evo ja priznajem cista sreca

pre 9 godina

Znaci Simon nakon US Opena: 2 turnira, 180 + 180 bodova, Berdych 2 turnira, 300 + 180 bodova (jedan od njih dvojice ce jos osvojiti), Federer dosao do broja 2 nakon godinu i po, Nishikori 2 turnira, 250 + 500 bodova.
Cilic nije izgubio seta protiv njih (osim protiv Simona). Da li je to sreca? Da li ima tu neko da posteno prizna ili nema niko?
(drago, 9. oktobar 2014 20:14)

Drago , kako je krenulo poceces da racunas koliko je ko osvojio poena po gemu .. ili si vec izracunao koliko je Cilic osvojio

cinjenica

pre 9 godina

Aman ljudi! Šta se primate na ove susjede provokatore! Pa ni oni ne misle to što pišu. Znaju oni dobro ko je najbolji na svetu poslednje 4 godine. Sve oni dobro znaju. To ih i boli. Zato tako i pišu. Logika je prosta i neumitna. Niko nije toliko glup da piše takve budalaštine, a da stvarno veruje u njih. Niko!

Bojan

pre 9 godina

(Vojislav YVR_BGD, 9. oktobar 2014 18:14)
ali opet ponavljam, taj Kukuskin nije igrao tako dobro zato sto je odigrao iznad nekih svojih ogranicenih mogucnosti, nego upravo zato sto mu je Nole servirao loptice da je ovaj mogao odmah da napada na njih, a kada dobijas lagane loptice iz kojih si u mogucnosti da napadas lako, raste samopouzdanje u udarce i polako si u stanju sve vise da rizikujes.
Naravno da je Nole morao da demonstrira psihicku stabilnost i da se izbori pre svega sa sobom a onda sa odlicnim protivnikom, ali ne bih rekao da je bilo ko tu sada odigrao neki mech zivota. Jednostavno, Nole je igrao loshije i samim tim je delovalo da je protivnik bolji. Po onome sto sam video, onaj Berdih kog je Nole prosle nedelje pregazio bi dobio ovog Kukuskina u 2 seta, jedino sto je tada Novak odigrao savrsen mec pa je Berdih delovao kao da se slucajno nasao u finalu, a sada je Nole bio los pa je Kukuskin delovao kao da igra mec zivota.

454

pre 9 godina

Leonardo Mjer boranija ? E sudbino tužna...
(Oskar, 9. oktobar 2014 16:33)


Upravu si. Odlican igrac. Evo na Wikipediji sve lepo pise. Nije osvojio NI JEDAN turnir. Ali je zaradio preko milion i trista hiljada dolara. Ipak je veci milioner nego igrac. I ti se cudis da nije boranija?? Nije ali je boza, limunada, biraj.

http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%9B%D0%B5%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%B4%D0%BE_%D0%9C%D0%B0%D1%98%D0%B5%D1%80

Milosava

pre 9 godina

@ >Da je greška prilikom kucanja dva puta se ne bih ponovila.

A ovo "ne bih", to je verovatno greska u kucanju
(rosa u podne, 9. oktobar 2014 16:16)

Ne nije greška u kucanju, već je ispravno napisano.


Небих или не бих.

Пише се не бих.

Одрична речца не и потврдна речца да (и са упитном речцом ли) увек се пишу одвојено од глагола у личном облику: не бих, не бисмо, не бисте и да бих, да бисмо, да бисте, да ли бих, да ли бисмо, да ли бисте.

veljko

pre 9 godina

Veoma tezak mec i veoma bitna pobeda.Kukuskin nije imao sta da izgubi,opustio je ruku,dobro se kretao.Istina i Nole mu je pomogao,ne igrajuci agresivno.Nije osecao teren,lopticu,mucio se sa servisom(i prvim i drugim).Posle onako briljantne igre u Pekingu,posle samo tri dana on ponovo pokazuje znake slabosti,prosto neshvatljivo.Imao je problema i u prvom mecu,a danas pogotovo.Previse je pasivan,u previse slucajeva dozvoljava da protivnik vodi igru(i kada nije prinudjen na to).Tada trosi isuvise energije,nervira se,gubi koncentraciju.Zaista ne razumem.Sa ovom igrom tesko da ce pobediti Ferera,a o Federeru ne smem ni da razmisljam.Ali sto bih ja lupao glavu sa njegovim problemima.Ima on tim strucnjaka koji je placen(i to dobro)da ga savetuje,pa neka oni izmozgaju nesto pametno.

apokalipticar

pre 9 godina

nole pise istoriju, bez daljnjeg. Pretekao je vec nadala sto se tice duzine prvog mesta, a ovolika bodovna razlika mu sigurno i ne daje neku motivaciju ds igra sa 100%.snage. Bezi preko 4000 bodova drugoplasiranom, pa me ne bi ni cudilo da izgubi neocekivano, sledece godine ce manje da brani bodova, a i moze mu se, kada je superioran teniser danasnjice.

Dado

pre 9 godina

Ko je gledao mec Novak - Kukuskin i Federer-Butista mogao je jasno viditi zasto je Roger najbolji teniser svih vremena a Novak jedan od najboljih jednostavno kad se gleda Rogerov mec to je umjetnost kakvi poeni s njegove strane drugo i Novak Kukuskin je bio odlican mec al sa istim tempom stalno isti poeni ko ce jace i brze udariti a tek da ne pricam kakvi su smorevi u igri Nadal i Marej , Roger mozda ne bude imao najvise grend slemova na kraju karijere i bolji medjusobni od vecine na turu al on je zasigurno najbolji teniser ikad i najljepsi za gledanje

rafa

pre 9 godina

Tesko da Novak moze sa ovakvom igrom da se nada nekim grend slemovima iduce godine..Nije da ga potcenjujem ali budimo realni..I bez nadala i Federera,pa i Mareja,ima toliko igraca koji mogu da ga namuce do finala,igra se na 3 dobijena seta i tek tu dodje do izrazaja snaga i kondcija..Ako mu ovakvi igraci otkidaju po set ili dva tesko da moze ocekivati najvece titule,i to sad kad igra ponovo najbolje u karijeri..kako ce biti kad padne sa formom..
Mnogi ovde kazu kako protiv Novaka uvek teniseri igraju 150 posto..Pa ja bas mislim da je to protiv Nadala..Prvo,on je ipak malo vece ime,i sigurno da ga teniseri bar jednako respektuju kao Noleta.Ipak,protiv njega su i Rosol,Darsis,Kirgios, Klizan pa i onaj crnac u Haleu odigrali svoje najbolje,ali od pocetka do kraja,ili bar na samom kraju kad je najbitnije..Onaj Kirgios je udarao lopticu prosecno 15 km/h jace od Kokjusina i pritom mao skoro 40 asova..
Ovaj kokjusin brise pod sa Novakom 80 posto meca i izgubi..Ne kazem,mozda on ni ne moze da pobedi Novaka ni kada da bukvalno 100 posto od sebe,ali opet,nije on neki klinac pa da bude zadovoljan sa onim sta je uradio.Imao je Novaka i mec a opet je izgubio.
Svi misle kako je Novak odigrao los mec ali je interesantno da to uvek bude kada protivnik odigra dobro i pokaze zube..Naprotiv,mec je bio odlican, Novak inferioran fizicki ali jaci mentalno i sve u svemu bolji za ona dva asa u poslednjem gemu.

Bojan

pre 9 godina

(Vojislav YVR_BGD, 9. oktobar 2014 15:28)
zasto svako ko Noletu skine jedan set, ili ga ne daj boze pobedi, mora da odigra mec zivota. Kukuskin nije igrao nista posebno, bilo je lepih poena tu, nema sumnje, ali je ovde los Novak dobio solidnog Kukuskina i to je to, nikakvih govora o mecevima zivota. Ima statistika na kraju drugog seta koja je govorila da su Noletovi udarci 20-30 cm plici u terenu nego Kukuskinovi, tj. Kukuskin je mogao mnogo blize mrezi da se pozicionira i da bombarduje Novaka te samim tim ostavlja utisak bolje igre.

Oskar

pre 9 godina

Kad Novak Djoković opali viner na brejk loptu, napravite mu doček ispred skupštine, to zaslužuje doček. Doći ću i ja iz Hercegovine da to pozdravim.)...
Ja stvarno ne vjerujem kako se izvukao ovaj bivši teniser. Ovoliko da ga namuči čelendžer igrač. Kakava očajna taktika, igra bez bekenda, i kao i u prošlom meču uvijek kad ima priliku za viner gadja pravo u igrača. To je posebna priča. Ako sa ovakom formom dodje protiv sjajnog Ferera, ne treba ni izlazit na teren.

Oskar

pre 9 godina

@(454, 9. oktobar 2014 18:10)

Kakve to veze ima što nije osvojio turnir. Koliko u tenisu ima sjajnih igrača što nisu osvojili u životu više od 2 turnira. Koliko hoćeš. Pa turnire ti osvajaju samo najveći igrači- uglavnom.
A Leonardo Majer je vrhunski igrač, ima sjajan servis, forhend, ritern. Da ga malo bolje znaš kako igra znao bi.

Oskar

pre 9 godina

@rodzer se juce jedva provukao upravo sa "boranijom",jel ti pratis tenis uopste ili samo volis da kontriras covece!?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Vlada, 9. oktobar 2014 15:47)

Leonardo Mjer boranija ? E sudbino tužna...

Jota

pre 9 godina

@ >Da je greška prilikom kucanja dva puta se ne bih ponovila.

A ovo "ne bih", to je verovatno greska u kucanju
(rosa u podne, 9. oktobar 2014 16:16)

Izvolite dva linka, pa se sami uverite ko je u pravu.

http://kakosepise.com/rec/nebih-ili-ne-bih/

http://saznajlako.com/2012/10/11/ne-bih-ili-nebih/

Kika Majstor

pre 9 godina

Prava steta za Kukuskina. Izvanredna igra. Zasluzio je da uzme ovaj skalp. A i novak je debelo zasluzio da bude porazen. Ali sportska pravda nije uvek pravedna.
Nije mi jasno zasto Kinezi onako navijaju za Rusa!!!

Oskar

pre 9 godina

@(ivan petrovic crni, 9. oktobar 2014 16:32)

Kukuškin nikad bolji, nisi ni čudo za njega do danas. A i ostalo što si rekao je za tebe u redu, pošto mi je poznato koliko si "pametan".

drago

pre 9 godina

Cilic koji je sretno osvojio US Open.
Osvojio je 10 setova zaredom u zadnja 4 meca. Prvo je tukao Simona koji ce ovdje igrati 4-finale, tukao Wawrinku koji je broj 4. Pa je tukao Berdyacha koji je prosli tjedan igrao finale u Pekingu a i ovdje je u 4-finalu. Pa je tukao Federera koji se nakon godinu i po vraca na drugo mejsto. I za kraj je tukao Nishikorija koji je osvojio 2 turnira zaredom i na rankingu je karijere.
Inace od prvih 11 su samo 4 igraca stigla do 4-finala. Svo stede snage za zavrsni Masters.

Oskar

pre 9 godina

@Pa tebi je i Kyrgios bio buduci prvi rekat sveta kad je izbacio Nadala sa Wimbledona...znam , nije ti lako.
(e sudbino tuzna, 9. oktobar 2014 18:13)

Ja to rekao? Da nisi pio nešto......
To jedino možeš čut od ove tvoje bratije ovdje

drago

pre 9 godina

Znaci Simon nakon US Opena: 2 turnira, 180 + 180 bodova, Berdych 2 turnira, 300 + 180 bodova (jedan od njih dvojice ce jos osvojiti), Federer dosao do broja 2 nakon godinu i po, Nishikori 2 turnira, 250 + 500 bodova.
Cilic nije izgubio seta protiv njih (osim protiv Simona). Da li je to sreca? Da li ima tu neko da posteno prizna ili nema niko?

cinjenica

pre 9 godina

(drago, 09. oktobar 2014 20:14)

Ti baš ko papagaj, Ćilić pa Ćilić! Pa vodi ga kući, majke ti! Smaraš čoveče žešće. Koga je briga za one slam wondera.

Brondby

pre 9 godina

Idemo do titule Samo Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby

specnaz

pre 9 godina

Ko više iritira, da 'li ovaj Kazahstanac koji ima brejk zaostatka a veruje u pobedu, ili ovaj naš koji ima 0-40, i gubi gem, strasno, Novaka volim, ali me sve više tera da ne navijam za njega, mnogo se brate nerviram.

Dado

pre 9 godina

Ko je gledao mec Novak - Kukuskin i Federer-Butista mogao je jasno viditi zasto je Roger najbolji teniser svih vremena a Novak jedan od najboljih jednostavno kad se gleda Rogerov mec to je umjetnost kakvi poeni s njegove strane drugo i Novak Kukuskin je bio odlican mec al sa istim tempom stalno isti poeni ko ce jace i brze udariti a tek da ne pricam kakvi su smorevi u igri Nadal i Marej , Roger mozda ne bude imao najvise grend slemova na kraju karijere i bolji medjusobni od vecine na turu al on je zasigurno najbolji teniser ikad i najljepsi za gledanje

Oskar

pre 9 godina

Kad Novak Djoković opali viner na brejk loptu, napravite mu doček ispred skupštine, to zaslužuje doček. Doći ću i ja iz Hercegovine da to pozdravim.)...
Ja stvarno ne vjerujem kako se izvukao ovaj bivši teniser. Ovoliko da ga namuči čelendžer igrač. Kakava očajna taktika, igra bez bekenda, i kao i u prošlom meču uvijek kad ima priliku za viner gadja pravo u igrača. To je posebna priča. Ako sa ovakom formom dodje protiv sjajnog Ferera, ne treba ni izlazit na teren.

miskon82

pre 9 godina

NARAVNO DA IMA. Gore od toga kada si bitan a "niđe" te ne vole, je to kada si NEBITAN A NIĐE TE NE VOLE ! ! ! ! Aj sada pali, nebitan si ! :D


ni u shangaj ne navijaju za novaka
hahahaha ima li sto gore no kad te nidje ne vole
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Danijel, 9. oktobar 2014 14:02)

rafa

pre 9 godina

Tesko da Novak moze sa ovakvom igrom da se nada nekim grend slemovima iduce godine..Nije da ga potcenjujem ali budimo realni..I bez nadala i Federera,pa i Mareja,ima toliko igraca koji mogu da ga namuce do finala,igra se na 3 dobijena seta i tek tu dodje do izrazaja snaga i kondcija..Ako mu ovakvi igraci otkidaju po set ili dva tesko da moze ocekivati najvece titule,i to sad kad igra ponovo najbolje u karijeri..kako ce biti kad padne sa formom..
Mnogi ovde kazu kako protiv Novaka uvek teniseri igraju 150 posto..Pa ja bas mislim da je to protiv Nadala..Prvo,on je ipak malo vece ime,i sigurno da ga teniseri bar jednako respektuju kao Noleta.Ipak,protiv njega su i Rosol,Darsis,Kirgios, Klizan pa i onaj crnac u Haleu odigrali svoje najbolje,ali od pocetka do kraja,ili bar na samom kraju kad je najbitnije..Onaj Kirgios je udarao lopticu prosecno 15 km/h jace od Kokjusina i pritom mao skoro 40 asova..
Ovaj kokjusin brise pod sa Novakom 80 posto meca i izgubi..Ne kazem,mozda on ni ne moze da pobedi Novaka ni kada da bukvalno 100 posto od sebe,ali opet,nije on neki klinac pa da bude zadovoljan sa onim sta je uradio.Imao je Novaka i mec a opet je izgubio.
Svi misle kako je Novak odigrao los mec ali je interesantno da to uvek bude kada protivnik odigra dobro i pokaze zube..Naprotiv,mec je bio odlican, Novak inferioran fizicki ali jaci mentalno i sve u svemu bolji za ona dva asa u poslednjem gemu.

vojin

pre 9 godina

Kaja razlika u igri u par dana. Nebo i zemlja. A razlog samo jedan. Vajda. Nema to veze sa treningom - isto se trenira. Ali Vajda je MOTIVATOR. Natera ga da ne misli ni na sta drugo vec d ase koncentrise na mec. A Beker se tim ne zamara. I vidimo Đokovica kako se muci sa 85. igracem sveta. Kako ne moze da pogodi servis kada treba, kako udara kratko, mehanicki, kako pokusava da se sam nekako trgne pa se bodri.. ali loptice i dalje idu sporo, a misli su negde drugo..Ogromna je razlika u Đokovicevoj igri sa i bez Vajde. Kao da je ovo sasvim drugi igrac u odnosu na nedelju.

Oskar

pre 9 godina

@rodzer se juce jedva provukao upravo sa "boranijom",jel ti pratis tenis uopste ili samo volis da kontriras covece!?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Vlada, 9. oktobar 2014 15:47)

Leonardo Mjer boranija ? E sudbino tužna...

apokalipticar

pre 9 godina

nole pise istoriju, bez daljnjeg. Pretekao je vec nadala sto se tice duzine prvog mesta, a ovolika bodovna razlika mu sigurno i ne daje neku motivaciju ds igra sa 100%.snage. Bezi preko 4000 bodova drugoplasiranom, pa me ne bi ni cudilo da izgubi neocekivano, sledece godine ce manje da brani bodova, a i moze mu se, kada je superioran teniser danasnjice.

Kika Majstor

pre 9 godina

Prava steta za Kukuskina. Izvanredna igra. Zasluzio je da uzme ovaj skalp. A i novak je debelo zasluzio da bude porazen. Ali sportska pravda nije uvek pravedna.
Nije mi jasno zasto Kinezi onako navijaju za Rusa!!!

drago

pre 9 godina

Cilic koji je sretno osvojio US Open.
Osvojio je 10 setova zaredom u zadnja 4 meca. Prvo je tukao Simona koji ce ovdje igrati 4-finale, tukao Wawrinku koji je broj 4. Pa je tukao Berdyacha koji je prosli tjedan igrao finale u Pekingu a i ovdje je u 4-finalu. Pa je tukao Federera koji se nakon godinu i po vraca na drugo mejsto. I za kraj je tukao Nishikorija koji je osvojio 2 turnira zaredom i na rankingu je karijere.
Inace od prvih 11 su samo 4 igraca stigla do 4-finala. Svo stede snage za zavrsni Masters.

drago

pre 9 godina

Znaci Simon nakon US Opena: 2 turnira, 180 + 180 bodova, Berdych 2 turnira, 300 + 180 bodova (jedan od njih dvojice ce jos osvojiti), Federer dosao do broja 2 nakon godinu i po, Nishikori 2 turnira, 250 + 500 bodova.
Cilic nije izgubio seta protiv njih (osim protiv Simona). Da li je to sreca? Da li ima tu neko da posteno prizna ili nema niko?

Oskar

pre 9 godina

@Pa tebi je i Kyrgios bio buduci prvi rekat sveta kad je izbacio Nadala sa Wimbledona...znam , nije ti lako.
(e sudbino tuzna, 9. oktobar 2014 18:13)

Ja to rekao? Da nisi pio nešto......
To jedino možeš čut od ove tvoje bratije ovdje

Petar

pre 9 godina

Neverovatno je stvarno kako ti ŽNJ teniseri igraju uvek tenis karijere baš protiv Novaka!?
Da je igrao protiv Nadala, ili Federera, ovaj Kulkušin ne bi imao dan, ispadao bi mu reket iz ruku od straha, ne bi imao ni sreće, i td.. ali protiv Đokovića, naravno najbolji meč karijere!
Stavite se u kožu Novaka koga uvek snađe baš takav scenario, da ti ''autsajderi'' se uvek napale do koske kad igraju protiv njega. I baš taj dan je njihov dan, i nekako im sve ide od ruke.
Neverovatno! Gledam meč i vidim da je u nekom transu ovaj Kazakstanac, plus ima sreće, svaki rizičniji udarac završava na liniji. Novak je stvarno baksuz jer mora da zapinje sa ovim bezimenim više nego kada igra sa nekim teniserom iz top 20.

Bojan

pre 9 godina

(Vojislav YVR_BGD, 9. oktobar 2014 15:28)
zasto svako ko Noletu skine jedan set, ili ga ne daj boze pobedi, mora da odigra mec zivota. Kukuskin nije igrao nista posebno, bilo je lepih poena tu, nema sumnje, ali je ovde los Novak dobio solidnog Kukuskina i to je to, nikakvih govora o mecevima zivota. Ima statistika na kraju drugog seta koja je govorila da su Noletovi udarci 20-30 cm plici u terenu nego Kukuskinovi, tj. Kukuskin je mogao mnogo blize mrezi da se pozicionira i da bombarduje Novaka te samim tim ostavlja utisak bolje igre.

adem

pre 9 godina

igra nista narocito, ni jedan ni drugi. ali za one koji zele povrede nadala ili bilo kog protivnika djokovica, zar bi tenis bio atraktivan kada bi igrao nadal, a djokovic i federer ne, ili obratno. zamislite spansku ligu bez reala ili barcelone. ostalu su tu da iznenade ponekad, ali bez 2-3 vrhunska igraca ili klubova, nije interesantno.

Milan

pre 9 godina

Ne mogu a da se ne otmem utisku da je Nole ovoliko popularan u Kini jer mu tamo mediji sigurno posvecuju paznje koliko zasluzuju, a ne pod pritiskom zapadnih kompanija (sponzora) favorizuju Federera ili Nadala. Nole je soumen, harizmatican i najbolji na svetu i tako i publika treba da ga tretira. Kukuskin odlican danas.

Oskar

pre 9 godina

@(454, 9. oktobar 2014 18:10)

Kakve to veze ima što nije osvojio turnir. Koliko u tenisu ima sjajnih igrača što nisu osvojili u životu više od 2 turnira. Koliko hoćeš. Pa turnire ti osvajaju samo najveći igrači- uglavnom.
A Leonardo Majer je vrhunski igrač, ima sjajan servis, forhend, ritern. Da ga malo bolje znaš kako igra znao bi.

tandaremandare

pre 9 godina

@ranjdja
Pa taj je platio poreza koliko ti ne bih za 10 zivota!!! Pa svaki put kad osvoji i cent, njemu se to oporezuje, samo posto je centar njegovog poslovanja van Srbije, sto je cinjenica, ne podleze dvostrukom oporezivanju! Pa ovi restorani sto ima u Srbiji takodje uplacuju porez. O cemu ti pricas??? Kakve droge koristis!?

Vuja neznalica

pre 9 godina

to je razlika između Rođera i Novaka. Rođer se nikada ne muči sa boranijom.
(Aki, 9. oktobar 2014 14:05)

Boranija si ti kad mislis da ce neko da se preda bez borbe. Ovaj Kukuskin je odlican igrac, a ti tvog Rodjera (kako ga zoves) zovi da dodje kod tebe kuci pa zajedno lecite komplekse...

Oskar

pre 9 godina

@(ivan petrovic crni, 9. oktobar 2014 16:32)

Kukuškin nikad bolji, nisi ni čudo za njega do danas. A i ostalo što si rekao je za tebe u redu, pošto mi je poznato koliko si "pametan".

Vuja neznalica

pre 9 godina

Normalno je da svi igraju protiv broja 1. sa 150% mogucnosti, ali nije normalno da Nole uspeva u velikom broju slucajeva da se izbori sa tim. Bravo Kralju! Do 5000 poena prednosti nad konkurencijom, pa neka se ujedu za sedalni deo svo koji te ne vole!

simke

pre 9 godina

Nikad mi nece biti jasno kako ovi prosjecni teniseri kao Kukuskin igraju ovako dobro protiv Nadala,Djokovica,ali posebno to rade protiv Novaka....A kad igraju protiv tenisera istog ranga,onda lagano gube meceve.

Novaj bez premca u storiji tenisa

pre 9 godina

Uoči meča napisao sam da je Federer osvajao titule kada je konkurencija bila najslabija u isoriji tenisa a da Novak igra danas kad je konkurencija najjača u istoriji tenisa. Bravo za najboljeg u istoriji tenisa.

Trener?

pre 9 godina

Očigledno je da bez Vajde nema vajde. Bolje rečeno, kad je tu Boris Beker, Novak mnogo slabije igra. Dobro igrati i biti dobar trener nije ni približno isto. Pogotovo trenirati nekog ko je među najboljima u sportu kojim se bavi. Takvom sportisti treba još samo fino brušenje i podrška. Kako se dijamant brusi samo sopstvenim prahom, znači i trener treba da je vrhunski. To Herr Biertrinker sigurno nije. Kako reče Jon Cirijak:"Nisam ni znao da je Boris Beker trener".

oxydant

pre 9 godina

Ukoliko nema aktuelne lične probleme,Novakovu današnju dekoncentraciju u
odnosu na turnir u Pekingu mogu sebi da objasnim samo na relaciji Vajda-
Beker.Odavno imam utisak da Novak u prisustvu Bekera igra pod pritiskom.

veljko

pre 9 godina

Veoma tezak mec i veoma bitna pobeda.Kukuskin nije imao sta da izgubi,opustio je ruku,dobro se kretao.Istina i Nole mu je pomogao,ne igrajuci agresivno.Nije osecao teren,lopticu,mucio se sa servisom(i prvim i drugim).Posle onako briljantne igre u Pekingu,posle samo tri dana on ponovo pokazuje znake slabosti,prosto neshvatljivo.Imao je problema i u prvom mecu,a danas pogotovo.Previse je pasivan,u previse slucajeva dozvoljava da protivnik vodi igru(i kada nije prinudjen na to).Tada trosi isuvise energije,nervira se,gubi koncentraciju.Zaista ne razumem.Sa ovom igrom tesko da ce pobediti Ferera,a o Federeru ne smem ni da razmisljam.Ali sto bih ja lupao glavu sa njegovim problemima.Ima on tim strucnjaka koji je placen(i to dobro)da ga savetuje,pa neka oni izmozgaju nesto pametno.

cukun deda vrac

pre 9 godina

to je razlika između Rođera i Novaka. Rođer se nikada ne muči sa boranijom.
(Aki, 9. oktobar 2014 14:05)
Rodzer je svoj zadnji mec ovde pobedio nakon sto je spasao cak 5 mec lopte za protivnika!!! I u zadnjih godina je nekoliko puta izgubio u prvom ili drugom kolu protiv apsolutnih anonimusa! Pratis li ti uopste tenis ili samo trolujes ovde onako bezveze?

v

pre 9 godina

Hahhaha, jao 4:2. Novaku u ocima pogled ubice. U stilu "ti ces mene da zajebavas". Novakova igra stvarno nije na nivou, ali nabrijan je, vidi se da ni u snovima ne zeli da izgubi ovaj mec. Kukuskin je bacio na teren apsolutno sve, igra rastereceno, nije bre ljudi lako. Sto puta sam rekla da je Novak tip igraca koji imam utisak cesto ocekuje da mu se igraci nizeg ranga bukvalno sklone, jos posle finala Pekinga....no izgleda da je Kukuskin ohrabren ispadanj3 favorita, pa zeli da iskoristi "momentum" (namerno se sprdam ovim izrazom) i napravi senzaciju. Nece da moze. Idemo Nole, ceka te pit bul.

Jovica Marjanovic

pre 9 godina

Novace zasto moras da mi kidas zivce?! Sta ti treba da mu saljes mlake lopte po sredini i da samo igras defanzivno. Stvarno nekad mi se cini da ti nije interesantno, pa ajde da malo zacinis sve.

kosta

pre 9 godina

@ to je razlika između Rođera i Novaka. Rođer se nikada ne muči sa boranijom.
(Aki, 9. oktobar 2014 14:05)

Teniser Rođer, nikada čuo za takvog. Da je greška prilikom kucanja dva puta se ne bih ponovila. Majko Srbijo, puna si funkiconalno polupismenih ljudi.

Bravo Novače.

454

pre 9 godina

Leonardo Mjer boranija ? E sudbino tužna...
(Oskar, 9. oktobar 2014 16:33)


Upravu si. Odlican igrac. Evo na Wikipediji sve lepo pise. Nije osvojio NI JEDAN turnir. Ali je zaradio preko milion i trista hiljada dolara. Ipak je veci milioner nego igrac. I ti se cudis da nije boranija?? Nije ali je boza, limunada, biraj.

http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%9B%D0%B5%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%B4%D0%BE_%D0%9C%D0%B0%D1%98%D0%B5%D1%80

v

pre 9 godina

Sad navijamo za Federera za Novakovo dobro. Federer jedini ima sanse za poziciju 1 na kraju godine. Dakle drzi Novaka budnim. Zatim,Novak ce imati sanse da izjednaci H2H. Kada preskoci njega, tu je finale, samo po sebi motiv. I tako dodjosmo do 20. master titule.

miki

pre 9 godina

Djokovic je Srbiji dao na poklon preko milion evra. Pola prije Rima, a pola kasnije. Ko je toliko od pojedinaca iz Srbije poklonio toliko?
Ove smarace sa porezom treba ignorisati jer imaju bar jednog gastbajtera u porodici koji ne placaju porez u Srbji. Toliko.

Toliko

pre 9 godina

Hm, ovako, da vise ne osvoji ni jedan turnir, set, gejm, ja cu mu se klanjati. Taj momak nas je zaduzio kao ni jedan drugi sportista i, na zalost, jedina je svetla tacka u svom crnilu, i kao sportista i kao covek. Kada citam komentare malih, zavidnih, pakosnih i besposlenih ljudi, a uglavnom su to karakteristike naseg naroda, dolazim do zakljucka da ga ni ne zasluzujemo...Uzivajte u crnilu, ako vec nista ne vidite, niste bolje ni zasluzili...

s55

pre 9 godina

Obozava da set zavrsi drop sotom i nije mu to prvi put u karijer. Ovaj je napaljen i igra odlicno ali mislim da je to njegov maksimum. Ako Novak do kraja igra ozbiljno, stavi mu do znanja da nema sanse dobija mec. Samo da se Novak ne opusta, moze sebi da zakomplikuje ...Ajde do pobede jer je Novak neuporedivo bolji igrac.

navika

pre 9 godina

Bravo majstore, kaidaj dalje!
Sasvim je normalno da se u toku turnira odigra neki slab mec. Dobro je da se to desilo u ranoj fazi, jer bi u polu-finalu ili finalu neki kvalitetniji igrac mozda to u potpunosti iskoristio. Vozi, rodjace, najbolji si.

ps: Daj da urgiramo kod Putina sad kad dodje da se satnica Novakovih meceva odredjuje po nasoj vremenskoj zoni...ubise me ovi termini AO, USO i kineskih turnira.

Novica71

pre 9 godina

Novak nije ocekivao ovakav otpor protivnika.Potrosio je mnogo vise snage nego sto je planirao.Nadam se da ce sutra izbegavati duge razmene protiv Davida.

branko

pre 9 godina

Видели сте колико се Новак радовао победи, па чак се и прекрстио. То уопште није претеривање. У наставку каријере најтежи Новакови противници биће управо играчи типа ове двојице са којима је играо у Шангају: млади, неафирмисани али пуни енергије, одлично играју и што је најбитније за њих а најопсаније за Новака НЕ ПЛАШЕ СЕ јер нису 'убијени у појам'са 10 и више пораза од Новака. Таквих има још укључив и овог Мајера (један од момака са тим презименом) ако се ослободи тог страха од победе над величинама због којег је Федереру јуче просто поклонио меч. Шта Новак треба да уради? Једну једину ствар: да у мечеве са њима УЂЕ пуном снагом и концентрацијом, а не са уверењем да ће посао обавити рутински па да онда током меча то пређе у систем 'спасавај се ко може' . Ту и они око њега треба да одиграју озбиљну улогу. Укратко, ако се тај проблем реши пре изласка на терен неће га бити на терену.

Beobrad

pre 9 godina

Ovo je prebrodjeno, ali fizicki, a i psihicki naporan mec mogao bi mozda malo zakomplikovati titulu...
Jer sutra je "zid" Ferer, moguce opet 3 seta i trosenje, a sl. dan Federer...!
Sad kad je nekako dobio Majera, Agut mu je poslastica, igrace sve bolje...!
Beneto mu je pravio probleme na betonu, ali ipak tesko ce s Fedexom.
U subotu bi ipak trebalo da gledamo derbi s pomalo umornim Noletom, koji ce i takav dobiti Fedexa.
Bolji je, samo da odigra makar 80% i nema zime.

Milosava

pre 9 godina

@ >Da je greška prilikom kucanja dva puta se ne bih ponovila.

A ovo "ne bih", to je verovatno greska u kucanju
(rosa u podne, 9. oktobar 2014 16:16)

Ne nije greška u kucanju, već je ispravno napisano.


Небих или не бих.

Пише се не бих.

Одрична речца не и потврдна речца да (и са упитном речцом ли) увек се пишу одвојено од глагола у личном облику: не бих, не бисмо, не бисте и да бих, да бисмо, да бисте, да ли бих, да ли бисмо, да ли бисте.

Branko

pre 9 godina

Bravo Nole-
Samo napred! Hejteri su nenormalni jer zele da te vide da gubis. Boze sta je sa ovin masim narodom? Covek se ucvrstio na prvoj poziciji I polako pravipoenski razmak protiv Nadala, Frderera I ostalih I opet nam on ne valja.
Nole, tio si nas idol, dobrotvor, car I najbolji sportista svih vremenna!!!
S, postovanjem.
Branko (Teniser iz Kadine Luke kod Ljiga/Amerike)

gracia

pre 9 godina

Možeš li jedan meč da odigraš a da ne doživiš brejk pa sa kime god da igraš?
(Propali Bankar, 9. oktobar 2014 14:55)
Pa nije pretrpeo juče protiv Tima.

adem

pre 9 godina

zasto neki igraju ovako protiv top igraca? zato je tom jednom pobedom posataju slavni, kada bi mi culi za nika, da nije pobedio nadala ili... ali se mora reci da su ponekad favoriti krivi, jer igraju opusteno, ali se desava i da daqju sve od sebe, ali to ne biva dovoljno, kao kada je nadal izgubio od klizmana, nadal je odlicno igrao, ali onaj je odigrao partiju zivota.

monarhista

pre 9 godina

Lele kakva je perspektiva ovih sto mrze Noleta...po svemu sudeci bice srpski sin jos nekoliko godina na prvom mestu...dugih ,teskih godina za njih...axaxaxaxaxaxa

PS.Godina prodje a Noletova dominacija jok:-)))

Jota

pre 9 godina

@ >Da je greška prilikom kucanja dva puta se ne bih ponovila.

A ovo "ne bih", to je verovatno greska u kucanju
(rosa u podne, 9. oktobar 2014 16:16)

Izvolite dva linka, pa se sami uverite ko je u pravu.

http://kakosepise.com/rec/nebih-ili-ne-bih/

http://saznajlako.com/2012/10/11/ne-bih-ili-nebih/

Bojan

pre 9 godina

(Vojislav YVR_BGD, 9. oktobar 2014 18:14)
ali opet ponavljam, taj Kukuskin nije igrao tako dobro zato sto je odigrao iznad nekih svojih ogranicenih mogucnosti, nego upravo zato sto mu je Nole servirao loptice da je ovaj mogao odmah da napada na njih, a kada dobijas lagane loptice iz kojih si u mogucnosti da napadas lako, raste samopouzdanje u udarce i polako si u stanju sve vise da rizikujes.
Naravno da je Nole morao da demonstrira psihicku stabilnost i da se izbori pre svega sa sobom a onda sa odlicnim protivnikom, ali ne bih rekao da je bilo ko tu sada odigrao neki mech zivota. Jednostavno, Nole je igrao loshije i samim tim je delovalo da je protivnik bolji. Po onome sto sam video, onaj Berdih kog je Nole prosle nedelje pregazio bi dobio ovog Kukuskina u 2 seta, jedino sto je tada Novak odigrao savrsen mec pa je Berdih delovao kao da se slucajno nasao u finalu, a sada je Nole bio los pa je Kukuskin delovao kao da igra mec zivota.

cinjenica

pre 9 godina

Aman ljudi! Šta se primate na ove susjede provokatore! Pa ni oni ne misle to što pišu. Znaju oni dobro ko je najbolji na svetu poslednje 4 godine. Sve oni dobro znaju. To ih i boli. Zato tako i pišu. Logika je prosta i neumitna. Niko nije toliko glup da piše takve budalaštine, a da stvarno veruje u njih. Niko!

Sonja S.

pre 9 godina

Kao sto napisah, kada igra Novak, odes po pivo, kada se vratis i dalje se igra isti poen, ceo mec isti poen, cela karijera isti poen.
(mail, 09. oktobar 2014 14:15)

Da ali karijera prepuna miliona i svetski broj jedan godinama!
A ti verovatno svo ovo vreme ides samo po pivo!

Aorist

pre 9 godina

Vidim da je nekolicini Vas, aorist glagola biti bas problem.
Evo kako ide:
Aorist glagola biti glasi:
Jednina
1. ja bih
2. ti bi
3. on, ona, ono bi
Množina
1. mi bismo
2. vi biste
3. oni bi

Primeri - ja bi, mi bi, ti bih su nepravilni. Nepravilno je i odvajanje mi bi smo, vi bi ste. I jos nesto - pre nego sto posaljete komentar, pogledajte nedostaje li koje slovo. Tako postujete osobu koja cita Vas komentar.

ivan petrovic crni

pre 9 godina

Novak vrlo dobar, možda mali pad energije krajem drugog seta. Kukuskin nikad bolji. Najviše od svega raduje povratak Cika Psihe.

Coa

pre 9 godina

@ Кокушкин је квалитетан играч. Мотивисао се против Нолета.Просто је чудно да није боље рангиран.У фаци је мешавина Кецмана и Штепанека.
(Леонардо, 9. oktobar 2014 14:44)

... i Gulbisa :)

Beobrad

pre 9 godina

Ovo je prebrodjeno, ali fizicki, a i psihicki naporan mec mogao bi mozda malo zakomplikovati titulu...
Jer sutra je "zid" Ferer, moguce opet 3 seta i trosenje, a sl. dan Federer...!
Sad kad je nekako dobio Majera, Agut mu je poslastica, igrace sve bolje...!
Beneto mu je pravio probleme na betonu, ali ipak tesko ce s Fedexom.
U subotu bi ipak trebalo da gledamo derbi s pomalo umornim Noletom, koji ce i takav dobiti Fedexa.
Bolji je, samo da odigra makar 80% i nema zime.

Леонардо

pre 9 godina

Кокушкин је квалитетан играч. Мотивисао се против Нолета.Просто је чудно да није боље рангиран.У фаци је мешавина Кецмана и Штепанека.

Predo

pre 9 godina

Ne volim naslove tipa "Ferer čeka Novaka", ali nisam hteo da reagujem. Da li se neko seća Belučija 2011. Svako može da odigra jednom u životu fenomenalno. Mislim na profi tenisere, a ne genijalce, koji su tenis videli samo na TV-u. U loži je sedeo Ševčenko, a Kokuškin je bio "napaljenko" i to žešći. Gledao sam ga više puta, ali sad mi je delovao kao da je uzeo neko žešće sredstvo. Stiskanje pesnica od prvog poena, grimase. Naravno da je bilo i do Novaka. I on je ljudsko biće. Logično je da će malo potceniti igrača poput Kukuškina. Možda je malo ostao sinoć duže, nego je trebalo ili jednostavno nije uradio onu rutinu, kao što će verovatno uraditi sutra. Na kraju je opet odigrao pametno i jedino kako se može u ovakvom meču.
Nemojte reagovati na komentare zlobnika i neznalica. Moj komentar je upućen ljubiteljima sporta i dobrim ljudima. A sada napolje na sunce.

Nebojsa

pre 9 godina

Vidim neki se šale na račun Novaka a Federer juče protiv sličnog tenisera spasavao pet meč lopti Nadal je ispao us open pobednik Cilic kao i Wavrinka pobednik australijan poena isto tako oni svi ispadali a Novak je prošao na vašu žalost ovaj Kukuskin je danas sjajno igrao i sa današnjom igrom bi bez problema razmontirao gore navedene.

mirko kojotovski

pre 9 godina

ne postoje losi teniseri medju prvih hiljadu.razlika postoji u fizickoj spremi i presudna psihicka sprema.tehnicki su svi tu.malo se partija zavrsava sa krompirom a onaj ko je imao priliku da gleda i juniore zna o cemu pisem.tenis je najkomplikovaniji sport a ujedno i najtezi.da bi dosao na nivo atp igraca treba da znoj potece kao Dunav.prema tome samo oni koji misle da su ovi igraci neznalice govore o njima i znanju oko tenisa.pa nije slucajno da se uglavnom za sportiste godine biraju teniseri.svi igraci i oni koji su jos juniori i kadeti se bore maksimalno i treniraju maksimalno.ne zaboraviti financijsku podlogu.Ujedno sam imao prilike razgovarati i upoznati neke poznate atp igrace i vrlo su ljubazni korektni i sta vise ne izgledaju uobrazeno niti se tako ponasaju.jednostavni ljudi kao svi mi.za razliku od fudbalera koji u principu ne mogu prostu prosirenu da izgovore a o kulturi i ponasanju ne treba trositi reci.Nole je legenda i za mene je vec ostvario sto nikad nisam verovao da ce Srbin biti No1u tenisu.trenutno uzivam kad igra pa kako bude jer i drugi su zeljni pobede nad Noletom ili Nadalom ili Rodjom.svi ti momci vredno rade rade rade

Vojislav YVR_BGD

pre 9 godina

Novak je najbolji na svetu jer moze da dobija ovakve mecheve.
Dodje neki Kukuskin ( da se razumemo odlican igrac, ali nije u rangu prvih pet) i pocne da lupa ko nenormalan po lopti, i sve mu ulazi... TO se desi jednom u karijeri . Gledas i mislis, gde je ovaj bio do sada? i kapiras, a i Kukuskin kapira, da vise nikada nece moci da odigra ovako.
E onda Novak i takvog neverovatno dobrog (once in a lifetime fazon) dobije. Zato je #1. tacka.

Za ljubitelja Rodjera (LOL) - nisi ti video (a ni odigrao) mnogo tenisa u zivotu. padobranac... ish ne prashi

nesalomljivi7

pre 9 godina

Nije bitno kako je dosao do pobece vec da je pobedio.Ovakvi igraci nemaju sta da izgube i daju sve na terenu ali dovoljan je jedan trenutak koji ne moze preko njihovog limita, slabija igra, greska i top igrac kao Novak to koristi i tu je kraj. To je Rodzer lepo pokazao, spasio je 5 mec lopti. Posle ovakvih meceva, samo im ostaje da se nerviraju i pitaju sami sebe, kako sam izgubio? Jednostavno nisi sam vrh u tenisu. Ovo su majstori, kvalitet, iskustvo i mnogo ostvarenih pobeda i osvojenih turnira. Legende tenisa sa mnogo ostvarenih rekorada. Vrh a to je Novak.

MirsadK

pre 9 godina

Sećam se Kukuškina sa meča Nadal-Rosol (Vimb-12). Sedeo je u Rosolovoj loži, a kamera ga je nekoliko puta uhvatila kako u tihoj neverici zanesenjački posmatra Rosolovu fanatičnu, čvrstu igru.

Danas je i sam igrao kao u transu meč karijere protiv Novaka. Kukuškin je uzeo set, a pobedu je odneo Šampion. Bravo!

Profesor sh. jezika

pre 9 godina

>Da je greška prilikom kucanja dva puta se ne bih ponovila.

A ovo "ne bih", to je verovatno greska u kucanju
(rosa u podne, 9. oktobar 2014 16:16)

Pravopisno pravilo
- ja bi (ispravno je JA BIH)
- ne bi (ispravno je NE BIH)
Upotreba glagolskih oblika - ja bih, mi bismo, vi biste

- desi (ispravno je GDE SI)
- kući (ispravno je KOD KUĆE)
- upravu (ispravno je U PRAVU)
- blea (ispravno je BLEJA)
- fala (ispravno je HVALA)

Pozdrav za Vas, a malo edukacije nije na odmet.

Vizar

pre 9 godina

Gledao sam meč i mogu slobodno reći da je Kukuškin odigrao meč života. To što je sve pogađao, kako se kretao apsolutno nije pokazivalo da je u pitanju 85-i igrač svijeta. Novak je odigrao kvalitetan meč i zasluženo pobijedio.

Čestitke za Kukuškina na ovakvom meču. Fakat je Novak odigrao malo jači trening i jako mi je drago što je dobio napaljenog kazakstanca.

e sudbino tuzna

pre 9 godina

@rodzer se juce jedva provukao upravo sa "boranijom",jel ti pratis tenis uopste ili samo volis da kontriras covece!?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Vlada, 9. oktobar 2014 15:47)

Leonardo Mjer boranija ? E sudbino tužna...
(Oskar, 9. oktobar 2014 16:33)

Pa tebi je i Kyrgios bio buduci prvi rekat sveta kad je izbacio Nadala sa Wimbledona...znam , nije ti lako.

duh nibor

pre 9 godina

Kad bi Novak opaljivao vinere na brejk lopte on ne bi bio tamo gde jeste. Novak opaljuje vinere prilikom riterna na tuđe meč lopte i zato je tu gde jeste. Ovo je samo još jedan dan u kancelariji. Inače Kukuškin je igrao na jedini mogući način protiv Novaka, a to je guranje iza osnovne linije. Većini tenisera to ne uspe ali njemu se to igrom slučaja posrećilo danas pa ko zna kad. Ova mala opuštenost je rezultat sponzorskih obaveza, protiv Ferera će biti malo drugačije. Izgleda da je Novak jedini teniser koji mora biti uvek idealan i morivisan. Pogledajte Federera, trenutna igra nula a za Rafu i ne treba komentar.

axo

pre 9 godina

Nikad mi nece biti jasno kako ovi prosjecni teniseri kao Kukuskin igraju ovako dobro protiv Nadala,Djokovica,ali posebno to rade protiv Novaka....A kad igraju protiv tenisera istog ranga,onda lagano gube meceve.
(simke, 9. oktobar 2014 14:57)

Motiv prijatelju, motiv. Kad si slabiji igrač normalno je da si naložen da dobiješ vrhunskog igrača u bilo kom sportu, kako pojedinačnom tako i ekipnom. ;)

Vojislav YVR_BGD

pre 9 godina

(Bojan, 9. oktobar 2014 16:13)
Pazi Bojane; Kukuskin je trenutno 84 igrac na svetskoj listi, 10 pobeda i 24 izgubljena u 2104 godini.
E sad, kad takav igrac uredno pogadja osnovnu liniju sa loptama koje odvaljuje iz sve snage (vidi se to, i nije u opste bio blizu mreze kao sto kazes nego tri metra iza osnovne linije) onda je to mech zivota. I garantovano nikad to nije radio ranije, jer da je tako igrao ne bi bio 84 na svetu (biti u prvih sto je uspeh, svakako , ali nije isto sto i prvih 10 ili 5).
Secam se 2001 godine na otvorenom prvenstvu kanade neki rumun, Pavel igrao. Taj je razarao bekhendom, jednorucnim, prelepo udarao. I ja gledam coveka i ne mogu da verujem da tako igra. Na kraju osvojio taj masters turnir. Vec u Sinisiju taj isti nije mogao da se sastavi sa lopticom, i tako dalje. Znachi to je bila njegova labudova pesmica i kraj....
E sad kad Novaku dodje takav nekakav, s'kojim nikad nije igrao, i pocne da trese i pogadja linije, stize dropove itd, a nas dechak ga opet dobije, onda moras da priznas da tu treba mnogo teniskog umeca, a narochito psihicke stabilnosti. I Novak je to sve danas pokazao. Ja ne mislim da je bio los, naprotiv. Pobediti danas Kukuskina nije bilo lako, naprotiv. Izmedju ostalih razloga zato je Novak najbolji na svetu, sto moze da dobije i igrache koji igraju mech zivota protiv njega. tachka.

evo ja priznajem cista sreca

pre 9 godina

Znaci Simon nakon US Opena: 2 turnira, 180 + 180 bodova, Berdych 2 turnira, 300 + 180 bodova (jedan od njih dvojice ce jos osvojiti), Federer dosao do broja 2 nakon godinu i po, Nishikori 2 turnira, 250 + 500 bodova.
Cilic nije izgubio seta protiv njih (osim protiv Simona). Da li je to sreca? Da li ima tu neko da posteno prizna ili nema niko?
(drago, 9. oktobar 2014 20:14)

Drago , kako je krenulo poceces da racunas koliko je ko osvojio poena po gemu .. ili si vec izracunao koliko je Cilic osvojio

cinjenica

pre 9 godina

(drago, 09. oktobar 2014 20:14)

Ti baš ko papagaj, Ćilić pa Ćilić! Pa vodi ga kući, majke ti! Smaraš čoveče žešće. Koga je briga za one slam wondera.